1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2015.06.08. 11:16 HaFr

Bevándorlóellenesség a magyar skanzenban, avagy út a semmibe

Van állítólag valamilyen intakt magyar kultúra, amelyet meg kéne óvnunk a ránk fenekedő világgal szemben. Hálás lennék, ha valaki elárulná, mi az. Amit én a tágabb magyar kultúrából látok (és nem vagyok vak), az a boldogtalansággal, a bizalmatlansággal, a társadalmi inkompetenciával és a versenyképtelenséggel van eljegyezve -- ezt kellene megtartani? Jó, csak hogy tudjam. Mert a kultúra ezt jelenti. Azt a kialakult rutint és gyakorlatot, illetve az ezekben megmutatkozó tudást és értékeket, amelyekkel a dolgainkat végezzük.

Ugyanakkor engedtünk felnőni egy olyan politikusi réteget, és különösen az utóbbi öt évben egy olyan kormányzati mentalitást, amely szépen hízik ezen a magyar kultúrán, és ahelyett, hogy rákényszerítené a társadalmat az önmagával és a realitásokkal való szembenézésre, adja alá a nacionalista lovat. (N.B. Én népmeséken és népzenén nőttem fel, rendes polgári nevelést kapva a szocializmusra eső gyerekkoromban is, értékelem, és elég jól ismerem a magyar hagyományokat és értékeket, ezeket adom tovább megfelelő kontextusba helyezve őket, történelem szakon végeztem, a versenypiacon dolgozom, tehát kíméljen meg minden erre hajló agy a feltoluló libsizéstől. Igaz, sokkal ellentétben, a piac és a Nyugat ismerete segít nekem kontextusba helyezni a népmeséket.)

A "magyar kultúra" zárvány. Zárványként őrizni ebben az improduktív állapotában ugyan munkát adhat százezer embernek, köztük politikusoknak, rendszerkonform szobrászoknak és építészeknek, közpénzt húzó feketegyörgyöknek és professzori köröknek, de hosszabb távon az ország ellehetetlenüléséhez vezet. A tudatlanságunkkal és a fekete-fehér világlátással az a baj -- ami jól látszik a kivándorláson --, hogy a kultúránkat nem újrakeretezni és reintegrálni fogjuk Európában, hanem aláásni, kiüresíteni, és a társadalom nagy részét szembefordítani vele. A magyarságukat minden évben tíz- és tízezrek kezdik el elveszíteni, ahelyett, hogy mi itt szembenéznénk a kultúrából adódó korlátainkkal, és megpróbálnánk tágítani őket, hogy a magyarok itthon maradhassanak, és a saját társadalmunkat építsék. Ha magunk nem tudjuk, akkor ebben segíthetne minket az a nyomás, amely néhány tízezer, egy-kétszázezer letelepedő bevándorlótól jöhetne.

Nem beszélek most arról, hogy miként fogjuk finanszírozni a nyugdíjrendszert egy alacsony hozzáadott értékű (de "magyar"), elöregedő társadalomban. Nem beszélek arról, hogy a kulturális törésvonalaink hogyan emésztik fel az értelmes politizálás lehetőségét. Hosszan lehetne értekezni arról, hogy az ostoba, aljas politikai réteg miként teszi tönkre az országot hosszabb -- de nem túl hosszú -- távon. Én csak azt írom most, hogy a definiálatlan, mégis szent magabiztosságban őrzött "magyar (ráadásul, úgymond, keresztény) kultúra" hogyan ássa alá a magyar nemzet életfeltételeit, miközben se a magyarsága, se a kereszténysége nincs a helyén. Ahelyett, hogy erőt jelentene, nyilvánvaló hátrány. Ennek belátása pl. világosan megkülönbözteti egymástól a konzervativizmust és a demagóg nacionalizmust.

Irányított bevándorlásra mindezek miatt szükség volna. A bevándorlók inspirálnák a magyar tehetséget, nyitottságot és alkalmazkodni tudást is. A bevándorlás legnagyobb gátja ma azonban az alul lefagyott gazdaság, az agyonadóztatott bizniszek, a politikai korrupció, és a felkészületlen közigazgatás. Egy ilyen közegben visszaesik a kezdeményezés, a vállalkozás, a tudástranszfer. A fogyasztás óvatos, a bizalmatlanság és a bezárkózás változatlan.Gazdasági alapjaink az EU-ban vannak ahelyett, hogy Pécsett és Kiskundorozsmán lennének a helyi magyarok kezében. A bevándorlókkal nem az a baj, hogy jönnek, hanem hogy nem alkalmas a környezet számukra az értékteremtésre.

A homogén ország orbáni kényszerképzete és a félelmek felesleges gerjesztése csak kimondja, amit a gyakorlat maga is elér: megfoszt minket a fiatal munkaerőtől, tehetségtől, új lojalitásoktól, a társadalmi megbékélés -- egy más koncepciójú társadalom -- ágenseitől. Ahhoz persze, hogy a bevándorlók és velük a magyar társadalom újraintegrálása sikeres lehessen, érett, felelős jövőképre és politikai irányra volna szükség. De mivel ez hiányzik, csak vergődünk Isten kalapján -- erősen fonnyadt bokrétaként.

201 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr977526032

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Figyelem! Ballibek által cenzúrázott blog ! 2015.06.09. 07:01:04

Ha mást mondsz, mint amit gondolunk, akkor kibaszunk téged a picsába !    

Trackback: Hogyan segítünk a szerencsétleneken? 2015.06.09. 00:41:10

Sok szó esik manapság a menekültekről és a "gazdasági bevándorlókról", de általában is örökös kérdés, hogy mit kezdjen a társadalom a hátrányos helyzetű, szerencsétlen életű emberekkel, akár máshonnan jönnek ide, akár eleve itt élnek. Összegyűjtöttem, ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pucros 2015.06.08. 11:39:02

Ha jóindulatú akarok lenni, akkor a "bevándorlók tartsák tiszteletben a befogadók kultúráját" arra vonatkozhat érvényesen, hogy az európai humanista kultúrát meg kell védeni a behozott, humanizmussal nem összeegyeztethető elemektől.
Tehát szó sem lehet (például) a nők elnyomásáról, megcsonkításáról, becsületgyilkosságokról, a vallásukat elhagyók megbüntetéséről. És bizony meg kell tanulniuk eltűrni azt is, hogy itt az emberek élnek a véleménynyilvánítás szabadságával; hogy mifelénk hol van az a határ, ahonnan tényleg sérelem a sérelem.

egy mondat a ... 2015.06.08. 12:14:43

'a fekete-fehér világlátással az a baj '

- hogy semmi mást nem lát az országból, mint ami a saját 'homogén' (kényszer)képzeteit, félelmeit gerjesztgetné; meglehetős eredménytelenséggel.

'társadalmi megbékélés ' - írod kedves HaFr, és erre már tényleg nehéz lenne blogodon mit mondani.

"A békesség kedvéért ölni is tudnék!"- mondta egykor a fáma szerint derék buzgó igehirdetőnk ...

ikab 2015.06.08. 12:18:10

@pucros: Bizony, bizony. A kedves szerző lelkesen elbeszél a probléma mellett és hozza a szokásos kultúrrelativista idiótát, már elnézést a kifejezésért, de nem bántó szándékkal mondtam. Egy dolog, hogy vannak balkáni problémáink, de attól a zsidó-keresztény-humanista kultúra adja a társadalom alapját. A zsidó-keresztény(-humanista) alapú kultúra, nem úgy "keresztény" kultúra, ahogy azt a kedves szerző elképzeli. Hanem ezek az elvek adják a kultúra alapját. Biztosan és nyilvánvalóan sok problémánk van, de amúgy egyrészt a balkanizáció alapját nagyrészben pl. épp a 170 éves barbár iszlám megszállás vetette meg. A tartós ottomán ill. iszlám megszállás alatt valaha élt keresztény (nyilván, más 'kufár' nemzeteknél is így van) nemzeteknél mind megfigyelhető a balkanizálódás, az erőteljesebb korrupció, baksis rendszer,a felelősség kultúrájának hanyatlása, stb.., másrészt, még egy némileg "balkanizálódott" zsidó-keresztény alapú kultúra is jóval magasabb rendű, mint egy barbár. Tehát nem lehet azt mondani, hogy a problémáink miatt szemét úgyis az egész, jöjjön hát a "vérfrissítés", úgyis csak profitálhatunk belőle. Pótolni kell az elöregedés miatt a lakosságot. A lakosságot lecserélhetjük barbárokkal, de vissza fogjuk sírni a kissé balkanizálódott zsidó-keresztény-humanista kultúránkat. Magyarország ill. Európa nem marad Magyarország és Európa, ha a lakosságát lecseréljük. Nagyon veszélyes dolog azt gondolni, hogy a "fiatalításból" csak is profitálhatunk, nincs mit veszítenünk, mert de, nagyon is van.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2015.06.08. 12:21:08

Igaz, és mégsem jó. Szerintem azért néznek téged néha liberálisnak (néha én is), mert felülnézetből (magas lóról? :)) szemléled ezt a mai magyar társadalmat és kultúrát - rálátással, de nem belátással. Szerintem a magyarok többsége azért eléggé tisztában van vele, hogy a vágyainkhoz képest ez egy szar ország, és kb. azzal is, hogy miért, csak nem tudnak ilyen telitalálatos kifejezésekben fogalmazni, hogy "társadalmi inkompetencia".

A megőrzés óhaja viszont onnan jön, hogy a magyar nemcsak boldogtalan, hanem pesszimista is, vagyis úgy gondolja: most ugyan rossz, de a változással csak még rosszabb lenne, a gyökeres változásokat szorgalmazók jó esetben idealista hülyék, akik mindent elrontanak, rossz esetben pedig hülyének nézik és át fogják verni. Akkor pedig maradjon inkább a kisebb és ismerős rossz.

Ezt tanította ennek az országnak az elmúlt 25 év. Nehéz ügy.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.06.08. 12:29:54

@Holger Hartland: jó, és akkor mi a teendője egy politikusnak/értelmiséginek? Hogy ezt táplálja? Nem egészen értem, mit akartál ezzel sugallni.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.06.08. 12:31:47

@ikab: hát, ez így nagyon nem volt produktív érvelés -- azt megtudtam, hogy szerinted én mi vagyok, de hogy a gödörbe tartó "keresztény" kultúrába hogyan akarsz életet lehelni, abbó biz nem sokat

pucros 2015.06.08. 12:40:02

Milyen volna az "irányított bevándorlás"? Földművelés elhagyott zsákfalvakban?

Úgy rémlik, korábban már szó volt róla, hogy először egy lényegesen jobb oktatással kellene eljutni a meglévő humánerőforrás "minőségének" rendbetételéig, és legfeljebb csak utána bevállalni újonnan jöttek integrálását.

Persze az is lehetne, hogy befogadunk olyanokat, akik pozitívabbak, becsületesebbek, együttműködőbbek nálunk, de Skandináviát túl hidegnek tartják.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2015.06.08. 12:43:31

@HaFr: Nyilván az a dolga, hogy változtasson rajta - de úgy, hogy sikerüljön is. A Magyar Közéleti Temető tele van olyan emberek politikai hulláival - köztük jobb sorsra érdemesekéivel is -, akik túl gyorsan és túl agresszíven próbálkoztak, és még az a jobbik eset, hogy nem tudtak változtatni semmit, mert így legalább nem rontottak a helyzeten.

Toportyán Zsóti 2015.06.08. 14:23:39

Nincs könnyű dolgod Péter most hogy a csuti pocakmutyi a komplett jobboldal erkölcsi és morális alapjait épp megsemmisíti,törököknél most taknyolt nagyot az illibsi antiszemita kísérlet.

Toportyán Zsóti 2015.06.08. 14:25:22

@egy mondat a ...: Kényszeres épp te lehetsz friss nickű jólfizetett.

panelburzsuj 2015.06.08. 14:31:41

@Holger Hartland:
Noch dazu ezek nagyrészt temetetlen hullák.

Mer a sírásók mind árokásónak álltak.

Azt jobban megfizetik.

Ingyé' meg trendibb.

midnight coder 2015.06.08. 19:41:25

Barátom, lehet hogy nem vagy liberális, de ettől még világít a szádban a negrócukor. Valószínűleg ezért néz a felületes szemlélő téged is liberósnak.

Ezek a bevándorlók tudod Afrikából és a Közel-Keletről jöttek. Ezeknek a területeknek az egyik legfontosabb tulajdonsága az, hogy a lakosság általában képzetlen, legfeljebb fizikai munkára alkalmas. Mégis, milyen munkát akarsz adni nekik ? Ha lenne tömegigény kétkezi munkára - ahogy mondjuk 40 éve volt amikor a franciák beengedték az arabjaikat, a németek meg a törökjeiket - akkor az EU-s tagországok sem akarnák kiszórni őket.
Ráadásul a nyelvet sem beszélik, így max. multiknál tudnád azokat használni akik angolul tudnak. És akik nem, azokkal mihez kezdesz ?
És akkor még az európai civilizációhoz, különösen a kereszténységhez, zsidósághoz, vagy pláne ateizmushoz való viszonyukat nem is említettem. Szóval, a nyugdíjadat aligha ők fogják kitermelni. Helyette inkább te fogod őket eltartani 80 évesen is.

Nicktolvaj 2015.06.08. 19:43:34

Moslékzabáló disznók vagyunk. Genetikusan alattvalók. A legsúlyosabb történelmi bűnökért sem érzünk egy szikrányi lelkiismeret furdalást sem.

Mindent másra hárítunk, mindig másra mutogatunk. Boldogan dagonyázunkk a diktatúra pocsolyájában, röfögünk és zabáljuk a moslékot. Se tanulni, se dolgozni nem tudunk és nem akarunk, csak irigyelni.

Még a holokausztért is egyedül mi vagyunk a felelősek.

Megmondta Kertész Ákos is.

Mondjuk neki nem sokkal utána pakolnia kellett.

Remélem, előbb-utóbb az összes magyargyalázó senkiházit szájbakeni valaki.

zsu80 2015.06.08. 20:09:21

Sajat sztori: rokontol kerdezte egy egyiptomi, aki evek ota Monzaban el: Asszonyom, Onnek mi a velemenye ezekrol a menekultekrol? Mert en utalom oket. En beilleszkedtem, a gyerekeim is, de ezek nem jaratjak iskolaba a gyerekeiket, mert nem jatszhatnak az olasz gyerekekkel, annyira rasszistak (a befogado orszag nepevel szemben). Azt mondjak a gyerekeiknek nem kell megtanulni olaszul, ugyis nemsoka az olaszoknak kell megtanulni arabul. Ez szorol szora igy hangzott el, es nem ujsagban olvasott sztori. Igy velekednek ezek az europaiakrol.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2015.06.08. 20:11:08

@midnight coder:

Ne viccelj már...

Hisz az index két hét alatt keresett egy fogorvost, a 40 ezer bevándorló között, és már talált is munkát, és mindezt csak 3-4 balliberális párt és 3-4 ezer ballib aktivista segítségével.

Nem lesz itt gond velük.

Túrós (törölt) 2015.06.08. 21:06:18

Én mennék a Skanzenba de drága :(

explanatus 2015.06.08. 21:07:59

A gond itt az, megint van egy helyzet, amit nem tudunk kezelni. Nem tudtuk kezelni a
(1) svájci alapú hitelt, a
(2) mieink kivándorlását, most az
(3) Észak- Afrika és az Arab-félsziget országainak menekültáradatát.

Az arab tavasz után maradt zűrzavar olyan népvándorlást (menekülthullámot) indított el, ami sokszorosa a Prágai tavasz és az '56 kapcsán nyugatra távozóknak. Azok jellemzően fiatal, jól képzett emberek voltak, akik az azonos kultúra miatt hamar önálló kereső foglakozásúakká váltak.

A mai helyzet ettől minden tekintetben különbözik. Persze, hogy nem tudjuk egyedül megoldani, de ez ami menekültügyben folyik, nem a menekültek irányába történik, hanem nekünk szól, hogy van egy jó király, aki majd mindent megold. Statisztikával.

Megint az lett belőle, egymást dobáljuk, egyelőre szavakkal.

Talán kevésbé ismert: Marokkóban van 2 spanyol enklávé: Ceuta és Melilla.

www.youtube.com/results?filters=year&search_query=enklave+ceuta&lclk=year
www.youtube.com/watch?v=GNAqdtPl9o8
www.youtube.com/watch?v=t1HIvt_RGqM
www.youtube.com/watch?v=9m4Aba2-qpA

Amok 2015.06.08. 21:08:43

@HaFr:"..hogy mi itt szembenéznénk a kultúrából adódó korlátainkkal ...Ha magunk nem tudjuk, akkor ebben segíthetne minket az a nyomás, amely néhány tízezer, egy-kétszázezer letelepedő bevándorlótól jöhetne."

Tisztelt Uram, az elmúlt 95 évben betelepülő románok, szlovákok, szerbek százezres, milliós nagyságrendben érkeztek a magyar szállásterületre. Ennek az eredménye meg is látszik a környező országok demográfiai viszonyaiban. A magyar nemzetnek ily módon volt alkalma szembesülni, és nagyon kimerítő és negatív tapasztalata van a tömeges bevándorlással kapcsolatban, nem hiszem hogy bármiben is segítene néhányszázezer muszlim vagy fekete-afrikai importálása.

Krisz11 2015.06.08. 21:10:30

A bevándorlók ellenségek.

"Nem beszélek most arról, hogy miként fogjuk finanszírozni a nyugdíjrendszert "

Ilyen legalja szintű néphülyítésbe te sem mehetsz bele Hafi. Szerinted az ide vándorló néger meg arab fogja kitermelni a nyugdíjat? Ezt meséld valamelyik bohóc haverodnak. Majd az lesz, hogy a nyugdíjra szánt pénzből kell segélyt osztani ezeknek is.

Krisz11 2015.06.08. 21:12:55

@Amok:

Teljesen egyetértek. A magyar befogadó, multikulturális politikának egyetlen kézzel fogható eredménye lett: Trianon.

borzimorzi 2015.06.08. 21:50:03

@pucros: Egyetértek! Az intoleranciát tolerálni: önsorsrontás. Igen, szükség van bevándorlókra, de irányított módon! Magyarul: válogatva. Egyénre szabott interjúkkal le kell tesztelni, hogy azok, akik ide akarnak jönni, vajon kompatibilisek-e a magyar és az európai kultúrával. Nem lehet és nem is kötelező együtt élnünk olyanokkal, akik természetesnek veszik, hogy az asszonyt verni lehet, sőt kell is. Olyanokkal, akik gyermekeik szabad párválasztását nem tűrik, hanem saját akaratukat erőltetik rá a gyerekeikre e kérdésben, és persze anyagi haszonszerzés céljából szerveznek házasságokat leányaik számára, majd a szervezett házasságot visszautasító lányaikat meggyilkolják. Németországban és Angliában számos ilyen "becsületgyilkosság" volt már, mindegyik esetben az iszlám kultúrkörből jött családokban. Ez nem tolerálható, hiszen alapjában véve ezek az emberek a saját gyerekeikkel kereskednek, a menyasszonyváltság megszerzése céljából!

Le kell tesztelni, hogyan vélekednek a jövevények arról, hogy a vallását elhagyó embert, a homoszexuálist, a házasságtörőt ki kell végezni, hogy az öngyilkos merénylő a mennybe jut, hogy a leányok külső nemi szerveit ki kell vágni stb. S ha egyetértenek ezekkel a barbár gyakorlatokkal, akkor bizony le is út, fel is út. Nem vagyunk kötelesek piromániásokkal megosztani a hajlékunkat!

De bevándorlásra igenis szükség van. Szent István módszerével kell élnünk, s azokat kell idecsábítanunk, akikre szükségük van. Az ő korában papokra volt szükség a térítéshez, és lovagokra a korszerű hadsereg létrehozására, meg építészekre, iparosokra, kereskedőkre stb. Olyan embereket hívott tehát udvarába az államalapítónk, akikre az országnak szüksége volt, és büszke volt rá, hogy azok magukkal hozzák nyelvüket, szokásaikat, szakmáikat, hivatásukat. Mindezekkel az ország gyarapodhatott, ékeskedhetett. Ilyen bevándorláspolitikára van szükségünk ma is.

A posztban örömmel véltem felfedezni MoinMoin olvtárs gondolatait is. Külön elismerés a posztolónak, amiért felismerte igazságtartalmukat.

Arról pedig igenis beszélni kell, "hogy miként fogjuk finanszírozni a nyugdíjrendszert egy alacsony hozzáadott értékű (de "magyar"), elöregedő társadalomban". Ugyanis a technológiai fejlődés egyre kevesebb élőmunkát követel meg, és egyre több automatizálással jár. Nem kell darabra ugyanannyi dolgozó, mint régebben. Tehát semmit sem vesztünk azzal, ha nem fogadunk be véresszájú sarijamániákus tevepásztorokat Irakból, nőket verő és savval leöntő, analfabéta birkapásztorokat Afganisztánból és rabszolga-kereskedőket Nigériából meg Kenyából. De szükség van vagy lehet az indiai matematikusra, a koreai robottechnikai szakértőre, az afrikai vagy brazil kávéspecialistára, és a búr parasztra Dél-Afrikából vagy Zimbabwéből, akinek komoly tapasztalatai vannak az olyan talajok megművelésével is, mint nálunk a sivatagosodó Homokhátság az Alföldön.

Lehet ezt ésszel is csinálni! Nemcsak az a szélsőség létezhet, hogy francia és angol mintára überhumanitáriusnak föstjük magunkat és befogadjuk az emberiség selejtjét is; meg az a szélsőség, hogy bezárjuk a kapukat mindenki előtt. Igenis vannak morális kötelességeink embertársainkkal szemben, de elsősorban honfitársainkkal szemben! Ergo fogadjunk be konstruktív embereket, de a destruktív csőcseléket tartsuk távol!

Üdv:
b

Nicktolvaj 2015.06.08. 22:07:16

@borzimorzi:

"Igen, szükség van bevándorlókra,"

Miért?

Kifejtenéd?

Nicktolvaj 2015.06.08. 22:09:18

@borzimorzi:

"Egyénre szabott interjúkkal le kell tesztelni, hogy azok, akik ide akarnak jönni, vajon kompatibilisek-e a magyar és az európai kultúrával. "

Aki eleve ÚGY INDÍT, hogy a zöld határon érkezik, miután gondosan eldobálta a papírjait, hogy NE lehessen hazatoloncolni, annak miért adnál bármilyen esélyt?

Nicktolvaj 2015.06.08. 22:14:53

@borzimorzi:

"Szent István módszerével kell élnünk, s azokat kell idecsábítanunk, akikre szükségük van. "

Azok NEM a zöld határon jönnek, hanem útlevéllel, vízummal, állásajánlattal, meghívólevéllel.

Ha ESETLEG kevesen jönnének LEGÁLISAN, még mindig adhatunk fel álláshirdetést az ő hazájukban, az ő nyelvükön. Igaz?

De ilyen képtelenséget hogy lehet egyáltalán leírni, hogy majd a zöld határon illegálisan idecsődülő, jó eséllyel bűnözői múlttal rendelkező, a VALÓS személyazonosságát szándékosan titkoló szemétből kukázzunk, hogy hátha gyémántot találunk a sok ürülék között???

Khonsu 2015.06.08. 22:24:34

Az ország helyzetét mindennél jobban mutatja, hogy nem vagyunk bevándorlási célország. Az országon belüli lehetőségek annyira nem vonzóak, hogy rajtunk csak áthaladnak, és akiket elkapnak, azok is mennek tovább az első adandó alkalommal.

Hogy világosabban fejezzem ki magam, itt Európa közepén, 25 évvel a rendszerváltás után, nem vagyunk annyira vonzó hely egy háború/terrorizmus/diktatúra elől menekülő ember számára, hogy itt akarjon új életet kezdeni.

Azt hiszem ez sok mindent elmond.

Nem is értem igazán, hogy miért erőltetik ezt a témát annyira fideszék, mert amíg nem válunk célországgá, addig nem sok értelme van arról vitatkozni ami nincs. Ahhoz pedig, hogy célországgá váljunk, az ország helyzetének erőteljes jobbra fordulására lenne szükség.

Ezzel a nem létező bevándorlás ellen folytatott kampánnyal egyetlen dologra hívják fel a figyelmet, arra, hogy kint van az alfelünk a gatyából és valójában senki se akar itt letelepülni.

Bevándorlás nélkül pedig nagy bajban leszünk, nagyon nagy bajban.

Valahogy mindenképp biztosítani kell egy termelő réteget.

Ezt elméletben biztosíthatná a természetes szaporulat, de az az álom kategória. Tőlünk nyugatabbra, sokkal jobb körülmények és magasabb juttatások mellett is csökken az őslakos népesség.

A legkézenfekvőbb a bevándorlás, de ahhoz meg vonzó körülmények és sok sok munkahely kell. Ilyen helyzetben tervezni is lehetne, valamiféle betelepítési program formájában.

