1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2013.10.02. 17:23 HaFr

A bankcsata elveszett

1. Orbánék pénzügyi stratégiájában a devizahitelek kivezetése elsősorban a rezsim külső zsarolhatóságának csökkentése miatt lett volna fontos (és csak másodsorban a valutánk elinflálásához fűzött kétes érdekből), most, hogy ez nem tűnik járhatónak a forint megreccsenésétől való félelemben, a globális (vagy európai) érdekeket képviselő bankvilág lépéselőnybe került (noha természetesen fölényben volt mindig).

2. Európa integrálódni fog. Azokat a kormányzatokat, amelyek az érdekperiférián belül vagy a határán nem hajlandók erre (Magyarországé most ilyen), bele fogják kényszeríteni az integrációba, vagy megdöntik őket. Akkor érdektelenné válik, hogy Orbán éppen ezt kerülendő tartja minden körülmények között 3% alatt a hiányt, nem fogja tudni elkerülni akár a behódolást, akár a bukást. A Nyugatnak megérte eddig szemet hunyni Orbán rezsimje fölött, mert a kormányfő olyan csomagot nyomott le a magyarok torkán, miközben azok az imádattól részegen táncoltak és éljenezték, ami öt Bokrosnak is a dicséretére vált volna. Minden banki veszteséggel együtt (amit ráadásul be is hoznak az országnak nyújtott "piaci" hiteleiken) még mindig sokkal olcsóbbak vagyunk Merkelnek, mint Görögország. Talán még nyernek is a fene nagy szabadságharcunkon.

3. Magyarországot ugyanazok a bankok finanszírozzák, mint az IMF-et. A bankvilágtól való függetlenség illúzió, ahogy illúzió az ország függetlensége is mint olyan. És egyre drágább illúzió. (A legfüggetlenebbek akkor maradnánk, ha okosan integrálódnánk, de a felcsúti kultúra már megette ezt a lehetőséget.) A függetlenségünk utolsó morzsáit Matolcsy éppen most számolja fel a devizatartalékok forinthitelekbe fordításával egy teljesen elszámított gazdaságélénkítési projekt keretében. Az az igazság, hogy Matolcsy az utóbbi 25-30 év legnagyobb gazdasági kártevője (habár a mezőny erős), személyesen felelős a gazdasasági és pénzügyi, és legújabban a stratégiai pozícióink radikális romlásáért -- azért mondom, hogy személyesen, mert a főnöke nyilvánvalóan és még látványosabban analfabéta gazdasági kérdésekben, és az egyetlen ember, aki talán azt mondhatta volna neki, hogy nem, az Matolcsy lett volna. Magyarország most beszorult Matolcsy két farpofája közé, egyfelől fiskális, másfelől monetáris nyomás alatt van, a kormányzat mindkét nyomást a másik pozíciójának további aláásásával próbálja orvosolni, ráadásul a nyakunkon a választások ezzel az irreális költségvetéssel és a szervilis Vargával.

4. Nevetséges dolog tehát a függetlenséggel kampányolni, de mégis működni fog, mert a magyar nép nagyobbik része annyira felkészült gazdaságismeretből, mint egy lámpaoszlop. A probléma, hogy Orbán nem csak kihasználja ezt, de fixálni is akarja egy generációra.

5. Orbán menni fog, vagy így, vagy úgy. Csak úgy jöhetne jól ki ebből a térből, ha hirtelen 5%-ra ugrana a GDP növekedés, de mint tudjuk, ez nem olyasmi, ami csak úgy ugrál. Nálunk momentán jól strukturált lejtőn van.

182 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr165547873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

megint 2013.10.03. 16:37:56

Nagyon úgy néz ki, hogy 2018 előtt nem fog, nem értem, hogy miért hagyják ki az elemzők a képletből a jobbikot, mert hiába is győzné le minimálisan az ellenzék a fideszt(amire nem sok esély van), a jobbikkal együtt bármit le fog tudni szavazni, még szövetkezniük sem kell. És akkor az LMP-ről még nem is beszéltem.

Napkutya 2013.10.03. 16:41:46

@Emmanuel Goldstein: Legyen közös pártunk!

Jogot a békáknak!!! Éljenek a gólyák!

s 2013.10.03. 16:43:15

@Herbert Norman Schwarzkopf, Jr.: Az Ámen a végén arra utalt, hogy ez inkább fohász, mint bármi egyéb. Ennyire kell erősíteni a hiteteket?

s 2013.10.03. 16:45:05

@tavolirokon: "Halalaig uralkodni fog."

Haláláig fog uralkodni. Mennyire más, és mégis mennyire ugyan az. Nem?

♔batyu♔ 2013.10.03. 16:45:43

@Szamiz67: Sokan nem értik, szerintem te sem, hogy egy ország EU béli sikeressége, pontosabban az, hogy mennyire hasznos tagja az EU-nak nem azon múlik, mennyire szolgálatkészen akar integrálódni.

Sikeres EU-t egészséges gazdaságú országok képesek alkotni, A. Merkel épp ezt ismerte fel, amikor nem integrációról, hanem nemzetállamok szövetségéről beszélt.

Egy hiányokkal küzdő, adósságokból vegetáló, leépülőben lévő ország nem jó EU tag. Orbán azzal tesz a legtöbbet sikeres EU tagságunkért, hogy pozitívre fordítja a GDP-t, persze a Gyurcsányék féle gigantikus hitelek és államháztartási hiányok nélkül.

Azonban ha te teljesítményre törekszel és ezért kirugdosol pár olyan multit, akiknek Gyurcsányék, Bajnaiék olcsón eladták a piacot, akkor azok mindent el fognak követni, hogy eltűnj a hatalomból, EU ellenes vagy, diktátor vagy, antiszemita vagy.

Te pedig naponta tehetsz hitet a holokauszt ellen, meg lehet nézni, Orbánék milliárdban már hol tartanak (film, emlékmű, zsidó szervezetek támogatása), a napi zsolozsmákról már nem is szólva.
Erre Gyurcsányéknak nem volt szükségük és ennek ellenére Orbánék még mindig a rossz fiúk.

