1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2014.07.14. 17:03 HaFr

Fickándoznak a cigányügyben

Lökj oda a balos értelmiségnek egy emancipációs vitát, rögtön szétszedik anélkül, hogy valaha is meg tudnák oldani. Most itt van a cigányok pasztorizációja, előtte a melegügy, az emlékműügy, a holokausztügy, a jóistentudja, milyen -- túlnyomórészt -- identitásügy, de ahogy TGM-et olvasom, bármikor beeshet egy meglepetés is, hiszen aszongya "a kelet-európai antifasizmus és antirasszizmus próbaköve nem a zsidógyűlölet (ezt a többség egyelőre elutasítja), hanem a cigánykérdés, másodsorban pedig a heteroszexizmus", kár, mert tegnapelőtt még a zsidóügy tűnt az identitáspolitikai csúcsának, tegnap meg a melegek büszkesége.Tehát itt ez az egész végeláthatatlan kocsmaharc a szavak és az ideológiák szintjén, amely még aszerint is komplikálódik, hogy éppen ki mit tart próbakőügynek, ami tegnap az volt, az ma nem az, állandó harc folyik az Ügyért is, most már mindjárt meg kell halni a szomorú röhögéstől.

Cigányügy? Kit érdekel ez a Pásztor! Egy Pásztorról folyik a diskurzus? Miért nem mondja már ki valaki ehelyett, hogy ebben az országban leírtuk a cigányokat, ebben az országban a cigányokat a belátható száz évben nem fogja integrálni senki, ennek az országnak nincsen gazdasági, erkölcsi és szellemi ereje ahhoz, hogy bármi európai megoldást találjon a cigányság bonyolult helyzetére, és amin most valójában mindenki gondolkodik a rendőrkapitányoktól az uborkaföld-tulajdonosokon át a kormányzati talpnyalókig, hogy hogyan lehetne őket finoman, de hathatósan szegregálni. Juj, mondja majd a körúti értelmiség, juj. "Nem kéne erre egy másik szót találni?"

Teccettek volna demokráciát csinálni.

253 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr86507945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

quendelapo 2014.07.14. 17:42:45

Te mit tennél cigányügyben HaFr?

toportyánzsóti 2014.07.14. 18:00:45

Ballerfóbiád lehet,pedig a jobberek szórakáztak el az elmúlt években laza 11500 milliárdocskát,anno a komcsik vittek minden faluba melléküzemágakat,legyen munkahely még a cigányoknak is.

explanatus 2014.07.14. 18:36:31

„...mindenki gondolkodik a rendőrkapitányoktól az uborkaföld-tulajdonosokon át a kormányzati talpnyalókig, hogy hogyan lehetne őket finoman, de hathatósan szegregálni.”

Van jó hír ezen a fronton is. Sikerült. Megtalálták. A leszegényedő, város környéki falvakba, melyeknek már nincs fiatalember-megtartó-képességük, mert aki tud, menekül, megjelent a még tőlük is szegényebb emberek exportja, importja. A város örül az ily módon megoldódó problémának, a falvak is örülnek (no nem a tősgyökeres helybeliek), mert fennmaradhat az iskola és önálló maradhat az önkormányzat.

Tényleg ennyit tudunk? Tényleg hiszi valaki, hogy ez megoldás? Tényleg kiveszett belőlünk a tisztesség? Úgy a sok generációban gyökerező helyiekkel szemben és az önhibájukból vagy nem önhibájukból reménytelenül leszakadt rétegekkel szemben, legyenek azok cigányok, nem cigányok.

Tényleg nem tudunk, nem akarunk jobbat? Tényleg csak erre vagyunk képesek? Átkozni a másikat, mert miatta, miattuk kerültünk ebbe az istenverte helyzetbe?

Evoke 2014.07.14. 20:00:54

Fogalomzavar vagy csak szövegértési gond?

Napok óta folyik az önmagát demokratikusnak definiáló ellenzéki pártok vitája a cigánybűnözés szó, megjelölés tartalmáról. A Fidesz és a Jobbik közben derűsen figyeli a polémiát. Látható, hiába magyar az anyanyelve az egymásnak feszülő szekértáboroknak, nem képesek megérteni egymást, világosan beszélni. A magyar nyelvben létezik a valamely társadalmi csoport, foglalkozás bűnelkövetőinek jelölésére szolgáló fogalom. Így beszélünk ifjúsági, rendőr, politikus, fehérgalléros, gazdasági, erőszakos stb bűnözésről. Szó sincs róla, hogy minden cigány, politikus vagy fiatalkorú bűnöző lenne! Az ilyen általánosítás a homály biztos jele. Idetartozik a rasszizmus is. Ajánlom a sok cizellált lelkű honfitársamnak, klikkeljenek a keresőre, nagy bőségben fognak találni a témával szakszerűen foglakozó kutatásokat, tanulmányokat. Ne legyetek restek!
Jól mondja HaFr, a magyar politika a múltban és jelenleg is tanácstalan, érdektelen a megoldásban. Igaz ugyan, hogy a többségi társadalom kérdéseiben is látható az alkalmatlanság.
Ha tud valaki felmutatni bármely országban bevált, eredményes, a cigányság felemelkedését eredményező módszert, azt megköszönném.
A dolog másik oldala:látható-e, van-e a cigányság részéről kezdeményezés, elképzelés a sorsuk javítására?
Türelemmel kell kezelni a kérdést, a felzárkózáshoz sok idő szükséges. A magyarok ezer éve telepedtek le Európában és még ma is vannak a beilleszkedéssel gondjaink. (Megjegyzem, nem csak mi vagyunk ilyen helyzetben.)

2014.07.14. 20:25:19

Látott már valaki cigányt kukázni?Mert én még nem!
Nem a cigányok szakadnak itt le,hanem a magyar polgárok szakadnak le a romáktól!
A cigány összelopja a magyar pedig éhen hal inkább!

Továbbá már legalább 500 éve próbálkoznak a romák felzárkóztatásával,eleddig totál sikertelenül!
Talán nem véletlen!
A majmokat sem lehet megtanítani metrót vezetni!

Saga 2014.07.15. 00:15:23

@Diorella Queen: Embertelen amit írsz. Nincs benne semmi igazság, csak vegytiszta előítélet.

Végülis az előítéletesség genetikai hozomány. Csakhogy agyat is adott az evolúció, amit illene használni.

Gera 2014.07.15. 00:31:32

Én azt elismerem, hogy sikertelenek vagyunk ebben a kérdésben, azt is, hogy félszívvel csináljuk, de nekem továbbra is gyanús, hogy ebben a sikertelenségben azért a cigányoknak is lehet némi szerepe, mert az ember kicsit szétnéz és azt látja, hogy olyan államok, amik ugye kurrvára sokkal nyitottabbak meg sikeresebbek meg überfaszakirályabbak nálunk minden szempontból és többé-kevésbé sikeresen integráltak(-nak) egy rakás feketét-latinot-indiait-pakisztánit-algériait-satöbbit, pár száz cigánnyal képtelenek mit kezdeni, simán térdre kényszerítik a rendszert, effektíve egy-két év alatt eljutnak a lincshangulatig a derék szupernyitotttoleráns pógárok, miközben a tizedével se szembesülnek annak, amivel mi itt nap, mint nap.

Szúrófény 2014.07.15. 06:17:56

Agyficam

Tisztelt férfitársaim. Gondolom heves tíltakozást váltana ki Önökből, ha közölnék önökkel, hogy ezentúl a szomszéd, vagy valamely ismeretlen ember gyermeke után gyerektartást kell fizetnie!
Pedig fizet. Nemcsak gyerektartást, de még szülőtartást is! Csak családi pótlék, és munkanélküli segély, jövedelempótló támogatás, rendszeres szociális segély, nevelési támogatás, stb. címen fizeti a mások által csinált gyermek után Önre lőcsölt gyerek, és szülőtartást! Miért? És meddig? Csak. Állampolgári fegyelemből és államvezetői bölcsességből. Már amennyire ezt bölcsességnek lehet nevezni. (Én inkább ostobaságnak nevezném!) Mert mások valamikor kitalálták, hogy olcsóbb az alacsonyan tartott (éhbér) mellet családi pótlékot adni a gyermeket vállalónak, mint tisztességes bért adni valamennyi dolgozónak. Csak a bűn mindig elnyeri büntetését! Mert a magyar így saját gyereket nem vállal, csak egyet-kettőt, vagy egyet se, mert kevés a jövedelme. Mért kevés? Mert elvonják, hogy odaadják annak, akinek se munkája, se munkakedve, de van gyerekcsináló kedve, és bátorsága! Az állam a „más farkával veri a csalánt” Ő meg a sajátjával veri meg a magyart!
A magyarok pénzén, a magyar államvezetés segítségével, él és virul a magyarság sírba tevője! Ezt, így kitalálni, ehhez tényleg szocialista szakértelem kellet!

IP gyűjtögető 2014.07.15. 07:35:02

@Szúrófény: ez olyan lényegretörően megfogalmazott, kerek vélemény, hogy nyugodtan elteheted és akár véletlenszerűen használhatod. Biztosíthatlak, hogy egyre nagyobb tetszést fogsz elérni vele.

Evoke 2014.07.15. 09:08:47

@Szúrófény: A helyzet ma sem más. A családi pótlék alanyi jogon jár. A Jobbik programjában van egy javaslat, csak három gyerekig adnák a pótlékot.

bontottcsirke 2014.07.15. 09:29:00

Nevetséged okoskodàs ez s blog.Mint a balosok jelentős része.

István Tamasi 2014.07.15. 09:29:25

@Diorella Queen:
A hozzád hasonló szőkenőket sem lehet megtanítani gondolkodni.

István Tamasi 2014.07.15. 09:34:01

@Szúrófény:
A szövegnek az első szava összefoglalja az egészet: Agyficam. Mert valóban agyficam a /rejtett/ cigányozás és az az embertelenség ami átsüt az egész szövegen.

estónia 2014.07.15. 09:43:20

Mivel szinte világprobléma a cigányság szerintem összefogva kellene megoldani a dolgot.Minden ország adjon egy darab területet a sajátjából alakítani kellene egy cigány nemzetet/országot aztán magas kőkerítés meg lőtornyok és éljék ahogy gondolják az életüket.Fizetni mindegyiknek aki vállalja az önálló országot és had menjen.Nem kerülne többe mint a segélyezés meg az eltartásuk.Megmutathatnák mire képesek.
Viktorunk már kicsiben megcsinálta ezt úgy hívják Ócsai lakópark.
Mért ne lehetne nemzetközi összefogással csinálni egy cigány országot?

lavór 2014.07.15. 09:53:03

@estónia:

Van nekik hazájuk: India.
Csak honvágyuk nincs.

2014.07.15. 09:57:28

@estónia:

A cigányok hülyék lennének saját országba menni. Ott ki tartaná el őket? Viszont legalább egy putris cigányt kötelezően beköltöztetnék minden balliberális szavazóhoz és jogvédőhöz. Ha már annyira imádják egymást.

2014.07.15. 10:03:01

@Szúrófény:

Pontosan. A magyar társadalom különféle jogcímeken lényegében védelmi pénzt fizet a cigányoknak. A hátunkon cipeljük koloncként az egész semmirekellő, élősködő cigányságot. Ennek ellenére a jogvédő nyikhajoknak van pofájuk rasszizmusról meg kirekesztésről ugatni.

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2014.07.15. 10:08:01

@bontottcsirke: "Nevetséged okoskodàs ez s blog.Mint a balosok jelentős része."

Höhö, te szerencsétlen, ha elolvastad volna, hogy mibe böfögsz bele, lejött volna, hogy a blognak az a problémája, hogy tabu a bal és liberális oldalon a cigányság és a bűnözés kapcsolatát boncolgatni.

Pedig már régen túl kellett volna ezen lépni. Egyrészt a cigányokat szervezetten utaztatja a fidesz szavazni, tehát a kegyeiket sem kell keresni, másrészt pont a cigányok miatt menekült el a baloldal szavazóbázisa. A hülyébbje fideszes lett, a polkorrektségen kiakadt meg a jobbikhoz. Nekem meg már évek óta tele van a tököm a polkorrektkedéssel, de legyintettem, hogy a többi kérdésben meg ők adják a normális válaszokat.

Eddig a bajnaira tekintettel az E-PM-el szimpatizáltam, de egyre jobban zavart, hogy a sok jogvédő agyhalott beszivárog közéjük. Most betelt a pohár. Viszlát E-PM, én már a DK-ra fogok szavazni.

Atika!!! 2014.07.15. 10:16:02

"ennek az országnak nincsen gazdasági, erkölcsi és szellemi ereje ahhoz, hogy bármi európai megoldást találjon a cigányság bonyolult helyzetére"

Az erkölcsös, gazdaságilag stabil, szellemileg élenjáró Franciaország egyszerűen KITOLONCOLTA a cigányokat. Enblock, nem sokat válogatva, amelyiket bűnözőnek GONDOLTA az visszazavarta Romániába és Magyarországra. Nálunk meg már őslakosnak számítanak. Mi hová zavarjuk őket tovább, ha már egyszer megoldhatatlan problémának látszik a beépítésük? A dolognak egyébként nem kétoldalúnak kellene lennie, tehát az egy dolog, hogy mi integrálni akarjuk a (többé-kevésbé) dolgozó társadalmunkba, de ezt nekik is kellene akarni, nem? És ez nem látszik rajtuk (természetesen tisztelet a kisszámú kivételnek, rájuk persze mindig lehet hivatkozni). Csak az a kérdés, hogy ha már kiraboltak mindekit, a többek által a közösségi oldalon kiírtaknak megfelelően ki is irtottak minden "magyart", akkor kiből/miből fognak élni?

bölcsbagoly 2014.07.15. 10:28:39

@Saga: embertelen, nem embertelen, de nem lehet véletlen, hogy sehol a világon évszázadok óta csak a töredéküket sikerült integrálni! Ami nem is véletlen, ha meggondoljuk, hogy az echós szekeres, nomád életmód is természetes kiválasztásként működött és azok lettek köztük a sikeresebbek, akik ezt az életmódot kedvelték s az ennek megfelelő jellegeket örökítették át utódaikba. Pár generáció ezen nem tud változtatni. csak az utóbbi évtizedben a más jellegeket öröklők nincsenek pusztulásra itélve, hanem integrálódni tudnak. De őket ugyanúgy ki/megtagadják putris rokonaik, társaik mint ahogy régen is tették. Igaz, ma már ez is kölcsönös.

Conchobar 2014.07.15. 10:28:51

"Miért nem mondja már ki valaki ehelyett, hogy ebben az országban leírtuk a cigányokat" - Valahogy azonnal túlzásokba esünk, mikor a cigányság kerül szóba, mikor a cigányságról kezd polemizálni jobb- és baloldal. A valóság meg- és elismerése helyett mindenki a saját rögeszméjét kezdi el fújni, van aki a génekkel próbálja magyarázni a rögeszméjét, hogy a cigányság integrálhatatlan, van aki meg mindent rasszizmusnak próbál beállítani. Gyurcsányék (mégha szavazatszedő megfontolásból is, de) tudomást vesznek a tényekről és a számokról. Igenis létezik cigánybűnözés. Egyszerűen azért, mert a bűnözés belefér a kultúrájukba, évszázados hagyományaikba és ezt hozta történelmük is. A cigányság soha nem végzett komoly gazdasági tevékenységet, nem építkezett, vándorolt és élt egyik napról a másikra. Mégis sikeresen fenn tudott maradni. Az a kérdés, hogy az évszázados siker-recept helyett a többségi társadalom és az állam tud-e kínálni nekik egy másik siker-receptet, és maga a cigányság hajlandó azt elfogadni. Egy másik siker-receptet (amely már a rendszeres munkához kapcsolódik), és nem csak egy-két díszcigány számára, hanem a cigányság egésze számára

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.07.15. 10:30:38

@quendelapo: MIndenekelőtt szisztematikusnak kell lenni, minimum 20 éves program a felzárkózás, a mentalitásváltozás és az integrációnak a kezdeti megindulása is: én cigány mentorokat képeznék ki először százával, közben top minőségű iskolákat és orvosi rendelőket építenék, NFP vagy állami támogatású munkahelyeket hoznék létre ezrével, falureorganizációs programra kötelezném a kritikus településeket egy bizonyos sztenderd szerint (a fehér többségű településeseken is), infrastruktúrát (út, csatorna, internet, könyvtár)fejlesztenék, kulturális és önképző köri hálózatot hoznék létre, közben megerősíteném a rendőrséget és cigányokból szerveznék faluőrséget, kb. 1000 ezer milliárdból évente úgy, hogy a pénzt garantáltan ne lopja el a fehér bűnözői kör, el is indulna valami.

bölcsbagoly 2014.07.15. 10:39:02

folyt. jellemző, hogy azok a kasztjaik, amelyek valamilyen speciális foglalkozást folytatnak könnyebben kitudtak válni és közelebb kerültek az integrálódáshoz, vagy legalább is az elfogadtatáshoz (zenészek, gáborok, stb). Ennek az amaygarázata, hogy ők szeparálódtak a nomádoktól és nem keveredtek többet velük. A putrisok viszont ma is a nomád életmódot folytatják, csak már loval és szekér nélkül (nyugaton viszont már autóval, de ez a hajlam a mieinknél is meg van). De ugyanúgy jellemző rájuk az igénytelenség, a máról holnapra élés, a magántulajdon figyelmen kívül hagyása, a tanulás, írás/olvasás, lenézése, korai családalapitás, stb, stb. Ők képezik viszont a cigányság zömét. Integrálásuk utópiának tűnik, amig fenntartjuk és segitjük a szaporodási lehetőségeiket. S persze , amig a falvédők csak a jogaikról világositják fel őket, elfeledkezve a kötelességek emlitéséről.

bölcsbagoly 2014.07.15. 10:40:56

@HaFr: utópia, mint a kommunizmus, meg a liberalizmus!

profilo 2014.07.15. 10:42:50

Ugyanazt az utat járod,mint a "körúti értelmiség".
És ugyanazokat a hibákat követed el,mint ők.