Lenne egy harmadik út is, amivel a japánok kísérleteznek, de az szintén (a bevándorlásnál sokkal inkább) a fejlett, gazdag, kiemelten tudás alapú gazdaságok kiváltsága, történetesen, hogy a a kieső népességet gépesítéssel, robot technológiával helyettesítik, így valóban elkerülhetik a bevándorlást. Na ettől vagyunk mi nagyon messze.

Viszont nem elég, hogy elöregszik a lakosság. Termelő réteg nélkül hazaviszik a cégek a termelést, mert ott lesz bevándorló és robot, mi pedig egy olyan tőkekivonással párosított összeomló ellátórendszert kapunk, hogy a fal adja a másikat. A fiatalok után innem még a nyugdíjas is menekülni fog, és nem sok értelme lesz kultúráról meg magyarságról beszélni, mert nem lesz olyan többé.

csepke 2015.06.08. 22:29:44

Abba kellene belegondolni, hogy ha bárkit befogadunk, az valakinek valahol a szomszédja lesz. Mellettem most cigányok laknak, és megmondom őszintén elég nehéz elviselnem még a hétköznapi szokásaikat is, pedig ezeknek már az üknagyanyja is Mo.n élt. És akkor most el lehet képzelni azt szomszédnak, aki fél éve még a sivatagban kecskepásztorkodott. Én nem szeretném. Azt kellene végre megérteni, ha egy muszlim, ha nem akar multikultiban élni, választhat számtalan színtiszta muszlim országot, vannak nagyon gazdagok is köztük, megteheti. De ezzel szemben egy európainak nincs választása, már nincs olyan európai ország ahol ne lenne multikulti. Ő hova fog menekülni, ha nem akar így élni, vagy ha mondjuk a közelkeletiektől közelkeleti lesz a közbiztonság is a lakóhelyén?

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2015.06.08. 22:37:28

A bevándorlókra szükség van, de nem véletlen, hogy nagyon sok ország korlátozza a bevándorlókat és csak a hiányszakmákhoz értőket engedik be, meg persze az elismert kutatókat, művészeket és sportolókat...

Krisz11 2015.06.08. 22:48:11

@Khonsu: Egyszer évekkel ezelőtt hallottam nyilatkozni egy japán tudóst vagy politikust. Valami olyasmit mondott, hogy a bevándorlás nem valódi megoldás, mert az egész világ elöregedőben van. Legalább is ez a tendencia. Van benne valami, a fejlett világ elöregszik, kínában is lecsökkent a szaporulat. Ahol nem, fekete afrikában, az araboknál, azokat meg nem is érdemes behozni. Annyi GDP-t fognak termelni, mint a kártevők, magyarul semmit.

Khonsu 2015.06.08. 22:54:17

@csepke: Európának ez jutott. Az USA ebből a szempontból (is) szerencsésebb, mert oda a latinok vándorolnak be, akik azonos kultúrkörből érkeznek.

Európa iszlám országokkal van körülvéve, ez van.

Mondjuk mi még ebben a helyzetben jól is kihasználhatnánk a "keleti nyitást" és egy leendő pozitív fordulat megtörténte esetén, a felfutó gazdaságban keletkező munkaerő hiányra tervezetten betelepíthetnénk néhány százezer, akár 1 millió kelet-ázsiait, így tulajdonképpen megelőzve, kiszorítva egyéb bevándorlókat.

Mozgástér lenne a taktikázásra, csak ehhez a következő 10-20 évben produkálnunk kéne évi 5-10 % növekedést, egy tudás alapú gazdaságot, és egy nagy megtartó erejű fejlett jóléti államot.

explanatus 2015.06.08. 23:07:32

@Krisz11: Japánul nem tudok www.zeit.de/politik/ausland/2014-04/japan-fluechtlinge-einwanderer

"Nur sechs Personen wurden 2013 als Flüchtlinge aufgenommen"

Azaz 2013-ban Japán 6 (betűvel HAT) menekültet fogadott be, a több, mint háromezerből.

Tamáspatrik 2015.06.08. 23:18:45

A bevándorlás szempontjából liberális véleményt képviselsz, - ezt azért írom le így, mert ellene vagyok a skatulyázásnak. (Liberális-konzervatív: mindig viszonylagos.

Elméletben egyetértek veled: egy bezárkózó ország eléggé siralmas jövő elé néz. (Észak-Korea, Irán, Kuba stb.) Szerintem is pár évtizeden belül szükség lesz sok bevándorlóra - ha egyáltalán hajlandóak idejönni.

A gyakorlatban azonban a kérdés manapság inkább a menekültekről szól mint a bevándorlókról (fogalomzavar), és ez súlyosabb probléma.

Ennél valamivel könnyebb, de szintén kezelendő probléma a több generációs bevándorlók helyzete (kulturális feszültségek, munkanélküliség) - amely a világ legtöbb fejlett országában gond manapság. Nyugat-EU-ban és az USA-ban is problémát jelent, amelyet folyamatosan kezelni igyekeznek.

A kutatások szerint a népszaporulat általában a falvakban magas, és a kevésbé fejlett országokban: hiszen a gyermeknevelés a városokban költséges, még az igénytelen mezőgazdasági területeken sokkal kevésbé. EMIATT jönnek a bevándorlók a kevéssé urbanizált környezetből.

fehérfarkas 2015.06.08. 23:27:13

@ikab:
Az iszlám civilizáció egyáltalán nem barbár. Az iszlámot nem szabad összekeverni a 20-21. sz-ban létrejött terrorista csoportokkal, amelyek egyébként 99%-ban muszlim országokban követik el terrorcselekményeiket, és áldozataik 99%-a muszlim.

A balkanizációhoz csak annyit mondok, hogy Dél-Olaszország nem volt soha muszlim (Szicilia kivételével, de a sziciliai emirátusbeli arabokat a norannok a 11. sz-ban teljesen kiűzték és akiket nem sikerült kiűzniük, azokat meg kiírtották), Spanyolországban is 1492-ben az utsó muszlim terület is elbukott (Granada) és a muszlimokat teljesen kiűzték onnan. Vagyis fél évezrede Spanyolország hithű katolikus és spanyol. Valahogy mégis hasonló a mentalitás a balkáihoz.
De a mai Ukrajna (a muszlim tatárokat a Krímről Sztálin szinte teljesen kiírtotta) meg Fehéroroszország is ngyon erős balkanizálódást mutat, pedig semmi köze az iszlámhoz.
Ráadásul nálunk is elég ciki a törökre fogni a balkanizálódásunkat, amikor 1699-ben az ország teljesen felszabadult tőlük és 219 éven keresztül a Habsburgok alá tartoztunk. Nem a törökök tehetnek arról, ha a Habsburgoknak 219 év sem volt elég minket nyugatizálni, hanem maradtunk balkániak.
(arról nem is beszélve, hogy a Tiszántúl és Erdély pont a török hódoltság alatt élték fénykorukat, és a törökök védték meg a protestánsokat a katolikusok üldöztetéseitől, nem véletlenül lett Debrecen a "Kálvinista Róma" és Erdély a magyar protestantizmus fellegvára)

Egyébként pedig az 1. világháborúban a törökök oldalán harcoltunk az Antant ellen. A Dardanellákat szó szerint közösen védte a magyar és török sereg a Antant csapataitól. A magyar hősi halottaknak külön katonai hősi temető van a környékén.
A 19. sz-ban a Német Császárság, az Osztrák-Magyar Monarchia és az Ottomán Birodalom egymás szövetségesei voltak, és közös vasúthálózatot építettek ki Berlin-Bagad vasút néven, amely valójában az Északi-tengert a Perzsa-öböllel kötötte volna össze (azért a feltételes mód, mert az 1. világháború kitöréséig a Nusaybin-Moszul szakasz még hiányzott).

fehérfarkas 2015.06.08. 23:32:36

@explanatus:

Azok a videókon szereplő négerek nemhogy nem arabok, hanem nem is marokkóiak. Ők fekete Afrikából menekültek Marokkóba, hogy majd onnan tovább álljanak Európába.
Marokkó ugyanolyan Afrikában mint Magyarország Európában: egy ugródeszka, ideiglenes állomás, egy földrajzilag útbaeső közbülső állomás Nyugat-Európa felé.

fehérfarkas 2015.06.08. 23:34:51

@Khonsu: "Az ország helyzetét mindennél jobban mutatja, hogy nem vagyunk bevándorlási célország. Az országon belüli lehetőségek annyira nem vonzóak, hogy rajtunk csak áthaladnak, és akiket elkapnak, azok is mennek tovább az első adandó alkalommal.
Hogy világosabban fejezzem ki magam, itt Európa közepén, 25 évvel a rendszerváltás után, nem vagyunk annyira vonzó hely egy háború/terrorizmus/diktatúra elől menekülő ember számára, hogy itt akarjon új életet kezdeni.
Azt hiszem ez sok mindent elmond. "

Teljesen igazad van sajnos.

Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül 2015.06.08. 23:51:23

@Krisz11: "A magyar befogadó, multikulturális politikának egyetlen kézzel fogható eredménye lett: Trianon."

Hát ma már te se hülyülsz tovább.
Trianon az az eredménye volt egy vesztes háborúnak, a civilizáltabb szövetségek ellen.
Trianon megmutatta, hogy a magyarok éppenhogy nem tudtak már akkor sem szót érteni a nyugati kultúrákkal.

Az elcsatolt területeken valójában "csak" egyharmad volt a magyarok aránya a kétharmadból, miközben mindenki azzal van etetve, hogy ez színtiszta nagy Mo volt.

Tudjuk a kortárs íróktól meg költőktől, hogy a magyarok akkoriban is pont olyan sötét marhák voltak mint ma. Egy hatalmas tanulatlan proli meg dzsentri réteg (a mai fidióiták és maszoposok elődei) egész nap csak szidták a nyugatot, a zsidókat, a szomszéd államokat, meg mindenkit, aki vitte valamire. A Mo-on belül élő kisebbséggel kegyetlen szarul bántak.

Majd ezután még csodálkoztak, hogy a nyugati hatalmak úgy látták jónak, hogy jobb ezt a bünös utálattal megtelt fészket feldarabolni?

fehérfarkas 2015.06.08. 23:54:02

@csepke: "Ő hova fog menekülni, ha nem akar így élni, vagy ha mondjuk a közelkeletiektől közelkeleti lesz a közbiztonság is a lakóhelyén? "

Speciel a Közel-Keleten a közbiztonság a világon az egyik legjobb. Ez alól csak a háborús és polgárháborús országok a kivételek.
De hogyan is vált háborús országgá Irak, Szíria és Líbia?
Nem úgy, hogy mi nyugatiak bombáztuk le az országaikat (Irak, Líbia), és támogattunk szélsőséges csoportokat a kormányaik ellen (Líbia, Szíria)?

Szíria az "arab tavasz" előtt a világ egyik legbiztonságosabb országa volt, és évi 8 millió turista ment oda az USA szankciói ellenérre is. 4 éve pedig kb 70 ország legelmebettegebb szélsőségesei mennek oda a szír lakosságot gyilkolni, és a szír történelmi emlékeket (ókorikat, muszlim kalifátusbelieket, moderneket egyaránt) romboli. Több mint 200.000 szír halt meg, és több mint 3 millió szír menekült el az elmúlt 4 évben. És jelenleg még mindig a terroristák ellen harcoló szír kormány ellenieket támogatja a Nyugat pénzzel, fegyverekkel és logisztikával.
Valóban igaz, hogy Szaddam nem volt demokrata, hanem diktátor volt, de 2003-as bukásáig (és Irak szétbombázásiag) 1,2 millió keresztény élt Irakban. Azóta ez a szám 200 ezerre csökkent le. De a muszlim irakiaknak is milliói menekültek el, és kb 1 millió iraki halt meg 2003 óta. Megszállással és bombákkal akartunk demokráciát exportálni? A valóságban egáltalán nem akartunk semmilyen demokráciát exportálni, csupán az olaj kellett, ahogy Líbiában is. Szaddam bűne ugyanaz volt, mint Kaddafié: nem hódoltak be a Nyugatnak.
Irán csak azért úszta meg a bombázást és a nyugat által támogatott külföldi terroristák oda exportálását, mert katonailag túl erős falat. Ha katonailag gyengébb lenne Irán, akkor Irak, Szíria és Líbia sorsára jutott volna rég.

De nemcsak a 21. sz. eleje szól az olajról, hanem a 19. sz vége/20. sz. eleje óta folyamatosan erről van szó. Kuvaitban meg Iránban már tudták a britek, hogy van olaj. Kuvaithoz ezért is ragaszkodtak annyira a britek, nehogy az Ottomán Birodalom visszaszerezze. Perzsia pedig északon Oroszország, délen pedig a britek megszállása alatt volt.
A britek számára kulcsfontosságú volt, hogy a Berlin-Bagdad vasút ne épülhessen meg, és a Német Császárság, Osztrák-Magyar Monarchia és az Ottomán Birodalom ne legyen vasútilag összekötve a Perzsa-öböllel.

A Közel-kelet feldarabolása ugyanolyan hiba volt mint Közép-Európáé.
És a Közel-keleten létrehozott mesterséges új országok, amiknek a határait a britek és franciák húzták meg az ott élők akarata ellenére ugyanolyan hiba volt mint itt Közép-Európában.
És az utána következő 100 évben ugyanolyan véres konfliktusokat szült a Közel-keleten mint itt Közép-Európában.
(csak ide Közép-Európa egyik területére sem telepítettek be tudatosan ezen időszakban más kontinensről emberek milliót)

A 19. sz-ban a Német Császárság, az Osztrák-Magyar Monarchia és az Ottomán Birodalom egymás szövetségesei voltak, és közös vasúthálózatot építettek ki Berlin-Bagad vasút néven, amely valójában az Északi-tengert a Perzsa-öböllel kötötte volna össze (azért a feltételes mód, mert az 1. világháború kitöréséig a Nusaybin-Moszul szakasz még hiányzott). Északi-tenger - Berlin - Bécs - Pozsony - Budapest - Belgrád - Szófia - Isztanbul - Aleppó - Bagdad - Perzsa-öböl közvetlen vasútvonallal volt majdnem (a fenti kis szakasz híján) összekövte.
Aleppónál meg elágazott délre Damaszkusz - Bejrút - Amman -Haifa - Medina irányba.
A belső határok nélküli egységes gazdasági övezetet jelentene a Perzsa-öböltől akár egészen Budapestig. Amennyiben Magyarországot beleértjük.
newsimg.bbc.co.uk/media/images/47313000/gif/_47313875_berlin_iraq_railway_466.gif
www.ctesiphon.com/auctions/Diplomatic-History-Bagdad-Railroad-b.jpg
Jól látszik a térképen, hogy az 1. világháborúig a Közel-kelet nagyvárosait vasút kötötte össze az Ottomán Birodalomban: Isztambult (ma Törökország) - Aleppót és Damaszkuszt (ma Szíria legnagyobb városa, meg a fővárosa) - Bejrútot (ma Libanon fővárosa), Ammant (ma Jordánia fővárosa), Haifát (ma Izrael), Medinát (ma Szaúd Arábia), és a háború kitöréséig majdnem Moszulig (ma Irak) elért.
De volt ezeken kívül vasút még Jaffo-Jeruszálem (ma mindkettő Izrael) között, valamint Baszra-Bagdad-Szamarra között (ma mindhárom Irak).
Nem véletlen, hogy az 1. vh-ban az OMM, Német Császárság és a Török Birodalom állt az egyik oldalon, a másikon pedig a brit, francia, holland gyarmatbirodalmak és Oroszország.

Ma ugyanaz folytatódik a nagyhatalmak részéről, mint 100 éve. Csak ma már gyorsabb a közlekedés, és gyilkosabbak a fegyverek. Az általunk Nyugat által háborúba, polgárháborúba vitt országok menekültjei pedig a modern közlekedésnek köszönhetően könnyen elérnek minket, és így az ő problémájuk a mi problémánkká is válik a menekültkérdésen keresztül.

fehérfarkas 2015.06.09. 00:24:52

@Tamáspatrik: "Elméletben egyetértek veled: egy bezárkózó ország eléggé siralmas jövő elé néz. (Észak-Korea, Irán, Kuba stb.) "

Ezek közül Irán egyáltalán nem bezárkózott. Pont ellenkezőleg: a Nyugat szankcionálja évtizedek óta Iránt (3 éve pedig szigorítottunk a szankciókon).
A Nyugattal ellentétben Kína, India, Oroszország, Dél-Korea, Japán, Brazília, Venezuela, Bolívia pedig magasról x@rnak az USA által kikényszerített nemzetközi szankciókra.

Irán jelenleg az El Nem Kötelezett Országok (Non-Aligned Movement = NAM, még a hidegháború idején jött létre azon országokból, amelyek egyik nagy tömbhöz sem, vagyis sem az USA-nak, sem a Szovjetuniónak nem akartak alávetni magukat, jelenleg 120 ország az állandó tagja, és 17 ország a megfigyelő státuszú tagja) elnökségét tölti be, de nem ez az érdekes, hanem az, hogy először rendeznek a NAM számára tudományos és technológia összejövetelt, amelyet Teheránban tartanak.
Ezzel a NAM országok számára a jövőt, a kitörést, az új korszakot akarja Irán megmutatni és elindítani: a tudományos és technológiai fejlődés útjára kell lépniük a NAM országoknak.
A nyugati sajtóban a NAM-ról még mínuszos hírként sem számolnak be. Nem véletlenül. Pedig a 120 állandó tag + 17 megfigyelő ország lakossága a világ lakosságának 2/3-át kiteszi.
A világ legnagyobb hatású egyetemei között 30 iráni egyetem van (az ISI legfrisebb adatbáza szerint: ISI = Institute for Scientific Information).
Irán tudományos produktumai évente 1,5%-kal nőnek, és regionálisan (Közel-Kelet) Irán állítja elő a legtöbb tudományos produktumot, az El Nem Kötelezett Országok (NAM, Non-Aligned Movement) közül pedig a 2. helyen van.
Irán a 7. helyen van a világon a hi-tech termékek terén (a muszlim országok közül pedig az 1.). Nanotechnológiában a világon megjelenő cikkek 4%-át Irán adja, a muszlim országokénak pedig a 42%-át.
Több mint 320.000 középiskolásnak (high school) tanítanak nanotechnológiát, és 5 diákolimpiát tartanak nanotechnológiából, és 49 laboratórium foglalkozik nanotechnológiával.
17 egyetemen posztgraduális képzésben 25.000 nanotechnológia szakértőt képeznek.
148 iráni cég foglalkozik nanotechnológiával.
Tavaly a brazíl Sao Paoloban rendezett nemzetközi robotikai versenyen számos versenykategóriát iráni egyetemisták nyertek meg elhalászva az első helyeket az olyan iparilag és tudományosan fejlettnek mondott országoktól mint Japán, Németország, Anglia, USA, Franciaország, Hollandia.
(egyébként már Irán is rendezett nemzetközi robotikai versenyt, amelyen magyarok is indultak - habár a magyar mainstreammédia erről mínuszos hrként sem számolt be, de a jutyúbon valahol találtam interjút a magyar versenyzőkkel)

Vagyis nem Irán a bezárkózott, hanem mi Nyugat szanckionáljuk és akarjuk elzárni Iránt a világtól sikertelenül.

fehérfarkas 2015.06.09. 00:52:12

@Tamáspatrik: "Elméletben egyetértek veled: egy bezárkózó ország eléggé siralmas jövő elé néz. (Észak-Korea, Irán, Kuba stb.) "

Iránra még visszatérve.
Néha megjelennek egész korrekt beszámolók is a valódi Iránról - ha nagyon ritkán is, de azért néha ilyet is lehet olvasni Iránról a nyugati médiában (de 99,9%-ban ennek az ellenkezőjét írják Iránról mintegy háborús propagandaként kondícionálni az embereket egy 6000 éves történelmi múltra visszatekintő civilizációra):
www.origo.hu/utazas/azsiaesausztralia/20140216-elmenybeszamolo-iranbol.html
www.economist.com/news/special-report/21628597-after-decades-messianic-fervour-iran-becoming-more-mature-and-modern-country
orientalista.hu/az-ismeretlen-iran-ami-az-amerikai-propagandabol-kimarad/

bkkzol 2015.06.09. 02:47:26

Azt nem tartom feltétlenül bezártságnak, hogy több tízezer képzetlen, nyelvet nem ismerő, más "kultúrájú" embert nem enged be Európa. A következő hullám a családegyesítés lesz. Apának és anyának jár a segély, nyugdíj. Miből?
A legmultikultibb rajongók is gondolják végig, hogy ki mibe kerül az oktatásuk ( ha van rá igény egyáltalán) szállás, élelem... Mit csinálnak majd? Ennyi pásztorra nincs igény!

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.06.09. 06:58:52

@Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül:

Ezt a bűnös nemzet maszlagot felejtsd el gyorsan !

A magadfajta magyarokat utáló tetvek védik csak a bevondorlást támogató politikát !

Trianonnal fenyegetsz ?
Nyíltan ?
Megteheted.
Izrael miniszterelnöke felvásárlásról beszélt.

Mindkettő megtörténik, ha évi 100.000 bevándorló érkezik hozzánk !
Mert ennyi érkezik.

Ha Hagyjuk !

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.06.09. 06:59:38

Hafr kedves !

A cenzúra eddig a ballibek műfaja volt !

Örülök hogy levetted az álarcod, és te is cenzúrázol, mindenkit aki nem azt szajkózza amit te mondassz !

midnight coder 2015.06.09. 07:21:09

@Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül: Igazából arról volt szó, hogy nem akarták hogy ez a régió fejlődésben utolérje a nyugati oldalt. Ezért alakítottak ki olyan határokat, amik állandó feszültségforrássá tették a régiót. A másik ilyen húzásuk Lenin elvtárs exportálása volt az oroszokhoz.

A "civilizált" Európa meglehetősen aljas egy férgek gyülekezet volt akkoriban is. Valahol annyira nem is nagy baj, ha az általuk pátyolgatott iszlamisták elsöprik őket.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.09. 08:05:53

"Van állítólag valamilyen intakt magyar kultúra, amelyet meg kéne óvnunk a ránk fenekedő világgal szemben. Hálás lennék, ha valaki elárulná, mi az."

Ha nem tudod, mi az, akkor sicc vissza az általános iskolába.

"Én népmeséken és népzenén nőttem fel, rendes polgári nevelést kapva a szocializmusra eső gyerekkoromban is, értékelem, és elég jól ismerem a magyar hagyományokat és értékeket, ezeket adom tovább megfelelő kontextusba helyezve őket"

Ez esetben csak arra gondolhatok, hogy baromi gyorsan felejtesz.

"A bevándorlókkal nem az a baj, hogy jönnek, hanem hogy nem alkalmas a környezet számukra az értékteremtésre."

A bevándorlókkal az a baj, hogy ŐK nem alkalmasak az értékteremtésre.

"ebben segíthetne minket az a nyomás, amely néhány tízezer, egy-kétszázezer letelepedő bevándorlótól jöhetne."

Köszönjük, nekünk itt van a 800 ezer cigányunk, épp elég nyomást jelentenek ők. Nincs szükség további száz-kétszázezer bevándorlóra.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.09. 08:09:11

@bkkzol:

"A következő hullám a családegyesítés lesz."

Így bizony. Ráadásul hiteles papírok nélkül (hiszen szegényeknek nincsenek papírjaik, fecnikre tépték őket még a határ elérése előtt), ami lényegében a határok teljes megnyitásával lesz egyenértékű.

Trackers 2015.06.09. 08:15:44

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Röhejes, hogy Hafr ezzel a szemlélettel jobboldali pártot csinál, és magát annak tartja.

Hafr !
Nem vagy jobboldali soha nem is voltál, és nem is leszel!
Aki nem tudja mi az érték, és mi a kultúra hazánkban, az nem jobboldali!

Pontosan azt szajkózza, mint a Trianont éltető, magyarokat lenéző, megvető, ballibek.

"Van állítólag valamilyen intakt magyar kultúra, amelyet meg kéne óvnunk a ránk fenekedő világgal szemben. Hálás lennék, ha valaki elárulná, mi az."

csepke 2015.06.09. 08:24:58

@Kovacs Nocraft Jozsefne: ráadásul az eu belső magja most építi az eu 2.0-t vár a várban. idővel a külső várfalat feladják. na mi vajon hova szorulunk?

Lexa56 2015.06.09. 09:27:29

@Trackers: Kedvesem, amit te hirdetsz, az nem jobboldaliság, hanem egy áporodott nacionalizmus, ha úgy tetszik, nemzeti szocializmus. Ezt csak nálunk keverik össze a jobboldalisággal. Szellemtörténeti dolgokban jobb, ha nem akaszkodsz bele Péterbe, mert lehet, hogy valamivel tájékozottabb a bírálóinál.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.09. 09:34:07

@Lexa56:

"ha úgy tetszik, nemzeti szocializmus"

Na, végre elővette valaki a náci kártyát is. Már nagyon hiányzott. :(

egyetmondok 2015.06.09. 09:38:35

Hafr,a magyar nemzeti identitás kultúrális identitás (amelyről lehet jókat kérdezni,hogy az mi is lenne valójában, ám elegendő annyit tudni róla, hogy nem politikai, nincsen benne egy szem politika sem...,ha lenne, nevetés volna a plakát-kampányon,nevetségessélgbe fulladna az egész,de látjuk, hogy nem fullad abba),és ha eléggé okos körítéssekkel írják ki a plakátra, hogy ezt tiszteletben kell tartani, akkor könnyen lehet eljuttani a közönséget oda, hogy veszélyben a nemzet.

