1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2013.08.29. 11:11 HaFr

Szept. 7. du. Beszélgessünk!

Találkozzunk, beszélgessünk zárt körben. Írjon belső-emailt, akit érdekel, megmondom neki a budapesti helyszínt, aztán meglátjuk, mire jutunk. Távollévőknek skype kapcsolatot biztosítunk.

HaFr

65 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr375483186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

panelburzsuj 2013.08.29. 12:24:20

Ezt hirdeted?

"ellenőrzik, hogy az Év Eseményén senki olyan ne vegyen részt, aki politikailag támadható. És állítólag már van olyan, aki fenn is akadt a szűrőn, úgyhogy szegény nem lehet ott szeptember 7-én,"

Vagy lehet, hogy most egy picit belegabalyodtam a médiasűrűbe? ...

aszterixagall 2013.08.29. 15:15:04

Nem érzem magam elég felkészültnek ahhoz, hogy érdemben hozzá tudjak szólni a dolgokhoz, de az érdekelne, hogy sikerül-e valamire jutni. Erre lesz lehetőség utólag?

FamilyGuy 2013.08.29. 15:16:07

Részt venni sem így sem úgy nem tudok sajnos, de szívesen olvasnék egy összefoglalót.
Készül ilyen és ha igen akkor felkerül majd a blogra?

Moin Moin 2013.08.29. 17:02:25

"Szolgaföldben nem nyughatnak"?:-)

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.08.29. 17:42:23

@aszterixagall: NEm kell felkészültnek lenni semmire, ha egyébként eleged van abból, ami itt zajlik, érdemes eljönni.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.08.29. 17:42:55

@FamilyGuy: Meglátjuk, a nagy titkok nem :)

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.08.29. 17:43:31

@Moin Moin: Igen, jó előre gondolkodom -- ha most megfogan valami, akkor 30 év múlva talán nem lesz szolgaföld

savanyujóska 2013.08.30. 19:13:24

Napihír:
hvg.hu/itthon/20130830_Megfordult_a_trend_mar_tobben_gondoljak_r

Kár itt már minden erőlködés. Komolyan gondolom, hogy itt már mindennek vége, és a 2014 tavaszán megalakuló Fidesz-Jobbik kormánykoalícióval úgy nagyjából véget ér a magyar történelem.
A hír egyben talán segít eloszlatni azokat az illúziókat is, ami szerint a magyarok tömegei vágyakoznak titokban a messiásra, aki véget vet a Fidesz rémuralomnak. Frászt. A közvélemény-kutatások pontosak. A nagy többség támogatja a Fideszt, tetszik nekik amit csinálnak, és elégedett velük. Orbán megtalálta az ő népét. És viszont.

leponex 2013.08.31. 11:59:31

@savanyujóska:

Idézzük hát ezt a hvg-írást:

" Évtizedes trend fordult meg az ország európai uniós tagságának megítélésével kapcsolatban: a Tárki felmérése szerint valamivel többen gondolják hátrányosnak a tagságot, mint ahányan jónak.
Kereskedelmi referens

A társadalomkutató intézet nyári, országos reprezentatív felmérése szerint jelentős azok aránya is, akik szerint a kérdés nem dönthető el egyértelműen. A magyarok 39 százaléka szerint az ország EU-tagsága inkább rossz, 32 százalékuk szerint viszont inkább jó, míg 22 százalékuk véli úgy, hogy nem értékelhető egyértelműen az uniós tagság Magyarországra kifejtett hatása.

Közleményük szerint az ország 2004-es uniós csatlakozása óta egészen 2011-ig, az Eurobarometer ezzel kapcsolatos utolsó vizsgálatáig mindig azok voltak nagyobb arányban, akik szerint Magyarország számára az EU-csatlakozás egyértelműen pozitív (30-40 százalék) vagy se nem jó, se nem rossz, a tagságról csak tízből egy-két ember nyilatkozott negatívan."

***********

Mielőtt azt az egyszerű választ megadnánk - hogy azért, mert az 500 éve szolgaságot választó ostoba nép, meg a Nagy Autokrata egymásra találtak, oszt vége immár minden reménynek - , talán célszerű lenne előbb kérdéseket feltenni. Szerintem.

Talán történt valami az Unióban is, nem csak itthon?

Vajon tényleg abba az irányba halad az Unió, amerre elindulni látszott egykor?

Tényleg egy (legalább) kétsebességes Unióban képzeltük el a jövőnket, ahol vannak a 'központi' uniós országok, meg vannak a 'perifériaországok', ahová mi is tartozunk?

Volt-e ilyen népszavazás: 'Akar-e másodosztályú uniós polgár lenni, kedves magyar választópolgár?

A magyar választópolgár az elmúlt években közelképet kaphatott az Unió jelenlegi működéséről, és még inkább a leendő jövőkéről.
Ahol egy központi föderális kormányzatban fognak dönteni, szinte minden kérdésben.

Orbánék nem így képzelik a saját jövőnket, és talán az Unióval szemben immár inkább kritikus polgárok sem.

Jó tudjuk, szolganép, meg hasonlók, és ha most mi elzavarunk minden mai politikust. és a tucatnyi kiválasztott szeptember elején meghirdeti a 30 éves Hosszú Menetelést, akkor majd egyszer jó leszen minden ;-)

Hát Hajrá Szeptember Hetedike!

Csak azt tudnánk, mivel lehet az ötszáz éve rögzült szolgavágyat 30 év alatt eliminálni ...ami véget vet a Fidesz rémuralomnak :-)

Az Orbán ennél lényegesen rövidebb intervallumra gondolt a kötcseiben :

******
"Meggyőződésem, hogy nem ellenkormányzást kell folytatni, hanem a nemzeti ügyek kormányzását kell megvalósítani. Ebből természetesen nagyon sok minden következik a kormányprogramra, a stílusra, a kormányzat felépítésének szélességére és még számos direkt politikai kérdésre nézve. Azt gondolom, hogy a jobboldalnak érdemes megvitatnia ezt a kérdést a következő időszakban, hogy hosszabb távon, tizenöt-húsz év távlatában milyen politikai erőtérben látja az ország érdekeit leginkább biztosítva. Jómagam ebben a vitában azt javaslom, hogy az állandó harcra berendezkedett politika helyett az állandó kormányzásra berendezkedett politikát válasszuk, ne a másik féllel folytatott folyamatos és állandó küzdelem határozza meg gondolkodásunkat, hanem bizonyos nemzeti ügyek meggyőző erejű képviselete.
Természetesen verseny lesz, és a végén a választók fognak dönteni. A kérdés csak az, hogy milyen alternatívát kínálunk.
A kétpártrendszer folytatását egy duális erőtérben állandó értékvitákkal, vagy azokat megfelelő helyre irányítjuk, és egy nagy kormányzópártra jellemző, állandó kormányzásra törekvő politikai erő magatartását, céljait jelenítjük-e meg a közvéleményben.

És Bibóval folytatva, ez az elitre nézve is nagyon fontos következményekkel jár. Az elit irodalom ugyanis nagyon világosan megmondja: ahhoz, hogy az elit teljesíthesse a kultúrateremtésen keresztül fennálló kötelezettségét, néhány létformát nem választhat - már amennyiben szépen, nemesen és választékosan kíván élni. Ez az a minta ugyanis, ami kívánatos lenne, ha a társadalomban elterjedne. Szépen, nemesen és választékosan márpedig nem lehet élni, ha az elit az önteltség állapotában van. Akkor sem, ha az önelégültség, akkor sem, ha a törtetés állapotában van, akkor sem, ha az állandó támadás, vagy éppen a szorongás állapotában leledzik, s akkor sem, ha a számonkéréstől való félelem, az önvédelmi reflexek vagy az állandó önigazolási kényszer határozza meg mindennapjait. Ezt mind el kell kerülni."

leponex 2013.08.31. 12:05:50

@savanyujóska:

"Természetesen verseny lesz, és a végén a választók fognak dönteni. A kérdés csak az, hogy milyen alternatívát kínálunk. "
- mondta Orbán az évszázados gazfickó.-)

Jelenleg épp az a helyzet, hogy semmiféle valódi alternatívát nem kínál senki, nyomokban talán Schiffer.

HaFr barátunk 30 év múlva talán beérő (egyelőre ismeretlen tartalmú ) víziója nem tűnik vonzónak.
Bár ki tudja.
Elöl megy a lepényhal ...

savanyujóska 2013.08.31. 15:13:18

@leponex: „A magyar választópolgár az elmúlt években közelképet kaphatott az Unió jelenlegi működéséről, és még inkább a leendő jövőkéről.”

