1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2016.02.01. 14:16 HaFr

A magyar nacionalizmus kudarca

Nagyon fontos fejleménynek tartom a magyar nemzeti önismeret szempontjából, hogy Trianon és Auschwitz egymással összefüggő kettős traumája után, amely a magyar nemzetkép és a nacionalizmus legmélyebb válságát hozta eddig a pillanatig (de valójában a válság összefüggő voltát sem ismerjük eléggé), az Orbán-kormányzás bebizonyította, hogy a magyar nacionalizmus kevésbé kiélezett viszonyok között is képtelen az alkotó munkára. Mivel a társadalmi kompetenciáinknak a polgárosodás híján egyetlen rendező elve és motiváló ereje a magyar nacionalizmus (összefüggésben az ezt érvényre juttató állammal), ha ezt kedvező körülmények között sem sikerül a társadalom javára fordítani, márpedig nem sikerül, akkor az is kiderül, hogy a magyar nacionalizmus mint nemzeteszme (a jelenlegi formájában) funkcionális értelemben megbukott. (Érzelmileg persze kitart.)

A nacionalizmus akkor egészséges, ha a nemzetben rejlő etikai, érzelmi, történeti, kulturális önazonosságot és kollektív tudást a közösség -- a politikai vezetőin keresztül -- fenntartható fejlődésbe, reflektív modernizációba, és a nemzet felvirágoztatására tudja fordítani. Az Orbán-kormány tevékenysége azonban arra példa, hogy erre a fajta önvédelemre és önfenntartásra a nemzet nem képes, a nacionalizmusa nem teszi alkalmassá erre, ellenben kihasználható a politikai sandaságok által. Emiatt radikálisan gyöngül a nemzet is, amit lépten-nyomon érzékelhetünk. A magyar nacionalizmus korábbi diszfunkcionalitása újra beigazolódott, inkább arra példa, hogy miként tudja gyengíteni a közösséget, és végső soron hogyan ássa alá a nemzet funkcióját egy kora-kapitalista társadalomban -- amely funkció a modernizáció hordozása és érzelmi ellensúlyozása volna. A nacionalizmus és a nemzetépítés valamikor 1867 körül elvált egymástól, majd egymás ellen fordultak, és ezt a törést azóta sem sikerült helyrehozni.

A magyar nacionalizmus a jelenlegi állapotában sem produktív. Jelszavakban és megtévesztésben merül ki, holott -- mint mondom -- máig az egyetlen aktív közösségi összetartó erő ebben a társadalomban, így hallatlan fontosságú lenne a bölcs kamatoztatása. A nacionalizmus azonban láthatóan nem tudja megvédeni magát és a benne rejlő pozitív lehetőségeket azoktól, akik tovább gyengítik a társadalom szellemi és anyagi szövetét. Modernizálni kellene, fel kellene készíteni a politikai visszaélések elhárítására, de ez annál nehezebb, hogy a nacionalizmust kihasználó korrupt politikai rétegnek éppen az az érdeke, hogy a nemzeti érzelem és tudat ne legyen képes megvédeni a nemzetet a saját uralkodóival szemben. Ezért van, hogy a nacionalizmus a társadalom ellen fordulhat, és közben a nemzeti érzelmű emberek közössége mégsem hajlandó ezt tudomásul venni. Nem hajlandó tudomásul venni, hogy a közösségi érzelmeink alapja újra a közösségi életünk ellen fordult, nem először a nemzet történelme során.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr48344970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Laptop7712 2016.02.01. 23:09:40

@gellért mária:
Széchenyi, és munkásságát csak az egyén oldaláról lehet megközelíteni. Széchényinek víziói voltak, amit nagyon komolyan kidolgozott, és megvitatott a saját köreiben. Amit képviselt, és ahogy azt a gyakorlatba átültette nagyon komoly ellenállást szült a kortársakban, mivel a kortársak képtelenek voltak megérteni azt, hogy ebből hogyan lesz felemelkedés.
Széchenyi egy kőkemény liberális eszmét vésett kőbe, Magyar úrként. Ezt nem értették a kortársak.
Ez ma is ugyanígy van.
Az elmúlt 40 év is ugyanezt a trendet követi. Kontraszelektív, 40 éve változatlan rendszerek, változatlan potentátokkal, azok fiaival, lányaival. Mi meg arról beszélgetünk, hogy lesz itt még csoda. Roppantul nem.
A korszak a 70-es évektől a mai napig kontraszelektív, és fogalma sincs arról, hogy mit is jelent a tehetség, és az hogyan nyilvánulhat meg.
Lassan mindegy lesz.
És csodálkoznak az üvegablakok mögül, hogy kezd széthullani minden.

Akkor jött egy Gróf, és azt mondta, látott Angliában egy hidat, mivel szép, az alapján megterveztet, és megépíttet egy hidat Pest- Budán. Mivel Ő megtehette, és csak Ő tehette meg. Meg is tette.
Csoda, hogy elkészült a híd. Ha a kortársakon múlt volna, a tervezőasztalon marad.
Ha bármelyik mostani oligarcha előállna egy ilyen attitűddel, a nemzet kiröhögné. Itt tartunk.
Helyben vannak emberek, akik teszik a dolgukat, és Ők helyi példaképek, akire felnéznek helyben, mivel példát adnak életükkel a közösségnek.

explanatus 2016.02.01. 23:34:19

@Laptop7712: Azt írod „egy ember elkezdett valamit, valahol, és abból a példából elindult egy közösség a nemzetté válás útján” Nagyon pontos, nagyon fontos gondolat.

Ezek az kiemelkedő -egy emberek- minden korban azok, akik mögé oda lehetett állni, akik képesek voltak „… a megromlott honvédelmi és politikai helyzetre való tekintettel, -olyan felszereléssel, amilyen van-, eredményeket elérni. A szabadcsapatok a magyar szabadságharc fegyveres erőinek sajátos képződményei, önkéntes alapon szerveződő, irreguláris egységei voltak." (A kecskeméti szabadcsapat szervezése a szabadságharcban összeállításból idézet)

Ez ma sincs másként. Itt ezen az oldalon már jó két éve --olyan (média)felszereléssel, amilyen van-- :) egyre többen állnak Béndek Péter által elkezdett munka (szabadcsapat) mögé.

gellért mária 2016.02.02. 00:01:23

@Laptop7712:
Hát ugyanezt mondom én is. A magyar nacionalizmus összetartó erő sohasem volt, Széchenyi korában sem volt az, épp Széchenyi példája mutatja. Csak szabadságharc idején volt összetartó erő.Éppen ezért szerintem semmiféle nacionalista politika nem hatásos, legalábbis békeidőben., csak katasztrófák, szabadságharc,hasonlók idején.Még egyszer mondom a Fidesz-féle NER sem lenne hatásos, bármit is mondanak a nemzetről, meg a magyar emberekről, meg tiszteletről...stb, ha a NER "tagjai" nem lennének megvásárolva.
De tudjuk, hogy a NER nem az ország, nem a nemzet hanem a Fidesz szavazói.

2016.02.02. 00:14:18

@01234567:
a nemzet egy szaporodási közösség alapvetően. a magyar államiság szól, hogy a határon belüli és kívüli magyarok (a többségi és kisebbségi nemzet) újraegyesüljenek. a magyarok a kárpát-medence és a kapcsolódó adriai tengermellék alkotta földrajzi-történeti egységet újra a hazájuknak tekinthessék. a magyarok ezt akarják. ezt a magyar cigányság nagy része elfogadja. ők is behúztak jobbra. maradt egy kisebbség. most mi legyen.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.02.02. 00:26:52

@unionista᠍᠍᠍᠍:

"a magyarok a kárpát-medence és a kapcsolódó adriai tengermellék alkotta földrajzi-történeti egységet újra a hazájuknak tekinthessék."

Hát tekintsék. Vagy csak akkor tekinthetik, ha mindenütt 27%-os az ÁFA?

2016.02.02. 01:17:11

@Laptop7712:
a nemzeti összefogással az probléma, hogy nem eredményez modernitást. a közösségi összefogás elindul egy szintről. ha rendesen védeni lehetne a piacot, akkor városi közért hálózatok, vidéki áfész boltok működnének. csak ebből nem egy újabb ipari forradalom következik, hanem tüzép, vasedény és legjobb esetben a keravill. az ndk turmixgép. a kivehető ajtós.
retronom.hu/files/images/1986_aka.preview.jpg
csak sajnos a magyar ipar számára ez is előrelépés. még ehhez is az kell, hogy legyen valamilyen nevezzük úgy _union_ (hadi) ipari konszern, ami egyszerű gépelemeket és primitív erőgépeket állít elő. így a gyügyei paraszt is összerakhat egy olyan gépsort, amivel egyszerű módon fel tudja dolgozni a terményt. és kell egy _globus_ élelmiszeripari egyesülés, ami segíti az agrártermék kivitelét. és ha ez félállami kormányzati szolgáltatás, akkor nemcsak a haverokét, hanem minden termelő állampolgárét. ez nem zárja ki, hogy valaki teljesen privát módon fölhívja a tesco global központját, vagy hogy levelezzen velük. hátha ők jobb ajánlatot adnak mint a globus. de először vissza kell szerezni a belső piacot és részben külkereskedelmet. ehhez szükséges egy tartós, többségi nemzeti összefogás.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.02.02. 01:30:07

@unionista᠍᠍᠍᠍:

"nevezzük úgy _union_ (hadi) ipari konszern, ami egyszerű gépelemeket és primitív erőgépeket állít elő. így a gyügyei paraszt is összerakhat egy olyan gépsort, amivel egyszerű módon fel tudja dolgozni a terményt."

Ha Debrecenben van a központ, akkor legyen CivisLego.

2016.02.02. 02:08:41

@neoteny:
az egy következő lépés, hogy legyen egységes belső piac. de erről budapest miért ne egyezhetne ki a szomszédokkal. erről tárgyalhat zágráb, pozsony, ungvár, kolozsvár és újvidék. ungvár tárgyaljon kijevvel, kolozsvár bukaresttel, újvidék belgráddal. a magyar államiság alapja az, hogy a kárpát-medencét a kapcsolódó adriai tengermellékkel szervezzük. lehet, hogy ehhez már nincs király. válasszunk egy nádort. egy szlovák paraszt azt mondja, hogy ő ebben nem venne részt. harcoljanak, háromszor annyi magyar van. pozsony és prága szervezheti cseh-szlovákiát. erre mondom azt, hogy legyen a kárpát-medencében mávag és besztercebányán vagónka. nem-ortodox nacionalizmus. csak amíg egy kurva dízel mozdonyt se tudunk összeszerelni addig kell a siemens mobility. de ezért a világegyetemet be hívni, hogy jöjjön már jóskával és pistával szerelni. értem, hogy már olyan vonat épül, ami 100 métert tesz meg másodpercenként. érjük el azt, hogy 100 kilométer per óra a mellékvonalon az átlagsebesség. nem a szolgáltatás a bonyolult, hanem a gyártás. majd felszolgálnak a büfékocsiban. azt csak meg kell fizetni. de ahhoz, hogy meg tudjuk fizetni szövetségi ipar kell. sokkal jobb lenne a lengyelekkel összeállni, mint a dunai németekkel. az a következő generációnak adatik meg. de az alapanyagot vehetjük krakkóból. lehet, hogy nem a legolcsóbb. de majd mi se adjunk semmit hugyért-szarért. a lengyelekkel kiegyezünk. a többi menjen a picsába. persze akik a magyar high tech iparba fektetettek (japán, korea) azokat végtelen módon tiszteljük. és kulturálisan együttműködünk. de a vodafone egy marketing cég. az a kínai iparra épül. be tudjuk hozni a samsung telefont és kínálni hűségnyilatkozattal részletre. hálózatot tudunk építeni a németekkel. ha telenor és a norvég alap ki akar vonulni, akkor vonuljon ki. ha a nokia világversenyben el akar győzni, akkor győzzön. nekik szurkolunk. de ha elbukik, akkor finnországból fingország lesz megint. de ha ők globális nagyhatalom akarnak lenni, akkor legyenek. a magyar stratégia a regionális középhatalmi státusz elérését célozhatja.

