1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2019.11.10. 07:54 HaFr

Áldás a stadionra: a NER által homályosan

 

"Majd ha kifárad az éj s hazug álmok papjai szűnnek..." (Vörösmarty)

 

Képtalálat a következőre: „stadion és keresztfa”

A Szemlélek nevű portálon Gundel Takács Gábor -- gondolom, sportriporteri minőségében -- azt állítja, hogy a stadionokat annak okán kell megáldani, hogy "az isteni gondviselésnek köszönhetően elkészült időre ez az épület, minden egyes építőmunkás hazatérhet a családjához, és az Isteni gondviselést kérjük azokra is – szurkolókra, sportolókra, művészekre –, akik a jövőben ebben a stadionban Magyarországot képviselik."

A szerző a dagályosságot maga mögött hagyó, már az ízléstelenség határait súroló cikkében in concreto a 200 milliárd körüli költséggel felhúzott Puskás-stadionban lezajlott ceremóniáról fejtette ki gondolatait, kb. mintha egy másik világból jött volna. De ez a kisebbik baj, szerző jöhet tőlem bármelyik világból, a NER-tévékből, Azerbajdzsánból vagy a Marsról, előtte illene azért tájékozódnia annak kapcsán, ahova érkezik.

Ebben az országban a "stadion" szónak sajátos konnotációi vannak, a továbbiakban ajánlom neki a még valamennyire is független sajtót, de leginkább az oknyomozó portálokat. Budapesten az utca emberét is. De itt ezen a blogon is épp legutóbb szemezgettünk a stadionok áraiból -- mi más, mint a nemzeti büszkeség ürügyén. Tehát abból, hogy szerző (GTG) elég szégyentelenül az isteni gondviselést idézi meg, nagyon úgy tűnne, hogy ez jelentős mértékben a stadionokból és a taopénzekből élő NER-oligarchiát kegyeli, kevésbé az adófizetőket, akik állják a cechet. Az építőmunkásokat? Mert nem esett a fejükre egy betonelem? Ha csak így nem. De természetesen nincs itt szó semmilyen gondviselésről (a stadion körül biztosan nincs). Pőre evilági romlásról annál inkább, amelyet mióta világ a világ előszeretettel próbálnak az ebben érdekeltek verbális kenetekkel is igazolni.

A díszes (fő)papi sereglet az üres betonkaréjban a groteszken túl már az abszurditás határát súrolja egy olyan rezsimben, amely az egyházakat célzott támogatásokkal tartja mézesmedzagon (és egyúttal gyeplőn, ezek mind klisék ebben az országban, már leírni őket is hányinger-közeli állapotot ér), az egyházak meg sporadikus megnyikkanásaik mellett széles vigyorral kántálják, amit megrendel tőlük a világi Felsőség; abban a rezsimben, amely nevezett szurkolókat (és nem szurkolókat) kiforgatja a vagyonukból és a választott méltóságok naponta szegnek meg minden létező pietást és vallási előírást -- miközben úton-útfélen, minden kanyarban (sic!) ezekre hivatkoznak. Ilyen körülmények között a műsoraival életét a tömegszórakoztatásra berendező szerző (GTG) csak egy újabb regiszterét kezdi használni az amorális népbutításnak: a "családjaikhoz hazatérő építőmunkások", a "magasba kúszó nemzeti lobogó", a "nemzeti imádság együtt éneklése", a "magyar labdarúgó válogatottnak új otthont adó" (ti. korrupciós) központ nyálas-negédes, szervilis-hazug, néhol nagyon rossz történelmi időket idéző kontextusában a papok bevonulása elnyeri épp azt az értelmet, amitől -- biztos mondhatom, bár nem vagyok felkent papja -- Jézus Krisztus hátán ebben a pillanatban is futkározik a hideg: az Út helyett a helyben topogásét, az Igazság helyett az álszent hazudozásét és az Élet helyett az Ember halálát jelentő örök kudarcét, a lélek haláláét.

Mi a stadion nekem ma? Maga a keresztfa, amelyet megáld az egyház.

377 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr10015299628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dare 2019.11.10. 10:32:15

Valahány csepp eső esik a Puskás stadionra a megnyitóig még, annyi áldás szálljon minden egyes szurkolóra, sportolóra, művészre, akik minket képviselnek majd benne.
Az építőmunkás pedig mehet haza a családjához, elvégezte a feladatát, újabb 100 milliókat juttatott bele pár szerencsés építési vállalkozónak a zsebébe.
Az a baj, hogy én látom azt, hogy kik dolgoznak az építőiparban, van bőven ismerősöm a munkások és a vállalkozók között is.
Tehát amikor én azt mondom, hogy a jó édes anyját ... szájba az, aki azt mondja nekem, hogy én nem tudok örülni atlétikai vb-nek, olimpiának, úszó vb-nek, vagy minden újonnan felhúzott stadionnak azért, mert bennem nincs elég hazaszeretet, azt azért mondom, mert pont ellenkező a helyzet.
Az egyik építési vállalkozó ismerősöm most csinál halastavat a kertjébe (az 5 autós garázsa mellé), pedig 100 méterre van tőle egy folyó ahol pecázhatna, a másik 100 munkást alkalmaztat, de a 100-ból 90- nek fogalma sincs a villanyszerelésről, végzettsége sincs, és mégis milliárdos megrendeléseknél dolgoztat velük úgy, hogy a bérük majd 70%-át nem adja oda nekik (15 -ért melóznak naponta a kiírt 40 helyett), mivel úgy ítéli meg, ez az összeg jól megfér az ő zsebében is.
A harmadik is elvan az alul képzett munkásokkal, max ha lassabban haladnak, még vesz fel hozzájuk munkaerőt, meg dolgozhatnak többet is, úgy van vele.
Ha valakiben az a kép van megerősödve, hogy sok hasznos tudással rendelkező építési vállalkozó kapja a megrendeléseket, akiknél magasan képzett építőmunkások dolgoznak, az írja valahogy ezt felül magában, mert qrvára nem ez a helyzet.
Nem állítom azt, hogy nincsenek ilyek vállalkozók, inkább azt állítom, hogy sajnos kevesebben vannak, mint a hirtelen nagy tudással rendelkezők.

Ennek még meglesz a böjtje egyszer, hogy ennyire dübörög az építőipar, és épül-szépül a hazánk, de nem akarok vészmadár lenni.
Ezért nagyon sok áldás szálljon minden Fidesz szimpatizánsra, akik szerint jól van ez így.
Legyen igazuk, és ezt tiszta szívből kívánom.
Ellenkező esetben

dare 2019.11.10. 10:38:23

@dare: Ellenkező esetben rosszul érezném magam, ezért inkább nekik legyen igazuk.
Na itt kezdődik valahol a hazaszeretet, nem ahol azt gondolják hogy a kétség=hazaárulás.
Elnézést a helyenként erős fogalmazásért.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2019.11.10. 10:45:40

@dare: no problem, rendes érvelés volt ebben

2019.11.10. 11:13:43

A probléma megoldása rendkívül egyszerű. Le kell váltani a Fideszt. Ennyi.
Ja, hogy erre a jelenleg regnáló liberofasiszta rablóbanda ellenzék alkalmatlan.
Na akkor talán nem nerezni, stadionozni kéne, nem a választókat kellene birkázni napi szinten, hanem az első körben elzavarni ezt a Gyurcsány Fegyenc féle bandát. Aztán kitalálni valamit, ami tetszik a választóknak, de annyira, hogy hajlandók legyenek ezért elzavarni a Fideszt.

Ez gyerekjáték, nem értem, mi a gond.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2019.11.10. 11:22:35

@Béláim, gondolkodjunk!: egyetértek -- kivéve, hogy ez itt nem "stadionozás" volt, ha megfigyelte a polgártárs

2019.11.10. 11:42:41

@HaFr:

Ez részben igaz,de ez nem változtat a lényegen polgártárs.

A választók meg vannak elégedve a Fidesszel, igaz most az önk. választáson küldtek neki egy eléggé egyértelmű figyelmeztetést. A transznacionális tőke meg egyszerűen imádja a Fideszt.

Mind a választók, mind a tőke jelenleg leszarja a stadionokat, a papokat, az egyetemes emberi jogokat, a kisebbséget, a migráncsoakat, és úgy általában minden libbant mantrát. Mert a zemberek nagyon helyesen, és bölcsen úgy gondolják, hogy az Orbán-rezsim még így is ezerszer jobb, mint a tehetségtelen, szarházi, idióta libbantak 20 éves ámokfutása.

A külföldi tőke meg imádja, hogy ki van nyalva a seggük, hogy olyan országban fektethetnek be, ahol tizedik éve stabil a politikai rendszer, stabil a kormányzás, mindez azért, mert stabil a kormány választói támogatottsága.

A feladat mindössze annyi, hogy ezt kell űberolni annak, aki meneszteni akarja az Orbán-rezsimet.

ricardo 2019.11.10. 11:56:32

A "neobarokk fasizmus" kifejezés jut az eszembe.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2019.11.10. 11:57:06

@Béláim, gondolkodjunk!: nyilván, kivéve, hogy a politikai eredmény önmagában semmit sem mond a célok és az eszközök (hatalmon túli, kvázi a közjó szempontjából értett) hasznosságáról, moralitásáról stb. A választók többsége engem se elégedettséggel, se az igazságukkal nem tölt el. De ettől még igaz, hogy az ellenzék olyan múlttal terhelt, amely nagyon megnehezíti számára a produktív szerveződést. Lehet őket libbantaknak nevezni, de ezzel nem értetsz meg semmit azon kívül, hogy hajlandó vagy nyomni a troll propagandát. Csak a véletlenen múlott, hogy a Fidesz most nem épp baloldali párt (libbant) -- nem ez a kérdés, hanem a posztkommunista múlt továbbélése, amelynek a Fidesz is része, kivéve, hogy messze a legsikeresebb része, ezért úgy tűnhet neked, hogy ki is lépett belőle. Nem.

neoteny · http://word.blog.hu 2019.11.10. 13:07:21

@dare:

"Ennek még meglesz a böjtje egyszer"

Már megvan: (elsősorban) a budapesti ingatlanárak azért olyan magasak, amekkorák, mert az építőipari kapacitást megdrágítja az állami kereslet, amely drágulást a polgárok fizetik meg. Az állam (központi kormányzat) a polgárok _versenytársaként_ jelenik meg az építési piacon.

2019.11.10. 13:55:31

@HaFr:

Soha nem rejtettem véka alá, hogy utálom a liberalizmust, és a liberálisokat. Egy ordas, diktatórikus eszme, és rendszer. Ezért nem kell válogatni az eszközökben amikor az ember küzd ellenük.

Azon viszont jókat szoktam röhögni, mikor a liberálisok vérig sértődnek a libbant, vagy liberós jelzőn. Mert ugye ez számukra sértő, és aki ilyen jelzőket használ, az fidesz troll.
Aztán ugyan ezek a liberálisok a következő kommentjeikben a fideszes szimpatizánsokat lefideszbirkázzák, orbángeciznek, a papokat szoknyás bohócoknak nevezik, Magyarországot mordornak, orbanisztánnak.
És érdekes módon, még nem olvastam egy olyan kommentet sem, amikor egy liberális fölhívná a figyelmet arra, hogy ezek a kommentek sértők a másképp gondolkodókra nézve, és aki ilyen kommenteket elereszt az egy libant troll.

Sok kérdést föl lehetne ezzel kapcsolatban tenni.
Én csak annyit kérdeznék tőled: miért gondoljátok ti azt, hogy mindenki, hülye fideszbirka, troll, aki nem szereti a liberósokat? És főleg, miből gondoljátok, hogy nektek van igazatok.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2019.11.10. 14:00:44

@Béláim, gondolkodjunk!: egy bizonyos színvonal fölött nem használjuk ezeket a szavakat, ennyi; egy másik kérdés, hogy te sok mindenkit liberálisnak hívsz, akinek semmi köze ehhez, sőt talán magad sem tudod, mi az a liberalizmus, ami -- a heves gesztikulálásukkal ötvözve -- szintén a trollok színvonala

neoteny · http://word.blog.hu 2019.11.10. 14:19:30

@HaFr:

Ez egy fullos analízis lett 41 szóban.

2019.11.10. 14:38:34

@HaFr:

Ez a bizonyos színvonal a budapesti romkocsmaértelmiségi színvonal?

2019.11.10. 14:40:44

@Béláim, gondolkodjunk!: "Ez gyerekjáték, nem értem, mi a gond." - a választási törvény nem teszi lehetővé, hogy valós verseny alakuljon ki a pártok között, ÉS történhessen egy kormányváltás. Sokaknak van másodlagos preferenciája: elviselik, hogy más párt jelöltje nyer, de kiiktatja a kormányzati embert, ezzel legalább részben kap valamit. Ezt viszont a tv. akadályozza, vagyis nem igaz, hogy könnyű lenne eltakarítani őket. Nagyjából a '98-as helyzet juthat eszünkbe, ahol a kisgazdák visszalépése nélkül nem lehetett volna győzni a szocik felett. Ma ugyanez nem kivitelezhető.

Gyurcsány és a régi baloldal ügyében pedig naivitás nem látni, hogy pont a Fidesz alakította úgy a rendszert, hogy a régi baloldal fennmaradjon. Egyrészt a választási törvénnyel, másrészt minden létező támogatással, nehogy eltűnjenek, hisz neki elemi érdeke a fennmaradásuk.

2019.11.10. 14:45:26

@HaFr:

Nem tudom menyire van meg a dolog, de a liberósok "csodafegyverét" a pc-t minden normális ember leszarja. Az emberek megértették végre, hogy a pc nem más mint fegyver a liberósok kezében, amellyel korlátozták a szólás-,és véleménynyilvánítás szabadságát. Ezért oda vetették, ahová minden liberós "vívmány" való. A szemétdombra.

2019.11.10. 14:54:32

@b.feher:

Igen, ez ismerős. Szar választási rendszer, a fidesz átalakítja a választási körzeteket a saját igényei szerint, fideszes médiatúlsúly, satöbbi, satöbbi, satöbbi.
Na ez olyan szöveg, mint amikor egy impotens azzal magyarázza a sikertelenségét a nőknél, hogy minden nő kurva.

A választási rendszer mindig a győztesnek kedvez. Aki egy demokráciában kormányozni akar, annak nem matekversenyt kell nyerni, hanem választást.

Unalmas már nem kicsit, hogy demokrácia csak akkor van, ha a libantak nyernek. Magyarországon diktatúra van, szar választási rendszer. Egy diktatúrában hogyan nyerhette túl magát az ellenzék a legutóbbi önk. választáson? Akkor most kinek kedvez a választási rendszer? A Fidesznek, vagy annak, aki meg tudja szólítani a választókat, és aki elfogadható alternatívát kínál nekik?

Nem másban kell keresni a hibát, nem mindig kifelé kell mutogatni.

neoteny · http://word.blog.hu 2019.11.10. 15:11:31

@Béláim, gondolkodjunk!:

"Nem másban kell keresni a hibát"

Milyen igaz.

Ha ezt tudod, akkor miért teszed mégis?

screpes 2019.11.10. 15:12:29

@Béláim, gondolkodjunk!:
Arra keress választ, Béla, hogy ahol az ellenzék nyert, ott mi volt másképp?
Mi a tényleges jellgzetessége ezeknek a területeknek, vagyis, mi kellett a győzelemhez, és mi hiányzik a kormánypárti fekvésű területeken?
Ott okosabbak, vagy tisztességesebbek talán?

Célkereszt 2019.11.10. 15:13:38

Én nem bánom, bohóckodjanak kedvükre. Van egy gyanúm azonban: itt nem állnak meg, bele akarnak folyni az életembe is.

ricardo 2019.11.10. 15:15:07

@Béláim, gondolkodjunk!: Megjegyzem a marxista-leninista Krausz Tamás történész (egy nemrég megjelent interjúkötetben) éppen azt veti az egykori SZDSZ vezér Kis János szemére, hogy már 1995-ben a „náci beszéd szabadságát” követelte a Népszabadságban.

2019.11.10. 15:25:51

Magyarország 100 éve Budapest központú. Mindegy milyen rendszer, kormány volt, az erőforrásokat mindig Budapestnek tolták a vidék rovására.
Cserébe a pestiek lenézték, kioktatták a vidékieket, buta parasztoknak tartották őket.

Orbán ráérzett arra, hogy a vidéki embereknek elege van ebből, és fordított a kockán. És a vidéki emberek ezt a szavazataikkal hálálják meg. És miután Magyarországon az kormányoz, akit erre a vidék fölhatalmaz, és miután a liberálisok amióta világ a világ lenézik, megvetik a vidéki embereket, ezért a Fidesz mindaddig hatalmon fog maradni, amíg a vidék másképpen nem dönt. Vagyis még nagyon sokáig.

2019.11.10. 15:29:05

@ricardo:

És minden beszéd nácibeszéd, amely nem felel meg a liberós pc szabályainak. Na sok más mellett ez a liberális diktatúra egyik lényege.

neoteny · http://word.blog.hu 2019.11.10. 15:33:26

@Béláim, gondolkodjunk!:

Te Bélák vezére / vezérBéla, te nem az unionista vagy most nagybetűs mezben?

2019.11.10. 15:39:04

@Béláim, gondolkodjunk!: elgondolkodtató, hogy te is azt mondod, hogy az ellenzék túlnyerte magát, amikor konkrétan nem ő nyerte az önkormányzatit. Ez mutatja a legjobban, hogy a fideszes univerzumban csakis a totális győzelem számít győzelemnek, minden más vereség. Egyébként azért "nyert", mert összeállt, ami normális esetben nem volna helyénvaló, de látom, te tényleg nem érted meg, hogy nem egy az egy ellen a demokrácia lényege, legalábbis nem itt Európában. Innentől kezdve a szokásos mantrát böfögöd, pedig '98 elég világosan mutatta, miért hazug a felállás (csak hogy értsd, akkor a mai szabályokkal Horn nyert volna).

2019.11.10. 15:44:44

@Béláim, gondolkodjunk!: "mindaddig hatalmon fog maradni, amíg a vidék másképpen nem dönt. " - konkrétan 2002-t Budapesten veszítette el. Most polgári kerületekben maradt alul, de sikerült úgy alakítania a szabályokat, hogy ez ne legyen probléma később. Az ellenzéknek több szavazat is kevés lehet a győzelemhez, úgy van kialakítva a rendszer. Kamupártokat, Berkiket indítanak, a jobbikos, kilóra megvett visszalépők Győrben Borkainak hozták ki a győzelmet az utolsó pillanatban. A hazug érvelés és a tények mellőzése a pozíció gyengeségét mutatja.

2019.11.10. 15:54:13

@b.feher:

Hogy ki mit nem ért, arról ne nyissunk vitát.

A magyar választási rendszer a gengszterváltáskor lett úgy kialakítva, úgy hogy két nagy párt kell, hogy küzdjön egymással. Ezért Tölgyessynél reklamálhatsz, vagyis ez nem Fidesz találmány. Érdekes, hogy ezzel addig semmi gond nem volt míg a komcsi utódok, az maszoposok le nem amortizálták magukat, illetve ez nem egészen igaz. A maszpot ugyan is a liberofasiszta szdsz amortizálta le. Persze tökön rúgni csak azt lehet, aki hagyja.

Meg foglak lepni. Én a nagyi kedvence jóllakott napközisnek, Karácsonynak drukkoltam. Nagyon megérdemlik őt a pestiek. A legelső tanulság az lesz a budapesti romkocsmaértelmiségnek, hogy ez az összefogósdi nem működik, nagyon nem. Választást ugyan lehet vele nyerni, de utána vége a dalnak. Ezt rövidesen be fogják bizonyítani.

És bizony, aki választást akar nyerni, és aki ezt úgy akarja megnyerni, hogy utána nyugodtan meg tudja valósítani az elképzeléseit, annak egyedül kell nyernie. A lehető legnagyobb többséggel. Ez egy liberós alapvetés. Mindig mindenkinél jobbnak kell lenni.
És ehhez bizony erős pártra, karizmatikus vezetőre, és kutya kurva kemény pártfegyelemre van szükség. A Fidesz ilyen párt. Ezért(is) van harmadszor kétharmada.

A többi csak duma.

ricardo 2019.11.10. 15:56:09

@Béláim, gondolkodjunk!: Most erre írjam azt, hogy a fasisztáknak meg minden beszéd liberális, ami nem kifejezetten fasiszta?

2019.11.10. 15:56:21

@b.feher:

Szóval mint már mondottam, aki kormányozni akar, annak nem matekversenyt, hanem választást kell nyerni.

Csak szólok, a Fidesz növelte a szavazóbázisát az önkormányzati választáson.

2019.11.10. 16:00:50

Ezt a liberósok szócsöve a HVG írta nemrégiben:

"Persze sokan nem is a konkrét erőviszonyokat tartják figyelmet érdemlőnek, hanem a tendenciát. Azt, hogy az ellenzék látványosan erősödött. A megszerzett pozíciókat tekintve ez a megállapítás igaz, ám a szavazatok számát tekintve nem. A legutóbbi, 2014-es önkormányzati választáshoz képest a Fidesz mind a szavazók számát, mind leadott szavazatokon belüli arányát tekintve erősödött. Az összellenzéki szavazótábor is bővült némileg, ugyanakkor az ellenzék százalékos eredménye romlott.

Jól látható, hogy a Fidesz valamennyi településtípuson növelte szavazói számát, százalékosan pedig csak Budapesten esett vissza. Az ellenzék meg majdnem fordítva: eredményén százalékosan a fővárosban javított úgy, hogy növelte is szavazói számát, ahogy a nagyvárosokban is, de ott ez csak a körülbelül szinten tartáshoz volt elég, míg a kis- és középtelepüléseken minden mutatót tekintve visszaesett."

hvg.hu/itthon/20191023_onkormanyzati_valasztasok_szamai_hallgat_a_mely?fbclid=IwAR23N59zUjU9ha1JvByw7Uxh6ArOzcUb3Y_21VnBVwdWHYw5QlO0gN3F1mI&utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201910

ricardo 2019.11.10. 16:20:11

@Béláim, gondolkodjunk!: Jut eszembe, Béláim, "A legényanya" nem LMBTQ propagandafilm? :D

Brix 2019.11.10. 17:47:15

@neoteny: "Te Bélák vezére / vezérBéla, te nem az unionista vagy most nagybetűs mezben? " Nem ő nem "Unionsita, 444, Civisvárosi" - hanem egy másik troll, aki "2019.10.27. óta tag" -korábbi nickjei: Mickey Pearce, Rondey2, Wombraider...

2019.11.10. 17:52:13

Ezt meg a Jámbor írta. A Mércés.

"Most óriási, talán sok esetben nem is megérdemelt bizalmat kaptak ezek az ellenzéki politikusok, és ezzel a bizalommal nem kéne visszaélni."

merce.hu/2019/11/06/ne-eljetek-vissza-a-bizalmunkkal/

Szóval a kérdés. Mennyivel is jobb most nekünk, hogy a szarházi fideszes rablóbanda helyett, a szarházi liberós rablóbanda garázdálkodik?

neoteny · http://word.blog.hu 2019.11.10. 18:05:16

@Béláim, gondolkodjunk!:

"Szóval a kérdés."

Te sem válaszolod meg a hozzád intézett kérdéseket; miért válaszolná meg bárki is a te kérdéseidet?

2019.11.10. 18:09:51

Te szőrmók, vagy degenerált. Gyújtsatok már világosságot Brix barátunk elméjében, hogy ki vagyok. Szegény 24 órája nyomoz, erőlködik. Az lesz a vége, hogy beszínezi a gatyáját az erőlködéstől.

2019.11.10. 18:10:56

@Brix:

Te haver, ezek jó srácok? Csak, hogy érdemes-é haverkodni velük.

neoteny · http://word.blog.hu 2019.11.10. 18:20:20

@Béláim, gondolkodjunk!:

"hogy ki vagyok"

Azt megtudhatjuk a viselkedésed megfigyeléséből is.