NekemNemEzKell 2013.10.03. 16:46:04

A blogíró olyasmiket állít nagy magabiztossággal,amely témákról a régi tagok is folyamatosan elmélkednek, vitatkoznak.Például:" Európa integrálódni fog." Na persze, feltehetően majd 40-50 év múlva, s ehhez semmi köze sincs Orbánnak.Kivéve, persze, ha valaki azt nem nevezi integrálásnak, hogy van két rész európa, egy szegény, meg egy gazdag.Az elmúlt évek gazdasági történései megmutatták, nagyon messze még az integrált Európa.( Amelyben többé kevésbé, hasonló vásárlóerővel él minden, értsd: MINDEN tagállam!)

wanker cunt · http://freeliveteencams.com 2013.10.03. 16:49:10

Jah,orbán menni fog (lol),majd jön helyette a libás+szaházy+gyurcsótány trió:D
Akkor lesz majd gazdasági felllendülés,megint lesz -8% gdp!Hajrá!Minden héten buziparádéval!

s 2013.10.03. 16:53:14

@Emmanuel Goldstein: Aranyam a zokniban.

Ez is fontos, nem is tudom, miért felejtetted ki.

panelburzsuj 2013.10.03. 16:55:29

@wanker cunt:

Jones gazda má szar, ő má vissza se jön?

s 2013.10.03. 16:56:06

@♔batyu♔: Az ott élők, a kibaszott, fizethetetlen adósságaik miatt.

orbánt ti fogjátok fellógatni. Mi csak nézni fogjuk, aki meg nagyobb paraszt, az még tapsikolni is fog hozzá. Jelenleg nem tudom megígérni 100%-ra, hogy például én nem . . .

♔batyu♔ 2013.10.03. 16:58:11

@NekemNemEzKell: Szerintem ez abból fakad, hogy a komancs felfogás szerint a Varsói Szerződés sikeres volt és fontos volt az érzelmi oldala is. A hazai ballibsik az EU-t afféle VSZ-nek fogják fel, ahol úgy is kell viselkedni, mint a VSZ esetében. Ebben partnerek a radikális kommunistákból lett nyugati liberálisok is, akiket valamikor a SZU támogatott és akiket most a multik támogatnak. Meg lehet nézni, a hazaiak mögött is Sorosék pénze áll.

Ők azt mondják, pld., ha bántod a külfüldit (pld. kiszorítod a belföldi piacról) akkor te EU ellenes vagy. (Mint ahogy, ha te kritizálsz újságíróként valami kemény volt komcsi hazai seggfejet és az zsidó, akkor nem érvelni fog, hanem antiszemita leszel).

♔batyu♔ 2013.10.03. 16:59:59

@s: Az a gond haver, hogy zilált lelkiállapotod neked van, nem nekem, így ki kellene bontanod, pontosan mit is vársz tőlem, mire reagáltál.

Persze ha Orbánozni akarsz, hagyd a francba.

s 2013.10.03. 17:03:47

@♔batyu♔: Hát . . . én orbánra sem bíztam. Ti igen, de én nem.

s 2013.10.03. 17:06:38

@♔batyu♔:
""Azokat a kormányzatokat, amelyek az érdekperiférián belül vagy a határán nem hajlandók erre (Magyarországé most ilyen), bele fogják kényszeríteni az integrációba, vagy megdöntik őket."

Kik? "

A kik kérdésre jön a válasz, hogy:

Az ott élők, a kibaszott, fizethetetlen adósságaik miatt.

orbánt ti fogjátok fellógatni. Mi csak nézni fogjuk, aki meg nagyobb paraszt, az még tapsikolni is fog hozzá. Jelenleg nem tudom megígérni 100%-ra, hogy például én nem . . .

Remélem, így kilassítva érthetőbb lett. :-)

♔batyu♔ 2013.10.03. 17:08:35

@s: Nem nagyon értem mi a problémád. Orbánnak megvannak a kis hülyeségei, saját stadion a WC-jébe lehetőleg kisvasúttal, újabban rákapott a holokauszt témára is, bár ez lehet kényszer, de ha valaki reálisan gondolkodik nincs ma alternatívája. Bajnai, Mesterházy a hátuk mögött állókkal különösen nem azok.

HomicideWatch (törölt) 2013.10.03. 17:10:08

@Herbert Norman Schwarzkopf, Jr.:
Szegényeknek már csak a hit maradt, azt hiszik ha sokat mantrázzák a neten, hogy ők győznek, akkor az így is lesz. Nagyon ezotérikésak a csávók.. vagy mi :D

♔batyu♔ 2013.10.03. 17:10:54

@s: Az kizárt, hiszen az adósság az egyik esetben sem fizetődik ki.

Akkor már inkább egy forradalom, de szerintem ennyire nem lesz rossz a helyzet. Forradalmárokhoz azért elég széleskörű kilátástalanság kell.

s 2013.10.03. 17:14:08

@♔batyu♔: Tudod kitől hallottam azt előzőleg, hogy nincs alternatíva? Hornéktól, a 98-as perecelésük előtt. Aztán kiderült, hogy volt alternatíva. Én addig sem hittem a túlzott magabiztosságban, de azóta aztán különösen nem. Mindig van alternatíva. Csak nem mindig látszik előre olyan kurva jól. De azért ott van az.

randomuser1 2013.10.03. 17:16:34

@s: zoknim még van, de aranyam...

Szamiz67 2013.10.03. 17:16:45

@♔batyu♔:
@♔batyu♔: Sokan nem értik, hogy éppen elég ha kifejtik a véleményüket, simán személyeskedés nélkül, az érvelés, a gondolatok minősége nem lesz erősebb, ha személyeskedéssel keveredik, sőt...
Én nem beszéltem Gyurcsányról ,Bajnairól, minek nyomod rám ezt a témát, a hozzászólásomnak köze nem volt hozzájuk?!
Az ilyen jelzőknek mint az országok szolgálatkészsége, mi köze a reál gazdasági folyamatokhoz?
A Fideszre szavaztam 2010-ben, de én egyelőre nem látom, hogy a remélt általános adóterhelés csökkentésében és a közszféra (eü., önkorm.) reformjában előrelépés történt volna. Az Orbán kormány csak az Mnyp vagyon eltüntetésével tudta hozni az elmúlt 3 évet, de az államadósság és az adósságszolgálat nem csökkent, a beruházási mutatók pedig siralmasak.
A szoros belső EU integráció tulajdonképpen annak beismerése, hogy nem lehet valami közös és egységes, amelynek az alkotó elemei (az egyes országok gazdaságpolitikája, pénzügyei) ennyire eltérő pályán mozognak. Egy új, szűkített EU jön létre és ha tovább nő a szegénység a hozzánk hasonló periféria országokban, akkor a schengeni határok is visszaállhatnak, mondjuk az osztrák határra. Ezen a szinten csak olyan országok tudnak kívülállóként sikeresek maradni, akik valamilyen specifikus természeti (Norvégia) , vagy gazdasági (Svájc) tőkével, tartalékkal rendelkeznek.

