1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2014.09.21. 00:55 HaFr

Miért különleges Auschwitz?

Hallom rendszeresen az érvet a soá relativizálása érdekében azoknak a szájából, akiknek már elegük van a zsidó "hisztériából", hogy a fehérek amerikai hódításai, a Tajpej-parasztfelkelés és az azt követő megtorlások, a vörös khmerek, a "kuláktalanítás", az egymás követő afrikai törzsi háborúk stb. áldozatai legalább akkora bűnei az emberiségnek, mint a zsidó nép felszámolására tett kísérlet. És ez így is van. A soában nem az a különleges, hogy népirtás volt, sőt az áldozatok száma miatt sem tűnik ki az említett sorból, mi több, az is csak relatív érdekességgel bírhat (ha konzervatív emberként nekem többel is, mint az átlagnak), hogy a saját kultúránk vérzett benne. A lényege és egyedisége mégis inkább abban rejlik, hogy az összes említett közül messze a legfejlettebb, a hellenizmussal, a kereszténységgel, a reneszánsszal és a felvilágosodással körülbástyázott humanitásra épülő nyugati civilizáción belül esett meg, egy csapásra véget vetve minden illúziónknak, amely "az emberi fejlődéshez" fűződött. Auschwitz-cal az ember az önmagába vetett hitét rombolta le, és éppen ezért van, hogy Auschwitz nem csak az áldozatok, sőt nem is az elkövetők ügye. Egyetemes ügy.

Auschwitz után nincs -- vagy csak feltételes reménnyel -- visszatérés a klasszikus embereszmény(ek)hez, ezután "nem lehet verset írni", és valóban, Auschwitz után és okán az erkölcs, az ész és a műveltség megszűntek értéknek és társadalomszervező erőnek lenni, a korunk átmenetileg még a káoszé, mielőtt végleg át nem veszi fölöttünk az uralmat a technika. Aki nem látja a soában a mindannyiunk sorsában beköszöntött radikális fordulatot, az nem elsősorban antiszemita, hanem vak. A soában nem egy nép rendült meg, hanem az az emberi civilizáció süllyedt el végleg, miután előtte száz évvel Isten halálát is kimondta -- és valóban, az ember nem élte sokkal túl a teremtője felszámolását. Minden együttérzésem és szégyenkezésem tehát a zsidóságé, ellenben a gondolataim kizárólag az ember halála okán tűnnek merő anakronizmusnak. Az utóbbi miatt nem létezünk észlelhető formában. "Mintha nem léteznének emberek, csak kísértetek." (Kertész)

U.i.: Paradox módon a nyugati civilizáció Auschwitz-cal megpecsételődött sorsát szentesíti most az Orbán-kormány tevékenysége idehaza, a honi "kísértetetek" körében, és ez tükröződik az ellenzék arra való képtelenségében, hogy a modernség nyelvén szólaljon meg. Kertész kitüntetése nem csak ravasz gesztus volt.

155 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr896715859

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Emberiség és népek írtása zsidó Isten módra 2014.09.22. 10:47:14

Egy erkölcstelen törvény, ami Simicska Lajos "jogom van hülyének lenni" kijelentésével ellentétesen, megvonja a hülyeséghez való jogot, kicikizése lenne ez a képmontázs.

Trackback: Antiszemita az aki ... 2014.09.22. 10:41:59

A Szórakoztató Képes Erkölcstan blog álláspontja szerint az idézet mondás az azt mondó személye nélkül is jellemző és találó. Pláne a karikatúrával együtt: "Korábban az volt az antiszemita, aki gyűlölte a zsidókat, most az az anti...

Trackback: Pozitív Diszkriminálás 2014.09.22. 10:41:36

Kazár származású, zsidó vallásra áttértek szeretete kormányzási szinteken. Túl jó teljesítés.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2014.09.22. 09:07:19

"Miért különleges Auswitz?"

Nem különleges. Ugyanolyan népirtás, mint az összes többi.

Egyszerűen csak jobb a marketingje.

gigabursch 2014.09.22. 09:09:38

"(...)a saját kultúránk vérzett benne."

Tévedés:
Az emberiség saját kultúrája 1920-ban Versailles-ben vérzett el.
Érdemes rákeresned Pap Gábor Tri-a-non c. előadására a TeCsőn.
S nem csak Magyarország és a magyarság vonatkozásában.
Az egész egyetemes világ viszonylatában.
Háromszor tagadták meg az Életet, a Teremtést és a Jóistent, bárhonnan is nézzük és bárkiét nézzük.

diszkriminans (törölt) 2014.09.22. 09:11:56

"A lényege és egyedisége mégis inkább abban rejlik, hogy az összes említett közül messze a legfejlettebb, a hellenizmussal, a kereszténységgel, a reneszánsszal és a felvilágosodással körülbástyázott humanitásra épülő nyugati civilizáción belül esett meg, egy csapásra véget vetve minden illúziónknak, amely "az emberi fejlődéshez" fűződött."

A brit birodalomban és az USA-ban történt népirtások a 19. század vége felé is folytak, az már eléggé humánusnak mondott korszak volt (nem beszélve a korábbi példákkal, a felvilágosodás és a humanizmus sokkal korábbi eszmék). A holokauszt nem attól lett kiemelt, hogy ez megtörténhetett, hanem attól, hogy a szövetségesek totális győzelme miatt ez a bili 100%-ban kiborulhatott, szemben a történelem számos más népirtásával (amit meg a japánok műveltek Kínában, az európai szemmel túl távoli). Szóval nem döntött meg semmit a holokauszt, már előtte is nyilvánvaló volt, hogy az ember technikai és civilizációs fejlődése nem teszi humánusabbá, de kevésbé humánussá sem az emberiséget.

gigabursch 2014.09.22. 09:14:55

@muchiduuuu:
Stirlitzet sose zavarták a tények.
Még a legutolsó kutatásokat sem tudta elolvasni. Lemaradt egy több évtizedes, többszörösen tettenért, azóta épp a zsidó kutatók által is felülvizsgált adatsoron.

Anno ment a Karsai-Perge vita a számokról-eseményekről a kurucon. Jó szívvel olvastam, mert bár volt benne indulat is, de az indulaton a vita előrehaladtával az érvelések felülemelkedtek.
Tanulságos mindenkinek.

diszkriminans (törölt) 2014.09.22. 09:20:07

@STIRLITZ:
Minél távolabbi múltba nézel vissza, annál kisebb a népsűrűség, és annál fejletlenebb a technika. Ami akkor pár hónap volt, az 500 évvel korábban éveket vagy akár évtizedeket jelentett. Na de pl. a Tatárjárás az bruttó 2 év volt, és az akkor 3 milliós Magyar királyság lakossága 2 millióra esett, inkább nem is vetíteném a nácik által a 2. világháborúban megszállt terület lakosságára...

gigabursch 2014.09.22. 09:21:00

@a Ténytár:
Mi kezdtük el?
Mit is?
AZ I. VH-t?

Nocsak...

Ha a mi alatt a degenerált hápszbúh-okat érted, akkor kérlek módosítsd a felvetésedet.
Az ugyanis nem tartozik bele a "mi" kategóriába.

