1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2015.06.17. 18:21 HaFr

A Fidesz visszaállítaná a nyugati határzárat is?

A magyarok gyorsuló ütemben hagyják el az országot nyugat felé, menekülnek az Orbán-vezette országból, és próbálnak új életet kezdeni máshol. Jelenleg nagyságrendileg nagyobb probléma a nyugat felé történő távozás a délről tapasztalt bevándorlásnál. Sőt, ahogy az emigráló magyarok növekvő számából következtetni lehet, nagyobb probléma is marad még egy darabig.

Kérdezzük a miniszterelnököt, hogy a saját kormányának hozzá nem értését, korrupt és kártékony működésének migrációs hatását mikortól kezdi el a nyugati határainknál felépítendő kerítéssel orvosolni -- követve a hagyományt, hogy a dilettáns kormányzása által keltett problémákat rendszeresen álmegoldásokkal vagy látszatproblémákkal igyekszik kezelni, tovább rontva az ország helyzetét. Megismételjük: visszaállítaná-e a Fidesz adott esetben a nyugati határzárat is, hogy megakadályozza az ország értékteremtő polgárainak elmenekülését?

Polgári Konzervatív Párt, OS-MTI

61 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr547552166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

almodhi 2015.06.17. 18:26:40

A Fidesz illetékes helyen közölte: nincs ok az aggodalomra, még nincs döntés az ügyben.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2015.06.17. 18:28:42

A "menekülők" között kevés az értékteremtő. Van olyan is, de a többség mosogatni meg pizzafutárnak megy. Valószínűleg itthon is csak arra lenne jó, de diplomával derogál neki pedig a papírja ruhatárkezelésről szól. A kivándorlás egy részének valóban a kormányzás az oka, de egy másik jelentős rész a semmirevaló diplomásképzés mellékterméke. Legyünk tárgyszerűek!

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2015.06.17. 18:35:43

@HaFr: Ha mindig egyetértenénk, akkor csak egy falka lennénk. Én ember vagyok, önálló véleménnyel. Te is az vagy, tisztelem az álláspontod, de szerintem ez esetben nem vettél számításba sok lényeges szempontot, ami így leegyszerűsítve nem ad objektív képet.

almodhi 2015.06.17. 18:36:01

"Legyünk tárgyszerűek!"
Akkor talán ne próbálkozz alaptalan hülyeségekkel.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.06.17. 18:37:44

@F.M.J.: egyrészt, mindenki értéket termel, aki el tudja magáét adni a piacon, tehát nem fair lenézni másokat. Másrészt ez egy abszurdba hajló írás, ha észreveszed, amelynek sajátos logikáját ellenben megállja a kritikát ebben az abszurd országban, amelyet a fidesz létrehozott

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2015.06.17. 18:52:13

@HaFr: "mindenki értéket termel, aki el tudja magáét adni a piacon"
- Épp itt van komoly probléma. A diplomák jelentős része olyan tudást sem takar, mint 25 éve egy egyszerű érettségi. Tapasztalatból beszélek. Az, hogy valaki el tudja adni magát a piacon, de ehhez társadalmi szinten nincs szükség akkora tudásra, mint a végzettség puszta létéből következtetni lehetne, csupán azt jelenti, hogy az oktatásra költött milliárdoknak egy bizonyos, nem épp jelentéktelen része nem hasznosul. Ezzel párhuzamosan kialakul a frissen végzettek körében egy hamis büszkeség, ami a vélelmezett magasszintű tudásból táplálkozik. Ha azonban ez az érzés reális alapokon nyugodna, akkor a kivándorolt koponyák nem éttermek hátsó fertájában találnának munkát, hanem kutatóláborok, meg vezető magasszintű államvezetési szervezetek jönnének célzott megkeresésekkel az egyetemeinkre. Van erre is példa, de én a nagyszámokról beszélek.

Khonsu 2015.06.17. 19:02:52

Ez a határzár csak annyival jobb a plakátkampánynál, hogy itt legalább felismerték a helyzetet, hogy nem mi vagyunk a célország, ezért egy akadállyal más útvonalra terelnék a menekülteket. Persze ebben a formában megvalósítva ez is hülyeség lenne, de legalább világosan mutatja, hogy a kormány pontosan tudja, hogy nem itt akarnak letelepedni a bevándorlók. Így még hangsúlyosabbá teszi, hogy a plakátkampány és a konzultáció csak néphülyítés.

És igen, a kivándorlás sokkal nagyobb gond.

Simán el tudom képzelni, hogy valamelyik nagyfejűnek a reggeli kávéja mellett egyszer a nyugati határzár is jó ötletnek tűnhet...

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.06.17. 19:05:08

@F.M.J.: ehhez esetleg egy megfelelő oktatási rendszer és gazdasági-társadalmi közeg is kéne itthon -- plusz én nem ismerek a kimenők elhelyezkedéséről statisztikát, te?

Toportyán Zsóti 2015.06.17. 19:06:39

@F.M.J.: Oktatásra költött pénz az egyedüli ami hasznosul,diplomások jobban találnak munkát és annyival is kevesebbet lopnak a narancsoffshorkkok.

explanatus 2015.06.17. 19:29:01

@F.M.J.: Úgy van! Rúgj utánuk! Jóember, van neked „pizzafutár” ismerősöd? Egyik nap volt itt egy komment, hogy egy végzőz gimis osztály egy gyereket kivéve hazaelhagyó „pizzafutár-képzőbe” kezdi az új tanévet. Érted? Szinte egy teljes osztály! Fiatalok! Még gyerekek!

Jóember, te komolyan gondolod, hogy 600.000 felnőtt életerős, dolgozni akaró (valamit tanult) ember, azért hagy ott családot, barátot, mert unja, ha névnapján felköszöntik, ha virágot kap?

