1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2015.07.25. 11:21 HaFr

Orbán: orbánista Európát!

Nem volt nagy durranás a mai beszéd, ha a provokáció lehetőségét nézzük, de Orbán megint átpozicionálta magát vele: ez alkalommal -- amiről úgy gondolja -- az európai fősodorba. Sikereinek (?) birtokában érezni véli az európai korszellemet egyfelől Amerikával, másfelől a migránsokkal szemben, ugyanakkor a föderalista unió ellenében is, és a beszéd legfontosabb momentuma az volt, hogy bejelentette igényét Európa hasonló szellemben történő megerősítésére. Orbán, a szeizmográf, úgy tesz, mintha maga volna legalább két tektonikus lemez, ha nem is mindjárt a magma -- de tagadhatatlan, hogy szeizmográfnak kiválóbb, mint a hazai ellenfelei. Szerinte arra tartanak az események, mint beszéli, nosza, tegyünk úgy, mintha mi találnánk ki az irányt!

Természetesen Magyarország se nem sikeres, se nem képviseli a korszellemet. Orbán egérként dübörög az elefántok mellett a migráció kezelésében (azzal áltatva híveit, hogy bármilyen értelemben korszakot alkot a felismeréseivel), a magyar növekedés forrásai éppen nem a nemzet erejét tükrözik (jórészt nyugatiak), a költségvetési stabilitás azért prioritás, hogy Orbán kedvére szuverénkedhessen, továbbá Magyarországot senki nem másolja, nota bene alig állnak szóba a kormányával. David Cameron még életében nem hivatkozott Orbán Viktor teljesítményére és úttörő megoldásaira, vicces is lenne ez a horizont Londonból nézve.

Az utóbbi személy ellenben kihasználja az EU képtelenségét önmaga (jogállami, demokratikus) értékeinek megvédésére, és iszonyatos korrupciót és felelőtlenséget honosított meg a nyugati adófizetők pénzének elosztásában. Ha valamit, hát az EU kollaborációját kellene dicsérnie. Egyébként az EU feldicsérése a 2008-at követő időszakra vonatkozóan még a pongyola tusványosi környezetben is indokolatlan -- Európa a leggyengébben kezelte a válságot a világ nagy gazdasági és kulturális régiói közül, bár háború az tényleg nem tört ki. De hát aki hazudik, az hazudik a bírálatban, és hazudik a dicséretben is, ettől lesz kerek a párhuzamos univerzuma.

Az az igazság, Orbán nem érdekel senkit Hegyeshalomtól nyugatra. És ez baj. Baj nekünk, és baj Európának. Mert nem tűnnek már fel a gondolatai (annyira sem, mint korábban) a hitét és értékeit vesztő kontinensen. Európa gyengeségének Orbán az egyik tünete. A migráns-problémához a közpolitikában aligha fogható súlyú, de a tágabb értékválságunkra rávilágítva bizonyos értelemben alapvetőbb. És őt sem kezelik a helyiértékén, ezért ott tartunk, hogy belföldre legalábbis eljátszhatja akár Európa megmentőjének a szerepét is. Itt csak keveseknek tűnik fel, hogy ott egy non-entitás. Még egyszer: egy önvédelemre valóban képes, működő Európában már rég volt-entitásnak kellene lennie.

60 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr977653640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2015.07.25. 13:18:07

"Az az igazság, Orbán nem érdekel senkit Hegyeshalomtól nyugatra."

- A bankadó bevezetése odakint?
- Devizahitelek átváltása?
- A német gyárak növekvő befektetései itthon?

És ha Kelet-Európár nézzük, akkor a kvótarendszer ellen egy emberként tiltakozott a régió nyugattal szemben.

Az állítólagos sikertelenséghez:

hu.tradingeconomics.com/hungary/gdp-growth-annual

2015.07.25. 13:19:49

www.vg.hu/gazdasag/makrogazdasag/a-magyar-gdp-novekedes-a-legjobb-az-egesz-eu-ban-433273

"Magyarország gazdasága teljesített a legjobban az EU-ban - közölte az Eurostat. A magyar gazdaság növekedését a KSH 3,9 százalékosra mérte, az Eurostat pedig ugyan csak 3,7 százalékot jelez, de még így is ez a legjobb adat Európa-szerte."

2015.07.25. 13:20:44

www.portfolio.hu/users/elofizetes_info.php?t=cikk&i=201279

"Idén májusban mind a nyers, mind a munkanaphatással kiigazított index szerint csaknem kétszámjegyű ütemben, 9,6%-kal nőtt az ipari termelés Magyarországon"

2015.07.25. 13:22:04

https://www.google.hu/publicdata/explore?ds=z8o7pt6rd5uqa6_&met_y=unemployment_rate&idim=country:hu:cz:ro&hl=hu&dl=hu#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=unemployment_rate&fdim_y=seasonality:sa&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=country_group&idim=country:hu:cz:ro&ifdim=country_group&hl=hu&dl=hu&ind=false

integrans 2015.07.25. 13:25:14

A baj és a bajok oka az, hogy az írástudók (sem) nem ismerik fel a hamis joglátszaton alapuló és 25 éve tartó alkotmányellenes válságot. -

2015.07.25. 13:26:10

www.stop.hu/kulfold/munchen-orban-mellett-tuntettek-nemetorszagban-elo-magyarok/1015152/

"Szimpátiatüntetők fogadták Orbán Viktor miniszterelnököt csütörtökön Münchenben, a Bajor Gazdasági Szövetség székháza előtt."

