1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2015.11.17. 08:13 HaFr

Az iszlamizmussal szembeni politika lehetőségeiről

Mi legyen a politikai eljárás a terror eszkalálódásának közepette a bevándorlással és a lassan vagy egyáltalán nem integrálódó kulturális és vallási csoportokkal kapcsolatban, amelyek potenciális hátországát jelentik a terrornak?

Ahelyett, hogy azt gondolnánk, nem jött el az ideje egy ilyen kérdésnek, én éppen azt gondolom, hogy eljött, mert ha ne adj' Isten, újabb terrorcselekmények történnek, egyre nehezebb lesz józanul megválaszolni. Nem akarok most történeti példákat hozni, hogy a 20. század folyamán hány "liberális demokrácia" internálta (meglehet, későbbi szégyenére, de akkori döntés alapján) az ellenséges hatalmak állampolgárait ("enemy aliens"), sőt saját külföldi származású polgárait is, mert az erkölcsileg helyes választ keresem. Tovább nehezíti a dolgot, hogy az erkölcsileg helyes válasz nem biztos, hogy politikailag (stratégiailag) is a leghelyesebb. Egy harmadik nehézség pedig az, hogy nem látunk a jövőbe: szükséges-e idejekorán akármilyen (leginkább hatékony, arányos és igazolható) megelőző intézkedést tenni, vagy helyesebb kivárni -- nem tudni, meddig.

Ha tényleg igaz, hogy a Nyugat háborúban áll, akkor célszerű lenne ezt a háborút nem európai földön megnyerni. Ez nem zárja ki azonban, hogy Európa is a frontvonalban maradjon a közben itt radikalizálódó muszlim vagy "betért" kisebbségnek betudhatóan. A kérdés nem az most, hogy Európa hol hibázott a múltban az integrációban, hanem, hogy egy pillanatra sem igazolható, hogy bármilyen kisebbség (ön)felkent képviseletében bárki a tömeges terror eszközéhez nyúljon. Aki így tesz, az valóban ellensége a civilizációnknak, és a legjobb esetben is a bíróság előtt a helye.

Maradt még annak megválaszolása, hogy valóban potenciális hátországot jelent-e a békés muszlim kisebbség a terror számára. Természetesen igen, ha összevetjük más kisebbségekkel. Potenciális hátországról beszélek, nem hátországról. Vajon elnézhető-e az a lehetőség, hogy egyre többen rekrutálódnak ebből a közegből, és ahogy Európa nyilván megmarad a maga döntően szekuláris, liberális-demokrata kultúrájában, ennek a tömegnek egy része vajon nem vágyik-e erősebb identitásra és ennek érvényesítésére -- és nem szegődik-e ennek érdekében Európai ellenségeinek szolgálatába? A kérdés tehát: teljesen elválasztható-e a terror kezelése a muszlim kisebbség kezelésétől?

A terroristákkal szembeni fellépés titkosszolgálati, rendvédelmi, határőrizeti feladatai adottak, ezeken nem kell sokat vitatkozni. Külföldön a NATO-ra stb. feladat vár. A kemény dió azonban -- még egyszer -- egyrészt a bevándorlás, másrészt a rezidens muszlimok kezelése. Amire választ keresünk az, hogy indokolható-e az állampolgári jogok korlátozása velük kapcsolatban ma, holnap, vagy potenciálisan. Egyesek azt mondják, ez nem lenne más, mint egy népcsoport kollektív bűnössé nyilvánítása, rasszizmus, középkor. Bizony, nagyon vékony a mezsgye, a bárhogy történő kollektív jogkorlátozás az európaiság végét jelentené, és a probléma ettől is annyira elkeserítően bonyolult. Csak zárt pályákat látunk magunk előtt, nem látszik kiút. És míg válasz egyelőre nincs, ugyanakkor kétségkívül jó szolgálatot tenne az ügy erkölcsileg is helyes kezelésének, ha a muszlim közösségek sokkal erőteljesebben lépnének fel a terrorizmus ellen és a szekuláris jogállam érdekében, a gyerekek oktatásával, nevelésével, mecsetekben, családi és baráti összejöveteleken, utcai demonstrációkon.

A politikai döntések, mint minden döntés, a végső formájukban digitálisak. Igen vagy nem. Még nem tartunk az igen-nemnél, még lehet érvelni. De az idő múlik, és ha a körülmények irányítását átengedjük másnak, az igen-nem döntéseink végül az optimálisnál rosszabbak lehetnek. Félreértés ne essék: ez már nem a kerítésállítás problémája. Három-négy hónap alatt teljesen más helyzet elé kerültünk, ahhoz képest is szűkültek a lehetőségeink. Ki tudja, mennyire lesznek szűkek újabb három hónap múlva. Az itt felvetett kérdésekre nincs még válasz az európai politikusoktól. Mint rendesen, kullognak az események után.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr768085254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Abu 2015.11.17. 09:08:36

Látom, hogy nagyon óvatosan próbáltál nem belenyúlni a kollektív bűnösség implikációjába, ezért feltételezem, hogy te is ugyanúgy tisztában vagy ennek a narratívának a hamisságával és potenciális veszélyeivel. Mindannyian tudjuk, hogy az iszlám önmagában nem erőszakos, csak egy vallás, az emberek azok, akik erőszakosak és hivatkozási alapul használják a vallást az erőszakukhoz, ugyanúgy ahogy megteszik ezt pl. a myanmari buddhisták is. Ugyanakkor a kérdés, amit felvetsz szerintem fontos, tehát hogy ma, 2015-ben az önmagát iszlamistának beállító terrorizmus az, ami Európában a legnagyobb veszélyt jelenti és mint ilyen, valóban elsősorban a muszlim kisebbségből tud magának utánpótlást biztosítani (bár azt is tudjuk, hogy számos nem bevándorló is csatlakozott hozzájuk). A kérdés tehát valóban az, hogy Európa hogyan tudja csökkenteni annak az esélyét, hogy a már itt élő muszlim kisebbség (és mások) az ISIS-hez hasonló csoportokat támogassanak, illetve hogy a jövőben érkező menekültek hogyan kezelje. Én úgy látom, hogy a legtöbb európai országban a nemzeti politika affelé halad, hogy minden ország körbevegye magát a saját kis kerítésével, mindenkit visszafordítson a határon és a már itt élő muszlimokat (és jó eséllyel más kisebbségeket is) potenciális terroristaként kezeljen. Ezzel szerintem nem csak elősegítenénk az ISIS céljait és meggyengítenénk Európát (külön-külön nyilván jóval kevésbé hatkonyan tudunk fellépni ellenük, mint együtt, koordináltan), de ezzel párhuzamosan önszántunkból feladnánk az európai identitásunk egy fontos részét, amiért jelenleg sok szempontból még mindig itt a legjobb élni a világon.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.11.17. 09:31:10

@Abu: persze, a kollektív bűnösség felvetése eszembe se jutott javaslat szintjén, ez a kizárás része, de ha az ember nem veti fel, ami kizárandó egy tágabb érvelésben, felvetik majd azok, akik szerint nem kizárandó -- persze, így is fel fogják

DrGehaeuse 2015.11.17. 09:32:47

"De az idő múlik, és ha a körülmények irányítását átengedjük másnak, az igen-nem döntéseink végül az optimálisnál rosszabbak lehetnek."

Sajnos szerintem már itt tartunk.
Európa urai már a 70-es években meghozták azokat a rossz döntéseket amik miatt ide jutottunk. Most már az optimálisnál csakis rosszabb döntéseket hozhatunk. Nem fogunk nekik örülni.

zipe moha 2015.11.17. 09:35:59

...válaszok is vannak , csak egy az utóbbi 600 év ( kb Kolonbus...) logikájától eltérő, emelekedő logika mentén...egy új magasabb ciklus mentén....ebben a sokat próbált ciklusban nincs...mindent ismerhetünk, mi után mi következeik...

a nyugat hozzászokott ahhoz, hogy bárhol bármit megtehet...sőt ahhoz is, hogy az irigyelt jólétét más lokalitások s olykor egymás megkopasztásából természetesnek tekintett módon tartsa fenn...meg van hozzá a kultúrája , a technológiája, miért ne??...

mert ez már az emberi fejlődés megakasztása..folyamatos civilizációs visszalökése a traumatikus történelmi ciklusba...a véges világ végtelen kiuzsorázása...

nem megy. új világ -és civilizációs szemlélet kell, új politika -és társdalom szervezés...ezen az úton csak szakadékok vannak...és végső vereség az emberszámára a Biblia szerint is...kell egy másik bicikli, ezt le kell rakni megújítani " feltuningolni" nem lehet az erre való globalizációs kísérlet is zsákutca...van ez így a tudományban, akkor ki kell hátrálni és új kísérletet kezdeni...nem makacsul erőltetni amíg fel nem robban a labor...ez a véleményem

Fuxos (ex bömis) · http://fuxianizmus.blog.hu 2015.11.17. 09:37:15

A szép elvek idealizálásával ezt a problémát nem lehet megoldani, ha egyáltalában meg lehet....szvsz nem fog menni.

