1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2015.08.11. 08:56 HaFr

Egy hazaáruló a nemzeti érzelemről

A nemzeti érzelmet analizálni nem szép dolog, ebben az országban könnyedén megkapja az ember érte a zsidó-ballib-hazaáruló jelzők egyikét vagy összességét, amivel pontosan jellemeztük is a nyilvánosságot uraló nemzeti érzelem leglényegét. Ostoba és agresszív. Természetesen az emberek többsége -- akiknek nem fűződik érdeke a politikai indulatok korbácsolásához -- normálisan érez valami pozitívat a nemzet iránt anélkül, hogy a másik ilyen érzelmeiben kurkászna, tehát induljunk ki belőlük.

A nemzeti érzelemben minimum keveredik a lokalitás és a múlt iránti vonzalom, az otthonosság és az identitástudat, nemcsak a nemzet, hanem kisebb-nagyobb közösségei iránti büszkeség, és még néhány egyedi -- adott esetben kritikai -- tudásforma. A nagy része valójában nem is a nemzetre -- a kollektívumra -- vonatkozik, az csak gyarmatosítja őket a nyelvi és politikai erejénél fogva. A nemzeti érzelem a személyes élmények miatt mégis eléggé személyes mindenkiben, alapvetően "konzervatív", de lehet ambivalens is, ha erős benne a kritikai elem. A legszélsőségesebb esetben lehet utálkozás is, de lám, ezt a köznyelv már aligha hívja nemzeti érzelemnek, mintha a nemzetnek csak pozitív asszociációkat és érzelmeket szabadna kifejeznie. A nemzetnek ezért (is) volt mindig érdeke megmagyarázni a háborúit és hallottait hősöknek felkenni: nehogy az egyetlen riválisa, az élet féltése ellene fordulhasson. Márpedig számtalanszor ellene fordult a magyar történelemben is, de valahogy a nemzeti érzelem mindig győztesen került ki ezekből a konfliktusokból, és az élettel szemben is győzni tudott -- ha tetszik, a kollektívum mindig erősebbnek bizonyult erkölcsi tekintetben és mozgósító erőben is, mint a személyes élet védelme.

Sőt, a személyes élet és az emberi jogok szembefordulása a nemzeti érdekkel mindig is a hazaárulás szóban végződött, és az egyén húzta a rövidebbet. Akkor is, ha minimum nem bizonyítható, hogy a nemzet nagyobb érték volna, mint tagjainak összessége, és ezek élete. (A konzervatív beállítottság alapvetően mégis így véli, és elég nehezen tudna azzal a kérdéssel megbirkózni, hogy ad absurdum, megéri-e egy nemzet tagjai 99%-ának feláldozása azért, hogy a nemzet továbbélhessen.) Mindezekért nyugodtan mondhatjuk, hogy a nemzeti érzelem -- nem csak azért, mert érzelem -- alapvetően irracionális, és egyenesen önsorsrontó is lehet. (Ami nem mond ellent annak, hogy a nemzetet mint egy közösség -- összetartó -- formáját védeni kell: de pontosan azért, hogy viszonylag könnyedén meg lehessen védeni, objektíve sikerekre kell vinni.)

A nemzeti érzelem önsorsrontó volta nagyon jól észrevehető az Orbán-kormány politikai egyszeregyén: a nacionalizmus triumfál minden politikai gazság fölött. Vagy a Jobbik renoméján: teljesen mindegy, hogy nem kínáltok élhető, legalább minimálisan racionális világot, a lényeg, hogy magyarok vagytok (nem zsidó-ballib-hazaárulók). A nemzeti érzelem okos, pozitív, alkotó ereje nélkül a nemzet könnyedén keveredhet szörnyű tragédiák szélére vagy egyenesen a közepébe (Trianon, Auschwitz, népességfogyás). A nemzet tehetetlen a nyilvánvalóan nem a közösségért dolgozó vezetőivel szemben, ha azok szisztematikusan kihasználják a nemzeti érzelem (fél)vak erejét; a nemzeti érzelmet ravaszul manipulálva ezek a gazemberek bármit megtehetnek egy országban, amely a nemzeti érzelemhez kevés racionális alapot társít, amely kevésbé a jelen tetteire büszke, mint a múlt ködbe vesző diadalaira, amely kevésbé bízik mai önmagában, mint a múlt mítoszaiban, amelynek nincsen jövőképe, ezért a múltat színezi, amely nem megalapozottan magabiztos, hanem agresszív.

Ideje lenne már a nemzeti érzelmünkbe egy csipetnyi nemzetféltést is vegyíteni. Ha nem is annyit, mint Széchenyi, Kölcsey, vagy Vörösmarty tette, de eleget ahhoz, hogy szembe tudjunk nézni a hibáinkkal, és a nemzeti érzésünkben legalább kiegyensúlyozó szerepe lehessen a produktív önkritikának.

(Aláírás) Egy tiszteletbeli zsidó-ballib-hazaáruló.

437 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr327697692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KerteszAdam 2015.08.14. 12:14:44

@neoteny:
"Ez a mindenkori mára szól?" (Máté 21:34-36)

Igen. Ez aktuális kijelentés. Tudod mit írtam be a keresőbe, hogy megtaláljam a magyarázatot, az értelmét ennek a mondatnak? "Testvér testvér ellen" Ennyit. Tudtam, hogy abban a részben kap megvilágítást Jézusnak ez a mondata a fegyverről, ellenségeskedésről (de nem tudtam, hogy ez ugyanabban az igerészben lesz, hogy ennyire egyértelműen együtt hozza a Biblia).
De ennyire egyértelműen hozza, nem igazán lehet félreérteni a teljes részt elolvasva.
Itt vannak előtte lévő sorok:

16. Ímé, én elbocsátlak titeket, mint juhokat a farkasok közé; legyetek azért okosak mint a kígyók, és szelidek mint a galambok.
...
21. Halálra adja pedig testvér testvérét, atya gyermekét; támadnak magzatok szüleik ellen, és megöletik őket.
22. És gyűlöletesek lesztek, mindenki előtt az én nevemért; de a ki mindvégig megáll, az megtartatik.
...
28. És ne féljetek azoktól, a kik a testet ölik meg, a lelket pedig meg nem ölhetik; hanem attól féljetek inkább, a ki mind a lelket, mind a testet elvesztheti a gyehennában

Ez után jön amit te idéztél. Hogy az ember ellensége lesz (lehet) a háznépe. Nem törvényszerű, hogy az legyen, de törvényszerű, hogy lesz ilyen. Van is. Azaz ez nem úgy szól, hogy "legyetek ellenségei a házatok népének", vagy hogy "ti ellenségeskedjetek a rokonaitokkal", hanem arról szól, hogy ők fognak ellenségeskedni. A Közel Keleten, Iszlám kultúrkörben ez sajnos máig így is van, de nyugaton élő muszlim család is reagálhat így, meg ateista szülők is kaphatnak 'rohamot' a 'szektás gyerek' miatt. :)

Van egy másik amit ki szoktak emelni az ige tanításrendszeréből a "meg nem gyűlöli atyját, anyját, fitestvérét.... énértem és az evangéliumért." Nos, ez is valószínűleg ugyanerről szól. Alapból a tiszteletre, és békesség keresésre tanít a Biblia, Pál leveleiben is.

KerteszAdam 2015.08.14. 12:43:18

@zipe moha: Ha egy magamfajta laikus pártalapításba kezdene, ne adj ég, győzne... mire beletanulna az egészbe több kárral járna a folyamat, mint haszonnal. Ez szerintem bármiben így van, ha egy sima asztalos műhelyt veszünk alapul, vagy egy céget akkor is. Kész optimális megoldást meg nem látok. Nem is biztos, hogy létezik legalább elvben "optimális megoldás". Egy párt ahol nincs mutyi, nem veri az embereket, mindenkinek bejön, mégis megmarad a fékek ellensúlyok aránya, nem válik "apolárissá" a hatalom, elégedett vele az EP, a környező nemzetek elkezdik keresni, hogy hogy biztosítsanak számára nagyobb teret a saját országaikban, általuk birtokolt gazdasági térben, dől a lóvé, jön fel a forint, külföldi cégek nyugati bért kezdenek fizetni, a piac ölelésre tárt karokkal várja az exportot... és elkezdenek nyugati orvosok jönni a magyar fizetések miatt. Szerintem az optimális lehetőségeknek van egy racionális plafonja.

Hidvégi Mihály 2015.08.14. 17:09:29

@KerteszAdam: Meg ne haragudj, de ez a kitétel, hogy ha nem támogatod a Fideszt, akkor visszajön az Mszp, nos, ez egy irtózatosan nagy megalkuvás.

Figyeld csak meg!

A Fidesz s ezzel Orbán is ugyanúgy meg fogja gyűlöltetni magát, ahogyan az Mszp és Gyurcsány. Sőt, valószínűleg jobban, Orbánnak még egy kötél is kinézőben van, ahogyan én ismerem a történelmet, bár ne lenne igazam. Talán egyedüli megmentője lehet, hogy mégis Eu-ban vagyunk, talán nem lesz akkora a gyűlölet iránta, hogy ez mégis bekövetkezzen.

S tudod miért? A népet nem érdekli a rezsicsöki, ami amúgy köztünk szólva egy nagy átverés, semmi más. Nem érdekli a rezsicsöki, amikor amellett is egyre csóróbb. Hiába a duma h. Magyarország jobban teljesít, a nép, az istenadta szegény s egyre szegényebb. Magyarország jobban teljesít, ahol a multik világa van, ott igen, de tudod azok a hasznukat kiviszik, joggal, attól még a magyar nem lesz gazdagabb, ha a multik jobban teljesítenek. Meg Európa is jobban teljesít, s jön hozzánk a pénzük, ez a látszat-jólét ahhoz köthető, hogy jön a más pénze.

Tudod a rezsicsöki kifejezés egy egészséges kapitalista országban értelmezhetetlen kifejezés. Egy szocializmusban, amely olyan szépen kimúlt, legalábbis azt hittük, ott értelmezhető, ott lehet neki tapsolni, hogy huáá, győztünk, lecsökkent a rezsi, de normálisan ennek csak az a vége, hogy a közművek lepukkannak, tönkremennek. Orbán valamekkora szerencsécskéje, hogy a villanyhálózat bedőlése kb. 20 évet vesz igénybe, de hogy bekövetkezik egy ostoba rezsicsökis szabályozással, ez tutti. A pénzt máshogy kell megfogni, nem ilyen olcsó trükkel mint a rezsicsöki.

Orbán rámászott a banki etikátlanságra? Naná, hát persze, hogy kezdeni kellett valamit ezzel, a magyar bankosok szépen adták a lovat a külföldi anyájuk alá. De ezt sem így végzik kapitalistáéknál (márpedig én annak igen nagy híve vagyok), hanem a szabályozást alakítják át, a versenyt élezik, szóval nem úgy hogy ide a pénzt s neked kuss, hanem szofisztikáltan, úgy, hogy a bankok el tudják végezni a hivatásukat. Mert van olyanjuk is, ha megtakarításod van vagy volt valaha, akkor tudod, hogy a pénznek fialnia kell s a gazdaságnak hitel kell. Nem, nem olyan, amit a Matelcsy nyom kifelé, nem állami pénz kell a gazdaságnak, hanem kereskedelmi banki. Szóval hidd el nekem, a banki megszorítás is egy kész nagy átverés show.

Támogatja a családokat? Naná, még szép, kell egy kis koncot lökni a népnek. Naná, hogy kell támogatni a gyerekeseket, ezt nálam jobban nem tudja senki, de én ezt egy erős gazdaság létrehozásával tenném, nem ilyen direkte támogatással, tudod, ha 220 ft lenne az euró, az milyen támogatás lenne a családoknak? S ha az Áfa nem világbajnok 27 % lenne, hanem 10 %, tudod, az mennyit jelentene a családoknak?

"nemzetiesebb befolyást a magyar jegybankban" ez is érdekes, nem kell ott nemzetieskedni, a szívében legyen a magyar magyar, ne a nemzetieskedésben. Egyébként a kamatcsökkentés szükséges volt s bejött, én talán ezt tudnám egyetlen eredménynek elkönyvelni, a szocik gyávák voltak ehhez is. Ennek a hülyének bejött ez, örülök neki, annak, hogy ennyire hataloméhes, azt viszont sajnálom.

Azt is írod, nem érdekel, hogy az eredmények mellett mennyit lopnak. Hát, hát, ezért nem kapsz dicséretet tőlem, lopni bűn, nemzetieskedve lopni s ezt nagyban, az egész ország kárára tenni még nagyobb bűn. Ahogy előzőleg írtam, nincs bocsánat a bűnökre, csak börtön lehet a válasz ilyen tettre. Nem is értem, hogyan lehet valaki elnéző a bűnnel szemben, ez minden egészséges társadalom alapja, hogy a bűnt büntetik s üldözik. Tessék ezen elgondolkodni, hiszen ha a bűn büntetlen marad, akkor még nagyobb gazemberségre sarkall, nos, hová vezet ez, barátom?

