1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2018.04.09. 07:50 HaFr

Nem, nem a nép a hibás

Kapcsolódó kép

Hanem a züllött, fantáziátlan ellenzéki pártok, a tehetségtelen vezéreik, a kritikátlan holdudvaruk és a "toleranciára" nevelt választóik, akik képtelenek megérteni,. hogy a világ plurális, nincs "helyes" világnézet, legföljebb alkalmasabb és kevésbé alkalmas. Azt, hogy az övék alkalmasabb, viszont 30 év alatt nem tanulták meg elmondani. Tehát  politikailag némák.

Máris elkezdődött a vereség relativizálása a rettenetes ellenzék soraiban, miközben Orbán Viktor arról beszél, hogy évtizedekre eldőlt az ország sorsa. A kötelező mechanikus lemondási reakción túl változatlanul nem értik a felelősségüket se a történtek kapcsán, se a jövőt illetően, nem értik az okokat és -- ne legyenek illúzióink -- természetesen fogalmuk sincs a "hogyan tovább"-ról. Nem egyszerűen alkalmatlanok ellenzéknek, hanem silányak embernek (leszámítva a kötelező kivételeket, akik kapcsán Hadházy, Márki-Zay, Mellár neve ugrik be először, és ha ez ember megnézi a produktumukat, igazolva látja ezt, azaz van az a karakter, amelyik győztes lehet a NER körülményei között is). Öt éve mondom ugyanazt, amit minden szilárd erkölcsi mércével, legalább középszerű politikai képzelőerővel és szakmai hozzáértéssel rendelkező embernek tudnia kellett. Nem tudtuk kritikus számban, viszont a politikához hasonló felelősséggel rendelkező sajtóban lyukat beszélhettek a hasunkba ugyanazok a silányak.

Most itt tartunk, és elégtételt fog venni a jövő az elszalasztott múltért. Tudhatnék most okosabbat mondani? Nem tudok.

221 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr5913819704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2018.04.09. 08:11:48

van legalább 3.5 milllió jobboldali, széljobbos szavazó (fidesz, jobbik). van legfeljebb 1 millió balos, szélbalos (mszp, dk). és összesen 0.5 millió "harmadik" utas, "konzervatív"-"liberális" (lmp, momentum, együtt). ez 5 millió választó. lényegében ugyanez a felállás harmadik választás óta.

és ezeknek a szavazótáboroknak meg van a maguk világában a maguk igazsága. ez részben ezek a múlt sérelmein alapulnak (trianon, holokauszt, gulág, 56, elbaszott rendszerváltás, elkúrtuk, stb.), illetve a napi politikában azon, hogy a hatalommal visszaélnek az éppen hatalmon levők. de ez csak vihar a biliben. lényegében ugyanez a felállás harmadik választás óta.

jövőképe egyik pártnak sincs, ami van az kívülről diktált. ez nagyjából a kényszerkolonizáció. (olcsó munkaerő, fejlett technológia kívülről történő betelepítése a külső pénzhatalomnak alávetve). ezt legfeljebb az 1 millió szoci kisnyugdíjas fogadná el és legfeljebb 0.5 millió libsi. ezzel szemben áll 3.5 millió jobboldali, szélsőjobboldali.

Kage kyōi 2018.04.09. 08:14:24

züllött, fantáziátlan
- ez igaz, de akkor mit mondasz a nyakig korrupt kormányra?
tehetségtelen vezéreik
- ez is igaz. De jobb egy max polgármesternek beillő Karácsony Gergely mint egy megalomániás harcos.
- alkalmas világnézet.
Kvázi fogadjuk el Orbánét? Vannak támadók meg mi kemény magyarok?
- nem értik az okokat
Őszintén szólva: én sem. Mindenki azt telefonálja be hogy itt rossz és rosszabb lesz, váltás kell. Erre kétharmad marad.
Tényleg komolyan kérdem tőled: mit kéne mondani vagy tenni a magyar népért?

Kage kyōi 2018.04.09. 08:17:12

@444: olcsó munkaerő
- Ukrán nyugdíjasokat akartak behozni, emlékszel. Kósa Lajos. Rémlik?
fejlett technológia kívülről történő betelepítése
- Paks 2?
külső pénzhatalom
- Keleti barátság?

2018.04.09. 08:27:17

@Kage kyōi:
keleti nyitás politikája is hasonló közel és távol keleti, eurázsiai tőkével. az oroszokkal és kínával. miközben a dél-német gyáriparosokat vissza nem térítendő állami támogatással szolgálják ki. ez mind kényszerkolonizáció.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.04.09. 08:40:48

A nép csillagos ötösre vizsgázott: sikerült megérteni a tétet. S sikerült legyűrni az euroatlantista fenevadakat, a nyugati nagytőke csicskásait, a filantlop gazemberek szolgáit - egy szóval: ballibageddón!

A nagy mozgosítás mindig annak segít, akinek kisebb az elutasítottsága. Márpedig sokkal nagyobb a ballibek elutasítottsága, mint a Fideszé. A kisemberek megijedtek egy újabb ballib országrontás esélyétől Hódmező után, így egyesültek, egyeztettek, s tömegesen szavaztak.

Kage kyōi 2018.04.09. 08:54:04

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:
Euroatlanti fenevadak? Hol? Akik a tételes kötelezettség szegést sem torolták meg?
Nyugati nagytőke csicskásai? A keleti mivel jobb?
Filantróp gazember?
Ezek magadat cáfolod.
A filantróp az aki saját vagyonából közösségeket vagy egyéneket támogat.pèel civilek, betegek. Tehát : gazember az ilyen?

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.04.09. 09:13:34

@Kage kyōi:

"Euroatlanti fenevadak? Hol? Akik a tételes kötelezettség szegést sem torolták meg?"

Reszketnek, nem mernek fellépni nyíltan, de a háttérben komoly aknamunkát folytattak.

"Nyugati nagytőke csicskásai? A keleti mivel jobb?"

Az, hogy a keleti nem gyarmatosít.

"Filantróp gazember?"

Én filantlopot írtam.

Fuxos (ex bömis) · http://fuxianizmus.blog.hu 2018.04.09. 09:21:43

HaFr: Nem, nem a nép a hibás....dehogynem, ne áltassuk magunkat....a jelenlegi kormánypártokra és ellenzékre nincs mentség. Pontos lenyomata a nemzet (minket, a nagyokos kommentelőket is beleértve) mentalitásának.
Ez volt az utolsó választás amelyikre elmentem. A csőcselék embereknek rendezett színdarabban többet nem veszek részt.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2018.04.09. 09:25:09

@Fuxos (ex bömis): intelligens emberként nem okolhatsz senkit olyasmi miatt, amit nincs képessége megtenni -- új reformkor kell, nem véletlenül szólt a régebbi a nép felemeléséről és a politikai vezetők ezzel kapcsolatos erkölcsi felelősségéről

Kibic a toronyban 2018.04.09. 09:32:51

@Kage kyōi:

A züllött jelző a falusi kocsmatöltelék kormánymaffiára illik.

Nem a képzett fiatalságból álló ellenzékre.

padisah 2018.04.09. 09:34:06

"nincs 'helyes' világnézet, legföljebb alkalmasabb és kevésbé alkalmas. Azt, hogy az övék alkalmasabb, viszont 30 év alatt nem tanulták meg elmondani."

nem az elmondás módjával van a baj, hanem magával a világnézettel - az nem alkalmasabb

tökéletesen felmondták az europér ballib katekizmust, erre reagálta magyar választó, nehogy ezek a hatalom közelébe kerüljenek

Fuxos (ex bömis) · http://fuxianizmus.blog.hu 2018.04.09. 09:57:20

@HaFr:
Ha egy ember és ez a nemzetekre is vonatkozik, ki akar törni egy állapotból, ezt meg is fogja tenni. Olyanokat nem lehet felemelni, akik nem akarnak felemelkedni. A politika mai állapota következmény, nem pedig az ok.

Carmichael 2018.04.09. 10:01:16

Ha nem is hibás a nép, a felelősséget azért nem lehet elvenni tőle.

Ha egy népnek az önreflexiója gyakorlatilag nulla, igénytelen a saját élet- és gondolkodási minőségére és a 120. álproblémára még mindig úgy ugrik mint az elsőre, akkor ilyen vezetőket termel ki, mert csak ezekre rezonál.

Ezt a helyzetet a nép szintjén kell kezelni, a politikai válasz - mint szinte mindehol - a probléma része (terméke), nem a megoldásé. Fan-service politikával nincs kiút, a valósággal pedig nem megszerezhető politikai hatalom.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2018.04.09. 10:03:38

@Carmichael: bemásolom fenti enmagam:

@Fuxos (ex bömis): intelligens emberként nem okolhatsz senkit olyasmi miatt, amit nincs képessége megtenni -- új reformkor kell, nem véletlenül szólt a régebbi a nép felemeléséről és a politikai vezetők ezzel kapcsolatos erkölcsi felelősségéről

HaFr · http://hafr.blog.hu 2018.04.09. 10:05:19

@Fuxos (ex bömis): persze, de többszáz éves alakulás következménye, amit átlátni a felelős kisebbségnek kell és ehhez kell szabnia a gyógyírt - nálunk se nem látják át, a gyógyír, amit ajánlanak, pedig félrekezelne, ha egyáltalán bevenné a beteg, de nem teszi, lásd 2/3

Moin Moin 2018.04.09. 10:23:09

"silányak embernek (leszámítva a kötelező kivételeket, akik kapcsán Hadházy, Márki-Zay, Mellár neve ugrik be először...) - Te magad már eszedbe se jutsz?!:-)

Amúgy meg: de, Péter, a nép a hibás! De ez hosszú téma, akárcsak egy Wagner-opera - és legalább olyan borzasztó is!:-)

Fuxos (ex bömis) · http://fuxianizmus.blog.hu 2018.04.09. 10:24:00

@HaFr:
" persze, de többszáz éves alakulás következménye, amit átlátni a felelős kisebbségnek kell és ehhez kell szabnia a gyógyírt "

Én nagyon szkeptikus vagyok a gyógyír létezésének vagy kitalálhatóságának kérdésében....de őszintén remélem, hogy nem nekem van igazam.

lecsós 2018.04.09. 10:32:55

@HaFr:
Nincs ezzel semmi baj, így döntött a nép, és kész. Ilyen egyszerű ez. A probléma mélyebb, mint ahogy az a felszínen látszik. Volt egy nagyon komolyan beágyazott rendszer, a 40-es évek végétől, amit úgy hívtak kommunizmus. A nép gerincét a 60-as évek végére megtörték, az eszménykép a "kádári ksiember lett". Az ilyen emberfajtát, meg az "összekacsintó közösségszervezésben hisz". Ez kb.annyi, hogy az egész társadalom a ne "pofázz vissza, ne akarj sokat, fogadd el hogy mástól függ az életed, a megélhetésed" mentalitás. Ezért van az, hogy már az általános iskolában elveszíti a gyerek azt, hogy kiálljon magáért, és netán visszapofázzon.
1989-2002 a szabad rablás időszakában a nép visszasírta a "működő szocializmust". Ez történelmi bűn, amivel majd el kell számolnia a módszerváltó elitnek.
És most azt kérdezni mindenki, hogy akkor most miért történt az ami történt. Kurva egyszerű. Fortélyos félelem igazgat, és a magyar zsigerből húzza az x-et, mivel az elit egy olyan rendszert gyűlöltetett meg az emberekkel, - liberális demokrácia - amiben soha nem élt, és fingja nincs arról, hogy miért jó a szabadság, egyáltalán mit jelent ez. - A nyuggereket nem verheti meg a fiatalság, 2 x 10 rongy, oszt jóvan.
Vegyétek észre, ez nem politkia, ez kurvára más, inkább egyfajta szakrális megközelítést kellene követni.
A komcsi rendszer a 70-es években azért tudott valamilyen szinten konszolidálódni, mert még a hátsó irodákban, vagy egyéb munkahelyeken dolgoztak azok szakik, akik még értettek ahhoz, amit csináltak.
Ma ez nincs meg. Kemény időknek nézünk elébe nyitott határok mellett.
Az elit elmúlt 30 éves ténykedése ide futott ki, ilyen egyszerű ez.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.04.09. 10:40:59

@HaFr:

"nem okolhatsz senkit olyasmi miatt, amit nincs képessége megtenni"

Azt mindenki képes megtenni, hogy nem működik együtt az államhatalommal _önszántából_. Azt, hogy az adókat megfizesse lehet, hogy nem elkerülhető; de pl. az állami alkalmazásba lépésre nincs senki sem erőszakkal kényszerítve. Vagy arra, hogy közbeszerzésekben vegyen részt. Vagy arra, hogy igénybe vegye az állami juttatásokat. Vagy arra, hogy részt vegyen a választásokon.

Általánosságban ld. en.wikipedia.org/wiki/Nonviolent_resistance

HaFr · http://hafr.blog.hu 2018.04.09. 10:53:41

@neoteny: nem, amit felsorolsz, az természetesen mind nagyon fejlett önképet és autonómiát kíván -- 50 évre a mától jó esetben is

neoteny · http://word.blog.hu 2018.04.09. 10:58:33

@HaFr:

"nem, amit felsorolsz, az természetesen mind nagyon fejlett önképet és autonómiát kíván"

Ja, így bármire rá lehet mondani azt, hogy "nincs képessége megtenni".

HaFr · http://hafr.blog.hu 2018.04.09. 11:21:30

@neoteny: csak nehogy a felvilágosító radikalizmus hibájába ess -- ezt a lemezt már elhasználtuk

neoteny · http://word.blog.hu 2018.04.09. 11:32:35

@HaFr:

Lehet annál nagyobb hibába esni mint elmagyarázni azt, hogy "a nép" csak Stockholm-szindrómás lehet?

HaFr · http://hafr.blog.hu 2018.04.09. 11:49:59

@neoteny: természetesen a két szélsőség között kell a középutat (a fenntartható változás útját megtalálni), amely az adottságokat is figyelembe veszi és az iterációt is jól eltalálja

BALTAZÁR 2018.04.09. 12:16:45

Semmi más ne történ, csak az a párt nyert amelyik a legtöbb szavazatot kapta.
Ha jó tudom ezt hívják demokráciának.
Ez bizony akkor is így van amikor esetleg nem a szívünknek kedvesebb párt, kormányfő nyer.
Nincs mit tenni, le kell nyelni a pirulát, csakúgy mint a Brexit után a britteknek, Trump elnökké választása után az USA-nak, stb...
Antall-lal példálózva: "Tetszettek volna forradalmat /* jobb ellenzéket - csinálni"
Kicsit unalmas már a ballib felől érkező állandó sivalkodás a demokrácia haláláról, a nem egyenlő feltételekről, tisztességtelen kampányról amikor nem az baloldal nyer.
A matek egyszerű. Kellett volna egy olyan miniszterelnök jelölt akit nem fél évvel a választások előtt húz elő a kalapból az MSZP.
Viszont nem kellett volna tucatnyi álmodozónak mindjárt pártot gründolnia, nem beszélve pl a Kétfarkúraól és társairól.
Úgy választást nyerni, hogy az emberek 80%-a bizonyíthatóan azt sem tudja mi a különbség
az Együtt a Párbeszéd és az LMP között, - nem is említve a programjait, hiszen erről egy szót sem hallottunk - bizony nem lehet.
Mindezt megspékelve Gyurcsánnyal aki csak azzal nem veszett nég össze a saját oldalán akivel eleve nem áll szóba.... szóval, így azért nehéz lesz.
Lehet persze a népet hibáztatni, de ez a választás talán ráébreszti a Fidesz ellenfeleit, hogy valamit nagyon másképp kéne tenniük. (lehet, hogy nem kéne minden Fideszes intézkedést alapból leszólni, ágálni ellene, mert ez bizony visszaüthet)
Nem a Fideszes megtorlástól kell félniük, - bármit is hadovál össze Szél Bernadett -
hiszen Orbánnak saját legitimálásához szüksége van ellenzékre. Saját szavazóik haragjától viszont okkal tarthatnak.

morph on deer 2018.04.09. 12:23:44

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:
“A nép csillagos ötösre vizsgázott”

Hát hogyne!
Ötágú vörös csillagos ötösre!

