1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2014.03.21. 07:39 HaFr

A következő ötéves terv a párt gazdasági lapjában

(TASSZ jelentés)

Elvtársak, sok elvtelenül felhozott szám röpköd a köztudatotokban, mintha manyuppal együtt a 95%-ot verdesné a mi népünk központi költségvetésének adóssága, mintha 4 év alatt, plusz end májnusz, non plussz ultra, csak 0%-os növekedést sikerült volna elérnünk (jaj, hagyjanak már ezzel, mintha ez nem volna eredmény!) meg mintha a beruházási ráta bőven az ammortizácijó alatt lenne, sőt egyesek már úgy vízionálják, hogy a szláv tengerről is leszakad a mi kis magyar rögvalóságunk (és, na és? hát nem ezer éve ez a célunk?), meg ilyennel jönnek aszongya, hogy az ország egyharmada éhes (hát ez igazán egy nókommentes sóder), és még nohdacu mintha egy rohadt korrupt, szégyentelen banda lennénk, de nem mondom tovább, mert kinyílik a halasi bicskám a hátatokban. Ellenben!

"Kellő szerénységgel, mégis büszkén mondhatjuk, hogy lábra állítottuk Magyarországot".

"Nemcsak arról van szó, hogy egyetlen év adata alapján kivergődtünk a túlzottdeficit-eljárásból és a megfenyíthetőség állapotát elkerültük, hanem arról, hogy a következő éveket is rendben valónak látják" - és ez annak az Európai Uniónak a véleménye, amely nem vádolható elfogultsággal és "amellyel komoly gazdaságfilozófiai (!) vitákat folytattunk" -- így elvtársak, így, hagyjuk az álszerénységet a hanyatló nyugat ópiumának --, "és több ügyben is perben állunk" vele. 

"A kétharmad Magyarország legfontosabb versenyelőnye - és ezt onnan is tudhatjuk, hogy ezt támadták a leginkább. Az elmúlt években az ország azért tudott megfelelő válaszokat adni a gazdasági válság kihívásaira, mert a kormány a kétharmados felhatalmazás birtokában gyorsan tudott reagálni, döntéseket hozni", de még milyen gyorsan! Én, kérem, ha meg volnék szorulva, az Országházat el tudnám tüntetni egy éjszaka alatt, szerénytelenség nélkül mondom.

"2014 tétje Magyarország számára, hogy megőrizzük ezt a versenyelőnyünket, mert abban a helyzetben, amiben a világ van,  a stabilitás, a gyorsaság, az erő a legfontosabb tényezők" - mondom most nektek, és ha körbenézek, hát a Lajosnál, a Nyergesnél meg nálam aligha van stabilabb, gyorsabb és erősebb tényező ebben az országban, ugye, na ugye.

Végül hadd jegyezzem meg:

"Mára az ország képes egy olyan új korszak megnyitására," -- imádok korszakokat nyitni, ezt kellő szerénységgel mondhatom, egy csomó nyitott korszakom van már, zárja le őket az öregisten -- "amelyben érdemes nagy célokat kitűzni. E célok között említeném" -- de csak egy-kettőt, az idő rövidségére való tekintettel -- "a német gazdasági növekedés háromszorosának kétszeresének elérését, a magyar tulajdonú exportképes középvállalatok számának 2000-ről 12 ezerre növelését, a gazdaságba jutó uniós támogatások megsokszorozását, és azt, hogy Magyarországon legyen a legolcsóbb energia Európában. Ha az unió nem is képes rá, mi magyarok legyünk versenyképesek az Egyesült Államok energiaiparával", és a Kékes belátható időn belül 9 kilométer magas legyen, a Józsika meg szálljon le a mászókáról, mert én vagyok a Viktor. Ja, és dögöljön meg mindenki.

"A Fidesz következő négy évre szóló programja egy szóban összefoglalható: folytatjuk. Azt várjuk el a választóktól, tegyék lehetővé, hogy folytassuk, mert végig akarjuk vinni. Egyébként pedig miről is beszélünk? Mindenki megtapasztalta, hogy milyen, ha az egyik vagy a másik oldal kormányoz. A szavak helyett a tettek beszélnek" -- a hülyeség meg alkotmányos alapjog, ezt mondjátok meg a választóknak. Na jó, ne. Még ne. De félre a tréfát, ne turkáljunk, kérem, egymás zsebében, ha lehetne kérnem. Csak azért, mert megvettem az ellenzéket, még nem kell megpróbálni belülről kitölteni a teret, zsivajjogni, döndölögni, éccálkodni, mert még rossz vége lesz.

Most pedig lehet szépen hazamenni.

(Kiszivárogtatta a szerző a kezes napi.hu-ból ollózott hvg.hu cikket zanzásítva, de az idézőjelek között megtartva.)

 

72 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr35871948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

abc80xx 2014.03.21. 08:30:55

:)
Ez az, kedves Péter, ugye lehet így is!
Vicsor helyett vigyor.

Nem az önrabszolgák fejébe gyömöszölni a vélt konzervatív igazságot, hanem rábízni a vélhetőleg mégis csak szabad emberekre a konklúziók levonását.
Képesek lesznek rá, meglátod :)

fvipera 2014.03.21. 10:21:56

Kedves Péter

a fentiek tükrében milyen módszertani javaslatod van április 6.-ára?

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.03.21. 10:35:07

@fvipera: Meghallgatható lesz, utána itt közlöm

egyetmondok 2014.03.21. 11:16:51

Az mennyire komoly,amikor valaki - nyilván gazdaságira gondol a miniszterelnök -versenyelőnyt lát a törvényhozási többségben.
(Ennyire tömören a szocializmus politikai gazdaságtana tankönyvek anno se tudtak fogalmazni.)