Egyszer már írtad:

"Mit akar ez a társadalom kezdeni a saját problémáival, ha egyáltalán hajlandó elismerni a felelősségét velük kapcsolatban?"

De az érem másik oldalát nem vagy hajlandó megtekinteni:
Mit akar a cigányság kezdeni a saját problémáival, ha egyáltalán hajlandó elismerni a felelősségét velük kapcsolatban?

Azt írod,hogy "ennek az országnak nincsen gazdasági, erkölcsi és szellemi ereje ahhoz, hogy bármi európai megoldást találjon a cigányság bonyolult helyzetére."
Nyugat-Európában,ahol állítólag sikerült demokráciát,mit ad Isten még működőt is csinálni,no ott vajon születtek "európai" megoldások a problémára ?
Ha jól emlékszem működő és sikeres modell eddig ott sem született.
De te is,mint a "körúti értelmiség",jól megrugdosol minket,buta,mucsai,birka magyarokat,mert nem vagyunk képesek megfelelni olyan elvárásoknak,melyeknek az azt támasztók sem tudtak.
Jól tudod,hogy a demokrácia,a tökéletlen rendszerek legtökéletesebbje önmagában nem gyógyír mindenre.A többségi társadalomnak van felelősége,nem is kicsi.De a cigányság "segítsége és áldozatra való hajlandósága nélkül" nem lehet sikeres megoldást találni.
Írhatnál mondjuk arról is,hogy mit vársz el,mit követelsz cserébe a kisebbségi csoportoktól a társadalmi integrációhoz nyújtott segítségért,áldozatért?

Ebbe a nyomorúságos helyzetbe közösen lavíroztuk magunkat és közösen is kell kimászni belőle.Kár az egészet csak a többségi társadalom hibájának beállítani,ahogy ti újra és újra teszitek.Ahogy a "körúti értelmiség" tette.

Ugyanazt az utat járod...

:(

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.07.15. 10:44:04

@HaFr: 'Miért nem mondja már ki valaki ehelyett, hogy ebben az országban leírtuk a cigányokat, ebben az országban a cigányokat a belátható száz évben nem fogja integrálni senki, ennek az országnak nincsen gazdasági, erkölcsi és szellemi ereje ahhoz, hogy bármi európai megoldást találjon a cigányság bonyolult helyzetére'

- Ejnye bazmeg és eddig az elmúlt 100 évben hol találtak európai megoldást a cigányság helyzetére? Auswitzban?

A ballibsik meg az utolsók lesznek akik bármit megoldanak, hatalom híján.

bölcsbagoly 2014.07.15. 10:46:46

@profilo: ne várj el egy ködevő libsitől értelmes gondolatokat! Sohasem törődnek azzal, hogy saját maguk lövik le a saját gondolataikat!
Mindig másoknak tanácsolnak okosakat, amelyeket ők maguk sohasem fogadnának meg.

Conchobar 2014.07.15. 10:55:05

@HaFr: "én cigány mentorokat képeznék ki először százával, közben top minőségű iskolákat és orvosi rendelőket építenék, NFP vagy állami támogatású munkahelyeket hoznék létre ezrével, falureorganizációs programra kötelezném a kritikus településeket egy bizonyos sztenderd szerint" - Top minőségű iskolákat és orvosi rendelőket (a kisebbségeknek), mikor még a többségi nemzet se rendelkezik ilyenekkel??? Nem rossz a teendők felsorolása, ha pusztán arról lenne szó, hogy hogyan emelje föl önmagát a cigányság. Csakhogy valójában arról van ám szó, hogy egy nép hogyan emeljen föl egy másikat

Gera 2014.07.15. 11:03:51

@Conchobar: Igazából ennek a problémának a megoldása sokkal inkább a mi érdekünk, mint a cigányoké, akik láthatóan elvannak így is. A saját érdekünkben kell a zsebünkbe nyúlni, hiába nem tetszik.

ParaZita2 2014.07.15. 11:04:49

@HaFr: "...Teccettek volna demokráciát csinálni.
..."
Ez a legpontosabb üzenet.

Hol működik a 'legjobb' demokrácia? Svájc.

Nosza! Csináljunk hát demokráciát!...

"...Miért nem mondja már ki valaki ehelyett, hogy ebben az országban leírtuk a cigányokat, ebben az országban a cigányokat a belátható száz évben nem fogja integrálni senki..."
Miért várjuk el mástól, hogy mondjon ki valamit? Ki az a más? Őket (feltételezem, az épp 'hatalmon levőkre' utalsz), tudjuk, a közpénzek hatásos magánosításán kívül más nem érdekel. Felesleges bármi társadalmilag építő tevékenységet elvárni tőlük.

... és a PKP? Nem elég fajsúlyos még?

Ismét: építsünk demokráciát! Példák vannak.
Hol kezdjük? Alapvető, emberi értékek definiálásával. S ha semmi nem segít, akkor a legegyszerűbb, minél határozottabban dolgozni az Európába történő integrálódáson.

Természetesen, a "quendelapo"-nak írt válaszod csupa ideológia és bizony túlságosan centralizált (és etatista - ellenkezve PKP értékeivel - ha jól láttam az eddigi vonulatokat)
Szerintem nagyobb hangsúlyt kell helyezni a magántulajdon tiszteletére/védelmére és az emberi alkotásra. S mindennek az alapja egy ÚJ alkotmány (Svájc!), új oktatási/nevelési iránymutatás/törvénykezés bölcsődéktől egyetemek akkreditációján (dr. csak PhD., ami szakterület kutatási képességét bizonyítja - nevetséges jogi/orvosi dr. cím azonnali megszüntetése) át tagdíjas akadémiáig, szociális ellátások megszüntetése, családi pótlék megszüntetése, adócsökkentés, de rendőrségi erő/felhatalmazás jelentős fokozása (mellett a nemzetközileg arcpirítóan nevetséges rendőr-arckitakarás azonnali megszüntetése, stb.)

Van tehát teendő?
Az integrációt nem csinálni kell, az következmény. ('adapt or die')

bölcsészmérnök · http://pillanatkep.blog.hu/ 2014.07.15. 11:04:51

@HaFr: Konzervatívnak vallod magad, de mégsem érdem szerint akarsz pénzt osztani? Sosem fognak integrálódni azok, akik azért kapnak pénzt és előnyöket a társadalomtól, mert nem integrálódtak. Nem azt kéne jutalmazni, aki ellenáll az integrációnak, hanem azt, aki mindent elkövet a saját boldogulásáért!

bölcsbagoly 2014.07.15. 11:05:18

@Conchobar: s eleve halálra van itélve, feneketlen hordóba öntött vízként,. mivel a már felnőttek mentalitását kellene hozzá megváltoztatni! A felelőtlenséget, igénytelenséget, a mának élést, a tanulást/munkát megvetést elsősorban.
Nem lehet elfogadni, hogy még az általánost sem befejezők már szaporodnak, mig ezt a magyaroknál ,stb. pedofiliának tekintik és büntetik. A családi környezet hatása mindig erősebb az iskolainál, pláne ma.

bölcsbagoly 2014.07.15. 11:07:26

@Gera: persze, de a zsebünkből nem pénzt kellene előhúzni, hanem a BTK-t és a PTK-t! S kötelezni őket, hogy tartsák be! Utána majd jöhet a pénz, a segitség is. Valamit valamiért!

Conchobar 2014.07.15. 11:09:43

@Gera: " A saját érdekünkben kell a zsebünkbe nyúlni, hiába nem tetszik." - Miért lenne a magyarságnak érdeke a cigányság felemelkedése?

profilo 2014.07.15. 11:12:15

@Gera:

És mi van akkor,ha a cigányság úgy gondolja,hogy köszöni szépen azt amit a zsebedből előhúztál,feléli,megeszi,leamortizálja,mert változni nem akar,nem tud és kedve sincs hozzá,hisz láthatóan jól el lesz úgy,ahogy eddig.

Ez mindkét fél problémája és mindkét fél érdeke,hogy megoldás szülessen rá.
Mit vársz el,mit követelsz cserébe a kisebbségi csoportoktól a társadalmi integrációhoz nyújtott segítségért,áldozatért?

bölcsbagoly 2014.07.15. 11:18:25

@profilo: semmit, ahogy a többi hülye falvédő sem! Ez részükről érthető is, hiszen ha nincs szükség védelemre, rájuk sincs szükség! ezért inkább hergelik a cigányokat, a jogaikról papolnak, konzerválva a mostani helyzetet.

Conchobar 2014.07.15. 11:18:35

@bölcsbagoly: "s eleve halálra van itélve, feneketlen hordóba öntött vízként" - Dehát napjainkban is éppen ennek vagyunk a tanúi: fel-felszámolják a putrikat, be- átköltöztetik a cigányságot jobb körülmények közé, és rövidesen azokat a jobb körülményeket leamortizálja az igénytelen népség. Semmivel nem lenne jobb a helyzet, ha ráadásként még top iskolákat és orvosi rendelőket építenénk. Azok is enyészeté lennének. Még a cigányság (mentorok általi) agymosásával se mennénk semmire. Az lenne csak az üdvözítő, ha a cigányság azt látná, hogy a régi hagyományokkal, siker-receptekkel nem mennek semmire, csak bajuk származik belőle

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.07.15. 11:24:53

@Kón Bandit:

"A ballibsik meg az utolsók lesznek akik bármit megoldanak, hatalom híján."

12 évig ők voltak hatalmon. Mit oldottak meg a cigányokkal kapcsolatban?

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.07.15. 11:26:49

A határon túli magyarok felzárkóztatása csilliárdokba kerül, kidobott péz, neszójjanak bele.

Ellenben a cigányokra 50 éves taktikológiai megaprogram kell, mert ők rejtett erőforrások, ahol csak integrálták őket, kilőtt a gazdaság.

Nyihihi-kackackakac

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.07.15. 11:27:32

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Lementek cigányba. Azért ez nem rossz eredmény nemzetgazdasági szinten.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.07.15. 11:28:27

@Conchobar:

"Miért lenne a magyarságnak érdeke a cigányság felemelkedése?"

Azért, mert egy felemelkedett társadalmi rétegben erősen csökken a szaporulat. Ha a cigányságot bármi módon sikerül kiemelni a mostani posványból, ahol évszázadok óta jól érzi magát és szaporodik, mint a nyuszik, akkor van esély arra, hogy 50 év múlva nem úgy oldódik meg a cigánykérdés, hogy helyette megjelenik a saját hazájában kisebbségbe szorult magyarság jelentette "magyarkérdés".

Mondd, tényleg olyan nehéz ezt felfogni?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.07.15. 11:30:02

Más kérdés, hogy a cigányság "felemelésére" eddig semmilyen használható módszer nem született. Ami eddig történt, az mind feneketlen kútba dobált pénz volt.

Ami esetleg használható, eredményre vezető megoldás lenne, azt eredményesen megtorpedózzák a jogvédők és úgy általában a ballibák.

bölcsbagoly 2014.07.15. 11:32:37

@Conchobar: a sajátságos gondolkodásmódjuk, a bizalmatlanságuk a többséggel szemben, eleve megakadályozza őket abban, hogy felmérjék a helyzetüket és változtatni akarjanak rajta. Aki meg megteszi közülük, azt kiközösitik. Mint írtam, bármennyire is embertelennek tekinthető, csak a szaporodásuk korlátozása és a gyerekek kiszakitása ebből a közegből a járható út.DE még ennek a sikere is kérdéses, ld. az örökbefogadottakból is gyakran kamaszkorukra előtörő törzsi jellegeket is. Ilyen az,a mikor a szociológusok, pszichomókusok, politikusok, falvédők tagadják az örökletes tulajdonságok létét és neolamarchista felfogásban mindent a környezet, a szocializáció hatásával akarnak magyarázni.. A felnőttek már menthetetlenek. Ez viszont a mai eu-s felfogásban megvalósithatatlan! Én meg helyezhetem ki a villámháritókat a fejem köré!

Gera 2014.07.15. 11:38:07

@bölcsbagoly: A törvények betartatása egyformán mindenkivel egy alapvető dolog, ez nem kérdés.

Gera 2014.07.15. 11:39:14

@Conchobar: Ember, szarrámegy az egész ország, ha nem találunk megoldást erre a problémára, nem tűnik fel? Én eddig azt hittem, pont ez a baja a legtöbb embernek a cigányokkal.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.07.15. 11:44:01

@bölcsbagoly:

Sajnos teljesen igazad van. A felnőttek befolyása alatt álló gyerekekből soha nem lesz normális ember. Viszont ez a mai politikai viszonyok között kivitelezhetetlen, elsősorban a ballib okoskodók miatt.

Ahogy könnyű a kertvárosból liberális "antirasszistának" és "jogvédőnek" lenni, ugyanúgy könnyű ez Nyugat-Európa számára is. Mert igaz ugyan, hogy nekik is vannak cigányaik, de SOKKAL kisebb arányban, ráadásul nekik többnyire van hová (hozzánk) visszazsuppolni őket.

Egyedüli megoldásnak az európai határok TELJES megszüntetését látom, amire azért van némi esély. Ez esetben cigányainkat jól működő életösztönük arra fogja indítani, hogy a magasabb életszínvonalat (ergo több segélyt) kínáló Nyugat-Európába költözzenek.

Most ugye még vissza lehet toloncolni őket, de ha teljesen megszűnnek a határok, akkor már erre nem lesz mód, és végre fellélegezhetünk.

Gera 2014.07.15. 11:44:10

@profilo: A pénzt értelmesen kell elkölteni. Jelenleg nagyjából két dolog történik a cigányokra költött pénzzel:
-felélik napi szintű kiadásokra
-ellopják mindenféle bűnözői körök

Az oktatásba kell nyomni a pénzt ezerrel és nem várok cserébe semmit. A gyerekeikből próbáljunk meg embert csinálni, ha a szülőknek nem megy.

Mérnork 2014.07.15. 11:47:15

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Sokkal egyszerűbb és valószínűleg hatékonyabb lenne életjáradékot fizetni annak, aki vállalja közülük, hogy nem lesz gyereke.

Szelid sunmalac 2014.07.15. 11:47:59

@bölcsészmérnök: Mert a melyszegenysegben elok (legyen az cigany vagy sem) az pont ehendogleni akar. Ez volt a terve gyerekkent is, hogy o marpedig melyszegeny lesz!
Mondd csak, mikor jartal utoljara Borsodban? Na, talald ki mennyi munkahely van arrafele!
Irrelevans, hogy akar-e valaki dolgozni, ha nincs hol! Ha usznank a munkahelyekben, es nem lehetne kapni munkaerot, akkor jogos, ha azt emlegetjuk, hogy valaki nem akar dolgozni.
De ami munkahely van, azt a legkepzettebbek toltik be, akkor is, ha nem a kepzettseguknek megfelelo, a kevesbe kepzetteknek meg nem jut. Marpedig barmilyen hihetetlen, mashol sem mindenki akademikus.

