1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2015.05.21. 21:44 HaFr

Orbán nem tényező Európában

Orbán Viktor öt éve vágyakozik többnek látszani egy kis ország kellemetlen, kissé faragatlan miniszterelnökénél, de a hazai nyilvánosságot leszámítva, amelynek letarolása kellemesen felnagyítja a külvilágbeli szerepét, sehol sem foglalkoznak a vágyaival. Pontosabban volt két olyan momentum az öt év alatt szoros egymásutánban (a Déli Áramlat körüli hercehurca és az ukrán háborúban meglebegtetett orosz kapcsolat), amelyben az ország földrajzi helyzete -- tehát nem a saját szabadságharcos megrögzöttsége -- adott neki némi befolyást, de ha megfigyeli a tisztelt olvasó, ezek úgy elmúltak, mint a füst. Állításával ellentétben, hogy a strasbourgi/brüsszeli fellépései erősítik Magyarországot, ezekkel a fellépésekkel túlnyomórészt eleve csak a kötelezően idefigyelő német ajkú sajtó foglalkozik érdemben, a többi a kontextustól (pl. a migrációs kérdéstől) elzárva, vagy az egzotikus ötleteit  tárgyalja, önálló műsorszámként, a szórakoztató kategóriában, főleg a retorikát értékelve, pontosan érzékeltetve, hogy Orbán csak a (fals) hangjával és az (erős) szavaival képes megszerezni magának a nyilvánosság figyelmét. Orbán a nemzetközi politika Bayer Zsoltja, neki is megvan a rovata az európai politikában, nélküle még szürkébb lenne a brüsszeli reptér és még íztelenebb a strasbourgi kávé. Megjött a keleti emberünk kissé elálló konfekcióöltönyben, mulaccság lesz.

Bárhogy erőltetem azonban az agyamat, nem jut eszembe semmi, ami az ország erősödésére utalna ilyen alkalmak után. Orbán egy többnyire -- a kulcskérdésekben, ideértve a mostani forró krumplit, a bevándorlási ügyet -- jelentéktelen ország folyamatosan tekintélyért pattogó hadura, akiről közben mindenki tudja, hogy két másodperc alatt rá lehetne omlasztani a "birodalmát", ha a nyugati tőke és nagyhatalmak úgy döntenének. Ez nem jó persze, de kb. elhelyezi "a Viktort", ahova való. A saját maga által írt és eljátszott bohózatba. Valamicske ereje a demokráciát illető kötelező és természetes tiszteletből fakad, hogy ti. őt akarja magának a magyarok országa, és ez ellen se Brüsszelben, se sehol nem tudnak tenni. Ez van, könyvelik el, megvonják a vállukat a hazautazó türkménbasi után, majd munkához látnak.

A világ meghatározó játszmái nagyjából az amerikai-orosz-kínai-német négyszögben folynak, Európáé a német-francia-brit háromszögben, amelynek valamelyik csúcsára rákapaszkodik néha néhány eurózónán kívüli ország, legfőképp a skandinávok és Lengyelország. (Mint most, a migrációs vita és a britek uniós jövője kapcsán.) Magyarország nem tényező. Következésképp Orbán sem az. Nem tette azzá az orosz kapcsolat sem (mindössze azt érte el, hogy megnyitotta az országot az orosz kémeknek, és megvehetett valamit, amit a kutya sem vett volna meg, és ami súlyos teherként fog nehezedni az életünkre még ötven évig), az unortodoxia terjedése ("mindenki minket másol") egy blöff volt, elérte, hogy a keleti nyitás is komédiába fúljon, hepciáskodik az "élen járó" GDP-adatainkkal (amelynek nagy részét a Nyugat termelteti meg), "fricskázza" a multikat (akik emiatt vagy nem jönnek, mint, hírlik, a Tata, vagy óriási letelepedési támogatásokat és adókedvezményeket zsebelnek be, és ha kell, továbbállnak), jól megküzd a bankokkal (miközben még mindig hatalmas kamatokat fizetünk nekik a magyar állam finanszírozhatósága érdekében, viszont cserébe tönkre vágják a magyar hitelpiacot és ledobják a béka feneke alá a lakossági szolgáltatásaik színvonalát), ízetlenkedik a homoszexuálisakkal, a halálbüntetéssel és a Szél Bernadettel, mint egy igazi tahó. Hát nem egy imádnivaló, győztes forma?!

Nos, nincsenek kétségeim afelől, hogy Orbántól nem is telik többre. A kormányzati tehetségtelensége Gyurcsánnyal helyezi egy szintre. De afelől sincs kétségem, hogy ha az a még mindig elég vastag magyar választói réteg, amelyik megbízhatóan megveszi tőle az alakítását, megtudná, hogy valójában mit ér el az emberük egy-egy ilyen nyugati koki és saller-úton, sírnának. Nagy szerencséjük, hogy nem bírja érdekelni őket, inkább megnézik a pártsajtót.

komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr107480782

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2015.05.22. 10:39:04

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

explanatus 2015.05.22. 14:32:23

Mondjuk, a mi gazdasági menekültjeinket, akik ráadásul szépítik az itthoni munkavállalói adatokat, azért nem kell a tengerből kimenteni, mert szárazföldön mennek napnyugat felé. És igen, a nyugat meg van elégedve Magyarország kormányával, mindegyikkel a rendszerváltás után, mert annyi és olyan szakembert tud kiszippantani amennyit és amilyet akar és még pénzébe se kerül.

Nincs az a hülye nyugati ország, amelyik egy szalmaszálat is keresztbe tenne a mieinknek. A balosok eladtak minden mozdíthatót és minden nem mozdíthatót harminc ezüstért, a kétharmad meg az emberi erőforrásainkat adja el még kevesebbért, a jobb statisztikai adatokért. Mi meg itt ütjük egymást. Mi vagyunk a nyerő és bennünket másol a világ, és szembeszállunk az Unió ötszázmilliós népességével. Ja, mindenki szembe jön. :)

Jolka40 2015.05.22. 14:35:20

@Brumm Brumi: Úgy legyőzzük Európát, hogy beledöglünk.

illedelmes illegális illiberális demokrata 2015.05.22. 14:43:16

Végülis hogyan értékeljük a tényezőket?
Ki lehet tényező?
Aki tényező, az feltétlenül Rh-pozitív, vagy csupán csak negatív?

