1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2013.10.23. 17:19 HaFr

Mesterházy: egy tábornok vége

Amikor a hadsereg vert helyzetben merészkedik csatába, szervezettsége, anyagi lehetőségei, taktikai tudása messze alatta marad az ellenfélének... Amikor a katona ruhája lyukas, a bakancsa beázik, a fegyvere öreg és elhasznált, amikor a mellette állók arcán a félelmet és a lemondást látja... Amikor a hátország kimerült, hitetlen és lepusztult...

...akkor a jövő egyetlen ember kezében van. Ez a Hadvezér.

Akkor ennek a hadvezérnek a vállát nyomja minden teher. Akkor ennek a hadvezérnek a küldetése, hogy felrázza a mélyen eltemetett energiákat és pótolja a maga lelki erejével és felkészültségével azt, amiben az objektív körülmények hiányt szenvednek .

A mai Magyarországon nem túlzás a háborús metafora a politikában. Egyébként sem, de ma különösen nem. Ezt tükrözi a Békemenet elnevezés is, hisz mi másról szólna ez, mint az ERŐ felmutatásáról és a politikai ellenfelek elnémításáról.

Ilyen körülmények között a baloldal mégis olyan tábornokokat választott magának, akikben -- egyetlen kivételével -- már nem hisz. De ennek az egynek a pártja még mindig 5% alatti és maga súlyos stigmákat visel, amelyek egy részének (too bad) a baloldal is hitelt ad annak a játéknak a részeként, amelynek a szabályait az ellenség diktálja.

A hadvezér nagyságát végeredményben a lelki ereje, a felkészültsége, és a hitelessége adja. Hogy érte bárhova bármikor. A baloldal posszibilis hadvezére, Mesterházy, ma megméretett és könnyűnek találtatott -- nem egy csatában, hanem a saját hadserege előtt tartott eligazításon. Átütött a lelki erejének, a felkészültségének és a hitelességének bűnös hiánya. Az, hogy vagy nem érzi a felelősséget vagy leveti magáról. Bárhogy is, győztes hadvezér sose lesz belőle -- hadnagynak, egy szakasz élén is gyenge volna ilyen mentalitással. Ott a színpadon világossá vált: nem érti a tétet, felkészületlen, és cserben hagyta a katonáit. Gyenge ember.

A másik oldalon óriási tömeg előtt az ellenséges vezér ma nem csak azt bizonyította, hogy mennyivel nagyobb erőforrások fölött rendelkezik, de azt is, hogy megtanulta a korábbi leckét: ennek ellenére sem bízza el magát. Az övéi előtt bőven demonstrálta a saját erejét. Felkészült volt, strukturált, ízléses -- és kegyetlen. Megüzente az ellenfeleknek, hogy esélytelenek, de azt is, hogy levadássza őket. Mozgósított, parancsolt, és imádták ezért. Érte bárhova bármikor. (A kérdés nem az, ideális-e ez az ország szempontjából. A kérdés az -- lenne, de a posszibilis hadvezér nem tette fel --, hogy miként lehet legyőzni. Amiről mások beszéltek, az összefogás, az ebben a pillanatban csak az ellenzéki lista újranyitásaként értelmezhető, egyébként tartalmatlan. Félő, az is marad, mert se üzenet, se szellemiség.)

A baloldal szétesett, gyenge minőségű -- egy haderő paródiája. Értse meg, lassan mondom: nincs olyan, ahol fölényben lenne. Ma elbukott a hadvezére, mielőtt a végső ütközet elkezdődött volna. Miközben -- nincs rá enyhébb szó -- döbbenetes erővel mutatkozott meg az alkalmatlansága, jó ütemérzékkel támadták hátba és kezdték ki az övéi a színpadon és a színpad előtt, ám emiatt semmi sajnálatot nem érdemel. Csak idő kérdése, hogy egy ilyen vezér ellen mikor kezdenek el szervezkedni a parancsnokai, a serege mikor kezd elszivárogni, és ma semmi mást nem láttunk, mint ennek az első nyilvánvaló jeleit. Lassan mondom: vesztes. A végső csata egy karnyújtásnyira van.

313 komment · 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr845595898

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: “Legyen az privát vélemény” 2013.10.25. 08:43:10

Nagyon más megjósolni a vacakabb forgatókönyv valószínűségét, mint átélni, ahogy a megérzéseid valóra válnak. Sohasem hittem az MSZP-ben, nagyon szkeptikusan, de támogatólag álltam Bajnai mellé és hülyének gondoltam a Milla/Szolidaritás/LMP-PM tengelyt…

Trackback: Ünnep: A DK trollkodott, Orbán leütötte a magas labdát 2013.10.24. 09:59:06

Ma már elképzelhetetlen október 23-a Békemenet és nagy ellenzéki gyűlés nélkül. Nem volt ez másképp tegnap sem, amikor a kormánypárthoz szorosan köthető "civil" szervezetek ismét végigvonultak Budapest utcáin, miközben az ellenzéki erők széles pal...

Trackback: Szegfű hervadóban 2013.10.24. 09:53:47

Kedves szocialisták, ezt még mindig komolyan gondoljátok? Mármint hogy megnevezett, egyértelmű jelölt nélkül akár labdába lehet rúgni egy érdemi választáson? Persze nyilván az sem mindegy, hogy ki a jelölt, de amit most csináltok, az a létező legrossza...

Trackback: Összefogás? 2013.10.24. 08:20:29

Hát elég érdekesre sikerült ez a mai összellenzéki tüntetés. Az előzetes hírek szerint nem egyeztetettek előre szónokok a mondanivalójukról, így bizony a rendezvény jó magyarosra sikeredett: majdhogynem többet szurkálták egymást, mint a közös ellenf...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Béka53 2013.10.24. 13:20:38

2002-ben hasonló volt a helyzet, oszt mégsem folytatódott a regnálás, most sem fog, jobb, ha ezt elfogadjuk.

Peterpapo 2013.10.24. 13:23:17

@СubE:

Elmondom mégegyszer:

Az hogy nincs IMF hitelünk az igaz, de az is, hogy nem melléduma az, hogy egy szarabb konstrukciót csináltak helyette, amivel egy pár év múlva nagyobbat szívunk majd, mint az IMF hitellel. Tudod mi a melléduma? A függetlenségünk. Sőt az nem is melléduma, hanem szimpla hazugság. Nem vagyunk függetlenek, mert nem lehetünk függetlenek EU tagként. És nem élünk meg a piacról. Ez is hazugság. Viktor orbitális hazugsága. Vagy Te is csak egy provokátor vagy? Mert akkor értem, hogy hazugságokat szajkózol. :)

СubE 2013.10.24. 13:26:27

@Dr.Démonmac1: Hiába minden félremagyarázás, a tények azok tények. Már írtam, hogy havi 2870 fttal lett kevesebb a rezsim havonta. Ezért már megéri nekem újra a Fideszre szavazni. Egyébként pedig egy meggy mag meg még egy meggymag.