Nem tudok az eredményekkel elégedett lenni? Dehát az isten szerelmére semmi eredmény nincs, kullogunk vissza a szocialista társadalmi berendezkedés felé, hát ez lenne az eredmény? S írtam már sokszor, a cucilizmusban, amit más néven hiánygazdálkodásnak neveznek, a legtalálóbb vicc volt, hogy mi lenne ha a Szaharában kitörne a szocializmus?
Hát hiánycikk lenne a homok!

S ennek örüljek, hogy afelé tartunk, hogy tartósan sorba kelljen állni kenyérért? Igaz, hogy lehet ismét 3.60 a kenyér, de ahhoz sorállás is tartozik.

Na ja, a hülye szocik nem tudták a 3 %-os hiánycélt tartani, azok nem tudtak olyan erősen megszorítani, mint Orbán. Ennek a hülyének ehhez volt pofája, s ezt nevezzem eredménynek? Nem barátom, ez nem eredmény.

Száz szónak is egy a vége, az egész elitet el kell zavarni, egyik kutya másik eb, cserélgetjük a szart a húgyra, ezt minálunk vidéken ilyen érthetően mondják.
Kire cseréljük? Rád s rám, miránk, akik dolgozunk, akik nem megélhetési politikusok vagyunk. Nem úgy van az, ahogy írtad, hogy ha neked lenne pártod s győzne, akkor milyen nagy bajban lenne az ország mire beletanul az új. Új emberek kellenek, polgárok, akik észnél vannak, akik tántoríthatatlanok.
Hajrá polgárok, éljen Magyarország!

neoteny · http://word.blog.hu 2015.08.14. 17:55:48

@unionista᠍᠍:

Fehéroroszországban ugyanaz a rendszer van hatalmon már több mint két évtizede; ráadásul ugyanazon vezető alatt. "A nép" fele az állam által van alkalmazásban. Te is ilyen Mo-ról álmodozol.

"szeretné elüldözni magyarországról. és utána lehet ténylegesen valamiféle demokráciát építeni"

Valamiféle demokrácia? Mint amilyen a népi demokráciák voltak, ahol "a nép" 90+ százalékos választási győzelemben részesítette a képviselőjelölteket? a választókörzetenkénti egyet? :))

2015.08.14. 19:30:28

@neoteny:
kínában a kommunista párt 66 éve van hatalmon. ehhez képest van amikor fejlődnek, van amikor nem. kinyitották a gazdaságot, de nem teljesen. nem hülyék.

neoteny · http://word.blog.hu 2015.08.14. 19:51:34

@unionista᠍᠍:

Csak épp' azok a kínaiak akik Hong Kong-ban meg Szingapúrban meg az USA-ban meg Kanadában (és még jópár más helyen) éltek meg élnek sokkal jobban fejlődtek meg fejlődnek mint akik Kínában, a Kommunista Párt által engedélyezett módon és mértékben fejlődtek meg fejlődnek.

A kínai Kommunista Párt persze hogy nem hülye: a saját élősködő, parazita hatalmuk megtartása a tét.

egyetmondok 2015.08.14. 20:24:43

@KerteszAdam:
" Amíg én élek, addig ellensúlya leszek egy olyan baloldalnak, ami karhatalommal verette meg az ellenzékét... " --

te komolyan úgy hiszed, hogy így,a baloldal verette az ellenzéket ?

És erre mit kéne mondani ?
Hogy a jobboldal verette agyon a rendőrökkel azt az embert a kihallgatáson pár éve,aki bele is halt,nem az egyik szeme ment rá,hanem meghalt. Vagy neked hogyan tetszik jobban ?
A Fidesz verette agyon. Ez stimmel?

2015.08.14. 20:24:44

@neoteny:
ehhez képest a hongkongi, a kínai és a világgazdasági növekedés:
https://www.google.hu/publicdata/explore?ds=d5bncppjof8f9_#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=ny_gdp_mktp_kd_zg&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=region&idim=country:HKG:CHN&ifdim=region&tdim=true&hl=hu&dl=hu&ind=false
nagyon úgy tűnik, hogy hongkong hozza az jó átlagot, amit kína 1990 óta jócskán meghalad.

összehasonlítás kanadával:
https://www.google.hu/publicdata/explore?ds=d5bncppjof8f9_#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=ny_gdp_mktp_cd&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=region&idim=country:CHN:CAN&ifdim=region&hl=hu&dl=hu&ind=false
persze értem, hogy magyarország nincs sehol. ettől függetlenül kína sokkal befolyásosabb, mint kanada.

neoteny · http://word.blog.hu 2015.08.14. 20:43:40

@unionista᠍᠍:

És mi volt Kínában az 1990-et megelőző négy évtizedben? Különös tekintettel az ott élő emberek életszínvonalára?

"összehasonlítás kanadával"

Kína népessége vagy 37-szerese Kanadáénak; a GDP-je meg nincs még hatszorosa sem. Nehéz lesz elmagyaráznod a kínai gazdaságszervezés szupremáciáját a Kanadában gyakorlotthoz képest.

2015.08.15. 01:07:50

@neoteny:
addig ideológusok vezették kínát. azóta mérnökök. ez a különbség.

20 év alatt lett a gdp kanadához mérten 6x annyi. (vásárlóerő paritáson ez ennek majdnem a duplája. kínában minden "ócó". lehet, hogy az elkövetkező 20 évben nem tudnak ilyen mértékű növekedést produkálni. a nagy kérdés, hogy kína abszolút értelemben képes-e az usa fölé nőni.

egy kontinensnyi méretű esetén országnak fontos, hogy mekkora a tényleges gazdasági ereje. kanadaiak nyilván ezért forszírozzák a bevándorlást. mert másképp a gazdasági erő nem növelhető. ettől liberálisak. a feudális oroszország putyin óta 2,5x gyorsabb növekedést produkál, mint a kapitalista kanada. kivétel a válság éve, és a szankciók időszaka. az ideológiát a természeti környezethez és az emberekhez kell igazítani. katarban abszolút monarchia jött be. egy főre vetítve ők a leggazdagabbak. persze a fiú örökösök közötti trónviszály letaszíthatja őket az első helyről. és a vallási vezetők azt mondják, hogy az emirnek ne legyen már annyi felesége. mert ha túl sokféle fiú utód lesz akkor azok előbb-utóbb egymásnak esnek. és akkor valamilyen szent iratokból kiolvasnak valamit. vagy a "láthatatlan" alkotmányból. 1990 és 2010 között folyamatosan erre hivatkoztak. van a láthatatlan alkotmány, amit csak sólyom laci bácsi lát. de ő látja. a paraszt ezért találta ki, hogy a szent koronából vezessük le az alkotmányt. lehetne kávézaccból. egy demokratikus jogrendben törvények nem olyan, mint a fizikai törvények. a kepler törvényekről nem nagyon nyitunk közéleti vitát. a politikában a centrális erőtérről annál inkább.

neoteny · http://word.blog.hu 2015.08.15. 05:44:33

@unionista᠍᠍:

"addig ideológusok vezették kínát. azóta mérnökök"

Még mindig ideológusok vezetik Kínát -- csak lényeges pontokban újjáalakították (reengineered) az ideológiát.

"20 év alatt lett a gdp kanadához mérten 6x annyi. (vásárlóerő paritáson ez ennek majdnem a duplája"

Inkább a másfélszerese. Vegyük úgy hogy kilencszerese Kína PPP GDP-je Kanadáénak: akkor már csak négyszer termelékenyebb Kanada, nem hatszor.

"egy kontinensnyi méretű esetén országnak fontos, hogy mekkora a tényleges gazdasági ereje. kanadaiak nyilván ezért forszírozzák a bevándorlást. mert másképp a gazdasági erő nem növelhető."

Oroszország és Kína is "egy kontinensnyi ország": és nekik már meg is van a népességük a "gazdasági erőhöz". Nekik kellene vezetniük Kanadát az egy főre eső "gazdasági erőben". Ha nem úgy van, akkor _annak_ a magyarázata az érdekes kérdés.

"az ideológiát a természeti környezethez és az emberekhez kell igazítani."

Miért kellene? Minden ember emberből van: ha egy bantu újszülött Japánba kerül, japánul fog megtanulni beszélni, nem zulu nyelven kezd el gagyogni. A szabadversenyes kapitalizmusban pedig automatikusan a természeti környezethez alakul a gazdaság: Mo-n soha nem fognak a vízierőművek dominálni az energiatermelésben, bármilyen ideológia is uralkodik az országban.

"katarban abszolút monarchia jött be. egy főre vetítve ők a leggazdagabbak."

Csak épp' az nincs bizonyítva hogy az abszolút monarchisztikus berendezkedésük _miatt_ ők a leggazdagabbak (egy főre vetítve). Lehet hogy egy alkotmányos köztársaságban is ugyanennyire lennének gazdagok, vagy még jobban. Továbbá az abszolút monarchia nem demokratikus: te pedig -- látszólag -- nagy hívője vagy a demokratizmusnak, legalább is állandóan azon a lanton pengeted a húrt.

"egy demokratikus jogrendben törvények nem olyan, mint a fizikai törvények"

Valóban: a törvényhozás ("a nép" képviselői) hozza a törvényeket. De ha ezeknek a törvények nincsenek alkotmányos ellenőrzésnek alávetve, akkor már bármilyen törvényt lehet hozni: akkor már lehetséges "a többség diktatúrája", ami ugyan demokratikus (amennyiben az 50% + 1 arra szavaz), de attól még demagógan populista diktatúra.

"a kepler törvényekről nem nagyon nyitunk közéleti vitát. a politikában a centrális erőtérről annál inkább."

Mussolini fasizmusa is egy "centrális erőtér" volt; de vita nem sok volt róla. Továbbá te épp' arról álmodozol hogy mindenki kiűzetésre kerül Mo-ról (vagy értve a szép szóból, befogja a pofáját) aki vitatni kívánja a "centrális erőtér" egyedül üdvözítő voltát.

Hidvégi Mihály 2015.08.15. 06:33:22

@neoteny: Szegény Neoteny, hogyan bírod szuflával, hogy egy ilyen hülyét győzködjél, mint ez a unionista. Pedig magam is azt szoktam mondani, hogy elveszett ember nincs a jó ügynek, de amit te teszel az már szinte gigászi küzdelem a sötétséggel szemben.

egyetmondok 2015.08.15. 07:34:06

@Hidvégi Mihály: Unionista egészen elképesztő. Olyan pontossággal mondja fel a marxi történelmi és dialketikus materializmus alapvetéseit,mint a pinty...,persze azzal az "apró" eltéréssel,hogy osztályok helyett népeket,fajokat,nemzetek lát,de pont ugyanazok a politikai pozíciók ezek esetében is,mint a marxi osztály-sorolás logikája.
Hát persze,hogy az állami hatalom,ami unionistánál e részletekeből összeáll valamiképp, leginkább a lenini állam.

kommenthelyett 2015.08.15. 08:06:15

@egyetmondok: nem vagy hajlandó a hegesztőpajzsot letenni az orrod elől, az a nagy helyzet
unionista az orrodnál fogva vezet, hol marhaságokat ír, hol meg komolyan gondolja, csak nem vagy képes, vagy nem is akarsz különbséget tenni
(nem, nem vagyok a fogadatlan prokátora)
válogattok a szar és a húgy közt, ahogy Hidvégi Mihály úr írta meglepő egyszerűséggel, mint egy komolyan vehető pártalapító

Hidvégi Mihály 2015.08.15. 10:39:43

@kommenthelyett: Azt a derék kifejezést ám nem erre írtam, egészen mást cserélget szegény népünk, sa-la-la-la.

tamas11 2015.08.15. 11:18:32

@KerteszAdam:
Ha egy magadfajta laikus páratlapításba kezdene, több kárral járna, mint haszonnal. Erre tippelsz, a saját esélyeidről szólva.
A kommenteléssel is így vagy? Nem kezdenéd el, mert jó időbe telik, mire optimális leszel? Dehogy, a kommentelésben, alázatos modorban ugyan, de kész következtetések, kimenetek vannak nálad. Az orbáni rendszer jó...

Amiért billentyűt ragadtál, hogy kihirdethesd: az optimális megoldás az lenne, ami most van.
A legnagyobb jóindulattal is csak azt tehetjük hozzá: Neked jó.
Nekünk meg nagyon rossz.Nem is rólad van szó, és rólunk sem.
Az a generális kérdés, miként kezeljük ill. kezeli a rendsszer e különbségeket? Mert ezzel a csúsztatós, relativizáló okoskodással kezeletlenül maradnak a durva hibák, azzal a felkiáltással, hogy másoknál is voltak, és a jövő is vemhes mások hibáival ..
Nálad a tüntetéseken szemkilövetés rendez Gyurcsány, Orbán meg vizet osztat... Ezenközben féltucatnyi, a kormányoldaalnak igazán kellemetlen közszereplő HALOTT!
( mind vitás, bizarr vagy feltáratlan körülmények köztmúlt el. Racionális plafonnal a fejed felett.
Nagyonis létezik olyan, ahol most nincs mutyi, nem verik az embereket , (hogy mindenkinek bejöjjön, az nem is kritérium!) egy újonc alatt újratemetődhetne a fékek és ellensúlyok aránya, és elégedett lenne "velünk" az EP.
Csakis ilyen pártszerű aspiránsok léteznek, és csak a mostani nem ilyen.
(MSZP-z ni pedig nem kéne már: Béndek van, (ha már ide írsz az esélykeresőknek), Schiffer van, Vona van, Újhelyi... a tény ez. A változás minden jóhiszemű ember számára új horizontot nyit.

raczsandor · http://raczsandor.blog.hu/ 2015.08.15. 13:50:31

@unionista᠍᠍: Mesélj inkább a családi hátteredről, a személyes céljaidról, és hogy mit sikerült elérni ezekből.

