1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2014.02.01. 16:30 HaFr

A magyarok szabadsága

TGM mai cikkéhez (konklúziója: ne nyugatiak akarjunk lenni, hanem szabadok) írt kommentárt granicsar, emígyen: "Hát én, eltérően TGM-től, csak szubjektív véleményt tudok mondani. Éltem vagy tíz évet Nyugaton és most Keleten is hatot már. Itt, Oroszországban szabadnak érzem magam. Senki nem korlátozz semmiben. Itt nem állít meg a rendőr, mint Párizsban havonta legalább kétszer, hogy ellenőrizze az irataimat, itt nem rettegek attól, mint az USA-ban, hogy golyót ereszt belém egy rendőr, mert a gyanús mozdulatot teszek, itt nem szól meg senki, mert nem PC amit mondok. Itt ha akarom, akkor zsidó vagyok, fasiszta és homofób egyszerre. Ha akarom, akkor meg pont az ellenkezője. Persze, ha sok hülyeséget beszélek, akkor azt kockáztatom, hogy valaki szájba vág az asztaltársaságból :) Szóval, TGM mindig is szobatudós volt, az is maradt. Ahogy felénk mondják: Beszéli itten a marhaságot :D"

Nos, először is egy alapvetés: mi is az oroszok szabadsága a nyugatiakéval szemben? Nem egyéb, mint a magánélet szabadsága az állampolgári szabadságjogokkal szemben. Nem tudom, miért állították meg rendszeresen a kommentelőt a párizsi rendőrök, de biztosan kisebb eséllyel fogják őt szájba verni ott, mint Moszkvában, ha a homoszexuálisok jogaiért vagy a nukleáris fegyverarzenál ellen tüntet -- azaz amikor a magánéletét akarná kivinni a nyilvánosságba, hogy jogi vagy közhatalmi kérdést csináljon belőle. Valószínűleg azt se próbálta a még a tisztelt kommentelő, hogy összeakassza a tengelyt egy Putyin közeli oligarchával, egy kisebb városi gengszterrel, vagy egy magasabb beosztású bürokratával, mert annak esélye, hogy a bíróságra jusson az ügye, pláne hogy ott igazat adjanak neki, magyarul szólva infinitezimális (gyak. nulla). Sőt, ha már itt tartunk, már a túlélési esélyei is jelentősen rosszabbak egy ilyen összeütközés esetén Oroszország anyácska fennhatósága alatt.

Tehát a kommentelő megköszönheti a szabadságát annak, hogy 1) nem tényező, 2) nem akar érvényre juttatni semmit, ami az oligarchiának csípné a szemét, 3) maga is inkább élvezi, mint elszenvedi az orosz közhatalmi viszonyok megengedte magánéleti (gazdasági, társadalmi) kiszámíthatatlanságot, és ezt a szabadsággal azonosítja, holott ez a legteljesebb egoizmus, aminek táplálása éppenséggel a diktatúrák eszköztárának része a tömegember pacifikálására. És miután a kommentelő teljesíti, ami az állam által kijelölt feladata, utána még felrója a Nyugatnak a szabadság intézményrendszerének működtetését, amelynek minőségéről persze lehet vitatkozni, de még mindig egy másik világot képvisel a Kelettel szemben! Tökéletes eltévelyedés.

Miért fontos ez nekünk? Mert Magyarországon ugyanez a trend. A nyilvánosság hatalma jelentősen összeszűkült a kormányzati hatalommal szemben, a jogi és a gazdasági kiszámíthatóság meredek zuhanásával párhuzamosan a magánélet anómikussá (tervezhetetlenné, kaotikussá) és politikailag inaktívvá válik, a társadalom gyengülésére az állam további központosítással és a civil jogok ellehetetlenítésével válaszol, a korrupció egyre diszfunkcionálisabb, ütemesen folyik a jövedelmek és vagyonok átcsoportosítása stb. A magánéletek atomizálódnak, a civil társadalom gyengül, az állampolgári jogok és a politikai ellenzékiség megélésének tényleges útjai elzáródnak. A szabadság intézményrendszere mint olyan ismeretlen.

A magyarok mai (nagyon is orosz mintájú) szabadsága a magánéleti bezárkózás szabadsága. A fészkelődés erősen ellenjavallt, ha érti a nertárs. A régiek (közösségi) és a modernek (közösséggel szembeni önérvényesítési) szabadsága helyett az igazgatott szabadság, a magánéletbe zárkózás keleti gyakorlata dívik. A kollektivizmus és a kollektívummal szembeni ellenállás korszaka után eljött a kikényszerített érdektelenség kora. Egy lerobbant politikai közösségtől rezsicsökkentésen vett illúziótlanság és beletörődés.

152 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr935792941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kuszkusz1 2014.02.02. 11:37:16

És emlékszem ocsmány bandára az Országház előtt, egy olyan a Fidesz által uszított fertelmes bandára amelyet egyetlenegy kormány sem tűrt volna meg a parlamentje előtt.

Sírköves Slomó 2014.02.02. 11:38:05

@kuszkusz1: Csuklyában randalírozni tv-telen, ha bcs-t követnek el.

Azonosító nélküli rendőrnek az utcán lenni is tv-telen.

Gyurcsány bünözőket csinált a rendőrségből (is), de hát mit lehet várni elítélt bünözőtől.

Moin Moin 2014.02.02. 11:38:59

@Sírköves Slomó:

A BRIC-országok eleve hibás elnevezés e négy, egymástól nagyon eltérő társadalmú, gazdaságú és történelmű országra – így ezek egységes jellemzése eleve csak hibás lehet.

A legegyszerűbben Oroszországot, a 2005 óta tartó orosz gazdasági erősödést intézhetjük el: annak alapja ui. egyszerűen nem más, mint a 2005-től a két és félszeresére emelkedő szénhidrogén-energiahordozó ár. maga az orosz gazdaság (ipar, mezőgazdaság, tercier szektor) gyakorlatilag ezen időszak alatt semmivel sem vált sem hatékonyabbá, sem innovatívabbá. Komoly felfutást csak az építőipar produkált – egyértelműen a sok energiahordozó-bevétel elköltése révén. De: nincsenek világviszonylatban is keresett orosz ipari termékek – így a szó valódi értelmében vett gazdasági teljesítmény-növekedésről sem beszélhetünk.

A másik három ország annyiban eltér Oroszországtól, hogy ott mindenek előtt a nyugati technológiaexport és a helyi, olcsó munkaerő kombinációján alapszik a gazdasági növekedés. Ám ha megnézzük e gazdaságok saját (ipari-technológiai) innovációinak hányadát a teljes ipari termelésükben, akkor azt látjuk, hogy az az összességhez képest igen csekély, és még ennek is jelentős része egyszerűen (Kína esetében leginkább) a nyugati technológiák egyszerű és illegális lemásolásából eredeztethető. Továbbá: e három ország bázisa (gazdasági fejlettsége és teljesítménye) olyan alacsony volt az előző időszakban, hogy ahhoz képest könnyű az évi tíz százalék körüli növekedés. Továbbá – szintén elsősorban Kína esetében – köztudott és nyilvánvaló a statisztikák meghamisítása is. Ezen kívül pedig Kínát hatalmas – és illegális – belső adósság is jellemzi.

Ugyanakkor mindhárom társadalomra jellemző a társadalom kilenctizedét érintő, európai szemmel elképzelhetetlen szegénység, ellátatlanság és kiszolgáltatottság. Márpedig, ha figyelmesen olvastad a kommentemet, ott a demokrata társadalmak melletti érvek között ott szerepelt az általános és stabil jólét is!

…És még valami: a mind a négy országban 2008 óta tapasztalható beruházás-növekedés forrása alapvetően nem a „nemzeti (vagy, Kína esetében, az állami) tőke” volt, hanem az ezen országokba a FED-pénzpumpa által eljutott, az ottani kamathozamokra spekuláló államkötvény-vásárlás – amely most, hogy a FED hamarosan befejezi a pénzpumpálást, le is áll. …A magas kamatra kibocsátott államkötvényeik hozadékát viszont fizetniük kell majd az elkövetkezendő 10 évben. EZ, kombinálódba a magas belső eladósodottsággal és a rossz belső hitelállománnyal, nem éppen arra utal, hogy a „stabil és általános jólét és növekedés” korszaka vár a BRIC-államokra.
…Bizony: az egyes dolgokat összefüggéseikben kell vizsgálni – és így már koránt sem olyan szép a BRIC-kép!:-)

Ami pedig a nyugati demokráciák korábbi, a növekedésük fázisában jellemző nemdemokrataságát illeti: ezek a társadalmak (és nem csupán az államok!) mindig is a leginkább demokraták voltak – és nem csupán politikai intézményeikben, hanem az emberek gondolkodásmódjában is. Gazdasági súlyukról pedig csupán annyit, hogy a világ legnagyobb GDP-előállítója az EU, utána az USA, majd a negyedik helyen a szintén demokrata Japán következik és utána Németország… Ezek össz GDP-je 42.307.693 millió dollár – míg a BRIC-országok össz GDP-je mindössze 14.345.635 millió dollár, vagyis az „óriás” Kínát, a „világhatalom” Oroszországot is beleértve mindössze a harmada.

