1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2020.04.02. 12:33 HaFr

Térjen már észhez (és politikai akarathoz) a Momentum!

Örülök ennek a momentumos grafikának, amelynek eredetijéből kivágtam ide a lényeget. Ennek szellemében a Momentum végre abbahagyhatná az nyugati progresszívoktól öröklött pc tempót és egyértelművé tehetné (ha tudja egyáltalán) egy csomó kérdésben a hozzáállását. Új nemzet-koncepció kell! Új progresszió-narratíva kell! Új politikai doktrínát kell kidolgozni a demokráciának. Új, proaktív, adott esetben kombattáns EU-párti politika kell, nem beszélve az EU saját önvédelméről a keleti diktatúrákkal és az egyetlen belső diktatúrájával szemben!

Új, új... sorolhatnám. Ezekre mind azért van szükség, hogy a magyar választó érezze: legalább egyetlen ellenzéki pártnak van saját világa, stratégiája és politikai akarata. Alapvető kérdésekben van elmaradva a Momentum (nem beszélek a többi ellenzéki pártról, mert azok nem érdekelnek), mert elég ködösen lát még (mintha törökgáborelemez egyrészt-másrészt iskolájában nőtt volna föl). Na de talán oszlik ez a köd még mielőtt nem túl késő és vele kialakul egy markáns politika az esztétizáló semmitmondás és a piszlicsáré önkormányzati fedőtevékenység helyett.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr8715583380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Moin Moin 2020.04.02. 14:08:09

Nem lepne meg, ha ez a plakát kedves közös Auróra fedőnevű ismerősünk közegéből jött volna...

Magyaur 2020.04.02. 14:28:26

Én is szurkolok nekik!
Tulajdonképpen a pártcsaládjának, a "Renew Europe"-nak kellene előállnia egy új alkotmány-projekttel...teszem azt legyen közös európai pénzügy-, hadügy-, külügyminisztérium + közös európai ügyészség, titkosszolgálat és járványügyi hivatal!

Moin Moin 2020.04.02. 15:15:43

@Magyaur: Van ilyen javaslat, évek óta, nem is egy. De, tudod, az EU-ban minden efféle változtatáshoz az kell, hogy a tagállamok meg is szavazzák azokat. Ez, tekintve az Orbán-féle hoszpodárokat, kissé khm. "nehézkes".

Magyaur 2020.04.02. 16:17:56

@Moin Moin: Alapvetően nem Orbánék miatt!:) A probléma az, hogy létezik Európában és a világban egy "láthatatlan összeesküvés": a nemzetállami politikusok/bürokraták + rendvédelmi szervezetek tagjai (+ helyi kiváltságokkal rendelkező klérus) nem érdekelt az átlátható, "nem-szubjektív", nemzetek-feletti Európai Állam, netán Világállam létrehozásában. Nemcsak a zsozso miatt, hanem a hatalmi státusz miatt is...ezért nyomatják a populizmust!:)

Emmett Brown 2020.04.02. 16:25:02

A legszebb a "De Brüsszel nem ad pénzt" duma.

miért 2020.04.02. 22:43:44

A viktátor {és Gazdája} sikeresen elhitette a német konzervatívokkal, hogy ő kelet felé a kapocs, holott csak egy ügyes kupec. És ez putyin-gazdának nagyon megfelelő. Rá kellene jönni Merkeléknek, hogy a 'király' meztelen...

kószák egyike 2020.04.03. 18:50:13

Jogos a poszt! Igen a Mommentum szépen kapja csak össze magát! Hullámvölgyeket érzek náluk. Egyszer kemény tökös tempó, fáklya és beállás a könnygázba egyszer meg light feri szoknyája körül. Dönteni kell lányok, srácok fogy az idő! @Emmett Brown:
Ez mai gyöngyszem:
24.hu/kulfold/2020/04/03/koronavirus-fidesz-uzenet-brusszelnek/
Amikor azt hiszed nincs lejjebb még tudnak süllyedni.

jatagán9 2020.04.04. 09:13:11

Szerintem ritka buta és ellenszenves plakát. Éppen tegnap írtak arról, hogy minek köszönhetjük ezt a vírust (meg egyéb finomságokat az indexen egy kimerítő cikket. Hát messze nem csak Kínának.
süti beállítások módosítása