s 2013.10.03. 17:23:25

@♔batyu♔: Az itteniek (magyarok) adósságát nem itt (Magyarországon) kezelik. Ezek nem belső adósságok nagyrészt. Vannak persze hülyék, akik magyar állampapírt vesznek magyar állampolgár létükre, de devizahitelesek is vannak, a teljesen idiótákkal ne foglalkozzunk.
A magán- és vállalati adósságok rekord szinten vannak. A torkunk a hitelezők markában van, és mint te is bizonyára tudod, az állam nem áll nyerésre a pénzügyi világgal szemben. Ezt akarja elhitetni mindenkivel, de nem ez a helyzet. A szorult helyzetünkön csak egy jól működő gazdaság tudna segíteni, de a gazdaságot jelenleg kétélű fejszével baszkodják szerteszét.
Egy híg fossal teli tartályhajón sodródunk az óceán közepén, amiben el van dugva egy időzített hidrogénbomba.

s 2013.10.03. 17:24:24

@Emmanuel Goldstein: Pedig néha az a fontosabb . . .

kvadrillio 2013.10.03. 17:45:21

NEMMEGY !
ORBÁN AZ EU ÉS A TENGEREN TÚLI ORSZÁGOK SZABADSÁGHARCOS PÉLDAKÉPÉVÉ NŐTTE KI MAGÁT !
OLYAN KREATÍV SZABADSÁGHARCOS TE4CJNIKÁKAT VETETT BE A V
VÁLSÁG LEKÜZDÉSÉRE, AMELYEKET AZÓTA SZÁMOS ORSZÁG KÖVET ÉS ALKALMAZ !
EZÉRT ORBÁNT MERKEL NAGYASSZONY TOVÁBBRA IS HAGYJA ÜLDÖGÉLNI A KIRÁLYI SZÉKBEN JOGARRAL A KEZÉBEN !

_most_ 2013.10.03. 17:48:01

@♔batyu♔: szegény Orbánimádó jobboldaliak, gondolom nagyon bökheti a csőrötöket, hogy Orbán ennyire jóban van a zsidókkal, persze ezt is meg megpróbáljátok megmagyarázni magatoknak, biztos kényszerítik rá :D

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.10.03. 18:03:48

@toportyánzsóti: Az kőolaj-exportőrökből is két típus van, a milliomos és a polgárháborús, akit néha lebombáz az USA. Szerintem mi nem az első kategóriába tartoznánk, ha hirtelen óriási olajkészleteket találnának az Alföldön...

dr kíváncsivagyok 2013.10.03. 18:10:58

Anno nem volt világos, hogy miért kell Orvbánnak a MOL részvény .
Talán ezért ???:

"Orbán Viktor miniszterelnök vette napirendre a zágrábi megnyilatkozást, és közölte, hogy miután a Mol-ban 23 százalékig a magyar állam is tulajdonos, nem lehet szó nélkül elmenni a történtek mellett, ki kell állni a Mol becsületéért. "

kela-bá 2013.10.03. 18:13:02

Érdekes a blog és a hozzászólások is. Rengeteg energia van itt mindenkiben és jobbító szándék. De történik e valami e hozzászólások nyomán ? Reméljük , hogy igen.

A médiákban a nagy nyilvánosság előtt mondják a tutit a szakértők 1990 óta. És ? "Jött" gazdasági válság és fejre állt minden - a magyar vezetők kilététől függetlenül.

Az USA költségvetésével is gond van éppen most. Betartanak az elnöknek ? Korábban is gond volt azért mert az előző ciklusban az elnök nem látogatott el Izraelbe - ezt az amerikaiak mondták .Most meg azért mert nem támadta meg a Szíriát ?

Mi egy nagy "globálvalaminek" a piciny részecskéje vagyunk , vigyázzunk egymásra, főleg az egészségünkre- kormányoktól függetlenül, mert az a legfontosabb. A politikusok ? Kár, hogy acsarkodnak, vagy csak nagy a zaj a médiákban ???

További szép napot !

dr kíváncsivagyok 2013.10.03. 18:14:28

@s:
"Mindig van alternatíva. Csak nem mindig látszik előre olyan kurva jól. De azért ott van az. " Persze hogy van alternatíva : Orvbán el kell zavarni kisvasúton a felcsúti stadionjába...birkát legeltetni . Mert foci nem volt , nincs és nem is lesz Felcsúton...

ben2 2013.10.03. 18:17:33

"Azokat a kormányzatokat, amelyek az érdekperiférián belül vagy a határán nem hajlandók erre (Magyarországé most ilyen), bele fogják kényszeríteni az integrációba, vagy megdöntik őket."

Azaz a demokrácia merő illúzió, az EU pedig egy szimpla gazdasági diktatúra?
Amúgy konkrétan hogyan döntik meg a bankár köröknek nem tetsző kormányokat? Bevonul a NATO? Vagy Cohn-Bendit elátkozza őket?

s 2013.10.03. 18:24:32

@_most_: matolcsyt például nem körülmetélték, hanem csak körülbelül. Látszik is a szemén.

kvadrillio 2013.10.03. 18:26:07

Az Ab-hoz fordul a Tett és Védelem

MTI

2013. október 2., szerda 19:05 |
Címkék
alkotmánybíróság, tett és védelem, gyűlölet-bűncselekmény

Az Alkotmánybírósághoz (Ab) fordul a Tett és Védelem Alapítvány (TEV), mert a szervezet szerint változtatni kellene a gyűlölet-bűncselekményekkel kapcsolatos joggyakorlaton.

nu, ideje, hogy az 5-6 éve munkanélküli 3- mil,lió ember is nekiinduljon egy összefogásnak, alapítványnak érdekei érvényesítésére !

mert ebben az országban mostanában csakis a zsidók zsidóznak, tolják magukat állandóan a vegetáló emberek képébe !

s 2013.10.03. 18:27:44

@ben2: Egyszerűbb ez. Nem kapnak pénzt. Akkor menni kell, de kibaszott gyorsan. Így van ez.

