1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2015.04.29. 18:04 HaFr

Orbán a Jobbik hasznos hülyéje

Orbán lassan már mindent megtenne (a kommentelőim, akikkel együtt írom ezt a blogot, majd kiegészítik ezt az élénk képzelőerejükre támaszkodva), hogy Vona visszamásszon a polgári körös junior állapotába, ő maga pedig visszakerüljön oda, ahol szeptemberben, az internetadó elleni tüntetés előtt volt, de hiába, csak egyre mélyebbre küzdi magát abban a gargantuai sötét lyukban, ahol a végén teljesen el fog tűnni.

Az akasztásos ötlete az internetadóéhoz méltó öles százas szög a politikai koporsójában, de nincs mit csodálkozni egy olyan ember végzetén, akinek szellemi és anyagi horizontját egyformán csak a kórós önképe tartotta össze, erkölcs integritása tán sose volt, mindent tönkretett maga körül, amit tudott, és már csak a folyamatos, eszetlen radikalizálódás maradt neki lehetőségként, ide azonban már egyre kevesebb híve követi. Csodálkozni csak azon lehet -- bár az ország állapotát és a saját gátlástalanságát ismerve ezt is meg tudom érteni --, hogy eddig húzta. A tükör összetört, a darabjai ezerfelé hevernek, és a megalázott kormányfő négykézláb szedegeti össze őket, beletenyerelve rendre az üvegbe, hosszú vércsíkokat húzva maga után.

Orbánnak immár csak az maradt a saját jogán, hogy a Jobbik programjának első fázisát -- illetve, amit meg tud érteni ebből -- megvalósítsa. Ennek már semmi köze a polgári, gazdag, európai Magyarországhoz. A Jobbik borzasztó lehetőség, mert újfajta, sokkal hatékonyabb veszélyt jelent, mint a posztkommunista Orbán. A posztmodern nácizmus olyan bűvkört vonhat körénk, amely új és izgalmas az orbáni ásatag vakondvilághoz képest, a rasszizmus, a pogányság, a kelet és az internetes kultúra kombinációja egy európai Iszlamista Államhoz hasonló etnoetatizmussal fenyeget, amelyhez képest Orbán csak a kleptokrata, korrupt régmúlt. A Jobbik nem lesz korrupt -- a Jobbik erkölcsi diktatúra lesz az erkölcs eddig nem ismert értelmében, egyszersmind egy olyan újfajta állam kezdeményezője, amelyet még nem csak én nem látok, de ők sem -- csak az a biztos, hogy teljesen más alapon működhet, mint a mai felfogásunk szerinti állam.

Ennek ellenére Orbán varázsa alól felszabadulva az ország mégis csak kreatívabb lesz politikai téren, mint eddig, kreatívabb lehet az ellenzékiség is, különösen, ha végre lenyomja az orbánizmus baloldali kistestvérét, a szoci belvilágot -- azaz nincs kétségem afelől, hogy a 2004 óta tartó válságból lassan ki fogunk lábalni, de kérdéses még, hogy miféle új szakasz kezdődik már az idén Magyarország történetében.

(A címért köszönet fviperának)

57 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr207413260

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nemzetikonzultálunk 2015.05.01. 21:20:18

És akkor eszébe jutott Árpádnak egy-két mondat, amivel újrakeretezni gondolta volt az elmúlt öt év egyik leggyatrább hónapját, 2015 áprilisát, amikor a népszerűségvesztést már az egyszázalékos személyijövedelemadó-csökkentés és a sertéstőkehús-áfacsökk...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2015.04.29. 18:24:47

Óvatosan szólok hozzá, de lehet, hogy az az etnoetatizmus csak (?) etnokrácia lenne annyiban, hogy:
1, nem nézem ki a mindenre rátehénkedő állam üzemeltetésének képességét a Jobbikból, ha egyszer a Fidesz alatt is egyre-másra törnek a fogaskerekek;
2, az se biztos, hogy az államra összpontosítanának, ha a nemzetre is lehet.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.04.29. 18:26:33

@Counter: így van, ez egy újfajta cucc lehet, még nem látom, de szerintem még ők se, de valami piszkosul modern dolog

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2015.04.29. 18:45:04

@HaFr: A minap a médiában megfuttatott Baranyi Tibor Imre közvetlen kapocs az egykor még a Demokratában is fel-feltűnő kard-kereszt-korona szövetséghez és az amögött álló neopogány-miszticista-ezoterikus (nem akarok több jelzőt halmozni) szellemi (???) iskolához (????).

Már csak ezért sem gondolom, hogy a züllött nyugat olyasféle tűnő badarságai érdekeljék őket, mint állam és ilyenek.

Archetípusok, kasztok, harc meg tradíciók, az igen.

