1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2013.09.19. 10:48 HaFr

A baloldalnak hívott húsevő növény

Összegezzük, miért is reménytelen a baloldalról (várni Orbán megdöntését).

1. A Fidesz lenyúlta a baloldali agendát.

2. A baloldalnak huszonhárom év alatt nem sikerült kitalálnia, hogy micsoda. Megoldásnak, előrebocsátom, nem jó, hogy sokféle, amiben aztán a baloldalak büszkén megnyugszanak, Mihancsik Zsófia megvakargatja a talpukat, aztán hazariszálják magukat azzal, hogy a civilizáció velük van. Nincs velük. A baloldal hasznavehetetlen, civilizáció már nincs. De ha lenne, se lenne velük. (A részletesebb definíció igényével, a magyar baloldal kb. a a kádárizmus talaján post mortem kinőtt húsevő növény, amelynek idáig volt mit felzabálnia maga körül, de most, hogy Orbán lelke beleköltözött Kádár örökségébe, hirtelen eszébe jutott nekiesni a gazdatestnek. A baloldal hirtelen nagyon demokratikussá szeretne válni, most, hogy valaki az övénél ambiciózusabb -- igazi reinkarnációs, nem csak sundán-bundán élősködő  -- programmal lépett fel, de amíg tovább hazudik magáról, esélye sincs győzni -- nem azért, mert a magyar annyira vágyná az igazságot, bár 10%-uk talán igen, hanem -- mert ez a ragaszkodás önmaga demokratikus fikciójához megakadályozza esetében az innovációt. A baloldal nem szociáldemokrata, nem blairi harmadikutas, nem példaszerűen demokratikus, semmi köze a szakértelemhez, és már Kádárt is elvették tőle. Akkor meg micsoda? Hogy indulnak így háborúba, ha már a saját küszöbüket sem tudják átlépni?)

3. Ebből következőleg a baloldalnak sem az egyenlősdi, sem a demokrácia programja nem áll jól -- de nem csak nem áll jól, hanem teljesen diszfunkcionális is (a fentiek miatt), ám hogy a baloldal maga mennyire diszfunkcionális, azt jól mutatja, hogy ott még mindig nem jöttek rá erre. Egymás után jönnek a közvélemény-kutatási eredmények, amelyek növekvő Fidesz-előnyről szólnak, a csapnivalónál is csapnivalóbb politikai megnyilvánulásaik csak a hülyéknek nem bizonyítják a teljes tanácstalanságot, nota bene már a Klubrádió is azt suttogja, hogy "Attila 2018-ra készül" (sírva röhögünk) -- de a baloldal csak megy tovább előre a zsákutcában, és közben már be is esteledett, zseblámpa nincs, "Attila" szeme meg még mindig nem világít.

4. A baloldal vezetői, ha nem is flepnis kretének, de az ország politikai kulturálatlanságának drámájában a főszereplő Orbán mellett a darab illusztris, fontos mellékszereplői -- vagy inkább kellékei. Velük esélytelen nem csak az ország, de a saját háztáji körzetük is. Esélytelen.

5. Orbán a magyar politikatörténet egyik legbaljósabb (mert egyszerre cinikus és eltökélt) figurája, a politikai gátlástalanságnak olyan Saljapinja, Paganinije, Darth Sidius-a, akit 120%-on pöfögve sem lehet legyőzni. Mesterházy és az Együtt-PM társelnökeinek, blogolóinak és sopánkodóinak baráti társasága távolról sem ismeri azt az akaratot (der Wille zur Macht), ami ezt az embert hajtja, nemhogy akár mindenüket összetéve reprodukálni tudnák azt. Szótlanul hagyják Orbán kötcsei mondatát, hogy itt 2014 után kezdenek el majd igazán megváltozni a dolgok, és ha így megy, bizony ezt is meg fogjuk látni, amíg ők a végtelen tehetségtelenségükben egymás után morzsolják el a napokat.

6. A baloldal ebben a szellemi, HR- és kulturális leosztásban csak úgy juthat valami vakszerencse folytán kormányra, ha Orbán egyik napról a másikra valamiért beleun. Nos, az a rossz hírem, hogy nem fog. Addig biztos nem, amíg le nem vadássza őket (minket) egyenként, ahogy Kövér mondta annak idején, kivéve azokat, akikre valamiért szüksége van a centrális erőtérben. Mint az MSZP-re ebben a formájában.

Orbánt csak egy új radikális középjobb párt tudhatná megszorítani. De ezt bitang nehéz megcsinálni (úgy értem, hogy valami haszna is legyen). Igazából az irkálás már pótszernek is egyre szánalmasabb, lássuk be. A feltételes cselekedni tudás pedig egy vicc. Politizálj vagy a nevedben politizálnak, és aztán megnézheted magad!

163 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr405523287

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Választói névjegyzékből való leiratkozásom 2013.09.19. 19:35:51

Kedves Országos Választási Bizottság! Kérem a választási névjegyzékből való végleges törlésemet, vagy ha úgy jobban értik, akkor a leiratkozásomat. Indokom erre az, hogy álláspontom szerint, minden választás lényegét tekintve vála...

Trackback: Választási névjegyzékből törölhetőek vagyunk 2013.09.19. 19:34:44

Nem kell elhinni egyik kormányzati,  Országos Választási Bizottsági, vagy más ügyintézőnek sem a megtévesztő kamu dumáit. Amikor csak arra hívják fel jellemzően a figyelmedet, hogy miért nem lehet. Mert lehet. Igen is le lehet már most is iratkozn...

Trackback: A baloldalnak hívott húsevő növény 2013.09.19. 19:26:02

A baloldal vezetői, ha nem is flepnis kretének, de az ország politikai kulturálatlanságának drámájában a főszereplő Orbán mellett a darab illusztris, fontos mellékszereplői.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ad Dio 2013.09.19. 21:18:28

@balage_81 reloaded:

"ezt az alapvető állítást nem tudod egy mondatból hosszú ideje kihámozni,"

Tekerni Te tekersz, mert sajnos kicsit szűken vagy képes értelmezni a elhangzottakat: csak ahogy Neked tetszik. Pedig Feri szerintem is bizony azzal fenyegetőzött, hogy ha ők nem, majd a "Viktor". Persze hozzátehette volna azt hogy az szerinte nem olyan lesz, meg nem úgy, meg blabla, de tudta, hogy a FELADAT adott, valaki meg fog vele mérkőzni és ő akart ez a valaki lenne. Sajnos a dolog ott bukott el, hogy ahhoz hogy valaki államférfi lehessen, először politikusként kell nagyot alakítani, ezáltal megteremtve a helyzetet. Hát ez nem jött össze Ferinek. Annyi politikai érzéke sincs mint HaFr barátunknak (upsz, most ezzel vajon dehonesztáltam, vagy csupán szabadon véleményt formáltam a képességeiről?).

leponex 2013.09.19. 21:19:09

@Carmichael:
"Mit lehet olyan szamársággal 'vitatkozni'...
Pedig pont ezzel kellene vitatkoznod, ha nem értesz egyet vele, ennek lenne értelme, és talán még partnert is találnál hozzá. Nem hajítottak kesztyűt az arcodba"

Természetesen, ha főállásban ez lenne a dolgom, megtehetném.

Mezei kommerként én a komolytalanságát, nevetségességét igyekszem megvilágítani.

Neoteny barátunkkal évtizedekig elvitatkozhatnál, rezzenéstelen arccal lép át érveken, mintha nem is olvasná, és lenyűgöző érvelésével hótt komoly képpel tolja tovább ugynazt.