Adolf Hitler német kancellárt Nobel-békedíjra jelölését a svéd parlament egy tagja, E.G.C. Brandt vetette fel, 1939-ben, de nem gondolta komolyan. Brandt levelében elolvasható: istenadta tehetségű szabadságharcos, és emlékeztetett arra, hogy a “német nép nagy vezérének” “ragyogó békeszeretetét” bárki megismerheti Hitler népszerű művéből, a Mein Kampfból. Brandt írt azokról a svéd parlamenti képviselőkről is, akiknek sajnálatos módon nem esett le, hogy az európai béke megszületése nem Chamberlainnek, hanem Hitlernek köszönhető, és csakis a Führertől érdemes várni Európa és a világ lecsendesítését.
A képviselő levelét több lap is lehozta.
Sokan ugyanis félreértették Brandt szavait.
Ez persze már nem sokat számított: őszre ugyanis már tombolt a háború, így abban az évben – sőt egészen 1944-ig – már nem adtak ki Nobel-békedíjat.
gatesofvienna.blogspot.hu/2007/09/protesting-nobel-appeasement-prize.html

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.05.22. 14:46:58

@Pop40: azért van valami igazság a kérdésben, ugye, de hát a kolléga összetéveszti egy nagyon fiatal párt építkezési fázisát egy kivénhedt, velejéig korrupt, minden ízében kártékony állampártéval :) -- lehet, hogy szemészhez kéne fordulnia

illedelmes illegális illiberális demokrata 2015.05.22. 14:53:36

@Erő e-meló:
Kérdésed: "Ha Orbán jelentéktelen tényező Európában, akkor konkrétan Hafr minek minősül?"

A konkrét Hafr jelenleg nem minősíthető, mint ahogyan Orbán sem volt minősíthető pártja indulásakor.
Úgy tűnik, időzavarba - vagy mibe - keveredtél.
Kérdésed megválaszolására várj türelemmel mintegy húsz évet.
Addig is olvasgasd A POLGÁRI MAGYARORSZÁG POLITIKAI PROGRAMJÁT.

Nem fogsz unatkozni.

Pop40 2015.05.22. 14:53:54

@HaFr: Oké. Nézzük akkor ebből a szempontból: Orbán mekkora tényező volt Európában 88-ban, fél évvel a fidesz létrejötte után?:-)

Nem vagyok igazán képben, milyen pártot szerveztek, de bármely fél éves párton számonkérni azt, hogy elért e annyit, mint egy idén 27 éves párt, emeletes baromság.

Akármilyen szempontból közelíted, hülyeséget kérdezett.

zipe moha 2015.05.22. 14:58:00

@explanatus: +1....az ilyen, gondolkodó emberek miatt van még remény ebben az országban mint te...és amíg csak 1 -is van , érdemes...remélem te még itthon vagy??

klacus 2015.05.22. 15:02:32

jungefreiheit.de/politik/ausland/2015/europa-soll-der-kontinent-der-europaeer-bleiben/

A német kommentelők között olvasni olyasmiket, hogyha ellepik őket az arabsok, akkor majd idejönnek, mert süt a nap, és jók a csajok. Plussz 10-15 éljen Orbán.

Ennyit a nem tényezőről, meg a le sem szarja senki sem. Annyit mantrázzátok már ezt, hogy lassan már tényleg tele lesz a töke ezzel mindenkinek.

zipe moha 2015.05.22. 15:10:24

... Európában lapot osztók céljukat elérték.. orbánnal tematizálnak európa szerte... erre van felkészítve...ez a bamba ország meg "nézőpontozik" " balosozik"... "jobbosozik"...egy zsákmányország hétköznapjai

klacus 2015.05.22. 15:15:43

@Pop40: Azért nem teszik, mert:
A: Viktor egy szent és nincs vaj a füle mögött
B: Viktor profi és nem tudják rákenni a szart
C: Nem akarják, mert éppen elég de-stabilizált ország van a környéken.
D: Nem tudják, mert az átlag magyar úgyis megválasztja újra, a bal oldal nem tud senkit sem mozgósítani, a Jobbik meg még gázabb.

Scagnetti 2015.05.22. 15:28:15

Ez az egész már rég csak a táborának szól. Azoknak, akik még mindig elhiszik, hogy ez a kormány jó valamire. Azok elhiszik azt is, hogy Viktor a faszagyerek, aki játszik az egész Únióval. Igen, ez innen, az országon belülről még hihető is lehet azoknak, akik a fideszes média szavait isszák. De csak innen és csak nekik.

A szomorú az, hogy a kétharmadból ennél többre is futotta volna, ha nem csak a kétharmad megszerzése fontos neki, hanem az ország is. Jó a gyurcsányos hasonlat is. Az is elpocsékolt nyolc év volt, ez is az lesz.

röf 2015.05.22. 15:29:59

"Orbán nem tényező Európában"
Akkor miért foglalkozik vele Európában mindenki reggel, éjjel, meg este...?

Pop40 2015.05.22. 15:32:36

@klacus: Vagy esetleg
E, pont leszarják? Egy görök krízis, egy ukrán válság, s az ezzel járó hidegháborús helyzet, és a jegybanki QE-beavatkozások időszakában van fontosabb dolguk is, mintsem egy tahó kis pukkancs miniszterelnök egy érdektelen országból?
(Még esetleg a C-ben lehet minimális igazság.)

Persze lehet, hogy tévedek, és egyértelműen az "A" a megoldás. :-))

Pop40 2015.05.22. 15:38:39

@röf: Tudod, tényező nem szimplán attól lesz valaki, hogy sokat foglalkoznak vele, hanem elsősorban attól, hogy minek a kapcsán foglalkoznak sokat vele.

Ha odaszarsz az asztalra, mindenki veled foglalkozik majd. De ettől még messze nem leszel tényező, sőt.
Kb így vannak Vityával is. Már a saját Néppártja is csak azért nem b*szta még ki, mert kell a 12 fideszes ep-képviselő szavazata.

alfacharlybravo 2015.05.22. 15:40:41

@harcsapaprikás: Folyton ez az ó héber duma a dőzsölő köznép miatt a probléma. 100 napos program stb. A BBC hard talk ban Kyle Bass részletesen elmagyarázta Görögország kirablását amiben a görög Gyurcsányok is részt vettek vastagon, ezért a drága amerikai jótevő nem is érez lelkifurdalást. De jól megsarcolták az egész déleurópát. Japán lett volna a következő célpont, de azt most elnapolták. Megmondta Bokros a fő liberós, hogy a gazdagoktól nem lehet elvenni semmit csak a csóróktól mert azok sokan vannak.

