1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2014.07.05. 09:36 HaFr

Miért nem fog sikerülni Orbánnak?

A piac szempontjából értékes egyén önkiteljesítésére és az összesség maximálisan elérhető szabadságára épülő nyugati társadalom az emberi együttműködés évszázadok során kialakult optimális állapota, amelynek lehetnek kudarcos és kiugróan sikeres fázisai, de közben a teljesítménye stabilan növekszik, és sehol a kanyarban nincs egy olyan társadalomszervezési modell, amely versenyképes lehetne vele. E civilizáció versenyképességét egyetlen -- imént említett -- elv jelenti: az összesség maximálisan elérhető szabadsága, amely bonyolult -- vegyesen elmélettel, kísérletezéssel, és tapasztalati úton kialakított -- gyakorlati tudásban párolódott le, és joggal mondhatjuk róla, hogy az ember kollektív tudásának csúcsát jelenti.

Ezt a tudást nem lehet büntetlenül rombolni. Orbán Viktor, aki kétségtelenül az utóbbi 25 évünk legtehetségesebb machiavellistája, mégis ezt teszi. Nagy szerencséje a fejlett világnak, hogy ezt egy periférikus, összességében érdektelen országban teszi, mert ezzel csak erősíti a civilizáció (észak atlanti) központjának önreflexióját, sok bukott alternatív társadalomszervezési kísérlethez hasonlóan újabb tudáshoz juttatja önmagával kapcsolatban, és újabb fejlődési fokhoz segíti. Orbánnak és példájának van jelentősége a nyugat szempontból: éspedig elsősorban a saját intézményrendszerének védelmével, másodsorban a vagyoni különbségek növekedése jelentette veszélyekkel kapcsolatban. A török időkhöz hasonlóan Magyarország újra "megvédi a Nyugatot", ezúttal úgy, hogy annak hibás tendenciából felmutatott egy meglehetősen vegytiszta rendszert, amellyel szemben védekezni kell, az okait pedig kiszűrni, amennyire csak lehet.

Orbán nem győzhet Magyarország fölött, és nem rendezkedhet be tartósabban, mert a globális piac értékmechanizmusai nem engedik. Ez nem a Bogár-féle "háttérhatalom" összeesküvésének a jele, hanem egyszerűen a jobb fölénye a rosszabbal szemben, bármilyen nehéz is ezt megemésztenie az állandó lemaradásban élő, sérelmi mentalitásnak. (Az egyszerűség kedvéért tegyük fel most, hogy a magyar kormányzatnak nem célja destabilizálni a nyugati rendszerbe és megoldási mechanizmusaiba vetett ottani hitet, hanem csak egyszerűen ostoba és korrupt.)

Már most látszik, hogy az ország újabb, adott esetben meredeken ívelő adósságpályára lép, és ezzel visszatérünk a Kádár-rendszer utolsó évtizedéhez, amikor a versenyképtelenségünket csak külső forrásokból lehetett finanszírozni. Az orbáni machiavellizmus nem lehet bölcs, egyik machiavellizmus sem az. A szabadságok maximumára való törekvés helyett az össz-szabadság rombolása óhatatlanul aláássa a társadalom regenerációs, értékteremtési és fejlődési képességeit. Nota bene, a nemzetet sem lehet a múltat kozmetikázva megteremteni. Versenyképes értékrendként a nemzetünk legföljebb a XIX. században létezett, azóta viszont mitológiákban élünk, a nemzetet mindig megtisztítani akarjuk valamitől, holott létre kellene végre hozni. A Kövér-, Orbán- és Schmidt Mária-félék váteszinek eladott parlagi agressziója és az avítt, gondolattalan baloldal tehetetlensége miatt az ország valójában még mindig csak a XX. század rettenetes horizontján mozog.

369 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr656474785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lexa56 2014.07.05. 09:47:43

A szomorú az, hogy ez az agónia sokáig eltarthat. Argentínáé is már évtizedek óta tart. És az emberek ott sem látszanak ocsúdni a kábulatból, mindig újra meg lehet őket etetni a perónista - nacionalista - antikapitalista dumával. Baljós előjelek ...

egyetmondok 2014.07.05. 10:43:50

Baráti politikai beszélgetésekben mindig előkerül az Unió nemzetállamokra nézvést rendkívül veszedelmes esetleges jövője,pontosabban e veszedelmesség miatti "biztos bukása".
Szoktam szólni,hol csendesen,hol jó hangosan,hogy ezt én nem értem: a magyar alaptörvényileg deklaráltan nem nemzetállam.
Akkor hogyan a bánatba jelenthetne reánk veszélyt az Unió ilyen értelmű fejlődése ?
----
Bizony,a szerzőnek igaza van,sőt,én azt állítom,hogy Európa népeinek egyetlen politikai leckéje lett,van és marad is.
Ez a nemzetté válás leckéje. Nincsen más.
A NER az ebben való (újabb?) elakadásunk legfényesebb bizonyítéka. Ez az elakadás áll a gazdaság bajai mögött,a növekvő szegénység mögött,az eladósodás mögött --- és nem fordítva.Sohasem fordítva.

maxval, a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.07.05. 10:52:21

Orbán helyett akkor lehet más, ha az alternatíva nem a ballibaizmus.

DrGehaeuse 2014.07.05. 11:10:04

Kedves Péter,

Örömmelolvasom:
"Versenyképes értékrendként a nemzetünk legföljebb a XIX. században létezett, azóta viszont mitológiákban élünk, a nemzetet mindig megtisztítani akarjuk valamitől, holott létre kellene végre hozni. "

Örülök,hogy eljutottál ahhoz a következtetéshez amit én már évek óta vallok: A Magyar Népnek végre meg kellene szülnie a saját (Politikai)Nemzetét, hogy végre létrejöhessen egy neki megflelő állami berendezkedés. Kíváncsi vagyok mikor jössz rá, hogy ennek csak egy módja lehet: Nemzetgyűlés (bővebben Önkéntes Általános Többszintű Nemzetgyűlés).
Ezért kellene dolgoznia minden Demokratának.

kacsa232 2014.07.05. 11:21:13

"Már most látszik, hogy az ország újabb, adott esetben meredeken ívelő adósságpályára lép, és ezzel visszatérünk a Kádár-rendszer utolsó évtizedéhez"-ez most mi akar lenni?

Erről szól a rendszerváltás 25 éve!! Nem csak a kádári utolsó évek!!

Ok, zavarjuk el Orbánékat..de ki fog majd helyette jönni? Majd vissza Gyúrcsány-Bajnai-Kuncze-Heller Ágnes-Konrád György és a fix éves nyereség külföldi cégeknek?

Úgy írsz, mintha az alternatíva jobb lenne...

Az Orbán takarod!!-al nem lehet alternatívát kínálni az országnak!

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.07.05. 11:22:31

@DrGehaeuse: neme vagyok benne biztos, hogy ugyanoda jutottam :)

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.07.05. 11:22:52

@kacsa232: ó, hát várni lehet meg sopánkodni...

kacsa232 2014.07.05. 11:26:05

@HaFr: de tényleg, ki jöhetne jelenleg Orbánék helyett?

Hungry horse 2014.07.05. 11:44:22

A be nem vált jóslataitokkal poster tele van a ... padlás.
Jobb lenne elszámolni a korábbi jóslataitok be nem válásának okaival.
Jobb lenne folglalkozni a saját kritikátokkkal a be nem vált jóslataitok és alkalmatlan, buktorral szemben NULLA támogatást nyert javasltaitok, ötleteitek és hülyébbnél hülyébb demonstrációitok tömege kapcsán.

Ha ez megvolt, talán rájöhettek arra, hogy a jóslás nehéz tudomány és dodonában jobban művelték, mint ti.

inkább azzal foglalkozzatok, hogy a SAJÁT alternatívátokat úgy tudjátok összerakni, megfogalmazni, hogy a dohány utcán kívül is legyen párszázezer támogatója.
De ez nem megy, pedig kemény leckét kaptatok 2006 óta a nép(felség)től.
Képtelenek vagytok a tanulásra, változásra.
Ezért jósolgattok és ezért várjátok az eu tankjait, a saját tehetségeteket pótlandó.
De nem jöttek az eu. tankjai, csak a hülye reding, schultz , tavares, akiket buktor a saját céljair jobban használt, mint vice versa.
Ezért belátták, hogy inkább a saját (mocskos) portájuk előtt kellene sepergetni, a görögöknél, olaszoknál, spanyoloknál, portugáloknál, hogy a zsidógyilkosságokkal és felgyújtott elővárosokkal megvert franciákról ne is szóljak.
Szóval az eu tankjai nem jönnek, ne várjátok őket.

De még a korrupt és csaló bankjaik is inkább mennének, ha nem lennének itt még lezáratlan ügyeik, amik kapcsán - mint a ludas matyiban - háromszor fizetik vissza, amit egyszer elloptak, elcsaltak.

Szar lehet nektek, de én jót szórakozok rajtatok.
Az ez évi harmadik maflás már száll a szélben, nemsokára landol a pofátokon.
Népakaratból, demokratikus választásokon, hogy elegáns is legyen, ne csak ütős.
Pont mint az ezt megelőző 5 alkalommal.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.07.05. 11:47:03

@Hungry__horse: Hú, jó sokat sikerült, felpöccintettelek? Érzed a véget?

Bruno 2014.07.05. 11:50:29

@Hungry__horse:
el elehet kezdeni a visszafizetést:
trafikok
földek
ellopott cégek
ellopott alkotmány
ellopott szólásszabadság
kamura kiszórt támogatások
stb..

paszto 2014.07.05. 12:01:28

Ugyanazokat a köröket járjuk vagy száz éve, nagyon nagy katasztrófa kell ahhoz, hogy a jövőben ne így legyen.

A megvalósult amerikai ólom.. 2014.07.05. 12:04:11

Rosszul számít a posztoló. A jó öreg baloldali hagyományokat követve ő is külföldről várja a segítséget, amely lecsúszott politikai oldalát majd ismét hatalomhoz juttatja. ( Ezt gyakorlatilag 2011 óta várjátok mint a messiást , de a siker elmaradt.)
Orbán sikerének több oka is van. Egyrészt meg merte adóztatni az eddig szent tehénnek tekintett multinacionális vállalatokat, akik csodák csodájára mégsem vonultak ki az országból.Ez pedig tetszik a lakosságnak, amely addig ahhoz volt szokva, hogy a multik gyakorlatilag bármit megengedhetnek maguknak. Másrészt megregulázta az energiaszolgáltatókat, jelentősen csökkentve a rezsiköltségeket, ezzel sok szavazót elcsábítva a szocialista törzsbázisnak számító szegény rétegekből.
Nagyon fontos elem még az önmagát felszámoló, egyre inkább elaprózódó baloldali politikai közösség is. Ez az oldal egyszerűen nem kormányképes, és egyhamar nem is lesz az. Lehet fantáziálgatni, álmodozni, de ezek a realitások.

A megvalósult amerikai ólom.. 2014.07.05. 12:06:01

@Hungry__horse: Nagyon igaz. Úgy tűnik egyre képtelenebbek a racionális gondolkodásra, de büdös kis belvilágukban egyelőre még jól elvannak..

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.07.05. 12:08:47

@A megvalósult amerikai ólom..: Köszi neked is az ütős érveket-- persze, ha kormányzati szinten nincsenek, akkor hogy várhatnám el egy mb. kommentelőtől

high up! 2014.07.05. 12:09:10

jaj gyerekek, hagyjátok már ezeket a végnélküli Orbaneszku ilyen meg olyan húdeEZellenes meg húdeAZellenes kormányázásáról való filózgatásokat. Ezek a témák a társadalom 5%-át se érik el, cselekvésre meg gondolkodásra meg még 1%-ot sem ösztönöz.

Polgári kormányzást akartok, csakhogy 80%-nyi Átlaghülyemagyar országában mikor lesz itt akármelyik polgári tudatúnak is lehetősége 2 ciklusnyi polgári kormányzást megélnie??? Soha. Egyszer majdnem megesett (1998-2002), de aztán az Átlaghülyemagyarból megint kibújt, hogy tövig be lehet szopatni a Kádárista világgal.
Azóta a saját magát átb@szó Átlaghülyemagyar nem a Kádárizmusba zuhant vissza, hanem a Kádárista- 17. századi jobbágy-cseléd világ keverékébe.

A napokban olvashattátok: a magyarok 70%-a egy idegen nyelvet sem ért meg nem beszél. Mégis, mennyit tudhat ez a fajta Átlaghülyemagyar az objektív világból? (lásd. batyut, Larry S-t, Blogger Gézukát és a többi NER-idiótát)

Mikor meg kitől fogja ez a 70%-nyi nyelvi analfabéta Átlaghülyemagyar megtudni, hogy márpedig Európa nem hanyatlik, hanem boldog. És attól boldog és sikeres, hogy mindent másképp csinálnak, mint az Átlaghülyemagyarok, meg az Átlaghülyeargentínok, és fajtáik.

Majd ha ezt a felismerést valaki be tudja verni az analfabéta Átlaghülyemagyar fejébe, az lesz a legelső lépés egy nagyon hosszú úton a polgárosodás felé.
Addig marad az Átlaghülyemagyarnak a Tescoba járás kultúrája, a Casting sókba bambulás, meg a tüzifa osztás a szavazásokkor. És ezért fog Orbaneszkunak mindig sikerülni.

FOLYTASSUK!

sielfis 2014.07.05. 12:11:00

HaFr .... amit blogoltál jól fizethet.
Szerintem az utópista állomvilág helyett néztél volna ázsia felé- a kínai társadalom lett a legerősebb a világon!
Lám--Lám hol van az a társadalom, a maximálisan szabadságra épülő Kínától?

Lexa56 2014.07.05. 12:12:06

@A megvalósult amerikai ólom..: és a folyamatos fejlődés következtében lassan Románia és Bulgária is lehagy bennünket, de talán még Albánia is ...
A megadóztatott vállalatok nem vonulnak ki addig az országból, amíg le nem verik rajtunk a veszteségeiket, de nem is ruháznak be. Kiváncsi vagyok kinek a pénzéből fognak gáz, áram és vízvezetékek épülni és miből fogják karban tartani az infrastruktúrát. Az meg nekem majdnem mindegy, hogy az ellopott pénzt a multik viszik ki az országból vagy a magyar oligarchák. Mert az off-shore cégek rögtön védetté váltak, mihelyt megfelelő emberek talicskázhatnak bennük. Mondj nekem olyan statisztikát, amely kimutatja, hogy a kormányzati holdudvar cégeinél több az egy főre jutó TB befizetés, mint a multiknál, akkor majd lesz miről beszélni. Addig csak mocskos propaganda az egész ...

Zedder 2014.07.05. 12:12:22

@A megvalósult amerikai ólom..: "Egyrészt meg merte adóztatni az eddig szent tehénnek tekintett multinacionális vállalatokat"

A multik eddig is adóztak, sőt, talán ők voltak egyedül a 100% teljes adófizetők Magyarországon. Hány olyan multiról tudsz, ahol feketén-szürkén vannak foglalkoztatva az emberek? És hány olyan turulmagyar vállalkozásról, ahol aztán megy a trükközés, ami csak a csövön kifér?

"akik csodák csodájára mégsem vonultak ki az országból."

Ja, ki még nem, csak éppen:

1. nincs további beruházás, fejlesztés
2. valójában a legtöbb multinál "állagmegőrzés" sincs, az amortizáció sincs pótolva, a kilépő kollégák helyére nem vesznek fel újakat
3. szépen leállították vagy minimálisra csökkentették a megrendeléseket, külsős munkákat, beszállítókat - megintcsak a helyi magyar KKV-k és vállalkozók szívják meg.

A multik köszönik, jól elvannak a világ többi országában. Ez a kerekítési hiba (Magyarország) egy bolhacsípés, ha megunják, akkor tényleg kimennek - viszont a legtöbb esetben presztízs és marketing okokból még akár veszteségesen is megéri maradni. Nade ha tényleg kimennek, légy nyugodt, azt nem a multik, hanem továbbra is a magyar emberek fogják megszívni.

Röviden: ostoba vagy. Nagyon ostoba.

Deepblue Noir (törölt) 2014.07.05. 12:24:17

és joggal mondhatjuk róla, hogy az ember kollektív tudásának csúcsát jelenti."

lehet. én speciel nem igazán kérek belőle és jóslat: a 21. század során egyre többen jutnak ugyanerre a következtetésre. ami ma még radikalizmus, mainstream lehet a jövőben.
az idő igazol, vagy cáfol.