Dekatlon 2013.10.24. 13:26:51

Erről a Békemenetről mindig ez ugrik be:
A HÁBORÚ: BÉKE
A SZABADSÁG: SZOLGASÁG
A TUDATLANSÁG: ERŐ

Reszelő Aladár 2013.10.24. 13:30:33

Nem szeretnék egy olyan oldalra(?), vagy pártárra(?) formációra(?) vagy mire szavazni, aki még a csata előtt a koncon marakszik. Mert akkor vagy tudja hogy nyer és igyekszik helyzetbe hozni magát, vagy tudja hogy veszít, és akkor a legjobb feltételekkel akar megadni.

Na most úgy néz ki, hogy nem nyer, legalábbis egyelőre semmilyen jel nem utal erre.
Akkor marad a bukta, és a tolongás a maroknyi képviselői, bizottsági és EP helyekért.

Nem tudom bárkinek feltűnt-e, hogy ők az országot akarják vezetni. Mikor kizárólag a saját sorsuk érdekli őket.
Gusztustalan.

királyindiaivédelem 2013.10.24. 13:43:12

Thürmernél mradt Marx, náluk a tőke !!!

cyberworms 2013.10.24. 13:44:36

Én csak az nem értem, ha a Gyurcsány egyszer lemondott, mert megbukott akkor mit akar még?

királyindiaivédelem 2013.10.24. 13:45:12

Nem váltok én rezsimet,
mert csökkentik a rezsimet -:)

Az MSSP is megszavazta -:)

Peterpapo 2013.10.24. 13:45:29

@СubE:

Akkor szavazz rájuk. Én nem fogok, mert a banki költségek és a napi élelmiszerárak ennek a sokszorosával emelkedtek az unortodox baromságaik, az áfa emelés, a chips és egyéb adók miatt. Tehát amit nyertem a réven, annak a sokszorosát veszítettem a vámon. Ja és a nyugdíjakat is lenyúlták és eltőzsdézték.

királyindiaivédelem 2013.10.24. 13:46:01

Fletó bohóckodni akar, a Lipót meg sajna bezárt -:)

Hidvégi Mihály 2013.10.24. 13:46:52

@kantonista:

" a probléma nem is maga orbán. hanem az, hogy a környezetéből kikoptak ez értelmesebbek. olyanokkal van körbe véve, akik napi szinten szerelmet vallanak neki. őrzik a nyálát a kólásdobozban."

Mégiscsak maga Orbán a probléma, mert hogy kikoptak az értelmes emberek mellőle, az tőle fakad. Nem tudja valamiért a kicsit okosabb embereket eltűrni maga mellett, csak a nagyon butákat, gerinccel nem rendelkezőket, Matolcsyt s társait.

Ez a biztos bukás. Az időpont még kérdéses, addig még sokat szívunk.

panelburzsuj 2013.10.24. 13:47:14

@Reszelő Aladár:
Emlékszel egy Torgyán nevű ellenzéki bácsira?

Ha ő nem rúgja valagba 47 jelöltjét - nincs Torgyán nevű miniszter, és nincs Orbán nevű kormányfő.

Most nincs két forduló - most előrehozzuk az ellenzéki valagbarugdosást.

Hidvégi Mihály 2013.10.24. 13:48:42

@СubE:

"...hogy havi 2870 fttal lett kevesebb a rezsim havonta. Ezért már megéri nekem újra a Fideszre szavazni."

Mert ostoba bunkó vagy nagyfiam, megvesz téged a hülye vezéred kilóra, csak nem veszed észre. Tanultál volna inkább, apád meg inkább faragott volna kisszéket helyetted.

Alkibiadesz 2013.10.24. 13:50:00

@Ultracivil:
"Több millió embert lövetett és lő seggbe a FIDESZ folyamatosan.
Ezen az oldalon pedig zéró karakter, zéró vezérürü, zéró elképzelés a csata (egyáltalán) túlélésére."
Ez a két állítás valahogy fér össze egymással.

Ha valóban több millió ember van, akiket a fidesz tett tönkre akkor az önmagában elég kell hogy legyen a fidesz elzavarásához.
Aki a szavazatával akar bosszút állni a fideszen, azt nem hiszem hogy különösebben érdekli a karakter és a vezérürü hiánya.
Ez utóbbi dolgok igazából a bizonytalanok megnyerésének eszközeiként nyernek fontosságot.

DFK 2013.10.24. 13:55:35

@Kakukk József: Hát, ha előkerül a baloldal "öröksége", akkor lépjünk tovább. Pedig igaz: az MSZP az hazaáruló MSZMP jog- és vagyoni utóda. Még pufajkás is volt az elnöke, miniszterelnöke; az MSZP november 4-e gyermeke.

DFK 2013.10.24. 14:01:04

@Kakukk József: Hát akkor nézd meg azt a jognyilatkozatot, amit az mszp tett, hogy az mszmp vagyonából megtarthasson valamit. Tudjuk, rég volt, lépjünk tovább...

Moin Moin 2013.10.24. 14:02:24

@panelburzsuj: háborús vereség: be nem induló gazdasági növekedés
országcsonkítás: Trianon óta adott a jobboldalon + a „nemzeti függetlenséget csorbító EU-, IMF-iga” (ami azért is bájos, mert az EU-ba épp az első Orbán-kormány vitte be az országot…)
jóvátételi sarc: az EU ellenérzései a Fidesz 2010 óta tett lépéseivel + az elmaradó külföldi működőtőke-beruházások
Ehhez jön még a személyes alkalmatlanság és a versenyképtelenség érzése, amely nyilvánvalóan frusztrálttá teszi (elsősorban) a jobb- és szélsőjobb szavazóit.
Szóval: minden megvan hozzá – természetesen a ’30-as években is meglévő német technológiai előnyt és munkakultúrát leszámítva.
…De ismerlek, tudom, hogy csak trollkodni jársz ide, úgyhogy nem is vitatkozom veled tovább.:-)

panelburzsuj 2013.10.24. 14:07:14

@Moin Moin:
Oksi.

Ha egy évtized múlva Londont bombázzuk - te vagy a nyerő próféta.

DFK 2013.10.24. 14:08:48

@Peterpapo: Íme, a toleráns européer baloldali.
Amúgy pont a baloldal hagyná, hogy a szemétszállítók átverjék a fogyasztókat. éppen meg lesznek regulázva a trükkös emelések miatt.

hehe64 (törölt) 2013.10.24. 14:11:09

@Abendsen:
Semmi köze hozzá.
Vagy szerinted ha valaki makacsul állítja hogy a Nap nyugaton kel akkor az csillagász?
Ha valaki baloldalról beszél, és közben segget csinál a szájából akkor az baloldali?

Kakukk József 2013.10.24. 14:12:41

@DFK:
Le kéne már akadni erről a hazaárulózásról, pufajkázásról...

Miért nem tárjuk fel a múltat?
Mikorra ígérte a fidesz?
Miért szabotálta mindeddig, és szabotálja most is, kétharmaddal a zsebében?
Tán csak nem azért, mert náluk tényleg több az ex-emeszempés, mint bárhol? Beleértve a szocikat is!