Vagyis úgy gondolod, az átlagpolgár azért nem szereti az Uniót, mert nem ért egyet az EKB monetáris politikájával, a görög válságkezeléssel, nem tetszik neki a Versenyképességi Paktum, és aggódik az euróválság miatt. Nem pedig egyszerűen csak arról van szó, hogy valaki megint elordította magát, hogy „Báncsák a magyart!”

„Ahol egy központi föderális kormányzatban fognak dönteni, szinte minden kérdésben.
Orbánék nem így képzelik a saját jövőnket, és talán az Unióval szemben immár inkább kritikus polgárok sem.”

Nekem meg ez a legszebb jövőképem, amit ennek a nyomorult országnak eltudok képzelni. Bocsánat érte.

„Csak azt tudnánk, mivel lehet az ötszáz éve rögzült szolgavágyat 30 év alatt eliminálni ...”

Semmivel, hát ezt mondom, Sok-sok generációra lenne szükség, csak közben kifutottunk az időből.

„Jómagam ebben a vitában azt javaslom, hogy az állandó harcra berendezkedett politika helyett az állandó kormányzásra berendezkedett politikát válasszuk.”

Na, ez legalább tiszta beszéd.

„Ahhoz, hogy az elit teljesíthesse a kultúrateremtésen keresztül fennálló kötelezettségét, néhány létformát nem választhat - már amennyiben szépen, nemesen és választékosan kíván élni.”

Mi van???

„Szépen, nemesen és választékosan márpedig nem lehet élni, ha az elit az önteltség állapotában van.”

Ezek a mondatok azok, amik után úgy érzem, a Kedves Vezető nagyon megérett már egy alapos pszichiátriai vizsgálatra.

„Jelenleg épp az a helyzet, hogy semmiféle valódi alternatívát nem kínál senki.”

Nagyobb baj, hogy a közvélemény-kutatások szerint nem is nagyon van igazi tömegigény alternatívára.

Hidvégi Mihály 2013.08.31. 17:51:13

@leponex: Leponex barátom, te mindig ilyen hülye vagy, esetleg csak most s itt?

Látod, ez az ótvaros Orbán mennyi bajt okoz ennek a szerencsétlen országnak!? Ez is az egyik legnagyobb bűne, hogy helyett, hogy tanítaná a népét, okosítaná, műveltebbé tenné, ehelyett pofázik ilyen hülyeségeket, hogy az unió rossz, az unió hazug, az unió szegényedik, magyarul hazudik s butítja a népét. Téged is.
Csoda hát, hogy tényleg így nő azok száma, akik valóban úgy gondolják, hogy az unió a kárunkra van? Nem, egyáltalán nem csoda, még akkor sem, ha nem ilyen egyértelmű a helyzet.
Az uniónak is vannak előnyei és hátrányai s tény, hogy az előnyökből keveset hasznosítottunk a hátrányokból mindet bezsebeltük. Annak a kurva gyurcsánynak s bandájának is köszönhetően. De ez nem jelenti azt, hogy az unió ne lenne százszor különb a Varsói szerződésnél, százszor különb orbán keleti nyitási politikájánál ésatöbbi, ésatöbbi.
Egyébként zárójelben azt is elárulom, hogy szerintem is kár volt az unióba valóban belépnünk úgy s akkor, de nem azért, amiért a vezíred böfögi. Egy ilyen fejletlen országnak csak kárára van az ingyen pénz, tehát az, ami ennek a hülyének az egyetlen előny (a gondolata szerint), épp az a kár benne. S még képes volt azt mondani, hogy hamarébb kellett volna bennünket fölvenni. Ó, az ostobája!

leponex 2013.09.01. 00:37:46

@savanyujóska:
"Nekem meg ez a legszebb jövőképem, amit ennek a nyomorult országnak eltudok képzelni. Bocsánat érte."

De mi a probléma?

Neked egy Egyesült Európai Államok a legszebb jövőképed.
Másnak nem ez.
Lehet választani 2014-ben.

"Természetesen verseny lesz, és a végén a választók fognak dönteni. A kérdés csak az, hogy milyen alternatívát kínálunk."

Vagy mégsem?
Emígyen sopánkodsz Te is:

"Nagyobb baj, hogy a közvélemény-kutatások szerint nem is nagyon van igazi tömegigény alternatívára."

Ezek a közvéleménykutatások NEM azt tudakolták, van-é igény alternatívára, hanem hogy kit preferálnának a kormányrúdnál.

Nem igény kell komám, hanem ALTERNATÍVA!
Ez egy picivel több, mint a verbális honmentés hablatya a Versenyképességi Paktumról.
Az 'egyenlő esélyek' uniós szókészletben például azt jelentették, hogy harmada annyi támogatást kapjanak az elején a perifériaországok mezőgazdasága mint a 'régiek', nehogy valódi verseny lehessen az agyontámogatott ízetlen fos spanyol paradicsom, meg a hazai között, hog csak egy primitív példát hozzak.

Nekem remek példa az LMP-s Kukorelly író bácsi, aki egy idő után rájött, hogy szövegelni könnyen megy a partvonalon kívülről, de még a politika 'aprómunkája' is magas egy írónak, egy 'értelmiséginek'.

Hát nosza, világosítsd fel ez ötszáz éves szolgaságba süppedt pórnépet!

" görög válságkezeléssel"

Mert az miről is szólt tulajdonképpen?
A görög államadósságot 30%-kamattal 'finanszírozó' német bankok kapják meg a pénzüket.
Mert javult-é valamelyest a görögök helyzete? Csökkent az államadósság, csökkent a munkanélküliség, nőtt a dzsídípíí?

leponex 2013.09.01. 01:02:58

@Hidvégi Mihály:
" Leponex barátom, te mindig ilyen hülye vagy, esetleg csak most s itt?"

Szinte mindig, ha ilyen lenyűgöző intellektus lengedez körül.

" pofázik ilyen hülyeségeket, hogy az unió rossz, az unió hazug, az unió szegényedik, magyarul hazudik s butítja a népét. Téged is."

Mintha az Unió mai vezetőire tett volna utalást Orbán, a vezetői válságra, a döntésképtelenségre, a totojázásra.
Hogy egy vidéki kócerájt se lehetne így vezetni ...

Jó, persze fontos az elfogadható uborkagörbületi evolvens precíz definiálására, a tyúkok optimális életterének (brrr, tiszta hitlerizmus, komolyan mondom) meghatározása, meg a szerencsétlen sorsú bankok megmentése válság idején,

De ahogy gondolod, nagytudású Misi bátyám.

" Csoda hát, hogy tényleg így nő azok száma, akik valóban úgy gondolják, hogy az unió a kárunkra van? Nem, egyáltalán nem csoda, még akkor sem, ha nem ilyen egyértelmű a helyzet.
Az uniónak is vannak előnyei és hátrányai s tény, hogy az előnyökből keveset hasznosítottunk a hátrányokból mindet bezsebeltük."

Szóval téged is beszippantott a Patás népbutítása, hogy kevesebb előny, több hátrány?

Te most kivel vagy??

"az unió ne lenne százszor különb a Varsói szerződésnél"

Vélem, hogy a KGST-re gondolhattál(volna), a dicső emlékű Varsói Szerződést esetleg a Natoval hozhatnád párhuzamba.
Bár gondolom, neked tök mindegy :)

" Egyébként zárójelben azt is elárulom, hogy szerintem is kár volt az unióba valóban belépnünk úgy s akkor, de nem azért"

Persze, lehetnek érvelésben különbségek, de ezek szerint te is a többséghez tartozol :)

A Zorbán a jobbikos barátaidat próbálta meggyőzni (hasonlóan nem sok sikerrel), hogy mindent összevetve az EU tagságunk több előnnyel jár, mint hátránnyal.

"Egy ilyen fejletlen országnak csak kárára van az ingyen pénz"

Hát ha ingyen lenne, de nem az volt, te is tudod.
Bár aki az Eu-t hasonlítja a Varsói Szerződéshez, azt felesleges lenne győzködni érvekkel, mi is volt atz ára az 'ingyenpénznek'

"S még képes volt azt mondani, hogy hamarébb kellett volna bennünket fölvenni. Ó, az
ostobája!"

Ja.
Nagyon meggyőző vagy, tényleg.