Ha a manyupról szépen, lépésenként felvázolja a zember a lényegét, hogyan lopták ki a nyugdíjjárulék egy részét külföldi magánbiztosítók fix jutalékának biztosítására, mindezt államadósságból, akkor annyi az ellenérv : 'Az Orbán ellopta az emberek megtakarítását, ellopta a magántulajdonukat!'

Ez ellen még lehet századszor is racionális érvekkel fellépni.

De mi a túrót csinálhatsz egy 'Kitárult a Diktatúra kapuja!' bombasztikával?

Önmagában paródia, hiszen ezek szerint - mivel eddig ugye diktatúra volt - most a Diktátor szabaddá tette az Állatfarmját:)

****

HaFr barátunk meg SEMMIT nem mondott még, SEMMIT, a lehetséges programféléjéről.
Konzervatív lesz, liberális, meg keresztény alapjai is lesznek. Állítólag.

Se ezt, se azt, kereszténységet meg molekulákban sem találsz nála.
De mutass egyet!

leponex 2013.09.19. 21:21:44

@MikeBoy:
Mivel kedves egyetmondó komám legalább harmadszor tett felém íly invokációt, két alkalommal vélelmeztem, hogy ezt talán elhagyhatnánk már.
Ebből talán esik le valami.
De ha nem, hát nem :)

2013.09.19. 21:23:07

@leponex:

"Ha a manyupról szépen, lépésenként felvázolja a zember a lényegét, hogyan lopták ki a nyugdíjjárulék egy részét külföldi magánbiztosítók fix jutalékának biztosítására, mindezt államadósságból"

Ez engem érdekel, de csak a vége.
Hány százalékát lopták ki a teljes vagyonnak?

leponex 2013.09.19. 21:24:39

@egyetmondok:
A Feri az Orbán legnagyobb támogatója volt a 2/3-adhoz, szerintem eszük ágában sincs teljesen leteperni;-)
A Feri amíg mozog, nekik szállítja a százalékokat.
Szerintem.
Ezért becsülik meg, tartják fennforgásban, nehogy feledésbe merüljön :)

leponex 2013.09.19. 21:25:34

@MikeBoy:
:)
Nem baj, ha most nem ugrok?
;-)

egyetmondok 2013.09.19. 21:27:04

@Ad Dio:
Nem,a politika nem ilyen.

2013.09.19. 21:27:19

@leponex:

"Gyurcsány helyesen látott(lát ma is egyébként),és ez teljesen független attól,hogy ennek a változásnak az egyik motorja képes-e ő maga lenni avagy sem. Erre ő képtelen egyébként,ez világos.
"

Erre gondolsz?
Kiemelem a gyengébbek kedvéért:
ERRE Ő KÉPTELEN EGYÉBKÉNT, EZ VILÁGOS.
Ebből leeseik valami neked?
Az ember a saját Istenkirályáról nem beszél így, ugye?

Napkutya 2013.09.19. 21:28:01

Megint előkerült egy-két olyan kommentelő, akinek Orbán segge olyan, mint az aranyszínű délibáb.

Soha nem fogja elérni a nyelve, (oltják belé a törekvést, hogy ez JÓ. Mindenhonnan, alulról-felülről) -de HISZI, ha elérné a nyelve, máris más ember lehetne.

Ad Dio 2013.09.19. 21:28:48

@leponex:

Ahogy tanult kollégám szokta mondani: "ennyi meg egy Bambi".

lyia (törölt) 2013.09.19. 21:29:05

Azt hiszem, ezt Orbán is elmondhatná:

"Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni. Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a Fidesz és a Kdnp közös kormányzása valaha is megteszi. Es közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit. Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk, azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást a végére. Semmit. Ha el kell számolni az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk?"

2013.09.19. 21:29:31

@leponex:

De baj!
Hány százalékát lopták ki a teljes vagyonnak?
Ha ezt nem tudod, ugyan mit tudsz?

Ad Dio 2013.09.19. 21:30:50

@egyetmondok:

De. :-)

Ugyanis vannak helyzetek, amikor evidens hogy tenni kell valamit, a lehetőségek is adottak. Ilyenkor A. helyzetben vagyok és teszem B. szapulom azt aki teszi azt amit én is tennék. Minél jobban csinálja, annál hangosabban.

Nem kell szeretni, de ilyen a demokrácia, ilyen a politika...

Carmichael 2013.09.19. 21:31:31

@leponex:
Hát kereszténységet, azt ma nem sok helyen találok a politikában, onnan spec. nem is hiányolom. Te viszont olyan vehemensen kéred számon egy alakuló párton a programját, mintha biztos szavazója vagy határozott ellenlábasa lennél...nem korai állást foglalni, ha egyszer úgy érzed, hogy még semmit sem tudsz?

'Kitárult a Diktatúra kapuja!' - értem én, nem tetszik a kép, lépj túl rajta, mi van a többivel? Vagy egy rossz mondat, és megy a levesbe az egész?

Nem ismerem a vitátokat neoteny-el, de azt blogszerte látom, hogy az állítást gyakran összekeverik az érvvel. Bizonyítás meg sehol. Így oda-vissza nehéz a meggyőzés.

Mellesleg, ahhoz képest, hogy mellékállásban csinálod, szorgalmasan gyűjtöd a kommenteket..:)

Ad Dio 2013.09.19. 21:33:39

@MikeBoy: @Carmichael:

Épp erről a mentalitásról panaszkodott az olvtárs...

egyetmondok 2013.09.19. 21:34:23

@leponex:
A gyurcsányi tervek lettek volna szerinted tehát, pl. amiket fentebb idéztél is, a legnagyobb támogatás a Fidesznek,és tehát ezért érdemes őt megbecsülni, és fennforogva tartani, s véletlen se teljesen leteperni. A sok jó gondolata Gyurcsánynak.
Így valahogyan ?

2013.09.19. 21:34:39

@Ad Dio:

Mire gondolsz velem kapcsolatban?

Ad Dio 2013.09.19. 21:35:40

@MikeBoy:

Olvasd el Carmichael hsz-át. Legalább a végét...

jo20000 2013.09.19. 21:37:20

Nehéz ügy. "amíg tovább hazudik magáról, esélye sincs győzni" - mélységesen egyerértek, ez igaz, de nem gondolom, hogy az a kudarcfestmény, ami minden baloldali kormányzást lemázolt feketére (remélem, ez képzavar:-), reális lenne. Azt értem, hogy a választó leszarja, hogy reális-e, ha egyszer elhiszi - egyrészt mert sík hülye, lássuk be - másrészt ez a legkönnyebb. Most hazugság van a bal oldalon, mert nincs önbizalom, és ebben a formában nincs esély. Azt kell mondjam, hogy most speciel könnyebb lenne MSZP nélkül leváltani a rablóbandát - és még a DK is kevésbé lenne akadály. Az MSZP jelenleg egy béna bálna, de relatív nagy súlyával, ugyanakkor súlytalan gárdájával és elnökével ténfereg itt előttünk az esélytelenek magabiztosságával. A negatív cunami mellett nyilván nem tűnik fel már senkinek, hogy az átkozott "ballib" kormányokban voltak teljesen hiteles személyiségek, akiknek az égvilágon semmi szégyelni valójuk nem lehet, ellentétben a fennálló maffiakormánnyal. Elnyomás, butaság (főként butaságra apellálás formájában) és célzott gonoszság - kb. ez a stratégiai alapállás jelenleg. Ennél bármelyik kormány jobb volt 90 óta a legrosszabb pillanatában is.

