1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2020.03.01. 08:09 HaFr

Öt pontban arról, hogy mi kellene egy jó országhoz

Képtalálatok a következőre: child tech nature

Magyarországon a jórészt kimaradt polgári fejlődés, illetve a vidéki zsidóság elpusztításával, a németek kitelepítésével és a bolsevizmussal a vékony polgári réteget (és mentalitást is) megsemmisítő politika miatt összetorlódott és egymásba épült a posztfeudális, személyiségi függőségen (szervilizmuson) alapuló keleties feudalizmus és a tömegdemokrácia, ezek minden, tágan értett kulturális jegyeivel. A helyzetet felismerő és annak minden gyengeségét kihasználó Orbán-rezsim leváltása megtörténhet ugyan a jövő csillagainak szerencsés együttállásával, de ha így is lesz, ez semmit nem fog megoldani az öröklött képletből. A nemzet súlyosan kompetenciahiányos állapota nem olyasmi, amivel -- ha csak a politikára hagyatkoznánk -- a mai ellenzéki színvonalon szembe tudnánk nézni és el tudnánk kezdeni tartós eredménnyel felszámolni. Ha mégis ezt akarnánk tenni -- túl a mai kocsmán --, akkor minimum a következő célokat magunk elé kéne tűzni:

1. A kooperatív személyes kompetenciák és tereinek (piac, etikai minimum, tudomány, kutatás és fejlesztés, közszolgálat, benne az állammal) kifejlesztéséhez szükséges oktatási rendszer. Látni kellene a család és az oktatás feladatát -- a gyereknek az optimális nevelődéshez fűződő személyes érdeke mellett -- egy nemzet szempontjából is: ez a szempont pedig a versenyképes társadalmon túl a kooperatív struktúrákban való elboldoguláshoz szükséges készségek kialakítása.

2. Az állam kiszabadítása az élősködők megszállása alól és az élősködő mentalitásból. Az államnak a legnagyobb értékteremtő szervezetté kell válnia az országban, amelynek hatékonyságát és hatásosságát folyamatosan, transzparensen mérni kell. Ez az igény minden bizonnyal odavezet, hogy az államot jócskán csökkenteni kell, egyes mai funkcióit egyszerűen fel kell számolni, a maradék bizonyos részeit a polgárok autonóm társulásaira, önkormányzataira, más funkcióit a piacra, továbbiakat egy -- remélhetően -- a jövőben jobb képet mutató EU-ra kell bízni. Az átalakuló államot sokkal kevesebb pénzből lehet működtetni a jogszolgáltatásban, a nemzetbiztonságban, a közös javak (jószágok) feletti ellenőrzésben stb. mutatott fő kimeneti teljesítményének javítása mellett.

3. A társadalom fő szolidaritási reflexévé optimálisan a minden polgárának biztosított bemeneti esélyegyenlőség (azonos színvonalú közoktatás, jogbiztonság és alap egészségügy) és a minimális egzisztenciális biztonság (lakhatás, minimáljövedelem) kettősének kell válnia. Legyen értelme Magyarországon annak a kifejezésnek, hogy "emberhez méltó élet"!

4. Az alkotmányozás során meg kell teremteni a liberális (polgári) demokrácia -- mint az emberi szellem és az anyagi előrehaladás optimális nemzeti szintű -- intézményrendszerének egyfelől belső (a checks and balances-en alapuló és az oligarchizálódást kivédő, a valódi, ezt az elnevezést kiérdemlő elit kulturális mintáit ugyanakkor uralmon tartó), másfelől külső (az ellenségeivel szembeni biztonságának) garanciáit.

5. A nemzet önképében az etnikai összetartáshoz és a hagyományokhoz fel kell nőnie a teljesítmény elismertségének. Nincs modern, sikeres nemzet elismert, valódi tekintélyt kivívó emberek és ezek mintaadó jelentősége nélkül. A nemzet mindenkié, de a nemzet uralkodó normái, mintái és személyiségei nem lehetnek akármilyenek. A kultúránk legyen értékelvű, a vallásunk -- kinek-kinek, ha igénye van rá -- a hitekhez és a vallás dogmáihoz hű, az oktatási rendszerünk olyan, ami elsősorban a gyerekek, másodsorban a nemzet érdekét szolgálja, a piacunk versengő, az államunk támogató és az élet megőrzője, a közösségeink autonómak és a kultúrájukat szabad érvényesítők (amíg nem ütköznek a jog határaiba) és legelső sorban: mi mindannyian szabadok, akiknek a legnagyobb esélyük van ebben az országban a boldogságra. Több mint máshol és a legtöbb, amit el tudunk érni.

Ma viszont minden hazug. Ennek gyökeres átalakítása olyan feladat, amelynek horderejét ez a néhány sor érzékeltetni tudta csak. Vannak-e/lesznek-e ehhez vezetőink?

545 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr3515498310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DrGehaeuse 2020.03.01. 08:48:42

Végre!
Ez az első szó ami kitört belőlem.

Végre elkezdted a feladat rendszerezett felvázolását!

Remelem ez egy vitaindító lesz.
Az egyes pontok részleteit kidolgozó közgondolkodást kellene elindítani, egy új demokrata fórumon.
Meghívni mindenkit aki valamelyik rész-kérdésben elismert tudós vagy a legjobb gyakorlati művelője.

Sajnálom, hogy az alkotmányozás csak a 4. pont

Moin Moin 2020.03.01. 09:26:40

O.K., megvan a hatalom és be lesznek mindezek vezetve...

De: hoygan akadályozod meg azt, hogy a dolgok - akár egy populista vezető és pártja által - "visszarendeződjenek"? Hiszen az emberek zömében mégnem a kívánatosként leírt társadalmi stratégia működik és ezért is, no meg a saját teljesítméyn- és versenyképtelensége okán is "visszavágyik, visszacsábítható az akolmelegbe", a paternalista állam kebelére. Aki a kezdeti, nyilván várható nehészégek és frusztrációk meglovagolásával kiáll a jónép elé azzal, hogy "Nem is kell a teljesítméynalapúság: ha engem követtek, fasza lesz minden!" (Orbán-2009), akkor ugyanaz lesz, kint lett 2010-ben.

Még egyszer: miféle módszerrel akadályozod ezt meg?

(Abba a régi vitánkba most nem kezdenék bele, hogy ha az egy központi kontroll helyett az önkormányzatiságot növeled meg, akkor egy nempolgári, etatista és a hatalom túlkapásait tulajdonképpen természetesnek vevő, a "helyi Erősjánosokat" elfogadó nép körében az önkrományzás a ygakorlatban egykettőre "Erősjános "helyi kiskirályásgához vezet. Ezzel pedig az önkormányzati erőforrások már ott is lesznek egy gyakorlatilag a teljesítméynalapú központi politikával alapvetően szembenálló, ellene önmagát megszervezni képes ellenerő kezében...)

Célkereszt 2020.03.01. 10:05:51

Elsősorban a Fideszt kell leváltani. Létre kell hozni egy világnézetileg semleges államot, hasonlót mint a francia. A közintézményekből a vallást és a pártokat szigorúan ki kell tiltani.
Amint a gazdaság megengedi, a minimáljövedelmet be kell vezetni, hogy a 3. világbeli nyomor megszűnjön, és az alsóbb néposztályokban is meginduljon valamiféle polgárosodás. Stb, stb.

Bánegressy 2020.03.01. 10:08:49

- hát nekem ebben a szövegben tökre a rencerváltozásnak nevezett elbaltázott időszak lelkes kiáltványai ugranak be az akkori pártok részéről, lehetett az akár a fidesz is akkoriban. 'oszt mi lett belőle?
nekem sajna már a ~váltás előtt az volt a problémám, hogy ezeknek az egymást követő rezsimeknek horthy óta nem a külső megszállással, vagy erős ideológiai befolyásokkal van a baja és a társadalomnak is csak olykor. ritkán.
ha minden jó úgy, ahogy van, csak a diskurzus legyen lehetőleg egyoldalú(erősebb kutya ugat is, nem csak b*szik; a proceduralitást csak akadályozzák a viták. ájjáj! mindig csak ez a veszekedés more!(gondolok pl. az itt megszokott választási kampányokra)), akkor kicsi az esély, hogy ez a közeg valaha is kiizzad valami a fent leírtakhoz hasonlót.
vagy az már annyira nem ugyanez a közeg lesz, hogy semmilyen szempontból semmi köze nem lesz ahhoz, amit mi most ismerünk.
majd. egyszer.
amikor már rég alattunk lesz az átlag nyugati életszínvonal is.
az ottani muszlimok is mind keresztények akarnak lenni.
teológiai akadémián szívják magukba a magyar kereszténységet, nyelvet és humanitást.
és ki akarnak fehéredni :D

HaFr · http://hafr.blog.hu 2020.03.01. 10:17:00

@Moin Moin: nyiván, ez feltételezi a több étizedes, kitartó állami gyakorlatot ebben az irányban... garancia egyéb nincs sajna. A szabadságnak pedig a teljesítménnyel karöltve kell javulnia, nem szabad a meritokratikus rendszer hatalmát abszolutizálni a gyengék és a szabadság kárára

HaFr · http://hafr.blog.hu 2020.03.01. 10:18:22

@Bánegressy: az "oszt mi lett belőle" tanulságot adhat, de felmentést nem az újrakezdés alól

Khonsu 2020.03.01. 12:09:55

Jó lenne, de a jelen helyzetben attól tartok, hogy még a Szingularitás is hamarabb eljön, minthogy ez az öt pont Magyarországon megvalósulna.

tele.phone 2020.03.01. 12:52:31

Nulladik pontként én a fegyelmezett államháztartást, a nem elszálló fiskális politikát raknám hozzá. Az ellenzéknek gazdaságpolitikai értelemben ki kell egyeznie a választók releváns többségével. Az állami eladósodás és az ebből előbb vagy utóbb, de törvényszerűen következő megszorítások olyan nyomást helyeznek az emberekre, ami miatt felülíródik az öt (vagy akárhány) pont értéke a szemükben. Amíg az ellenzék ezt nem érti meg, annak ellenére, hogy akár még választást is nyerhet, az újabb demokratikus/modernizációs kísérlet inkább lesz sikertelen, mint sem. Ez az én ceterum censeom.

Mindezzel együtt, szimpatikus a poszt - különösen a teljesítmény értékelése, mint elv -, mégha egy kissé vágyvezéreltnek és kevésbé az adottságokból kiindulónak is tűnik. De ez talán érthető is, és inkább nagyon is értékelni kell, hogy végre valaki a megoldások keresésének az irányába toszogatja a közbeszédet.

Tamáspatrik 2020.03.01. 13:00:04

Valahogyan mérni kell tudni ezeket. Ha a kormány bürokratái mérik, akkor a velük szembeni elvárás, hogy minden szép és egyre jobb lesz.
Az 1.pontnál a bürokratizmus miatt mindent bele akarnak gyömöszölni a gyerekek fejébe, nem pedig megalapozni a tudását mint mondjuk Kínában.
Ugyanilyen kényes terület a mérés a társadalomtudósok számára, ők ha bármilyen kritikát fogalmaznak meg, akkor "sorosista" árulók. Borzasztó mélységben a közéletünk.

A Századvég és hasonlók ügyvédi irodaként működnek és azt bizonyítják, bizonygatják, hogy mitől jó az, ami nem jó.
Mindenki védekezik a kormányoldalon. (Végső soron minden ideológia egoista törekvéseket védő mechanizmus.) Folyamatos védekezésből egy valami biztosan nem lesz: kreativitás, új dolgok kitalálása.

2020.03.01. 13:09:02

@Tamáspatrik:
van egy ilyen tudományág. mértan. geometria. a geo csak véletlen hasonlít a gömb szóra. és a metrika a méréshez és a metszéshez. de ahhoz, hogy mérni lehessen előzetesen szükséges számolni. számtan. az ehhez szükséges "ideológia" a matek.

Reding Roli 2020.03.01. 13:13:33

Össze kellene hívni újra az Ellenzèki Kerekasztalt , ès közösen kidolgozni az Orbán- rendszer leváltásához szüksèges gyakorlati lèpèseket , egyúttal , "ki kell találni újra Magyarországot " ahogy anno Hankiss Elemèr is indított egy ilyen mozgalmat, " ahol minden ember èrdekeit többè- kevèsbè figyelembe veszik, amelyben az èrtèkeket és az èrtèkek rangsorát a társadalmi egyetèrtès jelöli ki"
Új jövőkèpet kell kínálni az embereknek - a jelenlegi kirekesztő, nagyúri világ ellentètelekènt egyfajta közmegegyezèsen alapuló szociális demokráciát kell lètrehozni . Az alapjövedelemről társadalmi vita szüksèges ès az állam újraelosztó szerepèről ès hogy mièrt van tartja fenn az ország a jelenlegi , az " úri " kisebbsègnek kedvezőbb adórendszert...
Társadalmi vita kell az oligarcha világról , ès annak felszámolási lehetősègeiről: transzparencia- , összefèrhetetlensègi törvènyek a közvagyon feletti magasabb társadalmi kontroll..
A kormányfő családtagjai ne akvirálhassanak a milliárdos állami megbízásokat, ami alap annak aki közjogi mèltóság politikai megbízatást vállal.. A fèkek ellensúlyok rendszerèt vissza kell állítani : a pártembereket kipurgálni a legfőbb ügyèszi- , a köztársasági elnöki-, számvevőszèki ès választás bizottság elnöki pozíciókból.
Sorsolás útján kiválasztott társadalmi delagáltakat minden az állami döntèshozó testületekbe!
Vissza kell állítani az alkotmányos plurális demokrácia alapjait ès szigorú törvènyeket hozni az egypárti túlhatalmak lètrejötte ellen...Arányos választási rendszert ès koalíciós kènyszert!
Minden fontos alapkèrdèsről szèleskörű társadalmi vitát kell kezdemènyezni, ès lètrehozni a többsègi konszenzust alapján kialakított közös álláspontot, jövőbeli kormányprogram ajánlatot.
Az ellenzèki összefogásnak egy új társadalmi szerződèst kell felmutatni az embereknek , amely jobb ès a szabadabb èletet kínál mint a jelenlegi rendszer , ehhez kellene mobilizálni az embermilliókat ès azok vèlemènyt egy egysèges cselekvèsi programba - választási programba foglalni...Meg kell èrtetni az emberekkel , ahhoz hogy jobb hely legyen az ország, ahhoz az ellenzèki pártok önmagukban kevesek...Mindenkinek el kell menni ès a szavát hallatni , hogy változzon valami! Elèg a nihilizmusból!
A másik világ pedig az, - ha marad az általános nihilizmus- hogy "örökre" berendezkedik itt a tolvaj- rabló- nagyúri - kivètelező- kasztosodó rendszer , ahol az alsó 50% èlete keserű kenyèr - sanyarú sorsa determinált..Ahol Orbán ès csaladtagjai , oligarcái èlik pofátlan èletüket az emberek "zsírján" gazdagodva!

2020.03.01. 13:22:30

@tele.phone:
a gdp arányos magyar államadósság.
d3fy651gv2fhd3.cloudfront.net/charts/hungary-government-debt-to-gdp.png?s=hundebt2gdp&v=201904231545V20191105&d1=19200326&type=line
melyik kormányok időszakában csökkent? 1998-2002 között és 2010 óta avagy 2002-2008 között? első körben talán tényszerűen kellene közelíteni. ami nem azt jelenti, hogy a fideszt mindenben imádni kellene. az országot a nem-fidesz kormányok vitték rendre csődbe vagy csőd közeli állapotba. az mdf-szdsz paktum, az mszp-szdsz kormányok. szocik eladósítják az államot, a libek eladják. a konzik asszisztálnak alapon. a "felelős" "értelmiség".

Khonsu 2020.03.01. 13:32:22

@Reding Roli:

Ez szép és jó, de hogy adod el az istenadta népnek? Nem hittem volna, hogy valaha ezt fogom mondani, de a mai ellenzék oldaláról egy saját "Habony" hiányzik legjobban. Egy olyan valaki, aki ki tudja találni azt a propagandát/vallást, amire úgy ráharap a nép, hogy beszavazzák és a nehézségek ellenére is huzamosan hatalomban tartják őket. Aztán már meg lehetne valósítani mindezt. Hiányoznak a jó háttér "ideológusok", akik eladható formába tudnák csomagolni a teendőket.

2020.03.01. 13:33:29

@Reding Roli:
na de miért kellene a sorsolással történő döntéshozatalnál megállni. lehetne dobókockával, vagy pénzfeldobással is dönteni. az államfő személyét kisorsolhatnánk tombolán.

Reding Roli 2020.03.01. 15:44:28

@Khonsu: A helyzet az, hogy az ellenzèknek nincs elèg aktív politikai- szakèrtői- ideológiai bázisa. Kevès ember tud megèlni az ellenzèki politizálásból, így kicsi a merítèsi lehetősèg...Akik pedig vannak, ès jelentős hatásuk lehetne , pl egy Pálinkás vagy Csaba László , azok nem kifejezetten politikusok hogy tömegeket tudjanak megszólítani ès elvinni szavazni..ès nem is ellenzèkiek alapvetően..
Valami új polgári körök indítása lehetne a megoldás, ezt már a blog szerzője is pedzegette , de ki ès milyen pènzből tegye ezt?
Minden ott bukik el, hogy a közvèlemèny átformálása, a politika tematizálása annyi pènzbe kerül, amit az ellenzèk nem tud megfinanszírozni. Erre csak az állampártak , az állammal összefonódva van lehetősège...Vagy ha az emberek önállóan összeállnak egy " dacszövetsègbe" ès invesztálnak a változásban..
Ide új , 21-ik századi hálózatèpítèsi- közössègèpítèsi módszerek kellenènek , amit az ellenzèknek mèg nem sikerült megragadni..
Vagy : új NER- ellenes applikációk kifejlesztèse, amivel a kisember kárt tud okozni a rendszernek ..
PL: bármely termèk -szolgáltatás megvásárlása előtt lássuk, hogy nem NER- oligarchák birtokosai a cègnek...Tudjuk okosan dönteni, kinek tömjük tele a zsebèt...
A nyíltszíni tolvajlast az eddigieknèl jobban pellengèrre kell állítani: 100 milliók mennek Rogán Cecikènek vagy az Orbán lányához köthető állami divatügynöksèghez, amiből mèg stadion sem èpül, csak rögtön svájci számlára kerül..
100 milliárd pedig az állami propaganda èves költsègvetèse, ami szintèn ablakon kidobott pènz...

Ezen kellene elgondolkodtatni valahogy az embereket , hogy mit vesztenek ezzel, ès hogyan lehetne máskèpp..
21-ik századi új, gerilla marketing kell ide, a règi rendben nem fog menni kormányt váltani...
Think outside ( or beyond) the box!

ijontichy 2020.03.01. 15:52:15

@poszt: +1 Az értelmes társadalmi párbeszéd* visszaállítása (nem "nemzeti konzultáció"! ;-)). Enélkül nehéz, hisz az "államra lőcsölt feladatok" tekintetében kellene egy egészséges többségű konszenzus.
Az trivia, hogy az erőforrások állami felhasználásának hatékonyságán nagyságrendet kell javítani, de az már nem, mit vállal fel az állam. "skandináv szolgáltatásokhoz" "skandináv bevétel" is kell ám. Az elsőre majd mindenki lelkesen bólogat, de a második... ( Svájc meg leszavazta a garantált alapjövedelmet ;-) )

*Nem véletlenül írtam ezerszer, mekkora kárt okoztak a fideszbolsik a társadalom "fejében".

Reding Roli 2020.03.01. 15:54:30

@civisvarosi: Az athèni demokráciában , amely a nagy pèldakèp , volt szerepe a sorsolásnak , amely egyfajta vèletlenszerű váltóelemet helyez a kèpviseleti rendszerbe ...az outsider kisebb esèllyel van benne a règóta szövögetett parthatalmi èrdekhálókban..
A másik fontos elem: limitálni ès rövidíteni a választott politikai pozíciók idejèt...Nem vèletlenül van az USA- ban a Kèpviselőháznak ès Szenátusnak is nagyobb rotációja..
A lènyeg az lenne, hogy többet soha többè ne jöhessen lètre az orbáni rendszerhez hasonló , eltorzult autoriter rendszer !
"Viruljon " a pártok egyenlő versenyèn ès váltógazdálkodásán alapuló, plurális demokratikus rendszer, pártok valós "szabadversenye" - ehhez kell az alkotmányos peremfeltèteket átalakítani!

tele.phone 2020.03.01. 15:55:18

@civisvarosi: Az adatokat nem vitatom, és pont azt mondom, hogy a kormányra kerülve az ellenzéknek sem szabadna felborítania a fiskális stabilitást, tehát ebben az értelemben lenne mit tanulnia Orbánéktól. De ebből nem következik, hogy ne lenne létjogosultsága egy demokrácia-helyrebillentő kormányzatnak.

Reding Roli 2020.03.01. 16:00:21

@ijontichy: Az is valid álláspont, hogy akkor ne legyen semmilyen újraelosztás , ès egy minimál adószintű állam alakuljon ki..
De ,ha a gyöngyöspatai cigány azt látja , hogy a miniszterelnök is "cigánykodik" : a saját családjának állami milliárdokat akvirál, akkor jogosan kèrheti a gyöngyöspatai roma is a saját " alapjövedelmet"
Amíg a politikai vezető osztály rossz pèldát mutat: lop- addig nem lehet a cigányoktól sem más hozzáállást elvárni ...

2020.03.01. 16:38:48

@Reding Roli:
hagyományosan az esküdtbíróságba kerülnek véletlen sorsolással a polgárok. és ha mellé visszavezetik a halálbüntetést, akkor a nagy összegű lopásoktól, a köznépet megkárosító tolvajlásoktól visszatartaná a politikusokat, pénzügyi spekulánsokat. csak az nem lenne "jogállami".

2020.03.01. 16:56:35

@Reding Roli:
orbánék azért vannak megválasztva, hogy a belpesti elitet adminisztratív eszközökkel szétverjék és a rendszerváltást bevégezzék. az mszp, az szdsz és az mdf mérsékeltjeiből álló "antifasiszta" koalíciót adminisztratív eszközökkel felszámolják, az országos közintézmények közeléből kiszorítsák. illetve ezek utódpártjait a dk-t, momentumot és részben az lmp-t.

2020.03.01. 18:13:52

@tele.phone:
a demokratikus ellenzék valójában nem létezik. a dk-t, a momentumot és a tiltakozó belpesti piaristákat túl azon, hogy a főhatalomba akarnak visszakerülni igazán semmi se kapcsolja össze. ők az mszp, az szdsz és az mdf mérsékeltjeinek szellemi örökösei. akik rendre csődbe vitték az országot. a szocik eladósították, a libsik eladták és a konzik asszisztáltak. és a hatalmat úgy szerezték meg, hogy tiltakoztak a fasizálódás, a nácik ellen. és ehhez kellett a médiafölény.

belpesti piaristák tiltakoznak a frontális tanítás ellen. egy papi kaszt. a tökfej rendfőnökükkel bontsák le katedrálist és a katedrát. társadalomkritika a legfontosabb. bontsák le a templomban a oltárt. magát a templomot, mert ha a vallás magánjellegű, akkor elég a házi oltár. és úgy nem lesz frontális példabeszéd. tiltakoznak a heti 24 órás tanítói szolgálat ellen mondván, hogy az embertelen. egy keresztény tanítórend. ez valami vicc. de álljanak össze a kempinski hotelben vagy a mariott szállóban gyurcsánnyal és a momentumos véglényekkel azzal, hogy eltörlik mária országát. jelenits professzor a korvin lánccal a zsebében álljon csak oda. a tarlóstól kapott díszpolgári címével, a fekete györgytől kapott művészeti akadémia érdemérmét, amit széles gábor (!) után ő is megkapott. és felőlem váltsák le a fideszt. vagy a fideszt kell leváltani, vagy az ellenzékét kellene szétzavarni. és lehet, hogy nem kell sokpártrendszer, mert az sok pártkatonát jelent.

hanem egy párt mellé a pártatlanoknak kellene helyi egyesületekbe, országosan szakmai szervezetekbe tömörülni, a nemzetközi kapcsolatokat valódi függetlenként is lehet úgy is építeni, hogy nincs pártelnök, pártelnökség, pártkongresszus, stb.

Reding Roli 2020.03.01. 18:15:51

@civisvarosi: orbánék azért vannak megválasztva, hogy a belpesti elitet adminisztratív eszközökkel szétverjék és a rendszerváltást bevégezzék" Nem ezèrt vannak megválasztva, de annyi igaz, hogy az autoriter rendszerváltást már bevègeztèk..Csakhogy a társadalom felèt soha nem tudják a maguk oldalára állítani: Budapest ès a nagyvárosi lakosság jelentős rèsze már nem kormánypárti ( vagy nem is volt soha..)...Olyan trend sem az lesz- nagy valószínűsèggel- hogy az ellenzèk eltűnik, Orbánèk meg egyre erősebbek lesznek...Ez illúzió! Minèl nagyobb teret nyer az egypárti önkèny , annál erősebb lesz a nèpharag irányukban, ha megbillen a törèkeny egyensúly.....A nyugat pènzèn nem lehet örökre èlősködni , sem pènzt rontani nem lehet határok nèlkül..Ez a politika a kifulladás szèlère kerül lassan , mert elfogynak pènzügyi tartalèkai...

2020.03.01. 18:37:11

@Reding Roli:
az egypártrendszer sem feltétlen jelent önkényuralmat feltéve, hogy szabad választások vannak és a párton kívüliek nem hirdetnek totális ellenzékieseket. úgy a totális kormányzásnak sincs létjogosultsága.

debrecenben az összes ellenzéki párt kamupárt. az összes. nincs olyan nyilvános tömegrendezvény, amin a fidesz népviselők nincsenek jelen. és nincs olyan, amin az ellenzék megmutatkozna. lényegében egy se. kampányidőszakban sincsenek ellenzéki tömegrendezvények. gyurcsány és gyurcsányné tud néhány nyugdíjast összetrombitálni.

az ellenzéki pártok a fővárosban 51%-ban nyertek. és 20-30 városban nyertek. és ebből építkezhetnek 22-re. és tegyék is meg. fogjanak össze. és felőlem váltsák le a fideszt. de ha nem váltják le, akkor az ellenzéket kellene leváltani. vagy budapest még 26-ban is azt gondolják, hogy valahogy tüttő katát beemelje a hatalomba. gyé németh zsóka nélkül nem lehet világvárost építeni. kistelepüléseken ezek a pártok nincsenek jelen. el se tudtak indulni. az egyesített ellenzék se. határ mentén, határon túl nincsenek jelen. leszámítva londont. csak az nem magyar falu.

2020.03.01. 19:09:47

@Reding Roli:
itt van mondjuk a katona józsef színház a sok szar mellett egyik értékelhető bemutatója. a tartuffe.
www.youtube.com/watch?v=8l2q-UqLLtA
ez ugye társadalomkritika akar lenni. a hatalmi arrogancia elleni tiltakozás, stb. ami egyébként rendben is van. de ez underground színjátszás. és az rendesen nem kap állami támogatást. az a lényege.

a világvárosi színjátszás ilyen.
www.broadway.com/
vagy ilyen.
www.bolshoi.ru/en/
kurvára nem hasonlít a katonára. ahol ellenzéki pártkatonák arrogáns módon vicsorognak. a főpolgármesterre verik a seggüket egy színpadon hogy ha nem jár bemutatónként 100 millió forint állami támogatás, akkor az egyet jelent a fasizmussal. a francokat. a színjátszás kritizálhatja a fennálló világrendet, csak a katona józsef színház éppen nem azt kritizálja. éppen a globalitás hiányzik belőle. hanem az van, hogy van ez az o1g. és valami ócska underground. mint ez a komment.

ijontichy 2020.03.01. 19:15:26

@civisvarosi: "orbánék azért vannak megválasztva" Tudom, hogy ez zsigeri fájdalom marad holtod napjáig, de a fénylő csillagod, meg a mozgalma kábé annyi Budapestnek, mint a boka körül port kavaró szellő. Tíz év után ez már biztos. Fölköltözött a várszínházba, és Budapest tkp. le se szarta, viszont megválasztotta a se hal, se hús christmas-t főpolginak. Vajon hányszor gyakta le a dühöngőt LPP a bézmentben azóta? Lophat bármennyit, költözhet a királyi várba, akkor is vicsorogva fog megpusztulni, mert Budapestet soha nem uralta. Nem is lehet. Lehet megismerni, megszeretni, táncba hívni, s ha épp olyanja van, kegyeibe fogad, s elmegy veled... de uralni, azt nem lehet. Femme fatale...
www.youtube.com/watch?v=QTS4vRjG8V0
Az a szerencsétlen lelki nyomoronc már anno úgy ment oda, hogy uralni akarta. A barom :-)

Te talán nem, de a többség idővel rájön, hogy Budapest egy buzi, köcsög, ribanc, kozmopolita világváros, mindig is az volt az adott kor szintjén. És nagy, kibaszott nagy, a te léptékedhez mérten. Normális országokban büszkék a fővárosukra, még akkor is, ha az életmódját nem tartják magukénak (kérdezz körül Ausztriában, vagy Franciaországban, majd megtudod). Téged meg megesz a méreg. De ez legyen a te bajod. A hisztiző, toporzékoló hülyegyereket hagyni kell. Idővel kinövi. "Ti" is ki fogjátok. :-)

2020.03.01. 20:05:04

@ijontichy:
budapest nem egy kozmopolita nagyváros. mert hogy budapest "liberális" népe nem egy pragmatikus technokrata elitet választott. amelyik maga szereli be a klímát a metrókocsiba. maga építi meg a metrókocsit, maga felújítja. budapest "liberális" népe klímavészhelyzetet hirdető hülyéket választott. ezeket ni.
parbeszedmagyarorszagert.hu/files/public/styles/post_photo/public/20170628_123645.jpg
budapest "liberális" népe ne egy a globális kulturális mainstream nyomdokán haladó nagypolgári elitet választott. nem olyanok ülnek a közgyűlésben, mint andy vajna. még csak nem is szabó istvánt. vagy olyanokat, akik bejáratosak a világ kulturális szalonjaiba. hanem kálmán olga ad tanácsot gyé németh zsókának.

ebből a kínálatból a városgondnok tarlós mellé megválaszthatták volna puzsér night mayor-nak. és úgy ezek mellett egy valódi technokrata közösség gondolkodhat a világvárosi létről. csakhogy éppen nem ilyet választott. gyurcsányt választotta, az ávós prolikat, az szdsz maradványát, a drogos buli buzikat, a prájdot, az üres lózungokat puffogtató "felelős" "értelmiséget". 500 ezer aktív korú diplomásból nem választódott ki 25 komolyan vehető fiatal vagy fiatalos kerületi polgármestert. hanem niedermüller pétert választották, vagy azt baranyi krisztának nyalja ki a kétfarkú kutyapárti zsuzsa barátnéja. nyalja ki, de azon túl képesek valamire? most 5 évig ezek lesznek.

DrGehaeuse 2020.03.01. 20:53:56

@b.feher: "köztük egy db erős miniszterelnök-jelölttel"

Ez volt orv-bán receptje is. Most Gyurcsány is ezt tolja.

Az eredmény borítékolható.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2020.03.01. 21:35:15

@DrGehaeuse: az "egy lista" Gy. vezérségét és egy tarthatatlan ellenzéki frontot jelentene, vagyis a biztos ellenzéki vereséget. Két lista az optimális, de ezzel kapcsolatban is szkeptikus vagyok, amíg a Momentum ilyen töketlen, mint most.

Reding Roli 2020.03.01. 23:03:10

Kèt lista lenne optimális az ellenzèknek: DK- Mszp- Párbeszèd- a balliberális ellenzèk ès a másik listán a "21- ik századi " pártok, a Momentum+LMP + Jobbik..
Könnyen bejöhet viszont egy harmadik oldal is: A Mindenki Magyarországa mozgalom újult erővel támad: Márk- Zay , Mellar Tamás, Both Pèter, Kèsz Zoltán , Hadházy....Egy combos , konzervatív hátterű mozgalom indult, ami azèrt veszèlyt jelenthet Orbánra, mert a konzervatív embereknek is vállalható alternatívák..Tegnap volt a kongresszusuk ès bejelentkeztek a hatalomèrt folyó versenyben...Ha" leigazolják "mèg Pálinkás Józsefèket szellemi háttèrnek ès Szèl Dettit," utcai harcosnak " Hadházy mellè, akkor az egy" világverő " csapat lehet, erősebb mint most a Momentum, de a Momentumra is nagy szüksèg van, mert a fiatalokat meg ők tudják csatába hívni...

A Mindenki Magyarországa lehet mèg lehet egy "új remèny" , hiszen megszólíthatnak olyan embereket is , aki alapvetően konzervatív szemlèletűek így a Momentum már "sok " nekik ...( a Jobbik meg túl kevès , szellemi szinten..)
A lènyeg , hogy az egyèni kèpviselői helyekről meg kell egyezniük, minden körzetre lebontva , ès előválasztás kell , hogy csak egy ès valóban esèlyes jelölt álljon szemben az állampárti jelölttel szemben. Ez óriási anyagai lemondás , de nincs más eszköz a kormányváltásra..
Orbán ha kikap , meg fog lepődni ,hogy milyen komoly veresègbe lehet beleszaladni az általa megkonstruált " többsègi" választási rendszerben , az arányosabb rendszerben mindig könnyebb visszakerülni a hatalomba...
Feltève, ha az állampárt nem fog választási csalásokhoz -ès állami erőszakhoz nyúlni, ha bajba kerülnek...Mert azèrt az is benne van a pakliban, sajnos...

ijontichy 2020.03.01. 23:04:08

@civisvarosi: "budapest nem egy kozmopolita nagyváros"
Annyit érzel Budapestből, mint lábos a benne fővő étel ízéből. E téren pont olyan ostoba vagy, mint a fosarc főnököd.
Még Petőfitől sem tanultatok: "Tán csodállak, ámde nem szeretlek, S képzetem hegyvölgyedet nem járja." Méghogy ti magyarok lennétek? Lófaszt vagytok ti magyarok! :-DDD

ijontichy 2020.03.01. 23:15:03

@civisvarosi:
" amelyik maga szereli be a klímát a metrókocsiba. "

"A fideszes szemérmetlenségnek nincs határa. A Fidesz vette a vadonatúj, olcsóbb, klímás észt metrókocsik helyett az orosz ócskavas szerelvényeket, amelyekben nem volt klíma. Ráadásul a Fidesz olyan szerződést kötött, ahol még a garancia is elveszhet a klíma utólagos beszerelésével. Ezután a Fidesz számonkéri a klíma beszerelését..."

Na menj a picsába krokodil! Annyit érzel Budapestből, mint lábos a benne fővő étel ízéből. E téren pont olyan ostoba vagy, mint a fosarc főnököd. :-)

2020.03.02. 00:14:17

@ijontichy:
ha budapest nem tud metrószerelvényt gyártani, már pedig most nem tud sajnálatos módon, akkor a kérdés csak az, hogy putyin ladomér és a metrowagonmas bassza át a székes fővárost, vagy macron emánuel és az alstom esetleg mindkettő.

dare 2020.03.02. 00:22:28

Kicsit barangoltam a facebookon anyám profiljával, és benéztem Vona oldalára, ahol elképesztő mennyi félbolond ossza az észt neki.
Ilyenkor úgy elgondolkodok, hogy hova is akarunk mi mit is építeni, kikkel is?
Mindegy, a nap poénját már nem is tudom hol olvastam, de azért ide is leírom.
-lassan már az örömódára is fel kell állni?
:DD
Kész vagyok, olyan groteszk már ez az egész, hogy csak nevetni lehet rajta.
Nem kéne, de jelenleg nem is nagyon lehet mást csinálni.
Ütközőzóna vagyunk, tele gátlástalan, a hatalolmért az anyjukat is eladó politikusokkal.
Itt nincsenek tabuk, fenekek vannak, amit politikusaink fényeznek.
A szimpatizánsaik meg az ő feneküket fényezik.
Árpád apánk jól belőtte nekünk ezt a környéket, csupa öröm és boldogság itt az élet.
Már az örömódára is fel kell állni, nem elég az internacionálé? :D

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.02. 00:35:10

@civisvarosi:

"a kérdés csak az, hogy putyin ladomér és a metrowagonmas bassza át a székes fővárost"

Akkor tömjék be a metrót. Ki a fasznak kell egy púp a hátára?

dare 2020.03.02. 00:41:54

Lehet itt 100 ezer lista is, amíg ez az éljen a párt mentalitás uralkodik itt nagyon sok ember kobakjában, addig nem igazán van meg annak a körvonala, hogy milyen világot is akarunk az Orbán rendszer után.
Elvtárs rendszert.
Antifa megemlékezésekkel.
Bár a mostanin volt egy egész jó bella ciao dal akusztik verzió, egész jó volt, a mércén láttam.
Így vagyunk egyek, a sok hormonzavaros rettegő honfitársunkkal együtt.
Imádok mindenkit, a fasisztákat is, de legközebb egy pohárral korábban megállok. :D

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.02. 01:10:29

@dare:

"amíg ez az éljen a párt mentalitás uralkodik itt"

... és az sokáig lesz, mert NER-tagnak lenni a legkifizetődőbb.

Ti nem olvassátok civisvárosi hozzászólásait? ő pontosan ezt magyarázza, hogy ez hogyan kifizetődő Mészáros Lölö beszállítóinak. Mészáros Lölö lehet -- sőt biztos --, hogy egy stróman, de ő nem csak direkt kifizetőhelyként működik a gazdáinak, hanem politikai befolyásolást/pacifikálást is végez a beszállítói kiválsztásával ill. megfizetésével.

Nála minden átverés: az is, hogy minden dumája mihaszna. Vannak ott aranyrögök, de az is igaz, hogy egy Balatonnyi szaron kell átúszni értük.

