1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2014.02.09. 19:48 HaFr

A Mazsihisz a nemzetért

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége nem hajlandó kupeckedni Orbánnal Gábriel arkangyal ügyében, nem húny szemet a kormányzati "emlékezetpolitika" tendenciózus hazugságai fölött, és ma úgy döntött, hogy távol tartja magát a kormány "Holokauszt 2014" emlékprogramjától (amelynek már az elnevezése is borzasztó). Helyes. Jó döntés. Üdvözlöm.

Orbán mindent megtett eddig, hogy a hivatalos zsidóságot folyamatosan maga mellett tartsa, és noha van neki mindegyik felett kedves zsidószervezete (a Köves Slomóé), az igyekezete a zsidó kritika általános kordában tartására annak minden verejtékével együtt már negyedik éve elég nyilvánvaló -- hiszen szépítenie kell az antiszemitizmust, ha közben épít az antiszemitákra. Ez a sajátos antiszemitizmus-pávatánc, amit más táncaihoz hasonlóan Orbán igyekszik olyan precízen járni, ma este éppen dugába látszik dőlni, ami különösen bosszantó fordulata az eseményeknek pont a választások előtt. Orbánnak az egész zsidósdihoz semennyire nem fűlik a foga, nem azért mintha maga antiszemita lenne (nem az), hanem ellenkezőleg: mert annyira terhesnek tartja a dolgot. Az egész "problémakört" minden bizonnyal egy túlkomplikált ország átkának véli, amely fölösleges energiákat von el a centrális erőtér építésétől.

Gábriel arkangyal, a száját tartani képtelen Szakály még meg sem alakult intézete, és az egyébként bosszantóan gyenge felkészültségű Schmidt Mária Sorsok Háza elnevezésű homokozója annak a kényes egyensúlynak a részei lettek volna, amely egyszerre biztosítja a magyar történelem (lásd még Veritas) orbáni víziójának épülését, a szélsőjobbos (vagy csak éppen "ízléssel" antiszemita) szavazók Fidesz-szimpátiáját, és a kormánya legitimációján is jócskán emelő nemzetközi pompát a Holokauszt évnek -- oszt most ennek tűnnek harangozni (sófárfújni). Kellemetlen. Pedig milyen jól összerakta ezt az Árpi gyerek.

De meg kell köszönnünk a Mazsihisz-nek, hogy az orbáni randalírozás negyedik évében felmutatta erejét és az ellenállás lehetőségét közvetve az egész magyarság érdekében. Rajta kívül nemigen van olyan magyar szervezet manapság, amelyre (1) figyelnek a világban, (2) megalkuvás nélkül ki mer állni az értékeiért. Lám, lám, a sors fintora a Holokauszt-évben, hogy a magyar állami establishment kudarcai után (amelyeket már megszokhattunk a múltban) a zsidók menthetnek meg minket önmagunktól. Ha végül illúzió is ez, ha elég erősek nem is lehetnek ehhez, azért remélem, nem hódolnak be, és legalább a saját szűkebb céljaikat el fogják érni.

370 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr335806672

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.02.10. 11:52:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Doberdo 2014.02.09. 21:35:54

Ezzel a Viktor gyerek most még nem is nagyon látható bakot lőtt, ami alapja lehet a fidesz-kormány későbbi negligálásának....Ezért mondják a belső fidesz körök, hogy ez az ügy Orbán Viktor "fejlövése". A kompromisszumkészség teljes hiánya nagyon nagy , lehet, hogy ezúttal jóvátehetetlen hiba.

a-kjudíit 2014.02.09. 21:48:32

Bízom benne, hogy később sem változik meg a mostani elhatározásuk. Nehogy eljátsszák azt, hogy OV. egy kérdésben engedd és a többiben megköti magát és akkor mivel azt látják, hogy milyen engedékeny OV. akkor visszatáncolnak ettől a bojkottól.
Figyeljenek és emlékezzenek OV. eddigi páva-táncrendjére.

Herbert Norman Schwarzkopf, Jr. 2014.02.10. 08:11:13

A Mazsihiszben hemzsegnek az egykori munkásőrök (Zoltai) és MSZMP-s komcsik (Suchmann), akik a választások előtt politikai botrányt akarnak kirobbantani, hogy ezzel segítség a baloldali összefosást.

A Mazsihisz egy baloldali politikai szervezet. A választás után le kell rá csapni és a fel kell oszlatni.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.02.10. 08:12:24

Ezt elszámolta Orbán, ez tény. Kiváncsi vagyok hogyan oldja meg.

Kelly és a szexi dög 2014.02.10. 08:12:54

Akkor a nekik szánt pénzt ételosztásra lehetne fordítani - értelmesebb dolog lenne!

tippan67 2014.02.10. 08:16:27

Könnyű úgy bátornak lenni, hogy az egész világ mögötted áll.

Sir Galahad 2014.02.10. 08:18:14

Egyelőre semmi nem dőlt el. Ha valaki figyelmesen elolvasta a Mazsihisz közleményét, világosan látható, hogy a szervezet egyszerűen megemelte a tétet, s még visszakozhat. Meglátjuk, mi történik, miután Orbán a héten válaszol nekik.

A szerző lelkendezését egyébként nem értem. A Mazsihisz vonakodásának belpolitikai jelentősége nulla, nincs hatással a Fidesz hazai népszerűségére, a külföldi meg enélkül is pocsék. Meggyőződésem, hogy nagyon könnyen fordulhat úgy az ügy, hogy úgy fog tűnni, a Mazsihisz a kompromisszumképtelen - ennek pedig a hazai zsidóság látja majd kárát. És ez kinek jó?

Arról nem is beszélve, hogy sokan eleve visszásnak érzik a helyzetet. Ha a holokauszt az egész nemzet tragédiája, miért akar az ünnepség, meg egyáltalán a kérdéskör felett totális kontrollt gyakorolni egyetlen, még ha mégoly fontos szereplő? Tartok tőle, hogy a bojkottra szavazók ezt sem gondolták végig.

Trackers 2014.02.10. 08:27:07

Cseppet kevered.

Annyi történt, hogy a Mazsihisz beszállt az Összefogás oldalán a kampányba, ahogy teszik ezt tendenciózusan minden választás esetén, rendszerváltás óta.

Az lenne a furcsa, ha megpróbáltak volna adni a függetlenség látszatára.

N48 2014.02.10. 08:27:30

Vallásfelekezet ne politizááááljon!!!!!

zavaros 2014.02.10. 08:27:39

"Azt is kimondták, ha a kormány a holokauszt emlékezetével és feldolgozásával kapcsolatos gyakorlatán nem változtat, a Mazsihisz a Civil Pályázati alaptól elnyert támogatásokat sem veszi igénybe.

A közgyűlés arra kérte Orbán Viktort, állítsa le a Szabadság térre tervezett német megszállási emlékmű felállítását, mert annak szimbolikája hozzájárul a nemzeti felelősség elhárításához. Állítsa le a Sorsok Háza-projektet, mert annak történelemfelfogása a mai napig ismeretlen a szervezet szakemberei számára, a projekt vezetője pedig érdemben nem működik együtt a Mazsihisszel."

Vegyük sorban.
Nem vesznek igénybe állami pénzeket? Helyes.
Állítsa le Orbán a Szabadság-téri szobor felállítását? Valahogy csak megleszünk nélküle, pláné ha a szovjetet is lebontják.
Állítsa le Orbán a Sorsok-háza projektet? Üdvözlendő .

Egyszóval, ha fenti követelések megvalósulnak, sőt az egész x milliárd közpénzre tervezett " Holokaust év" úgy ahogy van megy a levesbe, a zsidóság meg úgy és ott emlékezik ahol akar és főleg saját pénzéből...
akkor azt mondom:megérkeztünk.
Sőt:ezzel kellett volna kezdeni.

Zakk (törölt) 2014.02.10. 08:27:45

Mondjuk ki végre antiszemitázás nélkül hogy a Mazsihisz menjen a picsába. Miért? Azért mert nem a Mazsihisz dolga hogy hol milyen emlékmű épül ebben az országban. Roppant kellemetlen lenne nekik ha épülne egy ökumenikus emlékhely a II. világháború összmagyar áldozatainak ugye? Miért, mert akkor a holobiznisz nem virágozna annyira, akkor nem lehetne bűnös minden magyar aki élt és él, akkor nem lehetne beleszólni a magyar belpolitikába külföldi érdekek mentén, antiszemitizmus ellenes és antifasiszta rigmusokat skandálva.
Nem vagyok bűnös, sosem voltam és nem is leszek a magyarországi zsidóság ellen elkövetett bűnökért, ahogy a honfitársaim sem azok, kivétel talán a még néhány életben lévő és bujkáló háborús bűnös..már ha élnek még egyáltalán. Azt hiszem széles nyilvánosság véleménye az hogy elég volt ebből a mindenbe belekötünk hozzá állásból.. A Mazsihisz és úgy általában azok akik egy vallási vagy etnikai közösséget, továbbá zöld vagy meleg csoportosulásokat ilyen destruktív, ártalmas és veszélyes politikai célokra használnak, mint Magyarország nemzetközi hírének tönkretétele, önös gazdasági, belpolitikai vagy idegen hatalmi érdekből előbb utóbb kiveti magából ez a társadalom. Átesnek a ló másik oldalára..

Trackers 2014.02.10. 08:29:55

@Sir Galahad:

Szerintem sincs a Mazsihisznek túl nagy politikai jelentősége.

A legutóbbi antiszemitizmus, rasszizmus közvélemény kutatási adatok szerint, semmennyivel sincs több rasszista, a Fideszben, mint az MSZP-ben, mitöbb az MSZP vezetett a Fidesz elött hibahatáron belül.

A Jobbik az, aki kimagaslik a mezőnyből.

élveteg 2014.02.10. 08:32:56

Mi az hogy hivatalos zsidóság ?

HunMag 2014.02.10. 08:33:32

HaFr: hát azért az, hogy a MAZSIHISZ a nemzetért lenne, az erősen kérdéses, ugye erről azért érdemes lenne a többi zsidó szervezetet is megkérdezni...

a MAZSIHSZ-t az átkosból örököltük, a munkásőr vezetővel együtt, akinél korruptabb ember nem sok van kis országunkban, de erről igazán sokat a MAZSIHISZ fiataljai, és a többi zsidó szervezet tudna beszélni...

a MAZSIHISZ ugyanúgy politikai tevékenységet folytat, mint a katolikus egyház, csak azoknak a "demokratikus" ellenzék szerint tilos lenne, míg a MAZSIHISZ-nek elemi joga....

és még valami, ugye mindig elhangzik, hogy a zsidóság az nem nemzetiség, nem rassz, hanem ugyanolyan vallás, mint a kereszténység, az iszlám, vagy a budhizmus stb.

akkor miért nem Magyar Zsidó Hitközségek Szövetsége és miért Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége ???

Orván Biktor 2014.02.10. 08:36:14

Én azt mondom, hogy legyen népszavazás a holopénzekről.

HunMag 2014.02.10. 08:39:47

@a-kjudíit: csibém, az enged az 1 d...

DFK 2014.02.10. 08:41:07

Hát hogyne, a nemzet mellett, de nem a magyar, hanem a zsidó mellett.
A Mazsihisz átlépett egy határt. Elég volt. Kezdem érteni, miért szavaztak a németek Hitlerre...

gelsystem 2014.02.10. 08:43:00

@Orván Biktor: nagyon helyes.........végre valaki!!!
ugyan úgy, mint annak idején a kettős állampolgárságról!

PAPÓ38 2014.02.10. 08:44:50

A Magyar Holokausztra mikor fogunk emlékezni? A németek, szovjetek, az ÁVH, a Kádár korszak idején elhurcolt, eltűnt magyar emberekről mikor fogunk méltón megemlékezni.
Nem csak a kisebbséget képviselő magyar zsidóságnak voltak veszteségei, hanem a többségnek is. Avagy a sokból elhullottak nem számítanak, csak a kevésből?

a-kjudíit 2014.02.10. 08:48:53

@HunMag:
Köszönöm, jogos az 1 pont.

Netuddki. 2014.02.10. 08:49:08

Márpedig lesz emlékmű a zsidóknak. Ha beledöglenek akkor is. ;)
Persze az még kérdés kik fognak beledögleni, a fidesz-e vagy a mazsihisz...

béla a görög (törölt) 2014.02.10. 08:49:31

Igazuk van.
A jelenlegi kormány egyetlen épelméjű polgárnak/szervezetnek sem partner (lásd MANYUP, felsőoktatás, bankok, stb.).
Magyarul mondom: Átb...nak mint sz...t a palánkon. Eszköznek használnak.

Netuddki. 2014.02.10. 08:50:52

@PAPÓ38: Fiacskám, ez most a zsidó holokausztról szól és a "zemlékműről". Majd szólunk ha az a téma amin rugózol (buksi simogat)...

Netuddki. 2014.02.10. 08:55:18

@béla a görög: Ja, itten az van/lesz amit a zorbán és a volt kollégiumi szobatársai akarnak. Akiknek nem tetszik azok hiába ugatnak, akiknek meg tetszik azok áprilisban rájuk szavaznak.
Szerintem épeszű ember nem szavaz rájuk. De ez csak az én magánbejáratú véleményem. És akinek van esze az elmegy szavazni egy olyan pártra amelyik legalább a párbeszéd látszatát fenntartja. A nem megyek el, nem szavazok nem játszik mert akkor tuti "ezek" a balfaszok maradnak továbbra is...

holinthewol 2014.02.10. 08:55:37

@Zakk: mindenki örül, hogy kiengedtek téged az elmegyógyintézetből, csak kár, hogy nem váltottad ki a gyógyszereket amiket a doktorbácsi felírt neked, pedig nagyon kéne! Siess, már biztosan kinyitottak a patikák!

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.02.10. 08:57:54

Közben beindult a propaganda gépezet, hogy a mazsihisz csak a szocik szekerét tolja ezzel (lásd p8 hírtvben szombat este).

Hihetetlen, hogy nem tudnak még a 2/3-ad ámokfutás végén sem ezzel szakítani, hogy aki nincs velünk az ellenünk van.

Nem tudnak elképzelni sem önálló gondolatot, meg valódi (párt)függetlenséget, civil kezdeményezést.

Netuddki. 2014.02.10. 09:00:49

@doggfather: Aki nincs velük az csakis maszopos lehet és libsibolsi az anyukája. A balfaszok! Muhaha!

alfax 2014.02.10. 09:01:06

1. Egy egyházi szervezet nem kellene beleszóljon a politikába.

2. Egy ilyen döntés azokban, akik nem ismerik a részleteket (az ország nagy része) indulatokat fog kiváltani, a vesztes a hazai zsidóság.

Nagyon rossz döntés, az nem látja, aki burokban él.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.02.10. 09:03:02

@kovi1970: hogy a párttagok így gondolkodnak még nehezen, de érthető is, de, hogy a szellemi holdudvaruk is az az igazán szomorú.

alfax 2014.02.10. 09:08:09

Az a baj, hogy ezzel a döntéssel a Mazsihisz azt sugallja, hogy orbán antiszemita, náci. Ez nagyon súlyos vád, egy így kondicionált osztágban nem lehet ezt megtenni egy ilyen támogatottságú politikai tömörüléssel, főleg úgy, hogy alaptalan.

Az, hogy orbánt-és vele a támogatóit lenácizod, méghozzá nemzetközi közvélemény előtt, semmi jóra nem fog vezetni. Egyetlen hatása lesz, antiszemitizmust generál. Addig sulykolják szegény fideszesekbe, míg megnáculnak.

sztd 2014.02.10. 09:12:18

Itt valami elég komoly félreértés van. A zsidó származású szavazók hagyományosan baloldaliak, így a kormány gyakorlatilag nem nyer semmit az emlékévvel (ami a szavazatokat, vagy az elfogadottságukat illeti).
Folyamatos gesztusokat ennek ellenére tesznek, és cserébe hátat fordítanak nekik.

A leggonoszabb persze az, hogy a Holokauszt tényleg olyan esemény, amikor egy állam a polgáraira rátámadt, és tömegesen elpusztította őket. Ilyen formán teljesen mindegy, hogy az áldozatok egy jelentős része éppen zsidó volt. Ez pedig azt jelenti, hogy a képzetekkel ellentétben nincs feltétlenül szükség a zsidókra a megemlékezéshez, ha ők a maguk részéről ebben nem kívánnak részt venni. Ebből az is következik, hogy veszteség ezen a területen a kormányt nem igazán érheti, a MAZSIHISZ viszont simán eljelentéktelenedhet, ha így folytatja.

Mérnork 2014.02.10. 09:16:19

@doggfather:
"Közben beindult a propaganda gépezet, hogy a mazsihisz csak a szocik szekerét tolja ezzel (lásd p8 hírtvben szombat este)."
Az a baj, hogy ebben az esetben teljesen igazuk van.

Kommentátor- 2014.02.10. 09:18:51

A Holokauszt-vallás

A zsidó nép szereti magát a „könyv népeként" meghatározni. Ez nem is áll messze a valóságtól, tekintve, hogy a zsidó identitás kialakulásában és megőrzésében jelentős szerep jutott a „könyvnek" vagyis a Tórának (Mózes öt könyve) és persze a Talmudnak. A zsidók a szétszóratásban (Kr. u 70 - 1948) a könyv által maradtak egy nép, a vallás volt az az összetartó erő, ami a világ minden tájára szétszéledt, nyelvileg sem teljesen egységes zsidóságot megtartotta annak, ami. A jelentős részben zsidó gyökerű liberalizmus és marxizmus hatása alól azonban ők sem tudták magukat kivonni („aki másnak vermet ás..."), így a XIX. - XX. század fordulójára megjelent egy addig ismeretlen jelenség: a vallástalan zsidó. Mára a zsidóság túlnyomó többsége vagy ateista, vagy - az általuk szétzüllesztett nyugati civilizációhoz hasonlóan - igen felszínes kapcsolatot ápol ősei hitével („a maga módján vallásos"). A zsidóság esetében a vallás elvesztése még súlyosabb következményekkel járhat, mint az európai népek esetén. Rájuk már nem érvényes Széchenyi mondása, miszerint „nyelvében él a nemzet". A zsidóság a századfordulóig a vallásában élt. A judaizmus ugyanis nem csak része a zsidó kultúrának, hanem maga a zsidó kultúra, az az összekötő kapocs ami a zsidóságot nemzetté teszi. A „könyv népe" vezetőinek tehát „új könyv" után kellett néznie, hogy a zsidóság asszimilációját megállítsák, hiszen a világuralom küszöbén nagyobb blama nem is kell, mint az, hogy eltűnik maga az uralom gyakorlására „kiválasztott" nép... Olyan szekuláris vallást kellett a világzsidóság számára alkotni, amely teljesen elszakad Istentől, így az ateistáknak is „fogyasztható", ugyanakkor tudatosítja a világzsidóságban önnön különlegességét, „kiválasztottságát", de ezt nem a kinyilatkoztatásra, hanem valami másra alapozva teszi, megőrizve ezzel a zsidóság népi egységét, identitását. Ugyan a marxizmus is felfogható egyfajta valláspótlékként a zsidók számára, mégsem lett azzá, mert a zsidók mindvégig tudatában voltak annak eszköz-jellegének, éppen ebből kifolyólag sohasem hittek benne őszintén, sutba is dobták, ahogy már nem volt rá szükségük. A szintén zsidó gyökerekkel rendelkező kulturális marxizmus és a belőle kisarjadó humanizmus és politikai korrektség szintén csupán eszköz a nyugati civilizáció fölötti ellenőrzés átvételére, így egyetlen épelméjű zsidónak sem jutna eszébe hinni benne (ahogy ezt Izraelben a gyakorlatban is megcsodálhatjuk). Így a világ zsidóságát szellemileg, lelkileg egyesítő és a zsidó elit politikai céljai mögé felsorakoztató szekuláris vallás a hatvanas években megjelent Holokauszt-mítosz lett, ami jelentős üzleti és politikai felhangjai ellenére mégiscsak egy vallásnak tekinthető, mivel úgy viselkedik: vannak hittételei, szertartásai és papjai. A judaizmus helyettesítésére alkották, hogy annak lényegi tartalmát (zsidó felsőbbrendűség[kiválasztottság]-tudat) átörökítse a transzcendens Istentől elfordult zsidók lelkébe, ezzel motiválva őket a „zsidó küldetés" betöltésére. Farkas Attila Márton találó meghatározását kissé módosítva: a Holokauszt-vallás egyfajta árnyékjudaizmus. De itt az „árnyék" nem valamiféle elfojtást, elutasítást, hanem tudatos, taktikai célú háttérbe rejtést jelent.

