1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2014.02.09. 19:48 HaFr

A Mazsihisz a nemzetért

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége nem hajlandó kupeckedni Orbánnal Gábriel arkangyal ügyében, nem húny szemet a kormányzati "emlékezetpolitika" tendenciózus hazugságai fölött, és ma úgy döntött, hogy távol tartja magát a kormány "Holokauszt 2014" emlékprogramjától (amelynek már az elnevezése is borzasztó). Helyes. Jó döntés. Üdvözlöm.

Orbán mindent megtett eddig, hogy a hivatalos zsidóságot folyamatosan maga mellett tartsa, és noha van neki mindegyik felett kedves zsidószervezete (a Köves Slomóé), az igyekezete a zsidó kritika általános kordában tartására annak minden verejtékével együtt már negyedik éve elég nyilvánvaló -- hiszen szépítenie kell az antiszemitizmust, ha közben épít az antiszemitákra. Ez a sajátos antiszemitizmus-pávatánc, amit más táncaihoz hasonlóan Orbán igyekszik olyan precízen járni, ma este éppen dugába látszik dőlni, ami különösen bosszantó fordulata az eseményeknek pont a választások előtt. Orbánnak az egész zsidósdihoz semennyire nem fűlik a foga, nem azért mintha maga antiszemita lenne (nem az), hanem ellenkezőleg: mert annyira terhesnek tartja a dolgot. Az egész "problémakört" minden bizonnyal egy túlkomplikált ország átkának véli, amely fölösleges energiákat von el a centrális erőtér építésétől.

Gábriel arkangyal, a száját tartani képtelen Szakály még meg sem alakult intézete, és az egyébként bosszantóan gyenge felkészültségű Schmidt Mária Sorsok Háza elnevezésű homokozója annak a kényes egyensúlynak a részei lettek volna, amely egyszerre biztosítja a magyar történelem (lásd még Veritas) orbáni víziójának épülését, a szélsőjobbos (vagy csak éppen "ízléssel" antiszemita) szavazók Fidesz-szimpátiáját, és a kormánya legitimációján is jócskán emelő nemzetközi pompát a Holokauszt évnek -- oszt most ennek tűnnek harangozni (sófárfújni). Kellemetlen. Pedig milyen jól összerakta ezt az Árpi gyerek.

De meg kell köszönnünk a Mazsihisz-nek, hogy az orbáni randalírozás negyedik évében felmutatta erejét és az ellenállás lehetőségét közvetve az egész magyarság érdekében. Rajta kívül nemigen van olyan magyar szervezet manapság, amelyre (1) figyelnek a világban, (2) megalkuvás nélkül ki mer állni az értékeiért. Lám, lám, a sors fintora a Holokauszt-évben, hogy a magyar állami establishment kudarcai után (amelyeket már megszokhattunk a múltban) a zsidók menthetnek meg minket önmagunktól. Ha végül illúzió is ez, ha elég erősek nem is lehetnek ehhez, azért remélem, nem hódolnak be, és legalább a saját szűkebb céljaikat el fogják érni.

370 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr165806672

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.02.10. 11:52:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Megfigyelo 2014.02.10. 12:25:46

@Conchobar: Megtámadták azt a Szerbiát, amelyet automatikusan érvénybe lépő katonai szerződések kötöttek az Enternte államokhoz. Ez ehyenlő oroszország és franciaország megtámadásával.
Egyébként nem árt tudni, hogy -- okkal, vagy ok nélkül, 100 év múltán majdnem mindegy -- de a világ közvéleménye és a nemzetközi történetírás gr. Tisza Istvánt tartja az I.VH kirobbantásáért a legfőbb felelősnek. És neki akarnak most a Kossuth Lajos téren lovasszobrot emelni...

Megfigyelo 2014.02.10. 12:28:45

@♔bаtyu♔: Senki sem mondta, hogy ez a kormány antiszemita. De megengedhetetlen engedményeket és gesztusokat tesz az antiszemita csőcseléknek.

Blogger Géza 2014.02.10. 12:30:00

@christophe: "M.o,Dàniàval egyenèrtèku volt" Már miben??? Dániában akkorra a kb 8 ezer zsidóból kb 0 db zsidó maradt (Ők még idejekorán szépen áthajóztak Svédországba), Magyarországon meg kb 800 ezer. Amúgy ha Svédország nem fogadja be őket, kb ugyanoda jutottak volna, mint az itteniek. Mázlijuk volt, hogy volt egy befogadó szomszédjuk, ennyi. Korábban egyébként Magyarország játszott hasonló szerepet, ide menekültek más európai országokból zsidók, pont mert biztonságosnak tartották Magyarországot. A német megszállásig az is volt, aki itt meghúzta magát, nem volt életveszélyben. Pechjükre nekünk már nem volt olyan szomszédunk, aki befogadta volna őket.

Conchobar 2014.02.10. 12:30:34

@Megfigyelo: "de a kisemberek boltjait, lakásait általában a környékbeliek cincálták szét" - Hát igen. A Horthy-időkben ilyen kaotikusan ment a dolog, de mikorra az ország vezető garnitúrája szinte teljes egészében zsidókból állt (Rákositól Péter Gáborig), akkora már szervezetté vált a dolog

Blogger Géza 2014.02.10. 12:31:39

@Megfigyelo: Roppant mulatságos a valósághoz való viszonyod. :D Miután lelepleztem, hogy marhaságot írtál, még folytatod. :D

Sírköves Slomó 2014.02.10. 12:32:03

@Megfigyelo: 'Egyébként nem árt tudni, hogy -- okkal, vagy ok nélkül, 100 év múltán majdnem mindegy -- de a világ közvéleménye és a nemzetközi történetírás gr. Tisza Istvánt tartja az I.VH kirobbantásáért a legfőbb felelősnek.'

Na ne röhögtess. Gondolom a gyarmati rendszer újraosztásának, évtizedek óta beállt szövetségeknek semmi köze nem volt a világháborúhoz. Hol lehet olvasni a világ közvéleményét?

Conchobar 2014.02.10. 12:32:46

@Megfigyelo: "de a világ közvéleménye és a nemzetközi történetírás gr. Tisza Istvánt tartja az I.VH kirobbantásáért a legfőbb felelősnek" - Ezt hol olvastad?

egyetmondok 2014.02.10. 12:37:29

@Conchobar:
Vannak apró difik,amik pont eldöntik,hogy az erkölcsi rothadás mekkora.
- jogerős büntetőbírósági ítéletet követően kitoloncolni az állampolgárt,hát,eléggé meredek valóban, (más a helyzet a nem állampolgár bűnelkövetővel,őket ma is ki ldehet toloncolni,mindennapos bírói praxis ez itt is,helyesen), ámde hol van ehhez képest az,hogy bármi bírói eljárás nélkül,simán csak etnikai,vallási alapon összeszedik oszt csá...kitoloncolják őket. Ég és föld,nemde.
- a francia állam egyetlen francia állampolgárt se toloncolt ki,s még így is okkal merültek fel alapvető emberi jogi kérdések. Sarko aznap kellett volna lemondjon,ha az derül ki,hogy francia állampolgárokat is kivágtak,mondjuk Romániába.

Szóval a példáid mind rosszak,ha a 44-es magyar eseményeket nézzük velük együtt.

♔bаtyu♔ 2014.02.10. 12:37:32

@Megfigyelo: Elég nyilvánvaló, hogy választások vannak és a Mazsihisz rendesen belefolyt a politikába.

