1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2019.09.30. 08:30 HaFr

Mi is van a 11. parancsolat előtt?

Képtalálat a következőre: „Meine Ehre heißt Treue.”

Emlékeztetőül kongresszusi és azon kívüli fideszeseknek:

I. Uradat, Istenedet imádd, és csak neki szolgálj!

II. Isten nevét hiába ne vedd!

III. Az Úr napját szenteld meg!

Az első három parancs Isten uralmának elismeréséhez vezetett minket. Csak ez biztosítja az ember tökéletes szabadságát. A Tízparancsolat második része (táblája) az embertársak iránti kötelességeket tartalmazza, összhangban a természeti törvényekkel:

IV. Atyádat és anyádat tiszteld!

V. Ne ölj!

VI. Ne paráználkodj!

VII. Ne lopj!

VIlI. Ne hazudj, és mások becsületében kárt ne tégy!

IX. Felebarátod házastársát ne kívánd!

X. Mások tulajdonát ne kívánd!

Az igaz cselekedetek mellett az igaz érzések, gondolatok, vágyak is az isteni akarat teljesítéséhez tartoznak.

___

Ellenben a -- nem mellesleg tökéletesen szentségtörő -- kiegészítése a Tízparancsolatnak az orbáni 11-ikkel, ami -- a kiegészítés ténye -- természetesen megkérdőjelezi azt is, hogy valaha is komolyan gondolta-e Orbán ezt a kompendiumot (nem gondolta) azon túl, hogy a hatalma a benne szereplő legtöbb norma folyamatos megtörtésére épül...., szóval a 11. nagyon is ismerős korábbi korokból. Most, amikor a Pártot látszólag csak az veszélyezteti, hogy a tagjai összemarakodnak a koncon, különösen időszerű Orbán iránymutatása: "akkor is lojális vagyok hozzád, amikor te tévedsz, és akkor is számíthatok rád, amikor én tévedek”, magyarán az igazság nem számít, az erkölcs nem számít, pontosan egy valami számít: a hűség egymáshoz, de leginkább hozzá. A hűség az én becsületem (=az európai erkölcsi hagyomány soron következő felülírása brigantik tálalásában). Jelzem, ez egy teljesen magától értetődő fejlemény a hatalmi logikában. Törvényszerű volt, hogy eljussunk eddig a csatorna-elmélkedésig, nem először a történelmünkben.

Meine Ehre heißt Treue. Ebben az egészben az ég egy adta világon semmilyen innováció nincs. Ahogy az eztán következő gazemberségekben sem lesz. Ezek nem okvetlenül lesznek náci gazemberségek, ebben a posztban csak azt akartam jelezni, hogy a hatalmi logika gördülése ugyanúgy irtja ki azt, amit -- meglehet, csak a szépre és a jóra emlékezve -- az európai civilizációval társítunk, mint tette korábban, a kérdés legföljebb az, hamarabb véget lehet-e vetni neki: annak, ami konszolidációra magától képtelen.

Na de ma még a szerénység napjait éljük. Az a 120 éves terv még sehol nincs az ezeréves birodaloméhoz képest.

57 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr5415182888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HaD 2019.09.30. 10:36:22

hűség a párthoz hűség a néphez:) ezek mind ugyanazok ahogy Bródy énekelte meg...

2019.09.30. 10:51:16

Ezek nem okvetlenül lesznek náci gazemberségek

a hatalmi logika eddigi alakulása után nem hinném, hogy ne kéne ebben is bíznunk.

Lexa56 2019.09.30. 10:58:43

Ezt a tradicionális törzsi becsület-fogalom, ami akkor válik elfogadhatatlanná, amikor a gazemberség rejtegetését jeleni. És Orbán nyilvánvalóan ezt várja el és ezt gyakorolja

ijontichy 2019.09.30. 14:52:02

@poszt: Hát nem tudom :-/. Irodalomban, filmben gyakori elem "XY n-edik szabálya"... stb. de! Én nem vagyok vallásos, mégis ha egy politikus "a parancsolatokat" kezdi kiegészíteni, arról számomra a blaszfémia jut leginkább eszembe :-(. Meg az, hogy ideje vagyon (nagyon) a sárgaháznak :-).

ricardo 2019.09.30. 20:29:14

Senki sem szolgálhat két úrnak: vagy gyűlöli az egyiket, a másikat pedig szereti, vagy ragaszkodik az egyikhez, a másikat pedig megveti. Nem szolgálhattok az Istennek is, a Mammonnak is. Máté6:24

Brix 2019.09.30. 23:31:12

@cívisvárosi: Orbán a Mammont" tiszteli, az ugye egyèrtelmű...Ha nem így lenne , akkor most" plebejus demokráciában" èlnènk, ès Orbán kockás ingben járna most is, nemzeti konzultálni, mint anno, amikor meghirdette álszent politikai programját , a plebejus demokráciát.. Helyette a nemzeti nagyburzsoáziat, azon belül a közvetlen családtagjait , haverjait ès lekötelezettjeit halmozta el vagyonnal- ès felszámolta a plurális demokrácia ès a jogállam alapjait ( szűkítette az Alaptörvènyben, hogy miből ered a politika hatalom forrása .Pont a nèp jogai lettek lefaragva..) Orbán plebejus demokráciát ígèrt ès helyette egy szűk partközeli elit " illiberális demokráciájat "kaptuk... Azaz: pont fordítva cselekedett , mint amit ígèrt, mondott...

2019.10.01. 09:41:29

@Brix:
és nem lesz párbeszéd. ugye nyilvánvaló.

screpes 2019.10.01. 14:33:42

@cívisvárosi:
hogyan képzeljük el ezt a párbeszédet? Tudva, hogy napjainkban ez lényegében a médiában zajlik, zajlana.
A megyei lapok címlapon hoznák Karácsony Gergelyt?

2019.10.01. 16:54:07

@screpes:
20 évvel ezelőtt mi is volt a politika alapműködése? még az az első orbán kormány idején. hogy vannak a pártok határozott ideológiai arcéllel. a szocialisták az alsó-, a liberálisok a felső középosztályt réteget célozzák. a szegények vannak valamivel többen, ezért ez egy balközép formáció. és ezzel versengenek a konzervatívok, akik középről kiindulva próbálnak meg szavazatokat gyűjteni mérsékelt jobbközép kormányzásra törekedve. és az ingadozók rendre az ellenzék javára döntik el a választást. és ebből kialakul egy politikai váltógazdaság. a pártok mind modernitást képviselik. ezek kerülnek a közélet előterébe. az egyházi tradíciókkal az háttérbe szorulnak.