Ahogy a klasszikus judaizmus is történelmi eseményeket ruház fel vallási tartalommal és állít kultuszának középpontjába (kivonulás, purim, a templom megtisztítása), úgy a Holokauszt vallás is egy megtörtént történelmi esemény (a zsidók munkatáborba zárása a II. világháborúban) köré szőtt legendából született. Míg a judaizmus a kereszténységet „bálványimádása", illetve az övétől gyökeresen eltérő istenképe, megváltástana miatt gyűlölte, addig a Holokauszt-vallás a II. világháború zsidó áldozatainak számának manipulálásával s halálukért a keresztény civilizáció egyetemleges felelőssé tételével a teológiai ellentétet morális ellentétté változtatta. A zömében ateista zsidónak tökmindegy, hogy Mózesben nem hisz vagy Krisztusban, viszont amint a kereszténység vallásból egy őt fizikai létében fenyegető, népét irtó politikai közösséggé válik, máris jobban utálja és harcol ellene, mint a siratófalat szorgalmasan fejelgető öregapja. Így már nem kell hosszas teológiai és filozófiai eszmefuttatásokkal győzködni a gyalogzsidót, hogy miért is tévtan a kereszténység (ami valószínűleg nem is igazán érdekli), azt egyszerűen a tömeggyilkossággal, a Holokauszttal azonosítja. Ördögi logika, de hatékony.

Kommentátor- 2014.02.10. 09:19:57

@Kommentátor-: A Holokauszt-"teológia" (helyesebb talán judeológiának nevezni, hisz tárgya nem az Isten, hanem a zsidó) Norman G. Finkelstein amerikai politológus szerint két központi dogmára épül, amelyek összefüggésbe hozhatók a judaizmus és a cionizmus fontos elemeivel - mint láttuk, nem véletlenül, hiszen azok továbbélését szolgálják.

A Holokauszt egyediségének dogmája kimondja, hogy a Holokauszt egyszeri és megismételhetetlen, „a történelmen kívül, sőt, talán inkább felette lebeg" (Elie Wiesel), mással össze nem hasonlítható. Mivel a német munkatáborokban (polkorrekt nyelven: „halálgyárakban") zsidók szenvedtek és nem mások (ha mások is, azok „nem úgy"), ezért szenvedésük egyedi, leírhatatlan és mással össze nem vethető. A szenvedésük azért különleges, mert ők szenvedtek. Ez az eszmefuttatás logikusan csak a zsidók felsőbbrendűségének - magában a tanban kimondottan nem szereplő - belátásához vezetheti a „hívőt". Finkelstein a „Holokauszt-ipar" című könyvében idézi Ismar Schorsch-t, a Zsidó Hittudományi Intézet elnökét, aki szerint a Holokauszt egyediségének dogmája „a zsidó kiválasztottság undorító szekuláris verziója". Emellett a zsidók által a világban elkövetett bármilyen embertelenséggel szemben immúnissá teszi a benne hívő zsidót, ha esetleg valami lelkiismeretféle megmozdulna benne.

A Holokauszt irracionalitásának dogmája a Holokauszt ok- és előzménynélküliségét, megmagyarázhatatlanságát tanítja. A Holokausztnak eszerint nincs oka, racionális magyarázata, csak és kizárólag a keresztények évezredes irracionális zsidógyűlölete felelős érte. Természetesen a keresztények „irracionális zsidógyűlölete" is teljesen önmagától való, arra a zsidók semmilyen formában nem szolgáltattak okot. Egyedüli és kizárólagos oka a keresztény népek (gojim) alacsonyabbrendűsége és az ebből eredő frusztráltsága, amely a jobb, okosabb, erkölcsileg magasabb szinten álló és ezért sikeresebb zsidóság elleni mérhetetlen irigységben öltött testet. „Kétezer éve... bennünket mindig fenyegettek.." - szipog Elie Wiesel, a Holokauszt pápája - „Miért? Minden ok nélkül."

Természetesen a Holokauszt-vallásnak is megvannak a maga „levitái", akik a hit terjesztésében és a kultusz fenntartásában játszanak fontos szerepet. Ezek a hivatásos Holokauszt-túlélők (akiknek száma csodás módon az idő előrehaladtával nemhogy fogyna, de szaporodik), élükön Elie Wiesel béke Nobel-díjas „Holokauszt-pápával", fősodratú történészek, és a világszerte működő Holo-disneylandek lelkes munkatársai és természetesen a különböző zsidó szervezetek. Ők működtetik a kultuszt, teszik jelenvalóvá „Auschwitz misztériumát". A kultusz a Holokauszt-megemlékezések és konferenciák, előadások végtelen sorából áll, ahol a „leviták" felidézik a keresztények szörnyű bűnösségét, bestialitását és a lappangó antiszemitizmustól való kollektív rettegésben egyesülnek a világzsidóság többi tagjával. A rituális rettegés tehát a kultusz fontos eleme, amit szorgalmasan gyakorolnak is. A szertartásokon részt vevő „keresztények" pedig megvallják bűneiket, leróják a leróni valókat és szertartásosan elhatárolódnak mindentől, ami a zsidóság érdekeit (elnézést, akarom mondani: érzékenységét) sérti, akár saját maguktól is.

Hajdan a diaszpóra zsidóságát „a könyv" tette egy néppé. A modern zsidóságot a közös rettegés. A Holokauszt-vallás úgy képes megőrizni és erősíteni a judaizmus visszaszorulása miatt válságba jutott zsidó identitás-tudatot, hogy közben a valóságosan (éppen a zsidóság által) elnyomott többség együttérzését is felkelti, így az esetleges ellenállás előzetes pszichikai leszerelését is kiválóan szolgálja. „Valójában az identitás politika és a Holokauszt nem azért olyan népszerű az amerikai zsidók körében, mert ők is áldozatok, hanem azért, mert nem azok." - jegyzi meg csípősen a Holokauszt-ipar szerzője. Tekinthetjük ezt a Stockholm-szindrómaként ismert jelenség (amikor a túsz szimpátiát kezd érezni fogvatartója iránt) össztársadalmi méretekben történő mesterséges előidézésének, egyfajta lelki terrornak is. A cél, hogy a világ nemzetei ne csak meghajoljanak a zsidó igában, hanem szeressék is azt, s az „elhatárolódom" varázsige mantra szerű ismételgetésével vessék ki maguk közül azt, aki e szeretetben nem hajlandó osztozni. „Mi nem elégszünk meg a negatív engedelmességgel, még a legnyomorultabb megalázkodással sem. Ha végül is megadod magad nekünk, annak saját szabad akaratodból kell történnie. Mi nem azért pusztítjuk el az eretneket, mert ellenáll nekünk; amíg ellenáll, soha nem pusztítjuk el. Mi megtérítjük, hatalmunkba kerítjük a lelke legbensejét, újjáalakítjuk. Kiégetünk belőle minden rosszat és minden képzelődést; a magunk oldalára állítjuk, nem látszatra, hanem őszintén, szívvel-lélekkel." - világosítja fel az éppen kínpadon nyújtózó Winstont tárgyilagosan O'Brien Orwell 1984 című regényében.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.02.10. 09:22:04

@Mérnork: azért mert te azt állítod? Vagy mert ők azt állítják?

Blogger Géza 2014.02.10. 09:24:28

Hát szerintem ezzel a MAZSIHISZ inkább csak segít most Orbánnak. Az ingadozó Jobbik-Fidesz szavazók talán inkább szavaznak a Fideszre, hiszen itt a bizonyíték, hogy a Fidesz nem egy cionista bábszervezet, ahogy széljobbról szokták hangoztatni A Fidesz-gyűlöló liberális pesti zsidóság meg amúgy sem szavazna Orbánra.

Hagyni kéne az egészet a fenébe, a MAZSIHISZ emlékezzen meg úgy, ahogy akar, az állam meg foglalkozzon a jövővel, és ne a múlttal. Nincs is igazán kerek (értve 50, 100 stb.) évfordulója semminek, túl van ez lihegve.

Conchobar 2014.02.10. 09:25:40

"De meg kell köszönnünk a Mazsihisz-nek, hogy az orbáni randalírozás negyedik évében felmutatta erejét és az ellenállás lehetőségét közvetve az egész magyarság érdekében" - Komolyan hasznos dolog az, hogy egy (nemzeti) kisebbség megmutatja azt, hogy ő dirigál a kormánynak? Komolyan azt hisszük, hogy abból valami jó származik, ha a többségi nemzetet érintő ügyekben sűrűn felbukkan egy (nemzeti) kisebbség úgymond érzékenysége? Komolyan elhisszük, hogy a zsidó kisebbség alkalmas arra, hogy valamiféle kormány-ellenes szabadságharc emblémája legyen?

szonár 2014.02.10. 09:27:07

Gondolom, a poszt ironizál. :)

a-kjudíit 2014.02.10. 09:27:51

@sztd:
Itt tényleg félreértés van.
Nem zsidó származásúak, hanem zsidó vallásúak.
Milyen gesztusokat tesznek pl. akkor amikor az Alaptörvénybe beírják, hogy mi magyarok elvesztettük a szuverenitásunkat 1944. márc. 19.-e után, vagyis mi magyarok ártatlanok vagyunk a zsidók elhurcolásában és ilyen formán tényleg teljesen mindegy, hogy a magyar áldozatok nagy része zsidó vallású volt.
Ugyanakkor írja, hogy a leggonoszabb persze az, amikor az állam a polgáraira támad, vagyis ezzel elismeri, hogy a magyarok részt vettek a tömegpusztításokban.

Ha pedig nincs rájuk szükség, akkor hajrá csinálja meg a kormány egyedül az emlékezést.

toportyánzsóti 2014.02.10. 09:31:10

Moszkovitya és szektája most is náci propagandatrükkökkel gyagyakampányol,sajtója náci-komcsi szólamokat porol le és hívei szerint nekik minden eszköz megengedett,akiben ez nem indítja be a vészcsengettyűt az elég gyenge intellektus.

♔batyu♔ 2014.02.10. 09:32:20

"Orbánnak az egész zsidósdihoz semennyire nem fűlik a foga, nem azért mintha maga antiszemita lenne (nem az), hanem ellenkezőleg: mert annyira terhesnek tartja a dolgot. Az egész "problémakört" minden bizonnyal egy túlkomplikált ország átkának véli, amely fölösleges energiákat von el a centrális erőtér építésétől."

Az egész ország így van ezzel. Kivéve az ok, az ország a zsidósdit nem egy túlkomplikált átkának tartja, hanem külföldi zsidók befolyás-szerző eszközének.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2014.02.10. 09:34:13

Ki nem sz..ja le a mazsihiszt?
A rendes emberekkel ,legyen akármilyen,semmi gondom.

♔batyu♔ 2014.02.10. 09:34:44

"De meg kell köszönnünk a Mazsihisz-nek, hogy az orbáni randalírozás negyedik évében felmutatta erejét és az ellenállás lehetőségét közvetve az egész magyarság érdekében. "

A lófaszt az egész magyarság nevében, vagytok pár ezren.

zavaros 2014.02.10. 09:35:36

@a-kjudíit: ("Ha pedig nincs rájuk szükség, akkor hajrá csinálja meg a kormány egyedül az emlékezést. ")

Mondjuk ki: kell a francnak az egész "emlékezés".
A magyaroknak egészen biztosan nem kell.
Most lám, kiderül hogy a zsidóknak sem.
Akkor meg minek(kinek) erőltetni?
Majd ha egyszer a zsidó szervezet(ek)nek is eszükbe jut megemlékezni azokról a rémtettekről és korszakokról az elmúlt évszázadban ,amiket Magyarországon zsidó származásúak követtek el...
akkor valóban elindulhat egy párbeszéd.

Tiborpapa 2014.02.10. 09:36:25

Ezzel a kormánnyal nem érdemes tárgyalni, ettől a kormánytól nem szabad elfogadni semmit, ennek a kormánynak nem fontosak az emberek, ebben a kormányban nem lehet hinni, erről a kormányról nem lehet semmi jót mondani, ezt a kormányt nem szabad megtartani.

♔batyu♔ 2014.02.10. 09:36:38

@Conchobar: A zsidóknál a Mazsihisz előbbre van a kormánynál, mert nem gojok.

♔batyu♔ 2014.02.10. 09:37:30

@Tiborpapa: Ki akadályozza azt meg, hogy szavazz?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2014.02.10. 09:37:36

Amúgy látom idetévedtek a fideszbirkák is.
Na takarodó vissza az új Putyinpincsi seggébe!

Tiborpapa 2014.02.10. 09:41:19

@♔batyu♔: Fidesz trollokkal felesleges beszélgetni.

♔batyu♔ 2014.02.10. 09:42:48

@Blogger Géza: Ez pontosan így van, hiszen én is gyanakvóan figyelem Orbánék hozzáállását a zsidó szervezetekhez.

Pld. nem tetszik a lihegésük, a sok holokausztra elköltött milliárd, az, hogy teljesen kiszolgálják a zsidó szervezeteket, miközben azok folyamatosan antiszemitizmussal vádolják Orbánékat és külföldön jelentgetik fel őket.

Ez, viszont, hogy kiállnak a Mazsihisz ellenében is, tetszik. Bízom benne, hogy a szavazás után sem fog ez megváltozni.

♔batyu♔ 2014.02.10. 09:43:57

@Tiborpapa: Veled ugyan miről lehetne beszélgetni, ne dicsérd már magad.

Ez egy tanács volt, de ha nem fogadod meg, az sem baj.

christophe 2014.02.10. 09:44:41

A sok èrtetlenkedonek javaslom Eichmann vallomàsàt elovasni, a magyar deportàlàsokkal kapcsolatban,talàn akkor megèrtitek mièrt ennyire èrzèkeny a Mazsihisz....

♔batyu♔ 2014.02.10. 09:44:50

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Mi van büdöskomcsi? Azt hiszed tied itt a terep?

Brühűhű, más is idejött:))))

zavaros 2014.02.10. 09:47:06

@♔batyu♔: ("hiszen én is gyanakvóan figyelem Orbánék hozzáállását a zsidó szervezetekhez.

Pld. nem tetszik a lihegésük, a sok holokausztra elköltött milliárd, az, hogy teljesen kiszolgálják a zsidó szervezeteket, miközben azok folyamatosan antiszemitizmussal vádolják Orbánékat és külföldön jelentgetik fel őket."

Különösen pikáns az a tény hogy a mostani mazsihisztit előre is támogatásáról biztosította a Zsidó Világkongresszus amelynek az elnöke a sukorói "befektetés" miatt éppen a magyar államot 100 milliárdra perelő Ronald Lauder..

Conchobar 2014.02.10. 09:47:19

@a-kjudíit: "Itt tényleg félreértés van. Nem zsidó származásúak, hanem zsidó vallásúak" - Próbálják a zsidókat is, meg a cigányságot (Tarka Magyar), sőt még Fekete Pákót is magyarként eladni, noha a magyartól eltérő identitásuk van. Fentebb már valaki ('Kommentátor') érthetően megírta: a zsidó különállás alapjává napjainkra már a holokauszt vált, a zsidó vallás helyett. Addig, amíg magyarországi zsidók nem száműzik családtörténetükbe ('helytörténetük'-be)a holokausztot, mint ahogy tették azt a kunok, jászok, székelyek (a saját sérelmeikkel), addig nem fogja őket a többségi nemzet a részének tekinteni

♔batyu♔ 2014.02.10. 09:51:00

@christophe: Aztán a Mazsihisz ennek ürügyén még négyszáz év múlva is megmondaná mit csináljon a kormány?

Eleve a felállás rossz, mert a kormányok a holokausztból államvallást csináltak, itthon is. Az Izrael által hosszú évek alatt kikövetelt magatartásnak itt az eredménye.
A kormányok kínlódnak, hiszen a lakossági támogatás hiányzik, márpedig demokráciában a lakosság szavaz a kormányra.

A kormánynak kellene kivonulnia innen. A zsidóknak odanyomni némi lóvét, oldják meg, de a kormányoktól ezen felül ne követeljenek semmit. Egy kormánynak nem az a dolga, hogy naponta zsidó szervezetekkel harcoljanak.

Mo-n még mindig rengeteg probléma van, de mást sem olvasni mint azt, hogy a Mazsihisznak problémája van.

Rengeteg csoportnak van még problémája.

Conchobar 2014.02.10. 09:51:23

@christophe: "A sok èrtetlenkedonek javaslom Eichmann vallomàsàt elovasni" - A2.világháborút már rég lezárták nagy és kis népek, le kellene már zárni a zsidóknak is

♔batyu♔ 2014.02.10. 09:52:03

@zavaros: Erre mondja a magyar, egy brancs ez.

almodhi 2014.02.10. 09:52:17

Olvasgatva itt a kommenteket, megnyugtató érzés, hogy Magyarországon az antiszemitizmus csak marginális szélsőség.

sztd 2014.02.10. 09:53:27

@a-kjudíit: "vagyis ezzel elismeri, hogy a magyarok részt vettek a tömegpusztításokban"

Ezt ebben a formában senki nem tagadta azok közül, aki magukat a tömegpusztításokat elismerte.
A vita tárgya a részvétel mértéke és az oka volt mindig is.

egyetmondok 2014.02.10. 09:57:21

@Blogger Géza:
Ebben a túllihegésben Géza,igazad lehet.
Ám tisztázzuk,hogy itt egy szereplő kezdte,de nagyon betegen a túllihegést: a magyar kormány,mégpedig pont 44 március 19-cel.
És már az alaptörvényi hitvallásban,szóval,ez el lett...,de rendesen.

nu pagagyí 2014.02.10. 09:57:51

@Blogger Géza: Úgy tűnik nem is a MAZSIHISZ-nek lenne fontos a megemlékezés, hanem Orbánnak, különben nyakán maradna a szobor, ha nem talál apropót a felállítására.

Az illetékes elvtárs nagyon-nagyon szeretne valamit hazudni nekünk.Valami olyasmit, hogy a nyilasok, a magyar csendőrök, a helyi tótumfaktumok és áldozataik vállt-vállvetve, együtt szenvedték át a történelem viharát. Időnként kénytelenek voltak télen a hidegben is az utcán tartózkodni. A csendőröknek a puska, a többieknek a bőrönd fagyott a kezéhez. A hivatalnokok a vagyonleltárak miatt túlóráztak és bonyolult logisztikai feladatokon rágódtak, ahelyett hogy családjuk körében tölthették volna az időt. A nyilasok meg éjt nappallá téve gyűjtötték az értékeket az elhagyott lakásokból, nehogy lába kelljen, amíg jelentkezik a tulajdonosa.

Ezt a sok ártatlan embert jelképezné Gábriel arkangyal, a felette köröző, németül vijjogó sasmadár pedig meg akarja zavarni ezt az idillt.

Muad\\\'Dib 2014.02.10. 09:59:29

A mazsihisz beszállt a kampányba, nyilván a többet ígérő oldalán, nincs ezen semmi meglepő. A normális érzésű zsidóknak már egyébként is rég hányingere van ettől a belterjes, átkosból itt ragadt bandától.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2014.02.10. 10:00:08

@♔batyu♔: Komcsi az a retkes telibebaszott kurva anyád,meg a félhülye vezéred,az!

petraeus 2014.02.10. 10:02:04

@alfax: Ez az egyhaz ne politizaljon ez egy nagyon alsagos erv. Ugyanezt gondolod az erdelyi magyar egyhazakrol is? Ne politizaljanak?
Egy kisebbseg szamara mindig is fontosabbak voltak a vallasi szervezetek mint a tobbseg szamara.
Ugyanez vonatkozik az "indulatokat fog kiváltani, a vesztes a hazai zsidóság." tipusu, onfeladast propagalo ervekre. Vagy ugyanez vonatkzoik az autonomiaert kuzdo erdelyi magyarsagra is vagy a ketnyelvu vasuti tablakert harcolo felvideki magyarokra? hagyjak az egeszet mert az ugy "indulatokat fog kiváltani" a vesztes meg a felvideki magyarsag lesz?
Kisebsegi ugyek korul mindig elofordulnak konfliktusok, ezeket fel kell vallani, a tanulsag ebbol az ugybol, nagyon egyszeru.

1, a fidesz kepteklen kompromisszumokra, ez kurva nagy gaz, eddig is az volt csak az ellenzek meg a magyar tarsadalom sajnos tehetetlen a tetu fidesz amokfutasaval szemben,
2, aki a magyar kisebbsegek sorsat tenyleg sziven viseli az tanuljon az Izraeli/zsido politikabol, nemzetkozi tamogatas es nemzeti osszefogas nelkul nagyon keveset lehet elerni. Nem sirankozni kell, hanem tanulni.

