1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2014.07.05. 09:36 HaFr

Miért nem fog sikerülni Orbánnak?

A piac szempontjából értékes egyén önkiteljesítésére és az összesség maximálisan elérhető szabadságára épülő nyugati társadalom az emberi együttműködés évszázadok során kialakult optimális állapota, amelynek lehetnek kudarcos és kiugróan sikeres fázisai, de közben a teljesítménye stabilan növekszik, és sehol a kanyarban nincs egy olyan társadalomszervezési modell, amely versenyképes lehetne vele. E civilizáció versenyképességét egyetlen -- imént említett -- elv jelenti: az összesség maximálisan elérhető szabadsága, amely bonyolult -- vegyesen elmélettel, kísérletezéssel, és tapasztalati úton kialakított -- gyakorlati tudásban párolódott le, és joggal mondhatjuk róla, hogy az ember kollektív tudásának csúcsát jelenti.

Ezt a tudást nem lehet büntetlenül rombolni. Orbán Viktor, aki kétségtelenül az utóbbi 25 évünk legtehetségesebb machiavellistája, mégis ezt teszi. Nagy szerencséje a fejlett világnak, hogy ezt egy periférikus, összességében érdektelen országban teszi, mert ezzel csak erősíti a civilizáció (észak atlanti) központjának önreflexióját, sok bukott alternatív társadalomszervezési kísérlethez hasonlóan újabb tudáshoz juttatja önmagával kapcsolatban, és újabb fejlődési fokhoz segíti. Orbánnak és példájának van jelentősége a nyugat szempontból: éspedig elsősorban a saját intézményrendszerének védelmével, másodsorban a vagyoni különbségek növekedése jelentette veszélyekkel kapcsolatban. A török időkhöz hasonlóan Magyarország újra "megvédi a Nyugatot", ezúttal úgy, hogy annak hibás tendenciából felmutatott egy meglehetősen vegytiszta rendszert, amellyel szemben védekezni kell, az okait pedig kiszűrni, amennyire csak lehet.

Orbán nem győzhet Magyarország fölött, és nem rendezkedhet be tartósabban, mert a globális piac értékmechanizmusai nem engedik. Ez nem a Bogár-féle "háttérhatalom" összeesküvésének a jele, hanem egyszerűen a jobb fölénye a rosszabbal szemben, bármilyen nehéz is ezt megemésztenie az állandó lemaradásban élő, sérelmi mentalitásnak. (Az egyszerűség kedvéért tegyük fel most, hogy a magyar kormányzatnak nem célja destabilizálni a nyugati rendszerbe és megoldási mechanizmusaiba vetett ottani hitet, hanem csak egyszerűen ostoba és korrupt.)

Már most látszik, hogy az ország újabb, adott esetben meredeken ívelő adósságpályára lép, és ezzel visszatérünk a Kádár-rendszer utolsó évtizedéhez, amikor a versenyképtelenségünket csak külső forrásokból lehetett finanszírozni. Az orbáni machiavellizmus nem lehet bölcs, egyik machiavellizmus sem az. A szabadságok maximumára való törekvés helyett az össz-szabadság rombolása óhatatlanul aláássa a társadalom regenerációs, értékteremtési és fejlődési képességeit. Nota bene, a nemzetet sem lehet a múltat kozmetikázva megteremteni. Versenyképes értékrendként a nemzetünk legföljebb a XIX. században létezett, azóta viszont mitológiákban élünk, a nemzetet mindig megtisztítani akarjuk valamitől, holott létre kellene végre hozni. A Kövér-, Orbán- és Schmidt Mária-félék váteszinek eladott parlagi agressziója és az avítt, gondolattalan baloldal tehetetlensége miatt az ország valójában még mindig csak a XX. század rettenetes horizontján mozog.

369 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr406474785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

P.Freddy 2014.07.05. 23:58:34

@conchita wurst:

" Orbánon kívül senki meg sem próbálta megvédeni a magyar vállalkozásokat"

Már megint miről hazudozol? Súgógép osztja nektek ezeket a valóságthoz nulla-közű faszságokat?

Orbán Matolcsyval karöltve, a totálisan agybeteg gazdaságpolitikájukkal tízezrével nyírta ki a magyar vállalkozásokat.

Olyanok vagytok mint a Köztévé:

- Á. nincs itt senki - mondja a riporter, a kamera pedig háttal a tömegnek (természetesen Fidesz-utasításra, hazudozásképpen).

Idióta, hazaáruló hazudozók vagytok.

conchita wurst 2014.07.06. 00:00:31

@netnepper: De hogy tovább menjünk nem csak az egyetlen magyar tulajdonú kereskedelmi lánc fidesz közeli, hanem az egyetlen magyar kereskedelmi bank, az egyetlen magyar építőipari konzorcium és az egyetlen magyar kereskedelmi TV is.

El lehet képzelni ki pénzeli a ballenzéket.

A magyar vállalkozások jövője a fidesz hatalmán áll vagy bukik.

conchita wurst 2014.07.06. 00:03:36

@P.Freddy: ''Egy embert egy évben hatszor alkalmaznak kéthónapos szerződéssel, 47000 forintért.

Aztán ezt a hat embert lejelentik, hogy hatszorosára nőtt a foglalkoztatás''

- te emlegetsz hazudozást?....:DDD

netnepper 2014.07.06. 00:03:44

@conchita wurst: Kajajegy monopólium.
Lényegtelen. Érdemi munka, termelés és főleg üzleti kockázat nélkül történő haszon lefölözés. Persze hogy kellett a franciáktól.

A plázastop egy vicc. Miután van vagy 10 multi a 15-ezres kisvárosban, utána stop nekik mi?
Jófej vagy...

A magyar vállalkozásokat orbán úgy "védi", hogy a napokban is az ismerősőm szeme láttára kiugrott négy nav-os pribék a te pénzeden megvett fehér luxusautójukból és mint az állat még a postaládát is tépték-cibálták hogy onnan is kitéphesség az esetleges "bizonyítékokat".
Ugyanezek a semkiházik a multihoz még csak nem is közelíthetnek, mert le vannak tiltva ahogy kell.
Ennyit a - hogy is írtad? - "Orbánon kívül senki meg sem próbálta megvédeni a magyar vállalkozásokat és piacokat".

netnepper 2014.07.06. 00:08:07

@conchita wurst: A fidesz közeli vállalkozásokkal elmehetsz a sóhivatalba, abból neked csak annyi jut, amennyi a verebeknek is jut a lovak mellett.
Cserébe veréb leszel örök életedre és kuss van mert ha nem, véletlenül elüt egy ismeretlen afrikai méreggel megrakott teherautó.

conchita wurst 2014.07.06. 00:14:16

@netnepper: 'Kajajegy monopólium.
Lényegtelen. Érdemi munka, termelés és főleg üzleti kockázat nélkül történő haszon lefölözés. Persze hogy kellett a franciáktól.'

- akkor ez pozitívum, szerintem.

'A plázastop egy vicc.'

- korábban kellett volna

A multik természetesen érinthetetlenek - voltak, amíg Orbán meg nem adóztatta őket.

A fidesz az egyetlen párt, amelyik nagyszámú középosztálybeli szavazóra építhet, akiknek jó része vállalkozó.

