1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2016.08.18. 19:02 HaFr

Az ellenzék csöndje öli meg a népszavazást

Lázár szerint nem demokrata az, aki az október 2-ai népszavazástól való távolmaradásra buzdít -- az esztétikum kedvéért gyorsan hadd jegyezzem meg: mondta ezt azon a napon, midőn a rezsim nevében állami kitüntetésben részesítette a rendszerváltás történetének alighanem legmocskosabb szájú és tollú újságíróját. Ó, és miért ne lenne demokrata az ilyen, kérdezhetnénk vissza. Miért ne lenne demokrata az, aki úgy dönt, hogy egy -- bármilyen, nemcsak a szóban forgó aljas -- kérdésre nem hajlandó válaszolni. Dehogynem az. A népszavazástól való távolmaradás ugyanolyan demokratikus aktus, mint a szavazás; a kérdésnek jó eséllyel ugyanolyan átgondolása előzi meg, mint a szavazást; és éppenséggel ha valaki nem demokrata, akkor az a magas rangú politikus nem az, aki -- miután a pártja már a magyarságukból korábban kitagadta az ellenzéket -- most a demokraták táborából is száműzné azokat, akik nem a kormány forgatókönyve szerint játszanak.

És éppen erről van szó. A kormány forgatókönyve nagyon egyszerű: ha elmegy a jogosultak legalább fele szavazni, akkor nagyjából biztosra vehető, hogy nemcsak érvényes, de eredményes is lesz a népszavazás, hiszen a "nem"-ek olyan nyilvánvaló többségben vannak a társadalomban -- köszönhetően a sok tízmilliárdot felemésztő orbánista propagandának, amely a népünk alapvető ösztöneit értelemmel ellensúlyozhatatlan módon feltüzelte. Na és persze annak a kormányzatnak a képviselője papol demokráciáról, amelyik a nyugatra szakadt magyarok szavazati jogát praktikusan megvonta, mert a gyakorlását más magyarokéval szemben összemérhetetlenül megnehezítette. Nem arról van tehát szó, hogy ennek a népnek a közössége alkalmat kapott volna arra, hogy megvitassa a bevándorlás és az EU-s tagságunkból következő olykor nehéz döntések ügyét -- ez volna ugyanis a valamire való demokrácia --, hanem ellenkezőleg: a demokráciáról papoló kormány egyfelől agymosásnak veti alá -- közpénzen! -- a médiájának csaknem egyoldalúan kiszolgáltatott magyarokat, másrészt megtagadja a szavazás lehetőségét azoktól, akikről feltételezhető, hogy mást is hallanak a (nagy-britanniai, németországi stb.) sajtóban, mint a hazai magyarok idegen nyelven nem olvasó nagy része.

A kormány forgatókönyvének legnagyobb ellenfele ilyen körülmények között nem az ellenzék aktivitása, hanem az ellenzék csöndje. Ebbe a félelembe illeszkedik az ellenzéket folyamatosan provokáló kormányzati és fideszes hangnem. A részvétel legnagyobb ellensége ugyanis a másik tábor önmegadása; az, hogy ha nem "harcolnak", nem lesz kit legyőzni a "csatában", nem lesz lehetőség Soros, Brüsszel és az ellenzék magyarellenes összefogásának demonstrálására stb., és ez esetben -- kellő háborús hangulat híján -- a kormányoldali szavazók is kisebb létszámban mennek el, és adott esetben beáll az érvénytelenség, amelynek a súlyát Lázár már most megkezdte kisebbíteni. Nem latolgatom azt, hogy mire kellene Orbánnak a nagyarányú siker: kell-e ez az európai népszavazási hullám elindításához Putyin és őszerinte, kell-e ez az EU-s tagságunkkal kapcsolatos hazai bizonytalanság fokozásához, kell-e ez a kétsebességes Európáról folyó majdani tárgyalásokon a kormányzati pozíció erősítéséhez, vagy kell-e egyszerűen csak az október 23-i megemlékezés Brüsszel-ellenes szabadságharccá stilizálásához. Ezek egyelőre spekulációk. Egy biztos: az ellenzék most úgy tudja a legjobban elérni a népszavazás érvénytelenségét (tegyük fel jó szándékkal, hogy ez a célja), hogy csöndben marad, nem szól egy árva szót sem, ignorálja a népszavazást, mintha nem is lenne. Végre egyszerre erényt kovácsol a szokásos inkompetenciájából: nem csinál semmit.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr9710426084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

viragildi 2016.08.19. 06:10:37

Ideje lenne befejezni azt a mantrát, hogy a nemmel szavazók azért szavaznak majd nemmel, mert kiszolgáltatottjai a kormány médiának. Ha a bojkottálók képesek tájékozódni a cikk írója szerint, akkor egyszerűen visszautasítom azt a feltételezést, hogy a másik oldal, valami agymosásnak lett kitéve. A francokat. Pont ugyanúgy tájékozódnak, csak épp nem a szád szerinti következtetésre jutnak. Ezt pedig egy virtigli demokratának nem csak el kell fogadnia, de tiszteletben is kell tartania.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.08.19. 06:56:46

@A mélyben néma hallgató világok:

"a királyi médiákat nem nézi-hallgatja a kutya sem"

Nem? Akkor meg kell szüntetni azokat iziben; az adófizetők pénzének teljes elherdálása amit a fenntartásukra költ a kormányzat.

digipenna · http://digipenna.blog.hu/ 2016.08.19. 07:49:58

Nézzük úgy, ez a szavazás (mint mindegyik) arról szól, az ellen oldal tud-e, akar-e kiállni valami mással. Egy ideje nagyon úgy néz ki, nem tud, és nem is akar kiállni semmivel, hiszen nekik ez a világok legszebbike, legjobbika (hiszen saját népszavazási kezdeményezéseiket is szinte kéjjel veszítik el). Jól elvannak.

Ráadásul az elvesztett választások után, a Fidesz valamilyen hivatallal díjazza azokat, akik a vereségekhez kiemelkedően hozzájárultak. Csak remélni lehet, hogy a Fidesz elviszi az abszurdig a (nép)szavazásokat és ezzel olyan erodálást indít el a baloldalon, mint a hullámzás a strandra épített homokvárakon.

Tegyük föl, feriék elképesztő győzelmet aratnának ezen a népszavazáson. (Isten ments!) Másnap ott állnánk a kerítésnél széttárt karokkal és könyörögnének Angelához, hogy hilfe.

A mélyben néma hallgató világok 2016.08.19. 08:47:18

@neoteny: mi van, nem kaptál enni u.-tól ? :))

' Nem arról van tehát szó, hogy ennek a népnek a közössége alkalmat kapott volna arra, hogy megvitassa a bevándorlás és az EU-s tagságunkból következő olykor nehéz döntések ügyét'

Persze hogy nem erről van szó, hiszen a népszavazási kérdés teljesen egyértelmű:

A népszavazási kérdés úgy szól:

"Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?"

Lehet mellébeszélni, lehet agymosózni, lehet erényt kovácsolni a távolmaradásból. ( És most ne mélázzunk azon, szerzőnk reménytelen öntudatos polgárvágyásával miképp hozható ez össze ... )

Az eredmény minősít! - fogadjuk el szerzőnk szentenciáját. Is.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2016.08.19. 08:59:28

@A mélyben néma hallgató világok: ne hazudozz, nem csak a királyi média van közvetlenül fideszes kézben, hadd ne soroljam fel az összes többit -- mivel semmit se tudsz cáfolni abból, amit írtam (bár a cáfolat eleve túl erős elvárás lenne a historikumod alapján), a valóságérzékelésem helyessége, azt hiszem, ez úton is köszöni, jól van

HaFr · http://hafr.blog.hu 2016.08.19. 09:04:40

@A mélyben néma hallgató világok: már fogalmam sincs, milyen kontextusban írhattam ezt, hogy az eredmény minősít, de magamat ismerve nyilván nem arra értettem, hogy egy szemét banda megfosztja a politikai ellenzékét minden eszközétől, elcsalja a választásokat, giszen megtagadja a választójogot a neki nem tetsző szavazóktól, eközben tízmilliárdos propagandakampányt nyom közpénzen, össze-vissza hazudozik Európáról... ez csak olyanoknak tetszhet, akik az eredményeket nem fair szabályok között szeretik elérni, sőt teljesen természetesnek tartják, hogy ne így érjék el

neoteny · http://word.blog.hu 2016.08.19. 09:06:20

@A mélyben néma hallgató világok:

"a királyi médiákat nem nézi-hallgatja a kutya sem"

Nem? Akkor meg kell szüntetni azokat iziben; az adófizetők pénzének teljes elherdálása amit a fenntartásukra költ a kormányzat.

2016.08.19. 11:38:06

@A mélyben néma hallgató világok: levélkampány, plakátok, rezsicsökkentés narancssárgával a csekken kötelezően, kiírásra kötelezett közös képviselők, önkormányzati médiumok megszállása, pénzzel való zsarolása közszereplőknek, kritikus főszerkesztők eltávolíttatása, tv2, foci-eb, olimpia alatt magas nézettség, reklámok, satöbbi. tényleg csak a királyi tévé van. na most te ebben a bizalmaskodó stílusban ide jössz és jópofizol. ettől leszel még annál is undorítóbb, mint amilyen alap állapotodban is vagy.

A mélyben néma hallgató világok 2016.08.19. 11:38:26

@HaFr: nem egészen értem a hisztidet, én majd két éve kiraktam a tv-t a lakásból, a neten az atv-t szoktam nézni -egyre kevesebbet, igaz - ott semmi mást nem hallok-látok hogy a zembereknek elegük van, ... az indexről tudjuk, O.-t sokkal többen utálják mint nem, a legnépszerűbb magyar politikus a Bernike lenne.
Idézzek esetleg címlapokat, mik vannak ott? Vagy nem is olvasol már magyar oldalakt sem?

Éshamár.

Szedd csak elő, mit is írtál erről a bevándorlásról jó másfél éve??

Vagy amit szemérmetesen azóta is kerülgetsz,: ha már mérlegelni kötelesség, és csak rossz válaszok adhatók ( és igazat adtam, ugye), SZERINTED melyik lenne a kevésbé rossz??

Nem mintha nekem kellene 'elszámolnod', de a blogod mégis csak nyilvános, nem kellene komolyabban venned magad?
2016.08.19. 09:04:40 kommented már nyakói magasságokat verdes...
De ahogy gondolod, mindenkit a saját eredménye minősít, ebben talán egyetértünk.
A 'szemétbandát' majd a választók ...