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.07.25. 13:47:24

Orbán sikeresen biztosította magának a nyugat támogatását a folyamatos, megfontolt, nyugatellenes kibontakozáshoz. Ez a beszéd lényeg.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.07.25. 14:09:26

"egy önvédelemre valóban képes, működő Európában már rég volt-entitásnak kellene lennie."

Egy önvédelemre képes Európában nem lenne szükség Orbán határozott kiállására az elb@szott és agyatlan EU-s migránspolitika ellen.

Nyilván nem Orbán gondoltai fogják meghatározni pl. a németek döntéseit, viszont Orbán ki merte mondani azt, amit a némeetek majd csak 1-2 év múlva mernek, amikor már esetleg késő lesz.

Brumm Brumi 2015.07.25. 14:15:32

"Az az igazság, Orbán nem érdekel senkit Hegyeshalomtól nyugatra."

Világos.Miközben az Index címoldalán most éppen ez olvasható, idézem:

"Orbán tavalyi, az illiberális állam építéséről szóló tusványosi mondatai nemzetközi karriert futottak be, borzasztóan negatív visszhangjuk lett. Nyugati lapoktól Bill Clintonon át Barack Obamáig rengetegen utaltak az ott elhangzottakra, legutóbb egy amerikai államtitkár-helyettes idézte fel az amerikai szenátusban annak példajaként, hogy Kína és Oroszország emberi jogokat sértő gyakorlata sajnos mennyire vonzó modell
lett. "

Most akkor el kellene dönteni végre a koncepciót, elvtársak:P
Érdekli a " Nyugatot" Orbán vagy cseppet sem ?

Muhaha.

sanyix 2015.07.25. 14:40:23

@Brumm Brumi: érdekelni értdekli, hogy micsoda putyinsztán épül itt. Csak hát a hírhedtség az nem olyan jó mint a híresség...
Az északkorai dagat geci is érdekli a világot, jó belegondolni olyankor az embereknek, hogy nem oda születtek...

Muhaha.

2015.07.25. 14:45:39

@sanyix: Attól, hogy nyugaton híresek vagyunk, és elismerően bólogatnak, még nem adnak többet a boltban...

zipe moha 2015.07.25. 15:12:13

..Orbán egy neoliberális kísérlet a perifériák további kizsákolására, arra a a fejlődési eshetőségre ha a magállamok elit unióban összegződnek...és mint ilyen sikeresnek minősíti magát...magyarul a kudarcok és a felzárkózás végleges elmaradása ellenére rögzíteni tudja a komprádor szivattyúkat a lokalitásban...és tényleg....az angol amerikai -szivattyúk látszólag " szabadságharc" árán távoznak...valójában maguk emelik ki a szivattyúikat, hogy a német szivattyúk még mélyebbre ereszthetőek legyenek... a németeknek kell vinni szerintük az Eu-ért és a globalista neoliberalizmusért a felelősséget Európában....

csak nem gondoljátok, hogy orbán nem kapott felhatalmazást arra amit tesz....??? sőt megbízást.......a színházban is elhiszitek, hogy a darab valóságos?? bár igen hiteles a drámai előadás a "nagy küzdelmekről"....az eredmény egyértelműen utal a folyamatra..

a miért ? az egyetlen releváns kérdés.....zsákmányért, mi másért..

zipe moha 2015.07.25. 15:19:51

..zsákolják az országot az élet időtöket életerőtöket, a javaitokat a jövedelmeiteket, barátaim....hogy kicsodák? ...mindenki aki befizetett erre..:)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.07.25. 15:29:39

@zipe moha:

"csak nem gondoljátok, hogy orbán nem kapott felhatalmazást arra amit tesz....??? sőt megbízást....."

Gratrulálok, a konteózást eddig ismeretlen magasságokba emelted.

sanyix 2015.07.25. 15:51:03

@Kovacs Nocraft Jozsefne: :DD mondja ezt aki minden mögött "ballibeket" és néha sorost látja.

Sylvester94 2015.07.25. 16:21:13

Van két dolog (talán több is, de ennyi biztos), amit nagyon utálok - és nagyon károsnak is tartok - a PKP-ben. Itt meg is mutatja magát mind a kettő.

Az egyik a stílus. Ez a fajta "mindenkit kritizálok, csak magamat nem"-megközelítés senkinek nem áll jól - bár egy nagy párt esetén még rá lehet fogni, hogy nem véletlenül ül azon a bizonyos magas lovon. Viszont egy olyan párt elnökét, amely még semmilyen politikai sikert vagy tekintélyt nem tud felmutatni, minimum öngól, mert azt sugallja a választópolgárok felé, hogy ismét csak egy beképzelt, nagyotmondó alak jön. Többet foglalkozni a PKP-vel, kevesebbet az ellenfelekkel.