2015.05.22. 15:44:36

@egyetmondok: "
És mondjad, mint nemzet is akkor leszünk nagy,ha Európában félni fognak tőlünk,mint a tűztől? "

Hát nem akarom Orbánt védeni, de bizony mi csak akkor voltunk nagy nemzet az elmúlt 1000 évben, mikor féltek tőlünk.

klacus 2015.05.22. 15:45:19

@Pop40: Sennit sem szarnak, le a jenkik. Főleg azt nem ahol lé van. Gondolom tudod, hogy nem kevés pénzért vásároltak fel pár iparágat nálunk. Pl. Alumínium gyártás, és feldolgozás, It és társai.

Hidd el, hogy teljesen lényegtelen, hogy Te vagy én kiről mit gondolunk, a pénz a lényeg. Illetve az, hogy a tökéből itt értéket tud előállítani. Nyugodt viszonyok között adómentesen, mert mindig kapnak valamit. Sokkal gusztustalanabb férgekkel is üzletelnek, mint a mi elitünk, van benne rutinjuk. Ha még közben páran felülnek a polkorrekt demokráciás mesének az külön jó.

Erő e-meló 2015.05.22. 15:49:22

@Pop40:
"Hafr blogger. Nem politikus. Ha esetleg nem tűnt volna fel."

Téged kéne szemészhez küldeni, nem engem

2015.05.22. 15:50:27

@Kopi3.14: "Vélemény az átlagnémetben: a magyarok nácik, szélsőjobboldaliak, rasszisták."

Hazudsz! Egy rakás németet ismerek személyesen! Egyik sincsen ilyen véleményen.

klacus 2015.05.22. 15:50:28

@Singer Varrógépértékesítő és orosz kémhálózat Kft:
Pedig az öreg Yoda arra intett, hogy:
"A harc pedíg senkit nem tesz naggyá"

A hátrafelé íjazós pusztai módszer jó lehet ismét, ha elpuffant kis hazánkon kívül pár atomtöltet, és lenulláztuk az áramtermelést, meg elfogyott a nyugaton a puskapor.

2015.05.22. 15:52:06

@klacus: Nem kell mindjárt hátrafelényilazni.
1848-as forradalom rémlik? Szerinted az osztrák miért hívott oroszt is legyűrni minket? Azért mert nem félt, hogy egyedül kevés lesz?

Kopi3.14 2015.05.22. 15:54:30

@Singer Varrógépértékesítő és orosz kémhálózat Kft: Nem hazudok, közöttük élve kapom meg ezeket a véleményeket a politikusaink miatt. Szóval gondold át újra!

Erő e-meló 2015.05.22. 15:56:42

@klacus:
Ezekenek csak a libsi dogma jut el az agyáig, mert annyira egyszerű, hogy az 5 éves gyerek is megértse

Az élet kicsit bonyolultabb, az üzleti élet meg pláne. Ebbe az is beletartozik, hogy a jó üzlet érdekében tartják meg hasznos idiótának őket

Adómentesség 10 évre a multi beruházónak, utána pedig trükkös könyveléssel (lásd RTL Klub) még 3 év adómentesség, és így tovább. Ezt a libsi agykárosodottak úgy élik meg, hogy mennyire nagyon harcol az RTL a szabaccságért

2015.05.22. 15:56:56

@Kopi3.14: Átgondoltam. Hazudsz.

Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta 2015.05.22. 15:57:17

Messze jobb miniszterelnök mint te újságíró :)

Kopi3.14 2015.05.22. 15:58:34

@Singer Varrógépértékesítő és orosz kémhálózat Kft: Szerintem te hazudsz. Ha már eddig ér az eszed és a szövegértelmezési képességeid.

Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta 2015.05.22. 16:02:33

@Singer Varrógépértékesítő és orosz kémhálózat Kft: Drágám, ez minden nemzettel így van. Amíg nincs erős hadsereged, olyan, ami ha nem is világverő de komoly fájdalmat tud okozni addig lábtörlő leszel. Ezzel kellett volna leginkább foglalkozni az elmúlt 2x évben. Lévén az hadsereg szinte minden fejlett országban az egyik legnagyobb munkáltató, oktató és kutató fejlesztő a nemzet keretein belül. Ezért a faszságért, mármint azért hogy ezt a tényt figyelmen kívül hagyták a magyar politikusok természetesen senki nem felelős.. Soha nem késő. Fegyverkezni nem azért kell mert militáns agresszív expanzióra készülünk hanem azért mert a békére.. Mert akárki akár mit mond..a mondás több ezer éve igaz.. Ha békét akarsz készülj a háborúra, és amíg ember él a földön ez mindig így is helyes.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.05.22. 16:06:53

@röf: látod, ezért nem kéne egész nap a magyar hírlapot és népszavát olvasnod, mert azokon keresztül tényleg így néz ki a világ

2015.05.22. 16:07:33

@Kopi3.14: Állítottam valamit a tapasztalataim alapján, ami ellenkezik a te véleményeddel. Erre a szövegértelmezési képességeimet kezded bírálni. Gratulálok!

Elismerem, hogy a te apukád erősebb! :-)

klacus 2015.05.22. 16:07:51

@Erő e-meló: Jópár multinál húztam az igát. Általános stratégia volt, hogy a leharcolt szarokat itt újra üzembe állították, majd olcsó pénzért be kellett szállítani a német piacra.
Az eszközök hiányát, pedíg rendszerint hősiességgel kellett pótolni. A termelékenységi mutatók pl. ugyanazon profilú angol gyáréhoz képest 30%-al volt magasabb, miközben a bérköltség, üzemeltetési költség a töredéke.

Basznám orrba az összes közgazdászt, amelyik azt meri állítani, hogy a termelékenység itt alacsony. Be kellene zavarni ezeket dolgozni, egy tetszőleges gyárba egy hónapra, aztán majd rájönne miről beszél.

Kopi3.14 2015.05.22. 16:09:30

@Singer Varrógépértékesítő és orosz kémhálózat Kft: Azt állítod, hazudok. Leírtam, mi alapján, honnan alakult a véleményem ki. Ezt ignorálod, vagy képtelen vagy felfogni, végeredményben mindegy, s megismétled, hogy hazudok. Na, ki a hülye?