KerteszAdam 2015.08.15. 13:59:42

@egyetmondok: A két esemény sem nagyságrendileg, sem tartalmilagnemazonos.
2006-ban a magyar rendőrség civil tömeg ellen lépett fel erőszakosan.
Törvényen kívüliként jártak el, lényegében kollektíven a rendőrség egésze kívül volt a polgári jog kereteiből.
Nem igazoltattak, nem igazolták magukat, nem viseltek hivatalos egyenruhát aminek kötelező része az azonosítószám. Nem volt feljelentés, nem volt vád, nem volt meglévő indok a beavatkozásra..amíg nem generáltak.

A másik, hogy minizteri utasítást, pártutasítástkövettek, hiszen Gyurcsány utóbb saját elmondása szrintgészéjjel telefonos kapcsolatban volt a rendőrfőkapitánnyal. Ezpedig nem egy egyszerű érdeklődés, ez kézivezérlés. Irányította a rendőrséget. Továbbá a beavtkozás tervszerű, és előkészített volt,hiszen méga rendezvény kezdete előtt vidékről felvezényeltállomány várta a résztvevőket... nem a rendezvénytőlelkülönült tankos esemény, hanem a FIdeSZ rendezvény helyszínén. (Aki ott volt, tudja, hogy a metrókban már a rendezvény nyitása előtt is könnygáz fogadta az érkezőket. Voltakigyerekkel jött,és emiatt fordult vissza.) Azaz ez egy államhatalmi erőszakos beavatkozás volt nettó pártpolitikai szempontból. Népfegyelmezés volt, és médiában is a lakosság elmarasztalása követte az eseményeket.

Azta két rendőrt aki bántalmazta, megölte a férfit, nem hívta fel senki, hogy mit kell tenniük. De a 2006-os eseményekben nem szakmai megfontolásból származó tanácsok, parancsok mozgatták az állományt. Nem azok vezényelték el a TV székháztól arendőri erősítést, nem szakmai okból terelték bele a tankos tüntetőket az 56-os megemlékezőkbe, nem szakmai okokból szűkítették le a menekülés útját, és főleg nem szakmai jelleggel rugdosták őket a földön, verték le őket menekülés közben, rángatták ki a megemlékezésen részt sem vevő civileket a kávézókból. Viperát,éles vadászfegyvert sem szakmai szempontból használtak. Ez egy posztszocialista rezsim ösztöne volt, 56 MSZP-s bemutatója a jubileum alkalmából, vállszéles liberális támogatással. Így emlékezett meg a ballib. Ilyen az ő gyűlöletpolitikájuk, nem túl verbális, inkább gyakorlatias.

KerteszAdam 2015.08.15. 14:03:18

@KerteszAdam: Én amúgy 'örülök'is ennek. Ha nem mutatják kia foguk fehérjét,sose tudhatjuk kikkel állunkszemben.

KerteszAdam 2015.08.15. 14:08:24

@Hidvégi Mihály:
"de én ezt egy erős gazdaság létrehozásával tenném, nem ilyen direkte támogatással, tudod, ha 220 ft lenne az euró, az milyen támogatás lenne a családoknak?"
-Ezt hogyan érnéd el?
" S ha az Áfa nem világbajnok 27 % lenne, hanem 10 %, tudod, az mennyit jelentene a családoknak?
-Gondolom. De mivel pótolnád a hiányát a költségvetésben?

egyetmondok 2015.08.15. 14:30:09

@KerteszAdam:
Te most az elkövetőkről beszélsz.
Korábbi kommentedben nem az elkövetőkről beszéltél,hanem a megbízóikról: akik verettek. A baloldalról, így,hogy baloldal.

S természetesen a két eset összeér: az elkövető rendőr,az áldozat ártatlan.

A megbízó,aki veretett,egyik esetben a baloldal,a másik esetben a jobboldal. (Utóbbi esetben halállal végződőn,előbbi esetben nagyon súlyos,maradandó egészségkárosodással végződőn.)

Vagy csak neked lehet a kollektív bűnösség sámlijáról beszélni, másnak nem....
Ami nem fair,ha neked lehet,bárkinek lehet.

egyetmondok 2015.08.15. 14:46:54

@KerteszAdam:
Újabb különadókkal lehetne pótolni...,jól körül kell nézni,hogy van nagy lóvé.
Az AUDI 2013-ben,egyedül ez a cég, 900milliárdot vitt ki az országból. Miért nem lehet pl.az AUDI-ra kivetni valami különadót? Kilapátolja a komplett magyar eü.költségvetés felét,amit a magyar embereken keresett?

KerteszAdam 2015.08.15. 21:30:26

@egyetmondok:
Szia. Hagyjuk. Nem az a lényeg, hogy ki volt kormányon, hanem, hogy adott-e utasítást a rendőröknek.

Különadókat eleve fizettet a FIDESZ. Mind1

egyetmondok 2015.08.15. 21:37:47

@KerteszAdam:
Szia,és persze ne hagyjuk:
A baloldal adott utasítást 2006-ban a rendőröknek? Így, hogy a baloldal (ahogyan írtad)?
-------------
Milyen különadót fizet az AUDI ? Tájékoztass légyszíves.

egyetmondok 2015.08.15. 22:03:21

@KerteszAdam:
" Amíg én élek, addig ellensúlya leszek egy olyan baloldalnak, ami karhatalommal verette meg az ellenzékét " --

írtad. Nem kormányról írsz,nem politikusokról,hanem a baloldalról. Így,ahogyan írod,a baloldaltól jött az utasítás?

KerteszAdam 2015.08.15. 22:31:53

@egyetmondok:
Oké. Értelek. Baloldalról jött, de csak a miniszterelnök utasított, ő baloldali volt. Rendben, hogy nem az egész párt kagylózott, és a koalíciós partner sem volt jelen, a szavazóbázis még kevésbé. Ez tény. De utólag mintha nem horkant volna fel senki sem, hogy nade Fletó mit tettél? Mindezt a hátunk mögött? hát ez türhetetlen, erről egyedül kell számot adnod, most túlléptél egy határt. Hanem szépen vállt, vállnak vetve kiálltak egymásért. Merthogy a nyomorult csőcselék miért volt ott? De, ez nem csak a médiából jött.. beszélek egy balos érzelmű sráccal, hogy hát milyen borzasztó ami történt, mutatom a képet a vérző fejű nőről... "minek voltak ott?".
Érted? Minek mentek ki az emberek az utcára.. nem? Hát, így utólag belegondolva, Gyurcsányt így utólag megismerve, egy 56-os jubileumi megemlékezésen tényleg, én is úgy érzem, hogy azért ez felelőtlenség volt... :) ki hitte volna, hogy ennyire nem emberi tud lenni, ki hitte volna, hogy még a liberális humanisták is egy követ fújnának vele ekkor is? Mindegy, így történt, és az a generáció aki ezt megélte, aki ezt nem elvarázsolt liberálisként, vagy a másik kárán vállat vonogató baloldaliként élte meg, valamint politikailag addig is aktív volt, az ezt nem fogja elfelejteni. Baloldalon nincs sem baloldal, sem liberális eszme. Illetve ezeknek valós, és értékes elemeit nem képviselik azok, akik elvileg ezekről nevezik magukat. Amíg ezért nem kér bocsánatot az új generáció.. úgy értem nem a maga, hanem a baloldaliság, liberális eszme nevében, addig ez csak egy álca, bárki veszi fel. (Nem tudom Schiffer kért-e bocsánatot a liberalizmusnak ezért a szemhunyásáért, erőszakpártolásáért..) De nem is érdekes. Releváns politika csak nemzeti lehet. Ha nem történik erőszak, akkor is. Én bízom benne, hogy akiket nem az ország érdekel, hanem a politika, azok a jövőben is belebuknak majd az ösztöneikbe, lelepleződnek valahogy, és nem tudnak jó marketinget csinálni a szolgapolitikának. Mindegy. Mások, más országok, más emberek komolyabb gondokkal küzdenek. Nagyjából azok, akiket az európai hatalmak nem csak részben, meg majdnem, hanem totálisan, és régóta kihasználnak, kisajtolnak. Európa, fogadd menekültjeid.

egyetmondok 2015.08.16. 09:34:25

@KerteszAdam:
Értelek, tehát,amit a baloldal (így,hogy a baloldal)2006 ősze után , utólag elmulasztott, (szerinted kollektíven felvállalni az erkölcsi, vagy tán egyensen a büntetőjogi/?/ felelősséget azért,ami történt), azt Te minden további nélkül úgy tekinted, hintha előtte utasítást adott volna: veretett.
Nem rossz ötlet,de ugye nem baj,ha ezt az ötletet én nem sokra tartom.

Mert tudod,ez pont az,amit a balliberális megmondók a legszívesebben csinálnak a magyar jobboldallal, így,hogy a magyar jobboldal felelősségével...1944-ért.
A mondataid egy grammal se különbek, mint az övékéi.

2015.08.16. 13:24:51

@raczsandor:
elég sokszor leírtam már. csak trollkodom. és az érdekel, hogy a szocik bukása után a milyen komoly érvei vannak a libsi-konzi értelmiségnek a nácikkal szemben. és úgy tűnik: semmilyen.

raczsandor · http://raczsandor.blog.hu/ 2015.08.16. 18:11:18

@unionista᠍᠍: Arra nem gondoltál még, hogy egy troll nem is számíthat komoly érvekre?
A végső érved általában az, hogy a vitapartnered ilyen és ilyen ember. Persze így is lehet, de akkor arról is halljunk már valamit, hogy ki vagy te!
Ellenkező esetben erős a gyanu, hogy rejtegetsz valamit.
Szóval, ki vagy Te?

2015.08.17. 03:42:36

@GERI87: Valóban Magyarország?

Született egy ország, melynek uralkodó osztálya (idegen lévén) mindig a nép ellen, és saját önzése szerint élt! Akik soha nem átallottak idegen hatalomra támaszkodni, azt kiszolgálni saját uralmi helyzetük fenntartása érdekében.
1956 4000 páncélos hívása, lóháton, láncingben helyett, lánctalpon!
„István, a Szent, volt az első, csaknem tudatos szemétszállítónk, ez a kegyes király, kinek kóbor lovag-szállítmányairól talán csak a liberális angol premier tudhatna méltón megemlékezni.” Ady:
Nyelvében él a nemzet? (Szent királyunk áldásos bölcsessége nyomán! Legfeljebb!)

Magyarul beszél, gyakran sehogy máshogy. Neve román, sváb, vagy tót! Aszerint, hogy apja mi vót! Kettős keresztnevű, (A vezetéknév is keresztnév, gyengébbek kedvéért) vagy rubint, gyémánt, átverés gyanánt! Jött a szakadt, elűzött, kocsmát bérelt, harminc év, hamar milliomos lett! Később bankár, vagy gyáros, képvisel ő, politikus, miniszter akár, (milyen kár! Rákosi, Kádár, Antall) … mindenképp káros, tisztessége sáros!

2015.08.17. 10:02:59

@raczsandor:
nem érted ezt az egészet. nem akarok meggyőzni senkit. seggarc. a kommenteket szándékosan pozicionálom a gyűlöletbeszéd határára. azért írtam oda, hogy seggarc. érhető ez? mert a jelenkori politika nyelvezete ilyen. és az érdekelt, hogy mi történik ha a hangulatkeltésben megjelenik a racionalitás úgy, hogy nem tűnik el belőle az állatiasság.

Lexa56 2015.08.17. 10:37:52

@unionista᠍᠍: a szívnek teljességéből szól a száj. Még akkor is, ha csak felvett manírokról van szó. Ezt sem lehet büntetlenül eljátszani. most a büntetést nem közjogilag, hanem mentálhigiénésen gondolom.

2015.08.17. 13:41:31

@Lexa56:
ebben a sztoriban nem a saját sorsom izgat.

kommenthelyett 2015.08.17. 13:46:06

@unionista᠍᠍: 'hogy mi történik ha a hangulatkeltésben megjelenik a racionalitás úgy, hogy nem tűnik el belőle az állatiasság.'

ez, ami itt megy.

még annyira sem ösztökéli a rációra, mint amire maga is hajlana, de akkor be kellene látni hogy legalább a gondolat szintjén tovább kellene lépjen az állatiasságon.

ahogy a migráció belátható következményei előtt is becsukja tudatát, fülét, és csak a giccses műkereszténykedő jótékonykodást akarja meglátni, amit persze az itthoni szegényeivel meg nem tenne.

2015.08.17. 14:06:39

@kommenthelyett:
oké rendben van és mi a te alternatívád. mi az, ami azért találkozik a magyarok többségének elképzeléseivel (mert ez szükségszerűen következik a demokrácia logikájából) és nem kisebbségellenes. mi lenne ez a racionalitás?

raczsandor · http://raczsandor.blog.hu/ 2015.08.17. 14:38:51

@unionista᠍᠍:
Vagy csak ezért írtad oda, hogy "seggarc" mert érzékeny pontra tapintottam, és csak ilyen gyáva módon tudsz védekezni. Még egyszer kérdezem: Ha nincs rejtegetni valód, akkor mit rejtegetsz?