Ezért adott teljhatalmat ennek a tolvaj posztkommunista bagázsnak, ez világos.

screpes 2018.04.09. 12:25:46

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:
@HaFr:

(plusz többeknek)

nem kezeli az "elméleted" azt a szembetűnő körülményt, hogy Bpest mondhatni kiegyensúlyozott volt, a vidék en bloc 1/1 narancsos lett. Faltól falig. Mi lehet az oka ennek a különbségnek? E különbség tájéka nem lehet járatlan az elemzések, elemzők számára.
Hogyan lehet az, hogy a (vidéki) kb 80 körzetben egyetlenegy Jobbikos vagy egyéb, "kvázibalos" SEM láttatja magát?!
Az ország - ha vidéki -egy emberként nem talált kifogást a fidesz szociál- mezőgazdasági- vagy vidékpolitikájában?
Miben másak ítéleteikben a fővároson kívüli emberek?
.- Tájékozottságban?
- Irányultságuk (fortélyos) megfélemlítettségből fakad? (a változásoktól, migránstól, fideszes bosszúktól)
- szervezettség hiánya (vidéken)?
-csalások jobban megvalósíthatók (pl egy faluban)

@Hafr:
lehet e egyy nép hibás?
nagy levegőt kell venni, ez a "téma" hosszabb bejegyzést is megér, sőt, kíván...

Nem értek egyet.
nem azért, mintha én, veled ellentétben a népet hibáztatnám, hanem mert más fontos okok is vannak, mint a szocik korruptsága - az most alig játszott közre - és van történetiség is: mindaz ami az ügyben meg is történt az elmúlt hónapokban.
Nem írthatjuk, hogy nem is történhetett volna másként.

Miben másak a nyírségiek? mint a fővárosiak?
Először is
Életesélyeikben
aztán: tájékozottságban
Másodszor:
szervezettségben (politikai hovatartozásuk alig beazonosítható egy egy prthoz.)
Harmadszor: függőségükben, félelmeikben is különböznek, (ami többféle forrású, részben szított, migránsalapú).

Mindettől már láthatóan ismét elvetendő a jobb/bal paradigma működtetése a magyarázatokban és szemrehányás kiöntő-formákban, , mert hisz nem arról van szó, ha a vidék-pest osztottság mentén helyezekedve magyarázatot kaptunk motívumaikra.

Történetiség szempontjából én nagyon fontosnak tartom, hogy Szél nem állt be azonnal Karcsony mögé, amitől egészen más színezetet kapott volna a mozgalmuk, és az MSZP csatlkozása is.,
LMP csatlakozás híján, onnantól következetesen CSAK MSZP- jelöltként tekintett mindenki Karigerire, pedig eredetileg nem volt az: önjelölt Párbeszédesként indult neki.:
Pedig a másik szövetségesi úton további szimpatizánsokat tudtak volna szerezni, nem hurcolta volna eleve az MSZP-s bélyeget., a támogatásukat viszont még megkpta volna.
(az árnyékkkormányos közjátékkkal is ebben a kitérő irányban adott jeleket, hizsen abban NEM VOLT MSZP-s...)

A hetvenes-nyolcvanas években Nógrádba elvetődve, a vegyesboltban egy NEOTON, egy Bangó Margit, meg egy SÜSÜ a sárkány nagylemezt találtam, másnap a hungarotonnál hallottam a vezetőktől, hogy ezt zabálják, vidéken "leginkább"...

A nép nem hibás, nem hibáztatható, viszont igen erősen behurcolta a választási logikákba önnön megfélemlítettségét, a Fidesz ocsmáynságkampány hatását, annak sikerét: ( vidékiek ők, akik egy egy faluszéli városszéli óriásplakátból, és a kormányközeli tévés fideszcsatornákból "főztek". most is. Ha van NET-jük, akkor a facebookon a szomszédasszony testesíti meg a nagy elutasítottságot/szimpátiákat, , ill. szövetségi politikában meg a mi kutyánk kölke.

@444: a fentiek neked is szólnak, a látszámokról szóló felosztásodat is vitatnám, (3,5 millió jobber, amiben a fidesz ugyanaz mint pl a Jobbik), amint azt is, hogy 12 éve ugyanaz megy. Karácsony megjelenése nem lett ügydöntő, de nem lehet a korábbiakkal összevetni, ahogy Vona térnyerésée is figyelmet érdemel. Akkor is, ha nem nyert....
Valami MÁS történt, voltak elutasítottságok, amiket nem takarhatunk be a régi paradigmával.

Kapitány_1 2018.04.09. 12:37:21

Szerencsétlen buta népet hibáztatni ezért ostobaság. A fidesz bázisa a jobbára tanulatlan és csak a közmédiából informálódó, szűk látókörű és műveletlen vidékiek na meg a lumpen prolik.
Akiket könnyen lehet manipulálni és építeni ösztönös félelmeikre az idegentől, a mástól és az újtól. Ez az ország buta, köszönhetően a lezüllött oktatásnak, nevelésnek.
A fidesznek kiszámított célja az értelmiség leépítése. Szolgák kellenek és ebben az országban tökéletes szolgalelkű mentalitás uralkodik.
Baltazárnak és Lecsósnak teljesen igaza van...
Ezt a választást nem a parazita csótány fidesz nyerte, hanem a patkány, impotens ellenzék bukta el.

Robur 2018.04.09. 12:49:32

Ahogy Béndek is írta az előző bejegyzésében, négy év múlva Bulgária és Moldova között leszünk. A munkaerő elfogy, az ország elkezd leállni, az EU-s források nem fognak 2020-tól növekedni, örülhetünk ha nem csökkennek/rántják ki alólunk. Ha még ehhez jön egy kis jó kis gazdasági világválság(Kína megroppanása, idióta Trump emberkedése) akkor még Moldávia szintjének is örülhetünk. Na most a kormány egy ilyen helyzetben valszeg. pillanatok alatt bukik. Bár azután kivergődni ebből a helyzetből k.rva szar lesz.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.04.09. 13:11:52

@morph on deer:

Csattanós pofont kapott Washington, Brüsszel, Soros és Mertkell, ez a lényeg.

2018.04.09. 13:12:08

@screpes:
nem tudom hány jobbikos szavazót ismersz különösen vidéken ahol nagyobb számban tömegesen fordulnak elő. nagyjából ezt a hangulatot érzékeltem.
index.hu/belfold/2018/valasztas/2018/04/09/toroczkai_vona_megbukott_ha_nem_mond_le_kivegzi_a_jobbikot/
persze nem vagyok intézet, ami ezt reprezentatív módon méricskéli. egyszerűen azt írogattam le, amit mondogattak. és megkaptam, hogy micsoda hülyeség ez. mi van helyette? az, amit a választási eredmény mutat. errefelé a felzárkózni akaró szorgalmas cigányok támogatását is ellenző ágoston parancsnokot és a duna parti cipőbe ostoba módon köpködő képviselőt kizárták. de ettől még a jobbik egy nemzeti radikális párt maradt. de persze ezt majd eldöntik a jobbikosok, illetve a jobbik szponzora simicska.

savanyújóska 2018.04.09. 13:12:29

„Nem, nem a nép a hibás”

Akkor ki a lófütyi?

Amikor az ellenzéki sajtó este elkezdett ujjongani a kígyózó sorok láttán, mert a magas részvétel az ellenzéknek kedvez, egy olasz film jutott eszembe. (A címére nem emlékszem, csak arra, hogy Claudia Cardinale is játszott benne.) XIX. századi olasz carbonarik a börtönben várják a kivégzésüket, amikor este nagy lárma ébreszti őket. Nem látják mi történik, de hallják, hogy kiabáló tömeg tört be a börtönbe, és az őrökkel harcolnak. Mindenki elkezd ujjongani. A NÉP fellázadt! A NÉP elűzte a zsarnokokat! A NÉP jön, hogy kiszabadítsa a forradalmárokat! Aztán kiderül, hogy a nép a királyt élteti, és azért jött, hogy meglincselje őket. (A börtönőrök aztán valahogy visszaszorítják a tömeget, és a carbonarikat másnap a szabályos eljárás keretében akasztják fel.)

savanyújóska 2018.04.09. 13:13:21

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Nem lennék most az imperialisták helyében.
Hülye.

Visceroid 2018.04.09. 13:21:29

Érjük utol Örményországot!

Visceroid 2018.04.09. 13:23:38

"Az ország - ha vidéki -egy emberként nem talált kifogást a fidesz szociál- mezőgazdasági- vagy vidékpolitikájában? "

Ja, vidéken parasztok laknak, Pesten meg az urak. Na, ezért vezet a Fidesz vidéken!

morph on deer 2018.04.09. 13:24:13

@Kapitány_1:
“Ez az ország buta, köszönhetően a lezüllött oktatásnak, nevelésnek.”

Ez így igaz. Viszont akkor önként adódik a kérdés, hogy mitől lenne másmilyen akár az ellenzék is?

Aztán a dolog ennél ráadásul sokkal prózaibb is. Ha megfelelő mennyiségű pénzt, időt és munkát fektetsz bele, a lakosság gyakorkatilag bármiről meggyőzhető, és/vagy annak az ellenkezőjéről is!
A garantált eredmény a fentieken kívül csupán alapvető szociálpszihológiai, és reklámlélektani ismereteket igényel, mást nemigen.

És ezt láthattuk a gyakorlatban működni!

Ezt kivédeni csak hasonló módon és legalább hasonló szintű befektetéssel lenne lehetséges, ha amúgy a feltételek is hasonlóak lennének.

És azt is tudjuk, hogy nem azok!
Talán elég, ha csak arra a többszáz MILLIÁRD forintra utalok, amit erre a “nemes” célra elpancsolt pártunk és kormányunk, amivel gyakorlatilag lesöpört mindenféle, az övétől eltérő információt a színről, szinte kizárólag csak az ő üzeneteik jutottak át küszöbérték feletti mennyiségben.

Az meg már csak ráadás, hogy az ‘ellenzéki’ kommunikáció eleve rémségesen gyenge volt, egy kezemen meg tudom számolni talán azokat a megmozdulásokat amelyek érdemi nyomot hagytak tisztán kommunikációs szempontból nézve, ami nagyon kevés.

Szóval ajánlom átgondolni a történteket ebből a szempontból is, és ehhez képest mérlegelni az elért “eredményt”.
Szerintem lényegesen közelebb kerülünk a valósághoz, mint ha csupán az ideológiai vagy szimpátián alapuló nézőpontból szemlélődünk.

Egyébként is, de őszintén, miért feltételezzük a választókról, hogy ‘erkölcsi’ alapon utasítja el a választó az MSZP-t meg a DK-t, és közben elfogadja erkölcsileg is a fideszt?
Ugye abszurd. Hát az.

DrGehaeuse 2018.04.09. 13:26:46

@kjkj: Még megérjük, hogy Ady nem lesz kötelező tananyag vagy még ajánlott se.

Emmett Brown 2018.04.09. 13:28:54

Megjött a visszaigazolás, megy minden tovább csak még jobban nyomatva. Még több propaganda, még több korrupció.

Nagyon hiányzott ez a 2/3. Köszönjük LMP+Jobbik, a következő négy év gennyes közbeszédét nektek köszönhetjük.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.04.09. 13:33:19

@screpes:

Mert alapvetően Bp. a magyar burzsoázia barlangja, s a magyar burzsoázia 80-85 %-ban ballib. Plusz az euroatlanista klientúra is Bp-en összpontosul.

Így ott aránytalan magas a ballibaizmus népszerűsége.

Emmett Brown 2018.04.09. 13:33:23

@444: Vona egyértelműen bukott, most visszatér a Jobbik a radikalizmushoz, efelől kevés kétségem van. Szél nem mond le? Neki elég masszív felelőssége van a 2/3ban, egy ilyen szintű (8-10 körzet fordulhatott volna) stratégiai hiba után távoznia kell, különben az LMP nem szabadul meg ettől a tehertől, amit most mindenki a nyakába varr (alapvetően jogosan, bár picit túltolva)

Emmett Brown 2018.04.09. 13:35:01

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: a fidesz a legpolgáribb kerületben (XII, ahol mindig jobboldaliak nyertek 90 óta) simán szívott volna, ha az LMP-nek vagy a Jobbiknak van egy kicsivel több esze.

DrGehaeuse 2018.04.09. 13:38:09

Beszédes lesz, hogy kivel fogja kezdeni a jogi elégtételt.
Ha nem Gyurcsánnyal akkor meg lesz a bizonyíték a KNER-Gyurcsány paktumra amit én már 2012-ben is leírtam ittt:

hazaeshaladas.blog.hu/2012/11/15/2006_osze_es_a_politikai_felelosseg/fullcommentlist/1#c18465679

Az Együtt az én erkölcsi gyöztesem:hirtv.hu/valasztas_2018/tavozott-az-egyutt-elnoksege-2458873

És Lakatos Béla: 444.hu/2018/04/09/lemond-acs-polgarmestere-mert-a-momentum-jeloltjekent-csak-a-harmadik-lett

morph on deer 2018.04.09. 13:39:03

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:
“Csattanós pofont kapott”

Az nem az volt, Birca!
Neked még mindig az Auróra ágyulövéseitől cseng a füled, szerintem. :)

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.04.09. 13:39:35

@savanyújóska:

Én se. Nem jó manapság liberócelebnek, filantlop gazembernek, globálkuláknak, álcivil makákónak, más söpredéknek lenni. Ég a talpuk alatt a föld lassan az egész bolygón.

BALTAZÁR 2018.04.09. 13:40:52

Miközben itt megy a gyűlölködés, anyázás, prolizás, az angolul tudó - tehát nem
a fenti kommentekben többször említett proliknak degradált Fidesz szavazóknak -
javasolnám, hogy vessenek pár pillantást a legnagyobb videómegosztó
Orbánról- nem csak a tegnapi választásról szóló NEM MAGYAR!!! nyelvű videóira,
(BBC, CNN stb...- ) illetve az alatt sorjázó kommentekre. Tudom persze, trollok ... de az, hogy
gyakorlatilag csak pro hozzászólásokat olvasni, az azért beszédes.
Érdekes tanulság, illetve árnyalhatja kicsit a hazai magasértelmiség hozzállását Orbán megítélését illetően.
Kívülről, minden kicsit másképp látszik!

2018.04.09. 13:41:01

Ha nem tekinted a népet hibásnak, akkor milyen alapon gondolod magad demokratának? (Ha annak gondolod.) A demokrácia egyik lényege nem a népfelség elve? Nem a nép dönt, nyilván egyénenként? Ha azzal mentegeted a népet, hogy nincs képessége megtenni vagy átlátni valamit, akkor kiskorúnak vagy belátási képesség hiányosnak tekinted, mint egy gyereket, akin nem lehet számon kérni a cselekedeteit, mert még gyerek. Akkor viszont értelmi képességek alapján kell korlátozni a szavazójogot - ha következetesen végigviszed a logikádat. Gondolom egyet tudsz ezzel érteni.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.04.09. 13:41:33

@Emmett Brown:

Én a bp-i 4. vk-ben protesztszavaztam bircahang.blog.hu/2018/04/08/protesztszavazas - egyéniben az LMP-re, listásan a Fideszre. Ha az LMP visszalépett volna, egyéniben is a Fideszre szavaztam volna át. Szóval nincs igazad.

2018.04.09. 13:46:43

@DrGehaeuse:
ha "liberális" oktatási rendszer lesz, akkor ady biztos nem lesz kötelező de még csak ajánlott sem, mert hogy abban semmi sem lehet kötelező, és még csak ajánlott sem.

ha az kultúrharcot az "illiberálisok" nyerik, akkor a közoktatásban olyasmi lesz, hogy ady istenes versei és szerelmi lírája kimagasló, de a prózájának egy jelentős része magyarellenes és alávaló. mert hogy ady szabadkőműves szélső liberális és szélsőbaloldali kommunista kapcsolatait részletesen és többé kevésbé tényszerűen elemzik.

morph on deer 2018.04.09. 13:50:23

@DrGehaeuse:
“Ha nem Gyurcsánnyal akkor meg lesz a bizonyíték a KNER-Gyurcsány paktumra amit én már 2012-ben is leírtam ittt:”

Az egyik legnormálisabb elemzés valaha is!
Viszont nem látom az aktualitását, így a harmadik ciklus elején. Miért nem volt ez kérdés 2010-ben, monjuk azonnal?
Esetleg akkor, amikor a rendőröket egyként hamistanúzással vádolták meg, a kődobálókat meg hőssé avatták?
Mert utoljára talán akkor lett volna ennek itt az ideje, szerintem.
Amúgy megpróbálták Sukoró kapcsán is bevarrni, meg a légbőlkapott ‘kémkedési’ ügybe is belevonni, de nem jött össze.
Valami új, esetleg?