Toportyán Zsóti 2015.04.29. 19:09:04

Aranyszájúbayerzsóti is észrevette hogy kretén szegény csuti és sleppje.

nevetőharmadik 2015.04.29. 19:10:58

@HaFr: Az erkölcsi diktatúra zseniális kifejezés, ahogy az európai iszlamista állam is, mint érzékeltető hasonlat. Tulajdonképpen nem is tudom, mit szeretnél még jobban látni ennél :D

De ha részletes képet akarsz, szerintem mindenképpen interjúvold meg a bircát, ő kifejezetten erkölcsi alapon vágyik illiberális államra.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.04.29. 19:12:39

@nevetőharmadik: ez nekem a teljes kielégülés, nem kell több :)

Fuxos (ex bömis) · http://fuxianizmus.blog.hu 2015.04.29. 19:26:07

@nevetőharmadik:
Szerintem a bircának felmondtak. Ritkán béget a birkasága mostanában és akkor csak jámborul....és a beszélő majmot sem láttam mostanában...lehet hogy befogták. :) :)

==T== 2015.04.29. 19:27:25

Ha a Jobbik nagyobb veszélyt jelent a liberális demokráciára Orbánnál, akkor jöjjön a Jobbik.

Khonsu 2015.04.29. 20:21:07

@HaFr: Furcsa jószág lesz az biztos. Valamiféle széljobb-szélbal keverék.

nevetőharmadik 2015.04.29. 20:27:18

@Fuxos (ex bömis): Birca legfeljebb kiégett. Őt sosem fizették, saját magától olyan, amilyen. A többi viszont...

borzimorzi 2015.04.29. 21:21:25

@Khonsu: Nincsenek azok olyan messze egymástól. Tudod, mint az órán az éjfél és a nulla óra. Egyformán sötét mind a kettő. :-)

Mellesleg a HVG-n ott van a kibővített felmérés a választói csoportokról. Ember legyen a talpán, aki ebből meg tudja mondani, hogy hol is keresse szavazóit pl. a PKP. Vagy bárki más.

hvg.hu/nagyitas/20150429_Gyulol_vagy_kozonyos_a_magyar_valaszto

Üdv:
b

ricardo 2015.04.29. 21:30:26

(Szerintem Vona világképe még leginkább az Alain de Benoist-féle francia Új Jobboldalra emlékeztet. Ennek nyilván van forrásvidéke: Nietzsche, Spengler, Evola vagy akár Ortega. Ez a vonal mutat Dugin irányába is. Nota bene a 2000-es évek elején a Jobbikban kifejezetten népszerű volt Benoist, és arra tippelnék, hogy Vona még egyetemistaként fertőződött meg az Új Jobboldal nézeteivel az ELTE bölcsész hallgatójaként. A "vadhajtások" meg szimplán nyilasok, nettó rasszisták és egyéb ostorpattogtató suttyók meg futóbolondok.)

explanatus 2015.04.29. 21:35:49

Itt egy nagyon figyelemreméltó írás: www.kronika.ro/velemeny/gorog-dilemma A szélsőbaloldal az eredményt leginkább az EU-nak köszönheti.

Lassan minden megvan, ami a görögöknél. Végre sikerült földobni egy témát, ami alkalmat ad az Uniónak, hogy kioktasson bennünket, (amit nagyon szeretünk) mi meg mondhatjuk, több tiszteletet a magyarnak. Jó az irány! Jön föl a jobbik, balosodik a Fidesz. Ahogy elfoglalja majd a szélsőbalt a volt baloldaltól, mehetünk szavazni. Majd jönnek azzal, olyan bátrak, ki merik írni ciklus lejárta előtt a választást. A morzsává vált „igazi” balodal meg majd csak lesni fog. Mivel ebben nagy gyakorlatuk van, sikernek fogják beállítani, hogy az összes pártjuk alulról súrolta a bejutási küszöböt.

kiir 2015.04.29. 21:57:03

Nem hiszem, hogy bele kéne vonódni abba a diskurzusba, ami szerint Vona valami Robespierre-féle tiszta és megvesztegethetetlen forradalmár-diktátor lenne. Ez csak egy mítosz (mégha más-más okból csábítóan hangzik is mind a Jobbik, mind politikai ellenfelei számára).

"A Jobbik nem lesz korrupt"

A Jobbik (vezetése) már most korrupt. Először 180 fokos fordulattal megszerették a nagy Szovjetuniót és KGBélát, egyszerűen a pénzért. Most meg 180 fokos fordulattal éppen sajnálják a holokausztot, egyszerűen a hatalomért.

Nem kell izgulni, ők is csak rendes magyar emberek. Joguk van a korrupcióhoz, és amint lehet, ezt realizálják is.

"A Jobbik borzasztó lehetőség, mert újfajta, sokkal hatékonyabb veszélyt jelent, mint a posztkommunista Orbán."

Nyilván ők ezt állítják magukról, de nem kell bedőlni. Alapvetően még Orbánnál is inkább a valóságtól elszakadt, cizellálatlan de ködös ideológia által vezérelt népek. Hatékonynak biztos nem nevezném őket. Orbánhoz csak akkor érhetnek föl, ha orosz kézivezérlésre kerülnek. Persze évtizednyi kárt okoznának az országnak és az ország gondolkodásának, nem tagadom - de ebben is csak logikus folytatásai a Medgyessy-Gyurcsány-Orbán sormintának.

