1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2020.05.22. 12:45 HaFr

Egyetlen megoldandó feladat vár Magyarországra

Magyar Narancs

Kimaradtunk/kiestünk a nyugatias polgárosodással járó modernizációs ciklusból, viszont eluralkodott rajtunk a nemzetnek egy olyan felfogása, amelyik részben akadályozza, részben "idegen" színben tüntetné fel a bepótló/pótlólagos modernizációt -- ha egyáltalán felmerülhetne ilyen. De a tőkekoncentráció és a nekilendülő digitalizációs-technológiai forradalom korszakában a polgárosodás már elavult modernizációs keret; már csak a nagy reproduktív erővel bíró tőke(tulajdon) és a tudás algoritmizálása feletti uralom számít, és Magyarországnak egyikben sincs semmi esélye komoly szereplővé válni. A "polgár" és a kistulajdonosi tőke hozzáadott értéke a piacon 25-30 éve visszaszorulóban van.

A pótlólagos polgárosodás világtörténelmi esélye -- ennek etikai szerepével együtt -- már a múlté. De még tovább rontja a helyzetünket, ami van: a népet százvalahány éve nyomorgató nemzetkoncepció cinikus, gátlástalan használata a politikai gyakorlatban. Ez utóbbinak tíz éve vagyunk tanúi, e blog maga nyolcadik éve ad tanúságot erről a törekvésről és egyetlen posztunkat sincs okunk visszavonni a lassan 1600-ból, mert lényegileg tévedtünk volna. A nemzetkoncepció politikai felhasználása megpecsételi a nemzetnek áldozatul dobott nép radikális versenyképtelenségét: végső soron azt, hogy ez az ország soha nem lesz képes magától talpra állni, de segítséget sem hajlandó elfogadni, pláne hálásnak lenni érte és tanulni belőle, jóllehet magunknak semmilyen versenyképességi tartalékunk vagy kitörési pontunk sincs. Értelemszerűen az évtizedek óta gondozott, hallatlanul hatékony oktatási rendszer lenne ilyen, de ha lett volna is indíttatás ennek a kialakítására, 2010 óta minden esélye elmúlt.

Ezért -- és mindennek ellenére -- egyetlen megoldandó feladat vár Magyarországra és ha lenne felelős ellenzék, akkor ehhez igazítaná a stratégiáját, ti. hogy olyan, a XXI. századi "felvilágosult abszolutizmust" legitimáló nemzeti fejlesztési program mentén induljunk el, amely egyszerre szolgálja a modernizációt és a nemzet önképének (öntudatának) gyökeres megváltoztatását (=az organikus modernizációt), azaz egyszerre adja a kezünkbe a saját sorsunkat lényegileg és az identitásunk autentikussága szerint. Minden más mellébeszélés, a megoldandó feladattal kapcsolatos ködösítés, ábrándozás, rövidlátás, megtévesztés.

De ezt valószínűleg csak az önreflexív mesterséges intelligencia globális uralma fogja itt elhozni valamikor a század vége felé (kikerülhetetlen kényszerként), ami ellen nem lesz apelláta. Addig legfeljebb az a mellékvágány maradhat, hogy vagy a nemzet(felfogás) esik szét a nép és az élet védelme érdekében, vagy a nép esik és széled szét, a helyét pedig eluralja a kártékony nemzetkoncepció. A kettő együtt nem maradhat egyben, mert annak a mai romlás megállíthatatlansága lesz az eredménye és annál is rosszabb állapotban, kiszolgáltatottabban talál majd minket (utódainkat) az MI.

247 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr1015712272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.05.22. 13:23:03

Szinte teljesen biztos vagyok abban, hogy a török hódoltság által keltett morális és vallási zavar, továbbá a bolsevik kultúra ezt tovább súlyosbító összhatása miatt nem jön létre hazánkban a polgári értékrend. A polgári értékrend ugyanis szerintem modern és progresszív keresztényi értékrend, akármennyire is ellentétes ez a baloldali-marxista felvilágosodás felfogással.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2020.05.22. 13:30:00

@Főnix Oszlár Gazdag: a kettő között sok minden történt, de persze igen; kettőt azért kiemelnék még: a hibás nemzetiségi politikát és a Soát

Főnix Oszlár Gazdag 2020.05.22. 13:39:00

@HaFr: Én a magyar nacionalizmus destruktív jellegét is a török hódoltságra vezetném vissza, amely aláásta a magyarság bizalmát az államrendben és megalapozta az idegenellenesség "kurucos" kultúráját. A holokauszttal kapcsolatos problémák is innen erednek szerintem: egy állandóan az etnikai ellenállásban gondolkodó nemzettudat nem képes az integrációt komolyan megfontolni és sok esetben nem képes őszintén és teljeskörűen feldolgozni-átérezni - szerintem - a zsidó és a sváb nemzetalkotó lakosság csaknem egymillió fős "eltüntetésének" (1944-1956) a morális helytelenségét.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2020.05.22. 13:43:36

@Főnix Oszlár Gazdag: igen, ez így elfogadható, a kérdés az, hogy maga a török hódoltság determinisztikus volt-e, illetve ha nem, hol lett volna termékeny ellépési lehetőség a végül bejárt úttól

Főnix Oszlár Gazdag 2020.05.22. 13:49:00

@HaFr: Az 1526 előtti magyar közjogi és állami működés jelentős erkölcstelen familista és poszt-nomád kulturális elemeket is tartalmazott, de ezek a saját ismereteim szerint még lehetővé tették volna akár az osztrák polgári fejlettség 70-80%-ának a természetes elérését is. A durva törés Mohács volt és az azt követő 300 év, lényegileg a reformkorig.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.05.22. 14:01:38

@HaFr: Utána 1914-ig eléggé szépen ment minden, majd a geopolitika és a sovinizmus mindent szétrombolt. 1989 óta meg azt sem tudjuk, hogy mi a rossz,hogy mit rontunk el, így a kijavítás módszerének a közelébe sem jutunk. A NER pl. nem érti meg, hogy nem kiküszöböli, nem korrigálja, hanem csak optimalizálja a csődöt.

Drizari 2020.05.22. 14:35:13

Jelenünkben él a múltunk ....

screpes 2020.05.22. 15:36:23

@Főnix Oszlár Gazdag:

Nagyon nem értek egyet, pontosabban nem értem, miként hiányozhat 300- 350 év a történetedből, méghozzá olyan időszak, amely döntő volt a polgárosodás alakulásában.
merthogy - és ez a másik aggályom - a polgárosodás nem elemezhető mint kulturális kérdés, hanem a polgár, a polgári szeméylek megjelenésének átalakulásának függvéynében érthető meg, amint azt itt is sokszor máig érvényesen kimondjuk. Elválaszthatatlanul attól, hogy minden esetben olyan szeméylekről beszélünk, akik szóbajöhettek ezen átalkulás tárgyaként és alanyaként.
"statisztikailag" ezek a paraszti tömegek lehettek volna, és más utat bejárva, a nemesség is : ők (és utódaik) lehetnének a polgárok, és lehetnének szellemi és tulajdonosi utódlással ezek utódai, valamint, az újabbkori perszonalizálódást követően, a jelenidei alanyok függetlenedései, párhuzamos sorsa által.

Ilyen értelemben adódik, és jön szóba az ellenérvem, (saját felfogásom), amit alátámaszt a sokszor kimondott történelmi tény, hogy egy rezsim (ketttő is) céltudatosan gátolta vagy hamisan félreváltotta a polgárrá válási ambíciókat.

Tehát míg a felvilágosodást követően a tőkehiány és a halasztódó
jobbágyfelszabadítás GÁTOLTA ezt az átalakulást, jelenleg az átalakulás fontosságán a rezsimgazdák gyúrnak: anabaptistái titkos újrakeresztelőt rendeztek a polgárosodási vágyaknak és egyben nemzeti sors igényének.

Politikai terméknek merték nevezni (utólag) a népesség természetes, régről jövő vágyát: hogy függetlenedjen vagyonosodása által. Ennek semmi köze a török időkhöz, persze pokolira hasonlítható ahhoz.

Moin Moin 2020.05.22. 17:13:18

A magyarok sosem hallgattak a világot értő embereikre:
ugyanis nem értették őket.

FrVili 2020.05.22. 18:00:47

@civisvaros___: a hozzád hasonló r1 haplogén magyaroknak kásler miklós pártvonalon lettem orvosbáró kókler nyelvész, másnak pl. Fülep Lajos

FrVili 2020.05.22. 18:00:47

@civisvaros___: a hozzád hasonló r1 haplogén magyaroknak kásler miklós pártvonalon lettem orvosbáró kókler nyelvész, másnak pl. Fülep Lajos

Célkereszt 2020.05.22. 20:19:02

Én értem, hogy miért kellene leszámolni ezzel a beteges nemzettudattal, de hogy lehetne megérttetni az egyszerű választóval? Például egy debrecenivel.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.05.22. 20:26:41

@screpes: Nem hiányzik a 300 év, hanem a török hódoltság és az abból szervesen következő Habsburg kormányzás tölti ki azt. De egyik sem volt alkalmas arra, hogy az őshonos,szerves polgári fejlődést, mint kulturális-gazdasági-morális evolúciót megvalósítsa.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.05.22. 20:32:16

@civisvaros___: Talán annak, hogy a németség nem kért bocsánatot az az oka, hogy félmillió németet erőszakkal kitelepítettek innen. Otthon meg úgyis minden nap bocsánatot kell kérniük. Egyébként örömmel látom, hogy neurológiai késztetéseid változatlanul megmaradtak, csak az etnikumok változnak. Ha például a pirézeknél megállapodnál, akkor egészen civilizált párbeszédet lehetne folytatni. Pl. mocskos pirézek! (és mindenki utánam: egy, két, három).

Főnix Oszlár Gazdag 2020.05.22. 20:56:29

@civisvaros___: Ki tette fel a németek bocsánatkérésére vonatkozó kérdést? Te vagy te? Csak válaszoltam rá.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.05.22. 23:11:20

@civisvaros___: Nem, ezek nem a magyarok, hanem az IQ 100 alatti kádárista posztbolsevikek, akiket a gnosztikus sovinizmus és a ruszkibarát propaganda tart össze, mert más kultúrát sohasem ismertek. Ez nem magyar kultúra, hanem egy bolsevik vicc. A magyar az a Szent István meg a Széchényi. A magyar az a keresztény. Ezek a pogány vicces fiúk viszont maradékok az 1960-as évekből.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.05.22. 23:12:23

@civisvaros___: Szóval attól még nem vagy magyar, hogy az IQ 100 alatti.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.05.22. 23:18:21

Széchényi=Széchenyi. Na, ideje aludni.

ijontichy 2020.05.23. 07:50:59

@Főnix Oszlár Gazdag: Széchényi#Széchenyi. Merthogy az első Ferenc, a második István ;-)
De mindkettő magyar. És persze Széchényi a könyvtár, de Széchenyi a terv :-).

Célkereszt 2020.05.23. 08:36:22

@civisvaros___: Nem kell hadüzenetet fűnek-fának. Ennyi.

Moin Moin 2020.05.23. 10:45:11

Miközben itt a kommentezők jókat elméletkednek és veszekednek, aközben az országban úgy történnek meg a legelképesztőbb dolgok, hogy azt az emberek zöme "valahogy természetesnek" tartja... Emiatt nem is lépnek fel az őrület ellen - pláne nem együtt lázadó, esetleg önmagát megszervező közösségként.

Mivel én nem vagyok elméleti ember, mint ti többiek itt, mindannyian ("Uram, nem vagyok méltó, hogy hajlékomba jöjj..."), ezért egy gyakorlati, e heti példát hozok erre az irracionalitással szembeni megadó-önfeladó passzivitásra. Tegnap kaptam a hírt, hogy az egyik fővárosi kórházban egyetlen nap alatt alakítottak ki egy "COVID-19"-részleget, amihez egy nap alatt költöztettek át egy komplett kórházi osztályt, betegestől-bútorostól-személyzetetsől. Ráadásul éppen oda, ahol az előző napig a COVID-19-es fertőzötteket kezelték és úgy, hogy nem történt meg a fertőzött részleg fertőtlenítése.

Mindezt akkor, amikor az ország úgynevezett "miniszterelnöke" kijelenti, hogy "győztek" a járvánnyal szemben...

...És az egész költözés egyetlen tiltakozás nélkül zajlott le. A fővárosban, tanult, világlátott, több évtizedes gyakorlattal rendelkező orvosok közreműködésével! Ezek az orvosok pontosan tudták, hogy miről szól a hivatalos "korona-propaganda" és hogy ehhez képest hozzájuk ingajáratban hozzák folyamatosan a COVID-gyanúsakat...

Elképzelem, mi történne itt, innen 800 m-re a helyi kórházban, ha valaki ilyen intézkedést hozna (ami persze teljes képtelenség) - és mi történne, ha az itteni központi kormányzat és a kancellár szerepét lassan 15 éve betöltő tojógalamb olyan kommunikációt folytatna, mint ott Orbán. Egyszer, pár hete már leírtam: valószínűleg egy többszázezres tömeg húzná fel a berlini Siegelssäuléra.

...Péter azt írja a poszt végén, hogy majd a mesterséges intelligencia rendezi el jól a magyar nép sorsát, valamikor a század vége felé... Nekem az a véleményem, hogy egy igazán intelligens mesterséges intelligencia azonnal belátja, hogy egy ilyen "minőségű" néppel nem lehet semmit sem kezdenie: nem hasznosítható konstruktív célokra. ...Örülhetnek majd az ivadékaitok, ha emiatt egy hűvös hajnalon nem kezd az MI mérget adagolni az ivóvízhez!:)

Célkereszt 2020.05.23. 11:12:18

@civisvaros___: Hogy én mi vagyok, hogy kinek tapsikolok, azt én tudom.
Abban igazad van, hogy az amerikai terrorbombázások, védtelen lakosság géppuskázását én is elítélem.Nagymamám mesélte, hogy Mezőtúron a piacról a Berettyó-Hortobágy csatorna partjára menekültek, ahol is a vadászgépek géppuskázták le őket. Az lelőtt és elfogott pilótákat a csendőrök védték meg a feldühödött tömegtől. A felelősség viszont a háborút kirobbantóké. A győzteseket nem vizsgálják. A németek sokkal többet szenvedtek, mégis túlléptek rajta.
A te morgolódásodnak pedig nincs értelme.

Célkereszt 2020.05.23. 11:54:42

@civisvaros___: Még egy dolog, amit Csizmadia Ervin írt le egy cikkében, nem az ő véleménye, hanem tényállítás. Mihez tartás végett, meked:
"Ha egy tágabb nézőpontot választunk, akkor óhatatlanul eljutunk a ma (még) egyértelműen létező, az elmúlt évtizedekben pedig kifejezetten viruló liberális világrend alapjaihoz, azaz ennek a világrendnek két alapvető eleméhez. Amikor a 2. világháború után ennek a világrendnek az alapjait lerakták, akkor az (sok egyéb mellett persze) két alapelvre épült.

Az egyik az, hogy az új világrendben a nemzetállamokat vissza kell szorítani, mert azok két világháborúban is meghatározó szerepet játszottak, és történelmi bűnöket követtek el egymás ellen. Nem lehet tehát megengedni a jövőben, hogy ez folytatódjék. Ennek érdekében indultak meg a föderális Európa létrehozásáról szóló tárgyalások, és rengeteg leírásból és emlékiratból tudjuk végig követni azokat az éveket, amikor a tapogatódzó tárgyalásokból konkrét intézmények és szerződések jöttek létre.

A másik fontos alapelv pedig az volt, hogy az új és (lehetőleg) föderális Európában ne csak a nemzetállamok feltámadásának vessenek gátat, de a nemzetállami korszakok politikus-típusa előtti utat is elreteszelték. Ez azt jelenti, hogy – mint az új liberális Európa megálmodói elképzelték – soha többet ne jöjjenek erős és karizmatikus politikusok, mert ha jönnek, akkor újra előállhat a régi szemét, és az európai országok ismételten egy világégés kellős közepén találják magukat."

Célkereszt 2020.05.23. 12:08:41

@civisvaros___: Nyugat-Europát a Kelettől az választja el, hogy keleten sokkal nagyobb az igazságkeresésre az igény. Évszázadok sérelmeit vesszük elő újra és újra. Erről kellene leszokni már.

2020.05.23. 12:21:56

@Célkereszt:
errefelé nincs ez a kultúrharc. lölő propaganda lapjának címoldalán most éppen ez a hölgy van. "nők a cekkerben" című kötetét promótálják.
www.dehir.hu/upload/images/wp_cikkek/2020/barbara2.jpg
a múosz tolerancia díját is megkapta. olyanok mellett, mint a klubrádióból sándor erzsi, vagy bódis kriszta. akik szerint mostan tombol a fasizmus. üldözik a nőket. na most ezt a zsuzsánnát nem üldözik. vagy megfélemlítik a tengerparton. a képen valószínűleg nem látszik az fideSS katona, aki fegyverrel kényszeríti.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.05.23. 12:23:16

"Van olyan Zala megyei otthon, amelynek 79 gondozottja és 19 munkatársa fertőzödött meg koronavírussal."

Népszava

Ez a Karácsony! Ez is az ő hibája.

2020.05.23. 12:27:21

@Célkereszt:
bakker, te vagy az, aki vered a segged, hogy diktatúra van. sérelmi politika az ellenzéké. többek között tiéd.

Célkereszt 2020.05.23. 12:33:20

@Célkereszt: Ne keverd már össze a belpolitikai harcot a sérelmi politikával.

2020.05.23. 12:44:27

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
a fidesz annyit elért, hogy karácsony 22-ben nem lesz miniszterelnök jelölt. hanem egy vidéki polgármestert ajánl. aki ugye vagy botka, vagy márki zay péter. botkát már egyszer visszakozott, a szeviép üggyel támadni fogják és szegedi polgármesterséget hülye lenne feladni. és talán nem véletlen lépett ki az mszp-ből. márki zay aligha tudja menedzselni hódmezővásárhelyet. szóval nincs közös ellenzéki miniszterelnök jelölt illetve egy mégis csak van a háttérben, aki ha nagyon kérlelnék, akkor elvállalná klárával. és ugye az a bagázs van megválasztva 24 őszéig. budapest liberális népe így döntött. 26-ban is ők lehetnek a kihívók.

Célkereszt 2020.05.23. 12:47:33

@civisvaros___: Orbánnal és Magyarországgal az a baj, hogy felrúgta azt az ésszerű és méltányos konszenzust, amelyet a háború utáni politikusok alkottak, és amely biztosította a fejlődést Európa nyugati felén. A keleti országok boldogan csatlakoztak ehhez, mert ebben látták a lehetőséget a gyarapodásra. Ez lett belőle, de még nincs teljesen vége.
Te meg rágódj csak nyamvadt kis igazságaidon.

2020.05.23. 14:50:26

@Célkereszt:
az, hogy te nem váltál németté, de nem lettél magyarrá a te hibád. nem orbáné. elég sok ilyen identitását vesztett van budapesten. nyamvadt kis izék szeretnének lenni.