Azután az is olyan szívet lelket melengető, amikor csipog az SMS és olvasod meghalt egy közeli rokon, barát, volt munkatárs és nem tudsz elmenni, hogy elkísérd az utolsó útján, mert x ezer kilométerre vagy.

600.000 pizzafutár új Guinness Rekord. Jóember, bele mered képzelni magad annak a helyébe, aki begyömöszölte a hátizsákjába a laptopon kívül, amit tudott és azt mondta amit Bendegúz: „Aztán ne sirasson édesanyám, ha meghalok!”

Ez, a szerinted semmirevaló, hitvány pizzafutárnépség 270 milliárdot utalt haza csak Németországból egy év alatt, (tegnapi hír) és még maradt is nekik.

Ne, ne kérj bocsánatot tőlük, ne is válaszolj, csak gondolj bele, lányod, fiad unokád holnap eléd áll és azt mondja, amit a székely gyerek mondott az apjának, amikor dőlt felé a fa, hogy: Isten áldja édesapám!

„Legyünk tárgyszerűek!” mondja egy „értékteremtő”

Boross Bence 2015.06.17. 19:32:08

Rossz ez a poszt. Nálunk nincs szó osztrák határzárról - nem úgy az osztrákoknál. Nekünk kell lépni, mielőtt az osztrákok lépnek. És Szerbiának kellett volna lépnie, mielőtt Magyarország lépett.

Az alap szerintem rendben van:

"a mérleget megvonva tehát jelenleg nincs okunk differenciálatlanul, nagy tömegben érkező bevándorlók fogadására."

hafr.blog.hu/2015/05/04/kellenek-e_nekunk_bevandorlok

Milyen gyakorlati megoldás következik a fenti elvi alapból, a tényből, hogy Észak-Afrikában jelenleg kb. 500 000-en várakoznak bevándorlásra, valamint Magyarország európai uniós és schengeni tagságából és nemzetközi helyzetéből, kötelezettségeiből a PKP szerint, ha a kerítés nem az?

panelburzsuj 2015.06.17. 19:32:13

@Khonsu:
Aztán majd lehet agyalogni, hogy vajon Pozsonyon keresztül nehezebb-e Bécsbe jutni magyarországi bennszülöttként, vagy Aradon át Szegedre pakisztániként - ha keríthetnékünk támadt ugyan, de csak szakaszosan...

Khonsu 2015.06.17. 19:34:20

@F.M.J.: Ezek a mosogatók és ruhatárosok évente több pénzt utalnak haza, mint amennyit az állam összesen oktatásra költ. Ennyit az oktatásra fordított pénzek hasznosulásáról.

panelburzsuj 2015.06.17. 19:56:53

@explanatus:
Nem kell ám túlspilázni: ha a "pesti gyerekem" minden héten hazajönne, a fizetése negyedét erre költené. Többet, mit az albérlete.

(És tegyem hozzá: kétóránként jön-megy az IC, és mindkét állomás 10-12 perc gyalogosan a lakásajtótól. Szóval nem valami világvége-hangulatú zsákfalukról nyivákolok ám, ahová a busz is csak hálni jár... )

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.06.17. 20:14:58

@Boross Bence: ez nem egy poszt, hanem egy politikai állásfoglalás , és nem is ítéli el a déli kerítést, mindössze összeveti azt a valós problémákkal

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2015.06.17. 20:18:55

@HaFr: „ehhez esetleg egy megfelelő oktatási rendszer...”
- Ebben teljesen egyetértünk. Sőt, evvel kellene kezdeni. Csak a saját munkahelyemből kiindulva is látszik a (nem csak honi) rejtett munkanélküliség. Tanfolyamok, meg továbbképzések tucatjait végeztetik el olyan papírokért, amikkel igazából nem is lehet kezdeni semmit, mert nem jók semmire. A szakmunkásokat régen (cc 20-30 évvel ezelőtt) három év alatt megtanították falazni, patkolni, szekrénytcsinálni, stb. Most folyamatosan átképzik az öt év alatt sem megtanított "szakembereket" pár hónap alatt más szakma nemtudására. Ezek után azt hisszük, hogy a felsőfokú végzettség majd megoldást nyújt a problémára. Nagyon egyetértünk abban, hogy az oktatás minőségét fel kell tornázni, de ennek nem az a módja, hogy egyre magasabb szinten nem adunk megfelelő tudást, hanem, hogy minél alacsonyabb iskolai szinten oktatunk minél magasabb színvonalon. Mindenkinek jobb lenne, ha a kitanult szakmáját jól begyakorolva dolgozhatna jó minőségben, és a szabadidejében azt tehetne, amit akar, és nem értelmetlen tanfolyamokon töltené az idejét, hogy megfeleljen valamiféle mondvacsinált szintelvárásnak, miközben semmihez sem ért megfelelő mélységben. Ide tartozik, hogy szerinted csak a felsőfokú tudás versenyképes. Ez csak a pillanatnyi helyzetben igaz, amikor egy egyszerű irodai ügyintézőnek is elő lehet írni a diplomát, pedig egy érettségi is elegendő volna, ha lenne elvárás. Nem azért versenyképes, mert értékes, hanem mert azok sem tudnak mind folyékonyan olvasni, de már feltételezhető.

„én nem ismerek a kimenők elhelyezkedéséről statisztikát, te?”
- Ez így nem fer, mert a statisztikákkal minden, és az ellenkezője is bizonyítható. Van azonban több ismerősöm is, akik jó szakemberek, karosszériások, szerelők, de vannak diplomások is, akik kimentek, és csak egy dolgozik közülük a szakmájában, az sem a képzettségének megfelelő szinten.