és ennek egyetlen ellensége van. a népi nacionalizmus. amivel próbálkozott csurka, torgyán. őket kitették a partvonalon kívülre. ezek helyébe lépett a jobbik. és a közélet főáramából ő is kiszorult vona. csakhogy ezek helyébe lépett orbán. és szétverte a fentebb leírt filozofikus konstrukciót. és a pártoknak nincs határozott karakterük. nehezen különbözthetők meg az egyházaktól is. azok is "zöldek".

egy mai hír. a képen urbán evariszt, aki egy görög katolikus bácsi és a "zöldítsük vissza földünket" akció kezdeményezője.
www.dehir.hu/upload/images/wp_cikkek/2019/faultet.jpg
A szervezők minden elültetett fát megjelenítenek egy virtuális térképen, amelyen bárki követheti majd, hogy miként lesz "egyre zöldebb" Magyarország.

a görög katolikusok is "modernek". ők is csinálnak egy applikációt. fesztivált tartanak. lesz borkóstoló, forgatag, ingyen buli, színes programokkal, közös imádsággal. és ez nem momentum generáció, még csak nem is a modernista hitgyüli, hanem ők kérem szépen görög katolikusok.
gorkapocs.hu/assets/images/gorkapocs-12v01-950x1344.jpg
és ez nem hodász atya, néhány ifjú teológus, hanem ők is nagyon fiatalosak, megmentik a bolygót. na most ennek örülni is lehetne. csak közben egy ádáz küzdelem folyik az erőforrásokért. úgy, hogy alig valami különbözteti meg ezeket a csoportokat.

2019.10.01. 20:50:06

@screpes:
ma nyílt 7. századi avar kori kiállítás a régészeti leletek alapján megmaradt harci páncélzatokból, női ruha foszlányokból rekonstruált viseletek.
www.dehir.hu/upload/images/galeria/3703/191001kagan_(2).jpg
www.dehir.hu/upload/images/galeria/3703/191001kagan_(3).jpg
www.dehir.hu/upload/images/galeria/3703/191001kagan_(4).jpg
ilyen is van? ilyet is lehet? néprajz. és népszerű.
www.dehir.hu/upload/images/galeria/3703/191001kagan_(12).jpg

2019.10.02. 09:51:52

@screpes:
a népi nacionalizmuson alapuló állampártiság kiszorítja-e a "nyugatosokat". ahol elvben minden szét van szabdalva. tehát elvben az ellenzék is mondhatá, hogy ők is kiállítanak avar kori kagán harcosokat. hiszen a régészet is tudomány. amelyik az elveszett civilizációkat kutatja. csak erre azt mondják, hogy őspogányság. ilyet ne akarjál. kitört a "fasizmus". ez egy modern kori vallásháború.

és az mta azt mondja, hogy legyen egy akadémiai kutatóintézeti hálózat. ennek elsődleges partnere a ceu. mert az a legmagasabbra rangsorolt intézmény. ehhez budapesten megakasztották az egyetemi integrációt. és fővárosban van 20+ állami/egyházi egyetem azért, hogy a ceu minimális befektetéssel a legmagasabbra legyen rangsorolva. és lenyúlja posztgraduális képzést. és vidéken nem lehetnek kutatóegyetemek. miért? s az európai bizottság létrehoz egy tudománypolitikai testületet. az osztja el a pénzt az európai egyesült államokban. felszámolják a nemzetállamokat.

éppen úgy lenne nagyobb szabadság, hogy létre kellene hozni a vidéki egyetemi bázisokat. és befektet a mit.
index.hu/techtud/2019/10/02/egeszsegugyi_kutatasi_programot_indit_debrecenben_az_egyik_legjobb_amerikai_egyetem/
és a magyar állam, a debreceni egyetem képzést indít nagyváradon. és létrejön a keresztény partiumi egyetem.
video2.dehir.hu/1001_Tanevnyito_Nagyvarad_mix.mp4
első körben imádkozó bölcsészek vannak. de majd lesz vidékfejlesztés és mérnökképzés. úgy, hogy ezek a fiatalok magyar állampolgárok, de jelenleg román adófizetők. és legalább is részben az anyaországi magyarok finanszírozzák a tanulmányaikat. jó lesz ez így?

és erre a válasz az, hogy ez revízió. és ennek eredménye a "fasizmus". szegény kis románok. aki ezt mondja az nem-magyar. úgy egyébként a ceu érdeke is az lenne, hogy a budapest a kárpát-medence pénzügyi-kereskedelmi-szolgáltató központjává váljon. őket a királyi magyarország emancipálta és trianon ölte meg. trianon következménye a holokauszt és annak következménye a gulág. és éppenséggel mondhatnák azt, hogy voltak bűnök pro és kontra. ezt azért nem olyan nagyon nehéz elismerni általános emberségre alapozva. ehhez minimális emberiesség szükségeltetik.

de lehet azt is mondani, hogy a magyarok még mindig nem kértek bocsánatot. talán, az ellenoldal? nem. üldözik a tudást. a civileket. összefog a mit és a debreceni egyetem. a kisegér és az elefánt azt mondja: együtt dübörgünk. ebből az lesz, hogy a legjobb kutatókat elviszik bosztonba. és majd nagyváradi keresztény egyetem imát mormolnak a gépészek. úgy, hogy bár lelkiségben magyarok, de román államhoz vannak kötve. román adófizetők. legfeljebb néhány a szabad piacon érvényesülni tudó elköltözik a partiumból. de nem a leszakadó magyarországra, mert azt már románia is elhagyja a bérekben, hanem nyugat-európába. és ahogyan a felvidék is kiürült úgy majd a partium is odavész. és a magyarok vegyék tudomásul, hogy erdély örökre elveszett. így akarták a történelemformáló erők a nyugat. és tényleg így akarták. így akarják. és ugye ez sem egy irreális forgatókönyv. egyáltalán nem. de akik ezt támogatják azok nem-magyarok. ennyit se szabad gondolni?

2019.10.02. 11:39:28

@screpes:
na de országosan is foghatóvá válik a dikh tévé.
index.hu/kultur/media/2019/10/02/dikh_tv_elso_roma_kabelteve_balogh_elek_minden_almod_kispest/
ez szegény sorsú a kispesti alapította.
kep.cdn.indexvas.hu/1/0/2973/29738/297389/29738993_f140195a7f26091d3b953dcc63098a70_wm.jpg
ez lép a rádió c helyébe. történelmi jelentőségű. hidat képeznek. így lesz több európa. felülírják a keresztény államnemzeteket. és ezzel megindul magyarországon a nyugatos modernizáció.