A megvalósult amerikai ólom.. 2014.07.05. 12:24:54

@Zedder: Az ostoba nem én vagyok, hanem te meg a hozzád hasonlók, akik szentül hiszitek 2011 óta, hogy Orbán megbukik, ehhez képest már másodjára ver bucira titeket,és nagyon érik a harmadik cumi is ősszel..
Eddig is adóztak a multik? Ezt nem mondod komolyan! Nyilvánvaló hogy én a különadókra gondoltam.
Az 1.2.3.-as pontod meg a szokásos liberális ökörség.
Az itt termelő multik-amelyekkel a kkv szektor főként kapcsolatban áll- nem lettek különadóztatva. A különadók azokra a vállalatokra vonatkoztak amelyek ezen a tízmilliós paicon akarnak eladni. (áruházláncok,telekommunikácis cégek).

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.07.05. 12:31:29

@sielfis: omg, ez a kína mánia -- olyan, mintha '69-ben magyarországot ajnároztad volna, csak a lépték más -- kína nyugati knowhowból, tőkével és a kapitalizmus állami modernizációs pályáján épül -- pont addig, amíg van ebben szufla, mennyi is a GDPpC-je? Szingapűr, Taiwan, D-Korea nyitott piacgazdaságok abszolúte jól működő állammal és minimális korrupcióval, mielőtt elkezdenéd őket sorolni -- vedd le már szemellenzőt, és nézd egy pillanatra elfogulatlanul mo-t, omg

high up! 2014.07.05. 12:31:34

@kacsa232: "de tényleg, ki jöhetne jelenleg Orbánék helyett?"

Tulajdonképpen nem a vezér fontos, hanem a nép. Mert ha a nép polgári értelemmel bír, akkor akárki is jön a kishülye Hordószónok helyett, tudja, hogy amint vét a nép ellen, már repül is. Így 1-2 ciklus után már minden hatalom aspiráns tudni fogja, hogy hol a határ.
Ez a Nyugati társadalmak sikerének a titka.

Csakhogy ehhez Nyugaton megvan a középosztály. A nyugati társadalmi tagozódás így néz ki:
10% elit
60-65% polgári középosztály
15-20% szociláisan gyenge, proli osztály
Tehát senki sem kormányozhat a középoszaly érdekei ellen!

Ehhez képest Magyaro-on a helyzet:
10% elit
10% polgári középosztály
80% Átlaghülyemagyar (szociálisan és/vagy szellemi képességekben mélyen az átlag alatti társadalmi tömeg. És az idetartozáshoz lehet valakinek akár több diplomája is, lásd p. a Professzorok Birka Körét)

Meg akarjátok dönteni Orbaneszkut?
Hát akkor ne a 10%-os középosztályra pazaroljátok az időtöket, hanem a 80%-nyi Átlaghülyemagyarra. Ennek a jobbágy-cseléd-IQ -katasztrófa népségnek kell tudni úgy üzenni, hogy az állásáért fosó nagyvárosi közszolga, meg Jóska a kisvárosi karaoke bárban meg Mari néni falun a tehene mellől is megértse, hogy miért kell leszavazni a fidiótákat.

Amíg ez nem történik meg, addig Orbaneszkunak mindig sikerülni fog.

FOLYTASSUK!

A megvalósult amerikai ólom.. 2014.07.05. 12:32:45

@Lexa56: A rezsicsökkentés nem azt jelenti, hogy ezentúl ingyenes lesz a gáz meg az áram. Mindössze a működtetés költsége feletti profit egy részét törték le.
Tisztában vagy azzal,hogy 2002-2010 között 200%-kal nőtt a földgáz fogyasztói ára? Azaz évente átlagosan több mint 20 %-kal, és az áramé sem maradt el túltzottan ettől a mértéktől..

A megvalósult amerikai ólom.. 2014.07.05. 12:34:44

@HaFr: Többek között ez az az ostoba pökhendi stílus, ami miatt szopórolleren vagytok évek óta, de nem tanultok.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.07.05. 12:37:38

@A megvalósult amerikai ólom..: Hah, mert egy posztra, amely 3-4 érvet tartalmazott, te bekommenteled, hogy büdös a kis belvilágunk, erre én elküldelek finoman haza, te meg megsértődsz -- és én vagyok a pökhendi? Neked legyen mondva, barátom.

Rodolfo63 2014.07.05. 12:37:52

@A megvalósult amerikai ólom..: a tesco vagy a cba fizet több tb-t az emberek után? a tesco vagy a cba dolgozók számíthatnak több nyugdíjra?

és gondolom a posta és a matáv remek telekommunikációs infrastruktúráját használják a mobilcégek is 20 éve, igaz?

Hidvégi Mihály 2014.07.05. 12:39:02

@DrGehaeuse: Doktor úr, kérem a dolgokat kisbetűvel írni, ez engem így zavar, a magyar helyesírás szabályait kell alkalmazni a hálón is.

Rodolfo63 2014.07.05. 12:39:34

@A megvalósult amerikai ólom..: 2002-2014-es összevetést is idetennél? amúgy, ha annyira fontos az alacsony áramár, akkor az a drága mvm miért hoz össze brutál profitot? az a rohadt multi tulajdonosa miért kap annyi osztalékot? hogy is hívják a tulajdonosát? ja igen, Magyar Állam

Hidvégi Mihály 2014.07.05. 12:40:40

@kacsa232: Ki jöhetne Orbánék helyett?

Te, meg én, meg a harmadik: Polgári Konzervatív Párt

Rodolfo63 2014.07.05. 12:40:47

@HaFr: speciel a három felsorolt ország nem épp a teljes nyitottságáról és korrupció mentességéről ismert :)

Rodolfo63 2014.07.05. 12:49:41

@HaFr: speciel délkoreával egy szinten vagyunk, taiwan valamivel jobb helyzetben van, szingapurt nem találtam meg ezen

de, délkorea politikailag igen koncentrált hely, szingapur méginkább, gyakorlatilag egy család irányítja - ebben az esetben pld. a korrupció nehezen értelmezhető, hisz a "diktátor" felügyel mindent, így nincs szükség korrupcióra a saját vagyonfelhalmozáshoz

délkorea elmúlt 30 évi botrányait is érdemes átfutni - ezek a helyek nem sokkal különbek, mint mi, csak mások

Zedder 2014.07.05. 12:51:09

@A megvalósult amerikai ólom..: vannak itt bajok, nem kevés...

Persze lehet, hogy egy jól fizető zsíros állami állásod van, és emiatt nem érdekel, hogy mi történik a VALÓDI világban.

"A különadók azokra a vállalatokra vonatkoztak amelyek ezen a tízmilliós paicon akarnak eladni. (áruházláncok,telekommunikácis cégek)."

Azok az áruházláncok és telekommunikációs cégek rengeteg pénzt elköltöttek, költenek. Szakmám miatt az utóbbiakra van rálátásom, és elég lehangoló a helyzet.

Egyrészt erősen redukálják a nem szükséges személyzetet. Pl. nem kell annyi adminisztrátor, titkárnő, mert hát nyilván a mérnökember is tud magának üzleti utat szervezni és foglalni, meg a pénzüggyel hadakozni az elszámoláson. Teljesen megéri mindenkinek, néhány száz (magyar) ember utcára kerül, néhány ezren (magyarok) meg túlóráznak, hát kit érdekel?

Vagy mondjuk nem kell naponta takarítani, elég hetente is. Az, hogy a takarítócég kirúg néhány (magyar) alkalmazottat, hát kit érdekel, hiszen mocskosmulti, nemde?!

Meg aztán minek annyi beszállító, meg feladatok kiszervezése, K+F? Oktatás? Kollégák tanfolyamokra küldése? Akik ugye megintcsak magyar oktatócégekhez mennének elkölteni a multi mocskos pénzét. Építsünk le teljes részlegeket, megintcsak utcára kerül párszáz-ezer (magyar) ember.

Céges autót elég lesz 5-6 évente is cserélni 3 év helyett. Ja, hogy visszaesik a (magyar) autókereskedők forgalma, onnan is ki lehet rúgni (magyar) embereket? Esetleg legyen benzinkeret, ne utazhasson a dolgozó bárhova az országban pénzt költeni, járjon csak a lakása és a munkahelye között!

Csapatépítők? Az is mekkora fertő. Igaz, hogy pár(tíz)millió ottmarad a helyi (magyar) szállodáknál, kocsmáknák, éttermeknék egy combosabb hétvége után, de hát a mocskosmulti pénze az büdös.

És ez még csak a jéghegy csúcsa, lehetne a végtelenségig sorolni, te nagyon ostoba.

"Az 1.2.3.-as pontod meg a szokásos liberális ökörség."

Igen? Ha liberális ökörség, amit az előbb levezettem, akkor büszkén vállalom, hogy liberális ökör vagyok.:)

Azért azt ne feledd el a nagy libsizés közepette, hogy a liberalizmus egy alapvetően teljesen okés eszme, és a nyugati társadalom felvirágzását hozta el, a világon eddig soha nem látott jólétet. Ez ellen küzdesz? Miért utálod annyira a fajtátad, hogy rosszat akarsz a magyar honfitársaidnak?

Rodolfo63 2014.07.05. 12:54:13

a különadó egyébként sem a multikat támadja elsősorban, hanem egy extra-áfaként kell kezelni, aminek számos káros hatása van

a fogyasztók lehúzása a cél az állam részéről

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.07.05. 12:54:47

@Rodolfo63: igen (Sz a 7., ha jól emlékszem), de itt inkább a gazdaság, a társadalom és a politika együttes teljesítményét (összkompetencia) kell keresni, amelyik mindegyik helyen sokkal jobb -- itt a GDP elég jól eligazít

Rodolfo63 2014.07.05. 12:55:46

@HaFr: valóban, az általános jólét szempontjából ezen helyek jobban teljesítenek nálunk - de mintha te a korrupció felől közelítetted volna meg a dolgot eredetileg

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.07.05. 12:57:51

@Rodolfo63: igen, ezt modifikálnám itt -- ahogy SZ esetében sem úgy releváns a korrupció, mondtad, mert nem endemikus (nem szedi szét a társadalmat), úgy érdemesebb az összkompetenciát számításba venni

explanatus 2014.07.05. 12:58:34

Valami lehet az írásban, mert kilenghetett a mutató, és megjelentek az üssük szét a blogot alkalmazottak.

@Lexa56: @Zedder: Pontos, világos meglátás! Mindkettőtök részéről.

A hatalom (pénz)koncentráció célja nem az igazságos, jóságos "mi emberünk" helyzetbe hozása, hogy a "mi emberünk" majd bölcsen, igazságosan osztozik a megtermelt javak hasznán, hanem hogy a megszerzett hatalmat mindenáron megtartsa.

A (mostani) hatalom természetéből adódik, hogy a hatalom csúcsán állók (összlakosság talán pár százaléka) újabb és újabb igényekkel lépnek fel, mert a hatalom nem ismeri az önkorlátozás fogalmát. A hatalom a varázsló és mi vagyunk a Márió.

A helyzetbe hozott "mi emberünk" miután helyzetbe került, egy célja van, megtartani, növelni hatalmát, kiszolgálni helyzetbe hozóját.

Az a legnagyobb gond, hogy amit tőlünk elvesznek/elvettek nem kerül vissza a körforgásba, mert helyzetbe hozottaink a felgyülemlett, most már személyes, vagyont nem forgatják (úgy) vissza a gazdaságba, hogy annak ránk nézve is kedvező hatása legyen.

Minimál- vagy aligbéren foglalkoztatnak, viszont mint munkaadók csak azt nem viszik ki a cégeikbő, ami oda van betonozva, vagy szükséges ahhoz, hogy kapják az újabb megbízásokat. Úgy gondolják, nem kölcsön kapott pénz, és ezért semmi közünk hozzá, hogy mit csinálnak vele.

Vagy tisztában vannak vele, hogy ez az egész csak pünkösdi királyság, és hullanak, ahonnan jöttek. A semmibe.

fizetekmegegysort 2014.07.05. 12:58:44

@A megvalósult amerikai ólom..: aztán a különadót ki fizeti nagyokos? Lett-e több a bankszámlád költsége? Drágább-e minden a teszkóban? Telefonszámla, tv előfizetés? Te tényleg olyan hülye vagy, hogy azt gondolod, jól kicsesztünk a multikkal?

Blogger Géza 2014.07.05. 13:02:26

"Már most látszik, hogy az ország újabb, adott esetben meredeken ívelő adósságpályára lép," :D Ez a baromság meg honnan látszik?

Csak emlékeztetőül, a magyar pénzügyi adatok immár annyira kedvezőek, hogy reális alternatíva az euró közeli bevezetése (meredeken felfelé ívelő adósságpálya estében ez értelemszerűen kizárt lenne.)

mno.hu/gazdasag/euro-bevezetese-lazan-megfelel-hazank-az-elvarasoknak-1230403

Eladósodás vizsgálatánál értelemszerűen nem az évközi törvényszerű átmeneti emelkedéssel kell foglalkozni, hanem a hosszú távú trendekkel - amelyek teljesen egyértelműen csökkenőek.

fizetekmegegysort 2014.07.05. 13:11:22

@Zedder: hiába mondod nekik... Majd ha előbb szemcsés lesz a Barátokközt, mert a kábeltévés üzletágban nincs lóvé a karbantartásra, meg hát 8 embert is ki kellett rúgni a műszakról, akkor a fejéhez kap. Aztán ha beáll az áramszünet is, akkor anyázik. De a különadót meg a rezsicsökkentést akkor is megvédi a Békemenetben. És nem áll össze neki a kép....

fizetekmegegysort 2014.07.05. 13:13:12

@Blogger Géza: hehe...mno mint hiteles forrás...:D

Rodolfo63 2014.07.05. 13:13:40

@Blogger Géza: finoman csúsztat a cikk is és te is

igen, egy pillanatképen valóban lazán megfelelünk - mint az az ember, aki kifúj minden levegőt és behúzza a hasát teljesen - de ez az állapot nehezen tartható fenn

még a cikk is jelzi, hogy a remek inflációs adat csak kamu, mert nem a gazdaság teljesítménye hozta össze, hanem a rezsicsökkentés, ami átmeneti intézkedés

Bereznay 2014.07.05. 13:16:25

„Ezt a tudást nem lehet büntetlenül rombolni.” .....„Nagy szerencséje a fejlett világnak, hogy ezt egy periférikus, összességében érdektelen országban teszi”

Ú.m. Amerikai Egyesült Államok? Merthogy az összes különbséggel együtt ott hat éve, de különösen két év óta valami sok szempontból összehasonlítható folyik.

lavór 2014.07.05. 13:16:50

A szokásos - és ma már szinte unalmas - blogtéma.
Ugyanazok kommentelik tele ugyanazzal a témával foglalkozó blogokat. (Lassan be lehet írni előre a válaszokat, sértéseket, jelzőket.) Hogy is lehetne bármilyen változásra számítani, ha ilyen mikrokörnyezetben is gyakorlatilag körbe-körbe jár a magyar.

cenzuratroll bosszanto 2014.07.05. 13:17:07

Tömény baromság. A Kádár rendszerben nem volt piac, viszont volt egy nagyon jól menő kisiparosi réteg. Azok a tapló, semmire sem jó másodvonalas komcsik, akik piacot akartak szerezni megcsinálták a rendszerváltást, orbán ezeket tudta az elmúlt négy évben az adókulccsal kilóra megvenni, a piac mára a lélektelen fillérbaszó orbáncsicskák kezében van. Akinek van még annyi esze, hogy saját vállalkozása legyen, az vagy megcsinálja kicsiben, éldegél és szarik az összes orbáncsicska szájába, vagy elmegy, és ugyanúgy leszarja az orbáncsicskákat.
orbán szavazórétegét az éjfekete agyú tahók adják, azokat nem tudod meghatni a piac szentségével. Legjobb példa rájuk a birca, a géza és a többi sötét bunkó, ők ráadásul meggyőződésből hülyék. Ezeknek beszélhetsz valós adatokkal, úgyis csak azt hiszik el, amit a pártgyűlésen az agyuk helyére töltenek, azt mantrázzák folyamatosan. Ez élteti őket, ezért fizeti őket a vitya, oszt jónapot.

Blogger Géza 2014.07.05. 13:17:36

@fizetekmegegysort: Valóban hiteles, ugyanis ott benne az EU-s link. Arról nem tehetek, hogy a balliba sajtó ezeket a híreket nem teszi az ablakba. Legalábbis érdekes módon a kereső nem dobja fel. :) Biztos a Simicska megvette már a guglit ia, ez az oka!

sielfis 2014.07.05. 13:20:10

@HaFr: Te meg elfogúlt, nézd meg a gazdaságukat, hová is termelnek és miket? fel sem lehet ésszel fogni hová fejlődtek...
Te meg csak majmold a német
modelt ... Európa keleti fele soha nem ér oda !
Kina meg előzött a bal csikon...mindenkit
ez neked vicc?
vagy lehet,hogy nincs képességed észrevenni , meglátni új dolgokat?

