1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2018.03.05. 14:08 HaFr

Hozzászólás az ellenzék szánalmas kampányához

Képtalálat a következőre: „gyurcsány karácsony”

Ellenségünk az ENSZ, Orbán cigányozik, migránsok betelepítésével fenyegetőznek magyar lakásokba, pedzegetik a kárpátaljai helyzetet, de látványosan Putyin szekerét tolják vele... mi kell még ahhoz, hogy látszódjék, a kormánypártnak semmi produktív mondanivalója nincsen (mivel semmi produktívra nem képes)? De nem kell aggódnia, megmenti az ellenzék, amelynek 2014-hez hajszálra hasonlóan 1. egyetlen pártja sem képes épkézláb független narratívára, nemhogy közösen egyeztetett országképpel kampányolni, 2. láthatóan politikai analfabétákból áll, akik egyszerűen nem érzik, hogy kell a politikai térben hatékonyan viselkedni, 3. minden lehetőségük meglenne a hódmezővásárhelyi tanulságokon tovább építkezni , de ilyesmi eszükbe sem jut. A helyzet semmit nem változott a két hónappal ezelőttihez képest: az ellenzék kulcsszereplőinek több érdeke fűződik az ellenzéki léthez a NER-ben, mint a célzott érdekű, az egyéb nagyszerű elgondolásaikat, a saját hatalmas politikai értéküket és feddhetetlen jelenüket egy időre zárójelbe tévő (ja, ilyenek nincsenek) közös kormányzáshoz. (Jelzem, a fókuszált érdekű kormányzás nem csak a kormányzásnak tenne jót, hanem azon szavazók választási kedvének is, akik -- mint én -- nem szívesen adnának biankó csekket ezeknek a pártoknak még a mai tragikus körülmények között se. Nekem biztosan segítene, ha tudnám, mire korlátozzák magukat.)

Két nap alatt sikerült visszaesni a Márki-Zay előtti tespedtségbe és Orbán őrültségei tematizálhatják a közéletet. Én, versenyen kívül, kapásból tudnék három-négy témát, amelyekkel tovább kéne építeni a szavazóbázist. Miért nem lehet az MZP észrevételezte hmvhelyi eladósodottságra felfűzni a többi fideszes nagyvárostól "várható" hasonló csődtömeget? Miért nem lehet az ellátórendszer lerobbanását világosan, szemléletesen illusztrálni? Miért nem lehet az Orbán-vő ügyét további fideszes családokra kiterjesztve napirenden tartani? Orbán jobbkeze épp most ismerte be, hogy átfogó kudarc a híres unortodoxia. Ebből miért nem lehet alkalmas témát faragni? Miért nem lehet egy közös kormányzás első néhány intézkedését egyeztetve közösen kampányolni, ezzel a kompetenciájuk és a tetterős kormányváltásnak -- legalább -- az érzetét keltve? Az idő és a bizalom gyalázatosan amatőr -- vagy éppenséggel profi? -- vesztegetése folyik. (Miközben persze MZP győzelmét még mindig nem sikerült dekódolni. Ti. ebben semmi "na ugye!" mozzanat nem volt, mert pont annyira volt köszönhető a balos pártvezérek és a pártok távolmaradásának, mint MZP karakterének és jobboldaliságának. Szóval, a legjobb akarattal sem a balos knowhow csúcsra futtatása volt. Ennek ellenére MZP győzelme és a rejtőzködő szavazók erejének keserű tapasztalata láthatóan az eddiginél is rosszabb énjét hozza ki Orbánból, ami választásra sarkallhat olyanokat is, akik eddig nem mentek volna el szavazni -- azaz az ellenzék helyett a magyarok reménye a választási zaj növekedése és az ennek következtében élénkülő szavazási kedv.)

Egyik (amúgy tényleg) nagyra becsült ismerősöm jelzi a FB-on, hogy "Gergő szombaton ismertette a 10 pontos programját". Hát igen, Ferenc meg előtte  a -- nem tréfa -- 600 pontosat! (Miután egy fél, majd újabb kétharmad ciklust végigcsinált korábban kb. összesen ugyanennyi ponttal, igaz, akkor tizenkét egymást követő tömörítésben.) Kár, hogy nem programok döntenek a választásokon, valamint az sem, hogy kinek áll ki hosszabb pávatoll a farából. Kit érdekelnek a pontok, ha nincs mögöttük versenyképes világkép, reális politikai stratégia és a választási kompetenciák látható erősödése? Öt héttel a választások előtt valójában csak abban reménykedhetnek, hogy a "kit utálunk jobban" nemzeti kiszámolósban ők maradnak benn végül a legtovább. A választóik meg abban, hogy nem szúrnak ki annyira az országgal, mint most tűnik.

komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr7813716986

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Egy elszalasztott lehetőség 2018.03.06. 17:12:22

Most, hogy lezárult az ajánlási időszak, megvannak az egyéni jelöltek, és a pártlisták, idézzük fel még egyszer, utoljára, mi lett volna annak az Új Pólus koncepciónak lényege, amit Juhász Péter dobott be a köztudatba majd egy évvel ezelőtt (bár valami...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.03.10. 16:51:39

@444:

"ha van kistérségi önkormányzat és kistérségi csendőrség, akkor számon lehet kérni a kistérség politikai vezetőit."

Attól még a cseberből vederbe esete lenne: ugyanúgy, ahogy nem lehet perelni a rendőrséget nem megfelelő színvonalú szolgáltatás nyújtásáért, nem lehetne perelni a csendőrséget sem.

2018.03.10. 18:38:38

@neoteny:
van egy kistérség. abban a csendőrség a népességet többé kevésbé egyformán védi. ha van kistérségi önkormányzat és a csendőrség kistérségi szinten szerveződik, akkor annak a csendőrség munkáját a közösség úgy ellenőrzi, hogy a nem megfelelő vezetőt leváltja.

de ha az adott igazgatási szinten nem lehet választani, akkor nincs mód a visszacsatolásra. az országos szint felől fognak visszajelezni. és azt mondják, hogy itt "a" cigányok ellopják a káposztát. erre jön a "zsidó" átévé. beültetnek egy "szakértőt". aki azt mondja: ez egy szörnyűséges rasszizmus. mert a cigányok nem olyanok, hogy ellopják a káposztát. hanem a "fasiszta" magyarok elnyomják a szegény kis "telepieket".

tehát az összes szereplő túláltalánosítva beszél. mert nem "a" cigányok. nem "a" zsidók. nem "a" magyar. nem "a" civilek tüntetnek. nem "a" tanárok. nem "a" diákok. hanem egyesek.

tehát mindenki úgy játssza a játékot, ahogyan nyilvánvalóan nincs megoldás. a cél csak az, hogy az egyik megalázza a másikat. de ebben az esetben viszont az egyiknek győznie kell. a választásokon. a komment csatorna nem befolyásol semmit, vagy alig valamit.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.03.10. 20:39:11

@444:

A cseberből vederbe esete lenne: ugyanúgy, ahogy nem lehet perelni a rendőrséget nem megfelelő színvonalú szolgáltatás nyújtásáért, nem lehetne perelni a csendőrséget sem.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.03.10. 23:31:56

@444:

"van egy kistérség. abban a csendőrség a népességet többé kevésbé egyformán védi. ha van kistérségi önkormányzat és a csendőrség kistérségi szinten szerveződik, akkor annak a csendőrség munkáját a közösség úgy ellenőrzi, hogy a nem megfelelő vezetőt leváltja."

1) Ha a kistérségben van 17 kisbolt, akkor elég az, ha a csendőrséget csak 9 kisbolt "érdekli" és leszarja a másik 8 kisboltot. A "közösségi ellenőrzés" mindig szavazatszámlálásba és -vásárlásba torkollik.

2) Kik végzik a "közösségi ellenőrzést"? Mert ha a "civilek", azokra mindig rá lehet kiabálni, hogy ők Soros-janicsárok.

3) A csendőrség "kistérségi" vezetője kinevezett, nem választott. Persze lehet amerikai stílusú sheriffségeket létrehozni, ahol a csendőrség "kistérségi" vezetője közvetlenül választott, de akkor is érvényesül az 1-es pont.

2018.03.11. 07:37:13

@neoteny:
a kistérségben 1 áfész van sok kisbolttal. és legfeljebb 1 penny market, amelyik koncessziós díjat fizet, azért védik a járőrök. a penny market ugyanis nem tulajdonosként használja a közösségi (szövetkezeti) infrastruktúrát. ezért kénytelen extrát fizetni. a hamburgi kikötőben se lehet azt mondani, hogy jó napot kívánok. megjöttünk intézkedni. ezt ide pakoljátok. azt amoda. erre azt mondja ott valaki. hogy egy pillanat. nézzen csak itt körös körül. a kikötő a miénk. errefelé nem intézkedhet. vagy a köztulajdon legyen mindenkié. lehessen randalírozni a louvre épületében. az is mindenkié? nyilván az erőszakkal elrabolt kultúrkincseket kulturális örökséget vissza kellene adni a franciáknak. azzal, hogy bocsánat. ezeket kölcsön vettük, mert elég jól néztek ki. de most vissza adjuk. talán ezt kellene mondania egy kultúrnépnek. az alapvető normákban egyelőre európában se sikerült megegyezni.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.03.11. 07:54:13

@444:

"a kistérségben 1 áfész van sok kisbolttal."

