1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2017.10.26. 18:17 HaFr

A baloldali trash médiáról, mint 444.hu stb.

Kapcsolódó kép

A Magyar Időkben megjelent Morvai Krisztina-interjút szemléz a 444.hu:

"A Fidesz mantráitól legfeljebb annyira mozdul el, mint amennyire a Soros-tervről szóló válaszában teszi:
> MK: Az európai migrációs politika annyira abszurd, életszerűtlen és embertelen, hogy csakis valamilyen gonosz, ördögi terv állhat mögötte. Azt nem tudnám megmondani, hogy Soros-e az 1-es számú tervező. A legfontosabbnak azt tartom, hogy az általa is képviselt elképzelések ne valósulhassanak meg, s a hazánkat megvédjük.<"

Egy, ez eleve jelentős elmozdulás. Hanem mint mond még Morvai, amiről megfeledkezik a 444.hu?

"MK: Ám azt is el kell mondanom, hogy működő demokráciákban az állampolgárok erőteljesebben és határozottabban korlátozzák a hatalmat, mint ma nálunk, Magyarországon. Ennek alapfeltétele, hogy legyen egy széles, nagyszámú, az államtól független polgárság, amely anyagi biztonságban él, nincs függőségben vagy kiszolgáltatott helyzetben.Látni kell azonban, hogy az uniónak legkevésbé sem érdeke az, hogy létrejöjjön egy erős polgárság.Farizeus módon állnak tehát a demokráciához, mert annak alapfeltételét, a polgárosodást ők maguk akadályozzák."

Ez utóbbi bekezdés első fele -- a brüsszelezésig -- pl. az Orbán-kormány sokkal lényeglátóbb és pontosabb kritikája, mint amire a "demokratikus ellenzék" eddig képes volt. Nem csoda, hogy a 444.hu nem veszi észre, pontosabban a propagandalapok (spec. a gonzóból lett trash media) szokásához híven jótékonyan megóvja ettől a közönségét.

Közben ha belegondolok abba a minőségi különbségbe, amely - mondjuk - egyfelől a hazai sajtó csúcsát jelentő index.hu és a hvg.hu hír- és publicisztikai felületei, másfelől az aljnövényzetet szaporító ATV és a hírcsatornának megbocsáthatatlanul gyenge HírTV közéleti műsorai között tátong nyilván az előbbiek javára, bekalkulálva a műfaji különbségeket is... hát megtanulnék zongorázni csak azért, hogy ezt el tudjam játszani. A különbség pontosan megállapítható, mert nem a műfajok teszik, hanem a benne dolgozók hivatásról való elképzelése. A trash csatornák, mint az ATV, vagy hírtévének legalábbis gyenge HírTV közül az előbbi gyakorlatilag semmilyen oknyomozó, tényfeltáró újságírást, de már önálló sajtómunkát sem végez a sajtájok világán túl, a hírei nagy része hírügynökségi konzerv rossz ízlésű, képzetlen replikánsok száján át adagolva, de az utóbbira is igaz, hogy reggeli és esti politikai beszélgetős műsorai az újságírói/műsorvezetői igénytelenség mintapéldányai csak Kelet-Európát nézve is, akár ami a külcsínt és az öltözködést, akár ami a felkészültséget, a szakmai hozzáértést illeti. Ahogy a 444.hu mélységesen lenézi az olvasóit (fogyasztóit), úgy nézik le ők is a nézőközönségüket, rátéve a politikából való kiábrándulásukra egy lapáttal. Ezek a jó emberek az évek során kb. ugyanazzal az ötven emberrel beszélgetve (=évődve) hozzájárulnak a magyar nyilvánosság tökéletes lezüllesztéséhez és a szabadságunk radikális csorbulásához (hiszen a rendelkezésükre álló időt nem a tudás, az igényesség és a színvonalas kritika propagálására, hanem ezek csaknem tökéletes ellentétére használják fel.) Még mindig jobb, mint a 888.hu és a Tények? Nem annyival, hogy joguk legyen ezzel védekezni. A sötétség legfeljebb árnyalataiban tér el.