2020.05.23. 15:06:01

@Célkereszt:
ez az egész kultúrharcosdi budapest. errefelé ráckevei annak jött balról, a liberálisoktól, kubik anna jött jobbról, a konzervatívoktól. és mi történt. semmi. ezt a kultúrharcot nem a lábszagú jobbágyparasztok űzik, ahogyan az ellenzéki pártok és az akadémikus értelmiség egy része beállítja.

Célkereszt 2020.05.23. 15:25:28

@civisvaros___: A Tóciban már ilyen meleg van?

2020.05.23. 17:05:09

@Célkereszt:
nem a tóciban lakok. ott sincs ez a kultúrharc szerintem. mert miért is lenne. megszűntek az ellenzéki pártok. némelyik létre se jött. így adódik viszonylag normális közélet. a nulla pártrendszer lenne ideális.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.05.23. 17:13:38

@civisvaros___: Így van, ez lejáratósdi erre megy ki. De szerintem Karácsony nem is alkalmas, mert nem csinálja azt az erőszakos populista lejáratást amit a Fidesz és ma enélkül nem lehet nyerni.

Célkereszt 2020.05.23. 17:17:37

@civisvaros___: Nincs is kultúrharc. Kultúra csak egy van. Hiába nyomulnak szélső jobbról. Nem tudnak értéket előállítani, mert ellentmondanak a humanizmusnak és előtérbe állítják az etnicizmust, ami nem érték, csak egy hibás konstrukció. Ráadásul nem is régi. Legfeljebb 100 éves. Szembe megy mindennel, mi szép, értékes, ami miatt érdemes élni.

2020.05.23. 18:33:15

@Célkereszt:
hét évszázad magyar irodalmából aligha a sorstalanság a legjobb regény. az abból készült film egyaltalán nem rossz, hanem olyan, mint a regény. hét évtized magyar filmművészetéből aligha a saul fia viszi el a pálmát. és ez nem antiszemitizmus. hanem ezt valakinek ki kell mondania. ahogyan az andersen mesében, hogy a császár meztelen. és ehhez kell a széljobb. hogy kimondja, hogy esterházy péter nem író volt, hanem egy kókler, egy kutyaütő. az irodalom nem az, hogy valaminek se füle se farka. az a komment szekció.

Moin Moin 2020.05.23. 18:40:07

@Célkereszt: Esterházy Péter állami hátszél nélkül - sőt: az akkori állami kultúrpolitika ellenében - is az európai szellemi elit által magasra értékelt író lett.

Pl. Demeter Szilárd állami hátszéllel sem lesz az sohasem: mert nem érték, amit előad: csak a hozzá hasonlóan súlyosan és többszörösen frusztrált és ezzel magában megküzdeni képtelen emberek "szerethetik".

Célkereszt 2020.05.23. 18:40:28

@civisvaros___: Miért kell a kimondáshoz a széljobb? Talán esztétika professzorok ők? Különben is, a tetszés meglehetősen szubjektív dolog. Miért hallgatnánk ebben a tekintetben a jobboldalra?

Célkereszt 2020.05.23. 18:53:32

@Moin Moin: Olvastam én jobboldali írókat, de egyikük sem fogott meg, pedig volt Nobel-dijas is. Knut Hamsun visszaemlékezései viszont érdekesek voltak. A magyar jobboldalnak viszont nincs semmi általános emberi gondolata, az etnicizmus undok. Ezt tudják ők, ezért a frusztráció, ezért keresnek állandóan ellenségeket, amivel meg lehet indokolni a sikertelenséget, ezért a libsizés, meghogy nyomják a zsidók Krahácsot.

2020.05.23. 19:57:18

@Moin Moin:
ne viccelj már. errefelé nem demeter nem demeter nem tudom kicsoda jelenti az irodalmat, nem is esterházy péter. hanem csokonai, fazekas, arany, petőfi (tudom, hogy miket írt debrecenről, szeretik úgy is) móricz, jókai, tóth árpád, szabó lőrinc, babits, ady, szabó magda. ők debrecenhez is kötődnek és a magyar irodalom elismert nagyjai. ady versei népszerűek. nem a prózája. a nagy nyalizást, hogy a vérbajának gyógyítását fizessék a hogy is hívjákok. azt megveti a köznép. de mellette ady elég jó verseket írt. mikszáth kálmán elég jó regényeket írt. demeter nem tudom kicsodának annyi a szerepe, hogy a kortárs irodalmat megtizedelje. valaki kimondja, hogy amit jelenleg kortárs irodalom címen művelnek az nagyrészt nem népszerű. és ezeket mégis mi a francért finanszírozzák a magyar adófizetők.

2020.05.23. 20:03:03

@Célkereszt:
a széljobb ahhoz kell, hogy a jelenkori esztétika "professzorokat" elzavarják. megtizedeljék a bölcsészkart.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.05.24. 09:30:22

@civisvaros___: A Biblia meg azért kell, hogy a széljobbot purifikáljuk. ;) Sátán haza! Sátán haza! ;)

2020.05.24. 09:54:16

azt persze az idő dönti el, hogy eszterházy tényleg nagy író volt vagy kutyaütő, akit csak az antifasiszta sznobéria kedveve volt. azért kell a széljobb, hogy valaki azt mondja, hogy császár meztelelen. és ezek a zsidók, akik nem zsidók kultúrfasiszták valójában. félre értés ne essék ebben nincsen antiszemitizmus. a pál utcai fiúk kitűnő regény. molnár ferenc reformált zsidó volt. vagy mondjuk szabó magda abigélját ajánlja a new york times. mint egy antifasiszta lányregényt.
www.nytimes.com/2020/01/17/books/review/abigail-magda-szabo.html
az úgy rendben van. a tévés feldolgozás zsurzs éva rendezésével. az is nagyon rendben van. abban mindenki nagyot alakít. nemcsak ruttkai éva, garas dezső és básti lajos. piros ildikó is élete filmszerepét játssza a matula növendékeivel. és budapesten ez az identitás vesztés nagy divat. ami az ellenreformációból következik énszerintem. ami nem a magyar, hanem a zsidó kereszténységet hirdette meg magas kultúraként. de errefelé a magyar kultúra az első. és ha ebből kiemel valamit a new york times, akkor örülünk neki. persze ugyanez a new york times azt írja, hogy tombol a fasizmus magyarországon. ebből lesz a kultúrharc.

és ezek a viták budapesten nem dőltek el. ha nem váltották volna le tarlóst, hanem puzsér lenne a night mayor, akkor nem kellene a fidesz militáns irányzata, mert a "baloldali" "liberális" média "értelmiség" betolta karigerit kerpel frónius nem tudom kicsodával és gyé németh zsókával. kulturális főtanácsadó kálmán olga, aki hitgyülekezete és simicska lajos után a demokratikus koalíció szolgálatába állt. ennél egy fokkal jobb lett volna az ellenzékváltó puzsér. aki simicska lajos szolgálatában állt. és szerinte a magyar színházművészet csúcsa pintér béla. de nyilván a tarlós-puzsér párosítás vetett volna véget a kultúrharcnak budapesten. akik nem így döntöttek. 51%-kal betolták karigerit. aki 24 őszéig lesz főpolgármester. ami azt jelenti, hogy a fidesz kihívója nemcsak 22-ben, de így még 26-ban is a párbeszéd lesz, niedermüller péterrel, tüttő katával. a főváros népe nem szakmai szervezetek, helyi egyesületek ügyvivőit választotta a székes főváros élére, hanem az náciktól rettegő antimagyarokat. mert így lesz budapest világváros. és így a fidesznek garantált többsége 2030-ig feltéve, hogy közben nem viszik csődbe az országot.

22-eben és 26-ban.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.05.24. 11:24:49

@civisvaros___: Kolosszeieknek írt levél 3. fejezet
11Itt már nincs görög vagy zsidó, körülmetélt vagy körülmetéletlen, barbár vagy szittya, szolga vagy szabad, hanem Krisztus minden mindenben. *** Fogadjátok el Istent és a hangok elhalkulnak. A párt agitpropján mindenki átlát már, az vesztésre áll. A központosított, "véletlenszerű" bloggerpropaganda nem működik, az emberek megértették, mi a rendszer lényege. Boruljatok térdre az Úr előtt.

Environmenta 2020.05.24. 11:50:08

@civisvaros___: "A New York Times azt írja, hogy tombol a fasizmus Magyarországon."

És ez így is van. Ahol nem mondhatod el szabadon és negatív következmények nélkül a(z akát szakmailag ezerszeresen megalapozott) véleményedet, amely a hatalmat gyakorlók akaratával és kinyilatkoztatásaival ellentétes, akkor ott fasizmus van. Ahol nem az számít, hogy jó vagy-e valamiben, hanem az, hogy hűséges vagy-e valakihez, ott fasizmus van.

A fasizmus csalhatatlan jele az is, ha az értékteremtésre leginkább képes emberek ellenségenk lesznek kikiáltva és velük szemben erőszakos, tehetségtelen nímandokat favorizál a hatalom. Az is biztos jele a fasizmusnak, ha a rendszer érdemtelen, emberi kvalitásaikban hitvány, haszonleső alakoknak juttat mérhetetlen vagyonokat és mindenki mással szemben bunkósbotként használja az ellenőrzés és az igazságszolgáltatás szerveit, rendszerét.

Fasizmust csak vagy nagyon szűklátókörű, vagy nagyon megnyomorodott lelkű emberek támogathatnak és tagadhatnak le - vagy olyanok, akiknek komoly hasznot hoz az a rendszer. Ám mivel az efféle alapokon működtetett rendszer kevesebb erőforrást képes előállítani, mint egy nyílt társadalom, emiatt tartósan fasizmus nem marad fenn - ideig-óráig is csak egyre fokozódó erőszakkal.

De mondok egy mai konkrét példát a magyar fasizmusra: Pintér Sándor, azaz a belügyminiszter alá szervezik az egészségügyet, ezen belül a háziorvosokat "államosítani" fogják, éspedig azzal a szörnyű, elképesztő indokkal, hogy "a Covid-19-járvány alatt nem voltak vezényelhetők az orvosok." Aki ilyen kimond, az nettó fasiszta.

screpes 2020.05.24. 12:26:32

@Environmenta:

Bonyolultabb a helyzet: a rendszerhez olyanok is hozzáfasizálódnak, akik fel akarják mutatni, hogy ehhez a csoporthoz akarnak tartozni, ebben vagy ehhez a rendszerhez hozzászocializálódtak.
Ezek az igazán fertőzöttek, mert demonstrálniuk kell a hovatartozásukat, míg a többieknek esetleg titkolni, vagy bagatellizálni.

Célkereszt 2020.05.24. 12:43:48

@Environmenta: Nem ez a fasizmus. Ezeket bármely, akár egy
liberális demokrata kormány is megtehet.
A fasizmusról itt olvashatsz: hu.wikipedia.org/wiki/Fasizmus

Environmenta 2020.05.24. 12:58:45

@Célkereszt: Aligha tudsz példát mondani olyan (valódi) liberális demokráciára, amely elnyomná a kompetens véleményt (még a nemkompetenset se szokta) és nímandokat futtatna rendszerszerűen.

Smi a te unalomig ismert fasizmus-definiáló Vikipédia-cikkedben szerepel a fasizmus jellemzőiről, az egybeesik azzal, amit én írtam: kontraszelekció mimaxolva, akár a "mieinnk" elvtelen előnyökhöz juttatásában (persze a tömegeknek ebből csak a duma szintjén jut), akár a gátlástalan hűségesek "elitté" emelésében.

A fasizmus nem elmélet*, hanem gyakorlat, ráadásul meglehetősen rugalmas gyakorlat, ha az érdekeiről és a túléléséről van szó. Ezért is nehéz "elméletileg leírni" azt, de ha szembejön a hétköznapokban, akkor minden értelems ember azonnal ráismer.

*A fasizmus "elméletét" önzés, komplexusok túlkompenzálása, összeesküvés-elméletek és zavaros, tekintélytisztelő hagyományok katyvasza alkotja. És ehhez az elmélethez maguk a fasiszták se ragaszkodnak mereven. Ráadásul ahány fasizmus, annyi elmélet/ideológia/propaganda.

Célkereszt 2020.05.24. 13:09:24

@Environmenta: Amit írsz, illik egy abszolút monarchiára is.

2020.05.24. 13:10:47

@Environmenta:
a háziorvosi ellátás a népegészségügynek alárendelik azért, mert azok nem valódi magánpraxisok. de nem ez a fasizmus. vagy ha ezt annak tartod, akkor az egyben a kommunizmus is. de ez a rendszer mégse totalitárus. mert ha egy háziorvosnak az államosítás nem tetszik, akkor lehet magánorvos.

a "ner" egy illiberális átmenet. a liberalizáció, a privatizáció, dereguláció következtében létrejött állapotot az uralkodó kormánypárt az alkotmányos többségével egységállami keretek között felszámolja. visszarendeződés, ami bevégzi a rendszerváltás. backtrack az útkeresésben. és vannak, akik nem szeretnének egy késő kádár korba oltott korai horthysta világot. de akár ez is lehet a többségi akarat. és aki azt gondolja, hogy ennek eredménye szükségképpen a társadalom fasizálódása azok találjanak egy olyan államot, amelyik számukra nagyobb szabadságot jelent, mint magyarország.

Environmenta 2020.05.24. 13:21:55

@civisvaros___: Te el is olvasod, amit leírsz? "visszarendeződés, ami bevégzi a rendszerváltás(t - gondolom)." Talán még neked is érthető az, hogy az nem nevezhető váltásnak, ami visszarendezi a kiindulópontot. Egyébként ez a logikai ellentmondáshalmaz maga a "NER-elmélet": egymást kizáró elemek keverednek bizonyítottan káros "megoldásokkal".

Erre csak a hülyék lehetnek vevők. Emiatt aztán ne félj: a versenyképes tudással és többé-kevésbé ép lélekkel-erkölcsi érzékkel rendelkezők, főképp a fiatalok el is mennek nagyonn szabadságot adó, ebből következően pedig teljesítményképesebb helyekre. Jó példa vagyok erre én is: ahogy mondani szokás "már rajtam van a kabát" és indulok Hollandiába. (Már ott lennék, ha nem lett volna utazási tilalom a járvány miatt.)

2020.05.24. 13:53:22

@Environmenta:
volt egy rendszerváltás, amiben az átalakulás nagyrészt a közakarattal szemben történt. és ebből következik egy visszarendeződés. amivel létrejött egy új állampárt, tömegpárt, néppárt. hívhatod, aminek akarod. orbán egy népvezér, a fidesz belső körein kívül a rendszerváltó elitet politikai értelemben nagyrészt kinyírta. ezt egyesek megélhetik úgy, hogy a fasizmus. de a kormánypárt működése nem független a közakarattól. egy kisebbség hegemónia kísérletével szemben hirdetnek szupremáciát. mondhatja egy körzeti orvos, hogy ő nem hajlandó alávetni magát egy miniszteri utasításnak. ez esetben vagy magánorvos lesz, vagy megdönti a rezsimet. ez nem a fasizmus, hanem az egységállam (unitary state). ezt a közjogi berendezkedést választották a rendszerváltók. egységállami keretek között ment végbe a liberalizáció, a privatizáció és deregularizáció. és most egy illiberális átmenetben nacionalizálnak ls reguláznak. ezzel bevégzik a rendszerváltást. megindul egy visszarendeződés. és a versenyképes tudással rendelkezők egy része beáll a fideszbe, annak első, vagy önkormányzati másodvonalába. egy része érvényesül haveri cégeknél, vagy magvállalkozóként és egy rész kivándorol. ez ezzel jár. az elbaszott rendszerváltás következménye.

ijontichy 2020.05.25. 21:30:07

@civisvaros___: Ja. Azt látjuk. J̵á̵s̵z̵a̵i̵ ̵M̵a̵r̵i̵ ̵t̵é̵r̵ Várszínház csettint, ti bokáztok. Ez volt '90 előtt is. Egyebekben pedig őrizgetitek a látszatot, és hülyítitek magatokat: "ha ez a kis bolsiparaszt ügyvédbojtár kicsinálja - az egyébként max ugató kutya ráhatásával bíró - budapesti "kávéházi életművész" értelmiséget, akkor eljő nekünk a Kánaán!" Ja. Meg a bilibe lógó kéz. Mert ha kicsinálná is (nem sikerül), attól még nektek csettint... a többit tudod ;-)
De az igaz, hogy a fidesznyikek zömének jobban bejött a kádári langyosvíz. Lecseréltétek a névtáblát népköztársaságról Magyarországra (ez a "táblalecserélősdi" az egyetlen, amiben Mo. igen jól teljesít). Közben a világ kicsit modernebb lett, abból valami törvényszerűen oda is lecsapódott. Ennyi. Szarban vagytok, és nem(csak) a "kávéházi életművész" értelmiség miatt :-(

2020.05.26. 08:47:36

@ijontichy:
ma van 14 éve, hogy elhangzott az őszödi beszéd. és az ellenzék, az ellenzéki médiaértelmiség gyurcsányt se tudta leváltani. majd ha az mszp-szdsz maradványát (dk-momentum) leváltja budapest, akkor lehet orbánnak azt mondani, hogy megtette, amit a kocsma népe megkövetelt tőle. megtörtént elitváltás. a rendszerváltókat és liblingjeiket elzavarták a francba. budapest még akar 10 év kultúrharcot. mert azzal, hogy 24 őszéig karigerit választották ezért még 26-ban is a "párbeszéd" lehet a fidesz kihívója. persze nem lesz az. addig gerit kicsinálják a saját szameszai. nem a fidesz, hanem a libsik. ők mindenkit kicsináltak. egymást is. mint a komcsik. ez a szemét társaság így vált elitet. polgárháborúkat szít. és ezt egy illiberálit átmenettel lehet elkerülni. azzal lehet őket az underground világába taszítani. azért, hogy normális közéletre következő generációnak lesz esélye. de ez egész európára érvényes. ezért futott be o1g európai karriert.

2020.05.26. 09:15:52

@ijontichy:
az meg majd kiderül, hogy a fidesz és a nem-fidesz hogyan kezel egy gazdasági válságot és gdp visszaesés milyen mértékű lesz az európai unióban, magyarországon, budapesten.

2020.05.26. 10:15:37

@ijontichy:
a fidesz nem úgy működik, hogy lölő lopik. lölő propaganda lapjának mi címoldalán van ez a hölgy. aki egy helyi hr klub vezetője.
www.dehir.hu/upload/images/wp_cikkek/2020/dajnokikrisztina.jpg
és ők valami 50 ezer vállakozásnak küldenek ki vezetés és szervezéstudományi szakértői kérdőíveket. és ez alapján a vállalkozások visszatérítékeket kaphatnak az államtól. ez a hölgy szerint a legfontosabb, hogy most a vállalkozások költsenek kulcsember programokra. és nyilván lesznek vállalkozások, ahol a hr azt mondja, hogy ők megtartanák a kulcsembereket, csak ezért az állam adjon nekik kedvezményt. és ezek után ezt valaki odaítéli. és ezek után azt mondják, hogy megvédtük a munkahelyeket. és ebből lesz politikai pr.

na most ez az egész hr/pr gépezet nyugat-európa találmánya. csak azt mondják, hogy ott aztán a piac nem fonódik össze az állammmal. dehogy nem. csak a fidesz kiszorította az összes többi pártot. idézem a hölgyet: "emelni kell a béreket, és hosszabb távon a robotizációval, a mesterséges intelligencia alkalmazásával lehet a problémát megoldani."