A mélyben néma hallgató világok 2016.08.19. 11:49:44

@storker: hát most jól elszomorodtam, megint utál valaki, megyek sírni ...

De hogy egy konkrét válaszom is legyen:
a rezsicsökis csekkek dizájnja tényleg ölég demagóg, noha a tartalma valóságos.

Ahogy már többször is vélelmeztem: a ballibeket a saját fegyvereikkel lehet/kell agyagba döngölni, arra a hihetetlenül primitív demagógiára ami a kezdetektől kísérte ( nem is csökken, tönkremennek a szolgáltatók, kivonulnak az országból és nem lesz se villany, se gáz, se víz ... csak a gazdagoknak jó, akik medencét fűtenek, sokkal nagyobb is lehetne...) érvekkel hiába reagálnának, sárkány ellen sárkányfű kell.
Demagógiára demagógia, ha kell kétszer akkora.
Mert mindig vannak ( sokan, hozzád hasonlók), akikre ez hat :)
Én nem szeretem.

A mélyben néma hallgató világok 2016.08.19. 11:59:49

@HaFr: 'a nyugatra szakadt magyarok szavazati jogát praktikusan megvonta, mert a gyakorlását más magyarokéval szemben összemérhetetlenül megnehezítette.'

Valótlanságot állítasz. Se meg nem vonta, se nem nehezített rajta.
Vagy az állandó lakcímén, vagy egy időben megkért másik szavazókörben vagy a konzulátusokon szavazhat, ahogy eddig is.

Abban természetesen van ráció, hogy akár levélben, akár elektronikusan lehessen valamkor szavazni ( kivéve nyilván az önkormányzati választásokat.).

Szerintem ezt előbb-utóbb meg fogják lépni.
Amúgy meg abszolút ésszerűtlen lenne megnehezíteni az októberi választáson való részvételt, hiszen az érvényességhez rájuk is szüksége lesz.

Logikátlanságod ráadásul mulatságos, hiszen épp te érvelsz amellett, hogy ne menjenek el szavazni:)

HaFr · http://hafr.blog.hu 2016.08.19. 12:00:43

@A mélyben néma hallgató világok: na, mit írtam, lepó? te sokkal jobban tudod :) én csakazt tudom, hogy szemben a vezéreddel, én 20 éve ugyanazt mondom, kínos, nem? És ez bizony azt is jelenti, hogy ha kell ott hagyom őt, ha kell, kritizálom, ha kell, elismerem (bár erre ritkán van okom), és főleg nem lopok, nem csalok, nem hazudok, és nem vagyok a népem kárára -- csak ennyi. Bár tudom, szerinted ez utóbbiak beleférnek a játékba, ha az ember "sikeres", a lelked rajta, cimbora

HaFr · http://hafr.blog.hu 2016.08.19. 12:02:09

@A mélyben néma hallgató világok: ne trollkodj, ha valaki Edinburgh-felsőn lakik és nem szavazhat levélben, az kiesik a szavazásból -- szemben azzal, aki Brassó-alsón lakik, na csá

A mélyben néma hallgató világok 2016.08.19. 12:13:04

@HaFr: 'én csakazt tudom, hogy szemben a vezéreddel, '
:)
Neked volt a 'Vezéred', mondhatnám hűséges tanácsadóként dolgoztál neki - meg is lett az eredménye:)
De egyetértünk, én sem lopok, nem csalok, igyekszem az igazság minden szálát kibontani - amennyire lehetséges ;-)
Veled ellentétben én viszont még törekszem arra a polgári erényre is, hogy polgártársainkat, de még a nekünk nem tetsző véleményét is tiszteletben tartjuk ...

Edinburgh-felsőről eddig sem lehetett levélben szavazni ha jól tudom, azaz semmi nehezítés nem történt.
Brassó-alsóról is csak az szavazhat levélben, akinek nincs magyar állandó lakcíme, de van magyar állampolgársága.
Ebben sem történt változás.
Üdv!

HaFr · http://hafr.blog.hu 2016.08.19. 12:14:35

@A mélyben néma hallgató világok: hát ez az, nincs változás, Mester, éppen úgy aljas az egész, ahogy volt -- ó, nekem vezérem sose volt, ezt nehéz neked megszokni, ettől polgár valaki

A mélyben néma hallgató világok 2016.08.19. 12:15:48

@HaFr:
'én 20 éve ugyanazt mondom, kínos, nem? '
Az.
Leginkább neked.
Hogy 20 év alatt sem voltál képes 'fejlődni' - ha szabad ezt a magas labdát megpaskolnom.

A mélyben néma hallgató világok 2016.08.19. 12:17:42

@HaFr: De ha neked nem volt Vezéred, csak dolgoztál neki, akkor mi alapján állítod, hogy nekem az?
Ez a polgári mentalitásod?

HaFr · http://hafr.blog.hu 2016.08.19. 12:19:42

@A mélyben néma hallgató világok: bizony, nem voltam képes -- a Nyugaton legalább ezer éve azonos dolgokat értünk erkölcs alatt, ezt fejleszteni a maffiózók, a fasiszták stb. szokták, jó fejlődést neked

Khonsu 2016.08.19. 13:13:42

Bizony igaz. Attól van legtöbb félnivalójuk, hogy nem marad harcoló ellenfelük. Mégpedig azért, mert a NER-hez hasonló képződményekben külső ellenség hiányában azonnal beindul a belharc, és önmagukat szedik szét.

storker (törölt) 2016.08.19. 15:55:25

@A mélyben néma hallgató világok: majd rátérhetünk arra is, hogy én mire vagyok vevő. egyelőre annyit kéne tisztázni, hogy miért hazudozol. majd ha ezen túl vagy, és megcáfoltad, hogy nem csak a királyi tévé van nekik, akkor tisztázhatod azt is, hogy mi ez a beteges vonzódás a hafr bloghoz és a szerző személyéhez.

A mélyben néma hallgató világok 2016.08.19. 17:05:59

@HaFr: 'az én vezérem belsőmből, tudod '
eddig nem, de örülök, ha így lesz nálad (is), tudtam én nem hiábavaló a sok idézgetésem a legnagyobb magyar költőnktől ...

' a Nyugaton legalább ezer éve azonos dolgokat értünk erkölcs alatt, ezt fejleszteni a maffiózók, a fasiszták stb. szokták, jó fejlődést neked '

:)
no comment...

A mélyben néma hallgató világok 2016.08.19. 17:12:31

@storker: 'mi ez a beteges vonzódás a hafr bloghoz és a szerző személyéhez. '

Mi konzervativok igyekszünk észrevenni ha a jóra való hajlandóság feltűnik valakiben, legyen az Dr.Béndek Péter, Gyurcsány, vagy akár Orbán is.
És Péterben többször is. Volt.
Ezért.
(Ezért is érthetetlen számomra az a szűkkeblűsége, amiért leponexet formailag száműzte örökre a blogjáról, pedig az egyik leghűségesebb kommentelője.)

Igyekszem nem hazudni ...

"KÖLTŐNK ÉS KORA"

Hatvany Bertalannak

Ime, itt a költeményem.
Ez a második sora.
K betűkkel szól keményen
címe: "Költőnk és Kora".
Ugy szállong a semmi benne,
mintha valaminek lenne
a pora...

Ugy szállong a semmi benne,
mint valami: a világ
a táguló űrben lengve
jövőjének nekivág;
ahogy zúg a lomb, a tenger,
ahogy vonítanak éjjel
a kutyák...

Én a széken, az a földön
és a Föld a Nap alatt,
a naprendszer meg a börtön
csillagzatokkal halad -
mindenség a semmiségbe',
mint fordítva, bennem épp e
gondolat...

Űr a lelkem. Az anyához,
a nagy Űrhöz szállna, fönn.
Mint léggömböt kosarához,
a testemhez kötözöm.
Nem való ez, nem is álom,
ugy nevezik, szublimálom
ösztönöm...

Jöjj barátom, jöjj és nézz szét.
E világban dolgozol
s benned dolgozik a részvét.
Hiába hazudozol.
Hadd most azt el, hadd most ezt el.
Nézd ez esti fényt az esttel
mint oszol...

Piros vérben áll a tarló
s ameddig a lanka nyúl,
kéken alvad. Sír az apró
gyenge gyep és lekonyúl.
Lágyan ülnek ki a boldog
halmokon a hullafoltok.
Alkonyúl.

1937. aug. vége

neoteny · http://word.blog.hu 2016.08.19. 17:22:39

@A mélyben néma hallgató világok:

"Igyekszem nem hazudni ..."

...

Te jól tudod, a költő sose lódit:
az igazat mondd, ne csak a valódit,
a fényt, amelytől világlik agyunk,
hisz egymás nélkül sötétben vagyunk.

...

A mélyben néma hallgató világok 2016.08.19. 17:43:01

„Nézem a várost ablakomból
Az összpénzem
Kilencven fillér
Bolond lennél te akkor
Ha nekem hinnél
Szoktam hazudni
Igen de szépet
Neked és magamnak
Mesélem élni ahogy szeretnétek
És nem hisztek szavamnak”.

gellért mária 2016.08.19. 17:47:35

@A mélyben néma hallgató világok: Orbán nem zseniális, na. De te ezt nem érted.

Hidvégi Mihály 2016.08.19. 17:52:32

@A mélyben néma hallgató világok: Lepó, ha kérhetem, ezután meg ne szólalj itt a blogon.
Verseket tehetsz be. Azokkal nem magad vagy. Azok igazak.

Valahol biztos te is az vagy, nem kételkedem, hogy jót szeretnél. De rettenetesen hamisnak tűnsz. S a szimatom nem szokott tévedni embereknél. Legalábbis ritkán.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.08.19. 17:59:21

Íghy igaz, az európai népek hulláma már megállíthatatlan, s tény, hogy az új Oroszország támogatása létfontosságú ehhez. A liberálisok ezt a meccset csúcsán el fogják veszteni, ami rendkívül jó hír Európa számára.

Censored Trompf 2016.08.19. 18:04:15

MInden normális ember elmegy és szavaz.

A kérdésre kell ugyanis válaszolni.

Orbántól függetlenül.

A kérdés pedig az, hogy akarod-e, hogy a magyar országgyűlés megkérdezése nélkül a nyakadba telepítsenek annyi muszlimot amennyit csak akarnak.

Aki erre igennel szavaz az elmebeteg, aki pedig nem megy el, az vagy soha nem ment el eddig szavazni (40%) vagy ballib agyhalott.