FOUREY · http://baloldaliliberalis.blog.hu/ 2018.04.09. 13:51:25

Lehet, hogy félreértem, de ha ki kell mondani, hogy ez a vereség azok felelőssége, akik 30 év alatt nem tanulták meg elmondani, hogy az ő világnézetük alkalmasabb, akkor az ebben a posztban megfogalmazott kritikának véletlenül nem T/1-ben kellett volna íródnia T/3 helyett?

2018.04.09. 13:52:35

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:
nem csattanósat, toccsanósat.
csak a magyarok ilyetén pofonjaitól kiszabaduló anyagmennyiség késve bár, de mindig visszacsapódik és akkor már annyival túl vannak a pofonosztás feletti örömmámoron, hogy azt hiszik, az ami ilyen módon rájuk visszacsapódott, azt első szándékból, rosszindulatból fröcskölik rájuk..
birca! ki fog derülni! pofont adtak a szarnak. mint mindig!

Visceroid 2018.04.09. 13:54:23

@BALTAZÁR: "Kívülről, minden kicsit másképp látszik! "

Inkább belülről látszik minden másnak! Lehet, hogy onnan nyugatról könnyű Orbán-fannak lenni, de ha itt kellene élnie a kedves youtube-kommentelőnek, egyből más lenne a leányzó fekvése!

Emmett Brown 2018.04.09. 13:56:06

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: azért te egy különleges eset vagy, azt lássuk be xD

BéLóg 2018.04.09. 13:58:15

De, de, drága HaFr, a Nép a hibás, hiszen...
1. Megmondta az ellenzék.
2. Megmondta a Gyurcsány is.
3. Az egész ellenzéki kampány arról szólt, hogy az emberek hülyék, megvezetettek, szolgalelkűek, ostobák, közömbösek, gecik, lefizethetőek, gerinctelenek, elmebetegek, cigányvajda-imádók, haszonélvezők, antidemokratikusak, homofóbok, iszlamofóbok, beetetettek, faszok és egyébként is.
4. Beszopták azt a hazugságot, hogy ha minél többen elmennek, az a fidesznek ROSSZ.

De, de a NÉP a hibás.

Carmichael 2018.04.09. 14:05:49

@HaFr:
Értem én, likeolom is, csak éppen a kiutat nem látom, hogy mit lehet szembeállítani a jelen folyamatokkal. Én max. annyit tudok kitalálni, hogy a mai fiatal generációt nevelni igényes gondolkodásra, vagy igényre a gondolkodásra vagy mindkettő és még több.

A jelen felnőtt generációra nem találok megoldást, olyan szintű a kognitív disszonancia, amire folyamatosan ráerősít a populista propaganda, és a mai ellenzéki szavazók nagyobb része sem kivétel ez alól. OV-nak igaza van, hogy évtizedekre kijelöltük tegnap az utat, ha csak nem találunk ellenszert erre, mert az ilyen szintű szellemi hanyatlásnak, pláne a mi helyzetünkben, a nemzet teljes elsüllyedése lesz a vége.

Ha sikerülne a PKP-nak pár száz milliót összegrundolni, van ötlet mivel és kikkel lehetne elkezdeni a felemelkedést? Egy most már végletesen megosztottá tett, lelkileg, gazdaságilag kifacsart, bizalom nélküli, egymást bélyegezgető népet hogyan lehetne visszaterelni az értelem mezejére? Vagy másképpen: mit tartalmazna a reformkor ma?

chicks_for_free 2018.04.09. 14:09:06

Szerintem tömegdemokráciában a népet felmenteni a saját sorsa iránti felelősség alól, egyszerűen inadekvát gondolkodás.
Akkor mi értelme a népszuverenitásnak? Mit jelent? A szuverén nem attól szuverén, hogy szabadon dönt? És felelősséget vállal a döntéséért?

Ez tipikus baloldali toposz a népet mindig áldozatnak tekinteni. TGM jön evvel állandóan, már hányok tőle.

Ez érvényes logika volt a 19. században, mikor mindenhol csak töredéknek volt szavazati joga. De nem épp az volt a progresszió ígérete, hogy a széles tömegeknek politikai és szociális jogokat adva és kiművelve szebb lesz a világ? A 20. század arról szólt, hogy ez - nem valami esztétikusan (fasizmus, kommunizmus)-, de azért megtörtént. Itt a szuper jóléti állam, közoktatás, szólásszabadság, általános titkos választójog, milliók tódulnak az egyetemekre és mi történik? Fake news, összeesküvés elméletek, "alternatív valóság", a szolgai kollektivizmus, szabadságkorlátozás és az új kiadású fasizmusok terjedése szerte az euro-atlanti kultúrkörben.

Erősen át kéne gondolnunk az emberképünket.

Mivel lehet magyarázni, hogy a szavazók kb fele nem a fideszre szavazott? Ők miért nem szopták be a bullshitet?
Csak nem eltérő emberi minőségekről van szó?
Vagy annyi, hogy meg kell vásárolni a prolit, különben fasiszta lesz? Hát ha ezen múlik, akkor nem mindegy?

Jobban meg kell ismernünk magunkat, azokat a mélyebb érzelmi törvényszerűségeket, melyek az embert valójában mozgatják. Az az érzésem hogy a 21. század a világnak ezen a részén a pszichológia évszázada lesz.

DrGehaeuse 2018.04.09. 14:09:47

@FOUREY: HaFr nem része a problémának, bár megoldási javaslatait eddig senki sem kísérelte meg kipróbálni.
Továbbá HaFr soha se volt része a "körúton belüli" értelmiségi háttérnek. Ő egy budai POLGÁR.

Tehát a T3 jogos a T1 indokolatlan.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2018.04.09. 14:17:48

@kolbájsz: nem vagyok demokrata, konzervatív vagyok

HaFr · http://hafr.blog.hu 2018.04.09. 14:18:20

@chicks_for_free: inadekvát vagyok a demokrata gondolkodás szerint

2018.04.09. 14:24:29

@chicks_for_free:
"Jobban meg kell ismernünk magunkat, azokat a mélyebb érzelmi törvényszerűségeket, melyek az embert valójában mozgatják".

mit jelent ez? és mi következik belőle?
mert sztm orban jól ismeri az övéit és ami őket mozgatja.
sőt! a nem övéit is.
persze főleg előítéletes ismeretei lehetnek, de azok a legjobbak a manipulálásra.

DrGehaeuse 2018.04.09. 14:27:02

@HaFr:
Örömre nincs okunk. Most fel kellene venni a kesztyűt és orv-bánt hergelni, hogy kezdje meg a "jogi elégtételt" de gyurcsányon. Ha nem így tesz, színt vall.
Ha most pl. a megsemmisült Együtt tagjait vadássza le először egyenként, azzal megmutatják milyen aljas és gyáva a KNER.

Trackers 2018.04.09. 14:30:14

Nem értelek téged se.

Abban igazad van, hogy a nép nem hibás.

Viszont abban óriásit tévedsz, hogy a probléma ott van, hogy a népet nem tudta meggyőzni az ellenzék.

A probléma ott van, hogy megpróbálták meggyőzni a népet erőszakkal, agresszívan, ahogyan te is ezt teszed.

Mi lenne ha csak elfogadnád a népet és az akaratát ahogyan az van ?
Ha azért tennél, hogy úgy legyen jobb, hogy nem akarod megváltoztatni az úgynevezett népet ?

2018.04.09. 14:33:25

@DrGehaeuse:
eddig is vallott színt. eddig is megmutatták, milyen aljas és gyáva a ner.
???

Void Bunkoid 2018.04.09. 14:36:13

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: nem ám.

A keleti stratégia sohasem a gyarmatosítást tartja a kihasználás elsődleges eszközének. Azok hódítottak és igába hajtottak (és tesznek most is). Jobb esetben.

Rosszabb esetben meg még csak nem is hódítanak, csak végigmennek a területen, mindent elrabolnak, mindenkit megb*sznak, amit nem tudnak elrabolni/megb*szni, azt meg felgyújtják. Ez volt mind a hunok, mind a mongolok stratégiája, de a kalandozó magyaroké is.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2018.04.09. 14:49:07

Egy dolgot ragadnék ki, egy múlt heti cikkből. A blogger arról írt, hogy a kistelepülésükre a jelöltek közül egyedül a fideszes ment el valamilyen fórumot tartani, ellenzéki egy sem.
A mostani választás nagy "meglepetése" a kistelepülések komoly aktivitása és kormánypártisága volt.
Azt hiszem, a mindenkori ellenzéknek el kellene kezdenie a valódi terepmunkát és ki kellene mennie a zemberek közé. Már csak azért is, mert a közpénzmédia továbbra is egyoldali túlsúlyt képez, így a tömegeket leginkább személyes kapcsolatokon, személyes jelenléten keresztül lehet megszólítani.
Hajrá! :)

2018.04.09. 14:50:14

@DrGehaeuse:
+még. lehet, h eljő gyurcsány ideje is, de őt valami nagy bazmegre tartogatják.
ahogy mindig akkor vettek elő ügyeket, amikor valamiről el kellett terelni a figyelmet és a tárgyalási fordulókat is így időzítették.
orbán lehet, h tudja, vagy nem tudja, de készül rá, hogy ő vagy az övéi előbb-utóbb valami atombomba méretű botrányba fognak keveredni. lesz valami nagy ügy.
akkor majd jöhet gyurcsány.
ja! és addigra már a teljes igazságügy rendbe lesz téve.

ricardo 2018.04.09. 14:56:06

Én az ellenzéki pártok jobb szereplésére számítottam. Számomra az sem tűnt lehetetlennek, hogy az ellenzéki képviselők együtt többségbe kerüljenek az Országgyűlésben. Nyilván tévedtem. De abban egészben biztos voltam, hogy a liberális-konzervatív polgárok eleve csak veszíthetnek ezen a választáson.

Kivlov 2018.04.09. 15:02:23

Nem a nép a hibás.
Az '89ben hibázott, amikor nem akasztott.
Most az ellenzék hibázott (hibázik 10-12 éve), mert nem érti hogy miért nem kellenek.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.04.09. 15:08:53

@Void Bunkoid:

Most más a helyzet: keletről együttműködési hajlam jön, nem szabadrablás, ez nyugatról jön.

A nép azonban megmondta: nem akarja tovább fizetni a globálkulákság ingyenebédjét.

DrGehaeuse 2018.04.09. 15:30:47

@Trackers: A nép pillanatnyi akaratát és az ebből adódó (többnyire érzelmi alapon meghozott) döntését soha nem szabad elfogadni. A tömegdemokrácia lényege a közvélemény irányítása a nekünk kedvező döntés irányában.
Minden győztes politika azzal válik győztessé, hogy ahelyett hogy elfogadná a nép (éppen aktuális) véleményét és döntését, mindent megtesz annak érdekében hogy az ő győzelmét jelentő döntés (szavazás ill. választás) irányába befolyásolja a népakaratot a közvélemény formálása által.
Orv-bán abban tehetséges, hogy képes erre (bár ma már csak a hatalom teljes eszköztárát felhasználva és a jogállam leépítése árán).
2002-ben nem fogadta el a "nép" döntését és megkezdte "hosszú menetelését a 2010-es első 2/3-adig. Azóta hatékonyan tartja magát hatalmon. Emögött főleg az a felismerése húzódik meg, hogy a népet nem lehet a kormányzás eredményeivel vagy igéretekkel rábírni arra, hogy egy pártra vagy szövetségre szavazzon. Ellenséget kell mutatni, elhitetni hogy csakis "mi" harcolunk az ellenség ellen, a többiek meg az ellenség érdekében aknamunkát folytatnak.

A baloldal annak idelyén szintén úgy volt képes 1994-ben és 2002-ben is visszatérni a hatalomba, hogy nem fogadták el a nép döntését és mindent megtettek a közvélemény megváltoztatására. Ez meg is hozta az eredménytm, 1994-ben a 90-es totális vereséghez képest Horn gyulának 2/3-ada lett. 2002-ben Medgyesi (gyurcsány hathatós kampánytámogatásával a háttérben és a profi Ron Werber tanácsaival) szintén sikeresen formálta át a közvéleményt orv-bán ellen és szereztek kényelmes többséget a szadesz-maszop koalának.

A KNER és a mögötte álló nagyurak 2010-ben úgy tűnik végleg orv-bán mellett döntöttek és mindent megengednek neki. Bármilyen eszközzel fenntarthatja a népben azt a tévhitet, hogy a kormányrúd jó kezekben van. Az uniós pénzekből a minden eddiginél nagyobb arányú lenyúlás után is marad annyi hogy néhány anyagilag is érezhető kedvező "intézkedést" lehessen hozni a megfelelő időben.

Mint az kiszivárgott (hvg.hu/itthon/20170418_koromi_attila_publi_kadar_rendszer_habony_fidesz_gepezet), orv-bán 2004-ben meghozta a döntést: nem harcol tovább a kádári kisembrekből álló tömeg és a késő-kádári nómenklatúrából eredő oloigarchák ellen, inkább kádár helyébe lép. Ezt olyan bravúrosan hajtotta végre, hogy a kádári kisemberek is mint a nagy Horthy méltó utódát bálványozzák ma már.

HaCS 2018.04.09. 15:40:47

Már az alapfelvetés is értelmetlen.

A választási végeredmény nem hiba, így hát egy demokratikus választáson nincsen hibás sem. Győztes van, vesztesek vannak, bejutók, kiesők, szavazatok, és döntések.

" A kötelező mechanikus lemondási reakción túl változatlanul nem értik a felelősségüket se a történtek kapcsán, se a jövőt illetően, nem értik az okokat és -- ne legyenek illúzióink -- természetesen fogalmuk sincs a "hogyan tovább"-ról."

Már meg ne haragudj, de egy felelős vezető hogyan tudná fokozottabban elismerni a felelősségét, mint hogy lemond?
Akasszuk fel, mert veszített a választáson? Itt mindenki megbuggyant?

És ha már az elveknél meg a felelősségnél tartunk. Véleményem szerint felelőssége mindig annak van, aki az adott döntést meghozta. A választások esetében ezek a szavazópolgárok, az ország ügyeiben a kormány, illetve az országgyűlés.

Milyen alapon tulajdonítasz döntéshozói felelősséget az ország jövőjének szempontjából az ún. "ellenzék"-nek (bárkik is legyenek azok egy kalap alatt)?

==T== 2018.04.09. 15:44:46

Ezt a választást amúgy a baloldali ellenzék és a baloldalhoz kapcsolható civil szervezetek nyerték meg a fidesznek - no meg persze a lenyúlt, és pártcélokra használt államapparátus. Meg persze Brüsszel. Az inkomptenciájukkal, agresszív diktátumaikal.

Egy kis magyarázat az elsőhöz.

A magyar társadalom hozzáállása a migrációhoz adott. Még a baloldali ellenzék szavazóinak jelentős része is kvóta és befogadás ellenes.

Ehhez képest a baloldali ellenzék 3 éve fullban tolta a kretént, és nem volt képes semmilyen önkritikára/önkorrekcióra a témában.

A Fidesz ebből a szempontból is jóval okosabb, mert amikor látta a társadalmi ellenállást, azonnal visszatáncolt netadó/vasárnapi nyitvatartás és olimpia ügyében is.

A baloldali ellenzék azonban nem ezt tette, még a választások előtt is kétértelműen fogalmazott a témában.

Ez az egy téma pedig olyan erős volt, hogy ezzel a Fidesz feledtetni tudta az összes lopását - beleértve a fiatalok jövőjének ellopását is.

Budapest vs vidék.

A rendszerváltás óta -- főleg a baloldali kormányok - gazdasági indokokkal folyamatosan leépítették a vidék infrastruktúráját. Oktatás, közbiztonság, egészségügy stb.

Emiatt a fiatalok többsége nagyvárosba, fővárosba ill. újabban külföldre vándorolt.

Maradtak a nyugdíjasok és az egyre növekvő létszámú cigányok.

Ők pedig a fidesz fő szavazóbázisai, mert már 2002-ben egyértelművé vált, hogy könnyen megvásárolhatóak és manipulálhatóak.

A vidék-főváros ellentét azért is lehet erős, mert a vidékiek nem felejtették el mit tett a vidékkel a Gyurcsány kormány.

high up! 2018.04.09. 16:32:44

Háppersze hogy nem a nép hibás. Mert a nép az csak lumpen, meg neki "Mindenmindegy!",

meg "Há mit tehetnénk drágám, háúgyse változik semmi!",

meg "Jaj ellegalább biztos, nem szabad ezt a kicsit se kockáztatni".

