1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2014.07.03. 14:41 HaFr

Az egyszeri nemzetfejlesztési miniszter elmélkedik

seszták

A nem egyértelműen szeplőtelen múltú új fejlesztési miniszter, akit meglepett a személyét ért támadások "mélysége" (bruhaha), nyilatkozik az udvari gazdasági napilapnak. (Érdemes másodszor is végigfutni a kérdéseiken, az újságírás szégyene az interjú.) Mondja, az állam további "stratégiai" cégvásárlásokban gondolkodik (céget üzemeltetni természetesen nem tud, sőt, ami azt illeti, vásárolni se, elég, ha a MOL-részvényekért, a gáztározókért kifizetett irdatlan pénzeket, vagy az MVM gazdálkodását nézzük, igaz, a veszteségeket részben kompenzálja azzal, hogy itt-ott egyszerűen elrabol és újraoszt dolgokat, nyugdíjat, trafikot, takarékot, földet, miegymást, az élet tiszta stratégia), azaz -- árulja el a boldog potentát, aki természetesen kiválóan el tudja költeni mások, pl. a köz pénzét --, folyik majd tovább a zabra és az államosítás, nyilván jön még egy-két bank, esetleg energiacég, pékség és szatócsbolt, meg bármi, ami megtetszik XY-nak, a családjának, a barátainak, és a barátok pereputtyának. Amit lehet, ellopnak, a többit lerohasztják. Merőben stratégiai alapon, ahogy az ilyen fontos emberek általában teszik.

Nem kell messzire menni a bizonyítékért, elég az interjú ezzel a jó magyar emberrel, igaz hazafival.

– Tervezik-e, hogy a minisztériumnál, illetve a hozzá tartozó vállalatoknál változtatásokat hajtanak végre?

– A tárcánál és az egyes cégeknél még a héten eredményhatékonysági elemzést készítünk. Amennyiben valahol úgy látjuk, hogy a hatékonyság vezetői kompetencia miatt szenved csorbát, ott meglépjük a szükséges személyi változásokat. Ugyanakkor nem cél az állami cégek lefejezése. Ha lesznek személycserék, azokat a következő hetekben bejelentjük, senkit nem szeretnénk sokáig bizonytalanságban tartani.

Mondja ezt a csütörtökön (!) megjelent interjúban. Tehát két nap alatt "eredmény-hatékonysági" felmérés n+1 cégnél, tiszta sor. Sőt! Nem csak "eredményhatékonyság", hanem péntek estig mindjárt vezetői kompetenciavizsgálat is. Naná. Akkor miért nem azonnal háromszoros EBIT? (És mi a túró az "eredményhatékonyság"?) Hát mennyire lehet ezt komolyan venni?

Megmondom, kb. mennyire. A nevezett úrról csak azt tudjuk, hogy más keleti urak cégeit tucatjával (százával?) jegyezte be egy kisvárdai lakásba, amely cégek aztán egy büdös peták adó befizetése nélkül felszívódtak a magyar éjszakában. Amihez neki nyilván semmi köze, ahogy annak se, hogy közben önkormányzati képviselő volt a településen. Azaz, briefly, egy dologhoz érteni látszik ("gyakorlata van benne"), szemben az üzemeltetéssel és a hatékonysággal: ez a vagyonok eltüntetésének jogi megalapozása. Na és kíváncsi vagyok ezek után, milyen misszióval érkeznek majd az állami cégekhez az új vezetők, miután a régiekről péntek estig kiderül, hogy esetleg nem akarják kiszervezni a cégből az értékes vagyonelemeket, nem akarnak off-shore-ozni, Gizikét beszállítónak befogadni, és Mucikát HR-vezetőnek alkalmazni -- mert ennyi, ha más nem is, valóban kideríthető mindenhol a célba vett időkeretben. Még jó, hogy nem akarják őket túl sokáig feszültségben tartani. Elvégre úriemberek, nemde? Végül egy simicskás szempont.

Akárhogy is, folytatják.

16 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr126470379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

stoppos76 2014.07.03. 16:59:29

Eredményhatékonyságfelmérés. Felírom a NAV-os honlap agrárbékeveszélyeztetés szava mellé.

5353 2014.07.03. 23:04:10

Írd fel lécci a mekáposztásítottalanítottákot szót is. Jó hosszú, értelme kb. ugyanannyi, mint a hangazatos 2 semminek.

béla a görög (törölt) 2014.07.04. 06:25:57

Az eredményhatékonysági elemzést úgy tudod elkerülni ha te készíted.

bár végül is a negatív eredmény is eredmény abszolút értékben.

