1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2013.09.14. 18:20 HaFr

Hol tartunk? Mit akarunk?

Magyarország megint megijedt, és letért a polgárosodás, a demokrácia, a gazdagodás és a jó élet útjáról.

 A rendszerváltást követő húsz nehéz év kevésnek bizonyult arra, hogy létrehozzuk a társadalmi békét és kitermeljünk egy tisztességes politikusi réteget, ami mostanra visszaütött: a Fidesszel hatalomra került uralkodó osztály – érzékelve a demokráciával szembeni bizalmatlanságot – nekilátott a gyengén működő rendszer teljes felszámolásának, egy új autokrácia kiépítésének.

  1. A jó kormányzás eszménye helyett a közrossz kormányzását valósították meg. Hazudozás, agresszió, cinizmus, és a magyar néppel szembeni tiszteletlenség övezi minden lépésüket. A tiszteletlenséget leereszkedő populizmussal palástolják. A kormányzás színvonaltalan, az ország versenyképessége hanyatlik, az államigazgatás alacsony hatékonyságú, intézményesült a korrupció, az államot magánérdekek szolgálatába állították, a polgárok nem érezhetik magukat úrnak a saját hazájukban, amelyet egy kiterjedt geng irányít magáncélok mentén.
  2. Átláthatatlanul kezelik vagy saját céljaikra irányítják át az adófizetők pénzét.
  3. A kormány hatalmának megnövelésével (önkormányzatok letörése, állami tulajdon kiterjesztése, valós hatalommegosztás felszámolása, oktatási rendszer központosítása, félelemkeltés, klientúraépítés) függésbe taszították a társadalom nagyobbik részét. Ahelyett, hogy a nép megbízottjaiként viselkednének, ők és helyi kiszolgálóik basáskodnak fölöttünk, hatalmi delíriumukban egyes szám első személyben beszélve a közös ügyeinkről.
  4. A polgári jólét lehetőségét a pártot szolgáló néhány százezer barátra, családtagra, kliensre korlátozták, akiket közpénzen tőkésítenek föl. További egy-másfélmillió tehetősebb, családos honfitársunkat pacifikálták az adórendszer számukra kedvező átalakításával, de ennek és a további adócsökkentésnek mára elfogyott a fedezete, fenntarthatatlanná vált, ezért ez a réteg is hanyatlásra és megszorításokra számíthat a mai rezsim továbbélése esetén. A többieknek néha koncot vetnek rezsicsökkentés vagy (kétes értékű) devizaadós-mentés formájában, de ennek a költségeit nem a kormány teremti elő, hanem a magáncégek, akik aztán az ügyfeleikre terhelik a kormány “nagyvonalúságát” a szolgáltatásaik megdrágításával. Eközben a mindennapi megélhetés folyamatosan drágul, és az elemi európai szolidaritás elveinek mond ellent a szegénység és a kilátástalanság látványos növekedése a társadalom alsó harmadában. 
  5. Orbán úr és csatlósai az autokrácia irányába taszították a jogállamot. Ma Magyarországon a Fidesz és Orbán lényegében azt tehet, amit akar. A jogszabályi környezet kiszámíthatatlan, az ország nemzetközi presztízse romlik, a médiából ömlik a szégyenteljes, hazug propaganda, a pártkormányzás olajozása érdekében rútul kihasználják a nemzeti érzést, tenyészik a populizmus és a demagógia, a közhangulat szomorú, reménytelen.

 Az ország készen áll a diktatúrára, miközben a gazdasági teljesítménye csökken, és nő a szegénység. Orbán úr szándékosan zilálja szét és teszi kiszolgáltatottá a társadalmat és növeli a szegénységet.  A szegénység kiábrándultságot szül, elgyávítja, eltompítja az embereket, noha sok ember együttes kiállása mentheti csak meg az országot attól, hogy tovább ereszkedjen az Orbán által kijelölt lejtőn.

A magyarok közül eddig is sokan tudták, hogy szoros – túl szoros -- kapcsolat van egy kormány működése és a személyes sorsuk között, de ezt a kapcsolatot még kevesen tanulták meg a visszájára fordítani, vagyis azzal tenni a saját sorsuk javításáért, hogy minden nap kiállnak a jó kormányzás mellett és tesznek a rossz kormányzás ellen. Az országgyűlési választás azonban mindenképpen kitüntetett lehetőség egy rossz kormány elzavarására. Aki ekkor sem lép fel a közügy és saját személyes életének védelmében, az megérdemli, hogy a rossz kormányzás árnyékba borítsa az életét. A lemondás arról és az apátia azzal kapcsolatban, hogy lehetséges jó kormányt alkotnunk, a közrosszt szolgálja. Azoknak az érdekét szolgálja, akiknek pontosan az a céljuk, hogy az eltompultság és a kiábrándultság fokozásával a saját bűnös hatalmukat hosszabítsák meg.

Alternatívát kívánunk nyújtani azoknak a polgári gondolkodású magyaroknak, akik nem találják a pártjukat a jelenlegi kínálatban, vagy kénytelenségből, félszívvel szavaznának valahova. Várunk mindenkit, aki a korlátozott kormányzás, a szolgáló állam, a szabad élet, a tulajdon tisztelete és élvezete, a másokkal szembeni méltányosság, a gyarapodás, a műveltség, a polgári öntudat és egy klassz Magyaroszág mellé tennék le a voksukat, de valamiért ennek sorsát nem látják biztosítottnak Orbán Viktor, Kövér László, Simicska Lajos, Hoffmann Rózsa, Mesterházy Attila, Bajnai Gordon, Szekeres Imre, Gyurcsány Ferenc, Schiffer András és Schmuck Andor kezeiben.   

Ne habozzatok, csatlakozzatok hozzánk! Söpörjétek félre a kiábrándultság felhőit! Vessünk véget a barbár kormányzás évtizedének, a közrossz 1914-ben beköszöntött évszázadának.

Az európai Magyarországgal tartozunk még egymásnak.

608 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr305513614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kekex 2013.09.14. 20:10:51

Sok szerencsét egy jobbközép párthoz, ha egyáltalán van jobboldalt normális közönség, akkor van esélyetek arra, hogy mérhető támogatást szerezzetek.
Mi balközepek nagyjából ugyanazt akarjuk - viszont mi ezt a DK kebelében is el tudjuk képzelni, ráadásul Gyurcsány referenciával rendelkezik, míg ti akárkit indítotok, bianco csekket kértek neki.
Az pedig egyszerűen ténykérdés, hogy a társadalom nagyobb része FÜGG a hatalomtól - nyugdíja, segélye vagy fizetése révén, és nem igazán látni, hogy EZEN hogyan kívántok változtatni.
"Nem takarékoskodni kell, hanem keresni" és Ti hogyan akarjátok emelni az ország jövedelemtermelő képességét, hogy ne legyen ilyen iszonyatos mértékű a túladóztatás, ami még így sem elegendő a megroppant jóléti rendszerek fenntartására???

egyetmondok 2013.09.14. 21:29:27

Helyes. Úgy hisszük,hogy a nemzet ügye és a szabadság ügye egy és ugyanaz.

explanatus 2013.09.14. 21:34:53

Világos gondolatok. Világos beszéd. Félszívvel, félhittel valóban nem megy. Egy évszázad alatt volt lemondás, megfosztás, megszállás, majdnem szabadság. Vegyük hát kezünkbe közös dolgaikat és tegyünk saját sorsuk javításáért. hafr, már nem vagy egyedül.

Hidvégi Mihály 2013.09.14. 22:15:56

Nekem ez igen tetszik, megszívlelendő, ismétlem is:

"A lemondás arról és az apátia azzal kapcsolatban, hogy lehetséges jó kormányt alkotnunk, a közrosszt szolgálja."

Valahogy azonban Schiffer András szerintem kilóg abból a sorból, amiben ott szerepel Orbán, Kövér, Simicska, Gyurcsány, egyrészt mert globális szinten a zöld gondolatok igen-igen fontosak s ők ezt képviselik, másrészt azért tisztességgel igyekeznek politizálni ahogy én látom, az, hogy eredményességük nem az igazi az ugyan való, de mégis szerintem nem igazán illik a neve egy ilyen hírhedt sorba.

Makkasz 2013.09.14. 22:22:54

Egyetértek. Szívassuk meg ezeket a pszichopata basákat. Csináljunk együtt egy élhető országot!

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.09.14. 22:24:19

@Hidvégi Mihály: kétségkívül nem azzal a súllyal szerepel benne, mint a többi --

Hefe 2013.09.14. 22:36:24

"Az ország készen áll a diktatúrára?"

mar diktatura van.

Függetlenbaloldali (törölt) 2013.09.14. 22:39:31

Nem most kell lelkesítő beszédet tartani, hanem 2010 előtt nem kellett volna teljesen víz alá nyomni a megalázott emberek fejét. Vagy szerinted furcsa véletlen, vagy az emberek butasága az oka annak, hogy unortodoxiára igény van?

SutiAzEgyugyu 2013.09.14. 22:44:10

@HaFr: Maximálisan támogatom a gondolatot és úgy gondolom, van igény és potenciális támogató is. Égetö szükség van egy "öszinte", az embereket felnöttnek tekintö politikai eröre.
Ehhez pedig egy világos, közérthetö, RACIONÁLIS programra.
Program és annak komunikálása nélkül, valakik ellen jelszavakat kiabálva csak "másik" párt lesz nem MÁS, ha érted mire gondolok,
Kíváncsian és bizakodva várom a folytatást.

MyNick0 2013.09.14. 22:47:04

Diktatúráról makogsz, és cenzurázol, ennyit érsz.

feketeesfeher 2013.09.14. 23:01:01

Hazánk agysebészete ugyanúgy válságban szenved, mint minden más. Egyes szűk csoportok az elmúlt 20 évben kisajátították maguknak a jogot, hogy agyműtéteket végezzenek, és ezt a jogukat a hazai és a külföldi hatalmak is támogatták.
Ideje véget vetni annak, hogy az elmúlt 20 évben leszerepelt agysebészek turkáljanak a magyar agyakba.
Mi is nézzük a Delta tudományos magazint a tévében, és pontosan tudjuk, mi a szike. Új, friss, az agysebészet eddigi korrupciós gyakorlatát elvető, az agysebészethez teljesen másképp hozzáálló emberek kellenek a műtőkbe. Lehet Más az Agysebészet.
De mindemellett meg kell jegyezzük, hogy az agysebészet rezsiköltsége a multiagysebészek mohósága miatt ma már az emberek biztonságát veszélyezteti. Mohó aneszteziológusok facsarják ki a kiszolgáltatottakat, extraprofitot hajszolva az altatógáz eladásával.
Új, tisztaszívű és tisztakezű agysebészekre van szükség, akiket az orvostudomány még nem fertőzött meg a maga bigott nézeteivel. Akik az elmúlt 20 évben még nem láttak agyat, akik képesek oda vágni a szikével, ahová előttük még senki. Akik képesek elvetni a mindent mérgező korábbi káros gyakorlatot, és új módon, kalapáccsal állnak neki az agyműtéteknek, tisztán, korrupciómentesen.
Hiszünk abban, hogy azok hozzák el a bíztató jövőt, akik elutasítják az agyműtétek eddigi gyakorlatát, elvetik az elmúlt évek minden kudarcos műtéti megoldásait, és végre teret engednek a népnek, hogy mindenki bele szólhasson a saját agyműtétébe. Tiszta, érintetlen, friss műtősfiukat akarunk a szikék közelébe.
Hajrá műtősfiuk, hajrá ápoltak.

madai 2013.09.14. 23:28:29

Srácok, nem fidesszel, vagy a baloldallal van a gond, hanem a rendszerrel. A magyar ennyit tud kihozni ebből a nyugati típusú képviseleti demokrációból. És ez nagyon nem jó. Más rendszer kell ide. Nem politikusokat kéne hatalmi pozíciókba ültetni és nem 4 évre szóló mindentlehet bérlettel. És nem magyarokat. Nagyon magas fizetésért, egy éves megbízatással, nagyon kemény büntethetőséggel, bárhonnan származó "zsoldosokat". Az országot úgy kéne irányítani mint egy speciális céget. Szakemberekkel. Ami itt megy már egyrészt 23 éve, de inkább több száz éve, az nem más mint önsorsrontás. Kicsinyes önérdekek által vezérelt mutyi-panamák sorozata az egész modern magyar történelem. Én olyan brigádra szavaznék, akik tervvel állnak elő és 1 évet kapnak, hogy bizonyítsák, tényleg azt is csinálják. Ha egy év után jól néz ki, akkor folytassák, ha nem, akkor mehetnek a picsába az alkalmatlanok, de nem feltétlenül mindenki. Olyan bonyolult ez? Én ezekre a mostaniakra szavaztam de már rég ki kellett volna őket rúgni és nem egyet közülük börtönbe is zárni vagyonelkobzással. Na olyan rendszert támogatok, ami ezt is biztosítja. Hagyjuk a pártokat. Szánalmas az egész koncepció.

pucros 2013.09.14. 23:29:51

Magyar Technokrata Párt?
Szabad a gazda.

leponex 2013.09.14. 23:30:18

:)))

Mint egykori műtősfiú fordulok reménykedve feléd.

Kedves HaFr!
Gondoltam, valaki csak megkérdezi, e derék politikusi névorból vajh miért is maradt ki Vona Gabi és társasága??

"Magyarország megint megijedt, és letért a polgárosodás, a demokrácia, a gazdagodás és a jó élet útjáról."

Jó 500 évvel ezelőtt már! - ezt is Tőled tudtuk meg.

Azóta önmaga választotta szolgaságát éli, hol volt itt valaha is 'jó élet útja' ??

Legalább árukd már el, konkrétan mikor is történt e balsikerű lépés??

kuki123 2013.09.14. 23:33:25

"Magyarország megint megijedt, és letért a polgárosodás, a demokrácia, a gazdagodás és a jó élet útjáról."

A cikk író kurvára téved...SOHA NEM VOLTUNK EZEN AZ ÚTON!

Herbert Norman Schwarzkopf, Jr. 2013.09.14. 23:35:33

@panelburzsuj:

Nem, csak rettegek a csattogó csizmáktól. Állítólag Orbán már építi a krematóriumokat. Félek...

kuki123 2013.09.14. 23:36:54

@madai: nem kell külföldi ehhez, van aki ingyen és bérmentve is elvállalná csak hogy megmentse ezt az országot és jövőt adjon a gyerekének.
De értem mit akarsz kihozni előle, más szemlélet, nem itt begyepesedett agyú ember kell.
Az állam egy cég...nincs simliskedésnek helye.
A vezérigazgató pedig keményen odacsap ha nem úgy mennek a dolgok ahogy kell.
Abszolút egyetértek.

szintetikus 2013.09.14. 23:38:50

"a gazdagodás és a jó élet útjáról"

Ilyen itt sosem volt és már nem is várható.

HavocS · http://www.obsidianshell.com 2013.09.14. 23:43:42

@MyNick0: talán azért, mert a fideszed bevezette, hogy ha egy troll csúnyát mond rájuk akkor milliós bírságot lehet kiszabni arra, akié a felület.
Látod, ez is bekerült, kár volt rettegni.

kuki123 2013.09.14. 23:47:04

@Herbert Norman Schwarzkopf, Jr.:
élsz a budai kis villádban és mi a fasztól félsz?
Az adóellenőrzéstől?
A korrupciós vizsgálatok eredményeitől?
Hogy esetleg ott van a neved?
Attól félsz, hogy elviszik a bicikli tolvajokat?
Attól félsz, hogy elviszik az izompólós agresszív BMW-s bodzaszedős baseball ütős bajt keresős cigókat?
Attól félsz, hogy elviszik a drog árusokat?
Attól félsz, hogy elviszik a kurvákat és a striciket az utcáról?
Attól félsz, hogy utána néznek kik állnak a nagyszájú "jogvédő" csoportosulások mögött?
Attól félsz, hogy nem nézik el az offshorozást?
Attól félsz, hogy nem lesznek "zsíros" pályázatok?

De most komolyan, mond már meg mitől fosol?

Ezeket mind megtehette volna a Fidesz az MSZP...de valahogy egyiknek se füllött hozzá a foga. Jött egy önszerveződő párt és azt mondta ha ti nem majd akkor mi.

De most komolyan, mond már meg mitől fosol?

King of Shadows · https://politicks.blog.hu/ 2013.09.14. 23:53:53

@MyNick0: *Sóhajt* A demokrácia sosem jelentette azt, hogy felugorhatok az étterem asztalára, ha épp az jut eszembe. Főleg akkor nem, ha azon az asztalon valaki épp eszik...

arajanlat 2013.09.14. 23:56:02

Fidesz=Sátán
Mszp/Együtt (DK?)=a Mennyország ezeréves királysága

dukeekud 2013.09.14. 23:59:49

Jaj de gyenge. Negyedik eve nyomatja az mszp, hogy itt diktatura van, de most aztan tenyleg.
Nevetseg, hogy az mszp a 2006-os verfurdo utan masokat vadol eroszakkal diktaturaval.

magyar ember teli szájjal 2013.09.15. 00:11:08

Szerintem mindenki, aki azt mantrázza hogy a "gazdagoknak" kedvezésnek nincs fedezete, az egyszerűen idióta.
1. Az osztrák létminimumot nem feketén, hanem legálisan elérő emberekre köpködtök.
2. A Fidesz adórendszere évi 100 milliárdba kerül. Korrupcióban és buta döntésekben ennek tízszerese kimegy az ablakon.
De persze jobb demagógan gazdagozni mint ezt felfogni.

panelburzsuj 2013.09.15. 00:19:31

@Herbert Norman Schwarzkopf, Jr.:

Saját csizmacsattogásodtól fosol?

Mondom hogy meghasadtál...

2013.09.15. 00:29:00

@dukeekud: kit erdekel mar 2006? Itt a jelenrol van szo, ami sokkal gyaszosabb mint akkor. Csodalom, hogy lehetett ide sullyedni ekkora lehetosegbol, mint amit orban kapott. Ha igy sem megy neki, hat tenyleg tehetsegtelen. Mennie kell, le kell szavaznunk. Szazszor inkabb bajnai vagy mesterhazi es egy ujragondolt, europai baloldal mint ez a gatlastalan, nagykepu csurhe.

Ambiorix 2013.09.15. 00:34:50

Jó a program, gyerekek, habár ugyanezt a Kétfarkúék frappánsabban megfogalmazták, hogy aszongya: örök élet, ingyen sör. Első lépésben tán velük kéne valami választási szövetséget összehoznotok. Vagy ők is ti vagytok?
:))

feryke 2013.09.15. 00:43:43

jelentem van egy kis gond minden választás előtt minden párt azt ígérte itt a KÁNOÁN valamelyik meg is szűnt de lassan huszonöt éve senki nem bizonyított semmit én már nem bízom senkiben csak magamban minden párt eljátszotta a bizalmamat messiások pedig nincsenek

kvp 2013.09.15. 00:50:21

Az a gond, hogy nem nagyon van alternativa egyik oldalon sem. Az uj partokat senki nem ismeri, senki nem tudja kikbol allnak. A regi nagy vezetok uj partjait viszont ismerjuk, de ok mar buktak egy jo nagyot, van aki tobbszor is. A baloldallal az a baj, hogy az mszp kepes volt osszefogni egy kulfoldrol hazakuldott csodbuntett specialistaval. Innentol sajat maguk vagtak el maguk elott az utat a tisztesseges kormanyzas fele. Ennel meg a jelenlegi kormany is jobb, legalabbis az adofizetoknek es a nyugdijasoknak, mert minden extra adoval is tobb penzuk marad. A tobbieknek (akik nem fizetnek adot) meg rosszabb lett, de ez a lakossag nagyobbik reszet nem erdekli, ugyanis a magyar lakossag nagyobbik resze dolgozik es adot fizet, esetleg mar nyugdijas.

Most ott tartunk, hogy ha a magat jobbik valasztasnak tarto part kerul hatalomra, akkor tenyleg lesz rendrakas, meg melle valoszinuleg nepirtas is. Ez nem feltetlen rossz a magyaroknak, de europai szempontbol elfogadhatatlan. Az orszag nem eleg eros egy izraeli stilusu fasiszta rendszer bevezetesehez, fuggetlenul annak elonyeitol.

A balodal jelenlegi jeloltje (Bajnai) pedig megigerte, hogy kartalanitja a bankokat es a tobbi nagytokest akiket a mostani kormany megkarositott. Ez persze csak hitelbol mehet, viszont attol meg be is dolne a teljes orszag, tehat gyakorlatilag tokekimentest vegezne. Ezt csinalta eddig a legtobb cegevel is, tehat kivitte a penzt majd csodot jelentett. Az a baj, hogy ebbe a trukkbe az orszag belebukna, sokkal jobban mint a gorogok. Akkor meg tenyleg jonne a jobbik...

Ezek utan akarmilyen benak is, a jelenlegi vezetes amennyiben megtartja a jelenlegi adorendszert es nem viszi csodbe az orszagot akkor ezzel maximalizalja a kozeposztalynak juttathato jovedelmet, tehat az atlag polgar ezzel jar jelenleg anyagilag a legjobban. A tobbi meg politika, ami igazabol mar senkit nem erdekel. Nem, a korrupcio sem, amig joval kevesebbet visznek el a kisemberektol mint a korabbi kormanyok. A kulfoldi nagytokeseket meg senki nem sajnalja, akar holnap allamosithatnank minden kulfoldi tulajdont es toket azt is mindenki csak nezne, mert nem erintett.

Hosszu tavon meg az lmp-re kivancsi mindenki, de az meg eleg hosszu tav amire kepesek lesznek a fidesz mintajara kis ertelmisegi partbol tomegpartta valni, ha egyaltalan sikerul nekik.

komplikato 2013.09.15. 00:59:01

@magyar ember teli szájjal: "A Fidesz adórendszere évi 100 milliárdba kerül."
Alsó hangon 500 milliárdba. Nem számítva olyan soha be nem folyó adókat, mint a TAO.

tisztapista 2013.09.15. 00:59:13

"Alternatívát kívánunk nyújtani azoknak"

Pontosan mi is ez az alternatíva? Hova húzhatom az ikszet a Fidesz helyett? Mert a program tetszik, csak nem látom, hogy melyik párt képviseli.

alfacharlybravo 2013.09.15. 01:05:57

@dukeekud: Igen mert fogalom zavar van, igaza van a balibnek, ha nincs liberális anarchia, az nekik diktatúrának számít és ha még fékezik a külföldi pénzpumpát hát az tényleg rettenetes. És csupa rettegés az élet borzasztó, hogy nincs meleg házasság. És esetleg szaporodnak a gojok, mert ugye a mózesi törvények erősen preferálják a kiválasztott nép szaporodását. Így akarják a létszám arányt javítani az elfoglalt országokban. Dmitrij Bikov "A ZSD avagy kié Oroszország" tökéletesen leírja a harcmodorukat. Aktivisták beszervezése a társadalom fellazítása a kultúra és oktatás lezüllesztése vagy eltörlése, az igaz hitűek úgyis minőségi magán iskolákban tanulnak külföldön. Érdekes fejezet amikor egy elfoglalt városban Everstein magához rendeli a tanítót és a cionista ügynököt. Aki kíváncsi mi történt olvassa el a könyvet az író 10 évet szánt rá a cionista ármány tanulmányozására és tényleg jól sikerült neki, ülnek a megállapításai. De azért reményteljes, hogy az éceszgéberek végül is elbuknak, Jehova vagy a föld immunrendszere közbelép amikor már reménytelen a helyzet. Bár most azt hiszik, hogy a szuper fegyvereik birtokában bármit megtehetnek. De Vietnamban,Irakban és Afganisztánban veszítettek. Szuper Zavahiri új koncepciója ellenük, a gazdasági háború. Csak állandó háborúra kell kényszeríteni őket és a hightech fegyverek iszonyatosan drágák, a muzulmánoknak elég egy kockás abrosz meg egy AK47 és bátorság, ami így egyenlőtlen aszimmetrikus háború.

Brix 2013.09.15. 01:24:24

@kvp: Rosszul látod a helyzetet! A kormány valójában az átlagembertől vette el a legtöbbet.
Az egykulcsos adó " áldásaiból " leginkább a felső 10%-ék részesült. Az éves szinten 500 milliárd kedvezményt 90%-át a már nyugati szinten élő felső-középosztály kapta meg.
A gazdagok is jól jártak, hiszen lehetőséget kaptak hogy elcsalják a befizetni való adójukat, pl. ha a sportba fektettek, és az EU pénzekből, éves szinten több százmilliárddal gazdagodtak
Közben a társadalom nagyobbik fele elszenvedte a magyar történelem eddigi legnagyobb megszorító csomagját, és 400-500 ezren a kilátástalan munkanélküliség elől nyugatra menekültek.
Az Orbán rendszer éppen hogy a kisemberek között bukott meg leginkább, és a legtöbb támogatójuk a jómódúak között van. Ezért is akarták a választási regisztrációt bevezetni, mert rettegnek a szegényebb rétegek bosszújától

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2013.09.15. 01:25:11

Brühübrühübrühü. :((((
Jövőre lesz választás, meg lehet nyerni, kedves SZDSZ!
Aztán, ha nem megy, vegyetek példát saját elvitekből!
Mi is a szövegetek arra, ha valamire nincs igény? Ne tartsuk el azt az adófizetők pénzéből, lehet menni például Európába!

panelburzsuj 2013.09.15. 01:50:31

@Kuruc ezredes:

A Ferire már sikerült igényt teremtenetek...

birkakhoz 2013.09.15. 01:52:23

EON 150 milliardos hutlen kezeles es sehol senki nem beszel rola az iranyitott ugyeszseg nem is nyomoz ! Ennyivel fizettunk tobbet a cegert plussz majd a kamatok mert hitlelbol fizetik ki!SZERINTEM ELFELEZTEK A FELEK A TOBBLETET TESTVERIESEN ! Egy kerdes erdekel magyar oldalon ki teszi ezt a 75 milliardot zsebre lehet ugyanaz aki 20 millio dollart a GRIPEN SZERZODESERT??? Ugyeszseg sem dolgozik csak akikre kiadtak az engedelyt a narancsos birodalom tetejerol!

birkakhoz 2013.09.15. 01:58:48

@Kuruc ezredes: Mit lehet megnyerni? A szemet fideszre szabott valasztasi torvennyel ? TULAKDONKEPPEN ELVETTEK AZ UJ ESETLEGES BELEPOKTOL, a LEHETOSEGET! SZDSZ -rol minek beszelsz elmult!
Orbanrol meg 1 szemelyes partjarol irj azt vetitik mar tobb mint 3 eve sajnos a mozik!
TONKRE IS MENT MINDEN!!!!

Zerwikaptur - Hármat egy csapásra! 2013.09.15. 02:03:33

"Magyarország megint megijedt, és letért a polgárosodás, a demokrácia, a gazdagodás és a jó élet útjáról."

Jesszusom, mikor?!!! Rajta voltunk mi azon az úton egyáltalán? Oké, kb. 2000-től 2006 őszééig. Ebben az időszakban lehetett érezni valamiféle lassú, de folyamatos fejlődést. Ebben az időszakban voltak olyan folyamatok, amikre rá lehetett húzni a "gazdagodás" és a "polgárosodás" fogalmát. Aztán jött Öszöd, a megszorítások, végül a válság oszt annyi. Elég későn ébredt fel az, aki szerint most tértünk le a "jó élet útjáról".

s 2013.09.15. 02:25:37

Nektek az a bajotok, hogy vezetőt akartok magatoknak, de csak egy tolva lókupec jött. Ezt most le akarjátok cserélni egy másik ilyenre. Nem kell. Vezessed magad, nem kell vezető.

kvp 2013.09.15. 02:41:44

"Rosszul látod a helyzetet! A kormány valójában az átlagembertől vette el a legtöbbet. Az egykulcsos adó " áldásaiból " leginkább a felső 10%-ék részesült. Az éves szinten 500 milliárd kedvezményt 90%-át a már nyugati szinten élő felső-középosztály kapta meg."

Rendben, de az mszp altal javasolt adorendszer 20, 30 es 40%-os kulcsai mindenkit rosszabbul erintenenek. Ertem en, hogy a gazdagok (pl. a hiresen jol fizetett tanarok) 40%-ot adoznanak, de az also kulcs is feljebb menne. Osszessegeben az a baj a teljes ellenzekkel, hogy minden otletuk roszabb mint ami most van. Iszonyat bena a mostani vezetes, de az egyetlen eselyes csapat sokkal rosszabb otetekkel all elo, mintha direkt nem akarnanak nyerni. Vagy ha igen, akkor nagyon rosszul csinaljak. Gyakorlatilag az osszes megoldasuk rovid tavu allamcsodhoz vezetne, pedig mind a hivatalos nyugati gazdasagi elvek szerint keszult.

Ennel mar a csak a garantalt alapjovedelem volt idaig rosszabb vicc. Annak hallatara az osszes fizetesbol elo ember inkabb szavaz a jobbikra es akar egy nepirtasra is, minthogy a jovedelem celu gyerekvallalast tamogassa a jelenleg sem dolgozo nepesseg koreben. Arrol nem beszelve, hogy vagy azonnali allamcsod lenne vagy a mostani segelyek toredeke, ami meg lazadashoz vezetne.

Az elvandorlas sajnos egy sulyos problema, de attol, hogy a nyugati elvarasok szerinti gorog mintjau allmcsod alakulna ki meg nem mennenek el kevesebben. Inkabb azt kellene kitalalni, hogy a jelenleg nem dolgozo vagy csak kozmunkat kapo embereket hogyan lehetne ravenni az onketes nyugatra tavozasra, mivel ez eroszak nelkul megoldana a demografiai problemakat is. Lehet, hogy csak 6 millio magyar maradna, de abbol legalabb 5 tenyleg magyar nemzetisegu lenne, tovabba a nyugati becslesek szerint az orszag jelenlegi eltarto kepessege nagyjabol ekkora. Ezek mellett pedig ipart kellene epiteni, ha kell olyan modon ahogy a masodik vilaghaboru utan, de most globalisan is versenykepes agazatokban es lehetoleg olyan teruleten amihez van eleg energiank es nyersanyagunk. Persze az ilyen jellegu elkepzelesek inkabb oldhatok meg egy allamkapitalista rendszerben, amihez nem igazan illik a kepviseleti demokracia.