Na most ez idáig is így volt, csakhogy választás nem lévén ez senkit nem érdekelt. De most választások jönnek.

Ezt az "antiszemita csőcseléket" pedig hagyjuk már, mert akkor ugyanolyan hiteles lenne a "mocskos zsidó" is.

Elég nyilvánvaló, hogy senkit nem önmagában a zsidók személye irritál ebben a témában.

Ez egy szépen, évek óta növekvő lufi. A Mazsihisz állam lett az államban, ráadásul balliberális. Elég nyilvánvaló, hogy Orbánék ezt nem akarják eltűrni.

Conchobar 2014.02.10. 12:38:04

@Megfigyelo: "Ez ehyenlő oroszország és franciaország megtámadásával" - Jó kis négermosdatás, fából vaskarika. A fehéret mondod feketének. A Monarchiát mondod támadónak, noha nyilvánvaló számodra, hogy azok támadtak rá

a-kjudíit 2014.02.10. 12:39:58

@liebend:
A legfigyelemre méltóbb a kormányzati hozzáállásból, ahogy az Alaptörvényükben deklarálják, hogy mivel szerintük Magyarország 1944. márc. 19.-én elvesztette a szuverenitását, ezért ebből kifolyólag a magyaroknak, semmi közük a magyar zsidóság deportálásához.
Az e dátumhoz kapcsolódó emlékmű, aminek az a címe, hogy az 1944-es német megszállás emlékműve, amivel szintén rátolnak minden felelősséget a németekre. Ezek tényleg figyelemre méltóak és a gyorsaság ahogy mindezt intézik! Kb. olyan gyorsasággal ténykednek, mint emilyen gyorsan elvitték a magyar zsidókat az országból.
Dec 31.-én elrendelik, elfogadják, megtervezik, megszavazzák, és 2,5 hónap múlva áll is a 7 méteres szobor a Szabadság téren.
A Sorsok Háza is cirka 4 hónap alatt készül el. A koncepciója meg egyenesen döbbenetes: a múzeum látogató gyerekek dönthetnek, elbújnak és megmenekülnek vagy elbújnak és meghalnak. Arról nem szól a fáma, hogy azoknak a gyerekeknek akik elbújnak és meghalnak variációt választják azoknak bemutatják-e azt is, hogy mit éltek át igaziból az utazás közben és a táborban az elhurcolt gyerekek.

Shopping 2014.02.10. 12:41:43

"Zsidó hivatalt nem viselhet. Jelenlétük országunkban nem kívánatos." (Szent László)

Shopping 2014.02.10. 12:42:01

"A zsidók hetente hat százalék kamatot szednek. Tisztességes ember ilyet nem tehet." (Zsigmond király)

Shopping 2014.02.10. 12:42:18

"A leghelyesebbnek látszik, hogy a zsidókat Buda várából kiűzzük, mert népem számára jelenlétük nem kívánatos. Nincs még egy ilyen kártékony faj a birodalmamban A továbbiakban egy zsidó sem maradhat itt, mindegy milyen indoklással, írásos engedélyem nélkül. Nem ismerek még egy ilyen kellemetlen kártevőt az államon belül, mint ezt a fajt, amely csalásával, uzsorájával és pénzkölcsönzésével elszegényíti az embereket és semmitől sem riad vissza, amit egy tisztességes ember nem csinál. Következésképpen amennyire csak lehet, meg kell szabadulnunk tőlük"
(Mária Terézia)

Shopping 2014.02.10. 12:42:36

"Amely országban a zsidók megszaporodnak, az vagyoni végromlás szélén áll."
(Kölcsey Ferenc)

Conchobar 2014.02.10. 12:42:54

@egyetmondok: "más a helyzet a nem állampolgár bűnelkövetővel,őket ma is ki ldehet toloncolni" - Tehát a jogellenesen az állam területén tartozkodókat véleményed szerint is ki lehet toloncolni?

Shopping 2014.02.10. 12:43:09

"El fog jönni a perc, amelyben minden keresztény nemzet amely a zsidókkal együtt él, felismeri a kérdés lényegét: hogy megtűrje vagy kiutasítsa: számára élet vagy halál problémájává válik. A kérdés: egészség vagy folyamatos betegség, szociális béke, vagy örökké tartó sínylődés?" A zsidó folytatja a pénz kisajátítását, és az állam torkát pénzeszsákja szájának a szorosabbra vagy lazábbra engedésével fojtogatja. A sajtó minden eszköze a kezében van, hogy a társadalom alapjait szétzúzza."
(Liszt Ferenc)

Reggie 2014.02.10. 12:43:20

Az osszes holokauszt megemlekezesre elkoltott penz felesleges pazarlas. Akkor mar inkabb menjen korrupciora.

zavaros 2014.02.10. 12:46:07

@christophe: ("neked is ajànlanàm Adolf Eichmann,vallomàsàt.... ")

Olvasgass inkább derék zsidó embereket:

normanfinkelstein.com/category/the-holocaust-industry/

Conchobar 2014.02.10. 12:49:03

@egyetmondok: "mde hol van ehhez képest az,hogy bármi bírói eljárás nélkül,simán csak etnikai,vallási alapon összeszedik oszt csá.." - Miért kapaszkodsz a bíró személyébe, vagy a "bírói eljárás"-ba? A törvényi felhatalmazás a döntő, nemde? Ha van rá törvény, akkor mindegy a "bírói eljárás", nemde? Tudtommal nem fosztották meg a zsidókat magyar állampolgárságuktól, csak a tartózkodási helyüket jelölték ki/módosították

zavaros 2014.02.10. 12:50:45

@Megfigyelo: "Senki sem mondta, hogy ez a kormány antiszemita. De megengedhetetlen engedményeket és gesztusokat tesz az antiszemita csőcseléknek. ")

Most majd meglátod, hogy mivel jár hogy a mazsihiszti nyílt háborút hirdetett a Fidesz-kormány és személyesen Orbán ellen.

Ugyanis eddig CSAKIS személyesen Orbán tekintélye és elfogadottsága miatt nyelte le Magyarország többsége hogy pl. legyen "holokaust-emlékév".
Nem láttam ugyanis még magyar embert, akitől ha megkérdezték volna hogy " került pár feleslegese milliárd az államkasszában, mire fordítsuk ?" azt válaszolta volna hogy "holokaust emlékévre meg sorsok házára"...

egyetmondok 2014.02.10. 12:54:28

@Conchobar:
Mit jelent az, hogy "jogellenesen" ? Ezt illik tisztázni minden egyes esetben.Minden egyes ember esetében. Ám igen,ha a természetes személy jogellenesen tartozkodik egy állam határán belül,akkor fair eljárásban van mód a kitoloncolására.
Az azonban eléggé világos, hogy állampolgársággal rendelkező természetes személy csak úgy nem tud "jogellenesen tartozkodni". (Ahhoz minimum az kell,hogy büntetőbíróság jogerős ítéletben - általában mellékbüntetésként - kiutasítsa.)

zavaros 2014.02.10. 12:55:23

Ja és a vallás/származás c. örök és szándékos kavaráshoz.
Vannak zsidó származású emberek.
Akik éppen így kutatják eredetüket:
www.origo.hu/tudomany/tortenelem/20130116-genetikai-kutatas-az-europai-zsidosag-eredete-es-a-kaukazusi-nepek.html

(Jelzem, ez a genetika nem az a genetika, ez egy progresszív haladó genetika stb.)

