1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2014.12.27. 17:58 HaFr

Kövér: a magyarok az alsó fedélközbe valók

Sok butasággal megtűzdelt interjút adott a házelnök Széles Gábor lapjának. A butaságok nem annyira az amerikaiak által felemelendő "új SZDSZ" körül koncentrálódtak (ebben az észrevételében ugyanis lehet akár egy szemernyi igazság is, time will tell, ahogy lehet igazság a Jobbik megerősítése körüli balos érdek észrevételezésében, ezekről én is írtam éppen az előző posztomban), ellenben bántóan buta a Fidesz "nagy öregjétől" és a magyar országgyűlés elnökétől az, ahogy elképzeli a világpolitikát, és ahogy levonja az utóbbi hónapok történéseiből a következtetéseket a kormánya előtt álló feladatokra vonatkozóan.

Először is, Kövér hallgat a Magyar Hírlap olvasói előtt arról a külpolitikai baklövés-sorozatról, amelyet kedvenc kormányfője elkövetett az oroszokhoz való törleszkedéssel, amely egy még alapvetőbb hibára, a liberális demokráciák végének tusványosi meghirdetésére megy vissza. Ez utóbbi viszont csak azért történhetett meg, mert az uraknak fogalmuk sincs a kapitalizmus és a liberális demokráciák természetéről, behozhatatlan versenyelőnyükről az autokráciákhoz képest, eleve rosszul elemezték a helyzetet és vették fel a saját premisszáikat, egy kalap alá hozva Szingapúrtól Indián és Törökországon át Oroszországig összehasonlíthatatlan államokat, és frissen szerzett bölcsességükkel olyan kalandba taszították a magyar nemzetet, amelyből ma csak vesztesen kerülhetünk ki.

Még hátrább haladva a logikában, a kudarcaik gyökérokáig, a kapitalizmus és a liberális demokrácia fölötti provinciális győzelmi jelentés csakis azért harsanhatott fel, mert az ország vezetőinek Orbántól Kövéren és Lázáron át Rogánig és Szijjártóig bevallottan vagy kikövetkeztethetően nem volt gyerekszobájuk, nem taníthatták meg őket a szüleik a polgári világ értékeinek tiszteletére és az abban való viselkedésnek az alapnormáira; az embertársaik tiszteletére és ezzel összefüggésben a hatalmi centralizációtól való undorra; a lopás tilalmára, a szerzés méltóságára és a pénz használatával kapcsolatos illemszabályokra; ebből következően nem taníthatták meg őket a sajnálatos kisebbrendűségi érzésük, a bosszúvágyuk és atavisztikus érzelmeik háttérbe szorításának parancsára, különösen a jelenlegi hivatalaikban; nem nevelhették őket az értékteremtés mibenlétére, a polgárság fölényére a kivagyisággal és a radikális, ízléstelen, hazug fantazmagóriákkal szemben, amiért is semmi csodálkozni való nincs azon, hogy az urak fájóan nélkülözik a nyugati civilizációban való jártasságot és könnyű eligazodást, és ami azt illeti, nélkülözik a magyar történelem ismeretét és a nemzet sorsa iránti felelősséget. Ma végső soron ezért szenved ez az ország, és ezért fog szenvedni még hosszú évekig, mire felébredhet a Kövér és társai által rábocsátott lázálomból. Kövér és társai olyan kalandorok, akik az ország történetének legrosszabb politikai tradícióit elevenítették föl, a magyar demokrácia intézményrendszere és politikai kultúrája pedig nem bizonyult kellően erősnek ahhoz, hogy időben kiszűrje őket a hatalmi aspiránsok sorából.

Most ez az ember -- Kövér László -- áll neki bölcselkedni ennek a jobb időt is látott lapnak a hasábjain. A sok butaság, ami elhangzik a szájából mind bocsánatos lenne, ha nem évek hosszú sorának kudarcos politikáját próbálná meg igazolni féligazságokkal és egy dühös, frusztrált ember megemésztetlen ideáival. Azok a vágyak, hogy majd Amerikával szemben közép-kelet európai túlsúlyt lehet képezni (azokkal, "akikkel ugyanabban a hajóban evezünk, méghozzá az alsó fedélközben"), feltéve, hogy a környező államok végre leszámolnak azzal, hogy a magyarkérdést tegyék politikájuk első számú rendezőelvévé, fényes bizonyítéka annak az interjú során elhangzott kétségtelen igazságnak, hogy a magyar elit hagyományosan semmit nem ért a diplomáciához, ellenben -- teszem hozzá én -- minden pillanatban kész hangot adni a műveletlenségének, hozzá nem értésének, és a parlagi gondolkodásának. Az említett országok politikusai viszont pontosan tudják ezt, és -- miután kikérték maguknak (ha már mi nem) az alsó fedélközbeli közösködés perspektíváját -- inkább "süllyednek el" (az ötszázalékos növekedést produkáló, gyakran arrogáns, de megkerülhetetlen, és a világ első számú hatalmának a pozícióját még évtizedekig betöltő) Amerikával együtt, mint másznak át "az erővel egyben tartott félázsiai származékok" felkínálta mentőcsónakba.

Kövér Lászlóval a -- nevezzük így -- hiányos polgári háttere mellett az a gyökeres gond, hogy hazudik a saját táborának is, ami utánozhatatlan minőségi hiba. Azt állítani, hogy a párttársai tisztességesen gazdagodtak meg, illetve hogy ez a kormány (ez!) eddig is "minél több ember, család számára" akarta volna "megnyitni a felemelkedés perspektíváját", és ezen az úton (hova még?) ezentúl Amerika és a a civilszervezetek "zümmögésének" ballasztját is fel kell majd vállalnia, a helyzet totális félre reprezentálása. Kövérnek egy max. három mondatból álló interjút kellett volna adnia, amelyben kinyilvánítja: végtelenül korruptak és dilettánsak vagyunk, és reggelenként, amikor csatakosan felébredek, kedves olvasók, rendszeresen hosszan, rémülettel nézek magam elé amiatt, hogy a magam kvalitásaival házelnök lehetek az egykori Magyar Királyság parlamentjében. Elnézésüket kérem amiatt, hogy ez megtörténhetett.

373 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr967014841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

quendelapo 2014.12.27. 18:13:28

Miért érzem úgy, hogy ezt a postot TGM is írhatta volna?

Montefiore 2014.12.27. 18:18:48

Az utolsó mondatok szellemesek, a "féligazságok" vélelmezése félrevezető egy olyan kontextusban, ahol egy Occam-borotva alá kínálkozó foghíjas és hibás premisszákra épülő, ráadásul alappal feltételezhetően üzenet-jellegű (azaz nem az "igazság" kimondásának igényével megfogalmazott) összeesküvéselméletes politikai aktusról van szó. lebutázni meg leműveletlenezni - függetlenül az állítás igazságtartalmától - teljesen hibás megközelítés.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.12.27. 18:23:10

@Montefiore: nem az -- ebben a pozícióban nem. Egy átlagemberrel kapcsolatban az lenne.

panelburzsuj 2014.12.27. 18:35:26

@quendelapo:
Mert a hajófenékről még egyformábbnak látszik minden, ami annál picit is feljebb van.

explanatus 2014.12.27. 18:49:15

„Azok a vágyak, hogy majd Amerikával szemben közép-kelet európai túlsúlyt lehet képezni ...”

Jól értem? Amerika ellenes szövetség kovácsolása a Trianonnal „naggyá” lett országokkal? Ilyet hallva új értelemet nyer a "Mindnyájunknak el kell menni!" szövegrészlet.

Itt szabad teret adok a találgatásoknak, hogy hova. A tüntetésekre. Egy új pártba. Vagy élni az EU-n belüli (még) szabad munkavállalás jogával. Több mint félmillió önkéntes diplomata dolgozik azon, hogy bizonyítsa a magyarok kitartását, munkabírását, leleményességét. Erre egy ilyen megnyilatkozás százezrek csöndes diplomáciáját egycsapásra megsemmisíti.

DrGehaeuse 2014.12.27. 20:05:53

@HaFr:
"nem nevelhették őket az értékteremtés mibenlétére"

Pedig erre a legegyszerűbb kézműves és gazdálkodó is megtanítja a gyerekeit. Ehheznem kell "POLGÁR"-nak se lenni és még csak gyerekszoba sem kell.

Azok az értékek és erények amiknek hiányát itt számonkéred a kövéréken és amiket a polgárság hajlamos kisajátítani magának, a legtöbb falusi gazda és kőműves mester szintúgy magáénak vallhat (ha nem is mindegyiket), csak éppen a kutya se kíváncsi az ő személyes mentálhigénéjükre, és nem írnak blogot se. :)

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.12.27. 20:11:52

@DrGehaeuse: polgárok ők is (autonóm, felelős gazdálkodók) egy szűkebb értelemben

DrGehaeuse 2014.12.27. 20:15:11

@quendelapo:

TGM?

Ki a p.cs az a TGM?
Ikon? Bohóc? Életművész? Politikai celeb?
Egy arrogáns pökhendi és szófosó kibic.

A magamrészéről a felismerhetetlenségig le van tojva TGM. Nem is kicsit!

DrGehaeuse 2014.12.27. 20:29:08

@HaFr:

Kicsit csipkelődtem :)

De viccet félretéve, annak a kevéske hazai (városi) polgárságnak ami van nem sok alkalma volt eddigi történelmünk során, hogy belopja magát az általam emlegetett "kétkezi" sorstársaik szívébe. A PKP egyik legjelentősebb kihívása és egyben megkerülhetetlen feladata (szerintem) hogy ezen a viszonyon történelmi mértékben is nagy javulást érjen el.

A populizmus és etatizmus mérgező keverékével operáló állampártok ennek a súlyos örökségnek a különbözö megközelítésben való kihasználásával tartják a társadalmunkat az integrálatlanság állapotában 100 éve (legalább).

DrGehaeuse 2014.12.27. 20:38:27

@Montefiore:

No erre a kommentre is ráférne egy Occam borotválás.... :)

De attól tartok még utána is egy zagyvaság maradna néhány hámsérülésel díszitve.

Libsi seggbe cigány lófaszt 2014.12.27. 20:47:02

agyon egyszerű, az USA adjon olyan áron gázt mint az oroszok és csinálja meg pontosan ugyanolyan feltételekkel paksot.

Vajon miért inkább a kormányt akarja megdönteni és vajon miért próbál létrehozni egy új SZDSZ-t?

(Szerencsére kevés sikerrel, a libsi itt nem igazán hívószó és most már a civil sem).

ogli dzsí 2014.12.27. 20:55:29

Az amcsik nagyon fosnak, Merkel lett az év embere. Ezt mindig annak adja a Times, akitől amerika nagyon szeretne valamit.

Igy kapta meg a háború előtt Hitler és Sztálin. Megin háborút akarnak.

lavór 2014.12.27. 21:23:18

"...a magyarok az alsó fedélközbe valók"

Pontosan. Pláne, ha ilyen vezetőket választanak maguknak. Prolinak prolivezetőt!

2014.12.27. 21:55:35

Arisztokratának születni kell, erről már én is írtam.Azért ilyenek a felsoroltak, mert csórónak születtek.
Egy igazi arisztokrata mely beleszületik a gazdagságba és az természetes számára, az általában nem ilyen IQ gyenge mint ezek.

2014.12.27. 21:57:10

@ogli dzsí: A mostani gázvita miatt nem lesz semmilyen háború.
Majd ha beüt az energiaválság.
Majd akkor.
Az pedig még 15 év.

Furusina 2014.12.27. 22:02:07

Álláspontom szerint az írásnak minden szava igaz! Politika értelemben lumpen kormányzás folyik, de mindez egy politikai értelemben lumpenizálódott társadalom jóvoltából. Mindez igaz onnan, hogy a lumpenpolitika, minden gátlás nélkül beleadóztatott egy recessziótól szenvedő gazdaságba, és társadalomba, majd az adót kivetők dőzsölnek az emberek pénzéből, személy szermiint is, és intézményileg is. Egészen odáig, hogy ezt a társadalom természetesnek veszi, elfogadja, valamint odáig, hogy nem képes kitermelni magából egy tisztességes vezetőt.

HellerZ 2014.12.27. 22:09:41

fenébe.
mióta várom, hogy megkeressen végre a CIA, de felém se néznek...
:-D

HellerZ 2014.12.27. 22:11:18

@Péter,

akik még ma is kitartanak a fidesz mellett, azok ezt a szöveget várják. mivel ők is pont ugyanezt gondolják.

ogli dzsí 2014.12.27. 22:18:43

@Furusina: A lumpenpolitikának 2010ben volt vége.

téridő2 2014.12.27. 22:22:26

KL, OV, stb.: mi is az a listás választás?
Miként viszonyul ez a képviseleti demokráciához?
Vagy esetleg két kamarás törvényhozás kellene?
Hol van az új alkotmány? Hol van az új "erő", mely működik és működtet (akár árnyék-parlamentet és kormányt is)?
Vagy mindannyian csak hangyányi bábok volnánk?

téridő2 2014.12.27. 22:24:25

"Proletár ököl vas ököl, oda súlyt, ahova köll!
Tapsolj kopasz, vagy lecsuknak! Fegyverbe proletárok!" - történelem - ismétli magát? :(

Khonsu 2014.12.27. 22:30:38

@Libsi seggbe cigány lófaszt:
Na akkor, hogy a fidióták is megértsék...

Az USA magasról tesz arra, hogy ki építi az atomerőművet, vagy hogy építünk-e egyáltalán. Az ők gazdaságuk ezer milliárd dollárokban számol, nekik mi és ez a beruházás egy apró pont vagyunk, semmik.

A finnek is az oroszokkal építtetik, és csöppet sem zavarja az amerikaiakat.

Új SZDSZ-t akar létrehozni? Noooormális? Egyrészt szerintem eléggé ismerik a politikai helyzetet, hogy lássák ez reménytelen próbálkozás lenne, másrészt gondoltak ők valaha is a következményekre, hogy mi lesz az adott ország kormányának bukása után? Na ugye.

Ha meg akarnák buktatni a kormányt, bármikor megtehetnék, abban is biztos lehetsz.

Ha át akarnák venni a gázellátást, azt is meg tudnák oldani, de nincs ilyen szándékuk.

Az egyetlen dolog ami zavarja őket, ha egy szövetségesük ellenük fordul. Különösen, ha ezt válságos időszakban teszi.

Ezt az egészet saját magának okozta a Fidesz, ti meg benyelitek a hülye propagandát, ahelyett hogy gondolkodnátok kicsit.

ogli dzsí 2014.12.27. 22:39:24

@Khonsu: 'Az USA magasról tesz arra, hogy ki építi az atomerőművet, vagy hogy építünk-e egyáltalán.'

- érdekes a cseh kormányt egy atomerőmü miatt buktatták meg

- érdekes ugyenez a hiszti ment amikor a rommá használt F16-ok helyett a Gripeneket vettük

'A finnek is az oroszokkal építtetik, és csöppet sem zavarja az amerikaiakat.'

- dehogyisnem zavarja, csak a finnek basznak rá. Nincs amerikai fegyverük, meg támaszpontjuk se.

'Új SZDSZ-t akar létrehozni? Noooormális? Egyrészt szerintem eléggé ismerik a politikai helyzetet, hogy lássák ez reménytelen próbálkozás lenne'

- ennek ellenére Gutfrend vagy a Mazsihiszben, vagy Gyurcsánnyal fényképezkedik. Persze minden egyéb csak spekuláció.

'Ha meg akarnák buktatni a kormányt, bármikor megtehetnék, abban is biztos lehetsz.'

- Az EU-n belül nem csinálják meg azt, amit Ukrajnában. Igy kissé bonyolultabb, de valszeg egyelőre nem akarnak buktatni, mert akkor Jobbik lesz, az meg Slomónak nem kell.

Khonsu 2014.12.27. 22:39:42

@Diorella Queen: A válság előtt egy lépésre voltunk az olajhozam-csúcstól. Mázli, hogy míg a válság néhány évre visszafogta a keresletet sikerült még néhány új mezőt feltárni és a palagáz/olaj termelést is beindítani, így nyertünk 1-2 évtizedet. Ha nincs a gazdasági válság, akkor még nagyobb baj lett volna.

Arra fogékonyak gyárthatják az összeesküvés-elméleteket :)

Khonsu 2014.12.27. 22:43:58

@ogli dzsí: A cseheknél se konkrétan az erőmű, hanem az orientáció fordulása miatt buktattak. Nem az üzletelés zavarja őket, hanem az "árulás".

ogli dzsí 2014.12.27. 22:49:08

Ennyi erővel hisztizhetne a majom mert a Porsche épiti Putyin új páncélótóját. Milyen szövetséges az ilyen?

Páncélótó igen. Páncélótó nem.

ogli dzsí 2014.12.27. 22:50:55

@Khonsu: Túlérzékenyek az amcsik, mert hazudoznak, és korlátozzák a médiaszabadságot.

Ettől még tudnunk kell hol a helyünk, a nyugati szövetségben, keleti barátokkal.

Hajrá Commendatore Orvbán!

ogli dzsí 2014.12.27. 22:57:11

Különben meg 48-nak meg 56-nak is az a tanulsága, hogy kis népnek is érdemes pattogni.

Kaptunk kiegyezést, kaptunk legvidámabb barakkot. Mindez nem jött volna létre egy kis pattogás nélkül. Picsán kell rúgni a tróger jenkiket is ha úgy hozza a helyzet!

Majd megegyezünk.

putyinpincsi 2014.12.27. 23:06:57

"Kövér: a magyarok az alsó fedélközbe valók"

Miért kell hazudni? Kövér ezt sehol nem mondta! Kövér ezt mondta:

"Most sem azon kell dolgoznunk, hogy az amerikaiak megszeressenek. Máshol kell szövetségeseket találni. Olyanokat, akikkel ugyanabban a hajóban evezünk, méghozzá az alsó fedélközben. Ők a kelet-közép-európai országok."

Arra utalt, hogy a közép-európai országok nem egyenrangúak az unióhoz korábban csatlakozott nyugat-európai országokkal. Ezt szemléltette azzal, hogy bár a hajó ugyanaz, de míg egyes országok a parancsnoki kabinban pezsgőznek, addig más országokat leraktak az alsó fedélközbe, mint nem teljes jogú, másodrendű államokat, oda, ahol a kemény, megfeszített munka folyik.

Khonsu 2014.12.27. 23:07:18

@ogli dzsí: Csakhogy sajnos a jenkik picsájáig nem ér fel a lábunk, és ha mégis próbálkozunk vagy hanyatt esünk, vagy magunkat rúgjuk orrba, ezt nem értik meg sokan.

ogli dzsí 2014.12.27. 23:08:31

@Khonsu: Ja ezt mondták a labancbérencek meg a szovjetbérencek is.

Mert könnyünek hangzott. De nincs ingyen leves.

Khonsu 2014.12.27. 23:18:53

@ogli dzsí: Azokat a "barátokat" nem mi hívtuk, a mostaniakat viszont szabad akaratunkból választottuk, ami az elmúlt 500 évnek talán a legjobb döntése volt az ország szempontjából. Nagy különbség. Végre benne voltunk a tutiba, erre elkúrjuk, mi vagyunk Európa barmai.

kristoof 2014.12.27. 23:19:17

Annak a Széles Gábornak az "újságjában" jelent meg ez a cikk, akit a jobboldali buszgyártók kitettek az "áldásos" tevékenysége miatt?

totalcar.hu/magazin/hirek/2014/12/23/buszgyar_nelkul_marad_szeles_gabor/

Az a Széles Gábor, akinek az "újsága" épp dicshimnuszokat zeng a magyar gazdaságról és a "jól teljesítő" kisvállalkozásokról? Hát ez LOL! Elég sok hitele van ennek az "újságnak"! :-)

Az egyik hülye meginterjúvolja a másik hülyét! Fantasztikus! :-)

Khonsu 2014.12.27. 23:27:14

@putyinpincsi: Ezt a térséget a 40 év kommunizmus rakta le a fedélközbe és azok a zsákutcák amikbe néhány ország azóta még bekanyarodott. Pénz beszél. Az érdekérvényesítő képességünk a gazdasági teljesítményünktől függ, semmi mástól.
Aki nem hiszi, nézzen a lengyelekre.
A saját csóróságunk kényszerít a fedélközbe nem a parancsnokok.

Pipas 2014.12.27. 23:29:00

@Khonsu: "Az USA magasról tesz arra, hogy ki építi az atomerőművet, vagy hogy építünk-e egyáltalán."

Érdekes Goodfriend barátunknak mintha más lenne a véleménye. Ő ugyanis azt mondta, hogy a paksi bővítést újra kellene gondolnunk.

Finnország, Csehország, Törökország, Magyarország, ez már négy atomerőmű. Ennyiért már megéri nyilatkozgatni egy kicsit, pár embert kitiltani, interjút adni. Hátha összejön, ha egyik ország visszalép talán a másik is meggondolja magát.

Ezermilliárdokról (forintban) van szó, ennyi pénzre már senki sem "tesz magasból".

ogli dzsí 2014.12.27. 23:29:51

@Khonsu: 'Azokat a "barátokat" nem mi hívtuk, a mostaniakat viszont szabad akaratunkból választottuk, ami az elmúlt 500 évnek talán a legjobb döntése volt az ország szempontjából.'

- ez akár igaz is lehetne, csakhogy 90 óta a SZU sokkal nagyobbat lépett előre életszinvonal terén, mint az EU vagy Magyarország.

- az sem igaz, hogy a saját akaratunkból léptünk be. Azért léptünk be, mert nincs pénzünk a semlegességhez, a SZU meg bedőlt. Igy valahova csatlakozni kellett. Mivel 2004re minden a nyugati cégeké lett, jól jött nekik a csatlakozással járó vámmentesség. Persze ez még mindig jobb mint a tank-diplomácia, azt aláirom.

'Végre benne voltunk a tutiba, erre elkúrjuk, mi vagyunk Európa barmai.'

- nem tudom mi a tuti a világ leglassabban fejlődő gazdasági integrációjában. Hacsak az nem, hogy elszipkázunk némi pénzt, ez mindenképp jó. Mivel soha nem szipkáztunk el annyit, mint idén, nem tudom hogy lehet ezt elqrásnak nevezni.

unionista (törölt) 2014.12.27. 23:35:37

kövér lászló egy asszimilálódott cigány. és ha így vesszük, akkor amit mond féligmeddig rendben is van. orbán is, áder is. hiába van kampós orra lázárnak, a balkáni cigány mimikri része. a balkáni szefárd despoták többsége a zsidók közé ékelődött cigány. vida ildikó egy nagykunsági cigány. ezért választódott ki a kollégiumban. etnikai alapon. aztán lehet magyarázni, hogy ez a csoport hiányos polgári hátterű, a magántőkét kevésbé tiszteli, a diplomáciában sajátosan mozog, stb. cigányok.

csak a zsidók szempontjából fasiszták. és a belvárosi elkötelezett amerikabarát értelmiség is véletlen zsidókeresztény vagy keresztényzsidó. goodfriend és társaik.

és ez a két eredetcsoport harcol egymással. a parasztok csak néznek ki a fejükből.

Khonsu 2014.12.27. 23:36:41

@ogli dzsí: A kihagyott lehetőségek az elkúrás és ez a hirtelen nyugat ellen fordulás, az "illiberalizmus" az elkúrás. Mit gondoltak nagyjaink, meddig nézik még el nekik amit csinálnak?

ogli dzsí 2014.12.27. 23:40:08

@Khonsu: Sőt ha tényszerü vagyok akkor a mai életszinvonal-emelkedést (90hez mérve) Magyarország nem EU tagországként dolgozta le, ma mozgunk 2004 körüli szinten, úgyhogy azóta nyista, nullát mentünk előre.

Ebben persze benne van vastagon a saját hülyeségünk, meg a válság. Ugyhogy az EU-t rugdalni kell tovább, meg lehúzni. Azért van, annál többet fizet minnél többet rúgják.

ogli dzsí 2014.12.27. 23:42:04

@Khonsu: Nincs semmilyen nyugat ellen fordulás. Inkább kiábrándulás van. Mo-n nem is annyira, mint KEU-ban máshol.

Nálunk vagy 30% még legalább szavazni elment, a szomszédaink már le sem szarták az EU választásokat.

Ideje felébredni. Az a mienk amit ellopunk magunknak.

Hajdú Peter 2014.12.27. 23:51:33

@Khonsu: "Az USA magasról tesz arra, hogy ki építi az atomerőművet, vagy hogy építünk-e egyáltalán. Az ők gazdaságuk ezer milliárd dollárokban számol, nekik mi és ez a beruházás egy apró pont vagyunk, semmik."

Hat persze annyira tesznek ra, hogy ide kuldtek ezt a cia-s gudfrendet, hogy levezenyelje a navos akciot.
Orban Viktor is mondta, hogy ez egy szintiszta titkosszolgalati akcio.

unionista (törölt) 2014.12.27. 23:55:23

@ogli dzsí:
az európában a parlamentarizmust megyei (nuts3) alapon kellene megszervezni. 21 magyar ep képviselő = 21 megyei kormányzó. buda megye, pestbuda, pest megye és 18 vidéki középtáj kormányzója. az ispán. az ep választásokon kisebbségben maradt vicispán (alispán) vezeti a megyei közigazgatási hivatalt. ami az eu háttérintézménye.

és akkor szavaznának parasztok. mert az lenne a kérdés: ki képviselje a megyét az unióban. ez elég demokratikusnak tűnik. csak a belvárosiaknak nem lenne túl jó. legfeljebb 1-2 képviselői helyük lenne.

a zsidókereszténység érdeke, hogy a főhatalom országos listán szerveződjön meg. és minden annak rendelődjön alá. a fővárosi zsidókeresztény pártokat szétverik a cigányok. amivel azért vigyázni kell.

ogli dzsí 2014.12.28. 00:03:12

@unionista: Teljesen mind1 a nyugatiak nem hülyék hogy ellopjuk a jólétüket. Ha megyei, ha országos, szopunk.

Lopni nekik kell, és mivel Európában sehol nincs GDP emelkedés (csak káeuban némileg), és nem is lesz, viszont a nyugati pógár is szeretne távlatokat látni meg igéreteket hallgatnia a szebbjövőről, ezt a kis növekményt el kell lopni, és el kell osztani.

Akinek nem tetszik az államkapitalista fasiszta. Rossz hir hogy NYEUban is mindenki államkapitalistafasiszta lesz 10 éven belül, az USA meg már most is az.

Egyelőre az a cél, hogy ne kelljen dolgozni semmiképpen. Az idei új 5let az új GDP számitási módszer. Ez 0,3%-kal mér többet a régi módszerhez képest.

Kitalálod mennyi az EU idei GDP növekedése (az új számolással)?

Achmed, a hitetlen 2014.12.28. 00:15:33

@Hajdú Peter: Az, hogy Orbán Viktor mit mond ebben a kérdésben, indifferens. Ha valamit azzal akarsz bizonyítani, hogy Orbán Viktor mondta, akkor sürgősen látogasd meg gyógyszerészed, elmeorvosod!

Achmed, a hitetlen 2014.12.28. 00:18:25

Én ettől félek igazán: "Most sem azon kell dolgoznunk, hogy az amerikaiak megszeressenek. Máshol kell szövetségeseket találni."
Mussolini is ezt mondta, miután az afrikai kalandja miatt persona non grata lett a Népszövetségben, aztán az új szövetségese Hitler lett.

unionista (törölt) 2014.12.28. 00:18:35

@explanatus:
keletközépeurópa berlinnek ahhoz kellene, hogy létrejöhessen egy olyan 150 milliós laza államszövetség, ami független az oroszoktól és amerikától. visegrádot is ezért hozták létre. csak ahhoz hozzá kellene kapcsolni horvátországot és szlovéniát. ezek lelkületükben keleties államok, amik a németrómaiak vallását vették fel. a zsidókeresztények azt mondják, hogy amerika a barátunk. transzatlanti együttműködésre van szükség kizárólag. történelmileg érthető okokból nem szeretnék ha mondjuk errefelé bundeswehr lenne. mittelmächte 2.0. ez sokkal előnyösebb berlinnek, mint a nato. a német iparvállalatok így kaphatnak megrendelést. a keletre nyitó mitteleuropa a b-terv az unió esetleges szétesésére. kövér is ezt a német haditervet magyarázza. sajátos módon.

aztán az egy másik kérdés, hogy ez a koncepció nincs kellőképpen kimunkálva. ha így vesszük, akkor nem sok minden változott 100 év alatt.

bkkzol 2014.12.28. 00:23:44

A mi vezetésünk is egy szép csapat, de nem kell szégyenkezni. Az EU parlament is szép. Közönséges adócsalót neveztek ki vezetőnek Junker személyében. Gondolom két lehetőség volt. Vagy lecsukják vagy felemelik. A többi is hasonlóan jutott vezető szerephez. Az meg az új stratégia része, hogy nem tengerészgyalogosokat küldenek a megregulázandó országba kétes eredménnyel (Afganisztán, Irak) hanem belső bomlasztó ügynököket. Ha eredményes akkor örülnek (Csehország,Líbia,Egyiptom, Szíria _itt dolgozott Goodfriend- ,ha nem akkor nincs nyilvános kudarc.

ogli dzsí 2014.12.28. 00:25:51

@unionista: februárban jön merkel pestre. Bár az amcsiknak is kéne, gyorsan év embere lett a Times-ban, mint anno Hitler.

wantaan 2014.12.28. 00:53:55

@ogli dzsí: Jön Merkel ...és akkor mi lesz? Leszarja Orbán fejét Orbán meg megköszöni. Nem hinném, hogy Orbánt és társait egy Merkel komolyan tudna venni. Lásd pl. Kövér nem fogadása a müncheni/bajor parlamentben. ... vagy az a jól látható átnézés ,semmibe vevés ahogy Merkel Orbánnal bánik. Merkel eljön egyet látogatni a végekre s jól leteremti a kis köcsögöket s megy majd tovább mert valamilyen horgolási tanfolyamra íratta be a férje s arról nem akar lekésni. ...mert azért számára is vannak fontos dolgok.

unionista (törölt) 2014.12.28. 01:03:16

@ogli dzsí:
a nyugat nem is nagyon akar helyben növekedést. azért, mert látják, hogy a jólétük a teljesítményükhöz képest túlméretezett. jelentős növekedést kelet-európában lehet produkálni.

ehhez viszont egységes belső piacra volna szükség. de ez országos méretekben nem jött létre. ezért kellene az unió parlamentjét összerakni megyéből. azt nem a country, hanem a county szintjén szervezni. európa közelebb kerülne a köznéphez. ez sokkal inkább tetszene a megyegyűléshez szokott kelet-közép európai parasztnak. leszakadó határszéleken uniós megyékre van szükség. a háborúkban a nagyhatalmak kettéosztották a kistájakat. a cigányoknak is sokkal inkább eladható az, hogy van egy megyei ombudsman, és nemcsak egy országos. mert így lenne egy választott kisvajda mondjuk borsod megyében, és lenne egy országos nagyvajda. csak akkor persze nem a belvárosi jogvédők képviselnék őket.

a megyékre épülő hatalommegosztás egyedül zsidókeresztényeknek nem jó. mert ez a csoport a fővárosokban koncentrálódott. ha a főhatalmat területileg elosztjuk, akkor a belváros helyzeti előnye elvész. ezért nekik a regionalizmus sem fogadható el. csak az országos lista. mert még azt úgy ahogy megtudják szervezni a belvárosból. csakhogy a cigányok így is jelentős csapást mérnek rájuk. túlságosan is nagyot. ez egy öngerjesztő folyamat, ami veszélyes.

wantaan 2014.12.28. 01:10:29

@ogli dzsí: A Szu nem lépett nagyobbat előre!!! ... valami nagy hülyeséget olvastál valahol.

unionista (törölt) 2014.12.28. 01:14:25

@HaFr:
európa 100 évvel ezelőtt:
file1.npage.de/007494/03/bilder/karte1916.jpg
most is valami ilyesmi zajlik. ebben a játszmában amerikának nem osztanak lapot. majd a következőben.

igazi Ténytár 2014.12.28. 05:47:24

@ogli dzsí: "ennek ellenére Gutfrend vagy a Mazsihiszben, vagy Gyurcsánnyal fényképezkedik. Persze minden egyéb csak spekuláció."

Az ilyen friss nickek bizonyítják hogy Kövér szövege nem volt más csak ZSIDÓZÓ agyrém.

Mert hogy most mar az fideszeseknel napi ima szinten jelentkező Gyurcsány (?!) mint szdsz-es legyen az röhej.

Ha még a Fodor Gábort hoztad volna elő akkor rendben lenne... ja ezt nem lehet mert épp Orbánnal kokettál es ügyködik neki tetsző módon.

fideszfigyelo.blog.hu/2014/09/30/egy_evig_sem_tartott_fodor_gabor_erkolcsi_parancsa

igazi Ténytár 2014.12.28. 05:48:57

@unionista: EU szerinted a ruszkikat válassza inkább?

Álmodozz királylány.

Sexual Harassment Panda 2014.12.28. 05:52:22

@ogli dzsí: @unionista:
megy a jobbikos "bezzeg 2004 előtt is volt èlet sz eu-n kìvül"-duma.
Milyen sikkesen megfeledkeztèl arròl, hogy 1994től tagjai voltunk az egt-nek, tehàt vàmmentesen kereskedhettünk az euval.

Sexual Harassment Panda 2014.12.28. 05:54:11

@wantaan: èn is bìrom ezeket a dumàkat.Azèrt akar mibdenki a rothadò Londonba/Münchenbe emigràlni Vlagyivosztok helyett, mert a Szu ùgy karistol.
LOL

igazi Ténytár 2014.12.28. 06:01:55

@Hajdú Peter: Orban Viktor azt is mondta, hogy az oroszoktol minidg csak baj jott a magyar nepre. Azota Putyin szopja.

Orbán Viktor azt is mondta - sőt követelte a Tufts-on - hogy a erőszakot kell alkalmazni a Nyugati Civilizáció védelmében és hisz abban hogy erős transzatlanti kapcsolatok kellenek.
Azóta ugye...

Orbán azt is mondta hogy az IMF a barátunk és ő ott vár rajuk de nem akarnak jönni.
Aztán meg szabadságharcol ellenük.