…Azok az átkozott számok és tények, ehh! Hogy azok mindig ellentmondanak a mi kis vágyacskáinknak!:-)

♔batyu♔ 2014.02.02. 11:41:27

@kuszkusz1: A többiek veled ellentétben viszont végignézték az egészet a HírTV-n.

Ezért ők nem úgy "emlékeznek". (Szerencsére, hiszen nem is így volt).

♔batyu♔ 2014.02.02. 11:43:10

@kuszkusz1: Miért mit csináltak? Tiltakozni merészeltek, te demokrata?

Én is emlékszem egy ocsmány bandára, akik hetekig sátoroztak a parlament előtt, de mivel éppen fideszes kormány volt, senki nem basztatta őket.

Moin Moin 2014.02.02. 11:44:04

@♔batyu♔: Jó - de mi adja a demokráciák gazdasgágát? Hát éppen a demokratizmus lényegét jelentő teljesítményalapúság!:-)

Ami pedig a kis, szívhezszóló iszlám példádat illeti: igen, a Próféta előírta a jótékonykodást... A jóléti államok meg komplex újraelosztó struktúrákat hoztak létre és működtetnek a társadalmi szolidaritásra.:-) Én inkább bízom a szegényket a svéd modellre, mint egy-egy pénzes effendi jó-vagy rosszindulatára. És ha idegenforgolódsz, akkor bizonyára meg tudod számolni, hogy hány lerongyolódott gyerek jut egy km2-re Stockholmban és az iszlám Bangladesben.:-)

Húsleves 2014.02.02. 11:44:29

Szerintem még az azonosító nélküli rendőrségi oszlatásnál is beszédesebb, hogy az "én is cigány vagyok" táblákkal a nyakukban demonstráló dicsőséges ballibek a titkosszolgálatokkal gyilkoltatták a cigányokat. Az meg már csak hab a tortán, hogy ennek ellenére Göncz Kinga az EU Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottság alelnöke.

Sírköves Slomó 2014.02.02. 11:44:55

@Moin Moin: Mind3 országra az erősödő, szélesedő középosztály jellemző.

Nyugaton egyetlen olyan ország sincs ahol ne szükülne a középosztály.

A trendek fontosabbak mint a pillanatfelvételek. A demokrácia nem a jólét oka, hanem a következménye. A demokrácia gazdasági alapját megteremtő sikeres cégekben parancsuralom van, mindenhol. Ez ilyen eccerü.

Sírköves Slomó 2014.02.02. 11:47:15

@Moin Moin: A demokratizmusnak semmi köze a teljesítményalapúsághoz, ideológiailag.

Éppen az lenne a lényeg hogy minentől függetlenül mindenkinek egyenlő szava van a közügyekben, ami éppen az ellenkezője bármiféle teljesítményalapúságnak.

kuszkusz1 2014.02.02. 11:48:34

@Sírköves Slomó:

Budapest utcáit tönkretenni bűncselekmény. A Kossuth teret összerondítani, tönkretenni, ott hetekig kempingezni bűncselekmény.

Gyurcsány nem despota volt hanem gyenge és gyáva. Meg hülye.

Moin Moin 2014.02.02. 11:49:09

@Sírköves Slomó:

Lennél szíves ide belinkelni azt, hogy Gyurcsány Ferencet mikor, melyik bíróság és miféle bűncselekményért ítélte el jogerősen?

Ha nem tudsz ilyen linket, akkor nagy nyilvánosság előtt történő rágalamzást követtél el... Majd küldök neked csomit a böribe!:-)

kvadrillio 2014.02.02. 11:50:39

"Nietzsche és az ateizmus

Nietzschét egyes akadémikusok kivételével[6] sokan ateistának tartják.[7] Nézetei a vallások iránt erősen kritikusak voltak, a 19. századi ateizmus egyik legfontosabb alakja[8] és megnyilatkozásai (például ismert szállóigéje, hogy „Isten halott”) miatt az ateisták fontos jelképüknek tartják. Ő magát egyértelműen ateistának vallotta.

A hatalom akarása című művében a következőket írja: „Minket, jó európaiakat, mi tesz különbbé a nacionalistáknál? Először is: ateisták és immoralisták vagyunk, de először még támogatjuk a vallást és a csorda-ösztön erkölcseit: ezekkel ugyanis egy olyan emberfajtát készítenek elő, amelyik egyszer majd a mi kezünkbe esik, amely a mi kezünket fogja kívánni.”".............

Moin Moin 2014.02.02. 11:50:57

@Sírköves Slomó:

Látom, fogalmad sincs arról, mit is jelent valójában a demokrata mentalitás és mi annak a története! Nem baj, gyere el közénk és tanulj!

Sírköves Slomó 2014.02.02. 11:52:43

@Moin Moin: Nálatok a cégnél a takarítónő és a vezérigazgató szavazata egyenlő?

És ezt hívjátok teljesítményalapúságnak? Akkor sok sikert, cimbi!

Bánik Eduárd 2014.02.02. 11:56:58

@♔batyu♔: Nem azon múlik egy ember érzéketlensége,hogy milyen náció tagja,vagy mekkora településen él,elég buta a következtetésed.
Mert teszem azt,ha te nagyvárosban élsz,akkor te is érzéketlenebb vagy egy falusi emertől?

♔batyu♔ 2014.02.02. 12:02:41

@Moin Moin: A világon a csóró gyerekek többségét nem a svéd modell menti meg, hanem az én "szívhez szóló kis iszlám" példám. Lehet a svéd modellt reklámozni pld. Ukrajnában, csak éppen nem működik.

Egyébként a magyarok között egyetlen egy iszlám vallású sem volt, tehát a magyarázat egészen biztosan nem az, amit te gondolsz.
A magyarázat egyszerűen az, hogy a magyarok és a törökök (szerencsére) nem kaptak (eléggé) (nyugati típusú) liberális nevelést.

"Jó - de mi adja a demokráciák gazdasgágát? Hát éppen a demokratizmus lényegét jelentő teljesítményalapúság!:-)"

Éppen az a mondat jelzi, hogy a demokratizmus irányi igény nem a balliberálisok igénye, sőt legfőképpen nem az övéké

Mert ha így lenne, ők rúgták volna seggbe Gyurcsányékat már jóval 2010 előtt.

Ugyanis szart érsz te ezzel, ha a teljesítmény nagyrészét kifizeted a magas államadósság miatt a bankoknak, sőt éppen a demokráciát fékezed.

kvadrillio 2014.02.02. 12:05:05

...HMMM....JÓÓÓÓÓ...HOSSZÚÚÚÚÚ...FILOZÓFIAI GONDOLATOK..., EZZEL CSAK EGY GOND VAN.EGYÉBIRÁNT..., HOGY A MAI RABLÓKAPITALIZMUS MULTIJAI, PÉNZÜGYI MACHINÁTORAI, (MILLIÁRDOS ... ÁFA-CSALÓI ÉS OFFSHORE-LOVAGJAI... )...MAGASRÓL SZARNAK NIETZSCHE FEJÉRE !!!!!!!:)

...HOVATOVÁBB....A MAI RABLÓ-KAPITALIZMUS KORÁBAN...A FILOZOFÁLGATÁS, MINT OLYAN, MEGMARAD AZ OTTHONI MELEG SZOBA FOTELJÉBEN VALÓ ELMÉLKEDÉS SZINTJÉN......

...és ezt te is nagyon jól tudod TGM ! :)

Moin Moin 2014.02.02. 12:05:18

@Sírköves Slomó: Mondom, hogy fogggalmaddd sincs a demokráciáról!:-)

Alapvetően: a demokrácia nem az - és nem akkor működik jól -, ha kompetenciától függetlenül szólunk bele a döntésekbe. A feleős demokrata polgár ELŐBB felvértezi magát kompetenciákkal és AZT KÖVETŐEN nyilvánít véleményt. Ezt csak azokban a társadalmnakban nem tudják, amelyek hadilábon állnak a demokratasággal.