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.07.15. 11:51:21

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Mi alapján feltételezed, hogy a nyugatiak hülyék?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.07.15. 11:51:43

@Gera:

"Az oktatásba kell nyomni a pénzt ezerrel"

Nem olyan egyszerű, mert mit csinálsz sok tízezer érettségizett cigány fiatallal? Munkát nem tudsz adni nekik akkor sem, ha egyébként megszűnik a munkaadók - amúgy nem egészen alaptalan - előítélete.

"A gyerekeikből próbáljunk meg embert csinálni, ha a szülőknek nem megy."

Ahogy bölcsbagoly is írta, ki kellene vonni őket a szülők befolyása alól.

El tudod képzelni azt a balliba visítozást, ami akkor lenne, ha a cigánygyerekeket elszakítanák a szüleiktől? Rögtön panaszkodnának a kulturális, etnika stb. identitástól való megfosztásra stb. - vagyis mindarra, ami eddig is akadályozta a cigányok integrációját.

Be kell látni, hogy a ballib oldalnak nem érdeke a cigányprobléma megoldása. Miért nem? Hát azért nem, mert akkor eggyel kevesebb területen tudnának a zavarosban halászni.

bölcsbagoly 2014.07.15. 11:51:48

@Gera: de lehetetlen,a mikor a falvédők a sajátos kultúrára , hagyományokra hivatkoznak!
Hol engedik meg magyaroknak hogy 11-12 éves korban férjhez menjenek, gyereket csináljanak? Hány tanárt hurcoltak már meg azért, mert csak szeretetből megsimogatta a tanítványa fejét? Ma már minden férfi tanár veszélyben van, ha minimálisasn közelebbi érzelmi viszonyt mer kialakítani maga és tanítványai közt! S eközben, a falvédők oltalmában virágzik a promiszkuitás, a fiatalkori prostítució, stb.

Krisz11 2014.07.15. 11:52:38

HaFr ez az első jó cikked :D. Pedig már annyit olvastam tőled!

"Miért nem mondja már ki valaki ehelyett, hogy ebben az országban leírtuk a cigányokat,"

Ez a következő lépés. Nem sikerült integrálni, ennyi.

" ebben az országban a cigányokat a belátható száz évben nem fogja integrálni senki, ennek az országnak nincsen gazdasági, .... ereje ahhoz, hogy bármi európai megoldást találjon"

A kanadaiaknal meg a franciáknak van? Ők is csak kitoloncolják őket. Amerikában sem integrálták a cigányokat, ilyesmin felesleges elmélkedni ugyan úgy ahogy a Jeti sem létezik, nem létezik cigány integráció sem.

Szerény véleményem szerint ami a középkorban működött csak az működik most is.

Conchobar 2014.07.15. 11:53:36

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Mondd, tényleg olyan nehéz ezt felfogni?" - Nehéz felfogni. Először is: nem szaporulatukkal van a gond, hanem azzal, hogy teljesen más a kultúrájuk (a kultúrát tágabb értelemben véve). Másodszor: igazából nagyon kevés eszközünk van arra, hogy feladják a kultúrájukat

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.07.15. 11:53:43

@Mérnork:

"Sokkal egyszerűbb és valószínűleg hatékonyabb lenne életjáradékot fizetni annak, aki vállalja közülük, hogy nem lesz gyereke."

Ez diszkrimináció lenne, ami egész Európában óriási ellenállásba ütközne. Nehezen lehetne megmagyarázni, vajon a cigány miért a gyermektelenségért kap pénzt, a magyar pedig miért a gyerekért.

@Kón Bandit:

"Mi alapján feltételezed, hogy a nyugatiak hülyék?"

Mi alapján feltételezed, hogy a nyugatiakat hülyének vélem?

Mérnork 2014.07.15. 11:53:58

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"mit csinálsz sok tízezer érettségizett cigány fiatallal?"
Hát ezen konkrétan felröhögtem. ;-)

Mérnork 2014.07.15. 11:55:00

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Csak okosan kellene megfogalmazni a feltételeket.
Erre vannak a jó ügyvédek.

Conchobar 2014.07.15. 11:55:58

@Gera: " Ember, szarrámegy az egész ország, ha nem találunk megoldást erre a problémára, nem tűnik fel?" - Nekem nem tűnik fel semmi, és nem értek semmit. Én csak észtvesztve sikoltozok, hogy szarrámegy az egész ország

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.07.15. 11:56:36

@Conchobar:

"nem szaporulatukkal van a gond, hanem azzal, hogy teljesen más a kultúrájuk"

Már hogyne a szaporulatukkal lenne a gond. Ha csak pár ezren lennének, akkor nem lenne cigánykérdés.

Fel tudod fogni, mi lesz, ha a dolgozó magyar népességnek a mainál 2-3-4-szer több inaktív, képzetlen, munkára alkalmatlan és dolgozni nem is akaró cigányt kell eltartania?

bölcsbagoly 2014.07.15. 11:56:38

@Gera: te hol élsz? az oktatásnak három pillére van: a tanuló, a szülők és a tanár. Az eredményhez ennek a háromnak a közös akarata, munkája szükséges! a putris cigányaid többségénél a középsőé mindenképpen megkérdőjelezhető,de az első is problémás kiskamaszkortól kezdve! tehát, ez is felesleges, sziszifuszi munka lenne.

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.07.15. 11:59:53

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Nem fogják odaengedni a nyomort, ahogy az elmúlt 25 és az elmúlt 10 évben sem tették.

Conchobar 2014.07.15. 12:00:43

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Ez diszkrimináció lenne, ami egész Európában óriási ellenállásba ütközne" - De nem is ez a baj, hanem az, hogy a törekvés a szaporulatuk megállítására, az ő (mármint a cigányság) ellenállását is megnövelné, ami összefogásra és ellenállásra késztetné őket

bölcsészmérnök · http://pillanatkep.blog.hu/ 2014.07.15. 12:01:12

@Szelid sunmalac: Te gazdaságpolitikai csapdáról beszélsz, amiben igazad van! Én egy pszichológiai csapdáról beszélek: Sosem fognak integrálódni azok, akik azért kapnak pénzt és előnyöket a társadalomtól, mert nem integrálódtak.
Ezt elég könnyű belátni.

bölcsbagoly 2014.07.15. 12:04:29

@bölcsészmérnök: s a falvédők sohasem fogják megengedni, hogy megtegyék, mivel akkor megszűnne az ő létfeltételük is!

Conchobar 2014.07.15. 12:05:42

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Fel tudod fogni" - Nem tudom felfogni. Azt nem tudom felfogni, hogy valaki hogy lehet olyan hülye, hogy nem érti: a cigányság kis létszámban is, meg nagy létszámban is problémát jelent (a szomszédságukban élő többségieknek). Most is problémát jelentenek. Tehát hagyjuk a szaporulat emlegetését, mert az nem visz minket sehová

bölcsbagoly 2014.07.15. 12:06:34

@Conchobar: kemény törvényalkalmazással ezt is lehetne kezelni, de ez lehetetlen a libsi visongók miatt!

bölcsbagoly 2014.07.15. 12:09:00

@Conchobar: arra tudsz magyarázstot adni, hogy miért nem élnek az Arab-félszigeten, az arab államokban vagy Izraelben? Nos, pont az ottani törvénykezés miatt!

Conchobar 2014.07.15. 12:09:37

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Fel tudod fogni, mi lesz, ha a dolgozó magyar népességnek a mainál 2-3-4-szer több inaktív, képzetlen, munkára alkalmatlan és dolgozni nem is akaró cigányt kell eltartania?" - Ha úgy fogod föl, hogy kevés cigányt még örömmel el lehet tartani (mert számodra csak a sok cigány eltartása jelent problémát), akkor...

Gera 2014.07.15. 12:10:25

@bölcsbagoly: Hiába nehéz, ez az egyetlen megoldás és hozzá kéne fogni minél hamarabb. A magadfajta hülyék szerint nem tudom, mit kéne csinálni, rendőrökkel veretni a cigányok fejébe, hogy ugyan viselkedjenek már rendesen? Bevált már ez a módszer valahol? A képzetlen majd attól képzett lesz és simán talál munkát? Vagy esetleg folytassuk a köldöknézést, hátha megoldódik a probléma magától?

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2014.07.15. 12:12:37

"Miért nem mondja már ki valaki ehelyett, hogy ebben az országban leírtuk a cigányokat, ebben az országban a cigányokat a belátható száz évben nem fogja integrálni senki, ennek az országnak nincsen gazdasági, erkölcsi és szellemi ereje ahhoz, hogy bármi európai megoldást találjon a cigányság bonyolult helyzetére,"

Elindítasz egy értelmes mondatot, de a folytatással tökön szúrod magad.

Mondjuk ki, hogy bármiféle felzárkóztatásról akkor van értelme beszélni, ha a felzárkóztatandónak bármiféle hajlandósága van.

Így viszont, ahogy most állnak a dolgok, csak felesleges pénzkidobás minden.

Mondok egy példát:

Adjunk laptopokat a purdéknak, hogy ne szakadjanak le. Mondjuk EU-s forrásból. Másnap fellendül a használt laptoppiac a környéken.

Ja, liberális vagyok.

bontottcsirke 2014.07.15. 12:12:52

@Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang: Tudod, az egész úgy gáz, ahogy van.

Amikor majd vége lesz a pótcselekvéseknek, akkor lesz igazi cselekvés. De addig is gondolkodj hű baloldaliként és okoskodj tovább.

Gera 2014.07.15. 12:14:19

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ez egy tévedés. Magyarországon ma egy csomó helyen egyszerűen képtelenség munkaerőt találni. És itt nem mittudomén radiológus szakorvosról beszélek, hanem egy nyomorék hegesztőről, amit egy cigánygyerekből is röhögve lehetne csinálni, ha biztosítva lennének ehhez a szükséges erőforrások az oktatásban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.07.15. 12:16:20

rövid és gyenge poszt lett. Nem ilyenhez szoktunk a blogon. :S

Conchobar 2014.07.15. 12:17:44

@bölcsbagoly: "arra tudsz magyarázstot adni, hogy miért nem élnek az Arab-félszigeten, az arab államokban vagy Izraelben? Nos, pont az ottani törvénykezés miatt!" Biztosan nem az ottani törvénykezés miatt. Izrael és önálló arab államok csak 1945 óta léteznek, előtte angol-francia törvénykezés volt, azelőtt meg török, és nem ismeretes semmiféle cigány népmozgás a különféle rezsimek váltakozása miatt. Magyarán a cigányság nem a törvénykezés miatt, hanem vélhetően a klíma, a természeti környezet zordsága miatt eleve nem kedvelte ezt a vidéket (ahol szívós munkával, komoly gazdasági tevékenységgel lehet csak életben maradni)

bölcsbagoly 2014.07.15. 12:20:14

@Gera: ki akadályozott benne benneteket a 12 éves kormányzásotok alatt, ti nem hülyék, hanem rémokosoak ( már amilyennek képzelitek magatokat libsikék)?

Mérnork 2014.07.15. 12:21:34

@Gera:
"hanem egy nyomorék hegesztőről, amit egy cigánygyerekből is röhögve lehetne csinálni"
Szerintem egyszerűbb lenne egy csapat csimpánzt importálni Afrikából, mer kb. azokat is hasonló eséllyel képeznénk ki hegesztőnek. ;-)

Gilinggalang 2014.07.15. 12:21:46

ha van valaki, akikre fel lehet nézni problémás népcsoportok felzárkóztatásában és viszonylagos kontrollálásával, azok szerintem az amcsik.

a szegregáció felszámolása után kurva hamar rádöbbentek, hogy a szegény feketék bizony ha nincs lóvé meg perspektíva, akkor bandázni kezdenek, aminek előbb vagy utóbb bizony a klasszik suburban középosztály fogja mocskos módon meginni a levét, mert nő a bűnözés.

Ehelyett felfuttatták a sportot (ahol a 120+ kilós kigyúrt fekák inkább egymást gyepáljak szanaszét), ezáltal adtak egy reális opciót a bűnözés helyett, amivel ráadásul gazdaságilag is kurva nagyot szakítottak, elég megnézni, hogy itthon is pl mennyien rá tudnak gerjedni az NBA-NFL meccsekre (főleg NFL).

És ez a sportvonal nyugat európában is működik (németeknél/franciáknál/angoloknál a bevándorlók viszik a csapatokat).

Illetve zenében ugyanez (bár a fekete zene nem csak a 70es évektől jött be), de ott is nagyon komoly karrierlehetőségek vannak, elég ha csak egy random slágerlistát megnézünk, a feketék masszívan felülreprezentáltak rajtuk.

És ezek olyan dolgok, amik a cigányoknak is felemelkedési esélyek lennének, ráadásul, ha jól csinálnák, akkor ez pörgetné a szórakoztatóipart, amire szinte biztos, hogy nőni fog a kereslet.

bölcsbagoly 2014.07.15. 12:21:59

@Gera: s hogy akarsz egynensúlyban tartani egy asztalét, amelynek a három lába közül egy vagy kettő hiányzik?

Conchobar 2014.07.15. 12:23:06

@bölcsbagoly: "kemény törvényalkalmazással ezt is lehetne kezelni, de ez lehetetlen a libsi visongók miatt!" - Nem tudom mire akartál válaszolni, és mit értesz 'kemény törvény alkalmazás alatt' (merthát a megsemmisítő, genocídium végrehajtó táborok is a fogalom alá férnek)

bölcsbagoly 2014.07.15. 12:24:25

@Conchobar: a francot, ahogy eljutottak az USA-ba, Kanadába, Dél-Amerikába, úgy mehettek volna oda is, csak ott integrálódniuk kellett volna, ha nem, akkor szembe nézni az iszlám vagy izraeli törvényekkel!

Gera 2014.07.15. 12:26:02

@bölcsbagoly: Miről beszélsz te szerencsétlen? Semmi közöm nem volt soha a kormányzáshoz.

bölcsbagoly 2014.07.15. 12:26:20

@Conchobar: a törvény betartatása bizony kemény egy öntörvényű társaság számára! De nem genocidium s nem embertelen!

bölcsbagoly 2014.07.15. 12:27:19

@Gera: az a madár amely hápog és totyog pont olyan kacsa mint a többi! még ha tagadja is! Az elvbarátaidnak viszont volt köze!

Faszerkezet 2014.07.15. 12:28:22

szerintem olvadjunk be mi az ő kultúrkörükbe. szotyizni, fröccsözni, várni a postást, szemetet csinálni, hangoskodni tudok én is.

Gera 2014.07.15. 12:29:33

@bölcsbagoly: Ez a te hülye elméleted, szerintem meg egy szerencsétlen cigánygyerekből is lehet embert csinálni, csak több idő és sokkal több figyelem kell hozzá, amiből egyik sem adott az oktatásunkban. Erről természetesen nem a tanárok tehetnek, ez csak pénz kérdése. Röhej, hogy nem biztosítunk erre elég pénzt, ez kb mindennél fontosabb lenne az ország jövője érdekében.