Reding Roli 2020.05.26. 10:20:52

@civisvaros___: ma van 14 éve, hogy elhangzott az őszödi beszéd." Igen, ès ez gyakorlatilag senkit sem èrdekele, ha most a pártállami propagandagèpezet nem próbálna újra felhozni , hogy tematizáljak a közbeszèdet, miközben újra" hibrid rezsim " kategóriába került az ország.... A tranzitzónákat bezáratta velük az EB ès most Kövèr László sajtószabadság - ellenes intèzkedèseit ítèltèk el :
index.hu/belfold/2020/05/26/strasbourg_ujsagiro_parlament_kitiltas_kover/

Főnix Oszlár Gazdag 2020.05.26. 10:23:41

@civisvaros___: Az a probléma, hogy a FIDESZ, Orbán és lölő egy dolgot nem változtat meg: a társadalom alapvető morális működési logikáját. Erre utal az, hogy az illiberális rendszer zéró összegű játszmái és tekintélyelvű megoldásai pontosan azt a horizontális jellegű bizalmat lehetetlenítik el, ami a magasabb hatékonysághoz kellene. Ezt a továbbra is fennálló, permanens hatékonysághiányt igazolja az egy főre eső GDP növekedési tendenciájának a korábbiakkal szinte teljesen azonos mértéke. Magyarán, nem a társadalom minőségi fejlesztése zajlik, hanem mindössze egy szubjektív és mennyiségi jellegű átcsoportosítás. Lehet a GDP 10%-át is propagandára költeni, de a csőd optimalizálása nem megoldás. Meg lehet azt is mondani, hogy tíz év nem elég, hanem ötven kell, de ez már nem hihető. A lényeg az, hogy egyre kevesebben hisznek ebben az egész blöffjátszmában és a blöffölők egyre idegesebbek. És egyre közelebb van a végzetes hiba elkövetésének az időpontja.

2020.05.26. 10:28:02

@ijontichy:
a gazdálkodás és szervezéstudományi doktori iskolában a höly kutatási területe. "Esélyegyenlőségi emberi erőforrás menedzsment gyakorlata, a fogyatékos, illetve megváltozott munkaképességű személyek HR sajátosságainak vizsgálata munkaadói oldalról."
doktorandusz hallgatói többek között:
Al-Dalahmeh Main Lutfi Ibrahim
Al-Dalahmeh Maha Lutfi Ibrahim Alowdat Fahmieh
felteszem nem tud arabul. nyilván beszél felsőfokon angolul. ez alapján akár soros "ügynöke" is lehetne. de nem. ez a hölgy a helyi hr klub vezetője. és kiküldtenek 50 ezer kérdőívet, hogy megmentsék a munkahelyeket. a fideszben is van egy ilyen brancs. és ha velük nem megy csődbe az ország, akkor ők lesznek hr/pr szakértők és nem a "ballibák".

Reding Roli 2020.05.26. 10:28:59

@civisvaros___: Csakhogy nyugaton a PR - gèpezetet a magánvállalkozasok használják üzleti cèlokra , nálunk meg az pártállam használja a mi pènzünket arra, hogy manipulálja a közgondolkodast , amivel saját fennmaradásat szolgálja ...
Az állami segítsèg a válságban az állam kiemelt feladata ...Eddig semmilyen különlegesen nagy válsagkezelèst nem láttunk....Az USA- ban már kiutaltak több ezer dollárt minden családnak ...Nálunk meg maradt a 3 hónap segèly\ alamizsna ès utána a közmunka...

Reding Roli 2020.05.26. 10:36:12

@Főnix Oszlár Gazdag: horizontális jellegű bizalmat lehetetlenítik el, ami a magasabb hatékonysághoz kellene"
Magyarorszag egy felülről szerveződő, vertikális társadalom. Ahhoz hogy horizontalisan szerveződjön , egy erős ès tudatos polgári társadalmon kellene : virágzó civil szfèra, szèleskörű magántulajdon , vállalkozások , pezsgő kulturális èlet , stb..
Helyette inkább megmerevedett társadalmi rend van , amely felülről szervezett és a többsèg (párt)állam- függő....

Főnix Oszlár Gazdag 2020.05.26. 10:39:07

@Reding Roli: Én ezért látom az igazi - és nem feudális-állami ideológia útján eltorzított! - bibliai értékrendszer kulturális elterjesztését az egyetlen megoldásnak.

2020.05.26. 10:46:52

@Főnix Oszlár Gazdag:
észak-amerika és nyugat-európa is úgy működik, mint a fidesz. csak ott eljátsszák, hogy ezek több pártban vannak. a fenti hr-es svédországban szociáldemokrata lenne, hollandiában szociálliberális. itt meg fideszes, vagy független. mert ki az a fiatal, aki belép a mszp-be, vagy dk-ba vagy akár a momentumba, jobbikba, hogy létrehozzza a párbeszédet gyurcsánnyal. errefelé nincs ilyen. az ország nagy részén sincs. ezt budapesten gondolják és néhány nagyvárosban. miskolcon, szegeden, pécsen. errefelé a fidesz van és helyi egyesületek valódi függetlenekkel. aztán mondhatod, hogy ez nem egy morálisan felsőbbrendű társadalom. a fidesz nem annyiból áll, hogy lölő lopik. az a szükséges rossz. mert kell egy kis gömböc, ami befalja a médiamocskot. a népszabadság után lölő megveszi a népszavát is leisztingertől vagy nem tudom, hogy most éppen kié. németh sanyi bácsit megveszik kilóra. ez a szükséges rossz.

lölő propaganda lapjának mai címoldalán.
www.dehir.hu/upload/images/wp_cikkek/2020/tarlat.jpg
ez a tárlat családok (nagyszülők, szülők, gyerekek) művészeti alkotásait mutatja be. "Egy örökség, s három út." akár három generációt is összeköthet a kereszténység és a népvallás. ebből szerveznek alkotótáborokat. nemzedékek együtt festegetnek. ez is a fidesz. a momentum generáció is szervezhete ilyen kiállítást. csak ők nem így gondolkodnak.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.05.26. 10:53:09

@civisvaros___: Hát persze, mert ott is a gnosztikusok uralkodnak. Kezded érteni, kik irányítják a bábokat? Engem, téged? :) És nem kellene ezen változtatni? :) Sajnos gnosztikus bort ivó és álkeresztény vizet prédikáló embereknek már nem hiszek.

2020.05.26. 11:04:48

@Főnix Oszlár Gazdag:
vagy szintén lölő propaganda lapjának mai címoldalán debreceni születésű dombrovszky linda nevű hölgy, aki szabó magda pilátus című regényét vitte filmre.

Idén az alábbi helyszíneken forgott, illetve forog Dombrovszky Linda és a Pilatus: Venezuelában a Findecoin Independent International FiImfestivalon, Puerto Ricóban a Bayamón International Film Festivalon és Los Angeles mellett a Dallas Independent Film Festivalon.

errefelé minden héten, újabban minden nap valamilyen adománygyűjtés. a kézis csajok hétvégén 150 adag gulyás levest főztek és osztották szét a rászorultaknak. és most mindenki bedodhat egy tábla csokit a sportcsarnok mellett és azt szétosztják gyereknapon a kézis csajok. és kereshetik őket azok a családok, akik így tudnak a gyerekeknek csokit venni. és erre azt mondják, hogy tombol a fasizmus. errefelé nem. csak nincs többpártrendszer és abból adódó modern kori vallásháború, kultúrharc.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.05.26. 11:38:28

@civisvaros___: Az álnéphímzéses és álkeresztény gnosztikus is csak egy gnosztikus. A propaganda is csak propaganda, mint a Kádár-rendszerben. Oszt az is elmúlt.

2020.05.26. 11:55:25

@Reding Roli:
az összes párt alá fölé rendeltségen alapuló viszonyban szerveződik. a pártlisták lehet szavazni. vannak. területi listák. ezek mind hierarchiát jelentenek. vezérkultuszt. a momentum is úgy szerveződik, hogy lehet valaki fekete győr andrás alembere. és erre jelentkezik kerpel frónius nem tudom kicsoda. de ha egy zsák krumplit ültetnének be budapest alpolgármesterének, akkor se lenne sokkal rosszabb. kerpel frónius nem tudom kicsoda is a nagy semmivel lett budapest alpolgármestere. és a főpolgármester még nagyobb semmivel. értem, hogy az összes párt így működik. csak ez esetben mi a francért jobb a többpártrendszer, mint az, hogy van egy nagy néppárt. és szakmai szervezetek, helyi egyesületek valódi függetlennekkel. az már nem párlogika szerint működik.

2020.05.26. 11:58:12

@Főnix Oszlár Gazdag:
szerinted ez álkeresztény. de lehet, hogy te fogysz elpusztulni teljesen nyomtalanul. ezek a gyerekek a szüleiekkel, nagyszüliekkel legalább is rajzoltak egy jót. ennyit elmondhatnak.

2020.05.26. 12:09:13

@Főnix Oszlár Gazdag:
sanyi a kútfúró bedobott egy csokit a sportcsarnok mellett. a kézilabdás lányok osszák szét a rászorult családoknak gyereknapon. lehet, hogy nem olvasta a bibliát. de lehet, hogy anélkül követi jézus tanítását. nem a zsidókeresztények mit hablatyoltak össze. sanyi azt szokta kérdezni, hogy ki az a barom, aki pál apostolban hisz? a szűzanyában és a teremtő atyaúrirstenbe kell hinni komám. pont úgy, mint a népmesékbe. lehet, hogy sanyi érti a szentírást. mert ő nem spekulál. és te nem érted.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.05.26. 12:25:42

@civisvaros___: Sanyi a kútfúró és a kézilabdás lányok a zsidókeresztény Szent István népéhez tartoznak. Ennek ellenére egy kádárista és nyilas politikai hulladékkal etetik őket a gnosztikus burzsoá mesterek. Ám lassan elmúlik a naciodrog hatása és a tisztességes, egyszerű emberek elfogadják Istent és Jézus tanításait. Nagy is a gnosztikus pánik emiatt, de Istenen kívül nincsen örök érték.

2020.05.26. 12:33:55

@Főnix Oszlár Gazdag:
a kádárizmusból is ami jó volt tovább élt a kispolgárok lelkében. és az akadémikus bölcselet tartalom nélkülivé vált. a filoszemita közgondolkodás kiüresedett a kommunizmusban. mert az úgy volt baloldali, mint a cipőm sarka. és ugyanez a kapitalizmusban is kiüresedik. mert úgy liberális, mint a cipők sarka. és be lehet ezek mellé állni "konzervatívként". ki az a barom, aki odaáll. aki pál apostol pálfordulásaiban hisz. elseprik a rezsimet. szél detti dudáival. seperjék el. de ezeknél egy fokkal jobb a fidesz a másod vagy harmadvonala is. mint az ellenzéki élcsapat.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.05.26. 12:37:19

@civisvaros___: Percemberkék apró lábacskái dohognak mindenütt. Visszasírják az 1960-as évek fekete-fehér TV készülékeit. És az egypártrendszert. Meg a nyilas nagypapa meséit. És eközben génhordozó altruizmusuk a ravasz burzsoák hatalmát erősíti. Ám hamarosan elfogadják majd ők is Krisztust. Istenen kívül nincsen érték.

2020.05.26. 12:53:11

@Főnix Oszlár Gazdag:
csakhogy te a bibliából éppen nem jézus tanítását hirdeted. ami a jó. hanem megkeresztelkedett zsidók tanítását, aki farizesok hitét adják tovább a megölt krisztust nevében. és úgy lesz a bibliából furkósbot. nem a jézus élete a minttadó. hanem ami után megölték önmagukat tekintik morálisan felsőbbrendű lénynek.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.05.26. 12:55:53

@civisvaros___: Testvérem, a nyilas ideológiák nem nyújtanak megoldást semmire. Krisztus szavaiban higgyél: Máté evangéliuma 22. fejezet 36„Mester, melyik a főparancs a törvényben?” 37Jézus ezt felelte: „Szeresd Uradat, Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből. 38Ez a legnagyobb, az első parancs. 39A második hasonló hozzá: Szeresd felebarátodat, mint saját magadat. 40Ezen a két parancson alapszik az egész törvény és a próféták.” *** Szeress, testvérem, ne gyűlölj.

2020.05.26. 13:10:12

@Főnix Oszlár Gazdag:
a bibliából jézus hirdette a jóságot. és utána megölték. majd az ő nevében hirdették meg a zsidókreszténységet. egy alapjaiban hamis képzelgést arról, hogy jézus gyilkosai morálisan felsőbbrendűek. és ez is része a bibliának. a lutheránusok azt mondják, hogy azt egy az egyben ki kell dobni. és a reformáltak azt mondják, hogy azt is oda kell rakni. és eldöntheti, hogy jézus vagy pál apostol pálfordulásaiban hisz. damaszkusba ment leszállt elé egy ufó. meg az a sok hülyeség. egy evangelikus eleve azt mondja, hogy azt ki kell zárni. kálvinisták azt mondják, hogy hogy hátha valaki abban hisz. higgye. liberálisabbak.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.05.26. 13:14:29

@civisvaros___: Jézus de facto fizikai gyilkosai a rómaiak voltak, az ugye lejött neked? Mondom, a nyilas ideológia nem vezet sehová sem. Ne gyűlölj. Nézd meg inkább a Mel Gibson filmet a témában.

2020.05.26. 13:20:52

@Főnix Oszlár Gazdag:
ezt kell követni. és a felebarátok a jó szomszédok. legyenek akár magyarok, vagy nem magyarok. környező szlávok. így élnek együtt tót atyafiak és a jó palócok a nemzeti keresztségben. ez a keresztény államnemzet. ami nekünk magyar az nekik szláv. de nem kell etörölni a szlávokat a föld színéről, se a magyarokat. azt a zsidókeresztények hirdették meg miután megölték jézust. úgy lesz a biblia bunkósbot. abból lesz az inkvizíció. a filoszemiták. modern kori farizusok. az ellenérzések uralkodnak el bennük, megölték magukban a gyermeki jóságot, jézust. krisztusban feltámadhassanak evilági módon. eltörölné a föld színéről a népeket. ördögfajzatok. meg se haltak, de már azt hirdetik, hogy feltámadtak és morálisan felsőbbrendűek. azért van megválasztva o1g, hogy ezt a szemét társaságot elzavarja a komcsikkal, a libsikkel és a neonácikkal. ez egy politikai platform.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.05.26. 13:28:34

@civisvaros___: Ne te találjad ki a kereszténységet. Tudom, hogy egy liberális gnosztikus számára ez elfogadhatatlan, de nem te találod ki azt, hogy mi a kereszténység. A Bibliában van benne a tanítás.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.05.26. 13:41:35

@civisvaros___: Azaz akiket szidsz, azok voltaképpen TI vagytok. Csak ugye EGY darab konc van, ezért megy a vicsorgás. Más különbség nincsen köztetek.

2020.05.26. 13:44:17

@Főnix Oszlár Gazdag:
mindegy, hogy rómaiak, szellemi örököseik a német rómaiak, vagy zsidók. mindegy, hogy mifélék. akik jézust megölik és utána önnön morális felsőbbrendűséget hirdetik. azok lutheránusok szerint örögfajzatok. eleve ki is kukázzák a bibliából. a kálvinisták ennél megengedőbbek. hiheted azt is. a megkeresztelkedett zsidók általában abban hisznek. a magyar vallás általában a keresztény népvallás, a gyermeki jóságot, a jó szomszédságot hirdeti. azt, hogy a népek mind egyek az úrban.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.05.26. 13:49:45

@civisvaros___: Vagy a magyar vallásban, vagy a kereszténységben hiszel. Mivel gnosztikus és liberális vagy, ezért nem tiszteled az egyetlen Istent. Mi választ el téged az ellenfeleidtől? Semmi. Egyformák vagytok. Fogadd el az univerzális Istent inkább.

ijontichy 2020.05.26. 14:09:26

@civisvaros___: Netene, én még úgy emlékszem, hogy a vitya röfögött annak idején a Hősök terén (mondjuk nekem már akkor is egy idegesítő, exhibicionista fallosznak tűnt, szóval nem miatta szavaztam a fideszre, akkor egyszer). Akkor Ő most nem rendszerváltó elit? Nem kéne elzavarni? (OK. erős eufemizmus egy ekkora sudribunkót elitnek titulálni, de mégis... :-) )
Mellesleg én úgy emlékszem, hogy a hiperaktív ferit leváltották. Csak a vitya az állócsillag ("csakavitya, csakafidesz..." kínos lapok lesznek a törikönyvben száz év múlva :-(, ja és te is kínos leszel a "Time machine"-on :-) ).
OK. a te feladatod, hogy permanens hülyeségeket öntsél a kibertérbe, a mennyiséggel igyekezvén elfedni, hogy vitya egy bűnözőalkatú bolsigyerek, aki tök alkalmatlan arra, hogy a magyar társadalom többségének érdekében, előrefelé taszigálja az országot. Holott vitya tényleg csak egy bűnözőalkatú bolsigyerek, aki tök alkalmatlan arra, hogy a magyar társadalom többségének érdekében, előrefelé taszigálja az országot :-( :-).

2020.05.26. 14:30:06

@Főnix Oszlár Gazdag:
ne viccelj már. még fidesz szavazó sem vagyok. csak eszembe nem jut, hogy a fidesz ellen szavazzak. a fideszben van jó is, rossz is. ma a dorkász szolgálat osztogatott ajándékokat.
www.dehir.hu/upload/images/galeria/4197/200526dorcasadomany_ksz_(14).jpg
de értem, hogy ez egy hr/pr gépezet. és összekapcsolódik az egyházzal. a csomag tartalma egy családi társasjáték.
A játék Biblia történeteket is tartalmaz, amihez kapcsolódóan a család színezhet és rajzolhat. Ezek megfejtésében szimbólumrendszer segít, így közösen megbeszélhetik a játék résztvevői azok jelentőségét.

a fidesz így működik. és lehet mondani, hogy a fidesz az egyházzal összefonódva szavazatokat vásárol. de mégis csak segít ez esetben 250 külvárosi családon, ezt mégis csak összegyűjtötték. készítettek társasjátékot a gyerekeknek. az ellenzék azt mondja, hogy tombol a fasizmus. fasizmus? ez keresztényszocializmus. hatékonyabbnak tűnik, mint az mszp, vagy a dk, akiknek a debreceni csúcsjelöltje gurmai zita budapestről. a fidesz ezt egy fokkal jobban csinálja.