Szó szerint van veszélyben maga a nemzet.

Lexa56 2015.06.09. 09:47:49

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Nem a kártáyát, a tükröt. Csak bele kell nézni. Randa látvány, de valóságos.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.09. 09:50:58

@Lexa56:

Akkor sürgősen nézz bele és hányd el magad.

nevetőharmadik 2015.06.09. 10:02:50

Ééés Orbán megint nyert. A bevándorlókról és bevándorlásról beszélünk, és többnyire pártszimpátia alapon.

Mert nem az a hazugsága Orbánnak, hogy a bevándorlással vigyázni kell, még csak nem is az, hogy a legprimitívebb kifejezésekkel hülyíti a jónépet.

A hazugság ebben az, hogy Magyarországon egyáltalán nem a bevándorlókkal (legális, illegális) van a baj, hanem a kormánnyal: a kormány veszi el (a) magyarok munkáját, a kormány nem tartja tiszteletben a törvényeket, a kormány nem tartja tiszteletben a kultúrát - és közben ezzel évtizedes károkat okoz, olyan rablást folytat, amire 1949. óta nem volt példa. A magyar nemzet jövőjére jelen pillanatban nem a bevándorlók (gondoljunk róluk bármit is egyébként) a legnagyobb fenyegetés, hanem ennek a kormánynak a léte.

Nicktolvaj 2015.06.09. 10:11:58

@Khonsu:

"itt Európa közepén, 25 évvel a rendszerváltás után, nem vagyunk annyira vonzó hely egy háború/terrorizmus/diktatúra elől menekülő ember számára, hogy itt akarjon új életet kezdeni. Azt hiszem ez sok mindent elmond."

Igen, sokmindent, például ezeket a tényeket:

25 éve nyaljuk a nyugat seggét. Mi lett azóta jobb?

13 éve nyaljuk az Unió seggét. Mi lett azóta jobb?

SEMMI nem lett jobb azóta, sőt, sokminden ROSSZABB lett az elmúlt 25 illetve 13 év alatt.

A Nyugat nyomására a magyar helytartóik szétzüllesztették a magyar ipart és mezőgazdaságot, munkanélküliségbe taszítva emberek millióit a 25 év alatt.

Felszámolták az állattenyésztést, a növénytermesztést, a ráépülő feldolgozóipart. Miért? Hogy legyen piaca az ideömlesztett nyugati szarnak, hogy a nyugati parasztnak, meg a nyugati prolinak legyen munkája.

Nyugati nyomásra számolta fel a magyar "büszkén" az egykori szovjet kapcsolatait, és vonult ki ÖNKÉNT a keleti piacról. Milyen érdekes, hogy amelyik piacáról a magyar hétfőn kivonult, oda az egyáltalán nem finnyás NYUGATI kereskedő kedden be is vonult.

Mi lett a VILÁGHÍRŰ magyar mezőgazdasági kombinátokkal? Mi lett az állami gazdaságainkkal? Mi lett a könnyűiparunkkal? Mentek a levesbe, mert Magyarország nem arra kellett a Nyugatnak, hogy TERMELJEN, hanem arra kellett, hogy VÁSÁROLJA azt, amita Nyugat szállított a boltokba.

Mondjuk a magyarok munkájának a gyümölcse jórészt akkor is eltűnt az akkor kommunista jelmezben pózoló judeo-liberális körök zsebébe, meg a "baráti" országok megsegítésére - nade akkor még a TERMELŐESZKÖZEINK legalább megvoltak - mára azok is eltűntek kézen-közön. Vagy külföldi tulajdonba kerültek a "privatizáció" során "vállalkozóvá" lett ex-párttitkárok kezéből, és a termelés nagyobbik részét külföldre vitték, vagy felszámolták a cégeket, hogy ne legyen KONKURENCIA a Nyugat cégeinek.

Hogy a magyar miből fog megélni, az sose érdekelte a Nyugatot. Adtak a magyarnak "jóáras" KÖLCSÖNT, hogy ha nincs munkája, vagy a béka segge alatt van a jövedelme, akkor is vásárolhasson.

Ráadásul VÉRT HÁNYNAK a legkisebb gesztustól, ami arra irányul, hogy a magyar KELET felé is tájékozódjon.

Ki nyert itthon a kritika nélküli és feltétel nélküli Nyugat-imádaton?

Nicktolvaj 2015.06.09. 10:13:34

@Khonsu:

"Bevándorlás nélkül pedig nagy bajban leszünk, nagyon nagy bajban. Valahogy mindenképp biztosítani kell egy termelő réteget."

Úgy érted, MINDEN munkaképes magyar dolgozik már?

Nicktolvaj 2015.06.09. 10:15:36

@Khonsu:

"Tőlünk nyugatabbra, sokkal jobb körülmények és magasabb juttatások mellett is csökken az őslakos népesség."

Úgy érted, minél nagyobb létszámú egy ország, annál gazdagababk?

Nicktolvaj 2015.06.09. 10:24:59

@Khonsu:

"A legkézenfekvőbb a bevándorlás, de ahhoz meg vonzó körülmények és sok sok munkahely kell."

Úgy érted, legyenek a munkahelyek vonzóak egy szakképzetlen afrikai számára, de azért ANNYIRA ne legyenek vonzóak, hogy atöbb pénz miatt nyugaton munkát válalló MAGYAROKNAK is megérje hazajönni?

Eszedbe se jut, hogy AZÉRT kellene Magyarországnak összekapnia magát, hogy a BÉRSZÍNVONAL legalább megközelítse azt, ami a Nyugaton van, és HAZAJÓJJENEK a CSUPÁN a pénz (tehát nem az egyéb, számukra vonzó tényezők) miatt kiköltözött magyarok?

Nem pedig azért, hogy idecsődüljön az aluliskolázott, alulszocializált selejt Afrikából?

Nicktolvaj 2015.06.09. 10:28:16

@Khonsu:

"hogy a a kieső népességet gépesítéssel, robot technológiával helyettesítik,"

Magyarországon NINCS kieső népesség, aminek a helyét bevándorlókkal kellene feltölteni.

Magyarországon SZÁZEZREK vágyakoznak SZAKKÉPESÍTÉSSEL, sőt diplomával valamilyen, a nyugati BÉREK színvonalát legalább megközelítő munkára.

Ugyancsak SZÁZEZREK vágyakoznak Magyarországon szakképesítéssel BÁRMILYEN munkára.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.09. 10:28:19

@nevetőharmadik:

"A hazugság ebben az, hogy Magyarországon egyáltalán nem a bevándorlókkal (legális, illegális) van a baj, hanem a kormánnyal"

Az ugye fel sem merül az egybites elmédben, hogy esetleg a kormánnyal ÉS a bevándorlással is baj van?

Tényleg, ehhez már 2 bit kellene. :D

Nicktolvaj 2015.06.09. 10:33:04

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

"Az ugye fel sem merül az egybites elmédben, hogy esetleg a kormánnyal ÉS a bevándorlással is baj van?"

Én csak hüledezek, hogy írni-olvasni tudó, sőt, a netet használni tudó - egyébként nagyon öntudatos és magabiztos - magyar polgárok fejében mekkora mérhetetlen sötétség van.

Nicktolvaj 2015.06.09. 10:37:54

@Khonsu:

"Termelő réteg nélkül hazaviszik a cégek a termelést,"

Nem HAZA viszik, te hülye, hanem olyan országba, ahol még a magyar munkásnál is olcsóbban dolgoztathatnak.

És nem azért, mert nálunk nincs munkás, hanem azért, mert máshol olcsóbb, és ha alacsonyabb a bérköltség, akkor több pénzük marad, miután eladták a szarjaikat valahol.

Nicktolvaj 2015.06.09. 10:41:36

@csepke:

"És akkor most el lehet képzelni azt szomszédnak, aki fél éve még a sivatagban kecskepásztorkodott."

Az semmi.

Azt képzeld el szomszédodnak, aki egy több évvtizede háborúskodó országból jön, ÉVEKIG kóborol mindenféle megszállt és polgárháborús övezetekben, majd letelepszik melléd szomszédnak.

Kb mintha az ötven generáción át háziasított németjuhászod mellé zárnál a kennelbe egy elvadult, vérengző farkast.

nevetőharmadik 2015.06.09. 10:42:24

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Igen? akkor sorold már föl, hogy mekkora problémát, terhet, károkat jelentenek a bevándorlók ma, jelenleg Magyarországon! Aztán tedd mellé a kormányunk működését!

És hacsak az előbbi nem éri el az 1%-át a kormány által okozott károknak és problémáknak, akkor vedd ki azt a sok bites agyadat, dugd föl a seggedbe! Esetleg menj el a boltba, és vásárolj némi arányérzéket!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.09. 10:44:51

@nevetőharmadik:

"dugd föl a seggedbe"

Most már értem, miért vágyódsz annyira a kulturálatlan bevándorlók után. Mert közöttük otthon érzed magad.

Nicktolvaj 2015.06.09. 10:45:26

@Khonsu:

" Európának ez jutott. "

Nem "ez jutott" okoska.

Ha képben lennél, akkor látnád, hogy az "arab tavaszt" az USA és Izrael robbantotta ki, az olaj miatti harcban, meg hogy megerősítse a Földközi-tengeren a katonai befolyását.

Az USA meg Izrael tehát kifüstölte a szerencsétlen kecskepásztorokat.

Nade ebből hol következik az, hogy Európának kellene őket befogadni?

Hol következik az, hogy nem annak kell a szart ellapátolni, aki odahányta?

Nicktolvaj 2015.06.09. 10:49:46

@Khonsu:

"Európa iszlám országokkal van körülvéve, ez van."

Európa NINCS iszlám országokkal körülvéve.

Európát tengerek határolják, azon kívül Oroszországgal határos, meg Törökországgal, ami annyira iszlám ország, hogy a NATO tagállama, plusz sokan szívesen csinálnának belőle uniós tagállamot.

Nicktolvaj 2015.06.09. 10:51:50

@Tamáspatrik:

"Szerintem is pár évtizeden belül szükség lesz sok bevándorlóra - ha egyáltalán hajlandóak idejönni."

Miért?

Nincs szabad, fiatal, szakképzett, vagy képezhető munkaerő Magyarországon?

Nicktolvaj 2015.06.09. 10:53:42

@Tamáspatrik:

"Ennél valamivel könnyebb, de szintén kezelendő probléma a több generációs bevándorlók helyzete (kulturális feszültségek, munkanélküliség) - amely a világ legtöbb fejlett országában gond manapság. "

Pedig a megoldás pofonegyszerű:

Ha MUNKAERŐRE van szükséged, akkor munkavállalási engedélyt kell osztogatni, nem letelepedési papírokat, meg állampolgárságot.

bkkzol 2015.06.09. 11:06:46

@Nicktolvaj: nagylelku az "aluliskolazott afrikaiak" jelzo. Maradjunk az iskolazatlan jelzonel.
Minden bizonnyal segitenenek europa demografiai mutatojan, de ki tartana el oket? Gyakorlatilag minden munkara alkalmatlanok. Nem ok vennek at az europai mentalitast hanem europat zullesztenek kozep-afrikai melysegbe.
Az egykor viragzo afrikai orszagokbol mi lett? Csad, Kongo, Del-afrika... Egy ideje nem mondhatjak, hogy a gyarmatositok kizsakmanyoljak. Sajat korrupt fajtaja sanyargatja. Lopja el az asvanykincseket, segelyeket. Polgarhaboru?! Az ocskos lovi a batyust...

Amok 2015.06.09. 11:13:36

@Nicktolvaj: hosszabb távon pedig az európai őslakosság kéne több gyereket vállaljon. Ez sem lehetetlen.

Nicktolvaj 2015.06.09. 11:14:07

@bkkzol:

"Minden bizonnyal segitenenek europa demografiai mutatojan, de ki tartana el oket?"

Ezt nem érti a sok libsi.

Idejön az afrikai, az egy dolog. A SAJÁT megélhetése költségeit TALÁN képes kitermelni. TALÁN.

Nade jön vele, jön utána az egész pereputty. Jón a feleség, jöl ALAPBÓL három-négy kölyök, és mivel náluk a nagycsalád a szokás, csinálnak mellé még négyet-ötöt.

Nemhogy a közpénzekhez nem fognak hozzátenni, de kétmarokkal fognak kivenni belőle.

És ahogy a szaporulat felnő és ivarérett lesz, a probléma csak hatványozódik.

A franciák most szembesültek ezzel.

20-30 éve nagyszerű ötletnek túnt az egykori gyarmatokról utcaseprőt meg takarítót importálni.

Most meg a szaporulat rágyújtja a franciákra a hazájukat, mert a szaporulatnak már NINCS munkája.

Nicktolvaj 2015.06.09. 11:18:33

@bkkzol:

"Gyakorlatilag minden munkara alkalmatlanok. Nem ok vennek at az europai mentalitast hanem europat zullesztenek kozep-afrikai melysegbe."

Így igaz.

A fekete-afrikaiak KÉPTELENEK voltak felzárkózni a gyarmatosítás ideje alatt, gyakorlatilag ahogy a fehér ember kitette a lábát azokból az országokból, visszazuhantak arra az ősközösségi szintre, ahol azelőtt voltak.

Amok 2015.06.09. 11:28:16

@Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül: WTudjuk a kortárs íróktól meg költőktől, hogy a magyarok akkoriban is pont olyan sötét marhák voltak mint ma. Egy hatalmas tanulatlan proli meg dzsentri réteg (a mai fidióiták és maszoposok elődei) egész nap csak szidták a nyugatot, a zsidókat, a szomszéd államokat, meg mindenkit, aki vitte valamire. A Mo-on belül élő kisebbséggel kegyetlen szarul bántak."

A trianoni döntéssel:
- határmenti, abszolút magyar többségű területek is a szomszéd államokhoz kerültek
- és olyan civilizált, fejlett, jól szervezett államok kapták meg a területek nagy részét, mint Románia, Szerbia, amelyek hagyományosan jól bántak a kisebbségekkel. Példák a nyugat által ajnározott Romániából: a cigányok az 1850-es évekig jogilag rabszolgának! (nem jobbágynak) számítottak; az Erdélyen kívüli részen a hivatalos föld/ingatlan nyilvántartást 1990 után szervezték meg, nagy nehézségek között.

bkkzol 2015.06.09. 11:34:02

@Nicktolvaj: ja, azt se nagyon ublikaljak, hogy a zavargasok ugy kezdodtek, hogy tolvajokat kergtett a rendorseg es a ket "agysebesz" beugrott egy trafohazba... illetve az usa-ban a bolti rablasbol menekulo afroamerikait lottek le...

Khonsu 2015.06.09. 12:56:25

@Nicktolvaj: Ha már ennyi sort szenteltél a hozzászólásomnak válaszolok, bár kormánypropagandával nem szeretek vitázni, mert hülyeségről nehéz értelmes vitát folytatni.

Na szóval...

"25 éve nyaljuk a nyugat seggét. Mi lett azóta jobb?

13 éve nyaljuk az Unió seggét. Mi lett azóta jobb?

SEMMI nem lett jobb azóta, sőt, sokminden ROSSZABB lett az elmúlt 25 illetve 13 év alatt."

De nem emiatt, hanem a saját politikusaink idiotizmusa miatt.

Amúgy jobb volt amíg a szovjetek seggét nyaltuk? Nosztalgia? Hmm? :)

"A Nyugat nyomására a magyar helytartóik szétzüllesztették a magyar ipart és mezőgazdaságot, munkanélküliségbe taszítva emberek millióit a 25 év alatt."

Nem kellett ehhez a Nyugat nyomása, a mindenkori politikai elitünk sajnos az anyját is eladná egy kis potyapénzért...

Azt hiszem jópár zseb megtelt a folyamat során...

"Magyarország nem arra kellett a Nyugatnak, hogy TERMELJEN, hanem arra kellett, hogy VÁSÁROLJA azt, amita Nyugat szállított a boltokba."

Lengyelország, Szlovákia. Sokkal lejjebb voltak mint mi, mára jócskán megelőztek. Miért? Mert a gonosz Nyugat teletelepítette őket termelő beruházásokkal, és a hazai forrásokat is jól használták. Életképes hazai gazdaságot tudtak teremteni.

Persze megint csak minket bántanak...

(jelenleg is EU forrásokból épül ami épül, a szemetek...)

"Ráadásul VÉRT HÁNYNAK a legkisebb gesztustól, ami arra irányul, hogy a magyar KELET felé is tájékozódjon."

Jó, ezt kicsit túlreagálták, de végülis háború van vagy mi...

"Ki nyert itthon a kritika nélküli és feltétel nélküli Nyugat-imádaton? "

Pl. azok, akik a Nyugati pénzekből építenek stadiont...

"Úgy érted, MINDEN munkaképes magyar dolgozik már? "

Ejnye no, melyik része nem volt érthető?

Pontosan leírtam, hogy a legnagyobb baj, hogy olyan helyzetben van az ország, amilyenben és még a saját lakosságunknak se jut munkahely (akinek igen, annak is többnyire éhbérért), miközben már rég vonzó bevándorlási célországgá kellett volna válnunk (munkaerő hiány, magas bérek), hogy kitörjünk a népességfogyás végzetes spiráljából.

Mellesleg sohasem fog minden munkaképes magyar dolgozni. Egy bizonyos arányú munkanélküliség természetes, még a leggazdagabb országokban is.

A teljes foglalkoztatottság Kádári nosztalgia, amit szeretnek hallani akik akkor éltek, de egyébként csak komcsi maszlag.

"Úgy érted, minél nagyobb létszámú egy ország, annál gazdagababk? "

Fuss neki mégegyszer, a népesség korszerkezete nem mindegy az ellátórendszerek fenntarthatóságához.

"Eszedbe se jut, hogy AZÉRT kellene Magyarországnak összekapnia magát, hogy a BÉRSZÍNVONAL legalább megközelítse azt, ami a Nyugaton van, és HAZAJÓJJENEK a CSUPÁN a pénz (tehát nem az egyéb, számukra vonzó tényezők) miatt kiköltözött magyarok?"

Jéé, hát ugyanezt írtam én is, csak abból az irányból megközelítve, hogy már rég ott kéne tartanunk, hogy jönni akarjanak az emberek, ne menni.

"Úgy érted, legyenek a munkahelyek vonzóak egy szakképzetlen afrikai számára, de azért ANNYIRA ne legyenek vonzóak, hogy atöbb pénz miatt nyugaton munkát válalló MAGYAROKNAK is megérje hazajönni?"

Nem tudom mit szedsz, de ilyet nem írtam.

"Magyarországon NINCS kieső népesség, aminek a helyét bevándorlókkal kellene feltölteni."

Van, lesz, és egyre több lesz.

"Magyarországon SZÁZEZREK vágyakoznak SZAKKÉPESÍTÉSSEL, sőt diplomával valamilyen, a nyugati BÉREK színvonalát legalább megközelítő munkára."

Versenyképtelen szakképesítéssel vagy diplomával. És/vagy az ország leszakadó részein, ahol nincs munka.

A közmunkaprogram szakképzési és munkapiacra való belépést/visszakerülést segítő programok nélkül, ráadásul igazságtalan bérezéssel súlyosbítva nem fog megoldani semmit, csak önmaga létezését és a közmunkások közmunkás státuszát konzerválja.

"Ugyancsak SZÁZEZREK vágyakoznak Magyarországon szakképesítéssel BÁRMILYEN munkára. "

Na látod, ezért nem jön ide bevándorló, mert a bányászbéka alatt vagyunk.

"Nem HAZA viszik, te hülye, hanem olyan országba, ahol még a magyar munkásnál is olcsóbban dolgoztathatnak."

Más országba is és haza is. Az amerikai például épp haza igyekeznek vinni a termelést, mert egyre kevésbé bíznak a "más országokban" és a hazai mutatókat is javítják.

A németek és más EU országok és vállalataik is kezdenek hasonlóan gondolkodni.

fehérfarkas 2015.06.09. 13:01:05

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "A bevándorlókkal az a baj, hogy ŐK nem alkalmasak az értékteremtésre."

Ez így nem igaz. Az orbáni plakát ezek szerint neked szól.
Bevándorló és bevándorló között rendeget különbség van. És nem vallás alapján. Hanem egy országon belül is hatalmas különbségek vannak mind a fejletlen, mind a fejlődő, mind a felzárkózó országokban.
Ami sokat számít, hogy az adott országon belül melyik társadalmi csoportból jött.
Nekem sok bevándorló ismerősőm van. Nyilván olyanok az ismerőseim, akik a hozzám hasonló társadalmi csoportba tartoznak: városi értelmiség: Fez, Casablanca, Kairó, Damaszkusz, Teherán, Bagdad, stb... egyáltalán nem mondanám őket nálunk műveletlenebbnek, barbárabbnak, primitívebbnek.
Persze vannak más bevándorlók is. De Magyarországon sem mindenki városi értelmiségi. Sőt, még a kormányunk tagjai között is ott vannak a totál tahó Németh rezsibiztos Szilárdok.

A bevándorlás nem egy egyszerű kérdés, de a jelenlegi jogszabályok alapján megfelelően lehet szűrni kit, hogyan, milyen feltétellel engedjünk letelepedni. A magyar állampolgárság megadása pedig sok évig tart, és kemény vizsgákon kell keresztülmennie az illetőnek. Kivéve persze az offshore cégeken keresztüli állampolgárság mutyi révén pénzért vett állampolgárságot.

Khonsu 2015.06.09. 13:13:51

@Nicktolvaj:

"Ha képben lennél, akkor látnád, hogy az "arab tavaszt" az USA és Izrael robbantotta ki, az olaj miatti harcban, meg hogy megerősítse a Földközi-tengeren a katonai befolyását."

Részben igaz, bár ennél azért összetettebb a dolog. A bajok igazából abból keletkeztek, hogy elszámították magukat. félbehagyták a dolgot, mit már oly sokszor és sok helyen, most meg nézik bambán mi lett.

Én őszintén megmondom, úgy gondolom, a széthulló, rebellis, terror stb. államokat egyszerűen vissza kéne gyarmatosítani.

A gyarmatosítók élhető körülményeket teremtve mérsékelnék az elvándorlást is, a jutalmuk pedig az országok természeti erőforrásai, a konszolidáció után pedig vásárlóereje lenne.

"Nade ebből hol következik az, hogy Európának kellene őket befogadni?"

Ha dörömböl az ajtódon a szomszéd gyerek, hogy az apja épp lemészárolta a családját és most őt keresi, akkor te beengednéd?

"Európa NINCS iszlám országokkal körülvéve."

Nem teljesen, de nagyrészt igen. A Földközi-tenger nem akadály. Törökország iszlám lakosságú. Oroszország sem tisztán keresztény. A Kaukázusban is sok az iszlám hívő és, hogy ne menjünk olyan messzire, a Balkánon is.

fehérfarkas 2015.06.09. 13:16:39

@Nicktolvaj: "Azt képzeld el szomszédodnak, aki egy több évvtizede háborúskodó országból jön, ÉVEKIG kóborol mindenféle megszállt és polgárháborús övezetekben, majd letelepszik melléd szomszédnak."

A háborús menekülteket nem az EU, hanem a Genfi Egyezmény miatt kell(ene) befogadnia mind országnak (amelyik anno aláírta a genfi egyezményt).

Ráadásul vannak háborús országok, amelyek az európaiak és amerikaiak miatt háborúsak:
Afganisztán: az akkor velünk egy szövetségi rendszerbe tartozó kommunista Szovjetunió támadta meg(1979), majd 2001-ben az akkor már új szövetségesünk USA támadta meg
Irak: 1991-93 között többször bombázta, és 93-2003 között nemzetköi szankciókkal kiéheztette, majd 2003-ban újra bombázta és megszállta
Líbia: 2011-ben az "arab tavasz" keretében nyugati repülők bombázták a kormányzati hadsereget és az országot (a lázadókról azóta kiderült, hogy az al-Kaida tagjai voltak)
Szíria: 2011 óta a Nyugat támogatja a kormány elleni lázadókat fegyverekkel, pénzzel és logisztikával (a lázadókról azóta kiderült, hogy az al-Kaida és egyéb terrorszervezetek tagja, amelyek közül az ISIS túlságosan megerősödött a nyugati segítségnek köszönhetően)
Irán: 1953-ban a CIA és az MI6 puccsolta meg a demokratikus Moszaddek-kormányt, hogy a diktátor Pahlavi sahot ültesse a hatalomba, majd a sah bukása óta (1979) nemzetközi szankciókkal súlytja a Nyugat Iránt, valamint 1980-88 között a Nyugat szaddam Husszeint támogatta Irán elleni háborújában, és a vegyifegyvereket is az USA adta el Szaddamnak

Talán nem kellene más kontinenseken háborúznunk, és akkor nem jönnének ide ottani menekültek a(z általunk kirobbantott) háború elől menekülve

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.09. 13:17:46

@fehérfarkas:

"a jelenlegi jogszabályok alapján megfelelően lehet szűrni kit, hogyan, milyen feltétellel engedjünk letelepedni."