2019.10.02. 11:49:13

@screpes:
www.youtube.com/channel/UCuyhUWU_RDcs-zmMXYYosDw/videos
dorina, ottika, muro phral, pistuka, rikárdó, wörös, alexa, mr kami, setét ernő, gypsy warm, lorietta, roma jilo, somók sanyika, gica & roki, roni, mario sultano & rosalina. és minden álmod teljesül. és ez ugye "liberális", csak nem nemzeti. hanem "nyugatos" "modernizáció". mulatinasz. na, tessék.

screpes 2019.10.02. 16:17:08

@cívisvárosi:
nekem ne küldj youtube-s roma-channelhez linket. Amit el akarok érni, azt nem a te ajánlásodban teszem, nem miattad válogatok.
Amit te ajánlasz, arra nincs szükségem.
Azt hiszitek, szüksésgünk van manipulációtokra a reális tájékozódásunkhoz: fordítva van, küldhetnél a városszéli romáknak vilápolgáros video-kigyűjtést.

2019.10.02. 21:25:01

@screpes:
ne viccelj már. a dikh tv-t a "liberálisok" támogatják. mert a "liberálisok" számára fontos a "zoktatás". ezzel szemben áll a "náci" fidesz. keresztény roma szakkollégiumi hálózata. tanévnyitó.
i1.wp.com/hd.gorogkatolikus.hu/hirek_images/hirek_3052_12.jpg
i2.wp.com/hd.gorogkatolikus.hu/hirek_images/hirek_3052_21.jpg

2019.10.03. 08:28:40

@screpes:
kádár kori kivitelben.
www.youtube.com/watch?v=-Nou3HUnCsk
a nem polkorrekt részeken "tillaláztak". manapság már végig kellene "tillálázni". próbálták összekapcsolni a többségi magyar kultúrával.

csak jöttek a "klubrádiósok", hogy a "náci" magyarok rettegésben tartják a szegény kis cigányokat. ezért be kell vezetni a pozitív diszkriminációt. ami a többséget negatívan diszkriminálja. a fővárosi nem-magyar, keresztényellenes értelmiség meghirdette magyarország "elcigányosítását". nem zsidók, különösen nem a zsidók, hanem a "nem-zsidók". ebből lett a dikh tévé kispesten. a medián szerint karácsony utolérte tarlóst. lehet örülni. és vezetésével megkezdődhet a nyugatos modernizáció.

Brix 2019.10.03. 11:19:34

VII. parancsolat: Ne lopj! X. Mások tulajdonát ne kívand! Mennyire aktuális èrvènyű erkölcsi törvènyek ezek, amikor sorra buknak el- egyelőre mèg csak a másodvonalas fideszes politikusok:
" 3 èv börtönre ítèltèk Mengyi Roland fideszes orszaggyűlèsi kèpviselőt korrupció miatt"
" Bűnszervezet irányításával vádolja az ügyészsèg Simonka Györgyöt , neje ès unokahúga is vádlott...
Ezek az ügyek persze csak a jèghegy csúcsát jelentik..
A főnök veje tabu tèma az ügyèszsègnek...inkább kifizetette a magyar állam- azaz mi- a pályázatok EU rèszarányat , mintsem hogy az OLAF tovább vizsgálódjon..A főnök családtagtagjai mind milliárdosok..33 èv - 33 milliárd a tejfelesszájúnak...Állami szubvenciókból, ingyen pènzekből gazdagodnak , a mi bőrünkön...
Orbán falutársa dollármilliárdos ...Micsoda vèletlen...
Rogán Tóni , Kósa, Lázár mind piszkos ügyletekben utaznak, ahol a vègèn az állam biztosítja az üzletet.
"Szèp " kis társaság ,ez a " keresztèny" demokrata , elit! Jó mintát mutatnak a társadalomnak...
Ne legyen senkinek illúziója , Orbán - "hűsègesküje " a maffiában szokványos dolog: kitartani jóban , rosszban , bűnben ès az erkölcstelensègben egymás mellett...Akik kiszáll, vagy ellent mer mondani, annak annyi...
Persze, mindjárt jön fogyott szellemisègű barátunk, ès megindokolja, hogy ez így helyes, erkölcsös ès keresztèny, sőt az ország előrehaladását Orbán a császár ès az általa kièpítet feudális szolgavilág garantálja ...

,

2019.10.03. 11:46:23

@Brix:
és ilyenkor nem jut eszedbe a szocik pénztárnokai. a fideszben czeglédi csabáznak és csak azért nem leisztingereznek, mert megegyeztek. aki megvette a "népszavát". és azóta nem puch lászlóznak. és felteszem te a "g-nap" óta nem simicska lajosozol. az összes párt ezt csinálta. demszky környezetének piszkos ügyletei nem tűntek fel? az alstom, a siemens vagy akár a strabag ügyletei.

az a kérdés, hogy mit mond a köznép?

az egyik opció, hogy ezek álljanak össze egy pártba. ezt mondják a fideszesek és aki nem-fidesz ellenes. legyen egy uralkodó néppárt, ezek köreit kell helyi egyesületekkel és függetlenekkel kontrollálni a polgárságnak.

a másik, hogy álljon vissza rendszerváltás utáni állapot. és az összes párt lopjon. úgy egyesével kevesebbet lopnak. összesen ugyanannyit. és a tolvajok egymást kontrollálják. úgy, hogy mind meghirdeti a 11. parancsolatot. a betyárbecsületet. ezt mondják a fidesz ellenesek. te is. hogy az nem számít, hogy kari geri a csabira bízná zuglót, mert ő legalább tudja, hogy mi a törvény. jó kis alternatíva.

és a harmadik, hogy mindkét oldalt elsöpri a centrum. ezt mondja puzsér róbert.

Brix 2019.10.03. 19:56:04

@cívisvárosi: NE lopjon senki, ez az alapvető erkölcsi törvèny\követelmèny , amely fokozottabban kellene hogy vonatkozzon a társadalom választott tisztsègviselőire..Az, hogy "korábban is loptak " - ócska szöveg, mert a bűnöket nem lehet relativizálni. Megoldás is lenne, ha komolyan vennèk, lehetne szigorítani a törvènyeken, pl: a politikusok családtagjaira is vonatkozna a vagyonnyilatkozat- ASZ által szigorúan szamonkèrve, ezenkívül lehetne összefèrhetetlensègi törvènyeket hozni, pl: ne lehessen családtag állami , vagy EU' szubvenció kedvezmènyezettje...Lehetne a transzparenciaról is törvènyt hozni, vagy a lusztrációs törvènyt elfogadni....De, a Fidesz semmit nem enged: mert az állampárti " state capture " óriási haszonèlvezői, tele volt kommunistákkal ès valódi besugókkal...Az LMP- nek volt egy kidolgozott, 8 pontos antikorrupciós programja anno...A FIdesz=a korrupcióval sajnos....