Hidvégi Mihály 2013.09.01. 07:59:10

@leponex: A tyúkokat ne bántsd, azokhoz értek, ki ne szeretne jókedvű tyúkok által tojt tojást enni, képzeld magad a helyükbe, naná, hogy jár nekik az élettér, attól függetlenül, hogy ez a szó egy orbánhoz hasonló beteg ember miatt már lejáratódott.

Beszippantott-e a Patás népbutítása? Akkor nem oszthatnám itt neked az észt, kedves szépöcsém...

Tudod, úgy van ez, hogy mindenért meg kell küzdeni az életben. Része lettünk egy gazdag és kulturált közegnek, s ez a klubtagság mint írtam jár előnyökkel is, hátrányokkal is. Mint írtam - tehát tudhatnád kivel vagyok, nem gyurcsánnyal, nem orbánnal, de nem is vonával, inkább magammal, a magyar néppel, meg a többi uniós néppel is, nem vicc lehet ilyen - szóval mint írtam, szerencsétlen kis országunk meg címeres ökrei, akik vezették, vezetik, folyamatosan rossz választ adnak minden felmerülő problémára.
Nagyon örülök, hogy tagjai vagyunk az uniónak, mint írtam kulturált népség, így kevesebb az esélye, hogy pl. ha ellent mondok ennek a főostobának, kötél kerül a nyakamra. A demokrácia bizonyos támogatást nyer, nem túl sokat, mert azért azt itt kell rendbe tenni, de azért nyer.

Voltak neked valaha disznóid? Tudod, azok olyanok, hogy ha két hónapos kis malacokat összeteszel 6 hónaposokkal, hát igen elverik a kicsiket a nagyok. Ha nem voltak is disznóid, hát azért ugye ezt el tudod képzelni.
Nos, erre a kérdésre adott rossz választ a magyar elitnek nevezett csürhe, hogy maradjunk a felvetett témakörön belül. Nem disznópásztorként, viselkedtek, nem volt kanászunk, csürhévé vált az elitünk maga is, a sajt érdekét nézte, a szocik vezetésével épp úgy rossz belpolitikát folytattak, amit aztán ez a kis gaz kölök folytatott. Más hozzáállással, de épp úgy szar választ ad, minden az Eu. tagságból s azon kívül felvetődő problémára.
A "modern" mszp és szdsz azt hitte, hogy elég határokat nyitni, elég mindent eladni, majd a működő tőke megold mindent helyettünk, itt dolgozni már nem is kell. Frászt!

Ez a hülye meg zászlójára tűzte, hogy munkaalapú társadalom, ami elvnek tán még szép is lenne, de ami mögötte van, hogy csak a kétkezi munka a munka, ráadásul olyan környezetben, hogy nem igazi verseny, hanem kijelölt burzsoázia gazdagítsa az országot, látod ez már a bűntett kategóriába tartozik.
Magyarul, folyamatosan rossz választ ad az "elit", most épp az orbáncsürhe. S nem elég, hogy rossz a gazdasági válasz, még aljasok is ezek a végtelenségig, a széthúzást erősítik, akaratosak, de nem is sorolom, borzalom belegondolni, mi minden megy itt alant végbe ebben az országban most is.
Nos, érthető-e kivel vagyok?

Ja, ja, igazad van, valóban a KGST-t kellett volna írnom, hát ez így történt, megtörtént, nem vagyok én (sem) tökéletes... Most ugat a rádióból mögöttem Kövér Lackó, hát tőle azért sokkal tökéletesebbnek szeretném magam hinni. El is kapcsolom, lecsökkent az undor szintem az utóbbi időben.

neoteny · http://word.blog.hu 2013.09.01. 10:17:50

@Hidvégi Mihály:

"csürhévé vált az elitünk maga is, a sajt érdekét nézte"

Fogadni mernék hogy az idegen, nem magyar sajt érdekét nézte. Biztosan a franciákét. Az Anikó, Pannónia meg a pálpusztai és társai közben szépen tönkrementek.

Hidvégi Mihály 2013.09.01. 11:22:59

@neoteny: Ez így összeesküvés elméletnek tűnik, s ezért nem elég okos gondolat: idegen érdeket nézett.

Frászt! Sokkal egyszerűbb a helyzet, ha e ideológia mentén gondolkodunk, akkor hamis útra jutunk, el egészen a nácizmusig. Kell ez?

Nem idegen érdeket nézett, ez ennek az ostoba orbán kölöknek a hazugsága. Egyszerűen arról volt szó, hogy olyanok kerültek vezetői posztba a mszp és az szdsz-nél (is), akik végtelen egyszerű emberek, gazdasági képzettségük, gazdaemberi hozzáállásuk egyenlő a nullával. Meg azért azt is hozzá kell tennem az igazság kedvéért, a szituáció is elég bonyolult, ugye gulyáslevesből kéne húst, krumplit s fűszereket előállítani, aki nem érti: a szocializmus államrendszerét okosan lebontani s úgy magánosítani.
Nem, nem idegen érdekeket néztek, ezt tényszerűen állítani nem nagyon lenne lehetséges, hanem csak egyszerűen nem értettek hozzá, berendezkedtek csodavárásra, majd csak működik a magyar gazdaság, ha már azt mondjuk, hogy kapitalizmus van itt kérem.
Nem működött. De ha most azon agyalunk, hogy idegen érdek mentén züllött le az ország s nem a mi magyar vezetőink gyalázatossága, hozzá nem értése miatt, akkor ismét kibúvót keresünk a jövő megvívása elől. A jövőnk elől.
Ezt a kibúvót teszi orbán meg csürhéje ma is, mindenkit okol csak magukat nem, pedig a maguk hozzáértését szintén hozzáteszik elődeik hozzá nem értéséhez s még közben gyűlöletet is szítanak, ami azért látjuk, szépen visszahullik a fejükre.

neoteny · http://word.blog.hu 2013.09.01. 11:39:00

@Hidvégi Mihály:

Kedves Mihály,

tréfálni próbáltam.

Hidvégi Mihály 2013.09.01. 11:40:07

Értem én a tréfát, főleg ha elmagyarázzák :-)

panelburzsuj 2013.09.01. 11:41:52

@neoteny:

(Amíg nem írod legalább Kvarg Lipi betűnagysággal, addig a vadul füstölgő pipától nem látja ám meg... :)

kekex 2013.09.01. 22:57:28

@leponex:
Miért nem azt kérdezed, hogy "másodosztályú" uniós polgár akar lenni, vagy "első osztályú"
Észak-Koreai, Fehér-oroszországi, netán a nagy Orosz birodalom csatolt része?
Egyébként remélem is, hogy az ellenzéknek lesz annyi esze, hogy ezzel tematizálja a közéletet.
Mert a TÖBBSÉG nem elutasító. A 22 % bizonytalan meg el fogja tudni dönteni a kérdést - ha jól teszik fel.

kekex 2013.09.01. 23:11:17

@Hidvégi Mihály:
Bocsi, de a nemzeti vagyon nagy részét a jobboldal (nevezetesen az MDF) herdálta el, és rájuk volt jellemző a hozzá nem értés. Az Mszp Hornnal és Bokrossal már csak kármentést végzett - és stabilizált.
El kell ismernem, hogy következetesen jobboldali a nézőpontod - szar érzés lehet, amikor a tieid ennyire elcseszik!
Érdekes megfigyelni azt a skizós módot, amikor a reálisan látott mostani tényeket és a baloldali múlt egyöntetű elutasítását próbálod együtt megvalósítani.
Aki ugyanis ennyire reálisan látja azt, ami most van, nem lehetne ennyire elvakult, és legalább árnyalatokat képes lehetne megkülönböztetni. Azon a képen már lehetne vitázni, de ezen a maszatoláson nincs mit.

leponex 2013.09.02. 01:41:20

@kekex:
"Mert a TÖBBSÉG nem elutasító. A 22 % bizonytalan meg el fogja tudni dönteni a kérdést - ha jól teszik fel."

Nem biza, még most sem ;-)
Csak épp az a többség szűnt meg, aki pozitívan értékeli a tagságunk eddigi összegzését.
És ha így folytatódna, az egész Eu-ban ez lesz a jellemző. Lesz? Már most az.

Magasan kvalifikált kiváló internacionalista tyúkketrec és sertéstartási szakemberünk Misi bátyánk szintén a több kár, kevesebb haszon miatt helytelenítette uniós tagságunkat, lelke rajta.