@explanatus: Nem kellene leragadnod a pizzásnál, ez csak példa az elhelyezkedések minőségére vonatkozóan. Gondoltam nem írom tele a mezőt az összes lapos lehetőség sorolásával.
Értékteremtésről meg csak pár szót. Én felneveltem négy gyereket, mind itthon vannak, és gondoskodnak magukról. Nem bűnöznek, de nem is lépnek le, csak mert kint többet kereshet. Van bennük lojalitás, ha még van jelentése ennek a szónak – egyeseknél.

A hazautalt pénzeket nem az államkasszának utalják ugye? Csak mert a jövedelmükből nem lesz nyugdíjalap, meg jövedelemadó sem, úgyhogy ebből a csinos összegből le kell vonni a normál körülmények között kötelezően befizetendő járandóságokat, amiket az itthon maradó emberek rendesen leperkálnak, meg azt a pénzt is, amibe a képzésük került, aminek a minőségéről nem ők tehetnek, de azért mégiscsak pénz. Na a matek után maradt összeg már tényleg az itteni családtagok segítségét szolgálják, csak ugye így már nem annyira impozáns mértékben.

panelburzsuj 2015.06.17. 20:27:33

@F.M.J.:
Hogy te mekkora egy rakás fos vagy...

(Igen jól érted: undorodom a veled való szóbaelegyedéstől, viszont jól esik téged lehúzni. Szerencsére vannak még ilyen szimpla, jól determinált helyzetek.)

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2015.06.17. 20:30:48

@panelburzsuj: A stílusodban benne a jellemed. Tudod a vitának az érvek ütköztetése a lényege, és nem egymás fényezése. Persze honnan is tudnád?

panelburzsuj 2015.06.17. 21:11:23

@HaFr:
Föl lettem szólítva a politikai cselekvésre, nem?

Vagy előbb vegyek tőled tánc- és illemtanórakat?

(Mikor fogsz tüntit szervezni? ... )

2015.06.17. 21:13:12

Stadionok helyett kínai nagy falat !

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.06.17. 21:13:50

@panelburzsuj: nem vagyok tánctanár -- táncórákat meg egyébként is fiatalon érdemes venni, utána már csak darabos a mozgás

explanatus 2015.06.17. 21:14:45

@F.M.J.: Félek, nem értjük egymást. Itt nem a te gyerekeidről van szó. Természetesen jólesik olvasni, hogy van „ép” család. Biztosan sok sok munkád lehet benne és elismerés érte.

Itt arról van szó, hogy a három legnagyobb vidéki magyar város - - üres - - teljes lakossága nem azért mert nem lojális, mert többet kereshet, ment el, hanem mert arra kényszerült. Ha elfogadjuk, hogy a két kétharmados választás eredményét a nép bölcs döntése hozta, akkor azt is bölcs döntésnek kell elfogadni, hogy 600.000 meg így döntött.

Igen, az ő pénzükből itthon nem lesz nyugdíjalap, (de ők nem lesznek nyugdíjjogosultság nélkülik, mert időarányosan abból az országból jár majd nekik, amelyben dolgoztak) de ez nem azért van, mert önzők, hanem, mert a magyar kormányok évtizedek óta nem teljesítik kötelességüket, hogy a rájuk ruházott hatalommal olyan országot építsenek, hogy az a 600.000 itthon növelje a nyugdíjalapot, meg a többit ami ezzel együtt jár. Ők, egyéni sorukért felelősek, és felelősen döntöttek, amikor elmentek a kilátástalanság elől.

A hazautalt pénzeket valóban nem az államkasszába utalják, azt egy másik utalással az otthon maradók teszik, amikor vásárolnak , hitelt törlesztenek, fogyasztanak.

A svájci alapú hitelt felvevőket most mindenki, aki kimaradt ebből, kikiáltja szerencselovagnak, hogy jól akartak járni, túl akartak járni az állam eszén, de ráfáztak, és megérdemlik, vagy mentsük meg őket (ki éppen hogy). A hitelfelvétel pillanatában volt egy helyzet. Focinyelven Svájc Magyarország 1:1 Eltelt x év bokszmeccsnyelven Svájc kiütéssel győz, azaz ez alatt az x év alatt Magyarország gazdasági teljesítménye eltörpült a svájcihoz képest.

A nagy kérdés. Ki felelős ezért? Aki felvette a hitelt, vagy akik olyan gazdaságpolitikát folytattak, hogy a Magyarország teljesítménye ennyit romlott ??? No ugye. Ezért (is) nincs itthon elegendő rendesen fizető munka.

A képzés árát hagyjuk, messzire vezetne.

A végkövetkeztetéseddel teljes mértékben egyetértek. A kép valóban nem impozáns, de ezért nem a képen szereplők tehetnek.

Végezetül, azt gondolom, aki arra kényszerül (maradjunk a kényszer szónál), hogy külföldön keresse kenyerét, az igenis dolgozna, meg dolgozott itthon. Azt azért el kellene ismerni, aki idegenben megállja a helyét az tud valamit, ha nem is a szakmájában, de tud. Abban a kőkemény kapitalista világban ha a CV-ben az van - - - Józsi vagyok, mindent tudok - - - a munkaadó nem mondaná, na gyere Józsi fiam, te kellesz nekem.