A demokrácia - ha nagyon-nagyon leegyszerűsítem - nem más, mint egy módszer arra, hogy ne kontraszelektív módon, hanem kompetenciák alapján kerüljenek ki a társadalomból annak közhatalmi és gazdasági irányítói, szervezői. Így egy valóban demokrata közegben a vezérigazgató azért válhatott azzá, mert valószínűleg jóval több kompetenciéval bír a cégvezetést illetően, mint a takarítónő.

...De vegyünk egy szeméyles példát: te azért és attól lettél szélsőjobboldali, mert nem rendelkezel megfeleő kompetenciákkal ahhoz, hogy egy, a teljesítmányversenyre épülő XXI. századi társadalomban szilárdnak és biztosnak érezhesd a pozíciódat - és ezért "lázadsz" ellene.

kuszkusz1 2014.02.02. 12:05:39

@♔batyu♔:

Ja, a Hírtévé. Hát azt tényleg nem néztem nem nézem és nem is fogom nézni.

♔batyu♔ 2014.02.02. 12:06:38

@Bánik Eduárd: Pontosan így van. Nem az ujjamból szoptam, nap mint nap látom.

Természetesen ez az átlag.

tobeor 2014.02.02. 12:08:23

A poszt elején idézett kommentár nagy valószínűséggel irónia akart lenni.

tobeor 2014.02.02. 12:09:12

Legalább két kamunikket látok fentebb :)

♔batyu♔ 2014.02.02. 12:09:16

@kuszkusz1: Ja, nyilván a HírtV megrendezte, hogy hat rendőr rugdosson egy földön fekvő tüntetőt. Aki mint kiderült, egy dolga után épp arra járó vak ember.

Most már értem, miért nem tudott erről az egészről a közszolgálati TV. Mert pontosan tudták, hogy a magadfajta nem néz HírTV-t.

Persze szerencsére ebből a fajtából kevés van, kormányod 2010-ben nagyot bukott.

kuszkusz1 2014.02.02. 12:11:59

@♔batyu♔:

Nem akarlak elkeseríteni de az Astoria előtti fideszes gyűlésre Orbánék húzták rá a csőcseléket.
Orbán szabadította rá a jobboldali csürhét a SAJÁT SZIMPATIZÁNSAIRA, hogy azután a keveredés miatt mindenki ellen föllépő rendőrségi akcióból botrányt kavarjon és ezt Gyurcsány eltávolítására használja föl.
Ezért is menekült el páncélozott autóban a helyszínről mivel tudta (nagyjából), hogy mi következik és a saját bőrét nagyon is féltette.

♔batyu♔ 2014.02.02. 12:11:59

@Moin Moin: "A feleős demokrata polgár ELŐBB felvértezi magát kompetenciákkal és AZT KÖVETŐEN nyilvánít véleményt. "

Ez történt 2010-ben és fog történni 2014-ben.

Akkor is, ha a "demokratáknak" ez annyira nem esik jól, hogy többen már forradalmat robbantanának ki. (Ami társadalmi támogatás hiányában úgy végződne, hogy a tömeg őket lincselné meg).

Sírköves Slomó 2014.02.02. 12:12:58

@Moin Moin: Az előbb vmi teljesítményalapúságot kevertél a demokráciába. Már elfelejtetted?

1Alapvetően: a demokrácia nem az - és nem akkor működik jól -, ha kompetenciától függetlenül szólunk bele a döntésekbe. A feleős demokrata polgár ELŐBB felvértezi magát kompetenciákkal és AZT KÖVETŐEN nyilvánít véleményt.' - bullshit, a nyugati átlagpolgár pont annyira hülye mint a hazai: www.youtube.com/watch?v=tpAOwJvTOio

'A demokrácia - ha nagyon-nagyon leegyszerűsítem - nem más, mint egy módszer arra, hogy ne kontraszelektív módon, hanem kompetenciák alapján kerüljenek ki a társadalomból annak közhatalmi és gazdasági irányítói, szervezői. Így egy valóban demokrata közegben a vezérigazgató azért válhatott azzá, mert valószínűleg jóval több kompetenciéval bír a cégvezetést illetően, mint a takarítónő.'

Rizsa. Az USA teljes háború utáni atom-, ür-, és fegyverkezési programját ex náci tudódok irányították. Tehát aki jó tudós volt a diktatúrában, az jó volt a demokráciában is.

♔batyu♔ 2014.02.02. 12:13:21

@kuszkusz1: Nem nézted a HírTV-t. A közszolgálatiban erről semmi nem volt.

Ezért jó lenne, ha ebből nem éppen engem oktatnál, aki végignézte az egészet.

♔batyu♔ 2014.02.02. 12:15:08

@Sírköves Slomó: Ezek a demokraták azt felejtik el, hogy a logika nem balliberális. Ezért némelyikük nagy gondban van.

kvadrillio 2014.02.02. 12:15:31

@kvadrillio: hmm...és ehhez még egy szösszenet a III. évezredből..., a 21. századból....EGY MAGYJAR JOGI VÉGZETTSÉGŰ ÁLOMFÉRFITŐL.....:
"Orbán: Európa vagy keresztény lesz, vagy nem lesz !!!- Külföld - STOP
http://www.stop.hu/kulfold/orban-europa-vagy-kereszteny-lesz...nem.../98848...‎
2012 jan. 18 - Orbán: Európa vagy keresztény lesz, vagy nem lesz ... öröm egy parlamentben felszólalni, mert a demokrácia mégis a parlamentben működik"."

egyetmondok 2014.02.02. 12:21:37

Európában szabadnak lenni,a szónak az európai keresztény társadalom szervezési kísérletnek megfelelő értelmében, annyit tesz, mint nyugatinak lenni.
De persze TGM mondata jól hangzik,és ez az írása szerint kiváló.

kuszkusz1 2014.02.02. 12:22:44

"Ja, nyilván a HírtV megrendezte, hogy hat rendőr rugdosson egy földön fekvő tüntetőt. Aki mint kiderült, egy dolga után épp arra járó vak ember."

Ha ez igaz lenne, abból igen nagy botrány lett volna. De én egyetlenegy megrugdosott vak emberrel készült interjúról, riportról, újságcikkről nem tudok, pedig az eseményeknek - a hat rendőr által által végrehajtott vakrugdosásnak - kellett volna következményének és folytatásának lennie.
Úgymint: bírósági per, kárigény, a rendőrök elítélése.

Tudsz ilyesmit link formájában hozni?

Sírköves Slomó 2014.02.02. 12:26:24

@♔batyu♔: @Moin Moin:

Lehet hogy csak elbeszélünk egymás mellett.

A szavazópolgárnak semilyen kompetenciákra nincs szüksége, mert pont az a lényeg hogy minden hülye szavazójoggal rendelkezik, attól függetlenül hogy fizetett-e valaha 1 forint adót vagy nem.

Annyit kell tudnia hogy mi az ő személyes önös érdeke. A gond azzal szokott lenni hogy a rövid távú érdekek a többséget jobban érdeklik mint a hosszabb távúak, de ez ilyen rencer.

És mivel minden hülye szavazhat, de attól még nem lett okos a hülyéből, ma már a média gondolkodik a zember helyett. Úgyhogy azt kell uralni, ez a tömegdemokrácia lényege.

Ugyanis társadalmilag senkinek sem érdeke a gondolkodó, magáért kiálló individuum tömeges kinevelése, ez családi ügy volt és marad.

♔batyu♔ 2014.02.02. 12:27:28

@kuszkusz1: Emberek százait verték meg a rendőrségeken és a börtönben, ahol a kamerarendszer "éppen nem működött".

Volt is botrány, na persze nem Európa liberálisai robbantották ki. Gyurcsányék többek között ezért is buktak meg és sokak számára ez az az időpont, ahol a balliberálisok kiírták magukat Európából.

Mert pejoratív értelemben "keletinek" lenni nem akkor vagy, ha keletiekkel üzletelsz, hanem akkor, ha ilyeneket csinálsz.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.02.02. 12:29:49

@Moin Moin: SZtem több is a nyugati összesített

♔batyu♔ 2014.02.02. 12:30:04

@kuszkusz1: Mellesleg kártérítések is voltak. Te ennyire tudatlan vagy, hogy mielőtt követeled a linkeket, beírod a google-ba "kártérítés 2006 .októ".