...csak azok a fránya tények...

gigabursch 2014.09.22. 09:23:11

@Muad\\\'Dib:
Közép- és Észak-Amerikában a spanyol-protugál-angol=(brit)-francia négyes alsó hangon felszámolt úgy 35 millió őslakost, népeket, nyelveket, írásbeliséget, vallásokat törölt el.
De kik voltak a hitelezők???

diszkriminans (törölt) 2014.09.22. 09:24:04

OFF:
Egyébként éppen a technikai fejlettség kérdése miatt nem hiszem el, amit Nagy Sándor birodalmáról tanítanak ma történelemből... Valami ott biztosan nem stimmelt, vagy a technikai fejlettségi szint volt magasabb, mint ahogy ma mi tudjuk, vagy a hódítás volt sokkal korlátozottabb, vagy sokkal több ideig tartott, több generáción át.

diszkriminans (törölt) 2014.09.22. 09:33:27

@Muad\\\'Dib:
Mondjuk az emberi természetnek az is része, hogy házon belül sokkal humánusabb, mint kifelé, ilyen értelemben az történt, hogy a nácik házon kívülinek nyilvánítottak egy réteget, hogy azokat is lehessen gyilkolni.

diszkriminans (törölt) 2014.09.22. 09:35:39

@diszkriminans:
Bár jobban belegondolva, félig-meddig előtte is házon kívülinek voltak nyilvánítva.

nnnnnnnn 2014.09.22. 09:44:17

a történelem minden korszakának megvoltak a maguk népirtásai. annak a kornak auschwitz és a gulágok voltak. bármilyen korban is él az ember, az alapvető pszichológiája nem fog változni, azt meg, hogy mire képes, bemutatták a börtönkísérletek és a többi. minden kornak meglesznek a maguk nagy háborúi és népirtásai, egyszerűen azért, mert ilyen az emberi faj.

STIRLITZ 2014.09.22. 09:44:45

@diszkriminans: Nagyon rosszak a számaid. A valóságban: 1242-ben épp 2 millió volt az ország lakosságszáma, és ebből fél millió pusztult el a tatárjárásban. A fél millió pedig nagyon messze van a 6 milliós soá áldozat-számtól.

STIRLITZ 2014.09.22. 09:45:53

@csentecsa: Ez természetesen hülyeség. Hol olvastál te olyan baromságot, hogy Ukrajnában 1932-33 ban 7 millió embert öltek volna meg???

gigabursch 2014.09.22. 09:46:16

@diszkriminans:
Az az érdekes, ha egyszer beszélgetsz régészekkel - nekem volt már szerencsém -, s akik tolják a "hirtelen feltáró régészetet" pl. az autópálya-építéseknél, azt mondják, hogy az a feltárt temetőmennyiség és egyéb gazdasági élethez kapcsolódó tevékenység nyom alapján bizony azt a számot nem árt erősen felülvizsgálni, hogy mikor és hányan élhettek.
S a legszebb benne az, hogy mindezt nem publikálhatják, de nem csak itt, hanem tőlünk nyugatabbra sem.

Érdekességképp:
Elég sok írásos nyoma, meg néphagyománybeli nyoma van Atilla hadjáratának szerte-szana, ami végülis Róma megroppanását okozta.
Azok az embertömegek, akik részt vettek mindkét oldalon a hadjáratban olyan nagyságú otthon maradt embertömeget kellett, hogy jelentsenek (hisz gazdálkodni kellett), hogy Európa Atilla korában +- olyan népsűrűségű volt mint mondjuk 50 éve.

Engem igencsak elgondolkodtatott az ilyen beszélgetés.

STIRLITZ 2014.09.22. 09:47:44

@muchiduuuu: Te is náci vagy, te szerencsétlen? Gratulálok. Az meg az értelmi szintedet jelzi, hogy épp engem nevezel relativizálónak, amikor épp a szélsőjobbra jellemző, hogy azzal jön: pár tízezren vesztek oda a holokausztban. (Na az tényleg relativizálás.) Marha.

gigabursch 2014.09.22. 09:49:00

@STIRLITZ:
Ennyit éhen halasztottak.
Végül is nem ölték meg őket, hanem csak gondoskodtak arról, hogy meghaljanak.
Pár hete volt az archív-fotós blogon épp erről egy adag elborzasztó kép.

Ez olyan gondolkodás és mentalitás, mint a megkövezés:
Nem én ölöm meg, hanem a kő. Miért tartja pont ott a fejét...?

outtatime 2014.09.22. 09:50:43

Bűntudatkeltés?
Miért lenne bűntudatom 2-3 generációval innen a történtek után? Vagy akár a nagyapám, apám, fiam miatt? Nem vagyok ugyanaz az ember én egy teljesen másik ember vagyok, nem felelek senki tetteiért, mert elsősorban nem érdekel, másodszor ott sem voltam, persze történetesen nem szeretem a zsidóság álszent hozzáállását sem a múlthoz, sem az állami szinten művelt jelenhez. Józanul belegondolva ne sírjon egyik vallási vagy etnikai alapon önmeghatározó nép sem a múltbéli sérelmei miatt, főként ne lassan 100 év távlatában, amennyiben és miközben ugyanazt, ha nem rosszabbat művel a jelenben.
Ha ettől antiszemita pusztulat vagyok, akkor az vagyok.

A cikkhez csak annyit tennék hozzá, a technikai fejlődés 90%-ka (becslésem, nem tudok tényadatot) legalább gyökereiben onnan indult, hogyan irtsuk embertársainkat messzebről, gyorsabban, pontosabban, legkevesebb ráfordítással, a legnagyobb hatásfokkal, lehetőleg minél kényelmesebben.

Pár évente kirobban egy-egy nagyobb szabású háború. Lehet konteó, de én úgy érzem, ezek nem mások, mint PR-bemutatók a legújabb fegyverfejlesztések okán, valamint indokok az ebbe ölt irdatlan pénzek eltüntetésére.
Amennyit a 3-4 legnagyobb katonai erejű ország ebbe beleölt, már termővé lehetett volna tenni a Szaharát. Nincs új a Nap alatt, az ember egy frutsztrált mindenevő majom, amely időnként ragadozónak képzeli magát, de leginkább tömegben egy ostoba massza.

muchiduuuu 2014.09.22. 10:15:33

@a Ténytár: Mi bajom? Talán az hogy el keni pl annak az 1 év alatt kiéheztetett 7 millió ukránnak a halálát, vagy a 4 év alatt kinyírt 2 millió kambodzsai halálát, és a többi sokmillió kiirtott embert, láthatóan valami beteg faji ideológia alapján. Sőt még le is tagadja ezeket.