2013.09.19. 21:39:14

@Ad Dio:

Nincs kedvem utánanézni és találgatni, mit akarsz nekem üzenni.

Ad Dio 2013.09.19. 21:39:19

@egyetmondok:

Gyurcsánynak nem a gondolataival vaol baj (na jó, néha azzal is), de alapvetően látta a problémát és úgy tűnt van víziója a megoldásról is.

2 baj volt vele:
- csapnivaló politikus, így sosem volt képes megteremteni a tkörnyezetet az ötleteihez
- az első pontban foglaltakat sosem volt képes bevallani magának, így addig csimpaszkodott a nem létező lehetőségbe, míg annyi embernél húzta ki a gyufát ahánynál csak tudta.

Következmények: Fidesz "/3-ad, baloldal vergődés.

Carmichael 2013.09.19. 21:40:47

Még a végén én leszek itt a siránkozó széplélek :)

Ad Dio 2013.09.19. 21:40:48

@MikeBoy:

Writeonly. Jó az :-D. Nem túl konstruktív, de valószínűleg szórakoztató és levezeti a napi feszültséget.

2013.09.19. 21:43:05

@Ad Dio:

Vicces, hogy ezt pont nekem mondod.
És mi alapján?

2013.09.19. 21:45:45

@Carmichael:

".....Bizonyítás meg sehol. Így oda-vissza nehéz a meggyőzés."

Olyannyira, hogy ha megnézed egyetlen kérdéssel sarokba szorítottam azt az önfényező "zsenit"!

Ad Dio 2013.09.19. 21:46:10

@MikeBoy:

"Nincs kedvem utánanézni és találgatni, mit akarsz nekem üzenni."

2013.09.19. 21:48:04

@Ad Dio:

Ez most komoly? Mert viccnek durva lenne ugye.
Ennyi üzenetből, amit itt leírtál kizárt, hogy nem tudtad volna leírni a lényeget.
Szóval bökd már ki, hogy mit akarsz tőlem!??

Ad Dio 2013.09.19. 21:48:44

@MikeBoy:

De lásd kivel van dolgod.

"Segítek: nézz körül a blogszférában, és azt fogod találni, hogy kb. 3 percig szól a topicról a vita, utána mindegy miről, csak arról ne! Itt, esetleg, szület(het)ne valami, legalább minimális jóindulat mellett küretelj..."

Ez persze nem kell megakadályozzon semmiben.

dr kíváncsivagyok 2013.09.19. 21:49:46

Sem a blogot , sem a kommanteket nem olvastam el !
Ennek ellenére eldöntöttük a családdal kire szavazunk 14' - ben :
A ragyás , kénszagú Ördögre is , ha csak Ő indul Orvbán ellen !

Ad Dio 2013.09.19. 21:51:10

@MikeBoy:

"Szóval bökd már ki, hogy mit akarsz tőlem!??"

A világon semmit. Ez egy diskurzus. Itt nem "akarunk" egymástól semmit. Beszélgetünk, kommunikálgatunk. Esetenként felhívjuk egymás figyelmét olyan dolgokra, amiket úgy vélünk nem árt átgondolni.

Amint tettem én is.

Ennyi. ezt az egész blogolást nem kell túl komolyan venni.

dr kíváncsivagyok 2013.09.19. 21:52:21

@Carmichael:
"Hát kereszténységet, azt ma nem sok helyen találok a politikában,"

Nem a faszt...hát Semjén lovon , az mi ?
ő maga a megtestesült kereszténység . Amikor plágiumon kapták a hittársai megmondták : Ő olyan mint Jézus !

jo20000 2013.09.19. 21:52:42

@lyia: Az igazi böszmeség most folyik. Az ország szétrablása is most történik a szemünk előtt, és már nem volt állami bármiről van szó, hamem saját magunk privát trafikjáról, manyupjáról, boltjáról, munkahelyéről, bankbetétjéről vagy takarékszövetkezeti tagságáról... kulturális és világnézeti szabadságáról. Elfogadva, hogy a bal oldalinak nevezhető népség sem volt eléggé kritikus bizonyos pillanatokban, megállapítható, hogy jobb oldali/konzervatív értelmes demokraták nincsenek ebben az országban, vagy számuk nemigen haladja meg a DK tagság létszámát. Hithű náciból és fideszesből biztosan több van - nem feltétlenül keverem a kettőt, de az értelem és a lojalitás kb. korrelállál a két csapat között.

2013.09.19. 21:53:16

@leponex:

Pedig ezt ő írta!
Ott a kérdésem a végén eldöntendő!
Látod az "ugye" végű!
Megy rá a válasz?
Mondj egy "de igen" vagy "nem"-et!

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.09.19. 21:54:01

Most, hogy felmerült a párttá alakulás már a baloldalt is ekézitek? Mert hiszen "Orbánt csak egy új radikális középjobb párt tudhatná megszorítani", írod. Ezek lennétek ti?

2013.09.19. 21:54:10

@Ad Dio:

Értem, rendben!
Én sem veszem annak, ne aggódj! ;)

dr kíváncsivagyok 2013.09.19. 21:54:29

@leponex:
"A Feri amíg mozog, nekik szállítja a százalékokat."

Nem olyan biztos...
Ha véletlenül elfelejt köpködni a paraszt...és meghallgatja véletlenül a Ferit , rá kell jönnie hogy igaza van ...

egyetmondok 2013.09.19. 21:54:53

@Ad Dio:
" Ugyanis vannak helyzetek, amikor evidens hogy tenni kell valamit, a lehetőségek is adottak. Ilyenkor A. helyzetben vagyok és teszem B. szapulom azt aki teszi azt amit én is tennék. Minél jobban csinálja, annál hangosabban. " --- Nem vitatom,hogy ilyen előfordulhat. Ezt belelátni azonban a Fidesz / Gyurcsány "kapcsolatba" , hát minimum több mint tévedés.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.09.19. 21:57:04

@Carmichael: Fenntartom a "rossz mondatot", viszont sehol sem írtam, hogy keresztény politikát akarok csinálni, ez elég furcsa is lenne egy szekuláris államban, bár tudom, hogy a Semjén-féle nívón ez szokatlan gondolat. Azt írtam, hogy a keresztény-liberálisoknak kivált nyitottak vagyunk (Erasmus, Lammenais, Schleiermacher,Küng, Scotty McLennan stb. vonalon, és persze nem várom el senkitől, hogy eképp azonosítsa a pedigréjét, csak orientáció gyanánt jelzem)

2013.09.19. 21:57:14

@leponex:

És ne meneküljünk, hanem fussunk ennek neki:

"Ha a manyupról szépen, lépésenként felvázolja a zember a lényegét, hogyan lopták ki a nyugdíjjárulék egy részét külföldi magánbiztosítók fix jutalékának biztosítására, mindezt államadósságból"

Ez engem érdekel, de csak a vége.
Hány százalékát lopták ki a teljes vagyonnak?

Szóval a lényeg mindig a pénz!
Mennyit loptak így ki a manyup vagyonból?
Lássuk már, hisz te ezt "lépésenként" is tudod vázolni, ugye???

Ad Dio 2013.09.19. 21:57:33

@egyetmondok:

Politikai vélemény lehet eltérő, de "téves" nem nagyon. Fogadd el kérlek, hogy bizony van aki ezt így látja a rendelkezésre álló adatokból.