Boross Bence 2015.04.30. 00:02:34

@borzimorzi: Én is éppen azon gondolkodok, hogy a felmérésből vajon melyik csoportot tudná a PKP megszólítani és mivel. A mérsékelt jobboldali választék:

- "A konzervatív középosztály (Fidesz-szavazó)" 4%
-"Jómódú vidéki misejárók (Fidesz-szavazó)" 2%
- "Vallásos falusi asszonyok (Fidesz-szavazó) 7%
- "A dolgozó középgeneráció (LMP-szavazó)" 1%
- "A vidéki elit (Bizonytalan – rejtőzködő)" 1%
- "A nagyvárosi pályakezdők (Nem-szavazó)" 4%
- "Az elszegényedő falusi alsó-középosztály (Nemszavazó)" 6%
- "Feltörekvő fiatalok (Nem-szavazó)" 3%

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.04.30. 01:28:57

@Boross Bence: újra kell szervezni ezeket a csoportokat, teljesen mindegy, hogy ma ki kire szavazna

kiazmarmegint 2015.04.30. 03:34:08

@nevetőharmadik: erdekes ez az eltunesi sorozat. A hvg.hu oldalon volt egy elmebeteg, aki naponta harmincszor is hozzaszolt Orbant vedve, "vagy orbanizmus, vagy iszlam fundamentalizmus" volt az egyik erdekes mondata, es o is eltunt.

a nagy hohoohooo 2015.04.30. 06:24:16

Ez még jobb példa:

„Orbán Viktor szerint a móri bankrablás után Magyarországnak komolyan meg kell fontolnia a halálbüntetés bevezetését.Erről a leköszönő miniszterelnök szerdai, e minőségében utolsó rádióinterjújában beszélt. Elmondta, hogy a halálbüntetést korábban helytelen intézménynek tartotta, de megváltozott a véleménye annak nyomán, hogy személyesen találkozott a két héttel ezelőtti móri bankrablás áldozatainak hozzátartozóival.”
Tehát különösen szép, hogy most Orbán ezzel a fiktív kampánytémával próbál jobbikosabb lenni a jobbikosoknál, hiszen a móri bankrablás miatt Kaiser Ede évekig ült ártatlanul. Úgy kapott életfogytiglant, hogy semmi köze sem volt a rabláshoz, aztán még kártérítést sem ítéltek meg neki a hamis vád miatt.

Azaz Orbán egy olyan ügy miatt hisz a halálbüntetés jogosságában, amiben, ha akkor is lett volna halálbüntetés, kivégezhettek volna egy ártatlan embert.

444.hu/2015/04/29/orban-a-mori-bankrab...

a nagy hohoohooo 2015.04.30. 06:39:01

undorító Orbán zsigeri gyűlöletre ható retorikája, akár a menekültekről, akár a halálbüntetésről van szó.Újabb cinikus károkozás a hatalom megtartása érdekében.
A menekültek elleni hecceléshez párosul most a halálbüntetés kérdése.
Nagyon rosszul állhat Orbán szénája, akarom mondani népszerűsége, ha egyre gyakrabban az emberek legalantasabb érzéseire, érzelmeire apellál.
És erre mondják, hogy Orbán zseniálisan érzi a néplelket,illetve zseniálisan tudja meghülyíteni az arra kapható szektát.
Tehát elkezdődőtt két jobboldali testvér egymást túllicitálva próbál szavazatokat venni. Kíváncsi vagyok mikor érnek el a cigányok deportálása témához.
Orbán egy utolsó gerinctelen szemét, de nagyon hülye ha azt hiszi, hogy a
populista szar dumája elég lesz ahhoz, hogy ne zuhanjon tovább a pártja népszerűsége. A szélsőséges retorika mar nem elég a Jobbik ellen, túl késő. Itt már csak az időutazás segítene, ha sosevolt kiradírozná ezeket a rogánokat, szijjártókat meg l. simonokat (a sor szinte végtelen) magával együtt a történelemből. A FideSSnek kampó, neki meg pláne. Bár abban nem vagyok biztos, jelen állást elnézve, hogy utánuk sokkal jobb világ jön...
De van, ez a "próbáljuk domesztikálni a széljobbot" c. elkúrt stratégia újabb kísérlete; az eddigi sikerességi rátára való tekintet nélkül, izomból.
Orbán már megint bebizonyította, hogy tesz magasról az országra, a hatalmán kívül senki és semmi nem érdekli. Felelőtlen ígérgetés, gátlástalanság, demagógia, indulatkeltés. A népszerűségért és hatalomért bármire hajlandó. Ha trafikgyilkosság, ha párizsi merénylet, több száz fő halott a Földközi-tengeren, mindegyiket gondolkodás nélkül kihasználja a saját politikai céljaira. Államfő helyett egy piti hatalommániás szociopatánk van. Köszönjük ezúton is azoknak, akik még mindig benyalják a szövegét! Hogy egy klasszikustól idézzünk, még egy kócerájt sem szabadna rábízni, nem hogy egy egész országot!
Próbálja a jobbik vitorlájából kifogni a szelet.
Statisztikák szerint a halálbüntetés nem jelent visszatartó erőt. Vigyék inkább a bűnözőket követ törni, ne napi 10 rugóért üljenek kényelmes cellákban - uniós kártérítési perrel, mert zsúfolt a börtön. Nevetséges.
Amúgy jó kis terelés megint... Fazekas Sándor úgy érzi, nincs oka arra, hogy lemondjon,hiába ő nevezte ki a nemzetbiztonsági átvilágításon kétszer is elbukott Kiss Szilárdot, hiába bukott az ő irányítása alatt az agrártárca több mint 400 millió forintot a Hungária Zrt. bedőlése miatt és hiába segítette a Kun-Mediátor csaló vezetőjét anno irodához lenne jobb téma is: trafikmutyi+fólia, Quaestor, MET, Paks2, Mészáros, Simicska...stb..megy a szerecsen mosdatás, mégpedig maga a szerecsen mosdatja saját magát.A keleti nyitás igen sokba kerülhetett Magyarországnak, sok pénz vándorolt ide-oda a kissszilárd-félék kezén keresztül. Amíg ők hallgatnak, addig ezeknek nincs okuk a lemondásra. Majd ha Pomócsi bácsi "elkezd beszélni", akkor kezdhetnek csomagolni.
A FideSSekre jellemző a nagyfokú felelőtlenség, ami még nagyobb önteltséggel párosul
Nem is szimplán terelés, hanem szavazógyűjtés. Ezen is látszik mennyire összefosták magukat FideSSmaffiózók.
Azt kérem, hogy lássatok át rajta mindannyian, ne dőljön be senki ennek az alantas, hatalomvágytól vezérelt demagógiának.
Ne kívánjuk senki halálát, ne ítélkezzünk mások élete felett.
Ezt fogják mondani akkor is, amikor a tömegek a korrupt FideSSes politikusok lámpavasra húzását követelik majd Orbán hergelése nyomán?
Börtönbe záratni az összeset,életfogytig, Orbánnal az élen, aki mások halálával kovácsol éppen politikai tőkét, hogy elterelje mocskos rablóbandájáról az emberek figyelmét.
Ne hallgassunk rá! Csak lopni akar tovább.