kvadrillio 2013.10.03. 18:31:11

@kvadrillio: ÓRIÁSI TÁMOGATÁSOKAT NYÚLNAK LE, SZOKÁS SZERINT, MIKÖZBEN A MUNKANÉLKÜLIEK CSAK 3 HÓNAPRA KAPNAK SEGÉLY ÉS HALÁLRA ÍTÉLTETNEK, HA ROKONAIK NEM KAJÁLTATJÁK ŐKET.....
TELE A TÖKÖM A ZSIDÓK PÉNZLENYÚLÓ DZSEMBORIJAIVAL.....

s 2013.10.03. 18:33:31

@Herbert Norman Schwarzkopf, Jr.: Én azt is hallottam, hogy a Parlament rövidesen épülő új szárnyának (egy geci nagy csocsószoba lesz benne) alapkőletételénél fog a pályája csúcsára érni. Bele fogják helyezni az alapkőbe, az alkotmánnyal együtt. Azt még nem tudom, hogy előtte kinyírják -e, vagy csak úgy rálöttyintik a betont a kurva jó közgépes betonkeverőkből, de majd kiderül ez is.

s 2013.10.03. 18:34:33

@kvadrillio: Oké, öreg, de orbán cigány. Ha már rasszizmus, érted?

lyia (törölt) 2013.10.03. 18:54:07

Van esélye Orbánnak

Talán kezdjük ott, hogy a Kádár-rendszer bukásához is több tényező együttállása kellett: kedvező (az enyhülés irányába ható) nemzetközi légkör, csökkenő életszínvonal, egyre liberálisabb belső politikai játéktér, végül, de nem utolsó sorban: egy olyan ellenzék megjelenése, amely képes volt alternatívát (demokratikus jogállam és szolidáris piacgazdaság) felmutatni az MSZMP-vel szemben, és ezt az alternatívát hiteles emberekkel képviselte.

Ha ezt a "csomagot" nézem, Orbánnak nem nagyon kell félnie: az unió bővülésével és a máig ható gazdasági válsággal együtt járó következmények inkább gyengítik az uniót, így az nem elég erős Orbán megfékezéséhez, a szavazásra hajlandó és véleményadó csoportok jelentős részét kedvezően érintették az orbáni gazdaságpolitika húzásai, kisebb veszteségeiket pedig kompenzálják azok a szimbolikus megnyilvánulások, amelyek mindig is hatottak a magyar választókra (Trianon "melegen" tartása, vallási és nemzeti frazeológia, a "nemzeti" és a "magyar" jelleg hangsúlyozása a szakpolitikákban). Az Orbánt váltani akaró alternatívák számosak, ezért egymást kioltó hatásuk is erős, ráadásul némelyeket hiteltelen emberek jelenítenek meg, vagy olyanok, akik a maguk alternatíváját ugyan hitelesen jelenítik meg, de vagy nem eléggé ágyazódtak be a társadalomba, vagy éppen akkora félelmet keltenek az ellentétes nézeteket vallókban, mint amekkora támogatást szereztek a híveik között.

Szóval, és ezt most nem azért mondom, mintha örülnék neki, Orbánnak bejöhet még akár három ciklus is, az más kérdés, hogy akkor majd legalább annyira megosztó személyiségként fog megbukni, mint amennyire Kádár bukott akkor, amikor Orbán a színre lépett.

Blogger Géza 2013.10.03. 18:55:14

Esküszöm, ez a blog már jobb mint egy Showder Klub! Ennyit röhögni ilyen rövid idő alatt máshol tényleg nem lehet!

no_successful2 2013.10.03. 19:00:22

Hmm. Megint egy bérrettegés.
2010-ben még 2012-re datáltátok az összeomlást, ezzel szemben, kiléptünk a túlzottdeficit eljárás alól, és a növekedés is, lassan bár, de beindult.

bandigyerek 2013.10.03. 19:00:56

valaki tényleg komolyan gondolja hogy a következő ciklus 4 éves lesz majd????? hélló, ébresztő!!!

Blogger Géza 2013.10.03. 19:00:59

@Napkutya: Még szerencse, hogy csak 2% az infláció. Mind a jelenlegi, mind a jövőre várható.

neoteny · http://word.blog.hu 2013.10.03. 19:03:43

@Blogger Géza:

"a jövőre várható"

Majd ha _kétszer_ megmondod a következő heti lottó nyerőszámokat, akkor lesz hiteled a jövőre vonatkozó számok területén.

Blogger Géza 2013.10.03. 19:07:04

A bankszféra a különadóval és tranzakciós adóval hatalmas mértékben járul hozzá a költségvetés terheihez. Prüszköltek, prüszkölnek, de nem sokat tudtak tenni az ügyben. A telekomadó és a chispadó ügyében még eljutottak a multik Brüsszelig, és ott buktak el ezek a próbálkozások, itt még oda sem jutottak el. Ezt "a bankcsata elveszett" néven összefoglalni több mint röhejes. :)

Blogger Géza 2013.10.03. 19:08:04

@neoteny: Nos, számodra lehet, hogy ez két dolog ugyanúgy rejtély, de nálad okosabbak számára azért nem ugyanaz a két kategória. :)

neoteny · http://word.blog.hu 2013.10.03. 19:10:46

@Blogger Géza:

"nálad okosabbak számára"

Ezek közé sorolod magadat? ;)

Blogger Géza 2013.10.03. 19:12:33

Évek óta nem látott, 52%-os támogatást mérnek a Fidesznek - konzekvencia: "Orbán menni fog, " :D

Ehhez képest a Trabarna sehol sincs! :)

"A biztos pártválasztók körében a Fidesz-KDNP népszerűsége kissé nőtt: 48-ról 52 százalékra, míg az MSZP támogatottsága változatlanul 20 százalék. "

mandiner.hu/cikk/20130925_tarki_otven_szazalek_folott_a_fidesz

Blogger Géza 2013.10.03. 19:13:22

@neoteny: Ugye ez egy költői kérdés volt, amire nem kell válaszolnom? :)

neoteny · http://word.blog.hu 2013.10.03. 19:14:42

@Blogger Géza:

"Évek óta nem látott, 52%-os támogatást mérnek a Fidesznek"

A nagy durranás az lenne ha mutatnál egy tavalyi hozzászólásodat amiben ezt megjósoltad.

neoteny · http://word.blog.hu 2013.10.03. 19:16:44

@Blogger Géza:

Ld. az előzőt: bárki tud dobálózni a jövőre vonatkozó számokkal. Az igazán okosak képesek megmutatni hogy ők a _múltban_ tettek olyan predikciókat amik meg is valósultak.