A radikális prédikátorok és önjelölt kalifák eltávolításával kellene kezdeni. Vissza kell őket küldeni oda, ahonnan jöttek. A hallgatóközönségüket pedig szoros megfigyelés alá kellene vonni.....legkisebb gyanú esetén is internálni, bíróság elé állítani, állampolgárságot megvonni és kitoloncolni stb.
A "no go" városrészeket visszafoglalni, átfésülni és ezeken a helyeken ha kell katonasággal fenntartani a jogállamot.
További intézkedéseket nem írok, inkább az általam egyetlen lehetséges irányra szeretnék rámutatni.

Sokaknak ezek a gondolatok nagyon nem PC tűnnek, nekem sem igazán sőt egyáltalában nem tetszenek, de más megoldást nem látok.

Gerő Zoli a te barátod is lehetne 2015.11.17. 09:56:25

' Csak zárt pályákat látunk magunk előtt, nem látszik kiút. '

Akkor előbb arra kellene választ találni, hogyan, miért kerültünk ebbe a helyzetbe.

Aztán visszatolatni, valahol mégis csak erre a zárt pályákra tévedtünk.

Persze érthető a liberális-demokrata-'konzervatív' értelmiség tanácstalansága, de az azt leplezni akaró változatlan mantrája a 'menekültek' befogadásáról; ezért is üdvözölhető a legkisebb kételkedő hang is erről az oldalról:

' De az idő múlik, és ha a körülmények irányítását átengedjük másnak, az igen-nem döntéseink végül az optimálisnál rosszabbak lehetnek. '

Miféle optimizmusról beszél Péter, hol van az már, ha volt egyáltalán??

Virágzó, a legfejletteb térség lesz az Európai Unió a legfejlettebb liberális kapitalizmus bástyái közt ...

A lenni vagy nem lenni kérdésre szűkül lassan ez a digitális választási lehetőség.
Lehet még választani.

zipe moha 2015.11.17. 10:08:37

...büszkék vagyunk az európai kultúrára, a liberalizmus eszméjére...holott ezekhez nem sok közünk van...az előttünk járó és lezuhanó generációk öröksége ez...a mai generációk épp csak élnek és felélik ezeket az örökségeket...mi ma élők mit tettünk mindenhez...amit majd mi is tovább adunk??...újat semmit...a több száz évest farigcsáltuk, rittyentettünk egy globalizációs modellt..miután technikailag beértünk a kiszolgálásához...bár ne értük volna be , mert ezzel csak aláástuk a konzervatív értékeket, anélkül, hogy adtunk volna helyette mást...sáska módjára éli fel a ma élő a jövőt...mintha utána már nem lenne semmi...ha így megy, az utódainkra a kijózanodást hagyományozzuk, és annak a tudását, hogyan kell eloltani az égő épületeket...az is valami

egyetmondok 2015.11.17. 10:14:05

Mi lenne Hafr az iszlamizmus ?
Szerintem nincsen így valami olyan kultúra,(politikai) civilizáció (olyan,mint az európai keresztény/keresztyén),amelyet azon az alapon tudnánk kezelni,amelyhez azon az alapon tudnánk közelíteni,mint a sajátunkat,sajátunkhoz (ha azt tudjuk...,látjuk a mi hazánk esetét,hogy ez mennyire nem könnyű,sőt,itt teljes kudrac).

Talán pont ez a fő baj vele,hogy az iszlámra ilyen nem épült,míg a nyugati kereszténységre igen.

egyetmondok 2015.11.17. 10:29:41

@Gerő Zoli a te barátod is lehetne: .
" A lenni vagy nem lenni kérdésre szűkül lassan ez a digitális választási lehetőség.
Lehet még választani. " --

azokat a politikusokat kell a náthásba elzavarni,akik erről próbálják győzködni az embereket. Innen ti.csak egy ugrás az a sajátos,közép-kelet európai rémálom, hogy "nemzethalál". A lenni vagy nem lenni félelme ha eluralja a közvéleményt,akkor sima az út a mocskos diktatúrákba.

Ezeket a politikusokat ki kell rekeszteni.

zipe moha 2015.11.17. 10:35:29

@egyetmondok: ....megláttad, hogy mit vetettél, és nem tetszik a termés???.... a rövidtávú ostobaságnak mindig ára volt...mint mindennek...a gond az , ha kaphatnál még egy esélyt ( valami csoda által), hogy vessél mást akkor is csak ennyi telne tőled...nem tudod, hogy mi után mi jön??..élvezd a vagyont, amit kihasítottál( mert ugye járt neked)..:))

Khonsu 2015.11.17. 10:43:13

Az iszlám nagyon összetett, nem csak "egyféle" iszlám van. Szerintem az európai megoldás az lehetne, ha a mérsékelt irányzatokat segítenénk Európában, így az iszlám közösségeknek belülről épülne ki az immunitása a szélsőségesek ellen. Az "iszlamizmust" vagyis a szélsőséges irányzatokat, még az iszlámon belül is szektának tekintik. Soha nem is terjedhettek volna így el, ha a keletkezési helyük történetesen nem egy gazdag olajország lenne.

A szélsőségeseket a pénznél és a propagandánál lehetne még megfogni az immunitás kialakítása mellett. Elvágni az anyagi forrásokat és olyan módokon leszámolni velük, hogy az elvegye a kedvét mindenkinek a csatlakozástól.

egyetmondok 2015.11.17. 10:45:41

@zipe moha:
Te zipe,ha megtennéd, hogy ezt az ezerwattos asztali lámpát elfordítod,és nem igyekszel a pofámba tolni,tán még beszélgethetnénk is.

zipe moha 2015.11.17. 10:51:10

@Khonsu: ..."
Az Iszlám Államot (IÁ) pénzelő 40 ország között megtalálható a G20-csoport több tagja is - szögezte le hétfőn Vlagyimir Putyin orosz elnök a G20-csúcstalálkozó után.

Az orosz elnök elmondta, hogy az Antalya melletti Belekben tartott nemzetközi találkozón orosz részről bemutattak több olyan légi felvételt, amelyek
... világosan mutatják, milyen méreteket öltött az IÁ által folytatott illegális kőolaj-kereskedelem. Mint mondta, a levegőből látni lehet, hogy több tíz kilométer hosszan kígyóznak a tartálykocsi-sorok....."
aki szerint vannak a jók meg a rosszak az hazudik...aki szerint vannak jók is...az nem ismeri fel a világot amiben él...a 99% naívan tántorog, kitéve annak, hogy mikor miben lesz eszköz...az 1% tudatosan cselekszik...mindenkor a szerint,ahogy az Ö érdekeik megkívánják...

Khonsu 2015.11.17. 11:22:16

@zipe moha: Ilyen a világ, ilyen is volt, ilyen is lesz, de a 99% megtehetné, hogy úgy formálja át az 1%-ot és/vagy olyan 1%-ot segít a hatalomba, akik megoldják, hogy a 99% számára is élhető legyen a világ. Mert szerintem meg lehetne oldani, csak még kevesen jutottak el a felismerésig, hogy a jelenlegi pályán haladva, amikor már elviselhetetlenül rossz lesz a 99%-nak, onnantól már az 1%-nak se lesz ám olyan jó...

zipe moha 2015.11.17. 11:36:00

@Khonsu: ..bocsi itt azért érzékelni vélek némi anakronizmust..:.."Ilyen a világ, ilyen is volt, ilyen is lesz, de a 99% megtehetné, hogy úgy formálja át az 1%-ot és/vagy olyan 1%-ot segít a hatalomba, akik megoldják, hogy a 99% számára is élhető legyen a világ. "...mert ha
1.a 99% átformálja a...társdalmi-politikai -gazdasági berendezkedését egy ma még nem ismert de az embiség történelméből annak továbbfejlődését támogató új ciklushoz.. vagy
2...olyan 1 % -ot helyez hatalomba, akinek természetes a kontroll és a kizárólagosan a 99% érdekeinek megjelenítés lemondva saját önálló érdekek keletkeztetéséről...

akkor ez nem az a világ lesz "ami mindig is volt"...ha nem az ami eddig is lehetett volna...

