1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2013.03.12. 06:12 HaFr

Aláírásgyűjtés

Orbán páratlan cinizmussal alig vesztegetett szót tegnap a jogállam sírba tételére, ehelyett hisztérikusan nekiment a bíróságoknak a rezsicsökkentés elhasaltatása miatt. Igaza is van a maga szempontjából, hiszen az alaptörvény módosítása a napirend előtti felszólalása idején már lefutott ügy volt, a bíróságok ellenben még meglehetősen függetlenek. Arccal hát a jövőnek, maradt még egy kis munka. És minnyár kettő is, alkalom szüli a jogtiprót.

A szolgálatkész Kósa, a jó Kósa, és Rogán "Sokat Látott és Még Többet Tett" Tóni, akiknek immár az egész politikusi karrierje felfűzhető a jogállam elleni bátor harcra, a kezükbe is vették az ügyet. A Vezér még csak civilizálatlan és Európában "szokatlan" volt akkor, amikor két rángatózás között arcátlanságnak vagy valami hasonlónak becézte a bírósági döntést, a közterheiktől megszabadított polgármesterek (egyik kezükkel szabadítanak, a másikkal szabadulnak, micsoda pompa, összekacagás) viszont már a diktatúra félreérthetetlenségéért dolgoznak, no és mi mással kezdődhetne ez, mint a 37.0-ás verziójú Nemzeti Konzultációval. Lali és Tóni és jókedvű barátaik arra készülnek, hogy "minden magyar családot felkeresnek", és arra kérik őket, támogassák a rezsicsökkentés megvédését.

Ebben az országban ez a kormány már rengeteg dolgot megvédett, de természetesen közben mindig egy és ugyanazt a dolgot védte: önmagát. Ha az ember (mármint az ilyen konzervatív, egyébként, ha jó mélyen magába néz, libsi és komcsi, mint én) a megvédés szót hallja, kihull a maradék haja az aggodalomtól, vajon ezúttal milyen tulajdonára teszi rá a koszos, szőrös mancsát ez a bűnbanda, amelyik kormánynak nevezi magát. Most, tájékoztatom az olvasómat, a maradék politikai szabadságunkra fogja. Természetesen lószart sem érdekli az alkotmánytalanított, jogtipró rezsimet a rezsicsökkentés megvédése -- legalábbis nem akkor, amikor bezörget hozzám (én meg, feltéve, hogy nem 130 kilós kopasz bűnözők az illetők, kivágom a csicskásait, mint a taknyot). Érdekli viszont a hozzáállásom a 2014-es szavazólaphoz, sacc per kábé a Kubatov-lista alaposságával bemérve. A jogtiprás következő stációját jelentette be tehát Orbán, nem is tudom, miért nem ezt csicseregte oda: a kormány megvédi a jogainkat (azaz Petőfi, Arany és Kertész nyelvén: közpénzen listázza a szavazókat), merthogy erről van szó a bíróságok lepocskondiázása és a másodfokon eljáró törvényszék megfélemlítése mellett.

A Vezér, ahogy számtalanszor alkalma volt elbüszkélkedni vele, a parlamenttel bármilyen pózban fel tudja mosatni a padlót, tehát nagyon nincs szüksége arra, hogy tőlem kérjen támogatást az Elmü ellen. Annál inkább van szüksége annak tudására, hogy hogy fogok szavazni 2014-ben (projektálandó a rezsi-véleményemből), és, ha már bekopog, tényleg olyan rohadt buzi vagyok-e, mint amilyennek a szomszédom beállít. Mert abban is biztos vagyok, hogy ez a Kibaszov-lista hamarosan egyre több rubkrikával egészül majd ki: a szavazási hajlandóság és irány után jön majd az adószámom, a szexuális orientációm, a vérnyomásom és gárdatagságra (SA) való alkalmasságom, valamint a zsarolhatóságom szempontjai, egyelőre. Aztán idővel talán a lakásba is bejönnek, környezettanulmányt végezni, könyveket indexálni, egy kis home etikát oktatni, elbeszélgetni. Aztán még meglátjuk.