Szóval ifjú feltörekvő Machiavellik, vigyázó szemeiteket civisvárosira vessétek. Amikor olyan szemérmetlenül tudjátok keverni az igazságot a hamissággal (hogy az így gyártott _féligazságokkal_ kábítsatok), mint ő, a Mester (Rabbi?), akkor ti is készen álltok majd a nagy szakításokra.

www.youtube.com/watch?v=8vgDpI8kU98

ijontichy 2020.03.02. 01:23:22

@civisvarosi: Amíg a magyar vidék Budapestre erőszakolja a bolsit meg a pártját (éljen a mi fiunk, az egyszeri szegénylegény felkiáltással), addig Budapest túlélő üzemmódban működik. Végül persze nem Budapest koppan majd legnagyobbat, de ez már legyen a magyar vidék baja.
De ha már... mint tősgyökeres ex-budapesti, én azt gondolom, hogy a Митишинский Машиностроительный Завод baszta már át eleget a székesfővárost, bassza át most más (függjön Putyintól a bolsi főnököd, de ne Budapest). Neked meg egyébként mi közöd hozzá ott a cívisvárosban? Tudom, téged nem zavar, ha a bolsi lopja a pénzed, csak az, hogy a főváros nem termel se krumplit, se béemvét. Márpedig rendes magyar ember nem lehet meg krumplifőd, meg béemvégyár nélkül :-)

2020.03.02. 06:30:01

@ijontichy:
az utolsó magyar fejlesztésű villamosok debrecenben járnak. debrecen rendelt meg belőle egy prototípust. és gyártottak belőle 10 darabot. ezek után a ganz kapott hitelt. a budapestiek felszámolták a gyártást. mert miért is legyen magyar fejlesztésű villamos. oszkó péter a debreceni járműjavítót is eladta a románoknak (!). mert kellett a pénz a valutaalapnak. túl azon, hogy oszkó péter a debrecen nagyvárad vasútvonalat bezáratta. nem volt rajta utas, mert a románok felszedték a síneket. esetleg azt kellene mondani, hogy schengeni határon úgy engedjük be őket, hogy visszaépítik. magyarország vasúti szerelvényeket gyárt. és ebbe bekapcsolódnak a partiumi és erdélyi magyarok. és társuljanak a románok. csak budapest "liberális" népe azt mondja, hogy kötött pályás közlekedés nem kell. gyártás egyáltalán nem. gyár. pfúj. globalizált szolgáltatások lesznek. legyenek, csak ne kizárólagosan.

2020.03.02. 06:37:31

@ijontichy:
budapest "liberálisai" ugyanúgy nem támogatják a buszgyártást. buszgyártás győr-komárom-mosonmagyaróvár, székesfehérvár, debrecen. a fidesz fellegvárak. általában azok a városok ahol a gazagdság a valós árutermelésre és a nem kizárólag a virtualizált pénzre van alapozva.

2020.03.02. 07:52:47

@ijontichy:
magyar optikai művek. nem kell. helyébe lép a mom park. pláza. lakópark. és az kié legyen? akié a bank. az pénzt teremt a semmiből. és aztán abból felvásárolja az ingatlanokat. a pénzteremtés inflációt teremt. de az ingatlanok ára is inflálódik. az ingatlanpiaci alapok gazdagodnak. a semmiből. ők a piacok. és amikor beszállt ebbe az üzletágba tiborcz vejkó, akkor budapest nem-nemzeti "liberális" népe csalást kiáltott. tényleg? és a többi?

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.02. 08:29:44

@civisvarosi:

"magyar optikai művek. nem kell."

Neked se' kellett. Ha kellett volna, megvetted volna, szóval lehet eldugulni, nemzetiszocialista zsidó.

chrisred 2020.03.02. 08:37:26

@Moin Moin: Nem lehet mindörökre megszüntetni annak a lehetőségét, hogy a polgári demokrácia valamilyen hatás következményeként valamilyen hierarchikus felülről kontrollált hatalmi rendszerré "rendeződjön vissza". A múlt század harmincas évei után ez a mostani időszak is bizonyítja, hogy ez egy illúzió. Minden társadalomnak, minden generációnak el kell döntenie, hogy mit érdemes kockáztatnia azért, hogy bizonyítsa, neki fontos az, hogy ne süllyedjen mások alá a társadalmi rangsorban. A passzívak, a megtévesztettek és a konfliktuskerülők mindenkor a kerekek alá kerülhetnek, függrtlenül attól, hogy milyen szabályozás és milyen elméleti garanciák léteznek.

2020.03.02. 09:10:36

@neoteny:
így van. nem kellett senkinek. így azt széthordták. az ofotért üzleteit értékesítették. az privatizáció végbement. az még úgy rendben is lett volna. de a fotex üzleteit már nem kis külkereskedő cégek gründolták, hanem a semmiből várszegi. és aztán a kérdés, hogy kié legyen a mom park. a pláza. a lakópark. aki privilegizált üzemmódban leüti az entert. ott a sok pénz a folyószámlán. korlátozott felelősségvállalás mellett. és azé. a létező kapitalizmus: államkapitalizmus. és a szavazatszerzéshez kell gründolni a kereskedelmi médiát. ehhez a rendszerhez alkalmazkodott orbán, rogán és a többiek. simicska lajos. aki az óriásplakátokat vásárolta fel. mondván, hogy arra kiírják azt, hogy csak a fidesz. és úgy lesznek nagy párt. és ez vált be. csak aztán simicska szembe fordult orbánnal, orbán soros alapítvánnyal. a piaristák szembefordulnak orbánnal. felőlem tegyék. ebből egy modern kori vallásháború adódik.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.02. 09:12:12

@civisvarosi:

"nem kellett senkinek."

Ígg van. Neked se' kellett. Ha kellett volna, megvetted volna, szóval lehet eldugulni, nemzetiszocialista zsidó.

dare 2020.03.02. 09:17:08

@neoteny: Amikor belelendültök a párbeszédbe azokat nem, de olvastam már sokat tőle, tudom hogyan gondolkozik.

Az igazságot a hamissággal azok keverik, akiknek ez az érdekük.
Nekem nincs ilyen érdekem, nem ilyen alomból származom.
Mesterem is csak 1 van, az pedig nem Rabbi. :D

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.02. 09:23:32

@dare:

"Az igazságot a hamissággal azok keverik, akiknek ez az érdekük."

Vagyis mindnyájunk.

"Nekem nincs ilyen érdekem"

Hogyne lenne.

"nem ilyen alomból származom."

Péter 3x tagadta meg Jézust egy éjszaka folyamán.

"Mesterem is csak 1 van, az pedig nem Rabbi."

Pedig a 'rabbi' egyszerűen tanítót jelent; egy nagyon pozitív konnotációjú szó.

dare 2020.03.02. 09:38:18

@neoteny: Ja, hogy ez pozitív szó?
Azért eltelt pár ezer év, amikor sokak számára nem volt az.
De legyen rabbi, ha ennyire ragaszkodunk a szavahoz.
Mint Vágó István, amikor egy műsorban azt taglalta, hogy ez kultúrkampf nem kultúrharc, ez a jó szó rá, nincs benne semmi negatív, ez a neve a jelenségnek és kész.
Majd ilyeneket olvasok, hogy a mocskos Fidesz kultúrkampfot hirdet, már a szó is mit sugall, hogy rohadnának meg az ilyenek.

Egyébként tényleg nincs semmi meggyőző érdekem. Kibírom kommentelés nélkül. Nem is tudom miért pötyögök néha.
Csak ökölbeszorult agytekervényekkel lehet kommunikálni manapság, annak pedig nem sok értelme van.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.02. 09:47:12

@dare:

"Ja, hogy ez pozitív szó?"

Hát ha neked a tanító nem egy pozitív szó, akkor te tényleg szíriuszi származású vagy.

dare 2020.03.02. 09:51:43

@neoteny: Mindannyian szíriuszi származásúak vagyunk.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.02. 09:53:57

@dare:

Nem.

A származás kérdésére épp' ez a tesztkérdés: "ön szerint a 'rabbi' szó pozitív konnotációjú?" és aki nemmel válaszol, az szíriuszi származású.

Jobb, ha tisztában vagy a tesztkérdésekkel.

dare 2020.03.02. 10:02:12

@neoteny:
A rabbi szó 6000 év alatt kicsit sem pozitív szó volt, azért mert egy rövid ideje sokan úgy relativizálnak, mint pl Vágó, attól még sokakban más ugrik be róla.
Csak poén volt a szíriusz, ne vonj már le ilyen tesztkérdéses következtetéseket, mert akkor túl merev leszel.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.02. 10:03:52

@dare:

"A rabbi szó 6000 év alatt kicsit sem pozitív szó volt"

Köszönjük a választ, kedves versenyző, majd értesítjük SMS-ben.

dare 2020.03.02. 10:07:20

@neoteny: Mit lehet nyerni?
Na jó, nem 6000, ne ezen ragadjunk már le.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.02. 10:12:20

@dare:

Engem nem te érdekelsz, hanem az az ökumenikus sátánfajzat.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2020.03.02. 11:08:26

Már a nyitómondat is olyan, mintha a saját blogposztom része lenne.

Gyakorlatilag soha nem szoktam ilyesmit csinálni, de ez az egész blogposzt olyan, mintha elméleti síkon tárgyalná ugyanazokat a témaköröket, amelyeket én egy zempléni falu, Erdőbénye példáján, földhözragadt, sáros és kézközeli módon jártam körbe, többek között összevetve Erdőbényét Nagykovácsival...zsidók, cigányok, keresztények, gazdaság, a magyar vidék nyers valósága, a kereszténység, mint megtartó erő, munkalehetőség, elvándorlás...stb.(nem olvasókat gyűjtök, megfelel nekem a blog.hu2 címlap, mindegyik fejezet ott volt, ez is ott van)

zordidok.blog.hu/2020/02/28/erdobenye_795

Most azon túl, hogy Nagykovácsi és Erdőbénye két külön bolygón van, szerintem a blogposzt 5 pontját le lehet egyszerűsíteni egy radikális és központi kérdésre: mindaddig, amíg ennek az országnak az adott kormányzata nem képes szembenézni a magyar vidék valódi gondjaival, - és ez kőkemény, irgalmatlan szembenézést jelent, amelybe semmiféle politikai korrektség nem fér bele- addig ez pusztán csak belvárosi szarmaszatolás, és itt nem fog összeállni soha a szerencsés csillagzat az Orbán rezsim leváltására, mert az egyik politikai fél tökéletesen és persze olykor ravasz, hideg, számító politikai taktikázással reagál a magyar vidék hangjaira, addig a politikai térfél másik (ellenzéki-kormánykritikus) oldalán még megfogalmazni sem tudják a kérdéseiket a vidéki Magyarország felé, nemhogy válaszokat találjanak a létező gondokra...amelyek egy jelentős részét egyszerűen letagadják. (Nem, te szerencsétlen, virtuális ceruzádat hegyező kretén, aki ezt olvasod, én nem a cigányokról beszélek. Az egy nagyon fontos pont, de a teljes kép egészét nézve, csak részletkérdés) Igen jól jelzi ezt a poszt is, és a kommentek is. Ez így nagyon városias gondolkodás, urak.

A magyar vidék azért szavaz Orbánra, mert ő legalább beszél hozzájuk.

Annak idején ezzzel a módszerelt tarolt a Jobbik is, csak ők egyetlen témára fókuszáltak, és mostanra -többek között éppen ezért- a Mester leszalámizta őket, mert ő ravaszabb náluk.

Milyen 5 pont? Hogyan? Mibűű? Ezzel az intellektuális háttérrel?! Egy rakat rémisztő képződményezőssel?

Egy jó országot akarsz? Leülteted a jelölteket 50 kamera és 50 újságíró elé, aztán nekik szegezel 50 olyan kérdést, amelyre válaszolniuk kell: a válaszok majd eldöntik, hogy ki alkalmas a feladatra, és amögé beállhat egy valódi kétharmad a szavazófülkékben.

Józsika62 2020.03.02. 12:14:52

Végigolvastam a posztot és a kommentek nagy részét is, érdekekes és helyenként tanulságos volt.
Szerintem az 5 pont lényegében helyes célokat tűz ki de:

1. A célokat csak értelmes, művelt emberekkel lehet megvalósítani, lásd „A tudományos emberfő mennyisége a nemzet igazi hatalma.” Széchenyi István.
Helyre kell állítani az oktatás és nevelés színvonalát.

2. A demokrácia működését át kell alakítani: képviseleti demokrácia helyett svájci mintájú félig közvetlen demokratikus működést kellene kialakítani, lásd többek között például az alábbi cikket, ami röviden összefoglalja, miről is van szó:
mozgovilag.hu/2018/01/31/pakozdi-imre-miert-megoldas-svajci-tipusu-demokracia/

2020.03.02. 12:53:25

@Józsika62:
és mondjuk taneszközök honnan lesznek? széchenyi gróf nyomdokán lepottyannak az égből? vagy hogy képzelitek ezeket?

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.02. 12:57:34

@civisvarosi:

"és mondjuk taneszközök honnan lesznek?"

Az égből?

2020.03.02. 13:33:35

@neoteny:
magyarországon mindenki csodálatos oktatást szeretne. de ugye ahhoz taneszközöket kellene gyártani. a csodálatos egészségügyben orvosi műszereket. ehhez hány darab magyar tualajdonú mikroelektronikai üzemek, gyártósor áll rendelkezésre? egy sem. tanműhelyek sincsenek. magyar kézben maradt egy gyógyszergyár. a richter. és lényegében ennyi versenyez a globális termelői piacon. mert az otp, a mol oligopol szolgáltatók. a budapesti értéktőzsdén nem matáv-ot, hanem a deutsche telekom lányvállalát jegyzik. és van még lölő vagyonkezelője. és ennyi. a graphisoft 17 milliárd forintos éves árbevétele ugyan nem kevés, de hajdú megyében ezzel nem kerülne be a top10 magyar tulajdonú vállalat közé. úgy, hogy bojár régebben bent ül európai ipari lobbitestületben. ahová most a mol delegál magyar tagot. el kellene felejteni az ortodox liberális mesét a szabad piacról. mert abból lesz ez az unortodox illiberális hőzöngés. tudjuk, hogy bojár kicsoda. egy magyargyűlölő hogy is hívják. amire jön az, hogy ezek nácik, stb. a köznép elzavarhatja bojárt és társait. megérik ők is a pénzüket. önzetlenül semmit sem tettek a forintgazdaságért, akkor sem, amikor erre fel voltak hatalmazva és megtehették volna. sajnálatos módon.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.02. 13:36:10

@civisvarosi:

"magyarországon mindenki csodálatos oktatást szeretne."

Kivéve téged, zsidó.

Moin Moin 2020.03.02. 13:36:15

@chrisred: Éppen ezért kellenek nem elméleti, hanem gyakorlatri garanciák...:)

Moin Moin 2020.03.02. 13:44:22

@Józsika62: Az a baj, hogy a politikában-közéletben megmondóembernek gondolhatják magulat az efféle Pákozdik, akik belevakulnak-belebuzulnak valami külsődleges formába (közvetlen demokrácia) és képtelenek azt összevetni az ún. "magyar valósággal".

...Tele a magyar közélet efféle zsenikkel!:)))

Moin Moin 2020.03.02. 13:54:18

@HaFr: "az "egy lista" Gy. vezérségét és egy tarthatatlan ellenzéki frontot jelentene, vagyis a biztos ellenzéki vereséget. Két lista az optimális, de ezzel kapcsolatban is szkeptikus vagyok, amíg a Momentum ilyen töketlen, mint most."

Ezzel a gondolatsorral több baj is van:
- nem valószínű, hogy Gyurcsány (vagy az ő kreatúrája, pl. a felesége) kerülhetnek egy közös ellenzéki lista élére. Ennek a pozíciónak ui. üzenetértéke van és egyik ellenzéki párt sem akarná azt üzenni, hogy "Mi a Gyurcsány csicskái vagyunk!" ...Majd találnak valami középsúlyos faszt, aki aztán szomorú szemekkel fogja magyarázni a vereséget.:)

- Az ellenzéki front akkor tartható, ha azon az alapon áll össze, mint egy magyar párt áltakában: "Ha győzünk, jöhet a habzsidőzsi!" Ezt a szálat most tovább nem fejtegetném: nincs (még) aktualitása...

- A két ellenzéki lista eleve kizér bármiféle ellenzéki győzelmet: egyszerűen a választási matek és a választási törvéby együtthatása következtében. Erről nincs is mit beszélni.

Összefoglalva: egy vezér kell (mert ilyen a magyar választási matek és mert ezt várja "az ellenzéki szavazó" is) és ha ő adott, akkor egy lista. De ha nincs vezér (aki átérezhetővé és elképzelhetővé teszi a győzelmet az ellenzéki pártoknak és a szavazóknak egyaránt), akkor felesleges a listák számán és mindegy egyében való gondolkodás.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2020.03.02. 14:25:21

@Moin Moin: a két listát illetően távedsz, nézz utána. A többi szócséplés, bocs, nem reagálok rá

2020.03.02. 14:28:12

@Moin Moin:
ha valóban együtt akarnak kormányozni, akkor a közös lista nem lenne ördögtől való. csak persze nem akarnak. gyurcsány se. mert ő betlire játszik. a momentum sem akar közös kormányzást. ők a dk támogatói névjegyzékét szednék el feltéve, hogy gyurcsányné megpuccsolja fletót. cserébe brüsszelben kiszolgálják. de ez ebből aligha lehet működő kormányzati alternatíva különösen úgy nem, hogy még ott van karácsony gergely és csapata, valamint ott lesznek még a horváth csabik és társaik az mszp-ből és még ugye a jobbik. a kétfarkú kutyapárt és a többi. mindenki magyarországa. ha esély mutatkozik a győzelemre, akkor lesz újabb közös ország mozgalom. egy millióan a fasizmus ellen. gender "tudósok", prájd aktivisták, soros árvák.

Józsika62 2020.03.02. 14:31:53

@civisvarosi: Köszönöm az igazán hasznos, előremutató hozzászólást! Azt hittem érdemben diskurálunk a témáról...

Józsika62 2020.03.02. 14:33:45

@neoteny: Milyen jó lenne, ha csak az lenne már a kérdés, hogy honnan lesznek taneszközök!

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.02. 14:40:06

@Józsika62:

25. Azért azt mondom néktek: Ne aggodalmaskodjatok a ti éltetek felől, mit egyetek és mit igyatok; sem a ti testetek felől, mibe öltözködjetek. Avagy nem több-é az élet hogynem az eledel, és a test hogynem az öltözet?

26. Tekintsetek az égi madarakra, hogy nem vetnek, nem aratnak, sem csűrbe nem takarnak; és a ti mennyei Atyátok eltartja azokat. Nem sokkal különbek vagytok-é azoknál?

27. Kicsoda pedig az közületek, a ki aggodalmaskodásával megnövelheti termetét egy araszszal?

28. Az öltözet felől is mit aggodalmaskodtok? Vegyétek eszetekbe a mező liliomait, mi módon növekednek: nem munkálkodnak, és nem fonnak;

29. De mondom néktek, hogy Salamon minden dicsőségében sem öltözködött úgy, mint ezek közül egy.

30. Ha pedig a mezőnek füvét, a mely ma van, és holnap kemenczébe vettetik, így ruházza az Isten; nem sokkal inkább-é titeket, ti kicsinyhitűek?

31. Ne aggodalmaskodjatok tehát, és ne mondjátok: Mit együnk? vagy: Mit igyunk? vagy: Mivel ruházkodjunk?

32. Mert mind ezeket a pogányok kérdezik. Mert jól tudja a ti mennyei Atyátok, hogy mind ezekre szükségetek van.

33. Hanem keressétek először Istennek országát, és az ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.

34. Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől; mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől. Elég minden napnak a maga baja.

-- Máté 6

Józsika62 2020.03.02. 14:41:04

@Moin Moin: A svájci mintájú félig közvetlen demokrácia nem azért figyelemre méltó, mert Pákozdi írt róla, hanem azért, mert sok tekintetben gyakorlatban bizonyította működőképességét.
No persze nyilván Széchenyi is egy közéleti megmondóember!

2020.03.02. 14:46:04

@Józsika62:
az a fő kérdés. a többi vallás. az már eldőlt ezerszáz évvel ezelőtt.

2020.03.02. 14:54:05

@Józsika62:
lehet vitázni a meséken. hogy közvetlen demokráciára volna szükség. van ilyen magyarországon. úgy hívják, hogy nemzeti konzultációk rendszere. ez a ner. ezt uralja a kormány. és bárki indíthat nemzeti konzultációt bármiről. kvázi népszavazást kezdeményezhet. 10 millió kérdőív kinyomtatása és kipostázása határon belülre és azon túl válaszborítékkal 1 milliárd forint. ennyi induló tőkével kell rendelkezni ahhoz, hogy egy adott témában megmozgasd az országot. lehet csinálni honlapot ennek a töredékéből. csak az önmagában állva véleménybuborékok világában viszonylag keveseket érdekel.

Bogomil 2020.03.02. 15:16:02

Nagyjából ilyesféle pontok elfogadását lehetne kritériumnak állítani egy ellenzéki együttműködéshez csatlakozni kívánó szervezetek elé. Én többé-kevésbé baloldali szocdemként probléma nélkül el tudnám fogadni kiindulópontként. (Persze az ördög a részletekben rejlik, például abban, hogy milyen módon teremtjük meg a -- bármennyire is visszavágott, de azért fontos funkciókkal bíró -- állam működésének anyagi forrásait.)

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.02. 15:20:52

@civisvarosi:

"az a fő kérdés."

A Jézus (Názáreti) nevű zsidó mást hirdetett, zsidó.

Józsika62 2020.03.02. 15:24:21

@civisvarosi: A félig közvetlen demokráciának nincs köze a nemzeti konzultációk rendszeréhez!

2020.03.02. 15:34:59

@neoteny:
jézus egy magyar keresztény számára magyar, cseh keresztény számára cseh, lengyel keresztény számára lengyel, zsidó keresztény számára zsidó, stb. akinek jézus zsidó az minden áron meg akar zsidóulni. a keresztény államnemzet nem ezt hirdeti. és ez dőlt el ezerszáz éve. a magyarország apostoli szent királyság. ez azt jelenti, hogy magyarok figyelemmel vannak a nagyvilágra, de nincs szükségük külső térítőkre. ezek hittétetelek. ilyenekből áll az iratlan alkotmány. az államvallás. az akadémikus bölcselet ezzel szemben áll. ezeket szokás vitatni filoszemita körökben. nagyrészt erről szól a jelenkori közélet. politikailag korrekt vagy inkorrekt módon csomagolva. a száz évvel ezelőtti történésekkel és következményeivel. trianon, holokauszt, gulág és a rendszerváltás.

2020.03.02. 15:39:05

@Józsika62:
dehogy nincs köze. svájcban is úgy van népszavazás, hogy kapsz egy borítékot, amibe minden párt beleteszi a szórólapját. nemcsak a kormánypárt, hanem az ellenzéki pártok is. a nemzeti konzultációk rendszere.

magyarországon a többpártrendszer permanens vallásháborút eredményez. az ellenzéki pártok el kezdték verni a seggüket, hogy ilyet nem lehet. ilyen van svájcban. csak ehhez az ellenzéki pártok nem csatlakoztak.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.02. 15:40:23

@civisvarosi:

"egy magyar keresztény"

De te nem vagy az.

"a magyarország apostoli szent királyság."

És a gonoszságok, amiket te hirdetsz, zsidó, sem nem apostoliak, sem nem szentek. Államhatalmi erőszak (királyság) az van bennük dögivel, de

Máté 4:8 Ismét vivé őt az ördög egy igen magas hegyre, és megmutatá néki a világ minden országát és azok dicsőségét,

Máté 4:9 És monda néki: Mindezeket néked adom, ha leborulva imádsz engem.

Máté 4:10 Ekkor monda néki Jézus: Eredj el Sátán, mert meg van írva: Az Urat, a te Istenedet imádd, és csak néki szolgálj.

2020.03.02. 15:49:52

@Józsika62:
az ellenzéki értelmiség döntő többsége budapesti, vagy legfeljebb budapest környéki. közvetve képes elérni az ország nagy részét. debrecenben nincs olyan, hogy dk. mint politikai párt. hogy van egy pártiroda ahol ülnek a dk képviselői. vagy a dk szimpatizánsai. ilyen nincs. debrecenben a dk/mszp főképviselője budapesti. gurmai zita indult kósa lajossal szemben. errefelé nincs momentum pártiroda se. a momentum debreceni elnöke budapesti. a momentum hajdú bihar megyei elnöke budapesti. az rtl klub van, hogy szavazzál a momentumra. vagy az ellenzéki összefogásra. az index firkászai vannak.

az ellenzéki pártok debrecenben sincsenek jelen. túl távol esik a budapesttől. kistelepüléseken szinte sehol. határ mentén és határon túl szinte sehol. londont leszámítva. a momentum ott a legerősebb. csak london nem magyar falu. bár ugye az ugar ott is fallow.

2020.03.02. 15:52:19

@neoteny:
és vajon kik képzelik magukat a világ minden országa fölé?

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.02. 15:56:17

@civisvarosi:

"egy magyar keresztény"

De te nem vagy az.

"a magyarország apostoli szent királyság."

És a gonoszságok, amiket te hirdetsz, zsidó, sem nem apostoliak, sem nem szentek. Államhatalmi erőszak (királyság) az van bennük dögivel, de

Máté 4:8 Ismét vivé őt az ördög egy igen magas hegyre, és megmutatá néki a világ minden országát és azok dicsőségét,

Máté 4:9 És monda néki: Mindezeket néked adom, ha leborulva imádsz engem.

Máté 4:10 Ekkor monda néki Jézus: Eredj el Sátán, mert meg van írva: Az Urat, a te Istenedet imádd, és csak néki szolgálj.

2020.03.02. 16:01:51

@neoteny:
a keresztény magyarok összeállhatnak egy közös államrendbe a te hited szerint?

2020.03.02. 16:04:48

@neoteny:
a környező szlávok ha nem lennének magyarok, akkor ne legyenek. vagy a szomszédos románok. nem kötelező magyarnak lenni. nincs kötelezve a német se, a zsidó se. csak előzetesen tisztázzuk már, hogy ki milyen származású és vallású.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.02. 16:06:48

@civisvarosi:

"kik képzelik magukat a világ minden országa fölé?"

Azt neked kell tudnod, sátánfajzat.

"a keresztény magyarok"

De te nem vagy az.

"a te hited szerint?"

Márk 12:13 És küldének hozzá némelyeket a farizeusok és a Heródes pártiak közül, hogy megfogják őt a beszédben.

Márk 12:14 Azok pedig odamenvén, mondának néki: Mester, tudjuk hogy igaz vagy és nem gondolsz senkivel; mert nem tekintesz emberek személyére, hanem igazság szerint tanítod az Istennek útját. Szabad-é a császárnak adót fizetni vagy nem? Fizessünk-é vagy ne fizessünk?

Márk 12:15 Ő pedig ismervén az ő képmutatásukat, monda nékik: Mit kísértetek engem? Hozzatok nekem egy pénzt, hogy lássam.

Márk 12:16 Azok pedig hozának. És monda nékik: Kié ez a kép és a felírás? Azok pedig mondának néki: A Császáré.

Márk 12:17 És felelvén Jézus, monda nékik: Adjátok meg a mi a Császáré, a Császárnak, és a mi az Istené, az Istennek. És elálmélkodának ő rajta.

-- itt az első vers, a 13-as, különös jelentőséggel bír számodra, zsidó.

2020.03.02. 16:08:30

@neoteny:
és ugye lehet magyar vallású. aki magyarnak vallja magát és a magának vallja a magyar vallást. ami hagyományosan a kereszténység. van akinek ez nem tetszik. ne tessék. mert a világ minden országa fölébe képzeli magát. a filoszemita bölcselet. ha ők a nemzetek felett állnak, akkor nyilván nem magyarok. hogy vallják magukat magyarnak úgy, hogy a magyarok felett állnak és nem vallják a magyar vallást, hanem tagadják. és ezen a nyilvánvaló dolgon lehet rugózni. és mondani, hogy hogy ez náci.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.02. 16:09:58

@civisvarosi:

"és ugye lehet magyar vallású."

"mégis milyen filozófiai irányzat"

a magyar vallás?

Otthagyni a jobbágyfalu nehéz, de értékes életét a buzi-buli negyedes bűnös városban lubickolásért a magyar vallás sarkalatos tétele?

Na? na? ökumenikus vagy, zsidó, vagy nem?

2020.03.02. 16:16:26

@neoteny:
van mondjuk a nat. az előírja a magyar állami iskolában a tanrendet legalább is részben. és ha valaki nem szeretne ilyet, akkor létrehozhat alapítványi iskolát. abban a nat-ra kötelezve. egy állami iskolában viszont mégis csak. úgy van közoktatás. magániskola is lehet államilag elismert és kaphat állami normatívát. adót kell fizetnie azért, mert használja az államalkotók födjét. az állami közműveket, a közüzemeket, a közlekedést. amit az ellenzéki értelmiség eladna. eladósítaná és eladná az állami vagyont. az államalkotókat kisemmizné. a világképül az, hogy semmire se alkalmas magyaroknak nem jár semmi.

2020.03.02. 16:17:31

@neoteny:
ezt vitasd meg balfasz józsikával.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.02. 16:20:06

@civisvarosi:

"ezt vitasd meg"

Ne szégyenlősködj, zsidó: te osztod az észt. Akkor osszad:

"és ugye lehet magyar vallású."

"mégis milyen filozófiai irányzat"

a magyar vallás?

Otthagyni a jobbágyfalu nehéz, de értékes életét a buzi-buli negyedes bűnös városban lubickolásért a magyar vallás sarkalatos tétele?

Na? na? ökumenikus vagy, zsidó, vagy nem?

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.02. 16:21:34

@civisvarosi:

"van mondjuk a nat."

Márk 12:13 És küldének hozzá némelyeket a farizeusok és a Heródes pártiak közül, hogy megfogják őt a beszédben.

Amíg képtelen vagy ennek a versnek a jelentését kihüvelyezni, zsidó, mindig köröket fogok futni körülötted, te kis balfasz.

2020.03.02. 16:22:44

nem értitek a néphagyományt, a magyar kultúra alapját. ami a nyilvánvaló. ezekről kellene vég nélkül vitázni. szegény kis józsikát elnyomják. ő majd bevezeti a közvetlen demokráciát. az a nemzeti konzultációk rendszere. bárki indíthat konzultációt. ha ezt országos méretekben akarja megtenni, akkor ki kell hozzá pengetni nagyjából 1 milliárd forintot. de ezt megteheti egy magánszemély, egyesület, ellenzék és a kormánypárt is. eddig csak a fidesz élt ezzel a lehetőséggel. és lehet mondani, hogy vissazélt. a közvetlen demokrácia gyakorlással is vissza lehet élni. lehet mondani, hogy ők majd lerombolják a rezsimet. rombolják le.

2020.03.02. 16:24:30

@neoteny:
fussál. foot. igei értelemben. fut. ez is magyarul van.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.02. 16:28:57

@civisvarosi:

"fussál."

Futok is -- és impotens vagy bármit is tenni ellene, zsidó.

Mert az a másik zsidó, a Jézus (Názáreti) nevű megadta a kulcsot a megfejtésetekhez, zsidó.

Meg van írva.

ijontichy 2020.03.02. 16:31:04

@civisvarosi: "csak előzetesen tisztázzuk már, hogy ki milyen származású és vallású."
Látod ezért tré a te életed. Nekem elég tisztázni, hogy a velem szemben álló szaralak, vagy sem (ami Mo-on járva, max 2014 óta elég könnyű :-)). A többi lényegtelen.
A kedvenc középkorodban a kereszténység sem volt elég. "Dicső" elődeidet sikerült háborúkba kergetni (a szuperjó "csak egy maradhat" szemléleted miatt), eldöntendő, hogy Európa katkó legyen, vagy protkó. Nem ad okot büszkeségre (ha már annyiszor emlegeted a "dicső" múltat). Mára aztán pár idióta kivételével elég jól elvan a mixelt Európa, pedig vannak még moszlimok, meg jócsán ateisták is.
Kivesző "faj" vagytok, persze még nyilván rugdalóztok egy keveset, de ennyi. Valószínűleg komolyabb összeugrasztásra már nem lesztek képesek. Párszáz év ide, vagy oda igazából csak azoknak számít, akik pechjükre nem tudnak kitérni előletek.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.02. 16:31:57

@civisvarosi:

"nem értitek"

Te nem a _tudást_ választottad, zsidó.

ijontichy 2020.03.02. 16:33:36

@civisvarosi: "nem értitek a néphagyományt" Mi nagyon jól értünk titeket (csak nem akarunk úgy élni). Ti nem értitek a világot, és fuldokoltok a dühtől, hogy nem mondhatjátok meg nekünk, hol lakik az igaz Isten ;-)

2020.03.02. 16:39:51

@ijontichy:
álljatok össze balfasz józsikával, aki úgy képzeli, hogy széchenyi nyomdokain halad. széchenyi a parlamentarizmus mellett monarchia híve volt. és egyébként a reformkori nyelvelméletet támogatta. amit az akadémikus bölcselet, a finnugrizmus írt felül. álljanak össze ezek a hülyék basszus. mind tiltakoznak.

2020.03.02. 16:45:18

@ijontichy:
na, de akkor legyen valamiféle különbségtétel. differencia. hogy kik azok, akik elutasítják a magyar királyi hagyományt. azt, hogy a magyar keresztény államnemzet. és ők utasítsák el. filoszemiták szerint csak zsidókeresztények vannak és szerintük magyar, cseh, lengyel keresztények nincsenek vagy azok alsóbbrendűek. mondják, hogy ők ebben hisznek. és higgyenek abban.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.02. 16:55:25

@civisvarosi:

"akkor legyen valamiféle különbségtétel. differencia."

Máté 7:1 Ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek.

Máté 7:2 Mert a milyen ítélettel ítéltek, olyannal ítéltettek, és a milyen mértékkel mértek, olyannal mérnek néktek.

2020.03.02. 17:07:14

@ijontichy:
miskolcon kik nyertek? az ellenzéki pártok, vagy helyi egyesület. ma debrecen, miskolc, nyíregyháza és szolnok létrehozták a kelet-magyarországi térségi együttműködést. a kormánypárt támogatásával.
www.dehir.hu/upload/images/wp_cikkek/2020/ovezet.jpg
miskolc ellenzéki polgármestere. úgy egyébként a debreceni egyetemen tanult. tagja lehet az alumni közösségnek. és egyébként is nyilván szívesen látott vendég miskolc polgármestere debrecenben. ez a normalitás. de ha ő azt mondja, amit az ellenzéki pártok, ilyen szar, olyan szar, akkor nem. és lehet, hogy az ellenzék nyer 22-ben és ez eseten kiüthetik palkovicsot. tegyék azt. de addig nyilván az itm legitim. és akinek dolga az működjön velük együtt.

ijontichy 2020.03.02. 17:12:55

@civisvarosi: "na, de akkor legyen valamiféle különbségtétel."
Miért? Ha ti úgyis kihalófélben vagytok, a jövő embereinek meg ezen attribútumok nem igazán fontosak (van egy csomó számunkra! sokkal érdekesebb és fontosabb dolog), akkor könyörgöm miért??? Majd a jövő történészei megírják a különbséget a jövő annaleseiben. Mi nem utasítunk el semmit, csak elengedjük a "hagyományok" egy részét, ahogy az elődeink is elengedték. Mert elengedtek jócskán, az nem kérdés. Te meg zokogsz az után, amiről nem is tudsz, mert például nem maradt fenn még az emléke sem 1000 év alatt. Ha ~1500 táján élnél, akkor te az 1100 környéki hagyományok védelmében szórnál hamut a fejedre, és sikoltoznál falzetthangon - feltéve, hogy a napi betevőért végzett kemény munka mellett még lenne energiád "hagyományőrzésre". Mert ezt is a libdem + kapitalizmus + globalizáció tette lehetővé, hogy marhaságokra legyen időd, és még fizessenek is érte.

Egy dolgot utasítunk el, hogy ti meghatározzátok nekünk, miben higgyünk, vagy ne higgyünk, továbbá alá- és fölérendeltségi viszonyt határozzatok meg, nem, hit, vallás, vagy nemzetiség alapján. Mondom egyszerűen, hogy te is megértsd: Szaralak vagy-é? - ez a kérdés. Ennyi a lényeg.

2020.03.02. 17:15:03

@neoteny:
de nem ítélem el azt, aki magániskolába járatja a gyerekét. egyetemistaként én is voltam házitanító. és abból éltem, hogy az állami iskola a gyerek egy részét nem tanította meg az elemi számtan és az elemi mértan alapjaira. és volt olyan gyerek, aki azt mondta. őt nem érdeklik a törtek. vettem egy tábla csokit. és azt mondtam, hogy azt hajlandó vagyok vele elosztani. de ahhoz el kell törni. és ki kell számolni, hogy kinek mennyi jár. annak megfelelően, hogy ki mennyit nyert a kő papír ollón. és úgy már hajlandó volt törtekkel számolni. és a szülei többet fizettek, mint a csoki ára. a gyerek ne bukjon meg. és azért nem bukott meg, mert megírtam helyettük a házi feladatot. még csaltam is. és a tanárokat az érdekelte. hogy az kész legyen. és nem az, hogy a gyerek tud-e, vagy akar-e számolni. nem vágták be az egyest. és úgy a gyerekek nem buktak meg.

eszembe nem jutott, hogy az állami iskolarendszert felszámoljam. hanem annak hibáiból meg lehetett élni szabad piaci módon.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.02. 17:16:40

@civisvarosi:

"de nem ítélem el azt"

Máté 7:1 Ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek.

Máté 7:2 Mert a milyen ítélettel ítéltek, olyannal ítéltettek, és a milyen mértékkel mértek, olyannal mérnek néktek.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.02. 17:17:29

@civisvarosi:

"még csaltam is."

