1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2016.01.08. 17:06 HaFr

Orbán (2016 március): "Mondjon le az Európai Bizottság!"

Az Európai Bizottság nyilvánvalóan inkompetens, de az európai intézményrendszer maga is az -- miközben sikerült kiszívnia Európából a szellemi és lelki erőt, átvezetnie a saját tápcsatornáján, és felismerhetetlen végtermékként visszahelyezni a polgárok elé. Az EB Európát EU-vá aszalta, az EU-t pedig egy 30 ezer fős bürokrácia szellemi és erkölcsi színvonalára nyomta le. Ma Európa pont annyira létezik, amennyire el tud tekinteni Junckertől és szellemiségétől. Alig. Öntudatosan semmiképp. Európa nincs, csak identitásharc, államok, korporációk, a loholás a pénz után, és dehumanizáció.

Ezzel szemben áll egy az EU felbomlasztására szövetkező Putyin, Orbán, a görög és a brit kommerek egy része, az európai széljobb, és aki még csatlakozik hozzájuk, az általuk manipulált (beindított, pénzelt, terelt, eszkalált) migráció -- miközben a Junckerré aszalt európai civilizáció nem fogja fel, hogy ezeknek nincs veszteni valójuk, egyik sem hátrálhat, mindegyiknek létszükséglete, hogy folyamatosan élezze a feszültséget, a keletieknek kivált, mert az országaik egyre versenyképtelenebbek, maguk ellenzékben elképzelhetetlenek, hiszen nem demokraták, nincs más esélyük a fennmaradásra, mint mindenki eltiprása, aki nem alkuszik. Az élezés nem olyan bonyolult dolog -- nem kell nagy zseni hozzá. A nacionalizmus és a hazudozás a hatóereje, a szociális demagógia és a korrupció biztosítja az erőforrását. És mi áll vele szemben? Egy identitáspolitikába kornyadt kontinens. Az agresszorok realizmusával szemben az ellenszenves bürokraták ostoba vihogása. 

Csúnya helyzet? Az. Túlzásokba estem volna? Az ördögöt. A címben közölt mondat talán nem fog elhangzani még márciusban, de elhangzik majd szeptemberben. El fog. Ez a dolgok logikája. Nagyon harmincas évek feelingem van. Ez sem olyan lejtő, amelyről egy idő után le lehet lépni. Rossz jel, hogy sehol egy tüntetés az európai civilizációért, a demokráciáért, egyrészt az agresszió, másrészt az inkompetencia ellen. Sehol egy tüntetés mintegy az életünkért. A válogatott kisebbségek jogai iránt dagadó érzések mellett eltörpül a liberális demokrácia iránti aggodalom.

102 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr728252526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

M illumino d immenso 2016.01.08. 17:20:23

@HaFr: Minden mondatodnak?
'Ma Európa pont annyira létezik, amennyire el tud tekinteni Junckertől és szellemiségétől. '

Most választották meg egyik vezetőjének, nem tudnak eltekinteni tőle a következő még sikeresebb EB elnökválasztásig.
Futok még.

M illumino d immenso 2016.01.08. 17:27:14

@HaFr: ' Putyin, Orbán, a görög és a brit kommerek egy része, az európai széljobb, és aki még csatlakozik hozzájuk, az általuk manipulált (beindított, pénzelt, terelt, eszkalált) migráció '

Ezek lennének az agresszorok az aszalódott Junckeristákkal szemben?

Azt értem, hogy 'ezek' pénzelték meg ekalálták a migránsokat ( akiket ugye menekülteknek illik nevezni, szeretni és integrálni kell őket), épp azokat akiket 'ezek' idemanipuláltak, hogy aztán jól gyűlölhessék őket.
Logikus, belátom.

De miféle EU az, akit 'ezek' az ostobák ennyire képesek manipulálni?
Lennének még kérdéseim, de minek?

M illumino d immenso 2016.01.08. 17:30:18

@HaFr: De ha következetes lennél, akkor Te magad követelnéd ennek az inkompetens, aszalódott, végtelenül elbürokratizálódott, megmanipulálható junckeri Uniónak, hogy testületileg mondjanak le, és igazad lenne!

HaFr · http://hafr.blog.hu 2016.01.08. 17:31:21

@M illumino d immenso: nagyon illumino vagy -- követelném, ha közben nem állna ott a barátod a gengjével

M illumino d immenso 2016.01.08. 17:34:27

@HaFr:'Sehol egy tüntetés mintegy az életünkért.'

Basz.ki, nem szoktam trágárkodni, de a hócipó teli van ezekkel a nyávogásokkal, hogy sehol senki nem akar kiállni az én felszólításomra a LIBERÁLIS DEMOKRÁCIÁÉRT!
Ahányan vannak a híve, hát mutassák már meg végre magukat, különben ki a f@sz fogja elhinni hogy vannak még???
Bocs.

M illumino d immenso 2016.01.08. 17:36:04

@HaFr: Öregem, nem a FB-n osztasz meg egy kételkedést hogy börtönbe zárjanak, nincs önbecsülése SEMMI a liberális táborodnak???

M illumino d immenso 2016.01.08. 17:38:28

@HaFr: 'A nacionalizmus és a hazudozás a hatóereje'

Melyik 'ezek' hazudoztak például a köztéri sziveszteri bevándorlózsúrokról NAPOKIG semmit??

M illumino d immenso 2016.01.08. 17:43:29

@HaFr: Kocogjunk akkor még.
' mert az országaik egyre versenyképtelenebbek, maguk ellenzékben elképzelhetetlenek, hiszen nem demokraták, nincs más esélyük a fennmaradásra, mint mindenki eltiprása, aki nem alkuszik.'

'ezek' azok ugye, a putyin az orbán, a görögök meg a kommereik egy része.

'ezek' nem alkusznak és eltipornak mindenkit.
Hol? Kit?
MIT érdemel az az EU, akit ez a néhány renegát el tud tiporni?
Szánalom a köbön.

Carmichael 2016.01.08. 18:16:53

Ez igen, a jobbos nettrollok új generációja úgy látszik pont Karácsonykor született újjá...nekik még a nyugodt ünneplés sem adatott meg...

Khonsu 2016.01.08. 18:24:16

@M illumino d immenso:

Érdekesen vagytok ti bekötve...
Ha a "táborból" kritizálják az EU-t, akkor az nagyszerű meglátás, tapsvihar, de ha az ellenzékből teszi ezt valaki, az szánalom.

Ez vicces...

A szánalom a köbön, hogy a "tábor" azt hiszi, hogy ha a "nyugaton" bedől a rendszer, liberális demokráciástól, akkor azt hiszitek, hogy a helyének betöltéséért induló versenyben ti egyáltalán labdába tudtok majd rúgni.

Mit szólnátok egy olyan "illiberalizmushoz", ami nem olyan, mint amilyennek ti elképzeltétek?

Mert a nyugati emberek többsége teljesen másképp gondolkodik, mint mi itt keleten. A megoldásaik is másképp fognak kinézni, ebben biztos lehetsz. Illetve nekik mindenük adott annak elterjesztéséhez.

Az alvó oroszlán bajszát csak addig vicces húzogatni, amíg fel nem ébred...

pannonfunk 2016.01.08. 18:44:46

"A címben közölt mondat talán nem fog elhangzani még márciusban, de elhangzik majd szeptemberben"

[sigh]...

Az a baj az ilyen próféciákkal, hogy könnyed fegyvernek tűnnek, azonban még könnyebben visszaüthetnek. Mert ha nem jönnek be, akkor komolytalanná válsz. Tudod, mint a farkast kiáltó az egyszeri mesében. Persze lehet majd magyarázkodni, hogy oké, azt nem mondta, hanem amazt, amibe már majdnem bele lehet érteni emezt, de... Miért akarsz belemenni abba a sárdobálásba, amibe a választók többségének elege van. Nem kicsit, nagyon. hogy klasszikusokat idézzek.

Másfelől, van egy tábla csokim, hogy Orbán ilyet soha nem fog mondani. Azért fogadok erre, mert nem szokott ilyeneket mondani. A "mondjon le" (meg a "határolódjon el tőle") kezdetű játék a hisztis ballibsik kedvenc játéka. Lehet, hogy Orbán húzni fogja az EU bajszát (sőt biztos...), úgyszintén szinte biztos, hogy fog olyanokat mondani, hogy mindenki a fejét fogja fogni, de elképzelni olyan lendvaiildikósan, hogy hisztisen követeli az EP-ben, hogy a bizottság mondjon le... Mondom, egy tábla csokiba, hogy nem fogja (mondjuk szeptemberig, de csak azért, mert ha soha nem fogja, akkor sose kapom meg a csokimat, mert mindig mondhatod azt, hogy de majd fogja egyszer mondani...)

HaFr · http://hafr.blog.hu 2016.01.08. 18:57:56

@pannonfunk: oké, nem fog ilyet mondani -- mondd majd mást, olvasni tudni kell, ingyért mondom, csoki se kell

2016.01.08. 19:10:37

délen és keleten, hol van az európai civilizáció határa?

borzimorzi 2016.01.08. 19:14:17

Orbán ilyet nem fog mondani, mert neki és holdudvarának nagyon is kellemes az, hogy az EU-pénzek becsorognak ide és a bugyuta Bizottság nem képes rendesen ellenőrizni a költéseket. Sapienti sat.

Ettől még alapos demokratizálásra van szükség az EU-ban, többek között azért is, mert különben nem fogjuk tudni megállítani Merkel ámokfutását (sem). S főképpen nem tudjuk hatékonyan összefogni Európa erőforrásait a kontinens túlélése és fejlődése érdekében. Demokratizálás nélkül elveszíthetjük a briteket. Feltétlenül és kezdetnek szükség lenne egy közvetlenül választott elnökre, akinek legalább vétójoga van. Lehet kétlépcsős választás, olyasmi elektori rendszerrel, mint az amcsiké, vagy akár egylépcsős is. De mindenképpen kellenek fékek és ellensúlyok az EU-ban is. Csakúgy, mint itthon.