♔batyu♔ 2014.02.10. 10:04:10

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Komcsi vagy te tetű, az nem hit kérdése, hanem látszik.

Rajtad pedig nagyon látszik. Mocskos a szád amikor valaki más véleményen van,primitív is vagy, mi a fasz kell még? Anyád? Most már viheted, már nem kell.

mojszipupi 2014.02.10. 10:05:09

Orbán egyre inkább maga ellen hergeli a nagyhatalmak zsidóságát. Orbánnal elszaladt a ló és ezért nem a magyar zsidóság hanem a világhatalmi zsidóság fogja keményen megbüntetni. Orbán hiába hiszi h mindenható és mindenkit legyőz. Nála sokkal nagyobb embereknél húzta ki végleg a gyufát

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2014.02.10. 10:06:49

@petraeus: Van benne valami,de a két helyzet között van némi különbség.

Conchobar 2014.02.10. 10:07:52

@Muad\\\'Dib: "A mazsihisz beszállt a kampányba, nyilván a többet ígérő oldalán, nincs ezen semmi meglepő. A normális érzésű zsidóknak" - Alapvetően egy dologról mindig megfeledkeznek: a MAZSIHISZ csak a vallásos zsidókat (azoknak is csak egy részét) tudja képviselni. Az ateista zsidóságot nem képviseli

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2014.02.10. 10:08:32

@♔batyu♔: Mondom ,hogy a gazdád a komcsi.
Csak az ilyen elvtelen utolsó szarházi gecikkel ilyen mocskos a szám mostanában.
Mert minden szidást megérdemeltek a gazdátokkal együtt.

♔bаtyu♔ 2014.02.10. 10:08:44

@mojszipupi: Putyin haverjaként nem hiszem, hogy különösen pánikban lenne.

Ezért jó Putyinnal haverkodni. Megvan az egyensúly, lehet koncentrálni az ország gondjaira.

christophe 2014.02.10. 10:09:43

@Conchobar: Franciàknak,belgàknak nem derrogàl megemlèkezni a holokausztrol,ès a sajàt felelosèguket elismerni,magyaroknak igen.Ugyanez vonatkozik a kommunizmus àldozataira,ugynoklista mai napig nincs kozzètève,vezeto beosztàsban vannak a mult rendszer kiszolgàloi.Aki nem tud szembe nèzni a multjàval,annak nincs jovoje

==T== 2014.02.10. 10:10:06

@christophe: Érdekes, hogy ilyenkor kétségbevonhatatlan tényként kezelitek egy náci háborús bűnös vallomását.

@a-kjudíit: a zsidó egy nép/etnikai csoport. Van köztük vallásos (izraelita, esetleg más vallású), meg vallástalan is, de ettől még ők egy nép.

Sírköves Slomó 2014.02.10. 10:10:26

Néztem a híreket, meg a mazsihisz szavazását. Ott volt a maszop kedvenc udvari bolondja az adócsaló Sasjózsi, meg a többi mukásőr.

Mondjuk támogatom hogy holló emlékév se legyen meg közpénzt se kapjanak a pofátlanok.

Határolódjon el minden zsidó, aki jót akar!

Magna cum laude Tigeri másztesz digrii 2014.02.10. 10:11:39

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Én csak voltam kommunista, már régen eldobtam az MSZMP-s párttagkönyvemet. Ma már más világ van.

Ma már demokrata vagyok és mivel szeretem a fiúkat, szimpatizálok a liberálisokkal is.

♔batyu♔ 2014.02.10. 10:12:54

@Sírköves Slomó: "Mondjuk támogatom hogy holló emlékév se legyen meg közpénzt se kapjanak a pofátlanok."

Ezt én is nagyon támogatom.

==T== 2014.02.10. 10:13:11

@christophe: Miért kéne évente 126-szor elismerni a felelősséget?

Már Antal meg Horn is elismerte 20 éve. Mi kéne még, Folyamatosan kanosszát járni? Menjetek a ***ba.

Lehet itt csűrni, csavarni, de a még a nyilasok tervei közt sem szerepelt a zsidók megsemmisítése/kiirtása, legfeljebb a kitelepítésük Magyarországon kívülre. Bármennyire is jól esik egyeseknek a magyarok démonizálása, a holokauszt egy német/osztrák dolog volt.

Conchobar 2014.02.10. 10:16:10

@petraeus: "aki a magyar kisebbsegek sorsat tenyleg sziven viseli az tanuljon az Izraeli/zsido politikabol" - Talán épp az izraeli politikát nem kellene másolnunk. Mi ne akarjunk magyar telepeket létrehozni románokat, szlovákat földönfutóvá téve, menekülttáborba kényszerítve. A jelen körülmények között Izrael léte csak provizórikus tud lenni

♔batyu♔ 2014.02.10. 10:16:17

@almodhi: Nem kellene úgy csinálnod mintha nem tudnád, a Mazsihisz a balliberális pártok egyik eszköze. Vagy a Mazsihisz egyik eszköze a balliberális pártok.

a-kjudíit 2014.02.10. 10:20:17

@zavaros:
zsidó vallásúak.

Hallott már olyat, hogy katolikus származású? hanem akkor akkor próbálja már ki, hogy a kifejezéseket úgy használja, ahogy kell.

Conchobar 2014.02.10. 10:20:43

@christophe: "Franciàknak,belgàknak nem derrogàl megemlèkezni a holokausztrol,ès a sajàt felelosèguket elismerni,magyaroknak igen" - Én a magam részéről soha nem fogom a saját felelősségemet elismerni olyan események kapcsán, amelyeknek nem voltam részese

sztd 2014.02.10. 10:21:01

@a-kjudíit: "Nem zsidó származásúak, hanem zsidó vallásúak."

Nem zsidó vallásúak, hanem zsidó származásúak. Az ilyen módon érintetteknek nem a vallását nézték. Zsidónak az számított, akinek egy szülője vagy két nagyszülője izraelita felekezetűnek született.

Ha a dolgok így maradnak, akkor valószínűleg nélkülük bonyolítják le az emlékévet.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2014.02.10. 10:23:09

A MAZSIHISZ-nek igaza van! Telejesen szolidáris vagyok velük ez ügyben.

2014.02.10. 10:24:45

Tegnapelőtt a Ben Hur-t nézve azon tűnődtem, hogy miért is lett keresztény a zsidó Jézusból? Miért változtatta meg a vallását és hagyta ott a zsidóságot? Miért nem maradt ő a zsidó Isten fia és miért nem a zsidók járkálnak feszülettel?
Talán már akkoriban is utálták a zsidó vallást? Vajon miért gyilkoltatták meg a zsidók, hiszen közülük való volt? Nem voltak hajlandóak a konkurenciát életben hagyni?

Miért nem költözik a világ összes zsidója Izraelbe? Aki elsősorban zsidónak tartja magát és csak másodsorban magyarnak, az mit keres itt? Ha pedig itt vannak, akkor miért nem asszimilálódnak?

Conchobar 2014.02.10. 10:25:37

@a-kjudíit: "zsidó vallásúak" - Tessék már tudomásul venni: létezik a zsidó népként is

petraeus 2014.02.10. 10:30:17

@Conchobar: OK, pontositok, nem Izrael teljesen elfogadhatatlan telepes politikajara utaltam, hanem arra, ahogy a zsido szervezetek megvedik erdekeiket szerte a vilagban, az Izraeli kormany es a zsido vilagszervezetek mindig tamogatjak a zsido kisebbsegeket, nem szovegelve, szbadsagharcolva, hanme okosan, szervezetten es hatekonyan. Mi ehelyett azok ellen kuzdunk (az EU) akik segithetnenek.
Sajnos Magyarorszagon a kisebbsegvedelem kimerul a retorikaban, a Fidesz szamara csak szoban fontosak a hatarontuli magyarok, es ha Magyarorszag hatekonyan akarja segiteni a hatarontuli magyar kisebbsegeket akkor lenne mit tanulni a zsido erdekvedelemtol.

♔batyu♔ 2014.02.10. 10:32:01

@sztd: "Ha a dolgok így maradnak, akkor valószínűleg nélkülük bonyolítják le az emlékévet. "

Akkor eleve minek a felesleges kiadás, költsék el az egészségügyre. Ezt a zsidók is támogatják, hiszen zsidó betegek is vannak.

a-kjudíit 2014.02.10. 10:33:30

@==T==:
A zsidó egy nép és egyben egy vallás elnevezése is.
Vannak zsidó (izraeli)állampolgárságú emberek, akik egyben zsidó vallásúak is nagy valószínűséggel.
Ugyanakkor vannak mindenféle nemzethez tartozó emberek, akiknek a vallása a zsidó vallás.
Vannak lengyel, orosz, amerikai zsidó vallású emberek.
A kettő nem ugyanaz. A származás egy dolog a vallás egy másik dolog, a kettőt keverni butaság.

♔batyu♔ 2014.02.10. 10:33:31

@petraeus: Teljesen egyetértek.

"Ha valaki Európából bírálja Izraelt, akkor felhozzuk a holokausztot, ha pedig ebben az országban (Amerikában) kritizálja Izraelt, arra azt mondjuk, hogy antiszemita. És a szervezet erős, és sok pénze van, a kapcsolat pedig az amerikai és az izraeli zsidó intézmények között nagyon erős, ők pedig különösen erősek ebben az országban, mint ahogy azt Ön is tudja. És hatalommal rendelkeznek, ami rendben is van. Tehetséges emberek, hatalmuk és pénzük van, sajtójuk és más eszközeik, és a hozzáállásuk ez: „Izrael az én országom, ha igaza van, ha nincs”. És nem állnak készen a kritikára. És nagyon könnyű antiszemitizmussal vádolni az izraeli kormány egyes lépéseit bírálókat, vagy felhozni a holokausztot és a zsidó emberek szenvedéseit, mint ami igazol mindent, amit a palesztinokkal teszünk.” (Részlet a Sulamit Alomi volt izraeli oktatási miniszterrel 2012-ben készült interjúból)"

Nekünk is ennek szellemében kellene eljárnunk.

Sírköves Slomó 2014.02.10. 10:33:43

@petraeus: 'Fidesz szamara csak szoban fontosak a hatarontuli magyarok, es ha Magyarorszag hatekonyan akarja segiteni a hatarontuli magyar kisebbsegeket akkor lenne mit tanulni a zsido erdekvedelemtol.'

1. Hát ehhez képest az ellenzé fosik a HTM szavazatoktól

2. Lenne mit tanulni a zsidó érdekvédelemből, de az nagyon náci dolog lenne mert azzal kezdődne hogy felülnének a vonatra

inebhedj - szerintem 2014.02.10. 10:35:11

Már nem azért, de nem mindegy, hogy az egyik marxista (miért) lövi a másik marxistát?

Ez a kormány meg a zsidó egyház belügye, vagy éppen borgőzös performansza, ilyen fölösleges dolgokon való elmélkedés helyett (de a kívülállóknak mindenképpen) inkább Való Világot kéne nézni.

Oszt erre még én is itt kommentelek. :(

braue 2014.02.10. 10:35:23

A Maszihisz mindig csak a saját érdeke mellett van. Ha egy nemzet mellett valaha kiáll, az a zsidó nemzet lesz. Most inkább a baloldalt mellett nyomulnak, mert ők engedik, hogy lopjanak arcátlanul.

Csak szólok. Ez kontraproduktív.

Conchobar 2014.02.10. 10:37:04

@petraeus: "OK, pontositok, nem Izrael teljesen elfogadhatatlan telepes politikajara utaltam, hanem arra, ahogy a zsido szervezetek megvedik erdekeiket szerte a vilagban" - Hiszen pont ugyanúgy védik saját népük érdekeit azok is, akiket lenáciznak és leantiszemitáznak

a-kjudíit 2014.02.10. 10:38:46

@Conchobar:
Ezt senki nem vitatta, de amikor a magyar zsidóságról beszélünk, akkor ne azt mondjuk, hogy zsidó származású, mert ez nem így van, hanem azt, hogy zsidó vallású.
Mondta-e bárki is bármikor azt Szent Péterre, az első keresztény pápára, hogy zsidó származású? Abszurdnak hallatszik, pedig igaz, mert Ő tényleg zsidó származású.
Ha a származási és a vallási különbséget nem tesszük meg akkor ilyen abszurd kijelentéseknek is helye lehet.

♔batyu♔ 2014.02.10. 10:39:13

Az alig ismert Hanoar Hatzioni Egyesület közleményben tudatta, hogy visszaadja a Holokauszt Emlékév – 2014 pályázaton elnyert 3,7 millió forintot a magyar kormánynak

A Bét Orim Reform Zsidó Hitközség – mint a legnagyobb nemzetközi zsidó vallási szervezetnek, a Progresszív Zsidó Világszövetségnek (WUPJ) magyarországi tagszervezete – visszautasítja a magyar kormány által kiírt, a Magyar Holokauszt Emlékév – 2014 pályázaton elnyert tízmillió forintot

Azért megnézném, ismeretlen, pár fős magyar civil szervezetek mikor nyernek ekkora pénzeket.

"Progresszív Zsidó Világszövetségnek (WUPJ) magyarországi tagszervezete"

Egy ilyet pld. miért támogatunk tízmillió Ft-al? Kevés a zsidó szervezet?

braue 2014.02.10. 10:39:44

@Conchobar: De ők nem kiválasztottak és így kevesebb a joguk. Illetve csak a zsidók joga után jön mindenki más joga.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.02.10. 10:40:26

@a-kjudíit:

A zsidó egy etnikum, ezen az nem változtat, hogy a zsidók egy része más népekhez asszimilálódott.

Hallottál már katolikus származású emberről vagy református-magyar kettős identitásról? Ugye nem? Maga az elnevezés is röhejes. Míg a "zsidó származású ember" vagy a "zsidó-magyar kettős identitás" teljesen elfogadott, létező valami.

Miért? Mert református, katolikus az csak egy vallás, míg a zsidó nem.

dr kíváncsivagyok 2014.02.10. 10:41:36

"Gábriel arkangyal, a száját tartani képtelen Szakály még meg sem alakult intézete,"

HATALMAS tévedés !!!!

Szakály "aranykopése" be volt tervezve !
AZÉRT LETT PONY O KINEVEZVE !!!

Ez az (egyébként jó ) írás keveset ír arról , hogy ezzel az "antiszemitizmus-light"- tal a Jobbik buksiját simogatja Orvbán !!!
Orvbán már sikeresen annektálta ( vagy szétverte !) az MDF - et , a Miép - et , KISGAZDÁKAT , A KDNP - T,....MOST A FELADAT A jOBBIK BEOLVASZTÁSA A fIDESZBE !!!

braue 2014.02.10. 10:41:45

@♔batyu♔: Én tudom, hogy nem. Évekig szereztem magyar civileknek pénzt.

Ezeknek a pénzeknek legalább tíz szervezet fog örülni. adjanak még vissza páran lóvét! Épp itt az ideje.

gabuscica 2014.02.10. 10:41:59

"Ezért mondják a belső fidesz körök, hogy ez az ügy Orbán Viktor >>fejlövése<<".

:D A híres-nevezetes "magukat megnevezni nem akaró források" :D Pont veletek közölték :D

Skacok, ébresztő, az SZDSZ megszűnt "valamikor októberben"!

petraeus 2014.02.10. 10:42:49

@Sírköves Slomó:
1, Mitol kene felni? A hatarontuli magyarok se mind fidesz szavazok, es nem csak az erdelyi/vajdasagi magyarok szavazhatnak. Egyebkent pedig mandatumbecslesek szerint max 2-3 mandatum johet a hatarontuli magyaroktol, nem oszt nem szoroz.
2, nem tudom ertelmezni, hogy jon a hatekony zsido erdekervenyesiteshez a holocaust? De egyebkent magyarokat is tettek vonatra Csehszlovak testvereink, az mar a mi hibank, hogy annyit nem tudtunk elerni, hogy elismerjek a felelosseguket 50.000 magyar kenyszermunkara hurcolasaban, lenne mit tanulnunk a zsido erdekvedelmebol, csak a magyar politikai elitnek minden fontosabb a magyar kisebbsegeknel.

Sírköves Slomó 2014.02.10. 10:43:19

Sidók állandóan azzal jönnek, hogy őket azért üldözik mert sidók. Kollektív bünösség.

Erre itt van ez a magyargyülölö gittegylet, és csak ez kap nyilvánosságot.

Nem hallom a hazaszerető sidók kórusát, amint elhatárolódnak a magyargyülölőktől. Egy qrva szót nem szólnak. Most akkor mi van? Azért utálják őket mert sidók, vagy mert egy emberként utálják a magyarokat?

a-kjudíit 2014.02.10. 10:43:43

@sztd:
Az egyik legismertebb zsidó származású, keresztény ember Jézus, utána pedig Szent Péter az első katolikus pápa.

♔batyu♔ 2014.02.10. 10:44:33

@braue: Jó lenne ha nyilvánosságra kerülne, a kormányok pontosan mennyivel támogatják a zsidó szervezeteket.

Van egy gyanúm, évek óta simán zsarolás folyik a háttérben és a zsidó szervezetek támogatása nagyságrendekkel nagyobb, mint más hasonló szervezeteké.

Conchobar 2014.02.10. 10:44:40

@christophe: "Franciàknak,belgàknak nem derrogàl megemlèkezni a holokausztrol,ès a sajàt felelosèguket elismerni,magyaroknak igen" - Egyébként mi a helyzet a kollektív felelősséggel? Az embert nemcsak a saját tettei, hanem mások tettei miatt is felelős? Sőt még olyanok tettei miatt is felelős, akik több generációval előbb éltek?

dr kíváncsivagyok 2014.02.10. 10:45:05

@maxval a gondolkodó birca:
"Miért? Mert református, katolikus az csak egy vallás, míg a zsidó nem. "

Hogy miért ?

Mert a zsidó nem (csak) vallás , hanem identitás is , egy értékrend...
A Katolikus nem értékrend,...lásd : Kdnp...

braue 2014.02.10. 10:45:16

@gabuscica: Azt képzelik, hogy ugyanannyira megvezethető a nép, mint mikor még csak páran tájékozódtak a neten, szerte a világban. Ma már a többség. Kár hazudozni, ha valamiért nem veszik észre, akkor is.

braue 2014.02.10. 10:46:18

@♔batyu♔: Nem tudodm, de az biztos, hogy magyar civilek párszázezerért is végtelenül hálásak. Nem egy, hanem szinte mind.

Sírköves Slomó 2014.02.10. 10:46:54

@petraeus: Kezdetnek 2 dolgot lehet Izraeltől eltanulni.

A személyi igazolványban feltünteti a faji hovatartozást.

A köztisztségektől eltiltani a külföldi állampolgárokat.

a-kjudíit 2014.02.10. 10:47:11

@maxval a gondolkodó birca:
Szegény magyar Szent-györgyi Albert is forog a sírjában, akire oly büszke a magyar nemzet, pedig Ő is csak "zsidó" Önök szerint.

dávidf 2014.02.10. 10:47:21

Nagyon jó látni, mennyi hithű ostoba náci van Magyarországon! Így tovább!

dr kíváncsivagyok 2014.02.10. 10:47:55

@Conchobar:
"Az embert nemcsak a saját tettei, hanem mások tettei miatt is felelős? Sőt még olyanok tettei miatt is felelős, akik több generációval előbb éltek?"
Igen , állami szinten...
Neked nem kell hamut szórnod a fejedre...

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.02.10. 10:48:56

@dr kíváncsivagyok:

Rossz példa. A KDNP nem vallás, hanem egy politikai párt.

eßemfaßom meg áll 2014.02.10. 10:48:57

Legalább azt már tudjuk, hogy a szerzőnek van humorérzéke.

gabuscica 2014.02.10. 10:49:05

@braue: ezzel ásták be magukat a bányamélyre.

braue 2014.02.10. 10:50:08

@a-kjudíit: Keverj ide minet, ha ide illik, ha nem! A holokausztot nem kéne emlegeni kicsit? A hétem még csak szászor melegették. Igaz még csak hétfő van. A többi nép legyilkolt fiainak ne állítson emléket, mert az sértő a zsidők egy kis, de annál hangosabb részének. Teljesen jogos.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.02.10. 10:50:20

@a-kjudíit:

Önök? Én egy darab ember vagyok. Az meg, hogy valaki minek vallja magát, zsidó származásúnak vagy zsidó nemzetiségűnek, az az ő saját identitásválasztása.

dr kíváncsivagyok 2014.02.10. 10:50:45

@dávidf:
"Nagyon jó látni, mennyi hithű ostoba náci van Magyarországon! Így tovább! "

Na,...ezeknek épul az emlékmu , ezeknek az intézete a veritas ( már a neve is felháborító !) és ezeknek kedvez 4 éve folyamatosan Orvbán...AKI NEM ANTISZEMITA !!!!
( Uristen,...ezt ki kell hangsúlyozni egy magyar miniszterelnoknél....)

braue 2014.02.10. 10:51:38

@gabuscica: Nem veszik észre, hogy a kevesebb sokkal több lehetne. Lekezelnek mindenkit, és ez döntő hiba. És nem csak Magyarországon.

dr kíváncsivagyok 2014.02.10. 10:51:58

@maxval a gondolkodó birca:
"Az meg, hogy valaki minek vallja magát, zsidó származásúnak vagy zsidó nemzetiségűnek, az az ő saját identitásválasztása. "

a "vallású"- t kifelejtetted...