A jovokepek nagyjabol ismertek, az emberek meg jovore eldontik, hogy melyiket tamogatjak. Ez hosszu tavon (tobb mint 4 evre) meghatarozza az orszag sorsat is. En szemely szerint az allamcsod elkeruleset fontosabbnak tartom mint a globalista ertekrendu liberalis kepviseleti demokracia helyreallitasat. (amit allamcsod eseten ugy is felvaltana egy kulfoldi szakertoi kormany) A kerdes az, hogy a lakossag tobbsegenek errol mi a velemenye. Szerintem ez fogja meghatarozni a valasztasokat, nem a partok altal kepviselt ertekrend vagy demokraciafelfogas.

deruyter 2013.09.15. 03:16:32

Nagyjából egyetértek a cikkel. Ugyanakkor le kellene számolni azzal az illúzióval, hogy valaha is lesz olyan, hogy a "rendes és becsületes hozzáértők pártja". Nem lesz. Viszont közeledni felé lehet. Ha mindig visszaszavazzuk ugyanazokat, a hazugokat, demagógokat, tolvajokat, akkor semmit sem remélhetünk. Az lenne a legjobb, ha mondjuk az LMP, maga Jobbik kerülne csak be a parlamentbe, és akkor a többiek talán el kezdenének gondolkozni, hogy hol is cseszték el. És talán lenne valami önvizsgálat. Egyébként most az MSZp-ben látok valami ilyesmit, de azért még kevés. Sajnos a magyar társadalom igényszintje olyan alacsony, hogy szinte csak a hulladék juthat oda, hogy képviselő legyen. Nem tudom, hogy miért van ekkora kontraszelekció (talán ez a selejt bosszúja), de normális valamaihez értő ember ma már nem hogy nem lehet képviselő, de már nem is gondolkodik rajta. Személyesen is ismerek sok jó képességű és jó erkölcsű embert, de ezek elkerülik a politikát. Így csak a szemetje jut oda.

windex 2013.09.15. 04:19:29

@arajanlat: te mit szedsz? dögös cucc :-) 1000 éves mennybéli királyság, behalok

windex 2013.09.15. 04:38:21

@kvp: tudod te, miről beszélsz? vagy csak hozzávetőleges benyomásaid vannak? pl az adózásról írtakból ez derül ki. ismered a lépcsős adózás rendjét, ami egyben a többkulcsos is? például a híresen jól fizetett tanárok közül ki fog 40 %-ot adózni? mert szerintem senki. aki netán az általad emlegetett 40%-os sávba esne, az nem 40%-ot adózik, hanem - tegyük fel, hogy az évi 5 millió feletti - summa esik a 40%-os sávba. tudod, ez mit jelent? hogy az 5 millió alatt x millióig, legyen pl 3, 15%, a 3 millió és 5 millió közötti sáv adókulcsa 30%, és az 5 millió feletti összeg kulcsa 40%. vagyis, aki 5 millió 700 ezret keres, az egyszer a 3 millió 15%-át fizeti, meg a 3 és 5 millió közötti 2 millió 30%-át, végül az 5 millió feletti 700 ezer 40%-át. az 1 millió 330 ezer. amire te gondoltál, az az 5 millió 40%-a 2 milliós adó lett volna. de szerencsére nem így volt, van, lesz :-)

windex 2013.09.15. 04:41:54

@kvp: ja, és a pártok egy dolgot nem képviselnek: értékrendet :-)

neoteny · http://word.blog.hu 2013.09.15. 04:54:50

@deruyter:

"Nem tudom, hogy miért van ekkora kontraszelekció (talán ez a selejt bosszúja)"

Egy elmélet:

www.amazon.ca/Political-Ponerology-Science-Adjusted-Purposes/dp/1897244258

orgoványi erdőjáró 2013.09.15. 05:05:25

Mikor ilyen poszt jön egy ballibbant tollából, akkor megnyugszom: jól mennek a dolgok hazánkban.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.09.15. 05:38:54

@orgoványi erdőjáró: Ha egy nyugodt fasiszta kétsoros kommentjét olvasom, biztos lehetek benne, hogy jó úton járok.

1001nappal 2013.09.15. 05:41:32

Közgazdasági analfabétizmusból sohasem lesz jó kormányzás.
Ennek a frissen születő pártnak előbb sorai közé kellene engedni a gazdasági szakértelmet, ahelyett hogy ultraliberális államtalanítást hirdetne a gazdaságban.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.09.15. 05:48:11

@leponex: Lepó, már megint azelőtt kommenteltél, hogy gondolkoztál volna.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.09.15. 05:49:24

@1001nappal: Jelentkezz, ha te lennél a szakértelem. Különben megint milyen minőségű komment volt ez?!

rug82 2013.09.15. 05:54:38

Amit leírtál, mind igaz - akár a felcsúti cigányt, akár a pártelitbe benősült tetves szemkilövetőt nézzük. Egyetlen párt van, amelyik nem korrupt, saját zsebét megtömő, arrogáns módon kormányzott: a JOBBIK!

neoteny · http://word.blog.hu 2013.09.15. 05:57:41

@1001nappal:

"pártnak előbb sorai közé kellene engedni a gazdasági szakértelmet"

A többi párt már sorai közé engedte a gazdasági szakértelmet; azért is kormányoztak és kormányoznak olyan jól.

1001nappal 2013.09.15. 06:04:28

@rug82:
A Jobbik kormányzott? Valamiről lemaradtam?

1001nappal 2013.09.15. 06:06:53

@neoteny:
A többi pártban a gazdasági szakértelmet mindig fölülírta az egyéni érdek és a szavazatmaximálás. Egyébként például a Gyurcsány-kormányokban te hol láttál gazdasági szakértelmet? Mert én sehol. A matolcsyzmus pedig elmebetegség, nem szakértelem.

1001nappal 2013.09.15. 06:16:56

@HaFr:
"Különben megint milyen minőségű komment volt ez?!"
Meglevő, hibás értelmezések esetén a konstrukciót meg kell előznie a destrukciónak. Próbáltam finomabban is figyelmeztetni, de úgy tűnik az nem lépte át az ingerküszöböt.
"Jelentkezz..."
Engem hívni szoktak. Eleve politikailag szánalmasnak tartom jelentkezni egy feladatra. A jó vezető ugyanis nem arról ismerszik meg, hogy milyen eszméket hirdet, hanem arról, hogy kiket hív meg a csapatába.
"...ha te lennél a szakértelem."
Nem én vagyok a szakértelem. A szakértőket a tévében láthatod. Én a tapasztalat vagyok. Az úgynevezett józan paraszti ész. Aki a versenygazdaság szűrőjén keresztül látja, hogy a szakértői bölcsességek a gazdaságpolitikába átületeve a valóságban hogyan segítik, gátolják vagy torzítják a gazdaságot.

neoteny · http://word.blog.hu 2013.09.15. 06:20:10

@1001nappal:

"A többi pártban a gazdasági szakértelmet mindig fölülírta az egyéni érdek és a szavazatmaximálás."

Ezzel pusztán az a baj hogy egy falszifikálhatatlan elmélet: mindig mondható az hogy a gazdasági szakértelem elhozná a kánaánt, feltéve hogy az egyéni érdek és a szavazatmaximálás nem írja fölül.

Valamint még ha feltételezzük is hogy a gazdasági szakértelem elhozná a kánaánt, még mindig nem bizonyított hogy lehetséges kiiktatni az egyéni érdek és a szavazatmaximálás szerepét.

Így hát az "ultraliberális államtalanítás" nem is tűnik olyan rossz alternatívának: szükségtelenné teszi a -- közel sem bizonyítottan hatékony -- gazdasági szakértelmet, és kiiktatja az egyéni érdek és a szavazatmaximálás szerepét is.

1001nappal 2013.09.15. 06:39:28

@neoteny:
Az államtalanítás "áldásaiból" öt éve már kaptunk bemutatót. Úgy hívják, hogy világgazdasági válság. Pedig csak a hitelintézeti szektorra terjedt ki az államtalanítás (dereguláció). A gazdasági szereplők önérdekűek. Ha a társadalmi érdeket érvényesíteni akarjuk, az együtt jár az állami szerepvállalással.
Egyébként ahogy a bloggazda, úgy te sem érted meg, hogy államtalanítani csak úgy lehetne, ha lemondanánk az európai pénzekről. Az pedig olyan gazdasági visszaesést hozna, hogy az államtalanító jó kormányzókat a népharag következtében a szél lengetné.

xvxvxv 2013.09.15. 06:43:43

@orgoványi erdőjáró: de szar duma, ecsém. "megnyugszom, amikor ilyeneket olvasok, bizonyítja, jól mennek a dolgok", "már csak egy kávét kérek".

ecsém, tik még mindég ezt a 2000-es index-dumát nyomjátok. a mákony ott a fejetekben. meg szdsz. ja. örökké. az az tik éltető italotok.

közben meg itt csak élni akarunk, de a tetves, tolvaj fideszbolsevik fajtád meg a fasz kommunisták ezt nem hagyják.

neoteny · http://word.blog.hu 2013.09.15. 06:44:46

@1001nappal:

"A gazdasági szereplők önérdekűek."

Milyen igaz.

"Ha a társadalmi érdeket érvényesíteni akarjuk, az együtt jár az állami szerepvállalással."

És mi az a "társadalmi érdek" ami független az egyének önérdekétől? Továbbá mi biztosítja azt hogy az "állami szerepvállalás" nem az államhatalmat alkotók önérdekeit szolgálja?

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.09.15. 06:49:56

@1001nappal: Ez bullshit. A válságot nem lehet megmagyarázni a deregulációval. Ahhoz a FED (egy meglehetősen nagy hatalmú "szakértő" szervezet) pénzjegynyomdája és a SEC (egy másik meglehetősen nagy hatalmú "szakértő" szervezet) delíriuma, és az amerikai politikai establishment (a "szakértő" szervezetek Mount Everestjének) 30 éves költségvetési politikája is kellett. CSak ez után jön a "greed" meg a subprime mortgage ügye.

lehunyjaketszemet 2013.09.15. 07:04:39

"Az európai Magyarországgal tartozunk még egymásnak."

Van egz rossz hírem. Magyarországot nem Orbánék taszították le a demokrácia útjáról... sosem volt ott. És nem is lesz. Erőlködhetsz amennyit akarsz. 100 év is kevés lenne, nincs hozzá emberanyag, oktatás, kultúra. Ha demokráciát akarsz, akkor csomagolj és költözz!

féregírtó 2013.09.15. 07:06:10

@1001nappal:
" Egyébként például a Gyurcsány-kormányokban te hol láttál gazdasági szakértelmet? Mert én sehol. "

De legalább ők megpróbálták az itt ragadt kommunista ellátórendszereket lebontani. Nem hagyta nekik a jónép, most van is szopás emiatt.

Ebben Fletóék mindenképpen kiemelkednek, senki más nem mert hozzákezdeni 22 év alatt rajtuk kívül.

csavari 2013.09.15. 07:06:34

HaFr

Hülye gyerek az általad felvázolt irányból nem kér az ország, de az orsós likud vitya fajtából se! Amíg nem a Szent korona Tan szerint kormányozzák az országot az csak a rabszolgaság, kifosztottság, züllés felé viszi a népet és ebből már elegünk van! Most már nem sokáig megy ez az irány készüljetek a menekülésre mert a felelősségre vonás nem lesz elmulasztva!

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.09.15. 07:11:30

@csavari: :) téged honnan szalasztottak, ember?

1001nappal 2013.09.15. 07:18:41

@HaFr:
Jól írod. Az IS kellett. De a közvetlen kiváltó ok mégis az volt, hogy a deregulációval a lovak közé dobták a gyeplőt. Megjegyzem, a FED jelenleg is önti a pénzt a gazdaságba.
Egyébként bullshit-ezés milyen komment-minőség? :-)

1001nappal 2013.09.15. 07:25:11

@neoteny:
Magyarországon a társadalmi érdek meghatározatlan. Ez egyenes következménye az oldalfüggetlen szociopata hatalmi politikának. Ettől függetlenül a szerencsésebb nemzetek vidáman megegyeznek a társadalmi érdekekben, és ezáltal egy irányba képesek haladni. Ami persze nagyobb jólétet és kiszámíthatóbb életet is eredményez. A magyar mentalitás azonban nem képes a kiegyezésre. Az öntörvényűségért és az önzésért pedig folyamatos elszegényedéssel és létbizonytalansággal fizet.

1001nappal 2013.09.15. 07:26:38

@neoteny:
Magyarországon a társadalmi érdek meghatározatlan. Ez egyenes következménye az oldalfüggetlen szociopata hatalmi politikának. Ettől függetlenül a szerencsésebb nemzetek vidáman megegyeznek a társadalmi érdekekben, és ezáltal egy irányba képesek haladni. Ami persze nagyobb jólétet és kiszámíthatóbb életet is eredményez. A magyar mentalitás azonban nem képes a kiegyezésre. Az öntörvényűségért és az önzésért pedig folyamatos elszegényedéssel és létbizonytalansággal fizet.

Mária 2013.09.15. 07:31:12

" Az ország készen áll a diktatúrára"

Ostoba poszter.

Sulykoljátok csak, még ennél is jobban a hülyeséget. Majd szépen beleeszi magát az emberek tudatalattijába. Milyen jó is lesz, ha milliók gondolják majd anélkül, hogy elgondolkodnának rajta, hogy "Az ország készen áll a diktatúrára", ti istenverte ostoba lúzerek.

Hagyjatok már végre fel a picsogással, meg az önsajnálattal! Vagy húzzatok el a vérbe, önsorsrontó szerencsétlenek!

Nincs bennetek semmi optimizmus? Semmi kreativitás? Semmi hevület?

Picsogással akartok lelkesíteni? Magatok mellé állítani milliószámra az embereket?

Talán tényleg jobb lenne, ha keresnétek magatoknak egy gázsütőt, és ráülnétek. Vagy ha beledugnátok a fejeteket, szánalmas, picsogó lúzerek.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2013.09.15. 07:36:42

ahhh... a jó öreg szdsz féle demokrácia felfogás
demokrácia = hatalmon vagyunk
diktatúra = ellenzékben vagyunk

sok sikert 2014-hez elvtársak
xd

neoteny · http://word.blog.hu 2013.09.15. 07:37:18

@1001nappal:

Tehát nincs olyan "társadalmi érdek" ami független lenne az egyéni érdekektől.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.09.15. 07:43:25

@wmiki: Ah, wmiki, a lényeglátó felébredt

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.09.15. 07:44:20

@Mária: Mária, te meg szállj le a rezsóról, már nagyon éget

1000 HUF (törölt) 2013.09.15. 07:45:25

Európai Magyarországgal kampányolni öntökönlövés. Látjuk, mit jelent Európa. Elnyomást Brüsszelből. Lágyabb, fegyvermentes diktatúra, mint a szovjet, de attól még elnyomás, fű alatt, gazdasági fegyverekkel, bankokkal stb. Nem, köszi, elég volt ebből az európaiságból.

röf 2013.09.15. 07:46:16

@Herbert Norman Schwarzkopf, Jr.:
"Nem, csak rettegek a csattogó csizmáktól. Állítólag Orbán már építi a krematóriumokat. Félek..."

Nem csak hogy építi, hanem már próbafűtést is tartottak az ócsított gázzal.

1000 HUF (törölt) 2013.09.15. 07:48:22

@féregírtó: A bontás egy jól tervezett dolog, mérnöki tevékenység, amely amikr bont, márt azt is tudja, mit épít a helyére.

Feri és csapata ehelyett rádobott az építményekre egy-egy már égő dinamitköteget, azt lesz ami lesz, arra dől, amerre. Ha a népre, hát a népre.

A helyére építeni is kell gondolatnak meg a kilométeres körzetébe se jutott el. Csak pusztított.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.09.15. 07:49:47

@1000 HUF: Jó, neked Sztálin, nekem Barroso. Remélem, viszed magaddal a magyar barátaidat is. Jó szórakozást!

1001nappal 2013.09.15. 07:52:07

@neoteny:
Köszönöm a meghívást, de nem lépek be a Szarrágó Álértelmiségi Fogalomelemzők Klubjába. Túl sok értelmetlen hozzászólást generáltok, ami inkább fárasztó, mint előrevivő.

1000 HUF (törölt) 2013.09.15. 07:54:32

@hollo11: Többeket, akik nem akarnak félelemben élni. Az, hogy a liberálisok pont az 50 éves évfrdulón lövettek a tömegbe és rendezték a vérgőzös mészárlást, szimbolikus, igazi jelkép értelmű ügy. 50 év alatt nem mentek előre fejben, pont ott tartanak, mint Rákosi. Gyurcsányt látom, akkor Rákosit látom benne. És Kádárt.
Ezt pedig nem akarhatom vissza. Olyat, aki lövet a civilizált megemlékező népre, semmiképpen sem.

1001nappal 2013.09.15. 07:55:04

@1000 HUF:
Európa egy 500 millió fős jóléti piac. Ha tudsz a közelben hasonlót, akkor szólj, hogy ne haljunk meg hülyén.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.09.15. 07:57:19

A puha diktatúra - Mo. ideális államformája. Erős állam, de nem avatkozik bele a magánéletbe = a magyarok álma.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2013.09.15. 07:59:06

@HaFr: bocsánat, hogy kommentelni merészeltem :(

am jól láttam, hogy pártot is alapítotok?
megkérdezhetem, hogy ki a miniszterelnök jelölt?
kik a tisztségviselők?
mi a párt programja? különös tekintettel a gazdasági részre?

vagy ezek nem tartoznak ránk, egyszerű pórnépre?

neoteny · http://word.blog.hu 2013.09.15. 07:59:14

@1001nappal:

Már akkor beléptél amikor előjöttél a "társadalmi érdek" elsőbbségével, amit az "állami szerepvállalás" biztosítana.

_Ez_ a duma a szarrágó propaganda; és még csak nem is új.

1000 HUF (törölt) 2013.09.15. 07:59:54

@HaFr: Nem értelek, te itt most embereket toborzol. Meg akarod nyerni őket az ügynek, a pártnak, amit itt alapítottatok. Erre föl módszeresen tapló módon beszólogatsz ezeknek az embereknek, akiknek a munkájára, együttműködésére, netán a szavazatára számítáasz.

Ilyen elszánt öngyilkos hozzáállást 1997 őszén láttam az SZDSZ fórumán, ahol a szimpatizáns, de némileg csalódott szavazókat minden kutyapicsájának elmondták, nácizták - tetemes részüket 1998 tavaszára át is tolták a fidesz és a miép szavazói táborába ezzel az öngyilkos agitprop hozzáállással. Aztán ment a siránkozás, hogy nácik. Baszki, ha közel hónapig győzködnek, hogy ha kritizálni mersz apró ügyeket is, akkor te fideszes, miépes vagy, elhiszik az emberek és berágnak, ha a pártjuknak vélt párt ,pl. szdsz, nem hajlandó meghallgatni a kérésüket, s őket.

De most ezt a lemezt tetted fel, pedig a napokban alakítttátk a blogból a pártot.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2013.09.15. 08:00:22

@wmiki: ja és mik a párt pénzügyei?
honnan van bevétel, és mik a kiadások?

köszi**

1000 HUF (törölt) 2013.09.15. 08:00:41

@1001nappal: Nincs jóléti piac, ki kellene mosni 23 év után a csippát a szemedből.

1001nappal 2013.09.15. 08:01:45

@1000 HUF:
A csürhére a világ összes pontján "lövetnek". Tisztességes politikus a világ egyetlen pontján sem szervez naggyűlést a csürhe bejáratott vonulási helyszíneire. Nehogymár egy Budaházy nevű tehetségtelen, ezért csak szélsőjobb elmebetegségekkel érvényesülni képes szaralak legyen a magyar nemzeti hős. Mert akkor nagobb bajban vagyunk, mint amit Gyurcsány valaha is okozni lenne képes.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.09.15. 08:02:18

@wmiki: Miki, töröld ki a csipát a szemedből, nézz körül, olvasd el a releváns posztot, meglátod, jövő időben van írva .. milyen miniszterstbseggfejről beszélsz?

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.09.15. 08:03:47

@1000 HUF: Igen, én vagyok magam a koraérettszdsz, te pedig a háromnapos kommentelő, akinek becsületes módon megtetszett a nickem. Jöhetsz ide moralizálni, de hátrányból indulsz.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.09.15. 08:04:59

@wmiki: Szerinted az lenne? Én meg zsidó, mi? Ez a te univerzális világképed vagy csak magyar honfitársaidra terjed ki?

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.09.15. 08:05:54

@wmiki: A pénzt már elloptuk, szdszesek vagyunk

Blogger Géza 2013.09.15. 08:05:57

A polgárosodásért az egykulcsos adó tette eddig a legtöbbet az utóbbi időben, és köszöni szépen, jól van. Kedvezőtlen gazdasági növekedési számok mellett is kibírta költségvetés, de a jövő jobbnak ígérkezik, tehát még inkább fenntartható lesz.

"Eközben a mindennapi megélhetés folyamatosan drágul, " Valójában az infláció történelmi mélyponton van, a reálbérek pedig dinamikusan emelkednek.

"a médiából ömlik a szégyenteljes, hazug propaganda," ez mondjuk igaz, lásd ezt a posztot is, de a többséget ezek hidegen hagyják. :)

"a közhangulat szomorú" már akié, akik felül az előző pontban említett propagandának, annak biztosan. :) De ez inkább az Orbán- és Fidesz-gyűlőlőkre igaz csak, mivel látják, hogy nekik a 2014 is bukta lesz.

"a gazdasági teljesítménye csökken" He? Ez nem igaz sem 2013-ra, sem 2014-re (a választás szempontjából ezek a legfontosabb évek), sem az egész 2010-2014-es ciklusra. Az egész ciklusra 2-3%-os növekedés várható.

1001nappal 2013.09.15. 08:06:54

@1000 HUF:
Maradjunk annyiban, hogy a magyarok többsége kiegyezne egy osztrák életszínvonallal és létbiztonsággal. A többi mese és szőrszálhasogatás.

neoteny · http://word.blog.hu 2013.09.15. 08:07:15

@1001nappal:

Te már előadtad a szakadt propagandádat; már csak arra volt szükség hogy kiderüljön, miszerint csak szólamok -- és még csak nem is eredetiek.

neoteny · http://word.blog.hu 2013.09.15. 08:14:27

@1001nappal:

"a magyarok többsége kiegyezne egy osztrák életszínvonallal és létbiztonsággal"

És az honnét jönne a magyarok többsége számára, az égből potyogna mint a manna? Vagy dolgozni kellene érte annyit és olyan hatékonysággal, mint az osztrákok teszik, meg annyi megtakarítással annyi befektetést eszközölni, mint az osztrákok teszik, meg olyan kormányzatokat létrehozni, mint azt osztrákok teszik?

Persze hogy mindenki "kiegyezne" egy magasabb életszínvonallal; de ahhoz nem elég a "kiegyezés" utáni sóhajtozás, hanem úgy is kell csinálni mint ott ahol azok élnek akiknek az életszínvonalával "kiegyezne a magyarok többsége".

neoteny · http://word.blog.hu 2013.09.15. 08:15:53

@1001nappal:

Mi van, nem bírod a gyűrődést? A süket dumát tudod lökni, de amikor rákérdeznek, akkor hirtelen megnő az önérzeted? A "józan paraszti észből" csak a paraszt marad?

1001nappal 2013.09.15. 08:16:29

@Blogger Géza:
Szerinted, ha a hozzászólásod úgy ostobaság, ahogy van, arra reagálni kellene? Szerintem elég lesz az agyhalott gondolatokat a kampány utolsó heteiben cáfolni. Addig csak éljetek nyugodtan az önhitt áligazságaitokkal. Nem blogos szócsatákat kell nyerni, hanem választást.

Mária 2013.09.15. 08:24:32

@HaFr:

Már bocsáss meg, de annyi lelkesedés sincs bennetek, mint egy marék molylepkében.

Ez önmagában nem lenne baj, ha nem akarnátok a citromba harapott képetekkel véleményvezérek, sőt politika-alakítók lenni.

Mert így, hogy akartok, így kifejezetten kártékonyak vagytok. Kiölitek az emberekből a lelkesedést. Kiölitek a hitet, hogy beleszólhatnak a saját jövőjükbe.

Ezzel a beteges pesszimizmussal akartok ti választásokat nyerni? EZZEL?

Vagy talán nem is akarjátok megnyerni azokat a csúnya választásokat a Fidesz ellen? Jó lesz nektek az a pártucat előre lezsírozott országgyűlési és önkormányzati képviselői hely, amit akkor kaptok, ha a Fidesz előnyére dolgoztok, és tudatosan a letargiában tartjátok az embereket?

Netán egy csinosabb összegű júdáspénzt is jár a szolgálatotokért a végén? Vagy már menet közben?

neoteny · http://word.blog.hu 2013.09.15. 08:25:15

@1001nappal:

Nocsak, nocsak: előbújt a kultúra; a "társadalmi érdek" szószólója előadja magát. Az "állami szerepvállalás" propagandistája nem bírja amikor rávilágítanak a szakadt lózungjai ürességére.

Lexa56 2013.09.15. 08:25:28

A helyzetértékeléssel tökéletesen egyetértek. Meg kell próbálni, bár elég reménytelen. Innen szép nyerni! 2018 szerintem reálisabb, ha még lesznek választások és nem csak NER népfront tagjaira lehet szavazni nyílt szavazással csendőrök jelenlétében.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2013.09.15. 08:26:02

azért a kommentelők se semmik
"dolgozni kellene érte annyit és olyan hatékonysággal, mint az osztrákok teszik"

vagy

"Nem blogos szócsatákat kell nyerni, hanem választást. "

ezek a mondatok bármely nagy internetes lózung gyűjteményben megállnák a helyüket **

azt tudtátok, hogy a magas emberek magasabbak?

neoteny · http://word.blog.hu 2013.09.15. 08:28:26

@wmiki:

Te wmiki, ki lesz az Apostoli Magyar Király? Téged emelnek majd pajzsra a Duna jegén? Csak be ne szakadjon alattatok.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.09.15. 08:31:07

@Mária: Eltévedtél, Mari. Menjél vissza a blogodhoz, írj végre egy rendes posztot a gázsütőkről, és fogadd a hozzád hasonlóan lelkes kommentelőket

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2013.09.15. 08:32:29

azt hallottátok, hogy a választást az nyeri, akire a legtöbben szavaznak?

de nem az interneten :((

unionista (törölt) 2013.09.15. 08:36:03

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
kormányzati szinten valóban a diktátorok kézikönyvét kell alkalmazni. egész kelet európában. annak első (és egyetlen tétele) ez: minimális jólétet kell teremteni. a többit felejtsd el. ugyanazt kell csinálni, amit castro, horthy vagy kádár).

de ez nem azt jelenti, hogy a puha diktatúra az ideális államforma. hanem azt, hogy egy gyenge kormány kell erős önkormányzatisággal. errefelé szabad királyi városok biztosították a viszonylagos jólétet. a nyugatos értelmiség önkormányzati szinten szerezhet pozíciókat. mert a kisebb, zártabb közösségeket könnyebb vezetni. az országot liberális eszményképpel csak a császár elleni szabadságharcba lehet vezetni. és arra most nincs szükség. mert magyarországot nem nyomja el bécs. majd sor kerül arra is. akkor a leghülyébb jobbikos mellé áll a magyar liberális elit. ahogy bocskai, zrínyi (zrinksi), rákóczi vagy kossuth tette.

unionista (törölt) 2013.09.15. 08:39:56

@Lexa56:
budapesten az ellenzék meg tudja fordítani az eredményt. ezek után fővárosnak kell a kormánnyal szembe vonulnia. és akkor majd fellázad a vidék. ez nem 2018, hanem 2015.

Függetlenbaloldali (törölt) 2013.09.15. 08:51:04

@unionista: " minimális jólétet kell teremteni"
Ehhez minden adott volt 2002 és 2010 között. Ezek után ki hiszi ezt el?

Szabados Pál 2013.09.15. 08:53:09

Nekem tetszik ez a cikk.
Jól összefoglalja a lényeget.
Ráadásul úgy van és volt, ahogy írja a mai jobb és baloldal egykutya.
A gyökeres változtatás útját kellene a lehető legpontosabban kimunkálni.
Kis adalék ehhez, a demokrácia meghatározása:
wikiszotar.hu/wiki/magyar_ertelmezo_szotar/Demokr%C3%A1cia
Különös tekintettel a 6-os, filozófiainak jelölt meghatározásra.

2013.09.15. 09:06:56

Nem igazán lehet belekötni az 5-ből egyik pontba sem.

toportyánzsóti 2013.09.15. 09:10:56

@magyar ember teli szájjal: Ha tudsz 10 igaz embernek minősíthető gazdagot felmutatni,majd akkor ledemagógozhatsz másokat.Addig csak szép vagy.

unionista (törölt) 2013.09.15. 09:13:32

@Szabados Pál:
az 5. pont hibádzik. mert az amit ott leírnak az nem a liberális, hanem a többpárti népi demokrácia. amiben több politikai platform versenyez a hatalomért. de nincs független képviselet. nincs valódi önkormányzatiság. ez az alapprobléma.

nem egy újabb "mi majd jól kormányzunk, csak még nem tudjuk hogyan, de megígérjük, hogy tisztességesek leszünk" kell, hanem pártatlan helyhatóságok, független önkormányzatok.

toportyánzsóti 2013.09.15. 09:14:30

@wmiki: Azt hallottad már hogy rezsimszolgából csináltatok köztársasági elnököt?!Szellemi cenzuson elbuknál,azért visszakozott a narancsmaffia,mert te sem szavazhattál volna,akár a békamenetes többi bérbirca.

Igényes 2013.09.15. 09:17:25

Nekem inkább az ellenzéki blogok tűnnek diktatórikusnak. Ha olyasmit írok, ami semmilyen szabályzatba nem ütközik, viszont nem egyezik az ő véleményükkel, az eltűnik. :)

Igényes 2013.09.15. 09:19:03

@toportyánzsóti: Te tudsz 10 igaz embernek minősülő akármilyet? Lehet gazdag, szegény, barna, vörös, sárga, magyar, nemmagyar...

savanyujóska 2013.09.15. 09:21:11

@madai: Egyszer már én is javasoltam, hogy miután már a teljes magyar politikai és gazdasági elit, és úgy általában az egész, semmirevaló magyar értelmiség bizonyította mindenre való alkalmatlanságát, brüsszeli gyámság alá kellene helyezni az országot, vagy felkérni a németeket, gyarmatosítsanak minket. Valamiért nem arattam nagy sikert az ötlettel.

Igényes 2013.09.15. 09:26:15

@savanyujóska: Talán mert sehol nem tartják sokra a szolgalelkűséget, meg a seggnyalást. Ha neked ez az egyéni passziód, csináld nyugodtan, de mást ne akarj belekényszeríteni.

Leonard Zelig 2013.09.15. 09:31:03

@kvp: "Ezek mellett pedig ipart kellene epiteni, ha kell olyan modon ahogy a masodik vilaghaboru utan, de most globalisan is versenykepes agazatokban es lehetoleg olyan teruleten amihez van eleg energiank es nyersanyagunk."

Ez volt az éjszaka legviccesebb hsz-e. Ipart, a XXI. században nyersanyagok nélkül. Igazi műkedvelő "közgazdász"!

Szabados Pál 2013.09.15. 09:33:28

@unionista: Teljesen egyetértek, amit leírt.
Megjegyzem, hogy egy szótár nem arról szól, hogy enciklopedikus értekezést írjon az ember, hanem lehetőleg tömör, de érthető meghatározásokat.
A kifogásolt 5-ös meghatározás valóban egy felszínes meghatározás, de például a sajtó sokszor ebben az értelemben használja, ezért került bele. nem véletlenül hívtam fel a figyelmet a 6-osra, amelyben azok az értékek vannak, amelyeket én is lényegesnek tartok. Ha ehhez hozzáveszem azt, amit Ön írt, akkor természetesen teljesebb a kép. Valóban fontos dolog a pártatlan államapparátus, és az önkormányzati függetlenség, amely a helyi polgárok felelősségén nyugszik.