Üdv:
b

M illumino d immenso 2016.01.08. 19:36:08

@Carmichael: @Khonsu: látjátok felebarátaim, ezért is vagytok szánalmasak, nektek mindenki troll aki nem úgy lát ahogy ti.
Arról nem is beszélve hogy a posztírónknál durvábban kevesen ásták el két méter mélyre az Unió jelenlegi tótumfaktumait, Merkellel kezdve.
'Ti', meg 'táborotok' ... a legütősebb érveitek, miközben fogalmatok sincs természetesen a nikk mögöttiről.

'Az alvó oroszlán bajszát csak addig vicces húzogatni, amíg fel nem ébred... '

Lehet ennél szervilisebben, szolgaibban, alányalintósabban européerkedni? Liberáliskodni?

b. : 'Ettől még alapos demokratizálásra van szükség az EU-ban
Demokratizálás nélkül elveszíthetjük a briteket.
'
Anyám!
A hatvanas évek fílingje ez, a halhatatlan szocializmus emberarcúvá farigcsálásának mechanizmusa, a szemét eltakaró örökoptimista hívő kommunistáé, ha van fogalmatok erről az időszakról...
én lennék a troll ...

gellért mária 2016.01.08. 19:51:54

Na, ez a blog nem tetszik.

legeslegujabbkor 2016.01.08. 20:10:07

Egy meggyengült és perlekedő EU-t egy olyan krízis ért most, amit csak egy egységes és határozott viselkedéssel lehetne kezelni. Ilyen helyzetben laza szövetségek atomjaikra szoktak hullani.
Igazad van abban, hogy nem látszik szándék arra, hogy az EU együtt lépjen fel, hétszilvafás kiskirályok úgy érzik ők most egyedül fognak a zavarosban halászni.

És persze jól járni :(

HaFr · http://hafr.blog.hu 2016.01.08. 20:10:46

@borzimorzi: ma még van pénz, 2018 után elfogy

Geo_ 2016.01.08. 20:13:29

A legszebb - és legpofátlanabb - amikor Orbán a demokráciát védi: Brüsszeltől.

Talán még jót is tesznek ezek a - görög, menekült/migráns - válságok: ha nem ég a ház, nem mozdul a világ. Pedig józan ésszel előre látható volt, hogy milyen irányba kell(ene) haladni. S ez bizony nem a nemezeti államok über alles...

Khonsu 2016.01.08. 20:27:19

@M illumino d immenso:

Látom nem érted...

A "liberáliskodás" az alvó állapot...

Ha felébred ebből az állapotból, akkor az új hatalom miután rendezte sorait, elkezdi azt, amit minden ilyen új versenyző a történelemben, a hódítást...

Az ami "liberáliskodás" alatt ott megy, annak mindenképpen vége lesz, de nagyon nem lesz mindegy, hogy ami akkor itt van, az mennyire hasonló az ottani állapothoz.

Mert ugye összeforr, ami összetartozik...

Ami pedig nem tartozik össze, hát az rossz lapot húzott, ismét...

pannonfunk 2016.01.08. 20:37:36

@HaFr: nem kellene neked kommunikációt, PR-t, érveléstechnikát, stb-t tanulnod? Ha már egy választáson induló párt elnöke vagy? Nem bunkóságból kérdezem.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2016.01.08. 20:47:08

@pannonfunk: tudom, jó néven is veszem, hogy kérded

Carmichael 2016.01.08. 21:02:26

@M illumino d immenso:
1. Egy hónapja még nem léteztél kommenterként (ezen a nicken legalábbis)
2. Azóta - newcomerként - volt húszegykét hozzászólásod, ebből csak itt és most 8.db Ennyire nem tetszett egy nem kiemelkedően népszerű blog egyetlen bejegyzése, hogy ennyi energiát szántál rá?
3. A stílusod...
4. Az érveid...

A véleményalkotásod jogát tiszteletben tartom, a személyedet is, amit csinálsz, azon nem találtam tiszteletre méltót.

borzimorzi 2016.01.08. 21:24:37

@HaFr: Ezért lesz Orbánnak kiváló érvkészlete bárki ellen, aki 2018-ban leváltja. Mert mire az általa feldühített EU elzárja a pénzcsapot, már más lesz kormányon, aki kevesebből nem fog tudni többet költeni. Kádár népe viszont abban a hitben van, hogy őneki az osztogatás JÁR. Sajnos, ennek csúnya vége is tud lenni...

Üdv:
b

gellért mária 2016.01.08. 21:27:51

@borzimorzi: "alapos demokratizálódásra van szükség az EU.ban" Pont az ellenkezője a probléma..."túl demokratikus", ezért épülnek vagy épülhetnek ki sorra az "illiberalis" államok...

borzimorzi 2016.01.08. 21:29:51

@borzimorzi: Pontosabban nem érvkészlete, hanem gyűlöletkeltési lózungtengere. Plusz a holdudvar majd adja a "gempát" a csőcseléknek, hogy zavarogjon, mint 2006-ban.

Üdv:
b

borzimorzi 2016.01.08. 21:38:05

@gellért mária: Nem egészen. Az illiberális államok azért szaporodnak és szemtelenednek el, mert az EU-nak nincsen elég legitimitása az egységsugarú európai választó szemében. Ő ugyan nem választotta ezeket. Ezért kellene legalább egy közvetlenül, vagy két lépcsőben választott elnök. Nem kell prezidenciális rendszer, de igenis kell neki vétójog. Ha semmi más nem is, de vétójog.

Üdv:
b

Emilke mesél 2016.01.08. 21:46:42

Orbán mondja, .... Nem tudom. Én mit is mondjak? Érdekli ez Európát? Nem. Valami hihetetlen. Ezek a mondások, mintha lenne valami jelentőségük.
Nincs.
Csak arra jók, hogy Magyarországot lejárassák.

gellért mária 2016.01.08. 22:11:34

@borzimorzi: Dehogynem választotta...
De, sajnos nem is ilyen részletekben van a probléma, sokkal mélyebb a probléma...a nagyon egyenlőtlen szintű és múltú társadalmak együttélése a probléma.A kelet-európai országoknak túl nagy az a kabát, amit úgy hívnak, hogy liberális demokrácia. Nem képesek élni vele, nincs hozzá alapjuk, ezért szidják a liberalizmust, demokráciát, EU-t.

gellért mária 2016.01.08. 23:02:52

@M illumino d immenso: Ha te azt hiszed, hogy az EU-nak van szüksége demokratizálódásra és nem az újonnan csatlakozó tagállamoknak, akkor semmit nem értesz,igen akkor te vagy a troll.

M illumino d immenso 2016.01.09. 00:35:59

@Khonsu: Biztos igazad van, de tényleg nem értettem ezt a kommentedet :)

M illumino d immenso 2016.01.09. 00:38:12

@HaFr: ' régi harcos ő valójában '
Köszönöm Péter, ez szép volt.
De tényleg.
(vagy valaki meghekkelte a nikkedet :) )

M illumino d immenso 2016.01.09. 01:12:39

@Carmichael: Valóban sok energiám ment már erre a blogra, nem véletlenül.
Nagyon nagy szükség lenne egy igazi konzervatív ( azaz keresztény és liberális és konzervatív) szellemi műhelyre, és bánt(ott) hogy ebből itt se lesz semmi.
Posztírónk - szerintem - nem tudja feldolgozni hogy az Orbán nem az egykori tanácsadójának tanácsait követte 2002-ben, hanem 'POPULISTÁVÁ' lett.
(Így verhette csak rommá végre az örökkétartó hatalomra berendezkedő 'balliberális' garnitúrát. De ez már történelem.)

Ezért aztán üt-vág mindent, ami az egykori támogatójához kapcsolható, még ha észszerűnek, jó alternatíva-nélkülinek is látja.
Egy kicsit még most is fáj nekem, hogy eltékozolja tehetségét ...
Pedig Orbán a lehetetlenségek közt lavírozva nagyjából azt célozza és azt csinálja töredékességében is, amit posztírónk szintén kívánatos iránynak tart.
A görög tragédiákban ilyet katarzissal is fel lehet oldani, igaz ahhoz emelkedettebb lélek kellene ...
De ha nem, hát nem.
Ám ahogy a Kisherceg generálisa mondta:

'- Hm... hm... - mondta a király. - Azt hiszem, van itt valahol a bolygómon egy vén patkány. Éjszaka hallom a motozását. Hát ítélkezzél e fölött a vén patkány fölött. Időről időre halálra ítéled; élete így a te igazságszolgáltatásodtól függ majd. Aztán minden egyes alkalommal megkegyelmezel neki, takarékosságból, mivel csak egy van belőle.'

Hát így gondolj rám a véleményalkotási tiszteleted és ezen nikkem elmúltával :)
"És ámulok, hogy elmúlok" - írta Attila barátunk.
Üdv!

toportyánzsóti 2016.01.09. 03:49:07

Keletnémetek munkára nevelése, komcsik után maradt veszélyes hulladékhegyek ártalmatlanítása a mai napig folyik 1000 milliárd ajrókba kerül a német adófizetőknek,keletre onnan csak századrésznyi pénz jut azt is háromnegyedrészt ellopja a csuti orálmuzsik és sleppje.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2016.01.09. 08:47:54

@M illumino d immenso: tényleg sok időd ment el, és semmi hatást nem gyakoroltál -- semmi szimpátiát nem ébresztettél a korrupt autokratával szemben, sőt... lehet, hogy másfelé kéne nézned

Carmichael 2016.01.09. 09:18:31

@M illumino d immenso:

"Nagyon nagy szükség lenne egy igazi konzervatív ( azaz keresztény és liberális és konzervatív) szellemi műhelyre, és bánt(ott) hogy ebből itt se lesz semmi."

Kár, hogy ebből az aggodalmadból semmit nem látni a soraidon, mondjuk így elsőre a konstruktív kritikát. Amit eddig ide letettél, az Churchill tanácsát juttaja az ember eszébe, aki szerint soha nem ér célba az az ember, aki megáll minden kutyánál, amelyik megugatja.

Carmichael 2016.01.09. 09:20:07

@HaFr:
Igazad lehet, ez az "érted haragszom" ismerős valahonnan...