A cseberből vederbe esete lenne: ugyanúgy, ahogy nem lehet perelni a rendőrséget nem megfelelő színvonalú szolgáltatás nyújtásáért, nem lehetne perelni a csendőrséget sem.

2018.03.11. 07:55:40

@neoteny:
na most mi a helyzet ha egy boltost a kistérségi áfészban kigolyóznak. mert tegyük fel, hogy ő a legügyesebb. és a többiek irigykednek. és azt mondják, hogy nem igazság, hogy neki kétszer annyi a forgalma. kétszer annyi a jövedelme. és az azt mondja, hogy nincs ebben semmi trükk. nem generált magának száz csillió pénzt, hogy abból előzetesen felvásároljon mindent. nem így kereskedik. hanem később fekszik, korábban kel. máshogy rendezi el az árut, mint a többiek és lánya is kedvesebben mosolyog. erre a többiek mondhatják azt, hogy na jó. csináljuk mi is így. mert így a kistérség egészének lesz nagyobb forgalma. a környékről is idejárnak vásárolni. legyen a legjobb kereskedő a kamara helyi vezetője. és még kiállítanak egy oklevelet arról, hogy ő a legügyesebb. amit büszkén kitehet a falra. abban az évben ő a helyi főkamarás.

a másik eset, hogy nem győzi meg az irigyeket. és azok azt mondják, hogy ez egy csaló. nem lehet kétszer akkora forgalma, mint nekünk. ez esetben a kereskedőket rendre intheti kistérségi pap, a tanító, az orvos. vagy a csendőrkapitány. aki felméri, hogy a forgalomarányosan, vagyonarányosan szedett adóból tud bért fizetni magának és a beosztottjainak. és a helyi kisiparosok is abban érdekelt, hogy a legjobb kereskedőt el ne űzzék. így tudnak exportálni. na de mi a helyzet ha a pap, a tanító, az orvos, a helyi kisiparosok, a csendőrkapitány mind azt kiáltják, hogy a legjobb kereskedő csaló. költözzön el a szomszédos vidéki kommunába. válasszon egy olyan városias kolóniát ahol a szabad kereskedelemnek nagyobb a respektje.

2018.03.11. 07:56:17

@neoteny:
ne viccelj már. az áfész tagjai választják meg a csendőrkapitányt.

screpes 2018.03.11. 07:57:35

@444:
(tolvajról szólsz, aki anarchiában kisiklik az igazságszolgűáltató kezek között...hacsak nincs a kárvallottnak magánhadserege)

A példádat követve az állam jelenthetné (és jelenti is) azt a magánhadsereget, abban a szerepben van, de tényleg.
Orbán a főbíró, és szellemével van jelen, ami nem tisztázott ideológiákból és kollektív tapasztalatból közösségi többségi elhatározásokból épül, hanem esendő karakteréből, és szándékaiból.Ahhoz válogat releváns elemeket. (piciny horthyzmus, kolbászgyáros filozófiák, fociakadémia, partvonallal és anélkül.
A rendszere - a követők láncolata, - nem jogkövető, hanem élethelyzetek együttállása,, amelyekkel az egyéneket megvezetik.
Ennél még az is jobb, amit TE anarchiának nevezel...
A példához megtérve: a villamosi zsebes valóban nem áll, vagy szolgai bíródág elé kerül (vagy nem), és nem villamosokon lopnak.
Egy képzett fiú rájön, hogy nem vllamosokon kell ezt csinálni.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.03.11. 08:01:32

@444:

Ezt te írtad: "a rendőröket nem érdeklik a kisboltosok."

2018.03.11. 08:18:09

@neoteny:
tehát ez esetben 1 vagy legfeljebb néhány közös vállalat, szövetkezet köt szerződést a kistérségi csendőrséggel. persze így is előfordulhat, hogy jóska megbeszéli pistával, hogy éjszaka mennek rabolni. és majd szól a riasztó a kapitányságon. de csak 10 perc múlva induljanak el. a tolvajok tudják, hogy addig lehet pakolni. de magánbiztonsági szolgálat esetén ugyanígy össze lehet beszélni.

erre az esetre van kitalálva a felettes kerületi rendőrkapitányság a magánnyomozók. mi a helyzet akkor ha a kerületi országgyűlési képviselő bízta meg jóskát. az beszélte meg pistával. a rablásban benne van a főrendőr, helyi csendőr. és a megyei lap választott főszerkesztője is falaz. a magánnyomozókat a kirabolt helyiek nem tudják megfizetni. oknyomozó újságírókat a hatalmon levők kiutasítják. és a tartományi miniszterelnök is azt mondja, hogy kérem szépen abban a faluban biztosan cigányok rabolnak. miközben a szegény kis cigányok tisztességesen dolgoznak. csak van egy összeesküvés arra nézve, hogy kifosszák az országrészt. még mindig lehet az országos nyilvánossághoz fordulni. vagy nagyvilághoz. vagy akik úgy érzik, hogy ezáltal el vannak nyomva azok költözzenek bosztonba. amerikában állítólag nincs, vagy alig van korrupció. különösen pénzügyi körökben. felmérte a transparency international. a nézőpont intézet azt mérte fel, hogy a jelenlegi magyar kormány ugyan nem a legtisztességesebb, de majdnem. habony oda telefonál, hogy ne hülyéskedjetek már. amire a nézőpont intézetben mráz ágoston sámuel azt mondjta, hogy elnézést. most hozzák a kollégák az új eredményt. első magyarország. mert nekünk magyarország az első. a transparency international is újra átnézi a pontszámítást. és kiadnak egy közleményt, hogy magyarország újabb tizenkét helyett ront a világversenyben. az ensz főtitkár szerint a magyarországon dúl a rasszizmus. és még néhány dús gazdag megvásárolt afrikai. mert hogy szegény kis feketék is legyenek képviselve a világtanácsban. csak nyilván lusták a többiek. kiváló vezetőik vannak. akik példát vettek az amerikai üzletemberektől. a fejlett nyugattól.

kissé leegyszerűsítve így mennek ezek.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.03.11. 08:22:14

@444:

"tehát ez esetben 1 vagy legfeljebb néhány közös vállalat, szövetkezet köt szerződést a kistérségi csendőrséggel."

"a rendőröket nem érdeklik a kisboltosok."

2018.03.11. 08:39:19

@neoteny:
jelenleg a rendőrséget kevéssé érdeklik a kisboltosok. mivel a rendőrkapitányság megyei vagy kerületi. és a kisboltosok piaca ennél kisebb járási, vagy annál is kisebb értékesítenek. ezért szeretnék azt az őstermelőkkel, hogy közvetlenül választott csendőrségük legyen. megbízzák a mezőőrt, a halőrt, a vadőrt és a járőröket. ez a közjogi konstrukció közelítőleg szabad piaci feltéve, hogy a gazdakörökből szakszövetkezetek szerveződnek. és ha ezeknek van egy a határon túli magyar kisebbségi területeket is elérő, a trianoni határon átnyúló hálózatuk a kárpát-medencében beleértve az adriai tengermelléket, akkor esetleg eladhatják a faragott ládikát egy gazdag velencei kalmárnak. aki azt mondja, hogy igen a magyarok azt mondják, hogy ék. ők azt, hogy akies. és van olyan szó, hogy ékes. és latinul az eredeti hereditarius. de ez ugye ősi szó. mert az ér az, ami ered. a víz visz. és a magyarok megőrizték ezt az ősműveltséget az etruszkokkal is rokonok. és így eladják a faragott ládikát. úgy, hogy közben táncikálnak hozzá. irmuska elképzelése az, hogy a zsidók vegyék meg az almát, a körtét, a szilvát és hozzanak fügét, datolyát, mazsolát a szentföldről. zolika azt mondja, hogy igen. de legyen mindenki részvényes a nemzeti kereskedőházban. vona gábor elárulta a nemzeti radikalizmust. sanyi szerint ezerszer inkább orsós likud viktor, mint soros schwartz györgy. leegyszerűsítve ilyesmi a világ népfőiskolás nézőpontból. legalábbis valahogy így tapasztalom.

2018.03.11. 08:42:02

annál is kisebb [körzetben] értékesítenek

neoteny · http://word.blog.hu 2018.03.11. 08:43:39

@444:

"jelenleg a rendőrséget kevéssé érdeklik a kisboltosok."

Korábban ezt írtad: "a rendőröket nem érdeklik a kisboltosok."

"mivel a rendőrkapitányság megyei vagy kerületi."

A csendőrkapitányság nem megyei vagy kerületi lenne?

