1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2013.02.10. 17:10 HaFr

A konzervatív választás: Bajnai

Úgy vélem, konzervatívként a legkisebb politikai rosszat keresve nehéz mást választani, mint Bajnait. Szemet dörzsölve, tépelődve, fogat szíva, kezet tördelve, de mégis. Nem tűnik ugyan túl megalapozottnak ez a választás, különösen a programja híján, és egyelőre nem is élteti más, mint -- az LMP után másodszor -- az a remény, hogy nem lesz mindig így, ahogy van. Az is tudott, hogy a remény csalfa: amíg a nemzet adott, addig a jövőben sem lehet nagyon más a politikai valósága, mint az elmúlt huszonöt év átlaga, de talán lehet jobb, mint az elmúlt tíz évé, és lehet sokkal jobb, mint az elmúlt háromé. Elég hozzá, hogy egy politikai vezető ne a legrosszabbat hozza ki a népből, az átlagos rosszat tartsa féken egy intézményrendszerrel, és engedje, hogy a jó esélyhez jusson. Ebből kell kiindulni.

Orbán egy valamire való konzervatív minden megvetését kivívta az elmúlt három évben. Egy fikció (a tudatosan nemzetrontó baloldal) ellenében felforgatta az ismert világunkat, tette az erre való világos felhatalmazás nélkül, kiszámítottan és durván visszaélve a választók bizalmával, úgyhogy végül egy szűk forradalmi-pretoriánus klikk maga alá gyűrhette a társadalmat, kihasználva a demokratikus intézményrendszer gyengeségét és a kapitalizmus alacsony legitimitását tönkre tehette államát és gazdaságát, folyamatosan pusztíthat közösségi csatornákat, bevett életformákat, megfélemlítheti emberek millióit -- és nem átall mindezek után adminisztratív akadályokat gördíteni saját leváltása elé.

A konzervatívot nem érdeklik az ideológiák, amíg a gyakorlat alapján képes eligazodni és ítéletet hozni. Orbán gyakorlata mélyen anti-konzervatív: az emberekben lévő rossz korlátozása helyett annak hatalmi célú felszabadításában érdekelt, a kiszámíthatóan működő, hatékony, decentralizált, közösségi érdekű intézményrendszer erősítése helyett káoszt és bizonytalanságot hozott a mindennapokba, a hagyományok pluralitására rászabadította az állam erkölcsi ítéleteit és anyagi diszkriminációját, a megfontoltság lehetőségére a buta gőgöt, a jellemre a jellemtelenséget. Kormányzata a köztársaság legrosszabbika.

Egy ilyen hatalmi kontextusban a hagyományosan konzervatív értékközpontok, mint a vallások és a nemzet, ugyan szimbolikusan az triumfáló-elnyomó program fejezeteiként jelennek meg, a gyakorlatban azonban a családdal (konkrétan a legtöbb magyar családdal) együtt áldozatként, kitéve az uralkodó klikk pőre hatalmi érdekeinek. Orbán mélyen nemzetellenes politikája a gyakorlatban dőlt el: édes mindegy, hogy ehhez milyen nemzeti jelképekkel és demagógiával operál, attól még nemzetellenes marad. Aki a nemzet megosztására játszik, akinek ellenzéki politikája tengelyében a nemzet vészterhes konfliktusainak élezése áll, mígnem aztán hatalomra kerülve a magyarok nagyobbik részét elidegeníti a hazájától és/vagy hazája politikai rendszerétől, több százezreket pedig -- családokat is szétszakítva -- egyenesen kivándorlásra kényszeríthet, az semmilyen mércével nem tekinthető e nemzet barátjának és jóakarójának.

A mai jobboldal nemzet- és családellenes, sok más egyéb mellett ezt is bizonyítja a gyakorlata. Ez az, ami a konzervatív szemszögéből egyedül számít. Ha választásra kerül a sor 2014-ben, egy konzervatív nem támogathatja Orbán listáját és jelöltjeit. Ebben a pillanatban Bajnai áll a legközelebb ehhez.

648 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr145072804

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NagyonPC 2013.02.10. 19:52:35

Élesen fogalmaztál.

Várom, milyen dühödt reakciót kapsz a 'nemzeti' oldaltól. Ne legyenek illúzióid.

w_tilos · http://szuklatokoruekdemagabiztosak.blog.hu/ 2013.02.10. 20:53:12

@NagyonPC: semmi gond, majd kitiltja őket
az olyan demokratikus eljárás

utána meg személyes adatokat közöl másokról a blogon

elvégre így liberális
a mi cenzúránk a jó cenzúra

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.02.10. 21:02:39

@w_tilos: Nem tudom, miről beszélsz, szerintem te sem. Miféle személyes adatokról? Vagy csak ide jössz hazudozni? Arra tényleg nincs szükség, abból van elég.

gono 2013.02.10. 21:43:52

@w_tilos: nos, igen. az hogy a gondolkodni és viselkedni nem kívánó elemeket esetleg kitiltják egy magán fórumról, természetesen szoros összefüggésben áll a demokratikus elvekkel illetve elkötelezettséggel.

rossz hírem van. ez ugyanis nem más mint egy központilag jól megtervezett gondolatmankó. az összes troll egytől egyig használja is, mint afféle ultima ratio visszavágások nagymestere módra.

MACISAJT 2013.02.11. 07:32:33

Másolom a libaszakértő hivatalos(!) életrajzát:

Bajnai Gordon
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

A Magyar Köztársaság nemzeti fejlesztési és gazdasági minisztere
Hivatali idő
2008. május 15. – 2009. április 16.
Előd Szabó Pál (gazdasági és közlekedési miniszterként)
Utód Hónig Péter (a miniszter hatáskörét gyakorló közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszterként), illetve Varga István
A Magyar Köztársaság önkormányzati és területfejlesztési minisztere
Hivatali idő
2007. július 1. – 2008. május 14.
Előd Lamperth Mónika
Utód Gyenesei István (önkormányzati miniszterként)
Született Szeged
1968. március 5. (44 éves)
Párt pártonkívüli
Foglalkozás közgazdász, politikus

Bajnai György Gordon (Szeged, 1968. március 5. –) magyar üzletember, politikus. 2007 és 2008 között önkormányzati és területfejlesztési, majd 2009-ig nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter a második Gyurcsány-kormányban. Gyurcsány Ferenc lemondása után 2009. április 16. és 2010. május 29. között a Magyar Köztársaság miniszterelnöke.

És ha már a nosztalgiázásnál tartunk, nézzünk egy ballib orgánumot, hogyan tálalta anno a remek libaszakértői gazdasági teljesítményt:

Meglepően jó lett a magyar GDP-adat
[origo]|2010. 02. 12., 9:13

Meglepően jó lett a GDP-adat, bár a rendszerváltás óta így is a legnagyobb visszaesést produkálta a magyar gazdaság 2009-ben. A várt 6,7 százalék helyett 6,3 százalék lett az esés.
-------

Hiába no, ez volt a libaszakértő "eredménye", 9,5 milliárd euró IMF hitel felvétele és eltapsolása után...:D

És lássuk,még milyen választói nosztalgiára alapozná a libaszakértő(vezette ballib nagyszövetség) a választási esélyeit...:D
Mit is csinált konkrétan(nem elméletben) az MSZP-s miniszterelnöki casting győztese, az apró-klános egykori gazdasági minisztere, immár miniszterelnökként?

Elsősorban ezt, idézzük fel a csomagját:
www.fn.hir24.hu/itthon/2009/04/02/brutalis_bajnai_csomag/

Másodsorban pedig felvett ténylegesen 13 milliárd euró IMF hitelt, amiből a lelépéséig nyomtalanul elköltött 9,5 milliárdot("nagyvonalúan" meghagyva 3,5 milliárdot)...és gondosan a következő kormányra és ciklusára hagyva a visszafizetést.

És most állnak és nagyon bírnak csodálkozni azon hogy ezt az aranykorszakot a választók valamiért nem kívánják kellő létszámban vissza..:D

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2013.02.11. 07:49:34

Hát, pszichológus szemmel nézve, ez a főcím kiváló, hogy mindenki elpártoljon Bajnaitól és az MSZP-től...

Hajrá! Így tovább... járassátok csak le a magyargyűlölő fasiszta álszoci burzsuá nagytőkéseket!

William Kidd 2013.02.11. 07:50:37

Tudod az a probléma, hogy ugyanazt a szarkupacot már fölösleges ekézni. Megint Bajnait? Aztán 4 év múlva megint Orbánt, mert Bajnai egy még nagyobb fasz, mint az elődje?! 23 év után felderenghetne már mindenkinek, hogy ez a politikai váltógazdaság, ezzel az "ELITTEL" megérett a tárcsázásra. Én meg azt mondom, nem fogok többet elmenni ezekre szavazni. Nem fogom megint két (vagy több) szar közül a kevésbé büdöset választani. Mindig megy itt a semmi magyarázása, spekulálunk mint bolond macska a padláson, hogyu gyan melyiket... Mondjuk már ki végre: EGYIKET SEM! A jelenegi korrupt, hazug, haszonleső, hataloméhes, önző politikusainktól mit vártok?

Ide egy teljesen új, erkölcsi - morális alapokon nyúgvó, magyar rendszer kell, tiszta emberekkel és egy tiszta vezetővel.

Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠ · http://stefania.blog.hu/ 2013.02.11. 07:53:40

Jó volt látni, hogy konzervatívok megértették a hívó szót, s fegyelmezetten felsorakoztak az új megváltójuk, Bajnai Gordon mögé! Bátran állíthatjuk, hogy a Millenárison jelen volt a mai magyar konzervativizmus színe-java!

Ott volt például Heller Ágnes, Ungvári Tamás, Kuncze Gábor, Bozóki András, György Péter, Závada Pál, Mécs Imre, Suchmann Tamás, Draskovics Tibor...

Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠ · http://stefania.blog.hu/ 2013.02.11. 07:54:15

Jó volt látni, hogy konzervatívok megértették a hívó szót, s fegyelmezetten felsorakoztak az új megváltójuk, Bajnai Gordon mögé! Bátran állíthatjuk, hogy a Millenárison jelen volt a mai magyar konzervativizmus színe-java!

Ott volt például Heller Ágnes, Ungvári Tamás, Kuncze Gábor, Bozóki András, György Péter, Závada Pál, Mécs Imre, Suchmann Tamás, Draskovics Tibor...

lebegő levegő 2013.02.11. 07:56:03

@William Kidd: és akkor kit? Azt is írd le... a Jobbikot szeretnéd? Gondolom igen...szal ennyit rólad barátom.

Ez a blogposzt nagyon jóra sikeredett, nagy vonalakban pont ugyanazt gondolom amit a posztoló.

"A mai jobboldal nemzet- és családellenes,"

Jobboldal ez egyáltalán?????? Szerintem nem kellene a Jobboldalt szitokszóvá tenni Orbánékkal...

barli 2013.02.11. 08:04:24

a poszt ugyan tartalmaz némi igazságot, de arra mérget vennék, hogy a posztoló úr nem konzervatív beállítottságú..

barli 2013.02.11. 08:05:44

kicsit olyan fogkrémreklámos lett:
"fogorvosként tudom, hogy mi a jó a fogaknak és a gyermekeimnek"

felcsutisuttyo 2013.02.11. 08:05:47

Egyetértek a POSZTÍRÓVAL. Az Nemzeti Rohadék Orbánnál és bandájánál GAZEMBEREBB nincs Magyarországon...kicsi ország vagyunk..keves az Új és meggyőző..marad a legkissebb rossz a Demokratikus ellenzék és vezetője BAJNAI.
Aki nem így gondolkodik az Orbán seggnyaló, hűbéres, vagy oligarha...és ugyanolyan gazember, és aki Magyarországnak további még rosszabbat akar!!!
A Libázást meg jobb ha befejezik a "bégetők"...mer ma már a Bégetés a divat nem a hápogás...amúgyis már lejárt lemet..mint a Gyurcsányozás.
Ma már a Bajnai miatt húznak gumibugyit a Fidesz Nemzeti Szarok!

Mindenki Fake 2013.02.11. 08:10:35

Semmi gond, szavazzátok csak meg újra orbánt, ha lehet kétharmaddal! Ez egy ilyen nép, ennyit tud, ez jár neki. Több millió birka nem tévedhet!

Virág et. 2013.02.11. 08:10:41

@MACISAJT: Kérdezném, hogy mit szívsz, de gondolom ez nem tudatmódosító hatása, hanem annak az alternatív valóságnak, amelyben élsz.

Ezzel szemben a tények:

Bajnai gazdasági miniszter volt a Gyurcsány-kormány alatt, nem pénzügyminiszter. Matolcsy most mindkettő egyben, de leginkább egyik sem. Ezt azért nem árt leszögezni, mert a pénzügyek egyébként Vereshez tartoztak, csak mivel ő ma nem exponálja magát, ezért a hozzád hasonló kis droidok ezt szeretik elfelejteni. Bajnai utódja egyébként a fideszben Fellegi, majd Némethné. Ha már párhuzamok.

A -6% körüli GDP esés még a Gyurcsány-kormány eredménye. Ha Bajnait akarod nézni, akkor vedd elő szépen a kormányváltás körüli adatokat, amikor a -6.7%-ból pluszot csináltak - immár úgy, hogy ő volt a kormányfő. Ez a "libás" mérlege, barátom. Kedvenceidnek ebből sikerült megint -1.5%-ot csinálni úgy, hogy most nincs mínuszos német gazdaság (ellentétben Gyurcsányék alatt!) és úgy, hogy most minden szomszédunk emelkedik (ellentétben 2008-9-el).

"13 milliárd euró IMF hitelt, amiből a lelépéséig nyomtalanul elköltött 9,5 milliárdot"

A helyesen 14 milliárdot ÖSSZESEN hívták le a felvétel óta, tehát még a Gyurcsány kormányok is. Ez nem nyomtalanul lett elköltve, hanem igenis nyommal, csak nem kell hozzá hülyének lenni és olvasni kell az újságokat még akkor is, ha a kis droidfejedben ez zavart okoz:

- 6.5 milliárd ebből adósságtörlesztésre ment (jé, meglepő, mi?)
- a maradékot piacinál magasabb (tehát a felvételnél magasabb) kamattal adta tovább főleg bankoknak - ezt hívják üzletnek, amikor olcsóbban veszel, mint amennyiért továbbadod

Vessük ehhez hozzá a Fénylő Csillag kb. 3 milliárdját: vettünk rajta MOL részvényt, ami azóta is töretlenül veszít az értékéből. Vö. "eltőzsdézni az emberek pénzét" meg a többi lózung.

Nem kell megérteni, nem várom.

Wagem 2013.02.11. 08:11:22

Aki bajnaira szavaz,az nem konzervatív.!Csak egy hazug hintás.
Úgy hogy elmehet a jó kurva anyjába bajnaival,meg a többi IMF lovaggal.
Aki bajnaira szavaz az Clintonnéra,és a liberális csontvázakra szavaz,akiket sikerült padlóra tenni.

Vombatus Ursinus 2013.02.11. 08:11:26

@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠:

Ha Orbán politikáját te jobboldalinak tartod, akkor Bajnai simán lehet konzervatív.

biobender 2013.02.11. 08:12:54

@MACISAJT: betenned a lezerjani eletrajzat is? meg az alkotmanyiro pozsgaiet? csak a tisztanlatas kedveert.

SzénAtom 2013.02.11. 08:13:19

"A mai jobboldal nemzet- és családellenes, sok más egyéb mellett ezt is bizonyítja a gyakorlata."

Hát, ez legyen a legjobb mondata a megkezdett Bajnai kampánynak:DDDDDDDDDDDD

SzénAtom 2013.02.11. 08:13:19

"A mai jobboldal nemzet- és családellenes, sok más egyéb mellett ezt is bizonyítja a gyakorlata."

Hát, ez legyen a legjobb mondata a megkezdett Bajnai kampánynak:DDDDDDDDDDDD

Wagem 2013.02.11. 08:13:42

@felcsutisuttyo: Nemzeti rohadék az a jó büdös kurva anyád aki kiszart.
Szakadt volna bele az a suttyó fejed te hazátlan ponró..!!

biobender 2013.02.11. 08:15:00

@Wagem: hat aki orbanra? az erdeklodok tudninszeretnek? visszamenoleges torvenykezes? gumitakolmany? roghoz kotes? tandij?

vagy ezert az emutnyocevgyurcsany a hibas? a fonok jot akar?

Vombatus Ursinus 2013.02.11. 08:17:50

@Wagem: Egy igazi "nemzeti hang"! :)

Mindenki Fake 2013.02.11. 08:18:57

@Wagem: na pont az ilyenekről beszéltem.

biobender 2013.02.11. 08:18:59

@Vombatus Ursinus: nem polgari? vegul is az urge a magyar polgari part kisse emocionalis tamogatoja.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.02.11. 08:19:17

HÖLGYEK-URAK, SZOKÁS SZERINT KIMODERÁLOM A MOSDATLAN SZÁJÚAKAT ÉS A RASSZISTÁKAT, TÖBBEDIK ALKALOMRA PEDIG KITILTOM ŐKET A BLOGRÓL. TESSÉK BELÜL MARADNI A CIVILIZÁCIÓN.

tomwar 2013.02.11. 08:22:36

@Wagem: Wagem, te ugatsz, mikor ilyen kliseket hasznalsz, mit IMF-lovag? Nyilvan az offshore-lovag kisse megkopott, miota kiderult, a fel vezerkar ezt csinalja...
Felolvasol a propagandaujsagbol, es azt varaod, hogy komolyan vegyenek!?!?

Egyszer jolesne, ha valaki nem liberaliskomcsizsidozna le, ha nem vagyunk egy velemenyen, ervelene a tamogatottja mellett, alatamasztana, es KRITIZALNA az ellenoldalt, nem pedig fikazna...

osze 2013.02.11. 08:27:22

A kommenteket olvasva (más blogokon is) agyhalott fideszdroidok és agyhalott orbángyűlölők írogatnak (külön tisztelet a ritka, egyre ritkább kivételnek!).
Nem számítanak a politikai szereplők tettei (legalább minimális józan paraszti ésszel mérlegre téve), egyik sem feltételezi a másik oldalról a jó szándékot, csak az ellenséget látják - fröcsögő, habzó szájjal.
Ilyen jövő vár Magyarországra. :-(

barli 2013.02.11. 08:27:48

@Virág et.:

"- 6.5 milliárd ebből adósságtörlesztésre ment"
és hol van az az eredetileg betervezett 6.5 milliárd, amit arra raktak félre, hogy kifizessék az aktuális törlesztöt?

"- a maradékot piacinál magasabb (tehát a felvételnél magasabb) kamattal adta tovább főleg bankoknak "
szerinted visszafizetik azt valamikor is? Én eddig úgy tudtam, hogy a bankokart megmentették, nem hiteleztek nekik.

Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠ · http://stefania.blog.hu/ 2013.02.11. 08:28:10

@Vombatus Ursinus:

Orbán Viktor klasszikus keresztényszocialista politikát valósít meg, melynek középpontjában a hazafias lángolás és a nemzeti függetlenségre való törekvés áll. Társadalmi téren alapvetően élet- és családpárti politikát folytat, célja a méltányos közteherviselés megteremtése, valamint a keresztény középosztály megerősítése és kiszélesítése.

Az ún. "baloldali" szocialista-liberális koalíció viszont kozmopolita, komprádor, kollaboráns, neoliberális politikát visz, és nem a magyar embereket képviseli, hanem a nemzetközi nagytőkét és a bankokat.

William Kidd 2013.02.11. 08:28:27

@lebegő levegő: Ki beszélt itt a Jobbikról? Ez a te téves következtetésed, csak fogalmam sincs miből vezetted le... Ez egy balliberális beidegződésnek tűnik a részedről. Én mindegyikről beszéltem, a jelenlegi parlamenti "elitről", DK-tól a Jobbikig bezárólag. Hogy mi jöhetne helyettük? Jó kérdés, én is erre keresem a választ. Annyit biztosan tudok, hogy nem ezekre hanem valami teljesen újra van szükség. Idealista vagyok, de nem hülye, tudom milyenek az emberek és az emberi gondolkodás, de azt is tudom hogy azért van még ebben az országban, annyi becsületes, tisztességes, karakán, értelmiségi, közéleti szereplő, netán tudós ember, akikre rá lehetne bízni az ország megújítását és fejlődő pályára állítását. Ezek az emberek is szokták hallatni hangjukat, tettek már le valamit az azstalra, de nincsenek megfelelő pozícióban.

Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠ · http://stefania.blog.hu/ 2013.02.11. 08:29:01

@Vombatus Ursinus:

Orbán Viktor klasszikus keresztényszocialista politikát valósít meg, melynek középpontjában a hazafias lángolás és a nemzeti függetlenségre való törekvés áll. Társadalmi téren alapvetően élet- és családpárti politikát folytat, célja a méltányos közteherviselés megteremtése, valamint a keresztény középosztály megerősítése és kiszélesítése.

Az ún. "baloldali" szocialista-liberális koalíció viszont kozmopolita, komprádor, kollaboráns, neoliberális politikát visz, és nem a magyar embereket képviseli, hanem a nemzetközi nagytőkét és a bankokat.

dagiiron 2013.02.11. 08:31:56

Ha esetleg felsorolnád, hogy egy konzervatívnak mi vonzó lehet egy Bajnaiban? Kónya? Juhász és a kendermag? Egyetlen konzervatív értéket mondj, aminek Bajnai életútja megfelel? Hajdú-Bét ( Miként tegyünk bankunk kedvére a többi hitelező kárára), Dataplex, Wallis állami ügyletei? Gyurcsány kormány tagság? Mond, melyik nyeri el egy konzervativ tetszését? Mesélj valamit arról, hogy a Kónya által belengetett ötletek, progresszív SZJA (csináljuk ki a középosztályt), s a korkedvezményes nyugdíjakat visszahozzuk(állami osztogatás 40 éves rendőröknek) mitől is felelnek meg egy konzervatívnak?

susu64 2013.02.11. 08:32:54

@Virág et.: nem is lehet (mármint megérteni). Kezeltesd magad, barátom, amíg nem késő.

rudenz ulrich 2013.02.11. 08:33:00

A farkast persze el kell kergetni. Node miért a menyétet hívjuk helyette? Főleg, hogy a mögött a róka árnyéka is fölsejlik már...

Wagem 2013.02.11. 08:36:37

Aki bajnaira szavaz..!
-az arra a senkire szavaz akit az mszp.frakció kilencedikre előhúzott a kalapból anno.
-aki oszlopost tagja a "nyolcak"bandájának.
-akinek áldásos tevékenysége ember életekbe került.
-az az Amerikából pénzelt,addig ott sunyin megbúvó valakire szavaz.
-aki a válsztások előtt euró milliárdos hitelt zúdított az ország lakossága nyakába.
-aki még soha ki nem ejtette a herpeszes száján,hogy "hazám.."
-aki az öszödi bolond gazdasági szakambere volt.
-aki kijelentette.."sokaknak fájni fog,nagyon fog fájni..a gazdasági megszorítások.
aki off shore lovag a mai napig is.
-akit soha senki meg nem választott,mégis min.elnök ehetett,és aki kijelentette nincsenek politikai ambíciói.
-aki a Wallis bukása után ki merte jelenteni.."háát nem értettem hozzá.."
-aki..soroljam még?
Nem teszem,mert az egész romhalmaz nem ér annyit,és időm sincs erre a szerencsétlen pislogó bábúra.( most finoman kúltúráltan fogalmaztam..)Ez a parancs..:-)

Vombatus Ursinus 2013.02.11. 08:40:23

@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠: Orbán ne lángoljon, hanem kormányozzon! Azért van ott!

"Társadalmi téren alapvetően élet- és családpárti politikát folytat, célja a méltányos közteherviselés megteremtése, valamint a keresztény középosztály megerősítése és kiszélesítése. "

Neked, meg az agyhalott hívőinek ezt adja el. A tettei nem ezt bizonyítják.

Zka77 2013.02.11. 08:41:14

@w_tilos: háhá, faszwmiki új nicked van? :)

susu64 2013.02.11. 08:41:49

@osze: sajnos igazad van. De ettől még ez a blog merő hülyeség, valamennyi állításával és feltételezésével. A blogíró vagy nem tudja, hogy mit jelent a konzervatív fogalom, vagy szándékosan ír szamárságokat. Egyik rosszabb a másiknál. Egy valami azért nagyon világos: most már Bajnai sem tud két mondatot mondani egy jó kis orbánozás nélkül, nem beszélve a többi volt meg jelenlegi elvtársáról vagy jelenlegi ellenzékiről, akár politikus, akár pedig "szakember". De én Orbántól még nem hallottam senkit sem szidalmazni, pocskondiázni, gyűlölködni. Valóban sok mindent másként kellene csinálni, de ez az állandósult Orbán fóbia beteges és beteggéteszi az egész társadalmat.

2013.02.11. 08:42:28

A valódi konzervatív értékrend szerinti kormányzásra jó példa Irak, Irán és még néhány arab és afrikai ország.
Biztos, hogy azok a követendő példák?
Ott a törvénykezést a Koránból vezetik le, nálunk akkor a Bibliából kellene. Ott halálra kövezik a félrelépő nőt, de a félrelépő férfit csak pénzbüntetésre ítélik. A nő a férfi tulajdona. Ilyesmire vágyunk mi is? Nincs az magyar ember, aki ne vétett volna a tízparancsolat ellen. Tehát mindenkit büntetni kellene?
Hagyjuk már ezt a konzervatív dumát. A konzervatívok, a lassú felfogású liberálisok.
Melyikőtök akarja visszahozni az úri világot? Ki akar jobbágy vagy szolga lenni? Gondolom úr mindenki szeretne lenni, de akkor valakinek szolgának is lennie kell, és azok általában többen vannak.
Én nem akarok fejet vagy térdet hajtani senkinek az utcán csak azért más családban született és törvényileg megilleti őt.
A konzervatívok sajnos elfelejtik, hogy miről szól a konzervatív gondolkodás.
A világot a liberális azaz szabad gondolkodás viszi előre nem pedig a múlthoz való ragaszkodás. Régen a gyógyítás abból állt, hogy sűrűn imádkoztak az istenhez a gyógyulásért.Remélem a konzervatívok ma sem járnak kórházba, ha bajuk van, hanem a templomba járnak imádkozni.

Virág et. 2013.02.11. 08:42:43

@barli: Mielőtt az IMF hitel megérkezett volna a kormány jóval nagyobb kamattal volt kénytelen állampapírt kibocsátani (azaz hitelt felvenni, ez is hitel, csak piaci). Ez gondolom ismerős a mai napok történéseiből is, nem? Amint megjött a kedvezőbb kamatozású IMF-hitel, a kormány kiváltotta vele a rosszabb kamatozású állampapírokat - ezzel pénzt mentett. A hitelt nem azért vettük fel, hogy aztán abból fizessük majd vissza , hanem hogy a gazdaságot beindítsák, aztán az ország kitermelje az IMF-hitel kamatait. Amelyek egyébként a piaci állampapíroknál kedvezőbbek. Mi a helyzet azzal, hogy 30 évre adott Matolcsy 7-8%-ra állampapírt, azt ki fogja majd fizetni szerinted?

"szerinted visszafizetik azt valamikor is? Én eddig úgy tudtam, hogy a bankokart megmentették, nem hiteleztek nekik."

Ez két dolog. A bankok kisegítésére folyósított egyszeri juttatást az összes hazai bank visszafizette még a kormányváltás előtt. Ez a gazdaságnak szánt tőkeinjekció. A hitelezés a vállalkozás motorja, a hitelezést úgy lehet felpörgetni, hogy a bankokat feltőkésítik, azok meg hitelt adnak a vállalkozásoknak. A vállalkozások fejlesztenek, embereket alkalmaznak, nő a fogyasztás. Amikor Orbán arról beszél, hogy x milliárdot a gazdaságba kíván juttatni, ő is így fogja. Ennek más módja csak az, hogy állami pályázatokba tesszük a pénzt és közvetlenül az államtól lehet elnyerni. Ennek apró szépséghibája a korrupció, amit nem kell ecseteljek, gondolom.
Az állam szempontjából lényegében már az is nyereség, ha a bank nem adja tovább a tőkét hitelként (de továbbadja, mert ebből él), hanem ül rajta, mivel a kamatokat fizetni kell és ezen az állam keres.
A kérdésedre válaszolva: igen, fizetik. A hazai bankok nincsenek olyan rossz állapotban, mint a tengerentúlon. Még 3 év Orbán után sem.

Vombatus Ursinus 2013.02.11. 08:45:18

@susu64: "De én Orbántól még nem hallottam senkit sem szidalmazni, pocskondiázni, gyűlölködni."

Szelektív a hallásod. Mikor ellenzékben volt, tényleg nem gyűlölködött ugye? Most meg megteszik neki a sameszai.

Lakásfelújító Feri · http://www.lakasfelujitas1.hu 2013.02.11. 08:45:21

" Nem tűnik ugyan túl megalapozottnak ez a választás, különösen a programja híján "

A többi párnak van programja, vagyis tervezete!

Ez nagyon jó! De ugyan mi valósul meg belőle?

Megvalósult már egyszer is egy program? Szép szavak minden oldalról a választók megszerzéséért, majd nagy semmi...

Ugyan van olyan politikai erő ma hazánkban akiért érdemes lenne elmennem szavazni?

rezvez 2013.02.11. 08:45:33

@felcsutisuttyo: "A Libázást meg jobb ha befejezik a "bégetők"...mer ma már a Bégetés a divat nem a hápogás..."
Csak az "idegen" nyelvet is beszélő liba hápog. A tojó(anya)nyelve a gágogás.

rudenz ulrich 2013.02.11. 08:47:05

Az rendben, hogy a farkast el kell kergetni. De miért a menyétet hívjuk helyette? Főleg, hogy mögötte a róka árnyéka is fölsejlik már...

bögöbö 2013.02.11. 08:47:54

@dagiiron: a cikk szívemből szólt, mint mindig, ami abból is látszik, hogy a központ bevetette a nagyágyúit (nem rád gondolok, dagi).
Azt tudtad, hogy a Wallis jelentős veszteséggel zárta a Hajdú-Bét sztorit? A lóvéval az előző tulajdonos nem tudott elszámolni, a Wallis tűzoltása nem sikerült. (Eh, de minek is mondjuk ezt el nektek ezerszer is, láthatóan nem tudjátok/akarjátok felfogni...)
A progresszív szja pedig az olyan önző, a társadalmi szolidalitásról hallani sem akaró jobbereknek vörös posztó csak, amilyen te vagy.

biobender 2013.02.11. 08:48:59

@susu64: a naponta valtoztatott alkotmany az konzervativ ertek? a visszamenoleges torvenykezes konzervativ? az allamositas konzervativ ertek. basszus, de felreismertuk rakosi pajtast! igazi konzervativ uriember lehetett ezek szerint.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.11. 08:49:00

@NagyonPC:

Ne nevezzük még idézőjelesen se nemzetinek a hőzöngő lumpenprolik csoportját.
Semmi közük a nemzethez, ott járatják le, ahol tudják!
Ezek JANICSÁROK!

PiBá 2013.02.11. 08:50:10

HaFr

Az Orbán rendszerről szóló összefoglaló nagyon korrekt. Ugyan nem vagyok konzervatív, de az értékeléssel teljesen egyetértek.

Megjegyzem, a kommentelők gyengébb szövegelemzésű része miatt, ezzel senkit sem védek, csak OV produkciójáról alkotok véleményt.

PiBá 2013.02.11. 08:51:29

@Wagem: Szép felsorolás. Kérhetek egy olyan felsorolást is, hogy mire szavaz az, aki Orbánra szavaz?

susu64 2013.02.11. 08:51:32

@Vombatus Ursinus: Kérlrk, sorolj föl néhány példát (személy neve, időpont, forrás megjelölése).

biobender 2013.02.11. 08:53:24

@Lakásfelújító Feri: van am olyan aki ellen erdemes. utana meg kizarasos alapon.

Vombatus Ursinus 2013.02.11. 08:53:45

@susu64: Egy nevet írok: Bayer Zsolt.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.11. 08:56:12

@MACISAJT:

Na mi van Mackó elvtárs, kiszedték az elvtársaid a segged alól Gondola Fórumát és nincs hol Szabad Nép félórákat tartanod?

Legalább neked elárulta Habonyi valamelyik samesza, hogy Schiffernek lesz átpasszolva?

Jut eszembe, a Főnök brüsszeli szavain felbuzdulva, átcserélted már a Birkamenetes tablicskudon a jelszót: Gyarmat akarunk lenni, feliratúra?

Vagy neked is túl gyors a köpönyegcsere, oszt megvárod amíg leküldi a Szentkirályi ucca az agit-prop anyagot?

biobender 2013.02.11. 08:56:26

@susu64: kedvenc lapom a magyar de,okrata, mindenkinek ajanlom.

marhagyurcsany 2013.02.11. 08:59:05

Istenem! Egy újabb hülye blogoló aki ömlengős, álintellektuális stílusban ökörségeket ír... Borzasztó.. Kedves Index ! Fizetnek Önöknél valakit, hogy a leghazugabb, legmocskosabb marhaságokat szelektálja a címoldalra ??? Ez a blogoló egy valóság ellen beoltott állat. Egy barom. Egy manifeszt elmebeteg.

bögöbö 2013.02.11. 09:01:50

@Wagem: ezt a -4 elemivel is pontonként cáfolható- brusúrát bírta kiizzadni a habonyárpi-csapat? (Vagy a Századvég???)
Kicsit sokba vagytok nekünk, de legalább buták vagytok.

Vombatus Ursinus 2013.02.11. 09:02:03

@marhagyurcsany: A nickedből ítélve egy cseppet sem lehetsz elfogult. Ezt jól példázza a hozzászólásod, ahol objektíven, az érveléstechnika bámulatos tárházát felvonultatva szeded ízekre a posztot. :)

biobender 2013.02.11. 09:02:04

@marhagyurcsany: hadd gratulaljak a lenyugozo ervelesedhez. igy beszel egy igazi konzervativ magyar polgar! lam ezek az ertekek azok amikert erdemes kiallni a ne,zet minden ertelmes fianak. higgadsag, ertelem, logika, maga bethlen is meghajolna elotted. koszonom!

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.11. 09:02:50

@PiBá:
Hát Orbánra, a Fénylő Vezérlő Csillagra, ő ad identitást, gyökereket, ő a Program, ő a Rendszer, ő a Világmindenség, egyszemélyben Isten, Család, Haza!

susu64 2013.02.11. 09:03:23

@biobender: 1. Az 1989 - es Alkotmány előírta, hogy új alkotmányt kell létrehozni, mert az csak a régi, 1949 - es alkotmány módosítása volt. Egy újonnan létrehozott törvényben (főleg ha ilyen jellegű) mindig lehet találni javítani valót. Nézz körül a szomszédos országokban, ahol szintén új alkotmányt hoztak létre. 2. A néhány visszamenőleges törvény valóban nem elegáns, de pl. a hihetetlenül magas és indokolatlan végkielégítéseknél (pl. BKV) indokoltnak tűnik. 3. Magyarországon a 2010 előtti 20 évben széthordták azt a vagyont, amiből az államnak bevétele lehet. Nincs még egy ország Európában, ahol az állami vagyon ennyire alacsony lenne, főleg pedig a konzervatív országokban. Okos és jó dolog pl. a közműcégek visszavétele, mert a külföldi cégek kivitték - meg kiviszik anyereséget, nem forgatják vissz fejlesztésekre, s mivel a privatizáció fix hozamokat biztosított, ahol ez a hozam nem jön a bevételekből, a mindenkori kormánynak kötelessége a különbözetet megfizetni. Nem a Te lakásodat és vagyonodat vették el, nem a padlásodat söpörték le, mint Rákosiék, de libatenyésztéssel vagy hasonlóval sem vertek át eddig még senkit.

biobender 2013.02.11. 09:03:46

apropo, megvan meg a magyar polgari part? nem nagyon hallani rola az utobbi idoben, talan meg kellene alapitani?

susu64 2013.02.11. 09:06:06

@Vombatus Ursinus: Bayer hogy jön ide? Ki beszélt itt róla, meg a CÖF - ről?

bögöbö 2013.02.11. 09:06:07

@marhagyurcsany: Nono, az Index pragmatikusabb annál, egyre több a jobbra kacsintgató válogatása.

