1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2015.03.10. 07:32 HaFr

Lendvai Ildikó végképp eltörölte a múltat

A politikus ezt írja egy Facebook bejegyzésében: "Lehet, hogy örülnöm kellene, hogy Simicska leügynöközte Orbánt, de nem örülök. Az ember legszívesebben elfordítaná a fejét, mint amikor valami gyomorforgató látvány kerül elénk. Olyan, mintha két sáros vaddisznó betörne a lakásomba, és ott dulakodnának a szőnyegemen hemperegve. Eszem ágában sem volna szétválasztani őket vagy igazságot tenni köztük. Egyetlen vágyam lenne: menjenek ki az otthonomból. Most is így érzek. Menjenek el! Mi itt lakunk."

A Wikipédia szerint Lendvai Ildikó "1974-ben lépett be az Magyar Szocialista Munkáspártba. 1974-től dolgozott a KISZ Központi Bizottsága kulturális osztályán, majd 1981 és 1984 között az MTA aspiránsa volt. 1984-től 1989-ig az MSZMP KB tudományos, közoktatási és kulturális osztályán dolgozott előbb munkatársként, majd alosztályvezetőként, 1988 és 1989 között osztályvezető-helyettesként."

Nagyon röviden, az állampárt tagja, az élcsapat élcsapatában ideológiai vezető pozícióban, talán betekintése is volt egynémely sáros vaddisznó akkori jelentéseibe, de mostanra már az egészből már csak a szőnyegek és a gyomor féltése maradtak. Lendvai közeli munkatársa a teljesen inkompetens Gyurcsánynak is, amikor az végleg megrogyasztotta a magyar liberális demokráciát, és főnöke mellett nem elhanyagolható szerepe volt abban, hogy Orbán kétharmadra tehetett szert. Lendvai a pártelnökségéről lemondva azt átadta Mesterházy Attilának, akinek a második fideszes kétharmad létrejöttében van elévülhetetlen érdeme.

Lendvai Ildikó egy igazi gyöngyszeme a magyar közelmúltnak. De még mindig okát érzi annak, hogy megszólaljon. Mindenki tudja, aki olvassa ezt a blogot, hogy nem lelkesedem Orbánért. Személyes problémám, hogy vannak, akikért még nála is kevésbé. 

179 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr827255983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr kíváncsivagyok 2015.03.10. 17:49:01

@na4:
"Sötét őskomcsi hülye tyúk, aki egész életében semmit nem dolgozott, csak fosta a szót. Hányinger. "

Mutass már a Fidesz vezérkarából egyetlen , azaz EGYETLEN "embert" ,..aki dolgozott egy percet is ?!?!

dr kíváncsivagyok 2015.03.10. 17:51:11

Orvbán, Kovér, Szijjártó , Lázár , Deutsch , stb...
mennyit dolgoztak a párton kívul ?
és mennyi kárt okoztak ???

Baloldali érték 2015.03.10. 18:21:01

"Lendvai a pártelnökségéről lemondva azt átadta Mesterházy Attilának, akinek a második fideszes kétharmad létrejöttében van elévülhetetlen érdeme."

Mesterházy nem érdemli meg ezt a mondatot.

Mesterházy sokat tett az MSZP-ért. Nagy erőfeszítésébe került, de felszínen tartotta 2014-ig. Ez egy szép eredmény a körülmények tükrében, csak a baloldal nem ismerte fel a körülményeket: ők győzelmet vártak olyan alapon, hogyha bukik a Fidesz akkor ők _szoktak_ hatalmon lenni, és hát bukni fog, mert mindenféle ilyenolyan pártocskákkal összefogtak, és hát ők a nagybetűs ellenzék, a jobbikot meg elhallgatták már 6 éve, tehát most sem kell velük számolni.

Mesterházy hibájának azt lehet felróni, hogy nem tudta kellő erővel távol tartani a gyurcsány-bajnai duót, és ezzel aláásta a 4 év összes erőfeszítését egy, a korábbi hibáival szembenéző MSZP megteremtésére. És nem tudta 2014-ben reálisan felmérni, hogy a Fidesz leváltása baloldalról nem elérhető cél.

Ha nem ringatják be magukat mindenféleképpen a kormányváltás illúziójába, akkor a Mesterházy-MSZP megmaradhatott volna - váltópárti funkciót ugyan elveszítve - egy karakteres balos középpártnak, ami súlycsoportban tudott volna maradni a Jobbikkal. Így viszont maradt egy arcnélküli, széteső valami, ami magát egyre kétségbeesettebben próbálja a víz fölött tartani, de a váltópárti szerep után a baloldali megmondópárt szerepet is elbukták, és elég egértelműen haladnak a kispártosodás fele. (Még van az esély fordítani, de ehhez nagyobb munka kell, mint Mesterházyé volt.)

Az ellenzék vezető ereje meg a Jobbik lett, és ehhez gyakorlatilag semmit se kellett csinálniuk. A Jobbik szavazók nélkül ma már nincs kormányváltás.

A baloldalnak derogált 2006-ban átadni a terepet, ezért kapták a 2010-es buktát.
A baloldalnak derogált szóba állni a Jobbikkal, ezért kapták a 2014-es buktát.

panelburzsuj 2015.03.10. 18:24:22

@unionista:
"nem a társadalom önmozgása, hanem gazdasági kényszer"

1. Mitől "mozog" egy társadalom? Már akkor, ha se külső veszély, se belső feszítés nincs?

2. Mennyire jellemzőek az ilyen "kegyelmi állapotok"? Amikor pont minden "harmonikus"? Nem túl "gazdag" ahhoz, hogy kívülről szemet vessenek rá - és nem túl "szapora" és nem túl "egyenlőtlen" ahhoz, hogy belső feszültségek keletkezzenek?

unionista (törölt) 2015.03.10. 18:24:31

@panelburzsuj:
a cca. 250 lakosú gyügye/és 120 ezres nyíregyháza korösszetétele:
0-14: 13%/14%
15-39: 23%/37%
40-59: 32%/27%
60-69: 11%/10%
70- 19%/9%
nem olyan nagy különbségek ezek. szóval azt hisszük, hogy gyügye egy nagyon más világ, mint nyíregyháza. de nem. nyíregyháza egy nagy gyügye. csak egy kicsit fiatalosabb.

panelburzsuj 2015.03.10. 18:26:18

@unionista:
És vannak még pusztai cselédek?

Úgy értem: aki pusztán lakik, az automatikusan cseléd? Megfordítva: aki pusztáról bekerül egy kisvárosba, és heggeyztő vagy tanító szakát tanul - az pusztai marad?

bekerült 2015.03.10. 18:30:07

Petike !

Fene az ízlésedet !

Te rüheled az állampárti embereket, míg a jobboldal nagyon szívesen keblére öleli őket !
Pozsgai, Szűrös, stb, hogy csak egy párat
említsek, és akkor még az ügynökökről nem is beszéltem.
Arról se, hogy az átkosban nem lehetett akárki a fegyveres erőknél sem, sőt, még vezető beosztásba is csak káderlista alapján kerülhetett bár ki !

Ezek a vezetők, mint pl. Boros Péter, Smith Pál, stb. kiemelten együttműködő személyek voltak, mint ahogy az összes TSZ-elnök, vagy vállalati vezető is.
Még az se kellett, hogy párttag legyen valamelyik, nem ez volt a fontos.
Az egyházi személyek legtöbbje volt "együttműködő" és máig bőszen hallgatnak erről !

Lendvairól legalább tudjuk, hogy ki volt és ezt el is ismeri.