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.02.10. 10:52:54

@Sírköves Slomó:

Nemzetiség volt az izraeli igazolványban, nem faj. S 10 éve megszűnt ez, mert eleve vitás kérdés volt.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.02.10. 10:53:55

@dr kíváncsivagyok:

Nagyon kevés ember van, aki nem zsidó származású, de zsidó vallású, így ez a kis csoport figyelmen kívül hagyható.

braue 2014.02.10. 10:54:14

@dr kíváncsivagyok: Mindig a zsidóknek kedvez midneki, mert, aki nem, arra rászabadítják a világot. Nem csoda, hogy nincs nép a földön, aki nem utája őket. Még a kínaiak is, pedig nem sok közük volt egymáshoz. De mióta kereskednek a világgal, gyorsan rájöttek, kik is, mik is.

braue 2014.02.10. 10:55:26

@maxval a gondolkodó birca: A székelyszombatosok azok voltak. Ma már talán nincsenek is. Az egyik falujuk helyén, ma víztározó van.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.02.10. 10:55:39

@alfax:

"Egy egyházi szervezet nem kellene beleszóljon a politikába."

De igen, ez egy egyház egyik feladata.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.02.10. 10:56:10

@braue:

Más. Ők egy protestáns szekta voltak alapvetően.

dr kíváncsivagyok 2014.02.10. 10:56:23

@braue:
"A holokausztot nem kéne emlegeni kicsit? A hétem még csak szászor melegették. Igaz még csak hétfő van. A többi nép legyilkolt fiainak ne állítson emléket, mert az sértő a zsidők egy kis, de annál hangosabb részének. Teljesen jogos. "

Hahóó,...pont arról beszélunk !

Hogy Orvbánnak tervei vannak a Jobbikkal és ennek érdekében szépítgeti a magyar holokausztot...és "apró" szivességeket tesz nekik 4 éve !
DE ORVBÁN NEM ANTISZEMITA , csak LÁTASZATRA !!

énekes tamás 2014.02.10. 10:56:35

1) Ha felejtős a holokauszt, akkor ezt a trianonos faszságot is hagyjuk már!

2) Ha a zsidók ne politizáljanak a szervezetein keresztül, akkor azonnal hagyjuk abba az erdélyi, felvidéki stb. egyházak és szervezetek támogatását!

3) Ha vannak zsidók és magyarok, akkor vannak reformátusok és magyarok, meg katolikusok és magyarok is? Kik a magyarok egyáltalán????

4) Ha ezek a zsidók sokba kerülnek az államnak, meg egyeseknek, akkor javasolom, hogy adjanak vissze MINDEN egykor elkobzott zsidó vagyont! Költözzenek ki a ma ott lakók abból a több ezer lakásból, házból és villából, amely 1944 előtt zsidó talajdon volt!

5) Ha minden zsidónak Izraelbe kellene költöznie, akkor a katolikusok költözzenek a Vatikánba!

6) Ha felesleges megemlékezni 600 000 MAGYAR állampolgár kifosztásáról, elhurcolásáról és megöléséről, akkor hagyjuk már a jóval kevesebb magyar állapolgárt érintő Don-kanyaros, 48-as és mohácsos emlékműveket is! Minek?

7) Ha nem érdemes egyeztetni a kb 120 000 magyar zsidó dolgáról Lauderékkel, akkor soha ne találkozzon magyar politikus a Pápával vagy más vatikáni szervezettel, de még Tőkés Lászlóval sem!

a-kjudíit 2014.02.10. 10:57:23

@maxval a gondolkodó birca:
Ugyanakkor Ön és sokan mások megteszik ezt helyettük, amikor csak úgy mondják hogy zsidók, zsidó származásúak, pedig a II. világháborúban itt az országunkban, olyan magyar állampolgárokat küldtek haláltáborokba, akiknek az volt a bűnük, hogy zsidó vallásúak.

braue 2014.02.10. 10:57:25

@dr kíváncsivagyok: Tényleg?@maxval a gondolkodó birca: Mégis elhurcolták őket, mint zsidókat.

braue 2014.02.10. 10:58:27

@braue: Bocsi! Nem így akartam.

dr kíváncsivagyok 2014.02.10. 10:58:33

@maxval a gondolkodó birca:

"De igen, ez egy egyház egyik feladata. "

Észak-afrikában...barátom...ott milyen eredményesen és hasznosan szól bele az egyház a politikába !
Európában szerinted hol ?

dr kíváncsivagyok 2014.02.10. 10:59:57

@maxval a gondolkodó birca:
"Rossz példa. A KDNP nem vallás, hanem egy politikai párt. "

Nem-nem...a Kdnp egy VALLÁSRA épulo politikai párt !!!

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.02.10. 11:00:06

@a-kjudíit:

Rosszul tudod. Azokat hurcolták el, akik a törvény szerint zsidónak minősültek. Ezek egy része NEM volt zsidó vallású.

_most_ 2014.02.10. 11:00:12

azért most a mazsihisz felháborodása jogos, Orbán egyfelől holokauszt emlékévet vezet be, másfelől meg német emlékművet épített, a Horthy kultuszt restaurálja, nem is értem ezt hogy gondolta, két szék között könnyen a földön találhatja magát.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.02.10. 11:00:53

@dr kíváncsivagyok:

Nem, a KDNP egy kereszténydemokrata szervezet, a kereszténydemokrácia pedig egy POLITIKAI ideológia.

braue 2014.02.10. 11:01:17

@énekes tamás: Mi elfelejtjük Trianont (nem kérünk érte évente kárpótlást és nem kényszerítjük a szomszéd országokat, hogy hetente megszaggassák a ruhájukat és hamut szórjanak a fejükre), és cserébe csak annyit kérünk a zsidók se tegyék ezt velünk, ahol a legnagyobb arányban élték túl a zsidók a világháborút!

a-kjudíit 2014.02.10. 11:01:43

@énekes tamás:
Egyetértek!
Az 5. pontnál. Nem lehetne-e kötni ahhoz, aki megalapította a keresztény egyházakat, Jézushoz és akkor lehet, hogy a katolikusoknak is Szentföldre kellene visszamenniük, ahonnan elindult a kereszténység?
Abszurd, de.....

Conchobar 2014.02.10. 11:01:53

@dr kíváncsivagyok: "Igen , állami szinten..." - Ugyan miért kellene egészen más elveket alkalmazni államra és egyénre?

braue 2014.02.10. 11:02:10

@maxval a gondolkodó birca: Ja. Semmit. Hogy zsidóként kezelték őket, az miért is változtana bármin?

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.02.10. 11:02:24

@a-kjudíit:

Az, hogy a zsidót zsidónak nevezi valaki önmagában nem bűn, ez ugyanaz, mint egy szlovákot szlováknak mondani.

Sírköves Slomó 2014.02.10. 11:02:25

A hamadik dolog, amit a zsidó érdekvédelemtől el kell tanulni:

A zsidó üzletek, érdekeltségek megjelölése (pl. dávid csillaggal) ahogy ők is világ életükben elkülünítették a zsidó és nem zsidó bizniszt.

_most_ 2014.02.10. 11:02:50

@♔batyu♔: azért kíváncsi vagyok a cöf, mennyi pénzt nyer mint civil szervezet :D

braue 2014.02.10. 11:03:19

@dr kíváncsivagyok: Én egy képviselőt ismerek aki KDMP-s. Nem vallásos. A többi persze attól még lehet az.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.02.10. 11:03:49

@braue:

Eredetileg akkor sem zsidók voltak, hanem egy keresztény felekezet, melyet a zsidóság sosem ismert el saját maga részeként. Az, hogy a hatóság zsidónak ismerte el őket, más kérdés.

a-kjudíit 2014.02.10. 11:04:47

@maxval a gondolkodó birca:
Melyik és milyen törvény szerint?
Persze tudom, hogy még az átkeresztelkedett zsidókat is zsidóknak minősítették, de ettől az tény, hogy Ők magyar állampolgárságú emberek voltak.

braue 2014.02.10. 11:04:49

@maxval a gondolkodó birca: Montdam, hogy eredetileg azok voltak? Hol?

♔batyu♔ 2014.02.10. 11:05:00

@_most_: Tagságához mérten szerintem századannyit sem, mint a zsidó szervezetek.

braue 2014.02.10. 11:05:51

@maxval a gondolkodó birca: Én azért annak hívom őket, ha tetszik, ha nem.

dr kíváncsivagyok 2014.02.10. 11:05:54

@♔batyu♔:
"Van egy gyanúm, évek óta simán zsarolás folyik a háttérben és a zsidó szervezetek támogatása nagyságrendekkel nagyobb, mint más hasonló szervezeteké. "

A náciknak mindig gyanúsak voltak...

konrada 2014.02.10. 11:06:39

@a-kjudíit:
Ennél rosszabbak voltak: még azokat is, akik vagy nem voltak vallásosak, vagy kereszténynek születtek, csak mert zsidó származásúak voltak. ű
...mert nem vallásháború volt, hiszen szocialsták voltak, ami nem vallás, csak ideológia.
...de nem is a szocialista ideológia miatt, hanem mert rohadt soviniszták voltak, akiknek más nemzetség alávaló volt.

braue 2014.02.10. 11:06:44

@♔batyu♔: Tízmillákat csak nagyon nagy szervezetek kaphatnak, a politikaiakon kívül.

braue 2014.02.10. 11:06:50

@♔batyu♔: Tízmillákat csak nagyon nagy szervezetek kaphatnak, a politikaiakon kívül.

Kukorica József 2014.02.10. 11:06:55

"megalkuvás nélkül ki mer állni az értékeiért."
Nem tudom, hogy ez a hivatalos álláspont e zsidóság körében, hogy a holokauszt az egyik értéke lenne a zsidóságnak...
Ne mindegy. Ti tudjátok.

♔batyu♔ 2014.02.10. 11:07:20

@énekes tamás: A zsidó vagyon többszöröse ki lett már fizetve, így érved baromság.

Esetleg különben adjuk vissza tulajdonosának azokat a villákat is, ahol ma zsidók laknak? Pld. Gyurcsány villa?

a-kjudíit 2014.02.10. 11:07:41

@maxval a gondolkodó birca:
Zsidónak nevezni valakit tényleg nem bűn, de a szlovákok között is voltak zsidók és akkor Őket minek nevezzük, zsidóknak, szlováknak, vagy szlovák-zsidóknak.

dr kíváncsivagyok 2014.02.10. 11:07:51

@braue:
"Én egy képviselőt ismerek aki KDMP-s. Nem vallásos. A többi persze attól még lehet az. "

Én egyet sem ismerek kozuluk , aki HITHU keresztény lenne...

braue 2014.02.10. 11:07:54

@dr kíváncsivagyok: A zsidóknak meg mindenki gyanús aki nem zsidó. Persze igazoltan.:))

♔batyu♔ 2014.02.10. 11:08:27

@dr kíváncsivagyok: Akkor gondolom, a sok náci miatt nem nyilvános ez az adat, jól mondom?

braue 2014.02.10. 11:08:44

@dr kíváncsivagyok: Te biztos jól ismered mind. Nagyon bennfentes lehesz. Vagy csak kamuzol?:))

énekes tamás 2014.02.10. 11:08:47

@braue: ki az a velünk???
ki tép ruhát?
ki gyüjtötte be a magyar zsidókat? mert NEM a németek! akkor kik???
ki emlékezik hetente? nálatok otthon ez megy???

♔batyu♔ 2014.02.10. 11:09:39

@braue: Ráadásul ezek a zsidó szervezetek pár fősek lehetnek, ez a támogatás éves működési díjuk lehet.

Amiért van arra vezető és titkárnő, hogy a támogatókat folytonosan feljelentsék.

braue 2014.02.10. 11:10:35

@énekes tamás: Ne terelj!

Mi nem kérünk kárpótást (vezeklést) Trianonért, a zsidók meg nem kérnek a Holokausztért. Ez volt a vágyad, és én teljesítettem. Ne gyere most mással!

dr kíváncsivagyok 2014.02.10. 11:10:51

@Sírköves Slomó:
Pont az ilyen nettó nácik miatt alakult a "veritas"...

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.02.10. 11:11:16

@a-kjudíit:

Egyéni döntés kérdése. Van aki zsidó származású szlovák, van aki szlovákiai zsidó, s van aki kettős identitású.

braue 2014.02.10. 11:11:22

@♔batyu♔: Szerintem a százat nem éri el egyik létszáma se a támogatottaknak.

_most_ 2014.02.10. 11:11:32

@♔batyu♔: hát ezt kétlem, a független civil cöf messze a legtöbb pénzt kapja, teljesen véletlenül, persze értem hogy náciként neked a zsidók szúrják inkább szemed :D

♔batyu♔ 2014.02.10. 11:11:57

@énekes tamás: Tamás, te túldimenzionálod. Senki nem azt mondja, hogy be kellene tiltani a zsidók megemlékezését.

A probléma ott van, hogy a holokauszt államvallássá lett, a Mazsihisz pedig szépen belefolyt a politikába.

Na ez már nem tetszik.

dr kíváncsivagyok 2014.02.10. 11:12:01

@braue:
"Mi nem kérünk kárpótást (vezeklést) Trianonért, a zsidók meg nem kérnek a Holokausztért. Ez volt a vágyad, és én teljesítettem. Ne gyere most mással! "

Az nem zavar, hogy Trianont mi okoztuk magunknak ?

énekes tamás 2014.02.10. 11:12:21

@♔batyu♔: nem. ezek a zsidó szervezetek azért olyan kicsik, mert sokan félnek. főleg az olyan pöcsöktől, mint te kis barátom!

♔batyu♔ 2014.02.10. 11:12:37

@_most_: Nézd meg, a CÖF-nek hány tagja van zsidókám.

♔batyu♔ 2014.02.10. 11:13:10

@énekes tamás: Nem emlékszelem hogy sértegettelek volna bibsi. Vagy te igen?

konrada 2014.02.10. 11:13:30

@a-kjudíit:
Bizzuk rájuk. Alapvetően szlovákoknak, de ha azt szeretnék, hogy őket zsidóknak nevezzék, akkor zsidónak, ha azt, hogy zsidó származású szlovákoknak, akkor meg annak. Ne mi akarjuk őket kategórizálni, mert a nácik is igy kezdték.

Megfigyelo 2014.02.10. 11:14:01

1. A poszt jó.
2. Én is helyeslem, hogy a MAZSIHISZ nem tűri el, hogy Orbánék ilyen aljas módon meggyalázzák meggyilkolt szeretteik emlékét.
3. A kommentek jelentős része (szokás szerint) elkeserítő. Orbán nyilván ezt az igényt akarja kielégíteni, de közben szeretne nemzetközileg is szalonképes maradni. Hát ez az, ami nem megy.

énekes tamás 2014.02.10. 11:14:04

@♔batyu♔: és a kdnp-ről mi a véleményed? pártnak nehezen nevezném. néhány tízezer katolkust képvisel állítólag…

mitől államvallás???????????

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.02.10. 11:14:16

@a-kjudíit:

Ez sem igaz. Sok nem magyar állampolgárságú embert is deportáltak a magyar hatóságok zsidóként, sőt őket már 1941-ben.

_most_ 2014.02.10. 11:14:29

@♔batyu♔: bezzeg a cöf teljesen politika független :D

énekes tamás 2014.02.10. 11:15:17

@♔batyu♔: bibsi. szép!
köszi!
tudod mit? Jól esik, pedig több bennem a református, mint ahogy te mondanás a bibsi. de jobban esik, isten bizony!

♔batyu♔ 2014.02.10. 11:15:17

@dr kíváncsivagyok: Trianont az okozta, hogy Ausztria-Magyarország túlságosan nagy volt.

Épp ez a probléma most Ukrajnánál is és ez volt a probléma Jugoszláviánál is.

dr kíváncsivagyok 2014.02.10. 11:15:39

@♔batyu♔:
"A probléma ott van, hogy a holokauszt államvallássá lett, a Mazsihisz pedig szépen belefolyt a politikába. "

Rád nem kellett már hatnia a " Veritas " áldásos tevékenységének,..te már magadtól is antiszemita vagy...
A Mazsihisz belefolyt volna ?
Úgy , mint a Kdnp ?
Mert ez egy keresztény párt...
Akkor folyna bele , ha megalakulna ZSDNP...

♔batyu♔ 2014.02.10. 11:15:54

@énekes tamás: Tudod hogy van, amilyen az adjonisten. Na hogyne. Csurig van benned a református.

énekes tamás 2014.02.10. 11:16:26

@Megfigyelo: igen, elkeserítő.
állítólag nincs Magyarországon antiszemitizmus. állítólag.

dr kíváncsivagyok 2014.02.10. 11:16:44

@♔batyu♔:

"Trianont az okozta, hogy Ausztria-Magyarország túlságosan nagy volt."

ÓÓÓ ,.. én azt hittem hogy megtámadtuk a fél világot...

♔batyu♔ 2014.02.10. 11:17:02

@dr kíváncsivagyok: Ember, zsidó mérce szerint ki nem antiszemita ebben az országban?

Épp most készült egy felmérés, ezen a héten hozzák nyilvánosságra, még a ballibsik is azok.

♔batyu♔ 2014.02.10. 11:18:28

@dr kíváncsivagyok: Miért támadtuk meg a fél világot? Tudod az okát?

braue 2014.02.10. 11:18:47

@Megfigyelo: Pedig fog menni, ha megfeketedtek, akkor is. Sokmindenre mondtátok, hogy nem fog menni. Oszt mégis megy.

énekes tamás 2014.02.10. 11:18:50

@♔batyu♔: tudod az én apám erre azt mondta, amikor legelőször lezsidóztak az iskolában, hogy innentől el tudod dönteni, hogy mi is vagy pontosan.

Conchobar 2014.02.10. 11:19:27

@énekes tamás: "ki gyüjtötte be a magyar zsidókat?" - Összegyűjteni (és elpasszolni őket) is más dolog és legyilkolni is más. Az USA is táborba gyűjtötte ám japán nemzetiségű állampolgárait. Az más kérdés, hogy nem passzolta le őket más államnak (vagy legalábbis nem tudni róla). Alapvetően az a baj, hogy úgy teszünk, mintha kétséget kizáróan bizonyítva lenne az, hogy a nácik tervszerűen irtották volna a zsidókat, és ráadásul evvel a kortársak tisztában lettek volna

dr kíváncsivagyok 2014.02.10. 11:19:45

Alig várom hogy a COF is visszautasítsa az államtól kapott pénzeket...

a-kjudíit 2014.02.10. 11:20:07

@braue:
Számtani tévedés!

A legnagyobb arányban megmaradt zsidók száma Dániában volt, ahol az ottani zsidó vallásúak 1%-a pusztult el.
A legnagyobb veszteség a lengyel zsidó vallásúakat érte, nekik a 91%-kuk veszett oda a haláltáborokban, nálunk ez a szám 69%.

♔batyu♔ 2014.02.10. 11:20:11

@énekes tamás: Jól van, köszönjük Emese, itt lehet abbafejezni, mert a pszichológia blog éppen nem ez, maradjunk a témánál.

Sírköves Slomó 2014.02.10. 11:20:15

@Megfigyelo: '2. Én is helyeslem, hogy a MAZSIHISZ nem tűri el, hogy Orbánék ilyen aljas módon meggyalázzák meggyilkolt szeretteik emlékét.'

Egy deportálást önmagában megér hogy egy marginális gittegylet erőszakoskodik hogy a nemzetnek hogy kell látnia önmagát szerintük. Kezdetnek a közpénzmegvonás elég lesz, meg az hogy kiközösítik őket.

konrada 2014.02.10. 11:20:25

@dr kíváncsivagyok:
Mármint a magyarok???

dr kíváncsivagyok 2014.02.10. 11:21:06

@Conchobar:
" Alapvetően az a baj, hogy úgy teszünk, mintha kétséget kizáróan bizonyítva lenne az, hogy a nácik tervszerűen irtották volna a zsidókat, és ráadásul evvel a kortársak tisztában lettek volna"

Mi vaaan,..náci ?