"közvetlenül választott csendőrségük legyen"

Ld. itt a 3. pontot: @neoteny:

2018.03.11. 09:56:25

@neoteny:
a csendőrkapitányság kistérségi közterület felügyelet. járási. járás az a kistérség, amit a járőrök egy nap alatt bejárnak. ez a köz területfelügyelő központi csendőrség a kistérségben.
minden gazdasági körzetben van az agrártevékenységre szakosodott csősz: mezőőr, halőr, vadőr. vagy a községi állattartásra szakosodott pásztor: csikós, gulyás, juhász, kondás, kanász, csordás. istállómester. csürhés.
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/6b/Sterio_K%C3%A1roly_Juh%C3%A1sz.jpg
ez egy uradalmi világkép. és évről évre megválasztanak valakit, aki igazgatja, szervezi a faluközösséget. és ez mezővárosi központtal működő kistérség. gazdakörökből szerveződő szakszövetkezetek. ehhez kapcsolódó feldolgozó kisipar. háziipari szövetkezet. ktsz. és ehhez kapcsolódik egy a trianoni határokon túlra is kiterjedő a kisebbségi magyar területekkel összekapcsolódó nagy-magyar országos értékesítési szövetkezeti hálózat. áfész, közért, füszért, halért, erdért, vadért. a vörös csillag helyébe a szent korona kerül. és van községi levéltár. és mondjuk azon ne legyen már vita, hogy férfiak nőkkel házasodnak. túl azon, hogy esetenként házasságon kívüli dolgok is történnek a pajtában, a padláson. a homoszexualitás ugyanúgy erkölcstelen, mint a házasságtörés. azért nem járjon börtön. de semmiféle szivárványos büszke menetre nincs szükség errefelé. akkor se ha amszterdamban úgy gondolják helyesnek. erre mondja azt pesten a zsidók többsége, buda környékén a németek egy kis része, hogy ők nem ilyen világot akarnak. hanem olyat, amiben a tradíció eltűnik. ők a filoszemita értelmiség, mert hogy azt már meghaladták. neokon németek és neolib zsidók. a népfőiskolás nézőpontból ők nem-magyarok. és azért kell a geci orbán, hogy szétzavarja őket. ha kell, akkor elkergesse őket az uruszágból. és ha ez nem értik, akkor ruszki hadiipari technológia kell. inkább legyen hadigazdálkodás. csak persze nem zsidó kommunistákkal.

na most erre lehet mondani, hogy ez egy felvilágosulatlan rasszista, antiszemita, homofób vircsaft.

a német gyáriparosok azt mondják, hogy ide telepítenek százmillió eurós üzemet. és a gyártósor mellé kell néhány ember, akik felügyelik a csavarrugót gyártás egyes fázisait. és majd ide költözik valaki aki felügyeli a szakmunkásokat. és most ezt támogatja a kormány. a termelő beruházás összértékének harmadát is megkapják az ügyes üzletemberek. mostan így teremt munkahelyet a magyar.
www.dehir.hu/upload/images/galeria/2586/1802221-continental-pl-mj_58.jpg
ez eredményezi a 4% gazdasági növekedést. és a gazdaság élénkítéssel és a kivándorlással hirtelen megugró munkaerő piaci kereslet reálbérek emelkedését. amivel a fidesz megnyeri a választást. feltéve, hogy lázár vadászkastélyát és semjén helikopteres vadászatát.
http://www.borsod24.com/wp-content/uploads/2018/03/semjen-vadaszat-00.jpgorbán környezetének féktelen gazdagodását. de ugye nincs kit megválasztani. mert vona gábor elárulta a nemzeti radikalizmust. nem jött létre a török gábor által preferált mi még nem kormányoztunk, de a háttérben esetleg egyesekkel egyezkednénk váltópárt.
cdn.blog.hu/sp/spiler/image/vona16421.jpg
ezért a fidesz győzelme borítékolható, de ha elég sok visszalépés lesz, akkor hódmezővásárhely után nem lehet biztosat mondani. török gábor a blogján azt írta, hogy két egymástól független nem nyilvános mérést is látott. és az fordított eredményt mutatott. mert ezek szerint nagyjából minden huszadik ember a közvéleménykutatóknak azt mondja, hogy persze, persze szavaz a fideszre. de közben ellene feltéve, hogy van egy nem "elkúrós" jelölt. és csak egy jelölt van. és így meg tudnak fordulni a kerületek. a republikon intézetben horn gábor azt mondja, hogy könyörgöm. ezt a győzelemre koordinálást legalább a fővárosban csináljuk meg. kunhalmi ágnes azt mondja, hogy ő mindenkivel összefogna. összeáll a régi nagy csapat.
2.bp.blogspot.com/-1LmjH_-JTGM/WqOag7qaenI/AAAAAAAA_Kg/P0grS9NK85Udrgd_1IvPPRJCLPdjvUWLQCLcBGAs/s1600/19617435_492eea9c936a7955474a584b9df2959c_wm.jpg
jobbnál jobb jelöltekből lehet választani.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.03.11. 12:31:28

@444:

"a csendőrkapitányság kistérségi közterület felügyelet. járási. járás az a kistérség, amit a járőrök egy nap alatt bejárnak. ez a köz területfelügyelő központi csendőrség a kistérségben."

Már megint fékeveszetten fantáziálgatsz.

"a vörös csillag helyébe a szent korona kerül."

És a párttitkár helyett a református lelkész osztja az államilag támogatott észt.

2018.03.11. 13:02:50

@neoteny:
az már most is így van. orbán kormány felújította a falusi paplakot és a templomot.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.03.11. 13:15:41

@444:

Most még önkéntes a szentbeszéd hallgatása -- akkor már nem lesz az, mint ahogy a párttitkár beszédeinek hallgatása sem volt az.

Janossz 2018.03.11. 21:12:19

@444: " orbán kormány felújította a falusi paplakot és a templomot "
Nagyszerű. Már csak a népet kell felújítani hozzá.
A pap meg a hívek már nem húzzák sokáig.

chrisred 2018.03.12. 05:28:56

@444: Tegyük fel, hogy anarchia van, és az utasok nem azt mondják, hogy "hé, ez nem az én dolgom" vagy "már megint nincs rendőr", hanem helyben megakadályozzák a pénztárca elvételét? A logikád szerint alattvalónak kiképzett polgárok élnek ebben az anarchikus rendben, így tényleg nem működne.

2018.03.12. 08:48:55

@chrisred:
a jogszolgáltatásban az anarchia = önbíráskodás + peren kívüli egyezségek. ha te úgy képzeled, hogy ezek kiváltják a klasszikus bíróságokat, akkor próbáljuk ki ezt egy városrészben. az anarchiát egy héten belül szétverik a "cigányok". nem fognak megijedni az utasoktól.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.03.12. 09:09:14

@444:

"próbáljuk ki ezt egy városrészben"

Ld. a választottbíróságok működését nemzetközi kereskedelemben is és országokon belül is.

"az anarchiát egy héten belül szétverik a "cigányok"."

A te féktelen fantáziálgatásaidban. Nem verik szét az anarchiát ott sem ahol magánvállalkozások nyújtanak őrző-védő szolgáltatásokat. És mivel az anarchiában a tömegközlekedés sincs monopolizálva, a tömegközlekedési szolgáltatásokat nyújtó magánvállalkozásoknak is érdekük a biztonság minél jobb fenntartása: a biztonságosabb tömegközlekedési eszközöknek több fogyasztójuk akad -- de legalább is _választási lehetőségük_ van a tömegközlekedés fogyasztóinak.

2018.03.12. 09:30:12

@neoteny:
egy településrész deklarálja, hogy a villamoson a vagyontárgyakat kizárólag az utasok védik. szerinted ezek után nem szerveződnek alvilági csoportok, akik nekilátnak fosztogatni. úgy, hogy nem lehet őket bíróság elé állítani. persze erre lehet mondani, hogy a villamoson lesznek a magánbiztonsági szolgálat önbíráskodásra alapozva. a biztonsági őr lelőheti a zsebtolvajt. de fordítva is. a tolvaj is megkéselheti a biztonsági őrt. anarchiában nincsenek közös normák. nyitott társadalomban ez káoszhoz vezet. elég sok ember ragaszkodik hozzá, akkor próbáljuk ki.

2018.03.12. 09:36:34

@neoteny:
közlekedésben a taxisok a tipikus magánszolgáltatók. de szükségük van rendőri és klasszikus bírói védelemre. ha a taxiszolgáltatás az önbíráskodáson alapul, akkor alvilági csoportok egy héten belül átveszik az irányítást. részben így is. de ha egy körzetben a taxisok ragaszkodnak hozzá, hogy őket ne védje törvény, akkor legyen anarchia. az anarchisták próbálják ki, hogy az milyen.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.03.12. 09:43:40

@444:

"egy településrész deklarálja, hogy a villamoson a vagyontárgyakat kizárólag az utasok védik."

A te féktelen fantáziálgatásaidban.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.03.12. 09:44:10

@444:

"közlekedésben a taxisok a tipikus magánszolgáltatók."

Csak épp' tömegközlekedésről volt szó.