HaFr · http://hafr.blog.hu 2016.01.09. 09:30:53

@Carmichael: hát az "érted"-ben nem lennék annyira biztos :)

borzimorzi 2016.01.09. 09:34:43

@gellért mária: Pontosan így van. A frissen csatlakozott államoknak nem elég, hogy nem volt 200 évük kitanulni a képviseleti demokrácia működését, mint a franciáknak, de még azt is kell látniuk, hogy a náluk fejlettebb, nyugati demokráciák meg úgy túlcivilizálódtak, hogy még a beözönlő barbár csürhét sem tudják kiakolbólítani. Hajjaj!

Ilyenkor az emberek zöme hirtelen visszalép párat a Maslow piramisán és rájön, hogy az olyan alapvető szükséglet, mint a biztonság, igenis fontos. Még akkor is, ha azt hittük róla, hogy garantált dolog. Még akkor is, ha alapvetően a piramis csúcsa közelében tanyázgattunk az utóbbi időben, és azt képzeltük, hogy az önmegvalósítás a minden. Hát... nem.

Van egy Stephen Hawking nevű, sokak szerint igen okos ember, aki úgy gondolja, hogy "Intelligence is the ability to adapt to change". A bajság csak az, hogy a jelenkori tapasztalatok azt mutatják, hogy a magyarok számára a változások olyan gyorsan és olyan tömegben jönnek, hogy ahhoz alkalmazkodni akkor se tudnánk mind, ha az IQ-nk átlaga nem 100 lenne, hanem 120. Miközben a nyugatiak, akikre mindig is felnéztünk, a jelek szerint egy változáshoz, a jelenkori népvándorláshoz sem alkalmazkodnak oly könnyen, ahogy korábban kinéztük belőlük. Konkrétan nincsen megoldásuk a problémára, viszont elönti őket a barbarizmus.

Ezek után döntse el mindenki maga, hogy mi a teendő. Én csak annyit mondhatok, hogy szerintem a liberális demokrácia a megteremtendő Magyarországon, de lehetőleg az elpuhulás, az eltunyulás és az önvédelemre való pszichés alkalmatlanság nélkül, ha kérhetem. A furi az, hogy akiknek minden eszközük megvan az önvédelemre, azok pszichés okok - bűntudat, öngyűlölet stb. - miatt nem merik használni őket, akikben meg, mint bennünk, ilyen pszichés gátlás nem annyi van, megfelelő eszközökkel nem rendelkeznek.

Üdv:
b

borzimorzi 2016.01.09. 09:39:20

@borzimorzi: Illusztrációul: 444.hu/2016/01/09/nagyon-sok-penz-hullott-a-kormanynak-kedves-szervezetekre-ev-vegen
150 milliárd átláthatatlanul a Fidesz-közeli nyaloncoknak, közben a két kulcsfontosságú terület, az eu és az okt. forráselvonástól szenved. Ez az "Utánunk az özönvíz, d addig még meggazdagszunk a haverokkal!" politikája. Normálsi demokráciákban az ilyenért felbőszült tömegek lennének az utcán.

Üdv:
b

borzimorzi 2016.01.09. 09:41:02

@borzimorzi: Bocsánat az elütésekért!
b

Khonsu 2016.01.09. 11:11:35

@borzimorzi:

A bűntudat és öngyűlölet csak a felszín. Valószínűleg az történt, hogy ottani iparosok és bankárok kiszámolták, hogy ez nekik sok pénzt fog hozni, pl olcsó munkaerő és felpörgő hitelezés formájában. Ha majd úgy gondolják, hogy már elég migráns érkezett és/vagy úgy látják, hogy elszámolták a dolgot, akkor hermetikusan le fogják zárni a határt. A pénz mozgat mindent, főleg arrafelé, amit a népnek mutatnak, az csak színház, a politikától a médiáig.

Mert bizony valóban az "1%" uralkodik, a 99 százalékkal pedig ügyesen elhitetik, hogy a komoly dolgokba is beleszólása van. Majd ha már nem hisznek az aktuális mesében, kitalálnak nekik másikat.

A liberális demokrácia már ott is csak elméletben létezik, valójában ugyanazon célokat és érdekköröket szolgálja az összes párt. Árnyalatnyi eltérések vannak, de a fő csapásirány egységes.

Ettől függetlenül, a rendszer evolúciójában még így is ők járnak előrébb. Bármi fontos, előremutató változás történik, valószínűleg ott fog először megtörténni, mert a fejlődés egy folyamat, minden következő lépés az előzőre épül. A következő lépéshez az út a jelenlegi politikai, társadalmi, gazdasági berendezkedésen át vezet és akik nem jutottak még el addig a lépcsőfokig, azok számára a következő már nagyrészt értelmezhetetlen lesz, nem tudják majd meglépni.

borzimorzi 2016.01.09. 11:39:40

@Khonsu: Ebben nem kevés igazságod vagyon. Viszont van némi jó hír is, ami majd a kijózanodáshoz fog vezetni az elit köreiben is. A Volkswagen eladásai már esnek. És sorban fog jönni utána a többi német autógyártó is, amelyik túlságosan hozzászokott ahhoz, hogy a törzsvevői az újonnan megvett autóikat 3 vagy 5 év után lecserélik a legfrissebb modellre. Nos, az elit 1% körében ez továbbra sem lesz probléma, de az átlag német középosztálybeli és felső-középosztálybeli fogyasztók mostanában inkább már nem az új Mercedes vagy BMW megvásárlására tesznek félre. Inkább riasztórendszereket szereltetnek be a házukba, a nejük és a gyerekeik mellé testőrt szerződtetnek és átíratják a gyerekeiket fizetős magániskolákba, ha csak tehetik. Plusz fegyverkeznek. Olyan helyeken, ahol a merkelidiotizmus miatt iskolák közelében vagy kifejezetten iskolai tornatermekben helyeztek el migránsokat, a gyerekeket minden tehetősebb szülő kiveszi a köznevelésből. A kölni szilveszteri horror hatására egyre többen és többen fognak inkább a biztonságra költeni, mint fogyasztásra a hagyományosan a német nagyipar által dominált termékkörben.

Igen ám, de a német autógyártók, akik ezt az egészet elindították annak érdekében, hogy gombokért dolgoztatható munkásaik legyenek, éppenséggel nagyon meg fogják szívni. Nem elég, hogy a jövevények nem túl értelmesek és nem is különösebben képzettek, így nem lehet foglalkoztatni, csak legfeljebb 10%-ukat, de a tetejébe még a megrendelések is visszaesnek, ahogy az emberek inkább a biztonságra költenek. Emiatt az eltartásuk érdekében vagy hiteleket kell felvennie a német államnak, vagy emelnie kell az adókat. Idáig fog hangzani a német dolgozó nők fogcsikorgatása, akiknek az adók miatt kevesebb nettójuk lesz, mert nekik kell eltartaniuk a velük erőszakoskodó csürhét!

Ismerősöm szerint majd valamikor februárra lesz majd átfogó felmérés arról, hogy a jövevények mennyire képzettek, mennyire használhatók a munkapiacon. A kölni események napokig tartó masszív elhallgatása után szemernyi kétségem sem lesz róla, hogy azt a jelentést a merkelidióták durván kozmetikázni fogják. Még azt sem tartom kizártnak, hogy hasraütésre benyögött mérnöki diplomát is el fognak hinni akár olyanoknak is, akik nem tudnak kétjegyűt egyjegyűvel szorozni még papíron se, nem, hogy fejben. De a valóság meg a tények makacs dolgok. Egy ideig még lehet hazudozni, hogy áááá, csak nektek itt helyben jutott a kiváló bevándorlók helyett csak a selejt, akik még utcaseprésre is alig jók. De az emberek idővel látni fogják, hogy mindenütt így van ez, nemcsak a saját szűkebb pátriájukban. Merkel ugyan láthatóan el tudja hallgattatni a mainstream médiát akár napokig is a kínos eseményekről, de a netet nem lehet cenzúrázni. Megegyezhet Merkel a facebook-tulajjal meg a twitter tulajával is akár, de amíg híréhség van, addig új és új honlapok, portálok nőnek ki a semmiből és kiszolgálják a fogyasztók igényeit. Így működik a kapitalizmus.

Plusz a németek nem hülyegyerekek, hamar be fogják látni, hogy a robotika és az automatizálás az igazi megoldás a tanulatlan, legfeljebb betanított munkára alkalmas, ám annál barbárabb csőcselék importálásával szemben. A németek többsége - ellentétben Merkellel, aki még ma is papíralapú aktákat képes cipelni magával -, szereti és legalább felhasználói szinten érti is a technológiai vívmányokat.

A kapitalizmus és a műszaki haladás azonban csak afféle felnőttkorban tanult idegen nyelvek a Kelet-Németországban felnőtt Merkel számára, aki a kiváló diplomája ellenére is a társadalomtudomány terén csak egy buta Ossie maradt. A nyugatias gondolkodású, kapitalista és technokrata németek annak rendje és módja szerint le fogják rázni a nyakukról. A kérdés, hogy mikor, és hány német állampolgárnak okoznak addig még traumákat a barbárok.

Üdv:
b

zipe moha 2016.01.09. 12:29:14

@borzimorzi: ..."Plusz a németek nem hülyegyerekek,....
A nyugatias gondolkodású, kapitalista és technokrata németek annak rendje és módja szerint le fogják rázni a nyakukról."...

lássunk világosan...a 99% rémült le van bénulva...és egyéni menekülésben gondolkodik....( ezt tette a multikulti..) ami tudva levőleg...NINCS..

egy előkép: ...nekem pár éve még meggyőződésem volt, hogy a neoliberális globalista erők ha máshol nem elvéreznek a Társadalmak ellen folytatott harcukban...Olaszországban!... Sehol európában nem annyira szervezettek a szakszervezetek és öntudatos, kispolgári a világ mint ott....majd ezeken zátonyra mennek..Hallottál az Öt csillag óta bármit az olazokról...őket is elaltatták az egységeiket felbomlasztották..., mint ahogy a németeket is...

felcsutisuttyo 2016.01.09. 12:41:53

a Rohadék csuti suttyó azt hiszi magáról, hogy az EU hallgat rá...kis szar pöket Ő az EU ban utálják, kinevetik, gúmyolják és ha végül kicsinálják az csak nekünk lesz jó!

gellért mária 2016.01.09. 12:49:06

@borzimorzi: Ha a barbár szó azt jelenti hogy idegen, akkor oké. Remélem nem pejoratív értelemben használod a barbár szót.

felcsutisuttyo 2016.01.09. 13:15:14

egy szabadnapos arabus migráns , aki nagyon haragszik rá..."megkereshetné" ezt a szarjankót!....