2020.05.26. 14:40:24

@Főnix Oszlár Gazdag:
tehát hogy értsd. ezek olyan családok, akiket kilakoltattak, vagy valamiért a város szélén vásároltak olcsó közművesítetlen telkeket. mert annyit tudtak megfizetni. sok esetben illegális módon építkeztek. oda megy a keresztény államegyház és a városi karitász és a szavazataikat megvásárolják.

az ellenzéki értelmiség azt mondja, hogy ezeknek az embereknek a problémáját megoldja a szabad piac. mert az totális versenyt hirdet a földkerekségen. a fidesz összegyűjti adományt. rajzol családi társasjátékot és kiosztja. kiszínezik ezeket a rajzokat. azt utána a gyerekeket megkérdezik, hogy apa, anya segített. és ha azt mondja az anya, hogy ööö. az apa inkább verekedett, akkor elbeszélgetnek vele. és ténylegesen segítenek ezeknek a családoknak. az ellenzéki értelmiség szerint viszont tombol a fasizmus. az lakoltatta ki ezeket a szerencsétleneket. a szabad piaci liberalizmus. az a fajta kereszténység, amelyik a kisujját nem mozdítaná a szegényekért.

2020.05.26. 16:01:51

@ijontichy:
a fidesz belső körein kívül váltanak le mindenkit. az mszp-t, az szdsz-t és az mdf-et mérsékelt irányzatát. a "felelős" "értelmiséget". ez a rendszerváltó elit. és helyébe lép csurka, torgyán és vona populista politikája. amelyik azt mondta, hogy az akadémiát meg kell tizedeleni és magyar elleneseket el kell zavarni. és ugyanez vonatkozik a művészeti elitre. szükség van egy illiberális átmenetre. és ezt hajtja végre orbán. erről ír a index, a hvg, a 444, az atv, az rtl klub, a klubrádió. csakhogy a fidesz nem ennyiből áll. a fidesz egy kiterjedt familiáris hálózat. olcsó szavazatvásárlásra és nagy pénzlenyúlásokra van alapozva. és utóbbit azért fogadják el, hogy leváltsák a komcsi, libsi elitet és konzi liblingjeiket. de a fidesz hr-es ugyanúgy hirdeti a robotikát, mesterséges intelligencia kutatást. esélyegyenlőséget és a többit.

egy mai hír, hogy 25-en tette le katonai esküt hajdúhadházon. a járvány elején jelentkeztek katonának.
haon.hu/wp-content/uploads/2020/05/+otf/1470x600/ar+fg5ou9di2tKw8C1FMOU5PVF9WRVJZX1NFQ79NaZWDeLh3R3419oyBUidrSfVR7NX+2uBZueua8Kz7/bd1-1.jpg
ez is a fidesz hr része. de ha valaki kutatni akar, akkor nekik is indítottak programokat. erre mondom azt, hogy a fidesz szintet váltott. el kezdett nyomolni az egyetemek természettudományi, orvosi és műszaki karán. tehát nem csak az esztári lecsófesztiválról gyűjtik be a szavazatot. az akadémiai kutatóintézetek átvételével részleges elitváltásra készülnek. azt se állítom, hogy ez jó vagy rossz. azt sem, hogy feltétlen sikeres lesz. hanem azt, hogy ez így működik. a fidesz működésének töredéke az, hogy lölő lopik.

2020.05.26. 16:15:25

@ijontichy:
az idő fogja eldönteni, hogy ez jó, vagy rossz. nyilván a fidesz egy fokkal jobb annál, amit a nem-fidesz csinált. tényszerűen az egyik eddig mindig csődbe vitte az országot. antall, horn, és a 8 éves medgyessy-gyurcsány etap is csődöt vagy csődközeli állapotot teremtett. mind tele volt főokosokkal, "világhírű" közgazdászokkal. "felelős" "értelmiséggel". őket váltja le a fidesz. leválthatta volna 2020-ra. csak ugye ennek még ellenáll budapest. úgy 2030-ra. és utána lehet új ellenzék. normalizálódó közélet.

2020.05.26. 17:13:28

@ijontichy:
tehát nem arról van szó, hogy a magyar társadalom egypártrendszert akar. a többség annak árán is leváltaná az ellenzéket.

pl. kövér laca kitiltotta az indexes firkászokat a parlamentből. ténylegesen sérült a sajtószabadság. dehogy is. az index firkászai nem a hatóság, akik bárkit bárhol igazoltathatnak. ezt csak a seggfej újságírók képzelik magukról. és őket úgy kell nevezni, hogy liberális. budapesten ez a közéleti seggfej szinonimája. és ezért van illiberális demokrácia. ezért van kövér laca megválasztva. hogy kitiltsa őket. és ezért választják 3x újra. hogy a kitltsa a parlamentből a libsi söpredéket. az nem a liberalizmus, hanem az underground.

a magyar törtéenelemben liberális kossuth lajos.
www.youtube.com/watch?v=x_SBwVB83WU
az index firkászai nem-magyarok. vagy akkor kossuth lajosról elvenezett közintézményeket át kellene nevezni miklósi gáborról. de ezek véletlen nem azok a miklósikok, akik a szabadságharc árulói voltak. nem tudom, csak kérdezem. nyilván nem lehet kossuth és az index is liberális. egyik az underground.

Reding Roli 2020.05.26. 18:01:26

@civisvaros___: Csakhogy az Emberi Jogok Európai bírósága azt mondta ki egyhangúan , hogy Kövèr László megsèrtette a sajtószabadságot ! Így narratívád csak egy szubjektív vèlemèny marad , amit a nemzetközi jogi szakemberek èrvei ès ebből következő döntèse megcáfolt:
index.hu/belfold/2020/05/26/strasbourg_ujsagiro_parlament_kitiltas_kover/

Főnix Oszlár Gazdag 2020.05.26. 18:10:50

@civisvaros___: Ez nem változtat azon, hogy a Fidesz nem tudott a korábbi GDP növekedésnél nagyobb ütemet elérni, tehát amit csinál, az összességében nem javít a nemzet helyzetén. Átcsoportosít, aztán annyi. A zéró összegű játszmák előtérbe helyezése pedig meggátolja hatékonyság növelését. Ebből katasztrófa lesz. A gyűlölet és a pogány gnoszticizmus robbanáshoz fog vezetni. Keresztény szeretet nélkül a gnosztikus propaganda csak értelmetlen kuruclázadás. Ez itt Európa. Aki a törökkel szűri össze a levet, mint Thököly, annak itt nincs jövője. Olvadnak a százalékok, olvadnak az érvek, olvad a magabiztosság. Egy mondanivaló van: pogány én, pogány én, pogány én, de egyre kevesebben hiszik is azt, hogy a pogányság jó dolog. Aztán egyszer csak ott lesz ez a mozgalom, ahol mindig is volt: 10-20 százaléknyi radikális fog tovább hangoskodni. A keresztények tehát szakítanak a gnosztikus önimádókkal. Mert csak Isten az örök érték, nem a nemzet.

Reding Roli 2020.05.26. 18:11:00

@civisvaros___: Először azt kellene tisztázni, hogy mi a liberalizmus ès ki tekinthető liberálisnak , mert az autoriter rezsim lassan mindenkire rásüti ezt a bèlyeget , aki nem èrt velük egyet...
Valójában a" liberálisozás " nem más, mint megbèlyegzès, az állampárti propaganda mestersèges gyűlöletkeltèse....Ahogy az illiberalis demokrácia ( vagy keresztèny) szinten csak egy politikai termèk , hiszen a modern demokrácia a felvilágosodás eszmèin ès a gazdasági - ès politikai liberalizmuson alapul- így eleve nem lehet kirekesztő...

2020.05.26. 18:23:58

@Reding Roli:
na jó, de kövér nyilvánvalóan nem sértette meg a sajtószabadságot. az akkor sérült volna ha kövér nem engedné meg a sajtónak, hogy leírják, hogy ő nagybajszú vén fasz, akinek száján csorog a szar. ilyesmiket nem engedne. de ugye ilyeneket szabad mondani. a sajtó szabad. túlságosan is. csak hogy ezek után kövér laca mondhatja azt, hogy ő nem ad interjút akárkinek. és az ilyen magukat liberálisnak mondó underground újságírást házelnökként kitiltja. ezt nyilván megteheti. és jó lenne valami nemzeti liberális párt, hogy a strasbourgi bíróság nem áll a magyar országgyűlés felett. ez ugyanis sérti a magyar alkotmányt. ahogyan a németek kimondták. strasbourg tegyen ajánlásokat. lehessen erről vitázni az európa parlamentben. de a tagállamok parlamentjei maradjanak szuverének, vagy félszuverének legalább is. az országgyűlés, a törvényhozás munkarendjét egy bíróság nem diktálhatja. köteles az index firkászának válaszolni. a strasbourgi bíróság épületébe se lehet csak úgy bemenni. nem mehet oda a pesti srácok, vagy a vadhajtások, hogy ezek a bírók adjanak interjút mert ha nem, akkor az a fasizmus. oda kellene menni és pont úgy ahogyan az index firkászok ezt a szemét társaságot szétverni.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.05.26. 18:31:51

@civisvaros___: Látod, az a baj, hogy az illiberális gnosztikusok gyűlölik az liberális gnosztikusokat, meg viszont. Fogadjátok el Istent és akkor a hangok elhallgatnak.

2020.05.26. 18:33:35

@Reding Roli:
ez nem kossuth lajos nemzeti liberalizmusa, keresztény libertáriussága. ez nem amagyar liberalizmus és hogy miféle azt nem kell részletezni. ami magyarországon liberalizmus címszó alatt fut az egy közönséges társadalmi felforgató tevékenység, a politikai underground. és strasbourg azt védi. oda kell küldeni a pesti srácokat, hogy a mikrofont nyomják a bíró seggébe azzal, hogy nyilatkozzál te majom. ne korlátozza a szabad sajtót. egy vicc az egész. egy nemzeti liberális párt kell a magyar parlamentbe, amelyik megvédi a magyar országgyűlés szuvernitását. ahogyan a németek is elkezdték ezt. karsruhéban azt mondták az ejrópaiaknak: coki.

2020.05.26. 18:35:50

@Főnix Oszlár Gazdag:
annnyira talán szabad gyűlölködni, amennyira jézus se szerette a farizeusokat.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.05.26. 18:40:13

@civisvaros___: A magukat istennek képzelő porszemek szuverenitása hiábavalóság. Istenek, akik hangyaként menetelnek egy irdatlan sárgolyón? Na, ezért nevetünk a pincsiken, amikor nekitámadnak az elefántnak. Sok ösztön, kevés ész. Jobb Isten és a szeretet. Fogadd el az igazságot, ne lázadj.

2020.05.26. 18:45:07

@Reding Roli:
ha lesz eu költségvetés, akkor a fidesz is szintet léphet. és a vele ellenséges képviselőkre, bírákra az index firkászaihoz hasonló újságírókat állíthat. a soros alapítványt vezetőit, a ceu aktivistákat megkérdezhet ahogyan a partizán blog. újságírókat akár. hogy hé öcsi nyilatkozz. ez az, amit 30 éve művelnek. a fidesz ezt eddig nem lépte meg. majd egyszer valaki bekattan és meglépik.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.05.26. 18:45:26

@civisvaros___: Ne gyűlöld Jézust és az egyházatyákat, mert nem voltak magyarok. Fogadd el az univerzális Istent.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.05.26. 18:53:01

@civisvaros___: Csak te Jézus szó szerinti tanítását tartod farizeusnak, ami a Sátán tanítása.

2020.05.26. 18:59:34

@Főnix Oszlár Gazdag:
te a bibliából jézus megölése utáni tanításokban hiszel. lapozz vissza mindjárt az elejére. az emberek isten képére vannak teremtve. nem a biblia olvasástól válnak azzá. hanem a teremtéstől magától. az emberiség nem csúszómászókból, pincsikből áll.

Mózes I. könyve 1. rész
23. És lőn este és lőn reggel, ötödik nap.
24. Azután monda az Isten: Hozzon a föld élő állatokat nemök szerint: barmokat, csúszó-mászó állatokat és szárazföldi vadakat nemök szerint. És úgy lőn.
25. Teremté tehát Isten a szárazföldi vadakat nemök szerint, a barmokat nemök szerint, és a földön csúszó-mászó mindenféle állatokat nemök szerint. És látá Isten, hogy jó.
26. És monda Isten: Teremtsünk embert a mi képünkre és hasonlatosságunkra; és uralkodjék a tenger halain, az ég madarain, a barmokon, mind az egész földön, és a földön csúszó-mászó mindenféle állatokon.
27. Teremté tehát az Isten az embert az ő képére, Isten képére teremté őt: férfiúvá és asszonynyá teremté őket.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.05.26. 19:02:34

@civisvaros___: Én nem is az emberekről beszéltem, hanem az istenként tisztelt, hamis bálvány nemzetekről: Izajás könyve 40. fejezet
15Lám, a nemzetek olyanok előtte, mint a vízcsepp a vödörben, csak annyit számítanak, mint porszem a mérlegen, a szigetek íme annyit érnek, mint a porszem.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.05.26. 19:03:46

@civisvaros___: Ne a nemzetállamot imádjad, hanem Istent. A nemzetállam csak egy porszem. Fogadd el istent.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.05.26. 19:06:14

@civisvaros___: Azt a harcot akarod megnyerni, amit 1000 éve Koppány elbukott. Miben reménykedsz?

Reding Roli 2020.05.26. 19:07:23

@civisvaros___: Az állampart újságíróit nem veszi senki komolyan, mert azok nem függetlenek, hanem az autoriter rezsim fizetett kèpviselői....Gyengèk mint a harmat az újságírásban , Szánthó Miklós Gèzától ( KESMA vezetője) Bayer Zsolton , Stefka Istvánon keresztül, Megadja Gáborig vagy fiatal NER - csajok G Fodor Zsófia vagy Csintalan lánya , lehetne sorolni a neveket...
Hol vannak ők a liberális èrtelmisèghez kèpest , mondjuk egy Tamás Gáspár Miklóshoz vagy egy Tölgyessy Pèterhez kèpest tudásban...Sehol..
Ha valaki a politikai helyzetek "mèlyèrtelmezèsère" kíváncsi , akkor nem az egyoldalú állampárti újságírókat fogja olvasni , hanem a libsi sajtót...A kormánypárti mèdia bármit tehet: a kormánypárti újságírás csak kullog az "ellenzèki" után ...
Egy demokráciában a sajtó feladata a BÍRÁLAT ès nem az elvtelen seggnyalás , ahogy pl a magyar közmèdiaban megy ..
A nyugdíjas korosztálynak ezt persze el lehet adni , de nem a műveltebb rètegeknek...

2020.05.26. 19:07:41

@Főnix Oszlár Gazdag:
jézus tanításaival van probléma. hanem jézus megölése után vannak mindenféle képzelgések. a lutheránusok ki is kukázzák. és azt mondják, hogy csak az evangéliumi tanítás számít.

2020.05.26. 19:08:13

jézus tanításaival van probléma.

2020.05.26. 19:09:11

nem jézus tanításaival van probléma.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.05.26. 19:09:54

@civisvaros___: Persze, hogy nem, hanem azzal, hogy a pogányok lázadoznak ellene.

2020.05.26. 19:12:23

@Reding Roli:
ezt megteheti strasbourg-i bíróság, de a fidesz is megteheti azt, hogy a vele ellenséges politikusokra, belértve a brüsszeli képviselőket, a strasbourgi bírókat az index firkászaihoz hasonló újságírókat állít. amit 30 éve művelnek. ez esetben szétvernék ezeket az intézményeket. a nyugat is a tűzzel játszik.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.05.26. 19:14:22

@civisvaros___: Végre megértetted: mindenki a tűzzel játszik és mindenki megéghet. Tehát le kellene higgadni, nem? Szeretet, nem gyűlölet. Hmm?

2020.05.26. 19:36:35

@Főnix Oszlár Gazdag:
a kedvenced a farizeus saulus/paulus. aki miután megölték jézust előadta, hogy látomása volt. őneki már megjelent krisztus. és ezért kinevezte magát 13. apostolnak. mondván, hogy ő is jézus barátja volt. de nem. erőszakos bigott hittérítő. a kereszténységben egy kétes figura.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.05.26. 19:46:15

@civisvaros___: Nem, nekem a kedvencem Isten, Jézus és a Biblia, neked meg a pogány önimádat és a lázadás. Ismerjük ezt a gyűlöletet és ismerjük azt, aki a háttérben áll. János evangéliuma 15. fejezet A világ gyűlölete. 18 Ha gyűlöl majd benneteket a világ, gondoljatok arra, hogy engem előbb gyűlölt, mint titeket. János evangéliuma 8. fejezet
44Az ördög az atyátok, és atyátok kedvére igyekeztek tenni, aki kezdettől fogva gyilkos, nem tartott ki az igazságban, mert nincs benne igazság. Amikor hazudik, magából meríti, mert hazug, és a hazugság atyja.

2020.05.26. 19:53:35

@Főnix Oszlár Gazdag:
jézus se szerette a farizeusokat. a kereszténység tanítása ott akad el, hogy jönnek zsidókeresztények, akik bigott módon hisznek és a bibliát bunkós botként használják. és az ateisták jönnek azzal, hogy ezeknek nincs közük a jósághoz. persze, hogy nincs túl sok közük. a legnagyobb ellenségei voltak jézusnak. a halála után váltak nagy legénnyé. és ez a saul azt hirdette, hogy ő is feltámadt. meg se halnak, már feltámadnak. krisztus még fel se ért a mennybe, nekik már megjelenik. főatyaúristenek.

na ilyenből van nagyon sok budapesten. kommunisták is ilyenek, az úgymond liberálisok is, és a bigott keresztények. és amikor ezek összeálltak a neonáci jobbikkal, akkor onnantól kezdve összeállt a szemetje. őket kell ütni. azért, mert budapesten ennek van többsége. az a főváros. normális országhoz nem kellenek se komcsik, se extrém liberalizmus, se bigott kereszténység, se neonácik. ezeket a fidesz szétverné. alighanem az a történetlmi küldetése.

2020.05.26. 19:55:24

@Főnix Oszlár Gazdag:
de ez így nem biblikus tanítás. hanem szimplán átkozódás. a biblia a kezedben egy furkósbot.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.05.26. 19:56:10

@civisvaros___: Jelenések könyve 2. fejezet
13Tudom, hol lakol; ott, ahol a sátán trónja áll. Ragaszkodol a nevemhez, nem tagadtad meg hitemet még azokban a napokban sem, amikor Antipászt, hűséges vértanúmat megölték nálatok, ahol a sátán lakik.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.05.26. 19:57:00

@civisvaros___: Viselem a sárga csillagodat, ha zsidókereszténynek tartasz.

2020.05.26. 20:00:42

@Főnix Oszlár Gazdag:
miben különbözik a hited a farizeusok hitétől?

Főnix Oszlár Gazdag 2020.05.26. 20:02:32

@civisvaros___: Hogy én idézek Jézustól, te pedig leköpöd a szellemét.