Mondj egyetlen egy dolgot amit es annak tökéletes ellentetet nem mondta mar Orbán akar napokon belül is váltogatva?

Igaz a hozzad hasonló szektatagoknak mindegy. Az a lényeg Orban letezeseajel Viktor mit mondott, onnantól úgy gondoljatok ti is.

igazi Ténytár 2014.12.28. 06:14:44

@ogli dzsí: Magyarország leggyorsabban a rákosi rendszer alatt fejlődött, egy romhalmazból működő országot építettek fel.

Ergo, te ott akarsz élni.

Végül is nem meglepő a Kövér féléktől a vérkomcsi ősökkel ugye ;-)
nesze a hozzád hasonlok bibliájából:
kuruc.info/r/9/51613/

toportyánzsóti 2014.12.28. 06:50:14

Magyarok az alsó fedélközből már régen kikoptak csak a parvenű elit maradt és megpróbálja a fellépcsőzötteket maga alá visszakalapálni,ezektől a komcsik is fényévekkel előrébb voltak.Előző rendszer szemete ez akik "elnyomottak voltak"saját agyuk szerint,pedig csak szellemileg elmaradottak pár évszázaddal.

Szúrófény 2014.12.28. 06:56:50

@panelburzsuj: Polgárság dicsősége! (összeollózás!)

. A magyar urak ezer éven keresztül mindig szem előtt tartották, hogy hatalmuk csak addig biztos, amíg nincs magyar etnikumú polgárság.(Akik ugye lefejeznék őket) Nem szabad követniük a nyugati népek példáját, ahol minden társadalomban volt viszonylag erős, saját etnikumú polgársága. Azt egyetlen királyunk nem engedte meg, hogy a városok polgárai magyarok legyenek, mert azok végül még autonómiát is követelnének. Ezért uraink örömmel fogadták a Galíciából, Ukrajnából ide igyekvő zsidókat.
Hiába, Magyarországon a polgárságot is úgy kell kinevezni, mint ezer fundamenumtalan kulturális intézményt: nincs polgárságunk. Ez az ország penészes, feudális, tarthatatlan romlottságát talán legjobban polgárságának szörnyű, silány gyávasága mutatja. Egy zagyva, kevés polgárság, amelynek élelmesei sietnek felkapaszkodni az uralkodó osztály pódiumára. Mely a polgári címet szégyelli.
A magyar polgárság csinált talpnyalást, üzletet, kalábriászt, (=hazárdjáték), de forradalmat soha, s ezért nincs! Ady Endre

Tamás Csacsicska 2014.12.28. 07:02:55

@ogli dzsí: Valamit nem értesz barátom. Nem a farok csóválja a kutyát - az USA-val eddig combosabb államok sem húztak még ujjat. Több amerikai nagyváros (agglomeráció) népesebb és gazdaságilag sokszorosan erősebb, mint Magyarország - és akkor még hol van a szövetségi állam? De mindez csak a felszín.
.
Fontosabb, hogy aki egy szövetségi rendszerből átkuncsorog egy másik szövetségi rendszerbe, azt szép magyar szóval árulónak tartják. Orbán nem áll át nyíltan, hanem ide-oda mozgatja a pucér seggét. Ő ezt pávatáncnak, vagy mi a szösznek hívja - mások Orbánt egy becstelen kurafinak tartják. Az bosszantja az USA-t: egy elmebeteg csoport (Orbán, Kövér, Áder, Lázár, stb.) bedumál magának - és az országnak - egy minden alapot nélkülöző filozófiát és képes az országot a vesztébe vinni.

BelAmi 2014.12.28. 07:06:56

@ogli dzsí: "érdekes a cseh kormányt egy atomerőmü miatt buktatták meg"
Lópokulát! A cseh miniszterelnököt korrupciós botrányai és a nyughatatlan farka (zavaros nőügyei) buktatták meg. A környezete utólag megpróbálja az USA- ra fogni, aminek a sok idióta hitelt ad.

savanyujóska 2014.12.28. 07:19:49

Nem igazán a témához tartozik, de miután itt félig-meddig egy párt nem hivatalos lapjáról van szó, nem lehetne beállítani egy-két moderátort, hogy kiszűrjék a bértrollok érdemi tartalom nélküli hozzászólásait, amiknek csak az a célja, hogy a baromságaikkal szétoffolják és komolytalanná tegyék a diskurzust?

wantaan 2014.12.28. 07:31:02

Ez a Kövér féle böszmeség NA EZ EGY tipikus fedőtörténet!
Ezzel akarják elterelni a figyelmet a rendszerszintű korrupcióról, a mindennapi tolvajlásaikról, a politikai prostituciójukról-Putyin általuk leszpott fszáról, a nemzet és hazaárulásukról, a Cecilia asszony szellentésétől fölfújódó Rogán ingatlanokról, a "családi" összefogásból talált száz és száz milliókról Lázároknál, Szijjártó féléknél. Kósáéknál, Orbánéknál és a gázszerelőknél ..... mert a "család" kiáll és összetart ha a lopott pénzek eredetét kérdezné a magyar.
No ezekért kellenek az Orbán és Kövér féle álinterjuk és fedőtörténetek. ....de ki az a hülye magyar aki hiszi ezeket az orbitális orbáni hazugságokat?

Lexa56 2014.12.28. 07:45:53

Azokban a jellemzőkben, amiket a rendszer prominens képviselőiről leírtál osztoznak fő választói bázisukkal - innen a szimbiózis. A bugrisságban és az irigységben is. Nem mintha a született arisztokráciáért lelkesednék ... A Diorella által emlegetett IQ rendszerint csak az első nemzedékekre érvényes, akik még érdemből lettek nemessé. De ugyanezek az emberek jó polgárrá is válhattak volna megfelelő történelmi helyzetben. A napokban került elém (már nem emlékszem hol) egy szociológiai elemzés azokról a gazdagokról, akik nem a MASZOP/FITYISZ emlőkön lettek gazdaggá, és hát bizony zongorázni lehet a különbséget. Undorral fordulnak el a közélettől - azért, mert nem szeretnék ha bármelyik potentáttal hírbe hoznák őket.

Pipas 2014.12.28. 08:47:30

@egy igazi Ténytár: "Magyarország leggyorsabban a rákosi rendszer alatt fejlődött, egy romhalmazból működő országot építettek fel."

Ez butaság. 1948-1956 között, tehát gyarkolatilag 8 év alatt olyan szintű nyomort sikerült elérniük, hogy fegyveres felkelés lett a vége. Igen, az 56-os felkelés egyik fő oka az egyre nagyobb nyomor volt.

Nem akármilyen cinizmus kell ahhoz, hogy "működő országnak" nevezz egy rendszert, aminek fegyveres felkelés vet véget.

Ybl 2014.12.28. 08:50:10

Sosem lesz annyi eszetek, hogy megértsétek Kövér mondandóját.

unionista (törölt) 2014.12.28. 08:51:08

@egy igazi Ténytár:
nem brüsszelről van szó, hanem berlinről. ők washingtontól és moszkvától is függetlenedni akarnak. ez az érdekük. merkel mami úgy akarja térdre kényszeríteni putyint, hogy a térségben csökkenti az amerikai befolyást. a kérdés az, hogy kelet-közép európa és a keleti partnerség országainak hadseregét ki szereli fel. az amerikai vagy a német ipar. és nyilván berlin szeretne befolyást szerezni. és ez egyben moszkva érdeke. mert a német gazdaság csak 2x akkora, mint az orosz. a fritzekkel éppen még felveszik a versenyt. de az amerikai viszont 20x akkora. a jenkikkel már nem. ezért moszkvának és berlinnek közös érdekei is vannak.

unionista (törölt) 2014.12.28. 09:06:52

@Sexual Harassment Panda:
itt nem arról van szó, hogy nem kell unió. hanem arról, hogy a parlamentet régiós vagy megyei alapon kellene megszervezni. azért, hogy minden tájegységnek legyen képviselete. 21 magyarországi ep képviselő 21 magyar megyei kormányzó.

és ez nem tetszik a zsidóknak. azért, mert ebben az esetben jelentősen visszaszorulnának. nekik kizárólag az a jó ha a közélet országos listákon szerveződik. de ilyenformán az országot nem lehet demokratikusan elvezetni. az addig rendben van, hogy orbán viktor egy nagy szar. de akkor mi legyen. jöjjön tóbiás és az mszp országos lista? vagy gyurcsány? vagy bajnai a szuperszakértő? a zsidók az us/imf/nato trió visszajövetelében érdekeltek. meg abban, hogy az ebesz és a helsinki bizottság írja a jelentéseket. mert ezekben a zsidó jelenlét nagyon erős. ez az ő szempontjukból amúgy temészetes. csakhogy ez a közakarattal ellentétes.

porcsalmán vagy piricsén nem találsz 1 embert, aki ennek a formációnak örülne. ennek a csoportnak csak úgy van támogatottsága, hogy a zsidó atv behülyíti a nyugdíjasokat. persze a másik oldalról el akarják zavarni a "cigányokat" orbánt, kövért, ádert, lázárt, tarlóst, stb. asszimilálódott cigányok. akiknek ugyanúgy túlhatalmuk van, mint a belvárosi zsidókeresztényeknek. nagyjából ebbe az irányba tart a közgondolkodás. a "cigány" orbánt úgy kell elzavarni, hogy ne a "zsidók" jöjjenek vissza. és ebből jelen állás szerint a fidesz2 és a jobbik koalíciója következik.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.12.28. 09:09:36

@Libsi seggbe cigány lófaszt: "agyon egyszerű, az USA adjon olyan áron gázt mint az oroszok és csinálja meg pontosan ugyanolyan feltételekkel paksot."

Te egy kurva vagy? Azzal fekszel le, aki többet fizet?

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.12.28. 09:12:13

@Hajdú Peter:

"Orban Viktor is mondta, hogy ez egy szintiszta titkosszolgalati akcio."

Ja, hogy Orbán Viktor mondata. Akkor biztos úgy van. Úgy szokott lenni... :-))))

Netuddki. 2014.12.28. 09:14:47

Komolyan nem tudom eldönteni, hogy "ezek" a fideszes tolvaj balfaszok valóban hibbantak vagy minden hájjal megkent gazemberek. Mert előbbi esetben diliházban lenne a helyük, utóbbiban meg a börtönben. Harmadik opció sajnos nincs, és sajnos ez árt a legjobban ennek az országnak és nem az amcsik.

Nemtom Hafr, nem unod még ezeket a balfaszokat? Könyörgöm, akasszuk fel őket! (kötéllaca után szabadon)

wantaan 2014.12.28. 09:14:54

@Pipas: @Ybl: Sajnos igazad van, mert ha ezek a bunkó magyarok megértenék Kövér mondandóját ..... akkor már fölgyújtották volna az összes Fidesz irodát s meglincselték volna a fideszeseket és talán még Kövér Lászlót is mint Mező Imre szellemi örökösét mint anno 56-ban tették a kommunistákkal. ....de lehet ám , hogy mégis értik s csak az orosz csapatok Fidesz általi behívásától félnek. S mint tudjuk az USA 56-ban is csak szóban segített.

wantaan 2014.12.28. 09:16:39

@nicktolvajmentesítő_kovi1970: ....huuu de egyre gondoltunk! Könyörgöm .....

Netuddki. 2014.12.28. 09:17:42

@Hajdú Peter: "Orban Viktor is mondta, hogy ez egy szintiszta titkosszolgalati akcio."

Akkor színtiszta hazugság.

Az orbánviktor meg már jobban tenné ha előállna a zigazsággal a zemberei viselt dolgairól! Nem sorolom fel, mer úgyis mindenki tudja mik ezek, bármennyire is próbálnak terelni "ezek" a tetü, tolvaj balfaszok...

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.12.28. 09:18:20

@wantaan: amondó vagyok, elég lenne kiszavazni őket

unionista (törölt) 2014.12.28. 09:28:27

@HaFr:
kövér kelet-középeurópai összefogásról regélt. arról, hogy nem amerikával és a zsidókkal evezünk egy hajóban, hanem a lengyel és a cseh barátainkkal, valamint a szomszédainkkal. a szlovákokkal, a horvátokkal és a románokkal vannak konfliktusaink. de ezeket rendezni lehet. a keményvonalas németek üzeneteit közvetíti.

a németeknek se érdeke, hogy az adrián amerika jelentős gazdasági befolyást szerezzen. olaszoknak se. európában senkinek leszámítva a zsidókat. aztán lehet magyarázni, hogy ez hitler és mussolini világa. de nem egészen. egyszerűen ütköznek az érdekek. ez egy hatalmi játszma. és ebbe a zsidóság nem a többség oldalán szállt be. innentől kedve nincs esélyük demokráciát teremteni. mert az akárhogy csűrjük-csavarjuk a gyakorlatban mégis csak többségi alapon működik.

konszenzus közeli állapot (állam) úgy jöhet létre ha a kisebb városrészeknek is önkormányzatuk van. a zsidó-keresztényeknek az autonóm hitközségekben lehet többségük. így juthatnak arányos képviselethez. ha annál többet akarnak a belpolitikában, akkor az semmi esetre sem lesz demokratikus. csak ezt a budapesti zsidókeresztények nem látják be. a dunakeszi focicsapat a külügyből is kiszorította őket. a németeknek ez kifejezetten előnyös. mivel így berlin irányítja a magyar külpolitikát. ez egy keményvonalas német bábkormány. és ha a jobbikban pozíciót kapnak a svábok, akkor ebbe a játszmába akár még ők is beléphetnek.

wantaan 2014.12.28. 09:28:48

@HaFr: nekem is ez lenne a kedvenc opcióm! ....de egyedül nem megy.
Pedig a nemzetközi helyzet fokozódik! ....talán Demján Sándor mondotta pár hete : ....ha nem lennénk az Eu-ban már lőnénk egymást. S pár perce olvastam hasonló akasztós opciót a Mandineren is igaz ott műanyag lakatról és valamiért kötélen száradásról ábrándozott a hozzászóló!

Netuddki. 2014.12.28. 09:32:11

@HaFr: Nem elég. Utána el is kell számoltatni őket minden forinttal! Honnan van, ki adta nekik, miből vették amit. Aztán le lehet csukni őket és kártalanítani az államot.
Ne hidd azt, hogy ezt "ezek" nem tudják, hogy mi várna itt rájuk ha a hatalmat kiveszi a "nép" a kezükből! Na, ezért érzik, hogy nincsen vesztenivalójuk, és ezért hadoválnak összevissza 4. világháborúról...

Netuddki. 2014.12.28. 09:35:02

@unionista: Előbb talán a saját országuk állampolgáraival, a magyar adófizetőkkel kéne a viszonyt rendezniük! Ha ezt nem tudják, akkor a környező országokkal se fogják tudni...

Zoltán Lukács 2014.12.28. 09:36:08

Kedves Pártelnök Úr!
A hülyeség nem olyan subtilisen differenciált, hogy Kövér főinkvizítornak abban lehet valami igaza (time will tell), ami egyébként beleillik a jobboldal kedvenc agymenéseinek a trendvonalába, amitól meg az (amúgy egyébként nem létező) magyar polgári jobboldalnak is ég a pofája, az bántóan buta. Maradjunk annyiban, hogy Kövér úgy egészben patalógiás eset, az (egyébként nem létező) polgári jobboldal meg jobban tenné, ha nem szemezgetné a gabonaszemeket a lószarból.

Netuddki. 2014.12.28. 09:38:47

@wantaan: Ha rám céloztál, akkor oda is írtam neked, hogy az egész CSAK utalás volt a köteles jánoska munkásságára. Amolyan akasztják a hóhért fekete humorral. Még akkor is ha állítólag az egészet csak a maszoposok találták ki, hehe.

Amúgy meg a halál sajnos túl könnyű megváltás lenne, 20 év börtön amit valójában érdemelnének ezek a tetvek. Minimum...

wantaan 2014.12.28. 09:39:32

@unionista: Te képes lennél egy cseh zsidóval együtt működni? S lengyel barátainkról regélsz akik szerint Orbán leszpta Putyint? ....s holmi zsidójobbikos bábkormányt vizionálsz?? ...meg hogy a németeknek ez lenne az érdekük?
A hátuk közepére se kívánják Orbánt és a magyarokat sem a lengyelek, sem a csehek ...sem a németek.

Na ha legközelebb füvezel legalább maradj csendben. S kereskedelmi mennyiséget soha se tarts magadnál.

Na az Isten mentsen meg bennünket egy ilyen közös bármitől is.

Netuddki. 2014.12.28. 09:40:29

@wantaan: Ja, azért a börtönben a cipőfűzőt nem venném el tőlük...

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.12.28. 09:43:57

@Zoltán Lukács: no, no -- én azért megmaradok az eredeti álláspontomnál, bár nem hoznám összefüggésbe az ürülékkel, ha nem muszáj

explanatus 2014.12.28. 09:47:09

@unionista: Számomra írásaid olvasása az önuralomfejlesztő gyakorlatok kategóriájába tartozik. Amit most nekem címezve írtál „a koncepció nincs kellőképpen kimunkálva” azonban az év legjobb meglátása. Tulajdonképpen ebbe a pár szóba összesűrítetted az elmúlt huszonvalahány év hibáit, hogy semmi „nincs kellőképpen kimunkálva”.

Nézd meg az alábbi videót, 714 fémgolyó káoszos föl-le hullámzása összeáll valamivé, mert egy előre meghatározott program működteti (és egy golyót se hagy a program az út szélén, éppen azért szép, mert minden egyes golyó része az egésznek, és emiatt jön ki az összhang) A mi káoszos mozgásunk nem áll össze semmivé, csak eltakarni akarja a mögöttes szándékot.

ttps://www.youtube.com/watch?v=HVhVClFMg6Y

Sexual Harassment Panda 2014.12.28. 09:48:00

@unionista: igen, màr 2010òta jön a fideszjobbik, tudjuk.
Ès kinek a programjàt valòsìtjàk +?
kilèpnek az eubòl?
Bevezetik a halàlbűntetèst?
Csatlakozunk Oroszorszàghoz?
A jobbik idaig azt fröcsögte hogy elszàmoltatàs.
Akkir egy fideszjobbik hogy?
Nem
A 2 pàrt egymàsnak ellenfele, nem szövetsègese.
Az lesz hogy a yenkik elèrik cèljukat, ès a fideszen belül kerül valaki orbàn helyère.
vagy fidesz/lmp koala.

wantaan 2014.12.28. 09:53:25

@nicktolvajmentesítő_kovi1970: ... csak képzeld el! Huuu a zannya. Orbán Kövér Lázár Rogán L Simon Varga ....stb, stb, egy sorban . Ők lennének a tököli 13 vagy 20 . Pintért ki ne hagyjuk ...Polt. .... s mind mind cipőfűzővel a soron.
No akkor zúgnának harangok ám mint 1456-ban az egész országban. .... az emberek öröm könnyeket ejtve felszabadultan éltetnék a hazát.

vakablak 2014.12.28. 09:54:20

Ez egy teljesen hibás elemzés.

Az orbáni irány az illiberális demokrácia felé még véletlenül sem abban gyökerezik, hogy, mint a posztoló írja, „mert az uraknak fogalmuk sincs a kapitalizmus és a liberális demokráciák természetéről, behozhatatlan versenyelőnyükről az autokráciákhoz képest, eleve rosszul elemezték a helyzetet és vették fel a saját premisszáikat”.

Elég ijesztő, hogy ezt ennyire félre lehet érteni.

Orbán és társai mindazokat a dolgokat, amiknek meg nem értésével vádolja őket a posztoló, tökéletesen értik. Egyikük sem gondolja, hogy a Nyugat és vele a liberális demokráciák válságban volnának.

Csak éppen úgy áll a helyzet, hogy a nyugati, liberális (alkotmányos) demokrácia keretei között, ahol a pártok között tényleges verseny van, a hatalom lévők elszámoltathatóak, a közérdekű adatok hozzáférhetőek, ahol működnek a fékek és ellensúlyok, ahol a hatalmon kívüliek szava is számít és közérdeklődésre tart számot, lehetetlen biztosítani saját maguknak azt a több évtizedes hatalmat, ami nekik önmaguk szerint jár. S hogy ne csak járjon, hanem jusson is, autokratikus ("diktatórikus", ha úgy tetszik) rendszerré kell alakítani Mo.-ot — a folyamat egyébként időközben közismerten betetőzött.

Ebből a perspektívából remekül hivatkozható, koherens csoportot alkot Oroszo., Töröko. és Szingapúr. Nem minden elemükben kell őket összehasonlítani: csak a hatalomgyakorlás kizárólagosságának szempontja volt a hasonlítás alapja Orbán beszédében.

A Kövér-féle beszéd analízise ugyanilyen hibás alapokon nyugszik. Az épeszű ember perspektívájából persze nem nehéz a vérbe cikizni Kövér beszédét, de ez csak üres szócséplés. A beszéd kontextusa ugyanis nem hagyható figyelmen kívül. Mo.-on ma több nyilvánosság van. Kövér a Fidesz híveihez szólt, és mondandója a Fidesz sajátos dogma-, hit- és hiedelem-világában értelmezendő — a többi nyilvánosság koordinátarendszerében történő értelmezés közömbös. Kövér beszédének értelme az volt, hogy minden pártot, melyet a még formálódó "civil ellenzék" a következő választásokig alapítani fog, az amerikaiak bérencének, azaz hazaárulónak kell tekinteni. Ez egy nagyon egyszerű sorvezető, mert hát ez a milliő így működik. Semmilyen ezen túlmutató tartalom nem volt a beszédben. A beszéd feltehetőleg az adott millőn belül precízen célba talált, s ilyen értelemben retorikailag (még egyszer: az adott kontextus számít csak) kifogástalan.

unionista (törölt) 2014.12.28. 10:07:05

@nicktolvajmentesítő_kovi1970:
oké, de ettől függetlenül kövérnek részben igaza van. ne gondold már azt, hogy ezeket az irányított interjúkat nem előzi meg közvéleménykutatás. kövér a többségi álláspontot adja közre. túl azon, hogy a választók többsége a fideszt is elküldené. de ezt nyilván nem fogja bemondani.

2014.12.28. 10:16:37

@vakablak: Én meg azt gondolom, hogy OV elolvasta a Mein Kampf-ot amiben hitler pont arról témázik, hogy a diktatúrák hogy fellendítik az országok gazdaságát.
Ami lehet hogy igaz is, de azt elfelejtik hogy ezek a fellendülések soha nem stabilak és hosszútávúak. A könyvből mellesleg pár idézet is hangzott már el OV szájából, egy kicsit átköltve.De aki figyelt annak egyből lejött.

Sexual Harassment Panda 2014.12.28. 10:16:59

@vakablak: aha, èrtem!
Tehàt, szerinted Kövèr gyakorlatilag kiàllìtott egy biankòcsekket, amin rajta van hogy "amerikabèrenc", ès amire majd felìrjàk a vèletlenül kialakulò ùj alakulat nevèt, ami esetleg veszèlyes lehet.Èrdekes amit ìrtàl, elgondolkodtatò.

2014.12.28. 10:18:02

Én azt sajnálom, hogy közgazdász végzettség nélkül bárki is kormányt alakíthat ma Magyarországon.Ezt a törvényt módosítani kellene arra, hogy csak azok a személyek lehetnek kormányon, akiknek meg van a közgazdasági végzettségük!

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.12.28. 10:19:21

@vakablak: ez egy teljesen hibás komment (hermeneutikai tévedés): én ugyanis nem azoknak írok, akik megvannak győződve a te perspektívádról .. hanem azoknak, akik pontosan az én premisszáimban osztoznak.

Brumm Brumi 2014.12.28. 10:23:13

Kövér csak a tényeket sorolta.
Mondjuk, kíváncsi volnék ki merné megkockáztatni annak letagadását hogy az USA goodfriendi oldala nem az SZDSZ feltámasztását szeretné Magyarországon...Ez ugyanis reménytelen kísérlet volna.

És az is tény hogy sokan rácsodálkoznak hogy Goodfriendtől Melia Thomason át Nulandig, a Krugmanokon Scheppelékig Gatival spékelve hogyan és miért ugrott rá a komplett "globális világhatalom"
( fedőneve: "kohnok és neokohnok") erre az ugyebár mit sem számító országra...

Ez egyébként a jövő zenéje. Mármint annak tisztázása hogy VALÓJÁBAN mit akarnak "ezek" Magyarországtól (és Ukrajnától...)")

Ez a kép, a résztvevők és a mellékelt duma mindent elmond, ebből sem Kövér sem más nem tud elvenni vagy hozzátenni:

mno.hu/magyar_nemzet_belfoldi_hirei/gyurcsany-goodfriend-mellett-1264275

mikimackó 2014.12.28. 10:27:16

nem csodálkozom, ha kövér úgy érzi, a sakkjátszmában a paraszt szerepét osztották rá !

vakablak 2014.12.28. 10:29:35

@HaFr: téged úgy ismerlek, hogy mindig csak magaddal értesz egyet ill. kerülő úton még azokkal is, akik veled szinte mindenben egyetértenek — ebben semmi új nincs.

Kár ennyire ijedten replikázni, hiszen nem fenyegetem a vélemény-uralmadat a blogodon; az én véleményem is csupán egy a sok közül.

Azt is kár emlegetned, hogy kiknek írsz: a saját közönségednek írsz, és ez így teljesen rendben van. Én csak abbéli véleményemnek adtam hangot, hogy hibás az elemzésed, mert sem Kövér, sem hallgatósága nem osztják a te premisszáidat, így érvelésed elsiklik a lényeg mellett. Természetesen nem akarlak semmiről meggyőzni, ez amúgy is lehetetlen.

2014.12.28. 10:29:51

@mikimackó: Csak érthetetlen, hogy mi a fenét keres még a játékban ?

Az USA az imperializmus! 2014.12.28. 10:41:01

A negyedik világháborút mi a béketábor tagjai fogjuk megnyerni a kaptalista, imperielista tőkepénzesekkel szemben!
A békeharc folytatódik!
Nemzetmentő kormányunk már szervezi a szájber békeharcosok seregét!

ózdi cigány 2014.12.28. 10:42:31

@Brumm Brumi: Milyen friss a nicked! :-))

Brumm Brumi

Brumm Brumi 0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

2014.12.28. óta tag.

wantaan 2014.12.28. 10:45:40

@Brumm Brumi: Ökörség amit írsz! Miért akarná föltámasztani s pont az SZDSZ-t? ... akkor inkább beállna a Fidesz mögé ha valami "khonok és neokhonokról" vizionálna. (Lásd Zoltai esete a Fidesszel vagy Fónagy, Némethné, ...és a többi ténykedését)
Egyszerűen arról van szó hogy a korrupció az nemzetbiztonsági kockázat az amerikaiak szemében s ráadásul a korrupt magyar kormányzat még azt a hibát is elkövette hogy egy vagy több amerikai érdekeltségtől kért követelt stratégiai-korrupciós együttműködés keretében pénzt. Nagyon jól láthatóak hogy a stratégiai együttműködési aláírások azok átfordultak egy korrupciós megállapodássá. Paksnak ehhez semmi köze, mármint az amerikai fellépéshez. ... a jobban érthetőség és az orbáni pofátlanság példája csak azamerikaiak szemében. s ráadásul elég olcsón visszakozásra tudja kényszeríteni putyint amerika akár még Paks esetében is. Lásd a Déli áramlat esetét.
S a másik ősbűn amit Orbánék elkövettek s ez szerintem nagyobbat fog ütni ...az Ukrajna de-stabilizálásának szándéka. Ukrajnát ugyan az a Templeton csoport finanszírozza mint Magyarországot s félő hogy Orbán böszmeségei miatt is a csoport nagyot bukik Ukrajnában na ennek a bosszúja fel fog érni azzal mintha Amerika szőnyegbombázást hajtana végre Magyarországon. ....már most 317 felett az euro és gyakorlatilag menekül a tőke az országból.
Alighanem Merkel februári látogatásán Orbán pár pofont kap s némi ultimátumot a helyes viselkedésre. Az a 3-4 óra pont elég lesz Merkel számára hogy Orbánnak átadja a selyem cipőfűzőt ha az igényli.

ati27 2014.12.28. 10:47:23

@ogli dzsí:

Muhaha, ezt írtad a finnekről:

"- dehogyisnem zavarja, csak a finnek basznak rá. Nincs amerikai fegyverük, meg támaszpontjuk se."

Na akkor: hu.wikipedia.org/wiki/Finn_L%C3%A9gier%C5%91

Amint látod, van 55! darab F18-as gépük.. Ami ugye Ami gyártmány.. No most a fegyverzet is Ami gyártmány.. Nem kell mondanom, hogy az 55 db F18C és 10db F18D harci repülő mennyivel nagyobb ütőerőt képvisel, mint a 12 gripen, amihez, igencsak korlátozott fegyverzetet vettünk..

Szal kicsit árnyaltabb a kép.. A finneknek gondolom nem olyan kurmányuk van, aki beleszarik abba a tányérba, ahonnan eszik.. A fityisz meg folyamatosan ezt teszi.. Szal nem kell csodálkozni, hogy egyre pipábbak az amik.. De azért vannak olyan kulturáltak, hogy nem egyből koki, meg sallerral indítsanak.. Ha kicsit jobban megnézi az ember, először csak szóltak: Fiúk nem így kéne.. Majd Vikiék visszaugattak.. Most jelenleg itt tartunk..

bontottcsirke 2014.12.28. 10:47:43

@quendelapo: TGM csak robotállkapoccsal tud nyilatkozni. Írni nem tud.

unionista (törölt) 2014.12.28. 10:49:15

@Sexual Harassment Panda:
csakhogy schiffer szinte az egyetlen amerika ellenes zsidó. na most lehet, hogy ez csak eljátssza. de az is lehet, hogy ez az érdeke. egy esetleges lázár-schiffer kormány rövid idő alatt elbukna. szóval neki nem nagyon érdeke az lmp-t belevinni egy ilyenbe. jelen állás szerint mindenkinek az lenne a legjobb, ha a lázár-vona páros bukik el.

unionista (törölt) 2014.12.28. 10:57:29

@ati27:
hja, csak lehet, hogy nekik jobb lenne egy semleges skandináv légierő. tekintettel arra, hogy finnország nem is nato tag. az orosz légierő 50x akkora, mint a felszerelt finn. és a finn szárazföldi haderő képtelen lenne megvédeni az orosz határt. nem bírnának ki egy téli háborút. a kifejezett oroszellenesség ugyanolyan hülyeség, mint amerikával minden áron szembe menni. érdekek vannak. és finnországnak nem érdeke a kifejezett amerika barátság. magyarországnak sem érdeke. leszámítva egy zsidó csoportot.

2014.12.28. 11:03:22

KÖvér úr nem az alsó fedélzet alá, hanem a hajótest alá való. Én ennyi ésszel tévedésből sem mernék jelentős funkciót elvállalni. A szeme állásán , fényén. az arc formáján látszik, hogy extra primitív ember, akinek az utcaseprők között van a helye, nem pedig a parlamentben, Megnyilvánulásai ezt vissza is igazolják. Nagyon jó lenne, ha az országot nem Ő, és a hozzá hasonló primitív emberek irányítanák.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.12.28. 11:04:22

@vakablak: nem érted -- én nem Kövért alakom meggyőzni, sem a te világnézeted alátámasztani

quendelapo 2014.12.28. 11:05:42

@vakablak:
"Kövér beszédének értelme az volt, hogy minden pártot, melyet a még formálódó "civil ellenzék" a következő választásokig alapítani fog, az amerikaiak bérencének, azaz hazaárulónak kell tekinteni. Ez egy nagyon egyszerű sorvezető, mert hát ez a milliő így működik."

Attól félek, hogy neked van igazad - a váltás nem lesz sétagalopp.

unionista (törölt) 2014.12.28. 11:09:32

@pedigré:
nem extra primitív, hanem asszimilálódott cigány. és ez egy kultúra. tessék már tudomásul venni. főleg úgy, hogy közben liberálisnak tetszenek lenni.

ati27 2014.12.28. 11:09:58

Azért elnézve a kommenteket valahol vicces.. Magyarország egy igen kicsi ország.. 1500 kilométerrel arrébb az átlagembereknek már gőzük sincs egyáltalán merre van, nemhogy mi történik ott.. Szal, ha pl magyarországon minden jó irányba menne, mindent rohadt jól csinálnánk, akkor sem nagyon tűnne fel.. Lásd pl az Észteket.. Szóval fiúk, a rossz hír az hogy annak, hogy jelenleg Magyarország itt tart arról 80%-ban az emberek (nem, nem csak a politikusok..) tehetnek 20% meg a külsö környezet.. De ez ennek nagy része is a külpolitikánk balfaszkodása miatt van..

Sexual Harassment Panda 2014.12.28. 11:10:05

@unionista: nem hinnèm hogy ez bekövetkezik.Ha a jobbik ezt meglèpi, az az öngyilkossàggal egyenlő.
Mièrt szàllnànak be egy süllyedő hajòba?
A jobbik önàllòan nem fog kormànyizni, ez tiszta sor, de a fidesszel kornanyon olyan brutàlis savat kapnànak az usàtòl, ami a mostanihoz kèpest sokjal durvàbb.
Lesz egy ùjabb ūrūgy az usànak, hogy a nàcik ellen harcoljon.
Ès egy fegyveres/gazdasàgi konfliktust bem az usa bukna el.

Brumm Brumi 2014.12.28. 11:10:20

@ózdi cigány:

Ne csodálkozz ezen..:-) Ez sem lesz hosszú életű errefelé, mert Béndek eftárs, mint minden "liberális demokrata" igencsak retteg attól hogy valaki visszaszól a rendszeresen Index címlapján lehozott marhaságaira...

Sexual Harassment Panda 2014.12.28. 11:11:24

@unionista: innen a fidesznek nincs kiùt.Az usa ellen nem fognak nyerni
Szèpen levàltòdnak az ismert arcok, ès hithű atlantistàk kerülnek a helyükbe

quendelapo 2014.12.28. 11:12:20

@bontottcsirke:
Tyúkésszel nehéz értelmezni azt a rövid szöveget is amire válaszoltál.