M illumino d immenso 2016.01.09. 13:37:00

@Carmichael: 'így elsőre a konstruktív kritikát. '

Ja.

Mihelyst lesz valami érdemleges 'kritika' a permanens ócsárláson, gyalázkodáson, alpárias bulvárkodáson túl, rögvest jelentkezek építő jellegű kritikával.
Fiatal lehetsz még, nem emlékezhetsz az abortusz ellen írt egészen kiváló posztjának dícséretére, a Kerítés melletti óvatos de egyértelmű állásfoglalásának támogatására, meg még néhány esetre.
Én csak egy lakmuszpapír vagyok itt, miképpen visel el másféle véleményt szerzőnk ...
De ha nem, hát nem ...

Carmichael 2016.01.09. 14:27:48

@M illumino d immenso:
Viszhall lepo a következő nicked alatt...

M illumino d immenso 2016.01.09. 14:44:00

@HaFr: 'sőt... lehet, hogy másfelé kéne nézned '
Mindennek eljő a rendelt ideje :)
Az ittlétem fele felett pedig Te rendelkezel, bölcsen, mint a B612 megbízott generálisa ...

'Álmomban fú a szél már éjjelente
s a hófehéren villanó vitorlák
csattogva híznak messzi útra készen. '

Peter Rusz 2016.01.09. 14:44:19

Elmebeteg ember képzelgései annyira károsak, hogy zárt intézményben a helye.

borzimorzi 2016.01.09. 20:25:55

@zipe moha: Egyelőre mindenki jobban fél attól, hogy lerasszistázzák vagy lenácizzák, mint attól, hogy a migránsok kárt tehetnek benne vagy rokonaiban. De ha jövőre is jön 1 millió, akkor a dolog meg fog változni.

Üdv:
b

neoteny · http://word.blog.hu 2016.01.10. 06:42:52

@borzimorzi:

"a jövevények nem túl értelmesek és nem is különösebben képzettek, így nem lehet foglalkoztatni, csak legfeljebb 10%-ukat [...] Ismerősöm szerint majd valamikor februárra lesz majd átfogó felmérés arról, hogy a jövevények mennyire képzettek, mennyire használhatók a munkapiacon."

Megtakaríthatnák az átfogó felmérés költségét: te már tudod hogy a jövevények mennyire használhatók a munkapiacon.

Tamáspatrik 2016.01.10. 12:29:26

Lehet egy olyan forgatókönyv, hogy a radikalizált jobboldali pártok és a görög radikális baloldal, az oroszokkal való szövetségben, valóban felbomlasztja az EU-t mint politikai szövetségrendszert és mint gazdasági közösséget is.
A súlyos visszaesést hozó, sőt határvillongások tömkelegét is előidéző majdani katasztrofális helyzetben persze majd visszamutogatnak az EU bizottságra, mindig megy a másra mutogatás, hogy az ő hibájuk volt az előállt helyzet, nekik felelősségük nincsen. Egy új nemzedék kell majd, hogy helyretegye a dolgokat, amelyek hibás logikai kerékvágásban mennek.

A másik forgatókönyv, hogy folyamatosan beszélünk egymással és kompromisszumokra törekszünk, még a mi nemzedékünk. Az alapértékekről megegyezünk és nagy eszméket (és képviselőiket) távol tartva a döntésektől, kompromisszumokat kötünk. Elevickélve addig, amíg kirajzolódik egy újfajta értékrendszer és gondolkodásmód. Akkor nem kell majd szégyenkeznünk legalább.

Tamáspatrik 2016.01.10. 12:32:24

Érdekes, hogy milyen forrásból jönnek a kritikák és bomlasztó tevékenységek. A görögök rég saját lehetőségeik fölött élnek, és csak arra taktikáznak, hogy bele ne bukjanak. Az oroszok egy velejéig korrupt nagyhatalom.
A nyugati euroszkeptikusokat viszont meg kell hallgatni és javaslataik egy részét beépíteni, még ha az ára egy lazább szövetség is lesz.

borzimorzi 2016.01.10. 13:52:50

@neoteny: Csak a két előzetes felmérést ismerem. Az egyiket müncheni egyetemi kutatók még 2013-ban végezték el, törökországi menekülttáborokban. Tehát ez csak a merítést mutatja meg. A másikat pedig 2015-ben a német kormányzat megbízásából végezték, de nem mindenkire kiterjedő jelleggel.

Itt van az egyik statisztika:

www.welt.de/wirtschaft/article148098162/Haelfte-der-syrischen-Fluechtlinge-schlecht-ausgebildet.html
Írástudatlan: 16,1%
Általános iskolai végzettség nélküli: 7,8%
Általános iskolai végzettség: 34,5%
Középiskolai végzettség: 21,6%
Felsőfokú végzettség: 8,9%
Ez csak a szírekre vonatkozik. Az afgán, pakisztáni, bangladesi, eritreai stb. kontingensek ezen biztos, hogy nem javítanak (az afgán népesség több mint fele írástudatlan).

Ez jóval frissebb, 2015-ös:
www.zeit.de/2015/47/integration-fluechtlinge-schule-bildung-herausforderung

L. Wößmann, szövetségi oktatási miniszter szerint a szíriai ifjak kétharmada alig tud írni-olvasni. Hozzáteszem, még az anyanyelvén, arabul is alig megy, németül meg egyáltalán nem!

Üdv:
b

2016.01.10. 14:10:39

@Tamáspatrik:
a nyugat jócskán a valós teljesítményének szinte felett él. mindig jönnek a görögökkel. azzal, hogy nincs iparuk, csak mezőgazdasága és idegenforgalma. egy főre jutó gdp tekintetében a leggazdagabb eu tagállam luxemburg. milyen komoly gazdasági teljesítmény van mögötte? ezt követi írország, hollandia és ausztria. mire fel kellene ott olyan nagyon jól élni. görögországban pedig olyan rosszul. ausztriának milyen ipara van. a holland philips sem versenyképes. írországban mi az a nagyon komoly gazdasági teljesítmény? mit tud az ír gazdaság, amit a görögök nem. budapesten mi a valós gazdasági teljesítmény? a pénz termeli a pénzt. tartozik hozzá egy napközi. ez a főváros.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.01.10. 18:51:25

@borzimorzi:

Elismerve azt hogy ez a két cikk jórészt a szíriai jövevényekről szól, nem tartalmaz állítást arra vonatkozóan hogy "így nem lehet foglalkoztatni, csak legfeljebb 10%-ukat". Ez az adatokból sem következik nyilvánvalóan.

Ludger Wößmann nem a szövetségi oktatási miniszter: az Johanna Wanka. Wößmann a müncheni Oktatásgazdasági Központ vezetője (Ludger Wößmann leitet das Zentrum für Bildungsökonomik in München).

"a szíriai ifjak kétharmada alig tud írni-olvasni"

Nem egészen: Wößmann azt mondja, hogy a tanulmányuk szerint a szíriai diákok kétharmada (65%-a) _nem lép túl_ (nicht den Sprung über) azon, amit az OECD alapkompetenciákként definiál.

Erre kérdez rá a riporter: ez mit jelent (Was heißt das konkret)?

Wößmann válasza: Das heißt, dass zwei Drittel der Schüler in Syrien nur sehr eingeschränkt lesen und schreiben können, dass sie nur einfachste Rechenaufgaben lösen können.

Összehasonlításként:

nces.ed.gov/pubs93/93275.pdf

Ez az amerikai tanulmány azt mutatja, hogy az amerikai felnőttek nagyjából fele teljesít szövegfelismerési és aritmetikai feladatokban a Level 1 és a Level 2 szintjén, ahol a Level 2-ről ezt írják:

On the prose scale, those whose proficiencies lie within
the range for this level demonstrated the ability to make low-level inferences based on what they read and to compare or contrast information that can easily be found in text.
Individuals in Level 2 on the document scale were generally
able to locate a piece of information in a document in which
plausible but incorrect information was also present. Individuals in Level 2 on the quantitative scale were likely to give correct responses to a task involving a single arithmetic operation using numbers that can easily be located in printed material.

Vagyis úgy tűnik hogy amit Wößmann "nagyon limitált" olvasási és számolási készségnek nevez, az jellemző az amerikai felnőttek kb. felére.

Később Wößmann azt mondja, hogy az említett 2/3-ot funkcionálisan illiterálisnak kell tekinteni a nemzetközi oktatási sztenderdek szempontjából. Egyrészt nem nyilvánvaló, hogy az OECD alapkompetenciák egyenlőek a funkcionális illiteralizmussal, másrészt akkor ezt az amerikai felnőttek felére is lehet mondani.

Érdekes lenne tudni hogy a magyar diákok vagy felnőtt lakosság mekkora százaléka esik az OECD alapkompetenciákat birtoklók közé, vagy hogy ez ugyanazt a kört fedi-e akiket funkcionálisan illiterálisnak találnak a felmérések.

Wößmann meggyőződése az, hogy a szír jövevények nem integrálhatóak pusztán olyan oktatási metódusokkal, mint pl. három éves szakképzés, aminek nagy része "iskolapadban" történik. Erre hozza a példát, hogy azoknak a szíreknek, afgánoknak és irakiaknak akik elkezdtek ilyen jellegű képzést Felső-Bajorországban két évvel ezelőtt, a 70%-a kiesett. Ezért úgy gondolja, hogy más jellegű képzést is ajánlani kell ezeknek a "diákoknak": mentorok, több gyakorlati mint elméleti képzés, egyéves minősítő tanfolyamok, amik később követhetők továbbképzéssel. Én úgy gondolom, hogy ezzel semmi gond sincs: fölösleges olyan szintű képzést nyújtani ezeknek a "diákoknak" amit nem képesek hasznosítani a meglévő készségeikre építve. De mindebből nem következik az hogy ők nem képezhetőek semmire, vagy hogy kevesebb mint 10%-uk lesz valaha foglalkoztatható.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.01.10. 19:00:33

@unionista᠍᠍᠍᠍:

"ausztriának milyen ipara van."

en.wikipedia.org/wiki/List_of_companies_of_Austria

"a pénz termeli a pénzt"

A befektetett pénz (tőke) a munkával együtt termeli a (kapitális és fogyasztói) javakat, amik pénzért kerülnek eladásra.