Blogger Géza 2014.07.05. 13:21:33

@Rodolfo63: 2010 vége óta minden évben alacsonyabb az eladósodás az előző év végi a adatnál, ez kissé túl hosszú időszak "pillanatképnek". Senki nem számol az infláció meredek megugrásával (értsd 3% fölé) a rezsicsökkentési faktor kikopása után sem.

cenzuratroll bosszanto 2014.07.05. 13:21:35

@kacsa232:

" és a fix éves nyereség külföldi cégeknek?"

Tojok a külföldi nyereségére.
Most jobb, hogy az orbánistáknak van mesterségesen fenntartott állami rendszerben üzemelő cégekkel nyereségük az adóbevétel szétosztásával, viszont munkahelyet egy darabot nem teremtenek?
A nyugati fenntartható rendszert adott, igaz, hogy kivitte a nyereség egy részét, de adott munkát is, amiből meg lehetett élni nem a meszelt falat bámulni és köz(rabszolga)munkából tengődni.

lavór 2014.07.05. 13:22:06

@HaFr:

Süt a Nap, lehet menni kirándulni, bringázni, strandolni... Talán ebben a témában is a kevesebb több lehetne.

Blogger Géza 2014.07.05. 13:24:06

@HaFr: Ez a "LOL" nem tűnik a meredeken ívelő adósságpálya megfelelő bizonyítékának, sajnálom.

Innentől az egész írás mehet kukába. Ha az alap rossz, összedől a ház. LOL.

cenzuratroll bosszanto 2014.07.05. 13:24:33

@HaFr:

Az egész. Álmodozol. Nem lesz itt semmiféle javulás, mint ahogy írta valaki, Argentína is ugyanebben a mocsokban tengődik. A hülyék itt is hülyék, ők vannak többségben, orbán őket bolondítja meg, így esély nincs változásra.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.07.05. 13:24:56

@sielfis: :) ismerem az összes országot, amelyről beszélsz -- maradok nyugaton

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.07.05. 13:26:35

@Blogger Géza: azért nem írok erről semmit, mert annyirsa vagy komolytalan -- 10 milliárdos orosz hitellel, a korábbi lenyúlásokkal mi jogod van neked egyáltalán számokra hivatkozni .. aztán meg belinkelni ide a pártlapot, amelynek azt se lehet elhinni, amit kérdez

A megvalósult amerikai ólom.. 2014.07.05. 13:27:12

@fizetekmegegysort: Tudok jobbat! Ne fizessenek adót a multik egyáltalán, és akkor minden tök olcsó lesz te nagyonhülye!

cenzuratroll bosszanto 2014.07.05. 13:28:37

@A megvalósult amerikai ólom..:

"jelentősen csökkentve a rezsiköltségeket, ezzel sok szavazót elcsábítva a szocialista törzsbázisnak számító szegény rétegekből."

Tökéletesen megtalálta azt a réteget, amelyik buta ahhoz, hogy rájöjjön, ha az egyik zsebébe betesznek a rezsicsökkentéssel 100 forintot, a másik zsebéből a multikra kirótt átháríthatatlannak hazudott, de valójában áthárított adókkal kivesz 5000 forintot, akkor valójában rosszul járt és nem örülni kéne és isteníteni azt, akinek köszönheti.

fizetekmegegysort 2014.07.05. 13:31:05

@Blogger Géza: aha, benne van egy link ezért az egész cikk hiteles...a következtetések is...értem. Hogy én erre nem gondoltam!

Blogger Géza 2014.07.05. 13:33:13

@cenzuratroll bosszanto: Kb negyedmillióval dolgoznak többen, mint 4 éve. Az elmúlt ciklusban csak a hazai feldolgozóipar nagyobb cégeinél kb 110 ezerrel többen dolgoznak, mint kormányváltáskor. Ha hazudtak magatoknak a valóságról, soha nem fogjátok megérteni, és nem értitek, hogy miért nem úgy működik a világ, ahogy szeretnétek.

cenzuratroll bosszanto 2014.07.05. 13:35:18

@high up!:

Esélytelen a 80% hülyemagyarba az értelem pumpálása. Nem véletllenül szalámizták be a médiát, és nem véletlenül mentek neki a retektévének.
Szegény retektévé még nem tudja, de ha sokat pattog, akkor hirtelen lesz majd új médiaszabályzat, oszt hirtelen nem lesz hogyan megjelenniük. A feladó és vételi rendszerek az orbánisták kezében vannak, ha nem megy fel a műholdra az adás, akkor baszhatják, ha a kábelről leveszik őket akkor senki nem fog beruházni parabolára csak azért, hogy a retektévét is tudja fogni valami külföldi sugárzáson keresztül.
Nagyon sok lehetőség van, az orbánisták meg fogják találni a megfelelő módszert, nem félek én attól, hogy nem.

cenzuratroll bosszanto 2014.07.05. 13:41:57

@Blogger Géza:

Hazudsz orbáncscicska mint mindig, kevesebben dolgoznak. Csak a buta fajtád elhiszi, hogy javulás ha a munkanélküli 3 hónap után ki van baszva a rendszerből és már sehol sem szerepel, és a buta fajtád elhiszi, hogy az éhbérért alkalmazott közrabszolgák "hasznosak" a társadalomnak, és a szintén 3 hónapos etapban hozzáadódó és így éves szinten egy embert többször beszámító számadatok valósak és a nagy szárnyalást bizonyítják.

Sexual Harassment Panda 2014.07.05. 13:46:09

Kedves HAFR!

A gond csak az, hogy èn nem bìrom kivàrni mire ez a barom kormàny eltakarodik, vagy ràdől az egèsz szarhalom.Nekem egy èletem van, ès nincs sok idő a kìsèrletezèsre.

Zedder 2014.07.05. 13:46:21

@Blogger Géza: ha minden olyan kurvajól megy, akkor miért nincs fogyasztás?

Autóeladások a mélyponton.
Lakásvásárlások a mélyponton.
Banki hitelezés gyakorlatilag nem létezik.
Senki sem vásárol, maximum nézelődik az áruházakban.
A Balaton kong az ürességtől, már belföldi nyaralásra se futja.
Magyarok millió nyomorognak, próbálnak megélni egyik napról a másikra.

Ez a valóság.

Hol van az a kurvanagy fellendülés, amit itt néhányan hallucináltok?

Sexual Harassment Panda 2014.07.05. 13:48:54

@cenzuratroll bosszanto: hogy mondhatsz ilyet? Igenis többen dolgoznak!
Pl kűfőd/közmunka!
A magyar gyorsnaszàd igenis karistol!
Valòszìnűleg nem kapaszkodtál amikor meglòdult, és beverted a fejed!
Mindenki minket màsol!
Az àllamadòssàg is felcsökjent 85%-ra a 82ről, +3000milliàrd

nemecsekerno_007 2014.07.05. 13:50:21

@Zedder:

Amiket itt írsz azokat korábban külföldi hitelekből finanszíroztuk csak mostanra már semmit se érnek. Ebből a hitelből finaszírozott gulyáskapitalizmusból nem 1-2 év alatt fogunk kimászni.

Blogger Géza 2014.07.05. 13:50:38

@Zedder:

Neked is azt ajánlom, hogy ismerkedj meg a a valósággal, Magyarországon dinamikusan nő a fogyasztás:

"az élelmiszer- és élelmiszerjellegű
vegyes kiskereskedelemben 8,4%-kal, a nem élelmiszer-kiskereskedelemben 2,8%-kal, míg az üzemanyag-
kiskereskedelemben 1,5%-kal emelkedett az értékesítés volumene. "

www.ksh.hu/docs/hun/xftp/gyor/kis/kis21405.pdf

Hungry horse 2014.07.05. 13:51:00

@HaFr: szerintem tévedsz. Te és a társaid vagytok képtelenek 2006 ősze óta a változásra.
Ennek a levét isszátok és ezért képzelődtök, hazudoztok, jósolgattok.

Én pedig jókat szórakozok rajtatok.
Nekem megfelel ez a munkamegosztás még pár évtizedig. :)

A megvalósult amerikai ólom.. 2014.07.05. 13:52:37

@Zedder: Te komolyan gondolod, hogy ezek adnák a hazai beszállítói kkv-k döntő többségét? Ugyanmár.
"Azért azt ne feledd el a nagy libsizés közepette, hogy a liberalizmus egy alapvetően teljesen okés eszme, és a nyugati társadalom felvirágzását hozta el, a világon eddig soha nem látott jólétet." Lejárt a szavatossága. Eljárt felettetek az idő, vedd már észre. Ez egyenlőre még csak a félperiférián látszik.
Arról meg egyáltalán nincs fogalmad hogy mekkora a különadó mértéke.Ostoba módon-csak hogy a stílusnál maradjak-sorolod a kötelező baromságoktat mintha valami óriási nagy érvágást szenvedtek volna el a multik.(Jellemző hogy először még azt sem tudtad, hogy csak bizonyos típusú multikat érint a különadó). Arra pesrsze nem gondolsz, hogyha ezt az összeget nem a multiktól szedik be akkor a lakosság terhei nőttek volna. De ez titeket cseppet sem zavar. Ez garantálja hogy nem jöttök vissza a hatalomba, mert képtelenek vagytok tanulni a hibáitokból, ugyanazt csináljátok újra és újra így bukásra vagytok ítélve. Ez legnagyobb előny a jobboldal számára.

high up! 2014.07.05. 13:53:18

@Blogger Géza:

Nocsak, alig egy órája mondtam, hogy:
"Mégis, mennyit tudhat ez a fajta Átlaghülyemagyar az objektív világból? (lásd. batyut, Larry S-t, Blogger Gézukát és a többi NER-idiótát)"

erre már jössz is, te kis udvari NER-idióta és szállítod is a bizonyítékot az állításomra. Köszi, trollocska!

Öcsém, 4 éve egyfolytában többet hazudozol mint egykoron gyúrtcsány!

1. az államadósság csökkentési HAZUDOZÁSOD bebukott mint az állat.

2. A piaci munkahelyteremtési HAZUDOZÁSOD bebukott mint egy másik állat.
Ja, te kis agyhalott, miközben 2011-13-ban a magyar ipar összességében 0%-kal, (magyarul: NULLA százalékkal)!!! "növekedett", s miközben a céges csődök száma évről-évre meredeken emelkedett!!, a te kis NER-idióta agyacskád azt állítja, eközben 110 ezer új munkahelyet teremtettek ezek a halódó cégek?

Öcsém, még Kádár apád se mert volna ekkora világ röhejest hazudni! Nulla százalékos növekedés, rekord cégfelszámolások, de a piaci munkahelyek azért 100 ezer számra nőnek.
Hát ez kurva jó!!!

Alapítani kellene valami Örökös Troll díjat, mekkora verseny lenne közted, maTROLLcsi meg BarczaGyurka között. Ba +, ezt a versenyt élőben nézné az egész világ!

A megvalósult amerikai ólom.. 2014.07.05. 13:54:26

@cenzuratroll bosszanto: Az rányokat nem ártana pontosítani, mert negyon nem stimmelnek..

nemecsekerno_007 2014.07.05. 13:56:59

@explanatus:

Nagyon szépek ezek az elméletek, de eredményt nem sikerül kivakarni ezekből :( Itt a kérdés az, hogy ha ennyire rossz ez a mostani rendszer, akkor miért választották meg újra őket. Azzal a magyarázattal nem nagyon jutunk előbbre, hogy azért mert "agymosott/rasszista/idióta/orbánista/etc...) a magyar választó. Ez olyan mintha az egyenlet megoldása helyett megeszed a papírt amire írva van.

Bereznay 2014.07.05. 13:57:10

@HaFr:

Nincs kedvem részletezni, belebonyolódni, még kevésbé megvitatni. Sapienti sat.

Ha meg nem, akkor nem.

A megvalósult amerikai ólom.. 2014.07.05. 13:58:16

@Rodolfo63: Az MVM bevétele az államkincstár bevétele. Tudom hogy a ti felfogásotokban az államnak úgy kellene működnie, és számos szolgáltatást biztosítania, hogy nincssenek bevételei, de ez sajnos a valóságban nem működik...
2010 óta pedig csökkentek az árak.

Blogger Géza 2014.07.05. 13:59:26

@cenzuratroll bosszanto: Neked is azt ajánlom, ismerkedj meg a valósággal, és ne hagyd magad manipulálni.

1) Nincs olyan, aki "nem szerepel rendszerben", mind a KSH, mind az ÁFSZ munkanélküliként tart nyilván egy munkanélkülit teljesen függetlenül attól, hogy milyen (semmilyen) ellátást kap.

2) A munkanélküliektől teljesen függetlenül látszik hogy dinamikusan nő a kulcsfontosságú hazai feldogozóiparban foglalkoztatottak száma. Ennek semmi köze semmiféle közmunkához, külföldön dolgozókhoz, munkanélkülisekhez stb. Ez amúgy látszik az ipari termelés és az export számiból is.

Feldogozóipar nagy cégeinél dolgozók:

2010 első negyedév: 769 ezer
2014 első negyedév: 878 ezer

www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_evkozi/e_qlf005a.html

Ez egy igen intenzív, 14%-os növekedés.

Zedder 2014.07.05. 14:01:03

@A megvalósult amerikai ólom..:

"Te komolyan gondolod, hogy ezek adnák a hazai beszállítói kkv-k döntő többségét? Ugyanmár."

Nem tudom, hogy a többségét adja-e, de azt látom és tudom, hogy több tízezer magyar ember került az utcára, akik így a családjukat sem tudják eltartani. Nyilván mindezt a "szent szabadságharc" nevében.

"Lejárt a szavatossága. Eljárt felettetek az idő, vedd már észre. Ez egyenlőre még csak a félperiférián látszik."

Igen, tudjuk, évtizedek óta hanyatlik a nyugat, és a szakadék felé tart - de mi szerencsére egy lépéssel előttük járunk.:)

"Arról meg egyáltalán nincs fogalmad hogy mekkora a különadó mértéke"

1. Miért kellene tudnom?
2. Hol állítottam, hogy nem tudom?

"sorolod a kötelező baromságoktat"

Meg tudsz bármit is cáfolni? Saját, illetve ismerősi körbeli tapasztalat. Megtörtént, valós dolgokról írtam.

Az elég harmatos, hogy mindenféle konkrét cáfolat, érdemi ellenvetés nélkül baromságnak nevezel valamit.

" mintha valami óriási nagy érvágást szenvedtek volna el a multik"

Pont azt magyarázom, hogy a multik NEM szenvednek akkora érvágást, ellenben a MAGYAR EMBEREK IGEN. Nehéz megértened?

"Jellemző hogy először még azt sem tudtad, hogy csak bizonyos típusú multikat érint a különadó"

Nem tértem ki erre, nem tudom, hogy miért hozod elő. Semmi köze a témához. Mellesleg azokat a multikat, akikkel én kapcsolatban állok, álltam, bizony erősen érinti.

"Arra pesrsze nem gondolsz, hogyha ezt az összeget nem a multiktól szedik be akkor a lakosság terhei nőttek volna."

Te hol élsz? Folyamatosan nőnek a lakosság terhei. Eszméletlen mértékben.

Blogger Géza 2014.07.05. 14:01:50

@high up!: Olvass vissza (előző hozzászólásaim itt és ma), utána pedig csak annyit javasolok, hogy vedd be a gyógyszered, vagy keresd fel as orvosodat. :)

nemecsekerno_007 2014.07.05. 14:02:14

Ez a blog meg a kommentek is mutatják, hogy mennyire konstruktív népség vagyunk. Ez itt a legnagyobb gond :(

high up! 2014.07.05. 14:03:25

@Blogger Géza:

Ráadásul annyira hülye vagy még az alapokhoz is, mint egy felcsúti paraszt segge a gabonásba szaráskor.

A kis hülyeagyad még csak nem is azt állítja, hogy az iparban nőtt volna 110 ezerrel a munkahelyek száma, hanem annak csak egy rész szektoráról, a feldolgozó iparról.

Öcsém, hogy te mekkora TROLL vagy! Magyarországon nemcsak hogy egy ipari szektor nem tud megajánlani 100 ezer munkahely teremtést, hanem maga a TELJES magyar gazdaság nem tud 50 ezernél több munkahelyet teremteni egy EGÉSZ CIKLUSON át. A vállalati munkahely teremtési jelentések a ksh fele pont arról szólnak, hogy 2014-ben már csak 1 millió 30 ezer munkahely megteremtése kell az 1 millió újonnan teremtett munkahely eléréséhez.

Öcsém, állítom, te fejjel zuhantál születés után a szülőszoba kockakövére. Még a komcsik se voltak ilyen primitív pszichopata hazudozók, mint te, te szerencsétlen beteg elme.

Zedder 2014.07.05. 14:03:35

@Blogger Géza: azt ugye vágod, hogy egy ügyes csavar óta a külföldön dolgozó kb. félmillió magyar is otthoni, magyarországi alkalmazottnak számít?

high up! 2014.07.05. 14:05:54

@Blogger Géza: "Olvass vissza (előző hozzászólásaim itt és ma),"

a te HAZUDOZÁSAIDAT már 4 éve olvasom te elmebeteg NER-idióta.