Sexual Harassment Panda 2014.12.28. 11:13:01

@ati27: baromsàg.A politikàban minden nm szàmìt.
Ha neked van igazad, az usa mièrt pròbàlja megbuktatni a kormànyt?

2014.12.28. 11:13:20

Pápai diák vagyok , nem Pápai. Ezzel együtt olyan mértékben a város részének tekintem magam, hogy a Kövér félék létét nagyon szégyenlem, és jó lenne, ha pozíció és megnyilvánulás helyett az ürgelyukba bújnának, hogy ne hozzanak szégyent a városra.

ati27 2014.12.28. 11:13:28

@unionista:

csak mondom, az orosz pajtások behajóztak stockholm környékére tengeralatjáróval.. Több emberrel beszélgette, és kb az a szitu, hogy erőteljesen gondolkodnak a svédek a Nato csatlakozáson.. Mivel a mai világban nagyon sok pénzbe kerül egy ütőképes, független haderő fenntartása.. Na kb ez a szitu..

Brumm Brumi 2014.12.28. 11:14:47

@ati27:

Jó példa.
Nézd meg például Finnországot. EU tag is.
Ehhez képest a legutóbbi választások tétje(!) az volt hogy építsenek orosz atomerőművet vagy sem.
Döntöttek: építenek.
Mégpedig gőzerővel.
Ehhez képest, azt se tudod hogy ki Finnország miniszterelnöke, nemhogy az USA háborút indított volna ellene...

Németország esetét, aki röhögve megépítette az Északi Áramlatot és gőzerővel használja, miközben Schröder volt kancellár vígan ül a Gazprom igazgatótanácsában, már-már banális.
Ehhez képest Németroszág nem "oroszbarát" és nem "Putyin pincsi", Merkel meg az Év embere a Time magazinban.

Szóval, a megfejtést máshol kell keresni.

2014.12.28. 11:15:58

A Kövér aszimilálodott cigány?

Krisz11 2014.12.28. 11:19:12

A legnagyobb háborús uszító, és a legnagyobb érdekelt a háborúk kirobbantásában az USA. A teljes világ hadi kiadásainak majdnem a felét az USA adja.
Nem kell uszítani ellene, a világon mindenhol tudják, hogy agresszor, mások pusztulására törekvő állam.

A 2013-as és azt megelőző - egész világra kiterjedő - közvélemény kutatások szerint az USA a legnagyobb veszély a világbékére. Minden agymosás ellenére az emberek 24%-a!!! mondja ezt, míg a következő Pakisztántól csak 8% tart.

"The US topped the list, with 24% of people believing America to be the biggest danger to peace. Pakistan came second, with 8% percent .. followed by China with 6%. Afghanistan, Iran, Israel and North Korea came in joint fourth place with 5%."

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.12.28. 11:21:58

@pedigré: és akkor mi van, ha így van?

Zoltán Lukács 2014.12.28. 11:23:36

@HaFr:
"@vakablak: ez egy teljesen hibás komment (hermeneutikai tévedés): én ugyanis nem azoknak írok, akik megvannak győződve a te perspektívádról .. hanem azoknak, akik pontosan az én premisszáimban osztoznak."

Ez egy teljesen hibás komment. A helyes értelmezés ugyanis nem a célközönséget, hanem az elemzés tárgyát képező jelenséget veszi górcső alá és optimális esetben független a célközönségtől. Általában véve is hibának, illetve teljes zsákutcának tartom, hogy kizárólag olyanoknak írsz, akik a Te premisszáidban osztoznak... ilyen meg nagyon kevés van. Nincs is ezzel baj, amíg öregurasan írogatod a blogodat, ez nem közveszélyes, ezen a szinten legalábbis. A baj majd akkor kezdődik, ha esetleg tényleg bemerészkedsz a politika világába (hogyan mennek a dolgok Veszprémben?).

susu64 2014.12.28. 11:25:54

A kérdés most már csak az, hogy HaFr minek ír sok butasággal megtűzdelt blogot? mennyivel jobb ez, mint az? mert azért akd itt butaság dögivel. Amúgy meg, Kövér interjújáben legalább annyi részigazság rejtezik, mint ebben a blogban.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.12.28. 11:27:09

@susu64: hú, ez nagyon ütött --- esetleg egy inci-finci, aprócska erőfeszítés az érvelő beszédmódra?

Krisz11 2014.12.28. 11:27:36

"az uraknak fogalmuk sincs a kapitalizmus és a liberális demokráciák természetéről, behozhatatlan versenyelőnyükről az autokráciákhoz képest"

:D Mert ugye Szingapúr - a világ 2. legversenyképesebb országa - az liberális demokrácia ?!

Hafr :), bukik az elméleted, értelmetlen ilyen konteókat terjeszteni.

Szaúd-Arábia - ami ugyebár annyira nem demokrácia - (illetve Kína, aki szintén nem annyira az), megelőzi versenyképességben Észtországot, Írországot, Izlandot.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.12.28. 11:28:10

@Zoltán Lukács: biztos leszel olyan nagylelkű, hogy ezen a blogon ezt rám bízod.. hála

Arcade Macho 2014.12.28. 11:30:48

ezekbol a bayerzsotika retek megmondokbol elegem van

bayerke is jol megindokolta hogy hazafias erzelembol volt szlotak autoja
es most amikor nagyipari szintre ment a kitantorgas neznek a bociszemeikkel hogy ezt megis kik inditottak el, ezt a "de szar itt elni" dumat

a valasz itt van:
2007 Belga - De szar itt élni

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.12.28. 11:32:29

@Krisz11: Szingapúr a legliberálisabb piacgazdaság az egyik leghatékonyabb oktatási rendszerrel, a magyar újraelosztás felével, és autokratikus államszervezettel -- ez kb olyan messze van a vágyott Mo-tól, mint az USA, semmi sem bukik, Szaúd-Arábia nem gazdaság, hanem olajmező, csak Puytin vesztére hatékonyabb, mint az orosz. A kínai cuccról meg lejöhetnél végre, vagy legalább válaszd összehasonlítási alapnak az 1953-as Magyarországot, ne viccelj már. Mik ezek az érvek, most tényleg.

quendelapo 2014.12.28. 11:36:56

@panelburzsuj:
Na ja, és a panelból a tízedikről nézve mindenki, aki a földön jár olyan picinek tűnik.

Krisz11 2014.12.28. 11:41:57

@HaFr:

Te írtál "liberális demokráciát", és nem korrekt, hogy összemosod a dolgot a kapitalizmussal. Pont azt bizonyítottam az előbb, hogy egy kapitalista és csak a gazdaságot tekintve liberális (társadalom felfogásban viszont autokratikus vagy illiberális) állam lehet sokkal versenyképesebb, mint egy ilyen-olyan kapitalista liberális demokrácia.

Kevered a szezont a fazonnal, mindig összemosod a kettőt, de valójában társadalmi liberalizmusra, sőt még demokráciára is (!!) a versenyképességhez semmi szükség.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.12.28. 11:47:08

@Krisz11: OMG, te most engem teljesen hülyének nézel, ugye? NINCS versenyképesebb a libdem-kapitalista kombónál, ezt írtam, és ha megnézed ezek reprezentációját a simán versenyképes gazdaságok (és nem az olajmezők) körében, ez kb. 99%-os. Ha szerinted az egy Szingapúr a maga spec körülményeivel (döntően brit gyarmati örökségével és abszolút nyitott, a libdem alapján berendezett gazdaságával) bármit cáfol, nota bene azt hiszed, hogy Magyarországnak BÁRMI köze lenne Szingapúrhoz, akkor -- helyesbítek, nem engem -- a világot nézed hülyének.

susu64 2014.12.28. 11:59:28

@Tamás Csacsicska: Marhaság. Hol és ki akar átállni egy másik szövetségi rendszerve? Ez az egész putyinozás meglehetősen röhejes városi legenda, kedvenc fordulatotokkal, a "pávatávccal". Ami itt fpolyik amcsi részről az kőkemény konspiráció, Goodfriend meg mesterien keveri a szart: eddig kétszer nem nyilatkozta még ugyanazt. A korrupciónak meg végképp semmi köze ehhez, hacsak az nem, hogy néhány "talpig becsületes" amerikai nagyvállalat próbált korrumpálni, és nem sikerült. Ezzel nem azt mondom, hogy nálunk nincs korrupció, dehogynem, miaz hogy! De még mindig jobb itt a helyzet, mint pl. Szlovákiában, Csehországban, Romániában, Horvátországban, Bulgáriában, Olaszországban, Görögországban. Az is igaz, hogy ez nem vígasz. De azért ne dőljünk már be minden mocskos álhírnek és lejárató híresztelésnek, amelyet oly sok magát "igaz hazafinak" valló figura tesz: Lendvai Pál, Konrád György és baráti körük. Aztán egyszer csak visszajönnek az általuk mondottak és mindenki bizonygatja: lám, lám, ez a vélemény odakint rólunk. Miközben ezt a véleményt sugallják rólunk a poziciójukból és a zsíros falatoktól távolkerült bal/liberális honfitársaink. HaFr meg valójában nem polgári, konzervatív alternatívát kínál, nem a jogosan kritizálható - és éppen ezért kritizálandó - jelenségeket veszi számba, hanem a konzervatív polgári (szándékosan nem írok jobboldalt, mert szerintem nincs értelme a mai körülmények között jobb/bal különbséget tenni) oldal egészét bontja le ezzel. Ugyanis nem épít, hanem beáll a szidalmazók és gyűlölködők kórusába. Kár.

Klára Solymosi 2014.12.28. 12:05:16

@Hajdú Peter: Ha ezt most komolyan gondolod? akkor tényleg, Orbán is megmondta! Pl. senkit nem hagyunk az út szélén(hanem jól berugdossuk az árokba, hogy ne látszódjanak, Ha meg el találnak patkolni, a temetéssel sem kell bajlódni, benövi a gaz, oszt' jónapot!)

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.12.28. 12:05:36

@susu64: Azért óvatos lennék a blog kritikájával 600 poszt után, vagy a minősítésemmel csak azért, mert nem tartom követendőnek a kleptokráciát. A korrupciót illetően pedig van egy tévhit a fejedben: Mo-n valóban nem nagyobb a korrupció, mint Romániában, de a centralizált állami, intézményes korrupció lényegesen nagyobb. Mo-on a politikai elit a társadalom ellenében, pusztán hatalmi alapon működik, kiiktatva a fékek és ellensúlyok teljes rendszerét, fenyegetve a nyugati szövetségi rendszert, ami egyik általad említett országra sem igaz.

susu64 2014.12.28. 12:06:37

@Brumm Brumi: arról csak csöndben szóljunk, hogy a Kamaz autógyár 51% -nyi részvényeinek tulajdonosa a Daimler. Lehetne még sorolni. Magyarország egyszerűen a méreténél és a kb szntén 51% -nyi hazaáruló értelmiségénél fogva megfelelő alany, hogy padlót mossanak vele. Lehet példát statuálni. Közben meg röhögni, hogy sok balfék posztoló meg kommentelő egymás torkának ugrik.

ogli dzsí 2014.12.28. 12:07:37

48ban picsánrúgtuk a labancokat, 60 év múlva végük volt.

56ban picsánrúgtuk a szovjeteket, 30 év múlva kimúltak.

Amerika jobb ha 2x is átgondolja, hova jön a pofonér.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.12.28. 12:09:35

@susu64: óvatosan bánnék a hazaáruló szóval is, mert egy csöppet is elfogulatlanul nézve a legalkalmasabb címzettje ennek a mai kormányoldal

Krisz11 2014.12.28. 12:09:47

@HaFr:

" Szingapúr a maga spec körülményeivel"

Ez terelés. Amúgy Malajzia, Kína is a legversenyképesebb országok között van.

"Magyarországnak BÁRMI köze lenne Szingapúrhoz"

Tehát szerinted nem lehetünk olyanok mint Szingapúr. Ok, elfogadom, bár némi indoklás kellene, hogy miért nem. De akkor visszakérdeznék, hogy Magyarországnak mi köze Svájchoz, Hollandiához, Belgiumhoz? Olyanok lehetünk, csak mert azok liberális demokrácia?

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.12.28. 12:14:13

@Krisz11: a liberális demokrácia elég nagy amplitúdót megenged a társadalmak működésében -- minden országot ceteris paribus a libdem mintához való közelítése tesz versenyképesebbé, és az attól való távolodás szegénnyé

www.businessinsider.com/most-competitive-economies-2014-2014-9?op=1

wantaan 2014.12.28. 12:14:39

@ogli dzsí: .... véletlenül nem úgy volt hogy, 49-ben picsán rúgtak bennünket a labancok majd lefeküdtünk nekik, 56-ban megpróbáltuk picsán rúgni az oroszokat s azóta is a politikai elitünk az oroszok fszt szopja.
Amerikának hadat üzentünk s még oda sem találtunk hogy ellássuk a bajukat.

Mintha fordítva lennél bekötve .... nem mondták még hogy ne igyál annyi csigert.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.12.28. 12:21:47

@Krisz11: Igazából sose tudtam felfogni, hogyan hiheti valaki (különösen a tervgazdasági rendszerek bukása után), hogy helyettesítheti a társadalom minden tagjának értékteremtő erejét, gondolatait, önérdeke által diktált versenyképességét, alkotó erejét, a piaci ütközések és kooperációk bonyolult rendszerét a kevesek (vagy egyetlen vezér) agya és tehetsége. Márpedig az Orbánszerű emberek butasága valahova ide vezethető vissza, amit megértek, ha hatalom is társul hozzá. Na de egy mezei kommentelőnek miért kell fújnia ezt az agyrémet?

susu64 2014.12.28. 12:25:04

@HaFr: nézd, itt a kleptokrácia nem nagyobb, mint bárhol máshol a világon (beleértve az USA-t is). Persze erre nincsenek adatok, legföljebb úgy érezzük. Vagy nem. Máshol ezt a szisztémát kliensrendszernek vagy lobbizásnak becézik. Sokkal kifinomultabb demokráciákban ez így működik. Nálunk kicsit szlávosabb ez a szisztéma, de nem is csoda. A politikai elit (de pl. az egyhái elit is!) nálunk sajna történelmileg úgy alakult, hogy leginkább a társadalom ellenében működött, leszámítva néhány üdítő embert és rövid időszakot. A "fékek és ellensúlyok rendszere" című szlogen kb. annyira releváns, mint a politikai korrektség. Nagy blődli, ráadásul a kifejezés az amerikai jogrendből, a hatalmi ágak szétválasztásának elvéből került bele a hazai köztudatba. Itt és így nem sok értelmét látom. A nyugati szövetségi rendszert pedig nem veszélyezteti semmi, monhatnánk erre azt, hogy tetszettek volna nekünk atomerőművet építeni, hasonló pénzügyi feltételekkel, mint az oroszok. Visszatérve még néhány momentumra: valóban igen sok visszataszító dolog fűződik a mostani kormány tevékenységéhez. De: ennek legnagyobb részét 1990-91 körül kellett volna megtenni. Akkor sem lett volna elegánsabb, legföljebb a rendszerváltás körüli eufórikus légkörben kevésbé tűnt volna föl. Csakhogy, akkor is ott volt az a liberális baloldal, amelyik néhány hónap után taxisblokáddal akart kormányt buktatni másrészt poziciójánál fogva szétlopta az állami vagyon jelentős részét. Ami maradt, azt meg 1994 után, hivatalból.

Netuddki. 2014.12.28. 12:26:06

@Krisz11: "Ez terelés. Amúgy Malajzia, Kína is a legversenyképesebb országok között van."

De milyen áron bazmeg! Mondd, te normális vagy?

susu64 2014.12.28. 12:27:30

@HaFr: Kire gondolsz, amikor az elfogulatlanságot említed: csak nem magadra? Mert ez azért mókás lenne.

Netuddki. 2014.12.28. 12:31:42

@susu64: "nézd, itt a kleptokrácia nem nagyobb, mint bárhol máshol a világon (beleértve az USA-t is)."

Bírom ezt a "máshol is lopnak" című, orbán rezsimet mentegető dumát. Csak egy probléma van kisfácán! Nem igazán tud meghatni! Főleg ha arra gondolok, hogy az annyira szívesen hivatkozott USA-ban ilyen botrányok után már régen rács mögött lennének ezek a megélhetési politikusbűnözők. Nem csodálom, hogy annyira köpködik "ezek" az amcsikat...

ati27 2014.12.28. 12:34:00

@HaFr:

Figyi, ne erölködj.. A kommenteket nagy részét elnézve nem lesz itt változás. Orbán, és bandája megbukik? na és? Jön másik. aki leígéri a csillagot az égről.. És így megy ez tovább, és tovább..

Netuddki. 2014.12.28. 12:40:01

@ati27: Ha arra célzol nincs az orbánéknak alternatívája akkor ennél nagyobbat nem is tévedhetnél. Az orbán rezsim Magyarország szempontjából a legrosszabb választás. Persze vannak ostobenkó fideszdrukkerek akik ezt a tényt máig nem bírják felfogni.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.12.28. 12:40:54

@susu64: hát, pedig igyekszem így tenni -- és hirtelen nem is jut eszembe más itt a kommentelők között, aki nagyobb joggal igényelhetné magának ezt az erényt

panelburzsuj 2014.12.28. 12:45:04

@quendelapo:
Látod, ezért terméketlen ötlet szándékosan primitív álláspontra helyezkedni.

Mert onnan ugyan az "egyformaság" simán méretkérdéssé szimplifikálható - de ezzel a lépéssel sikerül végleg ki is siklatni a társalgást.

Kétharmad!

Van még kérdés?

KUHULIN 2014.12.28. 12:59:52

@nicktolvajmentesítő_kovi1970: "Ha arra célzol nincs az orbánéknak alternatívája akkor ennél nagyobbat nem is tévedhetnél."
Például? A civil Bajnai?

Krisz11 2014.12.28. 13:07:34

@nicktolvajmentesítő_kovi1970:

"Malajzia, Kína is a legversenyképesebb országok között van"
"De milyen áron bazmeg! Mondd, te normális vagy?"

Ugyan olyan áron mint Amerika, a kettő között semmi különbség, erős verseny, alacsony adók, minimális szociális háló. Az egyetlen különbség, hogy Amerika régebb óta csinálja, és magasabbra jutott. De Kína is tízmilliókat húz ki a szegénységből évente.

wantaan 2014.12.28. 13:07:41

@KUHULIN: Alighanem egy korrupt Orbánnál bárki jobb lenne a nemzetnek akár még egy civil Bajnai is vagy bárki aki nem Jobbikos és nem a korrupt Fideszből van.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.12.28. 13:09:51

@Krisz11: Yes, Mo. meg százezreket lök bele, kb. arányos teljesítmény, ellenkező előjellel

KUHULIN 2014.12.28. 13:13:58

@wantaan: Majd a választók eldöntik!

wantaan 2014.12.28. 13:18:54

@KUHULIN: No igen arra még építhet Orbán hogy a tömegek tudatlanok vagy sikerül neki annyira lebutítani őket hogy újra válasszák a Fideszt ....de az is lehet már annyira sikerül neki sima agyúvá silányítani a magyart hogy egy Jobbik is befuthat. ....de az a nemzet amelyik hülye az ősi mondás szerint kipusztul.

unionista (törölt) 2014.12.28. 13:23:59

@wantaan:
bajnai nem civil, hanem zsidó.

Krisz11 2014.12.28. 13:25:02

@HaFr:

"hogyan hiheti valaki .. hogy helyettesítheti a társadalom ..értékteremtő erejét,..önérdeke által diktált versenyképességét.. a piac .. bonyolult rendszerét a kevesek ..agya és tehetsége"

Na és ki hiszi ezt? Én, bármilyen meglepő, egyetértek veled abban, hogy a kapitalizmus és a szabad piaci verseny rohadtul hatékony.
De felejtsük el a gazdaságot, én kizárólag a társadalompolitikai dolgok miatt írtam. Sokaknak ugyanis a társadalmi liberalizmus annyira ellenszenves, hogy szivesen látnának mást helyette, illiberalizmust, kereszténydemokráciát, akármit, csak ne liberalizmust. Ez valahol az emberi értékek tekintetében konzervatív szavazók igénye.

Chang Beer 2014.12.28. 13:25:40

1,"..magyar demokrácia intézményrendszere és politikai kultúrája pedig nem bizonyult kellően erősnek ahhoz, hogy időben kiszűrje őket a hatalmi aspiránsok sorából."- teljesen egyetértek. Konrád György mondta, hogy a demokrácia rendszer szintű gyengesége, hogy jellegéből adódóan nem semmisíti meg a reá támadó veszélyeket. Ebből következik, hogy..
2, orbánék tudatosan és szisztematikusan készültek a hatalomátvételre, a demokrácia leépítésére, és egy diktatúra működtetésére. Mozgatórugói a hatalom és a haszon.
3, kövér csak egy idióta, akit a céljaik elérésére felhasználtak. szerintem napjainkban lett előtte is világos, hogy mennyire "palira" vették. Ezt önmagának sem tudja bevallani, ezért menekül egy álomvilágba, így nyerve önmaga számára feloldozást a butasága alól.
4, orbán diktatúráját egyszerű köztörvényes maffiaállamként kell kezelni, nem kell mögötte elveket,ideológiát feltételezni. Számára a "kelet" menedéket jelent a "nyugati" számon kérhetőség elöl.

unionista (törölt) 2014.12.28. 13:30:36

szóval a civil a patrióta-lokálpatrióta gondolkodást jelenti. bajnai nem patrióta és nem lokálpatrióta. nem nemzeti liberális. hanem balliberális zsidó. ő sohasem fogja megérteni a magyar mezővárosok reformált parasztpolgárságát. bajnai emlékezet nélküli miniszterelnök lesz. aki százcsillió dollárból stabilizálta az országot. és ennek megfelelően az imf kipaterolása sem lesz túlságosan jelentős. ez a zsidó-cigány hatalmi villongás alighanem egy apró színes fejezet lesz a magyar történelemben.

a magyarok többsége bajnaival ugyanúgy képtelen polgárosodni, ahogyan orbánnal. ehhez többségi miniszterelnök kell. eleget uralkodtak a kisebbségek.

Krisz11 2014.12.28. 13:31:41

@HaFr:
"Mo. meg százezreket lök bele"

Ez hülyeség, az nem Magyarország és nem is a kormány hibája, hogy a képzetlen kisebbség százezreit nem tudja kiemelni a nyomorból. Azok akik tanulnak, szorgalmasak és tehetségesek, azok elboldogulnak.
Főleg a te liberális gazdaságfelfogásod esetén jogtalan a kritika, ezek a rétegek a te kormányzásod esetén fele ennyit kapnának, ugyanis nyilván adócsökkentéssel kellene kezdened, akkor meg annyi sem jutna nekik, mint most. Amerikában is milliók nyomorognak tb nélkül, élelmiszerjegyen tengődve.

tap ír 2014.12.28. 13:42:22

lusta mindenki, mint a lapos szar
nem csinál semmit, csak ide írogat

profilo 2014.12.28. 13:42:35

@panelburzsuj:

Lehetnél egy kicsit megértőbb és engedékenyebb.
Az átlagnál is morcosabb vagy...

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.12.28. 13:43:00

@Krisz11: na, ezek vélekedéseit használta ki csúnyán a Zorbán

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.12.28. 13:43:38

@tap ír: ez nem lustaság, ez közélet és közérdeklődés, vö. Széchenyi

profilo 2014.12.28. 13:44:32

@tap ír:

No,várd csak meg,hogy mit kapsz itt ezért a képedre a kommentelőktől.

:)

Zoltán Lukács 2014.12.28. 13:46:06

" Krisz11 2014.12.28. 13:31:41
@HaFr:
"Mo. meg százezreket lök bele"

Ez hülyeség, az nem Magyarország és nem is a kormány hibája, hogy a képzetlen kisebbség százezreit nem tudja kiemelni a nyomorból. Azok akik tanulnak, szorgalmasak és tehetségesek, azok elboldogulnak. "

Biztos, hog HaFr se fogja válasz nélkül hagyni, de ez már akkora kapitális hazugság, hogy nem bírok elmenni mellette. A fidesz politikai alapvetése az, hogy mindenki annyit ér, amennyit lopni tud. Az is baj, persze, hogy a "képzetlen kisebbség" manapság már milliós nagyságrendű és egyre növekvő tömege (a százezrek emlegetése nyílván elírás volt Részedről) akkor sem fogja magát önerőből kihúzni a nyomorból, ha fejre állsz. Ezt még kevésbé korlátolt jobboldali doktrínerek is elismerik. De a nagyobb baj az, hogy a fidesz-rendszer olyan tömegeket lök bele a depriváció spiráljába, akik egy normális (nem feltétlenül baloldali) gazdaság- és szociálpolitika mentén még emelkedni tudnának, vagy legalábbis megőrizhetnék alsó-középosztálybeli statusukat. Ilyenek pl. a bérelt füldjükön gazdálkodók (pl. Váradi András), a kiskereskedők, akiktől elvették forgalmuk nagy részét, az oktatásból idő előtt, használható tudás nélkül kikerülők.

Krisz11 2014.12.28. 13:50:50

@HaFr: " ezek vélekedéseit használta ki csúnyán a Zorbán "

Nyilván adót kellene csökkentened, ezt mindketten tudjuk, ha őszinték vagyunk. Kisebb államot kellene létrehoznod, hogy az elveidhez hű maradj, de az meg nyugdíj és vagy szociális segély csökkentéssel jár. Az oktatásra elhiszem, hogy többet költenél, de a népszerűsége egy ilyen politikának nem érné meg a következő ciklust sem.

tap ír 2014.12.28. 13:52:46

@profilo: az szdsz-t nem lehet védeni, mert loptak, az mszp rossz nomen, Gyurcsány olyan mint a szuperjég, amihez hozzáér azt megrontja, a fidesz a "nemzet" szó szándékosan hamis értelmezésére felépített rablást viszi véghez, ehhez 80% asszisztál
akkor mi legyen?

unionista (törölt) 2014.12.28. 13:53:46

@wantaan:
fogd már fel: most olyan a helyzet, hogy nem lehet a többségi magyarokhoz és a világ zsidóihoz egyszerre dörgölőzni.

bajnai akkor lenne civil, ha egy hitközséget, egy városrészt akarna vezetni és nem az országot. csak akkor nem tudna annyi ingatlant lopni, nem tudná a parasztokat kisemmizni. hirtelen túl sok versenytársa lenne. bajnainak nincs valós szakértelme. azon túl, hogy könyvelni nyilván tud. elvtelen kompromisszumok sorozata emelte a magasba. ahogyan a szinte az összes zsidó belvárosi háttéralkuk eredményeként került pozícióba. schiffernek sincs túl sok köze a zöld mozgalomhoz. csak a sok cohen mellé kellett egy grün. legyen ott is emberük. de schiffer se alkalmas.

ebből a körből talán andort tolhatják be. mert nem nagyon maradt más. effektíve elfogytak a használható zsidók. mert akik most felmennek a színpadra azok abszolút alkalmatlanok. olyan ez ez egész tüntetés sorozat, mint egy óvodai farsang. mindenki mond egy versikét az alkotmányosságról. csak nem ez kell köznépnek. hanem valós szakértelem. magyarországon a zsidókeresztények körében nincs senki aki ezzel rendelkezik. generikus modellekben tudnak gondolkodni, amik a mezőgazdaságban nem alkalmazhatók, az ipari termelésben nem hatékonyak. az ortodox zsidó kultúra a zsidóság felemelkedését és a hegemónia megtartását szolgálja, nem a többséget.

Krisz11 2014.12.28. 14:00:06

@Zoltán Lukács:
"akkor sem fogja magát önerőből kihúzni a nyomorból, ha fejre állsz."

Mert kimondta, hogy önerőből kihúzzák magukat? Hagy fordítsam ezt vissza neked: akkor sem fognak kiemelkedni, ha a fejed tetejére állsz és megháromszorozod a segélyüket. Amerikában a feketék egyharmada élelmiszerjegyet kap, belgiumban az arabokat szintén nem tudták beintegrálni és a társadalom szerves részévé tenni őket. Magyarországnak sem fog sikerülni.

Ezt el kell fogadni, ez nem a kormány hibája.

profilo 2014.12.28. 14:00:37

@tap ír:

Legyen anarchia!
Szerintem jó ötlet.

panelburzsuj 2014.12.28. 14:06:58

@profilo:
"unom az embert, aki mindent összebarmol"

tap ír 2014.12.28. 14:07:34

@profilo: ne legyen!
számos kisebb országban demokrácia van
nem lopnak
aki korrumpál, azt megkövezik (ja, azt nem) vagy legalábbis közutálat és elutasítás miatt többet nem fog

wantaan 2014.12.28. 14:12:03

@unionista: de hát a zsidó s a magyar két jó barát együtt isszák egymás borát!Nem is lenne Magyarország a zsidók nélkül. Az hogy Magyarország fönt tudott maradni ebben a szláv tengerben az pont a zsidóknak köszönhető. Emlékeztetnélek arra pl. hogy a prágai zsidók finanszírozták IV. Béla ország újjáépítését! ....vagy pl szabadságharcainkat - egy pesti zsidó vásárolt katona lovakat a magyar seregnek 48-ban amik nélkül már Pákozdnál elbuktunk volna.
A sok sok művész, tudós, sportoló aki zsidó vallású igaz magyarként hozott dicsőséget még a lumpen, dzsentri mihaszna nemzetieskedő pénzért magyarkodónak azokról nem is szólva.
No akkor mi a bajod a zsidó hitvallású nemzettársainkkal?

KEDZDJETEK EL FÉLNI ! 2014.12.28. 14:17:31

@nicktolvajmentesítő_kovi1970:Mégis ki az alternatíva? De nem is ez a legfontosabb. Mely pártok biztosítanák ennek a messiásnak a parlamenti többséget? Sajnos az ördög a részletekben van..

profilo 2014.12.28. 14:24:10

@tap ír:

Az ott van. De mi lenne,ha abból indulnál ki,ami itt van.
Szerinted mennyi idő elfelejteni,kinőni és megváltoztatni a Kádár-rendszer megalkuvó,lapító és engedelmeskedő társadalmát?
Mennyi idő az emberöltők alatt rögzült magatartásformák,modellek és válaszok megváltoztatása.
Mennyi idő újak kialakítása,beépítése és elfogadása?
Az ezzel járó érdeksérelmek,károk és veszteségek?
Várjuk azt az embert,aki miután felsorolta,hogy mennyi áldozat,lemondás és munka árán lesz jobb,meg tudja értetni,el tudja hitetni és fogadtatni a társadalommal,hogy megéri a ráfordított idő és meló.
Ja...és keressük azt a társadalmat és azt a korosztályt,aki válalja mindezt.

tap ír 2014.12.28. 14:25:04

@HaFr: amit írtál, az tetszik
de lustaság
az írek évekig tüntettek egy "householding charge" /100€ miatt
most tüntetnek a bevezetendő vízdíj miatt
nem lusták

zobod 2014.12.28. 14:28:37

@Krisz11: általánosítani akkor sem szabad. Vannak perspektívátlan, hendikepes közegek, és tény hogy az abba születettek lehetőségeit ez eléggé determinálja objektív okokból, ez igaz. Viszont teljesen ésszerűtlen még szubjektív elemekkel, pl. előítélettel tovább nehezíteni helyzetükön. Ne értsél félre, nem a szociálliberális kreténségek mellett érvelek, számomra a kvóták, pozitív diszkriminációk, fogyasztási igények jogként való elismerése, az egyéni piaci teljesítménnyel szerzett javak szociális szempontok szerinti közösségi redisztribúciója nem pálya, nem támogatom semmi szín alatt. Főleg nem a bűncselekmények, a civilizált társadalmi együttélési normák alóli felmentést, szociális alapon. Viszont a származási alapon történő megbélyegzéssel, a lenézéssel NEM tudok azonosulni, mert az egyszerűen nem igaz, hogy ne lennének ezekben a közösségekben olyan emberek nagy számban, akik igenis ki tudnak onnan törni, és akikről csak azért kellene lemondani, mert mondjuk az adott közösség statisztikailag alul teljesít. Ha ez a nézet legitimmé válik, ne adj' Isten politikává, akkor ez így ebben a formában de facto egy kasztrendszert jelentene, ahonnan nincsen kiút... és ami messzire vezet, hiszen az angolszász vagy pláne a német világhoz képest egész dél- és kelet-európa alulteljesít.

Zoltán Lukács 2014.12.28. 14:32:45

" Krisz11 2014.12.28. 14:00:06
@Zoltán Lukács:
"akkor sem fogja magát önerőből kihúzni a nyomorból, ha fejre állsz."

Mert kimondta, hogy önerőből kihúzzák magukat? Hagy fordítsam ezt vissza neked: akkor sem fognak kiemelkedni, ha a fejed tetejére állsz és megháromszorozod a segélyüket."

A segélyt megháromszorozni valóban nem lenne jó ötlet. Nekem nem is jutott a zeszembe. Az is tény, hogy a muszlim bevándorlók integrálása lényegesen nehezebb, mint mondjuk a cigányoké, pláne, ha a polkorrekt idiotizmus eleve korlátozza a szóba jöhető alternatívákat. És, valóban, lesznek, akiken nem fogunk tudni segíteni. Számukra azt a minimumot kell biztosítani, amit az emberhez méltó élet minimumaként definiálunk (ki-ki neveltetésének és politikai hovatartozásának megfelelően). De nyilván romlik a szemed és nem látod, mit írok. Máskülönben észrevetted volna, hogy ahhoz az épületes hazugsághoz szóltam hozzá, miszerint: "Azok akik tanulnak, szorgalmasak és tehetségesek, azok elboldogulnak." Ez mondjuk alapból sem biztos, hogy igaz, de Orbán-magyarországon csak azok boldogulnak, akik benne vannak a maffiában. Erről talán, ha kifejtenéd álláspontodat.