Kristl 2013.02.11. 09:06:25

@Wagem:

Te mit szívsz? Adjá má nekem is.

MACISAJT 2013.02.11. 09:07:30

@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠:
("Jó volt látni, hogy konzervatívok megértették a hívó szót, s fegyelmezetten felsorakoztak az új megváltójuk, Bajnai Gordon mögé! Bátran állíthatjuk, hogy a Millenárison jelen volt a mai magyar konzervativizmus színe-java!

Ott volt például Heller Ágnes, Ungvári Tamás, Kuncze Gábor, Bozóki András, György Péter, Závada Pál, Mécs Imre, Suchmann Tamás, Draskovics Tibor... ")

Igen, ezek a kiérdemesült strigák és honkupecek volnának-legalábbis a szerző szerint- a kohnzervatívok..:D

bögöbö 2013.02.11. 09:07:39

@susu64: Ja, költői kérdésnek szántad? Akkor sehogy.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.11. 09:09:28

@bögöbö:

30 milliárdra szeretné lehúzni dr. Spéder az államot, hogy feltőkésítse a bankját.
Úgy látszik most fog megtörténni.
Egyre keményebb kormánypropagandát nyomnak a cikkeikben is.

biobender 2013.02.11. 09:10:27

@susu64: 1' horn negyotoghoz kototte az alkotmanyozast, mert ketharmada volt de nem akart partdiktatummal alkotmanyozni. ez hogy ugy mondjam elegansabb.

Javitgatni kell? Beleirjak a napi üolitikai baromsagaikat, mint a roghoz kotes, ez neked javitgatas? kornyezo orszagok, ja, venezuela. ha ez a magyar üolgarsag idealja...

a tobbire meg egy szo eleg, jogbiztonsag. ervelhetsz ahogy akarsz, ezt megszuntette a fidesz. nezd meg, kimakar itt meg begektetni, hol all a recesszio es gondolkozz.

Elijah_Baley 2013.02.11. 09:12:31

még egy blog, ami megpróbál politikai tartalmat magyarázni a hazai kiskirályokból álló poszkomcsi elit formációiba...
ügyes, mit ne monnyak.
szavazzatok Bajnaira, ő igazi konzervatív(baloldali, liberális, akármi, csak szavazzatok) :)

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.02.11. 09:12:55

@MACISAJT: Egyéni szoc probléma, ha valaki nem tud olvasni, de csak hergeljétek egymást, csók

Vombatus Ursinus 2013.02.11. 09:13:32

@susu64: Úgy jön ide, hogy a gyűlölködésről beszéltünk, és neveket kértél. Én egyet írtam, erre te azt kérdezed, hogy hogy jön ez ide.

Most akkor nyilván elfelejtetted, hogy 10 perccel korábban mit írtál. Sajnálom, de szerintem keress fel egy orvost, mert úgy tűnik, hogy a rövid távú memóriád nem igazán működik.

luis5 2013.02.11. 09:14:06

Barátocskám egy valóban konzervatív embert Bajnaitól is a hányinger kerülgeti. Nem kell a propagandarizsa....

Kristl 2013.02.11. 09:14:24

@MACISAJT:

Összevetve ezeket mondjuk Matolcsival meg S. Palival fene tudja. Nehéz dönteni ezek alapján ki a nagyobb konzervatív. PEdig itt csak 2 embert írtam le a "támogatók" közt, noha mindketten tudjuk ez utóbbi 2 nem csak támogató" vagy támogató volt. :]

bögöbö 2013.02.11. 09:15:39

@biobender: te civilben a Word helyesírás-moduljának tesztelője-e vagy?
:)

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.11. 09:15:42

@MACISAJT:
Nesze Mackó elvtárs,egy hónapja tartják karban az elvtársak a szószékedet:
"gondola Fórum

A gondola fórum szolgáltatása karbantartás miatt nem elérhető. Kérjük, nézzen vissza később! Köszönjük türelmét!"

Látod, hiába nyomtad kőkeményen az agit-propot, a Párt egyszerűen csak kihúzta a segged alól hordót. Az LMP több hasznot hoz majd neki. Habonyi egyszerűen kiszámolta, hogy ti nem hoztok elég hasznot a Pártnak.

Csucsundra 2013.02.11. 09:17:53

@William Kidd: ...de választásra feltétlenül menni kell. Érvényteleníteni egy szavazatot, egy odaillő rajzzal,pl, hogy aztán senki ne mondhassa azt,hogy neki full felhatalmazása van a néptől,mert aki nem ment el, az tk. rá szavazott,aki meg elment, azoknak is x %a.... Mert ugye másképp nézne ki egy olyan választási győzelem, ahol 99%os részvétel és 70% érvénytelen szavazat mellett a maradék 30% nak elnyertem a többségi 16%át....Vagy kétharmadát. Mert akkor nincs mese, a társadalom 16%-a támogat,oszt istenjónap :) Ennek fényében lehet beszélni....

zFuly 2013.02.11. 09:23:12

Orbánról éskormányzatáról való értékeléseddel az utolsó leütésig egyetértek.
Bajnaihoz: semmivel sem volt több felhatalmazása, mint Orbánnak, sőt... Na ennyire demokrata az ember.
A szoci kormányzás alatt durván megtörték a megindult kibontakozást, a 97-2001 közt egyre szabadabb lét helyett újra általánossá tették az etatista működési modelleket. Orbán bűne (nem hibája, bűne), hogy ezeket a folyamatokat nem visszafordította, hanem erősítette, ráadásul pofátlanul az arcunkba tolva.
És csak hab a tortán, hogy az a gazdasági kivéreztetés, ami megágyazott Orbánnak, az bizony a Gyurcsány-Bajnai korszak eredménye.
Csak halkan, mert a bankárok megvernek: tudod-e, hogy a lakossági devizahitelezés társadalmi költsége mennyi? Még nem számoltad ki? Még én se, mert ehhez nincs kapacitásom, de ha a VALÓSÁGRÓL akarunk beszélni, erről aligha feledkezhetünk el.
És kieg. Orbán bűnlajstromához: démonizál a valós bajok feltárása helyett.

Wagem 2013.02.11. 09:23:19

@bögöbö: Sokba vagyunk..??
Hallgass a mentorodra az öszödi hibbantra,és tűnj el innen a saját szektorodba!!
Olcsóbban..ratyikám.

Csiken Disztroly · http://youtu.be/ipFHAAR8H-A 2013.02.11. 09:23:37

Ha y-nal írná a nevét, akkor még csak-csak, de így teljesen esélytelen.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2013.02.11. 09:24:12

Alapvetően igazad van abban, hogy Orbán rohadtul nem konzervatív, hanem csak inkább retróromantikus demagóg, aki számára a konzervativizmus csak egy márkanév amivel eladhatja a peronista elképzeléseit.

De nagyon nem helyeslem az ilyen megnyilvánulásokat: "Orbán mélyen nemzetellenes". Ez pontosan ugyanaz a primitív,demagóg megbélyegző mentalitás, ami Orbánt annyira antipatikussá teszi a gondolkodók számára, illetve az irracionalitásra fogékonyak számára vonzóvá.

zFuly 2013.02.11. 09:26:11

@Anyád, a szúnyogok!!!: konkrétan a gondola fórum működik. Egészen folyamatosan vannak rajta a hozzászólások. Press F5 ;)

Wagem 2013.02.11. 09:28:26

A fikázók gondoljanak csak Orbán hét végi sikerére Brüsszelben.
Lehet ezt csűrni-csavarni,siker ez a javából.
Kivéve Meseházy.De ő már csak ilyen.

Brix 2013.02.11. 09:30:27

@MACISAJT: Narancs elvtárs! Csak nem akarod a 2009-es gazdasági világválságot Bajnai nyakába varrni? Akkor az összes közép- és kelet-európai országban gazdasági visszaesés volt, most viszont Matolcsynak sikerült "összehoznia" a -1,7%-os GDP csökkenést, közel 6%-os inflációt, 3,5%-os reálbér-csökkenést, és 6,7%-os ipari termelés visszaesést 2012-re...
@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠: "Társadalmi téren alapvetően élet- és családpárti politikát folytat, célja a méltányos közteherviselés megteremtése, valamint a keresztény középosztály megerősítése és kiszélesítése"
A "méltányos " közteherviselést valóban sikerült megteremtenie Orbánnak: a már nyugati szinten élő felső-középréteg és a kedvenc oligarchák valóban jól jártak , míg a kisemberből a szar is ki lett taposva: elvették az adójóváírást, áfát emeltek, és még vagy 20 új adót bevezettek, kapott új munka törvénykönyvet, lecsökkentett műszakpótlékot, könnyített kirúgást, 3 hónapra lecsökkentett munkanélküli járulékot.
Az ágazati adókat pedig egy az egyben ráhárították a fogyasztókra a bankok és a mobil szolgáltatók.
Orbánék az igazságtalan társadalompolitikájukkal nem a középosztály kiszélesítésén munkálkodtak, hanem az elit megerősítésén, a többi embernek meg marad az egyre nehezebb életkörülményekkel való szembesülés, és a kivándorlás mint egyetlen menekülő út.
Persze, Bajnai is a megszorítások embere volt, de ennyire nyíltan eddig egyetlen politikai erő sem vállalta fel a kisember- ellenes politikát, mint Orbánék.
Abban minden politikai párt egyetért, legyen az Jobbik, Mszp, E2014, vagy LMMP hogy pontosan a KÖZTEHERVISELÉS arányain kell változtatni és a magas keresetű állampolgároknak több adót kellene fizetni, kivéve a FIDESZT amelyik nyíltan felvállalta a nemzeti elit képviseletét.
A TÖBBSÉGNEK viszont az lenne az érdeke, ha csökkentenék a fogyasztási típusú adókat és megemelnék a magas keresetű emberek adóját.

sárospataki 2013.02.11. 09:32:26

Kedves HaFr,

egyrészt kár volt ez a bajnai=konzervatív vonal, hacsak nem arra értetted, hogy konzervatív=restaurációpárti, mert akkor valóban, csak a táv nem túl hosszú, ugye. A konzervatív viszont mást jelent.

Másrészt az államon az erkölcs és a morál és az ideológia nevében kéred számon az erkölcsi és morális és ideológiai kormányzást, háhóóógy? Az erkölcs és a morál nevében követeled az erkölcsi megfontolásoktól mentes kormányzást?

Nem kell ezt túlbonyolítani, gyűlölöd viktort, és elmész szavazni valakire aki az ellenoldalon vállalható (?) vele szemben. Ilyen egyszerű ez, nem kell szégyelni, meg racionalizálni. Utálod, és kész.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.11. 09:32:46

@zFuly:

Nocsak,megcsinálta Rendes Kis:O)))

Pedig már temették.
forum.vectrix.hu/index.php?f=2&t=10389

Kristl 2013.02.11. 09:33:59

@Wagem:

Na az korrekt, engem is meglepett. Kíváncsi vagyok, hogy érte el.

sárospataki 2013.02.11. 09:34:30

@sárospataki lány: helyesen:

"Másrészt az államon az erkölcs és a morál és az ideológia nevében _kifogásolod_ az erkölcsi és morális és ideológiai kormányzást, háhóóógy?"

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.02.11. 09:36:57

"A mai jobboldal nemzet- és családellenes"

Az nem jobboldal.

kulcsar2011 2013.02.11. 09:37:42

"Bajnai Gordon

másfél évvel azt követően került

a Wallis Zrt-hez, Magyarország egyik vezető magánvállalkozásához, hogy a cégcsoport beruházott a Hajdú-Bétbe."

"A Hajdú-Bét – az orosz válságot követően – csőd szélén állt,

már akkor is, amikor 1998-ban megérkezett a Wallis, hogy megpróbálja megmenteni.

A remélt talpra állást 2002-2003-ban 4 új csapás lehetetlenítette el.
„Természeti csapások”:
1) Jött az ázsiai madárinfluenza, amely a világ minden baromfitenyésztőjét és feldolgozóját hátrányosan érintette: az emberek egyszerűen nem mertek szárnyasokat fogyasztani, így persze venni sem.
2) Ugyanerre az időre esett a forint váratlan megerősödése, ami a magyar exportágazatot hozta nehéz helyzetbe, így a – döntően exportra termelő – Hajdú-Bétet is.
„Politikai csapások”:
3) A Fidesz kormányzat 2001-ben és 2002-ben két lépcsőben a minimálbért közel duplájára emelte, amitől a Hajdú-Bét bérköltségei az egekbe szálltak, hiszen a cégnél a legtöbb munkás a minimálbér környékén dolgozott.
4) Az így legyengült Hajdú-Bét legnagyobb vetélytársának, az állami tulajdonú Bábolnának a magyar állam összesen több mint 35 milliárd forintnyi veszteségpótlást adott: ezzel egy magáncég nem tudhatta tartani a lépést. (Két ekkora hasonló profilú vállalatot ráadásul a magyar piac nem bír ki. Egyébként azóta kiderült, hogy egyet sem, hiszen az állami Bábolna is régen elvérzett. Híre hamva sincs már a bábolnai baromfifeldolgozásnak, pedig az valaha igazi zászlóshajó volt. Sőt, a Hajdú-Bét romjaiból építkező baromficégek is tönkrementek már azóta, mint ahogy a túlélésért küzd a gyulai és a kapuvári húsüzem is…)"

www.egyutt2014.hu/hirek/ha_a_koz_mediajat_elvettek_megteremtjuk_a_magunket.html

Flúgatlan 2013.02.11. 09:37:49

Hogy ez a cikk mekkora gyagyaság....

William Kidd 2013.02.11. 09:38:10

@Csucsundra: Egyetértek. Eddig minden szavazáson ott voltam, amire elmehettem (ogy., Nato, EU, kettős állampolgárság, stb.), de úgy döntöttem többet fogok szavazni, amíg valóban nem változik a rendszer. A szavazásra elmegyek, de a fülkében át fogom húzni az egész garnitúrát, netán számomra szimpatikus szimbólummal vagy jelképpel fogom ellátni a szavazólapot. Nem közömbös vagyok, hanem elegem van ebből a politikai elitből, abból hogy 23 év alatt nemhogy egy lépést nem tettünk előre, hanem csak visszafelé haladunk. Itt megfordult az idő kereke, ahelyet hogy gyarapodna, sokasodna, javulna a nemzet, az ország, itt csak eladtak, leépítettek, eladósítottak, ellehetetlenítettek, az emberek meg elvándorolnak. Egyre kevésbé működik maga a rendszer is, a krach jeleit mutatja (gazdaság, oktatás, egészségügy). Az állami szervek terrorizálnak és kiszipolyoznak(NAV, rendőrség), az élet minősége csak romlik. De ennek nem így kéne lennie! Itt van a szellemi tőke, a szorgalom, a tehetség, a jó szándék csak integrálni kéne és kibontakoztatni, mindazt a hatalmas energiát, ami ebben a nemzetben szunnyad. Nem elüldözni és szétverni ezt a társadalmat. Ehhez kéne egy új erő, a változás szándéka és annak megvalósítója. Szerintem nagyon sokan vagyunk, akik így gondoljuk.

reszeg tengeresz 2013.02.11. 09:38:26

Emberek, emberek!!!

Mindenki nyugodjon mar meg! Miken tudtok idegeskedni. Bajnai jovore a kormanyzas kozelebe se fog kerulni, nem hogy tenyleges hatalomba. Bejutnak valahogy kinkeservesen 5.000000001%-al, annak a nagy reszre ugyis Budapestrol jon majd. Ez az 5% pedig az LMPtol, es a DKtol lesz elveve, tehat hala az egnek, azok be sem kerulnek, es szepen elsorvadnak majd parlamenten kivul, ahogy az osanyjuk az szdsz tette. Kar vitatkozni itt barmin is.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.11. 09:41:13

@sárospataki lány:
Akkor fordítsd meg, Istenként imádod Viktort és tök mindegy neked mit csinál, akkor is rá szavazol, ha pávatollat dug a seggébe és úgy járja a turulymadárnak a Naptáncot a jobboldali-kereszténykonzervativizmus nevében a Hősök Terén.

Ennyi a politika Magyarországon, 50es IQjú idiótáknak szánt Valóságshow.

Farkantoán Chatpartner 2013.02.11. 09:41:17

Libáknál, kölcsönnél, súlyos gazdasági kudarcnál is nagyobb baj, hogy Bajnai Gyurcsány-kreatúra.

Mikor a hatalmat gyakorolta, Friderikusz nyafogva-szipogva-énekelve, a jellegzetes csücsörítésével azt mondta neki: "Ön, aki napi húsz órát dolgozik...".

PiBá 2013.02.11. 09:41:35

@kulcsar2011: Korrekt összefoglaló.
Ehhez csak annyit tennék hozzá, hogy szívesen vennék több Gyulai kolbászt, ha futná rá ... így marad az olcsóbb német sonka (500 helyett 260).

Kristl 2013.02.11. 09:44:32

@Csucsundra:

Alapvetően az elv jó. De szerintem mind a ketten tudjuk, hogy a jelenlegi elitet eza legkevésbé sem zavarná.

Hiszen végülis a választás eredményét nem befolyásolná.

Farkantoán Chatpartner 2013.02.11. 09:44:43

@Anyád, a szúnyogok!!!: jaja, aki másképp látja a dolgokat, mint ti, az hülye. Ősi liberális "érvelés".

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.11. 09:44:53

@Farkantoán Chatpartner:

Hát a Csányi féle offshore Pickben milyen röfög?

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.02.11. 09:45:26

@sárospataki lány: :) No azért ennél bonyolultabb, amit írtam.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.11. 09:45:58

@Farkantoán Chatpartner:

Akkor Orbán hazátlan janicsárcsürhéje időnként vérliberális :O)))

G.d.Magister · http://laudator.blog.hu/ 2013.02.11. 09:46:59

"A mai jobboldal nemzet- és családellenes, sok más egyéb mellett ezt is bizonyítja a gyakorlata."

Elnézést, de a családi adókedvezmény miben meríti ki a családellenesség bűnét? Én családosként igen jól járok vele. (Ja és közalkalmazott vagyok, nem valami kőgazdag vállalkozó).

Az a baj, hogy már nincs a szavaknak értékük, mindent le lehet írni, a lényeg, hogy üssön. Családellenes, nemzetellenes, rasszista - már tartalmuk nincs, csak hívószavk a gyűlölködésre.

MACISAJT 2013.02.11. 09:47:17

@reszeg tengeresz: ("
Mindenki nyugodjon mar meg! Miken tudtok idegeskedni. Bajnai jovore a kormanyzas kozelebe se fog kerulni, nem hogy tenyleges hatalomba. Bejutnak valahogy kinkeservesen 5.000000001%-al, annak a nagy reszre ugyis Budapestrol jon majd.")

Vagyis ez nyilvánvalóan az SZDSZ sokadik (tudat)hasadása...
Érdekes módon kiknek is lesznek a legnagyobb konkurenciái?
Nos, éppen a böszme DK-jának, akinek a sameszaként kezdte...
Ugyanis a böszme is eszdéeszesíteni akarta az MSZP-t, egy ideig úgy tűnt, sikerrel.
Majd a bukása után vitte magával közülük a legminősithetetlenebbeket.(bauertől a niederműllerig, debreczenitől a kurvaanyázó ungváriig.)
Ezek közül most többen, a hellerágnestől kunczeig tartó paletta átnyergelt az esélyesebbnek tartott libaszakértőre és bohócforradalmáraira.

Boross Bence 2013.02.11. 09:47:32

Abban a posztírónak igaza van, hogy Orbán eltávolodott a konzervativizmustól, a polgári Magyarország 1998-2002 közötti koncepciójától. A 2002-es választási vereség arra tanította meg, hogy a lakosság nagy része államfüggő, és ezt nem lehet megváltoztatni. Így inkább az élére állt a dolognak. A jelenséget jól tárgyalja az alábbi cikk:

mandiner.blog.hu/2012/05/15/nekrolog_polgari_magyarorszag_mi_a_jobb_xiii

De ha jobban szétnézünk, azt látjuk, hogy egész Közép-Európában nincs konzervatív párt, vagyis a történet az egész régióra jellemző.

www.hirado.hu/Hirek/2013/02/04/14/Szakertok_nincs_valodi_konzervativ_part_Kozep_Europaban.aspx

Ott viszont már téved a szerző, hogy Bajnai konzervatív szempontból a legkisebb rossz lenne, vagyis kisebb rossz lenne Orbánnál. Elég csak végignézni a tegnapi nagygyűlésükön készült fotókat:

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=621001

Heller Ágnes, Bozóki András, Szepesy Zsolt, Gyenesei István, Bródy János, Kuncze Gábor, Balázs Péter...

Ezek a nevek nem éppen egy kisebb rosszat jelentő kormányzat holdudvarát fémjelzik, hanem egy megérdemelten leszerepelt baloldali ideológiáét.

Konzervatív választói szempontból 2014 valószínűleg az otthonmaradás éve lesz.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.11. 09:47:55

@Farkantoán Chatpartner:

Meg 80%nyi államilag megtámogatott import.

PiBá 2013.02.11. 09:49:39

@Farkantoán Chatpartner: A karaj szelet? Hús téren ezt még én is felismerem, hogy a karajt szeletelték.

Mérges 1234 2013.02.11. 09:50:00

Utálom a Fideszt, nagyon is.

De családellenesenek nyilvánítani őket, azért elég erős.

Azaz igazság, hogy nagyon faszok, de sok mindenben mégis jobb irnyt képviselnek, mint a majdani kormányváltó baloldal fog.

Csiken Disztroly · http://youtu.be/ipFHAAR8H-A 2013.02.11. 09:50:02

@Farkantoán Chatpartner: Tán bajod van vele, hogy a németek haladnak a korral és átálltak a halal-sonka gyártására?

Farkantoán Chatpartner 2013.02.11. 09:50:04

@Anyád, a szúnyogok!!!: azt nem az állam támogatja, hanem te. Azt se' tudod, hogy az államnak önmagában nincs pénze, ha nem tőled nyúlja le?!

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.02.11. 09:50:06

@G.d.Magister: A családok nettó reáljövedelme szűkült 2010-hez képest. Az, hogy te családi kedvezményezett vagy, vagy azt jelenti, hogy mások fizetik a te adódat a jelenben vagy a jövőben, vagy azt, hogy te fizeted más csatornákon.

kulcsar2011 2013.02.11. 09:50:22

"A szavazásra elmegyek, de a fülkében át fogom húzni az egész garnitúrát"

Leegyszerűsítve a győztesre fogsz szavazni.

"Ehhez kéne egy új erő, a változás szándéka és annak megvalósítója."

Kér ezen is siránkozni. Nincs új a nap alatt. Ez a paletta, és ez is marad.
Egy újnak kicsi az esélye a bejutásra. Nem ismerik, nincs tapasztalata, stb. Ha meg idővel bejut, akkor nagyon, vagy kevésbe rosszul tudná ő is csinálni a teendőket.

Már a rendszerváltáskor is sz@r volt a helyzet. Rövid időn belül nem lehet csodát csinálni.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.02.11. 09:50:57

@Mérges 1234: Valóban erős a családi retorikájuk, talán meg is tévesztett téged.

Farkantoán Chatpartner 2013.02.11. 09:51:00

@PiBá: nane. Karajt. Neked. Ez vicc, ugye érzed?

Farkantoán Chatpartner 2013.02.11. 09:51:48

@Csiken Disztroly: nem, a németek praktikusan bánnak a gyarmataikkal.

PiBá 2013.02.11. 09:51:53

@Boross Bence: Az ideológia szerepelt le vagy azok, akik sz@rul dolgoztak az ideológia nevében vagy azzal takarózva?

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.02.11. 09:53:29

@Boross Bence: De ez utóbbi mit igazol? Legfeljebb azt, hogy tartani kell tőle (erre céloztam a poszt elején), de a TÉNYEK Orbán ellen szólnak. Sok libázás elfér még a kommentekben, de világosan megmondta: a legkisebb rosszról írok, amit egy konzervatívnak választania lehet, HA elmegy szavazni.

sárkányfő 2013.02.11. 09:53:48

Nem rossz kis poszt ez, kapisgálja a lényeget. Ideje már kimondani ami eddig is nyilvánvaló volt:

1. A magyar demokrácia ellen háborút vívni magyarellenes tevékenység, mert: a magyar demokrácia minél jobb minősége színtiszta és abszolút magyar érdek.

2. A magyar gazdaságba befektetni kívánók ellen háborút vívni magyarellenes érdek, mert: a magyar gazdaság minél jobb teljesítménye magyar érdek.

3. A magyar kormányzás oligarcha-érdekek alá rendelése magyarellenes, mert: a magyar érdek fontosabb, mint a Simicska-Orbán klán érdeke.

4. A magyar felsőoktatás kivéreztetése, költségvetésének drámai megvágása magyarellenes, mert: az ország csakis a kiművelt emberfők által mehet elébb, az elbutítása a nemzet ellen való.

5. A magyar jogbiztonság és kiszámíthatóság elleni háború magyarellenes, mert: a magyar jogbiztonság mélyen magyar érdek, a nemzeti érdek magasabb rendű mint a pártérdek.

6. Az európai szövetségeseink elleni háború mélyen magyarellenes, mert: elemi magyar érdek szövetségesek keresése és a szövetségek kiaknázása, épp úgy mint minden más országnak.

7. A határon túli magyarok megosztása, az ellenségnek kikiáltottak ellen (MKP, RMDSZ) háborút vívni, pártjaikat nehéz helyzetbe hozni, a határon túli magyarok parlamenti képviseletét veszélyeztetni nem csak magyarellenes, de konkrétan nemzetellenes árulás.

Sorolhatnánk estig... mindig röhögnöm kell maikor magukat nemzetinek nevezik...

Farkantoán Chatpartner 2013.02.11. 09:54:42

@HaFr: kérdés, hogy kinek kellenek a "TÉNYEK", pláne a ti tálalásotokban.

kulcsar2011 2013.02.11. 09:54:58

"Azaz igazság, hogy nagyon faszok, de sok mindenben mégis jobb irnyt képviselnek, mint a majdani kormányváltó baloldal fog."

Micsoda jóstehetségek vannak itt az országban.

Mérges 1234 2013.02.11. 09:55:24

@HaFr:

Adtak 10.000 Ft adókedvezményt, ami úgyan kurvára nem sok, de több, mint a semmi.

Mondom én utálom az Orbán féle bandát, legszívesebben ledarálnám élve, de

De sok mindenben jó irányt képvisel, csak nagyon sarul csinálja. Le kell őket váltani ez nem vitás, csak nem a balolda levitézlett harcosairta, hanem olyan konzervatív pártra ami még nem is léteik.

G.d.Magister · http://laudator.blog.hu/ 2013.02.11. 09:55:37

@HaFr: Ja. És én nevelem azokat a gyerekeket, akik másokat fognak eltartani 20 év múlva.

Vagy most mi van? Szerinted a családi adókedvezmény igazságtalan, és eltörlendő? Mert ugye családellenesnek csak nem lehet nevezni, kell tehát valami más negatív jelző, nyilván.

Farkantoán Chatpartner 2013.02.11. 09:56:00

@sárkányfő: ha van itt tahótlanító gomb, rád nyomom, te agresszív demagóg...

sárkányfő 2013.02.11. 09:56:38

Ja:

A totális néphülyítés, nem a jónép hiszterizálása és megvezetése nem létező ellenségek és háborúkkal, a háborús tömegpszichózis keltése, a fideszes szavazók agyának ledarálása sem magyar érdek...

MACISAJT 2013.02.11. 09:56:43

@Farkantoán Chatpartner: ("Libáknál, kölcsönnél, súlyos gazdasági kudarcnál is nagyobb baj, hogy Bajnai Gyurcsány-kreatúra.")

Mondjuk, Levágott Pinaszakáll MSZP elnök is együtt állattitkárkodott vele még sportminiszteri korában ( mikor együtt nem vették észre hogy szegény cuslág miket művelt:D)

Hiába no, az apró antal/apró piroska/dobrev vonal úgy keverte a kártyákat az emúlt évtizedben, hogy a D209-től 2004-ben elérkezettnek látták az időt hogy nyíltan megpuccsolják.
Majd 2008-ban a közröhejes miniszterelnöki casting nyomán még betolták a gazdasági sameszét, helytartónak.

2010 óta pedig, három év alatt erre voltak képesek ellenzékben.:D
Alibaszakértő mint Wunderwaffe, Levágott Pinaszakáll &ron werber show, meg a Lehet más a Pártszakadás...:)

Farkantoán Chatpartner 2013.02.11. 09:56:45

@kulcsar2011: így van, nehéz hatvan évre előre látni.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.11. 09:57:16

@G.d.Magister:
Majd amikor főiskolára, egyetemre meg a kölköd és kifizetsz egy-egy szemeszterre több száz ezret, milliókat, akkor fogod érezni Viktor családbarátságát.

Addig csak a családbarát adósarcait évezheted.

Persze ha a Carpe diem a jelszavad, akkor nyugodtan köss a kölköd nyakára egy pár milliós adóssághalmazt és úgy lökd bele az Élet mélyvizébe, hagy ússzon.

Farkantoán Chatpartner 2013.02.11. 09:58:22

@MACISAJT: én nagyon bízom abban, hogy Gyurcsány és pártsejtje olyan apróvá zsugorodik, amilyenre rászolgált.

vakablak 2013.02.11. 09:58:27

Az orbáni hatalomnak ennél tömörebb, precízebb és élesebb kritikáját még nem volt szerencsém olvasni. Gratulálok.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.11. 09:58:38

@G.d.Magister:

Erkölcstelen. Azt mondja ki a állam, hogy pénzért csinálj gyereket.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.02.11. 09:59:41

Rettenetesen ordít a blogról, hogy az írójának semmi köze a konzervativizmushoz.

De tanácsot osztani azt persze kéretlenül is tud.

Annyit ezért segítek neki, hogy konzervatív soha nem szavaz Bajnaira, és ha az MSZP visszatérte reális veszéllyé válik, akkor számukra csak a Fidesz marad mint választás.

És ha végképp herótja van a Fidesztől, akkor az LMP.
De egy MSZP-t támogató, azzal összefogó formáció soha !

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.11. 10:00:02

@Farkantoán Chatpartner:

Gyurcsány úgy kell nektek, mint fuldoklónak a remény.
Gyurcsányra van alapozva 2006 óta az egész Fidesz.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.02.11. 10:00:22

@Mérges 1234: De olyan nincs. Abból KELL választani, ami van. Egyetértünk.

G.d.Magister · http://laudator.blog.hu/ 2013.02.11. 10:01:53

@Anyád, a szúnyogok!!!: Ezek szerint Bajnai eltörli a tandíjat? Ezt most komolyan kérdezem.

Alkibiadesz 2013.02.11. 10:02:40

Ezt a posztot olvasva, leginkább azon gondolkodtam el, hogy miért vagyunk nyitottabbak az orbáni hamsítványára, mint egy valós nemzeti konzervativizmusra.
Mert szerintem az a helyzet, hogy Orbán ajánlata még a legdühödtebb ellenfeleinek is vonzóbb, mit az az alternativa, amit Orbán hiánya jelente.
Miről is van szó?
Valószínűleg a saját múltunkkal való szembenézés rettentő rémével. Ezt még Orbán ellefelei sem akarják. Egész egyszerűen az orbáni represszióra van szükség ahhoz, hogy értékessé nemesedjen az, ami megelőzte ezt a repressziót! Orbán nélkül ezek a dolgok korlátlanul megmutathatnák végtelen kisszerűségüket és reménytelenségüket.
Ez persze nem azt jelenti, hogy ne lehetne magunk mögött hagyni ezt a káros örökséget. Sajátos módon van olyan eleme a közösségi hagyományunknak, amely alkalmas lenne erre, csakhogy az már jóval Orbán előtt el lett hallgattatva. Legkésőbb 1989-ben.
Konkrétan a baloldali hagyományra gondolok. Arra a hagyományra, amely a kommunista diktatúrában is csak egy felhasznált, de valójában elárúlt hivatkozási pont volt.
Szerintem ez a “baloldal feledés" az oka annak is, hogy megpróbáljuk a reménytelent, vagyis a nyugatos konzervativizmus meghonosítását a magyar közegben.
Ez a vállalkozás azonban lehetetlen, mert a hagyományaink egész egyszerűen nem alkalmasak erre.
Vagy azért mert nem jobboldaliak ezek a hagyományok, vagy azért mert létező hagyományok ugyan, de a dehumanizált létélmény a lényegük. A nyugatos konzervativizmus azonban nem lehet meg humanizmus nélkül. Ennek oka valószínűleg az, hogy a nyugatos konzervativizmus az abszolutizmussal való küzdelemben született, míg a saját konzervatív hagyományaink az abszolutizmussal való együttműködésben gyökereznek. (Erre utal az olyan “remek” jobboldali mítosz is, miszerint a liberalizmus alkatilag idegen a Magyar néptől. Kell ennél jobb nemzetkarakterológia egy felemásan "liberalizált" soknemzetiségű birodalomnak?)

Szóval lehet, hogy Bajnai áll a legközelebb egyfajta nyugatos konzervativizmushoz, de ez nem sok okot adhat a reményre.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.02.11. 10:02:47

@G.d.Magister:
Bajnai és Szanyi is kerek perec kijelentették, hogy a HaHa az ő programjukat akarja megvalósítnai.

Az MSZP-s tandíjat.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.02.11. 10:03:23

@Trompf: Nem mondom, hogy könnyű a választás. És mi lesz, ha az LMP-re szavazol, és ESETLEG bejut a parlamentbe ÉS összefog Orbánnal? Lájkold csak nyugodtan.

kulcsar2011 2013.02.11. 10:04:27

"2010 óta pedig, három év alatt erre voltak képesek ellenzékben."

Nehéz egy ellenzéknek a dolga 2/3-os többséggel szemben. Főleg ha nem foglalkozik semmivel és senkivel a kormány.

Vesd össze elmútnyócév: az ellenzék mindent leszavaz, amit a kormány benyújt és nem ad semmilyen mozgásteret a kormánynak.
(nyócévben erősen ott van a kedvencek keze is, csak ezt szemellenzősen nehéz észrevenni)

Tamás András György 2013.02.11. 10:04:37

@G.d.Magister: "Ezek szerint Bajnai eltörli a tandíjat? Ezt most komolyan kérdezem."
ha az imf megengedi.