Olvasva a többi hozzászólását ahogy még ő nácizik, hát az egyszerűen hihetetlen. Se a valóságban, se az interneten nem találkoztam még akár csak hozzá közelítően undorítóan szar lénnyel (mert embernek inkább nem nevezném, sem állatnak mert még megsértődnének).

unionista... (törölt) 2014.09.22. 10:22:05

@a Ténytár:
az rendben van, hogy a kápolnási utcai zsinagógát felújítják. kósa lajos adja át. és? ő a balkáni szefárd kultúrát képviseli. szóval ők a népnemzeti tábor. de ez teljesen legitim. én még kedvelem is kósa egyszerűségét. de kósának sincs átfogó és komplex városfejlesztési terve. nem állt össze a "nagy-kép". hanem építkeznek össze-vissza. a polgárság ezeket a létesítményeket legfeljebb kezdetben érzi magáénak. a nagyerdei stadionba 1500 néző látogatott ki. ennyien fütyülték a lokit. az idény elején ennél többen váltottak bérletet. a ségécé plázát alakítják át kaszinóvá. állami támogatással, adókedvezményekkel. és ugye a pletyka az, hogy nem kell a játékgépek pénzét a klubpénztárban tisztára mosni. a foci egyébként veszteséges ha nincsenek európa kupa meccsek. és azt is beszélik, hogy a két szerb kapus eladta a meccseket. az egyiket el is küldték. oké, hogy ezek csak pletykák. de néha ezek állnak közelebb a valósághoz. és nem a hivatalos verziók.

---

a deák ferenc utcai nagy-zsinagóga romjai hivatalos verzió szerint véletlen égtek le. a háború utáni időkről beszélünk. az, amit kigugliztál. csak annak a nyomát nem látod a képeken. és az a környék petőfi tér. és az utcákat is átnevezték. részben a bombázások miatt. részben azért, hogy ennek ne maradjon emlékezete. de én nem azt állítom, hogy ez jó. én komálom a zsidókat. ti azt hiszitek, hogy azért van antiszemitizmus, mert beszélnek róla. azért van, mert a zsidó kultúra nem vált a magyar integráns részévé. és ehhez beszélni kellene erről. csak nem lehet. mert rögtön ordítjátok a fasizmust. a másik csoport meg persze kommunistázik. de a nép ezekre egyre kevésbé szavaz.

nnnnnnnn 2014.09.22. 10:28:16

@STIRLITZ: "A soá azért nem tekinthető a nyugati civilizáció bukásának, mert ugyanez a nyugati világ kivetette magából, eltaposta, megbélyegezte és mindörökre betiltotta a holokausztot megvalósító nácizmust! Csak a populista kelet-európai, szervilizmushoz szokott társadalmak (magyar, orosz, belorusz) kivételek. Nem az egész nyugati világ."

ne haragudj, hogy felvilágosítalak, de attól, hogy most mindenki nyilván természetesen fél a nácizmustól és civilizáltságra és humanizmusra, demokráciára és egyebekre hivatkozva óvja-félti az emberiséget, ettől függetlenül ugyanúgy lesz még népirtás, haláltábor, nácizmus, legfeljebb nem így fogják majd hívni. naivitás, ha azt gondolod, hogy egy kultúra, csoport, civilizáció, csak azért, mert jelenleg "kulturált" vagy civilizált, nem termelhet ki magából egy népirtó diktatúrát. ez már egyszer megtörtént, a németek is teljesen kulturáltak voltak. ugyanígy meg fog történni még egyszer valahol a bolygón előbb utóbb. kicsiben rengetegszer megtörténik szerte a Földön folyamatosan.

burakefendi 2014.09.22. 10:32:07

Auschwitz szerintem nem az ember önmagába vetett hitét rombolta le, csak a nyugati ember kiválóságára tett kérdőjelet. Mert a nyugati ember auschwitz után is - önmagát önmaga számára újrafogalmazva - kiválóbbnak gondolja.

panelburzsuj 2014.09.22. 10:32:31

@unionista...:
"zsidó kultúra nem vált a magyar integráns részévé"

Mi a magyar kultúra? A Bartók, a Sebő, vagy az Aradszky? És melyik integrálódott mélyebben, tartósabban a "tömegekben"?

igazi Ténytár 2014.09.22. 10:37:13

@gigabursch: Igen. Pontosan ez az állandó magyar sunyiság a baj!

Akkor éljen a háború felkiáltással mentünk a Habsburgokkal a háborúba (es így kezdődött el az 1VH. Es az nem mentség hogy de benne volt a levegőben úgyis elkezdődött volna máshoz később!) noha nekünk az égadta világon semmi érdekünk nem volt.

Sot, a nemzeti hős Kossuth Lajos ezt próféta módjára előre látta, figyelmeztette anno (Kasszandra levél) de nem, letojtuk.

De ujjé, menjünk jó buli. Aztán amikor elvesztettük még nekünk állt feljebb hogy izé, Trianon...

Majd két évtizeddel később ÚJRA, megint. Pedig ott is volt figyelmeztetés, hogy nagy ara lesz (Teleki) Aztán megint csak nekunk állt feljebb hogy izé, már miért?

De jó, tanultunk a borzalmas hibáinkból belőle mint a nemetek, japánok...

A francokat, mai napig éljenezzük a főbűnösöket, mosdatjuk a sz@ros történelmünket és tetteinket, hogy de nem is mi hanem mások (lásd itt hogy a szinten irtott cigányok (!!!) a bűnösek a debreceni holokausztért),

Aztán csodálkozunk miért tart ott Németország es japán ahol...mi miért dörgölőzhetünk a keleti diktatúrákhoz hatalmas nemzeti sikerent most.

unionista... (törölt) 2014.09.22. 10:42:10

@a Ténytár:
nagyon utálom, amikor félmondatot vágsz ki. ha ez olyan fontos, hogy kik követték el a deportálást, a gettósítást, akkor nézzük meg konkrétan. nézzük meg, hogy a háborús bűnösök milyen eredettel rendelkeztek. és ki fog derülni, hogy jellemzően nem a többségi magyarok voltak.

debrecenben a lakosság döntő többsége kertségekben lakott. nem is vágytak arra, hogy belvárosba költözzenek. a "piacz útczát" arra használta, ami a nevéből is következik. fenntartsa a piacot. és ott elcserélje a megtermelt árut. a "csapó útczában" a gubacsapók árulták a portékáikát. a "német útczában" a németek. csakhogy a háború után a zsidók a belvárosi ingatlanokat el kezdték felvásárolni. és ráadásul a város környéki földeket. nagyon sok szegény volt. és a többségi magyarok úgy érezték, hogy kiszorítják, kisemmizik őket.

de ezzel együtt a kertségekben lakó átlag magyar nem ölt. hanem sok esetben olyan cigány családok költöztek be, akiknek putrijuk sem volt. szerinted hogy lehetséges az, hogy a nagytemplomtól néhány száz méterre tömegesen foglaltak el ingatlanokat. hogy vehették meg azokat? hogy kerültek oda? de ha nem lehet ránézésre azt mondani, hogy cigányok, akkor vizsgáljuk tudományos alapossággal.

akkor ezt a sztorit meséljük el tényszerűen. a betelepüléstől a kitelepítésig. ti csak auschwitzot emlegetitek.

Muad\\\'Dib 2014.09.22. 10:44:21

@a Ténytár:
Az 1. vh-ba szinte minden országból ujjongva vonultak az emberek (megjegyzem nálunk legalább volt olyan politikus, aki ellenezte a háborút). A második esetében pedig igen nehéz lett volna megoldani, hogy kimaradjunk és jól jöjjünk ki belőle. Persze okosabb politizálással talán meg lehetett volna úszni, de nagyon kérdéses. Ráadásul, mint a lengyel példa mutatja, az sem feltétlenül számított a "végelszámolásnál", hogy valaki szövetséges oldalon keveredik bele, vagy nem.

igazi Ténytár 2014.09.22. 10:45:13

@muchiduuuu: Mondd mar te nagy zseni Izrael ugyan miben keni el annak a nyomait? Mi közük van nekik ahhoz, hogy pl. Orbán most Putyint szopja le, meg azután is hogy naciknak neveztek minket nehogy megsértse az oroszokat (= elkenjek a kommunizmus bűneit)?

