1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2014.04.06. 10:44 HaFr

Mit jelentene az alacsony részvételi arány?

Noha nincs erre egyértelmű válasz, a leginkább a rendszer legitimitásának alacsony voltát. Rendszer alatt értve a mai parlamentáris demokráciát a jelenlegi résztvevőivel, kínálatával, narratíváival, eredményeivel. Azt jelentené, hogy a választók levették a kezüket a rendszerről, nem tartják megfelelőnek a kínálatot. Azt jelentené, hogy a győztes is, az ellenzéke is -- ha nem is illegitim, de -- alacsony elfogadottságú volna, és a választási eredményeket majd ennek fényében kell és lehet csak értelmezni. (Kép: 444.hu)

 

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr615960490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szúrófény 2014.04.06. 11:21:57

Kevés ember hagyja becsapni magát! Jót nem választhat, rosszat meg minek? De akit "választotok" megérdemlitek! Ész elszenvedjük az ostoba többség választását! Ez a jó nekünk, ezt reklámozzák!

explanatus 2014.04.06. 11:27:58

A legszebb eredmény mégiscsak az lenne, ha az újonnan megjelent pártok kapnának annyi szavazatot, hogy az egy irányt/igényt mutatna. Azt mutatná, nem kelletek. Nem hiszünk már nektek.

Hogy emiatt elmaradna a kormányváltás, az lenne a legkisebb baj. Úgyse lesz! Ha meg lenne, ugyan mi változna?

Mostani az x-edik választás és az egyikből bukdácsolunk a másikba. És küzdünk, aztán csak nincs eredmény.

Az alacsony részvételi arány azt jelentené. Elég volt.

Azt jelentené, jöjjenek az újak,
A nem elhasználtak.
A hitelüket nem vesztettek.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.06. 11:39:55

23,23 % 11 órakor. Szerintem nem lesz alacsony a részvétel ma.

tamas11 2014.04.06. 11:53:50

@explanatus:
Egyrészt szó sincs alacsony részvételi arányról, ez már tudható...
Egyetértek veletek, de inkább gyötröm majd keddtől Mesterházit, Bajnait, mint szorongok menekülök, esélyhalasztok féltucatnyi gyerekkel orbánizmusban. 4 éven át, plusz az eddigiek.
Már látom, mennyivel jobb közegben lennének az utódaim a váltással.
Ezt még az is belátja, akinek 80 ezerrel csõkkenne s jövedelme...az új adózással.
Amit a frisserőkről írsz, az érvényesul máris: TUDJUK, TUDJÁK MIT NE higgyenek. Ehhez nem hiányzik még 4 év orbán. Tudod, itt vacillálnak az unokák,hogy Berlin, vagy sem... Ha elmennek, az összromlás, ha maradnak, megeszik a rosszkormányzást reggelire.

panelburzsuj 2014.04.06. 20:57:07

Nemzeti dal 2014:

Unom a gitárt,

mer' annyira hamis,

unom e dalt

és magamat is ...

Bővebben:

www.youtube.com/watch?v=HrScmJDOplw

Hidvégi Mihály 2014.04.06. 21:02:19

Hát igen. Kiszabadult a szellem a palackból...
Elköszöntél Péter, s mégis itt vagy. Örülök. Meg annak is, hogy elköszönésed ide vagy oda, pár óra alatt 3640 látogató kíváncsi arra, írsz-e mégis valamit, mit mond a Polgári Konzervatív Párt.

Minden úgy van jól, ahogy van. Lehet nem lett volna rossz egy bojkott a választás ellen, mivel ez nem demokratikus választás. De akkor sem lehetne szembe menni azokkal a magyar honfitársainkkal, akik ma a Fideszre, annak országrontó politikájára voksoltak. Ez a demokrácia már csak ilyen, a választó dönt. Ha benyalja a rezsicsökkentést, benyalja, hogy most már a jövőnket égetjük, hát úgy kell neki. Sajnos, de a demokrácia ilyen.

Tehát nem marad más, mint tanítani ezt a szerencsétlen kis népet. Arra is, hogy vannak orbánok, akik bizony ilyenek, populisták, hazugok, gonoszak.

program készítő 2014.04.06. 23:13:07

Frankfurti pályaudvaron melózni 4 órás munkában,bruttó 56 ezerért papíron? Fizetést ne várj,esetleg a missió ad pénzt budapestig,vv rezsi mit művelsz az országgal,te eszetlen.

Adam Ant 2014.04.07. 20:10:03

Örültem, hogy új posztokat írtál, nagyra értékelem az írásaidat.
A magyar polgárság kivonult a közéletből, kb. 40 százalékuk nem ment el megint szavazni, mert nem volt kire. Egy maffiaszerű banda már régen rátette a kezét a politikára és a saját zsebeiket tömködik, miközben az ország nem fejlődik: folyamatos a korrupció és a közpénzek lenyúlása a " módi ".
Mind a két oldal, a bal és a jobb is ezt csinálja, mindegy, hogy melyik van hatalmon: az egyik kutya, a másik eb. Ezért nem mennek el a polgárok szavazni, NINCS KIRE! ( Megesett az a képtelenség is felhatalmazás nélkül, hogy valakik, a lakosság kétharmadára hivatkozva, olyan, az állam berendezkedése szempontjából alapvető dologhoz hozzá mertek nyúlni, mint az Alkotmány, mikor csak parlamenti többségük volt. Jobb helyeken ilyen fontos kérdésekhez csak egy több, mint 80 százalékos részvételi arányú népszavazással lehetne hozzányúlni. Ilyen, és hasonló nagy horderejű kérdésekben a kétharmados parlamenti többség NEM lenne elég. )
Arra sem lenne elég egyes európai királyságokban a parlamenti többség, hogy megváltozzon az ország államformája, és eltörölve az alkotmányos monarchiát köztársasággá alakuljanak, ilyesmihez az EGÉSZ nép több, mint kétharmados igene kéne, egyébként államcsínynek számítana....
Nem csodálom, hogy egyesek elvesztik a reményt és a magánéletbe vonulnak vissza, mikor látják, hogy törvényes eszközökkel rombolják a demokráciát. Nem tudom hibáztatni őket, viszont örülök annak, hogy vannak , akik tudnak jó reménnyel élni és igyekszenek tenni is valamit. Ha meg tudnák szólítani azt a bizonyos nem- szavazó 40 százalékot.......
süti beállítások módosítása