Ennek okát azért lenne érdemes megismerni, persze csak ha valakit ez tényleg érdekel, és nem csak csürhézni támad kedve két etetés között, ingázva a fess tyúkketrecek és a zenés disznóólak között.-)

Vajh az a kis Izland miért nem lohol már oly lelkesedéssel Barroso bácsi után, hogy vegye már be a bandába őket is a Zunió?

"a nemzeti vagyon nagy részét a jobboldal (nevezetesen az MDF) herdálta el, és rájuk volt jellemző a hozzá nem értés. Az Mszp Hornnal és Bokrossal már csak kármentést végzett - és stabilizált."

Természetesen ez így .., az igazság szálainak nem teljes körú kibontása.
"http://mkdsz.hu/content/view/10808/204/" - egyszerű kis grafikonon megtekinthető a privatizációs bevételek alakulása.
Hogy a magyar energiaszektor államilag garantált 8%-os elkótyavetyélése miért tekinthető stabilizálásnak, azt tán még a Hornék által elhajtott Bokros bácsi se tudná megmondani ma már.

Még példát sem a nagyvilágból, hogy az állam GARANCIÁT vállal egy (garantáltan nyereséges) startégiai jelentőségű szektor privatizálásakor.
Hazánkban még a gyászos emlékű manyup volt ilyen, ahol a zéró befektetés, zéró beszedési költség, zéró nyugdíjfizetési garancia és fix működési költségek és nyereség mellett még az állam vállalta a nyugdíjak kifizetését is, ha az alapkezelő elbukta volna időközben a vagyont.

Ez lett vón ugye a 'kármentés' meg a 'stabilizálás'.

jó, de kinek??

leponex 2013.09.02. 02:01:43

@Hidvégi Mihály:

"De ha most azon agyalunk, hogy idegen érdek mentén züllött le az ország s nem a mi magyar vezetőink gyalázatossága, hozzá nem értése miatt, akkor ismét kibúvót keresünk a jövő megvívása elől. A jövőnk elől.
Ezt a kibúvót teszi orbán meg csürhéje ma is, mindenkit okol csak magukat nem, "

Nem az erősséged a gondolkodás, ezért nyújtunk itt neked segítő kezet.

Logikailag ugye az 'idegen érdekek' miatt épp azért züllhetet kis országunk, mert az akkori vezetőiket kilóra megvették, magas hozzá nem értési és/vagy gyalázatossági faktoruk következtében.
Eladták/elprivatizálták bagóért, komolyabb behajtható garanciák nélkül az ország addigi vagyonát.
Közszolgáltatásokat, erdőket, energiaszektort, a komplett mezőgazdasági feldolgozóipart, a MOM-ot, ...
'A vizet pénzünkön ittuk, fánkat is pénzen vevők, elhurcoltatván nyugalmat nem lelénk mi szenvedők...' kesergett egykor Jeremiás barátunk ;-)

Ez a gyalázatos Orbán meg éppenséggel magunkat okolja emiatt, a magunk által háromszor is visszahívott ballib hozzánemértőinket.

Ahogy tette azt őszinteségi rohamában az egykori üdvöske:

"Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni. Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok közös kormányzása valaha is megteszi. És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit. Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk, azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást a végére. Semmit. Ha el kell számolni az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk? "

Semmit.

"Voltak neked valaha disznóid? Tudod, azok olyanok, hogy ha két hónapos kis malacokat összeteszel 6 hónaposokkal, hát igen elverik a kicsiket a nagyok. Ha nem voltak is disznóid, hát azért ugye ezt el tudod képzelni."

El tudom rólad képzelni, Misi bátyám.
Kommentjeid alapján mást nem is :)
És mennyi idő kellett neked arra, hogy rájöjj, nem kéne ezeket a cuki kis jószágokat ilyen inzultusoknak kitenned?
Ahelyett, hogy megkérdeztél volna erről olyanokat is, akik nem most kezdték veled a disznótartást...

kekex 2013.09.02. 15:13:43

@leponex:
Most viccelsz, hogy a 2 %-os START hitellel elherdált vagyonból elért "bevétel" alapján méred össze a privatizáció fokát?
Az MDF legalább felvállalta, hogy "bármi áron" meg akarta szüntetni a szocializmus gazdasági alapjait, hogy az esetleges visszarendeződés gazdasági alapjait eltüntesse.
Ha pedig szerinted Orbánék "megvédték" a manyupoktól az elherdálandó pénzeket, az no comment. Nem várhatom el, hogy képes legyél 5-10 vagy akár 30 évre előre gondolkozni - ugyanis a manyup addig stabilizálta volna a nyugdíjrendszert. Csak tudod "cigány tempó" felélni ami a kezünk ügyében van, és nem tartalékolni a jövőre.
Igaz is: manyup bedarálás ellenére MEGSZŰNT az "Adósságnyomás mérő" Merthogy a majd 3000 mrd elherdálása ellenére is NŐTT az adósaság. Minek azt még mutogatni is?

leponex 2013.09.02. 16:05:41

@kekex:
"Most viccelsz, hogy a 2 %-os START hitellel elherdált vagyonból elért "bevétel" alapján méred össze a privatizáció fokát?"

Most viccelsz, hogy én ezt írtam valahol?

"Az MDF legalább felvállalta, hogy "bármi áron" meg akarta szüntetni a szocializmus gazdasági alapjait, hogy az esetleges visszarendeződés gazdasági alapjait eltüntesse."

???
Hogy Antall úr mit gondolt erről, én nem tudom. Úriember volt, és azt hihette, a gazdaságot rábízhatja a 'hozzáértőkre', ő meg a nemzetépítés első lépéseit talán meg tudja tenni.

A spontán meg a többi 'privatizációval' meg épp a szocik visszatérésének gazdasági alapjait teremtették meg, nem hogy eltüntették volna :(
Ahogy ez üzemszerűen meg is történt 1994-ben.

Csak ugye beütött egy nem várt, programon kívüli sajnálatos esemény: 1998.
Bezony, egy programban nem a tényleges megoldás lépéseit nehéz megírni, hanem a kivételek végeláthatatlan sorának lekezelése.
Szegény windóz tudna erről mesélni ...

"Ha pedig szerinted Orbánék "megvédték" a manyupoktól az elherdálandó pénzeket, az no comment. Nem várhatom el, hogy képes legyél 5-10 vagy akár 30 évre előre gondolkozni - ugyanis a manyup addig stabilizálta volna a nyugdíjrendszert. "

Nagyon szívesen elkommentelgetnék veled is, és sokadszorra is a hazai 'manyupról', szerintem a hazai balliberális szemlélet eszenciájaként is lehet erre tekinteni.

Egy eladósodott országban további hiteleket felvenni, azt külföldi alapkezelőknek befektetés, költség,kockázat nélkül fix jutalékért átadni, hogy majd abból jól stabilizálni fogják a 30 év múlva esedékes nyugdíjak egyharmadát.
De azt is csak állami garanciavállalás mellett.

Közben legalább 15 ezer Mrd HUF kerül ki a költségvetésből - jórészt külföldi tulajdonú
alapkezelgetőkhöz.

Tudod: befektetés, költség, kockázat, garanciavállalás nélkül fix jutalékért ...
Érdemes lenne gyakorolnod e tömör leírását a manyupnak.

" Csak tudod "cigány tempó" felélni ami a kezünk ügyében van, és nem tartalékolni a jövőre."

TARTALÉKOLNI??? Hitelből?
Államadósságot legfeljebb, de azt nagyot.
Nem is 30 évre, hanem e globális pénzügyi-gazdasági rendszer várható végéig.

No comment, igazad van.
Vagy ahogy a hívő kommunista Moldova mondta egykor: THLPJ.

Hidvégi Mihály 2013.09.02. 18:18:48

@leponex:

Ugyan már kedves Leponex, ez olyan nagy gondolkodás részedről?: "...mert az akkori vezetőiket kilóra megvették, magas hozzá nem értési és/vagy gyalázatossági faktoruk következtében."

Hasonlóan írtam én is, csak nem nagyon tudod észrevenni. Az idegen érdek ellen ugyan szót ejtettem, bár ott sem olyan nagy az ellentét köztünk, csak én annyival másabban gondolkodom, hogy saját érdek vezette azt, aki fizetett a magyar döntéshozóknak, nem összeesküvés által zajlott. Nem az nagyobb baj, hogy úgy vettek, ahogyan, hanem ahogyan eladtak.