Carmichael 2013.09.19. 21:58:54

@dr kíváncsivagyok:
Azért Jézus kommentjét elolvasnám a témában...ha van még ott érték, az maximum a ló.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.09.19. 21:59:03

@HaFr: Mielőtt Loponex a szokott nagyvonalúságával kijavít, L---s természetesen két n-nel

2013.09.19. 22:00:51

@Carmichael:

"ha van még ott érték, az maximum a ló. "

:)))))

egyetmondok 2013.09.19. 22:01:14

@Ad Dio:
Magam is ezt gondolom Gyurcsányról,s pont ezért elgondolkodtató,hogy hogyan is válhatott ennyire a jobboldalon a gyűlölet első számú tárgyává...
Tartok tőle a fidesznél ehhez az is elég,ha valaki "látja problémát" és "van víziója" a lehetséges előremenetelről. A fidesznek ez is elég,hogy halálos ellenséget csináljon bárkiből,arra szükség sincsen,hogy ügyes,jó politikus is legyen valaki,megjegyzem ezért szarták össze magukat Bajnaitól,mert egy ideig azt hitték,hogy jó politikus.

El lehet képzelni, mit tenne a Fidesz,ha egy tényleg jó politikus tűnne fel ellenfélként...lehet ,azt itt baleset érné...

jo20000 2013.09.19. 22:02:07

@dr kíváncsivagyok: A kereszténységet a jelenlegi kurzus pontosan ugyanazon a módon használja fel, mint a kommunisták az ateizmust - a létező kultúra és az emberek megtörésére. Aki elhiszi, hogy a kereszténység - ha van ilyen - önmagában fontos lenne a fidesznek, az gyengeelméjű. A KDNP nevű végződményről végképp nincs mit mondani, de Jézus biztosan nem lépne be egyik frakcióba sem.

leponex 2013.09.19. 22:02:47

@Carmichael:
"Mellesleg, ahhoz képest, hogy mellékállásban csinálod, szorgalmasan gyűjtöd a kommenteket..:)"
:((
Pedig dolgom lett volna, sok.
Igazad van, megyek ...
Üdv!

2013.09.19. 22:03:01

@egyetmondok:

"El lehet képzelni, mit tenne a Fidesz"

Fidesz, mint valami gépezet.

leponex 2013.09.19. 22:03:31

@MikeBoy:
Nem menekülök, de egye fene, holnap válaszolok
üdv!

2013.09.19. 22:03:46

@leponex:

"Igazad van, megyek ...
Üdv! "

Fut a gyáva, fut a gyáva..... :P

2013.09.19. 22:04:19

@leponex:

Addig szótározz csak, hátha összejön valami... ;)

leponex 2013.09.19. 22:06:15

@HaFr:
:)
Azért illene indokolnod, mi is az aljasságom, a dehonesztálást nem fontos!
Üdv!

Carmichael 2013.09.19. 22:07:23

@HaFr:
Tőlem nyugodtan tartsd fent, nem is neked szólt a vontakozó passzus, nem mellesleg pedig ebben egyetértünk.

egyetmondok 2013.09.19. 22:11:41

@HaFr:
A jogállam,annak alkotmányossága, maga az egész hatalmi konstrukció - ahogyan azt Bibó szépen kifejtette és elmagyarázta - annak az európai keresztény társadalom szervezési kísérletnek a csúcsa,ahonnan Európában nincsen tovább, mint állami-hatalmi konstrukció.
Fukuyama nem volt pontos: itt Európában ezzel tényleg vége a történelemnek.

Nos,az látszik,hogy a Fidesz számára a magyar államiság keresztény múltja is átkos.

(Csak,hogy dobjak egy témát a poszthoz,talán ki tudunk kerülni a Leponex-féle elterelésből.)

egyetmondok 2013.09.19. 22:13:21

@MikeBoy:
Igen, gépezet,és erre büszkék is,de ez törvényszerű : minden 20.századi európai kollektivista politikai mozgalom gépezet akart lenni.

panelburzsuj 2013.09.19. 22:16:35

@egyetmondok:

"talán ki tudunk kerülni a Leponex-féle elterelésből"

Talán akad másik...

egyetmondok 2013.09.19. 22:18:29

@panelburzsuj:
Te meg Lepo váltva nyomjátok,megállás nélkül ? Lehet,nem csodálnám.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.09.19. 22:21:44

@leponex: Az aljasság abban áll, hogy a posztok, kommentek lényegét szándékos elvéted, szelektíven (a kontextust vagy a szövegösszefüggést elvétve/félresöpörve) értelmezed és csoportosítod a gondolatokat, és sosem reagálsz névértékén a védekezésre. Emiatt a kedvenc középkorodban simán kizártak volna egy egyetemről. Egy példát hozok, többhöz nincs kedvem: a családról untiglan idézett mondatom, a bekezdésből kiragadva, pedig csak abban kapja meg a szándékolt értelmét. Ugyanezt a mondatot pedig analógiának hozod fel a téged ért kritikára, kvázi, mintha én aljas lennék azzal, hogy a családot így (pontosabban úgy, ahogy te sose idézed) minősítem, mintha a család fogalma ugyanolyan védelem alá tartozna (és ezt neked kéne ellátnod valamilyen szupernaturális felhatalmazás alapján), mint bárki személye. Nem tartozik, legalábbis, amíg szólásszabadság és vita van (ami viszont nem jogosít fel az ad hominem érvelésre). Hab a tortán, hogy mindezek után/közben még a saját családomat és életmódomat is pellengérre állítod, miközben semmit nem tudsz rólam azon kívül, hogy nap nap után olvashatod az őszinte gondolataimat (ha tetszik, kitárulkozásomat) bizonyos témákban, tőled viszont hónapok óta nem érkezik értékelhető vagy legalábbis mérlegre tehető hozzájárulás. Hirtelen ennyi, úgy hogy sok apró nézeteltérés után eljött az ideje, hogy végleg ignoráljalak, de persze írogass csak ide, amíg kedvet tartja.

panelburzsuj 2013.09.19. 22:21:51

@egyetmondok:

Ilyen pocsékul konspirálunk. A Legó meg én. Még a vak is láthassa, hogy ugyanabban a stílben ugyanazt a követ fújjuk.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.09.19. 22:28:19

@egyetmondok: A kereszténység kulcstanítása az állammal kapcsolatban (amíg kereszténység alatt a Biblia zsinórmértékét értem) a két domínium elválasztása. Nem mintha ez valaha is ment volna, de jellemző módon, ezt 1700 év alatt mindkét fél alaposan megsínylette, kivált, amikor a kereszténmység a nacionalizmusok kiszolgálójává szegődött. Ami pedig a Fideszt illeti -- ugyan... ki hiszi az, hogy OV valaha is ne elsősorban hatalmi érdekből tekintett volna a kereszténységre..

egyetmondok 2013.09.19. 22:29:03

@panelburzsuj:
Nektek nincsenek köveitek. Ti mások köveit rugdossátok. Ez tényleg pocsék cucc.

panelburzsuj 2013.09.19. 22:35:07

@egyetmondok:

Itt, ezen a blogon HaFr kivételével mindenki csak lődörög, úszkál, unatkozik - és unalmában lapos bölcsességekkel gyurmázgat, vagy a többit piszkerálja.

neoteny · http://word.blog.hu 2013.09.19. 22:39:28

@leponex:

" ha főállásban ez lenne a dolgom, megtehetném.

Mezei kommerként én a komolytalanságát, nevetségességét igyekszem megvilágítani."