Te is a többit véded azzal, hogy azokat támadod, akik nem próbálják meg eltitkolni a múltjukat.

Bizony, nekem meg ettől fordul fel a gyomrom !

röf 2015.03.10. 18:38:32

Lendvai egy mondattal megnyerte a 2002. évi választást az MSZP-nek.
"Visszaadjuk minden nyugdíjasnak a 19 ezer Forintot, amit a Fidesz elvett tőlük."
Hazudtak, így nyertek.
Megyó beváltotta az ígéreteket, és belerokkant az ország.
Ez volt az életmű.

kisQtya 2015.03.10. 18:41:33

Számomra Orbán és Lendvai a két vaddisznó, akiknek párban kellene eltakarodni.

rockjano 2015.03.10. 18:53:54

Az van ezzel hogy amit a Lendvai múltjáról ír a posztoló az persze nagyrészt igaz, másrészt amit Lendvai ír abban meg neki van teljesen igaza…

Én sem tudom örömmel nézni a két főmaffiózó csatáját...

unionista (törölt) 2015.03.10. 19:00:35

@panelburzsuj:
az autonómián azt értem, amikor egy közösség szabad akaratából mozog. teljes körű autonómia nyilván nincs, mert vannak külső kényszerek. a társadalom ezeket próbálja demokratikusan lebontani. szétfeszíti a régi kereteket, persze azzal újabb korlátokat állít.

a balliberálisok abból indulnak ki, hogy a társadalom akkor szabad ha a piac is szabad. ez ideális esetben úgy valósulhat meg hogy nincs állam, vagy ha van, akkor az minimális. csakhogy a magyar társadalom többsége ezt a felfogást elutasítja. szabad államiságot követel. az állam tehesse meg mindazt, amire a többsági társadalom felhatalmazást ad. ne önkényesen, hanem amivel a többségi társadalom egyetért. ez a népi demokrácia. ez egy törzsi háborút eredményez. mert a törzsi csoportok nem ugyanazt akarják.

maxvall bircaman szerkesztő (törölt) 2015.03.10. 19:03:56

@rockjano: hékás, olyan szépen összefoglaltad, amire gondoltam, hogy beírok egy pirospontot.

Van, illetve volt néhány mszp-s, akit egyébként el tudtam viselni (sőt: még a fidesz körül is fel-felbukkan néha egy értelmesnek tűnő ember, amíg ki nem útálják), de ez a nő, már eleve ez az orgánum, egyszóval borzalmas. És attól még lehet igaza.

Sőt, Simicskának vagy Orbánnak is lehet igaza egy-egy dologban, már csak a nagy számko törvénye alapján is.

maxvall bircaman szerkesztő (törölt) 2015.03.10. 19:05:12

@unionista: nana, nem hinnem hogy néhány elvakult liberálison kívül bárki abból indulna ki, amit írsz; meg hát mi abban a baloldaliság?

maxvall bircaman szerkesztő (törölt) 2015.03.10. 19:06:37

@röf: azért nem tulajdonítanék ekkora szerepet neki, már alig emlékszem, hogy ezt mondta volna egyáltalán, csak a nem lesz gázáremelés rémlik.

panelburzsuj 2015.03.10. 19:10:25

@unionista:
Felig tele - félig üres? ...

"A kistelepülések korösszetételbeli hátrányát még szemléletesebbé teszi az öregedési index, amely a 59 éven felüli népesség arányát fejezi ki a 15 éven aluliakhoz képest. Ez a mutató 2008 elején az 1000 fő feletti községekben 126, míg a kistelepüléseken ennél jóval magasabb, 141 fő volt; ezen belül a 500-999 fő közötti településeken 100 gyermekre 135 idős személy jutott, míg a 200 fő alattiaknál ennél az értéknél 42-vel több, összesen 177.

Az egyes aprófalvak lakónépességének korösszetételében óriási a különbség. 2008
elején 9 településen (Eperjes, Hunya, Bácsszentgyörgy, Gyügye, Újtelek, Újszalonta, Újsolt, Óföldeák és Vekerd) legalább 4-szer annyi időskorú élt, mint ahány gyermek."

(Egyébként ha még ne ismered, érdemes elolvasni Németh László: Pusztuló magyarok címmel írott komédiáját.)

egyetmondok 2015.03.10. 19:18:12

@panelburzsuj:
" (Kábé mostanában halnak ki azok a bácsik-nénik, akik pusztai cselédekként jártak oskolába. Szerinted ők hova teszik magukban a "proletárdiktatúra" alatti sorsukat, személyes állapotukat? Kudarc? Siker?) " --

Volt egyetemi diáktársam, hibátlan puszták népe cseléd poronty, akinek hibátlan puszták népe cseléd édesapja 56-ban pofánvágta,de rendesen a gyűlölt téeszelnököt,ült pár évet,majd a hetvenes években tehetős háztájival rendelkező, kockalada+nagyház tipikus "kádár-rendszer" ember lett.
Apa-fia egyként gyűlölték és megvetették az egész rendszert,nagyon is tudatosan.

Hogy biztosan,100.000% biztosan volt olyan ,aki őszintén úgy gondolta,hogy "minden rendben",hasonló nagyapa-apa-fia sorsokkal,abban nem kételkedek.

Abban a verzióban,fordulatban kételkedek, hogy a társadalom döntő többsége rendszer-sikerként élte meg azokat az időket.

unionista (törölt) 2015.03.10. 19:25:36

@panelburzsuj:
örsvezetőként tapasztaltam meg először egy jelentséget. első örsi órán nevet kell választani. a gyerekek azt szavazták meg, hogy legyünk "ufó" örs. nekem nem tetszett, de nem szóltam ebbe bele. úgy voltam vele, hogy ha a többiek ezt akarják, akkor legyen ez.

majd a csapattitkár azt mondta, hogy "ufó" örs nem jó. mert az nem magyar szó. ilyen nem lehet. mivel nekem sem tetszett ezért nem vitáztam. az örsnek a második foglalkozáson azt mondtam: skacok, az ufó örs nem jó. legyünk kolumbusz kristóf örs. és azt vártam, hogy mindenki nekem esik. de nem. azt mondták: oké, te vagy a vezetőnk. köpni, nyelni nem tudtam. a társaim a látszat demokráciának engedelmeskednek.

ezt használja ki orbán. csinál valami nemzeti konzultációt szimbolikus ügyből. amiből kijön, hogy legyünk "ufó örs". erre a külső hatalom azt mondja, hogy "az nem jó". utána azt csinál, amit akar. erre a cseléd kultúrára épít.

Csülök 2015.03.10. 19:38:20

"az MSZMP KB tudományos, közoktatási és kulturális osztályán dolgozott előbb munkatársként, majd alosztályvezetőként, 1988 és 1989 között osztályvezető-helyettesként."
Azannya! még egy alosztályon osztályvezető-helyettes is volt? Döbbenet! Az már szinte KB első-titkár, nem?

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2015.03.10. 19:40:32

Hafr vazze.. Az MSZP-s csinovnyikok jól kiosztottak mert bántani merted Lendvai elftársnőt.

Élvezettel olvasom a blogokon hogy hogy ömlengenek a Gyurcsány csicskák egy minden alapot nélkülöző geciző csalódott milliárdos ügynökvádján.

Holott kedvenceik eddig egy pufajkást, egy hivatásos D-209 jelűt, és egy Pécsi Dialógus csoportról jelentgető Elkúrót, (akinek az MSZP KB igazgatta telefonokkal a vizsgáit) bírtak eddig miniszterelnök alternatívának felkínálni mindösszesen.