Erről pl. a svédek tudnának ódákat zengeni. Biztos meg kell várni, amíg nálunk is csődöt mond az, ami máshol már csődöt mondott?

nevetőharmadik 2015.06.09. 14:36:31

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten. Mégis mit vártál? Vagy azt hitted, hogy csupán azzal, hogy használtál technológiai kifejezést is, eltitkolhatod, hogy valójában egy kőbunkó vagy?

Öreg vagyok én már ahhoz, hogy időt és energiát fecséreljek arra, hogy kulturált stílust erőltessek magamra, amikor

1.) te is bunkósággal nyitsz
2.) ha neked az jött le, hogy én bevándorlókra vágyom, annyira szar a szövegértésed, hogy bajosan várhatsz el egy tisztességben megőszült professzornak kijáró stílust.

Mindenkinek, ami jár. Ennyi, nem több, de nem is kevesebb.

fehérfarkas 2015.06.09. 14:38:58

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Most már értem, miért vágyódsz annyira a kulturálatlan bevándorlók után. Mert közöttük otthon érzed magad."

A bevándrolóknak csak egy része kultúrálatlan. De azoknak a jelenlegi törvényeik szerint sem adnánk állampolgárságot. Állampolgárság nélkül pedig X idő után hazatoloncolják.
A menekültekre egy kicsit más szabály vonatkozik a Genfi Egyezmény miatt, de ők menekülttáborokba kerülnek (illetve onnan továbbállnak egy másik országba).

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.09. 15:37:57

@fehérfarkas:

"A bevándrolóknak csak egy része kultúrálatlan. De azoknak a jelenlegi törvényeik szerint sem adnánk állampolgárságot."

Az állampolgárságot nem a kulturáltság szinte alapján adják, bár minimális szerepet azért biztos játszik benne az is.

"Állampolgárság nélkül pedig X idő után hazatoloncolják. "

Dehogy. Ha menekültstátust kap, akkor nem. Ismerve a származási országok helyzetét, még évtizedekig itt maradnak nálunk menekültként, aztán előbb-utóbb úgyis megkapják az állampolgárságot. De addig is ide hozzák az egész pereputtyukat.

"illetve onnan továbbállnak egy másik országba"

Ahonnan gyorsan visszatoloncolják őket abba az országba, ahol először léptek EU-területre.

nevetőharmadik 2015.06.09. 15:45:19

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Nemnem, te vagy bunkó hozzá, de ezt már kifejtettem. A további értetlenkedés innentől legyen a te felelősséged!

fehérfarkas 2015.06.09. 16:53:54

@Nicktolvaj: "Európa NINCS iszlám országokkal körülvéve.
Európát tengerek határolják, azon kívül Oroszországgal határos, meg Törökországgal, ami annyira iszlám ország, hogy a NATO tagállama, plusz sokan szívesen csinálnának belőle uniós tagállamot. "

Európa az Urálig és Kaukázusig tart.
Így Európa része a siíta Azerbajdzsán, a szunnita Bosznia-Hercegovina, Albánia és Koszovó.
Európa és Ázsia területén egyaránt fekszik a szunnita Törökország és Kazakhsztán (meg Oroszország, de az nem muszlim, bár Oroszországban több muszlim él mint Libanonban és Jordániában együtt).
Így Európa szárazföldi szomszédja a siíta Irán.
Tengeri szomszédja Európának: Marokkó, Algéria, Tunézia, Líbia, Egyiptom (Földközi tenger - de ide vehető még Szíria és Libanon is, meg Izrael és Gáza), Türkmenisztán (Kaszpi tenger).

www.worldatlas.com/webimage/countrys/eu.htm

fehérfarkas 2015.06.09. 17:09:06

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Erről pl. a svédek tudnának ódákat zengeni. Biztos meg kell várni, amíg nálunk is csődöt mond az, ami máshol már csődöt mondott?"

A svédekhez mindenki be akar vándorolni, még a közép- és kelet-európaiak is, nemcsak az ázsiaiak és afrikaiak. Hozzánk pedig az jön, aki nem tud Ausztria felé átjutni a határon és itt ragad. Azért az sokat elmond az országról, hogy mindenféle háborúk és polgárháborúk nélkül, és EU-s témogatások ezer milliárdjai ellenére félmillió (=5%) magyar hagyta el az országot.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.09. 17:50:19

@fehérfarkas:

"A svédekhez mindenki be akar vándorolni, még a közép- és kelet-európaiak is, nemcsak az ázsiaiak és afrikaiak."

Ez lehet, csak ha így folytatódik a muzulmánok bevándorlása Svédországba, ha tovább terjednek az autógyújtogatások és egyéb rendbontások, akkor hamarosan a svédek kezdenek el kivándorolni a saját hazájukból.

fehérfarkas 2015.06.09. 19:13:32

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

érdemes elolvasnod, néhány tényadat a magyarországi bevándorlókkal és menekültekkel kapcsolatban:
helsinkifigyelo.blog.hu/2015/05/27/amit_a_nemzeti_konzultacios_handabandarol_tudni_kell?utm_medium=lista&utm_campaign=bloghu_cimlap&utm_source=nagyvilag

"A „nemzeti konzultációval” a kormány a saját megtévesztő álláspontját sulykolja migrációs témákról. A gyakran ismételt kérdésekre most a Magyar Helsinki Bizottság válaszait olvashatja. Szándékunk az ismeretterjesztés, ezért ez a kiskáté.

(...)

A tévhitekkel ellentétben a hazánkba érkező bevándorlók között nagyobb a felsőfokú végzettségűek aránya, mint a magyar lakosság körében. 2007 és 2012 közötti időszakban a magyar állampolgárok 49%-a dolgozott, a Magyarországon élő uniós állampolgároknak 59,3%-a, az Unión kívülről érkezőknek pedig a 56,4%-a. Ugyanezekben az években a magyar állampolgároknak átlagosan 16,1%-a rendelkezett felsőfokú végzettséggel, a „harmadik országokból” (vagyis nem uniós államokból) érkezőknél ez 34,7% volt.

(...)

Sajnálatosan a miniszterelnök a kormányzása során még egyetlen magyar menekülttáborban sem járt. Így bármennyire sokra becsüljük is ítélőképességét, „rá sem nézhetett” a menedékkérőkre. De ennél fontosabb:
Senki nem tudja „ránézésre” megállapítani, hogy ki a menekült és ki nem. Erre egy meglehetősen cizellált eljárásban kell választ adni, amelynek hossza Magyarországon általában néhányhónapos.

(...)

A közhiedelemmel ellentétben az állami költségvetéséből menekültügyre fordított pénzek egyáltalán nem irdatlanok. Tavaly a kiadás összesen 2,6 milliárdot emésztett fel, és ehhez az Európai Unió is jelentős összeggel járult hozzá. Ez a teljes állami kiadás 0,015%-át, vagyis 1,5 tízezrelékét jelentette. Ha valóban fontos lenne a kormánynak a kiadáscsökkentés, akkor nem költene egymilliárdot a „nemzeti konzultációnak” titulált propagandaakciójára. Valamint nem tervezné minden menedékkérő elzárását, ugyanis a szabadon mozgó menedékkérő vagy menekült napi ellátása éppen fele annyiba kerül, mint egy fogvatartotté."

Nicktolvaj 2015.06.09. 20:41:50

@fehérfarkas:

"Talán nem kellene más kontinenseken háborúznunk"

Magyarország NEM háborúzotteddig sehol.

Miért kellene nekünk akár csak egy lapátnyit is eltakarítani a mások által odahordott szarból?

Pláne, hogy azok a "mások" egyenesen munkahelyteremtő, profittermelő beruházásként fogják fel más, náluk sokkal gyengébb népek lemészárlását.

Nicktolvaj 2015.06.09. 20:51:31

@fehérfarkas:

"A háborús menekülteket nem az EU, hanem a Genfi Egyezmény miatt kell(ene) befogadnia mind országnak "

Ettől függetlenül a háborús övezetekből NEM CSAK a "becsületes" emberek menekülnek, hanem olyanok is, akik nem csak hogy közveszélyesek, de konkrétan nemzetbiztonsági kockázatot is jelentenek, és/vagy olyan dolgokat követtek el, amik miatt jobb, ha lelépnek, hogy a felelősségre vonást elkerüljék.

Méghozzá figyelemre méltó az aránya az ilyeneknek a menekültek teljes körén belül.

Úgyhogy csak óvatosan azzal az elvarázsolt hippi mantrával, hogy fenntartások nélkül, és gyanakvás nélkül fogadjuk be a szeretet nevében a háborús övezetből érkező "szegény" menekülteket.

Nicktolvaj 2015.06.09. 20:55:28

@fehérfarkas:

"A svédekhez mindenki be akar vándorolni, még a közép- és kelet-európaiak is, nemcsak az ázsiaiak és afrikaiak."

Ez ugye AZ a Svédország, ahová a magyarországi árva, fogyatékos lányt nem engedték bevándorolni, holott az EGYETLEN élő rokona, aki vállalta volna a gondozását, ÉVTIZEDEK óta Svédországban él, oda adózik, oda termeli a GDP-t, a svédeknek?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.09. 20:59:11

@fehérfarkas:

"néhány tényadat a magyarországi bevándorlókkal és menekültekkel kapcsolatban"

Ha nem haragszol, az idézeteid közül csak azzal az eggyel foglalkozom, amely nem a kormányról alkotott szubjektív véleményt, hanem tényadatot tartalmaz.

"A tévhitekkel ellentétben a hazánkba érkező bevándorlók között nagyobb a felsőfokú végzettségűek aránya, mint a magyar lakosság körében..."

Ezzel az állítással két nagy baj van, önmagában bármelyik hitelteleníti azt:

1) A szöveg bevándorlókat ír. Bevándorló az, aki megkapta a tartózkodási engedélyt, vagyis átesett egy előszűrésen. Ha az előszűrés jó volt, akkor nem meglepő, ha magas közöttük a felsőfokú végzettségűek aránya. Azonban durva csúsztatás - magyarul hazugság - ezt az arányt alkalmazni a menedékkérőkre is. Semmi nem igazolja azt, hogy a szűretlen tömegben is ekkora volt a diplomások aránya, sőt.

2) Milyen időpontra vonatkoznak a megadott százalékok? Az utóbbi hónapokban ui. nagyon durván megnőtt a menekültek száma, ezzel együtt igen valószínűen az összetétele is, bár erről nem ismerek adatot. Mindenesetre nem valószínű, hogy egy diplomás embercsempészekkel érkezik az országba, amikor legálisan is bevándorolhat bármelyik Nyugat-Európai államba - tárt karokkal fogadják, ahogy a magyar diplomásokat is.

+1: Az már csak "apró" hiányosság, hogy a blog nem ad meg semmiféle forrást a "tényadatokhoz". Hiteles forrásmegjelölés nélkül ezek a számok hiteltelenek.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.09. 21:01:20

@Nicktolvaj:

Jó kérdés. Annak ellenére tartom annak, hogy jómagam indokoltnak érzem a svéd hatóségok ezen döntését.

Azt viszont már nem tartom jogosnak, hogy nem európai menekültekre más mércét alkalmaznak.

fehérfarkas 2015.06.09. 22:39:30

@Nicktolvaj: "Magyarország NEM háborúzotteddig sehol. "

Csupán a háborús országok szövetségesei voltunk (Szovjetunió), vagyunk (USA, Németország, Franciaország, Anglia). Valamint logisztikai egységekkel mi is részt vettünk Afganisztánban és Irakban az USA oldalán.

Vajon mi mit ahhoz, ha mondjuk az Egyesült Arab Emírségek hadserege ugyan nem bombázna minket, de logisztikai alakulatokkal itt lenne Magyarországon segíteni a minket lebombázó és megszálló szaúdi hadsereget? Vajon azt mondanánk, hogy az Emírségeknek semmi köze az ellenünk folytatott háborúhoz? Ugye, hogy nem?
Szerencsére az arabok nem akarnak minket megtámadni, bombázni, megszállni. :)

Pedig a magyarénál sokkal erősebb hadseregük van az araboknak (Szaúd Arábia, Egyesült Arab Emírségek, Egyiptom, Algéria - és a szír hadsereg is az, csak éppen a Nyugat által támogatott kb. 70 ország odament terroristái ellen kell egyszerre több fronton harcolnia)

Ezek a valódi muszlim hadseregek:
Top 10 Islamic Forces 2012
www.youtube.com/watch?v=OEU4VHEg2-M
Algéria, Marokkó, Malayzia, Szíria (amit 4 éve kb 70 országból odament szélsőségesek nem tudnak legyőzni), Indonézia, Szaúd Arábia, Egyiptom, Irán, Törökország, Pakisztán.

Iranian Police Special Force (NOPO)
NOPO stands for Anti-Terror Special Forces
Iran Anti-Terror and Anti-Riot forces held exersices at the presence of the military attaches of several embassies in Tehran.
www.youtube.com/watch?v=Ltr0OVyQ7Vk

SAUDI ARABIA SPECIAL FORCES
www.youtube.com/watch?v=bKOMENGJEIQ

Ez pedig az Egyesült Arab Emirátusok hadserege (és egy hivatalos propaganda film, amely a hadsereg mellett az UAE nevezetességeit is bemutatja nagyon szép légifelvételekről - már csak emiatt is érdemes megnézni):
http://www.youtube.com/watch?v=nBSd5C7AQy0

Nekünk magyaroknak 2 szerencsénk van: a muszlim országok nem akarnak sem minket, sem a Nyugatot megtámadni.
A másik pedig az, hogy a muszlim országok jelentős része a Nyugat szövetségese:
Szaúd Arábia, Egyesült Arab Emirátusok, Kuvait, Bahrain, Katar, Omán, Jordánia, Egyiptom, Pakisztán, Törökország az USA szövetségese.
Tunézia, Algéria, Marokkó pedig Franciaország szövetségese.
Szíria és Irán ugyan Oroszország szövetségesei, de nem akarnak minket megtámadni.
Indonézia és Malajzia pedig Kína szövetségesei, de ők sem akarnak minket megtámadni.
A volt szovjet tagállam sztánokban pedig az USA katonai bázisai vannak.

fehérfarkas 2015.06.09. 22:45:36

@Nicktolvaj: "Ettől függetlenül a háborús övezetekből NEM CSAK a "becsületes" emberek menekülnek, hanem olyanok is, akik nem csak hogy közveszélyesek, de konkrétan nemzetbiztonsági kockázatot is jelentenek, és/vagy olyan dolgokat követtek el, amik miatt jobb, ha lelépnek, hogy a felelősségre vonást elkerüljék."

Ezeket nem kell befogadni. Az ilyeneket kellene kiadni az anyaországuknak, vagy ha nem adjuk ki, akkor a saját helyi törvényeinket alkalmazni rájuk. Aki nem tud beilleszkedni azt annak megfelelően kell kezelni. A saját szülőhazájában sem tolerálják a be nem illeszkedőket.
Ott van pl. a decemberi eset, ahol egy iráni származású férfi gyilkolt Ausztráliában. Az iráni hatóságok korábban nemcsak minden infót átadtak az ausztrál kormánynak az illető múltjával kapcsolatban, hanem kérték, hogy Ausztrália adja ki, hogy az illetőt Iránban a bíróság elítélhesse. Ausztrália viszont arra hivatozva nem adta ki, hogy nem ad ki olyan országnak embert, ahol halálbüntetés érvényben van. Kár volt Ausztráliának egy bűnözőt védenie, mert a bünöző az bünöző, és a következő bűncselekményét így már Ausztráliában követte el.

Ugyanis a menekültek között nemcsak becseületesek vannak, hanem bünözők is, akik a hazai hatóságok elől menekülnek, de itt Nyugaton azt hazudják, hogy odahaza a diktatúra elől kell menekülniük, és a diktatúra üldözi őket. Valójában pedig azért üldözik őket odahaza, mert bűnöző életmódot folytattak. És itt Nyugaton ugyanazt folytatják, csak a politikai menedkékjog védelme alatt.
És ez már csak azért is kettős mérce a nyugati hatóságoktól, mert miközben az USÁ-ba egy közlekedési szabálysértés miatt megtagadhatják a vízum kiadását, aközben meg bűnözőket nemcsak beengednek, hanem politikai védelmet is nyújtanak arra a hazugságra hivatkozva, hogy a diktatúra politikai okokból üldözi őket. És Európában hasonló a helyzet a bevándorlókkal kapcsolatban.

fehérfarkas 2015.06.09. 23:12:14

@fehérfarkas:

Szaúdi speciális alakulat a terroristák ellen:
youtu.be/qHqN4bgsNPI?t=1m36s

Kb 4000 szaúdi terrorista vesz rész az iraki és szír háborúban a terroristák oldalán. Szaúd Arábia így készül fel a visszatérésüket fogadni:
www.youtube.com/watch?v=SMuJgcukDHw
Nem bevándorlóellenes rasszista plakátokra van szükség, és nem üres lózung szavakra, hanem kiszűrni a szélsőségeseket és terroristákat és ellenük határozottan fellépni erre kiképzett speciális alakulatokkal.

Európából kb 15.000 ember ment ki a terroristákhoz csatlakozni. Vajon az európai kormányok hogyan készültek fel a visszatérésükre? Ne feledjük el, hogy a Charlie Hebdó merénylői is jártak Szíriában a terroristákhoz csatlakozva, és a jemeni al-Kaidával voltak szoros kapcsolatban. A francia titkosszolgálatok évek óta figyelték őket, és semmit sem tettek ellenük. Több tagjukat már többször letartóztatták, de pár nap után mindig elengedték őket.

Melyik volt Európában az első város, amely a szélsőségesek ellen hadjáratot és razziát indított? A muszlim többségű önkormányzatú Brüsszel. A többségében muszlim képviselőkből álló Brüsszel önkormányzata indított legelőször razziát a szélsőségesek ellen Európában a Charlie Hebdo merényletet követően. Közvetlenül uána pedig a muszlim polgármesterű Rotterdam indított razziát a szélsőségesek ellen. Persze 1-1 város önmagában nem elég. Itt kormányzati és titkosszolgálati fellépésre van szükség a szélsőségesek és terroristák ellen. Felkészültek a kormányaink erre? Vagy a PR duma megy a médiában, de az érdemi döntéseket csupán napolják, és a problémát a szőnyeg alá söprik?

Ez pedig az Egyesült Arab Emirátusok hadseregéről a videó, de most jól belinkelve:
www.youtube.com/watch?v=nBSd5C7AQy0

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.10. 07:22:23

@fehérfarkas:

"Nem bevándorlóellenes rasszista plakátokra van szükség, és nem üres lózung szavakra, hanem kiszűrni a szélsőségeseket és terroristákat és ellenük határozottan fellépni"

Ez sajnos nem elég, ui. a nem bűnöző menekültekkel sem tudunk mit kezdeni. A Nyugat hozzánk fogja visszazsuppolni őket, hiszen nálunk léptek először EU-területre.

És akkor nem beszéltünk arról, hogy pl. a Svédországban autókat felgyújtogatók sem bűnözőként érkeztek az országba, most mégis azzá váltak, legfőképp az önmaguk választotta gettósodás és be nem illeszkedés miatt. Erre csak az lehet a megoldás, hogy az inkompatibilis kultúrákból érkezőket nem szabad beengedni Európába, már így is túl sokan vannak. Ehelyett az saját országukban kellene rendet csinálni, persze nem úgy, ahogy az USA éppen hogy gerjesztette a belső harcokat.

tamas11 2015.06.10. 08:34:52

@Ballib Cenzúra:
Ezt már illene megtanulni, illetve látni annak, aki idefirkál: egy blog, ha mégoly látogatott is, nem sajtó, és nem a nyilvánosság nyílt terepe, hanem nehezen meghatározható , egy személy által működtetett privát tér is egyben....Üzenetei csak azt érik el, akik tudatosan, szándékoltan betérnek. Kocsma, vagy nappali, aszerint, kik térnek éppen be., és miképpen viselkednek, MILYEN SZÁNDÉKKAL jönnek. Végképp fontos ez, ha a házigazda valós, ismert személy, névvel szerepel itt, és magánvéleményét teszi közzé, bőrét viszi vásárra a jeligésekkel, avatarokkal lavírozgatókkal szemben.
Ahogyan te sem engedsz be, hívsz meg olyanokat a nappalidba, akik ott köpködnek, (nemritkán kedves vendégeidre),. korlátokra itt is számítani kell. Akik rombolni, durváskodni járnak ide, azokat miért kéne korlátlanul megtűrni? A szólásszabadságod gyakorolhatod a saját blogodban, (ha lenne), de akár itt is, ha megegyeztél azzal, akivel úgymond, meg akarnál egyezni...
Egy beszélgetés addig konstruktív, amíg szreplőknek van valamicske közös "jó" szándéka. Hangsúly a közösön van. Itt tán az, hogy a PKP érvényesíthesse törekvéseit. Ennek kapcsán tucatnyi piti ocsmányt miért kéne dajkálni, aki ezzel az alapvetéssel szembemegy? A jóindulatotok álságos köntöse, meg a szapora névváltoztatás nem szolgálja, hanem még zavartabbá teszi a diskurzust).

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.10. 09:08:31

@tamas11:

"Ahogyan te sem engedsz be, hívsz meg olyanokat a nappalidba, akik ott köpködnek..."

Ám ha a házigazda direkt a látogatók kedvéért, egyes témék megvitatása céljából hozza létre a házikóját, fennen hangoztatva a szabad véleménynyilvánítást, sőt egyenesen azt tűzve ki záaszlajára, akkor a cenzúra csak a mocskolódó hangnemmel szemben indokolt. A nem tetsző vélemények kicenzúrázása viszont épp a deklarált célt, a szabad véleménycserét üti agyon.

Az is gyakori balliba barátainknál, hogy az alpári hangnemű ellentétes véleményű mocskolódást meghagyják, ám az érdemi ellentétes véleményt tartalmazó kommentet törlik. Ezzel azt a látszatot keltik, mintha az ellentétes véleményen lévők mind bunkó, alpári, mocskolódoó emberek lennének, ily módon is hiteltelenítve a nemkívánt véleményeket.

Sajnos jobbos blogokon is előfordul a cenzúra, bár sokkal kisebb mértékben.

tamas11 2015.06.10. 11:48:42

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Tehát az álláspontod:

I. 1. / A plakátos propaganda "jó" és kell.

Ezen kívül:
Svédország rosszul döntött, régen is, de most is rosszul kezeli pronlémáit.
Beilleszkedés nincsen.
ezért
Otthon kéne, AZOKNAK, sőt, AZOKNÁL rendet csinálni.
de sajnos
USA gonosz, nem hagyja, szítja.

Inkompatibilst nem beengedni.

Szerintem:

Már kint szűrni kéne a jövevényeket, például ahol partraszállnak, ott szórólapon tájékoztatni őket, mi várja őket itt. A külügyminiszternek már rég Szerbiában kéne lennie ,tárgyalni erről. Kiket állíthatnának meg miért, és hogyan. A maradás-visszafordítás ott kezdődne, ezt a sajátos frontot oda kellene kitolni. Ma átzúdulnak többnyire szerbián Tudjuk egyáltalán pontosabban az útvonalakat? (Fizetős vonatozók, vagy gyalogos hordákról gondolkodunk?).?
Persze, mindezt külügyérünk tanácsadóival támogatva, felkészítve tehetné, de sajna, ahhoz nem kispályás futsalos haverok kellenének - főnöküket beleértve.
(A legjobb az lenne, ha maga OV menne, illetékessége folytán, de isten őrizz, amúgy).
2. Itthon is szét kell váklasztani ezt a tömeget, minél többfelé, és minél pontosabban specifikálva kezelni, nem csupán aszerint, hogy menekült vagy bevándorló. Ki az, aki maradna , nem maradna, mit tud, vagy mit nem akar tenni, papírja van e, miért nincs. mit tegyen, míg állítólagos anyaországából azt beszerezzük, stb.
A visszatoloncoltakról is diplomáciai meccseken (Ausztriában), még zsuppolásuk előtt kellene egyeztetni , a szisztéma ugyanaz, mint szerbiában lehetne, meg idehaza...
Munkalehetőséget kéne teremteni, a határoknál telepítve , és azt felajánlani, mert azzal gyakorlatban is szelektálódik ez aa népesség.
(Nem ítélni kell felőlük, hanem kezdeni valamit velük, alternatívákkal élve).

