1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2014.07.06. 19:24 HaFr

Dr. Kövér László elintézi a magyar megmaradást

Dr. Kövér László a torockói Duna-ház felavatásán mondott beszédében úgy fogalmazott: nem lehet többé határon túli és határon inneni magyar ügy; a nemzet közjogi egyesítése után immár csak egyetlen szerves magyar ügy létezik: a magyar megmaradás és gyarapodás ügye.

Nem szeretnék hosszasan lamentálni azon, hogy kár volt dr. Kövérnek megpróbálnia megtévesztenie a hallgatóságát, azok akkor is pontosan tudták, hogy a magyar nemzet nem lehet egységes közjogilag, ha nem kaptak szót ezen a szép ünnepségen. És ez így van jól, ellenkező esetben, egy közjogi egységesítési kísérlet (a.m. külföldi agresszió) nyomán már nem a szalagot kellene dr. Kövér kacsói elé tartaniuk, hanem a bökőt a torka elé. És indulnának hadba ellenünk, mint egy ellenséges ország katonái.

Mindez semmit nem von le a kormány érdemeiből a kettős állampolgárság bevezetésében, amely a maximuma annak, ameddig egy magyar kormány a maga erejéből elmehet -- ahogy nem von le a külhoni magyarokéból sem, hiszen tudtak bölcsen élni az állampolgársággal, és egész létszámukat tekintve alig adtak le szavazatot a magyar országgyűlési választásokon. A tanulság? A magyar kormányzat és a külhoni magyarság percepciója az állampolgárság kiterjesztésének értékéről nem éppen vág egybe. A Kövér-féle nagyotmondásoktól sem fog jobban.

Egy másik gondolatára reflektálnék nagyobb súllyal, miszerint a nemzet közjogi egyesítése után immár „csak egyetlen szerves magyar ügy létezik: a magyar megmaradás és gyarapodás ügye”. Nos, szerves, vagy nem szerves, a megmaradásra a legnagyobb veszélyt éppen az a teljesen félreértelmezett "nemzetpolitika" jelenti, amelyből dr. Kövér is alaposan kiveszi a részét. Az ilyen ünnepségekkel is, amelyek láthatóan egy bazi nagy skanzenbe igyekeznek zárni a magyarság identitását, fura ruhák, nemzetiszínű szalagok és hímzett oltárterítők közegében, de mivel ilyenekre is szükség van, nem önmagával a skanzen feelinggel van a baj. Hanem azzal, hogy 1) a skanzennek nincsen kijárata az élő nemzeti hagyomány felé, 2) szoros összefüggésben ezzel a mai világnak szóló versenyképességünk hanyatlik, x százezer magyarországi magyar veszítette el a reményt, hogy megtalálhatja a boldogulását a mai hazájában, további százezrek szegényednek el, miközben a magyarság morális szövetét nap mint nap durván rombolja a kormányzati vezénylésű korrupció és hazudozás.

Magyarán, 2004 óta folyamatosan gyengül az ország, és ezt az Orbán--kormány sem tudta megfordítani, egyre kevésbé jelentünk orientációs pontot a külhoni magyaroknak, és egyre kevesebb biztonságérzetet keltünk bennük. Ugyan, mit gondol dr. Kövér, hogy működik a külhoni magyarok lojalitása és értékrendje? -- mert a kormánya munkájából az derül ki, hogy csak a nemzetiszín pántlika szélessége számít. Attól tartok, alaposan tévednek. Nota bene, miközben a hanyatlás változatlanul zajlik, még meg kell hallgatnunk dr. Kövér magasröptű tanítását arról, hogy mi a mi dolgunk ilyen körülmények között. Na ez az, ami minimum arcpirító. Szervesen az.