♔batyu♔ 2014.02.10. 11:21:31

@dr kíváncsivagyok: A különbség a CÖF és a Mazsihisz között tudod micsoda?

Pár százezer ember.

♔batyu♔ 2014.02.10. 11:23:01

@Sírköves Slomó: Én is helyeslem, hogy a Mazsihisz igenis legyen kemény és utasítson vissza minden olyan pénzt, amelyet a magyar adófizetők jóvoltából kapnának.

dr kíváncsivagyok 2014.02.10. 11:24:03

@Conchobar:
"Alapvetően az a baj, hogy úgy teszünk, mintha kétséget kizáróan bizonyítva lenne az, hogy a nácik tervszerűen irtották volna a zsidókat, és ráadásul evvel a kortársak tisztában lettek volna "

Eszem megáll...nincs bizonyítva ?

a-kjudíit 2014.02.10. 11:24:43

@konrada:
Nem zsidó származásúak, zsidó vallásúak!
Tényleg ezt ilyen nehéz megérteni!
Az állampolgársági hova tartozás és a vallási hova tartozás két dolog, ne keverjük a szezont a fazonnal!

Conchobar 2014.02.10. 11:25:24

@dr kíváncsivagyok: "én azt hittem hogy megtámadtuk a fél világot..." - Akkor te nagyon rosszul tudod (még Németország viszonylatában is). A szarajevói merénylettől a belgrádi ultimátumig terjedő egy hónap jóformán arra ment, hogy a németek és az osztrákok győzködték a magyar kormányt a hadbalépés szükségességéről. Ugyanis a Magyarországnak nem voltak területi igényei szomszédaival szemben, már a meglévő nemzetiséget is túl soknak tartották. Már 1908-ban sem merült fel az, hogy Boszniát Magyarországhoz csatolják

_most_ 2014.02.10. 11:25:28

@♔batyu♔: tehát cöf-nek juttatott állami pénzből pár százezer ember részesül, jó tudni, belépek cöf-be, mikor kapom meg a pénzem?

dr kíváncsivagyok 2014.02.10. 11:25:59

@♔batyu♔:
" Én is helyeslem, hogy a Mazsihisz igenis legyen kemény és utasítson vissza minden olyan pénzt, amelyet a magyar adófizetők jóvoltából kapnának. "

A Civil Osszefosásnak nem kelene visszautasítania,..MEG SEM LETT VOLNA SZABAD KAPNIA !

♔bаtyu♔ 2014.02.10. 11:26:48

@_most_: Miért, a Mazsihiszben megkapod?

dr kíváncsivagyok 2014.02.10. 11:27:44

@Conchobar:
Hosszú magyarázkodásodból mi derul ki ?
Amit mondtam :-némi rábeszéléssel- megtámadtuk a fél világot...
Mint a náci idokben is...

♔bаtyu♔ 2014.02.10. 11:28:37

@dr kíváncsivagyok: Tudom hogy direkt kevered, de újra leírom.

A Mazsihisz mögött pár száz ember áll.

A CÖF mögött több százezer.

dr kíváncsivagyok 2014.02.10. 11:29:13

@♔batyu♔:

"A különbség a CÖF és a Mazsihisz között tudod micsoda?

Pár százezer ember. "

Nem,...pár százmillió...a Cof javára...

a-kjudíit 2014.02.10. 11:31:51

Amikor a németek által megszállt területekről szép lassan elvitték a zsidó vallásúakat, a másképp gondolkodókat, a cigányokat, az elmebetegeket és hosszú lenne még felsorolni, hogy kiket, azokba a bizonyos munkatáborokba, ahonnan nem sokan tértek haza, akkor mire is gondoltak itt Magyarországon, hogy a "Munka nemesít" feliratú táborokban egy kicsit dolgoznak, aztán utána elküldik Őket még tán jutalomutazásra is.
Mi mindenre gondoltak akkor amikor a zsidó kérdés végleges megoldása kérdés felmerült a szövetséges németeknél? Miire számítottak mit csinálnak ott az elhurcoltakkal? Ne legyünk már képmutatók, ne csináljunk úgy mintha nem tudták volna Hortyék, hogy mi vár ott a magyar zsidóságra.
Szerecsenmosdatáshoz nem tudok "szappant" felajánlani.

_most_ 2014.02.10. 11:33:15

@♔bаtyu♔: a milla mögött is ott van százezer ember, mégse kapnak szerintem állami pénzeket, ki érti ezt :D

Megfigyelo 2014.02.10. 11:36:32

@♔batyu♔: Nem egészen. Ha Ausztria-Magyarország egy nemzet lett volna, megmaradhatott volna egyben, ha kicsi, ha nagy... De a monarchiában élő lengyelek a monarchián kívüli más lengyelekkel akartak egyesülni, hasonlóan a románok Romániával, a különböző délszlávok Szerbiával, a csehek (Ausztriában) és a szlovákok (Magyarországon) egymással, de saját külön államban... És ezek a törekvések tökéletesen jogosak és méltánylandóak voltak. Az ún. "Történelmi Magyarország" a monarchiában nem volt független állam (bár az államiság bizonyos formális kellékeivel rendelkezett) lakosságának többsége (Horvátországot is beleértve) nem volt magyar, ezért szétesése szükségszerű volt. Trianon a magyar függetlenségnek 500 év után való helyreállítását jelentette (ennek a jelentőségét gr. Bethlen István miniszterelnökként még hangsúlyozta), csak az volt a probléma, hogy a magyarajkú lakosság (amelynek egyébként kb. 10%-a zsidó vallású vagy származású volt) 25-30 %-a a trianoni Magyarország határain kívül került. A béketárgyaláson Apponyi a "mindent meg akarunk tartani" irreális követeléssel állt elő, ahelyett, hogy megpróbált volna az etnográfiai határokért érvelni.
Egyébként Ukrajnával is az a probléma, hogy nyugaton ukránul, de keleten oroszul beszélnek az emberek -- lehet, hogy ők sem realizálják, de az valójában két nemzet...

Conchobar 2014.02.10. 11:37:00

@dr kíváncsivagyok: "Eszem megáll...nincs bizonyítva ?" - Nincs. Az egészet tanúvallomásokra építették, tárgyi bizonyítékok (fennmaradt működőképes gázkamra, iratok) nincsenek. Ha kiadnak egy parancsot egy hivatali-katonai szervezetnek, azt nem virágnyelven teszik ("Endlösung"), hanem világos, érthető utasításokra bontva, határidőket megszabva, a végrehajtásért felelősöket megnevezve teszik. A végrehajtást időről-időre ellenőrzik, a feladat végrehajtása miatt dícsérnek, illetve elmarasztalnak. Ez mind-mind iratot, dokumentumot eredményez. Tonnákban mérhető iratot. Ám ilyesféle irat nem maradt fönn

christophe 2014.02.10. 11:37:24

@♔batyu♔: Harcolni,baszki az orbàn ilyen mèlyen beàsta magàt az agyadba?Mi a fészèrt harcoltak Ti egyfolytàban,a k@csog alàirogèp(kozt.elnok)Mondjon el hàrom sort a 70.èvfordulo alkalmàbol,sajnàljuk,szègyenletes,soha tobbè,ès tèma lezàrva.ne akarjatok màr mindig,mindent a màsik nyakàba varrni,igen holokauszt magyarok,igen kommunistàk magyarok,paks2 magyarok nem kell jonni a nèmetekkel,szovjetekkel,oroszokkal...

Blogger Géza 2014.02.10. 11:40:24

@dr kíváncsivagyok: Nincs. A Német Birodalom a munkaképes férfilakosságának jelentős részét besorozta katonának, hatalmas munkaerőhiánya volt. Éppen ezért milliószámra érkeztek munkások a németek uralta Európából oda dolgozni. (Részben önként, részben kényszerből.) Auschwitz mellett hatalmas ipari üzemeket létesítettek, hogy az auswitzi táborlakók lakói munkaerejét felhasználják. A külső szemlélő számára teljesen logikus volt, hogy igény van ezekre a kényszermunkásokra.

Nem véletlen, hogy a szövetségesek sem bombázták az Auswitz felé vezető vasútvonalakat, megakadályozandó a transzportokat, nem hitték el a rémmeséket. (Minden háborúban elterjednek hasonlók, melyek jó részéről később kiderül, hogy fele sem igaz.) Másik lehetőség, hogy hagyták őket direkt meghalni... Végül is a 30-as éveken sem rajongtak annyira a német/európai zsidó bevándorlókért a legtöbb potenciális befogadó országban.

Conchobar 2014.02.10. 11:41:42

@dr kíváncsivagyok: "Amit mondtam :-némi rábeszéléssel- megtámadtuk a fél világot..." - Nem. Nem támadtuk meg a fél világot. A Monarchia csak Szerbiát támadta meg. Sőt még Németország se támadta meg a fél világot

♔bаtyu♔ 2014.02.10. 11:42:28

@christophe: Nyugodjál már le haver pontosan leírtam mi nekem a bajom, olvasd el négyszer, ha háromszorra nem érteted meg, 1 db. kurva mondat, nem is összetett.

Nekem pedig ne mondjad mit mondjon a "köcsög aláírógép" én sem nem ő vagyok, sem nem a pszichológusod. Persze ahogy elnézem, utóbbi rendesen rád fér.

Megfigyelo 2014.02.10. 11:42:49

@braue: Pedig nem fog menni. Orbánnal már így se sokan állnak szóba a nagyvilágban (baltás gyilkosok főnökeit és hasonlókat nem számítva), ha most nem kap észbe, teljesen szalonképtelenné válhat -- besorolják Lukasenka mellé.

egyetmondok 2014.02.10. 11:45:23

@Conchobar:
Hát ja. Nekem ahhoz,hogy megállapítsam az akkori magyar állam (nem az ország,nem a nép,nem a nemzet stb.)teljes erkölcsi elrothadását,untig elég azt tudni,hogy simán "lepasszolták őket".

Megfigyelo 2014.02.10. 11:45:59

@Conchobar: Az akkor érvényben lévő nemzetközi szerződések (Entente) miatt Szerbia megtámadása automatikusan jelentette Orosztország és Franciaország megtámadását is...

Aracnem 2014.02.10. 11:46:10

Én nem vagyok antiszemita,de tennék egy megjegyzést! A koncentrációs táborokban nemcsak zsidókat hurcoltak el és végeztek ki.!!! Mégis immáron 70 éve csak róluk szól a történet!!Ezerszer "kárpótolták" már őket!Mégis folyamatosan emlékeztetnek bennünket a múltra!
Jó lenne végre a múltat lezárni(mert már nem lehet meg nem történté tenni) és a jelennel kellene foglalkozni valamint a jövő felé tekinteni!!!!(hiszen van bőven mit megoldani) nem kellene a zsidóknak szinte az egész világot az őket ért tragédiával zsarolni!!!! Mert mi van például azokkal és azok hozzátartozóival akiket az oroszok hurcoltak el Szibériába és ott haltak,vagy nyomorodtak meg?????!!!!!!

liebend 2014.02.10. 11:46:43

Ez az egész ügy árt a zsidóságnak. Sajnálatos, hogy fel lehet használni a zsidóságot, mert pártpreferenciái alapján a történelmi sérelmei miatt erősen balra húz. Talán azt gondolják, mindenki látens náci a középtől jobbra. Szomorú és észre sem veszik talán, hogy a baloldali politika játékszerévé váltak, a legszomorúbb történelmi kataklizmájuk és ennek áldozatai pedig kisstílű kampányeszközzé. Sajnálom, hogy kampánytéma lett a dologból, a baloldal sajnos rápörgött a zsidóság közép-jobb (kormány) iránti, történelmi sérelmeken nyugvó, és alapvetően téves céltáblára irányuló bizalmatlanságára. A következmények persze kellemetlenek a kormányra nézve, de még előnytelenebbek a zsidóságra nézve. Tények: 1. A kormány eddigi tevékenysége figyelemreméltó az ügyben: holokauszt-emléknap törvénybe iktatása, holokausztra emlékező intézmények felállítása és támogatása, a megemlékezések figyelemreméltó anyagi támogatása, és megannyi - az akkori magyar vezetés és szerv felelősségét elismerő - kormányzati beszéd, amit valamiért most nem idéz egy orgánum sem. 2. Reálpolitika: A balhé érdeke a baloldalnak, annyiban, hogy ez is lehet egy ügy, ami kimozdíthatja a jelenlegi stabilnak tetsző hátrányból. A bizonytalanok között akadhat szavazat: a fasiszta fetisizálása Orbánnak mozgósíthat innen, mert máskor is mozgósított már, minden eszköz megengedett, ami a figyelmet eltereli arról, hogy a baloldali összefogásból a valódi alternatíva hiányzik. Mindeközben a választásokon a Fidesz legnagyobb riválisa nem a bal, hanem inkább a Jobbik, aki szavazatokat (már) nem a baloldaliaktól tud elvenni, (mint 2010-ben a kispolgári ill. deklasszált rétegből) hanem a Fidesztől. Ha a Fidesz többséget szerez, de ez a többség relatív többség lesz, kormányzati válság alakulhat ki. Instabilitás. Kisebbségből kell kormányoznia, vagy koalícióra lépni a Jobbikkal. A zsidósággal kapcsolatos balhé sajnos indirekt módon ezt a forgatókönyvet erősíti. Megsúgom, ezt a Fidesz szeretné a legkevésbé. Ez az, amiben közös érdeke van a zsidóságnak és a jelenlegi kormánynak, amit sajnos az előbbi nem ismer fel. Tudom, hogy kokettálásnak veszik, de nem értik, hogy a Fidesz azért sasszézik egy picit zsidóügyben, hogy egyes választói csoportokat leválassza a Jobbikról, hogy a fenti helyzet ne állhasson elő.

fvipera 2014.02.10. 11:49:22

orbánt nagy formátumú politikusnak mondani eufemizmus. valójában sunyi

Megfigyelo 2014.02.10. 11:50:15

@Conchobar: Természetesen ezzel a kortársak tökéletesen tisztában voltak, különben nem raboltak volna el azonnal minden zsidóvagyont.

fvipera 2014.02.10. 11:50:27

talán a lelkész balog sunyibb nála.

panelburzsuj 2014.02.10. 11:51:26

@Blogger Géza:
Ugye, a hülyefidesz meg a méghülyébb smittmária.

Sorsok Házáról, megy gyerekirtásról delirálnak.

christophe 2014.02.10. 11:51:49

@==T==: Mi az egy izig-vèrig igaz nàcinak se hiszel màr?!

Blogger Géza 2014.02.10. 11:52:09

@énekes tamás:

"ki gyüjtötte be a magyar zsidókat? "

Adolf Eichmann és Sonderkommandoja. Igaz, hogy a megszállt (s így szuverenitását elvesztett) magyar állam szervei ebben segítettek neki, de az ötlet nem tőlük jött.

christophe 2014.02.10. 11:54:27

@Aracnem: ok,roluk is meg kell emlèkezni,de arànyaiban nèzve,mègiscsak tobb zsido pusztult el,mint cigàny,kommunista,vagy homoszexuàlis

Blogger Géza 2014.02.10. 11:55:13

@Megfigyelo: Csak a német kancellár, a francia elnök, a brit és olasz miniszterelnök, az EU vezetői meg az orosz elnök tárgyalt Orbánnal ebben a ciklusban. Végül is ki az a baromi fontos valaki itt Európában, aki nem állt vele szóba?

egyetmondok 2014.02.10. 11:55:40

@liebend:
Azt nem lehetne,hogy a Fidesz szépen befejezi ezt a nagyon setét sasszézást ? Na azzal ugyanis többeket tudna maga mellé állítani,mint hinné,hogy a Jobbik táborából mennyi jöhet.

♔bаtyu♔ 2014.02.10. 11:56:13

@liebend: Ez pontosan így van. Ebből a zsidók jönnek ki vesztesen, még jobban elszigetelődnek.

Már aki ki nem ugrik, mert rengetegen megteszik. Ahhoz, hogy egy magyar zsidó zsidó legyen, egyre többet kell áldozniuk a zsidó szervezeteknek. Persze ők amit lehet, igyekeznek ezt a magyar adófizetők pénzéből megtenni.

♔bаtyu♔ 2014.02.10. 11:57:23

@egyetmondok: Már kiket? Balliberális zsidókat? Az kizárt.

christophe 2014.02.10. 11:57:29

@Blogger Géza: neked is ajànlanàm Adolf Eichmann,vallomàsàt....

Conchobar 2014.02.10. 11:58:56

@egyetmondok: "teljes erkölcsi elrothadását,untig elég azt tudni,hogy simán 'lepasszolták őket'" - Én a magam részéről nem tartom "erkölcsi elrothadás"-nak azt, ha egy állam a számára csak gondot jelentő, nem kívánatos elemektől szabadulni akar. Nem ítélem el az újkori Angliát (és Franciaországot) sem, amiatt, hogy a bűnözőit Ausztráliába deportálta, a jelenkori Franciaországot sem, amiatt, hogy az EU-ból származó cigányokat 'repatriálja'

Blogger Géza 2014.02.10. 11:59:42

@christophe: Ellentmond az bármiben is annak, amit írtam? Aligha.

christophe 2014.02.10. 12:02:03

@♔bаtyu♔: Anyàdat sèrtegesd fidess geci,gyorsan dugd vissza a nyelved a vitya seggèbe mert elveszi a trafikodat,vagy minisztèriumi fizuèrt, szpod a vitya brànnert.

Bölcs Lázadó · http://bolcslazado.blogspot.com 2014.02.10. 12:03:20

a kedves vezető sohasem tévedett és sohasem hazudott.
majd valamelyik csicskásának kiosztja a bocsánatkérés szerepét, aki fogcsikorgatva, égő pofával elnézést kér, amig a kedves vezető valahol pecázik és hullámzó tokával röhögve feltartott pöccsel pisál a tóba.
egy igazi férfi.

HgGina 2014.02.10. 12:04:10

"... kormányzati "emlékezetpolitika" tendenciózus hazugságai fölött..."
A cionista emlékezetpolitika bezzeg tetszene mi?

A címből hiányzik, hogy a Mazsihisz a zsidó nemzetért. Mert, hogy nem a magyarét, arra oda a rozsdás bökőt.

@a-kjudíit: Elég baj az sokaknak, hogy túl sokan jöttek vissza. Bezzeg se a lengyeleknél, se a románoknál, se a bulgároknál nincs ilyen nagy pofátok. Csak itt, és sosem jut eszetekbe, hogy sajnos pont azért vagytok itt most ennyien paraziták, mert éppen ez a szerencsétlen kis ország védte meg a felmenőiteket, amíg tudta.
Horthynak meg kezet csókolhattok.

♔bаtyu♔ 2014.02.10. 12:05:13

@christophe: Magadat sértegeted azzal, hogy ostoba vagy és ezt még nyilvánosságra is hozod, te komcsi gennyláda.

Én erre csak rámutattam:)))

Megfigyelo 2014.02.10. 12:07:26

@liebend: Lehet, hogy ebből a zsidőság (van ilyen gyüjtőfogalom?) nem jön ki jól, de megtarhatja önbecsülését, hogy nem hagyta aljas módon megalázni a meggyilkolt százezrek emlékét. Ha igaz Orbánnak az a "sasszézása" amiről írsz (és sajnos igaznak látszik), akkor a magyar történelem legnagyobb gazemberei közé kell sorolni.

♔bаtyu♔ 2014.02.10. 12:08:20

@Bölcs Lázadó: Szerintem a "kedves vezető" úgy lehet ezzel mint az ország többi része.

Zsidó hiszti, pénz kell nekik és befolyás.

♔bаtyu♔ 2014.02.10. 12:09:28

@Megfigyelo: " Ha igaz Orbánnak az a "sasszézása" amiről írsz (és sajnos igaznak látszik), akkor a magyar történelem legnagyobb gazemberei közé kell sorolni. "

Na ezért nem adnék a Mazsihisznak és a többinek egy fillért sem.

Várják ki a ballibsi kormányt, az nem antiszemita.

christophe 2014.02.10. 12:09:29

@Blogger Géza: igen ellentmond,ugyanis M.o,Dàniàval egyenèrtèku volt onnèt a zsido lakossàg 1%-t depportàltàk,M;o-rol 67%-t,nem eroltettèk a zsido lakossàg deportàlàsàt,a sondeer kommandonak''csak'' annyi szerepe volt,hogy a vonatokat biztositsa,a begyujtèst,40nap alatt 400ezer embert a magyar hatosàgok vègeztèk,ha 20ezer embert kuldtek volna,akkor se lett volna semmi retorzio.....