Szégyen, ami a magyar sajtóban megy. Éppen akkora szégyen, mint a politikánk.

37 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr6413092036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

feher.b (törölt) · http://pkpkozosseg.blog.hu 2017.10.26. 18:42:00

Egyetértve a leírtakkal a 444 konzekvensen megy utána a IX. kerületi ingatlanügyeknek, de ez sem menti meg a copy+paste típusú sajtómunkától, miközben voltak ott többre hivatott arcok és témák, pl Kasnyik.

Az országnak viszont nincs szüksége 3-4 reggeli és esti beszélgetős műsorra, mert nem "állítódik elő" annyi politikai tartalom. Hír TV, ATV, Echo, Inforádió, stb, ez egyszerűen túl sok, vagy egy (jó) műsor kéne a közszolgálatin, vagy egy heti háromszor jelentkező színesebb palette.

u.i. - új hobbim a Privátszféra című műsor és az esti beszélgetősök visszanézése neten - a figurák unalmasak, nulla mondanivaló, nulla egyéniség, miközben a három kulcsszót sem tudják jól felmondani, ld. Molnár Gyula az összefogásról legutóbb Olgánál - pardon, mint disznó a jégen.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2017.10.26. 18:49:13

@feher.b: persze, az ATV az alja az egésznek, a 444.hu ennél átlagosan jobb, vannak jó pillanatai, ami nem akadályozza meg őket abban, hogy propaganda lap legyenek

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.10.26. 19:19:38

Halkabban! Ne szidd a 444-et. Beláthatatlan segítséget nyújt a ballibek népszerűségének csökkentésében. Ők olyanok, mint Gyurcsány - minden rendes ember hosszú életet és hatalmas aktivistát kiván nekik.

prognosys 2017.10.26. 20:30:00

A trash média szvsz nem csak baloldali, hanem úgy általában globális. Persze tisztelet a nagyon igyekvőknek. A baloldal identitás válsága, unalmassága sugárzik a műsoraikból, nem létező mondanivalójukból, míg a jobboldal - főleg a Fidesz - trollcunamival intézi el a közvéleményt, ahol már szinte mindegy is, hogy kérdezel-e valamit vagy sem. Ha nem számíthatsz értelmes válaszra a kérdéseidre - leszámítva, hogy a kérdéseiddel van a baj -, akkor minek is kérdezzünk!? Hosszú távon ennek mindenképpen ez a züllés lesz a hatása. Így jobb hiján magában zsörtölődik vagy örül Soros Gyuri bácsi (ez most szarkazmus volt :) ) tervének az egyszeri polgár, mindenféle iránymutatás nélkül.

DrGehaeuse 2017.10.27. 06:50:47

@feher.b: @HaFr: A Tv2-höz képesta HírTV nem is annyira trans. Farkas Kriszta látványa miatt minden reggel HírTV -re kapcsolok, hátha ő van a pultnál. :-)

Hidvégi Mihály 2017.10.27. 08:37:59

Segítsen nekem valaki.

A következővel van gondom:
"MK: Ám azt is el kell mondanom, hogy működő demokráciákban az állampolgárok erőteljesebben és határozottabban korlátozzák a hatalmat, mint ma nálunk, Magyarországon. Ennek alapfeltétele, hogy legyen egy széles, nagyszámú, az államtól független polgárság, amely anyagi biztonságban él, nincs függőségben vagy kiszolgáltatott helyzetben.Látni kell azonban, hogy az uniónak legkevésbé sem érdeke az, hogy létrejöjjön egy erős polgárság.Farizeus módon állnak tehát a demokráciához, mert annak alapfeltételét, a polgárosodást ők maguk akadályozzák."

Az első mondatot értem, legalábbis érteni vélem, azt mondja, hogy a hazai gyakorlatban a polgárok nem korlátozzák a hatalmat.
Jól értem, ugye?

Aztán azt mondja, hogy ez azért van így, mert az EU beleavatkozik a magyar belpolitikába s gátolja a magyar polgárok középosztállyá fejlődését?