Igényes 2013.09.15. 09:33:42

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Azért azzal tisztában kell lenni, hogy Magyarországon pillanatnyilag olyan 15%-nyi az olyan ember, aki egy normális, nyugati típusú demokráciában élni lenne képes. Anélkül legalábbis, hogy visszaélne az előjogokkal, a többit meg megpróbálná szétbarmolni.
Namost ezekkel is csinálni kell valamit ugye, mert másodrendű állampolgárság itt nem létezik.

panelburzsuj 2013.09.15. 09:34:14

@savanyujóska:

Látod, az az átok oktatás: túl sokat szidták a II. Józsefet a kerületeivel, meg a Bach-huszárokat. :)

Fekete Pestis 2013.09.15. 09:37:50

@HaFr:

Lényegre törö kérdés : mi az adópolitikátok? SzJA-t emelnétek azoknak, akik most a 16%-os SzJA-ból profitálnak ? Változatlanul hagynátok ? Esetleg csökkentenétek ?

Mindenesetre az hogy a "szolidaritás" szó szerepel a cikkben, nem sok jóra enged következtetni.

Igényes 2013.09.15. 09:39:33

@Leonard Zelig: Az ipar ma már nem a vasról meg az acélról szól. Homok meg még akad. Kicsit le teccett maradni.

toportyánzsóti 2013.09.15. 09:46:00

@Igényes: Tudok.Volt narancsos is van közöttük.

explanatus 2013.09.15. 09:46:12

@kvp: "Lehet, hogy csak 6 millio magyar maradna," Ezt a "bűvös" számot egyre gyakrabban olvasni. Ez azt jelentené, hogy minden harmadik ember "felesleges". Ha mondjuk a családod három főből áll, akkor kit sorolnál a felesleges kategóriába? Magadat? Párodat? Gyerekedet? Itt lehet csemegézni kicsit http://hu.wikipedia.org/wiki/Országok_népsűrűség_szerinti_listája A majd négyszer sűrűbben lakott Hollandiában valahogy nem merül fel ilyen kérdés, hogy mennyi lakost tud eltartani. Ott, meg számtalan helyén a világnak természetes, hogy annyit, amennyien ott helyben élnek.

Sokan vagyunk. Érdekes gondolatsor. Nem tudunk eltartani ennyi embert. Persze, ha abból indulunk ki, hogy a meglévő anyagi javainkat osszuk fel, akkor igaz. Talán, ha elkezdenénk végre dolgozni, megteremteni olyan feltételeket, hogy érdemes legyen és lehessen dolgozni, nem közmunkázni, hanem annyi értéket előállítani, hogy mindenkinek jusson, legfőképpen annak, aki részese ennek a folyamatnak, ahogy az fentebb említett országokban van, akkor nem azon kellene spekulálni ki a felesleges és hogy szabaduljunk meg tőle.

Ebben az országban mindenkinek volt jó pár mobiltelefonja, de istencsapása lenne, ha "tudnánk" vagy "akarnánk" mobiltelefont gyártani? Tízezer számra foglalkoztatunk közmunkásokat, de a közmunkások munkaeszközeit nem magunk gyártjuk, hanem vesszük. Sikeres országok nem attól sikeresek, mert örökölték a sikert, hanem mert megdolgoztak érte, mert felismerték, mi az amivel sikeresek lehetnek. Mi meg hagyjuk, hogy a szerencse elmenjen mellettünk.

Meg kellene végre teremtünk a feltételeit a "munkavégzésnek". Kezdhetnénk a kor technológiai színvonalához illő szakképzéssel. Ez hamar megtérülne. Bizonyíték erre az a félmillió, aki odakint a nagyvilágban a számára idegen környezetben tud alkalmazkodni, tud teljesíteni. Szóval, nem sokan vagyunk, hanem nem vagyunk hatékonyak, ebben kell jobbá válnunk. HaFr kezdeményezése ebbe az irányba mutat, hatékonnyá válni a magunk erejéből, a magunk munkájából.

jog-ász 2013.09.15. 09:46:20

a 2/3 történelmi bűne az lesz, hogy 2010ben a nagy többséggel bármilyen társadalmi szerkezeti reformot le tudtak volna nyomni a társadalom torkán legyen az bármilyen kellemetlen, mert megvolt hozzá a támogatottságuk. ezt a lehetőséget szalasztották el, ez a legnagyobb bűnük, és valószínüleg előbb utóbb felelni is fognak érte így vagy úgy.

Igényes 2013.09.15. 09:50:00

@Fekete Pestis: Én megemelném az alapfizetést, az ötszörösére, csak úgy a vicc kedvéért. Jah, a magánszférában is, kapnának hozzá kamatmentes kölcsönt. A szociális juttatásokat nulláznám, ennyiből már meg lehet élni, aki meg nem akar dolgozni, arra úgysem tartunk igényt... És megnézném, mi történik.
Fogadunk, hogy jól sülne el? ;)

unionista (törölt) 2013.09.15. 09:50:33

@Szabados Pál:
az államapparátusnak nem kell pártatlannak lennie. a minisztériumokban ülhetnek pártemberek. de a kormánynak nem lehet alárendelni az önkormányzatokat. azoknak a viszonylagos politikai és pénzügyi önállóságát kell megteremteni. úgy, hogy a költségvetési törvény az elosztásban csekély teret ad a kormánynak. az alkotmány az önkormányzatokból kizárja a politikai pártokat.

a jelenlegi rendszerben nem is lehet tisztességesen kormányozni. 15000 milliárd forint az éves költségvetés. ebből 7-8000 milliárd szabadon elkölthető pénzmennyiség. ami nem nyugdíj, egészségbiztosítás, segély és adósságszolgálat.

ezt a pénzt kell elosztani valamilyen képlet szerint. ami figyelembe veszi a lakosságszámot, de a gazdasági teljesítményt is. és ezekkel a pénzekkel kellenek helyben rendelkezni. a fidesz és az mszp szakértői másodvonala előre lépne. és hozzájuk csatlakoznának azok, akik ténylegesen függetlenek. a politikai pártokat en bloc kiszorítani a hatalomból. egy a parlamentet és a várat magában foglaló belső kormányzati kerületet kell meghagyni. a parlamenti képviselők tömhessék meg a zsebüket, de ne rabolhassák ki az országot.

Igényes 2013.09.15. 09:50:48

@toportyánzsóti: Boldog ember vagy akkor. Na sorold. :D

sga 2013.09.15. 09:50:49

Mi ez, valami virtuális párt?

Kedves HaFr: ez így kevés. Vannak kérdések:
- ki vagy TE? Mielőtt felhívást teszel közzé, hogy csatlakozzunk hozzád, nem ártana egy arc, egy valós személy. Egy nick kevés lesz.
- van-e programod? A célokkal / értékrendszerrel kapcsolatban eddig egy 8 soros kis pamfletet láttunk (az előző posztban "A célunk a nyugat-európai polgári társadalom..." kezdettel). Ez így szép, de nem ártana pár részlet, és mindenekelőtt a "hogyan". Ez így nagyon kevés.
- hadd segítsek: mit kezdenél az alkotmánnyal? Szerinted lehtséges-e, kell-e elmozdítani a mostani kormány 9 évre bebetonozott mamelukjait? (médiahatóság, bíróságok, Matolcsy, stb?) Van-e bármi elképzelésed a költségvetési konszolidációval, gazdasági növekedéssel, adórendszerrel, stb. kapcsolatban? Szándékodban áll-e valamit kezdeni pl. a devizahitelesekkel? Szerinted lehet-e, kell-e kezdeni valamit az orbán kormány által gazdaságilag helyzetbe hozott rétegekkel? Szükséges-e valamiféle visszarendezés ez ügyben (trafik, föld, közgép, stb.) Van-e valamilyen külpolitikai koncepciód? Hogyan kívánod helyreállítani Mo erősen megtépázott tekintélyét? Egészségügy? Elvándorlás? Oktatás? Nyugdíjrendszer hosszútávra?

A fenti felsorolás nyilván nem teljes. Hirtelen ezek jutottal eszembe.

Félre ne értsd: drukkolok. De hogyan csatalkozhatnék valakihez / valamihez, amíg nem tudom kicsoda, és pontosan mit akar? Szerintem ezzel mások is így vannak. Remélem építőnek veszed a kritikámat, és nem fikázásnak.

felcsutisuttyo 2013.09.15. 09:55:31

100 százalék, HOGY A NEMZETI GAZEMBER SZERVEZETT BŰNÖZÉS PÁRTJA ELCSALJA A VÁLASZTÁST. Hagyni kell nyerni, Had dőljön a szar a nyakába:DDD utána jól megdádázni ha kell seggbe lőni!..és MEGDÖNTENI A ROHADÉKOKAT ÖRÖKRE!!!!

savanyujóska 2013.09.15. 09:57:43

@Igényes: Szépen kifejezed a tradicionális magyar hübriszt, amely nem képes elviselni a gondolatot, hogy a nálunk okosabbak és ügyesebbek mellett jobb, ha befogjuk a szánkat, és szerényen, hogy ne mondjam, alázattal tanulunk tőlük. A büszke, párducbőr kacagányos magyar szerint ez szolgalelkűség és seggnyalás. Ehelyett inkább hátat fordítunk Európának, és próbálunk egy olyan szemétdombot találni, ahol mi lehetünk a kakasok, és kedvünkre kukorékolhatunk. Ezért neveztük ki magunkat régebben a Balkán királynőjévé -már Kossuth is a német orientáció alternatívájaként találta ki a Duna-menti Köztársaságot-, újabban meg közép-ázsiai „vértestvéreinkkel” próbálunk összeborulni.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.09.15. 09:58:12

Kedves Hafr..

Hazudsz mint a vízfolyás.

2002-ben volt, hogy minden gazdasági mutató szerint a szlovákok elött voltunk az EU-ban.
2010-re mindenben utolsóak lettünk holtversenyben a görögökkel.
Azóta a Görgök csődbe mentek, Spanyolok, Argentínok sokkal nagyobb szarban vannak, mi visszavizettük az IMF hitelt, és a gazdasági növekedés is beindult. Infláció soha nem látott alacsony szinten.

Szabados Pál 2013.09.15. 09:59:53

@unionista: Köszönöm a kiegészítést. Nagyon hasznos volt elolvasni.

panelburzsuj 2013.09.15. 10:02:05

@kvp:

"osszes megoldasuk rovid tavu allamcsodhoz vezetne"

Ha megcsinálnák.

De Megyó óta tudjuk, hogy semmi sem veszélyesebb, mint betartani a beígért programot. Mert egy "öszödbe" legfeljebb egy kormány(párt) bukik bele - de akkor még van hova "visszarotálódni". Ám ha az államháztartás egésze csődbe borul, akkor a "rendszer" dőlt össze.

Orbán is "öszödöst" játszik - sokat ígér, keveset tesz. (ld. pl: Ócsa) Csak ő még nem kapta meg a nyakába azt "külső" hideg zuhanyt (vö: világgazdasági válság), amit az ellenfelei utolsó csöppig kéjesen rávarrhatnának.

Igényes 2013.09.15. 10:03:55

@savanyujóska: Nem igazán érted, mi folyik itt, ugye? :)

@toportyánzsóti: Jó. Rajtatok úgysem szoktam. Bohócnak is gyengék vagytok.

Fekete Pestis 2013.09.15. 10:07:25

@Brix:
"90%-át a már nyugati szinten élő felső-középosztály kapta meg."

Kérdés az, hogy aki évente 40 -- 50 ezer EUR-t keres bruttó, az "felsö középosztálynak" számít -e.

Két aspektus :
1. Ezek az emberek nem támogatást kapnak, hanem nem veszik el tölük a megkeresett pénzüket.
2. Ha ezeket az embereket megadóztatod, akkor nagy az esély, hogy külföldre mennek.
Miért is maradnának ? Ugye, a pénz miatt nem. És amiatt sem hogy olyan kellemes M.o-n élni, ahol mindenki "gazdagozza" öket, irigykedik rájuk, és az ö pénzükre fáj mindenkinek a foga.

@kvp: Kénytelen vagyok egyetérteni.

@HaFr: Amit említesz, ugyanannak az éremnek a 2 oldala.

@féregírtó: "itt ragadt kommunista ellátórendszereket lebontani"

Na de hogy? Úgy, hogy bevezették volna a vizitdíjat, míg a TBJ-t ( vagyis az adót ) nem csökkentették volna. Ergo 2X kellett volna ugyanazáert fizetni.

Közönséges adóemelés volt, amit csináltak, nem "reform".

@Mária:
Na ja, éljen a gyurcsán, mi? Az 5X%os effektív SzJA-jával, a +4% krízisadójával. Meg azzal, amikor a nép adómorálját volt pofája kritizálni, pont neki az adócsalónak. (Arról nem is beszélve, ahogy a Motim szaxervezetével elbánt ).

Szenvedélyesség, ja. Persze, hogyne.

@1000 HUF: Nettó hülyeség amit írsz.
Igaz, hogy EU-s szabályok vannak, amiket be kell tartani, de cserébe p.l. könnyebben lehet NyEu-ban munkát vállalni, a beruházások > 90%-t az EU fedezi és pénzügyi védöernyöt tart Mária Országa felé, ha az éppen aktuális nagyokosok valamit megint elkúrtak.

Ja igen : legalább az önjelölt elkúróknak valaki kivülröl gátat szab. Tiszta égées, hogy ezt pont az idegeneknek köszönhetjük, és nem p.l. a választópolgároknak.

@Blogger Géza: Na, ezzel, amit az 1kulcsosról irsz, mélyen 1et tudok érteni.

Végre valaki, akinek nem tetszik a kommunista mások zsebében való turkálás.

@neoteny: Hehe én is ezt mondom. Csak ahhoz sajnos a népléleknek kellene megváltozni, és ez lehetetlen feladat. Eleve reménytelen dolog.

unionista (törölt) 2013.09.15. 10:13:15

@kvp:
a cigányok fele annyi idő alatt kétszer annyi utódot hoznak létre. egészen addig, amíg nem kapnak rendes önkormányzatiságot. kistérségi/megyei kisebbségi autonómiát. amíg nem lesznek kis és nagyvajdák. azért, mert ezt a folyamatot csak és kizárólag a cigányvezetők állíthatják le. nem a politikusok a puccos parlamentben, hanem a cigányság maga. borsodban, a nyírségben, vagy akár hajdúság olyan gettók és putrik vannak, amiket eddig romániában, szerbiában, bulgáriában láttál.

a cigányoknak is az országos politikától független helyi önkormányzatok kellenek. ugyanúgy, mint a magyaroknak. nem 3000 népnemzeti falusi. hanem járásjogú kistérségi, megyejogú térségi agglomerációk többségi főpolgármesterrel és kisebbségi alpolgármesterrel. és akkor majd a helyi vajda rendet tesz közöttük. ennek ez a civilizált módja.

lehet persze polgárháború is. magyar-roma, székely-román relációban. aminek eredménye az lenne, hogy a tömbben élő székelyek erdély közepéről eltűnnek, ahogy magyarország közepéről a kunok, vagy a jászok. mert egy rezervátumban élnek. és a háborút úgy veszítenék el, mint az indiánok. a cigányok meg úgy nyernének, mint a partizánok. már csak ezért sem kellene ezt az opciót felvetni.

Igényes 2013.09.15. 10:14:35

@Brix: Talán mert rájöttek, hogy a szegényebb rétegeket hiába tömik pénzzel, az isten vagyona sem elég nekik. Látatja meg semmi.
Most is sok olyat támogatnak, aminek szerintem nincs sok értelme / nekem speciel ellenszenves, de legalább valamennyire konstruktív irányba teszik.
A szegényebb rétegeid is jobban járnának, ha inkább magukon próbálnának segíteni, bosszúállós terveken kívül.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.09.15. 10:14:41

@Igényes: Nem tudom. Nálam az a szabály, hogy felesleges és kéjjel ismételt mosdatlanságért, ugyanilyen típusú rasszizmusért, nyilvánvaló fizetett trollkodásért (provokálásért) jár a kizárás. Nekem nem kötelességem mindenki szólását tisztelni, és ahogy a Magyar Nemzet nem közli az én cikkeimet egy ideje, úgy ide se írhat mindenki. Én nem játszom és politikusként sem fogok Weimar játszani. Aki azzal a megbízással jön ide, hogy kivégezzen engem vagy mást, vagy a vitát, azt előbb érvvel, majd gombnyomással kiteszem, ennyi.

Leonard Zelig 2013.09.15. 10:15:08

@Igényes: Homokvárépítő ipar? Az már tényleg dübörög, LoL

Archenemy 2013.09.15. 10:15:46

Jaj már MEGINT kitört a diktatúra, mint három éve minden egyes nap?

Igényes 2013.09.15. 10:15:47

@Igényes: Izé, helyett.

@HaFr: Tehát Te politikus vagy? Most is, vagy csak szeretnél lenni?

panelburzsuj 2013.09.15. 10:16:03

@Fekete Pestis:

"Ha ezeket az embereket megadóztatod, akkor nagy az esély, hogy külföldre mennek"

És mit csinálna a Fidesz-frakció külföldön?

Aszfalt Marcelltől Vakkomondorig?

Nehogy félreérts: én akár segítek is nekik állást keresni - de miért nem menekültek el már korábban az adónyomorítás elől?

Fekete Pestis 2013.09.15. 10:16:18

@explanatus:
"Ez azt jelentené, hogy minden harmadik ember "felesleges". Ha mondjuk a családod három főből áll, akkor kit sorolnál a felesleges kategóriába? "

Nézd, az országnak megvolt az esélye arra, hogy technológiaváltást eszközöljön 1990ben.
Ez nem történt meg, mert a kommunista (mszps) elit elprivatizálta azt a pénzt ami erre kellett volna.

A technológiai szinvonal csak a külföldi bértermelésböl nö, eltekintve néhány kivételtöl, mint az Ericsson, A Ge vagy éppen a Morgan Stanley.

Az igények meg csak nöttek. Tudomásul kell venni, hogy
a. a jelenlegi technológiai feltételekkel
b. a jelenlegi feltökésítéssel
c. és a jelenlegi igényszinttel
10 millió ember fenntartható módon nem tartható el.

Ez nagyrészt a politikai elit hibája, hiszen nekik kellett volna erre rájönni és változtatni. De ugye öket meg a gipszjakabok választják meg, így az ország intellektuális szintje a fö hiba.

Emlited a mobiltelefon gyártást. Hadd emlékeztesselek arra, hogy a MEV 1986os tüze óta M.o-n nem létezik nagy tételben gyártó, magyar kézben lévö, magyar fejlesztéssel ( részben) megvalósult mikroelektronikai gyártókapacitás. És azért nem, mert ez tökeigényes iparág, ahol még a technológia-fejlesztés-knowhow is fontos.
Persze MEG LEHETETT VOLNA VALÓSITANI (L. Finno, Nokia), ha a magyar elit normálisan állt volna hozzá, és nem a gipszjakabok kegyét kereste volna 20 ezer forintos nyugdíjakkal meg lélegeztetögépekkel.
De nem ez történt.

M.o pont azt kapja most, amit megérdemelt, egy szikrányival sem rosszabbat.

Leonard Zelig 2013.09.15. 10:16:41

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Nem fizettük vissza az IMF-hitelt, hanem balga módon magasabb kamatlábú hitellel "kiváltottuk".

Igényes 2013.09.15. 10:16:47

@Archenemy: Ezért tart itt az elmútnyócév....

panelburzsuj 2013.09.15. 10:17:47

@Igényes:

Ha van sapkája: "posztkomcsi!"

Ha nincs: "amatőr!"

Polbölcsi.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.09.15. 10:19:37

@Fekete Pestis: Azt írtam, az európai szolidaritást is sértik--- a szolidaritás szó helyett azonban jobban szeretem a méltányosságot, amit szintén használok, pl. mert nincs az az elcsépelt szocdem etatista eurobrükrata íze, miközben akik erről papolnak, felmarják a havi húszezer eurós fizetéseket főleg aktatologatásért és versenykorlátozásért

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.09.15. 10:20:45

@sga: Lemaradtál egy brossúrával

Igényes 2013.09.15. 10:22:32

@panelburzsuj: Ha már mindenképpen ennyi a választék, akkor inkább posztkomcsi legyen. Akkoriban még volt egy szint, amit el kellett érni ahhoz, hogy valaki politizálhasson, és nem volt elég a hőbörögéshez értés.

Csetepaté márki 2013.09.15. 10:23:05

"Magyarország megint megijedt, és letért a polgárosodás, a demokrácia, a gazdagodás és a jó élet útjáról."

Ja persze, letért.
A nagy jólét útja: csábítsuk ide a multikat a versenyképességünkkel, ami abból áll, hogy a negyedéért dolgozunk, mint egy német.
Nincs itt valami ellentmondás? Nem éppenhogy a csóróságot betonoztuk be ezzel?

Ez a baromságotok már rég a szemétdombon van a manyuppal, a mínuszos egyenleggel való megtakarítással együtt. Ja, meg veletek együtt.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.09.15. 10:24:30

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: figyelj, aki már a nickjében is egy szerencsétlen félnótásnak akar életvitelszerűen beolvasni, azzal én nem tárgyalok, még ha hülyeséget beszél is

panelburzsuj 2013.09.15. 10:25:34

@jog-ász:

Úgy fognak felelni, mint az összes eddigi töszekedő - helyet cserélnek az "ellenzékkel".

Az átmenetileg lepalladt "vokstőke" kivételével megtartva minden más - lopott, rabolt, kizsarolt - tőkéjüket.

panelburzsuj 2013.09.15. 10:29:03

@Igényes:

Erre találták fel a szavazócédulát.

A preferenciák leltározására.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.09.15. 10:33:00

@Igényes: KÉNYTELEN vagyok politikussá válni, nem szeretnék

panelburzsuj 2013.09.15. 10:33:47

@Igényes:

Nem én gondolom - így tanították.

sga 2013.09.15. 10:34:14

@HaFr: és maradjak úgy?

leponex 2013.09.15. 10:34:27

@HaFr:
"HaFr · hafr.blog.hu 2013.09.15. 05:48:11
@leponex: Lepó, már megint azelőtt kommenteltél, hogy gondolkoztál volna."

Mert azon gondolkodtam, hogy miért maradt ki a 'nemkívánatos' listáról a Gabi?
Mert konkrétan ugye ezt írtad:

"valamiért ennek sorsát nem látják biztosítottnak Orbán Viktor, Kövér László, Simicska Lajos, Hoffmann Rózsa, Mesterházy Attila, Bajnai Gordon, Szekeres Imre, Gyurcsány Ferenc, Schiffer András és Schmuck Andor kezeiben. "

Természetesen, ha lesz majd valami valós elképzelésed, mit és hogyan fogtok csinálni, (hogy 2040-re talán jobb legyen) kommentelem azt is.

És ahogy elnéztem, sehol sem reagáltál a radikális jobboldal felé való jövőbeli viszonyotokról.

panelburzsuj 2013.09.15. 10:35:31

@HaFr:

(Javaslat párt védelmezőjére: Cetes Szent Jónás... )

Függetlenbaloldali (törölt) 2013.09.15. 10:35:37

@HaFr: Pedig olyan dolgokra hívta fel a figyelmet, amik fontosak, még akkor is, ha téged ez kicsit kellemetlenül érint. Gondolom nem véletlen, hogy inkább a válasz megspórolására keresel ideológiát, és nem konkrétumokkal cáfolsz...

Lajosforras 2013.09.15. 10:38:04

"A jó kormányzás eszménye helyett a közrossz kormányzását valósították meg. Hazudozás, agresszió, cinizmus, és a magyar néppel szembeni tiszteletlenség övezi minden lépésüket."
sajnos nekem úgy tűnik, a közjó-mint olyan-'89 óta sikeresen ledegradálódott a hitelek biztosította anyagi jólét szintjére. attől vagyunk ojropéerek, hogy audival járunk, maldívra megyünk nyaralni. ott a baj, hogy ez az úgynevezett magyar demokráciának a célja lett, nem a jutalma.

panelburzsuj 2013.09.15. 10:38:32

@leponex:

Lehet, hogy HaFr is Occammal borotválkozik.

Lehet, jobb lett volna harmadszor is átfutni "publikálás" előtt.

leponex 2013.09.15. 10:39:42

@Leonard Zelig:
" Nem fizettük vissza az IMF-hitelt, hanem balga módon magasabb kamatlábú hitellel "kiváltottuk"."

5 - 5.5 % kamata volt az IMF-hitelnek. De még a le nem hívott részre is kamatot kellett fizetni.

Legutóbb 4,5-5 % kamatra vették az
állampapírt, amivel a végtörlesztést fedezték.

Lehet számolni.

***
Az államadósságot természetesen soha, (szinte) senki nem fizeti vissza, csak űjabb hitelekkel váltja ki, 'űjítja meg' az idők végezetéig.
Erre lett kitalálva, így működik, ha esetleg nem tudnád.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.09.15. 10:39:58

@sga: Ne, de nyugodtan visszaolvashatsz néhány posztot régebbről, neked (is) írtam őket, azok választ adnak szándékom szerint

2013.09.15. 10:40:02

@1000 HUF: eloszor is, erzelmileg tulzol, tomegbe lovetes, meg vergozos verfurdo, stb. Nem volt olyan reg ez, hogy pontosan emlekezzunk, a szelsojobber pofak provokaltak ezt, zuztak, gyujtogattak. Minden normalis orszqgban ilyen, vagy ennel is kemenyebb modon oszlatnak, es sokan vagyunk ugy, hogy ennel is nagyobb hatarozottsagot varnank el a rendorsegtol, ha ennyiee elersztik magukat a magadfajta huliganok. Egyszeruen nincs igazad, de ami ennel is fontosabb, hog szakadj le errol a temarol, mert mar a debilitasig van ismetelve. A jelenrol beszelj, az sokkal tobb embert erint, mint azt a par felduhodott prolit. Arra valaszolj, hogy jobban elsz-e most, mint harom eve. Es h tetszik-e neked ez a dobrogi fele felfeudalista rendszer?

explanatus 2013.09.15. 10:41:42

@Fekete Pestis: " Ez nagyrészt a politikai elit hibája " Ebben nincs vita köztünk. Éppen ezért nem a tízmilliót kell büntetni, hanem az okokat felszámolni. És nekiállni a munkának sosincs késő.

Én is úgy gondolom, hogy elszalasztottunk alkalmakat, amikor "felsőbb" osztályba léphettünk volna, de ez csak annyit jelent, hogy éveket kell/kellett ismételnünk. Ha a horgász nem tudja partra húzni a csalira harapott halat, attól még kimegy másnap is. Nem adja fel. Nekünk se kellene. És abban is hiszek, hogy mindig van alkalom, csak fel kell ismerni. Most is van, csak nem ismerjük fel. Ezért kellenek olyanok, akik felismerik, ahogy Te is felismerted az az elszalasztott esélyeinket.

Viszont egyben meg is mutattad mi a kiút. a, b, meg c.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.09.15. 10:42:17

@leponex: Szerinted mégis mi az ördög lehet az én viszonyom a rasszista, civilizáció-ellenes, tömeggyilkos szélsőjobbal? Most mi az apám két szép szeméért piszkálsz ilyen hülyeségekkel? Sosem foglalkozom velük, vag ha igen, valami fatális tévedésből, nem léteznek a számomra, nem legitimálom őket.

Igényes 2013.09.15. 10:42:48

@HaFr: Jah, szóval erőszak a disznótor, értem. :))
Ha javasolhatom, ne a blog.hu-val kezdd. Ami itt van, az nem a valóság, hanem egy rakás idegbeteg acsargása.
A valóság, az kint van. Rendezett utcák, jól öltözött és mosolygó emberek, javuló tömegközlekedés, és persze pár probléma is. Mint a hajléktalanok, és az egyéb vonuló hordák.

leponex 2013.09.15. 10:43:51

@panelburzsuj:
'beretválkozik' - szebben hangzik ;-)

Vagy még nem fedte fel a zigazság minden szálát ...

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.09.15. 10:43:54

@panelburzsuj: Aha, nem rossz. Ráteszem a (hosszú) listára, amin ott van már Rubik Ernő és Világítótornyos Szent Klepetyus os

Psyman 2013.09.15. 10:45:24

"Hazudozás, agresszió, cinizmus, és a magyar néppel szembeni tiszteletlenség övezi minden lépésüket."
Ferenc Testvérék kormányzásakor természetesen nem volt sem hazudozás (Öszöd), sem rendőri brutalitás, sem a néppel szembeli tiszteletlenség (egy 15%-os párt 5%-os népszerűségű miniszterelnöke erőszakolta meg az országot)...

"saját céljaikra irányítják át az adófizetők pénzét" Hajdú-Bét, Sukoró... soroljam még?

"függésbe taszították a társadalom nagyobbik részét" ...az eszetlen költekezéssel, a devizahitelekre való bátorítással, az ország eszetlen eladósításával. Ja várj, ez is az MSZP volt...

"A polgári jólét lehetőségét a pártot szolgáló néhány százezer barátra, családtagra, kliensre korlátozták" ... a szociális támogatások megkurtításávla, a családsegítő programok leépítésével, a családellenes, individualista gazdaságpolitika erőltetésével. Bocs, megint az MSZP...

"az autokrácia irányába taszították a jogállamot" azzal, hogy rendőrökkel verették szét és össze a tüntetőket. Ez a fránya MSZP, hát nem megint megcsinálta?

Mellesleg a blogírónak javasolnám a Magyar Értelmező Kéziszótár gyakori forgatását, pl. az "autokrácia" címszónál, majd javaslom, tegye félre a Párttól érkező szép kövér csekket és gondolkodjon el őszintén, hogy tényleg igaz-e ez a jelző az országra. Már ha még képes ilyesmire.

Fekete Pestis 2013.09.15. 10:46:08

@panelburzsuj:

súlyos tévedés, hogy Mo-n csak a fideszhez bekötött emberek keresnek jól.
P.l. a programtervezök, alkalmazott kutatók, stb. is igen jól tudnak keresni.
Ha az adójukat megemeled, akkor ezek külföldre mennek.

Mások meg pont öket csábítanák - t.k. adókedvezménnyel.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.09.15. 10:47:06

@Függetlenbaloldali: Te figyusz annyira voltál kellemetlen, mint egy 10 méterre elszálló darázs -- ezt az érvet fél évvel ezelőtt huszonhárom oldalról adatokkal cáfolja itt már mindenki, unalmas már, minden kezdő fidesz-bérenc ezt nyomja, azt hittem te mint tapasztalt harcos már találtál más is azóta --
egyébként, alapvetően, mit gondolsz, mi a francért kellene nekem a te vezéred inkompetenciáját összevetnem a Gyurcsány inkompetenmciájával?? Gondolod, valamelyik is meghat engem? Micsoda hülyeség ez?

panelburzsuj 2013.09.15. 10:47:31

@HaFr:

Helyes.

Látsszék már valahol, hogy a jó gyerekek, ha ütik őket, jól teljesítenek.

Psyman 2013.09.15. 10:47:43

@Fekete Pestis: Hagyd, ő az összes maradék reményét abba fekteti, hogy a Gonosz Hatalom miatt szar az élete, nem pedig azért, mert ő nem tett ellene semmit, hogy azzá váljon.

Igényes 2013.09.15. 10:48:10

@hollo11: Én azért elgondolkodnék azon, hogy miért szimpatikus ennyi embernek a közvagyon rongálása, a gyújtogatás, meg a mások akármilyen alapon való lelövetése... és hogy hogy jutottunk odáig, hogy ezt leírni is le merik.
Szvsz nagyon nem ártana az okait megkeresni, és nagyon sürgősen leállítani. Az ismételgetőinek meg elvenni a kedvét tőle.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.09.15. 10:48:19

@Igényes: Ja, hogy te is a sárga házból szöktél, az más

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.09.15. 10:49:42

@Psyman: Brr, te, fiam, első beköszönő vagy itt, ugye. Akkor legalább egy jó napottal kellett volna indítani, utána kellett volna a romlott ökörségekkel előhozakodni

Igényes 2013.09.15. 10:50:17

@HaFr: Én nem az interneten élek. Mondom, a valóság nem ez.
Ha sokat vagy fent, hajlamos leszel ezt hinni, de ez súlyos tévedés. Súlyos tévedésekből kiindulva, inkább ne legyél politikus. Arra ott van a Jobbik.

panelburzsuj 2013.09.15. 10:51:35

@Fekete Pestis:

Bruttó háromszorosért nem mennek el.

