1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2019.05.12. 13:46 HaFr

A kormányzati oldal szellemi ürességéről

Képtalálat a következőre: „nemzeti vátesz”

A minap Demeter Szilárd kormányszemély -- korábban az Előretolt Helyőrség nevű fiatalosan hetyke újságnak talán főszerkesztője, manapság a Petőfi Irodalmi Múzeum vezetője -- azt nyilatkozta Kásler HR- és kultuszminiszterrel szinkronban, hogy "kulturális erőközponttá" tenné az intézményét, amire vonatkozóan tett is néhány utalást -- amelyek leginkább az orwelli szellem kaszárnyaépületét idézték fel. Ennek kapcsán rövid revíziót tartottam magamban ama kultúra fölött, amelyből ez az erőközpont kisarjadhatna, de más egyéb nem jutott eszembe, mint az agresszió és az üresség pénzzel kitömött hangadóinak eltökélt tábora a parlamenti padsorokban, egy tucat online magazinban és ugyanennyi közpénzen kistafírozott ún. kulturális intézményben. Ezek tanításai kereszténységről, nemzetről, Európáról stb. méltán foglalják el majd helyüket -- ha némileg visszaesik a politikai felhajtóerejük  -- a közéleti gondolkodás képzeletbeli vicclapjában. 

A Mandiner nevű egyik ilyen magazin, amelyet a feltartóztathatatlan fasizálódása miatt már eltiltottam a saját cikkeim újraközlésétől, korábban -- amíg figyeltem -- egyre-másra szólaltatott meg egymásnak teljesen ellentmondó -- illetve csak egy dologban, az ún. liberalizmus, valójában a progresszivista baloldal elítélésében egyetértő --, vegyesen középszerű és szerény képességű, nem magyar gondolkodókat, akik az utóbbi évtizedben már végighaknizták Európa radikális és  szélsőjobboldalának politikai, média- és alapítványi intézményeit és most eljutottak Magyarországra is. (Az adónkból.) A sok vendég után, mellett és továbbiak előtt a Mandiner azonban váltig adós bármiféle koherens "magyar", "nemzeti", "jobboldali" vagy "konzervatív" gondolat (filozófia, ah!) kimunkálásával, de akárcsak megtermékenyítésével is. Ennek olyasmire kéne választ adni, aminek tudását minden politikai rezsimtől elvárjuk: pl. mit tekint igazságosnak? Mit jól elrendezett társadalomnak? Mi a demokrácia ideális formája és mi az állam funkciója benne? Lehet-e a vallásnak szerepe az állami és közintézményekben? Mi az állampolgári jogok és kötelességek alapja és formája? Hova tartunk? És még néhány tucat a politikai közösségre és a nemzetre vonatkozó kérdés. Ezekről a rezsim hallgat. És a Mandiner (stb.) a rezsim része.

A lap fasizálódása az eszköz voltából következik: mivel a rezsim kulturálisan dekódolhatatlan és ideológiailag -- leszámítva az etnikai agressziót -- mindennek ellentmond, amit magáról állít, értelemszerűen marad egyrészt az inkompatibilis gondolkodók felvonultatása, másrészt a csendes beletörődés az értékelhető saját ideológiai álláspont fölöslegességébe, a szellem politikával -- konkrétan a politikai voluntarizmussal és agresszióval való -- való felülírásába. A mély barbarizmus és a sekélyes relativizmus egyfelől, a politikával szembeni megalkuvás másfelől a szalonfasizmusnak adott menlevél (a gát felnyitása) a gondolkodásban.

És ha ez a szerkesztőség képtelen alkotni, akkor más (nem sorolom a szellemi tarlókat, de ide kell érteni a Pázmányt, az MMA-t, az NKE-t, csupa szimpatizáns közeget, amelyeknek ha bevallatlanul is, dolguk volna a rezsim magas színvonalú szellemi legitimációjával -- vagy a tudományos-szellemi integritás jegyében annak elismerésével, hogy nem tart igényt ilyesmire) kivált képtelen lesz. Egy ilyen közegben a nevezett Demeter aspirációja az erőközpontra megvalósulhat ugyan (hiszen láttuk már ennek példáit az élet más zugaiban is tündöklő tehetségű rezsimszolgák kezei alatt, kár lenne azt gondolni, hogy Demeter egyedül áll a vártán), de az is biztos, hogy semmi "kulturális" nem lesz benne -- legalábbis, amíg kultúra alatt azt értjük, amit az elmúlt kétszáz meg kétezer évben (colo, colere, colui, cultus). Agresszió, az igen.

A szellem emberei, a művészek, a tudósok addig maradnak a szellemé, amíg a szellemük normáját a művészet stb. és nem a politika jelenti. Az ízlésük -- ad absurdum -- egybeeshet a politikáéval, de nem miatta és belőle vannak. Ezzel szemben a kormányzati kultúrpolitika egyre inkább megrendelőként tekint a kultúrára: a művészetre és a tudományra -- már amennyire érdeklik, és még mindig túlságosan érdeklik ezek. Kiváltképp nem akarom felsorolni mind azokat a váteszeket, látnokokat, fél- és egészen őrülteket vagy csak egyszerű nyerészkedőket, akiknek a markain összesen tíz- és százmilliárdok folytak már szét a "nemzeti kultúra" védelme és megerősítése, egyre inkább meg -- árulkodóan -- a hatékonysága ürügyén (noha igaz, ami igaz, "erőközpontot" még senki se álmodott ide), elég az hozzá, hogy az égvilágon semmilyen kimutatható hasznuk nem volt és nincs. A nemzet nem gazdagodott vagy erősödött általuk, legfeljebb a nemzet nevében eljáró bitangok. Ahol a szándékolt értelem politikai, ami megmutatkozik a hatalmi terminológia ("védelem", "megerősítés", "erőközpont", "hatékonyság") transzferálásában, ott a kultúra politikaivá válik, megrendelésre dolgozik a megrendelők politikai esztétikája szerint. A "nemzeti" művészet és tudomány egyre inkább ebbe a logikába engedi magát belekényszeríteni. Drukkoljunk a kitartásuknak.

Az a szomorú, sivár közeg, amelyben végső soron nemhogy a kultúra nem terem meg (elvégre ezt nem lehet csak úgy odalopni valahova, ahogyan egyebeket ellopni máshonnan), de Demeter-szerű lények válnak egzisztenciális és szellemi autoritássá, akiknek "akaratuk", nota bene "meggyőződésük" van olyan kérdésekben, amelyeknek szegről-végről  közük van Berzsenyihez, Bartókhoz és Esterházyhoz, élénken fémjelzi azt, hova jutott szegény hazánk. Az a szellemi reneszánsznak szánt orbánista kulturális program, amely az antikommunizmusból eredezteti a saját legitimitását, de az akarat és a hatalom kultuszán keresztül mára közelebb jutott a kommunizmus kiaszott szelleméhez, mint bármi más a rendszerváltás óta, valójában olyan üreshalmaz, amelyet műveletlen, felkapaszkodott, vagy csak egyszerűen gyáva karrieristák üzemeltetnek minden valamikori magyarnak, nemzetinek és kereszténynek nevezhető gondolat szégyenére.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr1614821800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Célkereszt 2019.05.12. 16:51:50

Valami forradalmit akarnak, aztán lesz belőle a jó öreg klasszikus fasizmus.

Bogomil 2019.05.12. 16:52:26

Nagyon találó írás! Ami pedig a mandinert illeti, figyelemre méltó, hogy két konzervatív szerző színvonalas írására - www.valaszonline.hu/2019/05/06/miert-nem-vagyunk-uj-jobboldaliak/ - milyen dühödten reagáltak...

Tamáspatrik 2019.05.12. 22:10:11

A hatalmi szempont érvényesítése az alkotás folyamatában örökös hátsó gondolatként, alaptörekvésként csak torzszülötteket eredményezhet.
Ha Isten az embert a saját képmására teremtette, akkor mi is képesek kell, hogy legyünk őhozzá hasonlóan a nem összetartozó dolgokat egymástól elválasztani: például a kultúrát a politikától, a vallást és a politikát, a tudományosságot és a politikai szempontokat stb.

Tamáspatrik 2019.05.12. 22:21:14

@Bogomil: Nagyon jó cikk, világos és egytermű okfejtés.

arckönyv 2019.05.13. 09:02:57

@Wrex: politikai maffia építésére fordítanak több figyelmet és energiát mint bárki korábban. ez nem hinném, hogy a magyarok érdeke lenne. nem gondolnám, hogy ez kisebb károkat okozna az országnak mint bármelyik korábbi. talán nem nem kéne támogatni egyiket sem.

balkáni 2019.05.13. 09:07:28

Azért azt illene megemlíteni, hamár a Mandiner fasizálódásáról írunk, hogy az azt alapítók, és oda rendszeresen írók közül már csak egy maradt a lapnál. Van sok egykori jobboldali értelmiségi, akik meghúztak egy határvonalat.

