1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2015.02.12. 18:44 HaFr

A Polgári Konzervatív Párt politikai pozíciója

A PKP, ha lassan is, erősödik, ezért nem érdektelen újra világossá tenni a politikai pozíciónkat. A PKP polgári konzervatív párt, tehát egyaránt szemben áll a mai kormányoldallal (az autokráciához bekötött járadékos burzsoázia politikai intézményrendszerével) és az ún. "demokratikus" oldallal (azaz az egykori állampárt káderhálózatán alapuló udvari ellenzéknek és kulturális hálózatának identitás- és érdekszövetségével). A két oldal ugyanannak a -- posztkommunista átmenet szándékos korrumpálásából származó -- társadalmi válságnak a kedvezményezettje és fenntartója, még ha az utóbbi ennek ellenkezőjéről van is meggyőződve.

A PKP sosem lépne semmilyen együttműködésre a baloldal vezető reprezentánsaival, az MSZP-vel, a DK-val, vagy a szélsőbalos LMP-vel, még a Fidesz ellenében sem. Noha a PKP nem vállal semmilyen politikai közösséget a ma ismert jobboldali pártokkal sem, a szavazói nagy része ezek környékén, vagy a jelenlegi bizonytalanok között van. Mivel mi az ország kulturális azonosságát sokkal fontosabb ténynek tartjuk a politikai rendszere középre húzásának eszményi állapotánál (magyarán nem tartjuk boldogíthatónak a népet annak ellenében), olyan politikai megoldásban vagyunk érdekeltek, amely jobbról stabilizálja a vegyes demokráciát, ellenkező esetben az folyamatosan a kulturális megosztottság frontvonalában lesz, és nem nyeri el a kellő elfogadottságot. (Ettől független, bár nem megvetendő szempont, hogy a baloldal elkötelezettsége a demokratikus politikai kultúra iránt legalábbis hiányos.)

A PKP nyugatos, közösségelvű, a politikai és a gazdasági monopóliumok korlátozásának, az emberi lehetőségek növelésének, az értékteremtésnek, és a törvényes rendnek és a szabadságnak a pártja. A megbízható emberi tényező a politikában.

(Béndek Péternek, a Polgári Konzervatív Párt elnökének beszéde a budapesti Fővám téren február 28-án du. 4-kor. Mindenkit várunk!)

95 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr557165373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gerilgfx 2015.02.12. 18:50:16

polgári, meg konzervatív, meg értékek.

még mindig teljesen homályos nekem, hogy mit akartok.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.02.12. 18:56:00

@Gerilgfx: hát, bocs, azt hiszem, ez már nem az én hibám

Gerilgfx 2015.02.12. 19:00:39

@HaFr: lassan már két éve kommentelek itt, de eddig csak annyit tudtam meg ezekről a bizonyos polgári, konzervatív, meg értékről, hogy most aztán marhára polgári, konzervatív, és érték.

én valami tényszerű felsorolást szeretnék látni a megváltoztatni kívánt törvényekről, rendeletekről, érvekkel, alátámasztással, számokkal, konkrétumokkal, kimutatásokkal, személyekkel, posztokkal, lényegretörően, tárgyilagosan...

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.02.12. 19:02:30

@Gerilgfx: értem -- akkor csak vissza kell lapoznod, de köszönöm a hűséged és az érdeklődésed

Gerilgfx 2015.02.12. 19:16:31

akárhogy is nézem, csak ugyanazt látom, mint eddig: jaj de rossz az orbán, jaj de rossz a gyermekszegénység.

ezt elmondja a boltos csaj is, meg a szomszéd is, meg az újságkihordó fiú is.

oké.

ez nem kormányképes politika, hanem panaszkodás a fotelben. beszéd a semmiről.

a fű zöld, az rtl kettő, a gyermekszegénység meg rossz. ilyet bárki tud írni, mondani.

hol vannak a konkrétumok? hol vannak a számok? hol vannak a konkrét intézkedések levezetve, leírva, konkretizálva, forintról forintra kiszámolva, az intézkedés akciótervként dokumentálva, hol vannak a konkrét gazdasági adatok, hogy honnét lesz a felszámolásához a pénz elvonva?

felelősség nélkül persze álmodozni azt lehet egy olyan országról, hogy nincs gyermekszegénység, és a 4 nyelven beszélő rendőr felsegíti a munkában megfáradt cigányt a 8as metróra, hogy a korrupt orbán viktor tárgyalását élőben megtekinthessék, csak ez a valóságban így nem fog működni.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.02.12. 19:23:12

@Gerilgfx: aha, hát nyisd ki a szemed, azt ajánlom, Orbán valóban rossz stb., ezért tegyél ellene, ne csak fotelkommentelj és cinikuskodj, mi ennél sokkal többet teszünk, a lelked rajta, te mit csinálsz

kiazmarmegint 2015.02.12. 19:28:17

@Hafr: minden provokacios szandek nelkul kerdezem, hogy mire alapozod azt, hogy a PKP ha lassan is, de erosodik. En mar augusztus ota figyelem ezt az oldalt, de egyelore csak annyi valtozast vettem eszre, hogy kb december ota ritkabban irsz.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.02.12. 19:34:37

@kiazmarmegint: vannak ennek egyelőre csak a körünkben észlelhető jelei, a blog meg betöltötte a funkcióját

Gerilgfx 2015.02.12. 19:37:28

@HaFr: ,,ezért tegyél ellene, ne csak fotelkommentelj és cinikuskodj''

látod, pontosan erre utaltam a tevékenységeddel kapcsolatban :D

GaborV 2015.02.12. 19:37:52

Kedves HaFr! Néhány építő jellegű kritikát szeretnék megfogalmazni, mivel elég sokat foglalkoztam választással/politikával/stb szakmám miatt.
Sokban előttem szólóval értek egyet, ugyanis a poszt kizárólag azt határozza meg, hogy mit nem szerettek a mostani pártokban, és alig tesz homályos utalást arra, hogy nektek mik az ideológiai/politikai (politológiai) elképzeléseitek. Na most eleve a politikai pozicionálás onnan indul, hogy leírjátok, milyen ideológia mentén dolgoztok (olyan nincs, hogy valami teljesen új, mert a ti gondolatmenetetek is elindult valahonnan). Ezután le kellene írni, hogy mi a távlati politikai cél, a "jobbról stabilizáljuk a demokráciát" az választási cél lehet, még kampáyszöveg is, de nem politikai pozíció. Pl a kommunisták politikai célja, a feudális rendszer szétverésén, a közösségi tulajdon kiépítésén és az erős újraelosztás révén létrehozni egy olyan társadalmat, amiben a munkamorál és a szorgalom határozza meg az ember sikerét, nem a származás/lakhely. (Természetesen nem ez valósult meg, hanem egy pártállami feudális diktatúra, de ezzel a pozícióval indult el. Amit ti leírtatok valóban csak panaszkodás.
Elnézést a "regényért".

Teng-Hsziao Gerzson 2015.02.12. 19:38:46

@Gerilgfx: Folyamatban van. Ahhoz, hogy egy komolyan vehető, szakértőkkel egyeztetett, koherens program elkészüljön, gondolom megérted, de idő kell.
Ha a nagyjából/kábéra felskiccelt ötleteket posztolná ki HaFr, akkor meg az lenne a baj, hogy ez így nem elég igényes/inkoherens/amatőr/stb.
Nehéz dolog azért az emberek kedvére tenni.
Tuti nehezebb, mint néha egy-két kommentet írni arról, hogy inkább ne is ugasson az, aki nem tesz le tokkal-vonóval egy olyan komplex, kiszámolt, hatástanulmányokkal fűszerezett programot, ami máskor több tíz- és százmilliós tétel, és (jobb esetben) szakértők hadának több száz meg ezer munkaórája. Aztán elégedetten hátradőlni, hogy most aztán zsírul megmondtam a frankót, helyre tettem a kis csírákat! A világ ma is jobb hely lett, hála nekem!
Arra még nem gondoltál, hogy ha ilyen fontosak neked az ország problémái, akkor vannak ennél konstruktívabb megoldások is a tettvágy levezetésére? Már ne is haragudj, de oldalt a lelátóról könnyű okosnak lenni.

panelburzsuj 2015.02.12. 19:43:03

@Gerilgfx:
HaFr odáig vetemedett "számokban", hogy még egy jócskán fölborogatott központi költségvetést is a nagyérdemű orra alá tolt. Itt, a blogon. (Lett is belőle szép nagy huzivoni.)

Szóval tolhatod a semmit a semmiről - csak ne pont az előtt maroknyi közönség előtt tedd, aki ezt a blogot tényleg rendszeresen látogatta.

Gerilgfx 2015.02.12. 19:43:36

@Teng-Hsziao Gerzson: ez egy blog. ha nem tűnt volna fel, a blogok arról szólnak, hogy valaki ír egy bejegyzést, a másik ember meg az ezzel kapcsolatos véleményét odaírja alá. nem én szervezek pártot, hanem ti. az, hogy szerinted egy program összeállítása több tíz meg százmilliós tétel, és szakértők hadának több száz meg ezer munkaórája, egyszerűen hitelteleníti még azt a morzsányi értelmet is, ami eddig innét sugárzott.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.02.12. 19:46:14

@GaborV: Semmi baj, sőt, de ezek már világosan le lettek írva korábban, rajta lesznek a honlapon elérhető formában reményeim szerint a hét végén már, minden posztban pedig nem tudok mindent újra és újra összefoglalni

panelburzsuj 2015.02.12. 19:54:42

@Gerilgfx:
Locsogni van időd - keresésre is legyen.

(HaFr talán megszán - mégiscsak ő írta... )

Teng-Hsziao Gerzson 2015.02.12. 20:00:52

Örülök, hogy nem érzel feszültséget aközött, hogy "ez egy blog", és aközött, hogy "hol vannak a konkrétumok? hol vannak a számok? hol vannak a konkrét intézkedések levezetve, leírva, konkretizálva, forintról forintra kiszámolva, az intézkedés akciótervként dokumentálva, hol vannak a konkrét gazdasági adatok, hogy honnét lesz a felszámolásához a pénz elvonva?".
Annak még jobban, hogy te olyan programot is tudsz írni (de legalábbis tudsz olyanról), amelyik konkrét, levezethető számadatokon nyugszik, igényesen kidolgozott, értelme is van, és meg is valósítható, de hipp-hopp megírható fillérekből. Majd ha ilyet találsz valahol (akárhol), kérlek, linkeld be, mert tényleg kíváncsi vagyok. Előre is köszi!
De remélem, megérted, hogy ha már veszi az ember a fáradtságot, akkor nem akarja összecsapni. Nem az zavar, hogy véleményed van, hanem az, hogy vagy irreális elvárásaid, vagy pedig kevés fogalmad arról, hogy mi munka ez, de úgy kritizálsz, mintha direkt szívatni akarna valaki.