Conchobar 2014.07.15. 12:30:57

@Gilinggalang: "ha van valaki, akikre fel lehet nézni problémás népcsoportok felzárkóztatásában és viszonylagos kontrollálásával, azok szerintem az amcsik" - Nagyon fel lehet az USA-ra nézni. A társadalom improduktív részében megemelték a kisebbségiek számát, az elitnek vannak már nagyobb számban színesbőrű tagjai is, sőt a társadalom immár büszke arra, hogy az elnökük is színesbőrű. Csakhát olyan patyomkínos az egész felzárkóztatás, merthogy a néger gettók továbbra virágoznak, és még csak kilátás sincs a megszűnésükre

Gera 2014.07.15. 12:31:23

@bölcsbagoly: Kurva unalmas ez a faszkodás, amit csinálsz. Nincsenek semmiféle elvbarátaim, hányok az egész magyar politikai elittől, egyetlen embert nem tudnék mondani benne, akiben egy szemernyi bizalmam lenne.

bölcsbagoly 2014.07.15. 12:31:30

@Gilinggalang: no igen, csak egy dolgot kifelejtesz: a négereknek, araboknak van ambicciójuk, akaraterejük, de ez a putrisainknál eléggé hiánycikk! pont az évezredes máról holnapra élés miatt a hiányzó jövőképük. Ezért kallódik el számos tehetséges cigány sportoló, de akár zenész is.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.07.15. 12:31:33

@Conchobar:

"a törekvés a szaporulatuk megállítására, az ő (mármint a cigányság) ellenállását is megnövelné, ami összefogásra és ellenállásra késztetné őket"

A szaporulatok már önmagában egyre erősebbé teszi az ellenállásukat. Minél többen lesznek (és egyre csak szaporodnak), annál nagyobb lesz az ellenállásuk, és annál reménytelenebb bármilyen megoldás.

hambig 2014.07.15. 12:33:20

@Gilinggalang: Remek ötlet. Van is ilyen úgy hívják, hogy box akadémia, már legalább egy áldozatul esett emberről tudunk akit egy oda járó cigó "tanuló" vert hülyére.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.07.15. 12:33:31

@Conchobar:

"Ha úgy fogod föl, hogy kevés cigányt még örömmel el lehet tartani (mert számodra csak a sok cigány eltartása jelent problémát), akkor..."

Jól van, drága idiótám, itt fejezem be veled. Annyi eszed nincs, hogy belásd, tízezer cigányt még mindig könnyebb eltartani, mint egymilliót, amennyien 10 év múlva lesznek - vagy már ma is vannak.

bölcsbagoly 2014.07.15. 12:33:35

@Gera: tipikus libsi világkép! csak én, csak én, s megint csak én....na menjetek mind a francba az individualizmusutokkal és felelősség kerülésetekkel. A jogaitokat persze mind jól ismeritek, naná.

profilo 2014.07.15. 12:34:46

@Gera:

Ha "nem vársz cserébe semmit",akkor nem is kapsz semmit.
Hiába az oktatásba ölt pénz,ha a roma szülőnek és gyermeknek semmilyen evárásnak,szabálynak és kötelezetségnek nem kell megfelelnie.

Kezdem azt hinni,hogy az általatok hirdetett elv,miszerint a többségi társadalomnak kötelessége önzetlenül,elvárások és felzárkóztatni kíván fél közreműködése,segítsége nélkül is megtenni mindent,akár erőn felül is,azt a célt szolgálja,hogy a későbbiekben széttárt kezekkel lehessen magyarázni,hogy mi mindent megtettünk,de itt már csak a "végső megoldás" segít.
Így ti sem különböztök a jobbikosoktól,csak ők kihagyják ezt az "önfelmentő" részt.(...és már a hülye DK-sok is eljutottak oda,ahová sosem akartak...)
A "pénzt tolni ezerrel a rendszerbe" gondolat,csak a tanácstalanságot és a valósággal való szembenézés elől történő menekülést szolgálja.

bölcsészmérnök · http://pillanatkep.blog.hu/ 2014.07.15. 12:35:43

A toleranciát és a szimpátiát nem lehet kikövetelni, csak kiérdemelni. A legtöbbet tehát maguk a cigányok tehetnék azért, hogy javuljon a megítélésük; a társadalom elképesztően várja a pozitív csalódást.

bit.ly/1mdoZYj

Conchobar 2014.07.15. 12:36:03

@bölcsbagoly: "mehettek volna oda is, csak ott integrálódniuk kellett volna, ha nem, akkor szembe nézni az iszlám vagy izraeli törvényekkel!" - Hagyjad már a csudába ezt a marhaságot. Egyik közel-keleti/észak-afrikai ország törvénykezése sem bünteti a nomadizálást sem, és az integráció hiányát sem, az eltérő vallást sem (beduinok, tuaregek, koptok, drúzok stb.)

bölcsbagoly 2014.07.15. 12:36:50

@Gera: minsden hülye falvédő tagadja a genetika szerepét, szerintük bárkiből bármi lehet! Persze, ha nem lennének genetikailag gyengeelméjüek, belőlük is lehetett volna normális és értéket teremtő ember. De így csak falvédők lehettek.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.07.15. 12:36:53

@Gera:

A cigánygyerekből is lehetne hegesztő, ha akarna tanulni, de nem akar.

Aztán meg gondold már át, vajon hány betöltetlen szakmunkás-állás van az országban, és hány megfelelő korú cigány. S akkor még nem beszéltem arról, hogy a magyarok is szeretnének munkát kapni.

Mindig lehet találni pár hiányszakmát, de ezekre építve nem lehet sok százezres munkanélküliséget felszámolni.

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.07.15. 12:37:35

@Kovacs Nocraft Jozsefne: 'A szaporulatok már önmagában egyre erősebbé teszi az ellenállásukat. Minél többen lesznek (és egyre csak szaporodnak), annál nagyobb lesz az ellenállásuk, és annál reménytelenebb bármilyen megoldás.'

Ha nyugaton komoly gond lesz a miltikulti bevándorlókkal, akkor mi is kiirthatjuk a cigányokat ahogy akarjuk. Ha nem, akkor megszoptuk. A nyugatnak kifejezetten érdeke, hogy az itteni fehér réteg oda költözzön, ergo a cigányszaporulatot én a helyükben pénzelném, gondolom ezt is teszik.

Conchobar 2014.07.15. 12:37:46

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Annyi eszed nincs, hogy belásd" - Ja

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.07.15. 12:39:35

@Gilinggalang:

Hány néger él az USA-ban és közülük hány sportoló és zenész?

bölcsbagoly 2014.07.15. 12:39:56

@Conchobar: a namadizálást nem is, csak éppen a lopást pl. a kar levágásával (jobb esetben). S ha nem termelsz, csak lófrálsz,akkor csak a mások által megtermelt javakhoz juthatsz hozzá, még pedig lopás/rablás révén. No ezért nem nomádkodnak arra fele a védenceid.

Conchobar 2014.07.15. 12:41:35

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "A szaporulatok már önmagában egyre erősebbé teszi az ellenállásukat." - Mi ez a baromság? Nem a létszám arányában emelkedik az ellenállást, hanem a kiváltó ok arányában (ha a létszám okozna ellenállást, akkor Kínában és Indiában már rég felszámolódott volna az állam a rendkívül megnövekedett ellenállás miatt)

Conchobar 2014.07.15. 12:43:39

@bölcsbagoly: "No ezért nem nomádkodnak arra fele a védenceid." - Agyas! Mitől lennének nekem védenceim a cigányok? Tán valami cigányoknak kedvezőt olvastál ki a kommentjeimből?

Gera 2014.07.15. 12:43:41

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Én komolyan nem értelek. Ha jól értem, ne tanuljanak a cigányok, mert úgyse kapnak munkát? Nehezen tudnám ezt előremutató hozzáállásként értékelni. Ez érvényes a magyarokra is amúgy? Ők is feleslegesen tanulnak?

Egyébként van egy olyan jelenség, hogy ahol van normális munkaerő, ott lesz munka is. Aki itt tartósan munkanélküli, az általában vagy képzetlen, vagy nem hajlandó oda költözni, ahol a munka van. A többiek előbb-utóbb találnak munkát. Nem feltétlenül olyat, amilyenre vágynak, ami kétségtelenül szar, de még mindig jobb, mint éhen dögleni.

Faszerkezet 2014.07.15. 12:46:17

@Conchobar:

" akkor Kínában és Indiában már rég felszámolódott volna az állam a rendkívül megnövekedett ellenállás miatt)"

És nézd meg, hogy Kínában és Indiában milyen eszközökkel tartják fenn azt a rendet.

Conchobar 2014.07.15. 12:47:18

@bölcsbagoly: "a namadizálást nem is, csak éppen a lopást pl. a kar levágásával (jobb esetben)." - Izraelben levágják az ember karját? Nem kevered te véletlenül az Arab-félszigetet, az arab államokat vagy Izraelt a tálibokkal?

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2014.07.15. 12:47:43

@Gera: "Ez a te hülye elméleted, szerintem meg egy szerencsétlen cigánygyerekből is lehet embert csinálni, csak több idő és sokkal több figyelem kell hozzá, amiből egyik sem adott az oktatásunkban. Erről természetesen nem a tanárok tehetnek, ez csak pénz kérdése. Röhej, hogy nem biztosítunk erre elég pénzt, ez kb mindennél fontosabb lenne az ország jövője érdekében."

Egy nagy büdös lófaszt. Bárhogy foglalkozhatsz a cigány gyerekekkel az oktatási rendszerben, a családban látott viselkedésformák felülírják azt. Nem szabad rájuk plusz pénzt fordítani, mert azt értelmesebben is el lehet költeni az oktatásban.

bölcsbagoly 2014.07.15. 12:47:45

@Gera: s ki és mi akadályozza a putrisaidat, hogy szakmát tanuljanak?

Conchobar 2014.07.15. 12:49:14

@Faszerkezet: "És nézd meg, hogy Kínában és Indiában milyen eszközökkel tartják fenn azt a rendet" - Milyen eszközökkel?

Gera 2014.07.15. 12:50:26

@bölcsbagoly: "tipikus libsi világkép! csak én, csak én, s megint csak én....na menjetek mind a francba az individualizmusutokkal és felelősség kerülésetekkel. A jogaitokat persze mind jól ismeritek, naná."

Asszem itt vesztettem el végleg a fonalat. Te is genetikailag vagy gyengeelméjű vagy ez már szerzett tulajdonság?

Mérnork 2014.07.15. 12:50:30

@Gilinggalang:
Ez mind szuper, csak emellett az amcsi börtönökben még így is kb. 50% a feketék aránya ...

Gilinggalang 2014.07.15. 12:50:31

@Kovacs Nocraft Jozsefne: van kb 40 millió fekete, azaz hasonló az arány mint nálunk a cigányoknál, ez kb 12%, meg még van 50 millió latinó is.

arányokat nyilván nem tudok mondani, de azzal nem vállalok túl nagy kockázatot, hogy a feketék között arányaiban több sikeres ember van, mint a cigányok között, sőt az is szinte 100%, hogy csak a sikeres muzsikus+sportoló arány magasabb jóval, mint nálunk a sikeres cigányok száma.

Illetve nem is feltétlenül a végeredmény ami számít, hanem az út is, ameddig eljutnak odáig, ezek a szakmák mind perspektívát jelentenek, még a legutolsó detroiti gettó legmélyebb bugyrában született kissrácnak is jóval nagyobb esélye van arra,hogy legyen belőle valaki, mint itthon egy ózdi putrisoron született srácnak. Valamint ha valamelyikük úgy gondolja, hogy ere az útra szeretne rálépni, akkor bizony nem csak annak lesz eredménye, ha születik egy új Jordan, hanem annak is megvan a hatása, hogy megtanulják, hogy az előrelépéshez mennyi munka meg eltökéltség kell, ami még akkor is megmarad valamilyen szinten, ha a csúcsra nem ér fel, hanem mondjuk csak egy gimi ösztöndíját meg tudja szerezni.

bölcsbagoly 2014.07.15. 12:50:41

@Conchobar: Szaúd Arábiában, az arab sejkségekben biza iszlám törvénykezés van, Izraelben pedig igen szigorúak a törvények. Igazad van, Afganisztánban sem igen akad belőlük, pedig eredeti szülőhazájuk a szomszédban van.

bölcsbagoly 2014.07.15. 12:51:30

@Gera: ne elmélkedj, hanem nézz a tükörbe!

Gera 2014.07.15. 12:51:47

@bölcsbagoly: Milyen putrisaimat? Nincsenek semmiféle putrisaim. Egyre hülyébbnek tűnsz.

Gilinggalang 2014.07.15. 12:52:20

@Mérnork: persze, csak azt nem tudjuk, hogy ha más utat választanak, akkor ez 30 vagy 70% lenne :)

_most_ 2014.07.15. 12:54:11

azért látok némi hasonlóságot a magyarok és a cigányok helyzete között, ahogy magyaroknak se sikerül integrálódni Európába, hiába kap az ország rengeteg EU-s támogatást a félzárkóztatásra, ablakon kidobott pénz. Amúgy kicsit túl van hype-olva ez a cigány probléma, én tök ritkán találkozok cigányokkal, akkor sincs velük semmi problémám.

bölcsbagoly 2014.07.15. 12:54:12

@Gilinggalang: te marha! minden sikerhez akaraterő és előrelátás is kell! S ez hiányzik a védenceidnél! Ők a mának élnek s csesznek arra, hogy mi lesz holnap! Ezt hogy neveled ki belőlük?

maxval, a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.07.15. 12:56:28

Magyar baloldal: „éljen a kapitalizmus és a buzik”.

Magyar jobboldal: „veszen a kapitalizmus, kivéve a mi kapitalistáinkat”.

Gera 2014.07.15. 12:57:44

@bölcsbagoly: Én nemigen bírom őket, de komolyan mondom, a hozzád hasonló faszfejek mellett már majdnem szimpatikusak a "falvédők". Komolyan mondom, ez röhej. Az ember elmondja, hogy szerinte az a kiút, hogy a cigánygyerekekből is megpróbálunk embert nevelni bármi áron, ami akárhogy is nézem, szerintem megkerülhetetlen a probléma megoldásához, erre elmondják mindennek. Sok hülye van a neten, de ennyire vegytiszta ostobasággal ritkán találkozni.

Conchobar 2014.07.15. 12:58:26

@HaFr: Mi a jó? Te is úgy látood, hogy az USA sokat a felzárkóztatásért? Úgy gondolod, hogy négergettó már csak elvétve akad az USA-ban?

bölcsbagoly 2014.07.15. 12:58:45

@Gilinggalang: a sikerhez elengedhetetlen az akaraterő és az előrelátás, a perspektiva is! s a putrisaidnál ezek hiánycikkek, ők csak a mának élnek és nem törődnek a holnappal!
S azért használom a putris kifejezést, mivel egy bizonyos életvitelt jelez, ami az elcigányosodott magyarokra is jellemző. Viszont már hiányzik az integrálódott cigányoknál.

bloghal 2014.07.15. 13:00:46

Átfutottam ezt a "cikket", a szokásos semmi.

Tegnap láttam ezt a gulyás márton izét a tévében (a kisbetűkért bocs, kedves nemecsek ernő, mint irodalmi emléktől, ez most más ügy)

Először menetrendszerűen elment az életkedvem a hazugság eme két lábon járó manifesztumától.

Aztán mégis felderültem, és programom is van, kérem szépen, hogyan jussunk lassan, de biztosan előre a cigány-"fehér ember" együttélési problémák megoldásában.

A probléma ugyanis a cigányok és áldozataik (ebben benne vannak maguk a cigányok is) szenvedéseiből, bajaiból hízó hamis moralizálók dögevő hajlamainak alattomos kiélése a cigány-nem cigány jóakarat és céltudatosság folyamatos megmérgezése, elgáncsolása.

Mi hát a Nagy Teendő ?

Tegnap rájöttem, és megnyugodtam:

ezt a gulyásizét beszéltessék minél többet tévében, médiában, ahol csak lehet. (ki volt az a barom, aki megütötte ?? ) Meggyőződésem, de legalább remélem, hogy ezt az alakot látva, hallva felnyílik mindenkinek a szeme, kikkel áll szemben, amikor "jogvédők" tolakodását látja, szenvedi.

Egyébként egy pillanatig sem hiszem, hogy ez a gulyás komolyan is veszi, amiről beszél.

új torgyánjózsink van.

Gilinggalang 2014.07.15. 13:03:17

@bölcsbagoly: a személyeskedést legyél kedves mellőzni, mert én sem teszem.

nézd, a cigányok mindenképpen kurva sokba kerülnek. vagy a segély miatt, vagy a rendőrség+BV tápolása miatt, vagy a nembűnöző rétegnek okozott károk miatt. vagy a karantén miatt. és mivel egyre többen lesznek, ezért a velük kapcsolatos problémák sem valószínű, hogy csökkenni fognak, sőt. valamit tehát kezdeni kell velük, különben nagyon szomorú jövőnek nézünk elébe.
szóval valamilyen programra szükség van.

bölcsbagoly 2014.07.15. 13:05:04

@Gera: te marha, miért nem vagy képes megérteni, hogy az embergyerek (ahogy az állatkölyök is) életének első szakaszában van abban a szenzitiv korban, amikor eldől jórészben a további sorsa!
ha nem sikerül kimenteni ebből a közegből ebben a korában, később egyre nehezebb lesz, bármennyi munkát, pénzt is ölsz bele. DE még ekkor is megmaradnak a genetikai/örökölt jellegei, amit nem lehet megváltoztatni, legfeljebb korlátozni önfegyelemmel, akaraterővel.
Az óvónők, tanitónők a megmondhatói, hogy mennyi munkájukba kerül a putris gyerekek beillesztése a többiek közé. de a felső tagozattól kezdve, ha családi közegben maradnak, szinte lehetetlen az integrálásuk.

