1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2020.06.12. 10:19 HaFr

A haladár csőcselék ellepte az utcákat

How Is Champagne Like Art? It's About Time And Taste

Kezd beérni a pc, a progresszivizmus és a safe space mentalitás: az egyetemi és az entellektüeli intolerancia játékteréből erőtől duzzadva kiszabadult az utcára és az Occupy és a Black Lives Matter romboló harciasságával beojtván nekiesett a szobroknak szerte az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában (egykori uralkodók, földrajzi felfedezők stb. mellett már Nelson admirális, Churchill, a cserkészet-alapító Baden-Powell emléke is sérelmes, David Attenborough cenzúra alá kerül, a Harry Potter-szereplők felsorakoznak a Harry Potter-szerző ellen, aki azt merte mondani, hogy a nők azok, akik menstruálnak). A Kelet-Európában nagyon is ismert emlékezetpolitikai (és nem kis részben a józan ész ellen elkövetett) gleichschaltung egy az egyben leképezése a másik oldali ("konzervatív", etnicista, fehér szuprematista) intoleranciának, semmit sem hányhatnak egymás szemére. A liberalizmus (nem a magyar és nem a New York-i értelemben) beszorult a kettő közötti szűk mezsgyére, általánosan abnormalitássá válik, győz a csőcselék és a "megbántott" nímandok sérelmi mentalitása. Az "emberi méltóság" ma már inkább csak egy rossz farce. A Nyugat lényege került kétoldali támadás kereszttüzébe.

A történelem történelem. Mindkét oldal úgy véli, a történelem az, ahogyan ő gondolja, esetleg a balos radikálisok megengednek annyit, hogy nem is kell történelem. Nem számít, hogy mindenki elismeri a szemléleti fejlődést (tehát nagyon kevesen gondolják ma már, hogy a rabszolgaság visszaállítása helyes volna, sőt a többség azt is mondja, hogy sose volt helyes). A déli konföderációs vezérek szobrainak tehát ebben az értelemben semmi relevanciája, egyszerűen részei a múltnak (ez különbözteti meg a ledöntésüket pl. az '56-os budapesti Sztálin szoborétól); még komplikáltabbá teszi a dolgot, hogy kevés történelmi alak van, akinek nevéhez csak szép és jó dolgok fűződnek. Ennek ellenére a csőcselék nekiesik a szobroknak és emlékeknek, mert nincs jobb dolga, pontosabban nem tud produktívan mit kezdeni a saját szenvedéseivel meg a világ (vélt és valós) igazságtalanságaival.

Nem számít, hogy az adott emberek által is formált nyugati szellemi és anyagi kultúra teszi lehetővé, hogy ezek az emberek lázadjanak, összekötve a szociális egyenlőtlenséggel kapcsolatos sérelmeiket az alapvető identitáskeresésükkel (bár a legtöbb már túl van a serdülőkorán). Hogy a kulturális és politikai emlékezetben találják meg dühük tárgyát, az csak szánalmas, de az, hogy a mainstream kultúra reprezentánsai térdhajlítással válaszolnak erre, az már egy folyamat és egy mélyebb identitásválság jele, amely egyre mélyül a Nyugaton. A térdhajlítás persze érthető, hiszen az őrület melegágyai éppen a mainstream kultúra intézményei: az egyetemek, a minőségi újságok, illetve a balos kultúra maga, ami a régi szocdem célok és a mai progresszivista identitáspolitika közötti terméketlen átmenetben elfeledkezett a tömegekről. Éppen csak a tömegekről, amelyek (távlatos) nevében az elitje a lazacos szendvicseket és a Moët & Chandont tolja magába a vernisszázsokon, a robotosai meg az igazságosságról való fecsegéssel kárpótolják magukat (olvasóként) a New York Review of Books hasábjain. (Van még lejjebb is, de azok már jobbára csak irigykednek a deklasszálódásukban, és örülnek egy celeb véletlenül elkapott utcai látványának is. Hja, a progresszivista miliő is elég hierarchizált.)