A többi az üres duma.

gigabursch 2016.08.19. 18:13:27

Az egész szavazósdinak egy baja van.

Rosszul feltett kérdésre nem lehet helyes választ adni.

Én érvénytelenül szavazok.
Ugyanis szavazni meg szerintem alkotmányos felelősség.

Namost ha a szavazatok 2/3-a érvénytelen lenne, akkor elmerenghetnek a kérdés kiötlői, hogy mit basztak el.

Master. 2016.08.19. 18:23:25

A poszt első fele stimmel! Gratula! Csak egyetérteni lehet vele. Ám a másik rész bullshit! Az ellenzék mi a lóf*szt csinálhatna egy ilyen durván megtrükközött népszavazással kapcsolatban. Az eygetlen teszi, amit tehet: egységesen (a kib*szott béna Fodor Gábor kivételével) bojkottra szólít fel!

Mr. Waszabi 2016.08.19. 18:26:30

Szerintem az ilyen negatív parázás öli meg az emberekben a maradék bizalmat is bármiféle ellenzék értelme felé. Az átlag magyarnak van egy nagyobbik hányada, akit a kommunizmusban - mármint az elsőben és a másodikban, Rákosi és Kádár alatt - sem lehetett agymosni, és most a harmadik birodalommal kevert harmadik kommunizmusban sem lehet. És amint amaz másik kettőben, úgy most is van egy agymosott, gumigerincű, erkölcstelen gyáva szarzsák kupac, akik mindig az aktuális hatalom farvizén evickélnek. Ez viszont egy kisebbség. Régen is az volt, és ma is az. Erről a témáról egyszerűen hallgatni kell, nem érdemes rugódzni rajta. Mindenki tudja, hogy baromság - a fidesz-fanok, meg a rettegésből oda nyaló állami alkalmazottak meg úgy is azt csinálják, amit a pártfőtitkár mond tollba nekik. Értelmes lépésnek azt tartanám e helyzetben, hogy aki nem ért egyet a kormánypropagandával, az agyon hallgatja. Ugyanis az MSZMP párt központi bizottság propagandája állandóan agyonsüketeli mondandóját a fülünkbe, szemünkbe, fejünkbe - ez ellen pedig az egyetlen hatékony fegyver az agyonhallgatása a témának. E tekintetben az egyetlen értelmes szervezet az MKKP - direkt olyan dolgokat tesznek, olyasmikkel protestálnak, amikkel a kormány sosem élne. Ideje volna ráébredni, hogy az ellenzéki pártok többsége azért hanyatlik, azért bénázik, mert nyomkövető üzemmódban mindenkor csak reakciósok lehetnek a kormánypárt kezdeményezéseire - és ezért mindig csak másodikok lehetnek. Önálló, eredeti kezdeményezésekkel lehet csak célt érni. Ez az élet bármely területére igaz. Évek óta törvénybe van iktatva, hogy a híradót sugárzó médiáknak naponta milyen rednszerességgel kell híreket modnaniuk, és az is, hogy csak az MTI híreit sugározhatják. Értelmes ember egy ilyen csinált helyzetben nem csak annyit tesz, hogy duzzogva helyt ad az állami kényszernek, hanem rádob 2 lapáttal, és indít még másik két hírműsort, amelyben viszont a saját véleményét formálja meg. Kabarét például. Én szégyelljem magam, hogy a szocreálban, ahol minden állami volt, ott meg tudták találni a kiskapukat a szerkesztők, most meg szinte Rákosi szinten hovatovább csak vezetékes rádióként működnek az elvileg szabad, kereskedelmi csatornák? Hát ne már. Azért van saját esze minden embernek, hogy azt használja, s ne egy központi agyat használjon. Attól függetlenül igaz állítás ez, hogy valaki az evolúcióban, vagy az isteni teremtésben hisz. Gondolkodni nem ártalmas sosem - de most már itt nagyon kellene, különben elmegyünk a süllyesztőbe.

grafjeno 2016.08.19. 18:31:59

...GONDOLATOK...a mai világban olyan nagyfoku emberhülyétés folyik ami még búddha mózes jézus mohamed gondolatain túltesz...HA európának új biorobotok szűkségesek lenneas honnan alkalmazni öket ..hasonló gondolkozású társekekadalmukból pl,dél amerika,fülöp szigetek,ukrajna...alkalmazási feltételek..legyen egy két leszármazottjuk,önkéntes vesektómia. idövel ilyen házas családok nyugdijat kapjanak stb..csak ennyi a koligeri tervhez,amihez nem kell nóbel dij.üdv egy normis ateista..

grafjeno 2016.08.19. 18:40:15

...elnézést a hibákért gyengén látok..

A mélyben néma hallgató világok 2016.08.19. 18:42:18

@Hidvégi Mihály: szóval jót szeretnék én is, ebben nem kételkedsz, csak hamisnak tűnök.
Valamit hangolni kéne a szimatolódon :)

Janossz 2016.08.19. 18:54:11

Valahogy nem emlékszem rá, hogy a gránitszilárdságú Alaptörvényt jóváhagyatták volna velem. Ami azért mégiscsak létem/létünk kerete. Nem volt referendum.
Egy kb. a népesség 25 %-a bizalmát bíró, abból kétharmados parlamenti többséget elérő alakulat biznisze volt. Az övék, nem érzem magaménak.
Ugye, milyen jól jött akkor a parlamenti választásokon a szavazói passzivitás? Mindig nem lehet nyerni.

Kevercs 2016.08.19. 19:03:01

Ha egy állítólagos népszavazási kérdést csak azért tesznek
fel, hogy más fontos történtekről eltereljék a lakosság figyelmét, majd tájékoztatásnak hívott előzetes kampányt folytatnak a (észben) gyengébbek ellenállásának
megtörésére, akkor nyilván nem jóban "sántikál"-nak. Erre
a kulturált ember egyetlen válasz adhat. Sántának tetteti
magát és ebből az okból nem megy el a szavazóhelyiségbe...

panteon 2016.08.19. 19:13:18

@Censored Trompf: KB. ezerszer elmondták, hogy Brüsszelt nem érdekli a népszavazás!! Ez csak pénz kidobás, Ti meg asszisztáltok mellé.

storker (törölt) 2016.08.19. 19:48:47

@A mélyben néma hallgató világok: na, mégeccer: tényleg csak a köztévé van nekik? tessék nyugodtan válaszolni a kérdésre; egy ország beparáztatása egy kamuval elegendő csak a köztévével? mert azt ugye tudjuk, hogy a hazánk nem célországa a menekülteknek, se a bevándorlóknak. tessék, lehet válaszolni, ha egy minimális integritás van benned, nem pedig egy hazudozó kis p...cs vagy.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2016.08.19. 19:51:26

@Censored Trompf: És mi lesz, ha a nem-ek győznek? Mivel az EU tagjai vagyunk, ennek a népszavazásnak jogilag semmi következménye. Az EU telepíthet, ha erről szabályt alkot. Persze a kampánnyal ellentétben nem migránsokat, hanem menekült státuszban lévőket, nem illegálisakat, hanem legálisakat terveznének nálunk menedékkel támogatni. És aki az otthonát veszett menedékkérőktől ezt megtagadja, az nem ember. Szóval már az uszító kampány és a kérdés is sértő egy normális értékrenddel rendelkező ember számára.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2016.08.19. 19:52:19

@Mr. Waszabi: tessék figyelmesebben olvasni : "agymosásnak veti alá" , továbbá az egyéb részleteket

A mélyben néma hallgató világok 2016.08.19. 20:12:05

@Kampánymigráncs: 'Mivel az EU tagjai vagyunk, ennek a népszavazásnak jogilag semmi következménye. Az EU telepíthet, ha erről szabályt alkot. '

Valóban, és nem is ez a célja.

Amennyiben a kötelező betelepítési projektet ( vagy nevezd aminek akarod, a lényeg hogy a helyi törvényhozás nélkül, azt figyelmen kívül hagyva lehessen bármelyik uniós országba betelepíteni 'bárkit') valóban életbe léptetné az Eu, akkor az akkori kormány a népszavazás eredményével megtámogatva ezt joggal nem hajtaná végre, és kötelezettségszegési eljárás indulna ellene.
Amit aztán az Eu legfőbb bírósága előtt vagy meg tud védeni, vagy nem.
(Szerintem meg.)

De ha előre fölteszi a kezét egy kormány, és nem teszi meg ez ellen amit tud, akkor az alkalmatlan az ország vezetésére. Orbán nem adja meg magát, és jól teszi.
(Ezért van régóta kormányon Orbán, és ezért is maradhat még jó sokáig)

Az egész tehetségtelen ballibbant társulat valóban úszító kampánya láthatóan nem hatásos.

A mélyben néma hallgató világok 2016.08.19. 20:18:42

@Janossz: 'Valahogy nem emlékszem rá, hogy a gránitszilárdságú Alaptörvényt jóváhagyatták volna velem. '

Nem, ahogy az előzőt sem, a toldozott-foltozottat, meg a 'Láthatatlan Alkotmányt' sem. Elég volt ha a nevelőszüleje látta egyedül, mi is lakozik benne, mindenki más elől jól elrejtve.

És neked láthatóan jó így, ezért nem zavar, hogy a te jóváhagyásod nélkül bárkit betelepíthet hozzád a brüsszeli adminisztráció.
Pedig kérvényezhetnéd is.

feketeesfeher 2016.08.19. 20:29:57

@A mélyben néma hallgató világok:

Nem, az eu nem telepíthet be senkit sehová.

De a nagy harci helyzet az, hogy a magyr állampolgár jóváhagyása úgy nagyjából senkit nem izgat, legfőképp a magyar kormányt nem.

Azt gondolom te sem gondolod komolyan, hogy ezt orbánék a mi érdekünkben teszik.

Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta 2016.08.19. 20:30:16

ahhh itt a liberális cenzúra uralkodik? Miért nem írják a blog címében hogy vélemény terror van itt?

Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta 2016.08.19. 20:30:48

ShabbyBear miért van cenzúrázva? fáj az igazság tetvesek? :)

Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta 2016.08.19. 20:32:45

2018 nagy vereség lesz nektek, marad majd 4 párt a parlamentben :) Fidesz, Jobbik, Maszop és a DK agyhalottjai. A többi ratyi párt meg megy a levesbe.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2016.08.19. 20:35:25

@Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta: mé, a kormányod föléje írta az alaptörvényének -- viselkedj rendesen, ne okádj ide, akkor maradhatsz, különben minden alteregód röpül sz össze bejegyzésével

neoteny · http://word.blog.hu 2016.08.19. 20:44:00

@Shabby Bear:

"szívesen megvitatom vele a kifogásolt pontokat"

SZABADSÁG ÉS FELELŐSSÉG

XIII. cikk

(1) Mindenkinek joga van a tulajdonhoz és az örökléshez. A tulajdon társadalmi felelősséggel jár.