2020.05.26. 20:13:14

@Főnix Oszlár Gazdag:
te el akarod törölni az összes népet a föld színéről. jézus tanításai között ilyen nincsen. te összekvered farizesus saul tanításaival. azt nem evilági módon kell értelmezni. másképp nincs összhangban a biblia egészével. jézussal.

2020.05.26. 20:26:17

@Főnix Oszlár Gazdag:
az a farizeusok hite. a világképedben nincsenek valós események. valódi gondolatok. valódi tanítás. hanem kinyilatkozol, hogy te vagy a főokos. khonsu még ilyen. reding roli a nácinémet, hogy a nyugat felsőbbrendű és a magyarok alsóbbrendűek. a nácik is ilyenek. a komcsik is. ők is ilyen a világ egésze felett álló élcsapat. és a bigott hívők. nincs cselekvési program. ha a piac mindent megold, akkor mi a francnak közgazdász. piac análkül is van. mert valós áru van. azt önként elcserélik. ez mindent megold. miért kell a közgazdász? a bigott hívőnek a főpapok. minek választás. ha vannak, akik önmagukat a világ népei felett álló főoskoknak tartják. az emberek hozzád képest csúszómászók. a világ összes népe. tényleg?

Főnix Oszlár Gazdag 2020.05.26. 20:26:26

@civisvaros___: Tudom, hogy ezt nehéz megérteni, de vidéki magyar vagyok, aki katolikus és nem liberális. Látom, hogy kikkel akarsz összemosni, de rosszul működik a pavlovi-illiberális reflexed. Tehát rám lőjél, ne a ti szokásos ellenségeitekre, mert én nem ők vagyok. Tudom, hogy nem tudod elképzelni, milyen a hazafiság, de a hazafi nem gyűlöli a "zsidókeresztényeket", hanem szereti a felebarátait. És ha szereted a felebarátaidat, akkor nem akarod eltörölni az összes népet a föld színéről. A Sátán sugallatára rettegsz a Sátán művétől, hogy eközben a Sátán céljait szolgáljad. Ha nem lenne tragikus, akkor voltaképpen kacagnivaló lenne. Kis gnosztikus elmegyógyintézet, sok gyűlölettel megfűszerezve. Inkább fogadd el Krisztust.

2020.05.26. 20:38:47

@Főnix Oszlár Gazdag:
a keresztény államnemzet úgy jön létre, hogy a zsidókeresztény hagyományt az emberek (a zsidókertények szemében a pogányok) beemelik a népvallásba. a keresztény államnemzet tagjai úgy hiszik a bibliát, ahogynan a népmeséket. és ezek mellé emelik be a természetfilozófiát.

Bagolypár lett a pünkösdi madár-király és királyné a Hortobágyon.
i.ibb.co/5T90cN6/uraligomboc-2.jpg
ők Madame Urali és Monsieur Gombóc. na most mi ebben a keresztényi. Madame Urali 2015 óta a madárkórház lakója. Áramütés következtében teljesen elvesztette jobb szárnyát. Évek óta a látogatók kedvence. Most Gombóccal – aki egy régi szárnytörés miatt került a kórházba 2017-ben – közös családalapítást terveznek röpdéjükben.
a parasztok óvják a madarakat. és ezekkel nevelnek a szeretetre. követik jézus tanítását. te sault követed. vidéki magyar vagy? tényleg?

Főnix Oszlár Gazdag 2020.05.26. 20:41:18

@civisvaros___: Műszakváltás volt, vagy mattot kaptál vagy a kötelező tartalmat is adagolni kell? :)

2020.05.26. 20:53:39

@Főnix Oszlár Gazdag:
mondj már egy követendő példát, hogy a hited a gyűlölködésen túl miben nyilvánul meg. sanyi a zöld fa mellet a sportcsarnokba melletti adomány ládába dobott egy tábla csokit a kézis csajoknak. osszák szét gyereknapra. mert ő is volt szegény. és csorgott a nyála úgy nézte a vattacukrot. ez egy példa. vagy a madárkórház lakói közül pünkösdi királyokat választanak. van valami ami nektek ellenzékieknek a világból vagy magyarországról jó?

Főnix Oszlár Gazdag 2020.05.26. 20:58:55

@civisvaros___: A hitem a Fidesz által elértnél gyorsabb egy főre jutó GDP növekedést okozna, mert erősítené a horizontális társadalmi önszerveződést és bizalmat. A gyűlöletet meg ne rám vetítsed ki, nem nekem vannak zsidókeresztény kényszerképzeteim Jézus saját szavai hallatán. Én csak a Bibliát idézem, remélem a volt MSZMP tagok nem nézik ezt rossz szemmel.

2020.05.26. 21:13:34

ha nem vennéd észre végig a polgári konzervativizmusról regélek. hagyományokőrzéséről, hagyományteremtés igényéről egy bp. kerületénél alig nagyobb kisvárosban. és erre azt mondjátok, hogy ez fidesz propaganda. a fideszben nem hülyék és ezeket a közösségi megmozdulásokat nem ellenzik. szemben az ellenzékiekkel, akiknek semmi se jó.

a fideszben van mindenféle. alkotótáborban mondjuk ilyet rajzolnak a gyerekek.
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/s960x960/100770532_2612135445675701_9157765140098056192_o.jpg?_nc_cat=106&_nc_sid=e007fa&_nc_ohc=_xZNaL1KXgsAX9oZ_2N&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&_nc_tp=7&oh=0bf6250f84c699010917e3a547e04c6c&oe=5EF38858
ez a multikulti. amiben megjelenik
benne a magyar néphagyomány. nem vagyok abban biztos, hogy az jó. de amelyik gyerek ezt rajzolta annak van fantáziája. szimbólumokat használ. nem is mindig értem.

vagy mondjuk egy mai hír.

Jelentkezz a nyári táborokba: robotozz, kutass, kísérletezz
A gyerekek az egy hét alatt felfedezhetik a természet csodáit, bepillanthatnak a fizika, kémia, biológia, környezettudomány, csillagászat és a robotika rejtelmeibe, megismerhetik a botanikus kert növényeit az állatkert lakóit, a vidámpark játékait.
természettudományt magyaráznak alsó tagozattól max. 10 fős csoportokban életkor és tudásszint szerinti bontásban.
természettudományos és művészeti tábor. és az ellenzék azt mondja, hogy tombol a fasizmus. embertelen a ner. errefelé ilyenek vannak. ezek azért nem a haláltáborok.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.05.26. 21:20:22

@civisvaros___: Bocsi, félreértettél, nekem az ellenzék legalább annyira ellenzék, mint a Fidesz-nek az. Nem fogadom el a gnoszticizmust meg a tehetetlenséget. Nagyon tetszik, ha fejlődik valami, óriási, ha az emberek összefognak, egybejárnak. Ami nem tetszik az a gyűlölködés, a megfélemlítés, a rossz hatékonyság, a sikertermékek hiánya, a középszerűség kultusza, a vertikális-törzsi államszervezés meg a tendenciájában nem növekvő egy főre eső GDP. A propagandára 5 pontot adok, a tényleges teljesítményre meg gyenge 3 pontot. Az embereknek több pénz kell, a több pénz a több GDP-ből jön. És ott van a megoldás, hogy hogyan lehet több GDP-t elérni. Pont nem úgy, ahogy a Fidesz görcsöl ezzel.

Khonsu 2020.05.26. 21:23:00

@civisvaros___:

Mondod te, aki mindent és annak ellenkezőjét is állítottad már itt. :) Az én "kinyilatkoztatásaim" azért olyan sokat nem változtak az idők során (kellőképpen unalmas is lehet már). Elismerem, hogy nem szoktam elég alaposan levezetni őket, de ez szándékos. A kapcsolódó gondolatkör vázlatos megismertetéséhez nem szükséges, akit érdekel utánaolvashat a témának bővebben olyan szerzőktől, akik sokkal szebben levezetik mint ahogy én tudnám. Téríteni sem akarok, mert a formátum sem alkalmas rá és vendégként nem is lenne illendő. (+időm sincs rá annyi, mint neked) Célom mindössze annyi volt, hogy aki követi a hozzászólásokat, ilyet is lásson.

Amúgy megnyugodhatsz, már kinyilatkoztattam, amit akartam, így leginkább csak követő üzemmódban vagyok, szedem az információt, mert sokat lehet itt tanulni. :)

ijontichy 2020.05.26. 21:35:15

@civisvaros___: "kövér laca kitiltotta az indexes firkászokat a parlamentből." A kövér laca nevű egyre zakkantabb vén bolsitól még láthatsz majd egy kádár-monológot (vaqy nem, elvégre ahhoz némi jellem is kellene :-) ).
Az indexes (és egyéb) firkászok tennék a dolgukat. Ahogy te is teszed (a 200 dolcsiért ;-)). Te azt próbálod sulykolni, hogy az indexesek, az osztrák, német... stb. közmédia nem áll a feladata magaslatán, amikor a főnököd viselt dolgairól (pl. EU-s polgárok adójának ellopása) beszámol. Nomeg brithonban most épp nem csak a Guardian szívatja Cummings-t és Boris-t, de a Daily Mail is. Ha egy választott képviselő elmenekül a sajtó elől, és te ezt pártolod, akkor valószínűleg a diktatúra a kedvenc államformád. Ez esetben egyezzünk meg abban, hogy nem értünk egyet a (köz)média feladatáról (illetve, hogy te csak azt végzed, amiért megfizetnek ;-)).
A főnöködhöz hasonló politikus általában a társadalom legalja. Húszévesen az megy politikusnak, aki semmi másra nem jó. Márpedig a főnököd soha egy percet sem dolgozott a reálszférában, profitra leginkább akkor tett szert, amikor lehetősége nyílt törvényt hozni arról, hogy "einstand!". Hasznot az országnak nem hajtott, kárt annál többet okozott. A rendszerváltásnak pedig nem akkor lesz vége, ha a szájtépésen kívül semmi hatalommal nem bíró, "fővárosi akadémikus bölcsészeidnek" netán befognák a száját a naribolsik, hanem akkor, amikor "ezeket" - az egykori mszmp igazi utódait - elhajtja a társadalom. Mert igazából ez lenne az első megoldandó feladata Mo-nak - bár ettől "agyilag" elég messze áll :-/.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.05.26. 21:42:28

@civisvaros___: Na, vége a munkaidőnek :) Jó éjt. (lásd. krisztusi szeretet és civilizáció).

2020.05.26. 22:15:12

@Khonsu:
nem a saját véleményemet mondom, hanem egy véleményhalmazt. a napi hírekkel összekapcsolva. ilyen az egypárti fidesz uralom. és erre azt mondjátok, hogy ezek nácik. nácik? kisnyilasok. meg a szegény gyerekek. a fideszben nem hülyék. a propaganda egy része másról se szól csak az adománygyűjtésről és az adakozásról. ami az úgynevezett baloldali pártok esetén majdnem teljesen ismeretlen. a fidesz azonban részben erre építi a kampányát. és sanyi is bedob egy csokit a kézis csajoknak. hogy a gyereknapi dzsemborin osszák szét a rászorultaknak, mert ő is volt szegény gyerek. csorgott a nyála a vattacukor árusnál. és erre azt mondjátok, hogy nem. ezt így nem lehet.

robotika kell a gyerekeknek. ma éppen a robotika tábort hirdettek meg. minden iskolában el kezdték. sőt már óvodában is kipróbálják a gyerekek.
mad-hatter.it.unideb.hu/portal/displayDocument/id/2400862
még nem tudnak számolni, de már logikai műveleteket végeznek. óvónőket képeznek.
mad-hatter.it.unideb.hu/portal/displayDocument/id/2400861
a fidesz is rámozdult ezekre. engem nem különösebben érdekel, hogy melyik párt nyeri a választást. tud valamit a momentum ez ügyben? ezek a szuperászok. azt látom, hogy a fidesz csinál valamit a függetlenekkel. és az ellenzéki pártok nem kellenek.

2020.05.26. 22:23:49

@Khonsu:
budapest egy nagy baromságot lépett. leváltotta tarlóst ahelyett, hogy leváltotta volna gyurcsányt. azzal, hogy nem szavazzák meg az mszp-p jelöljtét. mert azzal 2010 előtti brancsot hozzák vissza. most lehetne egy új ellenzéket építeni úgy, hogy orbán nem vihetné csődbe a fővárost. mert azért kizárólag a fidesz felelne. és úgy a hatalom az új ellenzék ölébe hullana. tehát a fidesz kiegyezési kényszerben lenne. és most nincs. mert budapest liberálisai nem is akarnak kiegyezést. mondván, hogy az illiberális fidesz se akar. ezt magyarázzátok, hogy nem lehet konszolidálni. csapjanak össze. vagy a "liberálisok", vagy az "illiberálisok" maradhatnak. váltsák le a fideszt felőlem. de ehhez az kevés lesz, hogy nácik, stb.

Khonsu 2020.05.26. 22:55:59

@civisvaros___:

Szép is lenne ez, csak az összképet picit elrontják a szegényeket sújtó intézkedések és propaganda.

A robotika tábor jó ötlet, legalább úgy tűnik kezdik felismerni, hogy merre kellene haladni...

Khonsu 2020.05.26. 23:13:48

@civisvaros___:

Szerinted, ha nem választják meg Karácsonyt, akkor Fletó és a többi ellenzéki politikus illedelmesen felhagyott volna a politizálással átadva helyét egy rátermettebb ellenzéknek? 10 év kevés volt egy új ellenzék felépítéséhez, nem tudom miben reménykedsz még. Én már évekkel ezelőtt feladtam a reményt és beletörődtem, hogy ez a kínálat érdemben nem fog változni...

Szóval maradt az a lehetőség, hogy a "liberálisok" és az "illiberálisok" addig ütik egymást, amíg végül majd ez a belviszály is úgy oldódik meg, mint a korábbiak az ország történetében. Jön egy erősebb kutya kintről és meghágja mindkettőt.

Én már csak erre várok, a magyar politikával kapcsolatos összes reményemet feladtam.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.05.26. 23:24:25

@civisvaros___: Korai ébredés. Nem nyertél, az Újszövetség sem liberális. Be kell tartani a Biblia rendelkezéseit. És nem, aki elvárja azt, hogy betartsad a Bibliát, az nem farizeus, hanem keresztény. Mert: János I. levele 3. fejezet
Szakítás a bűnnel. 4 Mindenki, aki vétkezik, megszegi a törvényt, mert épp a törvényszegés a bűn. Máté evangéliuma 5. fejezet Az ószövetségi törvény tökéletesítése. 17Ne gondoljátok, hogy megszüntetni jöttem a törvényt vagy a prófétákat. Nem megszüntetni jöttem, hanem teljessé tenni.Rómaiaknak írt levél 3. fejezet
31Ilyenformán megszüntetjük a törvényt a hittel? Szó sincs róla! Ellenkezőleg: erősítjük a törvényt.

2020.05.27. 07:40:04

@Főnix Oszlár Gazdag:
hoztam több száz példát a napi hírekből, amire te mind azt mondtad, hogy fidesz propaganda. az. mivel nagyrészt a fidesz propaganda lapjából idéztek. és azt is mondtad, hogy ezek a sátán művei. ezek mivel sértették meg a törvényt? mégis mivel? haragszol orbánra, gyűlölöd orbánt. nem tudsz megbocsátani és ezért gyűlölsz mindent, ami a fideszhez kötődik. de a közéletben szinte minden ahhoz kötődik. és ezért gyűlölöd a magyarokat. a felebarátaidat. és nem marad már csak az farizeus átkozódás. gnosztikus szellem. saul.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.05.27. 07:46:46

@civisvaros___: Á, dehogy haragszom rájuk. Csak a lelküket szeretném megmenteni, mert a Sátán megtéveszti őket. Ugyanis ha jót tennének, akkor a GDP a szokásosnál nagyobb mértékben nőne, na de nem nő nagyobb mértékben. Tehát semmi értelme sincsen az illiberalizmusnak. Mások pszichológiai kínzása nem hazaszeretet, főleg, ha semmi értelme sincsen az egésznek.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.05.27. 07:52:11

@civisvaros___: Másrészt hogy is van ez? A NER szabályait be kell tartani de a NER hatalmasságai, akik ezeket betartatják, azok nem farizeusok? A Biblia törvényeit nem kell betartani és aki szembesít titeket ezzel, az meg farizeus? Ki vagy mi valójában az istenetek? A Mindenható vagy a NER? Kit tiszteltek igazából? Mi az örök érték, amiben hisztek? A NER az örök érték, amit szolgáltok? Istent meg leköpitek? A parancsaira tesztek magasan? Kinevetitek azt, aki idéz Jézustól? Lezsidózzátok a keresztényeket? Hát kit is szolgáltok ti valójában?

2020.05.27. 07:56:22

@Khonsu:
ha nem választják meg karácsonyt, akkor nyilván az összes ellenzéki értelmiség, újságíró, politológus levonja a tanulságot, hogy nincs értelme az összefogásnak. vagy a párbeszédnek (gyurcsánnyal). amit ugye a momentum is forszíroz. mert így kaphattak potya kerületi polgármestereket. gyurcsány felheccelt nyugdíjasaival. a momentum sem egy modernista, kozmopolita, technokrata, világvárosi elit, hanem az új mszp-szdsz. így viszont 24 őszéig helyzetben lesz a párbeszéd-dk-momentum. ami azt jelenti, hogy végig ott lesz gyurcsány/gyurcsányné. és ők nyilván tehetségesebb politikusok, mint karácsony, vagy gyé németh zsóka, kerpel frónius nem tudom kicsoda, akit szintén helyzetbe hoztak. ők most ugye a budapesti élcsapat. niedermüllerekről, pikó andrásokról, baranyi krisztákról nem beszélve. ők azzal nyertek, hogy hamis módon lázadnak. azzal, hogy hogy szörnyűséges fasizmus tombol budapesten. nagyobb a szenvedés, mint a vészkorszak idejében. tényleg? talán a többség által szerethető alternatívát kellenne kínálni budapesten, ami magyarország fővárosa. ebből következően a magyar közintézmények első vonalát integrálja. és ebből következően budapest a közszolgáltatásokra van alapozva. és ezek mellett persze létezhet egy technokrata elit, amelyik egzisztenciálisan nem függ se orbántól, se gyurcsánytól, se senkitől. és az ugye pragmatikus. a természetfilófiát vallja. és úgy lehet része az akadémikus bölcseletnek a népfőiskola. ami meg ugye a magyar idealizmus.