A megmaradás és a gyarapodás kellően magasztos célok, jól hangzanak ünnepi alkalmakon. Dr. Kövér körbe is nézhet a közvetlen környezetében: sokaknak sikerült már elérniük a célt. De helyette is megnyugodhatunk: a romániai és a szlovákiai magyarok olyan államokban élnek, amelyek minden hiányosságuk ellenére jobban szolgálják az ottani magyarság megmaradását és gyarapodását, mint ez a magyar kormány képes akárcsak a sajátjaiét is -- és még a jogállamot sem kellett látványosan szétverniük ehhez. Nem véletlen a töppedő érdeklődés és az erősödő irónia köreikben a magyar kormány munkálkodása iránt. Ezért mielőtt egy következő látogatásán dr. Kövért telibe kacagják, érdemes volna újragondolnia a megmaradásunk elveit. Már ha feltétlenül úgy érzi, muszáj felszólalnia.

60 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr916479975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Megdobbent 2014.07.07. 04:47:32

Wehehe, mar orszagon belul is eppenhogy a helyi seggnyaloik kolykeit tudjak egy-egy ilyen fasza ceremoniara osszekenyszeriteni, de hat majdcsak ellesznek buszke magyarsagukkal egymas kozt, penz nelkul, 9,4 millio gyuloletevel ovezve :) Nem az a 600ezer, az nem az o lojalis szavazotaboruk, azok azok az ertelmes, meggondolt magyar fiatalok, akik 4-5 eve egy filler adot nem hagynak ezeknek, es a sleppjuknek, merthogy mar elhagytak az orszagot, egy kis friss levegot szippantani az orban seggszag helyett ;)

holex · http://fred-basset.blogspot.com 2014.07.07. 09:46:56

"a romániai és a szlovákiai magyarok olyan államokban élnek, amelyek minden hiányosságuk ellenére jobban szolgálják az ottani magyarság megmaradását és gyarapodását" — ez volt a lényeg a cikkben, és bár sajnos, de vitathatatlanul igaz pontosan így, ahogy le lett írva.

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.07.07. 09:48:01

'A magyar kormányzat és a külhoni magyarság percepciója az állampolgárság kiterjesztésének értékéről nem éppen vág egybe. A Kövér-féle nagyotmondásoktól sem fog jobban'

- csak a szavazatok 98%-át kapta a fidesz

'Az ilyen ünnepségekkel is, amelyek láthatóan egy bazi nagy skanzenbe igyekeznek zárni a magyarság identitását, fura ruhák, nemzetiszínű szalagok és hímzett oltárterítők közegében'

- Torockó egy skanzen...:) és a világörökség része

'2) szoros összefüggésben ezzel a mai világnak szóló versenyképességünk hanyatlik, x százezer magyarországi magyar veszítette el a reményt, hogy megtalálhatja a boldogulását a mai hazájában, további százezrek szegényednek el'

- a szoros összefüggésre kíváncsi lennék, ahogy a nagy nyomorra is: www.napi.hu/magyar_gazdasag/magyarfoldon_senki_nem_keres_allast_itt_a_statisztika.583499.html

'Magyarán, 2004 óta folyamatosan gyengül az ország, és ezt az Orbán--kormány sem tudta megfordítani, egyre kevésbé jelentünk orientációs pontot a külhoni magyaroknak, és egyre kevesebb biztonságérzetet keltünk bennük.'

- ez nyilván az 500 ezer a magyar állampolgárságot az utóbbi 3 évben álasztó pógártárs véleménye

Moin Moin 2014.07.07. 09:49:33

"1) a skanzennek nincsen kijárata az élő nemzeti hagyomány felé, 2) szoros összefüggésben ezzel a mai világnak szóló versenyképességünk hanyatlik" - E tekintetben Kövérnek talán szét kllene néznie bajorországban...

...Ja, az az a hely, ahol őt nemkívánatosnat titulálták!: index.hu/belfold/2013/03/12/a_bajor_parlament_elnoke_lemondta_talalkozojat_koverrel/

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2014.07.07. 10:31:47

@Kón Bandit:

Baszott szánalmas ez az ócska kincstári hazudozás...

A bajnaizásra meg a legkevesebb, ami elmondható, hogy 1: lejárt lemez, 2: végtelen szellemi ürességről árulkodik.

Mindegy, te biztos megtalálod majd a számításod ezen a szemétdombon is.