Mind a maszop, mind a jobbik a zsellérekre építi apró tömegbázisát, ami a maszopnál meg van fejelve főprivatizátor szellemi vezetőkkel.

conchita wurst 2014.07.06. 00:14:59

@netnepper: 'A fidesz közeli vállalkozásokkal elmehetsz a sóhivatalba, abból neked csak annyi jut, amennyi a verebeknek is jut a lovak mellett.'

Nem vk kommunista, nem kérek a máséból.

A megvalósult amerikai ólom.. 2014.07.06. 00:17:15

@Zedder: Szerencsétlen hülye! Nem voltál képes felfogni hogy végig az ágazati különadókról volt szó? (Nyilvánvaló hogy minden cég fizet nyereségadót, mégha jóval kevesebbet is mint nyugaton.)
Amit idéztem az az ágazati különadó törvény kiskereskedelmi hálózatokra (Tesco, Auchan) vonatkozó része. Tényleg szörnyű katasztrófa hogy 30 mrd forintos árbevételig 0.1 % adót kell befizetniük, mindezt úgy, hogy jóval kevesebb nyereségadót fizetnek mint nyugaton. Ráadásul kizárólag a KISKERESKEDELMI tevékenység nettó árbevételére vonatkozik, más árbevételre nem..
Amit te írtál (6,5%)az a telekommunikációs cégek 5 milliárd feletti értékesítés nettó árbevételére vonatkozik, és csak az 5 milliárd feletti részre, valamint itt is csak a KISKERESKEDELMI tevékenység nettó árbevétele lehet az adóalap.
Az energiaszolgáltatás adóját azért kell növelni, hogy könnyebben lehessen államosítani őket. Ne nyetrészkedjen senki alapvető létszükségleti szolgáltatásokon, vagy ha mégis így tesz, adóztassák meg keményen. Továbbhárítani pedig nem tudja, mivel hatósági ár van.
Az utolsó előtti bekezdésedből meg jól látszik hogy egy demagóg barom vagy, aki azt akarja elhitetni, hogy az állam bevételek nélkül is képes működni. Vagy ami rosszabb, hogy ezeket a bevételeket az amúgy is kritikus helyzetben lévő lakosságon akarod behajtani, mint a magukat szocialistának hazudó kormányok, akik rendszeresen és nagy mértékben emelték az alapvető szükségletek költségeit.
Amíg ezen nem változtattok, a büdös életben nem fogtok kormányra kerülni. Marad a nyavajgás a blogzónában...

P.Freddy 2014.07.06. 00:19:43

@conchita wurst:

Sajnos a valóság az, hogy a kéthónapos szeződéseket DIREKT a foglalkoztatási adatok KOZMETIKÁZÁSA miatt kötik.

Akármennyire fáj, ritka redva hazudozók vagytok, Fideszesek. És persze fáj, ha az orrotok alá dörgölik a szart, ugye, Fideszes hazudozók?

netnepper 2014.07.06. 00:21:25

@conchita wurst: Nem vk kommunista, nem kérek a máséból.

Köszönöm az elszólást, ezek szerint a fidesz viszont kommunista párt, mivel ők nagyon is kérnek a máséból.
Jó éjt.

conchita wurst 2014.07.06. 00:26:30

@P.Freddy: 'Sajnos a valóság az, hogy a kéthónapos szeződéseket DIREKT a foglalkoztatási adatok KOZMETIKÁZÁSA miatt kötik.'

- aha persze, hogyne. Átverik a Világbankot meg az Eustatot, de te átlátsz rajtuk!

conchita wurst 2014.07.06. 00:28:23

@netnepper: 'ezek szerint a fidesz viszont kommunista párt, mivel ők nagyon is kérnek a máséból.'

Hát ha az az alapállás hogy minden a külföldieké akkor igazad van, de az előbb pont emiatt sírtál....nem értelek

Egyébként nemzetiszocializmus a neve a játéknak.

Saga 2014.07.06. 00:29:12

@Blogger Géza: Arcátlan vagy mint mindíg. Nem adóbeszedés volt kevés, hanem kiadáscsökkentés nem volt. Most meg van 100 milliárdért állammédia, meg 100 milliárdokért egyháztámogatás, 100 milliárdokért stadionépítés, viszont hasonló mértékű egészségügyi és oktatási forráskivonás.

Összehasonlító adatokban a magyar adókoncentráció már kirívóan nagy, a felhasználás meg még annál is rosszabb.

Hogy a kedvenc hasonlatommal éljek: mikor az orvos azt mondta a betegnek, hogy fogyókúzázzon, Orbán levágta a két lábát és még büszke is volt, hogy megcsinálta a súlycsökkentést.

conchita wurst 2014.07.06. 00:31:26

@Saga: Elég nehéz lesz az adókoncentrációt elmagyarázni a reménybeli szoci szavazóknak. Meg aztán nem is lehet megenni.

Vmi egyszerübbet kellene kitalálni.

A megvalósult amerikai ólom.. 2014.07.06. 00:37:36

@P.Freddy: Szerintem itt nem én állítok ökörségeket,és nem nekem vannak gazdáim, hanem neked te kis patkány.
De úgy látszik hogy nem dolgozol meg eléggé a pénzedért, mert minden választást elbutok.
Nem félsz, hogy lecserélnek?;)

P.Freddy 2014.07.06. 00:40:10

@conchita wurst:

Egyszerűbben?

Az újkori magyar történelem legnagyobb rablása.

Garancsi István, Orbán Győző, Simlicska Lajos, Mészáros Lőrinc, Orbán Viktor, Lázár János.

A legnagyobb kárt okozó bűnözők.

Ilyen egyszerű ez:)

P.Freddy 2014.07.06. 00:41:21

@A megvalósult amerikai ólom..:

Na mi van, fideszgörény, seggetekbe' a zabszem?

Rohadt, büdös kommunisták.

Saga 2014.07.06. 00:46:37

@Blogger Géza: Orbitális csúsztatás már megint.

index.hu/gazdasag/2014/07/03/brusszelnek_mar_semmi_nem_eleg/

Nyilván trükközni kellett, hogy a Q4-es csökkenést mutasson, hogy aztán a Q1-el ismét 84,6%-ra ugorjon az adósságráta.

A trendillesztést meg rábízom az olvasókra...

Nyilván te is látod a görbét, csak inkább önámításba menekülsz...

conchita wurst 2014.07.06. 00:48:09

@P.Freddy: Te a korábbi hazudozásaiddal kiestél az úri szalonokból.

A továbbiakban nem vagy szalonképes.

conchita wurst 2014.07.06. 00:49:21

@Saga: Mai

Az elemzők számításai szerint az adósságpálya nem eléggé csökkenő. "Az állami betétszámlák állományának év végi csökkentésével az még biztosítható, hogy a 2014. év végi államadósság mérséklődjön a tavalyi 79,4%-hoz képest (OTP előrejelzés: 79,1%).

www.portfolio.hu/gazdasag/ezen_meg_maga_orban_is_meglepodhet.2.200995.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox

Saga 2014.07.06. 00:50:49

@Blogger Géza: Mol részvénycsomag megvan?

Vagyon pedig nem a semmiből nő, hanem látszik szépen, hogy növekedés nélküli adósságemelkedés zajlik.