Elmondanád nekem, hogy

- ki fogalmazza meg a tulajdonnal járó társadalmi felelősségeket, és

- ki kéri számon ezeket a társadalmi felelősségeket, és

- milyen formában történik ez a számonkérés?

Tegyük fel, hogy létrehozok egy üzemet, ahol felfújható guminőket gyártok, amihez három munkást alkalmazok. Milyen társadalmi felelősségeim származnak ennek az üzemnek a tulajdonlásából?

Mr. Waszabi 2016.08.19. 20:44:39

@HaFr: Melyik részét fprdítsam magyarra? Hogy írnod sem kellett volna róla, nem éri meg az internet forgalamat sem, még az a pár karakter sem. Kidobott pénz. Mikor veszed észre, hogy Orbán kottájából játszik, aki reá, cselekményeire reagál? Hogy csak követő üzemmódban működsz, ha ezt teszed? Jó reggelt kívánok. Ők betáplálják a média-köztudatba aktuális felháborításukat, és a szürke barikák bégetnek hozzá, a feketék meg ellenbégetnek. S közben meg ő jókat röhög. És jogosan, mindaddig, amíg így tudja sikeresen manipulálni még az ellenzéket is. Mondják, hogy tehetséges politikus. Igen az. Csakhát errefelé a politikus mindenkor hazudik, ha mozog a szája. És én volnék a hülye? Nem hiszem. Nézz csak körül, hogy ugrik az aktuális, napi vetett koncra az állítólagos ellenzéki média. Siralmas, vagy még rosszabb. Szolga. Ezen nem nekem kell gondolkodnom, hisz azért mondom, hogy vegyétek már észre. A nagyon szarról, a nagyon nívótlanról nem kellene nyilatkoznia a médiának, így nyerhetné vissza saját akaratát s befolyását az emberek felett. Mármint, így válhatna azzá, amire eredeti hivatása szólította egykoron. Én kérek elnézést? Nem gondolom.

feketeesfeher 2016.08.19. 20:46:27

Egyébiránt valóban az lehet az egyik jó lépés az ellenzék illet bárki részéről, aki helyteleníti ezt a népszavazást, hogy egyszerűen negligálja a kormányzati kérdésfelvetéseket.

Elég a fidesz jól bejáratott technikáját alkalmazni, és bármit kérdez, mondd a fidesz, ugyanazt a 4 üzenetet kell közvetíteni. És ami a legfontosabb, egyetlen ilyen üzenetnek nem szabad kapcsolódni a kérdésfelvetéshez.

A másik lehetőség, hogy bármi is a kényszerű megszólalás, csak annyit mondani, hogy a menekültkérdés megoldása közös európai feladat.

Ami amúgy ráadásul igaz is.

Janossz 2016.08.19. 20:47:49

@A mélyben néma hallgató világok: Ha a saját és leszármazottaim életét meghatározó kerettörvény ügyében nem volt kíváncsi a rezsim a véleményemre, most egy ilyen sokadrangú, senkit semmire nem kötelező kérdésben mit akar tőlem? Szimpátiát? Az nincs már, sajna.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2016.08.19. 20:55:08

@feketeesfeher: egen, valóban, ezt írom, Mr Waszabi nem tűnik érteni

feketeesfeher 2016.08.19. 21:04:44

Európa erős, Magyarország gyenge.

Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta 2016.08.19. 21:07:47

@neoteny: környezet védelem, munkajogok betartása, adófizetés, tisztességes, etikus kereskedelem etc etc de ezekt te úgy sem érted :)

neoteny · http://word.blog.hu 2016.08.19. 21:15:34

@Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta:

Világos: azért vették el a trafikosoktól (is) a dohánytermékekkel való kereskedelem jogát, mert ... miért is? Milyen társadalmi felelősségnek nem tettek eleget?

A mélyben néma hallgató világok 2016.08.19. 22:16:42

@feketeesfeher:
De, az Eu megteheti, és ha a rakoncátlan tagország ellenkezik, kötelezettségszegési eljárás indulhat ellene.
Az meg az Eu bíróságához fordulhat, aki dönthet ilyenkor.
Csúf dolog a demokrácia, de hát egyelőre (már) nincs jobb nála.
Szerintem a politikusok általában tényleg az ország érdekében teszik amit tesznek, mármint a tényleges elit.
Aztán vagy jól döntenek, vagy nem.
A szavazópolgárok majd mérlegelnek.

A mélyben néma hallgató világok 2016.08.19. 22:20:54

@Janossz:
'Szimpátiát? Az nincs már, sajna. '

Ha elég sokan így gondolják, akkor kénytelen lesz átértékelni a programját.
Mindenkinek mégse lehet elnyerni a szimpátiáját, engem is utál storker barátunk, a Péter meg egyenesen üldöz :)

feketeesfeher 2016.08.19. 22:30:34

@A mélyben néma hallgató világok:

Nem, az eu nem teheti meg. Ezerszer lejátszott vita, ma nincs az eu-ban olyan szabály, ami alapján ezt megtehetné.

A demokrácia meg nem valami statikus állandó, hanem egy folytonosan változó és alkalmazkodó dolog.

A politikusok pedig a saját érdekeiket tartják fontosnak, és nem az országok érdekeit. Magyarországnak például semi érdeke szembe menni az együttműködéssel, Orbánnak meg erős érdekei vannak ezügyben.
Mondhatni többszázmilliárdos érdekei.

A demokrácia ugyanis a különbözőségek eltérő érdekeit próbálja összhangba hozni.

A mélyben néma hallgató világok 2016.08.20. 01:10:36

@feketeesfeher: 'ma nincs az eu-ban olyan szabály, ami alapján ezt megtehetné.'
De van. Már most is.

eur-lex.europa.eu/legal-content/HU/TXT/?uri=CELEX%3A32015D1601

eur-lex.europa.eu/legal-content/HU/TXT/?uri=CELEX%3A52015PC0677

És ennél sokkal jelentősebb hatású készül, csak épp a V4-ek ellenállása miatt megy épp Merkel puhítani Prágába.

Miért is van az Eu bíróságán a szlovák-magyar kereset a mi ellen is??

'A politikusok pedig a saját érdekeiket tartják fontosnak, és nem az országok érdekeit. '

Bullshit.

OK, akkor nincs mit tenni, ne menj politikusnak.
Pocskondiázd őket fotelből, Péter is ezt teszi.

'Magyarországnak például semi érdeke szembe menni az együttműködéssel,'

Így van, és ha visszaemlékszel másfél évet, O. pontosan erről beszélt: a külső uniós határok védelmének megerősítése, szükség esetén közös európai közreműködéssel.
Sőt még azt is felvetette, ha már ennyire világméretűvé kezd válni a migráció, akkor az Ensz közreműködésével egy ténylegesen közös megoldás legyen: a menedékkérelemre jogosultakat az egész világon osszák szét.
Szerinted ki nem lesz vevő rá??

A mélyben néma hallgató világok 2016.08.20. 01:16:40

@Mr. Waszabi: ' Melyik részét fprdítsam magyarra? '

Ezt:
'nem kellene nyilatkoznia a médiának, így nyerhetné vissza saját akaratát s befolyását az emberek felett. '

Micsoda ismerősen zamatos elszólás, Zsdanov elvtárs!

storker (törölt) 2016.08.20. 02:51:33

@A mélyben néma hallgató világok: tévedés, csak nagyon szeretném változatlanul, ha válaszolnál a feltett kérdéseimre. utána majd lehet szimpátiáról meg egyebekről beszélni. csak tisztába kell már tenni, hogy hazudozol, vagy ringatod itt a csípődet, mint a szegény meg nem értett kommentelő?

Mr. Waszabi 2016.08.20. 07:28:56

@A mélyben néma hallgató világok: ne trollkodj. Nem tudom, ki az a Zsdanov elvtárs, valaki más ismerőse lehet :)
Az eredeti mondat egészben így szólt:" A nagyon szarról, a nagyon nívótlanról nem kellene nyilatkoznia a médiának, így nyerhetné vissza saját akaratát s befolyását az emberek felett. Mármint, így válhatna azzá, amire eredeti hivatása szólította egykoron."
Ennek így egyben picit más az értelme, mint félmondatokat kiragadva. Ugye.

Annyival egészíteném ki - talán ez nem hallatszott ki -, hogy a média nem csak a hatalom kezében erős tudatmódosító eszköz, hanem akkor is, ha más célokra használják. Például ha nem nyomkövető robotként üzemel, hanem mondjuk az emberek életét érintő kérdéseket önállóan, az emberek szemszögéből tárgyalja. Mert, hogy nekik írnak, vagy mi a szösz. Azaz, nem a kormányzat aktuális szándékait véleményezteti, hanem önállón fontosnak vélt társadalmi kérdéseket, témákat dolgoz fel. Mai napig csodálkozom, hogy milyen kevés programjavaslat, terv, koncepció lát napvilágot. Már szinte telejs egészében csak a kormány és a kormánypártok napi marhaságaira reagál szinte minden cikk, blog. Néha egy-egy szakértőt, civil szervezetet is megszólaltatnak, de ezek, szinte mint egy fecskék, elvesznek az üres és értelmetlen hírfolyamban. Ha 30-50 blogger írja meg ugyanazt a véleményét valamilyen propaganda lépésre, akkor mégis mit tesznek hozzá a fejlődéshez? Nem sokat. Ahelyett, hogy értelmes,pozitív témákat dolgoznának fel. Idővel látensen lealázná a propagandát. De ezt csak az újságírók, bloggerek tehetik meg, saját belátásuk mentén - parancsba adni nem lehet az értelmet.
Nos, ilyesmire gondoltam. Eszembe jut a goebbels-i mondás: ha az embereknek elég szokszor mondanak egy hülyeséget, akkor azt előbb-utóbb elhiszik. Jó apám meg azzal egészítette ki ezt: hát még ha az nem is hülyeség. Na, az utóbbi erősítésére keres ez a nemzet újságírókat, legalábbis, erre volna szüksége ahhoz, hogy a józan gondolkodás, az értelem itt újra teret nyerjen. Enélkül nem fog változni semmi.
Szép napot :)

neoteny · http://word.blog.hu 2016.08.20. 07:50:56

@Mr. Waszabi:

"Azaz, nem a kormányzat aktuális szándékait véleményezteti, hanem önállón fontosnak vélt társadalmi kérdéseket, témákat dolgoz fel."