2019.10.03. 20:28:49

@Brix:
mészáros lőrinc sem családtagja orbán viktornak. tiborcz istván a veje. de az elég furcsa lenne, hogy ne üzletelhessen valaki csak mert, az apósát megválasztották kormányfőnek.

2019.10.03. 20:49:25

@Brix:
a korrupciót az csökkentené ha az állammal folyó magánügyletek a privát oldalról is nyilvánosak lennének. ehhez nem elég a politikusokat, a családtagjaikat elszámoltatni. hanem a velük ügyeskedő üzletemebereket is. csak azt már nem fogják támogatni a "baloldali" "liberális" pártok. a k-monitor nem fogja követelni, hogy az önkormányzattal üzletelő magánszemélyek is legyenek elszámoltathatók. az lmp-t is egy amerikai ingatlanbefektető pénzelte. és a norvég alap pénzelte. és a k-monitor nem mondta, hogy magyarországon a norvég állam követségének működése is legyen elszámoltatható. az amerikai demokrata párthoz kötődő soros alapítvány elszámoltatásával kapcsolatban micsoda balhé folyt.

Brix 2019.10.03. 23:06:37

@cívisvárosi: Tiborc úgy gazdagodott meg, hogy huszonèves fejjel , minden tapasztalat nèlkül leszerződtek vele az önkormányzatok, milliárdos tètelben.( Mert a kormányfő veje volt) ..Lássuk be , ilyen nincs a valós üzleti világban...Mèszaros Orbán falutársa , dollarmilliárdos lett, főleg az állami szubvenciók következmènyekènt...
Az LMP- t nem pènzelte soha egyetlen amerikai üzletember ,meg főleg norvèg alap sem.. Ezt a párttörvèny is tiltja, a pènzügyi vezető minden pár hónapban megy az ASZ- hoz reportra, akik ha bármi szabálytalanságot èszlenek, rögtön lecsapnak\büntetnek ...Az ökotárs alapítványt " pènzelte" a norvég Alap...De ahhoz az LMP- nek semmi köze ..Az LMP alapítványa az " Ökopolisz " alapítvány ,az Róna Pèter alapítványa..De, az LMP ès az ökopolisz között nincs pènzügyi átjárás, pènzáramlás..AZ LMP egyetlen pènzügyi támogatása az állami normatív támogatás...A törvèny szerint járnak el...Egyèbkent , mindkét alap pozitív társadalmi tevèkenysèget lát el...Pl az Ökotársnak voltak Nyírbátori, Hajdúhadházi támogatott programjai...Kèrdezz bátran, segítek! Ne a Lokalból vagy 888- ról tájèkozódj!

Mickey Pearce 2019.10.04. 02:12:04

@Brix: Idősebb Bush elnöksége idején úgy tettek neki szivességet egyesek, hogy ifjabb Bushnak juttattak jó kis üzleti lehetőségeket. Ez nyilván sokkol téged és el sem hiszed. Gondolj arra hogy ami az USA politikusainak finanszírozásában teljesen normális (pl valaki fizet 20 v 50 ezer USD-t hogy részt vehessen vele egy vacsorán) az Európában maga az elképzelhetetlen korrupció :)))
Próbáld vizualizálni, hogy az lenne a normális hogy épitési vállalkozók fejenként 1-2 milliót fizetnek azért hogy Tarlóssal vacsorálhassanak. Ugye durva??
És akkor még a Biden gyereket nem is piszkáltuk :)))

screpes 2019.10.04. 08:54:31

---------------------@cívisvárosi:

az érvelésedben különös gondot fordítasz arra, hogy elsikkadjon a lényeg: van e köze a fenti személyek gazdagodásának a kormányfőhöz?

2019.10.04. 09:09:17

@screpes:
a kapitalizmus alapja az, hogy szabadon lehet pénzt és pénzpiaci terméket generálni. tehát az állam azt mondja, hogy adósodjuk már el mondjuk gyuri bácsi irányába. gyuri bácsi írja be a nagy könyvbe, hogy ejrópa tartozik. és utána követelheti a kamatokat. és ezt legitimálja ejrópa. fogadja be a szegény kis migránsokat. gyuri bácsinak van erre egy terve. ez a kapitalizmus szociálliberális formában. és gyuri bácsi filantróp. megtámogatja az ngo-kat. és azok felszámolják a parlamentartizmust, vagy legalább is ellenőrzik a hatalmat. mert magyarországon kormánykörök gazdagodnak. fidesz közeliek az állammal összefonódva. és az egyesült államokban hogy működik ugyanez? nagyjából ugyanígy. csak ott az ügyes üzletemberek választják ki a politikusokat. magyarországon fordítva. a politikusok választanak ki ügyes üzletembereket, vagy a kegyelmes kormányzó úr azt is megteheti, hogy az ügyefogyott kertszomszédját választja. mert nem talált jobbat. felcsút nem olyan népes manhattan. és nem jár mindenki a hardvard biznisz szkúlba. a magyar nép fityiszt mutat a világnak. és azt mondják: tessék, ilyenformán akárki lehet dollármilliárdos. és felvásolhatja a kereskedelmi médiát, a bankokat, privatizálhatja a közműveket. lölő a kapitalista.

2019.10.04. 09:21:26

@Brix:
bay zoltán egy mérnök feltaláló volt, aki középiskolában errefelé tanult a reformátusoknál, majd a katolikusoknál. és egyesült izzó elnökeként zsidó mérnököket mentett. és lehet mondani, hogy ilyen kiváló férfiak vagy lányok, asszonyok kellenek újra a nagyvállalatok élére. tessék mutatni egyet. nem azt, hogy pont a tiborcz nem feltétlen a legkiválóbb. hanem azt, hogy ki az, aki igen. ebből a multinacionális vállalati vezetői körből, vagy a brüsszeli bizottságból, akik bírálják orbán vejét. de ha steve lenne és az apósa azt modaná, hogy "liberális" demokrata párti, akkor ugye mindjárt semmi probléma.