Ezért vagy te egy sátánfajzat: mert számodra ez büszkeség tárgya.

ijontichy 2020.03.02. 17:17:34

@civisvarosi: "miskolcon kik nyertek?" És ez ki a fenét érdekel rajtad kívül, aki azért kapod a kéccáz dolcsit, hogy macska... izé magyarösszezavaró kft-t üzemeltess a neten, nehogy a bolsi főnököd azelőtt megbukjon, mielőtt feldobta a bocskort, ti meg megkerestétek az utolsó közpénz-zsákmányt a szobrokba faragásával.

2020.03.02. 17:34:42

@ijontichy:
a normális közélet alapja az, hogy egy közösség minden tagja a származásukat és a vallásukat tisztázza. neked ne parancsoljon senki. na jó. hogyan lesznek közös normák.

2020.03.02. 17:41:24

@ijontichy:
miskolc polgármestere a "függetlenek szive-mszp-momentum-párbeszéd-jobbik-lmp-dk-mindenki magyarországa-velünk a város" nevű szervezet jelölte. tárgyalt az itm-ben palkovics miniszterrel. és egyébként a debreceni, a nyíregyházi és a szolnoki polgármesterrel, akiket a fidesz jelölt. tehát nem igaz az, hogy nem tárgyalnak. dehogy nem. a fidesz célja az, hogy ez a polgármester függetlenné váljon, függetlenként induljon. és az a polgárosodás egyik forgatókönyve.

rasztaszív 2020.03.02. 17:41:28

egy pontban arról, hogy mi kellene egy jó országhoz :

évenkénti választások.

2020.03.02. 17:44:13

@rasztaszív:
ha közvetlen államfő választás lenne, akkor akár évenként is lehetne szavazni. önkormányzati, országgyűlési, európa parlamenti választás mellett.

2020.03.02. 17:54:07

@rasztaszív:
és ha magyarország keresztény államnemzet lenne, akkor a hitközségekben is általánossá válna a választás. ezt elutasítják az ellenzékiek. egy szavazással kevesebb. kis közösségekben nincs választás. országos méretek akar választásokat budapest ortodox "liberális" népe a médiát uralva. és azt verik szét "illiberálisok" unortotox módszerekkel.

Moin Moin 2020.03.02. 18:03:46

@Józsika62: A svájci minta sváciak között működik - magyarok közt meg nem... Erre amúgy a szerző is utal: speciális kialakulási folyamatáról ír, hangsúlyosan!

És igen: Stefi gróf is csak egy fantaszta megmondóember volt - meg is bolondult!:)))

2020.03.02. 18:18:00

@Moin Moin:
a magyar stephano bochkay de kismaria például kötődik svájchoz. szobra a refomáció falánál genfben.
apostles-creed.org/wp-content/uploads/2014/06/Stephen-Bocskay.jpg

ijontichy 2020.03.02. 18:26:44

@civisvarosi: "s ha magyarország keresztény államnemzet lenne" Jól mondod. Lenne. Mert Mo-on van kábé 25% komolyan vehetően vallásos, kábé 45% így-úgy valamiféle hívő. Mi a fenéről álmodozol "keresztény államnemzet" címszó alatt? Térj már észre, és keress fel egy klinikát. A szárított vityaexkrementum már súlyosan károsította a logikai "áramköröket" az agyadban. Az hogy "térdre imához" LPP hirtelen kurvanagy keresztény lett, csak filmtrükk. A többi a Kádár-rendszer "hagyománya" (nesze neked hagyományőrző): "jóvanna, legyen neked egy, úgyse élsz örökké, lebukunk, túlélünk, megoldjuk okosba' ".

2020.03.02. 18:50:33

@ijontichy:
már csak az a kérdés, hogy "rasztaszív" nick miért választ egy okcitán keresztet. miért vonzza a középkori keresztény kultúra. ez fut a kereskedelmi tévében.
media1.hu/wp-content/uploads/2020/01/az-alarcos_enekes_eredetije_masked_singer.jpg

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.02. 18:51:49

@civisvarosi:

"és ha magyarország keresztény államnemzet lenne"

Válj először te kereszténnyé, zsidó.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.02. 18:52:40

@civisvarosi:

"már csak az a kérdés, hogy "rasztaszív" nick miért"

Közöd, zsidó?

2020.03.02. 18:56:40

@neoteny:
megmutatod a világ minden országát és dicsőségét ha leborulok előtted? beugrató kérdés.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.02. 19:04:38

@civisvarosi:

"megmutatod a világ minden országát és dicsőségét ha leborulok előtted? beugrató kérdés."

Bizony, mert fordítva van a szekvencia.

"és ha magyarország keresztény államnemzet lenne"

Válj először te kereszténnyé, zsidó.

csárlszbrunzol 2020.03.02. 19:14:50

@rasztaszív: Szerintem meg ne aprózzuk el annyira. Legyen inkább havonta. Ha látszik, hogy az egyik párt nem tesz csodát, akkor szavazunk a másikra. Annak se sikerül, jöjjön a következő, és így tovább. Egy év alatt csak elfogynának...

csárlszbrunzol 2020.03.02. 19:18:10

@neoteny: "Ti nem olvassátok civisvárosi hozzászólásait?" Korábban nem Ő volt unionista néven? Már akkor sem olvastam, de amennyire meg tudom itélni, a helyzet azóta csak annyiban változott, hogy nagyon beleakadtál az oltásába.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.02. 19:20:20

@csárlszbrunzol:

"Már akkor sem olvastam"

Köszönöm válaszodat.

csárlszbrunzol 2020.03.02. 19:22:52

@Bogomil: Vagy inkább ennek kéne egy nemzeti minimumnak lennie, amit minden párt elfogad. Aztán az összefogós népámítást lehetne is hagyni a picsába és azzal kampányolni, ami az adott pártnak értéke, elve. Mert a jelenlegi összefogásnak csak egy értéke van: takarodjon a Fidesz. Ez pedig valójában nem érték, nem program, csak egy cél. A politika nem erről szól, nem erről kéne szólnia.

megvagyhadnagy 2020.03.02. 19:23:23

civisvárosi: megtennéd, hogy használod a nagybetűt? Nagyon zavaró, hogy pont után kisbetűvel kezdesz. Egészen értelmetlen tud lenni így a mondanivalód, úgy kell kibogozni, hogy mit akarsz mondani.
Köszi, és béke!

csárlszbrunzol 2020.03.02. 19:24:11

Amúgy a post jó. Bárcsak.....

rasztaszív 2020.03.02. 19:24:16

@csárlszbrunzol: legyen.de már azzal is jóval előrébb lehetnénk,ha ez pár év alatt lejátszódhatna.

csárlszbrunzol 2020.03.02. 19:25:02

@neoteny: De még akkor sem tudnom, hogy helyesen dekódoltam-e a nickváltást... :)

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.02. 19:25:59

@csárlszbrunzol:

"A politika nem erről szól, nem erről kéne szólnia."

Ez két különböző állítás -- és mindkettő hibás.

csárlszbrunzol 2020.03.02. 19:28:28

@rasztaszív: komoly válaszom: az a baj ezzel, hogy bizonyos programok, elemek végigviteléhez a négyéves ciklus is kevés sokszor. Írta a poszt is az oktatást. Az nem egy rövidtávú dolog. Szóval szerintem nemzeti minimum: állapodjanak meg abban, amihez mindegyik pár tartja magát. Amíg a az MSZP és a Fidesz váltogatta egymást, minden ciklus eleje a rombolásról szólt. Minek lerombolni azt, ami túlmutat négy rövid éven? Ha ezt szűkítjük, azzal ezt a tendenciát növeljük csak.

rasztaszív 2020.03.02. 19:33:55

@csárlszbrunzol: szerintem pedig pont fordítva van.azért maradnak el beruházások,mert úgysem az elkezdője aratná le a babérokat.

a többéves ciklus kizárólag a korrupciós szisztémák stabilitását szolgálja.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.02. 19:36:54

@csárlszbrunzol:

Kérlek.

"A politika nem erről szól"

Valaki kétféleképpen képes _gazdasági javakra_ szert tenni egy munkamegosztó társadalomban:

1) másokkal történő _önkéntes_ cserékkel
2) mások javainak _erőszakos_ eltulajdonításával

Az 1-es a _gazdasági módszer_, a 2-es a _politikai_ módszer.

Tehát a politika pontosan "erről" szól: a törvényesített lopásról/rablásról.

"nem erről kéne szólnia"

A _politika_ a fenti definíció szerint csak erről szólhat.

Bogomil 2020.03.02. 19:37:47

@csárlszbrunzol: Lehetne nemzeti minimum, de momentán úgy látom, hogy a Fidesz nem fogadja el... :-)

csárlszbrunzol 2020.03.02. 19:42:21

@rasztaszív: Nem önellentmondás ez? Ha a négyévenkénti váltás miatt nem ruháznak be, mert más avatná le a babérokat, akkor az éves ciklussal csak negyedére szűkítenéd azt az időszakot, amikor meg kell fordulnia az adott beruházásoknak. És mivel nyilván nem a ciklus első napján indítanak ilyet (átadás-átvétel, stb.), ezért (ha elfogadjuk a beruházós elméleted) még kevésbé ruháznának be.
A korrupciós téma meg mindenki választónak nagyon fontos, pedig valójában nem az az ország gondja. Amúgy - énszerintem! - ha rendbe akarnánk tenni (tetetni), akkor a pártfinanszírozásnál kéne elkezdeni.
És visszaugorva a ciklus hosszához: a nagy központi elosztórendszerek reformját is azért húzza-halasztja mind, mert fosnak hozzányúlni. Aki megcsinálja, tutira bukja a következő választást. Ilyen feltételek mellett melyik fogja rendbe tenni mondjuk a nyugdíjat (már amennyire azt rendbe lehet)? Nálunk nem úgy megy, hogy leszavazná a nép a komenista cuccokat (lásd, a fentebb valaki által már megénekelt svájci alapjövedelmes cucc)

csárlszbrunzol 2020.03.02. 19:46:41

@neoteny: Lehet, hogy én vagyok túl naiv (biztosan!), de nálam ez valahogy mindig arról szólt, hogy milyen értékek, értékválasztások mentén gondoljuk el a közös életünket. Nekem ez a politika. Nyilván, ez fogja majd meghatározni azt is, hogy kitől, hogyan vonunk el, kinek, mennyit osztunk vissza a közösből. Mire mennyit költünk a szintén közösből.
Ahogy aztán Te is írod. De a megfontolás alapja az adott párt értékrendjét kell, hogy tükrözze.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.02. 19:47:34

@csárlszbrunzol:

"svájci alapjövedelmes cucc"

A svájci szövetségi alkotmányba belefoglaltak egy csomó nemes _szociális_ célt egészségről, virulásról stb.

Aztán a szekció utolsó mondatában kijelentik, hogy az előzőleg mondottak nem válthatóak készpénzre: nem adnak semmiféle alkotmányos jogot a svájci polgárnak arra, hogy a szövetségi kormánytól törvényes úton követelhesse a neki kijáró mindezen ígéreteket.

Így kell csinálni.

csárlszbrunzol 2020.03.02. 19:49:19

@neoteny: szori, de nem vagyok ott Svájccal. Csak annyit tudok, hogy ott volt eszük nemet mondani erre a komenista faszságra.

rasztaszív 2020.03.02. 19:49:20

@csárlszbrunzol: semmi önellentmondás.inkább hamar tisztázódna a helyzet,hogy a képviselő képvisel,és olyanok kerülhetnének pozícióba,akik ebben jól teljesítenek.
tulajdonképpen elkezdene működni ez a demokrácia-dolog.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.02. 19:49:34

@csárlszbrunzol:

"Lehet, hogy én vagyok túl naiv (biztosan!)"

Igen.

"Nekem ez a politika."

Rendben van -- de ettől a _te személyes preferenciádtól_ még nem kell, hogy mindenki másnak is ez legyen. És nem is ez.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.02. 19:50:53

@csárlszbrunzol:

"szori, de nem vagyok ott Svájccal."

De mostmár _inkább_ ott vagy Svájccal, mint azelőtt ott voltál, mielőtt elolvastad ezt a hozzászólásomat.

Erről szól az ittlétünk.

csárlszbrunzol 2020.03.02. 19:54:35

@rasztaszív: vigyázz, mit kívánsz, mert valóra válik! :)
Mire gondolok: jelenleg a tömegképviseleti demokráciában a képviselő egy termék. El kell adnia önmagát. Ki kell szolgálnia a választókat. Egymás foglyai - lennének, de nem azok. Ha a képviselő olyat képviselne, amit a választói _nem_ szeretnének, akkor hamar elzavarnák a náthás picsába. "Not in my brickyard", hogy mást ne mondjak. Hamar jönne az ingyen sör, örök élet.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.02. 19:56:46

@csárlszbrunzol:

"El kell adnia önmagát."

De nem azt adja el -- hanem a törvényeket, amiket meghoz. Az a képviselő/törvényhozó terméke.

rasztaszív 2020.03.02. 20:01:42

@csárlszbrunzol: nyilván lennének gyerekkori betegségek,és ezeket valószínűleg meg is kell élni,hogy fejlődhessen a dolog - de a szisztémában rejlik a megoldás is.

csárlszbrunzol 2020.03.02. 20:04:42

@neoteny: Viszont jelenleg azért megy az a képviselő avatásra (stb-re), mert megjelenést kap (helyi vagy országos) televízióban, nyomtatott sajtóban, stb. És a választásokkor bizony meg kell szavaztatnia magát, ha a hatalomban szeretne maradni egyénileg és a párjával is. Tehát valahol saját maga is termékké válik. Az totál jogos, hogy a _valós_produktuma is lehet termék - ha a választóit érdekli, ÉS ha a választói megértik, mögé látnak az egyik vagy másik rendelkezésnek.

csárlszbrunzol 2020.03.02. 20:09:03

@rasztaszív: Tartok attól, hogy nem győztük meg egymást.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.02. 20:11:25

@csárlszbrunzol:

"Tehát valahol saját maga is termékké válik."

Kétségkívül -- de _úgy_ minden alkalmazottnak el kell adnia magát.

"a _valós_produktuma is lehet termék"

Csak az számít. Ki nem szarná le azt, ha Kövérék mit bohóckodnak a parlamentben havi mennyiért ha nem hoznák meg a törvényeket amiket meghoznak?

Kapjon minden megválasztott képviselő 5x fizetést -- és legyen a törvény által megtiltva az nekik, hogy törvényeket hozzanak. Az ország felvirágozna két hét alatt. Na jó, 52 hét alatt.

makeeathappen 2020.03.02. 20:13:23

NEM ÉRTHETŐ, HOGY AZ INDEX MÁR MEGINT MILYEN ÍRÁSNAK AD TERET...?
A cikk írója, vagy írói: miért saját magukat, saját hozzáállásukat, és saját vágyaikat VETÍTIK KI Magyarországra, annak teljes népességére, a nemzetre? Magyarország jelenlegi állapota, miért a vidéki zsidóság "elpusztításával", a németek kitelepítésével (svábok lettek be-kitelepítve, ha jól tudom) és a bolsevizmussal (ekkora általánosítást : "nesze semmi, fogd meg jól") lett összefüggésbe hozva? És a többi népcsoporttal mi lett?( palócok, jászok, kunok...leszármazottjai...)ők nem érdekesek?
És , hogy jutunk el a FELTORLÓDÁSSAL, egyből "Orbán-rezsim ig".
Ne röhögtessük már ki magunkat...Rezsim az első sorban a kommunista, szocialista rezsim volt. Egyébként a "jórészt kimaradt polgári fejlődés" esetlegesen egy Grósz Károly, Medgyesi Péter, Bokros Lajos ...hogyan segítette elő? Melyik nemes cselekedetével?
1, Az OKTATÁSI RENDSZERT az SZDSZ -es Magyar Bálint, regnálásának hosszú évei alatt miért ne fejlesztette a Svéd, Norvég szintre?
2, Ez a "PIACI" liberalista piacszemlélet Adam Smith tollából, már rengeteg helyen elbukott, miért itt kéne oportunista módon bevezetni?
Melyik EU tagország bízta, akarja az EU-ra bízni bármilyen saját döntési funkcióit?
3, Éppen az elmúlt 10 évben lett ez megvalósítva, addig egy szikrája sem volt. Érdemes lenne Statisztikai adatokat olvasgatni, összevetni és nem fantáziálgatni...
4, Ebben az országban=Magyarországon úgy döntöttek az emberek (remélem ez így is marad), hogy NEM AKARNAK TÖBBÉ A HALLANI A LIBERÁLIS DEMOKRÁCIÁRÓL. Ez egyébként történelmileg is hallva született szemlélet a francia kezdetektől a napjainkig sehol meg nem valósult állapotáig. Érdemes lenne nem paradox módon csak ezt támogató nemzetközi filozófiai kisebbségtől olvasni, hanem egy tágabb értelmezésből rálatni erre a témára.
5, Ez az ország FELNŐTT, ezt ki is kérem magamnak. Ez egy modern, sikeres nemzet, ahol valódi tekintelyt kihívó, példamutató emberek élnek MOST IS!
Ennek az országnak -1000 óta- keresztény a vallása, hitrendszere, és szentsége=korona, és hosszú távon az is marad. Ettől függetlenül, mindenki gyakorolhatja a saját hitét, vallását is.
Záróakkordként:
Egy ország minősége, a benne élő egyének BELSŐ MINŐSÉGÉN-amit kifelé tükrőznek-múlik. Hiszen az EGYÉNEK adják a KÖZÖSSÉGEKET, a KÖZÖSSÉGEK a NÉPEKET, és a NÉPEK alkotják a NEMZETET. A nemzetek, pedig ORSZÁGOT hoznak létre. Ennek VEZETŐI az EGYÉNEKből kerülnek egyre feljebb és feljebb...= nem a VEZETŐKBEN kell keresni LEGELŐSZÖR a MEGOLDÁST , hanem MINDENKINEK BELÜL MAGÁBAN.(Mondjuk ez csak egy 4-5000 éves Védából való, és akkor még nem éltek olyan "bölcsek", mint A.Smith, és a Liberális világképet hirdető csoportok, akik bősz szabadság vágyukkal eltörölni próbáljak a kb 10000 éve az emberiséget összetartó : Morált, Erkölcsöt, Hitet. "A Belcsíny mindigy legyen nagyobb, mint a Külcsíny"
A záró sorra, néhány óvodában tanult mondóka jut csak eszembe:
"Aki mondja másra, az mondja magára"
"Az mind te vagy, de én mi vagyok?"

ijontichy 2020.03.02. 20:18:08

@neoteny: "Valaki kétféleképpen képes _gazdasági javakra_"
Elő is állíthat gazdasági javakat, nem? (amit aztán önkéntesen elcserélhet, vagy erőszakkal elvesznek tőle ;-) )
Már rég idézted ;-) :
"A jogot felhasználták a saját céljainak az elpusztítására: felhasználták annak az igazságnak az elpusztítására, amelyet fenn hivatott tartani; azoknak a jogoknak a korlátozására és elpusztítására, amelyek tiszteletben tartása az igazi célja. A jog a közös erőt a gátlástalanok kezére játszotta, akiknek a célja az, hogy minden kockázat nélkül kizsákmányolják mások személyét, szabadságát és tulajdonát. A rablást joggá változtatta át ahhoz, hogy megvédje a rablást. És a jogos védelmet bűntetté változtatta ahhoz, hogy megbüntesse a jogos védelmet."

@civisvarosi: "már csak az a kérdés" Például tetszik neki? Én úgy vettem észre, hogy sokan hordanak kereszt alakú ékszert, különösebb vallási meggyőződés nélkül. Amúgy miért ne lenne megemelkedett mértékben jelen a közbeszédben, elvégre a fosarc főnököd, meg ti 200 dolcsis markecingzsoldosok évtizede zsolozsmázzátok 24/7ben, hogy "kereszténység". De van más is. Csak úgy légből kapva: Dan Brown írt pár bestsellert a tárgyban, amiből lett blockbuster movie is. Mitől ne lenne benne a közbeszédben? De ettől még nem lett szignifikánsan keresztényibb Magyarország. Az a baj veletek álkeresztényekkel, hogy nem tudtok másokkal békében együttélni. Már odáig süllyedtetek, hogy szenilis vénemberezitek a pápát. Jézust már rég elhagytátok, tisztességes ateista közelebb áll a Jézus Krisztus nevével fémjelzett értékek jelentős részéhez, mint ti. Ez van :-(

csárlszbrunzol 2020.03.02. 20:22:13

@neoteny: _Neked_ lehet, hogy csak az számít. A döntő többségnek (és hadd jegyezzem meg, hogy a választásokkor a többség akarata lesz szent (választási csalózós, 'kinek merre lejt a pálya hogyan'-os dolgokba most talán nem menjünk bele, ha kérhetem)) viszont úgy tűnik, vannak olyan dolgok, amelyek még ha amúgy csak szimbolikusak is, mégis fontosabbak (például lopás, stadionok, IMF, menekültek, stb, stb.).

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.02. 20:22:49

@ijontichy:

"Elő is állíthat gazdasági javakat, nem? (amit aztán önkéntesen elcserélhet, vagy erőszakkal elvesznek tőle"

Érted te ezt. ;-)

(oka volt annak, hogy a _munkamegosztó_ társadalomról értekeztem)

"Már rég idézted"

Nem is hiszem azt, hogy _ezt_ a részt valaha is idéztem volna itt -- szóval tiéd a dicsőség, hogy Bastiat-nak "A Jog" c. írásából ezt idézted.

www.aahsz.hu/a_jog.pdf

tele.phone 2020.03.02. 20:24:18

@csárlszbrunzol: Hm, ha évente, félévente vagy akár havonta lennének választások, az azt jelentené, hogy gyakorlatilag a választók döntenének közvetlenül az ország napi kérdéseiben. Egyrészről sokaknak leesne, hogy a rövid- és hosszú távú célok egymásnak ellentmondhatnak, és ezért jobban előre kell tudni gondolkodni. Ez pozitív. Másrészről viszont sokan gyorsan elfáradnának, és kivonulnának a közéletből. A választásokat a leghangosabb, obszcesszív-kompulzív típusú önjelölt okostóni megmondóemberek döntenék el, pont mint egy jóféle kommentfolyamban:) Pláne a nyári szünetben...

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.02. 20:31:53

@csárlszbrunzol:

"_Neked_ lehet"

Mindenkinek.

"választási csalózós, 'kinek merre lejt a pálya hogyan'-os dolgokba most talán nem menjünk bele, ha kérhetem"

Nem kérheted: ha választásokról osztod az észt, akkor azt is savazni lehet, hogy nem gagyi-e.

"ha amúgy csak szimbolikusak is"

Két szempont:

1) amiket felsoroltál egyáltalán nem szimbolikusak
2) ezekről is törvényeket alkotva rendelkeznek a politikusok és bürokraták -- főként a _költségvetési_ törvény megalkotásával

Tehát szó sincs arról, hogy én az én személyes preferenciámat állítanám szembe a te személyes preferenciáiddal:

én episztemikusan vagyok racionális, te instrumentálisan vagy (vagy próbálsz lenni) racionális

Ez nagyon dióhéjban úgy kondenzálható, hogy

- én azt akarom tudni, hogy mi az igaz
- te azt akarod tudni, hogy a meglévő ismereteid felhasználásával hogyan tudsz a legtöbbet kinyerni a rendszerből

Mindkettő racionális magatartás, de a következetes követésük igencsak máshová viszi a személyt (és társadalmát).

tele.phone 2020.03.02. 20:34:04

@Moin Moin: Két ellenzéki lista, de közös egyéni jelöltek (visszalépésekkel) működhet. Sok szavazót visszatart a megosztottság. De tény, hogy ezt is nehéz lenne összehozni. Az egyéni jelöltek része még csak-csak, de a listák nehezebb ügy. Három listát könnyebb elképzelni (MSZP-DK, Momentum-LMP-P, Jobbik).

csárlszbrunzol 2020.03.02. 20:36:06

@tele.phone: "Hm, ha évente, félévente vagy akár havonta lennének választások, az azt jelentené, hogy gyakorlatilag a választók döntenének közvetlenül az ország napi kérdéseiben."
Óriási lenne a zaj. Nem véletlen, hogy a tömegképviseleti demokrácia kialakult. Hatékony elgondolás - volt. Azt meg hagyjuk, hogy most mi lett belőle. (Bár ha jobbat kéne mondani, igencsak bajban lennék!) :)

"Egyrészről sokaknak leesne, hogy a rövid- és hosszú távú célok egymásnak ellentmondhatnak, és ezért jobban előre kell tudni gondolkodni."
Ebben nem bíznék annyira. És továbbra is -> NIMBY, örök élet, ingyen sör

"A választásokat a leghangosabb, obszcesszív-kompulzív* típusú önjelölt okostóni megmondóemberek döntenék el, pont mint egy jóféle kommentfolyamban:)"
Manapság is látni erre példát a való életből :) (és persze vissza is vonom a szmájlit, hiszen nem véletlen, hogy a populizmus annyira erősödőben van, ami talán nem annyira teszi indokolttá a nagy vidámkodást)

÷ ilyen bonyolult szavakkal ne támadj, mert még magyarul sem tudok rendesen! :D

tele.phone 2020.03.02. 20:43:20

@Moin Moin: @chrisred: A gazdasági nehézségek erős lökést adhatnak az autokratizmus/populizmus felé még egy egészséges(ebb) demokráciából is. Ezért garanciát nem lehet adni, de általában a prudens gazdaságpolitika a legjobb megelőző eszköz az antidemokratikus kisiklás ellen. Én például ezért hiányolom a poszt pontjaiból a konzervatív fiskális politikát.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.02. 20:46:14

@tele.phone:

"A gazdasági nehézségek"

Mi ezek forrása?

csárlszbrunzol 2020.03.02. 20:47:51

@neoteny: ááá, ezt egyre jobban szalámizni kell és nagyon szét fogunk töredezni.
1. kinek mi fontos: igazad van, mindenkinek fontosnak kéne lennie, de - énszerintem - a döntő többség nem ezt nézi. Meglehet, tévedek.

2. választásos dolgok: arra gondoltam, hogy ne vigyük félre a témát azzal, hogy beemeljük még ezt a vetületét is.

3. észosztás: tapasztalataim alapján észt az szeret osztani, akinek nincs

4. szimbolikus dolgok: igen, valóban fontosak. De mondjuk a stadionok a költségvetés szempontjából apró költséget jelentenek csak. Nem azon műlik az ország boldogulása (anyagi szempontból). Szimbolikusan lehet azért ez fontos.

5. melyikünk milyen: én egy átlagos fószer vagyok, maximum átlagos ésszel. Te értelmes vagy (lásd, észosztós pontom), sok tekintetben és témakörben messze az átlag felett.

6. az azért érdekelne, hogy hogy jött ki, hogy mit akarok kinyerni a rendszerből. Ez azért belekarcol már bizonyos erkölcsi vetületekbe is, ha jól értem (azt hiszem, nem gondolom túl).

tele.phone 2020.03.02. 20:55:02

@csárlszbrunzol: "Manapság is látni erre példát a való életből"
Mármint a jóféle kommentfolyamra? El nem tudom képzelni, mire gondolhatsz...

Nyilván egyetértünk, csak próbáltam kicsit belegondolni. Igen, zaj lenne, és itt is csak a többség beállítottsága/tudatszínvonala döntene. Ami meg olyan, amilyen. De azért lennének emberek, mégha kisebbségben is, akik értelmes meglátásokat szerezhetnének.

Egyébként, ha jól értem, ez egy konzervatív blog, és némelyek (talán maga a bloggazda is) éreznek némi szimpátiát elitista elképzelésekkel. És tulajdonképpen akár demokrácia van, akár nem, mindig releváns kérdés, hogy valamilyen formában felül kell írni a közvetlen népakaratot, mégha ezt a felülírást egyesek a népakarat megnyilvánulásának állítják is be, sőt, kell, hogy annak állítsák be.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.02. 20:55:13

@csárlszbrunzol:

"ezt egyre jobban szalámizni kell és nagyon szét fogunk töredezni"

Akkor ne szalámizd.

"igazad van, mindenkinek fontosnak kéne lennie, de - énszerintem - a döntő többség nem ezt nézi"

A törvényeknek érvényt szereznek rajtad, akárhová is nézel -- vagy akármilyen kancsal is vagy.

"ne vigyük félre a témát"

A politika témáját lehetetlen _félre_vinni a választásokról szóló beszéddel.

"tapasztalataim alapján észt az szeret osztani, akinek nincs"

_Itt_ mindenki észt oszt pusztán azáltal, hogy publikálja a gondolatait. Hiszen mindenki hisz a saját állításainak helyességében -- vagy nem?

"szimbolikus dolgok: igen, valóban fontosak"

De az általad felsorolt dolgok _nem_ szimbolikusak.

"stadionok a költségvetés szempontjából apró költséget jelentenek csak. Nem azon műlik az ország boldogulása (anyagi szempontból)"

Ezt honnét veszed?

"mit akarok kinyerni a rendszerből"

Hát _valamit_ ki akarsz nyerni a rendszerből, nem? nem az motiválja javító szándékú javaslataidat? hogy te _is_ többet nyerj ki a javított rendszerből?

rasztaszív 2020.03.02. 21:14:32

@tele.phone: a leghangosabbak uralma már megvalósult.ez éves ciklus mellett sem lehet már rosszabb.a kontroll lehetősége viszont jobban benne van.

csárlszbrunzol 2020.03.02. 21:25:39

@neoteny: "Akkor ne szalámizd."
Rendben.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.02. 21:26:01

@rasztaszív:

"a leghangosabbak uralma"

The Most Intolerant Wins: The Dictatorship of the Small Minority

by Nassim Nicholas Taleb

medium.com/incerto/the-most-intolerant-wins-the-dictatorship-of-the-small-minority-3f1f83ce4e15

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.02. 21:28:52

@csárlszbrunzol:

Rendben; majd találkozunk a következő észosztás-elemző körben.

Addig is minden jót kívánok neked és szeretteidnek.

tele.phone 2020.03.02. 21:38:03

@rasztaszív: Mindig minden lehet rosszabb. Egyébként szerintem a választási rendszer reszelgetése a jelen helyzetben csak látszatmegoldás, nem a lényegi dolgokra való fókuszálás. Mint fentebb írta valaki, ez egy hosszú tanulási folyamat. Ha bevezetnénk a te rendszered, vagy a Józsi gyerek svájci bicskáját, csak visszatekernénk a startvonalra, mert rengeteg embernek kellene előröl kezdenie a társadalmi tanulást. Az meg lassan megy, pláne kishazánkban.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.02. 21:43:28

@tele.phone:

"Mindig minden lehet rosszabb."

Nagy igazság -- amit a választásokon a szavazók (csaknem) teljes mértékben figyelmen kívül hagynak.

THE MYTH OF THE RATIONAL VOTER
WHY DEMOCRACIES CHOOSE BAD POLICIES
Bryan Caplan

emilkirkegaard.dk/en/wp-content/uploads/Bryan_Caplan_The_Myth_of_the_Rational_Voter_WhyBookos.org_.pdf

Na ő az a zsidó, aki kitalálta az előbb hivatkozott episztemikus/instrumentális megkülönböztetést a racionalitásokban.

rasztaszív 2020.03.02. 21:45:03

@tele.phone: pont az lenne a szép ebben,hogy egy sima órajel-állítással egy egészen más működésre lehetne kényszeríteni a rendszert,különösebb reszelgetés nélkül is.

amit meg kell tanulni,az a demokráciával járó felelősség - de ez szerintem sehogy nem elhagyható,ráadásul nagyon eljött már az ideje.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.02. 21:57:45

@rasztaszív:

"egy sima órajel-állítással egy egészen más működésre lehetne kényszeríteni a rendszert"

Miért szükséges _kényszeríteni_ a rendszert?

tele.phone 2020.03.02. 21:57:45

@rasztaszív: Más kérdés, hogy aztán az az "egészen más működés" olyan lenne-e, amit elképzeltél, vagy valami egészen más:) Komplex rendszert nehéz előrejelzni, pláne ha nagy lökést adsz neki. Ezért torkollnak vérbe és disztópiába a radikális forradalmak. És a konzervatívok ezért választják inkább a kis lépések politikáját.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.02. 21:59:13

@tele.phone:

"Komplex rendszert nehéz előrejelzni, pláne ha nagy lökést adsz neki. Ezért torkollnak vérbe és disztópiába a radikális forradalmak. És a konzervatívok ezért választják inkább a kis lépések politikáját."

Nagyon jó meglátás, ld. wicked problem:

en.wikipedia.org/wiki/Wicked_problem

rasztaszív 2020.03.02. 22:01:45

@neoteny: mert most valójában ki van herélve,diszfunkcionálisan működik,nem valódi demokrácia.miközben jobb lenne,ha az lenne.szerintem.

rasztaszív 2020.03.02. 22:03:10

@tele.phone: és mi lenne a kis lépés?előbb valahogy elméletben megtanítjuk a demokráciát...?

csárlszbrunzol 2020.03.02. 22:07:34

@neoteny: Látod, jobban ismersz, mint én saját magam! :O Legutóbb egy éve jártam erre. De feltehetőleg majd csak jövök még.

Jókívánságokat köszi és viszont!

Reding Roli 2020.03.02. 22:16:06

@makeeathappen: Magyarországon úgy döntöttek az emberek (remélem ez így is marad), hogy NEM AKARNAK TÖBBÉ A HALLANI A LIBERÁLIS DEMOKRÁCIÁRÓL."
Ezt a hülyesèget miből szűrted le? Magyarországon az emberek nem döntöttek erről, sőt Orbán is azt mondja hogy demokráciában èlünk, soha nem mondta ki, hogy ez egy autoriter rendszer lenne, sőt , azt mondja, hogy az igazi demokrácia az, ami itt van...A modern demokrácia pedig egyenlő a liberális demokráciával ! Az illiberalis demokrácia csak egy retorikai fogás , mivel az " il" elve egy fosztókèpző ,ami megfosztja a modern demokráciát szubsztanciájától, amelyet a felvilágosodás szellemi alapján kialakult , klasszikus liberalizmus határoz meg, amely az egyèn szabadságát hirdeti ès az ebből következő alapvető polgári szabadságjogokat, a törèny előtti egyenlősèget, a szabadpiaci gazdaságot ès a montesquieui államszervező elveket....Ez a nyugati típusú, liberális demokrácia.
Többè- kevèsbè ezeken az elveken alapul a Föld minden valóban fejlett , szabad ès èlhető országa ...
Egyelőre, az alkotmányos, pluralis , nyugati típusú " liberális " demokráciát nem sikerült meghaladni sehol, a szemèlyes szabadság , az emberi jogok ès az általános közjó szintjèn, ezek a tènyek!
Szerencsère, Orbán sem tudta felszedni teljesen az alapokat , mert bárhogy fabrikálta választási rendszert, a mèdiat, a pakliban benne van az is, hogy veszíthet...Az "illiberális " ès a "keresztènydemokrácia " csak egy illúzió, nem jelent semmit ( furcsa is lenne majd 45 èv szekularizált társadalom után , ès most is nagyjából ez van mèg..) Magyarországnak kèt útja lehet:
1. Az egyik a nyugati típusú , plurális , alkotmányos demokrácia megteremtèse
2. Az autoriter társadalmi rendszer teljes kièpülèse , kvázi egypárti rezsim- önkèny
Lehet választani , de nem hinnèm ,hogy az embereknek jobb lenne a nyíltszíni pártállami önkèny , a mostani ( mèg) szoftos rezsim helyett, amely azèrt tervszerűen lèpeget az autoriter rendszer felè......De, Orbánèk sem tudnak a ,"vègtelensègig " elmozogni az autoriter irányba , mert a túl nagy önkèny - erőszak lètrehozza a hasonló erejű, szándèkú ellenerőket...Valahol konszolidálódnia kell , vagy távozni a hatalomból...
Másrèszt, Orbánnak szüksège van a nyugat pènzère, ezèrt sem mehet el a vègtelensègig az autokrácia kièpítèsèben..
Most èppen a bíróságok vannak soron, de utána már senkire sem tud tovább mutogatni: minden elhibázott döntès ami megszületik az államhatárokon belül - tegyük fel , hogy felszámolják a bírói függetlensèget- a pártállami önkèny\egyeduralom vègrehajtóinak felelőssège lesz...
Az autokráciák a hatalom vègletes kisajátítása miatt a saját sírjukat ássák meg...Vègül, mindenhol a liberális demokrácia fog győzni, csak idő kèrdèse...Abba most bele sem mennèk rèszletesen , hogy a populizmus legnagyobb rèsze a nèpet fèlrevezető hazugságokon - illúziókeltèsen alapul..
Mert ugye a kisember helyzete nem fog alapvetően megváltozni a populista rendszerben sem ,vagy relatív módon mèg romlik is: az ezermilliárdos forrásokat az pártállami oligarchák akvirálják , nem a kisember terheit csökkentik,vagy szubvencióit növelik, nyugatellenes propaganda nèpátverès- hiszen 9%- is "tányát" adnak nekik, százmilliárdos támogatásokat , ès a 340-os eurót...
Plusz: a gazdasági migránsokat is beengedik , ha kell a munkaerő...
Ezèrt a rendszerèrt" kardoskodott" Ti , agymosott állampárti propagandisták, ès nem èrtitek meg , hogy nem Gyurcsányt akarjuk vissza, hanem felszámolni ezt a piszkos, mocskos, orbáni , Crony -kapitalista rendszert ès új , demokratikus , pluralis alapokra helyezni az országot, hogy egy nyugodt, szabad , bèkès Magyarország legyen , az orbáni permanens háború helyett!

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.02. 22:19:29

@rasztaszív:

"mert most valójában ki van herélve,diszfunkcionálisan működik,nem valódi demokrácia."

Tévedsz: ez _a_ demokrácia. _Erre_ szavaznak a népek, nem másra.

rasztaszív 2020.03.02. 22:27:35

@neoteny: ahol többéves ciklus van,az csak névleg az.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.02. 22:39:03

@rasztaszív:

"ahol többéves ciklus van,az csak névleg az."