Egyszerű kérdéseim voltak, amire nem válasz az, hogy ”de nekem ez és ez a célom, és ez meg ez érdekel". Főleg úgy hogy az általad "liberálisnak" titulált vitaartnereid érveinek érvénytelenítése során rendre eljutsz oda, hogy a vitapartnered partikuláris adottságaira redukálva "érvényteleníted" az általuk kifejtett gondolatoat.

Ha nem adsz lehetőséget ugyanerre a saját érveiddel kapcsolatban, akkor tisztességtelenül jársz el.

Persze mondhatid, hogy nem is akarsz tisztességes lenni...

Én meg azt mondom erre, hogy valójában nem is érdekelnek a kérdéseidre adott válaszok.

Az egész "jól kigondolt" módszertan nem más mint a rejtőzködés alibije!

2015.08.17. 16:14:06

@raczsandor:
elég egyszerű módon csinálom ezt. régebben felhúztam magamra a libsi-konzi mezt. és azt mondtam a politikai ellenfeleiknek, hogy mondják már el, hogy miért is van brutális elnyomatás. és azok különös módon érveltek. jóllehet iskolázatlanul. ezek után magamra húzom a "náci" mezt. és azt mondom, hogy a libsi-konzi csoport mondja már el, hogy mégis mi lenne az új világkép, amivel meggyőznék a többséget. de ez a csoportosulás semmiféle elképzeléssel nem állt elő. van két és fél év a választásokig. bármivel állni elő lehet állni. én nem leszek politikus. tőlem nem kell félni. a valóságban egyetlen politikai csoportot se fogok támadni, se támogatni. virtualitásban kipróbáltam ezeket mezeket. kész.

ufópilóta 2015.08.17. 16:35:35

@unionista᠍᠍:
Nicsak egy szinténzenész kolega!!

Utazgatunk, lazulgatunk, a sok bamba bvájen meg csak fosikhányik a raktérbe, mi?

static.flickr.com/94/270768653_669c553495_o.jpg

kommenthelyett 2015.08.17. 16:37:15

@unionista᠍᠍: nekem semmiféle ötleteim nincsenek, sokkal inkább csak megérzéseim.

egyről pl: amikor a paksot annyira irracionális indulattal gyepálták, hogy mennyire értelmetlen, felesleges, drága, nem is lehet majd eladni, annyira kevés villanyra lesz majd szükség, stb - nem egyszer épp azok, akik évtizede egyengetik a bővítés útját, lásd bajnai, gyurcsány féle garnitúra, a szocikkal együtt.

nekem meg az jött le, hogy ha valaminek, hát az villanyhajtású közlekedésnek van igazán jövője, ahhoz meg sokkal több kell majd belőle.
erre itt az index címlap:
A zöld rendszám csak a kezdet - Bemutatjuk a Jedlik Ányos Tervet
Egyszerre hoz uniós milliárdokat, adhat lökést az autóiparnak és jelent ütõkártyát a Paks 2 projekt ellenzõivel szemben.

az abszolút egyedi 'politikai elemzésed' bármi fura, de teljesen ésszerűnek tűnik, kár hogy semmiféle komolyan vehető érvelés nincs vele szemben, én mindenesetre most már kifejezetten élvezem olvasni.
jófajta provokációnak is látom, az 'unionista᠍᠍ 2015.08.17. 16:14:06' kommented meg sok mindent elmond a blog komolyságáról is.

de hogy valami 'érdemit' is mondjak, a hazai választók legjelentősebb tömegének bizony ez a mostani kurzus felel meg legjobban az eddigiek közül, szerintem marad is még legalább még egy ciklusra, a radikálisok nem gondolom hogy tényleg hatalomra kerülhetnek egyhamar.
de igazad van, majd meglátjuk, aki a bokros idegrohamát túlélte, az rezignálttá válik, mi jöhetne még rosszabb?

raczsandor · http://raczsandor.blog.hu/ 2015.08.17. 17:43:57

@unionista᠍᠍:
Persze ez még mindig csak egy kitérő válasz.

Elhiszem, hogy viseltél már "libsi" jelmezt is, de abban is biztos vagyok, hogy a jobban kötődsz a "liberálisokhoz" mint a jobbikosokhoz. Arra is van egy tippem, hogy miért. Azért, mert a "libsikkel" lehet trollkodni, a jobbikosokkal ellenben lehetetlen.
Egyszerüen rájöttél, hogy a trollokkal nem lehet trollkodni és ezért inkább ide jársz.
Ilyen értelemben nem vagy más, mint a magukat racionálisként meghatározók poitikai identitásának a vámszedője.
Egyszerűbben fogalmazva egy parazita, akinél az élősködés nem csak felvett póz, hanem tudattalan-ösztönös cselekvés.

vajdasagi 2015.08.17. 18:12:15

@unionista᠍᠍: " ha te tényleg vajdasági vagy, akkor sajnos hülyének tartalak. és csak remélni tudom, hogy ez kölcsönös. "

Én tényleg az vagyok, és ez amit fent említesz kölcsönös :-)

De megint kérdezem: hány gyereked van? Mert a gyermekeink száma miatt veszítettük el a területeinket is már több mint 100 éve. És a Te hagymázas ötletedi menték nem szerezzük azokat vissza, mert pl. a horvátok elküldenek tégeg a picsába, ha az Adriáig akarod elképzelni a régiódat. Ők inkább az olaszokkal közösködnének - ha már.

Lexa56 2015.08.17. 18:47:16

@unionista᠍᠍: pedig az az egyetlen, amiért felelős vagy. Nem a sorsodért, a döntéseidért. Másokat figyelmeztethetsz legjobb lelkiismereted szerint, vagy segíthetsz nekik, ha gyöngének látod őket, de mások sorsáért, döntéseiért legfeljebb csak közvetve vagy felelős. A sajátodért teljes mértékben.

KerteszAdam 2015.08.19. 15:00:51

@egyetmondok: Szia.

"Mert tudod,ez pont az,amit a balliberális megmondók a legszívesebben csinálnak a magyar jobboldallal, így,hogy a magyar jobboldal felelősségével...1944-ért. "

1. 1944-ért jobboldali emberek az életükkel fizettek a törvény előtt.
2. Magyarország, jobb és baloldal nem csak bocsánatot kért háborús bűneiért, hanem évről évre kultúrálisan folyamatos bocsánatkérésben van, bocsánatkérésben él, létezik.
3. 44 bűnösei most 69 évvel 'idősebbek..', vagy halottabbak.., 2006 bűnösei (Gyufi, Gergényi, érintett tisztek, rendőrök.. erkölcsileg a sérelmezetteket hibáztató baloldali orgánum, sajtó, közéleti személyek, politikusok együtt, és uniós kiterjesztésben is) pedig csupán 9 évvel öregebbek, de itt vannak még.
4. Nem kértek bocsánatot, nem feleltek a törvény előtt, és valószínűleg így is mennek el. A politikai, ideológiai jogutódjaik pedig ugyanebbe a mederbe lépnek bele, ők sem politikai, erkölcsi önvizsgálattal fogják megkezdeni a hivatalt. Ez az oldal, ez egy ilyen szellemiség. Aki nemzeti, az szerintük bűnöző, fajgyűlölő, és kirekesztő, és ha megverik ezért azt is megérdemli.

egyetmondok 2015.08.19. 16:13:03

@KerteszAdam:
" 1. 1944-ért jobboldali emberek az életükkel fizettek a törvény előtt. " ---
én nem azokról beszéltem, akik feleltek bíró előtt háború után.
Én arról beszéltem,ahogy balliberális megmondók így, hogy "a jobboldal" felelős 44-ért, fogalmaznak...,pont ahogy te a baloldalról 2006-ért.

" 2. Magyarország, jobb és baloldal nem csak bocsánatot kért háborús bűneiért, hanem évről évre kultúrálisan folyamatos bocsánatkérésben van, bocsánatkérésben él, létezik. " --- ehhez képest kissé érdekes, hogy te lazán így, hogy "a baloldal" kérjen bocsánatot 2006-ért... (Szerintem is nevetséges, hogy a magyarok örökké bocsánatkérésre vannak kötelezve. Te miért állsz be a követelők közé? Ez szánalmas.)

" 3. 44 bűnösei most 69 évvel 'idősebbek..', vagy halottabbak.., 2006 bűnösei (Gyufi, Gergényi, érintett tisztek, rendőrök.. erkölcsileg a sérelmezetteket hibáztató baloldali orgánum, sajtó, közéleti személyek, politikusok együtt, és uniós kiterjesztésben is) pedig csupán 9 évvel öregebbek, de itt vannak még. " ---

ha a Fidesz parlamenti többsége jogerős ítéleteket semmisíthet meg,mint legeslegfelsőbb bírói főrum,ahogyan láttuk 2010 után, akkor semmi akadálya sem lenne annak - ha egyszer a magyar ügyészség/bíróság ezt nem teszi-, hogy el is ítélje ezeket az embereket 2006-ért.
Fordulj tehát a kormány parlamenti többségéhez,ha aznap reggel a Habony/Finkelgruber duó úgy látja,hogy jót tesz a közhangulatnak,az az együttes az egész Uniót is elítéli legalább négy év végrehajthatóra.

" Aki nemzeti, az szerintük bűnöző, fajgyűlölő, és kirekesztő, és ha megverik ezért azt is megérdemli. " --

aki baloldali,az a nemzetiek szerint hazaáruló,felel Trinaonért,a 19-es kommün terrorjáért, Trianon nem fáj neki,felel a 48 utáni egész gazember államért,stb.stb.
Most ismét úgy beszélsz,mint a baloldali megmondók...,csak te jobbról. Ez ugyanaz a beszéd.

KerteszAdam 2015.08.20. 13:26:59

@egyetmondok:
Túlbonyolítod. Ma nem 1944 van. 2016 van, és amiről beszéltem az nem történelem még, hanem mostani politikához kapcsolódik. Közelmúlt.
Nekem nem kell, hogy minden évben megkövessen a baloldal. Elég lenne, ha fejlődést látnék bennük emberségben, nemzettudatban. Ehhez képest Gyufa az ottalvós showban elmondta, hogxy mindent szuperül csinált, megvédte a demokráciát, vagy mittom mit. Valamit 'megvédett', biztos nem a becsületét, mert az már odavolt, talán a hatalmát. Bár így se tudott kitartani 4 évig. Mindegy. :)

Retorika. Ez az amiben nincs változás. Ballib retorika szerint hazafinak, nemzetpártinak lenni fasizmus. Ballib retorika szerint Magyarország máig bűnös nemzet... történelmi bűnök miatt. (ismétlem, nincs aktuálpolitikai érvük.) Ha bárhol a világon balliberális, vagy globalista bajkeverés van, ösztönből mellé állnak, és a nemzeti, lokál érdekeltségű emberekkel, politikával szembe. Támogatnak bármilyen vérontást amit a demokrácia nevében követnek el. Egyetértenek elnyomott népek kizsákmányolásával, és tálcán vinnék a saját népeiket is. Ez az én 'sztereotípiám', ez a konzekvenciám amit elemzésekből, tényekből leszűrtem magamnak. A balliberális eszmeiség egy nemzetidegen, burkoltan, s ha kell nyíltan agresszív ideológiai tömb, nemzetközi szinten, nem csak itthon. Ennyi. Ennek ellenére természetesen az egyes ember, a képviselő mint civil teljesen ártalmatlan. Nem veszélyes másokra, nem lop tőlük, nem bántja őket. De kollektívában bármikor részt vállal ebben, vagy 'erkölcsi' támogatást ad ennek. Ez van. Mégis azt gondolom, hogy mind a szocializmusban, mind a liberalizmusban vannak nagyon jó meglátások, igazságok amik jogosak... de valami olyan beteges, és az érdekkülönbségek világára vonatkoztatva irreális, globalista eszmék hordozóhajójaként szolgál, amik miatt az alapgondolatai csak ezektől lefosztott módon, más nézőpontra ültetve maradnak hasznosak, vagy fenntarthatóak. (Szerintem.) De tárgyilag egyébként nem tudom, hogy a liberalizmus mint politikai ág mi jót hozott a világnak, a Francia forradalom mészárlásait leszámítva... (Tényleg ebből az eszméből született meg a demokrácia, vagy az egyenjogúság, vagy ..?)

egyetmondok 2015.08.20. 13:42:18

@KerteszAdam:
Ez tisztán vélemény kérdése.
Én pl.e blog szerzőjével értek egyet,hogy a NER nemzetellenes államhatalom.

neoteny · http://word.blog.hu 2015.08.20. 18:23:38

@KerteszAdam:

"a liberalizmus mint politikai ág mi jót hozott a világnak, a Francia forradalom mészárlásait leszámítva..."

A klasszikus liberalizmus forradalma nem a Francia Forradalom volt, hanem az 1688-as Dicsőséges (Angol) Forradalom:

en.wikipedia.org/wiki/Glorious_Revolution

2015.08.22. 15:34:49

@Lexa56:
csakhogy amikor a közös ügyekről, a közügyekről van szó, akkor meg kellene érteni a népeket. főleg ha valami demokrácia félét akarunk, ahol a leghülyébb fasisztának is éppen úgy egy szavazata van, mint akárkinek.