DrGehaeuse 2019.05.13. 09:36:04

@balkáni: Egykori?
Ez mit jelent? A jobboldali értelmiségi állapotuk mitől szűnt meg?

A. baloldalivá váltak?
B. elhülyültek, vagy kiderült hogy felsőfokú tanulmányokat nem végeztek?
C. meghaltak?

Ha csak arról van szó, hogy már nem fideszesek és nem írnak a mandinerbe, attól még lehetnek továbbra is jobboldali értelmiségiek.

BéLóg 2019.05.13. 09:51:05

Mindaddig, amíg az ellenzéknek EGYETLEN képessége az, hogy ide-oda mutogasson és mondja, "te szar", "te szarabb", "te lexarabb", addig itt semmi nem fog változni.
Az egész baloldali ÉR TEL MI SÉG a tagadásra épül, MINDEN rossz amit nem ők találnak ki és HA ők ott lennének, akkor jobb lenne, de ezt nem lehet leírni, mert még ők se tudják, mi lenne az, csak az hogy "jobb" lesz.

Azt hiszem, ha ma Ady Endre verseket írna, a magyar ugar balliberális lenne. A dzsentrik meg sértődött és mellőzött értelmiségiek.

kazsiafigyelo 2019.05.13. 10:16:00

Egyetértek a cikkel, a fidesz szellemi törekvéseinek egyetlen célja a választás megnyerése, a tömegek manipulálása. Én éppen ezért az etnicizmust és fasizmust is csak manírnak, tanult szerepnek tartom. Ahogy egy korábbi cikkben szó volt róla, ez az átlag magyar gondolkodás eredője, éppen ezért a fidesz ezt a nyelvet használja. Az ellenzék hibája, hogy nem érti, vagy nem hajlandó szintén részt venni ebben. Egyetlen kivétel a jobbik, ami ismeri, bár kinőtte a nyelvet - ezért ütik ahogy csak tudják. Ennek a nyelvnek a használata nélkül sosem lesz kormányváltás, csak a külső körülmények buktathatják meg orbánt. A legoptimistább forgatókönyv, hogy jön egy válság, ami miatt orbánból is olyan szitokszó lesz mint gyurcsányból, ami után orbánt és csapatát ahogy csak lehet kellene eltaposni, kiírva ezzel az etnicista nyelvhasználatot a magyar politikai életből. A probléma viszont, hogy az ellenzék túlságosan is része a rendszernek, és nem lesz valódi elszámoltatás, ahogy 89-ben se volt.

BéLóg 2019.05.13. 10:32:16

@kazsiafigyelo: Nézd, az az amerikai politikusképző, amelyben Fidesz, MSZP, LMP, MDF, Jobbik, Mihazánk, KDNP, MKP, meg az ÖSSZES párt jelöltjei ültek (és ülnek), az első óra első tananyaga, hogy a politikus célja a VÁLASZTÁS megnyerése.
Már ne haragudj, de te mire gondoltál? Hogy a politika célja a világbéke vagy az éhség és a háborúk megszüntetése?

VÁLASZTÁST kell nyerni és ERRE adnak ezek az iskolák módszereket. Ehhez a tömegeket manipulálni kell.

Lehet meglepődsz, de 1. NEM a sajátjainkat, mert ők követnek minket. 2. NEM az ellenfelet, mert ők utálnak minket. 3. A manipuláció MINDEN esetben az úgynevezett INGADOZÓKAT célozza, akik két perccel az X ELŐTT döntik el, hova is tegyék azt.

Ezt a módszert egyébként döbbenetes hatékonysággal fogja kukázni a Nyugatra importált iszlám tömeg, akik MEGKÉRDEZIK az imámot hogy ALLAH (!) mit akar és mindenestül, családostul, rokonokkal ARRA fognak szavazni.

Éppen ezért látni, ahogy most pl. a politikusok a "heppy ramadán" felkiáltással kondoleálnak arrafelé.

DrGehaeuse 2019.05.13. 10:33:38

Nagyon jó poszt és sok benne a jó meglátás.

Az orv-bán-izmus még fasizmusnak is gagyi. Ugyanakkor nem véletlen, hogy nem bíbelődnek holmi ideológiai vagy szellemi tartalom mögé helyezésével.

Mint már többször is kifejtettem kner nem politikai rendszer. A benne részes "politikusok" pusztán önkéntes (jó zsoldért) sakkfigurák.
A kner urai, a szupergázsiért előretolt orv-bán bohóccal az élen politika helyett egy kommunikációs illúzionista mutatványsorozatot adnak elő.
A "kedves vezető" a mindenkori magánhatalmi rendben integrálódott (járadékvadász) haszonélvezők tetszőleges hatókörű magánvagyonszerzési és alig leplezett luxusfogyasztási céljainak biztosítása érdekében használja az agit-prop gépezeteket (is). Ennek egyik féldrágakő fogaskereke a mandiner. És most már a PIM is.

Mai hír (ATV-n hallottam borotválkozás közben ma reggel), hogy a 100 leggazdagabb magyar vagyona 2010 óta 3000 Mrd Ft-tal nőtt meg (és még ki tudja mekkora vagyont raktak ki off-shor?).
A kner ezt lehetővé tevő mechanizmusainak leplezésére és a mindenkori 2/3-os OGY-i többség biztosítására becsléseim szerint orv-bánék 1000 Mrd forintot tapsoltak el (amelynek jó része szintén a 100 leggazdagabb magyar legpofátlanabbjainak zsebébe vándorolt) agit-prop költések formájában közpénzből.

Hogy jön ez ki?
- Évi 80 Mrd a kösszmédiára 2013-tól és kb 100 Mrd az első 3 évre, összesen 500 Mrd.
- Kormányzati "tájékoztató" kampányok (óriásplakátok, reklámszpotok, égészoldalas újsághirdetések) évi 35-40 Mrd, összesen kb. 300 Mrd.

A maradék 200 Mrd. a különféle osztogatások (bözsiutalványok ünnepekkor, szoc-pol adókedvezmények), kamupárt-finanszírozás, nemzeti inzultációk, kamu-népszavaztatás stb. formájában itt-ott elszórt milliárdocskákból jött össze.

morph on deer 2019.05.13. 10:39:10

Attól tartok, hogy ez a lelkes kulturkampf (is) csak dicső vezetőnk szellemi sivárságának leképeződése, csakúgy mint a többi szegről-végről az “értelmiséghez” köthető intézmény, alkotóműhely, sajtótermék, stb elleni “harca”.

Mert az még hagyján, (lenne,) hogy befolyásolni, nota bene uralni akarja, ez az összes diktatórikus rendszerben tetten érhető, de ő az egész kulturát “saját képére és hasonlatosságára” kívánja átalakítani, mégpedig erővel, - az meg ugye ... hát ilyen, na.

Innen visszanézve derül ki, hogy mekkora szerencsénk volt a kádári időkben azzal, hogy Aczél elvtárs egy intelligens és művelt kulturember volt! Mindenesetre a jelen kulturpolitikusaihoz képest nagyságrendekkel magasabb szintű intellektussal megáldva.
Az is igaz, hogy Kádár sem akarta mindenáron az országra kényszeríteni a maga ízlését... Igazából nem is nagyon tudni, hogy az milyen volt, ha egyáltalán.

Azt a mindenbe való dilettáns beleavatkozást legalább is én nem éltem meg akkor, ami most lépten-nyomon szembeötlik. Az ég szerelmére, elég csak egy óriásplakátra nézni, vagy véletlenül összefutni egy kortárs köztéri “alkotással”, és (kilel a hideg) egyértelmű, hogy itt valami félelmetes műveltségi deficit áll a kontraszelektált döntéshozók rendelkezésére, de legalább merítenek is belőle rendesen..!

Jó ideig azt hittem, hogy a Nemzeti Színház nevű giccshalmazt már nem lehet felülmúlni, - ebből is látszik a naivitásom, - de urunk és parancsolónk meggyőzött tévedésemről.
Egyebek mellett a német megszállási emlékmű bábszínházi díszletre emlékeztető, enyhén szólva is eklektikus kompoziciójával egész komoly versenytárs lett az “alkossunk maradandót, a qrva anyját, kerül amibe kerül” versenyben, és a sor naponta bővül.
Jelenleg épp azon merengek, hogy mi módon sikerülhetett eljutni a “művészi” koncepcióban odáig, hogy az úgynevezett Trianon emlékmű a “nemzeti összetartozást” egy egyre mélyülő árokkal szimbolizálja?
Habár, ha belegondolok...