2014.07.07. 10:36:20

@Kón Bandit: Kár, hogy nem olvastad el a cikket, amit belinkeltél.

2014.07.07. 10:37:04

@Kón Bandit: Ki beszél itt Bajnairól????

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.07.07. 10:38:13

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Igy van Bajnai lejárt.

A fidesz meg 98%-ot kapott a határon túl.

Kérdés a blogger mit nem ért?

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.07.07. 10:39:56

De a ballib szubkultúra már annyira leszűkült a legostobábbakra, hogy bármilyen abszurd elmegy, azon is szörnyülködni fognak, ha a politikai ellenfélnek két lába van.

Egéridomár 2014.07.07. 10:44:11

@Kón Bandit: Annyira frappáns az, ahogy a narancstrollok csípőből visszalőnaek valami hasonlóval (vagy inkább hasonlónak képzelt) egy aktuálpolitikai témára.
Meg aztán a Bajor parlament elnöke is biztos egy súlyban van, Székelyhonban lévővel.

Az ilyen emberek tapsoltak és éljeneztek megygyőződésből Rákosinak

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.07.07. 10:54:52

@Egéridomár: Nincs egy súlyban. A bajor miniszterelnök véleménye le van szarva. Bajorországban nincsenek magyarok.

A magyarok nem kíváncsiak a baloldali csúszómászókra, sem a határon belül, sem a határon túl.

Egéridomár 2014.07.07. 11:01:40

@Kón Bandit: Nem kétséges. Igaz troll.
Remélem gyereket nem nevelsz

Moin Moin 2014.07.07. 11:01:41

@Kón Bandit:

Aha! csak épp az a baj a kis állításoddal, hogy míg bajnait egy jelentéktelen kis ultranacionalista szervezetecske, az ún. "Erdélyi Magyar Ifjak" nyilvánították Erdélyben nemkívánatosnak, de az erdélyi magyarság legnagyobb (és a Fidesz-gründolta magyarszervezetet a választáson lemosó) RMDSZ vezetője együtt ebédelt Bajnaival e látogatás során, addig Kövért a bajor parlament elnökasszonya utasította el. Lehet, hogy te lényegesebb tényezőnek tartod az EMI-t, de azért a vilég úgy tudja, hogy a bajor tartományi parlament mellett az EMI a légyszar-kategóriát sem üti meg.:-)

...Talán majd ha erdélyi ultranaci ifjak gyártanak Audi. és BMV-szintű autókat és ha ugyanők képesek lesznek a Siemenssel konkurálni...

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.07.07. 11:07:44

@Moin Moin: 'Aha! csak épp az a baj a kis állításoddal, hogy míg bajnait egy jelentéktelen kis ultranacionalista szervezetecske, az ún. "Erdélyi Magyar Ifjak" nyilvánították Erdélyben nemkívánatosnak'

Nem, a választók is nemkívánatosnak nyilvánították, a többi csúszómászó komáddal most áprilisban.

Moin Moin 2014.07.07. 11:11:57

@Kón Bandit:
1.) Kövért nem a bajor tartományi miniszterelnök, hanem a bajor tartományi parlament elnökasszonya nem fogadta.

2.)A bajor miniszterelnök, Horst Seehofet (ha már emlegetted őt) az Orbán Viktorral folytatott legutóbbi (2012. 03. 22-i) müncheni megbeszélésén az alábbakat mondta, szó szerint: "A magyar miniszterelnöknek a mai tárgyalásaink végére meg kell értenie, hogy Magyarország a délnémet gazdasági régióba tartozik", mire Orbán ezt válaszolta, szó szerint: "A német és a magyar gazdaság lassan, de biztosan összenő." ...Na, akkor mondd csak mégy egyyszer, hogy "a bajor miniszterelnök véleménye le van szarva"!:-)

3.) Bajorországban jelenleg kb. 30.000 magyar állampolgár él - akikkel persze Orbánék a legutóbbi parlamenti választásokon megalázó módon bántak, mivel ők nem szavazhattak levélben, mint pl. erdélyi állampolgár-társaik. És csak hogy tudd: a Bajorországban élő magyarok évente euró-tízmilliókat utalnak Magyarorzsgra, javítva ezzel az ország pénzügyi egyensúlyát, csökkentve annak devizakitettségét. Erdélyből mnnyi is folyik be a magyar államkasszába? Ja, hogy éppen a magyar kasszából folyik át Erdélybe? Akkor miért is voltak a szavazárkor a nettó befizető bajorországi magyarok hátrányosan megkülönböztetve a nettó kivevő erdélyi magyaroktól?