Lehet, hogy az evolúciónk (a humánetológia) és a produktivitásunk mintázatai végső soron nem tesznek alkalmassá minket a szabad koordinációra? Buzog fel az igény a szabadság szűkítésére, eddig volt a szabadság csúcsa, innen a lejtmenet; úgy tűnik, kell valamilyen autoritás, ma a diktátorok és a manipulátorok, holnap a mesterséges intelligencia, ami kijelöli a tömegmozgás határait.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr4815805642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kazsiafigyelo 2020.06.12. 11:57:32

Már vártam a témával kapcsolatos bejegyezést....Az USA már sosem lesz az, ami volt, a polgárháború pedig realitássá fog válni 5-10 év múlva.
Nemrég olvastam egy interjút egy amerikai politológussal, aki azt mondta, a Nyugat azért fog nyerni a kínai-orosz tengellyel szemben, mert a történelme arról szól, hogy a külső veszély hatására mindig újra tudta szervezni magát. Ma azonban a liberalizmus utoló maradványa, hogy az emberek elküldhetik egymást és a múltjukat a picsába. És a keleti autoriter rezsimek pedig ezt remekül ki tudják használni (ne feledjük, hogyTrump is szinte biztos, hogy kapott közvetett segítséget az orosz titkoszolgálattól).

HaFr · http://hafr.blog.hu 2020.06.12. 12:00:19

@kazsiafigyelo: lehet, hogy az evolúciónk végső soron nem tesz alkalmassá minket szabad koordinációra, eddig volt a szabadság csúcsa, innen a lejtmenet; kell valamilyen autoritás, ma a diktátorok és a manipulátorok, holnap a mesterségrs intelligencia

konrada 2020.06.12. 12:53:56

Ez most jó volt.
Nincs is fent a címlapon...

Reding Roli 2020.06.12. 13:05:47

Fel, fel, ti rabjai a földnek,
fel, fel, te éhes proletár!
A győzelem napjai jönnek,
rabságodnak vége már.
A múltat végképp eltörölni
rabszolgahad indulj velünk!
A föld fog sarkából kidőlni:
Semmik vagyunk, s minden leszünk!
Ez a harc lesz a végső,
csak összefogni hát!
és nemzetközivé lesz
holnapra a világ!"
Ez az Internacionálè szövege , ès a magukat forradalmárnak titulaló tiltakozók teljesen komolyan veszik az abban foglaltakat...
Ma már nemcsak a rasszizmus elleni fellèpèsről, hanem a múlt "megváltoztatásáról " az " equal rights" - ról ès vègső soron a társadalmi ( vagyoni ) egyenlőtlensègek elleni fellèpèsől van szó...
Az az USA- ban ès az Egyesült Királyságban is petíciókat indítanak , hogy változtassák meg az eddig tanult törtènelmi tananyagot - legyen bűntudata a fehèr ,gazdag felsőbb osztályoknak ès távolítsák el a megkèrdőjelezhető törtènelmi szemèlyisègek szobrait ( Lee tábornok..ès tsi..) ès töröljèk ki őket a nemzeti jó emlèkezetből...
Megdöbbentő, hogy a pár ève szinte nem is lètező progresszív (vagy ha úgy tetszik " progresszív ") mozgalmak milyen elemi erővel törtek a felszínre...Úgy tűnik , nem a jobbos populizmus , hanem a mindent elsöprő progresszív társadalmi mozgalom fogja most a nyugat sorsát formálni az elkövetkezendő èvekbej , ès a magukat elnyomottnak èrző , egyre inkább multikultisodó társadalmi rendszer ehhez jó táptalajt fog szolgáltatni ...
A kèrdès csak az , hogy mi lesz a nyugat vezető szerepèvel...Győz a nyugati civilizáció , ahogy Huntington megírta, ès vège lesz a törtènelemnek , ahogy az Internacionalè mondja , ès egyesül a világ a nemzetközi szocialista " győzelemben" vagy a surranó pályán megszerezni a vilaguralmat a keleti opportunista , Kína ....

screpes 2020.06.12. 13:11:22

@kazsiafigyelo:
ismered a bonmotot?