Vagyis beismered hogy egy mezei troll vagy aki nem szándékozik a lényegi kérdésekről értekezni, hanem csak beszólogat.

egyetmondok 2013.09.19. 22:40:06

@panelburzsuj:
Ez lehetséges. Hogy Te,meg Lepo vagytok a legprofibb piszkerálók az viszont biztos.

panelburzsuj 2013.09.19. 22:49:00

@egyetmondok:

Van jobb motivációs ötleted?

Reggelenként nyalogassam meg HaFr virtuális talpát?

"Csevegjek" veled, vagy Hidvégi kollégával az időjárásról?

Fogócskázzak az infantilizmust nevében is hordozó ifjúkerberosszal?

Szóval: sto gyelaty? :)

egyetmondok 2013.09.19. 22:49:25

@HaFr:
Én nem szoktam ilyen szigorú lenni a kereszténység/állam ügyben.
OV...miért pont a kereszténységet kezelné a helyén ?

egyetmondok 2013.09.19. 22:52:59

@panelburzsuj:
Ötlet ? Szerintem nem kéne itt kommentelned.

panelburzsuj 2013.09.19. 22:54:19

@egyetmondok:

Mert? Mi vagy te itt, hogy tanácsokat osztogatsz?

panelburzsuj 2013.09.19. 22:55:16

@panelburzsuj:

Udvaros? Portás? Osztályvezető?

balage_81 reloaded (törölt) 2013.09.19. 22:55:19

@Ad Dio: látom beállsz a hülyék sorába, te sem tudsz értelmezni, na bumm, már két hülye, volt már rosszabb is.

egyetmondok 2013.09.19. 22:57:15

@panelburzsuj:
" Szóval: sto gyelaty? :) " --
azt hittem, hogy ezt tőlem kérdezed... tévedtem,bocs.

neoteny · http://word.blog.hu 2013.09.19. 23:00:36

@panelburzsuj:

"Van jobb motivációs ötleted?"

Verd ki a zuhanyzóban. Olcsó, nem ráz és ragacsos sem maradsz.

panelburzsuj 2013.09.19. 23:01:32

@egyetmondok:

Igen, tőled kérdeztem: lézengésen kívül milyen programot tudsz ajánlani?

Válaszod: el lehet innen menni.

neoteny · http://word.blog.hu 2013.09.19. 23:02:45

@panelburzsuj:

"Mert? Mi vagy te itt, hogy tanácsokat osztogatsz?"

Először megkérdezed hogy van-e jobb "motivációs" ötlete, aztán amikor ad egy választ akkor elkezded verni magad hogy miért osztogat tanácsokat?

Ennél jobban nehezen lehetne demonstrálni how full of shit you are.

panelburzsuj 2013.09.19. 23:02:47

@neoteny:

Te egy folt vagy mintán: nem számítasz.

unionista (törölt) 2013.09.19. 23:08:33

@egyetmondok:
az európai demokrácia intézmény nem egy csúcs intézmény.

a demokráciát ugyebár lehet gyakorolni közvetlenül. amikor közpénz sincs. hanem mindenki maga alakítja a sorsát. ez ugye az anarchia. ez mondjuk a nulladik szint. lépkedjük felfelé.

a következő szint népszavazás. amikor a közélet egy ügyek mentén szerveződik. és a nép tömegesen véleményt nyilvánít. ez az egyes szint.

a következő, amikor az ügyeket független képviselőkre bízzuk. ez a kettes szint.

a hármas, amikor nem egyéneket, hanem politikai párttá szerveződő csoportokat választunk.

a négyes, amikor pártszövetségekben, koalíciókban bízunk.

és az ötös, amikor egyetlen személyben. a kormányzóban.

és ugye világos, hogy a demokrácia gyakorlás egyre közvetlenebb. na most ebből a mókából kimaradt a kettes szint. ez a probléma. nem az, hogy nincs nullás. mert olyan van. lehet mondani, hogy túl sok az ötös. nincs kettes. ez a hiba.

és ezt valamiért nem veszi észre senki. a politikában az egyéni képességeknek, a személyes kvalitásoknak nincs jelentősége. leszámítva persze kormányzó személyét. arra az egy dologra hegyeződik ki minden. de történetileg ez nem lesz tartható.

nem az a gond, hogy van egy hatalommal felruházott kormányzó. mert az éppenséggel lehet jó is. ha ettől függetlenül lenne önkormányzatiság. de nincs. ez a szint üres.

a baloldal a négyes szintről (a koalíciókötés) elmozdult a hármas felé. amikor a pártok külön-külön méretődnek meg. de ez nem azt jelenti, hogy vége van a történelemnek. a többpárti miniszteriális államrend eddig még mindenhol megbukott.

panelburzsuj 2013.09.19. 23:09:43

@neoteny:

Engem kell motiválni, tökfejű?

unionista (törölt) 2013.09.19. 23:22:01

@HaFr:
amikor azt írod, hogy AZ állam, akkor mire gondolsz? egységállam, szövetségi állam, városállam, tanácsállam. a piacon nincs olyan, hogy A cipő. meg kell mondani, hogy milyen cipő. feltéve, hogy bárkinek el akarod adni.

unionista (törölt) 2013.09.19. 23:30:38

hja, kimaradt a jogállam. a magyarországon megszűnt a jogállam. szokás ezt mondani. helyette meg kell mondani, hogy mi az a közjogi struktúra, amit úgy hívunk "jogállam".

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.09.19. 23:30:46

@unionista: Lehet, h a piacon nincs cipő, a közjogban viszont van magyar állam és van az államigazgatásnak alanya -- ez az állam. Részei a központi államigazgatási szervek és a neki alárendelt autonóm vagy területi szervek.

unionista (törölt) 2013.09.19. 23:47:54

@HaFr:
közigazgatás volt a kádár, rákosi, szálasi, horthy rendszerben is. ferenc józsef, vagy batthyányi idején. közigazgatás létezik németalföldön is és fehéroroszországban is. mi a különbség közöttük?

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.09.20. 00:04:16

@unionista: most akkor közig? középkortól napjainkig? ami más lehet,az a centralizáció foka, a feladatkörök, a kinevezési és jelentési rendszer, a korrupció foka, a polg mester cipőmérete, ilyesmi

riennevaplus 2013.09.20. 00:42:31

@balage_81 reloaded:

korrekt, valóban azt mondta. mindenki láthatja, akibe egy kis értelem szorult, és egy mondatot szövegkörnyezetében értelmezni tud. aki nem látja, az vagy debil, vagy programozott, és programja vagy a kezdetek kezdetétől gátolja objektív észlelését, vagy ha egy gixer folytán hiba csúszott az átíró megjelenítésbe, akkor egy végtelenített korrektúrába kezd, ami neked, vagy nekem kukaci tekergésnek tűnik, neki azonban nem. neki ez a programozott 'valósága'.

ja, aztán jött hozzá még egy másik is, egy pont annyira programozott / hülye / programozott hülye, egy droid, egy troll, vagy mindkettő, azaz egy droll, egy baba, egy síró baba, és ketten sikeresen átsírták a posztot önmagukká. ők az átíró program, ami átnyekergi / megsemmisíti az addigi adatokat, és ha semmi se ül azok helyébe az se baj; ők a megsemmisítésre vannak programozva, végzik dolgukat.

pórázról lettek eresztve, mindehol ott vannak. és ez nem a lokális piramis-csúcs, aka o.v. hatása, nem a 'wille zur macht', ami lesugároz az alsóbb szintekre, hanem a 'sötét erő' maga, ami önmagában piramidális habitusú, és lokálisan, és globálisan(!) képezi le magát, aminek o.v. ugyanúgy csak egy megjelenési formája, mint lokális drolljai, akik teszik drollgukat. _globális_ (civilizációs) válság, mondtam már?