Gerilgfx 2015.02.12. 20:04:03

@panelburzsuj: jó hogy nem azt mondod, hogy ha már ennyi időm van, akkor írjak is egy pártprogramot nektek. hát ez tényleg reális hozzáállás.

@Teng-Hsziao Gerzson:

,,Örülök, hogy nem érzel feszültséget aközött,''

miért, van?

,,Annak még jobban, hogy te olyan programot is tudsz írni (de legalábbis tudsz olyanról), amelyik konkrét, levezethető számadatokon nyugszik, igényesen kidolgozott, értelme is van, és meg is valósítható, de hipp-hopp megírható fillérekből.''

én számítógépes programokat írok. azok például ilyenek. egy c compilernek nehéz nagy arccal okoskodni, mert nem vevő rá.

GaborV 2015.02.12. 20:11:20

Én értem, hogy itt nincs minden kifejtve, de akkor meg ne nevezzétek politikai pozícionálásnak, mert ez nem az. Az az alapvető ellentét a zajló vitában, hogy Gerilgfx a címnek megfelelő tartalmat várna. Ebben alapvetően meg igaza van, előbb össze kell szedni tételesen a politikai pozicionálás elemeit (a társadalomképtől az ideológiáig) és csak utánn feltenni. Én is ha cikket írok előbb elkészítem és csak utánna megy a lektornak.

Teng-Hsziao Gerzson 2015.02.12. 20:13:31

@Gerilgfx: Majd linket küldj légyszíves a program.lib-re, ill. vonatkozó részeire (oktatas.hpp, egeszsegugy.hpp, stb.) meg a letisztázott dokumentációra is. Majd összedobok egy Hello World-öt, lefordítom, és feltöltöm ide.
Én is számítógépes programokat írok, és szerintem azok nem ilyenek. Teljesen más műfaj. Itt nincsenek csak úgy beemelhető kódrészek, engine-ek, stb. amiket már valaki végigszenvedett azért, hogy másnak könnyebb dolga legyen. Itt nulláról kell megírni mindent.
Sajnos több időt ma erre a vitára nem tudok szánni.

panelburzsuj 2015.02.12. 20:18:08

@GaborV:
Tudtad, hogy ez a blog például meglepően sikeres nickkeltető?

panelburzsuj 2015.02.12. 20:18:45

@Gerilgfx:
Hozzád teljesen reális állás.

Gerilgfx 2015.02.12. 20:21:23

@Teng-Hsziao Gerzson: szomorú, ha te a programjaidat úgy linkelgeted össze külső modulokból. a deskop linux guija is ilyen, ezért nem képes átlépni az 1%-os küszöböt sem :P én tisztességesen, legjobb tudásom szerint megírom a programjaimat. ha 50ezer sor, akkor 50ezer, a probléma bonyolultságától, és a rá szánni kívánt időtől/pénzösszegtől/várható nyereségtől függően. én így állok hozzá a dolgokhoz, a silányságot pedig nem tűröm el az élet semmilyen területén sem. ez van.

Teng-Hsziao Gerzson 2015.02.12. 20:29:23

@Gerilgfx: Látom éppen a lényeg nem ment át, és megint nem zavar, mit írtál le fentebb. Biztos az én hibám, de nincs se több időm, se energiám erre. Talán majd máskor.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.02.12. 20:45:20

@GaborV: A politikai pozíció -- mint látszik -- a pártrendszeren belül felfogott pozícióra utal. Van értelme, eleje, vége stb.

panelburzsuj 2015.02.12. 21:03:46

@HaFr:
A Radikálisan Magyar Emberek azért valahogy kimaradtak. És ha a reálisan létező politikai térben pozicionálsz, akkor célszerű őket is fölrakni a mappára. Nagyobb pacni, mint a balos törmelék zöme.

kekex 2015.02.12. 21:22:56

@panelburzsuj:
Nekem is feltűnt az "ordító" hallgatás a Jobbikkal való viszonyról.
Pozitív? Negatív? Semleges? Pedig jobboldalon ez nehezen megkerülhető kérdés!

zoktolk 2015.02.12. 21:29:47

@Teng-Hsziao Gerzson: Üdvözlet mindenkinek! Régóta követem az oldalt, eddig csak passzívan.
A program, nincs program témában szólalnék meg. Mindkét oldalt értem. A Gerilgfx által megfogalmazottat és a párt oldalát is. Tényleg nem könnyű minőségi programot összeállítani, amire óriási szüksége lenne a párt által megcélzott szavazóbázisnak. Nem tartottam soha magam konzervatívnak, de amióta látom a bal és jobb oldal kifacsart magyar valóságát egyre inkább fogadom el magamról, hogy mégis csak ide kell helyeznem magam. Egyszerűen azért, mert itt találom meg azt, amit magamban elvárásként meg tudok fogalmazni.
Eme kis kitérő után, térjünk a lényegre. Lehet, hogy most óriási hibát követek el, de meg kell említenem egy olyan példát, amiből tanulnia kell a PKP-nak, hogy sikeres lehessen. Ez pedig a Bajnai által elindított mozgalom. Rengeteg tanulsága van annak, ami velük történt. Volt program? Volt. Megvalósítható és sikeres lehetett volna? Még akár az is. El tudták adni az embereknek? Nem. Jókor indult? Tökéletesen. Sikeres volt? Nem.
Nem elég a részletes, szakmai program. Úgy kell mindazt megfogalmazni, hogy ne csak minket gondolkodókat érjen el, hanem a már unott tömegekhez is eljusson. Sok sikert. Várom és figyelem a következő lépéseket.

kekex 2015.02.12. 21:31:19

HaFr
ugyan fejtsd már ki, hogy mit értesz "ország kulturális azonosságán" mint tényen, miért fontosabb nektek, "a politikai rendszere középre húzásának eszményi állapotánál" (és ez utóbbit eszik vagy isszák? Vagy csak annak deklarálása, hogy a fideszt nem próbáljátok balról - tehát a demokrácia oldalán előzni?
Abban egyetértek, hogy a jobboldal MINDIG borogatni fogja a hajót, amikor nem ők lesznek a kormánynál, azaz " ellenkező esetben az folyamatosan a kulturális megosztottság frontvonalában lesz"
Ja: és a "törvényes rend" alatt a tákolmányt és a ne merd rendszer továbbélesztését kell érteni? Vagy mit?
Mi a viszonyotok az illiberalizmussal és hogyan csinálnátok másképp, mint a mostaniak?
Mert az az ígéret, hogy ti MÉG nem loptatok, ismerős a jobbiktól is!

Barnalány 2015.02.12. 21:31:34

A poszt lényege az alábbi mondat, a többi rizsa:

A PKP sosem lépne semmilyen együttműködésre a baloldal vezető reprezentánsaival, az MSZP-vel, a DK-val, vagy a szélsőbalos LMP-vel, még a Fidesz ellenében sem.

Magyarán, egy kiélezett, vagy-vagy helyzetben a PKP a Fidesszel tartana!

Kösssssssz!:-(

Már feltűnt, hogy a szerző több alkalommal is talált okot arra, hogy a Fidesszel, vagy annak egyes személyiségeivel, lépéseivel szemben legalább is megértő legyen, bizalmat szavazzon nekik. Azonban egyetlen olyan esetre sem emlékszem itt, amikor bármiféle baloldali gondolat, párt, személy, vagy mozgalom akárcsak egy kacsintást is kapott volna Béndek Pétertől. Hiába, a zsigeri kötődések és utálatok sokaknál gátjai az objektivitásnak. És ezek azok a zsigeri kötődések és utálatok, amik miatt, ahogy a szerző is írja, a folyamatos kulturális megosztottság frontvonala szeli ketté Magyarországot.

panelburzsuj 2015.02.12. 21:50:41

@Barnalány:
Most csak tippelek: "zsigeri kötődések és utálatok" helyett talán inkább az illúziók, a reménykedések.

Ha alaposaban végiggondolod, mindkét "tradicionális" uralkodó osztályunk - tehát olyan, ami tényleg uralkodott - egy-egy újkeletű párt befolyása alá került. Az Antall-szabású jobboldalt a Fidesz, a pártállami nómenklatúra túlélőit a SZDSZ gyűrte maga alá.

Na most eddig csak a szocikról derülhetett ki, hogy nem csak "koalíciós partner" rútsága vetült rájuk, hanem saját erőből is tudnak pont olyan csúfak lenni.

Az Orbán alá szorult "népnemzeti" oldal még hitegeti magát...

panelburzsuj 2015.02.12. 21:51:21

@panelburzsuj:
Vagy:

Az Orbán alá szorult "konzervatív" oldal még hitegeti magát...

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.02.12. 21:56:28

@Barnalány: a kulturális megosztottságot oldja a baloldalon belül az Együtt és a PM. Ha valaha is azt gondoltad, hogy az MSZP/DK nekem és a PKP-nek parti lenne, akkor valamit nagyon félreértettél két éven keresztül -- de mivel magad is írod, hogy ezt olvastad ki az eddigiekből is, mi az újdonság ebben a posztban?

Barnalány 2015.02.12. 22:12:00

@HaFr: Sem az Együtt, sem a PM nem létezik a gyakorlati politikai térben, így nem is oldhatnak semmit sem.

A pártok partiképessége egy magát demokratának mondó párttól szerintem nem szubjektív szimpátiáktól kell, hogy függjön, hanem egyszerűen attól, hogy a másik lehetséges partipartnerpárt a maga idejében megtartotta-e a demokráciának legalább az intézményeit , vagy pedig lebontotta és ahol érte, szűkítette és kifordította azokat?
A baloldali pártok 1989 óta legfeljebb csak nem tudták jól működtetni ezeket az intézményeket. A Fidesz ezzel szemben akár 1998 és 2002 között, akár 2010 után masszívan ment neki a lebontásnak és kifacsarásnak. Én pl. még emlékszem arra, amikor a Fidesznek 1998 után a hetenkénti parlamenti ülésezés azt jelentette, hogy háromhetenkénti. Már ott ordítani kellett volna!

Az újdonság, amit ebből a posztból olvastam ki az, hogy nyíltan bevallod, hogy inkább a Fidesz, mint a baloldal.

fuxosbömis (ex kacagányos) · http://fuxos.blog.hu 2015.02.12. 22:34:30

Az utolsó 25 évben sikeres munkát végzet a politika. Egy jó része az embereknek már el sem tudja képzelni, hogy a politikát lehet valamiért csinálni és nem valami ellen. Meghirdetni az elképzeléseket, értékrendet, aztán aszerint politizálni...???????????????