Színtelen zöld ideák dühödten alszanak.

Reding Roli 2020.03.02. 22:39:55

@neoteny: Pontosabban: "flawed " democracy - hibás demokrácia....

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.02. 22:44:18

@Reding Roli:

"Pontosabban: "flawed " democracy - hibás demokrácia...."

Nem; ld. Hans-Herman Hoppe "Democracy: The God That Failed":

www.riosmauricio.com/wp-content/uploads/2013/04/Hoppe_Democracy_The_God_That_Failed.pdf

morph on deer 2020.03.02. 22:45:53

@neoteny:
A többség korlátlan és kontrollálhatatlan hatalma még véletlenül sem demokrácia, az a bolsevizmus.
Hogy ehhez (még) választások révén jutottak, az inkább paradox, de nem változtat a végeredményen és annak lényegén. Szerintem.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.02. 22:47:19

@rasztaszív:

Néked igen, kedves rasztaszív: nálam még kora délután van.

Ha te értelmetlen szövegeket tolsz be, akkor megmutatom neked, hogy olyat én is tudok.

Reding Roli 2020.03.02. 22:52:33

@neoteny: Pontosan mi lenne az esszenciája ennek a tanulmánynak ? Mert ahhoz túl hosszú, hogy rögtön reflektálni tudják rá...

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.02. 22:55:14

@morph on deer:

"A többség korlátlan és kontrollálhatatlan hatalma még véletlenül sem demokrácia"

en.wikipedia.org/wiki/Majoritarianism

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.02. 22:55:52

@Reding Roli:

"ahhoz túl hosszú, hogy rögtön reflektálni tudják rá"

Hát ne reflektálj rá rögtön.

Reding Roli 2020.03.02. 23:01:47

@morph on deer: A demokrácia - szerintem - a társadalomban együttesen jelenlèvő , gyakran egymással ellentètes kisebbsègi ès többsègi ( ami mindig relatív , nehezen mèrhető..) èrdekek minèl finomabb összehangolása , egyfajta èrdekegyensúly ès nem a "többsèg uralma" a kisebbsèg felett...Ezèrt , a konszenzuson alapuló demokrácia ,az igazi demokrácia , nem pedig " a többsèg mindent visz "elvű...De, persze ez is izlès kèrdèse..
A többsèg uralma , könnyen vezet a többsèg rèmuralmához...

morph on deer 2020.03.02. 23:04:03

“ Vannak-e/lesznek-e ehhez vezetőink?”

Ha lesznek/lennének is, az sajnos közel sem elég.
Ahhoz tudatos, gondolkodó állampolgárokra is szükség lenne, akik legalább fogalmi szinten tisztában vannak a demokráciával, még ha a tapasztalatuk nem is elég.

Ugyanis ez az orbáni mocsok olyan szinten járta át a közgondolkodást, hogy ezen változtatni még akkor is egészen komoly feladat lenne, ha a befogadó közeg nyitott lenne a változásra!
De olyan itt nincs!

Gondolj bele: akár pár csepp fekete (vagy narancs!) festék képes tönkretenni egy vödörnyi fehéret is, és nincs a világon annyi fehér, ami nyom nélkül el tudná tüntetni a szennyezést!

Ráadásul itt már az alapszínt sem lehet felismerni, akkora a zagyvaság, olyan bőségesen kevertek bele minden lehetséges kotyvalékot...

Sisyphean task, hogy úgy mondjam.

morph on deer 2020.03.02. 23:08:36

@neoteny:
Akkor már inkább:
“Ochlocracy is synonymous in meaning and usage to the modern, informal term "mobocracy", which arose in the 18th century as a colloquial neologism.”

morph on deer 2020.03.02. 23:14:02

@Reding Roli:
Az én értelmezésem is ehhez van közelebb, azzal a fenntartással, hogy én nem az ízléssel hoznám összefüggésbe a definiciót. Az minimum ízlést feltételez.
Bár lehet, hogy csak jobban utálom ezt a képmutató gyülekezetet annál, hogy engedékeny legyek...

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.02. 23:16:40

@morph on deer:

"Akkor már inkább:"

Ez nem _cáfolja_ a demokrácia majoritáriánus értelmezésének létezését: legfeljebb kiegészíti a gondolkodásra hajlamosak számára.

2020.03.02. 23:19:27

@Reding Roli:
már csak az a kérdés, hogy ezt az elvet szabad piacon miért nem kívánod érvényesíteni. miért nem követeled azt, hogy a kisebbségi/kisrészvényeseket hozzák helyzetbe.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.02. 23:25:20

@civisvarosi:

"már csak az a kérdés"

Ha-ha-ha.

Még kérdés pl. a te származásod és vallásod, zsidó.

2020.03.02. 23:42:36

@neoteny:
ha ez egy általános alapelv, hogy ki kell egyezni a kisebbségekkel, akkor felteszem a szabadon a piacon is érvényesíthető. a társasági jogban. többségi tulajdonosok is erre kényszeríthetők, vagy mégsem?

Reding Roli 2020.03.02. 23:43:18

@morph on deer: Vannak akik a többsègi demokráciát hatèkonyabbanak tartják, mint a konszenzuson, kompromisszumon alapuló , " arányos " , plurális demokráciát , mivel ott nem kell egyeztetni\kiegyezni semmilyen társadalmi rèteggel, párttal a választáson a töbsègi elv, azaz a győztes visz többè- kevèsbè mindent elve uralkodik, nincs koalíciós kènyszer stb...
A" többsègi " elven lètrejött parlament pedig èrdemi viták nèlkül könnyebben átviszi a" nèpakaratot"...Orbanèk imádják az erősen többsègi rendszert, hiszen egy ilyen alapon lètrejött parlament , könnyen megszavaz mindent..Nem számít ha visszamenőleges hatályú, vagy a termèszetjoggal - az emberi èsszel , èsszerűsèggel- durván ellentètes törvényt hoznak, mindent meg lehet csinálni , mert a" nèpakarat" ezt diktálta. ..

2020.03.02. 23:48:14

@Reding Roli:
és mindez hogy működik a szentséges piacon?

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.02. 23:50:37

@civisvarosi:

"ha ez egy általános alapelv"

Nem.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.02. 23:51:55

@civisvarosi:

"a szentséges piac"

Ahhoz neked mi közöd van, istentelen zsidó?

Reding Roli 2020.03.02. 23:56:50

@civisvarosi: Úgy , hogy Papp Lacièk, Szíjjártóèk kiegyeznek\ megegyeznek a nagy multikkal, hogy kapnak ingyen 300 hektár földet, a meg teljes ingyen infrastukrúrát, 110 milliárd forint èrtèkben, meg kapnak mèg 9%- os társasági adókedvezmènyt, meg hozzá 340 - es vagy annál is gyengèbb forintot...Ők kiegyeznek, de engem nem kèrdeznek meg , hogy nekem ez így jó lesz, de a számla vèget mègis èn fizetem....Erről ugye nincs nemzeti konzultáció..

2020.03.02. 23:58:38

@neoteny:
úgy tudom, hogy a piacokon a döntéshozók le se szarják a kisrészvényeseket. felteszem reding roli tiltakozik az igazgatótanácsok ellenében is. mert hogy ő együttérző szociálliberális.

Reding Roli 2020.03.03. 00:03:55

De arról sincs nemzeti konzultáció hogy : Akarja- e, hogy a nehezen megkeresett , az állam által elszedett adóforintjai , ezermilliárdos szubvenciók formájában az állampárti "nagyvállalkozókat" gazdagítsanak ?

2020.03.03. 00:08:48

@Reding Roli:
dehogy is. a bmw beruházási adómentességet kapott. az ejrópai adófizetők építik az infrastruktúrát. mivel a bmw ejrópai adófizető is. és az adót az érdekeik szerint forgatják vissza. és ennek érdekében végeznek lobbi tevékenységet. és lehet mondani, hogy az intézményesített lopás. de ezek azért döntően relativsztikus kedvezmények. a számlát abszolút értékben nem te fizeted. relativisztikusan persze mégis csak. de felteszem ugyanígy tiltakoztál a kereskedelmi bankok nagy összegű hitelei ellen, vagy a hipermarketeknek nyújtott adókedvezmények ellen, a közmű privatizációvel egybekötött a csúszóleértékelés ellen, stb.

Reding Roli 2020.03.03. 00:11:05

@civisvarosi: úgy tudom, hogy a piacokon a döntéshozók le se szarják a kisrészvényeseket."
Èn meg úgy tudom, hogy a piaci döntèshozóknak kell a lehető legjobban figyelembe venni a kisrèszvènyesek - a vállalat èrdekeit, hiszen" egy csónakban utaznak" az eredmènyben èrdekeltek ès nem egymás ellenfelei..
A piaci döntèshozók a legkiszolgáltatottabb emberek, hiszen a piac , vagyis az emberek , a fogyasztók èrdekeit kell maximálisan kiszolgálniuk- ha ez nem jön össze, akkor elbuknak a kisrèszvènyesekkel együtt , mert jön a csőd...

2020.03.03. 00:12:33

@Reding Roli:
az ellenzék is indíthat nemzeti konzultációt. csak mondjuk elég hülyén venné ki magát a kampányban gyurcsány. de ugye létre lehet hozni a "mi még nem kormányoztunk" pártot is. és az ezzel kampányolhat.

2020.03.03. 00:13:42

@Reding Roli:
ugyanígy van az állammal.

2020.03.03. 00:19:04

@Reding Roli:
ha megépül a gyár és elindul a termelés, akkor a bmw a magyar költségvetés nettó adófizetőjévé válik. ha nem, akkor nem.

Reding Roli 2020.03.03. 00:19:39

A lènyeg: semmilyen osztogatást nem támogatok senkinek, mert minden osztogatás úgy jön lètre, hogy előtte elvesznek valakitől..AZ EU politikája is elhibázott, mert a kohèziós politika nem a valós kohèzíót erősíti , hanem a helyi kiskirályok hatalmat..
Garancsi lehet jól jár , hogy 22 milliárdot ( bruttó) szakít az infrastruktúra èpítèssel , de a többsèg ebből a hatalmas pènzből alig rèszesül...

2020.03.03. 00:24:57

@Reding Roli:
szinte mindent megtettek azért, hogy a bmw magyarországra települjön. és keresik a járműipari beszállítókat. debrecen, szolnok, nyíregyháza és miskolc térségében. a polgármesterek (közte miskolcon az ellenzéki/független). és középen palkovics járműipari lobbista. ez egy mai hír.
www.dehir.hu/upload/images/wp_cikkek/2020/ovezet.jpg

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.03. 00:25:06

@civisvarosi:

"a piacokon a döntéshozók le se szarják a kisrészvényeseket"

A kisrészvényesek bármikor készpénzzé konvertálhatják a részvényeiket, zsidó.

Reding Roli 2020.03.03. 00:25:47

Ez az államkapitalizmus, amire a fiatalok azt mondják , hogy nem kèrnek belőle, inkább elmennek világot látni, hipszterkedni, zöld mozgalmazni, vegánkodni, alterkedni, libsiskedni...Munkas meg nem lesz...jöhetnek a migránsok..
Mert egy fiatal nagyvárosi èrtelmisègi , általában nem szívesen vállal munkát az orbáni "munkaállamban..."

2020.03.03. 00:32:17

@Reding Roli:
az osztogatás egy része úgy jön létre, hogy elvesznek valakitól. (ez a szociális célú osztogatás) és egy része úgy, hogy nem vesznek el. technikailag megnövelik az államháztartási hiányt. és amikor építkeznek, akkor többlet adóbevétel keletkezik. a beruházás adókedvezményt vagy adómentességet kap. és ezzel relativisztikusan támogatják a betelepülő gyáripart. és ennek nyertese egy építőipari kartell. akik ugye építik az infrastruktúrát. de a bmw gyár környezete nem a te adódból épül, hanem a bmw adójából.

2020.03.03. 00:35:48

@Reding Roli:
igen, ez a nagy kérdés. hogy lesz-e elég gyári munkás. ezért már az általános iskolásokat is célozzák. lányokkal.
www.dehir.hu/upload/images/galeria/3843/191204autoiparinyiltnap_ksz_(9).jpg
sütikkel.
www.dehir.hu/upload/images/galeria/3843/191204autoiparinyiltnap_ksz_(1).jpg

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.03. 00:38:09

@civisvarosi:

"az osztogatás egy része úgy jön létre, hogy elvesznek valakitól. (ez a szociális célú osztogatás) és egy része úgy, hogy nem vesznek el"

Mekkora átverős zsidó duma má'.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.03. 00:38:53

@civisvarosi:

"igen, ez a nagy kérdés. hogy lesz-e elég gyári munkás."

Nincs elég migri?

2020.03.03. 00:45:50

@neoteny:
relativisztikusan az is osztogatás, hogy az állam nem vesz el. és az is, hogy elvesz. úgy az állam abszolút értelemben osztogat.

2020.03.03. 00:50:30

@neoteny:
errefelé az iparban nincsenek migránsok. a debreceni egyetemen vannak. nagyjából 6-7 ezren. többségében muszlimuk. saját hallgatói részönkormányzatuk van. és a diploma megszerzésével döntő többségük tovább áll nyugat-európába, egy kisebb részük hazatér.

2020.03.03. 00:54:25

@neoteny:
GDP in PPS per capita (2017, Eurostat)
Northern Great Plain 12,500
Nord-Vest Romania 14,900 (szomszédos)

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.03. 00:54:36

@civisvarosi:

"relativisztikusan az is osztogatás, hogy az állam nem vesz el."

Mekkora átverős zsidó duma má'.

"errefelé az iparban nincsenek migránsok."

Majd lesznek. Kihal a magyar, jön helyére kínai muzulmán menekült. Mert olyat küld az ENSz.

És mi van a Debreceni Nemzetközi Iskolával, amit dr. Papp csemetéjének építettek a nagydarab buzi építőmunkások a gyügyei paraszt kisunokájának elvont szájától?

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.03. 00:57:25

@neoteny:

"elvont szájától?"

másképpen: absztrakt szájától?

Reding Roli 2020.03.03. 01:00:44

@civisvarosi: m.privatbankar.hu/makro/ozonlenek-a-kulfoldi-munkavallalok-magyarorszagra-328494
Valahol csak elhelyezkedett az a csaknem 61 ezer külföldi , nem EU- ból èrkező munkavállaló ...

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.03. 01:06:19

@civisvarosi:

Ez csak zsidó huncutkodás, zsidó.

2020.03.03. 01:13:09

@neoteny:
ez a periféria perifériájának nevezett kelet-magyarországi övezet.
lh3.googleusercontent.com/proxy/Oku3ctW6C5alPFO2_XLCewU7yxbtH5RbjsGRq7pHF-0IJ4ttLdjtjJ6aCRWSM7TwFmLa9AZB0sKpfJf0jBiN7JPVHX83PE_JAQ
innen várják az olcsó munkaerőt. a trianoni határ túl oldaláról is. ahol többségében szintén magyarok élnek. és egyébként ők még szegényebbek. mert hogy bukarestből a normatíván túl szinte semmi állami támogatást nem kapnak. hanem azt a románok kapják meg. és őket segíti a református egyház. kétségkívül állami pénzből. reding roli adójából is. erre mondom, hogy tisztázzuk, hogy milyen származású és vallású. és ez esetben ne vonjanak el tőle, illetve tőlük. több százezer ilyen "szociálliberális" budapesti van, aki nagyon "szolidáris", de a (többségi, kisebbségi) magyarokkal éppen nem.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.03. 01:18:56

@civisvarosi:

"relativisztikusan az is osztogatás, hogy az állam nem vesz el."

Mekkora átverős zsidó duma má'.

"az osztogatás egy része úgy jön létre, hogy elvesznek valakitól. (ez a szociális célú osztogatás) és egy része úgy, hogy nem vesznek el"

Mekkora átverős zsidó duma má'.

2020.03.03. 01:20:48

@Reding Roli:
errefelé az üzemekben nincsenek tömegével migránsok. határmenti partiumi magyarok vannak. vagy "kárpát-ukránok", akiknek egy része magyarrá válna. újabban már van ruszin ház és egy ortodox templom.
static.civishir.hu/ci/2019/04/tn4-ruszin_kozossegi_haz2.jpg
ortodox templom szintén debrecenben.
img1.indafoto.hu/10/7/133827_0baaf00c2a40d3c6ebf20b82f2f9fb4e/19227921_11a0218fc4670683e918f790a47e12bc_xl.jpg
ezek mind tavaly épültek.

2020.03.03. 01:22:41

@neoteny:
say - száj(al)
see - szem(lél)

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.03. 01:34:05

@civisvarosi:

"az osztogatás egy része úgy jön létre, hogy elvesznek valakitól. (ez a szociális célú osztogatás) és egy része úgy, hogy nem vesznek el"

Mekkora átverős zsidó duma má'.

"az osztogatás egy része úgy jön létre, hogy elvesznek valakitól. (ez a szociális célú osztogatás) és egy része úgy, hogy nem vesznek el"

Mekkora átverős zsidó duma má'.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.03. 01:34:59

@neoteny:

Bizony, mind a kétszer.

És még ez is:

"relativisztikusan az is osztogatás, hogy az állam nem vesz el."

Mekkora átverős zsidó duma má'.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.03. 01:55:19

@civisvarosi:

"egyébként ők még szegényebbek"

Dolgozzanak hát.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2020.03.03. 07:48:12

@neoteny: Egyszer majd avass be -nyilván lemaradtam a posztok és a kommentek sokasága között valamiről- hogy miért zsidózod folyton a Kisbetűs embert. Ő egy antiszemita, és ezzel cikized? Vagy te vagy zsidó, és ezzel cukkolod? Vagy ő egy zsidógyűlölő fideszes-zsidó?

Nem provokállak, teljesen ártatlanul kérdezem, hogy mondd már el, miről van szó, mert nem értem.

rasztaszív 2020.03.03. 07:53:57

@neoteny: akkor miért csinálsz úgy?

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.03. 08:05:47

@zord íjász:

"Vagy ő egy zsidógyűlölő fideszes-zsidó?"

Igen, ez lesz az irány.

Te nem ismered a történetet teljes szomorú valóságában, de (most) civisvárosi barátunk igencsak keményen érvel a _magyar vallás_ mellett. No már most számára ez (is) egy Jolly Joker kategória, valami, amit soha nem specifikál a legkisebb mértékben sem -- teljesen az olvasó fantáziájára van bízva az, hogy mivel tölti meg azt.

De ennek a _magyar vallásnak_ praktikusan kereszténynek kell lennie: ugyanis azt próbálja sugallni (sőt ki is mondta a múltban egyenesen), hogy a Magyar Református Egyház (nem pedig a Magyarországi Református Egyház) lenne alkalmas ennek a vizionált államegyháznak az alapjaként.

Mindez működne is, ha az általa hirdetett tanok egyeznének -- vagy legalább is elfogadható mértékű fedésbe hozhatóak lennének -- az Újszövetséggel. De nem azok: cívisvárosi (most ezen a nicken) csalást, lopást, rablást tanácsol az embereknek, és azt az igét hirdeti, hogy ezek a viselkedésformák _természetesek_ ("biosz"), így jogos primátussal rendelkeznek bármiféle _elvi_ ("filosz") szempont(ok) felett.

Hát ezért egy zsidó ő.

Akik pedig ismerik az én itteni pályafutásomat, tudják azt, hogy én _bevallottan_ zsidóknak köszönöm a tudásom egy igencsak nagy szeletét. Szóval a zsidó (is) olyan, mint a ying-yang:

upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/4/41/Yin_and_yang.svg/1200px-Yin_and_yang.svg.png

Remélem ezzel sikerült kielégítően megválaszolnom kedves kérdésedet. Reklamációt viszont _nem_ fogadok el: annyi garanciális jogod van, amennyiért megfizettél. :)

rasztaszív 2020.03.03. 08:09:38

@neoteny: mintha nem értenéd...:)

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.03. 08:16:21

@rasztaszív:

Nem az számít, hogy én értem-e: hanem az, hogy te kimondod-e.

Mondd ki: hogyan úgy?

rasztaszív 2020.03.03. 08:18:40

@neoteny: óvoda:)

de legyen : akkor miért csinálsz úgy,mintha nem értenéd?:)

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.03. 08:21:59

@rasztaszív:

"akkor miért csinálsz úgy,mintha nem értenéd?"

De hát nem csinálok úgy; megmondtam egyenesen:

Én mindent (meg)értek.

Ennél _jobb_ választ nem adhatok neked: ha neked _ez sem_ felel meg, akkor kielégítetlenül maradsz.

rasztaszív 2020.03.03. 08:27:01

@neoteny: "Ha te értelmetlen szövegeket tolsz be, akkor megmutatom neked, hogy olyat én is tudok."

tudod,csak az az aprócska probléma,hogy így a te valóban értelmetlen szöveged magyarázat nélkül marad...:)

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.03. 08:31:08

@rasztaszív:

"így a te valóban értelmetlen szöveged magyarázat nélkül marad"

Rendben van: a

Színtelen zöld ideák dühödten alszanak.

mondat direkt fordítása a

Colorless green ideas sleep furiously.

mondatnak, ami Noam Chomsky igencsak híressé vált példamondata a _szintaktikailag teljesen helyes_ de _szemantikailag üres_ mondatokra.

Vágod? a nyelvtanba nem lehet belekötni -- de a mondat _nem mond semmi értelmeset_.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2020.03.03. 08:33:18

@neoteny: Aha, köszi, ez érdekes és elgondolkodtató volt. A lövészárokháborúk előre megjósolható forgatókönyve szerint zajló blog.hu-s kommentviadalok terepén meglehetősen ritkaságnak számít egy ilyen intellektuális alapokra helyezett csörte...bár ennek a blognak a szellemisége és nyelvezete eleve kijelöli az utat, bizonyos szempontból, és ahogy elnézem a blog.hu nevezetes és több nicken dolgozó fideszes trolljai eleve ki vannak innan tiltva, hosszú idők óta.

De tartozom a véres igazságnak annyival is, hogy a Kisbetűs ember kommentjeit nagyon ritkán/soha nem olvasom el, mert rettenetesen fárasztja a szememet a nagybetűs tagolás hiánya, viszont ha a kommentjére adott bármiféle válasz felkelti az érdeklődésemet , vagy a reakcióban eleve szerepel egy kiragadott idézett az ő kommentjéből, akkor azért igen, olyankor erőt veszek magamon. Ebből fakad az érdeklődésem -és talán az információhiányom is, hiszen így a párbeszédeknek kb 50%-át, tehát az ő kommentjeit nem olvasom- hogy miért zsidózod. Mindenesetre elég keményen tolod ezt az ipart, az tagadhatatlan, és láthatóan eléggé be vagy rágva a nevezett úrra. :-) További jó harcokat.

rasztaszív 2020.03.03. 08:34:09

@neoteny: már bocs,de ezzel is csak a saját szöveged értelmét kérdőjelezed meg.

2020.03.03. 08:38:06

@neoteny:
ezt is már sokszor megbeszéltük. nem kizárólag a saját véleményemet írom le, hanem a környezetemben levőkét. ami nagyjából a jobber közvélekedés. mert hogy a ballerek identitásukat vesztettek. (de ugye ez megint csak a jobber közvélekedés). a fidesz2 populista politikáját talán ebből meg lehet érteni. a nem-fidesz populizmusa annyi, hogy orbán egy geci, lölő lopik. mi majd nem leszünk gecik (annyira) és nem lopunk (annyit). és erre adott fidesz1 válasz az, hogy de. mert ti komcsik és libsik vagytok. és erre jön a nem-fidesz tik meg nácikok.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.03. 08:38:49

@zord íjász:

"köszi"

The pleasure was mine.

"kommentjeit nagyon ritkán/soha nem olvasom el"

Köszönöm.

rasztaszív 2020.03.03. 08:39:53

@neoteny: de.az én szövegem értelméről ezzel nem mondtál semmit.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.03. 08:40:06

@civisvarosi:

"nem kizárólag a saját véleményemet írom le"

44 Ti az ördög atyától valók vagytok, és a ti atyátok kívánságait akarjátok teljesíteni. Az emberölõ volt kezdettõl fogva, és nem állott meg az igazságban, mert nincsen õ benne igazság. Mikor hazugságot szól, a sajátjából szól; mert hazug és hazugság atyja.

-- János 8

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.03. 08:40:41

@rasztaszív:

"az én szövegem értelméről"

Mi volt az?

rasztaszív 2020.03.03. 08:44:49

@neoteny: azt sem tudod,miről van szó?csak válaszolgatsz...?:)))

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.03. 08:46:48

@rasztaszív:

"csak válaszolgatsz...?:)))"

Igen -- mert megtehetem. :))

Egyébként pedig megmondtam előre.

rasztaszív 2020.03.03. 08:49:52

@neoteny: szerintem bölcsebb hamar belátni,ha rossz úton indulsz el.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.03. 08:52:45

@rasztaszív:

"szerintem"

Váljék kedves egészségedre.

rasztaszív 2020.03.03. 08:56:05

@neoteny: köszönöm,én szoktam is élni a módszerrel.valójában nem is nehéz.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.03. 09:00:33

@rasztaszív:

"én szoktam is élni a módszerrel"

Váljék kedves egészségedre.

Lordmotor 2020.03.03. 09:41:00

Az írás lényege röviden, tömören: Gőzöm sincs mit kéne tenni, és főleg én magam semmiért sem vagyok felelős, de ha 5 ször leírom ritkán használt szakszavakkal bőlére eresztve, hogy "legyen minden jó", abból már kijön egy cikk. Konkrétumokat szigorúan kerüljük!

Boycie 2020.03.03. 10:06:45

@Lordmotor: Egy filozófus "elméleti alapvetését" olvashattad. Ezek a leghasznosabb és legokosabb tagjai a társadalomnak. Ott van pl Marx és Engels. Vagy magyar vonatkozásban Kis János, TGM, Heller Ágnes. Ők tudják hogyan kell egy ideális társadalmat és jól működő gazdaságot felépíteni, ez a szakmájuk.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.03. 10:10:55

@Boycie:

"tudják hogyan kell egy [...] jól működő gazdaságot felépíteni, ez a szakmájuk"

Kis János nem politikus.

nookedli 2020.03.03. 10:20:18

Egyszerű a válasz, cigány és zsidómentes ország, korrupció felszámolása. Ennyi.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.03. 10:21:50

@nookedli:

"korrupció felszámolása. Ennyi."

Az már megtörtént az első két hétben a 2010-es hatalomátvétel után.

Budai Nagy Antal 2020.03.03. 10:25:14

Történelmileg úgy alakult az elmúlt, Magyarország számára tragikus, az un.kiegyezés utáni 150 évnek következtében, hogy mára van a határokon kívül kb. 4 millió magyar, bevül pedig 1 millió cigány és 200 ezer zsidó, utóbbiak egy komplett világhálózattal támogatva..

Ha ezekben az arányokban változás történne, az előbbiek javára, azonnal érezhető javulás következne be az ország állapotában.
Természetesen ez csak illúzió, vágyálom, az ország alatt ketyegő cigánybomba egyre csak fokozódik,mint ahogy az ötödik-sorosista- hadoszlop sem elégedne láthatóan meg csakis a teljes elpusztítással.

Magyarországnak még hazaárulókból is hagyományosan csakis a legalja jutott.

Boycie 2020.03.03. 10:25:16

@neoteny: Látom az irónia nem az erősséged :)))

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.03. 10:30:17

@Boycie:

"Látom"

Akkor azt is láttad, hogy visszavontam az állításomat.

Boycie 2020.03.03. 10:36:37

@Budai Nagy Antal: Azt még kifelejtetted hogy a balliberális kormányok alatt a progresszív SZJA és "családtámogatás" kombóval a 200 ezer sikeresen tenyésztette az 1 milliót. Amikor a legelmaradottabb térségekben a 14-15 éves lányok megkezdték az évenkénti "megélhetési" szülést hogy minél előbb elérjék a kívánt mennyiségű családi pótlék bevételt.
Praktikusan amig a "nemilyenek" 30-40 éves koruk között szültek jó esetben 2 gyereket, addíg a "rejtett erőforrások" lenyomtak 2 generációt és egy 40 éves nőnek már lehettet 100 utóda akik főleg porban fetrengéssel és lopással foglalkoztak (a szülésen kívül). Ez a "liberális" social engineering. Nyugaton ugyanezen dolgoznak "migráns hátterűekkel"
Vannak itt gondok bőven...

Boycie 2020.03.03. 10:38:24

@nookedli: Ez irányú törekvések már voltak, de azt nácizmusnak hívják és valamiért nem tudott széles körben elterjedni

Budai Nagy Antal 2020.03.03. 10:49:08

@Boycie:

A cionista Baruch Levy levele Karl Marx elvtárshoz :

"A zsidó nép egészében lesz a saját maga messiása. A világuralmat úgy fogja megszerezni, hogy a többi népfajokat megsemmisíti, a határok eltűnnek és a monarchia is, megszűnik létezni, -- amely mindig az egyéni jogokat tartotta szem előtt. A világ-köztársaságban mindenütt majd a zsidók élvezik az állampolgárságot.
Ebben az új világrendben, a világban szétszórt Izrael gyermekei lesznek a vezetők, -- a közvélemény minden ellenvetése nélkül. Persze, ez főleg akkor sikerül majd, amikor a munkásosztály az irányításuk alá kerül.
A világköztársaságot alakító különböző népek kormányai, -- a proletáriátus győzelmével, -- minden nehézség nélkül a zsidók kezébe kerülnek. És akkor, a zsidó vezetők megszüntetik a magántulajdont, ugyanakkor mindenütt hasznosítják az állam erőforrásait. Így teljesedik be majd a Talmud, amely szerint a Messiás-idő akkor jön el, amikor már zsidók kezében lesz a világ összes vagyona és kincse."
-- La Revue de Paris, 1928. 06. 01. (574. old.)

Boycie 2020.03.03. 11:04:05

@Budai Nagy Antal: Jó terv volt, de elbaszták.
Az már nagyjából eldőlt hogy Európa hosszabb távon nem zsidó hanem muszlim uralom alá kerül, itt majd a kölni kalifátus muszlim egyetemén a tudósok sokat fognak írni egy bizonyos Soros prófétáról aki nélkül ez nem valósulhatott volna meg.
Izrael meg hát istenem, Bibi még egy pár évig folytatja az utóvédharcokat aztán jönnek az iráni rakéták... (pl ez a szar kommunista Sanders is zsidó, what a shock, és ő érdekes módon a palesztin kisgyereket favorizálja Izrael állammmal szemben, kinyírják ezek saját magukat, csak idő kérdése)

2020.03.03. 11:10:50

@neoteny:
dehogy nem. kis jános volt az szdsz első elnöke. ő kötötte mdf-fel paktumot. például arról, hogy NE legyen közvetlen köztársasági elnök választás. azaz ugyanaz parlamenti többség válassza az államfőt és a kormányfőt egykamarás rendszerben. lényegében az egységállamiságról egyeztek meg antall józseffel. és kis jánost nem érdekelte a többi párt. azt, hogy mit gondol a kdnp, az fkgp, a fidesz és az mszp. hanem az alkotmányos többség elvét érvényesítve írták át a sarkalatos törvényeket. ezek után az szdsz az mszp-vel lépett koalícióra. és az mszp-szdsz paktumban részt vevő kis jánost szintén nem érdekelte a többi párt és a pártoktól független értelmisége véleménye. és ez csak akkor vált problémássá, amikor a fidesz került a hatalomba és az szdsz ezekből a paktumokból kimaradt.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.03. 11:15:30

@civisvarosi:

"dehogy nem."

Igazad van: ld. a következő bejegyzést.

2020.03.03. 11:25:27

@neoteny:
és ugye ebből lett az, hogy o1g. nagyjából így összegezhető az ellenzék üzenete. kis jános és társaik ezt fejtik ki a mai napig. sehol sem létező világot kérnek számon a magyar társadalmon. orbán éppen a kis jános és társaik által megálmodott közjogi rendszert tölti meg illiberális tartalommal. és ez is legitim, mert hogy a politikusoknak, politikafilozófusoknak számolniuk kellett azzal, hogy az ellenfelek kerülnek hatalomba. az 25%-os mdf. és 21%-os szdsz kötöttek paktumot. egyszerű többségük se lett volna arányos képviselet mellett. de kis jánost ez érdekes módon nem zavarta. a ceu aktivisták sem vonultak az utcára. ellenben kifütyülték (!) göncz árpádot. ez volt ugye sokáig a "liberálisok" problémája. még ilyet.

2020.03.03. 11:27:35

@neoteny:
a magyar közélet 90 óta szinte másról se szól csak arról, hogy ha az szdsz vagy annak utódpártja, maradványa kiesik a főhatalomból, akkor "diktatúra" van. a nem nekik tetsző sajtó nem lehet szabad. a nem nekik tetsző vélemény nem lehet független. de lehet.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.03. 11:37:00

@civisvarosi:

"a magyar közélet"

Az te rongálod, sátánfajzat.

ijontichy 2020.03.03. 11:51:11

@civisvarosi: Értjük. Amióta vittorio de genere alchewt - az egykori MSZMP legalja hordalékának hathatós támogatásával - betette valagát a minelnöki bársonyszékbe, azóta a "A haza nem lehet ellenzékben!" :-DDD.

"de lehet." Nem lehet. Minden vélemény LOP (Little Orange Pig ;-)) segg(fej)éből indul. A kérdés max az, hogy a tápláléklánc mely szintjén lép ki a rendszerből.

Reding Roli 2020.03.03. 11:56:46

@civisvarosi: Kis János az emberijogi liberalizmus nagy teoretikusa volt, zsidó èrtelmisègi , aki azt szerette volna hogy a rendszerváltás utáni Magyarországon ne rendeződjenek vissza a hatalmi viszonyok autoriter irányba , a törèkeny liberális demokrácia megszilárduljon, ami majdnem sikerült , ha nincs a 2009- és világválság ès Gyurcsány öszödi fas..kodása
De, vègül nem sikerült: 10 ève elindultunk - az orbáni 2\3 birtokában- a fokról, fokra kièpülő, egypárti autoriter államrendszer felè...Ez az folyamat , amivel szemben áll a budapesti ,ès jelentős rèszben a nagyvárosi lakosság ès annak progresszív pártjai
Az èrtelmisègnek pedig elsöprő többsège , különösen az olyan zsidó származásúak mint Te ,lèpnek fel egyre hevesebben az önkènyuralmi törekvèsekkel szemben...De, ez nem is csoda, hiszen a" zsidóság " mindig a progresszió èlèn volt...Debrecen lakosságának 9% - a zsidó volt a háború előtt , az èrtelmisègnek meg kb fele..
Budapest kb 23% volt zsidó a háború előtt, amiben már a fèlig keresztèny szülőtől származók benne sincsenek!
Az èrtelmisèg kb. 30-40 %- a zsidó volt, ( ha nem több..) a maradèk meg jobbára nèmet származású , a lecsúszott magyar kisnemesekkel kiegèszítve ( ők voltak Horthy legnagyobb hívei..)
Szóval , nem szüksèges a származás miatt aggódni , zsidó! Mindnyájan zsidók vagyunk Magyarországon , te is ès Èn is..
Ez egy zsidó ország, szerencsère!

2020.03.03. 11:57:39

@neoteny:
a duális államrendnek vagyok a híve. az állampárt felépíthet egy vidékies hierachikus államrendet. államegyházat lényegében. és ezt kiegészítheti egy városias. ezeket nem állítom egymással szembe. dr. papp gyereke se a nat szerint tanul. hanem egy polgárjogi társaság kibérel egy állami létesítményt és a nemzetközi alaptantervet követve tanítanak magántanárok. és ez óvodától a nemzetközi érettségiig. és azt is lehet követni. amire az index firkászai azt mondják, hogy ez így nem legitim. mert hogy az állam az ingatlan megépítésével jelentősen csökkentette az alapítványi kockázatot. de ezt csak fidesz közeli alapítványok esetén tartják problémásnak. kanadai tanítónéni is a kvázi a fideszben van. és a multik helyi vezetői. de ez egy legitim politikai törekvés. szerintem dr. papp akár klasszikus liberálisnak is mondhatná magát. mert hogy ő ezeket városi magánintézményeket működtető polgárjogi társaságokat preferálja. és kifejezetten jó viszonyt ápol a multinacionális vállalatokkal, a baloldali, liberális nagykövetekkel is. ugyanezt megtehetnék nat ellen tiltakozók. hozzák létre a nekik kedves magániskolákat akár nemzetközi tantervvel és irassák abba a gyerekeiket.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.03. 11:59:37

@civisvarosi:

"a duális államrendnek vagyok a híve."

A magyar vallásról értekezz, zsidó.

2020.03.03. 12:07:12

@Reding Roli:
a ner lényegében a kis jános féle közjogi rendszeren alapul. azon, hogy a társadalom nagyjából felének szavazatával a parlamentben alkotmányos többséghez lehet jutni. és az mindent visz. egységállam, egykamarás parlament. ilyen rendszer nincs túl sok helyen. baltikumban van, ahol ezzel az orosz kisebbséget szorítják ki az apparátusból. és izraelben is ilyen rendszer van.

2020.03.03. 12:12:23

@neoteny:
az a magyar vallás része. az, hogy a város és a vidék egy duális közjogi rendszert alkot. a vármegye, a várvidék, városmegye. és ez integrálja a környező nemzetiségeket. a mezsgye. és ez integrálta a zsidóságot is egyébként. a vármegyék és a törvényhatósági jogkörrel felruházott városok és a székes főváros. a magyar vallás.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.03. 12:13:59

@civisvarosi:

"az a magyar vallás része."

A zsidó átverés része.

2020.03.03. 12:17:56

@neoteny:
ez a magyar királyi hagyomány. a nemesi tradíció.