Laikus Érdeklődő 2015.06.17. 21:22:32

Nagyon jó kérdés!
Végre egy párt amely kellő bölcsességgel felismerte, hogy a látszólag egymástól független ki- és bevándorlás problémája valójában egy tőről fakad, ezért a megoldás is hasonló módszereket kíván.
Úgy tűnik, hogy a kormány is olvasta a PKP bevándorlással kapcsolatos javaslatait hafr.blog.hu/2015/06/16/az_ellenorzott_bevandorlas_jot_tenne_a_magyaroknak_is és a déli vasfüggöny építésével megkezdte a felkészülést az ellenőrzött bevándorlás bevezetésére.
De egy igazi Polgári Konzervatív itt nem állhat meg! A bevándorlók látszatproblémájának megoldása után meg kell akadályozni az ország értékteremtő polgárainak elmenekülését is.
A hasonló probléma pedig hasonló megoldásért kiált. Elég a dilettáns félmegoldásokból, azonnal be kell vezetni az ellenőrzött kivándorlás intézményét és megkezdeni az ehhez szükséges nyugati határzár megépítését!

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.06.17. 21:40:07

@Laikus Érdeklődő: látom, termékeny talajra hulltak magvas gondolataink :), megyek is, beszerzem a fémet nyugatra

egyetmondok 2015.06.17. 22:12:03

A Fidesz-hez inkább az illett volna,hogy a trianoni emléknapo jelenti be ezt a nagyszerű létesítményt. Sebaj, minden magyart emlékeztetni kell,aki a szerb oldalról átnéz majd ezen a k...va szép erődön,hogy ki emelte.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2015.06.17. 22:25:38

@explanatus: „Biztosan sok sok munkád lehet benne és elismerés érte.”
- A család természetesen sok elfoglaltságot nyújt, de az épségéért soha egyetlen percet sem dolgoztam. Azért sokkal korábban tettem. Persze én már akkor sem voltam „normális” (értsd: átlagos), nemrég meg is fogalmaztam az álláspontom, ha érdekel, itt van: magan-galaxis.blog.hu/2014/08/02/parvalasztas_414

„nem azért mert nem lojális, …hanem mert arra kényszerült.”
- Ez meggyőzően hangzik, de nincs harmóniában azzal a ténnyel, hogy ezrével élnek itt emberek, akik korábban épp ide „menekültek”, mert szerintük meg a miénkkel ellentétben az ő hazájukban nem lehet élni. Tehát itt lehet, és ha így van, akkor talán náluk is, csak nem tudhatjuk. Egyébiránt Angliából is „menekülnek” az emberek a politikai és gazdasági állapotok miatt, csak arról itt nem írnak az újságok. Valamiért jó azt gondolni, hogy másutt minden más, de kicsit belegondolva az is felismerhető, hogy minden relatív. Azért, mert van jobb, még nem jelenti azt, hogy az ami van elviselhetetlen. Jobbá kell tenni, és nem elmenekülni.

„Ha elfogadjuk, hogy a két kétharmados választás eredményét a nép bölcs döntése hozta, akkor azt is bölcs döntésnek kell elfogadni, hogy 600.000 meg így döntött.”
- A nép 80 %-a konzumidióta, tehát a kétharmada nem hozhatott „bölcs” döntést, mint ahogyan a 600.000 sem döntött így, legfeljebb elenyésző töredékük.

Van egy korábban volt jó ismerősöm, aki egy személy szerint jó srác volt, de az anyagiassága betegesre nőtt. Egyszerű mestere volt a szakmájának, jól is csinálta, csak épp nem tisztán. Amikor kitört belőle az „elmegyek, mert itt nem lehet élni” hiszti, akkor elmeséltem neki, hogy mivel az apja nyugdíjas, így a nyugdíját én fizetem, mert ő nem dob a kasszába, de mivel ő sem nem adózik, sem gyereket nem nemzett (az is pénzbe kerül), így az ő minimálnyugdíját meg az én gyerekeim fogják fizetni. Ezért megkértem, hogy húzzon el innen minél előbb, és lehetőleg ne is jöjjön vissza azon az úton autózni, amit a mi útalapunkból foltozgatnak, meg azok alatt a lámpák alatt közlekedni, amiket a mi villanyszámlánkból világítanak ki. Tudod én is itt élek, és igazad van abban, hogy nem könnyű, de nem is lehetetlen. Olyan szakterületen vagyok otthon, amit Ausztráliában könyörögve keresnek, holnap indulhatnék akár bejelentés nélkül, és én is sírhatnék, hogy milyen lehetetlen volt otthon az életem stb., de magyar vagyok, és ez részint kötelez, részint erőt ad, mert tényleg az vagyok.

„A hazautalt pénzeket valóban nem az államkasszába utalják, … fogyasztanak.”
- Tehát nem elveszik, hanem ellenszolgáltatást kapnak érte. Az adótartalma meg mindenütt megvan a termékeknek, nem csak itthon.

„A svájci alapú hitelt felvevőket…”
- Nekem is kellett azidőtájt hitel, hülyének is néztek, hogy miért kell forintban, de azért kitartottam mellette, mert tudok olvasni. Ettől függetlenül nem hibáztatom teljes mértékben a devizahiteleseket, mert ugye az a bizonyos 80% ott is dolgozik. Segíteni rajta az értő olvasás elterjesztésével lehetne, de sajnos már találkozni olyan diplomásokkal is olykor, akiknek értés nélkül sem megy folyamatosan. Bizonyára nagy hasznát veszik a papírjuknak, mi meg rohadt jó befektetést csináltunk a taníttatásukkal. Jobb is ha mennek, haszontalan népség.

zipe moha 2015.06.17. 22:51:40

@Laikus Érdeklődő: ...érdekelnének az érveid...ahoz képest öltöznék be a véleményedhez való viszonyulés alkalmával...