És a zsidó származásúak közül vannak aki zsidó vallásúak, vagy más vallásúak, vagy akár vallástalanok.
Utóbbiakkal sok gond volt a múlt évszázadban Magyarországon, a kun bélák, számuelyk,rákosik örökségével is illene valamikor szembenézni.

Conchobar 2014.02.10. 13:04:22

@egyetmondok: "Ám igen,ha a természetes személy jogellenesen tartozkodik egy állam határán belül,akkor fair eljárásban van mód a kitoloncolására" - Valami azt súgja, hogy a 1939-1944 között a Magyarországon tartózkodó galíciai zsidók kitoloncolását te kárhoztatod. Vagy nem tekinted jogellenesnek az itt-tartózkodásukat, vagy nem tekinted "fair"-nak a velük a velük szembeni eljárást

egyetmondok 2014.02.10. 13:05:42

@Conchobar:
" Ha van rá törvény, akkor mindegy a "bírói eljárás", nemde? " --- hát nem, marhára nem.

Illetve pardon,akkor igen,ha valaki megengedné magának azt a luxust,hogy a magyar állam által a proletárdiktatúra idején elkövetett hasonló mocskos történetekre (is)mentséget találjon.
Vót rá törvény,osztjónapot....

Én biztosan nem fogok idáig jutni, de ez persze senkinek se tilos...

♔bаtyu♔ 2014.02.10. 13:06:23

@zavaros: Ez tény, nincs társadalmi támogatottságuk, még a balliberálisok jórészénél sem.

Az évek folyamán sikerült túl messze menniük, nem szeretik a magyarok a zsidó szervezeteket.

sztd 2014.02.10. 13:07:02

@♔batyu♔:
Mert:
- sok mindenki más is érintett volt
- a tanulságok is általános érvényűek
- a tragédia jellege is általános érvényű

Ettől még meg kell tartani a kommunista bűnök emlékévét is (amikor eljön az ideje), és valószínűleg évtizedek vagy egy évszázad múlva, amikor ezek már nem lesznek ennyire közeliek, össze kell az egészre való megemlékezést kapcsolni.

@a-kjudíit: Ez most egy érv volt, vagy ismeretterjesztésnek szánta?
Ha már ismeretterjesztés, sokkal érdekesebb Paskai László előző prímás esete, aki származási alapon volt érintett, pedig ő maga sosem volt zsidó vallású.

konrada 2014.02.10. 13:07:45

@a-kjudíit:
Akkor pontosan idézd ezt be, mert belemagyatrázni bármit lehet bármibe, főleg, ha a forrástól is eltekintenek.

egyetmondok 2014.02.10. 13:08:51

@Conchobar:
Mi az,hogy "kárhoztatom" ? Podolszk esetében magyar állampolgárok is voltak a kitoloncoltak között,s még ha lehetne is valami mentség a nem magyar állampolgárok kitoloncolására,arra aztán végképp nincsen,hogy amikor már világos volt,hogy mi folyik,nem engedték be a magyar hatóságok az ide visszamenekülni igyekvőket.

Conchobar 2014.02.10. 13:10:19

@zavaros: "ez a genetika nem az a genetika, ez egy progresszív haladó genetika stb" - Mert mi a különbség a kettő között? A progresszív és a nem-progresszív genetika között?

♔bаtyu♔ 2014.02.10. 13:11:56

@egyetmondok: A problémát szerintem az okozza, hogy Mo. befogadta az üldözött galicíai zsidókat. Sokat.

Trianon után azonban ezek "külföldivé" váltak, Mo*-nak érthető módon nem tetszett, hogy erőforrásait elvették, a probléma viszont az övé maradt.

Ezek nyilván kaptak valamiféle papírt, de magyarnak a magyar állam nem tekintette, nem is akart róluk gondoskodni.

Mielőtt valaki ezért a magyar államot basztatná, ezt tette Svác is vagy 10 évvel később.

Aracnem 2014.02.10. 13:14:16

@liebend: @christophe: Értem és nem is azt mondom,hogy úgy kell csinálni mintha semmi sem történt volna,de a történelemben sok olyan esemény volt amire nem lehet az emberiség büszke és mégsem csámcsogunk rajta évtizedekig!Az én véleményem az amit már irtam: hogy zárjuk le a múltat jelen...jövő...És persze nem kell elfelejteni az elveszített szeretteinket sem csak már ne csináljunk még 70 év után is politikát belőle!

Conchobar 2014.02.10. 13:16:06

@egyetmondok: "amikor már világos volt,hogy mi folyik,nem engedték be a magyar hatóságok az ide visszamenekülni igyekvőket" - És mikor lett világos? 1945 és nürnbergi per után, mikor lámpaernyőket meg szappant emlegettek, vagy az 1970-es években, mikorra elültek a lámpaernyős-szappanos történetek? Vagy a 2000-es évekre, mikorra kollektív alapon azt is bűnösnek/felelősnek mondják, aki csak őr volt, vagy aki mégcsak nem is élt akkor

Sírköves Slomó 2014.02.10. 13:21:22

@Conchobar: Tegnap néztem a NatGeo-n A Végső Megoldás címü igen fontos hiánypótló új doksit, és a lengyel történész bácsi folyamatosan a zsidók szervezett kiéheztetéséről mesélt benne.

Nofene, mondom ez új. /mellékesen 2 mondat erejéig volt szó gázkamrákról, abban a relációban hogy hogy, hogy nem a szovjet felszabadítók első dolga volt felrobbantani a gázkamrákat (miiivan?)/

Szóval a gázkamra sztorinak 5-10 éve lehet maximum hátra.

♔bаtyu♔ 2014.02.10. 13:21:24

@egyetmondok: Mo. a német érdekszféra része volt, ugyanúgy nem engedtük be őket, ahogy ma tömegével az ukránokat, mert az EU érdekszféra részei vagyunk.

Nem kellene ebből zsidókérdést csinálni.

egyetmondok 2014.02.10. 13:25:24

@♔bаtyu♔:
" külföldi " vagy külföldi ? This is the question...:-)) nemde.Nos, én a Mandin megjelent írással értek egyet:
" Bár a mintegy 18 ezer deportált zsidó közül valóban akadtak nem magyar származású menekültek is (nem mintha az ő kitoloncolásuk olyan keresztényi cselekedet lett volna), nagy részük azonban magyar zsidó volt. Felmenőik korábban a Magyar Királyságban éltek, a trianoni békedöntéssel kerültek más államok fennhatósága alá (azaz ma jogosultak lennének az egyszerűsített honosítási eljárásra)."

Ki is a magyar,ugye ?

egyetmondok 2014.02.10. 13:26:38

@Conchobar:
Podolszk esetében néhány nappal a kitoloncolás után világos volt a magyar hatóságok előtt, hogy mi folyik.

Aracnem 2014.02.10. 13:27:33

@christophe: Az arányokról oedig annyit,hogy mivel kevesebbek ők mint bárki más! Emberek! és azt a halált ami a koncentrációs táborban várt rájuk senki "nem érdemelte ki" Mi itt csak irkálunk össze viszza és tudjuk egyáltalán mi is volt a valóság??? Honnan tudjuk? A történelem könyveinkből ,amelyekről már többször bebizonyosodott,hogy nem mindig a valóságot adta vissza!Én még ellen foradalomról tanultam,a gyerekeim meg már forradalomról és sok egyéb más is már egészen másképpen van a mai történelemkönyvekben visszaemlékezésekben mint az én időmben.
Én olvastam olyan könyvet ami arról szólt,hogyan adták el a gazdag zsidó gyárosok a saját fajtájukat Hitlernek! Milyen egyezséget kötöttek azért hogy a vagyonukat átmenthessék,kiket áldoztak fel ezért! Hogy igaz-e ez? Ki tudja? Hogyan tudnánk mi egyszerű átleg emberek ezt eldönteni.Csak fröcsögünk itt össze-vissza mindenféle trágárságot,hülyeséget!!!

egyetmondok 2014.02.10. 13:28:55

@♔bаtyu♔:
Nem kellett volna belőle zsidókérdést csinálni,persze, milyen igaz,no,de hogyan,ha Trianon után ebben az országban a zsidókérdésen kívül jószerivel csak egyetlen másik kérdés volt: Hogyan lehet a magyar parasztot jobbágysorban tartani ?