2020.03.03. 12:37:50

@neoteny:
és errefelé ez a polgári hagyomány egyben. az a reformációra van alapozva. budapest többsége valójában nem liberális, hanem identitás nélküli, ellenreformált. ők kulturálisan az underground világára mondják azt, hogy "liberális". és ezen túl a fogyasztó társadalomra. a klasszikus liberalizmus a valós árutermelésen és az önkéntes árucserén alapult. budapest liberálisai milyen valós áruféleségeket kínálnak a piacon? politikai termékeket, pénzt. ha azt mondanák, hogy ők az állami közszolgáltatások alternatíváit nyújtják magánintézetekben, akkor az rendben lenne. ez jog nincs elvéve.

a nat ellen tiltakozó iskolák összeállhatnak. létrehozhatnak egy alternatív alapítványi tantervet. alapítványi keretek között tanítanak. és ha választást nyernek, akkor ők diktálhatják az új nat-tot. feltéve, hogy diktálni akarnak. és ha nem, akkor egy alternatív tanrend szerint tanulnak. ahogy dr. papp kislánya.

vagy tehetnek úgy, mint kondorné. akit nem érdekelt, hogy mit írnak elő neki a kommunisták. az irodalmat a hite szerint tanította. és elfogadta azt is, hogy valaki a tankönyvet mondja vissza. vagy a könyvtárból az irodalmi lexikonból készül fel. ezeket szigorúan osztályozta. és ha valaki a saját hite szerint értelmezte a verseket, akkor nem annyira szigorúan. és a kommunisták tegyék amit akarnak. és mikóné azt mondta: jaj, jaj, jaj, nem lesz ebből baj. és sanyi azt mondta, hogy őszerinte felelőtlenség elefántokkal nekivágni az ismeretlennek ahogyan ez a hannibál tette. mikóné azt mondta, hogy őszerinte is. de az ókori történetírókat kell követni és a megyei pedagógiai intézet útmutatásait. kondorné azt mondta: szarunk bele. és nem hiszem, hogy most nem lehet ugyanezt megtenni. nyilván kondorné is vállalt politikai kockázatot többet, mint mikóné. de szerintem kellenek mikónék is. aki persze nem jelentette fel kondornét. ezt kívánta a kollegialitás. és azt gondolták, hogy a reformokkal közelednek az álláspontok. vagy nem közelednek. mindenesetre az iskola autonómiája erre volt alapozva. ez a református kollégium hagyománya.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.03. 12:50:09

@civisvarosi:

"és errefelé ez a polgári hagyomány egyben."

Vagy zsidó átverés. Ki tudja?

Hiányzik a kereszténység abból a magyar vallásból, zsidó.

ijontichy 2020.03.03. 12:58:51

@civisvarosi: Te milyen valós áruféleséget árulsz a 200 dolcsidért? Propagandát? Mutass már egy megrendelőt Budapestről, aki vevő az árudra. :-)))

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.03. 13:18:23

@civisvarosi:

"kondorné azt mondta: szarunk bele."

Kondornénak bajsza is volt?

2020.03.03. 13:19:16

@neoteny:
egy magyar nemzeti keresztény számára jézus magyar, és ebből következően a hite lényegében ugyanaz, mint amit egy cseh vagy egy lengyel keresztény gondol a világról. mert hogy neki jézus lengyel vagy csak. vagy akár egy zsidó keresztény számára, aki szerint jézus zsidó. vagy akár egy nem zsidó, vagy nem keresztény számára. mert hogy a magyar vallás egy Isten hit.

és azon túl a magyar vallás részben kozmopolita. a mindenséggel mérd magad. szól a népfőiskola tanítása. és van aki szerint a magyar kozmikus ősnyelv. a magyar népmesék csillagmítoszokra vannak alapozva. és ehhez hasonlók. ez ugye mind kozmpolitizmus. teszteltem angolokon azt, hogy a viharban azt mondtam, hogy "dörög". és az igazi angol (akinek anyanyelve volt) úgy értette, hogy "dark". és hitt abban, hogy ez a dörr! hangutánzásból ered. és volt aki azt mondta, hogy nem. ez így van a szótárban. amikor az ég elsőtétül, akkor azt világangolban azt mondják: dark. és ez a rideg racionalitás. ebben nincs semmiféle ősiség. szerintem van. és ez hit. adom a lovat alád, hogy ördögözz. urrrr. urdug. a dögöket elásták. dig. eldugtak valamit. de ez persze hit. hogy a kultúra átvihető egymásba. a népnyelv, a néprajz, a népzene, a néptánc. a népvallás. a magyar vallás a jó szomszédságon alapul. és az egy igaz Isten hitén. az igazat ne hamisítsd, a hamisat ne igazítsd. a gyermeki jóságon. azon, hogy jézus yoshua a jóságot jelenti. az apja joseph jó és szép is. mária boldogasszony anyánk, regina (egyesek szerint) patrónánk. a királynőnk. hirdeti a katolikus néphimnusz. és így tovább.

ha rajtam múlna, akkor a minden magyar iskolában lenne esti imádság. de nem kötelező. libertárius keresztény vagyok. de elfogadom, hogy vannak kereszténység ellenes liberálisok, nem nemzetiek, nemtelenek. a "felvilágosultak". és lehet, hogy az ő hitük az igaz. és az is lehet, hogy nem. ki tudja?

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.03. 13:23:59

@civisvarosi:

"egy magyar nemzeti keresztény számára"

De te nem vagy az, zsidó. Kevés benned az ökuménia, mint jégmintában a széndioxid.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.03. 13:29:41

@civisvarosi:

"de nem kötelező."

Nem kötelező államvallás? az rendben van, zsidó.

2020.03.03. 13:31:58

@neoteny:
kontyba volt tűzve a haja. és egy franciaországból hozatott nercbundában vonult. a büfében francia pirítóst és francia krémest evett. és gyűlölte trianont. azt, hogy párizsban merényletet követtek el a magyarok ellenében. és egyébként igen jó lelkű volt. az egyik gyerek akiknek az anyja prostituált volt, az apjának két lába tőből le volt vágva többször megbukott erőszakos volt. a megyei pedagógiai intézet munkatársai munkacsoportot is létrehoztak a aggresszót megfékezendő. kondorné azt mondta, hogy egyszerűen csak zsebpénzt kell adni ezeknek a csóróknak. és azt mondta az ilyen gyerekeknek. jaj, elkopott a francia csizmám sarka. vidd át dóró bácsihoz a cipészhez. itt egy húszas. lehet, hogy nem kerül annyiba. a többit tartsd meg. tartok tőle, hogy kondorné hitt a nemzeti szocializmusban. abban, hogy az is lehet civilizált.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.03. 13:34:21

@civisvarosi:

"kontyba volt tűzve a haja."

Meg bajsza volt. Olyan névvel, hogy Kondorné, biztos pödörte is.

De térjünk vissza a nem-kötelező államvalláshoz. Ezt már szeretem, zsidó: amikor kiegyezésre áll a szád. Nem-kötelező államvallás egy nagy ötlet.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.03. 13:35:42

@civisvarosi:

"kondorné azt mondta, hogy egyszerűen csak zsebpénzt kell adni ezeknek a csóróknak."

Akkor Kondorné már eljutott Iskarióti Júdás szerepéig. Az már félsiker a zsidó átverésben.

2020.03.03. 13:56:45

@neoteny:
libertárius keresztségben az államvallásba vetett hit nem kötelező. de meg van engedve az, hogy ilyet az államalkotók kiműveljenek. ebből következően van egy időben változó magyar irodalmi kánon. ami az állami iskolában kötelező, de az állami iskola nem kötelező. a közjog úgy van megalkotva, mint mátyás király és az okos lány meséjében. van is, meg nincs is. mátyás király igazságának örök fényéből is világnézeti semlegesség adódik. az általános emberségből is az adódik. ez evolúció elméletéből is adódik a populizmus, a populációk környezeti alkalmazkodása és a fajtaképzés igénye. ez ugye a jobber ideológia alapja. a nemek, nemzetiségek, nemzetségek, nemzetek, nemzetköziség, nemzetközösség. és nincs nemzetek felett állás csak kivételes esetekben. a baller pedig a szociális társulásokon, gazdasági társaságokon, kulturális társulatokon alapul. de ezek is korlátozzák az egyént. elsődlegesen ezek korlátozzák szerintem. a szociálliberális világkép szerintem kevesebb szabadságot enged, mint a nemzeti liberális parlamentarizmus. európai egyesült államok hívei egy soha senki által meg nem választott brüsszeli politbürónak adnák át a főhatalmat szinte kizárólagosan.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.03. 14:00:18

@civisvarosi:

"az apjának két lába tőből le volt vágva"

Legalább nem voltak patái.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.03. 14:02:56

@civisvarosi:

"keresztségben"

De te nem vagy keresztény, zsidó.

"ebből következően van egy időben változó magyar"

Ah, a zsidó átverés.

"és nincs nemzetek felett állás csak kivételes esetekben."

Igen, a zsidók esetében.

"elsődlegesen ezek korlátozzák szerintem."

Ezért vagy te egy istentelen sátánfajzat: mert ilyeneket hirdetsz.

2020.03.03. 14:08:26

@neoteny:
ne viccelj már. kondorné a saját pénzét adta oda a nagyobb, bukott, ámde csóró gyerekeknek. azért, hogy szabad piaci viszonyok, de mégis viszonylagos egyenlőségben szocializálódjanak. kondorné tkp. szociálliberális volt, csak mellette még keresztény konzervatív és népi nacionalista is. amire a filoszemita bölcselet azt mondja, hogy olyan nincs. mert hogy abban ezek szembe vannak állítva.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.03. 14:12:32

@civisvarosi:

"ne viccelj már."

Én? soha nem viccelnék, különösen nem egy ördögfajzattal.

"kondorné a saját pénzét adta oda a nagyobb, bukott, ámde csóró gyerekeknek."

És ők kúrogatták Kondornét napközi után kalákában?

"még keresztény"

De te nem vagy az, zsidó.

"ezek szembe vannak állítva"

Úgy-úgy, zsidó átverés által.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.03. 14:21:50

@Bandita szomszédja:

És te semmit nem tudsz tenni vele, balfaszka. :)

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.03. 14:38:44

@Bandita szomszédja:

"Leszarlak"

Te egy ma született troll vagy, balfasz: te még szarni sem tudsz, nem szívtál magadba még elég troll-tejet.

Hogy egyes zsidók milyen átlátszó átverésekkel próbálkoznak be ...

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.03. 15:02:55

@Bandita szomszédja:

"béndek"

Kisbetűvel? ejnye-bejnye, ezt a pókerezők egy 'tell'-nek hívják.

Ezt etimologizáld ki, zsidó.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.03. 15:31:26

@Bandita szomszédja:

"Elbántak veled a zsidók?"

Lehet -- ki tudja?

"Nem adtak munkát"

Amikor kértem, adtak; amikor abbahagytam a kérést, értelemszerűen nem adtak.

"Egy ilyen tehetségtelen"

Azt még nem mutattad meg.

Az én kódom képes 8.8 órajel alatt elvégezni egy ún. jégeső (hail) szám kiszámolását, hogy közben azt is 'észreveszi', ha túlcsordulás volt a 64. (!) bitpozícióból a 65.-be, vagyis dinamikusan képes átváltani 64 bites feldolgozásról 128 bitesre, ahogy a futás során maga detektálja ennek szükségességét.

Az ilyesmi összehekkelése bizonyos teheteséget igényel. De az ilyesmi neked magas, mint tyúknak a magasküszöb.

"semmirekellő naplopó heré"

Közöd? :)

ijontichy 2020.03.03. 16:25:27

@neoteny: "Bandita esete a Collatz-sejtéssel" ... ez még egy krimi-címnek is elmenne ;-)

jatagán9 2020.03.03. 17:48:52

Mindehhez az utópiához már csak sok kicsi hafr kell.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2020.03.03. 18:02:19

@jatagán9: jó, akkor megyek, teleszülöm a Kárpát-medencét

ijontichy 2020.03.03. 19:04:02

@HaFr: Legalább lesz akkor már két Nobel-díjasunk is, aki nem távozás után kapta a díját ;-).

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.03. 21:47:58

@HaFr:

Azért az alakodra majd vigyázz.

tele.phone 2020.03.03. 22:25:23

@HaFr: Amúgy a blogod kommentszekcióit elönti a zsidózás.

2020.03.04. 11:08:49

@tele.phone:

Ez béndeket nem zavarja. Ami zavarja, az a valóság. Mert az nem egyezik sem az ő, sem a kommentbirkái véleményével. Ezért tilt ki mániákusan mindenkit, aki nem az ő hülye dumáját fújja.

2020.03.04. 11:55:08

www.spiked-online.com/2020/03/03/europe-death-by-censorship/?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_202003

"PAUL COLEMAN

Küzdenünk kell a cenzúra ellen, másként elveszítjük a legbecsesebb szabadságunkat.
„2012-ben könyvet írtam Censored címmel a gyűlöletbeszéd elleni európai törvényekről, illetve arról a veszélyről, amit a szólásszabadságra nézve jelentenek. Négy évvel később egy második kiadás is szükségessé vált. Újabb törvények és esetek születtek, illetve a szabályozási környezet is radikálisan megváltozott. Az azóta eltelt négy évben pedig Európa változatlan ütemben menetel a cenzúra kiteljesedése felé.”

(...)

„Nagy leegyszerűsítve úgy fogalmazhatunk, hogy a „gyűlöletbeszéd” kódjait a nagy tech cégek állapították meg mindenfajta vita vagy nyilvános konzultáció mellőzésével. A kormányok pedig súlyos büntetésekkel kezdték el fenyegetni az online közösségi média platformokat arra az esetre, ha nem cenzúráznának. Emellett számos egyetem is rendkívül büszkén hirdeti a cenzúrában elért eredményeit – száműzve ezzel a megszólalókat és elnémítva a diákokat.”

(...)

„Európa menetelése az államilag kikényszerített, tömeges cenzúra felé jól ismert a számunkra. Mégis, adódnak pillanatok, amikor újból és újból rá kell döbbennünk, milyen messzire jutottunk e téren igen rövid idő alatt. Päivi Räsänen elképesztő esete egyike az ilyen pillanatoknak.

És most lássuk a tényeket. Räsänen, egy magasan képzett orvos és a finn parlament tapasztalt tagja, aki 25 éven át szolgált, beleértve vezető egy miniszteri beosztást is. Emellett a finn lutheránus egyház tagja, aki saját helyi gyülekezetében presbiterként szolgál.

A finn lutheránus egyház 2019 őszén jelentette be, hogy a Pride 2019 felvonulás hivatalosa partnere lesz. Az egyház aktív tagjaként Räsänen a közösségi médián kitett posztjával üzent egyháza vezetőségének. A poszt a Biblia egy részletét idézte, és megkérdőjelezte az egyház partnerségét a Pride-dal, tekintettel a házasságról és szexualitásról szóló hivatalos teológiai tanításokra.

Nem volt benne semmi fenyegetés vagy erőszakra való felhívás. Még csak személy szerint sem említett meg senkit. Egy ártalmatlan tweet az egyház vezetőségének címezve.

Mégis, rendőrségi nyomozás lett az eredménye. A jellemzően tágan értelmezhető finn gyűlöletbeszéd-törvény alapján felmerült az „etnikai alapú izgatás”, ami miatt négy órás rendőrségi kihallgatásnak vetették alá, és még mindig tart az ellen folyó eljárás.
Ezen felül Räsänen egy újabb rendőrségi kihallgatáson vett részt a héten, ezúttal egy rövid könyvecske miatt, amelyet 15 évvel ezelőtt írt egy egyházi alapítvány felkérésére a házasságról és szexualitásról szóló keresztény tanításokról. A kiadvány azonban hét évvel azelőtt jelent meg, hogy az eljárás alapját képező törvény hatályba lépett volna.

És ami még ijesztőbb: a rendőrség egyszer már nyomozott a pamflet ügyében, és meg is állapította akkor vele kapcsolatban, hogy nem történt bűncselekmény. A finn államügyész azonban, lévén elégedetlen az eredménnyel, elrendelte a Räsänen elleni eljárás újbóli megnyitását."

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.04. 12:43:04

@valóság nevű illető:

No de hát ezek Finnországban problémák: Mo-n ilyesmi nem fordulhat elő, a magyarok nem olyan természetűek, hogy ők szeretnék előírni a szomszédjaiknak azt, hogy a szomszédok hogyan viselkedjenek.

2020.03.04. 16:27:29

egy friss egyetemi rangsor. európa top 100 egyemében nincs magyar. bezzeg csehország. cseh sincs. a lengyelek nagy ország. lengyel sincs. (a top 200-ba azért befér 2-2 cseh és lengyel.) magyar ebben a mezőnyben sincs. bezzeg szlovákia és szlovénia. szlovák és szlovén sincs. (a top 300-be befér 1-1 egyetemük. magyarországról 4 egyetem. szeged, debrecen, az elte és pécs. ebben a sorrendben.)

úgy egyébként a visegrádi országok a "feltörekvő európai és közép-ázsiai" besorolást kapják. tehát úgy tűnik, mintha egy ligába sorolnának bennünket a nyugattal. sokkal inkább tűnik úgy, hogy nincs ilyen cél. hja, és a ceu az összesített rangsorban sincs sehol.

budapesten azért nem ment végbe semmiféle egyetemi integráció, hogy a ceu legyen a legmagasabbra rangsorolt intézmény. és ugyanezért választották le az akadémiai kutatóhálózatot az egyetemekről. magyarországon ne legyenek kutatóegyetemek. mert hogy majd azt a posztraduális képzéssel lenyúlja a soros alapítvány. és ugye politológiai és a filozófiai téren van előre rangsorolva. és ezt adják el úgy, hogy valódi "tudásközpont".
index.hu/belfold/2020/03/04/ceu_rangsor_kutatas_oktatas_magyarorszag_vezeto_kutatoegyetem/

2020.03.04. 16:49:50

politikai aktivista képzést adja elő ingatyev rektor, hogy a ceu magyarország "vezető" "kutatóegyeteme". az abból áll, hogy a soros alapítvány megvásárol néhány magasan rangsorolt politológust, filozófust, és akárkit mellé tesznek társzerzőnek akárhonnan. mondjuk grúziából. és az mindjárt "tudományos" "kutatási" eredmény. erre mondja azt a rektor úr, hogy "kutatóegyetem". az, ami magyarországon nem lehet, mert az akadémiai kutatóintézeti hálózat le van választva az egyetemekről. szándékoltan, hogy így az sehová sem számítson be ezekben a rangsorokban. és ebből adódik az intézményrendszer folyamatos lecsúszása a nemzetközi rangsorokban. és ez az, amit mindenki tud, csak épp senki se mer szót emelni ellene a mainstream médiában. persze lehet, hogy nem is kell. mert hogy szekértáborok, szekták állnak szemben egymással és ennélfogva klasszikus liberális elveknek, racionálisan érvek helyett. stop soros, komcsik, libsik vs. o1g, nácik.

ijontichy 2020.03.04. 17:08:50

@civisvarosi: Mi lenne, ha egyszer nem próbálnád bugyogással elfedni, hogy a NER tehetségtelen, ostoba, rosszindulatú és káros Mo-ra.
A tehetség lebecsülése a középszer uralmához vezet. Ez vagytok ti: a középszer, és Mo. emiatt egy középszar hely. De majd elmúlik :-).

2020.03.04. 17:22:02

@ijontichy:

Az, hogy téged nem vesznek komolyan, még nem e tehetség lebecsülése. A tehetséghez kevés, hogy kiállítasz magadról egy pozitív bizonyítványt.

De szerintem ha arra vársz, hogy a NER elmúljon, akkor nagyon hosszú életűnek kell lenned. Legalább mint egy teknősnek.

Jobb megoldás ha beszélsz a kanadaival, nézzen neked helyet ott a liberális demokráciában. Ha őt eltartja a kanadai állam, te sem fogsz gondot jelenteni.

2020.03.04. 17:41:09

@ijontichy:
azért van ner, mert azzal szemben a soros alapítvány, a "független" index hírportál és társaik állnak. és az most azt harsogja, hogy "magyarország vezető kutatóegyetem a ceu". a francokat. az politikai aktivisták kiképzőhelye. pártkatonáké. és ők akadályozták meg az egyetemi integrációt a fővárosban, ők választották le a kutatóintézeti hálózatot, stb. és ez nem érdemes racionálisan szót emelni. te vagy a példa erre.

ez esetben mit lehet tenni? a kormány adminisztratív eszközökkel igyekszik szétverni a politikai ellenfelei intézményeit, ahogyan az ellenzék szintén adminisztratív eszközökkel próbálja szétverni az állami egyetemeket. mondván, hogy azok szart se érnek. hiszen a ceu van a legmagasabbra rangsorolva. az a vezető kutatóegyetem. nem. dehogy is. a ceu a posztgraduális képzést nyúlja le. politológia, filozófiai, szociológia tárgyakból megvásárolja a globális kapitalizmust, a liberális "demokráciát, a fogyasztói társadalmat propagáló politikafilozófusokat és ebből létrehoznak egy nemzetközi politikai aktivista hálózatot. és azt mondják, hogy ezzel "demokratizálják" a "feltörekvő európai és közép-ázsiai térséget". ők is ide sorolják magyarországot. csakhogy ez egy antidemokratikus "liberalizmus". ezt a köznép nem fogadja el. ebből adódik a ner. ezzel szemben. és így nézik el, hogy lölő lopik. az a pénz ahhoz kell, hogy kivásárolják bertelsmann magyarországi érdekeltségeit, kifizessék soros alexet.

ijontichy 2020.03.04. 17:44:04

@valóság nevű illető: Csak a miheztartás végett: Kanadából elég volt az a közel három év, még a '90-es évek első felében. Nem igazán tetszett az időjárás (bár @Neoteny szerint Vancouver jobb, mint Mississauga (Toronto)), de ha tudom, hogy Mo. képes újra lefeküdni a bolsiknak, erőteljesebben gyakoroltam volna nyomást a páromra, hogy ő húzzon kifelé. Aztán 2014-re világossá vált, hogy menni kell (bár ezúttal nem olyan messzire). Nem magunk miatt, a fiam miatt. Neki már az a 4 év az érettségiig is tök fölösleges volt (max láthatta, hova züllik a szülőhazája).
Mivel nincs fantáziátok, nektek 1-2 év a fontos. Nekem annyira nem. Szóval a NER-nek vége lesz, és annyira elhülyült már a magyar társadalom, hogy talán legjobb, ha vitya természetes megmurdelésével, lesz vége. Addig Mo. egy középszar hely lesz (de nem élhetetlen; ahogy a Kádár-kor sem volt élhetetlen, csak nem volt jó), ahol a középszer diadalmasan gagyog, s ragyog.
Száz év múlva pedig, amikor az anyagban Az Orbán-éra kerül sorra, előadás után a tanerők torokfertőtlenítővel fognak öblögetni.

ijontichy 2020.03.04. 17:47:51

@civisvarosi: "igyekszik szétverni" A teljes megsemmisítés (csak egy maradhat) nem működik. "Endlösung", rémlik valami? És még csodálkozol, ha náciznak? Egyébként a főnököd - bár Fradi koktélt kever - személyiségileg inkább zsugásvili, mint dolfi. De majd elmúlik. Addig igyekezz jól befektetni a kéccáz dolcsikat, kelleni fog a nyugdíjkieg. ;-)

2020.03.04. 17:56:00

@ijontichy:
tényszerűen nem igaz az, hogy a fidesz nem akar nemzetközi kapcsolatokat. dehogy nem. a fidesz is kiszolgálja a multikat, kockázati tőkealapokat. massachusetts institute of technology, ge healthcare, health venture lab, debreceni egyetem: boston minds.
mad-hatter.it.unideb.hu/portal/displayDocument/id/2406768

2020.03.04. 18:09:42

@ijontichy:

Mindig jókat derülök azon, mikor egy kitántorgó elmagyarázza, hogy azért kellett elmennie, mert ő, meg a család többi tagja géniusz, és ebben a középszerű országban, Magyarországon nem tudta kibontakoztatni tehetségét. Ezért szeretem olvasgatni a határátkelő blogot is, mert ott is sok ilyen Isten áldotta tehetség ír posztot, kommentel.
Természetesen kivétel nélkül mindegyikőtök sikeres, elismert ember lett külföldön, kivétel nélkül mindenkit befogadtak, kitűnően érzi magát, esze ágában sincs hazajönni, minden happy......csak akkor nem értem, miért kell napi 24-ben Magyarországgal foglalkoznotok, Magyarországot, az itthoni magyar embereket mocskolnotok?

Szerintem azért, mert itthon is tehetségtelenek voltatok, nem vittétek semmire, és a dolog ugyan így működik ott is ahová kitántorogtatok. Lásd a kanadait. Ott sem vittétek semmire. De ahelyett, hogy ezt elismernétek, ahelyett bűnbakot kerestek. És ez a bűnbak Magyarország, az itthoni magyarok.

Persze azért majd szép csendben a kertek alatt visszakullogtok.

ijontichy 2020.03.04. 18:15:35

@civisvarosi: Tényszerűen igaz, hogy évek óta az "Endlösung"-ot propagálod. ;-) Bár közel vagytok Európához, a társadalomban még mindig sok az arab országokra jellemző vonás, ti: igény van egy stabil hierarchiára, a demokrácia pedig csak egy szó. Olvaslak egy ideje, szükséged van egy biztos iránymutatásra, merre kell nyalni, merre taposni (ne vedd támadásnak :-) ). A demokráciát, és a polgári attitűdöt tényleg nem lehet exportálni. Ahogy írtam az ország nem élhetetlen (persze vagyunk, akik nem akarunk egy parasztbolsi-gyerek seggéig érő táplálékláncban élni, és a Lajtán túl ez könnyű).
Azt a rendkívül sok problémát, amit a libdem + kapitalista társadalmak mintegy száz évnyi nagyon gyors ütemű fejlődése kitermelt, ti egyesével nekiálltok a "modell totális kudarca" bizonyítékaként prezentálni. Egyesek szimplán "értelmi fogyatékosságuk" folytán, mások a "kéccáz+++ docsiért". El fog múlni. De nyugi, az internet megőrzi a sok hablatyolásodat, szóval ha az ingyensör nem is az "örökéleted" biztosított :-DDD

ijontichy 2020.03.04. 18:17:11

@valóság nevű illető: Én '92 óta szabadúszó vagyok. Te hol állsz most a vitya seggéig érő táplálékláncban? Ignore ON.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.04. 18:25:34

@civisvarosi:

Szóval hogy' is volt a sztori Kondornéval meg a fél tucat kancigány 'gyerekekkel' akiket ő a saját pénzéből fizetgetett?

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.04. 18:43:23

@valóság nevű illető:

"Mindig jókat derülök azon, mikor egy kitántorgó elmagyarázza, hogy azért kellett elmennie, mert ő, meg a család többi tagja géniusz, és ebben a középszerű országban, Magyarországon nem tudta kibontakoztatni tehetségét."

Neked? elmagyarázni valamit?

Ahogy a szólás tartja: le lehet vinni a lovat a patakra de nem lehet rákényszeríteni arra, hogy igyon is belőle.

2020.03.04. 18:48:20

@ijontichy:

"Én '92 óta szabadúszó vagyok."

Ezt most dicsekvésnek vegyük, vagy önmarcangolásnak?

2020.03.04. 19:09:14

@ijontichy:
nektek ennyi az összes érvetek, hogy jönnek a nácik. környezetrombolás, éghajlatváltozás, vallásháborúk, bankcsődök, világjárványok vetnek véget a globális kapitalizmusnak és a liberalizmusnak. nem a "nácik", hanem ez elemi biológia. a magas filoszt felülírja az elemi biosz. évekkel ezelőtt is lehetett tudni, hogy ez valamikor 2020 körül bekövetkezik. volt egy politikai csoportosulás, akik ezekkel szemben rendre a holokauszt kártyát játszották ki.

és az a kérdés, hogy egy ilyen válsághelyzetben a forintgazdaság hogyan teljesít. ha erősen meginog, vagy összeomlik, akkor a politika kiszámíthatatlanná válik. ha nem akkor a kormánypártot újraválasztják feltéve, hogy nem lesznek nagyobb botrányok. a kormányellenes "értelmiségnek" marad a totális ellenzékiség, a botránypolitizálás.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.04. 19:10:22

@civisvarosi:

Ez uncsi: Kondorné viselt dolgairól mesélj, hogy _kontextusban_ lássuk a történetet.

abdul hackeem 2020.03.04. 19:14:33

@valóság nevű illető: Ti azt nem veszitek észre, hogy az ilyen magyarázatokra vevő félművelt nemzeti szocialisták miatt szar hely ez itten.

2020.03.04. 19:18:45

@abdul hackeem:

Gondolom az egészműveltek meg a liberálisok.

2020.03.04. 19:28:54

@abdul hackeem:

Nem, én nem gondolom így. Én úgy gondolom, hogy a liberálisok még a félművelt szintet sem ütik meg.
Úgy gondolom, hogy a nyugati világot uraló liberális diktatúrák ugyan azon a szinten vannak mint a nemzeti szocialisták. Ugyan az az emelet, csak másik ajtó.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.04. 19:31:29

@valóság nevű illető:

"Nem, én nem gondolom így."

Annak még nem adtad jelét, hogy gondolkodnál.

Nem a pénzt kellett volna elfogadni Kondorosnétól, hanem a tananyagot.

abdul hackeem 2020.03.04. 19:43:11

@valóság nevű illető: A liberális diktatúra mint kifejezés oximoron, ugyanúgy mint az illiberális demokrácia. Akik ezeket kitalálták nem az emeleten vannak, hanem a pincében.
(le vagy maradva, ma már liberálfasizmus van, ha már)

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.04. 19:48:28

@abdul hackeem:

"(le vagy maradva, ma már liberálfasizmus van, ha már)"

Ilyenek ezek a 'gyerekek'.

abdul hackeem 2020.03.04. 20:00:54

@neoteny: Olyanok, hogy a Rasanent meg kell védeni (aki a homoszekszuálisok egyenlő jogait kérdőjelezte meg a kis pamfletjében), a határon rendkívüli állapot van, mert azokat meg kell védeni.
A koronavírus ellen viszont eddig vszleg a szent koronát vetették be, mert a két milánói turistalányt sem vették komolyan és a két iráni(!) diákot sem ellenőrizték.
Ilyen vidáman védik a kis magyarokat.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.04. 20:03:49

@civisvarosi:

"ez elemi biológia. a magas filoszt felülírja az elemi biosz."

Igen, Kondornénak a 'biosza' kellett, nem a 'magas filosza'.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.04. 20:04:43

@abdul hackeem:

"Ilyen vidáman védik a kis magyarokat."

Az sehol nincs megírva, hogy a védett követelőzhet is.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.04. 20:59:43

@abdul hackeem:

Hogyne -- de azt a túszejtőktől kell kérned, abdul barátom.

2020.03.04. 21:07:09

@abdul hackeem:
tudtam, hogy ezért is o1g lesz felelős. és nyilván megjelennek majd a vigye el a vírus máma még típusú kommentek. de a fideszt nem orbán viktor tartja össze véleményen szerint. hanem a familiaritás, ami orbán viktor személyétől többé kevésbé független.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.04. 21:23:46

@civisvarosi:

"tudtam, hogy ezért is o1g lesz felelős."

Akkor meg mire vered a nyálad, Kondorné-tanítvány?

abdul hackeem 2020.03.04. 21:51:01

@civisvarosi: "többé kevésbé"
Többé. Az ő általa kiemelt (ostoba) vazallusai nevezték ki a többi vazallust, amit a domina baromira élvez.
A familiaritás kevésnek tűnik egy ilyen típusú vészhelyzet megoldásához.

ijontichy 2020.03.04. 21:52:05

@civisvarosi: "a fideszt nem orbán viktor tartja össze" Ja. A zsákmány. Amikor "LOP"-ról beszélünk, nem egy személyre gondolunk, hanem a nevével fémjelzett rezsimre (így lesz majd a törikönyvekben is, amikor majdan egy jövendő tehetséges és becsvágyó borász-történész kutatási területévé választja a kort). Kábé néhány tízezerre tehető azok száma (incl. családtagok), akik vastagon profitálnak a nerből. Ugyanakkor LOP-ra szükség van, mint ikonra, főleg a magyar vidéken (az értelmes ner-lovagok tudják ezt). Személyisége egyben garancia, hogy nem lesz "dinasztia", a fidesz és ner szét fog esni. De talán jobb, ha ezt nem egy komolyabb gazdasági földrengés okozza (mert én már csak ilyen önző disznó vagyok :-) ).

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.04. 22:16:52

@abdul hackeem:

"Többé."

Pontosan. Ne dőljetek be a hamis posztmodernista prófétáknak: ők az _inside ravening wolves_.

2020.03.04. 22:19:54

@ijontichy:
azért választják meg orbánt, hogy "liberálisok" intézményeit szétverjék. és ehhez azért van szükség a közbeszerzések elnyerésére, hogy egyeseket kivásárolhassanak. soros györgyöt aligha lehet kivásárolni. de alexet minden bizonnyal ki lehet. egy ponton a bertelsmann érdekeltsége is kivásárolhatóvá válik. erre játszanak.

ha valakit tényleg a lopás zavar, akkor annak nyilván ugyanúgy problémás az előző kormányok idejében is. és ebből következően az illető nem áll sehol sem. a lopott pénzzel a "liberálisok" érdekeltségeit teszik tönkre. ez zavarja az "értelmiséget".

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.04. 22:29:42

@civisvarosi:

"azért választják meg orbánt, hogy "liberálisok" intézményeit szétverjék."

Vagyis az ördögfajzatok egyik alhalmaza megküzd az ördögfajzatok egy másik alhalmazával. És ebből mi jónak kellene származnia a zemberek számára?

ijontichy 2020.03.04. 22:38:08

@civisvarosi: És miután megpandelt, szépen szétesik az egész. A strómanok és az állami háttér nélkül életképtelenek eltűnnek, a többiben jelentős tulajdonosi átrendeződés megy majd végbe (nem részletezem miként, de a "nemzethy" álmaidnak reszeltek, az tuti ;-) ). Ha úgy alakul (az "új urak" érdekeitől függően), lesz majd pentito, nem is kevés. Nomeg sok partizán (btw. cívispartizán lesz az új nicked? :-)).
A lopás önmagában nem zavaró (a mértéke már egy kicsit jobban), de nem ez a lényeg. Még a gazdasági idiotizmusuk sem. A lényeg a magyar társadalom tudatában végrehajtott pusztítás - mint azt itt már a bloggazda, és velem együtt sok hozzászóló is ecsetelte.

abdul hackeem 2020.03.04. 22:42:58

@civisvarosi: Bárki bármikor lop a közösből, az sok embert (főként a befizetőket) fog zavarni.
Köszönjük, hogy így megvillantottad a maffia kormány működését és annak kommunikációját.
Tanítani lehetne/kellene.

2020.03.04. 22:47:58

@neoteny:
a fideszt követlen le lehet váltani. a soros alapítványt nem lehet leváltani. vagy a bertelsmant nem lehet leváltani. mert az külföldi tulajdon. a nép azt nem ellenőrizheti.

ezért megválasztják orbánt. aki csinál egy majdnem ugyanolyan kereskedelmi tévé csatornát, mint az rtl klub. ez a tv2. és abban az összes műsor, beleértve a híradót is ugyanolyan alávaló, mint a kokurensein. csak a gonzó újságírás soros alapítvánnyal szemben valósul meg. és ezek után már a tv2 tulajdonosi köre leváltható. mert hogy az magyarországi. a nacionalizálás egy részleges autonómia teremtés valójában. és mondjuk az rtl helyébe léphet egy barátibb sat1 csoport. és abból úgy már lehet polgárosodás.

abdul hackeem 2020.03.04. 22:49:45

@neoteny: Mindig jönni fognak újabbak, akik még fondorlatosabbak, behízelgőbbek lesznek. És biztosra mennek, mert egyre kevesebb lehetőségünk lesz, hogy megvédjük magunkat.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.04. 22:50:23

@civisvarosi:

"a fideszt követlen le lehet váltani."

Igen, a másik ördögfajzat brigád által.

De veled még elszámolnivalóm van Kondorné-ügyben: azt a képet árnyald, mert így túlságosan a biosz domborodik ki.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.04. 22:51:12

@abdul hackeem:

"egyre kevesebb lehetőségünk lesz, hogy megvédjük magunkat"

Erről szól A Jó Hír.

2020.03.04. 22:55:59

@neoteny:
vagy egy harmadik által.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.04. 22:59:29

@civisvarosi:

Azok kevésbé lesznek ördögfajzatok?

Hadd ne idézzem már be János 8-at vagy mit ismét.

2020.03.04. 23:40:03

@neoteny:
megvalósul a hatalommegosztás. a fideszben hatalmi kisközpontok vannak. mondjuk egy ilyen a sportiskola. ami ugye elég befolyásos, mert hogy orbán hóbortja a sport. a sportdiplomácia.

a sportcentrum 20 európa és világbajnokságot rendezett ebben az évtizedben. kézilabda, kosárlaba, úszás, torna, öttusa, korcsolya. a hét végén tenisz davis kupa mérkőzés lesz. ugyan egy szűk kör üzemelteti a létesítményeket, de mégis viszonylag eredményesen. és ez egy hatalmi kisközpont. ami létrejön kvázi egypártrendszerben. mert az nem kérdés, hogy ezt is a fidesz üzemelteti. a kérdés, hogy a fideszen belül kicsodák. és az választás. akik a versenysportban érdekeltek azok elérhetik, hogy nekik megfelelő sportvezetők kerüljenek a klubok élére. a szurkolók, akiknek ez fontos, stb.

kvázi egypártrendszerben is szabad választások vannak. le lehet váltani valakit mondjuk a sportiskola éléről, egy szakágvezetőt. fideszest egy másik fideszesre is le lehet cserélni, vagy függetlenre (aki nem fidesz ellenes). ez is egy opció.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.04. 23:53:51

@civisvarosi:

"megvalósul a hatalommegosztás."

Ja.