2018.03.12. 10:05:28

@neoteny:
ha fővárosban igény van az anarchiára, akkor az indítsanak olyan körúti villamosokat amelyeken magánbiztonsági szolgálat van és az utasok biztonsága az önbíráskodásra van alapozva.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.03.12. 10:09:12

@444:

"ha fővárosban igény van az anarchiára, akkor az indítsanak olyan körúti villamosokat"

Nem lehet: a BKV államhatalmilag (értsd törvényekkel) kreált és fenntartott monopólium.

2018.03.12. 10:22:14

@neoteny:
harcolják ki ez a jogot anarchisták a világnak egy pontján. és éljenek ott, ahol ezt a környezetükben levők többsége elfogadja.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.03.12. 10:30:59

@444:

Ja, hogy már ne indítsanak olyan körúti villamosokat akkor sem, ha a fővárosban lenne igény a tömegközlekedési piaci anarchiára?

Mert pl. magánbusz-járatokra van igény (nem csak) nyugat-Európába.

2018.03.12. 11:19:14

@neoteny:
az utazási irodák nem anarchiában működnek.

ez egy debreceni utazási iroda honlapja.
www.grandtours.hu/
2016 decemberében volt egy borzalmas balesetük. egy autó előzés közben megcsúszott, nekiment az utazási iroda egyik emeletes buszának, amelyik a csúszós úton megpördült és felborult. kilenc autó ütközött. öten meghaltak. a borsod abaúj zemplén megyei rendőrség nyomoz. mert ott történt a baleset. de az áldozatok hajdú bihariak. tehát az eset nem lesz felderítve. mert magyarországon még mindig a megyerendszer erős legalábbis vidéken. ilyen esetben magánnyomozók kellenek. ami a rendőrség munkáját kiegészíti. de ez nem anarchia. mert akkor megindulna az önbíráskodás. valamelyik áldozat egyik rokona megölné az esetleg vétkes sofőrt, stb.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.03.12. 11:23:41

@444:

"az utazási irodák nem anarchiában működnek."

De a magánbusz-járatok (nem csak) nyugat-Európába igen.

Ja, hogy már ne indítsanak olyan körúti villamosokat akkor sem, ha a fővárosban lenne igény a tömegközlekedési piaci anarchiára?

digipenna · http://digipenna.blog.hu/ 2018.03.12. 11:53:23

@444: Van két megállapításod, ami -jó értelemben véve- azt mondja egy, hogy látnok vagy "a fidesz győzelme borítékolható" (amíg ez az "ellenzék" van ehhez nem férhet kétség) kettő, hogy vagy tanácsadója vagy a Fidesznek, vagy a Fidesz tanácsadói olvassák a blogon a kommentjeidet, hiszen a következő, amiért megindul majd a nagy plakátosdi, hogy a szomszédos országok nyerjenek schengeni tagságot, hogy a határok - -szabadon- - átjárhatóvá váljanak, hiszen a megállapításod, ". . . ehhez kapcsolódik egy a trianoni határokon túlra is kiterjedő a kisebbségi magyar területekkel összekapcsolódó nagy-magyar országos értékesítési szövetkezeti hálózat" csak így érhető el. Kíváncsi vagyok, hogy erre már csütörtökön sor kerül-e, vagy az újabb 2/3 után.

2018.03.12. 12:31:56

@digipenna:
egyik pártnak se vagyok tanácsadója. ha valaki a korai horty korszak és a késő kádár kor fejlesztési politikáját összekapcsolja, akkor azzal vidéken választást nyerhet.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.03.12. 12:50:23

@444:

"a korai horty korszak"

Ahogy azt korábban (többször is) írtad volt, a korai Horthy-korszakban a zsidók felvásárolták a háború utáni gazdasági helyzetben megszorult hajdúsági magyarok földjeit; a korai Horthy-korszakban nem került államhatalmi erőszakkal (értsd törvényekkel) megakadályozásra az ilyen magyarellenes tevékenység. Nem világos, hogy a magyarok miért kívánnák vissza a korai Horthy-korszakot amikor ilyen magyarellenes tevékenységek megtörténhettek, aminek nem szabott határt a Horthy-rezsim.

2018.03.12. 13:16:23

@digipenna:
jelenleg a fideszen kívül nincs kormányzóképes politikai párt. a jobbikon kívül nincs potens ellenzéki csoport. de ha a nyugdíjasok beszavazzák a baloldali pártokat, akkor azt is megértem. mert próbálom a környezetemben levők véleményét elfogadni. egyik párt mellett se állok, egyik ellen se vagyok. lmp-s szavazó ismerősöm nincs.

pesten folyik egy kultúrharc. azt esetleg jó lenne befejezni. kiegyezéssel, vagy az egyik tábor győzelmével. a republicon intézet úgy kalkulál, hogy kölcsönös visszaléptetésekkel egy kivételével az összes körzet nyerhető lenne az ellenzék számára. felőlem nyerjenek. de ha 7-8 éve ezt se tudják megoldani, akkor menjenek a francba. engem nem érdekel, hogy ebből a nem-nemzeti nem-keresztény társaságból mennyi zsidó, nem zsidó.

errefelé a hitközség inkább jobboldali. a kárpát-medencei (magyar) zsidó hitközségeket próbálják összekapcsolni.
www.youtube.com/watch?v=bj046N2bsIk
ezt támogatja a jelenlegi kormány. a "demokraták" amerikanizált metropolitan társadalmat képzelnek el. ahhoz fel kellene számolni ezt az egész vidékies vircsaftot.

2018.03.12. 13:39:31

@neoteny:
a késő kádár rendszer agrárszocialista reform világának a gazdasági és a korai horthy korszak népnemzeti kulturális megoldásainak elegye áll szemben a "demokraták" amerikanizált nagyvárosi elképzeléseivel.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.03.12. 13:47:38

@444:

"a késő kádár rendszer agrárszocialista reform világának a gazdasági és a korai horthy korszak népnemzeti kulturális megoldásainak elegye"

Amely elegy nem létezik. Mindamellett, hogy amennyiben a késő-Kádár rendszer reformista volt, annyiban nem volt szocialista. A "korai horthy korszak népnemzeti kulturális megoldásai" meg csak egy lózung anélkül, hogy megmutatásra kerülne az, hogy milyen _partikuláris_ megoldásokról van (vagy volt) szó.

2018.03.12. 19:14:57

@digipenna:
ha bécs befogadja a ceu-t, akkor ausztriával össze lesz rúgva a por. elég érdekes lesz.
index.hu/belfold/2018/03/12/eletveszelyes_lepesre_keszul_a_ceu_becsben_nyitna_kampuszt/
marad a visegrádi együttműködés.

2018.03.12. 19:20:57

@neoteny:
klebelsberg féle népiskolai modell, tanítói lakások.

Janossz 2018.03.12. 19:37:02

@444: " a korai horthy korszak népnemzeti kulturális megoldásainak elegye..."
Találtál egy pozitív példát.
Kár, hogy egy német migráns neve fémjelzi...:-)

2018.03.12. 19:48:01

@neoteny:
a technológia fejlődése lehetővé teszi azt, hogy félig automatizált tájjellegű háziipar jöjjön létre, ami a lokalitás kultuszán alapul. vidékies retrográd kis-világ. ezek a járások. ebbe hoznak létre high tech ipari központokat a megyeszékhelyeken. csak ehhez egy kisebb fővárosra volna szükség. visegrádi vámunióra. egy kiterjedtebb értékesítési hálózatra.

ezzel szemben áll a globális kapitalizmus az olcsó tömegtermékekkel. amerikanizált metropoliszok. multinacionális vállalatok vidéki ipartelepeit igazgatják a gyarmati fővárosból. és azt irányítják egy külső központból. a "demokraták" azt mondják, hogy magyarország legyen nyugat csatlós állama. és most úgy tűnik, hogy ez a két elképzelés egyre élesebben fog szembekerülni egymással.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.03.12. 19:55:39

@444:

"klebelsberg féle népiskolai modell"

No de már van Mo-n 16 éves korig kötelező közoktatás: miért lenne szükség népiskolai modellre?

"tanítói lakások"

A magyar tanítók között igény van arra, hogy az iskolákhoz tartozzon egy (1) háromszobás lakás is, ahol a tanító lakhat?

neoteny · http://word.blog.hu 2018.03.12. 20:04:20

@444:

"a technológia fejlődése lehetővé teszi azt, hogy félig automatizált tájjellegű háziipar jöjjön létre, ami a lokalitás kultuszán alapul."

Ja értem: CNC vezérlésű gépek pingálják a tulipánokat a cseréptálakra, meg szövik a háziáldásokat, és így a technológia fejlődése lehetővé teszi a tájjellegű háziipar számára azt, hogy fossa kifelé magából a tulipánokkal pingált cseréptálakat meg háziáldásokat, amiket így nagy volumenben tudnak elcserélni a népek egymással, és így mindenki gazdagodik.

"ebbe hoznak létre high tech ipari központokat a megyeszékhelyeken."