2019.11.10. 18:24:04

@Béláim, gondolkodjunk!: "És bizony, aki választást akar nyerni" - na, ez itt a lényeg. Nem az alakít kormányt, akit megválasztanak, majd az eredménnyel kb arányoan tud kormányozni, hanem az, aki nyerni akar. A választókörzetek át is lettek alakítva, erről is hallgatsz. A szándék és a felelősség másokra hárítása meg piti trükk - már megint - miután nyilvánvaló, mi volt a cél ezzel a törvénnyel, ahogy az is, hogy a két forduló elvétele mire kényszerít más pártokat. Összességében a nagyképűségeddel a bátorságod semmilyen összhangban nincs, mert terelsz és gyáván hallgatsz a lényegről. Mondd ki bátran, amit a fideszesek gondolnak! Tesztek mindenre, inkorrektek és hatalomvágyók vagytok, mit kell ezt takargatni?

Brix 2019.11.10. 18:26:54

@Béláim, gondolkodjunk!: " Soha nem rejtettem véka alá, hogy utálom a liberalizmust, és a liberálisokat. Egy ordas, diktatórikus eszme, és rendszer. Ezért nem kell válogatni az eszközökben amikor az ember küzd ellenük."

Ordas diktatórikus eszme az, amiben ti, imlicit fasiszták, orbánisták hisztek, a liberalizmus eszmeisége alatt még egyetlen embernek sem kellett meghalni a történelem során, sőt , a magyar történelem legjelentősebb alakjai között is vannak liberálisok: Kossuth Lajos és Deák Ferenc is klasszikus liberális elveket vallottak! Ti viszont ordas-fasiszta eszmék prókátorai vagytok és az aljas , velejéig korrupt állampárti rendszert, az "illiberális -nem demokráciát " bálványozzátok! Nem véletlenül fúrta meg a Fidesz az ellenzéki polgármestert, a MI Hazánk Mozgalommal segítségével Tatabányán, "összenő ami összetartozik" és nem véletlenül masíroznak a nácik újra Budapest utcáin!
Thürmer Gyulától a Mi Hazánk Mozgalomig minden társadalmi bomlasztót az állampárt fizet, nehogy létrejöjjön egy mérsékelt váltópárt és legyen meg a demokratikus hatalomváltás esélye Magyarországon...
A Fidesz minden machinációja arra irányul , hogy rejtett eszközökkel szétverje a plurális demokráciát , a pártok egyenlő versenyén és váltógazdálkodásán alapuló rendszert...
Ezért verte-bomlasztotta szét az LMP-t belső , fizetett embereivel és fúrták meg belülről Hadháziék tervét, az ellenzéki összefogásra. Ezért verte szét a belső bomlasztóival a Jobbikot és vegzáltatta folyamatosan az ASZ-al, ezért fizette , vagy kötött háttéralkukat az MSZP politikusaival!
Ezért támadja a kormánypárti sajtó minden aljas, becstelen eszközzel az ellenzéki vezetőket , amit elbukott sajtóperek sora bizonyít!

DE, ne aggódj , én/mi sem fogunk válogatni az eszközökben, ha az Orbán-rendszer tovább megy az autokrácia útján! Kimegyünk az utcára , és akkor jöhet az utcai harc, ha nektek az hiányzik!
Egyébként soha nem voltam liberális ( meg baloldali sem..) , de csakazértis megvédem őket, ha a nácik nagyon ugrálnak!

2019.11.10. 18:27:42

@Béláim, gondolkodjunk!: "Mindig mindenkinél jobbnak kell lenni." - muhaha, mekkora gyáva hazugság már megint:) Jobbnak lenni azt jelenti, hogy kamupártokat szponzoráltok és telehazudjátok a médiát kézi vezérléssel minden héten? A kedvenc részem az, amikor ifj. Lomnicinak konkrétan megmondja a riporter, hogy mit kértek fentről, mit kell mondani :)

Brix 2019.11.10. 18:28:29

@Béláim, gondolkodjunk!: Szerintem akkor színeződne be a te gatyád, ha személyesen találkoznánk, szaros kis náci!

2019.11.10. 18:40:59

@Brix:

Megnevettettél kicsihuszár, kösz.

neoteny · http://word.blog.hu 2019.11.10. 18:49:51

@Béláim, gondolkodjunk!:

"Megnevettettél"

Sokkal humorosabb voltál te, amikor felfestetted az eljövendő politikai Kánaán paramétereit pártkategóriákra felosztva.

A kezedet is bedugod a mellényedbe, mint ahogy Bonaparte tette?

2019.11.10. 18:56:07

@Brix:

Te haver, figyelj. Már mondtam, hogy nem érdekel a papagájduma.

Brix 2019.11.10. 19:10:22

@Béláim, gondolkodjunk!: " Papagájduma" Valóban ez a legjobb szó , sablonos , orbánisra lózungjaidra!

2019.11.10. 19:13:19

@b.feher:

Elnézésed kérem, erről a választási körzet átszabásról elfeledkeztem. Ilyen egy liberós demokráciában nem fordulhat elő. Főleg nem a liberós demokrácia fellegvárban, a lator államban, a zusában. Ilyet csak a patás találhat ki. Vagy lehet, hogy lopta az ötletet a kisgeczi!

Meg is van, hogy honnan. Hát vazze pont a liberós demokrácia fellegvárából, a lator államból, a zusából.

A játékot úgy hívják, hogy gerrymandering. És nem fogod elhinni ezt egy amerikai kormányzó Elbridge Gerry (1744–1814) találta ki. Mint látod, nem tegnap. Na és mit gondolsz kik alkalmazták először? Jefferson demokratái 1812-ben. És ez annyira megtetszett a latroknak, hogy azóta is előszeretettel alkalmazzák, még napjainkban is. De alkalmazzák a szlovákok is pl. mikor úgy szabják meg a választókerületek határait hogy a magyarok mindig kisebbségben legyenek.

Szóval nincs új a nap alatt tesó. Ez a patás zOrbán bárkitől hajlandó tanulni.

neoteny · http://word.blog.hu 2019.11.10. 19:31:40

@Béláim, gondolkodjunk!:

"Ez a patás zOrbán bárkitől hajlandó tanulni."

Ezt senki sem vonta kétségbe.

De te a más kárából sem tanulsz.

2019.11.10. 19:40:35

@neoteny:

Ennyi ragadt meg neoncsöves? Ez nem sok.

neoteny · http://word.blog.hu 2019.11.10. 19:43:11

@Béláim, gondolkodjunk!:

Színtelen zöld ideák dühöngve alszanak.

Magyarázd még egy kicsit azt, hogy szerinted milyen politikai pártokat kellene létrehozni Mo-n ahhoz, hogy mindenki boldog legyen.

2019.11.10. 19:49:10

@neoteny:

Az a helyzet neonhuszár, hogy én tisztességes munkából élek, és ha holnap nem esik, akkor irány a gyapotföldek.
Ja és korán fekvő, korán kelő típus vagyok.

Egyébként a hétvégi foglalkozás elérte célját, elégedett vagyok.

Jóccakát.

neoteny · http://word.blog.hu 2019.11.10. 19:58:26

@Béláim, gondolkodjunk!:

"én tisztességes munkából élek"

Mindenki abból él aki által megtermelt javakért önként cserélik el mások az általuk megtermelt javakat (praktikusan pénz közbeiktatásával).

A politikusok által termelt 'javakat' (törvényes erőszakot) szinte senki sem kéri _magára_.

2019.11.10. 20:22:50

@neoteny:
na helló-bello ! :D
Ezek pusztítóbbak, mint a kolera.
szalonnazo.com/ezek-pusztitobbak-mint-a-kolera/?
én nem fordítanék rájuk ennyi figyelmet, fáradságot :D
a végén még nekem kell a pelenkáját cserélni a nyomornyák nyüves nyilasnak amikor megint a nyakára lépnek az értetlen nyeretlenek, akik az értelem elemi szintjét is kút_mélyből kukkolják, semhogy a magyar géniusz szédítő magasát sejdíthetnék. xD

Brix 2019.11.10. 20:23:41

@Béláim, gondolkodjunk!: Egyèbkènt a hètvègi foglalkozás elèrte cèljat , elègedett vagyok"

Ja valóban bebizonyítottad hogy ostoba , egydimenziós , orbánisra troll vagy, a sokadik nicket használva, mert hosszabb távon azt a sok hülysèget nem mered felvállalni, amit írhatsz! Amiket itt produkáltál , csak a púpos GFG ès elvtársai által terjesztett propagada böfögèsek, nem egyebek... Èn - a bolg gazdája helyèben- bannolnálak a P..ba, fidesztalib!

neoteny · http://word.blog.hu 2019.11.10. 20:38:36

@Bánegressy:

Ez a Szalonnázó érdekesnek tűnik, de a business modeljük paywall-on alapul. Én is ingyen osztom az észt; csak ingyen észosztást tudok meghallgatni (ill. nagyon megválogatom azt az észosztást, amiért fizetni is hajlandó vagyok).

"én nem fordítanék rájuk ennyi figyelmet, fáradságot"

Hát ha ki tudod vonni magadat a hatásuk alól (valóságban és/vagy pszichikailag), akkor egyáltalán nem szükséges. Ha.

2019.11.10. 21:04:59

@neoteny:
kivonni nem tudom magam, de megpróbálok a ringen kívül maradni, amikor suhogtatják a verbális-mentális, indulati a parasztlengőiket.
fárasztó és időigényes(akkor már sokkal inkább a póker) a sok elhajlongás, a nagy döhe hájagyú fejükre meg úgysem tudok olyan találatot bevinni, ami megrengetné, vagy padlóra küldené őket.
olyan szerintem nincs is.
még a rinocérosz is egy érzékenyebb élőlény(mentálisan :D), még anno a masztodon is az volt(hiszen kipusztult :D) "ezek", az ilyenek örökké itt lesznek. a csótányokkal együtt élik túl a világvégét.

neoteny · http://word.blog.hu 2019.11.10. 21:29:22

@Bánegressy:

"fárasztó és időigényes(akkor már sokkal inkább a póker)"

Mit mondjak? igazad van.

"az ilyenek örökké itt lesznek"

OK, akkor rendszerezzük az erre vonatkozó tudásunkat és találjuk ki, hogy hogyan tudunk velük is együttélni. Ez mindenképpen magába foglal majd valamiféle kompromisszumokat: találjuk ki őket.

Lobavcsevszki, a Political Ponerology írója végeredményében azt javasolja, hogy az ilyenek kerüljenek megfizetésre a békés többség által, hogy maradjanak ők is békések, ti. ne politizáljanak (ne alkalmazhassanak törvényes erőszakot). De ez a könyv végén van. :-P

2019.11.10. 21:40:35

@Béláim, gondolkodjunk!: "A játékot úgy hívják, hogy gerrymandering." - tudom, hogy hívják, az állításaidban semmi új nincs. A te fellengzős szöveged arról szólt, hogy le kell győzni a kormánypártokat, az enyém meg arról, hogy ők maguk alakítják úgy, hogy nekik lejtsen a pálya, vagyis a szöveged minimum sántít. Te ezt feloldod azzal, hogy import módszer, de ezzel az eredeti állításod nem hogy nem véded meg, de még be is döntöd saját magad. Nem tudom, mi lehetett ezen a blogon a célod, de miután nyakon vágtunk páran, érthető, ha valami szintén fellengzős dumával akarsz arcvesztés nélkül lelépni. Nem sikerült, de legalább megpróbáltad.

2019.11.10. 22:56:45

@neoteny:
erre elkezdtem egy orkos, trollos droidos válasz írni, de majd inkább holnap. az előbb nyertem egy kicsit, de nagyon fárasztó volt.
mindenesetre az én kiindulásom a fidesz állat szeretett szélsőségek összeérésének elmélete, hogy a kisnyilasok együttműködnek a kommunistákkal. a bökkenő csak az, hogy ők ezen kívül, fölött lévőnek érzik pártjukat, politikájukat, holott pontosan, hogy jelenleg bennük ér össze a kettő. az ideológiájuk meg ennek a két szélsőségnek egyfajta nagyon rafkós, nagyon körmönfont egybegyúrása, amivel a két szélsőséget egyesíti minden eltérő nézettel szemben való "intranzigens" föllépésre.(ez milyen veretes egy szó gömbös gyuszi munkaállamának[munka alapú állam, gazdaság; ov.]idejéből.)
a politikai történések viszont úgy hozták, hogy vannak a fideszen kívül baloldaliak, meg széljobberek, akiket ezek egyszerűen csak komcsinak, meg nyilasnak aposztrofálnak, akik valóban együttműködnek/tek.
a hogyan tudunk együtt élni velük-re a válasz momnetán(momentum): így!
aki ügyes gyüjti a pízt, hogyha ezek megint magukra gyújtják a házat(vagy valaki rájuk gyújtja, mert ez sem kizárt), akkor tipli.
másik lehetőség még:
"itt élned, halnod kell"
én ezt ebben a jelenlegi formában a magam részéről jelenleg szívásnak érzem.

Sir Bates dö Hól 2019.11.10. 22:57:45

"Béláim, gondolkodjunk!
4 órája
@MAXVAL bircaman közíró:

Te Max, beszarás ezek a libbantak. Tartottam egy rögtönzött előadást az 1000 leütés blogon. (ezt egyébként ki jegyzi?)
Szegények egyrészről megkukultak, ásrészről egy napja nyomoznak, hogy ki vagyok.

A kínálat:

Brix 2019.11.10. 17:47:15
@neoteny: "Te Bélák vezére / vezérBéla, te nem az unionista vagy most nagybetűs mezben? " Nem ő nem "Unionsita, 444, Civisvárosi" - hanem egy másik troll, aki "2019.10.27. óta tag" -korábbi nickjei: Mickey Pearce, Rondey2, Wombraider..."

ha már kérte: quercus, quercus erdész, a diggerdriver blog házi bajnoka: a blogger szerint ő a legtájékozottab, legműveltebb emberek eggyike, akit ismer (de a blogtérben különösen), bár neki maxwal, a birca is "tűpontos helyzetelemzéseket" ad...

én azt a blogot kötelezővé tenném a pszichológusok, a pszichiáterek, valamint a profilozók számára, mint oktatási segédanyagot a plus size esetek tanulmányozására, de ez magánvélemény...

sz'al, hogy tudjátok: ma kioktattak titeket (engem nem, mert én még ahhoz is hülye vagyok, mint selyemfiú, hogy felfogjam, hogy hülye vagyok; valószínűleg a dunning-kruger-hatást próbálta itt leírni velem kapcsolatban)

neoteny · http://word.blog.hu 2019.11.10. 23:32:08

@Sir Bates dö Hól:

Linkek, Sir Béla, linkek, nem idézetek.

neoteny · http://word.blog.hu 2019.11.10. 23:34:27

@Bánegressy:

"az előbb nyertem egy kicsit, de nagyon fárasztó volt."

No pain, no gain.

Én az előbb vázolt problémánál maradnék: mit lehet kezdeni a hatalomvágyó emberekkel?

ijontichy 2019.11.11. 01:06:57

@neoteny: Esetleg egy hangyafarm ajándékba? ;-)
Kézzelfoghatóbb, mint a Sid Meier's... és társai :-)

neoteny · http://word.blog.hu 2019.11.11. 01:16:11

@ijontichy:

Ez is egy érdekes kérdés: a háziállatok domesztikálásával az emberek (változó mértékben) megtanulták a más állatfajok egyedei irányításának képességeit. Miért ne használták volna az így kifejlesztett eszközöket embertársaik manipulálására?

Sir Bates dö Hól 2019.11.11. 03:01:13

@neoteny: ? mire linkek? nem értem, bocs...
(maradnék a Bates-nél inkább a Béla helyett, vagy selyemfiú, de a Béla, olyan inszinuatív, ha nem gond)

Sir Bates dö Hól 2019.11.11. 03:06:34

@neoteny: valójában mi gond van a hatalomvágyó emberekkel? s mi a különbség a hatalomvágyó és az ambiciózus között?

neoteny · http://word.blog.hu 2019.11.11. 03:08:53

@Sir Bates dö Hól:

Nekem címzett üzidben idéztél valahonnét máshonnét. No azokra a máshonnét helyekre akarok linkeket, ahonnét idéztél: látni akarom az eredeti bejegyzéseket, Sir Bates.

(Az első főnököm Kanadában, még 1987-ben, Michael Bates volt. Na őrá illik a "színes egyéniség" leírás.)

neoteny · http://word.blog.hu 2019.11.11. 03:12:04

@Sir Bates dö Hól:

"mi a különbség a hatalomvágyó és az ambiciózus között?"

Ami a különbség az _uralkodó_ és a _vezető_ között.

A vezetőt azért követed -- ti. hajtod végre az utasításait --, mert meg vagy győződve arról, hogy _neked_ hasznodra válik úgy cselekedni, hogy _te_ (is) jobb helyzetbe kerülsz az akció elkövetésével.

Az uralkodó parancsait pedig az erőszakos kényszerítés hihető fenyegetésének hatására hajtod végre.

Sir Bates dö Hól 2019.11.11. 03:25:45

@neoteny: diggerdriver.blog.hu/2017/09/16/gyerekiahora#c37830100

te kérted;-)...

(volt főnököddel ellentétben én nem mondhatom magam annak... sírbateszezazegész, ez volt régebben, csak valaki finom és elegáns iróniával Sír Bates-ként hivatkozott rám, s szerintem a legfontosabb, hogy tudjunk jóízűen nevetni saját magunkon, sz'al a dö Hól hozzácsapódott)

Sir Bates dö Hól 2019.11.11. 03:28:07

@neoteny: aha, értem... ebben az esetben fejbe kell őket b@szni egy vascsővel, ennyit tehetsz...

neoteny · http://word.blog.hu 2019.11.11. 03:33:12

@Sir Bates dö Hól:

"te kérted"

És meg is köszönöm.

"ebben az esetben fejbe kell őket b@szni egy vascsővel, ennyit tehetsz"

Igen ám, de amikor azt a politikusaiddal teszed, akkor azt lázadásnak minősítik és a falhoz állítanak. Csak a _győztes_ lázadásra mondják azt, hogy szabadságharc.

Sir Bates dö Hól 2019.11.11. 03:51:17

@neoteny: akkor meg úgy értékeled a helyzetet valamiért, hogy nem lépte még túl az akceptálhatóság határát;-)... az ideák bonyolultak sz'tem, nem az élet;-)...

én arra a blogra általában akkor megyek, ha nagyon betéptem és röhögni akarok. sok sikert;-)... (készülj fel a dunning-krugeresek inszinuációjára, bár ki tudja, lehet, neked bejön: én nem érzem, hogy szíjjártó "a valaha volt legjobb külügyére monak", s matolcsyval kapcsolatban sem a "közgazdasági zseni" kifejezésre asszociálok)

neoteny · http://word.blog.hu 2019.11.11. 04:05:41

@Sir Bates dö Hól:

"akkor meg úgy értékeled a helyzetet valamiért, hogy nem lépte még túl az akceptálhatóság határát"

Az én megoldásom az volt, hogy letipliztem Mo-ról. Kétszer.

"sok sikert"

Eszem ágában sincs nekem odamenni: HaFr nekem nagyon jó bloggazdám -- megtűr engem, holott eléggé nagy nézetkülönbségek vannak itt-ott közöttünk. Bolond lennék egy ilyen _fair_ bloggazdát elhagyni.

2019.11.11. 05:38:40

@b.feher:

Sikerült neked is mosolyt csalni az arcomra, kösz.
Sajnos nincs időm arra, hogy 500-szor elmagyarázzak neked olyan dolgokat amit egy 5 éves gyerek elsőre megért. Igaz egy 5 éves gyerek komoly készséget mutat a tudás megszerzésére, veled ellentétben.

2019.11.11. 05:47:15

@neoteny:

Ja, hogy te is kitántorgó vagy, aki külföldről osztja az észt?

Nézz be a határátkelő nevű liberofasiszta blogra. Ott gyülekeznek a kitántorgók. Már legalább is az a pár, akik méltán kiérdemelték a magyarság szégyene címet. Keresd a sakti nevű kanadai bazsevás cigányt. Meg fogjátok érteni egymást.

neoteny · http://word.blog.hu 2019.11.11. 06:35:49

@Béláim, gondolkodjunk!:

"Ja, hogy"

... te még tartozol nekem válaszokkal?

"kanadai bazsevás cigány"

Ha Kanadában él, akkor vele nincs gond. A(z anyaország határain belül élő) magyaroknak semmiképpen; és vszínűleg a kanadaiaknak sem. Akik nem annyira politikailag korrektek azért, hogy elnézzék azt, amikor magyar cigányok elkezdtek iparszerű csicskáztatást végezni Hamilton szép városában vagy valahol Ontario-ban.

Nem a cigánnyal van a gond, hanem a simlis cigánnyal -- ugyanúgy mint a simlis Fideszessel, simplis NER-taggal, és minden más színezetű simlis szocialistákkal (mert mindegyik kurrens mo-i párt az, kivétel nélkül).

Ránéztem azon a másik blogon egyetlen hozzászólásodra, amiben listákat állították fel az ott előforduló blog.hu-s nickekről. Benned egy szociológus veszett el. De én ezt mind leszarom: a logikailag bizonyíthatóan hibás állítás/hipotézis akkor is hibás ha mindenki azt hiszi és vallja, hogy az bizony igaz.

Ma du. jártam a helyi Walmart-ban. Ugye ez Kanada: mindenféle népek előfordulnak erre. Mostanában különösen sok a cigánynépek: indiaiak. Sok fiatal nő is (és nekem bejön a füstös bőrszín). Meg szikek a narancssárga turbánjaikkal. Meg kínaiak, japánok, filipinók, benszülöttek (akik általában eléggé elhízottak: nekik tényleg nem jön be a sápadtarcúak tápláléka és/vagy táplálkozási szokásai). Meg a fehér (rózsaszín) emberek sok-sok árnyalata.

Én ezt iszonyatos módon élvezem: hogy ennyi különféle ember _békességben_ elvan összezárva (ha ideiglenesen és önkéntesen is) vadidegenekkel. És az emberek próbálnak udvariasak és méltányosak lenni. Nem mindig jön össze nekik, de jóval gyakrabban, mint nem. Míg a magyarok hajlamosak élből kettéharapni a másikat mint a szart (hogy én is kivegyem a részem a képzavarok eregetéséből).

Lenne bőven innét átvenni való ész. De ti képesek vagytok egymást szopatni saját kútfőből is: hát csináljátok. Én nem fizetek a magyar államnak adókat már egy évtizede (az egy örökösödési adót kivéve): nekem már nem létkérdés az, hogy hogyan csördíti az ostort a kondás.

2019.11.11. 06:52:05

@neoteny:

Semmi gond azzal, ha valaki imádja a multikultit. A magyarok elsöprő többsége azonban nem ilyen. Hála a Jóistennek. Ezért a magyarok elsöprő többsége -még azok is, akik egyébként utálják Orbánt- támogatják a kormány migránspolitikáját.
Magyarországra nem kell egyetlen egy illegális migráncs sem! És amíg ezt egyetlen párt, a Fidesz tudja, és akarja csak garantálni, addig az fog kormányozni. Aki nem tud multikulti nélkül élni, az tántorogjon ki.

Érdekes, hogy ti kitántorgók napi szinten előadjátok, hogy nektek bejöttek a dolgok, piszkosul sikeresek lettetek, megtaláltátok a számításotokat, befogadtak benneteket, mindenki mosolyog rátok, minden happy, ti már leszarjátok Magyarországot, az itthoni fideszes birkákat, nem érdekel benneteket mi van ebben a szar országban......aztán mégis szükségét érzitek, hogy napi szinten osszátok nekünk az észt, belepofázzatok a dolgainkba, kioktassatok bennünket.

Csak szólok. Az illegális migráncsok mellett ebből sem kérünk. Maradjatok ott, ahol vagytok. Okoskodjatok ott ahol vagytok. Osszátok az észt ott, ahol vagytok.

neoteny · http://word.blog.hu 2019.11.11. 06:57:23

@Béláim, gondolkodjunk!:

"mégis szükségét érzitek, hogy napi szinten osszátok nekünk az észt, belepofázzatok a dolgainkba, kioktassatok bennünket."