2015.11.17. 11:41:45

erre a problémára nincs megoldás. a "libsi" fajelmélet ugyanolyan hülyeség, mint a "náci". az extrém liberálisok és a kommunisták azt hirdetik, hogy az etnikai keveredéssel és a globális nemzetköziséggel magasabb rendű emberek jönnek létre. és ezt nemcsak a liberális zsidók támogatják, hanem ezt hirdetik a zsidókeresztény konzervatívok. ez a római katolikus egyház fundamentuma. a nemzeti érzület minden formája sátánizmus. a totális multikulturalitás a gyakorlatban bukott el. és csak remélni lehet, hogy ez nem vezet el a harmadik világháborúhoz. nyugaton az muszlim-, keleten a zsidó ellenesség erősödni fog. elsősorban a szemita értelmiség feladata, hogy megoldja azt a problémát. ha nincs megoldás, akkor előbb utóbb az lesz, hogy a natív sémi csoportokat a nemzeti keresztény európa száműzik a kontinensről. az őszsidókat észak-amerikába és a közel-keletre. az ősarabokat észak-afrikába és kis-ázsiába. ez nem filosz, hanem biosz. de ha valaki tud filozófikus megoldást mondani, akkor mondja be.

zipe moha 2015.11.17. 11:46:57

@Khonsu: ..mire való a műveltség , a kultúra a széles körű oktatás,a tudomány...ha nem arra hogy a meglévő , örökölt keret-és peremfeltételek meghaladásra, azok megemelésére használjuk azokat...
milyen és mennyi tapasztalat kell még, az ismert, teljes mértékben feltárt -és modellezett periódusban annak pusztító jellegeit végletesen felerősítve kivárni a tényszerűen előálló következményeket...melyek bekövetkezte 99-100% közé tehető..??? ...egy szép ívű változás helyett?

explanatus 2015.11.17. 12:02:27

@Khonsu: Az erőszakot, erőszak fogja legyőzni. A nagy kérdés, a mi lesz utána. A háborúkat lezáró „békekötések” arról tanúskodnak, hogy Vae victis. Vegyük az utolsó száz évet. Az első világháború végén a legyőzöttek másnap nekiálltak a - -nem, nem soha- - máig tartó folyamatának. Sikerült is egy következőt összehozni. Déli szomszédunk a legszemléletesebb európai példa arra, hogy jót, nem lehet erőszakkal létrehozni, az arab országok, Észak-Afrika meg arra, társadalmak nem tudnak fejlődési lépcsőfokokat átugrani. Példaként vegyük Iránt. Irán esetében döntési helyzetekben nem született egyetlen egyszer sem jó döntés, leszámítva az egyetlent, a folyamatos beavatkozás okainak megteremtését egészen napjainkig. Soha nem volt ennyire égető a mi lesz utána kérdés megválaszolása, mint napjainkban.

Van egy ilyen kérdés az európai közösség országaiban is. A népességfogyás. Ki kell jelenteni, az európai népességfogyásra a mai méretűvé duzzasztott migráció helytelen döntés. Több okból is. Az első és legfontosabb kérdés, a miért fogyunk. Ez egyértelmű, mert a szegényebb, és a gazdagabb országok újrateremtő képessége alacsony. Hollandokat leszámítva gazdaságilag „nem éri meg” gyereke(ke)t vállalni. A fogyasztói társadalom tagjainak (anyagi) igénykielégítése után, már nem marad „energiája” elegendő számú gyermek felnevelésére. Ezt a (mennyiségi) hiányt kizárólag a migrációval ellensúlyozni végtelenül rövidlátó, ostoba döntés.

Az EU fejlettebb országokban munkaerőhiány, míg a szegényebbekben munkaerőtöbblet, azaz munkanélküliség van. Végtelen cinikusságra vall a kvóta, mint megoldás, mert nem lehet mögötte nem látni a szándékot, hogy a nem versenyképes tudással rendelkező migránsoknak milyen sorsot szánnak.

Végül, nagyon helytelen irányba mozdulnánk el, ha az ilyen események kapcsán az országok egyre több jogot engednének át egy központnak, Brüsszelnek, mert ahogy poszt írója is helyesen említi, most is „Mint rendesen, kullognak az események után.”

zipe moha 2015.11.17. 12:03:14

@unionista᠍᠍: "de ha valaki tud filozófikus megoldást mondani, akkor mondja be."... az irányát talán meg lehet jelölni...olyan filosz ami képes a bioszt meghaladni...tehát a rációnak, az értelemnek egy olyan foka ami képes alárendeli a test azonnali szükségleteit a szellem vezetésnek...magyarán nem hagyja kielégítetlenül, de a szellem az ami vezet nem a test...

van egyébként előképe is... az 1 %-nak sikerült összeszerveznie magát...és ebben az összeszerveződésben SEMMILYEN biosz nincs!!...

mi van benne??...érdek...ellenség-kép...elkülönülés.

ha ezt sikerülne behelyettesíteni a 99% számára..pl. oktatás (vad leszek) űrbányászat, életkor hosszabbítás értelmes prosperatív élet...ellenségnek minden ami ezek ellen hat...ez azt hiszem magasabb rendű civilizációs kultúrához vezetne...minden meg van hozzá...vannak ellenérdekek ...más oldalról pedig felkészületlenség a szintlépésre.. ( kicsit összedobtam, kevés erre most az idő..:)

zipe moha 2015.11.17. 12:06:52

@explanatus: "Az erőszakot, erőszak fogja legyőzni."...jajj...bocs' csak ennyit olvastam....mikor jött ez be??...legyőzte?...egy idős és okos ember a facén ezt írta az ímént:
"A hűségért-védelem kultúráját szegezve szembe a hűségért-védelem kultúrájával, nacionalizmust a nacionalizmussal, vallást a vallással olyan középkori háborúba bonyolódunk, amelyben a győzelem is vereség."...igaza van..

te is ( mi is) próbáljuk ki??...csak azért mert nem ismerjük??...( de tudjuk...)

Khonsu 2015.11.17. 12:07:15

@zipe moha: Mindig több a követő mint a kezdeményező, és a kezdeményezők értelemszerűen viszonzást várnak, már csak a motiváció miatt is. Így alakul ki minden idők 1 és 99%-a. Ahogy írtad "a 99% naívan tántorog", na ez nem változik.

Lesznek majd, akik megálmodják a szép új világot, ahol a 99%-nak is jó lesz, de ebben a világban nem kétséges, hogy annak megálmodói lesznek az 1%, nem azok, akik csak tántorogtak. Ellenben ott lesz oka az ünneplésre a 99%-nak.

Nem véletlenül tartunk ott ahol. Az "új világot" fel is kell találni. Komplett rendszereket kell meg, illetve újratervezni. A feltalálók pedig eléggé el nem ítélhető módon általában némi viszonzást várnak a találmányaikért...

A szép új világ, legyen mögötte bármilyen jó szándék is, egyben hatalmas üzlet is lesz, ezt ne feledjük.

2015.11.17. 12:09:16

@Khonsu:
nincs mérsékelt iszlám. szekuláris iszlám van. de ezt sem lehet kizárólagosan támogatni. mert a muszlim világ egésze sohasem lesz ilyenné. még törökország egésze sem lesz sohasem olyanná, amit az ismerősöm mesélt. lelkesen imádkozott az isztambuli kereskedő és közben kikacsintott, hogy öt perc gyere vissza. az ilyen törökök testvérüknek tekintik a többségi magyarokat. azért, ezek az emberek őseurázsiaiak akik kényszerből igazodtak a sémita valláshoz.

tehát itt nyilvánvalóan kvótákat kellene szabni. annyi iszlám hívő lehet európai unióban, amennyi keresztényt elfogadnak a páneurópai civilizációban. csakhogy ezt az ortodox zsidók semmi esetre sem támogatják. a liberális azért, mert így az embereket meg különböztetni valamilyen formában. és ez ellentétes az ortodox liberális hitvilággal. a zsidó nacionalisták pedig azért, mert az együttműködő arab és a keresztény világ a korlátozott földközi tengeri szabad kereskedelemben gazdaságilag és kulturálisan is elnyomná izraelt. a zsidóságnak globális nélkülözhetetlenségre és kiválasztottságra épülő nemzettudatát fel kellene adniuk. innentől kezdve ennek a játszmának egy vesztese biztosan lesz. európa egyetlen szövetségese oroszország. aztán lehet mondani, hogy ez egy hülyeség. de így tűnik.

zipe moha 2015.11.17. 12:29:53

@Khonsu: +1... szívesen élnék egy ilyenben, sőt hozzá is járulnék..:)... ez az utódokra is hagyományozható..:)

ha belegondolsz 48' hősei-ről.." hála zengő az ének"..mi az ehhez képest..:)

zipe moha 2015.11.17. 12:31:18

@unionista᠍᠍: ...csak neked...:))) ui..vigyázz a vérnyomásodra,rosszul ne legyél...:)
gepnarancs.hu/2015/04/hoppa-arpad-nepe-a-zsidosag/