A nettó "kedvezmény" elvonásáért viszont vándorbotot fognának.

leponex 2013.09.15. 10:52:12

@HaFr:
" Most mi az apám két szép szeméért piszkálsz ilyen hülyeségekkel? Sosem foglalkozom velük, vag ha igen, valami fatális tévedésből, nem léteznek a számomra, nem legitimálom őket."

Ha már új rendszert hirdetsz, beleszőve a keresztényi alapokat is, legyenek a Te szavaid igen, igen, nem, nem ( esetleg, talán-talán, nem is tudom, ...)

Tehát akkor a többieket mégis csak legitimálod, azzal hogy foglalkozol velük?
****

Gondolod, hogy ezzel a felsőbbrendűségi attitűddel fogod elcsábítani a fejüket felemelni akaró önszolgalelkeket?

Gondolod, hogy ez már akkor egy kis hazai liberális konzervatív forradalmacska leszen, keresztényi szőttesbe bugyolálva?

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.09.15. 10:53:09

@Igényes: Hát sajna én az interneten élek viszont, én vagyok Assassin a Revelations-ből

panelburzsuj 2013.09.15. 10:53:33

@Igényes:

Próbáltad már ütleg nélkül is?

Igényes 2013.09.15. 10:55:55

@panelburzsuj: Nem. Nem is hiszek benne. És Te hallottál már a metaforákról és az elvonatkoztatástól?

unionista (törölt) 2013.09.15. 10:56:20

@Igényes:
nincs már posztkomcsi elit. legalábbis errefelé. elvtelen pragmatikus karrierista csoportok vannak és hivatali klánok. a rendszert az tartja fenn, hogy akad egy bürökrata, aki a a jogszabályokat követi. és egy technokrata, aki ügyel arra, hogy effektív ne dőljön össze az egész.

meg kell kérdezni kovácsnét. amit ő mond az a törvény. meg kell kérdezni kovács ákost. és amit ő mond az a rendelet. így működik debrecen. ha nem is mindig ezekkel a nevekkel. de majdnem. ami debrecenben történik az néhány leterhelt, kiégett hivatali ember szellemi teljesítménye. és ezt kellene felcserélni több ezer polgár összehangolt elképzeléseire.

Igényes 2013.09.15. 10:57:04

@Igényes: R
Tököm ebbe a vacak billentyűzetbe...

@HaFr: Ebben az esetben internetes ország alapítását javasolnám. :)

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.09.15. 10:57:27

@HaFr:

http://www.google.com/publicdata/directory#!q=eu+unemployement

http://www.google.com/publicdata/directory#!q=eu+gdp

Ezeken a linkeken összehasonlíthatod az MSZP és Fidesz teljesítményét.

Láthatod, hogy az MSZP-től az egész EU-ban nem volt bénább, amíg a Fidesz az EU középmezőnytől jobb teljesítményt nyújt.

Ezek a tények majom, amiket nem akarsz beismerni, mert a hülye és idétlen bérretegeséddel nem lehet összeegyeztetni.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.09.15. 10:58:07

@Igényes: Igen, nem rossz ötlet, ez állhat a legközelebb a platóni ideákhoz

Fekete Pestis 2013.09.15. 10:58:14

@HaFr:

Méltányosság meg szolidaritás az ugyanaz. Már megbocsáss, de mindkettöröl a "szocïál" "demokrata" mások zsebében való turkálás jut az eszembe.

Tehát : mit tennél az SzJA-val ? És a krízisadókkal ?
Csakhogy egészen konkrétak legyünk és ne a demokrácia ködvárában mozogjunk.

@explanatus: az igaz, az igaz, de az sokáig tart.
Kérdés : mit csináljunk addig a 10 millió emberrel ?

Ugye ismert a vicc : hogy lehet egy 2 tonnára hitelesitett teherautóval 4 tonna papagájt fuvarozni ? Hát úgy, hogy valaki a teherautó mellett szalad és egy bottal csapkodja az oldalát, hogy a rakomány fele a levegöben legyen ;)

sga 2013.09.15. 10:58:45

@HaFr: Szerintem ha komolyan gondolod, hogy politikai pályára lépsz, akkor vedd a fáradságot, és foglald egységes rendszerbe a gondolataidat és a szándékaidat. Ja, és mutatkozz be arccal!

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.09.15. 10:59:27

@Fekete Pestis: nem ugyanaz, hiszed vagy sem, az adókról majd novemberben

Pop40 2013.09.15. 10:59:41

@poszt

A poszttal teljesen egyetértenék, ha a vége nem szaladt volna nagyon, de nagyon félre.

"de valamiért ennek sorsát nem látják biztosítottnak Orbán Viktor, Kövér László, Simicska Lajos, Hoffmann Rózsa, Mesterházy Attila, Bajnai Gordon, Szekeres Imre, Gyurcsány Ferenc, Schiffer András és Schmuck Andor kezeiben. "

Ez gondolom az "üssünk balra, üssünk jobbra, mert az olyan karakán dolog"-jegyében fogant.
Csak nehezen tudom kitalálni, mi köze Simicskának pl egy Bajnaihoz. Már jó hogy nem Oszkót írtad oda. :D
Smukkon meg kár szívózni, nagyjából a kutya nem kívánja vissza, egy mérhetetlen párt elnöke.

Ez az új párt meg jó ötlet. Komolyan. Igencsak ráférne a magyar politikai kultúrára épeszű új pártok létrejötte, mert ez a "4 évente szavazz a kisebb szarra"-metódus nem vezet sehova.
Ezzel csak egy gond van: az időpont.

Létrehozhattátok volna 2 éve. Vagy jövő ilyenkor.
De ha most hozzátok létre, annyit értek max el vele, hogy lesz egy formáció, ami 1-2% szavazatot elvon a kormányváltó erőktől. A narancszombik így is, úgy is leszavaznak Vityára, őket nemigen győzitek meg, a bizonytalanok döntő része meg vagy otthon marad, vagy kormányváltó, tehát azzal, hogy őket a szavazóitokká teszitek, az ellenzéktől veszitek el a kormányváltó voksokat, az mindenesetre biztos, hogy nagyobb arányban tőlük, mint a fidesztől.

Tökéletesen leírod az Orbán-rendszer jellemzőit, de hozzájárulsz, hogy fennmaradjon, úgyhogy elnézést, de (minden szimpátiám ellenére) nem kívánhatok a pártotoknak sok sikert jövőre.
Azt majd kíván Orbán, egy szép, nagy, 4,99%-os sikert, és sok hasonló pártkezdeményt.

Igényes 2013.09.15. 11:00:04

@unionista: Ezen most elgondolkodtam. :)

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.09.15. 11:00:25

@sga: Na most képzeld el, ez is megtörtént, szia

leponex 2013.09.15. 11:01:09

@HaFr:
Oszt nem látsz-é okot némi kognitív disszonanciára e szolganépség között, ha olvasság blogodat, meg a betű szerinti liberális kereszténységedet?

Jó, tudom a Ferenc nem kompetens melletted ezekben a kérdésekben, de mintha más képet fogalmazott volna meg a kereszténységre utaló mai közszereplőkre vonatkozóan...

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.09.15. 11:01:31

@Pop40: OK, hozzájárulok, neked elhiszem

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.09.15. 11:02:12

@leponex: Ez kicsit ködös, hol van a disszonancia

panelburzsuj 2013.09.15. 11:02:14

@Igényes:

Csináltam - nem is rossz eredménnyel. Mondjuk időben kell kezdeni, és bírni kell cérnával.

Hogyne hallottam volna. Kósa a sehallselát, mert mégis mekkora intellektuális erőfeszítés kell ahhoz, hogy "ütik" helyett "hajtják"-ot formáljak a rétori ajkaimmal?

Pl.

Void Bunkoid 2013.09.15. 11:02:23

@kvp: "Ezek mellett pedig ipart kellene epiteni, ha kell olyan modon ahogy a masodik vilaghaboru utan, de most globalisan is versenykepes agazatokban es lehetoleg olyan teruleten amihez van eleg energiank es nyersanyagunk."

A rossz hír az, hogy 1920 óta semmiféle (nehéz)ipari felhasználásra alkalmas nyersanyagunk nincs (az Ajka környéki némi bauxitot kivéve). Az ötvenes években épült, több tízezer főt, egész megyéket foglalkoztató hatalmas vasművek, kombinátok, hengerművek és kohók úgy működtek, hogy végtelen hosszú vagonsorokon át jött az érc hozzá - a Szovjetunióból. Mi voltunk a KGST mai divatos szóval outsourcingolt "vas és acélgyártó műhelye". Ez volt a szovjetek "ajándéka" cserébe azért, hogy a Nyugat szájában állomásoztathattak vagy 7-8 teljes hadtestet.

Ma már nincs Szovjetunió, és nincs KGST sem. Akitől tudnánk VENNI nehézipari nyersanyagot, meg nem fog gyíkhúskonzervért meg kukoricakonzervért meg egyéb konzervért vasércet adni nekünk, mint a szovjetek. Csak kőkemény dollárért vagy euróért.

Magyarország "európai vezető hatalom" víziója igazából távolabbról az ipari forradalommal, közelebbről Trianonnal, még közelebbről az ötvenes évek erőszakos iparosító tevékenységével teljesen eltűnt.

Ma már nem a mezőgazdaság a gazdaság fő-fő húzóágazata, VISZONT különösen a jelenlegi természetföldrajzi adottságainkat nézve Magyarország MINDIG IS agrárország volt, és egyedül a termőföld az a "nyersanyag", amit nem kell importálni, és értéket lehet belőle teremteni. Ezért kellene a mezőgazdaságot nyomatni ezerrel, és ebből profitálni, és nem szégyellni azt, hogy "parasztország" vagyunk.

Nehéziparunk ugyanis mint mondtam, nyersanyag híján nem lehet, ájfónösszerakásban meg telefonos ügyfélszolgálóskodásban meg úgysem fogunk sosem versenyre kelni a fél tál rizsért is dolgozó kínaival meg indiaival.

Marad a kapa meg a traktor. Abban viszont jók lehetnénk, csak tényleg rá kellene feküdni a költséghatékony mezőgazdasági termelésre, és a magyar mezőgazdaságot nem ezzel az elcseszett mangalica-kézművessajt-kalocsaipaprika hungarikum-gasztrobuzi kirakatmezőgazdasággal kellene azonosítani. A jelenlegi termőföldjeinken IGENIS sokkal olcsóbban és sokkal több igénytelen paradicsomot, krumplit és teszkós uht-s tejnek való marhát, meg ócsó szlovákhús jellegű sertést tudnák kitermelni, mint a szlovákok meg a lengyelek.

Azzal, meg hogy jaj mi lesz így a jó hungarikummal meg a híres hússal meg jó házitejjel, ne fájjon a fejetek.

A legtöbb jobbos érzelmű szavazó (és tudom rondán hangzik, de a legtöbb fő árpádsávos emberke nem a felső tízezerből kerül ki, ergo anyagilag nem nagyon van eleresztve) is simán megveszi az aldis parizert meg a szlovák tejet, MERT AZ AZ OLCSÓ. Most akkor ez olyan nagy baj lenne, ha ez a legolcsóbb tej még netán magyar is lenne, és nem a külföldi tejipart gazdagítaná?

Igényes 2013.09.15. 11:03:36

@Fekete Pestis: Ha nem szeretnétek annyira lopni, nem lenne miért a zsebetekben turkálni. Ennyi.

Fekete Pestis 2013.09.15. 11:04:34

@hollo11:

nézd, 2006tal az volt a hiba, hogy
a. a rendörség a törvényt megszegve ("a rendört egyenruhája és jelvénye azonosítja") szám nélkül lövöldözött emberekre
b. ehhez tiltott anyagot ( p.l. könnygáz nem engedélyezett variánsa ) használt és nem szakszerü módon lövöldözött ( fejre és nem lábra )
c. és mindezek után az ezt elrendelö rendörkapitányt kitüntették ...
d. valamint a rendörök össze-vissza hazudoztak a bíróság elött az ebben játszott szerepükröl.

Na, hát ez a baj 2006-tal, és ez az, amit egy legitim rendszer nem engedhet meg magának.

És éppen ezért röhögök mindig, amikor a gyurcsán "demokratának" nevezi magát.

Demokrata, mi? ës közben a rendörsége szám nélkül lövöldözik ? És össze-vissza hazudozik ?
Na persze.

Igényes 2013.09.15. 11:07:46

@panelburzsuj: Szerintem ezen nem érdemes lovagolni, egy egyszerű retorikai fordulat. Ha azt veszed, hogy a gyerek ösztönzésének néha látszólag erőszakosnak kell lennie, hogy ne vigye félre a wii, a bulizás, a bandázás, a füvezés, meg a többi hülyeség amit a kölykök csinálni szoktak, akkor még helytállóbb is.

Vagy amikor a beszédét írta, éppen ugyanúgy visított náluk is a szomszéd édesszépgyermeke, mint most itt pár méterre tőlem... és azon gondolkodott közben, hogy nem-e lehetne ezt visszanyeletni a kedves mamával. Ha időben nem ment, akkor legalább most.

Sosenem lehessen tudni.

$pi$ 2013.09.15. 11:07:55

@hollo11: "Nem volt olyan reg ez, hogy pontosan emlekezzunk, a szelsojobber pofak provokaltak ezt, zuztak, gyujtogattak."

Hát rohadtul jól emlékszel, mondhatom. Nem azok lőtték, akik gyűjtogattak és zúztak, nem ott lőttek és nem is azon a napon. De azért tényleg minden nagyon korrekt meg fasza meg európai, ugye?

"Minden normalis orszqgban ilyen, vagy ennel is kemenyebb modon oszlatnak"

Jah, persze. Fejre lőnek gumilövedékkel, olyan fegyverrel, ami nincs rendszeresítve a rendőrségen. Viperát használnak a rendőrök, amit magánemberként szereztek be. Azonosító nélkül, maszkban, felismerhetetlenül. Minden normális, mi?!

$pi$ 2013.09.15. 11:08:57

Nem azok lőtték -> Nem azokat lőtték
gyűjtogattak -> gyújtogattak

Kicsit be vagyok lassulva. :)

unionista (törölt) 2013.09.15. 11:09:04

@Fekete Pestis:
nem találkoztam még olyan fejlesztővel, akit érdekelt volna az szja. magyarországon mindenki annyi adót fizet, amennyit akar. egy kreatív ember keres annyi pénzt, amennyire szüksége van. ez lehet viszonylag kevés, és nagyon sok. de nem ez érdekli. hanem, hogy lehet-e értelmesen csinálni a dolgokat. és magyarországon egyre kevésbé lehet. és ennek oka: akárhogy csűrjük csavarjuk a párt, és a pártvezetés. az, hogy orbán viktor ott folytatja, ahol az mszp abbahagyta. az ország cseberből esett vederbe. és ezzel a fidesz másodvonala is tisztában van.

orbán viktor tipikusan az a politikus, aki a pályája kezdetén volt a csúcson. és az onnantól kezdve lejtő. és nem igen lesz elrugaszkodás. azért nem, mert akik közvetlen körbeveszik kevés kivételtől eltekintve mind kutyaütők.

Igényes 2013.09.15. 11:09:20

Btw, nekem a hajtják erőszakosabbnak tűnik. Az ütés egy pillanat, azonnali eredménnyel, a hajtás meg kb. örökké tartó kínzás. Bár akkor mégiscsak jobb a hajtás. :D

Fekete Pestis 2013.09.15. 11:10:43

@Igényes:

Nem tusza absztrakt módon gondolkodni.
Miböl gondolod, hogy "én" lopok?

Kitöl ?
Mit ?

Azért mert a kormány egy lépésével egyetértek, és ezért a választáson támogatom, még nem biztos hogy
a. én is lopok
b. a többi lépésével is egyetértek.

Olvass értelmezve.

@HaFr: Even kijken.
Mondjuk ez egy lényegi kérdés, nem olyan ködevés, mint az alkotmány vagy a "demokrácia helyzete".

negondolkozz!majdénmegmondom! 2013.09.15. 11:11:27

Harc nélkül nincs hatalomátvétel. Ennek a gyáva fostos népnek még 200 év múlva is kommunista diktátorok lesznek a vezetői.
A vér nem válik vízzé, csak ha kifolyik.

Igényes 2013.09.15. 11:11:57

@$pi$: Szerintem keményebben kellett volna. És nem kellett volna órákig imádkozni a tömeghez, hogy lécciléccitakarodjatokmárhaza.
Tehát nem, nem volt normális, viszont nagyon humánus és visszafogott volt, főleg a helyzethez képest.

panelburzsuj 2013.09.15. 11:12:58

@Void Bunkoid:

"mezőgazdaságot nyomatni ezerrel"

Százezer helyett kettőszázezerrel.

Mármint melóssal.

Kábé ennyi "tartalék" van benne. De ez is csak irdatlan "feltőkésítéssel", azaz arra alkalmas szántóföldek ültetvénnyé vagy fóliává formálásával.

És még mindig nincs válasz arra, hogy miért érdemesebb Csongrádban barackot termelni, mint mondjuk a Déli-Kárpátok déli lankáin.

Fekete Pestis 2013.09.15. 11:13:00

@unionista:

amit orbánról és a kommerekröl, irsz, azzal egyetértek.

"nem találkoztam még olyan fejlesztővel, akit érdekelt volna az szja. "
Ez így nem igaz. Engem két dolog érdekel : a szakmám és a pénz.
Igenis nekem szempont egy ország megválasztásánal, hogy mennyit adózok és ezért mit kapok.

Igényes 2013.09.15. 11:13:32

@negondolkozz!majdénmegmondom!: Nem hiszem el, bizonyítsd be. Folyassuk ki a tiédet, aztán meglátjuk. :)

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2013.09.15. 11:13:45

hat nagyjabol atolvastam a kommenteket is, de ott sem tudtam kideriteni, ezert kerdezek: melyik volt a gazdagodas es jo elet utja? lehet hogy csak tul fiatal vagyok, hogy emlekezzek.

Igényes 2013.09.15. 11:14:16

@Fekete Pestis: Javaslom Svédországot. Ott boldogok, és sokat kapnak az adójukért.

Igényes 2013.09.15. 11:15:00

@droid_: Jó helyre kellett születni, és nem elkúrni utána sem a lehetőségeidet. Pár ezer éve ez.

sga 2013.09.15. 11:15:22

@HaFr: Tényleg nem értelek. Ennyi erővel már régesrég belinkelhetted volna. Szerintem ha politizálni szeretnél ne azon fáradozz, hogy elriaszd azokat akik veszik a fáradtságot és érdeklődnek. Persze, Te tudod...

Igényes 2013.09.15. 11:15:38

@Fekete Pestis: "Nem tusza absztrakt módon gondolkodni."

Ezt még így nem mondták.

leponex 2013.09.15. 11:15:55

@HaFr:
Finoman fogalmazva, olyan gyűlöletfélét gerjesztesz igen egyszerűe magyarázatot adva mai bajainkra, a legcsekélyebb árnyalt megfogalmazás nélkülözve.
Mondhatnám persze egyszerűbben is ;-)

Igényes 2013.09.15. 11:17:09

@sga: Félreérted a helyzetet. Ő nem egy terméket (önmagát, meg a "politkáját") akarja Neked eladni, hanem KÉNYTELEN ezt tenni, valami felsőbb elhivatottság okán, amit Neked hálásan kell fogadnod, és örülnöd neki.
Érdeklődnöd, azt nem kell.
:D

$pi$ 2013.09.15. 11:17:31

@Igényes: "Tehát nem, nem volt normális, viszont nagyon humánus és visszafogott volt, főleg a helyzethez képest."

Visszafogott? Miben nyilvánult meg a visszafogottság? Volt náluk valami olyan eszköz, amit a visszafogottságukban nem használtak? Nem erőszakolták meg a nőket csak megverték őket viperával?

panelburzsuj 2013.09.15. 11:18:39

@Igényes:

Akinek az a kenyere, az minden kóbor szamarat meg fog - nyergelni.

"Öszödi beszéd", "köteles beszéd" - piszok nagy csábítás ám, hogy az ingyenbádogból lángpallost kovácsoljunk.

Igényes 2013.09.15. 11:19:23

@$pi$: A visszafogottság abban nyilvánult meg, hogy az első 3 felszólítás után nem kezdték el lőni az istenadta randalírozó bambanépet éles lőszerrel. Ahogy pl. szerintem kellett volna.

Hiába, én sem vagyok politikusnak való. :)

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2013.09.15. 11:21:40

@Igényes: aha. akkor a poszt elso mondata csak ilyen ize? ilyen hogyishivjak?

Igényes 2013.09.15. 11:22:04

@panelburzsuj: Koncentrálj a lényegre. Ha megcsinálsz egy gyereket, az egy közepes vagyonba kerül. Neked is, a társadalomnak is.
Innentől érdeked, hogy ebből a pénzből minél többet hozzon vissza, ami csak akkor megy, ha az illető poronty nem marad hülye, mint az ólajtó.

Márpedig ehhez tanulnia kell. Amit nem mindegyik akar, mert annyi érdekesebb dolog van.
Úgyhogy ösztönözni kell, gyerektől függően, hogy éppen hogyan.

EZ a lényeg.
;)

Igényes 2013.09.15. 11:23:07

@droid_: Ez olyan beugratós kérdés? :)

bbwd 2013.09.15. 11:24:02

amit a poszter leírt, pont igaz a 2002-2010 közötti időszakra is...

so what?

panelburzsuj 2013.09.15. 11:24:33

@Igényes:

Majd az onokáimon koncentrálok.

$pi$ 2013.09.15. 11:24:45

@Igényes: "3 felszólítás után nem kezdték el lőni az istenadta randalírozó bambanépet éles lőszerrel. Ahogy pl. szerintem kellett volna."

Jah, akkor jól van. Ha a normális országokhoz való tartozás feltétele az, hogy éles lőszerrel lőjünk a tömegbe, akkor nincs miről beszélni.

De akkor mondjuk utána, amikor a rendőröket meg a politikusokat kihúzza a tömeg az utca közepére és felköti őket a saját belükre, akkor szintén bólogattál volna, ugye? :)

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.09.15. 11:25:15

@droid_: 1867-1914, 1922-1929, 1945-47, 1997-2000, mindegyik némi -- más-más -- megszorítással

neoteny · http://word.blog.hu 2013.09.15. 11:26:22

@unionista:

"nem találkoztam még olyan fejlesztővel, akit érdekelt volna az szja. magyarországon mindenki annyi adót fizet, amennyit akar."

Persze hogy nem találkoztál -- mert már elment.

Az pedig hogy Mo-n "mindenki annyi adót fizet, amennyit akar", nem igaz. Mondták azt nekem állásinterjún hogy "itt sok pénzt lehet keresni", mire én megkérdeztem: mennyi az a sok? Mire a válasz: 300 rugó bejelentve, meg sok az asztal alatt. Mivel én tisztában vagyok azzal hogy az asztal alatti pénz nem szerződésben rögzített, és ennek megfelelően nem érvényesíthető követelés, mondtam hogy én 600 rugóra gondoltam, bejelentve. No az már nem volt megfelelő (ellen)ajánlat a cég számára. Magyarán csak akkor fizethettem volna annyi adót "amennyit akarok" ha kiszolgáltatom magam az alkalmazómnak: ha akarja kifizeti az asztal alatti részt, ha nem akarja akkor nem, és az utóbbi esetben mehetek a sóhivatalba panaszra -- sőt még oda sem, hiszen társtettes lettem volna adócsalásban.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2013.09.15. 11:26:58

@Igényes: helyettesitsen be mindenki. szonoki fordulat, politikai lozung, tevedes, elgepeles, gondolatebreszto, kamu vagy esetleg pina, amire az indexrol idekattintanak. mindenesetre nincs kibontva a jelentese.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.09.15. 11:28:01

@sga: Nem, ne haragudj. Még mindig nem tudtam eldönteni, hivatásos vagy amatőr kekec vagy, de ha valaki akar valamit, vegye magának a fáradságot egy bizonyos mértékig, nem akarok mindenkit kiszolgálni, quid pro quo polgári rendszer van nálam, nem ócska populizmus

Igényes 2013.09.15. 11:28:38

@panelburzsuj: Helyes. Üssed is őket néha. Annak az a trükkje, hogy ha mér jó ideje olyan érzésed van, hogy ezt bizony kéne, akkor bizony kéne.

@$pi$: A normális országokhoz tartozás feltétele a normális nép. Normális nép ilyet nem csinál. A nép hülye tagjaira nincs szükség, csak úgy eltartjuk őket, mert nem tudunk velük mit csinálni... úgyhogy nem értem, mi a problémád.
Egyébként nem hiszem, hogy ez lett volna a vége.

panelburzsuj 2013.09.15. 11:28:57

@HaFr:

Ha a szorítás megengedett, akkor azért az 1968-1980 is befér a sorba. Mint mérhető anyagi gyarapodás és mondjuk - iskoláztatás.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.09.15. 11:30:14

@leponex: 1. Nem hiszem. 2. Ezt a fórumot sajnos nem tehetem minden létező és nem létező megoldásunk terepévé, 3. a gyűlölet politikai erő.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.09.15. 11:31:20

@panelburzsuj: FIgyelj, 1950-55 is megengedett, mert volt iparosítás és modernizáció, de az akkora megszorítás lenne, hogy letörne a kezem közben

unionista (törölt) 2013.09.15. 11:31:23

@Fekete Pestis:
az alkalmazottak jövedelme nem az szja mértékétől függ alapvetően. ausztriában 55% a legmagasabb kulcs. és a piac ahhoz igazodik. a probléma az, hogy nincs valódi piac. a szocik a multikat túltámogatják. a fidesz pedig a csókos haverokat juttatja előnyökhöz. gyakorlatilag nincs egyetlen tisztességes kormányzati beszállító. úgy, hogy elméletileg ez a csoport rendelkezik az összes megtermelt érték fele felett. a gyakolatban a negyede felett. évi 7-8000 milliárd forintról. ehhez képest nagyon kevés embernek van óriás túlhatalma. de ezt nem lehet fenntartani. tisztességes módon sem.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.09.15. 11:32:44

@bbwd: Nem állunk messze egymástól

Igényes 2013.09.15. 11:37:41

@droid_: Legyen pina. Annak mindig jó vége lesz. :)

unionista (törölt) 2013.09.15. 11:37:43

@panelburzsuj:
1987-1989. a rendszerváltást megelőzően egy ponton brutális fellendülés volt. mert kádár képtelen volt párközpontból irányítani az országot. a régi elvtársak hatalma meggyengült. és nem voltak újak.

neoteny · http://word.blog.hu 2013.09.15. 11:40:14

@unionista:

"az alkalmazottak jövedelme nem az szja mértékétől függ alapvetően. ausztriában 55% a legmagasabb kulcs. és a piac ahhoz igazodik."

Hogyan is igazodik a piac a magas szja-hoz? Nem pontosan azáltal hogy az előállított termék ára megnövekedik (mert a magas szja mellett magasabb bruttó fizetést kell adnia a vállalkozásnak, ami természetesen beépíti ezt a magasabb költséget a termékáraiba)? Magyarán a piac "alkalmazkodása" a versenyképesség csökkenéséhez vezet a magasabb szja esetén.

panelburzsuj 2013.09.15. 11:42:52

@HaFr:

Az enyém is letörne. Pont azért nem írtam.

(Amúgy nem érzed úgy, hogy mégiscsak célszerű lenne valahogy ebből a "minden mozgóra lövök" trollkodós hangnemből valahogy kikeveredned? Meghökkentően széles spektrum jelentkezett efféle "igénnyel" - és talán mégse vagy te bujdokló partizán, akinek minden levélrezdülésen az élete múlhat... Vagy igen?... )

Igényes 2013.09.15. 11:44:00

@neoteny: A versenyképesség pedig ahhoz, hogy csak a minőséget termelő vállalkozások képesek talpon maradni, tehát érdemes lesz kifizetni a magasabb árat? A magasabb forgalmi adóból pedig több pénz folyik be az államkasszába is, amiből vissza a néphez is?
Tényleg barmok ezek az osztrákok, az isten mentsen meg tőlük minket.
:)

Igényes 2013.09.15. 11:45:11

... a végén még dógozni kéne, oszt hova vezetne az. A szerencsétlen lúzereknek nem lenne kit gyűlölni, meg hibáztatni.

panelburzsuj 2013.09.15. 11:46:21

@unionista:

Volt pezsgés, aláírom.

Tán még élénkebb is, mint 90-92-ben. Nem lógtak még annyira ki a förtelmes lólábak, több volt a (jobbára naiv) kreativitás, kevesebb a konc fölött vicsorgás.

unionista (törölt) 2013.09.15. 11:47:28

@neoteny:
komolyan mondom tökön szúrom magamat ha a te történeted nem azt a tételt igazolja, hogy magyarországon mindenki annyi adót fizet, amennyit akar.

az embereket bejelentik bruttó háromszázra, a többit pedig zsebbe fizetik. a magas járulékos terhek miatt. ha megemelik a jövedelemadót, akkor az alkalmazottak kétszázra lesznek bejelentik. ha tovább emelik, akkor százra. és legfeljebb akkor jelentik be ötszázra, ha a kincstártól pályázati pénzekhez jutnak. vagy akkor sem.

neoteny · http://word.blog.hu 2013.09.15. 11:47:59

@Igényes:

"A magasabb forgalmi adóból pedig több pénz folyik be az államkasszába is, amiből vissza a néphez is?"

Hogyan folyhatna több pénz vissza "a néphez" -- amikor "a néptől" vették el az adókat?

Igényes 2013.09.15. 11:49:36

@neoteny: Szerinted mégis mire szedik be az adókat, szép fiam? :)

neoteny · http://word.blog.hu 2013.09.15. 11:49:50

@unionista:

"az embereket bejelentik bruttó háromszázra, a többit pedig zsebbe fizetik."

Ha kifizetik: márpedig akinek egyszer nem fizettek ki valamit ami nem volt a munkaszerződésébe írva, és utána is hajlandó zsebbe fizetést elfogadni, az egy született vesztes.

Igényes 2013.09.15. 11:50:25

@neoteny: Tulajdonképpen azzal is társtettes vagy az adócsalásban, hogy nem teszel feljelentést, amint ez a tudomásodra jut. :)

neoteny · http://word.blog.hu 2013.09.15. 11:50:38

@Igényes:

Ez nem válasz a kérdésre: hogyan folyhatna több pénz vissza "a néphez" -- amikor "a néptől" vették el az adókat?

negondolkozz!majdénmegmondom! 2013.09.15. 11:51:33

@Igényes: Valóban, a hülye csak azt tudja elhinni, amiről a saját szemével meggyőződik.

De mint a választások eredményei folyton mutatják: még azt sem!

unionista (törölt) 2013.09.15. 11:51:36

@neoteny:
ausztria nem versenyképes. mert magasak a bérek. ezek szerint kongó a legversenyképesebb. mert a bérek ott a legalacsonyabbak. kongói demokratikus köztársaság lesz a helyes irány.

panelburzsuj 2013.09.15. 11:51:42

@panelburzsuj:

Úgy mondhatnám: a sérelmi piac már dugig van.