2019.10.04. 09:36:58

@Brix:
a norvég alap azt mondta, hogy az lmp-sek osszák szét a pénzt. és ők vásároljanak szavazatokat. az ökopolisz alapítvánnyal voltak összefonódva úgy, hogy a schiffer klán norvégiában volt nagykövet. a norvég alap errefelé napelemeket vásárolt az egyik gimnázium tetejére. ezek után az iskola igazgatója belépett a "kockás inges" mozgalomba. mert ugye a norvég kormányban is politikusok ülnek, ők sem önzetlen módon osztják a napelemeket. na most ezek után a befektető németek azt mondták, hogy ők látni akarják, hogy a középiskolában hogyan teljesítenek a gyerekek a kompetencia méréseken fizikából. minden igazgató küldje el az eredményt. ez a norvég alapos egy művészeti iskola. és onnan a diákok gyakran átjártak a szomszédos színházba próbálni mert ifjúsági darabokban játszottak, vagy statiszta szerepeket vállaltak. időnként fizika óra helyett. mondván, hogy majd bepótolják. az iskolaigazgató azt mondta. ezekből a gyerekekből úgyse lesz fizikus. az érettségin majd átmennek valahogy.

jöttek a németek, hogy a kompetencia méréseket elő. ők írták elő a központosítást. így jött létre a klik. a norvég alapos iskolában ilyen nem volt, vagy hiányosan volt meg. és a klik leváltotta. és erre a komplett ellenzéki sajtó leírta, hogy kitört a "fasizmus". és "meritokrácia" kellene. na most ez melyik? vagy ez szimplán csak politika?

2019.10.04. 10:57:26

@Brix:
mit mondott a fidesz a norvég alapnak? azt, hogy ossza a pénzt de úgy, hogy a mindenkori magyar kormánynak (ez lehet a fidesz, vagy nem-fidesz) vétójoga van. és erre azt mondták, hogy azt már nem. azaz ők egyáltalán nem önzetlenek. hanem politikai célokkal működnek. és azt a pénzt, amit osztogatnak nagyrészt a semmiből teremtették. mivel a modern pénzrendszerben a pénznek semmilyen fedezettel nem kell rendelkeznie. a liberalizált devizapiacok mondják azt, hogy az egyik bankban a nagy semmi mennyit érjen a másik bankban levő nagy semmihez képest. és te áradozol, hogy ennél nem volt még nagyszerűbb talmálmánya az emberiségnek. tényleg? vannak még kisebb hibák, de ez a legigazságosabb rendszer. tényleg?

Brix 2019.10.04. 12:01:10

@cívisvárosi: "a norvég alap azt mondta, hogy az lmp-sek osszák szét a pénzt. és ők vásároljanak szavazatokat. az ökopolisz alapítvánnyal voltak összefonódva úgy, hogy a schiffer klán norvégiában volt nagykövet."

A Norvég Alap nem mondott soha ilyet, mert egyrészt semmi köze az Ökopolisz alapitványhoz. ( az Ökotárssal kevered!) Az Ökopolisz alapítvány Róna Péter alapítványa, és egyetlen külföldi támogatója volt eddig: az Európai Parlament. DE ez a támogatási összeg is csak kb évi 2-4 millió forint volt...
Egyébként sem lehetséges külföldi párttámogatást elfogadni ezt tiltják a törvények, és szigorú könyvelés van, amit az ASZ rendszeresen ellenőriz...
Az LMP -nek egy "fillérje nincs" nemhogy szavaztat vásároljon...2014-ben a kampányt is tagi kölcsönnel tudták megkezdeni...

Brix 2019.10.04. 12:19:18

@cívisvárosi: " megtámogatja az ngo-kat. és azok felszámolják a parlamentartizmust, vagy legalább is ellenőrzik a hatalmat. mert magyarországon kormánykörök gazdagodnak."
Azért támogatja az NGO-kat, hogy segítse a demokrácia, a jogállam -és a nyitott társadalom érdekében tevékenykedő civil szerveződéseket. De, a tevékenységének csak egy kis része politikai természetű, hiszen az oktatáson és környezetvédelmen kívül számos területet támogat
Nagyon kedvező a társadalmi hatása , hiszen vannak olyan fejlődő országok, ahol szinte másképp nem is tudna pénzhez jutni a civil társadalom
Nyilván ő egy liberális gondolkodású ember, ezért esküdt ellensége a modernkori autokrata rezsimeknek, legyen szó Putyinról, Erdogánról vagy Orbánról...
Két út van leegyszerűsítve: 1.Az ember az individuális szabadság mindenek felettiségében hisz
2. Az ember feladja szabadságát, vagy annak egy részét hogy a felülről létrehozott ,kollektív rendszer része legyen. A kollektív rendszerek pedig soha nem lehetnek szabadok, mert nem az emberek szabad akaratán létrejött, önkéntes , közös érdekeken alapuló együttműködésén alapulnak- hanem valamilyen ideológia- , vagy érdekcsoport erőszakán

2019.10.04. 12:19:40

@Brix:
az ökopolisz, az ökotárs alapítvány is mind lmp-s volt. ahogyan a norvég alaposok, civil alaposok is mind. ez egy brancs. lehet mondani, hogy ők mégis csak tisztességesebbek, mint a fidesz. a "kockásingesek" elsöprik a klik-eseket. felőlem váltsák le, söpörjék el a fideszt. de ez esetben a fidesznek is jogában állt őket elsöpörni, leváltani.

szerintem az összes párt környékén volt jó dolog. még gyurcsányizmusban volt olyan, amit támogatni lehet. mivel ezek a pártok elsődleegsen arról szólnak, hogy egymás ellen mennek ezért nem látok problémát abban, hogy ebből legfeljebb egy marad. és azt sem látom feltétlen problémának, hogy ez a fidesz. de felőlem karácsony győzze le tarlóst, vagy tarlós karácsonyt. engem nem ez érdekel. hanem az, hogy győzzön valamelyik. és utána lesz esély normális közéletre.