Mert nyígtok, mint a fábaszorult féreg, és szemenszedett hazugságokkal traktáljátok egymást 'megoldásokként'.

"ebből sem kérünk. Maradjatok ott, ahol vagytok. Okoskodjatok ott ahol vagytok. Osszátok az észt ott, ahol vagytok."

Make me, punk.

2019.11.11. 07:13:19

@neoteny:

De ha választanánk magunknak egy bohóczoknis, migráncssímogató idióta köcsögöt miniszterelnöknek, mint a kanadaiak, mindjárt más lenne a helyzet, igaz?

neoteny · http://word.blog.hu 2019.11.11. 07:24:05

@Béláim, gondolkodjunk!:

"migráncssímogató"

Amit a Kanadába bevándorló migráncsok túlnyomó többsége békes és hasznos tevékenységével fizet vissza. Az ilyen eredményekkel járó migráncssimogatás bőven megéri a költségeit.

Vannak nyugtalanító politikai jelenségek Kanadában is: Jordan Peterson nyilvános karrierjét a C-16-os törvénytervezettel szembeni nyílt (és sikertelen) ellenállás alapozta meg. De a kanadaiak elő is állnak a válaszaikkal: ebben az esetben Dr. Jordan Peterson személyében.

És a legutolsó választáson a Trudeau-gyerek kisebbségbe került: a kanadai szavazók azért tudatták vele, hogy némely politikai mutatványai nem nyerőek. Kisebbséből nem lehet törvényeket áterőszakolni a parlamenti (törvényhozási) folyamaton.

A magyaroknak sem 2/3-okra van szükségük: egy arányos képviseleti rendszerben már kisebbségben lenne a magyar kormány is (persze egy arányos választási rendszerben más stratégiákat és taktikákat folytattak volna a pártok).

Ezt a kását sem eszik olyan forrón ahogy az tűnik.

2019.11.11. 07:38:32

@neoteny:

És a brit választási rendszer szerint hogyan nézne ki a magyar parlament?
Az már ismerős, hogy a választási rendszerek csak akkor igazságosak, és demokratikusak, ha a libbantak nyernek.

neoteny · http://word.blog.hu 2019.11.11. 07:44:18

@Béláim, gondolkodjunk!:

"És a brit választási rendszer"

És amilyen a kanadai is.

"Az már ismerős"

Nektek a faszszopás ismerős már évtizedek óta. Én ott éltem 2000 és 2010 között; én tudom, hogy milyenek a magyarok. Mindent megérdemeltek amit egymásnak adagoltok (és fogtok még adagolni).

2019.11.11. 07:50:59

@neoteny:

De azt ugye megígéred, hogy még a hamvaidat sem hozzák haza?

neoteny · http://word.blog.hu 2019.11.11. 07:54:13

@Béláim, gondolkodjunk!:

Nekem nem lesznek hamvaim: én megfizetek majd valami helyi benszülötteket, hogy kötözzék a holttestemet valamelyik magas fenyő tetejére hogy az ég madarainak eledelévé váljak. Vagy valami ilyesmi.

Te még mindig azzal vagy elfoglalva, hogy hogyan tudsz gyűlölködni. Ez eszi ki a szívedet, nem a rák.

2019.11.11. 08:04:25

@neoteny:

Szóval neoncső. Így nézne ki a magyar parlament a brit(kanadai) választási rendszerben:

Fidesz-KDNP 85,85%, MSZP-P – 7,55%, DK – 2,84%, Együtt, Jobbik, LMP, Független – 0,94%

Milyen libbant ajvék lenne, ha a Fidesz úgy változtatná meg a választási törvény, hogy egy az egyben átveszi ezt az antidemokratikus rendszert.

2019.11.11. 08:09:06

@neoteny:

"ég madarainak eledelévé váljak"

Kanadában vannak dögkeselyűk?

neoteny · http://word.blog.hu 2019.11.11. 08:11:27

@Béláim, gondolkodjunk!:

"ha a Fidesz úgy változtatná meg a választási törvény"

Megváltoztatott a Fidesz már elég törvényt, és még tervezi a továbbiakat, alaptörvény-változtatásig bezárólag. Ugyanazok lesznek az eredményeik mint eddig voltak.

Az érdekes kérdés majd az lesz, hogy a következő recessziót hogyan parírozza a Vezénylő Tábornok. Mert már eregetik a hangokat, hogy jön a gazdasági tél, de ők résen vannak, és félreraktak 300 milliárdot vagy akármennyit további gazdaságélénkítésre. No ha a gazdaságélénkítés működik, akkor miért nem élénkítik még jobban a gazdaságot _folyamatosan_? Akkor nem lenne recesszió meg visszaesés meg mittudom én. Az kriminális felelőtlenség ha ők képesek a gazdaságot élénkíteni de ezt nem teszik meg szükséges mértékben.

neoteny · http://word.blog.hu 2019.11.11. 08:15:41

@Béláim, gondolkodjunk!:

"Kanadában vannak dögkeselyűk?"

Kanadában?! Brit Kolumbiában is vannak!

www.eaglewingtours.com/marine-birds/marine-bird-guide/turkey-vulture-cathartes-aura/

Brit Kolumbia tartományi szlogenje a nemes egyszerűségű "Best place on Earth" volt (már nem az, bár nem tudom, miért nem). A Csendes-óceán partján élni verhetetlen. Ami itt nincs, az nem is érdekes.

2019.11.11. 08:43:31

@neoteny:
ez a lényeg! ezt tudod tenni. ha ilyen nyomornyák nyüves nyilasok kerülnek hatalomra, akkor úgysincs semmi esélyed. mindent ellepnek, mint a tetvek és nemcsak erősnek, hatalmasnak érzik magukat az indulat vezérelt barmai, de ami ráadásul a tragédiájuk beteljesedéséhez vezet, nagyon okosnak is. oszt jöhet az ember haza kanadából eltakarítani a nagy kupac hamut, ami marad belőlük(de az legalább itt marad :D), ha ugyan van még értelme hazajönni. mert hát ugye, ami ott nincs, az nincs is.
nyáron irigyeltelek.
ezek a tetvek itt a főnijük anyagi támogatásával mindent bevetettek parlagfűvel. nemhogy kirándulni, kimozdulni sem lehetett a lakásból, olyan agresszív allergén szar ez.
agresszívek agresszív cuccokat nyomatnak. csak azt nem értem, hol az élvezet?
engem figyelnek? :D
azt figyelik, hogy ki nem bírja(mint a szar cujkájukat) és azon röhögnek. ezt tudom elképzelni.
node most a főni rájött - valamelyik tanácsadója nemcsak cocáldarvinista, de olvasott is darwint(a wikidézetekből :D), hogy nem elég agresszívnek lenni, szaporának is kell lenni.
-hát majd meglátjuk, ha elég sokáig élünk. ahhoz tényleg elég alapfeltétel, hogy el innen! :D :D :D

2019.11.11. 09:44:26

@Bánegressy:

Csak ki szeretnék menni Ferihegyre integetni.

Sir Bates dö Hól 2019.11.11. 09:46:38

@neoteny: én meg jól alámerültem... egy másik országban...

Sir Bates dö Hól 2019.11.11. 09:58:15

@Béláim, gondolkodjunk!: "aztán mégis szükségét érzitek, hogy napi szinten osszátok nekünk az észt, belepofázzatok a dolgainkba, kioktassatok bennünket."

én, mint nettó befizető tagország rezidens adózója, azért, ha némi modort és az alattvalókra jellemző szervilista kézcsókolgatást nem is, de legalább a tények ismeretét elvárnám: az én hozzájárulásomból megy a segíly a te és családod részére, sz'al ezzel a belepofázási jog legitimitásában vallott nézeteidet revideáld;-)...
(tudom, túl sok két szótagosnál hosszabb szavakat használtam, de úgy vagyok ezzel, hogy teher alatt nő a pálma, ha nekiállsz, előbb vagy utóbb képes leszel a desifrírozásra... vagy végső esetben csak van valami iskolai előkészítő a környékeden)

2019.11.11. 10:12:16

@Béláim, gondolkodjunk!:
ki tart vissza? menjél. integethetsz egész nap. éjszaka tarts fáklyát a kezedbe, hogy lássam, ahogy integetsz(vannak éjszakai járatok is).
valamelyik járaton biztosan rajta leszek.
(hacsak nem stoppal, vagy vonattal megyek valamelyik másik ország másik repülőterére. elég nagy a sansz. az is lehet, hogy cargo ship voyage-ra fizetek be, akkor gyere a santanderi kikötőbe integetni. majd mondom mikor)

2019.11.11. 10:46:39

@Béláim, gondolkodjunk!: "És a brit választási rendszer szerint hogyan nézne ki a magyar parlament?" - a brit rendszer eleve ordító különbségeket hordoz az európai joghoz képest, a választás pedig lényegében a kétpártiságra alapul és elveti az arányosság elvét. Persze ez volt a cél nálunk is, de akkor bukik az állításod, hogy elég lenne csak többséget szerezni a Fidesszel szemben. A többi - társadalmi, politikai, kulturális - különbséget most hagyjuk, ami a kontinentális jogrendszer és a brit hagyományok részedről történő nem-ismeretéből fakad, miután két teljesen eltérő rendszert lazán párhuzamba állítottál...

2019.11.11. 11:04:22

@b.feher:

Értem. És úgy egyébként mit szerettél volna mondani?

2019.11.11. 11:12:15

@b.feher:

Hófehérke. A spanyol, az olasz, a svéd, a holland, a görög, a szlovák választási rendszer szerint is kényelmes többsége lenne a Fidesznek.
Azt meg, hogy ki ért a joghoz, és ki nem, na azt talán nem kellene feszegetned.
Mellédumálnod, kiforgatni a szavaimat meg főleg nem kellene Hófehérke.

neoteny · http://word.blog.hu 2019.11.11. 11:21:31

@Béláim, gondolkodjunk!:

"kényelmes többsége lenne a Fidesznek"

Hát ez az: a Fidesznek kényelmes, de a magyaroknak kényelmes-e?

neoteny · http://word.blog.hu 2019.11.11. 11:29:48

@Bánegressy:

Magyarországból mikor lesz már Bolívia?

Ugye lemondott Morales elvtárs az elnökségről. De:

It was not immediately clear who would succeed Morales. His vice president also resigned as did the Senate president, who was next in line. The only other official listed by the constitution as a successor, the head of the lower house, already had resigned.

Ez a nem semmi: senki nem akar elnök lenni a legutolsó brigádból.

2019.11.11. 11:40:50

@Béláim, gondolkodjunk!: azt szerettem volna mondani, hogy nem érted, hogy miről beszélsz. Bár ha szövegértési problémáid vannak, nem vagyok benne biztos, hogy tudok-e segíteni. A Fidesz többsége egy erősen hekkelt választási rendszeren alapul, azt meg, hogy kényelmes többsége lenne, csak te állítod, mivel nem tudod, mi lett volna egy kétfordulós, taktikus rendszerben. A becézgetés pedig kb a homokozó szintje, biztos vagy benne, hogy ezen a színvonalon akarsz érvelni?

2019.11.11. 11:46:21

@neoteny:

Te úgy gondolod, hogy Magyarországon még a 2010 előtti állapotok uralkodnak?

2019.11.11. 11:48:51

@b.feher:

"nem tudod, mi lett volna egy kétfordulós, taktikus rendszerben."

Te tudod? Mesélj!!!!!!!!!!!!

2019.11.11. 11:48:58

@Béláim, gondolkodjunk!: "Budai Lóránt magas részvétel mellett nagy különbséggel nyert: 14 szavazatos előnyből lett 3758."

index.hu/belfold/2019/11/10/megismetelt_onkormanyzati_valasztas_osszefoglalo_jaszbereny_polgarmester_komlo_liter_szekszard/

"18:30-kor 60,22 százalékos volt a részvétel, soha ennyien nem szavaztak még polgármesterre a városban, négy hete 43 százaléknál állt meg a részvétel."

Kb erről van szó. Ahol lehetőség van a Fidesz ELLEN szavazni, ott ez kiemelkedően érvényesül. Adja magát az isztanbuli példa is: ha világos, hogy 1-1 harc van, ami jellemzően a magyar rendszerben a második forduló szokott lenni, akkor kap nagy verést minden hatalmi centrum. Világosan látszik, hogyan tudnak koncentrálódni a szavazatok, ha csak az a kérdés, hogy akarják-e a kormánypárti jelölt győzelmét. Innen látszik igazán a választási törvény csalása.

u.i.: természetesen valódi cáfolatot nem várok tőled logikus érveléssel alátámasztva; kommentjeim kizárólag a tények rögzítését célozzák, nem a te meggyőzésedet, ahhoz te nagyon mélyen el vagy ásva

2019.11.11. 11:50:21

@Béláim, gondolkodjunk!: fentebb pont válaszoltam is, ld. Jászberény példáját. De tudni én sem tudom, csak a nagy arcoddal szemben jó rögzíteni a valóságot. A "csak le kell győzni a Fideszt" típusú hazugságok gyorsan cáfolatot érdemelnek.

ijontichy 2019.11.11. 11:55:32

@neoteny: Talán Mo. exportálhatna oda "nem leszünk gyarmat, inkább gyarmattartó" jeligére ;-) Csak kimutatható "de jure" valami rokoni szál Pablito famíliájával (a "de facto" nem kérdéses :-) )

Btw. a píáros vetésforgó kijelölte az új mazochista szófosót, vagy csak @444-ből bújt ki az ötödik sally? :-D

ijontichy 2019.11.11. 11:59:54

@b.feher: Jászberény eléggé tapasztalt immár a ner ugráncsvédelmi képességeit illetően ;-)
(persze az is lehet, hogy csak a Soros-píár keze tette be a lábát :-D )

2019.11.11. 12:05:09

@b.feher:

Te úgy egyébként érted miről beszélsz? Ha igen, az jó. Kár,hogy egyedül vagy ezzel.

Hófehérke. A Fideszt azért sikerült megszorítani,mert az ellenzék összeállt. Gyakorlatilag egy párttá. Nem Jászberényben, hanem gyakorlatilag mindenütt. Vagyis nem csak Jászberényben volt lehetőség a Fidesz ellen szavazni, hanem mindenütt.
Ha te ebből azt a következtetést vonod le, hogy csak ott volt demokratikus választás, ahol az ellenzék nyert, az már orvosi kategória.

neoteny · http://word.blog.hu 2019.11.11. 12:15:04

@ijontichy:

"Btw. a píáros vetésforgó kijelölte az új mazochista szófosót"

Ez lesz az ...

"vagy csak @444-ből bújt ki az ötödik sally?"

Hát ez egy független virtuális személyiség: ha unionista építette ezt is, akkor az mindenképpen szervezeti támogatást jelent. Önszorgalomból senki nem rak ennyi munkát a rendszerapologetikába.

Brix 2019.11.11. 12:41:30

@Béláim, gondolkodjunk!: " A spanyol, olasz, holland , svèd , görög , szlovák választási rendszerben is kènyelmes többsèg lenne a a Fidesznek"

Hazudsz! A svèd ès a holland válsztasi rendszer szinte tisztán arányos, azaz: a megszerzett parlamenti mandatumok arányára , tisztán arányos a valós társadalmi támogatottsággal, a megszerzett szavazatok arányával
Az olasz ès a spanyol vegyes típusú , de kb a mandatumok 60%- a arányosan dől el, szemben a magyar , durván többsègivè tett rendszerben
hu.euronews.com/2018/04/16/tenyleg-lehet-europaban-a-szavazatok-felevel-ketharmadot-szerezni-
A magyar az egyik legaránytalanabb választási rendszer Európában. A brit , ahogy az USA - westminsteri parlamenti rendszer- kèt ház van, másról másra kapnak megbízatást , más időintervallumra , plusz: a hatalmi ágak erőteljesen szèt vannak választva, nem úgy mint nálunk , ahol Polt Pètertől, Áderig mindenki pártpolitikus , Orbán rövidpórázon tartott bábjai!
A lènyeg: Orbánèk olyan változtatásokat eszközöltek ki a választási rendszerben, amely - a modern idők szavával ellentètesen -a többsègi irányba tolta a választási rendszert, az aranyosabbá váló kèpviselettel ellentétesen...

Brix 2019.11.11. 12:56:06

"Semmi gond azzal, ha valaki imádja a multikultit. A magyarok elsöprő többsége azonban nem ilyen. Hála a Jóistennek. Ezért a magyarok elsöprő többsége -még azok is, akik egyébként utálják Orbánt- támogatják a kormány migránspolitikáját.

Orbán hazudik , fèlelmet gerjeszt, miközben maga is tisztában van a való világ realitásaival, a" multikulti " előbb- utóbb mindenhol teret fog nyerni, ahol van valamilyen vonzó èletlehetősèg, ez lesz Magyarország sorsa is, ha csak nem esünk össze gazdasági- társadalmi szinten , a moldáv színvonalra..
24.hu/fn/gazdasag/2019/09/24/ukran-munkavallalok/
El kell olvasni a cikket, mert megjelentek a török, indiai , mongol munkavállalók is..60 ezer munkavállaló, összesen , már nem is olyan kevés...
Nincs olyan fejlett ország a Földön- de már lassan a kevèsbè fejlettek is, ahol válna tömegessè a migráció...Ezt Orbán is tudja , de politikailag hasznosnak èrzi, a világot nem látott , kevèsbè tájèkozott embereket , migráns - riogatassal fèlelemben, függősègben tartani...

2019.11.11. 13:03:56

@Béláim, gondolkodjunk!: vicces fiú vagy te, Béla:) Sunyin terelsz, és úgy állítod be, mintha az ellenzék _azért_ kérdőjelezné meg a választási törvényt, mert veszített, holott korábban nem tette ugyanezt, pl '98-ban, de 2010-ben sem. Akkor tehát itt egy hazugságod kiderült...

A választás lényege pedig az lenne, hogy sokféle párt képviselje a választókat, majd döntsünk arról az első eredmények ismeretében, hogy ki kormányozzon. Nagyon cáfolni ezt sem sikerült:) Jászberény kiváló példa arra, hogy a választók _mennyire_ utálják ezt a kormányt és mennyire nincs valós többsége az országban, ami ellenére uralkodik, méghozzá kétharmaddal, amire semmilyen felhatalmazást nem kapott.

Az még kérdés, hogy miért egy négyéves szintjén beszélsz. Persze ha ezzel akarod itt égetni magad, szíved joga, de inkább frusztrált kisfiúnak tűnsz, mint érvelni képes felnőttnek. Tudom, tudom, neked erre is van válaszod, csak hát ezen a blogon illik megpróbálni érvelni, amit meg is kísérelsz néha, de utána inkább visszasüllyedsz a trollkodás és a félrebeszélés szintjére. Abban látványosan otthonosabban érzed magad:)

Brix 2019.11.11. 13:12:34

Különös diszkrepancia figyelhető meg Magyarországon ma...A hivatalos politika mèlysègesen elítèli a migrációt, különösen ha más kultúrájú országokból , más bőrszínűek èrkeznek...A valóság meg az, hogy mèg a legvèrfideszesbb városokban - pl Debrecenben sincs nagy ellenkezès ha más bőrszínű emberek èrkeznek a városba...Csak az egyetemeken 6000 ezer külföldi tanul, a legtöbben Nigèriaból...Közülük sokan nem terveznek hazamenni....Olyanok is vannak , akik nem diákként kerültek ide....A korábbi híres debreceni menekülttábor környèken sokszor látok afrikia\dèl- ázsiai megjelenèsű embereket, gondolom, hogy ők nem az orvosira jöttek..
A lènyeg: van egy meghirdetett hivatalos gyűlöletpolitika, amely szinte államcèllá emelkedett- meg van a való világ realitása...

2019.11.11. 13:22:03

@Brix: az emberek akkor tudnak undorítóan viselkedni, ha arctalanok maradhatnak. Erre jó az internet - Bélánk jó példa -, vagy amikor otthon a fotelben és a szavazófülkében lehet gyűlölködni felelősségtől mentesen. Még az a helyzet van, amikor bevállalja személyesen, de az már orvosi szint.

2019.11.11. 13:23:15

@neoteny:
majd valamelyik szomszéd gyámsága alá veszi őket.
a bolíviai nemzet nem maradhat állam nélkül! :D

bolívia egyébként azért is jó példa, mert többször bocsátkozott háborúba szomszédaival. elvesztette valaha létezett tengerpartját(2 tengerpart nélküli ország van d-amerikában, bolívia és paraguay. háborúztak egymással).

egyébként nekünk is volt moralesünk, úgy hívták gyucsány. ami most van az frankó(vagy franc, ó!).

neoteny · http://word.blog.hu 2019.11.11. 13:27:12

@Bánegressy:

Te Bánegressy, te azt hogy' szervezed meg, hogy a link a hozzászólásomra a hozzászólásaidban állandóan fekete? Néha egyértelmű, hogy melyik hszemre válaszolsz, de néha nagyon nem.

2019.11.11. 13:33:59

@b.feher:
á! nem kell ezt annyira komolyan venni.
sztem ez csak a recskaszünetük.
amikor kifáradnak nem a farkukat verik tovább, hanem a billentyűzetet.
ez is egyfajta kielégülés nekik.

2019.11.11. 13:36:35

@neoteny:
hát ezt én is szeretném tudni :D
lehet, h böngészőt váltok. meglátjuk, akkor is így lesz-e. most a chrome fut nálam.

2019.11.11. 13:51:10

@Brix:

Aztán hogyan érkeztek ezek a néger versenyzők Nigériából a Debreceni Egyetemre kicsihuszár? A zöldhatáron keresztül,papírok nélkül és mind 18 éves, és január elsején született?

Már megint csúsztatsz, és hazudsz!

2019.11.11. 13:54:44

@b.feher:

Hát persze Hófehérke. Vedd be szépen a gyógyszered és nyugodj meg. Nem nyerhet mindig a Gyurcsány Fegyenced.
De ha nem hat a gyógyszer, akkor sincs gond. Nem te vagy az első, aki belezavarodott ebbe.
Választást kell nyerni Hófehérke, mint mondottam, nem dumaversenyt.

ijontichy 2019.11.11. 13:59:38

@neoteny: [ez csak egy teszt]

@Brix: "Olyanok is vannak , akik nem diákként kerültek ide" Ha a neroligarchák üzemeiről van szó, akkor azok a jó migráncsok, mégha a művezető piktogramokkal is kommunikál velük ;-).

2019.11.11. 14:00:57

@Brix:

Szóval mégegyszer kicsihuszár.

A vendégmunkások papírokkal, legálisan, dolgozni érkeznek, nem illegálisan a zöldhatáron át papírok nélkül. DOLGOZNI. Képes vagy ezt fölfogni? Senki nem migráncsozza őket, csak ti libbantak. Azért sem, mert bármikor haza lehet küldeni őket, anélkül, hogy ezért embereket késelnének meg, vagy robbantanának föl, vagy taposnának el teherautóval. Föl tudod ezt fogni kicsihuszár.

Megint összemosol dolgokat, megint hazudsz!

ijontichy 2019.11.11. 14:01:46

@ijontichy: Na jó, ez nem jött be. Néha előfordult már nálam is, hogy a link-nem-link (bár "Válasz erre" iniciálta), de még nem jöttem rá, milyen konstellációban sikerül ezt összehozni :-(.

Brix 2019.11.11. 14:07:25

@b.feher: Ezeknek a " Belaim- fèle " Trolloknak , csak egyetlen cèljuk van: szèttrollkodni\ szètbarmolni a blogot- de nem közölnek semmilyen èrvekkel alátámasztott ellen-alternatívát, nem is az a cèljuk, -csak a központilag előírt propaganda- hazugságokat böfögik vissza-hanem az, hogy bemenjünk a sárba hozzájuk birkózni , azèrt szemèlyeskednek rögtön , pökhendi stílusban, mert tudják , akkor lemászunk hozzájuk, ( hiba!) így akarják a 888- szintjère süllyeszetni azokat a blogokat, ahol színvonalasabb hozzászólások vannak...Ezèrt bannolnám az elvtársat , inkább mint a unionista\444\Civisvarosit - aki legalább kifejti a saját vèlemènyèt - a másik " Bèláim ....nicknevű fogyatèkossal szemben, akinek pusztán trollkodás a fő cèlja...