Én érzem csak azt, hogy ez bődületes hülyeség? Nem Orbán gazdasági politikája miatt szűkül a hazai középosztály vajon? Hogy jön vajon ide az EU, s az eu-s farizeusság?

Szó mi szó, magam sem méltattam volna szóra ezt a bekezdést azt hiszem.

A 444.hu-ról nem nyilvánítok véleményt, mert nem túl sokat látogatok oda, s így nem ismerhetem, de MK mintha nem lett volna teljesen tiszta gondolatokkal itt.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2017.10.27. 08:43:18

@Hidvégi Mihály: :) vannak, akik szelektíven írnak, te meg szelektíven olvasol, szerintem ez tök jó így

Hidvégi Mihály 2017.10.27. 08:45:11

@HaFr: hohó, ez még nem segítség :)

neoteny · http://word.blog.hu 2017.10.27. 08:56:24

@Hidvégi Mihály:

"Az első mondat[...] azt mondja, hogy a hazai gyakorlatban a polgárok nem korlátozzák a hatalmat."

Az én olvasatomban azt mondja, hogy Mo-n az állampolgárok nem képesek hatékonyan korlátozni a hatalmat, mert [második mondat] nem polgárok: gazdaságilag nem (eléggé) függetlenek az államhatalomtól, ezért kiszolgáltatottak az államhatalomnak.

"Aztán azt mondja, hogy ez azért van így, mert az EU beleavatkozik a magyar belpolitikába s gátolja a magyar polgárok középosztállyá fejlődését?"

Tekintettel arra, hogy a különféle címszók alatt nyújtott EU-s támogatások a (magyar) kormányzaton keresztül kerülnek elosztásra, ez a metódus csak növeli az állampolgároknak az államhatalomtól történő függését: így hát az EU-s támogatások etatista-bürokratikus jellege sem a gazdaságilag független polgári réteg kialakulását támogatja.

Legalább is én így értelmezem ezt a bekezdést; lehet, hogy Morvai Krisztina másra gondolt, de azért őt kellene (tovább) interjúzni.

ricardo 2017.10.27. 09:10:54

Ami az államtól független polgárságot illeti, ez 18. századi gondolat. Már James Steuart megírta: kevesebb félnivalója van az alattvalónak az uralkodótól ott, ahol tehetős, saját tulajdonnal rendelkező „középső rend” létezik, és semmi olyan hatásosan nem korlátozza a politikai önkényt, mint a virágozó business.

Hidvégi Mihály 2017.10.27. 09:35:22

@neoteny: Ez inkább csak Morvai eszében lehet így. Jön az Eu-s pénz, de az, hogy ezt a magyar államot képviselő mondernorbán rosszul osztja szét, az nem az eu sara, hanem modernorbáné. Alattvalókat toboroz vele s nem polgárokat nevel, akik pofán vágnák mikor kell.

De mint tudjuk, én forradalmár vagyok, aki beszélhet így. Ám a magyarok nagy része behódoló alattvaló.

MK. olyan nyakatekert valamit zagyvál, csak hogy szapulja az eu-t, hadd legyen nagyobb a zűrzavar. Még nagyobb.

Ember s magyar legyen a talpán, aki kiigazodik benne.

Fuxos (ex bömis) · http://fuxianizmus.blog.hu 2017.10.27. 09:40:56

A blogszerzőnek igaza van a bejegyzésével. Az újságírás színvonala drasztikusan csökkent.....mint gyakorlatilag minden más. Kultúra, öltözködés stb.