Világos: mivel a CNC-vezérelt gépek fossák kifelé a tulipánnal pingált cseréptálakat meg a szőtt háziáldásokat, mindezeket el lehet cserélni high tech berendezésekre. Mert a bajor paraszt is vevő a lokalitás kultuszára, és így hajlandó százszámra venni tulipánnal pingált cseréptálakat meg szőtt háziáldásokat, hogy cserébe high tech berendezéseket adhasson a magyar megyeszékhelyeknek.

2018.03.12. 20:09:14

@Janossz:
egy németet neveztek ki hatalmi okokból. aztán ezek fel is adták a nemzeti keresztséget. magyarország meg is égette magát ezzel a díszes társasággal. kivezényelték a hadsereget az oroszok ellen. szanaszét bombáztatták a vidéki városokat az amerikaiakkal. utána szétlőtték budapestet. a magyarországi német szuperelit. lehetséges, hogy a cseheknek van igazuk. akik azt mondták a németeknek, hogy menjenek a francba. mert ez egy olyan népcsoport, hogy lenézi, megveti a kelet-közép európaiakat.

ez egy politikai kérdés. most abba az irányba haladunk, hogy a nemzeti keresztény magyarország és a multikulturalitást hirdető németország politikailag távolodnak egymástól. a németek az amerikanizmust akarják átvenni. 80 millió németországiból már most alig több, mint 60 millió a német. ha ezek alig több, mint évi 500 ezer német gyermeket szülnek. de ha csak évi 200 ezer muszlim telepedik be és 50 ezren családegyesítéssel, akkor a németek még kétharmadban lesznek feltéve, hogy a német anyák ugyanannyi gyereket szülnek, mint a muszlimok. de ha csak fele annyit vagy még kevesebbet, akkor kisebbségbe kerülhetnek. de mit számít az. mert a muszlimokkal elvegyülve magasabb rendűvé válnak. a multikulturalitás a másik véglet. keveredéssel egy nép se lesz alsóbbrendű. felsőbbrendű se.

lehet, hogy a cseheknek van igazuk, akik évszázadokkal ezelőtt azt mondták, hogy köszönjük szépen nem kérjük.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.03.12. 20:18:02

@444:

"mert ez egy olyan népcsoport, hogy lenézi, megveti a kelet-közép európaiakat."

Mit számít az? Majd a gógyis magyar paraszt jól cselt vet az orrát fenn hordó németnek: elad neki egy szakmány tulipánnal pingált cserépedényt meg egy rahedli háziáldást, a német meg high tech berendezéseket ad értük cserébe. És a végén a magyar paraszt nevet, nem a transzatlantista George Soros.

2018.03.12. 20:19:57

@neoteny:
azt nem érted, hogy egy paraszti háztartás egy szövetkezeti rendszerben szinte mindent megtermel magának. itt van egy focista.
static.origos.hu/s/img/i/1706/20170623virag-aladar-nb1-foci-balmazujvaros24.jpg
ennek a háztartásában van egy modern led tévé. azt nem veheti meg az áfész boltban. de ha az áfész a városba vagy a világba eladja háziipari terméket, akkor az áfész boltban led tévé is van. csak persze nem annyi, mint amennyi a media markt üzleteiben. de nem is kell.

Janossz 2018.03.12. 20:20:41

@444: " egy németet neveztek ki hatalmi okokból. aztán ezek fel is adták a nemzeti keresztséget. magyarország meg is égette magát ezzel a díszes társasággal. kivezényelték a hadsereget az oroszok ellen. szanaszét bombáztatták a vidéki városokat az amerikaiakkal "

Miféle hatalmi okokból nevezett volna ki egy vesztes ország egy másik vesztes országból származót bárminek is?
Tudtommal Magyarország 44 márciusáig független, szabad állam volt, miért hadoválsz te itt a németek felelősségéről? Horthy vezényelte a hadsereget, ő bombáztatta a városokat.

Laptop7712 2018.03.12. 20:23:05

@neoteny:
Igen, ezzel a történettel - ahogy te mondod - a japánok szarráverték a nagy USA autóiparát, az 50-es évektől kezdődően, ami a 70-es évekre szépen mondhatni ki is teljesedett. Közben ugyanerre a játékstílusra a Japánok elkezdték felépíteni a mikroelektronikai iparukat, és ezzel is betettek a nagy USA terveknek.
Neo, a japán autógyártás a lokálisan globális komplex láncokra épül, és az alapja az olyan kis cégek az országban ahol egy db CNC fossa ki az alkatrészeket.
A Mitsubishi Heavy Industries volt az első játékos, aki elkezdte tesztelgetni ezeket a komplex ellátási láncokat 45 után.
Ma japánt temetik, pedig amit tolnak az élelmiszergazdaságban ugyanilyen logika mentén, az néhány esetben már a 21. század végét képviseli.
Pontosan, ahogy írod, a nagy bajor parasztnak ez lenne a dolga, hogy vegye a tulipános ládát jó pénzért, mert ez a dolga. Veszi is a bajor tulipános ládát minden méretben, mert ez a divat, és ott az elit nem hazaáruló szemét banda mint nálunk, ott ennek a játéknak évszázados hagyománya van. Nem öljük meg a parasztot, mert tudja, hogy valamikor az őse vett egy házat a városban, és ő is paraszt volt, tudod ez alaptörvény errefelé. Ezzel a törvénnyel minden kereskedő is tisztában van, ezért van értéke - ára - a tulipános ládának.
Erre mondom azt, hogy hazaáruló gazdasági-politikai-- közgazdasági elitünk van. Nem magyarázták el, és vitték végig azt, hogy hogyan is néz ki az értékteremtés, és hogyan lehet belőle megélni.
Ezt kegyetlenül számon fogja kérni a nép rajtuk, hidd el nekem. Sehol nincs olyan, csak nálunk, hogy a helyi ipart engedték kinyírni az elmúlt 27 évben. Szépen előjönnek ezek a kérdések, és az alternatív gazdasági műhelyekben szépen rakják össze azt, hogy hogyan lehet ebből a pozícióból elérni azt, hogy ne legyen balhé a játékból.

Janossz 2018.03.12. 20:23:56

@444: És mai napság hány háziáldás ér a világpiacon egy LED tv-t?

2018.03.12. 20:28:21

@neoteny:
ez esetben meg kell elégednie a szovjet technológiával. a cseh autókkal. szlovén hűtőszekrénnyel. amire sanyi azt mondja, hogy a "régi nszk". azt képes újrateremteni a kelet-közép európai vidék.
13252-presscdn-0-94-pagely.netdna-ssl.com/wp-content/uploads/2017/05/2017-05-20-19.35.08-940x705.jpg
ehhez a technológia magyarországon is megteremthető. csak most az van, hogy a gazdaság egészét tegyük ki globális versenynek. mert a németek ezt szeretnék. és úgy lesz a magyar gazdaság versenyképes, hogy vissza nem térítenő állami támogatást kapnak a német családi vállalkozások. ha tiborcz ügy korrupció, mert a miniszterelnök lányának udvarlója árengedményt kapott a lámpagyárban. de jogilag minden frankó. csak nyilvánvaló, hogy összebeszéltek. és az bűncselekmény. akkor ugyanígy a többi is.

szabad piaci alapon németország sem versenyképes.

2018.03.12. 20:30:41

@Janossz:
vannak olyan rokonaim, akik negyedévente vásárolnak be. de krisztikét olyanhoz adják, akinek a családjában tudnak kovácsolni. úgy csak félévente járnak hipermarketbe.

Janossz 2018.03.12. 20:33:58

@Laptop7712: Ugye, nem a házipari tájjelegű kimonókkal tették naggyá Japánt a kisüzemeik?
Tanultak, sokat, a kor technikai szintjén brutális dömpingáron árasztva el a világot fényképezőgéppel, kisrádióval, karórával. (Az autók később jöttek.)
Az önköltséget meg a hazai piacon fizettették meg, vastagon...Ügyesek voltak, és szorgosak.
Szorgosabbak, mint a Fácánhoz címzett hivatal kocsmanépe.

Laptop7712 2018.03.12. 20:34:29

@neoteny: Ha a "városi elit" csak annyira lett volna felvilágosult az elmúlt 27 évben, hogy vásárolja a helyi terméket - mert ez a szokás, nagymama is ezt tette, meg adott egy tockost, ha nem így tett a lánya, vagy a fia a jobb házaknál- akkor másképp állnánk. Nem lenne probléma, hogy van-e sikeres KKV rendszer, vagy nincs. Van-e sikeres helyi kereskedő, vagy nincs.
De a "városi elit" nem így viselkedett, nem is akart tudni arról, hogy mit hogyan tesz a szűkebb környezete. most meg csodálkozik azon, hogy gáz lesz. Nagyon alap törvények működnek, és az a bizonyos fagyi kezd nagyon visszanyalni.

Janossz 2018.03.12. 20:35:50

@444: A modern élelmiszeripar csodákra képes.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.03.12. 20:36:12

@444:

"egy paraszti háztartás egy szövetkezeti rendszerben szinte mindent megtermel magának"

Egy paraszti háztartás még egy bilit sem képes megtermelni magának, hát még szinte mindent.