Ha eddig nem is mérted föl.

neoteny · http://word.blog.hu 2013.09.15. 11:52:00

@Igényes:

Az adótörvény melyik paragrafusa szerint?

Igényes 2013.09.15. 11:52:16

@neoteny: A néptől azért veszik el az adókat, hogy a nép szükségleteit fedezzék belőle. Olvasgass a gazdaság működéséről. Kezdetnek valami TeszVesz Város szintű kiállításban ajánlanám, azt még te is megérted.

Igényes 2013.09.15. 11:52:51

@neoteny: Jövő héten megkeresem neked.

panelburzsuj 2013.09.15. 11:53:00

@HaFr:

(Na, még egy razlivi remete .... :)

neoteny · http://word.blog.hu 2013.09.15. 11:55:26

@unionista:

"ausztria nem versenyképes. mert magasak a bérek."

Ha valaki előállítja ugyanazt a terméket ugyanolyan árban mint az osztrák, akkor az osztrák termék versenyhátrányban szenved a másik termelővel szemben.

negondolkozz!majdénmegmondom! 2013.09.15. 11:55:36

Amúgy való igaz: van harc nélküli hatalomátvétel. Legalábbis ellenállás nélküli.
Elég csak megnézni a magyar vidék elnéptelenedését, elcigányosodását.
Pár év és kiirtanak minden magyart. Kezdték az öregekkel, viszik a gyerekeket, fiatal lányokat.
Jönnek a feleségek és a férfiak is lassan, ne aggódjatok. Mindenkire sor kerül. Kijelentették, hogy elég ide 2-3 millió magyar. Az meg lehetőleg egybites agyonképzett rabszolga legyen, jó robot.

Szép jövő.

panelburzsuj 2013.09.15. 11:56:23

@panelburzsuj:

(Télire nem pockokkal, hanem pártokkal lesznek teli a tengeriszár-kúpok...)

neoteny · http://word.blog.hu 2013.09.15. 11:56:33

@Igényes:

"A néptől azért veszik el az adókat, hogy a nép szükségleteit fedezzék belőle."

A nép nem képes fedezni a saját szükségleteit a pénzéből?

Igényes 2013.09.15. 11:57:25

@neoteny: Nesze:
A Büntető Törvénykönyv 310. §-a tartalmazza az adócsalás büntetőjogi tényállását. Az új törvényi elnevezése: költségvetési csalás.

Az adócsalás bűncselekményt az követi el, aki

a) költségvetésbe történő befizetési kötelezettség vonatkozásában az adóhatóságot tévedésbe ejti, vagy tévedésben tartja, valamint a valós tényeket elhallgatja,

b) adókedvezményt jogtalanul vesz igénybe,

c) költségvetési támogatást a jóváhagyott céltól eltérően használ fel.

neoteny · http://word.blog.hu 2013.09.15. 12:01:41

@Igényes:

Kár hogy ebben nincs az benne hogy "[t]ulajdonképpen azzal is társtettes vagy az adócsalásban, hogy nem teszel feljelentést, amint ez a tudomásodra jut".

Igényes 2013.09.15. 12:03:12

@neoteny: Szóval még a szövegértelmezés sem megy. Na ezért tart itt az ország.

Megmutatom neked;
a) pont, utolsó három szó.

leponex 2013.09.15. 12:03:15

@HaFr:
"3. a gyűlölet politikai erő."

Értsem azt, hogy pragmatikus okokból elfogadhatónak tartod, használod is ezért, és amúgy kényes 'keresztény' bensőd azért nem tartja elvetendőnek a szent cél érdekében?

MACISAJT 2013.09.15. 12:03:52

"Magyarország megint megijedt, és letért a polgárosodás, a demokrácia, a gazdagodás és a jó élet útjáról."

Aha.
Ahol rajta volt..mikor is ???
Netán horngyula-bokros-medgyessy alatt?
Esetleg d209-draskovits-csillag korszaka?
Vagy-horribile dictu- a böszme és veressjános pereputtya volt a fárosz?
Hogy a libaszaértőről már ne is beszéljünk?

Mondjad, ó blogírók gyöngy, világosítsd meg elméinket, mely példa volt a "a polgárosodás, a demokrácia, a gazdagodás és a jó élet útja"...amiről most -ijedtünkben(!!)- letértünk...

Igényes 2013.09.15. 12:04:14

@panelburzsuj: Érted már, miért kell őket ütni? Ez a jóeszű példány itt pl. diplomás is, és itt tart vele.

neoteny · http://word.blog.hu 2013.09.15. 12:04:49

@Igényes:

Mit hallgattam el az adóhatóságtól?

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2013.09.15. 12:05:53

@Igényes: sima polgarnak szerintem nincs feljelentesi kotelessege, kiveve nehany durva esetet, pl hazaarulas, kemkedes.

panelburzsuj 2013.09.15. 12:06:29

@Igényes:

És nem ütöm eleget?! :((

Igényes 2013.09.15. 12:07:12

@leponex: A politika művészet. Magas szintű, bonyolult, kifinomult... kevesen képesek jól csinálni. És akik képesek rá, azok nem ilyen kisszerű, primitív, iskolás módszerek mentén űzik.
Aki meg alkalmatlan, az úgysem kerül oda.

MACISAJT 2013.09.15. 12:08:21

"Ne habozzatok, csatlakozzatok hozzánk!"

Konkrétan, kihez vazze?:P
Mondj 20, nem 10, na jó 5 nevet akihez kéne "csatlakozni".

Hadd lássuk a medvét(vagyis a kilógó szőrös lólábat).
(A Centrum pártot a kupa-gyenesei sikeresen eladták 2002-ben, levesbe víve 3,9%-ot legnagyobb részben a -hülye-jobboldaliaktól,de ez már lefőtt kávé).

Igényes 2013.09.15. 12:09:17

@droid_: A "valós tények elhallgatása" szerintem ha kicsit meg akarom piszkálni, akkor lefedi. Persze a gyakorlatban nem hinném, hogy előkerül, meg ugye elfelejt az ember sok mindent, elhinni sem köteles, hogy ez tényleg így van... de ha már egyszer annyira hülye, hogy dicsekszik vele, miért ne lehetne kicsit megkaparni? ;)

@panelburzsuj: Nem tudom, csillagom. De a jószándékból sosem elég.

Pop40 2013.09.15. 12:13:39

@HaFr:

Nyugodtan mutasd meg, ha tévedtem valahol.

Ha esélyes, hogy jövőre ti lesztek a kormányváltó erő, és nem veszik el a rátok adott szavazatom, akkor rátok voksolok.

neoteny · http://word.blog.hu 2013.09.15. 12:13:56

@Igényes:

"A "valós tények elhallgatása" szerintem ha kicsit meg akarom piszkálni, akkor lefedi."

Mivel nem volt "költségvetésbe történő befizetési kötelezettségem", nem kellett semmit bejelentenem az adóhatóságnak, így nem merült ki az ellhalgatás tényállása.

panelburzsuj 2013.09.15. 12:14:03

@neoteny:

Flagellánsnak hívják az ilyet.

Akik nemcsak derpegni tudnak.

Igényes 2013.09.15. 12:15:12

@panelburzsuj: Baszdki, ezen hangosan felröhögtem:D

neoteny · http://word.blog.hu 2013.09.15. 12:15:43

@panelburzsuj:

Akkor miért derpegsz folyamatosan?

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2013.09.15. 12:17:19

@Igényes: szerintem ha felajanlanak ilyesmit, akkor meg nem keletkezik adofizetesi kotelezettseg(em), a biztatast, hogy lehet igy sokat keresni, pedig nem erzem valos tenynek. honnan tudjam biztosra, hogy tenyleg igy fizetnek-e masoknak? persze nem vedem az eljarast, szerintem is kapja be, aki a zsebembe fizetne, de ha csak siman fakepnel hagyom oket, azert ne akarjanak mar engem is lecsukni.

panelburzsuj 2013.09.15. 12:19:22

@neoteny:

De hát már mondtam: soha ilyen hűséges kiskutyám nem volt, mint neoteny.

Aki minden derpemet áhítattal lesi.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.09.15. 12:19:54

@leponex: :) Drága nix, honnan veszed, hogy keresztény vagyok (ami egyébként is magánügy, tehát nem érvelhetsz vele vagy ellene), ami viszont a kérdésed lényegi részét illeti, semmi pragmatizmus nincs a gyűlöletkeltésben (-kihasználásban). Szomorú valóság az, amivel számolni lehet és kell.

unionista (törölt) 2013.09.15. 12:20:48

@neoteny:
a versenyképesség nagyjából három tényezőtől függ:
ad 1) ki bányásza ki a nyersanyagot. mert az ellátási lánc elején képes diktálni.
ad 2) ki értékesíti a készárut. mert az ellátási lánc végén képes lefölözi a hasznot.
ad 3) kinek van a legtöbb pénze a bankban. mert az még a tőkepiac hasznát is lefölözi.
félkész tömegtermékek olcsó előállításából nem lesz versenyképes gazdaság. fogd már fel: a bérmunkának és a munkabérnek semmi köze nincs a versenyképességhez. próbálj már okosabb lenni, mint a nagymamád.

Igényes 2013.09.15. 12:20:57

@droid_: De csak ha távozóban a köszönés mellé hangosan azt mondod, hogy "ejnye-bejnye!".
;)

Lecsukni senkit nem akarnak, drága dolog. Általában akit manapság bevarrnak a méhészetbe, azt már tényleg muszáj.

neoteny · http://word.blog.hu 2013.09.15. 12:21:22

@panelburzsuj:

A te "hozzászólásaid" olyanok, mint egy vonatszerencsétlenség: fájdalmas látni, de nehéz nem odanézni.

Igényes 2013.09.15. 12:22:59

@panelburzsuj: Teelőtted még sohasenem hallottam aztata kifelyezést, hogy derpegés. Hálás vagyok érte, és mindig rád fogok gondolni, amikor majd használni fogom.

neoteny · http://word.blog.hu 2013.09.15. 12:23:18

@Igényes:

Tehát akkor nem követtem el adócsalást amikor meghallgattam a zsebbe fizetési ajánlatot.

panelburzsuj 2013.09.15. 12:24:03

@Igényes:
Nem olvastál elég neotenyt!... :)

Igényes 2013.09.15. 12:25:25

@panelburzsuj: Hála istennek. Bár én a magam részéről máris sokallom.

Igényes 2013.09.15. 12:26:01

Tényleg HaFr, miért nincs itt szűrés opció?

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.09.15. 12:26:35

@MACISAJT: Öt név: Széchenyi, Kemény Zsigmond, Ady, Hayek, Frank Mayer. Mindegyik velünk majd. Amit abból tudhatsz, hogy senki más nem hivatkozik rájuk.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.09.15. 12:27:21

@Igényes: Na, milyen nyílt az a sisak. Mondom, magánügy.

neoteny · http://word.blog.hu 2013.09.15. 12:27:40

@unionista:

"a munkabérnek semmi köze nincs a versenyképességhez"

Ha ez így van, akkor fizethetnek ötször annyit is; sőt hússzor annyit is, vagy bármennyit.

Igényes 2013.09.15. 12:28:15

@HaFr: Szégyenlős politikus? Na látod, ez tényleg új szín lesz a palettán. :DD

panelburzsuj 2013.09.15. 12:28:20

@Igényes:

(Egyébként meg itt az ellenpróba: ha a gyerekeimet elvertem volna a South Park elől (mondjuk épp iskolai angolt tanulni...), te is szegényebb lennél egy derpegéssel.)

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.09.15. 12:28:20

@Igényes: Szűretni vágyódsz? (Gondolok az előző kérdésedre.)

neoteny · http://word.blog.hu 2013.09.15. 12:29:00

@Igényes:

Mert képtelen vagy válaszolni a kérdéseimre; nem csoda hogy nem tetszik neked az "eszmecsere" folyamata.

Igényes 2013.09.15. 12:31:18

@panelburzsuj: Touché. :)

@HaFr: Gondolom sokan az én vonatkozásomban is örülnének neki. Szoktak. De most speciel a neoteny hozzászólásai kapcsán ötlött fel bennem, hogy ez mennyire jó dolog.

Segítsetek már, melyik az a keringő, ami marhára hasonlít néhol a Kék Dunához, de nem az? Folyton elfelejtem:(

sga 2013.09.15. 12:33:28

@HaFr: Huha... Ocska populizmus? Bocs, en csak kerdeztem. Ha nincsenek valaszok, vagy legalabb valasz-kezdemenyek, akkor tenyleg nincs mit kezdenunk egymassal. Nalam az a populista, aki valasz helyett nagyvonaluan minositget. Ilyenbol mar lattam eleget. Viszlat.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.09.15. 12:33:44

@Igényes: Nos, nem szeretném elűzni neoteny-t, ahogy téged sem.

Igényes 2013.09.15. 12:34:38

@HaFr: Elűzni? Erre nem is gondoltam. :)
Nekem meg ritkán van annyi időm, hogy blogokon csesszem el naphosszat, de most kellett valami agymosás.

neoteny · http://word.blog.hu 2013.09.15. 12:35:12

@Igényes:

"a neoteny hozzászólásai kapcsán ötlött fel bennem"

Hé, kezdetben semmi gondod sem volt a hozzászólásaimmal; akkor érzékenyedtél el amikor rávilágítottam hogy a sok kamu szöveged ... kamu.

Persze te ilyenkor lövetni szeretnél, de hát nem teljesülhet minden vágyad. :)

neoteny · http://word.blog.hu 2013.09.15. 12:36:20

@Igényes:

"A néptől azért veszik el az adókat, hogy a nép szükségleteit fedezzék belőle."

A nép nem képes fedezni a saját szükségleteit a pénzéből?

panelburzsuj 2013.09.15. 12:37:16

@HaFr:

Félve kérdezem: pontosan tisztában vagy a "szűrés", a "moderálás" és a "kitiltás" közötti - (ááárnyalatnyi) - eltérésekkel?

Igényes 2013.09.15. 12:38:05

@neoteny: Kezdetben nem ragaszkodtál egy hülyeséghez, és nem olyan gazdasági témákban akartál okoskodni, amikhez nyilvánvalóan nem értesz. De bajom, az most sincs velük, csak nem akarom olvasni.
Itt viszont kezdesz elmenni abba az irányba, amikor már nemsokára feljelenthetlek rágalmazásért. :)

Igényes 2013.09.15. 12:39:44

@HaFr: Az egy szőnyegbolt!
Jah nem, az a TTL...

unionista (törölt) 2013.09.15. 12:41:58

@neoteny:
te az érem oldalát akarod meglátni. azt, hogy a magas munkabér a termelés oldaláról rombolja a versenyképességet. de a fogyasztás oldaláról javítja. ami nem azt jelenti, hogy végtelen bért lehet fizetni. de azt igen, hogy annak a versenyképességhez nincs köze. mert akkor ausztriának kellene összeomlania. és kongónak szárnyalnia.

neoteny · http://word.blog.hu 2013.09.15. 12:41:59

@Igényes:

"egy hülyeség"

Erre gondolsz: "[a] néptől azért veszik el az adókat, hogy a nép szükségleteit fedezzék belőle"? Mert ezt te írtad.

neoteny · http://word.blog.hu 2013.09.15. 12:43:03

@unionista:

"a magas munkabér a termelés oldaláról rombolja a versenyképességet"

"annak a versenyképességhez nincs köze"

Zavart érzek az Erőben.

Igényes 2013.09.15. 12:43:29

@neoteny: És szerinted ezzel mi a probléma?

Igényes 2013.09.15. 12:44:05

@HaFr: Dehogy. Csak szeretem a szőnyegeket. ;)

Igényes 2013.09.15. 12:44:42

@HaFr: @Igényes: (="Támogatni, Tűrni, Leszarni")

neoteny · http://word.blog.hu 2013.09.15. 12:45:54

@Igényes:

A nép nem képes fedezni a saját szükségleteit a pénzéből?

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.09.15. 12:46:19

@Igényes: Aha, akkor én nem vagyok elég fiatal már.

Igényes 2013.09.15. 12:47:18

@HaFr: Meglehet. Hány éves vagy?

@neoteny: Nem. A népnek nincs "saját pénze".

unionista (törölt) 2013.09.15. 12:48:00

@neoteny:
ha ezt nem érted, akkor hülye vagy basszus. mert képtelen vagy megérteni több elemű összefüggéseket.

neoteny · http://word.blog.hu 2013.09.15. 12:48:21

@Igényes:

"A népnek nincs "saját pénze". "

Akkor mit vesznek el tőle adókként?

panelburzsuj 2013.09.15. 12:49:48

@HaFr:

A "szűrés" funkciót bloggazdaként te teheted elérhetővé, de azt az egyes felhasználók döntik el a használatával, hogy melyik nickname hozzászólásait nélkülöznék inkább a kommentfolyamból.

Szóval ez nem adminisztratív intézkedés, inkább afféle szelektív olvasási segédeszköz, amit minden vendéged maga szabhat a maga érdeklődési köréhez.

(Neoteny pl. a saját képenyőjéről kitakarhatja panelburzsuj sziszifuszi derpegését. Mekkora áldástól fosztod meg szegényt... :)

Igényes 2013.09.15. 12:50:38

@unionista: Szavakban gondolkodik, nem fogalmakban. Különösen nem elvont fogalmakban. Ez valami népbetegség, sokadszor látom itt.. a többség valami műszaki beállítottságú, közepes képességű szakbarbár.
Gondolom valami másban jók, a franc tudja, miért nem inkább azzal akarnak foglalkozni.

neoteny · http://word.blog.hu 2013.09.15. 12:51:21

@unionista:

"ha ezt nem érted, akkor hülye vagy basszus"

Egyszer azt állítod, hogy "a magas munkabér a termelés oldaláról rombolja a versenyképességet", utána meg azt hogy "annak [a magas munkabérnek] a versenyképességhez nincs köze".

neoteny · http://word.blog.hu 2013.09.15. 12:52:03

@Igényes:

Azt a sajátjukat, amelyik nincs nekik?

panelburzsuj 2013.09.15. 12:56:23

@unionista:

Mi magyarok elvetjük a halódó fogyasztói társadalmat, csavaros észjárásunkkal a tizenhat tonna alatt érezzük igazán otthonosan magunkat.

Igényes 2013.09.15. 12:59:01

@neoteny: Nem, nem a sajátjukat, sosem volt sajátjuk. A pénz az államé. A nép csak használatra kapja.
Figyelj, ha nem gond, én nem írok neked tovább, felnőttek esetében nehezen viselem az óvodás szintű társalgást. Majd ha valakinek lesz hozzá türelme, elmagyarázza. Vagy utánaolvasol.

Igényes 2013.09.15. 13:00:02

@panelburzsuj: És május elsején ott az olcsó virsli bányalóból, meg a képviselőfánk az ingyensörrel.

panelburzsuj 2013.09.15. 13:02:23

@Igényes:

Csak utána most pirosfehérződ szalvettába törüljük ...

És úgy még fincsibb.

unionista (törölt) 2013.09.15. 13:03:03

@neoteny:
igen, mert a piac a fogyasztás oldaláról kompenzál. sőt a tőkepiac túlkompenzál egy kicsit. egy étterem nem attól lesz versenyképes, hogy megemeli a béreket, vagy lecsökkenti.

panelburzsuj 2013.09.15. 13:03:16

@panelburzsuj:

És polgáribb.

Mint a kabátujjba.

panelburzsuj 2013.09.15. 13:05:30

@Igényes:

Mióta jár vonat a Műcsarnok előtt??

Igényes 2013.09.15. 13:06:48

@panelburzsuj: Mi az, hogy mióta? Ha nincs, csináljuk meg! Előttünk nincsenek korlátok, mi lecsússzuk őket!

neoteny · http://word.blog.hu 2013.09.15. 13:08:31

@Igényes:

"Nem, nem a sajátjukat, sosem volt sajátjuk. A pénz az államé. A nép csak használatra kapja."

Aha, mert soha nem is használtak emberek pénzt mielőtt az állam elkezdett fiat (fedezet nélküli) papírpénzt nyomtatni.

Attól félek hogy teljes tévedésben vagy a pénz eredetét és jelentését illetően. Ajánlanám neked Murray Rothbard "What Has Government Done to Our Money" c. írását, de nem vagyok biztos abban hogy rendelkezel az ott írtak megértéséhez szükséges agyi kapacitással.

mises.org/books/whathasgovernmentdone.pdf

panelburzsuj 2013.09.15. 13:12:42

@Igényes:

"Elvtársak - a határ a pokol feneke!" ?

No de nem hallottad, hogy "akkor nihilisták és cinikusok leszünk, és az ilyen országnak nincs jövője" ?

neoteny · http://word.blog.hu 2013.09.15. 13:13:00

@unionista:

"egy étterem nem attól lesz versenyképes, hogy megemeli a béreket, vagy lecsökkenti"

1) mert az étterem által fizetett bérek semmilyen összefüggésben sem állnak az étterem áraival? Vagy az étterem árai semmilyen összefüggésben sincsenek az étterem versenyképességével?

2) ha az étterem versenyképességére semmilyen hatással nincsenek az általa fizetett bérek, akkor minek alapján kerül eldöntésre, hogy mennyi bért fizet? Miért nem duplázza vagy triplázza meg a béreket, hiszen akkor jobb szakácsokhoz, pincérekhez, mosogatókhoz juthatna, akik (feltételezhetően) jobban dolgoznának?

Igényes 2013.09.15. 13:17:45

@panelburzsuj: Én már most nilista vagyok, cinikusnak meg mindig is cinikus voltam. A kutyákat is csípem. A felesleges ugatást nem mindig.

Az országról meg az utolsó pár évben látom azt, hogy talán mégis van jövője. Majd kiderül.

aranyláz 2013.09.15. 13:22:31

@wmiki: "ahhh... a jó öreg szdsz féle demokrácia felfogás
demokrácia = hatalmon vagyunk
diktatúra = ellenzékben vagyunk"

Ki is mondta,egy elveszített választás után, hogy a haza nem lehet ellenzékben? Segítsek?

panelburzsuj 2013.09.15. 13:26:45

@neoteny:

Főzelékfalóban vagy Bock-bisztróban veresenyderpegsz?

neoteny · http://word.blog.hu 2013.09.15. 13:30:57

@Igényes:

"A felesleges ugatás"

Mint például az adócsalással kapcsolatos okosságaid, meg a pénz (és az adószedés) természetéről szóló elméncségeid?

neoteny · http://word.blog.hu 2013.09.15. 13:33:26

@panelburzsuj:

Te miért vered magad? Ez a nárcisszizmus és a mazochizmus keveréke?

panelburzsuj 2013.09.15. 13:36:52

@neoteny:

Tulajdonképpen most, hogy már vagy hárman próbálunk beszélni tanítani, nem igazán sportszerű, ha tovább cseszegetlek.

Tanulni meg úgyis a magad kárán fogsz.

leponex 2013.09.15. 13:38:26

@aranyláz:
""...A polgári Magyarország nem ennek az országnak az egyik kisebb vagy nagyobb része. A polgári Magyarország az egész. A polgári Magyarország az, amit az emberek polgárként tesznek kormányoktól függetlenül. Néha könnyebb, néha nehezebb ezen az egy Magyarországon élni és szolgálni, de ez a helyünk. Innen nem megyünk el. Itt maradunk. Haza akkor is van, ha idegen hatalmak befolyása alá kerül, ha tatár, ha török dúl. Haza akkor is van, ha történelmi viharok rázzák. Haza akkor is van, ha nem a miénk a kormányzati felelősség. A haza nem egyszerűen politika, hanem az életünk. Meglehet, pártjaink és képviselőink az országgyűlésben ellenzékben vannak, de mi, akik itt vagyunk a téren, nem leszünk és nem is lehetünk ellenzékben, mert a haza nem lehet ellenzékben. Legfeljebb egy kormány kerülhet ellenzékbe saját népéhez képest, ha feladja a nemzet céljait. Még egyszer: nem az a fontos, hogy mi hozzuk a jó döntéseket, hanem, hogy jó döntések szülessenek. Ezért, még ha vannak is intő jelek, és tudjuk, amit tudunk, a most alakuló kormányt és pártjaikat nem múltjuk, hanem tetteik alapján fogjuk és akarjuk megítélni....""

neoteny · http://word.blog.hu 2013.09.15. 13:38:29

@panelburzsuj:

"hárman próbálunk beszélni tanítani"

Úgy érted hárman toljátok az összefüggéstelen dumáitokat.

leponex 2013.09.15. 13:43:23

@HaFr:
":) Drága nix, honnan veszed, hogy keresztény vagyok "

Drága HaFr! Honnan veszed, hogy ezzel rágalmaználak?

Mindössze utalni próbáltam az általad hőn áhított 'konzervatív liberális' forradalomra, keresztény alapokon, ugye.

Ha már béveszed valahogy politikai krédódba, hát viszonyulnod is vagy kénytelen hozzá előtte, különben megint csak lóg a semmiben derék népfelszabadító teológiád.

unionista (törölt) 2013.09.15. 13:49:51

@panelburzsuj:
tíz éve mondom debrecenben, hogy csináljunk funkcionálisan tagolt belvárost. azt több, mint száz éve megtervezték. nagyjából kijelölték a kulturális, a szórakozó és vendéglátó, az üzleti és a kormányzati negyed helyét. 1912-ben megépítették a pénzügyi palotát. csak közbe jött az első nagy háború.

egy városi bankházat kell alapítani. helvét típusú kantonalbankot. ami lakosság elsődleges megtakarításait tartja nyilván, és a kisvállalatoknak nyújt forgóeszközhitelt. és az egész mögé kell egy betétbiztosítót tenni. pénzügyi felügyeletnek. de ez lehet a credit suisee. és akkor mondhatod azt, hogy debreceni belváros-óváros foglalkoztatna 10,000 embert. az átlagbért lőjük be egy mindenki által elfogadható szintre. a forgóeszközöket beszerezzünk. a nagy ingatlanberuházásokat a helvétek finanszírozzák meg. európai források és közbeszerzések nélkül piaci alapon húzzuk fel az egészet. és akkor majd minden építőipari cég jól jár, aki teljesít. minden étterem, amelyik rendesen működik.

erre azt mondják, hogy na de a támogatásokkal mi legyen? azt veszni hagyjuk? erre mondom, hogy abból építsünk iskolát. indítsunk egy stadstschule programot. és ezek után lehet azt mondani, hogy nem csak olcsó bérmunkát akarunk. mert itt a bundesrealgymnasium. az erre alkalmas gyerekek szakosított tantervű iskolákban harmadiktól tanulhatnak matematikát, fizikát, kémiát, biológiát, földrajzot és számítástechnikát. természettudományi egyetem, orvosi és agráregyetem van. a gépgyártás, az élelmiszeripar, a gyógyszeripar alapjai adottak. és ehhez jelentős építőipart lehet kapcsolni mindennapos testneveléssel.

az emberek vakarják a fülüket, vagy csak néznek ki a fejükból, hogy jó lesz ez így?

aranyláz 2013.09.15. 13:57:58

@Igényes: "Nem. A népnek nincs "saját pénze"."

Te miről beszélsz, a kommunizmusról?? bár még ott is volt. Saját pénz sztem csak ott nincs, ahol nincs is pénz...na meg a rabszolgáknak

unionista (törölt) 2013.09.15. 13:59:07

@neoteny:
a munkaadó annyi bért fizet a munkavállalónak, amennyit az képes kialkudni. de a versenyképesség nem ezzel, hanem a hozzáadott értékkel áll közvetlen kapcsolatban. megveszed a nyersanyagot, vagy félkész terméket, és kérdés, hogy mit tudsz hozzátenni.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.09.15. 14:01:41

@panelburzsuj: Aha, köszi, hasznos volt :)bar nem találom ezt a funkciót, de majd valahogy

egyetmondok 2013.09.15. 14:02:27

@leponex:
Elmentünk páran akkor meghallgatni Orbánt. Érdekes így leírva,hogy mit mondott.
Szörnyű zagyvalék az egész,annak tűnt csak hallgatva is,de így leírva,elképesztő.

unionista (törölt) 2013.09.15. 14:03:26

@HaFr:
az a baj, hogy ezek a nickek már mind meghaltak. és nem veletek vannak, hanem mindenkivel. ott ülnek a jó isten balján. mert a jobbján állítólag jézus ücsörög.

a népek arra kíváncsiak, hogy mit akarsz az adórendszerrel, mit akarsz a közszolgáltatásokkal. és főleg azt, hogy képes lennél-e vezetni egy 10,000 fős kormányzati szakapparátust.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.09.15. 14:03:49

@leponex: Arany ember vagy, mindig emlékeztetsz a kötelességeimre, de ez nem fog így porciónkként menni, inkább talán a legnagyobb közös osztó megkeresésével

neoteny · http://word.blog.hu 2013.09.15. 14:08:21

@unionista:

"a versenyképesség nem ezzel [a munkabérrel], hanem a hozzáadott értékkel áll közvetlen kapcsolatban"

Szó sincs ilyesmiről: a versenyképesség azzal áll "közvetlen kapcsolatban", hogy a versenytársakhoz képest milyen áron és milyen minőségben képes egy vállalkozás terméket vagy szolgáltatást nyújtani. Márpedig a minél alacsonyabb (versenyképesebb) ár a költségektől függ; a munkabér pedig az egyik költségösszetevő. A magasabb munkabérek magasabb költségeket jelentenek; a magasabb költségek pedig szükségszerűen magasabb árakat -- hiszen senki sem képes hosszú távon veszteségesen termelni... feltételezve hogy nem kap valamiféle támogatást. A magasabb árak pedig szükségszerűen rontják a versenyképességet: vagy nem vásárol a fogyasztó, vagy nem a magasabb áron árúsítónál vásárol.

leponex 2013.09.15. 14:10:02

@egyetmondok:
"Szörnyű zagyvalék az egész"
:)
Megértelek ...
Tán ezért is a reménytelenség kommentjeidben.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.09.15. 14:14:25

@neoteny: fuzionizmus (amerikai paleokonz és libertarianizmus szintézise) és a National Review alapítója

leponex 2013.09.15. 14:15:09

@HaFr:
"de ez nem fog így porciónkként menni"
Ha nem, hát nem. Majd tán egészben ...
Törelem, csigavér, mondád. Nálam megleszen;-)

Bár ha az alapoknál is bizonytalan vagy, milyen leszen a felépítményed, :)

neoteny · http://word.blog.hu 2013.09.15. 14:15:16

@egyetmondok:

"Szörnyű zagyvalék az egész,annak tűnt csak hallgatva is,de így leírva,elképesztő."

Én megtaláltam az egész beszédet a Fidesz honlapján: hát nem semmi. A szirupos szólamok, nyúzott közhelyek és féligazságok klasszikus egyvelege.

(A 2002-es választás első fordulójában az MDF-re szavaztam; az volt az első és utolsó szavazatom Mo-n.)