2015.05.22. 16:11:29

@klacus: A termelékenység nem azért alacsonyabb Magyarországon , mert a magyar szarabbul dolgozik, hanem azért, mert az óránként 50-200- akárhány EUR hasznot hozó kutatás fejlesztés otthon hagyása mellett jellemzően az óránkét 10 EUR hasznot hozó gyártást telepíti ide a német. Hiába szorzod fel a sokat 1,3-mal, ha a mégtöbb ott marad kint.

2015.05.22. 16:12:35

@Kopi3.14: Azt állítod, hogy hazudok, előtte leírtam mi alapján, honnan alakult ki a véleményem.

Nem érted meg, inkább lehülyézel. Na ki a hülye?

klacus 2015.05.22. 16:13:57

@Kopi3.14: Ezt hívják elhallgatásnak barátom...
Ezt csinálja a magyar jobb és bal oldali média a jobbikkal is. Működik is.

Erő e-meló 2015.05.22. 16:19:56

@klacus:
Én egyszer álltam be egy multihoz átmeneti időre. Rögtön az elején dobtam egy hátast amikor elém tolták a szokásos kérdőíveiket, ahol le kell írni az összes eddigi betegséget, meg a szüleimét és a nagyszüleimét, meg úgy általában olyan dolgokat, amiről a zember még a legközelebbi hozzátartozóinak se szokott mesélni. Meg egyébként is mindenben meglátszott, hogy rabszolgavásárnak tekintik az egészet

A libsizmus egy álszent nagy hőbörgés azon, milyen zsarnoki az állam, miközben szemet húny felette, mennyivel inkább zsarnokként viselkednek a nagy gazdasági társaságok, akik a zsoldjukba tudják fogadni a libsi politikusokat

klacus 2015.05.22. 16:21:43

@Singer Varrógépértékesítő és orosz kémhálózat Kft: Hát pl fémforgácsolásban biztos nem!

Ide a szar munkát hozzák, amit klasszikusan kurva nehéz megcsinálni, és horror az anyag. Az ára is magas. Az anyacégnél vannak az álom melók, Egyszerű könnyű, és még sokszor az sem megy nekik. 20 éve taposom ezt az iparágat, mindenhol ez a helyzet, a kis cégtől a világcégig. Komolyabb műszaki iparágban minden magyar nacionalista lesz 10 év után, mert annyi a béna tök nyugaton. Ugyanez igaz azokra is, akik kimentek és a szakmában tudnak elhelyezkedni. Utolérhetetlenek! Bejártam Spanyoltól Japánig a fél világot, arra a tudásra támaszkodva, amit itthon egy állami cégnél tanultam meg. Hidd el nekem, amit a termelékenységről állítanak az nettó hazugság!

klacus 2015.05.22. 16:28:31

@Singer Varrógépértékesítő és orosz kémhálózat Kft: A kutatás fejlesztés fontos dolog, itthon is csinálják elég sokan. Pl. Audi, Grundfoss, Knorr stb.

Kint sem mindenki kutat. Tele van pl Stutgart környéke olyan kis üzemekkel, akik max 10-12 főt alkalmaznak. Ezek a magyar bér 5-6 szorosát képesek kifizetni. Ugyanolyan szaros beszállító, mint akármelyik itt, nincs high tech, nincs robotizácíó. Sőt ott érdekes de megél olyan ipar is ami itt valamiért nem. Pl. kelmefestés, szövet gyártás, pamut készítés, meg tudjafaszom, egy csomó olyasmi, amit itt látványosan eladtak, aztán jól bezárták...

2015.05.22. 16:30:53

@klacus: Nem éppen a fémforgácsolásra gondoltam. Hanem mondjuk arra, hogy a Mercedes Magyarországon jellemzően nem fejlesztőközpontot üzemeltet (azt meghagyta Sindelfingenben) hanem az összeszerelést hozza ide.

2015.05.22. 16:33:46

@klacus: "Pl. Audi, Grundfoss, Knorr stb."

Pont bejáratos vagyok mindháromhoz. Igen vannak itt is fejlesztések, de minimális ahhoz képest, amit otthon hagytak. Arról nem beszélve, hogy hiába itt van a fejlesztés, a haszon akkor is Németországban csapódik le.

Magyarországon magyar tulajdonú gyár alig fejleszt valamit. Elvétve van példa, de sokkal jellemzőbb a "verlaengerter Werkbank" módszer.

2015.05.22. 16:36:06

bocsánat "verlaengerte Werkbank"

egy mondat a ... 2015.05.22. 16:41:39

@HaFr:
Meglehet, Orbán tényleg nem tényező jelenleg az Eu-ban, de lehetséges hogy EZ meg is látszik az Unió jelenlegi állapotán?

2015.05.22. 16:45:58

@klacus: Igyekszem helyesen. Persze nehéz, mert nem németnek születtem.

egy mondat a ... 2015.05.22. 16:47:07

@HaFr:
Ha az Eu-ban nem, az Usa-ban ezek szerint valamennyire tényező, maga a magyarok nagy barátja, Kim Lane Scheppele szomorkodott is az amerikai demokrácia állapotán: Orbán mögé álltak a republikánusok
' Orbán a republikánusok segítségével győzött a bizottsági meghallgatáson, de győzelme egyben az amerikai demokrácia kudarca.'

klacus 2015.05.22. 16:48:13

@Singer Varrógépértékesítő és orosz kémhálózat Kft: Igen mert, nincs saját TERMÉK!

Mert ami volt, arra akkor azt mondták, hogy szar. Mostanában meg csak kiderül, hogy egyik sem volt az, akkor és ott, de nagy üzlet volt... nekik.

Csepel, Rába, Ikarusz,Videoton, Fékon, Diósdi csapágy, Ózdi vasmű, Dunai vasmű, Strigon, stb.

Eladták, leszerelték, bezárták. Kivéve a Dunai vasművet, azt még nem teljesen zárták be, de szétlopták már faszán, az újvárosi telephely maradt csak az is árnyéka önmagának.

Szerintem az államadósságunk 1-2% -ból mindegyik cég megmaradhatott volna, és túlélhette volna az átállást. A keleti nyitás pont 25 évet késett.

klacus 2015.05.22. 16:53:45

@Singer Varrógépértékesítő és orosz kémhálózat Kft: Én anyanyelvi szinten tolom!

Anyám sem beszélt egy büdös szót se... :-)

2015.05.22. 16:53:57

@klacus: Hát ezt az elmúlt 25 év politikusain és az akkori szocialista gyárak vezetőin kellene számonkérni.... de persze a fele halott már, a tettek pedig 5 év után elévültek.... ez van.