Azt mar meg sem említem a magad fajtáknak hogy gondolkodj el azon mi a különbség ha azért akarnak megölni ami a foglalkozásod (= tehetsz róla, MEGVÁLTOZTATOD), vagy azért mert egyaltalan létezel (=semmit sem tehetsz ellene).

Es ugye ez mai napig el Izrael ellen a közel-keleten.

Megnéznem a nagy síró képetekét, ha úgy kellene élnünk nap mint nap, hogy Románia, Ukrajna, Szlovákia, Szerbia Magyarország létezését is ellenzi, céljuk a tengerbe ize... a homokba fojtásunk.

igazi Ténytár 2014.09.22. 10:47:07

@unionista...: "azért van, mert a zsidó kultúra nem vált a magyar integráns részévé"

Ezt meg el is fogadnám, ha NEM VERNÉNK A MELLÜNKET A NOBEL-DÍJASAINKKAL!
(Ja, olyankor magyar, nem budos zsido)

Most akkor RÉSZE VAGY NEM?

Abendsen 2014.09.22. 10:47:37

@a Ténytár: "2, SENKI sem halt meg miatta,"

Jaj.

braue 2014.09.22. 10:50:25

Nem, nem egyetemes.

igazi Ténytár 2014.09.22. 10:50:53

@Muad\\\'Dib: A masodikbol is ki lehetett volna, csak ugye
1, Nem akartunk, mert nyaltunk akkor is oda aki többet ígér, meg akkor is ha egyébként minket se néztek sokkal többe a nácik mint a ruszkikat

(dettó Orbán-Putyin noha mar másodszor aláz meg minket félév alatt! Nem tanulunk soha!)

2, Akkor ugye "magyar-magyarok" is haltak volna meg tömegével, nem csak "zsidó-magyarok", azt meg már mégse.

igazi Ténytár 2014.09.22. 10:52:16

@Abendsen: Tessek sorold hogy hány magyar halt meg a Trianoni döntés miatt!

Az 1VH-ban rengetegen, de Trianon maga mennyi, hol, mikor?

sorold!

igazi Ténytár 2014.09.22. 10:57:18

@unionista...: Persze, a nácik akik ugyanúgy irtottak a cigányokat is, azok nem a magyar csendőrségtől kaptak a segítséget a rekord hatékonyságú bevagonirozahoz... hanem a cigányoktól.

A választ maga adod meg.

Amikor ott állt üresen a hely mert a tulajt szépen bevagonírozta (a cigány vasutas, cigány csendőr és cigány nyilaskeresztes) akkor a debreceni paraszt nem költözött be mert neki ott volt a kertvárosban a helye. Ki hajléktalan ment akkor volna oda?

Muad\\\'Dib 2014.09.22. 10:57:32

@a Ténytár:
Mind anyai, mind apai ágon igen sok rokonom veszett oda a 2.vh alatt. És ez nem egyedi a legtöbb településen szinte nem volt olyan család, aki ne vesztett volna el valakit.
Az, hogy nálad csak a zsidók számítanak embernek pontosan mutatja milyen alak vagy...

muchiduuuu 2014.09.22. 11:00:29

@a Ténytár: te most egyébként miről beszélsz? Hogy jön ide izrael?

igazi Ténytár 2014.09.22. 11:04:08

@Muad\\\'Dib: Olvasd el, hogy magam írtam "benne volt a levegőben úgyis elkezdődött volna máshoz később!" DE EZ NEM mentség arra, hogy biza mi kezdtük el!

Gondolj mar bele, elfogadnád érvnek ha egy állat megerőszakolja a lányodat érvnek, hogy de hát mások is voltak ott, igyis-ugyis megtörtént volna...hát akkor ő nem bűnös, meg milyen gyalázat hogy 25ev börtönt kapott, az olyan szigorú és jaj oda az élete (=Trianon)?!

Ugye nem. De mi mai napig ezt csináljuk.
Mi nem, a Habsburgok azok. Mi csak mentünk eljenezve, de kötelező volt, mert különben...

izé mi is lett volna? SEMMI! (Nem támadtak volna minket a szerbek helyett az osztrákok, stb.

Muad\\\'Dib 2014.09.22. 11:09:42

@a Ténytár:
Igen, a politikánkra jellemző volt mindig is a töketlenkedés. De ettől függetlenül elhiheted, hogy nagyapámnak (meg még rengeteg másik embernek) például millió dolog kellemesebb lett volna, mint átvenni a behívót a 2.vh idején és elmenni az Isten háta mögé harcolni.

Abendsen 2014.09.22. 11:11:12

@a Ténytár: Igazságosabb béke esetén nincs Hitler és nincs erős antiszemitizmus, Magyarországnak szélesebb a diplomáciai mozgástere etc.
Bár látom, hogy személyedben egy tőrőlmetszett hülyével állok szemben, azért megsúgom, hogy a történelem egy viszonylag komplex folyamat ahol léteznek bizonyos oksági kapcsolatok.

gigabursch 2014.09.22. 11:20:26

@a Ténytár:
????????????????

Hozzak nyugtatót?

2014.09.22. 11:47:37

@STIRLITZ: "Nagyon rosszak a számaid. A valóságban: 1242-ben épp 2 millió volt az ország lakosságszáma, és ebből fél millió pusztult el a tatárjárásban. A fél millió pedig nagyon messze van a 6 milliós soá áldozat-számtól."

Ez mekkora csúsztatás már!
Előszöri is a félmillió az a lakosság negyede volt. 25% érted?

Ehhez hasonlítod a 6.000.000 zsidót, úgy, mintha azokat mind Magyarországról holokausztolták volna bele a Dunába...

A 6 millió az az Európai zsidó áldozatok száma volt, ugye? Hányan laktak akkor a kontinensen?

Akkor ilyen relációban a tatárjárás messze nagyobb népirtás volt, ebben megegyezhetünk, asszem.