Ilyen világot élünk...és még rosszabb lesz. :(

Fuxos (ex bömis) · http://fuxianizmus.blog.hu 2017.10.27. 10:38:09

Van szerencsém a Facebookon is kísérni a polémiát, amit a blogszerző ezen posztja kiváltott. Egy ismert műsorvezető azzal védekezik, hogy azért ilyen egysíkúak a politikai műsorok, mert ha nem az 50 ismert arc jelentkezik, az ismert dumáikkal, akkor a nézők el fognak kapcsolni a csatornáról. (a műsorvezető, az arcok és dumáik színvonaláról most nem beszélek, pedig volna miről) Erről nekem a 80 évek eleje is eszembe jutott. Akkor kizárólag a pop-rock industrial rock és disco zene irányzata szólt az összes (nyugati) rádióállomásokból. Ugyanaz a száz énekes és együttes ugyanazokkal a zenei sémákkal....és ez már így ment 4-5 évig.....a duma ugyanaz volta rádiósok részéről mint most. Ha mást adunk, akkor majd a hallgatók elkapcsolnak az állomásról....és akkor 1981 augusztus elsején elkezdett sugározni az MTV. Videoklip nagyon kevés volt, és ami volt, azt nagy többségében az akkor még alternatívnak (undergroundnak) számító énekesek és együttesek készítették, akik miatt elviekben a közönség elkapcsolt volna az állomásokról. 3 év múlva a zenei világ a róluk szólt, az industrial rock meg a disco meg eltűnt a süllyesztőben. Arról most nem is beszélek, hogy az MTV az amerikai középnyugaton kezdte a sugárzást, ami talán a legkonzervatívabb része Amerikának.

Fuxos (ex bömis) · http://fuxianizmus.blog.hu 2017.10.27. 10:42:12

P.S. Azt sem értem, hogy az Olyan tévéadók mint az ATV meg HírTV mitől félnek. Az 1-2% nézettségük 0,6-1.2% csökkene?
Baxus, ha nem veszik meg azt amit a boltba kínálok, akkor elkezdem cserélni a kínálatot. Nespa?

abdul hackeem 2017.10.27. 11:55:09

"Csak emlékeztetőül: Morvai Krisztina egy olyan párt vezető politikusa, amelyet Orbán Viktor csicskapártként emleget, amelynek a politikusaira paparazzikat küldenek, a plakátjaikat leszedetik, az elnöküket miniszterelnöki szinten buzizzák, és mindezekből következően Vona már azon se lepődne meg, ha egyszerűen feloszlatnák őket." Írja a 444.hu.
Ezek tények, szerintem ez nem trash média, csak felhívja ismét olvasói figyelmét néhány dologra. Hogy ezzel lenéz-e engem, vagy sem az más kérdés szerintem.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2017.10.27. 12:05:46

@abdul hackeem: nem csak ezzel néz le, hanem ezzel és főleg a Morvai-féle szöveg tartalommanipuláló ollózásával

abdul hackeem 2017.10.27. 14:35:10

@HaFr: Igazad van, lehetséges. Mégis a nyilatkozat manipulativ jellege, a környezet (BZS vezércikke pl.) és esetleg a Jobbik megosztása (törekvés rá) engem sokkal inkább felháborít, bele sem gondolva pénzügyi hátterekbe.
Az másik kérdés, amit már ezen a blogon valaki felvetett, hogy emberek 120 karakternél többet nem hajlandóak elolvasni, ezért (is) lehet manipulálni a tartalmakat.

Lavinia Pinkerton 2017.10.27. 14:41:50

@HaFr: Épp a 444-ről jövök. Azért írok, mert ebben a pillanatban épp felbasztam azon az agyam, hogy három Orbán fotó - mondókával, egy matolcsi, egy rezsiszilárd, egy gyurcsányozás meg egy soros elegendő nekik a címalpon.
Az igénytelenség és fideszesség mintapéldája.
Egy átlagos 444 honlap. Mindig itt lehet olvasni Orbán kedvenc kolbászáról, kedvenc góljáról, és egyéb szolganépléleknek való rajongó cikkeket rengeteg Orbán pofával a címlapon.
Napi Orbán rajongóknak - ez a 444.
Az Indexen is vigyorgó Orbán meg Putyin a hős. Sorosszörny. Momentumos fideszkölykök.
A HVG-n is Orbán, aki éppen szentté vált egy ikonon.tv

Hogy ezek nem ellenzéki médiák... elég csak rájuk nézni.

Szerintem nem érdemes ellenzéki médiát keresni, mert olyan nincs Magyarországon.
Se jó, se rossz.