NekemNemEzKell 2014.12.28. 14:32:50

@Diorella Queen: De hát annyi vélemény, ellenvélemény van "közgaszdászéknál" is! Az egyik igaza, holnap a nagy tévedés, a másik igazával szemben. Trandek jönnek mennek, nagy "igazságok" dőlnek meg...stb.
Ugyan melyiknek van igaza?

unionista (törölt) 2014.12.28. 14:34:54

@Zoltán Lukács:
az mszp egy zár hatalmi csoporttá vált leginkább gyurcsány idejében. aki egy mániás depresszióban szenvedett. mindenkinek pozíciót osztott, aki bírálta. és ebből következően a kormányzás anarchiává változott. minimális átgondoltság nélkül ész nélkül folyt a belpolitika.

a fidesz ezzel szemben nyitott vidéken. csakhogy azt a pártot meg egy paranoiás vezeti. orbán senkinek sem osztott pozíciót a bírálóik közül. ebből következően alakult ki az autokratikus berendezkedés. ész nélküli külpolitika. az, hogy esetleg kitiltják ezt a goodfriend nevű fazont. aki egy harmad, negyedvonalbeli diplomata. teszi a dolgát. de a kormány kitiltja, mert meg kell mutatni. szóval ez a cigány tempó. de ez egyenes következménye annak, hogy dunakeszi focicsapat elfoglalta a külügyet.

de abban kövérnek igaza van, hogy a kelet-középeurópai országoknak kellene összefogni. a lengyeleknek, cseheknek, szlovákoknak, magyaroknak, horvátoknak, szlovéneknek. ezekkel a népekkel evezünk egy hajóban. legalább évi 1 milliárd dollárnyi gdp kell ahhoz, hogy a külpolitikát érdemben befolyásolni lehessen. csak ezt kövér nem magától gondolja. mert egy cigány nem így gondolkodik. hanem úgy, hogy ráverünk az asztalra. de esetenként erre a kultúrára is szükség van. és erre jelentős igény. tekintettel arra, hogy a honfitársaink tizede asszimilálódott cigány. és ez a csoport mindenhol ott van az országban. szemben a zsidókkal. a magyar "baloldal" erre tett fel mindent. de ebből sehogy sem lesz szociáldemokrácia. ha az mszp nyugdíjas szavazatokat elveszíti, akkor a pártra a felszámolás vár. és ez az egész magával ránthatja a budapesti zsidóságot. szóval ebből könnyen lehet kettős vereség.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.12.28. 14:40:26

@Krisz11: évente mínusz 1500 milliárd az államra, mínusz 500 milliárd felülárazásos korrupcióból, kapásból

NekemNemEzKell 2014.12.28. 14:43:19

Miért divat még mindig ez a "...leültünk és gondolkodtunk, hogyan lehetne ezt ellene fordítani...)? Ez a hogyan nézzük hülyének az olvasókat...illetve: magyarázzuk el a bunkóknak hogyan kell (!) ezt úgy érteni, ahogyan azt senki nem gondolja, de a "javunkra" lehet fordítani?

wantaan 2014.12.28. 14:48:00

@unionista: sőt még a mostanában annyira fölkapott s mindenhova kiaggatott "székely zászló" is zsidó felmenőkkel rendelkezik nagy valószínűséggel. ugyan is az 1980-as években kitalált székely zászló az első és egyetlen székely erdélyi fejedelem Székely Mózes zászlajára hasonlít. s mint azt tudhatjuk Székely Mózes egy olyan vallást gyakorolt amely nem ismerte el Jézus Istentől való származását, kimondatlanul is utálta a jezsuitákat , sókereskedő családból származott...és ugye a Mózes név sem volt jellemző a magyar nemzetiségre. ...no akkor mi a bajod a zsidó vallású magyarokkal???

Dr. Prof. 2014.12.28. 14:54:14

@vakablak:

Azonban a bebetonozott diktatúrák elkerülhetetlen vége a forradalom és az akasztás. Akit nem lehet leváltani, azt felakasztják az 1. fára.

Dr. Prof. 2014.12.28. 14:56:17

@Diorella Queen:

Emellett a józan eszet, IQ-t, és mutyimenteséget is vizsgálni kell(ene). Megélhetési cigánykommunistákat vagyonelkobzás és örök kényszermunka terhe mellett kéne eltiltani a politizálástól.

Brumm Brumi 2014.12.28. 14:57:25

@wantaan:

Vallású? Mi köze kun, számuely, rákosi, gerő, apró és tsainak a valláshoz?
Amúgy meg a választ eredetiben megtalálhatod Márai művében, onnan lopta Esterházy is szóról szóra, évtizedekkel később, így szól:

Márai Sándor :'Ami a naplóból kimaradt 1945-1946', 308. oldal:

"Nincs nekem a zsidókkal semmi bajom. Csak a szemtelen és tisztességtelen emberekkel van bajom, akik között feltűnően sok a zsidó."

és

Esterházy Péter: Harmonia caelestis, 598. oldal:

"Nincs nekem a zsidókkal semmi bajom. Csak a szemtelen és tisztességtelen emberekkel van bajom, akik közt föltűnően sok a zsidó."

Mint ahogy most sem véletlen hogy Tamás Gáspár Miklós szíves közlése szerint /hvg.hu, André Goodfriend is minő véletlen, éppen a Héber Egyetemen pallérozódott..

NekemNemEzKell 2014.12.28. 15:00:09

A liberalizmus élt,él, élni fog! Meg mondtuk ezt "mi liberálisok" királyi többesben egyszem Fodor Gábor. Látni, a liberalista fejlődést itt Magyarországon is! A liberalista eszme a kezdetektől 1989-től, tömegeket mozgat meg! Egyre nagyobb sikert ért el úgy a gazdaságban, mint az oktatásban! ( gazdaság fejlődése 2002-től... oktatás fejlődése 1994-től... Az itt elért hatalmas eredmények mjutatják, nincs más út, mint a magyarországi liberalizmus! Ezt támogatja az enberek, választók akarata nyilvánítása, akik a 2010-es és a 2014-es választásokon a magyar liberális eszme hatalmas sikerét hozták! Meg mutatták mennyire beleivódott a liberalizmus, az emberek mindennapjaiban! Mennyire elítélik a rasszizmust, a meg különböztetést,lám a kormáyfőt is ritkán zsidózzák, csak cigányozzák az ellenfelei! Ebből látszik, hogy 25 év után milyen befogadó a magyar ember a liberális eszméknek minden áramlatára... és így tovább és így tovább... Nos ezt a szöveget értelmezve.. én illiberális vagyok. Meg még vagy 9millió négyszázezer ember itt kis hazánkon belül. Úgy, hogy ne más mondja meg mia helyes, meg mi az illiberális, meg mennyire helyes a liberalizmus( abban a formában, ahogy itt gondolják néhányan, többek közt a blogíró is!) Nem, ebből az ál liberalizmusból elég!

Zoltán Lukács 2014.12.28. 15:11:00

@unionista: kicsit kevéssé összeszedettnek tűnsz, de legalább jól reprezentálod azt a talajvesztett jobbert, aki egyfelől már látja, hogy úszik el az egész, de még mindig csak akkor érzi jól magát egy komment megírásához, ha az elején kiverheti, pardon, leverheti frusztrációját a szocikon. Az explicit gyurcsányozás kimaradt a szövegedből. Nem lesz ebből baj?
Már leírtam (nem tudom, hogy itt, vagy egy másik témában, ne haragudj, de nem nézek utána), hogy 2002-2010 között (a gyengébbek kedvéért: ezek voltak azok a bizonyos szocik) Magyarország a közép-európai mainstreamban volt, annak inkább a jó oldalán, versenyben a szlovákokkal és a lengyelekkel, némileg lemaradva a csehektől és a szlovénektől. Ma ott tartunk, hogy az a kérdés, hogy a románok és a bolgárok miben, mikor, mennyit vernek ránk. Amiból az a plauzibilis, bár nem túl szívderítő következtetés adódik, hogy ama bizonyos közép-európai együttműködésnek, amire Kövér elvtárs olyan hőn ácsingózik, és amit magad is olyan lelkesen szorgalmaznál, már régen nincs szüksége ránk. Ők együttműködnek, köszönik szépen, egymással, Nyugat-Európával, az USA-val és általában mindenkivel,kivéve egyes gusztustalan közle-távol-keleti baltás diktatúrákkal, akikkel legfeljebb kereskednek. Mi ebben csak a kínos, gyengeelméjű vidéki rokon hálátlan szerepét játszanánk, köszönhetően egyebek mellett annak a jobboldalnak, ami még ma is az egyik kutya, másik eb relativizálásban látja a kiutat. Hova is?

wantaan 2014.12.28. 15:15:00

@Brumm Brumi: Akkor a Mr. Goodfriend is minő véletlen talán magyar??? ....mert tudod a magyar az az extragalaktikus nép amely azért jött hogy elpusztítsa a földet.
Általános vélekedés volt tudományos körökben a magyarokról. Szilárd Leo, Wiegner Jenő, Teller Ede munkássága nyomán.
Tehát mi is a baj a magyarokkal ....és a zsidó vallású magyarokkal?
S ha annyira adsz Máraira akkor javaslom olvasd el Márainak az Európa elrablása című művének utolsó bekezdését.

unionista (törölt) 2014.12.28. 15:20:09

@wantaan:
ezen én is szoktam mosolyogni, hogy az egyetlen székely fejedelem is zsidó volt, vagy legalábbis izraelita vallású. semmi probléma nincs a zsidókkal úgy általában. a jelenkori budapesti csoport politikájával van probléma.

azzal, hogy egy bankár, újságíró, jogász csapat játssza el, hogy mennyire baloldaliak. a hitgyülekezete játssza el, hogy mennyire szolidárisak. és ezen már a leghülyébbek is átlátnak a kocsmában.

engem az zavar, hogy ez a csoport baloldalinak, liberálisnak és civilnek mondja magát. ez a budapesti zsidóság. majd meg lehet nézni a tüntetéseket, hogy hány paraszt lesz a színpadon. a belvárosi zsidók vonulnak fel. oké, ők pénzelik, ők csinálják ezt az egészet. joguk van hozzá. azt engednek oda, akit akarnak. csakhogy ezzel túl sokra nem mennek. nyilván lesz ott még egy béna, meg egy kiscigány, akit üldöznek a fasiszta magyarok.

mivel én tényleg liberális és tényleg demokrata vagyok ezért azt gondolom, hogy erre a politikára is szükség van. és én megértem azt is, hogy a zsidók a világot ilyennek képzelik. csak azt állítom, hogy ezzel nem lesz többségük. a jenkik és a fritzek megegyezhetnek abban, hogy betolják andor lászlót. de ő sem tudnak kormányozni. a macsakövet hajigálnák az ablakában.

olyan kurva nagy kérés az, hogy többségi miniszterelnökre van szükség? nem kell se a zsidó baloldal, se a cigány jobboldal. ez a két csoport kisebbségi szószólóként jelenjen meg a magyar parlamentbe. találjuk meg a tehetséges és szorgalmas többségi magyarokat. akik számára nem az a kulcskérdés, hogy mi legyen a szegény kismelegekkel. mert ilyen mindig volt, mindig lesz. de a melegek nyilván nem uralhatják a kultúrát. és az elbától és a lajtától keletre kicsit meg kell húzniuk magukat. ez azóta van így mióta világ a világ. nem ezen kell változtatni. valós problémák vannak, és azokra kell választ adni.

és ezek nem általánosságok. konkrét, környezetfüggő megoldásokat kell adni. a fővárosban így és így. a nagyobb vidéki iparvárosokban így. a mezővárosokban amúgy. a kiemelt üdülőövezetekben a tó partján ezt. a leszakadó határmenti térségekben a folyóvölgyekben amazt. de egy zsidó nem érti, hogy mi az a környezetfüggés. evolúciósan nem érti. a zsidók generikus megoldásokat keresnek. de ebből csak absztrakt jogelvek lesznek. az ortodox liberális zsidó kultúra legfeljebb a városi kiskapitalizmus szintjén tartható. diktatúrában szervezhetik a külkapcsolatokat. ahogyan kádár idején. demokrácia az arányos képviseletről szól.

Brumm Brumi 2014.12.28. 15:21:52

@wantaan:

Ne a tükröt hibáztasd. Ha egyszer aktívan tesznek róla hogy előforduljanak, mégsem beszélhetünk helyettük klasszikafilológusokról.
Őszintén: tehetek én például erről?

Vélemény: TGM: Új helyzet Magyarországon - HVG.hu
hvg.hu/velemeny/20141117_TGM_Uj_helyzet_Magyarorszagon/
2014. nov. 17. -
Tamás Gáspár Miklós: " de a Héber egyetemet megjárt André Goodfriend amerikai ügyvivő .."

KEDZDJETEK EL FÉLNI ! 2014.12.28. 15:25:21

@wantaan: Picsán rúgtak bennünket, orosz segítséggel. Aztán úgy húsz év múlva rájöttek, hogy olcsóbb kiegyezni velünk, mint kurva sok pénzért egy idegen monarchia segítségét igénybe véve leverni egy újabb felkelést.
Az így kialakult dualista államban pedig rengeteget fejlődött az ország.
Mint ahogy a legvidámabb barakknak is az volt az ára, hogy az ország felkelt a kommuntista diktatúra ellen '56-ban. Ezután pontosan tudták az elvtársak, hogy akármit nem lehet megcsinálni, és teremteni kell egy viszonylagos jólétet..

wantaan 2014.12.28. 15:29:53

@unionista: jaj drága magyar testvérem, Székely Mózes valójában unitárius volt.
Amúgy meg figyelmedbe ajánlanám Kányádi Sándor alábbi 4 sorát:
Magyar ne magyarkodj,
Cigány ne cigánykodj,
Cigány ne magyarkodj,
Magyar ne cigánykodj!

unionista (törölt) 2014.12.28. 15:38:35

@Zoltán Lukács:
ha te a hitgyülekezetes szoci fazon vagy, akkor szólok, hogy te vagy az, akit a szomszédban irmuska néni nagyon utál. szóval ő mszp szavazó, de úgy gondolja, hogy a nagy pocakos ember ne szónokolna az éhezésről. szóval lehet magyarázni, hogy ki mindenki a talajt vesztett. szuper baloldali program. arra a kérdésre kellene felelned, hogy a szakmunkások döntő többsége vajon miért jobbikos.

magyarázhatod, hogy gyurcsánnyal micsoda fejlődés volt. csakhogy az eu csatlakozás óta szlovák növekedés 41.9% a lengyel 41.3%. a magyar 4.2%. magyaroszág a legutolsó a kelet-középeurópai régiós rangsorban. de a leszakadás nem 2010-ben kezdődött. csak nem volt felzárkózás. közép-európa 6 legszegényebb régiójából 4 magyar. észak-alföld és észak-magyarország zárja a sort. dél-alföld és dél-dunántúl sincs sokkal előrébb. mert a lengyel kárpátalja és lublin ékelődik ezek közé. persze megint lehetne zsidózni. de nem általában a zsidókkal van a probléma, hanem a budapesti csoporttal. a többség szemében ti vagytok az első számú közellenség. próbáld már meg felfogni. a tribünön köpködő orbánt és mészárost is inkább újraválasztja a nép, mint benneteket.

wantaan 2014.12.28. 15:45:09

Nem egyszerűen csak arról van szó hogy a lelki-mentális problémáid vetíted ki másra? s a szakmunkások többsége is? ...de akár a nagy magyarkodó nemzet is,

unionista (törölt) 2014.12.28. 15:54:32

@wantaan:
elárulom, hogy zsidók is keresztelkedtek. de még egyszer nem az a probléma, hogy valaki zsidó. hanem az, hogy úgy akar valaki első számú vezető lenni, hogy nem a többség oldalán áll. ha valaki demokratának gondolja magát, akkor a köznép oldalán kell állnia.

magyarországon a belvárosiak egy jelentős része azt mondja, hogy az lenne a jó a forintgazdaság összeomlana. képzeld már el, hogy egy csoport párizsban gondolkodna így. nem arról van szó, hogy a magyarok antiszemiták. ez a csoport a magyarellenes. az összes világlap megírta, hogy magyarországon micsoda fasizmus van. de milyen fasizmus? az, hogy most éppen nem az "antifasiszták" kormányoznak. azért nem, mert végtelen szarul csinálták. és egyébként sohasem voltak igazán baloldaliak. és sohasem voltak liberálisok sem. ez egy zsidó és zsidóbarát csoport, aminek persze jogában áll léteznie.

szóval én nem vagyok antiszemita. nem tekintem a zsidókat feltétlen ellenségnek. csak azt állítom, hogy ez a csoport demokratikusan sohasem fog többséget szerezni. mindegy, hogy lesz összefogás, vagy nem lesz. azért orbán a miniszterelnök és azért lett újraválasztva, mert az ellentábor egy ortodox liberális zsidó csoport. semmi több. és persze meg lehet buktatni orbánt. engem egy percig nem zavar. de akkor lázár és vona fog kormányozni. és ők is megfognak bukni. de ugyanígy andor lászló. be lehet tolni. ő sem fogja tudni vezetni az országot.

Brumm Brumi 2014.12.28. 16:00:45

@wantaan:

Bár úgy tűnik, kissé felzaklattak az olvasottak..:-)

Elárulom, a megfejtés és a mérce máshol van.
Az abban rejtőzik hogy Magyarországnak hagyományosan még hazaárulóból is csakis a legalja jutott.

Így volt ez 1990 után is, amikor az SZDSZ legnagyobb megdöbbenésére elvesztette a választásokat.
Mark palmer őrjöngött, már szervezték a taxisblokádot, a konrádok a chartát, soros vonta a gazdasági blokádot szerencsétlen megzsarolt, beteg és gyáva Antall József köré.

Csakhogy ma Orbán nem Antall.
Szerencsére.

vakablak 2014.12.28. 16:42:39

@Dr. Prof.: nem feltétlenül akasztgatás a bebetonozott autokráciák/diktatúrák vége.

A Franco-, Salazar- és Pinochet-diktatúra is békés véget ért, de a k-európai kommunista diktatúrákban is egyedül Ceauescu végezte csúnyán: az összes többi megúszta. Rákosi is megúszta, Sztálin és Brezsnyev is természetes halált haltak. A legborzasztóbb afrikai diktátorok is rendre megúszták: Mobutu és Idi Amin is betegségben haltak meg, Bokassa alig pár évet ült, aztán szabad emberként élt tovább és halt természetes halált. Valójában nagyítóval kell keresni azokat a diktátorokat, akiket a népharag sodor el és erőszakos halált halnak.

wantaan 2014.12.28. 17:31:29

@unionista: Értem Én hogy mit mondasz ....de miért nem kezelteted magad. ....vagy kezeled magadat. pl. tanulással s attól Én biztos vagyok benne ,hogy elmúlna ez a mindenen átsütő kisebbségi komplexusod. Találtál egy kapaszkodót, egy mantrázható dolgot ....de attól még nem gyógyulsz meg. Hidd el nekem nagyon sokat segítene rajtad az olvasás, a rácsodálkozás dolgokra, pl. jéé tényleg 2 + 2 az nem is 5 .... vagy hogy a magyar kultúra, a sport, a történelem elválaszthatatlan a velünk élő kisebbségek szellemi, történelmi emberi teljesítményétől s akkor rájönnél hogy közösen tartottuk meg ezt a nemzetet itt a szláv tenger közepén. Tudom számodra talán még fájdalmas is lehet a felismerés (hisz mennyi fölös energiát pocsékoltál el arra hogy az ellenkezőjét bebizonyítsd), de éltessen a remény hogy úgy majd valós ismeretekkel felvértezve kevésbé leszel kitéve minden féle aljas ösztönökkel élő korrupt, tolvaj "nemzet"társunknak. Légy gondolkodni s nem csak mantrázni képes polgár. Akkor hamis magyarkodással , holmi belvárosi zsidózással, "NER"-rel, 4. világháború rémképével, s mindenféle böszmeséggel még téged sem lesz képes hülyére venni a hatalom. Hajrá unionista! Szurkolok neked. Ne légy már annyira/ennyire hülye.

wantaan 2014.12.28. 17:33:32

@Brumm Brumi: Kik azok a legalja hazaárulók szép magyar testvérem ebben a honban? Nekem megint ne hozd ám elő KGBélát és a Vonát .....

Renyi Bence 2014.12.28. 18:11:48

Teljesen egyetértek unionistával és teljesen egyetértek a fogalmazásmódjával is, mert a probléma gyökere ott kezdődik.

Ha megakarjuk érteni, miért süllyedtünk ennyire de ennyire mélyre, elmesélek egy történetet, amit a saját bőrömön is tapasztalhattam és szerintem lefedi a teljes ország történetét, még ha mások ezt direktben nem érzékelték.

Akkor amikor az első szabadon választott kormány hibák (és nem rosszindulatból elkövetett bűnök) sorából bukásra volt ítélve, még mindenki a sikeres rendszerváltozásról, békés átmenetről, vérmentes időszakról és valós anyagi jólét növekedésről reménykedett. Még az agglomeráció vidéke is (nem is homogén masszában, de általában igen). Ezeket az embereket megcélozta az szdsz. Az szdsz mindenki a rendszer legmarkánsabb pártjának azonosította, hiszen a rendszer maga a liberális demokrácia volt és benne ő volt a liberális párt. Ennek a pártnak egyezett is az ideológiája a rendszer ideológiájával. A 94-es választásokon az szdsz 1,2 millió szavazatot kapott, több mint 700 000 a vidék agglomerációjától, amely ugyanott vágyott a jólétre és elhitte, ha dolgoznak becsülettel, megkapják a jussukat. Ma már tudjuk hogy át lettek verve, sőt, óriási árulást követett el az szdsz. Hogy jön ez ide?
Az szdsz-ről köztudott volt, nemcsak underground körökben, hogy (ahogy csúfolták) a zsidók pártja. A zsidók pártja olyannyira az volt, hogy a hazai és főként a belvárosi zsidók el is várták egymástól, hogy az szdsz-re kell szavazni, amelyik zsidó ezt nem követi, azt el kell lehetetleníteni. Lásd például Deutsch Tomi esetét, akiről első kézről tudom, hogy mindig úgy járt ki 2000 után az mtk pályára, hogy mindig jött vele egy két keményvonalas zsidó, aki ledíszzsidózta. (nagy vicc, hogy ez a Tomi ma az elnök arrafelé, hát mtk focimeccsen voltak 90-es években kb 1000-en, ma 50 fő nem sok annyi sincs, lehet sejteni miért nem mennek ki) Mindenesetre ez a belvárosi párt belpolitikai tevékenységet folytatott Magyarországon rendkívül sikertelenül, bűnökkel és hibákkal egyaránt. "Mindenki" a rendszerváltozás rendszerét a liberális demokráciát joggal velük azonosította, hiába csak egy résztvevője volt. Szóval a belvárosi (és számarányában túlsúlyban lévő) zsidóság is magával AZONOSÍTOTTA az szdsz-t. Nem tűrték, ha más zsidó mást gondol a belpolitikáról. Az szdsz viszont többször kormányba kerülve nem képviselte a többséget és amit kellett volna, hogy Magyarország előrébb lépjen. (lásd Pető Iván, Horn Gábor stb)
Na tehát a baj az volt, hogy 94-ben 1,2 millió szavazóból legalább 1,1 millió nem zsidó szavazott a célból az szdsz-re, hogy megakadályozzák a szoci győzelmet és kemény ellenzékei legyenek a posztkommunista pártnak (már eleve röhej hogy mszp mint ilyen létezhez a mi demokráciánknak, ez kb olyan mintha az nsdap utódpártja indulhatott volna a következő választásokon németországban), ezzel szemben összeálltak majd utána 12 évig összeragadtak. 15 év alatt ez a párt több mint 1 millió szavazójából maradt 50 000 fő, a huszada (!!!) maradt a '94-ben szerzetthez képest. Ez szerintem egyedülálló rekord, ilyen rövid időn belül ennyi bizalmast szemen köpni. Igen, ebben pedig a budapesti zsidóság nagy részben felelős (felelős abban is, hogy a Simon Peresz beszéd után nem ők mentek ki legelőször az utcára tiltakozni az ellen a gyalázatos kijelentés ellen). Különösen vérlázítónak tartom, hogy ez a csoport elmaradottnak, feudálisnak csúfolja még ma is az agglomerációt, amibe ezen értelmezés szerint bármikor bármilyen formán bele lehet rúgni, miközben ez az agglomeráció 700 000 szavazattal támogatta az szdsz-t és valóban hitt az anyagi életszínvonal növekedésben, de ezzel szemben anyagi recessziót kapott.
Minden gyűlölet innen eredezik a gengszterváltás óta.

wantaan 2014.12.28. 18:17:43

@Renyi Bence: Én meg azt hittem , hogy szegény unionista egyedül van. Erre még te is? ... ennyi tanulni (remélem) vágyó ember. Nosza rajta ! Együtt Ti ketten s akkor már sikerülhet is. Le azzal a frusztráltsággal!!!

Renyi Bence 2014.12.28. 18:33:58

@wantaan: Nincs egyedül, mert aki nem jár szemellenzővel a nagypolitikában az látja, hogy a mai problémák gyökere itt kezdődik.
Nem hiába dobta be tegnap is Kövér (volt fidesz-szdsz-es közös jelöltként még '90-ben) az amcsi-szdsz szöveget, tudta jól, hogy az szdsz riogatással hány százezer embert lehet megtalálni, más kérdés, hogy engem ezzel nem vett meg, mert bár én is szívből gyűlölöm az egykori belvárosi stricipártot, az oligarchákat is utálom meg ahogy olvasni lehet, a magyarországi többség is így van ezzel. Nem azért nyer fölényesen választás után választást Orbán, mert annyira bele lennének zúgva, dehogy, őt is már kétszer elkergették egymás után (02-06), de jobban gyűlölik a belvárosi antiszemitázókat, és számukra Orbán védelmet nyújt abban, hogy azok ne kerüljenek vissza döntéshozói pozícióban.

wantaan 2014.12.28. 19:11:13

@Renyi Bence: De kik azok a legalja hazaárulók? KGBéla és Vona Gábor ...vagy maga Orbán Viktor? Rzek mind leszpták a a kgb-t.

unionista (törölt) 2014.12.28. 19:52:24

@wantaan:
nem arról van szó, hogy mi a múlt. hanem az, hogy mi a jövő. és a kérdés az, hogy ehhez szükség van-e zsidó hegemóniára, vagy nincs. és az én válaszom az, hogy nem kell zsidó hegemónia. országos méretekben biztosan nem. nem vált be. nem működik. ezekkel a zsidókkal. a gyakorlatban. 25 éve próbálkozik a zsidó baloldal. minden kormányuk fenntarthatatlan osztogatást, eladósodást, bukott reformokat. a budapesti zsidóság egész egyszerűen alkalmatlan ország vezetésre. hiába magyarázzák, hogy nem tartanak össze. dehogy nem. a magyarroszági zsidó politikai elit közutálatnak örvend. lássuk már ezt be. lehet mondani, hogy majd akkor az iwiw-es zsidó. mert ő is az ugye. vagy a többi. aki valahogy mind ugyanabból a körből kerül ki. hogy akarnak ők országot vezetni. mi az elképzelésük? túl azon, hogy az amerikaiak majd megmondják. éppen ebből a zsidó helytartó politikából lett elege a népnek.

szerintem a "budapest világváros" koncepció ugyanolyan tévedés, mint "a magyar világnemzet". mindkettő hülyeség. csak előbbit sikeresen elhitették a zsidók, hogy a főváros csak ezzel a csoporttal fejlődhet. a zsidóság lesz a polgárosodás motorja. szerintem meg nem. ez a zsidó csapat nem lesz motor. világbotrányt tud kelteni. ha egy zsidó nem kap ingyen frekvenciát. drága bolgárúr nem tudja ingyenesen hülyíteni a betelefonáló nyugdíjasokat, akkor vége van a demokráciának. én csak azt kérdezem, hogy miért kellene, hogy a csapat legyen feltétlen az igazodási pont.

nem azt mondom, hogy öljük meg őket. az sem, hogy ezek az emberek feltétlen gonoszak. hanem csak azt, hogy velük biztosan nem fog polgárosodni a többség. egész egyszerűen azért, mert ezek a zsidók nem nagyon értenek semmihez sem. szóval lehet magyarázni, hogy a múlt. de ez olyan, mint amikor a focit is arra próbáljuk építeni, hogy 50 éve megvertük az angolokat. lehet, hogy 50 éve volt világverő foci, de most nincs. lehet, hogy 100 éve volt egy tehetséges zsidó tudós csapat, de most nincs. és ahogy nézem a zsidó iskolákat nem is lesz. látom a zsidó családokat. és azt gondolom, hogy ez a csoport a hitközségeikben kapjon autonómiát. azért, hogy meg ne öljék őket. de amúgy semmi különös tudásuk nincs. a generikus megoldáskeresésben gyengék. amiben evolúciósan jónak kellene lenniük.

és azért gyengék, mert ez a zsidó csoport nem szórványban, hanem egy belvárosi zárványban él. az ismereteiket nem a valóságból gyűjtik, hanem könyvekből. amit te is ajánlasz, hogy olvassam el a könyveket. abból tájékozódjak. engem elsősorban a valóság érdekel. és nekem ebből az következik, hogy a zsidóságnak autonóm hitközségeket kell biztosítani. kisebbségi szószólat. ugyanúgy kellene őket kezelni, mint akármelyik kisebbséget. nem alávalóbbak, de nem is felsőbbrendűek, mint akár a cigányok. a cigányok elég jók versenysportban. a zsidók magas szinten ehhez ügyetlenek. egész egyszerűen nincsenek sémi olimpiai bajnokok. vagy csak néhány. izraelnek egy olimpiai bajnoka van. az is vitorlázásban. ami technikai sport. de ettől még legyen zsidó tehetséggondozás. polgár judit csináljon sakksulit. de ahhoz egy hitközség elég. nem kell több. szóval amit a zsidókban szeretünk és tisztelünk, ahhoz adjuk meg mindent, ami kell. de ne adjunk többet, mert elbaszott a politikai elitjük. az ortodox nacionalista zsidó jobboldal izraelben van. az ortodox liberális van szétszóródva.

a magyarországi zsidóknak az izaeli nacionalizmust kellene letörniük. nem a magyar nacionalizmus a túlméretezett, hanem a zsidó. nézd már meg, hogy mi van izraelben. pofáznak, hogy meghaladták a nemzetet. ezek a zsidók nem haladtak meg semmit. az öreg bárándy györgyöt jó fejnek tartották. a gyermeke péter szorgalmas volt. és őt is elfogadták. de a legkisebb bárándy gergely már egy elkényeztetett fickó. ő már csak azért ül az mszp frakcióban, mert zsidó származású. semmi extrát nem tud. nyilván lehet ügyvéd, de nem nagyon lehet miniszter. ilyen a belterjesség.

és ez a csoport azért is mondja, hogy itt fasizmus van, mert ez egy olyan szaporodási közösség, aminek abból fakad az evolúciós előnye, hogy időnként szóródik. és most szóródnia kell. mert ezek a zsidók nem elég jók. és ezt az elitjüknek is látni kellene. csak az elég öreg. és túl sok sérelmük a múltból. mivel ők még a holokauszt túlélők. szóval megértem, hogy a budapesti zsidók miért ilyenek.

de a demokrácia nem arról szól, hogy akkor a többség a kisebbség gazdasági érdekeinek és múltbéli értékeinek és a sérelmeinek rendelődjön alá. ha ezzel próbálkoznak, akkor az ellen természetes dolog, hogy fellázad a többség. és ha a közélet ezen a pályán halad, akkor a zsidóságnak emlékezete sem lesz. mert a magyarok egy 150 éves történet végére tesznek pontot. és ezt civilizált módon is megtehetik. azért, mert többségi alapon szervezett liberális demokrácia van.

szóval szerintem a zsidókat integrálni kell. azért, mert az integráció nem elsősorban szociális kérdés, hanem védelmi feladat.

kiazmarmegint 2014.12.28. 20:01:38

Elhangzott nehany olyan "velemeny" itt, hogy a "korrupcio mindenhol ugyanolyan".

Van, ahol le is lehet bukni.
Itt egy lista a bortonbuntetesre itelt amerikai szovetsegi politikusokrol.

en.wikipedia.org/wiki/Category:American_politicians_convicted_of_federal_public_corruption_crimes

Es itt egy az alsobb szinten aktiv, szinten bortonre iteltekrol.

en.wikipedia.org/wiki/List_of_American_state_and_local_politicians_convicted_of_crimes

Sok erdekesseg van. Peldaul Connecticut kormanyzoja, John Rowland, aki azert ult egy evet, mert elfogadta, hogy ingyen dolgozzanak a hazan. Vagy ifj. Jesse Jackson orszaggyulesi kepviselo, aki ket es fel evet kapott azert, mert nehany tizezer dollar kampanypenzt magancelra hasznalt fel.

ati27 2014.12.28. 20:03:55

@nicktolvajmentesítő_kovi1970:
Nem, nem arra céloztam, hogy Orbánéknak nincs alternatívája.. Könnyü őket szidni, persze.. De Én egy kicsit tovább mennék annál, hogy Orbánékat kéne leváltani.. Nem őket kell, hanem a népet, az embereket.. Ami ugye csak úgy megy, hogy talán 2-3 generáció, 2-3 orbán jellegü "vezető" után csak-csak rádöbbenek az zemberek, hogy hol a baj.. Vagy nem.. Ugye van az az idézet, hogy "amelyik nép nem tanul a múltjából, az kénytelen újra megélni azt" Én spec erre gondoltam..

wantaan 2014.12.28. 20:24:32

@unionista: Mondom hogy hülye vagy! miért nem tanulsz és képzed magadat? De tényleg és nagyon komolyan kérdezem tőled: Miért nem próbálod végérvényesen legyőzni a fóbiáidat? kivetíted frusztráltságod egy népcsoportra s még energiát is fektetsz bele hogy beteg énedet ilyen hülyeségekkel tápláld. ...Én csak segíteni szeretnék rajtad.
Meséld el mi a kiváltó ok? Nős vagy (bár ezt kétlem, túlon túl fiatalnak tűnsz) és megcsal a feleséged netán apád csalta anyádat vagy fordítva? ...vagy a fiúkhoz vonzódsz csak nem mered bevállalni? .... vagy teljesen sikertelen vagy és ez valami kielégülést ad neked? Meg kell találni a betegséged okát.
Szerintem menj el egy pszichológushoz , Én biztos vagyok benne hogy képesek tégedet meggyógyítani. Mondataid még összefüggőek, a szavaid egymás utánisága szabály követő --még van remény az esetedben. Hidd el Én szurkolok neked, még túlon túl fiatal vagy hogy holmi kis bekattant hülye gyerekként éld le életed s mások kihasználjanak mindenféle ocsmányságra. Föl a fejjel! Hajrá unionista! ...de lépned kell ...irány az orvos!

