1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2018.08.20. 21:18 HaFr

Gulyás miniszter őszintén sajnálja, hogy Románia még demokrácia

Képtalálat a következőre: „gulyás gergely”

Gulyás miniszter egy fórumon a közép-európai országokról szólva nem tartotta kedvezőnek, hogy nem erős és erősödő államok vezetőivel kell tárgyalniuk, hanem „állandó belső válságokkal, és szuverenitásproblémákkal küzdő országok vezetőivel”, de szerinte ez nem szabad változtasson a magyar nemzetpolitika céljain.

Mivel a szuverenitás szó a fideszmagor szótárban az autokráciát jelenti -- Magyarország tudvalevőleg azóta szuverén, hogy az orbánista autokrácia irányítja -- G. miniszter szavai a civilizált fogalomkészletben azt jelentik, hogy nem tetszik neki, hogy Románia ragaszkodik a liberális demokráciához. Mondta ezt jó stílusérzékkel Kolozsváron. Miért ott? Mert miközben hatalmas pénzek áramlanak a határon túlra, nem mellesleg a megtámogatott magyar etnikai kisebbség lázítása is folydogál Románia ellen.

A szuverenitás már csak azért se jelenthet mást, mint az autokrata kormányzást -- amelyben a társadalom alávetett a kormányzati akaratnak és a szuverenitás teljessége a miniszterelnökben testesül meg, tőle távolodva pedig fokozatosan enyészik el --, mert Magyarország egyébként se külpolitikai, se gazdasági, se semmilyen más mérvadó tekintetben nem lett "szuverénebb" (önrendelkezésre képes, erősebb) ország Orbán uralma alatt, hiszen objektíve gyengül és marad le a versenytársaitól. Ezért is vicces G. miniszter siránkozása "a belső válságokkal küzdő, gyenge országok" (itt különösen Románia) kapcsán, azé a G. miniszteré, akinek a száján a minap véletlenül kicsúszott, hogy azért veszi elő Heller Ágnest lépten-nyomon a kormánypropaganda, mert szükség van a személyére a tábor összetartásához. Ebből is látszik, milyen sikeres ország vagyunk és mennyire megalapozott különösen a magyar kormány magabiztossága.

Ami az erősödést (tehát a tényleges szuverenitást ) illeti, Románia abszolút euró alapon is összesen több mint tíz százalékkal nagyobb gazdasági növekedést produkált az utóbbi nyolc évben, mint Magyarország, az államadóssága fele a mienknek, miközben PPS alapon és egyéni fogyasztás tekintetében már elénk is került (noha tagadhatatlanul komoly egyensúlytalanság van a külső fizetési mérlegben, túlfűtött a fogyasztás stb). https://index.hu/gazda…/…/01/24/gki_leszakadtunk_a_regiorol/ Alább a háztartások fogyasztásának alakulása a V4-ekben 2002 óta és az egyéni fogyasztási "ranglista" alakulása 2016-ban. Ennyit megint G. miniszter visszafogott, hiteles személyéről és a magyar szuverenitásról.

A magyar nemzetpolitika célja pedig világos: miután a kormány - a maga képességei szerint, orosz támogatással - minden eszközzel akadályozza az EU erősödését, egy reményei szerint széteső közösségben előbb-utóbb előveszi majd az etnikai kérdést és feltehetően valamilyen nagyhatalmi egyezkedés (vö. döntőbíráskodás) részévé akarja tenni. Augusztus 20-a a mai kormánypolitikában (vö. Szent István országa) ma még csak június 4-e (a csonka ország) pandanja -- de majdan a korrekciója kíván lenni.

No automatic alt text available.
Utolérte a román életszínvonal a magyart

69 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr2914192115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Moin Moin 2018.08.20. 22:48:41

Szuverén=uralkodó - mi itt a probléma?

(Gulyás képen látható mosolyáról a néhai Westerwelléé jut eszembe...)

maxval bircaman balcán · http://www.bircahang.org 2018.08.21. 05:13:57

Elfelejted, hogy nem érdekünk az EU erősödése.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2018.08.21. 09:52:21

@kjkj: 1. elég egyszerű elvégezni ezt a műveletet, 2. minek is a nagy hókuszpókusz, a nagy pofa és a demokrácia tönkretétele, ha folytatódik a lecsúszás?