2015.11.17. 12:39:28

@explanatus:
az unión kívül háborút úgy lehet indítani ha van valamilyen elképzelés arról, hogy mi lesz utána. tehát az egy dolog, hogy bevetik légierőt. ezt is most is megteszik. itt tartunk. a következő lépésben a haditengerészet behajózik. szárazföldiek partra szállnak és elfoglalják az ellenséges területeket. legionáriusok fenntartják a rendet. és mit mondanak a misszionáriusok. ez a kérdés. és a válasz szerintem az, hogy iszlám városállamok kellenek. a földközi tenger partján a keresztény és az arab világ együttműködik. lehet egy közös mediterrán liga. de ezen túl nem nagyon lehet keveredés. az europid őseurázsiaiaknak és a negrid fekete-afrikaiaknak meg kellene keresztelkedniük. a sémita ősarabokkal kereskedünk a szabad kikötők. csakhogy ehhez az is kellene, hogy a zsidók kussoljanak. városállamokra szedjük szét az arab világot. és ezek után nemzeti keresztény uniót és páneurópai civilizációt építünk. európa a zsidó állam békéjét is védi. ezt esetleg elfogadná izreal. de ez amerika számára elfogadhatatlan. szóval olyan megoldás nincs, hogy nincs vesztes. és európa is lehet vesztes. az a legvalószínűbb.

Khonsu 2015.11.17. 13:57:52

@unionista᠍᠍: Majd pont annak a rendszernek egyik elemét adják fel, ami négyezer éve biztosítja a közösségük fennmaradását. Nem túl életszerű. Hasznosabb lenne inkább tanulni tőlük.

2015.11.17. 14:50:32

@zipe moha:
az askenázi zsidóknak csak a fele sémi. egy részük a házaló zsidók közé keveredő vándorcigány vagy cigány uzsorás. a zsidóság körében a sémi előfordulás után az az őscigány a leggyakoribb. ezért is van az, hogy a zsidóság elsődleges preferenciája a cigányság. (a nulladik értelemszerűen saját maga.) a zsidó kereskedőket nem nagyon engedték a szabad városokba. ebben az időszakban is cigányok között éltek. a zsidó kereskedelmi kultúrából mindig is hiányzott az, hogy árumérleget egyensúlyban tartsák. ők mindig arra játszottak, hogy az árut eladják és a lakosságot eladósítsák. és erre alapozva vagyont szereznek. szoros összetartással és ami a legfontosabb magas iskolázottsággal teljes kiválasztódásra és hegemóniára törekednek. ez nem nagyon fért össze a feudális paraszti, jobbágy, nemes kultúrával. a zsidók persze azt mondják, hogy ők a magasabb rendűek. de nem.

szóval nagyon nehéz elképzelni, hogy a honfoglalók jelentős része natív sémik volt. és az őseurázsiai katonákkal és keleti sztyeppék földműveseivel felvették a nemzeti keresztény vallást.

a fordítottja sokkal valószínűbb. az, hogy ha voltak is izraeliták, akkor nem voltak natív sémik. legfeljebb nőágon voltak zsidók. és az a honfoglalásnál, ami azért alapjában egy katonai hadművelet nem nagyon számít. sokkal inkább maszkulin eredet. az y kromoszómák hasonlósága alapján képes egy férfiakból álló katonai tömb egy határozott irányba rendeződni.

a lévik jelentős része sem ábrahámi eredetű. többek között ezért van az, hogy a zsidók hagyományosan nőági eredetet tartják elsődlegesnek. arra alapozva azonban nem tudtak államot, de még egy városállamot sem építeni. ezért az ortodox liberálisok extrém feminin társadalompolitikát hirdetnek. az ortodox nacionalista zsidók a holokauszt óta extrém maszkulint. ez a két csoport két szélsőség irányába húz. megtalálják a közös érdekeket. ez az, hogy az, hogy az ószövetségben, mózes első könyvében leírt a nílustól az eufráteszig tartó területen háborúkat és polgárháborúkat kell indítani. és a lakosságot evakuálni. ezt a területet kiürítenék és szabad piaci alapon felvásárolnák. a fölösleges embertömeget európára tolják. az európaiak kvóták alapján befogadják. ezt láthatóan lenyomták az európai vezetők torkán, de az európaiak döntő többsége ezt nem fogadja el.

2015.11.17. 15:22:24

@Khonsu:
ez az egyik szélső álláspont, amit te képviselsz: zsidók nélkül nem létezhet európa. a másik az, hogy a zsidókkal együtt nem létezhet. számomra a kérdés az, hogyan lehet a zsidóságot az európai kultúrkörbe integrálni. és a válasz szerintem az, hogy az ortodox zsidóságot sehogy. (ami nem egy abszolút igazság. személy szerint nem tudom elképzelni azt, hogy az ortodox zsidóságot milyen módon lehetne integrálni. ők azt mondják, hogy az integráció egy szociális kérdés. nem védelmi feladat. a szélsőséges liberális zsidóságot ki védi meg a legszélsőségesebb fasisztáktól. mindkét csoport eszelős idióta. a libsik fajelmélete az, hogy a népeknek feltétlen össze kell keveredni. mert csak úgy jöhet létre a magasabb rendű faj. a nácik szerint egyáltalán nem szabad keveredni, mert akkor alacsonyabb rendű emberek jönnek létre. mindkét csoport nyilvánvalóan ostoba. az egyiket a közéletben marginalizálni kell. az elmúlt évtized arról szólt, hogy a nácikat tiltja ki, és a libsiket tűri meg a magas értelmiség. a köznép fordítva akarja. vagy felszámoljuk a demokráciát és polgárháború lesz. vagy elfelejtjük a hülyeséget, hogy a zsidók nélkül nincs államiság és zsidókeresztények nélkül nincs egyház. de van. ehhez nemzeti kereszténységet kell hirdetni. ha megmagyarázták a britek, a skandinávok, az oroszok és a balkániak, akkor majd megmagyarázzák a baltiak, a lengyelek, csehek, szlovákok, magyarok, horvátok, szlovének. és libertárius nemzeti keresztény egyházat hirdetnek a frankok. és az alemánok is visszatérnak németrómai valláshoz. itália is nemzeti kereszténnyé lesz. vagy megerősödik a szélsőjobb, a neonácik és az újfasiszták.

Khonsu 2015.11.17. 18:34:45

@unionista᠍᠍: Nem tudom ezt miből olvastad ki. Én csak arra gondoltam, hogy nekik van egy rendszerük, mely négyezer éve biztosítja a fennmaradásukat, ezért ezt a rendszert érdemes lenne tőlük eltanulni.

kiazmarmegint 2015.11.17. 18:44:36

@unionista᠍᠍: A svedeknek es az angoloknak annyira bejott a nemzeti keresztenyseg, hogy alig jarnak templomba.

en.wikipedia.org/wiki/Church_attendance

Svedorszagban 5%, Nagy-Brittaniaban 12%, de ebben benne vannak a skotok es eszak-irek is.

Ehhez kepest Olaszorszag 31%, Lengyelorszag 54%, Szlovakia 33% Irorszag (ott, Anglia mellett) 46%, Egyesult Allamok 39 %. Ezeken a helyeken nincs "nemzeti keresztenyseg". Szoval furcsa elvaras lenne az egyhazaktol egy nem mukodo modelt kovetni.