Na meg, hogy
"Bemonták az M1-en, hogy 200 millió Marslakó áll készen hogy megszállja az országunkat, mert nálunk van víz, ott meg nincs, oszt ide akarnak jönni elinni előlünk a vizünket, de Orbán Viktor meg fogja védeni a kútjainkat és a csapjainkat!"

Háppersze hogy nem a nép hibás, ha agyilag funkcionális analfabéta. Hanem Brüsszel, meg Soros. Meg a komcsik. Jaj azok nem, mert azok most ottt ülnek mind a fidElioszban.

Csak azt tudnám, ahol az embereknek van igényük arra, hogy ép ésszel éljenek, ne megvezetett hülye birkaként és vitték a történelemben valamire, ammeg viszont nem az ő érdemük?!
Hanem kié? A Brüsszelé, a Sorosé?

FOLYTASSUK!

Khonsu 2018.04.09. 16:36:11

Bárki legyen is a hibás, az ország sorsa most valóban évtizedekre eldőlt.

high up! 2018.04.09. 16:39:48

@BALTAZÁR: "Tudom persze, trollok ... de az, hogy
gyakorlatilag csak pro hozzászólásokat olvasni, az azért beszédes."

Okostóni, ezért nyom a magyar állam milliárdokat mindenféle nyugati rabló lobbista meg álmagyar szervezetek kezébe, hogy amikor kell, nyomassák a troljaikkal az Orbaneszkut éljenzö propagandát. Amire majd a magyar Orbaneszkui propaganda gépezet rá fog hivatkozni, hogy nadéhát, há külföldön imádják Óbánt!

Jaja, majd akkor szólalj meg, ha azok a nyugati társadalmak is az Orbaneszkui útra lépnek és a sikerben végzik majd.

Na ez lesz a Soha napja.

FOLYTASSUK!

Emmett Brown 2018.04.09. 16:49:15

@==T==: amikor beindult a kerítésbontós plakátokás, kb mindenki elmondta ezerszer, hogy nem, nem bontjuk le, erre jött Szilárd hogy márpedig de, le fogják.

Nulla esély volt egy értelmes kampányra, a Fidesz senkivel nem állt szóba (magas szinten), az ellenzéknek még nem volt ereje, mert a koordináción ügyködtek. Illetve azt sejtem, hogy ha lett volna, az sem jutott volna el a néphez.

És megjött a visszajelzés, hogy ez a módszer kurva hatékony, ezért ez marad még négy évre. Ha esetleg valami rosszul menne, elővesznek egy új főgonoszt (Ensz-Soros-Brüsszel-migránsok-???), nyomják a tévében/újságokban/rádióban orrba szájba, előbb-utóbb átmegy az üzenet.

Ez nem lenne, ha a tisztelt ellenzék nem ilyen gyökér (Lmp-Jobbik az élmezőny, ha ezzel a stílussal nem 134 hanem csak 109 képviselő van, akkor bizony egyértelmű hogy ez a népámítás nem az igazi. Így viszont ez a nyerő stratégia, ezért ez fog ömleni ránk.

staropramen 2018.04.09. 16:49:37

"Nem, nem a nép a hibás"
De.

Brix 2018.04.09. 16:51:22

Én teljesen màsképp làtom a vàlasztàsi vereség okait Az ellenzéki pàrtok, amit lehett, megtettek sikerért, de tudomàsul kell venni , hogy Magyarorszàgon a NER levàlthatatlan. Mindenki azt hitte, ha majd sokan mennek el, akkor a protest szavazók lesznek többen, ahogy egy normàlis demokràciàban, de nem...Az elmúlt 8 év mindennap sujkolt vilàgnézete olyan szinten beleivódott a magyar tàrsadalomba- főleg az elmaradott , tanulatlan ,vidéki tömegekbe- hogy a rendszer màra levàlthatatlannà vàlt. Az emberek félnek a szabadsàgtól , elutasítjàk a szolidaritàst, és nem làtjàk az igazsàgot...A negatív ösztönökre ható, félelemkeltő àllandó manipulàció àttranszformàlta az agyakat.. ( migràns-rettegés ) A helyzet most siralmas, de a lehető legrosszabb ötlet az eszköztelen ellenzéki pàrtokat tàmadni...Így is bomlasztjàk őket kívülről...Màsrészt, könnyebb szétverni egy pàrtot, mint felépíteni...Jó lenne, ha azok az emberek, akik a kormàny ellen szavaztak leginkàbb: a fiatalok, az értelmiségiek és a vàrosi munkàsok megőriznék hitüket, hogy egyszer le lehet vàltani a nemzeti burzsoàzia és az elmaradott , vidéki \hatàrontúli magyarok vàlasztàsi szövetségét...

Khonsu 2018.04.09. 16:52:07

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:

"A nép csillagos ötösre vizsgázott"

Ellenkezőleg. Nem elég, hogy 2/3-al újraválasztottak egy olyan pártot, melynek uralma akatt a jövedelmi különbségek egyre csak növekednek, de még a ballibeket sem sikerült kiejteni a parlamentből, így újabb 4 éven át mérgezhetik az ellenzékiséget.

Hab a tortán, hogy a magas részvétellel együtt, ha összeadjuk a fidesz és a ballibek eredményeit, abból egyértelműen látszik, hogy a szavazópolgároknak a tényleges 2/3 része posztkommunista, ami még a változás lehetőségét is reménytelenné teszi.

Ezt a választást a fidesz és a ballibek posztkommunista tömbje nyerte, a lakosság fennmaradó harmada pedig vesztett.

Ezt az állapotot (ismerve a valószínű következményeit) még az általad annyira várt alternatívára is szívesebben elcserélném.

A nép tökön lőtte magát, több különböző szögből.

Khonsu 2018.04.09. 16:59:07

@Khonsu:

Az külön csodálatos lesz, ha a Jobbik feladja a néppárti vonalat és ismét radikalizálódik. Aztán indulhat a "ki a legszélsőbb szélsőjobb?" című verseny...

Egy szem LMP-vel és egy parlamenten kívüli Momentummal, most mi a fenét kezdjünk? Főleg, hogy még azok is olyanok amilyenek...

HaFr · http://hafr.blog.hu 2018.04.09. 17:18:02

@kolbájsz: nem tudok megoldást a problémára a XXI. században .. a konzervatív élete csupa megalkuvás a valósággal

DrGehaeuse 2018.04.09. 17:20:37

@high up!: Nagyon igazad lenne, ha eltekintenénk a magyar nép többezer éves tapasztalatától. Hódítók, urak és zsarnokok jönnek vagy mennek, akkor is élni kell valahogy. Ha meg sehogy se lehet akkor meg úgyis meghalunk.
A nagyon nagy többség mindig csak pórnépként (le)kezelt nép volt a mindenkori urak által. Hogy most egy ilyen aljadékhoz ragaszkodik mint ez csúti orálmuzsik g orv-bán, abban nagy szerepe van az egész történelmünknek és az úri osztályok mindenkori gőgjének és egymás közti acsarkodásának valamint annak, hogy mindíg is a félelem által tartották rabságban.

Az önjelölt ál-elit az aki sohasem tanul a hibáiból és a jó példából se (van Finn model, van Észt modell, de itt van Ausztria is). Inkább lop és megpróbálja megúszni a felelősségrevonást. Ez csak úgy megy, ha a nép kellő hányadát cinkossá tudja tenni (akarata ellenére is).

Ennek a nagy zsonglőre orv-bán.

==T== 2018.04.09. 17:23:46

@Emmett Brown: Bocs, de konkrétan a baloldalon többen is azt nyilatkozták, hogy nem bontják le, de beengedi ka menedékkérőket, meg együtt kell működni az ügyben a nyugati országokkal, bla-bla.

==T== 2018.04.09. 17:25:24

@Khonsu: Nos, szvsz szakadás elképzelhető - és a fidesz nyilván mindent meg is tesz majd ért. Kérdés, hogy a radikálisok alapítanak új pártot, vagy a néppártosodók.

==T== 2018.04.09. 17:27:05

@HaFr: A Jobbik akart műveltségi cenzust.

Látható miért.

Én ennél szigorúbb lennék, általában az inaktívaknak, büntetett előéletűeknek sem engedném a szavazást.

teevee 2018.04.09. 17:34:20

@DrGehaeuse: Béndek Péter nem az abszolút sikertelen Polgári Konzervatív Párt alapítója és első (nagyon gyorsan lemondott elnöke)?

Szóval, nagyon is jogos a T1! (A demenciára első körben a rendszeres testmozgást javasolják a hozzáértők!)

teevee 2018.04.09. 17:38:24

(BTW, "Máris elkezdődött a vereség relativizálása a rettenetes ellenzék soraiban," - mégis pontosan kinek a részéről? Különösen ma reggel 7:50-kor????)

Amúgy meg a nép tényleg nem hibás. A nép a felelős.

colonel Tigh 2018.04.09. 17:40:15

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: A keleti nem gyarmatosít? Ó bazz, tudtuk eddig is, hogy egy hazug gazember vagy, de ennyire? Kína mit csinál? Soroljam a "gyarmatait"? Az orosz mit csinál? Még idézőjelbe sem kell raknom, mert nem csak gazdaságilag, gyarmatosít, ugye, Krím? De a csecsenek, a fehéroroszoknak is lenne egy-két kedves szavuk hozzád, kedves Akeletnemgyarmatosít elvtárs. Mi mi voltunk az orosznak 50 évig? Plusz fél Európa? A kelet nem gyarmatosít... Édes Istenem. Minden hatalom gyarmatosít, ha megvan hozzá a gazdasági/katonai ereje. Ha nem lenne, akkor meg nem lenne hatalom.

Orbán Hazaáruló Viktor 2018.04.09. 17:53:24

Szerencsére az ostobák pontosan azt kapják jutalmul, mint amit a vesztesek büntetésül. Mert pl. a kórházi fertőzés, orvos, nővér vagy géphiány nem politizál.

pszihologus 2018.04.09. 17:58:57

" (leszámítva a kötelező kivételeket, akik kapcsán Hadházy, Márki-Zay, Mellár neve ugrik be először, és ha ez ember megnézi a produktumukat, igazolva látja ezt, azaz van az a karakter, amelyik győztes lehet a NER körülményei között is)."

MAR PEDIG EZ RENDKIVUL SULYOS TEVEDES !!!!!!!!!!!

Velemenyem szerint Márki-Zay nagymertekben hozzajarult az ellenzek bukasahoz, a fidesz ujabb ketharmadahoz.
Márki-Zay ugyanis PSZIHOPATA ELMEBETEG, mint Gyurcsany Ferenc. Es ezt szo szerint kell erteni, ORVOSI ertelembe.
Márki-Zay a pszihopata elmebeteg hazudozo, egy pofatlan hazugsaggal, a valasztok verlazito felrevezetesevel gyakorlatilag valasztasi csalassal tudott nyerni. Es ez a varatlan gyozelem amit csak sulyos hazugsaggal lehetett elerni, ebresztette fol a fideszt meg a szavazoit. Márki-Zay nelkul most eselyes, hogy az ellenzeknek lenne tobbsege, de az biztos, hogy a fidesznek nem volna ketharmada.
Az ellenzek sulyos hibat kovetett el, amikor a pszihopta elmebeteg Gyurcsany utan, aki tobb mint 10 eve rombolja a baloldalt, maguk koze valasztottak, egy masik pszihopata elmebeteget Márki-Zay-t.

Márki-Zaytol ugyan ugy nem fognak tudni megszabadulni, mint a Gyurcsanytol. Lathattuk Márki-Zay, mar at is vette az orszagos politika iranyitasat, szervezeset az ellenzektol, es hamarossan pont olyan pusztito lesz, mint a Gyurcsany.
Vagyis, mostmar ket elmebeteg fogja rombolni a baloldalt. Az persze az ellenzek minoseget mutatja, hogy ilyen emberek mostmar masodszorra beferkozhetnek kozejuk. Márki-Zay-rol barmilyen szakember azonnal megmondta volna, hogy VESZELYES ELMEBETEG, es hogy semmilyen poziciot nem szabadna sehol sem betoltenie.
Muszaly lenne az ellenzeknek orvosokat alkalmazni, hogy a pszihopatakat mar jo elorre, mar a legelso lepes elott kiszurjek.

pszihologus 2018.04.09. 18:01:25

" (leszámítva a kötelező kivételeket, akik kapcsán Hadházy, Márki-Zay, Mellár neve ugrik be először, és ha ez ember megnézi a produktumukat, igazolva látja ezt, azaz van az a karakter, amelyik győztes lehet a NER körülményei között is)."

MAR PEDIG EZ RENDKIVUL SULYOS TEVEDES !!!!!!!!!!!

Velemenyem szerint Márki-Zay nagymertekben hozzajarult az ellenzek bukasahoz, a fidesz ujabb ketharmadahoz.
Márki-Zay ugyanis PSZIHOPATA ELMEBETEG, mint Gyurcsany Ferenc. Es ezt szo szerint kell erteni, ORVOSI ertelembe.
Márki-Zay a pszihopata elmebeteg hazudozo, egy pofatlan hazugsaggal, a valasztok verlazito felrevezetesevel gyakorlatilag valasztasi csalassal tudott nyerni. Es ez a varatlan gyozelem amit csak sulyos hazugsaggal lehetett elerni, ebresztette fol a fideszt meg a szavazoit. Márki-Zay nelkul most eselyes, hogy az ellenzeknek lenne tobbsege, de az biztos, hogy a fidesznek nem volna ketharmada.
Az ellenzek sulyos hibat kovetett el, amikor a pszihopta elmebeteg Gyurcsany utan, aki tobb mint 10 eve rombolja a baloldalt, maguk koze valasztottak, egy masik pszihopata elmebeteget Márki-Zay-t.

Márki-Zaytol ugyan ugy nem fognak tudni megszabadulni, mint a Gyurcsanytol. Lathattuk Márki-Zay, mar at is vette az orszagos politika iranyitasat, szervezeset az ellenzektol, es hamarossan pont olyan pusztito lesz, mint a Gyurcsany.
Vagyis, mostmar ket elmebeteg fogja rombolni a baloldalt. Az persze az ellenzek minoseget mutatja, hogy ilyen emberek mostmar masodszorra beferkozhetnek kozejuk. Márki-Zay-rol barmilyen szakember azonnal megmondta volna, hogy VESZELYES ELMEBETEG, es hogy semmilyen poziciot nem szabadna sehol sem betoltenie.
Muszaly lenne az ellenzeknek orvosokat alkalmazni, hogy a pszihopatakat mar jo elorre, mar a legelso lepes elott kiszurjek.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2018.04.09. 18:06:12

@teevee: nem tudom, mit akar mondani az úr/asszony? Hogy csak azért, mert nem posztkommer alapon építkeztünk, hanem dolgozó emberekként a napunk fennmaradt két órájában, a saját pénzünkből, kirekesztve a balos és jobbos nyilvánosságból stb nemcsak nem tudtunk áttörni, hanem ezek után nem tudom megítélni a mások produktumát, akik mind összehasoníthatatlahul jobban el voltak látva forrásokkal, oszt az egyik fél százalékot ért el, a másik meg ippeg csak bejutott, a harmadik meg (MSZPP) az egész korrupt hátországával majdnem kiesett a parlamentbűl? És az a baj, hogy én lemondtam, amikor ezt beláttam három év után? Most sírjak vagy röhögjek a nicken?

HaFr · http://hafr.blog.hu 2018.04.09. 18:15:05

@pszihologus: hagyjuk az elmebetegezést a nick mögül, jó?

abdul hackeem 2018.04.09. 18:15:13

@DrGehaeuse: Ez tűpontos, gratulálok.
Annyit hozzátennék, hogy ezt a nép nagyon bekajálta, mert azért valahol csak a múltjából él...

ben2 2018.04.09. 18:22:26

Ahogy olvasom az ellenzéki hozzászólásokat, hasonló érzésem van, mint amikor a tech fórumokban az Apple-t fikázzák.
Minden új Apple terméknél valaki benyögi, hogy ez hú de szar, de meg fog bukni, majd amikor jönnek a rekord eladások, akkor nem az előrejelzés logikája volt a hibás, hanem a vásárlók hülyék.

Most is ugyanez megy: mi megmondtuk a tutit, de a nép hülye.
Nos, amíg ezen a paradigmán nem tud átlépni az ellenzék, addig semmi sem fog változni.