A "pufajkás" Hornék az mdf után kihúzták a gazdasági szarból az országot, Bokrossal, akit fikáz minden fideszes.
Például a tandíj-ügyben, ami zsenge kis zsebpénz-kiesés lett volna a mai tandíjakhoz képest.
Miközben belőlük éltek a következő 4 évben.

Horn nem szart az asztalra, sem itthon, sem Európában, szemben orbánnal (amivel persze nem ér el semmit, sőt... de ettől vakul a paraszt, főleg, ha magyar).

Nem éltek vissza a kétharmaddal, szemben a fidesznyikekkel, és senki nem kérdőjelezheti meg a német újraegyesítésben játszott szerepüket.

Szóval: vagy elszámolunk a múlttal, vagy kussolunk.
Én az előbbit választanám...

zollerbá 2013.10.24. 14:14:17

@kantonista:
1985-ben Gorbacsov közölte a csatlós országok vezetőivel, hogy készüljenek, mert vége a védőhálónak. A magyar vezetés már előbb elkezdte a felkészülést a módszerváltásra, Antall felesége mesélte a magyar rádióban, hogy Jóska 10 évig gyakorolta otthon családi körben a miniszterelnöki szerepet, ezen infót Kuncze Gábor is megerősítette, honnan is ismerhette egymást a múzeum igazgató és az ÉPGÉP gazdasági igazgatója???

Moin Moin 2013.10.24. 14:20:16

@Abendsen:

Elég jól ismerem a német történelmet – úgy a neolit kortól kezdve egészen a mai délelőttig bezárólag. (A délutáni Parlamentarisches Kontrollgremium-ülésről persze még nincsenek infóim, de ha este kérdezel már más lesz a szitu…)

A magyar politikában is meglehetősen jól eligazodom: 2000. ősze óta foglalkozom azzal hivatásszerűen.

A Fidesz azt ismerte fel, hogy a saját választóközegének „kivételesség-érzést” kell adnia (nacionalista alapon), mert ez a közeg, ha ezt megkapja, minden mást elnéz neki. Ennek az elnézésének nagyon egyszerű oka van: azok, akik személyes teljesítmény nélkül vágynak a kivételezettségre, természetesnek tekintik azt, ha valaki a hatalmi pozíció birtokában előnyöket szerez meg – hiszen ők is éppen ezt tennék, vagy épp teszik, ha „tűzközeliek”. Őket nem háborítják fel a Fidesz visszaélései, hiszen a hatalom számukra azt jelenti: „Tehetek, amit csak akarok!”. Így baloldal disznóságai sem a disznóság mivoltukban háborítják fel őket, hanem csupán azért, mert ezzel a baloldal tett szert többlet-erőforrásokra és ez a jobboldal hatalmi esélyeit rontotta.

Peterpapo 2013.10.24. 14:20:43

@DFK:

Már ne is haragudj, de mi a probléma a toleranciámmal? Tolerálnom kellene, hogy egy gyökér irányítja az országot? Miért is? Nem kellene ez a hazug jobbos tolerancia duma. Tolerálni valakinek a származását, nemi identitását, vallását, stb kellene és nem azt, hogy aljas hazudozó és a haza megmentőjében tetszelgő hazaáruló.

hehe64 (törölt) 2013.10.24. 14:21:38

Ó hogy az a...

Miért van az, hogy a tisztelt kommentelők egyike sem kérte számon a többszáz hozzászólásban a lényeget?
Miért van az, hogy senki sem kíváncsi bármiféle gazdasági programra?
Miért van az hogy egyetlen kommentelőnek sem tűnik fel a gazdasági program teljes hiánya valamennyi pártnál?

Azt hiszem pont akkora szarban vagyunk amekkora kijár nekünk.

Kakukk József 2013.10.24. 14:23:11

@DFK:
Nyerőgépek nullázása?
Kaszinók nullázása?
Nyugdíjvagyon megvédése?
Munkanélküli segély nullázása?
Földmutyi?
Trafikmutyi?
KÖZGÉP és az állami beszerzések?
Stadionépítések?
Felcsúti kisvasút?

Folytassam?
A fidesz sajnos folytatni fogja.
Százezreket tesznek tönkre, és közben tömik a saját zsebüket.
Persze az ország pénzéből, azaz a mi pénzünkből.

Tudod engem baromira nem érdekel, mit üvöltöznek, szajkóznak ezek az országrablók, miközben lenyúlják a pénzünket, a jövőnket!

Felőlem kommunistázhatnak, bukott baloldalazhatnak, lesz*rom!

A tolvaj az tolvaj, akkor is, ha közben kiabál és másra mutogat!

Moin Moin 2013.10.24. 14:24:53

@panelburzsuj:

Á, máris hadban állunk az angolszászokkal - és mint '39-ben, most is ők üzentek hadat!:-)

...Vagy nem hallottál arról, hogy az amerikaiak lehallgatták Merkel + a német miniszterek mobiljait?

London pedig már rég le van, bombázva: nézd csak meg, hogy az EU össz-GDP-jének hány százalékát adja Nagy-Britannia és mennyit Németország!:-)

zollerbá 2013.10.24. 14:27:53

@hehe64:
24 éve nincs egy vagyon leltár, azt hiszik a privatizátorok és megbízóik, hogy így megúszhatják!
Martonyi sem emlékezik, hová lettek a cukorgyárak, Gyurcsány sem tudja miért ő kapta 10 millióért a gyárát!

Moin Moin 2013.10.24. 14:28:51

@panelburzsuj:

...És még valami a bombázáshoz, a nem épp új vicc:
"Megváltozott a világ: a németek kereskednek, a zsidók háborúznak!"

panelburzsuj 2013.10.24. 14:30:13

@Moin Moin:
Trollocsifecsi.

Mi van a razlivi brosúrapártoddal?

leponex 2013.10.24. 14:37:43

@Peterpapo:
"Az hogy nincs IMF hitelünk az igaz, de az is, hogy nem melléduma az, hogy egy szarabb konstrukciót csináltak helyette, amivel egy pár év múlva nagyobbat szívunk majd, mint az IMF hitellel."

Ugye, az IMF-hitelt akkor kéri egy ország, ha a piacról nem tudja finanszírozni magát, ahogy Gyurcsányék 2008-ban 14%-ra sem tudtak eladni állampapírt.

Az IMF hiteltől mindegyik igénylő ország igyekszik minél előbb megszabadulni- nem ok nélkül.
Mennyire hiteles egy gazdaságpolitika, amit a Szent Piac nem hajlandó finanszírozni?
Lásd Írország, aki szintén most szabadul az IMF hiteltől.

Annál nagyobb blama nem lehet, amikor a lejáró IMF hitelt is újabb IMF hitelből tudja (vagy nem, mint Görögország) rendezni egy ország.

"És nem élünk meg a piacról. Ez is hazugság."

De, sajnos igaz, hiszen a lejáró állampapírokat csak újak kibocsátásával lehet refinanszírozni, ahelyett hogy szufficites költségvetéssel ötven-hatvan év alatt lenulláznánk.
De mint tudjuk, az államadósságot arra találták ki, hogy SOHA ne lehessen visszafizetni, olyan modern örökmozgóként szipákolja el a pénzt az adósoktól.
Mindenféle befektetés nélkül, minimális kockázat mellett.