A komcsik komcsiknak, az ügynökök és munkásőrök ügynököznek.
Az MSZ(M)P-s tetvek nem változnak. Régen nyilasból vedlettek egy perc alatt komcsi náci üldözővé, most komcsiból Európér komcsi üldözővé.

unionista (törölt) 2015.03.10. 19:42:20

@panelburzsuj:
szabolcs szatmár bereg megyét nézem (2011).
100 gyermekkorúra jutó időskorúak száma:
megyei jogú város: 134
többi város: 114
városok együtt: 121
községek, nagyközségek: 107
megye összesen: 114
gyügyén ugyanez az adat: 119

a megye olyan, mint a megyeszékhelytől különböző többi város. és az olyan, mint az falu ahol nem élnek cigányok. az átlagtól a megyeszékhely tér el és a cigány-magyar települések. illetve budapest.

de az ország nagyobb része nem sokban tér el gyügyétől. nem tudom, hogy lehet-e ezt követni.

WilburSmith 2015.03.10. 19:44:02

Ne sértsük meg a vaddisznókat, azokból legalább finom töpörtyűkrémet lehet csinálni, míg ezeknek fikarcnyi hasznuk sincs. Csótányokhoz hasonlítanám őket, és ebbe Lendvai büdös pártkurva kisasszony is beletartozik.

Orbán, Gyurcsány, Simicska, Bajnai, Mesterházy meg a többi újkori elvtársbuzeráns amíg csak lop, csal hazudik, addig a Lendvai asszonyság egy mocskos gyilkos rendszer kiszolgálója volt. Nagyon örülnék, ha ezek a mocskok eltakarodnának a házamból, de hiába írtjuk őket, mindig visszatolják a büdös pofájukat, mint ahogy Lendvai is teszi néha. Csodálom, hogy ezek még nincsenek leköpve, összeverve, ha kimerészkednek az utcára.

ParaZita2 2015.03.10. 19:46:21

Kádár-rendszer: eredeti tőke felélés.
Orbán-rendszer: eredeti tőke sikkasztás.

PKP: eredeti tőkefelhalmozás????

unionista (törölt) 2015.03.10. 19:54:46

@panelburzsuj:
félre értés ne essék. nem azt gondolom, hogy a cseléd kultúra rossz. hanem azt, hogy a vezetőnek sokkal nagyobb a felelőssége. egy munkahelyen a beosztottak sokszor mondják: döntse el a főnök. azért tartjuk. nem vállalják a felelősséget. és szerintem ebbe bukik el orbán. döntse el a főnök. azért tartjuk.

Boka1 2015.03.10. 20:05:54

Együtt kell élni azzal, hogy minden családban voltak elkövetők és áldozatok. Megitélni úgy kell, ahogy az illető ember hozzánk közel áll. Minden embernek a sajátja a szimpatikusabb. Egy harmonikus arcú embernek egy ugyanolyan a szimpatikus. Egy markánsabbnak meg egy ugyanolyan. Ez így van egy harmonikus lelki állapotúval is. Nyílván egy öntudatos agresszív, csalódásokkal teli ember egy ugyanolyat fog szimpatikusnak találni, és lealjasozni egy Göncz Árpádot. Vagy aki falun nőtt fel, sosem fog szeretni egy más társadalmi osztályból származó embert.

panelburzsuj 2015.03.10. 20:05:54

@egyetmondok:
Oké, hogy abban a verzióban,fordulatban kételkedsz, hogy a társadalom döntő többsége rendszer-sikerként élte meg azokat az időket - de hát miért velem kötözködsz ezen az apropón?

Mutasd meg, ha rosszul emlékszem, de én nemhogy "döntő", még "egyszerű" többséget se írtam. Tömegeset írtam. Hogy mi a "tömeges" alsó határa, azon - ha szabad - ne nyissunk újabb fejezetet, azt viszont közös általános iskolai kulturális gyökereinkre mutogatva hadd jelentsem ki ex cathedra, hogy a "tömeges, de nem többségi" fölső határa a huszadik század második felének Magyarországán esetében valahol 5 millió országlakos körül van.

De legyek nagylelkű: ha csak egy-két millió embert is "emelt túl" a Kádár rendszer azon az életnívón, amit egy kevésbé egyenlősdi rendszerben önerőből elért volna - az is bőven elég egy "tömeges" lecsúszásérzet kialakulásához. Meg a vele járó morcosság, stb.

panelburzsuj 2015.03.10. 20:11:52

@unionista:
Azt gyanítom, hogy a Dunántúlon sokkal brutálisabb mértékű népességkoncentrálódás ment végbe '45 után - és ebből következően a kiürülő települések elöregedése is markánsabban megmutatkozik. Meg a kettes verzió is: a legatyásodás ott, ahol ugyan van gyerek - csak nem tipikusan keleti árja.

explanatus 2015.03.10. 20:12:48

@unionista: Akkor meg van a recept. Kell csinálni a tsz mintára egy „begyűjtő-állomást” ahogy a parasztoktól elvettek mindent, földet, kocsit, szekeret, hitet, reményt jövőt, most a FIAT500-as meg két muskátlis láda föld fölött mindent bele ebbe a közösbe.

panelburzsuj 2015.03.10. 20:14:48

@unionista:
Ilyenkor szoktuk megfutni azt a kört, hogy na és mi az az elemi közösség, aminek már van autonómiája?

Jól emlékszem? :)

panelburzsuj 2015.03.10. 20:15:25

@panelburzsuj:
vagy lehetne - ha nem nyomnák Krahácsot...

panelburzsuj 2015.03.10. 20:25:15

@unionista:
Arra nincs megoldása ennek a "cselédstratégiának", amikor a "főnöknekvalók" nem vállalják be a prófétaságot, és a "népük" szolgálatából "önmaguk" kiszolgálására váltanak. Korporatíve - kartellezve.

Mint '89-ben és azóta.

unionista (törölt) 2015.03.10. 20:32:05

@panelburzsuj:
szóval az egy dolog, hogy sokan költöznek befelé a városba. de kistelepülésen több a gyerek. és a nagycsaládok költöznek kifelé.

erre mondom azt, hogy poliszosodni kellene. a városok területükben nagyjából hasonló, népességben eltérő önkormányzatok. ez az urbánus modell.

e mellé be kellen tolni a vidékies tradíciót felfogást. ez a járás és a megye. és ezt felügyelheti a kerület és a járás. a vidékies önkormányzatok népességben hasonlóak, területükben különböznek.

a fair az lenne ha a megyék versenyeznének. mert azokban mehet végbe a kiegyenlítődés. az országrészeken belül és azok között. magyarországon a megye a demokratikus fejldődés kulcs eleme.

explanatus 2015.03.10. 20:32:52

@zenonküp: a gugli se felejt, nem csak te :)

forum.index.hu/Article/showArticle?go=86124287&t=9107456

„.. 1972 ben mit ad isten volt egy kardlapozás március 15.-e alkalmából, és amilyen hülye fiatal volt ő is kint volt egy kamerával a kezében...
Na ezután sikerült lebeszélni őt a filmes pályáról...
Bevitték stb...
Akkor érettségizett abban az évben.
Már érettségizni sem akarták hagyni! Sok követ kellett megmozgatni a politikai pályán lévőkhöz, míg a szülők annyit el tudtak érni, hogy legalább hagyják érettségizni... Mondanom sem kell magasabb iskolába nem is engedték!
Persze most majd jönnek azok a szövegek, hogy pedig engedték volna... de tudjátok mit (akik ilyet gondolnak) azok tehetnek egy szívességet!!!