Szóval, (tisztelt hölgyeim és uraim, kedves elvtársak,) véleményem szerint az ország “felcsútiasítása” zajlik, méghozzá roham(léptekben)szerűen.
Most ezt a tüneteggyüttest kell elszenvednünk, és erős a gyanúm, hogy ez akár még krónikussá is válhat.
Rosszabb hír, hogy kezelésére ismert és elfogadható módszer jelenleg számunkra nem elérhető, ráadásul már a továbbfertősés jelei is mutatkoznak.
Is there a doctor in the house?

kazsiafigyelo 2019.05.13. 10:51:45

@BéLóg: Klasszikus értelemben a párt egy hasonló értékrendű emberekből álló csoportosulás. Általában el lehet helyezni őket egy mátrixban, jobb- és baloldali beállítódottság szerint. A párt célja, hogy az általa követett ideológia szerint befolyásolja az ország életét. A fidesz esetében semmi ilyen nincs, nincsenek elvek, csak a pénz számít. Lehet, hogy a követőknek külön-külön vannak, de a párton belül ezt nem élhetik meg. Ezért írom azt, hogy azoknak az ellenzéki pártoknak, melyek valóban tenni akarnak valamit (az MSZP például nem ilyen, hanem ugyanolyan biznisz mint a fidesz), ezt a nyelvet kell használniuk, ha meg akarják szerezni a hatalmat. Utána pedig hozzálátni az elvek gyakorlatba ültetéséhez.
Lehrt nyomni ezt az utilista dumát, csak ezzel a mentalitással ránk fog rothadni a bolygó, mert mindenki csak a hatalmat akarja, és a környezet le van szarva

HaFr · http://hafr.blog.hu 2019.05.13. 11:42:35

@kazsiafigyelo: igen, mindent instrumentalizál a hatalom érdekében és a 30 éve alatt a mai tűnik a leghatékonyabb hazugságkomplexumnak

2019.05.13. 11:54:50

@morph on deer:
aczél elvtárs tényleg nagy szerencse volt a többi népbiztossal. kibaszott nagy szerencse volt, hogy faji alapon meghirdették az osztályharcot. és támogatta őket a "nyugat". a késő kádár kor volt az utolsó társadalmi szerveződés, amelyik átmenetileg vallásbékét teremtett. leginkább akkor, amikor a kommunista korifeusok a háttérbe szorultak. a kádári konszolidációt tovább konszolidálták. csak aztán jöttek az újabb kultúrharcosok az akadémián, az írószövetségben. és őket takarítja ez a demeter. a népítélet az, hogy takarodjanak leszámítva budapestet. ott folyik a kultúrharc. persze lehet kampányolni azzal, hogy bezzeg aczél elvtárs. az milyen jó volt.

2019.05.13. 11:56:32

@HaFr:
szétvernek benneteket. és azt hiszed, hogy a magyar kultúrát verik szét. de nem.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2019.05.13. 12:01:24

@444: menj már pokolba, miért vagy itt? Miért van, hogy nem tudlak kitiltani? De érdeklődni fogok alkalmas helyen, hogy miért van ez, és el fogom érni.

JFK-alapítótag 2019.05.13. 12:05:16

@BéLóg: Én meg azt hiszem a posztod alapján, hogy az értelem ösvényein valahol nagyon eltévedtél.

2019.05.13. 12:09:19

@JFK-alapítótag:
szerintem te értelem "fösvényeiben" bízol. világváros külső gyarmatok és valós árutermelés nélkül a semmire alapozva. a pénz megteremti a pénzt. pont ezt tudja mészáros lőrinc is, vagy akárki kormány közelében. pont ezt. csak ennek helyébe lépne az ellenzék. ha nem tudnak kiegyezni, akkor csak az egyik maradhat. csak az egyik.

DrGehaeuse 2019.05.13. 12:21:31

@kazsiafigyelo:
"Én éppen ezért az etnicizmust és fasizmust is csak manírnak, tanult szerepnek tartom."
Egyetértek!

Azzal, hogy az etnicizmus és a fasizmus "az átlag magyar gondolkodás eredője" lenne, már kevésbé értek egyet.
HaFr-el és veled együtt sokan félreértik és ezért félre is értelmezik a magyar nép (ha lehet egyáltalán ilyen absztrakcióval élni) "etnicista"-nak nevezet gondolkodását és azt is ahogyan az általatok "fasisztának" nevezett orv-bán-izmus vissza él a magyar "néplélek" sajátos válaszreakcióival.

Szerintem a tényleg fasiszta, fajvédő és
magyar felsöbbrendűségi elven szerveződött pártocskák és mozgalmak a 20-as 30-as években 1944-45-ig nem hatottak olyan mértékben ideológiailag a magyar "néplélek"-re mint ahogy azt gondoljátok.
1945 után a FKgP toronymagasan nyerte meg a választásokat. A koalíciós kényszert az orosz tankok jelenléte okozta. A magyar nép nagy többsége borzasztóan rosszul viselte az orosz megszállást, de örült annak hogy megszabadult a hungarista ámokfutóktól és a végleg leszerepelt "úri magyarország" képviselőitől. A FKgP közismerten antifasiszta, agrárius és kispolgári párt volt sok szociális törekvéssel, de nem volt kifejezetten baloldali és jobboldali sem, nem volt ideológiailag "keresztény" (értsd: nem zsidó) "reakciós" sem. Viszont nem volt bolsevik gondolkodású "hatalomtechnikus" párt. Antikommunista gondolkodású emberek voltak benne, de érthető okokból nem adtak hangot antikommunizmusuknak.
A Kisgazda párt 1946-os programja állt és romjaiban ma is ez áll legközelebb a magyar "néplélek"-hez és gondolkodásmódhoz.
Nem véletlen, hogy a módszerváltáskor III/3-as ügynököt küldtek a FKgP-be (Torgyán), hogy megfelelően kézben tartsák és nehogy a 46-47-es teljesítményét megismételje.

Amit ma etnicizmusnak és fasizmusnak neveztek az egy torsz "immunválasz" a nép részéről arra a fertőzött ideológiai maszlagra amit 70 évig etettek vele (bűnös nemzet, utolsó csatlós, horthyfasiszta, antiszemita, kulák, reakciós stb. 1990 után: mucsai, antiszemita, "magyarkodó" "bőgatyás" stb.).

HaFr · http://hafr.blog.hu 2019.05.13. 12:21:42

@444: nem lenne egyszerűbb szépen magadtól elmenni? Kérlek

HaFr · http://hafr.blog.hu 2019.05.13. 12:23:41

@DrGehaeuse: ha immunválasz, akkor így működik az immunrendszere, tehát ilyen, semmi félreértés

JFK-alapítótag 2019.05.13. 12:49:01

@444: Miért nem lepődök meg, hogy @BéLóg helyett érzed magad megszólítva.

Látom a trollok technikáját már elsajátítottad:
- kitalálod miben bízok,
- a zavaros világfelfogásodat rámzúdítod,
- csak általad követhető gondolattöredékekkel borzolod az idegrendszerem.

Összegzés: Ön vitaképtelen!

DrGehaeuse 2019.05.13. 12:49:58

@HaFr: Az immunválasz nem azonos az immunrendszerrel. A magyarok (szerintem) nem szeretik azokat akik államosítanak olyasmit amit egy család generácíók alatt épített fel, de azokat se akik "elprivatizálták" az előbbiekben vázolt államosított vagyont. Nem szeretik ha antiszemitázzák mucsaizzák és fasisztázzák őket. Nem szeretik, ha bolsevik gondolkodású ál-liberális megmondóemberek oktatják ki toleranciából, demokráciából.

Az etnicizmus és az antiszemitizmus "csinált ál-út" amire folyamatosan terelni igyekszenek a népet legalább 1985 óta azok akik megágyaztak orv-bánnak. Ehhez képest meglepő, hogy még egyeten zsinagógát nem romboltak le, egyetlen zsidót nem lőttek le nyílt útcán. Ez is a magyaz nép immunrenszerének teljesítménye.