2016.02.02. 02:13:56

@neoteny:
vagy úgy, hogy hajdúsági iparművek.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.02.02. 02:17:12

@unionista᠍᠍᠍᠍:

"a magyar államiság alapja az, hogy a kárpát-medencét a kapcsolódó adriai tengermellékkel szervezzük."

És ha a horvátok meg a szlovének nem akarnak a magyar által szervezve lenni?

neoteny · http://word.blog.hu 2016.02.02. 02:21:06

@unionista᠍᠍᠍᠍:

A Hajdú mosógépet és centrifugát lenyomta a Gorenje. Sok nemzetáruló paraszt inkább az utóbbit vette, mihelyst lehetőségük adódott rá.

Persze most már van kerítés a déli határon; most már nem csempészhet a hazaáruló idegenszívű mindenféle terméket befelé, ezzel is rontva a magyar termelő pozícióját.

2016.02.02. 02:59:21

@neoteny:
a szlovének nagyrészt kívül esnek. a horvátok szervezzék jugoszláviát, a bosnyákokkal, a szerbekkel, a montegróiakkal és a macedónokkal. egymást metsző kultúrkörök vannak. tehát a nyugat-balkáni konföderációt albániával és koszóvóval. debrecenről nem akarok vitázni. mert senki sincs szerencsére. az egy külön történet.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.02.02. 05:10:13

@unionista᠍᠍᠍᠍:

"a horvátok szervezzék jugoszláviát"

A horvát államiság alapja az, hogy Horvátországot szervezik.

zipe moha 2016.02.02. 08:12:34

@01234567:

"A nemzettudat ma, ha korszerű politikát akarok folytatni, akkor a rám bízott adott határok között élő emberek versenyképessége, szabadsága, lehetséges jóléte. És nem földrajzi területek visszakövetelése, elmúlt történelmi sérelmek felemlegetése, ezzel egy szükséges piac szűkítése adott földrajzi szomszédokkal. Ma nacionalistának lenni az országot a jövőbe vezetni, és nem vele a múltban élni. Az elmúlt. A jövő mindig félelmetes, oda kell bátornak lenni, nem uszítani, megosztani. De jövőbe vinni intelligencia kell, a mai magyar politikai paletta pedig egytől egyig buta. "....

maximálisan egyetértek+1...kivéve a legutolsó sorral...a tisztikar nem buta...kitervelt elárulója és kiárusítója a hajónak...a legénység sem ártatlan legfőképpen cinkos...a hajó így olyan amilyen és megy amerre a fújja a szél..

raczsandor · http://raczsandor.blog.hu/ 2016.02.02. 09:31:35

A mi nacionalizmusunk szerepe kvázi-spirituális, és mint ilyen tökéletesen megfelel a kapitalizmus itt és most elérhető szintjének. Minden kapitalista társadalomban kialakul az igény arra, hogy az egyének kitörjenek a varázstalanított rendszerek béklyójából, ezért minden ilyen rendszernek szüksége van arra, hogy kifejlessze a spirituális lázadás meghamisított és éppen ezért rendszer konform változatait. Nálunk ezt a szerepet a posztmodern nacionalizmusok-etnicizmusok töltik be. A mi nacionalizmus lehetőséget ad arra, hogy úgy építsünk magunknak „szilárd” identitást, hogy közben ne kelljen túl mélyre merülnünk önmagunkban. Az 1867-es dátum felemlítése tehát telitalálat, hiszen ma is ugyanazt az önáltató játékot folytatjuk magunkkal, mint akkor.

Laptop7712 2016.02.02. 09:54:46

@unionista᠍᠍᠍᠍:

magyarhirlap.hu/cikk/46585/Megfelel_az_EU_szabalyainak_az_Auditamogatas

A cikket azért linkelem be, hogy végezzünk egy kis fejszámolást:

győri autógyár direkt támogatása: 133,3 millió EUR 2100 új munkahely létrehozása, gyárbővítés.
133,3 / 2100 = 63 333 EUR / pozíció, ami 320 Ft-os EUR árfolyamot feltételezve: 20 266 560 Ft / pozíció., ez tiszta számlapénz, a többi direkt, és indirekt állami, és helyi támogatásról ne beszéljünk.

Simán elképzelhető minimum az 5 éves ingyen működés, ingyen infrastruktúra használat, továbbá adómentesség. Ez azt jelenti, hogy minimum évente pozíciónként garantált a legalább 100.000 EUR.

Ezért nyílik ki a gyügyei, meg a barcsi embernek a zsebében a bicska.

Erre mondom azt, hogy legalább ugyanezt meg kellene kapnia minden KKV- nek. Lassan az ilyen játékok védhetetlenek lesznek.

Most gondolj bele, ha ugyanolyan gyorsan, ugyanolyan feltételek mellett (1 hónap) egy 5 fős KKV is megkapná az 5 * 20 266 560 Ft –ot induláskor, azaz kézbe kapna 101 332 800 Ft-ot. nem EU-s pénzt, hanem direkt „támogatást”.

Érdemben reagálok a hozzászólásodra később a mai nap folyamán.

2016.02.02. 10:00:16

@neoteny:
hozzák létre a _zagreb_, _slavonia_, _istria_, _dalmatia_ ipari konglomerátumokat. a croatia pénzintézeti központot és _adria_ szabad kereskedelmi részvénytársaságot. ez már biztos tetszik neked, mert ez nem magyar. de ez nagyon hasonló minta. _hungária_ pénzintézeti központ, _danubius_, _tisza_ és _balaton_. _pannónia_, _hunnia_, _kárpátia_ és az _alföld_ konglomerátumok versenyeznek. csak ezek mellett lehetnek nagyipari konszernek. amilyen a _globus_, egy italgyártó _unicum_ (a zsidókkal persze) vagy a jövedéki gyártó _continental_. vagy egy olyan félállami tröszt, mint az _union_. ami megtámogatja a parasztnak a termény feldolgozását.

2016.02.02. 10:15:44

@raczsandor:
a probléma az ortodoxia. az ortodox liberalizmus és az ortodox nacionalizmus. mondok egy nagyon egyszerű példát. van ugye a népi-urbánus vita. ennek megfelelője mondjuk textiliparban két egymással versengő nagyipari konszern: a _volk_ és a _styl_ ruhagyár. de ezeket nem hozza létre a piac. mert sokkal egyszerűbb behozni mindent kínából. csakhogy ehhez ehhez kínaihoz hasonló olcsó munkaerőt kell foglalkoztatni. csak a probléma az, hogy a világ jelenleg négy legnagyobb vállalata a forbes szerint a négy kínai állami nagybank. a magyaroknak (háztartásnak, államháztartásnak) devizaadóssága van. innentől kezdve a dolog nem működik. kik a hibásak? a zsidók! de részben tényleg az ortodox liberalizmussal van a probléma. és az unortodox illiberális felfogás elsősorban ahhoz kell, hogy ezt háttérbe szorítsa. ha ez ortodox nacionalizmusba megy át, akkor ebből a fővárosban lehet egy balkáni típusú polgárháború. effektíve gyújtogatnak. isten őrizzen. de már nem működik az, hogy jöjjön a világbank és a nemzetközi valutaalap. mert egy cigány vezér elhitette a köznéppel, hogy ezek mind csak a bajt hozzák az országra vagy a magyarok sajátos észjárása és páratlan tehetsége miatt szükségtelenek.

raczsandor · http://raczsandor.blog.hu/ 2016.02.02. 11:16:27

@unionista᠍᠍᠍᠍:
Nem ez a probléma!
Az "unortodox illiberális felfogás" csak szemfényvesztés, tehát semmit se old meg.
Ebből következik az is, hogy ha lesz Magyarországon etnikai háború (szerintem lesz), akkor az nem egy fővárosi "magyar" - "zsidó" polgárháború lesz, hanem egy kelet-délkelet magyarországi magyar-cigány vérengzés.

2016.02.02. 11:40:27

@Laptop7712:
az audi munkásai lényegében állami alkalmazottak. a a munkabérüket a kincstár fizeti ki. ráadásul előre. a nyugat kínával 0 munkabérrel képes versenyezni. németek tudják, hogy ha beintünk nekik, akkor végünk van. de könnyen lehet, hogy nekik is. ez egy kényszerpálya innentől kezdve. az univerzális filozófia (világkommunizmus, globális kapitalizmus) a gyakorlatban megbukott. partikuláris megoldást kell találni. fel kell vázolni azt a városhálózati modellt, amiben a kárpát-medencei járműipar reálisan működhet.

például győr-pécs-szeged-miskolc-besztercebánya ötszög (a kárpát-medencei "pentagon") (esztergom-budapest-kecskemét központtal) az _union_ nagyipar konszern. general motors/general electric jellegű. és ebbe lépjenek be a dunai németek. az audi, a svábföldi man keleti frank fag, a müncheni központú siemens és a bmw. a karosszériát legyártják besztercebányán. a motorokat győrben. az alkatrészeket pécsett. az elektronikát szegeden. az igazgatásrendészeti elemeket hozzáadják miskolcon. legyen elég rendőrautó borsodban.

ez eddig államkapitalizmus. a németek joschkát egy gépsor mellett betanítják. az állam fizeti meg a munkabérét. vannak magyar beszállítók. ha elköteleződünk egy irányba szövetségi ipart építünk, akkor lényegében egy középtávú (20-25 éves) koncesszióért cserébe kérhetünk valamit. mondjuk azt, hogy szereljék fel az ipari iskoláinkat. vagy akár a siemens az egészségügyi intézményeinket. ez lehet némedi. ezzel a legszegényebb német szövetségi állam lehetünk. de már az is hatalmas előrelépés.

és bizonyos réspiacokon versenyezhetünk velük részben német alkatrészekre építve. a rába mezőgazdasági gépgyár, pannónia motorkerékpár, csepel teherautó, vagy lehet kérni egy taurus gumigyárat (vásárolják ki koreát). ezekért cserébe építünk egy várost a központi agglomerációban. ez lehet némedi. így lehet székesfehérvári volánbusz, vagy szolnoki mávag. de lehet egy bmg (budapest motor és gépgyár), vagy dkw (debrecen kraft wagen), vagy hódgép. a nyersanyagot hozhatjuk kis-lengyelországból. a lengyel gazdaság lehet, hogy van olyan erős, hogy bevállalják, hogy minimális porosz hozzájárulással legyen polski. esetleg a csehek is bevállalhatják, hogy önállósítják magukat a volkswagen csoporttól. erdélyben a szászokkal lesz (ifa és mz) mintájára roman. dacia is kiteheti a franciákat. a térségben a magyar ipar a legelmaradottabb. ezért reálisan azt tehetjük meg, hogy egy irányból függünk. dunai németekkel kiegyezünk. és ehhez a zsidók vagy csatlakoznak, vagy nem csatlakoznak. amerika nyilván sokkal jobb lehetőségeket kínál. ez legyen az ő dolguk.

zipe moha 2016.02.02. 11:53:06

@unionista᠍᠍᠍᠍:

..."a térségben a magyar ipar a legelmaradottabb. ezért reálisan azt tehetjük meg, hogy egy irányból függünk. dunai németekkel kiegyezünk. "...

mivel valóban a legelmaradottabb a saját!! ( 25 év ámokfutás és telephelyrombolás után) nekünk kell -e turbó módon iparosítani...??

vagy..