kristophoros83 2015.04.30. 08:11:37

A magyar politikai trágyadomb elég sokat tesz azért, hogy a politikai cikkek, de legfőképp a politikához kapcsolódó gondolatok fő témája az legyen, hogy ki a nagyobb komcsi, fasiszta, geci, tolvaj, stb. Itt is már sokadszor olvasom az Orbán-ilyen, az Orbán-olyan posztokat. Na persze nem tagadom, hogy ezekre a posztokra az Orbán messzemenőkig rászolgált, és fontos is a tisztán látás, de ha nagyon belelovaljuk magunkat ebbe a témába, akkor bele is esünk a csapdába, amit Orbán Viktor ásott. Ugyanis szerintem aki a normalitás politikájáért küzd, annak először is vázolnia kéne, hogy a normalitás világa hogy is nézne ki. Nagyon szeretnék végre olyan posztokat is olvasni, hogy hogy is nézne ki a konzervatív állam. Milyen lenne az oktatás. Hogy küzdene a konzervatív állam a szegénység ellen. Milyen lépésekkel lehetne megállítani az egészségügy további pusztulását, stb.

Pozitív és reális jövőkép felvázolása lenne szerintem egy fontos feladat. Legalább is én, mint felhasználó ilyet szeretnék látni (a Jobbiknak ebben mondjuk igaza van, mert nekik van jövőképük, azaz programjuk. Csak a baj vele az, hogy a realitástól, és a normalitástól nagyon messze van.)

Fuxos (ex bömis) · http://fuxianizmus.blog.hu 2015.04.30. 08:20:36

@kristophoros83: Nem posztom védeni a blog szerzőt, de azért azt a posztokból és a három beszédből,ki lehet olvasni milyen a PKP által elképzelt jövő.
Abban igazad van, hogy ezt másképp is nyilvánosságra kéne hozni. Szerintem előbb vagy utóbb erre is sor fog kerülni.

Toportyán Zsóti 2015.04.30. 08:51:33

Csuti pocakmutyi aksiproblémái óta beszámíthatatlan,viszont 1000 milliárdjai vannak agymosásra.Jelenlegi állapotát tükrözi hogy az irtózatos pénz ellenére lejtőre került.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.04.30. 09:11:18

@kristophoros83: mindegyikre szükség van, a reális jövőkép önmagában nem érdekel senkit, a politika szenvedélyekből (is) áll

ricardo 2015.04.30. 09:54:41

Kristophoros83-nak igaza van. A Jobbik sikerének kulcsa egyszerűen az, hogy egyáltalán vannak témái. A napi orbánozás ui. édeskevés.