A fityisz és orv-bán titka, hogy elhiteti az eccerű magyarral hogy ők legalább annyira sem szeretik azt amit az átlagmagyar nem szeret.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2019.05.13. 12:55:35

@DrGehaeuse: szerintem ez nem annyira nemes közeg, mint gondolod ("nem szeretik" stb.). Ez egy alapvetően kompetenciahiányos közeg, aminek genetikus okai vannak. Erről szól a blog. Lehet romantizálni, kurucosítani, de minek

Orbán 1 GÉNIUSZ 2019.05.13. 13:01:29

" feltartóztathatatlan fasizálódása miatt már eltiltottam a saját cikkeim újraközlésétől,"

Szeretem ezeket a nevetseges ketsegbeesett faszsagokat olvasni. Amikor mar nincs semmi erv, akkor "te fasiszta vagy". Ez egyenlo a bukas beismeresevel.

Greccsi Zsot 2019.05.13. 13:10:59

Eleg gyenge cikk, tul kevesszer szerepelt benne a fasiszta. Soros Gyorgy ennek nem fog orulni.
A blogolonak is ismernie kellene a liberalis kvotat, hogy minimum 5 mondatonkent fasisztazni es nacizni kell.

morph on deer 2019.05.13. 13:11:22

@444:
“és őket takarítja ez a demeter. a népítélet az, hogy takarodjanak”

Ez eddig rendben, de mi van helyette?
Eddig kivétel nélkül úgy néz ki, hogy nem a hozzáértés, szakértelem, tudás, meg ilyen hülye liberális hívságok helyett csak a lojalitás, vagy a rokoni/baráti kapcsolat számít! Sajnos a rokonok meg a barátok csak a legritkább esetben akárcsak konyítanak is a rájuk bízott feladatokhoz, az elvtársakról már nem is beszélve.

Nem fogom fel, hogy ettől hogyan lesz jobb az ország, de tényleg. Attól, hogy a fidesz odaadó híve mondjuk egy szobrász, attól még nem csinál jobb szobrot, vagy rosszul tudom?
Főleg akkor, ha mondjuk egy hajdanvolt színházi rendező mondja meg neki, hogy mit- és hogyan...
Amúgy nem hiszem, hogy a népítélet alapján kéne kulturpolitikát csinálni, mert akkor valószínűleg a valóvilág és a fásyshow szerelemgyereke jön ki eredménynek, az meg azért elég durva, legyünk őszinték.
Bár végül is a fehérvári huszárok is voltak már itt, min csodálkozom, de tényleg...

morph on deer 2019.05.13. 13:15:24

@Greccsi Zsot:
“ ... nacizni kell.”

Tényleg, igazán felvehetnéd, mert elég hülyén nézel ki így naci nélkül...

DrGehaeuse 2019.05.13. 13:23:48

@HaFr: Lehet démonizálni, szörnyülködni, fasisztázni, etnicistázni, de minek?

ijontichy 2019.05.13. 13:41:59

@HaFr: "Miért van, hogy nem tudlak kitiltani?" Nagykabátja van neki :-)

De ez nem baj. A baj, az a ~2.5 milla teljesen idióta, aki utolsó előtti lehelletével is elvánszorog majd a urnáig (az utolsóval meg a másik urnáig).
A 2.5 milla nélkül, a nagykabátosokból egyszer majd harczos partizánok lesznek - új nick-eken. Na azt hagyni, az az igazán baj, sőt bűn ;-).

Btw. hallom, hogy a világszínvonalú közegészségügy (nem a Mé'szaros-féle) már egy hétvégére való virtigli sürgősségi team-ot sem tud kiállítani fővárosilag :-(. (Azért a VIP-részleg, gondolom működik, hogy szakadjon rá az összes kollaboránsra és pácienseikre a budiajtó).

Had süllyesszem egy kicsit a blog színvonalát a "simplicity" jegyében (hogy mindenki értse):

Nem hivalgó, cifra páva
Nem modern az én szivem.
Egyszerűség lakik benne
Mosolyogva szeliden.

Egyszerű, de tiszta nóták
Amiket én dalolok -
Mert a szívem súgja őket,
Nem is olyan nagy dolog.

Úgy csicsereg az én szívem
Egyszerűen, szabadon,
Mint a pintyőke madárka
Fönt a lombos ágakon.

Ami a szívemen fekszik
Azt dalolom, semmi mást:
Legelő, kicsiny birkáktól
Tanultam a versírást.

Egyszerű és tiszta nóta,
Gólyafészek, háztető -
Nincsen benne semmi, ámde
Az legalább érthető.

A jó Isten egyszerűnek
Alkotta az eszemet,
Nincsen abban nagy modernség
Csak szelídség, szeretet.

Kicsi kunyhó, szerető szív,
Messze égbolt, tiszta, kék -
Fulladjon meg orbánviktor
Lehetőleg máma még.

:-)

HaFr · http://hafr.blog.hu 2019.05.13. 13:49:45

@ijontichy: kösz, semmi bajom a színvonalas trollkodással, éveken át tűrtem úgy ahogy, de az agresszív egyensúlyrombolást nem bírom, az nem lehet , hogy vlalakiben ne legyen minimális önkontroll sem a szövegöntésben, vagy ha nincs, akkor vagy idióta (aki 444 mögött nem) vagy szándékosan rombol

Pillangószelep 2019.05.13. 13:59:06

Megint egy írás, ami fasisztázik feszt, de azért megnyugtató, mert a szerző megmutatja, hogy mi is az a szellemi teltség.
Tiszta szerencse, hogy a szerző szellemi teljesítménye nincs egyedül, a hozzászólók többsége üdvözli.
Van tehát tömegbázis, így aztán nem lesz nagy feladat választásokat nyerve igazi demokrata szellem kastélyokat építeni, ahol végre a szerzőhöz hasonló "lények válnak egzisztenciális és szellemi autoritássá."

Mellyhez hasolló lyókat kíván: Göre Gábor

HaFr · http://hafr.blog.hu 2019.05.13. 14:10:36

@Pillangószelep: köszi -- bár a szerző célja nem választásokat nyerni, hiszen ahhoz manapság .. qed .. történelmi perspektívában is ritkán látható mélységbe kell lesüllyedni (moralice és intellektualice), és erre vannak sokkal alkalmasabb alakok

DrGehaeuse 2019.05.13. 14:29:43

@HaFr: És azok az alakok már ott is vannak a mostani 1% fölött mért pártokban (a Párbeszédnek, lánykori nevén PM -mert Pesti a Műsor-, újszülötti nevén LMP liberális-progresszor-akcionista szárnya nem kell 1% mert nekik anélkül is jár a mandátum) beleértve a Momentumot is.

ijontichy 2019.05.13. 16:48:11

Kicsit Off, de ha már "szellemi üresség"...
kilenc év kellett, hogy valamely nagyeszű rázizzenjen, a Fehér Házi meghívóhoz több kell, mint némi pofázás (különösen a rossz emlékű Gripen-projekt óta - és nem, nem akarom feleleveníteni a vita szakmai részét).
A lakájmédia nyilván harsogni fog a győzelmi jelentésektől, de azért lássuk be, nem egy "május 9", ha Trump bő órácskát löncsöl az alelnökével, majd szűk órácskát szán Pannónia géniuszára :-). Kilenc év, tele hasonlóan "papírízű" győzelmi jelentésekkel. Azt hiszem érthetőek a szegény, egybitesnél több aggyal megáldott nerszimpatizánsok frusztrált megnyilvánulásai. :-)
On

DrGehaeuse 2019.05.13. 16:48:21

“Menj el, menj szegény magyar, a kétség partjára,
Tekints az ingadozó reménység pólcára,
S te, aki tűztűl, vastúl nem tudsz megborzadni,
Borzadj, mikor a vég-sors hideg jelt fog adni.

Vezettessed magadat szem-bekötve, vakon,
Elfajult testvéridtől csinált áll-útakon,
Kik őseink hamvait rútúl megtapodták,
Arany szabadságunkat aranyon eladták.

Menj, add egy olyan kézbe, szabadságod fékit,
Mely egyszer úgy betöltse a balsors mértékit,
Hogy megérezd, amit még sokan nem éreznek:
A szabadság s a rabság, miben különböznek!”