Mi van, a mára már nincs több munka a Gázszerelő uraságod födjein, ezért van időd itt NER-trollkodni?

Blogger Géza 2014.07.05. 14:09:49

@Zedder: Ez nem így van. Semmiféle csavar nem volt. Semmiféle változás nincs a statisztikában, amelyek EU-konform módon készülnek.

1) Aki dolgozik, azt értelemszerűen soha nem tartja senki munkanélküliként sem itthon, sem külföldön. Ők a globális összfoglalkoztatottak közé tartoznak természetesen. De ez 2010 előtt is ugyanúgy volt.

2) Az általam belinkelt statisztika a BELFÖLDI nagyvállalatok információszolgáltatására épül, nem tartalmazz a külföldön dolgozókat. (Hiszen arról nem jelent senki a KSH-nak.)

Blogger Géza 2014.07.05. 14:10:26

@Nyekenyóka: Ezt én sem értem, minek szívatják magukat...

conchita wurst 2014.07.05. 14:12:34

'mijértnefogsikerülni'

Annyi a biztos hogy a Polgári Konzervatív Párt a béka picsája alatt, Orbán Tábornok a csúcsok csúcsán van.

midnight coder 2014.07.05. 14:12:48

"A piac szempontjából értékes egyén önkiteljesítésére és az összesség maximálisan elérhető szabadságára épülő nyugati társadalom az emberi együttműködés évszázadok során kialakult optimális állapota, amelynek lehetnek kudarcos és kiugróan sikeres fázisai, de közben a teljesítménye stabilan növekszik, és sehol a kanyarban nincs egy olyan társadalomszervezési modell, amely versenyképes lehetne vele."

A baj ezzel a kijelentéssel az, hogy a nyugati társadalom sem egy konstans valami. Teljesen máshogy nézett ki az ipari forradalom elején, mint most, a hanyatlás idején. A mai nyugati társadalmat és gazdaságot a 100 évvel ezelőttivel sem lehet összevetni. 100 éve még ez a mondat megállta volna a helyét. Még 50 éve is. Olyan ez, mint anno a római birodalom. A fénykorában valóban kora legerősebb, leghatékonyabb állama volt. De a bukása idején ez már messze nem volt igaz.

Hungry horse 2014.07.05. 14:14:29

@Bruno: el vagy varázsolva nagyon.
Valahogy nem emlékszek tőled listákra ki mit fizessen vissza kohn, rosenfeld, eisneberger, rajk, csermanek, appel, schwarc, német, antall, pufajkás, bokros, degesz demszkíj, kunkcze kucu, körmös bauer, d209, eqró, offshore simor, számlás simon, hunvald, libás bandájából.

Arra sem emlkészem, hogy ezért bármelyik kommentelőt szólítottad volna fel visszafizetésre, te szerencsétlen agyalágyult.

De lásd, mennyire kompromisszumkész vagyok:
Ha lézerjani és buktor bandája mellett a fentiek is becsengették a 69 év elqrásaiért amivel a köznek tartoznak én is becsengetem, amiért én, vagy a felmenőim felelnek.

OK?

midnight coder 2014.07.05. 14:15:55

@Zedder: Nem tudom, de ha bemész egy áruházba, nem annyira látod ezt a pangást.

Blogger Géza 2014.07.05. 14:16:43

@high up!: Ezt nem az én agyam állítja, hanem ezek tények, amelyeket a csöppnyi agyad nem tud befogadni. :)

Az ipari termelés pedig a 2010-2013-as peridódusban kb 20%kal nőtt, 2014-re 6-8%os bővülés várható. Ezzel Magyarország az EU legiparosodottabb államai közé került, és ettől nem függetlenül %-osan az egyik legnagyobb folyó fizetési mérleggel büszkélkedhet.

"Korábban nem tapasztalt szintre emelkedett és meghaladta a 3,5 milliárd eurót Magyarország folyó fizetési mérlegének négy negyedéves többlete 2014 első negyedévének végére – jelentette honlapján kedden a Magyar Nemzeti Bank (MNB), a tájékoztatás szerint a GDP 3,6 százalékának megfelelő többlet kiemelkedően nagynak számít a régióban.

A 2013 végéig rendelkezésre álló adatok szerint ugyanis Szlovákiában a 2 százalékos GDP-arányos többlet csökkenő tendencia mellett alakult ki, miközben a folyó fizetési mérleg Csehországban és Lengyelországban továbbra is hiányt mutat."

www.mon.hu/mnb-a-fizetesi-merleg-tobblete-kimagaslik-a-regioban/2588820

Zedder 2014.07.05. 14:18:05

@midnight coder: igen, itt a hanyatló nyugaton valóban nem látom, az emberek boldogak, mosolyognak, babakocsikat tolnak az utcán (milyen is otthon a népszaporulat?), és dagadó szatyrokkal hagyják el az üzleteket.

Ezt a fajta fogyasztás otthon valahogy nem látom, amikor hazalátogatok (Budapest). Azt most ne keverjük ide, hogy egy madaras vagy sima teszkóból mit tolnak ki az emberek, mert enni azért még kell.

high up! 2014.07.05. 14:20:42

@Blogger Géza: "Eladósodás vizsgálatánál értelemszerűen nem az évközi törvényszerű átmeneti emelkedéssel kell foglalkozni, hanem a hosszú távú trendekkel"

Igen, te eszelős NER-idióta, pont erről van szó:

Államdósság:
2010 Q1: 81%
2014 Q1: 85%

És ez a 85% úgy, hogy Orbaneszku a GDP 20%-át vonta el magához (manyup+megszorítások) amit állítólag államadósság csökkentésre fordított.
Mert ha arra fordította volna, akor most nem 85% lenne az államadósság hanem 65%.

Szóval, hol a lé, te udvari NER-idióta?

conchita wurst 2014.07.05. 14:22:39

@Blogger Géza: Igen, Magyarország nagyon is jó makrogazdasági pályán van.

Rendre felülteljesítjük az EU becsléseit, de még a kormány becsléseit is.

Azt idekeverni, hogy a nyugati többet zabálhat, marhaság, persze hogy így van. És?

DrGehaeuse 2014.07.05. 14:23:29

@Hidvégi Mihály:

Tulajdonneveket nagy betüvel kezdjük. Szerintem itt erről van szó. További érv, hogy fokozott tiszteletemet szerettemm volna kifejezni az adott dologgal kapcsolatban.

conchita wurst 2014.07.05. 14:24:42

@high up!: 2014 végére alacsonyabb lesz mint a 2013 év végi 79%.

Nem Orbán mondja.

"Az állami betétszámlák állományának év végi csökkentésével az még biztosítható, hogy a 2014. év végi államadósság mérséklődjön a tavalyi 79,4%-hoz képest (OTP előrejelzés: 79,1%).

www.portfolio.hu/gazdasag/ezen_meg_maga_orban_is_meglepodhet.2.200995.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox

high up! 2014.07.05. 14:29:16

@Blogger Géza: "Az ipari termelés pedig a 2010-2013-as peridódusban kb 20%kal nőtt"

Nem tudsz leállni a HAUZODOZÁSAIDDAL te eszelős NER-idióta?
2011-13-ban az ipar hozzájárulása a GDP növekedéshez NULLA százalék ALATT! volt:

2011: 0%
2012: -0,7%
2013: 0%

www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_evkozi/e_qpt009i.html

Egész Európa elhúzott a az ElmúttNERév-ben a beteg Magyaro mellett!
Orbaneszku vezéred a hírhedt maTROLLcsizmusával jól elkúrta az országot. Ezt hívja a hülyéje "Újraiparosításnak"
Bruhaha, ezt a moslékot csak a magadfajta fidióta disznók zabálják.

conchita wurst 2014.07.05. 14:32:55

@high up!: Hát igen az előző ciklusban pedig -4% volt az ipar hozzájárulása a GDP-hez.

www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_evkozi/e_qpt009g.html

DrGehaeuse 2014.07.05. 14:33:43

@HaFr:
Nyilván másnak gondoljuk a mgszülendő Nemzet karakterét és kívánatos magaviseletét. A lényeg, hogy végre létre kell jöjjön.
Bár már ott tartanánk, hogy nagy és nyílt fórumokon a mikéntről folyna a vita!

Moin Moin 2014.07.05. 14:37:14

@Blogger Géza:

„…csak a hazai feldolgozóipar nagyobb cégeinél kb 110 ezerrel többen dolgoznak, mint kormányváltáskor.” – na, Géza, akkor bonuszuk csak ki ezt az állításodat! Nézzük a számokat és a részleteket, a KSH adatsoraiból (forrás: www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_evkozi/e_qlf005a.html ) Mind 2010, mind 2014 esetében a januártól májusig tartó időszakot vetjük össze:

Feldolgozóipar összesen:
2010: 769.300
2014: 877.800
Különbség: 108.500
Ez lenne a te „majdnem 110.000-ed – de nézzük, mely konkrét iparágakból és ebből következően mely cégektől jön ez a növekmény – mert az árulja majd el nekünk, hogy van-e ehhez köze a Fidesz „zsenialitásának”, vagy sem!

A részágazati adatok a következők:

Járműgyártás:
2010: 77.200
2014: 126.900
Különbség: 49.700

Gép, gépi berendezés gyártása:
2010:.44.400
2014: 59.300
Különbség: 14.900

Fémalapanyag és fémfeldolgozási termék gyártása:
2010: 86.300
2014: 107.800
Különbség: 21.500

…Kár is tovább sorolnunk az ágazati számadatokat: látható, hogy a növekmény majdnem 80%-a a járműipar+kapcsolódó ágazati köréből jött, szám szerint pontosan 86.100 fő, azaz a teljes növekmény 79,3%
Ez gyakorlatilag két, egyáltalán nem „hazai” vállalatot jelent, az Audit és a Mercedest – egyik beruházás sem a Fidesz érdeme.

Külön „elegáns” a te adatsorodban az, hogy a 2010-es adatokat hasonlítod a 2014-esekhez – tudvalévőleg 2010 tavaszára tetőzött a 2008-ban indult világválság hatása a magyar foglalkoztatottságban, tehát még csak az sem igaz, hogy a Gyurcsány- és Bajnai-kormányok tevékenységre rontotta le az adatokat. (Hanem a nemzetközi dekonjunktúra.) Az viszont tény, hogy a 2014-re elárt növekményhez semmi köze az Orbán-kormánynak: az 80%-ában korábban eldöntött német beruházások folyománya, részben pedig a beinduló (elsősorban német) gazdaság felszívó hatása.

…Vannak-e még kérdéseit?:-)

Már több esetben voltalak kénytelen figyelmeztetni, hogy bánj korrekten az egyes számadatokkal és kezeld azokat a valós összefüggéseikben, mert vagyunk itt néhányan, akik pillanatok alatt rád bizonyítjuk, ha manipulálni próbálsz a kedves Fideszed érdekében!

high up! 2014.07.05. 14:37:16

@conchita wurst:

jól van Okostóni, a jóslásokkal menj inkább az EZO TV-be.
De mielőtt elindulsz, válaszold már meg a téged is érintö lényegi kérdést, miszerint miért is nyúzott le rólad Orbaneszku 4 év alatt mindent, miközben nem csökkentette az államadósságot a dézsmáidból:

"És ez a 85% úgy, hogy Orbaneszku a GDP 20%-át vonta el magához (manyup+megszorítások) amit állítólag államadósság csökkentésre fordított.
Mert ha arra fordította volna, akor most nem 85% lenne az államadósság hanem 65%."

magyar ember teli szájjal 2014.07.05. 14:37:30

Mohácshoz is ugyanez vezetett, és aki azt hiszi hogy a XIX. század jobb volt, az is hülye.
Úgyhogy nem lesz itt vég.
De ez nem azt jelenti hogy én ennek örülök.

egyetmondok 2014.07.05. 14:38:40

Azt sem tudjuk Hafr,hogy a Fidesz-nek mi kéne sikerüljön. Az minden reggel más, sőt másnapra teljesen az ellentéte is lehet annak,ami tegnap volt.

Ami eddig vitathatatlanul "sikerült",az az,hogy az eddig is túl nagy állam(háztartás) még nagyobb lett,az eddigi bevételek is kevesek,ezért újabb és újabb adókra van és lesz szükség,és persze fűnyíró-szerű kiadáscsökkentés(ek)re (a legprimitívebb megszorítósdira: reform ti.nuku),tehát a "sikerültség" semmi más,mint a legrosszabb szoci elkúrás további folytatása: menekülés egy hatékonyabb, kisebb,olcsóbb állam elől. Ebben a menekülésben viszont kegyetlen ügyesek,az tagadhatatlan.

conchita wurst 2014.07.05. 14:38:55

@high up!:

Én úgy látom hogy Orbán sokkal jobban kezeli az adósságot, mint a ballib kormányok, ezért is szavaztam megint rá.

Ha most vasárnap lenne választás ugyanígy tennék.

Blogger Géza 2014.07.05. 14:39:15

@high up!: Jajj, te szegény, te semmit nem értesz ebből. Amit belinkeltél, az nem az ipari növekedést mutatja, hanem egy GDP-index felbontása.

Itt látható, hogy hogyan alakult az ipari termelés értéke:

www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_oia002.html

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.07.05. 14:43:23

Tudtommal aki írta ezt a posztot, az pártot is alapított, de még az ajánlásokat sem tudta összegyűjteni.

Bizonyára nagyobb spíler a szakmában, mint a háromszoros, ebből kétszer kétharmados miniszterelnök.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.07.05. 14:46:33

@Istóczy úr: 1. rosszul tudod, 2. nem volt ilyen verseny, egy posztot írtam .. ha hozzá akarsz szólni, rajta -- bár ami azt illeti, előre meg tudnám írni az epeömlésedet

high up! 2014.07.05. 14:47:03

@Blogger Géza: "Ezzel Magyarország az EU legiparosodottabb államai közé került,"

Hú bazmeg, Blogger Sztálin Géza kiadta a jelentést a Végső Győzelemről!

Hurrá!!!
Megnyertük a csatát a hanyatló Nyugat ellen! Csodálatos gazdaságunk lábai előtt hever az egész tönkrevert Nyugat!

Baszodfalvai Turul-madár szobor készítő kisiparos veszi át a BMW vezérigazgatói posztját.
Lovasberényi tornatanár veszi át a PSG elnöki pozícióját.
maTROLLcsi eftárs pedig átveszi a Goldman Sachs 100%-os tulajdonát.

Népünk NER-je legyőzte a hanyatló Nyugatot, amelyik nem tudta megadni a helyes választ a válságra. Mert azt csak szeretett vezérünk Orbaneszku eftárs és Lyobbkeze, maTROLLcsi eftárs tudták.

FOLYTASSUK!

(és közben Blogger Sztálin Gézukát Grazban kezelik az elmeosztályon)

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.07.05. 14:47:13

@Sexual Harassment Panda: ebben osztozom veled, nekem se jutott kettő

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.07.05. 14:47:52

@Bereznay: na, ennyire sapiens azért nem vagyok, nem tudok olvasni a fejedben

Blogger Géza 2014.07.05. 14:48:49

@Moin Moin: Dehogynem, ezek mind hazai vállalatok termelései. Az Audi bővítése egyébként az Orbán-kormány alatt lett eldöntve és leszerződve, és végre is hajtva. De ennek amúgy semmi értelme, nem lehet a magyar gazdaságot évtizedekre visszamenőleg szétcincálni, amikor Gyurcsány alatt volt növekedés, akkor sem jött senki azzal, hogy annak egy része még az előző Orbán-kormány (vagy épp Antall-kormány) alatt végrehajtott beruházások miatt következett be.

Csak a legsötétebb ballibák csinálnak ilyet és persze a jól bevált kettős mérce szerint: az ő kormányuk idejéből eszük ágában nem volt levonni semmit. :)

Egy magyar gazdaság van, annak a teljesítményéről lehet beszélni.

Egyébként a gépgyártás jó részének semmi köze az autóiparhoz.

ricardo 2014.07.05. 14:49:12

@sielfis: Igaz, Sanghaj központjában gomba módra nőnek a felhőkarcolók. Ám ez a kínai csoda nem létezne, ha a világ nyugati felén nem alakult volna ki a szabadságon és magántulajdonon alapuló kapitalizmus, ami ehhez know-howt, modernizációs mintákat és világkereskedelmet biztosít. A kínai modell önmagában soha nem volna képes létrehozni a kínai felhőkarcolókat. Egyetlen jelentős műszaki innovációt mondjon az elmúlt száz évből, amit Kína adott a világnak!

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.07.05. 14:49:49

@conchita wurst: igen, én is erről beszélek.. jól megértetted a posztot

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2014.07.05. 14:52:51

@high up!:

Ez az iparosítás dolog amit a Fidesz akar Rákosinak meg Kádárnak se jött össze. Magyarország mezőgazdasági ország, így ebben kellene mozogni.