Te miért a legostobább, gazdaságtanilag abszolút tudatlanok mezét öltöd magadra?

2016.01.10. 19:07:32

@neoteny:
ebben a listában melyik céged tartod globálisan versenyképesnek?

2016.01.10. 19:23:53

@neoteny:
melyik van jelen kanadában?

2016.01.10. 19:24:52

(nem marginális piaci részesedéssel)

2016.01.10. 19:33:19

@neoteny:
azt állítod, hogy a fenti listáben minden cég globálisan versenyképes. felteszem a cégvezetők tudják, hogy hol van kanada. amelyik egy liberális demokrácia. és ebből következően a termékeiket szabadon lehet forgalmazni. ha az állításod igaz, akkor számos cégnek jelentős piaci részesedéssel kell rendelkezniük kanadában. melyek ezek? mitől szupergazdag ausztria? mit tudnak, amit nem tudnak a görögök? erre a válasz szerintem az, hogy a bankrendszerük ereje különbözik.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.01.10. 19:37:14

@unionista᠍᠍᠍᠍:

"ha az állításod igaz, akkor számos cégnek jelentős piaci részesedéssel kell rendelkezniük kanadában."

Szó sincs ilyesmiről: egy vállalat globális versenyképességének nem feltétele hogy jelentős piaci részesedéssel rendelkezzen Kanadában.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.01.10. 19:43:37

@unionista᠍᠍᠍᠍:

"mitől szupergazdag ausztria? mit tudnak, amit nem tudnak a görögök?"

A kérdés helyesen: mit tudnak _jobban_ mint a görögök?

A görögöknek is van "iparuk":

en.wikipedia.org/wiki/List_of_companies_of_Greece

A kérdés az, hogy miért van jobb állapotban Ausztria gazdasága (beleértve a bankjait), mint Görögország gazdasága (beleérve a bankjait).

"erre a válasz szerintem az, hogy a bankrendszerük ereje különbözik."

Ez mit jelent? Az osztrák bankok jobban tőkésítettek, mint a görög bankok? Kevesebb rossz hitelt csináltak az osztrák bankok, mint a görög bankok?

kiazmarmegint 2016.01.10. 20:53:58

@unionista᠍᠍᠍᠍: Az adocsalas Gorogorszagban hatalmas mereteket oltott. Az egyik pelda, hogy a hazak utan ingatlanadot kellett fizetni. A haz erteket emelte, ha volt uszomedence a kertben. Athenban es kornyeken 170 ember vallotta be, hogy van medenceje. Aztan ugy 2011 korul mar volt arra technologia, hogy a hatosag helikopterrol felveteleket keszitsen, es megszamolja a medenceket. Talaltak az emlitett teruleten 350000-et (haromszazotvenezret). Akkor semmi furcsa nincs abban, ha az allam nem birja fizetni a szamlait.

Peldaul a 90-es evek elejen nekem nagyon ugy tunt, hogy az infrastrukturajuk szinvonala messze a magyar alatt van.

2016.01.10. 21:06:32

@neoteny:
igen, nagyjából ezt jelenti.

Tamáspatrik 2016.01.10. 21:17:28

@unionista᠍᠍᠍᠍: Az osztrák és a görög cégek mennyiségi összehasonlító listája nem mond semmit, elég felületes infó. Pl. nálunk is létezik több százezer kisvállalkozás, amelynek nagy része valójában kamu, pontosabban kényszervállalkozás.
Az látszik a Consumer és az Industrual listából, hogy a görög neveket nem ismeri nálunk senki,az élelmiszeripari cégek kivételével. Az osztrákoknál viszont sok az ismert név és ez aligha a fizikai távolság miatt van. Ha megnézzük az osztrák exportvolument az 150-200 milliárd euró körül van, a görögöké pedig 2,5 milliárd csupán, tehát két nagyságrend különbség van a cégek ERŐSSÉGE és világpiaci INTEGRÁLTSÁGA között. (A belső piac mindkét ország esetében pici.) A görögök szélhámosak, talán még velünk sincsenek egy súlycsoportban, nemhogy Ausztriával. Az EURO bevezetését közismerten manipulált pénzügyi adatokkal érték el. Amióta függetlenek, többször voltak csődben és csőd közelében mint kiegyensúlyozott helyzetben. Főként az idegenforgalomból élnek. Azt érték el, hogy mindenki róluk beszél, nem pedig a hozzájuk hasonló gondokkal küzdő Bulgáriáról vagy éppen Szerbiáról, zsarolják az EU-t fokozatosan.

Ja a pénzügyi rendszer: nem létezhetnének erős bankok erős iparvállalatok nélkül, erős szolgáltatási szektor nélkül. EMIATT tudtak az osztrák bankok megerősödni. Ja, és az állampolgár takarékos mentalitására építve, amely a görögöknél hiányzik. A déli mentalitású ember házat szeretne mindenekelőtt, amely egy eléggé improduktív beruházás és el is adósítja. Az északi mentalitás inkább gyűjti a pénzt és akkor építkezik, amikor már csak kevés hitelre van szüksége.
Extra nagy hasznot már régóta nem zsebelnek be az osztrákok tőlünk sem, sőt inkább veszteségesek erre mifelénk.

Először nézd meg azt a teljesítményt, magas szintű szervezettséget, a munkamegosztás kifinomult sokrétűségét, fogyasztóorientáltságát, a gazdaság összetettségét, versenyképességét, a műszaki innovációt, amely megvan mondjuk a hollandoknál és az íreknél, a görögök viszont csak színjátékként eljátszanak, kirakatként mutogatnak, mintha lenne. Az oroszok még azt sem, ők az ásványkincseikből élnek és erőből akarnak megoldani mindent.

2016.01.10. 21:28:15

@kiazmarmegint:
amerikában is van adócsalás. a görög bankrendszer gyenge. egy főre vetítve nem képes annyi pénzt generálni, amennyit ausztria vagy pláne az usa. egyes népcsoportok sok pénzhez jutnak. mások kevesebbhez. és vannak akik semmihez. és a rendszernek vannak nettó befizetői.

2016.01.10. 21:45:39

@Tamáspatrik:
ausztriában egy cég mennyi exporttámogatást kap? most nem kezdem el magyarázni, hogy mi az integrál. és hogy a filozófia ezeket mennyire semmitmondóan használja. a görög gazdaság miért nem elég integrált?

kiazmarmegint 2016.01.10. 22:31:21

@unionista᠍᠍᠍᠍: "Amerikaban is van adocsalas". Koszonom, most emlekeztettel ra, hogy miert ment el a kedvem a veled valo beszelgetestol. Persze, hogy van, na es? Svedorszagban is kell futeni, meg neha Torokorszagban is kell. Montrealban is, meg Miamiban is. Lichtensteinben is van kosarlabdacsapat, meg Los Angelesben is. Ja, hogy az nem ugyanaz? Az is szamit? A megyeben, ahol en lakom, a lakossag ugy szavazott, ketharmados tobbseggel, hogy az ingatlanadot emeljek fel, es a penz menjek az iskolaknak.

Az, hogy egy orszagban milyen az adozasi, es altaban, a torvenybetartasi fegyelem, az igenis sokat szamit, mert ha jo, akkor nem kell nagy energiakat forditani a betarttatasukra.

Mondok egy peldat. Felesegemnek van egy ebay uzlete. Miutan a vevo kifizet egy arut, mi postan elkuldjuk. Mivel ezek nagy csomagok, eloszor postahivatalban adtuk fel oket, oda kellett menni, bevinni a csomagokat, sorban allni, fizetni. Naponta kb 45 perc. Aztan jott az, ugy tiz eve, hogy a postanak lett egy olyan szolgaltatasa, hogy otthon leme'red a csomagot, a sajat nyomtatodon kinyomtatod a belyeget (hitelkartyaval fizetsz erte), felragasztod, es utana vagy elviszed a legkozelebbi postai felvevohelyre, ahol sorallas nelkul otthagyod, vagy ha latod, hogy jo a kezbesito teherautoja, akkor neki odaadod, es a hazadtol elviszi. Hatalmas idomegtakaritas, es sok bosszusagtol kimeli meg az embert. DE ezt a posta azert tudja megcsinalni, mert az emberek elsopro tobbsege nem fog csalni, es a ket kilo 20 dekas csomagra nem fogja azt mondani, hogy 1 kilo 90 deka, csak azert, hogy kevesebbet fizessen. Ezaltal az emberek idejenek egy nem elhanyagolhato resze felszabadul, es ertelmesebb dolgokra lehet hasznalni.

Adios, most egy idore megint tavol maradok a hozzaszolasaidtol.

2016.01.10. 23:08:29

@kiazmarmegint:
hja, te ilyen vándorkereskedő vagy?

neoteny · http://word.blog.hu 2016.01.11. 00:26:32

@unionista᠍᠍᠍᠍:

Mindenki kereskedik: az is aki a munkáját egy "fogyasztónak" (a munkaadójának) adja el. Aki meg nem kereskedik, ld. a gyügyei parasztot, az meg szakadt mackóban jár, és álmodozik arról hogy majd a cár atyuska megveszi a cigánymeggyét 200 Ft-ért és akkor ő is gazdag lesz mint a labanc sógor.

zipe moha 2016.01.11. 09:39:13

@kiazmarmegint: ...