Pálóczi Horváth Ádám gyűjtése által magyar népdal
(300 éves)

HaFr · http://hafr.blog.hu 2019.05.13. 16:56:31

@DrGehaeuse: hm nagyon édekes, nem ismertem

DrGehaeuse 2019.05.13. 17:00:32

@DrGehaeuse:

Má' megin' od'attuk olyan kézbe...

mi ez a sok kérdés?
ha várod a választ, szoptad
mások mást választottak
és szépen teszi a dolgát
tereli a hordát
dolgokat épít, keveri a maltert
ha bántanak minket, osztja a sallert
ne szólj bele, nem látod át
csak erős kéz tesz erős csodát

foglalkozz mással, nem olyan rettentő
nehéz
látni, hogy rendel a megmentő

itt épül a lehető legszebb temető
a kedves vezető számít rád
tartsd meg a kritikád, csak tátsad a kicsi szád
a kedves vezető számít rád

mire fel ez a kétely
kis csermely, mit csobogsz
gondolkodni túl ortodox
a vállad elbír még pár terhet
hát tartsad a tervet
alattvaló vagy, térdelj bátran
felfele nézz, ha mégis gáz van
bolond lennél nem fogni fel
egy erős kéz majd segít, ha kell

foglalkozz mással, nem olyan borzasztó
nehéz
látni, hogy itt csak így lesz jó

itt épül a lehető legszebb temető
a kedves vezető számít rád
tartsd meg a kritikád, csak tátsad a kicsi szád
a kedves vezető számít rád

az állam a vallás, miért nem hiszed el
jobban tudják, miért nem hiszed el
eljön az álom, miért nem hiszed el
amíg nem visznek el?

aki együtt van, mindig az erősebb
aki együtt van, mindig az erősebb
aki együtt van, mindig az erősebb
aki együtt van, az egyszer egyedül lesz

dare 2019.05.13. 17:55:26

A szellemi üresség sajnos világállapot, nem csak a hazai kormányzati oldal sajátossága ez.
Ahogy annak idején a baloldali értelmiség (jelentős része) is kivonult hazánkban az Mszp mögül, úgy mára már a Fideszt is otthagyta az az értelmiség a jobboldalról, akik azt gondolták, hogy lehet ezt a politikának nevezett valamit jobban és nemesebben is művelni.
Ahogy csalódtak a baloldaliak, úgy mára a Fidesz hathatós segítségével nagyon sokan lettek kiábrándultak a jobboldalon is.
De mi ez a szellemi üresség, mi okozza, miért nem lehet a jelenlegi közeg a szellem szárnyalásának a kifutópályája akár?
Kicsit elvont leszek, előre is elnézést az agymenésemért. :D

Az ego korszakában élünk!
Amikor azt mondjuk, hogy szellemi közösség, akkor érdemes elgondolkodni azon is, hogy a mai kor embere vajon kivel is tud azonos szellemi közösséget vállalni.
Vajon tényleg létezik még azonos ideológiai, szellemi, eszmei platform, ahol sokan hasonlóan vélekednek az élet nagy dolgait illetően, vagy mostanra ezek a közösségek kezdenek egyre jobban kiüresedni, és csak az érdekek tartanak össze jelentős tömegeket.
A szellemi üresség nem a Fidesz kreálmánya, a Fidesz csak használja a kiüresedett eszméket pallosként, vagy inkább zászlóként maga előtt tartva, hogy hajrá emberek, sorakozó mögöttem, még nincs veszve minden, előre, mi közösen egy jobb és nemesebb országért, aki nem jön azokkal ne is foglalkozzunk, tehetnek egy szívességet, hajrá.
Hát igen, csak ott a problem, hogy ennek a szellemi közösségnek az élharcosai mind egoista emberek, ami azért valljuk be őszintén, nehezen összeegyeztethető azzal a ténnyel, hogy egy magasabb közös cél elérése érdekében az egót mindig alá kell ennek a célnak rendelni.
Az ego korszakában nincsenek magasabb közös célok, helyette inkább magasabb egyéni célok vannak.
Na most van olyan okos mondás is manapság, hogy a Fidesz azért épít ki nemzeti tőkésosztályt, mert nem akarja hagyni, hogy az ugrik a pincér, pénzt kap a viccért rá is érvényes legyen, de ezt csak akkor tudta volna sikeresen megvalósítani, ha olyan nemzeti tőkésosztályt épít, amelyiknek valóban azonos az ideológiai alapja.
Az, hogy felhizlalunk egy gázszerelőt meg a családunk tagjait, az még nem nemzeti tőkésosztály.
Az, hogy azonos ideológiai platformnak hazudjuk a saját kis közösségünk érdekkapcsolatait, az még nem szellemi örökség, és pláne nem akkor az, ha ezzel a közös kapcsolati hálóval arra törekszem, hogy minél több embert lehetetlenítsek el a saját hazájában.
Viszont ha valaki úgy ugrál, ahogy a multinacionális tőke fütyül neki, akkor az ne akarjon másnak tűnni, mint ami, mert attól még hogy "ügyesebben" csinálja a képmutatást mint az elődje, attól még ez képmutatás marad.
Tehát ami most zajlik, azt könyörgöm ne nevezzük már nemzeti érdeknek, mert semmiben nem különbözik attól, amit az Mszp is bemutatott a Szabad Demokratákkal karöltve az ország "felvirágoztatása" érdekében.
Ami most zajlik, az arról szól, hogy az én köröm fog meggazdagodni a multinacionális tőke által, vagy a te köröd.
És ezekben a körökben nincs semmi a pénzen kívül ami összetartaná őket, baloldaliság-jobboldaliság kuka, csak a pénz, és a pénzen szerzett hatalom számít.
Ezért mondom azt már régóta, hogy nem hiszek a jobb-bal felosztásban, mivel ez a felosztás gyakorlatilag megszűnt, köszönhetően azoknak, akik ezt "gyakorlatiasan" képviselték az elmúlt időszakban.
Csak a tőke képviselete látszik a kisemberek rovására, és amelyik kisembert szinte totál kisemmiznek a mai világban, azt még meg is alázzák, hogy lúzer voltál ecsém, tegyél inkább egy szívességet a világnak, és ne szívd el mástól továbbra is a levegőt.

Magyarán: hiába kerül bármilyen kormány is hatalomra, bármilyen vezényszavak lesznek is felkarcolva annak a zászlójára, nem fog tudni a globális tőke ellen hatékonyan fellépni, csak akkor, ha a társadalom is partner lesz hozzá.
Ezért mondják azt politikusok akik abbahagyták ezt a szélmalomharcot és leléptek, hogy ennek csak akkor lesz a jövőben is bármi értelme, ha a társadalom is partner lesz ehhez.
Úgy harcolni, hogy csak egoisták állnak mellettünk a harcban, annak a harcnak már előre meg lehet jósolni a végeredményét.
Meg úgy harcolni, hogy elköltözött honfitársaink kívülről mondják meg nekünk a tutit, hogy mennyit keres a magyar otthon, ahelyett hogy kint nézne magának valami munkát sok zsetonért, és a tudását azokra fordítaná, akik azt meg is fizetik, az megint egy érdekes világnézetről tanúskodik.
Nem a kormányzatok üresedtek ki, hanem a társadalom!!!
A társadalom egy része hiába vár segítséget a politikusoktól, a politikusok nem tudnak segíteni nekik, mivel ezt a harcot csak közösségként lehetne megvívni, és ha ez a közösség nem létezik, akkor az ego korszakában biztos nem ők lesznek azok akik ezt szeretnék felépíteni, mert ha az emberek 90%-át jobban érdekli a saját boldogulása, mint a közösségé amelyben él, akkor ott nem érdemes egy olyan ellenséggel harcolni, amely korlátlan hatalommal bír (multinacionális tőke).

Dzendör Sztadiz 2019.05.13. 18:04:38

@kazsiafigyelo: eltaposni, olyan liberális európai demokrata módjára? Mintha csak az ötvenes évek szövegét hallanám tőled.

JFK-alapítótag 2019.05.13. 18:41:28

@444: A papagáj kommandóban arról nem hallottál, hogy a demokrácia nem azt jelent, hogy a győztes mindent visz?

Janossz 2019.05.13. 19:36:36

@444: " a polgárosodás előfeltétele egy illiberális átmenet "

E téren Erdogan nagyszerű eredményeket mutat fel mostanság. Szárnyal a gazdasága, virulnak a vállalkozások az illib tápon.
Hülye vagy megint.

JFK-alapítótag 2019.05.13. 19:40:44

@444: Talán azért mert a vezetőik nem építettek a kertjük végébe kisvasútat, stadiont.
De legfontosabb szempontként: nem hírdettek harcot a hatalom természetes szövetségese a tudás ellen.

ijontichy 2019.05.13. 19:52:40

@444: "nem a saját véleményemet írom le"
Ez itt nem a Szerepjátékos blog, nem mondta még senki? :-) Csak mert túl sűrűn esel ki az "újságíró" szerepéből... :-D

morph on deer 2019.05.13. 21:12:10

@dare:
”Vajon tényleg létezik még azonos ideológiai, szellemi, eszmei platform,”

Abban igazad van, hogy a történet eme része már valóban kiment a divatból, a klasszikus értelemben mindenképpen.