Oan scheenes Griaß os Minga, os Boarn:

"moin Moin"!

(Merthogy pl. én is épp Münchenben, azaz Bajorországban vagyok, családostól!)

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.07.07. 11:15:06

@Moin Moin: '1.) Kövért nem a bajor tartományi miniszterelnök, hanem a bajor tartományi parlament elnökasszonya nem fogadta.'

- pláne le van szarva.

Moin Moin 2014.07.07. 11:16:23

@Kón Bandit: Ahhoz képest, hogy hányan kaptak magyar állampolgárságot a külmagyarok közül, csupán elenyésző számban vettek részt a tavaszi választáson. (Pedig elég lett volna egy szaros levelet feldobni!) Igaz, ezek 98%-as a Fideszre szavazott - ám a számok akkor is azt mutatják, hogy az erdélyi, stb. külmagyarok körében nagységrenddel kisebb a Fidesz támogatottsága, mint a huszonvalahány százalékos magyarországi arány.:-)

Magyarán: a külmagyarok leszarták a Fideszt!:-)

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.07.07. 11:17:18

@Moin Moin: 'Bajorországban jelenleg kb. 30.000 magyar állampolgár él - akikkel persze Orbánék a legutóbbi parlamenti választásokon megalázó módon bántak'

- biztos azért szavaztak ők is a fideszre

Mint a poszt-toló szerint megalázott erdélyiek.

A fajtádat senki már meg sem alázza határon innen + túl, annyira nem érdeklitek a kutyát se.

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.07.07. 11:18:36

@Moin Moin: Pont 200ezerrel többen vettek részt a külmagyarok közül a választáson mint a csúszómászó kommunista demokraták idején.

+ 1 szög az ordas eszméiteknek

Moin Moin 2014.07.07. 11:48:19

@Kón Bandit:

Drága barátom! A müncheni főkonzulátuson (az egyetlen bajorországi szavazókörzetbe) alig-alig kapott szavazatot a Fidesz-KDNP. Magasan a Kormányváltók kapták a legtöbbet, de még az LMP is többet kapott, mint a Fidesz.

...Tudod: egy EGÉSZEN KÖZELI isnerősöm volt a szavazókörzeti megbízott az egyik ellenzéki párttól, így jelen volt a szavazatszámlásánál és a jegyzőkönyvezésnél is, természetesen.:-)

És ez volt a helyzet Berlinben is...

Persze, így már érthető, miért nem kaptak a Fidesztől az erdélyi, stb. külmagyaroklal egyenlő elbánát: mert ezt előre tudta a Fidesz-vezérkar is! (Pl. amikro az említett 2012 márciusi müncheni Orbán-látogatás volt, kb. 200 magyar tüntetett ellene a bajor gazdasági kamara épülete előtt 8ahol délutánm ő előadást tartott). És ezek egyike sem volt "komcsi": jólképzett, racionális technokraták voltak, bajorországi IT-cégek magyar alkalmazottai, mérnökök a BMW-nél, orvosok és egyetemi hallgatók.

Ez van... Békélj meg vele!:-)

_most_ 2014.07.07. 11:50:37

elég egyértelmű, hogy Orbánék ezt a nemzeti maszlagot csak szavazatszerzési célból tolják, az még rendben van, hogy azért adtak kettős állampolgárságot a határon-túli magyaroknak, hogy rájuk szavazzanak, de mikor olyan határon túli magyar szervezetek pénzelnek, melyek a fidesz érdekeit képviselik az ottani magyarok helyett, az már elég visszataszító.