Pop40 2015.05.22. 16:54:46

@egy mondat a ...: Ez nem lehetséges, hanem biztos.

Mint ahogy Mo állapotán is meglátszik, hogy itt meg tényező.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.05.22. 16:55:17

@egy mondat a ...: ravasz-- nem hiszem, hogy ez látszik meg rajta. Nem kívánnám őt valódi erős embernek, de kétségkívül kívánnék egy potensebb Európát. Orbánnak fogalma sincs se a reálgazdaságról, se a társadalmi versenyképességről, de a politikai kultúra alapjairól -- nem az ő útján fog újjászületni a kontinens

2015.05.22. 16:56:29

@klacus: Én nem voltam soha anyanyelvi szinten, csak erős folyékony. Mostanában meg már angol cégnél dolgozom, szóval a németem kicsit kopik...

Még szerencse, hogy közel lakom a sógorokhoz, meg pár helyen (Knorr, Audi) kell a német, így azért nem kopik el teljesen.

Pop40 2015.05.22. 17:00:10

@Erő e-meló: Igaz. Hisz ugye én hasonlítgatom az almát a körtéhez.

Ha már itt tartunk: Te mekkora tényező vagy Európában?
Vagy akkora, mint Hafr?

Pop40 2015.05.22. 17:04:24

@klacus: Ebben -pár apróságot kivéve- egyet is érthetünk.

A Nyugat meg a zusa se szeretetotthon.
Csak ezen lehet siránkozni, (mint itthon a sok hülye turbómagyar teszi) vagy lehet elfogadni ezt , (mivel változtatni úgyse tudsz rajta),és a pénzüket felhasználva fejlődni, lásd lengyelek, baltiak.

explanatus 2015.05.22. 17:07:24

Azt hiszem, értem. A multi a hibás. Mindenért, az alacsony béreinkért legfőképpen. Az nem számít, hogy ne menjünk messzebbre, huszonöt éve, nincs egy olyan mütyürkecsinálónk (értem alatta a szolgáltatást is), ami ha nem is világszínvonal, de európai élmezőny. Ennyi idő alatt ha egy icipicit értettek volna választottaink a mütyürkecsináláshoz, akkor teremtettek volna olyan feltételeket, környezetet -oktatás, adózás, pénzügyi szolgáltatás- hogy működő mütyürkékkel lenne tele az ország, amikkel elárasztanánk országot világot, de se egy nyamvadt egér, se egy nyamvadt billentyűzet. Közmunkásaink mindenféle csudamasinákkal www.origo.hu/itthon/20121030-ferraritraktort-vett-az-orszaggyules.html nyírják a füvet, jó nem országszerte. Mennyire a valóságban él az, akinek ilyesmi eszébe jut?

Az hogy a büdös fenébe nem jut eszébe senkinek, hogy előbb fűnyírógyárat csinálok és azt osztom szét a közmunkásoknak. Így lenne munka, a pénz nem a multikhoz menne, hanem a sufnis-beszállító hazai kis családi cégekhez. Persze mert az állam rossz gazda. Azért vagyunk itt, ahol, mert ilyen rossz házi-oligarchákat hizlal az állam. Ha valaki nem ért hozzá, akkor tök mindegy, hogy állami céget vezet, vagy oligarchásat. Nem azért nincs itthon 50-200 Euró hasznot hozó kutatás, gyártás, szolgáltatás, mert hülyék vagyunk, hanem mert nincsenek meg a feltételei. Itt a gond.

klacus 2015.05.22. 17:28:15

@explanatus: Nem fűnyíró kell hanem kasza. Semmi benzinmotor. Egyszerű, olcsó, és jó kiindulási alapja a világot leigázó magyar állami trösztnek :-) Plusz a közmunkás mozog, erősödik.

Hidd el amit mondasz azt már jó páran megpróbálták, de akkora az ellenszél, hogy el sem hiszed. Széles Gabi még bemondásra kapott 1 milliárdot mielőtt egy MDF-es rendszámú mergával beparkolt az Ikarusz elé. Ma már egy nyamvadt forgóeszköz hitelhez is 200%-os biztosíték, jelzálog kell. Apró különbség. A növekedési hitelt megkapod mondjuk egy terepjáróra tök egyszerűen, de likviditás növelésére csak édesanyámért cserébe adják. Persze lehet be kéne lépnem a Fideszbe...

Erő e-meló 2015.05.22. 17:32:18

@Pop40:
Én legalább nem csinálok magamból bohócot ha nem muszáj. Lehet persze a nagy ember szobrát lepisilni, de ettől még ne gondolja magát senki államférfinek

Pop40 2015.05.22. 17:38:13

@Erő e-meló: "Én legalább nem csinálok magamból bohócot ha nem muszáj. "

Akkor ezek szerint muszáj?

Milyen "nagy emberre" gondolsz?
Nyugtass meg, hogy nem Vityára. :-)))))))))

egy mondat a ... 2015.05.22. 17:52:41

@HaFr: Ha nem is kívánod erősnek, mégis egy platformon vagy ezek szerint vele az 'Erős európát' illetően, a multikulti csődjét pedig maga Merkel asszony hirdette ki nemrég; ahogy a 'gazdasági menekültekről' -vagy nevezzük őket bárhogyan is a PC-nyelven Hollande úr mondta uganazt, amit Orbán.

egy mondat a ... 2015.05.22. 17:57:28

@HaFr: Ami a reálgazdaságot meg versenyképességet illeti, valamit talán mégis tudhat ez az Orbán hogy a maga 'unortodox' módján csak sikerült meghaladnia a 2010-es állapotokat, mégoly sok ellendrukker okoskodása mellett is; persze Magyarországon régen mindenki szövetségi kapitány, mostanában meg gazdasági-versenyképességi szakember.

Pop40 2015.05.22. 18:16:49

@egy mondat a ...: Miben sikerült meghaladnia a 2010-es állapotokat, a nagyüzemi szabadrablást leszámítva?