Az eszközoldal növekedése csak a forrásoldal növekedésével együtt történt, tehát a vagyonnövekedés ismét ronda csúsztatás. Egy illúzió.

Saga 2014.07.06. 01:03:19

@conchita wurst: A szokásos Veres János díjas trükközés. A pénztárból gyorsan év végén kifizetem a hitelkártya adósságom, majd január 1-jén vissza, csak hogy kozmetikázzam a statisztikát.

Gennyes banda. És mi lesz 2015-ben, 2016-ban? Újra és újra kénytelen lesz trükközni, mert nincs tartós alapja a növekedésnek, csak egyszeri tételekkel tud operálni. És még jön ősszel az önkormi választás. Utána majd kiváncsi vagyok kit fognak megsarcolni...

conchita wurst 2014.07.06. 01:06:26

@Saga: ?

OTP becslés 2014 végére megvan?

'És mi lesz 2015-ben, 2016-ban?' - Mi lenne csökkenés ahogy eddig, az EU szerint legalábbis.

Gennyes vagy nem, NO ONE DOES IT BETTER.

P.Freddy 2014.07.06. 01:08:26

@conchita wurst:

Tudom hogy nagyon fáj az igazság. Ettől még az marad, akármit hazudozol, fideszes.

Te, a Századvéges "szakember", a fideszmatematikus, aki három nullát nem tud megkülönböztetni a semmitől, és erre orbitzális, ocsmány lejárató "elemzést" van pofád készíteni.

Te ugassál csak, hiszen minden kutyának szabad, de érezd, hogy annyira vagy komolyan véve, amennyire értesz ahhoz, amihez közpénzből lopják neked a pénzt. Semennyire. Pénzkidobás és férges fekély vagy a társdalom testén.

Magyarok szégyene.

Egyet ne felejts el, miközben gyakorlod az egyetlen dolgot, amit tudsz: fideszes kutyából nem lesz demokratikus szalonna.

Úgyhogy számolgasd a nullákat, később nagy szükséged lesz rá, hogy legalább kettőt eltalálj.

Csá, fideszes. Rohadt, büdös kommunisták.

P.Freddy 2014.07.06. 01:29:26

3000 milliárd manyup pénz elkúrása után (a haveroknak, Orbánéknak, Mészároséknak, és offshore-ba):

2014. június 17:

"Az Államadósság Kezelő Központ Zrt. szerint a költségvetés adóssága június 13-án új csúcsra ért:

24 673,1 milliárd forint.

Azaz egy hét alatt 218 milliárd forinttal, január óta pedig 2674,5 milliárd forinttal nőtt.

A teljes államadósság még nagyobb lehet az önkormányzatok adósságai és egyéb, a költségvetést nem terhelő tételek miatt. Kb. 600 milliárd forinttal.

Az államadósság így a GDP 83 százaléka lehet, január elsején pedig csak 75,3 százalék volt. A Napi.hu szerint amúgy akár 85 százalék is lehet, de biztosan majd csak a jegybank negyedével jelentéséből tudjuk meg."

P.Freddy 2014.07.06. 01:33:32

@P.Freddy:

" január elsején pedig csak 75,3 százalék volt"

Az is tipikus, fideszes csalással: december 31-én elkértek, majd január 2-án visszaadtak párszáz milliárdot azért, hogy kozmetikázhassák az éveleji adósságot.

Ugyanúgy, ahogy csalnak a "közmunkások" kéthónapos fix szerződésével, hogy egy embert minél többször tudjanak lejelenteni, duzzasztva a statisztikát, és tovább hülyítve a "NEM LESZÜNK GYARMAT" intelligenciájú, Köztévén butított fideszbirkákat.

Saga 2014.07.06. 01:35:32

@conchita wurst: Én nem csak elolvastam, hanem meg is értettem, amit az elemző írt.

Te viszont nem.

A magyar államnak száz milliárdokat kell készpénzben tartania, hogy a folyó kiadásokat finanszírozni tudja. Ahogy neked is a pénztárcádban mindig kell, hogy legyen egy kis pénz.

Az állam ott trükközik és ez a cikk grafikonján is látszik, hogy ezt a pénzt betolta kötvényvisszavásárlásokba szigorúan év végén, de január elején már ismét piacon voltak a kötvények és helyreállt a készpénzegyenleg.

A 79%-os adósságráta, ha tetszik egyetlen napig volt érvényes. Se előtte, se utána.

Ezt hívják önbecsapásnak. Mikor egy fénykép kedvéért behúzod a hasad, de közben te is és mindenki, aki lát hétköznap, tudja, hogy sörhasad van.

És erre épül a sikerpropaganda, hogy csökken az államadósság, amikor ez egyáltalán nem igaz. 2010 Q2 85,5%, 2014 Q1 84,6%, úgy, hogy 3000 milliárd foring nyújdíjmegtakarítást még el is égettek.

index.hu/gazdasag/2014/07/03/brusszelnek_mar_semmi_nem_eleg/

netnepper 2014.07.06. 01:40:15

@conchita wurst: "Egyébként nemzetiszocializmus a neve a játéknak."

He-he..., én is így gondoltam.

"Hát ha az az alapállás hogy minden a külföldieké akkor igazad van, de az előbb pont emiatt sírtál....nem értelek"

Mit nem értesz te kis butus...:-).

Mi hasznom van abból, ha helyi potentátok szedik a sarcot a külföldi helyett? Amúgy eddig is a helyi potentátok szedték, csak nem tulajdonosként, hanem vazallusként.
Az a gondom ezzel, hogy a vagyonelemek elosztása pofára történik, ezért a működtetésük életképtelen és főleg versenyképtelen, tehát visszatérünk a kiinduló álláspontra, azaz a szisztéma önmagát ítéli halálra. Tehetségtelen, IQ-hiámyos, very low-level figurák kapnak olyan entitásokat a kezükbe, amelyekkel lényegében semmit nem tudnak kezdeni.
Nincs kiválasztási folymat és nincs evolúció. (a legutolső kis netkávézót üzemeltető kínai tizenéves is profibb üzletember a business hazai nagyágyuinál) Ezzel szemben áll a harcban edződött környezet. Be lehet ugyan zárkózni a külvilág elöl, ám annak törvényszerűen a végletes lepusztulás az eredője. Hol is akkor itt a magyar érdekek képviselete?
Elárulom, sehol.
Egy szűk parazita kör jól szeretne élni a többség rovására és én nem szeretnék ebbe a többségbe tartozni.
Ismétlem magam, az út amire ráléptek halálos lesz a számukra.
Az életben ugyanis mindennek ára van.
Lehet az élet akár hosszú és kiegynsúlyozott is, ám lehet meredeken felfelé ívelő is, a szárnyalás illúzióját keltve, hogy onnan meredeken zuhanjon a megsemmisülésbe.

conchita wurst 2014.07.06. 01:42:39

@netnepper: 'Mi hasznom van abból, ha helyi potentátok szedik a sarcot a külföldi helyett?'

Ha ezt sem érted akkor nem értem miért nem Londonban mosogatsz.

conchita wurst 2014.07.06. 01:43:29

@Saga: Na ezért fogok a fideszre szavazni ősszel is, sőt ha maszop lesz még 18ban, akkor újra.

netnepper 2014.07.06. 01:43:57

@conchita wurst: Ha ezt sem érted akkor nem értem miért nem Londonban mosogatsz.