tamas11 2015.04.30. 10:58:34

@kristophoros83:
igazad is lehetne, mindenki szeretne "reális" jövőképet ( (+neki JÓT!).
Csakhogy, ha felvázolod, három irányból ébred a kétely.
1. Másoknak is oly vonzó e
2. sikerül e megvalósíítani a rajzolt formában
3. az előre nem látott eseménywk "részletek" mennyire kerülnek előtérbe, mennyiben írják át igényeinket.
Erre írhatja Hafr, hogy a jövőkép nem érdekli az emebereket, a politika szenvedélyekből (is) áll.
A jövőképünk: az maga a jelen. Már az első pillanatában jelennel kezdődik. Ha szilveszterkor új életet kezdesz, január elsején máris másnaposan fáradtan társaságod elvezítve ébredsz. Ez eltart egy ideig, és az már az újesztendő.
Szóvala sok harc, és elhatárzások sora kell, korrekciókkal. Amiben biztos lehetsz: hogy MÁST akarsz, mint ami van...
Nekem kedvencem az a bonmot, hogy "A fiatalokban VAKON bízik a jövő". Kétségtelen, hogy kommentárokat fűzhetünk hozzá, okosakat is.

borzimorzi 2015.04.30. 11:12:00

@a nagy hohoohooo: Hibátlan! 100% egyetértésem. Amúgy a büntetés-végrehajtásról volt anno topic. az indexen, nagyjából ugyanez a kicsengése. (Magam nyitottam, remélem, megvan még.) Itt is van, ni: forum.index.hu/Article/showArticle?t=9174125

Ha Orbán után Vona jön, azzal csak lecseréljük a közepesen tehetséges Cipollát egy epigonjára.

Jókat rötyögtem mostanában Stumpf András írásán az "elveszett Fidesz lélek"-ről. (mno.hu/magyar_nemzet_magazin/lelek-ugyan-mar-1282677)

:-D Édes istenkém... Hogy veszhetne el olyasmi, ami soha nem is volt? A Fidesz még a kezdetek kezdetén 1993-ban Debrecenben tartotta közgyűlését és tisztújítását. Akkoriban ott jártam egyetemre, figyelemmel kísértem az eseményt. Eleinte két jelölt volt a pártelnöki tisztségre, Fodor Gábor és Orbán Viktor. Előbbit különféle hátulról jövő zsarolásokkal visszaléptették. Így lett Orbán Viktor egyetlen jelölt, majd megválasztott elnök. Ehhez képest a posztkomcsik már 1986-ban törvényt hoztak róla, hogy választásokon minden körzetben legalább két jelöltnek lennie kell. Aki ebből nem értette meg, hogy a Fidesz még annyira sem demokratikus berendezkedésű, mint amennyire már az 1980-as évek posztkomcsijai is demokratikusan gondolkodtak, az nem lelkes volt, hanem buta. A butaság aztán exponenciálisan nőtt, egész hisztériává fokozódott, mire kimondták magukról, hogy csakis ők a nemzet, ergo a kokárda is az ő hitbizományuk, és a "haza nem lehet ellenzékben". Közben az Orbán óhajai ellen szavazó és állást foglaló Fidesz-alapszervezeteket úgy irtották, mint a gazt.

Semmiféle Fidesz-lélek nem volt itt soha. Egy ügyes manipulátor diktatorikus törekvéseit szolgáló tömeghisztéria volt. Ennek felhasználásával Orbán foglyul ejtette az országot és saját maga, a családja és klientélája zsákmányává tette a közvagyont. Egy csomó buta emberke lett egy közepesen tehetséges Cipolla áldozata, és ezeknek a szavazatai miatt most akadálytalanul folyhat a nemzet gátlástalan kizsebelése. Tegnapelőtt az Ángyán József által közismertté tett kajászói gazdák, tegnap Kishantos, ma Kunhegyes. Balatonon kikötő, komplett városok közvilágítása, haveri autópályák stb. Ez már nem egészpályás letámadás, ez teljeskörű rablás. A Fidesz bukása borítékolható. De attól, hogy a patkányok menekülnek a süllyedő hajóról, még nem lesznek mások, mint patkányok!

S most, ahogy elnézem, a szegény PKP lett kiszemelve arra, hogy a Fidesz második, sőt harmadik vonalából is kiszorult alakoknak legyen hová leejtőernyőzniük. Csakhogy ezek pontosan ugyanazt a szervezeti és korrupciós "kultúrát" hozzák majd magukkal. A patkányok csak patkányok maradnak.

Üdv:
b

zipe moha 2015.04.30. 12:10:57

..."Ennek már semmi köze a polgári, gazdag, európai Magyarországhoz."....mint ahogy EHHEZ semminek nem volt köze az elmúlt 25 évben...hatalmi csoportok vagyonszerző koncepciója mellé még is ez lett eladva!

Jókat vitatkoztam blogokon "jobboldaliakkal" akik méltán voltak kárörvendőek és gúnyosuk, hogy a "baloldal" megroppant...

Annyi történt mindösszesen csak , hogy időben ELŐSZÖR a " baloldal" roppant meg...majd méltán követi őt ebben a " jobboldal" is..kicsit tovább tart, míg elvesznek az illúziók, ez minden...