Fülig José 2018.08.21. 10:11:19

ezek a véglények is csak addig járkálnak a határon túlra provokálni míg az adott hatalom (román, szlovák, ukrán) jól kibaszkodja a feltüzelt kisebbségét, jelen esetben a magyarokat...volt már ilyen, nem is volt jó, most se lesz az. azé' arra kurva kíváncsi vagyok, hogy a dolmányos melldöngetős patkányoknak hogy tetszene, ha egy móc miniszter jelentkezne be a Hős utcából, reprezentálva a magyar helyzetet?! esetleg a tótok kapnának mindenféle iskolát, óvodát, (sportcsarnokot) otthonról, a magyar kisiskolás meg nyomathatná a lepukkant helyi iskolában, ahol a csúti törpe a napi testmozgást ugyan előírta, de tornatermet már nem adott hozzá?!

FrVili 2018.08.21. 10:23:20

Mindig ez a sok negatívum, ahelyett hogy együtt énekelnek, hogy "everything is awesome":
youtu.be/9cQgQIMlwWw

HaFr · http://hafr.blog.hu 2018.08.21. 10:43:44

@kjkj: nem Mo kárát akarom reprezentálni, hanem az igazságot -- mellesleg ez objektívebb kép, mert megmutatja a Gyurcsány által okozott kárt is

2018.08.21. 11:01:28

de ha a fórumok zOrbánhű népének fölzárkózásából indulunk ki - ami a hozzászólásaikat illeti - akkor súlyos identitásválság tanúi lehetünk, amit a zOrbáni szuverenitás felfogás csak súlyosbít.
2010 az ő felfogásuk szerint itt olyan brutális idegen megszállás volt, hogy nem is lehetett magyarnak lenni(ők is csak félve, fél-legálisan mertek létezni). tht magyarok csak azóta léteznek honunkban.
most szedegetik elő az értékeiket, a tradícióikat, kurultajtól a kerszt/yén/y kurzusig.
kezdik felépíteni az országot kulturális szempontból(is). erős nyugati és libsi(magyarellenes, magyargyűlölő) ellenszélben.
mennyivel könnyebb pl a szlovák elvtársaknak, akik a magyar honfoglalástól a szovjetblokk összeomlásáig nem is nagyon léteztek(legalábbis, mint nemzet biztosan).
így már teljesen érthető, hogy még ők is megelőznek minket. az külön érdekesség, hogy a diaszpórába szorítottak közt valamiért az ottani magyarok közt a legkisebb a lelkesedés a zOranizmus iránt és a legkisebb az esély, hogy vitézünk valaha is fölszabadítja őket az idegen elnyomás alól.

FrVili 2018.08.21. 11:35:46

@Bánegressy: tegnap a cirkusz(tüzijáték) előtt a szent jobb körmeneten hol volt a sok keresztény a kivezényelt cserkészeken kívül és a minden tiszteletet megerdemlő Böjte Csabáékon kívül? Hol voltak tízezrek a keresztény Magyarorszagból csak pár órával a csim-bumm előtt amit százezrek néztek élőben? Ott ahol a lelkükben a tradició, kultúra helyet talált vagy inkább ürügyet, ahogy a tűzijáték a pictures mappában a dél-koreai telefonban.

látjátok feleim szümtükkel 2018.08.21. 12:04:39

@Fülig José: "...esetleg a tótok kapnának mindenféle iskolát, óvodát, (sportcsarnokot) otthonról,"

Ilyen márpedig nálunk nem lehet, mert ha nincs rá engedély, akkor is lebontják, ha közben a buszra váró utas ázik-fázik.;D

látjátok feleim szümtükkel 2018.08.21. 12:08:07

Gulyás még nem tudja, hogy a nyugodt oroszlán bajsza rángatása miatt szokott gulyást készíteni a rángatóból.