A jobboldalon ugyanez a folyamat zajlott le 1994-ben, 2002-ben és 2006-ban:
- 4 évvel az állampárt bukása után újraválasztják az állampártot? Ezek hülyék.
- 4 évvel a Bokros csomag után bedőlnek a "Jóléti rendszerváltásnak"? Ezek hülyék.
- 4 év konstans szoci hazudozás után bedőlnek a Gyurcsánynak? Ezek hülyék.
Aztán a Fidesz a saját kárán csak megtanulta, hogy a politikában sosem a választó a hülye, hanem a politikus és a véleményformáló, ha képtelen szót érteni a néppel.

Aki most azt hiszi, hogy a vidéki szavazók a migráncsoktól rettegve mentek el szavazni, azok súlyosan félrediagnosztizálják a helyzetet.
A politikában nincsenek direkt üzenetek, bármennyire is primitív, leegyszerűsítő mondatokkal operálnak a pártok.

Ahogy a mosóport sem azért veszi meg a vásárló, mert nagy betűkkel rá van írva, hogy "most 20%-al több aktív részecskével", úgy a politikai üzenetknek is a szimbolikus értelme a lényeg.
Amikor Horn Gyula 3 forint 60 filléres kenyérárral kampányolt 1994-ben, senki sem a kenyér ára miatt szavazott rá, hanem mert az olcsó kenyér ára szimbolizálta a kádárizmus akolmelegét, ahova a választók visszavágytak.
2002-ben az MSZP plakátjain annyi állt: "Több pénzt az embereknek". Elhitte bárki is, hogy majd Medgyessy odajön hozzá és átnyújt egy kitömött pénztárcát? Dehogy. A "több pénzt" a szociális kiadások növelését szimbolizálta, vagy legalább a törekvést a szociális kiadások növelésére.
Ahogy Gyurcsány 100 lépései a cselekvőképes, professzionáls szocialista kormányzás igéretét.
És így tovább.

Amikor tehát a Fidesz minden második szava rezsicsökkentés volt, az nem azért a párezer forintért volt sikeres, hanem mert a rezsicsökkentés az emberek fejére nőtt multik és magánkézben lévő közszolgáltatók szivatását szimbolizálta. Vagy legalább a törekvést rá.

A sorosozás, migránsozás sem pár ezer arabról vagy Sorosról szól, hanem az ország belügyeibe külföldről beugató balliberális véleményformálókkal és gazdasági érdekekkel szembeni ellenállásról. Vagy legalább a törekvést rá.

És az ellenzék ezzel nem tudott igazán mit kezdeni.

A Jobbik "ti dolgoztok, ők lopnak" szlogenje adta meg a kampány alaphangulatát, a Fidesz pedig erre reagált a maga migráncsozásával.
Senki sem gondolta komolyan, hogy egy ellenzéki győzelem esetén tízezrével fognak beözönleni az országba az arabok, de az már nagyon is benne volt a pakliban, hogy ha az EU-ban valamit az akaratunk ellenére ránk akarnak tolni, akkor egy ellenzéki pártokból álló kormány nem fogja felvállalni a konfliktusokat, nem fog elmenni az ország érdekében a falig.
Hogy ez tényleg így van-e az természetesen lehet vita tárgya, hiszen az érdekérvényesítésnek lehet ezer és egy kifinomult technikája és a baloldal akár még eredményesebb is lehetne a nemzetközi érdekérvényesítésben.
De ezt a "mindent tagadok meg az ellenkezőjét is" felhergelt 4 éves kampányállapotban a baloldali ellenzék egyszerűen képtelen volt kommunikálni a vidéki választók felé.
És nem, nem azért, mert Vajna meg Mészáros Lőrincz felvásárolta az orruk elől a vidéki médiát, hanem mert eszükbe se jutott, hogy létezik olyan, hogy vidék és hogy számít, hogy a falvakban mit gondolnak róluk a válsztók.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.04.09. 18:44:53

@colonel Tigh:

Birpdalomépítés, nem gyarmatosítás. Ez Kína és Oroszország módszere.

Khonsu 2018.04.09. 18:47:21

@screpes:

Kapcsolati hálók és "pletykanet". Minél kisebb egy közösség, általában annál zártabb és összetartóbb. Aztán ha az ilyen közösségekben meggyőzted a hangadókat, azok olyan információs lavinát indítanak el, ami önmagát erősíti.

Orbánék pedig ebben a világban nőttek fel, így már tudat alatt átlátják, és rutinból ki tudják aknázni ezt a felállást, miközben az ellenzék láthatóan nem szakérti a témát.

Ezt csak úgy tudnák feltörni, ha bejárnák a vidéket és meggyőznék a hangadókat a helyi közösségekben. Ha ez megvan, onnan már csak egy kis kampány kell, hogy az önigazoló/erősítő folyamat beinduljon és bumm, átfordult egy falu.

DrGehaeuse 2018.04.09. 18:56:50

@teevee: Jó-jó de HaFr-t nem is hívja be Kálmánolgi minden héten 2-3 alkalommal, hogy ossza az észt a nagyérdeműnek. Ellenben a jobbiktól a momentumig sőt a nemlétező liberálisokig pár tucat pártember és néhány "független elemző" vastagon tolta fullba a senkit se érdeklő dumákat.

Az újabb kétharmadot a takonyárpi-pénztároslölő-andypocok háromszögben és a kösszmédiában (kössz a 80Mrds-ot) rejtéyes módon felszaporodott közpénzmilliárdok segítségével állította elő a KNER propaganda és agitprop gépezet. De még kellett hozzá Gyurcsányfletó azzal ahogy büsszkén üzen hadat egymillió külhoni állampolgárnak.

DrGehaeuse 2018.04.09. 19:14:32

@abdul hackeem: Sajnos van egy olyan előérzetem, hogy valami óriási nagy átverés elszenvedői vagyunk.
Látszik, hogy polgárháborút akarnak egyesek provokálni. A KNER bennfentesebbjei mindent meg fognak úszni. Magyarország lakossága le lesz csökkentve kb 3 millióval 6 millióra, (2 millió kivándorolt lesz a mostani 0,6-0,8-ból plusz lesz még 1,5 millió halott). Muszlim bevándorló 0. Tehát ideális letelepedési hely lesz magyarország 5 millió nem muszlim ember betelepítésére.
Hová is hívták meg éppen ma szeretvetisztelt PM-ünket G. orv-bánt?

Void Bunkoid 2018.04.09. 19:15:10

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: valami mégsem stimmel, mert az egykori gyarmatbirodalmak lakói most mind az egykori gyarmatosító országokba igyekeznek - ez az a híres-neves "migrációs válság", és ez az amit mondtam, hogy tőlük nem kell "megvédeni az országot", az afrikaiak meg közelkeletieknek nem mi, az egykori nem "gyarmat", hanem "csatlós", de legtöbbször kényszerűen csatlós országok vagyunk a célpont, hanem a rajtuk meggazdagodott gyarmatos országok.

Viszont valahogy az egykori keleti blokkból nem migrálnak tömegek Oroszországba. Kínába sem. Ezt nem ellenzékiként mondom, ez tény. Az orosz/kínai típusú birodalmaknál soha nem az volt a cél a birodalom feje részéről, hogy a csatlósai révén akár gazdasági, akár ideológiai előnyhöz jusson, hanem tök egyszerűen az adott birodalom vezetőjének az okozott orgazmust, ha ennek a bolygónak minél nagyobb területen áll vigyázzba a szar is mindenkiben, ha ő egyet morog. Ez volt az egyetlen cél, a minél nagyobb fennhatóság, hatalmasság érzete.

Amúgy - ez már nem neked szól, Birca, inkább az összes olyan kommentelőnek, aki azt mondja, hogy márpedig ő senkit nem ismer, aki narancsot szavazott volna: bezony, ha megnézed azon a tizenpár választókerületen kívüli majdnem mindenhol 50 százalék fölötti hengert, ez azt jelenti, hogy hiába nem azt mondta, bezony a közvetlen környezetedből is valamelyik ismerősöd, barátod, családtagod a Fideszre szavazott.

digipenna · http://digipenna.blog.hu/ 2018.04.09. 19:39:42

Ez egy jó választási eredmény. A Fidesz okosan mérte föl a helyzetet és „hagyott” ennek is pár (parlamenti) helyet, meg annak is, akiknek meg nem, kihullottak, mert ha még ettől is nagyobb arányban nyert volna, akkor már megjelentek volna, a nekem is addj valamit (pénzt, paripát, titulust, ha a többinek adtál követelődzések. Így meg tulajdonképpen semmi sem változott. Változásra esély akkor lett volna, ha baloldali, liberális, zöld oligarchák európai bérekkel tömegbázist kezdtek volna építeni.

screpes 2018.04.09. 20:04:21

@DrGehaeuse:

Magyarországon az ATV által mutatott térképen a vidéken 100 % -ban a fidesz nyert... MINDENHOL.
Ez nekem komoly fejtörést okoz.

fel tudna világosítani valaki a részletekről?
Tegnap este egyik tv-csatormán hallottam, hogy a helyi eredményeket MEGTELEFONÁLJÁK az OVB-hez, korábban pedig, azt is hallottam, hogy nincs elég közreműködő az "ellenérdekű fél" részéről a helyi bizottságokban..
A szavazatok helyi, papíralapról induló összesítése tehát úgy alakul, (át), hogy a helyi bizottságok (nálam féltucat Polgári Körös öregasszonyszerűség), strigulákat húz, aztán
elnökük telefonál az adattal "Pestre"..

Pesten az OVB-nél (?) ezt bevezetik (manuális momentum!) bepötyögik ujjal, mert hogyan máshogy, - egy számítógépbe, Nyilván abba ami délelőtt elromlott szoftverrel megy, illetve, ami hirtelen helyette lett (8 évvel ezelőtti gépezet illetve szoftver.)
(mindez az OVB elnökasszonyának információja, tegnap este.
NNa és ezekután kijön az eredmény, három órával később, mert Várni kellett a Bocskai tizezernyi átejelentkett sorbanállására..
Ezután bemondják mutatják egy monitoron hogy mindenütt fidesz nyert MINDEN sárga a magyar vidéken. Nincs kivétel, más színű pötty sem. Jobbikos sem, északkeleten sem. Sehol.

Kilenc óra körül azt mondja az OVB elnökaaszony, hogy a választás sikeres volt, hetven százalék körül tart a "feldolgozottság".

Magyarázza már el nekem ezt valaki, aki kellően tájékozott a részletekben, és hogy miféle kontrollok érvényesülnek ténylegesen ebben a folyamatban?
Mert ha az egyik telefonáló adatszolgáltató adatszolga épp a torkát köszörülte, az ebből keletkező hibáját, az elhallást, csak úgy lehetne ellenőrizni, ha a náluk alkalmazott papiralapú szavazatokat újraszámolnák... Bejelentést követően. Ugyanazon emberekkkel vagy legalább három ellenérdekű jelenlétében.
Volt ilyen?
és azokat ki firtatja, akiket busszal hurcolgattak át a keleti határokon?
Mi a garancia, hogy azokat nem számolgatva takkkra, rendelésre mozgattak?
Budapest olyan amilyen, összesen egymillió szavazót mozgatott.
A többi 4,5 millió?

Kibic a toronyban 2018.04.09. 20:16:14

@ben2:
Nohát akkor a falvak oktondi népe most jól eligazgatta az enszet meg a Sorost meg a szíriai háborút,
mert Orbánt sokadszorra teljhatalomba segítette.

Ők ott a faluban ugyan közmunkáznak meg orvosuk sincs, se vegyesboltjuk, se dohányuk, és már tanárt is lasszóval fognának,
de a világpolitika a kisujjukban van az ilyen félnótásoknak.
Nosza, menjünk és keressük meg köztük a legbolondabbat, a savas bácsit, aki jelmezekbe is öltözik a falunapon és salommal köszönget, és fordítsuk át, mert ő a hangadó.
Ezt komolyan gondolod ?
A szocialistáknak valamikor komoly beágyazottságuk volt, ahogy akkor mondták. Mindenhol volt pártirodájuk, embereik. Ezeket az ott született és élő embereket elüldözte a fidesz a falvakból. Most menjen oda egy idegen ezekkel átfordítózni ? Még a saját asszonyaikat is megverik, ha fodrász után kendőben mennének haza.
Szerintem a vidékmagyarok egyszerűen nem normális emberek. Ha Orbánt imádják, azt mondom, legyenek egymáséi.

Kibic a toronyban 2018.04.09. 20:18:59

@screpes:

Hát az sem véletlen, hogy a készenléti hadtest körbevette a választási irodát. Nehogy valaki betekintsen, vagy fellázadjon.
Az se, hogy nem voltak helyi és részeredmények, csak beköpték, hogy kétharmad és hogy senkik vagytok.
Ez egy elcsalt választás volt.

Janossz 2018.04.09. 20:19:24

@screpes: " Magyarázza már el nekem ezt valaki, aki kellően tájékozott a részletekben, és hogy miféle kontrollok érvényesülnek ténylegesen ebben a folyamatban? "
Nem tudom, ki mit várt ettől a jóasszonytól, aki elküldte az intézkedni kész rendőröket a hivatalától, mikor megszállta azt egy szakasz gorilla.

Nagy támasza a rezsimnek az egy millió Humbl Úr, illetve Humblné.

Khonsu 2018.04.09. 20:26:31

@Fuxos (ex bömis):

Gyógyír ezen a ponton már nincs. Nem lenne idő kikeverni.

Ahogy én jóslom: Nyugaton hamarosan létrejön egy furcsa "birodalom", mely Nyugat-Európától, Észak-Amerikán át a Japán, Dél-Korea, Ausztrália, Új-Zéland vonalig valószínűleg az összes országot magába olvasztja, pontosabban "felemészti" és a helyükbe lép.

Ez a birodalom a minden korlátjától megszabadult technológia fellegvára lesz, és önmaga létrejöttének és felépülésének folyamatával megtermékenyítve a Nyugatot, új lendületet ad a világrésznek.

Az infrastruktúrájának egy jelentős része túlnyúlik majd határain, és nélkülözhetetlen alapként beépül szatellit államai és zárványai gazdasági és társadalmi rendszereibe is. Miközben ezek az országok , helyi kiskirályok némiképp megőrzik önállóságukat és állami létüket, de ehhez belekényszerülnek bizonyos alkukba.

Itt jön az az ördöglakat, ami most záródik az országban.

Az összeszerelő üzemekre építő gazdaság nem lesz már sokáig fenntartható, mert ezen munkafolyamatokat 10-15 éven belül teljesen robotizálják (a "birodalom" cégei, melyeknek ezen és a leendő gyárak a tulajdonukban állnak). Más, ezer szálon is itt vannak/lesznek, nélkülözhetetlen támaszt, alapot adva gazdaságnak.

A robotizáció eljövetelével ezen üzemek "hazaköltöztetése" totális gazdasági összeomlással fenyegethet majd, aminek elkerülése fájdalmas alkukba kényszeríti majd az akkori NER-t, akik az összeomlás elkerülése és ezzel hatalmuk és vagyonuk megőrzése érdekében belemennek abba. Ez pedig most még előre pontosan nem meghatározható erőforrásunk kiszivattyúzásához fog vezetni, bár ami már nagyon valószínű, hogy milliós létszámú tömeg fog végérvényesen áttelepülni és beolvadni a "birodalomba".

Ezzel megőrzik hatalmukat a vezetőink és elkerülik a totális gazdasági összeomlást, rekord munkanélküliséget és az azt követő társadalmi reakciókat, elkerülik, amíg betartják az alkut...

Mert az a nagy helyzet, hogy furcsa madár lesz ám az a nyugati "birodalom". A maga innovatív módján, de igencsak "néppárti" (az állam mellőzése mellett, a természeti törvényeket nem próbálva felülírni, hanem kreatívan használva, csúcstechnológiával, mesterséges intelligenciával, robotokkal, virtuális világokkal alaposan teletűzdelve) cucc lesz.

Mivel pedig létrejötte és optimális működése feltételez egy bizonyos, több generáción át tartó fejlődés során létrejött társadalmi és gazdasági alapot (ezért pont a Nyugaton jön, legalábbis elsőként, mert végül minden rendszer ehhez az állapothoz vezet majd, csak több idő alatt, mert kevésbé optimálisak a kifejlődéséhez), a rendszer exportjában nem gondolkodhat, nem működne.

Ez jó hír mondjuk Oroszországnak vagy Kínának, de kiegészítve "néppártiságával", hossz hír lehet másoknak, bizonyos félfeudális banánköztársaságoknak és és a hűtlenné vált csatlósoknak.