Például napilapok szombati számában vagy hetilapokban is lehettek volna ismeretterjesztő (közérthető! stílusban írt) cikkek _anno_ arról, hogy milyen lehetséges következményei vannak a hiteleknek devizában történő felvételének. Hogy valójában mit is vállal be a polgár, amikor aláírja a devizahitel-szerződést és azzal azt "akaratával egyezőnek" nyilvánítja. Ilyen "népnevelő" cikkek valóban a közjót szolgálták volna: ha csak a tizedét elrettentette volna azoknak, akik később súlyos veszteségeket szenvedtek el a devizahiteleken, már hasznos hajtottak volna. Persze senkit nem lehet arra kényszeríteni, hogy megfontolja a döntéseit: de (pártatlan) információ nyújtása soha nem árthat.

Mr. Waszabi 2016.08.20. 08:03:01

@neoteny: például. Látom, nem csak engem foglalkoztat az értelmesebb tartalom kérdése. És tán nem is lenne a jónép zöme sem elhülyíthető propagandával.

anarhista 2016.08.20. 11:38:37

több, mint 200000 kedves honfitársam kíváncsi a véleményemre. nem fogok csalódást okozni nekik, elmegyek, és megmondom. csak nem brüsszelnek, hanem a fidesznek fogok üzenni. menj el te is, és üzenj te is a fidesznek.

A mélyben néma hallgató világok 2016.08.20. 15:01:15

@Mr. Waszabi: 'Ennek így egyben picit más az értelme, mint félmondatokat kiragadva. Ugye.'

Hogyne, ebben már az is benne van, hogy a 'média' tudja egyedül, mi a szar, miről nyilatkoztasson valakit >> hogy visszanyerje az emberek feletti akaratát, befolyását.
Brrrr.
(Hogy ehhez mit szól storker barátunk, aki szerint szinte az egész média fideszkézben van, mi lesz ha még vissza is nyeri ez a kormányközeli média az emberek feletti befolyását ...)

'Ahelyett, hogy értelmes,pozitív témákat dolgoznának fel. Idővel látensen lealázná a propagandát. '

Ebben egyet is érthetnénk, jómagam is arra noszogattam számtalanszor kedvenc blogunk szerzőjét, hagyja már ezt a kontraproduktív demagóg antiorbán-propagandát, lehetne értelmesebben, árnyaltabban, kevésbé egyoldalúan gondolkodni a valóságról.
De ha nem, hát nem, csak megy tovább az értelmetlen úszítás, gyűlölködés. Az eredmény meg olyan, amilyen ...
Épp 3 éves lesz a Konzervatív Forradalom Útja, most megint egy mégújabba kezdene bloggerünk:)

Egyet kéne, de azt hihetőt, hiteleset, megkedvelhetőt.
De ha nem, hát nem.
Neked is!

neoteny · http://word.blog.hu 2016.08.20. 15:41:23

@A mélyben néma hallgató világok:

Te leponex, én beleolvastam ebbe az EU tanácsi határozatba, amit linkeltél, és találtam benne valami érdekeset:

----

A tagállamok kormányainak a Tanács keretében ülésező képviselői 2015. július 20-án – az egyes tagállamok sajátos helyzetét is figyelembe véve – konszenzussal elfogadták a 40 000, egyértelműen nemzetközi védelemre szoruló személy Görögországból és Olaszországból történő áthelyezéséről szóló állásfoglalást.

----

Én ebből azt olvasom ki, hogy a magyar kormány képviselője is része volt annak az ülésnek, amelyik konszenzussal elfogadta ezt az állásfoglalást. Miért adta a magyar kormány képviselője a beleegyezését akkor, ha később a magyar kormány ellenkező álláspontra helyezkedett a kérdésben?

Mr. Waszabi 2016.08.20. 16:13:30

@A mélyben néma hallgató világok: mániád, hogy kiragadott félmondatokba akarsz más értelmet belemagyarázni? Rossz szokás. "A nagyon szarról, a nagyon nívótlanról nem kellene nyilatkoznia a médiának, így nyerhetné vissza saját akaratát s befolyását az emberek felett. Mármint, így válhatna azzá, amire eredeti hivatása szólította egykoron."
Megint a kontextus, ugye. A médiának önmagában véve nincs egységes hatalmi akarata az emberek felett - leszámítva az olvasottság, nézettség motivációját a reklámbevételek miatt-, tehát semmiképp nem jelent rosszat, ha a benne dolgozó újságírók önálló munkákkal jelennek meg, s nem egy mainstream híráram hátára ülnek fel. Sőt, pont ez volna a normális. Probléma akkor van, ha önállóságát átadja valami politikai pártnak biztos bevételért cserébe - mert onnantól a hatalmat szolgálja, s nem a világ történéseiről, az abban tapasztalhatókról tájékoztat. Ez nem csak az aktuális kormány párt esetében igaz, hanem az ellenzéknek lefekvőkre is.

Nem ismerem HaFr-t, csak néha hozzászólok egyes írásaihoz, tehát nem tudok azonosulni a "kedvenc blogunk" állítással. Másokat is olvasok, és ha van értelmes mondandóm, akkor hozzájuk is szólok. Párt- és ideológiamentes vagyok, politikai szempontból, így nem is tudnék mániásan vitatkozni egy-egy irányzat képviselőivel, nem tartom értelmes dolognak. Kritizálom akármelyik pártot, ha azt látom, hogy értelmetlen, amit tesznek - emberi szemszögből, mint politikai végtermék, azaz a realitást fogyasztó szemszögéből.

A mélyben néma hallgató világok 2016.08.20. 19:13:29

@neoteny: ' Miért adta a magyar kormány képviselője a beleegyezését akkor, ha később a magyar kormány ellenkező álláspontra helyezkedett a kérdésben? '

- mert nem csak ez volt abban a határozatban, és a többit támogatta
- nem később, hanem akkor, ott, és jelezte hogy nem ért egyet ebben a pontban és az Eu bírósága elé viszi, már formai okok miatt (is)
A demokrácia már csak ilyen, a jogkövető tagállam az Eu bíróságára bízza, ha szerinte nem jogszerű döntés született.
Liberális demokratáknak és anarchista liberális izéknak ez szokatlan :))

Én biztatlak mindig, olvass egy kis irodalmat is, az segít a tartalom és szövegértelmezés fájdalmasan rögös útján való eligazodásban.
Kommentelésben ez persze hátrányokkal jár, szembesülni a sztereotipiáinkkal...

A mélyben néma hallgató világok 2016.08.20. 19:39:34

@Mr. Waszabi: ' mániád, hogy kiragadott félmondatokba akarsz más értelmet belemagyarázni?'

Nem idézhetem minden alkalommal az egész kommentet, de abban igazad van, szeretnék értelmet találni bennük. Pontosabban: szeretném az értelmüket megérteni.

Te világosan megfogalmaztad, a média szerezze vissza (azaz szakadjon el a pártoktól való függőségétől) az önállóságát, hogy VISSZASZEREZZE az emberek feletti akaratát, befolyását.
Zsdanov elvtársad ezt már sok évvel ezelőtt tudta :)

Az meg a teljes naivitásodat (??) mutatja, ha komolyan azt állítod, a sajtómunkásnak önálló elképzelése lehetne és azt a munkáltatója/gazdája (aki ugye fizeti, nyilván nem a saját profitérdekében, hanem valami altruista szenvedélye miatt) szája íze szerint. Pl: hirtv :)

Mr. Waszabi 2016.08.20. 21:10:27

@A mélyben néma hallgató világok: hát, itt nem nekem kell tanulnom, úgy látom. Aki csak a számára tanított keretek közt képes tervezni a jövőt, mert az kényelmes egoja számára, az csak a múltat képes örökíteni. Nem fedez fel semmit, és nem is alkot újat. A történelmet viszont nem a kényelmes átlag agy tömegei változtatták meg, mozdították előre, hanem azon emberek, akik koruk átlaga minden ellenvetése, ellenszenve ellenére képviselték életükben, amiben hittek, amit láttak, hogy jó lesz, ha megteszik. A jó lesz például kizárja az olyan negatív szereplőket, mint Hitler, vagy Sztalin - még mielőtt belekapaszkodnál egy félmondatba megint.
Nagyon kedveled ezt a Zsdanov elvtársat,ám én nem ismerem. A jelek szerint a te ismerősöd. Nem tudom, hogy ez ciki-e vagy érdem, de a következményeit te látod, nem én.
Naiv? Én inkább gyakorlati idealizmusnak mondom. Az idealizmus önmagában nem hasznos, de ha elkezdjük megvalósítani ideáinkat, akkor egy jobb valóságot hozhatunk létre. Már amennyiben képesek vagyunk rá áldozni. Mert van, hogy könnyedén megvalósítható egy gondolat, ötlet, de sokszor inkább áldozatot követel. Viszont akár könnyedén, akár nehezen megvalósítható, mindenképpen építi a valóságot, nem csak lustán pusmog, szitkozódik, kétkedik, hogy mások, mit, miért nem, meg különben sem sikerülhet. Sosem kritizálok olyasmit mások magatartásában, amit magam nem próbáltam ki, s nem láttam, hogy átlagember által megtehető, hogy lehet eredménye. Mert én is csak egy átlagember vagyok.

A mélyben néma hallgató világok 2016.08.20. 22:00:26

@Mr. Waszabi: 'hát, itt nem nekem kell tanulnom, úgy látom. '

:)
akkor vagy mindent tudsz már, vagy már megöregedtél...

amúgy kifejezetten szimpatikus nekem a gyakorlati idealizmus, de hogy a politika világában soha nem rúgsz vele labdába, az biztos. Lásd kedves bloggerünk naív-idealista-vegytiszta sosemvolt-sosemlesz versenykapitalista ábrándjait.
Orbán volt tanácsadója húsz év óta ugyanazt mondja, hiszi, hirdeti: az eredményei minősítik, ha szabad idézni újra szavait.
Most már csak 'lustán pusmog, szitkozódik, kétkedik, hogy mások, mit, miért nem, meg különben sem sikerülhet.' Az ő életében legalábbis.

Neked sok sikert a felfedezéseidhez, a megvalósított ideáidhoz!
Néha üzenj, mire jutottál;-)
üdv!