Conchobar 2014.07.15. 13:05:41

@bölcsbagoly: "Afganisztánban sem igen akad belőlük, pedig eredeti szülőhazájuk a szomszédban van." - Látom nem tágítasz a rögeszmédtől, a törvénykezéstől. Nem akarod érteni, hogy a cigányok jóval előbb vádorútra indultak (Európa irányába), minthogy léteztek volna tálibok, vagy Izrael, vagy intoleráns arab államok

Gilinggalang 2014.07.15. 13:06:47

@bölcsbagoly: neked van egyébként valami elképzelésed, hogy mit kellene velük kezdeni? csak mert eddig ez nem jött le nekem.

Szelid sunmalac 2014.07.15. 13:07:11

@HaFr: Van-e akarcsak halvany fogalmad arrol, hogy epp ebben a pillanatban hany nem cigany tervezi az esti drog megvasarlasat?

bölcsbagoly 2014.07.15. 13:07:38

@Gilinggalang: persze, de ami kellene,azt nem lehet,ami meg lehetséges, az nem vezet eredményre! Róka fogta csuka szindróma! Sehol sem sikerült ez a kisérlet Európában, ez nem gondolkodtat meg téged meg eszmetársaidat, pedig nyugaton csak pár százas/ezres populációkkal van dolguk!

bölcsbagoly 2014.07.15. 13:08:59

@Conchobar: aha, de Amerikába sem mehettek a felfedezése előtt, s mégis odaértek, akkor sokkal közelebbre miért nem?

Gilinggalang 2014.07.15. 13:09:26

@bölcsbagoly: megosztanád velünk azért a gondolataidat?

Szelid sunmalac 2014.07.15. 13:09:59

@bölcsbagoly: De most aztan tenyleg mar! Tipikus vagy. Hoasszan es kitartoan taglalod minden kommentben mit miert es hogyan NEM lehet. Ezzel lehat am csak elorejutni!

bloghal 2014.07.15. 13:11:29

@_most_: de az "integrálhatatlan" magyarok legalább nem vágják el az öregek torkát NAPI RENDSZERESSÉGGEL - ja persze, a megélhetési gondok, mélyszegénység

Tapossuk A Szabadságjogokat 2014.07.15. 13:11:29

Épp az történik: demokrácia épül! Ugyanis meggyőződésem, hogy senkit nem lehet integrálni. Valaki vagy integrálódik, mert akar, vagy nem. Szabadon eldönthető. A cigányok láthatóan nem akarnak. Nincs ezzel gond, lehet gettóban élni. Lehet bűnözni is, csak akkor VAN cigánybűnözés és cigányok börtönbe kerülnek. Ebben az esetben ezen sem kell fennakadni. Ez mind szabad választás joga.

Gilinggalang 2014.07.15. 13:12:29

@bölcsbagoly: mi sem megyünk vissza az Urálhoz. talán nem csipázzuk Putyint? :)

DrGehaeuse 2014.07.15. 13:16:38

Akkor most én leírom:

A cigányság le van írva.
Ugyanúgy ahogy a magyarság is le van írva.
A mindenkori nyakunkon uraskodó inkompetens elitcsoportok írtak le minket 1490-óta folyamatosan.
Azóta nincs szuverén magyar főhatalom a kárpátmedencében.

bölcsbagoly 2014.07.15. 13:16:50

@Gilinggalang: mitől vagy benne biztos, hogy valamikor is jártunk arra? ha csak nem hurcoltak a gulágokra, vagy turistaként...

bölcsbagoly 2014.07.15. 13:19:06

@Szelid sunmalac: mert ahogy már írták sokan az integrálódás kétoldalú dolog: az is kell akarja, aki befogadó, de az is, akit befogadnának ha akarná! De láthatóan a többségük nem akarja! Ugyanis a jogok mellett a kötelességeket is be kellene vállalniuk.

Gera 2014.07.15. 13:19:13

@bölcsbagoly: Én semmi olyasmit nem mondtam, hogy ez a probléma nem létezik, sőt, azt mondom, hogy így van. Ezért kell ehhez jóval több, mert az a közoktatás, ami egy normálisabb közegből jött gyereknek megfelelő, nem tud mit kezdeni a cigányokkal. Ha alapvető hiányosságok miatt már rögtön az első osztályban leszakad, akkor onnantól már semmit nem lehet kezdeni vele. Az öröklött tulajdonságoknál én általában véve lényegesebbnek látom a nevelés szerepét. Ez nem azt jelenti, hogy én tagadnám, hogy vannak öröklött negatív tulajdonságaik, hanem csak annyit, hogy nem tartom ezt annyira lényegesnek, már csak azért sem, mert ezzel ugye tényleg semmit nem lehet kezdeni.

Gilinggalang 2014.07.15. 13:19:47

@bölcsbagoly: akkor Irakba,a sumérok földjére :)

Szelid sunmalac 2014.07.15. 13:20:02

@bloghal: Tehat evi 365 oregember torkat vagjak el.
@Tapossuk A Szabadságjogokat: Igazad van. Csak akkor epp van magyarbunozes, autoszerelosbunozes, politikusbunozes, pekbunozes, barnahajubunozes stb.

Gilinggalang 2014.07.15. 13:20:46

@bölcsbagoly: elmondtad, hogy mi nem tetszik. most már elmondhatnád, hogy mi az ami tetszene.

bölcsbagoly 2014.07.15. 13:24:41

@Gera: okoska! a bizalmatlanságuk miatt a fehér tanártól nem fogadják meg azt amit kér, cigány tanárok meg vagy nincsenek, vagy mivel ki vannak közösítve nem vállalnak ilyen misszionáriusi tevékenységet! talán egyes vallások papjai érnek el itt-ott sikereket.
Az öröklött tulajdonságokkal az a helyzet, hogy minden tulajdonságunk örökölt! Fejleszteni neveléssel, szocializációval csak azt lehet ami van. Ez humánetológia, amit sok libsi pszichológus/szociológus vonal/szemlélet nem fogad el.

Conchobar 2014.07.15. 13:26:24

@bölcsbagoly: "aha, de Amerikába sem mehettek a felfedezése előtt, s mégis odaértek, akkor sokkal közelebbre miért nem?" - Az USA-ba ők úgyanúgy és ugyanakkor kerültek, mint az európai származásúak zöme. Ami meg az arab vidékeket illeti, már választ adtam. Hogy Afganisztánban, Pakisztánban meg Indiában milyen létszámban élnek cigányok az már más kérdés. Jó lenne tudni, hogy ott ki számít cigánynak (ugyanis kultúrában, nyelvben és életmódban nem nagyon térnek el az az ottani nem-cigányoktól. Európával ellentétben)

bölcsbagoly 2014.07.15. 13:28:31

@Szelid sunmalac: van, csak egy normális ember sem képzeli, hogy minden magyar, autószerelő, politikus, pék bűnöző lenne! Viszont ezen az alapon háborognak az ütődött falvédők a cigánybűnözés kifejezés ellen, miközben a fiatalkorú- vagy fehérgalléros- ellen semmi kifogásuk! Pofátlan kettős mérce alkalmazás!

Ráérek 2014.07.15. 13:28:35

@_most_: Járj egy kicsit többet BAZ megyében, vagy akár a nyócker környékén... Akkor majd találkozol velük gyakrabban, és élvezheted az "áldást".

:-DDD

Ráérek 2014.07.15. 13:28:43

@_most_: Járj egy kicsit többet BAZ megyében, vagy akár a nyócker környékén... Akkor majd találkozol velük gyakrabban, és élvezheted az "áldást".

:-DDD

bölcsbagoly 2014.07.15. 13:30:37

@Conchobar: nem adtál választ! mert oda kizárólag a szigorú törvények miatt nem mennek! Ahol az kevésbé szigorú, mindenhol megjelentek, ahova eljuthattak. Nem tolakszanak Oroszországba sem!

Ráérek 2014.07.15. 13:30:39

@HaFr:

"Az a 100-150 véleményformáló értelmiségi, aki eddig meghatározta a közbeszédet cigányügyben, kétségbeesve érzékeli ezt a szemléletváltást. Valójában olyan ideológiai termékügynökökről van szó, akik soha nem vásárolnák meg a saját terméküket. Maguk sem hisznek abban, amit képviselnek. Nehéz elfogadniuk: amit kínálnak, nem eladható, nincs rá igény. A magyar társadalom előbbre jutását nem ezek a termékek szolgálják."

Ez nagyon ott van!

CSak sajnos az lesz a visszhang, hogy Forgács is beállt a "nácik" közé.... Ugyanezektől a termékügynököktől.... :-s

Gera 2014.07.15. 13:31:00

@bölcsbagoly: Szerintem te túlságosan végletekben gondolkodsz a cigányokról. Eleve most is van egy csomó cigány, aki rendes ember. Van egy csomó cigánygyerek, akiből rendes szakmunkás lesz. Ha több erőforrást biztosítanánk erre, akkor többen lennének és ez mindenkinek jó lenne, ennyi ez az egész.

Tiszteltetem Brüsszelet 2014.07.15. 13:31:54

@Conchobar: Eddig a hazudozás.

Ehhez képest NBr-ben van 300ezer cigány 60 millió lakosra, de a 2 kifejezés:

-I have got gypped

-I have got jewed

...ettől még azt jelenti hogy átQRTAK!

Gilinggalang 2014.07.15. 13:32:49

@bölcsbagoly: ezzel speciel egyet tudok érteni. illetve ez ugyanez, mint a NAV célzott razziái nyáron a vendéglátás, és a mezőgazdaság területén. ott senki sem kiált fel, hogy megbélyegeznek komplett ágazatokat. Nyilván nem hülyék,tudják, hogy a Tesco mindig ad számlát, ezért ott ezzel felesleges baszakodni:)

Tiszteltetem Brüsszelet 2014.07.15. 13:32:55

@Gera: 'Szerintem te túlságosan végletekben gondolkodsz a cigányokról. Eleve most is van egy csomó cigány, aki rendes ember.'

Ha egy cigány származású rendes embert lecigányozol megölnek.

Gilinggalang 2014.07.15. 13:35:08

@Tiszteltetem Brüsszelet: ha megölik, akkor mégsem lehetnek rendes emberek :)

Gera 2014.07.15. 13:35:19

@profilo: Én úgy értem, hogy a jobb oktatásért nem várok cserébe semmit, nem úgy, hogy a tanároknak nem lehetnek elvárásaik a diákokkal szemben és nem is úgy, hogy nem várom el a törvények betartását minden magyar állampolgártól, a cigányoktól is.

Az nagyon tetszik, ahogy levezetted, hogy én is csak ki akarom irtani a cigányokat, ezt megjegyzem :)

Tiszteltetem Brüsszelet 2014.07.15. 13:36:29

@Gilinggalang: A vír vír marad.

Kiugranak páran de ők már nem cigányok.

Szelid sunmalac 2014.07.15. 13:37:22

@bölcsbagoly: Ezzel ellentetben viszont nem kevesen vannak, akik az osszes ciganyt bunozonek kepzelik.
No, es latod pont itt buktal le.

bölcsbagoly 2014.07.15. 13:37:42

@Gera: persze, mivel vannak végletek! Jómagam hónapokat töltöttem integrálódott cigánycsalád körében, sok tanítványom, ismerősöm és barátom is van köztük, de irtózom a putris mentalitástól, életviteltől! Ahogy a már integrálódottak is!
Semmiféle erőforrás (pénz) sem segít azon, aki csak a mának él és nem is akar ezen változtatni!

Tiszteltetem Brüsszelet 2014.07.15. 13:38:34

@Gilinggalang: Én is ismerek egyet ő spanish-hugariannek nevezi magát, meg is tanult annyit hogy Hola!

Vivát az értelmiségüknek

Conchobar 2014.07.15. 13:39:02

@Gera: "Az öröklött tulajdonságoknál én általában véve lényegesebbnek látom a nevelés szerepét" - Azonnal szélsőségekbe esünk. Génekben keressük az okokat, mikor az okok kiverik a szemünket. A cigányokat holmi génhibás mutánsoknak próbáljuk tekinteni, ahelyett, hogy tudomául vennénk, hogy az okok a hagyományaikban és a kultúrájukban leledzik. Amíg nem látják azt, hogy avval a kultúrával, hagyománytömeggel, siker-recepttel, életmóddal nem fog tudni a cigányság fennmaradni, addig nem fognak váltani. Márpedig enélkül a nevelés (mármint a cigánygyerekek nevelése) csak nagyon-nagyon szerény eredményeket tudhat csak hozni (csak agymosási kísérlet tud csak maradni az iskoláztatás erőltetése)

Tapossuk A Szabadságjogokat 2014.07.15. 13:40:40

@Szelid sunmalac: így van! Csak egyet kiragadva: autószerelőbűnözők trükköznek alkatrészekkel, stb, hogy tisztességtelen haszonra tegyenek szert. Van ilyen. Kérdés, hogy a két bűnözői forma közül melyik okoz nagyobb károkat, melyik tesz tönkre több embert.

bölcsbagoly 2014.07.15. 13:41:37

@Szelid sunmalac: továbbra is hülye vagy, ugyanis ha igaz amit Pásztor állitott rendőrkapitány korában, hogy a miskolci rablásokat 100%-ban cigányok követték el, ebből milyen következtetést lehet levonni, te fejre esett idióta?
Az előitéleteknek tapasztalati alapjuk van! A csalánról sem hiszed el, hogy milyen kellemetlen tud lenni, mig nem érintkezel vele. utána meg az árvacsalánt is kikerülöd!

Tiszteltetem Brüsszelet 2014.07.15. 13:42:32

@Tapossuk A Szabadságjogokat:@Szelid sunmalac: Még jó hogy a kötsög autószerelők élnek a Gypoidok adójából és nem fordítva!

basszameg

_most_ 2014.07.15. 13:45:26

@bölcsbagoly: szerintem ebből a kijelentésből az következik, hogy Miskolcon mindenki cigány, ami azért nem áll távol a valóságtól :D

bölcsbagoly 2014.07.15. 13:45:28

@Conchobar: forditva ülsz a bilire! A gének az okok, a következmények az okozatok! Egy szelíd lelkületű ember nem válik szadistává, ergo nem fogja élvezni, hogy megöl egy embert vagy állatot! Agy pár éves gyerek, aki élvezettel tépdesi ki a rovarok lábait/szárnyait, kínozza a kiskutyát/macskát viszont kitől tanulja azt, vagy tanítja rá valaki?

Tiszteltetem Brüsszelet 2014.07.15. 13:46:01

Az van hogy soha semmilyen politikus nem integrált (=semlegesített) annyi dzsipót mint Hitler Adolf.

Amíg ebből az a tanulság hogy Hitler Adolf náci, addig csak álmodozni lehet integrált Európáról.

bölcsbagoly 2014.07.15. 13:47:44

@_most_: nem , ebből az következik, hogy ha kirabol valaki, az nagy valószinüséggel cigány! S mivel senkinek sincs a homlokára írva, hogy éppen rabolni akar, ergo jobb félni, mint megíjedni!

Gera 2014.07.15. 13:50:28

@bölcsbagoly: Nem hiszek abban, hogy a hat éves kisgyerekek mentalitásán ne tudna komolyan nyomot hagyni akár a szülők ellenében egy reggeltől estig tartó iskola, ha egy tanárnak nem negyven gyerekkel kellene foglalkozni szar fizetésért.