"itt van egy focista"

Aki nem paraszti háztartásban termelte meg azokat a javakat, hanem összefocizta.

"ennek a háztartásában van egy modern led tévé. azt nem veheti meg az áfész boltban. de ha az áfész a városba vagy a világba eladja háziipari terméket, akkor az áfész boltban led tévé is van."

_Mennyi_ (és milyen) háziipari terméket ad el az ÁFÉsz a világba (ahol gyártják a LED tévét) egy (1) LED tévéért?

"csak persze nem annyi, mint amennyi a media markt üzleteiben. de nem is kell."

Azt nem te döntöd el, hogy mennyi LED tévé kell vidékre.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.03.12. 20:37:27

@444:

"ehhez a technológia magyarországon is megteremthető."

Féktelen fantáziálgatásokban minden megteremthető.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.03.12. 20:42:29

@Janossz:

"Az önköltséget meg a hazai piacon fizettették meg, vastagon."

Ez az, amit nem lehet elégszer elismételni: lehet hazai termelőbázist növeszteni piacvédelmi eszközökkel, de azt a hazai fogyasztók finanszírozzák a magas(abb) belföldi árak megfizetésével.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.03.12. 20:47:27

@Laptop7712:

"Ha a "városi elit" csak annyira lett volna felvilágosult az elmúlt 27 évben, hogy vásárolja a helyi terméket"

... akkor kevesebb jószághoz jutott volna, mint ha az olcsóbb importtermékeket vásárolja. Vagyis szándékosan el kellett volna szegényítenie saját magát ahhoz, hogy a helyi termelők gazdagodhassanak.

Miért nem adták a helyi termelők olyan olcsón (és olyan minőségben) az általuk termelt jószágokat, mint amennyibe az importáruk kerülnek?

Laptop7712 2018.03.12. 20:49:37

@neoteny: Neo, te láttál már paraszti gazdaságot a világ bármely táján? Nézegesd a FAO ide vonatkozó programjait, és látni fogod, hogy mit tudnak, és mit nem tudnak ezek a gazdaságok a lokális életszínvonalhoz viszonyítva.
Na most az van, hogy azt, hogy ezt hogyan kell csinálni, azt nem tanítják a Borad officeban, vagy a vezetőkeltetőkben, olyan helyeken, ahol az elitet nevelik, és szerencsétlen barmok nem tudnának túlélni egy napot sem egy átlagos városi környezetben.
Érdemes belekóstolni minden életformába, mielőtt summás véleményt alkotsz, mert lassan az lesz, hogy a vezetők tudása, és átörökített tudása szart nem fog érni, mivel pl. a mostani fiatalság egyszerűen telibeszarja a játékteret, és másképp akar boldog lenni, szevasz. És ezt meg is teszi. Láttam ilyen embert, mivel nem akartam megsérteni,nem röhögtem ki, volt gyerekszobám :) :).
Értékek, és az ember tisztelete mindenek felett, "a zelit" meg ezt nem játszotta. Most majd kell neki, ha túl akar élni, és azt akarja, hogy az általa átörökíteni kívánt tudás ne legyen nevetség tárgya.

2018.03.12. 20:49:45

@Janossz:
a japánok gyártanak ultra hd tévét. ami super bi-vision. a magyar polgárosodáshoz nem az kell, hogy ezt feltétlen túlszárnyaljuk. hanem az, hogy legyen videoton és azzal versengő orion tévé. és az kerül az átlag magyar háztartásba. de a meccset már művelődési ház kivetítőjén nézik. a magyar kultúra nemzeti kereszténységen alapul és közösségi jellegű.

a németek ezt feladják. rendben. csak titokban szurkoljanak a nationalelf győzelmének. nehogy azt gondolják, hogy fasiszták. tegyék tele a válogatottat iszlám játékosokkal. akik kikiáltják új ruméliát. az új kalifátust a németrómaiak földjén. ebbe az irányba haladunk.

Laptop7712 2018.03.12. 20:59:59

@neoteny:
Nagyapáink, meg dédapáink láttak már ilyent a világon. Jött egy bajszos csávó, akinek nem tetszett, csinált belőle politikát, és lett belőle szép nagy háború. Volt egy másik csávó, a Silvio nevű is a világtörténelemben, aki látott ilyent, és baromira nem tetszett neki sem, hogy sok a szegény, szépen felépítette a lokális gazdaságot egy saját kapitalizmus felfogásra építve, sikeres volt. Volt aki így akarta megoldani a játékot, volt aki úgy. Amit én érzékelek, az az, hogy sok gazdag ember arrogáns fasz, barom, híján van az alapműveltségnek, és ebből komoly gondok lehetnek. Az első, nem példaképek többé. A többi ebből következik. Változtatni kellene nagyon gyorsan. Minden gazdag embernek ezt mondom, hogy attól még hogy milliomos, vagy milliárdos vagy, még nem kellene bunkó arrogáns pöcsnek lennie. Kevesen hiszik el, kár, pedig ehhez nem kellene PR menedzser, csak józan ész.
A többi duma.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.03.12. 21:01:16

@Laptop7712:

"Nézegesd a FAO ide vonatkozó programjait, és látni fogod, hogy mit tudnak"

Nézegesd te; engem hidegen hagy az, hogy az ecuadori parasztnak hány kiló banánt kell megtermelnie ahhoz, hogy egy LED tévét tudjon venni. Engem az érdekel, hogy egy órányi béremből hány kiló banánt tudok megvenni.

"Érdemes belekóstolni minden életformába"

Egy egész élet nem elég arra, hogy valaki belekóstoljon minden életformába. Továbbá attól gazdagok az emberek, hogy _nem_ kóstolnak bele minden életformába, hanem specializálódnak (munkamegosztást folytatnak), _mert_ a specializálódással több jószágot képesek előállítani, mint ha belekóstolnak minden életformába. És az így általuk megtermelt több jószágot több mások által megtermelt jószágokra képesek elcserélni. És mindaddig amíg javak szűkösen állnak rendelkezésre ez mindig így lesz.

"a mostani fiatalság egyszerűen telibeszarja a játékteret, és másképp akar boldog lenni"

Legyenek, no. De akkor ne nyígjanak arról, hogy nincs hiteles milliárdos aki megtanítaná nekik azt, hogy ők hogyan válhatnak milliárdossá.

Janossz 2018.03.12. 21:05:48

@444: " a magyar kultúra nemzeti kereszténységen alapul és közösségi jellegű.

a németek ezt feladják. "

Van egy rossz hírem számodra. A magyarok rég feladták.
Ugyan, becsüld már meg nekem a rendszeres vallásgyakorlók számarányát a lakosságban! Egye fene, a nemlétező nemzeti Izét beszámíthatod.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.03.12. 21:06:18

@Laptop7712:

"Jött egy bajszos csávó, akinek nem tetszett, csinált belőle politikát, és lett belőle szép nagy háború."

Egészen pontosan két ilyen bajszos csávó is volt.

"a Silvio nevű is a világtörténelemben, aki látott ilyent, és baromira nem tetszett neki sem, hogy sok a szegény, szépen felépítette a lokális gazdaságot egy saját kapitalizmus felfogásra építve, sikeres volt"

No akkor ott a hiteles példa a mostani fiatalság számára; lehet követni Herr Gesell-t. Ki tartja vissza őket?

2018.03.12. 21:08:36

@neoteny:
ne viccelj már. ha a fölösleges agrárterményt eladja, akkor abból megvásárolhatja a hiányzó nyersanyagot és az energiahordozót.

csak ez esetben kárpátaljáról kell hozni a terméskövet. és cserébe el kell adni az élelmiszert. olcsóbb lenne a kínai műkő. az kiszorítja a kárpátaljai építőipart. így viszont megszűnik a magyar mezőgazdaság egy kis piaca.

na most persze ahhoz, hogy kárpátalják kitermelék a követ és mezőgazdasági gépet gyártanak a tiszántúlon még mindig hiányzik technológia. de az lehet akár ruszki is. vagy lengyel. vagy német (betelepülő szász). de lehetnek olyan afd-s családok, akik azt mondják, hogy megyünk beregszászra. miközben van olyan, aki kimegy nyugatnémetországba alkalmazottnak. egy természetes módon védett piac nem azt jelenti, hogy zárt. hanem azt, hogy a gazdaság a közvetlen szomszédsági árucserére és legfeljebb egy szövetségi kapcsolatra alapoz. ahonnan bejön a hiányzó technológia. azzal lesz katonai szövetséges.

de azzal, hogy az amerikaiak bementek kijevbe az oroszoknak szükségük van kelet-közép európai terjeszkedésre. debrecen számára a lomonoszov és a moszkvai műszaki egyetem ajánlja az együttműködést. 2018 őszétől terveznek orosz nyelvű képzést indítani. mert nekik körbe kell keríteni kijevet. miközben németországból és ausztriából köpködik a magyarokat. amerikáról nem beszélve. ha ez így megy tovább, akkor ebből következően a hidegháború újabb fejezete nyílik. megölnek egy kémet. erre az angolok azt mondják, hogy nem mennek el a foci vébére. és akkor mi van. volt már ilyen. ha ukrajna kérdése nem lesz moszkva számára elfogadhatóan rendezve, akkor ausztria is kalapjára tűzheti a semlegességét. és ugye még ott vannak a szocdemek, akik még több migránst szeretnének. erdogan parancsnok megnyitja a táborokat. és csodálkoznak, hogy hollandiában a kocsma népe bunyós pityu haverját választja.