Moin Moin 2014.07.07. 11:52:54

@Kón Bandit:

.....Azért az marha vicces, hogy egyszer azt írod, hogy "Bajorországban nincsenek magyarok" (10:54:52-kor), majd pedig azt, hogy "biztos azért szavaztak ők is a fideszre" [mármint: ab ajoroszági, ezek szerint mégiscsak létező magyarok] (11:17:18-kor).

Mondd: ilyenkor nem ég szénné a pofád a saját ostobaságodtól?:-)))

teleorman 2014.07.07. 12:28:04

A trianoni "külmagyarok" számára, mondhat bárki bármit, mégiscsak az a legfontosabb, hogy Magyarország vajon csakugyan jobban teljesít-e? Lehet-e rá mintaként tekinteni, van-e nemzetközi tekintélye és gazdasági ereje a kinti magyarok védelméhez? Igazán át tudják-e ők élni, hogy Trianon nélkül nekik bizony sokkal jobb lenne, s nem csak az asszimilációs nyomás miatt. Sajnos az válasz - magyarul és nem matolcsiul - hogy nem, nem teljesít jobban. Fontos a vastag nemzetiszínű pántlika is, de ez még fontosabb. Ezen kellene tehát változtatni. De ez nem megy, már bő évtizede. Egy kicsit ez a második Trianon, s ezt nem a franciák csinálják, hanem mi magunk.

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.07.07. 12:30:53

@Moin Moin: 'Drága barátom! A müncheni főkonzulátuson (az egyetlen bajorországi szavazókörzetbe) alig-alig kapott szavazatot a Fidesz-KDNP. Magasan a Kormányváltók kapták a legtöbbet, de még az LMP is többet kapott, mint a Fidesz.'

Na erre kíváncsi vagyok. Hol a link?

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.07.07. 12:33:59

@teleorman: 'A trianoni "külmagyarok" számára, mondhat bárki bármit, mégiscsak az a legfontosabb, hogy Magyarország vajon csakugyan jobban teljesít-e?'

Igy van ez számít.

És a kül és belmagyarok egyaránt úgy döntöttek áprilisban is és májusban is, hogy Magyarország jobban teljesít, mint a ratyizsidó demokrata káosz idején.

has 2014.07.07. 13:06:33

@Kón Bandit: A 98% hány százaléka a szavazásra jogosultaknak?

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.07.07. 13:21:56

@polgári kór: @Kón Bandit:

Vigyázz, rosszul váltogatod a nicket... Ide nem a "polgári kórral, hanem a Kón Bandittal válaszolsz. Bonyolult meló ez a narancs bértrollkodás. :-)

Muhaha.

vadi3 2014.07.07. 13:22:33

@Kón Bandit: "ez nyilván az 500 ezer a magyar állampolgárságot az utóbbi 3 évben álasztó pógártárs véleménye " Azt is leírhatnád, hogy az 500 ezer új választópolgár közül hányan telepedtek át Mo-ra, hányan fizetnek adót Mo-n és hányan járnak kicsi hazánkban orvoshoz. Az egy dolog, hogy állampolgár lett, de ettől még nem kíván Mo-n élni, csak élni kíván az állampolgárság adta jogaival

gigabursch 2014.07.07. 13:23:04

csak dr. Kövér lászló és nem Dr. Kövér László.
Nincs tudományos fokozata.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.07.07. 13:36:43

@gigabursch: így lrtam, mondat elején nagybetűvel

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.07.07. 13:55:05

@vadi3: neked állampolgárság adta jogod orvoshoz járni?

Milyen országban?

Egéridomár 2014.07.07. 14:05:48

@Kón Bandit: Mond cica, ha rádjön a szapora, azért a wc-ig elmész?
Mert ami neked jutott a szürkéből, nem vagyok benne biztos

vadi3 2014.07.07. 14:08:43

@Kón Bandit: Nekem állampolgárság adta jogom, hogy az orvosok és az orvosi ellátások közt választhassak. Sajnos a választás, csak egy helyre korlátozódik, de amikor igazán szükségessé vált, szívesebben választottam volna valami mást, mint a magyar ellnemlátást.

almodhi 2014.07.07. 14:10:47

@Kón Bandit:
" hanem a bajor tartományi parlament elnökasszonya nem fogadta.'
- pláne le van szarva."