2014.09.22. 11:48:45

@STIRLITZ: Épp egyel feljebb relativizáltad a tatárjárást a saját szájízednek megfelelően és képes vagy ezt ideírni? :-)

unionista... (törölt) 2014.09.22. 12:00:54

@panelburzsuj:
az autentikus magyar paraszti kultúra. aminek mondjuk része a "danolászás". ebbe bekapcsolódott mondjuk a cigány kultúra. ebből lett a "magyar" nóta és a "lakodalmas". ennek van egy szlovák és szerb változata. de ez jelentős részben cigány eredetű. és ez integrálódott. így tudunk egy húron pendülni. nézd meg ezt a videót:
rtl.hu/rtlklub/xfaktor/mc__attika_es_sir_round
érdemes megfigyelni az embereket. a zsűrit. ezek énekelni nem tudnak, táncolni sem. "hadd lássam a kezeket". uramisten. és tóth gabi nevű fogja a fejét. de aztán utána már táncolnak. érdemes megnézni a döbbenetet "little g" nevű arcán. alföldi róbert először beindul. de aztán azt gondolja: nem erre nem szabad rezonálni. ez borzalmas. ezt nem. csakhogy a közönség állva tapsol. ezek a srácok reppelve ordítják: "éldegéltem, mint a hal a vízben. laktam én az ó utca tízben. hopp. hopp. hopp." magyarázzam ezeket a mémeket. kössem össze a génekkel. mérjük fel természettudományosan? ezeket hiányoljátok? vagy akkor ezeket sztereotip kijelentésként hagyjuk meg. nem véve túl komolyan, de azért nem is mellőzve teljesen.

szóval ehhez az alapvetően kelet-indoeurópai és őseurázsiai kultúrához integrálódtak a szlávok. van ennek egy szlovákos változata: kopala studienku. az is "csujjogatós". de a 3+2 nevű együttes megjelenítette a szerbes vonalat. "csipkés kombiné". összekombinálódtak ezeket. a népek megtalálták a közös platformot. kicsi falum ott születtem én. sárgul már a kukoricaszár. de létezik ennek a sváb változata is. és cigány.

a zsidók nem integrálódtak ehhez, és a keresztények sem igazán. és lehet eltartott kisujjal közelíteni, de a zsoltárok sem mind mesterművek.

szóval ez a probléma. a budapesti zsidók azt mondják, hogy ezt a "népiesch" borzalmat felejtsük el. ez egy teljesen legitim álláspont. de az is, hogy "mocskos zsidók". félre értés ne essék. abszolút nem ezt gondolom. csak ha szólásszabadság van, akkor ez is legitim. nem lehet "zéró toleranciát" hirdetni. ha lehet azt mondani, hogy "lábszagú magyarok", akkor azt is lehet ordítani, hogy "mocskos zsidók". és szavazunk.

én meg azt gondolom, hogy ezt gyengén, de mégis csak össze kellene kapcsolni a magyarsággal. a helyi viszonyokra adaptálva. szóval el tudnám képzelni azt, hogy a "credit suisse debrecen" nevű labdarúgcsapat indulója valami ilyesmi lenne:
www.youtube.com/watch?v=zsOfU-MHXFE
svájci zsoltár. csak nem az alpesekről énekelnek, hanem az alföldről. szóval ez a reformált "óbégatás". és a jobbikos huligán tartja maga előtt a piros-fehér "debrecen" sálat. és lukács laci pengeti a gitárt. ez egy primitív neokálvinista evangelizáció. de én értem, hogy ez csak debrecenben működik. ez erre van kitalálva. ehhez az kell, hogy a város címerében a bárány vigye a reformáció helvét zászlaját. és ezt lehet a kivetítőn a jobbikos "birka" előtt. nem kezdem el magyarázni, hogy ehhez milyen elemet kell kapcsolni. de ez az egész olyan szerkezetileg olyan, mint egy kettős spirál. kelet és a nyugat.

de ez nem megy a budapesti zsidókkal. szóval ez a csoport erre tökéletesen alkalmatlan. ők ettől olyan távol állnak, mint makó jeruzsálemtől. amit ők hirdetnek az akkor sem működik, ha nekem nem lesz igazam. és ezek nem valósulnak meg. mert persze, hogy nem lesz ilyen. de ettől még őket fogja utálni a nép. mert a lakosság érzi, hogy valamire nincs lehetőség. azt gondolják, hogy a zsidók gátolják a tömeges felemelkedést. szóval ezzel persze meg lehetne szélről előzni a jobbikot. és talán még a helyi fideszt is. és szerintem ezzel nem jobban járnának a zsidók. de ők ortodox liberalizmust akarnak zéró toleranciával. majd kiderül, hogy a belpolitikában mennyire lesz tartható.

Köves D. Gábor 2014.09.22. 12:09:46

Bocs, hogy szólok, de az I. Világháború is a nyugati civilizációban esett meg. Akkor hogy is van ez?

unionista... (törölt) 2014.09.22. 12:11:40

@a Ténytár:
nem barátocskám. te beszélsz megint mellé. a cigány azért vett részt, hogy a gettósításban és a deportálásban, hogy beköltözhessen a városba. ezt a zsidók is így mesélik el csak azt mondják, hogy mindent a magyarok követtek el. jaj szegény kis cigányok. ha ez annyire fontos, akkor mérjük fel. nézzük meg akár azt, hogy a háborús bűnösök milyen eredetűek voltak. melyik kultúra követte el ezeket a bűnöket. melyik népcsoport. járjunk utána ennek. természettudományos alapossággal. és akkor legalább kiderülne, hogy kinek van igaza.

csak ugye a budapesti zsidóság létszáma csökken. és jobb híján a cigányokkal akarnak szaporodási közösséget alkotni. de akkor majd ők lépnek a helyükbe. nem a romák, hanem a balkáni cigányok és a szefárd kultúra. ez:
188.227.227.58/image/article/main/.660x1200/83864.jpg

eminönü (törölt) 2014.09.22. 12:37:05

@STIRLITZ:

még mielőtt nagyon elmerülsz a nácizásban azon is tűnődj el, hogy hol kezdődött el a szocializmus nemzeti vonalra állítása...

en.wikipedia.org/wiki/Moses_Hess
en.wikipedia.org/wiki/Labor_Zionism

ill. azon is hogy melyik mai állam van a legközelebb ezekhez az ideákhoz...

eminönü (törölt) 2014.09.22. 12:38:46

@STIRLITZ:

hát elég sok helyen lehet efféléket olvasni...

vagy még cifrábbakat is...

en.wikipedia.org/wiki/Great_Chinese_Famine

a nemzet fogatlan provokátora 2014.09.22. 12:46:12

@STIRLITZ: Egész más volt akkoriban a lakosság összlétszáma. Azt kell figyelembe venni, hogy az adott populáció hány százaléka pusztult el.

a gondolkodni próbáló maxval birca · http://maxval.co.nr 2014.09.22. 12:47:36

@eminönü:

Egyiknek se volt célja az adott nemzetiség kiirtása.

a gondolkodni próbáló maxval birca · http://maxval.co.nr 2014.09.22. 12:48:24

@csentecsa:

A holodomor a modern ukrán sovinizmus tündérmeséje.

eminönü (törölt) 2014.09.22. 12:51:24

@a gondolkodni próbáló maxval birca:

pedig felettébb sikeresek voltak...

Germans from Russia: Wolgaheimat Legacy
www.youtube.com/watch?v=aRtZIHa9DsA

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2014.09.22. 12:56:35

Nincs ebben egy kis kultúrsovinizmus? Auschwitz ezek szerint azért lenne különleges, mert amikor a törökök irtották az örményeket, vagy az oroszok az ukránokat, vagy az európai gyarmatosítók a "vadembereket", vagy a vademberek egymást, azon meg sem lepődünk - eh, kérlek, sajnos ez természetes, arrafelé ez így megy, ezek ilyenek. Amikor japánok irtották a kínaiakat, arról meg nem is tudunk. Messze van.