örvendjünk, hogy nem orvosi karrierre cuppantak rá mert akkor már rég hallottak lennénk - (Surgeon Simulator v2/3 2010-2018 Fidesz edition) - ígylehetőség van egy hosszabb haldoklásra.

Hidvégi Mihály 2014.07.04. 06:37:40

Elmaradnak most innen a Fidesztrollok. Vajon mennyire akarják majd Orbán fejét, mikor rájönnek, hogy mennyire átvágták őket?

Moin Moin 2014.07.04. 07:10:29

A tervezett újabb államosításokról jut eszembe: ha majd megbukik ez a pártállam is, akkor megint lesz kárpótlás?

Elli Vízel - The Ultimatе Survivor 2014.07.04. 07:24:15

@Hidvégi Mihály: A szektások majd találnak maguknak új megváltót.

valaki senki 2014.07.04. 08:40:13

Ez egyxébként a legjobb játék! Államosítás után, jöhet újból a privatizáció, majd ismét lesz mit államosítani..folyt köv. Így lehet a mindenkori regnáló hatalom zsebét gennyesre tömni, a mi kifosztásunkkal, szisztematikusan, és tartósan! És mindig lesz birkamenet is hozzá, akiknek el lehet magyarázni, hogy ez mitől is nemzeti érdek!De mi avygunk a legnagyobb marhák, mert következmény nélküli országban élve,hagyjuk ezt! Én nem csak az ő, de a tág család vagyonnyilatkozatait is szeretném látni, és nem ér, hogy a menyem unokatesvére nem rokonom... stb. De. A rokonod.

igazi hős 2014.07.04. 08:58:10

@béla a görög: "Surgeon Simulator v2/3 2010-2018 Fidesz edition" :-))))))))))))))))

Netuddki. 2014.07.04. 08:58:46

Én is kíváncsi lennék a fizetett fidesztrolloknak mit adtak ki hogyan magyarázzák meg a megmagyarázhatatlant? Vagy hogyan tereljék el a témáról a figyelmet?
Gejza! Batyu! Wo bist du?
Muhaha!
Az orbán rezsim saját maga alatt vágja a fát...

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.07.04. 09:02:17

@Hidvégi Mihály: Jönnek azok hamarosan. Kell hozzá a címlap, ne felejtsük el, ajvarészt fizetett agitprop munkatársak, egy blogbejegyzés akkortól érdekes az agitprop osztályon, amikortól sokan olvassák (ergo címlapos).
Pont ezért egyébként ezek az arcok (1-2 arc sok nickkel) nem fogja senkinek a fejét követelni, mert csak a gerinctelen munkájukat végzik, amiért fizetik őket.

csak egy néző 2014.07.04. 09:20:32

@kovi1970:
Ne légy türelmetlen. Most van az eligazítás.

belekotty 2014.07.04. 09:48:01

@csak egy néző: Sokáig tart az az eligazítás. Ezt a saját embereiknek is nehéz lesz megmagyarázni, hogy Simor offshore ügyein mit ugráltak, közben egy cégtemetőben ügyködő ügyvéd miniszter lehet.

tamas11 2014.07.04. 10:19:50

@belekotty:
be fogják áldozni. Kellenek a gumicsontok, ill. azt megszemélyesítő figurák, amiken/akiken látszatsikerrel őg-móg az ellenzék.
A nemzet fejlesztése tipikusan ilyen terület, ahol hivatásos nagyotmondóknak kell leamortizálódni
A szóvivők is hasonló szerepbe szorulnak, vagy lásd például a hoffmannrózsás, klébelsberges állapothatározókat.

csak egy néző 2014.07.04. 11:00:36

@belekotty:
Hát igen, kicsit tovább tart az eligazítás, de idetalálnak, libsizni, zsidózni, komcsizni. Azért lássuk be, hogy ez a cégtemetős ügyvéd egy igazi szakember az előző OKJ-s "higiéniai menedzser" végzettségű Lászlónéhoz képest. Egy ideig ez is megfelel gumicsontnak. Ő is elmegy a többi szakértő között, ahol egy diplomás futsalozó macskajancsi felel a külker kapcsolatokért, ahol egy főgengszter lehet a belügyér 100 évte titkosított múltjával, ahol egy Lézer annyit is ér Jankó, mutyibajnok lehet a Jolly Joker

belekotty 2014.07.04. 11:39:07

@tamas11: @csak egy néző: Ha batyu nincs itt, akkor valami nagy gáz van náluk.
Blogger Gézának meg valszeg van annyi tartása hogy inkább hallgat.
A többi buzizó, libsiző meg átöltözött tangába és ment a Pride-ra.
süti beállítások módosítása