Blogger Géza 2013.10.03. 19:18:18

Elég egyértelmű a kialakult vélemény, hogy Matolcsy vezetésű MNB nagyon profin jár el. Épp Járai dicsérte meg minap, pedig nincsenek túl jóban. Szóval pont most matolcsyzni elég nagy öngól... És sose feledjük: a rendszerváltás óta a legnagyobb növekedést Magyarország Matolcsy minisztersége alatt érte el. (2000-ben)

Blogger Géza 2013.10.03. 19:19:57

@neoteny: Megjósoltam, hogy növekedni fog kb a 2010-es szintig (ami 52% volt), de nem mentegetem le miattad a hozzászólásaimat, ne is haragudjál.

neoteny · http://word.blog.hu 2013.10.03. 19:21:47

@Blogger Géza:

"Megjósoltam"

"képesek megmutatni" -- nem elhagyható lépés.

Függetlenbaloldali (törölt) 2013.10.03. 19:22:22

Lassan már csak ez marad nektek. Reménykedtek abban, hogy az EU majd tesz valamit. Talán. Majd egyszer... Nincs ezzel gond, más emberek az ufók eljövetelében hisznek... Szerintem egy egész vállalható rögeszme, vannak ennél sokkal égőbbek is :)

"Azokat a kormányzatokat, amelyek az érdekperiférián belül vagy a határán nem hajlandók erre (Magyarországé most ilyen), bele fogják kényszeríteni az integrációba, vagy megdöntik őket."
Íme a nagy demokrata EU! A nagy központi hatalom bekebelezi a kicsiket, az ellenállókat megdöntik. Mindezt természetesen a demokrácia jegyében.... Bár ha jobban belegondolok, a SU is csak felszabadított minket, szó sem volt az ország megszállásáról, és a saját akaratuk rákényszerítéséről az országra!

" a magyar nép nagyobbik része annyira felkészült gazdaságismeretből, mint egy lámpaoszlop"
Csak nem az a baj, hogy az egyszeri ember nem szopja be többé a hülyeségeiteket? :)

_most_ 2013.10.03. 19:40:45

@Függetlenbaloldali: az EU az egy szövetség, ami vannak bizonyos kötelezettséget, amiket a tagországoknak be kell tartani, ha nem tetszik ki lehet lépni, de Orbánnak ez nem érdeke, hisz az Uniós pénzeken kívül már nem maradt semmi az országban amit el tudna lopni a fidesz.

lyia (törölt) 2013.10.03. 19:42:55

Orbán azért maradhat hatalmon, mert elég okos ahhoz, hogy összeugrassza az embereket másokkal:

"Kellemes meglepetés, röhejes, nevetséges, erre számítottam – így számoltak be tanárok az Indexnek az októberi béremelésről. Az átlagosan 34 százalékos emelés nagyon különbözőképpen jelentkezik: van, aki pár ezer forinttal kap többet nettóban, de találtunk olyat is, akinek 65 ezer forinttal több pénz érkezett októberben a számlájára."

És van, aki kevesebbet kap.

Holnaptól ezek a tanarak egymást fogják utálni, és nem Orbánt, így volt ez az átkosban is, mindenki a másik fizetési szalagját nézte, nem azt, hogy ki adja a szalagot.

lyia (törölt) 2013.10.03. 19:53:19

Látom, még nem mindenki vette le:

2014-ben az a képviselő nyeri el a körzetét, aki a legtöbb szavazatot kapja.

Abban az 1 (egy) fordulóban, ahol erről egyáltalán - köszönjük, Viktor - szavazni lehet.

Mielőtt tehát számolgatni kezdenél, nézz körül a környékeden, mekkora a körzet, és kik az aspiránsok.

Tegyük fel, hogy az orbánista csak 30 %-ot kap, a jobbikos huszonkilencet, a baloldali összefogás is huszonkilencet, Szili Katalin meg tizenkettőt.

Ki fog nyerni?

Az orbánista.

És így lesz négyötöde Orbánnak.

Ki van ez találva, mint a Népfront.

Annyit is ér.

panelburzsuj 2013.10.03. 19:53:33

@lyia:

Mondjuk a Kádár-rendszerben azért eléggé elméleti opciónak tűnt, hogy tulképpen más is adhatná azt a szalagot...

csavari 2013.10.03. 19:54:35

HaFr

Te hatökör a matolcsy töredék kárt okoz-okozott ahhoz képest mint a többi gazember aki az MNB és a pénzügyminiszteri székeben ültek előtte! A rézműves, surányi, simor, bod péter, járay, oszkó, D209, bokros, békesi, szabó iván, drazsé, kupa külön-külön nagyságrendekkel több kárt okoztak az országnak mint matolcsy! A gyúrcsótányról, pufajkásról, libaniaról, a köztársasági elnökként funkcionáló "patkányról", a "szabad madárról" és a többi gonosztevőről nem is beszélve!

csavari 2013.10.03. 19:55:41

HaFr

A "privatizációs" rablókat nem is említettem, pedig azokból is akad egy szekér aljára való!

regress 2013.10.03. 19:56:10

@Blogger Géza: géza, ahogy közeleg a vég,úgy leszel egyre szánalmasabb.

toportyánzsóti 2013.10.03. 20:00:22

@Online Távmunkás: Megcsúsztál rendesen csiga,csússzál tovább az eketévére,hátha lebombáznak téged is a komparádorszivattyú gépei,mint a vörösiszaptározót.

Kámasuka 2013.10.03. 20:01:17

Kedvenc liberális kommunista bloggerünk 666. alkalommal jósolja meg Orbán pusztulását.

toportyánzsóti 2013.10.03. 20:01:45

@csavari: Itt is nyomulsz takonygerincű magyargyűlölő?

2013.10.03. 20:02:29

Laci_52: "Orbán 18-ra viszont annyira el fog használódni, hogy egy jól megszervezett ellenzék legyőzheti."

Muhahaha - jól szervezett ellenzék? Mitől lenne ez a csűrhe jól szervezet? Addigra Hál' Istennek kivéreznek anyagilag is, a moráljuk pedig már most is napról napra viszi lejjebb őket a népszerűségi listákon.