Brix 2019.11.11. 14:11:17

@Béláim, gondolkodjunk!: Nem erről beszèlek fogyatèkos, hanem arról, hogy a magyar az egyik legarànytalabb választási rendszer Európában, amit a saját magad által mellèkelt ábra is bizonyít! A brit rendszer " westminsteri " típusú , csak ott van nagyobb aránytalanság!

2019.11.11. 14:18:07

@Brix:

Mindenki troll kicsihuszár, aki nem a te mantrádat tolja, igaz? Micsoda képesség, papagáj módjára rikácsolni mindig ugyan azt, igaz? Egy értelmes gondolatot nem tudtál leírni, akár hányszor beleolvastam a kommentjeidbe, csak az unalomig ismert hülye libbant mantra.

Nem vagytok képesek egy pillanatra sem elismerni, hogy totálisan alkalmatlanok vagytok arra, hogy leváltsátok az Orbán-rezsimet. Mert ti még a vámosgyörki baktert sem tudnátok leváltani az éjszakás műszakból.

Csak ezzel szembe kéne egyszer nézni, és fölfogni, hogy senki nem vesz már komolyan benneteket, és csak röhögnek rajtatok, meg a hülye libbant dumátokon.

Ez van, kicsihuszár.

Brix 2019.11.11. 14:21:54

@Béláim, gondolkodjunk!:
A vendégmunkások papírokkal, legálisan, dolgozni érkeznek, nem illegálisan a zöldhatáron át papírok nélkül." A lènyegen ez nem változtat: jönnek a más kultúrából èrkezők , ès Orbán az ellenkezőjét hazudja funjainak... A vendègmunkások között is akadnak bűnözök, lsd: tiszaújvárosi eset, de a menekültek között is becsületes a többsèg!

Brix 2019.11.11. 14:25:43

@Béláim, gondolkodjunk!: Nem vagytok képesek egy pillanatra sem elismerni, hogy totálisan alkalmatlanok vagytok arra, hogy leváltsátok az Orbán-rezsimet.

Mègis elvertèk a pofatokat Budapesten ès jelentős vidèki városokban , csicskavezèr! Csak erőlködj tovább !

2019.11.11. 14:29:00

@Brix:

Hát persze kicsihuszár, az ukrán teljesen más kultúra. Az Ausztriában dolgozó magyarok is teljesen más kultúrából érkeztek, mint az osztrákok.
Hát persze kicsihuszár, ugyan mit változtatna a lényegen, hogy egy ország határát valaki legálisan, vagy illegálisan lépi át.

Remélem a lakásod körül nincs kerítés, az ajtód meg soha nincs zárva, és az megy be a házadba, aki akar, és azt csinál ott amit akar, és természetesen semmi közöd nincs ahhoz, hogy ki ő, honnan jött, és minek. Mert mit változtatna az a lényegen.

Hülye vagy.

2019.11.11. 14:34:43

@Béláim, gondolkodjunk!: azért elképesztő a gyávaságod, te Béla:) Fogod magad, és századszor sem válaszolsz mások érveire, csak terelsz, terelsz és terelsz...:)

"Választást kell nyerni" - most is megtette az ellenzék számos városban, nyugi, előbb-utóbb sikerülni fog nekik országosan is. Megsúgok valamit: amíg van elég szavazója a Fidesznek, addig én nem idegeskedem: tegyék csak minél jobban tönkre az országot, hogy az etatista-nacionalista őrületük kárát minél jobban megismerje mindenki. Ráérünk utána takarítani. Persze a mostani pofonból sem tanultatok igazán, pl szerinted ennyi magyar város akar migráncsokat látni???

"ti még a vámosgyörki baktert sem tudnátok leváltani" - hát, izé:) Az I. és a II. kerület meg mondjuk Szombathely azért elég polgári helyek. És mégis, valahogy a pártod pofont kapott ott is, ahol a legkevésbé sem számított rá. Mintha az ellenzék túllépett volna a bakter úr szintjén:)

A migránsügyi terelésedre Brix remek választ adott: itt ugyanis nem arró van szó, hogy jogilag hogyan lép be valaki az országba, hanem az idegen kultúrák keveredéséről. Érdekes módon ez nem zavar titeket (vö: egy migráns is sok), ha a NER oligarcháinak kell a jó kis munkaerő. Jelzem, számos terrortámadást teljesen legálisan tartózkodó nyugati arab állampolgárok követtek el, így eleve gyenge lábakon áll megint egy állításod, miszerint _csak_ az országba belépés módja lenne a baj. Magyarul a kormányod ránk hozott több ezer veszélyes potenciális bűnözőt. Nem zavarnak a tények, te Béla? :)

Brix 2019.11.11. 14:35:42

@Béláim, gondolkodjunk!: Mindenki troll....aki nem a te mantrádat tolja, igaz?".
Troll az, aki minden héten váltogatja Nickjei: Te, nem vállalja fel magát hosszabb időre, mivel gyalázkodó , gusztustalan , pökhendi , szemèlyeskedő stílusban miatt közutálat lesz, vagy bannoljak egy idő után...

Sir Bates dö Hól 2019.11.11. 14:42:47

@Béláim, gondolkodjunk!: te pontosan melyik külföldi országban is éltél huzamosabb ideig, hogy ennyire képben vagy a menekültek, az illegális bevándorlók magatartását illetően? rimini egy hét utószezonban vagy costa brava tíz nap előszezonban ugyanúgy nem huzamosabb idő, mint a mariahilferen bevásárolni a leárazáskor...

errefelé erre azt mondják, hogy toucher;-)...

2019.11.11. 14:45:34

@b.feher:

Hány éve is keltek úgy,fekszetek le úgy hogy nemzethalált, gazdasági összeomlást vizionáltok? Tíz?
Hány éve is próbáljátok meg nap mint nap bebizonyítani, hogy egy gazdasági adatot Magyarország esetében teljesen másképpen kell értelmezni, mint a világ többi országra? Hány éve is vizionáljátok, hogy na holnap már tényleg itt az Armageddon? Nyertetek egy szettet Hófehérke, és már a meccsről álmodoztok?

Több ezer potenciális bűnöző? A hivatalosan érkező vendégmunkások között? Vagyis aki ukrán, kínai, az már automatikusan bűnöző? Mit szólnak vajon ehhez a liberós tejtestvéreid Hófehérke?

2019.11.11. 14:46:56

@Brix:

Hát persze kicsihuszár. Hát persze.

Sir Bates dö Hól 2019.11.11. 15:09:58

@Béláim, gondolkodjunk!: ha jól látom húsz perc sem volt elég összeszedni, hol is éltél külföldön, honnan vannak empirikus tapasztalataid (nem tautológia, nem nyitok erről szemantikai vitát)... te tényleg egy világot bejárt wanderer lehetsz...

2019.11.11. 15:28:24

@b.feher:

Te Hófehérke. Ha a hivatalosan Magyarországra érkező vendégmunkások bűnözők, ha a magyar menekültügyi eljáráson pozitívan elbírált kérelmezők bűnözők.....akkor már csak az a kérdés Hófehérke, hogy milyen liberós vagy te? Fasiszta?

ijontichy 2019.11.11. 15:47:58

@poszt: kicsit off, de ha stadion van a címben... jól látom, hogy nem turulban játszik a nemzethy válogatott??? ezt a szégyent! :-)))
index.hu/sport/futball/2019/11/11/mlsz_puskas_stadion_mez_nyitomeccs/
on
amúgy kár a fideszessel vitázni. Elég lenézni, az nem fárasztó :-).
A nemzethy oligarcháknak kell a munkaerő. Igaz, hogy nem kismértékben azért (is) vannak szarban, mert a 9 év "top sikeres" kormányzás nyomán ~1 milla piacképes ember lelépett, 40% a bányászbéka segge alatti színvonalon él, az Eü döglődik, a közoktatást pedig nyugodtan át lehet keresztelni nemzethy idiótaképzésre... stb. A fidesz annyira alkalmatlan az ország sikeressé tételére, hogy nem találni nála alkalmatlanabbat a piacon. Kínától még a kopipészt iparból se tudtak ellesni annyit 9 év alatt, hogy a Turulból egy valamirevaló nemzethy válogatott mezt kicsiholjanak. A szomszédom félvak kandúrja minelnöksége alatt sem alakult volna rosszabbul (pártízezer görényt leszámítva) az ország helyzete, pedig az még magyarul se tud nyávogni. A magyar társadalmon egy dolog látszik meg - de az nagyon - nevezetesen a narancsosra fakult bolsik '98 ősze óta tartó tudatos agypusztítása :-(. Na jah, Mo. egyvalamiből rendelkezik szinte kifogyhatatlan készlettel: bunkóból (by Hofi). Ha egyszer a hasznosításukra valakinek lenne egy jó ötlete (ez a politikai internetmarkecing elég satnya profitrátával bír :-( ), Mo. nagyhatalom lenne :-D.

nu pagagyí 2019.11.11. 15:52:47

Isten velünk, ki ellenünk?
Jöhet akár a brazil válogatott is, a szent füvön nem lehet esélye.

nu pagagyí 2019.11.11. 15:56:05

@Béláim, gondolkodjunk!: Te egy pozitív gondolkodó vagy, úgy tűnik, minél nagyobb a pofon, annál optimistábban látod a világot. Még sok örömben lesz részed!

ijontichy 2019.11.11. 16:18:05

@nu pagagyí: "Isten velünk, ki ellenünk?" Kelleni fog, mert a tárgyi tudás hiánya csak "verbálisan áthidalható" (by Orbán Viktor).

14.kerulet.ittlakunk.hu/files/ittlakunk/styles/img-style-457/public/upload/article/22/sotet.png?itok=NKbPpVmg

:-DDD

2019.11.11. 16:34:36

@nu pagagyí:

Téged küldtek erősítésnek? Jobb nem volt?

Sir Bates dö Hól 2019.11.11. 16:48:41

@Béláim, gondolkodjunk!: erdész, elkészült már a listád? tudod, erre "te pontosan melyik külföldi országban is éltél huzamosabb ideig, hogy ennyire képben vagy a menekültek, az illegális bevándorlók magatartását illetően? rimini egy hét utószezonban vagy costa brava tíz nap előszezonban ugyanúgy nem huzamosabb idő, mint a mariahilferen bevásárolni a leárazáskor..."

csak a mi naprendszerünkre vonatkozóan, nem kell egy lonely planet: the Galaxy by Béla mélységű beszámoló, csak egy lista...

Khonsu 2019.11.11. 20:22:18

A törvény értése nélkül a papok és egyházaik csak egy bizarr díszlet, és láthatóan akként is viselkednek. Tisztelet a kevés kivételnek.

neoteny · http://word.blog.hu 2019.11.11. 20:55:47

@Khonsu:

A kereszténység római államvallássá válásával kötötte meg az üzletet a Gonosszal.

Khonsu 2019.11.11. 21:31:06

@neoteny:

Igen, bár én inkább arra akartam utalni, hogy a kereszténység papjai nem értik a vallásuk alapját képező tanítást. Az hogy lepaktáltak a világi hatalommal már az előbbi következménye. Fel sem fogják, hogy milyen kincsen ülnek. Ha értenék és használnák, akkor nem lennének rászorulva, hogy a világi hatalom biodíszletének álljanak. Így azonban lassacskán eltörlik őket az általuk nem értett/megtagadott törvények. Mert a gép forog. Majd jönnek helyettük érdemesebbek.

neoteny · http://word.blog.hu 2019.11.11. 21:39:48

@Khonsu:

Akinek füle van, hallja meg szavaidat.

neoteny · http://word.blog.hu 2019.11.11. 21:49:21

(Ma ugye november 11-e van, ami itt Memorial Day és egy országos munkaszüneti nap. De az én nagyapáim a vesztes oldalon harcoltak! az én érzéseimet sérti a Nagy Háború végére emlékezés!)

kiazmarmegint 2019.11.12. 01:12:33

@neoteny: Erdekes, hogy ez mennyire mas az Egyesult Allamokban. Itt majusban van Memorial Day. Ma pedig Veterans' Day van, a me'g elo volt katonak unnepe.
Az elso vilaghaboru nem is jo szoba, hiszen akik abban reszt vettek, ma mar nem elnek.

neoteny · http://word.blog.hu 2019.11.12. 01:27:56

@kiazmarmegint:

Hát igen, az amerókusok másként állnak az I. vh. emlékéhez.

A Brit Nemzetközösség országaiban még mindig a _Lest we forget_ szemlélet a mérvadó.

Ennek köze lehet ahhoz, hogy a britek tízszer annyi katonai halottal végeztek, mint az amerikaiak.

2019.11.12. 08:52:15

@neoteny: @b.feher: @nu pagagyí: @Brix:

Van egy barátom, aki minden alkalommal, már több éve fölteszi a kérdést a libbantaknak: rendben,zavarjuk el a patás zOrbánt, de ki legyen helyette?

Szóval, ki legyen helyette?

Khonsu 2019.11.12. 09:18:54

@Béláim, gondolkodjunk!:

Például ő:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Márki-Zay_Péter

neoteny · http://word.blog.hu 2019.11.12. 09:20:39

@Béláim, gondolkodjunk!:

Te VezérBéla, te még tartozol _nekem_ válaszokkal, kis simléder.

De mivel öreganyádnak szólítottál, megadom neked az én válaszomat:

senki

2019.11.12. 09:34:29

@Khonsu:

Igen, egy lehetséges megoldás, bár nem ismerem az eddigi tevékenységét, de miután a vásárhelyiek elégedettek vele, ez gondolom jelent valamit.
De rögtön adódik a következő kérdés, kire fog támaszkodni, kik fogják alkotni a parlamenti többséget, akikre támaszkodhat?

kiir 2019.11.12. 09:34:42

@Béláim, gondolkodjunk!:

Volt egy barátom, aki 1989/90 telén több alkalommal föltette a kérdést: rendben, ne az MSZMP, de ki legyen helyette? A levéltáros? A filozófus? A múzeumigazgató? A fotózó szociográfus? Vagy valami 99 éves elmeroggyant 56-os bácsika? Mit fog egy ilyen tudni a gazdaságról, a külpolitikáról?

Aztán valahogy mégis túléltük, hogy az MSZMP név eltűnt a süllyesztőben.

Tudod, a temetők televannak nélkülözhetetlen emberekkel.

2019.11.12. 09:34:55

@neoteny:

Először értünk egyet valamiben.

2019.11.12. 09:37:54

@kiir:

Jó meglátás. Az MSZMP név valóban eltűnt a süllyesztőben. De akik magukon hordozták a nevet azok nem. Azok még mindig itt vannak.

Akkor? Kereszteljük át a Fideszt? Hagyjuk el az F betűt, már úgysem aktuális?

neoteny · http://word.blog.hu 2019.11.12. 09:44:40

@Béláim, gondolkodjunk!:

Csak hogy biztosak legyünk a nagy összeborulásban: én úgy értettem, hogy a "zavarjuk el a patás zOrbánt" megejtése _után_ ne legyen senki helyette.

2019.11.12. 09:48:58

@neoteny:

Boruljon össze veled egy griizly medve.
Én másképpen értem. Jelenleg nincs a patásnak alternatívája. Mert a politikai pöcegödör választéka 30 éve változatlan.

kiir 2019.11.12. 09:50:44

@Béláim, gondolkodjunk!:
Mennyire igazad van. Lásd, itt a Németh-kormány névsora:
hu.wikipedia.org/wiki/N%C3%A9meth-korm%C3%A1ny

Aki ezek közül még itt van, abból annyi van a Fideszben-ben, mint azon kívül. Nevezzük hát át a Fideszt MSZMP-nek, és vegyük be a húsvéti alaptörvénybe, hogy a társadalom vezető ereje a párt. És akkor neked se kell lélekölő vitákba bonyolódnod többet.

2019.11.12. 09:53:41

@kiir:

Tehát nincs válasz, marad az "Orbán takarodj!". Nyugtáztam.

neoteny · http://word.blog.hu 2019.11.12. 09:54:34

@Béláim, gondolkodjunk!:

"Én másképpen értem."

Az sejtettem. :))

Már megmontam: a következő recesszió fog neki betenni. Ha az nem, akkor az idők végezetéig ő lesz a magyarok Vezénylő Tábornoka: őt is feltöltik a Szingularitásba és ott fogja telepatikus módon duruzsolni a mantráját a kokikról meg a védelemről meg a szíriuszi őshazából hozott ősbölcsességről.

DrGehaeuse 2019.11.12. 09:56:21

@HaFr: Ez a "Béláim,gondolkodjunk" nick unionista/444/civisvárosi reinkarnációja, csak most hanyagolja a genetikai mantráját.

kiir 2019.11.12. 09:57:40

@Béláim, gondolkodjunk!:
Épp annyira van alternatívája a Fidesznek, mint amennyire 1990-ben az MSZMP-nek volt. Annyi meg pont elég. Ahogy akkor nem ismerted azokat a neveket, akikkel pár év múlva tele volt a sajtó, úgy most sem ismered azokat a neveket, akikről Orbán után fognak szólni a hírek.

Orbán Viktor meg tőlem akár foglalhat két helyet is a nélkülözhetetlen emberek temetőjében, a Fiumei úton.

kiir 2019.11.12. 09:59:09

@Béláim, gondolkodjunk!:
De, csak olvass: "nevezzük át a Fideszt MSZMP-nek"

DrGehaeuse 2019.11.12. 10:05:44

@neoteny: Ez önmagában nem elégséges magyarázat. Az a kapacitás amit az állam leköt az építőiparból, javarészt nem alkalmas 1/1-ben lakásépítési kapacitáskén való használatra. Stadionokat, hidakat utakat építeni merőben más technológia mint lakásokat.
A Budapesti lakásárak inkább a befektetői pénzek lakáspiacra áramlása és a külföldi (jórészt szintén) befektetői kereslet miatt, továbbá a CSOK és annak lefölözésére irányuló spekulációs nyomás miatt szabadultak el! Most, hogy a fityisz piacra dobott egy magas reálhozamot igérő állampapír+ -t a keresleti oldalt kicsit visszanyesi. Meg is torpant a lakásárak növekedése.

Khonsu 2019.11.12. 10:08:47

@neoteny:

Ebbe belegondolni is szörnyű.

2019.11.12. 10:13:06

@neoteny:

Miért is gondolod úgy, hogy a menetrend szerint érkező krízis, ami most valószínűleg nem pénzügyi, hanem gazdasági lesz, amin meg talán nem illik már csodálkozni, mert 50 éve a válságkapitalizmus korszakát éljük.....szóval miért gondolod azt, hogy ez csak Magyarországot fogja érinteni. Mert ha ennek krízisnek az lesz a következménye, hogy a regnáló kormányok mennek, akkor hosszú lesz a sor.

Szerintem nem mi leszünk az elsők, akik padlót fognak, hanem azok a Kelet-Európai országok, akik bevezették az ejurót.

Nekünk van Matolcsynk, meg Varga Mihályunk. Teljesen eltérő karakterek, de mindkettő zseni. Nem a patás itt az ész a gazdaságban, hanem ez a két ember. Két zseni. És ez valószínűsíti, hogy kisebb veszteségekkel ússzuk meg a dolgot.

DrGehaeuse 2019.11.12. 10:18:29

@Brix: Ez a két nick csoport ugyanannak a beteg agynak a két személyiségét takarja. Mindkettő fideszes troll de az egyik még sajátos fajelméletet is dédelget (R1a).

2019.11.12. 10:18:34

@kiir:

A Fidesznek annyi köze van az MSZMP-hez, hogy hasonlóan jelentős társadalmi bázis áll mögötte, bár közel sem akkora mint Kádár mögött állt.

Abban tökéletesen igaza van a neonnak, hogy ellenzék az Orbán-rezsimet nem fogja leváltani, csak ha valami nagyon komoly külső tényező nem jelentkezik, mint a gengszterváltáskor.
De még mindig ott a kérdés: minek? Mert a gengszterváltással sem értünk szart sem.

neoteny · http://word.blog.hu 2019.11.12. 10:18:56

@DrGehaeuse:

"Az a kapacitás amit az állam leköt az építőiparból, javarészt nem alkalmas 1/1-ben lakásépítési kapacitáskén való használatra. Stadionokat, hidakat utakat építeni merőben más technológia mint lakásokat."

No de a homok- meg cementszemcsékre nincs ráírva egyenként, hogy "csak stadionépítésre használható!". Sem a benzinbeli szénláncokra, amiket elégetnek a stadionépítésekhez. Meg a millió más alapanyagra, félkész termékre és (munka)szolgáltatásra amelyik generikus eléggé ahhoz, hogy lakossági igényeket is ki tudna elégíteni, különösen lakóépületekét.

"a fityisz piacra dobott egy magas reálhozamot igérő állampapír+ -t a keresleti oldalt kicsit visszanyesi"

Kurva jó: nem albérletre fogja kifizetni Béla azt a pénzt, hanem adósságteljesítésre eladóztatják tőle.

Ilyen szintű 'megoldásokkal' ki lehet fizetni benneteket.

neoteny · http://word.blog.hu 2019.11.12. 10:31:00

@Béláim, gondolkodjunk!:

"miért gondolod azt, hogy ez csak Magyarországot fogja érinteni"

Nem gondolom.

"Nekünk van Matolcsynk, meg Varga Mihályunk. Teljesen eltérő karakterek, de mindkettő zseni."

A Matolcsy tutira az. A tornamutatvány, amit az alapítványaival húzott, 10 pontos volt. Az egész pereputtya rózsaszín-kövérkésre szopta magát az állami csöcsön. Mindamellett, hogy ő bekaszálja a havi öt milláját, ami azért nem rossz pénzecske. Nem lehet belőle nagy jachtot venni, de azt majd megveszik a rokonok és meghívják őt is szépen.

Majd a Varga lesz a ludas, figyeld meg.

kiir 2019.11.12. 10:32:26

@Béláim, gondolkodjunk!:

Miért is gondolod úgy, hogy a szovjet csapatok kivonása, meg a szovjet gazdasági támogatás megszűnte után a szocializmus megdőlne Magyarországon? Amikor itt egymillió párttag van. Amikor még harminc év múlva is Kádár János lesz a legnépszerűbb politikus, és a privatizáció a legnépszerűbb szitokszó.

Itt olyan zsenik dolgoznak külügyi vonalon, mint a Horn meg a Martonyi. A pénzügyben ott a Békesi, de másodvonalon már jön föl a teljes Pénzügykutató is, eltérő de zseniális karakterekkel, mint a Matolcsy meg a Bokros. A pártvonalról pedig gondoskodik Pozsgay, aki még három évtized múlva is pulpituson fog állni, köszönhetően a tehetséges pártkáder-gyerekeknek - ezeket a neveket talán nem ismeritek, de mondok két ígéretes fiatalt: Kövér, Orbán.

Ha bukik Magyarországon a szocializmus, akkor viszont tuti megszűnik az NDK, Jugoszlávia, vagy még Csehszlovákia is. Az meg már majdnem olyan, mintha Amerikában egy néger vagy egy valóságsó-hős lenne az elnök.

Legbelül te is tudod, hogy ez nem fordulhat elő.

ijontichy 2019.11.12. 10:56:59

@kiir: Nem kell átnevezni. Vergődhetnek, amennyit akarnak, az MSZMP de facto utódpártja (kábé '97-98 óta) a fidesz! Nem véletlenül sietett a kis(z) gulyásgerinek nagy feladatot adni a főnöke 2010 után :-) Gyorsan törvénybe kellett szoborni, hogy ez nem így van. Dehát az űrhajó űrkutyájának űr-ürüléke, az bizony így is, úgy is kutyaszar :-).