Talán még fizetik is a hozzád hasonló két lábon járó reklámhordozókat:))

kantonpárti (törölt) 2013.10.24. 15:27:42

@Moin Moin:
van erről egy roma vicc. az, hogy a kádár rendszerben a politikusok okoskodtak, a magyarok dolgoztak, a cigányok loptak. most a politikusok lopnak, a magyarok okoskodnak. nehogy már a cigányok dolgozzanak.

Peterpapo 2013.10.24. 15:31:07

@leponex:

Majd az idő eldönti, hogy jól tettük-e, hogy az IMF hitelt lecseréltük drágább állampapírokra.

Persze, hogy próbálnak szabadulni, mert egy állam fizetési megítélésben nagy szerepet játszik, hogy mennyi hitele van, de feltételezem, hogy az állampapír kibocsátás nincs benne.

Annak is biztos van oka, hogy a szocik 14%-ért nem tudták eladni, a fidesz meg 5-7% el tudja adni. Azt kellene csak tudni, hogy kik veszik meg? Illetve akik megveszik, lehet tudják, hogy ezt 5-7%-ból nem lehet majd megúszni?

Nem reklámozok én semmit sem. Inkább csak erősen aggódom, hogy előbb vagy utóbb nagyon rá fogunk erre fázni.

genyamagyar 2013.10.24. 15:31:50

@СubE: " havi 2870 fttal lett kevesebb a rezsim havonta. Ezért már megéri nekem újra a Fideszre szavazni."

Gondolom, 3000-ért még anyádat is teherbe ejtenéd....

NA YA! 2013.10.24. 15:36:08

Hát, ha az igazmondó vezénylőfocitábornokot tavasszal megint megválasztja a nép, (vagy sikerül a "borítékos" szavazás adta lehetőséggel elcsalniuk a választásokat), akkor már csak 1-2 év marad hátra addig, hogy a békeharcos tábor hívő tagjai, az utolsó megtakarított pénzecskéjüket is békekötvénybe ölik majd, utána nem sokkal meg megkapják a havi 2-2 kilóra szóló hús, illetve cukor jegyüket. De akkor már késő lesz......

Szúnyog 2013.10.24. 15:56:04

Bajnai legújabb baromsága. Sokkolta a demokratikus közvéleményt (azaz fogalmaik szerint a libero-bolsikat), hogy ők lövetnének. Mondja ezt a lövető bagázs tagja. :)))

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.10.24. 15:58:38

@Parajpuding: Mitől lenne Mesterházy olyan, mint Orbán? Két fp ismertetőjegy nem stimmel: vezetési és szónoklási képesség. A gazemberség persze lehet hasonló :)

Kalmár 2013.10.24. 16:02:19

@NA YA!: Nem ciki ennyire elrugaszkodni a valóságtól??
Olyan nyomort vízionáltok, hogy a pofám leszakad...

Most emelték a tanárok fizetését.
Most emelkedik a gyereket nevelők nettója 2. körben.
Az egykulcsossal szintén sokan kerestek többet.
A minimálbért emelték.
Többen dolgoznak, láthatatlan az infláció, 3% alatt a hiány stbstb

Mindezt úgy, hogy nem szabadult el az adósság.

Az elődök mindezt fordítva tették, miközben az adóságot duplázták.

Egyszerűen elkeserítő, hogy jobban is kormányoz a jobboldal és világosabb jövőképet is nyújt.

A baloldalon csak az önzés, hatalmi harc és a hátbaszurkálás megy.

I_Isti 2013.10.24. 16:03:58

@NA YA!: De az legalább nemzeti csirkefarhát lesz, és nem tesco-s!

De hová tűnt Columbo felesége? 2013.10.24. 16:06:12

@СubE:

"Orbán Viktor zavarta el a ruszkikat, úgy látom erről lemaradtál."

Hűű, ez az évszázad vicce volt, ugye te sem gondoltad komolyan???

Mikor Viktor ruszkikat zavart, már fél éve megvolt a forgatókönyv erre Bonnban, Moszkvában és Budapesten.

Nagy csalódás számodra, hogy ezt az akkori mszmp-reformoldal hozta össze???

Istenem, sebaj, egy birkával több vagy kevesebb...

Sexual Harassment Panda 2013.10.24. 16:31:09

@Lexa56:
"Én csak azt nem értem, hogy az EU miért nem teszi ki sz ország szűrét az Unióból.."

Ugye most vicceltél?
ennyire együgyű nem lehetsz.
Az euból nem lehet kitenni senkit.
Főleg nem úgy, hogy hivatalosan semmi eljárás nincs az ország ellen.
Valóban volt egy iszti az ep-ben, de az a szervezet, aki valóban léphetne, és megszorongathatná orbán Viktort, nem tett semmit, nem indult kötelezettségszegési eljárás sem az alaptörvény(ek), sem a médiatörvény(ek) miatt.
A kormány annyit épp megtesz amennyi elég, se többet se kevesebbet.
Mind a médiatörvénynél, mind az alkotmánynál lezárták a vitát, nincs tovább.
Orbán Viktor sosem kérdőjelezte meg az uniós tagságunkat, sőt, midíg azt mondta hogy az ország számára kardinális az eu-tagság.
Nem úgy működnek a dolgok, hogy tavares/cohnbendit uraknak problémája van egy politikussal, és akkor kirúgják az euból, bocs.
Az eu kezében meglenne a lehetőség ahhoz, hogy térdre kényszerítsék, elég lenne ha megvonnának pár1000 milliárdot, és bukna a kormány, de ehhez nincs meg a megfelelő akarat az euban.
Sőt, már annyiszor hsztiztek a libsik, hogy most már senkit sem érdekel.

kantonpárti (törölt) 2013.10.24. 16:37:26

@panelburzsuj:
aki az országos politikát ambicionálja és nem szélsőbaloldali pártot csinál az kókler.

egy működő költségvetés most nagyvonalakban így néz ki:
gdp: 30.000 mrd huf
---
közpénz: 15.000 mrd
magánpénz: 15.000 mrd

ezek után a költségvetés:
jóléti kiadások
---
alapilletmény 3.000 mrd
nyugdíj: 3.000 mrd
adósságszolgálat 1.500 mrd (múltbéli jólétt)
---
népegészségügy: 1.500 mrd
közoktatás: 1.500 mrd
infrastruktúra építés: 1.500 mrd
igazgatásrendészet: 1.500 mrd
és még mindig van: 1.500 mrd bónusz.
ami elvben reformokhoz kell.

na most a probléma, hogy ezt utolsó pakettet elviszi az államapparátus és a közigazgatás. ezeket helyi szinten lehet átalakítani.

itt tisztességesen csak ezzel a szélsőbalos attitűddel lehet most kormányozni. úgy, hogy a költségvetés felét direktben jólétre célokra költik el. és ezzel egyébként választást lehet nyerni. a felelősséget áttolni az önkormányzatokra. ezt nem érti orbán. a válsággal nem a közvetlen előző kormány bukott meg. hanem az összes előző.

vajdasagi 2013.10.24. 16:38:23

@Kalmár: Azt nagyon várom, amikor hatósági ára lesz a húsnak, és azt Te megvéded. Érdekelnek majd az érveid, amelyet arra a baromságra fogsz ráhúzni, hogy védd a jelenlegi kormányt.

kela-bá 2013.10.24. 16:48:35

Minden párt neve mellé X-t . Kár egymásnak feszülni. www.kibulizottorszagag.net
Egyik jobb, mint a másik... Vagy nem.

leponex 2013.10.24. 17:05:50

@Peterpapo:
"Majd az idő eldönti, hogy jól tettük-e, hogy az IMF hitelt lecseréltük drágább állampapírokra."