Aki meg paranoiásnak tart, annak azt üzenem, túl nagy utat jártunk be, és túl kicsit kell már megtenni addig, hogy Schmitt Mária idvezült arccal tűzre dobja a díszleteket az Andrássy 60-ban, szóval ezeknek röviden és velősen ennyit: KMA (Kiss My Ass). A címem a szerkesztőségben, tépjetek számot.

42 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr875128953

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Orbán Viktor már nemcsak a közműszolgáltatók, hanem a bíróságok ellen is harcol 2013.03.12. 16:56:22

Orbán Viktor most már nemcsak az alkotmánybíróság ellen harcol, hanem a bíróságok ellen is - ha bármelyik fórum akárcsak első fokon olyan döntést hoz, ami nem tetszik neki és kormányának, akkor hipp-hopp egy újabb törvényjavaslat elfogadásával már meg ...

Trackback: Meddig még, Képviselő úr? 2013.03.12. 15:02:58

A legutóbbi bejegyzést kommentálók egytől-egyig azon az állásponton voltak, hogy levelem falra hányt borsó. Magam sem mertem volna nagyobb összegben fogadni arra, hogy levelem célt ér, és soraim olvastán képviselőm, átérezve felelősségét, nem szavazza ...

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.03.12. 11:39:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

WLaci 2013.03.12. 14:52:52

Fordulj panasszal a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz.

Tyreo 2013.03.12. 14:56:47

Nálunk reggel 7-től este 5-6-ig úgysincs otthon senki. Gondolom máshol is hasonló a helyzet, szóval ezzel sokra nem fognak menni. (feltételezve persze, hogy emberi időben és hétköznap próbálkoznak majd.)

regress 2013.03.12. 15:01:15

a mai naptól diétáztatom a kutyám.mikor elé teszem a fél adagot csak annyit mondok neki fidesz

Netuddki. 2013.03.12. 15:11:20

@regress: Az majdnem olyan mint a csibész. Tényleg, a kutya meg tudja különböztetni a csibész és a fidesz szót egymástól?

Farkantoán Chatpartner 2013.03.12. 15:13:28

@regress: ő is válastópolgár? Nem tudom, hozzáharcoltátok-e már egyéb jogaihoz.

Farkantoán Chatpartner 2013.03.12. 15:16:35

A poszthoz: újabb példa a baloldali tehetetlenkedésre. Addig rendben van, hogy egy diktátort bírálunk az általa elkövetett tetteiért. De az általa el nem követettekért, mondván, hogy "majd el fogja követni", nagyon ványadt, nagyon gyűlölködő, és ami még fontosabb: kontraproduktív. És ráadásul ebben a vinnyogó hanghordozásban...

vénkujon 2013.03.12. 15:28:30

@Farkantoán Chatpartner: feri csinálja ugyanezt, már kinn lennél az utcán. békésen, egy családigyufával a zsebedben.

Fejesrob 2013.03.12. 15:45:46

Azért ettől a bírói függetlenségtől annyira nem kellene odalenni, mert az ítélkezési rend kialakítása az állam feladata.

Elég jól mutatják az ítéletek, hogy ott meglehetős a káosz, el lehet uralkodva rendesen korrupció, a gazdasági jogszolgáltatás véleményem szerint eleve belefulladt a korrupcióba, amiben bírók, ügyvédek, végrehajtók lehetnek nyakig.

Nemrég volt egy ismerősöm árverési tárgyalása. A csapaton látszott, hogy rutinosak, ismerik egymást, ujjukból rázták ki az egészet. 400.000 Ft-ért meg lehetett vásárolni, hogy az a két ember, aki elkérte a 400.000 Ft-ot ne kezdjen el licitálni.

Vajon mennyit kaptak ebből a csapat tagjai?

És ez egy pitiáner dolog, heti több száz lehet ilyen.

hümhüm 2013.03.12. 15:50:29

@HaFr:
"és túl kicsit kell már megtenni addig, hogy Schmitt Mária idvezült arccal tűzre dobja a díszleteket az Andrássy 60-ban,szóval ezeknek röviden és velősen ennyit: KMA (Kiss My Ass)"

Röviden és velősen: fasz vagy. De remélem, már nem nősz tovább...

Fejesrob 2013.03.12. 15:55:10

@Farkantoán Chatpartner: Igen, ezek (legalábbis amelyek kint vannak az indexen) szinte kivétel nélkül olyan stílusban írják, ami eleve hiteltelenné teszi az egészet.