2015.11.17. 19:22:33

@kiazmarmegint:
magyarországon a jobboldali választó, aki kollektíven vallásos. a baloldaliak azt mondják, hogy ők inkább maguk módján individuális keretek között hívők. ezt mindenki szabadon eldöntheti. ebben a tekintetben nincs vallásháború. hanem sokkal inkább abban, hogy a jobboldal hangsúlyozza, hogy ők a nemzeti kereszténységet és nem a zsidókereszténységet tekintik a hitük alapjának, ami felekezetek felett áll. tehát abba a római és a görög katolikus hívők ugyanúgy beletartoznak, mint a különféle protestáns irányzatok. a reformáltak, az evangelikusok vagy az unitáriusok. egy szabad országban miért ne lehetne nemzeti kereszténységet hirdetni? ez ellen kizárólag a zsidó és zsidóbarát értelmiség, valamint a zsidókeresztény klérus tiltakozik mondván, hogy a nemzeti érzület teologikusan nem fér össze kereszténységgel. az lényegében a sátánizmus. de akkor hogyan létezhetnek a protestáns anglikán, vagy skandináv egyházak, vagy a keleti keresztségben az oroszok, vagy a balkániak. ha a magyarok nemzeti keresztények akarnak lenni, akkor miért ne lehetnének azok. és majd utána eldől, hogy a hívők száma hogyan változik. ez nyilván a liturgiától függ. és az ezek után nyilván sokkal szabadabb lehet. alapos (értsd több éves, vagy akár egy évtizedes) teológiai előkészítés után miért ne lehetne minden egyházkerületben kijelölni egy nemzeti keresztény templomot. és ha ez befuccsol, akkor lehet mondani, hogy lám-lám, nincs is erre igény. de ha nem és ebből semmiféle kár nem származik, akkor nyilván kussolni kell azoknak, akik ezt minden módon tiltják vagy tiltani akarják. ezt nem a globális trendek döntik, hanem a magyarok.

kiazmarmegint 2015.11.17. 19:28:28

@unionista᠍᠍: Hirdetni mindent lehet (ezt egy szoval sem tagadtam, megint olyan valamit cafolsz, amit nem mondtam).
Arrol irtam, hogy az egyhazak rosszul tennek, ha ennek a hirdetesnek bedolnenek.

Tamáspatrik 2015.11.17. 20:11:48

@Abu: Nagyon érdekes kisérlet lenne, ha átirnánk ezt a cikket és a "muszlim" szót a "cigány"-nyal helyettesitenénk, Európát pedig M.o.-gal. A terrorizmust az ún. "cigány bűnözéssel". Ezek irtó erős analógiák, sőt többek is annál. Nincs új a nap alatt. A cikk a "kollektiv bűnösség" mezsgyén egyensúlyoz, de nem lépi át.

2015.11.17. 20:13:19

@kiazmarmegint:
a konzervatív zsidókeresztény vezetők a nemzeti kereszténység ellen természetesen ugyanúgy tiltakoznak ahogyan a világi liberális zsidó és zsidóbarát értelmiség. a római katolikusok megtehetnék, hogy kezdeményezés élére állnak. de ezt ezt aligha fogják megtenni. ez egy pártok felett álló neoprotestáns mozgalom lehet valamikor következő évtizedben. addig nyilván az újpogányság fog erősödni. a magyar közélet is lényegében a jobboldal és a szélsőjobboldal vetélkedése. elmaradt a német-holland focimeccs. és az úgynevezett baloldal azt állítja, hogy ez nem függ össze a bevándorlással. akkor mégis mivel függ össze?

az origó kitett egy cikket a címlapra. amiben amnesty international leírja, hogy micsoda veszélyeket jelent az, hogy egyes országok védeni merészelik a határaikat. rövid idő után levették, mert annyi volt a gyalázkodó komment. persze eleve nem szokták engedni, hogy a közönség ilyen témájú cikkekhez megjegyzést fűzzön. nyilván tesztelni akarták a közönséget. hozzászólások döntő többsége lényegében azt mondja, hogy a libsik takarodjanak a közéletből. és egy jelentős kisebbség azt, hogy országból.
www.origo.hu/itthon/20151117-rossz-mellekhatasa-van-a-keritesepitesnek.html

kiazmarmegint 2015.11.17. 20:15:45

@unionista᠍᠍: " a római katolikusok megtehetnék, hogy kezdeményezés élére állnak". Dehat ott van a nevukben, hogy
1. Romai
2. Katolikus (Altalanos).

Tamáspatrik 2015.11.17. 20:31:29

Igazából nem nagyon érti senki (legalábbis közöttünk senki, akik itt megfordulnak), a szélsőséges iszlám vezetők és követőinek logikáját.
Van egy olyan teóriám, amely valszeg. nem légből kapott, amelynek egyik eleme, hogy a különféle szélsőséges ideológiák (jelen esetben ilyen a radikális iszlám)ki nem mondott kollektiv félelmeket, tudattalanul maradt, ösztönössé vált tartalmakat képviselnek és arra való reakcióként szolgálnak. A teória másik eleme, hogy a legősibb emberi félelmek egyike az éhezéstől való félelem, az agresszió egyik döntő oka. Ha azt látjuk, hogy a lehetőségeink egyre inkább beszűkülnek másokhoz képest, beleértve annak a közösségnek a helyzetét, ahonnan származunk (arab világ), akkor ez tudattalanul biztosan indulatok gerjesztője lehet. Ezt ideologizáljuk meg olyan számunkra "szent küldetéssel", amely feloldja ezt belső a feszültséget.
A helyzet most még kezelhető, kvázi kezelhetetlenné akkor válna, ha globális szintű élelmiszerválság lépne fel számos természeti katasztrófa eredőjeként.
Addig viszont még a terápiának vannak módjai, bevált eszközei: a gettósodott közösségekből a bajkeverők kiszűrése, a rendőrség szerveinek jó helyi kapcsolatai, családsegitők, stb. Az USA-ban ezt már elég magas szinten művelik, aránylag jó eredményekkel, tőlük is lehet tanulni. Sőt: tanitják is különféle tanfolyamokon, milyen eszközöket kell használni. Ezek döntő részben humánus eszközök.

Tamáspatrik 2015.11.17. 20:39:02

@zipe moha: Nagyon érdekeseket irsz, a hangnem az, aminek nem nagyon örülök. Valszeg. sok igazság van benne, nekem is vannak ilyesmi gondolataim, de te szinesebben fogalmazol. Azonban emészthetőbb, kissé emberközelibb formába kellene önteni mindezt, a negativ váteszi stilusban nem látok semmi igazán értékeset.

2015.11.17. 21:02:32

@kiazmarmegint:
ezért írtam, hogy ezt aligha fogják megtenni. de éppenséggel megtehetnék. a magyar katolikus egyház magyarnak mondja magát. az, hogy történetesen zsidó vezetője véletlen. az előző vezetője is zsidó volt. az is véletlen. van ilyen.

kiazmarmegint 2015.11.17. 21:09:25

@unionista᠍᠍: Itt az esztergomi ersekek listaja:
hu.wikipedia.org/wiki/Esztergomi_%C3%A9rsekek_list%C3%A1ja

Az, hogy a magyarorszagi keresztenyseg ezereves tortenelmeben volt koztuk ket zsido, az statisztikailag termeszetes. Volt legalabb egy szlovak is, a huszadik szazadban, Csernoch Janos. A neve es szuletesi helye alapjan Scitovszky Janos is az lehetett, szazotven evvel korabban. Statisztikailag ez is normalis.

tamas11 2015.11.17. 21:13:32

@Tamáspatrik:
Zipe "stílusa", azon belül a kipontozás funkciója az, hogy a továbbgondolkodás szükségességét jelezze , aktivitásra sarkalljon.
A gond ilyenkor azzal van hogy tisztázatlan, mi az amit a befogadónak kellene továbbgondolnia, és mi az, amit még neki kellett volna , szövegével jobban kijelölva a továbbgondolás közös útját.
Könnyen segíthetne, ha egy durvakezű szerkesztő egyszerűen KIHÚZNÁ a pontjait... Rögvest látszana, mit kell még .... elvégezni, és hát ... kinek.
Én már alkudoztam vele a fölösleges központozás sorsáról (visszaküldtem neki a fölös pontokat . Így: (...... ...... ......) .
Mások gyengeségeinek elfogadása tulajdonképpen metakommunikációs eszköz, amire viszont nagy szükségünk van.

neoteny · http://word.blog.hu 2015.11.17. 21:32:39

@kiazmarmegint:

Serédi Jusztinián szlovák eredetű volt.

kiazmarmegint 2015.11.17. 21:35:07

@neoteny: Huha, akkor a szlovakok is vilaguralomra tornek :):)

Gerő Zoli a te barátod is lehetne 2015.11.17. 21:37:22

@explanatus:
'Végtelen cinikusságra vall a kvóta, mint megoldás, mert nem lehet mögötte nem látni a szándékot, hogy a nem versenyképes tudással rendelkező migránsoknak milyen sorsot szánnak.'

elnézésedet kérem, de megint csak gratula!
súlyosbítva azzal, hogy a most munkanélküli európaiaknak milyen sors van megüzenve ezzel ...

hozzátéve, hogy ezt a 'versenyképes tudás' képzését természetesen nem az őket munkáltatók fizetik, hanem a többi adófizető.