Megfigyelo 2014.02.10. 12:09:52

@Blogger Géza: Nem a ciklus számít, fokozatosan fajultak el a dolgok. Az elműlt évben egyszer rendelték rapportra Merkelhez, különben egyetlen vezető úniós politikus nem állt vele szóba (általános gyűléseket kivéve)...

PAPÓ38 2014.02.10. 12:11:28

A II. világháborúban jellemzően a vidéki, egyszerű, szorgalmas zsidó embereket hurcolták el. Szüleim meséltek a saját szemükkel látottakról, arról ahogyan a szomszéd boltost, a gyerekeit, akikkel szüleim együtt játszottak nap mint nap elhurcolták. Fájdalmas volt nekik: mind a két oldalnak.
De mi történt Budapesten? A hatalom itt koncentrálódott, és mégis, a nyilasok hatalomra jutásáig a fővárosi zsidóság jogaiban, javaiban megtiporva, de életben volt. Ennek az ára a vidéki zsidóság deportálása volt. Ezért farizeusi hozzáállás a mai budapesti zsidóságtól esetenként erről megfeledkezni. A valósághoz ez is hozzátartozik.
Érdekes még, hogy sok országban nincs gond a zsidósággal. A titka az, hogy ott nem szítják a feszkót. Tudják, hol a helyük, de nem igy nálunk.
Az is érdekes, hogy az értelmesebb, élelmesebb zsidó honfitársaink már rég elhagyták az országot. Akik maradtak csak erre a teljesítményre képesek: emlékezni, de a cechet mással fizettetni. Sajnos idehaza a "selejt" maradt. Ezért is nem lehet velük megegyezni. Nem is akarna megegyezni a többséggel. Csak gyűlöletet szítani. Ennyi telik tőlük.

Lehet és kell is emlékezni, de a mértéket meg kell tartani, mert egy idő után a kisebbség pozitív diszkriminációja negatívba csaphat át, és azért megint a többséget fogják hibáztatni. Pedig a kisebbség a felelős érte.

Megfigyelo 2014.02.10. 12:13:08

@♔bаtyu♔: Nem tudom, mi köze az év véleményemnek a MAZSIHISZ-hez, nem vagyok velük ismeretségben. (Most speciel kommentáltam egy döntésüket...)

Conchobar 2014.02.10. 12:14:26

@Megfigyelo: "Természetesen ezzel a kortársak tökéletesen tisztában voltak, különben nem raboltak volna el azonnal minden zsidóvagyont" - Úgy képzeled a dolgot, hogy az állam begyűjtötte a zsidókat meghagyva a vagyonukat, és a meghagyott vagyont pedig széthordták a szomszédok? Például a Hatvany-Deutsch képgyűjteményt?

Megfigyelo 2014.02.10. 12:17:15

@♔bаtyu♔: Most utasították vissza a pénzt,,,

♔bаtyu♔ 2014.02.10. 12:19:36

@Megfigyelo: Igen, helyeslem is. Ha már beleszálltak a magyar politikába, vállalják a következményeket is, szerintük antiszemita kormánytól ne fogadjanak el semmiféle támogatást.

Conchobar 2014.02.10. 12:19:55

@Megfigyelo: "Az akkor érvényben lévő nemzetközi szerződések (Entente) miatt Szerbia megtámadása automatikusan jelentette Orosztország és Franciaország megtámadását" - Mi ez a baromság? Azt akarod mondani, hogy ugyan a Monarchiát támadták meg emezek, de te mégis a Monarchiát akarod látni támadónak

panelburzsuj 2014.02.10. 12:20:09

@liebend:
Milyen zsidóságot fenyegető "ártalmakra" tippelsz?

Romlik a megítélésük a magyar közvéleményben? ...

Megfigyelo 2014.02.10. 12:20:30

@Conchobar: Lehet, hogy a Hatvany-Deutsch képgyüjteményt rögtön az állami hatóságok vitték el, de a kisemberek boltjait, lakásait általában a környékbeliek cincálták szét. Pozsgay Imre ír le nagyon szemléletesen egy ilyen esetet, amikor neki is jutott náhány üveg szines tinta a szomszédos papirboltból...

a-kjudíit 2014.02.10. 12:21:47

@HgGina:
Hát mondtam, hogy ha tehetnék akkor nem beengednének bárkit, hanem behívnának bárkit aki rendezi a kínos "zsidó kérdést"
Még hogy nincs antiszemitizmus nálunk!

Ha olvasta volna az előző hsz.-met, akkor tudná, hogy nem vagyok zsidó, de még a felmenőim között sem volt, egy szabadelvű magyar állampolgár vagyok.
Csókoljon kezet Hortynak maga és az ördög! Bár ahogy kiolvasom a soraiból ezt azért nem teszi meg, mert a budapesti zsidó vallásúakat nem engedte meg hogy elvigyék. és akkor nem "rinyálni" itt senki se miattuk.
(Pfúj Horty Miklós! A mocskos zsidó bérence hát nem átalotta, nem kinyíratni az egész magyar zsidóságot. Jelentse már fel, olvassa a fejére és az utódait is átkozza el ezért a pofátlanságért!)

a-kjudíit 2014.02.10. 12:24:08

@PAPÓ38:
Ugye a selejt közé tartozik Szent-györgyi Albert is?

XcuseMe 2014.02.10. 12:24:37

@énekes tamás: Nem , nem a németek voltak a fő bűnösök...? A piszkos munkát elvégeztették a magyarral , persze voltak akiknek meg is felelt az az ideológia , de rengeteg kiskatona csak parancsot hajtott végre...Vagy őt lőtték fejbe parancsmegtagadásért. Ráadásul az ország nagyjából 70%-a akkor is ellene volt a zsidóüldözésnek , mégis kollektíven akarják bűnösnek kikiáltani a magyarságot.Undorító az egész.Megint a pénzről és a kárpótlásról szól, ugyanis ahogy ezt kimondanánk ( és ezt akarják kimondatni velünk) egyből zsidó vagyoni peerek tucatjai indulnának a magyar állam ellen.Hát lóf@szt a seggükbe...Miért nem állítanak azoknak a magyaroknak emlékművet a zsidók , akik az életük kockáztatásával bújtatták őket ? Nem csak Wallenberg mentett meg zsidókat.Számtalan család bújtatott zsidókat , akik a barátaik , szomszédaik voltak.Ezekről a magyarokról sosem beszélnek ...

Megfigyelo 2014.02.10. 12:25:46

@Conchobar: Megtámadták azt a Szerbiát, amelyet automatikusan érvénybe lépő katonai szerződések kötöttek az Enternte államokhoz. Ez ehyenlő oroszország és franciaország megtámadásával.
Egyébként nem árt tudni, hogy -- okkal, vagy ok nélkül, 100 év múltán majdnem mindegy -- de a világ közvéleménye és a nemzetközi történetírás gr. Tisza Istvánt tartja az I.VH kirobbantásáért a legfőbb felelősnek. És neki akarnak most a Kossuth Lajos téren lovasszobrot emelni...

Megfigyelo 2014.02.10. 12:28:45

@♔bаtyu♔: Senki sem mondta, hogy ez a kormány antiszemita. De megengedhetetlen engedményeket és gesztusokat tesz az antiszemita csőcseléknek.

Blogger Géza 2014.02.10. 12:30:00

@christophe: "M.o,Dàniàval egyenèrtèku volt" Már miben??? Dániában akkorra a kb 8 ezer zsidóból kb 0 db zsidó maradt (Ők még idejekorán szépen áthajóztak Svédországba), Magyarországon meg kb 800 ezer. Amúgy ha Svédország nem fogadja be őket, kb ugyanoda jutottak volna, mint az itteniek. Mázlijuk volt, hogy volt egy befogadó szomszédjuk, ennyi. Korábban egyébként Magyarország játszott hasonló szerepet, ide menekültek más európai országokból zsidók, pont mert biztonságosnak tartották Magyarországot. A német megszállásig az is volt, aki itt meghúzta magát, nem volt életveszélyben. Pechjükre nekünk már nem volt olyan szomszédunk, aki befogadta volna őket.

Conchobar 2014.02.10. 12:30:34

@Megfigyelo: "de a kisemberek boltjait, lakásait általában a környékbeliek cincálták szét" - Hát igen. A Horthy-időkben ilyen kaotikusan ment a dolog, de mikorra az ország vezető garnitúrája szinte teljes egészében zsidókból állt (Rákositól Péter Gáborig), akkora már szervezetté vált a dolog

Blogger Géza 2014.02.10. 12:31:39

@Megfigyelo: Roppant mulatságos a valósághoz való viszonyod. :D Miután lelepleztem, hogy marhaságot írtál, még folytatod. :D

Sírköves Slomó 2014.02.10. 12:32:03

@Megfigyelo: 'Egyébként nem árt tudni, hogy -- okkal, vagy ok nélkül, 100 év múltán majdnem mindegy -- de a világ közvéleménye és a nemzetközi történetírás gr. Tisza Istvánt tartja az I.VH kirobbantásáért a legfőbb felelősnek.'

Na ne röhögtess. Gondolom a gyarmati rendszer újraosztásának, évtizedek óta beállt szövetségeknek semmi köze nem volt a világháborúhoz. Hol lehet olvasni a világ közvéleményét?

Conchobar 2014.02.10. 12:32:46

@Megfigyelo: "de a világ közvéleménye és a nemzetközi történetírás gr. Tisza Istvánt tartja az I.VH kirobbantásáért a legfőbb felelősnek" - Ezt hol olvastad?

egyetmondok 2014.02.10. 12:37:29

@Conchobar:
Vannak apró difik,amik pont eldöntik,hogy az erkölcsi rothadás mekkora.
- jogerős büntetőbírósági ítéletet követően kitoloncolni az állampolgárt,hát,eléggé meredek valóban, (más a helyzet a nem állampolgár bűnelkövetővel,őket ma is ki ldehet toloncolni,mindennapos bírói praxis ez itt is,helyesen), ámde hol van ehhez képest az,hogy bármi bírói eljárás nélkül,simán csak etnikai,vallási alapon összeszedik oszt csá...kitoloncolják őket. Ég és föld,nemde.
- a francia állam egyetlen francia állampolgárt se toloncolt ki,s még így is okkal merültek fel alapvető emberi jogi kérdések. Sarko aznap kellett volna lemondjon,ha az derül ki,hogy francia állampolgárokat is kivágtak,mondjuk Romániába.

Szóval a példáid mind rosszak,ha a 44-es magyar eseményeket nézzük velük együtt.

♔bаtyu♔ 2014.02.10. 12:37:32

@Megfigyelo: Elég nyilvánvaló, hogy választások vannak és a Mazsihisz rendesen belefolyt a politikába.

Na most ez idáig is így volt, csakhogy választás nem lévén ez senkit nem érdekelt. De most választások jönnek.

Ezt az "antiszemita csőcseléket" pedig hagyjuk már, mert akkor ugyanolyan hiteles lenne a "mocskos zsidó" is.

Elég nyilvánvaló, hogy senkit nem önmagában a zsidók személye irritál ebben a témában.

Ez egy szépen, évek óta növekvő lufi. A Mazsihisz állam lett az államban, ráadásul balliberális. Elég nyilvánvaló, hogy Orbánék ezt nem akarják eltűrni.

Conchobar 2014.02.10. 12:38:04

@Megfigyelo: "Ez ehyenlő oroszország és franciaország megtámadásával" - Jó kis négermosdatás, fából vaskarika. A fehéret mondod feketének. A Monarchiát mondod támadónak, noha nyilvánvaló számodra, hogy azok támadtak rá

a-kjudíit 2014.02.10. 12:39:58

@liebend:
A legfigyelemre méltóbb a kormányzati hozzáállásból, ahogy az Alaptörvényükben deklarálják, hogy mivel szerintük Magyarország 1944. márc. 19.-én elvesztette a szuverenitását, ezért ebből kifolyólag a magyaroknak, semmi közük a magyar zsidóság deportálásához.
Az e dátumhoz kapcsolódó emlékmű, aminek az a címe, hogy az 1944-es német megszállás emlékműve, amivel szintén rátolnak minden felelősséget a németekre. Ezek tényleg figyelemre méltóak és a gyorsaság ahogy mindezt intézik! Kb. olyan gyorsasággal ténykednek, mint emilyen gyorsan elvitték a magyar zsidókat az országból.
Dec 31.-én elrendelik, elfogadják, megtervezik, megszavazzák, és 2,5 hónap múlva áll is a 7 méteres szobor a Szabadság téren.
A Sorsok Háza is cirka 4 hónap alatt készül el. A koncepciója meg egyenesen döbbenetes: a múzeum látogató gyerekek dönthetnek, elbújnak és megmenekülnek vagy elbújnak és meghalnak. Arról nem szól a fáma, hogy azoknak a gyerekeknek akik elbújnak és meghalnak variációt választják azoknak bemutatják-e azt is, hogy mit éltek át igaziból az utazás közben és a táborban az elhurcolt gyerekek.

Shopping 2014.02.10. 12:41:43

"Zsidó hivatalt nem viselhet. Jelenlétük országunkban nem kívánatos." (Szent László)

Shopping 2014.02.10. 12:42:01

"A zsidók hetente hat százalék kamatot szednek. Tisztességes ember ilyet nem tehet." (Zsigmond király)

Shopping 2014.02.10. 12:42:18

"A leghelyesebbnek látszik, hogy a zsidókat Buda várából kiűzzük, mert népem számára jelenlétük nem kívánatos. Nincs még egy ilyen kártékony faj a birodalmamban A továbbiakban egy zsidó sem maradhat itt, mindegy milyen indoklással, írásos engedélyem nélkül. Nem ismerek még egy ilyen kellemetlen kártevőt az államon belül, mint ezt a fajt, amely csalásával, uzsorájával és pénzkölcsönzésével elszegényíti az embereket és semmitől sem riad vissza, amit egy tisztességes ember nem csinál. Következésképpen amennyire csak lehet, meg kell szabadulnunk tőlük"
(Mária Terézia)

Shopping 2014.02.10. 12:42:36

"Amely országban a zsidók megszaporodnak, az vagyoni végromlás szélén áll."
(Kölcsey Ferenc)

Conchobar 2014.02.10. 12:42:54

@egyetmondok: "más a helyzet a nem állampolgár bűnelkövetővel,őket ma is ki ldehet toloncolni" - Tehát a jogellenesen az állam területén tartozkodókat véleményed szerint is ki lehet toloncolni?

Shopping 2014.02.10. 12:43:09

"El fog jönni a perc, amelyben minden keresztény nemzet amely a zsidókkal együtt él, felismeri a kérdés lényegét: hogy megtűrje vagy kiutasítsa: számára élet vagy halál problémájává válik. A kérdés: egészség vagy folyamatos betegség, szociális béke, vagy örökké tartó sínylődés?" A zsidó folytatja a pénz kisajátítását, és az állam torkát pénzeszsákja szájának a szorosabbra vagy lazábbra engedésével fojtogatja. A sajtó minden eszköze a kezében van, hogy a társadalom alapjait szétzúzza."
(Liszt Ferenc)

Reggie 2014.02.10. 12:43:20

Az osszes holokauszt megemlekezesre elkoltott penz felesleges pazarlas. Akkor mar inkabb menjen korrupciora.

zavaros 2014.02.10. 12:46:07

@christophe: ("neked is ajànlanàm Adolf Eichmann,vallomàsàt.... ")

Olvasgass inkább derék zsidó embereket:

normanfinkelstein.com/category/the-holocaust-industry/

Conchobar 2014.02.10. 12:49:03

@egyetmondok: "mde hol van ehhez képest az,hogy bármi bírói eljárás nélkül,simán csak etnikai,vallási alapon összeszedik oszt csá.." - Miért kapaszkodsz a bíró személyébe, vagy a "bírói eljárás"-ba? A törvényi felhatalmazás a döntő, nemde? Ha van rá törvény, akkor mindegy a "bírói eljárás", nemde? Tudtommal nem fosztották meg a zsidókat magyar állampolgárságuktól, csak a tartózkodási helyüket jelölték ki/módosították

zavaros 2014.02.10. 12:50:45

@Megfigyelo: "Senki sem mondta, hogy ez a kormány antiszemita. De megengedhetetlen engedményeket és gesztusokat tesz az antiszemita csőcseléknek. ")

Most majd meglátod, hogy mivel jár hogy a mazsihiszti nyílt háborút hirdetett a Fidesz-kormány és személyesen Orbán ellen.

Ugyanis eddig CSAKIS személyesen Orbán tekintélye és elfogadottsága miatt nyelte le Magyarország többsége hogy pl. legyen "holokaust-emlékév".
Nem láttam ugyanis még magyar embert, akitől ha megkérdezték volna hogy " került pár feleslegese milliárd az államkasszában, mire fordítsuk ?" azt válaszolta volna hogy "holokaust emlékévre meg sorsok házára"...

egyetmondok 2014.02.10. 12:54:28

@Conchobar:
Mit jelent az, hogy "jogellenesen" ? Ezt illik tisztázni minden egyes esetben.Minden egyes ember esetében. Ám igen,ha a természetes személy jogellenesen tartozkodik egy állam határán belül,akkor fair eljárásban van mód a kitoloncolására.
Az azonban eléggé világos, hogy állampolgársággal rendelkező természetes személy csak úgy nem tud "jogellenesen tartozkodni". (Ahhoz minimum az kell,hogy büntetőbíróság jogerős ítéletben - általában mellékbüntetésként - kiutasítsa.)

zavaros 2014.02.10. 12:55:23

Ja és a vallás/származás c. örök és szándékos kavaráshoz.
Vannak zsidó származású emberek.
Akik éppen így kutatják eredetüket:
www.origo.hu/tudomany/tortenelem/20130116-genetikai-kutatas-az-europai-zsidosag-eredete-es-a-kaukazusi-nepek.html

(Jelzem, ez a genetika nem az a genetika, ez egy progresszív haladó genetika stb.)

És a zsidó származásúak közül vannak aki zsidó vallásúak, vagy más vallásúak, vagy akár vallástalanok.
Utóbbiakkal sok gond volt a múlt évszázadban Magyarországon, a kun bélák, számuelyk,rákosik örökségével is illene valamikor szembenézni.

Conchobar 2014.02.10. 13:04:22

@egyetmondok: "Ám igen,ha a természetes személy jogellenesen tartozkodik egy állam határán belül,akkor fair eljárásban van mód a kitoloncolására" - Valami azt súgja, hogy a 1939-1944 között a Magyarországon tartózkodó galíciai zsidók kitoloncolását te kárhoztatod. Vagy nem tekinted jogellenesnek az itt-tartózkodásukat, vagy nem tekinted "fair"-nak a velük a velük szembeni eljárást

egyetmondok 2014.02.10. 13:05:42

@Conchobar:
" Ha van rá törvény, akkor mindegy a "bírói eljárás", nemde? " --- hát nem, marhára nem.

Illetve pardon,akkor igen,ha valaki megengedné magának azt a luxust,hogy a magyar állam által a proletárdiktatúra idején elkövetett hasonló mocskos történetekre (is)mentséget találjon.
Vót rá törvény,osztjónapot....

Én biztosan nem fogok idáig jutni, de ez persze senkinek se tilos...

♔bаtyu♔ 2014.02.10. 13:06:23

@zavaros: Ez tény, nincs társadalmi támogatottságuk, még a balliberálisok jórészénél sem.

Az évek folyamán sikerült túl messze menniük, nem szeretik a magyarok a zsidó szervezeteket.

sztd 2014.02.10. 13:07:02

@♔batyu♔:
Mert:
- sok mindenki más is érintett volt
- a tanulságok is általános érvényűek
- a tragédia jellege is általános érvényű

Ettől még meg kell tartani a kommunista bűnök emlékévét is (amikor eljön az ideje), és valószínűleg évtizedek vagy egy évszázad múlva, amikor ezek már nem lesznek ennyire közeliek, össze kell az egészre való megemlékezést kapcsolni.

@a-kjudíit: Ez most egy érv volt, vagy ismeretterjesztésnek szánta?
Ha már ismeretterjesztés, sokkal érdekesebb Paskai László előző prímás esete, aki származási alapon volt érintett, pedig ő maga sosem volt zsidó vallású.

konrada 2014.02.10. 13:07:45

@a-kjudíit:
Akkor pontosan idézd ezt be, mert belemagyatrázni bármit lehet bármibe, főleg, ha a forrástól is eltekintenek.

egyetmondok 2014.02.10. 13:08:51

@Conchobar:
Mi az,hogy "kárhoztatom" ? Podolszk esetében magyar állampolgárok is voltak a kitoloncoltak között,s még ha lehetne is valami mentség a nem magyar állampolgárok kitoloncolására,arra aztán végképp nincsen,hogy amikor már világos volt,hogy mi folyik,nem engedték be a magyar hatóságok az ide visszamenekülni igyekvőket.