Végül:
a propagandának MINDERRŐL kéne szólnia, igazi döntések igazi nyilvánosságát megteremtve.Nem plakátokon üzenni magyarul, hogy tiszteljék a kultúránkat, ami láthatóan defektes.
(Lásd: idegenek befogadása, meg a te gondolkodásod).

tamas11 2015.06.10. 12:10:56

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Okoskodhatnál kevesebbet is, nem rövidítenél meg minket, becsszóra!
Az, hogy ballibázol valakiket, az mocskolódás, vagy ellentétes vélemény?
Ha úgy indítasz, hogy a beköszönés már sértőn hangozzék, s nota bene, nem is ballibek azok, akikhez szólnál...
Ezen a blogon ezerszeresen kifejezték a "háziak" hogy mi a szóhasználat, mit tud vagy gondol e közösség az oldalasságról. és Hafr önmagáról. Ha szót kérsz, mi tart vissza, hogy figyeljed a szóhasználatban is megnyilvánuló etikettet? Mit szólnál, ha téged következetesen jobbgenyák- nak tisztelnélek, amin csak az segít, hogy nem is vagy jobber, csak kormánylihegő ...
De továbbírva ezt az adjonisten/fogadjisten filozófiát:
Az újabb és újabb neveken megnyilvánuló önazonosságokat hogyan , miért kéne toleránsabban kezelni? HA elküldenek, vagy nem akarnak meghallgatni az miért cenzúra?

raczsandor · http://raczsandor.blog.hu/ 2015.06.10. 15:10:09

Lehet, hogy nem értettem meg a lényeget, de nekem ez most olyan mintha ugyanazt nyomnád mint Orbán, csak épp pepitában.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.10. 15:33:59

@tamas11:

"Mit szólnál, ha téged következetesen jobbgenyák- nak tisztelnélek, amin csak az segít, hogy nem is vagy jobber, csak kormánylihegő ..."

Megteszik, gyakran neveznek a ballibák fidesznyiknek (pedig tavaly nem is a Fideszre szavaztam), nácinak, antiszemitának, rasszistának, fidesztrollnak és hasonlónak.

Te meg most kormánylihegőnek. Nos, akkor mi a kifogásod a balliba ellen? :D

"HA elküldenek, vagy nem akarnak meghallgatni az miért cenzúra?"

Tudom, szerinted nem az. Nyilván nem egy nyelvet beszélünk, a te szótáradat Tel-Avivban állították össze. (Bocs, ezt én sem gondoltam komolyan, ezzel csak be akartam mutatni, mennyire igazságtalan a vádaskodásod. Kb. annyira, amennyire az lenne Tel-Aviv említése, ha komolyan gondoltam volna.)

fehérfarkas 2015.06.10. 17:53:55

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Mit értesz ellentétes kultúra alatt? Az iszlámot?
Tudtad, hogy rengeteg muszlim mérnök, orvos, kereskedő, maerketinges, informatikus, vendéglátós, segédmunkás, festő, stb van Magyarországon és Európában?

A túristák közül évente rengeteg muszlim turista érkezik az országba, akik itt költik el a pénzüket és a magyar idegenforgalmat és ezáltal a magyar GDP-t növelik. De persze sokkal inkább Nyugat-Európa olyan országi a muszlim turisták igazi célországai, mint Svájc, Franciaország, Anglia.

Ezen kívül muszlim befektetők egyre jelentősebbek a hazai idegenforgalomban, hotelekben/szállodákban:
A Gresham palota az ománi államé. A Párizsi Udvar, a Zara hotelek és a Buddha-Bar Hotel jordán üzletembereké. A Le Méridien és az InterContinental Hotelt egyesült emírségekbeli tulajdonosé. A Drechsler-palota a Katari Iszlám Bank elnökéé. A Klotild-palota déli része a törököké. Az egerszalóki Shiraz Hotel és a felsőtárkányi Bambara Hotel szintén arab, marokkói tuladonosé.
A hotelek mellett a repülőterünknél is ott vannak a muszlim befektetők: a Ferihegy 2, vagyis a Liszt Ferenc repülőtér földi kiszolgálója a török Celebi Ground Handling.
De az élelmiszeriparunkban is ott vannak a muszlim befektetők és tulajdonosok: a Kőröstej Kft. egy libanoni származású üzletember tulajdona. De ipari parkjainkban is befektetnek a muszlim, a 2. legnagyobb városunkban a Debreceni Regionális és Innovációs Ipari Parkban épülő Vállalkozói Inkubátorház II. üteme részben dubai pénzből épült meg. És még lehetne sorolni a példákat.

Ráadásul Európában és Amerikában is sokan térnek át az iszlámra.
2001.09.11. óta eltelt 14 évben többen tértek át Európában és Amerikában az iszlámra, mint a 20. sz-ban összesen.
Franciaországban és Angliában az iszlámra áttértek száma 2001. előtt kb 30-30.000 volt. Most már mindkét országban meghaladja a 100.000-et.
Az USÁ-ban és Kanadában 4x annyi nő tér át az iszlámra mint férfi.
Számos amerikai zenész, művész és sportoló is áttért az iszlámra. A rapperek közül olyanok vették fel az iszlám vallást mint pl. Ice Cube, Snoop Doggy Dog, Chuck D (Public Enemy tagja), T-Pain, Q-Tip, Abby, stb.. (de nemcsak az USÁ-ban , hanem Németországban is van rapper, aki áttért az iszlámra: Deso Dogg).
De amerikai zenészek közül más műfajokban is tértek át az iszlámra, mint pl. Cat Stevens, Jermaine Jackson, vagy az elmúlt 2 évben Janet Jackson (bár ő abból a szempontból kivétel, hogy 2013-ban Qatarba költözött az új férjvel, és visszavonult a média rivaldafényétől és a koncertezéstől).

Nézzük meg, hogy a 20. sz-ban milyen híresebb muszlim tudósok vannak (a lista közel sem teljes):
Essam Heggy - NASA Mars Exploration Program tagja
Kerim Kerimov - a szovjet űrprogram alapítója, a Vostok 1 űrrepülő, és a Salyut és Mir űrállomások vezető tervezője
Ahmed Hassan Zewail - kémia, nobel-díj
prof. elasayed elsayed wagih - biotechnológia
prof. Hamed Goher - óceánográfus
prof. Fahmy Ibrahim Mikhail - matematikus, relativitás elmélet egyik kutatója
Ali Moustafa Mosharafa pasha - matematikus, relativitás elmélet egyik kutatója
dr. Mamdooh Wanas - csillagász
Samir Amin - közgazdász
Rashad Khalifa - kémia
Mostafa A. el-Sayed - nanotechnológia
Faten Zahran Mohammed - biokémikus
Essam E. Khalil - HVAC rendszerek
Moustapha Kassem - fizikus, endrocrinológus
Mahbub ul Haq, a HDI (human developement index) és a HDR (human developement report) kidolgozója
Abdus Salam elméleti fizikus és nobel-díjas (1990-től a Magyar Tudományos Akadémia tiszteletbeli tagja)
dr. Mostafa Kamal Tolba - 17 évig az UNEP (ENSZ környzetevédelmi programja) vezetője
Mohammed Yunus, a szegények bankja (Grameen Bank) alapítója, aki ezért Nobel-díjat kapott
Sheikh Muszaphar Shukor, aki a biomedicai űrkutatások egyik kiemelkedő személye és egyben Malajázia első űrhajósa
Ayub K. Ommaya idegsebészt, az Ommaya reservoir feltalálója
Az első nő, aki Fields-díjat nyert (ez a matematika Nobel-díja), az iráni Maryam Mirzakhani kapta tavaly.
2014 augusztusának női fizikusa díját (a világ 2. legnagyobb fizikus társasága adja oda) egy szaúdi részecskefizikus nő nyerte, a rijádi tudományegyetemről (National Center for Nanotechnology, King Abdulaziz City for Science and Technology (KACST) Riyadh).
és még sokan mások...

Szerintem te a muszlimokat csak a médiából ismered és a valóságban egy mezei muszlimot fel sem ismernél, mert nem olyan primitív, barbár módon viselkedik, mint az a te sztereótípiáidban szerepel.

A nyugati példáid azért sántítanak, mert nem a vallásuk miatt viselkednek úgy azok, akik nem tudnak beilleszkedni, hanem azért mert a saját országukban is az alsóbb, alacsonyan képzett réteghez tartoztak, és az őket befogadó nyugati ország sem költött a taníttatásukra, mert csupán olcsó munkaerőnek kellettek (magasabb tudás, tanultabb ember = drágább munkaerő). Csakhogy az 1990-es évektől az alacsony képzettségűeket alkalmazó gyárak jelentős része elment Ázsiába és Afrikába, és így az alacsonyan képzett bevándorlók ott maradtak munka nélkül. Ez a probléma.

2015.06.10. 17:57:43

@raczsandor:
mindkét oldal ugyanazt nyomja csak pepitában. én felhúztam már magamra a szemita/antirasszista/antifasiszta/modern/progresszív/európai és az antiszemita/rasszista/retrográd/fasisztoid mezt is. mert másképp nem lehet megérteni a két tábort. sőt voltam kommunista is. mert ha az inga a széljobb felé kileng, akkor eljut majd egyszer szélső baloldalra. próbáltam megfejteni, hogy a politikai szekértáborokat alapvetően mi mozgatja.

sokkal nem jutottam előrébb annál, amit kezdetben gondoltam. de majdnem minden prekoncepciót visszaigazolnak a történések. a politika alapja nem magas filozófia, hanem elemi biológia. (mondjuk ez majdnem triviális. nem egy óriás felfedés.)

a magyar baloldal kezdetben egy feminin társadalmat próbált építeni. ez a felfogás a mai napig ez jellemző az európai baloldalra. azt használják ki (persze nem tudatosan), hogy az európaiak jelentős része egy ősanyától származik, akit a biológusok helenának neveztek el. európában helena első és harmadik "lánya" dominál. ez a nőági eredet skandináviában, nagy-britanniában, franciaországban és spanyolországban a legelterjedtebb. ott ahol az európai baloldal hagyományosan erős.
cache.eupedia.com/images/content/mtDNA-H1-H3-map.png
persze lehet ez egy véletlen korreláció. a politikai bal és a nőági öröklésmenet között hasonlóság például az, hogy hagyományosan egyiknek sincs történeti identitása, vagy csak nagyon csekély. ezért internacionalista a baloldal. az európai szórvány kultúra (a zsidóságok) érdekei ezzel egybeesnek. és ebbe próbálják az európai zárvány világot (a cigányságot) bekapcsolni, valamint homoszexuálisokat. de maszkulin öröklésmenet tradicionálisan ennél erősebb. ezért ez dominál a zsidók vezette baloldalon. az egyenes férfiági öröklésmenet erősen befolyásolja, nem determinálja, hanem predesztinálja a közéleti csoportképzést. de nemcsak a zsidóknál persze.

vegyük példul a jobbikot. a jobbik a kárpát-medencében élő dunai németek és az őseurázsiak kis-világát egyesíti. a sváb és a nagy-kurultaj kultúráját mi kapcsolja össze? mi adja a jobbik összetartó erejét? a fasizmus? könnyen lehet, hogy az y-kromoszóma hasonlósága. a dél-németek és a belső-eurázsiai népek jelentős része közös ősapákkal rendelkezik. könnyen lehet, hogy inkább azok a lovagok vándoroltak svábföldről és bajoroszágból a kárpát-medencébe, akik az őeurázsiai kultúrához közelebb állnak. nekik közös ősapáik vannak az indoárjákkal, baskírokkal, türkménekkel és kisebbségi török csoportokkal. ez éppen az a kultúra, amit a jobbik képvisel. persze lehet, hogy ez is véletlen.

a jobbikra és általában a magyar jobboldalra jellemző, hogy maszkulin viselkedésre alapozva akarnak többséget szerezni. ők a honfoglalásra építenek. amit vélhetően a keleti sztyeppékkel érkező rendelkező nomád népek és a velük a rokon őseruázsiai csoport hajtott végre. a magyarországi lakosság nagyjából fele "magyar". a nemzet kihalása nem azt jelenti, hogy eltűnnek a magyarul beszélők, hanem az, hogy megszűnik a maszkulin többség.

a baloldal célja, hogy ezt felszámolja. csakhogy ennek a következményei beláthatatlanok ha ezzel egyidejűleg nem alakul ki feminin többség. arra viszont kevés esély van. ezt a politikát a baloldal és a mérsékelten konzervatív európai jobboldal is feladta. ők a zsidókeresztény köztársaságot akarják törzsi alapon visszaállítani. csakhogy azt nagyon kevesen támogatják. a zsidó baloldalnak és a keresztény jobboldalnak együtt sincs esélye választást nyerni. a zsidókeresztény hegemóniát együttesen sincs esélyük demokratikusan visszaállítani. a zsidókeresztények (eredetcsoportként) a magyarok legfeljebb tizedét adják. őket sújtja a kivándorlás. a kettős honfoglalókat (a keleti árja parasztokat és az őseurázsiaiakat) segíti. ebben az esetben a bevándorlást kell támogatni. azzal próbálják a maszkulin többséget szétzúzni. csakhogy ez a délszlávoknak sem tetszik. az magyarországi etnikai sorrendben az "árják" után ők következnek. észak-afrikából "cigányok" és a sémi népek áramlanak be. nem délszlávok. és kevés a nő. aki esetleg helenától ered. persze ez az egész leginkább tudat alatti folyamat. nincsenek nagy mintás mérések és ha lennének, akkor sem lenne "alkotmányos" összekapcsolni a politikai irányultsággal anonim módon sem. azért nem, mert a "zsidók" tiltakoznának ellene. csakhogy így az y-kromoszómák harca, ez a törzsi háború egy öngerjesztő folyamatként játszódik tovább. egészen addig, amíg az egyik oldal el nem veszti az identitását. a legjobb eset, hogy csak ennyi történik.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.10. 18:28:21

@fehérfarkas:

"Tudtad, hogy rengeteg muszlim mérnök, orvos, kereskedő, maerketinges, informatikus, vendéglátós, segédmunkás, festő, stb van Magyarországon és Európában?"

Tudtad, hogy rengeteg fanatikus muszlim felforgató, autógyújtogató, az IS-t támogató, saria-rendőrségben működő muszlim van Európában?

"Nézzük meg, hogy a 20. sz-ban milyen híresebb muszlim tudósok vannak (a lista közel sem teljes):"

Akkor ugye fel tudod sorolni a muzulmán terroristák, IS-"harcosok", dzsihádisták, Fatah-tagok, öngyilkos merénylők, keresztényeket lefejezők, saját honfitársaikat halomra gyilkolók, homoszexuálisokat felakasztók vagy épületek teteéről a mélybe hajítók, fiatal nőket körülmetélők (megcsonkítók), megerőszakolt nőket megkövezők stb. listáját is?

Vajon melyik lista lesz hosszabb?

fehérfarkas 2015.06.10. 19:26:09

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Tudtad, hogy rengeteg fanatikus muszlim felforgató, autógyújtogató, az IS-t támogató, saria-rendőrségben működő muszlim van Európában? "

Sajnos vannak ilyenek. De mennyien is?
Európában 50 millió muszlim él, ebből 15 ezer ment oda harcolni a 4 év alatt. Lehet, hogy van még további 10 ezer fő utánpótlásuk itt Európában, de 50 millióból akkor is cspán 25 ezer főről beszélünk.

Az ISIS-t az összes muszlim ország elítéli, a politikai vezetők és a vallási vezetők egyaránt. És a muszlim lakosság is.
Az ISIS ellen az adott országok (amelyekben az ISIS megtelepedett) hadserege is harcol, meg a környező országok hadseregei is: Szíria, Irak, Irán, Egyiptom, Jordánia, Egyesült Arab Emirátusok, Líbia, Kuvait, Szaúd Arábia.

2006-ban az Ammani Nyilatkozatban több mint 500 muszlim vallási vezető jelentette ki, hogy mi számít az Iszlám vallás részének, és a terrorizmus megszegi az iszlám vallás törvényeit.
Az Iszlám Konferencia Országai (OIC) és az Arab Liga elítélték a terrorizmust és az ISIS-t.
Tavaly az ISIS miatt a Letter to Bagdhadi címmel nyilt levelet írt több mint 120 muszlim vallási vezető, amelyben elítélik az ISIS és a terrorizmust.
Novemberben Ferenc pápa az isztambuli nagymuftival közösen fohászkodott a Kék mecsetben, majd utána a sajtótájékoztatón elítélték a terrorizmust és az ISIS-t.
Decemberben a kairói al-Azhar Egyetem és Mecset (a szunnita iszlám szellemi központja) rendezett konferenciát, ahol 100 ország több mint 700 vallási vezetője (keresztény és muszlim közösen) ítélte el az ISIS-t és a terrorizmust.
Szintén decemberben a siíta Irán is rendezett egy vallási konferenciát, ahol 72 ország 550 vallási vezetője ítélte el az ISIS-t és a terrorizmust.
Idén januárban Mekkában rendeztek vallási konferenciát, amelyen elítélték az ISIS-t.
Idén áprilisban az Arab Liga konferenciáján döntöttek arról, hogy az arab országoknak össze kellene fogniuk, és közös hadsereget létrehozniuk a terroristák és az ISIS ellen.

Ott van Mekka, ahová évente 2-3 millió muszlim zarándokol el a Hádzs (Hajj, nagy zarándoklat) idején (egész évi szinten pedig kb 14 millió az umra, vagyis a kis zarándoklat keretében).
Az ISIS-nek van kb 20-25.000 tagja. A Szriában és Irakban harcoló szélsőségeseknek/terroristák összesen vannak kb 120.000-en.
Ez azt jelenti, hogy évente 100x többen választják a hádzs céljából Mekkát, mint az ISIS-t. Illetve évente 20-30x többen választják a hádzs céljából Mekkát mint a közel-keleti terrorista szervezeteket. Mint látod, a muszlimok közel-keleti utazási célpontja nem a terrorista szervezetekhez való csatlakozás, hanem vagy a mekkai zarándoklat, vagy ugyanúgy hagyományos turistaút valamely közel-keleti muszlim országba (Libanon, Jordánia, Egyesült Arab Emírségek, Egyiptom, Kuvait, Katar, Omán) mint nekünk nyugatiaknak. Illetve nagyon sok muszlim megy még a Közel-Keletre az olajgazdag öbölmonarchiákba dolgozni. Vagyis, ha a zarándokok mellé a muszlim turisták és expatok/vendégmunkások számát is hozzááadnám, akkor azt kapnánk, hogy 10.000x több muszlim megy a Közel-Keletre zarándokolni, nyaralni, dolgozni mint a terrorista szervezetekhez csatlakozni. Ezek a tények. Mégha a nyugati mainstream médiában csupán a terroristák szerepelnek - ami miatt sokan tévesen azt hiszik. hogy iszlám = terrorizmus.

2015.06.10. 21:42:25

@fehérfarkas:
egy bevándorló csoport sikeres befogadásához eredendően lokális stabilitásnak kell léteznie. ha az nincs, akkor a globális keveredés káoszt okoz. leszámítva azt az esetet, amikor a bevándorlók valós etnikai összetétele megegyezik a befogadó állam lakosságával így azt lényegesen nem változtatja meg, vagy esetleg éppen a bevándorlókkal jön létre a többség. de utóbbiak irányított bevándorlást jelentenek. aminek része, hogy dns mintát vesznek. ez valójában fajvédelem. szóval vigyázni kell vele. és pont ezért veszélyes játék feltétlen módon szövetkezni a nyugattal, mert ha európát nyugati föderációra és keleti konföderációra osztják, akkor kibasznak az egykori szovjet országokkal.

ha jön egy mondjuk egy nő akkor 10 euróból megmondják, hogy az illetőnek "európai" ősanyja van vagy nem. ha líbiai tuaereg nő, akkor ennek a valószínűsége 60%. ha az illető líbiai tuareg férfi, akkor y-kromoszómája hasonlíthat indoeurópaira (ennek a valószínűsége 6%), akkor beengedik. mert az a férfi könnyen "elnémetesedik". ez a kvótarendszer arról szól, hogy egyezkednek, hogy ki melyik régióból importáljon a sajátjukhoz hasonló géneket. a magyaroknak jó lesz, ami marad. kapják szomáliát és eritreát. illetve akiket kiutasítanak. az ellenzék magyarázza, hogy ez milyen jó. mert ezzel feltétlen gazdagodik a kultúra. a kormány azt mondja, hogy jönnek a terroristák. a baloldal többségi nemzet végleges szétverésére törekszik úgy, hogy nincs társadalmi támogatottságuk. a jobboldalnak semmiféle nemzetpolitikai elképzelése nincs. orbán egyik nap elmondja, hogy a magyarság fogja az európai kereszténységet megvédeni az iszlámtól. másik nap azt, hogy a világnak, de különösen európának a koránt kellene forgatnia. ha a politikai osztály semmiféle elképzeléssel nem rendelkezik, akkor jobb leereszteni a vasfüggönyt. mint tágra nyitni a kapukat. és ha a liberális ellenzék ehhez ortodox módon ragaszkodik, akkor egy eredetcsoportot kell szétzavarni. ebben az esetben a leghülyébb fasisztáknak lesz igazuk.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.10. 22:18:57

@fehérfarkas:

"Európában 50 millió muszlim él, ebből 15 ezer ment oda harcolni a 4 év alatt. Lehet, hogy van még további 10 ezer fő utánpótlásuk itt Európában, de 50 millióból akkor is cspán 25 ezer főről beszélünk."

És az európai nagyvárosok muszlim negyedeiben elkülönülten élő milliók? Akiknek eszük ágában sincs integrálódni, mert jó nekik a segélyből élés is? (OK, majd megint felsorolsz pár kivételt...)

Na akkor kérlek, sorold fel őket is a név, iskolai végzettség és tudományos teljesítmény megadásával. :)

"Az ISIS-t az összes muszlim ország elítéli, a politikai vezetők és a vallási vezetők egyaránt. És a muszlim lakosság is."

Szóban legalábbis. Aztán valahogy nem csak az amerikaiaktól közvetlenül zsákmányolt fegyverekkel (pl. a párezer Humwee) gyarapodnak. Úgy beszélsz, mint ha az említett muszlim országok belül egységesek lennének az IS elítélésében. Miközben nyílt titok, hogy anno (vagy még most is) Szaúd-Arábia, az USA nagy barátja titokban támogatta a Hamászt.

"Ez azt jelenti, hogy évente 100x többen választják a hádzs céljából Mekkát, mint az ISIS-t."

Ebból tudsz bármi következtetést levonni arra nézve, ezek közül hányan támogatják anyagilag vagy egyéb módon az IS-t ill. egyéb fanatikus vallási szervezetet? Mert ugye ne szorítkozzunk csak az IS-re, nem csak legmilitánsabb, legerőszakosabb hányad veszélyes.

Na de ez csak az egyik oldala a dolognak. Ha neked mint liberálisnak (vagy aminek épp vallod magad) célod a magyarság megszüntetése, Magyarország lakosságának felhígítása etnikailag és kulturálisan teljesen eltérő emberekkel, akkor eztvalld meg nyíltan, és akkor nem a militáns/agresszív muzulmánokról beszélgetünk, hanem a magyarság eliminálásának tervéről. Ezen gondolkodj el.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.10. 22:21:49

@unionista᠍:

"a kormány azt mondja, hogy jönnek a terroristák."

Azt azért lásd be, nem mondhatja azt, hogy jönnek a genetikailag tőlünk idegen rasszok, mert akkor azonnal ránk sütik a legcsúnyább bélyegeket - annak ellenére, hogy a Nyugat is pontosan ezt teszi, épp te részletezted.

Tehát a kormány részéről itt valóban félreduma van, de csak azért, mert ha az igazat kimondja, beverik a fejét.

fehérfarkas 2015.06.10. 23:05:15

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Szóban legalábbis. Aztán valahogy nem csak az amerikaiaktól közvetlenül zsákmányolt fegyverekkel (pl. a párezer Humwee) gyarapodnak. Úgy beszélsz, mint ha az említett muszlim országok belül egységesek lennének az IS elítélésében. Miközben nyílt titok, hogy anno (vagy még most is) Szaúd-Arábia, az USA nagy barátja titokban támogatta a Hamászt. "

A Hamaszt nem kellene az ISIS-szel keverni. Ráadásul a Hamasz is elítéli az ISIS-t.
Nem szimpatizálok a Hamasszal, de az ISIS-szel összemosni elég nagy tévedés. A Hamasznak a cionista Izraellel van baja, és 1986-ben jött létre az izraeli megszállás ellen. Ráadásul a palesztinok sem moshatóak össze a Hamasszal. Főleg, hogy a többségük (6a millióan) Palesztina területén kívül él menekültként vagy bevándorlóként. A Palesztina területén élő palesztinok többsége nem a Hamasz uralta Gázában hanem a Palesztin Hatóság által irányított Ciszjordánában él.
De visszatérve a Hamaszra, amit az ISIS-szel próbáltál összemosni: a Hamasz elítéli az ISIS-t és a tetteit, kegyetlenségeit, módszereit. És a Hamasz nemhogy a muszlimok többségét nem képviseli, de még a palesztinoknak is csupán egy kicsike részét.

"És az európai nagyvárosok muszlim negyedeiben elkülönülten élő milliók? Akiknek eszük ágában sincs integrálódni, mert jó nekik a segélyből élés is? (OK, majd megint felsorolsz pár kivételt...)"

Korábban már írtam, hogy a szegényebb muszlim országokból olcsó munkaeróként ment be sok képzetlen muszlim, akiknek a képzésével a befogadó ország nem foglalkozott, mert magasan képzett ember = drága munkaerő; alacsonyan képzett ember = olcsó munkaerő. Csakhogy az alacsonyan képzett embereket, vagyis az olcsó munkaerőt alkalmazó nyugati céget jelentős része a gyárait áttette Ázsiába, Afrikába és Latin-Amerikába, az alacsonyan képzetlen munkaerő pedig ott maradt munka nélkül a nyugati országokban, és az USA-ban levő latin ajkú bevándorlók gettóihoz hasonlók alakultak ki.