" hellóka dunai németek..kiegyezünk veletek, nosza...gyártsatok fejlesszetek ti ( ebben jók vagytok) az államotok támogassa a munkabéreket...nekünk az összköltségbe ne számítson...csak 0-val...átadjátok a piacaitokat ( vagy átvesszük...) és majd MI kereskedünk ...ahhoz értünk...itt vannnak nemzet testvéreink a cigányok és a zsidók...a magyarok.. az extra szuper árrést zsebre tesszük minden magyarnak remek béreket és szociális juttatásokat biztosítunk...néha rátok is nézünk..kaphattok zsét is , de csak annyit amennyi arra kell, hogy holnap is termelőképesek maradjatok...ez egy jó ajánlat nem??...mi is csináltuk...nektek is jó lesz!!..)

na , ki is egyeztünk...:)

2016.02.02. 12:03:41

@raczsandor:
az a következő. ez a térség rendkívül problémás.
kepfeltoltes.hu/151017/tisza_basinb_www.kepfeltoltes.hu_.gif
a tisza és mellékfolyóinak mentén, a tiszai járásokban brutális mély szegénység van. nem botswana, mert ők már elhúztak. ezt próbálom érzekeltetni azzal, hogy van a gyügye.
www.izraelitatemetok.hu/wp-content/uploads/2015/03/115839299_gyugye.jpg
de ez még szomorúbb:
www.izraelitatemetok.hu/wp-content/uploads/2015/03/115839178_cegenydanyad.jpg
www.izraelitatemetok.hu/wp-content/uploads/2015/03/115839177_cegenydanyad.jpg
a zsidó sírkövek támasztják a kerítést. a düledező kukoricagóré és a pálinkásüveg. de azokat a sírokat a zsidók se gondozták. a fővárosban nem tudják eldönteni, hogy a deka vagy a moma legyen a korszakváltó. csináljunk egy horrorfilmet a haláltáborokról. a magyar adófizetőknek az is megér az is 300 gurigát. a magyar fiatalság neki kezd hollókosztozni. vagy pozsonyicsatázni. miértnemarrólforgattálfilmetteköcsög. mertazsenkitseérdekel. egy csata miért ne lehetne érdekes. a magyarok a németrómaiakat megverték. ez regionálisan lehet érdekes. és a többség azt mondja, hogy ez kapjon elsőbbséget. de a cigányok többsége is ezt mondja. mert az átlag cigány még mindig inkább ebbe képes bekapcsolódni
www.youtube.com/watch?v=6Vk3F871GDg

zipe moha 2016.02.02. 12:11:51

@zipe moha:

"..időközben az oktatásunk színvonalát felemeltük... a korosztályos magyar generációk 70 %-a felsőfokú végzettséggel kerül ki a reálgazdaságba....nektek meg küldünk pénzt betanított-és szakmunkás képzésre....és támogatjuk azokat a politikusaitokat akik ezt a sorsot szánják nektek...az egyetemeiteket múzeummá is alakíthatjátok...vagy kiállító csarnokká...de legalább spórolhattók a felsőoktatáson, mert garantáltan olcsó lesz..ja és majd küldünk gyárigazgatókat -és értelmiségi okoskodókat vezetői pozícióba nektek...amennyi kell.."...

zipe moha 2016.02.02. 12:17:31

@unionista᠍᠍᠍᠍:

"..ja és írjátok össze, hogy a városaitokba hány 40cm-es kilátót szeretnétek...természetesen finanszírozzuk ( ezt is...ugye?)...hogy a kultúrátok el ne sorvadjon.."

zipe moha 2016.02.02. 12:50:10

@unionista᠍᠍᠍᠍:

Mátyás Király megmutatta....a németekkel nincs kiegyezés akkor is ha előtte a törököt kellett rendezni..a magyarországi németek magyarok....a németek németek..idegenek..

Kossuth is ezt mutatta...nincs kiegyezés...a nemzet opportunistái mindössze meghosszabbították és elmélyítették a nemzet szenvedését...a prosperítást pedig távolra lökték..

az Árpádházi--liliomos aranylándzsát újra kell önteni...szellemi értelemeben..de materiálisan is

2016.02.02. 13:04:35

@zipe moha:
oké, de ma egy járműipari üzem így néz ki:
www.youtube.com/watch?v=xqLekwkLspo
25 éven át a gazdaságpolitika az volt, hogy magas minőségű szolgáltatásokat nyújtani. tehát lényegében elegendő fogyasztóként részt venni a gazdaságban. mert nyugat is ezt csinálja. csak ők mellette globális pénzpiaci központokkal rendelkeznek és gyarmatosítanak. a magyar ipart szanálták gyakorlatilag. mindent eladtak. amit csak lehetett. nulláért. nem lehet mást csinálni, mint ezt az egészet egyetlen függéssé transzformálni. egy konglomerátumot megengedünk. ez lehet mondjuk az _union_. ez bécsi biztosítási brand. lehet járműbiztosító. gyárthat kecskeméten eurofightert. annál zártabb modellt nem nagyon lehet csinálni, mint minden külföldi gyártót és szolgáltatót összecsoportosítani. ezzel a nyugat lényegében egyetlen szövetségi viszonyra korlátozódik. mert az iparban a dunai németek, a szolgáltatásokban bécs dominál. schluss. ennél zártabb csak az ortodox nacionalizmus. ami nem egy racionális önkorlátozás, hanem a teljes aszkétizmus. ez azt jelentené, hogy magyarország embargót hirdet saját maga ellen. de akkor a városokban is át kell állni a lóvasútra. mert innen indulunk.
www.agroinform.com/data/aprohirdetes/apro_6578970/dutra-ue-28-elado-000_fitmax_698x520_1.jpg
de ez nem vicc. ez egy idén januárban feladott hirdetés. "Eladó a képen látható ue 28 a motorja szétszedett állapotban van meg van minden hozzá csak még pár alkatrészt fel kell újítani még egy kis időt és pénzt kell ráfordítani sajnos én már nem tudom befejezni akit érdekel hívjon érdeklődni délután 3-tól az ár minimálisan alkuképes."

zipe moha 2016.02.02. 13:13:03

@unionista᠍᠍᠍᠍: ...igazad van..hagytuk , hogy így legyen.... a ma élők újra begyűjthették a tapasztalatokat...amiket az elődeink már szintén begyűjtöttek...ismét szolga lett a nemzet, kifutó fiú...a múlt adottság...a jövő lehetőség....a lehetőséghez pedig elő kell , hogy álljon az egyakarat... mint a nemzet legfényesebb korszakaiban...de maradhat ez a korszak is fénytelen..az őseink megtettek amit tudtak....de hagytak teendőt az utókorra is...ha szellemi örökséget kell felvenni azt érdemes , mely fényes korszak bekövetkezésének lehetőségét is magában hordozza...ha pedig bárki mást akar a szívünkbe és a kezünk be helyezni, fel kell ismerni és köszönettel el kell hárítani..hogy a fal adja a másikat..

zipe moha 2016.02.02. 13:25:19

@unionista᠍᠍᠍᠍: ...amit felsorolsz reális kép.per pillanat...gondolj Rómára...az utolsó időkre..készen kell állni, hogy a jelenleg üres árbocra már ne vitorlát húzzunk vissza...hanem motort szereljünk be a fedélközbe

2016.02.02. 13:29:21

@zipe moha:
az árpád házi liliomos aranylándzsát úgy lehet újraönteni szellemileg és materiálisan, hogy a magyar állam azt mondja, hogy magyarorszország mértani közepén pusztavacs mellett helvéncián svájci mintára hozzuk létre óra-ékszer ipart. és ehhez részben a magyar állam biztosítja a nemesfémet. és ne rénusi (rajnai), hanem dunai forintot adjunk ki. és erre alapozva működhet a hagyományos járási jellegű feldolgozóipar. ehhez nem kellenek a németek. az induló nemesfém készletet bányásszuk ki a földből a szomszédainkkal. egy 500 éves lemaradásból indulunk. a bitcoin olyan, hogy processzor bányássza az adatokból. ezt se adjuk fel. de mi kaparjuk ki a földből. viszont az önmagában nem elég. mátyás király mellett matyi és a hegedűs az igazodási pont.
www.youtube.com/watch?v=J41ITuXDF3E#start=0:20
a cigány kultúra elsőbbséget hirdetett. hungarosound.

zipe moha 2016.02.02. 13:31:45

@unionista᠍᠍᠍᠍: ...jelentős folyamat- modernizáció és számos beültetett hatástöbbszöröző mellett...nekem tetszik...:)

zipe moha 2016.02.02. 13:35:29

@unionista᠍᠍᠍᠍: ...az 500 éves lemaradásról...amikor áramszünet van...és lekapcsol minden elektronika...a ló is szállít-és közlekedni is lehet vele...akinek van ..nekünk magyaroknak van...

ui: tartós áramszünet esetén minden ami elektromos...olcsó, szinte ingyen van...lóért adják..:)))

2016.02.02. 14:14:09

@zipe moha:
a helvécia indulásként lehet egy orex. luxus óra-ékszer. felújíthatja a kárpát-medencében a templomok mechanikus óraműveit. orvosi műszerekbe, taneszközökbe nemesfém és drágakő alkatrészeket gyárthat. célhardvereket. az egész mögé beállhat a hungária pénzintézeti központ részeként az államosított mfb (magyar fejlesztési bank). az állam létrehozza a helvécia hungária részvénytársaságot. és keresi azokat a vállalkozókat, akik létrehoznák az ehhez kapcsolódó magánvállalkozásokat. úgy, hogy ezek a kis és középvállalatok a piaci részesedésük alapján helyet kapnak az igazgatótanácsában. az állam szerepe az, hogy ezeknek a társaságoknak közhasznú megrendeléseket adjon. de ehhez nem feltétlen kell nyílt (=korrupt) közbeszerzést kiírni. hanem lehetőséget kell adni, hogy a félállami helvécia vagy azok vidéki beszállítói természetben fizessék meg a forgalmi adót. az áru minősége ellenőrizhető. az állami díjat tudós/művész/sportoló mérje le, hogy az érme tényleg annyi karát, mint amennyinek lennie kell. és a piacon az érmét. ez lehetőséget ad a vásárosnaményi gyerekeknek, hogy modern kori nemesekké váljanak. a legtehetségesebb gyerekek báró eötvösök legyenek. torziós ingát. vagy műholdat építsenek. de ez ugyanúgy támogatja a parasztot. azért, hogy termelje a csemege kukoricát. legyen túrós és lekváros puliszka. tehát azt célozza, hogy valóban minden társadalmi csoportnak meg legyen lehetősége a tisztes megélhetésre. kiemelje kincs karcsit. de a bolond berti is boldoguljon valahogy.

zipe moha 2016.02.02. 14:21:19

@unionista᠍᠍᠍᠍: ...ez eddig a legjobb.:))..tényleg....s közben kihalyózik legelább 4 erős multinacionális fegyverzettel felszerelt kereskedelmi hadihajó...és számtalan kereskedelmi egységet pottyant el a lokalításokban...ez ehhez felkészített nemzeti háttéripar és a termékpalettára felvett ( és leolcsósított ) külföldi termékek közvetlen értékesítése számára...a forint mögé a világon először vissza kell tolni az aranyfedezetet...a hadsereget meg tengerészgyalogsági akció alakulatokká átképezni...:))...

és a folyamatosan elfoglalt pozíciók védelme ..és a mozgástér további bővítése lenne a politika feladata...legalább megdolgozna az ebédért..:))

zipe moha 2016.02.02. 14:23:10

@unionista᠍᠍᠍᠍:
"kihalyózik"

ez nagyon ocsmány, így jobb..:)))
kihajózik..

raczsandor · http://raczsandor.blog.hu/ 2016.02.02. 17:27:35

@unionista᠍᠍᠍᠍:
Az önmagukat univerzálisnak és haladónak álmodók küzdenek azokkal akik a szuverenitás érdekében sportot űznek a provincializmusból.
De mindez nem több mint puszta pózolás, hiszen mindkét társaság kiszolgálja az éppen aktuális nagyhatalmakat.

2016.02.02. 18:33:38

@Sir Galahad: "A magyar nacionalizmus valóban képtelen az alkotó munkára, de a többi is, ugyanis nem ez a funkciójuk."

Köszönjük, Emese.

"A nacionalizmus funkciója az, hogy összetartó erőt képezzen az adott nemzet tagjai között."