♔batyu♔ 2014.02.02. 12:35:55

@Sírköves Slomó: Felfogás kérdése. Szerintem a szavazók többsége rendelkezik kompetenciával, mielőtt elmegy szavazni és azok értékesek is. (egyéni és össztársadalmi értelemben egyaránt).

Ez persze nem jelenti azt, hogy nem nyúlhatnak tömegében mellé. Persze az is nyilvánvaló, hogy sokan ötletszerűen és a média által irányított módon szavaznak. A média azonban nem egyértelműen negatív, rengeteg fontos ismeretet is a média közvetít. Ezért fontos az, hogy a média is legyen szabad.

Bánik Eduárd 2014.02.02. 12:39:31

@♔batyu♔: Hát nem tudom,hogy te hol látod ezt,mert én az ellenkezőjét tapasztalom.Mindegy merre járok,mindenfelé tapasztalok érzéketlenséget,és ugyanúgy azt is,hogy törődnek az emberek egymással.
Pedig hidd el sokfelé megfordulok.

kuszkusz1 2014.02.02. 12:43:07

@♔batyu♔:

": Emberek százait verték meg a rendőrségeken és a börtönben, ahol a kamerarendszer "éppen nem működött"."

Megpróbálok elképzelni akkor rendőrőrsöket ahová emberek százait lehet bezsuppolni verés céljára.

Csak nem a Vérmezőn állított fel a véreskezű Gyurcsány rendőrőrsöket ahol nyugodtan és feltűnés nélkül verhették a rendőrök a demokraták százait?

Vagy talán a Köztársaság tér alatti kazamatákban verték azokat a bizonyos százakat?

És hány rendőr vert? Egy rendőrnek hány demokraták kellett megvernie? A verés nehéz fizikai munka még akkor is ha az emberek százai nem tudnak védekezni. Meg voltak bilincselve? Honnan tudta a despota Gyurcsány, hogy emberek százaira való bilincs kell nagyhirtelen?

kovi1970 (törölt) 2014.02.02. 12:45:32

@Moin Moin: Az nem jelent semmit, hogy nem ítélték el. Itt soha senkit nem ítéltek el az ország szétrohasztásáért, lezüllesztéséért, szétlopásáért.
Nincsenek felelősségre vonások, de ez még nem jelenti azt, hogy nincsenek felelősök.

kuszkusz1 2014.02.02. 12:46:08

@♔batyu♔:

Nem általában a kártérítések érdekelnek, most csak a hat rendőr által rugdosott vak ember ügyére lennék kíváncsi.

♔batyu♔ 2014.02.02. 12:46:18

@kuszkusz1: Nézz már utána ezeknek, óriási irodalma van a neten. Nem is kell messzire menned, Index.

béla a görög (törölt) 2014.02.02. 12:46:49

Pontosan így igaz.

Bennem mindig csak az a kérdés vetődik fel - hogy ez 20 egynéhány év után, miért kérdés ma? Hogy vetődhet fel kérdésként? Hosszú távú memória, hmm...?

Moin Moin 2014.02.02. 12:48:35

@kovi1970: Jó, persze... De akkor a képzeletbeli sitten ültessétek mellé Orbánt, Simicskát, stb. is!:-)

Ettől függetlenül: jogerősen el nem ítélt személyt elítélt bűnözőnek leírni akkor is Btk.!

Moin Moin 2014.02.02. 12:50:51

@HaFr:

Csak az EU+USA+Japán+Németország-összeget írtam - ráadásul egy komoly számítási hibával: mivel az EU-s GDP-ben már egyszer ott a német GDP is, azt nem lett volna szabad külön is hozzáadni!

kuszkusz1 2014.02.02. 12:55:37

@♔batyu♔:

Én tőled várom a választ.
Nyilván jobban ismered a témát hiszen te hivatkoztál a hat rendőr által földön rugdosott vak emberre.

Moin Moin 2014.02.02. 12:56:11

@Sírköves Slomó:

Épp ebben különböznek az igazi, a demokrata mentalitáson alapuló és a csupán formális (intézményrendszerükben és jogrendjükben demokrata) demokráciák. Az előbbiek ui. már réges rég eljutottak odáig, hogy igenis: közösségi érdek a gondolkodó, magáért - és a közösségért is - kiálló individuum, mert ezen-ezeken alapszik a gazdasági produktivitás is. (Hiszen innováció nélkül nincs hosszú távú produktivitás - innováció pedig nincs önálló, kezdeméynezőkész és kreatív egyén nélkül.) Éppen ezért ezek az igazi demokráciák pl. az oktatási rendszerükben is nagy súlyt fektetnek az állampolgári kompetenciák fejlezstésére, a tudatos polgárrá nevelésre.

♔batyu♔ 2014.02.02. 12:58:08

"A paksi bővítéssel az EU-tól távolodó vonatra ülünk fel, 50 évig le se lehet szállni - mondták a tüntetésen."

Mivel az EU-t cseppet sem zavarták a 2006.október 23-i események és utána, ez nem is lenne olyan nagy baj.

Kár, hogy baromság.

kuszkusz1 2014.02.02. 12:59:01

@♔batyu♔:

Te még nem hallottál arról, hogy aki vádol annak kell az állítását bebizonyítania?

Húsleves 2014.02.02. 13:01:34

Kis felüdülésnek itt egy video, amin zsidó emberek, rabbik nyilatkoznak arról, hogyan terrorizálja a cionista Izrael a velük egy követ fújni nem hajlandó ZSIDÓKAT(!), akiket ugyanúgy megvernek, börtönbe zárnak, mint a palesztinokat, és hogyan hallgatja agyon, titkolja el ezt a cionista nyugati média.

Itt pedig a közelmúltbeli bizonyíték arra, amit mond, a BBC orbitális szarrá égése, a leleplezett hazugság.
A BBC cikkjének ( www.bbc.co.uk/news/uk-25906184 ) alján ez a megjegyzés látható mostmár.
"Update 31 January 2014: An incorrectly captioned picture was removed from this story and replaced by one showing members of the anti-Zionist Neturei Karta, making clear they were demonstrating in support of Mr Vona."
Éppen csak akkorát hazudtak, mint a klasszikus viccben: a hír igaz, csak nem osztogattak, hanem fosztogattak. Az anticionista rabbik ugyanis nem a Jobbik ellen, hanem a Jobbik ellen tüntető cionisták ellen tüntettek. De a BBC először megpróbálkozott egy szánalmas hazugsággal, hogy letagadják a PC médiának nem tetsző valóságot.
Az anticionista zsidó szervezet a honlapján ( www.facebook.com/pages/Neturei-Karta-International/179895388749404?hc_location=timeline ) is közölte, hogy tiltakoztak a BBC-nél, de a BBC nevű hazug szennylap - mert nevezzük csak a nevén a gyereket - csak a Brit Nemzeti Párt határozott üzenetének ( www.bnp.org.uk/news/national/big-lie-daily-mail-and-bbc-caught-red-handed ) hatására volt hajlandó korrigálni a hazugságát. Az üzenet ez volt: "We have also given the Mail notice that, if they do not correct the deceit, the paper will be pursued through the Press Complaints Commission.".
Ez tehát a BBC nevű dicsőséges "független" média. Milyenek lehetnek a kevésbé "jónevű"-ek?

kvadrillio 2014.02.02. 13:07:04

@egyetmondok: SZTEM PEDIG....IGAZI DEMOKRÁCIA MÉG AKKOR SEM LESZ, AMIKOR ORBÁN MÁR NEM LESZ !!! :)

A KERESZTYÉNSÉG PEDIG CSAK EGY HIPERGYORSAN HALVÁNYULÓ ÁRNYÉK LESZ AZ EGYRE KONTRASZTOSABB GENETIKA KORÁBAN.....:)

Sírköves Slomó 2014.02.02. 13:07:52

@Moin Moin: Látom a linket nem sikerült megnézni...:)

Pipas 2014.02.02. 13:10:29

@Moin Moin: "Lennél szíves ide belinkelni azt, hogy Gyurcsány Ferencet mikor, melyik bíróság és miféle bűncselekményért ítélte el jogerősen?