Bezzeg azon, hogy fejlett európaiak irtottak fejlett európaiakat, már megdöbbenünk. Sebaj: a megdöbbenésben a kultúrsovinizmus mellett annak ellenszere is benne van.

eminönü (törölt) 2014.09.22. 12:59:27

@HaFr:

azért láthatnád a sztori mentén meghúzódó kőkemény kettős mércét

nem az a baj, hogy beszélnek a holokausztról, hanem az, hogy a többi hasonló borzalmat jóformán meg sem említik

ettől lesz rohadt disszonáns ez a történet

pl. hogy is van az, hogy az alábbi __tömeggyilkosnak__ még ma is kultusza lehet az EU fővárosában?!

White King, Red Rubber, Black Death (2004)
www.youtube.com/watch?v=aUZLtkLA0VE

en.wikipedia.org/wiki/Congo_Free_State#Humanitarian_disaster

PS.: és az sem túlzottan jó, hogy a holokausztot megállás nélkül aktuálpolitikai témák mentén használják...

jóformán csak visszaélnek ezzel a sztorival...

panelburzsuj 2014.09.22. 13:34:53

@Holger Hartland:
Úgy látod, hogy német állampolgárok német hatóságok által végzett anyakönyv szerinti szétválogatása ugyanaz, mint a német hadsereg francia hadsereg elleni harca? Vagy német bombázók angol városok elleni támadása?

Egyidőben sokféleképp irtott fejlett európai fejlett európait - semmi különbség a módok között; legfeljebb a halottak, sebesültek, megnyomorodottak számában?

Mert akkor Németország a múlt század legnagyobb áldozata: az "induló létszám" legnagyobb arányban ebben az országban csökkent. Amit "hazatelepítésekkel" részben ugyan "sikerült" kipótolni - de az NDK-ban még évtizedek múlva is létező jelenség volt a "férfihiány".

eminönü (törölt) 2014.09.22. 13:40:05

@panelburzsuj:

ha már itt tartunk akkor a sorkatona is csak afféle odarendelt __rabszolga__ volt...

szóval a fronton is javában folyt a "holokauszt"...

Laci A Lakli 2014.09.22. 13:41:16

@max val bir ca:
Ezt mondtad:
"Mert a SZU sosem irtott nemzeti, etnikai alapon."

Katynban meg pont ez tortent.
Na jo ra lehet fogni, hogy ok hadifoglyok voltak es azert kellett meghalniuk, csakhogy az sem lenne igaz...

eminönü (törölt) 2014.09.22. 13:41:19

@panelburzsuj:

a terrorbombázás-specialisták különben a szövetségesek voltak...

The Bombing of Germany - Part 1
www.youtube.com/watch?v=clbFMklzrzA

eminönü (törölt) 2014.09.22. 13:46:02

@panelburzsuj:

a kelet-közép-európai német __nép__ különben valóban dobogós áldozat

és erről döbbenetesen kevés szó esik...

en.wikipedia.org/wiki/Flight_and_expulsion_of_Germans_(1944%E2%80%9350)

panelburzsuj 2014.09.22. 13:52:43

@eminönü:
Nekem úgy rémlik, hogy a frontokon jellemzően fegyvert hordtak mindkét oldalon: ha úgy tetszik, rabszolga vadászott rabszolgára - de többé-kevésbé kiegyenlített eséllyel.

(Meg úgy elég hülyén veszi ki magát, hogy a doni magyar hősök mégsem hősök, henem vágóhídra terelt rabszolgák. A terelőik meg mészárosok. Mert mondogattak ilyesmit pár évtizeddel ezelőtt - de azokat most komcsi hazaárulóknak tartjuk. Hivatalból legalábbbis.)

panelburzsuj 2014.09.22. 13:53:40

@eminönü:
Több erőforrásuk volt.

De nem ők találták fel.

eminönü (törölt) 2014.09.22. 14:11:45

@panelburzsuj:

csak a zsoldos katona tekinthető szabad embernek, a sorkatona nem

panelburzsuj 2014.09.22. 14:17:06

@eminönü:
Merhogy nekik volt rá több forrásuk.

Az ellenfeleiknek meg egyre kevesebb.

De mintha erről már esett volna szó.

unionista... (törölt) 2014.09.22. 14:55:09

@a Ténytár:
ha megfigyeled, akkor mostanában senki sem "veri a mellét" a magyar nobel díjasokkal. az élők és a halottak örökösei szabadon döntsék el, hogy hová akarnak állni. kertész imre is legyen magyar, német, vagy izraeli. döntse el. sokkal fontosabb, hogy magyarországnak magyar legyen fővárosa. és aki nem hazafi az húzzon innen. ez lett a többségi prioritás. ez nem feltétlen jó, de ez a helyzet.

sanyix 2014.09.22. 15:09:27

@a gondolkodni próbáló maxval birca: de szép amikor a cionisták és a putyinisták összezárnak :) a modern kori molotov-ribbentropp paktum :D

Hungry horse 2014.09.22. 15:54:27

@h.kovacs: én nem csináltam.
A felmenőim sem.
A gyerekeim sem.
A falumbeliek sem, a szomszédfalubeliek sem.
Mind magyarok voltak, vagyunk.
Ellenben ezen itt említett emberek és őseik közül is meghaltak több ezren a nagy háborúk, szabadságharcok során.
Nem jár nekik jó szó, kártérítés, naponta szeánsz.

Ezért a kedves édesanyádra maszatold rá 70-90-100-150-200-300 évvel ezelőtti förtelmes népirtások közül pont ezt, ne a magyarokra és ne rám.

Aki áldozat és áldozat, halott és halott között Szophoklesz óta különbséget tesz, nem különb a gyilkosaiknál és bármi aljasságra képes.

a gondolkodó maxval 2014.09.22. 16:30:17

@Laci A Lakli:

Nem, ott hadifoglyokat irtottak ki, nem nemzetiségi alapon.

2014.09.22. 17:19:58

@Hungry__horse: vétkesek közt cinkos aki néma

Hungry horse 2014.09.22. 17:25:41

@h.kovacs: max. a beteg agyadban.
Majd felsorolod hány hitsorsosod tiltakozott kohn, löwinger, eisenberger, rosenfeld, appel idején.
Annyit találok a magyarok között én is az igazak falán egészen biztosan.
Várom a névsort a hitközségből, de zoltait ne tedd rá, ő nem ér. Pufajkás volt csermanek alatt.

2014.09.22. 17:29:05

@Hungry__horse: bár magyar vagyok, szégyellem, amit honfitársainkkal tettünk, akár részt vett benne valamely felmenőm, akár nem, te nem szégyelled, sőt büszke vagy rá, de nekem beteg az agyam, értem

maxval az elmélkedő birca · http://maxval.co.nr 2014.09.22. 17:53:27

@eminönü:

Sok mindenkit mozgattak, de kiirtandó nép nem volt se Lenin, se Sztálin alatt.