Lexa56 2015.08.22. 15:49:22

@unionista᠍᠍: persze, a megértés meg az egyetértés két külön dolog.
Voltaire mondta egy ellenfelének: "Nem értek egyet azzal, amit mondasz, de életem végéig harcolni fogok azért, hogy mondhasd."
Én is így vagyok a "fasisztákkal" (értsd antidemokratikus radikálisokkal). A másik bajom pedig az, hogy ők csak addig hivatkoznak a demokráciára, amíg meg nem szerzik a hatalmat, és akkor gyorsan tesznek róla, hogy minél hamarabb szétverjék. Ezért már eleve nem tudom becsületesnek tekinteni ezt a hivatkozási alapot. Ez játszódott le a náci hatalomátvételnél, ez történik sajnos majdnem minden szabadon megrendezett arab választáson, és mutatis mutandis ez történt nálunk is 2010-ben.
Tudomásul veszem, hogy egy ilyen országba születtem, de nem érzem otthon magam benne. Ugyanakkor nekem is van ugyanannyi jogom itt élni, mint bárki másnak, ha már egyszer öreg vagyok hozzá, hogy itt hagyjam az egészet. Védem a magam értékeit (nem érdekeit!), amíg tehetem, aztán agyonvernek, ha valóban szélsőségessé válnak a dolgok. Nem az első és nem az utolsó lennék a sorban. Aztán majd szépen agyonverik egymást is- igaz, az már engem nem vigasztal. Jézus is azt mondta: "ne azoktól féljetek, akik a testet megölhetik, aztán TÖBBET NEM ÁRTHATNAK". "Megmondom kitől féljetek: attól, aki a testet és a lelket is elveszítheti a Gyehennában". (Az idézet nem szó szerinti, mert nem kerestem ki, de a lényegét tekintve pontos). Üdvözlettel.

2015.08.22. 18:13:40

@Lexa56:
hja, tudom, hogy jönnek a fasiszták és beleölnek a dunába. ezt a szöveget ismerem. de ti harcoltok azért, hogy szabadság legyen. csak egy dolgot nem fogadtok el. azt, hogy létezik többségi magyar társadalom, többségi nemzet. vagy ha mégis, akkor szerintetek az eleve egy bűnös diktatúra és a gyehenna tüzén fognak égni minden magyarok. azért, mert ti vagytok az igaz emberek. a kiválasztott nép. és a magyarok megérettek a pusztulásra. rendben van. de miben különböztök a náciktól. mert ők ugyanezt mondják fordított felállásban.

tamas11 2015.08.22. 18:26:33

@unionista᠍᠍:
Téged olvasva azért feltűnő, hogy egy keletmagyarországi kútfúró kocsmai nézetrendszere mennyivel súlyosabb NEKED, mint mondjuk egy győri pedagóguscsaládé....
Itt még a többségekkel sem szabadna bűvészkedni, mert kétlem, hogy akiket "parasztoknak" nevezel, vagy kocsmastatisztikai tényezők, azok többen lennének akár nálunk, elvetélt értelmiségieknél, vagy a csakpedagógusoknál vagy bárki másnál.
(Tudod Torgyán mondogatta orbán bólogatása mellett, hogy a kisgazda mentalitás az a magyar néplélek...
Hát se néplélek, se kisgazdapárt, se kisgazdák Torgyán továbbhülyült, nota bene orbán vitte a hátán a parlamentbe...
Földalapú támogtás van ,oligacháék privatizálták már a néplelket is.

A demagógia és populista szelek alatt felerősödnek a kisebbségi hangok, de ne kezdjünk számháborúba, mivel a 39 %-nyi állampolgár-valakivel tulképpen ugyanúgy kell (ene) bánni, mint mondjuk, 49 %-nyival! A TUTIT mondja e az 50 nél épp eggyel több százalék?

Különösen azért, mert csak a politikai berendezkedés hozta magával nálunk, hogy a 23%-nyi hatalomittas, akit ennél többe (!) már akkor elküldtek volna balról és jobbról is ahalál f..szára, mégis úgy hivatkozik magára, mint abszolútumra, kétharmadot transzormált magának, és száz százalékig dönthet az eljárásokban, lokális ügyekben is...Te is lehivatkozod, mint igazságtételt.
Ez nálad úgy festett megdramatizálva, , hogy a kútfúró ittas kocsmai haver indulata, szorozva demagógiákkal és a megszólaló kórusnak konszolidált népharagkészlettel, az összesen egyenlő: demokráciázással.
Most pedig, te utánaküldöd metakommunikációként a megfejtést: te csak hozzászínlelted az ordenáré tónust..
Így keletkezne az igazság?
Légyszíves akkor törölni a reakcióinkkat is!

ufópilóta 2015.08.22. 18:30:06

@unionista᠍᠍:
Klasszikus szalmabáb érvelés. Tényleg csak ennyit tudsz?

Mesélhetnél inkább azokról a "törzsökös magyar" százezrekről, akik pontosan megértve a többségi hegemónián alapuló kormányzás (azaz: bolsevizmus) működésmódját, ráuntak arra, hogy "nemzetük" a középszer, a maradiság, a kollektivista élősdiség nevében mindig pont őket szipolyozza. Azokról a tehetségesekről, akik jobb viszonyok közt - azaz ahol nem a mielőbbi megkopasztásuk a "közcél" - többet tudnak a "demokratikus átlag"-nál.

Már persze ha valóban a "sorskérdések" érdekelnek.

2015.08.22. 20:04:20

@tamas11:
egy alföldi kútfúró nézetrendszere ugyanolyan fontos, mint egy kisalföldi pedagóguscsaládé. lehet erre mondani, hogy ez demagógia. ez a demokrácia logikája.

tamas11 2015.08.22. 20:37:56

@unionista᠍᠍:
Jó, akkor most a szerepjátékod keretében írjál, hivatkozz lépten nyomon a kisalföldiekre.

raczsandor · http://raczsandor.blog.hu/ 2015.08.22. 20:55:42

@unionista᠍᠍:
Örvendek, hogy visszatértél!
Így remélhetően a kérdéseimre is válaszolni fogsz. ;)

Lexa56 2015.08.22. 21:05:39

@unionista᠍᠍: abban, hogy ők módszeresen meg is próbálták megvalósítani. Én nem fogok megölni senkit, legalábbis nem tervezem, még kevésbé uszítok rá. De nem is állok be az üvöltő farkasok közé.

2015.08.22. 22:21:56

@ufópilóta:
egy kisebbségi hegemónia kísérlettel szemben a többség szupremáciát hirdet. létezik egy paraszti, jobbágy, köznemesi származású magyar többség. amiről azt állítod, hogy "maradi". te ezzel szemben állsz. rendben. te is a törzsi háborúskodás logikáját követed. identitásukat vesztett progresszív csoportosulások ugyanúgy, mint a retrográdok.

a magyar közélet nem valós problémák felvetéséről és azok esetleg komplex megoldásairól szól. hanem különféle hatalmi csoportok között ideologikus ellentét feszül. de a fenotípusok mögött áll egy genotípus. értem persze, hogy ezt a földrajzi környezet és véletlen hatások is befolyásolják. ezért törekszik a köznép modern korban is rendiségre. értem, hogy a liberális demokrácia követői szerint ez már teljesen meghaladott. mert van egy környezetfüggetlen, mindenkire egyformán érvényes filozófia, amit pénzügyi, katonai erővel ki lehet kényszeríteni. ezzel próbálkoztak irakban és szíriában. látjuk, hogy milyen sikerrel. látjuk, hogy az ortodox liberális pártok hogyan buknak el európában. északi és a nyugati demokráciákban. svédországban a szociáldemokraták és a mérsékeltek mellett a svéd radikálisok a legnépszerűbbek. a férfiak és a nők nem teljesen csereszabatosak. egy viking férfi képes gyermeket nemzeni. de nem tudja a magzatot a méhében kihordani, nem képes megszülni. és egy viking férfi nem tudja a szőrös mellével a csecsemőt megszoptatni. és nehogy már probléma legyen, hogy egy nő számára előrébb való a gyermek nevelés, mint az irodai karrier. de ettől még a nőket senki sem akarja kitiltani a munkahelyekről. csak az istenverte feminizmussal szemben valamilyen módon fel kell lépni. semmivel sem jobb, mint a hímsovinizmus. az ilyen típusú vitákat nem akarom eldönteni. csak azt állítom, hogy akkor a nemiség mégis csak tényező a közéletben. harvard egyetem nem természettudós professzorai "bizonyították" az abszurditást. azt, hogy a közéletben a humán biológiának egyáltalán nincs szerepe. magyarországon a szociológusok ezt mind elfogadták. és erre mondja azt sanyi havarom, hogy azoknak a fele zsidó. és ezek után jön @neoteny, hogy amerikában wilson, vagy kanadában pinker is azt mondja, hogy a szociológiát a humán biológiára kellene alapozni. és tudni véli, hogy ebben a csoportosulásban is van zsidó. nyilván akad egy horowitz. én nem vagyok antiszemita. egy kicsit sem. ha magyarországon nézzük ezeket a humán szociológiai, filozófiai tanszékeket, akkor azok a természettudományt szinte teljes egészében negligálják (magyarul felvilágosulatlanok) és nem a palóc kisebbség dominál. ez a csoportosulás politikai értelemben összetart. ez egy szabad ország be lehet állni közéjük. nem értem, hogy miért kellene erre a csoportra szavazni feltétlen. és miért feltétlen fasizmus ha valaki ellenük szavaz. és pláne az, hogy ezen kívül marad. nem leszek jobbik szavazó. hanem egyszerűen próbálom megérteni azt is, aki jobbikos. az extrém liberálisokat is próbálom megérteni. azzal amerikai típusú metropoliszokat lehetne építeni. de errefelé a többség olyat nem akar. értem persze, hogy azért, mert a magyarok maradiak.

2015.08.22. 22:23:51

@tamas11:
az majd kiderül, hogy a kisalföldön ki kerül többségbe. és az is, hogy a nagyalföldön. a pkp legitim formáció. induljon el a választásokon.

ufópilóta 2015.08.22. 22:37:25

@unionista᠍᠍:
Nem olvastalak végig.

"fenotípusok mögött áll egy genotípus"

Ahogy látom, te bármilyen apropóból képes vagy ehhez az axiómádhoz pattanni, és aztán gazdagon kivirágoztatni a képzelgéseidet.

Például azt, hogy "én" - (ufópilóta) - liberális irányból kötözködök veled.

Mert ugye a "metanoia" irányából jövő "támadásokra" egyszerűen süket vagy. Vagy inkább azért "tettetsz" süketséget, mert ebe az irányba semmit se tudsz kezdeni a vulgáris genotípus-fenotípus primitívségeddel.

2015.08.22. 23:14:38

@raczsandor:
már elmondtam neked, hogy kényszerűségből szerepet játszok. azért, mert szeretem objektíven tekinteni a világot. ha tehetném, akkor mérnék. csoportok, félcsoportok, csoportosulások viselkedését tényszerűen le lehetne írni. csak azt is értem, hogy ez rendkívül problematikus. mert ezeket a tényeket lehetne úgy csoportosítani, hogy akármelyik eredetről "bebizonyítsuk", hogy az a gonosz. ezt a zsidókról is be lehetne bizonyítani, a cigányokról is, a szlávokról is, a magyarokról is, a németekről, az angolszászokról, az amerikaiakról, az oroszokról, a perzsákról, akárkiről.

a görögök egy lusta nép. ezt legitim mondani. kiknek tartoznak a görögök. értem, hogy részben a németeknek. de a németek is tartoznak valakinek. kiknek tartozik végső soron mindenki? ezt a kérdést már nem nagyon szabad feltenni. még azt is elfogadom, hogy ezt ne válaszoljuk meg, mert abból még nagyobb problémák lehetnek. esetleg egyesek ölni akarnak. mondjuk olyanok, akiket kisemmiztek. mert van aki a lakása piaci árát kétszer visszafizette. de aztán nem tudott törleszteni. és családjával együtt az utcára rakták. és még két lakás árát vissza kellene fizetnie. mert a bank még felszámolta a kamatokat, és az ügyvédi költségeket, stb. értem, hogy mert aláírt egy számára előnytelen szerződést. és ugye magyarországon a lakhatás nem alkotmányos alapjog. mert a jelzálog alapú devizahitelezést így lehetett bevezetni. meg lehet nézni, hogy kik szorgalmazták ezt. és azt, hogy kik mondják azt, hogy a menekülteket be kellene fogadni. és bizony egyik és másik politika mögött is ugyanazt az eredetcsoportot látják. ugyanazok védik a szegény kisbankokat, mint a szegény kisafrikaiakat. és értem persze, hogy egy ilyen közegben könnyen hatalomra jut egy olyan csoport, ami azt mondja, hogy a magyarokat kell megvédeni. és szinte annyit lophatnak, csalhatnak, amennyit akarnak. a "demokratikus" oldal valamit mégis csak elhibázott. és lehet, hogy azt, hogy a többségük soha egyetlen pillanatig nem állt a többségi magyarok oldalán. nem lehet, hogy erről van szó? ennek a csoportosulásnak többsége sohasem volt magyar érzelmű. mert egész egyszerűen egy olyan natív koronacsoport, aminek nincs köze a kárpát-medencei eredethez. ezt objektíven meg lehetne mérni. de ezt nem tesszük meg. ez a szubjektív politikai szavazatokkal mérjük meg. senkire sem fogok szavazni. mert nem A és B politikai elképzelésről vitázunk. hanem arról, hogy kötelesek vagyunk-e mindenkit befogadni, aki errefelé kóborol. igen, vagy nem. és aki azt mondja, hogy nem az "fasiszta". aki azt mondja, hogy de az "humanista". melyikből lesz több szerinted?