Ami viszont még mindig kéne, hogy legyen, az a közös értékrend, alkalmasint minden egyéb sallangtól mentesen is!
De láthatóan már ez sem megy, hiszen még a pőre “ne hazudj” vagy “ne lopj” is értelmezési kérdéssé vált manapság!
Ki-ki érdekei mentén kezdi az “igen, de..” magyarázatokkal, meg hogy nem mindegy, hogy kitől, mikor, kinek, stb.

Pedig de.
Senkitől, soha, és senkinek.
Na ilyesmiben sem sikerül már egyetérteni, az pedig egyértelműen komoly problémákra utal.
Itt jegyzem meg, hogy szerintem ezen a ponton hasal el az úgynevezett ellenzék is, nevezetesen, hogy a legalapvetőbb kérdésben is különvélemény van, mert csak.
Illetve a virtuális revír körbevizelése okán, mert különben a feltételezett követőik nem tudnak majd különbséget tenni köztük, ha netán egyetértenének...

Pedig közös platform akár létezhetne is, ha nem bukkanna fel rendre valaki, aki biztosan jobban tudja, mint akárki más, amire hasonló módon illik válaszolni, ha már ... aztán már itt is vagyunk megint.

A turáni átok, csak az lehet...:(

Weißkopf 2019.05.13. 21:21:31

@HaFr: "moralice és intellektualice": Naaa! Latinóra megvolt? A -lis végű melléknevek adverbiuma -liter végű, vagyis moraliter & intellectualiter.

kazsiafigyelo 2019.05.13. 21:49:32

@Dzendör Sztadiz: Ez nem az ideológiákról szól: pragmatizmus és egészséges nemzettudat. A fidesz leváltása nem kormány-, hanem rendszerváltás kell hogy legyen ideáli esetben, de az ellenzék meg van vásárolva, ezért nem biztos, hogy így lesz. 89-ben el*sztuk, az mszmp átmentett mindent, ami megfolytotta az országot. Antallt leszámítva minden miniszterelnök KISZ titkár vagy MSZMP tag volt, ami vicc. Nézd meg, hogy hol tartunk. Amúgy pedig a fidesznek még csak nem is az a legnagyobb hibája, hogy autoriter, hanem idegen érdekeket szolgál (Putyin), és úgy tönkretette az ország külföldi kapcsolatait, amit egy nemzedék alig fog tudni rendbehozni. A másik pedig a lopott vagyon: nem érdekli őket a magyar ember egészsége, élete sem, inkább lenyúlják a pénzt. Ezt egy egészséges (nem kirekesztő) nemzeti érzelmű ember nem tűrheti.

dare 2019.05.13. 22:16:38

@morph on deer: Igen, sokan relativizálnak, talán már túl sokan is.
Az igen, de... kezdetű mondatok legszemléltetőbb példája talán most történt a köztévében, a Momentum szóvivőjének köszönhetjük eme csodálatos gyöngyszemet:
youtu.be/R9RYIkY031s

Egyszer szól csak közbe a műsorvezető, hogy bocsásson meg, de ez azért nem teljesen így van...
Csak egyszer.
Mindenki tudja azt, hogy mi folyik itt, de senki nem akar igazából tenni ellene semmit.
Az egész társadalom relativizál.
-Nehogy má visszajöjjenek a komcsik, inkább lopjanak ezek.
-De miért lopnak?
Miért lopják meg a népet, miért nem akarják inkább azt a pénzt a nép javára fordítani?
-Hát de arra fordítják.
-Mire, az aztán nagy segítség nekik, hogy dolgozhatnak látástól mikulásig hozzá nem értő vállalkozók keze alatt, akik kiélhetik felettük a frusztráltságukat.
-Miért, a szocik jobb vezetők voltak?
-Nem, nem voltak, de nehogy már ők legyenek innentől kezdve még vagy 100 évig az etalon.
-De ne jöjjenek vissza, inkább lopjanak ezek.

Komolyan mondom, ha random beszélgetnék bármelyik óvodással, értelmesebb párbeszédeket tudnék lefolytatni vele, mint ami most zajlik közbeszédnek nevezett diskurzus alatt.
Ez nem turáni átok, ez inkább az, hogy ezt a nyomorult népet senki nem akarja a sárból kiemelni, hanem csak használni, kihasználni szereti, vagy esetleg odadobni valami nagyhatalomnak, hogy nesze, ezek csak erre jók, én már kiszórakoztam magam, átadom a terepet, érezd jól magad te is.
És kézzel-lábbal ellenkezem, hogy nem, nem ezt érdemeljük, ha lenne normális közeg, akkor akár szárnyalhatnák is, de valahogy az élet mindig rámcáfol.
És mivel az ego korszakát éljük, a helyzet sajnos egyre reménytelenebb lesz.
Ez már a stílustalanság korszaka is, ami sokkal rosszabb, mint csak az ego által vezérelt cselekvések.
És ez csak rosszabb lesz, ha nem kapja fel végre a társadalom a fejét, és azt nem mondja, hogy elég volt már, elég, hogy béke, béke, béke már, legyen vége már!

Billy Hill 2019.05.13. 22:51:25

Kicsit érdemes a környező országok lakóival is beszélgetni, sok érdekességre derül fény. Fentebb olvashatók ilyesmik, hogy turáni átok, genetika, az ego kora, kompetenciahiányos közeg stb. Mielőtt önostorozásba kezdenénk, cseréljünk eszmét szerbekkel, bosnyákokkal, horvátokkal, szlovákokkal, románokkal, és rájövünk, hogy sok minden nem "magyar probléma". De legalább is vegyünk nagyobb ostort, olyat, amely több vállat és hátat is tud csapkodni egyszerre - mert (sok szempontból) nagyon nem vagyunk egyedül...

dare 2019.05.13. 22:51:50

@444: Nem az volt a lényeg, hogy a Momentum mit tart jónak vagy mit szeretne másként, hanem hogy a műsorvezető nem a végén mondta azt, hogy ezek amiket itt felolvasott, azért nem teljesen így vannak, hanem csak a közepén tette azt egy köztévés hírre.
Persze lehet azt mondani, hogy csak ez érintette a műsorvezetőt, és csak ezért szólt itt közbe, de lehet azt is mondani, hogy konkétan csak ez az egy hír volt számára olyan, amivel nem értett teljesen egyet, az összes többi hidegen hagyta őt.
A Momentum csak úgy tudna kormányozni, ahogy az Szdsz is tudott, a baloldal szárnyai alatt, és onnan egyre nagyobb őrültségekkel bombázni a hazai közéletet, amit igen hamar be is áraznának az itteni szavazók.
Úgy is mondhatnám, a Momentum még csak most indul el azon az úton, amelyről az Szdsz már rég visszajött.
De ettől még az alapigazság az, hogy ezek lopnak.
Nem allah, ők lopnak.
Tőlem is, de engem ez annyira nem érdekel, az már inkább, hogy olyanoktól is, akiknek nagyobb szükségük lenne rá.
Nem ennél nincs jobb, ez maga a megvalósult álom. :D

dare 2019.05.13. 22:55:30

@444: Szujó 18 év után balhézott össze valakivel.
18 év.
Epedve várom ki fog majd jönni helyette.
Biztos nem leépítés volt.
Áá dehogy.
Erre egy mp-ig se gondoltam.

dare 2019.05.13. 22:59:10

@444: "lehet mondani, hogy tiborcz a 32. leggazdagabb."
Lehet, mert az.
Amit viszont utána írsz, azt nem teljesen értem.

dare 2019.05.13. 23:04:22

@444: Na a Rogán helyére ez a gyerek biztosan nem.
Sok mindent kinézek bárkiből, de ezt azért nagy túlzásnak érzem.
Ha valóban érdekelne, hogy mik a különböző pártok álláspontjai bizonyos dolgokkal és ügyekkel kapcsolatosan, akkor talán annyi időt kéne nekik biztosítani, amennyiből akár eshetne is róla szó.