Már most sem kétséges.

emígyen a privátbankár, hirtelen:

"Az IMF-hitel így körülbelül 80 bázisponttal lenne olcsóbb, mint a piaci. Amiért nem érdemes ezért az évi hatmilliárd forintért sem lehajolni, az kettő plusz egy dolog – véli a szerző. Az első, hogy az IMF-hitel futamideje rövid, és nem alkalmas arra, hogy a magyar adósság lejárata rendesen szét legyen terítve. Újabb IMF-hitel esetén újabb öt évig problémázhatnánk azon, hogy hogyan újítjuk meg erősen koncentrált devizahitel-lejáratainkat.

A második, hogy IMF-hitelt akkor szoktak felvenni államok, ha a tőkepiacról nem kapnak. A tény, hogy nagy tétellel megmérettettünk a dollárkötvény-piacon, a forintkötvény-aukciók sikerének esélyét is növeli. Nem véletlen, hogy a kibocsátás piaci reakciója elsősorban a forintkötvények hozamcsökkenésében volt tetten érhető. Ezzel szemben az az üzenet, hogy IMF-hitelt veszünk fel, azzal lett volna egyenértékű, hogy a piacról nyilván nem kapnánk.

A plusz egy érv pedig az, hogy a gazdasági szuverenitás, vagy legalább annak illúziója így piaci finanszírozás mellett megmarad. Pláne, ha az Európai Bizottság túlzott deficit eljárása alól is kikerülünk. Azt, hogy a megnövekedett szabadsággal mit kezd egy a piac szemében nem kellően hiteles gazdaságpolitika, ezután fogjuk csak meglátni. De ettől még a dollárkötvény kibocsátás szükséges volt, és jól sikerült – teszik hozzá."

kantonpárti (törölt) 2013.10.24. 17:14:46

@Sexual Harassment Panda:
csakhogy orbánt bármikor kitehetik a néppártból. de ezt konjunktúra idején tehetik. amíg válság van, addig orbánnak igazat ad a nép. de ha a gazdaság elindul, akkor az elmaradt haszonért bejelentkeznek a multik. amit a növekedési többletből lehet fedezni. orbán nem lesz örökké miniszterelnök. és a pályája elejétől fogva neki csak lefelé van. ezt azért nem árt észben tartani.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2013.10.24. 17:19:15

@Hidvégi Mihály: 19.000..rémlik? akkor bejött. ez is be fog jönni, csak a fidesznek.

Egyallampolgar 2013.10.24. 17:20:29

@СubE:
Jól nyomod haver, csak így tovább :) Éljen a Párt! Éljen Viktor a ruszkiűző forradalmár! Éljen ki lenyomta a Szovjet és Európai úniót mindössze 3 évtized alatt. Hja és közben az IMF-et meg a rezsit is!

De a poszthoz: Az hogy a SZDSZ és az MSZP egy reménytelen politikai szemét már világos a köztársaságielnök bohózat óta (Szili-Sólyom). A magyar választók reménytelenek amíg az 1-8 nagyobbat üt a kormányon mint a köztársaság megnyírása.

Sexual Harassment Panda 2013.10.24. 17:24:53

@kantonista: Ezt a kommentet nem tudom értelmezni.
Ez a lemez már lejárt, hogy Orbánt kiteszik a néppártból.A néppárt eddíg mindíg összezárt orbán mögött.
A néppárt azonnal cáfolta, úgyhogy nem értem miről beszélsz.
Valójában a néppártban a magyarokra szükség van most a választások előtt.
De ha kiteszik, akor mi van?
Az nem egyenlő azzal, hogy kiteszik az országot az euból.
Valóban, orbán nem lesz mindíg miniszterelnök, továbbmegyek, a fidesz sem fog örökké uralkodni.
Mi közünk ehhez?
Kit érdekel, ha úgy ügyeskedik, hogy megbuktatják?
Én nem fogok érte könnyet hullatni az biztos.
Nem hinném, hogy reális esélye van annak hogy kilépjünk, annak meg hogy kitegyenek, 0.
(mondjuk a követjező 5-10évben)
A multik meg hiába jelentkeznek az elmaradt haszonért, annak a világnak vége, hogy csak úgy garantálnak nekik 8% profitot, puszira.
Nem a multik irányítják az országot, erre most rájönnek.
Más országban is megtették, most itt is ez lesz.

Sexual Harassment Panda 2013.10.24. 17:27:54

@Egyallampolgar: Óriásit tévedsz!
Cube az egyik, ha nem a legnagyobb troll, így , nagybetűvel, TROLL!
Egy igazi legenda a szakmájában!
Egy igazi profi!
Zseniális!
A totalcaron pl sok embert kergetett az őrületbe!
Mindíg bmw-fannnak adta ki magát, csodálatos amit művelt!
Az volt a kedvencem, amikor azzal etette az embereket, hogy ő egy bmw m5-el leelőzte a tgv-vonatot Franciaországban, ami éppen 400km/h-val ment.

no_successful2 2013.10.24. 17:31:43

@kantonista:

"gyurcsány, schiffer, bajnai voltak a körön kívül. ők a kisz "demokratikus" átalakításával próbálkoztak"

Elfeledkeztél Bajnai elévülhetetlen érdemeiről, amit a menzás kaják javításában szerzett anno. Bele is remegett az MSZMP, eresztékeiben kezdett ropogni.

kantonpárti (törölt) 2013.10.24. 17:33:22

@Sexual Harassment Panda:
a kérdés, hogy honnan kezdődik majd a balkán. és a legvalószínűbb az, hogy pozsonytól.

Szúrófény 2013.10.24. 17:37:27

@Ultracivil:
"Egyetemes" MEKK Mesterházy fárasztó, és unalmas! Minden komédia megfinomodott Budapesten. Csak 1 nem: a politikai komédia!..nívótlanabb 1 peceszőllősi előadásnál. Már pedig minden komédiás tanul, készül,növekszik, csak a magyar politikusok nem tanulnak! Ady Nagyváradi Napló 1903!

zollerbá 2013.10.24. 17:46:34

Mi újság a DATAPLEX üggyel???!!!