- Mit tennél velem, ha eljuttatnálak a csúcsra?
- jönnénk lefelé...

Vagablonde 2020.06.12. 14:13:04

Minden baloldali elemzésben megjelenik, amikor a csőcselék úgymond a progresszivitás mentén tör-zúz, hogy jaj, a baloldali elit elhanyagolta a támogatóit, megfeledkezett a proletárokról. De majd most leteszi a kaviáros szendvicset, visszatalál a gyökerekhez, aztán majd minden kezdődik elölről. Csak ki kell várni, nem kell feladni.
Ha a csőcselék éppen nem ún progresszív okok miatt van az utcán, akkor (a baloldali értelmezők szerint) undorító, alsóbbrendű egyedekről van szó.
A "haladó baloldal" sajnos előbb-utóbb mindig ide jut: a csőcselék "uralmához". Mert ne legyenek illúzióink: amikor már nem sikerül kordában tartani a szobordöntő örjöngőket, maguk fogják kézbe venni a múlt intézményes eltörlését, és bőrkabátban, éjszaka vadászni az osztályidegen elemeket.
1790 óta mindig, mindenhol ide vezetett a baloldal által hajtott, folyamatos relativizálás, az egyetemes értékek, újabban a természeti, biológiai törvényszerűségek lebontása.
Blogíró mintha túlságosan bízna a mesterséges intelligenciában. Én nem tenném.

sync 2020.06.12. 15:50:16

Chuchillt nem azért szeretjük, mert rasszista kijelentései voltak.

Emmett Brown 2020.06.12. 16:57:02

@sync: nem azért -NEM- szeretjük, mert rasszista kijelentései voltak.

Emmett Brown 2020.06.12. 17:22:36

nagyon súlyos ez a szobordöntögető mozgalom. igazából esélytelen megmondani, hogy hol állhat meg ez a baromság.

ijontichy 2020.06.12. 23:10:58

@poszt: "mert nincs jobb dolga, pontosabban nem tud produktívan mit kezdeni a saját szenvedéseivel"
Na jah, drága emlékű nagyanyámtól sokszor megkaptam a "fiam, jódolgodban nem tudod, mit csinálj" c. korholást :-).

Btw: a "bolsi" az ugye baloldali? ;-)
www.youtube.com/watch?v=WhYyd0yeC3A

Rodney_2 2020.06.13. 00:46:35

@Emmett Brown: Nem áll meg sehol. Teljes önpusztítás és jön a majmok bolygója :))) Más civilizáció lesz :(

A gender elmebajt sem leeht megállítani. Egy angol manager barátom panaszkodott hogy van náluk egy gender-fluid kolléga. Az minden reggel eldönti hogy most éppen nőnek vagy férfinek érzi magát. Ennek megfelelően öltözik, majd bemasírozik a "dolgozóba". Ott az az első "dolga" az, hogy "all staff" köremail-ben értesíti az összes kollégát arról, hogy aznap milyen nemű és ennek megfelelően milyen megszólításra tart igényt. Ha valaki erre nem megfelelően reagál, azt kirúgják mint fasiszta állatot. Itt tart jelenleg a UK az elmebajban. Menjen oda mosogatni akinek 7 anyja van :)))

Rodney_2 2020.06.13. 01:20:51

@HaFr: Kiváncsi vagyok, hogy mikor fogod átértékelni amit a "sikeres" meg "kooperáló" népekről gondolsz. Az alapelképzeléseid jók, de a valóság ennél sajnos komplexebb. Nem lehet dinamikus dolgokat (folyamatok) fényképszerűen nézni, mert akkor nem látszanak jól hogy mik az okok és okozatok *. Az kb igaz amiket "magyar-bashing" címén írsz. Valahogy azt nem akarod látni, hogy más népek kb ugyanúgy elkúrják, csak az elkúrásfaktorok más súlyokkal jelennek meg egyszerűen történelmi okokból. Trianon kapcsán nézhetnéd hogy Németország/Birodalom/Császárság hogyan változott az elmúlt 100-120 évben (terület és lakosság), vagy hova és mivé lett a Brit Birodalom, éppen most "going down the drain". Hogy az mennyiben a (kooperáló) angol nép sikere hogy már a miniszterek fele meg a londoni polgármester pakisztáni (szerintem ez a pakisztániak sikere - reverse takeover - és az angol nép kudarca és tragédiája, éppen most radirozzák ki még a történelmét is amikor sikeres volt) Lehetne ezeket sorolni hosszan. Birodalmak felnőnek, megrohadnak a sikerben és jólétben aztán összeomlanak. Ez mindenhol így van. Cégekkel is. Nézd meg a GE-t. A 90-es években (a Jack Welch korszak) a világ legjobb cége volt és mindenki csodálta. Mára egy romhalmaz lett.