Természetesen ezután "roncsderbi" következik...mszp-fidesz nagykoalíció...hiszen a rendszerváltó mszmp-vel jött létre a nemzetközi megállapodás...mindenki más idegen lenne külföldön...viszont otthon lenne itthon ( a jobbik, lmp része a jelenlegi játéknak..nem belülről jöttek)

S mi jöhet utána? irányított katarzis ( mi más?), háború vagy polgárháború szigorúan az alávetettek érdekében persze...és persze a vagyonok melyek a politikai gazdasági leuralás eredményei többször gazdát fognak cserélni, mert hát igazából csak ez a lényeg.
...hacsak , nem jön egy Alternatíva ami kifog ezen az egészen ...még idejében

borzimorzi 2015.04.30. 12:38:56

@zipe moha: Hajjaj! Az a baj, hogy ez a forgatókönyv egyre esélyesebb.
Üdv:
b

zipe moha 2015.04.30. 13:19:15

@borzimorzi: ...a cinizmus és a hideg, józan, számító! szemlélés között csak hajszálnyi a különbség.... a naív vágyvezérrel tántorgás egész más kategória... utóbbinak a legfőbb mozgatója a megúszás , a kimaradás szándéka...senki nem tud kimaradni, pláne aki erre törekszik...legföljebb belesodorják...

nehéz ma még ezt elhinni, holnap pedig már mindegy ki mit hisz...bim-bam

Khonsu 2015.04.30. 16:11:31

@zipe moha: És vajon felismerik-e az emberek az alternatívát?

Mert amint valami elkezd szélesebb körben terjedni, az egyik oldal megmondóemberei megmagyarázzák, hogy ezért rossz, a másik oldalé pedig, hogy azért és már tudomást sem vesznek a híveik az alternatíváról.

Azok pedig sajnos még kevesen vannak, akik már immunisak a hülyítésre és ténylegesen foglalkoznak is az alternatívákkal, de egyre többen lesznek.

Igazából a sikerhez az alternatívának "radar alatt kell repülni", hogy mire az illetékesek elkezdenek problémaként foglalkozni vele, már késő legyen.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2015.04.30. 16:15:41

@Khonsu: Nem csak az elkötelezett hívekből lehet meríteni.

De, mint azt az utóbbi hónapok is mutatják, az ő elkötelezettségük ereje sem végtelen nagy.

Khonsu 2015.04.30. 16:41:16

@Counter: Sajnos elégé kevesen szűrik az információt/járnak utána az igazságnak, így mindenki elméjét mérgezik nem csak az elkötelezett híveikét. Az emberek fejében a sok téves és félinformációból összeáll egy olyan kép, hogy az adott alternatíva nem jó és kész.

Az alternatívának még az előtt kéne „menővé” válnia, mielőtt a két kígyó kibocsátja az információs mérgét, ami mindent szétrohaszt és megöli a legjobb alternatívát is, még mielőtt megerősödhetne.

Khonsu 2015.04.30. 16:44:50

@Khonsu: Sajnos globálisan is hasonló a helyzet, azért vagyunk még mindig válságban és leszünk is újra, meg újra...

Khonsu 2015.04.30. 17:02:42

Röviden: Az alternatívák annál sikeresebbek lehetnek, minél később kezdenek el tőlük parázni az illetékesek.

Ha úgy nézzük tulajdonképpen a Jobbik is erre példa. Hagyták megerősödni, mert azt hitték, hogy szélsőséges pártként sohase lehet annyira sikeres, hogy veszélyeztesse a hatalmukat. Igazuk volt. Aztán elkezdett néppártként viselkedni és a helyzet hirtelen megváltozott, de most már késő.

2015.04.30. 17:37:52

@Khonsu: Az alternatíváktól való parázás eleve ott bujkál az "illetékesekben"... Független attól, hogy ki személyesíti meg az Altert...

Ps.: És ha van-nak Alter-ek, Ő-k mitől az-ok?

Khonsu 2015.04.30. 17:51:16

@megamind: "Ps.: És ha van-nak Alter-ek, Ő-k mitől az-ok? "

Tisztán és érthetően le tudják vezetni, hogy mit, miért, és hogyan csinálnának és ennek mi lenne a várható következménye.

Magyarul be tudják bizonyítani magukról, hogy nem kamuról van szó, és legalábbis valószínűleg működne az elképzelésük. Érthető jövőképet tudjanak mutatni.

Ahhoz, hogy valóban alternatívának nevezhessük ezen kívül még szükség van rá, hogy ezek az elképzelések megoldandó problémák széles spektrumát lefedjék.

Vagyis program: Ezt így oldanánk meg és ez lenne a várható következménye.

2015.04.30. 17:58:50

@Khonsu: A Jobbik "néppártként viselkedik"? No, nem annyira... Megmaradt az "orbáni körök" eszközének...

2015.04.30. 18:13:30

@Khonsu: Okés, erre gondoltam is... De egy országban -- melyben az "Alternatívának" elég megszereznie a megfelelő mennyiségű szavazatot.. így gyakorlatilag teljhatalmat kap... így gyakorlatilag az egész országgal, a társadalommal azt csinálhat, amit csak akar --, amelyben az erő uralkodik, nem lehet semmit sem építeni!