Ha nem tudsz ilyen linket, akkor nagy nyilvánosság előtt történő rágalamzást követtél el... Majd küldök neked csomit a böribe!:-) "

Lennél szíves belinkelni, hogy a csávót mikor, melyik bíróság ítélta el nyilvánosság előtt történi rágalmazásért? Ha nem tudsz ilyet... :D LOL

Sírköves Slomó 2014.02.02. 13:12:07

@Húsleves: @Moin Moin:

Ez a lényeg. Az igazi demokratikus mentalitáson alapuló társadalmakban a BBC a szólás szabadságának és közszolgálatiságnak és a független szakértőségnek a mércéje..:)

Ez a szép Európában, a kis különbségek, mert nem papírpohárban basszák eléd a sört mint Ámerikában, hanem üvegpohárban..:)

Moin Moin 2014.02.02. 13:14:48

@♔batyu♔:

Én viszont arra várok tőled választ, hogy 2007 "utcai (szabadság-)harcosai" vajon elköveték-e az alábbiakban a Btk.-ból az állam elleni bűncselekmények közül felroroltakat, vagy sem? És ha mégis, akkor vajon ez a mostani, "rendet teremtő" kormány miért nem vonta felelősségre azokat közülük, akik cselekméynei 2010 tavaszáig még nem évültek el?

Tudod, sokkal hitelesebb lenne a "szemkilövető" miatti hőzöngésetek, ha a saját soraitokban vágtatok volna rendet és tettetek volna a törvény szerint igazságot előbb!:-)

Szóval, a Btk-passzusok:

"Lázadás

256. § (1) Aki olyan tömegzavargásban vesz részt, amelynek közvetlen célja, hogy

a) az Országgyűlést,

b) a köztársasági elnököt,

c) a Kúriát vagy

d) a Kormányt

az Alaptörvényben meghatározott jogköre gyakorlásában erőszakkal vagy ezzel fenyegetve akadályozza, vagy intézkedésre kényszerítse, bűntett miatt két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) Aki az (1) bekezdésben meghatározott tömegzavargást szervez vagy vezet, öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(3) Aki lázadásra irányuló előkészületet követ el, egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(4) Nem büntethető lázadás miatt az a résztvevő, aki a tömegzavargást önként vagy a hatóság felhívására az erőszakos cselekmények megkezdése előtt elhagyja.

Rombolás

257. § (1) Aki Magyarország alkotmányos rendjének megzavarása céljából közművet, termelő-, közforgalmi vagy hírközlő üzemet vagy annak berendezését, középületet vagy építményt, termékkészletet, hadianyagot vagy rendeltetésénél fogva hasonlóan fontos más vagyontárgyat megsemmisít, használhatatlanná tesz vagy megrongál, bűntett miatt két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) A büntetés öt évtől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztés, ha a rombolás különösen súlyos hátránnyal jár.

(3) Aki rombolásra irányuló előkészületet követ el, három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."

kuszkusz1 2014.02.02. 13:16:37

@kvadrillio:

"SZTEM PEDIG....IGAZI DEMOKRÁCIA MÉG AKKOR SEM LESZ, AMIKOR ORBÁN MÁR NEM LESZ !!! :)"

Lehet, de azért ki kéne próbálni!

Moin Moin 2014.02.02. 13:17:03

@Sírköves Slomó: Amerikában is van üvegpohár a sörözőkben és Európában is van papírpoharas sörözés.
...I hob's 'of de' Theresienwies' g'seh'n.:-)

tamas11 2014.02.02. 13:17:47

@♔batyu♔:
Tökéletes példa arról hogyan születik egy hibás következtetés. (a tiéd, a szemünk előtt). "Ha kitépjük a százlábú lábait,
1. megsüketül, hiszen hiába kiabálunk neki" Vagy
2. Rossz nyelven szólítjuk meg, hogy ugorjon.
A gazdag országok fiatal utazói nem azért nem adakozóak (szóróajándék a purdéknak), mert liberális nevelésben részesültek (?), hanem másként találkoztak a szegénység problémáival vagy sehogy. Náluk az állam JÓL kezeli azt.
A Mária Teréziáról szállongó idézet: "ha nincs kenyerük, egyenek kalácsot" - is minimum kétfajta magyarázatot kínál: 1. cinizmusa "liberális", vagy
2. csak nem tudja, mire mondják, mit jelent a KENYÉR...

Moin Moin 2014.02.02. 13:20:27

@Pipas:

Az kellene, hogy ezeket a mocskosszájú, nekivadult szélsőjobber kommentdemokratákat egyszer-párszor valóban elítélni a rágalmaikért... Talán tisztulna a köztér - ha az illetők feje nem is!:-)

...Nota bene: a mi blogunkról már régen ki vannak söpörve ezek a figurák, a 100-adik pótnickjükkel is!

Khonsu 2014.02.02. 13:21:44

@♔batyu♔: Tehát, akinek nem tetszik lehet menni máshová? Honnan is ismerős...
4 év alatt sikerült azzá válnotok ami ellen addig (elvileg) felléptetek. Ez bámulatos teljesítmény.

Húsleves 2014.02.02. 13:22:38

@Sírköves Slomó:
Érdemes megnézni ezt a magyaroknak adott riportot is.
www.youtube.com/watch?v=2SH8V16Y5E4

Húsleves 2014.02.02. 13:29:01

A nagy liberális hazugságról pedig itt van egy jó kis cikk:

"A katonai hegemóniára alapozott intervencionista amerikai külpolitikát rendszerint a neokonzervatív érdekcsoportokhoz szokás kötni. Azonban egyre több higgadt szemlélőnek tűnik fel, hogy bizony a velük szembehelyezkedő számos - és nem kevésbé befolyásos - megmondóember a liberális világnézet alapján valójában ugyanezt a hozzáállást képviseli. A neokonokkal ugyan nem sok mindenben értenek egyet, de hozzájuk hasonlóan szilárdan hisznek az amerikai katonai erő alkalmazásának áldásos hatásaiban még akkor is, ha az nem az USA szűkebb értelemben vett nemzetbiztonsági érdekeiért történik, és nem is teljesen világos, hogy azok a bizonyos áldásos hatások mégis hogyan és miért fognak érvényesülni.

A Harvard nemzetközi kapcsolatokkal foglalkozó professzora és a Foreign Policy egyik "bloggere" - a már nálunk is többször idézett - Stephen M. Walt szerint a washingtoni kormány olyan ellentmondásos húzásaiért, mint a 2003-as iraki háború, az afganisztáni "nemzetépítés" vagy a szíriai kormányellenes felkelők támogatása, főleg az efféle neokonzervatív és liberális "héják" közötti érdekszövetség okolható. Mivel az utóbbi csoport kevesebb figyelmet kap, Walt nemrég felsorolta tíz főbb ismertetőjegyüket. A felsorolás szerintünk igen találó, ezért az alábbiakban fordításban közöljük azt."

Tovább itt:
katpol.blog.hu/2013/06/22/liberalis_imperializmus

Sírköves Slomó 2014.02.02. 13:30:16

@Húsleves: Nincs igazuk az ortodoxoknak. Zsidógyülölet Izrael előtt is volt, ez nem függ a világi állam lététől, persze destabilizálja az egész régiót.

A zsidógyülölet oka a zsidó etika, nem a zsidó állam.

Pipas 2014.02.02. 13:32:14

@tamas11: "A Mária Teréziáról szállongó idézet: "ha nincs kenyerük, egyenek kalácsot" - is"

Csak a pontosság kedvéért: nem Mária Teréziáról, hanem Mária Antóniáról (francia királyné) mondják ezt a legendát, de valószínűleg ő sem mondta, csak a politikai ellenfelei adtáka szájába ezt a mondást.

Így működik a politikai mocskolódás. :(

Khonsu 2014.02.02. 13:32:48

Csupán csak arról feledkeznek meg a tisztelt NERtársak, hogy Oroszország (és a belső ázsiai posztszovjet diktatúrák, akiket épp bálványoznak) háttere teljesen más, mint Magyarországé. Ők a rendszert országaik óriási természeti erőforrásaira, azok exportjára építették. Ez nálunk nem működik. Illetve régi gondja az országnak, hogy akikhez közeledni akarunk, azokat bálványozni kezdjük és másolni akarjuk, aminek mindig függőség és szolgaság lett a vége. Miért nem lehet egyszer úgy jó kapcsolatokra kialakítani, hogy közben önmagunk maradjunk? Gyanítom partnereink is jobban tisztelnének és nem a csicskát látnák bennünk.

panelburzsuj 2014.02.02. 13:34:58

@Moin Moin:
Na, végre megtudtam magamról, hogy a nekivadult szélsőjobber kommentdemokrataság az én igazi nagy bűnöm... :)

Sírköves Slomó 2014.02.02. 13:36:07

@Khonsu: 'Csupán csak arról feledkeznek meg a tisztelt NERtársak, hogy Oroszország (és a belső ázsiai posztszovjet diktatúrák, akiket épp bálványoznak) háttere teljesen más, mint Magyarországé. Ők a rendszert országaik óriási természeti erőforrásaira, azok exportjára építették.'