Conchobar 2014.02.10. 13:10:19

@zavaros: "ez a genetika nem az a genetika, ez egy progresszív haladó genetika stb" - Mert mi a különbség a kettő között? A progresszív és a nem-progresszív genetika között?

♔bаtyu♔ 2014.02.10. 13:11:56

@egyetmondok: A problémát szerintem az okozza, hogy Mo. befogadta az üldözött galicíai zsidókat. Sokat.

Trianon után azonban ezek "külföldivé" váltak, Mo*-nak érthető módon nem tetszett, hogy erőforrásait elvették, a probléma viszont az övé maradt.

Ezek nyilván kaptak valamiféle papírt, de magyarnak a magyar állam nem tekintette, nem is akart róluk gondoskodni.

Mielőtt valaki ezért a magyar államot basztatná, ezt tette Svác is vagy 10 évvel később.

Aracnem 2014.02.10. 13:14:16

@liebend: @christophe: Értem és nem is azt mondom,hogy úgy kell csinálni mintha semmi sem történt volna,de a történelemben sok olyan esemény volt amire nem lehet az emberiség büszke és mégsem csámcsogunk rajta évtizedekig!Az én véleményem az amit már irtam: hogy zárjuk le a múltat jelen...jövő...És persze nem kell elfelejteni az elveszített szeretteinket sem csak már ne csináljunk még 70 év után is politikát belőle!

Conchobar 2014.02.10. 13:16:06

@egyetmondok: "amikor már világos volt,hogy mi folyik,nem engedték be a magyar hatóságok az ide visszamenekülni igyekvőket" - És mikor lett világos? 1945 és nürnbergi per után, mikor lámpaernyőket meg szappant emlegettek, vagy az 1970-es években, mikorra elültek a lámpaernyős-szappanos történetek? Vagy a 2000-es évekre, mikorra kollektív alapon azt is bűnösnek/felelősnek mondják, aki csak őr volt, vagy aki mégcsak nem is élt akkor

Sírköves Slomó 2014.02.10. 13:21:22

@Conchobar: Tegnap néztem a NatGeo-n A Végső Megoldás címü igen fontos hiánypótló új doksit, és a lengyel történész bácsi folyamatosan a zsidók szervezett kiéheztetéséről mesélt benne.

Nofene, mondom ez új. /mellékesen 2 mondat erejéig volt szó gázkamrákról, abban a relációban hogy hogy, hogy nem a szovjet felszabadítók első dolga volt felrobbantani a gázkamrákat (miiivan?)/

Szóval a gázkamra sztorinak 5-10 éve lehet maximum hátra.

♔bаtyu♔ 2014.02.10. 13:21:24

@egyetmondok: Mo. a német érdekszféra része volt, ugyanúgy nem engedtük be őket, ahogy ma tömegével az ukránokat, mert az EU érdekszféra részei vagyunk.

Nem kellene ebből zsidókérdést csinálni.

egyetmondok 2014.02.10. 13:25:24

@♔bаtyu♔:
" külföldi " vagy külföldi ? This is the question...:-)) nemde.Nos, én a Mandin megjelent írással értek egyet:
" Bár a mintegy 18 ezer deportált zsidó közül valóban akadtak nem magyar származású menekültek is (nem mintha az ő kitoloncolásuk olyan keresztényi cselekedet lett volna), nagy részük azonban magyar zsidó volt. Felmenőik korábban a Magyar Királyságban éltek, a trianoni békedöntéssel kerültek más államok fennhatósága alá (azaz ma jogosultak lennének az egyszerűsített honosítási eljárásra)."

Ki is a magyar,ugye ?

egyetmondok 2014.02.10. 13:26:38

@Conchobar:
Podolszk esetében néhány nappal a kitoloncolás után világos volt a magyar hatóságok előtt, hogy mi folyik.

Aracnem 2014.02.10. 13:27:33

@christophe: Az arányokról oedig annyit,hogy mivel kevesebbek ők mint bárki más! Emberek! és azt a halált ami a koncentrációs táborban várt rájuk senki "nem érdemelte ki" Mi itt csak irkálunk össze viszza és tudjuk egyáltalán mi is volt a valóság??? Honnan tudjuk? A történelem könyveinkből ,amelyekről már többször bebizonyosodott,hogy nem mindig a valóságot adta vissza!Én még ellen foradalomról tanultam,a gyerekeim meg már forradalomról és sok egyéb más is már egészen másképpen van a mai történelemkönyvekben visszaemlékezésekben mint az én időmben.
Én olvastam olyan könyvet ami arról szólt,hogyan adták el a gazdag zsidó gyárosok a saját fajtájukat Hitlernek! Milyen egyezséget kötöttek azért hogy a vagyonukat átmenthessék,kiket áldoztak fel ezért! Hogy igaz-e ez? Ki tudja? Hogyan tudnánk mi egyszerű átleg emberek ezt eldönteni.Csak fröcsögünk itt össze-vissza mindenféle trágárságot,hülyeséget!!!

egyetmondok 2014.02.10. 13:28:55

@♔bаtyu♔:
Nem kellett volna belőle zsidókérdést csinálni,persze, milyen igaz,no,de hogyan,ha Trianon után ebben az országban a zsidókérdésen kívül jószerivel csak egyetlen másik kérdés volt: Hogyan lehet a magyar parasztot jobbágysorban tartani ?

Conchobar 2014.02.10. 13:29:37

@egyetmondok: "Podolszk esetében néhány nappal a kitoloncolás után világos volt a magyar hatóságok előtt, hogy mi folyik" - Mert mi volt az, ami ott folyt?

egyetmondok 2014.02.10. 13:31:13

@Conchobar:
Jé, hát Te nem is tudtad ? Mészárlás folyt,kérlek tisztelettel,mészárlás.

Conchobar 2014.02.10. 13:34:07

@Sírköves Slomó: "a lengyel történész bácsi folyamatosan a zsidók szervezett kiéheztetéséről mesélt benne...Szóval a gázkamra sztorinak 5-10 éve lehet maximum hátra" - Annak lehet, hogy valóban 5-10 éve van már csak, de a holokauszt-mítoszra mindaddig szüksége lesz (főként a diaszpórában élő) a zsidóságnak, míg létezik. Hiszen ez adja a kohéziót, ez az identitásuk alapja

♔bаtyu♔ 2014.02.10. 13:40:20

@egyetmondok: A középkor is antiszemita volt mai értelemben.

Valójában a zsidók és cigányok befogadott nép voltak, eltérő kultúrával, viselkedéssel, sehol nem tekintették őket saját állampolgárnak, sokáig üldözték is őket, Mo. viszont befogadó állam volt. Befogadta őket, de akkoriban a település volt a befogadás gyakorlati terepe. Ide is be lettek fogadva, de egyenjogúságot csak később kaptak, ahogy bárki más is aki külföldi volt.

Persze onnantól, hogy beilleszkedtek, már igen. Az persze történelmi pech, hogy a zsidótörvényeknek volt egy feltételrendszere, tehát belesett az összes zsidó, aki amúgy már mindenféle értelemben magyar volt.

De ugyanez volt később a komcsiknál is, hithű kommunisták kerültek bányába pusztán ezért, mert apjuk földje 2 méterrel nagyobb volt a kelleténél.

Conchobar 2014.02.10. 13:41:08

@egyetmondok: "Jé, hát Te nem is tudtad ? Mészárlás folyt,kérlek tisztelettel,mészárlás" - Miféle mészárlás? Hogyan, ki, mikor, kiket stb. Ki, mit, hogyan hozott a magyar hatóságok tudomására. És ha már a tudatlanságomra hegyezted ki a dolgot, én bizony nem voltam ott, Podolszkban

♔bаtyu♔ 2014.02.10. 13:42:15

@egyetmondok: Ez hülyeség. Ennek voltak ellenzői és támogatói.

Ahogy a zsidókat is rengetegen mentették, politikusok, magánemberek is.

Te általánosítasz, de kikéred magadnak, ha zsidókat általánosítanak.

egyetmondok 2014.02.10. 13:45:43

@♔bаtyu♔:
A középkori antiszemitizmus nem a modern korok antiszemitizmusa. Ez,a mostani politikai antiszemitizmus,az,a középkori,lehet mondani "naív" vallási antiszemitizmus (valójában veszélytelen,egyház nem is csinált ebből soha dogmát),amely gyökerei persze fellelhetők a modern politikai antiszemitizmusban,de azt nem lehet mondani,hogy a középkori (antiszemitizmus) bármely értelemben is "mai" lenne.

Az persze lényeges,amit a befogadás környékén említesz. A döntő kérdés persze,hogy az asszimiláció.

Conchobar 2014.02.10. 13:48:27

@♔bаtyu♔: "a zsidótörvényeknek volt egy feltételrendszere, tehát belesett az összes zsidó, aki amúgy már mindenféle értelemben magyar volt" - Lehet, hogy csak fogalmazási hibáról van szó. Mindenestre én azért a (Horthy-)magyarországi zsidók összességére semmiképp nem mondanám, hogy ők már mindannyian asszimilálódtak és lámpással se lehetett volna köztük cionistát találni

egyetmondok 2014.02.10. 13:50:08

@Conchobar:
A Szakály-szöveg után írtak erről szépen a neten,hogy írásos nyoma is van, mely szerint a magyar kormány tudta,hogy lemészárolják a kitoloncoltakat.
Azt én nem vitatom,hogy előre nem tudta,de nagyon gyorsan értesült róla,ami az ide visszamenekülni próbálók esetét nézve fontos.

DFK 2014.02.10. 13:51:01

@mojszipupi: Vagyis igaz, hogy szabadságharcot vívunk. A világhatalmak zsidósága ellen. Ezért kell újra és újra megválasztanunk Orbánt. Akkor ugyanis a zsidók csak nyilvánvaló erőszakkal léphetnek fel ellenünk.

egyetmondok 2014.02.10. 13:52:11

@♔bаtyu♔:
Igen,a zsidókérdésnek azért voltak számosan az ellenzői és számosan a támogatói,mert alapvető fontosságú kérdés volt. Ez nem általánosítás.

Conchobar 2014.02.10. 13:53:44

@egyetmondok: "A középkori antiszemitizmus nem a modern korok antiszemitizmusa. Ez,a mostani politikai antiszemitizmus,az,a középkori,lehet mondani 'naív' vallási antiszemitizmus" - Egy dolgot le kellene szögezni, a középkori társadalomban a zsidóság marginális szerepet játszott, ezért az antiszemitizmusnak mondott valami is "naiv" volt. A modernkori társadalmakban sok országban a zsidóság tagjai kulcspozíciókat foglaltak/foglalnak el, ennek arányában az 'antiszemitizmus' is határozottabb

♔bаtyu♔ 2014.02.10. 13:56:53

@egyetmondok: Ez azért nem volt olyan veszélytelen, nem véletlenül verődtek a zsidók közösségekbe.

A modern korok antiszemitizmusának történelmi gyökere nyilván az, hogy a kis közösségekben a zsidó volt az uzsorás, amikor nem adott a bank ott volt a zsidó.

Ma nyilván nincs ilyen, a "modern lakossági uzsorás bankokat" már a cigányok uralják (amíg Orbánék harcot nem hirdettek ellenük)a zsidók 100%-ig asszimilálódtak.

Azonban 1990-től elkezdődött egy folyamat, a világ zsidó szervezetei "észrevették" a magyar zsidókat. A zsidó kommunisták pedig pld. a Mazsihiszben mentődtek át.

A zsidók újra problémahalmazzá váltak.

♔bаtyu♔ 2014.02.10. 13:58:02

@egyetmondok: Ugyanez volt a jobbágyság esetében is. Valójában akkoriban nagyobb ívű felajánlások voltak mint ma, azaz az akkori nemesség értékesebb volt mint a mai.

Conchobar 2014.02.10. 14:00:14

@egyetmondok: "mely szerint a magyar kormány tudta,hogy lemészárolják a kitoloncoltakat" - A magyar kormány legfeljebb azt tudhatta, hogy voltak olyan kitoloncolt zsidók, akiket utóbb a németek lemészároltak. A magyar kormány aligha evezett veszélyes vizekre (semmi jogalapja nem volt arra rákérdezni, beleavatkozni abba, hogy mi történik a német hatóságok és a német állampolgárok között)

liebend 2014.02.10. 14:03:33

@a-kjudíit: Amit írtam, azt úgy néz ki, igazolja a kommentek nagy része, ki-ki vérmérséklete és politikai koncepciói alapján. Többek között az Öné is. Távol álljon tőlem, hogy e kommenteket mintának véve, reprezentatívnak állítsam be a magyar társadalomra kivetítve, de jelzésértékű. Jó lenne, ha a zsidóság végiggondolná, hogy mi az érdeke és melyek azok következményei. Ez nem fenyegetés, hanem a józanság óhaja ebben az elmérgesedett és leginkább balról (és szokásos módon szélsőjobbról) szított, parázsában mindig a felszín alatt szunnyadó vitának. Még egyszer mondom, a balhé nem a zsidóság érdeke, hanem a balhé fűtőié. Az pedig nem a kormányzat, higgyék el!

♔bаtyu♔ 2014.02.10. 14:06:54

@Conchobar: Érdekes, hogy a zsidók svájcot egyáltalán nem hibáztatják. Pedig a csónak ott is hamar megtelt.

egyetmondok 2014.02.10. 14:10:10

@Conchobar:
Ez igaz,egyes társadalmakban a zsidóság szerepe,jelentősége, a "térfoglalás" ugye, döntő tényező volt a súlyos antiszemitizmus kialakulásában.

a-kjudíit 2014.02.10. 14:12:23

@sztd:
Nem érvnek szántam és még csak nem is ismeretterjesztésnek, tényként mondtam el, hogy számomra mit jelent a származási és mit jelent a vallási fogalom.
Tudjuk-e sok emberről, hogy török, kun, székely, tót, labanc vagy milyen felmenői vannak, és ha tudnánk is tesszük-e hozzá, hogy teszem azt, a tót származású XY. Érdekes ezt ritkán teszik meg, a zsidó vallásúaknál pedig jellemzően megjegyzik.

♔bаtyu♔ 2014.02.10. 14:18:36

@a-kjudíit: A zsidók szégyenlik, hogy zsidók. Ahány zsidó csajt ismertem, az mind úgy mondta, hogy látszott rajta, örül, hogy túl van rajta.

Sajnos nagyon nem jó a reklámjuk, én meg is értem őket.

christophe 2014.02.10. 14:21:15

@Blogger Géza: eichman vallomàsa alapjàn,nem helyeztek nagy hangsulyt a szovetsègeseiknèl a zsido deportàlàsra,magyaràn a magyar szervek tulbuzgàsànak ''koszonheto'' a 40 nap alatt deportàlt tobb szàzezer zsido.Ha akartàk volna szàzezrek èletèt tudtàk volna megmenteni....

christophe 2014.02.10. 14:31:38

Rèszlet Eichman vallomàsàbol,aki ezutàn se èrti mièrt kell illendoen megemlèkezni errol a borzalomrol,azzal nem tudok èrdemben,tàrsalogni...
''Nem sokkal Budapestre érkezésünk után találkoztam dr. Endre Lászlóval, egy fővárosi közigazgatási tisztviselővel, aki égett a vágytól, hogy megszabadítsa Magyarországot a zsidó „járványtól”, ahogy ő fogalmazott. Egyik este kisebb vacsorára hívott kollégámmal, Dieter Wisliceny kapitánnyal együtt. Rajtunk kívül két vagy három magyar hivatalos személy, valamint egy másik, aki Dr. Endre mellett ült, voltak még velem. Ezen az estén a magyar zsidók sorsa megpecsételődött.
Lassan megismertem Endre Lászlót, aki magát nem kímélve szolgálta hazáját. Világos volt azonban az is, hogy az akkori beosztása nem teszi lehetővé a zsidókérdés megoldását. Így javaslatot tettem Winkelmann tábornoknak, aki az SS magyarországi megbízottja volt, hogy helyeztesse át Endrét a Belügyminisztériumba. Ez hetekig tartott. Ezalatt találkoztam néhány zsidó képviselővel, és tanulmányoztam a zsidók magyarországi életét. Végül Endre a belügyi tárca másodtitkára lett, természetesen Baky László volt az első titkár.
Hosszú évek rutinjának köszönhetően megtanultam, melyik halat milyen horoggal kell kifogni. Így az egész művelettel nem maradt sok dolgom. Világos volt, hogy én mint német nem kérhetem, hogy a magyarok adják ki nekünk a zsidókat. Ezt tettük ugyanis Dániában, s rengeteg bajunk lett ebből. Vagyis az egész ügyet a magyar hatóságokra bíztam. Dr. Endre, aki az egyik legjobb barátom lett, megírta a szükséges rendeleteket, és Bakay [helyesen: Baky], valamint csapatai végrehajtották. Amint e két vezető beosztású tisztviselő (Endre és Baky) kiadta utasításait, a Belügyminisztériumnak azokat alá kellett írnia. Tehát nem volt nagy csoda, hogy az első vonatok hamarosan elindultak Auschwitzba.''

a-kjudíit 2014.02.10. 14:36:24

@liebend:
Ha úgy gondolja, hogy a zsidóságnak el kellene gondolkoznia, hogy mi az érdeke, akkor ezt címezze a magyar zsidóságnak és ne nekem.
Ha a kormánynak nem érdeke a balhé, akkor beszéljen a magyar zsidóság képviselővel.
OV.-ék szokásos fegyvere: kiválasztok egy dísz cigányt, egy dísz zsidót, egy dísz keresztényt, egy dísz ezt-azt, azzal szóba állok vele megvitatom azokat a kérdéseket, amiket az egésszel kellene, a többit azt nagy ívben le..... és ezzel letudják a párbeszédet. Ha megnézi folyamatosan ez a játék megy. A Nemzeti konzultációs levelek is ide tartoznak.
Oszd meg és uralkodj!
Ezt játsszák el, mióta kormányon vannak.

a-kjudíit 2014.02.10. 14:37:21

@♔bаtyu♔:
Mit jelent az hogy túl van rajta?

christophe 2014.02.10. 14:44:05

@Aracnem: teljesmèrtèkben egyetèrtek a holokauszt àldozatai,pont.Amikor a holokausztrol beszèlunk,nekem se csak a zsidok jutnak eszembe,gondolom Oket se ''zavarja'ha egyuttal a tobbi àldozatrol is szo esik.

♔bаtyu♔ 2014.02.10. 14:46:09

@a-kjudíit: Azon, hogy elmondta, zsidó.

♔bаtyu♔ 2014.02.10. 15:01:17

Na már azt olvasom, mégsem bojkottálják.

Kár, azt hittem, most végre el lehet költeni ezt a pénzt hasznosabban is, mint a Mazsihisz.

a-kjudíit 2014.02.10. 15:05:54

@♔bаtyu♔:
Tán azért, mert nem tudhatja, hogy ki hogy viszonyul, ahhoz hogy ha esetleg egy zsidó lányba szeret bele és tőle születik gyereke, akkor, utána automatikusan zsidónak számítódik a kicsi is.
Lehet olvasni a kommentekben is, hogy ki mit gondol a zsidóságról és ez elsőre senkinek nincs a homlokára írva.
Szerintem nem szégyenlik, hanem inkább tartanak a reakciótól.
Gondoljunk csak az írországi katolikus-protestáns ellentétre. Ott egy protestáns ír és egy katolikus házassága nagy vitát vált ki még a mai napig is.

Blogger Géza 2014.02.10. 15:10:27

@christophe: Hogyne, ezért vittek el mindenkit, akit csak tudtak Szlovákiából, Olaszországból stb... azért némi forráskritikával illik olvasni ezeket a dolgokat. Ha Horthy nem állítja le később, elvitték volna a budapestieket is. Max ők lassabb deportálásra gondoltak az elején, de ez csak logisztikai probléma volt, nem elvi.

zavaros 2014.02.10. 15:29:04

@egyetmondok: ("A Szakály-szöveg után írtak erről szépen a neten,hogy írásos nyoma is van,")

Van bizony. Idézem:

magyarnarancs.hu/egotripp/az_emlekezet_megdolgozasa_mi_is_tortent_kamenyec-74183

"Egy 1941 júliusában és augusztusában belügyminiszteri utasításra lebonyolított idegenrendészeti intézkedéssorozat volt ez, amelynek során "rendezetlen állampolgárságra" való hivatkozással több tízezer zsidót - németországi, lengyelországi menekülteket, de igen nagy számban magyarországi születésű embereket is - internálótáborokba gyűjtöttek, majd az (akkori) ukrán-magyar határ menti Körösmezőn felállított internálótáborba "koncentráltak"."