Sexual Harassment Panda 2013.10.24. 17:49:36

@kantonista: nem osztom a véleményedet.
Hagyjuk már azt a xar dumát, hogy nincs jogállam, rettenetes a diktatúra, meg hasonló baromságok.
Le kell váltani viktort, rendben.De ez most nem lesz, nem fogják kirúgni az euból sem.
Majd eljön az ő ideje, mi fogjuk leváltani, de itt hisztizni hogy micsoda diktatúra van, ne haragudj de ez baromság.

zobod 2013.10.24. 17:51:09

Elég rosszul látod. Mesterházy jó pártelnök, stratégiai képességekkel. A földbe döngölés után visszahozta egyben az mszp-t, sikerrel. Pártszakadás nélkül kivágta belőle Gyurcsányt. Azt is megértette, hogy kilencvenes években felemelkedett kiskirályokat ki kell szorítani az első vonalból. Nem csupán megértette, képes is volt rá, hogy megtegye. Olyan arcokról van szó, mint Baja, Puch, Szekeres, Boldvai, Lamperth, vagy Juhász, akik egy Gyurcsány-buktatásra is jók voltak. Mesterházy viszont a háttérbe szorította mindet. Az pedig igen furcsa elvárás, hogy neki Orbánt a saját pályáján kellene megverni. Gyurcsány is ebbe az ostobaságba hajszolta bele magát és az mszp-t, ismert eredménnyel.

kantonpárti (törölt) 2013.10.24. 18:11:36

@Sexual Harassment Panda:
nem arról van szó, hogy kirúgnak ki az euból. a cigányoktól se veszik el az állampolgárságot. itt az a kérdés, hogy ha lesz konjunktúra, akkor abból ki részesedik. az eu gdp 0.75%-át állítja elő. ez az arány konjunkturális időszakban növekedni fog 1% közelébe, vagy nem fog. külföldi tőkebevonás nélkül az átlagot lényegesen meghaladó gazdasági növekedés nem lesz. a kérdés az, hogy lesz-e esély tömeges felzárkózásra. lesz egy pont, amikor a leghülyébb jobbikos is ráböbben: neki a balkánon kell a gyerekeit felnevelni.

zobod 2013.10.24. 18:23:26

@kantonista: a világban sokkal több befektetést kereső tőke van, mint értelmes, pénzt hozó projekt. Nálunk sokkal cudarabb körülmények közé is örömmel megy a befektető, ha a megtérülés és a kockázat arányban van. A kérdés inkább az, lesz-e a hagyományos EU-s exportpiacainkon akár középtávon érdemi konjunktúra, mert ha nem, akkor miért létesítene itt kapacitást bárki, a nem létező keresletre? Inkább diverzifikálni kell. Szerintem utóbbi, bár ez nem fog gyorsan menni. Szerintem még ennek az évtizednek a végén is az EU-s gazdasági kapcsolatok fognak dominálni.

Peterpapo 2013.10.24. 18:30:56

@leponex:

Azt gondolom, hogy a "Már most sem kétséges" kijelentésed eléggé túlmutat azon a véleményen, amit idemásoltál érvként. Szeretném kiemelni neked, hogy miért is:

"Azt, hogy a megnövekedett szabadsággal mit kezd egy a piac szemében nem kellően hiteles gazdaságpolitika, ezután fogjuk csak meglátni."

Viszont ez teljesen egybe cseng azzal, amit én írtam. :)

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2013.10.24. 18:36:16

Ha bevennék a seregbe Gyurcsányt, az lenne a baj, hogy nem veszik be, és az alakulata elégedetlenkedik, az a baj.

Peterpapo 2013.10.24. 18:36:33

@leponex:

Ja és persze az sem mindegy, hogy a privátbankár, vagy akár csak a cikk írója hova húz? :)

Peterpapo 2013.10.24. 18:40:08

@leponex:

Nagyon úgy néz ki, hogy kormánypárti az oldal, de legalábbis a cikkek egy része a kormány propagandát tolja, így nem mondanám teljesen hiteles forrásnak. ;) Kvázi reklámújság, amiért még talán fizetnek is nekik. :D

Sexual Harassment Panda 2013.10.24. 18:50:09

@Peterpapo: nyilván csak az a hiteles, ahol egés nap hánynak a fideszre!

Peterpapo 2013.10.24. 18:56:24

@Sexual Harassment Panda:

Nem. Az sem hiteles. Az a hiteles, ahol érvekkel alátámasztják, hogy mi az ami jó és mi az ami rossz. Én legalábbis nem fogadok el mindent feltétel nélkül bármelyik oldalról is jöjjön.

Peterpapo 2013.10.24. 18:58:30

@Sexual Harassment Panda:

Ja még annyit, az hogy rühellem Viktort és a fideszes vezetés jó részét, nem az Indexnek, vagy a Klubrádiónak (nem is hallgatom), vagy az ATV-nek (sosem nézem) köszönhető. Azok is elfogultak.

leponex 2013.10.24. 19:11:53

@Peterpapo:
:)
Ölég következetes vagy:
"Viszont ez teljesen egybe cseng azzal, amit én írtam. :)"
"Nagyon úgy néz ki, hogy kormánypárti az oldal,"

Peterpapo 2013.10.24. 19:13:57

@leponex:

Azt, hogy egybe cseng, még azelőtt írtam, hogy megnéztem volna jobban az oldalt. Szép próbálkozás, de ez mellé ment. :)

Zakk (törölt) 2013.10.24. 19:25:53

Ma Magyarországon egyetlen nemzetközi szinten is elfogadható politikus van csupán és az a regnáló miniszterelnök. Kimondottan szerencsésnek tartom hogy kitartott akkor is amikor 8 éven keresztül a baloldal semmit nem csinált csak orbánozott. Nem tűnt föl senkinek hogy egyetlen ellenzéki szónok sem a lehetséges, jövőbeni programjáról beszélt? Csak és kizárólag orbánoztak. Program semmi, perspektíva semmi,csak és kizárólag a hatalom megszerzése a maguk számára de azt is csak és kizárólag úgy hogy más, azonos színezetű politikai csoportosulás ne férjen a labdához.
Röhejesek. Bajnai Gordon, Gyurcsány Ferenc és a többi ejtőernyős meg takarodhatna, mert ilyen mocskos ,foltos pedigrével még Pakisztánban sem politizálhatnának. Schiffer-t sajnálom..Miért? Mert a faszi lehetne jó politikus is..de ahogy a saját pártjából hátba szúrták Bajnai közreműködésével úgy ahogy azt korábban Moszkvában tanították.. Ha másból nem, ebből minden értelmes civil látja hogy a baloldal és a liberálisok valóban csupán hatalmat és pozíciót szeretnének és nem politikát. A legtöbb X a következő választáson, alternatíva hiányában, Orbán Viktor politikája és pártja mellé kerül..és mit mondjak ha így halad, meg is érdemli. Nincs ma szükség koalíciós politizálásra. Határozott irányra van szükség és az van..még ha egy elégedetlen kisebbség hangoskodik is :)

leponex 2013.10.24. 19:30:32

@Peterpapo:
"egy állam fizetési megítélésben nagy szerepet játszik, hogy mennyi hitele van, de feltételezem, hogy az állampapír kibocsátás nincs benne."