A másik problémám ez a rész "Orbán nem érdekel senkit Hegyeshalomtól nyugatra. És ez baj."
Nem, kérem: ez a felfogás, ez a nagyon hülye felfogás a probléma - mégpedig azért, mert Magyarország még mindig egy demokrácia... és egy demokráciában egyvalaki jogosult dönteni a tárgyalófelek személyéről, éspediglen a választópolgárok. Ők döntik el, hogy Orbán Viktor, vagy Vona Gábor, vagy Tóbiás József, netán Béndek Péter legyen miniszterelnök, és ezt a döntést egy normális demokráciában tiszteletben tartják, függetlenül attól, hogy miféle is került vezető posztra.
- NEM a nyugati politikusok hibája, hogy Orbán Viktorral kell tárgyalniuk. Ők csak tiszteletben tartják a magyar választópolgárok döntését, ennyi.
- NEM a magyar választópolgárok hibája, hogy 2014-ben a Fidesz-KDNP úgy is megalázó verést mért (már megint) az összes ellenfelére, hogy a választásra jogosultak mindössze 27%-a szavazott rájuk... a politikai üzenetek létrehozása, a választókhoz való eljuttatása, a választók ily módon történő megnyerése a pártok felelőssége - ha hibás az üzenet, ha nem tudják eljuttatni a választókhoz, ha nem úgy juttatják el, hogy azok vevők legyenek rá, az mind-mind a politikai pártok felelőssége. Nem hiszem, hogy a Szabó Sándort, vagy a Kész Zoltánt, vagy a Rig Lajost a Fidesz juttatta el képviselői mandátumig - de ha meg lehet csinálni Szegeden meg Veszprémben, ha meg lehet verni a Fideszt egyéniben, akkor miért van a Fidesz-KDNP-nek 94 egyéni mandátuma - a 106-ból?

(Itt jegyzem meg, hogy számomra értelmezhetetlen siránkozás az, amikor a PKP-től a sajtóbéli elhallgatottságra panaszkodnak... nem kérem, ez a PKP felelőssége. A politikai üzenet választókhoz való eljuttatása ugyanúgy feladata a pártnak, mint magának az üzenetnek a felépítése - ha nem elég érdekes az üzenet ahhoz, hogy elérje a sajtó ingerküszöbét, akkor nem a sajtóval van a baj, hanem az üzenettel. Ha a PKP üzenetének nincs hírértéke, az nem a sajtó hibája, hanem a PKP-é. Úgy kell előadni az üzenetet, hogy hírértéke legyen, ennyi a nagy történet.)

Tizenötmillió Magyarok 2015.07.25. 16:29:50

"tegyünk úgy, mintha mi találnánk ki az irányt!"

Hat pedig mostmar ott tartunk, hogy nem az a kerdes, hogy mikor lesz Magyarorszagnak euroja, hanem, hogy Europanak mikor lesz FORINTJA.

panellburzsij 2015.07.25. 17:36:42

OFF

@neoteny:
'Gyanús vagy te nekem, leponex; kaptál te engedélyt arra hogy a nyílt színen hirdesd hogy egy genetikai alattvaló vagy? :)'

amint láthatod neokám, még egy nyamvadt kommerségre sem. konzervativisztánban ez így megyen... nehogy megvaduljon leponex ... egy órát poroszkáltam visszafelé érdtől martonvásárig, mire hazaérek legalább feltételesen szabadon leszek engedve ... mostan kicsit szomorú vagyok...a péter megfenyegetett mindenkit ha szóba áll velem, neked annyi ...

tamas11 2015.07.25. 17:42:48

@A demokrácia leszakadó függönye:
Leírnád azt a három "tényezőt", amiből ez a növekmény adódott?
Ezek ismert beruházások, illetve események.

foson osonó soson 2015.07.25. 18:11:51

Le a ballibekkel! Ez közírói munkásságom eszenciája!

Hidvégi Mihály 2015.07.25. 18:45:29

@Sylvester94: Kedves Sylvester barátom, ha a PKP-t utálod, akkor engem utálsz, pedig ezt csak azoknak szokásuk, akik soha a büdös életben nem szerettek dolgozni. Te is ilyen lennél?

Nos, tudod, vitatkoznék azzal a gondolatoddal (is), "...NEM a magyar választópolgárok hibája, hogy 2014-ben a Fidesz-KDNP úgy is megalázó verést mért (már megint) az összes ellenfelére".

Tudod, ha valaki olyan gátlástalanul hazudik mint Orbán, s ezt a magyar nép ennyire bekomálja, na nehogy már ez ne a magyar nép hibája legyen. Én szeretem ezt a kurva magyar népet, de egyben hibáztatom is ha egy ilyen átlátszóan gazember és populista hazugnak felül, mint a mai min.elnök. Persze nem csak a magyar nép a hibás, ugye ismerjük a sztorit, hogy a német népet is hogy megvezette egy másik őrült annak idején.

Furusina 2015.07.25. 19:35:10

Igaz, jó írás, de sok újat nem mondott, azért köszönet a befektetett munkáért. Álláspontom szerint az EU egy gazdasági tömörülés, kizárólag gazdasági okokból, és gazdasági célokkal jött létre. A politika, csak, mint a gazdasági relációk szolgálóleánya van jelen a rendszerben. Mi viszont, agyonpolitizált nemzetként, folyamatosan a politikai nyűgjeinket kívánjuk az EU-ra aggatni, s tőle megoldásokat kiszekálni. A másik: Álláspontom szerint az orbánizmus valóban tünet, de nem a gyenge Európa tünete, hanem a fehér ember által létrehozott civilizáció válságának, végóráinak tünete, szűkebb körben, a fehér ember által megalkotott demokratikus modell válságának tünete. Azonban számomra bármi jobb, mint ami most van: a szocializmusból ismert fullasztó, agymosó, demokráciia deficites,erőszakos politikai légkör.

Khonsu 2015.07.25. 19:59:23

@Furusina: Az EU gazdasági tömörülésként jött létre és ma még az is, de ez már kevés. Az EU-nak szintet kell lépnie, de erre jelenleg alkalmatlan.

Itt most nem az a választás, hogy Európai Egyesült Államok vagy nemzetállamok uniója, hanem az, hogy Európai Egyesült Államok, vagy egyre jelentéktelenebb csatlósok legyünk.