Ps.: A NER Alternatívája egy másik pol.-rendsz., egészen konkrétan a liberális demokrácia. Ezt a társadalmunknak kell kiharcolnia, s ha ez sikerült, ha egy ilyen rendszerünk lenne, akkor lenne ideje az általad leírt "Alternatívák" versenyének...

Khonsu 2015.04.30. 19:00:17

@megamind: Az alternatíváknak több szintje lehet. A kevésbé komplex alternatívák rendszerbe ágyazódva működhetnek, mint amilyen rendszer pl. a liberális demokrácia is, ebben lehetnek ilyen alternatívák pl. pártok stb.

A komplexebb Alternatíva már rendszer szinten működik, neki nem kell a működéséhez egy rendszer, mert ő maga a rendszer.

Persze ez már messzire vezet, de mondjuk úgy, a történelemnek még nincs vége...

megamind (törölt) 2015.04.30. 19:21:08

@Khonsu: "ő maga a rendszer", majd jön egy másik "rendszer"... Így aztán sosem lesz stabil és biztonságos politikai rendszerünk, sem jogi, sem gazdasági környezetünk nem lesz, mert ilyenje annak van, aki "maga a rendszer", és annak van eszköze is ahhoz, hogy mindenki mást belekényszerítsen...

Ne haragudj meg, de had kérdezzem meg: nem gondolod, hogy a régi módszereket újakra kéne cserélni? Talán nem a lehetetlent kellene elvárni -- hogy a hatalmat gyakorlóban bízzannak az emberek --, hanem... HM? Mivel folytatnád?

zipe moha 2015.04.30. 19:27:30

@megamind: ...magukban...:)...( és egymásban)

zipe moha 2015.04.30. 19:29:10

@Khonsu:

.."A komplexebb Alternatíva már rendszer szinten működik, neki nem kell a működéséhez egy rendszer, mert ő maga a rendszer."...pontosan, így van...

valaki fentebb kérdezte, hogy de honnan, miből felismerhető?....innen

zipe moha 2015.04.30. 19:51:16

@zipe moha: ...alternatív pártokra a Társadalmi igény leáldozott...maga a Társadalom változott meg...az osztályszerkezeteket már csak a közgondolkodást tudományosan befolyásolók sulykolják manipulatíve..

..ez azért már karcolja a valóságot:
hvg.hu/nagyito/20150429_Gyulol_vagy_kozonyos_a_magyar_valaszto

persze, el lehet még játszogatni ezt a színházat jó ideig (sokak és erősek érdeke)....ám ami kényszerít, az az, hogy minden! lehetséges kimenet ismert...és negatív...

a Társadalom pedig mintha kollektív tudat megérzés platformjára lenne kapcsolva...előbb -utóbb szétfeszíti a rendszer ellentmondás...

érthetetlen , hogy az emberek messiásra várnak-mondják a közvélemény-kisajátítók...pedig ők értik csak igazán: ...Alternatívára!

csak egy példa, hogy mainsterm ma már olyanra gondol amir a KÖZEMBER még csak nem is mer...és persze ettől fél minden helyzetokozó, naná hogy az embereket dezinformálják és pártoskodásra kényszerítik...néha viszont kilóg a lóláb...:

..."Saját pártjáról Gyurcsány azt mondta, sok év munkája kellett ahhoz, hogy a DK-nak ma nagyjából félmillió szavazója legyen. Szerinte nem azok fogják vezetni a következő években Magyarországot, akik "valahonnan hirtelen előkerülnek", hanem azok, akik a legtöbbet tanultak az elmúlt évekből. Azt mondta: ő és a Demokratikus Koalíció politikusai talán jobban megértették, mit kell másképpen csinálni."....nehogy elő merjenek kerülni bárkik is, értve vagyok?? ( füstös szoba , fekete autó, bolgár maffia, meg még.....:)))

zipe moha 2015.04.30. 19:54:17

@zipe moha: tehát szumma nem az a kérdés mi lesz ezzel az országgal, mit kellene kezdeni vele...HANEM AZ HOGY KIK VEZESSÉK

Khonsu 2015.04.30. 20:12:09

@megamind: @zipe moha: Igen is meg nem is.

Hosszú távon egy új rendszer a megoldás, rövid távon azonban meg kell teremteni a későbbi átmenet kiindulópontjait.

Rövid távon normalizálni kell az állapotokat, melyhez pl. olyan értelmes és jó szándékú szerveződésekre van szükség, akik erre alkalmasak és eléggé nyitottak is egyben ahhoz, hogy egy későbbi átmenetben akár partnerek is lehessenek. Én pl. ilyennek gondolom a PKP-t jelenleg.