- Ki mondta hogy Orbán a rendszert az óriási természeti erőforrásokra és azok exportjára építi?...:)))

Húsleves 2014.02.02. 13:41:05

@Sírköves Slomó:
Ha valaki valamiért kifejezetten a zsidókat akarja utálni, akkor az biztosan talál rá valamilyen okot. Remélem te nem ilyen vagy, mert akkor nagyon mellément a neked címzett kommentem. A rabbi nem csak Izraelről nyilatkozik, hanem a cionizmusról általában. A cionizmus jogosan utált dolgain pedig semmit sem változtat, hogy kik állnak mögötte, mert ha mondjuk kiderülne, hogy valójában magukat zsidóknak hazudó vizigótok, attól még ugyanaz marad.

kuszkusz1 2014.02.02. 13:41:28

@panelburzsuj:
Csak nem téged is kiraktak?
Engem is!

panelburzsuj 2014.02.02. 13:43:31

@kuszkusz1:
Úgy látszik, ilyen a körkörös progresszió... :)

Khonsu 2014.02.02. 13:45:15

@Sírköves Slomó: A rendszer jellegéből adódóan sok-sok "ingyen pénzre" van hozzá szükség. Ahol nem jön a földből az olaj és a gáz, ott másoktól kell a pénzt elvenni amit szétosztasz. A jelenlegi külker mérlegünk annak köszönhető, hogy az elszegényedés megölte a belső fogyasztást, senkinek se legyenek illúziói. A Putyini rendszer másolása Magyarországon annyit eredményez, hogy a NER vírusként feléli az összes erőforrást aztán vége a bulinak, mert nem vagyunk Oroszország.

Sírköves Slomó 2014.02.02. 13:46:19

@Húsleves: Zsidógyülölet a cionizmus és Herzl Tivadar előtt is volt, még mindig ugyanaz miatt. A zsidók miatt..:)

Sírköves Slomó 2014.02.02. 13:47:19

@Khonsu: Magyarország külker mérlege az elmúlt 23 évben mindig többletes volt.

...???

Húsleves 2014.02.02. 13:49:13

@Sírköves Slomó:
Hát az ilyen kommentet a cionisták nagyon szépen köszönik neked. Ezzel tudják igazolni magukat. Maradjunk annyiban, hogy nem értünk egyet.

egyetmondok 2014.02.02. 13:50:53

@kvadrillio:
Nem tudom mi lenne az "igazi demokrácia",sőt olykor olyan érzésem van,hogy az leginkább valami olyan,mint most itt.
Nekem a közösség békéjét és jólétét illetően egyáltalán nincsenek illúzióim a demokráciáról.

A joguralom,na az már más. Az igen. Nálam attól igazán demokratikus egy állam. (Valójában az állami hatalom.)

Sírköves Slomó 2014.02.02. 13:55:45

@Húsleves: Miért a Római Birodalom, a Spanyol Birodalom, a Francia kirlyság vagy a Német Császárság vagy a cári Oroszország nem üldözte a zsidókat?

Sírköves Slomó 2014.02.02. 13:59:12

@Húsleves: Vagy Könyves Kálmán találta fel a numerus clausust? Ugyan már.

Khonsu 2014.02.02. 14:01:59

@Sírköves Slomó: Nem egészen, és a többlet mértéke se lényegtelen. A befektetések elmaradása is "javítja".

kuszkusz1 2014.02.02. 14:02:46

@panelburzsuj:
Agresszió, nem progresszió.

Te micsinyáltál? Én pikírt megjegyzéseket tettem a népanyázásra, bár az utolsó csepp nem ez volt a pohárban mielőtt kihajítottak.

Húsleves 2014.02.02. 14:05:19

@Sírköves Slomó:
Meg azokon kívül még ki tudja hányan üldöztek hányat. Én nem azt akartam mondani, hogy zsidógyűlölet régen nem létezett, hanem azt, hogy nem értek olyannal egyet, hogy valakit azért utáljanak, mert zsidó (vagy bármilyan más nemzetiségű). Ráadásul rendkívül kontraproduktív, mert a Paul Lendvay féle magyargyűlölők pont ezzel igazolják magukat. Abban a hazug szennyfilmjében például, amelyet a köztévé kommentár nélkül adott le, mert kommentár se kellett hozzá, hogy lásd, mekkora hazugságokkal és csúsztatásokkal van tele, kifejezetten hivatkozott kommentekre. Azt persze rögtön tegyük hozzá, hogy igen szelektív látása van a vén hülyének.

panelburzsuj 2014.02.02. 14:31:03

@kuszkusz1:
Túl mohón érdeklődtem, hogy a zseniális razlivi stratégák mikor fognak előbújni a gunyhóból, és milyen konkrétan szavazható állapotot óhajtanak ölteni.

kuszkusz1 2014.02.02. 14:48:33

@panelburzsuj:

Aha. Hát nálam is ez volt az utolsó csepp: az egyik duplanevű (nem a Moin Moin) javasolta egy blogban, hogy valakik csináljanak pártot és majd ő, vagy ők megmondják, hogy az a párt micsinyáljon.

Mire érdeklődtem, hogyha ennyire tudja a duplanevű hogy mi a teendő akkor miért nem ők csinálnak pártot, miért máshoz akarnak beállni pesztonkának.
Ekkor röpültem.

Moin Moin 2014.02.02. 15:02:40

@panelburzsuj:

Á, nem: egy háborúban többmindenért is ki lehet érdemelni a golyót: te pl. destruálásért kaptad!:-)

tamas11 2014.02.02. 15:11:04

@Pipas:
csak a pontosság kedvéért: ki mocskolódik itt?
Továbbá: akkor Maria Antoinette , avagy Terézia a mocskos?

teknoc erno 2014.02.02. 15:53:41

Hűha, ezt a TGM cikket eddig még nem olvastam, pedig micsoda élmény! :D TGM egy nagyra nőtt, szakállas pubertás, aki lázadozik a jó meleg szobából, kihasználja a liberális-kapitalista demokrácia minden vívmányát, közben meg esténként ilyen baromságokat irogat csakhogy megmutassa: ő egy igazi ellenálló!!!! :D TGM ugyanolyan szerencsétlen mint pl. azok a Jobbikosok akik a mocskos libsi interneten keresztül szidják a libsi vívmányokat, meg Iránt éltetik :D valójában persze 2 napot nem bírnának ki liberális demokrácia nélkül.... agyament, szerencsétlenek ezek, de ettől szép színes a világ TGM-ek és szélsőjobbos hülyék is kellenek, másképpen kiken röhögne az ember a neten :D

panelburzsuj 2014.02.02. 16:19:52

@Moin Moin:
Jaja. Destruáltam.

Lelegeltem a gunyhóról a szénát.

jogalany 2014.02.02. 16:23:19

@♔batyu♔:
Azt mondod Putyin esetében nincs zsidókérdés.
Nagyon tévedsz, hiszen Putyin első időszakában volt, hogy közel 600 ezer zsidó vándorolt ki Izraelbe, és onnan sokfelé.

kvadrillio 2014.02.02. 17:26:13

Lázár ma is bejelentett egy újabb holokauszt-emlékmű építést

Mint mondta, két ügyet kiemelten kezel a kormány az emlékév kapcsán, azt, hogy az ország lehetőleg minél több pontján jöjjenek létre közösségi emlékhelyek, ahol a vészkorszakról szóló tudás fontosságára hívják fel a figyelmet. Ebbe a sorba illeszthető a józsefvárosi pályaudvarra tervezett intézmény is. (Hát igen, lassan el fog fogyni a hely és az emlékművekre is emlékműveket kell építeni. -szerk)

Lázár János közölte: a kormányzat elfogadta a bizottság javaslatát, és a MÁV-ot arra utasította (!!!), hogy a pályaudvar projektjének megvalósításában vegyen részt, valamint felkérte Schmidt Máriát, a Terror Háza Múzeum cionista főigazgatóját, hogy a pályaudvaron létesítendő oktatási központ tartalmát határozza meg, ennek érdekében pedig hozzon létre hazai és külföldi történészekből álló kutatócsoportot. (Vagy inkább meseíró egyletet. -szerk)

A kormány Fürjes Balázs kormánybiztost azzal bízta meg, hogy 2014 tavaszára készüljön el a józsefvárosi emlékhely, amelynek megvalósításához a kormány ötmilliárd forintot (!!!) rendelt, így a források teljes mértékben rendelkezésre állnak, hiszen ilyenkor nincs szó takarékosságról és megszorításról.