Brix 2019.10.04. 12:38:49

@cívisvárosi: "mivel a modern pénzrendszerben a pénznek semmilyen fedezettel nem kell rendelkeznie. a liberalizált devizapiacok mondják azt, hogy az egyik bankban a nagy semmi mennyit érjen a másik bankban levő nagy semmihez képest"

Dehogynem! A modern pénz mögött ott áll a bizalom, a pénzt használók bizalma!
Ott áll az erős gazdaság, a "gazdagság" , a jó kormányzás...
AZ USA dollárnak van "belső éréke "- hiteles pénz, mert mögötte erős gazdaság áll, egy erős nemzet..
A magyar forint mögött nem áll semmi, csak az Európai Unió-nak kiszolgáltatott gyenge gazdaság, a német nagytőke aktuális befektetési hajlandósága, ezért gyenge pénz...
Ilyenkor azt lehet csinálni , hogy megemelik a kamatot , hogy azt gondolják a pénztulajdonosok, ebbe a pénzbe érdemes fektetni...
Ha azt látják óriási a differencia a valóság és a pénz aktuális értéke között, akkor "eladják" a piacon
A spekulációra szükség van, mert másképpen a hazai jegybankok elszakadnának a valóságtól ( lsd MNB)
Ha egy ország pl a deviza kereskedelmet akadályozza, akkor kettős árfolyamrendszer alakul ki: a feketepiacon sokszorosára gyengül a hazai pénz
Egyetlen megoldás van: a hiteles és transzparens fiskális és monetáris politika..
Ott van pl Csehország - "nem fogad migránokat" mégis erős a cseh korona, mert a jegybank hiteles : nem engedi elszaladni az inflációt és van reálkamat..
Amíg óriási pénzbőség volt a világban és a kockázat nem számított, addig érdeklődtek a forint iránt, de ez csak egy időszak volt..
A világ pénzügyi befektetői és árukereskedői- a "piac" mindig erősebbek/okosabbak bármely kormánynál vagy jegybanknál, így ők szabják meg a globálisan a fizetőeszközök értékét, nem pedig a politika...

Brix 2019.10.04. 12:41:36

@cívisvárosi: "az ökopolisz, az ökotárs alapítvány is mind lmp-s volt. ahogyan a norvég alaposok"

Csak az Ökopolisz volt LMP-s, és az soha nem kapott Norvég pénzt...

2019.10.04. 13:07:26

@Brix:
a soros alapítvány erősebb, vagy okosabb, mint a fidesz kormány, akkor felteszem elsöprik. de ha ez legitim, akkor a soros alapítványt is el lehet söpörni.

2019.10.04. 13:24:37

@Brix:
nemrég egy voltam a környékbeli piacon. egy ismerősöm mondta, hogy ezt nézd meg hogy működik. egyél egy fokhagymást lángost 300 forintért. mondom neki, hogy te hülye az biztos valami rossz tésztából készül, rossz olajban sütik. ne viccelj már ezt a bódét a kosz tartja össze. ne a bódét nézd, hanem az eladó szép lányt és a lángost. gyere ide, nézd meg, kóstold meg. 300 forint. és tényleg. nyugtatömböt az árusok nem ismerik. egy fillért nem fizetnek a központi államnak. ez a szabad piac. a perfekt lángos 1 euró. ehhez mérten gyengülhet a forint. persze értem, hogy a nagyáruházakban nem ez a helyzet. ott majd emelkednek az árak. de ez esetben a választók megbüntetik a kormányt, vagy az ellenzéket, mert az nyilván azt mondja, hogy soros és társai támadást indítottak magyarország ellen. ilyen a politika.

2019.10.04. 13:47:40

@Brix:
ma van a német egység napja. helyi vonatkozása is van. 1989-ben debrecenben a páneurópai unió ülését követő vacsorán vetődött fel a piknik gondolata. errefelé is megemlékezik róla a debreceni német kulturális fórum és a magyar-német ifjúságért egyesület. csak a fidesz képviselteti magát. egy párt van, amelyik elég szervezett ahhoz, hogy ezekre is odafigyeljen. legalább is errefelé.

2019.10.04. 13:52:21

@Brix:
Közvetlenül a 2014-es parlamenti választás után Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár Vidar Helgesen norvég európai ügyi miniszternek írt levelében bírálta a Norvég Alapba tartozó Norvég Civil Támogatási Alap működését, azt állítva, hogy az annak lebonyolításával, a finanszírozó országok által megbízott Ökotárs Alapítvány „több szállal és nyíltan” kötődik egy magyar politikai párthoz, az LMP-hez. Állításait a sajtóban megjelent hírek támasztották alá, melyek szerint az LMP társelnöke, Schiffer András korábban tagja volt az Ökotárs Valódi Civil Partnerség-díját odaítélő kuratóriumnak; az alapítvány igazgatóját, Móra Veronikát (aki szintén tagja volt az LMP-nek) a párt jelölte a Nemzeti Civil Alapprogram Tanácsába. Foltányi Zsuzsa, az Ökotárs egyik alapítója úgy dolgozott az alapítványnak, hogy közben az LMP tagja, sőt a 2009-es EP-választáson a képviselőjelöltje is volt; Kaufer Virág, aki pályázati értékelőként vesz részt a konzorcium munkájában, az LMP-nek alapítása óta tagja, 2010 és 2012 között parlamenti képviselője.

Az érintettek a vádakat cáfolták és visszautasították. Így például kiderült, hogy amikor Schiffer András 2007-ben kapcsolatban állt az Ökotárs alapítvánnyal, az LMP még nem is létezett, míg más megvádolt személyek már azt megelőzően szakítottak a párttal, hogy az alapítványnál feladatot kaptak volna.

amikor schiffer a társaivel létrehozta az alapítányt, akkor nem is volt lmp. ezek után mindenki lmp-s volt, csak amikor beléptek az ökotárs alapítványba, akkor előtte kiléptek és már utána nem is voltak lmp-sek. aha.

Brix 2019.10.04. 17:23:41

@cívisvárosi: Na ès ezzel mit akarsz mondani? Van egy alapítvány amelynek tagjai valamikor LMP- sek voltak...Nagy dolog! Karácsony Gergely , Szabó Tímea, vagy Hadházy Akos, vagy Szèl Bernadett is voltak LMP- sek ,egyszer...Ez az okötárs dolog lerágott csont..Az LMP - nek mint párnak soha semmilyen köze nem volt hozzájuk...Főleg pènzaramlas nem volt közöttük...Az Ökopolisz alapítvány ès az LMP között sem volt pènzáramlas , pedig az a párhoz köthető alapítvány ( de nem a párt pènzèből működött) ..Ahogy norvèg pènzt sem kapott soha az LMP! Nonszensz az állítás is!