Alkibiadesz 2014.09.22. 18:28:43

@unionista...:
"szóval van itt egy alkibiadesz nevű lófasz jóska"
Ezért külön köszönet! ;)

"aki azt mondja, hogy nem is tudnak a parasztok gazdálkodni. mert ő ezt meg tudja ítélni."
Ehhez meg várnék egy konkrét idézetet, ahol kristálytisztán látszik, hogy ezt állítottam.
Tudod csak azért, hogy én ne gondoljalak lófaszjóskának! :)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.09.22. 19:05:39

@h.kovacs: ti csináltátok. ti meg az ss-es haverjaitok, idióta

eminönü (törölt) 2014.09.22. 19:25:42

@maxval az elmélkedő birca:

ez legalább annyira igaz mint hogy etnikai alapon is célkeresztbe kerültek bizonyos csoportok

pl. németek, lengyelek, tatárok, csecsenek, baskírok, stb.... hosszú a sor

már az un. kozáktalanításnak is volt némi etnikai jellege

Fölkért szakértőnk szerint 2014.09.22. 22:13:30

@HaFr:

"Auschwitz után nincs -- vagy csak feltételes reménnyel -- visszatérés a klasszikus embereszmény(ek)hez, ezután "nem lehet verset írni", és valóban, Auschwitz után és okán az erkölcs, az ész és a műveltség megszűntek értéknek és társadalomszervező erőnek lenni" --- írod.

Ez konkrétan nem stimmel.

A náci koncentrációs táborok és a szovjet GULAG és a nagy XX. századi népirtások mindegyike a klasszikus embereszménnyel való szembefordulás termékei, valamennyit modern, újpogány, ateista, utópiákat építő rendszerek hozták létre, követték el. A "klasszikus embereszmény", köszöni szépen, jól van, csak akik auswitzeztek, gulagoztak, irtogattak, nem voltak kíváncsiak rá, nem kérték ki a véleményét: ezért nehogy már a klasszikus embereszmény legyen a hibás!

A klasszikus embereszmény (mifelénk: kereszténység) pedig kb. annyit tud mondani minderről, amit Pilinszky így fogalmazott meg: "mindaz botrány, ami megtörténhetett, és mindaz szent, ami megtörtént". Értse, akinek van füle a hallásra.

___________________________ (törölt) 2014.09.23. 09:21:18

Nem értek egyet, de ebben az esetben még csak nem is értem a logikát! A haladásba, humanizmusba, satöbbibe vetett hitet az első világháború rombolta le. Az volt az első olyan esemény, amit az 1900-as év embere el sem tudott képzelni, merthogy a nagy háborúk már "túlhaladottak", az ember fejlettebb, humánusabb satöbbi satöbbi.

Utána az első világháborús Frontsoldat-életélmény terméke volt a nácizmus, fasizmus, mivel az nem más, mint a frontmódra megszervezett társadalom. Annak pedig terméke a soá.

Szóval, a soá abszolút "benne" volt Verdunban, Doberdóban.

Utólag könnyű okosnak lenni, na de akkor legalább utólag kellene!

A soá csak annak lehetett ekkora civilizáció-törő meglepetés, aki 1918 után már tényleg túl életidegenül optimista volt. Egy olyan korszakban, amelyik milliószámra mészárolta le a fiatalokat mérges gázzal és tüzérséggel, amelyik minden gátlás nélkül terrorbombázta a párizsi civileket, küldte a tenger fenekére az amerikai civil hajókat, satöbbi, satöbbi, satöbbi, már valamilyen szinten számítani lehetett nagyszabású, ipari embertelenségre. Addigra már ki kellett volna ábrándulni-józanodni. Volt már bőven ok rá. Plána ha mondjuk hozzávesszük Leninéket (igaz, arról a nyugati közvélemény akkor még keveset tudott...)

___________________________ (törölt) 2014.09.23. 09:25:38

@Holger Hartland: meg hogy azért már az első világháború is úgy nézett ki, hogy el lehetett gázosítani nyugodtan a 18 éves gyereket, csak annyiban volt más, hogy előtte egyenruhát kellett erőltetni rá, és az ellenségre bízni a dolgot... aki nem látja meg mondjuk Verdunban a soá gyökereit, annak én nem is igazán tudok mit mondani - számomra ordítóan világos, hogy akkor vált "normálissá" a tömeges gyilkolás, a kegyetlenség és a brutalizálódás (meg persze a parancsuralom és az aggresszív szolidaritás) ott ért véget egy korszak humanizmusba vetett reménye, és minden más már annak a következménye.

Ott, akkor kellett volna azt mondani, hogy gyerekek, ha a Felvilágosodás eszményétől egyenes út vezetett Verdun, Somme, Doberdó mezeihez, akkor ideje lenne valamit ezen úgy az egészen átgondolni végre, hogy talán mégsem teljesen jó irány.

panelburzsuj 2014.09.23. 09:29:19

@Shenpen:
Te is csak az "öldöklést" látod.

De "lelki vak" vagy az "élettér-szerzés" és a "fajvédelem" közti gyökeres különbség észrevételéhez.

___________________________ (törölt) 2014.09.23. 09:52:57

@panelburzsuj: miért, van? Mind a kettő arról szól-szólt, hogy van egy "mi", és van egy "ők", és utóbbit eltárgyiasítani, dehumanizálni, eltakarítandó nem-emberi akadálynak, útban levő szerves akadálynak tekinteni, hogy amilyük van - gyarmat, föld, pénz, befolyás, akármi - elvehető legyen.

panelburzsuj 2014.09.23. 10:05:49

@Shenpen:
Nem játszásiból, nem trollkodásból, hanem kísérletként - nem segítek "kitalálni" a különbséget. Mert nem vagy buta, és nem vagy műveletlen. Talán inkább mentálisan lusta - vagy akár nem is tudatosultan "ellenérdekelt".

Szóval - van különbség. Gyökeres. (És ha "gyökér", akkor ne a felszínen kapirgálj. Ennyi "elvtelen segítség" még belefér.)

diszkriminans (törölt) 2014.09.23. 11:14:39

@STIRLITZ:
Fél millió 2 millióból az még mindig negyed. Európa lakosságából a háború + népirtás együtt nem végzett a lakosság negyedével a 2. világháború idején. Miért abszolútban nézed? Ugyanis ha az egész országot kiirtják, akkor sem lehet 6 millió, mert nem volt annyi lakosság.

Más kérdés, hogy én nem azt írtam, hogy 1 milliót megöltek, hanem azt, hogy ennyivel csökkent a lakosság. Az két különböző dolog ugyanis! Nyilván akkor sem voltak hülyék az emberek, a potenciális áldozatok egy része már eleve elmenekült.

diszkriminans (törölt) 2014.09.23. 11:19:11

@outtatime:
Mondjuk azért mi magyarok is rengeteg történelmi eseményen sírunk, még jóval régebbieken is, mint a zsidók.

Hungry horse 2014.09.23. 12:24:11

@h.kovacs: nos látom nem érted a magyar nyelvet és hazudozol kínodban.
Sehol nem írtam a kommentjeimben semmiféle büszkeségről.
Ezt írtam a beteg agymenésedre, amiben gusztustalan módon holokollektív vádat maszatolnál a magyarokra:
"Én nem csináltam.
A felmenőim sem.
A gyerekeim sem.
A falumbeliek sem, a szomszédfalubeliek sem.
Mind magyarok voltak, vagyunk.
Ellenben ezen itt említett emberek és őseik közül is meghaltak több ezren a nagy háborúk, szabadságharcok során.
Nem jár nekik jó szó, kártérítés, naponta szeánsz.

Ezért a kedves édesanyádra maszatold rá 70-90-100-150-200-300 évvel ezelőtti förtelmes népirtások közül pont ezt, ne a magyarokra és ne rám.