A nemzetnek semmi köze a nacionalizmushoz, miután a nemzetet a szolidaritás, a szeretetet és a közös érdek érvényesítése tarja egyben. A nacionalizmus egy olyan skizofrén téveszme, amely a személyiségzavarral küzdő egyének önmegvalósító álma. Amikor ezt összekötik a nemzettudattal, akkor tudatosan megsértik vele mindazon társadalmi rétegeket, akik a magyarságukat természetesnek veszik, anélkül hogy ezzel bármilyen formában hivalkodnának. Az igaz magyarok nem attól azok, mert Orbán Viktort tekintik istennek vagy prófétának, hanem attól, hogy minden pestist túlélnek (a narancsost is) és fenntartják a nemzetet alkotó népesség minőségét, tudását.

explanatus 2016.02.02. 19:30:31

Hagyjuk má' ezt, hogy a német meg svájci. Tudod, hogy alakult ki a svájci óragyártás. Tudod azt is hogy lett a Krupp, Krupp. Olyat mondok neked, amitől leülsz. Nekünk nem őket kell követni, te se gondolod komolyan, hogy meggyszedés után a gyügyeiek Gyü-Gye (Gé-Gé, hogy az ángolul tudó világ népi ki tudják mondani) márkanév alatt svájciórákat fognak gyártani. A svájci órában az óra a legkevesebb. Hagyomány, márka, dizájn, több száz év gyakorlat, meg mit tudom én, de óra kevés van a svájci órában.

Nekünk azt kell követnünk, amit a jól teljesítő országok követnek. Nézzük meg a két országot. Az első mercédeszt nem azért tudták megépíteni, mert rettenetesen okos ember volt az első autó gyártója, hanem, mert minden rendelkezésre állt, -műszaki, tudományos, technikai háttér-, ami kellett az autóhoz.

Namármost mi van nekünk, amire valamit fölépíthetnénk. SEMMInk. Nincs ipar, nincs innováció, nincs hagyomány, nincs jövőkép. Hogy akarsz ennyi semmiből valamit fölépíteni? A németek nem azért jók, mert mindent tudnak, hanem azért, mert van egy szinte családra lebontott vállalkozóréteg. Ha szerencséd van bekerülsz olyan közegbe, ahol tucatjával vannak látótávolságon belül családi vállalkozások, alig alkalmazottal. És működik, egymás között, meg beszállítóként is működik. Egy ilyen kis családi cég nem a kínaival versenyzik, de a szomszédjával se, mert egymásra épülnek, egymást kiegészítik.

Persze nem tudatosan jött ez össze, hanem ha van aki kanyarcsavart csinál, akkor a szomszéd nem fog ugyanazt, hanem kanyarszöget, mert olyan nincs a környéken és megélnek belőle. Mind. Igaz, panaszkodnak, mert mire fölnő a második gyerek, neki a telken már nem engednek garázst építeni.

(Ja, hamarosan megint ipari forradalmat lép a német, mert már szedik össze a föloldott embargó óta a nem legújabb generációs műszaki eszközöket, hogy eladják Iránnak, mint Aufbauhilfe jó pénzért, és beszerzik a legjobb technikákat, a családi vállalkozások is.)

Nálunk meg az a mesebeli helyzet van, hogy bémegy a fidesz-embör a városba, kiszógája a háromnapos esztendőt és hazatér egy nem ért hozzá, de jószolgálataiért kapta pályázattal és éli világát, míg e nem fogy a pénz.

Erre akarsz te építeni? dunai németek, meg, meg … Júúúújjjj haggyámá!

Varázsszó: Malomipar, erre ma is lehetne, ha lenne, aki értene hozzá.

Laptop7712 2016.02.02. 19:55:42

@unionista᠍᠍᠍᠍:
Amit írsz, ebben van ráció. Egy gond van vele. Elfogyott az idő. Nincs mérnök, tudás, és további képességek, ami egy ilyen rendszer komplex szimulációjához szükséges. Mivel a rendszert komplexen kellene tervezni úgy, hogy input-output kapcsolatokra tervezel (ipari alapanyag szintű üzemi kibocsátás) eszközrendszert, ezért úgy gondolom, hogy ez a tudás nincs meg hazánkban. Az önkormányzatok annyit tudnak, hogy egy ingatlant hányszor kell megpörgetni, és hogyan, milyen érdekcsoportoknak, azért, hogy évente ki lehessen hozni belőle minimum 1 milliárdot. Erre épülnek a rendszerek. Az EU-s pályázati iparág sem tud segíteni ezen a játékon, mivel a tanácsadói ipar is bevett, nagyon komolyan bejáratott komplex profitmodellekre épül. Ennyit tud előadni az elit az elmúlt 25 évben.
Tehát egy ilyen szintű, termék, és környezete köré tervezett, területalapú rendszert kidolgozni, és szimulálni nem egyszerű feladat, és mivel ez egy nagyon komoly tudományterület – amit nagyon komolyan megfizetnek mindenhol – azért azt kell mondjam, hogy ezek a szakemberek nem fognak ilyen játékot tervezni.
(Nincs keret)

Egyszerűen nincsenek meg hazánkban e tudományterületnek sem a szakmai, sem a tárgyi feltétrendszere, nincs ilyen kutatási infrastruktúra sem. Magyar tudományos kutatások ebben a játékban semmi területspecifikumot magyar - (ami egyedivé tenné a játékot) nem tudnak felmutatni, mivel majmolják a nyugatot, vagy más nációt.

Stratégiai láncelmélet, mint önálló magyar kutatási ág, és az abból levezethető gyakorlati megoldások nem léteznek, és nem is létezhetnek, ennek nagyon prózai okai vannak.
Itt tartunk.

Ha valamit elő akar adni Magyarország, amit úgy neveznénk, hogy magyar ipar, akkor inkább erre kutatási területre koncentrálnék. E nélkül semmi nem lesz, mivel azt sem tudják rendszer szinten meghatározni, hogy hogyan is néz ki egy komplex területfejlesztés.

A fidesz, a mszp, és a többi kormány is ebbe bukott bele eddig, hogy fogalma nem volt, hogy hogyan is kellene egy valamilyen szinten egy iparági rendszert üzemeltetni optimálisan belpiacon.

Pusztán azért, mert nem volt érdek! El kellett adni, le kellett építeni, stb.

Az idő vészesen fogy, szerinted mi a válasz?
Ahogy kinéz, mostani EU-s fejlesztési ciklus is félre fog menni.

zipe moha 2016.02.02. 20:09:23

@kopasz barmok országa: +1...bizony így van a nemzetnek nincs köze a nacionalizmushoz...a nemzet definfiníciója pedig az amit írtál...:
"miután a nemzetet a szolidaritás, a szeretetet és a közös érdek érvényesítése tarja egyben."...
na ha ez nincs, mert a nemzet önmagát felhatalmazó , vagy a felhatalmazást kicsaló része árulgatja a másik részét..abból van a gond...akkor jön a nacionalista halandzsa, handa-banda...mint egy elterelés a problémák valós okáról..okozóiról..

zipe moha 2016.02.02. 20:16:45

@kopasz barmok országa:
"Amikor ezt összekötik a nemzettudattal, akkor tudatosan megsértik vele mindazon társadalmi rétegeket, akik a magyarságukat természetesnek veszik, anélkül hogy ezzel bármilyen formában hivalkodnának."---aranymondat

2016.02.02. 21:37:53

@raczsandor:
ezt a skandinávok is elhibázták. az ericsson nem adta el magát a nagyhatalmaknak. és elbukott. a nokia eladta magát. és elbukott. és eddig legalábbis ezek is képtelenek voltak összefogni. mert attól félnek, hogy beszorulnak egy 25 milliós kis-skandináv piacra. a világ népességének a 3.5 ezrelékét adják. mégis mit akarnak. fogadják be a szegény közép keleti népeket. csak úgy nordic pakistan lesznek. ezzel próbálkoznak. félállami eszközökkel keresik a célpiacokat.
kauppakamari.fi/wp-content/uploads/2015/09/nordicbusiness-summit-16.jpg
szerintem pakisztán nem lesz skandináv provincia. de stockholmból ezt nem így látják. nyilván nem dönthetem el helyettük.

2016.02.03. 00:10:08

@Laptop7712:
a fidesz egyetlen politikai alternatívája a nemzeti radikális jobbik és az lmp nevű kapitalizmus kritikus bölcsész egylet kutya-macska koalíciója. egyik pártba se fogok belépni. szavazni sem fogok ezekre. de valamilyen rendteremtés vagy elszámoltatás szükséges.

2016.02.03. 01:20:12

@zipe moha:
ez a külkereskedelemre szakosodott danubius. a dunapack csomagolóanyagot gyárt. a duna menti piszke csomagolópapírt. a közmunkások csomagolnak. ehhez kapcsolódik duna füszért. a dunaferr adja a vasat a dunai flotilla gyártásához. csepel teherautók a közutakról a folyami kikötőkbe hordják a rakományt. és közben szól a danubius rádió. az egész mögött van a magyar külkereskedelmi bank. csak áru is kell hozzá.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.02.03. 03:55:09

@unionista᠍᠍᠍᠍:

"csak áru is kell hozzá."

Előtte meg nyersanyag; utána meg vásárlók. Közben meg fizetni kell a melósokat, akik szintén árukat akarnak vásárolni a fizetéseikkel. És ha csak Tisza cipőt meg Hajdú hűtőgépet lehet vásárolni, akkor kimennek a Mariahilfer Straße-ra az Adidas cipőért meg a Gorenje hűtőért. Persze lehet egy vasfüggönyt húzni az osztrák határra.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.02.03. 04:27:24

@unionista᠍᠍᠍᠍:

Az EU azt mondja, hogy látni akarja a Gazprom szerződéseit az EU-n belüli országok gázszolgáltatóival. Mert hogy a Gazprom tiltja a szerződéseiben azt, hogy a vásárló gázszolgáltatók egymás között adják-vegyék a gázt. És ezzel tisztességtelen extraprofitra tesz szert a Gazprom.

Ilyen az, amikor visszanyal az antikapitalista, profitócsárló fagyi.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.02.03. 06:50:24

@unionista᠍᠍᠍᠍:

Te nem egy kormánytanácsadó vagy véletlenül?

"Az előterjesztés vezetői összefoglalója nem kertel arról, hogy mi a cél: „a turizmussal kapcsolatos állami feladatok átszervezése, bővítése, a teljes idegenforgalmi ág lefedése” a hatékonyabb működés érdekében, illetve azért, hogy több legyen a turizmusból származó állami bevétel.

[...]

Az előterjesztés végén pontokba szedve ott áll: az EU-nak véleményezési joga nincs, Országgyűlésnek nem kell tárgyalnia, nem kell társadalmi egyeztetést tartani róla, és „vitás kérdés nem merült fel”."

hvg.hu/itthon/20160203_uj_turizmus_szervezet_orban_kormany

M illumino d immenso 2016.02.03. 09:29:20

@neoteny:
OFF
nolponthúha
nol.hu/belfold/nemeth-sandor-kiosztotta-a-papat-es-a-tronok-harcat-is-1599593

'A politikai marxizmus bukása után továbbra is népszerű a kulturális marxizmus, amelyet alapvetően a kritikai gondolkodás jellemez – nehezményezte a vezető lelkész. A kritizálás ugyanis – állapította meg – mindig uralmi pozícióba hozza az illetőt a kritizált személlyel szemben. Németh Sándor ezt az interjú során később azzal egészítette ki, hogy a marxizmus romboló jellege a létező szocializmus összeomlása után még jobban megerősödött.'

Sándor bácsink egykor a magyar létező libdem érdekében fohászkodott a sátánorbán elleni áfiumért, oszt hova világosodott:

' Egy marxista számára mindaddig, amíg az országot és a közügyeket nem ők igazgatják, vezetik, a folyamatok elfogadhatatlanok, a vezető pozíciókban lévők alkalmatlanok, akik katasztrófába vezetik az országot.'
:)

neoteny · http://word.blog.hu 2016.02.03. 10:27:47

@M illumino d immenso:

"Egy marxista számára mindaddig, amíg az országot és a közügyeket nem ők igazgatják, vezetik, a folyamatok elfogadhatatlanok, a vezető pozíciókban lévők alkalmatlanok, akik katasztrófába vezetik az országot."