Farkantoán Chatpartner 2013.02.11. 10:05:22

@Anyád, a szúnyogok!!!: nem vagyok jobboldali, ismét mellétrafáltál. Amúgy világosan látod: Gyurcsány még azt se veszi észre, hogy idegrángásaival és acsargásaival a Fidesz malmára hajtja a vizet :(

Tamás András György 2013.02.11. 10:05:27

@kulcsar2011: ha bajnai nyerne, mekkora mozgastere lenne? semekkora.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.02.11. 10:05:57

@HaFr:
Nekem és az általam ismert konzervatívoknak az egyetlen célja, hogy az MSZP soha többé ne kerüljön hatalomba.

Mert a legrosszabb Fideszt is jobbnak tartjuk a legjobb MSZP-től.

Pont úgy, mint te, csak pepitában.

kulcsar2011 2013.02.11. 10:06:26

"Ezek szerint Bajnai eltörli a tandíjat?"

Azért nem mindegy, hogy félmillió valami, vagy 5-10ezres. Teszem azt a tandíj.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.02.11. 10:06:38

@Trompf: Hát bocs, én azért ennél többet gondolkodom.

Csak ámulok és bámulok 2013.02.11. 10:07:28

20 év alatt sikerült az "átkos" legvidámabb barakkját minden téren lenullázni. Ezt a húsz évet senki nem adja vissza...

Akárki váltsa a vezértörpét, nem lesz könnyű helyzetben, mert a kedves vezető 6-9 évre bebetonozott párkatonái által gúzsba kötve, gyakorlatilag nulla mozgástérrel kell majd "táncolnia".

Idén érem meg 53.-szor a krumplikapálást.
De azon töröm az agyam (három diplomával a zsebemben és egy angol felsőfokkal), hogyan lehet megpattanni, ÖRÖKRE!

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.02.11. 10:08:26

@kulcsar2011:
Elmondanám, hogy az MSZP se vett napirendre, megfontolásra sem soha egy darab ellenzéki javaslatot se. Pedig több ezer volt. Mind lesöpörték.

Szóval nehéz elhinni hogy az MSZP bármiben is megengedőbb a Fidesznél.

Farkantoán Chatpartner 2013.02.11. 10:08:26

@kulcsar2011: miért árt az ellenzék összefogásának, hogy Orbán 2/3-ot kapott a választóktól?

Tamás András György 2013.02.11. 10:09:15

@Csak ámulok és bámulok: ezen tenyleg nagyon sokat kell gondolkozni... lol.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.11. 10:09:40

@Trompf:

Jómunkásemberelvtársam,amiről te beszélsz, amit kívánatosnak tartasz azt hívják KÁDÁRI KONZERVATIVIZMUSNAK.

LMPről meg felesleges beszélni, épp most szalámizta bele egy jó iparos családból származó hentes és mészáros Szakatsits unoka a Fideszlecsóba.

3dom'f'speech 2013.02.11. 10:09:56

libajnai a perverz drogos 38 évesen nyugdíjba vágyók választása, nem a konzervatívoké, te agyhalott balliberrált

kulcsar2011 2013.02.11. 10:10:00

Amúgy aki foglalkozott egy kicsikét is a politológiával, annak nem ismeretlen a pártok körforgása.

liberalizmus->konzervatizmus->szocializmus

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.02.11. 10:10:08

@kulcsar2011: Figyeljetek, én nem értem, mit gondoltok, hogy működik egy ország. Ha én fizetek -- mint a mostani a rekord adóék mellett -- x pénzt az államnak, nem mindegy, hogy a részpénzeket hogyan kereszteljük el? Az a baj, hogy nincs makrogazdasági egyensúly, ami alapot adhatna kilábalásra és a befizetett összadó mérséklésére. Ehhez az Orbán nagyon sokkal járult hozzá (strukturálisan többet rontva a dolgon, mint a pancser elődei).

biobender 2013.02.11. 10:10:38

@Trompf: " és ha az MSZP visszatérte reális veszéllyé válik, akkor számukra csak a Fidesz marad mint választás."

Igen az MSZP helyett az MSZMP, ez a jo valsztas egy igazi magyar konzervativ polgarnak. Bajnai helyett pozsgai es Szuros es Lezer meg Kover. Igazi polgari ertekek.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.02.11. 10:10:45

@HaFr:
Azt látom..
Oly sokat gondolkodsz hogy nagyjából a Bajnai Haza és Haladás homepagéjéról lehetne copy-paste-zni a gondolotaidat.

Schiffer megítéléstől kezdve a konzervatívoknak adott jó tanácsodig.

reszeg tengeresz 2013.02.11. 10:10:58

@Anyád, a szúnyogok!!!: ebben van igazsag. De a boszme megis olyan hatalomehes meg mindig, hogy nem kepes eltakarodni - szerencsere - a szinrol, pedig azzal tenne a legjobbat a baloldalnak. Na nembaj, maradjon is, mert ahol az a tulmozgasos hibbant barom megjelenik, ott ko kovon nem marad, es mindenki eszebe jut miert is huzott a Jobbikra/Fideszre '10ben.

Farkantoán Chatpartner 2013.02.11. 10:11:14

@Anyád, a szúnyogok!!!: nem a pártelnök szakadt le saját magáról, hanem a bajnaista szélsőbal. Hazudozni már nem kéne :)

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.11. 10:11:23

@Farkantoán Chatpartner:

Tudom én, jómunkásemberelvtársam!

Ti bolsevikok,sztálinisták vagytok.

MACISAJT 2013.02.11. 10:11:39

@Farkantoán Chatpartner: ("én nagyon bízom abban, hogy Gyurcsány és pártsejtje olyan apróvá zsugorodik, amilyenre rászolgált. ")

Á nem...
Maradjon csak jelenlegi, épphogy tetszhalott állapotában...
Az immunrendszer leghatékonyabb aktiválását éppen az ilyesfajta lebutított vírusok biztosítják.

Panaszkodott is a libaszakértő hogy a CÖF a böszmével együtt hozta össze a billboardokon.
És hogy ez "lejárató kampány" mert ettől negatív asszociációk támadtak a választópolgárokban.

Erre mit látunk a hétvégén?:D
Önként és dalolva kiült a Heller Ágnes, Ungvári Tamás, Kuncze Gábor, Bozóki András, György Péter, Závada Pál, Mécs Imre, Suchmann Tamás, Draskovics Tibor... -féle
kiérdemesült strigák és honkupecek elé...
Ezt nevezem én priceless választási kampánynak..:)

kulcsar2011 2013.02.11. 10:11:49

"mondanám, hogy az MSZP se vett napirendre, megfontolásra sem soha egy darab ellenzéki javaslatot se. Pedig több ezer volt."

Keress rá statisztikákra, és majd meglátod, hogy nincs igazad.

"Szóval nehéz elhinni hogy az MSZP bármiben is megengedőbb a Fidesznél."

Csak keress vissza.

"miért árt az ellenzék összefogásának, hogy Orbán 2/3-ot kapott a választóktól?"

Erről én nem beszéltem.

biobender 2013.02.11. 10:12:50

@Trompf: "Szóval nehéz elhinni hogy az MSZP bármiben is megengedőbb a Fidesznél. "

Betartottak az alkotmanyt, lehetett nepszavazast tartani.... csak igy kapasbol. Nehez elhinni, hogy a jobberek szerint nem, de hat nagyon veges agykapacitassal barmit nehez.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.02.11. 10:13:15

@Trompf: Jól van, fő a bizalom, szia.

Vombatus Ursinus 2013.02.11. 10:13:23

@Wagem: "A fikázók gondoljanak csak Orbán hét végi sikerére Brüsszelben."

Égesd el a békemenetes molinódat...

Farkantoán Chatpartner 2013.02.11. 10:13:33

@biobender: akárhogy is acsarogtok, természetesen nem Lézer, Kövér és Harrach a polgári értékek. A polgári érték az, hogy Gyurcsányt és bandáját kiszorítják a málnásból.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.02.11. 10:13:56

@Anyád, a szúnyogok!!!:

És Bajnai mitől lett hiteles ?

A KISZ utódszervezetébe elsőként jelentkezett Gyurcsányhoz.
Gyurcsánnyal pénzügyi, haveri, családi vállalkozások tucatjai lettek közös pontok (Pl Hajdú-BÉT)
Aztán Gyurcsánynak ő lett az EU pénzek elosztója, mely nagyrésze MSZP-s klientúrához vándorolt (igen úgy mint most a Fideszeshez).
Aztán Gyurcsány személyesen jelölte ki utódjának.
Most pedig Gyurcsány egykori kampánytanácsadóját nyerte meg a Haza és Haladás, Szigetváry Viktor személyében.

PiBá 2013.02.11. 10:14:11

@Farkantoán Chatpartner: Nem értelek, lehetne bővebben?

kulcsar2011 2013.02.11. 10:15:27

Nehéz egy ellenzéknek a dolga 2/3-os többséggel szemben. Főleg ha nem foglalkozik semmivel és senkivel a kormány.

Hiába fog össze az ellenzék a törvényhozás menetében,ha mindig le vannak szavazva. Meg sem hallgatja. De az hagyján, az alkotmányt se hallgatja meg, se az alk.bíróságot sem, se a költésgvetési bizottságot, se az eu-t. Se senkit. Csak megy a feje után.
Így nehéz ellenzékinek bármilyen sikert elérni.

Farkantoán Chatpartner 2013.02.11. 10:15:36

@PiBá: te a vaksi szemeidnek és lecsüngő füleidnek hiszel? Azt gondolod, hogy karaj az, amire az van írva, piros filccel?

PiBá 2013.02.11. 10:15:38

@Farkantoán Chatpartner: A kiszorítás az kiszorítás, ezután jönne a konzervatív érték ...

sárkányfő 2013.02.11. 10:16:07

@Farkantoán Chatpartner:

Te is tudod hogy amit írtam, az pontról-pontra igaz (ezért meg se próbálod cáfolni). Orbán kormányzása egy magyarellenes ámokfutás.

biobender 2013.02.11. 10:17:08

@Farkantoán Chatpartner: hat ez egy eleg eredeti ertelmezese a polgari erteknek. tetszik nem tetszik a fent emlitett elvtarsakat kapjatok, jogallam, jogbiztonsag es demokracia nelkul. raadasnak meg egy kurva nagy recessziot, kulpolitikai elszigetelodest es a jajjj de polgari putyin rezsimet baratnak.

Farkantoán Chatpartner 2013.02.11. 10:17:18

@MACISAJT: a Fidesz is hülye, hogy pénzt költ a kampányra. Ezeket a neveket kellene a hírek elején beolvasni...

PiBá 2013.02.11. 10:17:29

@Farkantoán Chatpartner:
Nem azt írom, ami elsőre eszembe jutott a stílusod alapján.
Képzeld kis bogaram, a karajt még az én vaksi szemem is felismeri.

Innentől kezdve légy szíves engem hagyj ki a bunkó stílusú dumáidból.

kulcsar2011 2013.02.11. 10:17:50

"@kulcsar2011: Figyeljetek, én nem értem"

Ezt miért nekem írod?
Én veled hasonlóan látom a helyzetet.

HomicideWatch (törölt) 2013.02.11. 10:18:22

Hát persze, a románozó szocik a nemzetberátok, Orbán pedig a nemzetellenes. Én nem vagyok egy fideszfan, de fiúk, ezt még ti sem hiszitek el.

Az mszp vagy a fidesz vezetett be csalédi adókedvezményt, törölte el a szocik csökkentett gyes/gyed időtartamát, adott állampolgárságot minden magyarnak? Melyik is emeli a dolgozó emberek bérét és nem csak a segélyekét?

ob.szerver 2013.02.11. 10:18:50

@reszeg tengeresz:

"Mindenki nyugodjon mar meg! Miken tudtok idegeskedni. Bajnai jovore a kormanyzas kozelebe se fog kerulni..."

Ahhoz képest már elszórtatok párszáz millió közpénzt Bajnai lejáratására több mint egy évvel a választások előtt, és még pár milliárdot el fogtok.

Nekem nem tűntök annyira nyugodtnak.

Vombatus Ursinus 2013.02.11. 10:19:15

@Farkantoán Chatpartner: "bajnaista szélsőbal"

Ez de szép volt! Tudsz még ilyet?

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.11. 10:19:23

@Farkantoán Chatpartner:

Neked se, a Szakatsis unoka Fidesz szatelit viccpártja ma 1-200 ember, és nagyjából ennyien hagyták ott.

Miről beszélünk ezek után?
Egy Potemkin pártról, amelynek se tagsága, se bázisa, legfeljebb a "pártelnöknek" lök a nyaloncmédia szereplési lehetőséget, hogy a megbízói megrendelésére színházat játtszon.

Thürmer "pártját" is dotálja az állam, a 0,2%os választási eredményei ellenére. A fia a Magyar Hírlap rovatvezetője és az elmúlt 2 választáskor Fidesz gyűjtött nekik kopogtatócédulát.

Jó buli egy párt, pár tucat ember megélhetésére.

Farkantoán Chatpartner 2013.02.11. 10:19:30

@biobender: Putyin legjobb magyar barátja Gyurcsány.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.11. 10:20:22

@Vombatus Ursinus:

Én tudok, jobboldali államosítások :O)))

Farkantoán Chatpartner 2013.02.11. 10:20:39

@PiBá: higgy a vaksi szemednek. Ugyan miről ismernéd fel, összehasonlítási alap nélkül?

Farkantoán Chatpartner 2013.02.11. 10:21:36

@ob.szerver: mintha ti pattognátok kinn a hidegben.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.02.11. 10:21:45

@HomicideWatch:
Éppen ez a nagy baja a szoci szavazóknak.

Mert még sokakban él az emlék, hogy Medgyessy koccintott Erdély elcsatolására, Kovács és Gyurcsány 23 millió románozott, és határon túli testvéreinket ingyenélő tolvajoknak titulálták, akik kihasználják majd a kettős-állampolgárság intézményét, és elveszik a munkánkat nyugdíjunkat.

Ezeket már nem moshatja le magáról az MSZP.
De még a Fidesz ellen indíthat egy ehez a bloghoz hasonló kampányt.

MACISAJT 2013.02.11. 10:21:49

@Farkantoán Chatpartner: (" Fidesz is hülye, hogy pénzt költ a kampányra. Ezeket a neveket kellene a hírek elején beolvasni...")

Én ugyan nem láttam Fidesz kampányt( jellemző hogy a libaszakértőre rá se szarnak, hiába provokál/ágaskodik szinte naponta hogy ORBANORBANORBAN), viszont a mai újságok címoldalán ott virítanak az említett levitézlett strigák és honkupecek..:)

Priceless:)

Wagem 2013.02.11. 10:22:15

@Vombatus Ursinus: Gondoltam is,hogy ez lesz az autentikus válasz.
De mit is várhat az ember a ballerektől,akik kormány buktató pár száz fős matinékra járnak.
Vagy az "éhségmenet"szaunázósaitól?

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.11. 10:23:10

@Farkantoán Chatpartner:

Orbán csak szeretne az lenni.

Paks és az IMF hitel nagyságú orosz hitel talán lesz akkora falatka Putyinnak, hogy kap egy félórát Orbán elvtárs az előszoba után.

Boross Bence 2013.02.11. 10:23:27

@PiBá: Nem lehet a kettőt elválasztani. Ha mondjuk létezett volna egy másik liberális párt az SZDSZ mellett (pl. Tölgyessy vezetésével), vagy egy olyan kritikus holdudvar, amely folyamatosan bírálta volna az SZDSZ-t, és liberális alternatívákat fogalmazott volna meg vele szemben, akkor az SZDSZ bukása talán nem jelentette volna a liberalizmus magyarországi bukását is. De nem így történt, így aki ma liberális, és nem 30 év alatti, annak vállalnia kell az SZDSZ örökségét.

Farkantoán Chatpartner 2013.02.11. 10:23:45

@MACISAJT: na, akkor jó. Ez kell. Ennyi elég.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.11. 10:23:56

@Farkantoán Chatpartner:

Nocsak, eddig épp az ellenkezőjét mondtad :O)))

kulcsar2011 2013.02.11. 10:24:13

"Én ugyan nem láttam Fidesz kampányt"

Igen, nem merik felvállalni, hogy ők csinálják.
Egy álcivil szervezet mögé bújnak.

Farkantoán Chatpartner 2013.02.11. 10:24:31

@Anyád, a szúnyogok!!!: lehet, hogy őt sose csókolja szájon, mint Gyurcsányt.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.02.11. 10:24:40

@biobender:
"Betartottak az alkotmanyt, lehetett nepszavazast tartani"

Tudtommal az MSZP kb megdönthetetlen rekordot állított be az alkotmánybíróság által visszadobott törvények számában.

Népszavazást tartani meg lehet most is.

ob.szerver 2013.02.11. 10:24:49

@Mérges 1234:

"De családellenesenek nyilvánítani őket (Fideszt), azért elég erős."

Több mint erős, aljas rágalom. Az Orbán, Simicska és Nyerges családoknak - akár a szó szűkebb, akár szicíliai értelmében - még sohasem ment annyira jól mint manapság.

A 4 millió létminimum alatt élő családja pedig valahogy a fasz rossz végére került.

MACISAJT 2013.02.11. 10:25:24

@ob.szerver: ("Ahhoz képest már elszórtatok párszáz millió közpénzt Bajnai lejáratására több mint egy évvel a választások előtt, és még pár milliárdot el fogtok.")

Ha már szóba került(hoztad) a pénzkérdést.
Áruld már el nekem, a LúdMilla tevékenységét, kampányát, a tegnapihoz hasonló rendezvényeket, országjárásáokat,párttá alakulást, a több mint
egy évig tartó kampányt ami alsó hangon is 3-4 milliárdot visz el...
ezt miből finanszírozzák?:)

Netán a bohócforradalmárok nyugdíjából vagy a Wallis fizetésből?:)

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.11. 10:25:59

@MACISAJT:
"Én ugyan nem láttam Fidesz kampányt"

Maci elvtárs, ezek szerint zárt lakóparkba költöztetett a Párt, ahonnan ki vannak tiltva Simicska Lali plakátjai?

Melchi Zadok 2013.02.11. 10:26:20

Erre a posztra 10/10 jár. tökéletesen visszaadja azt, amit én is érzek és amit jó pár éve hajtogatok.
Tökéletesen igaz.

Farkantroll etetését pedig tessék szépen befejezni.

reszeg tengeresz 2013.02.11. 10:26:27

@ob.szerver: 2 dolog. Az embereket soha nem art eberen tartani, masreszt meg ne aggodj, marad eleg municio jovore is, hogy teljes zarotuz ala legyen veve ez a fereg tarsulat.

sárospataki 2013.02.11. 10:26:39

@HaFr: egyáltalán nem. Mert a többi faszság.

Farkantoán Chatpartner 2013.02.11. 10:27:03

@melchi zadok: látlak, sivárkám, ne etess a baromságaiddal :)

I_Isti 2013.02.11. 10:27:20

@MACISAJT: Azért az általad felsorolt emberek iq-ja egyesével kb ötvenszerese a teljes fidesz gomnyomódroid flotta együttes iq-jának. És van, aki közülük nem fénymásolta a doktori disszertációját, mint ahogy bizonyos felfutott fideszes politikusok szokták...

sárospataki 2013.02.11. 10:27:25

@HaFr: az adóék nem rekord, hanem még a 27% áfával is alacsonyabb, mint volt, helló.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.02.11. 10:28:07

@Trompf: Nincs kampány, poszt van. A szocik taplók kisebbségi ügyekben (elég Szanyira gondolni az utóbbi napokból), de a 2004-es népszavazás maga is a nagy marha ámokfutás és magyarságösszeveszejtés része volt (belül is, kívül is). Azért nézd meg azt is, hogyan szerepelnek Orbán fiókpártjai (legalább kettő volt már) Erdélyben. A helyzet komplikáltabb egy picit a fekete-fehérnél!

kulcsar2011 2013.02.11. 10:28:39

"Tudtommal az MSZP kb megdönthetetlen rekordot állított be az alkotmánybíróság által visszadobott törvények számában."

Pont ezért kellenek a fékek. Az AB visszadobta, és tudomásul vették.

Nem azt csinálták, hogy csökkentették az AB hatókörét, meg mindent beleírtak az alkotmányba.

Melchi Zadok 2013.02.11. 10:28:42

itt van végre a másik, aki "nem" hülye, (valójában az is) csak gerinctelen szarházi
Szabó Macisajt Márk már megint az adófizetők pénzén internetezik és okádja a hülyeségeit.

Rwindx 2013.02.11. 10:28:49

"Úgy vélem, konzervatívként a legkisebb politikai rosszat keresve nehéz mást választani, mint Bajnait. "

Ki gondolta volna... lol.

Bajnai feladata pontosan ugyanaz mint ami volt a szadesz feladata 94-ben és a centrumé 2002-ben. A maszop számára kívülről összeszedni azokat, akik amúgy befogott orral kerülnék el, a legnagyobb ívben.

Persze megint lesz egy csomó okostojás aki bedől nekik, a korábbi esetek tanulsága ellenére is.

Szociknak vége 2013.02.11. 10:28:58

Vigyázat! Minden liberális közül a liberális konzervatív(?) a legaljasabb!

PC diktatúra az álmai netovábbja, cenzúra a múzsája!

Achtung!

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.11. 10:29:06

@MACISAJT:

Ad Simicska a Népszavának is, bőséges az állami tejfel :O)))

5 milliárdot lökött tavaly az állam a Birkamenetnek.

Jut eszembe, kicserélted már a felvonulótábládat GYARMAT AKARUNK LENNI feliratúvá?

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.02.11. 10:29:31

@MACISAJT:
Amerikából érkezik egy nagy adag lóvé Bajnaiékhoz.

Nyilván Clintonék és pénzük képviselik legjoban a hazai konzervatíok érdekeit képviselő Bajaniékat.

reszeg tengeresz 2013.02.11. 10:30:19

Amugy meglepo modon az a kampany a maga modjan mukodott. A bajnai ugye azt probalja kihasznalni, amit en is tapasztaltam a kornyezetemben, hogy van egy olyan beidegzodes vele kapcsolatban, hogy "o hat a bajnai az nem is volt olyan rossz".
Sokan nem kapcsoljak ossze a libas tevekenyseget az 5 ev gyurcsany terrorral. Pedig az egy egyenes kovetkezetes folytatasa volt a boszme uralkodasanak, errol nehez lenne vitatkozni. Na most ez azert sok embert felebresztett, hogy jaaaaa tenyleg, hat a libas az egy vegbelnyulvanya a kurcsanyinak, dehogy szavazok ra!

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.11. 10:30:45

@MetroGoldwinMayer:

Ojjaj, ezzel óvatosan, mert asszem ilyesmi önmeghatározást nyomott a napokban Kósa elvtárs a Fideszre.

sárkányfő 2013.02.11. 10:31:23

Tényleg vicces, hogy mennyire rácuppantak a jobbos trollok erre a posztra :) csak úgy nyüzsögnek, csak úgy háborognak... ezek szerint nagyon betalált az írás...

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.11. 10:33:36

@reszeg tengeresz:

Én Gyurcsányt leginkább Orbánnal szoktam összekapcsolni.
Gyurcsány Orbán legnagyobb szövetségese 2006 óta.

Már rég lehúzták volna Schmidt Mariskáék, Kósáék Orbánt a budiba, ha Gyurcsány nem menti meg.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.02.11. 10:33:41

@HaFr:
Én úgy tudom Orbánék keltették életre azt a MÁÉRT gyűlést, ahol a határontúli szerevezetek egységesen tárgyalahattak igényeikről egységes képviseletükről, szerevezeti felépítésükről.
Ennek minden határontúli párt részese volt Bugárral, és RMDSZ-szel együtt.

Ez volt az a fórum, amit az MSZP magasról leszart 8 évig, mint határontúli szerevezetekkel való kapcsolattartás lehetőségét.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.02.11. 10:34:42

@Trompf: Ez biztos így volt, nem tudom. Egy percig sem hiszem, hogy az MSZP minta lenne.

ob.szerver 2013.02.11. 10:35:04

@MACISAJT:

"alsó hangon is 3-4 milliárdot visz el..."

Ne komolytalankodjál már. Tipikus fidesztálib hozzászólás, még a kérdés is hazugság. Eddig semmi olyan nem történt, ami jelentős összegbe kerülne, ezt te is pontosan tudod. Különben a tavaly tavaszi gyűlés költségeire küldtem egy ezrest, az ideire is fogok. Riaszthatod a NAV-ot.

William Kidd 2013.02.11. 10:35:41

@MACISAJT: Ebben igazad van csak az a gond, hogy Orbán egy arrogáns csúti suttyó illetve maga a Fidesz is posztkommunista, korrupt semmirekellők, alvilági figurák és oligarchák gyűjtőhelye.

Amikor itt valaki nagy elánnal elkezdi ekézni (sok esetben megbízásra, bérblogolóként) a másik oldalt, általában azt felejti hozzátenni a mondókájához, amikor ráönti a másik oldalra szart, hogy azt a szart a saját térfeléről merítette. Így az egész baloldal - jobboldal kardcsörtetés csak arról szól, hogy egymás térfeléről dobálják a felek a szart egymásra.

A két "oldal" születését, múltját és evolúcióját tekintve egy tőről fakad, a '80-as évek zavarosából, működésüket tekintve is hasonlóak. Elvtelenek és pragmatikusak. Csak a hatalom, csak az állami tőgyek lefejése, csak a klientúraépítés. Az hogy közben mi lesz az országgal és a magyar néppel?! Az sokadlagos probléma. Hülyítsük őket, hogy 4 évente ránk véssék az X-et. Csak ez számít nekik, semmi több.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.02.11. 10:35:54

@sárkányfő:
Hát nagyon..
Én is azt vártam, hogy hozzászólások tucatjain látszik majd meg, ahogy ismerten konzervatívok bloggerek kamingoutolnak, és kampányolnak Bajnainak.

Erre fel semmi. Csak a közismert ballib bloggerek értenek egyet a poszttal, abbólis a magadfajta troll rész leginkább.

notib 2013.02.11. 10:36:21

HaFr: tévedni emberi dolog....

Viktorkát Bajnaira váltani, csöbörből, vödörbe....

Bajnai nem csak válságkezelő miniszterelnök volt (olyan amilyen...), hanem annak a Gyurcsány Ferencnek a gazdasági főtanácsadója, kormánymegbízottja, minisztere, akinek a politikáját, melyben nyakig benne volt, olyan lelkesen szidja...

kulcsar2011 2013.02.11. 10:36:25

Farkantoán Chatpartner: "nem volt 2/3-otok."

Horn idején volt, és akkor sem csináltak olyat.

dagiiron 2013.02.11. 10:36:56

@bögöbö: Tök jó, hogy nem ismered a Hajdú-Bét történetét, de megopróbálod védeni bajnait. Na, ha ilyen nagyon felmented az úriembert, magyarázd meg nekem, hogy miért is fellebbezett anno a felszámolási végzés ellen decemberben a Hajdú-BÉt, s tett át rögtön a székhelyét Kecskemétre, s ezen idő alatt miként is vándorolhattak át az ingatlanjai a Raiffeisenhez 600millióFt-tal olcsóbban, mint az értéke (erről azóta jogerős bírósági végzés van), majd ezutána a Hajdú-Bét tulajdonosai úgy döntöttek, hogy Debrecenben néhány hónappal korábban tévedtek a felszámolás megfelebbezésével, s ezért felszámolást kértek maguk ellen. Na magyarázd meg nekem, hogy egy tiszteséges ember életútjába ez a kis történet miként fér bele?

Boross Bence 2013.02.11. 10:37:38

@HaFr: A pártválasztást nem a "TÉNYEK" döntik el, hanem a várakozások.

Egy konzervatív szempontjából a kérdés úgy fogalmazódik meg majd 2014-ben, hogy a nemzeti masszával vagy a balliberális masszával leöntött államfüggők pártja jöjjön-e inkább. A felkínált választás nem valódi, aki mást mond, az hazudik.

Alkibiadesz 2013.02.11. 10:37:39

@HomicideWatch:
"Hát persze, a románozó szocik a nemzetberátok, Orbán pedig a nemzetellenes."
Amíg a jobboldal legnagyobb bánata az, hogy 1920 ban az ország lakosságának hány százaléka került idegen uralom alá, addig ez a jobboldal igenis nemzetellenes!
Nem tudom, hogy érthető-e a probléma?
A jobboldalnak nem az uralom ténye a felháborító, hanem az, hogy nem a mi színünkben pompázik.
Márpedig ha valami rombolja a nemzetet, akkor nem más mint a mindannyiunkba belénkivódott dzsentri urhatnámság táplálása, amire kiváló eszköz a trianoni probléma fentebb idézett tárgyalásmódja.

notib 2013.02.11. 10:40:38

@kulcsar2011: de csináltak olyat, csak ravaszabban, tárgyaltak mindenről, mindenkivel éjjel-nappal, csak közben a vitatott téma eldöntve, mint jogszabály megjelent a Magyar Közlönyben (gyengébbek kedvéért, hatályba lépett) de azért csak tárgyaltak, tárgyaltak, tárgyaltak tovább...

ugyanilyen hazug volt mint most, csak nem ilyen nyers...

sárkányfő 2013.02.11. 10:40:49

@Trompf: Ó, kapásból engem trollozol, ballibezel, ezek szerint te is nagyon fel vagy húzva :)

Mutatnál nekem egy, csak egy darab konzervatív hozzászólót itt? Én nem látok egyet sem. Csak csupa fideszest...

Tudom fáj neked, hogy alaptalan a trollozásod, de mint mindig, én érveltem - mint mindig. Bármilyen szomorú is ez neked, de az érveim súlyt adnak hozzászólásomnak, azokat lehet vitatni, lehet megpróbálni ellenérvekkel jönni, de hogy erre trollozol, hát az téged minősít :)

meg mint írtam, nagy a fideszes trollok nyüzsgése (te is az volnál? azért téged eddig nem soroltak be ilyen tengerész-félék közé), feltűnően nagy. tudod ez nagyon árulkodó...

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.11. 10:41:22

@Trompf:
Ne viccelj már, Orbán kibaszottul leszarja a határon túliakat is.
Pár vicc szervezetet futtat, akiknek az a feladata, hogy megosszák az ottani magyarokat. Ugyanaz a taktika mint itt.

Brüsszelben együtt röhögött a Secus Basescuvval, aki szépen kiosztotta.
index.hu/kulfold/2013/02/10/orban_es_basescu_egyutt_nevettek_brusszelben/

kulcsar2011 2013.02.11. 10:41:24

dagiiron: Már megint jössz ide összekötni a Hajdút a Wallisszal?

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.02.11. 10:42:07

@Boross Bence:

Szerintem ez nemcsak a konzervatívoknak, hanem a baloldaliaknak is kérdés.
Mind a lehetőségek, mind a valódiság szempontjából.

Ha valaki mondana egy lehetőséget, melyben nincs benne az MSZP és a Fidesz se, viszont reális esélye van kormányt alakítani, akkor tömegek állnának oda azonnal.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.02.11. 10:43:00

@notib: Nyomós érvek. Megtalálod őket följebb tízesével, de akceptálom.

dagiiron 2013.02.11. 10:43:07

@bögöbö: A korábbi progresszív adórendszer pedig csak az államon élősködők, illetve az adócsalók által támogatott csak, ugyanis annak semmi köze a szolidaritáshoz, hogy a lakosság 10%-a fizette be az SZJA 90%-át, hanem csak a középosztály kinyírásához van köze, ugyanis a baloldal mindig is a néhány nagyon gazdag. s egy csomó csoróként képzeli el az ország összetételét, mert az önálló, az államtól nem függő középosztályt nem tudja 19.000,-Ft-tal.

Wagem 2013.02.11. 10:43:39

@sárkányfő: Óhh te kis normális blogger..Irigyellek.

egoizm999 2013.02.11. 10:44:01

Bajnai mióta gondolkozik nemzetben?
Mikor pár héten belül meggyaláztak a Turult, majd erre válaszul a Holokauszt emlékművet, Bajnai melyikhez ment ki demostratíve?
Hát, nem a Turulhoz.
Nálam itt ásta el magát, de egy életre.
Ilyet szlovák, szerb, román, ukrán miniszterelnök nem tenne.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.02.11. 10:44:23

@sárkányfő:
Hát nagyon az jött le, hogy mindenkit letrolloztál kapásból, aki ellent merészelt mondani a szerzőnek.

Én konzervatív vagyok.
Te nem vagy ballib ?

I_Isti 2013.02.11. 10:45:08

@sárospataki lány: Az adóék azt jelenti, hogy a munkáltatónak konkrétan mennyibe kerül a dolgozó. Ha vennéd a fáradságot, és megnéznéd bármelyik ismert és népszerű nettó bér kiszámoló oldalon, akkor látnád, hogy egy 120000 forintos bruttó fizetés a munkáltatónak konkrétan 154200 Ft-ba kerül. És ez csak nettó 78600 Ft-os bért jelent - ha valakinek nincs gyereke. (Márpedig ekkora jövedelemre nem lehet családot alapítani.)

A munkáltató a bruttó bér 28,5%-át fizeti be a költségvetésbe felcsúti focistadiont építeni, a dolgozó pedig a bruttó bérének a 34,5%-át fizeti be a jövedelme után, és mivel a jövedelmét a 27%-os áfával terhelt javakra tudja csak fordítani, így a vége az, hogy a fideszes agymosoda ellenére a fidesz egy gusztustalan, és nagyon kizsákmányoló adórendszert hozott létre. (Tudom, elmúttnyóccév, de nem mondtam, hogy az az adórendszer jobb volt, csak akkor kisebb volt az agymosás.)

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.11. 10:47:14

@Trompf:

Lófaszt!

A magyar politika az Oszd meg és uralkodj elvén alapszik.

1970ben Kádár asztalára tették le ezt a mai bal-jobb felállást.

A valódi különbségek pedig nem a bal-jobb között vannak, hisz mindkettő vezetői a politikai ELIT tagjai, a valódi különbségek a FENT ÉS A LENT között vannak!

_most_ 2013.02.11. 10:47:46

@Trompf: hát ahogy látom a fidesz meg az mszp is mindent megtesz, hogy ne legyen alternatívájuk, jól elvannak egymással, nem kell nekik új vetélytárs.

Szociknak vége 2013.02.11. 10:47:58

2 dolog biztos. Hogy Gordon egy zseni, és ha ő nincs, ez az ország megy a levesbe. Továbbá Orbán a hibás. Mindenért.

No, ehhez képest mi a valóság: 2006 és 2008 között (itt volt Gordon felelőse ennek az ügynek) a 2013-ig lehívható uniós támogatások alig 1 százaléka érkezett Magyarországra. Az Állami Számvevőszék vizsgálata szerint 2007 és 2010 között minden ötödik uniós fejlesztést sikerült időben lezárni, és csak minden hatodik beruházás szolgálta közvetlenül a foglalkoztatottság bővítését, ami a terv eredeti fő célja volt. Tizenkettőből mindössze egyetlen (!) fejlesztésnél érvényesült a jó gyakorlat, vagyis a tervezett idő- és pénzkeret tartása. Minden harmadik beruházásnál súlyos szabálytalanságok merültek fel. Az sem számított ritkaságnak, hogy a pályázati nyerteseknek három-négy évet kellett várni a szerződésükre. Bajnai Gordon maga is elismerte az új fejlesztéspolitikai intézményrendszer kudarcát. Egy ülésen arról beszélt, hogy a kifizetési késedelmekről „mindenkinek vannak horror történetei”.

Gordon, kérlek folytasd még ezt a remek munkát, mert nélküled nem érünk semmi!