Egyszer reklamáltam ezért, vagy hárman lebasztak, hogy a blog szubjektív műfaj, annak nem kell tárgyilagosnak lennie.

Nekem ugyan az a véleményem, hogy tárgyilagosan megírva sokkal jobban lehetne ártani, de végül is valahol magánügy ez.

Fejesrob 2013.03.12. 15:57:05

@regress: Miért mit gondoltál, a magas államadósságot, az IMF hitelt ki fogja lediétázni?

Gyurcsány, Bajnai, akik csinálták? Meg a nagy lófaszt, te.

Córeszmaci 2013.03.12. 15:57:08

2006-ban hol siránkoztál a jogállam hanyatlásán?
Független statáriális bíróságok láttán hol vinnyogtál?

WinterMute 2013.03.12. 15:58:02

Kedves Hafr, látom a kezdeti kulturált hangvételből kezd átbillenni egy hisztérikusabb attitűdbe.
Csodálkoztam persze, hogy nem előbb...
Meglehetősen kétségbeejtő a helyzet.

Fejesrob 2013.03.12. 16:10:42

@Córeszmaci: Jó demokrata módra az sem nagyon verte ki náluk a biztosítékot, hogy a BV intézetekben történt jogtiprások felelőseit azért nem "tudták" felelősségre vonni, mert éppen akkor elromlottak a kamerák.

Egyetlenegyet nem hallottam, aki azt mondta volna, hogy mondjon le, Brüsszel és USA.

Azzal együtt persze az USA-t és Brüsszelt is minősíti, hogy nem volt itt semmiféle gond az emberi jogokkal

Pedig abba még az is belefért, hogy az események után pár héttel az utcán interjút készítő lengyel TV stábot hazazavarják pusztán azért, mert az interjúalany finoman fogalmazva nem az ő emberük volt.

regress 2013.03.12. 16:36:40

@Farkantoán Chatpartner: az IQ-ja magasabb a tiédnél.a narancsszínt már 2-éve nagyon utálja,a kukások olyanban dolgoznak

regress 2013.03.12. 16:41:07

@Fejesrob: aszisztált ahhoz viktorod is rendesen,az ellenzéknek ugyanis az a dolga ,hogyfigyelje a kormány munkáját és kritizáljon.nos 8-évig hallgattak mint szar a fűben.és az elmúlt 3-évben mindennel foglalkoztak,csak a gazdasággal nem

Larry Silverstein 2013.03.12. 16:44:27

Előre örülök a vágóképeknek amikor a nyálfolyatós bolsi nyuggerek aláírást gyüjtenek a külföldi államok bitorolta közmücégek garantált profitjáért!

Előre Tüzön Vizen Át! Nyihaha, azért ezt jól kitalálta OV ehhez még a DK-sok közül sem találnak elég debilt.

regress 2013.03.12. 16:57:39

most látom,viktor megint beszart,15-én nem lesz itthon.akkor most.....?@Larry Silverstein: majd akkor nyihogj,ha kibillentik alólad a kissámlit

Saga 2013.03.12. 17:04:54

@Fejesrob: Na ha már USA és 2006. Nézz utána a wikileaks ide kapcsolódó anyagának. 2006-ban az USA számára tudott volt, hogy a Fidesz rászervezte a tömeggyűlést a szélsőségesekre és feláldozta a tömeget. Ráadásul a rendőrség informális irányítása soha nem csúszott ki Pintér kezéből.

Számomra 2006 a kormányzati dilettantizmus és a profi ellenzéki maffia terrorizmus mintapéldája.

Saga 2013.03.12. 17:09:14

@Larry Silverstein: Igen elé okos. Olyat tesz, ami fenntarthatatlan, és tudja, hogy aki ellene szól - jogosan és a jövőt féltésből, azt sem lehet szeretni.

Azért az érdekes, hogy mondjuk miért nem a pékekkel harcol. Vagy a cipészekkel.

Lassan a bankároknak és az energetikai cégeseknek sárga csillagot kell viselniük, hogy látni lehessen kik ők...