Ismétlem. Magyar Narancs, 2010.
Négy évvel Szakály előtt:
"Egy 1941 júliusában és augusztusában belügyminiszteri utasításra lebonyolított idegenrendészeti intézkedéssorozat volt ez,"

És milyen érdekes mikor ez leíródott .
Se hiszti nem tört ki. Se mazsihiszti.

zavaros 2014.02.10. 15:32:36

@Conchobar: ("Mert mi a különbség a kettő között? A progresszív és a nem-progresszív genetika között? ")

Elmondom.
Ha gojok kezdenék kutatni pl. a zsidók származási genetikáját. Akkor az náci,fasizmus,anti-és egyéb szemitizmus, meg fajkutatás .

Ha meg zsidók teszik mindezt:
www.origo.hu/tudomany/tortenelem/20130116-genetikai-kutatas-az-europai-zsidosag-eredete-es-a-kaukazusi-nepek.html

akkor ez a genetika nem az a genetika, ez természetesen egy progresszív haladó genetika stb.

Most már világos?

a-kjudíit 2014.02.10. 15:40:59

www.masodikvh.hu/erdekessegek/haborus-bunok/25-a-holokauszt-aldozatainak-szama

Érdekességként, mely országból hány zsidót vittek és ez %-osan mit jelent.
Példa: Németországban 566.000 zsidóból, 141,500-at vittek el, az össz. német zsidóság 25%-át.
Értsük ezt úgy hogy aztán náluk lett volna idő akár többet is elhurcolni és mit ad isten a 75%-a életben maradt. A háború kezdetétől a végéig, 6 év alatt 25%.
Nálunk 1/2 év alatt sikerült ezt túl szárnyalni 69% ra.
Mert Magyarország jobban teljesít!?

egyetmondok 2014.02.10. 15:58:34

@zavaros:
A Narancs írása nem azzal foglalkozik,hogy ez a magyar intézkedéssorozat inkább micsoda: deportálás vagy idegenrendészet.
Szakály azonban igen,erre helyezi a hangsúlyt:
MTI anyag : " Utalt arra, hogy a történészek közül többen úgy ítélik meg, 1941-ben Kamenyec-Podolszkba történt az első deportálás a második világháborúban Magyarországról, de véleménye szerint ez inkább idegenrendészeti eljárásnak tekinthető, mert azokat, akik nem rendelkeztek magyar állampolgársággal, ide toloncolták ki. "

A Mandin Balogh Ákos Gergely szerintem helyesen jegyzi meg:
" Szakály jobb esetben csak a magyar állam kétségtelen felelősségét maszatolja, rosszabb esetben egy cinikus jelzővel intézi el emberek ezreinek szenvedését vagy éppen halálát. Bár a mintegy 18 ezer deportált zsidó közül valóban akadtak nem magyar származású menekültek is (nem mintha az ő kitoloncolásuk olyan keresztényi cselekedet lett volna), nagy részük azonban magyar zsidó volt. Felmenőik korábban a Magyar Királyságban éltek, a trianoni békedöntéssel kerültek más államok fennhatósága alá (azaz ma jogosultak lennének az egyszerűsített honosítási eljárásra)."

CSENDES 2014.02.10. 16:20:15

Na most, kedves HaFr!

Kellett ennyi mocskot összegyűjteni ide?
Mert bizony feldobódott a mocsok, s egyáltalán nem tükrözi azt a bizonyos kutatási eredményt, amiről mostanában írtak, beszéltek antiszemitizmus kapcsán. Legalábbis az olvasottak nem ezt tükrözik. Sajnos.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.02.10. 18:16:41

@CSENDES: Bizony feldobódik, ez egy ilyen ország. Right or wrong, it is my country.

PAPÓ38 2014.02.10. 18:23:23

@a-kjudíit: Nem, sem ő sem sokan mások, akik nem zsidó származásukkal akartak és jutottak olyan tudományos magasságokba. Ők pontosan azt a generációt képviselik, akik elmentek. Ők valamiért maradtak. Hála nekik a mai napig.

quendelapo 2014.02.10. 18:39:44

@zavaros:
Kár, hogy nem érted a szöveget. Esetleg olvasd el figyelmesen az egész cikket újra!

a-kjudíit 2014.02.10. 19:00:18

@PAPÓ38:
Vagyis akkor amit így írt le, idézet Öntől: -"Az is érdekes, hogy az értelmesebb, élelmesebb zsidó honfitársaink már rég elhagyták az országot. Akik maradtak csak erre a teljesítményre képesek: emlékezni, de a cechet mással fizettetni. Sajnos idehaza a "selejt" maradt. Ezért is nem lehet velük megegyezni." - ez pl. nem érvényes az előbbiekben "selejtnek" titulált Szent-györgyire, mert Ő nem a zsidóságával jutott tudományos magasságokba.
Hanem mijével jutott oda, milyen olyanja volt neki, amiért rá nem vonatkozik a "selejt" zsidó kifejezés, pedig az anyai ágon zsidó felmenői vannak?
Tudom, Ő a mi jó útra tért zsidónk és akkor már nem is zsidó hanem magyar!
Akik kimentek, vagy kimenekültek az értelmesek, azok meg csak magyar származású amerikai, vagy.... zsidók.
Érdekes logika!

Alkibiadesz 2014.02.10. 21:12:17

"meg kell köszönnünk a Mazsihisz-nek, hogy az orbáni randalírozás negyedik évében felmutatta erejét és az ellenállás lehetőségét közvetve az egész magyarság érdekében."

Százszázalékosan egyetértek!
Csak néhány apró kiegészítést tennék:
A Mazsihisz kiállása leleplezte annak a kormányzati kommunikációnak a hamisságát, amely szerint a kormányzat által okozott konfliktusok mindegyike lefordítható a „nemes, nemzeti” és „nemtelen, nemzetietlen” érdekek konfliktusára. Ez a kommunikációs kudarc végképp bebizonyította, hogy a kormányzat nem csupán a „nemzeti céloknak” megfelelően újraírt érdekviszonyokba való belenyugvást várja el az érdeksérelmek elszenvedőitől, hanem valami jóval többet. Azt, hogy az önbecsüléshez való alapvető jogukat csak és kizárólag a kormányzat által felkínált formában gyakorolják. Ezzel pedig a kormányzat azt is bebizonyította, hogy fogalma sincs a valós önbecsülésről, hogy képtelen ezt egy átfogó jogként biztosítani a politikai közösség összes tagjának.
Miért fontos ez? Azért mert könnyen eljuthatunk oda, hogy az orbán-rendszer károsultjai közül egyre többen az önbecsülésüket ért sérelemért fogja hibáztatni a kormányzatot, amit már nem lehet hatástalanítani az érdekek nyelvén beszélő központi kommunikációval.
Milyen tanulsága lehet ennek az esetnek az ellenzéki politizálás jövőjének vonatkozásában? Mindenekelőtt az, hogy a jobboldal hamis nemzetkoncepcióját olyan identitáscsoportok megszervezésével lehet a leghatékonyabban ellensúlyozni, amelyek nem kérnek a kormányzat által előre gyártott „önbecsülés mintákból”, mert azt képesek a saját maguk számára biztosítani.

panelburzsuj 2014.02.10. 21:12:41

@HaFr:
Érdemes följegyezni, hogy az itt fentebb viháncolva zsidózó nickek többsége alaptevékenységként fegyelmezett kormánypárti propagandistát szokott domborítani.

Hogy most mégis a hivatalos szájak lehétől jelentősen eltérő fuvalmakat is élvezhettünk, azt föltehetőleg "a voksnak nincs szaga"-doktrína kampánysebességbe kapcsolásának köszönhetjük.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.02.10. 21:22:54

@panelburzsuj: A legtöbb azért mindig is hajlott ilyesmire, egy-kettőnek mindenről "az" jut eszébe, semmi meglepetés sajnos

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.02.10. 21:24:30

@Alkibiadesz: Magam is hasonlóra gondoltam, köszi

sujkos 2014.02.10. 21:33:38

Ilyen sunyin hazug posztot..!
"Az egész magyar nemzetért..."
Boááááá....

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.02.10. 21:37:09

@sujkos: Mi zsidók sunyik és hazugok vagyunk, mit vártál

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2014.02.10. 23:57:54

A Mazsihisz mint "magyar" szervezet?

sztd 2014.02.11. 09:54:39

@a-kjudíit: Én konkrétan ismerem saját felmenőimet is, és környezetem felmenőit is. Amikor a témának relevanciája van, akkor pedig ez elő is kerül (pl. egykor, amikor szembesültem azzal, hogy a sváb évfolyamtársam iskolában tanulta a németet és nem otthon).
Pl. vicces volt, hogy a német külügyminiszter akkor szólt be a magyarországi kisebbségek helyzete miatt, amikor a köztársasági elnök is éppen német nemzetiségű volt. (Én is tudom, hogy nem a nemzeti kisebbségekre gondolt, az a vicces, hogy mennyire nem egy nyelvet beszélünk.)

Amikor arról van szó, akkor a vallása is elő szokott kerülni az embernek, különösen, ha tartja. A sváb évfolyamtárs egyébként nazarénus volt, de az év nagy részében ennek semmi jelentősége nem volt.

Az, hogy az ön környezetében ezekre esetleg nem figyelnek, szerintem azt eredményezheti, hogy az embereket így alapvetően kevésbé ismerik és nehezebben értik meg.

a-kjudíit 2014.02.11. 15:32:47

@sztd:
Vagyis, azért mert nem ismerem a felmenőimet, akkor ez azt eredményezi, hogy amúgy nem figyelek a környezetemre és a környezetemben élőkre.
Ezt úgy nem gondolja komolyan?
Biztos hogy minden felmenőjét ismeri? Honnan tudja, hogy teszem azt az 1600 években a családnak egy nőtagját pl. a törökök vagy a labancok megerőszakolták-természetesen csak teóriaként vetem fel- és innen származik a családja egy része.
Akkor akár azt is lehet mondani hogy az Ön családja, akkor török származású?
Miből szűrte le, hogy Mi mire figyelünk és mire nem?
A közvetlen környezetemben senki nem gyakorolja a vallását, Én magam ateista vagyok, de ez alapvetően nem befolyásolja azt hogy mennyire értem meg Őket.
Ha Ön úgy gondolja, hogy ha nem foglalkozom a vallási életükkel, akkor ezzel rájuk sem figyelek, hát...!!!

Mári Pacal 2014.02.11. 20:55:35

@♔bаtyu♔: de milyen fasz gondolat ez az emlekev?

sztd 2014.02.12. 14:06:48

@a-kjudíit: "Honnan tudja, hogy teszem azt az 1600 években a családnak egy nőtagját pl. a törökök vagy a labancok megerőszakolták-természetesen csak teóriaként vetem fel- és innen származik a családja egy része. "

Nyilván nem minden egyes felmenőről van szó az egysejtűekig visszamenőleg, hanem csak azokról, akik a konkrét hatásuk van az életünkre. Pl. nem tudom, hogy van-e bennem 16 századi eredetű török vér, de ez teljesen lényegtelen is. Az eredeti témára visszautalva, a náciknál az SS tiszteknek is csak 1750-ig kellett a származást igazolni, és a zsidó törvények esetén is csak két generációra visszamenőleg volt fontos az, hogy a nagyszülők milyen vallásúnak születtek.
Szóval a 16. századi felmenők kérdése sem tartozik ide. Az arisztokratákat leszámítva senkit sem érdekelnek, és jelentőségük sincs.
A nagyszülők és a nevelők tulajdonságai és életútjuk viszont nagyon fonosak az ember jellemében és reakcióiban. Nem kizárólagosak, nem is egyedüliek, de nagy jelentőségűek.
A nem gyakorolt vallásnak viszont szerintem sokkal kevesebb jelentősége van.
Ettől még a válasz igen, nem nagyon ismerek még olyan ateistát, aki akárcsak saját magát is ismerné a lehetőségeihez képest.

Nem leszünk gyarmat ! 2014.02.12. 16:39:59

A balliberális történelemhamisitás korszaka után ideje már kimodani az igazságot.

Az emlékmű egyfajta megbékélés szimbóluma lehetne, amely kifejezi hogy amig Magyaroszág meg tudta őrizni függetlenségét addig Magyarországon nem történt népirtás vagy hasonló aljasság.
Sokkal inkább európának és amerikának kellene szembenézni szégyenteljes múltjával.
A párizs környéki diktátumok a faji és etnikai alapú poltizálás olyan lavináját inditottak el amely milliók halálához vezetett.

nlgy.blog.hu/2014/02/06/balliberalis_tortenelemhamisitas_i

a-kjudíit 2014.02.12. 16:42:36

@sztd:
Túl vagyok már azon, hogy az ilyen felsőbbrendű kinyilvánításokat lereagáljam.
Amikor vallásos emberek megakarják nekem mondani, hogy Ők többek attól, mert egy láthatatlan megfoghatatlan valakihez beszélnek, tőle várják a jószerencséjüket és őt okolják a problémáikért, vagy teszem azt elintézik azzal, hogy hát ő így akarta.

Ezzel a dumával nálam nem sokra megy.

Ugyanakkor megjegyezném, hogyha arra gondolok, hogy pl. a mostani éra kiemelkedő politikusai közül, Semjén Zsolt- református lelkész - akiről megállapították, hogy plágiummal szerezte a szociológiai végzettségét, vagyis mástól lopott, és még mindig nem adta vissza az erről szóló oklevelét, akkor nem is értem mire vannak oda a fene nagy felsőbbrendű dumájukkal. Ugyanolyanok mint más emberek, csak elmennek a templomba, meggyónnak, elvégzik a kiszabott penitenciát, azt csá, úgy tesznek, mintha mi sem történt volna.
Vagy Balogh Zoltán miniszter Úr, aki a párbeszéd fontosságára apellál a Mazsihisz részéről, de az fel sem merül benne, hogy Ők kivel és mit beszéltek meg 2013 dec. 31.-én, amikor a szobor tervét kitalálták és törvénybe iktatták.
December 31.-én az emberek buliznak, vagy éppen készülnek a templomba, nem törvényeket alkotnak a másokkal való párbeszéd nélkül.

Ezek a vallásos emberek tényleg nagyon figyelmesek a másikkal és a saját nyájukkal szembe is.
Szép dolgokat tanulhattak a felmenőiktől!
Na ez az, amiből nem kérek, mert ha ezt tanulták, akkor azért nem, ha meg nem ezt tanulták, akkor meg ennyit ér az otthonról kapott nagy jelentőségű jellemesség.

Tiszteletben tartom mindenki, bármilyen vallási meggyőződését, de azt szeretném, ha az Én vallástalanságomat is tiszteletben tartanák mások és ne kezeljen senki alsóbbrendűnek emiatt. Pláne akkor ha, a maguk közül kiemeltekben a csírája is alig látszik annak, amit Jézus tanított.

Nem leszünk gyarmat ! 2014.02.12. 21:27:01

A Mazsihisznek inkább értékelnie kellett volna Orbán Viktor gesztusát, túllépni a korábbi balliberális történelemhamisitáson és az eltorzitott magyarellenes gyűlöletpolitikán.

Közösen és büszkén ünnepeljük meg, hogy független magyarországon soha nem történtek népirtások, és hogy évezredeken keresztül békében tudtak élni magyarok és zsidók.

Még akkor is, ha volt 1944-ben néhány túlbuzgó europeer, akik hazájuk érdekei helyett inkább a berlinből érkező sugallatokra figyeltek.

nlgy.blog.hu/2014/02/06/balliberalis_tortenelemhamisitas_i

DrPepper 2014.02.14. 16:37:03

A legfrappánsabb talán az lenne, ha Magyarország állítana egy "Mindenről mi tehetünk" emlékművet. Egy fekete márványtábla lenne, amin tételesen felsorolva és egyetemlegesen is magunkra vállalnánk a felelősséget mindenért az özönvíztől kezdve a tatárjáráson át a cunamiig persze a holokausztot is beleértve. Ez minden további vitát elvágna.

de Karatna · http://www.youtube.com/user/DeKaratna?feature=mhw4 2014.02.14. 19:47:39

@Megfigyelo ÚR! Magyarországon valójában nem antiszemitizmusról van szó, hanem bolsevik diktatúrában a judeobolsevik "zsidóság" által érdemtelenül megszerzett kulturális, közéleti és média, stb. monopólium görcsös és hisztérikus megvédelmezéséről. Ennek elvesztése miatti liberális-urbánus zsidó aggodalmakról. Ezen aggodalmak holokausztozással történő leplezéséről.Tudnivaló dolog, hogy Magyarországon a zsidók az 1867. évi VII. törvénycikk alapján nyertek polgárjogot. Létszámuk 1780-ban még 75 ezer volt. A 19. század második felében az özönvíz szerű bevándorlások okán ez a szám 1910-re elérte az egy milliót. A zsidóságnak sajnos ekkor még nem volt nemzetállama, ahova mehetett volna. Ezért jött a biztonságos Magyarországra, azzal, hogy következetesen lojális lesz a többségi magyarság iránt. Támogatja az őt befogadó magyarságot.

A zsidóság hazája IZRAEL és nem Magyarország, ahol 1948 óta demokratikus nemzetállamuk van. Az 1950. évi 5710. Visszatérésről szóló törvény megállapítja minden zsidó személy jogát az Izrael Államba való bevándorláshoz. E törvény a zsidó nép és hazája közötti köteléket fejezi ki. Az Izraelbe visszatérő zsidókra a törvény úgy tekint, mintha ők saját vagy felmenőik távollétét követően visszatérnének hazájukba. Tehát a zsidó állam is a zsidóság számára IZRAELT jelöli meg HAZÁNAK! A zsidóknak Izraelbe kell visszavágyódniuk és nem a "galutba", a kényszerű száműzetésbe, ahonnan többször is elűzték őket és jelen időkben sem népszerűek! Abszurdum, hogy egy adott etnikum nem ősei hazájába, eredeti etno-szociokultúrájába, vallási és történelmi sorsközösségébe akar élni, hanem ott ahonnan egykoron vagy akár többször is kivetették. Micsoda perverzió, mazochizmus? A Babilóniai Talmud, a Ktuboth tract. 110 /b oldalán, a Talmud egyértelműen kijelenti, hogy "a külföldön (tehát nem Izraelben /!/) lakó zsidóknak nincs Istenük". (Magyarországiaknak ez külön figyelmeztetés) TOVÁBBÁ! A magyarországi zsidóknak is Cionból/Sionból jön ki a tanítás/tórah, és az Örökkévaló/JHWH Szava Jeruzsálemből ( Jelenések Könyve, Mik. 4,2b,) EZ PEDIG NEM MAGYARORSZÁG, NEM BUDAPEST!

Nem leszünk gyarmat ! 2014.02.15. 16:29:51

Nagyon hüjén hatna a holokauszt-emlékév Mazsihisz nélkül.

Legjobb lenne átnevezni Horthy Miklós emlékévre.

Gunboat-Diplomat 2014.02.15. 23:05:57

Az egész holokauszt-emlékév, emlékévestől, sorsokházastól, ártatlangábrieles-gonoszsasostól hány inkubátor is? Le kéne fújni az egészet a retekbe.

Az egyik oldalról az egykori munkásőrök, meg pártállami apparátcsikok vezette Mazsihiszti, a másik oldalról a Horthy-nosztalgiás debileknek benyalni próbáló kormánnyal - annyira értelmetlen ez az egész.

Mára a holokauszt elkövetői és áldozatai is gyakorlatilag kihaltak. Az egész habverés már semmi más célt nem szolgál, mint a habverésben részt vevők megélhetését.

Gunboat-Diplomat 2014.02.15. 23:08:49

@Nem leszünk gyarmat !:

Vagy esetleg hagyjuk az egészet a picsába, és találjunk ki olyan ünnepeket, amik nem az egymásban ébresztendő bűntudatról szólnak.

Mondjuk holokauszt-emlékév helyett lehetne ez az önkéntes, karitatív munka éve.

PAPÓ38 2014.02.28. 11:59:33

@a-kjudíit: Tudása volt, hazaszeretete volt. Elmehetett volna, mint a többiek, de nem tette. Itt maradt, itt alkotott, itt gyógyított. Egyébként meg nem a zsidó származását fitogtatta éjjel-nappal, nem azzal akart előbbre jutni.
Erre gondoltam. Az Ön által feltételezett logika nem a sajátom.
A hazai zsidóság szándékosan kelti és tartja fenn a hisztériát, mert így gerjeszti az antiszemitizmust. Amíg van antiszemitizmus lehet emlegetni a vészkorszakot, lehet vizionálni sötét jövőt.
süti beállítások módosítása