Milyen igaz: ld. OV tevékenységét 2002-2010 között. :)

M illumino d immenso 2016.02.03. 10:35:44

@neoteny: ' Még egyszer: nem az a fontos, hogy mi hozzuk a jó döntéseket, hanem, hogy jó döntések szülessenek. Ezért, még ha vannak is intő jelek, és tudjuk, amit tudunk, a most alakuló kormányt és pártjaikat nem múltjuk, hanem tetteik alapján fogjuk és akarjuk megítélni...."'

a tetteiket lásd 2006: államcsőd
ítélet: 2010, 2014, 2018,...

neoteny · http://word.blog.hu 2016.02.03. 10:39:16

@M illumino d immenso:

"ne figyeljenek oda arra, amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek, amit csinálok"

-- OV 2011 szeptemberében

M illumino d immenso 2016.02.03. 10:50:51

@neoteny:
ha nem hisznek ( nem akarnak hinni) a szavaknak, higyjenek a tetteknek ...
(Lásd Seres: Nem értettük meg Antallt, mert nem akartuk megérteni!)

hvg
'Orbán Viktor kedden, a kormány kétnapos lovasberényi ülését követő sajtótájékoztatón így válaszolt arra az újságírói kérdésre, hogy csakugyan elhangzottak-e a neki tulajdonított mondatok, illetve hogy ez azt jelenti-e, nem mondott igazat. A kormányfő kifejtette: ma is azt mondja a külföldi diplomatáknak, ne ítéljenek abból, amit "szavai értelmezése révén tulajdonítanak a kijelentéseinek", ezzel ne törődjenek, "egyetlen dologgal törődjenek – és ezt mondtam akkor is – (...), hogy a tettek beszélnek".

A WikiLeaks által nyilvánosságra hozott 2008. áprilisi távirat szerint Orbán azt mondta az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének, hogy "hagyják figyelmen kívül, amit mond" a kampányban. "Ez nem bonyolult – azt mondjuk az embereknek, hogy visszaállítjuk a nemzet nagyságát, a gazdasági szereplőknek pedig azt, hogy mit várhatnak a Fidesz-kormánytól" – mondta Orbán a távirat szerint.'

és így megyen, ha döcögve is :)
föl kell nézni az eredményjelző táblára ...

neoteny · http://word.blog.hu 2016.02.03. 10:59:32

@M illumino d immenso:

"és így megyen"

Bizony így: most épp' az idegenforgalom államosításának tervével, féltucat "intézmény" tervezett létrehozásával, ahol lehet fizetni a "szakembereknek" már havi 5 milliót is. :)

neoteny · http://word.blog.hu 2016.02.03. 11:00:56

@M illumino d immenso:

"föl kell nézni az eredményjelző táblára"

OV és a Fidesz sehol sincs a fehérorosz Lukasenko-hoz képest: ő rendre 80+ százalékkal kerül megválasztásra.

2016.02.03. 11:18:37

@neoteny:
nem vagyok kormánytanácsadó. orbánék nacionalizálnak. csak központosítanak és mellette nincs decentralizáció. ebből közvetkezően a magyar gazdaság nem válik elosztottá. de a szabad tőkepiac is mindent koncentrálni akar. csak magánkézben összpontosítani. a koncepció az volt, hogy a főváros a teljes árutermelést kiszervezi az olcsó vidékre (ebből lett később a még olcsóbb ázsia), és ezek után szabad kereskedelem és a szolgáltatások húzzák a gazdaságot. csakhogy ez így nem működik. a szoci, konzi, libsi pártok azt mondják, hogy a magyar egy szolganép. és a probléma, hogy nem elég jó. orbán azt mondja, hogy a magyarok a legjobbak. udvarol a népnek. magyarul "cigánykodik". nyilván őt fogják inkább választani. és ha túl sokat lopnak, akkor jönnek a nácik. ez az egész arra való, hogy főváros a magyarellenes elitjét szétverjék. most is van egy magyar turizmus zrt. helyette, vagy mellette lesz egy nemzeti idegenforgalmi ügynökség. lesz egy új állami kifizetőhely.

lehet csinálni egy kormányzati szolgáltató központot. csak ne egy központosított monstrumot. hanem amiben a kis-, közép- és nagypolgárság, a városok és az állam a tulajdonosok. a kormány és a nemzeti radikálisok azt mondják, hogy ebből majdnem teljesen szorítsuk ki a külföldet. az ellenzék pedig azt, hogy ezt majdnem teljesen adjuk külföldiek kezébe. szerintem csak oda kell a külföldet beengedni ahol valóban szükség van rá. az oroszoktól vesszük a gázt. a gázvezeték, a technológia is orosz. a gazprom magyarországon nem akar szolgáltatóvá válni. egyébként simán megtehetné. de ha nem, akkor nem. lehetőség szerint nem kell beengedni külföldieket. mert az szimplán hazaárulás. és persze a belföldieknek sem kellene lopni. ez ilyen egyszerű. egy globalizált városhálózatnak kellene működnie. és az egyik lókusz kapcsolódik a másikhoz. persze ezek rétegződnek és tagozódnak. mert szerepe van a földrajnak (a tájegységek összetartanak), a történelemnek (számít az is, hogy mi történt múltban), a beszélt nyelvnek (az egy nyelven beszélők politikai közösséget alkotnak), a vallásnak (szerintem a hitnek biológiai alapja van), a személyes kapcsolatoknak és a különféle szokásoknak. ti azt mondjátok: csak az egyén. és csak a piac. ez egy törzsi logika, ami magyarországon úgy bukott el, hogy a belpolitikában ezzel szemben szinte bármi elfogadható.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.02.03. 11:25:06

@unionista᠍᠍᠍᠍:

"nem vagyok kormánytanácsadó."

Pedig ez a "több legyen a turizmusból származó állami bevétel" koncepció kísértetiesen hasonlít a "pénzek generikus lefölözése mondjuk egy állami bankon keresztül folyna és a kincstárat gazdagítani" ötletedhez.

2016.02.03. 11:26:53

@neoteny:
ez rendben van. de úgy egyébként szabad logikájából az következne, hogy a gazprom európában azt csinál, amit akar. az uniót védelmi céllal kellene fenntartani. nyugat-európa csak a saját érdekeit védi. magyarország az atlanti és a transzatlanti világgal élesen szembe fordult. a magyar stratégia az, hogy béccsel kiegyezni (a kárpát-medencére nincs túl nagy befolyásuk, szóval nem nagy kunszt) és kiszorítani minden nyugatit, aki nem dunai német.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.02.03. 11:33:22

@unionista᠍᠍᠍᠍:

"magyarország az atlanti és a transzatlanti világgal élesen szembe fordult."

Még nem: még csorognak az EU-s pénzek. Az éles szembefordulás majd akkor jön el, amikor elzárják a nyugati pénzcsapot.

zipe moha 2016.02.03. 12:25:40

@unionista᠍᠍᠍᠍: " a magyar stratégia az, hogy béccsel kiegyezni (a kárpát-medencére nincs túl nagy befolyásuk, szóval nem nagy kunszt) és kiszorítani minden nyugatit, aki nem dunai német. "

sz r stratégia, már megint a vasmacskához láncoljátok az országot...hányszor sűlyedt el ÍGY??

mi kell hogy megértsék az eszetlenek...ha jó a buli megy ki minden haszon...néhány magyar zsebét leszámítva akik a júdáspénzt megkapják... ha összeomlás van...akkor pedig jön minden kár ide...

2016.02.03. 12:25:56

@neoteny:
a bankrendszer részleges államosításával egyetértek. a véleményem az, hogy létre kellene hozni egy _hungária_ pénzintézeti központot. ez innentől kezdve egy félfeudális államkapitalista működés. ezek után a magyar polgárság vívja ki a szabadságot. nem vagyok egyik pártnak sem tagja, nem is voltam még kisz tag sem, soha nem adtam (pénzért) tanácsot a kormányzatnak.

ha rajtam múlna, akkor az idegenforgalom nem úgy fejlődne, hogy létrejön egy újabb magyar turizmus zrt. hívhatják nemzetinek, vagy akárminek. hanem úgy, hogy egy önkormányzati közösség mondjuk a balaton függetlenedni kíván. és azt mondja, hogy mondjuk k&h legyen a balaton bankja. itt van mondjuk egy diák papp gergelynek hívják, aki egy új típusú hangszórót épített és elnyert valamilyen innovációs díjat.
static.origos.hu/s/img/i/1305/20130517-papp-gergely-az-intel-international22.jpg
a balaton sound (ami most egy fesztivál) lehet akár ipari szolgáltató. és mondhatja azt, hogy gergő építsünk ilyen hangszórókat a balaton környékén. vagy mondjuk balatonfűzfőn van egy papírgyár. fűzfő-gyártelep mellett épülhet egy balatoni művésztelep. és a balatoni papírmanufaktúra egy művészellátó. és festegessenek az amatőrök. tehát van mezőgazdaság (a papír újrahasznosítás), van feldolgozóipar, kereskedelem (eladják a papírboltban) és van szolgáltatás. a művésztelep. és lehetőség szerint minden helyi. a balaton környéki ostyasütők készítsék el a balaton szeletet. de lehet zöldséges, halas vagy húsos szelet. ezzel versenyez a danubius, a tisza, budapest, vagy nagy-debrecen a hortobágyi nemzeti a parkkal. azt majd támogatja az a fhb (a parasztpolgári) civis bankház. de ebben a felfogásban a polgárság az érték teremtésre, a többletre alapozva próbál gazdagodni. ez egy fiziokrata, merkantilista, meritokrata szemlélet. és államkapitalista. azt mondja, hogy a helyi gazdaságban lehet hitelt teremteni. egy termelési ciklusra elegendő pénzt éppenséggel ki lehet bocsátani. azért, hogy helyi gazdaság fejlődjön. de ennek most globális lefölözése folyik. ennek nyertese az usa. ezért él jobban egy amerikai hotdog árus, mint egy magyar. magyarország ebből következően eleve szegény. és onnantól kezdve az értelmesebbeknek is nehezebb boldogulni. ezt használják ki. ezt a magyarok úgy fejtik meg, hogy van egy "globális háttérhatalom", "szervezett magánhatalom", "pénzhatalmi elit", stb. ezek lényegében a zsidó pénzügyi kultúra szinonimái. ezzel fordult szembe magyarország. és ha a dunai németek támogatják ezt a politikát, akkor ők lesznek az első számú szövetségesek. ha nem, akkor maradnak az oroszok.

zipe moha 2016.02.03. 12:31:37

@unionista᠍᠍᠍᠍: ha amerika ejti németországot....a németek megint a történelmi helyükön találják magukat...csak most náluk lesz európa vagyona...mindenkinek útban lesznek..

Sir Galahad 2016.02.03. 12:44:21

@kopasz barmok országa: Te valami mást értesz nacionalizmus alatt, mint ami az valójában. Amit leírtál, az inkább a sovinizmusra emlékeztet többé-kevésbé, de annak is inkább a karikatúrája.

zipe moha 2016.02.03. 12:51:32

@Sir Galahad: add meg légyszives a nacionalizmus definícióját..."ami az valójában"
illetve a sovinizmus definícióját is...karikatúra nélkül...

2016.02.03. 12:55:37

@zipe moha:
tegyük fel, hogy van egy államosított hungária pénzintézeti központ. ki biztosítja? mi garantálja, hogy a külföld nem dönti be, a belföld nem lopja szét azonnal? ehhez kell bécs. a bank austria. a szomszédaink. egy osztrák-magyar őrvidékre a jövőben szükség lesz. ha nem akarnak kiegyezni, akkor a magyarok természetesen szembefordulnak béccsel. ez a b terv. ez több, mint ezer éve így van. merkel olyan mértékben megtámogatta a törököket, hogy egy kereskedelmi háborúban bécset térdre lehet kényszeríteni. a migránsok, a modern kori janicsárok a várost szétverik. németország és ausztria elemi érdeke a balkán rendezése. de előzetesen magyarországgal kell kiegyezniük. nagyon egyszerűen azt kell mondani: őket nem szopatjuk be, de mindenki mást kibaszunk az országból.

zipe moha 2016.02.03. 12:58:07

@unionista᠍᠍᠍᠍: az orientációval kapcsolatban..eldöntendő szerintem, hogy az első osztály utolsó helyezettjeként...vagy a másod osztály első helyezettjeként érdemes -e fociznunk...