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2015.02.12. 23:45:02

Jól sejtem-e, hogy a PKP a Fideszből kiábrándult és még ezután kiábránduló szavazóknak arra a részére utazik, akik ugyan elküldenék a létező Fideszt a fenébe, de nem a baloldal visszatérését és nem is a Jobbikot akarják - hanem tulajdonképpen egy jó Fideszt a létező helyett?

búvár kondér 2015.02.13. 05:53:46

No ezért kár volt. S majd még a végén összefogtok a Schmuck Andorral.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.02.13. 06:59:02

@Holger Hartland: Hát, PKP-t a Fidesz helyett (mellett), a Fidesztől nyugati irányban.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.02.13. 07:00:21

@fuxosbömis (ex kacagányos): Ez nem zárja, ki, hogy el tudd helyezni magad a politikai palettán és a választók körül. Mondhatjuk, hogy kérem, van az MSZP-nek is értékrendje, oszt minek.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.02.13. 07:01:12

@Barnalány: EZ ennél bonyolultabb. És mi sajnos kényesebbek is vagyunk. Lásd a fenti két válaszomat.

toportyánzsóti 2015.02.13. 07:19:56

Ballereket csak szellemi kihívásokkal küszködő cseszteti addig míg poltpetike vezeti az ügyészséget,ezredrangú dolog mit csinálnak ha közben szétlopnak minden állami bevételt a narancsoffshorkkok.

logikusan@ · http://logikusan.blogspot.hu 2015.02.13. 08:52:33

Kedves HaFr, fejtsd ki légyszíves, miért szélsőbalos az LMP szerinted, illetve, hogy lehet, hogy én egy kifejezetten liberális értékrendet látok a polgári konzervatívnak nevezett nézeteidben?

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.02.13. 09:10:01

@logikusan@: AZ utóbbit neked kell, az előbbire: miért ne lenne szélsőbalos, amelyik zöld, antikapitalista, multiellenes, etatista, a Jobbikkal lépne választási szövetségre és hozzá -- ami a szélsőbal fontos kritériuma -- nem tud versenyképes alternatív társadalom- és gazdaságpolitikát felmutatni.

zipe moha 2015.02.13. 09:14:32

Kedves Péter!...Rengeteg tanulsága van a fenti cikkedre érkező kommenteknek...nem lehet átlépni, nem levonni.
Más politikát csinálni egy kiérlelt viszonyrendszer között, ahol pusztán a palettán addig fenn nem lévő újabb szint....mit szint, árnyalatot...kell elhelyezni és más ott ahol VÁLSÁG viszonyok vannak és épp összeomlik az addigi politikai inerciarendszer...
ha nem a tényleges állapotok értelmezése és annak kezelése irányába történik az új politika kibontása...annak evidens eredménye az, hogy azokat is megosztod akik eladdig várakozással voltak...

Pélad ehhez:LMP mint "rendszerkritikus" nem vállakozott sem akaratában sem tetteiben a Társadalom VEZETÉSÉNEK átvételére....csak 5 kis százalékocskát remélt schiffer (ez már elég a lóvéhoz és a pozikhoz...)közvetlen szubkultúráján kívül le is csengett...CSAK protestekben bízhat, tevékenysége szánalmas és meddő...
NINCS IGÉNY ÚJ ÁRNYALATRA...SZÍN KELL....ha nem fordulsz és emelkedsz...jó lesz látszatnak és elegáns értelmiségi alibi cselekedetnek....már van Európai példa nézzetek arra ...akár "jobbról"

DrGehaeuse 2015.02.13. 09:14:43

@Gerilgfx:

Fura egy kívánság lista.
Ilyen elvárásokat reálisan még egy olyan, sok-sok ciklusban kormányon volt ellenzéki párttól is túlzó lenne követelni mint a brit Tory-k.

Nem tudom hogy tudna ilyeneket előállítani egy olyan párt ami nemhogy kormányon nem volt még soha de még a parlamentben se? Sőt a PK-nek ezideig még egyetlen árva kistelepülésen sem volt egy képviselője sem.

zipe moha 2015.02.13. 09:19:20

másold le a Syrizát "jobbról"...na, csak hogy ne keljen annyit gondolkodnod ezen..:)

DrGehaeuse 2015.02.13. 09:28:06

@kekex:

Kultúrális azonosság: Nézd meg egyszer a Tihanyban az apátságot, Debrecenben a Nagytemplomot, Sárospatakon a könyvtárat, Tokajban a világörökséget képező pincéket és szőlőket, Egerben a várat stb. Olvass Petőfit Aranyt és Adyt József Attilát Weörest. Gárdonyit, Móricszot, Mikszáthot, Jókait....
Hallgass Dohnányit, Bartókot, Kodályt, Erkelt vagy P.Mobilt, Beatricét, Bikinit
Rengeteg minden együtt. Nem csak a bőgatya a gulyás meg a pálinka meg a matyó meg a mutyi.

DrGehaeuse 2015.02.13. 10:00:03

@kekex:
Rend?
József Attlila nyomán:

Az emberhez méltó szabadság emberhez méltó rendet szül.

unionista (törölt) 2015.02.13. 10:23:13

@DrGehaeuse:
a tankcsapda alapvetően miben különbözik egy lengyel rockzenekartól?

panelburzsuj 2015.02.13. 10:59:42

@unionista:
Azt ismerjük - a lengyelt meg nem ismerjük.

(Amúgy nagyon dicséretes dolog, hogy pont te mutatsz föl egy bioszokat brutálisan fölülíró globalizációs sikerágazatot.)

zenonküp 2015.02.13. 13:30:26

@HaFr:

Úgy döntöttem, hogy majd egyszer indítok egy blogot. Faék egyszerűségű posztokat fogok majd írni, s sok néven regisztrálok kommentelni.
Egyszemélyes kommentariátus leszek, s oly bonyolult kommenteket írok, hogy magam sem értem majd meg, s jó sokat.

Nem nagyon értem, hogy miért lesz így, most viszont azt nem értem, hogy miként gondolják sokan - átfogó és kidolgozott eszmerendszer nélkül akár egyetlen lépést is tehetnek jó irányba.
Konkrét számokat kérnek, amikor a szám maga a tökéletes idea.
Van még sok dolog, melyet nem értek, de valószínűleg a hozzáértő és mélyenszántó kommentek homályosítják el látásom.)

unionista (törölt) 2015.02.13. 16:30:49

@panelburzsuj:
hány autentikus zsidó, cigány vagy "nigger" rocker van? túl sok nincsen. a görög rock and roll sem túl híres. a rock egy indoeurópai műfaj.

ez ugye úgy működött, hogy a keleti árja népek a vasfüggönyön keresztül átkiabáltak a nyugatnak. azok visszakiabáltak. amikor erre nem volt szükség, akkor délszláv, cigány és sváb változatban megjelent a mulatós. a rendszerváltás slágere a csipkés kombiné. utána jött lagzi lajcsi és dáridó. háttérbe szorultak az árja rockzenészek. persze nem végérvényesen. mutogatták ördögvillát. ehhez a tankcsapda sikeresen alkalmazkodott. eredetileg punk zenekar voltak.

lukács laci miért nem kezdett el lambadázni? miért nem akart mc hammer lenni. miért nem a "u cant touch this" vonalat követte. vagy miért nem gondolta, hogy ide cocko jambo kellene? miért? szörényi a rock zenét miért a folk irányába vitte, és bródy miért képzelte azt, hogy inkább zsidó country kellene. ha ez elsősorban nem az eredettel függ össze, akkor mivel? nem állítom, hogy minden esetben. nyilván nincs determináció, de nagy átlagban érvényesül a predesztináció. szóval itt különféle "globalizációk" versengenek.

az elvi probléma a totális demokráciával az, hogy egy félelnyomó rendszer kell ahhoz, hogy ezt az egészet összetartsa. olyan, ami illeszkedik a köznép gondolkodásához, de azért attól egy kicsit mégis emelkedettebb.

apropos. miért nem ismerjük a lengyel rockzenekarokat. miért nem ismerjük varsó, krakkó, prága, pozsony, zágráb, ljubjana kultúráját. miért nem jelennek meg ezek meg a mainstream lapokban? a budapesti zsidó főszerkesztők miért az amerikai zsidó médiát akarják utánozni? ha ez nem a származásukkal függ össze, akkor mivel?

panelburzsuj 2015.02.13. 16:51:54

@unionista:
Hogy neked mi autentikus, azt sose tudhatni, de figyelmedbe ajánlok egy Charles Edwards Anderson, egy Richard Wayne Penniman és egy James Marshall Hendrix néven anyakönyvezett figurát.

panelburzsuj 2015.02.13. 16:56:18

@unionista:
Bonus: Robert Allen Zimmerman, Chaim Weitz, Mark Freuder Knopfler

egyetmondok 2015.02.13. 17:01:37

@unionista:
" apropos. miért nem ismerjük a lengyel rockzenekarokat. miért nem ismerjük varsó, krakkó, prága, pozsony, zágráb, ljubjana kultúráját. miért nem jelennek meg ezek meg a mainstream lapokban? " --

azért unionista,mert a kárpát-medencei magyar kultúrgőg ezeket a szláv kultúrákat alacsonyabb rendűnek tartja.

unionista (törölt) 2015.02.13. 17:51:59

@panelburzsuj:
mi a rock zene? amit bob dylan csinált az nem az. az a klasszikus zsidó country. amit errefelé bródy csinált. persze, hogy a különféle csoportok kultúrája képes összekapcsolódni. például:
www.youtube.com/watch?v=G1dlWmrRstc
ez is egy zsidó folk. sokszoros grammy díjas kiváló zenész paul simon. és egy natív afroamerikai azt mondja: dance, dance, dance. everybody dance. a két világ képes összekapcsolódni. az egyik a másikat tudja kísérni. de az egyik mégis csak elnyomja a másikat. nem állítom, hogy az elnyomás rossz. sőt azt gondolom, hogy félelnyomó rendszerek kifejezetten jótékonyan hatnak a kultúrára.

knopfler szerintem nem natív sémi. van egy zsidó "beütése". nekem is van. jimmy hendrix egy érdekes eset. mert afrikában élnek indoeurópaiakkal evolúciósan rokon népek. a többit nem ismerem. nincs most kedvem kiguglizni, hogy kikre gondolsz.

tamas11 2015.02.13. 18:06:42

@HaFr:
Erősen beletenyerelsz a törekvéseimbe, mivel jóideje a bal-jobb kényszeres leosztás hajkurászával múlattam az időm.
Hiába. Pedig igazolódni látszik, hogy ezen a nyelven nehéz érvényeset mondani, eligazítást nyújtani.
Most épp azt látom, hogy postodban
a szélsőbal, (aki "zöld, antikapitalista, multiellenes, etatista, a Jobbikkal lépne választási szövetségre és ... nem tud versenyképes alternatív társadalom- és gazdaságpolitikát felmutatni"), pont klappol a Vona-féle törekedéshalmazra, csak őnála két fotózáshoz kölcsönkért vizslakölyökkel több van.

panelburzsuj 2015.02.13. 18:19:45

@unionista:
Ha nincs kedved tanulni, csak tudni - hát úgy maradsz. (Most mondjam, hogy a fenti kommentek "tanúsága" szerint ez a "szekér előz lovat" magatartás az etnicista-biologista szellemiségre hajlóak "jellegzetes vonása"? ... )

De nehogy fösvénységgel illess: ha Tommy Ramone se elég rock és elég zsidó neked - akkor keresztelkedj ki, és szórakoztasd tovább a plébános urat ...