Mert lehet hogy megvehetném az egész éttermet...

P.Freddy 2014.07.06. 01:50:47

@netnepper:

"Tehetségtelen, IQ-hiámyos, very low-level figurák kapnak olyan entitásokat a kezükbe, amelyekkel lényegében semmit nem tudnak kezdeni."

Tökéletes megfogalmazás:) Sajnos nem csak vagyonelemek, mint entitások, hanem pénzben közvetlenül nem mérhető, mégis a társadalom szempontjából létfontosságú dolgok.

Egyik legjobb példa a fenti figurákra a pécsi fideszes "potentát", aki betiltotta Kodály Zoltán művének előadását, politikai okokból.

Ilyenekkel népesítette be Orbán Viktor Magyarországot azon a szinten, ahol legalább minimális számolási képességre szükség.

De nézhetjük az oktatási rendszer szétrombolását, a lezárt kórházi szárnyakat, az öthónapos várólistákat egyhónapos életesélyeknél, ezek mind-mind Fidesz vívmányok.

Cserébe nincs vizitdíj persze.

netnepper 2014.07.06. 01:58:50

@P.Freddy: Tudod, a Főnök nem szereti nála okosabb emberekkel körülvenni magát és ezzel így vannak a hűbérurak is. Mire a piramis aljára jut a sor, addigra a sakkszövetség kioszhatja a külön nekik alapított Sötét Paraszt-díjat.

toportyánzsóti 2014.07.06. 06:39:46

Lengyelek tudják a tutit,minnél hamarabb akasztják fel hazaárulásért a csuti putincidázót annál hamarabb lesz jobb lengyelnek magyarnak.Szerencsétlen évek óta egyre nagyobb adagokban élvezi a tudatmódosítókat,ma már nincs semmi amit ne szart volna pofán korábbi tenmagából.

röhögő 2014.07.06. 06:40:43

@conchita wurst: "Átverik a Világbankot meg az Eustatot, de te átlátsz rajtuk! "
- Miért? görögök és Gyurcsány nem ezt tették?

röhögő 2014.07.06. 06:44:09

@conchita wurst: Áááá.. előbújt a zsidózás!

röhögő 2014.07.06. 06:49:36

@csentecsa: Aha. Az IMF hitelt Orbán úgy fizette vissza, hogy az az MNB valuta tartalékban volt. MOL-t vettek belőle, majd kibocsájtottak állampapírokat. Ugyan mit fizettek vissza ha nem csökkent a nominális adósság? Te számolni tanultál. Ha nem csökkent az adósságod, de visszafizettél valamit, az csak úgy lehetett hogy máshonnan vettél fel kölcsönt. Narancszombikám! Már az általános iskola második osztályát sem végezted el?

röhögő 2014.07.06. 06:52:13

@Blogger Géza: Te vagy butus Géza, mert persze nem mert számokat írni. Csak véded a védhetetlent.

röhögő 2014.07.06. 06:53:17

@Blogger Géza: Aha. Szóval elismered hogy Orbán több adót szed be mint a szocik.

Nzoltan 2014.07.06. 07:10:22

@Zedder: Na, ez nem igaz. A multi soha nem fizetett annzit mint a hazai vàllalkozàsok. Külföldieknek Magyarország adóparadicsom.

Zedder 2014.07.06. 07:54:18

@A megvalósult amerikai ólom..: nem elég, hogy egy hazug disznó vagy, de még nyíltan kommunista is. Légy büszke magadra, ignore on.

Zedder 2014.07.06. 07:57:20

@Nzoltan: gondolom vannak kimutatásaid róla, hogy egy adott területen működő multi és magyar vállalkozás mennyi:

- járulékot és adót fizet be a dolgozói után
- iparűzési és egyéb helyi adókat fizet
- nyereségadót
- illetve mennyit költ "goodwillre": támogatások, szponzoráció, önkéntes munka, stb.

Vagy azt akarod mondani, hogy a multiknak ilyenekre nem kell költeniük?

high up! 2014.07.06. 09:43:00

@Blogger Géza:

Öcsém te félkegyelmü fidióta, te amit itt beégtél a HAZUDOZÁSAIDDAL 1 nap alatt, abból másnak egy életre is sok.

A FIDESZ ALATT MAGYARORSZÁG EURÓPA NAGYBETEGE LETT. Románia, Szlovákia, Lenygyeloraszág 6-8-szor több GDP növekedést mutatott fel az ElmúttNERévben mint Orbaneszku parasztgazdasága.

Magyaro SZAKAD LE EURÓPÁTÓL mint az állat.

FOLYTASSUK!

high up! 2014.07.06. 09:50:24

@conchita wurst:

jaj te orránál fogva vezetett pirosfehézöld birka szavazó, Vona most támadt rá a kishülye Hordószónokodra, miszerint Orbenszku is hazaáruló, ő is csak az idegen érdekeket képviseli. Hú, egy világ omlott össze bennem, hogy ezt megtudtam! Jaj mi lesz most, há má a Viktor is elárult minket?

Nem jössz rá ugye, hogy te csak egy Hasznos Hülye szavazombi vagy mind Orbaneszkunak mind Vonának.
(igaz, Vona még legalább elmondhatja, hogy ő még nem kúrta el az országot, nem úgy mint a maszop meg fideszkomcsik)

conchita wurst 2014.07.06. 09:51:56

@röhögő: De, Gyurcsányék ezt tették, az igazságbeszédig.

conchita wurst 2014.07.06. 09:53:28

@high up!: Igy van távol fogjuk tartani a kormányzástól a ballibeket továbbra is.

midnight coder 2014.07.06. 10:00:36

@netnepper: "Az itt termelő multik tehát NEM valós részei a magyar gazdaságnak."

Alapvetően nincs sok választások. Teccettek volna a 40 év cuculizmus alatt olyan ipart kiépíteni ami versenyképes a nyugatival, illetve teccettek volna megakadályozni hogy a gengszterváltás idején az MSZP szétlopja az országot és átmentse a hatalmát. Persze ezek elméleti kérdések, a béketáborban csak szart lehetett csinálni és nem önként voltunk ott hanem a megszálló szovjet tankok miatt, a hatalom átmentése pedig a gengszterváltás ára volt. Ha nem sikerül, akkor talán a mai napig áll a KGST.

Zedder 2014.07.06. 10:02:51

@Nzoltan: még egy reakció erre is:

"Külföldieknek Magyarország adóparadicsom."

Ha Magyarország annyira adóparadicsom, meg tudjuk, hogy mi fingjuk a passzátszelet is, akkor miért Luxemburgban meg Írországban adóznak olyan "apró" és "jelentéktelen" cégecskék, mint pl. a Cisco, Amazon, Apple, Microsoft, Google, Facebook, stb...

Ezek egy köhintéssel nem hogy kifizethetnék a teljes magyar államadósságot, de akár fel is vásárolhatnák az egész országot.

Csak hogy az arányokkal tisztában legyünk ebben a kurvanagy szabadságharcban.

conchita wurst 2014.07.06. 10:03:00

@Zedder: Miden egyes fillér amit a multikról lehúznak, hazafias hőstett.

Ehhez sok ész nem kell csak egy picit több mint amennyi a szociknak van. Pont annyit kell levenni, hogy éppen itt maardjanak, már ha szükségesek.