Hát ha ezt komolyan feltételezed, akkor tényleg bölcsebb lesz nem reklámoznod itt semmit :))

Bár ha Békesi főközgazda is komolyan aggódhatott a manyup felszámolásának az állampapírpiacon várható keresletcsökkenés miatt :)

JumboJet 2013.10.24. 19:30:53

Tisztel Cikkíró!
Ez írod (többször is):
"A hadvezér nagyságát végeredményben a lelki ereje, a felkészültsége, és a hitelessége adja."
A lelki erö, a felkészültség rendben van.
De hitelesség?! Könyörgöm! Ennyiben szakadjunk már el a háborús metafórától!
Hiteles vezetö politikus Magyarországon?
Mesterházy egy tehetségtelen, kisstílü, önkritikátlan gyenge balfasz, ez rendben van.
De csak talán nem Orbán Viktort akarod vele HITELESSÈGBEN szembe állítani?!
Orbán Viktor a magyar néplélekböl nagyon jól felkészült, igen tehetséges a töle függetleneül a mindenkori térsadalmakban mindig viszonylag jelentös számban meglévö vezérkeresö, iránymutatásra, valaki feltétel nélküli követésére vágyó potenciális vallási fanatikusok, önmagukkal szembenézni képtelenek és elkeseredettek, stb legalantasabb emberi ösztöneit a saját igájába hajtani.
De hitelességrö beszélni esetében? Az a legnagyobb hazugság a világon. Hisz egész lénye, tevékenysége, léte, világa, egy ordas nagy, cinikus hazugság.
Épp abban tehetséges, hogy eléri, ezt tömegek kajálják mannaként.
Fasz tudja, meglehetösen kétes egy dicsöség.
Ilyen alapon a tömegeket megmozgató nagy diktátorok a világ leghitelesebb emberei. :)
És valóban. A fö kérdés: mi okozza egy országnak a nagyobb kárt egy egy ilyen érteleben khm, "tehetséges" vezér nagy ám hamis vízióval,akit egy darabig vakon követ a nép, vagy egy kisebb vezér, kisebb hamis vítiókkal, kisebb/kevesebb hazugsággal. Akinek a léte maga nem hazugság, nem a lesújtó látlelet, aki emberszerübb, akinek szelleme nem lengi be az országot.
(Nem, nem Mesterházyra gondolok.)
Mert igazából ennek az országnak nem is annyira OVI a tragédiája, hanem hogy ekkora kereslet van ilyen valószínütlen, rettenetes figurákra. Nem Orbán a szomorú, hanem a az öt áhítattal, transzba esve, nyálcsorgatva hallgató tömeg.

Peterpapo 2013.10.24. 19:35:30

@leponex:

Mint mondtam már semmit sem reklámozok, de az sem lenne baj, ha te sem ütnéd agyon azt amit állítasz azzal, amit idézel! :)

Valóraváltógép 2013.10.24. 19:36:22

@Hidvégi Mihály: Az ország miniszterelnökéről beszélsz, aki akkor is különb ember lenne tőled, ha valami mást csinálna. Kapj észbe.

holl gold 2013.10.24. 19:44:49

@Szúnyog:
Mikor a baloldal marja egymast, raadasul parton belul, az zene fuleimnek. Egy lyukas petakot sem biznek rajuk nemhogy egy orszag kormanyzasat, sullyesztöbe veluk...

Valóraváltógép 2013.10.24. 19:52:40

@holl gold: Annyira nem kell neki örülni, ezekért a szerencsétlen hülyékre ugyanúgy megy a közpénz, ugyanilyennek nevelik a gyerekeiket, ugyanígy maradnak életük végéig... tényleg van egy bája amikor habzó szájjal nekiindulnak kormányt váltani és út közben agyonverik egymást, de azért ez tragédia. :)

Peterpapo 2013.10.24. 19:59:12

@Valóraváltógép:

Tudod az a baj, hogy sokan vagytok, akik így gondolják, de ez az ember, akit Orbán Viktornak hívnak egy dologban különb bárkitől is. Többet hazudik, mint bárki más. Tudod a tiszteletet ki kell érdemelni. Majd ha rendes munkát végez 30 évig, mint én, és azok után lesz miniszterelnök, akkor majd különb lesz tőlem. Addig csak egy kis hataloméhes senkiházi szar alak. Vagy Neked Gyurcsányról is ez a véleményed? Különb ember, mint Te?

na4 2013.10.24. 20:01:55

Ati egy kisstílű lúzer. Se eredetiség, se karizma, semmi de semmi, ami érdekes lehetne. Game over, vae victis.

Peterpapo 2013.10.24. 20:05:45

@Valóraváltógép:

"Annyira nem kell neki örülni, ezekért a szerencsétlen hülyékre ugyanúgy megy a közpénz, ugyanilyennek nevelik a gyerekeiket, ugyanígy maradnak életük végéig..."

Ebben teljesen egyetértünk. Én is pont ugyanezt gondolom az Orbán imádókról. :)

Valóraváltógép 2013.10.24. 20:07:12

@Peterpapo: Szerintem ne hasonlítgasd magad államférfiakhoz, és kevesebbet fogsz csalódni az életben. :) Hogy te nem látod mit csinál, az nem biztos hogy azt jelenti, hogy nem is csinál semmit. Ha 30 év alatt nem jutottál el sehová, az a te hibád, nem a kormányé.

"Vagy Neked Gyurcsányról is ez a véleményed? Különb ember, mint Te?"

Ez értelmezhetetlen kérdés ebben a formában. Gondolom vannak olyan dolgok, amiben igen.

svega 2013.10.24. 20:10:18

Nekem a baloldalról elég annyi, hogy a listavezetőjük szanyi. Az az ember, aki folyamatosan részeg és bemutogat a többieknek. Egy falusi kocsmában már kiverték volna a fogát az ilyen viselkedésért és ez fogja képviselni hazánkat? Aki a fészbukon folyamatosan beszólogat nekünk? Ez az MSZP legjobb embere? Reszkethetünk.

Peterpapo 2013.10.24. 20:13:09

@Valóraváltógép:

Eszembe sem jutott államférfiakhoz hasonlítani magam, mert nem vagyok az, de Viktor sem az. Még akkor sem, ha épp olyan pozícióban van. Én pontosan látom mit csinál. Hazudozik éjjel-nappal. Köpönyegforgatás közben pont leszarja az országot. Ha Te úgy mégis látod, hogy tesz valamit, az azt jelenti, hogy vak vagy.

Mi az értelmezhetetlen ebben? Amikor Gyurcsányt hazugozzák és szidják őt is megvéded, hogy miniszterelnökként különb volt bárki másnál?

Peterpapo 2013.10.24. 20:16:14

@Valóraváltógép:

Ja és én nem is vágyom többre, mint amim van. Családom, lakásom, normális életem. Sohasem vágytam hatalomra, mert tudom, hogy nem vagyok egy vezető típus. Nem úgy mint Viktor, aki azt hiszi, hogy tudja és közben egy nagy nulla.

Valóraváltógép 2013.10.24. 20:19:03

@Peterpapo: De, ő az, és jól csinálja. Nem gondoltam, hogy eddig fogja bírni. :)
Amíg az országért küzd, én mellette vagyok.