Aki áldozat és áldozat, halott és halott között Szophoklesz óta különbséget tesz, nem különb a gyilkosaiknál és bármi aljasságra képes."

Erre ideröfögted, hogy vétkesek közt cinkos aki néma, mintha bárhol azt írtam volna hogy ezek a tízezrek - áldozatok és hozzátartozóik - némák lettek volna.
De nem voltak némák, ezért ezt válaszoltam a hazugságodra:
" max. a beteg agyadban. Majd felsorolod hány hitsorsosod tiltakozott kohn, löwinger, eisenberger, rosenfeld, appel idején.
Annyit találok a magyarok között én is az igazak falán egészen biztosan.
Várom a névsort a hitközségből, de zoltait ne tedd rá, ő nem ér. Pufajkás volt csermanek alatt."

Tehát nem írtam büszkeségről.

Fogalmam nincs ki vagy, vagy mi vagy, azt látom milyen sunyi módon csúsztatsz, vádolsz kollektíven egy népet, hogyan hazudsz a kommentem kapcsán.
Azt azonban nem értem miért kellene bármely magyarnak, amerikainak, britnek, hollandnak, franciának, japánnak, orosznak, töröknek, tatárnak, spanyolnak, portugálnak és a sort hosszasan folytathatnám szégyellnie, amit honfitársaikkal, szomszédaikkal, bárkivel évtizedekkel, évszázadokkal ezelőtt tettek, akár részt vett benne valamely felmenőjük, akár nem.
Nem szégyellik, ebből élnek, ebből lettek gazdagabbak, mint a kiraboltak, legyilkoltak.
Nem fizetnek kárpótlást sem az áldozataiknak és leszármazottaiknak, leszarják és kirabolják őket, ha tudják a mai napig.

Nekem tehát semmiféle szégyenre nincs okom, mert nem ártottam egyik vallás, egyik nép tagjának sem.
Az szégyellje magát, aki ilyet tett.
Például a palesztinokat legyilkoló zsidó, vagy az arabokat, moszlimokat gyilkolászó usa, brit,francia baka, a parancsnokai és a politikusaik.

No nekik van miért szégyenkezniük, nem nekem és nem a magyaroknak, akik rosszabb esetekben ugyan úgy önálló akarat nélküli eszközök ezen gyilkosok kezében, mint anno.

Hungry horse 2014.09.23. 12:28:57

@diszkriminans: van róluk hetente össznépi holoszeánsz és persze kárpótlást is fizetünk nyakra főre bármiért amire a holomatricáját rányálazzák.

Mesélj már mit tudsz, amit mi nem?

2014.09.23. 13:27:25

@Hungry__horse: ha nem érted, hát nem érted, szégyellem magam helyettetek is.
még egyszer, hátha megérted:
a "vétkesek közt cinkos aki néma" arra vonatkozik aki ugyan nem csinált semmit, de eltűrte, hagyta hogy a népe ilyet tegyen

Hungry horse 2014.09.23. 21:11:36

@h.kovacs: helyettemk te ne szégyelld magadat, mert nincs miért. Én és senki a családomból soha senkit nem bántott, lopott meg, rabolt ki, gyilkolt meg.

A cinkosok némasága kapcsán megkértelek, hogy sorold fel, hány hitsorsos tiltakozott kohn, löwinger, eisenberger, rosenfeld, appel idején, hány volt, aki szó nélkül nem hagyta, hogy a zsidó társa a holokauszt után ilyeneket tegyen.

Hány ballibant, hány zsidó kérte udvariasan a megszállási emlékmű körül tomboló társait, hogy ezt fejezzék be, mert nem szolgálja sem a békés emlékezést, sem megbékélést a folyamatos hisztériájuk?

Annyit találok a magyarok között én is az igazak falán egészen biztosan, amennyit te.

Várom a névsort a hitközségből, de zoltait ne tedd rá, ő nem ér.
Ő pufajkás volt csermanek alatt.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2014.09.24. 14:56:47

@Shenpen: Az 1. vh frontjain nem "18 éves gyerekeket" öltek, hanem katonákat, akiknek sajnos ez benne van a pakliban, ha fiatalok is. Harci gáztól meghalni pedig semmivel sem rosszabb, mint a többi, rondábbnál rondább háborús halálnem. Szóval nem, Verdun nem vezetett Auschwitzhoz, ahogyan a felvilágosodás sem. Nagy választóvonal van a fegyveresen harcoló ellenség leküzdése és a fegyvertelen civilek pusztítása között.

Fölkért szakértőnk szerint 2014.09.24. 17:14:33

@Holger Hartland:

A civilek háborús veszélyforrásként kezelése és kontcentrációs táborokba zárása (bár a történelembe bizonyosan előfordult már) a modern korban brit "találmány", a britek alkalmazták először a búr háborúban. Az első világháború kitörésekor, mikor a németek szembesültek a belgák ellenállásával szintén ellenségként (és nem civilként) kezelték a belga civil lakosságot. Az új technikák megjelenése a frontokon pedig valóban teljesen átalakította a háborúról alkotott korábbi elképzeléseket. A világháború után, az elszeparált, megnyomorított weimari, majd náci Németország igen intenzív kapcsolatokat ápolt, az ugyancsak elszeparált, Szovjetunióval. Technikai, tudományos és katonai együttműködéseket folytattak, pld. a nácik a koncentrációs táborok módszertanát a szovjet gyakorlatból vették át. Auschwitzban semmi új nem volt, amit korábban már a "európai modernitásban" ne alkalmaztak volna. Sajnos, ez az igazság. Az modern, felvilágosult Európa, ami számára technikailag lehetséges, elkövette és ma is elköveti.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2014.09.25. 00:12:31

@Fölkért szakértőnk szerint: A búrok messze voltak, a belgák vegzálása pedig a jelek szerint vagy nem lehetett olyan súlyos, vagy nem volt elég kiterjedt, mert nem eléggé köztudomású. De nem is ez a lényeg. Meg nem is az, hogy ki találta fel a civilekkel szembeni kegyetlenkedést. Nem kellett feltalálni, mindig is volt. A háború brutalitása sem újdonság - miért lenne brutálisabb egy dreadnought lövegtornyában (vagy lent, a kazánházban) meghalni, mint egy középkori csatában vagy egy, az ostromlók által szándékosan megfertőzött, pestises városban?

Mindig volt kegyetlenség, csak az európai ember egy rövid ideig elhitte magáról, hogy ő már nem olyan.

Szúrófény 2014.10.06. 11:30:06

@$$$=$$$: Maguk, Ukrajna népírtóit, valahogy nem reklámozzák! Se Lenin, Dzsugasvilli elvtárs meg a többiek "közülük valóságát!
"Henrik Jagoda szül: Hirsch Jehud 1934-36 az NKVD igazgatója alatt,
Több keresztény halt meg Ukrajnában éhen, kínok között (Zsidók által, mint amennyi zsidó a németek által gázkamrákban! Hat millió, 32/33-ban) Elődje Kaganovics (született: Lázár Mojszejevics a HOLODROM, a mesterséges éhínség előidézésével elidézett népírtás kiötlője, „ügyintézője”)
süti beállítások módosítása