" Elég a dilettáns félmegoldásokból, azonnal be kell vezetni az ellenőrzött kivándorlás intézményét és megkezdeni az ehhez szükséges nyugati határzár megépítését! "...ezt iróniának szántad ?...

ha Magyarország területéről korlátozni lehet a személyek szabad mozgását és munkavállalását....akkor az innen származó árukat ..és az innen származó tőkét is haladéktalanul korlátozni kell.....s ez így már tényleg nem félmegoldás....:)..és nem is irónia

2015.06.17. 23:17:29

@panelburzsuj:
aki biológiai értelemben a többséghez tartozik az könnyen patriótává válik. és nem feltétlen zavarja az elnyomatás sem feltéve hogy az nem idegen. a szórvány a patrióta elnyomatás hatására szóródik. ezen problémázunk. a parasztok és a szakmunkások azt mondják: majd csak túléljük valahogy.

panelburzsuj 2015.06.17. 23:29:52

@unionista᠍:
Szép tömör magyarázat Trianonra.

Ha nem is pont annak szántad.

program készítő 2015.06.18. 00:46:33

Arról nincs döntés csak,hogy milyen legyen!Gabion vagy drótos megoldás.Szerintünk a gabionos lesz gánti kövekkel.

2015.06.18. 01:48:57

@panelburzsuj:
a történelmi magyarországot nem nagyon lehetett egyben tartani. az megint egy másik kérdés, hogy a határokat nem igazságosan húzták meg. persze nem is oly mértékben igazságtalanul, ahogyan a szélsőjobboldal beállítja. a határmegyéket uniós keretek között vissza lehetne állítani. ezt a szomszédok ortodox nacionalistáival azért lehetne elfogadtatni, mert a megyeszékhely többnyire határon túli. tehát mondjuk abaúj, szatmár, bihar és bácska működhetne kassa, szatmárnémeti, nagyvárad és szabadka központtal kétnyelvű uniós közigazgatási egységként. szlovákiából, romániából vagy szerbiából nézve ők foglalnak területet. komárom és révkomárom lehetne egy város.

de a népeket nem ez érdekli. hanem az, hogy az igaz magyaroknak (értsd magyar érzelműeknek) stabil többségük legyen az országban. ez egy legitim politikai törekvés. nem lehet lesöpörni azzal, hogy ez a nacionalizmus. és az ugye tudjuk, hogy hová vezetett. nézd meg a cannes-i díjnyertes filmet a saul fiát. mert ugye az amúgy igen kiváló coen fivérek vezették a zsűrit. és akkor persze megírják a "nácik", hogy valamelyik fattyúnak kellett még egy díj a vitrinbe. gyügyén a paraszt ezt "megfejti". és akkor mit mondjon a kívülálló. játsszák le.

Krio.Me.Tu (törölt) 2015.06.18. 02:34:48

@Boross Bence: Szerbia semmilyen akadályt nem állít az illegálisok elé, mivel ott semmilyen segélyt nen kapnak, a bérek béka segge alattiak, ezért a szerbej tudják, hogy úgyis pár nap alatt átmennek rajtuk az illegálisok.
Az osztrák se fog határzárat emelni, ők csak visszazsuppolják a tízezernyi illegálist a magyar területekre, mert ott léptek a schengeni övezetbe. Ehelyett a teszetosza nyugati hozzáállá helyett a magyar kormánynak kell határzárat emelni. A német, osztrák kifelé azt mutatja majd, hogy mennyire felháborodott ezen, de titokban örülnek.

A határzár létesítéséhez az izraeli védelmi erőktől kell tanácsot kérni. Nekik van tapasztalatuk, know-how, ráadásul az egész világ szerint rendben van az ő falépítgetésük. Ha pedig valaki ellenzi a falat, kerítést, akkor le lehet majd antiszemitázni. Így a ballibbek is be kell állnia majd a támogatók közé.

A technikai határzár pártpolitikai elkötelezettségtől függetlenül támogatandó ötlet.

A demokrácia bajnokai, Izrael, az USA valamint Dél-Korea, Spanyolország is, emelt kerítéseket. Követnünk kell ezeknek a demokratikus országoknak a példáját.

megamind (törölt) 2015.06.18. 07:22:29

hiába állítanák vissza - kényszerítenék itthon maradásra az embereket. ugyanis, ahol nem szeretnek az emberek élni, ott semmi más nem terem, csupán csak olyan dolgok, amiknek nem kellene...

milyen fura: drótkerítéssel körbevont ország, se ki, se be . csak a kiváltságosok... ez éppen olyan, mintha havi fél tál rizsért dolgoztatnák az embereket - a másik felét félre teszi, íme a tartalékképzés mesterfoka. vizet vásárolni elég lesz csak a kétnaponta, kiváltságosoknak féláron, eliteknek free... télen fűteni csak akkor kell, ha van gyerek, máskülönben kidolgozod a betegségeket...<-- irreális, de mégis folyton, ha nem is pont ez, de ilyen, amúgy nehezen megfogalmazható kép lebeg a fejemben mint jövőbeli Mo.

DFK 2015.06.18. 08:45:14

Mindenki, még HaFr is, tudja, hogy ez csak egy alaptalan, hangulatkeltő közlemény.

megamind (törölt) 2015.06.18. 08:52:21

@DFK: valóban? nem is olyan régen lehetett olvasni, hogy milyen módon is korlátoznák a tagállamok közötti szabad...

zipe moha 2015.06.18. 08:58:55

@DFK: ..hangulatkeltésre is szükség van...olyan kedvetlen manapság az alsó 8 millió...:)
a többi is csak a portofinói yachtkikötőben meri elereszteni magát..:)

panelburzsuj 2015.06.18. 09:47:01

@unionista᠍:
A múltat kitárgyaltuk - nézzünk a jövőbe. Az általad vázolt ppp(=proli-paraszt-plebejus)-kontrukció mentén.