@posztíró: látod te, mert értelmes ember vagy, milyen erőkkel van dolgod. lesöpörnek, szétfossák a gondolataidat. egy őszinte pillanatodban azon kaphatod magad, hogy gyurcsány sorsát osztod, és hogy politikai megoldást keresni ebben a helyzetben egy illúzió, és hogy ami marad, az: to fight for your mind, and to fight for your soul. se több, se kevesebb.

egyetmondok 2013.09.20. 01:27:40

@unionista:
Én abban a kommentben le sem írtam a szót, hogy "demokrácia".

Ad Dio 2013.09.20. 08:27:54

@balage_81 reloaded:

Faék egyszerű mondanivalód "megértése" nem okoz gondot, csak picinyt egysíkú. Erre próbálok rávilágítani.

Megpróbálhatnál eltávolodni a hiteidtől és megvizsgálni mások mondanivalóját tartalmilag is. Az hogy nem azt gondolják amit Te, nem feltétlen jelenti azt hogy tévednek. Egy csipetnyivel több tolerancia és tisztelet sem ártana.

unionista (törölt) 2013.09.20. 09:37:53

@HaFr:
ha nagyon leegyszerűsítjük, akkor két mintázat van, ami stabilan működik.

az egyik a parlamentáris rendszer. ami békeidőben stabil.
önkormányzatok -> parlament <- kormányzat

a másik a guvernamentalista felfogás. amihez háború kell.
önkormányzatok -> kormányzó <- kormányzat

az egyik azt jelenti, hogy a parlamentnek rendeled alá a kormányt és az önkormányzatokat. a másik pedig azt, hogy közvetlen a kormányzónak. ezek a stabil rendszerek.

magyarországon az értelmiség (különösen a fővárosi) a miniszteriális államrendnek rendelnek alá mindent:
kormányzó <- kormány <- önkormányzatok
te is budapest alá gyűrnéd hajdúböszörményt. de ott nem fog rád szavazni senki. mert nem adnál nekik semmilyen önállóságot. hanem azt mondod, hogy te majd elvezetsz egy 10,000 fős szakapparátust. és az megmondja, hogy mi legyen arrafelé.

a parlamentáris minta az, hogy a végrehajtó hatalom megoszlik a kormány és az önkormányzatok között. a kormány mondja meg a főszabályt. az önkormányzatok kivételeket tehetnek. tehát a kormány előírja a trafik törvény végrehajtását. de hajdúböszörménynek minden joga meg van ahhoz, hogy másképp döntsön.

és mindkettő a parlamentnek (a törvényhozásnak) van alárendelve. a törvényeket mindenkinek be kell tartani. a rendeleteket az alkotmányosság keretein belül kell maradniuk. de nem feltétlen kell végrehajtani a kormány elképzeléseit. attól el lehet térni. ha a kormány előírja, hogy legyen mindenki 16:00-ig az iskolában, akkor hajdúböszörményben mondhatják azt, hogy csak 15:00-ig. vagy azt is, hogy szakköröket szerveznek. és az marad aki akar. és megállapodnak a szegény családokkal, hogy egy uzsonnáért cserébe a gyerekeket a suliban tartják. azért, hogy helyrerázódjon a korábban elhibázott szocializáció. és ezt megcsinálják hajdúböszörményben. mert értenek hozzá. van ott óvónő képző, ami egy tanítóképző iskolához tartozik. persze a kormány ajánlásait egy az egyben át is vehetik. érvényesíthetik a főszabályt.

és elsősorban ez a független önkormányzatiság szűnt meg. a polgármestereket a pártközpontból utasítják. a járási és a megyei és államjogú kormányhivatalnokokat a miniszterelnökség nevezi ki.

a korrupció azért van, mert most belügyminisztérium alá van rendelve a központi nyomozóiroda és a megyei sheriff hivatala. a civilizált világban egyik kormányzati másik ettől független önkormányzati testület. és a főszabály az, hogy a sheriff nyomoz. kivételes esetben jönnek a szövetségiek. de ha mindent a belügyminisztériumnak rendelnek alá, akkor sohasem fogják kinyomozni a nagy ügyeket. mert ha esetleg lépne valamit a helyi rendőrség, akkor a minisztériumból leállítják. és leváltják a főkapitányt. így még azt sem derítik fel, amiben nincs benne a politika.

és ez amiről nincs szó. lehet persze mondani, hogy a legfelső bíróság legyen független. az alkotmányügyi kollégiuma különösen. most az alkotmánybíróság nem paritásos alapon (egy bal, egy jobb) szerveződik. azért nem, mert recesszióban valamelyik párt irányába eltolódik a hatalom. a népek valakit okolnak az egészért. de ha valamiért a másik oldal szerezne kétharmadot, akkor is pártossá válna az egész. mert akkor ők tehetnek meg akármit.

az alkotmánybíróság többnemzetiségi keretek között lehet független. ahhoz egy (közép-európai) szövetségi legfelső bíróság kellene. amit kikényszeríthetnek a németek és az osztrákok. azért, hogy a befektetéseiket megvédjék.

de ahhoz előbb független önkormányzatiság kell. mert ha brüsszel, berlin és bécs mindent maga alá gyűr, akkor budapesten kívül a többség azt mondja, hogy egy üvegpalotából akarják megmondani, hogy mekkora legyen a tyúkketrec. orbán azt mondja, hogy ez háború. és ehhez kell egy vezénylő tábornok. de most béke van. most arra van szükség, hogy a járás, megye és államjogú (tízezres, százezres, milliós) agglomerációk tényleges önállóságot kapjanak. függetlenül attól, hogy ki kormányoz.

ilyen szempontból mindegy, hogy ki nyeri meg a választást. mert az összes párt hatalmával szemben kell teret nyerni. ezt megcsinálhatja a nagy budapest. megcsinálhatja kis esztergom is. ha egyezkedik shizuoka prefektussal és hamamatsu városával. ott van a suzuki központja. de ott van a honda, a roland, a yamaha. és ott van a fuji. esztergomban meg van egy mini fuji. ott meg van a várhegy. a tetején a bazilika. a dunakanyar (esztergom) és shizuoka (hamamatsu) összekapaszkodhatnak. úgy, hogy kölcsönösen előnyös megállapodást kötnek. de ehhez semmi köze nincs a magyar kormánynak. mert ebbe be kell vonni a szlovák oldalon párkányt. lehet, hogy oda kell tenni a motorgyárat. mert ott van hely. és a munkások meg majd átjárnak a hídon. és lehet, hogy ez lesz a megoldás. vagy amit ők kitalálnak. ezt a helyi polgárságnak kell kitalálni. a kormánynak a válságban kis túlzással nincs dolga.

unionista (törölt) 2013.09.20. 10:16:03

@egyetmondok:
hanem van a "jogállam". ami ugye a "demokrácia" szinonimája. és állítólag az már annyira szuper európában, hogy annál jobb nem is lehet. csak tudnám, hogy akkor miért van óriás munkanélküliség a földközi tenger térségében miért nincs demokrácia görögországban? mi az a tradíció, amit elveszítettek? mert szerintem a városállamiság. mi az a tradíció, ami magyarországon a két háborúval elveszett? mert szerintem a szabad királyi/császári városi lét. az eredményezte itt polgárosodást. nem a politikai pártok. hanem az, hogy a polgárság a minisztériumoktól és udvartól függetlenül megszervezte magát.