Lavinia Pinkerton 2017.10.27. 14:48:01

@ricardo: Míg el nem veszik az önálló polgár kaszinóját, trafikját, birkanyáját, számítógépes fejlesztő cégét, erdejét, nagyvállalatát, iskoláját, kórházát, lakását, szobrát, köztéri és fáját, míg a végén minden polgár meg
nem érti, hogy nem polgár, csak egy ideiglenesen életbenhagyott benszülött, akire vadásznak a fideszes tatárok.

Lavinia Pinkerton 2017.10.27. 14:51:41

@feher.b: A közszolgálatin 6, vagy 8 csatornán megy a migráncsozás éjjel-nappal.
Szeretnél még több migráncsozást ?
Mert Orbánnak most pont ez az agyajárása.

2017.10.27. 17:02:09

@Lavinia Pinkerton:
andy vajna önálló polgár lett? nem is tudtam. persze annyiból, amennyije neki van a kaszinójából(amit a viktortól kapott)bárki lehet is.

más, az újságírás itt ma már nem egy komolyan vehető szakma. már akkor kezdtem sejteni, amikor havas "tanár úr" lett a fő korifeusa a képzésnek. azóta nem tudom mi van. orbánék talán a közszolgálati egyetemen képzik az újságírókat, a többi az utcáról is felvesz bárkit(gondolom).

még azt sem lehet mondani, ami az amcsiknál van, hogy az inkább demokrataérzelmű, inkább liberális(baloldalhoz közelebb álló) egyetemet végzettek közül akad, aki ezt hivatásnak gondolja, az orgánumok közt meg bőven akad, amelyik a képzésükkel is törődik.
az inkább jobboldali egyetemet végzettek meg eleve nem tekintik komoly foglalkozásnak, ami meg is látszik a jobboldali orgánumok többségének a színvonalán is. és ha valaki mégis egy bizonyos időt eltölt a szakmában az is inkább ilyen gop pénzekkel kitömött tanácsadó cégeket tekint céljának a feljutáshoz, mint nálunk a századvég(hasonlókat)
www.latimes.com/opinion/op-ed/la-oe-oppenheimer-media-credibility-20171017-story.html

Lavinia Pinkerton 2017.10.27. 18:46:16

@Bánegressy: Kezdetben voltak kaszinók. Ezek, ugye nem állami kaszinók voltak, hanem magánintézmények.
Aztán jött a fülkeforradalom élén a viktor, és betiltották az összes kaszinót, ahogy sokminden mást is, például a dohányforgalmazást.
Na, hogy aztán ő nyitogatja Vajna néven a kaszinókat, az a dolog lényegi része.
A polgárságot tönkreteszik, hogy a fideszcigányok minden iparágat lefedjenek állami erőszak alkalmazásával.
Ezért nincs polgárság. Pedig volt.

2017.10.28. 12:08:24

jajj, ez nagyon jó!
" A probléma az, hogy Rogán Antal aktuális korrupciós ügyeiből nem lehet világnézetet gyúrni. Magyarországon sajnos mindenki bolsevik attitűddel működik: vannak vörösbolsevikok és narancsbolsevikok. Másnak itt nincs piaca. Az én nagy félelmem az, hogy a Hír TV is ugyanarra a sorsra jut, mint az összes ellenzéki sajtótermék: miután kizuhant a narancsbolsevik maffiából, el kell tanulnia a vörösbolsevik világ nyelvét és elvárásait. Ennek a kapcsolónak sajnos csak két állása van. Sokszor azt hiszem, egyedül az én illúzióm, hogy van tér egy harmadik kurzusnak."

www.facebook.com/notes/puzs%C3%A9r-r%C3%B3bert/puzs%C3%A9r-nekem-nem-is-lenne-szabad-l%C3%A9teznem/1511675642241577/

Moin Moin 2017.10.28. 16:37:13

Te, a fotón az őrült mellén a Vaskeresztet tekinthetem rám vonatkozó személyes sértésednek?

bakika 2017.10.29. 02:47:00

Valami földöntúli látni, ahogy a vak vezeti a világtalant. Sok sikert a kormányváltáshoz, összefogáshoz, progresszióhoz, meg ilyenekhez mind. Igaz, nem ebben a cikkben olvastam, de annyira megragadott, hogy nem bírom magamban tartani, hogy amikor a kultúrák keresztényien beojtják egymást, hogy eljöjjön a szuperkapitalista, mégis konzervatív, de progresszáló übermensh a nemlétező Sorosterv délibábjából, ahogy kikel, a bábból...hát ez is bizonyíccsa, hogy közel a Világbéke.