Conchobar 2014.02.10. 13:29:37

@egyetmondok: "Podolszk esetében néhány nappal a kitoloncolás után világos volt a magyar hatóságok előtt, hogy mi folyik" - Mert mi volt az, ami ott folyt?

egyetmondok 2014.02.10. 13:31:13

@Conchobar:
Jé, hát Te nem is tudtad ? Mészárlás folyt,kérlek tisztelettel,mészárlás.

Conchobar 2014.02.10. 13:34:07

@Sírköves Slomó: "a lengyel történész bácsi folyamatosan a zsidók szervezett kiéheztetéséről mesélt benne...Szóval a gázkamra sztorinak 5-10 éve lehet maximum hátra" - Annak lehet, hogy valóban 5-10 éve van már csak, de a holokauszt-mítoszra mindaddig szüksége lesz (főként a diaszpórában élő) a zsidóságnak, míg létezik. Hiszen ez adja a kohéziót, ez az identitásuk alapja

♔bаtyu♔ 2014.02.10. 13:40:20

@egyetmondok: A középkor is antiszemita volt mai értelemben.

Valójában a zsidók és cigányok befogadott nép voltak, eltérő kultúrával, viselkedéssel, sehol nem tekintették őket saját állampolgárnak, sokáig üldözték is őket, Mo. viszont befogadó állam volt. Befogadta őket, de akkoriban a település volt a befogadás gyakorlati terepe. Ide is be lettek fogadva, de egyenjogúságot csak később kaptak, ahogy bárki más is aki külföldi volt.

Persze onnantól, hogy beilleszkedtek, már igen. Az persze történelmi pech, hogy a zsidótörvényeknek volt egy feltételrendszere, tehát belesett az összes zsidó, aki amúgy már mindenféle értelemben magyar volt.

De ugyanez volt később a komcsiknál is, hithű kommunisták kerültek bányába pusztán ezért, mert apjuk földje 2 méterrel nagyobb volt a kelleténél.

Conchobar 2014.02.10. 13:41:08

@egyetmondok: "Jé, hát Te nem is tudtad ? Mészárlás folyt,kérlek tisztelettel,mészárlás" - Miféle mészárlás? Hogyan, ki, mikor, kiket stb. Ki, mit, hogyan hozott a magyar hatóságok tudomására. És ha már a tudatlanságomra hegyezted ki a dolgot, én bizony nem voltam ott, Podolszkban

♔bаtyu♔ 2014.02.10. 13:42:15

@egyetmondok: Ez hülyeség. Ennek voltak ellenzői és támogatói.

Ahogy a zsidókat is rengetegen mentették, politikusok, magánemberek is.

Te általánosítasz, de kikéred magadnak, ha zsidókat általánosítanak.

egyetmondok 2014.02.10. 13:45:43

@♔bаtyu♔:
A középkori antiszemitizmus nem a modern korok antiszemitizmusa. Ez,a mostani politikai antiszemitizmus,az,a középkori,lehet mondani "naív" vallási antiszemitizmus (valójában veszélytelen,egyház nem is csinált ebből soha dogmát),amely gyökerei persze fellelhetők a modern politikai antiszemitizmusban,de azt nem lehet mondani,hogy a középkori (antiszemitizmus) bármely értelemben is "mai" lenne.

Az persze lényeges,amit a befogadás környékén említesz. A döntő kérdés persze,hogy az asszimiláció.

Conchobar 2014.02.10. 13:48:27

@♔bаtyu♔: "a zsidótörvényeknek volt egy feltételrendszere, tehát belesett az összes zsidó, aki amúgy már mindenféle értelemben magyar volt" - Lehet, hogy csak fogalmazási hibáról van szó. Mindenestre én azért a (Horthy-)magyarországi zsidók összességére semmiképp nem mondanám, hogy ők már mindannyian asszimilálódtak és lámpással se lehetett volna köztük cionistát találni

egyetmondok 2014.02.10. 13:50:08

@Conchobar:
A Szakály-szöveg után írtak erről szépen a neten,hogy írásos nyoma is van, mely szerint a magyar kormány tudta,hogy lemészárolják a kitoloncoltakat.
Azt én nem vitatom,hogy előre nem tudta,de nagyon gyorsan értesült róla,ami az ide visszamenekülni próbálók esetét nézve fontos.

DFK 2014.02.10. 13:51:01

@mojszipupi: Vagyis igaz, hogy szabadságharcot vívunk. A világhatalmak zsidósága ellen. Ezért kell újra és újra megválasztanunk Orbánt. Akkor ugyanis a zsidók csak nyilvánvaló erőszakkal léphetnek fel ellenünk.

egyetmondok 2014.02.10. 13:52:11

@♔bаtyu♔:
Igen,a zsidókérdésnek azért voltak számosan az ellenzői és számosan a támogatói,mert alapvető fontosságú kérdés volt. Ez nem általánosítás.

Conchobar 2014.02.10. 13:53:44

@egyetmondok: "A középkori antiszemitizmus nem a modern korok antiszemitizmusa. Ez,a mostani politikai antiszemitizmus,az,a középkori,lehet mondani 'naív' vallási antiszemitizmus" - Egy dolgot le kellene szögezni, a középkori társadalomban a zsidóság marginális szerepet játszott, ezért az antiszemitizmusnak mondott valami is "naiv" volt. A modernkori társadalmakban sok országban a zsidóság tagjai kulcspozíciókat foglaltak/foglalnak el, ennek arányában az 'antiszemitizmus' is határozottabb

♔bаtyu♔ 2014.02.10. 13:56:53

@egyetmondok: Ez azért nem volt olyan veszélytelen, nem véletlenül verődtek a zsidók közösségekbe.

A modern korok antiszemitizmusának történelmi gyökere nyilván az, hogy a kis közösségekben a zsidó volt az uzsorás, amikor nem adott a bank ott volt a zsidó.

Ma nyilván nincs ilyen, a "modern lakossági uzsorás bankokat" már a cigányok uralják (amíg Orbánék harcot nem hirdettek ellenük)a zsidók 100%-ig asszimilálódtak.

Azonban 1990-től elkezdődött egy folyamat, a világ zsidó szervezetei "észrevették" a magyar zsidókat. A zsidó kommunisták pedig pld. a Mazsihiszben mentődtek át.

A zsidók újra problémahalmazzá váltak.

♔bаtyu♔ 2014.02.10. 13:58:02

@egyetmondok: Ugyanez volt a jobbágyság esetében is. Valójában akkoriban nagyobb ívű felajánlások voltak mint ma, azaz az akkori nemesség értékesebb volt mint a mai.