DrGehaeuse 2014.07.05. 14:54:06

@Lexa56:
Ez a lényeg. A NER hívők azt hiszik, hogy a magyar oligarchák többet fognak berakni a közösbe. Sajnos ez naivitás. A maffia legkevésbé adózni szeret.

high up! 2014.07.05. 14:56:09

@conchita wurst:

Így van Orbaneszku jobban kezeli az államadósságot. A ballibsik megnövelték azt 30% ponttal, miközben az egészet szétosztották nép között, csak hogy megvásárolják a milliós tömegtől a szavazatukat.

Orbaneszku meg beszedett 20%-nyi adósság csökkentést és szétosztotta a 10%-os elit között (a végtörlesztéstől a közbeszerzésen át az haveri offshore gázüzletekig)

Hát persze hogy jobban kezelte Orbenaszku a tőled beszsebelt pénzt. Ha akarod, még névre is megmondja, hogy Simicskához vagy a Gázszerelőhöz ment az államadósság elleni harci pénzed.

Te meg egyben biztos lehetsz: ebben a ciklusban is pont ennyire fog téged Orbaneszku hülyére venni. Mert a birkákkal ezt nem csak hogy meg lehet tenni, hanem meg is kell tenni!

FOLYTASSUK!

conchita wurst 2014.07.05. 14:56:44

@Nyekenyóka: Valójában qrvára mindenki leszarja az ilyen ideológiai kérdéseket, amíg a maszop az alternatíva

- örülnek az alacsony munkanélküliségnek
- a többletes ktgvetésnek
- a 8 éve nem látott tempóban növekvő gazdaságnak

Ha a mg. nő jobban, akkor az az időjárás miatt volt, meg mit akar itt Orbán mg-i országot parasztokkal, ha meg az ipar nő jobban akkor az a baj. De mint mondtam mr. 10%-okra nem adunk.

conchita wurst 2014.07.05. 14:57:29

@high up!: Bizony folytatjuk még sokáig.

Sieg 2014.07.05. 14:58:24

Pontos és jó írás. Sajnos.

lavór 2014.07.05. 14:58:34

Azért megint elveszik a sok bába közt a gyerek. A nagy növekedés és foglalkoztatottsági növekedés mellett egyre több a szegény, lecsúszott ember. Lehet lihegni a számokon, csak minek...

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.07.05. 15:04:56

@Moin Moin: 2013 valóban jó év volt ebből a szempontból.. más kérdés, hogy a kormány valójában csak közpénzt és azt tette hozzá, hogy nem ijesztett el mindenkit -- gratulálunk természetesen ezért is, ismerve a valódi érzéseiket

cenzuratroll bosszanto 2014.07.05. 15:08:02

@A megvalósult amerikai ólom..:

Nem. Valóban. 100 forint visszaadott rezsire lassan 100 ezer lenyúlt lé rakódik.
Aranyapa, a "népnyúzó" Gyurcsány alatt 250 volt a benzin, most lassan újra eléri a 450-et. Ez bármennyire is lázadoznak az igazság ellen a buta narancsdroidok, rárakódik mindenre. Szóval lehet, hogy 800 rezsi és 40 ezer lenyúlt, lehet 600 rezsi és 60 ezer lenyúlt, a számok teljesen lényegtelenek, a tendencia a fontos, és azzal nem tudsz vitatkozni, így láthatóan csak a számadatokba kötsz bele. Érthető, hiszen a fideszidióták a blogolásért is kapnak lóvét, úgy meg könnyű ellenni a hónap végéig.

cenzuratroll bosszanto 2014.07.05. 15:09:46

@Blogger Géza:
Hazudj még. És mit csinál az a veszett módra felbővített feldolgozóipar?
Nagyon egyszerű vagy, ha ennyire bedőlsz hamis adatoknak.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.07.05. 15:11:23

@egyetmondok: Igaz :) most olvastam, jó metafora, hogy lassan több az államtitkár, mint a trafikos -- hejjába, kell a kerálnak az udvartartás, emeli a fényét.

high up! 2014.07.05. 15:15:05

@Blogger Géza:

jaj te eszelős NEDR idióta, már megint maTROLLcsiskodsz? Lövésed sics már megint az alapokhoz sem.
A te táblázatod egy érték táblázat. A KSH GDP mérése meg volumen alapú.

Azt látom, hogy le se tudod olvasni a táblázatból, hogy az ipar belső piaci eladása 2010-i szinten PANG a mai napig. CSAK AZ EXPORT NÖVEKEDETT.
Tök hülye vagy ahhoz, hogy beléd beütött volna a felismerés, hogy az a 20%-os növekedési érték egész pontosan abból jön, hogy Orbaneszkud a forintot bedöntötte 20%-kal. Hát pech, hogy ennyire hülye vagy helyből feltetted volna a kérdést magadnak, hogy hogy lehet az, hogy valami 20%-kal nő, miközben valójában 0,7%-kal csökken.
Ja, ehhez ész is kellene NER-idiótám, nem pedig maTROLLcsi-Barcza Szolga által jegyzett Pártborssúra.

Oszt teccik tudni, ebből adódóan a végsö táblázat az, hogy ott állsz te az Átlaghülyemagyar melós a valóság előtt, miszerint a gyárad egyre kevesebb darabot termel (KSH GDP adat), amihez aztán nem kell annyi melós, meg beruházás - ezért le leszel építve. A nemzetgazdasági beruázási adatok meg zuhannak.

Hála azonban az elkúrt árfolyamnak, a főnököd sokkal kevesebb gyártott darabszám után is megkapja reálértékben azt, amit 4 éve.

A gyárad kibocsátása zuhan, te leépítve, a főnököd meg ugyan olyan jól él mint régen.

Na ezt jelentik az adatok az Orbaneszkui "Újraiparosítás"-ról te szerencsétlen NER-idióta.

high up! 2014.07.05. 15:16:29

@csentecsa:

Látom, nemcsak hogy nem szégyen nálad Átlaghülyemagyarnak lenni, de még büszke is vagy rá.

FOLYATASSAD!

Blogger Géza 2014.07.05. 15:37:50

@high up!: Jajj, ne legyél már ennyire sötét. A termelési érték nőtt nominálisan 31,5%-kal (18,9 e Mrd-ról 24,8 e Mrd-ra) ez reálértéken kb 20%. Ennek semmi köze semmiféle árfolyamhoz (ami egyébként rohadtul nem változott 20%-kal)

Blogger Géza 2014.07.05. 15:40:38

@cenzuratroll bosszanto: Arra még nem gondoltál, hogy ez a nemzetközi olajárak növekedése miatt van? Ezért is fontos a hazai energiatermelés felfuttatása (Paks 2), hogy kevésbé legyünk kiszolgáltatva a nemzetközi olajáraknak.

Moin Moin 2014.07.05. 15:40:48

@Blogger Géza: "...ezek mind hazai vállalatok termelései": Nem is tudtam, hogy magyar kézbe került a Mercedes és az Audi!:-)

És: Lennél szíves pontisan, számadatokkal dokumentálni azt az állításodat, hogy "a gépgyártás jó részének semmi köze az autóiparhoz"?

Azt illetően pedig, hogy egy Audi-méretű vállalat mikor "dönti el" egy-egy fejlesztését és annak gyártási-üzemfejlesztési lépéseit, jó, ha tudod, hogy egy-egy típusvariáns kifejlezstése 5-7 év, így nagyjából 4-5 év az a távlat, amelyben az egyes üzemek telepítéséről határoznak. Szóval, nem akkor "dönti el" az Audi, hogy Győrben fejleszt, amikor erről a sajtótájékoztatót megszervezik.:-)

tisztapista 2014.07.05. 15:41:44

"Már most látszik, hogy az ország újabb, adott esetben meredeken ívelő adósságpályára lép"

Tényleg, és a gazdasági növekedés is mínusz 10-20 százalék lesz, meg jön az új jégkorszak. Tényekre építve könnyebb lenne érvelni, csak szólok.

És mivel az egész cikkből ez tűnt az egyetlen tényállításnak - a többi filozófia - ezért ennek fényében ítélem gyengének az egész cikket.

midnight coder 2014.07.05. 15:42:34

@Zedder: A valódi világban viszont a nyugati demográfiai adatok kb. ugyanolyan szarok mint a hazaiak, a helyzetet ott csak a bevándorlás javítja. Ez pont ugyanúgy igaz Nyugat-Európa nagy részére, mint az USA-ra. Az európai bevándorlók nagy része viszont afrikai akiknek a nyelvtudás ugyan nem az erősségük, viszont hithű iszlamisták és szaporák mint a nyuszi.

A csodás európai gazdaság mára már az ipar nagy részét sikeresen kitelepítette Kínába, mondván hogy a nagy pénz amúgy is a szolgáltatásokban van. Aztán ezzel a lendülettel gyorsan elkezdte kitelepíteni a szolgáltatásokat is Indiába.

Blogger Géza 2014.07.05. 15:46:06

@Moin Moin: Nem is került te ostoba. Hazai =/= nemzeti tulajdonban lévő. OK, már töröd a magyart, látom...

Dokumentáljon neked, akinek 3 anyja van, ha szerinted minden Magyarországon gyártott gép autókba kerül, akkor még annál is ostobább vagy, mint eddig hittem. :D

egyetmondok 2014.07.05. 15:49:08

@HaFr:
A legújabb reklámadóval a NER állama eljutott a mindig-van-lejjebb egyik adó-abszurd "csúcsára": nem is magyar adóalanyokra nézvést állapít meg adót,s mert ( Minő kár !!) a Google,vagy a Facebook nem magyar adóalany,ezt,tehát a valójában rájuk kivetett adót megfizetteti a magyar adóalany megrendelővel. --- Ez már milyen ? Mi lesz a következő ?

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.07.05. 15:49:51

@tisztapista: Ebben semmi filozófia nincs éppen. Az államadósság a belső átcsoportosításokat (manyup nagy része) és a legújabb orosz cuccot ideértve (10 M kamatai) a jelenlegi +/-84% fölött van még egy tízessel. Köszi.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.07.05. 15:50:54

@egyetmondok: megmondták ezt már -- csak az AB akkor éppen kiszedte: az államadósságnövekedést mindig a társadalommal fizettetik meg -- persze kivel mással

P.Freddy 2014.07.05. 15:53:30

@A megvalósult amerikai ólom..:

"Az 1.2.3.-as pontod meg a szokásos liberális ökörség."

A süket dumád a szokásos fideszes agymosott birkabégetés. Sajnos nemcsak ostoba vagy, hanem szorgalmas is, és a sötétségedet osztod a világban.

Szóval csak hogy legyen egy kis rálátásod: a telecom (a szekto is és konkrétan a cég is) több ezer ember munkájától vált meg, akik a Matolcsy-Orbán féle zsenialitás előtt bedolgoztak, munkát és pénzt kaptak ezért.

Istenverte fideszes agyhalott hülyék, ezekkel a beszopott és továbbadott hazugságaiztokkal komolyan mondom már konkrétan a hazaárulást követitek el: hiszen úgy ROMBOLJÁTOK az országot, hogy évtizedekre elkúrjátok a jövőt.

Tipikus magyargenetikai, "hinnyedenagyonmagyar, mivagyunk a legfaszábbak, csak mindenki elpicsáz, mert a mindenkik gecik, de mi nem hagyjukmagunkat, ha beledöglünk se" attitűd.

Idióták.

_most_ 2014.07.05. 16:08:31

egyetértek, Orbán rendszere csak egy elrettentő példa lesz a történelemkönyvekben, a forint folyamatosan gyengül, az államadósság kezd elszállni, a bankszektor vegetál, nincs hitelezés, az eu újra túlzottdeficit-eljárást akar indítani, és már nincs honnan elvenni több pénzt, csak a fideszes oligarchák maradtak, ők meg sérthetetlenek. Persze a fideszes birkák figyelmét a gazdasági kudarcokról egy ideig el lehet terelni az ideológia maszlaggal, meg a kitalált ellenségek elleni harccal, de azért a fidesz szavazók se totál hülyék, csak lassú felfogásúak.

egyetmondok 2014.07.05. 16:11:11

@HaFr:
AB...,hát ja. Kétszer is elolvastam a takarékok ügyében a minapi döntést. Megnyugodtam, mert volt ellenvélemény,pár kisebbségben lévő,most már lehet mondani: kapitalista beállítottságú alkotmánybírótól.
A többség a szocializmus eszmei alapján áll.

explanatus 2014.07.05. 16:20:28

@Moin Moin: Lennél szíves pontisan, számadatokkal dokumentálni azt az állításodat, hogy "a gépgyártás jó részének semmi köze az autóiparhoz"? ***

Megpróbálom. Egy gépgyár, legyárt pl. egy fröccsöntő gépet (nem kisfröccs meg nagyfröccs) injection moulding, melyen lehet műanyag alkatrészeket gyártani, mondjuk eldobható (egyszer használatos) evőeszközöket (kanál, villa, kés), de lehet rajta az autó belső teréhez (műszerfal, oszlop, ajtóborítások, kalaptartó) vagy külső részéhez is (lökhárító). A gépgyártó persze nem (mindig) tudja, mit fognak a gépén gyártani. Érted ? Érted hát :) Mivel több darab műanyag evőeszköz (lásd fentebb) fogy mint autó, így egyszerűen logikailag le lehet vezetni, hogy a gépgyártás jó részének semmi köze az autóiparhoz. Bizonyítás: Az utóbbi években nem vettem egy darab autót sem, viszont sok-sok tucat műanyag evőeszközt használtam el. Gondolom nálatok is több kanál fogy, mint autó. Meggyőző voltam? Így fenti állítás *** igazában nincs okod kételkedni.

egyetmondok 2014.07.05. 16:33:15

@HaFr:
Nem Hafr,ha a manyup államosításból számítandó adósságot + az atomhitelt együtt nézzük,akkor a gdp arányos államadósság 100% felett van.

midnight coder 2014.07.05. 16:45:14

@_most_: Azért az az EU-s túlzott deficit eljárás ami az alsó SZJA kulcs csökkentésével akarja javítani az államháztartás helyzetét, finoman szólva is büdös egy kicsit.

sw_engineer 2014.07.05. 16:59:01

@A megvalósult amerikai ólom..: te pedig tudod, hogy a gáz világpiaci ára pedig ez idő alatt ötszörösére nőtt? Szerinted abban a szituációban megléphető lett volna az a rezsicsökkentés, ami most történt (miután kb. 30 %-kal csökkent a világpiaci ár)?
Kicsit az okokat és a kontextust is nézni kellene, nemcsak kritikátlanul bedőlni a hülye fidesz propagandának.

A megvalósult amerikai ólom.. 2014.07.05. 16:59:25

@Zedder: Ha nem tudod, akkor milyen alapon fogalmazol meg véleményt? Az ágazati különadó kizárólag a kiskereskedelmi tevékenység értékesítésének nettó árbevétele után szedhető.
500 millióig 0%, 500 millió és 30mrd között 0.1 %, 30 milliárd és 100 milliárd között 0,4%.
Mindezek fényében gondold át azt a sok baromságot, amit leírtál..(Csak csendben jegyzem meg hogy pl. nyugaton 25-30% is lehet a nyereségadó, míg nálunk ez 16%, kkv-nél 10 %)
A nyugati társadalmi modell rengeteg problémával küzd. Ezek közül a legkomolyabb a demográfiai. Hiába magas a GDP ha a társadalom nem termeli újra magát. A multikulturalizmusról pedig maga Merkel állította hogy megbukott.
"Nem tértem ki erre, nem tudom, hogy miért hozod elő. Semmi köze a témához."
Ember, te azt állítottad, hogy minden magyarországi multinacionális nagyvállalatra különadót vetettek ki, miközben ez nem igaz. Minimális tájékozottság azért szükséges lenne ahhoz, hogy vitatkozz egy témáról..

A megvalósult amerikai ólom.. 2014.07.05. 17:07:13

@P.Freddy: Na ne mondd baszd meg! Azért mert az 500 milliós bevétel feletti rész után különadót kellett fizetni. Mindezt úgy, hogy Nyugat-Európában pl. jóval magasabb a nyereségadó százaléka, és a bérköltség is?
Arra nem gondoltál te észlény, hogy egyébként is elküldték volna őket, csak most jó erre fogni?
Ha agyhalottat akarsz látni nézz tükörbe!

sw_engineer 2014.07.05. 17:22:58

@Blogger Géza: és te nem gondolsz arra, hogy a 2002-2010 közötti gázáremelkedés a világpiaci árak ötszörös növekedése miatt volt? Ha most is így lenne (és nem 30 %-os csökkenés), akkor is tudna Orbánod rezsit csökkenteni?