Reding Roli 2020.05.27. 08:26:03

@civisvaros___: ha nem választják meg karácsonyt, akkor nyilván az összes ellenzéki értelmiség, újságíró, politológus levonja a tanulságot, hogy nincs értelme az összefogásnak. "
Magyarországon olyan politikai helyzet van, hogy a DK - t egyik kormányt váltani akaró erő sem tudja megkerülni , hiszen 10% - körül van a nèpszerűsège a teljes nèpessègen belül , és a legnèpszerűbb párt mèg\ már jelenleg is ...
Mindezt èrdemi sajtó, sőt , Gyurcsány közutálata ès az állam folyamatos támadása mellett èrik el...
Tetszik vagy sem: van egy elèg szèles rèteg, amely pont mást gondol a jövőről mint Orbán ès ahogy Gyurcsanyt utálja a kormanyoldal , úgy Orbánt is utálják a másik szèlső oldalról...
A másik tènyező: Magyarorszag meg mindig nem tudott kitermelni vezető politikus karaktereket Orbanon ès Gyurcsányi kívül..
Gyurcsányt lehet nem szeretni, de az a helyzet ,hogy egy nyilvános vitában Gyurcsány mèg mindig leèrvelnè Orbánt , sőt intellektuálisan is egy magasabb szintet kèpvisel ...Papír nèlkül mondja beszèdeit, stb..
Szóval: lehet itt beszèlni ellenzèkváltasról, de amíg Gyurcsány ennyire karakteresen meg tudja jeleníteni az Orbán- rendszer tökèketes ellentètèt , addig neki helye lesz a magyar politikában ....Vissza nem jön mint miniszterelnök, de egy az egyes vitában bármikor elintèzi Orbánt ....Ezért nem is fog Orbán kiállni vitára soha , mert ha nem papírból kell olvasni ott azért elfogy a tudomány ...

2020.05.27. 08:51:24

@Reding Roli:
na de a magyar polgárosodáshoz nem kormánypártot, hanem unortodox módon ellenzéket kellene leváltani. előbb gyurcsányt és az mszp-szdsz maradványát, az együtt bukása után az összefogást. előbbiről még talán lehetett azt gondolni, hogy formálódik valamilyen szakértői csoportosulás, amelyik úgy akar modernizációt, hogy közben nem akarja teljesen, vagy majdnem teljesen kiszolgáltatni az országot. de a jelenlegi ellenzéki politika alapja lényegében már csak médiahiszti. szél detti dudál, hogy tombol a fasizmus. ha tombolna, akkor szél dettit lelőnék, mint egy kutyát. így a rendőr jogállami keretek között megbírságol mindnekit. és közte egy 70 éves kisnyugdíjast több százezer forintra. de ezért az ellenzék is felelős. mert ők egyszerűen csak felheccelik a tömeget. az ellenzék médiaértelmsiég. csakhogy ebben gyurcsány a legjobb. szóval ezt ő jobban tudja, mint detti. és még klára is ügyesebben rikácsol. ezt a választási eredmények mutatják. de nem ebből lesz a polgárosodás. a polgári konzervativizmustól ha valami, akkor ez áll a legtávolabb. ezzel együtt gyurcsány szavazóit is meg lehet érteni. mert a kisnyugdíjasok érdekeit szavakban legalább is a dk védi leginkább. ezért vezetik vissza az idősek 13. havi ellátmányát. a polgárosodás előfeltétele, hogy orbán leváltsa a jelenlegi ellenzéket. és a belső körein túl a rendszerváltó elitet.

Khonsu 2020.05.27. 08:57:18

@civisvaros___:

Az utóbbi tíz évben a fidesz számtalanszor tönkreverte már a különféle választásokon az ellenzéki pártokat. Egyikből sem tanultak. El sem tűntek. Legalább azóta mondjuk is sokan, hogy a létező ellenzék helyett kellene már végre egy igazi XXI. századi párt, akiket őszintén lehetne támogatni, hogy a választások végre ne csak arról szóljanak, hogy az ember megpróbál a kisebbik rosszra szavazni, miközben már nem is reménykedik érdemi javulásban. Szóval megette már ezt a fene.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.05.27. 09:04:51

@Khonsu: Egy igazi ellenzéki párt a sovinizmussal szemben csak a kereszténységre építhet. Semmi sem tudja megállítani az 1950-60-as évek rákosista-kádárista agymosáson átment gyermekeit, csak a Biblia.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.05.27. 09:13:48

NER=az anyatejjel beszívott korai kommunista diktatúra generációs visszaböfögése, párlata.

2020.05.27. 09:36:43

@Főnix Oszlár Gazdag:
mondj már egy konkrétumot, ami neked a bibliából következik. ami a saját szöveged és nem gyűlölködés. ami a te biblia értelmezésed. és nem visszaböfögése a szentírásnak.

kószák egyike 2020.05.27. 09:41:37

@Célkereszt: @Environmenta:
A témában javaslom az eredeti forrást vagyis Benito Mussolini:A fasizmus doktrínája c. könyvét, sületlen Wiki szószedetek helyett. Emlékeim szerint, bár nem tegnap olvastam, egy szó nincs benne erről:
"és álláspontja szerint a felsőbbrendű népeknek, „fajoknak” életteret kell szerezniük a gyengébbekkel és alsóbbrendűekkel szemben." mint a Wiki cikkben.

Ez az idézet Hitler féle nemzeti szocializmusra jellemző. A fasizmus egy államforma, persze ugyanakkor eszmerendszer is, viszont független a náci fajelmélettől. Hajlamosak sokat egyenlőség jelet tenni a kettő közé és mindkét címkét könnyen ragasztani. Érdemes tényleg annak a tollából olvasni aki kitalálta az egész őrületet. A NER fasiszta bélyege az eredeti mű tükrében vizsgálandó.

2020.05.27. 10:05:46

@kószák egyike:
aha. és kik mondják, hogy van a felsőbbrendű nyugat, amelyiknek az életterét ki kell terjeszteni kelet-európára akkor is ha akarják, és akkor is ha nem. miért? mert a nyugat kulturálisan felsőbbrendű.

2020.05.27. 10:15:14

@kószák egyike:
vagy mondjuk tgm a kommunista identitás vesztett. zsidó, aki nem zsidó. kérem szépen van a filoszemita mesterrassz. abban az élcsapat a kommunista. miért? mert csak. mert ők antifasisztábbak az antifasisztáknál. tgm szinte mindent elutasít a világból. szimplán kultúrfasiszta. de ilyenek a bigott keresztények. szinten egy filozofikusan dekonstruált világképpel. ugyanezen a politikai plaformon állnak az ateista libsik és a neonáci jobbik. és vannak még a semmilyenek. karigeri. ő nem komcsi, nem is igazi libsi, nem náci, de még csak nem is igazán zöld, nem is lila, hanem olyan semmilyen. és erre mondja azt kövér laca, hogy ezek nem magyarok. nem azt mondja, hogy alsóbbrendűek a magyaroknál hanem azt, hogy nem idevalósiak. többségi magyarellenesek. amire jön, hogy rasszizmus, antiszemitizmus, stb.

Khonsu 2020.05.27. 10:22:50

@Főnix Oszlár Gazdag:

Ha érdekelné őket. Ezzel szemben kevés a vallásos és még nekik is csak töredék részük érti vagy próbálja megérteni logikai összefüggéseiben azt, ami ott le van írva. Amivel így nem sokra jutsz, tekintve, hogy a törvényt nem elég ismerni, érteni is kellene. Szerencsére ugyanezekre a következtetésekre a bibliától függetlenül, akár ateistaként is el lehet jutni, így az "értők" teljes létszáma nem korlátozódik a vallásosakra, de szerintem még így is nagyon alacsony, tippre az egy ezreléket sem éri el az országban. Szóval amíg nem tudod az igazságot megfelelően csomagolva eljuttatni a tömegekhez, addig a Biblia sem fog megállítani senkit. Persze ennek az "igazságnak" az algoritmusa folyamatosan dolgozik, így idővel automatikusan is elvezet a megállításhoz. Mivel természeti törvények állnak a hátterében, így akkor is működik, ha nem hiszünk benne, vagy nem is tudunk róla. A tudatosság mindössze felgyorsíthatná, illetve megóvhatna a "balesetektől", hogy nehogy összeütközésbe kerüljünk vele, mert akkor kíméletlenül bedarál.

Szóval lehet és érdemes is próbálkozni ezzel a vonallal, de nem lesz egyszerű menet. A "letámadás" például szerintem nem jó stratégia. Akit olyasmivel támadsz, amit nem ért, nem érdekli, zagyvaságnak tartja, abból csak ellenszenvet váltasz ki vele. A kisebb ellenállás irányába érdemes haladni. Én ezért inkább az ismeretterjesztésben hiszek. Meg kell találni az utat az emberekhez, fel kell kelteni az érdeklődésüket, aztán el kell nekik magyarázni, olyan formában és olyan ütemben, ahogy képesek befogadni. Aztán ha ez sikerült a változás már magától eljön, ha kellően sokan tudatában lesznek, így figyelnek ez említett törvényszerűségekre. Ezúton lelkük megmenekül, a probléma helyett a megoldás szerves részévé válnak. Teljesen önként.

"megismeritek az igazságot, és az igazság szabaddá tesz benneteket." (János 8,32)

Khonsu 2020.05.27. 10:39:08

@civisvaros___:

"és erre mondja azt kövér laca, hogy ezek nem magyarok. nem azt mondja, hogy alsóbbrendűek a magyaroknál hanem azt, hogy nem idevalósiak. többségi magyarellenesek. amire jön, hogy rasszizmus, antiszemitizmus, stb. "

Nem rasszizmus, nem antiszemitizmus, egyszerűen csak komcsi mentalitás. Ha valaki nem illeszthető be a hivatalos eszmerendszerbe, akkor az biztosan nem lehet "idevalósi", mert hát ugye az lehetetlen, hogy az ideológia hibás...

2020.05.27. 10:44:08

@kószák egyike:
magyarország jelenleg egységállam (unitary state). így alkották meg a rendszerváltók. antall józsef, tölgyessy péter és a többiek. és ezt használja ki orbán viktor. a politikai rendszer úgy van megalkotva, hogy a győztes mindent visz. csak orbán nem játssza el, hogy ő plurális pártrendszben egy koalíciós kormányt vezet, hanem kvázi népvezérként tetszeleg, foci egyházat épít, a veje, a komája nagyvállalkozó, stb. a politikai ellenfeleinek intézményeit szétveri adott esetben. kihúzza a lábuk alól a talajt. csakhogy egységállamban mindez legitim. nincs menekülőút. de ez nem fasizmus. a fasizmus az, hogy semmi sincs az államon kívül. a fidesz a független magánszínházakat nem tiltja be. csak az állami támogatást feltételekhez kötik. amire a színészek 99.5%-a azt mondja, hogy nyilván az állam adja a pénzt, valamilyen elvárása lehet az igazgató, a főrendező irányába. és néhányan azt mondják, hogy ez művészi szabadság megcsonkítása, de ők a ők kultúrfasiszták. mert magukat egy a világ felett álló mesterrassz tagjainak képzelik, ők a civilek, ők a szakma, stb. rajtuk kívül senki és semmi nem lehet civilizált. ez a fasizmus. nyugat felsőbbrendűsége is ilyen. csak most ez a magyar idelizmussal szemben lett meghirdetve. amit ugye németországban megteremtett kant. amikor a magyarok a habsburgokkal szemben kuruckodni kényszerültek. és utána megteremtett volna reformkor. csak a bach huszárok. és kant előtt a magyar idealizmust leverték az ellenreformációval és a felvilágosult abszolutizmussal azok a betelepült németek, akik nem váltak kereszténnyé és magyarrá. hanem nácik, libsik és szövetségeseik a komcsik, amivel tele van budapest. a világ felett álló németek, akik nem németek. de ilyen kultúrfasiszták a sztárséfek és még lehetne sorolni. ez a komment is kultúrfasiszta.

2020.05.27. 10:52:51

@Khonsu:
azt lehet mondani, hogy kövér laca nemzeti bolsevik. de az nem komcsi. a komcsik a tanácsköztársaság népbiztosai és szellemi örököseik. kövér laca nem fasiszta. mert nem húzza őket karóba. nem azt mondják, hogy nem lehet libsi színház. csak azt, hogy azok nem kapnak állami támogatást. de jogukban áll megvonni a színészek cca. 0.5%-tól. nem kötelesek mindenkinek adni. a fasizmus az, hogy mennek a rohamosztagosok és bezárják a színházat. de ugye ilyen nincs. ha a közönség fizet érte, akkor fizesse meg. a fasizmus az lenne ha betiltanák bödőcs tibort. de ő is kultúrfasiszta. ádert egy kokósnak állítja be. miközben áder nyilván nem az. bödőcs tibor nem rendszerkritikus, hanem egy undergrdound előadó. egy kultúrfasiszta. nincs a mondandójában konstruktivistás, ahogyan ebben a kommentben sincsen. (csak ennél azért többet tudnék mondani).

2020.05.27. 10:55:50

@Khonsu:
a köznép liberálisoknak kénytelen nevezni egy csoportosulást. és fidesz illiberális átmenete végső soron nem szabadság ellenes feltéve, hogy nem vezet el tömeges fizikai erőszakhoz, vagy katonai diktatúrához. nem olyan bonyolult ezt érteni.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.05.27. 11:04:04

@civisvaros___: "visszaböfögése a szentírásnak.". Ezek vagytok ti. Ez a morálotok. Ez a kormányzásotok. Ez a politikátok. Ez az igazságotok. Ez a lényegetek. Ez a lelketek. Az önző nihil és az istentelenség.

2020.05.27. 11:07:29

@Főnix Oszlár Gazdag:
a legritkább esetben szoktam a bibliát példázat nélkül bunkósbotként használni. az ugyanis visszaböfögése a szentírásnak. keresztény átkozódás. átok a kereszténységre.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.05.27. 11:09:26

@Khonsu: De hát nem is tud mást csinálni, mint gyűlölni a Bibliát. Majd az ördög fog a szenteltvízben fürödni? Gyűlöl, már ez a lényege, ez a lelke. Hiszen akit szolgál, az gyűlöli leginkább Istent! Látni kell a maga tiszta formájában, mivel állunk szemben. És utána fel kell készülni.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.05.27. 11:12:27

@civisvaros___: Példabeszédek könyve 23. fejezet
14 Megvered ugyan, méghozzá bottal, de az alvilágtól megmented életét. Hiába lázadtok, hiába visongtok, hiába átkozzátok Istent, hiába csúfoljátok ki a Bibliát, hiába imádjátok önmagatokat, hiába ünneplitek a gonoszt, Isten fog nyerni.

2020.05.27. 11:16:28

@Főnix Oszlár Gazdag:
és az nem lehet, hogy te vagy a nihilsta. mondj már egy példát magadról, vagy a környezeteből hogyan éled meg a pünkösdöt.

a művelődési ház meséket mond a gyerekeknek. játékos feladatokat kapnak. amit megoldhatnak egyénileg, vagy akár a szüleik segítségével. ők maguk írhatják a meséket. és végül személyre szabott ajándékot kapnak. ez is kereszténység. miért? mert a gyermeki jóságot jutalmazza. jézus tanításait követve. csakhogy a bibliának van egy gonosz, gnosztikus olvasata. az a nihilista. mondj már egy dolgot, ami neked a bibliából átkozódáson túl evilági módon következik. ilyen ez a fidesz gyermeknap. keresztényszocialista. és valóban ez késő kádárista, kádár gyermekjóléti államához hasonló. hja. amikor is ugye a tanácsköztárság népbiztosai kezdtek kiszorulni a hatalomból. a komcsik.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.05.27. 11:18:38

@civisvaros___: Isten nélkül csak üres génhordozók vagytok. Gyűlölködés, lázadás, bosszú, ármány. Lélekben és igazságban imádjátok Istent, ahogy én teszem az Úr szavának terjesztésével.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.05.27. 11:26:31

@civisvaros___: Te egy primitív propagandát terjesztesz, én az Úr szavát. Melyikünk szolgálja melyik urat? És kit szolgálsz te, kettőnk közül?

Főnix Oszlár Gazdag 2020.05.27. 11:43:42

@civisvaros___: És az elmúlt 10 év legfontosabb kérdése: miért nem terjeszti a Fidesz a Bibliát? Mert egy liberális pártról van szó, amelynek dörzsölt burzsoái a rákosista-kádárista bolsevikok tömegét megvadítva uralkodnak. Ennyi. És nem több.

2020.05.27. 11:45:40

@Főnix Oszlár Gazdag:
ha az úr szavát követed de valódi példázatok nélkül, akkor a hited csak átkozódásból áll. ez ressentiment kultúra. az ellenzérsek önmagába zárt világba. és az abból fakadó szellemi kiüresedés a nihill. és ez átok a kereszténységre. ahogyan nietzsche írta. azért kell a keresztségbe beemelik a népvallást. mert anélkül kiüresedik. úgy lesznek görög, római, német, magyar keresztények. görög, római, német, magyar és a többi idealizmust és az általános emberséget egyként meghirdetve. így teljesedik be a tanítás, hogy a népek mind egyek krisztusban és az úrban.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.05.27. 11:52:14

@civisvaros___: Üdvözöllek, gnosztikus. Végre levetted az álarcodat. Milliókat még megtévesztetek, de ébred már a magyar.

Bánegressy 2020.05.27. 11:58:03

@Főnix Oszlár Gazdag:
á! ez csak ostobaság.
az amire csurka azt mondta, hogy a magyarok balek népség.
orbán elsősorban azért tehette magát bálványukká, mert észrevette, hogy mi az egyébként addigra szétmorzsolódóban lévő magyar identitás alapja; ez, amit hafr többször leírt.
ha én ki akarom fosztani ezt a népet és a saját tróger rokonaimat üzletfeleimet, mint elitjüket a nyakukba akarom ültetni, cserébe lehetőséget adok ennek a szenvedélynek a kiélésére, akkor további követőket szerzek, támogatókat, akik pontosan abban lesznek a segítségemre, hogy saját egyébként soha föl nem ismert lehetőségeik föladása árán, viszont "megerősödött identitással" maximális egyetértéssel járuljanak hozzá az én új elitem rovásukra történő gyarapodásához és bebetonozódásához.
a további lehetőségeiket már én határozom meg. :D
bűnnel, csalással, lopással hol a francban lehetnék én az én képességeimmel ma király bárhol a világon? csak itt.
a többi a látszat.
a hagyományok, az egyházak, még a haderő megerősítése is(nem sok értelme van azon kívül, amit ki lehet lopni belőle), a magyar tulajdon megvédése az"ellenséges" felvásárlóktól, bla-bla-bla balekok. itt csak én lophatok(jó, a kínai, meg orosz elvtársaknak is jut belőle egy kicsi, hogy a kelet-nyugati egyensúly kiépítése, persze csak helyben, szintén nekem szolgáljon). más nem pofázik bele.
az ellenzék arra figyel amit mondok, nem arra amit csinálok(azzal úgysem tud mit kezdeni, enyim a teljes jogrendszer és az erőszakmonopólium). ezért kapják a kib. drága, Ft 50,0 Mrd (abból él egy csomó rokon) ötcsillagos(szar) propagandát.
ennyi.
mi köze ennek a bibliához, vagy fordítva.
aki úgy gondolja, hogy ennél többet akar, vagy ki akar ebből maradni, az elmegy, 'oszt ha megvalósította azt a többet legfeljebb visszajön(néha látogatóba :D), mint nagy magyar. debrecen sok nagy szülötte sem vitte sokra ott helyben. mégis rájuk büszke a város és ők sem mindig tagadták meg a gyökereiket.
az kicsiben modell magyarország.
bedolgozik jó modorral, jól megél.
odahaza meg verheti az asszonyt, vagy a billentyűzetet(ha úgy akarja); szidhatja a sok zsidót, vagy akit akar. így kerek a világa. minden megvan!