Tekintettel arra hogy Bajorországban a német autóiparból csak az Audi és a BMW székhelye van. (És tekintettel arra, hogy az ún. magyar gazdasági csoda olyan 99%-ban a német autóipartól függ,) ez rendkívüli bölcsességre vall.

Netuddki. 2014.07.07. 14:25:14

@Kón Bandit: "A fidesz meg 98%-ot kapott a határon túl."

Akkor neked kötelező irodalom "A diktátor" című film. Na, abban amikor a diktátor "demokratikus" választást tartott a népnek akkor 95%-os arányban szavaztak rá.

Mellesleg a helyedben nem erőltetném ezt a HTM-es szavazós témát. Ugyanis pont a szavazati jog miatt nem szavazta meg a "nép" a 2ős állampolgárságot. Akkor qrvára bizonygattátok nem a szavazati jog miatt kellene bevezetni. Hát ezek szerint mégiscsak a miatt kellet, és nagyon is jól jött a fidesznek az a pár 100ezer HTM szavazat. Nélküle nem lenne meg a 2/3. Bizony.

Moin Moin 2014.07.07. 14:34:17

@Kón Bandit: Válasz ment privátban - szigorúan betartva a választások rendjére, valamint a személyes adatok kezelésére vonatkozó törvényekben foglaltakat!

látjátok feleim szümtükkel 2014.07.07. 15:02:06

@IGAZI_kovi1970: "Akkor qrvára bizonygattátok nem a szavazati jog miatt kellene bevezetni. Hát ezek szerint mégiscsak a miatt kellet, és nagyon is jól jött a fidesznek az a pár 100ezer HTM szavazat."

No eszembe is jutott a szlogen, hazudnak reggel, délben, este. Ki is mondta, na ki?:D:D:D

látjátok feleim szümtükkel 2014.07.07. 15:05:51

@Kón Bandit: "És a kül és belmagyarok egyaránt úgy döntöttek áprilisban is és májusban is, hogy Magyarország jobban teljesít, mint a ratyizsidó demokrata káosz idején."

Vajon áprilisban arra is adtak felhatalmazást, hogy csúcsra futtassák az államadósságot? Szociknál soha nem volt ekkora, mint most.

fabatka2 2014.07.07. 15:22:46

@Kón Bandit 2014.07.07. 09:48:01:
1. Annak a néhány százaléknak a 98%.át kapta a Fidesz, akik elmentek szavazni. A kint magyarok óriási többsége korrektül döntött: nem szóltak bele egy idegen ORSZÁG belpolitikájába.
2. A beposztolt linken a statisztika áldásos, elfedő hatása olvasható: olyan településeket hoz példaként, ahol nincs REGISZTRÁLT munkanélküli. Ugye, nem kell tovább ragoznom?
3. Nézz utána, a magyar állampolgárságot felvettek közül hányan rohantak Magyarországra, hogy itt boldoguljanak?

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.07.07. 15:25:03

@vadi3: nem, nem állampolgársági jogod. És a határon túliaknak semmiféle egészségügyi szolgáltatásokkal nem jár az állampolgárság.

Minek hazudozol össze vissza?

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.07.07. 15:26:16

@almodhi: A német autóipar még jobban ráákapcsolt itthon mióta Orbán Tábornok Úr vezeti Magyarországot.

Biztos ők is leszarják a majomnőt.

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.07.07. 15:27:49

@IGAZI_kovi1970: A fidesz fossáverte a demoratákat a határon túl IS.

Mi mást látsz ebben a tematikában, ami javíthat a helyzeteteken?

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.07.07. 15:29:27

@látjátok feleim szümtükkel: Nem volt ekkora, mint most?

GDP arányosan?

Te kinek akarsz hazudni, koma?