Ps: a fideszes agyszerkezet a sok liofilizált vityaexkrementum-szippantástól már károsodott (lásd még: "függés"). Például már a saját főnijének zseniális útmutatását sem képes értelmezni: "A hídon akkor kell átmenni, ha odaértünk" :-DDD

ijontichy 2019.11.12. 12:08:08

@HaFr: OFF

BTW. emlékszel, hogy pár évvel ezelőtt, épp az Atlanta-i gyár kapcsán írtál a "tudásalapú társadalom" stb... témakörben? Hát tessék:
index.hu/gazdasag/2019/11/12/adidas_robot_nemetorszag_egyesult_kiralysag_gyarak_azsia/
Asszem megírhatod a következőt a "Gyorsuló idő" stb... témakörben. Ez első blikkre is kissé ijesztő, és pláne nem sok jót jósol a NER-provincializmusnak

ON

Sir Bates dö Hól 2019.11.12. 12:27:59

@neoteny: itt tegnap egész nap koszorúztak, de ez érthető is (fro)...

Sir Bates dö Hól 2019.11.12. 12:38:29

@Béláim, gondolkodjunk!: persze, mert te nem vagy képes önállóan dönteni, neked szükséged van az autoritásra, @neoteny: nem még nincs (engem is zavar rohadtul, hogy seggfejek, akik semmi mást nem tapasztaltak életükben, csak a pártbeli előmenetelt, döntsenek helyettem, mikor olyanok beszélnek gazdasági folyamatokról, akik soha nem dolgoztak, csak politizáltak, akiknek a reálgazdaság a közforrásokhoz hozzáférést jelenti)...
erdész, te hiába berzenkedsz az iszlám ellen, olyan vagy, mint ők: ott mindig kell egy vezető, mert, ha nincs, akkor anarchia lesz! egyszer hagyhatnátok minket, hogy kipróbáljuk milyen is az, mikor alulról, önkéntesen, kooperálva s nem oktrojálva szervezzük meg az életet... ahogy czeizel is hivatkozta: "mert az élet él és élni akar"... Szomália is egy bukott állam, de nem biztos, hogy szarabbul élnek, mint ti ott moon: lehet, hogy boldogabbak... amíg meg nem jelennek a mallok, addig bizonyost...

Sir Bates dö Hól 2019.11.12. 12:45:57

@Béláim, gondolkodjunk!: "Nekünk van Matolcsynk, meg Varga Mihályunk. Teljesen eltérő karakterek, de mindkettő zseni. Nem a patás itt az ész a gazdaságban, hanem ez a két ember. Két zseni. És ez valószínűsíti, hogy kisebb veszteségekkel ússzuk meg a dolgot."

sz'al csak nem bírtad ki kámingáut nélkül;-)... tehát egy futóbolond valutanepper és egy csinovnyik adatrögzítő, aki képes használni az abakuszt legalább, neked ennyi elég a zsenialitáshoz: belőtted magad az intellektus táplálékláncába...

Sir Bates dö Hól 2019.11.12. 12:47:12

@Béláim, gondolkodjunk!: de ne hagyd abba! most már csak szíjjártót kell elhelyezned a magyar külügyérek rangsorában;-)...

Sir Bates dö Hól 2019.11.12. 12:52:28

@Béláim, gondolkodjunk!: "De még mindig ott a kérdés: minek? Mert a gengszterváltással sem értünk szart sem."

pontosabban TE nem értél semmit, mert gyurcsány, csányi, szíjj, kancsalgyurka, pintér, garancsi, puch, orbán apja, a veje, a gázszerelője szempontjából a világ sikertörténete valósult meg... sőt, még egy kósa lala és németh szilárd szempontjából is...

2019.11.12. 15:56:36

@neoteny:

Ezt a békét sem nagyon tudjátok lenyelni igaz?

Mert ugye milyen ország, milyen kormány már az, aki nem a zsidó bankárolichgarháktól kér kölcsön, hanem a saját polgáraitól? Milyen kormány már az aki nem devizában, hanem a saját valutájában adósodik el? Milyen kormány már az, aki a kölcsönök kamataival nem a bankárokat, hanem a saját polgárait hizlalja?
Milyen ország már az, ahol lassan felnő egy nemzedék, aki nem azt hallja naponta, hogy már csak egy kicsit kell tűrni, aztán már sokkal jobb lesz, de addig jön a megszorítás? Milyen ország már az, ahol lassan 10 éve nem lehet látni a tv-ben diplomatatáskás,szarházi, gazember IMF-es patkányok jövés-menését, akik öntelt, pökhendi módon osztják az észt?

Borzadalom!

2019.11.12. 16:01:43

@neoteny:

Mi a gond az MNB alapítványokkal? Miért nem tudjátok elviselni, hogy a magyar gazdaság nem táncol a csőd szélén, mint Gyurcsány Fegyenc idején? Miért gondoljátok azt, hogy mindenki hülye, ide értve a külföldi közgazdászokat, elemzőket, a Világbankot, a brüsszelitákat, mindenki téved, csak ti nem?

Mikor olvastál utoljára közgazdasági irodalmat? Ideje volna elkezdeni, és nem a drogambulanciás zindexről, meg a sorosürülék, detoxos 444-ről tájékozódni.

2019.11.12. 16:02:30

@kiir:

Pia, drog, vagy mindkettő?

neoteny · http://word.blog.hu 2019.11.12. 16:03:53

@Béláim, gondolkodjunk!:

Hát én azt hittem, hogy az igaz magyarok kerülnek bántásra a magas lakásárakkal, amiből a magas albérleti árak is származnak.

De most megnyugtattál: gond egy szál se' a tejjel-mézzel folyóban, mindenki vígan fizeti a lakhatási költségeit az államkötvényeinek szuperhozamából.

Majd akkor magyarázz, amikor beüt a következő krach. Mert hogy nem élénkítették eléggé a gazdaságot: _még több_ stadiont kellett volna építeni. A környező országokba is. Az egész Kárpát-medencébe. Akkor pörögne a gazdaság igazán.

neoteny · http://word.blog.hu 2019.11.12. 16:08:18

@Béláim, gondolkodjunk!:

"Mi a gond az MNB alapítványokkal?"

Hogy nem az én rokonaim dolgoznak ott?

"mindenki téved, csak ti nem?"

Hát ez az ő nyomoruk.

"Mikor olvastál utoljára közgazdasági irodalmat?"

Te VezérBéla, te még nagyon újszülött vagy ezen a blogon. Én ilyeneket szoktam ide linkelni:

emilkirkegaard.dk/en/wp-content/uploads/Bryan_Caplan_The_Myth_of_the_Rational_Voter_WhyBookos.org_.pdf

De számodra is akad oktatóanyag:

mises-media.s3.amazonaws.com/essons_for_the_young_economist_murphy_0.pdf

Tanulj tinó, ökör lesz belőled.

ijontichy 2019.11.12. 16:20:41

@neoteny: "Tanulj tinó, ökör lesz belőled."
Ha már linkeltél egy szép képet... Mo-on a Bircus Hungaricus a leginkább elterjedt ;-)

2019.11.12. 16:40:18

@neoteny:

Miért is nem lepődtem meg azon, hogy szélsőséges piaci fundamentalista írásokat olvasol?

Bryan Caplan-tól tanulni? Ugye ezt viccnek szántad?
Egy olyan idiótától, aki szerint egy közgazdásznak örülnie kell, ha azt hallja,hogy valahol munkahelyek szűnnek meg, aki olyan baromságokat ír,hogy ahhoz, hogy valaki egy választáson szavazhasson, ahhoz először vizsgát kell tennie, és ha nem ér el legalább 70%-os eredményt, akkor meg kell vonni tőle a szavazati jogot? Te tényleg ilyen idiótáktól "tanulsz"?

Szegény.

A piac mindenhatóságba vetett hit már lejárt lemez. Ideje volna kihúzni a fejed a seggedből.

neoteny · http://word.blog.hu 2019.11.12. 16:47:06

@Béláim, gondolkodjunk!:

"Bryan Caplan-tól tanulni? Ugye ezt viccnek szántad?"

Olyannyira nem, hogy belinkeltem egy egész könyvét. Az érdeklődők olvashatják a nézeteit ott, meg az EconBlog-ján.

A figyelmes olvasók még meg is lepődhetnek.

"A piac mindenhatóságba vetett hit már lejárt lemez."

Valószínűtlen: múltkor a Szíjjártó arc arról bugyokott, hogy a magyar _kormány_ akar belekapcsolódni a kínai áruk Európába szállításába. Eléggé félhetnek a szabadpiac hatásaitól, ha nem merik az ilyen bekapcsolódást a magyar _vállalkozókra_ bízni, hanem államhatalmi kajakkal a hátuk mögött 'vállalkoznak'.

A másik könyv -- a kezdő gazdaságtani tankönyv --, sem felel meg kényes ízlésednek?

2019.11.12. 17:10:54

@neoteny:

Akkor csak olvasgasd őket. Én egy percet nem vagyok hajlandó az életemből áldozni agyament, elavult, a közgazdaságtan letűnt korszakát életben tartani próbáló mantrákat olvasására.

kiir 2019.11.12. 17:11:34

@Béláim, gondolkodjunk!:

Emlékezet. Egyszerű agyi funkció, de sokan nem ismerik. Vagy szimplán nincs agyuk.

Te melyik eset vagy?

Brix 2019.11.12. 17:33:29

@Béláim, gondolkodjunk!: Ja ,persze, tudjuk....Te az Eltolcsy fèle " unortodox" hantaságpolitikában hiszel, ami segítsègèvel sikerült megragadni az EU legszegènyebb országai között, a forint pedig az elmúlt 9-10 èv leggyengèbb devizája volt, az EU- ban...Sikerült 260-265 - ös szintről 335- ig gyengíteni a forintot, a dollár már 304 forint, ès folyamatosan gyengülő trendben vagyunk. 0,9 % - alapkamathoz, 3% körüli maginflációs társul...
De, Matolcsy haveri köré milliárdokkal gazdagodott, ezzel a " sikeres" pènzpolitikával..ès a közpènzek magánzsebekbe vándoroltak az MNB alapítványain keresztül...

2019.11.12. 17:37:18

@Brix:

Te tényleg nagyon buta vagy ehhez. Közgazdasági analfabéta.
Ja és a svéd korona még a forintnál is jobban gyengült.

Brix 2019.11.12. 17:42:24

@Béláim, gondolkodjunk!: Azon kívül? mondjál mèg! Cseh korona, zlotyi, kuna, leva?

Brix 2019.11.12. 17:44:35

@Béláim, gondolkodjunk!: Akkor csak olvasgasd őket. Én egy percet nem vagyok hajlandó az életemből áldozni agyament, elavult, a közgazdaságtan letűnt korszakát életben tartani próbáló mantrákat olvasására"

Akkor kiket olvasol dickhead? Boros Imrèt, Bogár Laci bácsit vagy Eltolcsy- mszmp- s elvtárs műveit?

2019.11.12. 17:57:08

@neoteny:

A piac mindenhatósága, a láthatatlan kézbe vetett hit 1776-ban született, mikor megjelent Adam Smith A nemzetek gazdagsága című könyve, mely a paci fundamentalisták bibliája lett.
De ez az elmélet már ezen a napon megkezdte agóniáját, mard rövidesen kimúlt.

A tőke legnagyobb ellensége ugyan is a szabad verseny.
A tőke nem akar versenyezni. A tőke istene a profitoptimalizálás. És ehhez alapelvárás a verseny kizárása. A monopólium a hívószó, nem a verseny. Mert ahol verseny van, ott törvényszerűen nehéz a maximális profitot produkálni. És ezt az üzletemberek tudják.

"Warren Buffet, a világ leggazdagabb befektetője mindig olyan cégeket igyekszik venni, amelyek ügyesen kizárják a versenytársaikat. Kedvenc kifejezése a „pricing power”: ármeghatározó erő, azaz egy általa tulajdonolt vállalat képessége arra, hogy piaci dominanciája révén meg tudja szabni az iparágra jellemző árakat. Peter Thiel, a PayPal/LinkedIn/Facebook befektetője nyíltan egyértelművé is teszi: a verseny tankönyvi gondolata túlértékelt, a kapitalizmus valójában a monopóliumról szól, ekkor tud magasan árazni a cég. Michael Porter híres vállalati versenyképességi modelljében is a legkockázatosabb iparág az, ahol a versenytársak erősek és könnyű az új szereplők piacra lépése."

Ezt már amerikai rablóbárói, Vanderbilt, Rockefeller vagy Carnegie is tudták. Ha nincs verseny, akkor sokkal magasabb markup-ot lehet alkalmazni.

Erről szól ma a világ neon, és nem a szabadpiacról, a szabad versenyről, meg az állam lebontásáról.

ijontichy 2019.11.12. 18:51:03

@Brix: Ejnye! Te nem hiszel a kuszaszem szakértelmében?!?? Pedig már blockchain-ben is nagyot ment minap a pali! Atatürk blockchain-ben. :-))))
( Jut eszembe, itt a szomszéd blogon @JT megint kivesézte egy-két NER-fénypont pedigréjét ;-) :
orulunkvincent.blog.hu/2019/11/12/mi_az_amit_mar_nem_lehet_megtenni_a_corvinuson_kerdesposzt
Szegény Corvinus. Lassan ott tart, hogy MarxKarcsi neve alatt elismertebb volt. Hogy is van az a kuplerájjal, a bútorral, meg a lányokkal? )

@neoteny: Brealey-Myers is agyhalott volt, amikor kockázati tőkebefektetésekről (is) írt. Minek kockáztatni? Meg kell szerezni a jogalkotói és a végrehajtó hatalmat. Egyszerre. Slussz! ;-)

neoteny · http://word.blog.hu 2019.11.12. 19:25:29

@ijontichy:

"Meg kell szerezni a jogalkotói és a végrehajtó hatalmat."

Igen, igen, de utána el is kell magyarázni, hogy ez hogyan védi meg a magyarokat a szabadpiaci üzelmeket folytató idegenekől, de legalább is idegenszívűektől.

Brix 2019.11.12. 20:48:52

@ijontichy: Meg kell szerezni a jogalkotói ès a vègrahajtó hatalmat " Ennyike, ès rögtön el lehet kezdeni a crony- a haveri kapitalizmus èpítgetèsèt....Orbánèk pont ezt csinálják lassan 10 ève...
"tőke nem akar versenyezni. A tőke istene a profitoptimalizálás. És ehhez alapelvárás a verseny kizárása. A monopólium a hívószó, nem a verseny" Ez olyan jó szöveg volt fidesztálib barátunktól, hogy idemásoltam....Mit is csináltak Orbanèk , az elmúlt èvekben, tulajdonkèppen? Kizárták szinte mindenkit a gazdasági versenyből, hogy megszerezzèk a jól ès biztosan tejelő gazdasági szfèrákat , saját maguknak..Megteremtettèk a közpènzek rendszerszintű lenyúlásának törvènyi felèteleit , hogy a már meglèvő, termèszetes monopóliumok mellè újabb monopóliumokat hozzanak lètre: Takerèkmonopólium, Dohánymonopólium , Tankönyvmonopólium, ezenkívül most Lölőhöz kerül mintegy 100 milliárd èrtèkű közmű hálózat Èszak- Kelet Magyarorszagon ès a G5 hálózatot is Jaszai- Mèszaros èpítheti ki...A játèktermeket konkrètan fèlmaffiózók üzemeltetik....De az állami földpályázatok nyertesei is az agrarmaffia főnökei voltak, földmutyi\monopólium...Az említett mestersèges , sőt ( állami) erőszakos monopóliumok èves szinten több ezer milliárd bevètelt hoznak az állampárti bűnmaffiának , ès a hozzá kapcsolódó korrupt vállalkozói körnek...Galaktikus pènzek forognak ...A Budapest- Belgrád vasút 755 milliárd forintos beruházás ma, ki tudja mennyi lesz\lop holnap... ezt is Orbán strómanja, a" termèszetes monopólium" nyerte egy kínai cèggel...Egy km vasutat 5,4 milliardèrt adnak Lölőèk...A kockázat ès a hitel visszafizetèse a magyar adófizetőkre hárul...Ez az igazi extraprofit, amikor az állam garantálja a tutit...

2019.11.12. 21:37:06

@Brix:
de hát ez fideszes szemmel ma már nem tűnik olyan nagy gondnak. nincs rivalizálás a családok közt, az igazságszolgáltatást teljesen sikerült az ellenőrzésük alá vonni, ill részben a klientúrához tartozik. don corleone legfeljebb csak álmodhatott volna ilyenről.
csak az a kérdés, hogy meddig működőképes egy ilyen bűnözőszindikátus.
végül is úgy tűnik, tudatosan építkeznek, ami a szervezet és a tagok(magyar nemzeti nagyburzsoázia és politikai elit)nagy részének a jövőjét illeti.
gondolnak a jövőbeni erőforrásaikra pl.
ügyesen használják ki a megváltozott világot.
nem érzékelnek komolyabb veszélyt, legalábbis a politikai ellenfelektől nem tartanak különösebben.
a jónép fizeti a védelmi pénzt és örül mert kap is a koncból, de legalábbis baksist.

neoteny · http://word.blog.hu 2019.11.12. 21:51:45

@Béláim, gondolkodjunk!:

"Ezt már amerikai rablóbárói, Vanderbilt, Rockefeller vagy Carnegie is tudták."

Meg Marx Karcsi is.

Brix 2019.11.12. 22:45:37

@Bánegressy: Az ilyen bűnöző szindikátus addig működhet, amíg van elèg ellopható erőforrás , ès eddig volt...Amint lecsökkenhet a források , rögtön egymás nyakának esnek majd...A jelek arra utalnak, hogy a következő EU költsègvetèsi ciklusban jelentősen vissza fog esni a magyar támogatások mèrtèke ( vagy mèg annál is jobban...) A kieső pènzt egy darabig lehet pótolni ,úgy, hogy a jegybank alájuk tolja az állami forrásokat, vagy orosz- kínai beruházási hiteleket veszünk fel , a de azt előbb- utóbb csak vissza kell fizetni valamiből, kevesebb jut az embereknek, főleg ha meg sem tèrülnek , lesz baj....A krach - veszèlyt Orbán is èrzi, megváltozott a világgazdasági klíma , ès itthon is elkezdték más politikai szelek fújni....Nem vèletlen küldött üzenetet a politikai körènek: " Az újraválasztott pártelnök úgy látja (...) , hogy a fideszesek egyfajta sorsközösségben gondolkodnak egymásról, és ezért fogalmazta meg a "tizenegyedik parancsolatot", miszerint "ne mondj rosszat a fideszes társadról.." Ez lefordítva maffia nyelven azt jelenti, hogy a renegatokat , a kibeszèlőket, a kritikusokat " lefejezik "

Brix 2019.11.12. 22:51:51

444.hu/2019/11/12/talan-nem-lett-volna-ekkora-buko-a-valasztas-a-fidesznek-ha-sikerul-elmagyarazni-hogy-meszaros-lorinc-nem-lop-csak-szerencsesen-versenyez

Elègge meg van szeppenve az államhatalom propagandagèpezete...Bayer szerint nem találnak utat "a beteg, torz" generációkhoz...Lassan önmaguk lesznek az állampárti rendszer paródiái , ès tevèkenysègükkel több kárt okoznak Orbánnak , mint hasznot hajtanak...

neoteny · http://word.blog.hu 2019.11.12. 22:56:59

@Brix:

A linkről:

"Az a baj, hogy fiatalok nem tudnak belépni a Fidelitasba, mert nincs tagfelvétel. A fidelitasosok pedig nem tudnak belépni a Fideszbe, mert ott sincs tagfelvétel."

WTF?

Brix 2019.11.12. 23:11:05

Nagyon jó elemzès Tölgyessy Pètertől:
magyarhang.org/belfold/2019/11/11/tolgyessy-orban-nevet-ma-jobban-ismeri-a-vilag-mint-egykor-puskaset/
Sajnos....A konklúzió szerint ennek újabb rendszerváltás lehet a vège...

Brix 2019.11.12. 23:39:14

@neoteny: A válasz a Tölgyessy cikkben rèszeben benne van: a Fidesz a kiváltságosok köré, nem lehet csak úgy belèpni , mert az politikai karrierrel ès pènzzel jár ....A belèpès szerintem úgy működik, szinte biztos vagyok benne, hogy a már párttagoknak kb 5- 10 - nek javaslatot kell tenni írásban , indokolni hogy miért vegyèk be a párba, majd az alapszervezet tagjai szavaznak a párgyűlèsen , hogy politikailag mennyire megbízható a jelentkező...Ezeknek volt honnan tanulni a pártállami formulákat...

Brix 2019.11.12. 23:58:18

@neoteny: Szóval, kellenek a nagyon megbízható párttagok , mert belőlük állnak össze a küldöttek, akik majd újraválasztják Orbán Viktort 100%-os !!! támogatással a Fidesz elnökènek....2007- mèg volt vagy 36 renitens , aki másra szavazott, de mára már annyira kiküszöböltèk a csorbát , hogy sikerült a 100% os szavazati arányt elèrnie...Ez a " plurális demokrácia"! :)

kiir 2019.11.13. 00:22:11

@neoteny:
kartell... szelektív ösztönző...

Értette ezt már Marx Karcsi meg Vanderbilt is -- jóval Rothbard előtt.

neoteny · http://word.blog.hu 2019.11.13. 02:51:24

@kiir:

"kartell... szelektív ösztönző..."

nem... még mindig nem...

"Értette ezt már Marx Karcsi"

Nem.

2019.11.13. 07:03:50

@Brix:

Vagyis tökéletesen alkalmazta a patás a neoliberális gazdasági modellt, csak nem egy cégre, hanem a Magyarország nevű vállalatra.
Mert azért aki kicsit is figyel, az tudja, hogy Orbán vérneoliberális gazdaságpolitikát folytat. Amit kiegészít egy illiberális modellel, ami a hazai tőkésosztály, a kisgömböcök fölhizlalásáról szól.

Orbán egyik újítása az, hogy szemben a nyugattal, ahol a tőke már régen foglyul ejtette az államot, Magyarországon ez fordítva van.
Míg a nyugati világban az olichgarháknak vannak kormányai, addig Magyarországon a kormánynak vannak olichgarhái. Vagyis Magyaroszágon a kormány nem azt csinálja, amit az olichgarhák parancsolnak neki, hanem a dolog fordítva működik.

Miután a nyugati kormányokat a tőke irányítja, és miután Magyarország gyakorlatilag egy német tartomány, illetve inkább Bajorország egy megyéje, ezért Orbán mindaddig sérthetetlen, és borítékolhatóan hatalmon marad, amíg a német tőke érdekei ezt így kívánják. Nem az ndk-s nőimitátor, mertkel mutti dönt ebben, de még csak nem is brüsszelesz, hanem a tőke, a német tőke elsősorban.

És mint mondottam, a tőke imádja az autoriter kormányokat, így az Orbán rezsimet is. És miután a tőke leszarja a demokráciát, a sajtószabadságot, az emberi jogokat, így azt is leszarja, hogy a kedvenc kormány mennyire tapossa meg ezeket.

Úgy néz ki a dolog, hogy a tőke ezen hozzáállását a gyakorlat visszaigazolta az idő. Mert az ilyen autoriter rendszerek mutatják föl a gazdaság területén a legnagyobb sikereket.

"Azonban – ahogy Ruchir Sharma, a Morgan Stanley befektetési bank vezető globális kihívásokkal foglalkozó stratégája kimutatta – 1950 és 2010 között az általa vizsgált 150 ország közül 43-ban tudott a gazdaság tartósan, átlagosan évi 7 százalékkal erősödni, s ebből a 43 államból 35 autokráciaként, áldemokráciaként, diktatúraként működött. Más szóval és leegyszerűsítetten: nagy átlagban ott lehet a legjobban keresni, ott lehet a legjobb hozamokat elérnie a befektetőknek, ahol a pénzügyeket, a gazdaságot strong man-ek irányítják autoriter rendszerekben."

Ami Kínát, Indiát, Vietnamot, Szingapúrt illeti, ott semmi újdonság nem történik, csak helyre álla világ normális rendje. Európa vezető gazdasági pozíciója csak egy kisiklás volt.

Tessék Böröcz Józsefet olvasni.

Még valami. Én igen gyakran sokkal keményebb kritikával illetem az Orbán-rezsimet mint ti. Csak közben nem habzik a szám mint nektek, és megpróbálok a realitások talaján maradni.

neoteny · http://word.blog.hu 2019.11.13. 07:23:56

@Brix:

Hát ez semmiféleképpen nem kizárható magyarázat a jelenségre.