2020.05.27. 12:01:29

@Főnix Oszlár Gazdag:
hogyne terjesztené. a fidesz másodvonala. keresztényszocialista.
www.immanuelotthon.hu/_projects/immanuelotthon/uploads/mediacenter-image/album_58/image/large/5d38309503a95-dsc-0021.JPG
ezt nem támogatja a dk, vagy az mszp. mert a keresztényellenes baloldali pártok elitisták. szuperelit nem alacsonyodik le ezekhez a szerencsétlenekhez. akik az úgymond felvilágosult baloldaltól egy semmit se kaptak. a fidesz rájött, hogy a keresztényszocialista államiság és államegyház meghirdetése olcsó szavazatvásárlás. a társadalom, vagy akár a város peremére szorultakon szinte csak a fidesz törődik. az akadémikus baloldal le se szarja őket. tgm és a többi náciktól rettegő iditóta.

a fidesz is elitista. ilyen a modernista protestáns családmodell.
www.reformatus.hu/media/images/L1002795.width-1280.jpg
a gyereknek a számítógép a házi oltár.
www.reformatus.hu/media/images/L1002839.width-1280.jpg
de mellette együtt olvasnak, rajzolnak, táncolnak, énekelnek. járják a természetet. és ez szentírás lelkületéből ered. a szentlélek kiáradásából. amit most majd megünnepelnek ez a családok és a gyülekeketek. nektek marad az, hogy tombol a fasizmus. ténlyeg?

Főnix Oszlár Gazdag 2020.05.27. 12:01:46

@Bánegressy: Na, hát ezt a morális mocskot kell kitakarítani. Máris megvan a kormányprogram. A Biblia meg azt mutatja meg, hogy mi a helyes érték és mi a morális mocsok. Ennyi. És nem több.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.05.27. 12:04:28

@civisvaros___: Komolyan? A libsi B párt kritizálja a libsi A pártokat? A sátánista álkeresztény kritizálja az ateistákat? És ezzel mit akarsz bizonyítani? Hogy azok is gnosztikusok? Hát persze, hogy azok. :) És? Máris nyilvánvaló, hogy mi az alternatív kormányprogram, de nem?

2020.05.27. 12:10:49

@Bánegressy:
debrecen minden nagy szülöttje kötődött a városhoz. és aki megtagadta azt, ahonnan származott az eltűnt a süllyesztőben. nemcsak debreceniek. konrád györgy az "írópápa" berlinnek ajánlotta az életművét. és a németek mit csinálnak vele konrád halála után? lehúzzák a budin. a német iskolákban sose fogják tanítani. a németeket egyáltalán nem érdekli kondrád. a műveit csak azért adták ki, mert libsi volt. és volt egy purgatóriumi időszak, amikor ezeknek az embereknek nem mert ellentmondani szinte senki. csurka és még néhányan voltak kivételek. antifasiszta koalíció az áldozatok nélkül kiüresedik. és ezért kellenek a transzneműek, akiket üldöznek és a többi. ez a komcsi és libsi társaság krisztus helyébe képzeli magát, a szegény kis neonácik is, ez most már egy politikai platfrom.
ez az, ami bigott keresztény úgy, hogy nem-keresztény vagy keresztényellenes. semmi se az, aminek mondja magát. ezért írom ezt a kommentet egyenesen moszkvából.

2020.05.27. 12:13:43

@Főnix Oszlár Gazdag:
meghirdeted a morál felsőbbrendűségedet. mint a nácik. és utána a világképedből mi marad. semmi. a nagy semmi. a nihill. nincsenek valós példázatok. csak gyűlölködés. ez az inkvizíció. keresztény átkozódás. átok a kereszténységre.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.05.27. 12:14:25

@civisvaros___: Látod, ezért jó a Biblia. Biztos pont. Az internet zavaros, a politika hazudik, a Biblia örök.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.05.27. 12:16:55

@civisvaros___: Áááá, szeretet, horizontális társadalomszervezés és bizalom. Úgy működne, hogy ihaj-csuhaj. De ti csak a zéró összegű játszmákhoz meg a gyűlölködéshez értetek. Fogadjátok el Istent és a Bibliát. Ez a megoldás.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.05.27. 12:20:28

@civisvaros___: Hiába sakkozol, gnosztikus. Hiába helycsere, az álca, az álarc és a smink. Nem lehet örökké élősködni az egyszerű embereken, nem lehet becsapni őket, nem lehet a szemüket bekötni és jól megforgatni őket, amíg el nem szédülnek. A Biblia egyszerű, a Biblia jó, a Biblia morális. A gnosztikus propaganda csak a kígyó sziszegése.

2020.05.27. 12:31:48

@Főnix Oszlár Gazdag:
például egy mai fidesz propaganda anyag.
video2.dehir.hu/0527_Kodaly_werk_mix.mp4
ez a zenekar is a propaganda része. tradicionális keresztény államiságot hirdetnek. libertárius keresztséget. csak ez valakiknek nem tetszik valamiért. mondván, hogy morálisan felsőbbrendűek. dehogy is. a fidesz egy kiterjedt familiáris közösség. egy néppárt, tömegpárt, állampárt. és egyébként szabad választások vannak. tehát lehetőség lenne konstruktív ellenzékiséggel alternatív világot teremteni. csakhogy budapest és környéke destruktív, dekonstruktív bölcseletre alapoz. tartok tőle, hogy biblia olvasatod kereszténység antitézise. a keresztény átkozódás átok a kereszténységre. a libsik a szabadság antitézisét hirdetik meg. és a komcsik a szociáldemokrácia antitézisét. béndek péter modernizációs "konzervativizmusa" a tradícionalizmus antitézise semmi egyéb. nem következik belőle egy végrehajtható lépéssor, cselekvési program.

2020.05.27. 12:34:21

@Főnix Oszlár Gazdag:
de hiszen te vagy a kígyó, aki csak szsiszegsz és átkozódsssszz. nincs más. csak ez. neked ez következik a bibliából?

Főnix Oszlár Gazdag 2020.05.27. 12:39:58

@civisvaros___: Sajnálom, hogy neked Jézus szó szerinti idézése, a Biblia szó szerinti szövege sziszegés. De ez van, tudjuk ki a főnököd, és ugye te neki dolgozol. A főnököd és Isten nem jönnek ki jól. Akkor is a hatalomvágy volt a kérdés, bukás lett a vége. Csúnya egy történet. Ha kíváncsi vagy rá, olvassad a Bibliát. Ja, ezt nektek megtiltották. Kár.

2020.05.27. 12:41:22

@Főnix Oszlár Gazdag:
ennél egy fokkal jobb, akik szél dettivel kimennek dudálni. ők is hülyék persze. hiszen nincs semmi, amiért dudálnak. ellenérzéseket uralkodnak felettük. ezért nincsenek önálló gondolataik. de ők legalább dudálnak. tombol a fasizmus. ha tombolna, akkor lelőnék őket, mint a veszett kutyákat. nem azzal vétetik észre magukat, hogy valami nemes dolgot cselekednek. vagy legalább arra hívnák fel a figyelmet. hanem hogy nem őket választotta nép. a magyarok. a körforgalomban dudálnak a nem-magyarok. amíg ezek vannak többségben budapesten addig újraválasztják kövér lacát és társait. németh sziszit és o1g-t.

2020.05.27. 12:44:04

@Főnix Oszlár Gazdag:
sault szoktad szó szerint idézni. a kereszténység lényege éppen az, hogy vallás alapja nem az átkozódást. az is része, de a hit elsődegesen nem arra van alapozva.

2020.05.27. 12:48:29

@Főnix Oszlár Gazdag:
ez a fajta kereszténység szellemileg üres. és cselekvési programoktól mentes. nincsenek példázatok. hanem csak nettó gyülölkodás. annak gyümölcse nem szőlő és füge hanem csak tövis és bogáncs.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.05.27. 12:49:00

@civisvaros___: Persze, persze, gnosztikus, tudjuk, a Bibliát idézők biztos hülyék, és örüljünk, hogy nem lőnek le senkit, mint egy veszett kutyát. Ja, ja. Rettegek. 2.8 millió ember a nép? És mi van az 5.2 millió többivel? Az nem a nép? Annyira csak a Sátán sziszegését halljátok, hogy a Bibliának koncerterősítő kell. Azt tudod, hogy ha 2.4 millióan maradtok, akkor örökre vége a játéknak? Úgyhogy tessék erőlködni, minden szavazat számít. Még egy kis ideig.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.05.27. 12:57:38

@civisvaros___: Anya Isten. Hát annyit még a Rákosi-korszakban is tudtak, hogy Jézus nem Pál. Nincsen valami gnosztikus képző ahol utánképezhetnéd magad? Vagy a megtévesztés az immorális alapkövetelmény? Mondjuk ez logikus, hiszen: János evangéliuma 8. fejezet 44 Az ördög az atyátok, és atyátok kedvére igyekeztek tenni, aki kezdettől fogva gyilkos, nem tartott ki az igazságban, mert nincs benne igazság. Amikor hazudik, magából meríti, mert hazug, és a hazugság atyja. *** NEM Pál, János. OK? Nem Pál, Jézus. OK? Kis lépésekkel kell haladni, hogy az egyszerű nép is lássa, kik vagytok.

Bánegressy 2020.05.27. 13:38:48

@civisvaros___:
akik itt veszett kutyák, azokra dudálnak a szerencsétlen hadházyék.
amíg a balek nép a veszett kutyákat, hiénákat zabáltatja bifsztekkel és minden földy jóval, addig megvan az esélye, hogy nagyon is lelőhetnek bárkit, akinek ez viszont nem tetszik.
emiatt(is) dudálnak.
egyszer majd fordul a kocka és akkor tényleg lőni fognak azokra akik most itt a valódi veszett kutyák.
ez lehet most a cselekvési program a legnemesebb tett, és a kiút a bűnözők(és pártfogóik) uralma alól
[bűnözők, érted? nincs egy tettük, ami nemes lehetne. az csak kábítás, szemfényvesztés, olcsó(drága) propaganda, vastagon sminkkelt aljasság, kajánság. ezeknek vége, mint a botnak]

2020.05.27. 14:14:30

@Bánegressy:
akikre dudálnak azok nem veszett kutyák. azt lehet mondani, hogy hiénák, akik a piszkos munkát végzik el. de nem fékevesztett őrültek. az a hadházy. aki nem érti, hogy mindez miért történik, vagy miért történhet. miért legitimálja a köznép ezt az egészet.

2020.05.27. 14:16:56

@Főnix Oszlár Gazdag:
de így a biblia nem példázat, hanem bunkósbot. jézus is. pál is. így egyre megy.

2020.05.27. 14:22:55

@Főnix Oszlár Gazdag:
debrecenben 160 ezer választó van. és ebből cca. 30 ezer fidesz törzsszavazó. és 130 ezernek nincs pártja. mert akiket budapest többsége, médiaértelmisége felvonultat azok aligha fogják leváltani orbánt, vagy kövért, vagy németh sziszit. nem érik azt a szintet. intellektuálisan nem. sziszi egy könyvtáros. és birkózó. azért az valami.

Bánegressy 2020.05.27. 14:51:33

@civisvaros___:
nem értik, hogy miért flangál szabadon békésen a rabló az ő holmijukkal és miért vigyáz rá rendőrök hada, nehogy meggátolhassák a bűnelkövetésben. ami pedig a legabszurdabb miért biztatja egy csomó hülye, hogy hajrá rabló! egy vérből valók vagyunk te meg mi :D(mind cigány :D) minél többet lopsz, annál több konc jut nekünk. végre valaki akivel dominánsnak érezhetjük magunkat a revirtünkben.
csomó félnótás.
hát tényleg, ezt nem érteni?! :D
csak az irigységből eredhet ez az értetlenség

Khonsu 2020.05.27. 15:39:08

@Főnix Oszlár Gazdag:

Igen látni kell, fel kell készülni, de a játékszabályokat a legjobb szándék mellett is be kell tartani és ez egy picit megbonyolítja a dolgokat. A szabad akarat megkerülhetetlen. Az igazságot szabad akaratukból kell befogadniuk az embereknek, nem lehet kényszeríteni. Persze az ördög nem fog a szenteltvízben fürödni, de azért a többségük nem hiszem, hogy ördög lenne. A gonoszt az "algoritmus" eltörli a föld színéről, de a bűnösök megbocsátást nyerhetnek, ha felismerik és megbánják bűneiket. Nem mindenki menthető, aki igen, annak magának is akarnia kell.

Hatalmi konstrukciót így aztán nem igazán lehet a kereszténységre építeni, mivel a hatalom lényege, a kényszerítő erő isteni kiváltság, ember nem ragadhatja magához az ítélkezést (épp ellenkezőleg, le kell róla mondania). Szóval az már nem lenne igazi kereszténység.

Az Ige megfelelő szolgálata és terjesztése által ugyanakkor úgy érhető el siker, hogy közben garantáltan nem ütközünk a háttérben működő algoritmussal, hanem segítjük annak működését. Ami aztán automatikusan kivezet a bajból. Növeli a jólétet, stb.

Csupán meg kell értenünk és segítenünk a gépezet működését, az majd elhozza a győzelmet. Persze ez csak egy vélemény, nem kell vele egyetérteni.

Ebből akár pártprogramot is lehetne csinálni.

Persze ördög ellen továbbra is marad a szenteltvíz, de azt célzottan érdemes bevetni. Ha összevissza locsolgatjuk veszít a hatékonyságából. Ki kell szabadítani a szerencsétlen lelkeket a karmai közül és közben dézsából önteni rá egy jó nagy adagot, hogy érezze a törődést. :)

Bánegressy 2020.05.27. 17:02:18

ez megvan?:

pcforum.hu/hirek/22362/sajat-egyhazat-kap-a-tesla-elon-musk-a-megvalto-benne

van 10parancsolata is. naggyon tanulságos :D

The 10 Commandments of the Church of Tesla
I am Elon Musk, your god. Thou shalt have no other gods before me.
You should not misuse the name of the Lord your God.
You should sanctify the day I was born.
You should honor Elon and Maye.
You shouldn't have a combustor.
You should also not move a rental car with an internal combustion engine.
You shouldn't steal - unless it's a holy relic.
You should not spread false testimony on the Internet, but educate about Tesla's mission and the wonders of electromobility.
You should not covet your next Tesla.
You should follow the teachings of the charging station etiquette.

2020.05.27. 17:40:58

@Bánegressy:
hajdúszoboszló egy 25 ezres kisváros. és van egy 25 ezres strandfürdőjük. ami most legfeljebb félházzal üzemelhet a pandémia következtében. tehát jóval kevesebben jóval kevesebbet fognak költeni. hajdúszoboszló árbevétele jelentősen megcsappan. miközben a költségeik állandóak. ki vannak szolgáltatva. egy mai hír, hogy lölő 2 szállodát is építene hajdúszoboszlón állami támogatással. most azt mondják, hogy na jó. építsen. de nyilván lesz, aki majd azt mondja: lölő, ezek a szállók kerüljenek állami tulajdonba és cserébe. oligarchából váljanak nagypolgárrá. előzetesen elűzik a hadházy-t. ez a konszolidáció.

Reding Roli 2020.05.27. 17:58:26

@civisvaros___: Orbán strómanjai ( így valószínű Orbán is ) korlátlan módon gazdagodnak...Itt van egy több mint 2 milliárdos beruházás...10 èvre titkosítva...A kínai nagybank számlájáról mennek majd a dollar- kifizetèsek, sunyiban , a mi kontónkra ..
hvg.hu/360/20200527_Kinai_hitel_keleti_nyitas_belgradi_vasut

2020.05.27. 18:41:07

@Reding Roli:
folyton azzal érveltek, hogy lölő és haverjaik nem tudják a vagyonukat kimenekíteni az országból azért, mert a világban nem versenyképesek. ha nem tudják, akkor ezek a vagyontárgyak bármikor nacionalizálhatók feltéve, hogy szabad választások vannak. ez a konszolidáció. oligarchákból nagypolgárokká válhatnak feltéve, hogy a fidesz a politikai ellenfeleivel ellentétben (mszp, szdsz, mdf mérsékeltjei) nem viszik csődbe az országot.

abdul hackeem 2020.05.27. 18:46:17

@civisvaros___: Épített nektek a lölő a pénzetekből stadiont.
Nesztek itt van:
index.hu/sport/futball/2020/05/27/szijjarto_peter_dzsudzsak_balazs_magyar_kupa_honved-mtk_maszk_nelkul_mlsz/

Na pontosan így fossák a saját szavazóikat pofán _minden nap_, csak vannak ilyenek, mint te, akik még a szájukat is kinyitják.

2020.05.27. 19:17:00

@abdul hackeem:
errefelé is építettek egy stadiont és null szaldóval üzemeltetik. a fidesz része egy építőipari kartell. egy hr/pr gépezet. ma a tankcsapda együttes adományozott.
www.dehir.hu/upload/images/galeria/4200/202527tankcsapdaadomany_ksz_(19).jpg
a kartell egy bokrétaavatója. szintén mai hír.
www.dehir.hu/upload/images/galeria/4198/200527ximplebokretaavato_ksz_(4).jpg
pénzügyi menedzsment. szintén mai hír dombi tibi a focista is átvette fizetésre alkalmas is városkártyáját.
www.dehir.hu/upload/images/galeria/4199/200527debrecenkartya_ksz_(9).jpg
ez a kislány a cicás tetoválással is a ner része.
www.dehir.hu/upload/images/galeria/4199/200527debrecenkartya_ksz_(6).jpg
ezek mind mai események. a fidesz propganda hírei. ez kulturálisan sokszínű. például hirdetik a "debreslam" slam poetry vetélkedőt. a nemzeti összetartozás napjára készít online műsort a csokonai színház. azazt szdsz és az miép kulturális programja van egybegyúrva.