* az angolok nem akkor lettek sikeresek amikor nyomták a modernkori liberális szentháromságot (extrém feminizmus, buzulás és migráncsfaszszopás) hanem amikor ennek pont az ellenkezőjét csinálták. A niggereket adták vették, buzikat bebörtönözték, a nők meg szakmányban szülték a katonát és tengerészt :))) Amikor a világ urai lettek és felhalmozták a gazdagságot, akkor belehülyültek a jólétbe és sikerbe (lásd Viktoriánus angol társadalom). Onnantól kezdve már lefele mentek és csak felélik a korábban felhalmozott gazdagságot. Ez igaz egész Nyugat Európára. És ez akkor is így van ha neked nem tetszik vagy fejre állsz :)))
Nagyon könnyű lenne olyan idősorokat gyártani és korrelációt számolni ahol az egyik tényező az adott ország gazdasági, politikai, katonai vagy akár tudományos súlya a világban, a másik pedíg a női és szinesbőrű vezetők aránya, vagy egyéb "modern liberális érték". Döbbenetes élmény lenne az agyhalott liberálfasiszták arcába tolni :))) Lehetne kezdeni mindjárt Angliával.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2020.06.13. 07:24:15

@Rodney_2: teljesen kerge, szándékosan durva bejegyzésekkel nem foglalkozom; ha így folytatod kitörlöm

sync 2020.06.13. 08:31:09

@Rodney_2: @Emmett Brown: Mert jól elpicsázták a nácikat?

Khonsu 2020.06.13. 09:13:33

@HaFr:

Valószínűleg nem ekkora méretekben. Kis létszámú csoportnál a szabad koordináció még egészen jól működik. Az evolúciónk erre készített fel (törzsi társadalom). Szerintem egyszerűen csak az a probléma, hogy túl sokan vagyunk túl nagy területen szétszóródva ahhoz, hogy ezek a természetes koordinációs mechanizmusok segítség nélkül működjenek. Ezt a segítséget adhatja meg nekünk hamarosan a technológia. Szerintem általa lehetségessé válik a szabad koordináció "felskálázása", hogy az, ami kicsiben jól működik, az több milliárd fős csoportnagyság és globális kiterjedés mellett is működőképes legyen. Így a mesterséges intelligencia segítségével megvalósított koordináció szerintem alapvetően eltérő képet fog mutatni mint a "megszokott" autoritások, mert sokkal közvetettebb lesz. A saját kódolt viselkedésmintáinkkal fog majd úgy "játszadozni", hogy ezek mentén mégis létrejöhessen a szabad koordináció globális méretekben. Ezért is szoktam mondani, hogy szerintem az a rendszer anarchia lesz, de egy olyan furcsa jószág, hogy valószínűleg nem sokan vannak (beleértve az anarchistákat is) azt képzelik el anarchia címszó alatt, ahogy az majd kinéz, de a kritériumokat teljesíti.

Khonsu 2020.06.13. 09:57:44

@poszt:

Szerintem nem lesz tartós a progresszivista fellángolás sem, ahogy a jobbos populista is visszaesőben van már. Mindkettő ugyanannak a megoldatlanul tornyosuló problémahalmaznak, és a növekvő elégedetlenségnek a tünete, melynek megoldására egyik sem alkalmas. Most ez az oldal fut egy kört, aztán majd ugyanúgy felsülnek ők is. (persze addigra ők is hozzáadják a kupachoz a saját rombolásukat).