Fülig José 2018.08.21. 12:08:11

@FrVili: há' vazze, ez csak azért volt, mert nem volt kristálytiszta, melyik keresztény felekezetet is várják? ortodox? vagy protestáns? lutheránus?
mer' úgy rémlik, ezek a keresztyének még egymást se nagyon komálják... dacára az állandóan hangoztatott (számomra ismeretlen) értékeiknek...

látjátok feleim szümtükkel 2018.08.21. 12:08:53

@Bánegressy:

Sokszor gondolkodtam már rajta, hogy az osztrákonál nincs magyar diaszpóra?

látjátok feleim szümtükkel 2018.08.21. 12:17:48

@FrVili:

Maga nem látta a körmenetet?
Volt köztük csuhás, aki vihogott, volt aki társával beszélgetett, az áhítat meg le volt t(sz)udva(r)va. Kép alapján Áder tata is nagyon unhatta. Nem is csoda, ilyen nagy melegben sétálni olyanért, amit nem is ért. Mert a körmenet az régen nem egy hosszútávú futás volt. Azt a templom körül rendezték, és akörül több megállóban is voltak példabeszédek, imádságok. Ez meg külsőre olyannak tűnt, mint a régi május elsejei kötelező felvonulás. Azért javukra legyen mondva, elég jól bírta az eléggé koros tömeg a trappot.

szepipiktor 2018.08.21. 12:22:09

Szóval itt a LIBERÁLIS demokráciáról van szó és nem a általános fogalomról...
Arról, ami ellen orbán harcol és alakítja át fasisztoid diktatúrtává.
De ugye a liberális demokrácia az a gazdasági liberalizmus, azaz a globalizált üzleté, így ami az EU és a többi mai közös rendszeré.
És nem a neoliberalizmus, ami az ellenzékhez köthető.
Tehát a demokrácia kérdés itt a klasszikus világ és a fiktatúra rendszer között merül fel.
A csútiék a klasszikus és a gazdasági libearlizmust tagadják, ami a mai demokráciák alajai... Azaz nem az problémájuk, hogy milyen is Románia, hanem hogy ők a világ részei és nem tagadják azt meg.
Ezért pénzelik a kinti területeket, mert valójában azzal rombolják a román demokráciát. Üzlettel, gazdasággal nem lehet, így marad a nemzetiségi kérdés.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2018.08.21. 12:40:59

@szepipiktor: a liberális demokráciának nem sok köze van a gazdasági liberalizmushoz

FrVili 2018.08.21. 12:43:45

@látjátok feleim szümtükkel: pont hogy ott voltam, ezért lepett meg hogy milyen kevesen voltak. A külföldi cserkészcsapatok mögül hianyoltam a népet, akire állandóan hivatkoznak. Ők a 21:00-as programom voltak. Hogy van ez?

Melee 2018.08.21. 13:45:55

@maxval bircaman balcán: "Elfelejted, hogy nem érdekünk az EU erősödése. "
Tekintettel, hogy te a NER tagja vagy, ha a nekünket mint a NER-t értelmezed, akkor egyet kell értsek veled. Egy erős EU úgy rúgná farba Orbánisztánt, hogy az a lendülettől pont régi barátai, a szovjet-oroszok seggébe állna bele. Derékig. Ez valóban nem érdeke a NER-nek, annyira még ők se hülyék, hogy ne lássák ennek hátrányát.

Attilajukkaja 2018.08.21. 13:52:38

@Melee:
"te a NER tagja vagy, ha a nekünket mint a NER-t értelmezed, akkor egyet kell értsek veled."
Így igaz! Az ilyen Birca félék egy gyenge, széteső és nemzeti konfliktusokkal terhes Európának örülnének. Úgy látszik, nagyon hiányzik már neki egy újabb kis (?) háborúskodás a kontinensen.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2018.08.21. 14:01:25

Trollokat kimoderálom. Lehet menni panaszra a hét vezérhez

látjátok feleim szümtükkel 2018.08.21. 14:29:19

@FrVili: "Hogy van ez?"

A május elsejei felvonuláson is csak addig volt tömeg, amíg kötelező volt a részvétel.
A cöfös nyanyák-taták ilyen melegben nem bírnak békamenetelni, ezért nem volt, aki összeírja a hiányzókat. Így meg minek elmnenni, ha máshol hűtött sört is lehet inni?;D

morpho 2018.08.21. 15:19:00

@maxval balcán bircaman: Az neked nincs. Sosincs. Beböfögsz egy buta hazugságot és ezzel le is tudod a témát. Egy nagy kövér nulla az egész birca jelenség. Jézus meg homofób volt.

blah 2018.08.21. 15:42:11

én meg azt sajnálom, hogy gulyás még nem ment a levesbe

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.21. 17:13:16

@morpho:

Alapigazságokhoz nem kell sok szó, kedves bérkommentelőm.

screpes 2018.08.21. 18:51:33

@maxval balcán bircaman:
alapigazságokat nem itt és nem tőled olvasunk.
Észre kéne venned, bele kéne törődni.