A tét az, bábok legyünk a nagyok játékában vagy játékosok? Ezt nem fogják fel se a ballibek se a nemzetieskedők szerte Európában.

A döntésre jó esetben van még úgy 5-6 évünk, aztán elveszítjük az irányítást további sorsunk felett.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.07.25. 20:21:13

@Hidvégi Mihály:

"ha a PKP-t utálod, akkor engem utálsz, pedig ezt csak azoknak szokásuk, akik soha a büdös életben nem szerettek dolgozni."

Hm. Levezetnéd ezt a gondolatot? :)

"ha valaki olyan gátlástalanul hazudik mint Orbán, s ezt a magyar nép ennyire bekomálja, na nehogy már ez ne a magyar nép hibája legyen."

Ez totál bolsevik mentalitás. Nem akarod a népet átnevelő táborokba küldeni? Ha már leváltani nem tudod...

Furusina 2015.07.25. 20:47:41

@Khonsu: Végső soron egyetértek Önnel, én is pártolom a föderatív Európa létrejöttét az Ön gazdasági-politikai érvei miatt is, de az orbánizmus kiküszöbölésének biztosítékaként is, bár egy újfajta centralizmus, új típusú orbánizmusokat termelhet ki. Elnézést, hogy ismét a magam provinciális problémája felé fordultam.

zipe moha 2015.07.25. 21:28:40

@Khonsu:..." Itt most nem az a választás, hogy Európai Egyesült Államok vagy nemzetállamok uniója, hanem az, hogy Európai Egyesült Államok, vagy egyre jelentéktelenebb csatlósok legyünk."....

ne áltassuk magunkat ...zsákmányország nem volt tagja a Clubnak (a magnak)és ez a jövőben sem lesz másként.... " csatlósok legyünk" a maximálisan elérhető opció....vagy inkább kilépjünk, és saját utat járjunk...mielőtt teljesen lerongyolnak és bedöntetik a "szél-jobbal" a perifériát..

Hidvégi Mihály 2015.07.25. 21:32:20

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Nem, kedves Jocóné, nem akarom a népet átnevelő táborba küldeni. De tanítani szeretném, táboron kívül, s épp ez a nagy-nagy bajom Orbánnal, ahelyett, hogy tanítaná a népét, éppenséggel butítja a hazugságaival, kicsi-pici lényével (merthogy nagynak tetszeleg). Szerintem ez a bolsevik mentalitás, amit ő tesz.

Hm... azt vettem észre, hogy nem szoktak utálni általában az emberek, azokat kivéve, akik lusták, nagy ívben kerülik a munkát, mert ezeket kiszúrom s utálom őket, persze szóvá is teszem, naná, hogy visszautálnak.

Khonsu 2015.07.25. 21:41:57

@zipe moha: A leginkább életképes formában nem létezne mag és periféria. Teljesen meg kéne változtatni a felosztás struktúráját, a mai államok eltűnnének és autonóm régiók szövetségévé válna az egész. Svájc nagyban.

Saga 2015.07.25. 21:42:28

@A demokrácia leszakadó függönye:

Nyilván nem én fogok a fejedben fényt gyújtani, de

1. Az a bankadó és ez a bankadó, és a bevezetés módja, a felek átverése stb. köszönő viszonyban sincs. Szimpla csúsztatás a hivatkozásod.
2. Miután anno az első Fidesz kormány is engedte, továbbá a Bajnai féle 265-ös árfolyamot sikerült 300 fölé tornászni, még mákja is volt az átváltás időpontjával kapcsolatban, ami véletlen és nem a géniuszát dícséri. Ha géniusz lett volna, akkor az MNB CHF-ben tartotta volna a teljes devizatartalékot és szólt volna a Questoros haveroknak, hogy ne játszanak a CHF ellen. Szóval semmi csodálatraméltó nincs abban amit tett. Kérdezd meg a devizaadósokat például.
3. Mutass már nekem valami tényadatot is mert 2010 óta csökken a Német FDI, pedig ugye a kényszerű banki feltőkésítések benne vannak.
Szóval ez nettó hazugság.

Akkor hogy mihez képest, imhol a Lengyel adatok, amiben csökkenés sincs.

hu.tradingeconomics.com/poland/gdp-growth-annual

A magyar növekedés ráadásul nem fenntartható és nem organikus. EU-s pénz nélkül nem sokat érnénk. És ez baj.

Saga 2015.07.25. 21:55:37

@A demokrácia leszakadó függönye: Egy negyedéves eredmény miatt tapsikolsz?! Ha 7% lenne és éveken át tartana, akkor megérteném.

Ez remélem megoldja az alábbiakat, mert OV csak rontja az általános társadalmi mutatókat.

