1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2014.09.07. 17:23 HaFr

Orbán: hajtűkanyar délután

Orbán Viktor azt mondta ma Debrecenben, hogy „mi, magyarok ma nem követünk egyetlen ideológiát sem, elutasítjuk az utópia minden formáját, hiszünk a szabadságban”. Szerinte itt az esély, hogy „Európa legmodernebb konzervatívjai legyünk”. 

Felhívom a miniszterelnök figyelmét, hogy mindez jelentős hajtűkanyarra fogja kényszeríteni a ma délelőtt még érvényes útvonalán (hagymázas illiberalizmus, kínai-orosz irány, hanyatló Nyugat). A "legmodernebb konzervativizmus" ügyében fordulhat hozzánk bizalommal (Polgári Konzervatív Párt, pkonzervativok@gmail.com), de ne várjon könyörületet a tusványosi-kötcsei irányvonallal (azaz önmagával) szemben. Korrupció, etatizmus, versenyképtelen gazdaságpolitika, KLIK, Matolcsy stb. stb. stb. szintén repülni fog.

Üdv,

Dr Béndek Péter

Elnök, Polgári Konzervatív Párt

24 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr546678099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

György Sipos 2014.09.07. 20:26:38

Szerintem lesz olyan diagnózisa amely felmenti minden eljárás alól.

panelburzsuj 2014.09.07. 20:28:45

@György Sipos:
Az a "diagnózis", az valami helikoptermárka? Vagy dácsákban gazdag orosz település? :)

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2014.09.07. 22:30:22

Most miért?
Annyi minden volt már a Szeretett Vezérünk!
Miért ne lehetne egyszer konzervatív is?
Elmúlik nála majd úgy is, amint valami más jobban fizet...
Olyan rosszak vagytok, azután meg ti lesztek a hibásak, mert elmegy a kedve az egésztől! :(

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2014.09.07. 23:02:03

Nem azzal kell foglalkozni, amit mond... hiszen meg is mondta :-)

(Nincs véletlen krétai őse?)

Evoke 2014.09.07. 23:55:41

Látom Péter, nehezen emészted Viktorunk kreatív, gyorsan változó elméleteit. Híveinek egyszerűbb az élet, nem olvasnak, nem írnak.

Evoke 2014.09.07. 23:58:40

@panelburzsuj: Ha jól értelmezem a diagnózist, Sipos barátunk a beszámíthatatlan állapot orvosi igazolására gondolt.

panelburzsuj 2014.09.08. 00:11:50

@Evoke:
Jaja. Elég laposka poén, amit igykeztem kicsit földobni.

De ha gondolod, heréld ki nyugodtan az én vicceimet is. Nem fogok sikítani, csak kicsit elhúzom a számat. De csak így csöndbe, magamba.

Szúrófény 2014.09.08. 06:09:39

@Counter: Megkérdeztük a szakembert:

Volt-e nálunk nagytakarítás?

Guberáló János hetven éves. Hatvan éve van a szemetes szakmában, és most már benne marad haláláig. Ez nem egy nyugdíjas szakma, és Ő nem gyűjtött vagyont.
Tanuló éveiben az apja mellett volt szemetes kocsis. A gépkocsit már nem szerette. Ahogy megöregedett és nem bírta a kukát pakolni, kényszervállalkozó lett. Önállósította magát, kiköltözött a szeméttelepre. Kérdéseinkkel az ősmagyaros gödörházában kerestük fel.
— János Bácsi, volt-e nálunk nagytakarítás?
— Én fijam csak lomtalanításról tudok. Azt szeretem is olyankor, tudok egy kicsit keresni is.
— Nem olyanra gondolnánk János Bácsi, hanem az emberek között…
— Ó az igen régen volt fijam, mégy ifjú koromban.
— Mikor?
— Mikor is? Negyvenhatba, ötvenbe? Rég volt!
— Mostanában nem volt?
— Nem tudok róla, hogy lett volna.
— Akkor milyen volt?
— Hát a tiszta munka vót! Az oroszok meg a kommunisták úgy eltakarították az urakat meg a csendőröket, hogy hírmondójuk se maradt.
— És az jó volt magának?
— Hát siratni nem sirattam Őket, de a szemét is olyan szegény lett, mint az ország. Nehéz évek vótak.
— Mostanában jobb?
— Hát, ahogy én látom, megint szegényedik a szemét.
— Miért János Bácsi?
— Ifjú koromba elhordták a ruhát, míg ronggyá vált. Most meg rongyot vesznek! Mire idejut hozzám… gondoljon bele.
— Most nem veszi észre, hogy nagytakarítás lenn?
— Nem én fijam. Több a szemét az biztos, ha az újságot, a TV-t nézem. De inkább csak szellőztetik, mint eltakarítanák. Nem tudom tudjátok-e a régi szemét az igen büdös, tud lenni. Meg az, ami rothad. És itt egy egész rendszer rohadt el, ahogy mondják. De az új virágok se valami szépek illatosak… Inkább csak légyfogók, mint a dögvirág!

savanyujóska 2014.09.08. 07:10:20

Nekem erről valahogy megint Mussolini jutott eszembe: „Reakciós is vagyok, és forradalmár is, aszerint, hogy a körülmények mit kívánnak. … Elfogadjuk és támogatjuk mindazt, ami használ a nemzetnek. A fasizmus többé nem marad fasizmus, mihelyt választ magának egy előítéletet. Nekünk nincsenek szabályaink, és nem is kérünk belőlük.”