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.03.21. 11:18:02

@egyetmondok: végtelenül szomorú, nem? és mi az ördögöt remélhet ettől (már a saját privát céljain túl)?

egyetmondok 2014.03.21. 11:26:00

@HaFr:
Elhiszi. Másra nem tudok gondolni.

almodhi 2014.03.21. 11:27:43

@egyetmondok:

Ami engem általánosságban meglep: Magyarország a táboron belül hosszú ideig - fogalmazzunk így - a legkevésbé volt kommunista. Mégis itt vertek gyökeret legmélyebben a marxizmus-leninizmus dogmái. Úton útfélen találkozunk ma is polgazd, vagy tudszoc (azok bájos becenevek...) szemináriumon órán hallott félmondatokkal.
Még akkor is marxista terminológiát használnak sokan, ha a kommunizmus ellen érvelnek.
A Varsói Szerződés más országaiban (van némi össehasonlítási alapom) sokkal több volt a transzparens, a szocailista embertípus és építőmunka, mégis valahogy az emberek többsége kevésbé fertőződött a kommunizmussal...

unionista (törölt) 2014.03.21. 11:31:48

@almodhi:
photoshop. orbán szövegei amúgy pontosan ezekre az emberekre hathatnának. ha azok a kis közösségekre vonatkoznának, és tartalmaznának konkrétumokat. a cigányokat ilyen típusú nagyot mondásokkal kellene fellelkesíteni.

unionista (törölt) 2014.03.21. 11:34:29

@almodhi:
ennek semmi köze nincs a kommunizmushoz. neked fogalmad sincs, hogy mi a kommunizmus. nincs rá definíciód.

egyetmondok 2014.03.21. 11:34:54

@almodhi:
Igen, ez megdöbbentő.
Ha a "kizsákmányolt proletár"-t kiveszed a legsablonosabb ötvenes-hatvanas évekbeli szövegekből, és beteszed a helyére "a hátraszorított nemzet", olykor simán,direktbe' a "kizsákmányolt nemzet" verziókat,a szöveg felolvasható lesz bármelyik jobboldali rendezvényen,és megtapsolják.

Nemzeti materializmus.

almodhi 2014.03.21. 11:37:44

@unionista: "ennek semmi köze nincs a kommunizmushoz. neked fogalmad sincs, hogy mi a kommunizmus. nincs rá definíciód."

Neked meg semmiről sincs fogalmad. Lécci előbb definiáld mit értesz a "semmi", a "köz", a "fogalom" és a "definíció" szavakon. Ha ezeket már definiáltad, folytatjuk...

almodhi 2014.03.21. 11:38:59

@unionista: "a cigányokat ilyen típusú nagyot mondásokkal kellene fellelkesíteni"

Miért kell egy politikusnak hazudnia ( = nagyot mondania)? Miéert a cigányoknak? És miéret kell valakit (a politikusnak) egyáltalán fellekesítenie?

fvipera 2014.03.21. 11:50:23

@unionista: 10 évesen nem szavazhatnék. ugye?

egyetmondok 2014.03.21. 11:51:35

@almodhi:
A marxista terminológia piszkosul igaz.
A polgári demokráciával senkinek semmi baja,de ha helyette liberális demokráciát mondasz, jobboldalon egyértelműen,de a baloldalon is, feláll a hátakon a szőr.

Szoktam mondani, hogy jó,tessék elmenni mondjuk angol nyelvterületre,és megpróbálni lefordítani a "polgári demokrácia" fordulatot: nem is fogják érteni,egyáltalán nem,csak ha mellé magyarázod,hogy az lenne a "népi demokrácia" (de még ott is jobb, ha a "people's republic" -ot mondod,és nem a "people's democracy" -t )ellentéte ugyebár (amint azt itt megtanulhattuk 1990 előtt anno),és amelyről,na arról már igen, beugrik bárkinek,úgy mint :"oh yeah,the communism".:-))

almodhi 2014.03.21. 11:54:47

@egyetmondok: És ugyanez a gazdaságban: úton útfélen ilyenekbe botlok (állítólagos "jobboldaliaktól"): extraprofit, értéktöbblet, finánctőke...

egyetmondok 2014.03.21. 11:58:31

@almodhi:
Egyetértek. Az színtiszta marxizmus,ha valami,az biztosan,amikor a profitból erkölcsi kategória lesz,és nem más.
Ma pedig az egész magyar állam erre épül,hiszen a különadók egész rendszere teljesen eladhatatlan lenne,ha a jobboldal nem hitette volna el magával, hogy a profit erkölcsi jelenség,és nem közgazdasági.

unionista (törölt) 2014.03.21. 11:58:43

@almodhi:
nézd, én kommunizmuson azt értem: "egyenlő újraosztás". persze értem, hogy definiálni kellene: mi az "egyenlő". azt is, mi az "újra", és mi az "osztás". a modern matematika és a logika ezt meg is teszi. felteszem ezekről a szavakról vannak elemi ismereteid.

a "semmi" a nulla, zéró, zéruselem szinonimája. nullát definiáljuk úgy, hogy amivel nem lehet osztani. (hogy köze legyen a kommunizmushoz). persze értem, hogy mi a "lehet", és az "osztás". de megint felteszem ezekről vannak elemi ismereteid.