A 2010 es kormányváltáskori adósság 19 933 milliárd
A 2015 március 31-i 24 976 milliárd + a MANYUP hatás 4 600 milluárd ft.
A fizetett kamat 2010-ben 1 203 342 millió ft
a fizetett kamat 2014-ben 1 350 900 millió ft.
Az állami kiadás Mgyarországon 50 % %
Csehországban 45 %
Lengyelországban 40 %
Szlovákiában 40 %

A kormánytagok száma a helyettes államtitkárig bezáróan.
Bajnai kormány 85 fő
A harmadik Orbán kormány 165 fő (és még az Fidesz tolta azokat a plakátokat, hogy a Gyurcsány kormánynak mennyi államtitkára van, LOL)

Az anyagilag depriváltak száma
Magyarország 26,8 %
Lengyelország 11,9 %
Szlovákia 10,2 %
Csehország 6,6 %

EU átlag 9,6 %

Létminimum alatt élők száma 1989-ben 30 000fő
Létminimum alatt élők száma 2014 ben 3 990 000 fő

Élve születettek száma 1989-ben 127 000 fő
Élve születettek száma 2014-ben 86 800 fő

A minimálbér 2010-ben 60,200 = 226 EUR (266 HUF/EUR 2010/03/31)
A minimálbér 2015-ben 68,775 = 229 EUR (300 HUF/EUR 2015/03/31) EGYKULCSOS ADÓ

USD-ben még siralmasabb. 304 USD 2010-ben és 249 USD 2015-ben.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.07.25. 22:02:57

@Hidvégi Mihály:

"De tanítani szeretném"

Ó, drága Miska néni, mily bájos ez a libsi elitista tudat. Valahogy népünk bölcs vezérét, Rákosi Mátyás pajtást idézi. :)

Szóval a nép nagy tanítója akarsz lenni. Nos, ilyet még a maga felsőbbrendúségéről tökéletesen meggyőződött szadesz sem mert kimondani.

Az az érzésem, minél kisebb és jelentéktenebb egy pártocska, annál nagyobbat mond azért, hogy egyáltalán észrevegyék, s ebbéli igyekezetében az sem zavarja, ha közröhej tárgyává válik.

Na de az tényleg csúcs, hogy egy pár tucat taggal rendelkező pártocska vezetője vagy híve (nem tudom, melyik vagy) akarja tanítani a népet. Nem érzed, milyen nevetséges vagy?

"... azokat kivéve, akik lusták, nagy ívben kerülik a munkát..."

Vagyis akik mondjuk a politikai nézeteidért utálnak, azok lusta munkakerülők. Hm, briliáns logika. Miért nem mindjárt rasszista homo- és xenofób, antiszemita nácik?

Saga 2015.07.25. 22:06:11

@A demokrácia leszakadó függönye:

2012...

Hát szerintem keretezd be ezt a cikket, mert sok ilyen nem lesz a jövőben. Azért a tömeg gondolom nagy fennakadást okozott.

Hidvégi Mihály 2015.07.25. 22:10:03

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Mielőtt még végigolvasnám, egy kis adalék rólam: az apád fasza libsi-elitista, nem én.

Hidvégi Mihály 2015.07.25. 22:12:19

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Valószínű, kedves Jocóné, hogy ha megismerkednénk, kiderülne egy s más rólad, miért utálsz, ami éppen nem vetne rád jó fényt.
Sajnálom.
Tanulj, tanulj, tanulj!

Saga 2015.07.25. 22:13:02

@Brumm Brumi: Ha érdekelné amit mond, akkor folyamatosan meghívnák, beszélnének, egyeztetnének vele.

Ehelyett ha az asztalra szarik, akkor rámutatnak, hogy hát igen, ilyen egy idióta.

A szomszéd sem érdekel engem, de ha ordibál és lehányja a lábtörlőmet, akkor számon kérem.

Remélem az Orbán kép a faladon, nem esett most le. Mert ha igen, szívesen felakasztom...

Saga 2015.07.25. 22:18:10

@zipe moha: Ok. Akkor a Lengyelek miért növekednek olyan stabilan és jelentősen? Ők és a Szlovákok miért hagytak le minket az egy főre eső GDP-ben? Nekik jó országot kell építeni, nekünk meg szart? Náluk csökkenhet a depriváltság, nálunk meg nem? Ők fejleszthetik az oktatást és az egészségügyet, mi meg nem? Ők harcolhatnak a korrupció ellen, mi meg államilag kell hogy szervezzük?

Megannyi kérdés...

zipe moha 2015.07.25. 23:01:05

@Saga: ...nem tudom mindenre a választ, és csatlakozom hozzád mert nekem is sok kérdésem van....ha válaszolni kellene talán azért, mert TÚL könnyen és OLCSÓ bevették Magyarországot....ellentétben a lengyelekkel, szlovákokkal, csehekkel...a volt mszmp elit alig várta , hogy kiszolgáltassa az erőforrásokat és a népet mint olcsó munkaerőt...bizonyítva lojalitásukat a magállamok érdekei mellett és egyben pozicionálva magukat a GLOBÁLIS elitben....a vagyon -piac-termelőeszköz veszteség, a leértékelt áru-és munka erő árán elkönyvelt veszteség a 26 év alatt felbecsülhetetlen ...egyedül Bulgáriát lehet ekkora kártételhez példaként a magyar mellé megemlíteni... ez egészből trend lett végül...a földet és vizet még meg lehet venni ( virtuális dollárért)...ráadásul a magyar lakájértelmiség bevonásával a magyar nép e közben kényszerközösséggé silányult mindössze, így feloldhatóvá teljesen uralhatóvá válik már középtávon....orbán szerintem sharper szerintem mindössze...a máz amit használ neoliberális kármentési kísérlet a további zsákolás fenntartására a kialakult helyzet ellenére....

zipe moha 2015.07.25. 23:09:42

...".a földet és vizet még meg lehet venni ( virtuális dollárért)...gondolom ezeket majd a legnagyobb multik hajtják járomba...a TTIP elfogadása után...szumma: a multik zsákolnak, az elit a közbevételekből fenntartja magát, az emberek szolgaként vegetálnak vagy parkolnak...cca. ez látszik most,az evezőpadon háttal ülve a csónak orrának...a mellettünk elhaladó partból ( a múltból) következtetve a jövőre..:))) (orbán mai képes beszéde...)