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2015.02.13. 18:37:08

@DrGehaeuse: "Kulturális." Elnézést, de nem tudom elviselni, amikor hosszú ú-val írják. Ha PKP-s vagy, adj magadra. :)

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2015.02.13. 18:37:48

@HaFr: Pont ezt értettem "a jó Fidesz" alatt. :)

panelburzsuj 2015.02.13. 18:42:25

@Holger Hartland:
Ezaz, tűntess csak szűntelen! ... :)

unionista (törölt) 2015.02.13. 18:46:47

@egyetmondok:
csakhogy a többség a zsidókeresztény kisebbség hegemónia kísérletével szemben hirdet szupremáciát. az magyar-szlovák etnikai villongás a múlté. észak magyarországon és kelet szlovákiában a zsidókat és a nyugati keresztséget utálják. és a cigányokat. az ultranacionalisták puszi pajtások. a fővárosiak nem akarják, hogy trencsén, zsolna, besztercebánya, eperjes, kassa, miskolc és eger összekapcsolódjanak. nem akartok földrajzi felosztást, akkor marad a biológia. amúgy is az a legerősebb, de akkor ezt szinte nem ellensúlyozza semmi. illetve a beszélt nyelv. de az alapján csak az a kérdés, hogy milyen típusú legyen a nacionalizmus. persze amúgy is ez a kérdés. szóval a magyarországi zsidókeresztények olyan kulturális formációt szeretnének, ami nem igazodik a többség igényeihez. lehet 42 párt. egyik sem kell. teljesen mindegy, hogy ki lesz az együtt elnöke. szét is válhatnak. egyesülhet a pm az lmp vagy az mlp. ezek a csoportok nem nyújtanak alternatívát. a pkp sem. mert lényegében az sem különbözik ezektől.

konkrét cselekvési programok kellenek. meg kell mondani, hogy mit csinálnál miskolcon. ha az ország fölött uralkodni akarsz. a "borsod a sorsod" szindrómával mi legyen. menjen mindenki budapestre. és akkor majd onnan elirányítják az avas lakótelepet. vagy mi legyen. nyilván megyerendszer kell. de úgy, hogy a megyékből többségi alapon összeáll az unió. és a kisebbségek szervezik a föderatív államrendet. és ebből lehet egy ungarische (slowakishe-magyarische) oberland. és a megyéket felügyeli a tartományi bíróság: a felvidéki ítélőtábla. a járásokat az alsó szintű kerületek. az országgyűlést a szövetségi legfelső bíróság. szóval ebben a modellben uniós törvényhozás van, szövetségi bíráskodás és maga a végrehajtó hatalom osztott. mert a belpolitikai döntéshozatal a megyékhez kerül. az országgyűlés a külpolitikában dönt szuverén módon. járás ahhoz kell, hogy a zsidókeresztény kultúrát, a hitközségek világát beillesszük valahogy. azért, hogy árja-sémi keresztplatform is legyen. ha már egyszer a németrómai vallása ennek a térségnek. szóval ez egy komplex joguralom. amit ti akartok az szimplex. abban minden egyetlen központnak van alárendelve. és ha az egyetlen hatalmi centrum nem a tiétek, akkor magyarázzátok, hogy diktatúra van. a magyar gazdaság növekedési pályán van. nem olyanon, amilyet a többség szeretne. mert ez lényegében nem jobb, mint a szomszédoké. a környezet húzza a gazdaságot. és ehhez viszonylag keveset tesz hozzá a nemzet önereje. de mindenki tudja, hogy zsidókeresztényekkel az us/imf/nato trió uralkodna. és az újabb és újabb megszorításokat kellene végrehajtani csak azért, hogy a bankok hülyére keressék magukat. persze nem állítom, hogy amit orbánék csinálnak az jó. hanem csak azt, hogy ennek jóval nagyobb közpolitikai támogatottsága van, mint az ellenzéknek. szóval ha úgy tetszik: ez a népi demokrácia.

unionista (törölt) 2015.02.13. 20:11:13

@panelburzsuj:
az a probléma, hogy ezt a vitát nem tudjuk korrekt módon eldönteni. mert nem tudunk mérni. nekem egyáltalán nem úgy tűnik, hogy a rockot a sémik uralják. sokkal inkább tűnik úgy, hogy indoeurópaiak frontemberek. ezt a műfajt tipikusan az árják dominálják. a sémik lehetnek a háttérben persze. van egy domináns eredetcsoport. és egy recesszív. ezt az állítást a kedvenc ramones zenekarod összetétele fényesen igazolja.

jimmy hendrix részben fekete-fehér mulatt, részben indián volt. amit ő csinált az sajátos műfaj volt. bob dylan, simon és garfunkel natív sémik és ők a zsidó country zenét tolják. nagyon jól. de az nem rock. nagyon csodálkoznék azon ha zeneiség és a biológia ne függne össze. elég egyszerűen és direktben. a műfajok és az eredetcsoportok között szoros kapcsolat áll fent. ezzel minden zenész tisztában van. persze azzal is, hogy ezeket a csoportokat nem szabad teljesen bezárni. de teljesen kinyitni sem kellene. mert akkor csak az induló állapot számít.

a zsidó írók a magyar irodalomban műfajt teremtettek. de ha valaki nem sémi, akkor ne a zsidókat akarja már utánozni. akkor sem ha ők körbe dicsérik egymást és elmondják, hogy világhírűek, mert a könyveiket sok nyelvre fordították. de véletlen zsidók a fordítók és a kiadók. szóval egy körben van egy zsidó dominancia. és abban a körben a nem zsidókat elnyomják. nekem a válaszom nem az, hogy akkor ezeket a köröket szüntessük meg. mert ők a gonoszak. hanem az, hogy vannak ilyenek, lehessen csinálni amolyant. és ne kelljen kötelezően egyik vagy másik irányzatot követni, mert ez a nagyon európai, nagyon nyugatos, nagyon progresszív.

debrecenben a főnix csarnokot lukács laci tölti meg, a kézilabda és a moszkvai balett. és utóbbit nem lehet érteni. miért ülnek be a tiszántúli parasztok megnézni egy buzi orosz romantikus mesevilágát. azért, mert a nemzeti romantikázás részben kelet-indoeurópai eredet eredménye. a másik fele balkáni hatás. csak itt a nacionalizmus nem ortodox. az oroszoknál és a balkánok viszont az.

szóval ez elemi matematikai értelemben egy vektortér írja le. és ebben nincs egy kitüntetett irány. és az sincs kijelölte, hogy a keletet vagy a nyugatot kötelező szeretni. ez a középeurópaiság lényege. viszont ebben a térben a vektorok egymástól nem teljesen függetlenek. szóval ebben a kulturális közegben megjelenik az irányítottság és tervezettség. csak ez persze nem totális. szóval erre mondom azt, hogy ez egy félelnyomó rendszer.

amikor zolika bécsben zongorázik. mert kitaláljuk, hogy a középeurópai közegben nagyjából annyi a keleti és a nyugati indoeurópai, nagyjából az északi germán és a délszláv. az őseurázsiai hatást ellensúlyozza az angolszász. a cigányok és a zsidókeresztények kisebbségben vannak. de most mit csináljunk. és ezt csak a zsidók nem fogadják el. ők azt mondják, hogy ne állítsunk szobrot a cigány prímásnak. mert az sztereotipizálás. de ez valami vicc. a zsidókeresztények a cigány folklórt akarják felszámolni. meg úgy általában mindenféle folklórt. csak a sajátjuk maradjon. és az a rock. aha.

panelburzsuj 2015.02.13. 21:24:07

@unionista:
Emlékszel még, honnan indultunk?

"a tankcsapda alapvetően miben különbözik egy lengyel rockzenekartól?"

"hány autentikus zsidó, cigány vagy "nigger" rocker van?"

Írtam három feketét (művésznevükön: Chuck Berry, Little Richard, Jimi Hendrix), meg három+egy zsidót. Az esélyegyenlőség nevében jöjjön még egy afrobrit küllemű: Saul Hudson alias Slash. (Persze róla is kimutathatod, hogy se nem fekete, se nem rocker, se nem domináns figura. HaFr blogja sok mindent kibír... )

Na de bogaram: ez összesen nyolc muzsikus! A sok százezerből, aki látható nyomort hagyott műfajon. És te máris akörül totyorogsz, hogy a rockot akkorse a sémik uralják...

De hát ki mondta, hogy debizony ők??

unionista (törölt) 2015.02.13. 23:43:59

@panelburzsuj:
azt, hogy ezek a feketék láthatóan "nyomort hagytak" gondolom egy elszólás, amihez nagyon értett zsiga bácsi. nem kell túl nagy zenei műveltség ahhoz, hogy megértsd: amiről vitázunk az valójában nem egy műfaj. eléggé enticista az, hogy van fehér és fekete rock? és van zsidó country. és ez utóbbi már biztosan nem rock. mert a rockot nem a sémik uralják, hanem az árják. de ez csak egy vicc, amin felháborodsz.

persze ez nem a bőrszínnel függ össze, hanem azzal, hogy a népek milyen motoros mozgásokat hordoznak magukban. és ebből következően nem mind ugyanúgy pengeti a gitárt. persze ezeket az egyénre szabva is váltogatja a természet. mert másként nem lennének lehetségesek az előre és visszalépések. a különféle átmenetek. itt egy amerikai és egy koreai játsszák el nürnbergi a d dúr kánont.
www.youtube.com/watch?v=4IQYpopq6jA
de van egy tippem, hogy a koreai nem véletlen vonzódik ehhez a kultúrához. mert neki a német barokkot százezerszer el kellett próbálnia. ilyenkor ki szokott derülni, hogy az apai dédapja, vagy valami hasonló. persze lehet mondani, hogy ez belemagyarázás. de ez valójában a diverzitás. csak a zsidókeresztények ezt is, mint mindent (kapitalizmust, kommunizmust, bármit totálisan értelmezik) és azt mondják, hogy mindenki egyforma, mert mindenki különböző. de nem mindenki egyforma. pláne nem azért, mert mindenki különböző. a totalitás rendszerint egy hülyeség. ennél a primitív etnicizmus is jobb. még az is megveri ezt a világmegváltó csoportot. semmire alapozva akar magának főhatalmat.