abdul hackeem 2017.10.29. 06:45:16

@Bánegressy:Nálunk annak idején, a hetvenes években volt a Bolond Béla. Az utcán sétálgatva mindenféléket kiabált. Évente kétszer egy hónapra elvitték "pszichológiai" kezelésre. Aztán ahogy nagyobbacska lettem, egyszer megálltam nem túl messze hozzá, - de azért elég messze ahhoz, hogy el tudjak futni, ha baj van - hogy meghallgassam miket mond, vagy kiabál. Ahogyan emlékszem, elég élesen bírálta a rendszert és pontosan elmondta a Kádár-rendszer minden baját. :-)

2017.10.29. 09:00:46

@abdul hackeem:
hát de ez a béla is ezt mondja.
nem akarja, nem is tudja elzavarni a ner-t, az a kérdés, hogy azokban akik olvassák, hallják az szűrődik-e le, h jó így ahogy van, vagy de nem jó ez így nekünk! de igaza van ennek a bélának!

addig jó nekünk amíg maga él drága viktor bácsi!
vagy
addig jó nekünk amíg maga orbán viktor, drága kádár elvtárs ?
(vagy jó az attól, hogy szar)

még az is különbség, hogy ezt azért elég sokan hallják, látják, olvassák

egyébként érdekes ez a serdülés.
én az átkosban minden nap sz.e.r.-t hallgattam, de csak a zene miatt.
egy napon miután az iskolából nagy boldogan mentem haza, mert *5-öst kaptam lenyin elvtárs 100. születésnapjára készített feladatomra(hát elég öreg vagyok már :D), bekapcsoltam a rádiót és a szer-en véletlenül pont lenyinről, a véreskezű terrorista vezér diktátorról emlékeztek meg.
attól kezdve meghallgattam a politikát is a szer-en és bár sok jóra nem emlékszem a következő 22 évből, de ez véletlenül jó előadás lehetett, mert azonnal hatott.
(ezzel együtt sem vagyok benne biztos, hogy az érési folyamatra a serdülőknél a politikának a legcsekélyebb mértékben is befolyással kéne lennie.)

kiir 2017.11.23. 08:05:59

@poszt:
"Ez nem hűségeskü a Fidesz mellett. Nem tudja, a Jobbikra szavaz-e jövőre a Jobbik európai parlamenti képviselője. Morvai Krisztina elmondja: három éve nincs kapcsolatban Vona Gáborral, de nem a személyes sértettség, hanem az irányváltás bizonytalanította el."

forrás:
digitalstand.hu/olvaso/62205#2

Szóval utólag kimondhatjuk, hogy a posztíróval szemben inkább a 444-nek volt igaza. Aztán hogy trash vagy nem trash, azon gondolkodjanak a filozófusok.

kiir 2017.11.24. 22:41:56

@HaFr:
Morvai Krisztina Fidesztől való távolságának megítélésében.

Távolabbról meg abban, hogy nincs mit várni a Jobbik és a Magyar Nemzet ún. Fidesz-ellenességétől. Ők Orbán Viktor személyét leszámítva lényegében mindenben egyetértenek a Fidesszel. Tőlük se kapitalizmus, se liberális demokrácia nem várható.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2017.11.25. 17:53:03

@kiir: én nem tudok erről nyilatkozni -- most csak azt látom, hogy a kevés tényleges ellenzéki párt egyike

2017.11.25. 18:48:35

@kiir:
magyarországon nincs olyan számottevő párt, amelyik globális kapitalizmust akar. vagy liberális demokráciát abban a formában ahogyan azt amerikában elképzelik. ezt nemcsak morvai krisztina utasítja el, hanem lényegében minden statisztikai hibahatáron felül mérhető támogatottsággal rendelkező pártpolitikus.
süti beállítások módosítása