Janossz 2018.08.21. 18:56:46

Koronapörgettyű után úgy köszönt el a szpíker, hogy búcsúzik a Kárpát-medence központjából.
Nem ám a magyar fővárosból.
Földrajzilag még akár igaza lehet, de attól tartok, nem így értette, értik.

FrVili 2018.08.21. 20:01:43

@Kánikula: akkor erről te tehetsz:)

nick papagiorgo 2018.08.21. 20:38:20

Mi a fene várható egy ilyen elvakult embertől?

"mert Magyarország egyébként se külpolitikai, se gazdasági, se semmilyen más mérvadó tekintetben nem lett "szuverénebb" (önrendelkezésre képes, erősebb) ország Orbán uralma alatt, hiszen objektíve gyengül és marad le a versenytársaitól."

Hogy csak egy dolgot mondjak, az ország külső eladósodottsága sokkal kisebb, mint 2010 előtt (elmagyarázom, "újmagorul" ez azt jelenti, hogy az ország inkább a saját lakosságától függ, mint az IMF-től". Meg azt, hogy nem rokkannak bele az ez emberek a devizahitelbe).

Dehát ez semmi, ugyebár.

A BMW vezérkarát is tessék szépen elküldeni a francba, hogy "minek jönnek ide maguk barmok, hát nem tudják hogy Románia jobban fejlődik, oda tessék menni...."

Tessék csak Orbánt azért szidni, amiért megérdemli, mert van miért. De gazdasági dolgok miatt talán inkább ne, főleg, ha nem értünk a gazdasághoz, mert ki fog derülni, hogy itt voltaképp a bíráló bukik meg.....

morpho 2018.08.21. 21:00:42

@maxval balcán bircaman: A te "alapigazságaid" hazugságok. Tényleg nem kell sok szó!

HaFr · http://hafr.blog.hu 2018.08.21. 21:09:41

@nick papagiorgo: :D nem értem. A devizahitelt az első Orbán-kormány vezette be, a második meg jelentőset gyengített a forinton, hogy utána az MNB az állampolgárok kárára devizaspekulációba fogjon, a bankok ráadásul meredeken díjakat emeltek és szétterítették a veszteségeiket a lakossági piacon, illetve éppen ma is több tucat családot lakoltattak ki. Horvátországban közben megosztották a veszteségeket a bankok és az adósok fejenként 4 millió forintnyi kunát kaptak átlagosan. Ha lejössz az MTI-drogról, segít. A külső adósság csökkent, mert a politikai stratégia ezt kívánta -- minden más romlik, pl. a bruttó államadósság, amely ugye nem rég még e legnagyobb ellenség és sikersztori volt. (A nettó közben az egeket is verte már, mert a fijjug lenyúlták a tartalékokat.) Mindegy, hajrá!

látjátok feleim szümtükkel 2018.08.21. 21:12:51

Arról nem is beszélve, ha esteleg jön az államcsőd, az a nép csődje lesz, mert nem kapja vissza saját magától a befektetett pénzét, vagy ha kap is, jóval kevesebbet. Mert ugyé az állam bevételeinek túlnyomó részét az adók teszik ki, azt meg az adózók dobják össze.

Hej, volt egyszer egy békekölcsön is. Már felnőtt voltam, amikor még nem volt visszafizetve mind az embereknek.

nick papagiorgo 2018.08.21. 21:15:33

@HaFr: Kedves HaFr.
Alapvető dolgokat tagadsz/ferdítesz.
Igaz, hogy a devizahitelt azOrbán-kormány vezette be.

Melyik kormány alatt vették fel az emberek a svájcifrank-hitelt, akár a kutyaházra is? Ez nem az Orbán kormány volt. Viszont az a kormány folyamatosan mondogatta, hogy "stabil és nagy a jólét" -persze, a devizahitelből.

Melyik kormány tett BÁRMIT is a devizahitelesek érdekében (kedvezményes törlesztés, árfolyamgát, stb)? Melyik fogta vissza bankokat, hogy pl. ne tehessenek meg olyanokat az ügyfelekkel szemben, amit pl. Németországban se tehetnek meg ("hopp, emelem a kamatot, mert úgy gondolom" ). Ehhez képest azok a baloldali pártok, akik nem tettek semmit, tépik most a szájukat, hogy "igen, de nem eleget, és védjük meg a devizahiteleseket - most".