úgy dobálózol a fogalmakkal, hogy nem fűzöl hozzájuk jelentést. régen a magyarok nem voltak annyira kommunisták, most meg nagyon kommunisták.

egyetmondok 2014.03.21. 12:07:35

@almodhi:
Kezemben van a Kasler Árpád-féle A Haza Nem Eladó Mozgalom szórólapja, amit a postaládába dobtak. Érdemes figyelni:
" Állami tulajdonba vesszük a nemzetbiztonsági szempontból fontos ágazatok mindegyikét. Az energia és közműhálózati szektort (ennek következtében lesz tartós és valós rezsicsökkenés ),a teljes úthálózatot,autópályákat,vasútvonalakat. "

A tulajdonjog, tehát hogy kié valami, az államé vagy nem az államé, dönti el,hogy az árak milyenek lehetnek,magas vagy alacsonyak. Vegytiszta materialista politikai gondolkodás, de mondhatsz ilyet e mozgalom lelkes hívének ?

32FNewYork 2014.03.21. 12:14:43

Szórakoztató írás.

almodhi 2014.03.21. 12:15:16

@unionista:
Kedves Unionista, alapvető tévedésben vagy. Az életünk nem matematika, nem axiómák, definíciók és tételek rendszere. (csak neked: Gödel óta tudjuk, hogy még a matematikában is, már a Peano axiómák is túl bonyolultak ahhoz, hogy minden szépen menjen...)

A szavaink többértelműek, nem defináljuk a dolgokat, a jelentésüket párbeszéd közben is változtatjuk, közelítjük (vagy nem) egy közös jelentéshez. Következtetéseinkben nem (mindig) követjük a formális logikát, etc.

A te fenti "definícióid" egy valós beszélgetésben semmit sem érnek, én kommunizmuson (most éppen) az 1945-90 között kelet-európai rendszereket értettem (és ez számodra is világos kellett, hogy legyen), a semminek itt semmi(!) köze zéruselemhez és az osztáshoz. Stb. stb.

Látom a kétéves fiadat a lelki szemeimmel, ahogy azt mondja: - Apu bekakiltam! - Mit értesz kaki és bekakil alatt? Előbb tessék definiálni - Válaszolod te. :-)

tamas11 2014.03.21. 12:48:42

@abc80xx:
Vicsor vagy vigyor?
Abban kivel, mikor egyeztél meg, hogy "nekünk" csak ez a két lehetőségünk legyen!?
Ahol is te a kulturált vigyor küldönce akarsz lenni, hivatlanul lezöttyentél a zsürielnöki asztalhoz sokadszor... Kelj már fel onnan, ebbe a kocsmába mi azért jövünk be, mert változtatni szeretnénk, nem stílustartományokban elveszejteni a lényeget.

unionista (törölt) 2014.03.21. 12:55:26

@almodhi:
tisztában vagyok gödel nem teljességi tételével. valamennyire legalábbis. és úgy látom te is. ez remek.

csakhogy én azt gondolom, hogy a közéletet, a közbeszédet közelíteni kellene az elemi (!) matematikához és az elsőrendű logikához. te ha jól értem azt gondolod, hogy nem. miért nem? azért, mert a kétéves kisgyerekkel se így beszélünk. rendben. akkor nézd meg a politikusokat, akik szerelmet vallanak az óvodásoknak is. a kampányban hazug módon viszik a táblát, hogy hány milliót adományoztak az oviknak.

talán akkor olyan egyszerű nyelvezetet kellene találni, ami a formális logikához közelít. talán akkor az elemi matematikai ismeretekre építve kellene szervezni a közbeszédet. valószínűleg nem fogjuk, de így kellene.

fvipera 2014.03.21. 13:06:18

@unionista: nézd, feltettem egy kérdést a poszt írójának, amelyre válaszolt. szerintem ő értette, hogy mit és miért kérdeztem. te pedig nem, ráadásul udvariatlanul és indokolatlanul belepofáztál. most pedig tetézed. minek ez?

egyetmondok 2014.03.21. 13:06:35

@HaFr:
S azért ne feledjük,hogy miközben Orbán a parlamenti többségre,mint hatalmi helyzetre versenyelőnyként tekint,közben nem tudsz mást olvasni,mint azt,hogy - ha mással nem is,de - a gazdasági jogi környezetével bajok vannak.
Tehát: mint hatalmi helyzet,pozíció a parlamenti többség versenyelőny, a parlamenti többség munkája a törvényalkotás pedig versenyhátrány.

Na kérem,mint apám mondta a hetvenes évek közepe táján,vége felé: minden hamis,amit a szemeddel látsz, mint valóságosat, az is hamis.

unionista (törölt) 2014.03.21. 13:07:54

@almodhi:
a cigány kultúra egyik sajátossága az, hogy számoknak alig van szerepük. az érzelmi motivációnak annál inkább. az abszurd nagyot mondásnak. a folyamatos kedveskedés, hízelgés a hallgatóság felé (gazsuálás). az összefogás igénye, de mindig valakivel szemben. a törzsi gondolkodás. hadd ne soroljam ezeket. ebből

ki kellene mondani végre, hogy a miniszterelnök úr által képviselt nemzetstratégia eredendően nem rossz, vagy gonosz, hanem cigány. kevés köze van ennek köze a kommunizmushoz, még kevesebb köze a fasizmushoz. kereszténységhez a legkevésbé van köze. hanem a cigánysághoz.

csak ezt a mainstream médiában nem szabad kimondani, mert a budapesti zsidó fél, hogy a dunába lövik. mert "a felállítandó emlékművel tisztára mossák a népirtást". (ez a mondat mit is jelent?)

almodhi 2014.03.21. 13:11:25

@unionista: "talán akkor olyan egyszerű nyelvezetet kellene találni, ami a formális logikához közelít. "

Ha ez úgy érted, hogy a politikai közbeszédben hasznos lenne ha racionálisan érvelnének, észérvek ütköznének észérvekkel, stb. Akkor alapvetően egyetértünk.