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.07.05. 17:38:50

@egyetmondok: jó, elvileg nincs elköltve még az a pénz, úh csak a kamatait számoltam

A megvalósult amerikai ólom.. 2014.07.05. 17:46:58

@sw_engineer: Persze ötszörösére..

nol.hu/data/cikk/32/79/17/cikk_327917/92417.jpg

Világosan látható hogy pl. 2005, és 2008 eleje között 5 és 8 dollár közötti sávban rezgett a világpiaci ár. 2008-ban volt egy nagy kiugrás, de az év közepétől ismét drasztikusan zuhanni kezdett..

fehérfarkas 2014.07.05. 17:52:57

@A megvalósult amerikai ólom..: "Orbán sikerének több oka is van. Egyrészt meg merte adóztatni az eddig szent tehénnek tekintett multinacionális vállalatokat, akik csodák csodájára mégsem vonultak ki az országból."

A multik 2010 előtt is adóztak. Ráadásul ott magasabbak voltak a bérek, és a dolgozók be voltak jelentve. A multik termelik meg a magyar GDP 80%-át, és több tízezer kkv abból él meg, hogy valamelyik multi beszállítója.

Tudod ki az aki nem adózott? Simicska fantimizálódott cégei. A több száz céget csődbevitt és adózás elől eltüntetett Seszták Milkós államtitkár. Az MVM földgázmutyiban az adófizetők pénzét. kioffshorolta Garancsi István felcsúti lakos + Videoton FC tulajdonosa. Mészáros Lőrinc gázszerelő és felcsúti polgármester, aki 3 év alatt az ország egyik leggazdagabb milliárdosa lett (és gázszerelőként meg polgármesterként állami földeket, trafikokat, fővárosi csatornázási megbízásákot kap). És még lehetne sorolni azokat, akik nem fizetnek adót, ráadásul a mi adópénzeink lenyúlásából élnek.
A multik helyett inkább őket kellene a célkeresztedbe tenned.

öreg zsidó blogger 2014.07.05. 18:23:00

T.HaFr!
Apponyival jól megtréfáltál...
A lényegre térve:
Szélsőbaloldali Jézus, szélsőjobb Sztálin, Hitler, AlCapone és sokan mások (ezen az oldalon nagy a tolongás).
Még baloldali az aki TISZTESSÉGES munkáért tisztességes bért kíván.
Aki másokon kíván élősködni - holott munkaképes - az már jobboldali

A TÖRTÉNELEM EZT AZ ÉRTELMEZÉST PARANCSOLJA RÁNK. Ellentmondás kelt minden más értelmezés.

Ennek megfelelően jobboldali volt a félanalfabéta párttitkár, akkor is, ha volt nyilas múltja, és akkor is, ha nem. Amiatt jobboldali,mert hatalma volt mások felett, holott alkalmatlan volt a vezetésre.

No persze a mai ""elit"" efféléket nem tud, ezért nevezi magát jobboldalinak. Nem is sejtik, hogy igazat mondanak.
Hogy rossz a lelkiismeretük, azt ilyesmivel árulják el, hogy "mindenki annyit ér, amennyije van".

A tehetségtelen vezetés mindég bukásba visz.
Sajnos nem csak saját magát, hanem minket is...

netnepper 2014.07.05. 18:42:00

Az orbán-rezsim már most halott és önmagával együtt zombi-állapotban tartja az egész társadalmat.
A tehetségtelenség és butaság, no meg az ezzel együttjáró szervilizmus leple alatt a többségnek dohos és fullasztó a levegő.
Cirka 1 millió dolgozni és szívható levegőre vágyó honfitársunk már érti miről van szó.
A "Nagy Kísérlet" végleg elbukott.

conchita wurst 2014.07.05. 18:42:28

@öreg zsidó blogger: Mo-n aki tisztességes munkáért bért kíván, az a jobboldali, az élősködők mind balosok.

Másik felosztás szerint a magyarok jobbosok, a hazaárulók meg balosok.

'párttitkár nyilas múlttal'- te mit szívsz?

conchita wurst 2014.07.05. 18:43:29

@netnepper: Jaja, érdekes kívülről meg úgy látszik mintha az ellenzék lenne halott.

Már ne haragudjál meg...:DDDDDD

sielfis 2014.07.05. 18:44:18

@Zedder: Te hol élsz? mindenki vásáról mint, ha az élete függne tőle. Nézd már meg, mennyi M..rdszámú autó lett 1év alatt... faszfej ...a lapos tv -ért sorba álltak 2-3 hete, a vb- alatt a pubokban folyik a sör reggelig!
Te is olyan hülye vagy ,mint az atv-n a nyuggerek ,akik sírnak, hogy sok az éhező és 10percig telefonálnak 300.-Ft -os díjért

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.07.05. 18:46:28

@öreg zsidó blogger: Lázár védelmében: azt nem úgy mondta. ÉS Apponyi miért tréfált meg?

netnepper 2014.07.05. 18:54:50

@conchita wurst: A trendet kell figyelni, nem a pillanatnyi állapotot.
Egyébként nem mondtál ellent, mivel a "zombi-állapotba" az ellenzéket is beleértettem.
Csak az a helyzet, hogy a jelenlegi ötlettelen, egybites kormányzási metodika jóval károsabb az országnak mint az ellenzék hasonló állapota.
A hol handabandázva, hol pedig sunyin átalakítgató kormányzás a legbiztosabb jele a csinálunk valamit, aztán majd utólag kiderül mit is rontottunk el.
Ezt hívják tehetségtelenségnek.

röhögő 2014.07.05. 18:59:00

@Hungry__horse: Mi van Éhes_ló? Új nicked van? Összejöttél az angol Pride látogatókkal?

röhögő 2014.07.05. 19:00:49

@Blogger Géza: Az államadósság is dinamikusan nő.
2010 május 19330 milliárd
2014 május 24900 milliárd

sielfis 2014.07.05. 19:08:25

@ricardo: lőkött észember! ki beszélt itt előtted ilyesmiről, HaFr felvázolta ,hogy itthon a XIX század gazdasága és az általa vázolt álomvilága "létezik". Ami azt jelenti ,hogy nemhogy behozzuk a nyugat felé fennálló hanyatlásunkat, hanem itt nem is létezik csak a feudalizmus! faszfej szeddjétek össze már magatokat -magyar értelmiségnek valló emberkék - gyengén álltok

kosztarovics bácsi 2014.07.05. 19:08:53

Nektek pedig már nem sikerült büdös bolsik. Van bő 4 évetek, hogy ezen rugózzatok...

conchita wurst 2014.07.05. 19:15:56

@netnepper: Amíg maszop van addig a fidesz kormányoz.

Ez ennyi, ez a biztosíték.

valaki senki 2014.07.05. 19:23:31

Hiszem, hogy így van. És ez a mi szerencsénk!

P.Freddy 2014.07.05. 19:33:41

@A megvalósult amerikai ólom..:

"egyébként is elküldték volna őket, csak most jó erre fogni"

Nem, nagyon rosszul tudod. Ismeretek híján ne hazudozz ökörségeket.

Ha részt vettél volna a történetben bármelyik oldalon, akkor tudnád, hogy mekkora egy ótvar mocsok hazugság, amit a szádba adtak a szopató gazdáid.

Mocskos, rohadt kommunisták = Fidesz.

conchita wurst 2014.07.05. 19:37:39

@P.Freddy: 'Szóval csak hogy legyen egy kis rálátásod: a telecom (a szekto is és konkrétan a cég is) több ezer ember munkájától vált meg, akik a Matolcsy-Orbán féle zsenialitás előtt bedolgoztak, munkát és pénzt kaptak ezért.'

Na és? Minden nap dobnak ki embereket, még külföldön is. Mo-n viszont javul a foglalkoztatás.

Gyorgy Nagy 2014.07.05. 19:45:47

Hogy Orbàn az elmult 25 év legtehetségesebb stb,stb. NEM ! Egy KAPAROS ( ugye KISZ titkár is volt ) PARASZT GYEREK!

almodhi 2014.07.05. 19:48:50

@Blogger Géza:

"Csak emlékeztetőül, a magyar pénzügyi adatok immár annyira kedvezőek,..."

www.youtube.com/watch?v=Qxy7ByWp27U

Blogger Géza 2014.07.05. 19:50:27

@röhögő: Csak éppen GDP ennél dinamikusabban nőtt, ezért csökken a GDP-arányos adósság.

Blogger Géza 2014.07.05. 19:53:08

@sw_engineer: Magyarország nem a "világpiacról" (gáznál egységes világpiac nem igazán van), hanem főleg az oroszoktól vette a gázt, és ők nem emelték ötszörösére az árakat.

Zedder 2014.07.05. 19:56:36

@A megvalósult amerikai ólom..:

Na jó, eddig, ne tovább. Értem én, hogy mozgó célpontra nehezebb lőni, ezért addig csűröd-csavarod a dolgokat, hogy esetleg igazad legyen - most nézzük el, hogy mekkora egy aljas gazember vagy, hogy így teszel a vitában -, a helyzet az, hogy továbbra is HAZUDSZ!

"Az ágazati különadó kizárólag a kiskereskedelmi tevékenység értékesítésének nettó árbevétele után szedhető.
500 millióig 0%, 500 millió és 30mrd között 0.1 %, 30 milliárd és 100 milliárd között 0,4%."

Fogalmam sincs, hogy miért tereled az "ágazati különadókra" a témát, amikor a felütésed az volt, hogy a multik, úgy általában senki sem fizet adót.

Fogalmam sincs, hogy mi az, amit idéztél, nem vagyok sem pénzügyi, sem adóúgyi szakember. Ellenben vannak ilyenek, gondolom ezekről most hallasz először, ugye?

- Az ötmilliárd forint árbevétel fölötti rész 6.5 százalékát kell válságadóként befizetniük a távközlési cégeknek - www.portfolio.hu/vallalatok/telekom/a_magyar_telekom_fizeti_a_telekommunikacios_kulonado_felet.140022.html

- A törvény alapján a fogyasztók vízellátási, szennyvízellátási és belterületi csapadékvízelvezetési, földgáz-, hő-, és villamosenergia-ellátási, valamint hírközlési igényeinek kiszolgálását lehetővé tevő vezeték nyomvonala után 125 forintot kell méterenként fizetnie az adó alanyának - www.hwsw.hu/hirek/49388/telefonado-telekomado-kozmuado-upc-telekom-invitel.html

- Az ágazati különadók 2013. január 1-jétől történő hatályon kívül helyezésével párhuzamosan a kormány a költségvetés stabilizálása érdekében 31 százalékra növeli az energiaellátók jövedelemadóját - m.adozona.hu/2013_adovaltozasok/Ezek_fertek_bele_a_2013as_adocsomagba_A81CDJ

Érted, te HAZUG ÁLLAT? 2013-tól eleve nincs ágazati különadó, helyette határ a csillagos ég! Nézzük csak:

- Távközlési adó?
- Pénzügyi tranzakciós illeték?
- Most tényleg soroljam a sok extra sarcot az elmúttnégyévből?

"Ha nem tudod, akkor milyen alapon fogalmazol meg véleményt? "

Olyan alapon, hogy ebben éltem, és láttam! Amíg nem volt különadó, pörgött a biznisz, rendes magyar cég magyar alkalmazottjaként rengetek multinak voltunk beszállítói. Aztán jött az extraadó a banki szektorra: hoppá, az összes tervezett üzlet lelőve. Jött az energiaszektorra a különadó: hopp, minden beruházás lelőve, csak a meglévő rendszerek karbantartására maradt pénz. Telekom adó: végső döfés.

Újra kérdezem: miért gyűlölöd annyira a magyar honfitársaidat, hogy képzett, GDP-termelő, adózó szakemberek ezreinek, tízezreinek az utcára kerüléséhez tapsolsz? Illetve miért abortálod el a saját(?) hazád(?) jövőjét azzal, hogy külföldre űzöd ezeket a szakembereket?

Mert köszönjük szépen, a hanyatló nyugaton két kézzel kapkodtak értünk, családostul. Hát ha nem hiányzik az adónk odahaza (végül is én magam csak a felső 40 ezerbe tartoztam a NAV kimutatása alapján), akkor nem hiányzik.

P.Freddy 2014.07.05. 20:01:13

@conchita wurst:

"Mo-n viszont javul a foglalkoztatás. "

Egy embert egy évben hatszor alkalmaznak kéthónapos szerződéssel, 47000 forintért.

Aztán ezt a hat embert lejelentik, hogy hatszorosára nőtt a foglalkoztatás.

Tehát te beszopod. Értelek. Nincs is kockafejed, Pistikém:))

Hazugságra, butaságra épülő, dagadt disznó-bűzös Orbáni trágyadomb, ezt csinálta az országból a Fidesz, és Ti, a seggnyalók.

Zedder 2014.07.05. 20:04:14

@sielfis:

"Te hol élsz? mindenki vásáról mint, ha az élete függne tőle. Nézd már meg, mennyi M..rdszámú autó lett 1év alatt..."

Magyar vs. cseh, ugyanakkora az ország, mégis 3x annyi autót adtak el:

- Idén április végéig 21 ezer új személyautót értékesítettek Magyarországon
- Rekordszintre került a személygépkocsik eladása Csehországban: az idén az első négy hónapban 60 491 új autót adtak el

Ja, még egy adalék:

- Az értékesítés motorja még mindig a cégautó, a forgalomba helyezett gépkocsik több mint 70%-a vállalati flottába került.

Tényleg kurvanagy siker. Magyarország jobban teljesít!

"lapos tv -ért sorba álltak 2-3 hete"

Elárulok neked egy titkot, még hasznát fogod venni az életben: akkor érdemes vásárolni, ha valami olcsó. A nagyobb sportesemények mindig arról szólnak, hogy a fogyasztást pörgetni kell, és szarrá akciózzák a termékeket. Én is hasonló esemény során vásároltam TV-t, konkrétan féláron az eredeti árhoz képest. És pont tettem rá, hogy egy fél éves (!) előző modellt vettem meg. Tökéletes azóta is. Féláron.

A lapos tv-t pedig 2014-ben kiemelni irtó proliságra vall, én az utóbbi 5 évben sehol sem láttam már CRT TV-t, de biztos újdonság még a "lapos". Nektek, ott a tanyán, igen.

"a vb- alatt a pubokban folyik a sör reggelig!"

A legnagyobb kilátástalanságban is fontos, hogy valami szórakozása maradjon az embereknek. A legcsóróbb falukban is ha valami van, akkor az a a kocsma. Ne viselkedj már úgy, mint egy ma született csecsemő, akinek fogalma sincs a világ dolgairól.

Egyébként biztos vagy benne, hogy azokban a pubokban a magyar honfitársaink folyatták a sört a torkukon lefelé? Mert amikor legutóbb Budapesten jártam és szórakozóhelyre tévedtem, akkor magyar szót alig hallottam a vendégkörből, és a felszolgálók is eleve angolul indították a rendelésfelvételt. Nyilván ennek semmi köze ahhoz, hogy az átlag betérő fizetőképes vendég hazánkfia vagy külföldi-e...

conchita wurst 2014.07.05. 20:05:25

@P.Freddy: 'Egy embert egy évben hatszor alkalmaznak kéthónapos szerződéssel, 47000 forintért.

Aztán ezt a hat embert lejelentik, hogy hatszorosára nőtt a foglalkoztatás.'

hatalmas baromság

Persze az EUstat is beszopja, csak a szoci bérkommentelőket nem lehet átvágni..:)

netnepper 2014.07.05. 20:08:05

@conchita wurst: "Amíg maszop van addig a fidesz kormányoz. Ez ennyi, ez a biztosíték. "

Tévedés.
A biztosíték olvadószála a rendszer veszteseinek a kritikus küszöbe. Ugyanis ez a rezsim a belső logikájánál fogva egyre több és több(exponenciálisan növekvő számú) vesztest fog kitermelni, ugyanis ennek az ököszisztémának nincsenek sem tartalékai, sem pedig belső erőforrásai. Már most is minden létező szalmaszálba belekapaszkodnak, hogy bevételekre tehessenek szert(azaz ellophassanak), elsősorban a számukra(is) várható nehéz időkre gondolva.
Az egyre éhesebb holdudvar és a szavazóbázis finaszíroszása közepette pedig már rövid távon szépen ledarálják önmagukat.
Arról nem is szólva, hogy az ellopott közvagyon felett és a dominanciáért már most megindult a belső marakodás.
Az pedig nagyon jól látszik, hogy Orbán ereje véget ért, ráadásul nem is mostanában. Egyelőre még a felszinen tartják mert nincs más választásuk.
A biztosíték szála viszont már most is pirosan izzik.

Zedder 2014.07.05. 20:08:15

@P.Freddy: "Tipikus magyargenetikai, "hinnyedenagyonmagyar, mivagyunk a legfaszábbak, csak mindenki elpicsáz, mert a mindenkik gecik, de mi nem hagyjukmagunkat, ha beledöglünk se" attitűd.