2019.11.13. 07:38:55

@Brix:

Te tisztában vagy legalább minimális mértékben azzal, hogyan fizeti most ki a rezsim az ejus támogatásokat? Szerintem nem. Lopnak? Niná! De akkor honnan a picsából van ennyi pénz a költségvetésben? Ha lopnak, és mégis dagad a pénztárca, akkor valamit sokkal jobban csinálnak, mint a degenerált libbantak.

neoteny · http://word.blog.hu 2019.11.13. 07:40:11

@Béláim, gondolkodjunk!:

"Ami Kínát, Indiát, Vietnamot, Szingapúrt illeti"

Melyik a kakukktojás?

2019.11.13. 08:06:00

@neoteny:

Egyik sem. A történelem során Ázsia gazdasági vezető szerepe, dominanciája mindig egyértelmű volt. És ezt a vezető szerepet gyarmatosítás nélkül tudták fönntartani, szemben Európával, vagy a lator állammal, a zusával. Ez a rend áll most helyre.

2019.11.13. 08:10:05

Szóval Béláim, kezdődik a szopatás. Egy most benyújtott salátatörvény tervezetből:

"2. A helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény módosítása

7. §

A helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény 36/A. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:
„36/A. §
A helyi iparűzési adóból származó bevétel elsőként – a fővárosi önkormányzat esetén külön
törvényben meghatározottak szerint – a helyi közösségi közlekedési feladat ellátására, a helyi
közösségi közlekedési feladat ellátásához szükséges összegen felüli bevétel különösen a települési
önkormányzat képviselő-testületének hatáskörébe tartozó szociális ellátások finanszírozására
használható fel. A helyi iparűzési adóból származó bevétel az önkormányzati hivatal állományában
foglalkoztatottak személyi juttatásai és az ahhoz kapcsolódó munkaadókat terhelő járulékok és
szociális hozzájárulási adó finanszírozására nem fordítható azt meghaladó mértékben, mint amilyen
mértékben a települési önkormányzatot az adóerő-képessége szerint a központi költségvetésről
szóló törvényben meghatározott hivatali működési támogatáshoz kapcsolódó beszámítás terheli.”

A fővárosi önkormányzat és a kerületi önkormányzatok közötti forrásmegosztásról szóló 2006. évi
CXXXIII. törvény 3. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

„3. §
A fővárosi önkormányzatot és a kerületi önkormányzatokat a 2. § alapján osztottan megillető
bevételekből a fővárosi önkormányzatot 54%, a kerületi önkormányzatokat együttesen 46%
részesedés illeti meg. A fővárosi önkormányzat az őt megillető 54%-ból a helyi iparűzési adó
részesedésének összegét elsőként a helyi közösségi közlekedési feladat ellátására köteles fordítani.”

neoteny · http://word.blog.hu 2019.11.13. 08:17:34

@Béláim, gondolkodjunk!:

"Egyik sem."

Ezért vagy te egy született vesztes.

2019.11.13. 08:33:58

@neoteny:

Te már csak tudod.

Khonsu 2019.11.13. 09:18:19

@neoteny:

Igen, ez a jövő, sőt, valószínűleg a közvetlen agyi kapcsolatot, majd a tudatfeltöltést is megoldják. Nincs is ezzel bajom, ellenkezőleg, kifejezetten várom.

"az idők végezetéig ő lesz a magyarok Vezénylő Tábornoka: őt is feltöltik a Szingularitásba és ott fogja telepatikus módon duruzsolni a mantráját a kokikról meg a védelemről meg a szíriuszi őshazából hozott ősbölcsességről. "

Ennek lehetősége azonban meglehetősen ijesztő. Pedig ha még életben tud maradni 20-30 évig, illetve a nagy harci lendületben véletlenül nem rúg bele a hozzá szükséges technológiákat fejlesztőkbe, az ezen irányt propagáló transzhumanizmusba és később a Szingularitásba (mert amúgy van annyira bolond, hogy képes megtenni), akkor lehet rá esélye, hogy az idők végezetéig uralkodjon hívein.

Bár remélem, hogy a Szingularitás lesz annyira korrekt, hogy az ilyen hatalommániásokat vagy kiszűri vagy berakja valamilyen digitális gumiszobába, ahol virtuálisan generált követők között játszhatják el a Napóleont, nem a digitalizált embertársait boldogítja a hülyeségeivel még ott is.

2019.11.13. 09:37:19

@Khonsu:

Azért az nem kicsit röhejes, amikor szakmányban folyatjátok a nyálatokat az Orbán-rezsimmel szemben, aztán ugyan ilyen lendülettel elismeritek, hogy halvány fingotok nincs hogyan lehetne leváltani. Mert saját bevallásotok szerint is, ti degenerált libbantak erre alkalmatlanok vagytok. Nem tudtok életképes, elfogadható, meggyőző alternatívát nyújtani vele szemben. Az nem alternatíva hogy "Orbán takarodj!", meg az sem, hogy tapsoljuk vissza a hatalomba a 2010 előtti senkiházi libbant hulladékot, Gyurcsány Fegyenccel az élen.

Totálisan alkalmatlanok vagytok mindenre. Ezért szaladgáltok Berlintől kezdve Brüsszelen át Washingtonig, nyaljátok a libbant politikusok seggét, csináltok majmot magatokból, áruljátok el a hazátokat szarházi patkány módon.
Tehetségtelen, gerinctelen, semmirekellő elefántcsont toronyba bezárkózó romkocsmaértelmiségi libbant banda, aki öntelt, pökhendi módon kioktat mindenkit, lenézi az embereket, megveti őket, de azért elvárja, hogy ezek az emberek a szavazófülkében őket támogassák.

Sekkfejek vagytok. Nem kicsit, nagyon.

Brix 2019.11.13. 09:54:30

@Béláim, gondolkodjunk!: mint mondottam, a tőke imádja az autoriter kormányokat, így az Orbán rezsimet is. "

Nem azèrt harcolsz itt hónapok óta, hogy bebizonyítsd, az Orbán kormány egy tökèletesen működő demokratikus rendszer, jogállam- nem pedig autoriter kormányzat ....Most leromboltál mindent , egy mondattal....

Magyaroszágon a kormány nem azt csinálja, amit az olichgarhák parancsolnak neki, hanem a dolog fordítva működik." A kormány maga èpítgeti az oligarchák rendszerèt, annyira hogy a kormányfő családtagjai is az oligarchák közzè tartoznak, lsd : Orbán veje , vagy a falutársa...A kormány nem csak szimbiózisban èl az oligarchákkal, hanem családi kötelèkekkel is kapcsolódik hozzájuk ...
Mièrt is jobb a magyar oligarcha -rendszerben èlni az átlagembernek , mint a nem lètező svèd -, a norvèg- vagy a dán oligarcha- rendszerben?
Valakitől csak el kell venni ahhoz , hogy a zoligarcháknak 1000 milliárdok jussanak...
A másik tèmád a politikai rendszerek , demokrácia fejlettsège mennyire függ össze a gazdasági sikeressèggel....
Erről már egy korábbi blogposztban: "Mièrt nem vagyok demokrata"- volt szó...
A politikai rendszerek minősègènek, így a demokrácia fejlettsègènek, - szerintem- van köze a hosszú távú gazdasági fejlődèshez, bár nem ez az egyetlen komponense a sikeressègnek.. Kína valóban egy civilizációs centrum ès jelentős fejlődèst tudott felmutatni totalitarius rendszerben is , de ilyen volt a kommunista Szovjetunió is...(Más kerdès hogy hazudnak a statisztikák..)
Akkor most váltsunk totalitárius rendszerre , hogy hogy jobb gazdasági mèrőszamok legynek? Ennèl azért sokkal komplexebb a világ -az emberek èletminősèget számos más tènyező együtt határozza meg !
Úgy tűnik , azért a demokratikus államberendezkedès sikeresebb ,mint az autoriter...de kivètelek is lehetnek, elsősorban a jelentős olajvagyonnal rendelkező államok, vagy a speciális földrajzi helyzetű varosállamok esetèben...
Nyugati kultúrkörben nem nagyon lehet sikeres ès autokrata vagy illiberalis berenezkedèsű államot találni...
Viszont, számos fejlődő ország sikereket tudott felmutatni a nyugati típusú társadalmi berendezkedèssel:
pl Panama , Costa Rica, Latin - Amerikában - sikeres ès demokratikus országok..
Afrikában Botswana , amely fènyèvekkel fejlettebb mint a nem demokratikus korábban a szocializmust majdnem megpróbált afrikai országok....
India mèg Naranda Modival együtt is demokráciának tekinthető, nem meglepő a nagy gazdasági fejlődès , különösen az ottani nèpessègrobbanas okán , amely egèsz Ázsiában fontos gazdasági tènyező....De , Ázsiában olyan alacsony alapokról indultak, ahonnan könnyebb nagyobb mèrtèkű gazd. fejlődèst felmutatni, ( India is civilizációs centrum volt)de azért meg mindig a fejlett nyugati világ felè menekülnek azokból az országokból is az emberek ..
Az " etalon " - ha komplex mutatókkal mèrjük èletszínvonalat- mèg mindig Èszak- Nyugat Európa, kiegèszítve az USA- val, Kanadával, AU, NZ- vel...Szerintem ez nem is fog megfordulni , mert Ázsiában is azt látni, hogy elkezdek az emberek a politikai jogokért , a szadadságèrt harcolni , lsd: Hong- Kong...

2019.11.13. 09:55:19

@Béláim, gondolkodjunk!:
nnna! ez egy ilyen szép verbális parasztlengő volt! :D
nem tudom eltalált-e valakit. mindenki ép?! :D

ja, jaaaaa! ki a romkocsmákból. át a normál kocsmákba a nép közé, még inkább a borozókba. megtanulni bajorul, mert az orbánrezsim_buktatás ezexerint bajorékon keresztül vezet.
többet nézni bayer zs főbajor műsorát.
fog ez menni!

Brix 2019.11.13. 10:04:39

@Béláim, gondolkodjunk!: Látom , megint beidegelted magad , mert habzó szájjal libsizel ès szemèlyeskedsz! Jobb lenne ha onanizálnál egyet, vagy legalább tarts egy kis cigiszünetet , hogy lenyugodj kissè! A pártközponban biztos nem tudnák még , hogy fèl órára megszakítottad a munkád...

Khonsu 2019.11.13. 10:18:10

@Béláim, gondolkodjunk!:

Megnyugtatlak, én nem rohangálok sehova (bár az ország elhagyását már régóta tervezgetem, az tény). Libbant sem vagyok. Amiben én hiszek, vallok, támogatok és dolgozok az eljövetelén annak egyik oldal sem ér fel még a bokájáig sem, itthon és külföldön egyaránt. Ekképp is tekintek a politikai felhozatalra. Ebből következően amilyen szabályrendszer és logika alapján szemlélem a világot, az sem a kormány sem az ellenzéki oldalnak nem sajátja jelenleg, így én ezen az egészen kívül állok.

Politikai döntéseimet mindössze az oldalak közötti erőegyensúly közelítése motiválja, mely lehetőséget adna intenzív versenyre a politikában, és a gondolati áramlatokban a mai, befagyott állapot helyett. Ez a verseny pedig minőségjavulást eredményezhetne, és egy jövőbiztosabb vonal megtalálását.

Amiben én hiszek (és teljesen biztos vagyok a leendő győzelmében, így aztán nem is idegeskedem, legalábbis ezen nem), az a Szilícium-völgy környékén születik, és
sem a ti, sem az ellenzék mantrájában nem hiszek, nem is fogok. Innen nézve, mindkettő hülyeség. Az erőviszonyok közelítésén túl nem érdemes velük mélyebben foglalkozni.

2019.11.13. 10:33:04

@Quercus erdész:
nem tudjuk vannak-e saját gyerekeid, de ha azokhoz így fordulsz - mint fideszes fajfenntaró nyilván - már tudjuk, hogy honnan a rettenetesen sok hülyegyerek honunkban.:P

2019.11.13. 10:36:15

@Bánegressy:

Talán onnan, hogy fölöslegesen szaporodtál.

2019.11.13. 10:45:20

"Az erőszakos bűnözői csoportok elleni hatékony fellépés érdekében speciális egységet állít fel a svéd rendőrség.

Legutóbb szombaton egy 15 éves fiú esett áldozatul egy lövöldözésnek Malmőben. Egy helyi újságíró, Therese Cedergreen szerint a rendőrségnek már jóval korábban és sokkal határozottabban kellett volna intézkednie.

- A rendőrség most azt mondja, mindent meg fog tenni azért, hogy megállítsa a bűnözőket, több fegyvert gyűjtenek be tőlük, és agresszívebben lépnek fel ellenük. De az emberek egy része, akikkel Malmőben beszéltem, úgy véli, túl késő ez már, túl sok embert öltek már meg – fogalmazott az újságíró.

A korábban Európa egyik legbiztonságosabb országának tartott Svédországban a közelmúltban egyre inkább elharapóztak az erőszakos bűncselekmények; lövöldözésben többen is meghaltak, és bombák is robbantak Malmőben.

Az erőszakos bűncselekmények száma az utóbbi időben Dániában is emelkedett (az AP hírügynökség statisztikája szerint február óta 13 robbantás történt Koppenhágában), ezért ideiglenesen visszaállítják a határellenőrzést a Svédországgal közös határ bizonyos pontjain. Keddtől a Koppenhágát Malmővel összekötő Oresund hídon és a kompkikötőkben lesznek ellenőrzések.

A dán hatóságok szerint a közelmúlt erőszakos bűncselekményeinek jó részét olyan személyek követtek el, akik Svédországból léptek be Dánia területére."

Ezek a bűnözők egész biztosan a svédben dolgozó magyar,lengyel, olasz, szlovák, román, és más ejus polgárok lehetnek.

2019.11.13. 10:49:47

@Quercus erdész:
nem.
ez akkor kezdődött, amikor a te szüleid leszaporodtak.

és hogy mekkora skkfejet szaporodtak azt az is bizonyítja, hogy ha elfogadjuk, hogy itt mindenki marha és képtelenséget gondol a rencerről és annak meg/változtatásáról/döntéséről minden konkrét megvalósítható kimenet nélkül , te ezzel szembehelyezel egy sokkal hülyébb, képtelenebb elméletet, egy konkrét 2-, többfrontos cocáldemokráciát. egyáltalán a cocáldemokrácia már maga képtelenség a mai világban. mindenhol cocáldemokrácia lenne, ahol most a baloldal vergődik, ha lehetne.

2019.11.13. 10:53:25

@Béláim, gondolkodjunk!:
"egész biztosan"
imponál a fidszések magabiztossága(azér' nyernek mindig).
csak nem itt. :D

2019.11.13. 10:55:58

@Bánegressy:

Mennyire terhelné le az agykapacitásodat, ha megpróbálnál értelmesen fogalmazni, és legalább 3 értelmes mondatot leírni? Ha a 100%-ot túllépi, akkor ne erőlködj. Még megpattan a fejedben valami. Bár....most belegondolva, ugyan mi?

2019.11.13. 10:57:32

@Bánegressy:

Csak nem azt vizionálod kicsihuszár, hogy ez az idézet valamely fideszes orgánumból származik?

DrGehaeuse 2019.11.13. 11:11:50

@neoteny: Bocsi..
Én csak annyit akartam cáfolni, hogy a lakásárak emelkedésének legdöntőbb oka lenne az állam által lekötött kapacitás miatt megdráguló lakásépítés.
Egyáltalán nem örülök az állampapír+ bevezetésének és a fityisz praktikáinak. Engem nem kell kifizetni mert nem teszek nekik semmilyen szolgálatot.

2019.11.13. 11:14:09

@Bánegressy:

Ejurópában van baloldali párt? Nebazd, hol?

Brix 2019.11.13. 11:16:12

@Béláim, gondolkodjunk!: Szerintem kezeltesd magad, mert súlyos esete vagy a nárcisztikus személyiségzavaros embereknek...
Egy blogposzton belül két nick-el egyszerre kommentelni ,"Quercus erdész" és "Béláim ", elég beteges hajlamokra, súlyos személyiségzavarra utal... A gyakran ismétlődő szófordulatok, a stílus elárulják, hogy a nickek: Béláim, Quercus erdész, Mickey Pierce, Rodney2, Womb Raider, és társai- mind egy emberhez tartoznak...

2019.11.13. 11:18:27

@Brix:

Ugye ez nálad valami agyi dolog? Gyógyszer van rá?

2019.11.13. 11:33:31

@Brix:

Ez egyébként nálatok libbantaknál valami belterjes betegség? Mert akár hányszor megjelenek egy blogon, mindig van egy pár degenerált, aki rögtön azt kezdi vizslatni, hogy mióta kommentelek, és ki lehetek én.

Mit szeretnétek ezzel bizonyítani? Hogy hülye papagájok vagytok, akik csak a betanult szöveget biflázzák, és ha valaki másik lemezt tesz föl, akkor már csak a rikácsolásra telik. Hogy 5 percen belül padlót fogtok, vergődtök, személyeskedtek, mert olyan hülyék vagytok mint 6 pár rendőrcsizma?
Ha ezt, az tökéletesen sikerül.

Brix 2019.11.13. 11:34:19

@Béláim, gondolkodjunk!: Az agyi kezelésre neked lenne szükség, szerintem , mert az eddigi viselkedésed, blogbeli megnyilvánulásaid alapján a nárcisztikus személyiségzavaros emeberek közzé tartozol...Az alábbi pszichés zavar leírása nagyon illik rád:
www.webbeteg.hu/cikkek/psziches/783/narcisztikus-szemelyisegzavarol

2019.11.13. 11:35:22

@Béláim, gondolkodjunk!:
ja, stimt. akkó' tuti esélyes a cocáldemokrácia(az egyébként jobboldali konzervatív nyárs -polgári/paraszti) magyarországon.
csak ember kell aki életre hívja. de hát azér' vagy terhes sanyám, nemi gaz? :D
ezzel ide most minek? itt akarod megszervezni?
kidobtak a rendes kocsmából?

2019.11.13. 11:40:14

@Brix:

Miért nem a zárójelentésedet linkeled be?

Brix 2019.11.13. 11:43:43

@Béláim, gondolkodjunk!: " aki rögtön azt kezdi vizslatni, hogy mióta kommentelek, és ki lehetek én.
Mit szeretnétek ezzel bizonyítani?"

Arra próbálunk rávilágítani, hogy nem mered felvállalni a beteg személyiséged, a véleményed hosszú távon , hogy egy nicket azonosítsanak egy személlyel, mert olyan sok ostoba , provokatív marhaságot írsz a sokszor egyszerre használt 5-6 nickeden , ami nem másra utal, hogy egy nárcisztikus személyiségzavaros troll vagy...
" vergődtök, személyeskedtek" Ez szinte minden esetben te kezdeményezed , amikor az érvek kifogynak, - ahogy meg lehetett eddig figyelni- jön az ocsmánykodás és a vasrács habzó szájjal rázása!

2019.11.13. 11:48:44

@Brix:
mé'???? mongyá' má' egyetlen esetet, amikó' voltak érvei nekije?
ez a cocáldemokrácija, vagy mi? nemá!
ez bizony azé' gyütt ide, hogy geciskedjen.
azé'! mer kűtték.

Brix 2019.11.13. 12:11:21

@Bánegressy: Szerintem is " kűttèk"- mert egèsz nap itt veri, ahogy "Civisvárosi" tette..Normális munkahelyen nem tűrik meg, hogy egèsz nap a neten lógjon, ès kommenteljen politikai blogokban, csak ha azèrt fizetik....

ijontichy 2019.11.13. 12:13:52

@Quercus erdész: "A lator államból, a zusából értelmes dolog még nem származott."
Oszt' mikor mondod le az Internetedet??? ;-)

ijontichy 2019.11.13. 12:19:16

@Brix: Na jah, de @444 (& al) híg szófosása mögül azért néha (ha nem figyelt oda), kivillant, hogy "latint is tanult,
mégis elvadult" ;-)
Nehéz a káderpolitika, ha nincs már kéccáz dolcsi, csak száz. Tudják ezt már a "pécsi ifjak" is :-D

neoteny · http://word.blog.hu 2019.11.13. 12:29:02

@DrGehaeuse:

"Én csak annyit akartam cáfolni, hogy a lakásárak emelkedésének legdöntőbb oka lenne az állam által lekötött kapacitás miatt megdráguló lakásépítés."

Az, hogy mi a _legfőbb_ oka, véleményes: lehet az MNB által gerjesztett infláció is a _legfőbb_ ok (vszínűleg az). De mindenképpen a kormányzat sara. És amit az erőforrások felhasználásáról írtam, az nyilvánvalóan igaz: a gazdálkodás definíciója épp' az erőforrások alternatív felhasználásáról szóló döntések.

"Egyáltalán nem örülök az állampapír+ bevezetésének és a fityisz praktikáinak."

Akkor miért említetted őket?

A linkelt cikket én nem tudom olvasni: nem vagyok előfizető.

2019.11.13. 13:09:44

Most már tényleg közeleg az összeomlás.

Benyújtásra került az új Tb. törvénytervezet.

Olyan borzalmas dolgok vannak benne, mint , hogy a vállalkozóknak már csak a minimálbér után kell a minimális járulékot megfizetniük, aztán minden nyugdíjas, aki munkát vállal, csak szja-t fizet, ide értve pl. a nyugdíjas vállalkozókat is, aztán a családi adókedvezmény már a munkaerő piaci járulékkal szemben is érvényesíthető, 2021-től már a NAV készíti el a vállalkozások ÁFA bevallását is, stb.

Ez már tényleg a vég.

2019.11.13. 13:55:43

@Brix:

Mondod ezt te, libbant sekkfej, aki napi 24-ben a neten bassza az anyját.

neoteny · http://word.blog.hu 2019.11.13. 14:06:29

@Béláim, gondolkodjunk!:

"Ez már tényleg a vég."

Igen, igen, de mennyit _költenek_?

kiir 2019.11.13. 15:11:16

@neoteny:

???

Azt kérdezted, miért nincs tagfölvétel a Fideszbe meg a Fidelitasba. Én azt válaszoltam, hogy ha a bentlévők megtehetik, hogy kizárják a kintlévőket, és ebből hasznuk is van, akkor nyilván megteszik. Amint nem tehetik meg (például mert politikai verseny van, és küzdeni kell a hasznos emberfőkért), rögtön rájönnek, hogy ez rossz stratégia.

De hogy erre te mit akartál mondani, arról gőzöm sincs -- már azon kívül, hogy nem értesz vele egyet.

neoteny · http://word.blog.hu 2019.11.13. 15:23:28

@kiir:

"ha a bentlévők megtehetik, hogy kizárják a kintlévőket, és ebből hasznuk is van, akkor nyilván megteszik"

Igen, de ez a 'magyarázat' csak előfeltételezéssé fordítja a magyarázandó jelenséget.

Ebben a témában én ezt találom a legplauzibilisebb magyarázatoknak:

www.burmalibrary.org/docs13/The_Dictators_Handbook.pdf

2019.11.13. 15:40:25

@neoteny:

A libbant klubban a tagfelvételnél kritérium, úgy kell fogalmazni, hogy a saját anyátok se értse? Mit jeleztek, vagy kívántok jelezni ezzel? Hogy magasabb rendűek vagytok? Mihez képest? Az ásóbékához képest?

2019.11.13. 15:52:46

@neoteny:

Vérjá. Túl sok, és számotokra nehezen értelmezhető kérdést tettem föl.

Tehát. Ahhoz, hogy valaki megbecsült libbant legyen, tag a klubban, ahhoz először is sok éves véres verejtékkel meg kell tanulnia legalább 10 idegen kifejezést, aztán ezt ötvözni kell azzal a vele született rendellenességgel, hogy nem képes két értelmes gondolatot megfogalmazni?

Hát bazdmeg....ennyivel még Lipótmezőre sem tudtatok volna bejutni. Pedig ott tényleg sokat tanulhattatok volna.

neoteny · http://word.blog.hu 2019.11.13. 15:56:45

@Béláim, gondolkodjunk!:

Jogos: a 'legvalószínűbb' a helyes magyar kifejezés.

kiir 2019.11.13. 16:32:54

@Béláim, gondolkodjunk!:
Jó sok közhely, de legalább könnyű szétszedni.