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2013.09.15. 14:17:32

@panelburzsuj:
Bizonyára nyerni fog akkor, ha tényleg igény van rá.
@birkakhoz:
Az szdsz ti vagytok, kedves ékezet nélkül tomboló liberális barátaim. Az új választási törvénnyel is pofonegyszerű nyerni. Több szavazatot kell kapni, mint a Fidesz!

luis5 2013.09.15. 14:17:52

Gyönyörű program.
Szvsz mindenki egyetért vele. Csakhát a megvalósítás esélye 0.
Kávéházi bölcselkedés.
De 100 kopogtatót nem bírtok összesszedni.
Amúgy sok sikert.

egyetmondok 2013.09.15. 14:18:04

@leponex:
Hát,ha bárkinek az,amit érdemes reménynek nevezni,ebben a szövegben ott van,akkor én biztosan és magamra nézvést kötelezőn remény-mentes maradnék.

egyetmondok 2013.09.15. 14:19:56

@neoteny:
Abban a pár sorban,amit Leponex idehozott,ott az egész elmúlt lassan négy év. Pontosan,ahogyan írod: szirupos szólamok, nyúzott közhelyek és féligazságok klasszikus egyvelege.

leponex 2013.09.15. 14:20:38

@egyetmondok:
Ha HaFr barátunk nem orrol meg, jelöld már meg, mi a szörnyű zagyvalék ebben?

1.
"...A polgári Magyarország nem ennek az országnak az egyik kisebb vagy nagyobb része. A polgári Magyarország az egész. A polgári Magyarország az, amit az emberek polgárként tesznek kormányoktól függetlenül."

2.
" Néha könnyebb, néha nehezebb ezen az egy Magyarországon élni és szolgálni, de ez a helyünk. Innen nem megyünk el. Itt maradunk."

3.
" Haza akkor is van, ha idegen hatalmak befolyása alá kerül, ha tatár, ha török dúl."

4.
" Haza akkor is van, ha történelmi viharok rázzák. Haza akkor is van, ha nem a miénk a kormányzati felelősség."

5.
"A haza nem egyszerűen politika, hanem az életünk."

panelburzsuj 2013.09.15. 14:23:23

@Kuruc ezredes:

Frászt fog nyerni.

De a sírból a baksisért kuruckodók hozták vissza. A vállukon.

Aztán most rághatjátok a körmötöket, hogy végül is megaluszik-e majd az Atissal. Addig meg eggyel több szájból fog dőlni az Orbánbasi.

De hát nyilván ezt spindokiztátok ki. Ennyi telik, meg a szájhősködés.

leponex 2013.09.15. 14:23:34

@egyetmondok:
6.
"Meglehet, pártjaink és képviselőink az országgyűlésben ellenzékben vannak, de mi, akik itt vagyunk a téren, nem leszünk és nem is lehetünk ellenzékben, mert a haza nem lehet ellenzékben."

7.
" Legfeljebb egy kormány kerülhet ellenzékbe saját népéhez képest, ha feladja a nemzet céljait."

8.
" Még egyszer: nem az a fontos, hogy mi hozzuk a jó döntéseket, hanem, hogy jó döntések szülessenek.

9.ű

" Ezért, még ha vannak is intő jelek, és tudjuk, amit tudunk, a most alakuló kormányt és pártjaikat nem múltjuk, hanem tetteik alapján fogjuk és akarjuk megítélni...."

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.09.15. 14:24:32

@leponex: MEgint elhagyhattad volna az utolsó mondatot, és akkor többre vinné a beszélgetésünk. Egy agyturkász esetleg segíthetne, miért van ez a folyamatos leugatni vágy benned.

leponex 2013.09.15. 14:24:51

@egyetmondok:

6.

"Meglehet, pártjaink és képviselőink az országgyűlésben ellenzékben vannak, de mi, akik itt vagyunk a téren, nem leszünk és nem is lehetünk ellenzékben, mert a haza nem lehet ellenzékben."

7.

" Legfeljebb egy kormány kerülhet ellenzékbe saját népéhez képest, ha feladja a nemzet céljait."

unionista (törölt) 2013.09.15. 14:27:08

@neoteny:
egy gazdaság attól versenyképtelen, mert alacsony a hozzáadott érték. és nem attól, hogy magasak a bérek. de ha ettől megnyugszol: minden mindennel összefügg.

panelburzsuj 2013.09.15. 14:27:32

@HaFr:

Én csak felhasználói oldalról ismerem - de majd kerítesz technikust is idővel.

(Meg más - kevésbé "nyilvánvaló" - hasznosságokat... :)

neoteny · http://word.blog.hu 2013.09.15. 14:34:15

@leponex:

1) Közhely; semmi újat sem mond.
2) Közhely; ráadásul nem általánosan igaz, mint ahogy az akárhánytíz- vagy százezer magyar (!) esete bizonyítja, akik elmentek 2002 óta.
3) Szirupos közhely; semmi újat sem mond.
4) Szirupos közhely; semmi újat sem mond.
5) Szirupos közhely; semmi újat sem mond.

Volk und Vaterland.

leponex 2013.09.15. 14:36:40

@HaFr:
"MEgint elhagyhattad volna az utolsó mondatot,"

Aha.

Hát akkor tegyünk úgy, mint ha ott sem lenne.
És iagazad van, minek emlegetni a felépítmányt, amikor az alapok sincsenek meg :)

" Egy agyturkász esetleg segíthetne, miért van ez a folyamatos leugatni vágy benned."

Asszem, ha közelről láttál volna néhány agyműtétet( szubdurális haematóma, agyzúzódás, tumor, ilyesmik kezelése nyitott eset során), tán eltekintenél e sajátos dorgálási metodikától.
Ha meg a lélekbúvárjainkat invitálnád kifürkésztetni kommentjeim titkos hátterét, néhányat tudnék én is ajánlani magasztosabb céljaidhoz.-)

Hárítasz kedves HaFr, de megértelek, amihez
pompás fegyverhordozód Neotény barátunk :)

panelburzsuj 2013.09.15. 14:37:36

@unionista:

Én a spektrum túlsó végén szoktam játszogatni - mit lehetne kezdeni a falukkal?

Hospice-község? - mondjuk belga pénzen? (Olyan mint a lakópark, csak 50 évvel odébb, és több aszolgáltatás...)

Nem saját ötlet ám ez se: sorozatban épülnek a többé-kevésbé fizetős öregotthonok, egészen roggyant falukban is.

Csak tovább kéne vinni: a roggyant falu népét betelepíteni a járásszékhelyre - úgyis oda vágynak esztékába meg tecsóba...

Megicsak: win-win - leszámítva a politikai hasznosítású babonákból élőket.

neoteny · http://word.blog.hu 2013.09.15. 14:38:05

@unionista:

"egy gazdaság attól versenyképtelen, mert alacsony a hozzáadott érték. és nem attól, hogy magasak a bérek."

Ezt csak ismételgeted anélkül hogy megmutatnád miért hibás az amit én írtam. (Azt már csak zárójelben jegyzem meg hogy először az osztrák szja bérekre gyakorolt hatásáról, aztán egy étteremről, most meg "egy gazdaságról" tolod ugyanazt a szöveget.)

leponex 2013.09.15. 14:39:02

@neoteny:
Tehát nem " szörnyű zagyvalék ".

apanna 2013.09.15. 14:40:52

@HavocS [www.obsidianshell.com - sunametál]: " talán azért, mert a fideszed bevezette, hogy ha egy troll csúnyát mond rájuk akkor milliós bírságot lehet kiszabni arra, akié a felület."- A kommentelő felel saját beírásaiért, nem az üzemeltető.....

panelburzsuj 2013.09.15. 14:40:54

@Kuruc ezredes:

Miktik, kiktok, kurucka?

Te csakis kötegben vagy érvényes humanoid?

apanna 2013.09.15. 14:42:03

Teccetek volna nem elcseszni 2002 és 2010 közötti időszakot.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.09.15. 14:42:31

@leponex: Na nem baj, azért még rám fogsz szavazni, érzem, oszt majd a parlamenten folytatjuk -- de azért az más világ lesz már csak ettől is, nem?

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.09.15. 14:43:11

@apanna: Ön ki fia lánya borja, mit tetszik itten beszólni nulla olvasottsággal?

neoteny · http://word.blog.hu 2013.09.15. 14:44:45

@panelburzsuj:

"tovább kéne vinni: a roggyant falu népét betelepíteni a járásszékhelyre"

Azért ez nem triviális feladat: ha nem tudják eladni a falusi ingatlanaikat (jó pénzért), akkor nincs miből járásszékhelyen ingatlant venni -- amiknek az ára igencsak megemelkedne a megnőtt kereslet miatt.

Vagy mit értesz a "betelepítés" alatt?

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2013.09.15. 14:46:04

@panelburzsuj:
Te, meg a többi fideszgyűlölő ballib. Le fogjátok őket váltani törvényes választásokon, vagy nem fog menni?

panelburzsuj 2013.09.15. 14:46:29

@neoteny:

Ugyan má...

Én csak a körmömet derpegetem itt.

egyetmondok 2013.09.15. 14:46:41

@leponex:
6.
"Meglehet, pártjaink és képviselőink az országgyűlésben ellenzékben vannak, de mi, akik itt vagyunk a téren, nem leszünk és nem is lehetünk ellenzékben, mert a haza nem lehet ellenzékben." --- mondja ezt az egyik párt vezére,mint parlamenti képviselő,mintha ő,ott a téren nem is az lenne. Vili, persze,nem szó szerint kell érteni,amit mond...hű,azóta mennyi ilyen lett,Te Jó Isten,mást sem tesz ez az ország,mint hámozgatja,hogy vajon Orbán mikor mit is akar vajon...

7.
" Legfeljebb egy kormány kerülhet ellenzékbe saját népéhez képest, ha feladja a nemzet céljait." --- mert Orbán Viktornál őrződik a nemzet célja,mint olyan, nyilván ő tudja,hogy az mi,s ehhez képest azt is,hogy egy kormány éppen mikor adja azt fel.

8.
" Még egyszer: nem az a fontos, hogy mi hozzuk a jó döntéseket, hanem, hogy jó döntések szülessenek. --- 2000-től csak rossz döntéseket hozott, majd a 2002től kormányzók bármely hozzá hasonlón rossz döntését lelkesen megszavazta. S ha netán kerekedtek véletlenül értelmes döntések (felsőoktatási tandíj, eü finanszírozás reformja stb),az ellen hisztérikus tömeghergelésbe kezdett,amit azóta se hagyott abba.

9.
" Ezért, még ha vannak is intő jelek, és tudjuk, amit tudunk, a most alakuló kormányt és pártjaikat nem múltjuk, hanem tetteik alapján fogjuk és akarjuk megítélni...." --- Orbánék semmi mást sem tesznek, mint mindenkit,bárkit a múltja alapján ítélnek meg. S ha valaki a saját múltja alapján rendben lenne,akkor előszedik tűnődés nélkül az apja,nagyapja,dédapja múltját.

Basszus,nem mintha lenne értelme soronként elemezni ezt az egészet. Orbán bármikor és bárhol meghazudtolja saját magát,fél percen belül képes erre. Ennyit politikus a magyar történelem során bármiről is,akármiről is, még nem hazudozott,mint ő. Senki és soha.

panelburzsuj 2013.09.15. 14:48:15

@Kuruc ezredes:

Se bal, se lib - orbánmentes magyar.

leponex 2013.09.15. 14:50:01

@HaFr:
Hát ha csinálnál egy rendes kereszténydemokrata pártot, esetleg :)
Úgy 2040 körül ... valahogy elbotozgatok az urnáig, ha még akkor is hívsz :))

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.09.15. 14:51:49

@leponex: KI feledné az inkvizítorait?

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2013.09.15. 14:52:44

@panelburzsuj:
Jaja, ismerős már ez a szöveg. :)
A blogoszférán egy fideszgyűlölő sincs, aki bármikor is ballib lett volna, igen. Csak aztán tök véletlenül mégis toljátok ugyanazokat a ballib szövegeket. Jövőre találkozunk az urnáknál, kedves liberális barátom.

neoteny · http://word.blog.hu 2013.09.15. 14:53:57

@leponex:

Mivel a "szörnyű zagyvalék" kitétel erősen szubjektív, teljesen elképzelhető hogy számodra (sőt sokan mások számára) nem az. Ebben igazad van.

Valamelyik nap fikázták Bogár László "bácsidat" egy Mandineres posztban; nem láttalak a hozzászólók között. Pedig voltak ott néhányan akik védték Bogár úr működését/műveit...

neoteny · http://word.blog.hu 2013.09.15. 14:57:36

@panelburzsuj:

"Ugyan má..."

Hát ez az: hogyan má'?

unionista (törölt) 2013.09.15. 15:01:27

@neoteny:
van olyan versenyképes vállalat/gazdaság, ahol a bérek magasak. és van olyan, ahol alacsonyak. a kettő között nincs szoros összefüggés.

te abból indulsz ki, hogy ha két vállalat/gazdaság ugyanazt a két terméket állítja elő. de ez már egy hibás feltételezés. mert ilyen a valóságban nincs. van aki innen szerez be, van aki onnan. van aki így értékesít, van aki amúgy. nem nagyon lesz a készáru se teljesen egyforma. mert különféle márkák vannak. akkor lenne igazad, ha csak egyféle cipő lenne a piacon. egyféle vászonból, egyféle gumiból készülne egyféle színben és fazonban. az lenne "a" cipő. és azt csak egyetlen helyen "a" cipőboltban lehetne beszerezni. akkor tényleg a munkabér lenne a meghatározó. és az piaci alapon a nullához konvergálna. így értük volna el a kommunizmust. te egy remek marxista közgazdász lennél. ami egyébként nem szégyen. nagyon okos emberek voltak marxisták.

panelburzsuj 2013.09.15. 15:01:45

@Kuruc ezredes:

Addig tuti nem keveregsz a polgárdánál messzebb?

leponex 2013.09.15. 15:01:49

@egyetmondok:
" nyilván ő tudja,hogy az mi,s ehhez képest azt is,hogy egy kormány éppen mikor adja azt fel."

Á, dehogy.
Ezt HaFr barátunk tudja egyedül, meg Neotény ( kedves fanklubjával együtt), ahogy meg is mondta mindenkiről, mekkora senkik, etc ...

" 2000-től csak rossz döntéseket hozott, majd a 2002től kormányzók bármely hozzá hasonlón rossz döntését lelkesen megszavazta."

Nyilván így lehetett, ha egyszer te (meg HaFr) ezt mondjátok .-)

" S ha netán kerekedtek véletlenül értelmes döntések (felsőoktatási tandíj, eü finanszírozás reformja stb),az ellen hisztérikus tömeghergelésbe kezdett,amit azóta se hagyott abba."

A szolgalelkű nép az oka mindennek, ne is tagadd, a Zorbán sipákolhatott volna bármit is ( ahogy 2002-ben, 2006-ban láthattuk), ez a bamba népség így népszavazott.
Pedig a Feri megmondta, hogy jól meggyőzik a derék választópolgárokat ( addig ugyanis többségében ilynek laktak errefelé, csak hirtelen megbuggyantak, fene tudja, miért ), oszt mégsenem.
A kocsog népet kellett vón elébb leváltani. Vagy felszabadítani.

"Basszus,nem mintha lenne értelme soronként elemezni ezt az egészet. "

Tényleg nincs, komám.
Pedig ez csak egy szomorkás politikus beszéde volt a megszeppent hívek vígasztalására.
Mi lenne, ha a kötcseit elemezgetnénk ...
:))

No, ezért leszen permanens sopánkodás még egy darabig a Kitárult Diktatúra Ajtaja előtt.
Ami ölég mulatságos, besétálhatsz, kisétálhatsz rajta, ahogy tetszik

panelburzsuj 2013.09.15. 15:02:30

@neoteny:

Ésszel, mésszel.

Mint a templomtornyot.

HavocS · http://www.obsidianshell.com 2013.09.15. 15:04:46

@apanna: ennek némileg ellentmond az, amikor a Lázáros beszólásért az oldalt perelték be ahol a komment megjelent.

leponex 2013.09.15. 15:05:11

@HaFr:

"Ki állna nyugodtan robogó vonat előtt?
Lám, az örökké-könyörgők se
S mégis eltemetik a lelkük elevenen.
Le kéne vágni szemhéjukat, mert mindig lecsukják,"

Bár neked tök mindegy lenne :))

leponex 2013.09.15. 15:09:51

@neoteny:
Nem vagyok én Bogár -rajongó, bár ahogy néha látom, mintha jobban figyelne a szanaszét ágazó mondatfűzésére :)
A Boros úrral egész jó dörmögést hoznak össze mostanában.

De hát aki oly nyitott minden érvelésre, mint Te, az messzemenőkig ódzkodik minden másfajta megközelítéstől. Ne is hagyd, hogy megfertőzzenek ;-)

explanatus 2013.09.15. 15:13:31

@unionista: " egy gazdaság attól versenyképtelen, mert alacsony a hozzáadott érték " Itt a lényeg, Amíg olyan munkába öntik a pénzt, ami nem termel hozzáadott értéket, addig ha fejre állunk se jutunk előbbre.

A közmunkának, bármilyen jól szerveznék meg, akkor sem lenne (pozitív) hatása a GDP-re. Ráadásul ezt a pénzt a versenyszféra kell kitermelje, vagy az eu adja, vagy hitelből kell rá fedezetet teremteni. Hátrányos térségben pályázati eu-s pénzből milliós összeggel ledíszkövezni egy funkciótlan teret csak azért mert van rá pénz és utána közmunkásokkal tisztán tartani, hát az minden csak nem hozzáadott értéket termelő tevékenység. Nem az a munka, ahol jól el lehet fáradni, hanem ahol a befektetett energia megtérül és még annyi plusz keletkezik, hogy azt mondja az ember, ezért érdemes volt dolgozni.

Kötelezővé kellene tenni mondjuk a polgármestereknek, hogy településük lélekszámával megegyező településeken töltsenek el egy egy napot Ausztriában, Németországban, Hollandiában, Bulgáriában. Azután sorolják be saját településüket a látottak alapján.

neoteny · http://word.blog.hu 2013.09.15. 15:22:15

@unionista:

"te abból indulsz ki, hogy ha két vállalat/gazdaság ugyanazt a két terméket állítja elő."

Nem; utaltam is a minőségre -- az ár mellett -- mint versenytényezőre.

Ha pedig az hogy két vállalkozás nem _pontosan_ ugyanazt a terméket állítja elő megszünteti a versenyt (és az árat + minőséget mint versenytényezőt), akkor nincs is értelme egyáltalán versenyről beszélni.

A McDonalds, A&W, Wendy's meg a KFC nem teljesen ugyanazokat a termékeket állítják elő -- mégis versenyben vannak egymással a fast food piacon.

Valamelyik nap történtek tüntetések az USA keleti partján (NYC? Boston?) hogy a gyorséttermi alkalmazottaknak duplázzák meg a bérét kb. $7,5/óráról $15-re. Teljes komolysággal: felnőtt emberek azt képzelik hogy egy ilyen béremelés semmilyen hatással sem lenne a gyorséttermek "ételeinek" árára, vagy hogy a vásárlóközönség nyugodt szívvel fizetné ki a megemelkedett árakat és a forgalom sem csökkenne le. Ha valamilyen módon képesek lennének kikényszeríteni egy ilyen béremelést, fél év múlva már robotok dobálnák a húspogácsákat a sütőre, onnét meg a zsömlébe -- nagy kezdeti befektetést igényelne, de előbb-utóbb kifizetődne a franchise-tulajoknak. És akkor nem lenne munkája a sok burger flippernek, nem hogy $15-ért de még $7,5-ért sem.

"akkor tényleg a munkabér lenne a meghatározó."

Szó sincs ilyesmiről: a munkabér _egy_ költségelem, aminek aránya változik a különféle iparágakban: van ahol magas (tipikusan szolgáltatóiparokban), van ahol alacsony (gépesített gyártásnál). De mindig egy költségelem, és mindig van befolyása a termék árára, ebből kifolyólag pedig a versenyhelyzetre.

Aki pedig képes ilyet leírni hogy "az átlagbért lőjük be egy mindenki által elfogadható szintre", az jobb ha nem emlegeti Marxot.

neoteny · http://word.blog.hu 2013.09.15. 15:29:13

@panelburzsuj:

"Betelepítés" ésszel-mésszel? Mint a templomtoronynál?

Félelmetes tudsz lenni: benyögsz egy "ötletet", aztán amikor rákérdeznek, akkor szégyenlősen rebegteted a szempilláidat. Ugyanakkor szívod HaFr vérét mert még nem állt elő egy részletes pártprogrammal.

Vagy ezeket az EEG-kicsúcsosodásaidat nem is kívánod "eladni", ezek csak wishful thinking, léha töprengések?

apanna 2013.09.15. 15:31:32

@HaFr: Elolvastam. Igen érdekes írás volt...

Mindenért a jobb és baloldal a felelős.
És egyáltalán miért pártban gondolkodsz?
Az Izlandi fordulat jobban tetszene...

neoteny · http://word.blog.hu 2013.09.15. 15:36:17

@apanna:

"Az Izlandi fordulat jobban tetszene... "

Az az "izlandi fordulat", amelyik végrehajtóit jól kiszavazták a kormányzatból a 2013-as választásokon?

panelburzsuj 2013.09.15. 15:39:24

@neoteny:

Mindenkinek saját vályút!

HaFR elég nagyfiú ahhoz, hogy saját fejével mérlegeljen. Most ugyan még kicsit nehezíti a látását a papírtankja periszkópja, de apránként majd csak elő-előmerészkedik egy kis népbarátkozásra...

Unionista ősi netes cimbi.

Te meg belekötsz az élő fába is - csak hogy hulljon már le még egy kis trolltáp róla.

Kell még valamit mondanom, Ildikóm?

neoteny · http://word.blog.hu 2013.09.15. 15:46:51

@panelburzsuj:

"Mindenkinek saját vályút!"

Akkor te miért ezen a vályún csámcsogod el a "betelepítési" ötletedet -- vagy a "szociálisan fenntartható demokratikus kapitalizmust"? Vagy ha előállsz velük, miért nem vagy hajlandó azokat eszmecsere tárgyává tenni?

"Te meg belekötsz az élő fába is"

Ó tehát egy blogban írt hozzászólások nem lehetnek kritika tárgyai? Azokat el kell fogadni úgy ahogy előpattantak a kiötlőik agyából, derp-tartalomtól függetlenül?

panelburzsuj 2013.09.15. 16:06:29

@neoteny:

Mert nem "cserélünk" eszmét.

Az "eszmecsere" és pláne a "kritika" annyira távolodik el a mivan?mivan?mivan? márkájú talponállói társalgástól, amennyit hajlandó voltál kinézni a saját fejedből, és a "kritikád" tárgyául kipécézett textus MEGÉRTÉSÉRE fordítani.

Belőled eddig csak a lábtörlőre támadó foxit sikerült kicsiholnom. De azt abszolút üzembiztosan.

De nagy az én hitem - úgyhogy te se add fel...

apanna 2013.09.15. 16:18:43

@neoteny: Konkrétan a politikusok, és bankárok felelősségre vonását, és az alulról kezdeményeződő parlamenti választásokra céloztam.
Persze, a válság után is a kormány a népnek kedvezett, pl. bebörtönözték a minisztereiket, elengedték a lakosság devizahitelét stb.
Hogy most az Izlandiak ezt is megelégelték, az jól mutatják, a választási eredmények. A nép nem tűri a megszorítást, és hamar elfelejti a válság okait.
Megint jön a kánaán, a jövő meg le van szarva..

leponex 2013.09.15. 16:42:03

@explanatus:

"A közmunkának, bármilyen jól szerveznék meg, akkor sem lenne (pozitív) hatása a GDP-re."

Valóban, de nem is ez a célja, se a funkciója.
A segélyre alapozott generációk láncolatának egy kis megpiszkálására szolgál, hogy ne legyen magától értetődő CSAK a segélyt várni.
Az idő így is, úgy is eltelik, valamit legalább csinál a segélyezett más emberekkel együtt. Kétszer annyiért.
Ha meg 'feketén' volt alkalmazva, akkor kénytelen lesz eldönteni 'munkaadója', hogy bejelenti, vagy nem tud nála dolgozni.

"Ráadásul ezt a pénzt a versenyszféra kell kitermelje, vagy az eu adja, vagy hitelből kell rá fedezetet teremteni."

Mivelhogy segélyként aműgy is 'meg kell kapnia', annyi értékű munkát mindenképp tud végezni, mint a segély másik fele.

" Hátrányos térségben pályázati eu-s pénzből milliós összeggel ledíszkövezni egy funkciótlan teret csak azért mert van rá pénz "

Ami az uniós források elosztásának ostobaságai miatt volt, ugye.
Erre írak ki pályázatot.
Bár lehet, hogy volt ebben célzatosság is, egy kis alamizsnaszórásra ...

leponex 2013.09.15. 16:43:41

"csak hogy hulljon már le még egy kis trolltáp "
:)))

unionista (törölt) 2013.09.15. 16:44:03

@panelburzsuj:
én ugye azt regélem ezzel kapcsolatban. hogy minden agglomerációnak egy sikeres (felvilágosult) kulturális (latinkeresztény) mintát kell adaptálni. így lehetünk európaiak. de egyes települések éppenséggel felvehetnek moszlim mintákat is. az ősmagyar szkíták vegyék fel a síita vallást, és tanuljanak fárszi nyelven. és legyenek perzsa harcosok ha ezt komolyan gondolják. mivel én az unión túlnyúló "greater europe" koncepció híve vagyok, ezért számomra ez is belefér.

na, de akkor az ötletedre reflektálva. kaposvár elvben lehetne europai atlantista. van ugye az észak-amerikai buszgyár (nabi). libertárius francia mintára szerveződhetne a csiky gergely színház (comédie francaise), a rippl rónai múzeum (musée du louvre). nem ismerem annyira kaposvárt. de első blikkre passzol, hozzá a francia atlantista irány.

szekszárd a véletlen folytán valamilyen németalföldi holland mintát vehetne fel. például azért, mert a nevében ott van a "szex". az urban brand lehet a [seksɑːdiː].

akkor közte dombóvár lehetne flamand és vallon. lehetne "belga".

és akkor ugye biztosan érted, hogy miről regélek. itt a népeknek egy mesevilágot kell teremteni. amivel orbán és vona is próbálkozik. csak ezt nem feudális, hanem föderális keretek között kell megtenni. és ehhez az kellene, hogy budapest ne globalizált világváros akarjon lenni. hanem középeurópai városállam. egy stadtstaat.

a politika úgy lesz tisztességesebb, hogy ugyanannyi pénz felett több ember elosztottan rendelkezik. mert ehhez valódi önkormányzatiság kell. mivel az ország egy tucat irányba nyitna. szerintem így mehet végbe a polgárosodás. persze lehet, hogy én nem értem ezt az egészet. mert mindenki csak néz ki a fejéből, hogy "mi van"?

én azt mondom, amit orbán. hogy vegyük fel egy vallást. a politika részben a vallás, részben a piac megteremtése. csak én ennek az egésznek a felvilágosult latinkeresztény változatát kultiválom. de abba beleférne a pápaság primátusát elismerő keleti keresztény (ami ugye nem atlantista (nyugatos), de nem is ortodox, hanem "unortodox" mintázat. nekem azzal nem lenne problémám. errefelé a partiumi szilágy (zilah) például lehetne ortodox-unortodox ökumené. nagyvárad (bihar/bihor) római, szatmár (satu mare) német-római katolikus. de nem lenne hegemónia, mert debrecen helvét típusú reformált kantonná szerveződne. nyíregyháza skandináv evangelikus püspökséggé. mert ez a tradíció. a kálvinista civis és a lutheránus tirpák húzzák egymást. a partium legyen katolikus, ortodox és unortodox. persze még egyszer: a vallást felvilágosult módon (a lehető leglazábban) értelmezve.

debrecenben a nyári nagy karnevált (mint a legtöbb helyen) tűzijáték és éjféli utcabál zárja. mi lehet ennek a téli ellentéte. a liberó tűzijáték konzi változata: az adventi gyertyagyújtás. az utcabál ellentéte a közös imádság a főtéren. és ez zárhatja a téli napfordulón a karnevált a kantonban. de ezt éppenséggel alföldi róbert is megrendezhetné. mert ez egy össznépi színjáték.

szerintem így lehetne ez az ország szerethető. mert önkormányzati keretek között lehetne olyan fesztiválokat rendezni, ami tetszene a hongkong, macau vagy kínai guandong (kanton) polgárságának. szövetségi keretek között működhetne a keleti nyitás. debrecen a gyöngy folyó deltáját célozhatná. megint csak egy véletlen egyezések. "ez is kanton, az is kanton. swissmade. biztos jó lesz." a kínai háziasszony szintjén gondolkodva.

de ha te azt mondod, hogy dombóvár legyen flamand-vallon. és azt akarod adaptálni. nem en bloc a "nyugatot". akkor egy idő után ki fog rajzolódni egy civilizált kommuna. és azt fogják mondani: úristen, őrült vagy. csak azért, mert gondolsz valamit. és ez errefelé nóvum.

panelburzsuj 2013.09.15. 16:47:12

@leponex:

Eljössz velem abba a közmunkacsapatba, amiben én "szolgáltam" három hónapot?

És előadod magad - bele az asszonyok szemébe.

Embert nem esznek - de azt nem tudom garantálni, hogy egy gusztusos Leponexbe sem fognak belekóstolni.

neoteny · http://word.blog.hu 2013.09.15. 16:49:41

@panelburzsuj:

"Mert nem "cserélünk" eszmét."

Erről van szó: kinyilatkoztatások hangzanak el, aztán amikor a bennük foglalt jelentések és feltételezések kibontására kerülne sor, akkor hirtelen már elfogy az "eszmecsere" iránti nyitottság.

"textus MEGÉRTÉSÉRE"

Amikor előjöttél a "szociálisan fenntartható demokratikus kapitalizmus" fúróval, akkor (is) explicit módon visszautasítottad azt hogy annak értelméről bármi további információt adj. Én hoztam egy értelmezését a Wikipédiáról (aminek egy ausztrál "szociális segítő" szervezet volt a forrása), de te nem voltál hajlandó sem megerősíteni, sem tagadni hogy olyan értelemben használtad-e a "szociálisan fenntartható" kitételt. Később hoztál egy Mindszenty-idézetet, ahol a "szociális érdekektől helyesen és igazságosan korlátolt magántulajdon" van emlegetve -- ami _ebben a formájában_ ugyanúgy egy üres frázis, egy kinyilatkoztatás, ami semmit nem mond arról hogy
- mik azok a "szociális érdekek"
- mi teszi őket "helyessé" és "igazságossá" amikor a magántulajdont "korlátolja"

Ami engem érdekel: honnét veszik a különféle "társadalomtervezők" -- akik ráadásul mások magántulajdonának kisajátításából vagy "korlátozásával" kívánják elérni céljaikat -- a jogalapot a tevékenységükre? Milyen isteni, emberi vagy "társadalmi" törvény az ami által ők feljogosítva érzik magukat arra hogy "elrendezzék" emberek életét anélkül, hogy szükségét éreznék annak hogy meggyőzzék azokat _is_ akiktől elvesznek, akiknek a szabadságát korlátozzák? Az hogy akik kapnak, akik a "szolidaritás" fogadó oldalán állnak, támogatják az efféle "szociálisan fenntartható" újraelosztásokat, triviális: ez érthető. De ugyanígy érthető hogy miért szegez a rabló pisztolyt a kirabolandóra: pusztán az hogy érthető valami, nem teszi azt jogossá vagy igazságossá. _Ezért_ teszem fel a kérdéseimet: értem én a "textust", de azt akarom hogy mások számára is világosak legyenek a _többi_ aspektusai is.