a fővárosban ki kellene jelölni egy a várt és a parlamentet magába foglaló belső kormányzati kerületet. elnevezve szent istvánról. és azon túl buda megye/vidék/county és pest megye/vidék/county lehetne független. ebben az esetben a budapesti agglomeráció három nagy-kerületből állna: buda, szt. istván kerület, pest. new york öt nagykerület. lehetnek benne kisebb körzetek. érd vagy ferencváros.

de a lényeg, hogy ez az önkormányzati szisztéma (0, 1, 2 szint) az országos politikától függetlenül szerveződjön (3, 4, 5 szint). mert különben a közélet arra egyszerűsödik le, hogy ki legyen a király. úgy, hogy választhatnak a parasztok is. török gábor megmagyarázza, hogy ez milyen jó. mert ez a demokrácia. de nincs olyan, hogy "a" demokrácia. ez a többpárti népi demokrácia. ahol minden az államiságnak (etatizmusnak) rendelődik alá. és ehhez kapcsolják a kereszténységet és a nemzetet. ez az állítólag szuper néppárti modell dönti be európát. miközben kínában tajvan, hongkong és macau mintájára a kommunista párttól függetlenednek a városok. és önállósodnak a régiók. és ez a duális önkormányatiság eredményezi a fejlődést. európa a népi demokrácia útján halad előre.

egyetmondok 2013.09.20. 10:46:34

@unionista:
Hosszabb,és most nem akad idő,de nem,a jogállam nem a demokrácia szinonímája.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.09.20. 11:03:10

@unionista: "te is budapest alá gyűrnéd hajdúböszörményt"

?? te ezt pszichoanalitikusként vagy médiumként állítod? Mert természetesen én ehhez még csak közelállót sem mondtam, ellenben úgy találom, neked van egy fixációd, amit több-kevésbé ismernek a kartársak (is) ezen a blogon (is), és azt állandóan világmegváltásként akarod előadni, holott ez már az amerikai alkotmány óta, de valójában a középkori városi statútumok óta ismert álláspont, irodalma szekérderéknyi

unionista (törölt) 2013.09.20. 12:40:23

@HaFr:
akkor mi lenne budapest és hajdúböszörmény viszonya? nem ezt akarod. rendben. akkor mégis mit? áruld már el. te csak tagadni tudsz. meg azt mondani, hogy ez hosszú. olyan vagy, mint vilma néném. aki a legbutább volt a nagyszüleim testvérei közül. elég sokan voltak, de ez a vilma néném mindenre azt mondta: az úgy nem lesz jó édesem. az nem lesz jó. és ha megkérdezték tőle mi lenne a jó. azt felelte. nagyon hosszú lenne azt elmondani drágáim. de úgy nem lesz jó aranyom.

és nagyon sok értelmiségi alibizik így a közéletben. és szerencsére egyetértés van abban, hogy ezeket mind el kell eltaposni. mindegy, hogy milyen oldalon állnak. lehet egy viccpárt, amelyik nem gondol semmit. kétfarkú kutya és a hírcsárda pártszövetség bejutna a parlamentbe. mert ők legalább tisztában vannak azzal, hogy nincsenek elképzeléseik.

én nem állítom, hogy feltétlen nekem van igazam. hanem egyszerűen csak állítok valamit. te meg játszod vilma nénit. jaj, a pista is világmegváltó akar lenni, mert vett egy traktort. de az nem lesz jó. minek az a traktor. és ha megkérdezték tőle, vilma néném, mégis mivel kellene művelni a földet. azt felelte: drága aranybogaram, ha azt elmesélhetném.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.09.20. 12:47:16

@unionista: Igen, én vagyok Vilma néni. Budapestnek és HB-nek pedig most sincsen semmilyen viszonya. A magyar kormánynak van mindkettővel. Ha értelmes kérdéseket tennél fel, megkísérelnék értelmesen válaszolni rájuk. Állítani meg kiváltképp nem állítasz semmit, Pista.

unionista (törölt) 2013.09.20. 14:36:57

@HaFr:
vagyis te nem akarsz önkormányzatiságot. a kormány alá rendelnél minden agglomerációt. miben különbözne a hafr rendszer az orbán rendszertől. szerinted orbán nem akarja kibaszott tisztességesen játszani. vagy gyurcsány nem akarta. nagyon is szeretnék. csakhogy nekik több százezer embert kellene kontrollálniuk. úgy, hogy azok ne lopjanak. és közben még fent kell tartaniuk a pártot. úgy, hogy az ellentáborban is lopnak. és ez nem megy.

te beszoptad a legelemibb hülyeséget, hogy orbán viktor a gonosz. vagy gyurcsány ferenc. nem érted a nyilvánvalót. ez a primitív kormányzati modell békeidőben nem működőképes.

te ugyanúgy beülnél a szalay utcába. és kitalálnál okos programokat. amik esetleg működnek budán, de már nem működnek pesten sem. cégénydányádon meg végképp nem. vagy fordítva. nincsenek univerzális megoldások a bölcseletben. csak a természettudomány az, ami igaz mindenfelé. az arabok nem vitatják a pithagorasz tételt. csak azért, mert a görögök találták ki.

25 év tapasztalata az, hogy az általános megoldások nem működnek. az iskolában ha van napközi az a baj. ha nincs napközi az a baj. ha van torna óra az a baj, ha nincs akkor az a baj.

de a legyszerűbb ha megegyezzünk abban, hogy kölcsönösen seggfejnek tartjuk egymást. a legelemibb kérdésekre nem tudnál felelni.

milyen minisztériumokat szeretnél. milyen osztályokkal, főosztályokkal. ha politikai pártot akarsz, akkor van róla fogalmad, bármilyen elképzelésed. ki lenne a külügyminisztered. ki lenne a belügyminisztered. értem, hogy te mindent egy szuper kormányzati rendszernek rendelnél alá. de az hogy nézne ki konkrétan. milyen szervezeti egységekből állni, és azokat kik vezetnék. tudjuk már, hogy minek, és kinek rendelnél alá mindenkit. hogy nézne ki az a csúcs intézmény? valamit árulj már el erről?

Barnalány 2013.09.20. 21:22:38

@unionista: Kedves mániás Unionista, az önkormányzati modell csak ott és akkor működik jól, ahol és amikor a nép ehhez kellően demokrata. A magyar nép nem ilyen és könnyű belátni, hogy a politikai lopkodás java része éppen az önkormányzatoknál és azokon keresztül történt és történik ma is.

Az 1990-es évek elején kidolgozott önkormányzati modell azért ment félre, mert a magyarok nem demokraták. Így ahelyett, hogy „a szabadság is körei”-vé lettek volna az önkormányzatok, a despotizmus és feudalizmus helyi erődjeivé váltak, éspedig törvényszerűen. A magyar önkormányzati modell nem érlelt jó gyümölcsöket, mivel helyi szinten éppen úgy nem voltak meg az önkormányzáshoz, a helyes célkijelöléshez, a közérdekben gondolkodáshoz szükséges állampolgári tulajdonságok, gondolkodásmód és hozzáállás, mint ahogy országos szinten sem, vagy éppen a magyar vállalkozások tulajdonosainak zöménél sem. Ezért vonjuk le az eset tanulságait és központosítsuk a magyar államot!

Sokkal könnyebb néhány becsületes, polgári fejjel élő főhivatalnokot találnunk. Sokkal egyszerűbb egy, vagy (régiós-kistérségi viszonytalan) néhány tucat jól megszervezett és megfelelően korrupciómentes belső működést garantáló szervezetet létrehozni, mint kb. 3.200-at, ahány helyi önkormányzat ma létezik. (Megjegyzem: itt, Svédországban kb. 200 önkormányzat van, a kb. magyarországnyi létszámú lakosságra!)