Milyen érdekes, hogy a nagy rendszerváltó szamizdatos csürhe, hogy, hogy nem valahogy mindig megúszta... „

egyetmondok 2015.03.10. 20:47:52

@unionista:
Szerinted miről szól 57 május 1.tényleg nagy tömege?

vNHM 2015.03.10. 21:03:58

Büdös botoxos disznó! Ki kiváncsi arra, hogy mit röfög?

egyetmondok 2015.03.10. 21:07:45

@panelburzsuj:
Nem egy vagy kettő millió az,hanem több.

Engem nem kell győzködni,hogy az a bizonyos,a mai jobboldal szerint "csak egy épp olyan polgári demokrácia,mint bárhol nyugaton", két háború közötti magyar, horthysta világ,szóval,hogy az pont azokat tartotta nagyon is tudatosan szinte állati nyomorban,akikre reggeltől-estig hivatkozva - valójában pont azokkal szemben - az egész gyalázatos, inkább feudális,mint félfeudális rendőrállamot üzemben tartották, tehát hogy ezen millióknak a proletárdiktatúra fridzsider-verziója mit "adott": nem is idézőjelesen jó (de min. bőven jobb),hanem tényleg jó (de mind.jobb) létet és valami békességet.

Ki merné ezt az élményt ezen a generáción számon kérni? Nem normális bátorság kell ehhez.

panelburzsuj 2015.03.10. 21:24:55

@egyetmondok:
Talán azoknak a fiataloknak mégiscsak lenne oka számonkérni, akik ma kimaradnak ebből az élményből. Mert az sem egészen "normális", hogy már az "élményszerzés" közepette is minimális hozzáadott értéket termelő emberek nyugdíját nyögjék még egy emberöltőn át.

Szóval igen "cifra örökség" azért ez az "egyszerélünk modernizáció", nem?

unionista (törölt) 2015.03.10. 21:29:57

@egyetmondok:
amiről kádár beszélt. leverték az "ellenforradalmat". nem tért vissza "a bitang úri rend". így nem nyomják el teljesen a népet, hanem csak félig. és ennek örülni kell. és a népek örültek. vagy legalábbis úgy tettek, mintha örülnének. de 68 után tényleges felemelkedés is volt. ez a reformokból fakadt. abból, hogy a szocializmust próbálták kapitalista módszerekkel építeni. a kultúrában korábban nyitottak. 62-ben volt ki mit tud. 66-ban táncdalfesztivál. ezeknek hatalmas sikerük volt.

vegyük mondjuk a magyar filmet. milyen volt a kádár rendszerben. vagy mondjuk a magyar közoktatás mérhetően jobb volt a kádár rendzserben, mint ma. a kádár rendszerben leültek a népek vasárnap a tévé elé. és a népek iq feladványokat megfejteni. és azt mondták: nézzed már a zolika milyen okos. megfejtette a tízezer forintos kérdést is. egy átlag családban kiderült, hogy a gyerek intelligens. szombaton azt mondták. na jó, meghallgatnak egy verset. és utána jött a "szombat esti filmkoktél".

félelnyomó rendszerek sajátja. azt mondták, hogy rendben itt van egy krimi. de azért előtte hallgass meg egy verset. és azt úgy nyomták le a nép torkán, mint most a reklámot. a kádár rendszer sok tekintetben jobb volt, mint a jelenlegi.

nem állítom, hogy összessségében jó rendszer volt. hanem azt, hogy bizonyos tekintetben egyértelműen jobb, mint a jelenlegi.

egyetmondok 2015.03.10. 21:48:57

@panelburzsuj:
Velünk az Isten,jobbján Szent Istvánunkkal, ha a mai generációk kimaradnak ebből az élményből.

unionista (törölt) 2015.03.10. 21:51:55

@egyetmondok:
az átlag magyar nem a nyugathoz méri a világot. hanem a szomszédhoz. a közgondolkodás emberléptékű. és szerintem ez jó. az átlag magyart nem érdekli, hogy mi van new yorkban. az a többségnek olyan, mintha a holdon lenne. de még budapestről is azt gondolja, hogy egy másik világ. nem akar olyan lenni. a többség nem akar fővárosiasodni.

egyetmondok 2015.03.10. 21:52:01

@unionista:
" nem állítom, hogy összessségében jó rendszer volt. hanem azt, hogy bizonyos tekintetben egyértelműen jobb, mint a jelenlegi. " --

ritkán,de most egyetértünk,arra figyelemmel,hogy itt 2010-ben bizony rendszerváltás volt. Ennél az tényleg jobb.
(A 90-2010 közötti rezsimhez képest egy kalap szar volt.)

egyetmondok 2015.03.10. 21:56:22

@unionista:
De,az átlagmagyart pont érdekli,hogy mi van NewYork környékén: aki menekül,s erre akadt jó ok,nem normálisan túl sok magyarnak túl bőven,az mind oda ment,meg a környékére (Bécs is az).

Fejesrob 2015.03.10. 22:02:28

Na igen, nem kicsit furcsa, hogy Lendvainak van az egésztől hányingere.

Bár úgy lehet vele, ha annak idején a 90-es évek elején az SZDSZ-nek nem volt, akkor neki miért legyen.

panelburzsuj 2015.03.10. 22:02:40

@egyetmondok:
Kimaradnak. Az élményből is, meg az árának a viseléséből is.

De olyannyira, hogy csak a hátuk közepét fogjuk látni. Bécs meg Nem York irányában.

unionista (törölt) 2015.03.10. 22:11:21

@egyetmondok:
nem az átlag magyar menekül new york-ba, hanem az átlag zsidó. a zsidókeresztények vándorolnak ki tömegestől. de ez a magyar parasztot egyáltalán nem aggasztja. szerintem a szabad világban nem ördögtől való azt gondolni, hogy akinek az ország többségi kultúrája átkozottul idegen az távozzon.

zipe moha 2015.03.10. 22:17:22

@unionista:
ez végül is generációs kérdés is... a "szocialiáció"miatt... a morálhoz és az a erkölcshöz,a lopáshoz a közvagyon mibenlétéhez,a hazudozáshoz a képmutatáshoz, az elvtelen megalkuváshoz mint életformához való személyes viszony is egyben...
így lesz igazságos...a 2 generáció aki összehozta az egészet végül is végig játssza...és mindenki azt kapja amit adott...ez a kiegyenlítődés törvénye

unionista (törölt) 2015.03.10. 22:26:27

@zipe moha:
nézd, én erről azt gondolom, hogy 20 évig volt egy zsidókeresztény köztársaság. amiben azért volt jó és rossz is. ez 1990-2010 között állt. és megbukott. ma is igazolódik. ez a questor ügy. ez a zsidókeresztény pénzügyi kultúra bukása. a paraszt nem is érti. mi az, hogy egy magáncég nyomtatott értékpapírt. olyat lehet? persze, hogy lehet. erre épül a kapitalizmus. a magyarok többség egyetért abban, hogy ezeket kell megszüntetni.