2015.11.17. 21:54:44

@kiazmarmegint:
az utolsó kettő származásának utána jártak a nácik. zsidók. erre lehet mondani, hogy véletlen. és azt is, hogy a római katolikus a zsidókeresztény egyház. a vatikán a zsidókeresztény állam.

a nemzeti kereszténység például arra is alkalmas lenne, hogy a magyar parlament a vatikán állam figyelmébe ajánljon egy vagy néhány kiváló teológust, akit közül a szentszék kiválaszthatja a magyar katolikus egyház vezetőjét. de még akár azt is lehetne mondani, hogy nem ortodox a magyar, a szlovák és a horvát keresztények egyezzenek ki egy bíborosi rangú vezetőben. és a kárpát-medencei ortodoxok válasszanak egy közös metropolitát. vagy akár a nyugati és a keleti egyházak egy közös vezetőt. akinek ugyan hat-hét nyelven kell tudni beszélnie. de ez sem lehetetlen. persze nyilván nem lesz ilyen egyhamar. addig a szélsőségesek egymást fogják gyűlölni. ha találnak egy közös ellenséget, akkor őket.

kiazmarmegint 2015.11.17. 22:15:39

@unionista᠍᠍: "a nemzeti kereszténység például arra is alkalmas lenne, hogy a magyar parlament a vatikán állam figyelmébe ajánljon egy vagy néhány kiváló teológust, akit közül a szentszék kiválaszthatja a magyar katolikus egyház vezetőjét."

Dehat a szentszek mar most is kivalaszthatja a magyar katolikus egyhaz vezetojet. Es ahhoz talan megiscsak Ratzinger ert jobban, mint Habony Arpad, hogy ki a kivalo teologus.

2015.11.18. 02:14:03

@kiazmarmegint:
és újabban valahogy mindig egy zsidót választanak ki. grünwald péterezni. ami elég hatékony politikai eszköz, mint a soros györgyözés. addig marad ez.

kiazmarmegint 2015.11.18. 12:36:33

@unionista᠍᠍: "és újabban valahogy mindig egy zsidót választanak ki" .

Bizonyitsuk be, hogy minden paratlan szam primszam.
3 prim, 5 prim, 7 prim, 9 az meresi hiba, 11 prim, 13 prim, tehat minden paratlan szam prim....

2015.11.18. 13:14:35

@kiazmarmegint:
te azt mondod: véletlen, véletlen, a többit nem tudjuk. tehát véletlen. ilyen a politika.

kiazmarmegint 2015.11.18. 13:52:51

@unionista᠍᠍: Gyerekkoromban olvastam egy konyvben, hogy vannak olyan egyszeru nyelvek, ahol nincs szo arra, hogy "harom". Csak egy, ketto, sok. Ezt tehat tudtam. Viszont az ujdonsag, hogy van, aki meg kettoig sem tud szamolni, ugy ertve, hogy van az "egyszer" es a "mindig".

2015.11.18. 15:11:30

@kiazmarmegint:
erre mondom azt, hogy mérjünk. például azt, hogy hány klán és klád él egy adott városban. és azok milyen mértékben birtokolják az erőforrásokat. ne általánosítsunk, hanem mondjuk meg pontosan.

kiazmarmegint 2015.11.18. 15:52:04

@unionista᠍᠍: Mi az a klad? Ebben a szovegkornyezetben mi az a klan?

neoteny · http://word.blog.hu 2015.11.18. 16:02:24

@unionista᠍᠍:

Te már "megmérted", és neked az jött ki hogy "újabban valahogy mindig egy zsidót választanak ki".

Egyébként pedig ld:

en.wikipedia.org/wiki/Pareto_distribution#Applications

2015.11.18. 16:54:03

@kiazmarmegint:
a klád egy ismeretlen közös ős leszármazottainak összessége. a klánok pedig egy olyan szuperfamiliák, amelyeknek ismertek az őseik. a nácik szeretik azt gondolni, hogy zsidó és zsidókeresztény klánok uralják a közéletet. a gazdaság felett uraló kereskedelmi bankok, a kultúrát uraló kereskedelmi tévék vezetői körében egy bizonyos eredet uralkodik. a nácik szeretik azt gondolni, hogy a zsidók elfoglalják a belvárosokat. hatalmi centrumokat építenek, teljes kiválasztottságra törekednek, stb. ezt meg tudjuk mérni. egyénileg persze esetenként nehéz eldönteni, hogy ki a zsidó és nem zsidó. mert sokfelől eredhetünk. de az egyenes ági ősapát és az ősanyát könnyű kimutatni. és az már statisztikai értelemben jellemzi a csoportot. és ezeket a méréseket ismételni lehet. a szemita-antiszemita objektíven el lehet dönteni. kik a bankárok. kik a bírók. kik a papok. kik az orvosok. kik a mérnökök. kik a tanárok. kik a munkások. kik a parasztok. kik a kormánytagok, az államtitkárok, a nagykövetek, stb. mifélék. volt egy kampány, hogy nem számít, hogy honnan jövünk. de számít. nagyon is számít. és az is, hogy hová tartunk. az persze még fontosabb. a népi írók azt mondják, hogy a zsidók összetartanak az irodalomban. és csak azért híresebbek, mert zsidók kiadók adják ki zsidók műveit. erre a másik csoport azt mondja, hogy ilyen nincs. nézzük meg, hogy van, vagy nincs. ez nem egy filozófiai vita. ez nem attól függ, hogy mit ír az origo. mert akkor úgy is az lesz, hogy a zsidó origo. az, hogy létezik zsidó média vagy nem létezik objektíven eldönthető. ha létezik, akkor sincs semmi. de ha közéletben ezek a kérdések olyan fontosak, akkor ezt el lehet dönteni. akárhányszor meg lehet mérni.

2015.11.18. 17:05:15

@neoteny:
az egyenesági őseredetet könnyen ki lehet mutatni tehát az, hogy azt, hogy a bíborosok körében a zsidókeresztény eredet milyen mértékben volt jelen objektíven meg tudjuk mondani. ettől függetlenül szerintem teljesen jogos igény, hogy legyen nemzeti keresztény egyház. de lehet, hogy már az. és mostanában véletlen neveznek ki zsidókat érseknek.

neoteny · http://word.blog.hu 2015.11.18. 17:24:20

@unionista᠍᠍:

Ismét a míves kettősbeszéd:

"volt egy kampány, hogy nem számít, hogy honnan jövünk. de számít. nagyon is számít."

Aztán:

"az, hogy létezik zsidó média vagy nem létezik objektíven eldönthető. ha létezik, akkor sincs semmi."

Aztán:

"de ha közéletben ezek a kérdések olyan fontosak"

----

Indonéziában pl. a kínaiak "a zsidók": habár csak a népesség 1.2%-át alkotják, "aránytalanul" nagy a befolyásuk az indonéz gazdasági életben, ill. a gazdasági elit nagy részét alkotják. Olyan kínaiak, akik ősei már évszázadok óta Idonéziában (annak terüketén) éltek, a mai napig "peranakan" ("idegenek") a "totok"-kal ("helyiek") szemben.

A hollandok is, Suharto rezsimje is a kínaiakat tette meg bűnbakká Indonézia gazdasági problémáinak nagy részéért.

Vagyis "a zsidó" lehet "a kínai" vagy bármi más etnikai kisebbség amelyik azonosítható egy társadalomban, és "aránytalanul" sikeres gazdaságilag.

2015.11.18. 18:31:51

@neoteny:
nézd, szerintem van zsidó média. de én erre azt mondom, hogy legyen. miért ne lehetne. ha én lennék a kultuszminiszter lenne egy zsidó és zsidókeresztények által birtokolt csatorna. és ott csinálják meg a legjobb beszélgetős műsort, vagy a legjobb hírmagyarázatot, vagy amit akarnak. vagy akár a legjobb főzőműsort. a zsidó és a zsidóbarát médiaértelmiség szerveződjön össze és nézőket szolgálja tisztességgel. de ez legyen reklámmentes. ne jöjjön nekem irmuska néni, hogy van egy forlájfdájrekt. tudja kedves, hogy elég csak száz forintot kell fizetni és akár hárommilliót is adnak. ugye átverés, kisdrága. na ugye megmondtam. pedig az a szilágyi olyan rendes embernek tűnik. és akkor el kell magyarázni, hogy az a szilágyi azt sem tudja, hogy a szilágyság, mert egy zsidó. de ne tessék rá ezért haragudni. szóval legyen zsidó és zsidóbarát tévé. miért ne legyen. de ne találjuk ki, hogy ez "a" közszolgálatiság. legyen cigány és cigánybarát adó. és többségi regionális műsorok. de azok szomszédsági keretek között működjenek. leszámítva a központi adóját. ők kapcsolják össze a kárpát-medence térségi adóit és tegyék hozzá a fővárosi és főváros környéki tudósításokat. tehát a zsidóké és a zsidókeresztényeké lényegében egy közszolgálati adó a tucatból. lehet. de nem kiemelt szerepben. hanem úgy, hogy legyen ilyen is.