Bár ez a cél azt hiszem elérhető akkor is, ha nem követeljük állandóan a definíciókat, és nem értjük félre a másik embert csak azért, mert félre (is) lehet érteni.
Másrészt elvárható az is hogy ha valaki állít valamit, lehetőleg fogalmazzon (ha nem is matematikailag) pontosan.
Félreértés marad bőven így is.

almodhi 2014.03.21. 13:21:14

@unionista: Nos ez, hogy etnikai jegyekből ilyen kategorikusan következtetsz személyiségre, ez - hogy is mondjam finoman - ez közel áll a rasszizmushoz. Ilyen értelemben ahogy te beszélsz róla nem létezik "cigány" és "budapesti zsidó" és "magyar" sem.

Orbán cigányozása kontraproduktív. Ha valakivel bajunk van legcélszerűbb azt egyenesen kimondani és nem levezetni vélt vagy valós csoporthoz tartozásból.

>>"a felállítandó emlékművel tisztára mossák a népirtást". (ez a mondat mit is jelent?)<<

Ezt azt jelenti, amit jelent. A felállítandó emlékmű a szimbolikájával a történelem azon téves éretelmezését erősíti, miszerint a "magyar" társadalom áldozatként volt kénytelen
végignézni honfitársai elhurcxolását és meggyilkolását. Következésképp a kollektív lelkiismeretünk tiszta (és a gazdátlanul maradt vagyon tulajdonos híján "elbirtokolható").

nevetőharmadik 2014.03.21. 13:57:09

@almodhi: mert a magyar nép nem specifikusan kommunista, hanem etatista beállítottságú. Mivel a kommunizmus kifejezetten etatista ideológia, bizonyos határig nagyon fekszik a magyaroknak.

De mik ezek a bizonyos határok? A szűken vett saját személyes élet és a saját pénztárca (és ezzel együtt az élvezhető anyagi javak). A másik ember már kívül van ezen a körön. A nagyobb kép már nem érdekel senkit, azt oldja meg a hatalom. Ezért van, hogy a magyar ember látszólag szabadságra vágyik, de nem szabadságra (mint fogalomra) vágyik, hanem arra, hogy hagyják békén és jól éljen, és neki ne kelljen foglalkoznia senkivel. Meg arra - és ez az igazi baj - , hogy a másik embert azért rázza csak gatyába a törvény, a szabály, az állam!

Ebből fakad az, hogy (össztársadalmi szinten) nem állunk ki a közös ügyeinkért, sőt, irigyek vagyunk és kárörvendők. Ezért utáljuk más magántulajdonát (persze a magunké szent, de mindenkinek csak a sajátja), ezért megyünk bele abba, hogy az állam vegye el.

Hát ennyi.

unionista (törölt) 2014.03.21. 14:05:05

@almodhi:
csak sajnos ez a cél nem érhető el, ha nem követeljük meg állandóan a definíciókat. és a fogalmakat nem visszük le egy elemi szintre. pl. kommunizmus: egyenlő újraosztás.

ha azt értjük alatta, hogy a kelet-európai rendszerek milyenek voltak négy és fél évtizeden át, akkor a kommunizmusról szinte bármit mondhatunk.

unionista (törölt) 2014.03.21. 14:25:15

@almodhi:
szó nincs arról, hogy orbán viktor egy koszos cigány. sötét bőre van. biztos, mert nem mosakszik. arról van szó, hogy a cigány nyelvben eredendően nincsenek számok, a cigány kultúrában annak alig van szerepe. semmiféle rassz jegyekről, és megbélyegzésről nincs szó.

---

"a felállítandó emlékűvel tisztára mossák a népirtást" mondatnak nincs értelme. mit jelent az, hogy egy emlékművel mossák a népirtást. értem, hogy ezt szimbolikusan kell érteni. átvitt értelemben. csakhogy egy demokráciában egy emlékművön mindenki azt ért, amit akar.

olyanokat kellene mondani, hogy "gábriel arkangyalra nem támadt rá a sas". persze lehetne mondani, hogy na de a magyar történelmi hősök fölé sem magasodott gábor arkangyal. csakhogy miért ne magasodhatna, miért ne védelmezhetné őket is. ez a keresztény kultúra lényege. hősök terén álló emlékmű oké. szabadság téri nem oké.

a zsidóság képviselői racionális érvek hiányában szaladnak az amerikai nagykövetségre.

almodhi 2014.03.21. 15:06:37

@unionista: "ha azt értjük alatta, hogy a kelet-európai rendszerek milyenek voltak négy és fél évtizeden át, akkor a kommunizmusról szinte bármit mondhatunk."

Nem, nem mondhatunk bármit. Pl nem mondhatjuk rá hogy eperízű...

"a cigány nyelvben eredendően nincsenek számok,"
Ez baromság. Vagy rosszindulatú baromság. Vannak számok. Eredendően.

Emlékműügyben sajnálom, hogy nem sikerült megértened, amit írtam. Nyelv sokkal bővebb annál a részhalmazánál, amit te használsz és értesz.

unionista (törölt) 2014.03.21. 15:32:59

@almodhi:
hidd már el, hogy pontosan értem annak az emlékműnek a szimbolikáját. gábor arkangyal jelképezi magyarokat. a birodalmi sas a németeket. a németek megtámadták a magyarokat. ez volt a megszállás. csak ugye volt egy népirtás. az kimaradt a történetből. vagy ha mégis beleértjük, akkor az kizárólag a nácinémetek bűne. és mindezt a holokauszt emlékév keretében építené kormány. botrány. ezt pontosan értem. ez egy alapvetően zsidó központú érvelés. ami végső soron arról szól, hogy a geci magyarok. a magyar gecik. amit nem nagyon fognak támogatni a balmazújvárosi parasztok. de ettől még lehet rohangálni a követségekre. a budapesti zsidóság jó úton halad a gyűlölt kisebbséggé válásban. le lehet majd mérni a választási eredményeken.

almodhi 2014.03.21. 15:48:55

@unionista:
"...pontosan értem annak az emlékműnek a szimbolikáját"
akkor meg mit bohóckodsz itt a "tisztára mosás" jelentésével?