Brix 2019.10.04. 17:36:43

@cívisvárosi: Az 1 eurós lángos nem lesz sokáig rentábilis , mèg úgy sem, ha feketén dolgoznak...Az üzemanyag ára emelkedik, a liszt ára emelkedik, ahogy az üzletek bèrleti díja is...Egy darabig el lehet elszakadni a világpiaci pénzügyi folyamatokról, de előbb- utóbb meg kell jelenjen az infláció a termelèsi költsègekben is...A civis városban pár èv alatt duplázódtak a lakások, üzletek eladási árai ès bèrleti díjak is ..A bèrek nem nőttek ezzel arányosan.....Ezért, elindult a lakosság újra eladósodása... Az irrealis alacsony kamat , negatív reálkamat törvènyszerűen az ingatlanpiacra tereli a befektetőket...Az árak megemelkednek , így az emberek kènytelenek több hitelt kènytelenek felvenni egy adott ingatlan megvásárlásához...

2019.10.04. 18:25:23

@Brix:
ezért egyre többen építkeznek a külső körzetekben, környező településeken. a városközponttól 10km-re továbbra is nagyon olcsó a telek.

screpes 2019.10.08. 12:38:37

@HozzászóláSoma Következő:
Vagyis? Mit akarunk mondani?
Úgyis több van, vagyis ne szaporítsuk, ha mégse?!
Egyébként meg mi a francnaka írsz ide két néven? kit akarsz megtéveszteni? Erről melyik parancsolat rendelkezik?

screpes 2019.10.12. 09:35:04

@Mickey Pearce:

Mi az álláspontod?
Egyformák vagyunk Ámerikával? vagy ne is legyünk?
Mészáros próbál Orbánnal vacsorálni?

Kik lennének azok, akik 1-2 milliót fizetnének, hogy Tallóssal vacsorázhassanak? Akikkel ez előfordulhatna, azokat név szerint egykézen megszámolhatod, Tallóstól függetlenül KAPNAK egy-két
(SZÁZ)MILLIÁRDOT, és már nem is kell vacsizniuk...

Karácsony is ezt fogja tenni? Megvárnám.... Ha csalódást okoz, akkor pedig leváltjuk.

--------

Mickey Pearce 2019.10.14. 04:44:46

@screpes: Az usákok egyszerűen törvényesítették a politikia korrupció néhány formáját (amikért Ny Európában általában börtön jár) és utána onnan ugatnak bele mások dolgaiba. Nagyon elegáns...

Esetleg lehetne a kinai módszert alkalmazni hogy egy összeg feletti korrupciónál kivégzik az érintetteket szigorú dorgálás helyett. Lehet hogy az elrettentőbb lenne. Ma boldog boldogtalan politikus szeretne lenni mert ott sokat lehet lopni és keveset kell dolgozni...

Kire fogod leváltani Karácsonyt?? Most is egy trójai faló, ott vigyorognak mögötte a Horváth Csaba szerű ostoba de gátlástalan tolvajok, akiktől egyszer már sikerült megszabadulni. Most végre megint egy helyett két garnitúra fog lopni ezerrel. A legnagyobb probléma Karácsonnyal az hogy nincsen saját erős pártja, így kénytelen a sok ellenzéki párt és érdekcsoport között lavírozni. Ha 2022-ben miniszterelnök jelölt akar lenni akkor nem haragíthatja magára a lopó érdekcsoportokat mert úgy jár majd mint Botka (csak neki nem lesz hova visszavonulnia).

A politikai váltógazdálkodás legerősebb motorja az, hogy a zemberek idővel elfelejtik hogy a korábbi garnitúra mennyire szar és kártékony volt (így kerültek hatalomba a szocik 1994-ben vagy a fidesz 2010-ben).

screpes 2019.10.14. 08:45:43

@Mickey Pearce:
Először is, hagyjuk ezt az amerikázást:? nálunk más törtzént és más fog történni, mint odaát...
A többin nem "vitatkozom".
Karácsonyt másként látom, és a szerepét is.
Horváth csaba nekem sem a szívem csücske, de semmivel nem értek egyet, amit róla írsz: nem tolvaj, nem gátlástalan, és nem fog visszajönni, ugyanabba a szerepbe.
Nem igaz, hogy most két garnitura fog lopni, hanem az, hogy nehezebb lesz a sorsuk a tolvajoknak, bármely oldalon. Maradjunk annyibban, hogy mostanáig egy volt. De, reményeim szerint nem is két oldal lesz, hanem három, vagyis annál is több, ami jó hatással lesz a nyilvánosságra.

utolsó 3 sorodra pedig az áll, hogy nem ez a váltógazdaság legfontosabb motorja, hanem a változás kényszere, annak felismerése.
Szóval szokás szerint nem tetszik az okoskodásod, és a szellme is rossz.
----------

Mickey Pearce 2019.10.14. 11:07:08

@screpes:
Kedves ahogy így patronizálsz miközben terelsz és hülyének tetteted magad :) Látom nagyon megnőtt az öntudatod, most megint te is fogsz kapni a közpénzekből néhány évig :))) Aztán a zemberek megint emlékezni fognak hogy ááá ők már ezt a kártékony söpredéket ismerték régebben :))) Váltógazdaság :)))

Mickey Pearce 2019.10.27. 17:22:53

@screpes: Na itt vagyunk:

index.hu/belfold/2019/10/27/horvath_csaba_zuglo_polgarmester_szmsz_hataskorok_kepviselo-testulet/

Pont jó lesz ez az időszak 2022-ig arra, hogy az emberek megint emlékezzenek hogy mi az ami még a fidesz maffiánál is kártékonyabb és undorítóbb :)))

neoteny · http://word.blog.hu 2019.10.27. 20:32:47

@Mickey Pearce:

"ezt a kártékony söpredéket ismerték régebben"

screpes egyáltalán nem "kártékony söpredék". Habár szereti József Attila antikapitalistába hajló költészetét (is), nem láttam tőle azt követelni, hogy minden rendszerszolgára rothadjon rá a műanyaglakat & hogy a "baloldal" vagy akárki ossza a rezsiutalványokat ezentúl. Ha ilyen indulatok rejtőznek benne, akkor azokat olyan jól rejtegeti (eddig), hogy bátran le is tagadhatja őket.