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.11. 10:48:33

@Trompf:

Mitől vagy te konzervatív?
Ilyen mez volt a szertárban?

sárkányfő 2013.02.11. 10:49:11

@Trompf: Rosszul olvastad, csak azokat trollozom le akik trollok. Vannak itt páran.

Én nem vagyok ballib, tipikus, örök tévedése a jobbereknek, akiknek kimosták az agyát azzal hogy aki nem jobbos az ballib... ezt már milliószor leírtam, de tudom, hiába, az agymosás erősebb mint az én kis kommentejim :) képzeld még olyanok is akadnak akik meg vannak győződve arról, hogy jobban tudják én milyen beállítottságú vagyok, mint én magam :))

És hogy te konzervatív volnál? Ez jól hangzik, így elsőre. Persze a lényeg az, hogy mit értesz alatta... pl. azt hogy fideszes vagy? mert akkor bizony minden vagy csak nem konzervatív...

Kezdjük azzal, hogy neked mi a fontosabb? A fideszes pártérdek, vagy a magyar érdek?

Sir Galahad 2013.02.11. 10:49:35

Az igazi konzervatív, ha nem tetszik neki a Fidesz, vagy választ egy jobboldali pártot helyette, vagy otthon marad. Az, hogy az MSzP most több részre bomlott, hogy a végén majd újraegyesüljön (lásd Karinthy: Álmomban két macska voltam és játszottam egymással), értelmes embert nem téveszt meg. Persze ettől lehet még Bajnaira szavazni, csak nem azért, mert ő áll a konzervatív ideálhoz a legközelebb. Nem, ő csak az MSzP kommunikációs trükkjének egyik figurája.

kulcsar2011 2013.02.11. 10:50:13

@notib: "de csináltak olyat, csak ravaszabban"

Jó,ha bedőlünk ilyen MaNemzetesDemokratás városi legendáknak és általánosítunk,akkor dőljünk.

Akik szeretik az összeesküvés-elméleteket, azoknak legyen üldözési mániájuk.

sárkányfő 2013.02.11. 10:50:23

@Wagem: Nem kell irigyelni. Elég csak ha nyitva tartod a szemed, és öncsalás nélkül kezdesz el gondolkodni.
Sok sikert.

marhagyurcsany 2013.02.11. 10:51:02

@Anyád, a szúnyogok!!!: Hát te sem vagy egy intellektuális totemoszlop haver...

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.02.11. 10:52:00

@egoizm999: ??!! Hát, igaza volt. Kb. a Turul nevében több százezer magyar állampolgárt pusztított el a magyar állam Auschwitzban. Azt gondolom, se Merkel nem ment volna Wagner hőseinek mítoszát fényezni, se Cameron az Excaliburt imádni ilyen esetben.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.02.11. 10:52:17

@sárkányfő:
Én tudok írni olvasni.
van diplomám is, gyerekeket is nevelek.
ha nem ismered a konzervatív szó jelentését az a te problémád.

Én a konzervatív só definíciója szerint vagyok konzervatív.
Nagyon sajnálom, ha szerinted az MSZP elutasítása ebbe nem fér bele.

És te mi vagy ? Nem ballib. De mi ?

kulcsar2011 2013.02.11. 10:52:22

"Ha valaki mondana egy lehetőséget, melyben nincs benne az MSZP és a Fidesz se,"

Vagy ez.

" viszont reális esélye van kormányt alakítani, akkor tömegek állnának oda azonnal."

Vagy ez nem teljesül.
Marad a mostani paletta.
Lehet ezen sokat siránkozni.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.11. 10:52:39

@MetroGoldwinMayer:

Papa, 2007től indult az EU pénzügyi ciklus.
Akkora dőlt el, hogy mennyi pénzt kap Magyarország.

5 milliárddal többet, mint a következőben.

És 3 év alatt nem tudta a kormány kidolgozni a megszavazott pénz felhasználását, mivel 2010től minden kifizetést leállított egy évre.

Nagyjából 1000 milliárd fog ottmaradni Brüsszelben.

kulcsar2011 2013.02.11. 10:53:22

"1970ben Kádár asztalára tették le ezt a mai bal-jobb felállást."

Hahaha. 70? Tudod mi volt akkor?
Még meg sem születtél.

marhagyurcsany 2013.02.11. 10:54:14

@Vombatus Ursinus: Megtehettem volna, hogy érvekkel szedem ízekre ezt az ostoba, hazugságoktól és féligazságoktól hemzsegő ostoba írást, de két okból nem tettem:
1. Nincs időm ostoba emberek ostobaságaival foglalkozni
2. Nincs értelme, mert ezeknek a galandférgeknek a ráció és a tények annyit jelentenek mint parlagi sasnak a kollektív szellem. Ezt tapasztalatból mondom.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.11. 10:54:21

@marhagyurcsany:

Aha, amit ideokádtál az lenne az általam felvetettre a Zintellektuális cáfolat.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.02.11. 10:54:45

@_most_:

Ezt jól látod.
1990 óta folyamatosan rárepül mind az MSZP, mind a Fidesz az összes pártra, és szétzilálja mielött valódi alternatívát és problémát jelenthetnének.

SZDSZ, MDF, Kisgazdák, ...

Legutóbb épp Bajnaiék voltak soron, az MSZP megbízásából, az LMP szétkapására.

marhagyurcsany 2013.02.11. 10:56:02

Egyébként aki az infomációit az Index által címlapra helyezett blogokból vételezi az elveszett ember.

blah 2013.02.11. 11:00:11

Én nem firtatnám ezt a konzervatív nem konzervatív dolgot, az emberek jelentős része úgyse tudja mit jelent. Viszont jelenleg Bajnain kívül nem sok értelmes embert tudnék említeni a politikai palettáról.

fvipera 2013.02.11. 11:00:17

@Trompf: konzervatívként nem lehet könnyű rajongani a bolsevik, nemzetrontó ámokfutásért. jó gyomrod lehet.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.02.11. 11:01:25

@marhagyurcsany:
Az index címlap szerkesztői tartalom alapján Bajani pártiak erősen.
A posztok kb 95%-A Fidesz ellenes, ennek kb 60%-a MSZP ellenes is, és ennek kb 80%-a Bajnai párti.

Ha a Köz-TV-ben lenne ilyen aránytalanság, már a szólásszabadság ellen százezrek tüntetnének.

sárospataki 2013.02.11. 11:01:44

@I_Isti: ja, de ezt nem minimálbérre kell számolni, hanem a teljes bértömegre, és az átlagosan 30%-os szja 16%-osítása, az áfa 22->27% növelése alsó hangon is kb 10%-al csökkentette az összadót (nem teljes a számolás, de összehasonlításra jó).

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.02.11. 11:02:46

@fvipera:
Nem rajongok érte.
De befalcolni se fogok, visszahozni azt az MSZP-t mely gazdasági szempontból az egész EU-t tekintve is a legszarabb volt, pláne nem fogom.

marhagyurcsany 2013.02.11. 11:02:47

@Anyád, a szúnyogok!!!: Hülye vagy valóban, vagy csek szeretsz úgy tenni? Szóval :éppen azt írtam, hogy nem kívánok intellektuális és tényekkel alátámasztott cáfolatot adni a blogbejegyzésben foglaltakra, mert az olyan szellemileg alultáplált egyedek, mint tenmagad :
A. úgysem értenék
B. nem is akarnák érteni, mert a megértéssel veszélybe kerülne a napi betevő orbánozás morálisan megokoltnak vélt talapzata,
C. képtelenek bármilyen közéleti eseményt arányosan, ténybeli súlyának megfelelő mértékkel tekintetbe venni,
D. ostobák mint egy tükörponty.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.11. 11:03:19

@Trompf:

Fordítva ülsz a bilire.

A Szakatsis unoka indította be a húsdarálót.

Ő játszana el,egy se nem hal, se hús, se nem hideg,se nem meleg szerepet.
Ráadásul vastagon hazudva, hogy ő a szűz, a romlatlan, miközben születési kiváltsága jogán a POLITIKAI KASZT TAGJA. Huszonéve a politikából él Schiffer, még Gyurcsánnyal is volt közös pártja.

Pont azok a fiatalok hagyták ott, akikre az LMP építette ezt a romlatlan imázst. Ma az LMPben Fideszből,MDFből,Kisgazdapártból kikukázott mindent túlélő politikai zombik vannak.
Se egy fiatal, se egy tiszta, se egy romlatlan nincs köztük, csak újrafeldolgozott politikai hulladékok.

2013.02.11. 11:03:43

Maximálisan egyetértek a posztolóval.

Szociknak vége 2013.02.11. 11:05:02

@blah: Bajnain kívül nem sok értelmes embert tudnék említeni a politikai palettáról.

- Orbánon kívül pedig megválasztható kormányzóképes ember nincs.

sárospataki 2013.02.11. 11:05:24

@HaFr: nem vagyok nő, egyrészt, másrészt meg mi a probléma?

marhagyurcsany 2013.02.11. 11:06:00

@Trompf: Pontosan. Én csak néha feltámadó politikai mazochizmusom okán olvasok bele egy-egy blogbejegyzésbe. Ennyi sületlenséget, ténytorzítást, dezinformálást talán csak a Klubrádió képes még produkálni. Elképesztő szellemi pöcegödör ez itten pöcegödör lakóknak... Aki meg Bajnaiban hisz annak nyilvánvaló politikusi fogyatékosságai ellenére - nem tud beszélni, nincs karizmája stb - az végzetesen vesztes útra tévedt.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.02.11. 11:06:28

@Anyád, a szúnyogok!!!:
Tőlem aktív részese lehetsz az LMP rombolásának, mint Bajnai és a többi megbízott.

Bár szerintem magad alatt vágod a fát.

Ugyanis egy konzervatív, mint ahogyan azt írtam soha nem fog Bajnaira szavazni, akihez Gyurcsány és az MSZP ezer szállal kötődik.
Még akkor se ha a posztíró ezt javasolja.

Ám egy LMP, mely kellően elhatárólódik az MSZP-től szóba jöhet kiábrándult jobboldaliak körében.

De ha szétveritek idő elött őket, akkor persze nem.

Nekem 8.

dagiiron 2013.02.11. 11:09:43

@kulcsar2011: Sajna nem kell összekötni, ugyanis a felszámolási kérelmhez kellett a tulajdonosok jóváhagyása, s ki volt a tulajdonos? na? S ki volt a tulajdonos vezetője? na?

Szociknak vége 2013.02.11. 11:09:43

@marhagyurcsany: Bajnainak nem a képességeivel, hanem

1. a motivációjával
2. a stábjával

Van nagy baj. Nem lesz ő konzervatív a komcsi sere élén.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.11. 11:10:05

@marhagyurcsany:

Ide figyelj, te Zintellektuális csodaló.

Érvelni, vitatkozni nem tudsz, csak a fos ömlik a szádból.

Ma is Gyurcsány a magadfajta droidtroll, legfőbb hivatkozási alapja, miközben Gyurcsány 2008 óta nem tényező.
A magadfajta beteg állat mégis rá veri a faszát, csak Gyurcsány tudja az impotens farkát izgalomba hozni.

Gyurcsán nélkül Orbán faszát se szopnád, szart se érdekelne a felcsúti beteg fasz. De csak a gyűlölet éltet, más értelme nincs a nyomorúságos pitiáner életednek.

Vombatus Ursinus 2013.02.11. 11:10:43

@Wagem: "Gondoltam is,hogy ez lesz az autentikus válasz.
De mit is várhat az ember a ballerektől,akik kormány buktató pár száz fős matinékra járnak.
Vagy az "éhségmenet"szaunázósaitól?"

Én is gondoltam, hogy semmi értelmes magyarázatot nem tudsz adni arra, hogy aki eddig szerinted és Orbán szerint gyarmatosított bennünket, az most mitől lett hirtelen a barátunk.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.02.11. 11:12:09

@Anyád, a szúnyogok!!!:
Azért én merek veled fogadni, hogy Gyurcsányt és a pártját, éppen Bajnai és az MSZP fogja bejuttatni.
Közös jelöltek, területi szövetségek, ... ilyesmi.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.02.11. 11:13:24

@Wagem: "A fikázók gondoljanak csak Orbán hét végi sikerére Brüsszelben."

az nem orban sikere.
tudjak, hogy megy a kis elmebeteg pocs vissza grazba mosolyogni kb egy ev mulva es jon helyette bajnai.

Vombatus Ursinus 2013.02.11. 11:13:53

@marhagyurcsany: "Ennyi sületlenséget, ténytorzítást, dezinformálást talán csak a Klubrádió képes még produkálni."

Talán, ha megpróbálnád cáfolni...

William Kidd 2013.02.11. 11:14:39

@egoizm999: Ezzel csak fémjelezte, kiket is képvisel itt.

Pussy Riot (törölt) 2013.02.11. 11:15:06

A blogszféra olyan mint a
Száll a Kakukk Fészkére
közössége.
Befogadó.
Remélem nem tartozom magyarázattal.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.02.11. 11:16:27

@Trompf: es..?

demokratikus jogallam lesz ujra 2014tol.
az pedig nem tiltja gyurcsanyekat sem ki a parlamentbol.

nnnnnnnn 2013.02.11. 11:17:32

még egy tatamó fosblog.

I_Isti 2013.02.11. 11:17:42

@sárospataki lány: Így kell megmagyarázni a megmagyarázhatatlant. Még egyszer a rövid tény:
magyarországon az átlagbér közelében az adóék 50% körüli, de inkább fölötte van. Ez azt jelenti, hogy nagyon magas. A magas adóék pedig nem egy konzervatív gazdaságpolitikai és társadalompolitikai vonás, hanem egy szocialista, baloldali politika megnyilvánulása.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.11. 11:18:10

@Trompf:

Hehe, de nagy ember lettem, szét tudok verni egy pártocskát,mert leírom a valóságot.

Öreg, keresse fel pszichiáterét, gyógyszerészét!

Szerencsétlen, azt hiszed, hogy érdekli ezeket,hogy mi mit gondolunk, mit tudunk róluk?

Ezek annál mind betegebb személyiségek és csak a think-thankok által előírt szerepet játszák.
Leszarják a te fejedet is, ha jól csaholsz, akkor esetleg megkeresnek és bevesznek a bandába,pár év után fizetést is kapsz,mint Macisajt.
Ilyenekkel van tele a Fidesz. Mind az Indexen a szociknál, a szadeszban és más pártokban kezdte. A nagy Kubatov Schmuck Andor irányítása alatt volt szoci aktivista.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.02.11. 11:18:48

@Vombatus Ursinus:
Az Orbánt ért kritikákat fölösleges cáfolni.
Nagy része ugyanúgy indulatból születik, mint pl Bajnai vagy épp a Gyurcsány ellen született kritikák.
És mint ilyen cáfolhatatlan.. :)

Viszont mitől konzervatív Bajnai ?
Mert ha lehagyom azt az alapgondolatot a cikkből miszerint Orbán szarabb, akkor ez nem derül ki.

esefe 2013.02.11. 11:19:32

A konzevatív választás a balliberális Bajani. Hát persze! Szerinted érdemes ilyeneket írni? Beveszi ezt valaki rajtatok kívül?

mikka 2013.02.11. 11:21:09

Azt írtak hogy majd házról házra jár a Gordon..
Én nagyon varom hogy mikor ér az én hazámhoz!

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.11. 11:21:49

@Anyád, a szúnyogok!!!:

Sőt, olyan MSZMP tag megyei lapnál cenzorkodó Fidesz aktivistát is ismerek, aki 2088ig lelkesen csápolt Gyurcsánynak, aztán kirúgták.
Ma a Hoffmanrozi egyik megbecsült funkcija.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.02.11. 11:22:16

@esefe: Bakker,olvasd már el a posztot, ne csak az indexes kopfot -- de persze nekem mindegy.

Boross Bence 2013.02.11. 11:22:45

@Trompf: Ez szerintem önáltatás. Először is, ha lenne egy stabil értékrenddel rendelkező jelentős társadalmi csoport, amelynek nincs pártja, akkor az megcsinálná magának.

Másodszor, ha elfogadjuk, hogy a bizonytalanok értékrendje diffúz, és csak a mai viszonyokkal való elégedetlenség köti őket össze, akkor erre létrejönne egy protesztpárt. Ezt sem tapasztaljuk.

Tehát a bizonytalanok értékrendje diffúz, de a viszonyokat alapvetően elfogadják, ám elégedetlenségük tárgya a rendszer minősége. Vagyis "ugyanezt, csak jobban" szeretnék. Ennek eléréséhez viszont nincs megfelelő kényszerítő erő a kezükben. Ilyen önkorlátozó erő létrehozása a politikától értelemszerűen nem várható, az csak a civil társadalomban képződhet - ami azonban hosszú időbe telik. Ha nem lesz valamilyen erős társadalmi kataklizma, gazdasági összeomlás, ami felülírja a mai értékrendet, akkor a mostani helyzet tartós marad.

Vombatus Ursinus 2013.02.11. 11:23:19

@Trompf: "Az Orbánt ért kritikákat fölösleges cáfolni." Miért is?

"Viszont mitől konzervatív Bajnai ?" Írtam már: ha Orbán jobboldali politikus, akkor Bajnai simán lehet konzervatív.

marhagyurcsany 2013.02.11. 11:23:47

@blah: "Viszont jelenleg Bajnain kívül nem sok értelmes embert tudnék említeni a politikai palettáról."
-----
Teljes csőd vagy öregem. Bajnai egy senki. Egy nímand, egy cégvezető aki politikai babérokra vágyik politikusi képességek nélkül. Persze ámerikai támogatással... Bajnai egy vicc. Nem is lesz belőle miniszterelnök, de ha mégis, akkor MO-nak annyi.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.02.11. 11:24:08

@esefe: miert? nem az?
ramutatnal azokra az unorthodox lepeseire bajnainak..

hoppa.
unorthodox..?.
ki is a nem konzervativ?;-)))))

az van apafej, hogy a fidesz utan aki jobboldali, konzervativ gazdasagpolitikat akar matolcsyneferje kommunista amokfutasa utan, az bajnaira fog szavazni.

na ezert.

blah 2013.02.11. 11:24:14

@MetroGoldwinMayer: meg hataloméhesebb és nagyobb kókler sem. Nálam nem ez a definíciója a kormányzóképesnek. Inkább a néphülyítő demagógnak. Amit tényleg sikeresen művel. Első uralkodása óta elég rendesen sikerült megosztania az országot, a saját oldalát meg fanatizálnia. Csak éppen élhető országot, értelmes gazdaságpolitikát, az emberek érdekeit képviselő jogrendszert, nem sikerült teremtenie ami egy kormányzóképes erő alapfeltétele lenne.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.11. 11:25:20

@Trompf:

Talán alapnak írd le, határozd meg azt, hogy mit jelent az, hogy konzervatív.

I_Isti 2013.02.11. 11:25:29

@marhagyurcsany: Magyarországnak így is annyi, csak így hamarabb...

2013.02.11. 11:25:55

@marhagyurcsany: MO-nak már annyi, éppen ezt sikerült elérnie a csútinak.

marhagyurcsany 2013.02.11. 11:26:13

Mellesleg megint ott tartunk, hogy gyenge képességű senki lett a baloldal idolja. BAjnait képességekben csak Medgyessyhez tudom hasonlítani. Megyó is félisten volt a balos valóság ellen beoltottaknak. Most Bajnai a félisten - és ő is gyenge mint a harmatfütyy...

blah 2013.02.11. 11:27:04

@marhagyurcsany: mondj egy jobbat a jelenlegi palettáról.

2013.02.11. 11:27:29

@marhagyurcsany: Viktor képeségei kiválóak viszont. Csak az a baj, hogy nem a haza érdekében használja őket.

Hohó60 2013.02.11. 11:27:30

Megható ezt látni, amikor egy "konzervatív" nem lát más lehetőséget, csak Bajnait.
Én meg jobboldaliként nem látok más lehetőséget, csak Gyurcsányt...

Wagem 2013.02.11. 11:28:13

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: megint nem találod az ékezeteket te gané??

@Az igazi Sipi-Citizen of israel:

esefe 2013.02.11. 11:28:16

@HaFr: Még nagyobb marhaság lett, amikor elolvastam. Aki itt nemzetellenes az elsősorban a balliberális banda, másodsorban az utódpárt. Lehet megpróbálni a szart másra hányni, de ezt ma már senki nem veszi be. A határontúliakról szóló népszavazás óta senki. Még a határontúli magyarokat oláhozó szanyi, meg a siratófalnál pózoló Bajnai sem.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.02.11. 11:28:59

@Hohó60: AZ elég nagy baj. Ami meg a meghatódásodat illeti, nem pályáztam rá, viszont az ellenérveidre annál inkább. Sajnos az utóbbiból jutott kevesebb.

blah 2013.02.11. 11:29:15

@marhagyurcsany: ja és persze nem ártana, hogyha egy két érvvel is megtámogatnád a mondanivalódat.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.02.11. 11:29:36

@esefe: Aha, polírozott vélemény, mint a homokozóban. Bye.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.02.11. 11:30:12

@Boross Bence:
A társadalmi csoportokból kiindulva, a tényeket, a jelent figyelembe véve van két párt.
MSZP és Fidesz.

És egyetértek.
A mostani helyzet vélhetően tartós marad.

Bajnai az MSZP-nek a szekerét tolja, és más csoportok pl Békemenet meg a Fideszét.

De ez attól még nem biztos, hogy kívánatos.

2013.02.11. 11:30:15

@esefe: "Aki itt nemzetellenes az elsősorban a balliberális banda, másodsorban az utódpárt. "

Nyugodtan megemlítheted a fideszt is ezek mellett.

sirwalter 2013.02.11. 11:30:45

Vicces írás... :)
Egy liberális posztoló (ami még nem szégyen) konzervatívnak adja ki magát (ez már szégyen) és álkonzervatívként kritizálja a jobboldalt... Nem arról szól a bejegyzésem, hogy a mai magyar jobboldalt ne érhetné jogos kritika..., de hát ez az eljárás egyszerre komikus (mert ilyen írásnak csak egy szegény retardált ül fel...), és egyszerre tragikus...

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.11. 11:31:13

@marhagyurcsany:

Mesélj te Zintellektuális csodaló, hogy ki körül látsz ma gazdasági, szociológiai, kulturális szakemberekből álló csoportot rajta kívűl, akiknek legalább van valami elképzelésük a kilábalásról és nemcsak ócsított Kádári agymosást és Rákosista sikerpropagandát nyomnak?

De ha lehet, ne úgy, hogy a fos ömlik a klavódból.

Ivanka 2013.02.11. 11:31:14

@Trompf:

Én konzervatív vagyok és pont leszarom, hány szállal kötődik Bajnai az MSZP-hez vagy bárkihez, amíg olyan politikát folytat ami az elveim szerint helyes. Ebből kifolyólag baromira hidegen hagy, hogy a Fidesz mennyire hazudja magát konzervatívnak, ha közben full baloldali, sőt már-már kommunista politikát folytat.

Egy igazi konzervatívnak pontosan ugyanannyira büdös a Fidesz, az LMP, a Jobbik, az MSZP a DK vagy az Együtt2014 (bocs, ha kihagytam valakiket) épp ezért én sem a szavak, sokkal inkább a tettek alapján teszek különbséget és választom ki a legkevésbé rosszat.

Ez a legkevésbé rossz pedig jelenleg Bajnai.

A politika mocskos, a politikusok pedig nem a gerincükről híresek, még az általad dicsőített Schiffer sem. Akinek az ügyvédi irodája éveken át képviselte a szcientológia szektát, az aztán végképp ne akarjon a tisztességről előadást tartani, az ég világon semmivel se "másabb" mint az összes többi.

ijontichy 2013.02.11. 11:31:56

@poszt: Korrekt. Egy árnyalatnyit hozzátennék: Bajnaihoz nem kell kezet tördelni, viszont egy dolog kétséges, nevezetesen a társadalompolitikai képességei. Gazdasági programot nyilván tud csinálni (tudom, összefügg a társadalmi kérdésekkel), valószínűleg jelentősen jobbat, mint Orbánék. De kétséges, hogy meg tudja-e szólítani a társadalom jelentős részét. Elvégre Orbán(ék) sikereinek legfőbb alapja a vérprimitív, bunkó stílusban előadott nemzetiszín demagógia, plusz az erő látszata. Az átlagpolgár memóriája pedig - mint tudjuk - vetekszik az aranyhaléval. És hát csodát Bajnaiék sem fognak tudni tenni.

Anno az Economist írta, hogy ha a magyar jobboldal meg akar szabadulni Gyurcsánytól, előbb saját vezetőjétől kell megszabadulnia. Nos ez nem jött be. Gyurcsányt a saját pártja is képes volt a süllyesztőbe küldeni (igaz nem kevés ellenzéki asszisztenciával). Orbán viszont jó 15 éve "uralkodik", és ez nem vet valami jó fényt a magyar "konzervatívokra" (az idézőjel nem véletlen). 2010-ig még volt némi halvány esély, azóta viszont egyértelmű: Orbán és szűk köre gátolja a magyar konzervatív oldal egészséges fejlődését (ami úgyis majd 40 év hátránnyal indult '89-ben).

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.02.11. 11:32:49

@sirwalter: HA egyszer ide szalasztana a sors valakit, aki nem a személyemet minősíti, hanem ellenérveket hoz az írásomra...

Wagem 2013.02.11. 11:33:18

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Te addigra már ki leszel ebből az országból toloncolva.
Go to Jerusalem..!!

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.02.11. 11:33:27

@Ivanka: A számból vetted ki a szót.

2013.02.11. 11:33:34

@Ivanka: Így van. Most már nem az a kédés, hogy ki a jobb, hanem hogy ki a kevésbé rossz. Kármentésre van szükség, bárki lehet, tőlem az ördög is miniszterelnök, csak ezt a kommunista bandát takarítsuk e al hatalomból (igen a fideszre értettem a kommunista jelzőt).

esefe 2013.02.11. 11:33:54

@_zulu_: Szerinted. Nem hat a duma, jobb képzés kellett volna!

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.11. 11:33:58

@_zulu_:

Milyen képességei kiválóak Orbánnak?

Ugyanazok a képességek, amelyekért egy csalót, egy szélhámost börtönbe vágnak a polgári világban.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.02.11. 11:34:49

@Ivanka:
Ez hülyeség.

Bajnai köztudottan az MSZP-t segíti hatalomra.
Összes és egyetlen feladata ennyi.

Persze az is hihető, hogy van konzervatív aki az MSZP-t szeretné inkább vissza, hisz én is ismertem baloldlait, aki Fideszre szavazott 2010-ben.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.02.11. 11:35:10

@Wagem: nem zsidózunk itt, menjél haza

Ivanka 2013.02.11. 11:35:32

@sirwalter:

Ajánlom figyelmedbe (és másokéba is) az alábbi tesztet:
www.politicalcompass.org/test

Elég komoly zavar vannak itt a fejekben arról, hogy mi és ki a jobboldali, liberális, baloldali, stb.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.02.11. 11:35:57

@_zulu_: Na egyre több az eszmetársam..

marhagyurcsany 2013.02.11. 11:36:21

@I_Isti: Erre tények cáfolnak rá keményen. De mivel nem értesz hozzá és/vagy balos vagy, felesleges neked megint elkántálni, hogy 3. éve van 3 % alatt a hiány és hogy csökken az államadósság VÁLSÁGBAN. Teljesen felesleges nektek ilyenekt mondani, mert előszedtek egy hazugságot, vagy egy kilúgozott féligazságot és azt kezditek el mantrázni nyálcsorgatva és bégetve. Teéjesen felesleges nektek elmondani ezredszerre is, hogy az MSZP meg két és félszerezte az államadósságot miközben a hiány 10 % fölé ment 2006-ban, miközben ugye a kormány "nem csinált semmit". Teljesen felesleges elmondani nektek, hogy 2002-től monoton nőtt az államadósság KONJUNKTÚRÁBAN ami végül GDP arányosan 82%-nál állt meg 2010-ben, ami érdekes módon azóta csökken. Tudjátok, amióta amióta megint Orbán-kormány van. ÉS csökken a válság ellenére, már 77%-on áll. ÉS mindez csak a jéghegy csúcsa. MErt arról is lehetne beszélni - ha nem lennétek hülyék vagy balosok, ami majdnem egy és ugyanaz -, hogy a 2008-ban felvett gigaghitelt ennek a kormánynak kell visszafizetni tudjátok éppen meddig milyen határidőre ? Nos: 2014. márciusáig, éppen a ciklus végére. Biztosan ez is véletlen ugye egyatlanok és/vagy balosok ?

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.11. 11:36:39

@Trompf:

No,akkor először olvasd el a linked, aztán jöhet Bajnai cáfolata :O)))

De először olvasd el, hogy tud miről is akarsz beszélni :O)))

2013.02.11. 11:36:54

@Anyád, a szúnyogok!!!: Maximálisan egyetértek azzal, hogy megérdemelné, de aki képes így a markában tartani egy pártot, egy országot, az azért nem tehetségtelen abban, amit csinál.
Sajnálatos hogy képességeit nem a nemzet javára, hanem a bandája javára kamatoztatja, de elvitatni felesleges, hogy karizmatikus, minden hájjal megkent paliról van szó.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.11. 11:37:49

@Trompf:

Ollyaj, aki ilyet ír, az KÖZTUDOTTAN kormánypropagandista :O)))

2013.02.11. 11:37:59

@esefe: Nekem, cillagom? Több évet tanultam, mint ahán éves vagy. :-)

csakhalkanszólok 2013.02.11. 11:38:08

Én konzervatív vagyok, és számomra ami folyik az restauráció. Az eddigi neoliberális gazdasági és morális ámokfutás megszüntetése. Így tehát van egy konzervatív, akinek nem verte ki a biztosítékot ez a sor cselekedet. (Persze a cikk alapján én nem vagyok valamire való...).

Volt-e "erre való világos felhatalmazás"? Igen, az akkori játékszabályok szerinti választás 2/3-os parlamenti többsége. Ahogy elég volt 2002-ben alig 50 ezer ember hogy irányt váltsunk.

Számomra ami a világban folyik, az egyértelműen zsákutca. Mind gazdasági, mind pénzügyi, mind morális formában.
Hogy éppen a Fidesz tudná-e az utat vagy a választ? Kétlem. De az első lépést számomra megtette: felismerte, hogy így nem mehet tovább. Azt nem tudom hogy jó úton indult-e el, de 20 év tökölés után végre elindult.

Én radikálisabb lettem volna, de tudom az minimum szőnyegbombázással demokratizáló hatalmi választ váltott volna ki.

És ez az én véleményem egyszerűen. Akkor is ha véletlenül emiatt bárki bármilyen trágár szavakkal illet.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.02.11. 11:38:17

@_zulu_:
Gazdaságilag az MSZP-től nincs rosszabb választás, demokratikus kontrolok lebontását tekintve pedig a Fidesztől.

Márpedig az egyik nyerni fog.

Mindezek ellenére, mivel szinte biztosan eltünik minden MSZP és Fidesztől független erőtér, így hosszútávon teljesen mindegy ki nyer.

Mert a Fidesz és MSZP hosszú évtizedeken keresztül még váltogatni fogja egymást.
És épp azért mert sokan gondolkodnak úgy mint te, végletekben.

Sokan hiszik azt, hogy most kell beállni a kisebbik rossz mögé, mint 2010-ben, mint 2014-ben és mint majd 2018-ban.

Bárki is nyerjen.

rezvez 2013.02.11. 11:38:38

Bajnait Obamához tudom hasonlítani. Mindkettő érdekkörök bábja, igaz, ez többé kevésbé minden politikusról elmondható. Jó lenne, ha megkapná Bajnai is a Nobel-díjat, amit az ország felvirágoztatására fordítana. (vagy nem) :)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.02.11. 11:39:15

@esefe: renben.
akkor sorold fel a jelenlegi kormanyzat koznervativ gazdasagi intezkedeseit es allitsd szembe azzal, amit bajnai tett/tenne.

szepen vezesd le az erveidet. tudod, en tul okos vagyok fideszesnek. en allandoan ketelkedeme s biznyitekot kovetelek.

ijontichy 2013.02.11. 11:39:15

@Ivanka: "Fidesz mennyire hazudja magát konzervatívnak, ha közben full baloldali, sőt már-már kommunista politikát folytat."

Ezen nincs mit csodálkozni. '98-ra a Fidesz társadalmi beágyazottságát jórészt az egykori pártállam selejtje adta, aki '94 után már az MSZP-nek sem kellett, hát beállt Orbánhoz. Hogy úgy mondjam, ez a legrosszabb fajta, a "lelkes párttitkár-apparatcsik-tanácselnök" típus (aki élt már Kádár alatt, az érti miről beszélek).

esefe 2013.02.11. 11:40:27

Hihetetlen. Oda jutottunk, hogy a bolsik akarják megmondani, milyen is a konzervatív, mit is
kellene neki tenni, ha konzervatívnak akarja magát nevezni. Ha nem azt teszi, a bolsik fölényesnek szánt kioktatásban részesítik. Szar idők, szar a szabadrablás lehetőségéért alakoskodó emberek.

Még jó, hogy mára tanult majd mindenki az ármánykodásukból. Nem véletlenül van az a libás tróger is hat százalékon, a kezdeti fellángolás után. Visszajönnétek bolsiból konzervatívra színezve mi? A szocdem már nem is jó, ugye? Elbasztátok ezt már, ha teszik, ha nem.

dr yetee 69 2013.02.11. 11:40:57

@MACISAJT: Remélem,munkaidőben vagy?A túlórát külön fizetik?

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.02.11. 11:41:18

@Anyád, a szúnyogok!!!:
Vegyük sorra:

-Bajnai a KISZ utódszervezetéhez jelenzkezik Gyurcsányékhoz
-Bajnai, Gyurcsány és az MSZP ezer szálon kötődik üzletileg, politikailag (pl Hajdú-BÉT)
-Bajnai Gyurcsány EU pénzekért felelős minisztere, aki MSZP-s holdudvarnak ossza le a pénzeket.
-Bajnai Gyurcsány és az MSZP jelöltje, mint Gyurcsány utódja
-Bajnai mostani kampányfőnöke, az a Szigetvári Viktor, aki elötte Gyurcsányé és az MSZP-é volt.

Miből is kéne látszania, hogy Bajnai nem az MSZP-t hozza mindösszesen vissza ?
Tudtommal az egyetlen párt mely csatlakozott az E14-hez az az MSZP.

esefe 2013.02.11. 11:41:28

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: @_zulu_: 60 évet tanultál? Kérd vissza az iskolapénzt, proli!

Wagem 2013.02.11. 11:41:30

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Majd a csicskáim megoldják.
Számomra leprás vagy.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.02.11. 11:43:26

@csakhalkanszólok: Nem kéne illetni ilyesmivel. Egyetértek: így nem mehetett volna tovább, de még kevésbé mehet tovább úgy, ahogy most megy. Miért gondolod, hogy Orbán bármit is változtatott a világ folyásán és az ország lehetőségein? Mit tett, amitől a logika megváltozott volna? És megváltozott?

sirwalter 2013.02.11. 11:43:27

@HaFr: nem a személyedet minősítettem, hanem az eljárásodat.

Az pedig szerintem magától értetődő, hogy ha egy személy hiteltelen (mert hitelteleníti magát), akkor onnantól kezdve igen keveset számít, hogy mit mond, mert értelmes ember már nem figyel oda...

Engem pl. egyszerűen nem érdekel, mit mond Bajnai, mióta "megmérettetett" miniszterként és miniszterelnökként. Hogy Gy. F-ről ne is beszéljünk... Tehát igen is számít, hogy "ki mondja"...