Mr. Waszabi 2016.08.20. 22:28:02

@A mélyben néma hallgató világok: hát, tegnap is, ma is üzentem - legfeljebb nem esett le a tantusz :)
Az életben az a poén, ha az ember mindenkor azt csinálja, amit igazából szeretne, kedve, gondolata szerint - akkor érzi jól magát a bőrében. Persze, vannak nehéz helyzetek, amikor mások gyávaságaik mentén inkább térdre kényszerítenének, sároznak, gyűlölködnek - de hát ezek ők s nem én. Nincs tökéletes élet egy tökéletlen világban, de lehet optimalizálni és maximalizálni a jót, az értékest benne. Persze, ára van. A kérdés az, hogy tudjuk-e, merjük-e az értéktelen szart kidobni és az értékes, bennünket építő gondolatokat nevelni, erősíteni. Egyszerűen hangzik, aztán még is kevesen teszik meg. Ehhez először biztosnak kell lennünk abban, hogy mi a szar és mi a jó.
A kétségek ellenében mondom, hogy voltak és vannak itt ma is emberek, akik megtették és megteszik. Széchenyi és társai például, akik prosztó magyar szemlélet szerint ellenérdekeltek voltak a világuk megváltozásában, aztán még is ellene dolgoztak. A hülyék, mondhatnánk. De, valahogy senki nem gondolja az utóbbi mondatot igaznak, mert helyesnek ítéli a fejlődést. S ha így van, akkor Ez az egyik fogós kérdés, szerintem. saját magáról miért gondolja a többség, hogy ő töketlen balfasz, aki nem tehet semmit, s ezért áll be inkább a mainstream sorba banánért ? Ez fogós kérdés, de mindenki magának válaszolja meg.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.08.20. 22:41:53

@A mélyben néma hallgató világok:

"- nem később, hanem akkor, ott, és jelezte hogy nem ért egyet ebben a pontban és az Eu bírósága elé viszi, már formai okok miatt (is)"

Ennek hol van nyoma? Ugyanis a határozat

- 46. pontja szerint az Egyesült Királyság,
- 47. pontja szerint Írország,
- 49. pontja szerint Dánia

"nem vesz részt ennek a határozatnak az elfogadásában, az rá nézve nem kötelező és nem alkalmazandó". Magyarországra vonatkozóan ilyen vagy hasonló megállapítás nincs; Magyarország neve az egész határozatban csak az I-es mellékletben szerepel (kétszer), ahol az Olaszországból ill. Görögországból áthelyezendő személyek száma tagállamonként van megadva.

A mélyben néma hallgató világok 2016.08.20. 23:35:52

@Mr. Waszabi: szerintem nem csak akkor érezheti jól magát az ember, ha azt csinálhat amit szeretne, sőt ...

'saját magáról miért gondolja a többség, hogy ő töketlen balfasz,'

Ezek szerint te nem tartozol a vélelmezett többséghez, honnét hát az infód hogy 'ezek' azt gondolják magukról?

Mr. Waszabi 2016.08.20. 23:55:21

@A mélyben néma hallgató világok: nem bonyolult. Ha azt látja az ember maga körül, hogy sokan csinálnak eredménytelen, csődbe lejtő életet, különböző faktoraiban, aminek kár és szemét a látható eredménye, akkor az tanulság. Arra, hogy nem jól csinálnak dolgokat. Abból pedig az is ki jön némi gondolkodás után, hogy ők miket gondolnak rosszul. S gondolom, értelmes ember számára ez figyelmeztetés, hogy másképp csinálja a sajátját, ha már megértette, mit kéne másképp.
Hogy ki mit mond? Hát az lófsz, bársony furulyatokba csomagolva, halványlila esti ködfénnyel körítve, nem több.

tamas11 2016.08.21. 09:17:47

@neoteny:
Ajánlom figyelmedbe a 27. bekezdést is Azáltal értelmezhetővé válnak a KELETI pályaudvarnál történtek is, mivel Orbán aláírta az EU Tanács vonatkozó határozatát, és aszerint (27), abban az esetben térhetett volna ki, ha a vándorlásban rendkívüli esemény következik be, és az nagyobb tömegeket érrint.
-------
"
(27)
A tagállamok kivételes körülmények fennállása esetén e határozat hatálybalépésétől számított három hónapon belül értesíthetik a Tanácsot és a Bizottságot arról, hogy az e határozatban foglaltak szerint rájuk jutó kérelmezői létszám legfeljebb 30 %-át jelentő mértékben nem tudnak részt venni az áthelyezési eljárásban, és ezt az Európai Unióról szóló szerződés 2. cikkében rögzített alapvető értékekkel összhangban lévő, alapos indokokkal támasztják alá. Ilyen kivételes körülményt képezhet különösen egy olyan helyzet, amelyet harmadik országok állampolgárainak olyan, hirtelen és tömeges beáramlása jellemez, amely mértékénél fogva jelentős nyomást gyakorol valamely jól kiépített, egyéb körülmények között a menekültügy területére vonatkozó uniós vívmányokkal összhangban működő menekültügyi rendszerre, illetve a harmadik országok állampolgárai hirtelen és tömeges beáramlásának olyan nagy valószínűségű kockázata, amely azonnali fellépést tesz szükségessé. A Bizottságnak egy vizsgálatot követően javaslatokat kell benyújtania a Tanács számára egy, az áthelyezésnek az érintett tagállamra jutó kérelmezői létszám legfeljebb 30 %-át jelentő mértékben történő ideiglenes felfüggesztésére irányuló végrehajtási határozatra vonatkozóan. Indokolt esetben a Bizottság javasolhatja a tagállamra jutó kérelmezői létszám fennmaradó részének áthelyezésére irányadó határidőnek az e határozat alkalmazásának időtartamát követő legfeljebb12 hónapos időtartamra történő meghosszabbítását."

A főváros és Európa közepén, az érintett városiak (magyarok) rovására látványosan kiprovokálhaatta ezt.
Ismeretes, hogy azoknak a személyekenek zömmel jegyük volt nyugatabbra.
(lehetne olyan olvasat, hogy Ausztria kezdett volna "tiltakozni" de erről senki nem számolt be, sőt befogadtak végül, nagyvonalúan. Az viszont elhangzott, hogy e tranzitáló tömegekről a magyar hivatalosság hamis létszámadatokat közölt (kb 1200-t a több mint háromezer helyett).

neoteny · http://word.blog.hu 2016.08.21. 11:08:03

@tamas11:

Az amerikai politikai világban van egy olyan szabály, hogy "soha ne pazarolj el egy jó krízishelyzetet". A "kiemelkedő" politikus létrehozza a krízishelyzetet, hogy azt "megoldva" demonstrálhassa politikusi "nagyszerűségét".

(Jó szemed van.)

abdul hackeem 2016.08.22. 00:10:28

@neoteny: Most akkor az van, hogy szimplán benézte a magyar delegáció a jkv-t és a népszavazással megtámogatva akarják máshogy? :-)

neoteny · http://word.blog.hu 2016.08.22. 01:01:03

@abdul hackeem:

Nem tudom, hogy "szimpla benézés" történt-e.

Lehet, hogy az történt, hogy 2015. július 20-án a magyar kormány képviselete elfogadta az _általános_ állásfoglalást arra vonatkozóan, hogy a _menekültekből_ ("egyértelműen nemzetközi védelemre szoruló személy") valamennyit szétosztanak az EU-ban. Akkor még nem volt szó az országonkénti konkrét bontásról. Aztán a Tanács ennek az elvi állásfoglalásnak a birtokában meghozta a határozatot 2015. szeptember 22-én arról, hogy hova mennyi kerül. Csak közben "a nemzetközi helyzet fokozódott": Orbán rájött, hogy számára sokkal jobb biznisz, ha "Európa első védelmezője" szerepet veszi fel, és abba már nem fért bele az, hogy Mo honorálja a korábbi beleegyezésének következményét, az 1294 megszűrt, tényleges menekült befogadását. Orbán a "zéró tolerancia" álláspontjára helyezkedett: egy szem migráncs se' a hazába! Ami érvényesítéséhez meg kell szegnie a korábbi vállalását; ezért egy referendumot csinál, hogy ha valamilyen EU-fórumon előveszik a kormányt a szószegése miatt, legyen egy népszavazási eredmény, amire mutogathat: de hát a magyar nép demokratikusan kinyilvánította azt, hogy ellenzi, hogy a magyar kormány betartsa a vállalt kötelezettségét! Elveszítjük a demokratikus legitimitásunkat ha a népakarat ellen teszünk! Vox populi, vox Dei!

(Ezért hívom fel a figyelmet rendszeresen arra, hogy a Harmadik Birodalomban is voltak referendumok, ahol a németek nagyon magas részvételi arány mellett a diktatórikus kormányzat álláspontjára szavaztak 90 százalékban vagy még annál is nagyobb arányban. Megfelelő módon tematizált/propagandizált témában egy ügyesen megfogalmazott kérdéssel ["loaded question"] meg lehet szerezni a "demokratikus legitimitást".)

A mélyben néma hallgató világok 2016.08.22. 08:00:55

@Mr. Waszabi: ' Ha azt látja az ember maga körül, hogy sokan csinálnak eredménytelen, csődbe lejtő életet'

Ezt láthatod például ezen a blogon is.
De ezt láthattad a két évtized alatt a semmibe hulló magyar 'liberális politika' eredményein is.

Évek, évtizedek óta megy ugyanaz a mantra, az eredménye a kétszer kétharmad, meg a többi ...
unionista remek kommentjeiben számtalanszor megpróbálta legalább gondolkodásra serkenteni az itteni lokális orbángyűlölet derék képviselőit is, nem sok eredménnyel. pl:

'nem kell hozzá túl nagy empátia, hogy az ember akár mindkét oldalt megértse. de ahhoz sem kell különösebb intellektus, hogy az ember belássa, hogy ezt az egész óvodás szintű csúfolódó játékot be kellene fejezni. és ha nem lesz kiegyezés, akkor muszáj lesz győztest hirdetni. és akkor csak nemzeti keresztény lovagok lesznek. és a "liberálisok" adják vissza a kitüntetéseket. fizessék vissza a pénzt az államkincstárba.'