Mickey Pearce 2019.10.27. 23:26:32

@neoteny: Nem köll beledumálni :)
Horváth Csabát név szerint védte, aki egyből bizonyított. Ennyi. Én elfogadom hogy nem ismeri akiket véd, de akkor tanulmányozza őket közelebbről és ne nekem szóljon be.
A "Nagy Elkúrás" nem véletlenül lett a nagy elkúrás, ott még kb Gyurcsány volt a legnormálisabb és voltak a legjobb ötletei, de azzal a "vegyesfelvágottal" (ez a kártékony söpredék PC formában :))) ) esélye nem volt sajnos.
Csak hogy tiszta legyen: én örvendeznék a legjobban ha lenne valami komolyabb jobbközép ellenzék olyan vezetőkkel akikről nem látszik már messziről hogy vagy a szeme se áll jól, vagy teljesen reménytelen :(

neoteny · http://word.blog.hu 2019.10.27. 23:43:05

@Mickey Pearce:

"Nem köll beledumálni"

Ugyanannyit fizettem azért, hogy beledumálgathassak, mint te. :)

"én örvendeznék a legjobban ha lenne valami komolyabb jobbközép ellenzék olyan vezetőkkel akikről nem látszik már messziről hogy vagy a szeme se áll jól, vagy teljesen reménytelen"

OK, akkor domborítsd ezt az oldalt screpes _áttételes_ köpködése helyett. Ő itt egy régi motoros: még ha úgy is gondolod, ahogy mondod, akkor sem _illendő_ így bánni egy törzstaggal egy viszonylagos kívülállónak. Mert olyankor a törzsi/közösségi lojalitás/szolidaritás felülírhatja a kognitívan helyes álláspontot.

screpes 2019.10.29. 07:28:00

@Mickey Pearce

Várom, hogy mikor vizsgálod felül az általad írottakat
----------

screpes 2019.10.29. 07:31:40

@neoteny:

@ Neo, kedves tőled hogy ilyet írsz, keményen rácáfolva mindazokra, akik másféle embert látnak benned, ( pl Aschpergereset..), és jól látod: én József Attilát a bűnlajstromomon rajta tartom!
Ha a Törzsi lojalitás felülírta a helyes álláspontodat, megnyugtatalak, hogy a költő elfogadása - meg az enyém is -maga a kogníció.
Mert minket igazolt máris az azóta eltelt néhány óra, míg Mickey Pearce -ra pedig máris rácáfolt. Mindig ez történik, ő rengeteg (mindig más) néven itt már unásig megnyilvánult.

screpes 2019.10.29. 07:37:53

@Mickey Pearce:

A tegnapi nap (néhány óra!) minden kijelentésedet megkontrázza, vagy idézőjelbe teszi...
itt vagy, velem személyeskedsz, miközben kitiltott, sokszor nevet változtató figura vagy. Megtűrt személy vagy itt, vagy még az sem, mert rosszul tűrlek. Ezzel szemben Horváth Csaba coming outolt.

Nekem az van a rovásomon h szeretem, becsülöm József Attilát, míg
Horváth Csabát NEM vádolom, nem mondanám, hogy " ugyanaz", lett, vagy máris címzetes tolvaj, meg "gátlástalan". Ez miből derült ki számodra?

(zárójelben pedig meg vagyok győződve, hogy Karácsony utasította rendre. Ma, Hétfőn, valamikor délelőtt, amikor siettél minősíteni.).

Ugyanakkor tudomásul kell vennünk, hogy a fidesz (és rendszere) elleni harc nem fogja megengedni a grál-lovagos üzemmódot.
Ezt Bálint György úgy mondta, hogy a humanizmus halála, hogy saját eszközeivel akarja felvenni a harcot az erőszakkal szemben....

A korszerú politika -stratégák rájöttek, tehát a NER ellenében rájött az "ellenzék" is, hogy a ráolvasás egy-egy maffia ellen nem lesz elég.
Hogy MickeY Pearce is értse: ha Karácsony lenne a trójai faló, akkor nem vigyorognak mögüle gátlástalanok, a képzavart meghosszabbítva: aki benn ül a falóban, az rejtőzködik..

screpes 2019.10.29. 07:38:17

---------
@neoteny:

Szóval, örömmel veszem, hogy a törzsi /közösségi szolidaritás felülírhatja a kognitívan helyes álláspontot.
Ez azért van így, mert mindannyian leszögeztük már, hogy a szolidaritás is kognitív álláspont lett: szükségszerűseg, amit itt is megfogalmazott pont a házigazdánk: (most nem keresem vissza - kár...)
A politikailag koherens álláspont helyett magatartás van: szemétkedjünk e, ha a fideszt nemes eszközökkel nem lehet legyőzni.
Azt pedig hogy szeretem József Attilát, bátran átírhatod a jópontok közé.

Horvát csaba még mindig nem lopott, nem ugyanoda jött vissza, mert nem léphetett újra ugyanabba a folyóba. csak Mickey Pears gyűlölhet újabb nicknéven.

Mickey Pearce 2019.10.29. 09:40:00

@screpes: Te teljesen hülye vagy és jól mutatod hogy milyen kettős mércés komplett idióta egy "normális" aktív ellenzéki ma Magyarországon. Mondom ezt úgy hogy sosem szavaztam a fideszre és 1990-2006 végig SZDSZ szavazó voltam. Egy fideszes, "jobboldali" izé is mondhatja azt hogy a liberálfasiszta meg progresszív kártékony söpredék ellen minden megengedett. Aztán walk the talk. Aztán jön a diktatúrázás, meg fasizmus van bullshit. És akkor ti mi a francban különböztök? Hogy mások a "szent céljaitok". Hánytam egyet, bocs.

2010-ben azért nyert a fidesz és azért tünt el az szdsz a süllyesztőben, mert a "zemberek" addigra kiismertek titeket és halálosan elegük lett belőletek. Aztán jött 9 év ami elég lett ahhoz hogy sokan elfelejtsék hogy milyenek is vagytok. De most majd megint bizonyíthattok 2022-ig és már látszik hogy ugyanazt csináljátok mint korábban. Meg is lesz az eredménye.
Nem akarok "megtűrt személy" lenni egy elbaszott szellemi szemétdombon, ezentúl nem irok nektek. Van jobb dolgom is, pl bármi más. Irogáljátok egymásnak nyugodtan a baromságaitokat, éljetek nyugodtan a szánalmas vélemyénybuborékotokban aztán majd időnként döbbentek amikor a valóság szembejön.

"örömmel veszem, hogy a törzsi /közösségi szolidaritás felülírhatja a kognitívan helyes álláspontot."
Csak szólok hogy a zsidótörvények és a holocaust is pont így és ezért történt, örülök hogy örülsz neki te f@sz. Ezt talán beszéld meg az Elek Gáborral (tudod, a Jótündér a Vincenten) hogy a törzsi szolidaritás miatt vették el a nagymamája zongoráját és hogy szerinted ez milyen nagyszerű, hátha így már megérti a dolgokat...

screpes 2019.10.30. 14:16:28

@Mickey Pearce:

tegyünk rendet az elméleteinkben. mi az a két mérce? (aminek egyformának kellene lenni).
süti beállítások módosítása