A második Orbán kormány alatt az emberek már nem fogtak "devizasepkulációba", mert fülig el voltak adóósodva.

Egyébként tényleg vitatkozz a BMW vezérkarával, a Mercedes vezérkarával (most építik a második gyárat) az Audi vezérkarával, hogy csak a legnagyobbakat mondjam. Ezek az emberek - veled ellentétben - nyilván mind hülyék, mert ide fektetnek be, ahelyett, hogy Romániába, vagy máshová (nem látják, amit te, hogy itt hogy rohad le minden). Nem velem kell :)

nick papagiorgo 2018.08.21. 21:17:32

@HaFr: hoppá, te a kommentelésed UTÁN átírod a saját szövegedet? :)
Ügyes.....

HaFr · http://hafr.blog.hu 2018.08.21. 21:17:52

@látjátok feleim szümtükkel: van ez az ostoba hazafiasság (valójában piacellenes szemlélet), hogy haza jobb eladósodni, mint a külföld fel -- nem az számít ,hogy mennyi a kamat stb, és az sem, hogy mennyire rentábilis vagy korrupt az állam... Arról se beszéljük, hogy a lakossági papírok nagy része intézményi befektetők kezében van hogy hogy nem... Nem mellesleg nem kéne az adóssággal hazafiasnak lenni, ha erős, szuverén lenne a gazdaság -- vagyis lenne valódi okunk a nemzeti büszkeségre

nick papagiorgo 2018.08.21. 21:20:32

H@HaFr:
na ez az, amikor az ember nem ért ahhoz, amiről beszél.
Horvátországban nem kaptak semmit - még. Csak egy bírósági ítélet van, amit a horvát bankok megtámadtak. Tehát a hovátok nem kaptak egy fillért se (12 éve húzódik az ügy). Ha megynyernék, akkor kapnának.

Ugye nem kell ecsetelnem, hogy mi a különbség aközött, hogy "4milliót kapnának (ha megítélnék nekik)" meg aközött, hogy "4 milliót kapnak" :)

HaFr · http://hafr.blog.hu 2018.08.21. 21:21:42

@nick papagiorgo: az MNM spekulált... mondám, olvasd vissza. Azoknak a vezérkaroknak éppúgy vannak máshol is gyáraik, az államunk szépen meg is olajozza az üzletet, igaz, csak ukránokkal tudja majd feltölteni a sorokat, de hát mindent összevetve ha a nemzeti büszkeséged odáig terjed, hogy be tudunk állni a futószalagok mellé ... hát, neked legyen mondva. Én erre azért nem lennék annyira büszke

HaFr · http://hafr.blog.hu 2018.08.21. 21:23:01

@nick papagiorgo: szeretném kérni, hogy a következő kommentedből hagyd el, hogy mi mindenhez nem értek (ráadásul mindig mi minden MÁSHOZ nem értek), mert közben semmit sem cáfolsz abból, amit leírok... ez nem vitastílus, ez ócska trollkodás.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2018.08.21. 21:23:38

@nick papagiorgo: én nem átírtam, főleg nem MIUTÁN bármit is írtál rá, hanem kiegészítettem -

HaFr · http://hafr.blog.hu 2018.08.21. 21:34:03

Ha befejeztük ezt a rövidnek bizonyult vitát, akkor légy kedves, tér vissza az első kommentedhez itt és értelmezd újra, ki az elvakult közülönk, jójszakát

Janossz 2018.08.21. 21:36:17

@HaFr: Tudd be tájékozatlanságodnak a dolgot.
Ha időnként más blogok kommentjeit is olvasnád, sose állsz szóba a jóemberrel.

nick papagiorgo 2018.08.21. 21:44:05

@HaFr:
Nos, a tényszerűség kedvéért.
A horvátoknál per pillanat senki nem kapott még egy fillért sem.
"Az említett intézetek habár jelezték, egyelőre nem reagáltak az ítéletre."

www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/devizahitel-drasztikus-dontes-hoztak-a-horvatok.666061.html

Ellentétben a magyarral, ahol már évekkel korábban vissza kellett fizetni az érintett (pl. Erste) bankoknak a tisztességtelenül beszedett kamatot. Továbbá egész egyszerűen megtiltották a devizahitelezést is. Ez meg persze azért volt, mert Orbán egy diktátor, és elnyomta a szegény bankokat. No mindegy.