eltanulás híve vagyok. nem azért, mert azt gondolom, hogy az feltétlen jó. katalizálni az evolúciót. hanem csak azt, hogy a leszakadó térségeknek ez az az elemi érdeke. akkor is ha ez egy veszélyes üzem. és azt gondolom, hogy ehhez a területi egységeket egymás mellé kellene rendelni. még egyszer: ez sem feltétlen jó, de a leszakadó térségeknek ez az elemi érdekük.

a kereszténység területi felosztásra alapul, de abban az alárendelés dominál. az érsek megmondja, hogy mit csináljon a püspök. és az is megmondja, hogy mit csináljon az esperes. és aztán persze a végén a plébános mindent hajtson végre. de az egész úgy indul, hogy a bíborosokon keresztül megüzente pápa az isten földi helytartója. a zsidóknál mellérendelő kapcsolat dominál, területi felosztás nélkül.

szóval értem, hogy ez a területi mellérendelés részben a zsidókeresztény kultúra tagadása. mert nyilvánvalóan az. vannak a megyék. és egymás mellé rendelődnek az alföldön, vagy a felvidéken, a délvidéken, vagy akárhol. és azt mondják a lajtán túliaknak, hogy minden ilyen szövetségi formáció kap egy helyet a bécsi újévi koncerten. eljátszhat valamit a hangversenyen. és a paraszt ott ülne a képernyő előtt, hogy megnézze hogyan zongorázik valaki a környékről. az unionista konepcióban a megye sincs szigorúan a nemzet alá rendelve. mert a nemzet főszabályt ajánl. de a megye kivételt szabhat. viszont van jogegységi törekvés szuprancionális szinteken. de ez az egész egy primitív árja logika valójában. ami a legalsó szintre a hitközségekbe zárja sémiket. de azért, hogy létrehozza az árja-sémi kereszplatformot. újrateremtse a németrómai vallást. mert ez adja a középeurópaiságot.

szóval értem, hogy ez is egy spekulatív törekvés. csak mondjatok már másikat. szóval a valami áll szemben a semmivel. a zsidókeresztények a közéletben nem állítani, hanem csak tagadni tudnak, vagy üreset mondani. nincsenek konkrét állítások. neked sincsenek. csak valami ellen próbálsz gondolkodni. az lófasz. sokkal keményebben tudom ezt a koncepciót bírálni. a te elletmondásod nem segít semmiben.

panelburzsuj 2015.02.14. 10:48:43

@unionista:
"ez csak egy vicc, amin felháborodsz"

Nagyon távol a felháborodástól, amit az efféle kisomfordálásaidkor tapasztalok magamon: meghökkenek az igénytelenségeden. Azon, hogy milyen ócska szofisztikával keresel újabb és újabb "igazolásokat". Sokáig nem tudtam eldönteni, hogy vajon miért irkálsz? Van egy olyan modelled, amit hasznosnak ítélsz, ezért értelmes, odafigyelő visszajelzésekkel akarod csiszolni, finomítani, javítani - vagy van egy rögeszméd, amit kiprovokált érzelmi reakciókkal táplálsz magadban. Egyre jobban hajlok az utóbbira.

panelburzsuj 2015.02.14. 10:49:22

@panelburzsuj:
Nagyon távol a felháborodástól = Nagyon távol esik a felháborodástól

unionista (törölt) 2015.02.14. 11:10:10

@panelburzsuj:
leírom ezt az árja mondókát focinyelven. induljunk ki a liberális sémik kedvenc toposzából. a nemzet meghaladásából.

a nem ortodox nacionalizmus (aka nemzeti liberalizmus) mondjuk azt jelenti, hogy szervezzünk szövetségi bajnokságot. mert a bundesliga 2 vagy 3 is jobb, mint a magyar nb 1. uniós keretek között folyjon a bajnokok ligája. de ez nem jelenti azt, hogy ne legyen nemzeti válogatott. szóval ezek nem haladják meg a nemzetet. az is csúcs. a szövetségi bajnokság is az. a középeurópai bundesliga. és a bajnokok ligája is a csúcs. de ez nem töröli el a globalizációt. lehet világbajnokság. csak ott ne szamossályit küldjük a csatába. és sajnálkozzunk, hogy szegény kiscigányok nem elég versenyképesek. mert elnyomják őket a gyügyei parasztok. ez a zsidó politikai kultúra magyarországon ugyebár. ez a balliberalizmus. ez ellen lázadnak fel a népek. ebben a modellben minden területi egységnek meg van a maga logikája. és mindenhol lehetne szuper intézmények.

az utánpótlásnevelés kulcs eleme a megye. az adja a nemzetséget. megyei sportiskola. minden tankerületben testnevelés tagozat. az is csúcs intézmény. és minden régióban lehet testnevelési egyetem. az is csúcs. az utánpótlás bajnokság megyék csatája. a junior mellett lehet senior csapat is. az amatőr bajnokság a járáson belül és járások között folyhat. és ebből is lehet csúcs szabadidő sport. a megye a városkörnyék, a járás városkörnyék vagy városrész. egy lakótelep is egy járás.

az állam ahhoz kell, hogy a gyerekeknek normatívát biztosítson. az egyenlő újraosztás korlátozottan, de mégis csak érvényesüljön. a nyugdíjasoknak. a gazdagabb térségek helyzeti előnyéből lefaragjon, de az aktívakat versenyre késztesse. ezen túl a társadalombiztosítás a fogyatékosok sportját támogathatja. az állam támogathatja a csörgőlabda csapatot. illetve állami sportkórházat is fenn lehet tartani. aki sokat sportol könnyebben sérül. de azt is ellátjuk, aki kevesebbet. szóval a szolidaritás a rászorultakat segíti, de a rátermetteket se zárja ki feltétlen. feltéve, hogy ténylegesen támogatni kell őket.

és ez talán elég komplex struktúra. ebbe nehéz belecsempészni a zsidózást vagy a cigányozást. ha a kis rikárdó ügyesen focizik, akkor nyilván lesz helye a megyében. ha egy poszton ő legjobb, akkor bekerülhet a nemzeti válogatottba. szerepelhet a világbajnokságon. vagy játszhat a szövetségi bajnokságban. és ha ott nagyon ügyes, akkor szerepelhet a bajnokok ligájában. persze ha nem annyira ügyes, akkor is focizgathat a járásban. de az is lehet, hogy edzett lesz a kerületben. de ott lehet jó tanuló-jó sportoló. persze lehet, hogy nehézgépkezelő lesz. de a gyereke lehet gépészmérnök. csak apa tegye le a vizsgát és lesz munkája a megyei építőipari vállalatnál. majd úgy lesz verseny, hogy az egyik tájegységen miért ennyi egy km út, a másikon miért annyi. de a helyiek adják az önrészt az uniós támogatások mellé. a zsidók azt mondják, hogy a megye meghaladott. mert ők abban nem kerülhetnek többségbe. mert 100 magyarból 1 zsidó. azért. ez a demokrácia. nem kötelező a zsidókra optimalizálni. ha ez nem tetszik nekik, akkor mondjanak jobbat.

szóval ebben a formációban az a trükk, hogy a területi egységek között nincs szigorú alárendelés, mint az kereszténységben. döntően teljesítmény alapján lehet előre és visszalépni. viszont van térbeli és időbeli osztottság. mert nyilván periodikusak a bajnokságok. a játéktér elrendezett. szóval ez a tipikus árja megoldás.

ehhez képes a sémik azt mondják: nem számít, hogy mekkora a kapu, a pálya. adjuk el a grundot. elsősorban az számít, hogy kié a grund, és kié labda. az majd megmondja a szabályokat. csak a zsidó gyereké legyen. és a szegény kiscigányokat elnyomja a gonosz többség. csakhogy a szegény kiscigány elvette a zsidótól a labdát. és most ő mondja meg a szabályokat. megadóztatja és államosítja a privát grundot a zsidók és a zsidóbarát értelmiség magyarázza, hogy ez a fasizmus. a munkásparaszt gyerekek azt, hogy így döntött a többség. így jártak a zsidók. és azon töprengenek: hogyan váltsuk le a cigányt úgy, hogy ne a zsidó kerüljön vissza.

ez az etnikai magyarázat csak ahhoz kell, hogy leírja a történetet. mert lehet magyarázni, hogy ez a liberálisok és a fasiszták csatája. de én is liberális vagyok. elemi a közjogi, közgazdasági formációk versengjenek. és ehhez kell igazítani a köznyelvet. ha cicákkal is lehet tematizálni a közgondolkodást, akkor kutyákkal is lehessen. nehogy már a cicák legyenek a liberálisak, a kutyák a fasiszták. hülye zsidók. a baloldal azt mondja, hogy dobjuk ki a koronát. oké, de akkor menórát is lehessen a kukába rakni. melyiket dobjuk ki? szavazzunk! de nem én tematizálok így. mert szerintem egyiket se kellene kidobni. de a közvéleményt formáló mainstream média szerelői állják ki a zsidózás, cigányozás, buzizás próbáját. ahogyan a munkásparasztozást. az egy tanulási folyamat, hogy ez rendesen másodlagos. de magyarországon ez az elsődleges szervező erő. ezt most nem lehet kimondani.

panelburzsuj 2015.02.14. 11:24:47

@unionista:
Ügyrendi:

"közvéleményt formáló mainstream média szerelői"

Zsiga bácsi egyenlített... :)

panelburzsuj 2015.02.14. 12:15:35

@unionista:
Érdemi:

"elemi közjogi, közgazdasági formációk versengjenek. és ehhez kell igazítani a köznyelvet."

Igyekszem minden felhang nélkül kérdezni: mennyi olyan magyar(országi) "lokális közösséget" ismersz, ahol a tehetségesebbek tudatosan é stendenciaszerűen - (azaz kellően nagy létszámba, "kritikus tömegben") - úgy döntenek, hogy az egyéni/családi boldogulásukat nem egyéni/családi karrierutakon keresik, hanem inkább a "közösség szolgálatába" állítják?