Göntér László 2015.03.10. 22:28:13

Úgy gondolom, hogy az internet sokak számára világossá teszi, hogy az ő jövedelme és életszinvonala nagyon messze van az általa látottaktól, és ezt a különbséget már nem tudja elviselni. Ezért hagyják el sokan a jelenlegi lakhelyüket még akkor is, ha közvetlen környezetükben ezek a külömbségek még az elviselhetőség határain belül is vannak. Ezért gondolom az alábbiakat:
ktkj.blog.hu/2015/02/22/a_partok_alkonya

zipe moha 2015.03.10. 22:38:20

@unionista:
...tudod ezt szoktam idézni mostanában egy jottányit sem változtatva...".... Ezeknek a jogoknak a biztosítására az Emberek Kormányzatokat létesítenek, amelyeknek törvényes hatalma a kormányzottak beleegyezésén nyugszik. Ha bármikor, bármely Kormányforma alkalmatlanná válik e célok megvalósítására, a nép Joga, hogy az ilyen kormányzatot megváltoztassa vagy eltörölje, és új Kormányzatot létesítsen, olyan elvekre alapítva és hatalmát olyan módon szervezve, amely jobban védi Biztonságát, és jobban elősegíti Boldogulását. A józan ész azt kívánja, hogy a jól bevált Kormányzatot ne változtassuk meg jelentéktelen és múló nehézségek miatt; és valóban a tapasztalat azt mutatja, hogy az emberiség inkább szenved mindaddig, amíg a rossz nem válik elviselhetetlenné, mintsem hogy kivívja jogait, és eltörölje a megszokott formákat. Ha azonban a visszaélések és bitorlások hosszú sora mindig ugyanazt a Célt szem előtt tartva azt bizonyítja, hogy a népet teljes zsarnokságba kívánják hajtani, a nép joga és a nép kötelessége, hogy az ilyen Kormányzat igáját levesse, és jövő biztonsága érdekében új Védelmezőkről gondoskodjék. "...Új védelmezők kellenek...:)

unionista (törölt) 2015.03.10. 23:13:55

@zipe moha:
a kérdés, hogy ki lehet ez a "védelmező"? szerintem a megye.

Budapesti Szeretkezési Vállalat 2015.03.11. 02:23:22

@egyetmondok:
Sajnos, ez sem igaz.
A Kádár-rendszer az átlag dolgozó (nem pémnzügyi ügyeskedő, netán sima állampipénz-tolvaj) szempontjából nagyon sok tekintetben jobb volt, mint a mostani.

Hidd el, ha vidéken lenne szavazás arról, hogy a Kádár-rendszer jöjjön-e vissza (annak minden hátrányával, de előnyével is), vagy folytatódjon az 1990-től fennálló szar, simán a Kádár-rendszer nyerne.
De Budapest jó néhány kerületében is.

Lehet, hogy te nem éltél vagy nagyon kisgyerek voltál akkor, de közel sem volt olyan szörnyű, mint ahogy mostanában lefestik. Kifejezetten élhető rendszer volt egy átlagembernek, munkásnak, parasztnak (ezalatt a földművest értem), mérnöknek, tanárnak, orvosnak stb.

Budapesti Szeretkezési Vállalat 2015.03.11. 02:24:43

@unionista:
Mondjuk ez a zsidózás nem kellett volna, egyébként a korábbi hozzászólásaid nagy részével egyetértek.

Budapesti Szeretkezési Vállalat 2015.03.11. 02:40:37

Ami meg Lendvait illeti, fiatalabb korában kifejezetten a normális MSZMP-sek táborába tartozott.

Volt valamikor 1981-ben egy tatai zenésztanácskozás, ahol az akkori menő zenészeket a rockeznében mutatkozó "az anarchikus, ellenőrizetlen, lázadó, "társadalomellenes" törekvések" (Bizottság, URH, Beatrice stb.) miatt, és Bródy pl. simán eljátszotta azt, amit velük szemben 20 évvel korábban az akkori zenésztársadalom: simán megtagadta a közösséget a nevezett zenekarokkal.
Bródy pl:
"Itt hivatásos előadóművészi engedéllyel rendelkező zenészek ülnek, s a Tóth elvtárs által említett rossz példák alanyai nem tartoznak hozzánk. Sem az URH, sem az Orgazmus, sem a Bizottság."
(Az Orgazmust mondjuk nem tudom, miért sorolták ide, egy teljesen ártalmatlan jazz-rock zenekar volt, ami akkor már évek óta nem is létezett.)
Az egyetlen ember, aki kiállt ezen lázadó zenekarok mellett, nem más volt, mint KISZ KB kulturális osztályának vezetője, név szerint Lendvai Ildikó:
"Ha nagyon keményen fogalmazok: a KISZ és a mostani felnőtt nemzedék nehezen ért szót a mostani tinédzser generációval. Erről nem a tinédzser generáció tehet."...
"Amikor a kultúrpolitika figyelmébe ajánlottuk, hogy itt művészetről van szó, amivel művészetként kell bánni, hogy itt olyan értékekről van szó, amihez a megfelelő értékszelekciót és értéktámogatást is ki kell alakítani, akkor ez nem azt jelenti, hogy úgy figyelnek rá, hogy az állam vagy a kultúrpolitika keblére öleli a popzenét. Lehet, hogy ez a popzenének esetleg még rosszabb vagy kellemetlenebb is lenne. Tudniillik ez azt is jelentené, hogy úgy figyelnek rá, mint minden más művészetre, amiben a három T, a támogatás, tűrés és tiltás is benne van. Én mégis azt hiszem, hogy ez már előrelépés lenne, mert eddig itt inkább csak tűrésről és tiltásról lehetett beszélni, a műfaj nagy tömegeit illetően. Ha mellélép a támogatás és mögélép a koncepció, az elvileg eldönti, hogy mi a viszonyunk ehhez a műfajhoz."

Bizony.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2015.03.11. 07:04:57

@Budapesti Szeretkezési Vállalat:

Lendvai és a többi MSZMP KB-s tetű, volt az, aki kényszerített embereket besúgásra, elemezték a jelentéseket, és döntöttek élet és halál sorsa felől.

Akik letelefonáltak Gyurcsány elvtárs egyetemére egyengetni a viszgáit, a feltörekvő Pécsi Dialógus csoportról jelentgető ifjú titánnak:
www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA

Akik parancsára lehallgatták és megfigyeltek minden ellenzéki vezetőt és családját, így Orbánt és feleségét is.

Persze értem, hogy munkásőrként bejön neked a cenzorhölgy munkásssága, de legjobb lenne, ha eltűnne az összes Kovács, Lendvai, Horn Gyuszi, D-29, Gyurcsány, féle geci végleg.

WilburSmith 2015.03.11. 07:06:23

@Budapesti Szeretkezési Vállalat:
"Lehet, hogy te nem éltél vagy nagyon kisgyerek voltál akkor, de közel sem volt olyan szörnyű, mint ahogy mostanában lefestik. Kifejezetten élhető rendszer volt egy átlagembernek, munkásnak, parasztnak (ezalatt a földművest értem), mérnöknek, tanárnak, orvosnak stb."

Neked le kéne baszni két kurva nagy pofont, hogy kijózanodjál. Írd le ezt a kádár rendszer utolsó áldozatának is, akit 89-ben lőttek le.
A fasz kivan a kádári nosztalgia posványában ragadt agyatlan prolikkal, akik még megközelítőleg sem tudják felfogni, hogy a jelen kor problémáiból mennyi gyökerezik a buzeráns kádár rendszeréből. Kádár egy egész országot tett tönkre, nem véletlen, hogy a posztkomcsi országok közül mi nem tudunk egyedül kikeveregni a szarból. Kádár egy egész országot tett bűnözővé azzal, hogy hagyott mindenkit lopni, űzérkedni, cinkossá tett mindenkit, hogy mindenki füle mögött ott legyen a vaj. Ugyan ez a berögzülés alapján próbálunk kapitalizálódni és demokráciának csúfoljuk a jelenlegi egypártrendszert. Kádárt ki kellett volna végezni, hogy az ilyen barmok mint te, erőszak nyelvén tanulják meg mi az ami rossz, mert aggyal nem tudják felfogni.

egyetmondok 2015.03.11. 07:47:33

@Budapesti Szeretkezési Vállalat:
Gondolod, hogy a magyar társadalom többsége visszaszavazná
- az Állami Egyházügyi Hivatalt
- a politikai pártok alapításának megtiltását
- a cenzúrát
- pl.a bírói jóváhagyás nélküli,ügyészi döntésen nyugvó előzetes letartóztatást
- a téeszesítést
- a fizetőeszköz konvertibilásátnak megszüntetését
- az utazási korlátozásokat
s tovább is van mondjam még...