Renyi Bence 2014.12.28. 20:40:35

@unionista: Egy valamiben azért tévedsz. A politikával foglalkozó belvárosi réteg nem igaz hogy nem ért a gazdasághoz, nincs jóravaló esze. Pont ez a baj hogy van, és mégis a béka feneke alatt vagyunk. Akkor a helyes összefüggés az, hogy nem a szakértelem hiánya miatt, hanem rosszindulatuk miatt forrong a magyar politikai közélet, a közhangulat '94 óta folyamatosan romlik, a legdrasztikusabb romlás természetesen 06-ban történt, de a polarizáció (amiben Orbánék is ludasak velük együtt), a széthúzás már hamarabb is megtörtént.

www.youtube.com/watch?v=o0QBQEi8gCo

Nézd meg az szdsz 1994-es kampányát. Már a bevezetőjükben azt ígérték, hogy véget vetnek a megosztottságnak (volt akkor még egyáltalán? mert a maihoz képest az semmiség), drónnal kamerázták a Parlamentet (1994-ben!!), szimpatikus és objektív gazdasági fórumokat tartottak. Mégis ezután mi történt? Ők vezették be a politikai gyakorlatba a "választáson az ígéret szép szó, betartani úgy se fogjuk" gyakorlatát (amit sikeresen át is vettek orbánék), Kuncze azt mondja ebben a kampányban, hogy
"Ne az adókat növeljük, hanem az adókat csökkentsük, az adócsalás ellen nem úgy kell felvenni a harcot hogy mindenkit megbüntetek" gondolom ezalatt a Bokros-Surányi csomagra gondolt, de vannak még itt szemelvények:
"Azok akik ebben az országban meggazdagodtak, a korrupciót sejti az ember és ezeket az ügyeket se vizsgája ki senki"
Ki vizsgáltak ők bármilyen korrupciós ügyet is az olajszőkítésnél? Nem. Ellenben Medgyessy 2005-ből: "az szdsz tele van korrupciós üggyel"
"Kinek az érdeke, hogy gyűlöletet szítson a társadalomban egymás iránt? Kinek az érdeke ez?"
Úgy tette fel a kérdést, hogy valójában maga adott rá választ kormányban. Emberek az én érdekem volt hogy gyűlöletet szítsak bennetek.
Alapvetően mikor erre a videóra ránézek, mindig felmegy bennem a pumpa. Ez a politikai kampány vert lécet a későbbi gyakorlatban, hogy homlokegyenest mást lehet csinálni kormányon, mint amit a választáson megígérek.
Egy valamit sajnálok, azt a sok-sok embert az agglomerációból, akik elmentek akkoriban az szdsz fórumaira, itták ezen politikusbűnözők szavát, felnéztek rájuk, csodálták, aztán szépen arcul csapták őket, és a mi jövőnket is. (látszanak a videóban ezek az emberek)

Krisz11 2014.12.28. 20:46:13

@wantaan:

"Szerintem menj el egy pszichológushoz"

Próbálod így beállítani a dolgokat, kerülve az érdemi válaszokat, talán mert nincsenek is. Az, hogy az emberek fenyegetést látnak a zsidóságban, nem véletlen. Sehol nincs baj az örményekkel, svábokkal, lengyelekkel, stb. De azt sem nevezném véletlennek, hogy a világon sehol nem szeretik a zsidókat. Vagy tudsz ilyen országról?

mortullus 2014.12.28. 21:04:53

@wantaan: Randa betegség ez a filoszemitizmus, szerintem neked van szükséged orvosra.

Minden értelmes ember megérti unionista mondatait, neked nem sikerült. De nem tudod elérni (a másik hülyézésével sem) azt, hogy mi ezért haragudjunk rád. :)

Krisz11 2014.12.28. 21:05:28

@zobod:

"nem igaz, hogy ne lennének ezekben a közösségekben olyan emberek nagy számban, akik igenis ki tudnak onnan törni, és akikről csak azért kellene lemondani, mert mondjuk az adott közösség statisztikailag alul teljesít."

Aki ki tud törni, az már rendben van. Az állam a lehetőséget megadja. Személyesen is ismerek olyan lányt, aki csak 25%-ig cigány, de cigánynak van hivatalosan eladva, és azért mert eljutott egyetemig és szociológiát tanul havi, kb 150.000 nettót kap különböző címeken. A 3 testvérét meg az anyját is eltartja. Tehát minden segítséget megadunk, még pozitív diszkrimináció árán is (amit amúgy elítélek), innentől csak a szorgalmon és tehetségen múlik. De ennél többet nem tudunk és nem is szabad mások kárára nyújtani. A lehetőség és támogatás (pl: kollégium, étkezés) biztosított.
Így is lesznek többszázezres tömegek, akik a gettó életformát választják. Akik nem is akarnak munkás életet választani. Na ezekről már jobb híján le kell mondani, nincs mit tenni, nem lehet a pénzt sem világba rájuk költeni. Én további pénzeket inkább a közbiztonságra költenék.

unionista (törölt) 2014.12.28. 22:10:34

@wantaan:
nekem nincs fóbiám. egyáltalán nem vagyok félek a zsidóktól. egyáltalán nem vagyok zsidóellenes. csak megértem, hogy miért is bírálják őket. és az talán csak szabad. ha szabad országot akarunk, akkor nem lehetnek bírálhatatlan politikai közösségek. nyílt vitákra volna szükség. csakhogy ebben a legokosabb zsidók a leghülyébb nácikkal szemben is alulmaradnak. azért, mert a magyarországi csoportnak a közéleti készségeik gyengék. egyszerűen közéleti értelemben ezek az emberek gyengébbek az átlagnál. a magyarországi zsidók hiába műveltebbek az átlagnál. csak általánosságokat tudnak mondani, de legtöbbször csak ellenkezni. szóval ez egy közéleti kontrakultúra, ami hegemóniára akar törni. mert a helyzeti előnyét másképp nem tudja megtartani. de akkor ebből egy kultúrharc következik. és most ez zajlik. és a nép el fog menni elég sokáig. a közgondolkodás ugyanis a jobbiktól jobbra esik. vidéken egész egyszerűen nem találkoztam olyanokkal, aki ne utálná a fővárosi csoportot. még a vidéki zsidók se szeretik. mert még őket is kirekesztették a "liberálisok". szóval itt az szdsz-t brutális gyűlölet övezte. és az mszp átvette ezt a szerepet. szóval ők nem azt tanulták meg, hogy az elitnek kell változtatni a politikájána. hanem azt mondják, hogy a köznép a hülye. és az változzon meg. és mindenki, aki bírálni merészeli őket: fasiszta. de ez nem egy baloldali koncepció. a baloldalnak és a demokratáknak a plebs oldalán kellene állnia. de ezt ez a csoport nem érti. mert magyarellenesek. és ebből következik az antiszemitizmus. szóval ezt a zsidók generálják. nem állítom, hogy a történelemben mindig. csak azt, hogy ez a budapesti csoport a jelenkorban tényleg túlhatalommal bír ahhoz képest, hogy hányan vannak. és mennyire nem értenek semmihez sem.

mortullus 2014.12.28. 22:25:28

@unionista: "...hogy ez a budapesti csoport a jelenkorban tényleg túlhatalommal bír ahhoz képest, hogy hányan vannak. és mennyire nem értenek semmihez sem."

Ez itt a fő gond. 2010 óta eltelt idő is kevés volt arra (meg talán az akarat is), hogy ezt az eltúlzott hatalmat valamennyire vissza tudja nyesni a fidesz.

A pénzosztó helyek kulcsait már elveszítették, ezért is megy a vinnyogás ezerrel, meg ezért próbálják a norvég és mindenféle csencselt Soros-pénzekből pótolni azt a pénzt, ami régen olajozottan érkezett ezekhez a körökhöz.

De a véleményhatalomhoz görcsösen ragaszkodnak továbbra is, két kézzel kapaszkodnak belé, és még ha kezük-karjuk törik sem fogják egyhamar elengedni.

unionista (törölt) 2014.12.28. 23:14:50

@mortullus:
erre mondom azt, hogy legyenek autonóm zsidó hitközségek. akkor abban lehet szabadon működni. legyenek a magyar parlamentben zsidó kisebbségi szószólók, de nem nagyon lehetnek zsidó pártok. mert ahhoz ez a csoport túlságosan kevesen kicsi. és földrajzi értelemben se fedik le az országot. értem, hogy ennek a holakuszt az oka. de három generációnyi idő is kevés volt ahhoz, hogy a zsidóság újra belakja magyarországot. inkább kimentek amerikába, vagy izraelbe. ami érthető egyébként, csak akkor magyarországon az országos politikában csak érintőlegesen lehetnek jelen. feltételezve, hogy tényleg demokráciát akarunk.

de vannak zsidók, akiket szeretünk. például szeretjük azt, hogy polgár judit csinál sakkiskolát. alternatív tehetséggondozáshoz a hitközségek hatalma bőven elegendő. ehhez nem kellenek országos pártok. és szerintem egy párt se mondaná, hogy ne legyen sakk. mert ahhoz nem kell végtelen pénz. sokkal inkább türelem, fegyelem, kitartás, összpontosítás. de ez elég jól illik egy operettnemzethez. a zsidó operetteket is szeretik a köznép. főleg azokat, amik egy kicsit nemzetieskednek. szóval van nagyon sok olyan dolog, ami zsidókhoz köthető és nem egyszerűen jó, hanem nagyon jó. de ezeknek a fenntartásához nem kell korlátlan hatalom. csak minimális szükségeltetik. szóval a magyarok imádták a zsidók által kezdetben meghirdetett városi kiskapitalizmust. cohen bácsinak kis üzlete volt. az nem tetszik, amikor a nagybank 4-5 lakás árát kéri a lakosság egy jeletnős részétől. oké értem, a devizahitelesek hülyék voltak. de én akkor is a hülyék mellé állok, és nem a zsidó bankárok mellé. nem értem meg, hogy a baloldal miért védi a bankárokat. illetve értem, hogy az egyik zsidó védi a másikat. rendben is van. de ez biológia és nem filozófia. és ha erre alapozzuk a közéletet, akkor ebből egy törzsi háború lesz. és ebben nem is kell részt venni. mert a cigányok is megverik ezt a csoportot. a leghülyébb fasiszták is tönkre verik őket a szabad választásokon.

de ha arányos képviselet lenne, akkor azzal ez megoldódna. a többség nyilván a kiemelt képességekkel rendelkező zsidókat támogatná. így ennek a kultúrának újra tisztelete lenne. és ez a kérdés ki lenne pipálva. nem kellene ezzel kínlódni. az autonóm zsidó hitközség, és a zsidó kisebbségi szószóló intézménye szerintem az civilizált endlösung a belpolitikában. feltéve, hogy ez a csoport a pártok környékéről eltakarodik. és nem akarják a polgárosodást direktben vezetni. mert most kölcsönös bizalmatlanság van. szóval ha én zsidó lennék, akkor ezt mondanám. el kellene fogadni a kisebbségi létet. és megpróbálni abból profitálni. úgy, hogy az minimális erőforrást vonjon el a többségtől. és nem kellene a semmin is nyerészkedni. szolgálni kellene a közjót.

szóval ez a fika kultúra, amit soros támogat. szét kell verni a nemzetet. a zsidó nacionalizmus túlméretezett. itt szinte semmiben sincs egység. ezek a kibaszott zsidók azt is szét akarják verni, ami nincs. a kereskedelmi bankok rosszul működnek. a kereskedelmi média. ne tegyünk már úgy, hogy ezeken a helyeken a többség uralkodik. és nem a fővárosi zsidóság.

nem azt állítom, hogy ezek az emberek feltétlen rosszak. mert összeesküdtek a magyarok ellen. még azt is megértem, hogy a történelmi sérelmeik miatt nem tudnak megbocsátani. de azt gondolom, hogy a holokausztnak is van egy elemi biológia magyarázata. a populációk nem akarják csak úgy kiirtani egymást. csak azért, mert valaki írt egy könyvet, vagy mondott egy beszédet. miért nem akarták kiirtani a bunyevácokat. persze nem azt akarom mondani, hogy akkor a zsidók a hibásak. hanem azt, hogy ebből tanulni kellene. de a zsidóknak is meg kellene érteni az idők szavát. nem lehet túlhatalmuk. arányos képviseletük lehet, ami azért elegendő védelmet biztosít a nemtelen támadások ellen. és felteszem ezt érti egy sakkjátékos, de nem érti egy bankár. és nem véletlen, hogy az egyiket szeretik, a másikat gyűlölik. szóval szerintem ez nem egy megátalkodott fasiszta gondolkodás. amivel szemben a világlapoknak egyként ki kellene állni. ezeket cikkeket zsidó vagy zsidóbarát újságírók írják, akik az igazságot brutálisan eltorzítják, aljas módon hazudnak. túl azon, hogy persze számtalan probléma van ezzel a kormánnyal. de ezen nem lehet változtatni egészen addig, amíg ennek egy zsidó ellenzéke van. amíg a zsidók országos méretekben akarnak uralkodni, vagy azon is túl. ez egy probléma, amire megoldást kell találni.

egyetmondok 2014.12.29. 01:00:12

@unionista:
Az hogy a zsidók országos méretben akarnak,szeretnének uralkodni,egy elképzelt probléma.
Az hogy a fidesz országos méretben uralkodik,az nem elképzelt és lehetséges probléma,hanem maga a valóság ,tény.
Küzdjünk inkább az ellen amit mint valóság látunk,s ne az ellen,amit elképzeltünk.

Tamás Csacsicska 2014.12.29. 03:45:56

Amikor a „jobboldal” (dehogy jobboldal: csak sikertelen emberek) zsidózni kezd, akkor tudható, hogy szar van a palacsintában. Ez a zsidó-fóbia egy lepel, mert valakire rá kell fogni a sikertelenséget, a punnyadást a mocsokban. Ideje lenne, hogy az ország a nagyúri közönsége tükör elé álljon és szembe nézzen a valósággal.
.
Tessék kimenni külföldre (a szomszédos országokba, de távolabb is) és meghallgatni, miket mondanak rólunk. Azután tessék tájékozódni az itthoni korrupció régebbi és friss eseményeiről, fél füllel odafigyelni arra, hogy az ország túlnyomó többsége hogyan is „firnyákos magyar”, hogyan kerüljük a törvényeket – és persze miért? Akkor rögvest lehet foglalkozni a Fidesz aktuális „törvényeivel”, amik a hétköznapi életet keserítik, lehet beszélni az éjszaka hozott törvényekről, az egynapos beterjesztésekről, a jogszabályi erőszakosságról, a klientúra kiépítéséről.
Lehetne beszélni arról, miért és kiktől félnek az emberek – és eljutni addig a kérdésig: tényleg a zsidóktól félünk?

igazi Ténytár 2014.12.29. 04:27:21

@Pipas: Hol volt nyomor te? Egy porig rombolt országot építettek fel!

Láttál te akar egyetlen éhező 56-os tüntetőt, egyetemistát is?!

Nem éppen azon diktatúra miatt háborodtak fel ami most is készül...

Milyen meglepő hogy Kövér éppen a Rakosi mantrát alkalmazza az USA ellen! Szinte szo szerint (annyi csak a különbség hogy akkor meg a III. most a IV. világháborúról vizionált(ak)!)

__________
bekialtas.blog.hu/2014/12/28/rakosit_idezik_kover_szavai

„Az amerikai imperialisták – és hozzátehetem, az amerikai hivatalos körök – nem tagadják, hogy a világ legnagyobb kémhálózatát tartják fenn. (…) E kém-gentlemanek minden munkája arra irányul, hogy egy harmadik világháború kirobbantása esetén minél több dolgozó magyar, minél több anya, gyermek pusztuljon el, minél több vér és szenvedés zúduljon a magyar népre. Mi azelőtt népünknek ez alja és veszélyes ellenségeivel szemben, akik mint gazdasági szakértők vagy diplomaták jöttek hazánkba, meglehetősen elnézőek voltunk, nem egyszer futni hagytuk őket, vagy megelégedtünk a kiutasításukkal. Most azonban az Egyesült Államok kormánya az emberi jogokra és szabadságjogokra hivatkozva, már nem kevesebbet követel tőlünk, hogy tűrjük nyugodtan és megtorlás nélkül kémei garázdálkodását.”
______________

wantaan 2014.12.29. 05:52:32

@mortullus: No mi van riasztást adott ki az unionista? ... s megszólalt az unionista párhuzamos énje? No fogjátok szépen kézen egymást/saját magatokat ha már többes éned van s irány az orvos! Súlyosabb nálad/nálatok a pszichés állapotod/állapototok mind elsőre kitűnik az írásod/írásaitokból.
Azért van még remény. Ne add/ne adjátok föl. .... működik még valami védelmi mechanizmus benned/bennetek hisz segítségül hívtad/hívtátok saját magadat/magatokat. .... s ezt egy szakember a gyógyulásodra is feltudja használni. No csak bátran unionista-mortulus irány az orvos! Hinned kell magadban s meg fogsz gyógyulni. Én bízom benne. Fiatal vagy még s bármekkora lelki trauma is ért (szerintem valami sexuális trauma áll a háttérben , de csak mondj el mindent bizalommal a doktornak -lehetőleg férfit válassz mégis csak majdnem férfi vagy) gyógyulásod ha igazán akarod sikerülni fog.

wantaan 2014.12.29. 05:55:08

@Tamás Csacsicska: Ó én pontosan ezért próbálom orvoshoz irányítani szegény unionista/mortulus barátunkat. Remélem megfogadja szavaimat.

wantaan 2014.12.29. 05:55:15

@Tamás Csacsicska: Ó én pontosan ezért próbálom orvoshoz irányítani szegény unionista/mortulus barátunkat. Remélem megfogadja szavaimat.

unionista (törölt) 2014.12.29. 10:08:12

@egyetmondok:
ne viccelj már. a budapesti zsidóság és egyébként a zsidókeresztény értelmiség azt mondja, hogy a közélet országos listán szerveződjön. ami azt jelenti, hogy budapest belvárosában háttéralkuk eredményeként formálódjon a közélet. ez a céljuk. és nem is tudnak másféle demokráciát elképzelni, csak a totális parlamentarizmust. de ez a rendszer bukott meg. úgy, hogy orbán viktor egyetlen választással teljhatalomhoz jutott. és én értem, hogy ez a rendszer rossz. de ez az előző hibája. ez annak a folytatása. és innen előrefelé kell lépni.

unionista (törölt) 2014.12.29. 10:33:18

@Tamás Csacsicska:
nézd, nekem elég sok külföldi ismerősöm van. és ők is kérdezik, hogy magyarországon fasizmus van, vagy micsoda. és akkor el kell nekik magyarázni, hogy tényleg van egy autokratikus rezsim, de a zsidók fasisztáznak. és náluk is a zsidó és zsidóbarát újságírók írják ezeket. mert létezik egy bankár, újságíró, jogász elit. és ilyenkor a külföldi ismerőseimet (britek, franciák, németek, spanyolok, szóval elég nyugatosak) széjjelbassza az ideg. de én nem utálom a zsidókat. szóval azt gondolom, hogy a hegemóniatörekvésük természetes és legitim. mert ezt nem filozófiának fogom fel, hanem humán biológiának. ők is érvényesíteni akarják az elemi érdekeiket, ennek érdekében vásárolnak maguknak csicskásokat. kiállítanak díszcigányokat, szerencsétlen homoszexuálisokat, akiket a tüntetésiken mutogatnak, mint a bazári majmokat. nem minden cigánnyal és nem az meleggel van a probléma. hanem akik ezt az egészet pénzért cserébe támogatják. éppen azért, mert a fogyatékosságaikon túl is középszerűek, vagy alávalók.

nekem van mozgássérült ismerősöm, akit ez a csoport ugyanúgy próbált kihasználni. és aki megértette, hogy ezek a zéró toleranciát hirdető emberek nem liberálisok, hanem zsidók. de én úgy vagyok vele, hogy ilyen a fővárosi zsidó kultúra és kész. legyen. és azt gondolom, hogy ha budapest polgársága ezekkel a zsidókkal akar világvárost, akkor próbálkozzon velük. szerintem ez a csoport többségében hülye szinte mindenhez. és van néhány nagyon okos zsidó. csak ők teljesen kiszorulnak a közhatalomból. mert őket is elnyomják. szóval a vicc, hogy ők mondják azt, a jó fej zsidók, hogy tényleg van ilyen hegemónia törekvés, és egy kicsit fasisztának kéne lenni.

szóval te a zsidó inkvizíció része vagy. aki bírálhatatlanságot követel ennek a csoportnak. szerintem ezzel szemben ugyanúgy fel kell lépni, mint a leghülyébb fasisztákkal. akik minden probléma mögött a zsidókat látják. valóban nagyon sok probléma az ortodox liberalizmusból fakad. de az legfelső elitnek szüksége van erre a kultúrára. viszont ezt korlátozni kellene, mert különben a köznép körében ez jelentős károkat tud okozni. de ezt a zsidók egy része belátja. csak a többségük nem. de akkor ebből következően jobbra kell tolódni. a közgondolkodás a zsidókkal kapcsolatban a jobbiktól jobbra esik.

mert itt ha valaki csak annyit mond, hogy "zsi", akkor rögtön fasiszta. ha bármiféle bírálatot merészel mondani, akkor azonnal jön az idiótázás. szóval a zsidók többsége és a zsidóbarát értelmiség semmiféle módon nem differenciál. ebből egyenesen következik az antiszemitizmus felerősödése. de én akkor sem leszek antiszemita, amikor ez a jelenség tetőzik. mert bennem nincs gyűlölet. mivel úgy fogom fel, hogy ők is emberek. a kultúrájukat szeretnék megvalósítani. elég sok rendes zsidó van. csak épp egy részük, éppen a hegemóniára törő politikai elitjük brutális módon kártékony.

Moin Moin 2014.12.29. 10:45:20

Nagyon szellemes utalás, hogy a posztot az 1918-ban elsüllyedt Szent István csatahalóval vezetted fel: az is alapvető konstrukciós hibákkal készült, mint a NER és éppen úgy már az elkészülése pillanatában anakronisztikus stratégiát képviselt.:-)

Renyi Bence 2014.12.29. 12:15:10

@unionista:
Úgy látszik rám nem figyelsz, nekem nem reagálsz.
Mindegy a történeted szeretném kiegészíteni egy történettel, ami alátámasztja a belvárosi túlhatalmat.

A magyar gárda megalakulása után nem sokkal Tom Lantos Amerikából (!!!) azonnali vízummegtagadást kürtölt ki a sajtóban, mikor még ez a gárdát felépítő egyének közössége bár lehet antiszemita volt, csöppet sem a zsidók ellen jött létre! Hangsúlyozom csöppet sem, csak a belvárosi napilapok (népszabadság, népszava) elkezdett hisztériázni az öltözet miatt, amivel bár lehet gond, de közel sem olyan kontextusban, mint ahogy a belvárosiak bemutatták.
Mindenesetre valahogy Amerikába el kellett jutnia annak az üzenetnek, és ennek az üzenetnek súlya kellett legyen. Kik küldték el egészen odáig ezt az üzenetet és hogyan lehetett a világ legnagyobb hatalmának érdeke egy tőle 10 000 km-re levő piciny ország még picinyebb kihalt vidékének lakóit terrorizálni?

A belvárosiak hatalma túlhatalom volt, és ezt a túlhatalmat a világ legnagyobb államán keresztül is képesek voltak reprezentálni.

Moin Moin 2014.12.29. 12:31:23

@HaFr: I bin koa Schlecka'maul - i fresse nu' Hàxn und Gàmswurst!:-)

unionista (törölt) 2014.12.29. 13:03:56

@Renyi Bence:
nézd, az szerintem elég nyilvánvaló, hogy a magyarországot lejárató cikksorozatok mögött a budapesti zsidóság áll. ezt a kormányt elég sokan nem szeretik. de elképzelni nem tudom, hogy bárki mondjuk békéscsabáról, vagy szolnokról célként tűzze, hogy a világlapokban ordítsák, hogy magyarországon sötét diktatúra van. csak azért, mert nem tetszik a miniszterelnök személye, vagy a kormány politikája. ilyen egész egyszerűen nincs vidéken. nem így gondolkodnak gyügyén a parasztok, vagy szamossályiban a cigányok. azt se tudom elképzelni, hogy debrecenben a kormánypárti többség az orosz konzulátust bevonja az ellenzék gyengítésébe. nyilván megtehetnék, de nem hiszem, hogy ez eszükbe jut.

ez két csoportra jellemző. a szélsőséges náci csoportokra. és a szélsőséges zsidókra. a fővárosi zsidóság számára teljesen természetes az, hogy lejáratják az országot ha épp nem az övék a főhatalom. és magyarázzák, hogy az egész ország igazodjon hozzájuk, mert mennyire ők a kiválasztott nép. szóval nekem úgy tűnik, hogy a budapesti zsidók ugyanolyan hülyék, mint azok az idióta nacionalisták, akik magyarázzák, hogy a magyarok a kiválasztottak, mert a magyarok a szíriuszról erednek, vagy mit tudom én.

szóval azt gondolom, hogy az antiszemitizmus jelentős részben a zsidók magyargyűlöletéből ered. és abból, hogy ez a csoport a helyzeti előnyével visszaél. mert vélhetően azonnal nem lennének versenyképesek ha hermánszegre születnének. a szabadverseny ennek a csoportnak csak addig jó, amíg a hitelpénzt végtelen módon lehet generálni. államokat eladósítani. csak a zsidók magyarázzák, hogy ez így rendben van. és a zsidó alapítványok által fizetett zsidóbarát értelmiség. senki más. nem az összes zsidó persze. mert sokan ebből a körből is látják, hogy ezen változtatni kell. túl azon, hogy az ortodox liberális dogma elméletben védhető. csak ez a gyakorlatban akkor lenne működőképes ha azt mindenki elfogadná. ehhez mindenkinek séminek kellene lennie, vagy legalábbis mindenkinek a sémikhez kellene hasonlítania. de ezt a többi nép nem akarja. nemcsak a magyarok, hanem egyik sem. az nem véletlen, hogy a ruszinokat vagy bunyevácokat magyarországon senki se utálja. szóval nincs ruszinfóbia. pedig éppen kitalálhatná valaki, hogy ők valamilyen titkos céllal jöttek át a kárpátokon. azért, hogy összeesküdjenek a magyarok ellen. de ilyen elmebeteg nincs.

és azt meg nem gondolom, hogy mindenki aki a zsidóságot bírálni merészeli idióta. erre mondom, hogy a budapesti zsidó politikai elit ugyanolyan inkvizíciót alkot, mint németországban a római keresztények. és ez ellen fellázadni nem bűn. csak persze vigyázni kell, hogy ez ne csapjon át gyűlöletbe. civilizált közjogi megoldást kell találni. erre mondom az, hogy ezt a csoportot a hitközségeikbe kell bezárni, ahogyan a keresztényeket is szekularizálták. és legyen a parlamentben zsidó kisebbségi szószóló, ahogyan cigányok is kapjanak. feltéve, hogy nincs zsidó párt. semmiféle formában, baloldalinak, liberálisnak, vagy civilnek álcázva. kapjon ez a csoport arányos képviseletet. és elégedjen meg azzal.

persze nem vagyok naiv. ezt a budapesti zsidók többsége nem fogadná el. mert ez nekik egy brutális visszalépés lenne hatalmi szempontból. de addig a jobbratolódás borítékolható. addig az antiszemitizmus erősödni fog. és könnyen lehet, hogy egy 150 éves sztori végére kerül majd pont. mert alig születik zsidó gyerek pesten. a tehetségebbek elmennek amerikába, a tehetségtelenek az ősi kultúrájukba zárkóznak. ez nem egy szórvány kultúra, hanem egy zárvány. ami ha nem változik meg, akkor pusztulásra van ítélve.

szóval már ebből a szempontból sem vagyok antiszemita. nekem nagyon úgy tűnik, hogy erre a csoportra a beolvadás, kivándorlás, az utódok nélkül való pusztulás és az emlékezet nélküliség vár. ahogyan a vidéki zsidókat is teljesen eltörölte az emlékezet. ahogyan a törököket is. ugyanígy a zsinagógákból is lehet többségi magyar játszóház.

de ha autonóm hitközségeik és kisebbségi szószólóik lennének, akkor lehetőségük volna gazdagítani a fővárost. szóródni vidéken. szerintem erre van szükség a diaszpóra fenntartásához. de ha ők mindent egy lapra feltéve, teljhatalmat akarnak, akkor onnantól kezdve ez egy háború. és ha mindenki egyformán fasiszta, akkor a zsidók és a nem-zsidók állnak majd szemben. ezt éppen ez a csoport kényszeríti ki. a történelmi példákból tanulni kellene.

egyetmondok 2014.12.29. 13:06:17

@unionista:
Azzal semmi baj,ha a közélet háttéralkuk nyomán formálódik,és tökéletesen mindegy,hogy a pesti belvárosban,vagy Debrecenben,esetleg egy pécsi lakótelepi lakásban.Ennek a világon semmi jelentősége nincsen,annak se,ha a magyar közéletet egy bécsi kávézóban,vagy éppen egy New York-i klubban formálják.
A kérdés mindig az, hogy a törvények hol és hogyan születnek. És azok a parlamentben születnek.
A totális parlamentarizmus most fog,ha Isten is segít megbukni,tán nem is sokára,a korlátozott fajtája,a liberális,az bukott meg itt 2010-zel.
A helyzet tehát pont fordítva van ahhoz képest,amit gondolsz.

unionista (törölt) 2014.12.29. 13:23:15

@stoic79:
nézd, vannak összeesküvés elméletek. és ezek jelentős része hamis. de itt nem erről van szó. nyílt erődemonstráció folyik. mert azt elég nehéz elhinni, hogy amerikai kormány most vette észre, hogy magyarországon korrupció van. és egyébként meg az amerikai cégek nem korruptak. arról híresek.

hanem egész egyszerűen arról, hogy a jenkik úgy képzelik, hogy ilyen országban, mint magyarország diktálhatnak. nem szövetségeként tekintek ránk, hanem csatlósra. ami egyébként akár érthető is lehet, hiszen valószínűleg a magyar diplomácia is így tekintenének egy kisebb, fejletlenebb, távoli országra. de ez itt mégse működik.

és nem lehet azt mondani, hogy az egész mögött nem budapest elitjének ortodox liberális csoportja áll. ez egy belvárosi zsidó és zsidóbarát értelmiségi csoport. abból a balliberális tábor. a "demokratikus oldal", "nagyon európaiak". az egykori szdsz. akiket a köznép elküldött a halál faszára. nem lehet azt mondani, hogy ez egy hülyeség. ezek nem fővárosi zsidók. nem mondhatjuk azt, hogy a nagykanizsai vagy zalakarosi polgárok, nem a felvidéki tótok, nem a sokácok vagy bunyevácok bácskából.

a köznép nem összeesküvés elméleteket kreál. hanem a nyílt erődemonstrációt írja körül. ez egy hatalmi játszma, amiben a többségi akaratot nem lehet figyelmen kívül hagyni. és a jelenlegi kormány egyetlen esélye, hogy ez a játszma folyjon. ha az ellenzék ezt tudja, akkor bukásra van ítélve. és ebből szélsőjobbra tolódás következik.

tamas11 2014.12.29. 17:30:40

@Pipas:

Ott vonultam október 23-án a (néma, tábla nélküli) tüntetőkkel. SZÓ nem esett OTT éhezésról.
döntsd el gügye vagy, vagy hazug.
De ne oszd az észt, se itt, se máshol.
Kérdezzél.

Lexa56 2014.12.29. 21:32:40

@unionista: azért maradjunk annyiban, hogy a FIDESZ is folytatott külföldön lejárató kampányt az aktuális kormány ellen, amikor hatalmon volt. Hogy Te ebből milyen következtetést vonsz le az etnikai összetételükre vonatkozóan, az maradjon a Te belügyed, de én nem látok lényeges különbséget a magatartásban. A jelenlegi helyzetben külföldön alighanem amíg lehet, igyekeznék titkolni, hogy magyar vagyok, mert az a mocskot, ami itt megy azt agyhalott zombikon kívül kevés tisztességes ember tudja védelmezni. Én semmiképpen. Még ha tevőlegesen nem is támadnám, egyet kellene értenem az elhangzó kritikák többségével. Szerencsére mostanában kevesebbet járok külföldre, mint korábban.

Lexa56 2014.12.29. 21:33:39

@Lexa56: "amikor hatalmon volt" helyett: amikor ellenzékben volt

DrGehaeuse 2014.12.30. 00:06:00

@Lexa56:
Már tényleg nem értem HaFr miért nem lőtte még le unionista kommerünket? Ennyi energiát elfecsérelni a vesszőparipáira?

integrans 2014.12.30. 02:21:14

Milyen furcsa, hogy a volt káder kontárokat/érzéketleneket bírálják, miközben a Magyar államiság nem is érvényes 25 éve megint. -

Nem semmi aránytévesztés.

tamas11 2014.12.30. 09:32:43

@DrGehaeuse:
szőrén üli meg a trójai falovat.

tamas11 2014.12.30. 09:32:43

@DrGehaeuse:
szőrén üli meg a trójai falovat.

explanatus 2014.12.30. 09:41:13

Az Adatlap szerint ez a blog 589-dik bejegyzése. Két év alatt gazdagabbak lettünk új gondolatokkal. Megtapasztaltuk, hogy ugyanazt nézve, teljesen más következtetésre juthatunk. Jó volt olvasni a hozzászólásokból kisugárzó - - tegyük jobbá, könnyebbé életünket - - vezérfonalat.

Nicknevek mögé bújtan az is egyre inkább látható, nem mindenki kedvence a blog, és az abban közvetített látásmód. Viszont posztonként a több tízezres oldalmegnyitás azt mutatja igény van erre a látásmódra. Érvek (indulatok) ütközése során olyan megoldás irányába haladunk, hogy igen van, amit egyre inkább várunk, az Alternatíva.