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.11. 11:45:30

@_zulu_:

Ilyen alapon Hitler és Sztálin is kimagaslóan "tehetséges" volt. Tehetséges az el nem fogott szélhámos, a másokat rászedő csaló.

Szerintem ne az legyen a tehetség mércéje, hogy ki tud ÖNCÉLÚAN hatalomra jutni és minél tovább ott maradni.
Ha a politika erről szól, akkor tényleg nincs min csodálkozni, hogy szarban az ország.

A társadalom számára az ilyen játék nullösszegű játszma, csak vesztesek keletkeznek, kivéve a csúcson pár politikust és a szűk sleppjüket.

csakhalkanszólok 2013.02.11. 11:48:54

@HaFr: Első mondatod nem értem, én nem illettem senkit semmivel.

Nem gondolom. Ott volt a szavaim között a kétlem. De hogy képletesebben fogalmazzak: 'Ha van egy viharon tántorgó sérült hajó, ami rossz irányba megy, mondjuk éppen 180 fokkal. Ha ekkor valaki kihajítja a vasmacskát, és irányt vált, akkor széttörik a hajó. Helyesebb apró kormánymozdulatokkal előbb kievickélni, majd utána fordulni..'. Na kb ennyit képzelek LEGJOBB esetben bármilyen változtatni akaró hatalomtól.

Ivanka 2013.02.11. 11:50:51

@Trompf:

Mi a hülyeség? A konzervatívizmus egy eszmerendszer, nem egyik vagy másik párt alapvetése.

Ha nem tűnt volna fel, az elmúlt 20 évben folyamatosan változott a magyar pártok politikai irányultsága, rég nem aszerint politizálnak ami a nevükből következik. A Fidesz pl konkrétan ballib pártnak indult, Kövér, Orbán és az akkor még hozzájuk tartozó Fodor is ezt az irányt képviselte. Aztán látták, hogy jobboldali(nak hazudott) politikával több szavazatot lehet szerezni és váltottak, miközben megmaradtak full baloldali pártnak, csak a liberalizmust cserélték le tekintélyelvűségre.
Az MSZP is fényévekre van már a szocialista politikától, Gyurcsány, majd utána Bajnai baromira nem baloldali politikát folytatott, ezerszer közelebb áltak a konzervatívizmushoz mint a Fidesz bármikor.

Neked is ajánlom figyelmedbe az alábbi tesztet: www.politicalcompass.org/test

Hidd el, pontosan tudom, hogy miről szól a politika, pontosan tudom, hogy mindegyik párt lop, csal, hazudik, épp ezért rohadtul nem érint meg, hogy az épp kormányzó pártnak mi a neve és mi a múltja, csak az, hogy mi a jelene és milyen jövőbe vezeti az országot.

Aki államosít, aki központosít, aki a magántőke és úgy általában a magántulajdon ellen fordul, aki hátat fordít a nyugatnak és inkább a keleti diktatúrák felé kacsingat, mindemelett adhoc ötletek alapján, erőből kormányoz az nem konzervatív és én abból nem kérek. Aki viszont az előbbiek ellenkezőjét teszi, azt hívhatják tőlem Kommunista Munkáspártnak is, pont leszarom, amíg az elveim szerint megfelelő irányba vezeti az országot.

Épp ezért hidd el, hogy az igazi konzervatívokat, (akik tudják is, hogy mi az a konzervatívizmus, nem csak hiszik) baromira nem hatja meg, hogy Bajnai az MSZP-t hozza vissza vagy akárkit, csak az számít, hogy merre megy az ország. Ezzel a MSZP-s Gyurcsányozósdival legfeljebb a hülyéket lehet megvezetni akiknek elég néhány hívószó, de nem látnak a dolgok mögé.

2013.02.11. 11:52:57

@esefe: Ha ilyen vén hülye vgy, akkor már mindent értek. :-)

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.11. 11:54:05

@Trompf:

Hehe, a politikai kaleidoszkópodat úgy forgatod, ahogy akarod.
Úgy is előre eldöntötted,hogy milyen VALÓSÁGOT akarsz benne látni.

De mondok jobbat, a kaleidoszkópodban azt is eldöntötted,hogy hasonló összefüggéseket se Schifferről, se Orbánról nem akarsz látni.
Egyszerűen azért, mert számodra így komfortos a virtuális valóságod és az érzelmeid csak azt a képet közvetítik az agyadba, amely számodra örömet okoz.

A jövőre nézve köztudottat nem írnak még a jósok sem. Annál ők is okosabbak :O)))

Leilan83 2013.02.11. 11:55:57

"megfélemlítheti emberek millióit" - Én nem félek Orbánéktól. Nem rossz a cikk egyébként, sok dologban igaza van.

Én a Fideszre szavaztam de csalódtam, kár, hogy a cikkíró nem említ meg még egy lehetőséget Bajnain kívül a 2014-es választás során: nem kell elmenni szavazni. Egyik sem érdemes rá.

AbsolutGeist 2013.02.11. 11:55:57

@Trompf:

Hogy mennyi eszed van azt jól mutatja a beírásod.
Szakasits unokázol mint egy megvadul Lázár. kit érdekel?

-A politikából élt Schiffer?
Ügyvéd volt. Az országrontó elit tagja? Hogyan, miképpen?
-Gyurcsánnyal közös pártja volt? Bajnainak nem???
-Az LMp-ben csak áms pártokat túlélő politikai zombik vannak? Mint pl. Osztolykán? szél? Vágó? Egyik se volt más párt tagja, te az egyedüli Mile Lajosra gondolsz.

Szavazz csak egy volt mszps-re nagy "konzervatív". mit konzerválsz? A régi szoci elitet. Gratula.

dr yetee 69 2013.02.11. 11:56:22

@Farkantoán Chatpartner: Igy is kell érvelés helyett,droid!

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.02.11. 11:57:13

@Ivanka:

A konzervatív nézetekhez Orbán áll a legközelebb.
Családtámogatási rendszer, családi adózás, Iskolalátogatási támogatás, közmunka (nem segély),...

Az állami feladatkörök és tulajdon bővítése se mond ennek tudtommal ellent.

Két állításommal vitatkozol, és mivel mindkettő a jövőre vonatkozik, így ez nem vita téma, hanem hit kérdés.

1. Bajnai csak az MSZP-t akarja kormányra juttatni.
(Az állítás igazságtartalma 2014-ben bír kiderülni.)

2. Mivel csak az MSZP és Fidesz között lehet választani, így teljesen mindegy ki nyer.
Évtizedekre eldőlt hogy váltogatni fogják egymást.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.11. 12:00:05

@Ivanka:

A Fideszből a legnagyobb hazugság a évek óta a nevük.

Régóta nem FIATAL DEMOKRATÁK.

Kiöregedett protkócsattogtató 50es, 60 éves társaság, a legidősebb összetételű a parlamenti frakciójuk, köztük ül a parlament korelnöke :O)))

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.02.11. 12:01:59

@AbsolutGeist:

??

Összekeversz valakivel.

Én nem Schifferezek, LMP-zek.. :)

sárkányfő 2013.02.11. 12:02:41

@Trompf:

Én szívesen válaszolok a te kérdéseidre, de azt hiszem úgy korrekt, ha te is válaszolsz az enyéimre. A korrektség konzervatív erény is, nem?

Ezzel együtt adok egy kis ízelítőt az én politikai felfogásomból, de bővebb kifejtésre csak akkor veszem a fáradtságot, ha azt látom hogy te is korrektül válaszolsz. Nos, számomra az első, hogy egy párt tényleg párt legyen és ne egy maffia vagy egy személyi kultuszos szekta. mert lehet ugyan konzervatívnak nevezni egy maffiát, de szerintem ez elég komolytalan.
A második, hogy a párt a magyar érdeket képviselje, és ne a saját pártérdekét. Már ezeken elbukik a Fidesz. Hogy tiszességről, emberi és szakmai minimumokról már ne is beszéljek. Hogy demokratikus elvárásokról már ne is beszéljek. Hogy antikommunista elvárásokról már ne is beszéljek. Mindezen megbukik a Fidesz. Mondhatja magát valaki konzervatívnak, de ha ez neki azt jelenti, hogy még négy évet akar adni Matolcsynak, hogy díjazza Lázár Jánost és Szíjjártót, hogy Simicska zsebpártját támogatja, hogy tovább védi az ügynököket, stb., stb... ne komolytalankodjunk.
Rólam most bővebb kifejtés nélkül még annyit, hogy ha netán előkerülne a semmiből egy magyar Angela Merkel, simán szavaznék rá. Ahogy egy magyar Obamára is. Ezek megütik az emberi, szakmai minimumot, már lehet róluk politikusként és pártjaikról pártként beszélni, itt már számíthat az hogy konzervatívnak vagy bármilyen másnak mondják magukat, szemben a magyar helyzettel.

Na de térjünk vissza rád, és a meg nem válaszolt kérdseidre. Tehát mindenféle teljesen felesleges megjegyzés (diploma, gyerekek) és terelés helyett ismét kérlek válaszolj arra mit kérdeztem:
"Kezdjük azzal, hogy neked mi a fontosabb? A fideszes pártérdek, vagy a magyar érdek?"

Azt már írtam, hogy a konzervatív kifejezés alatt nagyon sok mindent szoktak érteni, még egymással ellentmondó dolgokat is. Van aki azt hiszi az államosítás konzervatív érték, aki azt hiszi Pozsgay konzervatív, van aki szerint az államosítás, lenyúlás is konzervatív, stb. :) Az biztos, hogy a Fidesz nem konzervatív, sőt ami azt illeti, még csak nem is a magyar érdeket képviseli, mint az korábban szépen kifejtettem.

2013.02.11. 12:03:42

@Leilan83: "nem kell elmenni szavazni"

Ezzel csak azt éred el, hogy a fidesz újra letarol mindent, met az agyhalott CÖF-ösök bitosan elmennek.
Igenis el kell menni mindenkinek, és NEM a fideszre kell szavazni. Innentől szinte másodlagos, hogy kire...

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.11. 12:03:50

@AbsolutGeist:

Szerintem ezt baromira félrenyomtad:O)))

Pop40 2013.02.11. 12:05:16

@susu64:
Az, amikor a baloldal (úgy ánblokk az egész) amikor csak teheti, ráront a nemzetére, az gondolom a keresztényi szeretet nevében született, ugye?:D Nem tudom, melyik szabadegyetemen mondta, majd kikeresed.

Igaz, ha Orbán elvtárs magára gondolt a jelzővel, úgy teljesen helytálló.

2013.02.11. 12:06:16

@Trompf: "A konzervatív nézetekhez Orbán áll a legközelebb."
A magántulajdonhoz és a piacgazdasághoz való viszonyulása inkább egy észak-koreai rablóvezérhez teszi hasonlatossá, és nem egy kontzervatív politikushoz.

Pop40 2013.02.11. 12:06:31

@marhagyurcsany:
Kitűnő érveid vannak, pontról pontra cáfoltad a blogíró által felvetetteket.
Engem abszolút meggyőztél. :)

dean23 2013.02.11. 12:07:16

Ami Orbánt illeti azzal egyetértek!
Bajnaival kapcsolatban nagyon szkeptikus vagyok. Amíg az előadásait mszp-s és szdsz-es dinoszauruszok közt tartja addig nemigen lesz hiteles!
2014-re remélem letisztázódik, hogy Bajnai és Schiffer mit és kivel akar csinálni a választások után és majd választok a kettő közül, hogy ki kapja az X-et!

sárkányfő 2013.02.11. 12:07:35

Ja és Trompf mielőtt ezt írtam korábban, ezekre alapozom az állításomat:

1. A magyar demokrácia ellen háborút vívni magyarellenes tevékenység, mert: a magyar demokrácia minél jobb minősége színtiszta és abszolút magyar érdek.

2. A magyar gazdaságba befektetni kívánók ellen háborút vívni magyarellenes érdek, mert: a magyar gazdaság minél jobb teljesítménye magyar érdek.

3. A magyar kormányzás oligarcha-érdekek alá rendelése magyarellenes, mert: a magyar érdek fontosabb, mint a Simicska-Orbán klán érdeke.

4. A magyar felsőoktatás kivéreztetése, költségvetésének drámai megvágása magyarellenes, mert: az ország csakis a kiművelt emberfők által mehet elébb, az elbutítása a nemzet ellen való.

5. A magyar jogbiztonság és kiszámíthatóság elleni háború magyarellenes, mert: a magyar jogbiztonság mélyen magyar érdek, a nemzeti érdek magasabb rendű mint a pártérdek.

6. Az európai szövetségeseink elleni háború mélyen magyarellenes, mert: elemi magyar érdek szövetségesek keresése és a szövetségek kiaknázása, épp úgy mint minden más országnak.

7. A határon túli magyarok megosztása, az ellenségnek kikiáltottak ellen (MKP, RMDSZ) háborút vívni, pártjaikat nehéz helyzetbe hozni, a határon túli magyarok parlamenti képviseletét veszélyeztetni nem csak magyarellenes, de konkrétan nemzetellenes árulás.

+1 A totális néphülyítés, a jónép hiszterizálása és megvezetése nem létező ellenségek és háborúkkal, a háborús tömegpszichózis keltése, az ország belső szétszakítása, a gyűlölet mesterséges gerjesztése, a fideszes szavazók agyának ledarálása: mindez szintén nem magyar érdek...

Pop40 2013.02.11. 12:09:12

@Vombatus Ursinus:
:DDD
Nekem is ez ugrott be róla. :D

2013.02.11. 12:09:26

@sárkányfő: Jól összeszedted, vádiratnak is elmenne. Bár már ott tartatnánk...

Kövér László akinek ömlik a fos a szájából. 2013.02.11. 12:09:59

@sárkányfő: Ha Te Trompftól vársz korrekt választ, akkor ki kell hogy ábrándítsalak. Ő még ilyet soha nem tett, nem is azért van itt. Nem azért kapja a fizetését.

Pop40 2013.02.11. 12:11:29

@dean23:

"Amíg az előadásait mszp-s és szdsz-es dinoszauruszok közt tartja addig nemigen lesz hiteles!"

Sorry, tán álljon őrt a kapunál, és dobja ki őket, mikor be akarnak menni? Tudtommal egy nyilvános előadásról beszélünk, ahová az megy be, aki akar.
Szép is lenne, ha az előadó felelőssége lenne, kik vesznek részt az előadásán.

Majd akkor reklamálj, ha ugyanezeket az embereket kormányzati pozícióba emeli.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.02.11. 12:11:48

@dean23: Én is szkeptikus vagyok Bajnaival szemben. De nem tudok jobbat. Nem elmenni szavazni szerintem nem opció.

pajzsgenerátor 2013.02.11. 12:12:05

A politikusok különböző érdekeket képviselő személyek a közéletben. A közhatalom döntéseit próbálják befolyásolni az általuk képviselt érdekeknek megfelelően. Ha azok az érdekek egybeesnek a te, az én vagy az ők érdekeivel, akkor védjük őket, ha nem akkor támadjuk.

sárkányfő 2013.02.11. 12:13:22

Látom ma is érvényesült a "nemzeti" érdek :))

"A K-Monitor blog szerint újabb 4,5 milliárdos tendert nyert Simicska Lajos és Mészáros Lőrinc cége. a tenderen két konzorcium indult, a Közgép-vezette csoport nyert, amelyben részt vett a felcsúti polgármester cége is."

hvg.hu/gazdasag/20130211_Simicska_Lajoseknak_megint_jol_indult_a_h

Ivanka 2013.02.11. 12:15:29

@Trompf:

"A konzervatív nézetekhez Orbán áll a legközelebb."

Engedd meg, hogy ezen nyerítve röhögjek.
Töltsd ki a belinkelt tesztet Orbán tetti alapján aztán beszéljünk újra, hogy ki a konzervatív. Amit te jobboldaliságnak gondolsz az valójában a tekintélyelvűség, köze nincs a konzervatív értékrendhez.

Továbbá én egyáltalán nem vitatkozom azzal az állításoddal, miszerint Bajnai az MSZP-t akarja visszahozni, ellenkezőleg: engem ez rohadtul hidegen hagy. Amíg nem a magántőke kiszorításán munkálkodik és nem akarja mindenhová az állam gyámkodó hatalmát kiterjeszteni, amíg nem az én adómból (sőt hitelből) államosítgat, amíg nem államosítja az én pénzemet is (lásd MANYUP), amíg nem félázsiázik, amíg nem unortodox ámokfutással kormányoz, amíg nem kommunista rezsicsökkentéssel akar választást nyerni, amíg nem silányítja le az alkotmányunkat egy sima törvénnyé amit hetente át lehet írni, stb, stb, stb.. addig azt hoz vissza akit csak akar.
2009 és 2010 között is MSZP-s miniszterelnökként politizált és összességében elégedett voltam azzal amit csinált. Ez persze nem garancia arra, hogy 2014-től is ezt fogja csinálni, az viszont egyértelmű, hogy a másik választás a Fidesz és amit a Fidesz 2010 óta művel az nekem jobboldaliként, konzervatívként, baromira nem jön be.

Semmi gond nincs azzal, ha neked az tetszik amit a Fidesz csinál, csak nem vagy jobboldali - legfeljebb annak hiszed magad. Mondom, töltsd ki a compass tesztet, meg fogsz lepődni. Sok sikert!

marhagyurcsany 2013.02.11. 12:15:34

@sárkányfő: "Nos, számomra az első, hogy egy párt tényleg párt legyen és ne egy maffia vagy egy személyi kultuszos szekta."
---
Finom célzás, hogy a Fidesz személyi kultuszos szekta mi ? Nevetséges. Meg kellene már értenetek libsik azt, hogy nincs emberi kösösség vezetők - ERŐS vezetők - nélkül. Ez természeti törvény, megkerülhetetlen alapvetés. Nehéz ezt egy lisbsinek megérteni én tudom, mert valóságtól elkülönült, ezoterikus dimenzióban folytatnak felsleges gondolatkísérleteket, keresik a bölcsek kövét, ami nincsen ugyebár, de ők hajthatatlanul ezt teszik, ahelyett, hogy néhány alapvető természeti - társadalomtudományos - törvényt elfogadnának. Még a legkisebb közösség sem képes létezni vezetők nélkül. A vezetőnek pedig vannak a szerepét erősítő attribútumai, ezt el kell végre fogadni. Orbán nem ördög, hanem egy erős, karizmájában és intellektuálisan is kiemelkedő figura - ezért ő a Fidesz vezetője 2x éve. Nem azért mert fondorlatosan gazemberkedik - ahogy ti képzelitek. A taktika pedig nem ördögtől való: szükséges összetevője a jó vezető erényeinek. A mindenkit egyenlősítő libsi logika, a normálisnak, szinte halknak, alig észrevehetőnek képzelt, nem erőskezű vezető mítosza nem valós narratíva. A libsi oldalon sem egyébként, csak történetesen a libsi oldalnak most nincsen egy valamirevaló vezetésre termett figurája sem. Ettől az örökös valósgától való elszakadástól vagytok többek között annyira nevetségesek és sajnos sokszor idegesítőek.

2013.02.11. 12:16:16

@sárkányfő: Hát ha egyszer ilyen tehetséges ez a Lali, ki tehet ezért neki szemrehányást?

goes 2013.02.11. 12:17:02

Konzervatívként neoliberálist???? Noooormáááális??????

dr yetee 69 2013.02.11. 12:17:45

@MACISAJT: Speciel,én szarok a pénzért irogató bérdroidokra!

Foxtrotty 2013.02.11. 12:17:55

Az E14-nek nem sikerült átcsábítani konzervatív szavazókat

Ez abból a felmérésből derül ki, miszerint az E14 támogatói között statisztikailag mérhetetlenül alacsony azoknak az aránya, akik alternatívaként a fideszt választanák

Magyarán: amennyi támagatójuk van, azt más baloldali pártoktól veszik el, egymást kannibalizálják

Kiadták tehát az utasítást, hogy irány a jobboldali szavazó, azt kell bebugázni. De erősen kétlem hogy találni fognak bárkit aki elhiszi, hogy Bajnai nem a Gyurcsány meg Heller meg emeszpé kennelbe való

dr yetee 69 2013.02.11. 12:18:49

@marhagyurcsany: Erős vezető NEM egyenlő a személyi kultusszal!

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.02.11. 12:19:50

@MACISAJT: Köszönjük pártpropagandista, leülhetsz.

marhagyurcsany 2013.02.11. 12:20:55

@Ivanka: amíg nem államosítja az én pénzemet is (lásd MANYUP)
---
Sokszor leírtuk, nem tudom mégegyszer érdemes-e megtenni: a MANYUP rendszere az egyik legfőbb államadóssággenerátor volt. A megszüntetése idő kérdése volt, Bajnai - tudod a mostani idolod - is meg akarta tenni, csak az 1 év kevés volt hozzá, de tervezték. A pénzedet meg nem vette el senki. Orbán se. Tudom ezt szeretnéd hinni tokaszakdáig, de nem vette el. Ugyanúgy kapni fogod a nyugdíjat mint azelőtt kaptad volna a MANYUPtől, csak most nagyobb biztonságban tudhatod a befizetéseidet. TUdom ezt sem hiszed, pedig így van. AZ állam sokkal biztonságosabb mint egy magáncég - ez utóbbi bármikor csődbe mehet, az állam csak extrém körülmények között. (VÖ: Az államnak van adókivetési monopóliuma a magéncégnek nincs stb).
Tudom feleslgesen írtam most le ezt, úgysem hiszed, de ti már csak ilyenek vagytok: tények nem fontosak.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.11. 12:23:17

@AbsolutGeist:

1, "Szakasits unokázol mint egy megvadul Lázár. kit érdekel? "

IGAZ VAGY NEM?
Legfőképp, hogy Schiffer a múlt elleni harcot hirdet.

2, "-A politikából élt Schiffer?
Ügyvéd volt."

Politikával kapcsolatos ügyvédi megbízásai voltak. Pl. Orbán védőügyvédje is volt. De politikai kapcsolatrendszerei vitték a TASZhoz is, onnan ejtőernyőzött az LMPbe.

3, " Az országrontó elit tagja? Hogyan, miképpen?"
Oda született. A szülei, rokonai különféle vezető,pénzosztó pozíciókban voltak az elmúlt 60 évben folyamatosan. Az MSZMP nómenklatúra tagjai. Nagybátyja főpolgármesterhelyettes az elmúttnyóccévben.

4, "-Gyurcsánnyal közös pártja volt? Bajnainak nem???"
Mit állítasz, mit cáfolsz?

5,"-Az LMp-ben csak áms pártokat túlélő politikai zombik vannak? Mint pl. Osztolykán? szél? Vágó? Egyik se volt más párt tagja, te az egyedüli Mile Lajosra gondolsz."

Nekem pl. eszembe jut a 2006os kampányban eszelős tekintettel, sírva Orbán megválasztásáért könyörgő Elek István is, aki jó néhány milliárdot talicskázott ki az állami költségvetésből 2002ben és ha jól tudom azóta is állami támogatásokra alapozta az életét(kutyamenhely, stb).
Az LMP kampányban előszeretettel mutogatott tiszta fiatalok viszont mocskolódó lejáratás közepette lettek eltávolítva, a liberalizmust is megjárt Schiffer szdszezése közepette.

"Szavazz csak egy volt mszps-re nagy "konzervatív". mit konzerválsz? A régi szoci elitet. Gratula."

Mesélj, a Fideszes vagy LMPs öregek rendszere miben is különbözik a pártállamitól?
Különösképp, hogy Schiffer ma már az MSZMP demokratikus centralista elvtét követi, akárcsak a Fidesz!

Hajdú Peter 2013.02.11. 12:23:18

Egyutt 2014 == SZDSZ
Egyutt 2014 == SZDSZ
Egyutt 2014 == SZDSZ
Egyutt 2014 == SZDSZ
Egyutt 2014 == SZDSZ

2013.02.11. 12:23:35

@marhagyurcsany: Ahh, a jó öreg Führerprinzip.... :-)

buday008 2013.02.11. 12:23:55

@marhagyurcsany: ezt te el is hiszed, hogy senki nem vett el semmit? Akkor részvétem. Van olyan akitől konkrétan 2-3 milliót. Ja "önkéntesen" adta oda. Aha. Csak ráutaló magatartást tanúsítottak iránta.xd

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.02.11. 12:24:28

@marhagyurcsany: "Meg kellene már értenetek libsik azt, hogy nincs emberi kösösség vezetők - ERŐS vezetők - nélkül."

nem ertjuk meg.
soha nem is fogjuk megerteni es mindig agyon fogjuk verni az onjelolt eros vezetoket a hozzad hasonlo kis szervilis, onkentes untermensch csicskaival egyutt:-)

hany bastille kell meg, mire mgetanuljatok? hany elszenessedett hitler, fejjel lefele logo mussolini, felakasztott avos?:-)

pástétom 2013.02.11. 12:25:31

Válsztást nem a magárahagyott konzervatív szavazókkal lehet nyerni, hanem a bizonytalanok, biztos pártreferenciával nem rendelkezők minden ciklus alatti milliós tömegeivel, akiknek egy nagyobb részét 2010-ig mindig valamelyik párt egyedűl meg tudta nyerni magának. Velük lehet választást nyerni.
A legutóbbi választás óta annyi változott, hogy a bizonytalanok tömege minden eddiginél nagyobbra nőtt, (még) mostanra sem tudott "otthonra lelni" egyik tömörülés oldalán sem, így a jelentőségük méginkább megnőtt.

sárkányfő 2013.02.11. 12:25:45

@marhagyurcsany:
Látom te egy ERŐ-mániás vagy :) nem csoda hogy imponál neked Orbán, bár megsúgom, te kevered a dolgokat, Orbán nem erős, hanem erőszakos...

Az, hogy primitív, ősembert idéző módon rajongsz az erős vezető-központú közösségekért, az csak téged minősít... rengeteg közösség létezik erőmániás vezető nélkül, sőt vannak akiket ez kifejezetten taszít... ja, és még egy... javaslom ne keverd össze saját magadat mindenkivel... attól még hogy neked kell egy vezető, valamiért (talán egyedül gyengének érzed magad? kell egy apafigura? lusta vagy gondolkodni, örülsz ha más mutat utat neked?), ebből még nem következik hogy másoknak is kell... tudod vannak aki a józan ész és az értékek alapján képzelnek el egy közösséget, nem pedig egy hűbérúr hiearchikus erőrendje alapján... ez csak neked természeti törvény, de van egy hírem, nem te mondod meg mi a természeti törvény, bár cuki vagy hogy ezt képzeled magadról :D
Ami Orbánt magát illeti, sokszorosan megbukott hamis próféta ő, könyörgöm nézzél már szét mit művelt csak az elmúlt 3 évben, és hogy a mesterséges gyűlölet-keltésével hogy tépte ketté a nemzetet - persze a "nemzet" nevében... de a legszebb hogyan rámolja ki a kasszát Simicskával, miközben etet téged meg a többi félnótás a nemzeti maszlaggal... és te szépen be is szopod az egészet...

buday008 2013.02.11. 12:26:34

Amúgy meg szomorú tény de igaz, Bajnait a mostaniak tették szalonképessé meg értékelték fel, az eddigi tevékenységükkel. Hm de Gyurcsány is kezd pozitív színbe tündökölni. Mivel a nem csináltunk semmit - ergo kárt se, még mindig jobb mint a mindent értelmetlenül átszerveztünk.

I_Isti 2013.02.11. 12:26:47

@marhagyurcsany: Az az állam biztonságos, amelyik a saját maga által kreált "alaptörvényt" képes havonta módosítani, mert annyira fos az egész? A manyupban gyarapodott a pénzem annak ellenére, hogy a nyugdíjbefizetéseimet az állam lenyúlta.
Igen feleslegesen írod az agymosott szövegedet, aki nem teljesen hülye, az látja a valóságot is. (Például mondj egy darab jobboldali, konzervatív kötődésű közgazdászt, aki némileg egyetért Unortodox Kuszaszem ámokfutásával!)

sárkányfő 2013.02.11. 12:28:04

@Hajdú Peter: Aha, akkor ezért akarják az ügynökakták nyilvánosságra hozását!

De te ne hagyd ezt, szavazz a Fideszre, a te jó Orbánod megvédi a kommunista ügynököket! És bevezet majd még több hatósági árat, meg államosít tovább, éljen a fideszes kommunizmus!

2013.02.11. 12:28:35

@marhagyurcsany: "Ugyanúgy kapni fogod a nyugdíjat mint azelőtt kaptad volna a MANYUPtől, csak most nagyobb biztonságban tudhatod a befizetéseidet. "

Javaslom kicsit tájékozódj a felosztó-kirovó rendszerrel kapcsolatban. Mert láthatóan álomvilágban élsz.

buday008 2013.02.11. 12:28:41

Tény: visszavárjuk Bajnait és csapatát!

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.11. 12:29:45

@Anyád, a szúnyogok!!!:

Ja, és amúgy Lázárt nagy ívben leszarom.
Én olvastam a szociknak könyörgő 1996os levelét, amelyben a politikai tiszt apjára és az MSZMP tag disznókondás nagyapjára hivatkozva könyörög munkahelyért, mert olyan szegény,hogy kilóg a segge a gatyából. :O)))

marhagyurcsany 2013.02.11. 12:29:54

@buday008: Várjad :) Nem fog menni... Az ostobák szerencsére kisebbségben vannak.

buday008 2013.02.11. 12:30:46

Ja majd el felejtettem, azt írja a cikk a program még nincs kész vagy nem látható: hm bőven elég ha mindent visszaállítanak a normál kerékvágásba!:_))

sárkányfő 2013.02.11. 12:30:59

"Emlékezzünk a Mol korábban orosz kézben levő részvénypakettjének megvásárlására, majd a Rába államosítására, most pedig itt van az E.ON gázüzletágának állami kézbe vétele. Ez semmiképpen nem konzervatív, hanem éppenséggel nyíltan szocialista felfogás, annak is valamiféle avítt változata, hiszen Nyugat-Európában ma már kivételes az olyan szocialista párt, amelyik az állami tulajdon bővítésében látja a jövőt.

A Fidesz államszocializmusa rengeteg kárt okoz az országnak, mert teljesen feleslegesen elpazarolja az adófizetők pénzét olyan vagyontárgyak megvételére, amelyeket a magánszektor minden kétséget kizáróan sokkal hatékonyabban tud üzemeltetni és bővítetten újratermelni. Ennek a valódi célja nyilván az, hogy az állami tulajdon folyamatos fosztogatásával a költségvetésen kívül és a társadalom demokratikus ellenőrzését kikerülve óriási mennyiségű, áttekinthetetlen pénzbevételhez lehet majd jutni, amit a jelenlegi politikai hatalom korlátlan meghosszabbítására lehet felhasználni."

hvg.hu/itthon/20130211_Bokros_Lajos_part_koltsegvetes

buday008 2013.02.11. 12:31:53

Lényeg hogy "ezek" is 50 százalék alatt legyenek...

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.11. 12:33:39

@Hajdú Peter:

Hajdú sógór, már a copypasztát is dekára méri a Párt, akkora nagy szarban a haza?

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.11. 12:35:08

@sárkányfő:
"a te jó Orbánod megvédi a kommunista ügynököket!"

Nem, Orbán magát védi a többi csak resztli számára!

CaaRoy 2013.02.11. 12:36:26

Elnézem ezt a szánalmas vergődést,amivel mindenféle nézet mögé bújva próbálkoznak ezek a szerencsétlen balos csepűrágók és közben arra a pár hóappal ezelőtti hírekre gondolok amikor ez a ti híres bajnaitok együtt kokettált az amerikai és amerikai/magyar pénzvilági vezetőkkel ahol nyilvánvalóan az elvárásaikat oltották bele ebbe a bábba aki majd szépen ahogy egy jó szolgához illik kinyitja újra a pénzcsapokat amint hozzáfér.Mert hát lássuk be itt nem az ideológia fontos drága barátaim hanem a pénz!!!Lehetsz te bármilyen elvet valló akárki lényeg kinek a szekerét tolod az interkapitalista pénzgyárosokét akik a véredet szívják, vagy azt aki ezt meggátolja.Bajnai barátotokat kintről pénzelik a jó haszon reményében a többi ideológiai maszlagot meg egyétek csak szépen ,remélem többen leszünk megint akiket nem lehet bepalizni nektek meg marad megint a nyavalygás.Ámen!Egyébként eddig azt hittem én egy jobboldali konzervetív gondolkodású ember vagyok ,de ha te is annak gondolod magad és neked lenne igazad akkor én nem akarok többé az lenni ,de továbbra is a fideszre szavazok erre mérget vehetsz!

Leilan83 2013.02.11. 12:37:21

@_zulu_: Másodlagos, hogy kire? Szerintem nem.
MSZP= kizárt dolog
Jobbik= kizárt dolog
Már nem LMP= szóra sem érdemes
Fidesz= kizárt.
Együtt 2014= vicces lenne, kizárt.

Vombatus Ursinus 2013.02.11. 12:39:06

@marhagyurcsany: "A megszüntetése idő kérdése volt, Bajnai - tudod a mostani idolod - is meg akarta tenni, csak az 1 év kevés volt hozzá, de tervezték."

Ez egy egyszerű hazugság.

"AZ állam sokkal biztonságosabb mint egy magáncég -"

Ez jól látszik abból is, hogy az állam kb. 3 évente írja felül a nyugdíj számításának a módját és a nyugdíjkorhatárokat is. Te egyébként hülye e vagy?

Stabilo 2013.02.11. 12:40:39

"A konzervatív választás: Bajnai"

Nektek.

Vombatus Ursinus 2013.02.11. 12:40:49

@CaaRoy: "Mert hát lássuk be itt nem az ideológia fontos drága barátaim hanem a pénz!!!Lehetsz te bármilyen elvet valló akárki lényeg kinek a szekerét tolod az interkapitalista pénzgyárosokét akik a véredet szívják, vagy azt aki ezt meggátolja."

Éjjen Rákosi! Éjjen Rákosi!

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.11. 12:40:53

@pástétom:

Ez így igaz, nálunk gyakorlatilag nincsenek valódi konzervatívok, de máshol se sok.
Sőt, az összes politikai eszmerendszer gyakorlatilag halott világszerte.

marhagyurcsany 2013.02.11. 12:41:03

@Vombatus Ursinus: Semmit sem bizonyít az állításod: akármit csinálsz az állam sokkal biztonságosabb mint egy magáncég. HA ezen kell vitatkoznunk akkor most hagyjuk abba. Erős kihívásokkal küzdesz öreg...

marhagyurcsany 2013.02.11. 12:41:58

@Vombatus Ursinus: "Ez egy egyszerű hazugság."
---
Nem, nem az. Te hazudsz - de ezt megszoktuk.

sárkányfő 2013.02.11. 12:44:22

Kérdés:

Akad-e csak egy ember, aki úgy gondolja lesz büntetőjogi következménye annak, hogy Lázár János (aki formálisan államtitkár, valójában operatív miniszterelnök) nyíltan beismerte tud politikai bűncselekményekről:

"az állami és önkormányzati tulajdonban lévő vízművek a helyi politikai elit szponzorai. Városi kádertemetőként funkcionálnak, helyi politikusokat és politikai kapcsolatrendszereket finanszíroznak sok esetben."

Bónusz kérdés:
Létezik-e egy, csak egy darab fideszes, akit zavar Lázár állítása a politikai korrupcióról, és úgy gondolja ennek kellene hogy legyen következménye?