Aztán amikor ez is lezajlott, jönnek a XXI. századi "futurizmusok"/technológiai vallás(ok) melyek a problémahalmaz (immár tényleges) megoldásának mentén már közvetlenül vezetnek el a transzhumán/poszthumán világba és végül a Szingularitáshoz.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2020.06.13. 10:09:18

@Khonsu: az elsőnek csak drukkolni tudok, az utóbbival még nem vagyok egészen kibékülve

Emmett Brown 2020.06.13. 10:13:58

@sync: egyrészt az Usa és a Szovjetunió szövetségeseként nem nagy csízió katonai sikereket elérni.

De igazából az első Vh-s tevékenységével vannak a fő gondok.

Rodney_2 2020.06.13. 10:39:48

@HaFr: Kár. A "szándékosan durva" az gondolom a "nem PC".
A többi meg maga a történelem. A németeknek a 20. században megvolt 2 Trianon is. Ezeket nyilván tudod mert történész is vagy. Az alapkérdésem az, hogy a "kooperáló" angolok és németek mitől "sikeres népek" szerinted, amikor már éppen a saját (maradék) országukban is defenzívába szorulnak a befogadottakkal szemben és folyamatban van a kipusztulásuk is (demográfiai tény).

Ahogy írtam, amiket a magyar helyzetről írsz a különböző posztokban, azokkal nagyjából egyetértek, de máshol sem sokkal jobb a helyzet és a jövőkép sem. Lehet hogy én többet tartózkodom ezekben az országokban és már 1990 óta figyelem hogy mi folyik (trendek) és ezért kiveri a szemem a változás (lepusztulás) :(((

Emmett Brown 2020.06.13. 10:40:30

@Khonsu: a futurizmusoknak még lesz egy meccse a neoludditákkal.

Rodney_2 2020.06.13. 11:00:20

@HaFr: Baden-Powell a búr háború hőse, ő találta fel a "koncentrációs tábort" (nem Hitler) ahova a megzabolázhatatlan búrokat helyezte el családostul. Jelentős részük éhen halt (na az volt éheztetés) vagy valamilyen betegségben pusztult el. Ez még a korabeli Angliában is kivágta a biztosítékot és egy idő után meg kellett szüntetni. Ezen kívül nyilván a fekete lakossággal is hasonlóan "vehemensen" bánt. A cserkészet pont a búr háború terméke, amikor is B-P gyerekeket használt futárnak a frontvonalak között (Boy Scouts). Amúgy biztosan rendes ember volt :)))

A búr háború "sikere" az is, hogy végül is Dél Afrikában a búrok lettek a (rasszista) fehér elit, akik az apartheid rendszert megvalósították. A "mighty" brit hadsereg gyakorlatilag nem bírt a rendesen felfegyverzett, kiképzett és makacs hollandus parasztokkal, sokkal egyszerűbb volt a lándzsát rázó feketéket legéppuskázni.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2020.06.13. 11:14:51

@Rodney_2: fiktív történelemmel nem foglalkozunk ezen a blogon www.bbc.com/news/uk-england-dorset-53007902 , en.wikipedia.org/wiki/Robert_Baden-Powell,_1st_Baron_Baden-Powell

következő hasonló bejegyzésed után törlöm az emailedet és a nickedet

Khonsu 2020.06.13. 11:36:43

@Emmett Brown:

Őket leszerelik alapjövedelemmel és szórakoztatással. (kenyér és cirkusz) A lehanyatlott ideológiák roncsaiból visszamaradó szélsőségesek kvázi vagy tényleges terrorszervezeteivel való leszámolás keményebb, csúnya jelenetekkel tarkított menet lehet.