Janossz 2018.03.12. 21:11:03

@Laptop7712: " Minden gazdag embernek ezt mondom, hogy attól még hogy milliomos, vagy milliárdos vagy, még nem kellene bunkó arrogáns pöcsnek lennie."

Hát mondd el nekik. Kezdhetnéd a Fehér Házban, Trump úrnál.
Ha túl messzinek találod, Vásárhely Lordja itt van, közelebb...

neoteny · http://word.blog.hu 2018.03.12. 21:11:51

@444:

"legyen videoton és azzal versengő orion tévé. és az kerül az átlag magyar háztartásba."

Volt ilyen idő: aztán amint kinyitották a kapukat, kirohant a sok közösségi jellegű magyar Bécsbe, a Mariahilfer Straße-ra, hogy vegyen _magának_ Gorenjét meg Grundigot meg General Electric-et.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.03.12. 21:13:59

@444:

"ha a fölösleges agrárterményt eladja, akkor abból megvásárolhatja a hiányzó nyersanyagot és az energiahordozót"

_Mennyi_ "fölösleges" agrárterményt kell eladnia _mennyi_ "hiányzó" nyersanyagért és energiahordozóért?

Mert ennek ismerete nélkül csak fékeveszett fantáziálgatást folytatsz.

Laptop7712 2018.03.12. 21:15:22

@neoteny:
Oh, ott lett elbaszva a történet, hogy a mostani milliárdos csemete kiscsávó, az elit iskolában bassza a gyöpöt UK-ban, pedig ha az apjában lenne egy kis tartás bezavarná az első gyorsétterembe, hogy tanuljon egy kis túlélést. Azért, mert ha nem csinálja, soha a büdös életben nem lesz képes arra, hogy Ő maga szarjon ki bármilyen valóságban, akárhányszor egy olyan "munkamegosztási rendszert" amit ő irányít, akár a zéróról. Jön a flaszterról a csávó, és szarrá veri tudásban a milliárdos csávót, mert neki nem büdös a munka.
Neo, lehet dumálni a munkamegosztásról, de egyre több olyant látok, hogy a milliárdosok nem tudnak mit kezdeni akkor, ha elveszik tőlük kedvenc játékszerüket. Főleg a mostani magyar második generáció szánalmas ezen a téren. Ez nem pénz kérdés.

Amúgy meg hogy nincs hiteles milliárdos hazánkban az elmúlt 27 évben - nem sikerült kitermelnie a valóságnak- az meg a legszánalmasabb dolgok egyike, mivel azt jelenti a köznép számára, hogy szaros gerinctelenséggel lehet csak előre jutni, ez nem példa, ez semmi. Ez kibaszottul szánalmas, amit mondasz, már ne haragudj, de tényleg.

Sokat beszélgetek erről, sokan érzik ennek a történetnek a súlyát.
Bulgáriában, és Romániában is van hiteles gazdag ember, és erről tudnak az emberek, példaképek - mert érdemes ugyanazon az úton járni, mint ők, ezt sugallja az életútjuk.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.03.12. 21:15:31

@444:

"egy természetes módon védett piac nem azt jelenti, hogy zárt."

Egy olyan posztmodernista számára mint te is vagy bármi jelent bármit.

Janossz 2018.03.12. 21:19:05

@444: " ha ukrajna kérdése nem lesz moszkva számára elfogadhatóan rendezve, "

Ilyen volt már:
Ha a Szudéta-vidék kérdése nem lesz Berlin számára elfogadhatóan rendezve...

2018.03.12. 21:20:39

@Janossz:
nemzeti keresztény egyház akkor lenne ha reformáció győz. és a tiszántúl ökemenikus érsekét a hitközségek választják. jelenleg azt rómából nevezi ki a zsidókeresztény államfő. a pápa. és a magyar katolikus egyház élére egy zsidót nevez ki. és korábban is egy zsidót neveztek ki. mert hogy ez egy zsidókeresztény egyház.

a nemzeti keresztségben az érsek lehet egy megkeresztelkedett zsidó is. de azt nem fentről kinevezik. a szentatya a szentszékben krisztus földi helytartója. ez azon alapul, hogy a zsidók a kiválasztottak. csak róma azt mondja, hogy a megkeresztelkedett zsidók. izrael azt, hogy az izraeliták. amerikai "demokraták" azt, hogy a "liberálisok", mert hogy azok istentelenek. és ebből következően felsőbbrendűek. a nemzeti keresztségben a papság és a nemesség, az ország karai és rendei választottak.

csak erre azt mondják a franciák, a németek, hogy ilyet ne akarjál már. mert hogy a nyugati kultúra felsőbbrendű. de nem. és most egyre nagyobb lesz a kulturálatlanság. és azt egyelőre nem tudni, hogy ki vagy mi teremt rendet. az is lehet, hogy háború lesz. mivel elképzelése senkinek nincs. a múlt tagadása van. és ennek élére állt a német társadalom. európát nem először akarják lerombolni.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.03.12. 21:23:12

@Laptop7712:

"Jön a flaszterról a csávó, és szarrá veri tudásban a milliárdos csávót, mert neki nem büdös a munka."

Akkor gond egy szál se': akkor a flaszterról érkező csávó lenyomja a milliárdos csávót mint a bélyeget. Probléma megoldva.

"azt jelenti a köznép számára, hogy szaros gerinctelenséggel lehet csak előre jutni"

Most magyaráztad el, hogy a flaszterről érkező csávó szarrá veri tudásban a milliárdos csávót, mert neki nem büdös a munka. Akkor mi a gond?

2018.03.12. 21:32:03

@Janossz:
szerinted németország hogy viselkedik. annál alávalóbb nincs, hogy miközben követelnek még több migránst lövetik őket. ez egy nem normális kormány. angela merkel elmebeteg.

2018.03.12. 21:39:32

@Janossz:
ha ez az óvodás kislány szintjén való gondolkodás marad, akkor ez a térséget belesodorja egy újabb hidegháborúba. a német társadalom elhitte azt, hogy ha ők keverednek, akkor magasabb rendűvé válnak. korábban azt hitték, hogy akkor lesznek magasabb rendűek, ha nem keverednek. a "liberális" fajelméletben hisznek. de azt a zsidóság egy része hirdeti. mert a sémiták kisebbségben vannak. és nekik faji alapon akkor van esélyük összefogni ha egy államot nagyon sok kisebbség alkot. csak az úgy nem tartható egyben. ahogyan a német egység is kezd szétesni. fél évig tartott a kormányalakítás. és nincs elképzelésük. semmi.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.03.12. 21:43:36

@444:

"miközben követelnek még több migránst lövetik őket"

Már ilyet is csinál "Lázadó" Seehofer?! Cöc-cöc, hogy mik nem vannak ...

2018.03.12. 21:59:57

@neoteny:
a német kormány politikájától a visegrádi országok egyre inkább el fognak szakadni. innentől kezdve orosz befolyás erősödik. ehhez jönnek még az amerikai demokrata kavarás.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.03.12. 22:10:18

@444:

"a német kormány politikájától a visegrádi országok egyre inkább el fognak szakadni. innentől kezdve orosz befolyás erősödik."

Nem a lengyeleknél. A lengyelek sokkal többet nyögték az orosz igát, mint a magyarok -- nekik azt elfelejteni olyan lenne, mint ha a magyarok elfelejtenék Trianont.

2018.03.12. 22:31:13

@neoteny:
az oroszok nem lengyelországot akarják, hanem ukrajnát.

2018.03.12. 22:43:28

@neoteny:
tehát a kérdés az lesz, hogy a kelet-közép európai országoknak a baltikumtól a balkánig lesz-e merszük arra, hogy kibasszák a betelepülő németek vállalatokat.

tehát nem arról van szó, hogy nem vesznek meg egy német termelő eszközt. hanem hogy az a németek kénytelenek lesznek olcsón eladni. mert ha kelet-közép európában nem lesz hasznuk a termelésből, akkor német gazdaság is összecsuklik, mint egy zollstock. persze azt mondanák erre, hogy mennek termelni iránba. menjenek. ha magyarországgal nem tudnak kiegyezni, akkor iránnal se tudnak. maga a német nép alkalmatlan a külső szövetségi kapcsolatokra. magukat felsőbbrendűnek képzelik. filoszemita erkölcs. kiválasztottak, akik nélkülözhetetlenek és bírálhatatlanok. a németek a polgárosodáshoz nélkülözhetetlenek. de nem.

nyilván sokkal egyszerűbb lenne egy a nyugatot és a keletet összekapcsoló közép-európai szövetségi rendszerben. de ehhez nemzeti kereszténység kellene. azt elutasítják. mondván, hogy ők az iszlámot választják. a zsidók után menjenek a muszlimok. oké.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.03.12. 22:50:49

@444:

"az oroszok nem lengyelországot akarják, hanem ukrajnát."