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.03.12. 17:16:55

@Farkantoán Chatpartner: A gond csak az, hogy a médiatörvény kapcsán is beigazolódott minden rossz feltételezés, amire lehetőséget adott a törvényt, azt mind elkövették.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.03.12. 17:19:12

@Saga: Ha már 2006, akkor megér egy misét az MSZP-Fidesz összejátszás az őszödi beszéd kiszivárogtatására és utána a nyomozás teljes eltussolására...

Lasombra 2013.03.12. 17:24:40

ó, hozzám jöhetnek bátran konzultálni a narancsbolsi anketőrök. még házi süteményt is kapnak. meg fogom nyugtatni mindet egy szálig, hogy csakis a fidesz kdnp-re vagyok hajlandó szavazni, és miattam igazán ne aggódjanak.

építsék csak a gránitszilárdságú, hajszálpontos és naprakész adatbázisaikat.

még azt is megígérem, hogy miután becsuktam mögöttük az ajtót, megpróbálok nem túl hangosan felröhögni.

J.László 2013.03.12. 17:33:34

"Aki meg paranoiásnak tart, annak azt üzenem, ..."

A cikkből ítélve a szerző valóban paranoiás egy kicsit.

grani 2013.03.12. 17:46:44

Hát remélem még megérem, hogy a szocialista-ballibcsik számára renoválják a recski munkatábort :)
Forradalom van és a zemberek diktatúrája. Az osztályidegenekre, az ideológiai ellenségre lecsap a zemberek vasökle. Rettegjen, akinek bölcsészdiplomája van!!!

regress 2013.03.12. 17:47:38

@Lasombra: de előtte mindegyiket óstoltasd meg a kutyáddal,hátha jobban ízlik nekik

Larry Silverstein 2013.03.12. 17:48:09

@Saga: A 79% államadósságból hányat köszönhetsz Orbánnak, bolsi? Ja egyet se.

Ennyit a fenntarthatóságról.

Larry Silverstein 2013.03.12. 17:49:18

@Saga: Azért az érdekes, hogy mondjuk miért nem a pékekkel harcol. Vagy a cipészekkel.

Lehet hogy mert ezek döntően nem külföldiek?

regress 2013.03.12. 18:22:55

most hallottam a híradóban,kövér köteles laca kurva nagy sallert kapott.a bajor elnök nem fogadja holnap.nem kíván vele találkozni a tegnapi szavazás miatt.a ptkány viktor meg elmenekül még csütörtökön

Larry Silverstein 2013.03.12. 18:24:55

@Farkantoán Chatpartnеr: Milyen sokat? Elmondom egyetlen egyet se.

Mszmp-től átvette a maszop a saját adósságát, majd ezt elgörgette 98-ig(horn csökkentette a privatizáció bevételeiből). Akkor volt 55%, 2002re lett 52%.

Abból a bankárok és elqrók csináltak 82 %-ot, ami ma 79%.

Szóval amikor orbán pénzügyi fegyelemről beszél arra odafigyelnek, amikor a bolsik azon meg röhögnek.

Larry Silverstein 2013.03.12. 19:49:13

@Farkantoán Chatpartnеr: Igen én is százalékokról beszélek mert az összeg senkit nem érdekel.

kekex 2013.03.12. 22:10:12

@Larry Silverstein:
Minimum 17-et. Merthogy a manyup eltapsolása 10%, az oda nem utalt 300 mrd/év 1% X 3 év =3%, az IMF hitel nélküli kamatfelár 100 + 100 mrd.
Ehhez jön az évi 500 mrd SZJA kiesés x 2 év =
1000 mrd. Azaz azok nélkül már valahol valahol a 65 %-nál kellene járni.
Te nagyonhülye, legalább ne adj fel ilyen magas labdákat!
Alsó hangon tüntettek el vagy 5000 mrd-ot (gyengébbeknek 5 milliószor millió forintot!!!!) minden látható eredmény nélkül (hacsak a gazdaság látványos zuhanását nem veszed "eredménynek"
Te ugye ha a zsebed nemzeti színű szalaggal a csuklóján zsebel ki -még kezet is csókolsz neki?! Nem csodálom!