Mára (a kivételezetteken kívül) egyértelművé vált, a rendszerváltásban fogant pártok nem találják mindannyiunk boldogulásának útját. Fakarddal vívott győztes csatáik képzelt ellenségeinkkel szemben a lényeget hivatottak eltakarni, hogy gyarapodni csak kitartó szorgos munkával lehet.

Igen. Jövőnk azon múlik, hogy sikerül-e a szorgos munka, az egyenlő esély, a mindenkire azonos játékszabályok feltételeinek megalkotása belátható időn belül. Sikerül-e olyan oktatást teremteni, hogy gyerekeink szürkeállománya, IQ-ja itthon mindannyiunk javára hasznosuljon. Sikerül-e megállítani a családok (egy ország boldogulásának legkisebb, legfontosabb egységének) kivándorlás miatti széthullását.

Végezetül, sikerül-e visszaállítani a szó - - tisztesség - - eredeti jelentését, közéletben, gazdaságban egyaránt. Ehhez kívánok a poszt szerzőjének, olvasóinak, kommentelőinek erőt, további elkötelezettséget. Jó volt veletek ez a két év.

Kösz mindannyitoknak:
explanatus

unionista (törölt) 2014.12.30. 10:03:01

@Lexa56:
erre mondom, hogy ez az ország lejáratás a kisebbségekre jellemző. és nem a többségre. ezek az emberek a cigányok és a zsidók köréből kerülnek ki. elképzelni nem tudom, hogy ezt a lejáratást többségi parasztok békés megyéből szervezzék. pedig nyilván a viharsarokban is vannak akik kormányellenesek. csak zsidók nincsenek.

ezért nem lehet helyhatóságuk. ez a legfőbb oka. a fővárosi zsidóságnak nem érdeke semmiféle valós önkormányzatiság. a budapesti zsidóságnak nem érdeke a regionalizmus sem. nem érdekük a központi régió intézményesítése. azért, mert az agglomerációban nincsenek zsidók, csak a belvárosban. a zsidók a saját érdekeinek próbálják alárendelni a magyar közéletet. de nem azért, mert gonoszak. ez nem gonosz filosz, hanem elemi biosz.

a zsidókat a kerezstényekhez hasonlóan hitközségekbe kell zárni. szekularizálni kell. fel kell lépni a felvilágosulatlan filozófiával szemben. azzal az alapvető hazugsággal szemben, hogy a közéletben a csoporttá szerveződés nem függ az eredettől.

egyszerűen nevetséges, ami antirasszizmus címén folyik. semmi köze a liberalizmushoz. egy olaszországban született fekete focista posztolta ezt képet a twitteren:
i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/03124/Balotelliracism_3124327c.jpg
és erre a zsidó lapok követelték, hogy tiltsák el a focitól. ne focizhasson. hiába kért mindenkitől elnézést. ő éppen ezt antirasszista céllal posztolta. csak azt a sztereotípiát is hozzátette, hogy a zsidók szeretik a pénzt. és ezen nem mosolyogtak egyet. hanem követelték az eltiltását. hja, és a focista úgy védekezett, hogy az anyja, amennyire tudja úgy egyébként sémi. és ő is nagyon szereti a pénzt. a végtelen pénzt, a végtelen hatalmat, a végtelen nyilvánosságot. ő is ilyen. ezen a ponton a zsidók tomboltak. ez egy modern kori inkvizíció. nagyon hasonló ahhoz, amit a keresztények csináltak. és velük kapcsolatban az endlösung a szekularizáció volt.

és ugyanezt kellene alkalmazni a zsidókra. a zsidókeresztény kultúrát autonóm hitközségekben kellene szervezni. de ez nem korlátoz semmiféle közcélú törekvést. mert polgár judit csinálhat akár zsidó vagy zsidóbarát sakkiskolát. lehet csinálni alternatív tehetséggondozó központot. ami remekül kiegészíti a közoktatást. a helyhatóság szervezhet ökumenikus felekezeti osztályt. ahová a történelem, a vallás és a filozófia iránt érdeklődő nem ortodox (neológ) zsidó gyerekek is járhatnak. az ortodox zsidók szervezhetik a szegregált (!) iskolájukat a zsidónegyedben. a szekularizáció csak a zsidók hegemóniatörekvést korlátozza. akinek ez nem tetszik az menjen izraelbe. a zsidó államba. de ez sem korlát, hiszen a zsidók nem akarnak uralkodni, ugye.

szóval én egyáltalán nem vagyok antiszemita. legyen arányos képviselet a parlamentben. legyen egy ortodox és egy nem ortodox kisebbségi szószóló. schluss. és ezek után nem kellenek zsidó pártok. nem kell mszp, dk, együtt, pm, együtt, lmp, mlp, szema, moma, iwiw2, stb. mert ezek valahogy mind a belvárosi zsidókhoz kötődnek. ezek a budapesti zsidóság kreatúrái.

ezek helyett tisztességes szociáldemokrata pártok kellenek. amiben ott vannak a képzett szakmunkások, de akár szaktanárok, aki a szegények képzésén és felemelésén dolgoznak. és nem azt mondják, hogy jaj szegény kiscigányok. magyarországon majd akkor lesz agrárfordulat, majd akkor lesz fejlett biogazdálkodás, modern mezőgazdaság ha a zöld (agrár) pártot nem egy belvárosi zsidó vezeti. aki életében nem látott libát legfeljebb csak akkor, amikor felszolgálták neki a meisseni készletben. valahogy nem jól működik az, amikor belvárosi zsidók libáznak. tönkre teszik a gazdálkodókat. mert nem értenek hozzá. akkor ne akarjanak már agrárpártot vezetni. de ők nem akarnak mindent. hja. schiffer felmenői egész véletlen nem voltak norvégiai követek. és egész véletlenül kerültek kapcsolatba a norvég alappal. és egész véletleül kerültek be a zsidók oda. az ökotárs az egész társadalmat lefedte. aha. hányan voltak szatmárból? hányan? hányan voltak a leszakadó kistérségekből. nem a jaj szegény kiscigányok, nyomorékok, akik a zsidóknak nem konkurensei, hanem többségi magyarok. hányan?

nem vagyok antiszemita, de ezekre a kérdésekre is felelni kellene. vagy azt mondani: oké, persze, hogy a zsidók is összetartanak. nagyon erősen. és sokszor tudat alatt. szóval ez sok esetben nem is gonoszság. hanem ennek ez az evolúciós logikája.

persze nem vagyok naiv. itt nem lesznek autonóm zsidó hitközségek. ezt egy zsidó sem fogadná el budapesten. egyetlen egy sem. de akkor a többségi társadalom talál másik választ.

ParaZita2 2014.12.30. 10:07:42

@explanatus:
Talán csak nem 'visszavonulsz' (valami békés, nyugodt vadászmezőkre)? Remélem, csak egy pár jó nagyot kívánsz lazítani, s majd viszont'látunk' hamarosan.
Kellemes kikapcsolódást!
:)

unionista (törölt) 2014.12.30. 10:57:25

@explanatus:
az ALTERNATÍVA a zsidókeresztény kultúra autonóm hitközségekbe való szervezése lenne. választott világi vezetőkkel. kereszténydemokrácia. a hitközségek ajánlásai alapján jöhet létre az országos lista. így kerülhet a parlamentbe egy keresztény frakció. és így választódhatnak ki az ortodox és nem ortodox zsidó kisebbségi szószolók.

erre béndek bácsi is majdnem rájött. mert ez majdnem trivitális. hogy itt a protestantizmusból kellene átvenni valamit, meg valami közösség izé kellene. eddig jutott filozófiaprofesszorként.

csakhogy ez nem járható út reálpolitikusként. azért, mert ez a belvárosból nézve hatalmi szempontból egy jelentős visszalépés lenne. ezt a zsidókeresztény eredettel rendelkezők közül nem támogatná senki, vagy alig valaki. a zsidók különösen felháborítónak tartanák. a médiában brutális lejárató kampány indulna ellene. és nyilván mindenkin lehet fogást találni. innentől kezdve a pkp politikai értelemben egy béna kacsa.

polgári konzervatív párt akkor létezhetne, ha lenne mellette egy nemzeti liberális és egy szociáldemokrata. és a többség kényszerítené ezt ki a parlamentben. vagy a szuverén helyhatóságokban szerveződnének az autonóm hitközségek. de egyelőre erre nem túl sok esély van.

szóval most az a progresszió, hogy cigány kultúra, keleties oligarchák, délszláv despoták, szefárd hadurak és talpasaik, szóval ez a balkán formáció szétveri ezt a belvárosi zsidó formációt. illetve szétesik magától egy tucat pártra, vagy mozgalomra. aztán a németek eldöntik, hogy mi legyen. orbán leváltása után nyilván senki sem tud kormányozni. a 21-27 közötti európai fejlesztési ciklusban esély nyílik a valódi önkormányzatiságra. amivel a magyar polgárság vélhetően csak részlegesen tud majd mit kezdeni. néhány vidéki város (vélhetően a a potenciális régióközpontok) remélhetően fejlődni fognak. és az majd húzza magával a többit. illetve néhány kiemelt idegenforgalmi övezet. budapest nem nagyon fog tudni hova előrelépni. elérte a kelet-nyugat átlagát. ennél többet nem lehet várni az elbától, vagy a lajtától keletre.

a zsidókkal a főváros gazdagsága összeomlás szélére kerülhet. azért, mert a manipulált polgársága nem akar ipari termelést az agglomerációban. ebből következően budapest könnyen visszaléphet. mert a bankrendszert jelentős részben államosítani kell. a multik központját érdemes lesz kivinni a fővárosból. mert ugye ha csepelen gyártják a fúrópajzsot és a metrókocsikat, akkor esetleg nem lesz olyan drága a közlekedés. mert a haszon helyben marad. van műegyetem hozzá, és minden, ami kell. de egy átlag budapesti nem polgár, hanem a belvárosi zsidók által manipulált istenverte idióta. nem kell termelni csak kereskedni. csakhogy így egy szórványt lehet fenntartani nem egy várost. a bankrendszer nagy részét államosítani kell. a tőkepiaci nyereséget direktben vissza kell fordítani a reálgazdaságba. mert másképp európa nem vehet részt a kontinentális munkamegosztásban. szóval budapest lehetne a kárpát-medence fővárosa. gazdagabb, mint pozsony. de ezzel a zsidókkal sohasem lesz az. balkán északi bástyája belgrád is menőbb lesz. a délszlávok is menőbbek lesznek ha rájönnek, hogy nekik az északi germán kultúrával kell összekapcsolódni

wantaan 2014.12.30. 12:04:07

@unionista: No kis duplikált , voltál orvosnál??? ...még van remény , úgy hogy szedd össze bátorságod s irány egy agy és lélekturkász! .... de ez az erős kötödésed a metéltek egy adott csoportjához szerintem lehetséges hogy egy sexológus segítsége is rád férne (esetleg szedj viagrát - ha merevedési és méretbeli problémáidból adódóan van kisebbségi komplexusod). no bátran ...és légy már férfi!

wantaan 2014.12.30. 12:07:05

@DrGehaeuse: Szerintem még gyógyítható az unionista. ....csak észre kell venni a befalazott lelkének segély kiáltását. Segíts neki te is jó tanáccsal, pár jó szóval.

DrGehaeuse 2014.12.30. 12:50:32

@explanatus:

Ave Explanatus!

Boldog Újévet Kívánok!

ParaZita2 2014.12.30. 14:16:38

@wantaan: :)
Baratom vagy és unionista is remek bararatom! Ne bantsatok egymast, de most epp te vagy az agresszor, vedem unionistat. (...nem szorul a vedelmemre, csak jeleztem.)

wantaan 2014.12.30. 14:36:19

@ParaZita2: Köszönöm megtisztelés számomra.... de mentségemre legyen mondva , Én csak segíteni szeretnék közös kedves ismerősünknek. ....mert az azért mégsem járja hogy 2 nicknévvel (de lehet ,hogy 3 -mal de ennek bizonyítása hosszabb szöveg elemzést igényelne) van jelen s saját magát támogatásáról biztosítja.Ráadásul a téma amin és főként ahogy lovagol ténylegesen felveti azon veszélyt hogy mentális állapota hogy úgy mondjam sérült. ...de fiatal mivolta reményt adhat arra ,hogy ha szembe mer nézni zavarodottságának okaival akkor megfelelő gyógyító módok esetén még megmenthető a társadalom számára. Szerintem közösen is tegyünk meg mindent azért ,hogy valójában ez az értékes ember ne vesszen el a nemzet számára. Várom támogató hozzáállásodat.

unionista (törölt) 2014.12.30. 14:38:28

@wantaan:
egy szóval se említettem a zsidók metélt nemi szervét. ez a része nem érdekel. neked lehetnek ilyen problémáid.

DrGehaeuse 2014.12.30. 14:41:29

@wantaan:

Miért van olyan érzésem, hogy te vagy unionista kontrapunktja? A ló másik oldalán...

unionista (törölt) 2014.12.30. 14:43:10

@wantaan:
hagyjuk már ezt az inkvizíciós szöveget. hagyd meg a zsidóknak. azok sokkal jobban tolják.

unionista (törölt) 2014.12.30. 15:02:15

@DrGehaeuse:
az északi germánok és délszlávok egy evolúciós ágból erednek. a skandináv társadalom a az újkori történelem folyamán kissé feminin lett, a balkáni túlságosan maszkulin. de könnyen lehet, hogy ezeket össze lehet kapcsolni. az északiaknak nem a szegény kisnégereket kell befogadni. hanem a távoli rokonaikat megtalálni.

szóval ez elég érdekes dolog. mert kiderült, hogy a leghülyébb fasisztáknak is igazuk volt abban, hogy a magyarok egy jelentős részének vannak indoiráni rokonai. csak nem arról van szó, hogy a magyarok perzsáktól, a sumérektől, a mezopotámiaktól erednek direktben. hanem arról, hogy tényleg van rokoni kapcsolat. ugyanannak az evolúciós őságnak a változatai ezek. és ezekkel a csoportokkal miért ne lehetnénk kapcsolatban. csak akkor a zsidó közvetítő kultúra háttérbe szorul. és ugyanez a csoport a németekkel is rokon. nem véletlenül, hogy berlin is ebbe az irányba nyitni. ez nem feltétlen őrültség. ezek a nyalábok körbeölelhetik a földet. a kereskedelem egy jelentős részéből kiszorulhatnak az "idegenek". ez a zsidók világi hegemónia törekvéseit ássa alá. de ha nincs ilyen, akkor ez nem érinti hátrányosan őket.

wantaan 2014.12.30. 15:09:06

@DrGehaeuse: azért már a Te lelki világoddal is? .....na neeem. Igaz az i s ,hogy esetedben semmi féle fóbiát még nem látok. No de majd figyelek.

unionista (törölt) 2014.12.30. 15:18:56

és ugye világos, hogy ez egy tisztességesebb világot eredményezhet. a közvetítők nem fölözik le a hasznot. ebből kialakulhat egy kontinenseken átnyúló munkamegosztás. mert minden őság rendelkezik elég sokféle erőforrással. ez a kulturális újraegyesítés a sémi népekre vonatkoztatva az ábrahámi vallások újraegyesítését jelentené. ebben az esetben kialakulhatna egy mediterrán arab-őskeresztény kultúra. amihez kapcsolódhatnának a zsidók, a korintosziak, a krétaiak, a ciprusiak és a kisebbségi törökök. szóval egy új fönicia. csak vélhetően ebben sem a zsidók dominálnának.

nem arról van szó, hogy én utálom a zsidókat. mert frusztált vagyok miattuk. csak azt állítom, hogy a zsidó filozófia a gátja annak, hogy ez a kontinens fejlődni tudjon. a zsidók hülyeségei miatt vannak a társadalmak meglőve. persze azért vigyázni kell, mert ezt a kultúrát sem szabad egy az egyben kidobni az ablakon.

Keszthelyi.Aron 2014.12.30. 16:25:01

@unionista: gyors kérdés, if I may. Globális világban élünk. Lassan több a bevándorló Európában, mint az őshonos (ide értve az általad azonosított "törzseket"). Lassan - nekem legalábbis úgy fest - anakronizmus ez a szembenállás. És bizony 10, max 20 éven belül meg is szűnik... Úgyhogy van általad más "törzs" is elemezve a kettőn kívül, amit gyakorta emlegetsz?

Keszthelyi.Aron 2014.12.30. 16:28:01

@explanatus: pace :)
Igény, az van rá. Bár nem tudom, mennyiben épülnek be az információk, ki mennyire hallgatja meg az érveket - nekem úgy tűnik, itt mindenki megmond, kevésbé hallgat.
Csak azt fájlalom, hogy nevet és arcot nem tudok kötni némelyik blogtárshoz. Vagy ezért, vagy azért ;-)

Keszthelyi.Aron 2014.12.30. 16:29:34

@unionista: ez a színtiszta globalizáció :) Tudtam, hogy van egy közös pontom veled :D

ParaZita2 2014.12.30. 17:21:02

@wantaan: :)
En szemely szerint pszichiatriai kezeles alatt allok (bipolaris depi - szerintem csak tolerancia_hianyos aszociabilitas), jol meg tudom itelni, kinek van 'erintettsege' e teren. Unionista max. autista beutessel bir, de azonnal hozza kell tenni, zsenialis, lenyeg- es ok-okozat-lato ember, 2 labbal jar a foldon, es a legynek sem akarna artani, sot, hatarozottan jo szandeku, ertekes ember. Gondolatai szvsz eredetiek es figyelemre melto asszociaciokat/osszefuggeseket vonultatnak fel. (Hozza teszem, en pedig igyekszem mindenben a jot megtalalni, a rosszat meg ujragondolasra biztatni, nagyjabol.)

wantaan 2014.12.30. 17:34:18

@ParaZita2: csak arra akartam fölhívni szíves figyelmedet, hogy mortullus és unionista egy személy SZERINTEM. .... s erős a gyanúm ,hogy Rényi Bence is valójában unionistát takarja, de ehhez még olvasni kellene pár Renyi Bence megszólalást

ParaZita2 2014.12.30. 17:34:53

@Keszthelyi.Aron: "...Csak azt fájlalom, hogy nevet és arcot nem tudok kötni némelyik blogtárshoz. Vagy ezért, vagy azért..."
Vajon van-e annyira tolerans es empatikus tarsadalmunk, hogy velemenyunkhoz szemelyunket is vallalhatjuk serelemtol valo felelem nelkul? Ki fog megvedeni, ha azt mondom, a jelenlegi rendszervaltasunk nem legalis, es csak a kozvagyon, a tarsadalmi eroforrasok maganositasara torekednek (i.e. csalnak, lopnak, hazudnak) es virtualisan ki kellene vegezni kb 800 embert?!

Lexa56 2014.12.30. 18:24:25

@ParaZita2: Ha félsz ne blogolj, mert akik igazán nagyot rúghatnak beléd, azok úgyis pontosan tudják minden blogger azonosságát. Pancser titkosszolgálat az, amelyik még erre sem képes. De szerintem egy közepes hacker is fel tudja törni ezeket a kódokat. Van akinél meg ennyire sincs szükség.

Lexa56 2014.12.30. 18:27:12

@ParaZita2: nekem unionistával egy problémám van: olyan dolgokkal érvel és magyaráz, amelyek maguk is bizonyításra szorulnak, nem tények. Így aztán egy körkörös érvelés alakul ki, amely önmaga körül forog. Ha valaki belehelyezkedik, annak jó, de aki kételkedik, azt nem győzi meg. Én ezért nem tudok vele érintőlegesnél mélyebb beszélgetésbe elegyedni. Nekem ez így tudománytalan.

Keszthelyi.Aron 2014.12.30. 18:37:09

@ParaZita2: Nincs annyira empatikus. Sosem volt, és sosem lesz. Senki. Mert amikor a helyzet forróvá válik, sosem tudhatod, hogy megvéd-e az, akinek a dolga lenne, akire támaszkodsz, akivel sorsközösséget vállalsz.

"Mielőtt a kakas szól, háromszor tagadsz meg engem"
"Et tu, Brute?"
"Quo vadis, Domine?"

A helyzet az, hogy - és Unionistának is kínáljunk kapaszkodót - a nyugati kultúra és a zsidó-keresztény hagyomány tömve van olyan esetekkel, amikor az emberek meghaltak a hitükért, vagy elárultattak a társaik által. A kérdés mindig csupán az, hogy "okos ember vagy-e aki meghajtja a hátát", vagy vállalod a véleményedet, bármi lesz is a következménye. Ebben senki nem segíthet neked. Én sem.

Keszthelyi.Aron 2014.12.30. 18:46:53

@Lexa56: Nekem nincs igazán problémám vele, csak nehezen tudom elfogadni az írásait. Mint mindenkiét, aki axiomatikus rendszerekben gondolkodik. Én ezekből általában kimaradok, és így nem látom a dolgokat az ő nézőpontjukból. Ami belülről kerek, az kívülről lehet éppenséggel négyszög. Ráadásul nem teljesen tiszta, hogy genetikai, vagy kultúrális alapon tesz különbséget a "törzsek" között.

ParaZita2 2014.12.30. 19:05:17

@Lexa56: tkeppen a titkosszolgalattol nem kell felni, inkabb a hirtelen felindultsagbol es meggendolatlansagbol, intolerans egyenektol, akik viszont 'sotetben bujkalnanak'...

unionista (törölt) 2014.12.30. 19:59:19

@Keszthelyi.Aron:
a nagy evolúciós őságak léteznek persze. és ezek az egyén szintjén tudnak keveredni. tudomásom szerint nem nagyon mérték fel, hogy magyarországon mennyien vannak a natívok. olyanok, akik kevés őssel rendelkeznek a felmenői egyetlen őságból erednek. de szerintem elég sokan lehetnek. szóval két dolog igaz. az egyik, hogy a kárpát-medencében elég sokféle nép megfordult. a másik, hogy ezek a népek olyan nagyon nem keveredtek össze. de a magyar lakosság döntő többségét kelet-indoeurópaiak, őseurázsiaiak, délszlávok és balkáni cigányok adják. és ez nem fog megváltozni. a magyar társadalom sohasem volt és sohasem lesz nyugatos. ez nem azt jelenti, hogy nem lehet fejlett. mert nem a nyugatosság jelenti a fejlettséget. olyannak kellene lenni, amilyenek vagyunk. csak persze tanulni kell az északi és a nyugati mintákból.

a dunántúl hasonlíthatna ausztria délies keleties részeire: karintia, stájerország, bugenland. a németalföldet is lehetne utánozni mezőföldön. svájci kantonok hasonlítanak a magyar megyerendszerre. debrecen nagyon egyértelműen fejlődhetne svájci mintára. az pont olyan, mint egy reformált helvét kanton. csak sokkal elmaradottabb. de onnan át lehet venni mintákat. budapest lehetne szövetségi város. német mintára. egy kis-német társadalom ott él az agglomerációban. a központi régiót intézményesíteni kellene. a zsidók aránya csökkenjen. értem, hogy ez egy "árja" koncepció. de ez civilizált. semmi sem írja elő, hogy az indoeurópai népeket a zsidóknak kellene alárendelni. meg kell tanulni összetartani és érdeket érvényesíteni. az arányos képviselet jogát a többségnek ki kell vívni. jogunk van ahhoz, hogy magyarországnak magyar legyen a fővárosa. a magyar társadalmat reprezentálja. túl azon, hogy vannak zsidó, vagy zsidóbarát negyedek. szuverén többségi helyhatóság működjön, és abban autonóm zsidó hitközségek. magyarországnak nem lehet zsidó fővárosa. az egy abszurditás. de a zsidóságnak lehet kulturális autonómiája. a magyar parlamentben nem nagyon lehetnek zsidó pártok. de lehetnek zsidó kisebbségi szószólók. ezt a csoportot is integrálni kell, mint a cigány kisebbséget. velük egyenlőek.

de ha ez nem pálya, akkor marad a törzsi háború. és még a többség nem szállt ebbe be. vannak a natív keleti árják. elég sokan, akik azért nem szavaznak, mert a jobbiktól jobbra állnak. a paraszt csak nagyon utálja a fővárosi zsidókat, de nem harcol. csak a cigány kultúra egy része és az őseurázsiai jobbik vonul fel. utóbbi se vetett be mindent. felvetheti cigányokat erőszakkal kellene költöztetni a zsidónegyedbe. ahogyan miskolcon is megtették ugyanúgy meg lehet tenni budapesten. a zsidó iskolákba bevinni a cigányokat. és nem lehet alapítványokra hivatkozni. ott vannak az ombudsmanok állásfoglalásai. fel kell számolni szegregációt. pontosan azt kell csinálni. ugyanazokat a rendelkezéseket kell alkalmazni, amit a zsidó kultuszminiszter jegyzett. elő lehet írni azt, hogy a zsidónegyedben lehessen az utcára pisálni és szarni a hajléktalanoknak. azon kívül ne lehessen. a zsidó jogvédők követelései is érvényesüljenek. és a többségi magyaroké is.

persze ez egy vicc. nyilván civilizált mederben kellene vitázni. lehet fenyegetőzni, hogy majd bedöntik a forintot. ebben az esetben lehet államosítani a zsidó érdekeltségeket. lehet ezt a háborút vívni, vagy békét is lehet kötni.

majd kiderül, hogy ennek mi lesz a kifutása.

a világ meg persze, hogy globalizált. csak az a kérdés, hogy mit mivel kapcsoljunk össze. és szerintem a szétszakadó evolúciós ágakat érdemes összekapcsolni. csak vigyázni kell, hogy törzsi háború ne törjön ki nagyban. mert az a legkomolyabb veszély. ezért fontos előzetesen megoldani kicsiben. ezért vagyok a független önkormányzatiság híve.

Keszthelyi.Aron 2014.12.30. 20:10:37

@unionista: a gondolatmeneted ezen részét értem, de még mindig nem tiszta, hogy genetikus/vérségi alapon szervezett törzsekről beszélsz, vagy kultúrális. Bocs, hogy nehéz a felfogásom. Kérdésem azért fontos, mert a kultúrális különbségek láthatóak. A genetikus viszont más tál káposzta (és ha van, akkor kiváncsi vagyok milyen egy "zsidó" kutya a többihez képest - és kérlek nehogy szó szerint vedd)

a glöbalizációról mindenki azt hitte (kivéve azokat, akik szerint ez is csak a nyugati imperializmus egy formája), hogy összekapcsolja a piacokat és nem lesz szükség közvetítőkre. Nos, ha megpróbálsz hazai közepes cégként call centert eladni az amiknak, látható, miért kell közvetítő.

unionista (törölt) 2014.12.30. 20:41:43

@Lexa56:
de mit kellene bizonyítani. az ötödikes környezettankönyvet? ahogyan a kutyák se egyformák, úgy az emberek se. csak kisebbek a különbségek. de léteznek. nem lehet azt mondani, hogy minden kutya egyformán agresszív. mert mindegyik KUTYA. mert amelyik erősebb az rendszerint erőszakosabb. de azok sem nem alávaló kutyák, ahogyan a balkáni cigányok se alávalók. csak különböznek az indiai eredettel rendelkező nevezzük így romáktól. akik szelídebbek. de nem lehet az egyiket a másikba átnevelni. csak azért, mert hasonló a bőrük színe. a zsidók a felvilágosulatlanok. van egy zsidó filozófiai iskola. ahogyan van angolszász, vagy szovjetorosz. csak nem szabad azt mondani, hogy zsidó. az önmagában fasizmus. de miért?

az ortodox iskola nem különbözeti meg a különféle eredettel rendelkező cigányokat. miért ne lehetne nem ortodox, amelyik azt mondja, hogy ne a bőrszínből induljunk ki. (még egyszer: az ortodoxok a rasszisták. épp azt mondom, hogy ne a külsőről ítéljünk. és ne ítéljünk el senkit. ne is sajnáljuk le őket, hogy jaj szegény kiscigányok.) legyen az integrációban verseny. a zsidó és a nem zsidó szociológusok között. nincs problémám azzal, hogy a zsidók is mondják a liberális dogmáikat. csak lehessen attól eltérőt is mondani.

a cigányság miért ne lehetne büszke a származására. miért ne járhatna a cigány sportiskolába. miért ne lehetne földrajzi alapon magyar-cigány identitást csinálni. ezek kötődhetnek a megyékhez. miskolc környékén a magyar-cigány identitás lehet a borsodi. nyírségben a szabolcsi. debrecen környékén a hajdúsági, vagy attól délre a bihari. még délebbre a békési.

a zsidók azt mondják, hogy a megyék meghaladottak. a zsidók mondják. nem mondhatom, hogy az észtek. ha egyszer a zsidók. azért mondják, mert vidéken nincsenek jelen. értem persze, hogy mert kiirtották őket. nem lehet múltbeli sérelmekre alapozva többletjogokat követelni. az ortodox liberalizmus ugyanolyan hülyeség, mint az ortodox nacionalizmus. az, hogy a magyaroknak jár valami, mert elvesztettük a háborút. a zsidók is elvesztették. ők vesztettek a legtöbbet. sajnálom. de ezért nem lehet egy nép alattvaló a saját hazájában. egy cigányé se, de a zsidóké se. a magyar főváros tartósan nem lehet zsidó vezetésű. ahogyan török sem lehet. csak élhetnek itt törökök. lehet mecsetük. a zsidóknak zsinagógái. de ők egy kisebbség. mit kell ezen magyarázni? mégis mit?

folyton bizonyítani kell, hogy ha valaki azt mondja zsidó, akkor az még nem feltétlen zsidóellenesség. és bírálni is lehessen már ezt a politikai közösséget. most a keresztényekhez hasonló inkvizíció létezik. amelyik meg akarja mondani, hogy ki mit mondhat. egy szabad országban szemitának és antiszemitának is szabad lenni. pont. nem kötelező szeretni a zsidókat.

én egy rakás zsidóbarát projektet tudnék mondani, ami az integrációt segítené. de a zsidók ezt kikérik maguknak. őket nem kell integrálni. de kell. a köznép gyűlöli őket. és meg kell védeni, mert ez a gyűlölet még messze nem a tetőzött. el kellene magyarázni, hogy nem lehet az amerikai ügyvivő zsidó. vagy ha már az, akkor nem demonstrálhatja ezt. mert brutális ellenérzéseket szül. és a zsidók látják a kárát. goodfriend vigyorogva tovább áll. de a zsidók itt maradnak. és vida ildikót se fogják szeretni. aki egy nagykunsági cigány. őt kinevetik. de a plebs kicsit olyan, mint vida ildikó. és egy kicsit se olyan, mint andré goodfriend. és akkor a zsidókat gyűlölik. miért nem megy az ügyvivő a feleségével mondjuk egy gyermekklinikára. vagy miért nem iszik a gémeskútból a hortobágyon. értem, hogy az nem olyan nagy szám. de nem szarhat bele magasról a többségi kultúrába. illetve megteheti. és mondhatja, hogy ő csak hanukázik a nyugati téren. de akkor a többség utálni fogja. azzal sincs probléma. goodfriend szépen hazamegy. a zsidók meg itt maradnak. goodfriend a zsidóellenes. én vagyok az álantiszemita, aki ezt magyarázza, hogy fogjad már fel.

unionista (törölt) 2014.12.30. 21:54:35

@Keszthelyi.Aron:
szerintem az, hogy az ember milyen evolúciós őságból, vagy ágakból ered összefügg azzal, hogy a közéletről "zsigerből" mit gondol.

ez egyénileg nem tudatosul. persze számít, hogy mit mit olvastál a könyvtárszobában. de a közéleti identitásodat egy közösségben éled meg. és létrejön egy törzsi tudat. de egy ilyen közösség csak akkor lehet összetartó, ha az eredetközösség abban az értelemben, hogy abban van egy domináns eredetcsoport.

a fidesszel az a probléma, hogy az egy balkán párt. ami kulturálisan elég vegyes. orbán cigány kulturális identitással rendelkezik. úgy viselkedik, mint egy balkáni cigány. kövér is egyébként. nem véletlenül harcostársak. de simicska nem cigány. vannak a délszláv despoták. és ők fordulnak szembe orbánnal. persze minden közösség vegyes. szóval navracsics is vélhetően délszláv. ő is szembefordult vele. csak nem akart dominálni. térdre kényszerítették. de ez alkati kérdés.

a fideszből a zsidókeresztényeket majdnem teljesen kiszorították. de ez a csoport evolúciós értelemben mérsékelt, európai értelemben vett konzervatív. és ez mindenhol elvárják, hogy utánozzák őket. béndek péter is alighanem zsidókeresztény. a polgári konzervativizmus a zsidókereszténység. de itt a kereszténységről, mint eredetről van szó.

de az nem véletlen, hogy hol vannak többségben a protestánsok. ott ahol nincsenek zsidókeresztények. és a protestánsok eléggé utálták a zsidókat. csak nem zárták őket hitközségekbe. persze akkor a zsidó inkvizíció nem volt elég erős. de most az. nem antiszemitának kell lenni. hanem reformáltnak. és elmagyarázni, hogy a zsidóság közéleti céljaihoz minimális közhatalom kell. hiszen ők majdnem mindent privát módon akarnak szervezni. akkor kulturális autonómiát kell adni a hitközségeknek. és abban szervezzék a corporation/foundation kombókat. zsidó vállalat és hozzá kapcsolódó keresztény alapítvány.

most ugye zsidó alapítványokat és keresztény kapitalizmust akar a magyar bal és a jobboldal. ez fordítva működik. és ehhez szerintem tökéletesek a zsidókeresztény hitközségek. de ebben egy őságból eredő emberek dominálnak. nyilván dolgozhatnak ebben indoeurópaiak is. de azok megszervezik a maguk kis világait. de lehetnek közös intézmények. lehet ökumenikus felekezeti osztály. ahová a történelem, a filozófia és a vallás iránt érdeklődő indoeurópai gyerek, a nem bigott római katolikus, és nem ortodox zsidó is jár. és lehet ortodox zsidó iskola. vagy bigott hívő római katolikus. persze ezek most is léteznek. a hitközségek váljanak valódi önkormányzatokká. csak persze a többség ezek után szuverén helyhatóságokat szeretne. abban legyen autonóm a hitközség. és a úgy üzenjen a városnak. amiben létezik. és a világnak.

de ez a hitközség konstrukció nem független az eredettől. mert ez kifejezetten indoeurópai-zsidókeresztény integrációt szolgálja. két evolúciós őság egymás mellett élését. szóval ez eredet, vallás, kultúra. és ahhoz kapcsolódó közjog, közgazdaság. hogyan tud a hitközség profitot termelni, hogyan tud közhasznú módon működni. hogyan kapcsolódjon a kincstárhoz. a helyhatóság hogyan kapcsolódjon ezekhez. de ezek függnek attól, hogy milyenek vagyunk. a közjog komplexitása függ az etnikai összetételtől. a sokféleségtől.

ha mind egy ágból erednénk, akkor elég lenne szimplán egy parlament. annak mindent alá lehetne rendelni. nem kellene különféle közjogi elemekkel variálni. ahogyan a zsidókeresztény rendszerváltók elképzelték. az országos listák bal és a jobboldalára felkapaszkodnak a fővárosból. és majd nekik kell kiegyezni a főhatalomért. és ez a demokrácia. és ez bukott el. mert a többség nem zsidókeresztény. ez legfeljebb a körúton belül működhet, vagy ott sem.