Boross Bence 2019.05.13. 23:16:13

Jó a kép: a mai Fidesz végső soron az egykori MIÉP pozíciójában van a politikai térképen, ezért is döbbenetes, hogy semmiféle alternatívát nem tud vele szemben felmutatni az "ellenzék" vagy az értelmiség, nem próbál meg ösztönösen védekezni a 2,8 millió nem-Fidesz szavazó.

enrikokaruszo 2019.05.13. 23:27:24

@HaFr: mesélj még ezekről a genetikus okokról, ejj de rég hallottam ilyesmit

dare 2019.05.13. 23:48:05

@444: Ahogy látom nem fogunk egy álláspontra keveredni ebben az elios ügyben, mert én azt egészen másként látom, hogy ha valaki nyer egy közbeszerzést, akkor annak minden erejével és idegszálával arra kellene inkább törekednie (én ezt tenném), hogy az adott feladatot a lehető legtökéletesebben végezze el.
Nem azt nézni, hogy hol lehet ezt elsimliskedni, másoknak sikerült akkor nekem miért ne sikerülne, hanem jó szakemberek segítségével végeztetném el az adott feladatot.
Mivel ez referencia, és talán a jövőben is hasznomra válhat, ha jól csinálom meg az adott munkát.

Ezt a hanghibás sztorit meg inkább ne részletezzük.
majd kiderül mi is történt, abban szinte viszont teljesen biztos vagyok, hogy nem hanghiba van a háttérben.

Az interneten van a Momentumnak több felülete is, blogjuk is van, és szoktak felkerülni az index címlapjára is.
De ha én azt mondanám most, hogy ez engem zavar, akkor nem mondanék igazat.
Ahogy nem zavar már a Dk-s nyugati fény se, az viszont zavar, hogy egyeseknek az index címlap ennyire komoly fejfájást tud okozni.
Az meg hogy mit tesznek hozzá és mit nem, azt nem csak ők művelik jelenleg a politikában.
Vannak ebben sokkal ügyesebbek is tőlük, szerénységre nincs oka ilyen téren a kormánypártnak se.

JFK-alapítótag 2019.05.13. 23:52:29

20:17-kor kaptam, de a kommentek között nem találom!
-------
444 válaszolt neked:

@JFK-alapítótag:
ami folyik egy modern kori vallásháború. nekem valami matematikusféle végzettségem van. azt szoktam mondani, hogy ennek a kimenetele a matematika szempontjából mindegy, vagy majdnem mindegy. szerveződhetne a magyar alkotmányos jogrend, ahogyan az mta istandwithceu tagozata hirdeti. lehetne úgy is. de nem feltétlen kell úgy lennie.

orbánt elsődlegesen nem a tudományos alapprogram érdekli, hanem azt, hogy elégtételt vegyen a politikai ellenfelein, akik ugye kiálltak soros mellett. de ők is elégtételt vennének azokon, akik nem álltak ki mellettük. valamelyik vegyen elégtételt. így is úgy is lesznek akik politikai okokból brutális módon háttérbe szorítanak. az akadémia eddig is így működött. amíg ez a vallásháború valamilyen irányba el nem dől addig ez lesz.
-------

A matematika műveléséhez nem ártana a logikus gondolkodás képessége, a politizáláshoz némi műveltség.

Talán kezd a meritokrácia fogalmának megismerésével.

dare 2019.05.13. 23:56:17

@dare: "hogy ha valaki nyer egy közbeszerzést"- akkor annak alibiznie kell csak (kimaradt).

@444: oké

dare 2019.05.14. 00:28:34

@444: "csak ehhez előbb kell egy illiberális egységállam."
Vajon miért?
Azért, hogy ez minél nehezebben képződjön meg?
Én támogatom maximálisan akár megyékre lebontva azt, hogy a helyi kulturális és közügyet érintő kérdésekre legyen egy helyi adó, és azok akár versenghetnének is egymással, a legnívósabb adók jutalmat is kaphatnának ezért, szóval részemről ez nyitott kapu.

ijontichy 2019.05.14. 00:46:47

@444: "magyar az, aki magyarnak vallja magát" Hogy ez mekkora hülyeség. Vallani a bűnösök szoktak, nomeg újabban - hála a bulvársajtóban szintén terjedő baromságnak - a celebek. Egészségesen szocializálódott magyar nem foglalkozik ilyen hülyeségekkel. Aki mégis, az
- mások pénzén akar ingyenélni abból, amiért nem kellett semmit tennie;
- szakember segítségére lenne szüksége, mert baj van a személyiségével.
Mivel - sajnos - a világszínvonalú magyar Eü-ben még a traumatológiára sincs személyzet, borítékolható, hogy a problémás esetek száma nem fog csökkeni. Főképp pedig azért, mert ez a kormányzó bolsipárt érdeke is :-(.
Mo. jövőjét az a nemzedék jelentheti majd, amelyiknek sikerül elég fiatalon elmenekülnie a személyiséget és kognitív képességeket elsorvasztó népnemzetinek álcázott újbolsi oktatás elől.

Btw. látom még mindig nem tudsz kikattanni ebből a "vallásháború", meg "kultúrharc" nevű agyatlanságokból. Az élet szép, érdemes érte élni, csak a hülye (meg az elhülyített) számára mindennapos a "harc". Pár évtized, és a természetes fogyás majd lecsökkenti azt a ~2.5 milla reménytelen esetet. Nem minden drogos menthető, így el kell fogadni, hogy sajnos azok között is lesz járulékos veszteség, akik túlságosan rákaptak a liofilizált vitya-exkrementumra :-(.

ijontichy 2019.05.14. 02:08:20

@444: Ne keverjük az üzleti vállalkozást az olyan aljasságok közé, mint a vallás, meg népnemzeti mutyi. Az utóbbiak sokkal súlyosabb ingyenélési módszerek - még akkor is, ha törvényesek. Ne feledd: egy anyagi csődből sokkal könnyebb felállni, mint a sárgaházból kijőve, még akkor is, ha a páciens anyagilag nem lenullázott. Mo-ot bő húsz éve "kezeli" az intézményt elfoglaló "ápolt". Meg is látszik. Lesz majd belőle dokufilm is, de lehet, hogy a thriller-horror műfajába fogják sorolni :-).

ijontichy 2019.05.14. 02:33:00

@444: "üzleti vállalkozás valós árut termel" Nem. Azt termel, amire kereslet van. Pont. OK, nem sikerült einstandolnod egy csillió-orákulum-generátort. Sajnos a piac nem visel el végtelen számú csillió-orákulum-generátor üzletben utazót, így egyszerűen nem voltál elég jó (voltak jobbak), vagy a körülmények nem voltak ideálisak. Talán próbálkozz újra, de ne szidd szegény szőlőt :-).

ijontichy 2019.05.14. 02:41:04

@444: Én '92 óta vagyok szellemi szabad ingyenélő. Nagyon kevésszer volt közöm holmi "góverment biznichez". Utoljára 2001-ben, de azt is már csak egy hozzám közelálló miatt vállaltam, mert szarban volt. Egy haszna volt: akkor volt alkalmam látni belülről (kívülállóként), hova zülleszti a félmagyar a társadalmat. Sajnos itt vagytok példának mintegy 2.5 millióan, hogy jól láttam :-(.

ijontichy 2019.05.14. 02:48:09

@444: A fidesz '98-ra már a '89 előtti állampárti rendszer legaljának gyűjtőhelye. Nagyon kevés volt nyolc év, hogy a társadalom kinőjön a létező cucilizmusból. Nem a "fideszre" van kereslet, hanem anyucira, aki megsimogatja a hülyegyerek fejét, hogy majd ő mindent elintéz, meg megvédi. Persze érzitek, hogy talmi ez a sikerpropi-ropi, ezért is népszerű időtöltés fidesznyikeknél a "Gyűlölet Kétperc" (igény szerint több) a virtuális térben. Sajnos egyáltalán nem segít az egészséges személyiség felépítésében :-(.

ijontichy 2019.05.14. 03:01:53

@444: Who the fuck is Sólyom Laci bácsi? Ja, akinek az élete '90 után kezdődött (előtte jótékony homály)? Két emlékezetes produkciója volt. Az első, amikor S.L. polgár éles szemmel kiszúrta a jogtiprást, és ezért kezdeményezte a személyi szám megbüntetését a S.L.-féle tákolmánybíróságnál. A második az volt, amikor úgy futott versenyt vitya segge után, hogy az a gyakorlatlan szemlélőnek echte konzervatív úriember vasárnap délutáni sétájának tűnhetett.
Minél több a társdalomban a nagyjából egészéges személyiség, annál kevésbé lehet ingyenélni ilyen hülyeségekből. Akkor majd megpróbálnak másból, és ha még mindig fontos nekik a szentkorona, meg a hasonló dolgok, akkor majd hobbiegyletként annyit szentkoronáznak a saját pénzükön, amennyi jólesik. Egyelőre a szentkorona-tan kevesebb zsetont hoz Mo-nak, mint Szent István király koronájának turisztikai hasznosítása. Ez egy ilyen világ.