kekex 2013.03.12. 22:17:14

@Larry Silverstein:
No persze, mert akkor észbe (vagy a helyébe) kellene venni, hogy I.Orbán alatt az adósság a másfélszeresére 6.000 mrd-ról 9.000 mrd-ra NŐTT!
Nem felcsökkent, nem unortodoxul- hanem ténylegesen. Csak bedugtak néhány csontvázat a Fejlesztési Bankba - és irtóra elcsodálkoztak, amikor az Mszp-ét hiába keresték.
Csak tudod, ők még az uniós csatlakozás előtt, két éves költségvetéssel és kontroll nélkül dugdoshattak mindenfélét, a sok hülye meg azóta is emlegeti az optikai tunningolt eredményt. 54 % - az eszed, az!

kekex 2013.03.12. 22:22:33

Azon meg halálra röhögöm magam, hogy a 2010-es választás után a jobberek nem győztek örömködni, hogy Orbánnak bezzeg nincs szüksége kordonokra.
És azóta Gyurcsány szép nyugisan sétálgat a tömegben - Orbánnak meg sürgős megpucolnivalója akad (mint most is) vagy pedig biokordonnal védi magát, miközben cenzúrázott Petőfi verset hallgat. Ha egyáltalán itthon mer maradni.
És a kispénzű diákok pikírt levélben kérik tőle kölcsön a kordonbontáshoz használt csavarkulcsokat!

I_Isti 2013.03.13. 08:12:37

@Fejesrob: A demokrácia és a jogállamiság egyik legfontosabb alapköve a bíróságok függetlensége. De ez ne zavarjon. Ahol a bíróságok nem függetlenek, ott nincs szabadság, ott nincs demokrácia, és jólét sincs. És nem is lesz soha.

I_Isti 2013.03.13. 08:13:10

@kekex: ... és még március 15-én sem mer még a saját hívei elé sem kiállni...

I_Isti 2013.03.13. 08:15:40

@Farkantoán Chatpartnеr: Fölköpünk, és aláállunk.

Figyeld meg, hogy a fidesznyikek meg fogják magyarázni, hogy tulajdonképpen finom dolog a csula...

kettőbé 2013.03.13. 09:17:32

korlátolt, szemellenzős blog, a mérlegelés, a higgadt értékelés teljes hiánya. Mondjuk majdnem az összes polblog ilyen. Hát olvassa, akinek erre van gusztusa.

Saga 2013.03.13. 10:20:50

@Larry Silverstein: Nem tudtam, hogy bolsi vagyok. Te biztosan ezt is jobban tudod.

Na akkor most figyelj mert tények jönnek:

1. 2010-ben a GDB 3%-nak megfelelő IMF hitel adósságnak számított, de a pénz az MNB-nél volt. Tehát ennyivel akár csökkenthették volna az adósságot. Nem tették. Vettek helyette MOL pakettet, ami azóta kevesebbet ér, tehát az eszköz oldalon rontottak.
2. A MANYUP tartalmazott a GDP 10%-a körüli összeget. Csökkent 10%-al az államadósság? Megérte feláldozni 10%-nyi eszközt? Én nem látom, hogy 82%-ról esett volna 70% közelébe. Jelenleg az adósság a kormányzati mutató szerint 80%.

Miközben tehát eltapsikolt a GDP 10%-nál nagyobb arányú eszközt, az adósság nem csökkent. Ha az asszonyod elköltötte volna az 1 milliós megtakarításaitokat és közben veri a mellét, hogy 200 ezerrel csökkentette a bankhiteleteket, mennyire tapsolnál neki?

Te ehhez tapsolsz. Én a hazugságokat és a porhintést látom. És ezt nem az elmúlt nyólcév csinálta, hanem a Veres János-díjas Matolcsy.

Saga 2013.03.13. 10:26:36

@Larry Silverstein: Ja értem. Akkor miért vagyunk EU tagok? Miért nem öljük meg az ide tévedő összes külföldit? Mind csak ártani akar nekünk!
Csapjunk le az Appel-re és a Microsoftra! Azoknak sokkal több pénzük van!

Hogy megfordítsam: miért várod el, hogy egy német megvegyen bármit is ami magyar, ha te emberszámba sem veszed.

Szeretném, ha példát hoznál melyik olyan ország gazdagodik, ahol nincs ásványkincs és betesznek a külföldieknek?
süti beállítások módosítása