Netuddki. 2014.07.06. 10:03:35

Deja vu:

"az volt a célja, hogy az ország függetlenné váljon az IMF-től"

"Az újabb hiteleket viszont a magas államadósság miatt el kellett kerülni, ezért a kormány a magánnyugdíjakra, és a jegybank devizatartalékára tette rá a kezét."

Nem, nem Magyarországról van szó, hanem Argentínáról.
index.hu/gazdasag/2014/07/06/arg/

pucros 2014.07.06. 10:04:06

A még ki nem pörgetett pilótajátékot lehet optimálisnak nevezni?

midnight coder 2014.07.06. 10:04:39

Szerk: nincs sok választásunk.

Mivel saját gazdaságunk hála a komcsiknak gyakorlatilag nincs, így kénytelenek vagyunk a multikra támaszkodni. És nem minden multi az ördögtől való: igaz ugyan hogy negyedannyiért dolgoztatnak mint nyugaton, de legalább van mit hazavinni. És még mindig kétszer annyit mint mondjuk Kínában vagy Indiában vinnél haza ugyanezért.

midnight coder 2014.07.06. 10:07:00

@kovi1970: Már csak azért sem, mert kis hazánkban valódi magánnyugdíjpénztárak soha nem voltak. A mindenkori kormány a felosztó-kirovóba befizetett pénz 8%-át irányította át a manyup számlákra, az e miatt onnan hiányzó összeget pedig hitelből fedezte.

conchita wurst 2014.07.06. 10:10:20

@midnight coder: 'A mindenkori kormány a felosztó-kirovóba befizetett pénz 8%-át irányította át a manyup számlákra, az e miatt onnan hiányzó összeget pedig hitelből fedezte.'

Az nagy húzás volt igazi gazdasági zsenialitás, nyugati sugallatra egyébként.

A túlzott alkalmazkodási kényszer hozta létre a kötelező manyupot Mo-n és a régióban, bár már a Világbank is elismerte hogy rossz 5let volt.

Netuddki. 2014.07.06. 10:10:50

@midnight coder: "illetve teccettek volna megakadályozni hogy a gengszterváltás idején az MSZP szétlopja az országot és átmentse a hatalmát."

Hö? Az én emlékeim szerint a turbómagyar mdf, élén a "teccettek volna forradalmat csinálni" antall jóskával lopták szét az országot. Az akkori mszmp meg most éppen a fideszben nyomul.
A maszop meg csak annyira lopta szét az országot, hogy az mdf után kaptak 4 évet rendbetenni amit az mdf elqrt. Tudod bokroscsomag és hasonlók. Ami persze nem tetszett a zembereknek és megválasztották a vajdádat. Úgyhogy a megszorításoknak annyi is volt.

Netuddki. 2014.07.06. 10:13:57

@midnight coder: "És nem minden multi az ördögtől való:"

Azért látom a modorosságban hűen utánzod a vajdádat.

conchita wurst 2014.07.06. 10:20:20

@kovi1970: 'Hö? Az én emlékeim szerint a turbómagyar mdf, élén a "teccettek volna forradalmat csinálni" antall jóskával lopták szét az országot. Az akkori mszmp meg most éppen a fideszben nyomul.'

- Antall Jóska már eleve 70% államadóssággal vette át a kommunizmust, Kádár még időben eladósodott az IMFnek (minden szoci ehhez ért a legjobban), a hiteleket privatizációval próbálták törleszteni (most Ukrajnában csinálja az IMF ugyanezt). Mire Horn leköszönt a privatizáció gyakorlatilag lezárult.

- Az akkori mszmp vezetésből ki nyomul most (vagy nyomult) a fidesz vezetésében?

midnight coder 2014.07.06. 10:23:09

@kovi1970: Valóban rosszul emlékszel. Az hogy az MDF simán csak balfasz volt, vagy a háttérben eleve így volt lezsírozva nem tudható, de az tény hogy az MRP + kárpótlási jegy kombóval leginkább azok a komcsik jutottak vagyonhoz akiknek egyrészt megvoltak a jóelvtársi kapcsolatai, másrészt esetleg eleve volt némi vagyonkájuk a spontán privatizáció időszakából.
Aztán a jóelvtársak a pénz nagy részéből sajtót vettek - akkoriban gyakorlatilag 100%-os volt a balliberós sajtófölény, mégsem sírt senki a sajtószabadság miatt.
Antallék bukása után pedig az MSZP vagy egy évig a saját ügyeivel volt elfoglalva, és csak utána jött a jó Bokros aki kihúzott minket a szarból - igaz, ennek az ára Pl. a teljes energetikai szektor kiárusítása volt, Paks kivételével.

conchita wurst 2014.07.06. 10:24:57

@midnight coder: 'Aztán a jóelvtársak a pénz nagy részéből sajtót vettek - akkoriban gyakorlatilag 100%-os volt a balliberós sajtófölény, mégsem sírt senki a sajtószabadság miatt.'

- miért hol sírt volna?

high up! 2014.07.06. 10:26:54

@conchita wurst: "Igy van távol fogjuk tartani a kormányzástól a ballibeket továbbra is."

jaj te szerencsétlen, már a többes számban is tévedsz.
Mit gondolsz Okostóni, kik a fidióta uradalom 2/3-os bázisa? Megsúgom neked, hogy:

1. a 2009-ben a fideszhez pártolt másfél millió maszopos panelproli
2. a fidiótáknál még maradt Átlaghülyemagyar nömzöti birkák, 1 millió alatti létszámmal

Na szóval barátom, a fideszben önmagában többségben vannak a ballibek. Ti, nömzöti birkák csak tartalék Hasznos Hülyéknek vagytok jó Orbaneszkunak. Teccik érteni?
A fidesz tömegpolitizálása már rég a panelprolik és falusi tuskók behülyítéséröl, a birkamenetbe való befogásáról szól.

Na ebben sikeres egyedül Orbenszku, hogy pl. téged is szépen befogott a birkamenet hadoszlopába. Kéz a kézben menetelsz az egykor utalt ballib panelproli testvéreiddel.

Amelyik fideszesnek meg volt egy kis értelem a fejében, meg nem hagyta magát egy hatalombeteg gumicsizmás paraszt gyerek által elbirkásítani, azokból lett a nem szavazó 600 ezer ember.
Na te se ez utóbbi csoportba tartozol.

conchita wurst 2014.07.06. 10:31:35

@high up!: A fidesznek 2002 óta megvan a mai szavazóbázisa, amihez hasonló senki másnak nincs és nem is lesz.

Ja a büszke nem szavazók akik utána 4 évig sírnak a neten hogy hogy át vannak baszva.

Szinte szégyellem hogy nem tartozom közéjük..:)

high up! 2014.07.06. 10:33:54

@conchita wurst: "Pont annyit kell levenni, hogy éppen itt maardjanak, már ha szükségesek."

Ezt a mondatot már ismerjük a Rákosi rendszerböl, ugyanígy szólt a kulákok meg kisvállakozók ellen. A magadfajta birkaagyú tömeg meg akkor is éljenzett ezekre a primitívségekre, meg most is. Aztán amikor kiderült, hogy 40 évig csödben vezették, akor meg tombolt a dühében az Átlaghülyemagyarja.