Azt állítod, hogy Orbán nem kapitalista rendszert épít, hanem a Magyarország nevű vállalatot vezeti kapitalista módon. Akkor viszont azt is állítod, hogy Orbán nem a magyarok javát (közte a te javadat) szolgálja rendszerszerűen, hanem a személyes profitjára tör rendszerszerűen. Mit ne mondjak: egyetértünk.

Azt állítod, hogy a nyugati kormányokat a tőke irányítja, továbbá Magyarország egy bajor megye, végül pedig Orbán megfelel a nyugati tőke kívánalmainak. Vagyis azt állítod, hogy Orbánt a nyugati tőke ejtette foglyul, nem a magyar. Szuper gondolatmenet, csodálatos kilátásokkal.

Végül lelkesen idézed: „Azonban – ahogy Ruchir Sharma, a Morgan Stanley befektetési bank vezető globális kihívásokkal foglalkozó stratégája kimutatta – 1950 és 2010 között az általa vizsgált 150 ország közül 43-ban tudott a gazdaság tartósan, átlagosan évi 7 százalékkal erősödni, s ebből a 43 államból 35 autokráciaként, áldemokráciaként, diktatúraként működött. Más szóval és leegyszerűsítetten: nagy átlagban ott lehet a legjobban keresni, ott lehet a legjobb hozamokat elérnie a befektetőknek, ahol a pénzügyeket, a gazdaságot strong man-ek irányítják autoriter rendszerekben.”

Ám elhallgatod, hogy mi következik ezután ugyanebben a fejtegetésben:
„Viszont az is megfigyelhető, hogy néhány, maximum 7-8 évnél tovább csak kivételes esetekben – például Malaysia esetében – tart ki a tőzsdék és az autoriter rendszerek „románca” (…) Miután azonban a személyes hatalmuk kezd korlátlanná válni, attól kezdődően befelé fordulnak, elvesztik bizalmukat az idegenekben, a külföldi befektetőkben, már csak saját bizalmasaikban, saját gazdasági-pénzügyi klientúrájukban bíznak és azok tagjait is folyamatosan váltogatják. Országuk ezáltal kiszámíthatatlanná válik és ezzel véget is ér a külföldi tőzsdék és az adott rendszer „románca”.”

Ha te ezt kívánod Orbánnak és az országnak, ám legyen neked.

Amúgy abban természetesen igazad van, hogy nem tudom, hogyan lehet Orbánt eltávolítani. Viszont ugyanennyire Orbán sem tudja, hogyan fog ő eltávozni. De ne félj, mindketten meg fogjuk tudni :)

kiir 2019.11.13. 16:37:05

@neoteny:
Az a könyv csak részletesen kifejti a "ha megtehetik" feltételt. Nyilván ott van a kutya elásva. De az alaptézist illetően egyetértünk.

2019.11.13. 16:45:38

@kiir:

10 év. Ennyi ideje van Orbán hatalmon. Vagyis a 7-8 év nem játszik, mert még mindig szereti a nyugati tőke.
Azért szereti, mert meg tudtak egyezni. Orbán úgy szolgálja ki a transznacionális tőkét, hogy egyrészről az egyezség alapján mindketten jól járnak, másrészről ezt győzelemként tudja eladni a választóknak.

És miután a jelenlegi idióta ellenzéknek egyrészről nem érdeke, hogy ezt leleplezze, másrészről, hülyébb is annál, hogy ezt átlássa, ezért az az egyezség még sokáig fog működni.

neoteny · http://word.blog.hu 2019.11.13. 16:51:17

@kiir:

"csak részletesen kifejti"

Igen, ez a végzendő munka.

"az alaptézist illetően egyetértünk"

Ennek felettébb örülök.

2019.11.13. 16:54:46

@neoteny:

Ahhoz képest fillérek.

neoteny · http://word.blog.hu 2019.11.13. 17:09:50

@Béláim, gondolkodjunk!:

Ja, az olyan ostoba balfasznak, mint te is vagy.

2019.11.13. 17:15:48

@neoteny:

Szarul mennek a dolgaid Kanadában? Szembesültél azzal, hogy itthon is egy tehetségtelen senki voltál, és ott is az vagy?

Akarsz róla beszélni?

2019.11.13. 17:15:53

@Béláim, gondolkodjunk!:
akkor viszont egyszerű a válasz, hogy miben okosabb orbán(fidesz) mint az ellenzék.
így nem nehéz, ahogy a favoritjaid csinálják; lopni tudni kell és tudni kell lenyomni a meglopottak torkán, hogy még ők járnak jól(pláne, hogy a meglopottak gazdagabbik oldalának jó része, a transznacionális tőke is lopásból ered)
avagy:
"Béláim, gondolkodjunk! 2019.11.13. 07:38:55
@Brix:

Te tisztában vagy legalább minimális mértékben azzal, hogyan fizeti most ki a rezsim az ejus támogatásokat? Szerintem nem. Lopnak? Niná! De akkor honnan a picsából van ennyi pénz a költségvetésben? Ha lopnak, és mégis dagad a pénztárca, akkor valamit sokkal jobban csinálnak, mint a degenerált libbantak."

ha a választó arra ad megbízást a vezetőinek, hogy lopjanak(tőle is?) és egyébként elégedett(átmenetileg), akkor ki a hülye?
aki ki meri mondani, hogy milyen a játék és nemtetszését fejezi ki?
egyszerű. lopni tudni kell!
én pl. jobb, ha nem lopok. hamar pórul járnék. és különben is! ők lopnak helyettem. akkor meg minek?
(mondhatja az ecceri fidsze szavazó!:D)

neoteny · http://word.blog.hu 2019.11.13. 17:20:01

@Béláim, gondolkodjunk!:

Kiválóan mennek a dolgaim Kanadában.

"Akarsz róla beszélni?"

Hogyne.

Ezt írtad:

"Benyújtásra került az új Tb. törvénytervezet.

Olyan borzalmas dolgok vannak benne, mint , hogy a vállalkozóknak már csak a minimálbér után kell a minimális járulékot megfizetniük, aztán minden nyugdíjas, aki munkát vállal, csak szja-t fizet, ide értve pl. a nyugdíjas vállalkozókat is, aztán a családi adókedvezmény már a munkaerő piaci járulékkal szemben is érvényesíthető, 2021-től már a NAV készíti el a vállalkozások ÁFA bevallását is, stb.

Ez már tényleg a vég."

Igen, igen, de mennyit _költenek_?

2019.11.13. 17:24:38

@neoteny:

Pedig egyértelmű, hogy örök vesztes vagy.

ijontichy 2019.11.13. 17:35:46

@neoteny: Nekem mindig a folyót átúszó róka (ló... stb), meg a skorpió tanmeséje jut eszembe.
"Jajdejó, jajdejó" (és még tapsikál is) "nekem a némber van public enemy _TA_ csinálja a bevallásomat" Ergo, a fideszes idióta és/vagy aljas gazember
orulunkvincent.blog.hu/2018/02/03/miert_szavazol_a_fideszre
:-DDD

taga20 2019.11.13. 17:37:36

@Béláim, gondolkodjunk!:

mi van erdész, má itt is két nickkel tolod 0-24-ben?

te szerencsétlen, aki ismer korábbról, és meglátja a kommentjeidet, az csak röhögni tud rajtad:)))))))))))))))))))))

2019.11.13. 17:38:48

@Bánegressy:

Nem favoritjaim.

Te tudod, ki lopott többet, a patás, vagy a libbantak?
Honnan van a költségvetésben pénz, sok pénz? Mert van. Pedig semmi olyat nem találtak ki Orbánék, amit Gyurcsány Fegyenc és bandája nem tudott volna levezényelni.
De Gyurcsány Fegyenc "érdeme" mindössze annyi, hogy gazdasági Hirosimát szabadított Magyarországra.

2019.11.13. 17:41:03

Na megérkezett az oldalkocsis genetikai hulladék is. Hiába, nagy a rajongótborom.

Egyébként én kérek elnézést.

2019.11.13. 17:53:12

@Béláim, gondolkodjunk!:
gyurcsány tényleg nem tehetséges, csak dumagép, de a bomba robbanásának ereje nem ért volna el kritikus értéket a 2008 válság nélkül. az előkészítésben gyuszany előtt jóval orbán is részt vett a hitelezés felfuttatásával.(u.h. az jogos, hogy a jelenleg létező p.elit helyett kéne valami más. csak honnan? még csak most kezd kiépülni a java! :D)
csak erről valahogy senki nem akar tudni.
nem vagyok kíváncsi rá, nem is szeretném tudni, hasonló helyzetben mit lépne orbán(sztem lépne. tipli).

taga20 2019.11.13. 17:59:17

@Béláim, gondolkodjunk!:

össze-visszahazudozol fityeszretek. nincs nap, hogy ne vernék bele a csutigeci fekáliájába az orrod, te sunyi fityeszpatkány.

te magad miatt kérjél elnézést, me egy agyhalott vagy.

ilyeneket örömködsz a patkányblogodon:

"@diggerdriver:

Te Tesó, jó a csapat a leütés blogon, megkedveltem őket.
Tudod az a selyemfiú, szőrmók, meg degenerált fajták, akik úgy gondolják, ha többéves véres verítékkel sikerült megtanulniuk 10 idegen kifejezést, és ehhez hozzácsapják azt a velük született rendellenességet, hogy két értelmes mondatot nem tudnak megfogalmazni -lásd sakti-, akkor ők már a felsőbbrendű libbant romkocsmaértelmiségi kategóriába tartoznak.

Oda ugyan is ez a felvételi követelmény. Hát......ahhoz, hogy Lipótmezőre bekerüljél, ennél magasabb küszöböt kellett átugrani."

remélem te csak valami vírus vagy, me embernek nulla lennél!

2019.11.13. 18:04:58

@Bánegressy:

Konkrétan melyik hitelezésre gondolsz, a devizás átverésre?

2019.11.13. 19:49:06

@Béláim, gondolkodjunk!:
arra. bár én pl. hitelből költöztem ki pestről és mégis inkább beszoptam a forinteladósodást, amiért akkor sokan agyamentnek neveztek(akik később jól ráfaragtak).
hiszek a hülyének van szerencséje babonában(ezért vagyok én okos)
elég sok figyelmeztetés volt akkoriban, különösen a svájci frank hitellel kapcsolatban. eleinte még a bankok is óvatosságra intettek, csak a(z) 1(több)hülye százat(100.000-et) csinál alapján szabadult el később a pokol. akkor a bankok már semmit nem néztek, ontották a hiteleket.

@taga20: :D (^^)b (^^)b (ez japán!)

neoteny · http://word.blog.hu 2019.11.13. 19:54:09

@Béláim, gondolkodjunk!:

"a devizás átverésre?"

Miféle átverésre? A devizahitelesek többsége _nem_ bukott be a hitelével és jobban jött ki összességében, mintha forintban vett volna fel hitelt.

2019.11.13. 20:10:59

@neoteny: @Bánegressy:

Sokan akarják ráhúzni a devizahiteles átverést Orbánra, de ebben nem ő a hunyó. Egyrészről miután megszűnt a devizakorlátozás, már a hitelezésben sem lehetett korlátozni, másrészt az első Orbán kormány idején még csak a gépjármű hitelezés indult be. A jelzálog buli, ha jól emlékszem 2004 magasságában pörgött fel.
Azért lett a svájci frank a nyerő, mert anno az egyik lízing cég fél%-al magasabb kamathasznot tudott realizálni rajta.

Nem akarom mentegetni a hitelfelvevőket, de már akkor egyértelmű volt, hogy az mszp-szdsz bagázs ezt az egészet azért engedte szabadjára, mert nem volt képes gazdasági növekedést, és az ezzel járó életszínvonal emelkedést produkálni. Ezért hitelre alapozott életszínvonal javulást eresztett rá a lakosságra.
"Nem fog fájni" ahogy gyurcsótány mondta, és a devizahitelezésre értette. De fájt. Nem kicsit, nagyon.

Az hogy ez az egész szimpla bűncselekmény, csalás volt, az egyértelmű. Ezért tudott Orbán 2010 után gyorsan megegyezni a bankokkal. Bankadó, cserébe mentesülés a felelősségre vonás alól.

Khonsu 2019.11.13. 20:12:18

@Quercus erdész:

"Nem tudom milyen új gondolatok csíráznak a Szilícium völgyben, de így látatlanban sem hiszek benne. A lator államból, a zusából értelmes dolog még nem származott. "

Meglepődnél...

Egyébként csíráznak azok máshol is (Oroszország, Kína, Japán, stb.), de a "Szilícium-völgyben" (tágan értelmezve) csíráznak ma leginkább. Egyébként nem onnan indult. Elég régóta velünk van már, kérdés, hogy meddig megyünk vissza az időben.

en.wikipedia.org/wiki/Nikolai_Fyodorovich_Fyodorov

De visszamehetünk a kereszténység kezdeteiig, vagy még korábbra is. Nem új dolog ez, de most jött/jön el az ideje igazán.

ijontichy 2019.11.13. 20:15:36

@neoteny: A devizahitelezéssel (bevezette I. őszentsége kormánya, a hülye megyóék meg nem szorítottak egy egészségeset rajta) az a helyzet, hogy nem való az mindenre és végképp nem mindenkinek ;-) Kell tudni olvasni (apróbetűt is), számolni, és az sem baj, ha az ember egészséges szinten tisztában van a saját takarója hosszával. Nekem is volt kettő, és jól is jöttem ki belőlük (vityácska belebarmolása nélkül).
A devizahitel-krach kezelése "szép" példa arra, hogyan is rongálja a pocakos hadfi regnálása (ld. még "szabályozás", avagy "szike", vs. "barmolás", avagy "machete") a társadalmat. Izé... hogy is állnak most a derék magyarok az eladósodással? ;-)

2019.11.13. 20:17:31

@neoteny:
nagyon nem mindegy, hogy mikor, melyik évben vették föl a hitelt.
nekem sürgős volt. már 2003-ban vettem fel. forintban és akkor még nagyon kedvező feltételekkel.
index.hu/gazdasag/defacto/2014/02/24/itt_az_igazsag_a_devizahitelekrol/

2019.11.13. 20:39:59

aham. megvan! diggerdriver.blog.hu/2017/09/16/gyerekiahora
ez tényleg csak provokál itt. ÉBRESZTŐ !
talán azért annyira mégsem hülye, csak beköszönt. fityeszpatkány meg szerintem végképp nem.

neoteny · http://word.blog.hu 2019.11.13. 20:40:43

@Bánegressy:

"nagyon nem mindegy"

Természetesen.

neoteny · http://word.blog.hu 2019.11.13. 20:41:41

@ijontichy:

"nem való az mindenre és végképp nem mindenkinek"

Mint bármi más is az életben.

2019.11.13. 20:58:26

@Bánegressy:
"Ezért szaladgáltok Berlintől kezdve Brüsszelen át Washingtonig, nyaljátok a libbant politikusok seggét, csináltok majmot magatokból, áruljátok el a hazátokat szarházi patkány módon".
ez azért tényszerűen nem igaz. nekünk orbánelvtárs csapata és bajoroszág nem a hazánk. ez majdnem olyan(jó, erős túlzás, de azért van benne valami) mint amikor egy erdélyi, vagy kárpátaljai magyarra, ha már a bozgor nem elég ütős, akkor ezt mondják. legalábbis lassan csúszunk valami ilyesmi felé. magyarul azért még beszélhetünk.
bár már törökül kéne. vagy lehet, hogy oroszul(van aki még nem felejtett el. aki jelenteni jár a kremlbe). kínaiul! az az igazi.

"Tehetségtelen, gerinctelen, semmirekellő elefántcsont toronyba bezárkózó romkocsmaértelmiségi libbant banda" -visszautasítom!!!, "aki öntelt, pökhendi módon kioktat mindenkit" - én biztosan nem, "lenézi az embereket, megveti őket" -na jó, egy kicsit, de csak a f.tálibokat és a gumicsizmás király(kalapos már volt, most ez van) hívőket, "de azért elvárja, hogy ezek az emberek a szavazófülkében őket támogassák".- nem várja el.
zembereknek saját magukat kéne támogatni. az érdekeiket felismerni. de nem azt, hogy -milyen jó, hogy ezek itt helyettünk is lopnak! és nekünk is rengeteget! hurrá! mi vagyunk végre mi magunk. azok vagyunk akik vagyunk nem mások, ahogy a libbantak mongyák xD

2019.11.13. 21:00:32

@Bánegressy:
sőt! szerintem @taga20 is ő maga.
nem böngésztem végig a blogot, de az a gyanúm

taga20 2019.11.13. 21:34:09

@Bánegressy: rossz a gyanúd.

te egyébként magaddal dumálsz?:)))

2019.11.13. 21:43:18

@taga20:
ide jegyzetelem a gondolataimat.
ezt mindig megtalálom.

taga20 2019.11.13. 21:47:44

@Bánegressy: érdekes móccer;)

ja remélem pénteken te is ott leszel!:)))

2019.11.13. 22:08:03

@taga20:
hol? puskás aréna, vagy lipót?
sztem egyébként egyiken sem, mert pénteken hozzák fel apósomat vidékről(agyvérzést kapott) és megígértem az asszonynak, hogy segítek az elhelyezésnél meg minden. van vele dolog elég. szar helyzet. az ember a végén úgyis így jár

taga20 2019.11.13. 22:11:56

@Bánegressy: ezt szomorúan olvasom.
de azé talán lesz még egy-két nermentes évünk, amíg mi is beadjuk a kulcsot.

na megyek szunyálni, me holnap reggel meló.
jó8 cimbi.

ijontichy 2019.11.13. 22:23:18

@Bánegressy: Együttérzek veled. Annak idején apámmal is ez történt. Nem kevés vesződség :-(.

neoteny · http://word.blog.hu 2019.11.13. 22:48:47

@ijontichy:

Az én apám sokkal tapintatosabb volt: egy nap alatt belehalt az agyvérzésébe (még '92-ben).

ijontichy 2019.11.13. 23:27:52

@neoteny: Szerencsés(ek) volt(atok) (félre ne értsd, mert kell a fenének az ilyen "szerencse" :-( ).
Szegénykémet csak 5 hónap után vitte el a második, szóval '89 második fele nagyon kemény volt (főleg anyámnak).

neoteny · http://word.blog.hu 2019.11.14. 00:55:57

@ijontichy:

"Szerencsés volt"

Kétségkívül. Számára különösen földi pokol lett volna a folyamatos gondozásra szorulásig terjedő magatehetetlenség. Ezt az árat nem kellett megfizetnie a haláláért.

2019.11.14. 06:59:33

@Bánegressy:

Nem tudom kik azok a nickek aki mögé emgem vizionáltok de nem is érdekel. A civisvárosi neve ismerős, azt a nicket már láttam.
De azt kikérem magamnak, hogy ezzel az egybites genetikai hulladék oldalkocsis barommal egy napon említs.

Jut eszembe. Örömmel látom, megtanultál érthetően fogalmazni. Már megérte ide látogatnom.

Hiába, jó hatással vagyok az emberekre.

2019.11.14. 09:01:12

@Béláim, gondolkodjunk!:
nehogy azt hidd, hogy miattad.
a te megjelenésedig ez természetes volt, csak a te stílusod, hangütésedből arra következtettem, hogy ez passzol hozzá.
amennyire volt időm belepillantani, a gyerekiahóra blogon sem alap tőled mindenkivel szemben ez a személyeskedő, szemeteskedő, -fogyasztás*ból eredő bátorság fűtötte lekezelő, hatalom ittas(mármint hogy hatalmam van fölötted köcsög. te csicska vagy, én fideszes. gondoltam) modor.
a fidesz az ilyen, csak kifinomultabban. őket kommunikációs tréningeken(amelyeket valamelyik főfideszes~ felesége, lánykája, stb., ad el néhány10-, 100millácskáért a "megbízónak") készítik föl arra, hogyan kell szóba állni -ha egyáltalán, a csicska alattvalókkal, hogy azok érezzék porszem mivoltukat a hatalmasokhoz képest, de azért mégse gondolják, hogy nincsenek valamennyire komolyan véve.

*alkohol, kokó, krekk stb

amit a magyarországon beruházó multik és orbán fővezérigazgató együttműködéséről írtál, azzal 100%egyetértek. a következmények nem biztos, hogy nem lesznek érdekesek(kínaiul) hosszútávon.
de hát végül is a fideszesek történelmet akartak és az meg is lesz. szerencsejátékban mindig nem lehet nyerni
még ha meg is tesznek mindent, nehogy a véletlenen múljon az eredmény.

Brix 2019.11.14. 10:02:39

@Béláim, gondolkodjunk!: Látom megjöttèl, te mongolidióta, habzószajú debil! Ahogy látom, más blogokon is egyszerre minimum kèt nick-el kommentelsz ...Te tènyleg egy nárcisztikus pszichopata vagy, sok kètsèg nem fèrhet hozzá ....Èn már règes- règen kiba..talak volna innen...Csodálkozom , hogy a blog gazdája mèg megtűr itt...

2019.11.14. 10:09:54

@Bánegressy:

Mint mondottam, nem vagyok fideszes, de alapból leszarom, ki mit gondol rólam. Viszont imádom szétrúgni az ilyen brix féle degenerált libbant sekkfejek tökét. Szórakoztat.

2019.11.14. 10:11:26

@Brix:

Szeretnél olyan cenzúrázott blogot kicsihuszár, mint a határátkelő nevű liberofasiszta hulladékblog? Elhiszem. Ott akármekkora emeletes barom lehetsz, védve vagy. Miért nem húzol el oda?

2019.11.14. 10:24:44

@Brix:

Mi a gond kicsihuszár? Te voltál itt a király? Aztán nekem meg sikerült pár kommentel kirúgni alólad a trónt,és bebizonyítani, hogy csak egy papagáj vagy, nulla ismerettel. És most védelemért sírsz a bloggazdánál, bolondok királya?

Éljen a liberós demokrácia, éljen a liberós szólásszabadság! Így gondolod kicsihuszár?

Brix 2019.11.14. 10:42:50

@Béláim, gondolkodjunk!: Azt szeretném ha eltakarodnál a picsába, te orbánista, csicskakirály! Ha valamit itt bebizonyítottal , az mindössze annyi, hogy kb. 6-8, vagy több nick-en kommentelő, nárcisztikus pszichopata , destruktív troll vagy!
Ha van vér a pucádban, akkor felfeded kiléted és nem bujkálsz a számtalan nickjeid között! Cserében én is felfedem ki vagyok, és lássuk mire jutunk utána!

Brix 2019.11.14. 10:51:56

@Béláim, gondolkodjunk!: Jobb lenne, ha te húznál el az elvtársaidhoz, a 888-ra, mert itt szinte senki nem értett egyet, egyetlen hozzászólásoddal sem , és mindegyiket megcáfolták! Érvekkel alátámasztott , önálló véleményed nincs , csak a goebbelsi-fideszpropaganda " téziseit" böfögöd vissza! A "papagáj"- hogy ilyen megtisztelő jelzőt aggassak rá- az pontosan te vagy, mert 1%-al sem tér el véleményed a GFG és elvtársai által szajkózott állampárti mantráktól!

Brix 2019.11.14. 11:06:04

@Béláim, gondolkodjunk!: DE, a legnagyobb baj nem az veled, hogy a való világ realitásaival köszönő viszonyban sincs az, amit írsz, hanem az, hogy egyetlen célod az egyik legmagasabb színvonalú blog széttrollkodása, a gusztustalan csúszómászó, szemétkedés! Ezért kellene minél hamarabb bannolni! Ha valamilyen súlyos személyiségzavarod van , akkor keress engem , majd én segítek rajtad!