Láttad valaha is Nina Paley "This Land Is Mine" videóját, zsidó?

www.youtube.com/watch?v=4pKMV6e5kEo

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.05. 00:24:08

@abdul hackeem:

32 Megismeritek majd az igazságot, és az igazság szabaddá tesz titeket.

-- János 8

Az igazságot már ismered; minek a foglya vagy hát?

ijontichy 2020.03.05. 00:52:44

@civisvarosi: "kvázi egypártrendszerben" Mondtam, hogy a klerikális neveltetésed hülye gondolatokra sarkall.
Akkor minek is az az egy párt (mármint azon túl, hogy ingyen akarsz élni általa)? Akkor egy sem kell, ergo végső soron a fidesz is megy a süllyesztőbe. Húsz év vagy száz, édesmindegy. A zavaros álmaidnak mindenképp reszeltek.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.05. 01:04:55

@ijontichy:

"Akkor minek is az az egy párt (mármint azon túl, hogy ingyen akarsz élni általa)? Akkor egy sem kell"

Így van: felépült a szocializmus, eljött a kommunizmus Édenkertje. Ezt ígérték Marxék is.

2020.03.05. 08:29:52

@neoteny:
debrecenben a sportiskola egy hatalmi kisközpont. vagy a bocskai dandár. vagy a szakképzési centrum. a kortárs művelődési központ. vagy a református kollégium. a városi színház. és így tovább. a nemzetközi iskola egy hatalmi kisközpont. ahová papp polgármester lánya jár. az agráregyetem. vagy az orvosi kar. vagy műszaki főiskola nagyfokú önállóságot teremt magának a bmw beruházás kapcsán. és a város mellett egy újabb hatalmi központ az egyetem. a vidék mellett felemelkedik egy régebbi hatalmi központ. az egyház. amihez csatlakozhat nyíregyháza testvérváros. a hajdúvárosok önállóságra törekednek. vagy mondjuk a hortobágyi nemzeti park. egy hatalmi kisközpont.

és erre béndek péter azt mondja, hogy őszerinte vidéken nincs autonómia törekvés. szinte csak az van. csakhogy ez kvázi egypárti keretek között valósítható meg. mert hogy a településhálózat a birodalmi megszállások következtében erősen töredezett. de az ez uradalmi jelleg sok-sok familiáris közösséget jelent. és ezek együttese a fidesz. és ez lefedi nagyjából a fél országot. és a kérdés az, hogyan lehet képviselve a másik fele?

az egyik opció, hogy elzavarják az ellenzéki pártokat. igen ám, de úgy nem marad 250 ezer embernek képviselete a fővárosban. akik most a dk, a momentum, a párbeszéd szimpatizánsai. ez kétségtlen demokrácia deficit. ővelük így nem lehet egyezség. a másik, hogy ez a 250 ezer ember meggyőzi az országot a nyugati típusú többpártrendszer kétségkívül meglévő előnyeiről. de valójában domináns pártrendszerben is lehet polgárosodás. úgy, hogy az állampárt egy kettős hatalmi szerveződés. államegyházat építenek. és ezek mellett jön létre a piac. ami ugyan nem teljesen szabad, de nagyfokú önkormányzatiság mellett meglehetősen. és az a klasszikus liberális fejlődési pálya. nem anarchia, de majdnem. a magyar királyságban a 64 vármegye és a törvényhatósági jogú városok és még az adriai szabadkikötők és még csángó hétfalu is nem anarchia, de majdnem.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.05. 08:32:30

@civisvarosi:

"debrecenben a sportiskola egy hatalmi kisközpont."

De nem valósul meg a hatalommegosztás, szóval megint rábasztál, ördögfajzat.

2020.03.05. 08:35:27

@ijontichy:
a klasszikus liberális elveken nyugvó polgárosodáshoz nulla pártrendszer lenne ideális. valójában az polgári hagyomány is. nem a többpártrendszer. a többpártrendszer ahhoz kellett, hogy gyarmati birodalmat lehessen építeni. és azzal a gyarmati területek népességét megosszák. illetve maga a gyarmatosítás is megosztotta a gyarmatosítókat.

2020.03.05. 08:58:25

@neoteny:
dehogy nem. ők kiszakítanak a költségvetésből egy szeletet. holnap rendezik a magyarország-belgium davis kupa mérkőzést a főnix csarnokban. nemzetközi kapcsolatokat építenek. kulturális kapcsolatokat. koncerteket, kiállításokat rendeznek. egy rendezvényszervező iroda. egy polgárjogi társaság. és a sportuszoda is képes önállóságot szerezni a sportcentrumon belül. vagy az egyes szakágak. a kézilabda klub vagy a vívó egyesület. és persze a foci. a labdarúgó "akadémia". és ezek az egyesületek kiterjedt nemzetközi kapcsolatokkal rendelkeznek. az atlétikai klub. bevágtam a videót, ahogyan az alpolgármesrer udvarol lucának, mert hogy ő országos csúcstartó gátfutó. mindent megtesznek, hogy kijusson a tokiói olimpiára. mert hogy a siker a politikában mind szavazatszerző akció. de ezzel jól jár a luca mellett futkározó és ugrabugráló többi sportoló. juniorok és szeniorok az egyetemi atlétikai klubban. ezek együttese a sportiskola, és ennek alternatívája egy újonnan épülő honvédelmi sportközpont. orbán hóbortja, hogy az is legyen minden járásban. a sportcentrum egy hatalmi centrum. hatalmi kisközpont. és fidesz megteremti az egyetemi sportklub alternatíváját. a honvéd sportegyesületet. mindegyiket fideszes vagy nem-fideszes, de nem is fidesz ellenes független vezeti. aszerint, hogy az illető pártos vagy pártatlan. és így megy végbe a hatalommegosztás kvázi egypártrendszerben.

lehetne úgy is, hogy egy se pártos. meg lehetne úgy is, hogy mind pártos. ez utóbbit akarják budapesten. hogy a vívószövetségben legyen dk-s, a birkózó meg momentumos, vagy az atléta. lehet úgy is elvben. hogy ténylegesen működik-e az majd kiderül.

2020.03.05. 09:17:56

@neoteny:
ha domináns pártrendszerban szabad választások vannak, akkor az egyik pártpotentát leváltható egy másik pártpotentátra, vagy függetlenre. palkovics is tárgyal miskolc ellenzéki pártok támogatta polgármesterével. ha ő függetlenedik, leszakad az ellenzéki pártokról, akkor akár még a fidesz is támogathatja. így nyertek békéscsabán. a fidesz indított jelöltet egy függetlennel szemben. de úgy alul maradtak. beálltak a független mögé. az ellenzéki pártokat kiszorították. autoriter politikai pragmatizmus. ami akadémikusan szoft fasizmus. de ez egy lehetséges fejlődési pálya. és ebből lehet polgárosodás és szélső esetben persze katonai diktatúra is. elrendelik a szükségállapotot. és el kezdenek lövöldözni. és a parlamentben nincs potens politikai ellenfelük, amelyik ezt ellensúlyozza. és a parlamenten kívüli ellenzéket meg ugye adminisztratív módon szétverték. és budapesten azt mondják, hogy erre készül orbán. ez az autoriter rezsim valójában egy katonai diktatúra előszele. amivel szemben egyetlen lehetőség a totális ellenzékiség.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.05. 09:18:30

@civisvarosi:

"dehogy nem."

Más megosztása történt Kondorné csókos bukott diákjai között.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.05. 09:28:07

@civisvarosi:

"domináns"

Az melyik volt, Kondorné vagy az általa pénzelt bukott nagyfiúk.

"sok-sok familiáris közösség"

Az az, Kondornét Kúrogató Kancigánygyerekek Közössége.

2020.03.05. 09:31:07

@neoteny:
ha föld nem valakié, akkor hogyan érvényesíthető a tulajdonjog. a feudális uradalomban a jobbágytelek egy családé lett. amelyiknek egy tagja beházasodhatott a nemesi házba. vagy nagyobb önállóságot szerezhetett egy parasztlázadással. vagy városi munkássá válhatott. a polgári házak cselédeivé. tanulhatott a kollégiumban. és úgy polgárrá válhatott. és az akadémikus világképben ez valamilyen lépkedés előre társadalmi ranglétrán. de nem, vagy nem feltétlen. a népnemzeti romantikában a paraszti világnak is erős a kultusza. és orbán arra jött rá, hogy a premodern népiesség megtartásával vidékies hátországgal a "liberális" fővárost. és ha el nem bassza el, akkor valóban. amire az ellenzéki "értelmiség" azt mondja, hogy a magyar falu népét el kell törölni. mert az nem polgár. errefelé parasztpolgár. nekünk a paraszt a priest. csak a hazaáruló szlávoknak prosztoj. pusztulj. az nem polgári.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.05. 09:34:17

@civisvarosi:

"ha föld nem valakié"

Hát ez az: a probléma soha nem az volt, hogy ne lett volna földtulajdonos-jelentkező.

Lehet, hogy az inuitok (eszkimók) ősei épp' azért ragadtak le a hidegben mert kicsi volt a földbirtok iránti kereslet.

Az inuitoknak még talán hadi történelmük sincs.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.05. 09:50:05

@civisvarosi:

"a magyar falu népét el kell törölni"

Törlik azok magukat.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.05. 09:52:05

@civisvarosi:

"autoriter politikai pragmatizmus. ami akadémikusan szoft fasizmus. de ez egy lehetséges fejlődési pálya."

Melyik sátánfajzat-halmaznak lehetséges fejlődési pálya?

2020.03.05. 09:58:16

@neoteny:
erre mondja a népfőiskola, hogy magyarországon 1 hektár termőföld minden családnak juthat. feltéve, hogy azt megművelik. ez a szövetkezeti reform. a háztáji kisbirtok. ebből adódik az agrárszocializmus. a városiak nem művelnek földet. ebből adódik az egyházi közbirtok. az megteremti a közmunkát. és olcsó tömegtermékeket a szegényeknek. keresztényszocializmus. és valóban. errefelé a vásárcsarnokban a közmunka programokban készült agrárterményt is értékesítenek. a hitközség úgy integrálódhat, hogy kosher vágóhídja van. libertárius kereszténység.

2020.03.05. 09:59:08

@neoteny:
evolution theory. ebben nincs fizikai erőszak.

2020.03.05. 10:02:30

@neoteny:
orbán a kis jános által kimódolt közjogi rendszert tölti meg "illiberális" tartalommal. az ortodox liberalizmussal szemben hirdeti meg a népnemzeti unortodoxiát. de a "ner" lényegében az ugyaz a közjogi rendszer, mint amit a rendszerváltók megalkottak. kis jános pampog, hogy neki ebben nem osztanak lapot. a soros alapítványt kiszorítják. legitim módon teszik. nem az összes magániskolát szorítják ki, hanem egyet, azt, amelyik azt mondja, hogy ők felszámolják az államot.

semmi se lehet az államon belül elve is fasisztoid, ahogyan az is, hogy semmi sem lehet azon kívül.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.05. 10:17:55

@civisvarosi:

"erre mondja a népfőiskola"

Kondorné.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.05. 10:18:31

@civisvarosi:

Melyik sátánfajzat-halmaznak lehetséges fejlődési pálya?

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.05. 10:20:16

@civisvarosi:

"orbán"

Fősátánfajzat. Ő is azt hiszi, hogy _tudásért_ adta el a lelkét -- de ő is azzal a gagyival lett kifizetve mint te.

Reding Roli 2020.03.05. 10:30:02

@civisvarosi: erre mondja a népfőiskola, hogy magyarországon 1 hektár termőföld minden családnak juthat. feltéve, hogy azt megművelik. ez a szövetkezeti reform. a háztáji kisbirtok. ebből adódik az agrárszocializmus. a városiak nem művelnek földet. ebből adódik az egyházi közbirtok."
Na ès mit kezdenek az 1 hektár földdel a családok? Leginkább az èhenhaláshoz elèg, de nem családfenntartáshoz!
A kisbirtok az minimum 5-10 hektár , aranykoronától függően, intenzív kertgazdálkodással talán már elèg egy családnak a megèlhetèsre , de inkább nem..
Ha szántóföldi művelèst akár folytatni, akkor minimum 20 hektár kell, de inkább 30-40 hektár ,hogy megèrje
Az " agrárszocializmus" a szegènysèggel ès a lecsúszással egyenlő , ma már alig dolgoznak emberek a mezőgazdaságban ès egyre kevesebben , mert mindent gèpesítenek ès egyre nő a birtokmèret is, azaz: a mezőgazdaság nem hozza el a jólèti társadalmakhoz felzárkózás útját...

2020.03.05. 10:43:43

@neoteny:
dr. papp a nemzeti alaptanterv szerint nevelte a fiait. mert úgy gondolta, hogy az lesz nekik a legjobb. és úgy képzelte, hogy a lánya nemzetközi alaptanterv szerint tanuljon a bmw vezér gyerekével. és ehhez elvontak a bmw group európai adójából 100 millió eurót. és ezek után a nemzetközi iskolát bérbe adják egy polgárjogi társaságnak. és az intézményhez kapcsolódó helyi adókból ösztöndíj progamot indítanak. dr. papp egy ügyes hatalomtechnikus.

vagy puskás kulturális attasé azt mondja, hogy a jövőben nem fogják a magángalériákat közvetlen támogani. hanem ebből a pénzből műtárgyakat hozatnak. bécsi belvedere palotából és párizsi pompidou központból. azokat megtekinti a közönség. annak bevételéből létrehoznak egy alapítványt. azzal inspirálják a fiatal művészeket. és ők kiállítanak a magángalériákban. és azok ezzel pénzt kereshetnek. ők is kibérelhetik a képeket az alkotóművészektől. vagy esetleg megvehetik. egy minimális induló összeget elvonnak. sanyitól, edittől egy unikum árát. cserébe kapnak népszerű kiállításokat. amit ha megszavaznak, akkor megfizetik a császárnak, ami a császáré. és az államszervezet mellett működik az egyház. mészáros lőrinc propaganda lapjának címoldalán jazz zenekar akusztikus előadása a tisztántúli egyházkerület támogatásával.
haon.hu/wp-content/uploads/2020/03/+otf/1336w/gAYlfa__I3hG75ZBUFnhy705PVF9WRVJZX1NFQ2weGEWeDTdDEs8ygg4LegSpUM33jRPxRlHSqZKaORXlNdbtiyZwu1vJ52Aicg31FjMrD3rDT9QwMWIcB0XU__gU=/200304harcsaveronikaKA2-scaled.jpg
és a közönségben ott ül a (választott) püspök és megáldják ezeket a csodálatos művészeket. és egyébként bárki odamehet. kerekasztal beszélgetésre hívják a közönséget. és abban kiválasztódhat egy újabb püspök. egy tehetséges presbiter a tehetősek támogatásával, vagy anélkül.

They say unto him, Caesar's. Then saith he unto them, Render therefore unto Caesar the things which are Caesar's; and unto God the things that are God's.

a hatalomtechnikusok ügyeskedése, az állami és egyház nincs betiltva. az állam és az egyház vezetői választottak. aztán, hogy ők üdvözülnek vagy sem azt nem tudjuk. az ugyanis nem evilági módon van elrendelve. persze azért nem árt iparkodni. mert jónak lenni jó. ez a reformáció hitvilága. és ebből adódhat polgárosodás. ez a polgári hagyomány. legalábbis errefelé.

a komcsik és a libsik eltörölnék az államegyházat. az ellenreformált liblingjeikkel. az "európai" értelemben vett "konzervatívokkal". töröljék el. de ez ugye vallásháborút jelent. az, hogy nincs magyar civilizált kultúra, nincs magyar civil hagyomány, hanem csak zsidó van és legfeljebb még német ez ugye brutális etnicizmus. a földkerekségen nincs, vagy csak magyarországon? béndek péter bevezető gondolatai is etnicista, szoft fasiszta. lehetne mondani, hogy a cigányoknak nincsen civilizált kultúrájuk. vagy nekik is van? csak a többségi magyaroknak nincsen? és ezzel próbálnak választást nyerni. magyarországon. a konzervatívok. vagy nem-magyarok, vagy nem-konzervatívok.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.05. 10:46:16

@civisvarosi:

"dr. papp"

milyen valós áruval fizet gyermekének a Debreceni Nemzetközi Iskolában történő okításáért?

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.05. 10:47:28

@civisvarosi:

"elvontak"

Magyarul: absztraháltak.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.05. 10:48:55

@civisvarosi:

"eltörölnék az államegyházat"

Mi történt a 'keresztény' szóval, zsidó sátánfajzat?

2020.03.05. 10:54:19

@Reding Roli:
hagyományosan 1 hektáros jobbágytelkeken éltek a családok. és abból szerveződtek a faluközösségek. annak volt egy vidékies uradalmi központja. az a mezőváros és járás. és azokból szerveződött össze a vármegye. annak központja az iparváros. és heti és országos vásárokon elcserélték a valós árut. vasárnap. miután kijöttek templomból. és ezek termelői piacokból, és az önkéntes árucseréből adódik a klasszikus liberális elvek szerint. a vásár szervezői polgárjogi társaságok. és megfizetik a mutatványosokat. a népszínházat. ez a klasszikus liberális minta. és ha gyarmatosítás hiányában ez a klasszikus polgári minta. és egyébként ez a "zöld" politikának is ez az alapja. a földművelés. gyarmatosítás hiányában attól nem lehet teljesen elszakadni.

2020.03.05. 10:55:25

@neoteny:
semmilyennel. a nemzetközi iskola nem valós piaci intézmény.

2020.03.05. 11:13:31

@Reding Roli:
az agrárszocializmusban a háztáji kisbirtok mellett létezik állami tangazdaság és szövetkezeti nagybirtok. falusi turizmust nemzeti parkok támogatják, amilyen a hortobágy. az világörökségi központ egyben amilyen nógrándban (novo grad) ófalu. keresztényszocialista világképben keresztény egyházi nagybirtokokon folynak a közmunkaprogramok. a ktsz, a családi cégek. a céhes háziipar és az áfész egészíti ki. nagyjából ez a magyar vidék megélhetésének hagyományos közjogi alapja. aztán lehet mondani, hogy ilyesmit a 21. században nem lehet fenntartani. ez esetben tessék elmagyarázni, hogy az átlag magyar család mégis hogyan fog magyarroszágon megélni. a magyar medián településméret 17.5 ezer fős. azon él egy átlag magyar család. agrártermelés és vidékies agrárpiacok hogyan éljenek meg?

Reding Roli 2020.03.05. 11:18:15

@civisvarosi: Egy hektárból soha , semmilyen körülènyek között nem èltek meg emberek, az jóval kisebb, mint a közèpkori jobbágytelek..
A nagyapám pl 100 magyar hold földet bèrelt a Debreceni Református Egyháztól , ami kb 43 hektár ès ebből tartotta fenn a családját , amíg a válság el nem sodorta szegènyt...

Reding Roli 2020.03.05. 11:23:22

@civisvarosi: tessék elmagyarázni, hogy az átlag magyar család mégis hogyan fog magyarroszágon megélni. a magyar medián településméret 17.5 ezer fős. azon él egy átlag magyar család. agrártermelés és vidékies agrárpiacok hogyan éljenek meg

El kell menni a nagyvárosokba , vagy a dunántúli jól iparosított kisvárosokba dolgozni, ahol van munkalehetősèg...
Egyes települèseknek pl Hajdúszoboszló ahol működik a tercier szektor , a turizmus, van jövője, másoknak mint Pl Püspökladány vagy Berettyóújfalu , nincs..Ha csak nem találnak egy nagyberuházót, vèletlenül...

2020.03.05. 11:34:06

@Reding Roli:
a rendszerváltók ott baszták el, hogy az átalakulási törvénnyel elrendelték a termelőszövetkezetek kényszerfelszámolását. felszámolták a gmk-k világát mondván, hogy az nem működik. a belkereskedelmi üzleteket. a skálát, a centrum áruházat és társaikat. és már akkor lehetett tudni, hogy ez a társadalom fasizálódásához vezet. mert ezt újra egy magyar ellenes elit hajtja végre külső parancsra, akik a kommunizmus és a fasizmus végrehajtói voltak. a kapitalizmus végrehajtói is ugyanezek a családok. ha ezt etnicizálni akarod, akkor nagyrészt németek és zsidók. mondván, hogy nem lehet mást tenni. nincs polgári hagyomány. ugyanezzel indult a kapitalizmus és a liberális demokrácia.

bokros csomag idején házitanító voltam. amikor egyetemista volta, akkor abból éltem. és szinte minden társadalmi rétegben láttam a elszegényedő családokat és az ezen meggazdagodó fővárosi elitet verik szét. a bokros csomag idején is lehetett látni, hogy csurka és torgyán nyomdokain létrejön egy fiatalos, építőtáboros neonáci párt. ez lett a jobbik. és azt is lehetett tudni, hogy őket lepöckölik. és a népfőiskola elképzeléseit a kormányprogramba beemelik. csak azt hittem, hogy az akadémikus értelmiség ezzel majd ki akar egyezni. a francot akar. illetve lovász kiegyezne persze. de a lovászt megválasztók már nem. ebből lesz a kultúrharc. persze ettől még lovásznak kultusza van. nagy tisztelettel köszöntik azok, akik beszavaznak a fideszre.
mad-hatter.it.unideb.hu/portal/displayDocument/id/2406499
és aztán ebből lesz palkovics minisztériuma. ami megvenné a miskolci polgármestert. a képen palkovics előtt.
www.dehir.hu/upload/images/wp_cikkek/2020/ovezet2.jpg
és kérdés, hogy ez a pénzosztás az új európai költségvetési ciklusban is sikeres lesz-e. illetve, hogy lesz-e európai költségvetés. ezek nyitott kérdések. akár lesz, akár nem abból a "baloldal" és a "felelős" "értelmiség" által elképzelt "liberális" "kapitalizmus" aligha adódhat.

Reding Roli 2020.03.05. 11:46:34

@civisvarosi: A szövetkezetek" szètverèse" egy kènyszerű dolog volt, amit a tsz elnökök is akartak , hogy kilopjak a szövetkezeti vagyont..
Másrèszt: kellet a föld a kárpótláshoz: vissza kellett szolgáltatni azoknak , akik a jogos tulajdonosok voltak..
Így pl debreceni Bèke Tsz földjei bekerültek a karpótlasba , ott aki akart vehetett magának földet kárpótlási jegyèrt ...vagy volt tagi rèszarány a legjobb földekre
Én is vettem kettőt , amit èvek múlva eladtam nagy haszonnal , szerencsère, mert Papp Lacièk azóta sem vontak be belterülete...:)

2020.03.05. 12:04:22

@Reding Roli:
szerinted kényszerű volt. a falu népe reprivatizációt akart. és azt, hogy csak ott járjon kárpótlási jegy ahol ez nem lehetséges. ezt hirdette torgyán. ebben igaza volt. csakhogy a torgyánnal szemben álló ügyeskedő pesti ügyvédek ezt nem akarták. se az mdf-ben, sem az szdsz-ben. és a káprótlási jegyek bennfentes kereskedésével próbáltak meggazdagodni. csakhogy ezen ügyeskedő nem pesti ügyvédek is meggazdagodtak. és többek között ebből jött létre a fidesz. leszalámizták az fkgp-t. túri kovács béla ott ül a fidesz padsoraiban a parlamentben. ő szentendrei ügyvéd.

és a köznép inkább őket választja, mint a gender "tudós" jogvédőket. szétverik a "börtönbizniszt", amiben fidesz is. a fővárosban az szdsz maradványa. azt verik szét. erről szól a közélet 1990 óta. csurka, torgyán és vona örökébe lépett orbán. amire az akadémikus értelmiség 30 éve azt mondja, hogy ezek "a" "nácik". de nem, vagy nem feltétlen.

2020.03.05. 12:12:40

@Reding Roli:
majd most bevonják feltéve, hogy a bmw autógyára megépül. és a bmw group nem megy csődbe. még motorgyárat is szeretnének mellé. ez esetben egy új gyárváros épülhetne az m35-ös mellé. és úgy debrecen tényleg második fővárossá válhat. persze lehet egy patyomkin falu. a kérdés, hogy mit akarnak a németek. ők attól függően döntenek, hogy mit akarnak a kínaiak illetve mit akar a brüsszeli nato/eu központ.

2020.03.05. 12:23:47

@Reding Roli:
hja, hogy úgy éljen meg, hogy költözzön nagyobb és gazdagabb városokba. ez is egy opció. de ha ez legitim, akkor az is, hogy a belpesti elit közözzön még nagyobb, gazdagabb városokba. menjenek londonba.

Reding Roli 2020.03.05. 12:40:14

@civisvarosi: Budapest nèlkül sehol nem lennènk- 23% kb a jelenlegi allatt , az egy főre jutó rangsorban...Budapest az üzleti , információs ès döntèsi központ ès ez nem is fog egyhamar megváltozni...Más kèrdès, hogy mennyire van èrtelme városok GDP- jèt számolni..
Egy kicsit jött fel a vidék a 2009 után , a válság átrendező gazdasági hatasai miatt , de 2017 óta Budapest újra erősödött...Budapest egy olyan világváros , ami megkerülhetetlen Magyarországon, a vidèk minitelepülèsei - meg Debrecen sem- szerepèt nem tudják kiváltani...

2020.03.05. 12:56:17

@Reding Roli:
elvben lehetne úgy, hogy a kis mezőváros gazdagsága mezőgazdaságra, a középváros, az iparváros gazdagsága a gyáriparra, a nagyváros főváros gazdagsága kereskedelmi szolgáltatásokra van alapozva. elsősorban, vagy szinte kizárólagosan. ez klasszikus liberális elvek szerint akár működhetne is a falusias idegenforgalommal.

csakhogy klasszikus liberalizmusra jelenlegi pénzrendszerben esély nincsen. azért, mert a kapitalizmus a pénz a semmiből teremti. és abban az ellátás lánc végén fölözi le a hasznot a főváros. amelyik az ingatlanok árában inflálja el a pénzt. befektetési alapokban. az eredményez árfolyamemelkedést. és a a tőkejövedelemmel nem vagy alig rendelkező gyarmatosított államokban inflációt. most ezt játsszuk. csakhogy ez vidéken nem eredményez jólétet. és ezen fellázadt a nép. és ezt a lázadást vezeti a fidesz. a jobbbik is ezt vezette volna. és ennek a helyét vett át a fidesz. és kérdés, hogy mennyiben szavaznak a dk-sok a liberális momentumra, arra, hogy jöjjenek menjenek a migránsok, hozzák vigyék a vírust. hogyan lesz ebből ellenzéki "összefogás". ha úgy, mint eddig akkor a fidesz 22-t is ahogyan divatos mondani "behúzza". persze ehhez az kell, hogy legyen eu költségvetés. egyelőre az sincs. akár lesz, akár nem klasszikus liberalizmusra az ország nagy részén nincs túl sok esély. és ha lenne, akkor kérdés, hogy az mekkora fővárost enged. és annak fele a központi állam. 50% központi újraosztás mellett. és erről döntenek a 17.5 ezres településen élő átlagos magyar családok. a fidesz kommunikációja ahhoz próbál alkalmazkodni.

2020.03.05. 13:10:12

@Reding Roli:
a magyar és a budapesti gdp változása 2010-es bázison.
i.ibb.co/M2Krmcp/chart-5.png
2010-14 között a fidesz a fővárost lenyomta. amit a választók 19-ben bosszultak meg. szerintem nem volt túl jó ötlet leváltani városgazda tarlóst, egyszerűen be kellett volna emelni mellé puzsért night mayor-nak. és az ellenzéket leváltani. budapest "liberális" népe fordítva döntött. tarlóst és puzsért küldte el a francba, mondván, hogy a belpesit "elitet" úgyse lehet megkerülni. nem lehet leváltani a katona "világhírű" művészeit. dehogy nem lehet. az underground világába száműzik őket. persze ezekbe belebukhat a fidesz feltéve, hogy nem tudja megtartani a vidékies hátországát. de ahhoz el kell vonni a pénzt a katonától és odaadni a népszínháznak. a vidékies falunapnak és az egyháznak. csúcsra járatják a kultúrharcot. belpestiek ugye azt mondják, hogy népnemzeti retyerutyát törlik el végérvényesen. persze ez gazdasági probléma is. a kis-magyar településhálózat nem nagyon tartható fent. vagy a fővásos fosztja a vidéket, vagy a vidéket a fővárost.

ijontichy 2020.03.05. 13:12:35

@civisvarosi: "úgy éljen meg, hogy költözzön nagyobb és gazdagabb városokba" Hülye vagy lapaj. Még a kommereknek is volt már annyi eszük, hogy próbálják elosztani az ipart (Borsod, Győr, Dunaújváros; Borsodban még a belterjesedő genetikai állománynak is jót tett az iparosítás - és most azt hagyjuk, hogy a "vas és acél országa" pont akkora baromság, mintha a főnököd találta volna ki). Ez nem kegy gyakorlás, hanem teljesen normális számítás. A mezőgazdaság - gépesítés mellett - egyre kevesebb embert igényel. Győrt és környékét nagyon feldobta az Audi. Így lesz ez Debrecennel is. De ez így eléggé egy lábon állás. Ha a (köz)oktatás nemzethy idiótaképzővé alakul (lásd még fantáziagyilkos takarómitya nat), akkor lesz csak igazán Mo. gyarmat. A vitya seggéből eredeztetett hazaszeretet kábé nullával egyenértékű.

2020.03.05. 13:41:32

@ijontichy:
a kerletélénkítő programot és az újraiparosítást nem a fidesz találta ki, hanem a németek, amikor a szőnyeg szélére állították orbánt. az első merkel kormány, amiben ott volt az sdp és leváltotta gyurcsányt. (amióta fletó betlire játszik.) ebből lett nagysokára a keresletélénkítő politika és "modern városok program". erre szakosodott a fideszben egy építőipari kartell. összekacsintottak a német járműiparosokkal. amivel a fidesz 18-as választást megnyerte. a munkahelyteremtés, a reálbéremelkedés. a németek leginkább modern szakközépiskolákat szeretnének, kis magyar beszállítókat, kisebb mérnöki irodákat, műszaki alkalmazásokat. és ennek a lobbistája palkovics.

csakhogy ezek mellett az alapkutatásokat és a fejlesztőközpontokat is elosztottá kellene tenni. mert ha az audi győrben van, a bosch miskolcra megy, a bmw debrecenbe, akkor ezek nem akarnak pitizni budapesten. ezekbe a városokba fejlesztőközpontot tennének. duális képzés keretében a gyárvárosokba kihelyezett tanszékeket. és most úgy tűnik, hogy ezek a műszaki főiskolák kapnak prioritást. és megkerülik a "megkerülhetetlen" "világvárosi" "elitet".

2020.03.05. 13:50:03

@ijontichy:
persze ha az német gyáripar megroppan, akkor ez a projekt befuccsol. és ez esetben persze az európai gazdaság is megroppan. úgy cudar idők következnek. a másik opció, hogy a tőkepiaci központokat fosztják ki legalább is részlegesen. és abban lesznek tulajdonosváltások. a jogász/közgazdász államot, amelyik amerikanizált metropoliszok mintájára szervezné meg a 21. századi magángazdaságot überkapitalista alapokon. eltörölnek mindent, ami eddig volt. vagy ezt a fajta extrém "liberalizmust" törlik el. ez a nagy kérdés.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.05. 15:39:57

@civisvarosi:

"a nemzetközi iskola nem valós piaci intézmény."

De a tanárai igen.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.05. 15:40:50

@civisvarosi:

"elosztottá kellene tenni"

Mint ahogy Kondorné volt?

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.05. 15:41:54

@civisvarosi:

"a falu népe reprivatizációt akart."

Azt, azt, érettségizni is csak ezért mentek.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.05. 16:03:01

@civisvarosi:

"persze ha az német gyáripar megroppan, akkor ez a projekt befuccsol. és ez esetben persze az európai gazdaság is megroppan. úgy cudar idők következnek."

Hát miért nem élénkíti a gazdaságát a sok balfasz?

2020.03.05. 16:07:42

@ijontichy:
a szociálliberális koalíció mennyiben lesz tartható. a momentumok ifjak meghirdethetik a globális keveredést. azzal, hogy ebből szükségképpen világjárványok adódnak. ez mennyiben lesz nyerő a dk választóinak körökben. az index firkászai szerint ezek orbán migránsai hozzák a bajt. ha ők is el kezdik savazni a külföldi egyetemistákat, akkor ebből vajon hogy jönnek ki a libsik hosszú távon ideológiai győztesként. inkább egy illiberális átmenet tűnik szükségszerűnek feltéve, hogy a demokrácia minimuma érvényesül. de ehhez nem kell érettségi. persze lehet, hogy az embereknek a fidesz nyílt visszaéléseiből lesz elegük. abból, hogy lölő lopik. egy esetleges válságban a forintgazdaság hogyan teljesít. de a szoclib ideológiát úgy is nehéz lesz tartani.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.05. 16:22:06

@civisvarosi:

"a szociálliberális koalíció mennyiben lesz tartható."

Az attól függ, hogy dr. Papp csemetéje mennyi gender elméletet tanul a Debreceni Nemzetközi Iskolában.

2020.03.05. 16:46:57

@neoteny:
a kanadai miniszterelnök trudeau is ilyen ibo iskolába járt mégis blackface-t viselt.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.05. 17:08:10

@civisvarosi:

"a kanadai miniszterelnök trudeau is ilyen ibo iskolába járt"

És az első kormányában a miniszterek fele nő volt. dr. Papp operatív törzsében mi ezzel a helyzet?

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.05. 17:27:17

@civisvarosi:

"az index firkászai szerint ezek orbán migránsai"

A kormány támogatja, hogy dolgozzanak itt külföldiek, de sokan tartanak tőlük

2020.03.05. 17:40:22

@Reding Roli:

Ennek ellenére Magyarországon az alakíthat kormányt, akit arra a vidék fölhatalmaz.

2020.03.05. 17:42:09

@Reding Roli:

Úgy, hogy a magyar gazdák kevés kivétellel megélhetési gazdálkodók.

2020.03.05. 17:54:34

@neoteny:
EZ VESZÉLYES.
magyarnarancs.hu/data/cikk/10/88/49/cikk_108849/KeUpernyoUfotoU_2018-01-19_-_11.42.30_top_story_lead.png
ezért a soros tervet meg kell akadályozni. és az index firkászai leírhatják, hogy ezek orbán migránsai. csakhogy ugye ezzel ők is a külföldiek ellen hergelik a közvéleményt. nehéz lesz a szociálliberális elveket tartani.

biztos volt már aki filozofikusan végigvette, hogy milyen az alapvető ideológiák közül melyek kombinációja tartható akár extrém helyzetekben. nekem ebből két balos ideológia jött ki. a keresztényszocialista és a reformált agrárszocialista. a liberálisból a liberális nacionalizmus vagy nemzeti liberalizmus és a keresztény libertáriusság.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.05. 18:00:09

@civisvarosi:

"EZ VESZÉLYES."

Kondorné szociálpolitikája is veszélyes volt.

Reding Roli 2020.03.05. 18:07:47

@civisvarosi: ezért a soros tervet meg kell akadályozni..." Ezt hívják árnyèkboksznak!

2020.03.05. 18:14:01

@Reding Roli:
www.youtube.com/watch?v=DH-ObwazZYA
orbán migránsai. vannak vagy 6-7 ezren. csak debrecenben.

Reding Roli 2020.03.05. 18:34:04

@civisvarosi: A 6-7 ezer helyett lehet családtagokkal együtt vagy 15 ezer ember , ha nem több.. ès egyre nő a munkavállalási cèllal èrkezől száma...
mfor.hu/cikkek/makro/ozonlenek-a-vendegmunkasok-157-szazalekkal-nott-a-szamuk-ev-vegen.html
Ez már közel 80 ezer vendègmunkas , igaz , többsègük meg ukran, de jönnek már Ázsiából is..
Lehet, hogy Orbán csak nektek szánja az antimigráns- propagandát?

2020.03.05. 18:44:00

@Reding Roli:
a ceu-n 1039 fő külföldi tanul. debreceni egyetemen 403 fő. csak iráni. ennyit arról, hogy az egyetemeken a nemzetköziséget a soros alapítvány teremti. lófaszt.

2020.03.05. 18:48:59

@Reding Roli:
ezek soros migránsai.
www.youtube.com/watch?v=DHl87TFke8E
a probléma nem újkeletű. ezek után debrecenben szinte senki se szavazott az mdf-re.
www.youtube.com/watch?v=QZUmbxAApOc

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.05. 18:55:14

@civisvarosi:

"az egyetemeken a nemzetköziséget a soros alapítvány teremti"

2002 és 2010 között az teremtette.

Reding Roli 2020.03.05. 18:56:00

@civisvarosi: Amit linkeltèl, az a Debrecen Sámsoni úti egyetemi , nemzetközi gólyatábor...Nagy bulik voltak ott, anno...

ijontichy 2020.03.05. 19:01:32

@civisvarosi: "momentumok ifjak meghirdethetik a globális keveredést. azzal, hogy ebből szükségképpen világjárványok adódnak"
"Öt percre" vagy képes előrelátni. Ami a legviccesebb, hogy a megoldást egy félművelt félázsiai vezérben bízva keresed.
Ezért írtam, hogy a technikai társdalom villámgyors fejlődése kitermelt egy csomó problémát. A félművelt provinciális gondolkodásúak pedig biztosan képtelenek lesznek megoldást találni. Migráció, világjárvány... ezek apró kis "momentumok" az időben (ahogy a főnoköd kora is az lesz). Én nem vetem el "nagyanyám bölcsességét", de te elvetnéd a jövő bölcsességét. "Pusztulásra ítélt" hozzáállás :(.
Azért - illúziók nélkül tekintve a magyar társadalomra - szerintem vitya kitart még neked nyugdíjig. Jól fektesd be a kéccáz dolcsikat! ;-)

2020.03.05. 19:06:22

@Reding Roli:
ne viccelj már. a ceu nem valódi kutatóegyetem. hanem politikai aktivistákat képez. politológiában, filozófiában, szociológiában jár élen. és ennyi. az index nem is linkeli, hogy mi a forrás. erről a rangsorról van szó.
www.topuniversities.com/qs-world-university-rankings

a magyarországi intézmények. nincs jelen a ceu.
501-510 University of Szeged Hungary
601-650 University of Debrecen Hungary
651-700 Eötvös Loránd University Hungary
651-700 University of Pecs Hungary
801-1000 Budapest University of Technology and Economics Hungary
801-1000 Corvinus University of Budapest Hungary

magyarországon eleve nincsenek kutatóegyetemek. mivel a tudományos közlemények 30%-át és a minőségi közlemények döntő többségét adó kutatóintézetek le vannak választva az egyetemi hálózatról azért, hogy sehová se sorolódjanak. és az intézmények az egyetemi rangsorban folyamatosan visszacsússzanak. ezért nem ment végbe a budapesti egyetemi integráció. csak ember nincs aki ez ellen a mainstream nyilvánosságban szót emelne. nem mer senki se szólni. miközben mindenki tudja, hogy ez egy merénylet a magyar felsőoktatással szemben.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.05. 19:09:04

@civisvarosi:

"a ceu nem valódi kutatóegyetem."