2015.11.18. 19:06:32

@neoteny:
lehet persze akárki közvetítő. a cigányok is lehetnek. és ők pályáznak erre a pozícióra csak nem elég tudatosan. ha nagyon leegyszerűsítjük, akkor ez a zsidó baloldal és a cigány jobboldal vitája.

2015.11.18. 21:37:20

@neoteny:
magyarországon két közösségi háló kísérlet volt. az egyik ugye az iwiw. egész véletlen egy zsidónak fizetett milliárdokat a telekom. azért, hogy aztán tízmilliárdokat veszítsen rajta. brutális média hátszele volt. a kereskedelmi tévékben folyamatosan tolták, hogy ki mindenki van fent rajta. és minden konferencián kiemelt helyet kaptak.

a másik pedig egy myvip nevű megoldás, ami sokkal igénytelenebb volt. és amit egyébként úgy hívtak, hogy a "cigány iwiw". mert nagyon sok cigány fiatal regisztrált rá. ennek a kereskedelmi médiában brutális mellőzöttsége, a konferenciákon megvetéssel szóltak róluk. volt valami pénzmosás ügy is, és az akkor még lázár vezette hódmezővásárhely bannereket vásárolt. őket sem kellett félteni.

az iwiw egyébként csinált kifejezetten romáknak egy közösségi oldalt. ez volt zhoriben. lovári nyelvű volt a felület és különféle cigány nyelvjárásokat ismert. de alig regisztráltak rá.

neoteny · http://word.blog.hu 2015.11.18. 21:48:05

@unionista᠍᠍:

"egész véletlen egy zsidónak fizetett milliárdokat a telekom. azért, hogy aztán tízmilliárdokat veszítsen rajta."

A telekom ostoba árjákkal volt tele?

2015.11.18. 22:16:51

@neoteny:
a magyar telekom persze, hogy zsidóbarát volt. vagy a magyar rtl. a szemiták kezdettől fogva a multik faszát szopták. az antiszemiták ezzel szemben a magyar seggbe magyar lófaszt elvet hirdették. ebből lettek a külföldi oligopóliumok és a belföldi oligarchák. semmiféle vita nem volt arról, hogy mely ágazatokba és miféle külföldit kellene bevonni. az extrém liberálisok: mindent eladni. a nacionalisták igyekeznek mindent államosítani. és ha a zsidó baloldalt sikerül kirakni a magyar parlamentből, akkor talán elkezdődhet valamilyen értelmes vita. de ha a nacionalistákat rakják ki, akkor az is jó. az egyik szélsőséget. lényegében mindegy melyiket.

neoteny · http://word.blog.hu 2015.11.19. 00:11:10

@unionista᠍᠍:

Lököd a sok hülye rizsát, de a kérdést nem válaszolod meg: a telekom, amelyik "tízmilliárdokat veszített rajta", tele volt ostoba árjákkal?

2015.11.19. 10:26:10

@neoteny:
a pénzt a magyar telekom és az origo adta. és a zsidók ez esetben is elsősorban zsidó projekteket finanszíroztak. ami egyébként természetes. de ebben az esetben sem arról volt szó, hogy valami nagy dolgot kitaláltak, hanem arról, hogy a zsidó projektek brutális versenyelőnyben vannak pénzügyi téren és média támogatottságban. ami nem azt jelenti, hogy egy nem zsidó nem kerület oda. de mondjuk békéscsabáról berci nem kokurálhat velük legfeljebb csak együttműködhet. a zsidóság saját magát mesterrassznak tekinti. a budapesti zsidók el is hiszik, hogy nélkülük a magyarok nem polgárosodhatnak. a magyar vidék azt gondolja, hogy a polgárosodás csak úgy lehetséges ha a főváros nemzeti érzelművé válik. ez az ortodox zsidóság kiűzésével lehetséges.

ennek megfelelően legyen részben állami tulajdonú a magyar telekom. és lehet részben a németek kezében. ebben az esetben a zsidók nem uralkodhatnak az igazgatótanácsban. ebben az esetben vodafone és telenor sem lehet. a részleges állami tulajdon is olyan versenyelőny, hogy a hasonló üzleti modellben működő multiknak nincs esélyük. tehát lényegében egy szövetségi távközlési szolgáltató jönne létre. és ezzel alternatív szolgáltatók versenyeznek. tehát a helyi "kábelnet" is lehet erős mondjuk békéscsabán. hiszen egyetlen konkurense van. a magyar telekom. és szomszédsági kapcsolatokkal létrejöhet egy nagy-magyar vállalkozás. amiben ott vannak a temesi románok. vagy a vajdasági szerbek. vagy a pozsonyi szlovákok. és beléphetnek a krakkói kis-lengyelek. szomszédsági kapcsolatokkal regionális középvállalatok jönnek létre. a zsidóság mehet bosztonba. szopják a jenkik faszát ha nekik az olyan kedves.

neoteny · http://word.blog.hu 2015.11.20. 08:04:41

@unionista᠍᠍:

"a részleges állami tulajdon is olyan versenyelőny"

... mint a rablóé a kereskedővel szemben. Csak épp' a kereskedő tevékenységéből haszna van a termelőnek is, a fogyasztónak is, meg a kereskedőnek is; a rabló tevékenységéből meg csak a rablónak van haszna.

2015.11.20. 09:58:17

@neoteny:
a kereskedelemből akkor van haszna a termelőnek és a fogyasztónak ha a kereskedő az árumérleget helyi szinten egyensúlyban tartja. tehát csak annyit importál, amennyit exportál. és ha ez nem lehetséges, akkor korlátozott non profit módon hitelez. csakhogy a piacon ilyenkor érdemes kereskedelmi bankot alapítani, mert így extra profitra szert lehet tenni. és az tartható akár úgy is, hogy a kamatok magasabbak, mint a reálgazdasági hozamok feltéve, hogy a közvagyont értékesítik. és így egy ország kizárólag az eladásra és az eladósításra építve kifosztható. ezt hirdeti az ortodox zsidóság és a filoszemita értelmiség. mondván, hogy ez a lakosságnak milyen jó. és ez ellen lázadnak fel a népek. mert ez egy rablógazdálkodás, aminek az alapja a szabad piac és a szabad tőkepiac párosa. és ez a kettő együttesen kizárja a liberális demokráciát. azért, mert egy ilyen társadalomban a szegény, vagy szegényedő többség nem még több szabadságot, hanem nagyobb rendet követel.

neoteny · http://word.blog.hu 2015.11.20. 15:39:29

@unionista᠍᠍:

"a kereskedelemből akkor van haszna a termelőnek és a fogyasztónak ha a kereskedő az árumérleget helyi szinten egyensúlyban tartja."

Tényleg, milyen gonoszok a kereskedők hogy nem exportálnak Mo-ról kőolajat, földgázt, kőszenet, okostelefonokat, déligyümölcsöket, gyémántot, vasércet, mahagónit, elefántcsontot, rizst, utasszállító repülőgépeket ...

"még több szabadságot, hanem nagyobb rendet követel"

Sanyit a nagyobb rend nevében ítélték el önbíráskodásért; ő ezt követelte?

unionista᠍᠍ (törölt) 2015.11.20. 19:27:44

@neoteny:
a tesco nem azért nem viszi ki a magyar árut, mert gonosz és összeesküdött a magyarok ellen. trianon után száz évvel még belerúgjanak ebbe az ősi kultúrába, a dicső nemzetbe. hanem azért, mert lényegében nincs versenyképes termék, amit kivihetne, vagy csak nagyon kevés.

mivel magyarországon a tőkemérleg elborul. a munkaerő piaci mérleg elborul. a kereskedelmi mérleg a honi gazdaságot tekintve szintén. az állami vagyonból túl sok mindent eladni nem lehet és nem nagyon lehet tovább adósítani így valamilyen módon be kell avatkozni.

a közgazdászok valamiért a keresletet szeretik szűkíteni. túl sok pénz van a belföldieknél. mondják az ortodox liberálisok. megszorítani kell. túl sok pénz van a külföldnél. mondják a nem ortodox illiberálisok. különadókat vetnek ki. ez szintén megszorítás, amit a lakosság csak követve érez meg. és ezért a többség inkább erre szavaz. a reálgazdasággal egyik elképzelés sem nagyon törődik. illetve csak annyiban, hogy a külföldi oligopóliumok helyett belföldi oligarchák (az úgynevezett "nemzeti nagytőkések") érdekei érvényesülnek. persze a választók ezt is érzékelik. és ebből következően viszont a közgondolkodás még jobbra tolódik. a magyarok általában a külső környezetben keresik a hibát.

neoteny · http://word.blog.hu 2015.11.20. 19:53:13

@unionista᠍᠍:

"a közgazdászok valamiért a keresletet szeretik szűkíteni. túl sok pénz van a belföldieknél. mondják az ortodox liberálisok. megszorítani kell."