Hát barátom, a te agyad se fejletteb a 70 évvel ezelötti komcsi alattvaló agyánál. Nem is csoda, hogy az ilyen együgyü hülyeagyúakkal feltöltött fidióta kormányzás Magaro-ot Európa legszarabb gazdaságává süllyesztette le, illetve Magyaro-ot mindenki csak Európa betegének tartja.

Teccik tudni: ezt hívják úgy, hogy ok-okozati összefüggés.

high up! 2014.07.06. 10:44:12

@conchita wurst: "A fidesznek 2002 óta megvan a mai szavazóbázisa, amihez hasonló senki másnak nincs és nem is lesz"

Jól van te nagyonhülye PISA-károsult. Ezek szerint akkor a fidióta birkatáborod már 2002-ben is kétharmaddal nyert. Csak a Szíenen elhallgatta, mert már akkor is meg akarták dönteni Orbaneszku elvtársadat.
Meg akkor a maszoptól 2010-ben elpártolt másfél millió szavazó nem is a fideszhez állt át, hanem felszívódtak a levegöben? Ugye?

Jaj, te még a Blogger Gázukánál is félkegyelmübb vagy!

Öcsém, a fidesz az 2/3-adban panelprolikból (co Bayerszku) és 1/3-ban a nömzöti birkákból áll.
Ti, nömzöti birkák csak kisebbség vagytok ebben a plebsz gyüjtötáborban! A maszopos panelprolik uralkodnak rajtatok, öket kell Orbaneszkunak kiszolgálnia, hogy biztosítsa a hatalmát. Ti csak tartelékba kellettek neki, akiket néha elszórakoztat egy hangos komcsizással meg Hajrámagyarkodással, oszt ezzel a szósszal leöntve zabálhatjátok a a panelproli testvéreitek moslékát.

Cuki egy látvány vagytok!

conchita wurst 2014.07.06. 10:49:40

@high up!: 'Ezt a mondatot már ismerjük a Rákosi rendszerböl, ugyanígy szólt a kulákok meg kisvállakozók ellen.'

1. a kulákok magyarok, a multik nem

2. Rákosi nem tudta a mértéket, lesöpörte a padlást is, be is szart a gazdaság

conchita wurst 2014.07.06. 10:51:01

@high up!: tudsz érdemben, számokkal vitatkozni?

A fidesznek 2002 óta megvan a mai szavazóbázisa, amihez hasonló senki másnak nincs és nem is lesz.

Mert a többit megtarthatod.

röhögő 2014.07.06. 10:52:06

@conchita wurst: És honnan tudod hogy most nem folyik kreatív könyvelés?

conchita wurst 2014.07.06. 10:53:43

@röhögő: Onnan hogy Orbán volt már miniszterelnök, meg gyurcsány is..:)

P.Freddy 2014.07.06. 11:26:25

@netnepper:

Kíváncsi vagyok, Bartók Béla, Liszt vagy Wagner meddig marad szalonképes a Fidesz és Orbán számára.

Vagy mikor küldi rá a "kultúra fenegyerekét", a sötétbunkó L. Simon-t, aki majd kultúraszakértőként 40%-os ZENEI ADÓT szab ki azokra a szerzőkre, akik bántsák Orbán-Lázár fülét..:)

sanyix 2014.07.06. 12:38:02

@csentecsa: Ennyit tudsz? "mert a másik ezt csinálta" akkor már csinálhatják? Egyébként benézted haver, ha ismernél tudnád hogy utálom a szaros szocilibsiket... pont úgy mint ahogy a fos hazaáruló tetű fütyiszt. mert én nem teszek különbséget hazaaáruló szardarabok között hanem utálom mindet. elqró gyurcsányt is meg a haverját szarviktort is, mert nem vagyok pártszoponc...

A szoci-balfasz oldal mindent elkúrt amit lehetett, loptak csaltak hazudtak. A fütyisz ezt folytatta annyi változtatással hogy már a látszatra sem adnak, pofátlanul kisajátítanak és a haveroknak adnak mindent, nem csinálnak kamucégeket amiken keresztül ezt teszik.

Azért jól látszik hogy a szocik és a fütyiszesek ugyan onnan jönnek, ugyan azok a komcsi beidegződések: "ahol nem mi vagyunk ott az ellenség", "ha mi lopunk az jó, ha ők az rossz", "a mi emberünk jó, az övéké rossz", "ha mi vagyunk hatalmon az demokrácia, ha ők diktatúra", "amit mi csinálunk az jó (akkor is ha ellenzékben azt mondjuk hogy rossz), amit ők az rossz".

sanyix 2014.07.06. 12:39:05

@conchita wurst: annyira ritka, hogy nem is csökken az államadósság, hanem nő ;)

öreg zsidó blogger 2014.07.06. 13:51:21

Már többször leírtam, hogy a GDP-nket 1968 és 88 között megkétszereztük, 1990-től napjainkig 20-25%-kal növeltük.
Vagyis ötödrészére se voltunk képesek a második emberöltő alatt...
EZ ÖNMAGÁBAN CÁFOLHATATLANUL IGAZOLJA A 90 UTÁNI VEZETÉS ALKALMATLANSÁGÁT.
ALKALMATLANSÁGÁT!!! -értitek?

EBBŐL AZ KÖVETKEZIK, hogy valamennyi hatalmon volt párt HAZAÁRULÓ. HAZAÁRULÓ!!!

A gyengébbek kedvéért megmagyarázom: azért hazaáruló, mert alkalmatlansága ellenére hatalomra tör, illetve megtartja azt.

De nem csak a hatalmon volt pártok alkalmatlanok, hanem a többi ismertebb is: mégpedig azért, mert ugyanazon a szellemi szinten vannak, mint az előbbiek ÉS PONT EZÉRT NEM TUDJÁK AZOKAT LEGÁZOLNI. LEGÁZOLNI.

Íme egy példa: épp a napokban sütötte el az egyik díszpinty azt a poént, hogy Bajnai (a baloldal) vette el a 13. havi nyugdíjat és fizetést...
Ezzel kapcsolatban már-már kínzóan vetődik fel a kérdés, hogy a FIDESZ VISSZAADTA -É? stb.

Amíg ilyen baromságot el lehet sütni, addig NEM VAGYUNK ÉPELMÉJŰEK. ÉPELMÉJŰEK!!!
Tetszik ezt érteni?

Blogger Géza 2014.07.06. 14:22:29

@röhögő: Összességében persze. Csak éppen kevesebbet SZJA-ból, és többet a multiktól.

Blogger Géza 2014.07.06. 14:25:36

@Saga: Megvan. De kapaszkodj meg: Úgy nőtt a forgalomképes, hasznot hozó állami vagyon, hogy közben csökkent az eladósodás. Na ez az, amire a baloldal soha nem volt képes: jellemzően növelték az eladósodás,t és még mellette kiárusították az állami a vagyont.

Blogger Géza 2014.07.06. 14:28:55

@sanyix: Tehát semmi konkrétumot nem tudtál mondani, amit elloptak volna, köszönöm.