2013.02.11. 12:44:35

@CaaRoy: A világ azért nem olyan egyszerű, hogy vannak a rohadtgeci kapitalisták, akik csak vagdossák a szelvényeiket, oszt' talicskázzák innen ki a pénzt, meg vannak a jóhazafi fideszes fiúk, akik majd jól megvédenek minket ezektől...
Ezt még a CÖF-ösök közül is csak a hülyébbje hiszi el.

marhagyurcsany 2013.02.11. 12:45:44

@sárkányfő: "Lázár János (aki formálisan államtitkár, valójában operatív miniszterelnök)"
---
Miii ??? Komolyan csak elmebetegek vannak itt ?

2013.02.11. 12:47:23

@marhagyurcsany: "államnak van adókivetési monopóliuma"

Baszhatja, ha a fiatalok kivándorolnak. Kit fog megadóztatni?

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.11. 12:47:47

@marhagyurcsany:

"AZ állam sokkal biztonságosabb mint egy magáncég "

Ezt talán mesél el Simicska Lalinak és a Fideszes oligarcháknak, akik mind-mind az állami vagyon és az állam által felvett hitelek magánvagyonná való konvertálásával foglalkoznak.

Biztos fog örülni Simicska, Széles, Demján, ha visszakéritek tőlük a kilopott vagyont a biztonságos államiba :O)))

Jut eszembe, már megint menő a PPP, Demján elvtárs és Peter Munk újra százmilliárdokat fog kaszálni!
index.hu/belfold/2013/02/10/demjantol_var_segitseget_a_kormany_szupermuzeumahoz/

sárkányfő 2013.02.11. 12:49:05

@marhagyurcsany:
Megcsípted a komment lényegét, gratulálok! :)

2013.02.11. 12:49:23

@marhagyurcsany: Akkor szóljál az arab milliárdosoknak, hogy kurva gyorsan vegyék a svájci bankból a zsét, és adják oda viktornak, mert ott nagyobb biztonságban lesz.

Pop40 2013.02.11. 12:50:53

@Trompf:

"Amerikából érkezik egy nagy adag lóvé Bajnaiékhoz."

Teljesen igazad van. Szerintem is rohadt undorító pofátlanság a részükről, hogy amcsi pénzből kampányolnak, ahelyett, hogy lopott magyar közpénzből kampányolnának, mint Orbánék.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.11. 12:51:54

@_zulu_:

Ez se igaz mára, a különféle szektoriális adókkal gyakorlatilag az állam az adóbehajtás vesződségeit hárítja át, adja át magánvállalkozásoknak.

Mindegyik szektor áthárítja a rájuk kivetett sarcot fogyasztóra, úgyhogy gyakorlatilag a magánvállalkozások az állam adószedői.

Ma már úgy működik az állam, mint a Maffia
van az apafigurát játszó jóságos Don és vannak a verőlegényei.

2013.02.11. 12:52:13

@marhagyurcsany: Az megvan, hogy Lézer Jani jó Mátyás királyként oldotta meg a Képzőművészeti Egyetem pénzügyi gondjait? Nesze neked hatáskör, meg ilyen apróságok. Igazi békebelei kádárista módszerek ezek.

Vinnie Jones 2013.02.11. 12:54:04

Inkabb a Jobbik, mint Bajnai!

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.11. 12:54:30

@_zulu_:

Utalhatna így a bankszámlámra is :O)))

Megfelelő összegért kitenném a képét az előszobába, ha jó sokat, akkor a nappaliba:O)))

KG2000 2013.02.11. 12:57:32

@CaaRoy: Egyetértek, a blogos akkor "konzervatív", amikor Szálasi zsidóbarát vagy Rákosi a kulákok barátja. Egy dolog viszont kétségtelen, totális háború van ma Magyarországon, és ténylegesen Magyarország jövője a tét. Ha arra gondolok, hogy a mai felsőoktatásban "tanuló" diákok azért küzdenek, hogy a felsőoktatás teljesen ingyenes legyen, sőt, dőljön is a pénz nekik ösztöndíj formájában, és a diploma után azonnal lelépjenek Magyarországról, akkor azt kell mondanom, hogy nincs remény. Hiszen ha az állítólag legokosabb és legdinamikusabb réteg Magyarországon tulajdonképpen pénzt és minden egyebet akar az országtól, de adni semmiképpen (most a szándékról beszélek, arról, mit is akarnak), akkor milyen is a többi réteg? Az országot nem a politikusréteg rombolja le, hanem a nép maga. A politiksok csak kihasználják ezt.

imres 2013.02.11. 12:59:26

Nagyon érdekes, hogy mindig az alkalmas pillanatban jelennek meg ezek az álkonzervatív, a baloldal éppen aktuális spílere felé hajló bloggerek.
:)
Most éppen kiderült, hogy szükség lenne még 1 millió (atyavilág!) jobboldali Bajnaira szavazóra.
:)
Egy már van. No meg néhány lelkes követője.
Igaz mindahányan eddig is baloldaliak voltak, de a cél érdekében ideiglenesen átvedlettek.

willdataa 2013.02.11. 12:59:28

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

A Bajnai-diktatúra az egyik legdurvább támadást intézte a demokrácia ellen amikor 2009 július 4-én jogellenesen oszlatott törvényes gyülekezést és jogellenesen fogvatartott több mint 200 állampolgárt, súlyosan megsértve ezzel a személyi szabadsághoz fűződő emberi jogot és a gyülekezési szabadsághoz fűződő legalapvetőbb demokratikus jogot:

nol.hu/belfold/lb__jogszerutlenul_oszlatta_fel_a_rendorseg_az_erzsebet_teri_gardatuntetest
MTI| 2011. november 21.
Jogszerűtlenül oszlatta fel a Budapesti Rendőr-főkapitányság 2009 nyarán a Magyar Gárda Erzsébet téri tüntetését - mondta ki a Legfelsőbb Bíróság (LB)

Akinek a kormánya irányítása alatt álló rendőrség jogellenesen oszlat és fogvatart, az nekem ne pofázzon demokráciáról!

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

marhagyurcsany 2013.02.11. 13:00:14

@_zulu_: Nem nincs meg. De ez megint az arányosság kérdése. FElőlem megoldhatta. Legalább megoldott valamit. Bajnai meg Gyurcsány meg semmit nem oldott meg egyrészt. Másrészt, ha az ország makroszámai most jók, 2002/2010 között nómeg szarok voltak akkor kurvára nem érdekel, hogy Lázár mit old meg és hogyan a Képzőművészeti Egyteem kapcsán. A probléma az, hogy belekötökk ökörségekbe, 20-adrangú történésekbe és nagy ajvékolással levezetitek belőle a baromságaitokat. De ezt is megszoktuk. A tények: szoci kormányzás altt totális zűrzavar, mellébeszélés, semmit sem csinálás ---> az ország adósságának meg két és félszerezése, hiány 10% felett, az ország destabilzálódik. Jobboldali kormány: adósság csökken, hiány csökken, az ország helyzete stabilizálódik. Ezek a tények. A politikában számtalan dolog történik egyszerre. Ebből tetszés és koncepció szerint kiragadni néhényat és azzal áztatni egy jól működő korményt nem nagy kognitív bravúr. Aljasnak inkább nevezném.

KG2000 2013.02.11. 13:00:18

@Anyád, a szúnyogok!!!: Akkor miért is tiltakoznak annyit azok a bizonyos multik, és miért jelentik fel az országot Brüsszelben, ha annyira mindegy lenne, hogy ők szedik be az adót vagy az emberektől közvetlenül?

Még szerencse, hogy a Bajnai-Gyurcsány-Mesterházy trió vagy az egész MSZP-DK-Milla stb. banda nem maffiózó (hanem annál sokkal rossazbb).

Önnek megyünk (törölt) 2013.02.11. 13:02:56

Többmilliárdos elvonás a kórházaktól:
index.hu/belfold/2009/09/16/tobbmilliardos_elvonas_a_korhazaktol/

A Bajnai-csomag 5,5-6 százalékos recesszióval számol
index.hu/gazdasag/magyar/2009/04/16/a_bajnai-csomag_5_5-6_szazalekos_recesszioval_szamol/

Most a 3%-on is hogy fel vannak háborodva egyesek...

KG2000 2013.02.11. 13:03:02

@marhagyurcsany: Jól foglaltad össze. Aljas azoktól, akik egy hatalomátvétel esetén haszonélvezői lennének a rombolásnak (mint ahogy egy totális háborúban is vannak haszonélvezők, tudjuk a történelemből). Buta viszont azoktól, akik valójában veszítenének, mégis ilyen ökörségekkel hergelik magukat.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.11. 13:03:08

@KG2000:

Azért mert őket szídja a magadfajta birka, nem azt, aki a sarcot kiveti.

A Maffiában a Don is mindig jóságos, a verőlegényekre van kiosztva a pénzbehajtás, a piszkos munka.

Így is úgy is te fizeted a sarcot, de nem azt szidod, akinek a zsebébe megy, hanem aki elveszi.

marco74 2013.02.11. 13:04:38

Örülök, az ilyen írásoknak, mert a szoclibek elkeseredettségét mutatják!:) Ez már több,mint a abszurd Bajnai a konzervatív?:Đ. Ennyi erővel már náci is lehetne, lehet hozna pár jobbikos szavazatot is, az így is közelebb áll valósághoz! Hitlernek pedig zsidóbarát kormánya volt? :Đ Szerintem a maszoposok nagyon sok pénz osztottak ki a haverjaiknak. Ők most nagyon idegesek, távol kerültek a váljútól,csak a szag maradt nekik s szeretnének, minél közelebb kerülni ismét, azt már leszarják, hogy épp most ganézák ki a szarukat, és talán egy használ esély van rá, hogy Magyarországból egy évtizeden belül élhető ország legyen, de ez nekik fáj, mert nem zabálhatnak teli pofára és szarhatnak össze mindent! Sok ilyen írást! :Đ

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.11. 13:05:28

@Önnek megyünk:

"Most a 3%-on is hogy fel vannak háborodva egyesek...
"

Hol élsz te troll?

KG2000 2013.02.11. 13:06:44

@imres: "Egy már van. No meg néhány lelkes követője." Pl. ott van Sólyom László is, akiről könnyen el tudom képzelni, hogy a komcsikra szavaz majd. Elvégre a Zorbán tönkretette a Zalkotmányát. Sólyom példája mutatja, milyen antidemokratikus beteg emberek is vannak, akik jobboldalinak gondolják magukat.

marhagyurcsany 2013.02.11. 13:08:48

@Anyád, a szúnyogok!!!: Nem veszed észre, de manifeszt ökörségeket beszélsz.

Önnek megyünk (törölt) 2013.02.11. 13:08:53

Hétfőn lerövidítik a gyest
ttp://index.hu/belfold/2009/05/25/hetfon_leroviditik_a_gyest/

Nincs többé 13. havi nyugdíj
index.hu/gazdasag/magyar/2009/05/11/nincs_tobbe_13._havi_nyugdij/

Nem minden célzatosság nélkül, az utolsónak hagyott cikk: A többség nem hisz Bajnainak
index.hu/gazdasag/magyar/2009/04/23/a_tobbseg_szkeptikus_a_bajnai-csomaggal_kapcsolatban/

Együtt 2014 különítmény 2013.02.11. 13:10:58

Bajnai mint konzervatív? Ez biztos az év vicce akart lenni!

Bajnai se nem konzervatív se nem forradalmár, hanem egy oltári nagy konformista. Mindig azt mondja, amit a hatalom birtokosai elvárnak tőle.Ez pedig a libsi vonal feltétlen kiszolgálásában nyilvánul meg

KG2000 2013.02.11. 13:12:23

@Anyád, a szúnyogok!!!: Látom, ti, "balos-jobbosok" vagy mi a búbánat, de mondjuk bajnaisok, gyurcsányisták stb. másra nem is vagytok képesek, mint mások sértegetésére. Pénzadóid a maffiózók, akik 2002 és 2010 között kb. 40 millárd Eurónak megfelelő pénz dugtak zsebre külföldi hitelből. Akik pl. az általad leírt propagandával is a multiknak akarnak kedvezni, hiszen csak általuk tudnak hatalomra kerülve rabolni, ahogy tették azt minden egyes kormányukon.

Önnek megyünk (törölt) 2013.02.11. 13:12:48

@Anyád, a szúnyogok!!!:
"Hol élsz te troll? "
Aki neked nem tetsző dolgokra hívja fel a figyelmet, az csak és kizárólag troll lehet. Hiába, tényleg örök igazság, hogy egyszerű ember, egyszerű világkép...

WLaci 2013.02.11. 13:13:12

10 pontos ez a blog, megint telitalálat a poszt. Még annyi, hogy Schiffernek lehetne esélye, ha nem zárta volna be magát remélytelenül az ökoszocialista blabla gazdaságpolitikába.

marco74 2013.02.11. 13:13:42

@Anyád, a szúnyogok!!!:
birkaszakértő olvas egy kicsit:) Hátha magadra ismersz:)
Örülök, az ilyen írásoknak, mert a szoclibek elkeseredettségét mutatják!:) Ez már több,mint abszurd: Bajnai a konzervatív?:Đ. Ennyi erővel már náci is lehetne, lehet hozna pár jobbikos szavazatot is, az így is közelebb áll valósághoz! Hitlernek pedig zsidóbarát kormánya volt? :Đ Szerintem a maszoposok nagyon sok pénz osztottak ki a haverjaiknak. Ők most nagyon idegesek, távol kerültek a váljútól,csak a szag maradt nekik s szeretnének, minél közelebb kerülni ismét, azt már leszarják, hogy épp most ganézák ki a szarukat, és talán egy használ esély van rá, hogy Magyarországból egy évtizeden belül élhető ország legyen ha távol tartják maguka. Nagyobb a fájdalmuk, mert nem zabálhatnak teli pofára és szarhatnak össze mindent! Sok ilyen írást! :Đ

sanyix 2013.02.11. 13:14:51

Ezzel a kisebbik rossz dologgal az a probléma, hogy 20 év alatt az aktuális kormány mindig bizonyította, hogy ha hatalmat kap, bizony ő lesz a nagyobbik rossz, minden kormány egyre nagyobb szemétségeket enged meg magának. És ez így marad amíg nincsenek visszahívható képviselők, és felelősségre vonható kormány...
És bajnainak rossz a baráti köre is (gyurcsány, "amerikai barátaink"(az szdsz "barátai") ). Na meg az ingatlanadó mániája is nagyon zavaró...

WLaci 2013.02.11. 13:14:59

@KG2000: Az nem zavar, idióta, hogy számos EU államban ingyenes a magyaroknak a felsőoktatás? Röghözkötés nélkül?

wowerman 2013.02.11. 13:15:15

Orbánra sem én szavaztam...

marco74 2013.02.11. 13:15:17

@WLaci: Igen laci 10 pont! És öngól!:)
Örülök, az ilyen írásoknak, mert a szoclibek elkeseredettségét mutatják!:) Ez már több,mint a abszurd Bajnai a konzervatív?:Đ. Ennyi erővel már náci is lehetne, lehet hozna pár jobbikos szavazatot is, az így is közelebb áll valósághoz! Hitlernek pedig zsidóbarát kormánya volt? :Đ Szerintem a maszoposok nagyon sok pénz osztottak ki a haverjaiknak. Ők most nagyon idegesek, távol kerültek a váljútól,csak a szag maradt nekik s szeretnének, minél közelebb kerülni ismét, azt már leszarják, hogy épp most ganézák ki a szarukat, és talán egy használ esély van rá, hogy Magyarországból egy évtizeden belül élhető ország legyen, de ez nekik fáj, mert nem zabálhatnak teli pofára és szarhatnak össze mindent! Sok ilyen írást! :Đ

sárospataki 2013.02.11. 13:15:53

@I_Isti: persze, nagyon magas, de a jelenlegi kormány minden hibája ellenére csökkentette az adót. Ezen is hörögnek baloldalról.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.02.11. 13:17:46

@sárkányfő:
Szerintem magyar érdek, hogy az MSZP soha többé ne kerüljön kormányra.
Ennek semmi köze konzervativizmushoz vagy egyébhez.
Egyszerűen nem visel el az ország újabb négy év MSZP-t.

Se GDP arányos hiányt tekintve, mely évi 6-7%-os ütemben növekedett,
se munkanélküliségi rátát tekintve mely megduplázódott.

Felelős magyar választó nem szavaz olyan formációra melyben az MSZP neve felmerül.

Ennyi.

WLaci 2013.02.11. 13:18:04

@marco74: Miben konzervatív Orbán?

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.02.11. 13:21:33

@marco74: Az a fő probléma bármilyen írással (ideértve Horváth Ilona szakácskönyvét is), hogy te pont azt olvasod ki belőle merész invenciózussággal, amihez a kedved szottyan. Egy szót sem írtam arról, hogy Bajnai konzervatív lenne stb. stb.

marco74 2013.02.11. 13:21:42

@WLaci: Orbán pragmatikus. Van még pár szerencsétlen, aki liberális-konzervatív, jobboldal-baloldal koordinátában gondolkodnak,ők a gondolkodásra képtelen egyének, akik jelszavakat követnek. Szerintem partttalan erről beszélni, de Bajnai lekonzervativozása még így is annyira nevetséges, hogy nem lehet mellette elmenni.:)

sárkányfő 2013.02.11. 13:22:15

@Trompf: Nem voltál korrekt Trompf, rendes választ kértem tőled.
és te komolyan azt képzeled, hogy az ország gazdasága és a magyar demokrácia kibír még 4 év Matolcsy-Orbán-Simicska ámokfutást?

Amúgy a Fidesznek mi köze az MSzp-hez? Nincs más párt csak ez a kettő?

Látom fáj neked a hiány. Tudod mennyi volt 2011-ben a strukturális 8azaz a valódi, a lenyúlt manyup-kasszával nem befedett) hiány? Ugye nem csak a szocik hiánya fáj neked, hanem a fideszé is?

Egyáltalán, nem óhajtasz reagálni a pontokba szedett listámhoz? vagy könnyebb csak sulykolni a berögzült mondatokat mint érvelni?

2013.02.11. 13:23:00

@marhagyurcsany: "Ebből tetszés és koncepció szerint kiragadni néhényat és azzal áztatni egy jól működő korményt nem nagy kognitív bravúr. "

Ezt te csinálod pubi. Jössz a príma makroadatokkal, de ezekből is csak azt emlegeteed, amire büszke szeretne lenni a kormányod: A hiánnyal, ami valóban csökkent, ezt elismerem, az államadóssággal, ami ugyan csökkent pár %-ot, de mindenki tudja hogy a manyup einstandnak köszönhetően.
És miért nem csillogsz a GDP növekedési adattal? Ja, mert az kirívóan fos?
És miért nem csillogsz a 27% ÁFÁ-val?
Ezt a kormányt hogy a bánatos istennyilába lehet jónak nevezni, amikor a gazdaság fundamentumait rombolja: Igen a bankokat, a nagy közműcégeket satöbbi. Lehet ezeket utálni, de ezzel csak azt bizonyítjátok, hogy annyira értetek a gazdasághoz, mint a tyúk az ábécéhez.
Rezsicsökkentés bazmeg, mert a vezér ezt találta ki. Viccparádé.
És büszkék vagytok rá, hogy jól megadják a pofájukba a szemét nyerészkedő tőkéseknek.
Ez kognitív bravúr?

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.02.11. 13:23:52

@sanyix: Ez sajnos így van. Én is rühelleném még áttételesen is Kuncze, Felcsuti stb. társaságát. De Kövérét és Simicskáét egy fokkal jobban. Ez maradt a magyarnak.

2013.02.11. 13:27:53

@KG2000: "Sólyom példája mutatja, milyen antidemokratikus beteg emberek is vannak, akik jobboldalinak gondolják magukat."

Nos, ez éppenséggel vityára igaz. Sólyom egy korrekt úriember, ellentétben a gazdádal.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.02.11. 13:29:08

@sárkányfő:
Számodra én nem tudok rendes választ adni.
Te csak azt fogadod el válasznak, ami a Fidesz ellen szavazással kezdődik.

Pedig az én politikai motivációm, akármennyire is nem tetszik neked, MSZP ellen szavazással kezdődik.

Viszont cserébe én megértem a te motivációid, és meg se próbállak lebeszélni heveny Fidesz gyűlöletedről. Mert én leszarom őket is.

De MSZP ne legyen soha többet.

val 2013.02.11. 13:29:27

"Úgy vélem, konzervatívként a legkisebb politikai rosszat keresve nehéz mást választani, mint Bajnait"

Lipót. Kár hogy nincs, ha lenne, te nem lennél itt. :)

WLaci 2013.02.11. 13:30:11

@marco74: Ez egy nagy marhaság. Mindenesetre akkor Orbán szerinted se konzervatív, hanem egy pragmatikus hatalomtechnikus. Marad a kérdés, hogy kire szavazzon az a kevés magyar konzervatív. Sólyom nem indul, Schiffer gazdaságpolitikája balos, tehát még mindig Bajnai a válasz, mint aki nem forgat fel mindent, nem antikapitalista és várhatóan nem okoz nagy kárt.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.02.11. 13:33:31

@WLaci:
A Fidesz folytat konzervatív gazdaságpolitikát.

Az MSZP pedig liberálist. (Bajnai = MSZP)

A Jobbik akar baloldalit.

ob.szerver 2013.02.11. 13:34:09

@marhagyurcsany:

"ha az ország makroszámai most jók, 2002/2010 között nómeg szarok voltak"

Ma MINDEN makro és egyéb mutató rosszabb, mint kormányváltáskor volt.

Tudom, hogy mit fogsz hazudozni, felesleges, ne fáradj vele. Nézzük csak, egyikhez-másikhoz kis magyarázat:

1. GDP - 2010 1,1%; 2012 -1,5%
2. Államadósság: 2010 80%, 2012 77%+10% (manyup) + 4% (devizatartalék felélés)
3. Munkanélküliség: 50e elveszített értéktermelő, versenyszférás munkahely helyett 200e részmunkaidős, szezonálisan alkalmazott árokpartot kaszáló kényszermunkás
4. Költségvetési hiány: annyi mint a manyup nélkül 2010-ben, csakhogy 7-800 milliárddal több a bevétel főként külön- és egyéb adókból, amivel recesszióba lökték a gazdaságot (az adóterhelés 36%-ról 39-re emelkedett), 4%-kal csökkentették a reáljövedelmeket.
5. Infláció
6. CDS felár
7. országkockázati besorolás
8. beruázási ráta
9. lakossági fogyasztás változás
10. Forint árfolyam
11. ipari termelés változás
12. reáljövedelem változás

Totális, katasztrófális kudarc, a legkisebb részsiker nélkül.

Tehát most akkor jók a makrók, ugye, vadbarom?

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.11. 13:34:39

@Trompf:

"A Fidesz folytat konzervatív gazdaságpolitikát."

Aha, akkor Nicolaj Ceausescu is konzervatív volt :O)))

marco74 2013.02.11. 13:35:07

@HaFr: :D Persze nem:) Szemellenzős blogos barátom :) Ezt a kormányt nemzet és családellenesnek tekinteni legalábbis relatíve , ha már te is csak így hoztad össze Bajnaival a konzervativságot, olyan szintű ideológia és egzisztánciális elkötelezettségről tesz tanúbizonyságot, hogy nem is érdemes veled vitatkozni. Akár Hitler zsidópárátságáról is írhatnál. Vagy, hogy a csúnya bosnyákok kiprovokálták a genocidiumot a szerbektől. Hihetlen egyesek mennyire semmi nem drága, ha a saját érdekükről van szó. Mondom ezt családapaként és történészként.:D.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.11. 13:37:09

@Trompf:

Én csak azt nem értem, hogy miért álcázod magad LMPsnek vagy konzervatívnak?

Orbán az Istened, neki nyomod az agit-propot, le van szarva, de miért játszottad el előtte a szűzkurvát?

marco74 2013.02.11. 13:38:49

@ob.szerver: Ha adósságot fizetsz vissza automatikusan csökken a gazdasági teljesítmény. Tudod, mi okozza a legtöbb inflációt Magyarországon? Az olaj és az élelmiszer? Erről ki tehet? CDS felár jó üzlet a bankár haverjaidnak.!IQ 60-as! :) látod az összefüggéseket. Ja, legközelebb írd le, hogy a föld is lapos. Várom már az IQ teszthez kötött szavazati jogot.

WLaci 2013.02.11. 13:39:03

@Trompf: A Fidesz gazdaságpolitikája vegyes. Pl. az egykulcsos adó, alacsony társasági adó konzervatív/liberális, jobbos, és támogatom is. Az államosítások/etatizmus balos jellemzők, és nem is támogathatja senki, aki konzervatív. Az ellenzék mindenesetre ettől csak balra mehet gazdaságpolitikában, hogy támogatókat szerezzen az alsóbb rétegekből, viszont nem mindegy, mi lesz ebből a gyakorlatban. Egy túl balos gazdaságpolitika, ideértve az ökobalos képzelgéseket a 45% szja-ról, csak tovább rombolja a gazdaságot (már ha ez lehetséges a jelenlegi helyzetben).

sárkányfő 2013.02.11. 13:39:30

@Trompf:
Ez már méltatlan volt Trompf. Te kiforgatod a szavaim, csak hogy menekülhess a válasz elől.

Világosan megkérdeztem, hogy ismersz-e más pártot a szocikon és a Fideszen kívül? Ha már ennyire a szoci-utálatodból vezeted le a választásodat? Ismét kérdem: Miért következik abból, hogy a szocikara "nemnemsoha", hogy a fidesz? Én mondjam meg neked milyen pártok vannak még?

Továbbá világosan megkérdeztem, hogy szerinted mi való előbbre a fideszes vagy a magyar érdek? Erre olyan nehéz válaszolni?

Tényleg nem vagy hajlandó szembesülni a fidesz magyarellenes bűneivel? Vagy bármivel ami a te faékegyszerűségű (="nem szocik tehát fidesz") logikádat zavarhatná?

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.11. 13:40:00

@WLaci:

Talán abban, hogy a nagy elődjét Kádárt copypastázza.

Ő a gyökerei, az eredete és 20 év politikai szédelgés után visszatér ahhoz, aki teremtette :O)))

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.02.11. 13:40:33

@Anyád, a szúnyogok!!!:
- segély helyett közmunka.
Ez konzervatív gazdaságpolitika

- családi pótlék helyett, családi adókedvezmény
Ez konzervatív gazdaság politika

- Iskolalátogatási támogatás, CSP-től függetlenül
Ez konzervatív gazdaság politika.

-határontúli szervezetekkel kapcsolatfelvétel, és kapcsolattatrtás (MÁÉRT-et Fidesz hozta létre, és az MSZP leszarta 8 évig)
Ez konzervatív gazdaság politika.

Nyilván elbazstak egy csomó dolgot, és lopnak is, mint az MSZP, de ettől még ők képvielik az országban egyedül a konzervatív gazdaság politikát.

Leginkább azért, mert az MSZP és Bajnai a közelébe se jár a konzervatív gazdaság politikának, és soha nem is járt (liberális gazdaságpolitikát folytatnak).

A Jobbik pedig inkább baloldalit.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.02.11. 13:41:35

@marco74: Remélem azért, nem tanítasz, csak úgy magányosan történészkedsz. :)

_most_ 2013.02.11. 13:41:43

Elég egyszerű bebizonyítani, hogy Bajnai jobb választás, mint Orbán. Ha összehasonlítjuk mondjuk Gyurcsány, Bajnai, Orbán miniszterelnökségét, elég nyilvánvaló, hogy ezek közül még Bajnai volt a legvállalhatóbb.

moonclown 2013.02.11. 13:42:06

Elképzelem ahogy marhagyurcsany sorba all a 350 Ft-s kenyerert a 86.000 Ft-s fizetesevel "nem baj ugyis fogyokurazni akartam és különben is a hiény 3% alatt van..."

Szerinted kb kit érdekel a 3% hiány ha emberek százezrei halnak éheznek lassan, cégek tízezrei borulnak be.Gondolkodjál már kicsit.

Normál müködő országban senkit nem érdekel a hiény százaléka meg a GDP /adósság aránya.

me ghogy mennyi devizatartalékunk van.Aztán minek is?Ja hogy Matolcsy majd onnan tudjon lopni...

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.11. 13:43:56

@marco74:

"Tudod, mi okozza a legtöbb inflációt Magyarországon?"

A politikai vezetők iránti bizalmatlanság.
Az infláció állami pénzhamisítás, a legkönnyebben úgy jut pénzhez az állam, hogy magasan tartja az inflációt. Aztán egy idő múlva a piaci szereplők ezt már bekönyvelik a gazdasági számításaikba.

marco74 2013.02.11. 13:44:09

@WLaci: Olvasdd el az alkotmány preambulumát! Eléggé konzervatív! Orbán rendet tesz. Nem tudom, mi van a világban. A jegybankok tartják életben a tőzsdét és a gazdaságot, mert a bankok fele csődbe. ABszolút értelmes politikai a nagyobb állam, hogy minél több piaci hatás szűrödjön ki. Ami, egybként nem reális, mert nyomtatott pénzen befolyásolnak piaci folyamatokat. Megélhetés konzervatív vagy max. és látens szoci, ha Bajnaira szavazol, tehát úgysem tudlak menggyőzni, te a tények azok tények. Ne jutna több pénz Bajnai alatt sem. Sőt, a nemzetközi média és pr támogatásért cserébe, aligha hiszem el, hogy tudna olyan érdekérvélyesítést folytatni, mint az Orbán-kormány.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.02.11. 13:44:20

@sárkányfő:

Ki mondta hogy Fidesz ?
Én biztosan nem.

Én azt mondtam hogy soha MSZP, és senki aki őket akarja visszahozni.
Ezt éppen a magyar érdekek kapcsán jelentem ki teljes bizonyossággal.

Jelen esetben ez Jobbik, LMP, vagy Fidesz.

Olyan aki kormányképes és valódi alternatíva, és szívesen szavazok rá nincs.

I_Isti 2013.02.11. 13:44:48

@Trompf:
- A nyudgíjpénzek lenyúlása: ez nem konzervatív gazdaságpolitika,
- államosítás: nem konzervatív gazdaságpolitika,
- magas adóterhek, a kkv-t megfojtó adóék: nem konzervatív gazdaságpolitika
- piaci viszonyokba való erőteljes beavatkozás: nem konzervatív gazdaságpolitika

Tehát minden egyes -szerinted- konzervatív gazdpol. lépésre jut legalább egy, ami homlokegyenest ellentétes mindenféle konzervatív gazdaságpolitikával.

WLaci 2013.02.11. 13:44:57

@Anyád, a szúnyogok!!!: Egyébként ez símán lehet, hiszen az ő szegényparaszti rétege nyert majdnem a legtöbbet a Kádár-korszakban. És pont ez az a réteg, akinek ezen kívül nagyon múltja, kultúrája nem volt (csak a szegénység). Innen mondjuk konzervatív tényleg nehezen lesz valaki.

moonclown 2013.02.11. 13:45:06

@marco74: ezt hívják öngólnak...még a történelemben is.

Szerinted az eladhatatlanul drága magyar élelmiszer áráról ki tehet?Nyilván az OECD...

Talán ha nem parlagon heverő földekre dobálnánk a támogatást...

I_Isti 2013.02.11. 13:45:31

@marco74: A "nagyobb állam" alapból nem konzervatív politikai felfogás.

Friedman 2013.02.11. 13:46:07

@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠: Ezt írják az orbánisták kiskátéjában? :) Hol lehet hozzájutni még ilyen aranyköpésekhez? :P

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.11. 13:46:15

@moonclown:

Csakhogy ezeknek a trolldroidoknak nem 86 ezret fizet a Szentkirályi utca.

Feljebb az egyik köcsög még az inflációt se tudta. Vagy külföldről bértrollkodik vagy olyan sokat keres a trollkodással, hogy nem érdekli.

Kövér László akinek ömlik a fos a szájából. 2013.02.11. 13:46:24

@Trompf: "- segély helyett közmunka.
Ez konzervatív gazdaságpolitika"
Az ostoba cigányod azoknak is a közmunkát ajánlgatja, akik életükben egy forint segélyt nem kaptak és mellesleg képzett emberek. Így még akár meg is lehet az egymillió új munkahely. Persze ettől a gazdaság még nem fog működni.

IvánkaiIván 2013.02.11. 13:46:48

"A mai jobboldal nemzet- és családellenes"

Mindig vidámság olvasni benneteket :) Igazi bajnai-szavazók vagytok. Híján minden ismeretnek, logikának, memóriának, objektivitásnak. Tényleg csak egyre vagytok jók: beeeeeee-jeni, beeeee-jeni.

ob.szerver 2013.02.11. 13:47:13

@marco74:

"Ha adósságot fizetsz vissza automatikusan csökken a gazdasági teljesítmény."

Lófaszt. Az implicit adósság különben nőtt, SEMMIT nem fizettek vissza.

"Tudod, mi okozza a legtöbb inflációt Magyarországon? Az olaj és az élelmiszer?"

Az olajár csökken, az élelmiszer valóban tényező. A fő ok viszont a 27%-os áfa, a 5-600 milliárdnyi különadó áthárítása.

"CDS felár jó üzlet a bankár haverjaidnak."

Idióta.

"Várom már az IQ teszthez kötött szavazati jogot."

Arra rábasznál. Mondom ezt családapaként és közgazdászként.

sárkányfő 2013.02.11. 13:47:45

@Trompf:
ne mondj magadnak ellent Trompf. A magyar érdekről beszélsz, majd felsorolod a Jobbikot meg a Fideszt? Ez komoly? :D

Szerinted ők a magyar érdeket képviselik? Igen? És ha igen, volnál olyan kedves reagálni az ezt az állítást már korábban ízekre szedő kommentemre is? Tudod, kinyilatkoztatásokkal nem megyünk semmire, csak az érvekkel...

marco74 2013.02.11. 13:48:29

@Anyád, a szúnyogok!!!:
Te agymosott vagy!:) Az inflációt elsősorban a pénzmennyiség aránya határozza meg a javakhoz képest. Elárulom neked, a piacok teljesen diszfunkciónálisak. 10 nagy amerika befektetési bank és a hedge fund-ik befolyásolják a piaci folyamatokat, nagyrészt adófizető (2008) és nyomtatott pénzből. Magyarországon két okból van infláció: 1.olaj és élelmiszerár növekedés .2 árfolyam, amit mint tudjuk politikai szempontok is befolyásolnak...

pástétom 2013.02.11. 13:48:43

@Trompf: "A Fidesz folytat konzervatív gazdaságpolitikát."

Állampolgárok nyugdíjvagyonának elrablása és elköltése államadósság törlesztésre, közműcégek államosítása, a multik elleni állandó harc, stb: ez minden csak nem konzervatív gazdaságpolitika. Ez a latin-amerikai baloldali (kommunista) gazdaságpolitika.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.02.11. 13:50:15

@I_Isti:
Az egykulcsos adó minden bizonnyal konzervatív gazdaságpolitka.

Az államosítás kapcsán pedig csak az jelenthető ki teljes bizonyossággal, hogy nálunk jóval kisebb az állami tulajdon hányada, mint bármely más konzervatív, vagy nem konzervatív államé az EU-ban.

Nem pontosan értem az állami tulajdon puszta léte és a konzervativizmus között az ellentmondást.

A magas adóterhek valóban nem konzervatív gazdaságpolitkát jelentenek.
Viszont az összes amit felsoroltam az.