Ezt hiszed te. Ezzel szemben a megszorítások az állami költekezésről szólnak, különös tekintettel a hitelből történő költekezésekről.

tamas11 2015.11.21. 13:24:56

@unionista᠍᠍:
Számítottam rá, hogy az általaános érványűvé emelt "bioszos" genetikai szemléleted összeakad a hasonló léptékű és hatályú globalitással, a globális léptékű vállalati multinacionális eseméynekkel. A te spéci konteódban származási közösség mutatható ki, (bár sosem kerül rá sor), valakik túlhatalomra tettek szert , olyanképp mint egy óriásra nőtt informális szervezet, párhuzamosan a hasonló, óriásvállalatiakkal.
E kettősséget hidalod át azzal, hogy a kettő mögött megkeresed, sőt tudni véled a közöset: a származásközöösségnek ugyanaz a lényege, mint a világvállalatoskodásnak: a zsidóság primátusra tör, túlreprezentált ebben a körben, azaz, ez a közös lényege az eseményeknek.
Nem a számlálóban laknak, hanem a nevezőben.

Csakhogy itt van és leleplez téged a harmadik világjelenség, a hozzáférhető világhálózatok, amit egyfüst alatt szintén bekerítenél, de ez végképp, látványosan nem sikerül.
Az on-line - internetes fejlemények, közösségépítések ugyanakkora populációkat, részben ugyanazokat a közösségeket érintik: a vásárlói, meg politikafogyasztói népességet átfedő és átható kommunikáló tömegeket.

Itt már , bár kísérleti helyzet nincs, de vannnak pontos megfigyelések, a téma története, rövid múltja, amit nem ismersz, illetve tagadsz.

Az IWIW, és más közösségi oldalak fejlődéstörténete leveti magáról a okosokodásodat, leleplezi tájékozatalanságod. A te igazsággyáradban tízmilliók szerveznek folyamatosan spontán sztrájkot.
A háló terjedéséről, gyors térnyeréséről már húsz éve elfogadott elmélet, hogy mi segítette mindenekelőtt: létrejöttét megalapozta katonai érdek, formába hozta a piaci-marketing szempontú ösztönzés, és laufot adott neki a globalaizáció jószelleme , a demokráciaigény. Az, hogy ugyanúgy érinti polgárait.

A közösségi háló (közösségi oldalai) nem is értelmezhetők úgy, mint sajátosan magyar népesség és tulajdon, mivel bárki világ fia ugyanúgy becsekkolhatott rájuk, akadály sem lehetett a földrajziság, meg a nyelvi túlsúly, esetünkben a "kis közszereplők" magyar mívolta -származása - perifériális részlet. Erről semmi szabály, kitétel és garancia stb nem szólt soha.
A MyVIP-ről is valótlan a megállapításod, a cigányWIW-rőlaz szól, hogy nincs. Egy-egy ilyen oldal differenciáit éppen az adja , hogy mi zajlik rajta, (az alkalamazások, azaz szolgáltatásai jellemzik), plusz az, hogy kik közt történhet. Épp az, hogy mindenkik közt. (Az hogy milyen sokan vannnak, nem változtat ezen). Színt is vallanak, informálisan, statisztikailag , a MyVIP-et pl. a bulista tónus, fotóhangsúly elemelte a másik népszerűektől.
A z IWIW lejtmenetét látták a tulajdonosai, de a vevői is, (a pozícionáláshoz csak át kellett klikkelni, a Facebookra), igaz, házon belül ezt 10 perccel előbb tették, mint vevői oldalon a Telekom vezetők, de azok is látták e "minipiac" (kétrésztvevős) alakulásást. A guruk, akik a felvásárlásáról döntöttek, tudhatták: ekkora populációt venni "félnetek nem kell jó lesz nem ellenzem"... (A Bertelsmann is ezért vette meg a hanyatló Könyvklubot - nem a nemlétező haszonért, hanem pl. a címanyagáért).
Szakmai szemmel elég hamar látható volt, hogy a facebbook legyorsítja az IWIW-t, mert szélesebb körű szolgáltatást hozott, dinamikusabbat, a platformok harcában megnyitotta a képi tartalmak előtt a kaput, amira az iwiw nem volt képes, olyan vonat volt, amely úgy dönt, hogy késésben marad.
Mindennek megtárgyalásához, felfogásához neküünk egyetlen pillanatig nem volt szükségünk a zsidó kifejezésre, a tulajnak sem, A genetikai szuprakód,csak nálad hat, megpróbál ugyanarról szólni EZ IS.Azt hiszed azért növesztünk géneket hogy besorolhasson elméleteidbe?
a Telekom döntése sem sorolható így be genetikailag, többségben német vállallat lett a MATÁVos árnyékain átlépve, és maradt is).
Blama ám ez neked, mert itt nem egy véleményütközik másikkal, hanem a történésekkel szembe állított agyrémed: Iszonyú blődldi részedről arról beszélni, hogy a világháló közösségi oldalainak sorsában közrejátszott valami származásközösség...hogy ez egy "zsidó projekt" .
Magyarokról beszélsz , népcsoportokról, épp ott, ahol az ellenkezője fontos.

Elnézést, hogy a szokásnál hosszabban írtam. Nem unionista a téma, hanem közösségeink sorsának alakulása a "neten". Amíg itt vagyok, ne írj zavartalanul hülyeségeket.

unionista᠍᠍ (törölt) 2015.11.21. 15:10:22

@tamas11:
volt két konkurens megoldás. az iwiw és a hódmezővásárhelyi myvip. az utóbbi sokkal igénytelenebb volt, de és gyorsabban növekedett. azért, mert nem kellett hozzá meghívó és a cigányok körében népszerű volt. úgy is hívták, hogy a "cigány iwiw". itt van a később ózdi polgármesterré vált janiczak borítóképe:
i.kinja-img.com/gawker-media/image/upload/s--WkSsrASl--/vdq25frg9envukzm9hqd.jpg
dávid a raj (elipszilonnal), a csávó, de belevaló. rikító feliratok, applikált vastag aranylánc. mondhatod, hogy ennek nincs etnikai, etnográfiai háttere. szerintem nyilvánvaló, hogy van. zsidók és a zsidóbarát értelmiség állt az egyik oldalon. és a cigányok és egy cigányos csoport a másikon. a verseny nem volt semleges. az iwiw brutális előnyt élvezett a kereskedelmi médiában. az rtl programigazgatója is zsidó volt, az rtl celebjeinek jelentős része is, az iwiw tulajdonosai. nem azt állítom, hogy ők a csúnya gonosz emberek, akik összesküdtek a magyarok ellen. hanem azt, hogy nagyon erősen összetartottak, etnikai jelleggel szorították ki a versenytársaikat. legitim az is, hogy egy törzsi csoporttal szemben megszerveződik egy másik. és ennek lehet az eredmény ez, hogy a fővárosi zsidósággal szemben lényegében mindenki felvonul. nem azt állítom, hogy ez jó. hanem azt, hogy van ilyen.

tamas11 2015.11.21. 15:26:39

@unionista᠍᠍:
Egyetlen szót nem fogadtál el abból, amit írtam...
Mi a MYVIP-ben ami hódmezővásárhelyi?
A z IWIW "konkurrense pedig - ha volt - a Facebook. (volt)
Lásd a történteket...

unionista᠍᠍ (törölt) 2015.11.21. 16:47:55

@tamas11:
azt állítom, hogy ebben a játszmában is volt egy zsidó, vagy zsidósághoz közel álló és egy cigányos oldal. ennek a küzdelemnek is volt etnikai jellege. amire azt mondod, hogy nem. rendben. de akkor miért beszél az egyik oldal fasizmusról. arról, hogy őket faji alapon kiszorítják. ha nincs faji összetartás, akkor ez mégis hogyan lehetséges. nem egyes embereket rugdostak ki, hanem zsidó és zsidóbarát csoportokat. van egy szemita, többségi magyar-ellenes és antiszemita, kisebbségi zsidó-ellenes tábor. egyik oldalon sem állok. egyikre sem szavaztam. nem is fogok. ez a szembenállás uralja a politikát. már az mszmp belső ellentétei is ezen alapultak. a rendszerváltás óta egy nyílt törzsi összecsapások folynak. ez egy csaknem harmincéves háború. a kérdés, hogy lesz-e vallásbéke. és ha lesz, akkor micsoda.
süti beállítások módosítása