Blogger Géza 2014.07.06. 14:32:17

@egyetmondok: A remény hal meg utoljára, de te előbb fogsz. Nem véletlen, hogy ezzel a témával már az ellenzék sem foglalkozik, hiszen ők is megpróbálták annak idején visszaterelni ebből a hibás rendszerből az embereket az 1. pillérbe, és pontosan tudják, hogy nincs fedezet a visszacsinálásra. Ráadásul ugye önkéntes volt a visszalépés is.

egyetmondok 2014.07.06. 14:46:57

@Blogger Géza:
A nyolcvanas évek közepe felé Pozsgay elvtársadék el se tudták képzelni,hogy pár éven belül mi történik az egész rendszerükkel.
Persze,semmi sem biztos. A NER se,az szerintem különösen nem.

conchita wurst 2014.07.06. 14:51:06

@egyetmondok: 'A nyolcvanas évek közepe felé Pozsgay elvtársadék el se tudták képzelni,hogy pár éven belül mi történik az egész rendszerükkel.'

Nem a faszt nem. AZ IMF hitelét 1981 óta pumpolta a Kádár rendszer, persze előfordulhat hogy akkora barmok vezették az országot mint feriék és gordonék alatt akik azt hazudták hogy az IMF segíteni jött.

Az IMF mindenesetre 1981ben ezekszerint már tudta hogy a SZU szét fog esni, és ebből igyekezett azonnal pénzt csinálni a korrupt komcsik segítségével.

egyetmondok 2014.07.06. 15:03:26

@conchita wurst:
Hát ja. Tartozásról tartozásra bukdácsol az állam,s ez (többek között ez )se fejeződött be a Fidesz idején. Nem is tud,nagyon is érthetően nem is tud befejeződni,megjegyzem.

conchita wurst 2014.07.06. 15:10:11

@egyetmondok: De igen ez befejeződött a fidesz idején.

Kádár+70% Antall+20%+privatizáció Horn-25%+privatizáció Megyógyurcsánybajnai+25% ADÓSSÁG

Orbán1 - 5%
Orbán2 -1-5%+államosítások

netnepper 2014.07.06. 15:26:11

@midnight coder: "Teccettek volna a 40 év cuculizmus alatt olyan ipart kiépíteni ami versenyképes a nyugatival, illetve teccettek volna megakadályozni hogy a gengszterváltás idején az MSZP szétlopja az országot"

Könnyű másokra mutogatni, de ez amúgysem visz senkit sehová.
Sokkal inkább kemény tárgyalási pozíciót felvéve a multik letelepedési feltételéül kellett volna és kellene ma is szabni a behozni kívánt know-how 60%-ának az önkéntes átadását, a hazai beszállítói kör 75%-os részarányát, beleértve ennek a körnek a kiképzéséét és termelő eszközökkel történő teljeskörű felszerelését, valamint a kötelező részvételt a közép és felsőoktatás szakrányú képzéseiben. Egyúttal az alkalmazottaknak nem fizethetnének kevesebbet, mint az anyacég alkalmazottai fizetésének a 79,5%-a.
Az MSZP/fidesz-es ország-szétlopás problémáját bármikor 2 hét alatt megoldanám, még jóval több is visszajönne mint amennyit elsíboltak. E felöl kezeskednék...

conchita wurst 2014.07.06. 15:27:54

@netnepper: Ehhez nk-i összefogás kéne /alkalmazottaknak nem fizethetnének kevesebbet, mint az anyacég alkalmazottai fizetésének a 79,5%-a/ kelet európában, mert kijátszanak minket egymás ellen.

netnepper 2014.07.06. 15:42:44

@conchita wurst: "Ehhez nk-i összefogás kéne"

Nem bonyolult a történet, mindössze be kell indítani egy ellenkező irányú spirált.
Az előnyösebb feltételek a riválisoknak is kívánatosak, tehát ki kell mazsolázni azokat a cégeket akik mindenképpen ide jönnének a diktált feltételeket elfogadva és egy idő után a környező államok is elkezdenének igazodni az új trendhez.
Természetesen erre alaposan rá is lehet erősíteni az említett egyeztetéses megoldással.

egyetmondok 2014.07.06. 16:21:35

@conchita wurst:
Vitathatatlan, hogy akár a nem nemzeti/népi,akár a nemzeti/népi szocializmus eszméjét és programját vesszük (A NER valami utóbbi nagy valószínűséggel),az állam tartozásainak olyan értelmű "eltüntetése",hogy az a saját állampolgárai vagyonát sajátítja ki,s abban hisz,hogy azzal nem kell elszámolni soha (még csak nyilván sem tartani,pedig erre rendelet is született a NER-ben,az egyéni állami nyugdíjszámlákról), szóval,hogy ez valami nagy okosság.
Nem ez nem az, s erre még az olyan szocializmus-hívő,mint Bogár László is okkal hívja fel a figyelmet:

" A magánnyugdíjrendszer nemzetstratégiailag egyébként helyes felszámolása nyomán annyi történt, hogy az eddigi explicit adósságot implicit adóssággá alakítottuk át. Vagyis az eddig konkrét állampapírokban megjelenő államadósság ezentúl az állam hosszú távú nyugdíjfizetési kötelezettségeként, vagyis lényegében adósságaként jelenik meg. És noha erről nincs papír, de attól még ez a helyzet. Az állam persze megteheti, hogy nem vagy csak részben veszi figyelembe ezeket az adósságokat, de akkor ezzel a saját pénzügyi adósságát rátolja az állampolgárok egy csoportjára, ami azt jelenti, hogy az addigi pénzügyi természetű adósságból társadalmi adósságot csinál. Ez utóbbi azonban hosszú távon azért lehet nagyon veszélyes, mert búvópatakként rombol-roncsol, és olyan szociális aknamezőt hozhat létre, amelynek kezelési költségei akár még az adósságszolgálat költségeinél is nagyobbak lehetnek. Vagyis nem biztos, hogy jó vásárt csináltunk. Tehát Magyarország adósság szempontjából egyelőre nem tekinthető sikeres államnak."

Nem érdemes tehát már rövid távon sem hazudozni arról,hogy a GDP 10%-át kitevő magánmegtakarítások államosításával előbbre jutottunk. Sajnos nem jutottunk előbbre.
Az államra ezért nehezedő történelmi-erkölcsi tehertételről nem is beszélve,nemde.

A megvalósult amerikai ólom.. 2014.07.06. 20:08:59

@Zedder: Legalább egyszer elolvastad volna azt a kurva ágazati különadó törvényt te szerencsétlen..
Kommunista persze. Azok a szellemi elődeid voltak, akik az utolsó szögig mindent államosítottak. Te meg a hozzád hasonlók meg mindent a multik kezébe adnátok. Csak a végleteket ismeritek. Az EDF áramszolgáltató talán nincs állami tulajdonban Franciaországban? Gondolom szted ők is kommunisták.
Nem szabad magánkézben hagyni olyan szektorokat,ahol nincsen verseny. Márpedig a hálózatműködtetés tekintetében nem is lehet verseny, mert egy adott multi egy adott területet privatizált annak idején, ahol kizárólag ő működteti az energiahálózatot,el is szabadultak az árak brutálisan a 2000-es évek második felében,de ezt a hozzád hasonló vallásos liberálisnak nem érdemes magyarázni.

conchita wurst 2014.07.06. 20:13:01

@egyetmondok: Handabanda, a MANYUP reformja nem sértette a magántulajdont semmilyen nki fórum szerint kivéve a szocikat ami tökmind1.