Mindig megdöbbenek, hogy így,idén már közelebb a hatvanhoz,mint az ötvenhez, nekem mennyire jó véleményem van a saját népemről,olyanokkal szemben, mint pl. Te is,...meg Orbán Viktor.

zipe moha 2015.03.11. 08:44:48

@egyetmondok:

...amit érteni kell: a Kádár-rendszer a közember számára összehasonlítási, viszonyítási alapként szolgál...nem vágyálomként, vagy nosztalgiaként.

amikor azt mondják, hogy a "szocializmus2 jobb volt, arról beszélnek, hogy EZ mennyire sz@r...nem az volt jobb , ez sz@r!

Ez lehetett volna másként is, másként kellet volna lennie...a közember szubjektív érzékelése viszont valós tényeken nyugszik....

Bár csak hálálkodhatna a Nemzet...DE ÁTKOZÓDIK!ÉS TELJESEN IGAZA VAN....

unionista (törölt) 2015.03.11. 08:50:06

@Budapesti Szeretkezési Vállalat:
ha egyszer jellemzően a fővárosi zsidók gyermekei telepednek le tartósan amerikában, akkor nem lehet azt mondani, hogy ez a palócokra, a bunyevácokra vagy a ruszinokra jellemző. a zsidókeresztények a kivándorlásban vélhetően felülreprezentáltak. ezt nem tudjuk pontosan, mert nem mérjük. de valószínűsíteni lehet.

hány zsidó gyerek születik magyarországon? és mondjuk hány cigány? ezt nem tudjuk. azt látjuk, hogy az ország egy kicsit elcigányosodik és balkanizálódik. de lehet, hogy ez a normális. ennek az egyszerű magyarázata. innenntől kedve a cigánykérdés megoldása persze kulcsfeladat. nem feltétlen kell az ortodox liberalizmust követni. ha a zsidóság száma csökken, akkor a zsidókérdésre primitív válasz is adható. de ebben nincs semmiféle zsidóellenesség.

a kivándorlás azt jelenti, hogy egy egyén vagy egy csoport nem tud vagy nem akar alkalmazkodni egy környezethez. és ebből következően elvándorol. de ez teljesen természetes dolog. ez sem nem jó, sem nem rossz.

a zsidóság jelentős része 150 évvel ezelőtt érkezett. a nagy zsinagóga nem olyan régi. vagy a rabbiképzés. egyetlen ózsinagóga sopronban van. de onnan is kiűzték őket. nem azt gondolom, hogy ezt a kultúrát végérvényesen töröljük el. hanem azt, hogy ez a kisebbség senkinél sem előrébb való országos méretekben. helyi szinteken lehet preferálni a zsidókat. de ha ezt lehet, akkor diszpreferálni is szabad. úgy kell elrendeződni, hogy azt többé-kevésbé mindenki elfogadja. arányos képviseletre van szükség.

bekerült 2015.03.11. 08:55:04

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: A FIDESZ kommunistáit, ügynökeit, kiszolgálóit kihagytad ! Van belőlük bőven. Mára már az MSZP-ben se találsz többet !

vakablak 2015.03.11. 09:01:21

Én sem lelkesedem Orbánért; konkrétan úgy vagyok vele, hogy ha egyszer végre meghal, azon a napon pezsgőt bontok és ünnepelek. De vannak, akiket még nálánál is kevésbé kedvelek, így például e blog szerzőjét. Ennyire kutyába lemenni, mint ő, csak kevesen tudnak; s ha gyűlölködő rendszert akarok, Orbáné már nagyon szépen bejáratott, elfogadott szisztéma, undorkeltő és mocskos az utolsó eresztékéig, s mégis inkább ezt választanám, mint HaFr pártját. Soha ilyen pártra nem szavazni nem fogok. Ha csupán ez volna az alternatíva, akkor kösz, maradjon inkább minden úgy, ahogy van.

vakablak 2015.03.11. 09:02:17

jav: „Soha ilyen pártra szavazni nem fogok”

egyetmondok 2015.03.11. 09:04:50

@zipe moha:
A szubjektív érzékelés,s ezen érzékelések mentén kialakuló akár nagy,széles közösségi vélekedés akkor is lehet hamis,ha valós tényeken nyugszik.
Teli vagyunk ilyenekkel sajnos.

zipe moha 2015.03.11. 09:08:47

@egyetmondok:

igazad van, úgy általában lehet hamis...DE most nem hamis! és ezt most neked fel kell dolgoznod magadban...a Társadalom közérzete rossz és teljes okkal!
Mondhatod , hogy nem rosz..mert a Tiéd jó..attól még ténykérdés : 0 közbizalom 0 közhitel

zipe moha 2015.03.11. 09:10:51

egyetmondok...a tiéd is rossz lesz... ha a nyugdíjadat a felhalmozott nyugdíjvagyonodból fogod kapni...és nem abból ami tőlem elsarcolnak...az enyémből

panelburzsuj 2015.03.11. 09:12:54

@unionista:
Saját rendszereden belül ellentmondasz önmagadnak:

1. Az egyik állításod az, hogy ebben ez országban ma is a zsidóknak/zsidókerezstyéneknek áll a zászló a magyarok/egyébárják rovására.

2. A másik meg az, hogy főként a zsidók vándorolnak el, mert nem tudnak/akarnak alkalmazkodni az itteni környezethez.

Szóval legalább magadban eldönthetnéd, hogy akkor jó vagy szar itt és most zsidónak lenni?

egyetmondok 2015.03.11. 09:31:29

@zipe moha:
Hogyan lehet zéró a közbizalom,ha a rossz közérzet nagyon is valós köz-tapasztalásokon nyugvó közvélekedés ?
Ha itt olyan sokan helyesen és alapos okkal állapítják meg, hogy mi a helyzet,tehát van nagy tömegű helyes felismerés,akkor a sok-sok millió helyes felismerő egymás iránt érzett bizalma pont létezne.

panelburzsuj 2015.03.11. 09:39:04

@egyetmondok:
Úgy, hogy a "közvélekedés" csak abban egyezik, hogy szar.

Hogy mitől az - arról viszont egyre többfelé oszlanak a vélemények.

Ebből meg már egyenesen következően a "Merre a kiút?" kérdésre adott válaszok diverzitása a végtelenhez közelít. Például olyan módszerrel, hogy ugyanaz a vélekedő is napszakonként más és más irányban keresi a kijáratot...

zipe moha 2015.03.11. 09:42:20

@egyetmondok:

"Ha itt olyan sokan helyesen és alapos okkal állapítják meg, hogy mi a helyzet,tehát van nagy tömegű helyes felismerés,akkor a sok-sok millió helyes felismerő egymás iránt érzett bizalma pont létezne. "

cinikus vagy és kéjes örömmel eszed meg azt aminek az ÉN tányéromba van a helye mert Én dolgoztam érte...azért mert a Te tányérod üres...és még cinikus is vagy

zipe moha 2015.03.11. 09:44:17

@egyetmondok:
változtass nicket...@ingyenebédre...mi nem fogunk egyetérteni..mert belőlem élsz és nem hálás vagy ezért, hanem önelégült

panelburzsuj 2015.03.11. 09:47:24

@zipe moha:
Nem cinikus, hanem szofista.