Szóval ha netán megint italmérés felé veszed alépteidet, lécci nemzetikontultáld meg az alábbi dilemmát az ott található populussal:

Ugyanannyit kínál a melóért, malacért, mutatványért - (lásd: proli-paraszt-plebejus...) - a Bajcos Sanyi a mi uccánkbó és a Konrád Wíener Bécsből. Kié legyen a malac-meló-mutatvány?

A. Vannak, akik szerint az utcabeli Bajcos Sanyié, hadd gyarapodjék a nemzeti burzsoázia.

B. Mások szerint a bécsi Konrádé, mert akkor legalább nem kell mindennap azt nézni, hogy hogyan hízik a mi zsírunkon.

Kocsmára föl!

2015.06.18. 10:15:10

Na ez az írás meg nem szól másról, mint hogy túlspiráloztak egy faék egyszerű dolgot .
Már várom a többi blog főcímét ;
- Magyarország berácsozza magát?
-Gázkamrák is épülnek az országban ?
-Magyarország önként vonul börtönbe .
- Óriásjáróka lett az országból!
- Lágeresedik az ország !
- Vidám barakk berácsozva !
stb stb stb

2015.06.18. 13:36:18

@panelburzsuj:
ezt már megtettem. a "ppp" az első válasz az volt, hogy mindegy, hogy ki lopja el a pénzt. a "keményen dolgozó kisemberek"/"munkások és parasztok megbonthatatlan szövetsége" szempontjából a bécsi konrád is "ellopja". értsd piaci erőfölényét kihasználva lefölözi a hasznot. ha azt kérdem, hogy rendben van, de ha mégis választani kellene, akkor melyik kellene inkább. erre a válasz az, hogy akkor inkább hazai legyen a tolvaj. azért, mert tőlük könnyebb az ellopott vagyont visszaszerezni. őket könnyebb lesz elszámoltatni. ehhez kell a jobbik.

panelburzsuj 2015.06.18. 13:58:40

@unionista᠍:
Mindent tudsz - már csak a megfelelő forma hiányzik a kiváló tartalomhoz.

Parancsolj:

"A kollektivizmus legfelsőbb foka: az etnokommunizmus"

Hogy hódolói vagy bírálói hangfekvésben kerülnek-e remek tartalmak e remek cím alá - az szabadon választott.

unionista᠍ (törölt) 2015.06.18. 14:18:49

@panelburzsuj:
szerinted miért van egy nemzeti bolsevik párt hatalmon? és miért egy nemzeti szocialista a legesélyesebb arra, hogy leváltsa? talán azért, mert ez a lakosság többségének világképét lefedi. amit én szeretnék azt a köznép nem akarja. azt mondja, hogy jól hangzik, de túl kockázatos.

panelburzsuj 2015.06.18. 14:29:12

@unionista᠍:
Hát ja. Innetől nagyjából valóban a csak két irányba mehetsz: az ordasokkal tutuló, meg a nép ellesége szerepkör felé.

Szóljál, ha az etnicista-népista-tömegista tudományokban megtalálod erre a kérdésre a megfelő személyes választ.

unionista᠍ (törölt) 2015.06.18. 16:16:30

@panelburzsuj:
több információ kellene a helyi társadalmak határáról illetve rétegzettségéről. ehhez szexista kérdőívek és etnicista felmérések kellenek. a humán populációt elsődlegesen szaporodási közösségnek tekintem. azt gondolom, hogy a civil engineering részévé kell, hogy váljon az elemi biológia és a földrajz.

ez szemlélet a európai "baloldal" és a európai jobboldal számára elfogadhatatlan. erre mondom azt, hogy csak nehogy a leghülyébb fasisztáknak legyen igazuk. és kiderüljön, hogy ennek a csoportnak a magja zsidókeresztények eredettel rendelkezik. és ők saját magukon kívül mindenkit civilizálatlannak bélyegeznek. én nem tekintem ezt a csoportot rossznak vagy gonosznak. ők mondják, hogy én vagyok a "fasiszta" vagyok. mert ez ebből a nézőpontból ennek csak egyetlen célja lehet. az, hogy a zsidókat elgázosítják, a keresztényeket pedig belelövik a meszesgödörbe.

mivel nekem ez az egész hobbi tevékenység. egy plotterrel nyomtattam ki azt, amit a közéletről képzelek. azért, mert a dolgozószobám fala üres volt. pontosan értem, az első perctől kezdve tudom, hogy ahogyan gondolkodom úgy ma nem szabad gondolkodni. csakhogy a haverjaim még úgyabbul gondolkodnak. figyelem a híradásokat. az ellenzéki pártok is kihúznak valami kerítésdrótot. és tiltakoznak. csakhogy a szavazóik legalább fele nem ért velük egyet. és lehet, hogy a jobboldalon van, aki nem ért egyet a kormánydöntéssel. de csak ezért nem fog a szocikra szavazni.

az ortodox nacionalista zsidó finkelstein fogja az ortodox liberális zsidókat a padlóra küldeni. és lehet, hogy ez az politika fogja orbánt európában végképp diszkreditálni. ha lázár lesz a miniszterelnök és vona a belügyminiszter, akkor jobb lesz? és ha ez megbukik, akkor nem jöhet elő a most kiszorított "magyar hajnal"? a legmagasabb tudományos fokozattal rendelkező ismerősöm mondja azt, hogy sárga csillagozni kell. nem azért, mert gyűlöli a zsidókat. egy fikarcnyi gyűlölet nincs benne. hanem azt mondja, hogy az ortodox liberalizmus előbb-utóbb ehhez vezet. ha nem lesz másik doktrína, akkor az európai fővárosok külső kerületeiben a fiatalok radikalizálódni fognak. és még szegényebb vidék ezeket az akciókat buszokkal, vonatokkal fogja támogatni. a legmagasabb tudományos fokozattal rendelkező ismerősöm mondja, hogy a bölcsészkart intézményesen el kellene választani a tudományegyetemektől. de értem, vagy érteni vélem, hogy ez keleti árja világkép. a kérdés az, hogy londont, párizst vagy berlint szociológiai felmérésekre alapozva fent lehet-e tartani.