Rodney_2 2020.06.13. 14:59:25

@HaFr: Törölj nyugodtan, óriási veszteség lesz :))) Megint bebizonyítottad, hogy nem vagy komoly ember :( Az érdemi kérdésekre nem válaszoltál (tudod a "kooperáló nemzetek" amint éppen kiirtják saját magukat: Darwin díj)

Búr háború ügyben nem velem vitatkozol hanem Niall Ferguson Empire című könyvével. Ő Professor of International History at Harvard University, Senior Research Fellow of Jesus College, Oxford University and Senior Fellow of the Hoover Institution, Stanford University. "The most brilliant British historian of his generation"- The Times
Te ki vagy Béndek Péter??

Koncentrációs táborok 1900-ban voltak ott, ennek semmi köze a későbbi esetleges náci szimpátiához. Nem is érted hogy miről van szó. A búrok holland származású fehér telepesek voltak. Az általad linkelt cikknek semmi köze ahhoz amit írtam (ott éppen feketéket éheztet, az nem klasszikus birodalmi rasszizmus volt véletlenül sem :)) ). A búroknak szuperior fegyverzetük volt, ugyanolyan Maxim géppuskák mint az angoloknak plusz Essenben gyártott legmodernebb ágyúik amivel szarrá lőtték a meglepett angolokat :) Erre az angol gentlemanok elfogták a harcoló "parasztok" családjait és bezárták táborokba ahol nem etették őket (a nem etetés nem B-P ötlete volt, hanem az ő főnökéé Lord Robertsé). "Altogether 27,927 Boers (the majority of them children) died in the British camps." 1900-ban, érted?? Én foglalkoztam egy kicsit evvel a témával, még a kétféle Mafeking bélyeget is megvettem amin a B-P van a királynő helyett. Kb 1000 GBP volt.
Na töröljél nyugodtan te szellemóriás :)))

HaFr · http://hafr.blog.hu 2020.06.13. 15:34:31

@Rodney_2: < Baden-Powell a búr háború hőse, ő találta fel a "koncentrációs tábort" > nem, nem ő- na, remélem, ennyit elégnek tartasz magadból itt nálam. Egyébként a britek sem, hanem a spanyolok. Mindegy.

sync 2020.06.13. 15:39:27

Biztos, hogy ez a legfontosabb téma Orbán Viktor Magyarországán?

Khonsu 2020.06.13. 15:45:40

@sync:

Amíg a rendszer bukását leginkább külső tényezők hatásaitól várhatjuk, addig sajnos igen.

Khonsu 2020.06.13. 16:49:15

@sync:

Nem kifejezetten csak a szobordöntésről van itt szó, hanem sokkal inkább arról a megoldatlan problémahalmazról és halmozódó társadalmi feszültségről ami most épp így tör a felszínre. Ezek a problémák nem görgethetők tovább a végtelenségig, mert a nyugati társadalmak mára a robbanás határán vannak. Hogy hogyan oldódnak meg ezek a problémák és merre vezetődik le a feszültség, az (az ország kitettségének okán) eldöntheti "Orbán Viktor Magyarországának" sorsát is. Ha a nyugat már nem az lesz, ami ma, akkor itt sem tarthatóak a dolgok úgy, ahogy most vannak. Még akkor sem, ha esetleg közvetlenül nem is gyűrűzne be (vagy nem azonnal) az országba változás. Szóval a váltás után fognak még állítani is szobrokat, de nem lesz mindegy, hogy azokat kik állítják majd, még ha másodlagos is, hogy kiknek.

tatárfejű kutya 2020.06.13. 17:25:28

Az a (egyik)baj a mai világunkal, hogy mindent túlgondolunk...ilyen tüntetések folyamatosan jelen vannak a nyugati világban...a 90-es évek elején a los angelesi tüntetések szerintem sokkal dúrvábbak voltak. Vagy a nyugati 1968-as rendbontások...nem kell temetni a nyugati világot, ők ezt meg fogják oldani, mint eddig bármikor.

A Római Birodalomban is volt néhány felkelés amikor belobbantották róma utcáit, aztán legalább 500 évig csak eltolták a pusztulásukat...

morph on deer 2020.06.13. 17:54:50

Mesterséges intelligencia?
De akkor, a dolog természeténél fogva az ‘intelligencia’ rész legalább adott lesz, ugye.
Bár már látnám!