Másképpen: hogy nem a "globális hálókon" fölfelé evickélve kívánnak magasabb egzisztenciát elérni, hanem inkább a "lokális erők" kifejlesztésén, kibontásán munkálkodnak?

unionista (törölt) 2015.02.14. 13:12:38

@panelburzsuj:
amit te fixa ideának látsz azt először is nem gondolom túl komolyan. az részben a vicc kategóriája. egy primitív, de elég pontos világmagyarázat.

béndek azt mondja, hogy a magyar közélet a william wilberforceisták harca a rabszolgatartás ellen. ennek is vannak hívei. nyilván vannak húszan. és lehet, hogy ők iskolázottabbak, mint a sanyi haverom. de neki is ugyanúgy egy szavazata van, mint neked, nekem vagy akárkinek. szerintem a közéletében sanyi nem alávalóbb, mint béndek. aki államilag szervezett rabszolgatartásról beszél.

van egy 55 éves nyomdász ismerősöm. tipikus szaki, aki régi gépeken kezdte. most korszerű heidelberg masinán dolgozik. gépmester. nem engedik meg neki, hogy addig, amíg beállíja a gépet esetleg leüljön. ha működik akkor azt felügyelné. mert ha valami elromlik, akkor nagyon sok pénzért jönnek ki "heidi" szakemberei. ő végigjárta a lépcsőfokokat. neki a gépmesterség a csúcs. az, hogy egy high tech nyomdagépet vezérelhet. és nem ülhet le. egy 12 órás éjszakai műszakban sem. mert mert kamerák figyelik. ha elég sok megrendelés van, akkor 24 órában dolgoznak. ha kevesebb, akkor visszateszik őket 6 órába. hol a faszomba van ilyenkor a sok zsidó jogvédő? ez a kérdés. a kibaszott belvárosi zsidókeresztények ilyenkor miért nem tiltakoznak? ezt a piac szervezi. a nyugat. nem azt állítom, hogy jóska nyomdája sokkal jobb. és biztos nem hatékonyabb. mert ez a multi akkora gépet vett, hogy az üzemcsarnokot újra kellett alapozni. nehogy beszakadjon a föld a százcsillió dolláros gépsor alatt. de az üzemben leülni nem lehet. hja és ezek az emberek alig keresnek többet, mint minimálbér. béndek magyarázza, hogy azért mert nem versenyképesek. és ha őt megválasztják, akkor versenyképesebbek lesznek. aha. és mit kellene csinálniuk. erre mondom azt, hogy a kútfúró sanyi haverom is sokkal jobban érti a világot, mint a belvárosi filozófusok. értem persze, hogy jóska nyomdája lefizeti a polgármestert, hogy ők nyomhassák a sárga csekket. de ez az érme egyik oldala. és ezt a piac kényszeríti ki. és ezeket a jóskákat nem lehet átnevelni. hozzájuk kell igazodni. a jobbik a fiatalok között a legerősebb. és nem azért, mert a fiatalok embertelenek. én nem vagyok jobbikos, és nem is leszek soha. sokáig gondoltam azt, hogy ellent kell állni. de be kell látni, hogy sok tekintetben sanyi haveromnak van igaza, meg jóskának és a többieknek. csak persze ők a probléma felől közelítenek. egy csoport a problémát is próbálja eltagadni. ebből következően képtelen a megoldás felől közelíteni.

erre mondom azt, hogy a megyében lehetne egy városi nyomda. és akkor ott jóska bácsi üljön le basszus. ne szarjuk már össze magunkat azért, hogy nem minden szuper nyereséges. nem muszáj annak lennie. értem, hogy ettől átlagban nem leszünk végtelen gazdagok. erre mondom azt, hogy a megyében lehet csúcs nyomdász és lehet szaki. a megyében lehet gépipari, nyomdaipari szakközépiskola, műszaki főiskola. éljen meg a kézműves manufaktúra. akár még ez is.
vimeo.com/22639018
de a legszegényebb vidéken is. nem vagyok túl nagy híve ennek a retro világképnek. azt gondolom, hogy ilyesmi a járásban működhet. de meg lehessen rendelni az egyedileg nyomott esküvői meghívót. szóval akár ez a családias non profit világkép is férjen bele. de ehhez korlátozni kell a multit. különadót kell kivetni rá ha akkora gépet akar behozni a megyébe, hogy beszakad alatta a föld. értem, hogy persze akkor nem hozza. oda viszi ahol adókedvezményt kap. vigye oda, ahol elszedik a néptől a pénzt azért, hogy az ismeretlennek még több pénze legyen.

én éppen azt mondom, hogy az alapkutatáson, alkalmazfejlesztésen és rendszerprogramozáson, a szellemi munkán akarjon pénzt keresni. és ahhoz bizony kell az is, hogy a kis józsika összemaszatolja magát a retro nyomdán. és azon gondolkodik fejét, hogy mitől nem lesz maszatos a nyomat. egy kicsit sem. és hogy mitől olyan menők azok a tradicionális betűk. vagy éppen mitől olyan bénák.

szóval ez az unionista felfogás azt mondja, hogy európa belpolitikai értelemben a megyék uniója. és a verseny a megyén belül és a megyék között zajlik. nyíregyháza versenytársa lesz metz vagy nancy. debrecené bordeaux vagy dijon. és ha a konglomerátumként működő alföldi nyomda a swiss printers tagja (mert debrecen helvét kanton), akkor ez még éppen működhet is. tolna németalföldi mintára szerveződik. és lehet osztrák-magyar burgenland. a németek befektetnek győrben és kecskeméten. de ez döntően egy árja világkép. keleti árja, kis német. amin a nyugat kereshet. persze elsősorban a high tech elemeken. de ez éppenséggel lehet a nem ortodox sémi felfogás. szóval ehhez tökéletesen passzol a neológ hitközség. és az ortodoxia is elfér benne. szóval ez a németrómai vallás egy változata. szerintem ez az, amit a többség elfogadna. na most ezt 25 éve is nagyjából így képzeltem. még korábban. nagyjából 5 éves korom óta gondolom a közéletről. a demokráciába a leghülyébbeknek is bele kellene férniük. a zsidók mazsoláznának a többségből. kapják be.

panelburzsuj 2015.02.14. 13:28:44

@unionista:
"hol a faszomba van ilyenkor a sok zsidó jogvédő? ez a kérdés."

Ez ate kérdésed.

Én viszont azt kérdezem, hogy miért a zsidó jogvédőkön kéred számon kútásó Sanyi és állva ügyelő nyomdász érdekvédelmét? Szóval hol vannak a lokális wilberforszok? Akik politikai erővé szerveződve lenyomnák a nyomdatulajt?

panelburzsuj 2015.02.14. 13:30:50

@panelburzsuj:
Méghozzá ilyen végtelenül egyszerű alapon:

"neki is ugyanúgy egy szavazata van, mint neked, nekem vagy akárkinek"

unionista (törölt) 2015.02.14. 15:26:27

@panelburzsuj:
a lokális wilberforceokat a multik úgy rúgják ki, mint macskát szarni. ezeken a vállalatoknak fővárosi központjuk van. onnan kapják az utasításokat. a hatékonyságot tovább növeljék. vannak ilyen szuper tanácsadók. amilyen béndek is volt. és akkor ebből lesz az, hogy a melós ne ácsorogjon és ne ücsörögjön. amúgy is be van kamerázva az üzem. ettől még van olyan ismerősöm, aki éjszakai műszakban alszik. mert kifigyelte, hogy a kamera hova nem lát be. és amikor a fővárosban végigpörgetik a felvételt, akkor nem látnak ácsorgó, ücsörgő embert. nem tűnik fel, hogy csak egy segéd áll ott. személyesen úgyse ismerik. néha az is alszik. akkor oda állítják a takarítót. aki kicsit tántorog, mert ő iszik. be és kilépéskor véletlen meg kell fújni a szondát. de ő a hátsó ajtón jár be. és belülről húzza le a kártyát. úgy nem berreg a lámpa, hogy menjen ellenőrzésre. ezt a helyi üzemvezető pontosan látja. aki a csinos hr/pr munkatárssal kavar és nem akarja, hogy a felesége megtudja. mindenkinek meg van a maga kis hibája. és ezt körbe kihasználják. és a fővárosban megszakértik, hogy a hatékonysággal és versenyképességel van a probléma. egy dologban ért mindenki egyet. a fővárosi központot kellene megszüntetni. a vállalatot az iparvároshoz kapcsolni. és megyében szabályozni. helyi iparkamara kellene. és abban ott van a multi és a maszek. hangolják össze az érdekeket. de ez ellentmond a belváros érdekeivel. viszont ez a csoport uralja a kereskedelmi bankokat, a kereskedelmi médiát, általában a kereskedelmet. az ellátási lánc végén a főváros fölözi le a hasznot. a köznép őket hívja úgy, hogy a "zsidók". de ők ténylegesen nagy számban zsidókeresztények. zsidó és zsidóbarát értelmiség a jogvédő. szóval dominánsan egy eredetcsoport szakosodott erre az egészre. baloldali, liberális, civil címszavak alatt. ezek a belvárosi zsidók.

na most én nem gondolom, hogy ezek az emberek feltétlen rosszak vagy gonoszak. akár zsidók, akár nem zsidók. szóval ezt a kis magyar valóságot kellene jobban működtetni. szerintem ebből az egészből ki kellene emelni pártpolitikát. a megyét a megyei jogú várost egyesíteni kellene. és a megyei és a megyei jogú városi önkormányzatnak jellemzően egyetlen külföldi kormányzattal kellene tárgyalnia.

a kiskunságot szállják meg a németek. és ott ne csak mercedes, hanem aral és volksbank hungária legyen. egyezzenek ki ezekkel. vegyesvállalati formában. és akkor majd ezek mellet megjelenik a magyar bank, a magyar üzemanyagtöltő, a magyar üzletlánc, a magyar utazási iroda. de a mercedes dolgozónak a tui ajánl valamit. szóval ez egy magyar-német kolónia a pusztában. amiben megjelenik a szabad kereskedelem, de az korlátos. és szerintem ebbe azonnal belemenne merkel mami. pontosabban nem ő, hanem akik őt mozgatják. de ezek koncessziós szerződések. amit a német szövetségi kormány köt az európai uniós kiskun megyével. és esetleg szerződnek bácskával. de ha a franciák azt mondják, hogy ők tiszamenti kerületeket szeretnének, akkor erről is lehet tárgyalni. lehet, hogy ebből egy francia-magyar szolnok lenne. de ez mind ellentétes a főváros érdekeivel. mert akkor nem egy központ lenne, hanem sok. és persze ezt nem egyszerre kellene meglépni. mert ez egy új modell. amit "kicsiben" ki kell próbálni. na most ehhez ha valami nem jó, akkor az us/imf/nato trió. goodfriend és társai. náluk még a ruszkik is jobbak ebből a szempontból.

mivel a zsidókeresztények azt mondják, hogy ők az egyik oldal, akkor ők lesznek a nép ellenségei. a hitgyülekezete médiamunkásai és gyurcsány téríti a nyugdíjasokat. ami arra elég, hogy a szélsőjobb ne kormányozzon. de vona gábor lehet, hogy belügyminiszter lesz. nekem ez nem tetszik. de ha a nép ezt akarja, akkor mit csináljak.

ennek a koncepciónak összesen egy ellensége van. őket védjem meg, ha a köznép őket üti. szóval én abban hiszek, hogy a népeket a természeti törvények vezetik. és mivel nekem különösebb politikai ambícióim nincsenek nem érdekel, hogy egy olyan csoportot szidalmaznak, amelyik gyűlöl engem. ha én egy kicsit is gyűlölném őket, akkor tennék ellene. de én nem tudom átnevelni a népet. és a zsidókat se. a természet jelöli ki az utat.

nyilván hülyeség ezt ezredjére elmagyarázni. ha nem érted meg elsőre, akkor sohasem fogod.

unionista (törölt) 2015.02.14. 15:28:44

a csengő berreg, na már ennyire nem érdekel, hogy hülyeségeket írok. unalmas ez. nagyon. teljesen más világokról beszélünk.

panelburzsuj 2015.02.14. 16:12:31

@unionista:
"William Wilberforce 1728-ban született Hull városában gazdag kereskedő családban."