Conchobar 2014.07.15. 13:55:32

@bölcsbagoly: "A gének az okok, a következmények az okozatok! Egy szelíd lelkületű ember nem válik szadistává, ergo nem fogja élvezni, hogy megöl egy embert vagy állatot!" - Nagyon beszűkült a látásmódod, ha csak ilyen szélsőségekben vagy képes gondolkodni. A világháborúkat nem mutánsok, génmódosult szadista emberek vívták

Ráérek 2014.07.15. 13:56:59

@Gera: Ha ez így lenne (mármint, hogy az iskola felülírná a családi imprintet), akkor az átkosban született és nevelkedett gyerekek között egy vallásos se lenne... Hiszen ateista nevelés volt az iskolában.

Na így gondold ezt tovább....

Nagyon rossz nyomon jársz. A család, főleg ilyen törzsi rendszerű népnél, mint a cigányok, ERŐSEN felülír MINDEN külső impact-et.

bölcsbagoly 2014.07.15. 13:57:10

@Gera: egyrészt sehol sem kell 340 gyerekkel foglalkoznia, másrészt pláne nem a HHH-k iskoláiban,osztályaiban. Másrészt, az emberek - s pláne a gyerekek - többségére nem jellemző, hogy a kellemetlent/nehezet kedveljék jobban a kellemesnél/könnyűnél (észérvek alapján), az iskola nem fog vonzóbb lenni számukra, mint az otthoni környezet!
Ezért inkább az otthoni fog nyomot hagyni benne s nem az iskola. Már cask azért sem, mert elvégre a tanulás munka, az iskola meg munkahely, ahol teljesíteni kell, mig a mai putrisok életviteléből a munka és a teljesités (jó szemnpontból) fogalma teljes mértékben hiányzik!

Ráérek 2014.07.15. 13:59:39

@_most_: "szerintem ebből a kijelentésből az következik, hogy Miskolcon mindenki cigány,..."

Te se sok formállogikát tanulhattál életedben... :-))))))

Szelid sunmalac 2014.07.15. 14:00:43

@Tapossuk A Szabadságjogokat: Az attol fugg honnan nezzuk. En pl. kvazi ciagnyok kozt nottem fel. Egyszer volt, hogy elloptak a nagyapam tyukjait, azokat a vajda meg is buntette. Viszont ok voltak azok is, akik az ellopott autonkat visszaszereztek.

Autszerelok viszont sokkal tobbszor basztak at, es bizony sokkal nagyobb osszegekre.

@bölcsbagoly: Hogy milyen kovetkeztetest vonok le abbol, hogy az osszes bunt csak es kizarolag ciganyok kovettek el? Nos: csalnak a statisztikaval / hazudik a rendorfokapitany / nem deritenek fel semmit, cserebe kizarolaga ciganyokra szallnak ra.

Ha te valoban elhiszed, hogy csak es kizarolag a ciganyok bunoznek, akkor a hulye nem en vagyok. Akar hiszed, akar nem, csak az autopalyakkal tobbet vettek mar ki a zsbadbol, mint amennyi kart egy falunyi cigany okozhatna neked.

bölcsbagoly 2014.07.15. 14:01:57

@Conchobar: butaságokat írsz! hentesnek, katonának, rendőrnek, stb. eleve kevésbé érzékeny lelkületű emberek mennek! A technokraták szemében meg az emberek csak számok, robotok. ezért tesznek tönkre pl. a bankárok milliókat! lelkiismeret furdalás nélkül. Ld. devizahitelezést! Előre tudták, hogy mi lesz a vége, csak nem számoltak azzal, hogy Orbánék kerülnek ismét hatalomra s így némileg ők is ráfizethetnek a pofátlan üzletre.

bölcsbagoly 2014.07.15. 14:06:07

@Szelid sunmalac: megint terelsz, hülye falvédő módszerrel! Utcai/lakás rablásokról volt szó s nem adócsalásról, s hasonló fehérgalléros bűnözési formáról! S nem is tanár vagy bankár, orvos bűnözésről! mert ugyebár a tanárok, orvosok vagy bankárok, sőt birák is bűnözhetnek/bűnöznek, nemde? DE senki sem tartja mindannyiukat bűnözőnek!

laci_52 2014.07.15. 14:07:00

"a cigányokat a belátható száz évben nem fogja integrálni senki"

Mert nem is akarnak integrálódni!

"hogyan lehetne őket finoman, de hathatósan szegregálni"

Ha nem akarnak integrálódni, marad a szegregáció, mindannyiunk számára az lesz a legjobb.

Pásztor csak azt mondta ki, amit rendőrfőnökként tapasztalt. Ez mitől rasszizmus?

Ha esetleg megválasztják, utána rend lesz Miskolcon, közmegelégedésre. Lehet, hogy lesz szegregáció is, de ha ez az ára a rendnek, hát legyen.

Gera 2014.07.15. 14:07:48

@bölcsbagoly: Mondom, hogy csak a végletekben gondolkozol. A cigányok az nem valami homogén massza, aminek minden tagja bűnözésből él és elutasít mindent, ami jó. Amit én mondok, az nem valami univerzális megoldás, ami egy csapásra megold minden problémát és mindenkinél működik, egyszerűen JAVÍT a helyzeten. A te itteni tevékenységed eddig kb arról szólt, hogy a cigányok így en bloc alkalmatlanok bármire és minden kísérlet a változásra eleve kudarcra van ítélve. Ebből akkor most mi következik? Mert szerintem az, hogy az egyetlen megoldás, ha a Dunába lőjük őket. Én ebben nem hiszek, ennyi. Szerintem most egy olyan 20-30% lehet a cigányok között, akikre ez igaz lehet, ha a többit (a gyerekeiket) kirángatnánk a reménytelen helyzetéből, akkor azok lennének a meghatározók közöttük és ez szép lassan komoly pozitív változásoknak ágyazna meg.

Ettől teljesen független az, hogy a bűncselekmények elkövetőit üldözni kell és a közbiztonságot biztosítani kell, ez ugyanolyan alapvető dolog, de ettől még semmiféle hosszútávú megoldást nem kínál, csak a tünetek kezelése.

bölcsbagoly 2014.07.15. 14:07:53

@Ráérek: ugyan, ezt a hülye hozzáállást a CEU-n, meg egyes egyetemek ruhatáros szakjain tanítják! Antilogika címen!-:)

nu pagagyí 2014.07.15. 14:08:55

Nem tudom mit akart mondani a poszt írója, szerintem ő sem tudja. TGM kapcsán mond valamit, aki egy szuverén valaki. Elvesznénk, ha a gyakran változó öndefiníciójára hagyatkoznánk. Általában hülyeségeket beszél, de azt mindig őszintén. Olyan ez, mintha Deutsch Tamást tekintenénk jobboldali véleményvezérnek.

nu pagagyí 2014.07.15. 14:12:21

@bölcsbagoly: Viszont az is igaz, hogy nem mindenki tartja a cigányokat kollektíven bűnözőnek, bármennyire is próbálod sugalmazni.

bölcsbagoly 2014.07.15. 14:12:35

@Gera: okoska, már figyelmeztettelek rá, hogy egyrészt a putrisokról írok (meg a közüllük kikászálódott maffiozó s ezért már módos társaságról), másrészt pont a putris mentalitásuiak nézve sehol a világon sem sikerült még célravezető módszert kitalálni! Olyanokat már igen, amikor csak tömik a feneketlen hordót , ld. a hazatoloncolást, zseb/bánatpénzzel megtoldva. De visszamennek százszor is! látszatintézkedés. Mi hova toloncoljuk őket?

Conchobar 2014.07.15. 14:13:39

@bölcsbagoly: "butaságokat írsz! hentesnek, katonának, rendőrnek, stb. eleve kevésbé érzékeny lelkületű emberek mennek!" - Annyi igaz lehet belőle, hogy aki irtózik a vértől, abból nem lesz hentes, se rendőr (meg tán katona se). De lásd már be, hogy ez a tulajdonság ritkán a génekben, sokkal inkább a környezetben, a kultúrában és a nevelésben leledzik (merthát nagyanyáink idejében, aki nem tartott cselédet, a háziasszonyok döntő többsége maga vágta el a csirke nyakát)

bölcsbagoly 2014.07.15. 14:13:55

@nu pagagyí: honnan veszed ezt a marhaságot? A családodból / baráti körödből is csak téged tartalak idiótának, a beirásaid alapján.

Szelid sunmalac 2014.07.15. 14:15:00

@bölcsbagoly: Megegyszer: "DE senki sem tartja mindannyiukat bűnözőnek!"

A fenti mondat folytatasa: ellenben a ciganyokat igen.

Es ezzel van a baj.

Gera 2014.07.15. 14:17:00

@bölcsbagoly: Pont erről van szó, hogy mi sehova nem tudjuk toloncolni őket, ezért ilyesmikben gondolkozni felesleges is.

Conchobar 2014.07.15. 14:17:08

@bölcsbagoly: "A technokraták szemében meg az emberek csak számok, robotok. ezért tesznek tönkre pl. a bankárok milliókat!" - A technokrataság oka is a génekben leledzik? Vagy csak szelektíven hiszed azt, hogy a gének determinálnák az eseményeket, motiválnák a szereplők cselekedeteit

bölcsbagoly 2014.07.15. 14:17:12

@Conchobar: nem igaz! honnan veszed, hogy az élőlény bármilyen olyan jellegre is szert tehet,aminek az alapja, amire való hajlam, képesség eleve nincs belekódolva a genomjába? Biológus vagyok és nem hagyom magam befolyásolni eféle neolamarchista marhaságoktól!

bölcsbagoly 2014.07.15. 14:21:07

@Conchobar: igen, alaptermészetük s azt magukkal hozták az ivarsejtekből!Egyfajta merev gondolkodásmód az alapja.
nem mindenki bírja egyformán pl.a monotóniát vagy az ellenkezőjét, a túl csapongó, gyorsan változó környezeti viszonyokat sem. De sehol sem tanulják, tanítják ezt, legfeljebb szoktathatják az elviselését.

bölcsbagoly 2014.07.15. 14:22:35

@Szelid sunmalac: a hülye falvédő agyadban, persze. de kezeltetned kellene, bár szerintem reménytelen az űgy.

bölcsbagoly 2014.07.15. 14:25:20

@Gera: persze, de valamiben azért gondolkodni kellene, amig nem válik kritikussá, kezelhetetlenné a helyzet! S annak kellene, akinek van perspektivikus látása s nem annak, aki csak a mának él! Ezért nem lehet a putrisok közreműködésére számítani,

bölcsbagoly 2014.07.15. 14:26:11

@Szelid sunmalac: hülye! egy emberi faj létezik, igaz, ha benneteket nem tekintünk egy külön fajnak!

nu pagagyí 2014.07.15. 14:35:47

@bölcsbagoly: Két hónapról beszélt Pásztor, az előtte és utána levő időszakról nem állított semmit.

"Pásztor Albert sajtótájékoztatóján azt mondta ugyanis, hogy a decemberben, januárban Miskolcon történt valamennyi rablási "bűncselekmény elkövetője cigány származású volt". Újságírói kérdésre közölte: miskolci kapitányként nem tiszte "cigánybűnözésről" beszélni, mindösszesen a tényeket sorolja fel."

Tehát kerülte, hogy "cigánybűnözésről" beszéljen. Akkoriban nem ajánlották, hogy egy állami tisztviselő a nyilvánosan etnikai csoportosítgasson. Úgy gondolták, hogy csak az előítéleteket táplálnák. Kár volt vigyázni, mert voltak elegen, akik politikai előnyöket igyekeztek csiholni az előítéletekből. Egy fajgyűlölő pedig nem nem a tényektől fajgyűlölő, hanem eleve beteg ember.

gigabursch 2014.07.15. 14:38:00

Nagyban javítaná a munkamoráljukat és a közrend irányába folytatott javuló fegyelmet a cigányságnál, ha végre a a (jog)szabályok betartatását tűzzel-vassal keresztül vinnék rajtuk.

Kezdésként Szögi Lajost felkoncoló csürhe mind az 50-60 tagjának már ott kellene lógni a kötélen, vagy inkább feszülnie a karókon a cigánygettó közepén, amíg onnan le nem rohadnak.

Minden más nem megoldás, csak erőforráspazarlás.
Valmaint önámítás és hazudozás.

S baromira nem érdekel, hogy jönnek a huhogók és én leszek a nácifasisztaterroristatrappistabesenyőpista, mert a tények azok makacs dolgok.

Amúgy meg a másik dolog, hogy az életterüket kell beszűkíteni.
Ahol sok a szemét, a hulladék ott sok a svábbogár is.
De nem csak a svábbogár, hanem annak ez emberi megfelelője is.
Magyarán:
Ha egy társadalom belefullad a asját szemetébe, ne csodálkozzon azon, hogy a saját megujúló képessége visszaesik, ugyanakkor az a társadalmi réteg, amelyiknél létforma a szemétben való turkálás és élés (ezek megint tények, mielőtt valaki a PC-s dumával jönne) az természetes úton rászaporodik erre az életlehetőségre.
Magyarán:
Ha szemetet gyártasz (nézd csak meg, naponta mennyit), azzal a saját életteredet rontod, és a szemétfeldolgozó életformát erősíted.
lehet gondolkodni és el lehet gondolkodni.

A dolog ott kezdődik, hogy képes leszel a tejet kimérten üvegben venni, vagy épp minden egyes terméekt csak nejlonban tudsz elhozni.

Ennyire egyszerű.

bölcsbagoly 2014.07.15. 14:42:29

@nu pagagyí: nem hinném, hogy a többi tíz hónap rablási statisztikája nagyon eltérne az emlitetteknél. Egy okot mondjál, hogy ebből minden normálisan gondolkozó ember ne az egyetlen közérthető következtetést vonja le, lehet ítt dumálni fajgyűlöletről, rasszizmusról, de a tények azok tények, bármennyire is igyekeztek megkerülni, félremagyarázni őket.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2014.07.15. 14:49:22

Azért nem mondja ki senki, mert
1. azzal magunkat írnánk le. Ezzel azt mondanánk, hogy ennyire vagyunk képesek. Hogy minden kísérletünk áldozatául esik vagy a korrupciónak, vagy az inkompetenciának.
Igaznak igaz lenne, de nagyon rosszul mutatna bármelyik párt önéletrajzában.

2. nem vagyunk abban a helyzetben, hogy feladhassuk. Több, mint 800 ezer embert nem lehet egy kevesebb, mint 10 milliós országban veszteséglistára tenni. Nem tudunk ennyi munkaerőt nélkülözni és nem tudunk ennyi rászorulót eltartani.
Tehát egy dolgot tehetünk: küzdünk tovább és esetleg néha változtatunk a módszereken.

nu pagagyí 2014.07.15. 14:52:35

@bölcsbagoly: Az általad "putris" cigányoknak hívottak is többfélék, viszont kitörési lehetőség hiányában előbb-utóbb mind bűnöző lesz. A megoldási próbálkozások sajnos mindig az előítéletek falába ütköztek, azt is elszabotálták, ami működhetett volna, mert a ráfordítandó pénzt inkább helyben lopta el a korántsem cigány bűnözői réteg. Lásd: fészekrakó programból meggazdagodott takarékszövetkezeti csalók, hátrányos helyzetűek oktatására fordítandó összegek.

Kacsura 2014.07.15. 14:52:45

@_most_: Szerencsés ember vagy, és ritka is, mint a fehér holló. Akkor légyszi, hallgasd meg azokat, akik kénytelenek velük, mellettük élni, és ha hasonló véleményekkel találkozol, kezdj el gyanakodni, hogy talán mégis a romákban is lehet valami kis kehe.

bölcsbagoly 2014.07.15. 15:00:34

@nu pagagyí: hányszor írjam le. a putris kifejezés egy életvitelt jelez s nem etnikumot. Az egy más dolog, hogy kik élnek így és kik képesek egy palotát is ledegradálni pár hónap alatt a putri színvonalára! Bocsi, a de azt a pénzt a Darócziék, Mohácsiék, Kolompárék, stb. kapták kézhez és kezelték! nem is engedtek "parasztot" hozzáférni. Ez megint egy öv alatti szúrás részetekről s aki nincs képben a dolgokkal még el is hihetné!

bölcsbagoly 2014.07.15. 15:01:49

@Lord_Valdez: már ha hagynak változtatni! mert eddig nem ezt láthattuk!

nu pagagyí 2014.07.15. 15:03:58

@bölcsbagoly: Ha téged is cigánynak néznének, akkor Te sem egy állami intézménynél osztanád a bölcsességet, hanem kukából próbálnád összehozni a napi betevőt. A társadalom jó szándéka és anyagi áldozata nélkül nem lehet megoldani a cigányok problémáit sem. A mostani hatalom nem is igyekszik megoldani semmit, csak tüneteket kezelget, akárcsak a hajléktalanok ügyében is. Mondhatnám, igyekszik megfelelni a magadfajták kényes ízlésének. Nincs minek örülni, a problémák maradnak, a magyar társadalom (én is, te is) pedig gazdagodik egy újabb kudarccal.