"DE ezt a posta azert tudja megcsinalni, mert az emberek elsopro tobbsege nem fog csalni, es a ket kilo 20 dekas csomagra nem fogja azt mondani, hogy 1 kilo 90 deka, csak azert, hogy kevesebbet fizessen. "....gondolom a szállítási költséget centre kifizetteted az a vevőddel...az áru árán felül..

mielőtt még nagy mártírnak, a nagy becsületes postai csomagsúly-mérelgelőnek ( bezzeg a magyarok..) állítod be a megyét ahol élsz..

ui: arra viszont kíváncsi lennék ha te kapsz 1 csomagot ( 1, 9 kg) ...és 2,2 kg szállítási költséget gomboltak le rólad

2016.01.11. 09:46:33

@neoteny:
ez rendben van, de ezzel a politikában mégis kalkulálni kell. azzal, hogy gyügyén az utolsó olyan projekt, ami elérte a célját az volt, hogy a németekkel együtt a zsidókat berakták a sparheltbe. aztán jöttek a zsidó kommunisták, és a zsidó kapitalisták. a gyügyei paraszt ebből fogja a tanulságot levonni.

félre értés ne essék, én nem ebben a logikában gondolkodom. én is kisebbségben vagyok a politikai elképzeléseimmel. mert most az első számú cél, hogy a zsidóságot és a kifejezetten magyar ellenes idegen csoportokat kiűzzék az országból. úgy látom, hogy egy irracionális humán biológiai késztetés. de ez egy kettős játszma. a zsidó film kapott egy golden globe díjat. a témaválasztása miatt kapott. és a magyarok ennek nem örülnek. mert tudják, hogy ezekben az esetekben nem a valós teljesítmény számít. mert a filmipart sem a tótok, a jó palócok vagy a bunyevácok uralják. a magyarok azt szeretnék, hogy a kárpát-medencében élő népek fognak össze. azok a zsidók, akik ezt ellenzik fogják a cókmókjukat és menjenek amerikába. a cionisták előbb-utóbb úgy is azt akarják, hogy űzzék ki onnan őket. és menjenek izraelbe. igaz, hogy ott is gyűlöli őket az összes szomszédjuk. pénz legyen egy helyre összekuporgatva. mert ebben a kultúrában ez a legfontosabb.

a gyügyei paraszt kanalazza a befőzött meggyet a tyúkszaros mackónadrágjában. de könnyen lehet, hogy ő fogja a történelmi győzelmet aratni. és a zsidóságot kiírják a magyar kulturális kánonból. én a kiegyezés híve vagyok, de kisebbségben vagyok. majd eldönti a többség. lehet, hogy ez illiberális demokrácia. de magyarországon ez látszik érvényesülni.

ha az orosz-ukrán alvilág is belép ebbe a térségbe, akkor ez még inkább problémás lesz. de megint nem a magyaroknak. európában lényegében egy új irreguláris polgárháború van kibontakozóban. az, hogy ezt izrael gerjeszti vagy sem, azt nem tudjuk. a cionista zsidóknak az a céljuk, hogy visszatereljék a többit a sivatagba. egyik nacionalizmus erősíti a másikat. most úgy tűnik, hogy az elkövetkező években, de akár évtizedekben is ez lesz a trend. nem a nemzetközi gazdasági, hanem a szövetségi és a védelmi politika lesz a döntő.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.01.11. 10:07:26

@unionista᠍᠍᠍᠍:

"és a magyarok ennek nem örülnek. mert tudják, hogy ezekben az esetekben nem a valós teljesítmény számít."

Igen, meg az osztrák ipar teljesítménye sem valós, meg a svájci gazdaságé sem, meg a németek se' tisztességesen tesznek szert a javaikra ... mert tisztességes csak az lehet akinek kilóg a segge a mackónadrágból. Az a bizonyítéka a tisztességének hogy csóró. Aki nem csóró, az nem lehet tisztességes.

2016.01.11. 10:31:21

@neoteny:
mondok egy egyszerű példát. ezt a templomot egy amerikai bomba zúzta szét ilyenformán.
hbml.archivportal.hu/data/images/deb_bomb12.jpg
ebbe bele lehet magyarázni valamilyen szimbolikát. debrecenben ebben az egy bombázásban 1194 ártatlan, civil vesztette életét. később még öt kisebb támadás volt debrecen ellen. a gettóban a zsidók tapsoltak, mert azt hitték, hogy őket szabadítják fel. közben az amerikaiak azt próbálták ki, hogy milyen lesz a japán elleni szőnyegbombázás. később úgy döntöttek, hogy egyszerűbb a zsidó atombombát ledobni japánra. debrecenben a gettóba zárt szerencsétleneket (több, mint 3000 embert) felraktak a marhavagonokra. és döntő többségüket megsemmisítették. erről szól több tucat holokauszt film. közte a saul fia. de olyan film nincs, ami ezt a történetet a maga komplexitásában bemutatja. az biztosan nem nyerne golden globe díjat. a filmrendezők is tudják, hogy a holokauszt vasat kell ütni. és a magyarok is tisztában vannak azzal hogy megy ez. ebből következik a közélet. a gyűlölet és az érdektelenség. a magyar zsidóságot nem kiirtják, hanem kiírják a magyar kulturális kánonból.

kiazmarmegint 2016.01.11. 14:45:33

@zipe moha: Alaposan kevered a dolgokat.
1. Nem csak a megyeben, hanem az egesz orszagban van a szolgaltatas. 2. A szolgaltatas nem csak az ebay-en eladoknak van, hanem barkinek, aki a postan kuldd valamit. 3. A vasarlo termeszetesen elore kifizeti az elore fixalt szallitasi koltseget, de azt nem latja, hogy en tenylegesen mennyit fizetek a szallitasert. Tehat ha csalnek, azt nem venne eszre. 4. Ha en vagyok a vasarlo, es nem tetszik nekem az elore megallapitott szallitasi koltseg, akkor nem veszem meg az arut. Ha utolag jovok ra, hogy tul sokat szamitott fel az elado (ami nagyon ritka), akkor negativra ertekelhetem a tranzakciot, es az nagyon lehuzza az elado atlagos osztalyzatat.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.01.11. 15:03:48

@unionista᠍᠍᠍᠍:

"de olyan film nincs, ami ezt a történetet a maga komplexitásában bemutatja. az biztosan nem nyerne golden globe díjat"

Pedig az a tisztességes film. Az a film amelyik Golden Globe díjat nyer, csak tisztességtelen lehet: csak az el nem készült film lehet tisztességes. Ha elkészült, és különösen ha zsidó díjat nyert, akkor nyilvánvalóan tisztességtelen: ha nem készült el, mert az ármánykodó zsidók megakadályozzák azt hogy a történetet a maga komplexitásában bemutassa, akkor az a tisztességének _prima facie_ bizonyítéka.

Mint ahogy csak a sikertelen ember vagy ország lehet tisztességes, csak az el nem készült film lehet tisztességes. A siker a tisztességtelenség egyértelmű bizonyítéka. A sikertelenség a tisztességesség egyértelmű bizonyítéka.

2016.01.11. 15:51:54

@neoteny:
a saul fia cannes-i elismerésében nyilván számított az, hogy a cohen testvérek díjaztak. és ezek után már mindenki tudta, hogy mi lesz. ez egy ipar, és ennek van szokásos forgatókönyve. ezt tudta andy is. aki elmondja, hogy lám-lám az új filmtörvény micsoda nemzetközi sikereket hozott. és orbán viktor is azt mondta: wow!

de ez politika. szóval az emberek érzelmi alapon gondolnak valamit. van két szélsőséges tábor. az egyik azt mondja, hogy olyan filmeket kell csinálni, amiben egy zsidó, vagy egy cigány csak áldozat lehet. semmi egyéb. a másik azt mondja, hogy ők a tettesek. minden problémáról ezek a kisebbségek tehetnek. egyikbe se tartozom.

a magyar úszószövetséggel összebalhézik hosszú katinka. illetve nem ő, hanem a férje. ez katinka egy báb a történetben. sajtótájékoztatón papírról olvassa fel a szöveget. ezek után kérdésekre nem hajlandó válaszolni. párbeszédet nem akar. csak széttépi a szerződést. joga van hozzá természetesen. nem érti senki, hogy miről van szó. katinka férje "bankárcsaládból" származik. ezt az átévéből tudom. ők fogalmaztak így. és ezek az esetek egy jelentős részében összeütköznek.

azt gondolom, hogy akkor lesz fejlődés magyaroszágon, amikor nem ezekről kell vitázni. és ez alapvetően kétféle módon mehet végbe. az egyik, hogy a felek kiegyeznek. a másik, hogy az egyik csoport majdnem teljesen eltűnik a kárpát-medencéből. én kiegyezés híve vagyok. a második esetben a magyarok oldalán állok. ha egyezség nem lehetséges, akkor marad kiűzni ezt a népcsoportot. a jelenkori magyar közélet erről szól.

ha egy magyar történelmi témáról szólna a film, akkor azért majdnem minden magyar rajongana. ezért pedig alig valaki. de akik mégis csak azok a magyar történelmi témát nem szeretnék. ez erősen megosztja a társadalmat. csak nem 50:50 arányban. 10:90 vagy 1:99. ebből a jobboldal és a szélsőjobb könnyen profitál.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.01.11. 16:11:56

@unionista᠍᠍᠍᠍:

"a saul fia cannes-i elismerésében nyilván számított az, hogy a cohen testvérek díjaztak"

Igen, ezért volt tisztességtelen a film sikere.

Az a film, amelyik meg nem készült el, a tisztességes.

A siker a tisztességtelenség egyértelmű bizonyítéka. A sikertelenség a tisztességesség egyértelmű bizonyítéka.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.01.11. 16:57:19

@unionista᠍᠍᠍᠍:

"azt gondolom, hogy akkor lesz fejlődés magyaroszágon, amikor nem ezekről kell vitázni"

A fejlődés sikert jelent; a siker pedig tisztességtelen. A fejlődés akadályozása sikertelenséghez vezet; a sikertelenség pedig a tisztességesség bizonyítéka.

Ezért vagy te tisztességes: mert állandóan felhozod ezeket a vitatémákat, ezzel akadályozva a magyarországi fejlődést, és így biztosítva a sikertelenséget. Ami a tisztességességed bizonyítéka.