Dub hadnagy 2014.07.07. 15:32:26

@fabatka2: Sőt hu.wikipedia.org/wiki/Magyarföld, mert a jelek szerint kedves kormánypárti hozzászólónknak ez sem esett le.

tamas11 2014.07.07. 15:56:55

@Kón Bandit:
Tanuld már meg, hogy a magyarok több mint fele MOST IS úgy szavazott, hogy Nem akarja ezeket, (téged se!), mást akar! És ebben benne volt 1 milla jobbik IS, meg több mint egymilla kvázibal IS.
Nna ebből lett a fidesz parlamenti kétharmada...
De nem arra mutatott a sok kéz közvetlenül az URNÁKNÁL.
A határon túli voksokról meg tudni lehet, hogy más ország határai közt élve értelmetlen lenne az "óhazai" ellenzékre bízni a sorsodat: ezek a voksok természetüknél fogva nem lehetnek kormányhűtlenek. Velük a fennálló rezsim hivatalból kommunikál. Ha változást akarnának, azt nem tudnák azután támogatni. Nekik a fennállót kell.
Ezért volt sunyi és torzító szándék rájuk bízni úgymond, ugyanolyan feltételekkel (sőt: levélben!) a voksolást. Itt nem a pálya lejtett,hanem a gólbíró...

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.07.07. 16:03:53

@tamas11: 'Tanuld már meg, hogy a magyarok több mint fele MOST IS úgy szavazott, hogy Nem akarja ezeket, (téged se!), mást akar!'

1. Listán? Hogy jön az ide?
2. olyan párt nem indult hogy MÁS

látjátok feleim szümtükkel 2014.07.07. 19:36:51

@Kón Bandit: "GDP arányosan?"

Miért? Olyan nagyot nőtt a GDP? Mikor, ki látta?

fehérfarkas 2014.07.08. 02:06:18

@Kón Bandit:

Bajorországot, és annak fővárosát Münchent a világ egyik leggazdagabb és legfejlettebb városának tartják, valamint az európai K+F+I egyik központjának, Európa egyik Hi-Tech ipari központjának (amelyik a 90-es évekbeli nehézipari válságot nemcsak sikeresen túlélte, hanem iparát az elsők között alakította át nehézipariból Hi-Techre), továbbá ezen kívül annak a BMW-nek a központja, amely az USÁ-tól kezdve az olajgazdag arab monarchiákon keresztül Kínáig státusszimbólumnak számít.
Ráadásul München idegenforgalmáról csak annyit, hogy a sörfesztiválja világhírű és a világ minden tájáról vonzza a túristákat, és csak ezen az egyetlen rendezvényén többen vesznek részt mint Székelyföld teljes lakossága.
Szép terület Székelyföld, de a világban betöltött gazdasági, tudományos és politikai súlya köszönőviszonyban sincsen Münchenével, Bajorország fővárosáéval.

fehérfarkas 2014.07.08. 02:51:13

@Kón Bandit:

Még egy kis kiegészítés az előző hozzászólásomhoz a tárgyilagosság kedvéért:
München metropoliszövezetének lakossága: 2,6 millió fő.
A metropolisz GDP: 126 milliárd Euró (2008-as adat).
Az egy főre jutó GDP pedig (GDP/fő): 50.050 Euró (2008-as adat). (azóta ez az érték nőtt)
Itt van a központja a BMW-nek, MAN SE-nek (MAN AG), a Linde-nek, és a világ legnagyobb biztosítótársaságának (és világ 11. legnagyobb pénzügyi szolgáltatójának) az Allianz-nak.
És a Siemensnek is itt van a másik központja Berlin után.
A McDonnald's, Microsoft, Osram, Infineon Technologies cégek európai központja is Münchenben van.
Németország 2. legnagyobb pénzügyi központja (Frankfurt után).
A Fortune Global 500 Cities rangsorában a 8. hely volt 2009-ben.
Németország és Európa egyik legalacsonyabb munkanélküliségi aránya jellemző a városra: 5,6%
A városban tartottak Olimpiát is.