Hatalom éhes, tehetségtelen szedett vedett banda ez nem ellenzék! Ne reménykedj öreg, de így van ez jól: Hajrá Magyarország!

Kámasuka 2013.10.03. 20:08:53

Nevetséges a függetlenséget emlegetni is.

A bankoktól senki sem független. El kell adósodni, hisz meg van írva. csak így lehet boldogulni, ez a piac alaptv-e.
A piac másik alaptv-e hogy mindennek külföldi kézben kell lenni. Ami magyar az úgyis szar, csak ellopják meg elkótyavetyélik. Minek?

Kicsoda Orbán, hogy vitatkozzon a piac alaptörvényeivel? Nem látta hogyan müködött az ország az elmútnyócévben?

Minek a gravitációról vitát nyitni?

2013.10.03. 20:17:48

Nem Magyarországon lesz brutális pénzügyi válság, hanem a liberálisok Istenként tisztelt USA-jában. Már van is.

Söpörték évekig a lábtörlő alá a problémát, most már robbani fog a nagy lufi. A világ csendőre, Izrael állam hős védelmezője túl sokat költött a fegyverkezésre. Miközben tízmilliók ellátatlanok egészségügyileg.

Kámasuka 2013.10.03. 20:21:37

@Lindalinda: Kapóra jön majd egy új háború Irán vagy Szíria ellen. Az időlegesen mindig megoldja a pénzügyi gondokat.

Legalább a wall street-i és az izraeli zsidók is elégedettek lesznek. Obamakival, a nobel-békedíjas zulu harcossal.

komplikato 2013.10.03. 20:26:18

@fehérfarkas: "Arra sem figyeltek, hogy az új választási törvényeitek, amelyik a láncszavazást törvényessé teszi csupán jövő januártól lép érvénybe."

Felhívom rá a figyelmet, hogy az elfogadott törvény alapján SEM lehet a szavazóhelyiségek 150 méteres körzetében SEMMILYEN kampánytevékenységet sem végezni, így árgus szemekkel fogja mindenki figyelni, hogy a láncszavazási ingyen járatok akár egy centivel közelebb állnak meg vagy sem ... lesz itt olyan óvás hegyek, fényképekkel és videóval, hogy ihaj.

panelburzsuj 2013.10.03. 20:32:54

@komplikato:

Hát valakinek csak számon kell tartani, hogy mi hívtuk segíteni, vagy magától jött bekavarni, nem? :)

nnnnnnnn 2013.10.03. 20:35:15

álom álom édes álom. még szerencse hogy a fidesz 2014-ben is szarrá veri a ballibeket.

neoteny · http://word.blog.hu 2013.10.03. 20:35:24

@Lindalinda:

"A világ csendőre, Izrael állam hős védelmezője túl sokat költött a fegyverkezésre."

Lássuk csak:

19,63% -- Társadalombiztosítás (Social Security)
18,74% -- Hadügy (Departmen of Defense)
16,13% -- Munkanélküli és szegénységi segély stb. (Unemployment/Welfare/Other mandatory spending)
12,79% -- Nyugdíjasok eü kiadások
8,19% -- Szegények és gyerekek eü kiadások

Tehát a szövetségi költségvetés ~62%-a különféle társadalombiztosítási és jóléti programokra kerül elköltésre; és ez kb. 3,3-szorosa annak amit "fegyverkezésre" költenek (ugye a DoD költségei magukba foglalnak fizetéseket is, meg Veterans Administration költségeket is mint pl. hadikórházak, gyógyszerek, "leszázalékolások" stb.)

A szövetségi kormányzat rengeteg pénzt költ (napi $10 milliárdot), nagy a költségvetési hiánya (kb. 20%) és sok megy a hadügyre -- de elsősorban nem a "fegyverkezésre költés" miatt van gondban a szövetségi kormányzat.

www.google.ca/imgres?imgurl=http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/c/ce/Fy2010_spending_by_category.jpg&imgrefurl=http://en.wikipedia.org/wiki/2010_United_States_federal_budget&h=628&w=870&sz=75&tbnid=yRAG0A71Jn_mSM:&tbnh=82&tbnw=114&zoom=1&usg=__ZOlbJ1cvJyyUgruFBquQzKhfvEI=&docid=C9N555pn3mU3NM&sa=X&ei=TLZNUvK6LsHKiALiiIHACQ&ved=0CC4Q9QEwAA

Éhes_ló 2013.10.03. 21:13:58

Szar post.
Sok ilyet még, jót röhögtem és kell a vidámság a libás és buktor mellé.

Nge Swazili Mbeko 2013.10.03. 21:16:03

Sztem tök felesleges a parancsra idegyülekeztetett trollokat etetni.
Fogalmuk sincs arról, hogy a legkártékonyabb vírusszerepre vannak kárhoztatva: ha ismét győznek, főnökeik a diadalukban az összeset kirúgják, oszt mehetnek kéregetni.
Annyira szimplák, hogy már fáj.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.10.03. 21:17:50

VESZÍTETEK EMBEREK, MINT A HUZAT. KÜLÖNBEN NEM NYÜZSÖGNÉTEK MIND ITT AZ UNALMAS HABONY DUMÁTOKKAL. LEJÁRT AZ IDŐTÖK, ZOMBIK.

2013.10.03. 21:18:48

@zsg?: azért várd meg amíg meggyógyul a lába :)

1001nappal 2013.10.03. 21:21:31

@Lindalinda:
Szánalmas az érvelésed. Orbán nagyon jól tudja, hogy neki is 16 évébe került, hogy maga alá gyűrje az úgynevezett jobboldalt. (Valójában a frusztrált tehetségtelenek pártjait.) Tisztában van azzal, hogy ez az ellenzékének sem fog menni egyik napról a másikra. A hatalommal visszaélve, a saját pártjára szabni a választási törvényeket, nem politikai zsenialitás, hanem primitív hatalommánia. Ha te ettől boldog vagy, ha szerinted ez így van jól, az téged minősít. De az olyan gyáva, aljas és tehetségtelen politikusok, mint amilyen Orbán, csak elszegényedő, korrupt, államközpontú országot képesek építeni, ahogy azt 2010 óta láthatjuk is. A hiteket nem lehet megváltoztatni, csak eltörölni. A te hitedet nagyon gyorsan el kell törölni, mert a hittársaiddal nagyobb pusztítást végeztek az országban, mint a nyilasok és a kommunisták együttvéve.