Ez a birodalom ugyanis, már akár csak taktikai okokból is megtalálhatja a közös hangot a (nem őrültem meg) Birca által favorizált vonallal. Ostorként használva őket az árulás büntetéseként, ahogy kihúzva gazdaságuk alól a szőnyeget (vagy engedve eleve kicsúszni, ha nem jön létre az alku) a feltámadó népharag nyomában rájuk szabadítja őket. Akkor pedig a királyság, a vagyon, minden odavész.

Kemény idők jönnek. Kár, hogy nem a magországok közé, és így egyenest az eljövendő "birodalomba" vezető utat választottuk az elmúlt évtizedben. Így most egyenesen az üllő és a kalapács közé pozícionáljuk a jövőnket...

Khonsu 2018.04.09. 20:31:01

@Khonsu:

*6. bekezdés vége: Már ezer szálon itt vannak/lesznek, nélkülözhetetlen támaszt, alapot adva a gazdaságnak.

screpes 2018.04.09. 20:33:44

@Kibic a toronyban:
ezt vakarja épp most Olga az ATV-n én őt csak most , utóbb hallgatom

abdul hackeem 2018.04.09. 21:02:05

@screpes: Én külképviseleten szavaztam, de elgondolkodtam rajta, hogy ugyan, mi lesz a sorsa annak a zöld borítéknak...

sakkosfx 2018.04.09. 21:15:14

A népet könnyű átverni és az átverős nép tudta ezt! Emlékeztek még a pirézekre, a köz vélemény kutatásnak álcázott Átverésekre! Nekik ez csak rutinnak tekinthető! Mint ahogy a választás is! És semmit nem tehetünk a politikai átverés ellen!

Khonsu 2018.04.09. 21:22:48

@444:

Örülhetsz, mert a "nemzeti keresztényeid" (ami nincs, de tegyünk úgy) egyértelműen megnyerték a vallásháborúdat. Ez pedig azt jelenti, hogy bárki bármit akar az országban, az egyenesen velük fog egyezkedni és kifelé is az ők véleményük lesz kommunikálva.

A vesztesek választhatnak a legyőzöttek keserű kenyere vagy a kivándorlás között. Én egyébként utóbbinak a szervezett formáját javasolnám, a posztkomcsik meg egyék meg maguk, amit kifőztek...

Carmichael 2018.04.09. 21:28:29

@Kibic a toronyban:

Talán segít eligazodni. Nem volt véletlen, hogy Lőrincék időben megszerezték a megyei lapokat. Nem a profit hajtotta őket, mint az ingyenes lokál szintű lapoknál sem...

index.hu/velemeny/2018/04/09/hogy_lehetett_ennyire_hulye_egesz_magyarorszag/

Janossz 2018.04.09. 21:32:01

@444: " Örülhetsz, mert a "nemzeti keresztényeid" (ami nincs, de tegyünk úgy) egyértelműen megnyerték a vallásháborúdat. Ez pedig azt jelenti,"... hogy a következő időszak minden eseménye, dicsősége, vagy bukása az ő művük lesz.
Nem a zsidóké, ateistáké, szabadkőműveseké, budapesti gyíkembereké.
A Te hőn szeretett népfőiskolás kétharmadodé. Erre vágytál.

Kis plágiummal, bocs.:-)

Minorkavidor 2018.04.09. 22:25:27

Nem a nép a hibás? Ahhoz képest, hogy filozófusnak írják a szerzőt elég primitiv és leegyszerűsítő megállapítás.
A választásra jogosultság feltétele a nagykorúság, azaz betöltött 18. életév, cselekvőképesség többek közt.
Már elnézést a gondolkodás minimuma elvárható az állampolgároktól.
A szerző talán nem, de én emlékszem arra, hogy 2010-ben a szoclib koalíció leváltásának legfőbb indoka a vélt vagy valóságos korrupció volt (lásd nokiás dobozok ügye). Manapság nagyságrendekkel nagyobb a korrupció, tovább esett az egészség,- és oktatásügy színvonala.
Valahol megértem, hogy a szerző miért akarja felmenteni 2,5 millió szavazót, de ezzel csak kiskorusítja őket. Csakhogy a szavazónak is van felelőssége, a saját szavazata erejéig. Arról nem is beszélve, hogy várjuk el az előrejutást felelősen gondolkodó és döntést hozó állampolgárok nélkül

marko11 2018.04.09. 22:26:33

a fidesz kreatív választási törvényéről már volt szó?
az egy-fordulóssá tett választástól a kampány-finanszírozásig
ezért ezek a trükkök jelentősen megnehezítették az ellenzék hatékony működését
és akkor képzeljük el 4 év múlva milyen esélyeik lesznek!?

pszihologus 2018.04.09. 22:56:27

@HaFr: "hagyjuk az elmebetegezést a nick mögül, jó?"

Egyaltalan nem tamadaskent vagy gunyolodaskent irtam, hanem joindulatu figyelmezteteskent. Hogy tudjanak rolla, hogy megint kikaptak maguknak egy ilyen veszelyes embert. Megalapozottan allitom, hogy Márki-Zay pszihopata.

Bambano 2018.04.09. 23:05:31

amíg egy olyan fickó miniszter lehet és megnyeri a körzetét, akit egy nő simán áthajított a palánkon, addig itt nem lesz változás.

ennek következményeként nem lehet felmenteni a népet se.

Gery87 2018.04.09. 23:35:47

A nép a hibás....

Jól mondta egy 444-es kommentelő...a kádár alatt nem volt se net, se ellenzéki sajtó..mégis tudta a többség hogy mi a valóság, akkor nekem senki ne mondja hogy most a vidéki parasztok csak m1-et néztek azért lett kétharmad...egy frászt! ostoba, hülye emberekkel van tele az ország, akik imádnak rettegni és két fityingért eladják magukat...

De a leginkább ami szégyen hogy 30 éve a mostani (majnem)nyuggerek mind 30-as 40-es fiatalok/középkorúak voltak...de pont olyan csökönyös, hülye, makacs, rövidlátó 12.000 ft-os lelkű szervilis jobbágygecik lettek mint az őseik.....
Az én generációm is ilyen lesz sajnos, átment felettünk a 20-sz-21.század.....ez itt a hódoltság baszod.
Az utolsó kapcsolja le a villanyt!

Khonsu 2018.04.10. 00:16:14

@Gery87:

Alternatív valóságok voltak, vannak és lesznek, amit Orbán tud és ügyesen használ (és még utána is olvas ennek és egyebeknek: www.molybolt.hu/index.php?BODY=BookInfo&OP=details&ID=139396 ), az ellenzék meg csak néz bután, mert vagy nem érti vagy nem akarja érteni mi folyik.

A zemberek sem okosabbak sem hülyébbek nem lettek. Az ellenzék hülye, mert abszolút nem ért a dolgához, tanulni pedig nem hajlandó (tisztelet a kivételnek).

Így pedig nem egy súlycsoportban játszanak Orbánnal (pedig ők is csupán egy hajszálnyit okosabbak).

abdul hackeem 2018.04.10. 05:06:28

@DrGehaeuse: Az átveréssel egyetértek.
Polgárháború, ebben a kecsupban?
És már megbocsáss, ki a tököm akarna idejönni???
Itt csak percemberkék - buta (és lusta) emberek által fenntartott - hosszú hatalmáról szól ez az egész fos.
Nagyon kemény lesz, amikor beleáll a földbe az egész, de nincs más gyógyír erre a demodernizációra sajnos.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.04.10. 07:04:39

@Void Bunkoid:

A keleti logika nem pénzmámorban él, ebben teljesen igazad van.

A volt szovjet Közép-Ázsiából tömeges a migráció Oroszországba egyébként.

Nekünk az érdekünk, a mi saját gyarmatosítóink kiverése.

lecsós 2018.04.10. 07:19:11

@Gery87: Elfelejted, hogy ez a történet nem tegnap kezdődött. Egyik ellenzéki politikai párt sem vette a fáradtságot arra, hogy a vidék problémáival érdemben foglalkozzon az elmúlt 30 évben. Tudod te, hogy mi van vidéken? Érdemes lenne egy kicsit elhagyni Pest határát, és elmenni egy olyan helyre, ahol kibaszottul semmi nem maradt, mert az eddigi politikai hatalom az elmúlt 30 évben lerabolta az egészet. Maradt a herbál, a kamatospénz, meg a pógármester úr közmunkája 40 rongyé.
A fidesz meg elvégezte az alapvető melót,"rendet", és melót adott, meg egy olyan irányt, ami hihető.
Azt gondoljátok, hogy mindenkinél van okostelefon. De ez kurvára másképp igaz. A megyei lapot tradicionálisan járatják a családok, és es mindenki olvassa, mert a helyi híreket azért megírja.
Fingod nincs arról, hogy milyen pusztítást végzett az elmúlt 30 év vidéken. A módszerváltás után a sehonnai senkik szereztek tulajdont, a 2004-es EU-s csatlakozás meg megadta jegyelemdöfést a vidéki életformának. A komcsik ugyanúgy kifosztották a vidéket, - lásd leader program - mint a fidesz. Lehet pofázni, hogy barom a vidéki, de van arrafelé kb. 2,5 millió mélyszegény, és kb. a még 1,5 - 2 millió dolgozói szegény. Ők nem a minimális stabilitásra szavaztak. Lesz egy nagyon komoly kivándorlási hullám. A kormánynak konszolidálnia kell a vidéki helyzetet, ha nem teszi, akkor elveszíti a bázisát. Kíváncsi leszek, mit fog tenni.
30 éve kúrta el a módszerváltó elit, amikor elvett minden egyéni felemelkedési lehetőséget a vidéktől.
Azt szoktam kérdezni, hogy meséljétek el, hogy hogyan tud egy 17 éves vidéki gimnazista 5 év alatt létrehozni egy középvállalatot vidéken - pl. Borsod megyében - úgy, hogy van egy laptopja, heti 1500 Ft szabadon elkölthető pénze, továbbá heti 8 órája hétvégén, hogy az üzlettel foglalkozzon.
Elküldtek nagyon messze, amikor ezt kérdeztem vezető közgazdászoktól, mondván ez lehetetlen.
Ezért lett most is a fidesznek 2/3-a, lófasz ez amit sikerült alkotni, ez nem kapitalizmus, nincs szabadság, nincs hit a demokráciában, szerintem 89 óta nem is volt. Elkúrta, és szétlopta az elit. A fiatalok meg menekülnek. Ilyen egyszerű ez. Az emberek le akarják cserélni az elmúlt 30 évet, erre sikerült.
Faszért kellett kifosztani, és minden fejlődési lehetőségétől megfosztani a demokrácia, meg a szabad piac jegyében a vidéket? Miért kellett szinte azonnal szétbaszni szinte a teljes élelmiszergazdasági konglomerátumot a módszerváltás után szinte azonnal? 2 millió munkahely ment el a faszba 1994-ig.
Ennyit tudott az elit. A zorbán meg nem felejtette el. Ez lett belőle.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2018.04.10. 07:21:16

@Gery87: mármint a Kádár-rendszer alatt tudta? Könyörgöm, maga Kádár nem tudta! Ne csináljuk már..

Void Bunkoid 2018.04.10. 07:43:38

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: de mi nem közép-(fél)Ázsia vagyunk, teccikérteni? Ez itt Magyarország.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2018.04.10. 11:26:33

@kolbájsz: nem hallottad? Megoldódott a migráns-ügy. Már 36 órája nincs szó róla

ricardo 2018.04.10. 11:57:23

@HaFr: Az ORIGO egyetlen nap alatt lejött a migránsozásról.

DrGehaeuse 2018.04.10. 12:37:23

@screpes: A választás éjszakáján a médián keresztül közölt adatok csak tájékoztató un. előzetes eredmények.
Végleges eredmény akkor lesz, ha majd a NVI-be (korábbi nevén OVI) felküldött papír alapú szavazóköri jegyzőkönvek alapján elkészítik az összesítést amit az NVB (az a bizottság amibe minden listát vagy akár csak néhány jelöltet állító jelölő szervezet delegálhat tago(ka)t) jóváhagy (a jóváhagyásról szavaznak, ha van különvélemény azt rögzíteni kell) ezt fogják végeredményként közölni országos sajtó útján. Ezután még lesz egy (nem tudom pontosan de talán 10 napos) jogorvoslati időszak aminek leteltéig a választások eredményét bíróság előtt meg lehet támadni (kifogást emelni?) ha lesz ilyen akkor a bíróság jogerős döntésekor válik véglegessé az eredmény. De ez nem befolyásolja az új parlament összeülését mert minden mandátumot egyenként vizsgál meg az országgyűlés illetékes bizottsága. Ha a jogorvoslat eredményeként változna a mandátumok száma, az az elvesztő képviselő mandátuma érvényét veszti és nem lesz tagja a parlamentnek.

Fuxos (ex bömis) · http://fuxianizmus.blog.hu 2018.04.10. 13:24:09

Tényleg eltűntek a migránsok az Origóról.

Ki lesz az új ellenség akit legyőzünk? Bálnavadászok vagy az azokat támadó Greenpeace? Esetleg a finn állami asszonykórus?

HaFr · http://hafr.blog.hu 2018.04.10. 14:25:07

@Fuxos (ex bömis): szerintem a szultán most megint nyugatra fordul és nekiugrik az EU-nak

ricardo 2018.04.10. 14:47:44

@Fuxos (ex bömis): (Vajon miként alakult volna a politika, ha Olli Rehn 2010-ben nem ragaszkodik a Bajnai-kormány által vállalt 2011-es 2,8 százalékos hiánycélhoz?)

Fuxos (ex bömis) · http://fuxianizmus.blog.hu 2018.04.10. 15:15:47

@HaFr: "szerintem a szultán most megint nyugatra fordul és nekiugrik az EU-nak"

Kilépés (felfüggesztés) 2020-ban? Vagy egy évvel később?

@ricardo: "(Vajon miként alakult volna a politika, ha Olli Rehn 2010-ben nem ragaszkodik a Bajnai-kormány által vállalt 2011-es 2,8 százalékos hiánycélhoz?)"

Tartalmilag lényeges változás nem lett volna....csak más lett volna a máz.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2018.04.10. 15:38:56

@Fuxos (ex bömis): nem hiszek a kilépésben -- nem tudják finanszírozni az országot az EU-nélkül és azonnal súlyos forrásvesztés következne be

Fuxos (ex bömis) · http://fuxianizmus.blog.hu 2018.04.10. 15:58:06

@HaFr: "nem hiszek a kilépésben -- nem tudják finanszírozni az országot az EU-nélkül és azonnal súlyos forrásvesztés következne be"
Én egy minimum soft kilépést pedig biztosra veszek. Olyat hogy benn is meg kinn is vagyunk. Nekem minden jel erre mutat. Nem írom le miért, mert konteo szaga van neki. Még 2016-ban állítottam fel az elméletet és eddig a forgatókönyv kb. fél év késésben van. Ha abból indulsz ki, hogy semmi sem az aminek látszik, hanem pont annak az ellenkezője és feladsz néhány meggyökeresedett meggyőződést, egy teljesen más kép képet látsz.
Mellesleg, nem bolondultam meg. :)....csak minél logikusabbnak tűnik valami, nekem annál gyanúsabb a dolog. Számomra nincsenek állandó igazságok. :)

screpes 2018.04.10. 16:12:58

@HaFr:
A forrásvesztést doktriner módon úgy fogjátok fel, mint egy döntő, változásokat kikényszerítő lehetőséget.
szerintem már nem vezet a csőd SEM kormányváltáshoz, mert azt erőszakkal és manipulációval továbbkezelik.
Az utcáramenés napjainkban és hazai viszonyok közt nem jó harci eszköz, illetve biztos veszteseket kreál, mivel ott, az utcán elemében lenne a hatalom. Olyan lenne, mint pofánordítani egy garázdát.
Mi történik?
Elfogy a magyarság? NNa bumm! Külföldre mennnek? jön helyette kártpátaljai délamerikai vendégmunkás, migráns, stb. Olcsó lesz tombolhat a nemzeti fölényérzés.

raczsandor · http://raczsandor.blog.hu/ 2018.04.10. 16:21:40

@HaFr:
"persze, de többszáz éves alakulás következménye, amit átlátni a felelős kisebbségnek kell és ehhez kell szabnia a gyógyírt"

A jó politikus legyen a néplélek terapeutája?

neoteny · http://word.blog.hu 2018.04.10. 16:24:40

@screpes:

"szerintem már nem vezet a csőd SEM kormányváltáshoz"

De még az sem szükségszerű, hogy csődbe torkollik az egész: lehet, hogy csak szép lassan zárkózik le a tömegek életszínvonala a fehéroroszhoz.

raczsandor · http://raczsandor.blog.hu/ 2018.04.10. 19:52:35

@HaFr:
A terápia iránti igény is feltételez bizonyos autonómiát, szóval első lépésként mindenkinek magát kellene terapizálni.