zipe moha 2015.07.25. 23:19:35

@Khonsu: "A leginkább életképes formában nem létezne mag és periféria. Teljesen meg kéne változtatni a felosztás struktúráját, a mai államok eltűnnének és autonóm régiók szövetségévé válna az egész. Svájc nagyban. "

...jó lehetett volna...soha senki nem gondolta komolyan.... csak a ragacs volt a légypapíron...mi a tömeg pedig beleragadtunk... vágyainkon-és az érzelmeinken keresztül megragadtak bennünket...céljaikat elérve a vágyak- érzelmek kioltása.. igy vagy úgy.. megtörténik, sajnálom..de jobb érteni mint illúzióból hirtelen ébredni...( Marió és a Varázsló..érdemes újra olvasni..:)

Khonsu 2015.07.25. 23:27:34

@zipe moha: Ha elfogadják a TTIP-t mielőtt a föderális Európa létrejönne, akkor nekünk harangoztak...

Khonsu 2015.07.25. 23:41:58

@zipe moha: Na akkor konteóhívők ide, igazi csemege következik. :)

Az EU-t több fronton támadják, egyetlen okból, hogy megakadályozzák a föderális Európa létrejöttét.

Az egyik front az USA. Nem akar több játékost látni a pályán, neki pont jó, ahogy most van. A módszere igen praktikus, a neoliberalizmuson keresztül elpusztítja a közös európai értékeket, hogy megszüntesse a szorosabb egység ideológiai alapjait, miközben gazdaságilag még jókora haszonra is szert tesz. Biztos ami biztos, még körbe is gyújtotta az EU-t válsággócokkal.

A másik front Oroszország. Nem akar satuba szorulni két szuperhatalom közt (EU, Kína), ezért feltüzeli a nacionalizmust, hogy szétverje az egységet.

Innen szép nyerni...

zipe moha 2015.07.26. 00:19:20

@Khonsu: ..."Ha elfogadják a TTIP-t mielőtt a föderális Európa létrejönne, akkor nekünk harangoztak...".....tűéles látás, pontosan.....és akkor hamarosan a bizonyítékokat megkapod, mert a TTIP legkésőbb jövőre...szinte MINDEN elit megszavazza...majd 17-18-ra összeáll a magállami tömb egy elit unióba....ez az utolsó kohéziós ciklus... a periféria bele lesz hajszolva egy potenciális polgárháborús helyzetbe....ez itt már nem tréfa

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.07.26. 06:55:05

@Hidvégi Mihály:

Csukd be a szád, kilóg belőle a kapanyél.

Hidvégi Mihály 2015.07.26. 07:08:21

@Kovacs Nocraft Jozsefne: A kapanyelet vállalom, azzal dolgozni lehet, értéket előállítani. Azért is vállalom, mert a hozzád hasonlókat máshogy nem lehet leállítani a libsizésről, máshogy nem tanultok, csak ha szépen, érthetően, tisztán magyarul szólok hozzátok.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.07.26. 07:16:19

@Hidvégi Mihály:

"A kapanyelet vállalom, azzal dolgozni lehet, értéket előállítani."

Azt ugye tudod, mi az az egyetlen lehetséges mód, hogy a kapanyél kilógjon a szádból? Elárulom: Feldugják a seggedbe addig, míg a vége a szádon nem lóg ki. :) Így viszont nemigen tudsz dolgozni vele, a kapával máshogy szoktak, ha nem tudnád.

Misi néne, kapanyéllel a szádban csak makogni tudsz - ahogy most is teszed -, nem szépen, érthetően és tisztán beszélni. :) A hozzád hasonló ribsiknek meg eleve mindig idegen nyelv volt a magyar.

Hogy te is értsd: Sálom.

Hidvégi Mihály 2015.07.26. 08:54:49

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Csak ismételni tudnám tegnap esti tömör megállapításomat,

Isten veled!

sörtelen 2015.07.26. 09:31:34

Hát HaFr, itt nagyot esett az olvasói színvonal.

Az "illiberális demokráciát" (állami demokrácia?) követi az "Európa egy ideológiai rögeszme."
Orbáné a tipikus kocsmai verekedő mentalitása. Nem az, mert nem megy ki elé bunyózni, csak bent hőzöng az "ővéi" között.
Ezt az embert a politikai víz felett mindössze az tartja, hogy pontosan tisztában van a jog valódi természetével, szerepével és machanizmusával a társadalom működésében. Ezt persze sok okos ember tudja, de nem lehet tudományos cáfolatához kezdeni, mert akkor olyan worldwide igazságokat kellene kimondani, amire e sok okos ember nem képes/hajlandó.
Orbán csak az egyik pók (pókocska) a hazugságok hálójában.

sörtelen 2015.07.26. 10:01:10

Amúgy hogy telt az utóbbi 442 napod?

Khonsu 2015.07.26. 12:39:20

@zipe moha: Abban bízom, hogy a TTIP következményeitől bepánikolnak az európai államok és felgyorsítják a föderalizációt. Mint ahogy az euroválság kitörése után is képesek voltak gyors döntéseket hozni, és mára azt is felismerték, hogy közös költségvetés nélkül a közös valuta nem tartható fenn hosszútávon.

Akármi lesz is, improvizálni kell.

Sylvester94 2015.07.26. 14:41:43

@Hidvégi Mihály:
1. Tehát maga szerint tehát ha én utálok BÁRMIT egy pártban, akkor már az egész pártot utálom, úgy, ahogy van. Ez a felfogás az ésszerű kritika halála.