Keszthelyi.Aron 2014.12.31. 00:42:11

@unionista: szóval kicsit genetika, de inkább szocializációs/kultúrális integráció a közösségtől. Viszont feltűnt, hogy szerinted nincsenek "magyarok" a vezetőségben. Véletlen?

Amúgy a Lexa56-nak adott válaszodra: a kutyaiskolában a kutyák vegyesen vannak. Nem fajta szerint. Az ötvözetek pedig - ha jól követik a gyártási eljárást - erősebbek a "tiszta" fémeknél. Sokak szerint a szegregáció és a különbségek kihangsúlyozása - a konszenzusos feloldásuk helyett - gyengíti a közösséget.

Értem, hogy a jelenlegi helyzetben megkülönböztetsz. Érthető. De ha neked kellene egyszavas választ adnod, mi lenne az üdvözítő? És nyugodtan rugaszkodj el a valóságtól, ne azt mondd, hogy mit látsz elérhetőnek, hanem hogy szerinted mi lenne a tökéletes megoldás?
Szegregáció? Emancipáció? Asszimiláció? Kollaboráció?
Vagy valami más?

Dreamer74 2014.12.31. 00:57:23

@unionista:

'ahogyan miskolcon is megtették ugyanúgy meg lehet tenni budapesten. a zsidó iskolákba bevinni a cigányokat. és nem lehet alapítványokra hivatkozni. ott vannak az ombudsmanok állásfoglalásai. fel kell számolni szegregációt. pontosan azt kell csinálni. ugyanazokat a rendelkezéseket kell alkalmazni, amit a zsidó kultuszminiszter jegyzett. elő lehet írni azt, hogy a zsidónegyedben lehessen az utcára pisálni és szarni a hajléktalanoknak. azon kívül ne lehessen. a zsidó jogvédők követelései is érvényesüljenek. és a többségi magyaroké is.'

Basszus uniós, nem tudom hogy csinálod, de lehidalok tőled.
Most csak ezt az egyet ragadtam ki, de szavam máris eláll.

MarchettiVicenziszeg 2014.12.31. 01:05:14

@ParaZita2:
'Vajon van-e annyira tolerans es empatikus tarsadalmunk, hogy velemenyunkhoz szemelyunket is vallalhatjuk serelemtol valo felelem nelkul?'

Vajon van-e annyira toleráns (azaz empatikus konzervatív is) bloggerünk, hogy végül NEM vállalja tovább a kommerek kitiltásának kockázatát is, csak mert nem értenek vele egyet?

Mit vársz a 'társadalomtól', ha ennyire intoleráns egy jelentéktelen szegmensének egy nem túl jelentős képviselője is?

neoteny · http://word.blog.hu 2014.12.31. 04:57:09

@unionista:

"a zsidók azt mondják, hogy a megyék meghaladottak."

Te már állítottad azt is hogy "itt a legtöbb zsidó azt mondja, hogy armageddont kell küldeni a magyarokra". Hazudozol össze-vissza, és amikor ráhívnak a blöffödre, akkor elkezdesz mindenféle süket dumákat eregetni mint pl. hogy a vitapartnered "nem ért a politikához".

"nem lehet múltbeli sérelmekre alapozva többletjogokat követelni."

Ismét egy vaskos hazugság: milyen többletjogokat követel bárki is? Milyen jogot követel magának pl. a magyarországi zsidóság amit megtagadna másoktól?

"de ezért nem lehet egy nép alattvaló a saját hazájában."

Megint egy hatalmas blöff: a magyar 'nép' alattvaló Mo-n? Ha szerinted igen, mutasd meg hogyan 'alattvaló'; ha erre képtelen vagy, akkor ismét fény derült egy hazugságodra.

"a magyar főváros tartósan nem lehet zsidó vezetésű."

Miért ne lehetne a magyar főváros tartósan bármelyik magyar állampolgár vezetése alatt?

"de ők egy kisebbség. mit kell ezen magyarázni? mégis mit?"

Azt hogy a kisebbségi státuszuk nem lehet a jogfosztásuk érvényes indoka. Mit kell ezen magyarázni? Mégis mit?

"egy szabad országban szemitának és antiszemitának is szabad lenni. pont. nem kötelező szeretni a zsidókat."

Valóban nem kötelező; de egy alkotmányos köztársaságban nem is lehet diszkriminálni őket a törvény erejével. Ahol olyat meg lehet tenni "a többség nevében", ott nyilvánvalóan nem érvényesül a törvény előtti egyenlőség. Az nem köztársaság, hanem "a többség" diktatúrája.

"én vagyok az álantiszemita"

Nem; te egy echte antiszemita vagy, aki 'faji' alapon kívánja diszkriminálni a zsidó kisebbséget, a többség(i Volk) "érdekeire" hivatkozva.

Lexa56 2014.12.31. 07:41:58

@unionista: Még egy kétségbeesett kísérletet teszek annak elmagyarázására, hogy miben nem értünk egyet. (Off: idézet a Micimackóból: Bagoly azon gondolkodott, hogy lelöki Nyuszit az ágról, de aztán rájött, hogy ezt később is megteheti, ezért még egy kétségbeesett kísérletet tett annak megállapítására, hogy miről is beszélgetnek ők ketten. Szerencsére itt nincs ág és senki nem tud lelök senkit - én meg nem is akarok - csak érzékeltetni akarom a lelkiállapotomat. On). Szóval ha én Neked volnék, és volna egy ilyen hipotézisem, (ami önmagában nem jó, nem rossz, de hipotézis), akkor először arra vonatkozóan irodalmat (kvantitatív jellegűt), ami korrelációt vizsgál haplocsoport és kutúra között. (Off: Persze a korreláció önmagban nem ok-okozat, Eddington híres példája szerint, hiszen az, hogy (a 1930-as években) korreláció van az esernyő biroklás és az intelligencia-hányados között, még nem bizonyít összefüggést, csak azt, hogy az európaiakra kitalált IQ mérési módszer ott hoz jobb eredményeket, ahol európai oktatási rendszer működik, és ezekben az országokban használnak esernyőt. ON). Egyáltalán kíváncsi vagyok, hogy genetikailag értékelhető haplocsoport vizsgálat történt-e nem egészségügyi kontextusban. A kultúra mellett azt is vizsgálnám, hogy van-e összefüggés a személyiségjegyek (pl. a big five) és a haplocosort meg a személyiségjegyek meg a kultúra között és melyik korreláció erősebb? Ha ezek megvannak, akkor meg lehetne kezdeni annak vizsgálatát, hogy bizonyíthatóan (genetikailag bizonyíthatóan!) adott haplocsoporthoz tartozó (közéleti)személyek viselkedése és haplocsoportohoz tartozása között összefüggést keressünk. Ne haragudj, de a Te módszered nem ilyen. Neked van egy hipotézised, ebből kreálsz magyarázatokat, aztán a következtetéseidből visszafelé kreálsz származást embereknek. Ez egy kicsi olyan, mint Lengyelországban volt: mikor kiirtották majdnem az egész zsidóságot, akkor egy idő után a mieinkhez hasonló "hazafiak"" elkezdtek mindenkit kinevezni zsidónak, aki nem osztozott saját sötétségükben. Az önállóan gondolkodó értelmiségi lett a "zsidó". A Te nómenklatúrádban pedig az erőszakos ember a cigány, aki még a tetejébe nem is roma. Nem veszed észre, hogy Te nem vérségről, hanem személyiségjegyekről, legjobb esetben kultúráról beszélsz?

Egyébként a hozzászólás elején leírt projektet némi türelemmel és bizonyos pontossággal tisztán internetes alapon is el lehetne végezni. Talán majd ha nyugdíjba megyek (hacsak addig az állami alapokat el nem zabrálják nagyszerű uraink)meg is teszem, mert a hipotézis érdekes és sok eredményt hozat. Jelenlegi formájában azonban legfeljebb konyha-filozófia.

wantaan 2014.12.31. 07:47:03

@neoteny: Nem , nem antiszemita hanem egy szerencsétlen mentális problémákkal küzdő mai magyar fiatal. Már javasoltam neki hogy menjen orvoshoz mert szerény véleményem szerint annyira súlyos eset, hogy holmi hétköznapi szembesítése mentális problémáival már nem segít rajta. Az a görcsös ragaszkodás ,hogy felfigyeljenek rá ami valójában az összefüggéstelen írásaiból is kiderül - ha más megjelenítési módot talál az akár tragédiához is vezethet.
Sajnos a szegény szerencsétlen fiatal barátunk környezete ezt a veszélyt nem látja vagy ha látja akkor inkább próbálja ki és felhasználni holmi zavaros politikai célokra , megnyilvánulásokra minthogy segítene rajta.
Kár érte.

wantaan 2014.12.31. 07:55:00

@Lexa56: Sajnálom, hogy ilyet kell írnom de ezzel a még egy kísérletet teszek hozzáállással csak a betegségének mélyülését támogatod. Ő nem egy közönséges már megállapodott "perzsa sah vagy Napóleon".
Ne tápláld beteg énjét!

neoteny · http://word.blog.hu 2014.12.31. 07:59:48

@wantaan:

Lehet hogy te látod jól a helyzetet; én nem következtetek "mentális problémákra" ott ahol lehet szó "egyszerű" személyiségbeli ill. kognitív attitűdökről is.

MarchettiVicenziszeg 2014.12.31. 08:07:01

@neoteny:
'Nem; te egy echte antiszemita vagy, aki 'faji' alapon kívánja diszkriminálni a zsidó kisebbséget, a többség(i Volk) "érdekeire" hivatkozva. '

Szerintem semmit nem értesz az unionista balkánicigány-kunságimagyar-zsidókeresztény-... terminológiából, bár lehet én sem;-)
Keress magadnak valami más megnevezést, aminek a 'zsidók' a szinonimája, aztán mindjárt nem lesz antiszemita fílingje.

DE unionista itt például abszolút egyenes logikával ír az államminimalizáló, 'az államrosszgazda', a hatalom gonosz, meg hasonló teljesen téves tekintélyellenes 'liberális' felfogás kétszínűségéről:

' és elmagyarázni, hogy a zsidóság közéleti céljaihoz minimális közhatalom kell. hiszen ők majdnem mindent privát módon akarnak szervezni. akkor kulturális autonómiát kell adni a hitközségeknek. és abban szervezzék a corporation/foundation kombókat'

Ha olyan csúnya az az állam, gonosz az ő közhatalma, korrumpál, hát miért akarják akkor annyira azt a közhatalmat?

Volt náluk ölég sokáig, láthattuk, mi termést hozott.

wantaan 2014.12.31. 08:11:58

@neoteny: Neked legyen igazad! Bárcsak úgy lenne.
.... de ezzel is szembesíteni kell. Az embertársaink iránti felelősség érzettől hajtva.

Lexa56 2014.12.31. 08:16:40

@wantaan: ha az, akire gondolok, nem is olyan fiatal ...

neoteny · http://word.blog.hu 2014.12.31. 08:28:35

@MarchettiVicenziszeg:

"DE unionista itt például abszolút egyenes logikával ír az államminimalizáló, 'az államrosszgazda', a hatalom gonosz, meg hasonló teljesen téves tekintélyellenes 'liberális' felfogás kétszínűségéről:"

Csak hogy amit _ma_ liberálisnak hívnak az nem "államminimalizáló, 'az államrosszgazda', a hatalom gonosz" állásponton van, hanem hansúlyosan etatista, a "szabályozó" államot követelőn és támogatón.

A klasszikus liberalizmus (libertarianizmus) az amelyik "államminimalizáló, 'az államrosszgazda', a hatalom gonosz" álláspontot képviseli. Az pedig hogy ez "teljesen téves" lenne, nem lett megmutatva (általad sem); sőt amikor az állam minimális volt és ennek megfelelően sokkal kevesebb esélye volt arra hogy 'rosszgazda' legyen, akkor és ott volt a legrohamosabb fejlődés a többség életszínvonalának emelkedésében.

A hatalom pedig valóban gonosz -- mert vonzza a gonosz embereket _és_ gonosszá teszi azokat is akik hatalom hiányában nem lennének (annyira) gonoszak.

De nem kellene a gyöngyeimet eléd szórnom, leponex; te mindig is egy intellektuális/kognitív disznó fogsz maradni.

One Day 2014.12.31. 10:56:05

@neoteny:
Jó kanászom!
Megköszönöm felemeltetésemet az intellektuális sertések közé, én legalább fejlődök ezek szerint.

Ha igazad van ebben:
'Csak hogy amit _ma_ liberálisnak hívnak az nem "államminimalizáló, 'az államrosszgazda', a hatalom gonosz" állásponton van, hanem hansúlyosan etatista, a "szabályozó" államot követelőn és támogatón.'

akkor az 'illiberalizmus' a fenti koordináták között értelmezve dícséretes meghaladása az elmúlt negyedszázad hazug 'liberális demokráciájának', amivel én messzemenőkig egyetértek.

Azért azt már elárulhatnád, melyik ország felel meg a 'liberális demokrácia' terminológiádnak, hiszen nemrég magáról az USA-ról írtad le, hogy az NEM liberális demokrácia.
Vagy rosszul emlékeznék?

Ami meg a 'téves tekintélyellenességet' illeti: ennél bigottabb, farizeusabb tekintélyelvűség kevés volt mint a mostani megkérdőjelezhetetlen 'liberális demokrácia'.

Lexa56 2014.12.31. 11:12:59

@ParaZita2: " tkeppen a titkosszolgalattol nem kell felni, inkabb a hirtelen felindultsagbol es meggendolatlansagbol, intolerans egyenektol, akik viszont 'sotetben bujkalnanak'..." És mint gondolsz, ezeknek a felelőtlen és meggondolatlan embereknek a tevékenységét ki irányítja a háttérből?

neoteny · http://word.blog.hu 2014.12.31. 16:23:32

@One Day:

"akkor az 'illiberalizmus' a fenti koordináták között értelmezve dícséretes meghaladása az elmúlt negyedszázad hazug 'liberális demokráciájának'"

Szó sincs ilyesmiről -- mint ahogy a nácizmus nem volt "dícséretes meghaladása" a bolsevizmusnak. Ugyanaz a patológia más köntösben.

"melyik ország felel meg a 'liberális demokrácia' terminológiádnak"

A kérdés rossz: azt kellene kérdezned hogy melyik ország felel meg a _leginkább_ (vagyis relatíve, nem abszolút módon) a 'liberális demokrácia' terminológiámnak.

Ezért vagy (és fogsz is mindig maradni) egy intellektuális disznó, leponex: mert kényszeresen beugratós kérdéseket teszel fel.

Dreamer74 2014.12.31. 16:57:27

@neoteny:
Egyikünk azért maradjon nagyvonalú ...

Ha jól idézlek, pontosan ezt írtad:
'Csak hogy amit _ma_ liberálisnak hívnak az nem "államminimalizáló, 'az államrosszgazda', a hatalom gonosz" állásponton van, hanem hansúlyosan etatista, a "szabályozó" államot követelőn és támogatón.'

Én pedig pontosan erre kérdeztem rá: kik is akkor ezek a liberálisnak mondott országok, akikről a fenti sommás vélekedést formáztad?

neoteny · http://word.blog.hu 2014.12.31. 17:21:24

@Dreamer74:

"Én pedig pontosan erre kérdeztem rá: kik is akkor ezek a liberálisnak mondott országok, akikről a fenti sommás vélekedést formáztad?"

Dehogy: azt kérdezted hogy

"Azért azt már elárulhatnád, melyik ország felel meg a 'liberális demokrácia' terminológiádnak, hiszen nemrég magáról az USA-ról írtad le, hogy az NEM liberális demokrácia."

Miért hazudozol kényszeresen olyasmikről amik triviálisan visszakereshetőek, disznó leponex?

Dreamer74 2014.12.31. 21:08:36

@neoteny:
Kanászom, ha triviálisan visszakereshető, miért nem teszed?
Ímé:
'One Day 2014.12.31. 10:56:05
@neoteny:
'...
Ha igazad van ebben:
'Csak hogy amit _ma_ liberálisnak hívnak az nem "államminimalizáló,
...

Azért azt már elárulhatnád, melyik ország felel meg a 'liberális demokrácia' terminológiádnak'

Tenmagad írod, hogy amit (mások) liberálisnak hívnak, az nem az, hiszen nem "államminimalizáló, ...

Én meg pontosan AZT kérdezem, a te terminológiád szerint akkor mely államok felelnek meg az igazi liberalizmusnak?

Szegény Péter meg nem érti, miért nem tolonganak a jelentkezők.
Tán a hozzád hasonló kanászgondolkodású 'értelmiségi kommentelők' is ludasak lehetnek ebben :)

neoteny · http://word.blog.hu 2014.12.31. 21:17:15

@Dreamer74:

"Én meg pontosan AZT kérdezem, a te terminológiád szerint akkor mely államok felelnek meg az igazi liberalizmusnak?"

Dehogy: azt kérdezted

"Én pedig pontosan erre kérdeztem rá: kik is akkor ezek a liberálisnak mondott országok, akikről a fenti sommás vélekedést formáztad?"

Hazudsz mint a vízfolyás; ezért vagy és maradsz egy disznó, leponex. :)

Dreamer74 2014.12.31. 23:49:01

@neoteny:
kondásfiúnak is kezdő lennél:)
Nagy szerencséd, hogy van visszaút, igaz előtte még a belátás és annak megvallása vár rád előtte.

Ha te azt állítod: 'hogy amit _ma_ liberálisnak hívnak az nem "államminimalizáló'
(azaz valójában nem liberális)

én meg rákérdezek:
'melyik ország felel meg a 'liberális demokrácia' terminológiádnak'

akkor vajon nem arra kérdeztem rá, hogy az (sommás) állításod vajh mely államokra vonatkozik? Az egyik az USA, ezt már tisztáztuk, egyet is értek veled abban, hogy az nem liberális állam.
No és még kik nem liberális államok, akik annak mondják magukat?

Valld be, elakadtál egy hófúvásban a vadiúj járgányoddal és megszeppentél.

Bíztatásul Attilától üdvözlettel:
'15

Ha már nagyon kell imádkozni,
Imádkozzunk:
Alkotni vagyunk, nem dicsérni.
Gyerekeink sem azért vannak,
Hogy tiszteljenek bennünket
S mi, Atyánk, a Te gyerekeid vagyunk.
Hiszünk az erő jószándokában,
Tudjuk, hogy a Teljes Akarat voltál,
Tudjuk, azért akartál bennünket és mindent,
Hogy az idő kifogytával
És a dolgok elmultával
A Teljes Értelemmé tökéletesedj.
Most mégis megfáradván
Dicséreteddel aratunk új erőt
S enmagunk előtt is térdet hajtunk, mondván:
Szabadíts meg a gonosztól.
Ámen!
1923 ősze'

Boldog Újévet !

neoteny · http://word.blog.hu 2015.01.01. 00:02:54

@Dreamer74:

"akkor vajon nem arra kérdeztem rá, hogy az (sommás) állításod vajh mely államokra vonatkozik?"

Nem. :)

Disznó voltál és az is maradsz, leponex; az új évben is.

Dreamer74 2015.01.02. 12:55:50

@neoteny:
- Ha nem, hát nem.
- Legalább lesz munkád kanászom:))
Erőltessék a Békesség !

ParaZita2 2015.01.02. 12:59:34

@MarchettiVicenziszeg: "Mit vársz a 'társadalomtól', ha ennyire intoleráns egy jelentéktelen szegmensének egy nem túl jelentős képviselője is?"
Hát igen. Magam sem vagyok túl optimista.
Természetesen van mód a dolgok 'kikerülésére', de abban semmi pozitív és építő szándék nincs.
... de a halak versenyében a 'reményhal' meg utoljára... :)

Dreamer74 2015.01.02. 15:54:11

@ParaZita2: de a lepényhal megy elöl ...

Marcus015 2015.01.02. 16:11:13

"Kövér Lászlóval a -- nevezzük így -- hiányos polgári háttere mellett az a gyökeres gond, ..." Nevezzük tehát így, nevezzük nevén a gyereket: a PKP elvárja a szimpatizánsaitól a polgári hátteret.
Belépés kizárólag frakkban, ladies and gentlemen! Egy konzervatív pártból kifelé tekintve a pórias világra ez igazán jogos követelmény. (Vagy pedig csak üres pöffeszkedés.) Hogy a pórias világnak mi lesz egy ilyen pártról a véleménye azt majd meglátjuk.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.01.02. 16:19:33

@Marcus015: nem, de egy ogy elnöktől minden bizonnyal

Marcus015 2015.01.02. 17:23:16

@HaF Egy politikustól - beleértve az ogy elnökét is - nem az az elvárásom hogy "polgári háttere" legyen (bármit is jelent ez a kifejezés) hanem hogy ő, a maga személyében megfeleljen a feladatnak amit kapott és amit felvállalt. Tehát nem a származása érdekel hanem a tulajdonságai, a képességei.
A cikk lényegével egyetértek.
Nem szeretnék azonban egy olyan Magyarországot ahol az ősök érdemei magasztalják fel az egyént.

mortullus 2015.01.02. 22:11:51

@wantaan: hát nagyon rosszul gondolod ostoba filoszemita barátom :)

wantaan 2015.01.03. 06:08:11

@mortullus: Lebuktál unionista! Ennyi. Az meg hogy filoszemita lennék eddig nem tudtam de ha te így látod akkor az büszkeséggel tölt el.

mortullus 2015.01.03. 10:24:55

@wantaan: Jah bocs, nem tudtam...
És mond, szefárd vagy askenázi vonalon mozogsz? :)

Amúgy te szerencsétlen, ha nem vetted volna észre, unionista többoldalas litániákat ír, én max két-három mondattal küldöm a a francba a proli fajtádat :)

Fontos különbség még, hogy míg unionista nem utálja a zsidókat, (ezt többször is leírta) én bezzeg, ... khm..,wehehe

wantaan 2015.01.03. 12:58:19

@mortullus: Ó kedves unionista Te sem utálod ám valójában a zsidókat , esetleg irigyled őket.
Neked nincs semmi komoly bajod amit egy képzett orvos 2-3 hónap alatt kezelni ne tudna. .....vagy esetleg tanulnál (történelmet - magyart ) olvasnál zsidó történelmet ....vagy csak egyszerűen P. Howard-ot (tudod pl Ő is zsidó volt és magyar de lehet hogy fordítva) ...esetleg kedves unionista megkérdeznéd a nagypapádat (remélem még megtudod) milyen volt amikor a faluban is élt 5-6 zsidó család vagy a kisvárosban mindenki a zsidó zöldségestől vette a friss árút, a zsidó fényképésznél készítette a házassági fotóját.
No a gyógyszert választod vagy a múltad-múltunk megismerését? Kedves unionista barátom bármi lelki sérelem is ért téged bízz az emberek együtt érző jó akaratában!
....jah bocs, mit nem tudsz? Várom a válaszod! .... mert én igérem segítek neked.

Hurka Kolbász 2015.01.03. 16:31:24

@vakablak:

Rákosit LEVÁLTOTTÁK az oroszok (az ÁVO-sait azért jól meglincselték 56-ban), Sztálin kifingott mielőtt összedőlt volna a kártyavár, Brezsnyev szintén (bár ő nem volt személyi kultuszos, csak sima jómunkásember). Pinochet mögött ott állt az USA, de azért a spanyolok próbálták megfogni, csakhát közben megdöglött. csaucseszku (nem érdemli meg ez a rohadék magyarellenes állat hogy helyesen írjam a nevét) azt kapta amit megérdemelt. Hitler is azt kapta volna, ha nem előz be stukkerrel.

Tehát megmenekülni csak úgy lehet ha idő előtt eltakarodik, vagy ha önkezével szolgáltat igazságot.

mortullus 2015.01.03. 20:52:03

@wantaan: Irigyelni őket? Mégis miért? Talán a szaguk miatt? :)

A magyar történelem megismerése tényleg fontos lenne, de neked is az askenázi berajzás előtti magyar történelmet ajánlom.
Segítségre talán a szüleidnek van szüksége a deportálások feldolgozására, nem olyan komoly ügy ez, egy képzett orvos 2-3 év alatt ki tudja kezelni.

wantaan 2015.01.03. 21:20:07

@mortullus: Ó kedves unionista elárulom neked Én egy több száz évre visszavezethető nemesi családból származom és ameddig vissza tudom vezetni katolikus családból származom. Deportálások végrehajtásában egyetlen ősöm nem vett részt ....amúgy csak érdekességként apám amerikai fogságból jött haza 45-ben a német-francia határról. S ezek után mondom neked ismerd meg a valós magyar történelmet, kultúrát ha lehet korabeli könyvekből vagy valós és minőségi történelmi ismeretekből.
Nem tudom milyen szaguk lehet, az embereket nem szaglászva minősítem hanem emberi, erkölcsi és szellemi tulajdonságaik/teljesítményük alapján. ... így azt sem tudom neked milyen szagod van.
..... de a legnagyobb sajnálatomra (a szagodtól függetlenül) nekem néha úgy tűnik nem ütöd meg a homo sapiens szintet.

mortullus 2015.01.04. 15:01:43

Az, hogy nálad ki miféle szinteket üt vagy nem üt meg természetesen nem érdekel senkit, engem is beleértve.

A "valós és minőségi" magyar történelmi ismereteid kétes forrásairól is megvan a véleményem, így ismeretlenül is. Szerintem rossz helyen keresgélsz, már ha egyáltalán bármiféle kutatásra, okulásra használod a történelmet. Meglátásom szerint nem feltétlenül a művelődésedet szolgálják az általad felhasznált források.

Kettőnk közül szerintem neked van inkább szükséged a magyar történelmi ismeretek bővítésére. Ehhez gondolom a szabadidőd megvan, már csak tisztább fejre lenne szükséged.

(Itt van pl ez, hallgasd meg. Persze elsőre biztos tiltakozni fogsz a judeo-krisztian beidegződéseid miatt, de ha levetkőzöd az előítéleteidet, találsz benne érdekes dolgokat. Első 40 perc.

www.youtube.com/watch?v=Ia_QQA6IUuc )

Ja és még valami. Ha emberi, erkölcsi és szellemi tulajdonságaik/teljesítményük alapján ítélnél meg embereket, akkor biztos nem lennél (ennyire) filoszemita.

wantaan 2015.01.04. 15:50:51

@mortullus: No csak nocsak ennyire fölzaklattam lelkedet unionista? Ne a tükröt okold! Sajnos történelmi ismereteid ahogy kiveszem szavaidból nem elégségesek ahhoz hogy velem vitába szállj. Természetesen amennyiben a műveltségi szintedet szeretnéd növelni akkor néha napján kijavítom téves gondolataidat. Amúgy meg nem hallgatom meg - egyszerűen hülyeségekre, hamisításokra, kitalációkra nincs időm.
Pedig az emberi/erkölcsi és szellemi teljesítményük alapján minden tiszteletet megérdemelnek például a zsidók is s ezt a teljesítményt még a történelem is elismeri az által hogy egy több mint 5000 éve alakítói, résztvevői az emberiség történelmének. Szellemi teljesítményük nagyságát még pl. Nobel díjasok tömege is fémjelzi . S hála a sorsnak hogy számosan közülük magyar emberként kapták az elismerést.
...ha valamit netán nem értesz, nem tudsz készséggel segítek

mortullus 2015.01.05. 12:17:47

Felzaklattál volna? Nem nagyon vettem észre ilyet :) Nem létező ember-, és önismereted késztethet csak ilyen ostobaságok leírására.
Te szerencsétlen agyonművelt, ennyi idő után sem jöttél még rá, hogy személyemben nem unionistának osztod azt a fene nagy eszed :)

Sajnálom, de tényleg nem tudok mit kezdeni az általános iskolai történelemkönyvekre alapozott ismereteiddel, hiába próbálkoztam.

Sajnos 5000 év tapasztalata is kevés volt ahhoz egyeseknek (mint pl. neked is), hogy kiismerjék ezt a "fantasztikus" népcsoportot. Még az a szerencse, hogy nálad intelligensebb embereknek ez sikerült.
Szellemi teljesítményük "nagyságát" nem a Nobel-díjasok fémjelzik, hanem a legyilkolt milliók és a kirabolt, lepusztított országok tömkelege.

Gondolom van Ábrahám fiai között agyturkász ismerősöd, bátran fordulj hozzá. Bár kétlem, hogy beteges filoszemitizmusodból ki tudna gyógyítani.

mortullus 2015.01.05. 12:22:08

@wantaan: természetesen erre ment válaszul :)

wantaan 2015.01.05. 14:42:26

@mortullus: Kedves unionista ! Már megint ez a logikátlan handabandázás. Miért nem olvasod vissza amit írsz? Kedves unionista tanulj, olvass, kérdezz ...légy nyitott mindenre , még Ábrahám fiainak történelmi tetteire is. .... s vedd észre a jót. Kiismerni bármely népcsoportot csak úgy tudunk ha megismerkedünk történelmével. S mivel a világ legismertebb , legtöbbet olvasott könyvét is ennek a népcsoportnak köszönhetjük (egyes részeit leszámítva) még neked is megadatik hogy tanulmányozhasd. S ha van , hozzá merszed olvasni esetleg ezentúl Josephus Flavius A zsidók története című munkáját is ajánlanám olvasásra.
.... s a zsidóktól függetlenül légy nyitott, előítélet mentes bármely nép , nemzet iránt és ismerd meg azok történelmét is. ...mert hidd el sokkal szebb és jobb a világ mint amilyennek látod.
.... s a magyar történelmet ne hanyagold, olvas 30-as évekbeli dal szövegeket, nézz filmeket (Kabos Gyula fantasztikus!!) nagyon sok létre jöttében hajdani zsidó honfitársaink jeleskedtek vagy légy büszke olimpiai érmeink számára melyek jelentős részét szintén nekik köszönhetjük. Hidd el sokkal szebb a világ ha sok színű.
No okosodj, művelődj!

mortullus 2015.01.05. 16:14:32

@wantaan: Írtam már neked, de úgy látszik elsiklottál felette,hogy az askenázi berajzás előtti magyar történelem sokkal érdekesebb számomra.
Neked már nem ajánlom, mert látom részedről az olthatatlan szerelmet Ábrahám fiainak tettei iránt :)
Hát hajrá, ha téged lekötnek a bugyuta zsidó kabarék, az már igazán a te problémád.

Neked is ajánlom, hogy az Újszövetséget kicsit gyakrabban forgasd, tudom néped tagjai nem igazán szívlelik ez a részét, azért bátran vágj bele és ha épp szerencséd van, talán meg is értesz belőle valamit.
Nekem pl azért is tetszik jobban, mert nem minden második mondat arról szól, hány szomszédos népet vágtak le izráel fiai.

Imádkozz istenedhez Jehovához, Ábrahám istenéhez, IZSÁK istenéhez, Jákob istenéhez De vedd észre, hogy néped története és létezése ZSÁKutca :)

Nosza, okosodj, művelődj!

wantaan 2015.01.05. 17:03:18

@mortullus: Kedves unionista! Tudom nehéz a felfogásod de Én reménykedem. Én katolikus vagyok s a családom több száz éve katolikus. .... de tisztelem más népek vallását. S rácsodálkozok még mindig más népek teljesítményére is ....pl nagyon szemléletes és csodálatos képet ad az arabok/muszlimok kultúrájátról ...ha elolvasnád pl A keresztes háborúk arab szemmel című könyvet.

...de megint ez a zavarodottság írásodban, Ábrahám , IZSÁK, Jákob Istene más és más volt szerinted?
No alighanem ezért kell neked még nagyon de nagyon sokat tanulni.
S milyen askenázi berajzásról írsz??? Az mikor volt? 896 előtt vagy után? A 8. törzs volt askenázi vagy már itt voltak a honfoglalás előtt "ezek az askenázik" ...lásd pl Sopronban a 900-as évek elejéről származó zsidó temetőt találtak ...? No nézz utána ... S ha felkészültél jelentkezz, élvezettel okítalak.

Izgalommal várom a képzelgéseidet- válaszaidat.

mortullus 2015.01.05. 18:22:57

Érdekes, hogy a több ezer év óta katolikus családod tagjaként milyen nehéz a felfogásod, no nem baj.