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.05.22. 18:21:05

@egy mondat a ...: nagyon szíven ütött ez az érv... el is némultam :D

(az megvan, hogy Magyarorszrágról beszélünk anno 2015?)

egy mondat a ... 2015.05.22. 18:29:29

@HaFr: mnegvan persze, dzsídípí növekedést, államadósságot, stabilitást, külkereskedelmi mérleget, ilyesmiket szoktak méricskélni a hozzáértők, néha az ájemefet citáják még, mint legfőbb tótumfaktumot; mintha nem állna annyira rosszul ezek szerint az Orbán.

egy mondat a ... 2015.05.22. 18:36:25

@HaFr:
'de a politikai kultúra alapjairól'
Nyilván versenyhátrányban vagyunk mifelénk tömegtájékozódásilag, a parlamenti közvetítések meg a mindenféle videók alapján én inkább azt láttam hogy alig van ma Magyarországon igazi politikus, annak kulturáját színvonalasan művelő még kevesebb; Orbán kifejezetten élvezhető stílusban űzi ezt a műfajt.

egy mondat a ... 2015.05.22. 19:16:46

@explanatus: 'A multi a hibás. Mindenért, az alacsony béreinkért legfőképpen. '

Mindenesetre közgazdaságilag nehéz lenne megmagyarázni, miért fizet ugyanazért a szakmunkáért negyede-hatoda bért egy multi ( autógyártás, kereskedelem, vagy nemrég még mint közszolgáltató) itt, mint saját hazájában.

egy mondat a ... 2015.05.22. 19:19:33

@explanatus:
'Az hogy a büdös fenébe nem jut eszébe senkinek, hogy előbb fűnyírógyárat csinálok'

Azért nem, mert az újra-iparosítás a szakemberek szerint ostobaság, ma már nem az elavult, ósdi 'termelésben', hanem a szolgáltatásszektorban van a jövő; mit nem lehet ezen megérteni?

búvár kondér 2015.05.22. 19:22:03

Orbán igenis tényező. igenis tényező aki mást állít az nem is magyar meg Gyurcsány kottájából játszik és még az is lehet hogy Soros György.
ORBÁN A tényező.... Ő a fátum, az isteni akarat, a világ kiegyensúlyozója, a föld megmentője ....ő A ...és ezzel még el sem mondtam mindent.

egyetmondok 2015.05.22. 19:57:44

@Singer Varrógépértékesítő és orosz kémhálózat Kft:

" Hát nem akarom Orbánt védeni, de bizony mi csak akkor voltunk nagy nemzet az elmúlt 1000 évben, mikor féltek tőlünk. " --

Amiért tőlünk ma van ok félni,azért Európa tényleg aggódhat: annyi lehet az egész európai keresztény politikai civilizációnak, ha az orbáni állam stabilizálódni tud.

Magyar feladat,magyar felelősség,hogy ez meg nem történhessék.

explanatus 2015.05.22. 20:10:55

@egy mondat a ...: Jó, igaz. Akkor, hogy a büdös fenébe nem jut eszébe senkinek, hogy „a szolgáltatásszektorban van a jövő” Így jó? :)

auroraborealis21 2015.05.22. 20:32:00

@explanatus: mert akik egy kicsit is kilógnak a sorból, azokra féltékenyek, mert tudják, hogy nyaktól fölfelé több van, mint nekik... így nem is hagyják, hogy részt vegyenek a 200 euró hasznot hozó kutatásban, gyártásban... azokat agyontapossák, agyonzrikálják, így aztán azok szépen el is mennek külhonba...

Gordiusz 2015.05.22. 21:06:00

Kívülről nézve ez az Orbáni suttyó pávatánc biztos remek mulatság, de idehaza cseppet sem olyan vicces egy pszichopata játszóterének lenni.

www.168ora.hu/itthon/hetkoznapi-pszichopatak-52750.html?print=1

Már csak azért sem, mert a károkozása cseppet sem fog érni az uralkodásának végével.

Egyébként tudom, jól hangzik, hogy mindkét oldal megkapja a magáét, de a helyzet az, hogy Gyurcsány károkozását egy napon se lehet említeni azzal, amit Orbán folytatólagosan művel..jelzem, jó húsz éve! És ne jöjjön senki az első Orbán kormánnyal, mert arrogancia, mutyi, gőg, antidemokratikus és autoriter hajlamok akkor is bőven megvoltak csak akkor még nem volt kétharmad, és önmagához képest a pszichésen sem volt még annyira kétségbeejtő állapotban, mint most.

egyetmondok 2015.05.22. 21:30:15

@egy mondat a ...:
" Mindenesetre közgazdaságilag nehéz lenne megmagyarázni, miért fizet ugyanazért a szakmunkáért negyede-hatoda bért egy multi ( autógyártás, kereskedelem, vagy nemrég még mint közszolgáltató) itt, mint saját hazájában. " --

ennél egyszerűbb közgazdasági kérdés sose legyen. A külföldi mindig ahhoz a bérszínvonalhoz igazodik,amely bérszínvonalat az adott állam gazdasága számára "előír".

Ha az AUDI az USA-ban létesít összeszerelő üzemet,ott "kénytelen" olyan bért adni,amely az USA gazdasága által "diktált" bér; s ha idejön,akkor a magyar gazdaság által "diktált" bért fizeti. Nem tud mást fizetni. Nincsen olyan eset,hogy mást fizethetne.

Magyarul: az ALDI,Tesco,LIDL,stb. által fizetett bérek a CBA által fizetett bérekhez "igazodnak" és sose fordítva. Sose és sehol a világon fordítva.

(És ne feledjük,mindez nem csak a bérekre,hanem az árakra is igaz!)

explanatus 2015.05.22. 21:32:11

@auroraborealis21: Megtiszteltetésnek veszem, hogy én vagyok az első megszólított :) Köszi, és tökéletesen igazad van.

Azt mondják a jónak nem a rossz az ellensége, hanem a jobb. Nekem az a tapasztalatom, hogy ebből a jobb-ból kivételesen sokakat tudhat magáénak ez az ország. Szerencsétlenségünk abban van, hogy a jók az általad megírt módon "azokat agyontapossák, agyonzrikálják, így aztán azok szépen el is mennek külhonba..."

Ebben az a szörnyű, hogy iszonyú romboló hatása van a környezetre is, nem csak az érintettekre , mert ha azt látják sokan, hogy itt nem érdemes, elő se jön a tehetség, mert a középszer megöli.