"alapvetően zsidó központú érvelés"
Nem. Ez a tisztességes és becsületes érvelés.

"nem nagyon fognak támogatni a balmazújvárosi parasztok"
Ez távolról sem biztos. Könnyen lehet, hogy közülük kimegy egy-kettő a zsidó temetőbe elcsodálkozik, hogy miért nincs ott 1944 utáni sír. Vagy meglátva a nagypapa szekrényét, amit egy zsidó házból "mentett meg" az öreg, kényelmetlen kérdéseket tesz fel.

unionista (törölt) 2014.03.21. 16:00:23

@almodhi:
rossz napod van, ha sokadszorra sem érted: egy "emlékművel" nem lehet "mosni". pláne "népirtást". sokszor van olyan érzésem, hogy minta a kínai rádióval beszélgetnék. remélem, hogy ez kölcsönös.

almodhi 2014.03.21. 16:11:27

@unionista:

"minta a kínai rádióval beszélgetnék"

發言中國廣播?真的嗎? :-)

nevetőharmadik 2014.03.21. 20:05:23

@unionista: Az emlékmű üzenete nem zsidó ügy. Nem arról szól, hogy a magyarok gecik voltak-e, nem az a probléma, hogy a zsidók mit gondolnak.

Ez a magyaroknak ügy. Az emlékmű azt hazudja, hogy a magyarok nem voltak felelősek. Azt hazudja, hogy velünk csak úgy megtörténtek a rossz dolgok, de mi eredendően jók vagyunk, nem tehettünk róla. De a felelősséget igenis vállalni kell. Nem azért, hogy aztán örökké vezekeljünk és a zsidók sakkban tarthassanak minket a lelkiismeretünkkel. Hanem azért, mert ha vállaljuk a felelősséget, akkor azt is el kell fogadnunk, hogy népként és a népet alkotó egyénekként van ráhatásunk a dolgokra, és igenis mindannyiunknak felelősségünk van abban, hogy innentől merre haladnak a dolgok. Felelősségünk van abban, hogy mit támogatunk, mit ellenzünk, és mit szarunk csak úgy le. Különben a hallgatólagos jóváhagyásunkkal ismét csak történni fognak a dolgok - és maguktól szinte sosem jó dolgok történnek. A magyarság számára létkérdés, hogy felelősséget vállaljon. Ez a zsidóktól teljesen független. A holokauszt esete magyar szempontból csak egy újabb példa az éretlen nép kudarcára (és mindamellett elmondhatatlanul szörnyű következmény).

abc80xx 2014.03.21. 20:58:47

@tamas11:
'Abban kivel, mikor egyeztél meg, hogy "nekünk" csak ez a két lehetőségünk legyen!?'

Bár semmi köze a vitatott emlékműhöz, de ugyanaz a 'logika' van benne.

Senkivel nem egyezkedtem, semmiféle korlátot nem állítottam, mindösszesen HaFr posztját dícsértem meg, hogy vicsor helyett vigyor IS LEHET.
És mszerintem ez mennyivel jobb.

De te azt látsz belóle kiolvasni, amit szeretnél.

unionista 2014.03.21. 15:32:59 megközelítése egész jó, bár a kizárólagos nácinémet felelősségátruházás szándéka semmivel sem bizonyítható.

A holokauszt tagadása, a magyar felelősség alóli felmentés szándékának jele egyáltalán nincs benne.

Egy brutális kép, de ha a birodalmi sasban a náci németországot és támogatóit látod meg, az angyalban pedig az ártatlan áldozatokat rassz, bőrszín, vallás, ... megkülönböztetése nélkül, akkor a magyar elkövetőkről még sűlyosabb az ítélet, mint szeretnéd megmutatva látni.

Volt majd 60 éve a 'szembenézésre' annak a politikai oldalnak, aki oly lelkesen fáklyásmenetelt most, és fröcsögve náciz le mindenkit, aki néma, vagy lelkesedni rest erre a kétszínű, hazug 'megemlékezésre'.

Itt az áldozatok csak szükséges kellékei a flashmoboknak.

Viszont 'remekül' lehet provokálni, a végtelenségig az éretlen és kudarcos népet ...

Oszt majd csak beérnek a gyümölcsök, ahogy unionista írta :' budapesti zsidóság jó úton halad a gyűlölt kisebbséggé válásban. '

De nem fog ez menni, ahogy már többször is megjegyeztem, nem szabad és nem is fog a nagy többség ennek a provokációnak felülni.

' Mindig lehetnek olyanok, akik gyűlölnek. De csak akkor győzhetnek, ha te is gyűlölöd őket. '

abc80xx 2014.03.21. 21:08:14

@nevetőharmadik:
'A szűken vett saját személyes élet és a saját pénztárca (és ezzel együtt az élvezhető anyagi javak). A másik ember már kívül van ezen a körön. A nagyobb kép már nem érdekel senkit, azt oldja meg a hatalom. Ezért van, hogy a magyar ember látszólag szabadságra vágyik, de nem szabadságra (mint fogalomra) vágyik, hanem arra, hogy hagyják békén és jól éljen, és neki ne kelljen foglalkoznia senkivel. Meg arra - és ez az igazi baj - , hogy a másik embert azért rázza csak gatyába a törvény, a szabály, az állam!'