Conchobar 2014.02.10. 14:00:14

@egyetmondok: "mely szerint a magyar kormány tudta,hogy lemészárolják a kitoloncoltakat" - A magyar kormány legfeljebb azt tudhatta, hogy voltak olyan kitoloncolt zsidók, akiket utóbb a németek lemészároltak. A magyar kormány aligha evezett veszélyes vizekre (semmi jogalapja nem volt arra rákérdezni, beleavatkozni abba, hogy mi történik a német hatóságok és a német állampolgárok között)

liebend 2014.02.10. 14:03:33

@a-kjudíit: Amit írtam, azt úgy néz ki, igazolja a kommentek nagy része, ki-ki vérmérséklete és politikai koncepciói alapján. Többek között az Öné is. Távol álljon tőlem, hogy e kommenteket mintának véve, reprezentatívnak állítsam be a magyar társadalomra kivetítve, de jelzésértékű. Jó lenne, ha a zsidóság végiggondolná, hogy mi az érdeke és melyek azok következményei. Ez nem fenyegetés, hanem a józanság óhaja ebben az elmérgesedett és leginkább balról (és szokásos módon szélsőjobbról) szított, parázsában mindig a felszín alatt szunnyadó vitának. Még egyszer mondom, a balhé nem a zsidóság érdeke, hanem a balhé fűtőié. Az pedig nem a kormányzat, higgyék el!

♔bаtyu♔ 2014.02.10. 14:06:54

@Conchobar: Érdekes, hogy a zsidók svájcot egyáltalán nem hibáztatják. Pedig a csónak ott is hamar megtelt.

egyetmondok 2014.02.10. 14:10:10

@Conchobar:
Ez igaz,egyes társadalmakban a zsidóság szerepe,jelentősége, a "térfoglalás" ugye, döntő tényező volt a súlyos antiszemitizmus kialakulásában.

a-kjudíit 2014.02.10. 14:12:23

@sztd:
Nem érvnek szántam és még csak nem is ismeretterjesztésnek, tényként mondtam el, hogy számomra mit jelent a származási és mit jelent a vallási fogalom.
Tudjuk-e sok emberről, hogy török, kun, székely, tót, labanc vagy milyen felmenői vannak, és ha tudnánk is tesszük-e hozzá, hogy teszem azt, a tót származású XY. Érdekes ezt ritkán teszik meg, a zsidó vallásúaknál pedig jellemzően megjegyzik.

♔bаtyu♔ 2014.02.10. 14:18:36

@a-kjudíit: A zsidók szégyenlik, hogy zsidók. Ahány zsidó csajt ismertem, az mind úgy mondta, hogy látszott rajta, örül, hogy túl van rajta.

Sajnos nagyon nem jó a reklámjuk, én meg is értem őket.

christophe 2014.02.10. 14:21:15

@Blogger Géza: eichman vallomàsa alapjàn,nem helyeztek nagy hangsulyt a szovetsègeseiknèl a zsido deportàlàsra,magyaràn a magyar szervek tulbuzgàsànak ''koszonheto'' a 40 nap alatt deportàlt tobb szàzezer zsido.Ha akartàk volna szàzezrek èletèt tudtàk volna megmenteni....

christophe 2014.02.10. 14:31:38

Rèszlet Eichman vallomàsàbol,aki ezutàn se èrti mièrt kell illendoen megemlèkezni errol a borzalomrol,azzal nem tudok èrdemben,tàrsalogni...
''Nem sokkal Budapestre érkezésünk után találkoztam dr. Endre Lászlóval, egy fővárosi közigazgatási tisztviselővel, aki égett a vágytól, hogy megszabadítsa Magyarországot a zsidó „járványtól”, ahogy ő fogalmazott. Egyik este kisebb vacsorára hívott kollégámmal, Dieter Wisliceny kapitánnyal együtt. Rajtunk kívül két vagy három magyar hivatalos személy, valamint egy másik, aki Dr. Endre mellett ült, voltak még velem. Ezen az estén a magyar zsidók sorsa megpecsételődött.
Lassan megismertem Endre Lászlót, aki magát nem kímélve szolgálta hazáját. Világos volt azonban az is, hogy az akkori beosztása nem teszi lehetővé a zsidókérdés megoldását. Így javaslatot tettem Winkelmann tábornoknak, aki az SS magyarországi megbízottja volt, hogy helyeztesse át Endrét a Belügyminisztériumba. Ez hetekig tartott. Ezalatt találkoztam néhány zsidó képviselővel, és tanulmányoztam a zsidók magyarországi életét. Végül Endre a belügyi tárca másodtitkára lett, természetesen Baky László volt az első titkár.
Hosszú évek rutinjának köszönhetően megtanultam, melyik halat milyen horoggal kell kifogni. Így az egész művelettel nem maradt sok dolgom. Világos volt, hogy én mint német nem kérhetem, hogy a magyarok adják ki nekünk a zsidókat. Ezt tettük ugyanis Dániában, s rengeteg bajunk lett ebből. Vagyis az egész ügyet a magyar hatóságokra bíztam. Dr. Endre, aki az egyik legjobb barátom lett, megírta a szükséges rendeleteket, és Bakay [helyesen: Baky], valamint csapatai végrehajtották. Amint e két vezető beosztású tisztviselő (Endre és Baky) kiadta utasításait, a Belügyminisztériumnak azokat alá kellett írnia. Tehát nem volt nagy csoda, hogy az első vonatok hamarosan elindultak Auschwitzba.''

a-kjudíit 2014.02.10. 14:36:24

@liebend:
Ha úgy gondolja, hogy a zsidóságnak el kellene gondolkoznia, hogy mi az érdeke, akkor ezt címezze a magyar zsidóságnak és ne nekem.
Ha a kormánynak nem érdeke a balhé, akkor beszéljen a magyar zsidóság képviselővel.
OV.-ék szokásos fegyvere: kiválasztok egy dísz cigányt, egy dísz zsidót, egy dísz keresztényt, egy dísz ezt-azt, azzal szóba állok vele megvitatom azokat a kérdéseket, amiket az egésszel kellene, a többit azt nagy ívben le..... és ezzel letudják a párbeszédet. Ha megnézi folyamatosan ez a játék megy. A Nemzeti konzultációs levelek is ide tartoznak.
Oszd meg és uralkodj!
Ezt játsszák el, mióta kormányon vannak.

a-kjudíit 2014.02.10. 14:37:21

@♔bаtyu♔:
Mit jelent az hogy túl van rajta?

christophe 2014.02.10. 14:44:05

@Aracnem: teljesmèrtèkben egyetèrtek a holokauszt àldozatai,pont.Amikor a holokausztrol beszèlunk,nekem se csak a zsidok jutnak eszembe,gondolom Oket se ''zavarja'ha egyuttal a tobbi àldozatrol is szo esik.

♔bаtyu♔ 2014.02.10. 14:46:09

@a-kjudíit: Azon, hogy elmondta, zsidó.

♔bаtyu♔ 2014.02.10. 15:01:17

Na már azt olvasom, mégsem bojkottálják.

Kár, azt hittem, most végre el lehet költeni ezt a pénzt hasznosabban is, mint a Mazsihisz.

a-kjudíit 2014.02.10. 15:05:54

@♔bаtyu♔:
Tán azért, mert nem tudhatja, hogy ki hogy viszonyul, ahhoz hogy ha esetleg egy zsidó lányba szeret bele és tőle születik gyereke, akkor, utána automatikusan zsidónak számítódik a kicsi is.
Lehet olvasni a kommentekben is, hogy ki mit gondol a zsidóságról és ez elsőre senkinek nincs a homlokára írva.
Szerintem nem szégyenlik, hanem inkább tartanak a reakciótól.
Gondoljunk csak az írországi katolikus-protestáns ellentétre. Ott egy protestáns ír és egy katolikus házassága nagy vitát vált ki még a mai napig is.