2015.08.22. 23:34:41

@ufópilóta:
ez állatias primitívség persze, de ettől még ezeken alapul a politika. főleg magyarországon. ahol egy teljhatalommal felruházott kormányzót választunk. egy törzsi vezetőt. ez a közjogot nem én találtam ki. a magyar ősiségben is volt hatalommegosztás. katonai és szellemi vezető. ennek a közvetlen államfő választás felelt volna meg. egy csoport azt mondta, hogy azt nem lehet. (az összes szomszédos országban közvetlen államfő választás van.) itt az nem lehet, mert akkor a közvetlen választott államfő ellensúly képezhetne a kormányfővel szemben. és az nem jó. mondta egy csoport. de ugyanez a csoport mondja, hogy fékek és ellensúlyok kellenek.

közvetlen államfőválasztás esetén a köztársasági elnök mondhatná a mérsékelt balos szöveget. azt, hogy a bevándorlókkal szemben ne lépjünk fel indokolatlanul keményen. ő vihetné ezt a diplomáciai irányt. a kormányfőnek gyakorlatiasan kell gondolkodnia. és azt mondani, hogy védvonal kell, határvadászok. de ezt azért az államfő ellensúlyozhatja ha közvetlen választják. mert ebben az esetben nem feltétlen kell a parlamenti többséget követnie. a nép felé a lelkiismeretével elszámolni. és a leghülyébb fasiszták is értik a bevándorlás ügyében a kettősséget. de ez nem tud megjelenni. mert nincs valódi hatalommegosztás. hanem a rendszer egy paritásos alapon való belső osztozkodáson alapul.

történelmi kérdés, hogy ezt a rendszert kik hozták létre. a kocsma válasza, hogy a fővárosi zsidókeresztények. objektíven nem tudjuk eldönteni, hogy ez az állítás igaz vagy sem. de el lehet dönteni. és a történészek nyilván meg is teszik. de ha zsidó lennék, akkor is azt mondanám, hogy lássuk már be, hogy a magyar közjog el van hibázva. nem erre a népre van szabva. egy olyan csoport alkotta, amelyik teljes egészében negligálta a magyar történeti fejlődést. a világkommunizmus után egy globális überkapitalista világképet hirdetett. és annak megfelelően egy szimplex közjogi rendszert és közgazdasági környezetet teremtettek. ami azt a célt szolgálta, hogy amit csak lehet leromboljanak. de ami helyette épült nem lett jobb. és a köznép azt mondja, hogy ahogy a kommunistákat úgy a kapitalistákat is el kell zavarni. mindenki tudja, hogy orbánék lopnak. a köznép nem szereti orbánt. nincs nagy tapsolás. leszámítva, akiket megfizetnek. még időnként azok sem tapsolnak. a "demokratikus" ellenzéket még jobban utálják. most mit csináljunk.

panelburzsuj 2015.08.22. 23:49:08

@unionista᠍᠍:

Megértem, hogy a saját paripádat hajszolod. Neked ennyi jutott - ebből csikarod, amit tudsz.

De - legalább kísérletképpen... - próbáld meg fölölteni például ennek a vélhetően tősgyökeres magyar páncélostisznek a gúnyáját:

"Amikor átkerültem Verpelétre, vittem a málhazsákot, mindent és felvezettek az elhelyezési körletbe. Az első kérdésem az volt: srácok, milyen itt az élet? Mondják, hogy iszonyú pocsék. Na mondom, akkor cseberből vederbe estem? Menekültem egy gettóból, és beleestem itt egy másikba? Mi az a rettenetes? Azt mondja, "képzeld el, hogy délelőtt hat óra előadás. Megyünk egyik tanteremből a másikba, és csak tíz perces szünetek vannak. Ráadásul az ebéddel is sietni kell, mert ebéd után parancsalaki foglalkozás, meg levélosztás, meg mit tudom én, mi van." Aztán vissza kell menni a tanterembe és két óra kötelező egyéni tanulás van. Ott a rajparancsnokok pisszenni sem engednek, csak akkor, ha valaki a délelőtti jegyzetből nem ért valamit, akkor elmagyarázzák neki. És azután? - kérdem, mert vártam, hogy mikor jön az a rettenet. Hát, azt mondja, vacsorára való felkészülés. És utána? Kötelező televíziónézés, legalább a híradó, meg egy héten legalább háromszor vetélkedő, tematikus est, vagy jönnek művészeti csoportok, meg hát könyvtárba kell beiratkozni. Szóval csupa ilyen borzalmat mondtak. És akkor mi a borzalom? - kérdeztem. "Hát nem érted? Hat órát ülni, meg délután még két órát. És állandóan rákérdeznek, vizsgáztatnak, egyebek."

Na mondom, édes istenem, tényleg nagyon pocsék hely ez."

Házi feladat, csak neked, csak szeretetből: : kik a kerékkötők a fölidézett sztoriban? Az ármányos/furmányos belpesti zsidók - vagy a csökönyös betűmegvető magyarok?

(Az idézet innen:

katpol.blog.hu/2015/08/22/elet_a_pancel_mogott )

panelburzsuj 2015.08.22. 23:51:22

@panelburzsuj:

(aki eddig nem érezte ki az ufópilóta-panelburzsuj azonosságot - az nem való politikai/közéleti küzdőtérre... :)

2015.08.23. 01:03:38

@panelburzsuj:
nem a magánéletről, hanem a közéletről van szó. kifejezetten a politikáról.

2015.08.23. 01:11:22

@panelburzsuj:
nem kizárólag pártpolitikáról van szó, hanem vallásháborúról. gój motorosok ha megtérnek. balra mini presszó.
m.cdn.blog.hu/le/letahirek/image/Nyit%C3%B3k%C3%A9p.jpg

panelburzsuj 2015.08.23. 01:27:26

@unionista᠍᠍:
És te úgy gondolod el, hogy "a közélet" valami egészen más, mint a magánéletek összessége?

Hogy van valami olyan "princípium", ami a magánéletek összességét "törvényszerűen" felülírja?

(Zárójel: persze hogy van. A bolsevizmus. A nyertes mindent visz, mindent letapos - először is az összes kisebbséget... És teljesen mindegy, hogy ezek a kisebbségek "fajilag" egybe tartoznának - ha egyszer a pillanatnyilag éppen uralkodó - (sogenannte "többségi"...) - trendből kilógnak, akkor semmi helyük a "közben. Csakhogy a kollektív öngyilkosság legegyszerűbb receptje: üssünk fejbe minden diverzitást! ... )

Gondolkodtál már efféléken?

2015.08.23. 01:28:49

@panelburzsuj:
és ennek a direkt pártpolitikai vetülete:
www.neppart.eu/parlament2012/admin/data/file/20121202/9tala.jpg
szemből nézve balra a római katolikus püspök. püspöklila sapkában nem lehet eltéveszteni. jobbra a református politikus lelkész, mellette az emberi erőforrás miniszter és a kormányzó párt alelnöke. meg lehet nézni, hogy milyen arcot vágnak. ne gondold azt, hogy lelkesedek azért, hogy ez így működik.

neoteny · http://word.blog.hu 2015.08.23. 02:02:36

@unionista᠍᠍:

"értem, hogy mert aláírt egy számára előnytelen szerződést"

Nyilvánvalóan nem érted: amikor aláírta, akkor "előnyösnek" találta saját maga számára ... csak amikor arra került a sor hogy a szerződésben rá rótt kötelezettségeket teljesítse, akkor vált "előnytelenné" számára.

A "pacta sunt servanda" pedig nem héberül vagy arámi nyelven van, hanem latinul.

2015.08.23. 02:15:51

@neoteny:
értem, hogy ez a pacta sunt servanda. csak a népek nem így gondolkodnak. vagy legalábbis a többség.

2015.08.23. 02:25:31

@panelburzsuj:
az alapvető összekötő elemek a szexizmus (a nemiség), az etnicizmus (a származás). és ehhez kapcsolódik a familiaritás (a családiasság).

ez az a görög katolikus motoros szerelés elég szexista. nem kezdem el magyarázni, hogy az a fiatalember egy fallosznak öltözik. azért, mert az ilyesmiért bolondulnak a lányok. normális esetben ez nem befolyásolná a közéletet.

csakhogy ez a fiatalember le lett fasisztázva. és bizony egy eredetcsoport által lett lefasisztázva. a parasztnénik is megijednek, amikor a kisunokájukat először ilyen szerelésben látják. nem mondják, hogy ez egyes út a gázkamrákig. ritkán bélyegzik őket fasisztának. itt játszik be a származás. jön a görög katolikus egyház. és megáldja a motorbiciklit. és ezek után szállítják a szavazókat. és nemcsak egyet, hanem a családokét. mini presszó előtt ott dülöngél az após. és mondhatod, hogy ez egy marginális jelenség. ez a magyar társadalom perifériája. csakhogy a magyar társadalom jelentős része ezen a szinten él. és egyébként ugyanez lejátszódik amerikában is. konföderációs jelmezekben. én unionista vagyok. szóval azt gondolom, hogy sikeres keresztplatformokat kellene létrehozni. de ehhez el kellene fogadni a többséget. mert ha a kisebbségek állnak össze, akkor a többségi csoportok azzal szemben fognak össze.

panelburzsuj 2015.08.23. 02:38:05

@neoteny:
Öreg baj ez. Mármint a "hűség" kívánalma.

Például érdekes lenne magyar nyelven fellelni olyasmi tartalmú ősrégi szövegeket, hogy "ha már bevállaltad, akkor nem ér kitáncolni" ...

Lásd pl: "holtodiglan-holtomiglan" ...

(Mint brutálisan magánéleti - ám a "köz"-re mégis elemi erővel ható "magatartartási formát"... Szóval hogy a kötelmek igenis - kötnek! Merthogy kibúvókat persze hogy sokkal könnyebb kitalálni (pláne csak "kidumálni") - mint tartós "ragasztékokat" ... Leszámítva persze az unionistai értelemben vett determinizmusokat. Amik valahogy "anyagilag" belénk vannak csomagolva - "rendíthetetlenűl". És egyetlen apró hibájuk, hogy sokkal jobban tudnak pusztítani, mint építeni...)

(A jó kérdés persze az, hogy - és ki nem szarja le az anyag korlátait? ... És erre a pontos válasz: aki maga is "csak anyagból" van... )

panelburzsuj 2015.08.23. 02:40:00

@unionista᠍᠍:
Maradjunk annyiban, hogy te 1 majom vagy.

neoteny · http://word.blog.hu 2015.08.23. 03:44:25

@unionista᠍᠍:

"csak a népek nem így gondolkodnak"

Dehogynem: pl. elvárják hogy a munkaszerződésükben lefektetett fizetést megkapják, vagy hogy a vásárlási szerződésben kikötött garanciális szolgáltatásokat megkapják. Olyannyira hogy bíróságon érvényesítik a szerződéses jogaikat, ha kell.

Az aláírásukkal hitelesítik hogy "úgy gondolkodnak".

raczsandor · http://raczsandor.blog.hu/ 2015.08.23. 07:35:19

@unionista᠍᠍:
Igen, mindezt már elmondtad.
De nem az érdekel, hogy mit és miért csinálsz a virtuális valóságban.
Az érdekel, hogy a való életben ki vagy.
Milyen a családi háttered? Mik a céljaid az életben és mennyit sikerült megvalósítani belőlük?

2015.08.23. 08:29:59

@raczsandor:
polgári neveltetést kaptam. és amit meg akartam valósítani azt megvalósítottam. éppen ezért nincs különösebb közéleti ambícióm. éppenséggel lehetne. de nem leszek semmiféle pártnak tagja. nem is voltam soha.

raczsandor · http://raczsandor.blog.hu/ 2015.08.23. 08:37:05

@unionista᠍᠍:
Köszönöm!
Nehéz szülés volt de csak sikerült. Részben.
Mit jelent az, hogy "polgári nevelés", és mikor zajlott ez a nevelés?
Mivel foglalkoztak a szüleid?
Mi volt az amit sikerült megvalósítani?