Főnix Oszlár Gazdag 2020.06.14. 07:35:32

Na az nem fog menni, hogy csak a gnosztikus, gazdag, fehér és hetero férfiak kezében lehet a hatalom, a többiek meg örüljenek annak, hogy élhetnek és szolgálhatják a nietzscheánus elitet. Ezt most már a magyar lakosság is kezdi átlátni, ahogy lassan megérti a rendszer igazi lényegét és azt, hogy a génhordozó sovinizmus csak egy átverés, nem pedig igazi egyenlőség.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.06.14. 07:47:13

"Buzog fel az igény a szabadság szűkítésére, eddig volt a szabadság csúcsa, innen a lejtmenet; úgy tűnik, kell valamilyen autoritás, ma a diktátorok és a manipulátorok, holnap a mesterséges intelligencia, ami kijelöli a tömegmozgás határait.". Akkor végül is milyen jó rendszer az illiberalizmus, de nem? Ez most coming out volt? De akkor miről szóltak eddig az írások? Zavarban vagyok.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.06.14. 07:52:25

Rómában a migránsok mikor kezdik el a császárok szobrait ledönteni?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.06.14. 07:57:45

@Főnix Oszlár Gazdag: Megint csak egymás mellé hányod a szavakat. A sovinizmusnak és az egyenlőségnek mi köze lehetne egymáshoz? Értelmetlen zagyvaságokat írsz, a lehető legtöbb idegen szót összezsúfolva és azt hiszed okos vagy. Pedig nem. Okos ember tud világosan fogalmazni, te csak próbálsz annak látszani, ezért direkt körülményesen írsz a semmiről.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.06.14. 07:57:55

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Ha nem vagyok császár és nem vagyok a császárok rokonságához tartozó, akkor engem ez mennyiben érdekel? Miért érdekelnének halott pszichopata diktátorok szobrai? Miért fontosabbak a halott pszichopata diktátorok szobrai, mint az élő emberek, a felebarátaink?

Főnix Oszlár Gazdag 2020.06.14. 08:03:30

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Több tudás, kevesebb ad hominem. Meg kevesebb propaganda, az jön úgyis a TV-ből, már ismerjük. Szóval, a sovinizmus azt a látszatot kelti, hogy a genetikai közösség egyenlősége és kollektív túlélése a rendszer célja. Ez pedig nem igaz. Az elit csak a génhordozó ösztönöket használja fel annak érdekében, hogy a saját és családi túlélését biztosítsa a tömegek felhergelése és kizsákmányolása útján. Kérdezz még nyugodtan.

seol 2020.06.14. 21:23:40

"a mainstream kultúra reprezentánsai térdhajlítással válaszolnak erre"

Mondjuk ez lehet amiatt is, hogy szeretnék elkerülni, hogy nekikessen a virtuális(?) 'lynch mob', szeretnének még munkát kapni, ilyenek. Némelyik meg simán idióta persze.

Főnix Oszlár Gazdag 2020.06.15. 11:11:51

@száll a kakukk fészkére......: Jakab levele 1. fejezet 25 Aki ellenben figyelmesen tanulmányozza a szabadság tökéletes törvényét, és ki is tart mellette, aki nem feledékeny hallgatója, hanem tettekre váltója, az teljesítésében boldog lesz. Galatáknak írt levél 5. fejezet III. ERKÖLCSI KÖTELESSÉGEK Isten gyermekeinek szabadsága. 51 A szabadságot Krisztus szerezte meg nekünk. Álljatok tehát szilárdan, és ne hagyjátok, hogy újra a szolgaság igájába hajtsanak benneteket.
*** Tudjuk, kétezer éve erre vágytok. Hogy ne legyen szabadság, hogy ne legyen világosság, hogy ne legyen Krisztus. Gazdátokat szolgáljátok, hogy állatemberek lehessetek. Ám sohasem fogtok győzni. Az időtök hamarosan lejár. Tik-tak, tik-tak. Térjetek meg, amíg nem késő.
süti beállítások módosítása