Szinte tökéletesen leírtad a negyed század alatt oly csúfosan leszerepelt sajátos 'magyar liberalizmust'.
:((

egyetmondok 2014.03.21. 21:18:52

@abc80xx:
Ritka aljas csapdát állított a Fidesz a magyar zsidóknak. Helyesen veszi ezt észre Ungváry Krisztián:
"...úgy látom, ez egy zseniális pr-húzás azok részéről, akik a kormányzat politikáját alkotó módon irányítják. Hiszen lehetett előre tudni, hogy ha egy ilyen szobrot kreálnak, akkor a magyar zsidóság képviselői választhatnak aközött, hogy egy 1944-es zsidó tanács szerepében kívánnak tetszelegni és lenyelik a dolgot, vagy pedig csatlakoznak a baloldalhoz. A két alternatívából mindkettő öngyilkos vállalkozás. Ezt sikerült tökéletesen megoldani, mert a baloldal van olyan ostoba, hogy az ügyet nem szakmai kérdésként kezelte."

Nem olyan nehéz kormányon olyan utat csinálni,amelyen a zsidóság haladhat a gyűlölt kisebbséggé válásban,amint látjuk ez igen könnyű föladat. Ki kell találni egy ilyen szobor-ügyet.

unionista (törölt) 2014.03.21. 21:30:44

@nevetőharmadik:
az emlékmű engem nem érdekel. a szabadság teret mindenki elkúrta. kereskedelmi-pénzügyi központnak épült eredeteileg. postatakarékpénztár, tőzsdepalota, nemzeti bank, államkincstár. utána bankcenter. oda nem illő emlékművekkel rakták tele. a zsidók döntsék el végre: hajlandók betolni a pénzt, vagy sem. persze értem, hogy független városvezetés kell hozzá. de annak függvényében. mert ez a két lehetőség van. budapest a kárpát-medence pénzügyi központja lesz, vagy nem.

unionista (törölt) 2014.03.21. 21:36:20

@egyetmondok:
független főváros kell. budapest stadtstaat. amelyik nettó befizetője az államkincstárnak. befizeti a közösbe azt, amit kell. azon túl se nem jobb, se nem bal, hanem zsidó-keresztény-magyar.

egyetmondok 2014.03.21. 21:51:29

@unionista:
A Fidesz kilencvenes évek közepe tartó marketing típusú és célú szórakozása a magyar antiszemitizmussal (amely 2010 óta kiegészült az antiszemitizmussal,jelentős szereplők,és akciók által,tehát már nem csak az azzal való markecolásról van szó) erkölcsi probléma a Fidesznél,nem közigazgatási.
Nincsen rá tehát közigazgatási gyógyszer.

egyetmondok 2014.03.21. 22:01:06

@unionista:
Ez tök jó !

" budapest a kárpát-medence pénzügyi központja lesz, vagy nem. " ---

azt kell tudni,hogy a magyar jobboldal számára Budapest,mint pénzügyi központ a zsidó hatalomátvétel lenne,de szó szerint ebben az országban. Te nem tudtad, hogy ezért - meg a budapesti kultúráért - lett bűnös város ez ?

nevetőharmadik 2014.03.21. 22:06:18

@abc80xx: Nagyon súlyos hibát követsz el, ha úgy gondolod, a sajátos magyar liberalizmus jellemzése, amit írtam. A lényege éppen az, hogy bármelyik magyar "izmusra" ez a jellemző, mert magára a népre jellemző. Szinte biztosan arra is, amit te gondolsz jónak.

unionista (törölt) 2014.03.22. 09:57:52

@egyetmondok:
ez erről szól. tolják be a pénzt a zsidók egy független városvezetésnek. vagy húzzanak el innen. és akkor béccsel kell egyezkedni. ez ilyen egyszerű. hagyjuk már a hülyeséget, hogy kavicsokat gyűjtünk a szegény kis zsidóknak. őket sajnos már nem támasztja fel senki.

egyetmondok 2014.03.22. 12:09:17

@unionista:
Ez is egy opció: tolják a zsét a zsidók,vagy húzzanak el.
(Egyszer, a 20.század közepe felé már jutott erre a magyar többség,ám nem járt sikerrel az ötlet,a vége az lett, hogy meg is kérték szépen a zsidókat,hogy szállnának fel a részükre előkészített vagonokba.A logika pont ugyanaz volt mint a Tiéd: a zsidó legyen már kicsit szegényebb, hogy a magyar kicsit gazdagabb lehessen.)

unionista (törölt) 2014.03.22. 12:54:53

@egyetmondok:
ez elemi gazdasági érdekekről szól. a zsidók se gondolkodnak másképp. budapest úgy lett méretezve, hogy a lajtántúli területek fővárosa legyen. így építették meg többségében zsidók ugyebár. csak a monarchia szétesett. budapest túlméretezett. nem az állam, hanem budapest. csak a magyaroknak nem kell ekkora főváros. ettől függetlenül lehet zsidóság előretolt helyőrsége. de ehhez nekik újra be kell tolni a pénzt. ha erre nem hajlandóak, akkor nincs rájuk szükség. most ezt nem úgy kell elképzelni, hogy akkor a zsidóságot ki kell telepíteni. pláne nem úgy, hogy ki kell irtani. hanem úgy, hogy asszimilálódnak.