Ebben nekem sokat segítettek az itt olvasható értékes kommentek.
Különösen ben2 2018.04.09. 18:22:26, és lecsós 2018.04.10. 07:19:11 véleménye volt rám pozitív hatással.

Köszönet érte!

Kibic a toronyban 2018.04.10. 19:54:08

@HaFr: Most szavazzák meg a felcsúti alaptörvényüket, hogy nem vonatkozik rájuk az eu törvénycsomag.
Szerinted ez mit jelent ?
Kibasszák Magyarországot az euból, mert mást nem is tehetnek.
Hazazsuppolják a kivándoroltakat és bevonják az útleveleket.

Carmichael 2018.04.10. 20:25:24

@Kibic a toronyban:
Azért ezzel óvatosan, mert egyrészt ők is látják, hogy az ország fele aktívan nem őket akarja, és a saját táborban is jelentős azért az EU tagság mellettiség. Nem hülyék eldobni, amit most megszereztek.
Nekik pedig kell a pénz is, amit onnan kapnak, és a munkahelyek is, e nélkül összeomlik a gazdaság, pofára esik a GDP. Ez a harc szimbolikus, látványos, de valójában nem folyik, lásd a migránsok befogadása szépen csöndben, míg hangosan szóltak közben a dobok...

abdul hackeem 2018.04.10. 20:50:07

@Kibic a toronyban: Szükség van arra a külföldön összedolgozott dellára idehaza.
Az EU-nak megjó az olcsó és képzett munkaerő.
Majd, ha beérik a jelenlegi oktatásunk gyümölcse, na majd esetleg akkor.

Kibic a toronyban 2018.04.10. 20:54:33

@Carmichael: A fidesznél alap, hogy mindig hazudik. Úgy járnak el, ahogy az imf-et is kirúgták szépen.
Ki is rúgják, meg nem is, húzd meg, ereszd meg, aztán végül szépen őket teszi ki az eu, amit majd jól meg is magyaráznak a retardált választóiknak.
Az ellenzéki többséget meg magasról leszarják, ahogy a választáson is egyszerűen kidobták az ellenzéki szavazatokat.
Pénzük van elég. És adót szednek, amennyit akarnak. Mi kell még a Ráhelke saját lábához ?
A lényeg, hogy uralják az adófizetőiket, a többire magasról hugyoznak.

Janossz 2018.04.10. 20:56:45

@abdul hackeem: Nem ám.
"Hazazsuppolni" ugyan kit tudnának? Ha komolyan felmerül a kilépés/kizárás lehetősége, azonnal megindul vagy félmillió magyar még, akik idáig csak kokettáltak a kinti munkavállalás/letelepedés gondolatával, de egy esetleges last minute végső lökést adhat nekik.

Kibic a toronyban 2018.04.10. 20:58:12

@abdul hackeem: Orbánnak nemm jön több pénz az euból 2022-ig.
Kilépteti az országot, mert ha nem, akkor esetleg valaki még kivizsgálja az eu pénzekkel teli bankszámláit.
A legjobb neki a szuverenitás, amikor nincsen más úr fölötte, csak az agybajai.

Kibic a toronyban 2018.04.10. 21:00:10

@Janossz: Ha nem vagyunk eu állampolgárok, akkor migráncs törvények vonatkoznak ránk az eu-ban, mint az afgán bevándorlókra.
Nincs munkavállalás, nincs szabadmozgás, csak táborok meg segélyek meg kitoloncolás.

Kibic a toronyban 2018.04.10. 21:01:17

@Kibic a toronyban: Ez Orbán legszebb álma, hogy megfingassa a kivándorlóit.

Janossz 2018.04.10. 21:12:34

@Janossz: Ezért írtam ezt:
"egy esetleges last minute végső lökést adhat nekik. "

HaFr · http://hafr.blog.hu 2018.04.10. 22:06:41

@raczsandor: de a terápia akkor is valamilyen vezetővel/pszichológussal zajlik,nem?

Khonsu 2018.04.10. 22:17:31

@Kibic a toronyban:

Legrosszabb rémálma, hogy tömegesen visszatérjenek, mert a rendszere nem tudna velük mit kezdeni. Ha kiléptetné az országot az EU-ból, azzal

1-Elzárná az utat a kivándorlás elől, ami jelenleg a legfontosabb "szelepet" jelenti a rendszer számára. Akinek valami nem tetszik, most szabadon elmehet, és nem balhézik.

2-Az EU-támogatások és a hazautalások hiányoznának a gazdaságból.

3-Elköltöznéne az exportra termelő gyárak jelentős része.

4-Hirtelen hazaérkezne egy feldühödött tömeg, akikkel nem tudnának mit kezdeni.

Ez pedig így együtt szinte garantáltan véres véget vetne a bulinak. Azt pedig nyilván nem akarja sem Orbán, sem a körülötte lévők.

Nem, ő konkrétan arra játszik, hogy talpon maradjon addig, míg az átalakulás apránként elmossa a mai ellenlábasait Nyugaton, aztán lepaktálhasson azokkal, akik majd a helyükbe lépnek. Hosszú időre bebiztosítva ezzel a NER hatalmát.

Még legfeljebb 1-2 cikluson át kell kihúznia ehhez.

Dehogy akar kilépni, amit ő akar az egy új úr, lazább pórázzal.

ijontichy 2018.04.10. 22:21:43

@Kibic a toronyban: Eszébe sincs kilépni (illetve lehet, hogy szeretne adott esetben, de az nem egyszerű). Két év. Addig no para. Ennyi legalább egy kilépés - de nem fog az csak úgy menni, mert Mo. nem nettó befizető. Vagy úgy gondolod, hogy ha nem jön több lé, akkor "ennyi vót, viszlát és kösz a halak... izé zsetont"? Úgy megszopatnák vityát és országát, hogy attól kódul. Putyin nem fogja a nevére venni a kis lelencet - nincs rá pénze. A kínai se - mégha neki lenne is. Az azeriak egy baltásért? Az már ki lett fizetve. Mit tud ajánlani nekik az EU-n kívülről? Belülről se sokat.

Amúgy itt, ha hajlandó vagy dolgozni, van valami szakmád, illetve vállalod, hogy tanulsz, megtámogatnak. Nem fognak összekeverni egy afgánnal.

Carmichael 2018.04.10. 22:53:50

@Kibic a toronyban:
Mi a show-t látjuk, a háttérben ez nem ilyen éles, mert nem lehet az. egyszerűen nem élünk meg az EU nélkül, ezt ők is tudják, és nem akarnak menekülni innen a kétharmad birtokában.
Az egyetlen esélyük, ha nem derül ki, hogy szemfényvesztenek, de egy gazdasági összeomlást nem lehet eltitkolni, egy teljes orosz vagy kínai fordulatot sem, és már az ellenzékre sem lehet mutogatni. Kell nekik az EU, hogy legalább a látszat fennmaradjon.

Gery87 2018.04.10. 23:43:59

@Khonsu:

Az ellenzék kibaszott szalonértelmiségi faszt játszik és büdös neki lemenni vidékre, de a nyuggereknek ígért lóvétól nem lesz trágyaszagú a kezük, ez van...

Amíg az ellenzék nem lesz leváltva, addig a fidesz se...
és marad minden ugyanígy.

Bazmeg, hogy egy neokádár korszakot meg kell élnem, a büdös kurva életbe....

Gery87 2018.04.10. 23:50:01

@lecsós:

"Tudod te, hogy mi van vidéken? Érdemes lenne egy kicsit elhagyni Pest határát,"

Itt élek vidéken, echte tenyeres talpas kollégáim vannak:)
Tudom milyenek...ne félj.
Azért mondom, ők a hibásak....tapiszar van, net van, kocsi van, TV van....mégis basznak tájékozódni, eszükbe nem jut hogy van más értelmezés is mint ami épp szembejön velük....a lehetőség megvan de szarnak bele..így szocializálódtak, "az urak dógába nem kell belefojni, úgyse változik semmi, legalább a kurva migránsok ne jöjjenek.."
Ennyi.
mindezt huszonévesen!
A saját apjuk és anyjuk lesznek....tökmindegy mennyit írunk épp....1975-nél nincs több a fejekben...

Gery87 2018.04.10. 23:53:49

@HaFr:

Mármint hogy mi a valós a helyzet az országban és a kormánnyal!
Mi igaz és mi nem....
De mindenki morgott egyett, aztán kussolt....
Most is leszarják, pedig több infó van és több média felület....

Gery87 2018.04.11. 00:04:18

Nincs megoldás: ezek sose fognak maguktól polgári értékeket vallani....az apákat, anyákat, a falut, a vidéket, a szocializációs környezetet, a szar oktatást stb nem lehet leváltani, lecserélni pláne nem ellenzékben....így viszont pofázhatsz, semmit nem ér....újratermelődik a kádári szar a következő generációkban!
bazmeg, ezek a kibaszott tájszólást meg paraszti gesztikulációt nem tudják elhagyni a város kellős közepén, 2018-ban bazmeg....megmondták nekem ezerszer: alacsony árak kellenek, meg pálinka főzés, meg munkahely...a többit leszarják.
Ahogy a szalonbölcsész emelkedett TGM-séget és Puzséri romkocsmás höbölgő szart sem lehet levedleni....

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2018.04.11. 00:24:44

@Gery87: Pont ezen fő a fejem, hogy biztosan újra akarom élni a múltat? Ugyan kicsi gyerek voltam, amikor kifújt a Kádár rendszer, de sosem tetszett és bizarrnak tartottam. 12 évesen örültem a rendszerváltásnak. Aztán vasárnap este gyomrost adott a ner valóságshow. Egyre szimpatikusabb az ötlet, hogy összecsomagoljak és világot lássak.

Gery87 2018.04.11. 00:56:36

Értem én hogy nem akarnak migránsokat, én se akarok, DE!
Gondolkozzunk már:
-Miért kell ehhez járulékként a tolvaj, féreg, maffiózó, kétharmados gecipárt?
-Mi a valószínűbb, hogy ide kurnak nekünk 1000.000-1.000.0000 mittudomén mennyi migránst vagy az hogy 20 évre bebetonozza magát ez a fasz és azt csinál amit akar?
Ezen kellett volna elgondolkoznia a sok rettegő fasznak...

A Sorosozás meg aztán tényleg mindennek a legalja: majd pont egy ilyen kormány fog bennünket SIKERESEN megvédeni az iszlámhordától ami ennyire kétbites buta fogyaték kampányt levezényel, csak azért hogy még milliárdok áramoljanak a zsebbe....

Ezek nem tisztelnek bennünket, sőt, lenéznek, megvetnek!
Akkor majd a kritikus helyzetben jók és hazafiak lesznek és megvédenek? Egy frászt, az első adandó alkalommal lelépnek a Bahamákra abban biztosak lehettek...amíg csak pofázni kell meg kerítést húzogatni közpénzből a szavazatokért addig megy ez, aztán ha itt van gyuribácsi meg 1 milla lepedős köcsög,,,,akkor húznka a faszba....
Hülyék.

A pofád befogod büdös lipsi miénk a kétharmad !!! 2018.04.11. 00:56:56

@Gamma Leonis: Abszolut tamogatando, hogy a magyar ellenes lipsik huzzanak el az orszagunkbol. A kormany helyeben meg tamogatast is adnek nekik.

ijontichy 2018.04.11. 01:05:44

@Gery87: "ezek sose fognak maguktól..." bezony. Kábé tíz éve írom, hogy '98-ra vitya nagyjából magához fűzte a volt vidéki mszmp-s hálózat maradványát. Nyolc év meg baromi kevés volt a polgári gondolkodás kialakulásához. A magyar vidék régóta úgy szocializálódott, ahogy írod. A "tekintetes úr/párttitkár-téeszelnök-tanácselnök elvtárs" szépen megsüvegelendő és jobb kussolni.
Fájó, de be kell látni, hogy demokratikus szabadságjogokért kábé akkora az igény, mint mondjuk Irakban. Nem is értik. Mondhatod te, hogy milyen jó az, mert ők választhatják meg X-et. Nade erre azt mondják, hogy Z. akkora "pofont" tud adni, hogy leszakad a fejed, tehát ő az Úr és slussz. És ma Mo-on - jórészt az említett körülmények miatt - a vityapárt és helytartója tud "akkora pofont adni", akkor is ha megválasztják X-et. Akkor meg minek? :-(

Kibic a toronyban 2018.04.11. 02:34:34

@Khonsu: @ijontichy: @Carmichael:

Az Orbán szarik az ország fizetőképességére meg az eu véleményére meg mindenre.

Egy vén őrült, aki a hatalmat akarja és már tele van a töke a gazsulálással.

Ha nem kap euromilliárdokat a kis ragacsos mancsába, akkor bezárja a határok közé az alattvalóit és ott szedi ki a bőrük alól a pénzt, ahogy csak tudja.

Ez nem egy miniszterelnök, hanem egy hatalomtechnikus, ezért nem gondol másra, csak a hatalmára.
Ahogy Erdogan is.

raczsandor · http://raczsandor.blog.hu/ 2018.04.11. 07:17:55

@HaFr:
Csak nem mindegy, hogy azért kerülök kapcsolatba egy terapeutával, mert van bennem erre egy igény, vagy azért mert valakik - kéretlenül - meg akarnak váltani engem.
Az utóbbi helyzet hatalmi viszonyt feltételez.
Egy terápiára szoruló - hiszterizált - közösségben viszont éppen a legitim hatalmi helyzetek tisztázatlanok. Így viszont csak azok kapnak hatalmat, akik olyan mondanak a hisztérikus közösségnek, amelyet hallani akarnak és nem azt amire szükségük van.

screpes 2018.04.11. 08:26:41

@neoteny:
Igen, a differenciákat lejátsszuk, lepörgetjük mi magunk, viselve a meg-megújuló "fenntartható hátrányokat" .. Most is így van, pl alig van infláció, én mégis a vajaskenyeremért konkrétan közel kétszázzal többet fizetek NAPONTA, mint egy évvel ezelőtt, ez a kis difi 5 %-a a nyugdíjamnak.. Nem 5%-kal nőtt a vajaskenyér, hanem az összjövedelmem öt százalékát viszi el EZ az EMELKEDÉS - csak emiatt. Minek ide GDP, meg KSH? A makrogazdaság azpkkal a számokkal tervezhet. Az áremelkedések amúgyis mindig céges mezben mutatkoznak, és persze a vaj nőtt a világpiacokon . (Miközben féléves hűtött készletek vannak)... meg a kenyerem is ilyen hiszteroid, , miközben raktárakban száradt az a gabona...

2018.04.11. 08:27:55

@Kibic a toronyban:
de hogy ehhez legyen elég engedelmes alattvalója is, becsukja a határokat belülről is és valamiféle a ratkó törvényekre emlékeztető demográfiára fókuszáló kormányzásra számítok.
legalábbis a részéről és a ner részéről ez tűnik racionálisnak, mert ez akkor is működött, amikor a magyar gazdaság gyakorlatilag egy mérhetetlen romhalmaz volt, az egészségügy úszintén(mégis az akkor születettek zöme egészségben felnőtt, úgy hogy közben volt gyermekbénulás járvány és szamárköhögés is volt!) és a nép a legnagyobb elnyomásban élt, tht úgy tűnik, hogy ez megbízhatóan mukod.
és praktikus is, mert az elitjének több marad(egyebek közt arra is, hogy az élősködő maga-magát is szaporítsa).
számítok a koton és az antibébi eltűnésére és a legszigorúbb abortusztörvényre.

2018.04.11. 08:36:00

@raczsandor:
az összes politikai szereplő hiszterizál. jönnek az ensz migránsok és elveszik a jövőt. (és valóban vannak problémák) jönnek a határon túli ukránok és elveszik jövők. (és valóban vannak visszaélések). jön orbán és elveszi a jövőt. vagy jön soros és az veszi el. és ezt a hatalmi játszmát úgy tűnik, hogy orbán nyerte meg. erre egyelőre semmit se tudtak felelni a harmadik utas terapeuták.

Kibic a toronyban 2018.04.11. 08:37:05

@Bánegressy: Vedd észre, hogy az egészségügy lerohasztásával megmutatta Orbán, hogy inkább a halott alattvaló a jó alattvaló.