2013.10.03. 21:23:08

Szerintem az van, hogy senki nem tudja, hogy mit kellene valójában csinálni. Persze a lopás az egy biztos pont, tehát az alap...ha nem is a politikusokat nézzük, hanem a közgazdászokat, ahányan vannak mindenki mást mond, hogy mi lenne a jó, pedig őket elvileg nem politikai eszmék vezérlik.
Lehet jókat vitatkozni, de, hogy kink van igaza vagy, hogy van-e igaza bárkinek is...

fehérfarkas 2013.10.03. 21:25:09

@komplikato: "Felhívom rá a figyelmet, hogy az elfogadott törvény alapján SEM lehet a szavazóhelyiségek 150 méteres körzetében SEMMILYEN kampánytevékenységet sem végezni, így árgus szemekkel fogja mindenki figyelni, hogy a láncszavazási ingyen járatok akár egy centivel közelebb állnak meg vagy sem ... lesz itt olyan óvás hegyek, fényképekkel és videóval, hogy ihaj."

Na ebből jövőre lesz jó sok szórakoztató melódráma a "mi buszunk/autónk ennél távolabb állt meg, a tiéket meg egyenesen a kapuban" mentalitás miatt. :D

Az ellenzéknek nem elég a szavazatszámlálókat összegyűjteni, hanem pluszban a megfelelő helyekre embereket kell tennie, akik azt figyelik, hogy a fideszesek valóban betartják-e a 150 métert (hiszen kamera/fényképező manapság már minden mobil van - és ahol egy fideszes szállítót rajtakapnak, azonnal a képet a netre feltenni).

unionista (törölt) 2013.10.03. 21:28:17

@zsg?:
lesz egy másik "mein orbán".

unionista (törölt) 2013.10.03. 21:35:45

@lyia:
orbán viktor úgy bukhat el ha az európai néppárt kizárja. de valószínűleg nem fogják megtenni. mert merkel sok szempontból egy tutyi-mutyi kancellár. ha nagykoalíció lesz berlinben és sdp adja az alkancellárt és a külügyminiszert, akkor lehet, hogy leosztják nekik kelet-európát.

unionista (törölt) 2013.10.03. 21:37:30

@laptop szerviz http.//www.doctorhouse.hu:
szerintem ennél durvább a helyzet. az van, hogy az állam szintjén nincs megoldás. mondhat bárki bármit. azt ország többsége nem fogadja el. ennélfogva kódolva van a diktatúra, vagy az anarchia. egész addig, amíg a politika teljesen új irányt nem vesz.

1001nappal 2013.10.03. 21:38:32

@laptop szerviz http.//www.doctorhouse.hu:
Éppen az a baj, hogy túl sokan gondolják magukról: tudják mit kell csinálni. Csak az elmúlt pár hónapban féltucatnyi vadkapitalista párt alakult, vagy készül alakulni. (Többek között a bloggazda leendő alakulata.)
Orbán tisztában volt azzal, hogy az államosító, szocialista programjának nincs valódi, számottevő programellenzéke. A középen álló elégedetleneket így tucatnyi törpepárt szívja fel, ha szavazóik nem undorodnak annyira Orbántól, hogy a szocikoalícióra szavazzanak.
Lehet hatalomtechnikával a húsosfazék közelében maradni még pár évig Orbánéknak, de ettől függetlenül politikai hullák. Húsz év múlva ugyanis semmi nyoma nem lesz annak az országban, hogy ők valaha hatalmat bitoroltak.

okossan 2013.10.03. 21:44:29

Először is OV-nak be kell számolnia arról, hogy kezelik-e elmebajjal. Minden más ez után következik.

unionista (törölt) 2013.10.03. 21:47:13

@no_successful2:
azért lassan 50%-os államadóssági szint kellene. ha jól emlékszem 2011 lett volna az elrugaszkodás éve. ehhez képest negyedéves plusz nullás növekedésnek kell örülni, mint majom a farkának. úgy, hogy ha valaki megnézi a ksh jelentéseket, akkor látja, hogy esetenként semmilyen tételes alábontás nincs. pl. 200 ezer új munkahely lett hirtelen. na akkor mond meg, hogy budapesten mi az a 40 ezer új munkahely. vagy debrecenben hol van 4 ezer új munkahely. ha egy 50 fős üzemet kormányzati támogatással megnyitnak, akkor felvonul akkor megy a hacacáré, de ez közel sem 4 ezer. debrecenben annyinak kellene lennie. szóval ezek a közmunkások ha egyáltalán. a beruházás úgy növekszik, hogy az árvízi védekezés költségeit gazdasági tevékenységként számolják el. és még lehetne sorolni. elő van írva, hogy növekedés kell. és a trükközés mértéke semmiben nem tér el a gyurcsányi időktől. sőt. az ország cseberből esett vederbe.

fehérfarkas 2013.10.03. 21:48:23

@Brix: "Bár most a választások esélyese elsősorban a Fidesz, de nem szabad elfelejteni, hogy amikor igazán sokan mentek el: 2002-ben, és 2006-ban, akkor a Fidesz mindig vereséget szenvedett."

Meg azt is sokan elfelejtik, hogy 1998-ban a Fidesz csak a választók átverésével és Torgyán József (FKGP) révén tudott nyerni. Ugyanis Orbán azzal kampányolt még a választások előtt, hogy ő soha semmilyen körülmények között nem fog össze a Kisgazdákkal (amivel a szocik vádolták). Az első fordulót nem sikerült megnyernie, ezért a 2. forduló előtt mégis összefogott Torgyánnal, aki 100 helyen léptette vissza a kisgazda jelölteket a Fidesz javára. És a Fideszre átszavazó kisgazda szavazókkal együtt már elég lett az eredmény a győzelemre.
(Torgyán József és az FKGP ebbe a szivességbe bele halt, vagyis eltünt a politikai sűllyesztőben, mert a Fidesz a kormány bedarálta őket - ez volt a Fidesz hálája azért amiért Torgyán a kormányra segítette őket;
nem mintha Torgyánért vagy az FKGP-ért könnyeket hullatnék, csupán a tényszerűség kedvvért írtam le)