Boycie 2019.11.14. 14:17:03

@Brix: "az egyik legmagasabb színvonalú blog"
ettől behaltam... te idióta migránspropagandista Soros-ügynök, te még mindíg meg tudod lepni az embert :)))

A blogger mániákusan irogatja a dolgait ugyanazt a néhány témát kerülgetve egy downward spiralban, olyan stílusban amit egy átlagos diplomás képtelemn megérteni, de ha meg is érti bealszik a közepén és akkor szegény Béndek nem érti hogy miért nem ő még a miniszterelnök, pedig annyira jól ért mindenhez. A hozzászólások legalább fele átlagosan a provokáló civisvárosi és az elmebeteg neoteny hozzászólásaiból áll. Meg itt vagytok ti is néhány Soros-ügynök és egymást dicséritek. Színvonal. Annyira szánalmas... Persze tényleg színvonalasabb mint a B1 vagy néhány más baloldali gátlástalan bérhazudozó blog és az ott fröcsögő és vért hányó kommentelők, ez igaz...

2019.11.14. 15:16:24

@Brix:

Kicsit idegesnek tűnsz kicsihuszár, iszol te rendesen?

Szerintem mutasd meg a gazdádnak szarosgyurkának, hogyan amortizállak le az utóbbi pár napban, hátha ad fizetésemelést.

2019.11.14. 15:28:53

Ja,hogy ez a Béndek mester blogja? Azért volt olyan ismerős.

screpes 2019.11.14. 15:31:21

@Béláim, gondolkodjunk!:
Magadat amortizálod le, sokadszor.
Úgyhogy változtass (megint) nevet.
Brix nagyon jó...
Te hangolod félre a blogot... Meglehet, hogy azért vagy itt.
Az, aki érdemben kíván hozzájárulni egy-egy diskurzushoz, az nem mondhat le arról, hogy (egyetlen nicknéven) önazonos legyen.
mondanivalójához így hozzáteheti, amit már róla tudhatunk.

ijontichy 2019.11.14. 15:42:48

@Brix: Yihíííí... kéccáz dolcsis vs. Made in China egy huszasér'... Ne mondd, hogy nem tudod értékelni ezekután @444-et :-)

Ahogy ránéztem ma a magyar neccre, szembejött ez:
index.hu/techtud/2019/11/14/hungarologia_alapmuveltseg_magyarsagtudat_tozsa_istvan_nemzethalal_z_generacio/
Azért elég szép nyalintás, nemde? Rendes magyar ember nem tüntet, egy magát nemzetinek... pardon nemzethynek deklaráló, stadionépítő kormány ellen. Miért? Csak + ld. Prof. Dr. Tózsa Steve, aranyérkoszorús magyarságtudat és kormányzáskutató. Period. Szóval deklarálni kell, ennyi. Nem éltem akkor még, de ilyen lehetett "az" is. "Jó, megbízható elvtárs vagy fiam. Pont megfelelsz gyárigazgatónak." Na jah, a bolsi örök :-/

Úgy tűnik a főnit erősen hónaljon rúgta ez a pár ellenzéki győzelem (persze nem is jó előjel, ha már ennyire satnya felhozatal is képes győzni). Kis hübrisze nehezen viseli, ha lázad "szolga" ( hova vezetne ez? www.youtube.com/watch?v=LldtyaqMI5w :-D ).

Jut eszembe, méghogy a verseny smafu? Öröm nézni ezt a tülekedést, hogy ki tud úgy nyelves prosztatamasszázst adni, hogy újra mosolyra derüljön "his majesty" képe. :-)

2019.11.14. 15:53:21

@screpes:

Nemmondod. Miben jó a brix? Migráncssímogatásban?

Brix 2019.11.14. 16:10:05

@Béláim, gondolkodjunk!: Mi van te gyáva kis alattomos fostalicska ! Nem mered felfedni magadat ugye, mert egy kis senkiházi , ócska troll vagy! Már megint kèt nicknèven kommentelsz, "Boycie" , meg az anyád picsája tudja már , hogy hány álnève jelensz meg újra ès újra......Ha tudná G. Fodor , a főnőköd , akinek a seggèben van a nyelved , hogy milyen szánalmas gyenge színvonalú troll vagy, biztos megvonná a havi 60 ezres alamizsnát is! Neked mèg nagyon sok seggnyalást kell az èletben megcsinálod ahhoz, hogy az èn anyagi színvonalamra èrj, de hajrá , az Orbán - rendszerben bármi lehetsèges az ilyen kis csúszó mászó pondróknak...Ahogy elnèztem Bayer , vagy Zöldi László szontyoli fejèt a legutóbb , igen nagy tanácstalanságban ès letargiában vagytok, kár tagadni , ott a fentebb mellèkelt videó...
De , játszd csak a hülyèt , lehet persze nem kell annyira játszanod, mert alapból az vagy! A főnökeid már kicsit váltottak : valamilyen (ön)kritikát is kèpesek voltak gyakorolni a pártjuk felè, de megmaradtál az ugató- lihegő pincsikutya szintjèn!

Brix 2019.11.14. 16:13:21

@screpes: Kösz a támogatást , a vak is látja , hogy ki viszi fèlre a blogot, ès ki az aki trollkodni akar...Azt is, hogy ki kezdi a mocskolódást mindig...

Brix 2019.11.14. 16:18:35

@ijontichy: Ja, " 444" amúgy nem volt olyan rossz fazon, mivel a normalitás határait általában betartotta, nem igazán szemèlyeskedett, ès volt önálló gondolata, más kèrdès a tartalom...Ahogy Bircával is teljesen jól el lehet kommunikálni , szemben ezzel a habzó szájú , marhával , aki minimum 10 nick- el van egyszerre jelen a blogszfèrában ès állandóan nyomja az idiótaságait...

2019.11.14. 16:42:44

@Brix:

Szórakoztató vagy kicsihuszár, jókat röhögök rajtad.

2019.11.14. 16:53:57

@Brix:

Már korábban is megrugdostalak más blogokon soroscsicska, de nem foglalkoztam veled különösebben, mert nem érted el az ingerküszöbömet. De most úgy döntöttem, hogy oda figyelek rád.

Tehát a jó hír, hogy más blogokon is fogunk találkozni.

Lehet, hogy ez nem is olyan jó hír?

taga20 2019.11.14. 16:57:28

@Béláim, gondolkodjunk!:

quercus, te kínodban röhögsz, me te is érzed valahol, hogy egy infantilis gyökér vagy, akinek az a téveszméje, hogy elpusztítja a határátkelő blogot, vagy pl. ezt a blogot is.

döbbenet vagy egysejtű, döbbenet!

brixnek teljesen igaza van veled kapcsolatban.

Brix 2019.11.14. 17:01:11

@Béláim, gondolkodjunk!: Más blogokon csak elvètve kommentelek, már megint hazudsz , Orbán - csicska! Eddig csak Te lettèl itt szimbólikusan megtaposta többek által-ahogy már mások is írták- , de ha nagyon ugrálsz , akkor azt is megtapasztalhatod , milyen az , amikor nem szimbólikusan taposnak meg valakit, Te utolsó ,gyáva fèreg!

ijontichy 2019.11.14. 17:04:32

@Brix: "minimum 10 nick..."
Esetleg @Khonsu olvtárs felhomályosíthatna bennünket, hol is áll az AI a populár-polmarkecing támogatása tárgyában? Lehet, hogy már kőccségkímélőbb beruházás, mint a kéccáz dolcsis humánrobot? ;-) Akkor most szegény @444 repül, szabadon mint a sólyom ;-) ? Áhhh... sose bízz egy bolsiban! :-/

OK. vityának magától nincs ennyi esze, de szélltolcsynak se volt sose, mégis minden magyar birka (excl. gyevibíró) seggébe szereltetett NAVH-kompatibilis RJ45-öt (és még ki is fizettette velük :-) ). Tutkó, hogy a hardsoft beszállítók tettek egy jó ajánlatot, ahogy súgtak neki a kamatcsökkentő rally-hoz is az érdekeltek. Lehet, hogy a guglinak kellett egy "labor" a kvantumfölény teszteléshez? Azt régóta tudjuk, hogy vitya úgy kereskedik az EU-tag Mo. bérleti jogával, hogy a legpengébb piaci kofák sárgulnak az irigységtől :-D.

taga20 2019.11.14. 17:10:12

@Brix: szerintem nem ér ennyit ez a szerencsétlen, ne húzd magad fel rajta!

röhögj a pofájába, attól elkullog a patkányfészkébe, a digger haverja ass blaster blogjára, és ott kiverik egymásnak minden nap:)))

Brix 2019.11.14. 17:18:11

@taga20: Ja , pont èn is erre gondoltam, hogy ez az ember egèsz nap a blogszfèrában(ra) veri, mert egyszerre több helyen is ott van...Ebből vagy az következik, hogy ezért fizetik, vagy egy nárcisztikus idióta...De, hogy normál munkája nincs, az 100%..

Brix 2019.11.14. 17:22:26

@ijontichy: Olcsóbb lenne automatizálni a központi propagandát , igazad van, mert ezek a 60 ezer forintos trollok komolyan nem vehetők, de gondolom nem is azért küldik őket , hogy meggyőzzenek valakit, csak hogy szètoffoljanak mindent...

taga20 2019.11.14. 17:31:55

@Brix: ráadásul ez a nyomorult, havonta egyszer csinál egy blogot a blog.hu-n, ahol ezeket a retardált marhaságait kihányja, aztán párnap után kidobja a kukába.

tényleg beteg a troll.
én nem haragszom rá, pedig rólam is olyanokat írogat, hogy néha kedvem lenne a fejét bele hajtani a seggébe, de inkább sajnálom.

u.i.: ahogy mennek a dolgok, a csutigeci dolgai, egyre durvább dolgokat fog tolni béláim.

Brix 2019.11.14. 18:03:57

@taga20: Ja, nagyon idegesek lehetnek a pártközpontban, mert nem úgy sikerült nekik az önkormányzati választás , ahogy előre elgondolták....Budapesten jól pofáraestek...Gondolom , most kiadták az ukázt, hogy mèg erősebben
kell nyomni a sódert a trollhadseregnek , benyomulni a viszonylag mèrsèkeltebb blogokba is, ahol megtűrik őket , ès nem vágja ki a bloggazda őket sza....ni, rövid úton....

taga20 2019.11.14. 18:35:43

@Brix: de nem értik meg a szitut. lásd jászberényt!

pl. ez a szerencsétlen béláim, még akkor is itt fog átkozódni, mikor a gazdája a csutigeci, má kipcsak földre költözött, és a svájci bankszámláival futbalozik.

ijontichy 2019.11.14. 19:01:43

@taga20: "mikor a gazdája [...], má kipcsak földre költözött"
Messze még a hajnal... ;-)
index.hu/gazdasag/2019/11/14/oriasi_segitseg_keszul_a_ner_rejtozkodo_milliardosainak/
Ami a pár ellenzéki kézre került önkormányzatnál a "varrás alól felfeslett", az eléggé ijesztő (és az csak az amúgy is már eléggé kiürített önkormányzat). Mo. a bolsi TU-MAL-MET fázisban :-(

taga20 2019.11.14. 19:17:22

@ijontichy: hát láttunk már anno aranyvécékefét is, asztán abból is fejvesztett menekülés lett.

szerintem ne adjuk ilyen könnyen fel;)

uploads.disquscdn.com/images/fe4bf1b97c43ac352deb2c32c5efaff102d2cf743bc0c71b669717797182a3e8.jpg?w=800&h=460

taga20 2019.11.14. 20:20:00

@Quercus Maximus:

"Hát már nem emlékszel rám csúnya fijú?"
mi van erdész, még köcsög is lettél?:)))

jézusmária, távozz tőlem sántán!:)))

Brix 2019.11.14. 21:05:28

@Quercus Maximus: Szerintem majd te fog rá emlèkezni, ha szètrúgom a szaros valagadat, te fèlkegyelmű ócska troll!

Brix 2019.11.14. 21:10:11

@taga20: Ja, mindig is köcsög volt...A múltkor valami ilyesmit írt egy politikai blogban: " Megyek a villamoson , a fodrászomhoz" Óhh, gondoltam ez sem lehet normális ...ès lám csak , beigazolódott ...

neoteny · http://word.blog.hu 2019.11.14. 21:53:38

@Brix:

"nem is azért küldik őket , hogy meggyőzzenek valakit, csak hogy szètoffoljanak mindent"

Ez így van, de még belőlük is lehet tanulni. unionista/444 felhozott egy csomó nagyon érdekes kérdést amik megválaszolása rengeteget segített nekem a gondolataim rend(szer)ezésében.

Brix 2019.11.14. 22:37:20

@neoteny: Igen, de az " Unionista " - nem viselkedett trollkènt, mert sokszor előadta a saját " antitèzisèt" - amire egyúttal letett egy választ , egy másik tèzist alkotni , így szüksèges is volt rá , hogy működjön normális, kètoldali kommunikació...Persze, a" vègèn" már ő is túltolta, amikor kifogyott az èrvekből, de legalább valamilyen szinten komolyan vehető volt addig, amíg nem jött elő az etnikai "kártyával" - ami persze a veresèg beismerèsènek egyik formája... A másik " kollèga- a "Bèlaim" - "viszont nem vehető komolyan, semennyire sem, mert csak piszkoskodni, trollkodni jött ide, egyszerre 2-3 nicket használva egy poszton belül , Így èn azt gondolom , hogy a Civisvárosi mèg èppen " belefèr " a blogba, a másik viszont egyèrtelmű bannolás...

2019.11.14. 22:52:54

@neoteny:
még csak nem is erről van szó. ez benéz egy ilyen blogba, mint ez, egyből lejön neki, hogy itt "tanultak" vannak(vagy tanulté a blog és tanult hozzászólók is vannak), és egyből hányik a libsiszagtól, ami egy póz és dacreakció(nyilván) a gyursányi-szadesz bukás óta.
-de! odaát ezen a hóbaszott blogon tök elfogadható normális dolgokat is firkál, amit akár itt is megtehetne, ha nem lenne egy frech, keck(jól mondom) megalomán, narcisztikus pöcs(ami szintén egy járvány).
a következőben bemásolok egy kommentjét pl., hogy milyen a jogállam helyzete szerinte, de tök normálisat ír arról, h mennyire szükség lenne liberális demokrata pártra. sztem valamennyire képben van a gazdaságban is. szal ez egy divat ez az új modor, hogy értelmes embernek nem lehet értelmiségi habitusa. a tisztelet, előzékenység, nyájasság(nyálasság :D hogy mást ne mondjak) elfogadhatatlan. pokróc modor. beköszönésként a közellenség és a vélt odatartozók rugdosása. ez az ami működik és elfogadható.
na. nem tudom linkelni, mert szar a böngészőm és különben is a blog alatt 30valahányezer komment közül a huszonXezredik lehet; copy-paste. nem kell félni. nem lesz olyan szörnyű.

2019.11.14. 22:54:27

Béláim, gondolkodjunk! 2019.11.05. 14:17:23
@MAXVAL bircaman közíró:

A jelenlegi jogbarmolás az, ami a nagyuraknak jó Max.
A jogállamiság, és annak alapvető eleme a jogbiztonság nem kizárólag liberális métely, hanem a demokrácia alapkövetelménye. Az illiberális demokráciáé is.

Ma Magyarországon nincs jogbiztonság, így ma Magyarország nem, vagy csak részben jogállam.
Ha egy országban a törvényhozással fölhatalmazott parlament kihasználva jelentős többségét személyre, személyekre, kivételezett csoportok szabott törvényeket, hoz, ha kell napok alatt, ha a törvényekben fölhatalmazott kormányzati intézmények hónapokig, évekig nem hozzák meg a kapcsolódó jogszabályokat, ha az ügyészség, rendőrség egyértelmű bűncselekményeket nem hajlandó kivizsgálni, földeríteni, az az ország nem jogállam.

Az AB már 1992-ben világosan kimondta:

„A jogállam nélkülözhetetlen eleme a jogbiztonság. A jogbiztonság az állam – s elsősorban a jogalkotó – kötelességévé teszi annak biztosítását, hogy a jog egésze, egyes részterületei és az egyes jogszabályok is világosak, egyértelműek, működésüket tekintve kiszámíthatóak és előreláthatóak legyenek a norma címzettjei számára.....

[a] jogbiztonság megköveteli a jogszabályok olyan világos és egyértelmű fogalmazását, hogy mindenki, akit érint, tisztában lehessen a jogi helyzettel, ahhoz igazíthassa döntését és magatartását, s számolni tudjon a jogkövetkezményekkel. Ideértendő az is, hogy ki lehessen számítani a jogszabály szerint eljáró más jogalanyok és állami szervek magatartását.”

Az, hogy egy kormány sikeres a gazdaság területén, hogy tevékenysége következtében javul az állampolgárok életszínvonala, jövedelmi viszonyai, hogy támogatja egyes kiemelt csoportok, pl. a családok boldogulását....az még nem hatalmaz föl egyetlen kormányt sem, hogy gátlástalanul osztogassa a közpénzt az olichargáinak, a klientúrának, hogy milliárdokat költsön az adófizetők pénzéből a miniszterelnök mániáira, hogy mentességet biztosítson a hűbéreseinek a felelősségre vonás alól.

Ha egy kormány ezt teszi, akkor az lábbal tiporja a jogállamiságot

neoteny · http://word.blog.hu 2019.11.15. 00:14:31

@Bánegressy:

"tök elfogadható normális dolgokat is firkál, amit akár itt is megtehetne"

Akkor az én hibám, hogy itt rögtön trollá változott: én jöttem a fúróval, hogy _miért_ kellenének olyan pártok Mo-ra amiket ő megálmodott. Ez a kérdezősködés őt annyira elszomorította, hogy egyből elkezdett hülyézni amire én balfaszozással válaszoltam és innét már csak lejjebb adtuk a színvonalat.

Ami szomorú, de én nem fogom visszafogni magam senki kedvéért. Aki észt kíván osztani, annak fel kell készülnie a köpködésre is. Jó esetben kognitív köpködésre; rosszban meg úgy ahogy itt is történt.

neoteny · http://word.blog.hu 2019.11.15. 05:45:18

@kiir:

How Crony Capitalism Works

Higher political contributions equals more government contracts on even better terms

by RONALD BAILEY

reason.com/2017/01/03/how-crony-capitalism-works/

neoteny · http://word.blog.hu 2019.11.15. 09:29:15

@Béláim, gondolkodjunk!:

"kifejtettem a véleményem"

Ja, ezt mondhattad volna rögtön az elején. Mert nagyon úgy tűnt, hogy arról beszélsz, amit te _tudsz_.

neoteny · http://word.blog.hu 2019.11.15. 10:12:27

@Quercus erdész:

"Nincs ezzel gond barátom."

Valóban nincs. Ahogy Daniel Patrick Moynihan lényegretörően megállapította: mindenkinek joga van a saját véleményéhez, de senkinek sincs joga a saját tényeihez.

Így hát a véleményeidet szabadon elmondhatod; és azok még csak nem is kritizálhatóak, hiszen azok személyesen a tiéid: annál szubjektívebb dolog pedig nem is létezhet. Senki más nem döntheti el azt, hogy mik legyenek _a te személyes preferenciáid_.

De a te személyes preferenciáid semmiféle kötelezettséget sem rónak embertársaidra (magyarokra és nem-magyarokra). Nekik is megvannak a saját személyes preferenciáik. _De gustibus non est disputandum_, mondták az ókori rómaiak. _Ennyi_ eszük már nekik is volt.

De ha az észosztás igényével beszélsz, ha azt állítod, hogy az állításaid _igazak_ -- vagyis a _tudásodat_ vezeted elő az állításaidban --, akkor azokat _érdemben_ megköpködni mindenki más _feladata_, nem csak joga. Csak úgy juthatunk _tudáshoz_: mindenki számára hasznos ismeretekhez.

neoteny · http://word.blog.hu 2019.11.15. 11:40:11

@Bánegressy:

"azon is túl vagyok, hogy érdekelnek-e igazán ezek az itt felmerülő kérdések, mert rájöttem, hogy a világ tök öntörvényűen megy az én elvi, vagy elvtelen álláspontom nélkül is"

Azért ennél többről van szó.

De tudod mit? te kijössz az asszonyoddal: _az_ az igazi eredmény. Az összes itteni agyaskodás semmit sem ér egy egészséges domesztikus állapot ellenében.

neoteny · http://word.blog.hu 2019.11.15. 11:58:53

Ami pedig a 'libsik' fikázását illeti, megérdemlik:

[...]

The progressive-socialist alliance has wasted no time laying out an ambitious agenda. It includes ordinances for rent control, drug-consumption sites, decriminalization of prostitution, legalization of homeless encampments, defunding critical police programs, free public transit, and an array of new taxes, including a “mansion tax,” “excess compensation tax,” and an “Amazon tax” three times larger than the original levy that was repealed last year. Amazon tried to unseat Seattle’s progressive regime, but the progressives have only strengthened their hold on municipal power—and now they’re out for revenge.

[...]

www.city-journal.org/seattle-progressive-city-council-amazon

neoteny · http://word.blog.hu 2019.11.15. 12:52:21

@Bánegressy:

Az Index-cikk érdekes, Kevin White-ról most hallottam először (letűnt 3 évvel azelőtt, hogy én megérkeztem Kanadába).

kiir 2019.11.15. 13:04:11

@neoteny:
Köszi, de nekem szántad? Ennek mi köze ahhoz, hogy egy sokkoló választási eredmény után az 5. sz. párttagkönyv tulajdonosa rácsodálkozik arra, hogy pár éve nincs tagfölvétel a Fideszbe, de még a Fidelitasba se?

neoteny · http://word.blog.hu 2019.11.15. 13:07:01

@kiir:

Annyi, mint amennyi a te kommentednek volt, amire linkeltem.

kiir 2019.11.15. 13:38:03

@neoteny:
Szuper.

Én azért utóbb elmagyaráztam, hogy hogyan értettem, és arra te válaszoltál is (értelemszerűen kritikusan). Most ne mondd már, hogy dobhatom ki azt a válaszodat, mert még megtörik bennem a hit, hogy értelmes vitapartner vagy.

(Na jó, az már nem.)

neoteny · http://word.blog.hu 2019.11.15. 16:10:01

@kiir:

"Most ne mondd már"

De mondom -- ill. mondtam a linkelt cikkel.

kiir 2019.11.17. 12:34:04

@neoteny:
Szóval úgy döntöttél, hogy ha már nem értesz egyet magaddal, akkor a két válaszod közül az elsőt dobod ki, és a másodikat tartod meg. Remek döntés -- de jól megfontoltad, vagy még várhatok későbbi változásokra?

neoteny · http://word.blog.hu 2019.11.17. 13:42:43

@kiir:

"még várhatok későbbi változásokra?"

Azt mindig célszerű feltételezned: úgy nem érhet meglepetés téged.

kiir 2019.11.17. 23:46:09

@neoteny:
Praxisomban te vagy az első ember, aki nyíltan leírja, hogy célszerű őt hülyének néznem, mert úgy nem érhet meglepetés.

Őrült beszéd, de van benne rendszer.

neoteny · http://word.blog.hu 2019.11.17. 23:56:11

@kiir:

"Praxisomban"

Az elkurvulásodért ne engem próbálj meg felelőssé tenni.

kiir 2019.11.18. 00:10:29

@neoteny:
Célszerű feltételeznem, hogy mondataidban még várhatok későbbi változásokra. Így erre a feltételezhetően átmeneti véleményedre nem célszerű figyelemmel lennem.

neoteny · http://word.blog.hu 2019.11.18. 00:24:09

@kiir:

Whatevs.

Gyere ki a hóra, haver: regisztrálj be (fizetős) a quillette.com-ra aztán toljuk ott angolul, sokkal jobb publishing rendszerben, vagy két tucatnyi aktív kommentelő részvételével. Ott tanulhatsz a náladnál gyakorlottabbaktól, hogy hogyan lehet kóstolgatni engem -- és hogyan pattintom le őket angolul. :)

Ha ehhez nincs kedved, akkor szűnj meg, kérlek.

vekeke 2019.11.18. 09:08:53

Az idézet Vörösmarty Mihálytól való nem Kölcsey Ferenctől.A vers címe A Guttenberg-albumba.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2019.11.18. 09:47:58

@vekeke: Elnézést, valóban, epic fail, javítottam

vekeke 2019.11.18. 13:36:35

@HaFr: abszolut ide illik az idézet,mondhatnám sajnos, hiszen az egész vers igen aktuális.
süti beállítások módosítása