Idióták. "

Nyugi. Megmagyarázzák azzal, hogy akiknek bedöglött a vállalkozásuk, leépítették őket, vagy szimplán már megfulladtak az otthoni légkörben, azok nem "igaz magyarok". És ennyi nekik elég.

Az a félmillió mérnök, orvos, pénzügyi szakember, menedzser, szakmunkás, akárki, akik azóta külföldön boldogan élnek és dolgoznak, azok nyilván nem voltak elég talpraesettek és elég magyarok ahhoz, hogy az új hazában helytálljanak. Helyette nulláról építve egy idegen világban valamiért mégis sikerül nekik.

conchita wurst 2014.07.05. 20:08:40

@Zedder: 'Tényleg kurvanagy siker. Magyarország jobban teljesít!'

Mo. akkor követte el a legnagyobb hibát, amikor a legtöbb autót adták el főleg nincstelen hiteleseknek (ez 2005-06ban tetőzött évi 200ezer körül). Most az vesz akinek pénze van.

A cseheknél is a ugyanez faszság pörgeti a bizniszt ugyanúgy.

Blogger Géza 2014.07.05. 20:10:16

@egyetmondok: Csak éppen senki nem számol így, mert ennek nincs semmi értelme. A nyugdíjreform miatt semmiféle adósság nem keletkezik (a jövőbeni kifizetéseket a jövőbeni járulékok fedezik), a jövőbeni hitel pedig AZUTÁN lesz adósság, ha majd felvettük, előtte semmiképen sem. Ennyi erővel össze lehetne adni a következő 100 év összes hitelfelvételét és hozzá lehetne adni a mostani adósságot, de ennek az égvilágon semmi értelme.

Viszont az adósságcsökkentés és a kamatlábak csökkentse miatt egyre kisebb az adósság miatti kamatterhelés (természetesen GDP-arányosan), és ez a lényeg.

conchita wurst 2014.07.05. 20:10:45

@netnepper: 'A biztosíték olvadószála a rendszer veszteseinek a kritikus küszöbe.'

Ennél messzebb nem is lehetne a kritikus küszöbtől a fidesz, lévén több mint 3x annyi támogatója van mint a 2. számú pártnak, a 2. és a 3. számú pedig nem fog együttmüködni.

Ennél jobban párt nem állhat és nem is áll Európában sehol.

bigmax 2014.07.05. 20:19:06

@Zedder: Á nem érted az ő butaságát!:D
TV-t vettek és sorokban álltak az emberek.....Hányan voltak a sorban?A magyar lakosság minden tagja ott állt,mind a 10 millió.:D
Neki az is sor ha már egy valaki áll előtte.:D

Te reálisan látod a helyzetet,a bérférgeknek nincs szemük csak fülük,azt írják amit diktálnak nekik.:D
PL:Bgézának % jel volt a jele,a számológép neki az isten hisz az tud gyököt is számolni!:D
Utálják a ballibsiket ,mert ezt kapták utasításba,ez oké és érthető hisz ha a ballibsik nem akkora tehetségtelen idióta barmok akkor ezek sose kerülnek helyzetbe.
Na persze ők mindenkiben ballibsit látnak akiket nem láttak az eligazításon.....nehéz felfogniuk ,hogy az aki okádik tőlük azok az igazán értelmes magyarok !

bigmax 2014.07.05. 20:25:22

Miért nem fog sikerülni orálnak?Azért nem fog sikerülni ,mert a sikerhez kell valami értelmes kiindulási ötlet.Az meg ugye náluk nincs....
A sikeres Magyarország számukra nem cél hisz abban ők senkik lennének a "tehetségükkel"!
Az sikerülni fog nekik amit elterveztek ,hogy kifosztják a hazájukat és eltaposnak mindenkit aki nem térdel eléjük.
Van megoldás ellenük de azt ez a nép sose lépné meg így felesleges is megadni a megoldást.Országos szopóversenyt még rendezhettek......stadionok készek hozzá!:D

egyetmondok 2014.07.05. 20:33:58

@Blogger Géza:
A manyup vagyont illetően valóban lehetséges úgy okoskodni,ahogyan Te. Ám ez esetben ellenérték nélküli államosítás történt,amelyet a korábbi liberális Alkotmány is tiltott,és az egypárti Alaptörvény is tilt.
Vagy ez van,tehát kommunista államosítás,vagy az,amit én,és mások is persze mondanak: ezzel a pénzzel az állam tartozik,hiszen
ad 1/ nincsen meg
ad 2/ pont ennek megfelelő nagyságú összeget kell majd kifizetni, amikor az a kb. 2.900.ezer magyar nyugdíjba vonul,aki a vagyonát "átadta".
Ezt,tehát ezt a tartozást nem lehet eltagadni azon az alapon, hogy a kirovó-felosztó rendszer folyamatos bevételei majd fedezetet teremtenek,mert ha fedezetet is teremtenek a majdan nyugdíjba vonulók pénzének folyósíthatóságához, ez a kb.3000 milliárd akkor is hiányozni fog. Nincsen olyan közgazdasági eset, hogy azt lehetne mondani, hogy ez az összeg nem fog hiányozni --- csak meredten hazudozva.
---
Az orosz atomhitel,mint állami kötelezettség, aláírt szerződés szerint létezik. Te el tudod képzelni,hogy a magyar állam visszalép az egésztől,és fel sem veszi a pénzt ? Én nem, tehát ezt nyugodtan bele kell számítani már a ma létező állami tartozásokba.

netnepper 2014.07.05. 20:36:43

@conchita wurst: "Ennél jobban párt nem állhat és nem is áll Európában sehol. "

:-DDDDDD
Pont mint varga misi szerint..., a magyar gazdaság európa élmezőnyében tanyázik...LOL:-)
Kár hogy a HAARP-ot egy napon a tudósok véletlenül rosszul állították be és pont magyarországra irányulva csúnyán megsütötte jópár honfitársunk halántéklebenyét. Ebben a körben az alanyok még fogékonyak lehetnek a külön nekik kódolt masszív bárgyúságra.
Csak hozom a rossz hírt, ennél az atitűdnél jobban semmi nem árulkodhatna az irányítás végzetes csődjéről.

conchita wurst 2014.07.05. 20:40:25

@egyetmondok: 'Az orosz atomhitel,mint állami kötelezettség, aláírt szerződés szerint létezik. Te el tudod képzelni,hogy a magyar állam visszalép az egésztől,és fel sem veszi a pénzt ? Én nem, tehát ezt nyugodtan bele kell számítani már a ma létező állami tartozásokba.'

Túrót. Te beleszámjtod a tartozásaidba a majd 4 év múlva meg a 25 év múlva felveendő hiteleidet?

4 évig egy kapavágás sem lesz, kb. addig tart amíg a fellebbezési idők/eu vizsgálatok eltartanak. Ezután is a 3000 mrd 30 éves projektre lesz lehívva FOLYAMATOSAN (nem ennyi lesz hanem több).

30 év alatt pedig vissza is fizet az állam sok hitelt úgyhogy hozzácsapni a mai államadóssághoz az orosz hitelt béna demagógia.

Van az államadósságnak bevált számítási módszere, és van aki számolja ott van pl. Eustat/Világbank. A többi propaganda.

conchita wurst 2014.07.05. 20:42:10

@netnepper: 'Pont mint varga misi szerint..., a magyar gazdaság európa élmezőnyében tanyázik...LOL:-)'

Miért, szerinted melyik gazdaság tartozik Európa élmezőnyébe a legfrissebb 2014 Q1es adatok szerint?

Mert szerintem pl. a magyar. Kínos lehet ezt megélni szociként, de hát...

sanyix 2014.07.05. 20:48:47

@Blogger Géza: dehogy nőtt dinamikusan... még a válság előtti szintet sem értük el, aztán ezekhez nincs hozzászámolva sem az ellopott mnyp pénz, sem a szovjet barátaitoktól felvett hitel.

Ezeket beleszámolva már ~31000 milliárdnál tartunk, ami bizony 100% körül van gdp arányosan...

Soha nem hittem volna hogy a El Qró-nál balfaszabb sunyibb hazaárulóbb kormány jöhet, de jött.

bigmax 2014.07.05. 20:49:09

@conchita wurst: ott a felvidéken ahol anyád kirakott ,ott is ellenséged minden magyar akinek nem narancsos az alsója?:D
Vagy csak azóta vagy ilyen postmodern jókommunista mióta ideevett a fene?

conchita wurst 2014.07.05. 20:58:45

@bigmax: 'ott a felvidéken ahol anyád kirakott ,ott is ellenséged minden magyar akinek nem narancsos az alsója?:D'

Még nem találkoztam egy ilyennel se.

''Az érvényes levélszavazatok 95,49 százalékát a Fidesz-KDNP pártszövetség kapta, a Jobbikra 2,28 százalék, a baloldali összefogásra 1,16 százalék, az LMP-re pedig 0,45 százalék voksolt.''

conchita wurst 2014.07.05. 21:00:22

@sanyix: És miért is kéne beleszámítani?

Az Eustat beleszámjtja? Vagy csak a Ténytár+Egyenlítő szerü független médiák?

high up! 2014.07.05. 21:03:56

@Blogger Géza: "A termelési érték nőtt nominálisan 31,5%-kal (18,9 e Mrd-ról 24,8 e Mrd-ra) ez reálértéken kb 20%. Ennek semmi köze semmiféle árfolyamhoz (ami egyébként rohadtul nem változott 20%-kal)"

Látom, hogy időközben az ápolóid csak visszazavartak a sárga celládba te NER idióta. Csak az utódkor kedvéért:

Te nagyonhülye, a saját számaidat is hamisítod, te HAZUDOZÓS FIDIÓTA. Egynek azt akarod ÖSSZEHAZUDOZNI, hogy 2010 év teljes egészében a fidesz siker számlájára megy - te méretes NER-idióta, ebbe a HAZUDOZÁSODBA keményen bebuktál.
Azonkívül a hülyeagyacskádnak meg lett mondva, hogy az ipar belső értékesítése a fidióta 4 alatt pangott, ezért csak az exportszámok:
2010: 13.618 md ft
2013: 16.600 md ft

te közveszélyes NER-idióta ez 22%-os nominális emelkedés. Nem 31%!
Rádásul export értékről van szó, tehát a 20%-os HUF romlás eredményezi szinte teljes egészében ezt az eladási érték növekedést.

Lövésed sincs róla látom, hogy 2010 áprlisában 265 volt az euro, azóta meg tarósan 300-315 között.

A KSH GDP számítása aztán feketén-fehéren kimutatja, hogy az ipar volumenben 2011-13 között 0,7%-kal zsugorodott.

Ezzel Magyarország a LEGFEJLETTLENEBB IPARÚ országok közé küzdötte le magát az ElmúttNERévben.

Orbaneszkud meg maTROLLcsid jól elkúrta az országot, de amíg van ebben az országban hozzád hasonló 80%-nyi Átlaghülyemagyar, addig nem gond a hatalma megtartása.

FOLYTASSUK!

netnepper 2014.07.05. 21:04:00

@conchita wurst: Miért, szerinted melyik gazdaság tartozik Európa élmezőnyébe a legfrissebb 2014 Q1es adatok szerint?

Már megint a fránya HAARP...
Ne a papíroknak akarj mindenáron hinni, hanem a józan észnek.
Tudod, a staisztikát úgy is nevezik, hogy "a hazugság tudománya".
Az itt termelő multik mindenesetre csak papíron részei a magyar gazdaságnak, a valóságban mindössze a mindenkori minimumot hagyják itt, a többit szépen ki kreatívkönyvelik oda ahol tiszta pénz marad belőle.
Máskülönben nem is jöttek volna ide.
Nuku magyar beszállítók serege és nuku magas hozzáadott értéket előállító, hazai tulajdonú termelői szektor.
Na, őket nézd inkább meg a statisztikai adatok között, csak előbb jó erős szemüveget vegyél fel:-).

sanyix 2014.07.05. 21:04:12

@conchita wurst: mert adósság azért...
leszarom ki mit kozmetikáz, adósság az adósság...

Blogger Géza 2014.07.05. 21:04:39

@sanyix: Sőt a mai dátum és a Fodor Gábor pártjának taglétszáma sincs hozzáadva, mivel annak se lenne semmi értelme. :) Adósság az, ami után kamatot fizetsz, ez ilyen egyszerű.

bigmax 2014.07.05. 21:04:48

@conchita wurst:szóval ti ott a szlovákok árnyékában mind ezeket akartátok?Miért nem hoztad ide mind?A magyar adófizetők az ő egyetemi tanulmányaikat is fizetnék mint a tied .....a ballibsik is fizették akiket annyira utálsz!Apád-anyád mennyit adózott ide ,hogy itt járhass egyetemre?

high up! 2014.07.05. 21:07:24

@almodhi:

ez a Blogger Géza nevezetü alak valójában félkegyelmü.

Lehetne betegkébnt is kezezlni, de ahhoz orvoshoz kellene járnia, nem pedig blogokra.

conchita wurst 2014.07.05. 21:09:30

@sanyix: Ki szerint? Mert az Eustat szerint nem adósság, ha ránézek a 2013-14es államadósság adatokra.

A ténytár szerint, vagy az egyenlítő szerint?

conchita wurst 2014.07.05. 21:11:08

@netnepper: 'Az itt termelő multik mindenesetre csak papíron részei a magyar gazdaságnak, a valóságban mindössze a mindenkori minimumot hagyják itt, a többit szépen ki kreatívkönyvelik oda ahol tiszta pénz marad belőle.'

Nagyobb lenne a jólét, ha a mindenkori minimumot a szomszédban hagynák?

De nem válaszoltál a kérdésre.

conchita wurst 2014.07.05. 21:12:11

@bigmax: Igen, mi ezeket akartuk? Gondot jelent?

Blogger Géza 2014.07.05. 21:12:46

@egyetmondok: Rághatod a gittet ezen napestig, semmin nem változtat, ez pusztán a nyugdíjrendszer két pillére közötti átcsoportosítás, játék az állami nyugdíjbevételekkel. Mint ahogy a 2. pillér létrehozása is az volt. Ennek semmi köze a kommunizmushoz.

Mint ahogy az is hazugság, hogy nyugdíjba vonuláskor ebből bármit is ki kéne fizetni. Ha valaki nyugdíjba vonul Magyarországon, akkor megállapítanak neki egy nyugdíjat, és azt fogja kapni, nem egyösszegű kifizetést.

Ez az összeg az elcseszett manyup-rendszer működés idején hiányzott a valódi nyugdíj-rendszerből, most már nem hiányzik sehonnan.

Nem lehet beszámítani mostani időpont adósságába egy olyan hitelt, amit még nem vettél fel. Mondom, ebnyi erővel beleadhatnád a következő 100 év összes jövőbeli hitelfelvételét - teljesen értelmetlenül.

sanyix 2014.07.05. 21:14:32

@conchita wurst: Minden épeszű ember szerint. Ha hitelt veszel fel az adósság lesz, mert vissza kell fizetni, mi olyan felfoghatatlan ezen?
Kozmetikázni lehet, de attól még az adósság adósság marad.

high up! 2014.07.05. 21:17:15

@Blogger Géza:

Na és a legfényesebb maTROLLcsizmusod, te félkegyelmü NER idióta: a termelési ÉRTÉK nem az eladási értékből van levezetve? Semmi köze tehát az árfolyamhoz??

Nem vagy te normális öcsém, én mondom neked! Kokszolj kevesebbet, mert ha nem állsz le, akkor pár hét még és az 10 darab még maradt agysejted is múlt esetben fog állni.

bigmax 2014.07.05. 21:19:19

@conchita wurst: nekem nem jelent.Nem válaszoltál a kérdéseimre.Véletlen ugye?:D
Szánalmas lúzer vagy.....előbb bizonyítsd itt, ebben az országban ,hogy érsz valamit és utána ha van okod és erkölcsi alapod akkor kritizálhatod azokat akik befogadtak.....de akkor se utálhatod azt a magyart aki kikapart a szarból.

conchita wurst 2014.07.05. 21:19:22

@sanyix: Kik szerint?

Az Eurostatnál nem épeszü emberek dolgoznak?

Ezzel szemben a Ténytár és Egyenlítő blogok komoly szakemberek és véleményformálók?

conchita wurst 2014.07.05. 21:21:35

@bigmax: Miért kéne bizonyítanom neked?

Ki kérte hogy Magyarország fogadjon be engem?

'de akkor se utálhatod azt a magyart aki kikapart a szarból.'

- pont ezért az utálatomat a hozzád hasonló mszp szavazóknak tartogatom.