2016.01.11. 20:01:29

@neoteny:
néhányszor elmagyaráztam, hogy nem kizárólag azt írom ide, amit személy szerint gondolok a világról. hanem azt, amit a környezetemben 6-8 ember képzel. különféle társadalmi csoportokból. ezeket átlagolom ki, és ehhez teszem hozzá a saját elképzeléseimet. ebből lesz ez az őrület. szerintem ilyen a politika. abban mindenki szerepet játszik. orbán a saul fia győzelmére úgy reagált, hogy "wow!". de ő aligha gondolkodik így. hanem a stábjából valaki írta ezt. mert ez olyan amerikaias.

a fejlődés gátja részben valóban a magyar társadalom. az egyik nézőpontból kizárólagos jelleggel. ugyanis a többség is makacsul ragaszkodik a törzsi tudatához. ez az ősiségbe (valamilyen vélt vagy valós ősműveltségbe vetett hit) és a vidékiesség. a modern liberalizmus és a neokonzervativizmus ezeket tagadja. azt állítják, hogy minden féle ősiségbe vetett hit téveszme. kizárólag a városiasodás jelenti a fejlődést. tehát nincs valódi vidékfejlesztés. szerintem van. csak ezt a szabad piac és a szabad tőkepiac totalitása mellett nem lehet végrehajtani.

valójában csak tesztelek opciókat. például amikor azt írtam, hogy hívjuk be a dunai németeket, akkor el kezdtek tiltakozni a tisza mellől. ami érthető. csakhogy többféle osztottság van. a kárpát-medence aljzata sem teljesen egységes. legjobb tudásunk szerint az észak és a dél magyarország két mikrokontinensből áll össze. lehet mondani, hogy mi köze van ennek a humán populáció viselkedéséhez. nagyon is lehet köze. könnyen lehet, hogy egy bizonyos őseredet tudat alatt ilyen mikro lemezeket akar belakni. illetve jelentős mértékben eltérhet a növény és állatvilág. az észak és a dél-dunántúl, az észak és a dél-alföld fejlődése sem egyöntetű. az etnikai hovatartozás, a biológiai-földrajzi-történeti-nyelvi-vallási osztottág és rétegzettsége nagyon is számít. egy másik közelítés, ami szintén legitim azt mondja, hogy ez humbug. van egy ideológia (szabad piac, szabad tőkepiac, liberális demokrácia hármasa) és azt kell érvényre juttatni. és ezt fejtik meg a magyarok úgy, hogy ez a szórvány logika a zsidó ősiség. amelyik nem alkalmazkodni akar, hanem uralkodni.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.01.11. 20:19:12

@unionista᠍᠍᠍᠍:

"néhányszor elmagyaráztam, hogy nem kizárólag azt írom ide, amit személy szerint gondolok a világról"

Ezért vagy te tisztességes mezbe öltözve: mert állandóan felhozod ezeket a vitatémákat, ezzel akadályozva a magyarországi fejlődést, és így biztosítva a sikertelenséget. Ami a mezed tisztességességének bizonyítéka.

2016.01.13. 00:06:15

@neoteny:
index.hu/mindekozben/poszt/2016/01/11/reg_indult_be_akkora_ossznep_zsidozas_mint_most_a_saul_fia_sikere_utan/
tehát van egy ilyen kulturális szembenállás. ami egyébként borzalmas. de ez a helyzet. és ehhez két szereplő kell. a többség és a kisebbség. a jobboldal nyilván azt mondja, hogy ha erre alapozva lehet többséget szerezni, akkor megszerzi. a baloldalt az antifasizmus tartja össze. az elbukni látszik. az, hogy ebből ténylegesen azt nem tudni. kiegyezés vagy kivonulás. szerintem ezt a kérdést a zsidóságnak kell eldöntenie. a magyarok többsége azt mondja, hogy van egy olyan megoldás, amit ennek a nemzetnek (szaporodási közösségnek) kell kitalálnia. tehát nekünk nem az atlanti vagy a transzatlanti világot kell követnünk, hanem a saját utunkat kell járni. és értem persze, hogy a lakosság egy része azt mondja, hogy ez egy hülyeség. de ez a kisebbség.

és ebből lesznek olyan viták, hogy ha valaki azt mondja, hogy a lányokat lányokká kell nevelni, a fiúkat fiúkká, akkor 100 gender pszichológus tiltakozik. de őket a magyar társadalom "lezsidózza". ez borzalmas. de ebben a sztoriban mindkét fél párbeszédképtelen. belpolitikai értelemben nem egyenrangúak. a jobboldalé a többség. a külpolitika pedig jóval kiegyensúlyozottabb, mint korábban. ez a helyzet. nyugat-európában az antiszemitizmus egyre erősödő iszlám ellenesség. ezt személy szerint egyáltalán nem tartok jónak, helyesnek, követendőnek. mert nyilván inkább racionális közbeszéd kellene. de tartok tőle, hogy az egy ideig nem lesz. nem cél.

én írtam orbitális hülyeségeket is kommmentekben. és mindig voltak, akik támogatták. nyilvánvaló igazságokat is. és azt is mindig volt, aki ellenezte. és ebben nem voltak nagy különbségek. ami azt jelenti, hogy a teljes őrültség sem feltétlen tűnnek képtelenségnek és megfordítva. ez van.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.01.13. 01:16:01

@unionista᠍᠍᠍᠍:

"én írtam [...] nyilvánvaló igazságokat is."

Tautológiák és trivialitások mihasznák; sőt kártékonyak is tudnak lenni az implikációikban.

NYC-ben megerőszakolt öt (feka) fiú (14, 15, 15, 17 és az utolsó kora még nem ismert) egy 18 éves (feka) lányt. A polgármester, De Blasio, nyilatkozik; és betol egy ilyet:

"This administration has zero tolerance for sexual attacks."

Erre én beírtam a Yahoo News kommentjeibe, hogy:

Which administration has or had nonzero tolerance for sexual attacks?

Kaptam is 5 + szavazatot, és 0 - szavazatot. Az emberek (legalább is az olvasó fajta egy része) megértik, hogy egy ilyen nyöget üres fecsegés, kb. annyi mint amikor valaki azt mondja hogy "én nem támogatom a macskák benzinnel leöntését és felgyújtását".

De nyilvánvalóan azért mondja ezt a politikus, mert vannak olyan ostobák, akik az ilyenre gerjednek. Akik azt hiszik, hogy ezzel a polgármester kinyilvánította az ő mélységes humanizmusát. Az ilyenek szemében sikeresen önfényezte magát egy trivialitás hangoztatásával.

"nyilván inkább racionális közbeszéd kellene"

A politikusnak az kell, ami működik: a "racionális közbeszéd" pedig ritkán működik.

Arról nem is beszélve, hogy amikor veled próbálnak racionálisan beszélni, akkor te előjössz az irracionális trollkodásaiddal. Mert működik: mert számodra sem cél a racionális közbeszéd.

2016.01.13. 22:08:06

@neoteny:
a tautológia olyan kijelentés, ami minden interpretációjában igaz. például a magyarok: magyarok. a zsidók: zsidók. és ezek valóban veszélyesek. ha a közéletben a közvetlen kiválasztás erősen korlátozott (egy törzsi vezetőt válaszunk), akkor a pártpolitika erről szól. magyarországon nincs közvetlen államfő választás (ebből következő nincs egy pártatlanságra törekvő mainstream politikai szereplő, intézmény), nincsenek független önkormányzatok, politikai céllal szerveződnek az egyházak. és az egyik politikai csoport az ország etnikai összetételét erőszakkal meg akarja változtatni. a szíreket vagy szíreknek látszó embereket janicsárként használják. ez egy törzsi háború.

neoteny · http://word.blog.hu 2016.01.13. 22:45:50

@unionista᠍᠍᠍᠍:

"a tautológia olyan kijelentés, ami minden interpretációjában igaz. például a magyarok: magyarok. a zsidók: zsidók. és ezek valóban veszélyesek."

Nagyszerű példát hoztál: a két tautológia ("a magyarok: magyarok" és "a zsidók: zsidók") implikációja, ti. hogy egy zsidó nem lehet magyar is, kártékony.

"magyarországon nincs közvetlen államfő választás (ebből következő nincs egy pártatlanságra törekvő mainstream politikai szereplő, intézmény)"

A közvetlen államfő-választás (Mo esetében köztársasági elnök) miért biztosítaná a pártatlanságot? Nem teszi azt az USA-ban sem, Franciaországban sem: miért épp' Mo-n tenné?

Kanada államfője pártatlan: nincs is semmi személyes hatalma, habár az intézménye nevében -- the Crown -- cselekszenek az állami szerve(zete)k, ill. a büntetőügyekben ő a "panaszos" (a büntetőügyek fejléce az "R. v. Vádlott" formátumot ölti, ahol az "R." a Regina/Rex rövidítése).

Te azt hiszed hogy meg lehet szervezni hogy tényleges hatalommal bíró pozícióban legyen olyasvalaki, aki csak "a nép" érdekeit nézi. Lehetetlen: aki emberből van, annak saját érdekei, meggyőződései, álláspontjai vannak. Képtelen mindenki érdekét, meggyőződését, álláspontját képviselni. És mivel még a minimumban (élet, szabadság és magántulajdon védelme -- de ha jobban tetszik, "szabadság, egyenlőség, testvériség") sincs egyetértés, ezért soha nem lehet egy személy "pártatlan".