"a lokális wilberforceokat a multik úgy rúgják ki, mint macskát szarni."

Legalább egy valamiben egyetérhetünk végre: hogy teljesen más világokról beszélünk.

unionista (törölt) 2015.02.14. 16:50:06

@panelburzsuj:
ehhez kellene mérni. azt, hogy hol vannak a populációk határai. populáción az általános iskolában tanultakat értem. azt, hogy az egy szaporodási közösség, ami földrajzi értelemben meghatározott élőhellyel rendelkezik. ezekre az igaz, hogy a párválasztás gyakoribb a populáció belül, mint azok között. a "magyarság" is ilyen. maga a nemzet. de vannak kisebb egységek. és tippem szerint ezek a nemzetségek a megyék. illetve a vidékies térségekben a járások. de ez csak egy tipp. nekem nincs ahhoz elég jogom, pénzem, időm, hogy mintát vegyek. nyilván az összes zsidó lap tiltakozna. mert ez akárhogy csűrjük-csavarjuk egy 21. századi élettér elmélet. nem lehet garantálni, hogy nem vezet el a fasizmushoz. de miért vezetne. nyilván önkéntességre, az anonimitásra alapozva kellene méricskélni. úgy, hogy nem az egyént címkézzük fel. ez arról szól, hogy vannak biológiai értelemben többé-kevésbe összetartozó csoportok. ez a humán tőke. ami olyan, amilyen. ehhez tartozik környezeti vagyon. és ezekre lehet licitálni. ezeket lehet hasznosítani. ez kedvenc liska tiborod elmélete. csak ő ezt önszerveződő közösségekre találta ki a szocializmus megreformálására. ez ennek egy "fasiszta" változata a kapitalizmus reformjára. de ezek valójában olyasmik, mint a testvérvárosi kapcsolatok. szóval ezek városokat, városrészeket kapcsolnak össze. urbánus szemszögből. a helyi önkormányzatok idegen kormányokkal tárgyalnak.

de ez egy árja elmélet. vagy nem ortodox zsidó. szóval ebből az lenne, hogy a feketék másképp pengetik a gitárt, mint a fehérek. és ezeket a technikákat egymástól eltanulják. aztán jöhet egy little richard, egy magyarcigány rikárdó, aki teljesen egyedi hangot üt meg. és a keveredő közösségek ezt követnék. de ettől az árják lennének az ördögvillás rockerek. és csak remélni lehet, hogy nem ölnék meg rikárdót és a zsidó country zenészeket se. hanem ezek elférnek adott esetben a közösségi klubokban. mert megértik, hogy egymás mellett állnak és nem egymás fölött. csak mindnek van egy élőhelye. persze lehet, hogy több populáció osztozik egy területen. majd a szexualitás eldönti, hogy a populációk miként változnak. szóval ez nemcsak etnicista, hanem a tetejébe szexista elképzelés.

a filozófia azt mondja, hogy ez borzalmas. és ezeknek semmi szerepük nincs az emberiség önszerveződésében. mert mindenki ember. ezt magyarázzák a rabbik a zsinagógákban. a templomokban azt, hogy a népek mind egyek az úrban. mert végtére is. legyenek zsidókeresztény hitközségek. és ezek kapjanak kulturális autonómiát. mert ők is részei a nemzetnek. de nem uralkodhatnak a többség felett. szerintem ez a normalitás, de nincs mód arra, hogy erről értelmesen diskurálni lehessen. mert akkor a biosz részlegesen felülírná a filoszt. a matek és a földrajz a közgázt. a humán területeken természettudományos fordulat lenne. ez azért működne, mert nekem úgy tűnik, hogy az elemi természettudomány is elég erős a bölcseletben. szóval a bölcsészek élete ezután nem lenne horror. ha nem lesz ilyen a világ holnap, akkor nem lesz. nyilván nem feltétlen kell ilyennek lennie. és azt látom, hogy ez az egész valami nagyon furcsa azoknak, akik filozófusok. és nem találkoztak a kocsma népével. mert valójában ez az ő elméletük. ez a kommersz filozófia. így gondolkodnak az iskolázatlanok, amióta az eszemet tudom. és én így is gondolkodtam 5 éves koromban. amikor filóztam a közéletről és próbáltam utánozni a felnőtteket. csak ezt én ezt nem haladtam meg. ez a nagy különbség közöttünk. szóval én ezért nem voltam kisz tag, se rendszerváltó, és nem is leszek az. mert látom, hogy a kis magyar világ erre messze nem alkalmas. de én nem a köznépet okolom. ugyanazokat a köröket futjuk. az idő úgyis eldönti, hogy kinek van igaza.

unionista (törölt) 2015.02.14. 18:52:42

@panelburzsuj:
oké, és mondjuk porcsalmán vagy poroszlón ki született gazdag kereskedő családba. legfeljebb az a zsidókeresztény, akit megöltek a cigányok és a parasztok. szóval a vidéknek nem nagyon van esélye ilyenformán fellázadni. én nem azért akarom látni azt, hogy hol vannak ezek a csoportokat, hogy megöljem őket. hanem szimplán a diverzitáshoz. de errefelé többségi árja elméletet kell kreálni, vagy nem ortodox sémit. szlávosat vagy cigányt. mert ilyen a nép.

szóval én értem, hogy te gazdag kereskedőcsaládokban bízol. de melyik nem lett kipróbálva. eleve nem volt túl sok.

van egy cigány ismerősöm. a család bolti lopásokból élt. a kisebb gyerekek bent vannak a javító-nevelő intézetben. mert most már be is zárják őket. a legnagyobb kereskedelmi iskolába járt. ő csak a nagyobb láncokat lopta meg. szóval sose a kisvállalkozásokat. volt, hogy visszavitette a többiekkel az árut. a családi vállalkozástól nem lopnak. vannak ilyen modern kori rózsa sándorok.

neki van egy elmélete. azt mondja az lenne fair, ha egy embernek legfeljebb egy boltja lenne. ha valaki többet akar, akkor legyen társa. ha valaki üzletláncot akar, akkor béreljen helyiséget a várostól. egy külföldi így eleve csak bérelhet. feltéve, hogy nem költözik ide.

általában egy ember egy ingatlan felett rendelkezzen. és elmagyarázza: ha neki lenne saját boltja, akkor a felesége vagy vele dolgozna, vagy alkalmazott lenne egy másik üzletben. ő ruházati eladónak tanul. és még így lehetne egy házuk. mert ketten vannak. két ingatlan fölött rendelkezhetnek. ezeket persze lehessen megosztani. lehessen akár palotájuk. nem arról van szó, hogy ne lehessenek gazdagok. ők azok szeretnének lenni. a cigányfiú és a cigánylány, akik nagyot álmodnak. de egy személy akárhány ingatlannal ne rendelkezzen.

ha a családok saját hétvégi házat akarnak, akkor osszák meg generációk között. pihenjenek ott a nagyik és esetleg a dédik. ha a fiatalok nélkülük akarnak bulizni, akkor megint csak béreljenek. szerinte ez kiszámíthatóvá tenné a vagyongazdaálkodást. szóval ő kitanulja a kereskedő szakmát. bolti tolvajként "értette" meg ezt a mesterséget. elég sok üzletet látott elég sok nézőpontból. és fabrikál egy elméletet. de ezt nem egy könyvben olvasta, hanem saját kútfőből merítette. miközben elvitték a parfümöt. beleszagoltak. és nem nagyon értették, hogy miért olyan drága. volt, amibe bele is pisáltak. de a tehetség bit az egyiknél be volt billentbe. és ettől ő gondol a világról valamit.

és amit gondol a tulajdonról az nagyon egyszerű, de nem feltétlen hülyeség. csak persze zsidó sztárügyvédek szempontjából az. de őket a zsidó ingatlanmaffia tette gazdaggá. persze értem, hogy van egy "értelmiségi" szint, ami ezt lesöpri. mi az, hogy egy embernek csak egy saját tulajdonú élőhelye legyen. miért hány kellene? ha több, akkor ehhez legyenek társai. és azt osszák meg egymás között, vagy béreljenek.

a kommunisták azt mondták, hogy majd egy forradalommal 0 ingatlanod lehet. a kapitalisták azt, hogy akárhány. ez a cigány azt mondja: 0 vagy 1. ne lehessen akárhány.

és így lehet elszámoltatni az oligarchákat is. van a focisuli, a kaszinó, a sertéstelep, a panzió, a kis ház, a nagybirtok. válasszálhogy melyiket tarthatod meg, vagy sorsoljuk ki. és örüljél, hogy nem húzunk fel a lámpavasra. ez unortoxia és liberalizmus.

a zsidókereszténység (aka. polgári konzervativizmus) az autonóm hitközségek világa. nem állítom, hogy olyan nem kell. azért akarom bemérni, hogy legyen az is. én a zsidókkal kapcsolatban fullban tolom a kretént, de úgy, hogy (homogén) ortodox zsidó és (heterogén) zsidóbarát (zsidó és nem zsidó) élőhelyeket hozzak létre. kombinatorikus optimalizációból nem zárok ki senkit. de nem fogadom el, hogy mindenki ugyanolyan. azt se, hogy mind különböző.

azok a cigány gyerekek ha kijönnek a fiatalkorúak börtönéből, akkor a bátyjukra akarnak hasonlítani. csak ő a legokosabb. de ő nem tudja, mit csináljon. mert ha tisztességes, akkor ne lesz jó a családjának. a testvéreinek és a barátnőjének. és az utódainak. menjen el szimplán árufeltöltőnek, vagy raboljon. az tartja vissza, hogy egy ismerőse pénzszállítót rabolt. akinél ugye van fegyver. ezért a rablók is fegyverrel mentek. és tűzharcban egyet megölték. de az nem tartja vissza, hogy a baumaxból kihordják az árut.

a baumax az elmondása szerint azért ment tönkre, mert volt egy alkalmazotti maffia. alulfizetett pénztárosok és biztonsági őrök. és "féláron" bármit ki lehetett így hozatni. volt egy srác, aki megbuherálta készletnyilvántartást. persze, hogy mostanában nincs annyi felújítás. de majd lesz. a baumax csak ezért nem menne el. persze különadók, vasárnapi zárva tartás. és az, hogy meghamisították a könyveket. és ez a tulajdonosnak nem tűnt fel. azért, mert nem egy boltja volt. persze lehet, hogy ez is belemagyarázás. hajlanék arra, hogy korlátozzuk az ingatlanok és a nagy értékű ingóságok szerzését. lehet, hogy élhetőbbé válik a közösség. mert ez az irigységből visszavesz. oké, hogy palotája van. de csak az az egy.

panelburzsuj 2015.02.14. 21:11:57

"oké, és mondjuk porcsalmán vagy poroszlón ki született gazdag kereskedő családba"

"szóval én értem, hogy te gazdag kereskedőcsaládokban bízol"

Dehogy érted. Wilberforce "trükkje" annyi - hogy nem önmagáért állt ki. De még csak nem is a "saját bioszáért". Hanem neki "racionálisan" seingesegatyája emberekért. Evilági ("biosz") szempontból tökéletesen irracionális módon az élete/vagyona jelentős részét olyanokra "pazarolta", akiktől semmiféle ellenszolgáltatást vagy hasznos sem várt.