2. A magyar nép tényleg "bekajálta", amit a Fidesz-KDNP mondott? Mert szerintem az a tény, hogy a választópolgárok 73%-a NEM szavazott a Fidesz-KDNP-re, épp az ellenkezőjét mutatja...

De kérdem én: az a választópolgárok hibája volna, hogy a kormánypártra nem szavazók több, mint fele inkább otthon maradt, mert nem látott senkit, aki miatt érdemes lett volna elmennie szavazni? Az a választópolgárok hibája volna, hogy a választópolgárok 27%-a, tehát alig több, mint negyede ekkora fölényre elég a Fidesz-KDNP-nek? (És itt még csak a "tiszta" előnyről, ebben még nincs benne az egyéni választókerületeket preferáló választási rendszer.)

2014 tanulsága az, hogy egy kormányváltáshoz a kormánnyal való elégedetlenség önmagában nem elég. Ahhoz kell valaki, akire le is lehet váltani azt a kormányt - na, ilyen nem volt 2014-ben, aki programja és ereje alapján valódi kormányváltó erő lett volna. És ez NEM a választópolgárok hibája.

Hidvégi Mihály 2015.07.26. 16:05:57

@Sylvester94: OK, velem lehet beszélni.

1. Valóban, lehet túloztam, de én a PKP-t a sajátomnak tekintem, s ezért úgy gondolom, ha valakinek nem tetszik, akkor az rám is ugyanúgy vonatkozik. Lehet túloztam.
2. Való, hogy sokan nem szavaztak a Fideszre, mégis sokszor az az érzésem, hogy hallgatólagosan is egyetértenek vele. Lehet az én érzékenységem okozza ezt, a türelmetlenségem, valahogy azt várnám, hogy ennyi blöff és károkozás után magasan el kéne zavarni Orbánt seprűvel, kapával, kaszával, kinek mije van.

Abban bizonyára igaza van, hogy nem véletlenül maradtak otthon az emberek. Jobb ha otthon maradtak, mintha elmentek volna s szavaztak volna Gyurcsányra vagy az Mszp-re, noha azok már egyszer megtették a maguk dolgát az ország süllyesztésében, s ezzel azért igen leírták magukat.

A választópolgároknak van-e hibája?

Ó, talán ők sem angyalok!

Az érdektelenséget én feltétlen hibának tartom. Sokan fújnak a jelenlegi rendszerre, de a feneküket alig-alig mozgatják meg. Félelmetesen beletörődő lett a magyar nép. OK, OK, lehetnének sokkal jobb pártok is, a PKP is lehetne sokkal különb, sokkal inkább magával ragadó, reméljük lesz is, reméljük, reméljük, de ehhez tenni is kell, például úgy is, hogy ha Önnek nem tetszik a PKP, akkor alakít valami ehhez hasonlót, vagy idejön közénk s mindnyájunkat kenterbe vág, s lesz Önből a következő miniszterelnök a mi segítségünkkel, támogatásunkkal, amennyiben az etikával, felkészültséggel s természetesen karizmával úgy áll.

Nos?

Sylvester94 2015.07.26. 16:48:02

@Hidvégi Mihály: én nem vagyok híve ennek a "pártalapítósdinak"; szerintem ami elromlik, azt meg kell javítani, és nem kidobni. Az én célom az, hogy az egyes pártok és politikusok kihozzák magukból a maximumot, és ne a kifogást keressék, miért elfogadható a gyengébb teljesítmény. Nem azt akarom, hogy minden elvárásomnak feleljenek meg, de azt igenis elvárom, hogy ahhoz a feladathoz felnőjenek, amit elvállaltak. Minden szempontból.

Ami a választópolgárokat illeti: ők csak arra tudnak bármiképpen reflektálni, amit látnak... és az alapján nincs okuk se reménykedni, se lázadni. Előbbire akkor lenne ok, ha egy valódi politikai nagyság, egy Széchenyi bukkanna fel - ilyen politikus még nem mutatta meg magát a szélesebb tömegeknek. Lázadni meg akkor lázadnának, ha még ennél is tovább csúsznánk, ha követnénk a görögöket - ez meg nem fog megvalósulni.

Hidvégi Mihály 2015.07.26. 18:25:42

@Sylvester94: Tehát pártot nem alapítasz. Akkor melyik az, amelyiknek a megjavításában segédkezel? Nem akarok indiszkrét lenni, nem is muszáj válaszolnod, csupán azt szeretném érzékeltetni, hogy minden gondolkodó s erkölccsel rendelkező emberre szükség van. Minden pártban szükség lenne erősítésre, a Fideszt erősíteni szinte értelmetlen, annyira leküzdötte magát, hasonlóan az Mszp-nél sem nagyon érdemes szerintem, mindenféleképpen valami új pártot válassz szerintem.

Én inkább azt gondolom, hogy erősen követjük a görögöket. Az erőteljes államosítás, a korrupció fenntartása mind oda vezet, ahol ők vannak. Nem hinném, hogy a lázadás elkerülhető lesz itthon, csak idő kérdése.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2015.07.26. 18:49:34

@Hidvégi Mihály:

Igazad van, Misi néne, alapítsatok még pár tucatnyi balos pártot! A baloldal lesz a századszázalékos mikropártok gyűjtőhelye. :DD

Félreértés ne essék, a Polgári Konzervatív Párt mint név jól hangzik, de azért továbbra is ballibsi párt vagytok. Hajrá, előre a szadeszi úton!