(Tudom, sok hülye hellén... :)

zipe moha 2015.03.11. 09:52:27

@egyetmondok:
..a saját gyerekeid gondolom már nyugaton vannak... csak néhány marha van még itthon aki hónapról-hónapra összedobja nektek a pénzt...MÁSODSZOR is megkeresi Nektek a nyugdíjat...miért is? mert ez a törvény??...sz@r törvény..

egyetmondok 2015.03.11. 09:55:16

@panelburzsuj:
Magyarul tehát fújhatjuk azt a közmegegyezést, hogy a helyzet szar. Semmire se megyünk vele.

BALTAZÁR 2015.03.11. 09:59:37

@Budapesti Szeretkezési Vállalat:
"...közel sem volt olyan szörnyű, mint ahogy mostanában lefestik. Kifejezetten élhető rendszer volt egy átlagembernek, munkásnak, parasztnak (ezalatt a földművest értem), mérnöknek, tanárnak, orvosnak stb."
Na ez az igazi populista hozzáállás. Én nem vagyok már mai gyerek, bőven felnőttkoromban történt a rendszerváltás, így jól emlékszem azokra a mostanában egyesek által "régi szép időknek" hívott érára. Annak ellenére, hogy a fiatalságomat jeleneti és sok olyan dolog volt ami akkor jobb volt, eszembe nem jutna visszasírni azokat az időket. Miért is? Az a viszonylagos jólét egyszerűen nem a hazai gazdaság eredménye volt. A teljes foglalkoztatottság és az ebből fakadó iszonyatos pazarló, nem hatékony gazdaság finanszírozhatatlan volt és az akkortájt felvett - és az irreálisan "magas" életszínvonal fennrtására költött - kölcsönöket még ma is nyögjük. Az a hamis nosztalgiaérzet amit a "tisztelt" balos politikusaink gerjesztenek ugyanolyan aljas és demagóg, a legelemibb ösztönökre akar hatni mint a szélsőjobb zsidózása.

zipe moha 2015.03.11. 10:00:32

@egyetmondok:
....magyarul többet várok el tőled...joggal.. a közmegegyezéshez. Például,hogy levesd azt a szemüveget ami alapján vidáman ítélsz...és lásd, hogy a postás,hogy jut el hozzád...ha nem vagy hajlandó együtt gondolkodni velem én is beintek...és akkor leszel gondban ( persze az én és a te itt most képes beszéd...is)

egyetmondok 2015.03.11. 10:02:51

@zipe moha
El kell kezdenem,hogy mi nem vagyok? Hogy pl. nyugdíjas nem vagyok,meg, hogy véletlen se eszek a tányérkádból,hanem töltögetem a sajátomat ? Ugye nem Zipe, nem kell.

panelburzsuj 2015.03.11. 10:08:06

@egyetmondok:
Önmagában igen, fújhatjuk.

Sőt,ha hajlandó vagy nem csak beledumálni, de belegondolni is, akkor világosan láthatod, hogy az egymást követő "protestszavazásokból" - (aka: szar közhangulat) - egyre demagógabb nyertesek jöttek ki. Minél szorítóbbnak érezte helyzetét "a nép", annál könnyebben kapott a csodadoktorok "egyszerű és közérthető" (ál)megoldásai után.

egyetmondok 2015.03.11. 10:12:26

@panelburzsuj:
Én nem csak belegondolok,beledumálok,de bele is cselekszek - ahogyan idő,energia,stb.akad - abba, hogy befejeződjön a csodadoktorok beteg valóban demagóg magyar történelme: Polgári Konzervatív Párt.

panelburzsuj 2015.03.11. 10:17:12

@egyetmondok:
Úgy rémlik, nem most mondom először: ha te vagy egyik reklámarc, az katasztrófa a pártodra nézve.

egyetmondok 2015.03.11. 10:21:46

@panelburzsuj:
Na,hát ezért nem vagyok a reklámarcok egyike se,ha éppen erre lennél kíváncsi. Vannak,meg remélem lesznek bőven,sőt,bőven fiatalabbak is, akik a reklámarci munkakörre ezerszer alkalmasabbak nálam.

panelburzsuj 2015.03.11. 10:26:48

@egyetmondok:
Egyelőre ez a blog az egyetlen "reklámfelület", ahol a párt folyamatosan jelen van.

Te folyamatosan hányod-veted magad itt.

Pártot mentoráról.

egyetmondok 2015.03.11. 10:33:35

@panelburzsuj:
Ja,hogy te nem is valódi reklámarcra gondoltál. Úgy más,akkor szörnyű teher vagyok a párton,elismerem.

panelburzsuj 2015.03.11. 10:55:46

@egyetmondok:
"Let me speak to them, Pontius!"

Drago Brutic 2015.03.11. 12:07:01

"A szentségeit Walter, te hülye barom, te mindenből paródiát tudsz csinálni!" by Töki.

Budapesti Szeretkezési Vállalat 2015.03.11. 12:07:20

@WilburSmith:
Seggfejkém, Kádár egy olyan országot hagyott hátra, amelyik a legjobb helyzetben állt az akkori szocialista országok köuzül.

Azt, hogy a szarból nem kikecmergünk, hanem egyre jobban belesüllyedünk,köszönd az Antall-kormánynak, akik szétlopták meg fillérekért elkótyavetyélték az országot, meg kedves Orbán spicli Viktorodnak, akik 1998-2002 között tönkrebaszott egy jó pályára állított gazdaságot, és ugyanezt teszi 2010 óta megint, és csak a saját zsebe megtömése érdekli.
Lehet, hogy a hozzád hasonló agyatlan faszfejeknek nem volt jó a Kádár-rendszer, de az emberek 95%-ának bizony az volt.

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
Te akkora agyatlan faszkalap vagy, hogy válaszra sem vagy méltó.
Gondolom, ÁVO-s voltál, utána meg munkásőr és III/3-as spicli, mint a főnököd, akinek derékig vagy a seggében, és most ezt akarod leplezni, azért habzik ennyire a szád.

@egyetmondok:
Ha olyan életszínvonalat kapna érte, ami akkor volt, simán. Nem élt 4 millió ember a létminimum alatt van annak határán, aki dolgozott, az félre is tudott tenni, nem egyik napról a másikra élt, mint most.
Nem a jól kereső vagy sokat lopó 10%-ról beszélek, hanem az átlag melósról. Beleértve tanárt, orvost, ápolót, gyári munkást, földművest.
(Arról nem is beszélek, hogy a mezőgazdasági termelésben a felét sem hozzuk az akkori idők termelési eredményeinek, a jól működő téeszek, állami gazdaságok szétverése bűn volt, fel kellene akasztani, aki felelős érte. Persze akkor nem lehetett volna a haveroknak szétosztani ezek vagyonát, meg odaadni a földet olyannak, aki max. a terepjáró ablakából látott mezőgazdasági termőterületet, és azt sem tudja, fizikailag hol van az a föld, amit megkapott, de azért kap érte hektáronként 70 ezer Ft állami támogatást, aki meg ott lakik és használná a földet, az dögöljön meg, mert elvették tőle Orbán spicli Viktorék a földjét a haverok zsebének tömése érdekében.)

Ami az egyházakat illeti, meg kellene szüntetni az összeset. Néphülyítő intézény mindegyik, a hozzád hasonló idióták pénzének elszedésére.

kisQtya 2015.03.11. 12:19:14

@Csülök: Magasabb posztra alkalmatlan volt, ilyen polcokkal azt díjazták, ha valaki "jóelvtárs" volt.

