1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2013.09.03. 14:06 HaFr

A tahó politikusról

A tahó politikusok, ha jól fizetik őket, jól teljesítenek -- kutyábbak a főkutyánál is. Azt suttogják Debrecenben, hogy a beruházók és a az önkormányzaton élősködő vállalkozók 10 kósával (százalékkal) tartoznak, ha elnyernek valamilyen közpénzt. Könnyen lehet, hogy így van, elvégre Debrecenben a polgármester saját bevallása szerint már a pedagógusok sem tehetik azt, amire az egyetem kiképezte, amivel a szülő megbízta, és amire a gyerekek java indítaná őket, mert ott van egy nagy pofájú politikus, aki eltávolítja azokat, akik nem teljesítik az utasításait -- és ha a nemzet rabszolgáival ez történik, vajon mi történhet a nemzet vállalkozóival?! Nyilván nekik a maguk módján kell bizonyítaniuk, kirúgni nem lehet őket -- hát pénzzel.

Ez az arrogáns felkapaszkodott tahó (Debrecen polgármestere), aki nem átallja az egész pedagógus szakmát, nota bene az egész társadalmat az iskolaév megnyitása alkalmával nyitott tenyérrel arcon törölni, megalázni és verbálisan szétrugdosni a magyar kálvinizmus, Csokonai és Nyilas Misi városában valami óriási tévedésből neki juttatott pódiumról, természetesen úgy teszi, amit tesz, hogy közben az ott ülő megalázottak és megszomorítottak közül egynek sem jutna már eszébe csendesen felállni és elhagyni a színhelyet. Senkinek sem jutna eszébe leporolni a sértést, netán kikérni magának.

Ez a senkiházi, akit semmi más, mint a gátlástalansága, a cinizmusa és minden olyan politikusi bűne repített a stallumába, amely elég nagy töménységben Magyarországon hagyományosan a sikeres politikai karrier záloga, az ünnep, a tudás és a jövőbe vetett remény napján nem állt meg itt. Arra vetemedett, hogy az új magyar köztársaságban a pártja által meghonosított verbális agressziót végre -- legalábbis az ajánlás szintjén -- tettlegességbe fordítsa. A gyereket ütni kell, hogy jól teljesítsen, mondta. "A jó gyerekek, ha ütik őket, jól teljesítenek." Kósa szomorú világképe a bürgermeisteri pulpitusról a város, az ország ars poeticájaként reppent fel a levegőbe. Az agresszív, hazug, sikertelen, bezárkózó Fidesz-ország ars poeticájaként, amelynek Kósa az egyik, de csak az egyik verőlegénye/leánya. Sorakoznak tömött sorokban az ismert (Lázár, Hoffmann, Rogán, Balog, Hoppál usw.) és az ismeretlen arcok. Készségesek, arcátlanok és kíméletlenek. Demokráciában élnénk?

23 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr695493449

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.09.05. 14:39:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hunyuan 2013.09.03. 16:26:38

@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: vlóban, de lesz még így se aztán akkor ezek a kotorékok mennek a levesbe

2013.09.03. 16:43:52

Kósa szemrebbenés nélkül hazudik, miközben az egyik bölcsiben a gyerekek számára a heverők megvásárlására a szülők tarhálták, kunyizták és dobták össze a pénzt.
Erre nincs pénz Lala ?
Vagy egy utat amit "Lala" nem volt hajlandó megcsináltatni, az ott lakók dobták össze a lóvét, mert erre nincs pénz.
Ebből nem lehet lopni , mint a stadionoknál, ugye Mr 16% ?
Amennyit ezek már elloptak és elcsaltak, + a stadionok ára, ennyi pénzért megvehették volna a Barcelonát vagy a Real Madridot.
Igaz ott Viktorka fia nem hogy csere, de még labdaszedő sem lehetne.
Mocskok vagytok Kósa, szemét mocskok !

házelnök 2013.09.03. 19:42:53

Ez az arrogáns felkapaszkodott tahó (Debrecen polgármestere)
Mintha Petőfi vagy Arany János szavait hallanám.
Nagyon szép.

SutiAzEgyugyu 2013.09.03. 19:56:35

HaFr:
Ez olyan "biztonsági szelep" poszt volt?

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.09.03. 20:22:20

@SutiAzEgyugyu: Az volt. Biztosítottam, hogy ne robbanjon szét a fejem a kósai verbális inzultusoktól.

toportyánzsóti 2013.09.03. 21:37:46

Ideje elküldeni az azeri búsba ezeket a simlis tetveket akik kurvafuttató kábszeres maffiagyilkosokat is szolgálatukba állítottak!

hot-spot (törölt) 2013.09.03. 21:57:46

Most akkor feljelentik a 1000 leütésest is?

Moin Moin 2013.09.03. 22:45:17

@házelnök:

"Foglalod a kurvanyádat,
De nem ám a mi hazánkat!..." - írta 1848 májusában az általad emlegetett Petőfi Mit nem beszél az a német.. c. költeményében. Ehhez képest HaFr kifejezetten decensen fogalmazott.