a magyarok többségének amúgy ez lenne jobb. pénzügyi központnak ott van bécs, és annak az elővárosa pozsony. a pénzt bécsbe kell vinni, a céget pozsonyban kell alapítani. budapest leginkább egy idegenforgalmi látványosság lehet, mint prága. csak ahhoz túl nagy. ezért kellene szétszedni az agglomerációt megyékre. így lehet mezőgazdasága és ipara. egy szétterülő központi agglomeráció lenne az ideális. de abban a zsidóknak nem osztanának sok lapot. legalábbis nem annyit, amennyit szeretnének. de ebben semmiféle antiszemitizmus nincs. egyszerűen gazdasági érdekekről van. meg kell találni azt a pontot, ami mindkét félnek elfogadható. ehhez le kellene ülni a hátsó szobában. ezt meg kell velük beszélni. persze ha van eszük, akkor csak független városvezetéssel ülnek le tárgyalni. ha még okosabbak, akkor ezt részben ők maguk állítják ki. a szocialisták favorizálása tévút, a nacionalistákkal tárgyalás szintén. ez az emlékmű dolog időhúzás. nem tudják, hogy mit csináljanak. én megértem őket. de ezt a helyzetet jelentős részben ők teremtették. ők akartak kétharmadot. megkapták.

egyetmondok 2014.03.22. 18:12:42

@unionista:
Te Jó Isten, ilyeneket Te nyilván viccből irkálsz. Komoly ebből ugye egy szó sem lehet ?

nevetőharmadik 2014.03.22. 19:18:16

@egyetmondok: Szerintem becsavarodott. Voltak-vannak értelmes gondolatai, de a valóságunk kilátástalan elbaszottságára valamiért cinizmussal válaszol, ami viszont azóta teljesen átvette a gondolkodása fölött az irányítást és átcsapott fantáziálásba.

unionista (törölt) 2014.03.22. 19:40:32

@nevetőharmadik:
ó édes istenem. voltál te már akármilyen üzleti tárgyalásnak a környékén is? úgy beszélgetnek, hogy jaj szegény kiszsidók. ugyan már. ti egész egyszerűen beszopjátok a propagandát.

szóval ez ügyben két nézet van. az egyik amit a jobboldal tol. az ugye a zsidó háttérhatalom. az egész emberiséget telaviv irányítja. túl azon, hogy a holdról a fénylények. ez az egyik.

a másik, hogy nincsenek is olyanok, hogy zsidók. hanem csak emberek vannak. és a nemzetiségi hovatartozás, hovatovább a származás nem számít sehol a világon. és egyébként üzleti érdekek sincsenek. na persze. ti ugyanolyan hülyék vagytok, mint a kuruc info olvasói. csak épp mérsékelt hangvételben kapjátok az agymosást.

abc80xx 2014.03.22. 23:13:54

@egyetmondok:
'Ritka aljas csapdát állított a Fidesz a magyar zsidóknak'

Ja.
csapdák garmadája ...
- Holokauszt emléknap bevezetése az iskolákban
- páva-utcai emlékhely
- Cionista világtalálkozó
- holokauszt emlékév
- holokauszt gyermekáldozatainak emlékhelye (Sorsok Háza)

' zsidóság haladhat a gyűlölt kisebbséggé válásban'

unionista barátunkat idéztem, természetesen a Mazsihisz 'áldásos' tevékenységét illik érteni ezalatt.

De ha érdekel a véleményem, szerintem nagy meccs lesz, mert a hazai zsidóság egyik vezető képviselete nagyon sokat kockáztat ezzel a 'háborúval'. A Demokrácia Veteményeskertjében bizton számíthat dícséretre és vállveregetésre, de itthon valószínűleg más reakciót fog kiváltani.
Bármilyen befolyásos is a John Hopkins meg a Princeton.
(szerintem)

Ungváry persze nevezheti ezt 'öngyilkos vállalkozásnak' is, némi joggal.
Hát akkor meg kellene állni a szakadék szélén.

abc80xx 2014.03.22. 23:17:46

@nevetőharmadik:
Miért is követtem el hibát, hisz te magad írtad, hogy ez szinte mindegyik iznusra érvényes!
Én ebből egyet konkretizáltam.
Vagy tán épp ez lenne szerinted a kivétel ?
;-)

abc80xx 2014.03.22. 23:22:03

@nevetőharmadik:
' mert magára a népre jellemző. '

:)

Egyszer már idéztem egy Indiában sok évet eltöltött tudóst, amikor azt kérdezték tőle, milyenek az indiaiak?
Azt én nem tudom, ismerek néhány százat. Azok ilyenek, meg olyanok.
A magyarok amúgy ötszáz éve önként vállalt szolgaságban élnek, ennyit tudunk róluk biztosan.

abc80xx 2014.03.22. 23:27:20

@egyetmondok:
@unionista:
Te Jó Isten, ilyeneket Te nyilván viccből irkálsz.'

:)
Szerintem nem (csak). Érdekes gondolatai vannak, épp úgy mint akik az íróasztal mellett szerkesztik a jövőt.
És pompásan provokál -jó értelemben.

Flyer68 2014.03.23. 19:22:34

@almodhi: Nem olyan nagy titok, szerintem. Pont azért, mert erösebb volt az elnyomás, az ottaniak sokkal jobban értékelik a demokrácia jelentöségét és a kezdeti nagyobb szegénység miatt jobban megbecsülik a lassu de fokozatos gyarapodást.
Nálunk az embereknek igazábol nem a demokrácia kellett. Hanem az azzal járo jolét, lehetöleg hamar. És mivel ez nem teljesült, jött a kiábrándulás és a kudarcot a demokráciával és a piacgazdasággal azonositották.
És persze kellett hozzá egy felelötlen politikai elit, amelyik nem volt rest meglovagolni ezt az elégedetlenséget.