( érdemtelenül és alkalmatlanul valaminek mondani magunkat amik nem vagyunk...vagy a meglévő képességeinket-értékeinket fejlesztve, használva törekedni az előrébb jutásra...:)

zipe moha 2016.02.03. 13:06:51

@unionista᠍᠍᠍᠍: világosan kell látni...magyarország a németeknek ősi konkurense...a történelmet számtalan magyar kollaboránssal sikerült addig forgatni, míg magyarország közép-hatalmi státuszát előbb elveszítette..kb970...majd függetlenségét is..kb 1042...majd önrendelkezését is...1686...majd területét is...1919 trianon.....a napjainkban pedig a nemzetét is aki már képtelen megfogalmazni önnmagát, mert olyan híg...mi kell ahhoz , hogy gyulladjon az agyakba a fény???ma ott tartunk, hogy sokan azt válaszolnák "miért lenne baj ha németekké lennénk...jó lenne.."...persze nem mindenki nyíltan..de vannak akik nyíltan is.....hamarosan el kell dönteni mi legyen

zipe moha 2016.02.03. 13:11:32

@unionista᠍᠍᠍᠍: ..legutóbb odáig sikerült forgatni a kereket...hogy elmentünk a millióbillió trill pengőig + plusz az ország vagyonának 60 % -a megsemmisült...

ja nem , legutóbb odáig mentünk, hogy lebontottuk a gyárainkat és átadtuk a piacainkat és elmentünk szolgáknak...

egy hajó nem talicska..idő kell bármilyen fordulathoz...és egyakarat

2016.02.03. 13:19:30

@zipe moha:
az amerikaiak hatoda németnek vallja magát.
coopercenterdemographics.files.wordpress.com/2013/10/including-unreported1.jpg
ezzel együtt washington és berlin külpolitikai értelemben távolodik egymástól. az usában a "fehérek" folyamatosan leértékelődnek. európa is folyamatosan leértékelődik. németország indoiráni és indokínai pozíciókat keresi. lényegében etnicizmus uralkodott el. ez legjobb esetben egy hosszan elnyúló világkereskedelmi háborút jelent. ehhez kellenek szövetségesek. a szomszédokon túl németek, törökök, oroszok jöhetnek szóba.

zipe moha 2016.02.03. 13:25:00

@unionista᠍᠍᠍᠍: ..ne csúsztass....szövetséges mondható viszony egyrangú felek között jön létre....ta csatlós-pozícióról beszélsz minden esetben...én pedig csak egyenrangúként elérhető szövetségekről..
mindössze egyenrangúnak kell lenni...ez a feladat, nem kisebb...ehhez pedig az első lépés az egyakarat...nincs több szolgatempó...baksissal lefizetett fapofa, és bamba arc...és nincs nemzetrész árulgatás..kiárusítás..mert nem eladó!...de mi veszünk..

2016.02.03. 13:38:46

@neoteny:
két csap van. a pénz az egyiken befelé jön, a másikon kifele megy. és itt nem csak a brüsszel irányába történő hozzájárulásokról van szó. párizs szavazzon magyarország ellen. az egy kereskedelmi háborút jelent. onnantól kezdve (a következő békekötésig) magyar-francia cég nem létezik. élelmiszeripar, hipermarketek semmi. magyarországon francia autót egy darabot nem adnak el. egyet sem. a meglévő árukészletet államosítják. lehet mondani, hogy ez nekik nem számít. mert kis pénz, kis piac. az európai unió gazdasági értelemben megbukott. innentől kezdve a kereskedelmi háborúk lesznek. illetve már most vannak. kérdés: föderalizáció vagy feudalizmus. és a kérdés az, hogy a dunai németeknek és bécsnek mit engedünk. a többi nyugatinak semmit. oroszoktól jön nyersanyag, törököktől jöhet félkész áru, kínából késztermék. japán, korea. kulturális egyezség. lehet menni londonba mosogatni. de ez a közakaratból következik.

béndek péter kiáll a térre. és azt mondja: a NYUGAT. és ott lézeng 20-30 ember. de ebből @explanatus lovasíjászt kultiválja, @zipe moha azt mondja, hogy zárjuk be az országot, @dr gehaeuse a hazafias népfrontot szervezné újra. a pkp egy budaörsi gyűlés. de a többi atlantista és transzatlantista párt is hasonló támogatottságú.

zipe moha 2016.02.03. 13:52:25

@unionista᠍᠍᠍᠍: zipemoha nem azt mondja, hogy zárjuk be az országot...hanem , hogy zárjuk be a szélhámosokat...akik ismételni küldenék a nemzetet újabb ezer évre..

2016.02.03. 14:02:01

@zipe moha:
a 10 milliós bajoroszág, a 2,5 milliós bécsi agglomeráció gazdaságilag erősebb, mint a 25 milliós kárpát-medence. ez egy közepesen erős függést jelent. ez kétségtelenül egy gyenge csatlós szerepkör. de nincs jobb. de mondj jobbat. a magyar gazdaság nem áll meg önmagában. engem nem zavarna az sem ha bezárnánk az országot, de fővárosban egy héten belül éhínség lenne és járványok pusztítanának. a dunántúl valószínűleg összezárna. és a tisza medencéből a cigányság megindulna. az egy polgárháborút eredményezne. ennél az orosz, török kapcsolat is jobb. mert ebben az esetben ausztriát verik szét. és svájc is kénytelen feladni a semlegességét. de ebben az esetben újabb szovjetorosz rendszer következne. ilyet moszkva se nagyon akar. annektálják kelet és délukrajnát. ahogy minszkkel úgy egyezzenek ki kijevvel. ami függést jelent.

a kérdés, hogy mi a dunai német-magyar gazdasági kiegyezés tárgya. mennyit kérnek a járműiparból. te erre azt mondod: 100%. mert majd gyártunk lovas szekeret. a realitás az, hogy indulásként 20%. jelenleg: 0%. de a magyar ipar nem a németek kárára terjeszkedik, hanem a többiek rovására. viszont ezért cserébe azt kérjük, hogy szereljék fel az ipari iskolákat, a mérnöki irodákat. de ezekbe nem kötelező belépni. erre mondom, hogy legyen bmw (bayerische motoren werke) és bmg (budapest motor és gépgyár). lehet csepel teherautó, pannónia motor, ikarus busz. ez indulásként lehet egy korábbi német alapmodell. aztán ha valaki jobbat csinál, akkor az a jó. de először is az országnak működnie kell.

zipe moha 2016.02.03. 14:12:27

@unionista᠍᠍᠍᠍: ..." ez kétségtelenül egy gyenge csatlós szerepkör. de nincs jobb. de mondj jobbat. "....na, ez becsülendő..tehát azért mert "nincs jobb"...nem azért mert ez jó..rendben!
...elkezdtem mondani, de nem figyeltél...csak vázlatosan mert nem én vagyok a kormányfő:

van az országban 3 millió efektív tényleges munkanélküli..de inkább úgy mondanám reményre váró kiútkereső...a közigből ész modell esetén le lehet építeni kb 350 ezer ember...plusz az inaktív tudományos szférából kb még 30 ezret...egy vegyes modellel járásokra szabva meg lehet teremteni ( egyakarat esetén) az új magyar versenyképes gazdaságot...párhuzamosan meghagyva ami lett...e közben beruházási alapok kereskedelmi potenciált szereznek....mely fel tudja venni a létrejövő árualapot...és!! kisker árréshez juttaja az érték láncot...el kell kezdeni kibányászni az aranyat és visszatenni az arany mögé...többet fog érni a forint..a hadsereget pedig tegerészgyalogsági desszantá kell átképezni..ect ect...sok van még...nem süti meg senki helyettünk....DE nem is eszi meg

zipe moha 2016.02.03. 14:13:44

"el kell kezdeni kibányászni az aranyat és visszatenni az arany mögé"
forint mögé..:)

Sir Galahad 2016.02.03. 14:26:47

@zipe moha: a wikipédián elég korrekt összefoglaló van a nacionalizmusról, azt például jó szívvel ajánlom figyelmedbe. Jó tanulást :) !

zipe moha 2016.02.03. 14:30:44

@Sir Galahad: ...jobban kíváncsi lettem volna a te meghatározásaidra a saját kúfődből...vagy a kritikádat is a wikipédián találtad?..:)

Sir Galahad 2016.02.03. 16:11:33

@zipe moha: Bocsánat, ezek szerint félreértettem. A saját meghatározásom szerint a nacionalizmust úgy lehet leírni, mint nemzeti azonosságon és a hozzá kapcsolódó értékeken alapuló összetartozás, közösség érzése.

2016.02.03. 19:16:39

@zipe moha:
községi termelőszövetkezetek, állami gazdaság, háztáji gazdálkodás, hagyományos feldolgozóipar. közösségi fogyasztási (értékesítési) szövetkezetek: áfész boltok és a városokban centrum áruházak. amiben van közért, röltex, ápisz, keravill, vasedény. ez a hálózat az alapvető létfenntartáshoz szükséges árut szomszédsági keretek között megtermeli és értékesíti. a fölösleges agrártermékért cserébe behozható építőanyag és valamennyi energiahordozó. tüzép telep. ez lényegében egy civilizált hadigazdálkodást jelent, amivel vidéken felszámolható a mély szegénység, a nyomor. ezt meg lehet azzal fejelni, hogy az egész mögé beáll az államosított otp. a közmunkások, közalkalmazottak és a nyugdíjasok is otp kártyát kapnak. és ha helyi árut vásárolnak, akkor a pénzforgalmi adónak megfelelő rész egy megtakarítási számlára kerül. ami negyedévente vagy évente egyszer elkölthető. tavaszi, nyári, őszi, téli (karácsonyi) vásár keretében. vagy igénybe vehető valamilyen szolgáltatás. lehet otp junior és senior kártya. a megtakarítási számlára a fedezetet az teremteni meg, hogy a pénzforgalmi adó az államot illeti meg. az otp és a hungária pénzintézeti központ állami tulajdonú. de ennek úgy van értelme ha van privát banki szolgáltatás. ezt nyújthatja mondjuk az erste. akár egy közös fiókhálózatban az állammal. ezért cserébe koncessziós díjat fizetnek és tranzakciós díjat, plusz társasági adót. tehát az otp előnyben van. de ők nem lépnek ki globális tőkepiacra. nem a nagyvilágban fektetnek be, hanem mivel állami bank a magyar állampolgárokba fektetnek. és arra ösztönzik a lakosságot, hogy azok a fogyasztásukkal a helyi gazdaságot erősítsék.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.02.03. 19:33:48

@unionista᠍᠍᠍᠍:

Újramelegített szocializmus. Már csak az a kérdés, hogy a szocializmus olyan-e mint a töltöttkáposzta, ti. hogy jobb lesz minden újramelegítéssel.

Laptop7712 2016.02.03. 20:28:26

@neoteny: @unionista᠍᠍᠍᠍:
Azért ahogy kinéz a történet nem olyan mesés az élet lent, vidéken, a tanyán. Amikor ráront nagymamára a szomszéd csávó éjszajka, mert tudja, hogy maradt 500 Ft-ja, a nyugdíjból, és most vett egy kg szalonnát is. Talán megússza, vagy az is lehet hogy nem. Az ilyen nagymamák unokái nem fogják megkérdezni egy idő után, hogy mehetnek-e a tüntetni vagy nem.
Szépen, szisztematikusan, ahogy azt 56-ban is láthattuk, elintézi okosban, és akkor majd meg lehet nézni azt, hogy milyen is az, amikor azt mondják többen vidéken, hogy ezt így ne tovább.
Ezzel csak azt alkarom mondani, lehet, hogy az lesz, mint Örményországban, de előtte lesz egy tisztulási folyamat, gyors, és effektív. Roppantul mindegy lesz, hogy hogyan is néznek ki a fékek, és ellensúlyok.
Ez a lehetőség benne van a közgondolkodásban, unionista szokta azt mondani, hogy kiegyezés, vagy polgárháború. Hidd el, minden magyar nagyon gyorsan jönne hazafelé.
Zipe, ahogy látom, te még nem láttál vidéki „hajlott hátú kisebbségit” aki éjszaka jár lopni, és ha megzavarják, előszeretettel erőszakolja meg a védekezőt.
Régen, (még az 50-es években is) ha egy-egy ilyen előfordult, a legények nagyon gyorsan kiderítették, hogy ki tette. A törvénykezés meg roppant kemény fellépéssel honorálta az ilyen történetet. Ma kap 3 évet, 1 évre felfüggesztve.
Valamit tenni kell, már holnap, ezt érzi a politika is, az idő elfogyott, és kezdenek felszínre törni az elfojtott indulatok. Lakatos Attila meg csak egy van. Szerinted mit kell tenni holnap?
Unionista tolja az elképzeléseit, amiben van valamifajta ráció, te mit tennél?

kiazmarmegint 2016.02.03. 21:08:34

@unionista᠍᠍᠍᠍: "az amerikaiak hatoda németnek vallja magát."