2010-ben valóban egyedül megnyerte a választásokat a Fidesz, de ez inkább a szocik iránti ellenszenvnek volt köszönhető. 8 év kormányzásban történt elfásulás, a gazdasági világválság hatása, koalíciós szakítás, kormányfőcserék, és a korrupció az emberekkel megutáltatta a hatalmon levőket.
Pedig akkoriban a korrupciót még nokiás dobozban számolták, épültek autópályák, haladt előre a panelprogram, 30-cal kevesebb adónem volt, 25% volt az ÁFA, de volt 18%-os és 5%-os kedvezményes ÁFA kulcs is, többkulcsos SZJA volt, ami az alacsonyabb keresetűeknl hagyott többet nettóben és a magasabb jövedelműektől vett el többet, stb...
2010-ben nagyon haragudtam a szocikra, és azt hittem, hogy az új kormány majd kijavítja a szocik által elkövetett hibákat. Hatalmasat tévedtem. Egyetlen hibát sem javítottak ki, viszont tönkre tették a gazdaságot, a szegényektől vették el a pénzeket, hogy a gazdagoknak adják, összevesztek a legfőbb politikai és gazdasgi partnereinkkel, az Alkotmány 5x módosították, az Alkotmánybíróság jogkörét csökkentették, stb...
Nagyon hamar rá kellett jönnöm (egyből az SZJA módosításnál, amikor 16.000 Ft-tal lett kevesebb a nettóm, mert az átlagkeresetbe tartoztam és nem a gazdagok közé), hogy ezeknél bárki jobb. Nemcsak a szocik, de még a fekete-afrikai törzsi szinten levők is.

prolee 2013.10.03. 21:57:06

Szerintem koronázzuk meg az EKB elnökét, posztja legyen örökletes, a bankcsászár irányítsa az egységes Európabirodalmat és hagyjuk a picsába ezt a költséges cirkuszt négy évenként a demokratikus látszatválasztásokkal!
Úgyis mindent a bankok irányítanak....
Minden nemzeti és brüsszeli politikus húzzon a faszra dolgozni! Kormányozzanak a bankok!

gipsz.jakab 2013.10.03. 21:58:01

-igaz az hogy földalatti vasútat építetett,
mej csak a maga házánál és a tanácsháznál áll meg?
-ez így ebben a formában nem igaz...
mert megáll a párttitkár elftárs házánál is...

www.youtube.com/watch?v=SWHvN8bSGbc

komplikato 2013.10.03. 22:01:05

@Blogger Géza: "Elég egyértelmű a kialakult vélemény, hogy Matolcsy vezetésű MNB nagyon profin jár el."

Jut eszembe, ezúton gratulálnék Matolcsy elvtársnak az MNB vesztességessé tételéhez ilyen rövid idő alatt. Ha látod a közeljövőben add át neki.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2013.10.03. 22:02:14

@HaFr: kedvesem
a kezdeti higgadt és élvezhető stílusod tovaszállt. szerintem nem ártana egy kis szünetet tartani, mert összezavar ez a blogszféra, és az ittenit képzeled valóségnak, pedig ez nem valós...ez egy nulla. egy játszótér.

komplikato 2013.10.03. 22:06:18

@1001nappal: Dehogy nem lesz, egy csomó romjaira hullott, pénzhiányában fenntarthatatlan stadion marad itt, ha addig valaki el nem dózerólja, bár emlékműnek is megteszik majd. Kivéve persze a Felcsúti, mivel az okosan fából van ... abból kb. sz*r sem marad, ha nem költenek évente hatalmas összegeket az elemek karbantartására és folyamatos cseréjére.

Adalberto Gellenzeeri 2013.10.03. 22:18:57

Közelg a választás és orbán szarban van. Látszik a kommenteken is. Egyrészt egyre több az értelmes tényeken alapuló vélemény. Másrészt a vezénylőtábornok turulmadarai egyre kétségbeesettebben verdesnek a hazugság, a primitivizmus a szervilizmus szárnyaival. Ez így van jól. A turulmadaraknak az igazság a legfájóbb valami. Idegesek, zaklatottak lesznek a kimondott igazságoktól, félnek a tényektől. mert orbán valóban el fog tűnni. Mikor? Hamar, nagyon-nagyon hamar.

Blogger Géza 2013.10.03. 22:49:56

@komplikato: 1, Ha van szervezet, amelyet tényleg nem a kimutatott eredménye alapján értékelnek, akkor az a jegybank.

2) Még nincs egyetlen lezárt üzleti éve sem a jegybanknak, ami kizárólag az új vezetés alatti lenne. 2013-ben még volt Simor is...

sörtelen 2013.10.03. 22:51:00

HaFr, gratula, ez jó írás.

Az előző nem.

Blogger Géza 2013.10.03. 22:53:16

@komplikato: Már csak az a kérdés, hogy kampánynak minősül-e az, ha valaki nem a saját autójában megy szavazni...

Blogger Géza 2013.10.03. 22:57:53

@lyia: "2014-ben az a képviselő nyeri el a körzetét, aki a legtöbb szavazatot kapja." Micsoda felháborító törvény! Nyilván annak kéne, aki tök utolsó lesz! Ezért volt rossz az eddigi összes választás, mert hagyták, hogy az nyerjen, aki a legtöbb szavazatot kapta. Pfujjj! (Amúgy elég sokszor nem volt második forduló sok helyen már korábban sem, hülyeség azt hinni, hogy annyit változott a helyzet - a taktikázás nem sokat segít, ha nincs elég szavazód)

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.10.04. 03:21:00

@FILTOL: Jajaj, rossz hírem van, el vagy tévedve

tamas11 2013.10.04. 09:37:31

@Blogger Géza:
tipikus vagy...
Álproblémát csiholsz, amikor igazi van.

tamas11 2013.10.04. 09:46:47

@Residente:
először is nekünk kell beszámolnunk arról, hogy MINKET kezelnek e elmebajjal. A diagnózis: Igen!
Félrekezelnek.

tamas11 2013.10.04. 10:00:41

@FILTOL:
egy publicistát az hasonlíttat össze egy önjelölt politikussal (na jó, legyen INDULÓ politikus...) hogy mindkettő a közéletet kívánja befolyásolni, de utóbbinak tudnia kell hogy mit kezd(ene) majd vele...
A publicistát első fokon az olvasói vagy szerkesztője minősítik, a politikában ténykedőt az eredmények, a tényleges történések.
Abból, ami a blogszférában történik mindez (ti. a kettősség) nem olvasható ki, nem azonosítható vele.
símán összekeverhető a nem történik semmi, azzal, hogy nem írnak róla.
süti beállítások módosítása