Laptop7712 2014.03.23. 21:53:53

@nevetőharmadik:
Most beszéltem német haverokkal, akik azt mondják, hogy Ők biza nem felelősek semmiért, ami a második világháborúba történt. Ők büszke németek. Na már most, elindult egyfajta együttgondolkodás az európai fiatalok között, hogy márpedig lehet, és kell büszkének lenni arra, hogy egy nemzet tagjaként egyenes gerinccel tekintenek a jövőbe. Így hidd el, semelyik nép, mai fiatal generációja nem felelős azért, hogy mi történt 60- 100 éve. megy ez a verkli, közben meg megy a csodálkozás, hogy miért van csődben az európai eszme, meg miért erősödik, minden államban az un. jobboldal. Ki kell menni az utcára, és beszélgetni az emberekkel, és ki fog derülni az, hogy ez már így ebben a formában nem megy.

Laptop7712 2014.03.23. 22:02:59

@Flyer68:
Ez duma. Volt egy vadkapitalizmus, és spontán privatizáció alatt eltűnt e teljes nemzeti vagyon, beleértve mindent, és leépült egymillió munkahely, csodálatos demokratikus keretek között.
Most meg 24 évvel rácsodálkozunk a játékra, és azt mondjuk, hogy ezek a birkák nem értik azt, hogy mi a demokrácia.
Szögezzünk le valamit: A demokrácia nem feltétlenül takar kapitalista piacgazdaságra épülő gazdasági rendszert.
Aki foglalkozik egy kicsit is gazdaságtörténettel, az tudja, hogy ez mit jelent.
Az a helyzet, hogy a feltörekvő piacokon felzabálta a kapitalizmus a demokráciát. most gond van, mert a birka lázad, meg a szélsőséget választja.

Lásd Ukrajna, Bosznia-Hercegovia. Megoldás? Majd csinálnak magunknak, vagy így, vagy úgy, de megtalálják az adott pillanatban a legjobb utat.

Laptop7712 2014.03.23. 22:06:52

@abc80xx:
Akkor azt javaslom, tanulmányozd a magyarok történetét, mert amit írsz, nem támasztja alá a haladó történeti kutatás, tedd ezt magyar nyelven, magyar észjárással.

egyetmondok 2014.03.24. 11:45:36

@abc80xx:
Azt mondod, érdekes gondolatok vannak Unionista elképzeléseiben. Komolyan ?
Az szerinted érdekes gondolat, hogy a zsidók tolják a zsét,virítsák a lét az államháztartás,vagy a főváros kasszájánál,ám ha ez mégse tetszene nekik,akkor asszimilálódjanak ?
Ez érdekes gondolat ? Hogy tehát a zsidók a többségi magyarok valami pénztáránál megválthatják az identitásukat ?
Ez Neked érdekes gondolat.
Nem,ez nem érdekes gondolat,és nem is tudom, hogy le merjem-e írni,hogy ez milyen gondolat,mert változatlan úgy hiszem, hogy az ilyeneket Unionista egyáltalán nem komolyan gondolja. Hülyéskedik,szórakozik,viccel, stb.,de hogy nem komoly,azt akarom,szeretném,óhajtom,stb. hinni.

abc80xx 2014.03.24. 22:57:38

@egyetmondok:
Nem, unionista barátunk rengeteg másról írt - szerintem érdekesen.
Meg ahogy véltem: nem rosszul, de provokál.
(Hülyéskedik, ... ahogy gondolod.)
De közben azért vannak ütős mondatai, csak azzal kínos lenne nyilvánosan szembesülni ...

'Az szerinted érdekes gondolat, hogy a zsidók tolják a zsét'
- amit ugye azzal kapcsolatban írt, hogy ha tényleg azt akarják, hogy Budapest legyen egy pénzügyi központ. Ez azért mégsem egy szimpla manyup lenne, ahol zéró befektetés, zéró kockázatvállalás mellett államadósság terhére fix jutalékot lehet szakajtani.
Tenni kellene előtte bele valamit, hogy fialjon ...
Amiben mégis csak van ráció, nem gondolod?

egyetmondok 2014.03.24. 23:55:23

@abc80xx:
Már, hogy ha a zsidók azt akarják, hogy Budapest pénzügyi központ legyen ? Vagy ki akarja azt, esetleg kinek kéne azt akarni ?

És úgy véled, a zsidók kéne beletegyék,mielőtt fialna ? És ezt hogy érted ? Mielőtt a zsidóknak fialna ? Vagy másnak ? És mibe kéne beletegyék ?

Mit is szeretnél Te kérdezni egyáltalán ?

abc80xx 2014.03.25. 22:23:14

@egyetmondok:
Szerintem felesleges lenne unionista barátunk érdekes gondolataiba mélyebbre elmerülnünk ...

egyetmondok 2014.03.26. 07:16:06

@abc80xx:
"De közben azért vannak ütős mondatai, csak azzal kínos lenne nyilvánosan szembesülni ...

'Az szerinted érdekes gondolat, hogy a zsidók tolják a zsét'
- amit ugye azzal kapcsolatban írt, hogy ha tényleg azt akarják, hogy Budapest legyen egy pénzügyi központ. Ez azért mégsem egy szimpla manyup lenne, ahol zéró befektetés, zéró kockázatvállalás mellett államadósság terhére fix jutalékot lehet szakajtani.
Tenni kellene előtte bele valamit, hogy fialjon ...
Amiben mégis csak van ráció, nem gondolod? "
--- írtad.

Merüljünk a Te gondolataidba,az tán mégse felesleges. Mit is szeretnél Te kérdezni egyáltalán ?
süti beállítások módosítása