Inkább dobj egy forrást, a 900 éves soproni temetődre.
Lehet valami Nobel-díjas fajtársad elszámolt valamit a kormeghatározásnál. Vagy szimplán hazudnak róla. Persze ez a tulajdonság nagyon ritka Izsák fiai között :)

mortullus 2015.01.05. 18:29:12

@wantaan: Segítek neked, mert látom, ahhoz is ostoba vagy, hogy használd az internetet. :)

"A kelet-európai zsidóság tömeges érkezése a 19. század második felében Magyarország újabb kori történetének legnagyobb arányú bevándorlása volt. Az új jövevények igen szegény, nagyrészt falusi életmódú és földműveléssel is foglalkozó, jiddis nyelven beszélő askenázi zsidók voltak, akik az Monarchia fennhatósága alá kerülő Galíciából és az Orosz Birodalom területéről érkeztek."

wantaan 2015.01.05. 19:04:29

@mortullus: Ó unionista! Ez már beszéd. Érdeklődsz!!! Nagyon jó. A 900-as évekbeli zsidó temetőről ... no nem tudom ,hogy a Horthy korszak egyik legjobb és színvonalasabb közérthető lexikona megfelelő-e számodra? No? ....vagy már a Horthy korszak sem forrás? No a Tolnay Új Világ Lexikona? A XVIII. kötet. Zsidók története címszó alatt ... A zsidók Magyarországon .269. oldal " A zsidók részt vettek a honfoglalásban is. erre emlékeztet igen sok hazai helynév és családnév amely a zsidó szóból ered.(Zsidóvina, Zsidhig, Zsid, Zsidány, Zsidányfölde, Zsidópatak, Zsidótábor, Zsidósziget ...ezek az Árpádok korából fönt maradt helynevek) Sopronban zsidótemető is volt amelyben a zsidók már a IX. temetkeztek."

No? Segítettem? Mindezt csak ilyen bulvárosan ..S most képzeld el mindezt leírták és megjelent a Horthy korszak közepén!!! S az egyik legfelkapottabb Lexikon volt korában.
Én információkkal, könyv javaslatokkal segítek , de neked is tenni kell .... nyitottá kell válni mások felé s ha esetleg egy orvost is felkeresnél?
Sok sikert?

mortullus 2015.01.05. 19:17:53

Rongyos 3 mondat egy lexikonból? Ez aztán a forrás.
Gondolod attól lesz hiteles, mert a Horty-korszak közepén jelent meg? :)

Orvosra meg inkább neked lenne szükséged, mert még ennyi idő is kevés volt arra, hogy a több száz évre visszavezethető zsidó nemesi családod fattyaként rájöjj, hogy nem unionistával beszélgetsz. :)

mortullus 2015.01.05. 19:29:17

@wantaan: Olyan jól csúsztatsz hallod, hogy Izsák fiai is megirigyelnék. Azt írod "zsidó temetőt TALÁLTAK". Ki találta, mikor találta? Hogyan és hol publikálta? Stb. Stb.
Erre iderángatsz egy három mondatos homályos utalást egy lexikonból.

"Sopronban zsidótemető is volt amelyben a zsidók már a IX. temetkeztek."

Ez a mondat amúgy pontosan így szerepel benne? Nincs hiányérzeted? Elég furán fogalmazott mondat. Vagy a lexikon pongyola, vagy te, de sejtésem szerint inkább te.
Biztos az igen nagyfokú műveltségednek köszönhetően :)

wantaan 2015.01.05. 19:30:19

@mortullus: Na de unionista .... "Rongyos 3 mondat .... " Nem akarlak ám fölzaklatni. Akkor inkább előbb menj az orvoshoz és majd utána okítalak.
S ezek az ellentmondások ..... kezdesz összeesni! ....no és hogy több száz évre visszavezethető zsidó nemesi család ????.... Tényleg normális vagy Te unionista??? Ennyire nem lehetsz hmm képzetlen ...buta ....most minek mondjalak?

No szépen nyugodj le s tanuld, olvasd ezt a csodás magyar történelmet. Büszkének kell lenni népünk nagyszerű történelmére s nem beszennyezni mindenféle ocsmány képzelgéssel.
Tehát akkor először orvoshoz menj s utána foglalkozom képzéseddel. OKÉ?

unionista (törölt) 2015.01.05. 19:58:40

@wantaan:
még egyszer: nem a zsidókkal van a probléma. hanem a zsidó-magyar együttélésével vannak problémák. de a sémi és az árja népek együttélése mindig problémás volt.

értem, hogy zsidók már a 9. században is temetkeztek errefelé. a zsidókat a babiloniak szétzavarták. és a rómaiak is. errefelé is szóródtak. és a honfoglaló magyarokhoz is csapódtak izraelita törzsek. ezzel semmi probléma nincs. de a zsidókat folyamatosan korlátozták a városok. illetve kizavarták őket a piacról.

magyarország egyetlen ózsinagája sopronban van. csakhogy sopron polgárság egy ponton kiűzte a zsidókat. az összeset. ne tegyünk már úgy, hogy a 20. század előtt sohasem volt zsidókérdés. európában állandó volt konfliktus.

a zsidóság mindenhol fel akarja számolni a helyi kultúrát. és a sajátját helyezi és valamilyen globálisat helyez előtérbe. ami eladható, ami pénzzé tehető. nem azért, mert a zsidók gonoszak. hanem a sémi népek ilyenek. és aki nem ilyen az nem igazi zsidó. az nem valódi sémi. ez maguk a zsidók is így gondolják.

magyarországon a nagy zsinagógát a 19. század közepén építették. a rabbiképzés a 19. század második felében indult el. ekkor épült a legtöbb zsinagóga. de persze a zsidóság betelepítése jóval korábban elkezdődött. folyt egy betelepítés. nem csak kitelepítés volt. például erről mindig elfelejtkezünk. a zsidók vagyonszerzéséről. arról, hogy a hatalmi szempontból kulcs ágazatokra szakosodtak. nem azért, mert gonoszak. hanem egész egyszerűen ilyenek. de ez ellen való fellépés nem feltétlen a fasizmus. még egyszer: folyamatosan korlátozták a zsidóságot. mindig. és ahol nem ott annak rossz vége lett.

nem azt állítom, hogy meg kell ölni a zsidókat. még csak azt sem, hogy bántani kellene őket, vagy csak fenyegetni. hanem azt állítom, hogy ha demokráciát akarunk, akkor arányos képviseletre van szükség. nem lehetnek zsidó pártok. azért nem, mert a zsidóság számarányban nem érik el a parlamenti küszöböt. viszont lehetnek kisebbségi szószólóik. ahogyan a különféle cigány csoportoknak is lehetnek kisebbségi képviselőik. miért kellene a romungrókat vagy az oláhcigányokat a zsidóknak képviselni? a cigányok többsége ezt igényi? szerintem nem. csak díszcigányokat állítanak ki a pártok. ha minden etnikumot többé kevésbé egyenrangúnak tekintünk, akkor a cigányok sem szorulnak rá, hogy zsidók képviseljék őket a parlamentben. jelzem a jobboldal ugyanezt csinálja. a kisebbségeknek legyenek szószólói. mi ebben a fasizmus? ez a demokrácia.

wantaan 2015.01.05. 20:07:31

@unionista: No de kedves mortullus! jaj ....csak jobb lenne az az orvos előbb s utána a tanulás.

mortullus 2015.01.05. 20:48:17

@wantaan: Te nemesi családból? muhaha
Galícia jött-mentek vagytok semmi több. :)

wantaan 2015.01.05. 21:25:13

@mortullus: unionista! Előbb az orvos. .....s ha fitt vagy majd akkor átvesszük az általános magyar történelmi ismereteket. De arra készülj fel lesz 1-2 kötelező olvasmány!

mortullus 2015.01.05. 22:05:25

@wantaan: Haha, nehéz lesz, mert láthatóan halvány lila gőzöd sincs a magyar történelemről.

Menj ápolni a rokonaid sírját a soproni zsidó temetőbe, az való neked. :)

tamas11 2015.01.12. 12:45:14

@wantaan:
unionistát olvwsni volt módunk elég.
Számosan betegként kezelik. Tapintattal, vagy anélkül. De egy biztos: egy beteg nem képes önkorrekcióra, és ha így, akkor leveledzőként SEM. Ezért nem képes, nem akar más személyként mutatkozni, ha igen, azonnal kifecsegi. Előfordult már.
A stíluselemzés sem mutat esetében kellő azonosságot mortullussal.
Úgxhogy NEM azonosak.

Lexa56 2015.01.12. 12:55:46

@tamas11: szerintem sem. Az antiszemitizmus ugyan erős csoportképző erő, de nem uniformizál.

unionista (törölt) 2015.01.13. 15:02:37

@tamas11:
leírtam néhányszor, hogy engem valóban érdekel az, ahogyan gondolkodik a köznép. nem voltam rest elmentem oda, ahol a cigánygyilkosságokat kieszelték. persze nem azzal a szándékkal, hogy embert öljek, vagy bármi hasonló. épp ellenkezőleg. azért, hogy próbáljam megérteni az egyszerű emberek gondolkodását.

és arra jutottam, hogy van igazságuk, nem is kevés. ezeknek az embereknek a bölcsessége abból fakad, hogy nincs spekulatív felkészültségük. az iskolázatlanságuk következtében sokszor minden tudásuk a tudat alattijuk. ezek az emberek mélyen gyökerező problémák lényegét ha nem is értik, de érzik. de ez egy zombi gondolkodás persze.

arra voltam kíváncsi, hogy milyen az, amikor megoldási kísérletekbe belecsempészek valamit ebből zombi gondolkodásból. szóval ez a klasszikus trollkodás. kíváncsi voltam arra, milyen az, amikor az értelem és mélyen gyökerező közéleti érzelmek összekeverednek. képesek-e ezeket az emberek ismeretlenül szétválogatni. illetve mire reagálnak. és arra jutottam, hogy hibába iskolázott valaki a legállatiasabb önzés, alantas érdekek mozgatják. ugyanaz a zombi lét jellemez itt majdnem mindenkit. csak ezt egyesek dekonstrukcióval fedik el és nem összeesküvés elméletekkel.

ez a dekonstrukció a magas filozófia. és ez a politika és a politikai propaganda és az ellenpropaganda alapja. az összeesküvés elméletek pedig a közélet legaljának számítanak. csakhogy ezek egymásból következnek.

mortullus 2015.01.13. 18:56:09

@unionista: Íme végre itt véget ér az összemosási sztorink :)

mortullus 2015.01.13. 18:56:38

@wantaan: A tünetek alapján inkább neked van szükséged elmeorvosra. :)

egyetmondok 2015.01.14. 21:41:09

@unionista:
"nem lehetnek zsidó pártok" --

és ezt hogyan csinálnád?
Bemegy a bíróságra a párt nyilvántartásba vételi kérelme,s mielőtt a bíró döntene a bejegyzésről,hoz egy végzést,hogy a párt alapító tagjai legyenek szívesek igazolni a nem zsidóságukat?

Hű,azta,unionista,hát,ez tényleg,jól írod, nem annyira a fasizmus,mint inkább a színtiszta nácizmus.

egyetmondok 2015.01.14. 21:52:53

@unionista:
Mi szokásjog? Hogy igazolnod kell a bíró előtt,hogy nem vagy zsidó?
Hát úgy persze stimmel,hogy náci szokásjog....

unionista (törölt) 2015.01.14. 21:57:20

@egyetmondok:
de érted ugye ha most sincsenek zsidópártok, akkor mi a probléma. most ugye ez lakosság 1%-át kitevő csoport azt állítja, hogy brutális közéleti elnyomatásban kell élnie. ami nagyjából azt jelentené, hogy a közéleti vezető szereplői között 1000 emberből 1 zsidó származású. a vezető politikusok, bankárok, újságírók, jogászok között. ha nincs túlhatalom, sőt brutális elnyomás van, akkor az arányos képviselet rendkívül méltányos.

hatalmi eszközökkel nyilván a pártokat lehet direktben korlátozni. alkotmányos eszközöket használva pedig azt lehet mondani, hogy az országgyűlésben legyenek zsidó és zsidóbarát kisebbségi szószólók. akiknek a szavára természetesen odafigyelünk. mert ez egy fontos kisebbség. de ne legyenek zsidó pártok. egész egyszerűen azért, mert a zsidóság számaránya jelentősen elmarad a parlamenti küszöbtől. tehát ők csak a többség kárára tudnak pártokat alapítani. ráadásul a zsidó politikai közösséget civilizált módon bírálni is alig lehet a modern kori történelem miatt. mert félő, hogy alantas társadalmi ösztönöket indít be a társadalom leszakadó vagy kevéssé iskolázott rétegeiben. de ez egy probléma, amit nem nagyon lehet megkerülni.

unionista (törölt) 2015.01.14. 22:04:50

@egyetmondok:
nem kell ehhez bíró. közmegegyezés kellene arról, hogy rendben legyenek zsidó kisebbségi szószólók. de ne legyenek zsidó pártok. ami nem azt jelenti, hogy sémik nem lehetnek ott egy akármilyen politikai mozgalomban. csak mondjuk az ne fordulhasson elő, hogy ők a baloldaliak, a liberálisok, a civilek. mikor mit találnak ki a belvárosban.

egyetmondok 2015.01.14. 22:05:58

@unionista:
De azért azt Te is érted ugye, hogy az,hogy ma nincsenek zsidó pártok,mert nincsenek,nem jelentheti azt,hogy nem is lehetnek.

Arról beszélj kérlek, hogy akkor mi történne,mit történjék,ha 10 zsidó úgy dönt,hogy megalapítja a Magyarországi Zsidók Pártját ? Megtiltanád a bírói nyilvántartásba vételt? Hogyan tiltanád meg ? Milyen módon?

Ezt kérem röviden elmondani.

unionista (törölt) 2015.01.14. 22:52:10

@egyetmondok:
közjogilag semmi se történne. csak nyilván nem jutnának be a parlamentbe. azért, mert zsidók. és vannak nemzetiségi szószólóik. ők már arányosan képviselve vannak. a köznép azt kérdezné: azon túl mit akarnak?

de ez nem zárná ki, hogy legyenek zsidó származású emberek akármelyik párt környékén. csak el kellene fogadniuk, hogy nem törekedhetnek hegemóniára. azért, mert ez a közakarat.

egyetmondok 2015.01.14. 23:02:45

@unionista:
Tehát lehetnek zsidó pártok ?
Bejegyezhető 10 zsidó által alapított Zsidók Magyarországi Pártja ?
Talán nem annyira bonyolult ez a kérdés.
Igen vagy nem.
Ha kérhetek erre egy rövid választ...

unionista (törölt) 2015.01.14. 23:50:40

@egyetmondok:
elvben persze. csak szokásjogi korlátról lehet szó.

egyetmondok 2015.01.15. 09:00:49

@unionista:
Amikor bemegy a bíróságra egy párt nyilvántartásba vételi kérelme,ott Unionista nem "elv",meg "szokásjog" játszik,hanem egy ország hatályos polgári törvényei.
Tehát természetesen lehet zsidó párt,hogyan a francba ne lehetne,hiszen ha a törvényhozás etnikai,faji,vallási alapon elkezdené korlátozni a politikai pártok létesíthetőségét,akkor azzal bevezetnénk a legrothadtabb diktatúrát.

Csak azt nem értem,hogy miért tudsz leírni olyan képtelenségeket,hogy nem lehet zsidó párt,és még meg is indokolod, hogy azért nem,mert a zsidók létszáma a teljes magyar állampolgárok létszámához képest,vagy a választójoggal rendelkezők létszámához képest nem éri el a parlamenti bejutási küszöböt.
Nem érzed,hogy milyen égbekiáltó baromság ez ?
Arról lehet ugyanis gondolkodni,hogy ha például nem lenne a pártok számára bejutási küszöb,na akkor viszont lehetne a zsidóknek saját pártja....,vagy ezt inkább kérdezzem ?
Hogy tehát egy választójogi törvényrészlet döntheti el szerinted,hogy egy adott államban élő kisebbségnek lehet-e politikai párt képviselete a parlamentben. Ez nem nonszensz unionista,hanem veszett,erkölcs-mentes politikai gondolkodás.

Engedj meg még egy kérdést. Tegyük fel,hogy tíz zsidó megalapítja a Magyarországi Zsidó Párt nevű politikai pártot,és olyan programmal áll elő,amely a következő választáson kap 3,5millió szavazatot.
Zsidó többség lesz a parlamentben szerinted?

unionista (törölt) 2015.01.15. 09:09:41

@egyetmondok:
ez azt jelentené, hogy a zsidóság etnikai alapon jogokat kap. mert az egy jog, hogy az arányos képviselet biztosítva lesz. de cserébe ez a csoport vállalja, hogy a pártpolitikát nem próbálja meg direktben irányítani. azaz nem tör hegemóniára. leegyszerűsítve: nem lesznek zsidó pártok. ha ez a fővárosi zsidóság számára nem jó, akkor harcoljanak. de szerintem ez a közakarat. legyenek zsidók a magyar nyelvű közéletben csak ne túl sokan. csak a tényleges elit. de ha ez nekik nem elfogadható, és nyilvánvalóan nem, akkor alapítsák meg az n+1. baloldali, liberális pártjukat vagy civilnek álcázott ellenzéki politikai mozgalmukat. jöjjön a zsidó újhullám. söprörjék el a nagy öregeket és harcoljanak. ha ezt akarják.

egyetmondok 2015.01.15. 09:51:49

@unionista:
"A zsidóság" kap így etnikai jogokat?
De unionista,nincsen itt 3,5millió zsidó,akik mind ,e tíz zsidó által alapított pártnak adnak többséget a parlamentben.
Ki kapott akkor ott parlamenti képviseletet? "A zsidóság " -- ezt hogyan ?

Nem véletlen egy politikai program,és kurvára nem egy adott kisebbség,legyen az etnikai,vallási stb. ? De uninoista,a parlamentben politika zajlik,s a fő baj az veled,hogy te nem írsz soha politikai kérdésekről,helyette etnikai,kultúrális, nyelvi,földrajzi,kulináris,öltözködési, és még mittudomén milyen (más) kérdéseket feszegetsz. A politikaiak helyett.
Mintha az politika lenne,mintha az lenne a politika. Végzetesen tévedsz.

S mert nem politizálsz,nincsenek a soraidban politikai erkölcsök se,egyszerűen nem kerülnek elő -- ez igen logikus persze,miért is lennének ?
Na valszeg ez lehet az oka,hogy számodra,vagy legalábbis annak amit leírsz (de azért csak tudod,hogy miket írsz le) triviális hatalmi praxisokként kerülnek elő az európai huszadik század legrothadtabbb diktatúráinak a hatalmi praxisai. Ha oda kerül a sor,hogy hogyan lehet egy-egy elsőre nagyon érdekesnek tűnő javaslatodból napi praxis,működő hatalmi valóság,akkor gyorsan kiderül,hogy ahhoz rohadt diktatúrát kell bevezetni,központi államnál,kertvárosi/hegyhátosi gyöngyvirágista-kisvakondista helyhatóságnál, mindegy. A Te elképzelt kicsi vagy nagy területen működő hatalmaid csak korlátozni tudnak majd,semmi mást,ezzel lesznek kizárólag elfoglalva,reggeltől másnap reggelig,de alvás nélkül,hogy kit-kiket miféle nagy közösségi cél(ok)ból kell okosan korlátozni -- ezek beteg hatalmak.

unionista (törölt) 2015.01.15. 10:15:24

@egyetmondok:
a politikai kérdések döntően etnikai (biológiai, földrajzi, történeti, nyelvi, vallási) problémák. a zsidókeresztények zsidókereszténységet akarnak. az indoeurópaiak indoeurópiaságot. és ezt ha kell, akkor kikényszerítik. mert ilyenek az árják. és ha a sémik ellenállnak, akkor a cigányok fejbelövik a zsidókat. magyarországon szerencsére csak képletesen. franciaországban sajnos ténylegesen. az arabok is az észak afrikaiakkal végeztetik el a piszkos munkát. de ez ugyanaz az őság, mint, mint a balkáni cigányok. mint amilyen volt errefelé gavrilo princip. aki nem szerb volt, hanem van egy tippem, hogy bosnyák cigány.

persze a cigányok sokszor a legnagyobb háborús hősök, és nem kizárólag bűnösök. csak ezt nem lehet kimondani. mert a zsidók a cigányokat próbálják magukhoz vonzani. velük akarnak szaporodási közösséget alkotni. a zsidók között a sémin túl a vándor cigányok a másodlagos eredet. csak ez letelepedett viszonyok között nem működik. mert a zsidók extrém városias, a cigányok domináns csoportjai extrém vidékies kultúrát akarnak. a cigány-magyar együttélés problémáira a válasz a járás. úgy, hogy abban lehetnek keresztény hitközségek. a város csak a cigányok egy töredékét tudja integrálni. leginkább a homoszexuálisokat. szinte az összes baloldalhoz csatlakozott aktivista cigány leszbikus vagy meleg. aki nem azt lefizetik, vagy a sérelmekre alapozva a politikába belerángatják, mint az alcsúti juhászt.

szóval jelentős médiamanipuláció folyik hatalmi céllal. ez nem egy nagy összeesküvés. hanem a belvárosi zsidók ösztönös össztartása és hegemónia kísérlete. ez bukott el 10-ben. és ez értékeli le a zsidókereszténységet és a humán értelmiséget. leginkább a politikai filozófiát.

Lexa56 2015.01.15. 10:40:53

@unionista: ez jó esetben egy bizonyítatlan hipotézis, rosszabb esetben egy lázálom, még rosszabb esetben egy rögeszme. Nálad mindenestre erően fixált.

egyetmondok 2015.01.15. 11:06:52

@unionista:
A politikai kérdések döntően politikai kérdések és nem etnikai,kulturális,nyelvi, kulináris, földrajzi, öltözködési, vallási,faji,stb. kérdések. Ez van unionista, itt Európában az antik görög,római,és különösen keresztény társadalom szervezési kísérletek óta ez van.

(Nem vitás persze,hogy elképesztő tömegmanipulációkra ad lehetőséget,ha bárki,kellő tehetséggel,mint Te is - de ilyen Orbán is egyébként - a politikai kérdések helyett az általam felsorolt fenti,más kérdéseket feszítenek,mint politikaiakat.
Cuki és nem cuki diktatórikus hatalmi aktusok sorát,tömegét,azok igen változatos variációit lehet mindezekre szépen felfűzni,és elfogadtatni,mint azt 2010 óta látjuk.És szinte a végtelenségig űzhető ez a közösségi hamisítás,épp tegnap a Fidesz-KDNP és a Jobbik őszinte szép szemekkel állt ki a sajtó-,és szólásszabadság indokolt korlátozása mellett...a párizsi események miatt. Óriási,zseniális...an mocskos.)

unionista (törölt) 2015.01.15. 11:10:34

@Lexa56:
ez egy éppen olyan legitim magyarázat, minthogy mindenki ember. és franciaországban csak véletlen, hogy zsidó és zsidóbarát értelmiséget lőtték fejbe. mert így is lehet közelíteni. csak a humanizmus totalitárius formában egy alapvetően hamis beállítás. és abból nem következik semmi. a hamis állításokat arról lehet megismerni, hogy nincs következményük. MINDEN EMBER UGYANOLYAN, MERT MINDENKI KÜLÖNBÖZŐ. totális ellentmondás. totális relativizálás. totális humanitás. nem következik belőle semmi. mindenki ember. és?

Lexa56 2015.01.15. 12:34:13

@unionista: csak mint a mantrát mormolom: statisztikai bzionyítás és kísérleti (genetikai) háttérvizsgálatnékül bizonyítatlna hipotézis marad.

unionista (törölt) 2015.01.15. 19:42:44

@Lexa56:
egyszerűen az általános iskola ötödik osztályának környezetismereti tételeit alkalmazom a politikai osztályra. és ebből következnek a megoldási kísérletek.

vagy mondjuk az elemi algebrát alkalmazom. hogyan jönnek létre egy csoportosulásból félcsoportok, csoportok, gyűrűk, hálók és al-dzsabr (algebra). ami a valós problémamegoldást segíti. ez eredendően perzsa matek. sokkal erősebb, mint a zsidó filozófiai iskola.

és még hosszasan lehetne sorolni. szóval ezek mind olyanok, hogy általános iskolában tanítják szakköri órán. csak aki akkor is hülye volt ezekből az most is hülye. azokból lett a filozófus. szociológus. mindenki ugyanolyan ember, mert mindenki különböző. totális relativizálás. erre alapoztok.

Lexa56 2015.01.15. 20:54:38

@unionista: már nem is mormolom, úgyis hülye vagyok ... és mindenki más Rajtad kívül. Fontos hogy jól érezd magad.

unionista (törölt) 2015.01.15. 21:17:07

@Lexa56:
te itt valamilyen nagy bizonyításra váró elméletet keresel. a közéletben az üres fecsegés helyett elegendő lenne az elemi ismereteket kellene alkalmazni. előrébb jutna az ország.

neoteny · http://word.blog.hu 2015.01.15. 21:32:08

@unionista:

"a közéletben az üres fecsegés helyett elegendő lenne az elemi ismereteket kellene alkalmazni."

Te miért az üres fecsegést választod?

egyetmondok 2015.01.15. 23:48:25

@unionista:
Úgy valahogy.
Egy tízévest olvasunk nálad.
Ahogyan simán és egyszerűen leírod, hogy "nem lehetnek zsidó pártok",az pont az, mint amikor egy tízéves az iskolai padra a körzőjével rákarcol egy horogkeresztet.

Lexa56 2015.01.16. 08:01:54

@unionista: a jó gyakorlatot csak a valós (bizonyítható) megértés viszi előre. A zsigerekre játszó sanda pszeudo-elméletek és ideológiák alkalmasak a hatalom megragadására és az azzal való visszaélésre, de valós megoldásokra nem. Ezért rugózom a bizonyíthatóságon, de kiszállok, mert nincs értelme.

unionista (törölt) 2015.01.16. 08:30:20

@Lexa56:
ebből megoldási kísérletek következnek. a te világképedből nem következik semmi. túl azon, hogy hatalom megszerzésére is képtelen lennél, a hatalomgyakorlásban sem ügyeskednél. ugyanis a világról nem gondolsz semmit. ilyen értelemben jóval ostobább vagy, mint sanyi a kútfúró haverom. és kettőnk közül te vagy egy főhatalomra törekvő párt lelkes támogatója. még egyszer: mindezt a semmire alapozva. mindent a semmire. totális relativizálás. ti fővárosi zsidókeresztények csak és kizárólag a helyzeti előny megtartására törekedtek. és ha egy szó is igaz abból, amit a papok prédikálnak, akkor a pokolra kerültök mind.

Lexa56 2015.01.16. 09:08:20

Az, hogy az én világképemből mi következik, abból Te igen keveset látsz, nem is próbálom meg elmagyarázni, mert süketek párbeszééde lenne. Az biztos, hogy aktuálpolitikát keveset találnál benne. Hogy a papok mit mondanak, az jóval kevésbé érdekel, mint hogy Jézus Krisztus mit mond. Minden hatalom az Övé és annak adja most és a jövőben, akinek akarja. Ezt nem emberek döntik el. Magam valóban nem törekszem sem a hatalom megragadására, sem gyakorlására, mert gyűlöölöm az erőszakot, ma pedig enélkül nem megy. Támgatom viszont azoat, akik erre éreznek magukban késztetést és akiknek a gondolkodásával azonosulni tudok. A magam részéről befejeztem a Veled való beszélgetést, nem azért, mert zavar, hanem mert nem visz előre.

2015.01.16. 09:19:06

@unionista: Írod, még mindig:

"mindenki ugyanolyan ember, mert mindenki különböző." -- Ez nem egy fantazmagória. A homo sapiens s. populációban nincs -- soha nem is volt és soha nem is lesz - két egyforma példány. Még klónozással sem eredményez kettő egyforma példányt. Ezek tények! Hiába veszed semmibe az objektív valóságot, attól az még megmarad annak!

Te nem alkalmazol "elemi algebrát", de még az általános iskolai tanulmányaidat sem. Ezeket csak azért mondod, hogy a laikus olvasód előtt hitelesnek tűnj! Hogy azt gondolják ezekből következnek un. "megoldási kísérleteid". Le is írod nekik, hogy azt kell gondolniuk! Pedig tévútra viszed őket!

unionista (törölt) 2015.01.16. 09:50:39

@megamind:
oké, de ez egy tökéletes ellentmondás. egy antinómia.

az algebra abból indul ki, hogy vannak asszociatív csoportosulások. ha ebben van identitás elem, akkor azt nevezi félcsoportnak. egy populáció rendelkezik valamilyen minimális tudattal. egy szóban meg tudja fogalmazni, hogy micsoda. a humanista totalitás mindenkinek az "ember" identitást nyújtja. azaz algebrai értelemben egy félcsoportot szervez.

az algebrai értelemben vett csoportképzéshez az kell, hogy az identitás inverz eleme is része legyen a csoportnak. sőt szinte minden elemnek. éppen ez adja az integritást. hogy elfogadjuk nemcsak emberek vagyunk, hanem valahol állatok. nem csak az igazak a jók és a szépek vagyunk. hanem mi vagyunk a hamisak és a csúnya gonoszak. azok is mi vagyunk.

ti eddig sem juttok el. ti csak azt mondjátok, hogy mi vagyunk a jók. a másik oldal a gonosz. mi vagyunk a demokraták, a nagyon európaiak, a nagyon civilizáltak. a többségi magyarok a hülyék. a többség kirekesztésére alapozva várjátok a szavazatokat. én meg csak azt mondom, hogy ez a félcsoport kapjon arányos képviseletet. ne többet, ne kevesebbet. mert ebben a közegben is van érték. nem is kevés. de az döntően a magánélet szervezéséhez és nem a közélethez.

2015.01.16. 10:45:37

@unionista: Nem, nem ellentmondás, hanem szubjektív alapokon ellent próbálsz mondani. Nem fogadod el a valóságot, ezért fel sem ismered a különféle területein felmerülő problémákat, következésképpen megoldásokat sem tudsz felmutatni. És ezt már megállapítottam korábban is. Maszatolsz csak -- sajnos!

Az algebra nem indul ki semmiből -- az ugyanis egy eszköz. Ízlelgesd: alkalmazott algebra.

Egy populáció nem rendelkezik semmiféle tudattal, de a példányai már igen.

A populáció nem hogy egy szóban nem tudja megfogalmazni, hogy micsoda, hanem még kommunikálni sem képes. Azt ugyanis az adott populáció példányai, egyedei tudják megtenni. HSS, emberi egyénekkel tudsz kommunikálni, de a populációval nem -- és senki más sem!

A humanizmus sem nyújt identitást, hanem csupán csak szerepe van az identitásképződésben. Nem szervez "félcsoportokat".

A csoportok eleve szerveződnek, képződnek és nem szervezik vagy képzik azokat. Ennyit az algebari értelemben vett csoportképzésről.

Hó de jól hangozhat néhány általános iskolás kisgyerek beszélgetéséből elcsípni: "fogadjuk el, hogy nem csak jók, de gonoszak is vagyunk!" Az is jól hangozna, hogy ezek szubjektív dolgok, melyek az objektív valóságban összeolvadnak.

Írod, hogy "ti eddig sem juttok el" -- no, kikkel kerültem egy platformra. Nekem úgy tűnik, hogy csak két nick kommentváltásba bocsátkozott: megmind és unionista. Ismét hiányzik az értelme a szavaknak, melyeket mondatokhoz használt írásjelekkel különítesz el valamennyire.

Szóval a "ti" kezdetű részre kiknek kéne reagálni? Nekem? Kiknek szól az a rész?

Átgondoltad egyáltalán, hogy miket írsz le?

2015.01.16. 10:54:42

@unionista: De nézzük másképpen:

"ti eddig sem juttok el" -- az ostobaságig, amiket már ki tudja mióta ismételgetsz? És hozzád hasonlóan sokan mások is -- ugye nem hitted, hogy beveszem, hogy saját elméleted van.

"ti csak azt mondjátok, hogy mi vagyunk a jók. a másik oldal a gonosz. mi vagyunk a demokraták, a nagyon európaiak, a nagyon civilizáltak. a többségi magyarok a hülyék. a többség kirekesztésére alapozva várjátok a szavazatokat." -- Név szerint, konkrétan ki és mikor mondta ezt. Illetve kik és mikor!

"én meg csak azt mondom, hogy ez a félcsoport kapjon arányos képviseletet" -- Ostobaságokat beszélsz! Nincsen olyan, hogy félcsoport! Demokratikus jogállamban nincsenek külön etnikai csoportokra gyártott jogok.

unionista (törölt) 2015.01.16. 11:15:16

@megamind:
nem lehet mindenki egyszerre különböző és egyforma. legfeljebb csak hasonló. vagy akkor konkrétan meg kell mondani, hogy miben egyforma és miben különböző.

szerintem a népek a magánéletüket nagyon hasonlóan szervezik. ebben a kínaiak vagy az arabok nem nagyon különböznek a magyaroktól. oké az arabok megengedik a többnejűséget. de azt kevéssé gyakorolják, és végső soron a többi népek is megengedik csak máshogy hívják.

a lényegi különbségek a közéleti szerveződésekben vannak. mert az araboknál az emirátus jött be. a kínaiaknál a kommunista párt teremtett viszonylagos jólétet és elégedettséget. oroszországban ugyanezt a oligarchák rendszere biztosítja. aztán persze lehet, hogy ezt az arabok, a kínaik és az oroszok csinálhatnák jobban. de a kérdés mi legyen, és nem az, hogy mi ne legyen. ne legyen emirátus, ne legyen kommunista párt, ne legyen oligarchikus hatalomgyakorlás. oké, és mi legyen? globális kapitalizmus. ez az, amit biztosan nem akar a többség.

2015.01.16. 12:06:31

@unionista: Neked hiába mondja meg bárki konkrétan, ugyanis nem tudod értelmezni! Csúnyán hangzik, de sajnos igaz: nem fogod fel!

Globális kapitalizmust nem akar a többség? Honnét veszed? Miközben éppen azon siránkozik a sok termelő, hogy nem jut - ki a - piacokra, azért sírnak, mert úgy érzik kimaradnak a globalizációból. Nem versenyképesek és ennek belátása helyett -- szóval a felelősség áthárítása itt is végbemegy -- inkább a versenytől való félelmét rávetíti másokra, hogy azok elnyomják, dominálják a piacot! Pedig csak versenyképesek!

Azt kérdezed mi legyen? Ez nem túl pontos kérdés. Gondold át, hogy konkrétan mit akarsz tudni, ha megvan, akkor kérdezz!

igazi Ténytár 2015.01.25. 15:44:36

@ "Kövér: a magyarok az alsó fedélközbe valók"

Orbannal MAR UGY IS BANNAK AZ EU-ban!

hacsaknem.blog.hu/2015/01/24/brusszeli_kezfogas_ennel_egy_vodor_jeges_viz_sem_lett_volna_kinosabb
süti beállítások módosítása