A magyar irodalom szabadszájúságát megismerendő ajánlom figylemedbe a Janus Pannoniussal foglalkozó egykori posztunkat, íme:

progressziv.blog.hu/2010/12/30/ice_t_ilos

Dödölle 2013.09.04. 02:42:43

Tök jó !
De a "...bürgermaisteri pulpitusról..." jobbak ítélete szerint kiderül,hogy hülyeség...
Asztat mifelénk ugyanis úgy hívják: BürgermEister...
Tudod, mifelénk, úgy 500 km-re Debrecentől, nyugotra, ahol még értik a német szót...
De azért mondd csak ! Tátott szájjal figyelünk !....

evelynn 2013.09.04. 04:20:26

A fideSS-ben minél nagyobb tahó valaki, annál magasabb posztot tölt be.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.09.04. 09:33:46

@Dödölle: Ah, ah, jogos. Vaciccáltam a -majszter és a -meister között, végül öszvért írta, javítom.

I_Isti 2013.09.04. 09:42:41

"Retteg a szegénytől a gazdag
s a gazdagtól fél a szegény.
..."

Husz_János_Puszita 2013.09.04. 11:38:41

10 kósa nem sok, hallottam már ötvenről is.:)

Demokrácia? Igen. A debrecenieknek több ciklus óta ő kell, mit lehet tenni?

Védeni nem akarom, de nem fizikai fenyítést értett az ütés alatt. A verbális agresszió viszont átsütött a szavaiból.

stoic79 · http://liberatorium.blog.hu 2013.09.04. 16:24:33

"a beruházók és a az önkormányzaton élősködő vállalkozók 10 kósával (százalékkal) tartoznak, ha elnyernek valamilyen közpénzt. "

Rossz nyelvek szerint (szigorúan mszp-s ürgebőrbe bújva) a kormányváltás óta Kósánál is infláció volt, most már mr. 20%.

panelburzsuj 2013.09.04. 18:08:50

@HaFr:

Szombaton megkapom a kretívom árát?

("tahóállam")

Mondjuk egy 200 km-es IC-retúr árában kiegyezek veled.

(A MÁV szemében - pechedre - teljes értékű polgár vagyok. Se öreg, se gyerek, se rokkant, se vasutas, se képviselő - semmiféle fogyatékom sincs.)

irovagyok 2013.09.04. 22:12:30

@Husz_János_Puszita:
Én éltem Debrecenben K.E (Kósa Előtt) 1990 és 1998 között. Decemberben hagytam ott a várost, néhány hónappal a polgármestersége kezdete után. 8 évnyi semmiskedés elteltével (SzDSz-es polgármester volt addig) megindult valami, és minden alkalommal, amikor visszatértem, rácsodálkoztam a (pozitív) változásokra. Azért választották újra olyan sokszor, mert látványosan tett a városért, és az önkormányzati választásokon ez bizony számít.

%%%%%%%%%%%- hogy stílusos legyek.
(Magyar ember mutyit reggelizik és mutyit szarik este, ez van, Móriczot már nem idézni, hanem gravírozni kell az autók szélvédőjére)

DE. Ami nem megy a fejembe. Hová tűnt a liberalizmus belőlük? Ezek a srácok lazák és könnydek voltak a 90-es években... Mi a fene történik ott a fejekben? elindul egy nagy csontkinövés, és lemetéli a régi személyiségüket a helyéről, vagy mi????

Megeszi a polgármesteri póz az embert, vagy mi a fasz?

Kéne egy rabszolga, aki folyamatosan a fülébe súgja munka közben, hogy te is ember vagy?

??????????

Célkereszt 2013.09.05. 14:44:06

Ne rossz gyerek Lali, csak alkalmazkodik. Neki is mondták fent, hogy ha nem teljesít, ki lesz rúgva. Ezt közvetítette lefelé.

Szúrófény 2013.09.11. 10:33:20

@jános515: Az immár legbalkánibb parlamentnek ez a botránya irtózatos, kegyetlen világosságot adott, ami szemeinknek. Olyan titkot világított meg, amit, jaj de jó lett volna sohasem tudni. Megtudtuk, hogy a magyar parlamenti gyermekek mind egyformák: esküdjenek bár a kétfejű sas karmára, a Széll Kálmán harmatozó pattanásaira, Kossuth Lajos Kalapjára, a pápa csalhatatlan őszentsége papucsára, bármire. Obskurus agyuk velejének vastag burkát csak egy kicsit kell megkarcolni, ott zsibonganak előttünk a maguk siralmasan hasonlatos voltukban…
Kiállott, egy ifjú együgyű, ki hiányos intelligenciájával más, kultúr országban evőkészlet tisztító sem lehetne. Meg X. úr, meg Y. úr, meg a többi jól ismert idióta. Néznek bennünket a kultúrnépek. Látják képtelenségünket a haladásra, látják, hogy szamojéd erkölcsökkel terpeszkedünk, okvetetlenkedünk Európa közepén, mint egy kis itt felejtett középkor, látják, hogy üresek és könnyűek vagyunk, s ha nagyot akarunk tenni, zsidót ütünk. Látják, hogy semmittevők és mihasznák vagyunk: a nagy népek sziklavára, a parlament, nekünk csak arra jó, hogy lejárassuk. Menjünk vissza Ázsiába című cikk részlet.
süti beállítások módosítása