Hadd zárjam rövidre: ha te azt mondod, hogy ilyen esetek a ködös régmúltban talán előfordulhattak, de a "felvilágosult" világban ez kizárt, hogy ilyen működjön - akkor tényleg csak a nyers erő, az adokkapok, a mészárlás marad. Vagy - az ilyen "kisiklásokat" megelőző kifinomult, begyakorolt uralom permanens működtetése, az ún. elnyomás. Nem olyan ostobán, hogy fölrobbanjon, csak épp annyira, hogy a tehetetlenség-lehetetlenség légköre vegyen körül szinte mindenkit.

De: ha nincs "vagyonos kereskedő", aki saját szakállára - (családja kárára....) - jótékonykodik, akkor onnét megáll a tudomány? Onnantól minden prolinak személyesen kell szembennie a "hatalommal"? Képtelen ötlet, hogy 99 család eltartson egy századikat - saját "szolgálatába" állítva? (Föltéve perzse, hogy a mai magyar szegények és elnyomottak zöme azért jóval odébb van a közvetlen éhhaláltól és testi szenvedéstől, mint a 17-19. század nyomorgói...)

Szóval: "ideális világot" álmodni korántsem akkora kunszt, mint egy reálisan elérhető jobb állapothoz vezető valódi uatat megtalálni, azon elindulni és végigmenni. Prektikusan társakkal, ha "egyedül nem megy".

A mai(?) hvg-ből egy érdemi megállapítás egy érdemtelenül terjengős cikkből:

"aki ma aktív, az mind egyéni programmal, agendával rendelkezik, csupa magányos szakadár"

unionista (törölt) 2015.02.15. 00:29:53

@panelburzsuj:
a magyarok pont azért nézték a rabszolgasors című sorozatot, mert a papír díszletek között a rabszolgák még jobban szenvedtek, mint errefelé a munkásosztály. és a magyarok azt gondolták, hogy nekünk azért mégis csak jobb egy kicsit. a helyi párttitkár is jobb, mint a geci leoncio.

ha valaki azzal példálózik, hogy a britek gyarmattartó rabszolgák. akkor azt jelenti, hogy itt jó. mert itt nincs rabszolgaság. csak elnyomatás. de a többségi magyarok egy félelnyomó rendszert akarnak, nem igazi szabadságot. szegény kis isaurát szabadítsák fel. de minket csak nyomjanak el. csak azért olyan nagyon mégse. mert akkor nem igazi a szabadság és lehet panaszkodni. a magyarok ezt imádják. vonaton egyszer olyan kocsiban ültem, ahol az utasok egy része konkrétan vetkőzni kezdett azért, hogy a megmutassa másiknak, hogy neki van nagyobb problémája. az semmi. és mutogatták a műtéti hegeket. volt aki felhúzta a nadrágját, hogy megmutassa egy idegennek, hogy neki milyen csúnya a lába. kerestem a kandi kamerát. ez nyilván valami tréfa. de nem. a magyar történelem szenvedéstörténetek sorozata.

szerintem pozitivista módon egy megyét lehet megszólítani. mert azok kisebb és főleg zártabb közösségek. nyitott társadalomnak csak demagóg szövegeket lehet mondani. szerintem a megyék karakterét kell eltalálni. mit jelent békés és a viharsarok. az egy kis centrális erőtér. a trónok harcát kell eljátszani megyékben. és ehhez nagyon magas érzelmi és értelmi kvalitások kellenek. bele kell érezni egy nemzetség lelkületébe. úgy, hogy ez nem egy játék, nem egy fikció. nyilván ez a brutális profizmus:
www.youtube.com/watch?v=1-ZZ7HlNQgk
ebben meglássa magát sarkadkeresztúr vagy csanádapáca. úgy, hogy ezek mögött konkrét projektek legyenek. ha egy csapat kitalál egy iparvárosot és a környező járásokat és ehhez hozzárendeli az alkalmas idegeneket, akkor az már olyan teljesítmény, ami előtt kalapot lehet emelni. egy idegen ország kormányát és megyei önkormányzatot kell összekapcsolja. a latinkereszténység, a németrómaiság vidékies, keleties, nem ortodox változatát kell megvalósítani. nagyon sok ilyen jellegű fantasy készült mostanában. mert ezeket imádják a fiatalok.
www.youtube.com/watch?v=UQm9torR1K8

unionista (törölt) 2015.02.15. 00:51:08

@panelburzsuj:
szóval ha megnézed, akkor ehhez a jobbik hasonlít a leginkább. és ők a legnépszerűbbek a fiatalok közében. vagy mondjuk torgyán volt az első nagy szerepjátszó politikus. szóval torgyán volt az, aki értette, hogy el kell játszani a konfliktusokat. a kisgazdapárt nyilván alkalmatlan volt a hatalomgyakorlásra, de torgyán értett valamit értett a közélet lényegéből. az összes párt alkalmatlan az ország vezetésre. mert itt nem elég egy szintet tartani. az emberek a tömeges felemelkedést várják. és ahhoz pártatlanok kellenek. szóval tényleg a magas értelmiség. és ez a szerepjáték is. hogy rendben én nyomom fullban a kretént a zsidókkal kapcsolatban. csak úgy, hogy nehogy valamelyik idióta bántani merészelje őket. és akkor majd ezen vagy azon a ponton szállok ki. mert ezt a konfliktust megnyerem. azt elvesztem. eljátsszunk egy mesevilágot, amiben a köznép a statisztéria, és ha azt ők végigjátsszák velünk, akkor talán előre jutunk. ez a fantasy és a reality sajátos ötvözete. de ehhez kisebb és zártabb közösségek kellenek. ez a megye és a járás. illetve a hitközségek filozofikus világa. abba kell beszorítani a zsidókeresztényeket. és amíg ezt nem értitek, addig ezt nem lehet játszani. ez minimálisan 6-8, de könnyen lehet, hogy 20-30 év.

panelburzsuj 2015.02.15. 12:55:03

@unionista:
Túl sok a képzelgés ahhoz, hogy kedvem legyen tételesen végidrágogatni. A fantomokkal hadakozásból már kiöregedtem - nem vagyok egy neoteny...

Oké: válts apróra a nemrég elhunyt jeles debreceni származék ötletét, és találd ki a megyéket. Aztán írd le az eredményt, és becszóra mondom - el fogom olvasni.

De a tévelygésekben hadd ne tartsak veled.

panelburzsuj 2015.02.15. 12:58:45

@panelburzsuj:
(kiganézott kiadás)

Túl sok a képzelgés ahhoz, hogy kedvem legyen tételesen végigrágogatni. A fantomokkal hadakozásból már kiöregedtem - nem vagyok egy neoteny...

Oké: váltsd apróra a nemrég elhunyt jeles debreceni származék ötletét, és találd ki a megyéket. Aztán írd le az eredményt, és becsszóra mondom - el fogom olvasni.

De a tévelygésekben hadd ne tartsak veled.

tamas11 2015.02.15. 14:56:04

@HaFr:
PKP a fidesz mellett?
Ilyenkor, azaz pártalapításkor, legfontosabb az új alakulat pozícionálása: kitől merre állunk, kinek ellenében határozzuk meg magunkat? Honnan várhatunk majd szavazókat? Nálad visszatérően a baltól tartott távolság az első tétel,( Attól, amit épp annak nevezel). Mert hiába az orbánellenesség, az tartalmilag rosszul orientál. Ezt még meg lehet indokolni, emészteni, a min.elnök nem egy világítótorony-alkat.
De én nem mennék el odáig, hogy úgy szerezzek szavazókat a fidesztől, hogy hasonlítanom kelljen rá, igazodni hozzá, mert neki mostan múltja van...Szóval, hogy Orbán léte ellenére, a pártja mellett tűnhessek fel egy jövőképben. Tudom, hogy ez realitás, mert változás esetén is, a második legerősebb körülmény a fideszhagyaték lesz.
DE nem mindenki számára bocsánatos.
Akkor például engem nem fogsz megtalálni a PKP közelében, pedig 700 posztban bizonyultam potenciális konzervatívnak.
vajon hányan gondolkodnak ugyanígy?

unionista (törölt) 2015.02.15. 17:30:27

@panelburzsuj:
hja, és középeurópát is. ezek melléktermékét olvashatod.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2015.02.17. 12:12:33

@tamas11: Nem tudom, mit hiszel, honnan kellene nekünk szavazókat szerezni, ha nem a mostani fideszesek és a polgári gondolkodású bizonytalanok és a nem-törzsi balosok közül. Csak innen lehet, és ez szerencsésen egybeesik az értékrendünkkel. Ezt követjük, mi vagyunk a világítótorony. Nem kell aggódni.

clara trilla 2015.03.11. 15:07:43

@GaborV: Remélem, a lektor nem két n-nel írja: utána! Üdv, a többivel max. egyet lehet érteni... :)

tamas11 2015.03.11. 17:13:16

@HaFr:
Tényleg ne vedd szófacsarásnak, de a polgári gondolkodású bizonytalan, és a nem-törzsyi balos bőven elég. Ugyanis ha ezek a mértékek hitelesek, és "ülnek" a kiválasztódás során, akkor úgyis megjelenik ott a csalódott fideszes is Persze a csaló-DOTT-hoz ragaszkodnék, a DOTT nem hiányozhat a csaló eredet mögül.A hideg rázna, ha már kezdetnek a voltfideszesekkel kéne civilösszfogást játszani.
süti beállítások módosítása