Mert nem Kondorné szociálpolitikáját alkalmazzák.

Vagy mégis?

ijontichy 2020.03.05. 19:14:10

@civisvarosi: " politológiában, filozófiában, szociológiában jár élen. " vagyis a népfőiskolai filosznak konkurenciát jelentő fejeket képez ;-).

"Jajj, csak piac ne legyen (a főtéren kívül), jajj csak verseny ne legyen. Szent Orbán ments meg minket a gonosztól" :-)

2020.03.05. 19:24:34

@ijontichy:
a filozófia, politika, szociológia tárgyaknak semmi közük nincs a valós árutermeléshez és termelői piachoz. az politikai aktivisták kiképző helye.

ez úgy megy, hogy megvásárolnak egy magasan jegyzett szociológust. aki orbitális fasz vagy egy hülye picsa. fogalma nincs a társadalom valódi működéséről. ellenben van egy elmélete, ahogyan őszerinte a társadalmaknak működniük kellene. csak most ugye dúl a fasizmus. és egy ilyen szociológus kiképzi a többit. megindulnak a társszerzőként való hivatkozások. és így húzzák fel a ceu kutatási eredményeit. de ennek semmi köze nincs semmiféle valódi tudományos kutatáshoz. és ezek az egyetekem járnak élen a gender tudományban. a valódi tudományegyetemek utálják őket, mint a szart. a természettudósok is. amerikában is. csak ezek nélkül nem lehet érvényesülni. magyarországon se. de nagyon sokan örülnek annak, hogy orbán ezeknek nekimegy. és persze nagyon sokan nem örülnek.

2020.03.05. 19:27:51

@neoteny:
mert a szociológia nem valódi tudomány, hanem bölcselet vagy marketing. statisztikai módszerekkel szétbontják a fogyasztói társadalmat. viccesen szokták mondani, hogy a "brit tudósok" megállapították hogy. tudományos szociológia nincs, vagy ha van, akkor az a tudományos szocializmus.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.05. 19:57:07

@civisvarosi:

"mert a szociológia nem valódi tudomány"

Kondorné szociálpolitikája tudománytalan volt?

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.05. 19:58:00

@civisvarosi:

"aki orbitális fasz vagy egy hülye picsa"

Vagyis Fideszes.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.05. 20:03:00

@civisvarosi:

"tudományos szociológia nincs"

Mi a véleményed a Pareto elvről, Bélám?

en.wikipedia.org/wiki/Pareto_principle

2020.03.05. 20:12:38

@neoteny:
a bölcseletben a népfőiskolát becsülöm elsősorban. ők ugyanis azt mondják, hogy a képzelgésük a hitre van alapozva. ők hitet akarnak adni az embereknek, politikai identitást, magyar vallást igyekeznek teremteni mítoszokra, legendákra, rítusokra, mesékre alapozva. az úgy korrekt.

amikor azt mondja a történész, hogy kérem szépen ez így volt. az onnantól kezdve egy kicsit politika. még akkor is ha tényleg úgy volt. én úgy állítom be a reformációt, hogy az alapvetően jó volt, mert eleve úgy van kanonizálva a levéltár, hogy a reformátlak voltak a jók. nekem van egy katolikus ismerősöm, ő szinte csak szörnyűségeket olvasott a protestánsakról a levéltárakban. az úgy van összeállítva. és onnantól kezdve az egy egyházpolitikai kérdés, hogy ezek kiegyeznek, vagy sem. teologikusan egymás ellen fordulnak, vagy sem.

akadémikus történetírás "objektíve" mutatta be a felszabadító szovjet hősöket. és most azt mondják viccesen, hogy felszabadÚlás volt. ez politika. és tényszerűen ez is leírható. a kádár rendszerről szinte minden rosszat el lehet mondani. szerintem a késő kádár nem volt annyira szörnyűséges. de mondjuk te kivándoroltál. tehát nem így élted meg. de szerintem az átlag magyarnak nem volt olyan nagyon rossz. ehhez képest ma nem ezt tanítják. és a jelenkorról is ugye erősen megoszlanak a vélemények. hogy lehet ebből objektív történetírást kreálni. olyan nagyon sehogy. politikát lehet belőle csinálni.

2020.03.05. 20:26:47

@neoteny:
az vagy igaz, vagy nem igaz. a kádár rendszerben tartok tőle, hogy nem érvényesült a pareto elv. az ember kezén 4:1 arányban vannak az ujjak. hagyományosan azon számol. akkor van egy mélyen gyökerező evolúciós maradvány. ebből adódik ez a megfigyelés. vagy igen, vagy nem. ez nem tudomány, hanem mese.

2020.03.05. 20:32:19

@neoteny:
a szociálipszichológiai kísérletekről is kiderült már, hogy nagyrészt hazugságok. ki volt az a hülye aki elhitte zimbardo-nak, hogy az emberek döntő többsége szó nélkül megölné a másikat. lehet, hogy van ilyen extrém helyzetekben. de azt a faluban nem hitték el. mert hogy a faluban a szomszédod közeli rokonod. aligha ölnéd meg csak úgy. mert egy pszichomókus azt mondja. azt hazudták. és hogy az tudomány. dehogy is.

2020.03.05. 20:42:35

@neoteny:
a tudomány formális axiomatikus elméleteken alapul. és a tudomány állításai a modellen belül érvényesek, feltéve, hogy az axiomák azonosan igazak és a formális levezetés helyes. úgy deduktíve lehet következtetni. mert azt hisszük, hogy ilyen a logika. vagy hogy a reductio ad absurdum egy helyes következetési módszer. vagy a teljes indukció. vagy a statisztikai számításokba vetett hit helyénvaló. tegyük fel.

de a szociológia elő akar írni valamit. tudományos módszerekkel. mert hogy a tudomány azt mondja, hogy eztán így és így kell lennie. és ugye éppen az a lényeg, hogy nem kell, vagy nem feltétlen. a tudomány a biológia.

a debreceni egyetemen felmértek valami 10 ezer cigány család élettani jellemzőjét egy londoni intézettel. és az jött ki, hogy ha ti és ti egymással házasodtok, akkor ilyen és ilyen zsíranyagcsere zavarban szenvedők lesznek a gyerekeitek ennyi és annyi valószínűséggel. úgy, hogy ne házasodjatok egymással. de ez biológia. orvostudomány. a szociológia azt kérdezi meg a cigányoktól, hogy "mi újság"? és abból az jön ki, hogy szegény kis cigányok. feltéve, hogy ezt akarják kihozni. amit akarnak. az politika.

ijontichy 2020.03.05. 20:56:27

@civisvarosi: De a hát a főnököd egy politikai aktivista (abból is a középszerűbb). Ő mit is termel? A fidesz mit is termel? Te mit is termelsz? ;-)
Mondtam már száz év, és történelem lesztek. Nyugi, az internet megőrzi életed eme nem túl dicső időszakának "termékeit" :-)

2020.03.05. 21:05:11

@ijontichy:
klasszikus liberális elvek szerint a piac valós árupiac. és a klasszikus liberalizmus önkéntes árucserén alapul. szerintem a világ elsődlegesen nem piaci elvű. hanem államelvű. a magyar elsősorban államnép, másodsorban egyháznép, és harmadsorban piacnép. énszerintem. de ez nem egy tudományos felismerés. hanem egy mese, hogy ez így van. vagy így van, vagy nem.

2020.03.05. 21:14:01

@ijontichy:
éppen azt demonstrálom, hogy a politika nagy része faszság. és az orbitális faszok nem elsősorban az politikusok, hanem azok akadémikusok, akik elhitetik a néppel, hogy ez vagy az "tudományosan" be van bizonyítva a bölcseletben. dehogy is.

ijontichy 2020.03.05. 22:43:09

@civisvarosi: Te arról próbálod győzködni a publikumot, hogy a pártod és vezéred nem kecske, Mo. meg nem káposzta. Sajnos ez nem fog menni.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.05. 23:21:19

@civisvarosi:

"az vagy igaz, vagy nem igaz."

Csak az olyan sátánfajzatoknak, mint te is vagy, Bélám.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.05. 23:22:09

@civisvarosi:

"éppen azt demonstrálom, hogy a politika nagy része faszság."

Az egésze. Csak balfasz sátánfajzatok hiszik azt, hogy ők _tudnak_.

2020.03.06. 06:01:59

@Reding Roli:

Nagyon alacsony értelmi szinten kell ahhoz lenni valakinek, hogy egy legálisan érkező, munkavállalási engedéllyel rendelkező vendégmunkást egy kalap alatt említsen egy illegálisan, papírok nélkül, a zöldhatáron átgázoló migránssal.

Ilyen alacsony szintre csak a liberális romkocsmaértelmiség képes süllyedni.

2020.03.06. 06:04:17

@abdul hackeem:

Gondolom gyurcsány fegyenc azóta már megoldotta volna a koronavírus problémát. Csak ki kell nyitnia a száját, és minden normális ember, állat, vírus menekül.

2020.03.06. 06:10:15

@abdul hackeem:

Az volt már, hogy a vírusos iráni diákok cserediákok, akik a keleti nyitás "termékei", vagyis a patás zOrbán tehet arról, hogy betört a korona Magyarországra.

abdul hackeem 2020.03.06. 07:08:16

@valóság nevű illető: Miért is nem csuktátok le gyurcsány fegyencet propagandista?

abdul hackeem 2020.03.06. 07:10:17

@valóság nevű illető: Okoska, a süketeléseddel sem lehet megállítani a vírust. Stimt das?

2020.03.06. 07:21:49

@abdul hackeem:

Nem találtunk egy elítéltet, még a gyilkosok között sem, aki hajlandó lett volna megosztani a celláját gyurcsány fegyenccel. Szinte kivétel nélkül mind azt mondta, van egy szint, ami alá nem hajlandó süllyedni.

2020.03.06. 07:23:01

@abdul hackeem:

Miért kell megállítani? Összességében több lesz benne a pozitívum, mint a negatívum.

2020.03.06. 07:39:45

@abdul hackeem:
a vírus elsöpörheti a kormányt. lehetséges. de az extrém liberális ideológiát majdnem biztosan elsöpri. és ez elsöpörheti a szociálliberális ellenzéket is. mert a dk-s nyugdíjasok aligha fognak a globális keveredés mindenek felett állását hirdető momentumra szavazni.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.06. 09:30:37

@civisvarosi:

"a vírus elsöpörheti a kormányt."

Nem _ez_ a vírus. Ez nagyon _lassan_ terjed.

abdul hackeem 2020.03.06. 09:35:49

@valóság nevű illető: Elsőre nem tűnt jó ötletnek rászabadítani a szavazótáborra a covid19-et.
A szavazást viszont elcsaljátok, a nyugdíjkifizetések meg lecsökkennek.
Bingó.

abdul hackeem 2020.03.06. 09:41:40

@valóság nevű illető: Aszittem nem akartok neki kártérítést fizetni a börtönviszonyok miatt. Ez hihetőbb lett volna.
Csak ahhoz előbb el kellene ítélni pöcsfej.

2020.03.06. 09:55:00

@abdul hackeem:

A koronavírus a liberális világrend végét jelenti, ami már egyébként is kómában van.

Hogyan csalta el a Fidesz a választást, és hogyan csökkenti a nyugdíj kifizetéseket?

Ha túl sok, és komplikált a kérdés egyszerre, bontsd meg több válaszkommentre. Marad közöttük gondolkodási időd.

2020.03.06. 09:56:52

@abdul hackeem:

A választók már 3 egymást követő választáson ítéletet mondtak gyurcsány fegyenc fölött.
Ez jobban megviselte ezt a szippantótölteléket, mintha életfogytigot kapott volna.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.06. 10:27:20

@abdul hackeem:

Egy amerikai cikkben is és egy hvg.hu-s cikkben is találkoztam azzal, hogy megírták a valamelyik helyen első fertőzött _foglalkozását_ ill. _munkahelyét_.

Márpedig egy combos járvány idején _nem_ erről írnak az újságok.

Szóval addig jó nekünk amíg az új fertőzöttek munkahelyi adatairól cikkeznek. Addig nincs gond.

2020.03.06. 11:23:25

@neoteny:
a szociálliberális koalíció arra volt alapozva, hogy a momentumos ifjak és a dk-s nyugdíjasok egyaránt a fogyasztói társadalom tagjai. nem termelők. vagy azért, mert inaktívak, vagy azért mert kereskedelmi szolgáltatásokban érdekeltek. és ez két társadalmi réteg a totális versenyben érdekelt a termelői piacon. mert úgy jut olcsó tömegtermékekhez. amit aztán elfogyaszt vagy értékesít.

csakhogy ez globális keveredéssel jár együtt. ehhez az kell, hogy az iráni diákok jöjjenek menjenek szent istván egyetemen. és csak ne legyenek korlátozva. vagy magyarország és milánó között ingázzon a brit külkereskedő. csakhogy ezek hozzák magukkal a vírust. amire mondhatod, hogy ez még nem A vírus.

csakhogy az extrém liberális open society a baloldali szavazóbázist fenyegeti. a magas filoszt felülírja az elemi biosz.

keresztényszocialista világot lehet teremteni, vagy agrárszocialistát. nemzeti liberálist, vagy libertárius keresztényt. vagy legalábbis úgy tűnik, hogy úgy ahogy ezek állják ki az extremitás próbáit. a szociálliberális eszme egy ellenkultúra a népi nacionalizmussal és a tradicionalizmussal szemben. a vírus az antifasiszták vs. nácik szembenállását írhatja felül. és ezt kihasználhatja a kormánypárt. feltéve, hogy orbán elég ügyes hatalomtechnikus. és racionális közbeszédre vált. képes lesz a számok világán, tényszerűen kommunikálni.

ijontichy 2020.03.06. 11:47:01

@civisvarosi: "ehhez az kell, hogy az iráni diákok jöjjenek menjenek" Ha jól emléxem, a Fat "komcsy" Lacus kurva nagy iránbarát. Persze a dkmomentummszpjobbik... (notfidesz) kormányzás esetén is lennének iráni diákok, mint ahogy kádár alatt is tele voltunk közel- s távolkelettel. Ezt csak azért mondom, hogy a propagandista hisztit lehet abbafejezni.

2020.03.06. 12:55:41

"Kovács Zoltán, Magyarország kormányának nemzetközi kommunikációért felelős államtitkára a Facebook-oldalán hívta rá fel a figyelmet, hogy Ausztria egyik vezető sajtóorgánuma, a magát klasszikus liberális beállítottságúnak meghatározó Die Presse egyik újságírója bocsánatot kért Orbán Viktortól, amiért a kormányát az osztrákok Hitler rezsimjéhez hasonlították 2015-ben, azért, mert a magyar miniszterelnök megvédte országa határait. Az újságíró egyúttal elismerte, hogy Orbánnak volt igaza.

Jobb későn, mint soha
– így kezdődik a Kovács Zoltán közösségi oldalán megjelent bejegyzés, amelyben az államtitkár részletezi a Die Presse cikkének a tartalmát.

Kovács felhívja rá a figyelmet, hogy az újságíró szerint „Orbán Viktornak igaza volt, és bocsánatkérést érdemel; egyrészt a korábbi osztrák kancellártól, a szociáldemokrata Werner Faymanntól, aki a magyar kormányt a Hitler-rezsimhez hasonlította a (2015-ös) migránsválság kezelése miatt, másrészt pedig Angela Merkel német kancellártól, aki „ma a külső határok védelme mellett áll ki, amelyet egyszer végrehajthatatlannak nyilvánított, és a miniszterelnököt arroganciával lehordta".

Nem csak Faymann és Merkel tartoznak bocsánatkéréssel Orbánnak - emeli ki a klasszikus liberális lap újságírója.

A hírhedt luxembourgi szociáldemokrata, Jean Asselborn Magyarország kizárását követelte az EU-ból akkor, amikor pontosan úgy lépett fel az illegális migráció ellen, mint most Görögország: azokat, akik mint Magyarország, kerítést építenek a háborús menekültek ellen, ideiglenesen vagy véglegesen ki kell zárni az EU-ból - mondta Asselborn.

A szerző szerint „az az igazság, hogy ha Európa Németország vezetése alatt 2015-ben úgy cselekedett volna, mint Orbán, ahelyett, hogy elítélte volna, akkor megkímélték volna az EU-t például a szélsőjobboldal felemelkedésétől, egy tucatnyi dzsihádista támadástól és a bevándorlási hullám hatalmas költségeitől".

2020.03.06. 13:04:47

@ijontichy:
megint egy nyilvánvaló dolgot nem értesz. a (dk-s) nyugdíjasok ellenérdekeltek a nagy jövés-menésben. abban, amit az extrém liberálisok hirdetnek. ha ezt a kormánypárt ésszerű módon kezd el kommunikálni, akkor megbonthatják a szociálliberális koalíciót. ami nem állja ki az extrém helyzeteket. a szocialista és a liberális eszménykép tőkepiaci válságok, kereskedelmi háborúk, világjárványok idején szembe kerülnek egymással. amikor a nemzeti és a liberális vagy a keresztény és a szocialista összhangban állnak.

a "szociálliberalizmus" és az "európai" értelemben vett "konzervativizmus" valójában egy filozofikus dekonstrukció és a népi nacionalista tradicionalizmus ellenkultúrája. az antifasiszták vs. nácik világot teremtik meg. amire a válasz az, hogy komcsik, libsik. illetve a cigányozás, zsidózás, buzizás. és a többségi keresztény fehér heterózás. az a rengeteg sztereotipizálás, ami a közéletet uralja.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.06. 13:30:52

@civisvarosi:

"a szociálliberális koalíció arra volt alapozva, hogy"

Kondorné zsebpénzt ad majd a bukott nagyfiúknak.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.06. 13:32:02

@neoteny:

"a "szociálliberalizmus""

Azt elbaszta Kondorné.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.06. 13:32:50

@civisvarosi:

"a többségi keresztény"

Ezért vagy te kisebbségben, zsidó.

2020.03.06. 13:52:14

@neoteny:
a politika hagyományosan zárt politikai közösségekben poliszokban szerveződik. az akadémikus bölcselet azt mondja, hogy ez a múlt. modernitásban a politika a nyílt társadalmakra van alapozva. amiből szükségszerűen világjárványok adódnak. négy szabadság elvéből következően. ezt még éppen elfogadhatják a nagyvárosi fiatalok, de aligha szavaznak tömegével a szocialista kisnyugdíjasok.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.06. 13:55:56

@civisvarosi:

"közösségekben"

Kondornét Kúrogató Kancigányok Közössége.

Belpesti felforgató 2020.03.06. 15:09:44

@valóság nevű illető: Mi van te szellemi környezetszennyező, vèn , nemzetiszocialista elmebeteg troll, Qercus Erdèsz?
Te senkiházi, tanulatlan , vákáncsos, Orbán- seggèt nyaló kretèn! Egy- kèt (kigyúrt) roma jogvèdőnek már felhívták a figyelmèt cigánygyűlölő , blogszfèrai "munkásságodra" ...Te egy notórius, rasszista , buzi , náci vagy ,( a Diggerdriver blogban ott vannak az etnikai gyűlöletkeltő hozzászólásaid , ami követve van, ès az is , hogy emailben zaklatod a kommentelőket! Vigyázz magadra " kiskomám" mert könnyen megütheted a bokád, ha nem ismered a határokat!

Boycie 2020.03.06. 17:39:28

@Belpesti felforgató: Látom megjött a liberális demokrata belpesti zsidó. Te mennyivel vagy különb szerinted egy utolsó nyilas házmesternél?? (költői kérdés volt)

PS: Azt hiszed rólatok nincs lista? Majd döbbensz egy hűvös hajnalon :)))

Boycie 2020.03.06. 17:41:31

@neoteny: Te miért zsidózod ezt a szerencsétlen civisvárosit? Mondta valaha hogy zsidó, vagy csak nem ismersz degradálóbb magyar szót?? He needs professional help, not encouragement :)))

Boycie 2020.03.06. 17:52:19

@valóság nevű illető: A népek már itéletet mondtak a felsorolt hulladék emberekről.
Faymann megbukott, nem tudta kitölteni a mandátumát sem. Jó időre kikerültek a kormányból. Lettek kapuk szárnyakkal :)))
Merkel elbaszta a saját pártját, fokozatosan elvesztették a népszerűségüket, saját magának is le kellett mondania, már az általa kijelölt utódja is megbukott ami mutatja hogy milyen rátermett vezető, de sajnos még mindíg mérgezi a környezetét a fasisztoid hatalomgyakorlásával. Az országot is elbaszta a tehetetlenkedésével és felhozta a szélsőjobbot.
Az Asselborn meg ki a fene? Egy nulla méretű ország politikusa, az ország a vas és acél alapú gazdaság lehanyatlása óta kormányszinten támogatott pénzmosásból él. Ennyi.
Az ilyeneket normális helyeken a saját népük veri agyon az utcán, vagy lincseli meg hazaárulásért.

2020.03.06. 18:23:09

@Boycie:

Nagy a libbant rajongótáborom. Az elmúlt pár évben többszáznak tönkre tettem a napjait folyamatosan.

Ez a genetikai hulladék egy franciába kitántorgott senki. Csöves volt itthon is, ott se vitte semmire.

2020.03.06. 18:24:13

@Boycie:

A liberálisok napjai meg vannak számlálva, és ezt ők is tudják. Ezért idegesek de nagyon.

Brix 2020.03.06. 19:27:30

@Boycie: Faymann megbukott, nem tudta kitölteni a mandátumát sem"

Megbukott Salvini is, sőt akár 15 èvet is kaphat...ès megbukott Strache is...
Sőt, Nèmetországban sem tudott igazán megerősödni a szèlsőjobb!
tablet.hvg.hu/vilag/20200223_A_szocialdemokratak_nyertek_a_szelsojobb_nagyot_bukott_a_hamburgi_valasztasokon Seehofer szerint a szèlsőjobboldali terrorizmus már veszèlyesebb , mint az európai iszlám terror:
fuhu.hu/a-szelsojobboldali-terrorizmus-veszelyesebb-mint-az-iszlamista-terror/
De, a lènyeg: hiába ugráltok, a migrációt nem lehet visszafordítani: már tízmilliók vannak Európában, akik szinte mind a progresszív pártokra fog szavazni, ezèrt sem tud a szèlsőjobb soha hatalomra kerülni már Nèmetorszagban! De, remènykedjetek csak álmodozzatok az általános európai fasiszta fordulatban!
A belpesti libsik csak nevetnek rajtatok! Ha meg nagyon ugráltok, akkor jön az antifa , nèhany roma polgárjogi harcossal kiegèszítve ès eligazít benneteket!

2020.03.06. 19:34:47

@Brix:

Kíváncsi voltam, bevállalod-é az elmebeteg belpesti kommentedet. Gondolom előtte át kellett nézetned a főorvos úrral, hogy jóváhagyja. És innentől kezdve már erősebb gyógyszereket kell szedned.

Mostanában sokat elmaradsz. Tán megcsúszott szarosgyuribá a zsolddal?

2020.03.06. 19:42:21

@Boycie:

Módosítom a korábbi kommentemet.

Aliberofasiszták nem idegesek. Mint látható, már őrjöngenek.

Brix 2020.03.06. 19:43:39

@valóság nevű illető: Soros György nagyon jól fizet , jobban mint Orbán ...Csak bosszantani vagyok itt tèged, ott a diliházban...

Boycie 2020.03.06. 19:54:45

@Brix: Örülök hogy elismerted hogy azért importáljátok millió számra a majomembereket hogy legyenek akik az Európát elpusztítani akaró "progresszív" pártokra szavaznak. De ezt amúgy is tudtuk, már ezerszer leírták mindenfelé. Ti vagytok az emberiség legalja.

A Salvini lesz még miniszterelnök, majd figyeld meg. Ha elmész Olaszországba, láthatod hogy az EMBEREK (nem a majmok) már nagyon ki vannak akadva a majominvázióra. Nincs elég munka ott az olaszoknak sem, a nigger csürhe meg nem jogosult menkeültstátuszra, hát csak álldogálnak meg üldögélnek mindenfelé. Esetleg fake napszemüvegeket és táskákat árulnak vagy a templomokat söprögetik félméteres kereszttel a nyakukban. Marha nagy jövőkép
Ha nem lennél agyhalott, akkor tudnád hogy Salvini nem megbukott, hanem kilépett egy életképtelen koalícióból ahol a másik párt kb mindenben az ellenkezőjét akarta. Most ott összenőtt ami összetartozik, megint a migránsok faszát szopják és basszák el a gazdaságot a kommunista idiótaságaikkal. A következő választáson mennek a levesbe.

Boycie 2020.03.06. 20:02:05

@valóság nevű illető: a görögök végre elkezdték agyonverni a brix tipusú elmebeteg hazaáruló Soros-ügynököket, ettől lettek hirtelen ilyen idegesek. Ebből nemzetközi best practice lesz, egyszer eltünik a brix nick is mindenki nagy megelégedésére :) Addig is vidáman lövik a migránsokat.

index.hu/kulfold/eurologus/2020/03/06/borrell_europa_hatarai_zarva_kulugyminiszterek_tanacsa/

index.hu/kulfold/2020/03/06/erdogan_a_menekultugyi_megallapodas_felulvizsgalatat_keri_merkeltol/

Brix 2020.03.06. 20:10:22

@Boycie: már nagyon ki vannak akadva a majominvázióra"
Ez kèrem rasszizmus! Milyen keresztènyek vagytok ti, hogy fekete embertársainkat majmoknak nevezitek!? Inkább mutassatok jó pèldat, ahogy egy keresztèny emberhez illik, ès legyetek nyitottak a befogadásra , mert minden segítsègre szoruló embernek menedèket kell biztosítani! Az olasz barátainknak pedig segíteni kellene , ezèrt át kellene venni párezer afrikait , nèpek közötti szolidaritás jegyèben! Közös európai megoldás kell: kötelező elosztási kvóta!

Boycie 2020.03.06. 20:21:40

@Brix: Remélem hamarosan téged is agyonvernek a népek a többi Soros-ügynökkel együtt és így fogsz kinézni:

www.rijksmuseum.nl/en/collection/SK-A-15

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.06. 20:30:07

@Boycie:

"Te miért zsidózod ezt a szerencsétlen civisvárosit?"

Mert az hétszentség, hogy nem keresztény?

Brix 2020.03.06. 20:38:50

@Boycie: Bebizonyítottad, hogy egy elmebeteg pszichopata vagy , de hasonlókat kívánok neked is! Egyet ne feledj öreg: te mindig csak egy erdèsz maradsz, egy tanulatlan , öregecske , senkiházi!

2020.03.06. 20:49:26

@Brix:

Az én vagyok nagyonhülye. És most vedd be a gyógyszered, mert a főorvos úr megharagszik, és rád adatja a kényszerzubbonyt.

Brix 2020.03.06. 21:10:30

Azt hiszem, cèlom sikerült elèrni, mindenki láthatja, hogy ez az erdèsz milyen súlyosan beteg lelkületű ember : felakasztott emberek kèpèt küldözgeti blogtársainak ,illetve , agyonverèsüket kívánja , ami alapból bizonyítja , hogy nem beszámítható ember ! Vagy egy sima utazási blogban ahol utazásról volt szó, bejött K. anyázni... teljesen agyaroggyant ember...Nagyon keskeny mezsgyèn lèpeget, aminek következmènyei lehetnek...

Amit írtam neki, csak arra szolgált , hogy kiugrasszam az őrültet a bokorból , nyilván a valós vèlemènyem más... kár, hogy odáig süllyedt a blog - èrdemi moderáció nèlkül- hogy elárasztották a pszichopaták ès az intellektuálisan èrtèkelhető gondolatok elfogynak az idiótákkal folytatott harcban...De, gondolom ezèrt küldtèk őket...
De, a "Neotèny " tènyleg jól nyomja a troll- alázást...

Boycie 2020.03.06. 21:11:48

@valóság nevű illető: Szegénynek ha elküldeném a diplomáimat meg egy évi adóbevallásomat beszkennelve, öngyilkos lenne :)))
Már Soros-ügynöknek is csak a legalja jut, hiába van jó fizetés. Gyomor is kell ahhoz a mocskos munkához. Nem csoda ha már diliházba jár kezelésre :)))

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.06. 21:12:10

@Brix:

"De, a "Neotèny " tènyleg jól nyomja a troll- alázást..."

Köszönöm kedves szavaidat.

Boycie 2020.03.06. 21:13:47

@neoteny: Lehetne muszlim is, vagy esetleg buddhista, amilyen kizökkenthetetlen nyugalommal tólja a hülyeséget :)

Brix 2020.03.06. 21:16:31

@Boycie: Gyomor is kell ahhoz a mocskos munkához- Igen , valóban jó gyomrotok lehet , halott emberek kèpeit küldözgetni másoknak ès a halálát kívánni! Ezt tanultátok, álkeresztèny orbánsita pszichopaták?

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.06. 21:16:56

@Boycie:

"Lehetne muszlim is, vagy esetleg buddhista"

Lehetne -- de akkor a _pogány_ kategóriába tartozna.

De ő a magyar _keresztény_ államvallás nagy proponense, miközben _alapvetően_ a kereszténységgel szembenálló igéket hirdet.

Boycie 2020.03.06. 21:24:20

@Brix: Nagyon ideges vagy, mert eddig évtizedeken keresztül lehetett büntetlenül hazaárulni, migráncsolni, rombolni a befogadó országotokat. Aztán ahogy lenni szokott, egyszer csak fordulni látszik a kocka. Az emberek kezdik megelégelni az aljasságotokat és gazemberségeteket. Egyre kevésbé hat az eddig varázsszóként működő lefasisztázás és leantiszemitázás. Szerinted a nagy sikerrel betelepített muszlim csőcseléket mennyire fogja ez meghatni? Unott arccal fogják levágni a fejedet a zsebkésükkel, muszlim best practice :)))

A nevezetes képet kb 1 hét múlva meg fogom tekinteni a Rijksmuseumban és rátok, hazaáruló Soros-ügynökökre fogok gondolni :)
Mivel félművelt bunkó vagy:
en.wikipedia.org/wiki/The_Corpses_of_the_De_Witt_Brothers

Boycie 2020.03.06. 21:25:41

@neoteny:
Van egy új átok: "Dicsérjen meg téged a brix" :))))

Boycie 2020.03.06. 21:30:28

@neoteny: Az egy nyilvánvaló dolog hogy Jézus tanítása (legalábbis ahogyan feljegyezték több mint 100 évvel később) egy jellegzetesen baloldalinak mondható program. A "megvalósult" kereszténység vagy politikai kereszténység pedig egy jellegzetesen jobboldali, esetenként reakciós program. Pont délamerikában voltak ebből komoly konfliktusok az egyházon belül a szegények pártját fogó és a hatalommal szembeforduló papok és főpapok miatt. Na ezt sikerült a legutóbbi pápaválasztással eszkalálni.
Ettől az ellentmondástól nem lesz valaki zsidó :)))

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.06. 21:35:23

@Boycie:

"Az egy nyilvánvaló dolog hogy Jézus tanítása (legalábbis ahogyan feljegyezték több mint 100 évvel később) egy jellegzetesen baloldalinak mondható program."

1 Jézus azért hat nappal a husvét előtt méne Bethániába, a hol a megholt Lázár vala, a kit feltámasztott a halálból.

2 Vacsorát készítének azért ott néki, és Mártha szolgál vala fel; Lázár pedig egy vala azok közül, a kik együt ülnek vala ő vele.

3 Mária azért elővévén egy font igazi, drága nárdusból való kenetet, megkené a Jézus lábait, és megtörlé annak lábait a saját hajával; a ház pedig megtelék a kenet illatával.

4 Monda azért egy az ő tanítványai közül, Iskáriótes Júdás, Simonnak fia, a ki őt elárulandó vala:

5 Miért nem adták el ezt a kenetet háromszáz dénáron, és miért nem adták a szegényeknek?

6 Ezt pedig nem azért mondá, mintha néki a szegényekre volna gondja, hanem mivelhogy tolvaj vala, és nála vala az erszény, és amit abba tesznek vala, elcsené.

-- János 12

Boycie 2020.03.06. 21:53:08

@neoteny: Leninre sem sajnálták a drága balzsamot :))))
Mindíg vannak egyenlőbbek. De azért az "add el mindened, a pénzt oszt szét a szegények között és kövess engem" eléggé baloldali programnak tűnik :)

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.06. 22:02:58

@Boycie:

"Leninre sem sajnálták a drága balzsamot"

Szóval te sem vagy keresztény.

"eléggé baloldali programnak tűnik"

Sátánfajzatok számára.

Bánegressy 2020.03.06. 22:21:53

@neoteny:

kutya farizeus

a farizeusok zsidók voltak ugyan, de a zsidózást én meghagynám a fideszeseknek.
a végén majd a libsik antiszemitizmusa elleni küzdelemre fognak hivatkozva fogják tovább faragni a szólás és sajtószabadságot.
az már igaz, hogy a jelen magyar és keresztény kurzusnál aligha találtak ki farizeusabbat.
márcsak azért is mert ők minden kényszer nélkül ilyenek és amint máraitól és egyebektől tudjuk ilyenek voltak a múltban is

Brix 2020.03.06. 22:30:32

@Boycie: Fèlművelt bunkók a hozzád hasonlóak, ès a rendszer vèlemènyformálói: Szánthó Miklóstól , Megadja Gáborig- hogy most csak a "szofisztikáltabb" gondolkodókat említsem..Èrveitek nincsenek a felállított tèzisek alátámasztására , sem olyan koherens gondolatrendszer , amely megfontolásra lenne èrdemes ...Fèligazságaitok vannak, átideologozált , megfontolásra sem èrdmemes maszlagok..A kormánypárti " gondolkodás" a totális egydimenziós gondolkodás , mindenfèle önreflexió , önkritika nèlkül..
Hiába a KESMA ès társai , rendkívül gyenge a kormanymèdia meggyőző kèpessège, gyakran már önmaga paródiájává válik az emberek felè közvetített , profán tartalmú minimálüzeneteik miatt...Az fáj nektek leginkább , hogy az Index, a HVG , a Portfólió, vagy a 444 számít irányadónak, nem a 888, vagy a Pesti Srácok vagy a Köztv...
A migrans- libsi- soros vonaltól kèptelenek vagytok leszakadni ès annyira elvakultan ès profán módon támadjátok vèlt vagy valós ellensègeiteket, hogy kèpzelenek vagytok barmilyen konzekvens ès objektív gondolkodásra..
Az indulatok vak köde ereszkedett szemeitekre ès már azt sem veszitek èszre ,ha valaki nem komolyan beszèl - hogy vegyètek már magatokat èszre- de ugattok mindenkire - aki mást gondol , vagy inkább gondolkozik- mint a veszett kutya..
Mègis- ti èrzelemvezèrelt gyűlölködők , itt lopjátok a napot állandóan , egy liberálisnak mondott blogon, mert fáj nektek ,hogy felètek a 888- on vagy a Pesti Srácokon alig folyik valami èrtelmet megmozgató parbeszèd ( csak az anyázas megy..) ....Szeretnètek ide "beíratkozni" de egyelőre ez mèg nem nagyon sikerült, mert kevès a háttèrtudás , gyenge az önálló tèzisalkotó kèpessèg ( vagy inkább semmi..)

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.06. 22:35:08

@Bánegressy:

Mindennel egyetértek, kivéve azt, hogy el kellene mulasztani a _nyilvánvalóvá tett_ farizeusságra mutatást.

A zemberek nehezen hisznek még a nyilvánvaló(ság)ban is: ha az igazak szégyenlősködnek, akkor milyen esélyeik vannak a népeknek?

Brix 2020.03.06. 22:44:23

@Boycie:
ha elküldeném a diplomáimat meg egy évi adóbevallásomat beszkennelve "
Csak a kisebbrendűsègi komplexusban szenvedő, mèg fèlúton vagy tèvúton járó emberek kèrkednek a "diplomájukkal" ès az adóbevállásukkal , akik valóban elèretek már valamit az èletben, azok nem. Neked csak arról lehet diplomád , papírod, hogy egy elvakult orbánista vagy!

Boycie 2020.03.06. 22:47:12

@Brix: Te szánalmas hülye, én nem Magyarországon élek és fogalmam sincsen hogy kik azok akiket felsoroltál. Simán lehet hogy félművelt bunkók ahogy irod. Én Európáért aggódom migráncs ügyben mert kb 30 éve látom hogy pusztul el az öreg kontinens. És igazad van, már csak nagyon durva fasizmussal lehetne visszafordítani a dolgokat. 2 generáció még maximum és vége Európának. De hogy ennek te és a hozzád hasonlók miért örvendeznek, fogalmam sincs. Azt tudom hogy egyes holokauszt-szindrómás zsidók (pl Soros is) miért csinálják ezt, a multikultival akarják elkerülni a következő holokausztot/pogromokat. Vannak ilyen zsidó ismerőseim akik a szemembe mondták. Ez van :( De majd nagyot döbbennek, ahogy írtam a muszlimokat már nem fogja meghatni az eddigi pofázás. Ezt nagyon benézték.