Ez rendkivul pontatlan. Az amerikaiak hatoda nemet SZARMAZASUNAK vallja magat, de abbol abszolut nem kovetkezik, hogy akar csak meg tudna nevezni harom nemet politikust, vagy partot. Az en felesegem peldaul olasz szarmazasu amerikai (a szulei kamaszok voltak, mikor a nagyszulokkel egyutt kikoltoztek), de azon kivul, hogy tudnak olaszul, es szeretnek olasz eteleket enni, ez semmi mast nem jelent. Politikai kovetkezmenye nincs. Peldaul az en felesegem joval tobbet tud Magyarorszagrol, mint Olaszorszagrol. Ez me'g sokkal inkabb igy van a nemet szarmazasu amerikaiakkal, akiknek atlagban korabban vandoroltak be az oseik.

"a feherek folyton leertekelodnek". Ez is rendkivul pontatlan. A gazdasagi es szellemi hatalom tulnyomo tobbsege a feherek kezeben van. Az egyetemen ez nagyon jol latszik. A feherek aranya a nepessegen belul csak akkor csokken gyorsan, ha a spanyolajkuakat nem szamolod fehernek. Akkor, es csak akkor, a "non-hispanic white" nepesseg aranya tenyleg gyorsan csokken, negyevente 2-3
szazalekpontot az elnokvalasztason szavazok kozott.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.02.03. 21:10:12

@Laptop7712:

Én már megtettem (kétszer is): kivándoroltam Mo-ról. Épp' amiatt, hogy az unionista-féle ötletekről azt gondolják sokan, hogy bennük "van valamifajta ráció".

zipe moha 2016.02.03. 21:38:45

@Laptop7712: @unionista᠍᠍᠍᠍:

" Hidd el, minden magyar nagyon gyorsan jönne hazafelé.
Zipe, ahogy látom, te még nem láttál vidéki „hajlott hátú kisebbségit” aki éjszaka jár lopni, és ha megzavarják, előszeretettel erőszakolja meg a védekezőt." igen, és garantáltan te sem látnál nemzeti kereszténység esetén....beszéljünk erről is...én szégyellem magam amiatt amit a cigányokkal teszünk...magunkat is bántjuk , de őket nagyon...német segget , atlanti segget nyalunk...mikozben a falvak , a magyarok haldokolnak..hatványozottan igaz ez a cigányfalvakra...ez bűncselekmény....egyszer bocsánatot fogunk kérni...mindenkitől...és jóváteszünk mindent amit lehet...EZZEL van dolgunk...

unionista...igen a vegyes gazdaság erről szól..aki nem államfüggő! menjen boldoguljon lehetőséget segítséget kap...de a szívét ( a pénztárcáját) itthon kell tartania...akik pedig nem önállöan versenyképesek, de integráltan értékhordozók számukra az alternatív gazdaság jelent lehetőséget..és minden ideológiának kuss, ami elvi alapon finnyázna...mert mind elbukott...cselekvés és praxis..új gyakorlat igen.. a külföld el lesz foglalva a saját gondjaival..amellet ha nem találunk mi ki magunknak megoldást...amikor gond lesz az egész ország lepadlózik..ahogy a külföldiek leépítik a kapacításaikat a külső telepeken...szóval , hajrá mert idő van..

neoteny · http://word.blog.hu 2016.02.03. 22:55:13

@zipe moha:

"akik pedig nem önállöan versenyképesek, de integráltan értékhordozók számukra az alternatív gazdaság jelent lehetőséget"

Mi ez az "alternatív gazdaság" és milyen lehetőségeket nyújt az "integráltan értékhordozók" számára akik "nem önállóan versenyképesek"?

zipe moha 2016.02.04. 07:13:08

@neoteny: ...új tipusú szövetkezetek...az állam kezdeményezi...az önkormányzat szervezzi...a közmunkásság helyett üzletrész -tulajdonossá válnak az emberek...ha visszafizették az indulás költségeit...a visszafizetett költségek újabb közösségi alapon szerveződő-és induló, de magán vagyonná alakuló befektetéseket finanszíroznak az értékláncban...:)

2016.02.04. 14:06:29

@kiazmarmegint:
ők az indoeurópaiak:
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/ff/Haplogroup_R_(Y-DNA).PNG
ők pedig a latin-amerikaiak:
www.transpacificproject.com/wp-content/uploads/2011/06/Haplogroup_Q_Y-DNA.png
ezek a valós etnikai határok. a cél az lenne, hogy a városhálózatok egymásba fonódjanak. de ha túl nagyok a különbségek, akkor nem tudnak. a kapitalizmus akárhogy csűrjük-csavarjuk széthúzzák a társadalmat. és főként a helyzeti előnyökből fakadó különbségeket felnagyítják.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.02.04. 16:27:21

@unionista᠍᠍᠍᠍:

"ők pedig a latin-amerikaiak"

Milyen szerencse hogy zéró átfedés van a latin-amerikaiak és az Ibériai-félsziget között.

kiazmarmegint 2016.02.04. 16:59:41

@unionista᠍᠍᠍᠍: Ha ez igy lenne, akkor az Egyesult Allamokban a nyugati part az orszag kozepehez lenne hasonlo, de abszolut mas a helyzet. A nyugati part liberalis, mint a keleti part lakossaganak nagy tobbsege. A kozep (Midwest) nem liberalis. A politikai zsargonban gyakran a "Left Coast" nevvel illetik. (A keleti parton csak a partvidek eszaki fele liberalis, de ott lakik az emberek tobbsege.)
A harom nyugati allamot, vagyis Kaliforniat, Oregont, es Washingtont, evtizedek ota a demokratak nyerik az elnokvalasztason. Beletartoznak az ilyen allamok altal alkotott "Kek fal"ba, ugy mint az osszes eszakkeleti allam. Kozeprol csak Minnesota es Michigan tartozik a "Blue Wall"ba.

2016.02.05. 09:51:51

@kiazmarmegint:
természetesen nincs genetikai meghatározottság. annál is inkább, mert ez egyenes férfiági eloszlás. kis mintás felmérések alapján nagyvonalú térképek készültek. magyarországon tudomásom szerint összesen két mérés volt. szignifikáns eltéréseket mutatnak. a reprezentatív a mintavétel a gyakorlatban sohasem tökéletes.

a kérdés, hogy milyen irányba tart a politika. és egy esetleges válsághelyzetben mi történik. amikor egy észak-amerikai hotdog árus annyit keres, mint egy déli. az usa válasza az, hogy ilyen nem lesz. zárni kell a határt. fal van és tűzparancs. az eu válasza ennek majdnem az ellenkezője. willkommenskultur. azért, mert merkel (és általában a nők, a nőiség) kerülni akarják az etnikai konfliktust. de ezzel együtt ezek kialakulnak. lásd a párizsi terrort, vagy kölni attrocitást. persze lehet, hogy ezek csak elszigetelt esetek lesznek. ezt nem lehet tudni. de jelenleg az antiszemitizmus erősödik. nyugaton a muszlim, keleten a zsidóellenesség.

a magyar kocsma megfejtése a politikára: szocik = zsidóbarát baloldal, libsik = zsidó baloldal, konzik = zsidókeresztények. nácik = zsidó jobboldal + antiszemiták. zöldek = grünék. magyarországon nincs klasszikus többségi szociáldemokrata párt, nincs hagyományos nemzeti liberalizmus és nincs népi konzervativizmus se. a zsidóság és a zsidóellenesség uralja a pártpolitikát. és ez féligazságként megáll. a (filo) szemita klánokkal szemben eredetcsoportok (kládok) kultúrája áll.

a jobbik az őseurázsiai ("ősmagyar") törzsi kultúrát vonultatja fel. a fidesz a cigány vezérkultúrára épül. és ehhez kapcsolódik a nemzetieskedés. a fidesz belső ellenzéke szláv. tehát nem a hagyományos paraszti, jobbágy, köznemesi elit vonul fel. mert az a közéletből majdnem teljesen kiszorult. amiért a (filo) szemita baloldal folyamatosan becsmérel. van egy sokkal szűkebb zsidó jobboldal. a paraszt úgy van vele, hogy akkor már inkább azok. persze ők felszámolhatják a demokráciát. ezért a "bízzál istenben, de tartsd szárazon a puskaport" elv érvényesül. és még ott a cigánykérdés és a bevándorlók. és még ugye az oroszok. és a törökök felvetik, hogy budapestre egy nagy-mecset kellene. és ezek mozgatják a politikát. etnikai konfliktusok. szexizmus. hímsovinizmus és a közéleti femininitás. ehhez jön a familiaritás és a korrupció.

nem lennék meglepve ha orbán, kövér, áder, tarlós egyetlen férfiágról eredne. és a fidesz vezetőinek egy része. talán a fele. olyan emberek, akikkel kapcsolatban senki sem érti hogyan kerülhettek oda. rezsi szilárd és társai. ott sorakoznak fel a nem sémita zsidók és az asszimilálódott cigányság. (nem az indiai roma eredet, hanem a balkáni cigányok). és ebből lesz a trónok harca. persze lehet, hogy ez az egész egy orbitális hülyeség. mivel a politikusok valós származása, egyenes férfi vagy nőági genetikai kódja nem nyilvános adat. mert ez a felfogás "középkori". ennek ma már semmiféle szerepe nincs. ezt kimutatták a harvard egyetemen.

kiazmarmegint 2016.02.05. 14:02:43

@unionista᠍᠍᠍᠍: Ket aprosag, es egy altalanosabb dolog.
1. Mivel az amerikaiak rengeteget koltoznek, egy ilyen terkepnek, ami az orszagot a lakoi szerint ket reszre osztja, nincs eselye barmennyire is megkozeliteni a valosagot. Sok adat van errol az interneten. Peldaul, az egyik vizsgalt evben 44 millioan koltoztek, ebbol 7 millioan mas allamba.

2. "Fal es tuzparancs van". Tuzparancs abban az esetben van, ha az illegalis hataratlepok autoval kozlekednek, es felszolitasra nem allnak meg. (Es persze akkor is, ha tamadolag lepnek fel, mondjuk kovekkel dobaljak a hataroroket, de akkor sem azonnal.)
Csak azt mondom, mit mond a parancs, nem azt, hogy mi tortenik.
www.cbp.gov/sites/default/files/documents/PERFReport.pdf .
A fal epitese jelenleg szunetel. Itt a reszletes helyzetelemzes.
en.wikipedia.org/wiki/Mexico%E2%80%93United_States_barrier#General_impact_on_illegal_immigration .

Mindenesetre van az orszagban kb 12 millio illegalis bevandorlo. Es 50 millio olyan ember (tehat hatbol egy), aki vagy kulfoldon szuletett, vagy legalabb az egyik szuloje kulfoldon szuletett.

3. Azert vigyazni kell, hogy ne ertekeljuk tul a "biosz" szerepet, mert az veszelyes. Nemregiben megjelent egy konyv Hitler antiszemitizmusarol. Itt van egy hosszabb beszelgetes a szerzovel:
www.theatlantic.com/international/archive/2015/09/hitler-holocaust-antisemitism-timothy-snyder/404260/
De kiemelek egy reszt, hatha nincs kedved elolvasni.
Szoval azt mondja a szerzo, hogy Hitler nem azert volt antiszemita, mert ugy latta, hogy a zsidok gazdagok. Ennel sokkal altalanosabb problemaja volt. Azt gondolta, a tortenelem "fajok" kuzdelme, es minden, ami mast helyez eloterbe, tehat a "filosz", vagyis a vallas, a tudomany, a munkasmozgalom, a szakszervezetek, stb, az mind a zsidok muve. Es ha oket sikerul likvidalni, akkor a vilag visszater a "termeszetes" allapotahoz.