Vannak emberek, akikkel felesleges vitatkozni, mert olyanok mint Móricka (aki mindig a p..a gondol), ők mindig minden mögött Orbánt sejtik, és O. persze soha semmi jót nem tehet, csak rosszat, mert ő az Antikrisztus maga.

Elmondtam azt is (többször)hogy a magyar gazdaság állapotáról ne velem vitatkozz, hanem a BMW, az Audi, a Mercedes stb vezéreivel, akik itt fektetnek be, bármennyire is nem tetszik neked ez. Nem Orbánt akarom fényezni, egyszerűen olyan a magyar gazdaság állapota, hogy ők ezt jónak látják. Ennek minden normális magyar ember örülne - kivéve téged, mert hát ugye neked minél rosszabb, annál jobb, és ide - amíg Orbán hatalmon van - ne jöjjön még nyugati se, mert az is csak Orbán szekerét tolja :)

2018.08.21. 21:47:42

Uhh. Románia nem demokrácia és pláne nem liberális.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2018.08.21. 21:49:18

@gumicukor1: ez egy arany mondás volt , csak attól elhiszem, hogy leírtad... hát mi? És ha nem az, akkor mi Magyarország? :D

FrVili 2018.08.21. 22:59:40

@nick papagiorgo:
"Elmondtam azt is (többször)hogy a magyar gazdaság állapotáról ne velem vitatkozz, hanem a BMW, az Audi, a Mercedes stb vezéreivel, akik itt fektetnek be..." na és most folytasd a mondatot. Itt fektetnek be, mert akár az óceán közepén is felállíthatnának gyárat, de logisztikai okokból; uniós forrásokhoz való hozzáférés; olcsó humánerőforrás; a nagyvállalatoknak nyújtott a 9%-os társasági nyereségadó, ami helyett a további kedvezményeknek köszönhetően gyakorlatilag 0.5%-ot kell fizetniük; egyszeri fejkvóta után járó állami és az említett uniós munkahelyteremtési támogatások; a (nagyvállalatoknak adott adókedvezményekben Magyarország a harmadik helyen áll az Európai Unióban; pl. a 795,6 millárd forintnyi adókedvezményből, amit a kormány összesen adott 2015-ben, 470 milliárd forint kedvezmény ment multiknak) rentábilis földrajzilag kiszervezni a gyártást.Az Audi 25 éve van itt (zászlóshajó), a Mercedest még Kókáék hozták ide, a BMW már nem sokat kockáztat. Nem Orbánék szavahihetősége vagy a jogstabilitás, infrastruktúra és a kiszámítható stabil gazdasági környezet miatt, hanem a magyar gazdaság német autóiparnak való kitettségének köszönhetően a német cégek magyarországi erős gazdasági poziciója a garancia a Bosch, Audi, Knorr, Mercedes és már német GE lighting stb. zsarolási potenciálja okán. Vagyis a magyar nemzeti jövedelem jelentős részét ők adják. Az, hogy a beszállítók majd magyar cégek lesznek, tényszerűen téves állítás. Aki ilyet mond annak fogalma sincs milyen minőségbiztosítási követelményeknek kell megfelelnie egy beszállítónak ahhoz, hogy akár egy csavaralátétet is gyárthasson. Ezeket 95%-ban német tulajdonú német vagy magyarországi telephelyű német tulajdonosi hátterű cégek végzik újabb uniós támogatások felvételével... a magas hozzáadott értékű munkák nem a gyártás környékéről jönnek, hanem a kutatás-fejlesztés oldaláról, amelyekben a német cégek szintén érdekeltek és tetszik nekik, hogy olcsó, a közoktatásnak köszönhetően viszonylag képzett munkaerőhöz-csak kis kulturális különbségekkel nehezítve- jutnak, amit a magyar állam tulajdonképpen ingyen képzett nekik. Akad kivétel: a győri műszaki oktatásba az Audi beszállt, miután belátta, hogy már erről is neki kell gondoskodniuk, de így is megéri...

antiinternáci 2018.08.22. 08:24:22

Semmiféle lázítás sincs, csupán jogaik érvényesítését támogatja a kormány. Amikor a románok árulásuk jutalmaként elorozták Erdélyt, fűt-fát, autonómiát igértek. Aztán semmit sem adtak, folyamatosan támadják, tertorizálják a magyarokat. Nem akarják tudomásul venni, hogy ebül szerzett haszon bélyege örökké rajtuk marad, ha semmit sem akarnak tenni annak jóvátétele ügyében.