Blogger Géza 2014.02.10. 15:10:27

@christophe: Hogyne, ezért vittek el mindenkit, akit csak tudtak Szlovákiából, Olaszországból stb... azért némi forráskritikával illik olvasni ezeket a dolgokat. Ha Horthy nem állítja le később, elvitték volna a budapestieket is. Max ők lassabb deportálásra gondoltak az elején, de ez csak logisztikai probléma volt, nem elvi.

zavaros 2014.02.10. 15:29:04

@egyetmondok: ("A Szakály-szöveg után írtak erről szépen a neten,hogy írásos nyoma is van,")

Van bizony. Idézem:

magyarnarancs.hu/egotripp/az_emlekezet_megdolgozasa_mi_is_tortent_kamenyec-74183

"Egy 1941 júliusában és augusztusában belügyminiszteri utasításra lebonyolított idegenrendészeti intézkedéssorozat volt ez, amelynek során "rendezetlen állampolgárságra" való hivatkozással több tízezer zsidót - németországi, lengyelországi menekülteket, de igen nagy számban magyarországi születésű embereket is - internálótáborokba gyűjtöttek, majd az (akkori) ukrán-magyar határ menti Körösmezőn felállított internálótáborba "koncentráltak"."

Ismétlem. Magyar Narancs, 2010.
Négy évvel Szakály előtt:
"Egy 1941 júliusában és augusztusában belügyminiszteri utasításra lebonyolított idegenrendészeti intézkedéssorozat volt ez,"

És milyen érdekes mikor ez leíródott .
Se hiszti nem tört ki. Se mazsihiszti.

zavaros 2014.02.10. 15:32:36

@Conchobar: ("Mert mi a különbség a kettő között? A progresszív és a nem-progresszív genetika között? ")

Elmondom.
Ha gojok kezdenék kutatni pl. a zsidók származási genetikáját. Akkor az náci,fasizmus,anti-és egyéb szemitizmus, meg fajkutatás .

Ha meg zsidók teszik mindezt:
www.origo.hu/tudomany/tortenelem/20130116-genetikai-kutatas-az-europai-zsidosag-eredete-es-a-kaukazusi-nepek.html

akkor ez a genetika nem az a genetika, ez természetesen egy progresszív haladó genetika stb.

Most már világos?

a-kjudíit 2014.02.10. 15:40:59

www.masodikvh.hu/erdekessegek/haborus-bunok/25-a-holokauszt-aldozatainak-szama

Érdekességként, mely országból hány zsidót vittek és ez %-osan mit jelent.
Példa: Németországban 566.000 zsidóból, 141,500-at vittek el, az össz. német zsidóság 25%-át.
Értsük ezt úgy hogy aztán náluk lett volna idő akár többet is elhurcolni és mit ad isten a 75%-a életben maradt. A háború kezdetétől a végéig, 6 év alatt 25%.
Nálunk 1/2 év alatt sikerült ezt túl szárnyalni 69% ra.
Mert Magyarország jobban teljesít!?

egyetmondok 2014.02.10. 15:58:34

@zavaros:
A Narancs írása nem azzal foglalkozik,hogy ez a magyar intézkedéssorozat inkább micsoda: deportálás vagy idegenrendészet.
Szakály azonban igen,erre helyezi a hangsúlyt:
MTI anyag : " Utalt arra, hogy a történészek közül többen úgy ítélik meg, 1941-ben Kamenyec-Podolszkba történt az első deportálás a második világháborúban Magyarországról, de véleménye szerint ez inkább idegenrendészeti eljárásnak tekinthető, mert azokat, akik nem rendelkeztek magyar állampolgársággal, ide toloncolták ki. "

A Mandin Balogh Ákos Gergely szerintem helyesen jegyzi meg:
" Szakály jobb esetben csak a magyar állam kétségtelen felelősségét maszatolja, rosszabb esetben egy cinikus jelzővel intézi el emberek ezreinek szenvedését vagy éppen halálát. Bár a mintegy 18 ezer deportált zsidó közül valóban akadtak nem magyar származású menekültek is (nem mintha az ő kitoloncolásuk olyan keresztényi cselekedet lett volna), nagy részük azonban magyar zsidó volt. Felmenőik korábban a Magyar Királyságban éltek, a trianoni békedöntéssel kerültek más államok fennhatósága alá (azaz ma jogosultak lennének az egyszerűsített honosítási eljárásra)."

CSENDES 2014.02.10. 16:20:15

Na most, kedves HaFr!

Kellett ennyi mocskot összegyűjteni ide?
Mert bizony feldobódott a mocsok, s egyáltalán nem tükrözi azt a bizonyos kutatási eredményt, amiről mostanában írtak, beszéltek antiszemitizmus kapcsán. Legalábbis az olvasottak nem ezt tükrözik. Sajnos.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.02.10. 18:16:41

@CSENDES: Bizony feldobódik, ez egy ilyen ország. Right or wrong, it is my country.

PAPÓ38 2014.02.10. 18:23:23

@a-kjudíit: Nem, sem ő sem sokan mások, akik nem zsidó származásukkal akartak és jutottak olyan tudományos magasságokba. Ők pontosan azt a generációt képviselik, akik elmentek. Ők valamiért maradtak. Hála nekik a mai napig.

quendelapo 2014.02.10. 18:39:44

@zavaros:
Kár, hogy nem érted a szöveget. Esetleg olvasd el figyelmesen az egész cikket újra!

a-kjudíit 2014.02.10. 19:00:18

@PAPÓ38:
Vagyis akkor amit így írt le, idézet Öntől: -"Az is érdekes, hogy az értelmesebb, élelmesebb zsidó honfitársaink már rég elhagyták az országot. Akik maradtak csak erre a teljesítményre képesek: emlékezni, de a cechet mással fizettetni. Sajnos idehaza a "selejt" maradt. Ezért is nem lehet velük megegyezni." - ez pl. nem érvényes az előbbiekben "selejtnek" titulált Szent-györgyire, mert Ő nem a zsidóságával jutott tudományos magasságokba.
Hanem mijével jutott oda, milyen olyanja volt neki, amiért rá nem vonatkozik a "selejt" zsidó kifejezés, pedig az anyai ágon zsidó felmenői vannak?
Tudom, Ő a mi jó útra tért zsidónk és akkor már nem is zsidó hanem magyar!
Akik kimentek, vagy kimenekültek az értelmesek, azok meg csak magyar származású amerikai, vagy.... zsidók.
Érdekes logika!

Alkibiadesz 2014.02.10. 21:12:17

"meg kell köszönnünk a Mazsihisz-nek, hogy az orbáni randalírozás negyedik évében felmutatta erejét és az ellenállás lehetőségét közvetve az egész magyarság érdekében."