2020.05.27. 20:39:34

@abdul hackeem:
ma csak 110 millióval drágult a bmw beruházás. ez már el se éri az az ellenzéki média ingerküszöbét.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.05.27. 21:22:40

@civisvaros___: Az Ördögűző óta ilyen vonaglást nem láttam. Így rettegtek a Bibliától? Ez rosszabb, mint amire gondoltam. Vagy a pici gnosztikus szívetek tiltakozik a törvény ellen? János I. levele 3. fejezet 8 Aki bűnt követ el, az ördögtől való, hiszen az ördög kezdettől fogva vétkezik. Azért jelent meg az Isten Fia, hogy az ördög művét romba döntse. *** És még egy szakasz a Bibliából, amitől retteghetsz: A rómaiaknak írt levél 16. fejezet 20A béke Istene hamarosan összezúzza a Sátánt lábatok alatt. A mi Urunk, Jézus Krisztus kegyelme legyen veletek! *** A hit nem csupán bot, hanem még annál is sokkal erősebb. (És működik! Tényleg működik! Izzadnak tőle! :) )

abdul hackeem 2020.05.27. 21:46:47

@civisvaros___: Azt nem értitek, hogy tőlünk lopnak, nem az ellenzéki médiától. Ez ráadásul mérhető.
Az agymosással okozott kár mérhetetlen.

ijontichy 2020.05.28. 01:59:50

@civisvaros___: Hé cívis, hogy is van ez a pénztáros lőrinc baráttal? A Hunguest Hotels elsők között küldte utcára a dolgozói felét, majd kapott 17Mrd. közpénzt felújításra? Mindazokat, akik netán elhiszik neked, hogy létezik olyan, hogy "nemzeti" tőke, ideje felhomályosítani: nincs olyan, hogy "nemzeti" tőke, de nemzeti tőkésosztály se (a bolsiból maximum nemzethy, de azzal semmire se jutsz). Tőke van és kész. Amikor egy tőkés elkezd nemzeti jellegéről pofázni, akkor azt egy jövőbeni még nagyobb profit érdekében teszi. És ez így helyes. Amelyik nem ilyen, az viszont hamarosan kaphat egy nagyon is létező jelzőt: bukott tőkés. Ne csináljunk a ragadozóból növényevőt, csak legyünk tisztában a természetével. Ha eltűnnének a ragadozók, nagy szarban lennénk. Ti már abban is vagytok, mert ahogy kutyából nem lesz szalonna, úgy a bolsiból sem lesz igazi tőkés. A bolsi örök.

2020.05.28. 07:02:54

@ijontichy:
kapitalizmus van. a létező kapitalizmus haveri kapitalizmus és államkapitalizmus. mivel a magyar főváros (das kapital) "liberális" népe közutálatnak örvend (nem-magyar) ezért a magyar társadadalom és a kegyelmes kormányzó úr létrehozta "lölőt" az illiberális nemzeti nagytőkést. de ez tkp. közvagyon. mert hogy lölőt a választásokkal közadakozásra lehet késztetni és úgy a rendszer konszolidálható. feltéve, hogy nem viszik csődbe az országot.

2020.05.28. 07:05:21

@abdul hackeem:
az ellenzékváltásnak ez az ára. a szociknál akármelyik pártelnöknek nem volt kultusza? horn gyulának, vagy akár gyurcsánynak? vagy az szdsz-ben nem volt kultusza göncz árpádnak? aki a lányából csinált külügyminisztert. és egyébként vigyorgott, mint a töklámpa. micsoda nagy államférfi volt. dehogy is.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.05.28. 07:29:58

@civisvaros___: Dehogy van kapitalizmus. Egy kereszténygyűlölő, Jézust gyalázó, hazug kommunista-nyilas gnosztikus cirkusz van, amely nem képes az egy főre jutó GDP-t a korábbi időszakokhoz képest növelni.

2020.05.28. 07:30:31

@ijontichy:
a fővárosban a többség a nemzetek felett álló szuperelit tagjának képzelte magát. a vidék volt az alsóbbrendű. ahonnan a tehetséges "felköltözik" budapestre. 20-30 éven át zajlott egy vallásvita. időnként szép szóval, időnként ők antimagyarok. és őket a magyar társadalom elűzni. mert a nobel díjasokat is elűzték. van aki nem idevaló. elmegy nyugatra. menjen. csá. sokkal nagyobb érdek az, hogy egy normális országot lehessen építeni. ha már megcsonkították az országot, felszámolták a multikulturalitást, akkor egy kisebb fővárosban még inkább magyarrá kell válniuk. és akinek ez nem megy az mehet. de ez nem a bolsevizmus, ez nem is a fasizmus.

2020.05.28. 07:35:54

@Főnix Oszlár Gazdag:
a kapitalizmus egy jézust gyalázó, kereszténygyűlölő, kommunista-nyilas gnosztikus cirkusz, ami az egy főre jutó gdp-t a korábbi időszakhoz képest igyekszik növelni. és amikor ez nem sikerül, akkor nemcsak a bankok teremtenek egy rakás pénzt a semmiből és szedik a kamatot, mert konjunktúra van, szedhetik. ha jön az állam, akkor az állam is ingyen hiteleket oszt. vissza nem térítendő támogatásokra is telik. és így megy tovább. de kulturálisan egy jézust gyalázó, kereszténygyűlölő, kommunista-nyilas gnosztikus cirkusz.

2020.05.28. 07:44:34

@Főnix Oszlár Gazdag:
amerikában az a kérdés, hogy a hileri legyen vagy a tramp. a majomlány vagy a majomfiú. de zorbánnak van túlhatalma a világban ő sátán. az amerikai elnöknek nincs. mert ottan a fékek és egyensúlyok rendszerében működik. magyarország non-demokracy. szegény kisnyugdíjas sorost támadják 20 milliárd dollárt nem intézményesített csalással gründolta. lölő lopik. amerikában lobbiznak. börni oszt feltétel nélkül alapjövedelmet. és úgy a dolgos amerikaiak felemelkednek. ellon musk inspirálja a tudósokat. nem a pénz. hanem ellon személyisége. iskolákat nem végzett. beiratkozott a hardvardra. de a feladatokat túl könnyűnek találta. lölő be se iratkozott az eltére, annyira megalázónak találta a feladatokat, hogy inkább milliárdosnak állt. de ez ugyanaz a rendszer, mint amerikában. onnan lett átvéve. aztán felőlem lehet mondani, hogy non-democracy. 2010 előtt is az volt.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.05.28. 07:50:45

@civisvaros___: Ez mind semmit sem jelent, mert köpsz a Bibliára, köpsz Jézusra és nem vagy keresztény. Bla-bla-bla. Senki sem hisz nektek, senki sem figyel rátok, senki sem olvassa az újságjaitokat, senki sem nézi a híradótokat, mert érzik a Sátán komcsi-nyilas, korrupt bűzét.

abdul hackeem 2020.05.28. 07:52:51

@civisvaros___:

Te egy hitetlen, gátlástalan propagandista keretlegény vagy.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.05.28. 07:54:56

@civisvaros___: Jeremiás könyve 13. fejezet
10Ez a gonosz nép, amely nem akar szavamra hallgatni, hanem saját szívének gonoszságát követve idegen isteneknek szegődik nyomába, hogy szolgáljon nekik és imádja őket, olyan lesz, mint ez az öv: teljesen hasznavehetetlen.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.05.28. 07:55:54

@abdul hackeem: Áááá, egyszerű menetelő démon. Irányítják. Ördögűzés kell ide.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.05.28. 08:38:45

@civisvaros___: Na, hát ez a gnosztikus komcsi-nyilas Sátán jelenléte. Te ebben hiszel: imádd csak önmagad. Te vagy az Isten. Azt teszel amit akarsz. Ja, nem. Ez nem kereszténység. Keresztény akkor vagy ha Krisztus Istenét követed. Krisztus Istene nem magyar Isten. Hanem AZ Isten. A porszemek felett álló Isten. Ne lázadj, mert a Sátán nem fog segíteni neked. Megint jönni fog a szenvedés. Fájni fog. Nagyon. Inkább fogadd el Krisztust.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.05.28. 08:51:56

@civisvaros___: Jézusom, ezt a "bantu néger először találkozik a fehér emberrel és leveszi a kucsmáját" rutint nem lehetne elfelejteni? Ember, legyen már tartásod, hát zavarba hozod a normális magyarokat ezzel! És ne káromold Krisztus tanítását, tagadd meg a Sátán nyilas üzeneteit! Kolosszeieknek írt levél 3. fejezet 11 Itt már nincs görög vagy zsidó, körülmetélt vagy körülmetéletlen, barbár vagy szittya, szolga vagy szabad, hanem Krisztus minden mindenben.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.05.28. 09:22:58

@civisvaros___: Ne te találd ki a Bibliát, tiszteld Jézust! Ne kritizáld a Biblia szószerinti szövegét! Nem te vagy Isten! Nem a vezéred az Isten!

Főnix Oszlár Gazdag 2020.05.28. 09:27:17

@civisvaros___: János evangéliuma 11. fejezet
25Jézus így folytatta: „Én vagyok a feltámadás és az élet. Aki hisz bennem, még ha meghal is, élni fog.
*** Ne kritizáld a Biblia szószerinti szövegét! Nem te vagy Isten! Nem a vezéred az Isten!

Főnix Oszlár Gazdag 2020.05.28. 09:41:12

@civisvaros___: Gnosztikus, hogy te nem hiszel Krisztusban, az egy dolog, de akkor még egyszer leírom, hátha elolvasod: János evangéliuma 11. fejezet
25Jézus így folytatta: „Én vagyok a feltámadás és az élet. Aki hisz bennem, még ha meghal is, élni fog. Tehát: Krisztus a feltámadás -> ÉLNI FOG. Aki hisz, az tehát feltámad 100%-osan. Jelenések könyve 21. fejezet
6Aztán folytatta: „Megtörténtek. Én vagyok az alfa és az ómega, a kezdet és a vég. A szomjazónak ingyen adok az élet forrásának a vizéből. *** Isten mindenütt jelen van. Most is, és a jövőben is. A feltámadáskor is és itt is. *** Ne kritizáld a Biblia szószerinti szövegét! Nem te vagy Isten! Nem a vezéred az Isten!

Főnix Oszlár Gazdag 2020.05.28. 09:50:23

@civisvaros___: Nem számít a pszichológiai terror, nem számít a korrupció, nem számít a hazugság, nem számít az egy főre eső GDP korábbiaktól el nem térő mértéke. Neked még több kell. Az, hogy leköpjed Jézust, hogy kigúnyoljad a Bibliát. A Sátán tombolása teljessé vált. Gúnyold csak ki Jézus szavait: János evangéliuma 11. fejezet 25 Jézus így folytatta: „Én vagyok a feltámadás és az élet. *** Lelepleződtél, gnosztikus. Te is és a vezéred is. Tik-tak. Tik-tak. Hallod az órát?

Főnix Oszlár Gazdag 2020.05.28. 09:55:48

@civisvaros___: Sanyi nem Isten, gnosztikus. Te nem vagy Isten, gnosztikus. A Sátán nem Isten, gnosztikus. Tik-tak. Tik-tak. Vigyázzatok, esik szét a tábor. Mi lesz veletek Isten nélkül? Mi lesz veletek hatalom nélkül?

Főnix Oszlár Gazdag 2020.05.28. 10:01:24

@civisvaros___: Korintusiaknak írt I. levél 9. fejezet
16Hogy az evangéliumot hirdetem, azzal nem dicsekedhetem, hiszen ez kényszerű kötelességem. Jaj nekem ugyanis, ha nem hirdetem az evangéliumot.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.05.28. 10:03:15

@civisvaros___: Örömmel látom, a nekimentetek a világtörténelem leghatásosabb propagandájának. Sok sikert, elvtársak. :)

Főnix Oszlár Gazdag 2020.05.28. 10:05:11

@civisvaros___: Ez a rendszeretek, ez a tudásotok, ez a tehetségetek, ez a jövőtök, ez a morálotok.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.05.28. 11:04:33

@civisvaros___: Tudom, összetöri pici liberális és gnosztikus szívedet, de nem te írtad a Bibliát. Tudom, összetöri pici liberális és gnosztikus szívedet, de nem írhatod át a Bibliát. Tudom, összetöri pici liberális és gnosztikus szívedet, de nem köpheted le minden mondatoddal Jézust.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.05.28. 11:07:25

@civisvaros___: Én az Úr szavát idézem szó szerint, te meg egy posztbolsevik hadovát nyomsz itt állandóan, mint a tévétek. Hadoválj, gnosztikus, de ne köpd le Krisztust.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.05.28. 11:10:43

@civisvaros___: A "hited szerint". És büszkén vállalja a gnosztikus, hogy nem keresztény. Magyarok, Szent István népe, ébredjetek!

Főnix Oszlár Gazdag 2020.05.28. 15:46:15

@civisvaros___: Keresztény csak az lehet, aki elfogadja Krisztus tanítását. Az pedig az, hogy 1.) Istent kell szeretned 2.) felebarátodat kell szeretned. Ezen túlmenően lehetsz magyar, nem ezek helyett. Isten, haza, család, nem pedig család, haza, Isten.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.05.28. 15:47:41

@civisvaros___: De lehetsz gnosztikus vagy iszlámhitű magyar is, de az nem keresztény.

Khonsu 2020.05.28. 18:06:34

@civisvaros___:

Aki a "koordinátarendszerének" origóját a keresztény tanításhoz rögzíti, és ebben helyez el minden mást, az keresztény, aki nem az nem az. Ilyen egyszerű. Aki pedig így tesz, azt legkevésbé sem érdekli, hogy emiatt Kövér Laca amúgy magyarnak tartja, vagy sem. Neki is megvannak a koordinátái, valahol a "külső sötétségben".

Khonsu 2020.05.28. 19:29:29

@civisvaros___:

Ami nem ütközik a törvénnyel, azt szabad.

Khonsu 2020.05.28. 19:58:35

@civisvaros___:

Isten törvényeiről van szó, ha nem lett volna világos. Ami ezekkel ütközik (gátolja az "Ige" algoritmusának működését), azt tilos, ami nem, az szabad. A fidesz tettei sok ponton szembemennek vele. Amiben nem, azzal nincs baj. Például az általad idézett gyerekprogramokkal vagy népi hagyományőrzéssel semmi probléma.

Khonsu 2020.05.28. 20:34:16

@civisvaros___:

Ha a fidesz2 Isten törvényét szolgálná, akkor már szakított volna a fidesz1-el. Nem szolgálhatsz két úrnak.

Khonsu 2020.05.28. 21:07:16

@civisvaros___:

Isten törvényének szolgálata jelen állapot szerint a fidesz1-től és a "nem-fidesztől" is távolságtartást tenne szükségessé. Ugyanakkor a szabad akarat (és a demokrácia) megadja a lehetőséget arra, hogy ezt figyelmen kívül hagyják és elszenvedjék döntésük következményeit. Nem muszáj a figyelmeztető táblákat komolyan venni, de általában érdemes. :)

Khonsu 2020.05.28. 21:13:12

@civisvaros___:

Ha a fidesz2 komolyan venné magát és nem csak a fidesz1 csicskája lenne, akkor elzavarnák a hatalomból a fidesz1-et és mondjuk svájci mintára átalakítanák az ország közigazgatását. Utána a legtöbb dolog helyi szinten dőlne el és nem kellene többé a mindenkori központi kormány előtt hajlonganiuk alamizsnáért.

Khonsu 2020.05.28. 21:40:55

@civisvaros___:

"miből gondolod, hogy a fidesz2 a fidesz1 "csicskása"."

A viselkedésükből. Fontos témában saját véleménnyel, kezdeményezésekkel nem mernek kiállni, csak visszaböfögik a kötelező paneleket, végrehajtják az utasításokat, amúgy meg lapítanak. Egyszerűen nem látom érdemi önállóság jelét. A látszatát is kerülik annak, hogy esetleg kilógjanak a sorból. (fontos ügyekben)

Khonsu 2020.05.28. 21:44:45

@civisvaros___:

Igen, de így ebben a formában lényegében csak dísznek vannak. Semmit sem befolyásolnak, csak úgy vannak.

Khonsu 2020.05.28. 21:55:53

@civisvaros___:

Tarlós egy fokkal bátrabb volt, az igaz.

Khonsu 2020.05.28. 22:35:42

@civisvaros___:

Így, ebben a formában a fidesz2 nem különül el igazán a fidesz1-ől, a hierarchiában pedig alatta áll, tehát kiszolgálja azt. Ha a fidesz2 valóban önállóan cselekvőképes tényező lenne, akkor ők irányítanák a fidesz1-et és nem fordítva. (vagyis a cucc tényleg alulról szerveződne és nem felülről) Nem látom, hogy ebbe az irányba a fidesz2 érdemi lépéseket merne tenni. Vagy mondjuk tényleg megszerveződhetne az ellenzék akár a fidesz2-ből is, de ahhoz előbb egy, a fidesz1-től eltérő saját identitást kellene kialakítania. Szerintem.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.05.29. 08:12:12

@civisvaros___: Hajh, de bűneink miatt Gyúlt harag kebledben, ’S elsújtád villámidat Dörgő fellegedben,...Koppány és csapata persze megpróbálhatja a lázadást, de aki a falat huszadszor is lefejeli azonos módszerrel, az nem alkalmas a kormányzásra. Mármint történelmi szinten nem alkalmas rá. Isten az egyetlen örök érték. Ha leköpitek Jézust, leköpitek Istent és magatokat imádjátok, akkor saját sírotokat ássátok meg. Bölcsesség könyve 14. fejezet
9 Mert egyaránt utálatos Isten előtt az istentelen és istentelen alkotása. Timóteusnak írt II. levél 3. fejezet 2Az emberek önzők, kapzsik, elbizakodottak, kevélyek, szüleik iránt engedetlenek, hálátlanok, istentelenek,*** Fogadjátok el Istent, vessétek el Koppányt. A lázadó, pogány ország nem lesz sohasem istenfélő és gazdag ország. Isten a megoldás, nem Koppány és csapata.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.05.29. 08:26:58

@civisvaros___: Nincs magyar vallás, nincsen magyar Isten, nincsen magyar Jézus. Csak megtévesztett nyilas-kommunista tömegek vannak, akik leköpik Istent.Tesszalonikaiaknak írt II. levél 2. fejezet 3Semmiképpen meg ne tévesszen valaki titeket, hiszen előbb be kell következnie az elpártolásnak, és meg kell mutatkoznia a bűn emberének, a kárhozat fiának, az ellenségnek, 4aki mindenek fölé emelkedik, amit Istennek és szentnek neveznek. Sőt, Isten templomában foglal majd helyet, és istennek akar látszani. *** Ezek vagytok ti. Sorsotok, hatalmatok egy illúzió, egy villanás. Úgy jártok majd, mint nyilas és kommunista szellemi elődeitek és sorsotok az lesz, mint a többi gnosztikus lázadóé. A porszem nem Isten.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.05.29. 08:30:27

@civisvaros___: Nem átkozódok, gnosztikus, hanem az Úr szavát mondom. Rettegsz az Úr szavától, mert a Sátánt szolgálod. Rettegsz az Úr szavától, mert magadat képzeled Istennek. Rettegsz az Úr szavától, mert egy porszemet tartasz az univerzum legfőbb értékének. Nyilas-kommunista bosszú vagy, semmi több, egy gnosztikus porszem. Ahogy jöttél, úgy fúj el majd téged Isten lehelete.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.05.29. 09:03:39

@civisvaros___: Hiszen ha Istent gyűlölitek, akkor átkozottak vagytok, az Úr szava mondja ezt: Máté evangéliuma 25. fejezet
41Ezután a balján állókhoz is szól: Távozzatok színem elől, ti átkozottak, az örök tűzre, amely az ördögnek és angyalainak készült.
Gnosztikus, te csak ne beszélj kereszténységről. A nyilas-kommunista zavarosság nem kereszténység.
János evangéliuma 8. fejezet
44Az ördög az atyátok, és atyátok kedvére igyekeztek tenni, aki kezdettől fogva gyilkos, nem tartott ki az igazságban, mert nincs benne igazság. Amikor hazudik, magából meríti, mert hazug, és a hazugság atyja.
süti beállítások módosítása