Szerinted mi kára lenne az Orbán családnak abból, ha kihalna az ország és csak ők meg a kastélyaik cselédsége vadászgatnának a Radványi sötét erdőben ?

Nekem úgy tűnik, hogy inkább az üres birtokokat szeretik a kastélyaik körül, nem a szegényszaporítást.
Neked nem ?

2018.04.11. 08:57:30

@Kibic a toronyban:
ez nem úgy van.
engedelmes, tisztelettudó szolgák kellenek, ezt pedig hosszútávon saját háztáji tenyésztésből a legjobb elérni.
ha a ner kizárólagossá, uralkodóvá válik és beindul az új ratkó, (előzetesen esetleg nem árt ezt kiegészíteni egy ner/fideszes/orban_alattvaló állampolgársági törvény bevezetésével is ami jelenleg még csak mint nézet, meglehetősen elterjedt fideszes körökben: pl @A pofád befogod büdös lipsi miénk a kétharmad !!!: , de más, itt gyakrabban feltűnő trollok is osszák ezt a nézetet), akkor lesz ez nekik és befektetőiknek, üzleti partnereiknek(külföldy vendégeiknek is) a legstabilabb, legbiztonságosabb térség a világon.

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2018.04.11. 12:57:12

@A pofád befogod büdös lipsi miénk a kétharmad !!!: Te nagyon furán gondolkozol. Hogyan lehetnék magyar ellenes, amikor magyar állampolgár vagyok és itt élek 40 éve. Nem a magyarok ellen vagyok, hanem a rossz beidegződéseik ellen, hogy ügyeskedve, "panamázva", egymást fosztogatva lehet igazán nagyot szakítani. Verd át a másikat és legyél nagyon gazdag! Ebben kétségtelenül profi Orbán Viktor, de majd ne sírj, amikor a számlát neked kell megfizetni. Roppant költséges egy rezsimet fenntartani. Elképesztő, hogy a nemzeti dumával mennyire meg tud vezetni titeket. Ez az ő mézes madzagja, amire ti legyecske módjára rárepültetek és beleragadtatok.

raczsandor · http://raczsandor.blog.hu/ 2018.04.11. 15:33:50

@444:
Így van!
A kollektív hisztéria gerjesztésében és fenntartásában Orbán az első.

Gery87 2018.04.11. 15:47:36

@HaFr:

Mármint az tudták akkor is az emberek hogy mi lehet igaz és mi nem, hogy mi van a háttérben.....most is tudják, csak leszarják.
A félelem hogy ESETLEG, TALÁN jönnek a migráncsok...nagyobb mint az hogy egy maffiaállamban élünk és lehet még rosszabb...
OKé ne legyen migráció, szerintem se!!!!ilyen emberekkel ne, ilyen kvótákkal ne.... de akkor ki kéne találni hogy végre hogy mi az Eu és meddig terjed a szolidaritás és a szuverenitás....egyesült államokat akarunk, vagy egy gittegyletet....jó kérdés mi? Ezt a sok nyuggert kik és miből fogják eltartani???? Válasz nincs...ja de van: "Soros György. köszönjük az észrevételt!"
Hülyék.

screpes 2018.04.11. 16:01:15

@444:
Mégis mit válaszoljanak a harmadik utas terapeuták? Mit súgnál nekik?
"gyertek, vagyétek el a...
ami maradt...
Tényleg.. ki az aki már a spájzban van?
A multik, már elmenőben, Soros meg annyi mindent be is rakott oda ( mai ellenzéke nála, sőt általa tanult például, jutott tankönyvekhez, első számítógépekhez, stb. Én az Akadémiai fénymásológépekbe szerettem bele, azoknak részesültem áldásiból: végre tudtunk tudományt fénymásolni...)
A filantrópia visszavonnulóban, mint a róla elneveztt járványos szőlőkártevés.

Kibic a toronyban 2018.04.11. 16:15:18

@Bánegressy: Nem kell tenyészteni itt a szolgákat. Jönnek tömegével a Csaucseszku és Sztálin tenyésztéséből, hogy szolgálják az urukat, Orbánt.
A hazai tenyésztés meg elhúz nyugat felé.

Carmichael 2018.04.11. 17:27:55

@Kibic a toronyban:
Próbáld ne ennyire gyűlölni, hanem inkább csak megérteni a motivációit, ha valaha is le szeretnéd győzni. Az indulatok pont arra jók, hogy ne tudj megoldást látni a problémára, épp ezért szítja őket Viktor is.

Khonsu 2018.04.11. 18:56:38

@Kibic a toronyban:

A hatalomtechnika nem csak a hatalom szeretetéből áll. A hatalom megszerzésében és megtartásában nagyon profi, azt el kell ismerni.

Az igazából szinte mindegy is neki, hogy végül nem azok fognak a maiak helyébe lépni Nyugaton akikre számít. Neki az a lényeg, hogy a hatalma túlélje ezeket, aztán az utóddal jó alkut kössön.

Arra játszik, hogy azok majd csak hozzá fordulhassanak. Mivel pedig azokat a maiaknál sokkal kevésbé fogja érdekelni, hogy mi van a határaikon túl (amíg az nekik valamennyi hasznot hajt, és nem okoz kárt, ha meg igen, akkor rosszalló szavak helyett a drone jön), ezért fognak is, és szépen lepaktálnak egymással.

ijontichy 2018.04.11. 22:55:47

@Kibic a toronyban: "Ez nem egy miniszterelnök, hanem egy hatalomtechnikus" Hát ez az. Control freak, kissé szociopata, van benne paranoia is jócskán, de nem őrült. Ha a krumplilevest nem krumplilevesnek nézed, pofáraesés a vége, és csalódni fogsz ;-)
Ezért kotkodácsol értetlenül a magyar értelmiseggi baromfiudvar zöme kissé tanácstalanul. Vitya megértéséhez és kívül ebrudalásához a kulcs az "out-of-the-box" gondolkodásban van. Nem lesz egyszerű :-(, lehet előbb murdel meg természetes úton.

Kibic a toronyban 2018.04.12. 02:54:08

@Carmichael: @Khonsu: @ijontichy:
Szerintem nem kell semmit megérteni egy csalással hatalmon maradó diktátoron.
Hatalmat akar ezért csal.
Inkább a hozzátok hasonló szolgalelkű rajongók megértése a nehéz. Szolgálhatnátok úgy is a csalót, hogy köptök rá, csak fölmarjátok a fizetséget, de ehelyett lelkileg is behódoltok.

2018.04.12. 08:35:00

@screpes:
ez az, ami vidéken eldőlt. a fidesz és a jobbik nemzeti radikálisai győztek. a "balliberálisok" hálózata szétesett. a vallásháború a fővárosban dúl.

Carmichael 2018.04.12. 09:14:43

@Kibic a toronyban:

Még egyszer szelíden, de utoljára. Ez a stílus és indulat csak neked árt, nem neki. Ha a megoldás részese akarsz lenni, akkor higgadj le. Mentálhigiénés szempontból is ez ajánlott. Rád is szükség van a változáshoz, de ezzel a habitussal éppen neki teszel szívességet. Kicsit gondolkodj el ezen, biztosan megérted.

screpes 2018.04.12. 09:52:05

@Carmichael:
Kinek a motívációját kell megérteni?
Más motíválja a hatalmon maradókat, és más a rájuk szavazókét - utóbbi igen sokféle: a határmenti utaztatások- bejelentések motívuma ,például valamely kisszerű előny, a migránsplakátok értő közönsésge pedig "csak" fél, és így tovább. ha meg akarod érteni ezeket, egy korábbi folymat regisztrálgatásával leszel elfoglalva, miközben ezek az alanyok már nincsenek ott, hideg télen egy öl fával is lehet motíválni őket, nyáron meg nem.
KIBIC a toronyben nick számára ebből nem feltétélen az következik, hogy kezdjen ajándékfát telepíteni mert neki nincs erdészete.
nem lesz négy év múlva sem...

@444:
nem válaszoltál a kérdésemre, amely ehhez a helyzetelemzésedhez kapcsolódott:

" .. jön orbán és elveszi a jövőt. vagy jön soros és az veszi el. és ezt a hatalmi játszmát úgy tűnik, hogy orbán nyerte meg. erre egyelőre semmit se tudtak felelni a harmadik utas terapeuták."

KIK LENNÉNEK, mivel állhatnak elő a harmadik utas terapeuták?

neoteny · http://word.blog.hu 2018.04.12. 10:08:32

@444:

"vidéken eldőlt. a fidesz és a jobbik nemzeti radikálisai győztek."

Helyesen: a Fidesz és a Jobbik nemzeti radikális politikusai győztek.

screpes 2018.04.12. 10:28:20

@444:
úgy is feltehetnénk a kérdést: nem lehetséges, hogy EGYIKNEK igaza van?
Szerinted Orbán, vagy soros veheti el a jövőt?
Mi van ha valamelyik nem veheti, hanem VESZI?
Atomenergia-függés oroszérdekbe csomagolva, romló közegészség- népesedés, kiugrásra érdemesítő EU hisztik, végletes megosztottság... megggyőződésesen ócska oktatás,...
Külpol tekintély (tényleges súly) kétes. Hol fér ezekhez hozzá érdemben egy milliárdos?
Soron pedig öreg amcsi milliárdos a negyven közül, perceken belül elmúlik, akkor milyenek lesznek a harci kondícióink? Elvileg, ugye "győztünk", már megint.

Void Bunkoid 2018.04.12. 10:38:04

@abdul hackeem: lehet viccesen hangzik, de igazad van, és a hazautalások már egy rakás európai országban (pl Montenegró) a GDP elég tetemes részét képezik.

A csendes-óceáni párszázezres szigetállamocskáknál meg konkrétan a GDP 90 százaléka abból van, hogy Hulalula Taputu disznószart lapátol egy ausztrál farmon, küldi haza a lovettát, amiből van áram, internet, kórház, iskola, meg a szintén teljes importból működő szolgáltató szektor.

Khonsu 2018.04.12. 11:29:53

@Kibic a toronyban:

Kapufa. Sem fideszes sem balliba nem vagyok. A saját véleményem írom le, teljesen ingyen. Ha valakinek nem tetszik, az az ő baja...

teevee 2018.04.12. 11:59:56

@DrGehaeuse: Nem jó, jó. (Szerintem.)
Az arcátlanság Béndek részéről is arcátlanság, ha züllött, fantáziátlan ellenzéki pártok, a tehetségtelen vezéreik, a kritikátlan holdudvarukról ír, akik képtelenek elmondani, hogy ajánlatuk miben jobb a többinál, miközben ő is megpróbálkozott a pártalapítással, de már ez első kanyar (= bármiféle megmérettetés) előtt megfutamodott.

(BTW, politikai teljesítményéhez képest Béndek aránytalanul nagy média média kapott, keress csak rá bátran, mandiner, mno, index, hvg, vs, 888, privátbankár, népszava, origo, gondola, stb.)

Amúgy, Béndek tiszteletet érdemel, mert legalább megpróbált kikászálódni a fotelből, még akkor is, ha nagyon gyorsan visszacsücsült.

Viszont, hamár megpróbálta, akkor pont neki kellene tudnia a legjobban, hogy mennyire méltánytalan, amit írt itt fent.
Ha nem tudja, akkor nemcsak hogy sikertelen politikus, de tanulásra is képtelen és csak a szája jár.

2018.04.12. 12:43:21

@screpes:
ha nem akarsz orosz energiafüggést, akkor meg kellene mondani, hogyan állítanád magyarország energimérlegét oroszország nélkül egyenesbe. erre az a válasz, hogy majd lesz megújuló energia. paks helyett szélkerék. a vidék még éppenséggel meg lenne megújuló energiával. de az orosz gázzal kényelmesebb. a fővárosnak van szüksége paksra. aztán van egy értelmiség, amelyik azt mondja, hogy az nem kell. azt zárják be. oké. és utána mégis mivel lesz energiaellátás fedezve.

a válasz az, hogy pénzzel. de a pénzt az állam állítja elő. és a pénzpiaci termékek nagy része is az állami vagyon eladását szolgálják. el lehet zárni az olaj és a gázvezetéket. de orosz kapcsolat nélkül nincs mol, ami az otp mellett jelenleg magyarország legértékesebb vállalata.

Carmichael 2018.04.12. 13:28:43

@screpes:
Minden szereplő motivációja fontos. Már ha befolyással akarsz lenni rájuk.
Az ellenzéki pártok, pártvezetők nem értik a nagy(obb) képet, mikromenedzselik a saját kis elefántcsonttornyukat, karrierjüket, bábként asszisztálnak azok működéséhez, akik a szálakat valóban mozgatják. Esetünkben elsősorban a kormánypártra gondolok, nem Sorosra. Az ő játékukban akarták megverni őket, holott még a szabályokat sem értik. Ezért (is) kuka az egész bagázs. Egyetlen taktikai esélyük volt idén (akár) nyerni, ha az nem is sok, de legalább az erőviszonyokon komolyabban változtatni és ez nem utólag derült ki, hanem január (és főleg Hódmezővásárhely) óta minden média és blog ezzel volt tele. Az eredményt látjuk, úgy, hogy a szükséges ember el is ment a szavazásra. Pont.

Kibic a toronyban 2018.04.12. 14:09:33

@Carmichael: Nincs változás, nem is lesz. Orbán lesz.

Ehhez rám semmi szükség.

Kibic a toronyban 2018.04.12. 14:10:28

@Khonsu: Ha nem lennél fideszes, akkor nem használnád a balliba szót se, kis hazug fidesznyik.

neoteny · http://word.blog.hu 2018.04.12. 14:35:13

@Kibic a toronyban:

Csúszik a kuplungod: a fordulatszám magas, de nincs nyomaték.

ricardo 2018.04.12. 20:11:53

Az megvan, hogy a panelprolik a vörösbárókra szavaztak?

Khonsu 2018.04.12. 21:21:34

@Kibic a toronyban:

Baloldali liberálist mégse írhatok, hiszen nagyjából annyira azok, amennyire a fidesz polgári konzervatív.

Kibic a toronyban 2018.04.12. 21:41:02

@Khonsu: Nem kell magyarázni, fidesznyik. A szóhasználat mindig leleplező. Aki téged lefidesznyikez, arról te is látod, hogy nem oldalsemleges. A ballibázásból viszont az is látszik, hogy kábé milyen bohóc vagy és honnan irkálsz.

Khonsu 2018.04.12. 21:52:42

@Kibic a toronyban:

Továbbra sem vagyok fidesznyik, de be kell valljam, minden nekem címzett hozzászólásoddal egyre nagyobb megértés ébred bennem irántuk...

abdul hackeem 2018.04.13. 07:19:15

@Void Bunkoid: A vicces az, hogy itt a narancsok csinálnak banánköztársaságot.

naivugyfel 2018.04.13. 19:48:56

Jó cikk különben...
annyi kiegészítéssel, hogy kedves HaFr, ugye amikor ezt írod: "...a züllött, fantáziátlan ellenzéki pártok, a tehetségtelen vezéreik [a hibásak]...", kicsit magadra is gondolsz, merthogy végül te sem akartál meghallani más megoldásokat, amik akár sokkal jobbak is lehetnének, mint a PKP-sztori? (annál mondjuk - sajnos - nem nehéz jobbat összehozni).

Erre pedig: "...Tudhatnék most okosabbat mondani? Nem tudok..." ismét csak jelezném, hogy esetleg mások tudnak, csak nekik nincsenek meg a szükséges kapcsolataik, míg nekem meg ötleted nincs...

Hát igen, azok a népek nyernek inkább, ahol össze tud jönni az ötlet a nagyformátumú személyekkel... és ez sajnos nem Magyarország, mint ahogy a mi nagyformátumúnak tűnő személyiségeink sem azok... sajnos...

HaFr · http://hafr.blog.hu 2018.04.14. 06:26:52

@naivugyfel: persze, magamra is gondolok... de más se tud semmit, ezt garantálom :)

naivugyfel 2018.04.14. 19:23:25

@HaFr:
"...persze, magamra is gondolok... de más se tud semmit, ezt garantálom :)..."
Hát, nagy szavak ezek egy személytől, miközben oly nagy a világ... :-)
Na persze ha az ismert ellenzékre gondolsz, akkor egészen biztosan igazad van, ők ezt nemrég bizonyították is...

Én maradnék annál az állításomnál, hogy "...jelezném, hogy esetleg mások tudnak [okosabbat]...".
süti beállítások módosítása