A hozzámszólásod vége az érdekel leginkább, addig különösebbet nem írtál. Ja, de, valami olyasmit, hogy így orbán, úgy orbán. Tudod, ha valaki ilyen rossz indulattal, ilyen hazug módon kormányozza az országot, hát annak még azt sem tudom elhinni, vagy legalábbis nem hallgatom meg, amikor véletlenül valami igazat mond. Nagy baj, ez, én mondom!

Hanem!
Nem különösebben vagy te gerinces, kedves öcsém! Írtam disznókról, mert értek hozzájuk, de azt nem írtam, hogy nekem szokásom volt összeengedni 2 hónapos süldőcskéket 6 hónapos hízókkal. S te pedig úgy fordítottad a szavaimat, mint ha én tettem volna ilyet ügyetlenségből, hozzá nem értésből. Ez nem szép húzás, sőt igen csúnya személyeskedésbe váltottál, de nem a személyeskedés a legnagyobb gondom, hanem azt hogy még azt is hamisan tetted! Ez gerinctelen húzás volt részedről, mint ahogyan az is, hogy sejteted, hogy ha valaki ért a disznókhoz, akkor az csak valami selejtes ember lehet. Hát nem, most az egyszer melléfogtál barátom, igen nagyra tartom magam s ezért ha ilyen gerinctelenséggel találkozom mint a te előző hozzászólásodban van, hát kicsit elszégyellem magam helyetted is, meg vigyorgok is, hogy nagy az isten állatkertje, de annál büszkébben válaszolok neked.

Leponex, Leponex!

Hidvégi Mihály 2013.09.02. 18:27:32

@kekex:
"Bocsi, de a nemzeti vagyon nagy részét a jobboldal (nevezetesen az MDF) herdálta el, és rájuk volt jellemző a hozzá nem értés."
Így van, igazad van, nem írtam Antall Jóskáról valóban, dehát nem disszertációkat írunk itt hozzászólásként.
Sokat megfordul sírjában Antall Jóska miattam, nagy balfékséget követett el az is privatizáció szintjén, sőt, ők adták az irányt, amit aztán az összes többi szar átvett. De nem csak ez a bűne, legalább ekkora a maffiák megtűrése, akkor volt az olajszőkítések kora, szinte akkora kárt okozott az országnak, mint a privatizáció, mert gazemberekhez került vagyon bűncselekmények által, s az soha nem jó irányba visz egy országot.

"El kell ismernem, hogy következetesen jobboldali a nézőpontod - szar érzés lehet, amikor a tieid ennyire elcseszik!"

Már bocsánat, de nem teszek különbséget jobboldali és baloldali gazemberség között, így előző mondatodat nem veszem magamra.

Meg az eztán írtakat sem, csak erkölcsöt látok és erkölcstelenséget. Hozzáértést és hozzá nem értést, Gyengeséget és erőt. Nem én vagyok, akivel kekeckedsz :-)

leponex 2013.09.02. 19:24:16

@Hidvégi Mihály:
Hát kedves Misi bátyám, emígyen köszöntél rám:

Hidvégi Mihály 2013.08.31. 17:51:13
@leponex: Leponex barátom, te mindig ilyen hülye vagy, esetleg csak most s itt? "

Ne csodálkozz, ha egy kicsit megforgattam a szavaidat, hát ha esetleg találsz egy tantuszot ... ;-)

"! Ez gerinctelen húzás volt részedről, mint ahogyan az is, hogy sejteted, hogy ha valaki ért a disznókhoz, akkor az csak valami selejtes ember lehet. "

Az lett vón, ha így lett vón, de nem.

Neveltem én disznókat, de még igazi csordás is voltam szünidőben valaha. A libákat már meg se említem, hát ha bajnaizásnak véled ...
Inkább tán a karcos stíledre akartam utalni, a derék kanászaink mégse irodalmi stílusukról ismerszenek meg.

"hát kicsit elszégyellem magam helyetted is,"
Jó, én meg helyetted, oszt kvittek vagyunk, oké?
:)

leponex 2013.09.02. 21:09:46

@Hidvégi Mihály:
De hogy megpróbáljak tartalmi kommentet is.

"Ez a hülye meg zászlójára tűzte, hogy munkaalapú társadalom, ami elvnek tán még szép is lenne,"

No, kezdetnek ez sem rossz, tehát maga az elv, a gondolat, hogy inkább (termelő)munkára kellene alapozni, nem pénzügyi szolgáltatásokra ( á la Ciprus), tőzsdei spekulációra, szolgáltatásiparra, miegymás.
Fontosak persze ezek is, de nem az első helyen.

" de ami mögötte van, hogy csak a kétkezi munka a munka,"

Ez már a te interpretációd, semmi más. Talán a közmunkaprogramot kevered ide, mint a Varsói Szerződést az Unióhoz ...

" ráadásul olyan környezetben, hogy nem igazi verseny, hanem kijelölt burzsoázia gazdagítsa az országot"

Itt a 'munkalapúságot' meg a kétkeziséget megest összekevered a hazai burzsoázia kialakulásának szükségességével.

Lehet persze útálni, irigyelni hazai tőkéseinket ( joggal is akár), de tényleg csak két lehetőség van: vagy marad a külföldi cégtulajdonra épülő tisztán bérmunka, aminek tényleges haszna/jövedelme/profitja értelemszerűen megy innét kifelé.

Vagy kialakul a hazai 'tőkés osztály', aki majd a munkaaedói szerepén túl mecénásként is felléphet, ahogy egy rendes, hazáját szerető burzsoától elvárható. Megkockáztatom, Csányi úr talán már hasonlít ehhez egy kicsit.

És a Hasznát/profitját jórészt itt fekteti majd be, itt költi el, itt jótékonykodik egy kicsit, itt kínál támogatást a szerényebb anyagi helyzetben lévő egyetemistának, meg ilyesmik.

Előbb tettem fel a költői kérdést, hol az a pénz, amit e negyedszázad alatt megtermeltünk itthon?
Mit gondolsz, van-é összefüggés az előbbiek alapján?

" látod ez már a bűntett kategóriába tartozik."

Mármint mi is?
- csak kétkezi munkára gondolt - szamárság, te is tudhatod
- hazai burzsoázia 'kijelölése' miatt, ahogy írod? Ha ezen azt érted, hogy végre az állami közbeszerzéseket úgy igyekeznek kiírni, hogy az hazai cégekhez kerüljön ( akik amúgy akkor is elvégzik alvállalkozóként a munkát, aminek a hasznát a külföldi cég viszi haza )?

Mert ha igen, biza közel jársz az 'idegen érdekek' prófétáihoz. ( Ugye milyen szépen fogalmaztam? )

Szóval mi is az a környüállás, ami szerint bűncselekmény elkövetése forog fenn a 'munkaalapú' társadalom víziója miatt?

Hogy is mondta tán a francia elnök? Náluk a közbeszerzések döntő többségét hazai cégek nyerhetik csak el, olyan szabályokat hozunk.

leponex 2013.09.02. 21:12:36

@leponex:
"Mert ha igen, " >> Mert ha nem
:((

Hidvégi Mihály 2013.09.02. 22:06:56

@leponex: Hűha, most kapaszkodhatok...

No szóval, így van ez, ha disznópásztorok szólnak egymáshoz :-)
Tudod mit mondok én? Örülök a diskurzusunknak, még ha ez másnak kissé furcsa is lehet.

Csúnyán szólítottalak meg... igen, teljesen igazad van, ha valaki így kezd, akkor ott lehet ütni.

Mért szóltam úgy?
Nem, nem bántani akartalak. Provokálni inkább, gondolkodásra késztetni. S ezt mondod te is, te pedig engem akarsz gondolkodásra késztetni.

Nem tudom már, vissza kéne lapoznom, mi volt az ami kiverte nálam a biztosítékot. Olyan szokott rám dermesztőleg hatni, amikor valaki a politikai térben hittel közelít valamihez. Nem ésszel, hanem hittel. S azért fáj ez, mert ha tetszik valaki, valamely szervezet s nem gondolkodunk el a lépésein, csak vakon hiszünk, hát abból nagyon csúnya dolgok sülhetnek ki. Különösen a karizmatikus vezetőknél jön ez ki, ugye, hogy a svájci miniszterelnök kicsoda azt nem tudjuk, de tudjuk kicsoda volt Hitler.
Nos, tudd be kérlek, hogy a kezdő mondatom ebből született, olyat véltem, hogy nem gondolkodva követed a vezéredet, hanem hittel.