Mindez nem jelenti azt hogy minden politikus minden cselekedete ugyanolyan hatással van a kormányzottakra; hogy ne lenne különbség rezsimek között. De egy politikustól várni a megváltást a lehetséges legnagyobb tévedés -- és a legszörnyűbb következményei lehetnek. Akár magyar, akár zsidó, akár japán, akár zulu.

unionista᠍᠍᠍᠍ (törölt) 2016.01.14. 11:05:24

@neoteny:
a tautológiával az a probléma, hogy mivel tetszőleges interpretációban azonosan igaz ezért abból naiv módon bármi következik.

a magyar: magyar. a zsidó: zsidó.

egy interpretáció, hogy igen, az egyik a magasabb, a másik alacsonyabb rendű. egy másik interpretáció, hogy ezek kizárják egymást. egy harmadik, hogy ezek kiegészítik egymást. a negyedik, hogy ezek egyesíthetők. és lehetnek magyar-zsidók. én unionista vagyok. csakhogy ezzel jelentős kisebbségben vagyok a többségi magyar társadalmon belül. ha zsidó lennék, akkor kisebbségben lennék. de mivel magyar vagyok ezért inkább odaállok. már csak azért is, mert a zsidó ismerőseim brutális fasisztának tartanak. pedig én egy kiegyezést ajánlok. azt, hogy ha egy kisebbség elfogadja a többséget a belpolitikában, akkor ezek után viszonylag szabadon szervezheti a külkapcsolatokat. csakhogy ez kizárja az univerzális filozófiába vetett naiv hitet. mert ez azt mondja, hogy egyetlen ideológia sem lehet totális. minden politikai megoldás partikuláris. és legfeljebb a természettudomány egyetemes.

számomra egy olyan (protestáns) városhálózati modell tűnik ideálisnak, ahol a politika a poliszokon alapul. (ez megint majdnem tautológia). ez egy konzervatív blog. az ország legrégebbi vállalata az alföldi nyomda. 1561 óta működik. a reformáció hozta létre. 1563-ban kiadták a "magiar praedikatioc" könyvét.
upload.wikimedia.org/wikipedia/hu/d/db/M%C3%A9liusz_Juh%C3%A1sz_P%C3%A9ter_-_Magyar_pr%C3%A9dik%C3%A1ci%C3%B3k_%28Debrecen_1553%29.jpg
"Valogatot praedikatioc a prophetac es apostoloc irassabol mind egesz esztendoe altal valo foe innepekre es minden felé szuekseges dolgokrol es artikulusokrol a regi es mastani doctoroknac magyarazasoc szerint Melius vagy Ihasz Péter de Horhi doebroeczoeni szigen kaplan" szerintem ez menő. ebből lett debrecenben a nyomdászat. heidelbergben is ebből lett. és most a heidelberg a nyomdaipar központja. debrecen nem az. na, most én erre azt mondom, hogy a magyarok valamit elhibáztak. és van valamit, amit a németek tudnak. tehát én is egy társadalomkritikával indítok. csakhogy ezek után a neolib (libsi) zsidók, hogy számolják fel az alföldi nyomdát. mert csak veszteséget termel, nem elég modern. és e neokon (konzi) zsidókeresztények is ezt mondják. szerintem szűkítsük le a működési területét a városállamra. és kapjon megrendelést, illetve részben adjuk a egyház kezébe. feltéve, hogy az is demokratikusan működik. a reformáltaknál választott presbitériumok vannak járási szinten. és ehhez kapcsolódik a városi szenátus. és ezt kapcsoljuk egy városállami hálózatba. az alföldi nyomda a swiss printers tagja. csak ilyet nem akar genf. és ilyet nem akar heidelberg sem. a rajna mentén úgy tartják, hogy a magyarok fasiszták csak azért, mert nem a zsidó baloldalt megfosztották a belpolitikában a főhatalomtól. és a zsidóság ezért a magyarokkal szembe fordult. a magyarok védekeznek az ellen, hogy naponta tízezrével telepítsenek be idegeneket az országba. debrecenbe hetente átlagosan 2-3 ezer embert irányítottak azért, hogy regisztrálják őket a menekülttáborokba. ezek az emberek ugyanúgy balhékat csináltak. rendőri felvezetéssel vonultak be a belvárosba. és vissza a külvárosi menekülttáborba. ott fellázadtak. majd ezek után a kültelki pirike néni azt mondta, hogy ő nem szolgálja ki ezeket az idegeneket a kisboltjában. és menjenek pistához a kocsmába. mert azt kevésbé zavarta, hogy balhéztak. felvonultak a fővárosi zsidók. találtak egy líb orvost, akit pirike néni kizavart. nem is lenne ezzel probléma. kérjen tőle elnézést pirike. mert egy hülye helyzet. jön egy horda és nehéz kiválogatni, hogy ki mit akar. eltérő a nyelv, a kultúra, a vallás, stb. de amikor egy kislányt leráncigáltak a bicikliről. a ruháját letépték, mert ő körbe biciklizi a környéket. és a menekülttábor közelébe ment. ebben az esetben a helsinki bizottság azt mondta, hogy ez nem jelenhet meg a szabad sajtóban. persze, hogy majdnem mindenki a jobbik oldalára állt. a jobbos zsidók (akik debrecenben többségben vannak) egy része is azt mondták, hogy ezt a fővárosi társaságot el kell az országból zavarni. pedig ők is megérik a pénzüket.
a sémiták szokás szerint a leggazdagabb térséget akarják elfoglalni. ez a rajna vidéke
upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/29/Rhein-Karte2.png
itt lesznek a balhék. és ezt részben brüsszel szervezi. részben strasbourg. a magyar államot elítélték, mert okmányok nélkül érkező embereket fogva tartottak addig, amíg megkapták hivatalos úti iratokat. 5 millió forint kártérítést kaptak fejenként. és a jogvédők sikerdíjat. persze ezeket támogatja soros, lauder és a többiek. ez rendben is lenne, ha azt mondanák, hogy többségi magyarokat is érheti sérelem. őket is védjük meg. ők úgy állítják be, hogy egy cigány csak áldozat lehet. a másik szélsőség pedig azt, hogy csak tettes. én csak azt mondom, hogy a fejlődéshez az kell, hogy legalább az egyik eltűnjön a politikából. mindegy, hogy libsi, vagy a náci. egyikből következik a másik.

zipe moha 2016.01.14. 11:36:36

@unionista᠍᠍᠍᠍: ....ha az érvelésed logikáját követjük...akkor az aki arra számít, hogy az " egyik"...ELTÜNIK...az naív,bolond vagy gonosz...MERT pontosan tudható, hogy NEM tűnik el...viszont mint konfliktus remekül kijátszhatóvá teszi a " feleket"...

ebből az következik, hogy az a politikus aki uralja ezt a konfliktust...mindent és mindenki leural...bármeddig és bármivel...

egy prosperítív nemzeti politika, ami a kiscsoportos -és személyes érdekeket is a lehető legmaximálisabban kiszolgálja...a kiegészület, majd annak meggyökerezése után az egyesítés...vagy közvetlenül az egyesítés egy korszak forduló újraalapozása során...

nem olyan bonyolult ha valaki érti ...és igen , beszélni kell róla, mert ha van világos egyértelmű mérce a sötétben bujkálók azonnal lelepleződnek..:)

évszázados problémamegoldási...bűnbak képzés....gyakorlatokat akkor lehet lecserélni, ha a vágy általános és közösképző....ezt minden áron akadályozzák azok akik korszakonként uralják a magyar ugart...és minden áron támogatniuk kell azoknak, akik prosperáló erős Magyarországot alkotó, független gazdag, boldog magyar családokban -egyénekben érdekeltek..most vagy később...

zipe moha 2016.01.14. 11:43:58

@unionista᠍᠍᠍᠍: unionista , gondolkodj:...egyszer már 450.000 magyar embert eltüntettet az "egyik oldal"!!

és megszűnt a "probléma"??....mélységes gyűlöletté! alakult...nem is jogtalanul...amit egyszer majd egy épeszű ép erkölcsű magyar politikus garnitúrának szeretetté, testvériséggé kell alakítania...!!...nem lesz egyszerű...de meg lesz..most vagy később..

unionista᠍᠍᠍᠍ (törölt) 2016.01.14. 16:00:42

@zipe moha:
személy szerint egy nyitott hálózati modellt preferálok, amiben a csomópontok városok és azok többé kevésbé egyenrangúak. de a magyar önkormányzati rendszer fragmentált.

szentes és csongrád között hiába van híd. nem egy város. tiszaújváros és polgár sem. vagy tokaj és rakamaz sem. vagy cigánd és dombrád. igaz, hogy ott híd sincs. melyik bank fogja megfinanszírozni. az a probléma a zsidó és a zsidókeresztény bankárokkal, hogy ők egy centet nem adnának azért, hogy az átlag magyar gazdálkodni tudjon. egy centet sem. soha, semmikor. mert ők egy globalizált, egyetemes megoldást keresnek. róna péternek oxfordból az jön ki, hogy legyen angolszász. gyügyei paraszt azt mondja, hogy legyen magyar. szatmárra fel. ugocsa non koronat. első körben az agrártermelést kell megszervezni. szerintem ez nem kérdés. mert ha az nincs, akkor az ország nem működőképes. második körben az iparban nagyjából a vegyipar veszélyességénél és a gépgyártás összetettségénél eljutunk odáig, hogy kell egy szövetséges. a függetlenség kivívásához az kell, hogy ha van függés, akkor az egy irányból érkezzen. illetve egyesíteni kell a honi ipart. és ezért kell egy tiszai vegyipari kombinát. indulásként egy jelentős félállami konszern. vagy mondjuk dunai járműiparban a magyar rába, a pannónia, a csepel és a taurus bizonyos szegmensekben lehet a német járműipar versenytársa, illetve azt kiegészítheti. a rába mezőgazdasági gép, a pannónia motorkerékpár, a csepel teherautó, a taurus gumigyár. bizonyos réspiacokat átengedhetnek. bérmunkáért cserébe nemcsak munkabért kérünk, hanem technológiát is. ehhez kizárólagosságot kell adni cserébe. ez ortodox nézőpontból illiberális demokráciát jelent.

unionista᠍᠍᠍᠍ (törölt) 2016.01.14. 16:59:07

@neoteny:
az államfőt magyarország összes szomszédjában, és egyébként európa nagy részét közvetlen választják. tehát nem igaz az, hogy ebből feltétlen prezidenciális rendszer lesz. de az igen, hogy a miniszterelnöknek van ellensúlya. ha az államfőt nem a pártok választják, akkor a pártoknak nem tartozik elszámolni. tehát húzhat valamilyen irányba, lehet valamilyen világnézete, de egy jelölt nem feltétlen úgy kampányolna, hogy orbán, gyurcsány, vona hármasból melyik az isten, és a melyik a sátán, és melyik a kisebbik rossz. egy 10 milliós ország miért ne választhatna közvetlen államfőt?
süti beállítások módosítása