ijontichy 2019.05.14. 03:06:48

@444: Tiborcz nem üzletember, csak egy hülyegyerek rokon. Az ilyenek szoktak valami mondvacsinált helyet kapni családi vezetésű cégeknél fülügyelőbizottságokban, meg hasonlókban, ha már a vállalkozás alapítójának esze nem öröklődött. Persze a tényleges döntésektől távol tarják őket, mert még képesek romba dönteni a vállalkozást, ha az állami döntéshozás nincs a kezükben, hogy pölö törvényt alkottathassanak arról, hogy a lumenbiznic igazi fény az éjszakában, és csak a soros, meg brüsszeliták ármánykodása miatt van homály.

ijontichy 2019.05.14. 03:11:14

@444: Én nem hiszek. A piac nem hit, nem szent, az üzlet nem a Grál-lovagok gyűjtőhelye. De ezt senki sem rejti véka alá, és már kora ifjúkortól tanítják. A magyarnak meg azt tanítják, hogy a jó viktor bácsi állama, (nomeg a Párt elvtársak! a Párt nem téved) majd mindenről gondoskodik. Ah, mily egyszerű is csak hinni :-) Egy baj lesz: amikor pofánver a járda.

ijontichy 2019.05.14. 03:12:11

@444: " a koronát is elzálogosítanák" Ne magatokból indulj ki! :-)

ijontichy 2019.05.14. 03:14:43

@444: Na ugye. Nem is szív a tevékenysége nyomán egy egész ország.

ijontichy 2019.05.14. 03:33:06

@444: A Korona egy történelmi műtárgy. Múzeumban, vagy Parlamentben a helye (tökmindegy). Elmész, megnézed, megérint az idők szele, felfedezed az elmúlt hosszú időt, elmerengsz rajta, tisztelettel adózva azoknak, akik előtted alkottak, aztán teszed a dolgod, mert Ők már megtették a magukét, de te még nem. Az elvesztett, vagy meg sem vívott csatáik téged nem köteleznek másra, mint emlékük megőrzésére és - legfőképp - okulásra. Azokért nem felelsz. Kötelezettséged a jelen és az utódaid iránt van. Pont.

Látod, ilyen hülyeség is csak egy hozzád hasonlóan problémás személyiségnek jut eszébe. Az egészéges, magyar személyiségnek ilyen nem jut eszébe, ilyesmivel nem foglalkozik, csakúgy, mint a magyarságával sem. Ő életének minden percében magyar, csak úgy egyszerűen. Ha ez neked nem jött össze, rám ne haragudj. Szerencsémre az egészséges "átlag" normákon belüli családban születtem, és a rossz szerencsém se hozott össze kora ifjúkoromban "sérültekkel".

ijontichy 2019.05.14. 03:38:30

@444: A hit magánügy. Bele fogsz csavarodni ebbe a "miből vezeted le a 220-at" című töprengésbe (én a konnektorból). Van aki Mózes kőtábláiból, de ez a fajta töprengés két szem mogyorót sem ér. Persze mindig akad, aki hajlandó az efféle "bölcselőknek" zsetont osztani a nagyon komoly köldökre koncentrálásukért, de az legyen az ő gondja. Feltéve, ha nem tőlem lopta a zsetont.

ijontichy 2019.05.14. 12:36:57

@444: "az államot teljesen el kell választani az egyháztól. a papok ne politizáljanak" A híg fecsegés még hagyján, de tényleg ideje lenne, hogy ne adj szavakat a számba. Már miért ne politizáljanak a papok, ők nem itt élnek, nem részei a közösségnek? Egy kitétel van, ne a szószékről tegyék. Onnan Isten igéjét kell hirdetni, nem egy kis szaros félmagyar politikai krédóját. Sokat elmond a (magyar) klérusról, Jézus Krisztus iránti elkötelezettségükről, hogy nemcsak ezt teszik, de még a félázsiait is fölengedik a szószékre, hogy onnan hintse a betegséget. Márpedig azt a szellemiséget - amit Jézus Krisztussal azonosít úgy vallásos, mint ateista - aprópénzre váltani, hogy egy szaros kis félmagyar evilági uralkodását megtámogassák, csak arról tanúskodik, hogy eme emberek tökéletesen lejáratják azt, amit példamutatással képviselnük kellene. Egyben azt is megmutatná - ha a mass nem lenne ostoba - mennyire szánalmas ez a világi hatalom, hiszen Big J.C. (hamis) támogatása is kell hozzá.

Btw. alkotmányosságot nem levezetünk, nem esővíz az. Alkotmányosságot felépítünk. Nem egy kila jaóféle aranyfejfedőből (sic!), se nem ezerévből (márha lenne annyi eszünk), hanem sokezer évből. Hiába no, keresztatyám zseni volt. Globáris király és bölcsek c. példázata ezt ékesen bizonyítja. :-)

lecsós 2019.05.14. 15:34:15

@cavalry:
Eztet hallottad az MTA székfoglalón, vagy a belvárosi kocsmában? Mert falun, aki ilyent mond, aztat egy kicsit meg szokták egyengetni egy kicsit kapanyéllel, meg kicsit le szokták rúgni a veséjét is, mivel nem szokás leszajházni senki lányát. Ennyi ez, Úriember nem ír le, és nem mond ilyent.
Tényleg ide jutott ez a blog? Bassza meg, azt hittem úri társaságban vagyok, de tévedtem.

ijontichy 2019.05.14. 18:57:10

@444: Nektek a "nácik" valók. Csak ne rinyálj holmi szakrális dolgokról a jövőben. És még én vagyok a profán :-( Egyébként nem nácik, ezek büdös tapló parasztbolsik. Pontosan rájuk vall. És ez Mo. színvonala.

index.hu/kultur/2019/05/14/megis_egy_laktanyaba_koltoztetik_a_nemzeti_konyvtarat/

kemény keleti kommentelő 2019.05.14. 18:57:55

@balkáni: A régi mandineresek nyilván más, fontos beosztást kaptak Orbán Viktor Úruktól.
Nem kell azt képzelni, hogy meghúztak valami határvonalat.
A jobboldalban nincs határvonal.

ijontichy 2019.05.14. 19:08:08

@cavalry: "Német katona, orosz hadnagy, magyar őrmester, mind itt voltak" :-)

Egyébként érdekes, de ez a belterjességi probléma annyira nyilvánvaló, hogy a homo sapiens már réges-régen ismeri. Amúgy nem csak a magyar nők szépek. Általában a magyarok vonásai tetszetősek. Nem én mondtam, nekem mondták külhoniak.
Amikor először jártam az Atlanti óceánon túl, megértettem miért van LA-ben túlkínálat szép nőkből. Amerikában annyi a "hijjbecsúf" (már bocsánat), hogy ott tényleg lehet karriert alapozni a nyerő külcsínre. Mo-on nem tudsz úgy menni száz métert, hogy ne láss egy tetszetős (nem szépségkirálynőt! de tetszetőset) nőnemű lényt.

@lecsós: Hogy van ez? Mondj igazat, lerúgják a vesédet? ;-)

@444: Ez pár rezsimvédőszolgán kívül szinte senkit sem érdekel. Őket meg, tudjuk miért :-/

Janossz 2019.05.14. 21:18:47

@444: " dr kásler rábírta erdő pétert, hogy nyissák fel az egyetlen fennmaradt árpád kori királysírt székesfehérváron a nagyboldogasszony bazilikában. "

A nagyszerű Dr. Káslernek már csak a regnáló király némely kiköpött tamponjának tudományos célú átadására kéne rávennie az udvari fogorvost.
Az is szolgálhatna tanulsággal az eredetünkről...
Nem unod még a náci rizsát?

Larrikin 2019.05.16. 07:46:45

'Amerikában annyi a "hijjbecsúf"'
Nos, ez részben nézőpont és szocializáció kérdése. A 'germánok' alkatilag testesebbek a szlávoknál, latinoknál, balkáni, türk, iráni népeknél. Az arcuk is karakteresebb, szögletesebb, széles állkapocssal, csúcsos állal és hegyes orral. (Lásd norvég kézilabdázók.) A németekre ez valamivel kevésbé jelllemző, a skandinávokra és az angolszászokra inkább. Erre jön rá a kulturális réteg, a magyarokétól markánsan eltérő arckifejezésekkel, tekintettel, gesztikulációval, beszédmodorral, plusz erre még az eltérő stílus (haj, smink, öltözködés). Nem ehhez vagyunk szokva, de aki igen, az nem tartja az angolszász nőket mind csúnyának, sőt.
süti beállítások módosítása