Boycie 2020.03.06. 22:50:06

@Brix: Örülök hogy jobban tudod hogy ki vagyok és mit értem el, mint én :))) Nem Soros-ügynök vagy véletlenül?? Ja de, ezen már túl vagyunk :)))
Miért jó az neked ha rendszeresen kiröhögteted magad?? Nem ezért fizetnek, hanem hogy "magvas gondolatokat" fejtsél ki a migráció és a buzulás fontosságáról :)))

Brix 2020.03.06. 22:51:43

@Boycie: 444.hu/2019/03/22/szantho-miklos-lett-a-fideszes-mediaholding-uj-vezetoje
Ő Szánthó Miklós ...Elègge meghatározó szerepe van a kormánypárti mèdiában ès cikket is ír...
Èn is aggódom a migráció miatt...

Brix 2020.03.06. 22:55:40

@Boycie: A buzulas fontosságáról" Csak nem látens buzi vagy, hogy felhozod ezt az eddig szóba sem került tèmat? Mert ugye a nácik között elèg sok volt az aberrált, ferdehajlamú...
De, "jó " pèlda vagy , hiszen a nácik vádolják ellenfeleiket mindig azzal , amit maguk is elkövetnek!

Boycie 2020.03.06. 22:56:03

@Brix: Ne haragudj, inkább nem olvasom el, nem érdekelnek az ilyen figurák és nem akarom felidegesíteni magam. Én nem vagyok fideszes, sosem szavaztam rájuk. Az elmnúlt 30 évben 6 európai országban éltem, elég nekem azok baja :)

Brix 2020.03.06. 23:03:21

@Boycie: Ha komolyan álltál volna a tèmához, akkor elmagyaráztam volna neked a jelenlegi migrációs folyamatokat, azok törtènelmi gyökereit, jelen hajtóerőit , okait, ès várható trendjeit, de mivel alapból " dickhead" módon kommunikálsz , nincs èrtelme komolyra fordítani a szót!

Brix 2020.03.06. 23:06:17

@Boycie: Ha ne akarod felidegesíteni magad, akkor kommunikalj emberi módon ès én is hasonlóan válaszolok!
Nem vagyok sem " balliberális " sem "migransparti". Lèpj ki a kènyszerkèpzetekből!

Boycie 2020.03.06. 23:08:14

@Brix: Nem, de a Soros féle társadalomrombolás 3 pillére a feminizmus (fehér nő ne szüljön hanem az üvegplafonnal kinlódjon), buzuláspropaganda (azok se szülnek legalább és növelik a diverzitást amikor vicces külsővel közlekednek, menj el pl Berlinbe) és a migráncsolás: minél több minél érdekesebb kultúrájú majomember importja. Ezek mind azt a célt szolgálják hogy kialakuljon egy multikulti katyvasz amiben már nem feltünő a zsidók különállása.
Az a téves helyzetértékels született meg sok befolyásos zsidó fejében, hogy az volt a pogromok és a holokauszt oka, hogy egy nagy monolit keresztény tömbbel állt szemben egy más kultúrájú kisebbség akiket mindíg ki lehetett kiáltani bűnbaknak. Ennek a megváltoztatásáról szól a "filantróp" multikultizás. De ezt neked mint Soros-ügynöknek tudnod kellene :)))
Mondok egy példát. Van egy nagyon jó barátom aki egy nemzetközileg ismert zsidó bankár és műgyűjtő. A 2015-ös migráncsjárás után 2016-ban ment egy kört északnyugat európában és azzal jött vissza hozzám vigyorogva, hogy "most már végre nem minket utálnak a legjobban hanem a muszlimokat". Tetszik érteni?? Ennek egy durvább formája egy Svájcban élő zsidó ismerősöm véleménye, szintén 2016-ból: "tulajdonképpen a holokausztot az európai fehérember követte el, ezért nincsen ellenemre az európai fehérember lecserélése más népekre". Na és ezeket a szövegeket még több helyen is meg kellett hallgatnom.
Ezeken a magvas gondolatokon elmélkedjél egy kicsit :(

Boycie 2020.03.06. 23:12:56

@Brix: Van némi fogalmam a migrációs folyamatokról. Az a kérdés hogy birka módon elszenvedjük-e hogy elözönlenek minket, vagy megpróbálunk tenni ellene.
A social engineering feladata lenne ezeknek a problémáknak a menedzselése. Sajnos az az irány győzött amit fentebb írtam. Részben a német nácizmus miatt. Nagyon nagy árat kellett fizetnie azért Európának, gyakorlatilag bele is pusztul :(

Brix 2020.03.06. 23:38:06

@Boycie: A "multikulti társadalom" az egy spontán , èvtiedek óta alakuló , kívülről nem- különösen egy 90 èves öregember által nem - vezèrelhető folyamat..
Tulajdonkèpen , a gyarmati rendszer felbomlásával , a 2vh utáni nagy nyugat- európai gazdasági felfutásával, munkaerőpótlással indult , rèszben a volt gyarmati államokból, máshol pl Nèmetorszagban először a szegènyebb dèl- európai , majd a dèlszlav, majd a Törökorszagból jöttek a bevándorlók .Vègül , pedig az legutolsó èvtizedben már az egèsz világból , ès exponencialis emelkedèsbe váltott a folyamat , különösen úgy 2014 - óta...
Ezt a globális nagyfolyamatot nem egy ember szervezi ( " összeesküvès- elmèlet) hanem nagyon valós társadalmi , gazdasági , nèpsesedèsi ès global környezetváltozasi okok mozgatják ..Az elmúlt 30-40 èven megnègyszerezőtt a fejlődő országok lakossága , ès ez relatív túlnèpesedèst eredmènyezte , mivel a gazdaság nem tudta követni nèpessègnövekedèst, leginkább az elmaradott állam ès gazdasági szerkezet , a kulturálisan elmaradott társadalom miatt..Ebből adódtak aztán az etnikai , vallási konfliktusok , az arab tavasz ès a háborúk...( Meg törtènlemi okok miatt..) A nagyhatalmak jól rosszul, ebbe beavatkoztak , de bèke nyoma sincs , mert túl erős mögöttes mozgatórugók vannak...
A rossz hírem az, hogy ennek a jelenkori nèpvándorlasi folyamatnak meg csak az elejèn lehetünk , Afrika meg igazán be sem kapcsolódott..Èvtizedeig ható folyamatra kell felkèszülni ,amit max lassítani lehet ès rendezni valamiyen formában, de "megállítani " vagy visszaforgatni nem...

Boycie 2020.03.06. 23:45:55

@Brix: Persze, de ezt a folyamatot lehet lassítani és gyorsítani és elég látványos különbségek érhetők el. Amit én leírtam, az egy olyan csoport akik mindent elkövetnek azért hogy ezt a folyamatot gyorsítsák.
Korábban is sokat írtál már erről és azért tüntél "soros-ügynöknek" mert szerintem sokkal kevésbé lenne rossz a helyzet ha Európában más uralkodó politikai irányzatok lennének. nem véletlen hogy ezek a folyamtok az utóbbi néhány évtizedben gyorsultak fel. Korábban meg az volt hogy a fehér ember elment más kontinensekre, leölte a "vadakat" és kirabolta őket. Akkor is volt globalizáció meg technikai fölény és most is. Sok hülyeségnek kellett történnie ahhoz hogy most már ott tartunk hogy a "vadak" ölik le a fehéreket Európában. Azért ezen kicsit gondolkodjál, nem kell mindjárt valami propaganda marhaságot válaszolni :)

Brix 2020.03.06. 23:49:49

@Boycie: A " zsidó kèrdèsről" - ami szerintem nincs Magyarországon ...A zsidók, akik tartják a kultúrájukat fogyatkozó számban vannak Magyarországon , a legtöbben nem èlik meg a zsidóságukat tudatosan , önálló identitaskènt ...Sőt, a fiatalok már nem is tudnak róla , hogy zsidók lehetnek a felmenőik között ..Te is lehetsz zsidó felmenőkkel , csak meg kell kutatni a családfat!
A budapestiek egynegyede volt zsidó a háború előtt...980 ezer èltek a Magyar Királyságban...
De, nem tekintettèk őket külön nemzetisègkent , így nemzetisègi jogokat sem kaptak, " törtènelmi egyház"
Nyílván , akiknek a hozzátartozója odaveszett a nyílásterror során , vagy megèltèk a koncentrációs tábort , azok lehetnek dühösek a többségi nemzetre, de a többsèg , már aki tartja a zsidóság tudatosan nem, és ez a többsèg!

Brix 2020.03.06. 23:57:16

@Boycie: hülyeségnek kellett történnie ahhoz hogy most már ott tartunk hogy a "vadak" ölik le a fehéreket Európában."
Ez a folyamatok egyokdalú kisarkítása, mert van már itt vagy pár tízmillió migráns , a többsègük azért többè- kevèsbe beilleszkedett : taxiznak, kebabot árulnak vagy mobiltelefont ...Nem agysebèszek , de nem is bűnözők vagy terroristák jellemzően...A legtöbbjük csak jobb èlet akar, ahogy a többi ember ès meghúzza magát ....A kollektív bűnössèg elve soha nem vehet semmi jóra! A " migránsok " nem egy homogén közössèg , hanem egy tízmilliós heterogèn embertömeg!

2020.03.07. 07:48:49

@Brix:
az rokonomait az amerikaiak bombázták le a debreceni szőnyegbombázások idején. a nagy zsinagógával együtt. mert hogy a zsidók szomszédai voltak. de eszembe nem jutott még követelni, hogy az amerikai elnök ezért személyesen tőlem kérjen bocsánatot. az amerikai nagykövettől se követelem, aki történetesen zsidó. hanem ha idejön, akkor elnézést kérünk tőle, hogy az amerikaiak lebombázták a zsinagógát. nem vicc. ez történik. és egyébként ha azt mondaná, hogy elnézést, akkor azt mondanám, hogy el van nézve. nyilván nem kellett volna hadat üzenni amerikának és az amerikaiaknak sem kellett volna civil lakosságot bombáznia. a japán elleni légitámadást gyakorolták miután debrecen légvédelem nélkül maradt. mert hogy az a diósgyőri hadiüzemeket védte. és a hajdúböszörményi ideiglenes tábori repülőtéren levő néhány német repülőt lebombázták. egy légitámadás esetén veszprémből kellett volna felszállni vadászgépeknek. az első bombatámadás idején meg is tették. de mire odaértek addigra már a szőnyegbombázás véget is ért. az amerikaiaik könnyűvadász repülőkkel berepülhettek az utcákba. lőtték a polgári lakosságot. vidéken a vásárba igyekvőket. de ezeket nem magyarázzuk el az amerikai nagykövetnek, aki történetesen zsidó. hanem vendégül látjuk és ha ő nem támadja magyarországot, akkor oktalanul mi sem támadjuk meg a múltbéli események miatt az amerikai politikát. ez a diplomácia.

és ez úgy tűnik, hogy működik az amerikai zsidókkal, de nem működik a zsidóság liberálisnak mondott részével. ők kijátszák a holokauszt kártyát. azok is, akik nem voltak közvetlen érintettek. ellenben a gulág elövetői voltak. trianon pártiak, pozitív diszkriminációt hirdetnek a cigánysággal kapcsolatban, amelyik ugye az elkövetésben részt vett. úgy kerültek be nagy számban a belvárosokba. debrecenben az arany bika mellett a bajcsy zsilinszki utcában cigánytelep volt. és a pláza mellett a darabos utcában utcában szintén cigányok laktak. háztömböt emeltek. a mazsihisz továbbra is a többségi magyarságot szidje. tegyék. a budaörsi szdsz is a többségi magyar elkövetőkről szól. a német kisebbségről egy szót sem ejt. ezért van illiberális demokrácia. és kultúrharc. és budapesten még lesz is majd vagy egy évtizeden át.

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.07. 07:50:25

@civisvarosi:

"az rokonomait az amerikaiak bombázták le a debreceni szőnyegbombázások idején"

... mert a Nagy Háború után kiforgatták a tisztességes de szegény magyar embereket a földbirtokaikból.

2020.03.07. 08:17:14

@neoteny:
az egy lehetséges kutatási téma, hogy a kiegyezés után az osztrák-magyar bankház kiknek adott korona kölcsönt. és az is, hogy az első háború után létrejött magyar jegybank kiknek nyújtott nagy összegű pengő hiteleket. van egy katasztari nyilvántartás a levéltárban és elolvasható az is, hogy mit írtak erről a zsidók. azt, hogy milyen hatalmat szereztek a sajtóban és zsidókeresztényekkel a bíróságokon. le lehetne írni ezt írni tényszerűen. csak az is "antiszemitizmus" lenne. volt egy purgatóriumi időszak, hallgatólagos megegyezés, hogy a többségi magyar társadalom a mainstream médiában a holokauszt közvetlen érintettjeivel úgy sem megy szembe, hogy azok a gulág elkövetői. és az illiberális átmenet ennek is véget vet. lényegében magyarország most zárja le a 20. századot. és ha az sikerül, akkor 20-30 éves lemaradásban lesz a világ legfejlettebb részeihez képest. ha nem, akkor 200-300 éves lemaradásba is kerülhet. amiről a budapest "liberálisai" értekeznek. nemzetközi elszigeteltséget hirdetnek és magyarországot a fejlődő világ szintjére taszítják. csak ez esetben sem vagyok biztos abban, hogy a köznép őket választja feltéve, hogy nem kerülnek brutális médiafölénybe.

2020.03.07. 08:55:38

@neoteny:
tehát ezt most szociálpszichológusok elemzik úgy, hogy a szociológia nem tudomány és a pszichológia jelenlegi formájában sem az. a nemrég elhunyt erős professzor szerint a nép időnként engedlelmeskedik a vezérkultusznak. de nem fejti meg, hogy miért. hanem egy kisebbséget egyszerűen csak áldozatnak tekinti. és a többséget tekinti az elkövetőnek. ki vezette a soros elleni kampányt, vagy akár a baller gyűlöletkampányt. flinkenstein és ron werber. vagy mondjuk a kulturális érdemei mellett kinek a magánvállalkozása ágyazta a népszórakoztatásba ezt a kutyakomédiát. és vannak, akik szerint az egykori náci bertelsmann is tulajdonost váltott. csak ilyeneket nem lehet értelmesen felvetni, mert hogy ez a fasizmus gondolatbűne. az akadémikus bölcselet önmagára bírálhatatlan csoportosulásként tekintenek. a legfontosabb a társadalomkritika. kivéve az akadémiát. és a független intézményeket. a nép ne szóljon bele. a bírói kar működésébe. orbán belecsapa a lecsóba. és azt mondja, hogy a kormány nem fizet a szegény kis gyöngyöspataiaknak. ha elmaradt az angol óra, akkor pótolják be. az igazolatlan hiányzásokról nem beszélve. ha szeretnének iskolába járni, akkor járhassanak. és egyébként felszámolják a "zaklatószínházakat" és a "börtönbizniszt". de ezt a kormánypártnak jogában áll megtenni. és még a közmédia is lehet egyoldalú, mert hogy a rendszerváltás utáni közmegegyezés, a médiaháború után konszenzussal megalkotott méditörvény azt mondta ki, hogy a kétharmad mindent visz. mondván, hogy ezzel állítják meg a szélsőségeket. de melyeket. a fidesz szerint a centrális erőtérben a komcsit, libsit és az neonácikat (jobbik). a fidesz-ellenesek szerint pedig a fidesz kommunista és fasiszta egyben. és azt mondják, hogy csak egy fidesz van. nincs fidesz2. szerintem a libsik számolták fel a fidesz2-t. azzal, hogy tarlóst leváltották. és lehet, hogy lesz másik. az is lehet, hogy a kormány engedékeny lesz. azt nem tudom. mert nem vagyok a fideszben.

csak azt tudom, hogy errefelé nincs fidesz1. csak fidesz2 van. és nincs pártszerűen működő ellenzék. nekem úgy tűnik, hogy az ellenzéki pártok klánszerűen szerveződnek budapesten és néhány vidéki városban. talán szegeden nem. mert ott botka lehet, hogy szélesebb körben egyezett ki. nem tudom, mert én kb. 20 éve jártam utoljára szegeden. az észak és a dél alföld központja nincs se autópályával, se gyorsvasúttal összekövetve. nemhogy debrecen-szeged intercity járat nincs közvetlen vasúti járat sincs. két egyetemváros között. ami az egyetemi együttműködést is erősen korlátozza. nincsenek intercity vendégprofesszorok. és lázár parancsnok mondja azt, hogy kellene egy ilyen vasúti járat. amit az európai polgárok majd kifizetnek. és amit az építőipari kartell megépítene. magyar viszonyok között ezek a projektek lehet, hogy kissé túlárazottaknak tűnnek, de nincs olcsóbb ajánlat nyugat-európából.

lázár parancsnok mondja azt, hogy eu forrásból infrastruktúrát lehet építeni. nosza, építsük. amire a válasz az, hogy lölő lopik. pikó andrás barátai is megépíthetik. tegyenek árajánlatot. a termelő bánya és gyáripar nagyrészt a fideszben van. az egységállami kereteken lehetne változtatni regionális vagy városi közbeszerzésekkel. de az építőipar úgy is nagyrészt a fideszben marad. az több kisebb kartellre oszlik. ez a kormánypártnek is érdeke. az oligarchák nehogy egymás ellen támadjanak. és az ebből adódó megyei kiskirályságok egy fokkal jobbak, mint a kis-magyar egységállam. és ez a fidesz2 érdeke. szerintem a polgárosodás legegyszerűbben abból következne.

csak ebben ellenérdekelt a fővárosi értelmiség. mert hogy több egymástól többé kevésbé független modernizációs központ jönne létre. de egy ilyen város(-megye) hálózatba lehetne bevonni a határon túli magyarokat. és ebből egy (félfeudális-) félkapitalista rezsim adódik és főváros. szerintem ennél nincs jobb a többség által elfogadható közjogi elrendezés. ez ugye a történelmi államalakulat a magyar királyság (részleges) restaurációja. a magyar tradíció.

2020.03.07. 09:13:25

@neoteny:
és a másik opció, hogy a magyar nép a budapest világváros projektnek rendelődjön alá. van egy fővárosi akadémikus elit és ők adják a "független" intézmények vezetőit. a médiában, a bíráskodásban, a tudományban és a külügyben. nincs magyar polgári hagyomány. az legfeljebb német vagy zsidó. de a 21. században már az sincs. nemzetek felett álló szuperelitek vezetik a globalizált metropoliszokat. és a vidék robotika hiányában feudális módon robotolhat. ezt felváltja az űrkorszak. és az megteremti az új emberi fajt. műméhekben születő gyermekeket nevelnek majd a szivárvány családok. és lehet, hogy egyszer így lesz. de amíg ez lesz addig az lmbtq közösséggel szemben vonulhatnak a nácik. vagy egyik se vonuljon.

2020.03.07. 09:34:06

@neoteny:
egy mai hír, hogy dr. papp tudományos élményközpontot ad át programozd a jövőt szlogennel.
www.dehir.hu/upload/images/galeria/4084/200306agora_ksz_(13).jpg
és erre lehet mondani, hogy ezek a szlogenek szintje. a politika világa. igen, és azon ez úgy ahogy rendben van. nyilván lehetne ezt másképp, vagy jobban. az ellenzéki pártok kínálhatnak ennél jobbat. az eszközök olyan nagyon sokba nem kerülnek. amíg kereskedelmi háborúk, bankcsődök, világjárványok nem zárják a népi kínát.

Brix 2020.03.07. 09:43:50

@civisvarosi: ebből egy (félfeudális-) félkapitalista rezsim adódik és főváros. szerintem ennél nincs jobb a többség által elfogadható közjogi elrendezés. ez ugye a történelmi államalakulat a magyar királyság (részleges) restaurációja. "

Ugyan már , kinek lenne jó a fèlkapitalista , fèlfeudális rezsim, ès az választ adna a 21- ik század , a globalizáció ès az információs társadalom kihívásaira? Dehogy adna!
Kik lennènek ebben a rendszerben a függő helyzetű alárendeltek, akik a párthatalmi kegykènt adományozott, hűbèri "feudumokon " dolgoznának?
Gondolom , te sem szeretnèl függő helyzetű ember lenni egy feudalisztikus társadalmi rendszerben , ahol minden az álá- felè rendeltsègről , a függősègről szól...Vagy mègis?
A " fèlkapitalista rendszer " - szintèn egy működèskèptelen lázálom, mivel attól "fèl" a kapitalizmus , hogy a szabad vállalkozást vagy a tulajdonjogot korlátozza az állam, ami mindig a gazdasági lemaradás útjára visz egy gazdasági rendszert...

Egyèltalán , miért gondolkozol mindig "rezsimben" A rezsim az mindig valami erőszakkal vagy megtèvesztèssel lètrejött, csalárd hatalmi rendszert jelöl , amely soha nem a közjót szolgálja!
Mèszaros Lőrinc mennyivel jobb , mint Kohn bácsi (volt)? De azt is mondhatnám , hogy Kohn bácsi hasznosabb volt , mint Mèszaros Lőrinc, mert ő legalább a valós piaci igènyeket elègített ki, piaci egyensúlyi áron dolgozott ès nem az " állam" - valójában egy szűk hatalmi csoport anyagi igènyeit elègítette ki!
Ki a nagyobb " zsidó" , Kohn bácsi, a sarki fűszeres , vagy Mèszaros Lőrinc?

2020.03.07. 09:53:36

@neoteny:
nem látom, hogy baranyi kriszta nikon fényképezőgéppel cukiskodna a robotkutyával. www.dehir.hu/upload/images/galeria/4084/200306agora_ksz_(30).jpg
amire lehet mondani, hogy hjó, de ez cukiskodás. nem ez a robotika. a politika szintjén valami ilyesmi. és ezt a fidesz kommunikátorai művelik. fidesz nyugdíjasokkal.
www.dehir.hu/upload/images/galeria/4084/200306agora_ksz_(33).jpg

a fidesz indít szenior akadémiát. bölcseletben a kollégium oritórium termében. világias módon prédikálnak.
www.dehir.hu/upload/images/wp_cikkek/2020/szeniorakademia2.jpg
és aki eljár az előadásokra díszoklevelet kap. és erre lehet mondani, hogy az egyház a híveket toborozza. olcsó szavazatvásárlás.

természettudományban az egyetemen.
www.dehir.hu/upload/images/wp_cikkek/2019/szenioregyetem.jpg
aha. gyógyszerfejlesztés. bevonják a nyugdíjasokat, megtévesztik őket. lehet ezt is bírálni és kell is. az érdekviszonyok sokféleségéből adódóan ez is kritizálandó. na de az akadémikus értelmiség is. amelyik nem ezt mondja, hanem azt, hogy ezek "nácik". nácik? a felelős értelmiség miért nem tart népszerűsítő előadásokat? mert nincsenek hatalomba. dehogy nincsenek. ott van karigeri. győzzék meg. csak még kell a pénz sopinak, csabinak zuglóba, baranyi krisztina barátnőinek, a kispestieknek gyurcsány és gyurcsányné ismerőseiről nem beszélve. felőlem váltsák le a fideszt. de ha ez van, akkor miért kellene őket választani?

2020.03.07. 10:08:02

@Brix:
a feudalizmus feudum (föld) alapúságot jelent és a reformált hitvilágban nem a földesúrtól, hanem az Istentől való függést. debrecenben 1552-ben szűnt meg az úriszék. de megmaradt a város uradalmi jellege az utcák választotta esküdtekkel és világias bíróval. a prokurátokrok 4 dénáros órabérben képviselték a pereskedőket. az mai nemesfém árakon nem olyan nagyon kevés. 2 ezer forint.

és mellette működött városállami és egyháztanács. az állam, az egyház, valamint az igazságszolgáltatás és végrehajtó hatalmi ágak intézményesen elváltak egymástól és az (erdélyi) országyűléstől (debrecen akkoriban az erdélyi fejedelemség része volt. a partium (a részek) része.)

a magyar tudományos akadémia szerint nincs polgári hagyomány. dehogy nincs. csak az reformált és magyar legalábbis errefelé. ezzel szemben az akdémikus bölcselet ellereformált és magyarellenes. a magyar családok döntő többsége rokonain, ismerősein keresztül sincs képviselve a magyar tudományos akadémián. ebből következően nem képviseli a többségi magyarokat a magyarok többségét. és lehet mondani, hogy mert azok iskolázatlanok. de nem, vagy nem feltétlen. az mta bölcseleti intézetei rendkívül szűk körben, esetenként klánszerű szerveződnek.

2020.03.07. 10:17:57

@Brix:
ez familiaritást jelent. azt, hogy a gyügyei paraszt ül a lócán a tyúkszaros mackónadrágjában. de ismeri kincs karcsit, akinek a fia doktor az akadémián. az mta hány családot ér el ilyenformán. és azoknak milyen a területi eloszlása. és az idők folyamán ez hogyan változott. gróf széchenyi óta. ez egy kutatási téma. szociológia csak épp nem filoszemita bölcseletre, hanem az elemi biológiára alapozva. és ez dönti el, hogy volt-e olyan, hogy egyesek belterjes körökben kisajátították-e a független intézményeket, vagy sem. ez nem filozófiai, hanem szociológiát értintő elemi biológiai kérdés. az mta 5000 dolgozójának többsége egy belvárosi izolált populáció tagja, vagy sem.

2020.03.07. 10:27:52

@neoteny:
a választásra régi angolban két szót használtak. cyre és ceosan (régi szászban kiosan). utóbbiból lett a német kóstol és a latin gusztál. régi nyelven ceoasan/kioasan. kér és köszön? dehogy is. nincs magyar hagyomány a szarfaszú akadémikusok szerint.

Brix 2020.03.07. 10:42:09

@civisvarosi: feudalizmus feudum (föld) alapúságot jelent és a reformált hitvilágban nem a földesúrtól, hanem az Istentől való függést."
De a valóságban ez a földesúrtól való függősèget is jelentette...Pl Török Bálint volt Debrecen leghíresebb földsura, akik Szapolyai János királytól kapta a várost , mint feudumot , az akkori ország legjelentősebb nagybirtokat. Majd Török Bálint , odavitte Bálint papot, akik megteremtette a reformáció alapjait Debrecenben; akkor mèg a lutheranus ágat..
Magyarországon a földesúr határozta meg a vallást a birtokán , szemben nyugat Eu.- val , ahol a király, így nyert teret a reformáció Debrecenben
Debrecen az egyik legjelentősebb mezővaros volt az országban , alapjaiban különbözött mondjuk Soprontól amely szabad királyi varoskènt nèmet lakosságú volt, így más fejlődèst is futott be..
Debrecen meg szín magyar , ami kèsőbb változott, ( Hajdúböszörmèny- Rácböszörmèny...)
Amíg a Török- Habsburg erőegyensúly lètezett , addig èlet aranykorát a város , a nyugati- európai marhakereskedelmből meg egyre nagyobb jólètre tettek szert..
A kálvinstáva vált város , pl üdvözítette a kamatszedèst ès a szabadkereskedelmet, de rengeteg adót fizetett , hogy többè- kevèsbè fenntartsa függetlensèget...

2020.03.07. 10:48:32

@neoteny:
de ez ugye hit. mert hogy az mta szerint a finn kerjätä jelentése "to beg". könyörög. amire lehet mondani, hogy az olyasmi, mint a kéreget. de a beg lehet "bőg" is. és így a magyar: finn is, angol is? nem. csak finn lehet a rokona. ez be van "bizonyítva". dehogy van. ez bölcselet. az azonos igaz, vagy annak tekintett előfeltevések alapja a hit.

amíg nincs időgépünk addig nem tudunk visszarepülni a finnugor őshazába. és ha annak semmiféle tárgyi emléke élettani nyoma nincs addig az egy mese. írásos nyoma sincs az ókorból, vagy a középkorból. a biblikus történeteknél, a mítoszoknál, legendáknál, regéknél is gyengébben van magalapozva. persze lehet, hogy az úgy volt. az valójában hit. az akadémikus bölcselet alapállása hit. az akadémiai intézeteknek szekta jellege van. és ebből szerveződik egy politikai szekértábor és egy ellentábor. csak utóbbi a brit qs rangsorban nincsenek sehol. ellenben a ceu filozófiában a világban a 37. nyilván nekik kell diktálni a filozófiát. hiszen nemcsak magyarországon, de környéken nincs magasabban jegyzett filozófia intézet a brit qs értékelése szerint legalább is. de tagadják a magyarrá válást, a magyar vallást.

Brix 2020.03.07. 10:54:08

@civisvarosi: A gyügyei parasztnak soha nem volt jó sora ...Idilli nèpi világ soha nem lètezett , csak a fantáizádban ès a romantikus írók regènyeiben..
Èrdemes elolvasni Romsics Ignác tanulmányköteteit , " akadèmiai tudomány "pl a 20- jó század e!éji szegènyparaszti viszonyokról , a Viharsarokról a bèkèsi szegènyparasztok , nincstelen zsellèrek, a fèlig paraszt fèlig bèrmunkás sanyarú sorsáról..
De ott van, a Tiszazugi mèregkeverők esete ....A magyar paraszti világ már 150-200 ève a leromlás jeleit mutatta minden tèren, de nem a" kizsákmányoló zsidók " miatt - hanemaz èvszazados , feudális elmaradottságba ès őskonzervatívizmusba beleszorult tárdadalmi- gazdasági viszonyok miatt...

2020.03.07. 11:08:20

@Brix:
török bálintot internálták a hét toronyba. és a fia török jános (egri csillagokban jancsi) sikertelenül próbálta kiszabadítani az erdélybe betörő török hadakat csapataival legalább részben visszaverte. valamelyik pasa alvezérét párbajban megölte. majd a hunyad vármegyei birtokára visszavonult. 1552-ben aláírta debrecen város önkormányzati rendelét. szent györgy napján megszűnt az úriszék. illetve egy ideig török jánosé maradt fejlebbvitel. eközben megcsalta a felesége. és annak fejét leütötte. és utána nem nagyon volt kedve bíráskodni. a testvére dunántúl főkapitányaként vitézkedett. debrecen lényegében földesúr nélkül maradt. a polgárság a szultán oltalomlevelét megvásárolta. beosztották a szolnoki szandzsákba, de budai pasánál elérték, hogy ne legyen kádi. azzal, hogy a város közvetlen a pasának fizeti a hódoltsági adót (eddig is a királynak fizettek), nem a bégnek. a pasa a hadaival parancsoljon a bégre. mert pénzügyileg így jár jobban.

Brix 2020.03.07. 11:08:22

@civisvarosi: A rideg tènyek azok , hogy volt a magyar nemessègnek egy nagyon szűk rètege , mint pl Szèchenyi István , aki felismerte, hogy minèl hamarabb el kell indítani a magyarságot a modern társadalmak, a polgári kapitalista fejlődès útján , de ők voltak a kisebbsègen..A többsèg viszont visszamaradt , szűklátókörű magyar nemes volt, akik miatt bekövetkezett vègül közvetve Trianon ès a királyi Magyarország szèthullása ..
A nagyvárosokban az èrtelmisèg mind nèmet volt szinte , vagy zsidó vallású , ahogy a kereskedelem , jog, orvostudomány , sajtó is...A munkások meg leginkább a tót vidèkről jöttek..
A vidèki parasztság , a "magyarok " rendkívüli elmaradottságban ès szegènysègben èltèk az èletüket többnyire...
Ebből adódik az örök fővaros- vidèk" ellentèt"..

2020.03.07. 11:18:53

@Brix:
a megyerendszer valójában nem hierachikus volt, hanem lapos. a megyének volt nemessége. és ennyi. az gyűlt össze az országgyűlésben. debrecen városát alapító nemes nem megyés gróf, hanem kereskedő báró volt. és a családja bihar megyétől elcsatolta debrecent. templomot emeltek, felekezetet alapítottak azért, hogy az egyházadót ne a váradi püspök szedje. hanem a városnak legyen egyháza. ami egy "előreformáció" volt 14. században. katonai összecsapások voltak. az oligarchákkal folyamatosan harcoltak. illetve azok egymással. és ennek érdekében biztosítottak egyre nagyobb szabadságot a felemlkedő városi polgárságnak. akik általában nőágon házasodtak be. a vidékies földbirtokokat férfiágon örökítették tovább.

a magyar királyságban a feudális hierarchiát a tatárjárás szétverte, az ország nagy részén létre se jött. az hagyományosan egy "lapos" államszervezet. rács szerkezetű.

2020.03.07. 11:21:25

@Brix:
errefelé földesúr utoljára 1552-ben volt. te egy tipikus szarfaszú német vagy, aki azt mondja, hogy szűklátókörű magyarok. a bmw is hozzád hasonló németeken fog elbukni. kulturálisan.

Brix 2020.03.07. 11:21:47

@valóság nevű illető: Beteg elme vagy, sem olvasni , sem èrtelmezni nem tudsz! Kèt karakterre sem vagy èrdemes, annyit nem èrsz...

2020.03.07. 11:31:09

@Brix:
eleve a liberalizmust széchenyiből vezetnétek le, vagy a francia forradalomból. magyar (nemzeti) liberalizmust kossuth képviselte. széchenyi monarchista volt. mint tisza gróf. ők nem voltak liberálisak. keresztény libertáriusok legfeljebb. a libsik kossuth nacionalizmusát törölték el. oda kellene visszatérni. illetve azt a jelenkori állapotokhoz igazítani. és azt a magyar országgyűlésben nem képviseli senki. az ellenzéki pártok kifejezetten ellenzék. ezért van szükség egy illiberális átmenetre. másképp nem lehet magyar polgárosodás. legalább még vagy 10 évig "ütni" kell a budapesten a libsiket. politikai értelemben persze. amíg a budapesti komcsi mszp és a budaörsi szdsz és liblingjeik ki nem szorulnak a sajtóból. amíg a 444 nem válik a politikai underground részévé. vagy akár az index hazug firkászai.

2020.03.07. 12:02:29

@Brix:
a magyar hagyományban nincs főváros-vidék ellentét. parasztlázadás ugyan volt egy néhány, de az legritkább esetben folyt a városokkal szemben. ez az ellentét a filoszemita bölcselet része. mondván, hogy a zsidó és a német származású fővárosiak magasabb rendűek, mint a magyar nemesség és a jobbágyparasztság. ezt a pesti zsidóságnak és a budai németségnek egy kulturális fasisztoid része hirdeti meg, amelyik magát nemzetek felett álló filozófikus mesterrasznak képzeli. az ő politikailag korrekt megnevezésük a "liberális". és velük szemben van illiberális demokrácia. nem az összes német, messze nem, és messze nem az összes zsidó hanem ebből a körből leginkább az identitásvesztettek. vannak köztük hazaáruló szlávok is, identitásukat vesztett vidékiek, amilyen "karigeri". de ez nem a fővárossal való szemben állás, de az kétségtelen, hogy a főváros egy jelentős részével való ütközés.

Brix 2020.03.07. 12:13:22

@civisvarosi: Az Index a legnèzetebb hazai hírportál. Mindenki - a kormánypártiak is- onnan tájèkozódnak elsősorban - ezt mèg az autoriter hatalmi rendszer sem tudja megváltoztatni..Ez emberek többsège ezt tartja hitelesebbnek, nem az állampárti megmondó mèdiat ...Persze , mindenkinek lehet igaza a maga szempontjából , akár az állampárti sajtónak is egyes ügyekben..
A gondolkodás-, a tudás-, az értékek és eszmények, valamint a kommunikáció természete is szubjektum- függő , olyan alapvető paradigmák nincsenek, amelyekkel teljes bizonyossággal be lehetne bizonyítani állításokat...
Szerintem a fő különbsèg ott van az egyes mèdia termèkek között, hogy mennyire tudnak elvonatkoztatni pl az aktuális hatalmi berendezkedès kiszolgálásától ès mennyire jelennek meg különböző èrtèkrendszert tükröző ès lehetőleg az egyoldalú èrzelmi kirohanásokat nèlkülöző vèlemènyek... Az Index verhetetlenek tűnik ezen a fronton...ezèrt olvassák ...
A jó politikai sajtó legyen mindig kormánykritikus , mert alapvetően nem az a dolga , hogy szervilis módon kiszolgálja az aktuálisan hatalom lèvőket, hanem hogy kèrdèseket vessenek fel a közállapotokról, a jövővel kapcsolatban...
Nyílván ti is azért jöttök Bèndek Pèter blogjára , hogy vitázzatok, ez az izgalmas , nem egymás fenekènek a simogatása a Pesti Srácokon, ahol mindenki egy követ fúj...

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.07. 12:18:59

@civisvarosi:

"a magyar hagyományban"

Azt te honnét tudnád, zsidó?

Brix 2020.03.07. 12:23:48

@civisvarosi: Karigeri egy nyírassi parasztgyerek , akiből a magyarországi progresszív egyik vezèralakja lett..Egyèbènt a debreceni TAG- ba járt...Karigeri szociális demokráciát szeretne , a jelenlegi kurzustól egy teljesen eltèrő társadalmi alapokon ..
Azt, hogy az ellenzèk közös miniszterelnök- jelöltje lenne 2022- ben, nem gondolom, de minden benne van pakliban, mert nem mogosztó, kedves, jómódú ember akit sokan kedvelnek, ráadásul vidèki származású..

Brix 2020.03.07. 12:27:47

@Brix: , akiből a magyarországi progresszív egyik vezèralakja lett" ezt eltúloztam, ...de annyi igaz, hogy egy nem megosztó, integratív szemèlyisèg, aki sok embernek szimpatikus jelen haborús viszonyok között, mèg a nem progresszív emberek között is...

neoteny · http://word.blog.hu 2020.03.07. 23:15:26

@civisvarosi:

"és van egy tippem"

_Rien ne va plus_.
süti beállítások módosítása