Nem marad nekünk más mint ez a blog és a remény, hogy az itt kommentíróként, poszt olvasóként az - - konzervativok.hu/orszag_faja.html - - az Ország fáját locsolgatjuk és várjuk, hogy sokasodjanak a hajtásai.

uszo 2015.05.22. 21:43:48

@HaFr:

Ezt elnézve úgy tűnik igazad van.
www.hir24.hu/kulfold/2015/05/22/orban-csicskalangost-kapott-junckertol/

Mintha köpnének a főméltóságú úr igényelt méltóságára.

explanatus 2015.05.22. 21:58:09

@egyetmondok: Kösz a segítséget. Amit írtál nagyon nem értik a „hívek” pedig egyszerű. Tökéletesen megfogalmaztad, az adott „gazdaság által "diktált" bért fizeti” Az ALDI,Tesco,LIDL,stb. otthon nem fizetheti a magyar bért, mert akkor mekkora hasznot fölözne le.

www.n-tv.de/wirtschaft/Schweiz-stimmt-ueber-Rekord-Mindestlohn-ab-article12848391.html

Svájcban a polgárok népszavazáson 3.000 eurós minimálbért szavaztak meg maguknak, azaz a minimálbéreseknek. A svájci ALDI ősz óta önként -még egyszer, önként- 4.000 svájci frankra emelte üzletláncaiban a minimálbért, ezt is még egyszer, a minimálbért.

Nem volt békemenet, és a svájciak nem „harcoltak” az ALDIsokkal, egyszerűen olyanok az ország kereseti viszonyai, hogy ennyit „kell” fizetni, mert egyébként a konkurens áruházláncok elszipkázzák az ALDIsok emberit.

Nekünk ez valahogy nem megy a fejünkbe, pedig rém egyszerű. Ha elmegyünk egy szegényebb országba, ott mi se fizetünk itthoni árakat mondjuk a szállodai szobákért, hanem a helyi árakat.

egyetmondok 2015.05.22. 22:06:34

@explanatus:
"Az ALDI,Tesco,LIDL,stb. otthon nem fizetheti a magyar bért, mert akkor mekkora hasznot fölözne le." --

az ALDI,stb. otthon náluk nem azért fizeti a nem magyar bért (hanem az ottanit) mert a túl nagy haszna ellen ott valami nagy tiltakozás lenne (vagy mert mondjuk erős a szakszervezeti mozgalom,és megakadályozná a nagy haszon-lefölözést).

Ez,mint "probléma" ott,nekik otthon fel sem merül. Nincsen. Annyi a bér,amekkora bért az adott gazdasá teljesítménye "előír".

Az ALDI ha akarna se tudna mondjuk 8000 frankos bért adni Svájcban, meg persze 1000 frankot se. Ez az egész nem a munkaadó akaratán,jószándékán,stb. vagy a munkavállalók érdekérvényesítő képességén múlik.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.05.22. 22:08:52

@explanatus: ami egy őrült összeg, ha belegondolunk

explanatus 2015.05.22. 22:25:53

@HaFr: Igen, őrült összeg, de csak a mi béreinkhez képest. Ezen is tetten érhető hol állunk. Pedig csak ezer kilométer.

Nekem ilyenkor az jön elő, hogy őrült módon bevittek bennünket a mocsárba, és mi egymást taszigáljuk le a csapásról, mert nem látunk ki belőle. Ezért jó és köszönet érte, hogy fáradhatatlanul csinálod ezt a blogot, meg hogy evettetted az Ország Fája mozgalom magját.
2.bp.blogspot.com/-vfZmfZ6pB6k/UeODgdOZVhI/AAAAAAAAddo/12kZJaxpoQ8/s1600/csal%C3%A1nos%20%C3%B6sv%C3%A9ny.jpg
3.bp.blogspot.com/-f6QcV9HSJtw/VTIpDdgtTWI/AAAAAAAAGGU/shUyIeEacJU/s1600/123.DanrayAdrian_Mocs%C3%A1r+B%C5%91s.JPG

És az a legőrültebb ebben, hogy a vásárlók is megszavazták. Gondolj bele, nálunk a sorban a tizedik, hogy gondolkodik a pénztárosról, aki naponta tonnákat tologat át a szkenneren.

auroraborealis21 2015.05.22. 22:36:54

@explanatus: sajnos tudod, a szó kevés, a tettekből ismerszik meg, ki mit ér. Ezek a blogok elgondolkodtatók, tanulságosak, de ettől aligha változik valami.

egyetmondok 2015.05.22. 22:39:53

@explanatus:
Elnézést,de nem szavazták meg a minimálbért.
A népszavazás erről sikertelen volt.
Nincsen minimálbér Svájcban.

egy mondat a ... 2015.05.22. 22:43:19

@explanatus:
nekem jó lenne, de akkor ezek a maradi szemléletű autógyárak miért tolják egyre az újabb üzemeiket, lehet hogy előbb mégis kell valami materiális természetű dolgokat előállítani hogy aztán lehessen köréje szolgáltatásokat is generálni?

egy mondat a ... 2015.05.22. 22:49:46

@egyetmondok:
',amely bérszínvonalat az adott állam gazdasága számára "előír".'

@explanatus meg azt írta hogy Svájcban népszavazás írt elő magasabb minimálbért, nálunk meg a szakértők állandóan jajgatnak ha az állam emelni szándékozik a kötelező minimálbért; az egészen szakértők szerint az államnak be sem szabadna avatkozni a szent PIAC törvényeibe mert semmi kompetenciája nincs benne.

explanatus 2015.05.22. 22:53:30

@egyetmondok: Igaz, pontatlan voltam. Sorry. Ezt teszi a felületes olvasás, meg hogy a svájciak mindenről népszavaznak, erről is, de elvetették.

Itt a hiteles adat „Der Discounter Lidl hob im letzten Herbst in der Schweiz den Mindestlohn auf monatlich 4000 Franken an. Auch Aldi zahlt mehr.” (Sonntag, 18. Mai 2014)

egyetmondok 2015.05.22. 22:56:05

@egy mondat a ...:
explanatus rosszul tudta,persze igaz,nagy volt az érdeklődés,de végül az lett,hogy Svájcban nincsen minimálbér. Rábízzák a munkaadó-munkavállaló egyezségére: szó szerint a piacra.