"Ebból tudsz bármi következtetést levonni arra nézve, ezek közül hányan támogatják anyagilag vagy egyéb módon az IS-t ill. egyéb fanatikus vallási szervezetet? Mert ugye ne szorítkozzunk csak az IS-re, nem csak legmilitánsabb, legerőszakosabb hányad veszélyes. "

1,6 milliárd muszlim él a Földön. Sajnos vannak köztük szélsőségesek, terroristák. De vajon hányan? Az 1,6 milliárdna az 1% = 16 millió. Ez baroma nagy szám. Ez több mint 1,5 teljes Magyarországnyi lakosságnak felel meg.
Az 1,6 milliárdnak a 0,1% = 1,6 millió. Ez már közelebb állhat valósághoz, de terroristából még ez is nagyon sok lenne.
Csak józan ésszel kell végiggondolni, hogy az ISIS létszáma kb 25-40.000 fő, és mégis mekkora pusztítást tud csinálni.
Az 1,6 milliárdnak a 0,01%-a = 160.000 fő. Ez már közelebb állhat a valósághoz.
De ha nagyobbik számot nézzük, akkor is a muszlimok 99,9%-a nem szélsőséges, nem terrorista. Azért egy 0,1%-nál kisebb létszámú csoportot összemosni a 99,9%-nyi többséggel elég nagy hiba. Ez nem más mint a muszlimok démonizálása, kollektív bűnösség elvének használata, megbélyegzése.

Ráadásul a muszlim terroristák a merényleteik 99%-át muszlim országokban követik el, és az áldozataik 99%-a muszlim. Ezek tények.
Ráadásul egy hivatalos FBI-jelentés állításai szerint az USA-ban 1980 és 2005 között végrehajtott terrorcselekményeknek mindössze 6%-át követték el radikális iszlamisták (és ebben már a 2001.09.11-i ikertornyok ledöntése is benne van).
www.loonwatch.com/2010/01/not-all-terrorists-are-muslims/
A 9/11 támadások óta több mint 190.000 gyilkosság történt az USÁ-ban, és ebből muszlim szélsőségesek által megöltek száma csupán 37 ember.
Európában 2013-ban 152 terrortámadás volt. Ebből muszlimok által elkövetett 0 (=nulla). 2009-ben 294 terroristatámadásból csupán egyetlen egy volt muszlim szélsőséges/terrorista által elkövetett. Az idei év sajnos Európában egyből muszlim terroristák által elkövetett merényletekkel kezdődött, és várhatóan nagyobb arányban lesznek idén muszlim szélsőségesek terrortámadásai Európában mint a korábbi években. De ez az arány még mindig a töredéke lesz annak, mint amennyi merényletet ugyanezen terroristacsoportok az iszlám országokban követnek el.
Az Europol adatai szerint 5 éves viszonylatot nézve muszlim terroristák által elkövetett merényletek 2% alatt vannak Európában. 98%-át az európai terrortámadásoknak nem muszlimok követték el.
www.thedailybeast.com/articles/2015/01/14/are-all-terrorists-muslims-it-s-not-even-close.html
thinkprogress.org/world/2015/01/08/3609796/islamist-terrorism-europe/

fehérfarkas 2015.06.10. 23:32:24

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Na de ez csak az egyik oldala a dolognak. Ha neked mint liberálisnak (vagy aminek épp vallod magad) célod a magyarság megszüntetése, Magyarország lakosságának felhígítása etnikailag és kulturálisan teljesen eltérő emberekkel, akkor eztvalld meg nyíltan, és akkor nem a militáns/agresszív muzulmánokról beszélgetünk, hanem a magyarság eliminálásának tervéről. Ezen gondolkodj el. "

Székesfehérváron születtem és ott jártam gimibe és sportolni. Az osztálytársaim és az edzőtársaim között voltak sváb, szerb, orosz, lengyel, román származásúak. Fejér megyében van Beloiannisz, amit a görög katonai junta elől menekült görögök alapítottak. De a megyében van még a sváb többségű Mór, és a szerb etnikai többségű Csákberény is.
Most a fővárosban lakom és azon belül Zuglóban dolgozom, ahol 13 nemzetiségi önkormányzat van (pl. görög, örmény, szerb, horvát, bolgár, ukrán, szlovák, stb), de ennél több nemzetség él a kerületben, csak a többiek nincsenek elegen saját önkormánzatot létrehozni.
Ezen kívül a 7., 8. és 13. kerületekben meg arab (azon belül is több féle: szír, marokkói, egyiptomi), török, iráni, indiai ismerőseim élnek.

A náci fajelméletedet nem tudom támogatni, és az ultrasoviniszta nézeteidet sem.
Ja, és apai ágon a Felvidékről származók, ahonnan a szellemi elődöd, Benes dekrétumai miatt lettek elüldözve a nagyszüleim, mert etnikailag tiszta cseh és szlovák Csehszlovákiát akart létrehozni. Ezért a Hitler, Benes, Milosevics, Csaucseszkó és Mecsiár féle ultrasoviniszta fajelméleti politikát nem tudom támogatni. Akkor sem, ha most éppen Orbán Viktor hirdette meg.

Elég nagy gáz, ha a magyarság és a magyar kultúra meg nyelv pár %-nyi bevándorló és menekült miatt veszik el. Hidd el, a milliók által nézett valóságshowk és népbutító médiaagymosás, meg az oktatási rendszerünk tönkretétele sokkal többet ártanak a magyar kultúrának, mint az, ha a lakosságba pár %-nyi külföldi bevándorol.

Az én magyarságtudom erős, és akkor is erős volt, amikor az ezredfordulón Angliában és a Kajmán-szigeteken dolgoztam és laktam.
A magyarságot nem agresszióval, nem mások iránti gyűlölettel, hanem tudással, tanulással, művelődéssel, becsületességgel, kemény szívós munkával, és tiszteségeséggel lehet fentartani.
Az agresszió, gyűlölet, tudatlanság, műveletlenség, gagyi munkavégzés, mások átverése azok a dolgok, amelyek mérgezik és tönkreteszik a magyarságot.

fehérfarkas 2015.06.11. 00:32:42

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Érdemes elolvasnod a posztot:
politikazabalo.blog.hu/2015/06/10/a_nemet_focivalogaott_kerete_napjainkban

A német kultúra, a német nemzet, és a németek büszkesége a német foci nem szűik meg ezzel.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.11. 08:03:05

@fehérfarkas:

A Hamász ugyanúgy egy terrorszervezet, mint az IS. Az a tény, hogy a Hamász elítéli az IS-t, még ugyanúgy terrorszervezet marad. Gyakori, hogy egyes terrorszervezet konkurrálnak egymással. Ezen az alapon még nem lehet egyiket sem felmenteni.

"Korábban már írtam, hogy a szegényebb muszlim országokból olcsó munkaeróként ment be sok képzetlen muszlim..."

Senki nem tagadja a befogadó országok hibáit, ami abban nyilvánult meg, hogy behívott az országba rengeteg integrálhatatlan embert. De ez a tény még nem menti fel az integrálhatatan tönegeket. Ők ui. hozzánk hasonlóan tudattal, szabad akarattal, lelkiismerettel és erkölcsi érzékkel rendelkező emberek, legalábbis elvileg, tehát felelősek a tetteikért. Akkor is, ha épp autókat gyújtanak fel vagy a helyi őslakosságot fenyegetik.

"Sajnos vannak köztük szélsőségesek, terroristák. De vajon hányan?..."

Erre nem adtál választ. Persze szónoki kérdés volt részemről, de te is tudod, hogy NEM CSAK a terroristákkal van a baj, ők csak annak a bizonyos jéghegynek a csúcsa. A befogadó ország szokásainak, kultúrájának, az integráció elutasítása már akkor is az ottmaradásuk ellen szóló érv, ha amúgy nem terroristák.

Vagyis eleve hibás az érvelésed, ha a problémát csak a terroristákban keresed. A magyarországi cigányság körében is elég kevés a terrorista (kb. nulla a számuk), ám ez még nem jelenti azt, hogy nincs velük óriási probléma.

"Ráadásul a muszlim terroristák a merényleteik 99%-át muszlim országokban követik el"

Kérlek, értsd már meg, hogy NEM a terrorizmus az első számú probléma velük. Hanem a kultúránk, szokásaink, törvényeink, a beilleszkedés elutasítása. Ezen felül a szaporulatuk is probléma, mert egyetlen nép sem szeretne a saját hazájában kisebbségbe kerülni. Én legalábbis 30 év múlva is europoid arcokat szeretnék látni a szomszédságomban.

Ne is mondd, tudom, hogy xenofób és rasszista vagyok.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.11. 08:06:47

@fehérfarkas:

"A náci fajelméletedet nem tudom támogatni, és az ultrasoviniszta nézeteidet sem. "

Bocsáss meg, csak most olvastam ezt a kommentedet, így az előbbi felsorolásból kihagytam, hogy ultrasoviniszta is vagyok.

Na de ha annyira szeretnél nem europoid arcokat magad körül látni, akkor nem lenne egyszerűbb, ha TE költöznél Etiópiábam Eritreába vagy ahol éppen megtalálod a neked tetsző rasszokat?

"Elég nagy gáz, ha a magyarság és a magyar kultúra meg nyelv pár %-nyi bevándorló és menekült miatt veszik el."

Valóban elég nagy gáz lenne, ezért kell megakadályozni a tömeges bevándorlást ezekből az országokból.

"A magyarságot nem agresszióval, nem mások iránti gyűlölettel, hanem tudással, tanulással, művelődéssel, becsületességgel, kemény szívós munkával, és tiszteségeséggel lehet fentartani."

Egyetértek. Plusz azzal is, hogy Magyarországot fenntartjuk a magyaroknak.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.11. 08:09:22

@fehérfarkas:

"A német kultúra, a német nemzet, és a németek büszkesége a német foci nem szűik meg ezzel."

Nem olvasom el, mert nem érdekel a foci, leszarom. Azon viszont mindig nagyokat röhögök, amikor valaki úgy szurkol a hazája válogatott csapatának, hogy benne csak mutatóban akad a saját népéből.

Na de ezért is hagyd a focit, az nem sport, hanem üzlet.

raczsandor · http://raczsandor.blog.hu/ 2015.06.11. 14:06:14

@unionista᠍:
A jobbik, mint a férfiasság letéteményese?
Ne vicceljél már!
A jobbik vezérkarában együttvéve sincs annyi férfiasság, mint mondjuk Alföldi Róbertben!
Attól senki se lesz férfias, hogy megpróbálja megalázni és elnyomni azokat, akiket gyengébbnek gondol magánál.
A jobbik egy olyan társaság, akik bizonytalanok a férfiasságukban amit hisztérikusan reagálnak le. Nem csoda, hogy ezekben a bizonytalan időkben sokaknak bejön ez a szöveg.

Fuxos (ex bömis) · http://fuxianizmus.blog.hu 2015.06.11. 15:08:52

@raczsandor:

"A jobbik egy olyan társaság, akik bizonytalanok a férfiasságukban amit hisztérikusan reagálnak le. Nem csoda, hogy ezekben a bizonytalan időkben sokaknak bejön ez a szöveg."

Ott a pont.

2015.06.11. 16:17:22

@raczsandor:
a magyar gárda, a gój motorosok, a nagy kurultáj mind maszkulin jelenségek. ez egy maszkulin kultúra, aminek őseurázsiai, azzal rokon indoeurópai és kisebbségi török (és nem görög-anatóliai) törzsi jellege van. amiben a rasszizmus, az antiszemitizmus és a homofóbia a kontra elem. mondhatod, hogy a jobbik hímsoviniszta. és azt is, hogy szalonnáci vagy protofasiszta. csakhogy ők a második legnépszerűbb párt. a fiatalok körében az első legnépszerűbb. ezek után meg lehet állapítani, hogy a magyar társadalom fasisztoid. szociológiai értelemben meg lehet magyarázni ezt a jelenséget, de megérteni nem lehet. legfeljebb filozofikusan elítélni.

raczsandor · http://raczsandor.blog.hu/ 2015.06.11. 16:24:05

@unionista᠍:
Nem ugyanarról beszélünk!
Te azt mondod, hogy a jobbik „tagintézményei” maszkulin kultúrát ápolnak és ezért népszerűek a magyar társadalom és különösen a fiatalok körében.
Ezzel szemben én azt mondom, hogy a legkisebb mértékben se férfiasak, maximum, csak férfiaskodók” és csak a magyar társadalom egy bizonyos szegletében nő a népszerűségük. Abban, ahol a bizonytalanság élménye fokozódik.
Tehát. Van egy belső bizonytalansággal küszködő társaság, akik ezt egy pszeudo magabiztossággal kompenzálják, és ez imponálhat azoknak, akik ugyancsak küszködnek a saját bizonytalanságaikkal.

raczsandor · http://raczsandor.blog.hu/ 2015.06.11. 16:25:41

@unionista᠍:
Azt akartam még kérdezni, hogy mi a helyzet a kuruc-labanc ellentéttel? Szerinted ez is felfűzhető a női-férfi princípiumok látens ellentétére? És ha igen, akkor melyik fél a „férfias” és melyik a „nőies”?

raczsandor · http://raczsandor.blog.hu/ 2015.06.11. 16:29:54

@unionista᠍:
A jobbikról adott értelmezésem egyébként inkább pszichologizáló, mint filozofikus. ;)

2015.06.11. 16:58:00

@raczsandor:
a jobbikban nincs belső bizonytalanság. egy erős maszkulin, bajtársias összetartás van közöttük. ha esztétikialag közelítünk, akkor a jobbikban nincs egyetlen férfi ideál sem. brad pitt vagy david beckham. erre mondják azt, hogy azért, mert ők nem "buzik". ez a maszkulin kontrakultúra. magyarul "férfiaskodás". pontosan, ahogyan mondod. azt állítják, hogy ők a többségi magyar heteroszexuális férfiak, nem a plakátfiúk. a feleségeik az átlagos magyar családanyák, nem a plázacicák.

raczsandor · http://raczsandor.blog.hu/ 2015.06.11. 17:17:22

@unionista᠍:
Bizonyára mások a tapasztalataink, és másképpen érzékeljük ugyanazokat a jelenségeket.

Én abból indulok ki, hogy ha valaki nagyon elkezdi bizonygatni, hogy ő mi nem, akkor ott bizony zörög a haraszt.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.11. 18:02:21

@raczsandor:

"Én abból indulok ki, hogy ha valaki nagyon elkezdi bizonygatni, hogy ő mi nem, akkor ott bizony zörög a haraszt."

Vagy csak fel van háborodva az aljas rágalmazás miatt.

Tipikus példa erre a homoklobbi, amely az általa homofóbnak nevezetteket (és nekik mindenki homofób, aki nem tapsol a homoklobbinak) látens homoszexualitással vádolja. Ha aztán ezen kiakadnak, akkor jössz te, hogy nem zörög a haraszt...

Ez tehát egy olyan vád, amiből nem lehet jól kijönni. Ha nem tiltakozol, akkor egyetértesz, ha meg tiltakozol, akkor ezzel csak a vádat igazolod.

raczsandor · http://raczsandor.blog.hu/ 2015.06.11. 18:16:02

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Mert szerinted a jobbikosok erőszakos „nem vagyunk buzik” szövegelése csak a „homoklobbi” támadására adott reakció?

Szerintem meg csak azzal kapcsolatban fogalmazódhat meg a látens homoszexualitás vádja, akik tudatosan támadják a melegeket.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.11. 18:40:42

@raczsandor:

Eleve igazságtalan és megbélyegző vagy azzal, hogy erőszakos szövegelésről beszélsz. Na de lelked rajta.

Amit írsz/kérdezel, az irreleváns. Maga a módszer a lényeges, annak aljassága.

Ha te helyesnek tartod, hogy buzisággal vádoljanak meg valakit, akinek bármi okból nem tetszenek a buzik, akkor nagyon el vagy tévedve.

"Szerintem meg csak azzal kapcsolatban fogalmazódhat meg a látens homoszexualitás vádja, akik tudatosan támadják a melegeket."

Lehet valakit nem tudatosan támadni? Na ne viccelj.

OK, megértem, ha sértve érzed magad, mert támadásnak tekinted, ha valaki nem tapsol a homokpropagandának. Tudod, ez az a (libsi)bolsi attitűd, hogy aki nincs velünk, az ellenünk van. Ezen már Kádár is túllépett; te még mindig itt tartasz.

raczsandor · http://raczsandor.blog.hu/ 2015.06.11. 18:51:58

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
A „tudatosan” helyett írhattam volna mást is. Például azt, hogy „betegesen”. Csak nem akartam nagyon kemény lenni.
De legyen!
Szerinted a „Moncskos buzik-mocskos buzik!” skandálásában és a tojásdobálásban nincs semmi erőszakos jelleg? Ezek szerint a melegek megverése se erőszakos cselekedet. Ezzel szemben azok, akik helytelenítik a melegekre irányuló verbális és fizikai erőszakot, valóban sértő módon viselkednek.
Lelked rajta!
A lényeg tehát nem az, hogy aki nem tapsol a „homokpropagandának” az egy szemét. A lényeg az, hogy aki civilizálatlan módon támadja a melegeket az menjen a fenébe.

borzimorzi 2015.06.11. 19:14:42

@Nicktolvaj: Nézd, amíg egyetlen tisztességes ember is van Szodomában vagy Gomorrhában...

Fenntartom, hogy nem lehet mindenkit bűnözőnek tekinteni. De azt is, hogy akinek esélyt adtunk és nem teljesítette a civilizációs minimumot, azt kíméletlenül vissza kell zsuppolni.

Normális országokban kidolgoztak már olyan bevándorláspolitikákat, amelyek mellett nincsen szükség túl drasztikus eljárásokra.

Minden egyes bevándorlót egyénileg kezelnek, interjúztatnak, tesztelnek a menekülttáborban. Ebbe nagyon sok minden beletartozik. Megfigyelik, hogy amikor rászorulókkal találkozik, segítőkész ember-e, hogy szorgalmasan tanulja-e az ország nyelvét, igyekszik-e beilleszkedni, a helyiekkel kölcsönös tisztelet mellett barátkozni, munkát keresni? Vagy épp ellenkezőleg, nem jár be az ingyenes nyelvórákra, nem beszélget a saját családjába vagy etnikumába tartozókon kívül senkivel sem, nem segít a nála is elesettebbeknek, agresszívan és bántóan tiszteletlenül bánik a helyiekkel? Nézd meg, a kanadaiak milyen ügyesen kiválogatták az oda beutazott és menedékjogot kért borsodi cigányokból a rendes embereket, akiket megtartottak, és a lusta semmirekellőket, akiket hazaküldtek. Meg volt a Dömötör klán, amelyik ott is bűnözött, feketén dolgoztatott embereket, csicskáztatott stb. Azok is megkapták, amit érdemeltek. Ezt meg kell tanulni Kanadától!

Nem szabad csak úgy szabadjára hagyni őket, hogy a nőket alsóbbrendű állatfajnak tekintő ásatag muszlim baromságokra szocializált bevándorló nekieshessen az első helyi lánynak, csak mert az nem állt vele szóba! De megvannak ennek a technikái. A legfontosabb azokat kiszűrni, akik gyűlölettel viseltetnek a helyiekkel szemben, önmagukat felsőbbrendűnek tételezik, uralmuk alá akarják hajtani a helyieket és/vagy alá akarják ásni az alkotmányos rendet. Ezeket ab start a menekülttáborból sem szabad kiengedni, hanem repatriálni kell őket azonnal. A beilleszkedni készeket, a nem gyűlölködőket pár hónapig kell csak ott tartani, aztán megpróbálkozhatnak a beilleszkedéssel valójában.

De ehhez okos programok kellenek, hogy tesztelni tudjuk őket, hogy a viselkedésüket megfelelő szituációkban megvizsgálhassuk, hogy az arra érdemeseket szépen be tudjuk integrálni a társadalomba!

Üdv:
b

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.11. 19:22:43

@raczsandor:

Mondjál példákat arra, hogy jobbikosok homokosokat vernek. Ne egy-kettőt, hanem igazold, hogy a jobbikosok rendszeresen vernek homokosokat, mert egy-két eset nem lehet jellemző a Jobbikra - egy-két eset alapján az is igazolható, hogy a magyarok úgy en bloc gyilkosok vagy az összes liberális pedofil (Kohn Bandi). Vagy hogy az összes menedékkérő bűnöző/terrorista, hogy a témánál is maradjunk.

Az sem ártana, ha a párttagsági könyvet is mellékelnéd a bizonyításhoz, mert csöppet sem biztos, hogy azok, akik megvertek pár homokost, a Jobbik tagjai. Lehet, hogy csak a rágalmazók fogják rájuk.

"Szerinted a „Moncskos buzik-mocskos buzik!” skandálásában és a tojásdobálásban nincs semmi erőszakos jelleg?"

Nincs. A skandálás a véleménynyilvánítás legitim formája, politikai megmozdulásokon is megengedett. Az "Orbán, takarodj!" kiáltozást sem tekinti egyetlen normális ember sem erőszakos megnyilvánulásnak.

A tojásdobálás szintén a véleménynyilvánítás egy igen régi formája, anno Steve Ballmerrel szemben is alkalmazták itt Budapesten. A tojás nem alkalmas sérülés okozására.

Persze megértem, hogy a homokosok érzékeny lelkét sértik ezek a megnyilvánulások, ők a prájdon való ízléses vonaglásokhoz vannak szokva, bibliával a kézben.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.11. 19:25:34

@raczsandor:

"A lényeg az, hogy aki civilizálatlan módon támadja a melegeket az menjen a fenébe."

Dehogy menjen a fenébe. Joga van civilizázatlan módon is támadni őket (persze verbálisan, nem fizikai erőszakkal). Ezt hívják szólásszabadságnak, amire a ballibsik olyan büszkék - már ha nekik tetsző dolgot mondanak.

2015.06.11. 19:34:48

@raczsandor:
a jobbik alapja nem a homofóbia. hanem sokkal inkább az őseurázsiai maszkulinitás. ez az, ami nem volt jelen a korábbi szélsőjobbos alakulatokban. a magyar lakosság egy része tényleg belső ázsiai eredetű. ők azt mondják, hogy a magyarok őstörténete részben meg van hamisítva. van egy ősi elnyomott kultúra. elfeledett hagyományok. részben erre alapozva vagy ehhez kapcsolódva kellene magyar többséget újjászervezni. ez egy legitim politikai törekvés. a magyar lakosság tényleges etnikai összetételét tekintve az őseurázsiaiak és a velük rokon/szövetséges keleti sztyeppékről eredő parasztok a magyarok szűk többségét adhatják. ezt valószínűleg erősítenék a határ mellett élők és a határon kívüliek magyarok.

nem arról van szó, hogy a cigányok "elszapododnak", akkor megszűnik a nemzet. hanem arról, hogy megszűnik az "ősmagyar" többség. a baloldal azt mondja, hogy ezt kellene már végre elérni. (ezt erősíti a cigányok pozitív diszkriminációja, anyagi támogatása és a feminin társadalomszervezés). a radikális jobboldal azt mondja, hogy a tradícionális többséget kellene újraszervezni (ehhez kell az eurázsiai maszkulinitás). ezek versengenek. illetve orbán balkáni többségi projektje. ami a délszláv nacionalizmus, a szefárd despotizmus és a cigány vezérkultúra elegyén alapul.

a kuruc és a labanc világ szerintem nem ez a férfi-női dichotómia. hanem kelet-nyugat indoeurópai ellentét. a kurucok keleti, a labancok nyugatiak. a délszláv többség nem támogatta rákóczit. és a szászok sem. a kurucok leginkább magyar parasztok és a kárpát-medencei cigányok voltak. a cigányok rendszerint ott harcoltak, ahol megfizették őket. a magyar uraknak a zsebükbe kellett nyúlni ehhez. a kuruckodásban a szabadságvágy mellett ott van a kiegyezésre való hajlandóság.

raczsandor · http://raczsandor.blog.hu/ 2015.06.11. 19:49:41

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Így van! A liberálisoknak meg joguk van azt mondani, hogy a homofóbok menjenek a fenébe. Persze, ha nem gondoljuk azt, hogy csak a homofóboknak jár a szólásszabadság. Úgyhogy 1:1 ;)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.11. 19:49:43

@unionista᠍:

A Jobbik nyugat-európai társpártjainak homofóbiájára (ami egy egészséges érzés) is van eredetelméleted? :D

"nem arról van szó, hogy a cigányok "elszapododnak", akkor megszűnik a nemzet. hanem arról, hogy megszűnik az "ősmagyar" többség."

Vagyis megszűnik a magyarság. Avagy 90% cigány részaránynál lehet még magyarságról beszélni?

"a baloldal azt mondja, hogy ezt kellene már végre elérni"

Dehogy mondja, csak sunyi módon mindent megtesz ennek érdekében. Kimondani MÉG nem meri.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.11. 19:51:21

@raczsandor:

"A liberálisoknak meg joguk van azt mondani, hogy a homofóbok menjenek a fenébe."