További kellemes önfelszalámizást! :P

Khonsu 2015.07.26. 20:50:07

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "a Polgári Konzervatív Párt mint név jól hangzik, de azért továbbra is ballibsi párt"

Ez miben nyilvánul meg?

Sylvester94 2015.07.26. 21:51:59

@Hidvégi Mihály: én nem szoktam így szelektálni, mindegyiknél elmondom a véleményemet. Péterrel is beszéltem már személyesen is, és itt a blogon is mondom neki rendesen a magamét... aztán akit érdekel, azzal szívesen vitázok róla, akit nem, azzal viszont nehéz mit kezdeni.

Pl. egy jellemző eset: tavaly, amikor az MSZP élére Botka került átmenetileg, akkor én azt mondtam, hogy ezzel a politikai botrányoktól mentes tekintélyes baloldali vezetővel el kellene kezdeni a belső reformokat, és - akár az őszi kampány részleges kukába dobása árán - már 2014-re körvonalazni kellene az új MSZP-t. Persze ez kockázatos húzás lett volna, de azzal, hogy fél évet vártak, csak azt érték el, hogy a magzatstádiumban lévő belső reformjaik semmi nyilvánosságot - és ezzel támogatást - nem kapnak. Ráadásul, mint kiderült, mindezt a nagy büdös semmiért, mert a végül győztes jelöltjeik (minden túlzás nélkül) a pártjuk ellenére, és nem amiatt nyertek.
Viszont, ha májusban nekiláttak volna a belső reformoknak, akkor lehet, hogy októberig ez nem hoz nekik több hasznot annál, ami végül lett, viszont a nyilvánosság középpontjába került volna a téma, ami az elszürkülő szocialistáknak, de még inkább a változást sürgető szavazóbázisnak úgy kellett volna, mint egy falat kenyér. Meggyőződésem, hogy ha nem várják meg az októberi választásokat, akkor nemcsak hogy már körvonalazódna egy új MSZP, de megmaradtak volna a közfigyelemben annyira, hogy legalább a Jobbik nem szakította volna le őket.

De foglalkoztam én már a Jobbikkal is; tavaly decemberben jelent meg egy cikkem a kuruc.infón (igen, azt is olvasom), amiben majdhogynem halál pontosan leírtam mindazt, amivel a Jobbik bő egy hónappal később, Vona Gábor évértékelője után hirtelen robbantott egy nagyot. Persze nyilván nem az én cikkemtől világosodtak meg, csak akkorra ért be az egy-másfél éves munkájuk.
Egy nagy különbség volt az én javaslatomhoz képest: hogy én - a Jobbik viszonylag homogén világnézetére figyelemmel - a radikalizmusra való koncentrálást javasoltam; egy jobboldali Szirizát, ha úgy tetszik. Ők viszont épp fordítva csinálták, inkább egy radikális MDF képét akarták felépíteni - ami nem rossz ötlet, de korlátozottabbak benne a lehetőségek, mert a párt nem nagyon tudja levetkőzni a radikális mentalitását; nem annyira hiteles nekik a néppárti szerep, mint a rendszerváltás befejezőjének radikális képe.

empoftla 2015.07.27. 19:12:29

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Így van, a nyugat észre sem veszi, és Orbán egy illiberális EU élen lesz! Briliánsan taktikázik, ha kell megharapja az őt etető kezét, de persze az is csak az igazi politikusi vénáját (gerincességét!) mutatja.

kommenthelyett 2015.08.08. 18:45:26

'A szlovák gazdasági-közéleti napilap Pavel Novotny kemény hangvételű, a többségében liberális pozsonyi sajtóval merőben ellentétes hangvételű véleménycikkét közölte, amelyben a szerző Brüsszelnek az illegális bevándorlással szembeni tétlenségét bírálja.

A cikkíró hangsúlyozza: bár Európa már hosszú hónapok óta kezeli a bevándorlók ügyét, mindeddig még csak célzás szintjén sem tett említést arról, hogy miként akarja megállítani az afrikai bevándorlók hullámát, és főként, hogy milyen módon kívánja visszaküldeni a "nemkívánatos látogatók" százezreit. Megjegyzi: a bevándorlók növekvő áradatának európai kezelése egy skizofrén beteg viselkedéséhez kezd hasonlítani. Míg a brüsszeli hivatalnokok a tagállamok lakosságának akarata ellenére mindenáron rájuk akarják kényszeríteni a bevándorlókat, addig az ügyet több ország elkezdte saját kezébe venni.

Példaként említi Nagy Britanniát, amely védfalat akar építeni a csatornaalagút védelmére és Magyarországot is, ahol már megkezdték a déli határzár felhúzását. "Úgy tűnhet, mintha London és Budapest egyenesen szembemenne Brüsszellel" - írja a HN, hozzátéve, hogy Cameron és Orbán is kap hideget-meleget a különböző civil szervezetektől, ám esetükben szó sincs az emberi jogok megsértéséről - amiről a közvéleményt szívesen meggyőznék a "gyanús álhumanisták" -, csupán az életben maradás alapvető emberi ösztönének megnyilvánulásáról.

Európa saját maga fizethet rá önnön tétlenségére és tehetetlenségére részint egy újabb bevándorlóáradat, részben pedig a radikálisok megerősödése által - figyelmeztet a cikkíró. És ha az unió végre nem figyel oda Budapest, London vagy akár Pozsony - a bevándorlók okozta problémákat a saját bőrükön érző - lakóinak hangjára, az az utolsó szög lesz saját koporsójába - zárja írását Novotny.'
süti beállítások módosítása