Ugyanez a helyzet amikor eleresztesz egy olyat mint a "betelepítés": ki csinálná ezt a "betelepítést"? Hogyan? Honnét származik a finanszírozása? Hogyan lennének kezelve egy "betelepítés" következményei, mint pl. a megnövekvő ingatlanárak a "betelepítés" célhelyein? Mert ezen kérdések megválaszolása nélkül egy ilyen "betelepítés" csak egy _értelmetlen_ "gondolat"; a derp-kvóciense igen magas.

Persze én elhiszem hogy nem találod élvezetesnek amikor az "ötleteid" következményeinek felmérésére kerülne sor: nyilvánvalóan azért követsz el mindent hogy _ne_ kerüljenek szóba ezek a lehetséges következmények. De ez csak a morális bátorságod hiányát demonstrálja, nem azt hogy annyira mélyenszántóak lennének a "gondolataid" hogy én ne lennék képes megérteni azokat.

panelburzsuj 2013.09.15. 16:54:15

@unionista:

"és azt fogják mondani: úristen, őrült vagy"

Áhh - már teljesen megszokták ... :)

unionista (törölt) 2013.09.15. 16:59:02

@panelburzsuj:
tétényinek azt kellene mondania, hogy ő függetlenként vezetné esztergomot. de a képviselőtestület is legyen független. a polgárságnak járó közpénzt a kincstár egy szerződés alapján évről évre utalja át a város kasszájába. leszámítva az államadósság rájuk eső részével. a szerződés aláírására várják a kormányzó urat a bazilikában. addig fognak virrasztani, amíg a bíboros melléjük nem áll, és a szerződést a miniszterelnök alá nem írja. és ha kell, akkor az autógyárban figyelmeztető sztrájkot tartanak.

szerintem ez egy jobb projekt, mint tétényi évát beültetni a minisztériumi slepp közepébe. és várni a csodát. az esztergomi polgárságnak kell vívni a kormányzótól való függetlenséget.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2013.09.15. 17:03:24

@leponex: Itt és most funkciótlan (kissé rosszmájúbban: célja az, hogy semmitmondó szósszal kerülje el az igazmondást), és az egyes kijelentéseknek egymáshoz semmi logikai kapcsolatuk nincs, ezért zagyvalék (ugyebár a moslék minden egyes összetevője valamikor kiváló étel volt, csak együtt moslék).

panelburzsuj 2013.09.15. 17:05:16

@neoteny:

Mielőtt belemásznék a doktríner dagonyádba, hajlandó vagy egy összefüggő kérdéscsokrocskára kifejtően válaszolni?

Volt-e már olyan helyzet életedben, amikor nemcsak magadnak kapartál? Amikor a döntéseden nem csak a saját zsebed, karriered, képzelgésed múlott, hanem legalább egy brigádnyi ember bármilyen apró-cseprő gondja, aminek a megoldását ők maguk rád bízták?

panelburzsuj 2013.09.15. 17:06:53

@unionista:

Csak fohászkodni tudok, hogy Tétényi is erre tendáljon...

neoteny · http://word.blog.hu 2013.09.15. 17:08:08

@apanna:

"a politikusok, és bankárok felelősségre vonását"

Baldur Guðlaugsson, a Pénzügyminisztérium permanens államtitkára, két év felfüggesztettet kapott bennfentesként elkövetett pénzügyi tranzakciókért.

Aron Karlsson két év letöltendőt kapott az Arion Bank ellen elkövetett ingatlanüzleti csalásért.

Lárus Welding, a Glitnir Bank vezérigazgatója és Guðmundur Hjaltason aki Managing Director volt a Corporate Banking of Glitnirnél, 9 hónapot kaptak fejenként, amiből 6 hónap felfüggesztésre került.

Friðfinnur Ragnar Sigurðsson, egy Glitnir Bank alkalmazott, egy év letöltendőt kapott bennfentesként elkövetett pénzügyi tranzakciókért.

Tehát egy politikus (vagy inkább magasrangú köztisztviselő) felfüggesztettet, két magasrangú bankár gyakorlatilag 3 hónap letöltendőt, egy mezei bankalkalmazott meg 1 év letöltendőt kapott.

Nyilvánvalóan több mint a semmi, de azért nem volt ez egy nagyon komoly felelősségrevonás a bukta mértékét tekintve.

neoteny · http://word.blog.hu 2013.09.15. 17:11:03

@panelburzsuj:

"hajlandó vagy egy összefüggő kérdéscsokrocskára kifejtően válaszolni?"

Nem; a válasznak semmi köze sincs a feltett kérdéseimhez.

unionista (törölt) 2013.09.15. 17:11:08

@neoteny:
de bakker, akkor a michlein csillagos étterem hogy a fenébe lehet versenyképes. ott a chef nem nyomott béreket keresnek, mint a mc donalds alkalmazottai. akkor az hogy a fenébe lehet versenyképes. vagy egy közepes szintű ikon étterem. hogy a fenébe lehet versenyképes.

nem fogod fel, hogy "magas versenyképesség = alacsony bér" tétel hamis. sokkal inkább a "magas versenyképesség = magas hozzáadott érték" igaz. egyszerűen hülye vagy ha ezt nem érted.

te elhiszed, hogy a föld lapos. mert számtalan tény igazolja ezt a tételt. nézzél körbe lapos. csak van néhány dolog, ami az állítást megcáfolja. a nap hogy kell fel egy perccel hamarabb a szomszéd faluban. hogy bukik le föld alá. egy állítás igazolásához kevés, hogy felsorolsz tényeket, ha közben nyilvánvaló dolgok cáfolják. próbálj már meg gondolkodni.

panelburzsuj 2013.09.15. 17:15:53

@neoteny:

Oké, hermeneutikai házifeladat:

"Akkor én sem mondom meg, milyen hatalommal teszek így"

neoteny · http://word.blog.hu 2013.09.15. 17:21:35

@panelburzsuj:

A fához szögeltetést is bevállalod?

panelburzsuj 2013.09.15. 17:25:43

@unionista:

(Arra te se gondoltál, hogy Illetékes elvtárs Grétsy Lászlóval keresztezve virtigli wikipride-ot szül! Aztán most a lével a nyakadban te is csak hümmögsz, mint a kukacbombázóra föltolakvó pistabácsi... :)

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2013.09.15. 17:26:59

@Igényes: EZ csak a saját költségvetési kötelezettségeit érintő tényekre vonatkozik.
Viszont a tudomására jutott bűncselekményt mindenki köteles bejelenteni ettől függetlenül. De csak akkor, ha biztos benne, különben a hamis vád vétségét követi el. Tehát ha látod, hogy az ÁFÁ-t nem fizeti be a vállalkozó, akkor feljelented, ha csak nem ad számlát, de nem tudod, hogy nem fizet ÁFÁ-t (elvégre lehet EVÁ-s is), nem. A számlaadás elmulasztása nem bűncselekmény.
Egyébként az adócsalás büntetőjogi üldözését minden normális rendszerben csak a legkirívóbb esetekre korlátozzák. Ami itt most épül, az nem normális rendszer.

neoteny · http://word.blog.hu 2013.09.15. 17:27:16

@unionista:

"a michlein csillagos étterem hogy a fenébe lehet versenyképes"

Kivel versenyez "a michelin csillagos étterem"? Nem a gyorsétkezdékkel; hanem más, hasonló vásárlói kört megcélzó éttermekkel.

" "magas versenyképesség = alacsony bér" tétel"

Amely tételt te állítottad fel, nem én. Az én tételem az, hogy minél magasabbak a bérek, annál magasabbak az árak, amik szükségszerűen rontják a versenyképességet az egy piaci szegmensben versengő vállalkozások között.

neoteny · http://word.blog.hu 2013.09.15. 17:33:23

@panelburzsuj:

Hát ha Jézust veszed például, akkor a konzekvens magatartás az lenne, ha követnéd őt a Golgotáig is.

Jézus azt mondta a gazdag fiatalembernek: "Ha tökéletes akarsz lenni, eredj, add el vagyonodat, és oszd ki a szegényeknek; és kincsed lesz mennyben; és jer és kövess engem." Nem azt mondta: "viselkedj szociálisan fenntartható módon, ha pedig nem teszed azt, akkor majd a követőim jól elveszik tőled a magántulajdonod egy részét erőszakkal és szétosztják a "szegények" között".

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2013.09.15. 17:38:17

@unionista: @neoteny: Nem kellene egymás mellett eltáncolva a levegőt püfölnötök (persze ha ezt élvezitek értelmes vita helyett, akkor kiugrom közületek, oszt rajta).
Talán ott kellene kezdeni, hogy van az egyes vállalkozás, és vannak nemzetgazdaságok (meg ágazatok és egyéb agglomerátumok). És a bérszínvonalat is lehet többféleképpen mérni.
Az egyes vállalat szintjén összehasonlítva a versenytársaival (azt hiszem a MacDO-KFC stb. példa ki is terjeszthető, utalnék Levitt "Marketing Myopia" c. könyvében kifejtett versenytárs.fogalomra) és egy adott cég odavonzására országok között a bérszínvonal versenytényező. Természetesen nem a különböző munkát végzők abszolút bérét hasonlítják össze. De az üzemek és iparágak kitelepülése, áttelepülése nagyon pontosan jelzi, hogy mennyire számít a bérszínvonal. Egy ország átlagos bérszínvonala - gyökeresen eltérő termelési struktúrájú országokat leszámítva - igenis jelzi a versenyképességét, még ha nem is az egyetlen tényező. Mérőszám például az egységnyi hozzáadott érték termelésére eső személyi költség (nem csak bér, hanem bérterhek is). Ausztria versenyképességét a bérszínvonala rontja, emellett sok más tényező javítja. Magyarországnak az a rákfenéje, hogy a munkaerő összetételéhez képest magas a bérszínvonal. Sok a kevéssé képzett, akinek a bérigénye magas ahhoz, hogy foglalkoztatására alkalmas iparágak települjenek ide. És a versenyképesség többi tényezőjében is csehül állunk.
Csak a rend kedvéért megjegyzem, hogy míg egy vállalat versenyképessége elég jól kifejezhető számszerűen, az országok versenyképességét több minőségi tényező is befolyásolja.

panelburzsuj 2013.09.15. 17:42:29

@neoteny:

Egyelőre a földön igyekszem követni. Például nem állok le az egészségügyi szempontból ajánlottnál nagyobb intenzitással huzakodni a ravaszdi találós kérdéseket fabrikáló farizeusokkal.

Na, ég áldjon, vedd úgy, hogy HaFr már kibogozta magát a blogadminisztáció házicérnájából, és megtalálta a trolltartón a "BELETESZEM" gombot.

panelburzsuj 2013.09.15. 17:47:01

@Kuviklacz:

Hogyne.

Ha a bér nem megy Mohamedhez, akkor Mohamed megy a SZTAKI-ból Zug városába.

Ali meg ittmarad lócitrom-forradalmárnak.

neoteny · http://word.blog.hu 2013.09.15. 17:50:23

@Kuviklacz:

Valóban. Ez szál viszont itt indult: @neoteny:

unionista (törölt) 2013.09.15. 17:56:21

@panelburzsuj:
ha ezt nem érti, akkor semmit se. esztergomot összekapcsolni a suzukival nem kis művészet. mert az ugye most egy globális multi, ami a kormányzati támogatások miatt odahullt. és ezért a vezetők orbán viktorral tárgyalnak. tétényinek nem osztanak lapot. azért, mert semmilyen kulturális a kapocs nincs az érseki város és a japán prefektus között.

a suzuki headquarters mellett van a honda. ezzel nem vagyunk előrébb. nincs kapocs. de ott a hangszeripar (roland) központja. és a yamaha. ami versenymotort és elektronikus orgonát gyárt. hopp. és akkor azonnal kirajzolódik egy tudományos-művészeti iskola és egy műszaki-sportiskola terve. és ehhez társulhat valamilyen ökumenikus (kelet-nyugat) teológia. közös kulturális fesztiválok. diákcsere programok. de persze ez csak egy projekt. nyilván van egy tucat.

tétényi akkor lehet sikeres ha összefog a gyárigazgatóval és a bíborossal. a piacot és az egyházat az államtól és a kormányzati politikától el kell választani. a független önkormányzatisághoz kell hozzákapcsolni. és ha ezt tétényi éva megoldja, akkor történelmi alakká válik. mert olyat valósít meg, amire errfelé nem volt precedens. nem szindróma lesz, hanem doktrína.

neoteny · http://word.blog.hu 2013.09.15. 17:59:10

@panelburzsuj:

"Például nem állok le az egészségügyi szempontból ajánlottnál nagyobb intenzitással huzakodni a ravaszdi találós kérdéseket fabrikáló farizeusokkal."

A farizeus az aki vizet prédikál és bort iszik. Aki előhozakodik olyan "textusokkal" mint a "szociálisan fenntartható demokratikus kapitalizmus", amikor valójában azt mondja hogy "majd én erőszakkal rádkényszerítem az én erkölcsiségemet, beleértve a 'szegényekkel' történő 'szolidaritást'".

panelburzsuj 2013.09.15. 18:15:16

@unionista:

"nem szindróma lesz, hanem doktrína"

Na ezt elteszem a bugyellárisba.

Mégse kapartuk a billentyűt álló nap teljesen hiába.

unionista (törölt) 2013.09.15. 18:18:53

@Kuviklacz:
mivel nekem nem közgazdasági, hanem matematikai iskoláim vannak ezért nem érdekel a tekintély elvű érvelés.
ez az állítás:
"alacsony bér = magas versenyképesség"

ez nyilvánvalóan hamis. a kirívó ellenpéldáknak se vége se hossza. ami azt jelenti, hogy az állítás nem igaz. tények alapvetően nem arra valók, hogy egy állítást igazoljunk, hanem hogy cáfoljunk velük.

és leszarom, hogy ezt a bölcsészek ezt nem értik. minden természettudós és természetfilozófus tisztában van vele. a bölcsészek meg nem. de ezért van, hogy a bölcseletben bármi, és az ellenkezője is lehet igaz. tényekkel bármi igazolható. az is, hogy a föld lapos. az is, hogy a magyarok az ewok nevű lénytől származnak. (azok a csillagok háborújában szereplő szőrös izék.). mert egyes honfoglalás kori sírok töredezett csontjaiból összerakhatók ewok szerű lények. tényekkel bármit lehet igazolni. csak más sírokból meg sehogy se jön ki az ewok. és az állítást nyilvánvalóan cáfolja.

nem érdekel, hogy már levitt is megmondta, hogy a versenyképesség összefügg a munkabérrel. ha egyszer nyilvánvalóan nincs közvetlen logikai kapcsolat közöttük.

mert akkor hogy a fenébe versenyképes a google. és nem azzal nyomják le a többi keresőmotort, hogy alacsonyak a bérek. nem attól versenyképesek. akkor sem ha levitt megmondta, hogy a (magas) versenyképesség az (alacsony) munkabérrel függ össze. ha egyszer nem. a google mitől versenyképes. attól, hogy a világhálóhoz hozzáadnak egy értékes keresőt. és nem attól, hogy kevés bért fizetnek az alkalmazottaknak.

leponex 2013.09.15. 18:25:55

@panelburzsuj:
"Eljössz velem abba a közmunkacsapatba, amiben én "szolgáltam" három hónapot?"

Esetleg.

Miért reklamáltak, hogy adják ide a 22 ezret, oszt hagyjanak békin, minek dolgozzak 47 ezerért, ha a felét megkapom aműgy is?

Bár lehet, hogy csak miattad voltak olyan morcosak ;-)

MACISAJT 2013.09.15. 18:26:26

@HaFr: (" Öt név: Széchenyi, Kemény Zsigmond, Ady, Hayek, Frank Mayer. Mindegyik velünk majd.")

Világos.
Elmebetegek valamint olyan aki még arra is képes volt hogy „vezérének” nevezze Jászi Oszkárt...

És ezek "követőihez" kéne csatlakozni.
Remek.

Ömleni fognak a hívek, akárki meglássa...:P

neoteny · http://word.blog.hu 2013.09.15. 18:30:23

@panelburzsuj:

Hasznos volt ez; kiderült hogy honnét származtatod a "hatalmadat" arra hogy kinyilatkoztatásokat tegyél.

Igényes 2013.09.15. 18:36:53

@Kuviklacz: Ha nem biztos benne, akkor bejelenti gyanúval, és nem tényként... nagykaland. Itt mondjuk szó sem volt bejelentési szándékról. Ez általában megszokott viselkedés, és ha munkát akar az adott gazdasági szektorban valaha, akkor az elvárt viselkedés is, csak éppen untam azt a bécsikapu méretű pofáját. És gondoltam, bezárom. :)

"Egyébként az adócsalás büntetőjogi üldözését minden normális rendszerben csak a legkirívóbb esetekre korlátozzák. Ami itt most épül, az nem normális rendszer."

Levezetnéd kérlek, mi benne a nemnormális? Azt leszámítva persze, hogy ebben az országban minden arra van berendezkedve, hogy a nép úgyis csal.

Igényes 2013.09.15. 18:39:32

@aranyláz: Miről beszélnék. Félanalfabétáknak magyarázom az általános iskolás anyagot.

tamas11 2013.09.15. 18:39:41

@leponex:
jellegzetes, hogy soronként, kritikátlanul idézed azt, amit zagyvának találnak, illetve szörnyűnek tartanak mások.
(némiképp megvilágítja e disszonanciát, amit egy helyütt írsz: ..."Többek közt ezért is kedvelem Orbán kormányzását...")
Úgyhogy, ha bírják a billentyűid, megvilágíthatnád számunkra mitől válnak elfogadásra méltónak ezek a kitételek. Ne bajlódj azokkal a disszonanciákkal, amit a nemzet, és haza fogalomfacsarója ténylegesen kiváltott, elért ebben a hazában.
Elég csak kulcsszavakban, egymásközt hazafiságtudorok. Idegenvezetőnek egy hozzászólót idézek: A moslék is egykor jó ételek együttese....

panelburzsuj 2013.09.15. 18:40:10

@leponex:

Dehogy fogsz te kibújni a Leponex mögül.

panelburzsuj 2013.09.15. 18:41:36

@neoteny:

Legalább te tutira tudod már - én még csak tippelgetek... :)

Igényes 2013.09.15. 18:49:17

@panelburzsuj: Sorold a tippjeidet, és mi majd segítünk eldönteni, mi az ábra.

neoteny · http://word.blog.hu 2013.09.15. 18:51:21

@Igényes:

"És gondoltam, bezárom."

Hát az nem jött össze; mint a törvény szövegéből is kiderült, nem volt bejelentési kötelezettségem.

Miért vagy ennyire igénytelen? :)

panelburzsuj 2013.09.15. 18:57:12

@Igényes:

Ennyi gyóntatópapot egyrakáson rég láttam.

Igényes 2013.09.15. 18:59:19

@panelburzsuj: A lélek nyugalma fontos! Tisztuljál megfele szépen.

@neoteny: Ne haragudj, de fájdalmasan buta vagy. Tényleg nem szeretnék kommunikálni veled.

neoteny · http://word.blog.hu 2013.09.15. 19:03:26

@Igényes:

Annyira azért nem vagyok buta hogy megegyek hamis állításokat adócsalásról, adózásról, pénzről.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2013.09.15. 19:04:08

@Kuviklacz: "Viszont a tudomására jutott bűncselekményt mindenki köteles bejelenteni ettől függetlenül. De csak akkor, ha biztos benne, különben a hamis vád vétségét követi el. "
erre adnal valami forrast magadon kivul?

leponex 2013.09.15. 19:12:35

@panelburzsuj:
"Dehogy fogsz te kibújni a Leponex mögül."
?
Hogy el-e mennék-e egy közmunkára egy napra, ha te vagy a brigádvezető?
Sokba kerül ez nekem, de egye fene.
Mikor-e hol-e?
:)

panelburzsuj 2013.09.15. 19:25:51

@leponex:

Értő olvasás, lepi:

Kiállsz-e az itt eleresztett dumáiddal az elé a negyven asszony elé, akiknek a "kedvéért" a pályázatok szakmai mellékleteit még megcsináltam a havi hatvanezer kegydíjért - de azután elváltak az útjaink.

Igényes 2013.09.15. 19:43:41

@Kuviklacz: Szerintem teljesen normális. Vagy legalábbis nem kevésbé normális, mint akármikor eddig.
Végre történik valami hasznos is.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2013.09.15. 19:46:36

@unionista: Akkor mit pofázol bele, amihez nem értesz? Nyilvánvalóan nem is olvastad el, amit írtam (Levittet egész másra idéztem, pl.)
A bölcsészetet nem tudom hogy hozod ide be, de már megszoktam, hogy akinek nincsenek érvei, az feltételez valamit a másikról (lehetőleg olyasmit, amit aztán dorongként lehet ellene használni), és ezt a feltételezést támadja ezerrel.
De pofozkodjál, akivel akarsz, én kiszállok (mint az elején jeleztem is).

Csetepaté márki 2013.09.15. 19:47:11

@unionista: "alacsony bér = magas versenyképesség"

ez nyilvánvalóan hamis. a kirívó ellenpéldáknak se vége se hossza

Akkora baromságokat hordasz itt összevissza, hogy fáj olvasni, reagálni is felesleges rájuk. Jössz itt az ewokokkal a honfoglaláskori sírokban meg a google-val.
Hányezren is nyomják a melót három műszakban a google-összeszerelősor mellett Magyarországon?

panelburzsuj 2013.09.15. 20:00:59

@Csetepaté márki:

Miért is Zürichben van a Google-jáccótér?

Itt meg a háromműszakos kindertojószalag?

unionista (törölt) 2013.09.15. 20:08:35

@Kuviklacz:
van egy állítás. és annak van számtalan cáfolata. akkor az nem igaz. nem kell érvelni. hanem a cáfolat előtt meg kell hajolni.

"a gomba egészséges".
ha van olyan gomba, ami nem egészséges, akkor ez az állítás hamis. mert a gombák úgy általában nem egészségesek. ilyet nem lehet állítani. de azt sem, hogy
"a gomba egészségtelen".
mert ott a laskagomba, a vargánya, vagy a szarvasgomba.

azt meg kell fejteni, hogy az egyik gomba mitől hasznos, a másik mitől káros azt meg kell fejteni. átlalános kijelentést ezzel kapcsolatban tenni nem lehet tenni. se pro, se kontra.

a versenyképesség és a munkabér között ugyanígy nincs összefüggés. ez a kettő direktben nem függ össze. akkor sem hogy ha te levezeted, hogy milyen versenyképes leszel ha nyomott béren termelsz, és nyomott áron értékesítesz. miért lennél attól versenyképes? magyarázd már el?

és hogy a fenébe lehet, hogy egyes vállalatok kifejezetten megfizetik az alkalmazottaikat és mégse versenyképtelenek. ez szerinted hogy lehet? magyarázd már el nekem hülyének, hogy a red bull racing mitől versenyképes. miért nem jut eszükbe, hogy minimálbért kapjon vettel. akkor versenyképesebbek lennének. vagy ha alonso nem kapna semmit se, akkor a ferrari lenne versenyképes. csak a száguldó cirkuszban ez a közgazdasági szupertétel a sok hülyének még nem jutott eszébe. ecclestone nem ért az üzlethez.

neoteny · http://word.blog.hu 2013.09.15. 20:10:54

@panelburzsuj:

Mert neked hatvan rugós kegydíjért kellett kielégítened negyven asszonyt.

unionista (törölt) 2013.09.15. 20:18:17

@Csetepaté márki:
a google brutális méretű információs erőmőveket épített szerte a világban. de nem attól versenyképesek, mert minimálbéren foglalkoztatnak mindenkit. hanem attól, hogy ezt képesek voltak megcsinálni.

én vagyok olyan idős, hogy az internet hőskorában éltem. és használtam a usenet levelezőlistáit. és emlékszem, hogy a computing gyakorlatilag mindenki azt mondta, hogy egy lehetetlenség lesz a világegyetemet beindexelni. ráadásul úgy, hogy a keresőmotor valós időben adjon találatod. az egész google projekt egy őrültségnek tűnt. de ezt a michingani zsidó gyerek (larry page) és a moszkvából amerikába áttelepül barátja (sergey brin) nem így gondolták. és a végén azt kellett mondani, hogy basszus, igazuk van. működik a google. mindenki használja nap, mint nap. de az egész sztoriba sehogy sem lehet belekeverni a minimálbért. hogy azt fizettek. és így lettek versenyképesek. mert ez egy hülyeség.

neoteny · http://word.blog.hu 2013.09.15. 20:18:45

@unionista:

"milyen versenyképes leszel ha nyomott béren termelsz, és nyomott áron értékesítesz. miért lennél attól versenyképes?"

Mert alacsonyabb áron tudod eladni a termékeidet mint a versenytársaid és ezzel nagyobb piaci részesedést szerzel?

en.wikipedia.org/wiki/Demand_curve

Csetepaté márki 2013.09.15. 20:21:15

@unionista: Adjál akkor vettelnek minimálbért, a győri audiban meg minden melósnak a vettel mostani lóvéját. Hiszen "a versenyképesség és a munkabér között nincs összefüggés". Akkor miért ne, úgyse számít semmit se.
Összevissza kevered a fogalmakat, kiforgatsz mindent és az almát hasonlítod a zongorához.

droid_ · http://matyiszuro.blog.hu/ 2013.09.15. 20:22:57

@Kuviklacz: ctr-f-fel ujraolvasva is csak egyes sulyos buncselekmenyek eseten talalok mindenkire vonatkozo feljelentesi kotelesseget a btk-ban, ugy mint emberrablas, allam ellenes cselekmenyek, terrorizmus, nemzetkozi gazdasagi tilalom megszegese. altalaban vagy kifejezetten adocsalasra nezve nem talaltam ilyet. hol keressem?

panelburzsuj 2013.09.15. 20:33:02

@neoteny:

Meg kell adóztatni.

Kurtaxa.

neoteny · http://word.blog.hu 2013.09.15. 20:40:55

@panelburzsuj:

Testnedvek barterelése.

Persze nehéz lesz a csereérték megállapítása; de a NAV biztosan odateszi magát ha arra kerül a sor.

Akkor most ezzel kapcsolatban van bejelentési kötelezettségem? Adócsalás társtettesévé válok ha nem teszek közérdekű bejelentést arra vonatkozóan hogy tudomásomra jutott miszerint az adóhatóság figyelmén kívüli -- feltételezhetően többrendbeli -- barter tényállása forgott fenn?

Hol van Igényes amikor szükség lenne rá?

panelburzsuj 2013.09.15. 20:44:55

@neoteny:

Adóalapoz.

(b..k szólni hozzád)

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2013.09.15. 20:55:02

@droid_: Jogos. Miután az én állításom az volt, hogy ha valakinél olyan jeleket tapasztalok, mintha adót akarna csalni (a konkrét esetben felajánlja, hogy zsebbe fizet), nem vagyok köteles feljelenteni, ezzel megerősítettél. A feljelentési kötelezettség valóban csak a hivatalos személyre vonatkozik minden bűncselekmény esetén (büntető eljárási törvényben?). A többi feljelentési kötelezettség csak akkor áll fent, ha annak elmulasztása explicit bűncselekmény.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2013.09.15. 20:59:21

@unionista: Olvasd újra: az egységnyi hozzáadott érték előállításához felhasznált személyi költség a versenyképesség egyik tényezője.
Azonos szükséglet kielégítésére a racionális fogyasztó (és vizsgálatok kimutatták, hogy a fogyasztók összessége racionálisan viselkedik, ha vannak is egyedi eltérések) az olcsóbb terméket választja. Ezért aki olcsóbban tudja kínálni az áruját, versenyképesebb. De most már hagyjál békén, nem érdekel a rabulisztikád.

unionista (törölt) 2013.09.15. 21:50:14

@neoteny:
ez rendben. de közben a profitrátádat csökkented. az ágazati pozíciókat rombolod. rövid távú esetleges előnyökért beáldozol hosszú távú fenntarthatóságot. nyomott ár és bér összességében nem eredményez versenyképesség növekedést.

unionista (törölt) 2013.09.15. 21:54:15

@Kuviklacz:
van aki először a legolcsóbbat nézi meg. és esetleg választ olcsóbbat. de van aki kapásból a legdrágább termék iránt érdeklődik. és onnan lépked esetleg lefelé. nem lehet azt mondani, hogy árazzunk be valamit nagyon olcsóra és a tuti siker. és azt se, hogy felül kell árazni. egyezzünk meg abban, hogy kölcsönösen hülyének tartjuk egymást. és akkor legalább egy dologban egyetértünk.

neoteny · http://word.blog.hu 2013.09.15. 22:10:07

@unionista:

"de közben a profitrátádat csökkented."

Nem; alacsonyabb költséggel termelsz és _azzal_ csökkented az árat. A profitod nominálisan ugyanaz marad, a profitrátád nő.

"az ágazati pozíciókat rombolod."

Nem; többet adsz el, a piaci részesedésed növekszik.

unionista (törölt) 2013.09.15. 22:30:49

@neoteny:
ha csak a bércsökkentéssel korrigálod lefelé az árat. de csökkentsél még. mert azt mondod. hogy a nyomott árakból származik a jólét.

szóval te nem érted, hogy ha nyomod le a bért és vele együtt az árat, akkor azzal nem versenyképes leszel, hanem csak kibaszol a saját munkavállalóiddal. és persze lehet, hogy így busás haszonra teszel szert. mert ők nem basznak ki veled. és a piac sem babrál ki. de ennek nincs köze a versenyképességhez. mert van aki magas árat kér, magas bért fizet és úgy versenyképes.

nem érted, hogy a "a zokni zöld" állítás hamis. nem igaz csak azért, mert te zöld zoknid hordasz. attól még a zoknik általában nem zöldek. és ezt soha nem is fogod megérteni. egész életedet úgy fogod leélni, hogy féligazságokban hiszel.

neoteny · http://word.blog.hu 2013.09.15. 22:39:21

@unionista:

"ha csak a bércsökkentéssel korrigálod lefelé az árat."

Erről volt szó: alacsonyabb bérek alacsonyabb árakhoz vezetnek, ami növeli a versenyképességet. Illetve arról volt szó eredetileg, hogy a magasabb szja magasabb bérekhez vezet, ami magasabb árakhoz, és így csökkenti a versenyképességet.

explanatus 2013.09.15. 23:18:02

@unionista: @neoteny: Abban igazatok van mindkettőtöknek, hogy a termék árának része a munkabér. A gyártó ki kell elégítse a vásárló igényeit. Van aki olcsót keres, van aki drágát. Mobiltelefon van pár ezer forinttól pár százezerig. Mindkettő fogy, mindkét termék gyártója megél belőle, sőt egy a gyártója a drágának és az olcsónak. Azt se felejtsétek el, hogy van, ahol a termék árában a munkabér elenyésző részt képvisel.

A lényeg ott van, hogy olyan kereteket kellene teremteni, hogy a gyártó és a vásárló el tudja dönteni megéri-e neki gyártani, megvenni. Nálunk valószínű azért nincsenek világmárkák, csak hungarikumok, mert nem így működik a gazdaság. Ha valamit gyenge hatékonysággal gyártunk/termelünk ráfogjuk, hogy hungarikum és arra apellálunk, hogy támogasd a magyar árut/termelőt/gyártót.

Ehelyett meg kellene teremteni azokat a feltételeket, melyektől a hungarikumok, vagy bármi más az előállítás hatékonysága miatt világmárkákká válhatnának. Ehhez jól képzett irányítóréteg és jól képzett szakmunkások kellenek. A nem automatizálható munkafolyamatok /fázisok elvégzésére meg ott az alacsony iskolai végzettségűek nagy száma, akik most közmunkaprogramok részesei és ahelyett, hogy adót (akármilyen keveset is) termelnének adó-fogyasztók.