(Itt is meg kéne szüntetni,minél előbb,annál jobb: a közterhekkel együtt ez itt olyan magas,amely sajnos túl sok magyar számára a munkahely esélyét veszi el.)

egyetmondok 2015.05.22. 22:59:15

@egy mondat a ...:
Svájcról érdemes tudni,hogy a múltkor viszont lett egy sikeres népszavazás: elvetették az állami eü.ellátást. Ragaszkodnak a piaci,magán egészségbiztosításos, versenyes eü. finanszírozáshoz.
Igazuk is van.

egy mondat a ... 2015.05.22. 23:10:43

@egyetmondok:
hát így jár az ember, ha @explanatusnak mindent elhisz :)

explanatus 2015.05.23. 00:06:29

@egy mondat a ...: Jóvanna, mondtam, hogy sorry. Itt a javítás. Svájcban nincs minden kantonra vonatkozó törvényes minimálbér, kivéve két kantont. Jura és Neuenburg www.unia.ch/de/arbeitswelt/von-a-z/mindestlohn/

Neuenburg-ban óránként bruttó 20 svájci frank www.nzz.ch/schweiz/neuenburg-fuehrt-als-erster-kanton-einen-mindestlohn-ein-1.18311547

2012-ben a versenyszférában bruttó 6118 svájci frank volt a havi átlagkereset. A munkavállalók 10%-a keres bruttó 3886 svájci franknál kevesebbet (szolgáltatások alkalmazottai).

Egészségügy bruttó 6186 svájci frank. www.bfs.admin.ch/bfs/portal/de/index/news/medienmitteilungen.html?pressID=9415

klacus 2015.05.23. 01:10:48

@explanatus: Eszükbe jut. Nincs ember...

A közmunkából meg ugye nehéz belépni oda ahol kell egy nyelv, meg valamiféle tudományos ismeret.

Szóval nem a szolgáltatás fog magyarok millióinak munkát adni.

Ha Afrika tényleg négyszeresére szaporodik, akkor a kaja biztos kelleni fog. 50-60 év múlva egy virágcserépben termelt paprika is érték lesz...

zipe moha 2015.05.23. 10:01:24

...nyilván magyaroknak kell megcsinálni a társdalmi-gazdasági felzárkózást , ha fel akarnak zárkózni.... a szolidaritás európai viszonylatban érdekeket leplez....helytartókkal ez nem megy....a politikai osztályt magyarra kell cserélni, sőt a mögötte álló hitelesítő értelmiséget is ( ez nem egy 5% billegő projekt lehetősége...)
a politika az egyetlen magyar nemzetközi méretekben is számító gépezetének a magyar Államnak az irányító pultja....
...hogy mit kell tenni utána már sokkal egyszerűbb...magyar multikat kell támasztani és beküldeni fegyverként a centrumokba ( is)..az ottani! folyamatosan keletkező társdalmi -és gazdasági anomáliák gyors , hatékony és drámai kihasználására....mident tudunk, láttuk, hogy kell csinálni...ha a nyugat "haldoklik"részt kell venni a szanálásában....:))

2015.05.23. 12:17:44

SZAKÉRTŐ KORMÁNYT SZAKÉRTŐ KORMÁNYT SZAKÉRTŐ KORMÁNYT SZAKÉRTŐ KORMÁNYT SZAKÉRTŐ KORMÁNYT
SZAKÉRTŐ KORMÁNYT SZAKÉRTŐ KORMÁNYT SZAKÉRTŐ KORMÁNYT SZAKÉRTŐ KORMÁNYT SZAKÉRTŐ KORMÁNYT
SZAKÉRTŐ KORMÁNYT SZAKÉRTŐ KORMÁNYT SZAKÉRTŐ KORMÁNYT SZAKÉRTŐ KORMÁNYT SZAKÉRTŐ KORMÁNYT
SZAKÉRTŐ KORMÁNYT SZAKÉRTŐ KORMÁNYT SZAKÉRTŐ KORMÁNYT SZAKÉRTŐ KORMÁNYT SZAKÉRTŐ KORMÁNYT

2015.05.23. 12:20:01

@zipe moha: Akkor talán nem ártana politikát tanult képzett politikusokra szavazni, nemde ?
És nem jogászokra ,akiknek lövésük nincs arról mi a tárgyalástechnika és hasonlók!

2015.05.23. 12:23:32

@klacus: Egyszerűen csak hagyni kellene az egyént érvényesülni a maga módján és nem elnyomni csírájában is minden létező kezdeményezést pusztán azért, mert a főtt kukorica árus ciki látvány egy sajtképű politikusnak a belvárosban!
Hagyják élni az embereket és hagyják az egyéneket békén, boldoguljanak ahogy akarnak !
Fejezzék be az emberek terelgetését és azt, hogy a kormány akarja megmondni mi és ki a piacképes vagy sem!

zipe moha 2015.05.23. 13:11:18

@Diorella Queen:...:) a sokat emlegetett "szakértelem" ma már nem értelmiségi! ( abból a vége sosincs polémizálás,a milliónyi nézőpontozás ...és az ezekből fakadó terméktelenség származik)...hanem üzleti-gyakorlatias intelligencia...társdalom-szervezés, gazdaság szervezés, érdekérvényesítés, ellenérték-behajtás...ect...
csak hogy erre nincs ajánlat....a szisztéma a külföldi érdek-politikai osztály-lakáj értelmiség szentháromságán nyugszik...vagy épp zaklatódik:)..a Nép nevében és "képviseletében" ( naná..)...még egyelőre

zipe moha 2015.05.23. 13:16:46

...végül is akár már ma is lehetne a "kiválóak' diktatúrája....mi különböztetné meg a mai "tömegdemokráciától"?...talán a hazugság..:)...a tömegek szájából már kiénekelték a sajtot...és lövése sincs , hogy szerezze vissza azt...Diorella

2015.05.23. 14:27:13

@zipe moha: Majd Tanácsadó Árpád megmondja neki a hogyant !
Vagy majd kinyálazzák az ilyen és hasonló blogokból és fórumokból az ötletet.

zipe moha 2015.05.23. 14:55:49

@Diorella Queen: ....volt már rá példa...:)...bajnaiék igy kotorták ki a "korszakváltás" "korszakalkotás" jelszavakat például, amire a kommunikációjuk! épült... nagyon ravasznak gondolták magukat, hogy egy vállalhatatlan és kormányzás -képtelen "baloldal" megkonstruálásával új , még nem kiégetett fogalmak felhasználásával teljesíteni tudják a megrendelést.."Jobboldali kormány"-" újra felzárkózó " baloldal"..kartell-mutyi szisztéma helyreáll... e helyett az egész "átbillent" a "Jobboldalra"....kb olyan mint mielőtt egy hajó elsüllyed....vissza már nem fordul az oldalán van és lebeg...:)
süti beállítások módosítása