Az oroszok nem Ukrajnát akarják, hanem "innentől kezdve orosz befolyás erősödik."

neoteny · http://word.blog.hu 2018.03.12. 22:57:51

@444:

"nem vesznek meg egy német termelő eszközt. hanem hogy az a németek kénytelenek lesznek olcsón eladni."

Valószínűleg így lesz.

2018.03.12. 23:02:55

@neoteny:
van egy kelet-közép európai pánszláv tömb, amit magyarország ékel ki azzal, hogy rendszerint elköteleződik a németek mellett. ha bécs azt mondja, hogy szövetségre lépnek a soros alapítvánnyal (persze a bécsi bankárok soros alexet forgatnák ki a pénzéből), akkor tegyék meg. de esetben ausztria kalapjára tűzheti a semlegességét egészen addig amíg ukrajna és a bosznia ügy nincs rendezve. szerbia hagyományosan orosz barát. magyarországgal is szembefordulnak, akkor létrejön ez a pánszláv tömb. németországnak mindenki konkurense. a német gazdaság sikerében mindenki ellenérdekeltté válik. a franciák röhögnek a markukba. trump is vigyorogni fog. németek ne hozzák oda az autóikat. hiszen amerikaiak a legjobbak. ez köztudomású. német gazdagság az exporton alapul. annak a jövedelméből osztják a pelenkát a muszlimoknak.

2018.03.12. 23:03:22

@neoteny:
ukrajnáért cserébe.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.03.12. 23:13:40

@444:

A lengyelek nem fogják elcserélni Ukrajnát orosz befolyásért.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.03.12. 23:15:39

@444:

"magyarországgal is szembefordulnak, akkor létrejön ez a pánszláv tömb."

De nem fordulnak szembe Magyarországgal, mert a magyarok elcserélik Ukrajnát orosz befolyásért.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.03.12. 23:43:55

@444:

"németországnak mindenki konkurense."

Bizony, még a NAV is. 150 millió forintos inkasszót rakott a szombathelyi Styl Fashion Kft. számlájára, így az nem tudja fizetni a munkásait. Lehet, hogy bezár a gyár, amelyiknek a többségi tulajdonosa a TexBet Beteiligungsgesellschaft mbH. A NAV még a magyar munkások munkahelyét is hajlandó beáldozni csak hogy üssön a német tőkésen.

2018.03.13. 03:13:26

@neoteny:
az oroszok cserélnék el. de persze lehet, hogy nem. ezek nyilván túlzások. de nyugat-kelet közép európai konfliktus is benne van a pakliban. a németek ugyanazt birodalmi politikát képviselik, mint amit amerika. átvehette volna a marsallbotot. de a lengyelek ellen fordultak. a magyarok ellen fordulnak. nem volt elég, hogy megölték a zsidókat. telepítsenek helyébe a muszlimokat takarítani. azzal lesznek felsőbbrendűek. csak remélni tudom, hogy ennek a kutyakomédiának nem egy háború vet véget.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.03.13. 03:51:51

@444:

"az oroszok cserélnék el. de persze lehet, hogy nem."

Bizony, hogy nem: az oroszok nem filoszemiták, ők nem akarnak cserélgetni semmit. Ők Ukrajnát is akarják meg a befolyást is akarják. De a lengyelek oroszfóbiások. Van rá okuk.

"csak remélni tudom, hogy ennek a kutyakomédiának nem egy háború vet véget."

Pedig Putyin elvtárs kifejtette, hogy ők már fejlesztik a csodafegyvereiket amikkel legyőzhetetlenek lesznek.

Persze ezt azután tette, hogy az amerikaiak meg büszkélkedtek azzal, hogy atomkézigránátokat fejlesztenek, amikkel precíziós taktikai csapásokat tudnak mérni.

"War is the health of the state."

chrisred 2018.03.13. 05:31:46

@444: A bíróság szóba sem került. Pont azt írtam, hogy ez jelenleg lehetetlen, hogy megtörténjen, főleg Közép-Európának ezen a részén, ahol Szapolyaitól kezdve fél évszázada etetnek minket egymás húsával, ha azt vennénk a fejünkbe, hogy a közéletben a mi elképzeléseink érvényesüljenek, és nem az övék. A mostani, KISZ-ből kiöregedett vezetőink is azt sulykolják vállvetve, hogy politizálni a parlamentben kell, és nem az utcán.

2018.03.13. 08:18:13

@neoteny:
a lengyelek hagyományosan szembe állnak a németekkel, ahogyan a csehek is. csak magyarország engedte be őket kelet európába. ahogyan a zsidók is csak magyarországon élték át a pogromokat. ehhez képest a magyarokat szidják.

2018.03.13. 08:49:29

@neoteny:
persze ezért lengyelország komoly árat fizetett. a nagyhatalmak többször is felosztották. de végül magyarországot is felosztották úgy, hogy a magyarok harmada a szomszédos országokban a határon kívül maradt. lassan 30 év telt el a német újraegyesítés óta. a magyarországi németség, a németországi magyarok egy szót sem szólnak a határon túli magyarok jogaiért. németország sem tesz semmit. nem is tehet. hiszen ebben az esetben törököknek is autonómiát kellene adni. és abból egy új rumélia következne. ugyanez vonatkozik a franciákra. mondjuk ők mindig kisebbségellenesek voltak.

a közvélekedés szerint "demokratizálása" és németország "iszlamizálása" a "soros-terv" része. oké ez a kormányzati propaganda leegyszerűsítése, de éppenséggel lehetne cáfolni feltéve, hogy tényleg nem igaz. ha ezek mellett bécs elkötelezi magát a ceu és a soros alapítvány mellett, akkor ezzel magyarország lényegében válaszút elé kerül. vagy a nyugat elkötelezett csatlósa lesz. vagy kelet-európai és eurázsiai szövetségesi rendszert keres, de a nyugat ellenében. és most nagyon úgy tűnik, hogy ezt a helyzetet akarják előidézni brüsszelben. csak tartok tőle, hogy rosszul mérik fel a terepet. a magyar vidék életszínvonalához szükséges technológia adott akár oroszországban is. mikroelektronikában kína, korea és japán jóval előrébb tart, mint németország. a magyar biotechnológia nincs nagyon lemaradva. azzal, hogy egy gyógyszergyárat sikerült magyar vezetésben megtartani. és azt most hagyjuk, hogy kik privatizálták a többit.

2018.03.13. 08:50:12

... ukrajna "demokratizálása" és németország "iszlamizálása" ...

neoteny · http://word.blog.hu 2018.03.13. 11:38:46

@444:

"a magyar vidék életszínvonalához szükséges technológia adott akár oroszországban is."

Igen, igen; csak az a kérdés, hogy a magyar vidék el tudja-e cserélni Ukrajnát az orosz technológiáért.

2018.03.13. 11:56:56

@neoteny:
visegrádi vámunió, új varsói szerződés a kelet-közép európai semlegességről (nato társult tagság és eurázsiai békepartnerség). egy módja a kelet-közép európai-orosz kiegyezésnek. ezek ugye megakasztaná (belső) ukrajna eu/nato felvételét és moszkva visszakaphatja a kijevi ruszt.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.03.13. 12:22:20

@444:

"moszkva visszakaphatja a kijevi ruszt"

De csak akkor, ha szállítja a magyar vidék életszínvonalához szükséges technológiát, hogy kiűzethessék a tejjel-mézzel folyóból a német karvajtőke.

2018.03.13. 14:03:51

@neoteny:
a sok opció közül az egyik. az oroszok a németekkel állapodnának meg elsősorban. csak azt nem vennék jó néven az amerikaiak. meg annyira a lengyelek se örülnének ha a fejük felett egyeznének ki. az európai közösség szanaszét van töredezve. és nincs olyan külügyi doktrína, hogy a szomszédokkal, vagy azokkal társulva tárgyalnak. mindenki mindenkivel. úgy túlságosan kuszává válnak a viszonyok. ezt próbálom demonstrálni. mindenki oda tud mondani a másiknak egy jó nagyot. és most ilyen a diplomácia. ezek az utolsó mocsadék németek lerombolták az országunkat. a másik véglet. ők építették fel az országunkat. a németek nélkül nincs polgárosodás. vagy van, vagy nincs. szélsőséges érzelmekben való gondolkodás van.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.03.13. 14:09:33

@444:

"az oroszok a németekkel állapodnának meg elsősorban. [...] annyira a lengyelek se örülnének ha a fejük felett egyeznének ki."

Meg a magyarok se': nem tudnák elcserélni a Kievi Ruszt az oroszokkal a magyar vidék életszínvonalát biztosító orosz technológiáért.
süti beállítások módosítása