Százszázalékosan egyetértek!
Csak néhány apró kiegészítést tennék:
A Mazsihisz kiállása leleplezte annak a kormányzati kommunikációnak a hamisságát, amely szerint a kormányzat által okozott konfliktusok mindegyike lefordítható a „nemes, nemzeti” és „nemtelen, nemzetietlen” érdekek konfliktusára. Ez a kommunikációs kudarc végképp bebizonyította, hogy a kormányzat nem csupán a „nemzeti céloknak” megfelelően újraírt érdekviszonyokba való belenyugvást várja el az érdeksérelmek elszenvedőitől, hanem valami jóval többet. Azt, hogy az önbecsüléshez való alapvető jogukat csak és kizárólag a kormányzat által felkínált formában gyakorolják. Ezzel pedig a kormányzat azt is bebizonyította, hogy fogalma sincs a valós önbecsülésről, hogy képtelen ezt egy átfogó jogként biztosítani a politikai közösség összes tagjának.
Miért fontos ez? Azért mert könnyen eljuthatunk oda, hogy az orbán-rendszer károsultjai közül egyre többen az önbecsülésüket ért sérelemért fogja hibáztatni a kormányzatot, amit már nem lehet hatástalanítani az érdekek nyelvén beszélő központi kommunikációval.
Milyen tanulsága lehet ennek az esetnek az ellenzéki politizálás jövőjének vonatkozásában? Mindenekelőtt az, hogy a jobboldal hamis nemzetkoncepcióját olyan identitáscsoportok megszervezésével lehet a leghatékonyabban ellensúlyozni, amelyek nem kérnek a kormányzat által előre gyártott „önbecsülés mintákból”, mert azt képesek a saját maguk számára biztosítani.

panelburzsuj 2014.02.10. 21:12:41

@HaFr:
Érdemes följegyezni, hogy az itt fentebb viháncolva zsidózó nickek többsége alaptevékenységként fegyelmezett kormánypárti propagandistát szokott domborítani.

Hogy most mégis a hivatalos szájak lehétől jelentősen eltérő fuvalmakat is élvezhettünk, azt föltehetőleg "a voksnak nincs szaga"-doktrína kampánysebességbe kapcsolásának köszönhetjük.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.02.10. 21:22:54

@panelburzsuj: A legtöbb azért mindig is hajlott ilyesmire, egy-kettőnek mindenről "az" jut eszébe, semmi meglepetés sajnos

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.02.10. 21:24:30

@Alkibiadesz: Magam is hasonlóra gondoltam, köszi

sujkos 2014.02.10. 21:33:38

Ilyen sunyin hazug posztot..!
"Az egész magyar nemzetért..."
Boááááá....

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.02.10. 21:37:09

@sujkos: Mi zsidók sunyik és hazugok vagyunk, mit vártál

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2014.02.10. 23:57:54

A Mazsihisz mint "magyar" szervezet?

sztd 2014.02.11. 09:54:39

@a-kjudíit: Én konkrétan ismerem saját felmenőimet is, és környezetem felmenőit is. Amikor a témának relevanciája van, akkor pedig ez elő is kerül (pl. egykor, amikor szembesültem azzal, hogy a sváb évfolyamtársam iskolában tanulta a németet és nem otthon).
Pl. vicces volt, hogy a német külügyminiszter akkor szólt be a magyarországi kisebbségek helyzete miatt, amikor a köztársasági elnök is éppen német nemzetiségű volt. (Én is tudom, hogy nem a nemzeti kisebbségekre gondolt, az a vicces, hogy mennyire nem egy nyelvet beszélünk.)

Amikor arról van szó, akkor a vallása is elő szokott kerülni az embernek, különösen, ha tartja. A sváb évfolyamtárs egyébként nazarénus volt, de az év nagy részében ennek semmi jelentősége nem volt.

Az, hogy az ön környezetében ezekre esetleg nem figyelnek, szerintem azt eredményezheti, hogy az embereket így alapvetően kevésbé ismerik és nehezebben értik meg.

a-kjudíit 2014.02.11. 15:32:47

@sztd:
Vagyis, azért mert nem ismerem a felmenőimet, akkor ez azt eredményezi, hogy amúgy nem figyelek a környezetemre és a környezetemben élőkre.
Ezt úgy nem gondolja komolyan?
Biztos hogy minden felmenőjét ismeri? Honnan tudja, hogy teszem azt az 1600 években a családnak egy nőtagját pl. a törökök vagy a labancok megerőszakolták-természetesen csak teóriaként vetem fel- és innen származik a családja egy része.
Akkor akár azt is lehet mondani hogy az Ön családja, akkor török származású?
Miből szűrte le, hogy Mi mire figyelünk és mire nem?
A közvetlen környezetemben senki nem gyakorolja a vallását, Én magam ateista vagyok, de ez alapvetően nem befolyásolja azt hogy mennyire értem meg Őket.
Ha Ön úgy gondolja, hogy ha nem foglalkozom a vallási életükkel, akkor ezzel rájuk sem figyelek, hát...!!!

Mári Pacal 2014.02.11. 20:55:35

@♔bаtyu♔: de milyen fasz gondolat ez az emlekev?

sztd 2014.02.12. 14:06:48

@a-kjudíit: "Honnan tudja, hogy teszem azt az 1600 években a családnak egy nőtagját pl. a törökök vagy a labancok megerőszakolták-természetesen csak teóriaként vetem fel- és innen származik a családja egy része. "

Nyilván nem minden egyes felmenőről van szó az egysejtűekig visszamenőleg, hanem csak azokról, akik a konkrét hatásuk van az életünkre. Pl. nem tudom, hogy van-e bennem 16 századi eredetű török vér, de ez teljesen lényegtelen is. Az eredeti témára visszautalva, a náciknál az SS tiszteknek is csak 1750-ig kellett a származást igazolni, és a zsidó törvények esetén is csak két generációra visszamenőleg volt fontos az, hogy a nagyszülők milyen vallásúnak születtek.
Szóval a 16. századi felmenők kérdése sem tartozik ide. Az arisztokratákat leszámítva senkit sem érdekelnek, és jelentőségük sincs.
A nagyszülők és a nevelők tulajdonságai és életútjuk viszont nagyon fonosak az ember jellemében és reakcióiban. Nem kizárólagosak, nem is egyedüliek, de nagy jelentőségűek.
A nem gyakorolt vallásnak viszont szerintem sokkal kevesebb jelentősége van.
Ettől még a válasz igen, nem nagyon ismerek még olyan ateistát, aki akárcsak saját magát is ismerné a lehetőségeihez képest.

Nem leszünk gyarmat ! 2014.02.12. 16:39:59

A balliberális történelemhamisitás korszaka után ideje már kimodani az igazságot.

Az emlékmű egyfajta megbékélés szimbóluma lehetne, amely kifejezi hogy amig Magyaroszág meg tudta őrizni függetlenségét addig Magyarországon nem történt népirtás vagy hasonló aljasság.
Sokkal inkább európának és amerikának kellene szembenézni szégyenteljes múltjával.
A párizs környéki diktátumok a faji és etnikai alapú poltizálás olyan lavináját inditottak el amely milliók halálához vezetett.

nlgy.blog.hu/2014/02/06/balliberalis_tortenelemhamisitas_i

a-kjudíit 2014.02.12. 16:42:36

@sztd:
Túl vagyok már azon, hogy az ilyen felsőbbrendű kinyilvánításokat lereagáljam.
Amikor vallásos emberek megakarják nekem mondani, hogy Ők többek attól, mert egy láthatatlan megfoghatatlan valakihez beszélnek, tőle várják a jószerencséjüket és őt okolják a problémáikért, vagy teszem azt elintézik azzal, hogy hát ő így akarta.

Ezzel a dumával nálam nem sokra megy.