mert ugye én azt mondom, hogy az a kameruni, akinek az ősapja vagy ősanyja rokon az európaival, az nagyobb valószínűséggel integrálódik. akik nem azok izolálódnak. ezek a kicsi és zárt csoportok genetikailag sodródnak. a diverzitásban természetes módon megjelennek a szélsőségek. ha elemi biológiai eszközökkel nem mérjük ki, hogy ezek hol vannak, akkor az európai nagyvárosoknak végük lesz. és az európai gazdaság szétrobban. persze ez a földnyelv elég sok pusztító háborút és járványt túlélt. vélhetően majd megoldják ezt is.

unionista᠍ (törölt) 2015.06.18. 16:34:08

@panelburzsuj:
A Hajdú Press úgy tudja, hogy egy balmazújvárosi fiatalember baltával lemészárolta a családját. A férfi ezután felakasztotta magát. A holttesteket a piacról hazaérkező nagymama találta meg. A Police.hu kiadott híre szerint egy 42 éves férfi irtotta ki a családját: egy 36 éves nőt, és 8, illetve 10 éves kisfiát.

kep.index.hu/1/0/871/8718/87186/8718637_df71f90147219eb7e8ec4a55ccc987f8_wm.jpg

---

véleménycikk a bevándorlásról:

Kezdem nem érteni, ami itt zajlik mostanság. Nem sokkal ezelőtt írtam arról, hogy kaptam, egy konzultációs levelet. Tudtam a válaszokat akkor is, most is, változatlanok. Közben olvasok, keresgélek bevándorló mentes témát, mert az fontos lenne.

Kiindulásképp amiatt is fontos lenne, mert már sokunk töke tele lehet ezzel az egésszel. Van olyan sajtó, aki az eddigi megnyilvánulásokat idegenellenesnek, idegengyűlölőnek tartja, meg van az a réteg, aki hozzám hasonlóan azon szurkol, hogy takarítsuk ki egyszer és mindenkorra (Debrecenből is) ezt a sok semmirevalót.

Mivel nem vagyok állat, azért csak ott motoszkál a fejemben, hogy miket írok, gondolok erről a kérdésről. Lehet, hogy mégis én gondolom rosszul? Én is idegengyűlölő vagyok? De kik az idegenek? Ezek a kérdések járnak - saját válaszommal együtt - a fejemben valahányszor szóba kerül ez a kínos kérdés.

A minap átbattyogtam a fodrászomhoz, s mit ad Isten, ott is felmerült a téma. Ő is azt mondja, amit én, hozzátéve, hogy a múltkor az üzlet közelében is elkapott valami afgán köcsög egy 18 éves kiscsajt… Szavai megnyugtattak, rájöttem, hogy amit eddig gondoltam az helytálló. Lehet, hogy a budapesti sajtónak nem annyira tetszik ez, de én Debrecenben továbbra is azt gondolom, hogy nekünk semmi szükségünk az ilyen „vendégekre”, menjenek innen oda, ahonnan jöttek, és könyörgöm, ne jöjjenek ilyen szándékkal többen!

Hazafelé sétálva eszembe jut, hogy néhány hónapja egy taxis mesélte az autóban, hogy a tizenéves lányát már kétszer megtámadták az utcán ezek senkiházik. Egyszer a belvárosban, fényes nappal állták körbe a tetvek a lányt, majd elkezdték fogdosni a nyílt utcán. A másik támadás részleteit, inkább nem is írnám le, képzeljék el önök. Azt mondta, nem lát más megoldást, vesz neki egy autót, mert félti a gyermekét. Ez még nem idegengyűlölet, ugye? Szavait döbbenten hallgatva felmerül bennem a kérdés, hogy miért a taxisnak, a kiscsajnak, meg nekem, nekünk kell alkalmazkodni ezekhez a…? Álljunk már meg, Kedves Befogadók, Elnézők, Liberálisok! Miért kell nekünk mindezt napi szinten elviselni?

A fentebb leírtakat, kérdéseimet remélem, nem teszik fel maguknak azok, akik képesek saját szabadságukat kockáztatni azért, hogy összefirkálják a konzultációs plakátokat. Remélem, nem is gondolkodnak tettük előtt, mert aki gondolkodik, vagy egy menekülttáboros városban él, az egyetlen választ adhat a konzultáció kérdéseire: „Igen, köszönjük, hogy megkérdeztétek minket erről, nem kérünk ezekből az emberekből.”

Végül álljunk meg egy szóra, mielőtt ismét megkapom a „fideszbérencezést.” Messzemenően nem értek egyet a plakátolással, a szánkba adott szavakkal, nagyon sajnálom az erre kidobott milliárdokat, de akkor sem a firkálás, a rombolás a megoldás, mert bizony romboltak ezek már eleget.

KB

Laikus Érdeklődő 2015.06.18. 18:17:38

@zipe moha:
Hol a nagyobb rész boldogsága? Ment-e a félmegoldások által a világ elébb?