Dr Fülig Jimmy 2014.09.08. 07:39:19

Simicska már nem is válaszol a focianalfabéta csuti orálmuzsik üzeneteire,értemes ember már nincs szegény aksiproblémás környezetében csak szociopatikus.Őszi választások előtt hibát hibára halmoz és ráadásul itt vannak a negatív focisikerek,a végén nem segít rajta az ordenáré választási csalássorozat sem.

toportyánzsóti 2014.09.08. 07:44:04

Alapfogalmatlan szegény,ezért akar minden fogalmat ő meghatározni,miközben 7 milliárd ember van ma már ugyanezekkel a génekkel.Esélytelen bármire mint a magyar foci ami ujabb mélységet hódított meg,az Észak Írek idegenben időtlen idő óta nem nyertek...

2014.09.08. 08:23:35

Jajj Péter, nem érted te a mi miniszterelnök urunkat. Ez csak ügyes diplomáciai egyensúlyozás, persze szigorúan az ország érdekében:)

Kalmár 2014.09.08. 09:14:40

Egy demokrácia nem szükségképpen liberális.
A magyar válasz, a munka alapú társadalom, ami nem liberális. (végre)

A liberalizmus egyenlő lett az "erősebb kutya szexel" közmondással.
A multik letaroltak mindenkit, majd széttárták a kezüket, hogy egyenlőek a pályák, te is legyél multi!....vazze..

Semmi fordulat nincs a két beszédben. Nem is értem mi a fenét hisztiztek.
Konzervatív demokráciát építünk.
Ez a munkára épül.

Helyes és jó irány.
Nem változott.

Azt pedig, hogy ki-mi fog repülni, azt elmúlt választások világosan kijelölték!!

2014.09.08. 10:22:35

@Kalmár: Nos, elsőként felhívnám a figyelmed arra, hogy a liberális demokrácia politikai rendszer, a liberalizmus pedig eszemi irányzat. Ezeket a dolgokat Te összekevered: a liberalizmus eszméinek gyakorlati megvalósulásainak kritikáját a liberális demokrácia, mint politikai rendszer kritikájaként fogod fel.

Abban igazad van, hogy a demokrácia nem szükségképpen liberális, de tegyük hozzá, hogy ez utóbbi a fejlettebb.

Azt írod, a "munka alapú társadalom" nem liberális. Felvázolnád, hogy számodra, nem is a Te számodra, hanem a valóságban (gyakorlatként) mit jelent: "munka alapú társadalom"? Azt tudjuk, tapasztaljuk a kormányzati intézkedések által, hogy az orbáni-munkalalapú társadalom jelmondata: "Dolgozz nekem ócsóé, és fogd be a pofád!" (ez tényleg nem liberális).

István Tamasi 2014.09.08. 11:16:06

A közpénzzel dugig tömött csókosai sem bíznak a Kedves Vezérben hisz az extraprofitjaikat nem fektetik be a nemzetiegyüttműködésrendszerébe, hane osztalékként kiveszik ésaz csak az isten meg ők maguk tudják hova viszik el.

almodhi 2014.09.08. 11:54:13

@Kalmár:

"Egy demokrácia nem szükségképpen liberális."

Nna akkor mondjál egyet...

Lexa56 2014.09.08. 12:04:05

@megamind: @almodhi: nem érdemes rá reagálni, ez csak a szokásos t(r)oll-gyakrolat.

almodhi 2014.09.08. 12:14:58

@Lexa56:
OFF
Mégha formálisan a kedves trolltársnak válaszolok, ez soh nem neki szól, hanem azoknak, akik esetleg hisznek neki, de még hajlandóak gondolkodni...
ON

Lexa56 2014.09.08. 12:17:06

@almodhi: Gondoltam :) Ők is ilyen célból vannak itt ...

ParaZita2 2014.09.08. 14:33:55

@savanyujóska: "... Mussolini jutott eszembe:..."
Hogyan is végezte Mussolini?

DrGehaeuse 2014.09.08. 17:40:20

@toportyánzsóti:
Én csak vagy 3 percig néztem a meccset. Akkor még 0-0 volt és már a második félidő közepén túl voltak. Ezt a pontot hogy lehetett így LQR-ni?

DrGehaeuse 2014.09.08. 17:49:46

@HaFr:

Szerintem valamelyik orv-bán csatlós (Gézuka?) olvassa a blogodat és szólt a főnöknek: Te viki ez a Béndek tök koherens konzi programot farigcsál. ki kéne fogni a szelet a vitorlájából amíg a népek észre nem veszik.
A főnők meg maga intézi a konzervatív irány lejáratását. Torgyán Józsit már nem tudja felbérelni mert nagyon fasírtban vannak, Csurka meg ügye az örök vadászmezőkön...

toportyánzsóti 2014.09.08. 18:40:27

@DrGehaeuse: Focianalfabéta szegény orálmuzsik,Szerinte csak akarni kell,nem érteni hozzá.Saját akadémiája is a béka valaga alatt van,nincs a kezdőben szinte csak külföldi a rövid távú érdekek felülírják amit szónokol.
süti beállítások módosítása