Tiszteltetem Brüsszelet 2014.07.15. 15:09:22

Cikányok meneküljenek oda ahol integrálni akarják őket.

Tiszteltetem Brüsszelet 2014.07.15. 15:13:22

Integrálás v. internálás? Az itt a kérdés.

bölcsbagoly 2014.07.15. 15:13:56

@nu pagagyí: a szándék, s pláne a jószándék is kétoldalú kellene legyen, nemde? Mondj csak egy tényt, ami azt igazolja, hogy a védenceidben meg lenne ez a jószándék?

nu pagagyí 2014.07.15. 15:17:40

@bölcsbagoly: Nem vagyok benne biztos, hogy Kolompár és Daróczi csinált bármi rosszat. Nem hiszek a politikai indíttatású boszorkányüldözéseknek. Akkoriban létrehoztak egy Gandhi Gimnázium, támogattak freskófalut, mezőgazdasági szövetkezetet, volt mindenféle magánkezdeményezés: sporttábor. Sokféle problémára sokféle megoldást kerestek.

Ma mi van? Bakancsos vonulás, fenyegetőzés, rendőri zaklatás, kényszermunka rendőri felügyelettel. Akinek nem adnak jogot, azt csak kényszerrel lehet rávenni, hogy betartsa a törvényeket.

Nagykevély 2014.07.15. 15:17:45

@nu pagagyí:
Azt hiszem a liberálisok kicsit olyanok, mint az úttörők, akik átvonszolták az öreg nénit a zebrán, ha át akart menni, ha nem.
A cigányság jókora része, a putrisok a jelek szerint jól érzik magukat abban az igénytelen mocsokban, amiben vannak. Neked csörög az óra reggel hatkor, mosakszol, borotválkozol, melóba sietsz, ha nem vagy szerencsés, akkor valami szar helyen baszogat egy szemét főnök. Este hatra-hétre jó esetben hazaérsz akkor ott a gyerek, akitől kikérdezed leckét és a verkli forog tovább. Na, erre alkalmatlanok a cigányok többsége és nem is volt ez gond évszázadokig, amíg nem volt ingyenpénz. A szabadságnak persze ára van, a nyomor és a putri, és most már az ingyenpénz és a kártékony humanizmus és szolidaritás miatt kitermeltünk egy milliós élősködő tömeget.
Gratulálok ezúton is...

Tiszteltetem Brüsszelet 2014.07.15. 15:20:59

@Nagykevély: Azér van különbség.

Komunizmus: belvárosba költözteti a putrisokat adófizetői pénzen

Kapitalizmus: a leélt belvárosból a város szélére költözteti a putrisokat adófizetői pénzen

Az internálás is pézbe fog kerüni.

IP gyűjtögető 2014.07.15. 15:21:27

@Lord_Valdez: "nem tudunk annyi munkaerőt nélkülözni" (naaaagy levegőt veszek) de! EZT a munkaerőt kibaszottul tudjuk nélkülözni. egyetlen, az EU által még így ugy elnézhető megoldás: a segélyek egy 10 km-es körben való kiosztása, hetente. (Előtte onnan a magyarok kimenekítése és az érdekelt jogvédők számára ingyenes képviselet készítése)

bölcsbagoly 2014.07.15. 15:25:24

@nu pagagyí: én például mondanék párat:
- nem innák/cigiznék el azt a pénzt amit semmiért kapnak az államtól a gyerekek étkeztetéséért/neveléséért? mert a ballib megmondóemberek szerint éheznek a gyerekeik, igaz az óvodában/iskolában 3x is kapnak enni, meleg ételt is;
- ösztönöznék, de legalább hagynák őket otthon tanulni, biztositva egy csendes sarkot a gyerekek számára;
- a tizenéves gyerekeiknek nem a o párválasztáson, családalapitáson kellene gondolkodniuk, hanem az iskola elvégzésén, szakma tanulásán;
- nem kellene büntethetetlen gyerekeket bevonni a bűnözésbe, felderitőként, vagy éppen cselekvő félként;
- nem kellene a bűnözőket fedezni, bújtatni, hanem kiszoritani maguk közül;
- a kapott lakásokat meg kellene becsülni, karbantartani, a telken minimum virágot, gyümölcsfákat ültetni s keritést, budit épiteni;
- tisztelni kellene mások magántulajdonát, csendigényét, stb., stb.
Nos, ha csak ezeket teljesitenék, már sokkal közelebb állhatnának az integrálódáshoz és a befogadáshoz!

bölcsbagoly 2014.07.15. 15:33:20

@nu pagagyí: Kolompár ártatlanul ül , nemde? A pénzeket az állam folyósitotta, eredmény gyakorlatilag semmi, ergo valakik zsebretették! vajon kik lehettek?

nu pagagyí 2014.07.15. 15:35:51

@bölcsbagoly: Erre azt tudom mondani, hogy az "átkosban" nem volt velük ilyen jellegű probléma. Külvárosi iskolába jártam, 4-5 cigány származású osztálytársam volt. A szüleik dolgoztak, velük sem volt különösebb gond. Részt vettek mindenben: foci csapat, osztálykirándulás. A tanulás persze nem ment valami fényesen, de a szüleik nem a tanárokat verték e miatt, hanem a gyereket próbálták kapacitálni néhány pofonnal a jobb jegy elérésére. Igyekeztek. Én ezt láttam.

Azt is tudom, hogy amíg nem mutyizták szét az például az építőipart (tudod, az "elmúlt zavaros húsz évben" még nem mindenhol Simicska Lajos építkezett), minden földmunkát cigány emberek végeztek. Nálam is dolgoztak, amikor építkeztem a megbízott cég munkavállalóiként. Többsége a helyi cigánytelepen lakott. Törvényszerű, hogy most a piacgazdaság szétrombolása idején, a szándékos válság viszonyai között, kiéleződik a szegények és még szegényebbek közti viszony, főleg, ha még kifejezetten élezik is.

nu pagagyí 2014.07.15. 15:44:23

@bölcsbagoly: Az előítéletek tételes felsorolását olvashattam. Leírtad azokat a tüneteket, amiket Te is produkálnál, hasonló helyzetben.

Elsősorban munkahelyek kellenek, helyben. Attól a "földesúrtól", aki birtokolja a fél falut, de nem ad munkát a falu népének, el kell venni a földet. Olyan polgármesterek kellenek, akik nem csak állami segélyre várnak, hanem van elképzelésük saját településük fellendítésére. Szóba kell állni a cigányokkal, segíteni kell az önszerveződésüket. Nem akaratuk ellenére, hanem velük együtt kell megoldani a problémáikat. Miért gondolod, hogy ők lopásból szeretnének megélni és börtönben találkozni a családdal.

bölcsbagoly 2014.07.15. 15:47:12

@nu pagagyí: az akkor volt s azért húzták meg magukat, mert elsősorban a kötelességeiket kérték számon rajtuk, s nem ágálhattak a jogaikkal! nem volt olyan, hogy az nekik alapból jár!
Mivel már akkor is szakképzetlenek, iskolázatlanok voltak, persze, hogy őket érintette a legjobban ami történt.
De ez nem válasz arra, amiket az előbb felvetettem, s amit csak ők tudnak teljesiteni!

bölcsbagoly 2014.07.15. 15:49:15

@nu pagagyí: mese, mese, meskete!
egyikük sem hal éhen az állambácsi jóvoltából és cserébe csak azt kellene teljesiteniük,amiket felsoroltam! Az miért nem megy? mert nincs rá jószándék, akarat! A részükről.

Holle anyó 2014.07.15. 15:57:55

Ezeket az ügyeket a dicső baloldal mindig csakis és kizárólag politikai érdekből karolta fel. Soha nem volt egy őszinte gondolata.
Ezeket az ügyeket NEM is kell felkarolni a politikának, nem kell a melegek/zsidók élén pártszínekben és politikai funkcionáriusként vonulni.
A civil szférát kell nagyon megerősíteni, civil szervezetek tudják megoldani a cigányok integrációját, a homofóbok és az antiszemiták meggyőzését.
A holokauszt-biznisz, a pride, a cigányprogramokba tömött pénz csak olaj a tűzre.
Sajnos, segghülye politikusaink nem akarják észrevenni, hogy nincs szükség rájuk ilyen mennyiségben, nem kell ennyi hazug tolvaj egy ilyen pici országban.
Sokkal kevesebb politikust és sokkal több civilt szeretnénk látni a közéletben.
Azt szeretnénk, ha a postban sorolt "problémák" megoldására elbaszott irdatlan mennyiségű adóforint elköltését/elszámolását nyilvánosságra hoznák és főként EREDMÉNYEKET mutatnának fel. Ha nincsenek eredmények, akkor a feladatot és a zsetont át kell adni a civileknek.
Szeretném tudni, hogy a kibaszottul sok befizetett adómból mi a faszért nem tudták még megoldani a cigányok integrációját (de még csak halvány reményeket sem sikerült produkálni)???
Mert attól nem fognak integrálódni a cigányok, hogy PC módon kommunikálunk. Attól sem, ha egy iskolába járatjuk őket és legalább az én gyerekem is tetves lesz.

Ráérek 2014.07.15. 17:20:03

@nu pagagyí: elég egybites módban leledzel...

LOL

Ráérek 2014.07.15. 17:21:41

@nu pagagyí: Az átkosban negyedennyi se volt a létszámuk...

No meg ott volt a KMK.

Ma meg második nap benyögi, hogy "nem bíírja a kötöttségeket", és lelép a munkahelyről.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.07.15. 17:33:10

@Gera:

"Én komolyan nem értelek. Ha jól értem, ne tanuljanak a cigányok, mert úgyse kapnak munkát? Nehezen tudnám ezt előremutató hozzáállásként értékelni. Ez érvényes a magyarokra is amúgy? Ők is feleslegesen tanulnak?"

Én sem értelek. Semmi olyat nem írtam, amit te kiolvasni vélsz belőle.

Az viszont - ha hiszed, ha nem - komoly probléma, hogy a szakképzett szakmunka iránti kereslet sem nő az égig.

Ez mellesleg nem cigányprobléma, hanem a technikai fejlődéssel megjelenő és már középtávon igen súlyossá váló probléma: egyre közeledig az az idő, amikor a gazdaság - még a szolgáltatásokat is beleértve - nem fog annyi munkaerőt igényelni, mint ahányan munkát keresnek.

Nem véletlenül merült fel máshol is az alapjövedelem ötlete.

bloghal 2014.07.15. 17:41:17

@Szelid sunmalac: már vártam, ilyen kiszámítható, ócska klisék vagytok

mármint nem azt, hogy fennakadsz a "naponta" kifejezésen, hanem, hogy ezen próbálsz fogást találni, ennyi elég is a kérdés - öregek rendszeres, értelmetlen meggyilkolása - megítéléséhez.

moondjuk, ha az újnácik hetente, kéthetente felvonulnak, zsidókat vagy akárkiket megvernek, nemde az az elfogadható reakció, hogy ebben az országban nár naponta ez és ez történik ?

naponta - mert az emberek MINDENNAPJAINAK része lesz ez a fajta erőszak

hát ha rajtatok múlna, be is következik

rosszabbak vagytok akármilyen idióta, masírozó, kopasz náciknál

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.07.15. 17:43:29

@Gilinggalang:

"van kb 40 millió fekete, azaz hasonló az arány mint nálunk a cigányoknál, ez kb 12%, meg még van 50 millió latinó is."

Valamit elfelejtesz. A négerek és a latinók mindig is akartak dolgozni (legföljebb nem rabszolgaként), és a dolgozni kaarásuk ellenére nyomták el pőket. Ezzel szemben a cigányok nem nagyon akarnak dolgozni, ez óriási különbség, ami az összehasonlításodat eleve érvényteleníti. A cocizmusban a törvényileg büntetett közveszélyes munkakerülés kényszerítette őket a munkába.

"arányokat nyilván nem tudok mondani, de azzal nem vállalok túl nagy kockázatot, hogy a feketék között arányaiban több sikeres ember van, mint a cigányok között, sőt az is szinte 100%, hogy csak a sikeres muzsikus+sportoló arány magasabb jóval, mint nálunk a sikeres cigányok száma."

Pont erről van szó. És ez sajnos a cigányokat minősíti, mert nálunk azért a közoktatás sokkal inkább elérhető egy cigány számára, mint az USA-ban 40-60-80 éve. Avagy pl. mikor volt nálunk hivatalosan is faji alapú megkülönböztetés (helyesen persze rasszról van szó, de így szokták mondani)? Nálunk a cigány már a cocizmusban is előnyben részesült, míg az USA-ban az affirmative action nagyon durva hátrányos megkülönböztetés után jött. Nem is olyan régen volt, amikor voltak pl. csak fehéreknek fenntartott buszok stb.

Na de száz szónak is egy a vége. A négereket lehetséges volt integrálni, a cigányokat eddig sehol, egyetlen országban sem sikerült. Ez ugye csak mond valamit.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.07.15. 17:46:08

@nu pagagyí:

"Külvárosi iskolába jártam, 4-5 cigány származású osztálytársam volt. A szüleik dolgoztak, velük sem volt különösebb gond."

Most lenne 14-15, és a szüleik nem dolgoznak.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.07.15. 17:48:04

@Holle anyó:

"Sokkal kevesebb politikust és sokkal több civilt szeretnénk látni a közéletben."

Szép, amit írsz, de azt azért tudod, hogy a civilek nem lesznek képesek függetlenek maradni a politikától? Hiszen a pénzt onnan kapják, mert ott van. :(

tamas11 2014.07.15. 19:04:37

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Kategórikusan nem igaz, amit állítasz, és erre itt is , (nu papagyi) felhívják a figyelmed - hiába..
Tudniillik,
Sikerült integrálni, munkába vezetni a cigányokat, a kádári évek alatt. Ennek magam is tanuja voltam egy vidéki faluban, ill Bp-n gyakorló szociológusként. Figyelmen kívűl hagyod, hogy csak az előítéletes mezőben UGYANAZ a probléma, mert egyébként új és új generációk cseperednek, azokkal más és más történik, illetve történhetne.. Az utóbbi évtized rosszul kezelte és kezeli, mostohán alakítja az ügyet.
Erre a te klasszikus válaszod,készen álló hagyományos kártyád, hogy AZOK ilyenek.. Unásig ismert forgatókönyv.
Tehát mégegyszer: lehet, sőt lehetett kezelni a kérdést, a mi országunkban is. A szövegfordulatoddal élve: "ez ugye csak mond valamit"
Igen: Az EGYIK, ami akadályozza a harmonikus kifejletet, te magad vagy.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.07.15. 19:50:40

@tamas11:

"Az EGYIK, ami akadályozza a harmonikus kifejletet, te magad vagy."

A másik meg a jó kurva anyád, ha már csak a személyeskedésre futja az erődből.

Ötperces Nickregisztráció 2014.07.15. 19:59:24

@Gilinggalang: Ehelyett felfuttatták a sportot (ahol a 120+ kilós kigyúrt fekák inkább egymást gyepáljak szanaszét), ezáltal adtak egy reális opciót a bűnözés helyett, amivel ráadásul gazdaságilag is kurva nagyot szakítottak, elég megnézni, hogy itthon is pl mennyien rá tudnak gerjedni az NBA-NFL meccsekre (főleg NFL).

Ne aggódj, képezik M.o-n a pujárókat, de nem egymás gyepálására, hanem a mienkre:

radicalpuzzle.blogspot.hu/2013/07/kepriport-ciganysuhancok-fegyveres.html

TERÁPIA · http://szabadotletekpszicho.blog.hu/ 2014.07.16. 19:46:32

@Tapossuk A Szabadságjogokat:

Te megválasztottad, hová születtél, szerencsétlenkém!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.07.16. 19:58:43

@TERÁPIA:

Az nem választhatod meg, hová születsz.

Azt viszont megválaszthatod, milyen emberré válsz.