Végre itt a Párt mely célhoz vezet, mely ki meri mondani, hogy nehéz időkben nehéz döntéseket kell hozni. Ki meri mondani, hogy elég a dilettáns félmegoldásokból, az értékteremtő polgárok elmenekülését MINDEN ESZKÖZZEL meg kell akadályozni!
Még több ilyen bölcs és előremutató közleményre van szükség, mert a Polgári Konzervatívok előtt egy nemzetnek sorsa áll.

zipe moha 2015.06.18. 19:17:55

@Laikus Érdeklődő: ...humorista vagy...:) rendben van...nem is néztelek hülyének, jól is tettem.....pedig hafr szóról szóra komolyan vehette szerintem amit először írtál neki...azóta is szögesdrótért áll sorba a vasboltban, gondolom...hiány cikk lett mert sose lehet tudni....mindenkinek van ötlete...:)

Laikus Érdeklődő 2015.06.18. 19:30:43

@zipe moha: Jajj már...
Általában csendben olvasgatom ezt a blogot, de most...
Feldob két nagyon is komoly témát, de egyikre sem próbál meg választ találni... Nem néztem meg, de ha tényleg elküldte az MTI-hez mint közleményt, akkor ez sima trollkodás... egyébként meg egy átlag CÖF-ös közlemény paródiája... Ha a poszttoló vicceskelődözköthet, akkor az olvasó miért nem?

magyarpolgár 2015.06.18. 23:14:10

@Laikus Érdeklődő: Én utánanéztem, valóban elküldték az MTI-hez közleményként. Sajnos. Ezt a pártot így sehol nem fogják komolyan venni. Véleményem szerint igazad van, ez egy sima trollkodás, nem több. Azoknak a választóknak, akiknek elegük van és keresik az alternatívát a jelenlegi garnitúrával szemben, erre biztosan nincsen szükségük. De tényleg, ennek mi értelme volt?

explanatus 2015.06.19. 08:43:18

Van itt egy kérdés, amit fel kell tenni. Miért erre (Európába) jönnek a migránsok? A történelem folyamán arra még nem volt példa, hogy a menekültek a megszállók felé meneküljenek.

Csak két példa. Prágai tavasz után a csehek, szlovákok nem a „testvéri" országokba menekültek, hanem nyugatra. A magyar '56 után sem a Szovjetunió felé indultak meg a magyarok.

Hogy lehet akkor, hogy az Arab tavaszt okozó nyugat irányába indult meg a milliós népvándorlás. Egy olyan korban, amikor amit írok, szinkronban olvashatják, akik akarják, akkor, hogy nem lehet kideríteni, kik, terjesztik Észak-Afrikában és az arab világban, hogy tessék Európába menni? Milyen logisztikai háttér támogatja, szervezi a menekülteket?

Kerítéssel időlegesen feltartóztatható az emberek beözönlése, de csak addig, amíg (arányaiban) akkor tömeg nem jelenik meg a kerítés előtt, mint az (NDK) endékások esetén a határnyitás előtt.

Nem (le) kellene Európának leülnie az Arab világgal egy békekonferenciára!?
Még nem késő. Olyan sokszor bebizonyosodott, fegyverekkel nem oldhatók meg a problémák, viszont sokkal súlyosabb keletkeznek. Itt lenne az ideje, hogy észhez térjünk.

zipe moha 2015.06.19. 10:15:04

@explanatus: ..megint csak egyetérteni tudok veled...és a mit felvetettél nyilvánosan eddig nem vizsgált szempontok

a magam részéről 3 választ tudok elképzelni ( több is lehet...)
1 Ha írányított a menekült áradat....

többször szó volt már arról itt ezen a blogon is, hogy miért torkollik a passzív európai , köztük a magyar nép útja valamilyen eszkalációban ...a károk megvannak az eredeti okokról tünteti el a bizonyítékokat az uralmi szisztéma a rövid emlékezetű lebénult polgárság emlékezetében...

2. Ha az individualizmus, a jobb élet reménye az oka...akkor ez a menekültek helyzet kihasználása a hazájukban fennáló állapotok miatt...ez roppant intelligens lépés a részükről...hisz egy rossz helyzetből próbálnak kihozni valami igen jót...önmaguk számára!

3. a kettő valamilyen szimbióta elegye....

ui. csak megjegyezném, , hogy szinte mindenki Angliába és Skandináviába akar határozottan menni....akkor ezek majd leválnak , és a többi mehet a lecsóba?...csak kérdezem

Mob. 2015.06.19. 18:58:11

1. Nyugati határzár: Ezért kár volt. Talán nem kellene ennyire megközelíteni a konkurens politikai pártok szintjét. Most komolyan úgy gondolod, hogy akik elhagyták Magyarországot, azok a zöldhatáron mentek át?

2. Szerbiai kerítés:
- A legális átkelők megmaradnak, ott mi is fogja meggátolni a menedékkérőket, hogy menedékjogot kérjenek?
- Nem értem, hogy ez a kerítéses dolog hogyan fog bármin is változtatni: mászik átfele a kerítésen az ember. A magyar oldalon ott áll a határőr. Gondolom nem fog lőni. Ugye nem... Tehát emberünk szépen átmászik, aztán az ott jelenlévő határőrtől menedékjogot kér. Vagy nem kér menedékjogot, hanem a határőr szépen letartóztatja, mivel illegális határátlépő. De jelenleg is pontosan ez történik velük, nem? Egészen pontosan mi is lesz a különbség a jelenlegi helyzethez képest?

Én úgy gondolom, hogy orbán arra számít, hogy azok, akik nem akarnak átmászni a kerítésen, és büdös nekik a legális határátlépő is, azok kerülnek vagy jobbra, vagy balra. És akkor vagy a horvátoknál, vagy a románoknál lépnek be először az EU területére, tehát amikor a németek-franciák-osztrákok visszaszórják őket, akkor az a horvátok-románok baja lesz. Lehet, hogy orbánnak van igaza, én nem tudom...

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2015.06.19. 20:04:09

@-=Z=-: Jó érvelés, tetszik! HA csak azoktól szabadulunk meg, akik így már nem nálunk akarnak menekültködni, már az is jelentős létszám!
süti beállítások módosítása