Természetesen minden joguk megvan ezt mondani. Mást szerencsére úgysem tehetnek, csak a szájukat járathatják, mivel több évtizedre lejáratták magukat az országban.

raczsandor · http://raczsandor.blog.hu/ 2015.06.11. 19:54:04

@unionista᠍:
„nem arról van szó, hogy a cigányok "elszapododnak", akkor megszűnik a nemzet. hanem arról, hogy megszűnik az "ősmagyar" többség. a baloldal azt mondja, hogy ezt kellene már végre elérni.”
Pontosabban fogalma sincs arról hogy lenne itt valami „ősmagyar” többség, meg autentikus ősi kultúra. Amiről meg nem tudnak, azt ugye megszüntetni se akarhatják.

2015.06.11. 19:58:30

@borzimorzi:
nem interjúzás a lényeges, hanem dns mintavétel. modern kori "fajvédelem".

borzimorzi 2015.06.11. 20:00:28

@Ez a nap se múlt el Rogán botrány nélkül: Ez nagy tévedés! Abban a hű, de nagyon elnyomó rendszerben az Osztrák Magyar koronán pl. ott volt a Monarchia összes nyelvén, hogy az mennyi:
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f6/AHK_100_1912_obverse.jpg
hu.wikipedia.org/wiki/Az_osztr%C3%A1k%E2%80%93magyar_korona_p%C3%A9nzjegyei#/media/File:AHK_50_1902_obverse.jpg
hu.wikipedia.org/wiki/Az_osztr%C3%A1k%E2%80%93magyar_korona_p%C3%A9nzjegyei

Mutatnál nekem csak egyetlen egy olyan pénzjegyet a Monarchia utódállamaiból, amelyiken németül, magyarul, szlovákul, csehül, horvátul, szerbül, románul, szlovénül és még tán rutén nyelven is oda van írva, hogy mi az és mennyit ér? A mai napig nincs ilyen multikulti sehol!

A Néptanítók Lapjától kezdve az összes többi szakmai folyóirat szinte mind többnyelvű volt.

Nem kell bedőlni a románok hazugságainak. Az Osztrák-Magyar Monarchiában ők több kulturális és egyéb kisebbségi jogot élveztek, mint a felbomlás után a Romániához csatolt területek magyarjai. A Dualizmus korában sokszorosan több román lap jelent meg Budapesten, mint Bukarestben, a német nyelven Budapesten kiadott folyóiratoknak pedig se szeri, se száma.

Üdv:
b

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.11. 20:01:19

@raczsandor:

Nem egészen, mert egyelőre a homofóbok vannak többségben, az ő akaratuk érvényesül ebben az országban. És mivel támogatóik, a ballibbancsok kinyírták magukat jópár évtizedre, egyhamar nem lesz változás.

Tudom, ez fáj neked, de túléled.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.11. 20:02:52

@borzimorzi:

"Nem kell bedőlni a románok hazugságainak."

Rogánbotrány nem bedől ezeknek a hazugságoknak, hanem tudatosan terjeszti őket, noha tudja, hogy hazugságok.

borzimorzi 2015.06.11. 20:03:40

@csepke: Helyén a kérdés!

Üdv:
b

borzimorzi 2015.06.11. 20:10:28

@fehérfarkas: Mi magyarok nem bombáztunk senkit! Ha úgy érzed, hogy a Nyugat tehet a menekülthullámról, akkor követeld a menekültek befogadását azoktól az országoktól, amelyek bombázták Líbiát vagy Irakot! Magyarországtól semmiféle erkölcsi alapod nincs megkövetelni, hogy mi bűnhődjünk mások - vélt vagy valós - bűneiért.

Üdv:
b

raczsandor · http://raczsandor.blog.hu/ 2015.06.11. 20:29:22

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Abban igazad van, hogy a homofóbok még nem járatták le magukat annyira, mint a liberálisok. Ahhoz még el kell telnie egy kis időnek. A „gond” csak az, hogy – a vágyálmaiddal ellenétben – egyáltalán nincs többségük, így arra sincs módjuk, hogy lejáratódjanak. Lehet, hogy neked meg ez fáj? :)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.11. 20:36:36

@raczsandor:

Attól, hogy tagadsz valamit, az még igazság marad.

Ezt a kormányt homofóbnak tituláljátok, márpedig ennek a kormánynak többsége van. Akár tetszik nektek, akár nem.

borzimorzi 2015.06.11. 20:50:33

@Khonsu: Nem kell őket visszagyarmatosítanunk! Nem is tudnánk, még ha akarnánk se. A gyarmatosításhoz ugyanis hatalmas képzett, és otthon fölöslegben levő munkaerőtömeg kell a gyarmatosítók részéről is. Nekünk ilyen nincs. Kínának, Indiának, Pakisztánnak van. Ha tehát valaha is még bárki gyarmatosítani fogja Afrikát, akkor ez a három ország talán megteheti.

Nem tartom kizártnak, hogy ez illeszkedik egy hosszú távú tervbe. Afrikát úgy megsegélyezte a fejlett világ az utóbbi 40-50 évben, hogy ihaj. De mivel fejlettségben nem ott állnak, ahol kéne, ezt nem építkezésre, iparfejlesztésre, mezőgazdasági üzemekre fordították, és még csak nem is jól működő államok kiépítésére. Hanem színtisztán szaporodásra. Túlnépesedtek, de nagyon csúnyán. Előbb-utóbb beüt a krach. 3-4 évnyi rossz aratás a fejlett világban, és nem jut több segély Afrikának. Mármost az USA Kalifornia állama már sivatagosodik, Európa egyik legfőbb gabonaexportőre, Ukrajna, háborúban áll. Ha van mastermind a dolog mögött, akkor kb. 2020-2022 tájára lesz akkora a bevándorlóellenesség Európában, hogy már lehurrogják a befogadáspártiakat, és akkora a túlnépesedés Afrikában, hogy a fejlett világ élelmiszer-termelésének visszaesése miatt nem lesz elég a megcsappant segély. 3-4 hónap alatt Afrika lakosságának 2/3 része éhen hal. :-((( A disznóságot a komcsik egyszer már elkövették, 1932-33 telén, a téeszt elutasító, nyakas ukrán parasztok, az önálló kisgazdák megtörése céljából. A Holodomor nevű mesterséges éhínségben 7-10 millió ukrán halt el. Afrikára ugyanez a sors vár, csak nagyobb léptékben. Már nem kerülhető el, mert akkora a túlnépesedés, és olyan törékenyek az élelem-utánpótlási vonalaik. A pusztulás után úgy számítom, hogy Kína megkapja majd Afrika nagy részét, cserébe az amerikai adósságok elengedéséért. Esetleg India és Pakisztán is részesülnek a koncból, valamiért cserébe. Akkorra már senki másnak, csak az USÁ-nak lesz elég katonai ereje ahhoz, hogy Kínát a gyarmatosításban megakadályozza. De nem fogja bevetni, mert inkább az adósságait szeretné majd leírva látni. Kínának akkorra lesz alsó hangon 40 millió nagykorú, nőtlen férfi lakosa 45 év alatt. Ekkora hadsereggel és gyarmati adminisztrációval simán leigázható a kontinens. A kínaiakat nem lehet meghatni a rasszizmuskártyával sem, meg a gyarmatosításról és rabszolga-kereskedelemről szóló rémmesékkel sem. A bűntudatkártyát csak a fehérekkel szemben lehet kijátszani, a kínaiak kiröhögik, aki ilyesmivel próbálkozik. Mindezt a sok nehézséget a kínaiak is átélték. Mégis a világ lassan első ipari nagyhatalma lett Kína.

Persze, tévedhetek is. 2025-re kiderül. :-)

Üdv:
b

borzimorzi 2015.06.11. 20:58:46

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Kezdenek? Már rég elkezdtek kivándorolni. Sőt, még olyat i s ismerek, aki 1956-os magyarok gyerekeként Svédországban született, és már annyira herótja van a színes bevándorló csürhéből, hogy a visszajövetelt tervezi. Egyszerűen retteg a szüleit egyedül hagyni a házban, amíg ő elmegy dolgozni, mert ezek a muszlimok nem ismernek se embert, se istent, se törvényt. Bárkit megtámadnak, ha olyanjuk van.

Üdv:
b

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.11. 21:02:26

@borzimorzi:

Nem teljesen irreális, amit írtál. :) Talán csak abban tévedsz, hogy

"Ha van mastermind a dolog mögött, akkor kb. 2020-2022 tájára lesz akkora a bevándorlóellenesség Európában..."

Nem kell ehhez mastermind, szerintem.

borzimorzi 2015.06.11. 21:04:26

@fehérfarkas: Na, hát ha ilyen komoly hadseregeik vannak az araboknak, akkor miért nem vágnak már rendet a Közel-Keleten ISIS ügyben és Afrikában Boko Haram és Al-Shabab ügyben? Már rég ki kellett volna füstölniük az összes véreskezű terroristát!

Már bocs, de az a környék igazán az ő saját hátsó udvaruk.

Üdv:
b

raczsandor · http://raczsandor.blog.hu/ 2015.06.11. 21:08:30

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Hidd el, hogy nem a liberalizmus bukása fáj, hanem az akarnok mellébeszélés tobzódása. Erre kiváló példát szolgáltatsz magas is.
Ha nem csal az emlékezetem, akkor egy olyan párbeszédbe kapcsolódtál be, amely a jobbik állítólagos férfiasságáról szólt. Tudtommal a jobbik még nincs kormányon. Éppen ezért megköszönném, ha nem adnál szavakat a számba. Ezen kívül a többes szám használatát is nyugodtan hanyagolhatod, ha nekem beszélsz.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.11. 21:20:58

@raczsandor:

"Hidd el, hogy nem a liberalizmus bukása fáj, hanem az akarnok mellébeszélés tobzódása. Erre kiváló példát szolgáltatsz magas is."

Nézz már a tükörbe, légy szíves.

"Ha nem csal az emlékezetem, akkor egy olyan párbeszédbe kapcsolódtál be, amely a jobbik állítólagos férfiasságáról szólt."

Nézd már meg a poszt címét és témáját, aztán méltatlankodj.

"Ezen kívül a többes szám használatát is nyugodtan hanyagolhatod, ha nekem beszélsz."

Nemcsak neked, hanem az elvtársaidnak is beszéltem.

Azért csak nem tudjátok megtagadni önmagatokat, ha már nincs értelmes érv, akkor jön az argumentum ad hominem.

raczsandor · http://raczsandor.blog.hu/ 2015.06.11. 21:40:46

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
""Ha nem csal az emlékezetem, akkor egy olyan párbeszédbe kapcsolódtál be, amely a jobbik állítólagos férfiasságáról szólt."

Nézd már meg a poszt címét és témáját, aztán méltatlankodj."

Ezen a poszton kizárólag unionistával folytattam párbeszédet. Ebbe kapcsolódtál be. Nézd meg, hogy miről társalogtunk és aztán méltatlankodj.
A tájékozatlansággal párosuló akarnokságoddal is csak annyit árulsz el, hogy kizárólag a zavarkeltés és a provokálás motivál.

2015.06.11. 22:04:01

@raczsandor:
nem fogunk előrébb jutni.

2015.06.11. 22:18:18

@borzimorzi:
egy átlagos német 44 éves. egy átlagos szomáliai 17,5 éves. egy átlagos perzsa 27 éves. melyik ebből az igazán versenyképes. szerintem a harmadik.

2015.06.11. 22:48:59

@fehérfarkas:
ez az "indoárja" kultúra. ami átnyúlik a balkánon, benyúlik törökországba és azon keresztül iránba. sőt még azon is túl. erről a keleti birodalomról álmodnak a keményvonalas németek.

előbb egy középeurópai föderációt kellene létrehozni. amiben magyarország ugyanolyan szabadállam, mint ausztria vagy bajorország. enélkül berlin nem éri el belgrádot. aminek a pénzügyi központját az arabok építik. szóval a sémik is nyomulnak befelé. az árják nyitni akarnak kifelé. lehetne kereskedelmi útvonalakat nyitni és városról városra lépni előre ha megéri, illetve visszafelé ha nem éri meg. de ez szabályozott kereskedelmet jelent és nem szabad kereskedelmet. ehhez tervezett és irányított gazdaság kell. nem liberalizált devizapiac másodperc alapú spekulációval, hanem közvetlen árucsere. ez az idealizált ókori gazdasági modell.

Khonsu 2015.06.11. 22:50:14

@borzimorzi: Szerintem Kína inkább Oroszország irányába terjeszkedne, Szibériát már rég kinézték maguknak, bár Afrikában is sok befektetésük van, de ideológiával a Szibériai igényeiket igyekeznek alátámasztani, állítólag eléggé komoly betelepülés is folyik. Nem véletlenül szeretne Putyin jóban lenni az EU-val az ukrajnai háború ellenére is. Érzi a veszélyt.

A visszagyarmatosítást amúgy nem a teljes kontinensre értettem, mert vannak jól működő államok is. A szűnni nem akaró polgárháború, terrorizmus, diktatúra által sújtott országokra gondoltam, ahol a lakosság jobban járna a gyarmati léttel is, mint a jelenlegi helyzettel.

Egyébként Afrika erőforrásai bőségesen elegendőek lennének a népesség ellátásához, a bajok forrása a polgárháborús állapot sok országban.

Afrikának béke kell és onnantól a többi gond már megoldható lenne.

fehérfarkas 2015.06.12. 01:24:34

@borzimorzi: "Na, hát ha ilyen komoly hadseregeik vannak az araboknak, akkor miért nem vágnak már rendet a Közel-Keleten ISIS ügyben és Afrikában Boko Haram és Al-Shabab ügyben? Már rég ki kellett volna füstölniük az összes véreskezű terroristát!
Már bocs, de az a környék igazán az ő saját hátsó udvaruk. "

Az USÁ-nak van a legnagyobb katonai ereje a világon mint egyéni ország. Szervezetként pedig a NATO-nak. Afganisztánban vagy Irakban vajon az USA illetve a NATO rendet tudtak tenni? Vagy csak szétbombázni és megszállni a 2 országot?
Elég nevetséges az, amikor több mint 160 ezer nyugati katona a legmodernebb fegyverekkel, repülőkkel, tankokkal, páncélokkal, felderítőeszközökkel 14 év alatt sem tudta legyőzni a primitív tálibokat, akik 1/3 annyian, 60 ezren vannak.

Irak miért lenne az arabok sara? Az arabok döntötték meg Szaddam rezsimjét és szállták meg Irakot, vagy az amcsik?
Líbia miért lenne az arabok sara? Az arabok döntötték meg Kadafit és bombázták szét az országot, vagy a NATO?
Szíriában vajon nem az USA támogatja a terroristák ellen harcoló és a keresztényeket védelmező Assad elleni szélsőségeseket? Ez miért is az arabok sara?
És ha már al-Kaida meg ISIS: ugye tudod, hogy az al-Kaidát a szovjet-afgán háború idején a CIA hozta létre a szovjetek ellen? És az tudod, hogy az Assad ellen az USA által támogatott FSA nem egy valódi szervezet, hanem egy ernyőszervezet, amelynek a legerősebb tagja az al-Kaida szír leányszervezete, az al-Nusra Front? És azt tudtad, hogy az ISIS eredeti arab nevének rövidítése Daesh, és ez a szervezet valójában nem más, mint az al-Kaida iraki leányszervezete? És azt tudtad, hogy 2013 nyarán John McCain szenátor Szíriában az al-Nusra és az ISIS vezetőivel találkozott és tárgyalt?
Szerinted a világ legerősebb hadseregeivel és legmodernebb technológájú titkosszolgálataival rendelkező NATO országok vajon miért nem tudták a mai napig felszámolni a világ elsőszámú ellenségének kikiáltott al-Kaidát? Sőt, hogy lehet, hogy az al-Kaida valójában 2001-es War on Terror kihirdetése után erősödött meg és nőtt meg világméretű szervezetté? Sőt, hogy lehet, hogy a War on Terror nevű terrorizmus elleni háború meghirdetése óta, vagyis 2001 óta nőtt meg drasztikusan a terrorizmus?
És azon elgondolkoztál, hogy miközben a Nyugat a muszlim terroristákat tartja a legveszélyesebbnek a propagandáiban, akik ellen harcolni kell, aközben a valóságban ezek a muszlim terroristák nem a nyugati országokban, hanem a muszlim országokban követik el a terrorakcióik 99%-át, és az áldozataik 99%-a is muszlim?
Nem gyanús neked valami?

Tényleg szerinted most Óceániával állunk háborúban, vagy Óceánia mindig is a szövetségesünk volt? Ugye tudod miért az 1984 jutott az eszembe? :D :D :D

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.12. 06:07:02

@raczsandor:

"Nézd meg, hogy miről társalogtunk és aztán méltatlankodj."

Itt csak te méltatlankodtál. Ha te úgy érzed, jogod van a poszttól teljesen eltérő témában párbeszédet folytatni, akkor nekem is jogom van bekapcsolódni a beszélgetésekbe és más témát felhozni. Ha ez neked nem tetszik, akkor az a te szoc. problémád.

"A tájékozatlansággal párosuló akarnokságoddal is csak annyit árulsz el, hogy kizárólag a zavarkeltés és a provokálás motivál."

Látom, felsőfokon űzöd az argumentum ad hominem érvelést.

Ha neked nem tetszik, amit írok, akkor ezentúl ne válaszolj nekem. Túl fogom élni.

raczsandor · http://raczsandor.blog.hu/ 2015.06.12. 08:10:28

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Az eredeti témától eltérő, normális párbeszéddel semmi gond, az még nem trollkodás. Neked viszont úgy tűnik, hogy csak ez az egy célod van. De ha tévedek, akkor cáfolj meg.
Neked amúgy tetszik, amit én írok? Feltételezem, hogy nem. Máskülönben nem vádolnál személyeskedéssel. Akkor meg miért írsz? Csak azért, hogy személyeskedéssel vádolhass?
És különben is, mikor személyeskedtem én. Értem én hogy nem szereted az érveidre irányuló kritikát, és ezért megpróbálod azt személyeskedésnek feltüntetni. A gond csak az, hogy a „védekezés” álcája mögött pont te vagy az aki a leginkább személyeskedik.

raczsandor · http://raczsandor.blog.hu/ 2015.06.12. 14:49:30

@unionista᠍:
"a kuruc és a labanc világ szerintem nem ez a férfi-női dichotómia. hanem kelet-nyugat indoeurópai ellentét. a kurucok keleti, a labancok nyugatiak. a délszláv többség nem támogatta rákóczit. és a szászok sem. a kurucok leginkább magyar parasztok és a kárpát-medencei cigányok voltak. a cigányok rendszerint ott harcoltak, ahol megfizették őket. a magyar uraknak a zsebükbe kellett nyúlni ehhez. a kuruckodásban a szabadságvágy mellett ott van a kiegyezésre való hajlandóság."
Sőt! Rákóczinak még szlovák kurucai is voltak!
Szerintem a kuruc-labanc ellentétre is ráhúzható a maszkulin-feminim ellentét. A kurucok szabadságszeretők és harcosak, tehát férfiasak, a labancok viszont békességre és behódolásra hajlók, illetve dolgosak, tehát feminimek. Vagy meg is lehet fordítani az értékelést, ahogy pl. Szekfű tette: A labancok az igazi realisták tehát férfiasak, a kurucokat pedig csak az indulataik vezérlik, érzelmi politizálást folytatnak, politikailag iskolázatlanok, tehát feminimek.

Nicktolvaj 2015.06.12. 15:41:39

@borzimorzi:

"Szodomában vagy Gomorrhában."

Nem kéne ám összekeverni Gomorát a goorrheával, bár nyilvánvaló köztük a kapcsolat :)

Nicktolvaj 2015.06.12. 15:44:43

@borzimorzi:

" De azt is, hogy akinek esélyt adtunk és nem teljesítette a civilizációs minimumot, azt kíméletlenül vissza kell zsuppolni."

Ezt akkor lehetne kivitelezni, ha KORREKT módon, papírokkal jönnének.

De NEM korrekt módon, és NEM papírokkal jönnek.

Arra játszanak, hogy az EU jelenleg MINDEN határsértőt alapból menekültnek tekint.

Így a szarháziak ELDOBÁLJÁK a papírjaikat, hogy ne lehessen tudni, honnan, MELYIK országból jönnek, és mekkora priuszuk van ott, abban az országban, ahonnan jönnek.

Nicktolvaj 2015.06.12. 15:46:51

@borzimorzi:

"amíg egyetlen tisztességes ember is van Szodomában vagy Gomorrhában"

Ezt már az Úr is leszerta annak idején.

Az Úr azt mondta, hogy aki OTT él, az bűnös, hiszen aki maga NEM bűnöz, de TŰRI, vagy TÁMOGATJA a bűnt, az maga is részes a bűnben.

Nicktolvaj 2015.06.12. 15:48:42

@borzimorzi:

"Fenntartom, hogy nem lehet mindenkit bűnözőnek tekinteni."

Aki nem LEGÁLIS úton, hanem a magyar állam határát megsértve jön, az már a belépésével ELJÁTSZOTTA azt, hogy az ártatlanságát vélelmezzük.

Nicktolvaj 2015.06.12. 15:50:06

@borzimorzi:

"Minden egyes bevándorlót egyénileg kezelnek, interjúztatnak, tesztelnek a menekülttáborban. Ebbe nagyon sok minden beletartozik. Megfigyelik, hogy amikor rászorulókkal találkozik, segítőkész ember-e, hogy szorgalmasan tanulja-e az ország nyelvét, igyekszik-e beilleszkedni, a helyiekkel kölcsönös tisztelet mellett barátkozni, munkát keresni? "

Ezeket a hülyeségeket honnan veszed?

Nicktolvaj 2015.06.12. 15:57:46

@borzimorzi:

"Nézd meg, a kanadaiak milyen ügyesen kiválogatták az oda beutazott és menedékjogot kért borsodi cigányokból a rendes embereket, akiket megtartottak, és a lusta semmirekellőket, akiket hazaküldtek."

Ez butaság, vagy ami még rosszabb, aljas propaganda. Honnan veszed ezeket?

SZEMÉLYESEN ismerek becsületes, rendes cigány családot, még abból az időből, amikor nem volt gyorsítva a hazazsuppolás.

Vittek pénzt, lett megélhetést biztosító munkájuk, elkezdtek beilleszkedni, MÉGIS hazazavarták őket.

Nicktolvaj 2015.06.12. 16:01:25

@borzimorzi:

"De ehhez okos programok kellenek, hogy tesztelni tudjuk őket, hogy a viselkedésüket megfelelő szituációkban megvizsgálhassuk, hogy az arra érdemeseket szépen be tudjuk integrálni a társadalomba!"

Magyarország SZEGÉNY ország. Erre NINCS pénze.

Csináljanak "okos programokat" azok az országok, amelyek TEHETNEK arról, hogy a csőcselék megindult Európába.

Miért kellene nekünk BÁRMENNYI pénzt, erőforrást áldozni arra, hogy az USA és az egykori gyarmattartó európai országok HELYETT kezeljük az ÁLTALUK gerjesztett problémákat?

Nem mi füstöltük ki az ide migrálókat az otthonaikból, hanem a NAGYHATALMAK.

==T== 2015.06.12. 16:57:18

@ikab: Hagyjuk már ezt a zsidó-keresztény kultúra dolgot. Olyan legfeljebb az usában van a sok neoprotestáns szekta okán.

Európában görög-római-keresztény civilizácó van (volt).

Nicktolvaj 2015.06.12. 18:35:55

@ikab:
@==T==:

"Hagyjuk már ezt a zsidó-keresztény kultúra dolgot"

Bizonyám.

A zsidók nagyon rajta vannak, hogy a szaros szektájukat azonos fajsúlyúnak tüntessék fel a kereszténység befolyásával.

Holott:

1. Ma a Földön 2 MILLIÁRD kereszény hívő van

2. Ehhez képest ma a Földön 10-12 MILLIÓ zsidó származású (!) ember van

3. Ehhez képest ma a Földön legfeljebb 2 MILLIÓ izraelita felekezetű hívő van

A kereszténység világvallás.

Az izraelita felekezet meg egy szekta.

2015.06.12. 18:47:45

@raczsandor:
ezt így ábrázolta a tenkes kapitánya. a kurucok voltak a férfiasak. a labanc katonák, a tisztek és tábornokok is mind nőies pipogya alakok volták. a legszebb nő krencsei mariann volt, a labanc várkapitány feleségét alakította.

a kurucok oldalán álló lányok viszont férfias karaktert kaptak. be voltak avatva a haditervbe. időnként harcoltak. ha kellett, akkor lőttek vagy fejbe verték az ellenséget. a rendező maszkulin kuruc és feminin labanc karaktereket állított egymással szembe. de ez egy művészi ábrázolás.

azt írod, hogy a labancok békések és befogadók voltak. a rákóczi szabadságharcot kisebb parasztfelkelések előzték meg. a császáriak egyáltalán voltak békések és dolgosak. hanem elnyomók voltak. nyugat-indoeurópaiak, akik ugyanúgy szupremáciát hirdettek, mint a keleties parasztok. ebből jött létre egy belháború. de ebben rákóczit nemcsak az indulatai vezérelték. hanem voltak elképzelései magyarország vezetéséről. a "nagy" szabadságharcokat azért követte kiegyezés, mert ezen felkelések mögött mindig volt értelem. és noha elbuktak, azoknak mégis volt értelmük.

persze a magyar érzelgősség és az önsajnálat már akkoriban is létezett. nemcsak a szabadságharc végén (érthető lenne), hanem a kezdetén is:
upload.wikimedia.org/wikipedia/hu/e/e4/R%C3%A1k%C3%B3czi_manifesztum.jpg
nem túl férfias dolog "hallatlan megnyomoríttatásról" és "méltatlan szenvedésről" beszélni. ez éppenséggel lehetne nőies. de ezzel mégis egy fegyveres felkelést hirdettek meg, ami viszont elég férfias.