S most pedig kimondottan örülök, hogy emberi hangon szóltál hozzám. Lehet, hogy sosem fogunk egy pártra szavazni, de emberként tekintünk egymásra. S tán nincs is ennél fontosabb a világon, főleg a mai Magyarországon.

A tartalmi hozzászólásodra:
azt írtam, hogy a bűntett kategóriába tartozik...
Mi is?
Nem magyaráztam meg.
Hiszek én is... miben?
a demokráciában, a nyugati gazdasági modellben, a szabad versenyre épülő tőkés társadalmi berendezkedésben. A tisztességes versenyben.

S itt van a dög elkaparva.
Tudom én is, hogy szükség van a hazai nagyvállalkozói rétegre, szükséges a létrejöttük.
De nem kijelölés által, csakis tisztességes verseny által.
Ez a bűn, ezért bűnös a trafikmutyi, ezért bűnös a földmutyi, ezért bűnös a közgépmutyi.
Gondolod, hogy ha valaki 1000 HA-on gazdálkodik csak úgy hirtelen, az rá van szorítva a hatékony termelésre?
Gondolod, ha valaki ölbe kap 5 kurva jó trafikot, amik tejelnek fixen, az rá van szorítva a jó, hatékony munkára, üzlete továbbfejlesztésére?

Nem, nem irigylem azt, aki munkája, rátermettsége ügyessége miatt tisztességes versenyben meggazdagszik.
Viszont tán meg tudnám fojtani is, aki arra vetemedik, hogy a mi kutyánk kölke alapon osztogat trafik koncessziót 20 évre bebetonozva.

Érthető így a bűncselekmény? A társadalom tisztességes és egészséges fejlődése ellen elkövetett bűnök, visszaesőként.

Én tudom, hogy a hazait nagyon kell védeni, erről szól a két hónapos és 6 hónapos disznók összeeresztéséről a hasonlatom. Hihetetlen versenyelőnnyel jelentkeznek nálunk a nyugati cégek. De akkor sem lehet a tisztességtelen versenyt megengedni, akkor még az is jobb, ha az uniónak hátat fordítunk egy időre, hogy bocs fiúk, majd jelentkezünk ha már nem esztek meg bennünket reggelire.
S épp ez a bajom, Orbán úgy leépítette a másik valamit amiben hiszek, a demokráciát, hogy most már emiatt van szükség az unióra feltétlen, mert még ha abból is most kilépnénk, hát hamarébb eljönne a polgárháború.
Totális vesztésre álló helyzet. Ebből kell valami jót kihozni, ha beszélgetünk, van rá esély.

neoteny · http://word.blog.hu 2013.09.03. 00:00:20

@leponex:

"(termelő)munkára kellene alapozni, nem pénzügyi szolgáltatásokra ( á la Ciprus), tőzsdei spekulációra, szolgáltatásiparra"

aztán

"marad a külföldi cégtulajdonra épülő tisztán bérmunka, aminek tényleges haszna/jövedelme/profitja értelemszerűen megy innét kifelé"

Ez nem egészen világos: ha Mo-n történik a "bérmunka" ami "(termelő)munka", akkor mi a gond?

Illetve ha magyarok végzik a "bérmunkát" ami a "(termelő)munka", és nem az övék a "tényleges haszna/jövedelme/profitja", akkor az a "pénzügyi szolgáltató, tőzsdei spekuláns, szolgáltatóiparos" birtokába kerül, az meg ugye nem kell Mo-nak?

leponex 2013.09.03. 09:43:07

@Hidvégi Mihály:
:)

"Provokálni inkább, gondolkodásra késztetni."

Amihez persze előbb érdemes a megértéssel próbálkozni, hiszen kritizálni úgy lehet igazán.
Ha a mai rezsim vízióját, céljait megkíséreljük megérteni (ami ugye nem a helyeslését jelenti), AKKOR tudunk érdemi kifogásokat megfogalmazni.
Ha a 'fasisztaveszéllyel', médiaszabadság halálával, diktatúrával, egyéb csacskaságokkal rémísztgetjük a nagyérdeműt, akkor az ki fog röhögni bennünket ...

Ha meg orrba vágjuk azzal, hogy te biza ötszáz éve magadtól választod a szolgasorsot, de ha csatlakozol hozzánk, akkor talán harminc év múlva szabad lehetsz ...
*******

" nem gondolkodunk el a lépésein, csak vakon hiszünk, hát abból nagyon csúnya dolgok sülhetnek ki. "
Pontosan, de itt a 'vakon' a lényeg, nem a 'hit'.

De még mielőtt folytatnánk, emígyen óvsz:
"olyat véltem, hogy nem gondolkodva követed a vezéredet, hanem hittel."

Attila barátunk emígyen írta:
"Az én vezérem bensőmből vezérel!
Emberek, nem vadak -
elmék vagyunk! "
Maradjunk annyiban, attól hogy én a mostani rezsimet jobbnak vélem, mint az eddigieket, még semmiféle 'vezérem' nincs köztük.
Gondolom te is így vagy ezzel, tehát megint egálban vagyunk ;-)
*****

"Hiszek én is... miben?
a demokráciában, a nyugati gazdasági modellben, a szabad versenyre épülő tőkés társadalmi berendezkedésben. A tisztességes versenyben.
S itt van a dög elkaparva."

Ez derék dolog, ahogy a Zorán is oly szépen énekelt egykor arról, hogy miben hisz. A táguló világban, a fegyver halálában, a dalban meg a dalban,meg mindenféle szépben.

- A demokrácia ronda, de nincs nála jelenleg jobb -ha igaz.
- a nyugati gazdasági modellel azért már nehézségek adódnának, ennek például az is jellemzője, hogy az elavult, környezetszennyező technológiákat áthelyezi a fejletlenebb és szegény országokba, otthagyva a összes környezeti kárt, költségeit, a profitot meg hazaviszi.
Elviszi az autógyárát is máshová, ha ott olcsóbb a munkaerő. Sz@rik arra, hogy hazájában emiatt kevesebb embernek van munkája.
Ez a csodás nyugati gazdasági modell a profitért van, nem az emberért -hogy legyek egy kicsit fellengzős.
És a legdurvább, hogy ha nem állsz be a sorba, akkor igen nehéz helyzetbe kerülsz.

- a szabad versenyre épülő tőkés társadalmi berendezkedésben
:)
Marx bácsinak a maga korában még igaza is lehetett, és ez nagyon vonzónak is látszik.
De ha volt is valaha ilyen, annak már rég vége. Hol van 'szabad verseny'?

Szabad-é a verseny, ha a régebbi uniós gazdák háromyszor annyi támogatást kapnak, mint az újonnan belépők?

- A tisztességes versenyben.
:) Valamit mondtál elébb a vakhit ártalmairól ...

Aztán mit olvasok tőled:

"Hihetetlen versenyelőnnyel jelentkeznek nálunk a nyugati cégek. De akkor sem lehet a tisztességtelen versenyt megengedni, akkor még az is jobb, ha az uniónak hátat fordítunk egy időre, hogy bocs fiúk, majd jelentkezünk ha már nem esztek meg bennünket reggelire."

Ó, be derék egyenes, gerinces kiállás lenne ez, már-már hősies magatartás!
Becsaptatok, elloptátok a piacunkat, elvittétek a termelést 'privatizáció' álnéven, odaadtuk bagóért az energiaszektorunkat, eladtuk a SAJÁT vizünket ( lásd Jeremiás barátunkat néhány ezer évvel ezelőttről ), odaadtuk a leendő nyugdíj egy lészét, kezelgessétek kedvetekre és hasznotokra, majd mi fizetjük a hiteleket cserébe.
Orrba vágtok azért, amit ti számtalanszor elkövettek, ...
Hát le vagytok tojva, boldoguljatok magatokban ...

A hősies magatartás meg a balekság közt igen vékony sokszor a határ ...
*****
Egészen halkan írnám, számomra ezért is szimpatikus Orbán kormányzása, ebből a hamis hősies balek játszmából akar kilépni, és nem teljesen eredménytelenül.

Ha még emlékszel a 2011-2012 közti imf-es mérkőzésre, amikor Orbán (elmenvén a falig) hirtelen feldobta a kezeit, mintegy megadva magát ...
Szegény ballibjeink alig leplezett örömére, hiszen azt mondta, ha az imf jön - ő megy.

Azt a fenyegetést azért nem engedte meg magának, hogy CSAK akkor megy ... :)

folyt. köv.

leponex 2013.09.03. 10:28:20

@Hidvégi Mihály:
"De nem kijelölés által, csakis tisztességes verseny által.
Ez a bűn, ezért bűnös a trafikmutyi, ezért bűnös a földmutyi, ezért bűnös a közgépmutyi."