A számokra reagálj ha akarsz a a napi rizsát a blogászok is megírják.

egyetmondok 2014.07.06. 21:18:15

@conchita wurst:
A magántulajdon egy kérdés,az állam adóssága pedig egy másik. Mindkét esetben súlyos helyzetet teremtett a manyup államosítás,és végképp nem az dönti el,hogy ez a helyzet súlyos,vagy sem, hogy valaki balról vagy jobbról nézi az egészet.
Ez súlyos eset,akárhonnan nézzük. A számok súlyosak, hiszen, ha egy szó is igaz lett volna abból, hogy a manyup léte önmagában államadósság növelő tényező (volt),akkor a megszűnése, önmagában csak a megszűnése okán ma 70% alatt kéne legyen a gdp arányos adósság. Ott van ? Nem. Akkor miről beszélünk ?

conchita wurst 2014.07.06. 21:21:49

@egyetmondok: 'A számok súlyosak, hiszen, ha egy szó is igaz lett volna abból, hogy a manyup léte önmagában államadósság növelő tényező (volt),akkor a megszűnése, önmagában csak a megszűnése okán ma 70% alatt kéne legyen a gdp arányos adósság. Ott van ? Nem. Akkor miről beszélünk ? '

Ilyet nem állított senki. A Manyup léte természetesen közvetve államadósság emelő tényező volt, közvetlenül az évi hiányokat duzzasztotta.

Mióta nincs az évi hiányok rendre alacsonyak, ami GDP emelkedéssel együtt az egyetlen kiút az eladósodottságból.

egyetmondok 2014.07.06. 21:58:25

@conchita wurst:
2012 első felében a gdp arányos államadósság (az NGM számítása szerint) 77,8%-on állt,az Unió számítása szerint kb. 78,5%-on.
Ekkor jutott hozzá az állam az akkori gdp-t kicsit még meg is haladó,annak kicsivel több,mint 10%-át kitevő manyup vagyonhoz.
Miért is nem ment le azonnal a gdp arányos adósság kb. 67-68%-ra ?
És mit keres ma nyolcvan felett ?

conchita wurst 2014.07.06. 22:03:37

@egyetmondok: 'Ekkor jutott hozzá az állam az akkori gdp-t kicsit még meg is haladó,annak kicsivel több,mint 10%-át kitevő manyup vagyonhoz.'

1. Döntsd el hogy a GDP-t meghaladó, vagy 10%-át kitevő, mert nem tudom miről beszélsz.

egyetmondok 2014.07.06. 22:54:23

@conchita wurst:
A manyup vagyon nem érte el,ha jól emlékszem,a 3000milliárdot,valahol 2900 és 3000 milliárd között volt. Az az évi GDP azonban nem volt 29000 milliárd,hanem ha jól emlékszem,valamivel kevesebb.
Tehát úgy pontos,ha azt mondjuk,hogy az abban az évben,amikor az államosítás történt, kicsivel meg is haladta a GDP 10%át. (Így persze még súlyosabb az egész sztori.)
A kérdés így is,úgy is pont ugyanaz. Miért nem csökkent 70 % alá,mit keres ma 80 felett ?

egyetmondok 2014.07.06. 22:55:28

@csentecsa:
Brutálisan elszállt,ez nem is kérdés,de nekem ez sosem volt kérdés: ahogyan ők kormányoztak,másként nem is lehetett.

2014.07.06. 23:07:28

Szerintem 2016-ban, amikor a pápa idelátogat királlyá koronáztatja magát. Az általa létrehívott történetkutató intézet, addig is kutatja/kreálja a családfájában található rokoni szálakat bizonyos európai, történelmi dinasztiákkal, diplomatáink pedig már lázasan dolgoznak, hogy a közülük szűkösebb apanázson élőket "meggyőzzék" leendő királyunk velük való tényleges rokoni kapcsolatairól, illetve rávegye őket azok szerény honorárium fejében való elismerésének szükségességéről. ÉLJEN LEENDŐ NAGY KIRÁLYUNK

kekex 2014.07.09. 22:54:53

@conchita wurst:
" Mivel a fogyasztás mindössze 1,5%-kal emelkedett év/év alapon az első negyedévben, az infláció pedig tulajdonképpen nulla volt"
Hány éves vagy királyfi? És még hiszel a mesékben?

kekex 2014.07.09. 22:59:40

@conchita wurst:
Mészáros Lőrinc "hazai" oszt nézd meg, hogy tavaly a "hazai" alkalmazottak 1/4 annyi bért sem kaptak tőle, mint amennyi osztalékot kikaszált. Akkor mi hasznuk is volt abból, hogy "HAZAI"?

kekex 2014.07.09. 23:21:55

@Blogger Géza:
Ja "felcsökkent" az adósság 21 ezer mrd-ról 24 ezer mrd-ra. Amiben Paks II még nincs benne!
Miközben eltapsoltak 3.900 mrd manyupot: 2.700 elvettet + 4 évszer 300 mrd nem oda utaltat.
Tudod nehéz eldönteni, hogy tényleg hülye vagy, avagy "van az a pénz amiért korpás a hajad" és annyiért minket nézel hülyének.
Külön a szívem csücske "írói munkásságodból" hogy röhögés nélkül tudod leírni, hogy I. Orbán alatt 2 %-al csökkent a GDP arányos államadósság. Azaz kishazánk Kínával azonos GDP növekedést produkált 1998-2002 között.
Ezzel mindig "mosolyt csalsz ajkaimra", ha MEG TUDOM ÁLLNI RÖHÖGÉS NÉLKÜL!
(gyengébbeknek: I.Orbán alatt az államadósság NOMINÁLISAN 50 %ot emelkedett, tehát a GDP-nek 50 %-ot meghaladóan kellett volna növekednie a 2 %-os csökkenéshez. És mit tesz Isten? Ez akkor Kínának sikerült)
Vagy csontváz.

kekex 2014.07.09. 23:32:41

@csentecsa:
Na, még egy ......, aki röhögés nélkül tudja Orbán adatait idézni. Aztán tudod-e melyik volt az az első év, amikor az Eurostat bele tudott szólni a zárszámadásba? Segítek: nem 2004. mert év közben csatlakoztunk, nem 2005. mert előző évben év közben csatlakoztunk, hoppá: csak nem 2005. év lezárásakor, 2006-ban? Az első teljes év adatai alapján? Miközben Szapáry hazaárulkodó úr maga dicsekedett el vele, hogy ő fújta be, hova dugták a fijjúg a csontvázakat, és Gyurcsánnyal rakatták vissza. Lett is nagy meglepi!
A ballibák meg ahhoz is hülyék (voltak, vannak, lesznek), hogy kimutassák, mennyi is volt I.Orbán tényleges sara? Már csak azért, hogy ne fúrja tovább az oldalamat az olthatatlan kíváncsiság!?

Blogger Géza 2014.07.10. 08:43:50

@kekex: Én nem tudom, honnan veszed ezeket a téves adatokat (kínai növekedés, és hasonlók), de javaslom, koncentrálj a lényegre:

Eladósodás:

2010 közepe: 85%
2010 vége: 82%
2013 vége: 79%
2014 végére várható: 78-79%.
süti beállítások módosítása