"Amikor Gyurcsányt hazugozzák és szidják őt is megvéded, hogy miniszterelnökként különb volt bárki másnál?"

Nem volt különb miniszterelnökként mindenki másnál, de igen, meg szoktam védeni. :)
Tudod az a baj veletek, hogy olyanok vagytok, mint az állatok. Csak az ostorból értetek, másból nem, ráadásul még hangosak is vagytok. Ami a legnagyobb gond, hogy teljesen mindegy nektek hogy Orbán vagy Gyurcsány, ti csak üvölteni és falkásodni akartok, mert nem tudtok mást.
És ez baj. :)

Peterpapo 2013.10.24. 20:26:06

@Valóraváltógép:

Na jó. Nem kell a duma. :) Ki az a veletek? Kikre gondolsz? Nem mondanám, hogy hangoskodó vagyok, mert csupa kisbetűvel írok. :) Ostorozni meg otthon a kis családodat ostorozd. ;)

Falkásodni? Mondod ezt úgy, hogy a fideszesek azért mennek menetelni, mert milyen jó érzés, hogy olyan sokan vannak együtt? :) Vicces. :)

Hidvégi Mihály 2013.10.24. 20:28:07

@Valóraváltógép:

"...Az ország miniszterelnökéről beszélsz, aki akkor is különb ember lenne tőled, ha valami mást csinálna. Kapj észbe."

Ember, most kihúztad a gyufát, engem hasonlítasz te ahhoz a szarjankó Orbánhoz?! engem, aki egész életemet végigdolgozom, felneveltem a gyerekeimet tisztességben, minden napon elvégzem a munkám tisztességgel, minden gyengét támogatok, s te különb embernek tartod ezt a szart aki többet hazudik egy nap, mint egy sánta kutya egész életében?!, aki lemegy kommunistába, csakhogy megtarthassa a hatalmát, minden erkölcsi mércét felrúg, s te engem ehhez hasonlítasz, vagy kisebbnek gondolnál?, tudd hát meg, hogy kevés kisebb embert hord hátán a föld, mint azt a hazug kutyát, nem hogy nálam lenne különb!

béla a görög (törölt) 2013.10.24. 20:29:44

Ismét csak megkérdezem, miért a baloldallal vagy elfoglalva?
Szavazatot nem fogsz vele szerezni...
Én személy szerint, balra adom az X-et - egyetlen ok miatt.
Mégegyszer egy állat nem kaphasson ekkora hatalmat.

Gondolj arra, hogy sok-sok kicsi 'sárkány' (by BM) összeáll a tábornok ellen. Nem tábornokot keresnek, hanem lehetőséget biztosítanak, hogy valaki tábornok lehessen a másik oldalon. Aztán mennek a dolgukra, mert hát sárkányok.

Hidvégi Mihály 2013.10.24. 20:31:50

@Hidvégi Mihály: a sánta kutyáktól elnézést kérek, hiába, felhergeltek, naná, hogy ti nem is hazudtok egyáltalán, mégis könnyebb orbánt utolérni mint benneteket.

Valóraváltógép 2013.10.24. 20:43:57

@béla a görög: Nincs esélyetek. :) Valaki fentebb leírta, mire játszik az ellenzék. Bejutni, és ott lenni.

Angyalom Gábriell 2013.10.24. 21:23:33

Csak azt nem értem, hogy Mesterházi miért van felháborodva. Nem állapodott meg Gy.F-cel, és aztán még neki esik rosszul, hogy a tömeg nem őt éljenezte. Sajnos messze nem méri fel a helyzetet, hogy ő alkalmatlan arra, hogy elnöke legyen az ellenzéknek, ráadául a MIllA is nagyot hibázott, ugyanis csemegézni a baloldal között a legnagyobb hiba. Ha összefeküdt Bajnaival és Mesterházival, akkor látniuk kell,hogy Gyurcsány is abból az alomból való. Vagy összefognak széles értelemben, vagy elvész a baloldal.

zoldabda 2013.10.24. 21:27:30

PANCSEREK!!! Az egész baloldal. A békéscsabai jelölt "nem" állítás is megmutatta. Lehet, hogy az ütődött félnótás és csapata (DK)is bejut a parlamentbe. Azt esetleg érdemes lenne megfogadni amit mond, hogy egy eddig nem említett közös miniszterelnök jelölt kellene. Persze nélküle és a pártja nélkül. Szépen csapdába csalta ezt a szerencsétlen Mesterházyt. Bajnai béna. A többi halál emberről akik felszólaltak nem is beszélve. Ez az egész társaság riasztó. Szóval inkább szavazzatok az LMP-re. HAJRÁ LMP!

jogalany 2013.10.24. 21:33:35

Vitatkoztok a nagy semmin.
A választás lefutott. Nem most hanem 2006 -ban.
A gazdaság köszöni, jól van, az államgépezett meg termeli a hiányt. És nehezíti az életét mindenkinek.
Odavagytok, egy eu. megfelelőségért, de nem érdekel a GDP 13,2 %-a, amit ellopnak.
Janó az utca végén tudja mit tegyen, ha Ő lenne a kormány, ez a sok ostoba politikus, meg csak lopkodik és nem tud semmi mást.
Becsapják az embereket a sok milliót minden választásnál és közben is, még a lottó társaság sem feddhetetlen, mert csalásra alkalmas rendszert működtet, de csak veszitek a szelvényeket, mintha lenne eséély egy csepp is, ha valaki már ki van jelölve nyertesnek.
Teccetek volna forradalmat csinálni.......

Peterpapo 2013.10.24. 21:58:51

@jogalany:

Tudod az a baj a forradalmakkal, hogy azok sosem békések és mindig sok felesleges és ártatlan áldozattal jár.

Tiborpapa 2013.10.24. 22:06:27

Diktatúrában a tökéletes állampolgárságnak három feltétele van. A választó nem lát, nem hall, nem beszél. Az Orbáni reformdiktatúrához a szavazónak ebből legalább kettővel rendelkeznie kell, hogy emberszámba vegyék. Ebből a kettőből egy szabadon választható, a maradékot a kormány csak ajánlani tudja, de azt nagyon.

panelburzsuj 2013.10.24. 22:56:44

@Tiborpapa:
Azér ez leginkább afféle gulyásdiktatúra.

Mármint G. Elemér, aki a pofánkba röhög.

visszakettopadlogaz (törölt) 2013.10.24. 23:01:23

a forradalmak mindig addig tartanak amig meg nem jonnek az uj, magasabb szamlak.

2013.10.26. 07:38:07

@Zakk: Már nem is emlékszem. Mi is volt a gazdasági elképzelése Orbánnakj? Ja, tényleg! 2012 az elrugaszkodás éve! Hogy ez milyen jól sikerült! Ez mekkora gazdasági teljesítmény!

2013.10.26. 07:41:22

@Valóraváltógép: Amíg az országért küzd, én mellette vagyok."
Istenem, még egy bárányka!
A párttal a néppel egy az utunk! Megvan?
süti beállítások módosítása