De ebben nagyon egyetértek veled:
' S gondolom, értelmes ember számára ez figyelmeztetés, hogy másképp csinálja a sajátját, ha már megértette, mit kéne másképp. '

Szerintem még a megértésig nem jutott el a hazai orbánútálat.
De ha nem, hát nem, a következményeket el kell viselni :)

A mélyben néma hallgató világok 2016.08.22. 08:30:20

@neoteny:
Hát a Goebbels inas sem lehetne melletted:)
'
Ezt írta alá Orbán Viktor:

Itt a hivatalos magyar fordítás:
"„teljeskörűen végre kell hajtani az Unión belüli áthelyezési folyamatot; meg kell fékezni az irreguláris migránsok és a menedékkérők továbbutazását, valamint gondoskodni kell olyan befogadóállomásokról, amelyek alkalmasak a migránsok emberhez méltó körülmények közötti elhelyezésére arra az időre, amíg a helyzetüket tisztázzák. A menedékkérők nem választhatják meg szabadon, hogy melyik tagállamban kívánnak menedékjogért folyamodni”"

Ez az angol eredeti:

"„to fully implement the relocation process, to stem secondary flows of irregular migrants and asylum-seekers and to provide the significant reception facilities needed to accommodate migrants under humane conditions while their situation is being clarified. Asylum seekers do not have the right to choose the Member State in which they seek asylum”"'

Te pedig emígyen hazudsz, kétségkívül majdnem tökéletesen:
' Akkor még nem volt szó az országonkénti konkrét bontásról. Aztán a Tanács ennek az elvi állásfoglalásnak a birtokában meghozta a határozatot 2015. szeptember 22-én arról, hogy hova mennyi kerül. Csak közben "a nemzetközi helyzet fokozódott": Orbán rájött, hogy számára sokkal jobb biznisz, ha "Európa első védelmezője" szerepet veszi fel, és abba már nem fért bele az, hogy Mo honorálja a korábbi beleegyezésének következményét, az 1294 megszűrt, tényleges menekült befogadását. Orbán a "zéró tolerancia" álláspontjára helyezkedett: egy szem migráncs se' a hazába! Ami érvényesítéséhez meg kell szegnie a korábbi vállalását;'

Kénytelen voltam hosszabban idézni téged, nehogy a szövegkörnyezetből való kiragadással inzultálj.
Orbán semmi kötelezettséget nem vállalt akkor sem, ahogy azért utalsz is rá fenti kommentedben:

'Akkor még nem volt szó az országonkénti konkrét bontásról'

Ha nem volt, akkor nem is volt mit megszegnie, ugye.
Emígyen kommentált a szóvivő:
'A nyári döntésre vonatkozik

A kormányszóvivő elmondása szerint a többek által hivatkozott utalás a tavaly nyári tanácsi döntésre vonatkozik: ennek alapján a következő két évben 40 ezer közel-keleti és észak-afrikai menekültet helyeznek át Olaszországból és Görögországból más uniós tagállamokba önkéntes vállalás alapján.

Hangsúlyozta: ez önkéntes szétosztási mechanizmus volt, Magyarország sohasem szavazta meg a kötelező szétosztási kvótát, mi több, csakúgy mint Szlovákia, az Európai Bírósághoz fordult a kötelező betelepítési kvótarendszer ellen. '

A primitív hazudozásaiddal már az októberi referendummal hozod kapcsolatba a fenti Eu-s zárónyilatkozatot, - amiben ugye nem volt konkrét elosztási javaslat, és amelyet aztán később a bíróságon támadta meg Orbán - ami természetesen nem az eddigi, hanem a várhatóan valamilyen formában az uniós országokra nem konszenzussal elfogadásra KERÜLHETŐ majdani döntéssel tennének kötelezővé, annak visszautasítása esetén horribilis 'bírsággal' büntetnének. Ami még nincs eldöntve.

Az októberi hazai referendum esetleges eredménye arra kötelezné a magyar parlamentet, hogy vagy beemeli a hazai jogrendbe ezt az tervezetben is ellenzett uniós verdiktet, VAGY nem teszi lehetővé.

Az Unió kötelezettségszegési eljárást indíthat ekkor, ha mindenképp rá akarja kényszeríteni az ellenkező tagországait, és akkor az európai még meglévő demokratikus eljárásának megfelelően a bíróság dönt.

Laptop7712 2016.08.22. 08:31:43

@A mélyben néma hallgató világok: A legnagyobb probléma az, hogy például nincs válasz arra három generációnak, hogy hogy miért lopták el a fiatalságát. A 40 körüli generáció azért mormol gyűlöletet a foga között, mert a fiát lányát csak skypeon láthatja, a mostani 25 éves azért, mert kurvára nem érti meg, hogy elküldött egyetem után 600 CV-t - Amerikai típusú önéletrajzzal önként rabszolgának - hogy nem vették fel sehová, érdekes módon elment ki mosogatni, 2 éven belül üzletvezető lett, 3 éven belül a szakmájában dolgozik jól fizetőn állásban.
A nagypapi azért dohog, mert fényképen mutatják meg neki az új kocsit, meg az unokát.

El lett kúrva az elmúlt 26 év, és nem lehet felmutatni számukra egyetlen egy pozitívumot sem. Most minimum négyszázezer, sokak szerint egymillió honfitársunk látja a nyugati valóságot, a frontvonalból. A saját bőrén tapasztalja azt, hogy az otthoni teljesítményének 30%-ával megy előre szépen, és meg tud élni. Ezért még jobban gyűlöli azokat, akik ilyenné tették az országban az elmúlt 26 évét. Gondolom értitek, hogy miről beszélek.

Az egyik oldal retteg, hogy pillanatok alatt elveszítheti a pozícióit, amit eddig elért az elmúlt 26 évben.

A jobbik meg szépen jön fel, mivel hiteles, fiatal, és nem lehet beszpoatni, mivel 1989-ben a tagjai a csattogószárnyú falepkét tologatták.

Hol vannak a hiteles emberek? Hol van egy hiteles "nép gyermeke" milliárdos? Hol van egy sikersztori az elmúlt 26 évből, amiben egy 25 éves hinni tud?

Ha nem lehet ezt a lappangó utálatot, és gyűlöletet feloldani, akkor eszkalálódni fog a történet.

Erről beszél unionista, meg a kocsma népe is.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.08.22. 09:19:34

@A mélyben néma hallgató világok:

Amit szerinted Orbán aláírt:

"teljeskörűen végre kell hajtani az Unión belüli áthelyezési folyamatot"

Aztán ezt állítod:

"Orbán semmi kötelezettséget nem vállalt akkor sem"

A kettő egyszerre nem lehet igaz: vagy vállalta Orbán "az Unión belüli áthelyezési folyamat" _teljeskörű_ végrehajtását, vagy nem vállalt _semmi_ kötelezettséget.

Ha pedig Orbán vállalta "az Unión belüli áthelyezési folyamat" "teljeskörű végrehajtását", de ezzel szerinte nem vállalta egyetlen menekült Mo-ra történő telepítését sem, akkor ez a más faszával csalánverés klasszikus esete: "vállalom az Unión belüli áthelyezési folyamat teljeskörű végrehajtását -- mindaddig amíg ennek az áthelyezési folyamatnak teljeskörű végrehajtása nem érinti az én országomat". Mintha egy építőbrigád tagja azt mondaná: "vállalom a ház felépítését -- mindaddig amíg nekem semmit nem kell dolgoznom rajta".

Az általad olyan nagyra becsült unionista kommenttárs erre mondja azt: ez a balkáni cigány kultúra.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.08.22. 09:39:10

@Laptop7712:

"A jobbik meg szépen jön fel, mivel hiteles"

Néhány komment a kuruc.info-n egy cikk alatt, aminek a címe:

A népszavazás után érkezik a Jobbik kérdőíve - Vona "nem tudja elképzelni, hogy nem jön be a néppártosodás"

"[...] Vona, te egy kétbalkezes balfasz vagy, azt nem bánom, hogy te mész 2018 után a süllyesztőbe, de azt igen, hogy magaddal fogod húzni a Jobbikot, az egyetlen pártot, amelynek volt esélye arra (még a néppártos bohóckodás előtt), hogy leváltsa a gengszterváltó csürhét és élhető országot csináljon ebből a rogyadozó, kivérzett nemzetből." (40 upvote)

"vona jobban tenné, ha néha elolvasná a jobbikról szóló cikkek alatti kommenteket, főleg ezt, mert akik itt elégedetlenkednek azok bizony csalódott jobbikra szavazó emberek. És szerintem ez csak egy csekély része ezen jobbikosoknak. Mert a többi látens. Ők nem kommentelgetnek. Majd 2018-ban elmondják a véleményüket vonának. vona levetetted a nemzeti köpenyt, amivel sok hazájáért aggódó embert sikerült átbasznod, csak azért, hogy bekerülj a parlamentbe. Azt nem is mondom, hogy gondolkozz el ezeken a kommenteken, mert nem fogsz. Szarok a konzultációdra vona!" (19 upvote)

"Na.....már alig vártam....megvan Orbán konkurrense...az egyik papírszabadságharcot vív, másik papírforradalmat, végén még lesz népszavazás a néppárti papírosodásról is... aztán megvívják papírsárkányharcukat a ("nép") köztársaság legnépszerűbb első és második helyéért. A közvéleménykutatók meg előlépnek multimilliárdossá a sok kérdőív feldolgozása miatt, a sajtót bővíteni kell a sok kérdés felolvasásához, véleményformáláshoz...Szép új világ, éljenek a néppártok...hogy rothadjon meg mindegyik..." (9 upvote)

"Valaki Vonát behúzta a csőbe. A radikálisok helye üres, ő meg Orbánt utánozza. Hogy lesz ebből versenyképes párt 2018-ra? Részemről csak értetlenkedem. Még ha maradt volna némi nyoma az egykori Jobbiknak a pártban... de nem, mindenki, aki még képviselhette volna azokat, akiknek a FIDESZ opportunizmusa szúrta a szemét - szinte eltűntek. Akkor most minek egy másik fidesz? Az legalább már megtömte a saját és a haverok zsebeit.