2015.08.23. 09:32:21

@panelburzsuj:
a valóság zavar. te abból indulsz ki, hogy a népek össze vannak keveredve. itt van a második legnagyobb szír város aleppo (ősi nevén "arpad") lakosságából egy gyermek csoport. a wikipedia őket tekinti tipikusnak. úgy néznek ki, mintha dórika, gabika, elődke lenne az egyik pártból. tudom, hogy ez belemagyarázás. mi legyen "arpad" és mondjuk homs (ősi nevén "emesa") lakosságával ha az egyesült nemzetek evakuálják őket. a jobbik programja valószínűleg az lenne, hogy egy részüket irányított és tervezett módon fogadjuk be. mert ősmagyarok (tkp. őseurázsiai) vagy eredetében fehér kaukázusiak és őket fogadjuk be a nemzeti keresztségben. áprád a magyarok ősapja és emese az ősanyja ugyebár. ez ellen valószínűleg kézzel lábbal tiltakozna a helsinki bizottság és a váci püspök. csakhogy a köznép valószínűleg ennek tapsolna. és előbb-utóbb minden ország erre fogja a migránsokat használni. a nyugat különösen. a többségi nemzethez hozzá hasonló génállományt javítja fel fittebb egyedekkel. merkel mami egy nagy óvodát akar, de egy ponton a németek is benáculnak. és azért, mert a szegény kispalesztinok egy része kulturális elsőbbséget hirdeti meg. és ők a "cigányok" lesznek. ahogyan magyarországon orbán, vagy a német köztévében híressé vált kislány. merkel mami magához ölelte, mein gott, és utána ékes német nyelven elmondta, hogy akkor lenne boldog ha izrael nem létezne. és ő majd egy olyan német fiúba lesz szerelemes. mert egy tündéri kislány. mondhatod, hogy ez micsoda magyarázat már megint. de sajnos ez kell ahhoz, hogy egy részben német afrikakorps a sivatagba kimenjen. németországban 4.5% a zsidókeresztény. de számarányban felülmúlták őket a cigányok, a kaukázusiak, a görög-anatóliaiak. ez a bevándorlás következménye. szóval ennek a nagy vesztese nem az indoeurópai többség. mégcsak nem is az északi germánok. hanem arról van szó, hogy a németek szent rómához fűződő kapcsolata gyengül. de ez az ottani szabad demokraták politikájának eredménye. mit gondolsz miért volt az, hogy merkel mami megkérte a német népet, hogy szavazzák őket a bundestagból, mert inkább nagykoalíciót alkotnak. persze így az fdp helyébe lép valamelyik széljobb formáció. ahogyan itt az szdsz helyébe lépett a jobbik. és egyébként a svéd szélsőjobb is vezeti a közvéleménykutatásokat. és akár többségük is lehet a riksdagban. valószínűbb, hogy koalícióra lépnek mérsékeltekkel. lehet játszani az okos csepeli györgyöt. és magyarázni, hogy ez etnikai hovatartozásnak a politikában nincs szerepe. szinte csak etnikai kérdésekről esik szó. és ha nem arról, akkor a szexualitásról. svéd nők tiltakoznak, hogy nekik fontosabbak a gyermeknevelés, mint az hogy legyen valamilyen másod, vagy harmadvonalbeli irodai karrierjük. hosszasan lehetne ezt sorolni. mind arról szól, hogy semmiféle univerzális filozófia nincsen. az legfeljebb a felszín.

2015.08.23. 10:01:17

@raczsandor:
ha lelki tanácsokra szorulok, akkor majd esetleg hozzád fordulok.

2015.08.23. 10:06:58

@neoteny:
ha ez így lenne, akkor nem lehetett volna szinte a magyar pénzpiacot átrendezni. megalakult a "kontroll" csoport. a bankszövetség egykori elnöke, az erste egykori vezetője és az állami vagyonügynökség első vezetője is tagja. nagyon sok ilyen értelmiség csoport jön létre mostanában. ők is elindulnak a választásokon. valamilyen koalícióban. és nyilván meghirdetik azokat az elveket, amikről te is beszélsz. a népek majd szavaznak.

2015.08.23. 10:37:16

@raczsandor:
mondok egy példát. de ha nagyon akarod, akkor többet is. a polgári neveltetés azt jelentette, hogy volt mondjuk elég sok legóm. és nem zavart ha a szomszéd elvisz belőle néhányat. legfeljebb akkor ha valamelyik elem kellett. olyankor visszaloptam. és volt, hogy az övéből. mert a szüleik restellték, hogy a gyereknek ott a sok legó. és ők nem vettek egy dobozzal sem. muszáj volt venniük. de ezt pontosan értettem. nem hivatkoztam a magántulajdon szentségére. pedig tudtam, hogy az micsoda. nem zavart az sem, hogy a cigány osztálytársam elviszi a legjobb kisautót. azért vitte el, mert az ütött-kopott volt. folyton azt gurítottam, mert érdekelt, hogy mitől gyorsul. polgári neveltetés része volt, hogy egy sváb család folyton meghívott ebédre. persze nemcsak engem, hanem még elég sok gyereket. de egy másik német családnál jó pénzért angolul tanultam kisgyerekként még az "átkosban". de nem haragudtam, hogy pénzt kérnek. egyszer ők haragudtam meg, mert azt mondtam, hogy nem megyek a következő héten, mert lesz egy luis de funes film a tévében. és az jobban érdekel. és majd később megyek. azt mondták, hogy ne a bolondság érdekeljen. engem az is érdekelt egy kicsit. szóval ez a klasszikus polgári neveltetés. svábokkal, de asszimilálódott zsidókkal. ők vittek be az egyetemi laborba. a családom egyik ága paraszti. és annak egy nem vér szerinti oldalága cigány. szóval különféle kultúrát kitanultam. azt is, hogy aki horváth vagy tóth az rendszerint egy kicsit különbözik. érzekenyebbek, mert az identitásukat elveszették. ahogyan a ráczok. könnyen manipulálhatóak. szóval engem érdekelt, hogy a népek milyenek. de sohasem jutott eszembe, hogy megbélyegezzem őket. azt tapasztaltam, hogy a zsidókat és a keresztényeket tilos bírálni. mert ezeknek a többsége inkvizítor jelleggel működik. aztán rájöttem, hogy egy kicsit én is. tudtam, hogy nagyapám testvére részt vett a náci népirtásban. de azt is láttam, hogy szörnyű kínok gyötrik. mert ő úgy került bele a háborúba, hogy fiatalként a legjobban teljesítette a próbákat. szóval gyerekként felmértem, hogy az emberek igen is különbözőek. szó szerint mértem ezeket és persze hamar rájöttem, hogy létezik környezetfüggés. ezek a klasszikus polgári neveltetésből következnek.

szóval az óvónéni azt mondta, hogy minden gyerek egyforma. és nem szabad kirekeszteni az egyik cigány gyereket. aki verekedett, de úgy próbálták megnevelni, hogy legyen olyan, mint a többiek. felmértem, hogy erősebb és ebből következően erőszakosabb. és akkor rájöttem, hogy úgy kell megnevelni, hogy elég közel állok hozzá a kiütőben. úgy dobott meg a pöttyös gumilabdával, hogy a földre estem. az óvónéni indulatból lecigányozta. és elmondtam neki és a dadának, hogy ő is ugyanolyan gyerek, mint a többiek, és én szándékosan álltam oda.

raczsandor · http://raczsandor.blog.hu/ 2015.08.23. 10:55:17

@unionista᠍᠍:
Nincs szándékomban lelki tanácsod adni.
A kérdéseim arra irányultak, hogy mutass valamit magadból, ami trollkodás céljából felhasználható ellened.
Ha már egyszer Te magad ezt a módszert követed.

raczsandor · http://raczsandor.blog.hu/ 2015.08.23. 10:56:54

@unionista᠍᠍:
"az óvónéni azt mondta, hogy minden gyerek egyforma. és nem szabad kirekeszteni az egyik cigány gyereket."

Ezek szerint 1990 után jártál óvodába, hiszen 90 előtt nem nagyon mondhattak ilyet az óvónénik.
Jól tippeltem?

2015.08.23. 12:46:18

@neoteny:
te abban hiszel, hogy létezik egy univerzális jogrend. és abban a törvények nagyjából annyira rögzítettek, mint a fizikai törvényei. a pacta sunt servanda úgy érvényesül, mint mondjuk a gravitáció. csakhogy a jogfilozófia nem univerzális. a klasszikus fizika sem. de az legalább majdnem. a bölcselet egyáltalán nem.

van aki azt mondja, hogy kamatos kamatot ne szedjél. van aki azt, hogy kamatot egyáltalán ne szedj. és van aki azt mondja, hogy de. melyikből következik az egyetemesség. a szimpla összeadásból, a szorzásból vagy a hatványozásból. valaki mondhatja, hogy ne legyen kamat. mert szerinte az nem jó. racionálisan szorozni ne lehessen. így képzeli el a pénzvilág univerzalitását. mert azt érzi humánusabbnak, igazságosabbnak. a másik meg azt mondja, hogy alkalmazzad a hatványfüggvényt. és nem érti, hogy abból a standard normalitás az irracionalitáson alapul. azt érzelmi alapon lehet fenntartani. ez biosz és matek. és ez nem az ájdzsíer modell vagy a szix szigma. hanem az általános iskola ötödik osztályos matematika és biológia szakköri anyag. nem egy szuper elmélet, hanem az általános iskola.

2015.08.23. 12:58:19

@raczsandor:
ebben nem sok minden változott. a kádár rendszer humanitása ugyanúgy a szociálliberális alapelvekre épült, mint utána. csak előtte még osztottak vajas kenyeret. és az erősebb cigány gyerekek nyújtózkodtak, hogy kérnek még. repetázni is lehetett ha jól viselkedtek. a kádár rendszer valamivel humánusabb volt. a népek azt sírják vissza. rief bácsinak igaza van, hogy a sikeres politikusok még mindig késő kádár kort utánozzák. mert az utolsó viszonylag sikeres társadalomszervezés az volt. ez elég zsidó hivatkozás ugye.

2015.08.23. 13:32:48

@panelburzsuj:
ez nem determináció, hanem predesztináció. előzetes céltételezés. az ember eredendően éppen ettől konstruktív. csakhogy a civilizációk ütköznek. és az ember ezért képes rombolni. te ezeket a jó és rossz szinonimájaként használod. minden ilyen szokásos ellentétpárt. erre mondom azt, hogy a racionalitás az értelem, az irracionalitás az érzelem, de mindkettő valóságos. az irracionalitás is valóságos. az elképzelt, az ami nem valós. de az nem feltétlen irracionális. ha megérted ezeket a különbözőségeket, akkor esetleg nem kezded ez mondani, hogy a kommunizmus/kapitalizmus a jó/rossz. zártság/nyitottság, stb.

azt gondolod, hogy a zártságban nem jöhet létre sokféleség. gyönyörködtél már egy sziget zártságának sokféleségében. és a puszta nyitottságának kopárságában. csak most nehogy azt gondold, hogy feltétlen zártságra kell törekedni. ez nem ilyen egyszerű. de majnem. a humanitásban a humán környezeti igényekhez kellene igazodni. a népekhez. amik mind egyek az úrban. az úr hol lakik a kiskáté szerint? ott majd a népek mind egyek lesznek. de addig is hogy legyen. nincsen ez determinálva, de valami mégis csak predesztinálva van.

raczsandor · http://raczsandor.blog.hu/ 2015.08.23. 15:19:47

@unionista᠍᠍:
Nyilván nem a gyakorlatról volt szó, hanem a szóhasználatról. Márpedig a kádár korszakban biztos nem hivatkoztak a "kirekesztés" fogalmára. A kérdés tehát marad: mikor voltál óvodás.

2015.08.23. 15:50:33

@raczsandor:
dehogy nem hivatkoztak. ha valamikor, akkor a kádár rendszerben azt hirdették, hogy a társadalom tagjai mind egyformák. és különösen kisgyerek korban el kellett felejteni mindenféle különbséget.

itt van egy kép az index címlapról.
kep.cdn.index.hu/1/0/968/9685/96856/9685645_1223d43aea921ddf5b0aa2f3649c93f2_t.jpg
szerinted ezeket a középkorú férfiakat mi tartja össze? sanyi a kútfúró haverom elmélete elég egyszerű: "ide figyeljél komám. ezek cigányok. cigány gecik". (lefordítom: egyenes férfi ágon őscigányok.) sanyi haverom szerint ezek anyai ágon lehetnek zsidók. ő azt mondja, hogy az egyenes anyai ág a hatalomszerzésben domináns, a hatalomgyakorlásban az egyenes férfiági eredet. ez heteroszexuális férfiak esetén érvényesül leginkább. az világos, hogy ez a teória brutális módon felrúg mindenféle politikai korrektséget.

rendben. szerinted mi az a filozófiai irányzat, ami a képen látható embereket összetartja? mert azt láthatod ugye, hogy majdnem szerelmesek egymásba. értem persze, hogy lopnak, csalnak, hazudnak. és a vezér ha kell, akkor "cigánykodik". de a filozófia micsoda. értem, hogy orbán populista és demagóg. csakhogy minden politikus az. a másik kettővel mi köti össze. mi az a filozófiai áramlat, ami ezeket az embereket egy politikai platformra tereli. sanyi haverom elmélete, hogy a "cigány geci". ez ellentétes mindenféle polgári neveltetéssel. kádáristával és posztkádáristával egyaránt. ez ebből a szempontból mindegy.