TERÁPIA · http://szabadotletekpszicho.blog.hu/ 2014.07.16. 20:17:32

@Ráérek: A szalonrasszizmus tipikus esete. Sajnos, hogy az ilyen kap diplomát, amikor az elemi logikai szabályok ellen is vét!

"A" gondolat:
„Nem a média alakítja a cigányokról kialakult képet, hanem maguk a cigány emberek. A cigány embereknek kell változniuk ahhoz, hogy meg tudják változtatni maguk körül az elő- és utóítéletes társadalmat. Szerencsére látunk biztató példákat.”

Rögtön utána "B" gondolat:

"például az egyház vagy egy hiteles polgármester megfogja a helyi cigány közösséget, ott igenis komoly változás tapasztalható. Uszkán egy cigarettacsikk nincs eldobva az utcán, Cserdiben megszűnt a lopás, este is ki lehet menni az utcára, a cigány polgármester tanulásra biztatja a cigánylányokat. Fontos megmutatni: érdemes a közösségben önmagunkért tennünk."

Elletétes a két gondolat. Most vagy "meg kell fogni a közösséget" (egyház, állam-önkormányzat segítsége), vagy maguktól kellene megváltozniuk a cigányoknak.

Az én meggyőződésem, hogy ahol foglalkoznak a dologgal, ott van, ha nem is azonnal, eredmény. Maguktól - saját hibájukon kívül - nem fognak tudni megváltozni. Talán egy-kettő igen, de az megy csodaszámba.

A szerző nagyon veszélyes ideológiát terjeszt selyempapírba csomagolva, rózsaszín szalaggal átkötve. Tipikus szalonrasszista, aki

"1976-ban született Zalaegerszegen. Az Államigazgatási Főiskolán diplomázott, majd tanult a CEU-n, és a Columbia Egyetemen." (Gondolom, maga emelte ki magát a mélyszegénységből.)

"Az OSI Budapest Roma Programjának munkatársa volt. Dolgozott a közigazgatásban és az Európa Tanácsnak...

Jelenleg saját tanácsadó ügynökségét vezeti, megbízói között önkormányzatok, megyei rendőrkapitányságok is szerepelnek.

Nős, két gyermeke 3 és 6 évesek."

Próbálta volna (mondjuk 6-8 gyerekes mélyszegény családban élőként) elérni azt, hogy rendőrkapitányságoknak, önkormányzatoknak vállalkozóként dolgozzon.

Soha nem tudott volna.

Szerinted a tanulatlan, évtizedek óta munkanélküli cigány mikor fogja tudni magától megváltoztatni az életét?

Kíváncsi lennék, ha ha naponta lecigányoznák a rasszista szülők gyerekeit, hogyan, nevelnék őket? Hogy köszönjék meg és hallgassanak?
Ha elveszne valami az osztályban, rögön az ő gyereküket gyanúsítanák, mert cigány? Na, mit tennének?

Szóval lehet ilyen jól hangzó mondatokat írni olyan cigánynak, aki soha életében nem élt mélyszegénységben, aki felkapaszkodott (tuti, nem egyedül), de ez semmi másra nem jó, mint megerősíteni ebben a társadalomban azokat (sajnos túlsúlyban vannak) , akik nem akarják, hogy a cigányokat segítsék, hanem elvárják, hogy segítsenek a cigányok magukon. :( Akiknek eszébe sem jut, hogy a cigányok is magyar emberek!:(

TERÁPIA · http://szabadotletekpszicho.blog.hu/ 2014.07.16. 20:18:30

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Hogyan választottad volna meg, ha mélyszegénységben élő többgyerekes cigány családba születsz? Meséld már el!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.07.16. 20:25:47

@TERÁPIA:

Úgy, ahogy egyik legkedvesebb, nem mellesleg "mélyszegénységben élő többgyerekes cigány családba" született barátnőm tette: tisztességgel, becsülettel.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.07.16. 20:34:53

@TERÁPIA:

Neked duma, neki az egész élete. És nem "bocs".

TERÁPIA · http://szabadotletekpszicho.blog.hu/ 2014.07.16. 20:48:42

Milyen konkrét nehézségeket kellett neki "tisztességgel, becsülettel" (pénz, segítség stb. nélkül) megbirkóznia? Csak hogy tanuljanak belőle mások is!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.07.16. 21:54:51

@TERÁPIA:

Az eddigi kommentjeidből úgy tűnik, ismered ezeket. Neki nagyjából mind megvolt, and then some. Ha pedig mégsem, és csak a szád járt, akkor előbb tájékozódj. Pl. beszélj pár hús-vér cigánnyal azok közül, akik tettek is valamit (sokat) a saját és gyerekeik sobb sorsáért.

Én épp azért ítélem el a lumpen, bűnöző cigányokat, és épp azért állítom, hogy saját választásukból élnek olyan életet, amilyet, mert jópár pozitív példát láttam egészen közelről, vagyis tudom, hogy ki lehet törni onnan. Gyakran kell nyelni, elviselni a megaláztatást és a diszkriminációt (pl. amikor több helyen is kertelés nélkül a szemedbe mondják, hogy azért nem vesznek fel a munkahelyre, mert cigány vagy), mégis ki lehet emelkedni a putriból. Saját erőből, akarattal.

Aztán ha akarsz, nevezz engem is nyugodtam szalonrasszistának. :)

TERÁPIA · http://szabadotletekpszicho.blog.hu/ 2014.07.17. 09:25:30

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Igen, páran ki tudnak emelkedni, saját erőből, akarattal, de a többség nem.

Miért kell nyelni, miért kell elviselni a megaláztatást és a diszkriminációt? Miért nem tekinted te is őket egyenjogú embernek, akik szegények, nincs munka, nincs rendes lakhatás, ráadásul "rájuk van írva, hogy nem a többségi társadalom tagjai"?

Mert vannak köztük bűnözők? Azokat az államnak ki kellene vonni a forgalomból. Nem más dolga, csakis az államé (rendőrség, bíróság stb.). MIért nem teszik a dolgukat? Miért tízezreket akarnak fizettetni egy zsebkendőért, ha cigányról van szó, miért csak őket büntetik, ha szabálytalan a biciklijük stb. amikor sokkal komolyabb dologban kellene fellépniük. Akár ellenük is. Azt meg nem teszik. Miért? Mert jobb, ha a cigányok és a nemcigányok egymással vannak elfoglalva így, s nem a nagy - nem a cigányok által elkövetett - bűncselekményekkel, amit a "csókosaik" követnek el nap mint nap.

Az államnak lenne a kötelessége emberi életet biztosítani mindenkinek. A rendőröknek "szolgálni és védeni". Mindenkit!

A cigányok egy része úgy segít magán, hogy ha nincs mit enni, enni adni a gyerekeinek, akkor ellopja, elrabolja. Ezt akarjuk fenntartani? Arra várunk, hogy a mélyszegénységben élők között van egy-egy, aki gyerekkorában egyszer csak megvilágosodik, s mindennek dacára sikerül kitörni? Ez lenne az az "erkölcsi mérce", amely alapján elítéljük a kitörni képtelenek 99 százalékát?

A szegénység persze ugyanúgy sújtja a nemcigányokat is, csakhogy őrájuk nincs ráírva a származásuk, így legalább a diszkriminációt nap mint nap elkerülik.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.07.17. 10:09:02

@TERÁPIA:

"Miért nem tekinted te is őket egyenjogú embernek"

A jó kurva anyádat vádold azzal, hogy nem tekinti őket egyenjogú embernek. Többet éltem együtt cigányokkal, mint te és az egész családod együttvéve. Több mint 10 éven át echt cigány ember volt az élettársam, ismerem az egész családját, a tisztességes, dolgos embereket és a simlis bűnözőket is. Te nekem ne papolj arról, hogy nem tekintem egyenjogú embernek őket. Menj a picsába az aljas balliba vádaskodásoddal.

"Mert vannak köztük bűnözők? Azokat az államnak ki kellene vonni a forgalomból. "

Csakhgy ez nem megy, mert a haverjaid, a geci "jogvédők" máris diszkriminációt kiáltanak és szaladnak panaszkodni EU-hoz, ENSZ-hez, anyám kínjához, hogy jaj, szegény cigány bűnöző emberi jogait megsértették, mert azt merészelték mondani rá, hogy bűnöző.

"Az államnak lenne a kötelessége emberi életet biztosítani mindenkinek."

Nem! Lehet, hogy el vagy maradva pár brosúrával, de ez a cocizmusban volt így. A kapitalizmusban a
munkaerőre is érvényes a kereslet-kínálat törvénye, és ha a cigányok munkaerejére nincs kereslet, akkor nem lesz munkájuk. Nem az állam hibája, ha a cigány gyerek nem jár iskolába, ezért szakmája sem lesz. Mellesleg a közmunkaprogram épp azt biztosítja, amit habzó szájjal követelsz.

A volt élettársam bátyja kb. 20 éve dolgozik Németországban megbecsült kőművesként, egymásnak adják őt a megbízók, annyira meg vannak elégedve a munkájával. Nem segélyért ment külföldre, mint a Kanadába meg Franciaországba "emigrált" tetvek, hanem dolgozni. Ez az út bárki előtt nyitva áll, aki dolgozni akar és nem másokon élősködni.

"Ez lenne az az "erkölcsi mérce", amely alapján elítéljük a kitörni képtelenek 99 százalékát?"

Igen, mert az út minden cigány előtt nyitva áll. Az már az ő szabad döntésük eredménye, hogy némelyek a tisztességes munkát választják, a többség viszont a könnyebb megoldást, a tolvaj, élősködő, bűnöző életet.

"csakhogy őrájuk nincs ráírva a származásuk, így legalább a diszkriminációt nap mint nap elkerülik."

A származással kapcsolatos diszkriminációnak igen alapos oka van. Tapasztalati. Mivel pedig tapasztalati alapon keletkezett, ugyanígy tapasztalati úton kell megszüntetni - ehhez azonban leginkább a cigányok munkához, tisztességhez, törvénytisztelethez való viszonyának kell változnia. Ezt pedig csak ők tehetik meg, helyettük senki más.

TERÁPIA · http://szabadotletekpszicho.blog.hu/ 2014.07.17. 10:54:53

Bocs, de az első mondatod után nem vagyok kíváncsi a magyarázkodásodra.

TERÁPIA · http://szabadotletekpszicho.blog.hu/ 2014.07.17. 10:59:26

PS: te nem is szalonrasszista vagy, hanem echte rasszista. Nincs mit beszélnem veled!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.07.17. 11:11:14

@TERÁPIA:

A jó kurva anyád magyarázkodik, te jellemtelen köcsög.

"te nem is szalonrasszista vagy, hanem echte rasszista."

A rasszista az, aki egy főképp bűnözésből, erőszakból, semmittevésből, segélyekből élő, dolgozni, tanulni nem akaró csoport bajaiért a társadalmat hibáztatja. Csakhogy a te rasszizmusod a többségi magyarság ellen irányul. De attól még rasszizmus.

"Nincs mit beszélnem veled!"

Nekem sem veled.

TERÁPIA · http://szabadotletekpszicho.blog.hu/ 2014.07.17. 13:04:56

"A rasszizmus olyan gondolkodásmódot jelent, amely az emberek külsejében megfigyelhető eltéréseket kiemeli, ezekhez morális, társadalmi vagy politikai különbségeket rendel hozzá, és az így létrehozott csoportok között – feltételezett tulajdonságaik vagy értékeik alapján – hierarchiát állít fel."

"Rasszista előítéletek
Előítéletek egy személy egy „rasszhoz” való vélt vagy valós tartozása miatt. Azaz A személy azt gondolja, hogy B személynek X tulajdonsága van, mivel Y „rasszhoz” tartozik.

Rasszista diszkrimináció
Emberekkel való megkülönböztető bánásmód külső jegyeik, például bőrszínük alapján. Hétköznapi példája, ha A személy nem köszön B személynek, mert az Y „rasszhoz” tartozik. Súlyosabb példa, ha egy munkaadó csak azért nem alkalmaz egy munkavállalót, mert az valamilyen rassz tagja; ha ezt sokan követik, akkor az adott rasszba tartozók között több lesz a munkanélküli. Ha ezt intézményi, törvényi, stb. szintre emelik, az az intézményesített rasszizmus (ld. lentebb).
Történelmi példák alapján a kutatók viszonylag egyetértenek abban, hogy az előítéletesség és a negatív diszkrimináció egy folyamat állomásai. Ha tehát nem tesznek ellene, akkor az előítéletesség diszkriminációhoz vezet, a diszkrimináció pedig egyre súlyosabb és súlyosabb formákat ölt. "

A stílusod pedig Kovácsné, te magad vagy!

TERÁPIA · http://szabadotletekpszicho.blog.hu/ 2014.07.17. 13:13:45

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

"Intézményesített rasszizmus
Ha a rasszizmus bármely formáját intézményi, törvényi stb. szintre emelik, az az intézményesített rasszizmus, azaz egyenlőtlen bánásmód egy intézmény vagy szervezet részéről egy személlyel vagy csoporttal szemben annak állítólagos rasszjegyei miatt. Esetenként kormányok (például: a náci Németország vagy a dél-afrikai apartheid), pártok vagy egyéb társadalmi és politikai szervezetek (például: a Ku Klux Klan) a társadalom többségi csoportjainak összekovácsolására gerjesztik a rasszista ideológiát, valamely kisebbséget bűnbaknak kikiáltva, a kiválasztott kisebbség felé irányítva a népharagot, így egy közösség olyasmire is rávehető, amire egyébként nem.

Rejtett rasszizmus
Egy személy vagy intézmény burkolt vagy öntudatlan formában történő negatív megkülönböztetése annak látható rasszjegyei miatt. Főleg akkor jelenik meg, ha a rasszizmus nyílt kifejezését már társadalmi vagy törvényi normák korlátozzák. McConahay[7] szerint a modern rasszizmus fő ismertetőjegyei:

a rasszista személy azt állítja, hogy ő nem rasszista, és a rasszizmus rossz dolog
állítja, hogy a jog előtti egyenlőséggel teljesen megszűnt mindenfajta rasszista megkülönböztetés (tehát nem vesz tudomást a megkülönböztetés egyéb, nem törvényi formáiról)
ugyanakkor azt is tényként állítja, hogy a korábban elnyomott csoportok „túl rámenősek”, „túl hamar” akarnak ugyanolyan helyet kapni a társadalomban, mint a korábbi vezető réteg, tehát olyan helyet akarnak megszerezni, amit „nem érdemeltek ki”
ezen kívül támadja a hátrányos helyzetűeket támogató állami intézkedéseket (a pozitív diszkriminációt), mivel azok „egyenlőtlen feltételeket teremtenek”.

A rejtett rasszizmus révén a rasszista személy elkerülheti a rasszizmus látszatát, miközben véleményével és döntéseivel továbbra is fenntarthatja az elnyomott csoportok hátrányos helyzetét. "

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.07.17. 14:20:32

@TERÁPIA:

"Nincs mit beszélnem veled!"

:)
És még segget is csinálsz a szádból. :D

Törlöm a bejegyzést a Radarról, te csak írogass még, én nem fogom olvasni.

Szúrófény 2014.07.27. 19:08:33

@Ráérek: hogy annál kárhozatosabb elbizakodottság és vakság nincs, mint másoknak tanácsolni, vagy másokat vezetni akarni ahoz kívánható talentum nélkül, s , hogy azok, kik ezen hiányokat nem érezvén, magokat kolomposokká, vezérekké tétetik, több kárt okoznak, mint hasznot, és sok fáradozásukért, ha mégoly tiszta szándékból folynak is, dicséret, s hála helyett gúnyt, s gyűlölséget aratnak — sőt némelykor áldás helyett felebarátaikat könnyekbe borítják!” Hitel 20. Oldal
133.-134. oldalon: a káros következmények okáról „Semmi egyéb, mint országos embereink legnagyobb részének járatlansága a reakciók törvényei körül, mely a közönségre nézve kimondottan káros! A rosszat, lágyvelejűt, tanulatlant, s a gondatlant ápoló törvény, midőn e szép társaságnak néhányit talán megmenti, minden bizonnyal számtalan jót, okost, tanultat, szüntelen büntet, s eképp nem az élet elvének, de a rom istenének állít oltárt.
süti beállítások módosítása