Nehéz lenne hirtelen válaszolnom, tegyünk hát egy kis történelmi kunkort visszafelé ...

Tán még emlékszel Németh Miklós bácsiék spontán privatizációjára, (amikor már gazdasági szakemberek szerint elkerülhetetlen volt a szocialista rendszer összeomlása ), a fazék körül üldögélők már javában halmozták fel a váltást követő esetleges nem szoci kormány BUKÁSÁT követő visszatérés anyagi alapjait (is, a saját egzisztenciépítés mellett, természetesen )

Oszt emlékszel ugye, amikor kegyesen némi vagyont kiosztottak az újonnan alakuló pártoknak, még székházat is kaptak, volt amikor ketten egyet :)
A pártvagyon, az infrastruktúra, a székházacskák érintetlenül maradtak persze, mert hát 'történelmileg így alakult'.

És ki lehetett adni a derék demokratikus jelszót:

Egyenlő pályák, egyenlő esélyek, hajrá!

Aztán mégse a Palmer bácsi favoritjai futottak be az első helyre, lett is nagy ribillió, spontán taxistüntetés.

Ripsz-ropsz létre is jött a Démokratikus Karate fedőnevű társulat, majd a Gyulával aztán tényleg soha ...

A picit kekeckedő addigi kedvencek meg nagyot bukfenceztek, meg is mondták nekik:

:"Debreczeni József: Orbán Viktor c. könyve Osiris kiadó 2002. 239 oldal. „De vannak ennek az elképesztő öntudatnak ennél sokkal durvább megnyilvánulásai is. Azé a Gádor Iváné, aki a Magyar Hírlap vezérpublicistájaként 1993 szeptemberében a Visegrádról Budapestre tartó Médiahajó fedélzetén a sokadik pohár után úgy este tíz körül az arcába mondja pár elképedt fideszesnek: Mi csináltunk belőletek nagy pártot. De most összegyűrünk és visszadobunk titeket oda, ahonnan egykor előszedtünk: a szemétkosárba."

A 1998-2002 kisiklást most ne elemezzük, a 2006 öszödije pompásan kifejezte a ballibjeinktől mindig várható startégiát.

No akkor térjünk vissza a mai mutyikhoz.
Tegyük fel, tényleg mutyi az egész.

Vajh mi lehet az oka?

Számomra teljesen egyértelmű, hogy még egyszer nem akarta azt a hibát elkövetni Orbán, hogy olyan esélyt hagy politikai ellenfelei kezében, amit el tudna venni.

("Megtanultam, hogy amikor esélyed van megölni riválisodat, akkor nem gondolkozol, hanem megteszed" – mondta 2007. június 26-án egy nagykövetekkel tartott találkozóján Orbán Viktor egy korabeli amerikai távirat szerint. ")

Orbánék joggal vélhetik azt, hogy a 2014-es választás tényleg a legnagyobb hatással lesz Magyarországra.
De erről is beszélt 209-ben Kötcsén, amikor még sehol sem volt a kétharmad.

Amit lehet, ki akarhat venni a 'megalvadt struktúrák' érdekköréből, még ha botrányokkal, néha még méltánytalanságokkal is jár.
Ez utóbbiakra nyilván keresnek még valami tapaszfélét.
***

A közgép teljesen más pálya, a közbeszerzéseket abnormális dolog külföldi érdekeltségek kezébe tenni, ahogy azt ballibjeink tették annak előtte.
A Vegyépszer egykori összegründolása volt egy kísérlet, agyon is ütötték ballibjeink, mihelyst tehették.

Ahogy Orbán mondta egykor a mulatságos telefonos választási 'csalás' esetében:
Ellenfeleink is ezt teszik, én sem tehetek mást. Oszt jönnek a jogások, és majd kimagyarázzák.

Így valahogy, talán.

Hogy lehet egy olyan rendszer ellen 'fair' módon megküzdeni, ahol egy Hagyó vádlott 4 milliós kártérítést kaphat alapvető emberi jogai megsértéséért, mert penészes volt a zárkája egyik sarka??

tamas11 2013.09.03. 11:06:04

@leponex:
Hosszú ráérős halandzsa a tiéd, szerecsenmosdatás.
"Ha a mai rezsim vízióját, céljait megkíséreljük megérteni (ami ugye nem a helyeslését jelenti), AKKOR tudunk érdemi kifogásokat megfogalmazni."
Hülyeség.
Igaza van HIDVÉGInek, te hittel közelítesz,
itt éppen mások vízióját protezsálod. Csakhogy nem látomások csapnak össze,AZOK NEKÜNK IS VANNAK, voltak.
Arra kell figyelni, ami történik, sőt, történt.
Csacskaság lenne a médiaszabadság elvesztése? A diktatúra? Honnan a bátorság, hogy néhány millió honfitársad ítéletét hatalmi víziókkal szembesítsd?
Ezek a fogalmak jelentésváltozáson mentek át. Navracsics pl Redinghez azt fűzte, hogy a NET-es anonym publikációk kiszélesítik a sajtószabadság határait... Kb, mintha azt mondhatnád, hogy te is ráfirkálhatsz az óriásplakátok sarkára a filceddel...

SutiAzEgyugyu 2013.09.03. 11:30:08

@leponex: Figyelve a kommentjeidet be kell vallani ügyesen csinálod. Megvannak az ismereteid (többé-kevésbé) és majdnem meggyőzően fogalmazol,
DE...
figyelmes szemlélő láthatja a kettősségedet.
Valahogy folyton oda lyukadok ki téged olvasva, hogy a kritikád jogosak ami az mszp-szdsz "balos" és "liberális" korményokat illeti. Objektív és tényekkel alátámasztott (többnyire). Viszont a narancsos elemzéseid minden egyes alkalommal elakadnak a hivatalos propaganda szintjén. Hol az egyenlő objektivitás és a következmények elemzése amit mindkét oldalra egyformán alkalmazol?

panelburzsuj 2013.09.03. 11:34:50

@SutiAzEgyugyu:

Ügyesen?

Embertelenül öncélú locsogás...

SutiAzEgyugyu 2013.09.03. 11:52:35

@panelburzsuj: Ha fizetett komentelő (ami azért sanszos tekintve a kommentjei méretét és az ezzel töltött idejét), akkor a legjobb akit eddig olvastam.

panelburzsuj 2013.09.03. 11:56:39

@SutiAzEgyugyu:

Tegnap eszembe jutott egy Váci-sor:

"karó is torony a pusztában"

leponex 2013.09.03. 12:26:25

@tamas11:
"Csacskaság lenne a médiaszabadság elvesztése? A diktatúra? "
:)
Az, természetesen. De ezt te is tudod ;-)

"Honnan a bátorság, hogy néhány millió honfitársad ítéletét hatalmi víziókkal szembesítsd?"

Huhh, tényleg, honnét? Meg mit is csinálok??

Milyen milliók ítéletéről halandzsázol?

leponex 2013.09.03. 12:48:54

@SutiAzEgyugyu:
"Viszont a narancsos elemzéseid minden egyes alkalommal elakadnak a hivatalos propaganda szintjén. "

Hát ez érdekelne, hol olvastál narancsoséktól olyat, amit fentebb vázoltam vélekedésem szerint?
Narancsosék mintha azt kommunikálnák, hogy patyolatfehérek, én meg mintha épp azt, hogy nem.
Legfeljebb hozzáteszem, hogy vajh lehet-é 'nemes versengésről' beszélni, és lehet-é naív balek módján hagyni, hogy ballibjeink elsikkasztanák az egész országot, de 'mi ilyet nem csinálhatunk', mert ez csúnya dolog.

Elég legyen, hogy majd jól megveregetik a vállunkat, milyen fairan küzdöttetek a második helyért :)

Mit is mondott Feri a kampány után, vagy te ezt nem vetted komolyan?

""Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni. Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok közös kormányzása valaha is megteszi. És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit."

Orbánék beláthatták, hogy a ballib garnitúrát a saját fegyvereikkel lehet leginkább elpüfölni.
Tv-t, rádiót, ujságot kell csinálni. Amit el lehet happolni a profi ballib tolvajok elől, azt meg kell tenni, hiszen a politizáláshoz pénz kell. Demagógiára demagógiával kell - és lehet - válaszolni, ... i tak dalse.