Ugyanakkor megjegyezném, hogyha arra gondolok, hogy pl. a mostani éra kiemelkedő politikusai közül, Semjén Zsolt- református lelkész - akiről megállapították, hogy plágiummal szerezte a szociológiai végzettségét, vagyis mástól lopott, és még mindig nem adta vissza az erről szóló oklevelét, akkor nem is értem mire vannak oda a fene nagy felsőbbrendű dumájukkal. Ugyanolyanok mint más emberek, csak elmennek a templomba, meggyónnak, elvégzik a kiszabott penitenciát, azt csá, úgy tesznek, mintha mi sem történt volna.
Vagy Balogh Zoltán miniszter Úr, aki a párbeszéd fontosságára apellál a Mazsihisz részéről, de az fel sem merül benne, hogy Ők kivel és mit beszéltek meg 2013 dec. 31.-én, amikor a szobor tervét kitalálták és törvénybe iktatták.
December 31.-én az emberek buliznak, vagy éppen készülnek a templomba, nem törvényeket alkotnak a másokkal való párbeszéd nélkül.

Ezek a vallásos emberek tényleg nagyon figyelmesek a másikkal és a saját nyájukkal szembe is.
Szép dolgokat tanulhattak a felmenőiktől!
Na ez az, amiből nem kérek, mert ha ezt tanulták, akkor azért nem, ha meg nem ezt tanulták, akkor meg ennyit ér az otthonról kapott nagy jelentőségű jellemesség.

Tiszteletben tartom mindenki, bármilyen vallási meggyőződését, de azt szeretném, ha az Én vallástalanságomat is tiszteletben tartanák mások és ne kezeljen senki alsóbbrendűnek emiatt. Pláne akkor ha, a maguk közül kiemeltekben a csírája is alig látszik annak, amit Jézus tanított.

Nem leszünk gyarmat ! 2014.02.12. 21:27:01

A Mazsihisznek inkább értékelnie kellett volna Orbán Viktor gesztusát, túllépni a korábbi balliberális történelemhamisitáson és az eltorzitott magyarellenes gyűlöletpolitikán.

Közösen és büszkén ünnepeljük meg, hogy független magyarországon soha nem történtek népirtások, és hogy évezredeken keresztül békében tudtak élni magyarok és zsidók.

Még akkor is, ha volt 1944-ben néhány túlbuzgó europeer, akik hazájuk érdekei helyett inkább a berlinből érkező sugallatokra figyeltek.

nlgy.blog.hu/2014/02/06/balliberalis_tortenelemhamisitas_i

DrPepper 2014.02.14. 16:37:03

A legfrappánsabb talán az lenne, ha Magyarország állítana egy "Mindenről mi tehetünk" emlékművet. Egy fekete márványtábla lenne, amin tételesen felsorolva és egyetemlegesen is magunkra vállalnánk a felelősséget mindenért az özönvíztől kezdve a tatárjáráson át a cunamiig persze a holokausztot is beleértve. Ez minden további vitát elvágna.

de Karatna · http://www.youtube.com/user/DeKaratna?feature=mhw4 2014.02.14. 19:47:39

@Megfigyelo ÚR! Magyarországon valójában nem antiszemitizmusról van szó, hanem bolsevik diktatúrában a judeobolsevik "zsidóság" által érdemtelenül megszerzett kulturális, közéleti és média, stb. monopólium görcsös és hisztérikus megvédelmezéséről. Ennek elvesztése miatti liberális-urbánus zsidó aggodalmakról. Ezen aggodalmak holokausztozással történő leplezéséről.Tudnivaló dolog, hogy Magyarországon a zsidók az 1867. évi VII. törvénycikk alapján nyertek polgárjogot. Létszámuk 1780-ban még 75 ezer volt. A 19. század második felében az özönvíz szerű bevándorlások okán ez a szám 1910-re elérte az egy milliót. A zsidóságnak sajnos ekkor még nem volt nemzetállama, ahova mehetett volna. Ezért jött a biztonságos Magyarországra, azzal, hogy következetesen lojális lesz a többségi magyarság iránt. Támogatja az őt befogadó magyarságot.

A zsidóság hazája IZRAEL és nem Magyarország, ahol 1948 óta demokratikus nemzetállamuk van. Az 1950. évi 5710. Visszatérésről szóló törvény megállapítja minden zsidó személy jogát az Izrael Államba való bevándorláshoz. E törvény a zsidó nép és hazája közötti köteléket fejezi ki. Az Izraelbe visszatérő zsidókra a törvény úgy tekint, mintha ők saját vagy felmenőik távollétét követően visszatérnének hazájukba. Tehát a zsidó állam is a zsidóság számára IZRAELT jelöli meg HAZÁNAK! A zsidóknak Izraelbe kell visszavágyódniuk és nem a "galutba", a kényszerű száműzetésbe, ahonnan többször is elűzték őket és jelen időkben sem népszerűek! Abszurdum, hogy egy adott etnikum nem ősei hazájába, eredeti etno-szociokultúrájába, vallási és történelmi sorsközösségébe akar élni, hanem ott ahonnan egykoron vagy akár többször is kivetették. Micsoda perverzió, mazochizmus? A Babilóniai Talmud, a Ktuboth tract. 110 /b oldalán, a Talmud egyértelműen kijelenti, hogy "a külföldön (tehát nem Izraelben /!/) lakó zsidóknak nincs Istenük". (Magyarországiaknak ez külön figyelmeztetés) TOVÁBBÁ! A magyarországi zsidóknak is Cionból/Sionból jön ki a tanítás/tórah, és az Örökkévaló/JHWH Szava Jeruzsálemből ( Jelenések Könyve, Mik. 4,2b,) EZ PEDIG NEM MAGYARORSZÁG, NEM BUDAPEST!

Nem leszünk gyarmat ! 2014.02.15. 16:29:51

Nagyon hüjén hatna a holokauszt-emlékév Mazsihisz nélkül.

Legjobb lenne átnevezni Horthy Miklós emlékévre.

Gunboat-Diplomat 2014.02.15. 23:05:57

Az egész holokauszt-emlékév, emlékévestől, sorsokházastól, ártatlangábrieles-gonoszsasostól hány inkubátor is? Le kéne fújni az egészet a retekbe.

Az egyik oldalról az egykori munkásőrök, meg pártállami apparátcsikok vezette Mazsihiszti, a másik oldalról a Horthy-nosztalgiás debileknek benyalni próbáló kormánnyal - annyira értelmetlen ez az egész.

Mára a holokauszt elkövetői és áldozatai is gyakorlatilag kihaltak. Az egész habverés már semmi más célt nem szolgál, mint a habverésben részt vevők megélhetését.

Gunboat-Diplomat 2014.02.15. 23:08:49

@Nem leszünk gyarmat !:

Vagy esetleg hagyjuk az egészet a picsába, és találjunk ki olyan ünnepeket, amik nem az egymásban ébresztendő bűntudatról szólnak.

Mondjuk holokauszt-emlékév helyett lehetne ez az önkéntes, karitatív munka éve.

PAPÓ38 2014.02.28. 11:59:33

@a-kjudíit: Tudása volt, hazaszeretete volt. Elmehetett volna, mint a többiek, de nem tette. Itt maradt, itt alkotott, itt gyógyított. Egyébként meg nem a zsidó származását fitogtatta éjjel-nappal, nem azzal akart előbbre jutni.
Erre gondoltam. Az Ön által feltételezett logika nem a sajátom.
A hazai zsidóság szándékosan kelti és tartja fenn a hisztériát, mert így gerjeszti az antiszemitizmust. Amíg van antiszemitizmus lehet emlegetni a vészkorszakot, lehet vizionálni sötét jövőt.
süti beállítások módosítása