Úgyhogy HaFr-nak igaza van, neked meg nincs! Javaslom és kérlek, hogy hagyj fel annak a (rögeszméddé vált) Magyarország-, Közép-Európa és Európa-berendezkedésnek a minden fórumon való propagálásával, amit szinte minden kommented tükröz, mert az sem nem lenne ésszerű, sem nem passzolna a legtöbb nép gondolkodásmódjához.

unionista (törölt) 2013.09.20. 23:01:13

@Barnalány:
először is nincs olyan, hogy "a" magyarok. olyan sincs, hogy "a" fiatalok. legfeljebb azt lehet mondani, hogy egy részük ilyen vagy olyan. lehet mondani, hogy a többségük nem demokrata. de akkor diktatúra kell. akkor orbán viktornál nincs jobb választás. miről beszélünk?

ki beszél itt 3200 önkormányzatról? azt pártpolitikai céllal hozták létre. azért, mert a rendszerváltás idején a jobboldal úgy képzelte, hogy így válhat népiessé a politikai osztály. és a politikai pártok úgy képzelik, hogy nekik helyük van az önkormányzatokban. szerintem meg nincs. lehessen valaki ilyen, vagy olyan pártnak a szimpatizánsa. de az önkormányzati politika az konkrét projektekről szól. a híd nem ilyen, vagy amolyan oldali. de a színház sem lehet az. az egyik balról jön be, a másik jobbról.

de nem lehet azt mondani, hogy a kormány majd középen áll. hiszen a nép országosan vagy így dönt, vagy úgy. de az önkormányzati szinteken nem így kell választani. hanem úgy, hogy konkrétan az lesz a jó, amit jóska gondol, vagy amit pista. és erről ténylegesen döntsenek a polgárok. mert most nem dönthetnek. most az van, hogy ha országosan van A párt. akkor ahhoz kell igazodni. és ha jön B, akkor ahhoz. szerintem az lesz a rendszerváltás, hogy a polgárosodottabb vidékeken rájönnek, hogy ez így nem lesz jó. tétényi éva mellé is független képviselők kellenek. és esztergomnak verni kell az asztalt, hogy a pártpolitika a város életéből vonuljon ki. legyen egy független számvevőszék. ellenőrizze a gazdálkodásukat. a kormány budapest belső kormányzati kerületét vezesse. a dunakanyar esztergom központtal ténylegesen kormányozhassa saját magát.

ha tudsz olvasni, akkor azt mondom, hogy a kárpát medence kis, közép és nagytájainak központjában kell járási, megyei és régiós agglomerációkat (önkormányzatokat) szervezni. a falusi önkormányzatot el kell felejteni.

hafr azt mondja, hogy akkor széthúzás lenne. nem kell semmilyen nemzeti egységfront. szombathelyen lehet, hogy ausztria lesz az elsőszámú prioritás. az egész nyugat dunántúl összekapcsolódik burgenladdal. lehet, hogy esztergom végig viszi a japán projektet. a nyírség meg alapvetően skandinávvá válik. mert azoknak tetszik ott az erdőség. a dán lego van nyíregyházán. és a svéd electrolux. egy dán kisvállalat fejleszteni akar nyírbátorban. az valamiért tetszik az a vidék. most persze nem azt mondom, hogy ott kizárólag északiak legyenek. hanem csak azt, hogy ott egy másik gazdasági-kulturális irányt kell követni, mint mondjuk pécsett. mert eltérőek a földrajzi adottságok, a történeti hagyományok. és vannak véletlen hatások. szerintem nincs ember, aki megmondja, hogy a suzuki miért ment esztergomba. de ha már ott van, és az együttműködés sikeres, akkor nyilván ezen a vonalon kell tovább lépniük. de akkor nekik a keleti nyitás lehet, hogy mást jelent majd, mint a többieknek. de ezeket nem kell miniszteriálisan (az ország szintjén) összehangolni. budapest is találja ki saját magát. de ez lehet független debrecentől, vagy miskolctól. ez persze érvényes oda vissza.

lehet, hogy ezek után miskolc összeomlik. mert hiába van meg minden esélye. a borsodiak nem tudnak élni az önállósággal. de akkor marad az, amit a kormány általánosan előír. az a b-terv. mert kitalálja a miskolci egyetemen a függetlenek, hogy na ez kellene. és puff. nem jön be. akkor előveszik a kormány elképzeléseit. orbán azt mondja, hogy szociális bánya kell. az fogja fellendíteni a bányavidékeket. na most szerintem ez egy hülyeség. de valami. aki kormányozni akar annak mondani kell valamit. az önkormányzatiság az, hogy miskolcon bátran mondhatják a mérnökök, hogy nekik jobb ötletük van. de lehet, hogy nincs. ezt nem tudjuk. mert minden agglomeráció direkt pártirányítás alatt áll. és azt kell megszüntetni.

de nem úgy, hogy jön egy lmp 2.0. mert az nem tesz semmit. ők azt mondják, hogy tisztességesek. rendben, de az kevés. kurva kevés.

kekex 2013.09.22. 07:03:48

leponex 09.19. 20.51
Köszi a Gyurcsány idézeteket, tényleg jó, ha az ember néha újra olvassa a dolgokat, és nem a maga, esetleg szelektív memóriájára hagyatkozik.
És én baloldalon eddig abban az illúzióban éltem, hogy a fidesznek nincs saját programja (az üzletszerű lopás profi szintre emelésén kívül) és ezért a Jobbik programjait nyúlta le.
Erre kiderül, hogy szinte pontról pontra Feri programját (is) lenyúlták!
Ami egyrészt azt bizonyítja, hogy maga az elgondolás Gyurcsánytól helyes és követendő volt - és nem is nagyon lehetett mást kitalálni - másrészt rámutat a bal- és a jobboldal legnagyobb eltérésére: a baloldal ezt az alsó rétegek lehető kíméletével hajtotta volna végre, míg a jobboldal gátlástalanul keresztültipor rajtuk.
De lehet, hogy ezt a "műtétet" csak ilyen módon lehetett megcsinálni: agyzsibbasztó kommunikációval elaltatni a népet és közben baltával csonkolni - de úgy, hogy az letagadható legyen. Erre Gyurcsány tényleg alkalmatlan lett volna.
Ha viszont az ellenzék kerül hatalomra, ezt a kíméletlen módon végrehajtott "reformot" és eredményeit majd tovább használja.
Orbán pechje, hogy jogásznak is tehetségtelen, de a gazdasághoz közel sem lett volna szabad engedni őt és a "jobbkezét" Márpedig diktatúrát csak cukormázzal - gazdasági növekedéssel - lehet ideig-óráig eladni (mint pl Pinochet)
Azaz ez egy gyönyörű példája a bal- és a jobb együttműködésének, és innen nézve nem is olyan hátborzongató Szigetvári célozgatása a "visszautasíthatatlan ajánlatról" és egy esetleges nagykoalícióról.
Ami csak a valódi hívőknek és fizetett trolloknak lesz meglepi. Jó ha az ember képes egy kissé előbbre látni - na ezt sikerült ezekkel az idézetekkel elérned! Köszi!
(azt még elmagyarázhatnád, hogy miért "hazugságbeszéd" a jobboldali narratívában az, amit szinte biblikus pontossággal idéztek - és soha nem vonjátok az igazságtartalmát kétségbe? "Minden krétai hazudik" mondta a krétai?!)
süti beállítások módosítása