Ölég egyenlő voltam ?

Most sopánkodás vagyon a ballib társulatnál, és fogak csikorgatása, mert elúszni látszik a nagyobbik zsírosbödön.
Oszt annyi altruiznus azért nem termett eddig ezen a térfélen, hogy egy nyamvadt rádiót finanszírozzanak legalább, méltatlankodott a népszava is emiatt ...

Ráadásul ez a szolgalelkú nép pofázik bele a nagyok dolgába, és képes szavazni, ahogy.
Pedig meg vagyon neki mondva, mi a helyes, a jó, a haladó, a liberális, a modern, meg minden.
De ezeknek még maga a Hillary asszony meg a Csárlsz Gáti is hiába beszélt.
Csak rettegnek szegények oszt húzták az ikszet.

leponex 2013.09.03. 12:52:17

@SutiAzEgyugyu:
"Ha fizetett komentelő"
:)
A Walesi Bárdunknál egy egész Központot üzemeltettünk a dvitaminnal, talán ezért lettem előléptetve.
Zavarba hoztál ;-)

Hidvégi Mihály 2013.09.03. 20:59:02

@leponex: Kedves barátom, ezt a következő részt ragadtam ki a mondandódból:

"...Legfeljebb hozzáteszem, hogy vajh lehet-é 'nemes versengésről' beszélni, és lehet-é naív balek módján hagyni, hogy ballibjeink elsikkasztanák az egész országot, de 'mi ilyet nem csinálhatunk', mert ez csúnya dolog."

Nem kell nekem magyaráznod az úgynevezett baloldal hibáit, bűneit. Ismerem.
Ugyanúgy ismerem a mostani, úgynevezett jobboldal bűneit.

S az idézett hozzászólásodhoz pedig annyit: De igen, ha a baloldal sikkasztott, csalt, lopott hazudott, akkor sem szabad annak, aki komolyan gondolja a dolgát a hazát illetően sem csalni, sem lopni, sem hazudni. Nem, nem, és nem! Soha!!! Akkor inkább a halál, ha nem megy tisztességgel, akkor sehogy! Akkor osszuk fel ezt a szar országot, s oda kell csapni a szomszédokhoz, legyünk szerbek, románok, ukránok, szlovákok, osztrákok, szlovének, horvátok, de soha magyarok, ha csak ennyit tudunk, hogy lopni s hazudni kell, ó, abba rohadt kurva életbe!

leponex 2013.09.03. 21:40:47

@Hidvégi Mihály:
"ha csak ennyit tudunk, hogy lopni s hazudni kell, ó, abba rohadt kurva életbe!"

Hát bizony, ebben szívem szerint egyet is értek veled.

De már az Omega sem tudott mit kezdeni a dilemmával:

"Tél fut az éjen át, nyílik a jégvirág,
Új bölcsőben sírdogál egy élet
Apja emeli föl, ebből a gyerekből
Fegyverkovács lesz, ha addig élek

Így is lett, bizony, de szólt egy szép napon
Ne csináljunk soha többé fegyvert
Nem lesz háború, könnyes, szomorú
Boldognak látok majd minden embert

Kis harangot önt, vándorruhát ölt
A haranggal a világot bejárja
Halkan zeng a dal, mit senki meg nem hall
S nevet rajta mindenki, ha látja

Egy nap visszatér, megáll, alig él
Már nem az, ki elment lehunyt szemmel
Apja jót nevet, nyisd ki két szemed
Ilyen a világ, s kell a fegyver

Tudom, tudom, tudom, tudom, fáj a szíved
Ohhh Mégis, mégis, mégis, mégis meg kell értsed
OhhhTudom, tudom, tudom, tudom, fáj a szíved
Ohhh Mégis, mégis, mégis, mégis meg kell értsed
..."

neoteny · http://word.blog.hu 2013.09.03. 21:58:59

@leponex:

"De már az Omega sem tudott mit kezdeni a dilemmával"

Hogyne tudott volna mit kezdeni: írt egy popdalt popdalszöveggel, amivel lekaszálta az akkori piacot. Egyesek még ma is úgy idézik mintha valami hatalmas életbölcsesség rejtőzne benne.

leponex 2013.09.03. 22:13:05

@neoteny:
"Egyesek még ma is úgy idézik mintha valami hatalmas életbölcsesség rejtőzne benne."

Annyi biztosan van, mint HaFr barátunk Kézikönyvében a Jó Kormányzás mikéntjéről :)

De ha HaFr barátunknak lesz annyi lájkolója mint az Omegának, akkor nem kell a bús népségnek még 30 évig önkéntes rabigába görnyedten senyvednie Orbán uralkodása alatt ;-)

neoteny · http://word.blog.hu 2013.09.03. 22:17:20

@leponex:

"Annyi biztosan van"

Citation needed.

leponex 2013.09.04. 11:10:36

@neoteny:
Tán összehasonlító tanulmányokat kellene iratnom az Omega szövegeiből, és HaFr barátunk Kézikönyvecskéjéből?

panelburzsuj 2013.09.04. 11:26:13

@leponex:

Addig kéne igyekezned vele, amíg HaFr el nem szánja magát a bolondketrec-színezésre...

panelburzsuj 2013.09.04. 11:39:06

@leponex:

Na ugye, hogy tucc te idézni! ... :)

leponex 2013.09.04. 14:23:25

@panelburzsuj:
Nem bírom a tucc-tucc-ot
Uriah Heep, Pink Floyd, Keith Jarret, Garbarek-Ravi Shankar, Osibisa, Kitaro, ...

De ha már idézni kell, hát klasszikusokat, bárhonnét.
A Gyula egyébként a legkorrektebb ( még egy jó ideig utolsó ) 'szoci' volt, múltjával együtt.
És ez nem túl hízelgő az őt követőkre nézve.

:)

aszterixagall 2013.09.05. 07:25:42

@HaFr:

Csak véletlen, hogy a ProgBlog pont erre az időpontra szervez hasonló találkozót?

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.09.05. 09:50:40

@aszterixagall: Nem véletlen, hanem a hegeli szellem megkettőződése.

savanyujóska 2013.09.05. 09:50:58

Már le is vették az értesítőt. Folyik tovább a konspiráció és a titokzatoskodás, vagy véletlenül/szándékosan rászerveztetek egymásra?

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.09.05. 10:00:54

@savanyujóska: Nem, egyik sem. Ugyanaz az esemény, de zárt körűnek szánjuk végül, és a ProgBlog egyik felületkezelője ennek nem volt eléggé tudatában.

savanyujóska 2013.09.05. 12:25:47

@HaFr: "de zárt körűnek szánjuk"

Miért???

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.09.05. 12:39:04

@savanyujóska: Annyira nem zártkörű, hogy ne jöhessen bárki, akit ismerünk valamelyest -- pl te. Egyébként szerintem a választ kitalálhatod magad is.

panelburzsuj 2013.09.05. 12:49:01

@HaFr:

Tippelhetek?

A szükségesnek ítélt téglasűrűség már a szervezőkből is bőségesen kifussa... :))

savanyujóska 2013.09.05. 13:01:26

@HaFr: Ehhez nyilván nem értek, de ha én alapítanék valami olyan szervezetet, ami nem politikai elemzések írogatását, hanem aktív politizálást tervez, belépőnek igyekeznék jó nagy ricsajt csapni, ami felkelti a figyelmet és nagy nyilvánosságot kap. A provokációkat és a provokátorokat meg úgysem tudjátok elkerülni.
Eredetileg én is készültem, de miután eddig kétszer jelentetted be, hogy meggondoltad magad, megváltoztattam a programot. Ezt tekintheted szemrehányásnak.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2013.09.05. 14:26:06

@savanyujóska: Nem tudom, mikor jelentettem be ezt utoljára, és ehhez képest mikor volt, amikor "készültél", de ez az időpont már három hónapja áll, és szept 8 nulla óráig állni is fog. Ne rám fogd, ha nem jössz. Vagy várjam a ricsajt a részedről?

savanyujóska 2013.09.06. 07:04:39

@HaFr: Folyamatos műszakban lévén nekem erre jó előre szabadságot kellett volna kivennem, de miután komolytalannak tűnt az egész, nem tettem. Ricsaj alatt nyilvános gyűlést értettem, kihangosítással.

szabad paraszt 2013.09.08. 14:48:25

Sajnos lecsusztam a talalkozorol. Mi volt, hogy volt, lesz folytatas? Csatlakoznek!
süti beállítások módosítása