Lexa56 2015.08.23. 16:40:55

@unionista᠍᠍: amúgy rossz helyen keresgélsz. Felmenőim között magyarok mellett svábok, székelyek, évszázadok óta betelepült szlovákok voltak. (Kíváncsi vagyok rá, ebből milyen genetikai meghatározottságot olvasol ki).
Az ősök kutatásának megalázó procedúráján nagyszüleim generációjának kellett átmennie és a Horthy-korszak lelkiismeretes bürokratái semmi gázkamrával méltánylandó őst nem találtak felmenőim között. Egyébként a nacionalizmus stupiditását mutatja, hogy egyik nagyapám székely (!) nevét kellett magyarosíttatni, mert azt a bürokraták nem ismerték.
A hangyabolyok küzdelmével meg nem foglalkozom.

neoteny · http://word.blog.hu 2015.08.23. 16:51:35

@unionista᠍᠍:

"van aki azt mondja, hogy kamatos kamatot ne szedjél. van aki azt, hogy kamatot egyáltalán ne szedj."

irmuska néni miért rakta be az élete megtakarítását a kvesztorba?

2015.08.23. 17:45:48

@Lexa56:
hja, csak beállsz egy csoportba. aztán persze lehet, hogy sváb vagy. de ez ennél bonyolultabb, mert a svábok huszada zsidókeresztény. és egy százalékuk férfiágon zsidó. ez az y kromoszómában van "lepapírozva". de ettől még lehetsz sváb. ahogyan én is lehetek zsidó. nem vágod ezt a szerepjátékot? de a svábok jelentős része mégis a "náci" jobbik irányába húz. és szerintem ez nem filosz, hanem biosz. a kérdés az, hogy tényleges politikai cselekvés milyen irányba húz. nem a hatalom nélküliség, hanem a hatalom. nem egyénileg, hanem csoportokban. úgy, hogy ezek persze mind a nagy átlagban érvényesülő sztereotípiák, esetenként kirívó ellenpéldákkal. a politika éppen ezeket használja. szóval ez olyan, mint a trónok harca. mondhatod, hogy nem számít, hogy ki a lannister és a stark. ki a baratheon és a bolton. de mégis ez mozgatja a történetet. és martin káoszregényét mégis ez emberiség bekajálja. mert neki egy üzenete van. nincs itt semmiféle filosz, biosz van. egy kis földrajz és egy kis fantasy. olvastam egy könyvben, hogy a versenyképesség az nagyon fontos. csak az micsoda. a görög katolikussá lett gój motorosnak az, hogy elég gyorsan döngessen valamelyik bekötő úton. persze felméri ésszel, hogy a kanyarban majdnem elpusztult, vagy elpusztított valakit. és ezek után jön a liturgia bizánci rítus szerint. lefasisztázták a zsidók, és a görög katolikusok áldották meg. a motorja után a megdöngeti a barátnőjét. és viszik a gyereket a görög katolikus keresztelőre. az egyház szállítja a szavazatokat akármelyik pártnak. amelyik megfizeti. és lehet mondani, hogy ezért tart itt az ország. de ez texas állam motorosaival is így működik. luzitánia vagy hispánia parasztjai is provinciálisak. csak madridban az értelmiség nem akarja megváltani, megváltoztatni a népeket. és amikor mégis csak azt szeretné, akkor az eredménye tömeges munkanélküliség a fiatalok körében. szervezzék meg azt a félszigetet. a földközi tenger mendencéjét és az atlanti óceán partjait. a maguk módján. errefelé a kárpát-medencét a kapcsolódó tengermellékkel kellene újjászervezni szomszédsági és szövetségi kapcsolatokkal. aztán mondhatod, hogy ez a fasizmus.

raczsandor · http://raczsandor.blog.hu/ 2015.08.23. 18:08:27

@unionista᠍᠍:
Azt állítod tehát, hogy az átkosban nap mint nap használták a "kirekesztés" szót az óvónénik?

2015.08.23. 18:31:09

@neoteny:
irmuska nénit egy dolog érdekelte. az, hogy neki van egy milliója. és ezek a kvesztorosok igérnek neki hatvanezret. csak be kell vinni a pénzt a csapó utcába. mert errefelé ott volt az irodájuk. ahol régen a gubacsapók kereskedtek. csak az ma már nem üzlet. letéti jegyeket nyomtatni sokkal inkább. kell hozzá egy ócska pc. egy lopott windows. és hp asztali nyomtató, ami bírja a strapát. hja, és engedély a jegybanktól. nyomtassál százmilliárdot. itt egy kép a vidéki károsultakról:
www.naplo.hu/2015/03/questor-karosultak-demonstraltak-a-csapo20-500x333.jpg
és itt van tarsoly csaba:
kep.cdn.index.hu/1/0/803/8039/80394/8039442_31e7679bd5db985d459c536d0a97652c_wm.jpg
hogyan fejtik meg a sztorit a népek? úgy, hogy nem kellett volna megbízni ezekben a cigányokban. hogyan magyarázza meg ugyanezt a sztorit zsiday a főbróker? úgy, hogy a magyarok pénzügyi kultúrája alacsony. túlságosan mohók. egymillióra nem lehet ígérni hatvanezret.

lehet mondani, hogy a népek hülyék. és az etnicista magyarázatok is primitívek. csakhogy orbán közösségi hálójában mégis van egy cigány dominancia. csak az nem látja, aki szemellenzőt hord. értem persze, hogy nem szabad így magyarázni. mert akkor esetleg valamelyik fasiszta gyereke öcsike fejbe veri a cigány osztálytársát. azzal, hogy cigány geci. és ezek után a cigány gyerek nagyobb testvére leszúrja. mert ő is azt látta a még nagyobb testvértől. szóval persze pontosan értem, hogy ilyet a mainstream médiában nem szabad mondani. ezért nincs blogom se. nehogy valamelyik köcsög kirakja a címlapra. csakhogy a világ jelentős részben mégis így működik. vagy legalábbis a hátsó kisagyakban mintha ilyesmi zajlana.

2015.08.23. 19:03:46

@raczsandor:
a kirekesztés szót talán nem használták ilyen gyakorisággal. de ilyeneket mondtak a szülőknek. vagy volt mondjuk a családi kör. ami nyilván nagyon kiváló volt. és nyilván sok tekintetben segítette a szocializációt. de ettől függetlenül láttam, hogy cigányok általában erősebbek és felmértem ésszel, hogy ebből következően erőszakosabbak, mint az átlag. tehát nem rosszabbak, hanem egy biológiai értelemben előnyös tulajdonságból következik egy hátrányos. és felmértem ésszel, hogy a cigányságnak milyen hátrányt okoz, hogy az elemi biológián alapuló gondolkodást a humán filozófia negligálja.

szóval mondjuk "játszin" (ez a játszótér) a gyerekek egy része "késezett". ez azt jelentette, hogy ülj le. a kezedet rakd le a földre. az ujjaidat amennyire csak lehet tárd szét. és a másik kezedbe fogj egy kést. és teljes erőből vágd az ujjaid közé. és eléggé féltem, de odamentem, hogy kipróbálom én is. megragadtam a kést. mire az összes cigány gyerek egyként kiáltotta. hogy fogod? úristen nézzétek már ezt a bénát hogy fogja! lehet mondani, hogy ezek szocializáció eredményei. de miért van az, hogy az egyik csoport így szocializálódik, a másik pedig amúgy. értem, hogy környezeti hatás. de a szocialista lakótelepen is különböztek ezek a csoportok. csak ezt a kádár rendszerben úgy oldották meg, hogy láthatóan nem cigány gyerekeket tettek a filmekben erőszakossá. és őket kinevették vagy megbüntették. és a rossz gyerek szerepére egy ruszki gyerekszínészt alkalmaztak. de ezt alapvetően jól csinálták. a rendszerváltás utáni társadalomszervezéssel sokkal több a probléma. főleg ha ezt a gyermekjólétre szűkítjük le. akkor a kádár rendszer messze fölötte állt a jelenleginek. a zsebtévével, az iskolatévével és a többivel.

panelburzsuj 2015.08.23. 19:04:01

@unionista᠍᠍:
A te "valóságod" addig érdekelt, amíg nem láttam át tisztán, hogy mi a "munkamódszered": az ismereteid hézagait töltöd-e ki fantáziálással - vagy a képzelgéseid mellé keresel úgy-ahogy működni látszó támasztékokat.

Amióta teljesen egyértelművé vált, hogy az utóbbi - érdektelenné vált számomra az egész "műved".

neoteny · http://word.blog.hu 2015.08.23. 19:28:38

@unionista᠍᠍:

"irmuska nénit egy dolog érdekelte. az, hogy neki van egy milliója. és ezek a kvesztorosok igérnek neki hatvanezret."

Vagyis nyerészkedni akart, különösebb fizikai vagy szellemi teljesítmény felmutatása nélkül -- ahogy te fogalmazol.

2015.08.23. 21:52:44

@neoteny:
hja, mert amikor akárki berakja a pénzt egy alapba, akkor ők nem nyerészkedni akarnak fizikai vagy szellemi teljesítmény felmutatása nélkül. szóval ha úgy vesszük, akkor nem a magyar pénzügyi kultúra mohó, hanem a zsidó. (nyilván az összes) ha már ezeket a zsiday a magyar etnikumhoz köti, akkor ezt fordítva is meg lehet tenni. és ezek után a népeket meg lehet kérdezni, hogy mi legyen. amire azt mondják, hogy ők majd jól bedöntik a forintgazdaságot. embereket nyomorba és pusztulásba taszítanak. ha egy ez legitim törekvés, akkor a zsidókkal is meg lehet tenni. tehát amit egyik néppel meg lehet csinálni, azt a másikkal is. és persze értem, hogy ez így kegyetlenül tolja jobbra a politikát. aminek egyáltalán nem örülök. a fejemet fogom. de az a tapasztalatom, hogy szinte mindenki belemegy ebbe a játszmába. szóval úgy tűnik, hogy ezt a népek le akarják játszani valamiért.

2015.08.23. 22:12:55

@panelburzsuj:
aleppo helyén álló település ősi neve tényleg "arpad". és homs tényleg "emesa". és ezekben a városokban és környékükön törzsi csoportok egymásnak esnek. esetleg meg kellene nézni, hogy ezek a népek mifélék. korlátozni és szétválasztani őket. ha egyszer 10 dollárért megmondjuk az őseredetüket egyenes apai és anyai ágon. nem gondolod, hogy ez lenne a humánus? csak értem persze, hogy akkor a népek azt mondanák, hogy azt is döntsük már el, hogy ezek a zsidók tényleg zsidók-e. és azért vannak mérések. valójában nem mindegyik natív sémi. mert eleve két dolog keveredik. az egyik az anyai, és a másik az apai eredet. és például azt tapasztalják, hogy a lévik fele férfi ágon nem natív sémik. hanem őseurázsiaiak. de hogy kerültek oda. azok vajon nem a leventék. lehet, hogy nem. de ebből még kiderülhetne, hogy a hunnoro/hungaro és a szemita népek közötti kapcsolat elég régi. csak elég nagy a genetikai távolság. és ebből következően könnyen összekülönböznek. és ezt objektív módon lehetne méricskélni. csak akkor ugye a történelem, a vallás természettudományos alapokat kapna. és a politikai szolgálólányai és fiai hagyományosan.

de azért mégis csak fel lehet tenni a kérdést, hogy a faszomba van az, hogy a magyar nyelv kizárólagosan finnugor eredetű. és akkor árpád anyja emese. és ott van két ilyen nevű város. de nem a hantik, a mansik, a szamojédek lakta vidéken. és ilyenkor jön az akadémia, hogy mert a kultúrát odavitték a "vándorkereskedők". csak ugye ezek a "zsidó" akadémikusok. és haláluk után is meg lehet mondani. ha akármilyen utódjukból szinte bármi megmarad. ha ezek a zsidók, akkor a zsidók. de éppen nem ezen bosszúálló megoldás mellett vagyok. hanem azt mondom, hogy ebből nagyon könnyű lesz doktori dolgozatokat írni. és ugye a jobbik nagyon könnyen kormányra kerülhet. nem a természettudományt fogja érinti. hanem a bölcseletet. a filozófiát, a történelmet, a nyelvészetet. sok tekintetben a művészeteket, az esztétikát. szóval ahogyan a nácik átírták volna az egészet. csak épp nem visznek senkit a haláltáborokba. szóval ebből lehet egy civilizált endlösung. de ez átformálhatja a vallást és a közgondolkodást. a kérdés, hogy mit lehet ezzel kezdeni. nekem minden ismerősöm azt mondja, hogy ne aggódják már szegény kiszsidókért. mennél inkább kapálóznak annál mélyebbre ássák magukat abban a szarban, amit maguk kevertek. és ne akard már őket kimenteni. mert ők akarnak lehúzni a sárba. az emberek jó szándékát kihasználják, mert ezek ilyenek. szóval ez egy dilemma. de nem olyan érdekes persze.

neoteny · http://word.blog.hu 2015.08.23. 23:58:00

@unionista᠍᠍:

"szóval ha úgy vesszük, akkor nem a magyar pénzügyi kultúra mohó"

Persze hogy nem "a magyar pénzügyi kultúra" mohó: irmuska néni meg a hozzá hasonlók ( www.naplo.hu/2015/03/questor-karosultak-demonstraltak-a-csapo20-500x333.jpg ) a mohók. Akik nyerészkedni szerettek volna fizikai vagy szellemi teljesítmény felmutatása nélkül -- ahogy te fogalmazol.
süti beállítások módosítása