Értéktöbblet. Elhangzott a vitában többször is. Igen arra kellene törekedni, hogy (minél több) értéktöbblet keletkezzen a gyártás, szolgáltatás folyamán. A politikának az lenne a dolga, hogy megteremtse a játékszabályokat, mint a fociban.A pályáztatási rendszer nem ezt erősíti, hanem osztogat valamilyen kritériumok alapján, melyek torzítják az értéktöbblet megteremtésének folyamatát.

Vegyünk egy rossz hatékonyságú céget. Gyárt valamit, amiből nem futja még arra sem, hogy rendesen kimeszelje időnkét a gyártóhelyiségeket. Erre ez a cég megpályáz egy fűtéskorszerűsítést és nyer. No, honnan lesz hozzá a pénz? Hát azoktól, akik hatékonyan gyártanak. Így azt támogatjuk, aki egyébként nem lenne életképes.

panelburzsuj 2013.09.15. 23:37:20

@explanatus:

Na végre megértettem, miért lett a Harry Potterből világmárka.

A jóasszony - (J.K. Rowling) - tüzelőspórolás céljából napközben az oviskorú kislányával együtt egy kávéházban dekkolt, és ott körmölte le a sztori nagy részét.

Költséghatékonyan termelt.

explanatus 2013.09.15. 23:44:17

@panelburzsuj: ha jól emlékszem, még egyszer sem reagáltam az írásodra, most sem fogok.

panelburzsuj 2013.09.15. 23:48:32

@explanatus:

Sebaj, majd összeadlak neoteny-nyel, aztán elosztom a kompániát kettővel, és kényelmesen megütöm az iparági átlagot.

neoteny · http://word.blog.hu 2013.09.16. 03:22:53

@panelburzsuj:

Ha képes lennél összeadni, akkor tudnád hogy mi a helyes határozórag.

hot-spot (törölt) 2013.09.16. 09:10:07

Majd szavazok,ha viharban született Daenerys is indul a választásokon.

orgoványi erdőjáró 2013.09.16. 11:03:12

@HaFr:
@xvxvxv:
sajnálatra méltóak vagytok, ahogy itt össze-vissza hazudozva és gyűlölködve nem értitek, hogy miért váltott 2010-ben, és hogy miért is nem fogtok visszakerülni a hatalomba 2014-ben, 2018-ban és még utána sem.
Mivel sírni nem szeretek, így csak nevetek rajtatok. :-))
jah, igen , nácifasilisztafideszházmesterantiszemilitisiszta vagyok :-)))

Carmichael 2013.09.16. 12:16:51

@HaFr:
A poszthoz annyit, hogy ha az alaphelyzet felvázolása volt a cél, akkor ok, de kérlek NE a többi jelen párthoz, politikushoz, politikához viszonyítva próbáljátok magatokat definiálni.
Ez az a csapda, amibe a fenti kekecek is próbálnak becsalogatni a kommentekkel, mert ha sikerül, lehet újra kényelmesen pufogtatni az unásig ismert panelmantrákat, összemosni titeket a "múlt árnyaival".
Aki már ebben a - nulladik - pillanatban zsigerből megtámad, az(t):
1. nem is érdekli mit kínálsz
2. a maga képére akarja formálni a kezdeményezésedet
3. símán ellentroll/pusztító
Egyszóval velük nincs is miről beszélgetned, pláne védekezned.
Mert, gondolom, a - még oly pazar - rendszerkritikáknak is leszen egyszer vége, és az általatok kínált a megoldások, remélem, jóval érdekesebbek lesznek.
Na, ott, akkor majd lesz miről vitázni az arra érdemesekkel...

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.09.16. 13:01:26

@Carmichael: Köszi, ez teljesen igaz, pont ezért (is) nem megyek bele részletes válaszokba, még kevésbé kifejtésekbe :)

Barnalány 2013.09.16. 13:15:16

Kedves HaFr!

Most vagyok Norvégiában,a stavangeri egyetemen, egy meetingen és elfogott a kétség. Ui. itt van a város mellett a Hafrsfjord, amely a Grannsebuktában végződik.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.09.16. 13:19:30

@Barnalány: :) Olyan norvég buktát én is bevállalnék, az idehaza GRANNSEBÉLSZÍN lenne

Carmichael 2013.09.16. 13:23:21

Helyes.
Mindenki várka ki a sorát, mint a Brian Életében a kövezésnél. Legalább addig legyenek türelemmel, amíg egyszer kimondjátok Isten nevét...

panelburzsuj 2013.09.16. 14:02:06

@Carmichael:

"unásig ismert panelmantrákat"

nana... :)

panelburzsuj 2013.09.16. 14:09:44

@HaFr:

Carmichael figyelmeztet, hogy óvakodj attól, aki:

"2. a maga képére akarja formálni a kezdeményezésedet"

Innentől roppant izgalmassá válik, hogy mi is az az "eredeti", amit az álnok "álérdeklődők" ki akarnak forgatni a maguk hasznára.

Szóval a - tőlem telhető... - komolysággal kérdezem:

Most már programozunk - vagy még jáccadozunk?

Hidvégi Mihály 2013.09.16. 14:24:59

@orgoványi erdőjáró:

Kedves Erdőjáró, vigyázz ha legközelebb is erdőre mész, mert elvisznek a rézfaszú baglyok. Mindig elvitték azokat, akik ilyen nemtelen állításokat tettek: Hafr s társai hazudoznak s gyűlölködnek.
Látod, ez a nem-igazmondás, amit te művelsz, az gyűlölködés pedig, ami a közszolgálati tv-ben és rádióban megy. Ami itt megy, tudod mi az: hazamentés.
Tessék gondolkodni s rájössz, hogy Orbánék hangzatos olykor magasztos hangja mögött egy hatalom- és pénzéhes kisember maszatolása van. Ne tévesszenek meg a szavai, a tetteit nézd.

Óvakodj hát a rézfaszútól abban az orgoványi erdőben...

Carmichael 2013.09.16. 14:42:57

@panelburzsuj: Rosszat mondtam? :)
Az a bajom ezzel, hogy ezek a minősítgető, tárgyalásképtelen szövegek egyetlen érdekfeszítő elemmel sem bővültek az elmúlt években, lassan már betűszóként is használják őket a felek - rutinszerűen, gondolkodás nélkül.

A "a maga képére akarja formálni a kezdeményezésedet" szöveg pedig arra vonatkozik, hogy egyesek már most a saját elvárásaikat, vágyaikat, elképzeléseiket kérik számon/erőltetnék bele egy hivatalosan még nem is létező párton/ba. Így lehet elindulni a "bizottság-tervezte ló" útján, csak éppen nem érdemes. Ilyen - mindenkit képviselünk - pártjaink már vannak (populisták, demagógok).

Ezekhez képest várok valami újat én is, ebben egyetértünk. :)

panelburzsuj 2013.09.16. 15:41:25

@Carmichael:

Ügyesen korrigáltál... :)

Tevetervezés:

Eddig egyetlen "vitán fölüli erényt" sikerült felfedeznem ebben a "pártcsírában": hogy talán még nincs is...

Kicsit megengedőbben: a "Kell egy csapat!" fázisnál még nem jutott előrébb. Csak hát könnyű volt a Minariknak: a fociban már jóval előtte megalkották mind a "célfüggvényt", mind a kodifikált játékszabályokat.

A magyar (párt)politikában viszont minden képlékeny: igazándiból még azt se lehet tisztán látni, hogy kikből is állnak a csapatok, nemhogy "ki kivel van". A "játékszabályokat" meg egyetlen szóba lehet sűríteni: bunda. (Az új fordításban: mutyi.)

Volt alkalmam belekóstolni mind az egyéni, mind a páros, mind a kiscsoportos, mind a közösségi tervezésbe. És most nézek ki a lukon, mert még megsaccolni se tudom, hogy akkor ez itt most hogy? ...

Hidvégi Mihály 2013.09.16. 16:30:04

@panelburzsuj:

Paneles Burzsujkám, mit nyögdicsélsz itt? Mi a bajod végül is? Az, hogy vannak még nem megkeseredett s nem beletörődő emberek? Attól, hogy valamiért valamikor megcsömörlöttél, lehet az élettől - az nem jelenti azt, hogy másban nincs akarás arra, hogy ez a szerencsétlen kis ország még egyszer élhető legyen.

Úgyhogy semmi visszahúzás, előre, Go ahead!

panelburzsuj 2013.09.16. 16:35:01

@Hidvégi Mihály:

Oké, papa: hol van az az előre?

Utazzak Budapestre sörözőbe talizni a vakvéletlenre, mert a bloggazda ("pártalapító"?) nem hajlandó/nem tud nekem e-mailt küldeni?

Vagy írjak én is öt-hat Orbánt ékes nyelven szidalmazó pontot, és máris beszálltam a nagypolitikába?

Carmichael 2013.09.16. 16:36:25

Köszönöm :)

De ha már focis hasonlatot hoztál, pontosan azt a hibát vélem felcsillanni utóbbi hozzászólásodban, min ami a focinkat is jellemzi drukker oldalon (is). A türelmetlenséget.
Nekünk VB aranycsapat kell, MOST. Mi nem akarunk átmenni a - néha hosszú és fájdalmas folyamaton - amit pedig nem úszhatunk meg, hogy belássuk, ezt az elején (lásd még tömegsport, kiválasztás, serdülők, ifik,...) kezdve kell, hogy felépítsük újra. Ugyanis nem tegnap ment tönkre egy perc alatt, hanem évtizedek során, fokozatosan. És így is lehet csak újraépíteni, ha hajlandók vagyunk ezt belátni, lemondani a következő 3-4 VB címről, és elindítani egy másik, jobb folyamatot. Tegyük hozá, egy másik, jobb szakmai gárdával, akinek ez fontos...
Tükrözd ezt a politikára, és ugyanezt kapod. Ez is folyamat lesz, építkezés, ha/amikor az igény emgfogamazódik a változásra, és ez pl. ilyen pillanatokban kezdődik, mint egy új párt alapítása. Nem biztos, hogy pont HaFr-ék lesznek a megfelelő emberek erre, de az esélyt megadom nekik (is).
Ugyanis abban igazad van, amit leírtál, én is ezt érzem. Szeretném, ha tudnék, jó érzéssel választani jövőre, és a mai kínálatból nem tudok.

Minden az első kapavágással kezdődik.

panelburzsuj 2013.09.16. 16:52:06

@HaFr:
Ne?

Hát magam hergelem magamat ilyenekkel? :))

"A jogszabályi környezet kiszámíthatatlan, az ország nemzetközi presztízse romlik, a médiából ömlik a szégyenteljes, hazug propaganda, a pártkormányzás olajozása érdekében rútul kihasználják a nemzeti érzést, tenyészik a populizmus és a demagógia, a közhangulat szomorú, reménytelen."

panelburzsuj 2013.09.16. 16:57:30

@Carmichael:

Kapálni sajnos már nem tudok.

Pedig csináltam pár évtizedig.

Carmichael 2013.09.16. 17:02:06

Gyakorolj, ahogy a dolgok most állnak, még szükség lehet rá!
Lehet, hogy nekem is meg kell majd tanítanod...

tamas11 2013.09.16. 18:51:39

@HaFr:
Psyman és Igényes ugyanaz a személy...

neoteny · http://word.blog.hu 2013.09.16. 19:13:36

@tamas11:

Sockpuppetet tartani igénytelen.

tamas11 2013.09.16. 19:34:07

@Fekete Pestis:
a méltányosságról neked a mások zsebében turkálás jut eszedbe? Nekem soha... Jelentsd fel magad.

tamas11 2013.09.16. 20:42:18

@unionista:
csak a rend kedvéért: a gugli tulajok EL AKARTÁK ADNI induló vállalkozásukat - nem láttak benne fantáziát ( kb 2002-ben lehetett ez, amikor már vezető kereső volt a GOOGLE). Ám a vevő, valami guru médiamogul (!) nem vette meg, (akkor) mert ő SEM látott benne fantáziát....
Hát ilyenek ezek a világsikerek.

Hidvégi Mihály 2013.09.16. 21:52:38

@panelburzsuj:
Ha te nagyon rossznak tartod az itteni szervezkedést, akkor mi a lópikuláért utaznál Pestre, hm?

Ha szerinted Orbán jó kölök, akkor ismét megkérdem, mi a lópikuláért utaznál Pestre?

Írjál-e 5-6 pontot, amiben Orbánt szidalmazod? Ha a szíved úgy diktálja, akkor írj. Ha nem úgy diktálja, akkor ne írj.

Érted? Senki nem fog rajtad erőszakot tenni, hogy ezt vagy azt gondold. De annak mi a lópikula értelme van (hogy ilyen közérthető legyek ismét), hogy egy társaságot zavarsz, hozzá nem teszel a társalgáshoz, csak tördeled azt.

Ha neked itt nem tetszik ez vagy az, akkor kívül tágasabb. Ha tetszik valami, akkor maradj s kérdezz normálisan, ne kötekedve.
Nem szoktál kocsmába járni? Ott már rég megpüföltek volna ilyen magatartással...

panelburzsuj 2013.09.16. 23:58:28

@Hidvégi Mihály:
Aludj egyet, és holnap újra nézd át, mit üzentél az olvasóidnak.

neoteny · http://word.blog.hu 2013.09.17. 00:18:49

@panelburzsuj:

"a bloggazda ("pártalapító"?) nem hajlandó/nem tud nekem e-mailt küldeni"

Kibicnek nem osztanak lapot.

panelburzsuj 2013.09.17. 00:57:43

@neoteny:

Te is kampányolsz egy kicsit?

neoteny · http://word.blog.hu 2013.09.17. 01:06:16

@panelburzsuj:

Aki nem rakja ki az asztalra a beugrót, az nem játékos.

panelburzsuj 2013.09.17. 09:14:28

@neoteny:

Többet erről:

"Én soha nem szégyelltem, hogy mim van, dolgozom keményen, abban a miliőben nőttem fel, hogy a munka nem szégyen, a munka eredményét se kell szégyellni, az ember kaparjon, gyűjtsön, építkezzen kockáról kockára. Aki erre nem képes, akinek nincs semmije, az annyit is ér. Aki nem vitte semmire az életben, az annyit is ér, ezt tudom mondani. Annak annyi az élete. Ez az én véleményem."

neoteny · http://word.blog.hu 2013.09.17. 09:17:37

@panelburzsuj:

Legalább nem Jézushoz hasonlítgatta magát.

panelburzsuj 2013.09.17. 09:54:48

@neoteny:

"Amikor konzervatív forradalomról beszélek, a mentalitás forradalmáról, az egyszerre pre- és posztmodern politikai közösségünk radikális újraalkotásáról beszélek: a kisiklott modernizáció eljuttatásáról az erkölcsi életünk és a társadalom legmélyebb és legelzártabb bugyraiba: a gondolkodási rendszerünkbe. Amíg a modernizáció erkölcsi rendje nem alakul ki Magyarországon, addig a legsúlyosabb hatalmi góc -- az állam -- által elvárt erkölcsi nívón fogunk élni és érezni -- ami momentán a teljes társadalmi szétesést előlegezi meg."

Magam is kíváncsian várom, hogy a "modernizáció erkölcsi rendje" milyen alapozást kap az itt formálódó "konzervatív forradalomban".

Amíg viszont nem kapunk erről bővebb felvilágosítást, addig - már puszta kényelmességből is - nem fogom elvetni az afféle "erkölcsi rendre" törekvést, amit hagyományosan Krisztuskövetésnek hívtak.

Persze ha most elég intenzíven ráveted magad a Wikipédiára, e téren is rögvest megsemmisítő csapásokat tudsz mérni az én botladozásaimra.

Szal helyezd csak magad szolgálatba, és intézkedj üstöllést! :)

neoteny · http://word.blog.hu 2013.09.17. 10:01:20

@panelburzsuj:

Akarsz arról beszélni hogy miért érzel ellenállhatatlan késztetést arra hogy rendszeresen felmássz a "HaFr nem akarja bővebben felvilágosítani panelburzsujt" keresztre?

panelburzsuj 2013.09.17. 10:06:06

@neoteny:

Talán pont attól vannak ilyen tévképzeteim, hogy én ezt blogot, meg a körülötte formálódó nemtommit nem HaFr és panelburzsuj páros meccsének látom.

neoteny · http://word.blog.hu 2013.09.17. 10:10:09

@panelburzsuj:

"nem HaFr és panelburzsuj páros meccsének látom"

Akkor biztosan csak a kóbor apácák megtévesztésére jössz elő ilyen fúrókkal:

"Utazzak Budapestre sörözőbe talizni a vakvéletlenre, mert a bloggazda ("pártalapító"?) nem hajlandó/nem tud nekem e-mailt küldeni?"

panelburzsuj 2013.09.17. 10:20:43

@neoteny:

"Aki nem vitte semmire az életben, az annyit is ér" - ezt tudod mondani.

Átírom általad is megfejthető kódba:

Akinek nincs sirályhátasa, az gebedjen meg a mankóival.

neoteny · http://word.blog.hu 2013.09.17. 10:28:16

@panelburzsuj:

Ennek mi köze van ahhoz hogy te rendszeresen elpicsorodsz azon hogy HaFr nem a te szellemi kielégítéseden dolgozik -- és ezt a bánatodat hajlandó is vagy a blog közönsége elé tárni, ismét és ismét?

panelburzsuj 2013.09.17. 10:37:05

@neoteny:

Közéleti aktivitás, junó... :)

neoteny · http://word.blog.hu 2013.09.17. 10:38:26

@panelburzsuj:

A te egyéni nyomorod előtárása "közéleti aktivitás"?

The personal is the politikal?

panelburzsuj 2013.09.17. 10:46:32

@neoteny:

(Azon egyébként már gondolkodtál, hogy mi a füttynek egy új párt, ha nem azoknak a nyomoroknak az apasztásra, amelyekkel az eddigi választék nem tudott, vagy nem akart mit kezdeni? ...

Vagy minek gondolkozni, ha vagdalkozni is lehet? :)

neoteny · http://word.blog.hu 2013.09.17. 10:54:18

@panelburzsuj:

Ennek a blognak az olvasói a te nyomor-demonstrációdnak vannak kitéve, többszörösen.

Már elrebegted azt hogy te csóró vagy, hatvanezres kegydíjért kellett kielégítened negyven nőt, retúr IC-jegyre se' fussa neked...

Ugyanakkor ez még mindig nem magyarázat arra hogy miért kellene HaFrnek téged több információval ellátnia mint amit bármelyik másik olvasó kap. Ha pedig az a gondod hogy a 7.-ei összeröffenésen megjelentek "többet kaptak": HaFr felajánlotta a Skype-részvétel lehetőségét. Azzal éltél? Ha nem, miért nem?

neoteny · http://word.blog.hu 2013.09.17. 10:57:00

@panelburzsuj:

"mi a füttynek egy új párt"

Azért mert egyesek úgy gondolják hogy egy új párt esetleg képviselheti az ő nézeteiket.

Akarsz arról beszélni hogy miért fáj ez neked?

panelburzsuj 2013.09.17. 11:05:09

@neoteny:

Tekinthetlek az új párt "hivatalos" arcának?

Mert egyelőre az egyre elborultabb inkvizítort alakítod - és mindezt valamiképp az "új pártot" védelmezve velem - (eretnekkel?) - szemben.

Ami azért meglepően gyors evolúció, be kell látnom... :)

neoteny · http://word.blog.hu 2013.09.17. 11:09:33

@panelburzsuj:

"az egyre elborultabb inkvizítor"

Nem én verem magam hogy nem kapok kitüntetett bánásmódot; te vagy az aki kényszeresen veri magát amiért nem kezelik másként mint a többit.

panelburzsuj 2013.09.17. 11:12:31

@neoteny:

Mer?

Kommuna készül? Vagy falanszter?!

neoteny · http://word.blog.hu 2013.09.17. 11:13:33

@panelburzsuj:

A falanszterről neked kell tudnod; te vagy egy panelburzsuj.

panelburzsuj 2013.09.17. 11:15:50

@neoteny:

De átugrottál azon a ponton: neked van valamiféle "mandátumod", ami alapján nekem ugacc?

Mert ha igen: csak mondd, és már le is pattantam erről társaságról egyszer s mindenkorra.

neoteny · http://word.blog.hu 2013.09.17. 11:20:13

@panelburzsuj:

Neked ki adott mandátumot arra hogy inkvizitorikus módon szívd HaFr vérét azzal, hogy veled nem bánik kitüntető módon?

panelburzsuj 2013.09.17. 11:24:05

@neoteny:

Én saját kockázatra vagyok hülye.

Téged HaFr bízott meg, hogy az legyél?

neoteny · http://word.blog.hu 2013.09.17. 11:26:16

@panelburzsuj:

Saját élvezetemre rángatom a láncodat. :)

panelburzsuj 2013.09.17. 11:29:47

@neoteny:

"A marketing nem a termékek, hanem az érzetek csatája"

neoteny · http://word.blog.hu 2013.09.17. 11:35:54

@panelburzsuj:

Ezért pengeted a csóróságod lantját? Hátha megszán valaki és vet neked egy "szociálisan fenntartható demokratikus kapitalzmus"-tervet?

panelburzsuj 2013.09.17. 11:50:04

@neoteny:

kapitalizmus

Te is dislex vagy? :)

Amúgy - fene tudja. Mindenesetre bennem makacsul él egy olyan képzet ("érzet"?...), hogy ezek a fránya pártok mind-mind azt teszik a kirakatba, hogy ilyen-olyan csóróságokra náluk találhatni a legjobb panaceát.

Nekem eddig úgy tűnt, hogy ez "A Mi Hazánk" nevű kezdeményezés nem az überfidesz pozícióját célozta meg a pártpiacon - de ahogy téged, mint referenciapontot (árumintát?) szemléllek, kezdem felülvizsgálni az érzeteimet.

Nehogy kétségeid maradjanak, leírom szájbarágón is, hogy milyen kérdést implikálsz a jámbor ideeső olvasóban:

Aki ebből a blogból fogyaszt, az ilyenné válik? Itt az ilyenek érdekeinek védelmére szerveződnek?

neoteny · http://word.blog.hu 2013.09.17. 12:03:12

@panelburzsuj:

"milyen kérdést implikálsz"

Te milyen kérdést implikálsz azzal hogy "szociálisan fenntartható demokratikus kapitalizmusról" álmodozol?

Mit marketingelsz amikor a szegénység-pornóval operálsz? Milyen "érzetekre" apellálsz?

És még mindig a kiinduló kérdés: miért kellene téged kitüntetett figyelemmel illetnie bárkinek is? Tettél te le itt bármit is az asztalra ami feljogosítana téged arra hogy a személyedre szabott politikai terveket kapjál?

panelburzsuj 2013.09.17. 12:20:19

@neoteny:

"miért kellene téged kitüntetett figyelemmel illetnie bárkinek is?"

Ezt magam se értem, de éppen te valami elképesztő sztahanovista kompetenciákat tudsz felmutatni pont a "személyre szabott politika" terén.

Átgondolva a dolgot - én lennék az egyetlen, aki HaFr-tól azt kérte, hogy ugyan küldjön már neki e-mail-ben valami szóróanyagot?

(Figyi erősen: egy mukk olyat nem szóltam, hogy különbejáratú episztolákat írogasson holmi "panelburzsuj"-nak. Annyit kértem, hogy ha van már valami irománya "raktáron", lökjön már belőle nekem is egyet.)

Összegezve: ha egyedül bennem formálódik ki olyan "kereslet" a portéka iránt, ami explicite meg is jelenik - akkor a piac én vagyok! :)

(Az viszont tény (bár nem épp "új"... :) - hogy valóban meggondolandó, mihez is kapjon az "eladó" ilyen kapitális igénytorlódás láttán... )

panelburzsuj 2013.09.17. 13:31:48

@panelburzsuj:

:)))

Hol is tartunk? Mit is akarunk? :))

hafr.blog.hu/2013/09/11/ofelsege_ellenzeke_547/fullcommentlist/1#c20584620

"Nálunk minimum négy dolog hiányzik egy működőképes, szociálisan fenntartható demokratikus kapitalizmushoz:

1. kapital

2. social

3. kapitál-demokrata párt

4. szociál-demokrata párt

Ehhez képest van egy komplett szeméttelepet kiadó csökevényünk, utánzatunk, hamisítványunk; kontraszelektált elitekkel, korrumpálódott tömegekkel.

Ehhez képest nincs "értelmező közbeszédünk", csak újabb és újabb eresztés wannabe közbeszélőnk."

progressziv.blog.hu/2013/09/15/egy_nagykoalicio_fele

"Ennek a két új pártnak ugyanis mindaddig közös az útja és közös az érdeke is, ameddig nem jutnak el ők és nem jut el az ország odáig, hogy a két dínótól megtisztult közpolitikai térben immár az legyen az eldöntendő kérdés, hogy a magyarok többsége aktuálisan éppen a társadalmi szolidaritást és felemelkedést, vagy az átlag fölé emelkedőktől származó többlet-erőforrásokat tekinti-e előbbre valónak?

(Megjegyzem: e kettő még jó ideig nem is lehet meg egymás nélkül!)"

:))

neoteny · http://word.blog.hu 2013.09.17. 14:13:16

@panelburzsuj:

"ha egyedül bennem formálódik ki olyan "kereslet" a portéka iránt, ami explicite meg is jelenik - akkor a piac én vagyok!"

Ki akar neked bármit is eladni?

leponex 2013.09.17. 14:23:39

@panelburzsuj:
"Mert ha igen: csak mondd, és már le is pattantam erről társaságról egyszer s mindenkorra."

Nagy hiba lenne ...

panelburzsuj 2013.09.17. 14:29:46

@neoteny:

Akinek van eladnivalója.

De van variációm a jelenleg fennálló lúz-lúz helyzetre is:

Éhesen gubbasztott hollónk a hárs ágán,
s töprengett az idők változandóságán.
Éppen arra kószált a bús, sovány róka.
Sajtlikat sem evett húshagyókedd óta.
Meglátva a hollót, könnyesen sóhajtott:
- Mit ér ravaszságom, ha neked sincs sajtod?
- Nincs - felelt a holló. - Rég nem ettem sajtot,
viszont dalolhatok, hogyha úgy óhajtod.
Tudom, kedvedre volt múltkor is az ének.
- Sajttal! - szólt a róka. - Így kell a fenének!...

neoteny · http://word.blog.hu 2013.09.17. 14:30:33

@panelburzsuj:

"magyarok többsége aktuálisan éppen a társadalmi szolidaritást és felemelkedést, vagy az átlag fölé emelkedőktől származó többlet-erőforrásokat tekinti-e előbbre valónak?"

Egyrészt ezek nem alternatívák: mindkettő kollektivista gondolat. Másrészt összekapcsolja a "szolidaritást és felemelkedést", anélkül hogy megmutatná hogy miért járna ez a két dolog együtt.

neoteny · http://word.blog.hu 2013.09.17. 14:31:49

@panelburzsuj:

"Akinek van eladnivalója."

És azt miért éppen neked kívánná eladni?

panelburzsuj 2013.09.17. 14:38:45

@neoteny:
Te vagy a Ni-mondó kommandó!?

Vagy leszedhető ajtóst szeretnél?

Tudod mit? - itt a lepó! - az Isten is egymásnak teremtett benneteket...

neoteny · http://word.blog.hu 2013.09.17. 14:41:01

@panelburzsuj:

Tehát nincs válaszod arra hogy miért te lennél "a piac".

Ez várható volt.

panelburzsuj 2013.09.17. 14:45:21

@neoteny:

Ritka éleslátásra vall, hogy huszadszor is fölismered, amikor elhajtalak.

Lepózzál szépen.

Csak ne hagyd szanaszéjjel, ha eluntad, hanem pakold vissza dobozába.

neoteny · http://word.blog.hu 2013.09.17. 14:50:28

@panelburzsuj:

Tehát nincs válaszod arra hogy miért te lennél "a piac".

Ahogy már írtam volt: te besomfordálsz a piacra anélkül hogy egy árva fillér is lenne a zsebedben, fitymálva fikázod a portékát, és amikor megkérdezik hogy mit akarsz, akkor elkezded verni magad hogy te vagy "a piac", meg "a vevő". Nem: aki nem hoz magával semmi csereértéket, az nem is tud vásárolni semmit, az nem "a piac" vagy "a vevő".

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2013.09.17. 22:10:54

@unionista: Sajnálatos módon vitatkoznom kell. Ahhoz, hogy hülyének nézzelek, több kell. Kicsit idealista hozzászólásaidat láttam, de nem azokra reagáltam. Pusztán arra, hogy két amúgy értelmes ember szavakon lovagolva gyepálta egymást totál feleslegesen. Hogy azért kötekedjek is: attól a pillanattól kezdve, hogy az általad elképzelt, a legdrágább árról induló emberke eggyel olcsóbbat vesz, az olcsóbb versenyképesebb lesz.
Jóéjt...

panelburzsuj 2013.09.17. 23:28:13

@neoteny:

Találtam neked esti mesét:

www.youtube.com/watch?v=0N2bZ5oLkmw

A stardolós etüdöt külön is figyelmedbe ajánlom.

neoteny · http://word.blog.hu 2013.09.17. 23:46:00

@panelburzsuj:

Tehát nincs válaszod arra hogy miért te lennél "a piac".

panelburzsuj 2013.09.17. 23:52:42

@neoteny:

Nincs válaszom, mert az érték lenne. Nekem meg olyan nincs:

"besomfordálsz a piacra anélkül hogy egy árva fillér is lenne a zsebedben"

'Those are your words, not mine.'

neoteny · http://word.blog.hu 2013.09.17. 23:55:15

@panelburzsuj:

Pontosan; de valamilyen oknál fogva azt hiszed hogy te vagy "a piac" meg "a vevő".

panelburzsuj 2013.09.18. 00:01:14

@neoteny:

Mert? Te lennél "a" kínálat?

Úgy érzed, hogy téged kereslek?

neoteny · http://word.blog.hu 2013.09.18. 00:10:35

@panelburzsuj:

"a bloggazda ("pártalapító"?) nem hajlandó/nem tud nekem e-mailt küldeni"

neoteny · http://word.blog.hu 2013.09.18. 00:39:30

@panelburzsuj:

Te vagy az aki azt hiszi hogy ő "a piac" meg "a vevő".

panelburzsuj 2013.09.18. 01:01:39

@neoteny:

Te meg "a" boltosnak képzeled magad.

Fogjál inkább nyulat!... :)

neoteny · http://word.blog.hu 2013.09.18. 01:04:35

@panelburzsuj:

Te akkor sem vagy semmiféle "piac" vagy "vevő".

panelburzsuj 2013.09.18. 01:06:03

@neoteny:

Pszichiáter se.

Fogj nyulat!...

neoteny · http://word.blog.hu 2013.09.18. 01:35:06

@panelburzsuj:

Nem kell hozzád pszichiáter; te állítod magadról hogy te "a piac" meg "a vevő" vagy.

unionista (törölt) 2013.09.18. 09:29:15

@Kuviklacz:
amikor a másik, amikor eggyel drágábbat, akkor az lesz versenyképesebb. sajnos te az érem egyik oldalát vagy képes észrevenni. akárhányadik nekifutásra. a legjobb ha kölcsönösen hülyének tartjuk egymást.
süti beállítások módosítása