- segély helyett közmunka.
- családi pótlék helyett, családi adókedvezmény
- Iskolalátogatási támogatás, CSP-től függetlenül
-határontúli szervezetekkel kapcsolatfelvétel, és kapcsolattatrtás (MÁÉRT-et Fidesz hozta létre, és az MSZP leszarta 8 évig)

De oké.. Volt ami konzervatív, volt ami nem.

De ettől még Bajnai nem konzervatív gazdaságpolitikát folytat.
Rohadtul nem azt.
Habnem liberálisat.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.11. 13:50:20

@Trompf:

Attól, hogy te toppantasz a lábacskáddal, hogy irgumburgum, attól még az általad felsoroltak egyike se lesz konzervatív gazdaságpolitika.

Az általad felsoroltak szavazatvásárlási akciók, de nem gazdaságfilozifiai sorba illő intézkedések.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.02.11. 13:50:21

@IvánkaiIván: Köszönjük. Minden szavad aranyat ér.

moonclown 2013.02.11. 13:50:40

@Trompf:

Ha nem halsz éhen tök mindegy minek hívod a gyereket. Konzervatív liberális bármi...

Magasról leszarom, ellentétben azzal ha a gyereknek azt kell mondjad bocs fiam nem kaphatsz új tornacipőt mert apád most fizette be kb a 70% adóba...

de lesz szép új főtered betonból 1,5 mld-ért... meg mélygarázs a parlament alatt...

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.02.11. 13:52:05

@pástétom:
Igaz a lopás az nem konzervatív jellemző, de nem is baloldali.
Márpedig az MSZP és a Fidesz versenyt loptak mindketten.
Ítéletek számában, és börtönbeli férőhelyek összevetésében az MSZP vezet, ha jól tudom.

De hogy őszinte legyek nem szívesen vitatkozom a ki a kevésbé nagyobb tolvaj dilemmán.
Én mindkettőt megvetem.

Kövér László akinek ömlik a fos a szájából. 2013.02.11. 13:52:36

@Trompf: "A Jobbik pedig inkább baloldalit."
Hülyegyerek ezek után még mit akarsz bemesélni nekünk? Esetleg azt, hogy megkezdték Orbán boldoggá avatását?

jobbdemokrata · www.jobbdemokrata.blog.hu 2013.02.11. 13:53:22

A posztnak köszönöm a jókedvet, legalább 10 percig röhögtem!

Egyszer talán el is olvasom... :)

Viccet félretéve: "Úgy vélem, konzervatívként a legkisebb politikai rosszat keresve nehéz mást választani, mint Bajnait."

Na, ezután kaptam röhögőgörcsöt...Persze, ha a posztíró komolyan gondolta... :S

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.11. 13:53:50

@Trompf:

Dehogy veted, épp azok mellett kampányolsz. :O)))

pástétom 2013.02.11. 13:54:21

@Trompf: Felőlem megvetheted mindkettőt, de attól még a Fidesz gazdaságpolitikája messze nem tekinthető konzervatívnak. Én most csupán erre reagáltam.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.02.11. 13:55:04

@sárkányfő:
Azok nem vitaindítók, vagy érvek, hanem annak a kinyilatkozása hogy gyűlölöd a Fideszt.
Ezt értem.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.11. 13:56:00

@jobbdemokrata:

No mi van öreg tehenész, elvégezted már a párt FOXI-MAXI közgazdasági gyorstalpalóját a Hoffmanrózsa szakon?

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.02.11. 13:58:30

@pástétom:
Én pusztán és csak annyit állítottam, hogy a konzervatív gazdaságpolitikát leginkább a Fidesz képviseli, Bajnai pedig semennyire sem.

Akkor is ha még a ti szempontotokból is ez csekély mértékű.

Mellesleg fura, hogy senki nem kérte ki magának, hogy le liberális gazdaságpoltikáztam az MSZP-t.

Pedig kb pont olyan messze állnak tőle, mint a Fidesz a konzervatív jelzőhöz.

De az MSZP és Bajnai ehhez áll a legközelebb.
A Fidesz pedig a konzervatívhoz.

Akkor is ha mindketten (mindhárman), leginkább saját maguk magyar viszonylatának megfelelően, transzformálják tetszőlegesen ezen értékrendeket.

IvánkaiIván 2013.02.11. 13:58:36

@I_Isti:
"- A nyudgíjpénzek lenyúlása: ez nem konzervatív gazdaságpolitika"

Az 89-ben nyúlta le a Horn/MSZP/SZDSZ kormány, amikor elvette a normál helyéről. Ez szépen látszik a 13 évnyi alapkezelés után fizetett szinte 0 Ft hozamkból. Ki is nyúlt le kit? Te buta jószág!

"- államosítás: nem konzervatív gazdaságpolitika"

Államosítás? Mit is állmosítottak és milyen célból? A multik tőkéjével nem versenyezhet egy kis magyar vállalat, csak akkor, ha állami háttere van. Mi a célotok? hogy egyetlen magyar tulajdonú vállalat se legyen? (igazából tudjuk, hogy ez a célotok, csak annyira undorítóan nemzetellenesek vagytok, hogy nem lehet elmenni mellette szótlanul)

"- magas adóterhek, a kkv-t megfojtó adóék: nem konzervatív gazdaságpolitika"

KKV adóterheti 2010 óta 16%. Egyik legalacsonyabb európában. Kinek próbálsz hazudni?

"- piaci viszonyokba való erőteljes beavatkozás: nem konzervatív gazdaságpolitika"

Piaci viszonyok? Talán az a piaci viszony, hogy a csilliárd Ft-os multi idejön, felvásárolja a magyar akármigyárat, egy év alatt bezérja, és utána saját bizbasz termékével árasztja el a piacot? Ez lenne a "piaci viszony"? Ez így helyes és jó szerinted? Akiknek nagyobb a tőkéjük, azok pusztítsák el az olyan kicsiket, mint mi vagyunk? (egyébként piaci helyzet: németország=audi+bmw+merci minden céges autó; franciaország=peugeot+citroen, britannia=saját, ott gyárott autóval lehet csak taxizni, olaszok: csak fiat, rendőrség=alfa romeo; csehek=skoda minden állami vállalatnál, intézménynél; spanyol=seat mindenhol ami állami)...ugyan ne gyere már az európai "piaci" viszonyokkal...nem röhögöd el magad?
-----------------------
Összesítve: Igazi buta fajankó vagy! Posztok helyett inkább keress egy győzikesót! Az való neked, nem az írogatás!

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.11. 13:58:48

@Trompf:

Ugyanezt teszed baszod, és még harcosan ki is jelented! Csak ebben a blogban vagy háromszor.

A gyűlölet mozgat, amire nevelt a Fideszes bolsevik pártsajtó, és ehhez igazítod a politikai kaleidoszkópod mozaikjait.

A hozzád hasonlókat nevezzük droidnak.

Elég egy gombnyomás és "harcolsz".

marco74 2013.02.11. 14:01:54

@ob.szerver: Elég gáz, akkor, hogy közgazdász vagy!:) Eddig nem értettem egyet az egyetemi férőhelyek korlátozásával, de ha egy-két olyan emberrel, mint te, kevesebb jut diplomához már megvan a nemzetgazdasági haszna.:)
Csökkent az államadósság, ügyeskedhetsz persze a forint árfolyamával, de semmi valós fundamentuma sincs a jelenlegi árfolyamnak.
A deficit tartósan 3% alatt van
a CDS felár egy fogadás
a pénzpiacok egész egyszerűen diszfunciónálisak, mert hatalmas koncentráció, ment végre, saját érdekeik szerint, a valós piaci folyamtoktól elrugaszkodva tudnak befolyásálni árfolyamokat és árat, ráadásul a FED és BoE pénzpumpája van mögöttük.
nem csak az állam fizeti vissza az adósságát, hanem a lakosság is! Nincs annyi elszórható jövedelme, ez egyértelműen csökkenti a belső folyasztást és a gazdasági teljesítmény!
Égő, hogy közgász diplomád! Van szerintem add vissza!:)

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.11. 14:02:35

@IvánkaiIván:

"csak annyira undorítóan nemzetellenesek vagytok, hogy nem lehet elmenni mellette szótlanul"

Az idesapád kóchengeres faszát keverd össze a nemzettel, amikor a tolvajokat, az állami vagyon magánzsebekbe átpumpálását dicsőíted!

Kurvára elegem van a hozzád hasonló hazátlan-tolvaj janicsárokból, akik a szabadrablást nemzetinek hívják!

A fajtádnak nincs nemzete, janicsárok!

die nadel 2013.02.11. 14:02:43

Szeretem az ilyen iránymutatásnak szánt pr cikkeket, ti., hogy mit tehet egy konzervatív és mit nem. Majd eldönti, nem hiszem, hogy a blogszférából akarja kiolvasni, mi a tennivalója. Mindenesetre, ami engem mint konzervatívot biztos, hogy távol tart Bajnaitól, az Kónya Péter és az ő szociáldemagógián edzett, kunbélai magaslatokba szárnyaló, agresszív, militáns szimpatizánsi köre. Amilyen országot ők szeretnének, nos olyat én biztos nem. Nagyon nagy hiba volt Kónyáékat bevenni, bár értem, hogy kellett a vidéki bázis, de ezen az áron, inkább passzolni kellett volna.

sárkányfő 2013.02.11. 14:03:18

@Trompf:
Ez nem igaz, tovább süllyessz, már kiforgatod az állításaimat is csak hogy ne kelljen azok valódi tartalmával szembesülnöd.

Kezdjük egy könnyűvel: magyar érdek-e háborút folytatni a magyar gazdaságba potenciálisan befektetők ellen? Magyar érdeke-e elijeszteni őket?

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.02.11. 14:04:39

@die nadel: Nem egyszerű a történet, egy szóval sem állítottam. Ha az lenne, már 50%-on állnának.

Martian (törölt) 2013.02.11. 14:04:52

@sárkányfő: "Emlékezzünk a Mol korábban orosz kézben levő részvénypakettjének megvásárlására, majd a Rába államosítására, most pedig itt van az E.ON gázüzletágának állami kézbe vétele. Ez semmiképpen nem konzervatív, hanem éppenséggel nyíltan szocialista felfogás"

Inkább korporatív-nacionalista...

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.02.11. 14:06:25

@sárkányfő:
Nem.
Minden bizonnyal ezért köt partneri megállapodást a multikkal, és ezért igyekszik minél többet az országba csábítani.
Ahogy az MSZP is ezt tette. Mert ez az ország érdeke.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.02.11. 14:06:41

@jobbdemokrata: Na ez mi volt, vélemény? Azért többet vártam egy ilyen emelkedett szellemtől, mint amilyennek azonnal látszol.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.02.11. 14:08:09

@HaFr:
Van tulajdonképpen csak mutatóban is akár, 1 darab konzervatívnak mondott, és konzervatívnak tartott politikus is Bajnai mögött ?

_most_ 2013.02.11. 14:08:17

@IvánkaiIván: ja már megint ez a szokásos ostobaság, a multik rosszak, az állam jó.

sárkányfő 2013.02.11. 14:12:10

@Trompf: A partneri megállapodásokra hivatkozol? :D és mi is azok pontos tartalma? Egyáltalán mi szükség van ilyenekre egy normálisan működő országban? Nem éppen ez a jele annak hogy valamit elkúrtak, de még a látszat szintjén mentik ami menthető? Hány céggel akar ilyet kötni a Fidesz? Ezerrel Tízezerrel?
A világ hány potenciális (kis, nagy és közepes) befektetőjével ül le tárgyalni a Fidesz, hogy nyugi, csak a síkhülye szavazóinak csináljuk a kamucirkuszt a háborúval, de valójában semmi gond? Na hánnyal, egymillióval?
És a szektoradók, meg a brutális különadók, meg az állandó jogbizonytalanság, meg a lenyúlás-mentalitás, meg a hatósági árak, meg a kormány által aláírt szerződés telibefosása vajon csábítólag hat-e a potenciális befektetőkre akár magyarok akár külföldiek?

Édes istenem és lehet te még hiszel is abban amit írsz...

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.11. 14:12:29

@Martian:

Mi benne a nacionalista?

Mondjuk a MOLban, amelyben arab pénz dominál?
Vagy az E.ON gáztározójában, amelyben orosz gáz lesz?

Ezek a cégek csak arra kellenek Orbánnak, hogy beültesse jó fizető helyekre a Fideszklientúrát. Totálisan leszarja, hogy mivel foglalkoznak ezek a cégek, egy a lényeg, hogy az oda kinevezettek a nómenklatúrája tagjai legyenek és tőle függjenek.

Ugyanezt látod minden téren. Az oktatási ámokfutástól kezdve az egészségügy tönkretételéig. Csak az számít neki, hogy kiépítsen egy több százezres tőle egzisztenciálisan függő hálózatot.

Ez korporáció.

sárkányfő 2013.02.11. 14:13:22

@HaFr:
Urbán László. Na nem mintha ezen múlna.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.11. 14:15:25

@Trompf:

Öltönyt felvenni, nyakkendőt kötni, megjelenni biztos jobban tudnak, mint a slampos jampec módjára öltözködő, zsebredugott kézzel, kilógó sörhassal előszeretettel mutatkozó Orbán :O)))

marco74 2013.02.11. 14:15:41

@moonclown: Képbe vagy:) A magyar élelmiszert eladják!Olvastál valamit a HVG-ben vagy 168 órában. Vagy valamit korábban az 1000 leütéstől!:)
Rúgod az öngólt és azt hiszed, ho te lősz gólt! Csak ironikus kérdezem, nem érzed milyen szánalmas vagy? Mert, persze, hogy nem:)

ob.szerver 2013.02.11. 14:15:50

@marco74:

Röviden, de gyengeelméjűek számára is érthetően elmagyaráztam, hogy miért rosszabbak azok a mutatók is a kormányváltáskoriaknál, amelyeket a HírTV nézőinek és a MaNem olvasóinak javulásként lehet eladni.

Ha ennek ellenére sem sikerült megértened, akkor vond le a megfelelő következtetést.

Reszelő Aladár 2013.02.11. 14:16:32

Barátom. Butaságokat hordasz össze. De meglásd majd az adómentes 65000 Ft-os minimálbéredet, és akkor majd elgondolkodhatsz arról, hogy mi a konzervetívizmus, ki a családellenes, és mi a nemzetellenes.
Amúgy pedig ha rettegsz (kitől is?), akkor miért rontod még itt a levegőt? Menny ahova akarsz, nekem nincs szükségem rád. Ha nem itthon élsz, akkor meg fikázd a helyi politikát.
Én addig is megdolgozom mindenért, és nem érzem szégyennek, hogy adót is fizetek. Nem is keveset. Ha úgy tetszik, nettó befizető vagyok.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.02.11. 14:16:38

@sárkányfő: Aha, látszik, hogy nem néztem, köszi.

Parajpuding 2013.02.11. 14:17:32

Maximálisan egyetértek a cikkíróval, elismerem ezt a fajta konzervatívizmust. Sajnos azonban a magukat jobbosnak, konzervatívnak tartó, orkbánt máig feltétel nélkül követő és védelmező emberek azonban sem jobboldaliak, sem konzervatívok. Szimpla, agyhalott narancszombik. A lelkiismeret, a tisztesség, a becsület, az önkritika nem oldal kérdése. Az vagy van, vagy nincs. A máig orkbán mellett kitartóknak nincs.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.02.11. 14:17:50

@Reszelő Aladár: Nem tudom, ezt nekem szántad? Így is, úgy is, eltévedtél.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.11. 14:18:22

@Reszelő Aladár:

"Én addig is megdolgozom mindenért, és nem érzem szégyennek, hogy adót is fizetek. Nem is keveset. Ha úgy tetszik, nettó befizető vagyok."

Melyik állami hivatalból mondod ezt?

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.02.11. 14:19:14

@sárkányfő:

Tisztázzunk néhány alapvetést.

1. Orbán és Gyurcsány is eléggé küldetéstudatos ahhoz, hogy feltételezzük jót akarnak, csak legfeljebb rossz úton.

2.Én speciel ugyanezt gondolom az MSZP-ről is és a Fideszről is, még akkor is, ha jelenleg az oligarchák, és a pénztárosok (Simicska-Puch tengely) megbénítják a normális működést.

Tehát a kiindulási pont, hogy alapvetően az MSZP és Fidesz és a politikusok jót akarnak.
Azon egyszerű oknál fogva, hogy életük végéig politikusok maradhassanak.

Csak bénák, inkompetensek és korruptak.
A nagyrésze. Túl sokan.
Szerintem az MSZP-ben van több ilyen, szerinted a Fideszben, de ez csak megközelítés kérdése.

Fentiekre tekintettel, csak olyan elvakult gyűlölettel rendelkező egyén tételezheti fel, hogy Orbán pl direkte rosszat akar, vagy Gyurcsány, mint pl te.

Márpedig a te kérdésedből kitűnik, te szándékos gonoszságot feltételezel.
Szemben velem, aki "csak" bénaságot, inkompetenciát, és korrupciót minden oldalról.

marco74 2013.02.11. 14:19:54

@I_Isti: Persze, hogy nem, de Orbán pragmatikus,nem konzervatív.

Balt 2013.02.11. 14:20:34

"a gyakorlatban azonban a családdal (konkrétan a legtöbb magyar családdal) együtt áldozatként, kitéve az uralkodó klikk pőre hatalmi érdekeinek."

Ez az értelmetlen mondat jól mutatja a posztoló álkonzervatív voltát. (Csak az értelmezhető részt ragadtam ki, mellyel szemben érdemes megemlékeznünk a bajnaista "családmodellről"...)

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.11. 14:20:52

@J.László:

Te öreg,egyszer adjátok már össze ott a Pártban, hogy hány új szdsz van!

Mert ma már mindenki az a Fideszkomcsik számára!

Ugyanúgy szitokszó a Fideszes kommunisták számára a liberális, mint volt az 89 előtt az MSZMP párttagoknak.

J.László 2013.02.11. 14:20:57

@HaFr:
Mint bloggazda nyilván elfogult vagy.
Minden gyerek tudja, mire megy ki az E14.

ob.szerver 2013.02.11. 14:20:58

@Anyád, a szúnyogok!!!:

"Ezek a cégek csak arra kellenek Orbánnak, hogy beültesse jó fizető helyekre a Fideszklientúrát."

Az elvtársak ejtőernyőzésénél sokkal fontosabb, hogy ezek a cégek óriási összegű beszerzéseket végeznek, amit ezen túl oda lehet adni Simicskának és Nyergesnek. A lényeg ez.

SPYD3RM4N 2013.02.11. 14:21:38

Pusztán az nem derült ki a posztból, hogy a Magyarországon bejegyzett sok száz párt közül miért épp pont Bajnai az, aki legközelebb áll egy konzervatív kormány lehetőségéhez. Mert az oké, hogy Orbánék-féle magyarellenes, kizsákmányoló kommunista rendszer és annak fenntartói ellen minden eszköz megengedett, és minden eszközt be is kell vetnie a magát hazafinak valló magyaroknak. Az viszont nem, hogy Bajnai mitől lenne konzervatív választás, és hogy vele összehasonlítva más opciók miért kevésbé azok. Márpedig a poszt címe ezt ígéri, de a tartalma nem erről szól.

_most_ 2013.02.11. 14:21:54

@IvánkaiIván: külön vicces, hogy a Skoda meg a Seat a Volkswagen tulajdona, gonosz külföldiek szépen tönkretették őket:D

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.02.11. 14:23:59

@Anyád, a szúnyogok!!!:

Az a legviccesebb, hogy az egyik új SZDSZ az épp az az LMP, akit te Fidesz ejtőernyősözöl.

Nagyjából innen lehet tudni, hogy az LMP független, mert balról Fideszhez tolják őket, jobbról meg az SZDSZ-hez.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.11. 14:26:02

@Trompf:

Orbán és Gurcsány beteg emberek, öncélú mind a kettő.

Gyűlölködésről pedig ne nagyon értekezz az egész napi fröcsögésed, megfellebezhetetlen stílusban előadott, kijelentő módban írt ökörségeid után.
Inkább nézz tükörbe.

Óvodás szintű ez a politikus bácsi jót akar szintű érvelés. Hitler is jót akart, Sztálin is, sőt Rákosi is, Szállasi is.
MAGÁNAK!

angyalföldi partizán 2013.02.11. 14:26:32

én,mint megrögzött baloldali,először a pénztárhoz állok és csak a megfelelő összegért vagyok hajlandó Bajnai féle konzi lenni.és nem nem,nekem már nem elég a sör-virsli kombó,drágábban mérem a baloldaliságom.
minimum 3,nem inkább 4 kannás bor kell nekem.természetesen fülenként.

marco74 2013.02.11. 14:26:36

@ob.szerver: :) Nem nézek hírt tévét. MN-t se olvasok. Csak FT-ot, Bloomberget, WSJ, és esetleg Economist-ot. :) Ha tényleg közgazdász vagy, akkor a szakma szégyene! Itt egy valaki magyarázot valamiféle közgászt és az nem te voltál.:(
Azt, hogy közmunka rosszabb annál, minthogy segélyeket fizessenek kb. úo. értékben érvként felhozni elég gatyi. Nem tudod, hogy az adósságvisszafizetés lakossági csökkenti a belsőfogyasztás és így a gazdságot, nem tudod, hogy a hitel élénkiti a gazdaságot és azt haverjaid vették fel.

SPYD3RM4N 2013.02.11. 14:27:08

Orbán rossz, tehát a Munkáspárt a konzervatív választás.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.02.11. 14:28:19

@Anyád, a szúnyogok!!!:

Félek nagy bajban találnád magad, ha egy darab fröcsögés megemlítésére, idézésére is megkérnélek, amit én követtem el.

De én nem akarok kitolni veled, mégha fröcsögsz is, majd minden hozzászólásban.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.11. 14:29:34

@Trompf:

Akkor rossz hírem van faszikám, mert te is SZDSZes vagy :O))))

Legalábbis úgy mutatkoztál be a nap kezdetén, hogy harcosan védted az LMPt.

Mondjuk Schiffer épp az általa kimószeroltakat szdszezte le. Pedig épp ő forgolódott anno a szadesz háza táján.

De azért az tényleg röhejes, hogy mára a liberális nagyobb szitokszó, mint a komcsi.
Épp olyan szitokszó,mint ahogy 89 előtt használták az MSZMP ideológusai.

J.László 2013.02.11. 14:32:42

@Anyád, a szúnyogok!!!:
Ez kicsit olyan, mint annak idején a Demokratikus Charta.

Az a szalonképtelenné vált MSZMP-t volt hivatva tisztára mosni. Az E14 a szalonképtelenné vált SZDSZ-t akarja tisztára
mosni.

Az MSZMP tisztára mosásának láthattuk, mi lett a vége. Ugyanakkora katasztrófa lenne a vége az SZDSZ tisztára mosásának is.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.02.11. 14:32:59

@Balt: No már miért volna értelmetlen, barátom, ha elé teszed még azt is, ami a szövegben előtte volt

sárkányfő 2013.02.11. 14:33:57

@Trompf:

1. Immáron szokásod szerint kitérő választ adtál. Ez persze elég beszédes önmagban is... ez azt jelenti nem tudsz vagy nem akarsz rájuk válaszolni.
Ezzel együtt a fenti kérdéseim továbbra is élnek, menekülhetsz előlük, csak éppen ezzel magadat és álláspontodat minősíted.

2. Már amit írtál, az is önellentmondásos. Egyszerre feltételezed a politikusokról hogy jót akarnak, és egyben kijelented hogy korruptak is. A kettő egymást kizárja. Aki korrupt az legfeljebb magának akar jó, ezért jó pénzért alárendeli a magyar érdeket a saját érdekének.

3. Nem gondolom hogy az országnak akarna jót Orbán azzal, hogy a kollégiumi szobatárs Simicskából megcsinálja Közép-Európa legnagyobb oligarcháját. Hogy odadob neki egy komplett minisztériumot. Ez abszurd.

4. Hogy mennyire akar "jót" Orbán az országnak, azt nem csak az mutatja, hogy még ma is miniszter Matolcsy, de pl. az is, hogy fel se készült a kormányzásra.
Volt-e az elmúlt 20 évben olyan politikus, aki már több évre előre tudta, hogy nyerni fog, méghozzá biztosan, nagy arányban, és egyedül, koalás kényszer nélkül? Nem, nem volt, csak Orbán. Volt-e rá oka, lehetősége, hogy felkészüljön? Volt. Leszarta magasról? Le. Voltak tervei, voltak kidolgozott céljai, intézkedési csomagjai, határidői, felelősei? Ugyan. Tudta hogy nyerni fog és még arra se vette a fáradtságot, hogy utasítsa egyik csinovnyikját hogy dolgozzanak ki valamit. Egyáltalán volt-e bármi nyoma az elmúlt 3 évben, akar élni a kivételes felhatalmazásával, a kivételes lehetőségével, hogy érdemi, nagyszabású átalakítást hajtson végre ebben a totálisan elavult rendszerekkel bíró országban? Egyáltalán mi a szart csinált amihez 2/3 kell, és ami nem alkotmány (azaz pártalkotmány, politikailag illegitim).

Hagyjuk a mesét Trompf. Sose állítottam hogy Orbán kifejezetten öncélúan rosszat akar az országnak, ne próbáld megint kiforgatni amit írtam, úgyse fogom hagyni, akárhányszor próbálod meg. Az infantilis meséidet kend másra. Azt állítottam, hogy számtalanszor fontosabb volt neki a saját hatalma és a saját pártpolitikai érdeke, mint a magyar érdek, és egyébként meg totál leszarja az országot, fel se készült, illetve amire láthatóan készült (saját csinovnyikok kinevezése mindenhova, saját hatalmának bebetonozása), azt persze jól csinálta és gyorsan és látványosan, ez láthatóan valóban érdekelte és fontos neki.

És akkor még ott a többi magyar-ellenes pont, szívesen bemásolom megint ha már nem emlékszel...

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.02.11. 14:34:14

@Anyád, a szúnyogok!!!:
Én nem védtem az LMP-t.

Csak mondtam, hogy ők a Jobbik mellett az egyetlen Fidesztől és MSZP-től is valóban független formáció.

Nekem mint (valóban) konzervatívnak komoly lehetőséget nyújtanak, Bajnaival szöges ellentétben, a szavazólapon.

De én nem akarom meggyőzni a baloldaliakat, akik számára az MSZP elfogadhatatlan, és hiteltelen, hogy rájuk szavazzanak.
Szöges ellentétben a posztíróval.

Ezt döntse el ki-ki maga !

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.02.11. 14:34:32

@J.László: Szerinted az SZDSZ olyan gazdaállat féle, aki mindenhova odapetézik, és alkalmas helyen meg megnő. Kis zoológus.

Vinnie Jones 2013.02.11. 14:35:41

Inkabb a Jobbik, mint Bajnai!

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.11. 14:35:49

@Trompf:

Gondolod, hogy csak én olvaslak téged?

Úgy tekeregsz, mint egy kígyó az igaz, de ettől függetlenül más is látja a "jobbos" média által belédplántált, érzelmek motiválta elvakultságodat.
Ráadásul vagy háromszor magad is leírtad, hogy mi a kiindulópont nálad, és bárhogy tekeregsz, de mindent ennek rendelsz alá.

Futsz a pénzed után baszod, mint a szerencsejátékos, vagy a rászedett balek, aki soha nem ismeri be hogy rászedték, mert akkor oda lenne az önbecsülése.

ob.szerver 2013.02.11. 14:36:13

@marco74:

". Csak FT-ot, Bloomberget, WSJ, és esetleg Economist-ot. :)"

Lófaszt olvasol te, nem ezeket.

"Azt, hogy közmunka rosszabb annál, minthogy segélyeket fizessenek kb. úo. értékben érvként felhozni elég gatyi."

Semmi ilyet nem mondtam, tehát hazudsz. A közmunka rosszabb versenyszférás munkánál, ami az orbánrezsim tevékenysége következtében folyamatosan csökken az országban.

"adósságvisszafizetés lakossági csökkenti a belsőfogyasztás és így a gazdságot"

Már tisztáztuk, hogy az adósság NŐTT.

"a hitel élénkiti a gazdaságot és azt haverjaid vették fel."

A te haverjaid több hitelt vettek fel és lényegesen drágábban. Különben 10% manyup elfüstölés és 4% devizatartalék felélés után nem 3%-kal csökkent volna a bruttó államadósság, és tavaly nem döntött volna rekordot az ország kamatfizetése.

Na, ennyit időt szántam ma ostoba fideszbarmokra.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.11. 14:36:55

@Trompf:

Kinek írod?
Magadnak?

Mert annak aki olvas, szerintem tök felesleges.

sárkányfő 2013.02.11. 14:38:01

@Anyád, a szúnyogok!!!:

"Futsz a pénzed után baszod, mint a szerencsejátékos, vagy a rászedett balek, aki soha nem ismeri be hogy rászedték, mert akkor oda lenne az önbecsülése."

Fú, ez nagyon találó! rengeteg szerencsétlen fideszesre igaz, akik még maguknak is gyávák bevallani hogy átkúrták őket.
Ha nem bánod ezt a gondolatot "lopom" ;)

I_Isti 2013.02.11. 14:38:50

@marco74: Mikor van több tartozásod, ha a jövedelmed forintban van:
- ha a van egymilliárd euró tartozásod 265 Ft-os euró árfolyamon,
- vagy ha van 900 millió forint tartozásod 310 ft-os euróárfolyamon?

I_Isti 2013.02.11. 14:39:26

@I_Isti: helyesebben:
Mikor van több tartozásod, ha a jövedelmed forintban van:
- ha a van egymilliárd euró tartozásod 265 Ft-os euró árfolyamon,
- vagy ha van 900 millió euró tartozásod 310 ft-os euróárfolyamon?

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.02.11. 14:41:48

@sárkányfő:
Az elmúlt 3 év kb. egy politikai célnak volt és van alárendelve.
Nevezetesen hogy kikerüljünk a túlzott deficit eljárás alól.
És teljesítsük azokat a hiánycélokat amiket elötte az MSZP sose.
Mégpedig azért, hogy a kohéziós támogatásokat ez EU ne függessze fel.

Szerintem ez teljes mértékben az ország érdeke.

Akkor is ha közben pénzzel tömték ugyanazt az oligarchiát, amit az MSZP is tömött. Nevezetesen a Puch-Simicska tengelyt, Strabag-Közgép vonalon)

Valódi és hasznos közigazgatási reformra, valódi egészségügyi reformra, valódi oktatási reformra pedig soha nem volt szándék sem.
Azaz talán Bokrosnak hittem el utoljára ezt, amiből semmi sem lett.

Az ország érdeke tehát a túlélés, ami a Görögöknek és a Spanyoloknak is csak olyan injekciókkal megy, amit mi meg se kapnánk, mivel nincs Eurónk, aminek a bevezetésével a szocik 2002-ben még 2006-ot tippeltek.

J.László 2013.02.11. 14:42:27

Egyszerű lelkek ezek a balliberálisok. Élmény olvasni a hozzászólásaikat.

jobbdemokrata · www.jobbdemokrata.blog.hu 2013.02.11. 14:45:00

@HaFr:

Ne haragudj, a posztod sem hemzseg a konkrétumoktól... :) Nem mellesleg Bajnait az első bekezdésben, és az utolsóban említed meg...Vagy ez a poszt nem is róla szól? :D

2013.02.11. 14:46:49

@marco74: az ember azt hinné történészek Rubicont olvasnak:-)

@Trompf: a partneri megállapodások egy giga humbug. aki aláírta, az reménykedhet, h esetleg békén hagyják a ciklus végéig. valóban óriási előny. de még így sem tolonganak érte.

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.11. 14:47:44

@ob.szerver:

"Az elvtársak ejtőernyőzésénél sokkal fontosabb, hogy ezek a cégek óriási összegű beszerzéseket végeznek, amit ezen túl oda lehet adni Simicskának és Nyergesnek. A lényeg ez."

Így még több embert be lehet vonni a hűbéri láncba.
De a lényeg az Orbánhoz hű nómenklatúra, minden ennek van alárendelve.
Személyesen Orbán válogat ki minden lényegesebb vezető beosztásba embereket, lehetőleg csórókat, az se baj ha buta, neki totálisan kiszolgáltatottat, aki ezzel tisztában van és bármit megtesz neki a jól fizető állásért.

Nézd meg a Fideszt, a kontraszelekció diadala!
Tökéletes hűbéri lánc Orbán atyaúristentől kezdve a legalsó szintig.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.02.11. 14:49:23

@Trompf: "Csak mondtam, hogy ők a Jobbik mellett az egyetlen Fidesztől és MSZP-től is valóban független formáció.

Nekem mint (valóban) konzervatívnak komoly lehetőséget nyújtanak, Bajnaival szöges ellentétben, a szavazólapon."

egy erosen baloldali, ekvalista okopart mit is adhat egy magat konzervativnak hazudonak..?;-)

marco74 2013.02.11. 14:49:56

@ob.szerver: :)
összekevered a a lakossági hitelfelvételt, az államadóssággal, még erre se veszed a fáradságot:)
The private and public delevaraging decreases compsuntion therefore the prospects for growth.
Semmi ilyet nem mondtam, tehát hazudsz. A közmunka rosszabb versenyszférás munkánál, ami az orbánrezsim tevékenysége következtében folyamatosan csökken az országban.
Egy párhuzamos univerumban élsz:) There's no ressession in the Euro zone. There was no bailout in Europe (except the 1 trillion euro for the bank sector and a couple of dozens of billions for Greece, Portugal, and Ireland).
Bár sötét vagy hozzá, de olvass angol gazdasági lapokat és fejlődsz, talán kezelheted a fóbiáidat is ha tudod mi történik a világban:)
blogs.ft.com/gavyndavies/2013/02/10/a-credit-vigilante-arrives-at-the-fed/
www.bloomberg.com/
Ja a zerohedge-et kihagytam az előbb:)
www.zerohedge.com/news/2013-02-10/impossibility-economic-calculation-fiat-world

sárkányfő 2013.02.11. 14:51:54

@Trompf:
Már megint nem válaszoltál a felvetéseim és ellenérveim kb. 90%-ra.

Ez így totál komolytalan, kezdelek unni. ha nem akarsz beszélgetni, érveket ütköztetni, akkor szólj, nem erőltetem magam. Félrebeszeléshez nem szívesen asszisztálok. Vegyél erőt magadon, légy férfi, és szépen válaszolj azokra amit írtam, ezt már a másik iránti tisztelet (konzervatív erény!) is megkövetelné, ha már vettem a fáradtságot ennyit írni neked akkor a minimum hogy érdemben reagálsz nem mindig új témák felé menekülsz.

Amit írsz mellesleg az is komolytalan, a túlzott deficit eljárás alól nem egyszeri, fenntarthatatlan bevételekkel lehet kikerülni, hanem fenntartható gazdaságpolitikával. Azzal, hogy a saját önellentmondó hazugságuk szerint csődállapotban átvett országban az első dolguk volt évi 5-600 milliárdot kivonni a rendszerből a tehetőseknek adott adókedvezménnyel, ezzel egyrést bebizonyították, hogy szó sem volt nagy bajról, az az ország amelyik ilyet megengedhet magának, az egy stabil, gazdag ország. Hazugság a csődhiszti, a túléléshiszti. Ezt egyébként a makro-számok is cáfolták, mindegy.
Másrészt pont ezzel az adóelengedéssel ásták alá a túlzott deficit eljárás alóli kikerülés célját, mert ezzel minden évre bekódoltak a költségvetésbe egy 5-600 milliárdos hiányt. Ami ugyebár önmagában évi 2% hiányt generált a 3-ból, alapból, minden más nélkül... khm, khm, khm...