Khonsu 2015.04.30. 20:18:39

@Khonsu: Hosszabb távon, ahogy HaFr fogalmazott az egyik válaszában, a végeredmény "valami piszkosul modern dolog" lesz.:)

megamind (törölt) 2015.05.01. 11:06:40

@Khonsu: Sem az Alaptörvény, sem a NER, stb., nem felel meg... Egyiket sem a társadalom számára hozták létre, hanem a saját hatalmuk és vagyonuk megtartására, gyarapítására. Ők megszerezték, minket pedig elidegenítettek a hazánktól, otthontalanná tettek. Milyen kár, hogy ehhez elég volt a kellő mennyiségű szavazatot megszerezniük...

A mai Magyarországnak nincs politikai rendszere. Ebben az országban nincsenek törvények... Bármikor bármi megtörténhet. Putyin célját a tagállamok társadalmainak destabilizálása segíti... MAgyarország az Ő zsebében van... Orbán Viktort és a sleppjét, a Jobbikot is (van egyáltalán kivétel?) megvette kilóra... Még Merkellel is kiegyezett.. (a lapok régóta le vannak osztva)

...a pártok nem is akarják azt az átmenetet, hiszen elég csak megfelelő mennyiségű szavazatot szerezniük, és tulajdonképpen bármelyik párt - tetszeleghet az MSZMP szerepében, mert ez a párt a magyar pártok "ősmintája" -- emberei azt csinálhatnak ebben az országban, amit csak akarnak... Hatalomra kerülésükkor azonosítják magukat az állammal ("Az állam én vagyok", "A rendszer én vagyok" -- így a legfőbbek), amiből aztán az lesz, hogy az "átmenet" (a pártpolitikai alapú kontraszelekció a pozicionáló, stb) lesz az állandó...

PS.: Hiányoznak a kiindulási pontok?

Egy politikai rendszernek állandónak kell lennie, hogy stabilitást, biztonságot kölcsönözzön az egész társadalom számára. Így jöhet létre például a jogbiztonság, a stabil gazdasági környezet, stb. Ezeket a területeket máshogy nem lehet stabilizálni!

Tulajdonképpen, hogy nekem, neked, s azoknak, akiket az alaptörvénnyel megfosztottak a hazájuktól, az a kiindulási alapunk az új politikai rendszer felé vezető úton, hogy egy új Alkotmány által újra hazánkra találjunk, s az abban foglalt politikai rendszer által otthon érezzük magunkat. Erre szerveződhetünk... DE! Ez nem azt jelenti, hogy "egy pártba" kell szerveződnünk, hanem...(?)

borzimorzi 2015.05.01. 11:17:27

@zipe moha: Seneca ugyan elegánsabban megfogalmazta, de így van. A sors vezeti az akarót, a nem akarót meg vonszolja.

Üdv:
b

megamind (törölt) 2015.05.01. 11:20:24

@zipe moha: Például ...kérdés az is, hogy milyen politikai rendszer keretei közt; kérdés az is, hogy a pozíciók önmagukban milyen teret kereteznek, mit engednek betölteni, kihasználni a pozicionált személy számára. S ezt a keretet előbb meg kell alkotni...egy ilyenforma keretrendszer, meghatározza, ezáltal ellenőrizhetővé teszi a pozicionált személy tevékenységét/működését.

zipe moha 2015.05.01. 13:50:17

@borzimorzi: Seneca nem tette hozzá a végén, hogy bim-bam....pedig szerintem illik a végére..:))

zipe moha 2015.05.01. 13:57:15

@megamind: .. a sorsközösséget VÁLLALÓ nemzetté..:)

ui.megint egyetértünk ( ugye nem így volt kezdetben...:)..és ennek nagyon örülök...abban is amit khonsunak írtál..

zipe moha 2015.05.01. 14:06:29

....@megamind: www.napi.hu/magyar_gazdasag/igy_nyomjak_agyon_a_nyugdijak_a_koltsegvetest.597119.html...

ez az ami nagyjából az alap, ami költhető...látszik , hogy tolvajlást egyáltalán nem bír el...
a legnagyobb baj a nyugdíjalapok felszámolása és a 97-es nyugdíjtörvénnyel való trükközés miatt van...cca 20 ezer milliárd hiányzik egy nyugdíjalpból vagyon formájában...mondjam hol van?...így viszont a mindenkori költségvetést lékeli meg...már nem elég a befizetés, cca 10%-ot a költségvetés másból fizet ...és romlik....omlik is majd

zipe moha 2015.05.02. 20:19:31

... a Társdalom Biztosítása mára mindösszesen az munkavállalók, más néven humán erőforrások fejhetőség...épp most lépnek meg tömegesen (csak nem felismerték, hogy mi a szerepük???...és nem tetszik:).....és az Állam adókivetési találékonyság maradt...hát ez azért nem kevés...:)))

zipe moha 2015.05.02. 20:21:25

helyesen...:.. a Társadalom Biztosítása mára mindösszesen a munkavállalók, más néven humán erőforrások fejhetősége...épp most lépnek meg tömegesen (csak nem felismerték, hogy mi a szerepük???...és nem tetszik:).....és az Állam adókivetési találékonysága maradt...hát ez azért nem kevés...:)))
süti beállítások módosítása