Csak az MSZP-ben tört fel, mint a huszár segge, az MSZMP idején maximum kávét főzhetett.

unionista (törölt) 2015.03.11. 12:37:28

@panelburzsuj:
nem azt állítom, hogy a zsidókeresztényeknek áll a zászló. hanem azt, hogy 1990-2010 között nekik állt. és ez elbukott. és azóta a vezető baloldali országos napilapokból és nyugati világlapokból az folyik, hogy egy sötét, fasiszta diktatúra van.

az értelemezésem az, hogy cigány kultúra hirdetett elsőbbséget. ha az egy zsidókeresztény res publica volt, akkor ez egy cigány principátus. ebből hátrál ki a balkáni despota simicska. és ebből lehet egy pánszláv dominátus. ha a mérsékeltebbek összezárnak (mondjuk az északi pokorni és a déli navracsics), akkor kiszoríthatják az őseurázsiai jobbikot. szerintem erről szólnak a hatalmi harcok. értem, hogy ez egy sajátos, majdnem unikális értelmezés. de mondjál másikat.

szerintem a zsidókeresztények és a nyugat-indoeurópaiak a dunamentén alkothatnak közösséget. a zsidókeresztények és a keleti árják debrecenben egyezhetnek ki. a dominánsan tisza-mentén magyar-cigány kultúra jöhetne létre. a duna mentén magyar-zsidó. ehhez kellene duna tévé és tisza tévé. dunántúli pannon, budapest és alföld filmstúdió. felvidéki, kárpátaljai és délvidéki és erdélyi televízió. alpokalján osztrák-magyar. és ebből lehetnek a regionális koprodukciók. a kis-lengyel krakkóval. ehhez kapcsolódhat bécs és pozsony. a ljubjana és zágráb és a nagy szerb-belgrád. elég multikulturális?

csak ebben nem a zsidók uralják a magyar televíziót. hanem egyenrangú félként vehetnének részt a gyártásban. és most ez a probléma. mert nem ehhez vannak szokva. kivándorolnak. vándoroljanak.

tamas11 2015.03.11. 12:43:17

@FN:
Ez nem személyes problémád, hanem az egész politikai generációnk kérdése, a főfő választói akatualitás, igazi választóvíz. Péter is "halkan belelépett", megrettenve attól, hogy közelebbkerülhet a balságokhoz, feltűnik a sokszorosan elútált orbáni rendszer mellett. Rossz helyre teszi ki a zárójeleket.
"Inkább" orbán, mint ildikóék...-mondjatja a kétpárti tétovaság, elfeledve, hogy mind reménybeli harmadikként vagyunk jelen, és csak így tarthat számot érdeklődésünkre.
Adott esetben Béndek Péter véleményével ott ér partot, ahonnan a véresszájú hagyományos széljobberek írnak szörnyűségeket, itt föntebb is, két pofont szorgalmazva annak, aki erényeket is látott a korábbi politikai berendezkedésben.
Be kéne már látni, hogy nem Kádár, és nem Bajnai, de már Gyurcsány sem jelenti az igazi fenyeegetést KÖZÖSSÉGÜNKRE, HANEM ORBÁN rendszere, ami viszont már nem csupán fenyegetés.
Az Ildikó nappalijába vízionált vaddisznók harca a tét, és nem az MSZMP-s múlttal megterhelő szörnyűlködések.

ParaZita2 2015.03.11. 12:59:27

... na még 1szer:

Kádár-rendszer: eredeti tőkefelélés!
(fel tetszettek fogni?)

Orbán-rendszer: eredeti tőke-elsikkasztás!
(fel tetszennek fogni? ... a különbséget is? ...
hasonlóságot is?)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.03.11. 13:24:37

az a legnagyobb baj vele, hogy nem csak a közelmúltnak, de a jelennek s része még...

Mármint nem az a baj,m hogy él hanem, hogy ma is aktív és politizál.

unionista (törölt) 2015.03.11. 13:24:40

@panelburzsuj:
és ugye világos, hogy ebben andy vajna, a balkáni szefárd despotizmus is érvényesülhet, csak nem kizárólagos jelleggel. szóval itt mindenki a diverzitásról pofázik, de valódi önkormányzatiságot kevesen akarnak. szóval szerintem ebben az évtizedben, de még a következőben is nagyon necces az, hogy bármiféle változás lesz. de ennek alapvetően a magyarországi zsidóság, illetve újabban a hozzájuk beálló keresztények az okai. mert ők akarnak a kettőből az egyik oldal lenni. ami egy vicc. arányos képviseletre van szükség.

2015.03.11. 13:30:11

@tamas11: Hát ez az, én is éppen ezért ironizáltam ezzel a ki kit tuál még kinél is jobbannal!:)

krj 2015.03.11. 13:34:05

tessék mondani, Aczél elvtárs főnöke széke előtt térdelni is olyan volt, mint a vaddisznók között?

unionista (törölt) 2015.03.11. 13:34:56

@panelburzsuj:
illetve még durvábban nem az egyik, hanem mindkét oldal. zsidó baloldal/keresztény jobboldal játékot borította fel orbán. a balkán pártjával. a keresztények balra szorultak. a szefárdok jobbra húztak. és most a délszlávok támadják. szerintem elég pontosan leírható ez. értelmetlen erre több időt vesztegetni. szerintem az elkövetkező 10-20 évben nem hiszem, hogy változik valami. ha ez a kivonulás lesz a téma, akkor a köznép legyinteni fog.

Wendég 2015.03.11. 14:35:22

@dr kíváncsivagyok: De felejteni nem szabad ,nem lehet ,mszmp -mszp emberei annyi gazemberséget népirtást nyomort bűnt követtek el a magyar nép ellen.

Budapesti Szeretkezési Vállalat 2015.03.11. 17:15:30

@Wendég:
Majd ha kiengedtek az elmegyógyintézetből, gyere vissza, hátha akkor valami értelmeset is tudsz majd írni.

explanatus 2015.03.11. 17:45:38

A vaddisznós hölgy kifakadása megint csak -színház az egész- világ kategória. Egy tétova pillanatig ott voltam, azt mondom, amit a székely fia másnap reggel: Bólintottam idösapám, de aztán valahogy az felötlött fel, a vaddisznós hölgy megint elszalasztott egy alkalmat, mert nem mondta ki a varázsszót.

Emberek, magyarok elnézést, nagyon sajnálom, a mi hibánk. Hiszen a saját keltetőikben cseperedtek fel azok a csíkos kis makkrágcsálók ilyenekké, hogy most már egymást kezdik felfalni. A vaddisznós hölgy elszalasztotta (megint), hogy elkezdődjék végre a beszéljük meg úgy isten igazából vétkeinket.

Mikor fogunk lezárni egy korszakot, hősök, áldozatok, könnyek nélkül?!

El Zorro 2015.03.12. 10:04:28

@HaFr: Kicsit megkésve, de egy apró ellentmondásra szeretnék rámutatni.

"Nem pártblog. Ki van rá írva, hogy BP blogja..."

Ez teljesen oké. De akkor a Polgári Konzervatív Párt (tehát nem a személy, hanem a párt) honlapján a "Kövess!" szekció alatt (a párt Facebook- és Twitter-oldala mellett) nem biztos, hogy e blogot kell hirdetni, vagy akkor valamiképpen ki kellene emelni, hogy az nem a párt, hanem az elnök személyes blogja.

Egyébként minden tiszteletem, komolyan.
süti beállítások módosítása