Tovább fokozták a hiányt a kiadáscsökkentő, pl. bürokrácia-racionalizáló lépések lehagyásával, vagy a kiszámíthatatlan politikájuk okozta forintgyengülésből adódó veszteségekkel, és még sorolhatnám.

Erről ennyit, és ha ez igaz lenne akkor sem jelentené, hogy ezer más célt ami egy kormány dolga el lehetne felejteni, vagy hogy a pártérdeket a magyar érdek fölé lehetne helyezni...

Várom az érdemi válaszokat a korábbi felvetéseimre, a bújócskázásból már rég kinőttem...

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2013.02.11. 14:52:25

@Anyád, a szúnyogok!!!: "neki totálisan kiszolgáltatottat"

meglepodnel, h pogy orbannak mennyi aktaja van a sajat embereinek a viselt dolgairol..:-)

a fideszbol kilepni gyakorlatilag egyenlo 5-10 ev bortonbuntetessel. az orbannal felhalmozott adatok alapjan pinter "nyomoz", polt vadat emel, szajerne eliteltet.

SPYD3RM4N 2013.02.11. 14:53:01

@HaFr: Csak a poszt állításának megalapozottságára szerettem volna felhívni a figyelmet. A poszt ugyanis a következőt mondja: Orbán rossz, tehát Bajnai a konzervatív választás. Ennyi. Hogy Bajnai miért lenne konzervatív választás, arról egyetlen egy szó sem hangzik el. Egy állításból (= Orbán rossz) úgy von le a poszt következtetést (= Bajnai a konzervatív választás), hogy a két dolog nincs ok-okozati viszonyban egymással.

Erre vonatkozott a kommentem, mi szerint:

Orbán rossz, tehát a Munkáspárt a konzervatív választás.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.02.11. 14:53:11

@Anyád, a szúnyogok!!!:

Simicskáék MSZP-közeliekkel is üzletelnek
hvg.hu/gazdasag/20120705_fidesz_mszp_gazdsagi_kapcsolat

Ugyanúgy ahogy Leisztingerék-Puchék Fidesz-közeliekkel is üzleteltek.

Épp ezért nekik teljesen mindegy hogy MSZP vagy Fidesz van hatalmon.
Mi több.
Ők tartják fent a kétpártrendszert.

mellesleg a hűbéresek lecserélésében az MSZP is élen járt a monetáris tanácstól az állami vezetőkön keresztül, a TV-ig.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.02.11. 14:53:27

@jobbdemokrata: NEm, nem róla szólt -- köszi, hogy észrevetted.

blah 2013.02.11. 14:55:35

@J.László: figyelj, itt én vagyok a jani és ha azt mondom anyád akkor az úgy is van.

jobbdemokrata · www.jobbdemokrata.blog.hu 2013.02.11. 15:03:03

@HaFr:

Ebben az esetben akkor konzervatív a Jobbik, a DK, az LMP stb. csak mert nem Orbán és a Fidesz? :)

kigyurt álat 2013.02.11. 15:03:15

Ez egy szar poszt, tele van hangulatkeltő butasággal, és nem is bajnairól szól.

Bajnai pedig sose volt és sose lesz konzervatív, elég megnézni kik vannak mögötte: a régi bal és a "liberális" senkiháziak. Baloldali elképzelései vannak baloldali adórendszerrel, ami a lehető legrosszabb. Megszüntetné a családi adózást, és kb. átlagjövedelemtől bevezetné majd a második szja kulcsot, az adóék pedig megint 60% fölé nőne, és a több adóból az ingyenélőket segélyeznék. Az ő szótárukban ezt jelenti a "szolidaritás". Ez nem csak gazdasági, hanem társadalmi tragédiához is vezetne, aminek az útját a szocik már korábban kikövezték.

A dolgozó, becsületes adófizető ember szerencsére nem olyan hülye, hogy rá szavazzon. :) A probléma csak az lehet, hogy ilyenből kevés van.

marco74 2013.02.11. 15:03:17

@sárkányfő:
1. a 500-600 millió kiesőadó bevételt a szektoriális adókkal pótolták.. már, itt megbukott az érvelésed...

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.02.11. 15:04:19

@Wagem: Aki Bajnaira szavaz vastagon leszarja Wagem és nertársai véleményét.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.02.11. 15:05:15

@sárkányfő:
Válaszoltam már minden felvetésedre:

(1. és 2.)Nem háborúzik senki se a demokrácia ellen, se a befektetők ellen. Valóban hülyeség lenne ez, és mivel semmi (politikai se) haszna sincs, ökörség a feltételezés is.

(3.) Az oligarchiákról már két bekezdést írtam. Ők a kétpártrendszer fenntartásának érdekeltjei. Leisztinger, Puch, Nyerges, Simicska.

(4.)Számtalan cikket tudnék mind Gyurcsány iskolabezárásairól, óvoda bezárásairól, mind Bajnai forrás kivonásáról hozni az iskolák, óvodák, kórházak forrás megvonása kapcsán.
A megszorítás az jellegéből fakadóan ilyen. Forrást vonnak ki valamely területről.

(5) Kétségtelenül lebontottak demokratikus kontroll intézményeket. Én speciel ezt rovom fel legnagyobb hibájuknak. De jogállam van most is, demokrácia, és szólásszabadság.

(6)Nincs EU szövetségesek elleni háború. Vannak nemzeti érdekek, és van EU-s akarat. Nem mi vagyunk elsősorban azok, akiknél ez nem cseng össze. Messze nem. A franciák és angolok, esetén jóval túl mutat rajtunk az eu szkepticizmus.
Alkudozás van. Diplomáciai tárgyalások vannak.

(7) A MÁÉRT-et a Fidesz hívta életre. Ez a szervezet a határontúli szervezetek egységes akaratát, igényeit volt hivatott létrehozni.
Ezt szarta le az MSZP 8 éven keresztül.

blah 2013.02.11. 15:06:02

@kigyurt álat: így van a dolgozó becsületes ember minimum kigyúrt és biztos, hogy jobboldali, jelentsen ez bármit is.

sárkányfő 2013.02.11. 15:10:04

@marco74: Bukott a halál kedves, egy költségvetés nem dedó, hogy ezt kivesszük és azt betesszük és akkor minden a régi. És ha valóban a hiány ellen küzdöttek volna, akkor továbbra sem vettek volna ki rendszerszinten pénzt, márpedig ez volt Trompf érvelése. Ráadásul gyönyörű öngólt lőttel pont abból indult ki a vita, hogy a brutális különadókkal, a visszamenőleges hatályú adókkal háborút indítottak a külföldi tőkebefektetők ellen, és ezen keresztül a magyar gazdaság ellen. Gondolkodni is kéne...

Mára sikerült azt a 23 éve negatív, sose látott rekordot elérni, ami minden eddig kormányt mélyen alulmúl, hogy a tőkebeáramlás KEVESEBB, mint az amortizáció, azaz a gazdasági infrastruktúra züllik, az ország gazdasági rohad le, ha úgy tetszik az ország gazdasági infrastruktúrában (is) adósodik el. Ezt érte el a tőketulajdonosok elleni, eredményében magyarellenes háború.

Jaffar 2013.02.11. 15:11:28

Eddig jutottam...

"Nem tűnik ugyan túl megalapozottnak ez a választás, különösen a programja híján,"

Gondolom te az elözö választáson a fidesznyikre szavaztál, hisz konzervatív vagy és csak azért tetted oda a voksod, mert volt programjuk.
/facepalm

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.02.11. 15:18:10

@Jaffar: Túl sokat gondolsz és túl keveset olvasol --

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.02.11. 15:19:08

@jobbdemokrata: KI mondta, hogy BÁRMELYIK (ideértve az E14-et) konzervatív?

sárkányfő 2013.02.11. 15:19:58

@Trompf:
1. ugyan mi az hogy nincs háború a demokrácia ellen? Te hol élsz a holdon? csak egyet mondok megszüntették a több ezer éve a demokrácia alapjának minősülő hatalmi ágak szétválasztását. Hallottál már Szájernéről? Aki alá betolták a "független" igazságszolgáltatást?
Ez neked demokrácia? Hogy a többi gyalázatot ne is említsem? Te gúnyolódsz??

3. Az hogy írtál, nem jelenti azt, hogy érdemben reagáltál. Magyar érdek-e a NF Minisztérium privatizálása Simicskának vagy sem? Ha nem, magyar érdeket képvisel-e Orbán?

4. Mutasd azt a számtalan cikket, amelyek ehhez akár csak hasonló mértékű forráskivonást mutatnak. És ha ezzel megvagy, magyarázd el, hogy más bűne szerinted miért ad felmentést Orbán bűnére?

5. Azt a szólásszabadságot magyarázd el az iskolaigazgatóknak is, akik nem mernek nyilvánosan tiltakozni, mert kirúgják őket. magyarázd el a Klubrádiónak is, amelyik ellen konkrétan háborúzik a kormány, közpénzen, pártérdekből. és magyarázd el hol érdemi demokrácia az ahol a kormány a saját érdekeihez szabja a választási rendszert. Hol demokrácia ahol a kormány a saját szerződését is megszegi. Ahol a kormány magáncégekre hatósági árat erőltet rá, így még több magáncéget riasztva el az országtól. Sorolom tovább is majd, most csak ennyi.

6. ne bolondozz, ez egy nyíltan vállalt, sőt büszkén hirdetett háború... Még le is Moszkvázta Brüsszelt Orbán, meg közölte hogy úgy irányítják a ez EU-t, mint egy vidéki kócerájt... meg tahó stílusban azzal büszkélkedik, hogy taslikat oszt ki nyugaton... olvass már híreket, ember.

7. A Máért egy sóhivatal, nincsenek is eredményei, az érdemi szereplők a HTM által választott valódi politikai súllyal és képviselettel rendelkező pártok, és még nem is lenne sóhivatal, akkor sem tenné semmisség az MKP és az RMDSZ ellen vívott nemzetellenes háborút.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.02.11. 15:22:05

@Az igazi Sipi - Citizen of European Union:

Nem pontosan vágom, hogy miben nyilvánul meg az LMP baloldalisága.
Mitöbb.. épp a kiváltak azok, akik a baloldali zöld programot fémjelezték, és vallották ezidáig.

Viszont kellően elhatárolódtak mind az MSZP-től, mind a Fidesztől, és ez számomra szimpatikus.

moophlander 2013.02.11. 15:24:08

Ha ironikus hangnemben olvasnám, akár vicces is lehetne! Ha a poszt írója komolyan gondolta, akkor viszont valaki súgott neki, mert egyedül ekkora ostobaságot csak kommunista tud írni! .... vagy nem is súgtak? "Föl,föl ti rabjai a Földnek, föl, föl te éhes proletár" .... Nem sül le a pofátokról a bőr??? javaslom a linket: www.youtube.com/watch?v=3u_Ujht6U4I

sárkányfő 2013.02.11. 15:27:23

Mennem kell, később válaszolok (ha még lesz mire).

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.02.11. 15:32:10

@sárkányfő:
1. A legfőbb ügyészt és a bírósági vezetőket ugyanúgy a mindenkori kormány nevezi ki ezután, ezelött és most is, a mandátum lejárta után.
Bármelyik Bárándy pl hitelesebb szakmailag mint pl Szájerné ?

A 3-4-5 kapcsán ugyanaz a helyzet. Orbánt okkal kritizálod oligarchák, megszorítás, és hatalmi centralizáció kapcsán.
Szerintem az MSZP ezekből a szempontokból rosszabb választás, de ez nem menti fel Orbánt természetesen.
De miért kérded ? Orbán bűnei felmentik az MSZP bűneit netán ?

6. Szó sincs háborúról, vannak diplomácia csaták, melyek közül épp a minap jöttünk ki megkapott források tekintetében győztesen (második legtöbb nettót kaptuk / fő)
De nem kell lefeküdni az EU-nak, ahogy egyik tagország se fekszik le nekik.

7. A határontúliakról szerintem ciki a vita.
Az MSZP-s kampány, és Medgyessy koccingatásai, 23 millió románozás után.
Ez nem vitatéma.
Próbál az MSZP javítani a megítélésén ma már, de nehéz körök lesznek.

KG2000 2013.02.11. 15:34:01

@WLaci: Te zseni, akkor miért akarja bevezetni a Bajnai-Gyurcsány-Mesterházy maffiavezértrió az általános tandíjat? Azt gondolom tudod, hogy a személyeskedésed csak megerősít abban, hogy mindenképpen a Fideszre kell szavaznom!!!!!!!!!!!!!!!!!

KG2000 2013.02.11. 15:35:47

@_zulu_: Korrekt úriember, mi, nem ezt mondtátok istenetekkel és kenyéradótokkal, Gyurcsánnyal együtt, amikor Sólyom lemondásra szólította fel Gy.t 2006-ban!

marco74 2013.02.11. 15:41:02

@sárkányfő: a tőkebefektetők már épp szivattyúztak:)
a legtöbb beruházás állami, kényszerűenfügg az hatás az államháztartás hiány csökkentésével, amit ki tornászott fel magasra, helyenként 10%-ra. Olyan ügyesen tudjátok, a saját szaratokat másra kennegetni,:(
Nagyon nehéz, olyan emberrel vitázni, akinek a gondolatmenetét egyetlen elv vezérli, mindenért a jelenlegi kurzus a hibás...dehát sokan kerültetek távol a húsosfazéktól, nem véletlenül volt az Mszp 800 ezres szavazóbázisa még csúfos teljesítményük után is... Sokan éltetek jól,:)

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2013.02.11. 15:43:39

Világ Proletárjai Egyesüljetek!

Előre! Ma a baloldalt a proletárok ellenségei irányítják! Farkasok vannak a Bárányok közt!

Még nincs minden veszve! Meg lehet tisztítani a szocialista pártokat az oda alantas módon, hazugságokkal beszivárgó nagytőkés kapitalista burzsóá elemektől, akik a dolgos munkásnépet félrevezetve, imperialista abszolutista egyeduralmora törnek, az elvtársak vad nacionalista érzelmeit felkorbácsolva és őket egymás ellen uszítva!

Ki a szoci pártokból a gyártulajdonosokat, a bankárokat a kereskedő élősködőket! Ma ezeket a pártokat a dekadencia és protekcionizmus posványos mételye fertőzi! A politikai közélet maga a korrupció melegágya A tisztességes dolgos verejtékből élő munkásembernek érdekeit elnyomó népirtó terroristák, foglalják el az őket megillető helyeket a parlamentben (gulágban)!

Világ Proletárjai egyesüljetek! Ne hagyjátok, hogy az érdek-képviseleti egyesületeitekbe olyanok szivárogjanak be, akiknek az az érdeke, hogy minél jobban kihasználjanak benneteket!

Előre! Rendületlenül! Elő a sarlót és kalapácsot!

Munkásököl vasököl, oda csap, ahova köll!

Ezek az anti szociális elemek, társadalmunkra bomlasztóan hatnak! A politikai hulliganizmus biztosítja a korrupció melegágyát!

Nincs más megoldás! Fel kell számolni az imperialista törekvésekre törő fasiszta nézeteket valló szubcensziákat a szocialista életben!

Társadalmunk szociális létbiztonságának megőrzése érdekében, érvényesíteni kell a proletár testvériség szellemét, a társadalmi egyenlőséget!

Bolsevik nép! Egyesüljetek a mensevik burzsoá elnyomók ellen!

Idézem dicső nagy vezetőinket! Ez a harc lesz a végsőőő!

Mindenkinek joga van a munkához! Ezért a kapitalista szempontű automatiuzáció, társadalmi létbiztonságú munkaelosztást ki kell eszközölni!

A szükségletek állandóak, a munka mennyisége lecsökkent!

Újra internacionálé kell! Már nem elég a 3x8 óra! Mától proletár testvéreim, a 4x6 órát kell bevezetni, hogy eltűnjenek az éhező munkanélküli naplopó tömegek!

Testvéreim! A megoldás a kezetekben van! Munkás ököl vas ököl, oda sújt ahova köll! Nincs más megoldás jövőnk és jogaink biztosítása érdekében, mint a munkás osztály hatalmát visszaállítani!

Előre! Rendületlenül és rettenthetetlenül!

Pop40 2013.02.11. 16:03:52

@KG2000:

"akkor miért akarja bevezetni a Bajnai-Gyurcsány-Mesterházy maffiavezértrió az általános tandíjat? "

Azért nem semmi egy kretén vagy te, hallod.
Mit gondolsz, melyik opció a jobb?

a, a hallgatók 100%-a fizet egy 10000 ft körüli összeget szemeszterenként. Ez az összeg ott marad az egyetemeknél. (Bajnai-féle verzió.)

b, a hallgatók 95%-a fizet egy százezer - bő félmilla körüli összeget szemeszterenként. A befolyó összeggel az ezer sebből vérző költségvetést foltozgatják, az egyetem egy vasat nem lát belőle. (Orbán-féle verzió.)

Mondjuk mentségetekre szóljon, nincs könnyű dolgotok, már a vezér sem tudja, mi a véleménye tandíjügyben, honnan tudnátok akkor ti...

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.02.11. 16:09:49

@Pop40:
Elárulom hogy esélye se lesz bevezetni nekik a tandíjat.

Mitöbb semmilyen megszorítást nem fognak tudni bevezetni.

Azt hiszed, gondolom hogy a diákok most egy jól szervezett tüntetőkből álló civil szervezet jogos követelésekkel.

De szerintem tüntetésben a jobboldal profizmusa erősebb. És majd 2014 után ezúttal beazonosíthatatlan rendőrséggel se lehet majd úgy letudni majd az ellenállást, mint Gyurcsány alatt.

Szóval egy dolog biztos csupán.
2014 után állandó tüntetések várhatóak akárki is nyer.

blah 2013.02.11. 16:13:38

@Con Storm: ettől még te ugyanúgy kretén vagy.

ob.szerver 2013.02.11. 16:17:03

@Con Storm:

Te maradj inkább a pszichohistóriánál. Az mulatságos.

Kommunista szektának álcázott gazdasági maffia híveként bolsevikozni viszont szánalmas.

Pop40 2013.02.11. 16:19:49

@Trompf:
Hazudnék, ha azt mondanám, világos az okfejtésed, de fussunk neki.

"Elárulom hogy esélye se lesz bevezetni nekik a tandíjat."

Ez nem újdonság, amit Orbán már bevezetett, azt más már nem tudja bevezetni, legfeljebb átalakítani és racionalizálni.

"Azt hiszed, gondolom hogy a diákok most egy jól szervezett tüntetőkből álló civil szervezet jogos követelésekkel."

Nyertél, azt hiszem. A kis remegő hangú egyetemista lányka, aki pl a rádióba bement, annyira valószínűleg nem civil, mint pl a hírhedten civil CÖF, de nekem speciel "kicsivel" hitelesebb.

"De szerintem tüntetésben a jobboldal profizmusa erősebb."
Ez nem tudom, hogy jön a tandíjhoz, de tény. Egy sereg aberrált, frusztrált majom kering a magát jobboldalnak nevező oldalon, akik vezérük első szavára rohannak tüntetni bármiért és bármi ellen. Nem lesznek gyarmat.

Őszintén szólva ezek a birkák engem totál hidegen hagynak, nekem az egyetlen olyan jellegű megmozdulásom, mikor politikai ügyben egy lépést is teszek, jövőre lesz: elmegyek szavazni és elküldöm Orbánt a halál faszára.

"És majd 2014 után ezúttal beazonosíthatatlan rendőrséggel se lehet majd úgy letudni majd az ellenállást, mint Gyurcsány alatt."
Ezt talán fogalmazd meg magyarul, mert már nemhogy a tandíjhoz nem kapcsolódik, de semmi értelme a mondatnak.

"2014 után állandó tüntetések várhatóak akárki is nyer."

Felőlem... Remélem lesz annyi esze miniszterelnökként Bajnainak, meg a rendőri vezetésnek, hogy a következő csürhe ámokfutását, amelyik fel akarja gyújtani fél Pestet, nem tétlenül álmodozva fogják nézni.

susu64 2013.02.11. 16:22:19

@Vombatus Ursinus: Talán újra elolvashatnád, amit írtam: én azt kértem, hogy sorolj fel neveket, akiket Orbán becsmérelt vagy ekézett. Hiszen Orbánról írtam, hogy nem hallottam tőle senki ócsárolását, ellentétben Gyurcsánnyal, Bajnaival, Mesterházyval meg a többivel. A diszlexia bizonyos keretek között gyógyítható.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.02.11. 16:24:03

@Pop40:
A tapasztalat szerint az MSZP az, mely nem hagyta a tüntetőket érvényesülni.
Pl 2006-ban Gyurcsány megverette az ellenzékieket, képviselőstül, aztán ők a parlamentben élcelődtek a törött bordákon.

Orbánék alatt láthatólag mindenki hagyja az éhséges csürhét, és diák csürhét is oda vonulni ahová akarnak.
Azért írok csürhét mert láthatóan neked ez a tünettő szinonímája, és csak így érted meg.

És szerencsére az "ámokfutásukat" senki nem akadályozza meg, hisz demokrácia van.
nem úgy mint 2006-ban.

Pop40 2013.02.11. 16:38:11

@Trompf:
Jaj, de régi lemez már ez is, felrakhatnátok valami újat.

"Pl 2006-ban Gyurcsány megverette az ellenzékieket"

Igen, a gonosz Gyurcsány minden előzmény nélkül, csak úgy, megverette szegény ellenzékieket. Úgy kezdődött, hogy a másik visszaütött ugye, mint az oviban. Nem voltak a történetben előzményként felgyújtott autók, kifosztott és szétvert MTV-székház, áh, semmi ilyen. A gonosz Ferkó veretett, mert hát ő ilyen, szereti reggeli helyett a szegény jobbosokat veretni.

"Azért írok csürhét mert láthatóan neked ez a tünettő szinonímája, és csak így érted meg."

index.hu/gal/?dir=0609/belfold/TV4_galeri/

Nézegesd végig a haverjaidról készült képeket, utána mutass egyet, csak egyet, ahol a diákok hasonlóan barátságosan és békésen tüntettek. Miután ez megtörtént, ígérem, őket is lecsürhézem majd.

susu64 2013.02.11. 16:39:34

@Anyád, a szúnyogok!!!: Ez hülyeség. persze gyerekeknek születniük kell, különben ki fog néhány év múlva dolgozni? Ki fogja megkeresni a nyugdíjra valódat. Az adókedvezmény sokkal erkölcsösebb, mint a családi pótlék, mert abból a pénzből nevelheted a gyerekedet, amiért megdolgoztál. Hidd el, van fogalmam erről: jó néhány gyereket neveltem meg nevelek még most is. Segélyt annak kell adni, aki rászorul. Valahogy mégis különbséget kell tenni aközött, aki kutyát tart meg aközött, aki gyerekeket nevel.

_most_ 2013.02.11. 16:43:23

@Trompf: diákok tüntetésénél nem történ rongálás, vandalizmus, lehet kulturáltan is tüntetni, nem csak jobboldali módon.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.02.11. 16:50:48

@_most_:
Több tüntetést tudok neked mondani 2006 okt 23-án túl is, ahol nem történt rongálás, vandalizmus, mégis elzavarták a tüntetőket, és helyenként megverték őket.

Pl Budaházy féle hídfoglalás, Hősök terén gárda oszlatás, kordon állítások, útviszonyok miatti tüntetés megtagadás, ...

Jimmy Reiszmüller 2013.02.11. 16:51:27

@Trompf:

A pokolba vezető út is jószándékkal van kikövezve!

Pop40 2013.02.11. 16:52:57

@_most_:
Ő egyszerűbben szemléli a világot, tüntető, tüntető, kész, nem kell ezen faxnizni.

A remegő hangú egyetemista lányka is tüntető neki, meg az álarcos, utcaköves, molotov-koktélos széljobbos barom is. Remélhetőleg az álarcos csorda legközelebb az ő kocsiját használja a szalonnasütéshez, ha már ennyire nagy haverjuk.

Pop40 2013.02.11. 16:58:46

@Trompf:

Ja. Budaházyékat anno rémesen szétverték, miután nekiálltak tüntetni egy olyan választás eredménye ellen, amit a saját belügyminiszterük szervezett meg, aztán, mivel nem tetszett nekik az eredmény, hétköznap délelőtt, a legnagyobb forgalomban lezártak egy hidat. Mi is volt, csak kiszorították, vagy le is locsolták őket vízzel?
Szegénykék, azóta se látott Bp ilyen terrort.

takács bálint (törölt) 2013.02.11. 17:02:46

@SPYD3RM4N:
az addig rendben van, hogy bajnai nem konzervatív. de mi lenne a másik opció?

takács bálint (törölt) 2013.02.11. 17:05:56

@kigyurt álat:
a dolgozó, becsületes adófizető emberek reálbére átlagban csökkent. azt, hogy bajnai mit akar: nem tudjuk. ez a helyzet. inkább mondd azt, hogy szerelmes vagy orbán viktorba. hitelesebb lenne.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.02.11. 17:08:58

@Pop40:
Letartóztatták, bírósági eljárás, és közmunkára ítélték.
Nem mellesleg kb 5 hídfoglalót kb véresre vertek eközben a rendőrök, akiket később elengedtek.

Ehhez képest a diákok hídfoglalása turizmusnak számít egy demokráciában.

susu64 2013.02.11. 17:18:20

@biobender: Hornnak sose vol 2/3 -a, csak az SZDSZ - szel együtt. Ők nem tudtak megegyezni az új alkotmányban. (MSZP: 54,15%, SZDSZ 17,62%)

Pop40 2013.02.11. 17:18:36

Hát ez borzalmas. De változatlanul érdekelne, hogy mi köze ennek a diákokhoz, akik
a, nem vertek szét semmit
b, este 10-kor, nulla forgalom mellett kiálltak egy hídra, s az első felszólításra arrébb mentek?

Érthetetlen, hogy a rendőröknek (persze nem csak nekik:D) szimpatikusabbak voltak, mint az őket molotovval meg kockakővel dobáló csürhe.

Ja, abba meg már bele se menjünk, hogy őket valóban átverte Orbán elvtárs, azaz volt okuk tüntetni, a hídfoglalókkal ellentétben.

Jimmy Reiszmüller 2013.02.11. 17:19:15

@Trompf: A legfőbb ügyészt és a bírósági vezetőket ugyanúgy a mindenkori kormány nevezi ki ezután, ezelött és most is, a mandátum lejárta után.
Bármelyik Bárándy pl hitelesebb szakmailag mint pl Szájerné ?

Hogy hasonlíthatod a Bárándyt a Handó Tündéhez?
He?
Se a poszt nem stimmel se a hivatal se egyéb lófasz!

egoizm999 2013.02.11. 17:28:00

@HaFr: Pont az ilyen idióták miatt tartunk itt, ahol.
Egy ezeréves, magyar jelkép nevében mióta utaztatunk zsidókat, meg gyilkolászunk? Ajajajajajjj

Itt semmi másrol nem volt szó, Bajnai jelezte, kik neki a fontosak. Hát nem mi, magyarok.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.02.11. 17:30:02

@Pop40:
Épp csak arra a tényre hívtam fel becses figyelmed, hogy jelenleg a véres Fidesz terror és diktatúra idején egy tüntetést se tiltottak be, oszlattak fel, akadályoztak meg véglegesen,
egy embert se ítéltek el tüntetés miatt, szöges ellentétben az MSZP kormánnyal ahol több tucat tüntetést szétveretettek, feloszlattak, betiltottak.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2013.02.11. 17:33:51

@Jimmy Reiszmüller:
A centralizáció kapcsán hoztam egy valóban nem tökéletes példát:

Innen lehet szemezgetni a "nem lesz boszorkányüldözés" részekből:

www.gondola.hu/cikkek/13230
www.gondola.hu/cikkek/17596-_Mi_lesz_itt___-_A_masodik_szaz_nap.html

nu pagagyí 2013.02.11. 17:34:24

@Trompf: Budaiék hífogalalásakor nem volt még a spontán tüntetés törvényes. Be kellett jelenteni előre. A rendőrségnek meg az a dolga, hogy betartassa a rendet.

2006-ban változott a helyzet, amikor törvényesnek ismerték el a bejelentés nélküli tüntetéseket is, ha indokolt azonnali reakció szűlte. A jobboldal szorgosan vissza is élt a lehetőséggel, minden szír-szarért tüntetett.

Az, hogy van-e rendőri erőszak, vagy nincs nem a rendőrségen múlik. Ha a tömegben szándékosan balhézni küldött provokátorok vannak, vagy az elkeseredés olyan mértékű, hogy a tömeg többet akar mint békésen ácsorogni, akkor előbb-utóbb erőszak lesz. Ha a rendőrt elkezdik kockakővel hajigálni, vagy közintézményeket kezdenek szétverni, a rendőrök kénytelen lesznek valamit csinálni.

Jimmy Reiszmüller 2013.02.11. 17:42:40

@Trompf:

Akkor most untam meg a pontatlanságaidat!
Mert időközben kiderült, hogy ezek nem egyszerű pontatlanságok, hanem az érvelésedbe rejtett aljas faszságok!
Budaházy Erzsébet téri hídfoglalása nem 2006 utáni esemény hanem 2002-es.
A fidesz akkor is nagygyűlést tartott mit ad Isten akkor az Erzsébet híd pesti hídfőjénél.
Amikor erről később Orbánt kérdezték, azt mondta, hogy véletlen egybeesés.
Nem tudok róla, hogy bárkit véresre vertek volna ott, ezt valami általam nem látogatott szálsőokoskodó portál nyomozhatta ki.
Melyik volt az a több tucat amit az MSZP szétveretett?
Miért több tucat, "ménem" mindjárt több száz?
Mikor játszotta azt az akkori kormánypárt, hogy minden tüntetésre alkalmas helyett lefoglalt előre önmagának Budapesten?

Jimmy Reiszmüller 2013.02.11. 17:50:00

@Trompf:

Csak a vezetőcserékre reagálnék!
Minden hatalom szereti a vezetői székbe a saját embereit odaültetni!
Ez történt most 2010-ben is!
Azt hiszem beszélhetnénk erről is, lenne mit, de nagyon elmennénk más irányba szerintem!

fzoli77 2013.02.11. 17:52:57

@Trompf:
"
Tisztázzunk néhány alapvetést.

1. Orbán és Gyurcsány is eléggé küldetéstudatos ahhoz, hogy feltételezzük jót akarnak, csak legfeljebb rossz úton.

2.Én speciel ugyanezt gondolom az MSZP-ről is és a Fideszről is, még akkor is, ha jelenleg az oligarchák, és a pénztárosok (Simicska-Puch tengely) megbénítják a normális működést.

Tehát a kiindulási pont, hogy alapvetően az MSZP és Fidesz és a politikusok jót akarnak.
Azon egyszerű oknál fogva, hogy életük végéig politikusok maradhassanak.

Csak bénák, inkompetensek és korruptak.
A nagyrésze. Túl sokan.
Szerintem az MSZP-ben van több ilyen, szerinted a Fideszben, de ez csak megközelítés kérdése.
"
Egyet értek nagyrészt.

Van pár lényeges különbség.
1.
Az egyik oldal inkább integrálni akarja a hazánkban lévőket, a másik oldal integrációja pedig olyan minimum követelményeket ír elő, hogy ki számít magyarnak, jó állampolgárnak, amit maguk se nagyon teljesítenek.
Nem állítom, hogy nincs szűkség erre a minimumra. Csak annyit, hogy ez így van.

2.
Az egyik oldal az oktatásban is azt képviseli most, hogy te ne magadtól szeresd a hazádat, hanem jogosultnak érzi, hogy ezt hatalmi eszközökkel kiharcolja. Szerintem a hűséget és a szeretet nem szabadna bizalmatlansággal, hatalmi helyzettel kizsarolni, mert az pont annyit is ér.

Aki annyi ellenséget lát, aki folyton az önérdek érvényesítésről, a kiállás fontosságáról beszél, az azon is elgondolkozhat, hogy egyszerűen egy rendszerben nem csak önérdek, hanem közösségi érdek is van. És a kettő a legtöbb esetben rövidtávon nem esik egybe. Ahhoz bizalom kell, hogy lemondjak a rövidtávú önérdekemről, mert hosszútávon a közösségi érdekeken érvényesítésén keresztül sokkal többet nyerek.

Pop40 2013.02.11. 18:12:54

@Trompf:
Ez csodajó, én is csak azt akartam megemlíteni, hogy ennek esetleg lehet valami köze ahhoz, hogy akik Orbánék ellen tüntetnek, azok nem vernek szét semmit, nem szegülnek ellen a rendőrségnek, és nem gyújtogatnak kocsikat.

sárkányfő 2013.02.11. 18:24:52

@Trompf:
Na visszajöttem, de nagy csalódás a válaszod, azt hittem sikerül belőled kiprovokálni hogy komolyan válaszolj, de belátom ez lehetetlen. Már az első válaszod is full komolytalan, hisz te is tudod hogy eddig volt autonómiája az igazságszolgáltatásnak, most meg már nincs, definíció szerint megszűnt a hatalmi ágak szétválasztása. A több válaszodban még a komolyság látszata sem érhető tetten. Máskor mond meg előre hogy tojsz komoly dolgokra nem akarsz válaszolni, akkor én se veszem a fáradtságot.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.02.11. 18:35:01

Bajnai mint konzervatív...

Beszarás gyerekek.
Ez a gennyes libatolvaj csak Gyurcsánynak vágja a fát, és az MSZP-nek ráadásul ezt alig titkolja.

Konzervatív..
Röhej..

Miket fogtok még kitalálni Bajnai kampányolásának közbe ???

Remélem hasonlókat mert rém vicces.

zobod 2013.02.11. 18:51:09

Érdekes, hogy mennyire másképp érzékeljük és értékeljük ugyanazt a valóságot. Nekem Bajnai politikai pályafutása alapján inkább tűnik egy opportunista, szervilis végrehajtónak.

hümhüm 2013.02.11. 18:52:04

Bajnai egy tehetségtelen, sunyi kis pöcs.
Még hogy konzervatív?
Dehogy...
Konzerv.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2013.02.12. 00:03:47

bajnai annyira konzervatív, mint orbán, vagy a cikkíró = semennyire

kuka

Link Elek 2013.02.12. 05:29:44

Orbán nem konzervativ, soha nem is volt az.

jo20000 2013.02.27. 12:23:48

@Trompf: "Orbán és Gyurcsány is eléggé küldetéstudatos ahhoz, hogy feltételezzük jót akarnak, csak legfeljebb rossz úton. Tehát a kiindulási pont, hogy alapvetően az MSZP és Fidesz és a politikusok jót akarnak."
Nem, nem akarnak jót. Végképp semmi köze nincs a küldetéstudatosságnak a jó szándékhoz. Én ilyesmiben utoljára 90-ben hittem, de szóltak, hogy hülye vagyok. Mondjuk OV-t velejéig gonosz embernek és torzult személyiségnek tartom, aki lényegében egyfajta diktátorbetegségtől szenved, GYF meg - bár megérintette ugyanennek a szele pár évvel korábban - jelenleg teljesen normálisnak tűnik, és jókat is mond, csak a kialakult sablonok miatt nem nagyon megy át a "szűrőn" az üzenet - ha élhetek ilyen képzavaros megfogalmazással.
süti beállítások módosítása