Magyarország erősíti az EU-t, amikor akadályozza, hogy az internácik illegális bevándoroltatás útján, illetve az ember- és életidegen, erőszakos libberált fundamentalista terror terjesztésével gyengítse azt tovább. Muszály tükröt tartani Európa elé, hiszen a szélsőségesek nem átallják "Európai érték" néven emlegetni elvetemült, kártékony Európa-ellenes propagandájukat.

antiinternáci 2018.08.22. 08:52:01

@HaFr:
@FrVili:

Azért buktátok el a harmadik választást, mert ilyen elvakultan, minden tényt és tapasztalást tagadva erőlködtök olyan baromságokkal, hogy Orbán felelős a svájci frank hitelért, meg Bajnai (a Gyurcsány kormány korábbi tagja) nem ám csődöt, hanem tejjel-mézzel folyó gazdagságot adott át 2010-ben amit a Zorbán lerontott, meg hogy itt minden szar.
Ezek annyira hiteltelenek, hogy az ilyeneket beszélők tulajdonképpen a Fidesz toborzó ügynökeinek tekinthetők, akár azok, akik ideológiailag csinálják ugyanezt, mint Heller, TASZ meg Helsinki elvtársak.

Sok sikert kívánok tevékenységetekhez, dolgozzatok keményen tovább, és 2022-ben akár a négyötöd is összejöhet.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2018.08.22. 09:49:26

@antiinternáci: ez a végsô érved? Nem túl erôs, és sajnos mutatja a hazai kormányzati retorika értelmetlenségét is. Rgy túlnyomóan etnoszoci oeszágban etniszoci popagandával gyôzni nem mûvészet, csak szégyen. Fôleg, ha közben korrumpálom és kicsinálom az alternatív világokat. üdv

ijontichy 2018.08.22. 09:49:30

2001. évi XCIII. törvény
net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=a0100093.tv
Na jah... a felelősség kérdése persze nem ennyire egyszerű (elvégre a balfék megyóéknak nem volt elég vér a pucájában véget vetni ennek (is)), ám tény hogy a vityakormányoktól korántsem idegen a "verbálisan áthidalható" vezéri útmutatás alkalmazása. Működik is, elvégre a magyar polgár zömének gondolkodása korántsem nyugati értelemben polgári, hanem nagyon magyar módra provinciális. (Már csak azt nem értem, hogy a sok okos (talán utólag okos???) fityiszönkormányzat miképpen adósodhatott el tökig devizában.)
Tetszetős makromutatók vs. félmilla kivándorolt + ~40% bányászbékát alulról vizslató magyar... hát igen "verbálisan áthidalható", még a "balos médiatúlsúly" ;-) ellenére is. Hiába no, a bolsi nem adhat mást, csak a lényegét :-)))

2018.08.22. 10:55:49

kíváncsi lennék mikor jön el a felelősség tekintetében a kiegyezés ideje. szerintem már közel lehet: tldr.444.hu/2018/08/06/simicska-lajos-a-magyar-politikai-gengszterizmus-atyja-elvonul-de-eletmuve-meg-sokaig-velunk-marad
mindenről Simicska tehet ! :D

Kánikula 2018.08.22. 11:28:38

@FrVili: Maradok még hétvégéig. Csak szólok ha tüntetésre készül valaki :)

brühühűzzetek 2018.08.22. 15:31:04

A "nem is igaz hogy Magyarországra van bevándorlás, ez hülyeség, mindenki csak elmegy" margójára:

index.hu/gazdasag/2018/08/22/tavaly_a_lakasok_5_szazalekat_kulfoldiek_vettek_meg/

miért 2018.08.22. 22:00:36

@nick papagiorgo: csak az árnyalja megjegyzését, hogy a deviza hitelezést pont a baltásvezér első regnálása idején foglalták törvénybe, továbbá a baltásvezér és haverjai voltak azok a nagy ingatlan mágusok, kik deviza hitelét jutottak Budai villákhoz..
süti beállítások módosítása