Most nézzük Bajorország adatait:
Lakossága: 12,5 millió fő.
GDP: 465 milliárd Euró ami kb. 600 milliárd USD (2012-es adat).
Ha önálló független ország lenne (és nem pedig Németország egyik szövetségi tagállama), akkor a világ 17. legnagyobb GDP-jű országának számítana.
GDP/fő: 36.701 Euró ami kb. 48.000 USD (2012-es adat).
Ha önálló független ország lenne (és nem pedig Németország egyik szövetségi tagállama), akkor a világ 8. legnagyobb GDP/fő-jű országának számítana.
A müncheni központi cégeken kívül Bajorország más városaiban található az Adidas, a Puma meg az AUDI központja.

Most összehasonlításul nézzük Erdélyt.
Lakossága: 7,2 millió fő.
Erdély adja Románia GDP-jének 35%-át = kb. 66 milliárd USD.
GDP/fő: 11.000 USD (10%-kal magasabb a romániai átlagnál).

Vagyis a fentiekből jól látszik, hogy politikai és gazdasági súlya teljesen irreleváns annak, hogy egy fideszes erdélyi politikai gittegylet nem fogadta Bajnait (míg az RMDSZ pedig fogadta), miközben Kövér Lászlót, a magyar országgyűlés elnökét, a Fidesz (jelenleg a kormánypárt) 2. legmagasabb rangú emberét pedig Bajorország vezetője nem fogadja.

Jedburgh, Darius R. (törölt) 2014.07.08. 03:54:54

@Kón Bandit: Neked és FIdeszes troll-társaidnak az agycsavarodáson kívül bélcsavarodásotok is van és a szar a szátokon át ömlik folyamatosan.
Reggel kapjátok a pártközpontból a napi muníciót, amit húgyagyatokkal fel sem fogtok, csak szajkóztok egész nap.
Ne vegyünk tudomást ezekről a férgekről többé! Just ignore them!

DrGehaeuse 2014.07.08. 08:27:16

@fabatka2:
A helyes szóhasználat a HTM-ok szempontjából: egy másik állam. Magyarország nekik nem IDEGEN, pláne ha már felvették az állampolgárságot. Egyébként a kettős állampolgárok többsége helyesen döntött, amikor nem szavazott. A kisebbség sajnos döntően a fityiszt támogatja, mert nincs hiteles és elfogadható alternatíva ill. a hiteles alternatíva nem jut nyilvánossághoz.

Magyari Nándor László 2014.07.08. 11:41:33

A diskurzus, az itt kibontakozó vitánál fontosabb dolgokra utal, sztem: systemcritic.blogspot.ro/2014/07/einstandolas-lesz.html

Magyari Nándor László 2014.07.08. 12:04:52

@HaFr: Jó a cikk, örvendek, h. felfedeztem

Jedburgh, Darius R. (törölt) 2014.07.08. 20:45:19

@Magyari Nándor László: Köszi a cikket.
A HTM-ok, szerintem örüljenek, hogy nem élnek Mo-on, mondjanak le a magyar állampolgárságról és felejtsék el Mo-ot. Legyenek büszkék arra, hogy nem magyarországiak, ahogy én is teszem. Szervezzenek kis autonómiákat, ahogy teszik ezt most is, és vigyázó szemüket a Nyugatra vessék, ne Mo-ra, ahol most a Sátán uralkodik.
Majd az ördögűzés után a dolgok újragondolandóak.

Magyari Nándor László 2014.07.08. 20:53:33

@Jedburgh, Darius R.: Mondjuk a sátán-látás és az ördögűzés talán túlzás, de egyébként abban biztosan egyetértünk, h. nem einstandolásra, hanem autonómiák rendszerére lenne szüksége a htm-eknek, és vigyázó tekintet a fejlett Nyugatra, igen.

Jedburgh, Darius R. (törölt) 2014.07.08. 21:12:30

@Magyari Nándor László: A FideSS által kreált kontextusban nem túlzás, sőt...
Egyéb kontextusban régimódi, költői túlzás. (Gondoljunk még a reageni republikánus, angolszász szóhasználatra a Szovjetunióval kapcsolatban.)
süti beállítások módosítása