Az államtitkár arról is beszélt, hogy ezen az összegen felül a hazai civil szervezeteknek, a zsidó közélet szervezeteinek és az oktatási intézményeknek 1,5 milliárd forintos alapot hoztak létre, hogy helyi szinten is lehetővé tegyék az emlékezést. Úgy fogalmazott: szeretnék, ha az emlékezést (pontosabban erőszakos emlékeztetést -szerk) minden egyes oktatási intézetben elő tudnák segíteni.

L. Simon László, az Országgyűlés kulturális bizottságának fideszes elnöke arról beszélt, hogy a civil szervezeteknek szánt 1,5 milliárd forint felhasználására október 1. és november 15. között fogadja a testület a pályázatokat, és december 15-ig bírálják el őket. A megítélt összegeket januárban indítják a pályázóknak, a pénz odaítéléséről a végső döntést a Miniszterelnökség hozza meg.

Ebből a keretből lehet pályázni tudományos publikációkra, tanulmányok készítésére, illetve a holokauszt művészeti feldolgozására (vagyis kiszórnak egy csomó pénzt a zsidóknak a semmiért -szerk). A civilek és önkormányzatok a helyi kezdeményezésekre, a helyi identitást erősítő ügyekre is pályázhatnak. Ezenkívül ösztöndíjakat is indítanak ebből a pénzösszegből diákoknak, és egyéni kezdeményezéseket is várnak - jegyezte meg.

Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének elnöke arról beszélt, öröm számukra, hogy a szövetség kezdeményezésére kezdődött el az emlékév tervezése. Úgy fogalmazott: "sok katartikus pillanat" volt 70 évvel ezelőtt, de az oda vezető folyamatot is be kell mutatni az emlékévben. A történelmi hűséghez az is hozzátartozik, hogy az embermentők pozitív példái csupán kivételes esetek voltak - mutatott rá.

Az eseményen részt vett Németh Zsolt, a Külügyminisztérium államtitkára, Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára és Kovács Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára, Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára és persze az elmaradhatatlan vendég, a helytartó: Ilan Mor, Izrael magyarországi nagykövete.
Forrás:
MTI nyomán

Válasszon: Válasz vagy Továbbítás

EZ A FASZ MINDENHOL HOLOKAMU EMLÉKHELYET CSINÁL ?????
NEM ELÉG A DOHÁNY UTCAI ZSINAGÓGA EMLÉKFÁJA NEKI ?????
TÖNKRETESZI A SZABADSÁG TERÜNKET IS ?????
O.K., HOGY TÖRTÉNELMI TANULMÁNYAINK SZERIN T IS ILYEN NEM TÖRTÉNHET MEG MÉG 1X DE !
A II. VILÁGHÁBORÚ, A FELSZABADÍTÁS UTÁN SZÜLETETTEKNEK MI KÖZE VAN EHHEZ ?????
MIÉRT KELLENE A MAI MAGYAR NEMZEDÉKNEK HOLOKAMU-EMLÉKHELYEK TÖMKELEGE KÖZÖTT BUKDÁCSOLNI ?????
LÁZÁR JÁNOS TE HÜLYE VAGY ???

kvadrillio 2014.02.02. 17:27:58

@kvadrillio: A NÉMET SAS FELEMELI A FEJÉT.....

"Joachim Gauck szerint Németországnak nem szabad a történelmi múlt bűneire hivatkozva tartózkodnia az aktív külpolitikai szerepvállalástól, hanem vállalnia kell az utóbbi években megnövekedett nemzetközi tekintélyéhez kapcsolódó felelősséget."""""

" nÓGRÁDI GYÖRGY: "Egy biztos: a világot ma nehezebb Izrael mellé állítani. És ez nem csak a médián múlik! Rá lehet sütni a bélyegeket a televíziókra, hogy ki zsidóbarát, ki arabbarát, de az például tény, hogy a világon senki annyiszor nem sértette meg az ENSZ határozatait, mint Izrael. Jelenleg az ENSZ vezetői vizsgálatot követelnek Izrael ellen háborús bűnök miatt. Ilyesmire eddig még nem volt példa ebben a konfliktusban. Ez különösen annak fényében érdekes, hogy Izrael még mindig az Egyesült Államok egyik legfontosabb szövetségese. Nemrég láttam egy hetvenöt perces vitaműsort a német közszolgálati tévén a gázai események megítéléséről. Ebben először hangzott el felelős német vezetők szájából, hogy az Izrael melletti szimpátia véget ért. Ez hatalmas fordulat az eddigi megítéléshez képest! Azt mondták, hogy Németország túl van a második világháborús bűnökön, és már nem feltétlenül szimpatizál Izraellel. Vegyük ezt nagyon komoly jelzésnek (hiszen nem véletlenül említettem a németeket): a világ közvéleménye elfordulóban Izraeltől! Ebben természetesen benne van az is, amit említett, hogy a palesztinok sokkal gyengébbek, az elesettségük jól vizualizálható a médiában, a halottak aránya száz az egyhez, és a világ rokonszenve mindig a „kicsik” mellé kerül. De hangsúlyozom, hogy nem csak tévéképekről van itt szó.""""""

kvadrillio 2014.02.02. 17:50:00

@kvadrillio: IZRAEL HELYZETE REMÉNYTELEN
CSAK NEM BESZÉLNEK RÓLAA történelemben először fordul elő, hogy Amerika és Izrael érdeke nagyon különbözik. Amerika meg tud lenni Izrael nélkül, de Izrael nem tud létezni Amerika nélkül. Izrael kezében egyedül az amerikai zsidólobbi van, viszont Amerikának a közeli és távoli tervei inkább a túlélésről szólnak mint arról, hogy Izrael mániáit kiszolgálják. Elmúlt már az az idő, amikor Izraelben vakkantottak egyet és Amerika azonnal ugrott kiszolgálni a terrorállamot. Hála a jó Istennek Irán megerősödése és a térség megváltozott helyzete egy teljesen új helyzetett hozott, amiben Izrael már légüres térben mozog. Az az őrült terv, hogy egyedül Izrael majd megtámad néhány iráni reaktort nevetséges, ezt ők sem gondolják komolyan. Alább a Hetek cikke nem szól arról, hogy mi lesz, ha évekig segélyhajókat küldenek Gázába? Az igaz, hogy az oroszok most nem szállítják le a rakétákat Iránnak, de közben a Hezbollahot tárgyaló félnek akarják egy esetleges közel-keleti tárgyalásokon. Ha nem támadják meg Iránt, akkor Irán minden téren tovább fog erősödni a következő években és azt sem szabad elfelejteni, hogy ezzel együtt Irán nemzetközi tekintélye is befolyása is nőni fog. Már most az van, hogy ők mondják meg, hogy mikor akarnak tárgyalni az EU-val. Kép: Leon Panette a CIA főnöke gondban és a Truman nevű anyahajó....bla...bla...bla........

kvadrillio 2014.02.02. 17:55:13

@egyetmondok: ö..ö.ööööö....millen joguralom ????? a MILLIÁRDOKAT SIKKASZTÓ ÁLBRÓKER KULCSÁR ATTILÁRÓL MIT TUDSZ ????? VAN ÍTÉLET MÁR ????? JOGURALOM MIT CSINÁLT A ZÜGYÉBEN ????? :))) csak kérdezem......

egyetmondok 2014.02.02. 18:08:18

@kvadrillio:
ööööööööööööööö, én nem az igazságszolgáltatás ilyen vagy olyan eljárásairól,lassú vagy nem lassú döntéshozatalairól beszéltem, hanem a..........ööööööööööööö, joguralomról.
Van egy kis különbség,olyan alma meg körte szintű.

borzimorzi 2014.02.02. 19:41:22

@Moin Moin: Ami azt illeti, hogy "a demokrataság alapvetően a teljesítményalapúságot jelenti", ez szerintem ma már sajnos nincs így. Mégpedig minél régebb óta van egy országban jóléti rendszer és magas újraelosztás, annál inkább nincs így. Ugyanis a svéd, a francia, a német, az angol és még pár demokrácia közel luxus életszínvonalat biztosít újraelosztásból a parazitáknak is. Nem azokra gondolok, akiknek átmenetileg nincsen munkájuk, hanem azokra, akik nem is keresnek, legfeljebb mondogatják, illetve akár kimondottan is az élethosszig tartó segélyen élésre rendezkednek be. Mivel munkába nem járnak, bőven van idejük szaporodni, és ennek megfelelően hamarosan le fogják szaporodni az eltartóikat, vagyis az adófizetőket. Idővel kialakul és eluralkodik az a nézet, hogy dolgozni és adózni: lúzerség. A mai, jóléti rendszerekkel és magas újraelosztással egybekötött demokráciák halálra ítélték saját magukat, mert hosszú távon a parazita sokak uralmát valósítják meg az értéktermelő kevesek felett.