Ja, hogy a Jobbik még nem?" (6 upvote)

"Természetesen bejön, a többi pártnak a Jobbik néppártosodása. A jobbik viszont az eddigi nyilatkozatok és cselekedetek miatt simán veszített 200 - 300 ezer szavazót." (6 upvote)

"A néppártosodás mindenképpen "be fog jönni", csak nem a Jobbiknak." (6 upvote)

"Így is van, véletlenül sem tüntetéseket kell szervezni az oktatásért vagy az egészségügyért, azt át kell engedni a baloldali civileknek. A Jobbiknak Habony Árpád szintjére kell lesüllyedni, ahol az emberekkel való kommunikációs szint kimerül egy levél kipostázásában. Aztán majd lehet sajtótájékoztatón lobogtatni az eredményeket, hogy ugye mi megmondtuk, az emberek szerint is pocsék az oktatás és az egészségügy, ja és korrupció is van! Utána vissza is lehet ülni a kényelmes bársonyszékbe havi közel milliós fizetésért, hiszen a társadalommal való kapcsolattartás le is van tudva." (5 upvote)

Laptop7712 2016.08.22. 09:49:47

@neoteny: Ez nem válasz az általam feltett problémára. Ha jól tudom, a Fodor G egyedül képviseli a liberalizmust a parlamentbe, a jobbik frakcióban egy kicsit többen ülnek. Ez az a szint, amivel ma már nem lehet eredményt elérni. Ez a tény. Erre a trendre szépen rá fog erősíteni 2018. Nem balról fogják szorítani a fideszt, hanem jobbról.

A sztori a következő, és a kérdéseim változatlanok:
1. Mutass fel egy hiteles milliárdost páldaképnek.
2. Válasz hogy miért bukta be az elmúlt 26 évet a lakosság zöme?
3. Hiteles jövőkép.
4. Olyan politikai jövőkép, amiben hinni lehet.
Démonizálni lehet, annál jobban teljesít. Lásd 2010-es választások.

Ezekre kellene egy válasz, ugye értesz? Azok meg nincsenek, csak megy a virnyák.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.08.22. 10:00:07

@Laptop7712:

"Ez nem válasz az általam feltett problémára."

Valóban: ez árnyalja azt az állításodat, miszerint "[a] jobbik meg szépen jön fel, mivel hiteles".

Válaszaim:

1) Mészáros Lőrinc :)

2) mert az általa megválasztott kormányzatoktól várta azt, hogy azok áldásos tevékenysége elhozza neki a Kánaánt

3-4) a Fidesz NER-e és/vagy a Jobbik "szebb jövője". Erre szavaznak "a népek"; gondolom azért, mert hitelesnek találják.

A mélyben néma hallgató világok 2016.08.23. 11:49:04

@Laptop7712: Abban egyetérthetünk, valóban nagyon el lett tolva a 'rendszerváltás', itt leginkább épp unionista rajzolta fel miért is.

Az nem megy hogy mindent importálunk, leépítjük a termelést, kiszervezzük a pénzügyi szolgáltatást szinte teljes egészében, a monopolhelyzetben lévő KÖZszolgáltatásokat bagóért, garanciák nélkül 'eladjuk', alkalmasint a szocik 8% állami profitgarancia mellett a villamosenergiaszektort, aminél elképesztőbb, hazaárulással felértő tranzakció kevés volt, talán a 'kötelező magánnyugdíjpénztárak' rendszere volt hozzá hasonló tolvajlás.
A rosszabbik átmeneti szárnyalása is ezekhez az élményekhez köthető szerintem, de nekik semmiféle értelmes, reális 'gazdaságpolitikájuk' nincs.

Ebből a szempontból 2010-12 volt (szerintem) a fordulópont, nem emlegetném fel a mozaikdarabjait, de a költségvetés rendbetétele, az államadósság növekedésének visszafogása, relatív csökkenő pályája, - finanszírozásának radikális átirányítása hazai megtakarítások felé -, vagy épp az autóipari teljesítmény megtartása, növelése, a segélyek munkához kötése, az évszázad két nagy rablásából az egyik visszaszerzése (manyup), a másik megakadályozása. ( társadalombiztosítási JÁRULÉKOK 'privatizálása' külföldi tulajdonba kiszervezése, a bokrosi 'magánegészségügyi' modell). Mindkettőnek a lényege:
Költségek, kockázatok, veszteségek társadalmasítása, nyereség magánosítása- lehetőleg külföldi érdekeltségekhez! ....

Ahogy zipemoha remekül leföstötte: az úszó hajókról nehéz vasdarabokat dobálnak a tengerbe:
Basszátok, ússzatok!

EZ volt a hazai 'liberalizmus', a szabadversenyes 'kapitalizmus.'. Versenyezzetek!

Lehet Orbán gyalázni, lehet ostorozni számos hibásnak bizonyuló döntéseit, de az egészet nézve kiemelkedő amit megcsinált.

Az meg hogy sokan kimehetnek külföldre dolgozni, sokkal többet keresni, még előnyös is lehet abból a szempontból hogy előbb-utóbb kikényszeríti a hazai bérek jelentős növelését is, különben nem marad aki termelje a profitot.

Mert ha igazad van hogy az itteni 30%-os teljesítménnyel is jobban meg tud élni, akkor valami hiba mégis csak van ebben a hazai 'kapitalizmusban', nem gondolod?

Unionistának pazar képei, saját(os) fogalmi rendszere van, önvallomásai szerint is úgy fele provokáció, és láthatóan csak erre tud figyelni a blog, kifogyhatatlan szómágusunk is, a végnélküli lufihámozásaival :)

A mélyben néma hallgató világok 2016.08.23. 11:56:26

@neoteny: 'Aztán ezt állítod:'
- nem én állítottam, idéztem
- a 'teljeskörűen...' határozat NEM nevesítette Magyarországot, tehát O. nem is vállalt ebből semmit, tehát nem szeghette meg a vállalását
- unionista azt is mondta hogy hülye vagy - és igaza van) :)

neoteny · http://word.blog.hu 2016.08.23. 12:33:12

@A mélyben néma hallgató világok:

"nem én állítottam, idéztem"

De te állítottad, nem idézted.

"a 'teljeskörűen...' határozat NEM nevesítette Magyarországot"

Akkor miért írta alá Orbán, ha nem Magyarországról szólt?

neoteny · http://word.blog.hu 2016.08.23. 12:38:50

@A mélyben néma hallgató világok:

Nem eléggé figyelmesen olvasod unionistát: ő azt is írta, hogy Orbán egy tolvaj gazember.

A mélyben néma hallgató világok 2016.08.23. 13:28:11

@neoteny:
- persze, unionista szövegének ez a fele a provokáció, a másik meg igaz, és tényleg az vagy :)

- idéztem, két '' között, magyarul úgy hívják 'aposztrof', íme:

'
Ezt ...m”"'

neoteny · http://word.blog.hu 2016.08.23. 13:33:44

@A mélyben néma hallgató világok:

Az előbb írta unionista, hogy "orbán geci".

Amit szerinted Orbán aláírt:

"teljeskörűen végre kell hajtani az Unión belüli áthelyezési folyamatot"

Aztán ezt állítod:

"Orbán semmi kötelezettséget nem vállalt akkor sem"

A kettő egyszerre nem lehet igaz: vagy vállalta Orbán "az Unión belüli áthelyezési folyamat" _teljeskörű_ végrehajtását, vagy nem vállalt _semmi_ kötelezettséget.

Ha pedig Orbán vállalta "az Unión belüli áthelyezési folyamat" "teljeskörű végrehajtását", de ezzel szerinte nem vállalta egyetlen menekült Mo-ra történő telepítését sem, akkor ez a más faszával csalánverés klasszikus esete: "vállalom az Unión belüli áthelyezési folyamat teljeskörű végrehajtását -- mindaddig amíg ennek az áthelyezési folyamatnak teljeskörű végrehajtása nem érinti az én országomat". Mintha egy építőbrigád tagja azt mondaná: "vállalom a ház felépítését -- mindaddig amíg nekem semmit nem kell dolgoznom rajta".

Az általad olyan nagyra becsült unionista kommenttárs erre mondja azt: ez a balkáni cigány kultúra.

A mélyben néma hallgató világok 2016.08.23. 13:45:14

olvastam, unionista zseniális, keveri a provokációját a komollyal, a hülyeséget a meggondolhatóval, remek ötletei vannak, de sajnálatára mindenki csak arra ugrik, amire szocializálva van: a hülyeségre :))
Te pedig a szómágiáddal (szófosás, ha jobban tetszik) döglött lovakon száguldoznál kilométeres kommentjeiddel ...

Laptop7712 2016.08.24. 20:03:32

@A mélyben néma hallgató világok:
A 30 % az természetes, simán el tudja tartani magát alaphangon egy fiatal heti 2-3 napi munkával nyugaton, úgy, hogy fizet egy albérleti szobát, és vesz kaját. ha heti 4 napot dolgozik - minimálbérről beszélünk- akkor el tud menni Pöstre a szigetre, meg szórakozni a városi discoba a hétvégén.
Ez az a szint, amiről hallgatnak otthon, csak most ezt a játékot tapasztalja kb. egymillió hazánkfia. És belül ordít. Ugye értesz?

Na most azt mondja, hogy az összes politikus elmehet oda, ahova való, mert mindegyik lopott, és mindent elloptak, amit el lehetett lopni az elmúlt 26 évben. Sikerült minden működő vagyont, pénzt, mindent ellopni, és sikerült ingyen eladni elkövetkezendő 50 évet. Ebben meg senki nem akar részt venni.

A fiatalok - 0-40 éves korosztály - nem támogatja a mostani, az elmúlt 26 évben regnáló politikai elitet, és a gazdasági elitet sem. Nagyon kiegyezni nem akar ez a generáció, időt adni sem akar. Mire? Vagy minek?

Aki otthon maradt, az hazaárulónak tartja azokat, akik elmentek.
Ez nagyon komoly probléma! Madár mindegy, hogy mit csinál a fidesz. Bármit megtehet, meg is teszi.

Most akkor mit is lesz? Mindenki vagy kivonul, elvonul, és kurvára fél, idő, meg lóvé, lehetőség, bármilyen jövőkép, az nincs.

Ez nagyon komoly probléma!

Mostantól olyan 6 hónapon belül omlanak össze az ország rendszerei, mivel elindult az "ottba....a meg effektus" elég volt! A bérek emelkednek, de hova könyörgöm? 10 -30 %-al?

1100 EUR kellene legyen a segédmunkás havi nettó bér napi 8 órás műszakban, heti 5 nap munkavégzéssel.

Ezt várja el a nép, hogy most már annyira elég, hogy érje el a politika, hogy 3 hónapon belül legyen ez az alaphelyzet.

Ebből van balhé. Úgy fognak összeomlani az ország alapellátása, hogy a bérek emelkednek.

Teljesen kiürült a nagy demokrácia, a kérdés az, hogy innen milyen érték köré lehet jövőt építeni, nem 40 év múlva, hanem azonnal!

Nagyon komoly problémák vannak, és nincs megoldás.
Nincs készen a paradigma.
süti beállítások módosítása