összességében kelet-nyugat indoeurópai ellentétet látok ebben. ami egyébként létezett lengyel-német viszonylatban is. és a csehek is hasonlóan hadakoztak közép-európai nyugati felével.

borzimorzi 2015.06.12. 19:43:54

@fehérfarkas: Beszélhetsz, amíg be nem rekedsz és elkoptathatod az ujjaidat a klavin, ez akkor is az arabok sara. Az ő hátsó udvaruk. Rakjanak rendet!

Az amcsik már csináltak ott rendet helyettük, még az első öbölháború idején. Emlékszel? Szaddam lerohanta Kuvaitot, és a többi arab állam nem segített Kuvaitnak. Jó, akkor még nem voltak felkészülve. De most már fel vannak, te magad bizonyítottad. Hát akkor hajrá, hadd szóljon! Rakják rendbe a saját hátsó udvarukban!

Üdv:
b

borzimorzi 2015.06.12. 19:44:24

... udvarukat. Bocs.
b

borzimorzi 2015.06.12. 19:48:07

@Nicktolvaj: Baromság. A hazugokat pofozták haza, akik csak a kanadai jóléti rendszert akarták fosztogatni. A kanadaiak rájöttek, hogy ezek összevissza hazudoztak a nemlétező diszkriminációról, üldöztetésről meg a többiről, amit a kis ügyes "jogvédők" a szájukba rágtak, nyilván illő részesedésért. Amit ott bevándorlóként kapnak egy hónapra, az több, mint amit munkával itthon valaha is kerestek 1-1,5 év alatt. Itt volt az eb elhantolva. A kanadaiak meg rájöttek.

Vagy talán már Kanada is rasszista, mi?

Üdv:
b

borzimorzi 2015.06.12. 19:50:23

@Nicktolvaj: Mit gondolsz, a kanadaiak az ujjukból szopták, hogy ezek hazudoztak? Ennyire naiv vagy? A bevándorlási csalások felderítésére 40-50 éve folyamatosan fejlesztett módszereik vannak, csillagvirág!
Üdv:
b

borzimorzi 2015.06.12. 19:51:07

@Khonsu: Volt ott béke is eleget, mégsem fejlődtek.
Üdv:
b

borzimorzi 2015.06.12. 19:59:19

@Nicktolvaj: Na látod, ezt kell megszüntetni. Nem kell mindenkit úgy tekinteni, és kész. Hanem tesztelni, és végül eldönteni, ki maradhat.
Üdv:
b

borzimorzi 2015.06.12. 20:02:01

@Nicktolvaj: Akkor tüntess a nagyhatalmak követségei előtt, hogy az általuk bombázott országokból menekülőket fogadják be ők. Az összes volt gyarmatukról jövő emberkét fogadják be ők. Ahogy a gyarmatosítás előnyeiből nem juttattak nekünk, úgy a kései rossz következményeket is lesznek szívesek megtartani maguknak. Helyes.
Üdv:
b

borzimorzi 2015.06.12. 20:22:51

@Nicktolvaj: Itt van neked a jogvédők egyik gyöngye:
index.hu/kulfold/2015/06/12/feketenek_hazudta_magat_a_jogvedo/

Na, nagyjából ilyenek okíthatták ki a Kanadába átreppent hazai cigányokat is. Épp csak a kanadai bevándorlásiak túljártak az eszükön.

Üdv:
b

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.12. 23:05:26

@borzimorzi:

"Hanem tesztelni, és végül eldönteni, ki maradhat."

Ez még nem elég, mert a "jogvédők" azt fogják követelni, hogy mindenki maradhasson, akiről nem bizonyosodott be 100%-ig, hogy bűnöző volt az eredeti hazájában.

A papzr nélkülieket meg szépen ki fogják oktatni, mit hazudjanak, honnan jöttek.

borzimorzi 2015.06.13. 15:43:26

Na, az ilyen jogvédőknek be kell szépen mutatni a teszteket, amelyek mutatják, hogy az illető 3 havi itteni tartózkodása után se tud magyarul még köszönni sem, ami nem is meglepő, mert az ingyenes nyelvórákra nem jár be, ezt bizonyítja a jelenléti ív. Aztán bemutatni a térfigyelő kamera felvételét, amely bizonyítja, hogy fenyegetőleg lépett fel a helyiekkel szemben, meg a magnófelvételt, amelyen gyűlölködve beszél a helyiekről a többi bevándorló társaságában a befogadó állomáson, netán azt is taglalja, kit hogy belezne ki vagy robbantana fel. Aztán az új transzport érkezésekor rögzített filmfelvételt, amelyen látható, hogy a delikvens rá se retyetyélt arra, hogy nála is rászorultabbak érkeztek, síró gyerekekkel, sérültekkel, ő ugyan nem emelte fel a fenekét, hogy bármiben is segítsen nekik. Netán azt a felvételt, amelyen a pofa droggal keeskedett. Stb. Aztán megkérdezni a jogvédőkét, hogy akar-e perre menni, mert akkor ez mind nyilvánosságra kerül, és jogvédőkém úgy lebőg, hogy csak úgy brünög.

A Kanadából hazapofozott cigányok se pereltek, gondolod, véletlen? :-)

Az persze megfontolandó, hogy kockázati besorolástól függően külön helyezzük el az érkezőket. Legkényelmesebb körülmények közé kell tenni a gyermekes családokat, akiknél jellemzően a legnagyobb a beilleszkedésre való törekvés, a munkavágy, hogy el tudják tartani a gyerekeket. Külön, lehetőleg az országba való belépési ponthoz közeli befogadó állomásra kerüljenek azok, akik 35-40 alatti, egyedülálló férfiak, mivel náluk a legnagyobb az esély arra, hogy bűnözők vagy terroristák. Megint külön azokat, akik papírok nélkül, ellenőrizhetetlen történetekkel, érkeznek. Még ezek sem biztos, hogy bűnözők, mert aki, teszem azt, pergőtűz alatt menekül a házából, az nem valószínű, hogy pont a papírjaival fog bíbelődni, inkább fut, ahogy a lába bírja. S végül nagyon alapos, akár 7/24 megfigyelés és őrizet kell azoknak, akik szétégetett ujjbegyekkel érkeznek, hogy az ujjlenyomatuk alapján se lehessen az Interpol adatbázisaiban keresni rájuk. Utóbbiak igen nagy valószínűséggel bűnözők, de persze lehetnek kivételek.

Üdv:
b

fehérfarkas 2015.06.15. 14:04:03

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "A Hamász ugyanúgy egy terrorszervezet, mint az IS. Az a tény, hogy a Hamász elítéli az IS-t, még ugyanúgy terrorszervezet marad. Gyakori, hogy egyes terrorszervezet konkurrálnak egymással. Ezen az alapon még nem lehet egyiket sem felmenteni. "

Nem Hamaszt mentem fel, hanem azt írom, hogy az ISIS-t még a Hamasz is elítéli. Amit az ISIS csinál az még a Hamasznak túlságosan sok és brutális.
Namármost, ha egy szervezet még a Hamasznak is túlságosan kegyetlen, brutális, erőszakos, akkor vajon a teljesen normális muszlimok szemében milyen? :)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.15. 19:48:43

@fehérfarkas:

"ha egy szervezet még a Hamasznak is túlságosan kegyetlen, brutális, erőszakos, akkor vajon a teljesen normális muszlimok szemében milyen? :)"

Nem ez a lényeges kérdés, mert nem az IS embereinek befogadásáról van szó (bár ezek is beszivároghatnak a menekültekkel).

A lényeges kérdés az, vajon a "teljesen normális muszlimok" mennyire fogadnák el a mi kultúránkat, törvényeinket (pl. nők egyenjogúsága), mennyire integrálódnának a mi társadalmunkba stb.

A válasz megtalálható a nyugat-európai nagyvárosok muszlim és néger negyedeiben. Aki ezt kívánja Magyarországon is, az hazaáruló.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.15. 19:57:22

Nagyjából ez várható nálunk is bármikor, amikor nem kapják meg azt, amit akarnak, legyen az segély vagy akármi:

index.hu/kulfold/2015/06/15/semmi_panik_minden_ajtot_bezartunk/

fehérfarkas 2015.06.16. 12:23:10

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Nem ez a lényeges kérdés, mert nem az IS embereinek befogadásáról van szó (bár ezek is beszivároghatnak a menekültekkel).
A lényeges kérdés az, vajon a "teljesen normális muszlimok" mennyire fogadnák el a mi kultúránkat, törvényeinket (pl. nők egyenjogúsága), mennyire integrálódnának a mi társadalmunkba stb.
A válasz megtalálható a nyugat-európai nagyvárosok muszlim és néger negyedeiben. Aki ezt kívánja Magyarországon is, az hazaáruló. "

Ez a hazaárulózás elég szánalmas érvelés.
Az európai nagyvárosok muszlim gettói az USA-beli latinajkúak gettóihoz hasonlíthatóak. Pedig a dél-amerikai bevándorlók ugyanúgy nemcsak kereztények, hanem az európai volt gyarmatosító keresztények utódai mint az északi társaik. Ennek ellenére mégis nehezen illeszkednek be. Sőt, az USÁ-ba a muszlimok jobban beilleszkednek mint latinajkúak. Vagyis egyáltalán nem a vallás az ok.

De egy másik példát is leírok: az arab olajállamokban is van gond a bevándorlókkal, és ott is soka paki muszlim nehezen illeszkedik be. Pedig ők meg muszlimok mint a nekik munkát adó ország.
Ugyanis itt is arról van szó mint máshol: nem a vallás a meghatározó, hanem az, hogy a bevándorlók milyen társadalmi csoportból származnak, mennyire művelt, képzett csoportból.
A szakképzetlen, műveletlen, nyelveket nem beszélők, segédmunkásnak valók vallástól függetlenül nehezebben illeszkednek be, mint a városi középosztálybeliek.

Európában Franciaország (7,5%), Németország (5%), Svédország (5%) és Anglia (4,5%) az állandóan a sajtóban szereplő országok, hogy a muszlim népesség olyan nagy, hogy az őslakossággal már összeférhetetlenek. A valóságban a 4 ország egyike sincs benne a top 10 legnagyobb muszlim kisebbséggel rendelkező országban: Európában Oroszország (11,7%), Bulgária (13,7%), Grúzia (10,5%), Montenegro (18,5%), Macedónia (35%) is nagyobb arányban tartalmaz muszlim lakosságot mint a 4 nyugati ország. Ciprusnak az EU-hoz tartozó része pedig még nagyobb arányban tartalmaz muszlimokat: 22,7% (a konfliktus politikai a török és görög lakta rész között, hogy a szigetország hova tartozzon)
Vagyis még itt Európában is keleti országokban a muszlim nagyobb arányban laknak mint a nyugat-európai országokban, és mégis jobban együtt tudnak élni a többiekkel - és nem alakultak ki muszlim gettók. Vagyis egyáltalán nem számít az, hogy mekkora arányban vannak jelen kisebbségként.
Sőt, Nyugat-Európában a legtöbb konfliktus muszlimok és nem muszlimok között pont Olaszországban van, ahol a legkisebb az arányuk (2,4%).

A négereket pedig érdemes külön kezelni, mert csak egy részük muszlim, más részük keresztény, más részük pedig törzsi animista vallású.
Másrészt a négerek eltérő társadalmi és civilizációs fejlődése okán sokkal nagyobb a küönbség mentalitásban egy nigériai néger muszlim muszlim és egy marokkói arab/berber muszlim között. Pedig mindkettő afrikai muszlim és mégis nagyobb mentalitásbeli, társadalmi és civilizációs különbség van köztük mint Európában egy albán meg egy svéd között.

fehérfarkas 2015.06.16. 13:27:20

@borzimorzi: "Beszélhetsz, amíg be nem rekedsz és elkoptathatod az ujjaidat a klavin, ez akkor is az arabok sara. Az ő hátsó udvaruk. Rakjanak rendet!
Az amcsik már csináltak ott rendet helyettük, még az első öbölháború idején. Emlékszel? Szaddam lerohanta Kuvaitot, és a többi arab állam nem segített Kuvaitnak. Jó, akkor még nem voltak felkészülve. De most már fel vannak, te magad bizonyítottad. Hát akkor hajrá, hadd szóljon! Rakják rendbe a saját hátsó udvarukban!"

Te rendcsinálásnak nevezed azt, amikor egy országot szétbombáznak 10 éven belül 3x, és olyan szigorú nemzetközi szankciókat vetnek be ellene, hogy félmillió gyermek éhen hal?
Szaddam valóban diktátor volt, de Irán megtámadásakor pont az USA támogatta és látta el fegyverekkel, még a vegyifegyvereket is az USA adta neki a forradalmi Irán ellen.
Ráadásul Irak még az iraki-iráni háború idején is fejlődött, és a 80-as években még a Közel-Kelet legmodernebb országa volt. Aztán a 90-es években az USA 3x visszabombázta a sötét középkorba + szigorú nemzetközi szankciókkal teljesen elszegényítette. Míg végül 2003-ban újra bombázta aztán megszállta.
Haz az USA nem támogatja és nem fegyverzi Irán ellen Irakot a 80-as években, akkor Irán 1-2 év alatt simán lerendezte volna a konfliktust. Ne feledd, hogy nem Irán támadott, hanem az akkor még az USA által támogatott Szaddam Husszein.

Másrészt pedig az egész közel-keleti konfliktus az 1. világháború utáni feldaraboláshoz és gyarmatosításhoz vezethető vissza.

Egy kis történelem a Közel-Kelet elmúlt 100 évéről:

A 19. sz-ban a Német Császárság, az Osztrák-Magyar Monarchia és az Ottomán Birodalom egymás szövetségesei voltak, és közös vasúthálózatot építettek ki Berlin-Bagad vasút néven, amely valójában az Északi-tengert a Perzsa-öböllel kötötte volna össze (azért a feltételes mód, mert az 1. világháború kitöréséig a Nusaybin-Moszul szakasz még hiányzott). Északi-tenger - Berlin - Bécs - Pozsony - Budapest - Belgrád - Szófia - Isztanbul - Aleppó - Bagdad - Perzsa-öböl közvetlen vasútvonallal volt majdnem (a fenti kis szakasz híján) összekövte.
Aleppónál meg elágazott délre Damaszkusz - Bejrút - Amman -Haifa - Medina irányba.
A belső határok nélküli egységes gazdasági övezetet jelentene a Perzsa-öböltől akár egészen Budapestig. Amennyiben Magyarországot beleértjük.
newsimg.bbc.co.uk/media/images/47313000/gif/_47313875_berlin_iraq_railway_466.gif
www.ctesiphon.com/auctions/Diplomatic-History-Bagdad-Railroad-b.jpg
Jól látszik a térképen, hogy az 1. világháborúig a Közel-kelet nagyvárosait vasút kötötte össze az Ottomán Birodalomban: Isztambult (ma Törökország) - Aleppót és Damaszkuszt (ma Szíria legnagyobb városa, meg a fővárosa) - Bejrútot (ma Libanon fővárosa), Ammant (ma Jordánia fővárosa), Haifát (ma Izrael), Medinát (ma Szaúd Arábia), és a háború kitöréséig majdnem Moszulig (ma Irak) elért.
De volt ezeken kívül vasút még Jaffo-Jeruszálem (ma mindkettő Izrael) között, valamint Baszra-Bagdad-Szamarra között (ma mindhárom Irak).

Az ún. Hidzsáz vasút (Hejaz Railway) vonalán jól látszik a mai Izrael és palesztin területek 1. világháború előtti vasúthálózata (amelyet az 1. vh-ban a brit szövetséges Arábiai Lawrence vezette arab seregek semmísítettek meg):
upload.wikimedia.org/wikipedia/en/c/c5/Ferrocarril_del_hiyaz_EN.PNG

Így a mai Németország, Auszria, Szlovákia, Magyarország, Szerbia, Bulgária, Törökország, Szíria, Irak, Libanon, Izrael, Jordánia, Szaúd Arábia közös vasútrendszerben voltak összekötve. Ez = 13 ország.
Ma közös vasúthálózat csupán Németország és Törökország (7 ország a 13-ból) közötti területen működik. Belső vámmentes gazdasági övezet pedig csak az EU tagok között (5 ország a 13-ból).
(Az 1. világháború kitörésekor a Balkán nagy része és Egyiptom nem volt már az Ottomán Birodalom része, mert 1878 után ezeket területeket elvesztette. Így azokon a területken érthető, ha nem épített ki vasúti összeköttetést.)
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/6b/Territorial_changes_of_the_Ottoman_Empire_1878.jpg

Ez hihetetlennek tűnik, és a Nyugat nem is propagálja, ahogy Izrael sem, de az 1. világháború kitörésekor Németország, Auszria, Szlovákia, Magyarország, Szerbia, Bulgária, Törökország, Szíria, Irak, Libanon, Izrael, Jordánia, Szaúd Arábia közös vasútrendszerben voltak összekötve.
Ezen kívül a mai Izrael-Ciszjordánia területen is működött vasút: a kikötőváros Haifát vasút kötötte össze Akkóval, Nablusszal, Afulával, Baysannal. Valamint Jeruzsálemet meg kikötőváros Jaffoval (ma Tel Aviv elővárosa).

A Sykes-Picot egyezmény szerinti felosztás 1916-ban, amely szerencsére nem lett megvalósítva:
lostislamichistory.com/wp-content/uploads/2012/12/Sykes-Picot-1916.gif

A Nemzetek Szövetsége általi feldarabolás 1920-ban:
lostislamichistory.com/wp-content/uploads/2012/12/mandate.jpg

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.17. 14:19:37

@fehérfarkas:

"Ez a hazaárulózás elég szánalmas érvelés. "

Ez nem érv, hanem vélemény. Sajnálom, hogy szánalmasnak tartod a véleményemet, akkor eddig beszélgettünk.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.06.17. 18:15:23

A franciáknak már kezd a tökük tele lenni:

inforadio.hu/hir/tudositoink/hir-734905

Persze tudjuk, a franciák is xenofóbok, nácik, rasszisták stb. Sőt titokban Patás Orbán irányítja a francia politikát.

Krio.Me.Tu (törölt) 2015.06.18. 15:12:31

@Kovacs Nocraft Jozsefne: a franciáknál a szoci kormány keményebben lép fel, mint a magyar jobbos, "fasiszta", patásorbánék
Persze egész Európa arra vár, hogy a magyarok lezárják a határt, akkor kicsit fellélegeznek majd, de persze sose fogják elismerni, hogy ezt ők is meglépték volna
A szerb határ schengeni határ, ennek megfelelően kell akár tűzparancsot is kiadva védeni. Hiába finnyáskodik Európa, a piszkos munka elvégzését várják a schengeni határon fekvő országoktól. Ez a fő oka, hogy bevették a rendszerbe a magyarokat is. Hogy legyen egy ütközőzóna, egy terület, ahova vissza lehet dobni a az illegálisokat, a menekülteket. Közben Merkel eljátszhatja, hogy ők nem tehetnek semmit, hisz az illegálisokat oda kell vinni, ahol beléptek a schengeni övezetbe. Megy a pingvinzés, szemforgatás.

egyetmondok 2015.06.20. 11:50:11

@Krio.Me.Tu:
Én azért megvárnám,mielőtt nagy történelmi Európa-megvédésként, új Nándorfehérvárként ünnepeljük ezt a magyar kerítést, megvárnám ,hogy a horvátok is felépítik a szerbiai határvonalukon, meg persze a románok is, mert ugye ezek hiányában pont nem sikerült semmit se tenni,mint áttolni az egész eddig a szerbia magyar határon kialakult problémát Horvátországba és Romániába.

Körbe kell szögesdrótozni Szerbiát,a szerbek biztosan örülni fognek ennek,békésen és tolaránsan fogják tűrni az egészet.

Tamáspatrik 2015.06.21. 11:28:18

@fehérfarkas: Köszi, ez valódi eszmecsere, segíti a közös gondolkodást. Iránnal kapcsolatban lehetne az a következtetés, hogy az 1979-es forradalom, amely egyébként az előzmények alapján nem volt épp váratlan, és az ország elszigetelődéséhez vezetett, (eleinte ők zárkóztak be a "nyugat" elől), 2-3 évtized után meghozta gyümölcsét.
Nem hiszem, inkább az olajbevételek miatt állnak jól, mint Azerbajdzsán, Brunei stb., ezek az országok külön kategória, ahol a politikai rendszer indifferens, ha biztosítja az olajkutak saját tulajdonban tartását. Mért nem beszélünk Kubáról és Észak-Koreáról? Vagy Venezueláról, ahol van ugyan olaj, most mégis buktáznak? Vagy Argentínáról?
Irán fiatal lakossága miatt is feljövőben van, és mivel gazdag ország, tudják nyomni az egyetemi kutatásokat is, (a fiatal kutatókba invesztálnak). Ezen túlmenően biztos van tőlük is mit tanulnunk.
Egyértelmű sikerország számomra az utóbbi 40-50 évből csak Dél-Korea, Japán, Kína, bár árnyoldalaik nekik is vannak. Viszont egyik sem bezárkózó ország, hanem élénk kapcsolatokat épített ki.

Magyarország hajlamos a bezárkózásra, a 18. századra visszamenően ez jól dokumentált. Ha hagynak minket persze.
A mostani kormány, amelyet én macsónak hívok, szereti az egyszerű képleteket, az áttekinthető sakkjátszmákat, amelyben a bevándorlók számukra zavaró tényezők.
Az viszont a kormány sikere, hogy otromba módon ugyan, de kiváltott egy társadalmi vitát a bevándorlásról, segíti a vélemények ütközését és finomodását.

Tamáspatrik 2015.06.21. 11:50:42

@unionista᠍: Érdekes gondolatok, nagyrészt egyetértek. Azt be kell ismernünk, hogy Magyarországot nagyrészt a nyugati kultúra (főként a német, kisebb részt olasz és más kultúrák) alakították ilyenné évszázadok alatt. Tették műveltté. (Nagyrészt az ősi kultúránkat is háttérbe szorítva.) És teszi műveltté még manapság is. Olyan apróságokat is beleértve, mint a közlekedési szabályok, a közlekedési kultúra hogy pl. a gyalogosnak a zebrán elsőbbséget kell adni. A jogrendszerünk is európai. Az iparfejlesztésünk ma is, századokkal ezelőtt is német, ill. nyugati alapú.
Másrészt viszont nem vagyunk németek. (Ez a kérdés a csehek számára még sokkal élesebb, mert ők szinte beékelődtek német nyelvű országok közé.) Az érzelmileg fűtött hozzászólások teljesen érthetőek, mert nekünk is van saját, gazdag kultúránk, ősi gyökerekkel, és nagyon is él és virágzik. A világpiacon viszont keveset hoz a konyhára. Helyi közösségeknek szerény megélhetést biztosít, de még inkább a saját alkotás, a saját közösség élményét. Emiatt szeretnénk legszívesebben bezárkózni, amennyire csak lehet.
Úgyhogy a kormány kettős játékot játszik, "hintapolitizál", mást mond a választóinak és mást tesz a gyakorlatban.

Tamáspatrik 2015.06.21. 12:07:41

@fehérfarkas: Bocs, hogy beleszólok a vitába, de egy észrevétel az utánpótlás kérdése. Ha megnézzük az arab, és más muzulmán országok népesedési adatait, akkor látjuk, hogy a fiatalok száma óriási. Mit kezdenek ennyi fiatal emberrel, ha nincs olyan gyorsan fejlődő termelőtevékenység mint Kínában (vagy akár még Indiában vagy Vietnamban is), amely felszívná? Az élelmiszer- és vízhiány viszont egyre fenyegetőbb. A népesedési és gazdasági problémákat tartom az EGYIK FŐ gyökéroknak a tekintetben, hogy mindig újabb és újabb terrorista szervezetek jönnek létre. Az USA közismerten otromba politikája a jelenséget a még a felszínen is rosszul kezeli.
Viszont egy átfogó elemzés arról is szólhatna, - és ez az igazi kihívás,- hogy mi lett volna a jobb lépés (Irak és Afganisztán esetében), vagy milyen ELVÁRÁSOK mentén tették ezt (pl. Nyugat-Európa felől), vagy pedig mi lesz, ha visszavonulnak a térségből, amely előbb-utóbb bekövetkezik, inkább előbb mint utóbb.
süti beállítások módosítása