Abban persze igazad van, hogy a XXI. századi munka elvárásainak megfelelni képtelenekből lesznek a széljobberek. Hazánkban ez már csak azért is aggasztó jelenség, mert az a félmillió viszont, aki nagyon is képes megfelelni a XXI. századi elvárásoknak, már kivándorolt. A széljobb előretörése sajnos borítékolható. Ez ellen csak az jelenthetne orvosságot, ha lenne egy mérsékelt konzlib párt. De nincsen. Majd kiderül, hogy a MOMA ilyen lesz-e, de vannak kétségeim.

Üdv:
b

borzimorzi 2014.02.02. 19:54:36

@kvadrillio: Hát, ez elég baj. Ugyanis Izrael e tekintetben olyan, mint egy labor. Ott már áll a bál amiatt, hogy az értéktermelő kevesek nem akarják odadobni a sok nehézség árán megalapított és megvédelmezett hazájukat azoknak, akik bár sokan vannak és szaporodnak feszt, szabad szemmel látható értéket nem termelnek. Viszont annak a (muszlim) civilizációnak az előretolt ötödik hadoszlopát jelentik, amelyik Izraelt már kétszer is megpróbálta elpusztítani. Ha jól emlékszem, 1948-ban és 1967-ben. Mindkét alkalommal visszaverték őket az izraeliek. És most meg úgy vannak vele, hogy aki nem tudta megszerezni tőlük a hazájukat a kardjával, az a hüvelyével se fogja. 'Oszt jónapot. :-)

A németek, franciák számára még nem esett le a 20 fillér, hogy 20-30 éven belül pontosan ebben a szoaréban lesznek ők is benne, nyakig...

Üdv:
b

jogalany 2014.02.02. 21:33:31

""A katonai hegemóniára alapozott intervencionista amerikai külpolitikát rendszerint a neokonzervatív érdekcsoportokhoz szokás kötni. Azonban egyre több higgadt szemlélőnek tűnik fel, hogy bizony a velük szembehelyezkedő számos - és nem kevésbé befolyásos - megmondóember a liberális világnézet alapján valójában ugyanezt a hozzáállást képviseli. A neokonokkal ugyan nem sok mindenben értenek egyet, de hozzájuk hasonlóan szilárdan hisznek az amerikai katonai erő alkalmazásának áldásos hatásaiban még akkor is, ha az nem az USA szűkebb értelemben vett nemzetbiztonsági érdekeiért történik, és nem is teljesen világos, hogy azok a bizonyos áldásos hatások mégis hogyan és miért fognak érvényesülni."
@Húsleves:
Pl. India 43 milliárd $-t költ fegyverkezésre. SU: 41 milliárdot, kina 161 milliárdot, míg az USA 680 milliárdot /év.

DrGehaeuse 2014.02.03. 12:52:27

@Hafr:
"Mert Magyarországon ugyanez a trend".

Azzal, hogy a "létező orbanizmus" tendenciái hasonlítanak a putyinizmus bizonyos vonásaira egyet értek. De a "politika" felülkerekedése a "nyilvánosság" hatásosságán a gyurcsányizmus hagyatéka amit orbán csak tovább fejlesztett. A legkárosabb tendenciák még a részleges gengszterváltás előtt indultak és töretlenül folytatódnak ma is. Most éppen orv-bán regnálása biztosítja a kontraszelektált elitcsoportok és gazdasági maffiahálózatok további fejlődését. De ez afolyamat nem orv-bánnal kezdődött és nem szinte semmit "újítást" nem tett hozzá. Néhány "mutyi" most sokkal leplezetlenebbül és otrombább módon folyik mint korábban. Viszont pl. hogy "a nyilvánosság hatalma jelentősen összeszűkült a kormányzati hatalommal szemben", már gyurcsány idejében de facto megtörtént hiszen fletó maga mondta az öszödi böszmeségben: "...fölkészíteni a legbefolyásosabb lapok vezetőit, és vezető publicistáit, hogy mire számíthatnak" ami szerintem a nyilvánosság politoikai elit által való irányítottságának a nyilt beismerése (2006). Ez azt jelenti az én olvasatomban, hogy gyurcsány idejére már ki volt épülve a politikai-gazdasági-sajtó hálózatok összefonódása és működtetése a társadalom többségének félrevezetése és "megvezetése" céljából, hogy a többségi érdekek (közjó) rovására az un. "erős érdekérvényesítő képességű csoportok" érdekei folyamatosan és zavartalanul érvényesülhessenek. Ezzel biztosítva ennek az önjelölt és többszörösen kontraszelektált "elit"-nek a nyugati szinvonalú jólétét egy balkáni szinvonalon nyomorgó roncstársadalom nyakán.

tamas11 2014.02.03. 13:42:04

@DrGehaeuse:
Olyan számomra a dilemmád, mintha azt kérdeznénk a pol.marketing alkalmazóiról, hogy eszesek vagy szemetek.
Ha Orbán nem tett hozzá semmit, akkor azt mindenképp, hogy jól csinálta: szerintem tulajdonképpen abban, hogy volt benne annyi kisebbrendűség/tanulási hajlam (akkor még) hogy MEGFOGADTA tanácsadójának szakmailag kitűnő javaslatát. (Wermer Andrásról beszélek.)
Hogy e folyamatban ki volt a korszakalkotó?
Gyurcsány és a népesség , akik ragyogóan alakították az áldozat szerepét, vagy a hatalomra törők, esetleg a hogyan-művészek?
Szerintem a nyilvánosság szerepében is történt változás: jobban hiányzik, mert rétegei keletkeztek.
A lényeg, hogy egyetértsünk a folyamat lényegében... Ahogy végül fogalmazol: ." biztosítva ennek az önjelölt és többszörösen kontraszelektált "elit"-nek a nyugati szinvonalú jólétét egy balkáni szinvonalon nyomorgó roncstársadalom nyakán."

tamas11 2014.02.03. 18:01:06

@DrGehaeuse:
Bocsánat, az előbb elzanzásítottam a témát, pedig magam is fontosnak találom, igényli a pontosságot.
A kérdésünk tehát az, hogy van e (volt e) valami korszakos a média környezetében, szerepében a rendszercibálások során, vagy alakulása egyenes fejlődés következménye. Szerinted a korábbi manipuláció és összefonódás ugyanolyan értékű, a szerepe nem változott.
Szerintem változott, és ennek forrása három különböző dolog.
1. Orbán rátermettségnek is nevezhető tudatossága, szóval, hogy jobban csinálta, (ellenzékből is!)mint elődei. 2002-es vesztesként jobbak voltak esélyei mint a pályakerékpárosok közül annak, amelyik hátrébbról kezdi a finist.
2. A tanácsadó személye (plusz szerepe Orbán mellett). Szakmailag egyedülállóan sikeres volt (Wermer A).
3. A net korszak új kommunikációs terei-mezői, amelyek jótéteményei hatottak ugyan, de a hiedelmek róla túlzottak.
Konyhanyelven : Lehet fecsegni, hurrá, de túl sokan hiszik (és hivatkoznak rá), hogy ez a szabadság és kiegyensúlyozottság záloga..
Nem lett az.
Szakmai szókinccsel leírva: rétegei keletkeztek a nyilvánosságnak, az elhangzó közlések érvényessége felér egy bujócskával: sokan rejtőznak, elégnek tartják az új nemtömeg-kommunikáció könnyű sikereit, megspórolva a coming outot. Fokozottan interaktív mezőben nincs interakció.... Itt is, e blogban is: lehet fecsegni, de mire elég? Nemsemmi- mondjuk a szlenggel, de mennyi az annyi?! Kinek kedvez a pótkielégülés? Olyan a hatalom, mint a rossz feleség: felháborodik , aztán eljut oda, hogy elkezd örülni neki.

tamas11 2014.02.03. 18:09:56

@tamas11:
jobbak voltak esélyei , (VESSZŐ HIÁNYZOTT)
süti beállítások módosítása