2016.02.06. 15:09:20

@kiazmarmegint:
az érdemes lenne megnézni, hogy az usa belső migrációja a keveredés vagy az elkülönülés irányába hat. és valamilyen egyensúlyi állapot elérését célozza vagy sem. azt sem tudjuk pontosan, hogy az eu területékre kik lépnek be. nem szabad tudni, hogy mennyi a fehér, a fekete és az arab. pedig fontos lenne tudni azért, hogy lényegese ne változzanak meg a valós etnikai arányok. mert annak következtében a társadalom felbolydul. persze értem, hogy ez a cél. ezt nem is titkolják. mert egy csoport azt mondja, hogy az európai társadalmak rosszak vagy gonoszak. túlságosan nemzetiek. de ha oda majd a többségi akarattal szemben erőszakoltan beviszünk embertömegeket, akkor a szolidaritás lesz úrrá. ez az, ami nyilván nem jön be. mindenütt megerősödik a szélsőjobb és megjelennek a neonácik.

kiazmarmegint 2016.02.06. 18:33:53

@unionista᠍᠍᠍᠍: Az USA belso migracioja eleg sok tanulmany targya. Egyertelmuen az a trend, hogy a nepesseg sulypontja minden evben egy kicsit delebbre es nyugatabbra mozdul. Most Missouriban van. Ezekre konnyen rakereshetsz.

Az okok elsosorban gazdasagiak-- az eszakkelet tele van, draga a lakas es minden mas. Egy kozepes bostoni lakas arabol Floridaban nagy kertes hazad lehet. Az olcso ingatlanok vonzzak a vallalatokat is, igy az olcsobb helyeken tobb uj allas is van. Egy jo allas nagyon-nagyon nagy ur.

Idetartozik me'g az, hogy a legkondicionalas most mar Delen teljesen altalanos lett, igy nem olyan nagy baj a nyari hoseg. (A polgarhaboruban csak egy csata volt Floridaban, mert egyik oldal sem erezte ugy, hogy erdemes erte harcolni...). Vegezetul a rasszizmus visszaszorulasaval mar a feketek is mernek Delre koltozni-- 50 evvel ezelott ez egesz maskepp volt.

Mivel az allasok miatt van a legtobb koltozes, ezert a koltozes sokkal inkabb a keveredes iranyaba hat. Nezzuk meg az en szomszedaimat. (Ebben a varosban az egyetem a legnagyobb munkaltato, de az annyit jelent, hogy van 7000 dolgozoja egy 110 ezres varosban. Azert nem olyan, mint a Videoton volt Szekesfehervaron. Nekik 17 ezer volt.)

Szoval az ot szomszedom kozott van egy koreai csalad, egy indiai csalad, egy feher amerikai hazaspar orokbefogadott fekete gyerekekkel, egy amerikai fekete csalad, es egy csalad ahol a feleseg coloradoi feher, a ferj pedig indiai. Mint mondtam, a felesegem olasz szarmazasu amerikai. A gyerekek mind ugyanoda jarnak iskolaba.

Termeszetesen abszolut nem allitom, hogy ez mindenhol igy van. Csak azt mondom, nem kell New Yorkba, vagy Bostonba menni ahhoz, hogy ilyen keveredest talalj. Eleg, ha van egy egyetem a varosban, az pedig sok helyen van.

unionista᠍᠍᠍᠍ (törölt) 2016.02.07. 11:29:59

@kiazmarmegint:
az amerikai stratégia az, hogy a multikulturalitás mikro szinten jelenik meg. egy háztömbben vagy egy utcában él az olasz, a koreai, a fehér az örökbefogadott fekete afrikaival. és a gyerekek együtt járnak iskolában. a cél a kevert fajú népesség elérése. ami a totális magánosítás irányába hat. ez egy legitim törekvés.

az európai kultúra az, hogy az ilyen mértékű multikulti szükségtelen. a keveredés makro szinten történjen. tehát legyen magyar, cseh, lengyel egyetem. német, francia, olasz, brit egyetemek. és a nemzeti elitek fognak össze szövetségi és uniós keretek között gazdasági és védelmi céllal. az usa lényegében ezzel a keresztény tradícióval helyezkedik szembe. az ortodox zsidóság pedig faji alapon. az ortodox liberálisok abban hisznek, hogy a keveredéssel magasabb rendű emberek jönnek létre. és úgy gondolják, hogy a keveredés akár erőszakolt módon betelepítésekkel is kikényszeríthető. ezt az ortodox nacionalista zsidók is támogatják. mert így az izrael melletti nagyobb államok kiüríthetőek és a területek fel lehet vásárolni. soros azt mondja, hogy ő egymaga hitelezne az európai kontinensnek azért, hogy a közel és közép-keleti népeket európa befogadja. mert ebből következik a nyitott társadalmak totalitása. ezt ő despotikusan hozná létre. és van egy olyan látszat, hogy az európai filozófusok ennek a politikának a korifeusai. a politikusok pedig egy hatalmi csoportosulásnak a vazallusai. ez amerikában lehet, hogy működik. de európában majdnem biztosan nem. innentől kezdve európa és oroszország közeledik. magyarországon egyre inkább az usa tölti be azt a gyűlölt szerepet, amit korábban a szovjetunió. ez néhény éve nem így volt, de egyre inkább úgy tűnik, hogy új helyzetek vannak. az, hogy ennek mi lesz a vége majd meglátjuk.

kiazmarmegint 2016.02.07. 17:53:30

@unionista᠍᠍᠍᠍: Szoval elbeszelgettunk egy temarol (az eszak-amerikai lakossag belso migraciojarol). Egy napnal tovabb nem birtal a temanal maradni, es megint jottel a vilagelmeleteiddel. Jo mulatast a hafr blog utani vilagban.

unionista᠍᠍᠍᠍ (törölt) 2016.02.07. 18:24:02

@kiazmarmegint:
ne viccelj már. te adtad elő, hogy mennyire menő, hogy a fehér szomszédod feketét fogadott örökbe. és az, hogy a második szomszédod koreai, a harmadik pedig indiai. és ebben progressziót látsz. nem látom ebben se feltétlen haladást, se a világ végét. értem, hogy ez az amerikai stratégia. kevert fajú népesség létrehozása. hogy ez mennyire működik, az majd elválik. európai többség nem ezt az utat akarja járni. nekem legalábbis így tűnik. elég sok nációbelivel beszélek. leginkább fiatalokkal. és eléggé egyöntetű a vélemény. a nemzeti keresztény európai hagyományokat megdöntve egy istenverte ideológiát próbálnak kierőszakolni és nincs valódi népképviselet.

kiazmarmegint 2016.02.07. 19:12:24

@unionista᠍᠍᠍᠍: Nem, abszolut nem adtam elo, hogy ez "mennyire meno". A tenyeket irtam le, velemenyezes nelkul. Arra vigyaztam, hogy ne fuzzek hozza velemenyt. Ez a kulonbseget, engem a tenyek erdekelnek, teged meg a velemenyek.

unionista᠍᠍᠍᠍ (törölt) 2016.02.08. 10:14:48

@kiazmarmegint:
engem a tények és a vélemények is érdekelnek. téged olyasmi érdekel, hogy az amnesty international mit mond magyarországról. és hogy hány helyet csúszott hátrébb a rangsorban, amikor nem libsi kormány van. rendben van. ebben is van igazság. de ez külpolitika. ami nem befolyásolja a közvéleményt. linkelek neked egy videót, hogy megértsd. mondjuk elég régi. 6 és fél éves. hallgasd végig. összesen 4 perc.
www.youtube.com/watch?v=DzKh68R2z2Y
persze értem, hogy elég manipulatív az egész mögé egy dávid csillagot kirakni. és azt is, hogy meg fogod magyarázni, hogy a "szinte az összes magyar bankkal kapcsolatban álló" delaware államban bejegyzett cég lehet akárkié. és ez nyilván egy szimpla szélhámosság. amiből nagyon sok van. mi köze ennek a származáshoz, valláshoz, stb. az, hogy az ilyesmi nincs a mainstream médiában. hanem van egy fasisztoid underground világ, ami sokkal közelebb áll a valóságához, mint amit scheppele asszony gondol a magyarokról a princeton egyetemen. egy ilyen videó miért nem veri ki a biztosítékot az index, origo, hvg, klubrádió, atv média világában. vagy a magyar demokráciáért aggódó amerikai követségen. erről miért nem cikkez a 444. persze ez egy hülye kérdés, tudom. szinte minden szereplő kizárólag a saját érdekeit tartja fontosnak. én csak azt feltételezem, hogy tényleg lehet, hogy ezeknek nem teljesen azonos az etnikai összetétele. mert valahogy mindenki egészen mást tart fontosnak. nem azt állítom, hogy egyik népcsoport a jó, a másik a rossz. semmi ilyesmit nem képzelek. hanem azt, hogy amíg az egy csoport gazdagsága a bankokra, az ügyvédekre, a jogvédő szervezetekre, kereskedelmi tévékre, szabad sajtóra, faji alapon működő hegemón céllal létrehozott filozófia tanszékekre és azokat irányító korifeusokra, despoták által irányított közalapítványokra épül (és ezt hosszasan lehetne sorolni) és a másik oldalon az átlagnak az jut, hogy gürcöljön addig nem lesz békés egymás élés. demokratikus körülmények között az győz, hogy magyarország a magyaroké. és a másik költözzön ki a villákból. polgárosodás csak úgy lehet, hogy a köznépnek a saját elitjével kell megharcolnia. európai polgárosodás úgy ment végbe, hogy előzetesen minden országból kiűzték az idegeneket. az amerikai pedig ugyebár az, hogy kiirtották az őslakosokat. persze tudom, hogy itt is volt holokauszt, meg dobtak napalmot vietnámra. 20 évig háborúztak. 55-75. egyszerre vannak a kerek évfordulók a holokauszttal. a fasiszták azt kérdik az miért nem téma az oscar díjkiosztón. képzeld már el az usát ha 100,000 vietnámi az országos vezető napilapokban nap, mint nap verné a tamtamot, hogy miért nem kértek bocsánatot. úgy, hogy vietnámiak vezetnék az amerikai bankokat, jelentős részben ők lennének a hírmagyarázók, a belvárosi a jogvédők, stb. hogyan tudna az usa így működni. és magyarázzátok, hogy a magyarok nem elég toleránsak (türelmes). mint minden nép inkább tolerálják a saját elnyomóikat, mint a szaporodási közösséghez nem tartozó idegeneket. mivel bezár a bazár, viszlát.

kiazmarmegint 2016.02.08. 13:03:55

@unionista᠍᠍᠍᠍: Mindez semmit nem valtoztat azon, hogy en felsoroltam tenyeket (hogy merre koltoznek az amerikaik, hogy kik a szomszedaim), es kesz. Nem interpretaltam. Te meg megideologizalod ezt is. Mintha valaki felsorolna a nurnbergi per vadlottjainak listajat, es azt mondanad, hogy az illeto nemetellenes.

Nem koszonok el, mert nyilvan folytatod mashol a kommentelest.

Laptop7712 2016.02.08. 17:47:32

@unionista᠍᠍᠍᠍:

Figyeld csak,. íme:
"Együttműködés kell az uniós források hatékony felhasználásához"

"A 2020-ig Magyarország rendelkezésére álló 12 ezer milliárd forintos uniós támogatás hatékony felhasználásához nélkülözhetetlen a helyi vállalkozások és önkormányzatok, illetve a kormányzat közötti együttműködés - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára hétfőn Salgótarjánban."

magyarhirlap.hu/cikk/47153/Egyuttmukodes_kell_az_unios_forrasok_hatekony_felhasznalasahoz

Hogy is van ez a fejlesztéspolitika? Hová raktad a varázsgömbödet? :) :)
süti beállítások módosítása