Moin Moin 2014.07.05. 21:22:00

@explanatus: Ha megnézed ezt a táblázatot:
www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_evkozi/e_qlf005b.html ,
akkor láthatod, hogy az általad példaként felhozott műanyagfeldolgozó-ipar gyakorlatilag stagnált 2010 és 2014 között. Összesne 900-zal többen dolgoztak ott többen 4 évvel később, mint a kormányváltáskor. ha végigelemzed az egész (5 lapos) táblázatot, akkor magad is láthatod, hogy kizárólag a gépjárműiparhoz kapcsolódó ágazatokban volt növekedés. További, a teljes gyártóiparra kiterjedő analízisek (mint pl. a DUIHK kimutatásai) egyértelműsítik, hogy a fémfeldolgozó-ipari növekmény legnagyobb felvevője a járműgyártás.

Mejegyzés: a gumi- és műanyagiparban létrejött 900 munkahely is a gépjárműiparhoz köthető leginkább: gumiabroncs-gyártó kapacitást bővítettek, expotra menő termeléshez (Hankook). Ez kifejezetten alacsony hozzáadott értékű munka, javarésze betanított munka.

P.Freddy 2014.07.05. 21:23:03

@conchita wurst:

"hatalmas baromság"

Szerintem te nem látsz ki sehonnan. Én minimum három olyan embert ismerek (egyik családtag), akiket így szívatott a Fidesz a közmunkával, nem is titkoltan azért, mert "javítani kell a foglalkoztatási mutatókat".

Érted fideszpropagandista elvtárs? Mint amikor

- Mennyit kölkezik a malac?
- Mennyi a terv elvtársak?
- Tizenegy!
- Hát akkor annyit fog. De a malacnak az elvtársak mondják meg!

Mondjuk nektek, fideszgörényeknek van egy disznótok, ő majd szólhat a malacoknak.

sanyix 2014.07.05. 21:23:23

@conchita wurst: Ezek szerint nem :)
Ugyan is aki adósságot nem számol hozzá az adóssághoz az súlyosan értelmi fogyatékos, vagy kozmetikázik.

Nemtudom vannak-e szakemberek ezeken a blogokon, a ténytárat nem ismerem, az egyenlítő meg egy foslibsi blog, de hogy jön ez ide? Miért ismételgeted?

conchita wurst 2014.07.05. 21:26:08

@P.Freddy: ......:)

'Szerintem te nem látsz ki sehonnan. Én minimum három olyan embert ismerek (egyik családtag), akiket így szívatott a Fidesz a közmunkával, nem is titkoltan azért, mert "javítani kell a foglalkoztatási mutatókat".'

- tehát higgyem el neked mint mszp agitproposnak hogy az Eustatot simán átverték a foglalkoztatással....de az mszp-t nem..:DD

komoly?

sielfis 2014.07.05. 21:27:02

@Zedder: te faszkalap azt írtad ez előtt,hogy minden stagnál! mostmeg fikázod a fogyasztást ...hülyegyerek

Moin Moin 2014.07.05. 21:27:16

@Blogger Géza: Látom, Géza, kifogytál az érvekből!:-)

A "hazai ipar" kifejezést még Orbánék is a "magyar tulajdonban lévő ipar" értelemben hazsnálják - olvass csak utána a beszédeikben! Avagy: ha "hazai" az is, ami nem magyar tulajdonú, akkor bizony nem tudom értelmezni a "külföldi multik" elleni hecckampányt. És mielőtt még benyögnéd azt a marhaságot, hogy "de az IT-, a kommunikációs és a pénzügyi multik nem termelnek értéket!" és ezért ygepáljátok azokat, tájékoztatlak, hogy a "fizikai gyártók" (Mercedes, Audi, stb.) egy pillanat alatt bukának meg e szférák szolgáltatásai, termékei nélkül!

Itt bukik ki az, hogy Orbán és "kollektívája" még a legalapvetőbb modern gazdasági, termelési, iparszervezési ismeretekkel sem rendelkeznek...

Szóval: egyszerűen védhetetlen és tarthatatlan az álláspontotok - nem több süket propagandaszövegnél.:-)))

conchita wurst 2014.07.05. 21:27:41

@sanyix: Még gondolkodom hogy az Eustatnak vagy a elqró pártblogoknak fogom-e elhinni, hogy mi az adósság.

Asszem el is döntöttem.

Zedder 2014.07.05. 21:28:32

@sielfis: mosd ki a szád, mielőtt hozzámszólsz, te anyabaszó senkiházi...

röhögő 2014.07.05. 21:29:11

@csentecsa: 10 ezer milliárdot, úgy hogy abból 3000 milliárd a manyupba került. Az 7 ezer milliárd 8 év alatt. A fidesz csinált 5500 milliárd pluszt és elvert 3000 milliárdot mellette.
Az 8500 milliárd 4 év alatt.
Magyarország jobban teljesít!

bigmax 2014.07.05. 21:30:38

@conchita wurst: nem nekem kell bizonyítanod hanem a magyaroknak,az itteni magyaroknak,nekem már bizonyítottál!
Ja hogy téged akaratod ellenére hurcoltak ide és költötték rád az adófizetők pénzét.....hú de rossz lehet neked!:D
Ott ahol anyád kitolt ott utálkozhatsz ,itt nem......már ha ember vagy és magyarnak képzeled magad.A magyarságtudatod pont ennyit ér mint amit itt felböfögtél.
Jó érzés ,hogy te is magyar vagy.....na nekem nem,én szégyenkezem miattad.

röhögő 2014.07.05. 21:30:45

@Blogger Géza: Ne hazudj Géza! Az adósság nőtt 28 százalékot, a GDP meg kb. hármat.

Blogger Géza 2014.07.05. 21:30:58

@high up!: Te tényleg funkcionális analfabéta vagy a komoly pszichés problémáid mellett (nem találkoztam még egészséges emberel, akiből szimpla statisztikai adatok ilyen dührohamokat váltanának ki) , sajnálom. Próbálj lenyugodni, és megérteni, nem annyira bonyolult:

"A termelési érték nőtt nominálisan 31,5%-kal (18,9 e Mrd-ról 24,8 e Mrd-ra) ez reálértéken kb 20%."

Mivel ilyen adatot a KSH évente közöl, ezért mondtam hogy a 2010-2013-as periódusban. De ne aggódj, a 2014-es növekedési ütem várhatóan még ennél is magasabb (éves szinte vetítve), mint a 2010-2013-as periódusé, tehát az egész ciklusra is igaz ez a dinamikus növekedés. Csak mivel a KSH semmiféle adatot nem kormányzati ciklusra közöl értelemszerűen, ezért egy ciklusra nem lehet ilyen adatot halálpontosan megadni. De semmiképpen nem -1%.

Hagyd abba orbitális hülyeségek irogatását, annyira szánalmas...

Blogger Géza 2014.07.05. 21:31:57

@röhögő: Ajjaj, még egy idióta, aki összekeveri a nominális GDP-növekedést a reálnövekedéssel...

Blogger Géza 2014.07.05. 21:33:39

@Moin Moin: Te sajnos semmit nem tudsz (helyesen) értelmezni, de ez már a te problémád. :)

röhögő 2014.07.05. 21:39:21

@Blogger Géza: Te vagy az idióta Gizda! A százalék mióta nominális vagy reális? :-))
Na hozzál nominális GDP adatokat!

Így alakultak százalékban 2010 1,3 2011 1,9 2012 –1,2 2013 1,4

Na hozd össze hogy áll ez szemben a 28 százalék nominális államadósság növekedéssel!

conchita wurst 2014.07.05. 21:41:30

@bigmax: 'Ja hogy téged akaratod ellenére hurcoltak ide és költötték rád az adófizetők pénzét..'

...hova hurcoltak?

röhögő 2014.07.05. 21:44:35

@Blogger Géza: Miközben.

www.portfolio.hu/gazdasag/adozas/kemenyen_adozik_a_magyar.1.200813.html

"Makrogazdaság » Adó
Keményen adózik a magyar
2014. július 5. 08:39

Régiós összevetésben és a gazdasági fejlettségünkhöz képest is nagyon magas a magyarok adóterhelése. Ráadásul nincs is egyértelmű csökkenő tendencia, 2012-ben jelentősen emelkedett az adócentralizáció és azóta is magas szinten stagnál. A magyar állam a fogyasztást terheli nagy kedvvel, nemzetközi összevetésben az áfa mellett már a többi forgalmi típusú adó is nagy súllyal bír. "

high up! 2014.07.05. 21:45:30

@Blogger Géza:

Mi van te kis félkegyelmü NER-idióta, hát már nem is tudsz cáfolni? Elfogyott a NER-töltény?

Öcsém, egész nap csak azt bizonygattad, hogy lövésed sincs egyetlen adatról, meg a módszertanáról sem, amiket te ide minden nap BEHAMISÍTASZ.
Most meg már azzal is égeted magad, hogy ahhoz sincs lövésed, hogy az adatok vannak ám negyedéves is.

Úgy ám te NER-idióta, negyedéves lebontásban! Megint tanultál ma valamit, ami nem NER-bégetés.

Arra meg külön bejár mindenki röhögni, amikor a bebukott HAUDOZÁSAIDAT azzal akarod kimosni, hogy nedehát majd Nyócév múlva má tényleg ott fognak állni a számok, ahol most mondom.

Te kis taknyos HAZUDOZÓGÉP, az ElmúttNERévben végighauzudtad itt az államadósságot meg a gazdaságot, látom most megint ugyanott folytatod. Én mondom, kemény volt az a kockakő, amire fejjel zuhantál a szülőszobában, amitől aztán félkegyelmü lettél.
Még gyúrtcsány se volt ekkora eszelősen megátalkodott HAZUDOZÓGÉP mint te.

sanyix 2014.07.05. 21:46:14

@conchita wurst: milyen elqró pártblog te szerencsétlen? Mi a büdös faszról beszélsz? Nem blogtól lesz valami adósság hanem attól hogy fel lett véve hitelként, és vissza kell fizetni, tehát adósság...

conchita wurst 2014.07.05. 21:49:37

@sanyix: Nem lett felvéve hitelként, mert az Eustat számaiban és a KSH számaiban nem látszik a +3000 mrd.

Ennyi, ismételgetheted sokat az ellenkezőjét.

egyetmondok 2014.07.05. 21:49:59

@conchita wurst:
Én csak azokat az állami kötelezettségeket számítom,amelyekre az állam szerződésben már kötelezettséget vállalt. Mást véletlenül se. Olyat nem,amire nem vállalt kötelezettséget.

Az orosz atomhitel ilyen,kötelezettség, vitathatatlanul ilyen pénzügyi kötelezettség.

Moin Moin 2014.07.05. 21:50:51

@Blogger Géza:

Gézám, a "hazai ipar" kifejezést már Kossuth Lajon is "magyar tulajdonú iparként" hazsnálta, a ikor a Védegyletet gründoltatta!:-) Vagy neked már Kossuth se elég jó magyar? Ő se tud magyaruk?

Ami pedig a korábbi megjegyzésedet illeti, hogy t. i. "már töröm a magyart": akarsz velem beszélgetni? A sört én állom!

...Vagy nem vállalod magadat és a mondókádat szemtől szembe? Te, Géza: ez nem a büszke magyar fajta tipikus viselkedése!:-)))

Na?! Bátorság, Gézám!!!

netnepper 2014.07.05. 21:51:34

@conchita wurst: Nagyobb lenne a jólét, ha a mindenkori minimumot a szomszédban hagynák?

Választ kaptál a kérdésedre.
A multik hazai jóléthez egyetlen fikarcnyival nem járulnak hozzá, ellenkezőleg piacokat bitorolnak és eszük ágában sincs know-how-t, valamint termelő eszközöket átadni az itteni vállkozásoknak. Ellentétben mondjuk kínával. Persze az ottani komcsiknak legalább annyi eszük volt, hogy ezt feltételül szabják.
Itt csak kifizetik a halvány töredékét a biorobotoknak mint 50Km-el nyugatabbra és ennyi. Ezért jöttek, semmi másért. Gyurcsány-orbán és hordájuk pedig mint egykor a rummal leitatott törzsfőnökök valahol a sötét afrika mélyén, bamba részeg vigyorral a képén készséggel hajtja a népét a manióka ültevényekre megdögleni, azaz a multik futószalagja mellé, szintén megdögleni.
Az itt termelő multik tehát NEM valós részei a magyar gazdaságnak.
Önálló államok az államban, teljes autonómiával.
Önszemfényvesztés - és főleg a tömegek tudatos átverése - saját gazdasági szektorként feltüntetni őket.
Márcsak azért is, mivel van nekik saját anyaországuk, és hát ugyebár két anyja még a legfogyatékosabb fidesz<=>szoci agyhalottnak sincs, habár ahogy mostanában elnézem őket a főnöknek még ez utóbbit is készséggel elhinnék.

sanyix 2014.07.05. 21:54:02

@conchita wurst: még nem lett, de már mindent aláírtak, elfogadtak, tehát fel lesz véve.

egyetmondok 2014.07.05. 21:57:16

@Blogger Géza:
" Mint ahogy az is hazugság, hogy nyugdíjba vonuláskor ebből bármit is ki kéne fizetni. " --- ez nonszensz Géza, ebből már akkor se lehetne semmit sem kifizetni,ha a fejed tetejére állnál,vagy éppen én állnék a fejem tetejére. Merthogy az államosítást követően ez eltűnt,az államosítás előtt volt, létezett, de már nincsen.
Az ennek pont megfelelő összeggel tartozik az állam, ezzel már nem tud,azt a hülye is értheti.
(Persze lehet mondani olyat,hogy nem is tartozik ezért,de ez esetben ellenérték nélküli államosítás történt.)

conchita wurst 2014.07.05. 21:59:25

@sanyix: Igy van, fel lesz véve 30 év alatt.

És? Fel lesz véve még több más hitel is.

Blogger Géza 2014.07.05. 22:02:49

@egyetmondok: Dehogy történt itt ellenérték nélküli államosítás. A nyugdíjrendszer reformjából nem következik, hogy a jövőbeni nyugdíjad mekkora lesz, csak az, hogy honnan fizetik. Nem az 1. és 2. pillérből kapsz nyugdíjat, hanem csak az 1-ből. Ennyi.

Az állam pedig nem tartozik senkinek emiatt.

Blogger Géza 2014.07.05. 22:05:44

@röhögő: Igen, ez volt kulcs az eladósodás csökkentéséhez. Az MSZP-s kormányok egyszerűen nem mertek annyi adót beszedni mint amennyit be kellett volna. Nem merték felvállalni az ezzel járó konfliktusokat, inkább csődbe vitték az országot. Pompás teljesítmény...

sanyix 2014.07.05. 22:07:59

@conchita wurst: nem 30 év alatt lesz felvéve, hanem annyi idő alatt LEHET hogy vissza lesz fizetve. Így van fel lesz véve még más hitel is és nőni fog mégjobban az államadósság sajnos, ugyanis szarviktor szokás szerint az ellenkezőjét csinálja annak mint amit mond (államadósság csökkentés helyett növelés).

Blogger Géza 2014.07.05. 22:08:08

@high up!: Na, nem kell ennyit szánalmasan terelned, beláttad, hogy baromságot írtál a -0,7%-kal és ezzel szemben dinamikusan nőtt az ipari teljesítmény az elmúlt 4 évben?

egyetmondok 2014.07.05. 22:09:11

@Blogger Géza:
Fenét Géza.
Tessék elolvasni a 2010.évi CLIV.Tv.1.§.(2)bek. szövegét. Ez a törvény rendelkezik a manyup pénzek "megmentéséről" ugye.
No,ebben szó szerint azt találod, hogy az állam azzal egyidőben szerez tulajdonjogot a vagyon felett,hogy azt a pénztártag átadja.
No,milyen vagyon volt ez akkor az átadást megelőzően ?

(Persze lehet olyat mondani,hogy a magyar állam nem tartozott azoknak se,akiknek a vagyonát ellenérték nélkül,mondjuk 49-ben vagy 50-ben elvették. De,hát tudod mi lett a vége annak a rendszernek is...:-)))

sanyix 2014.07.05. 22:09:21

@Blogger Géza: nem ez a kulcs, hanem a kiadás/lopás csökkentés. Amit egyik balfasz fos kormány sem tett meg. Ezért nő az államadósság töretlenül...

Blogger Géza 2014.07.05. 22:10:04

@röhögő: :D Istenem és képes vagy még jobban égetni magad... Természetesen a nominális és reálnövekedést is meg lehet adni százalékos formában. Ennyire buta vagy? :(

sanyix 2014.07.05. 22:10:54

@Blogger Géza: az egyetlen ami az elmúlt 4 évben dinamikusan növekedett, az a viktorközeli oligarchák, és csókosok vagyona...

Blogger Géza 2014.07.05. 22:11:23

@egyetmondok: Ez ugyanaz, csak más szavakkal.

Blogger Géza 2014.07.05. 22:13:10

@sanyix: Eladósodás:

2010 közepe: 85%
2010 vége: 82%
2013 vége: 79%

Blogger Géza 2014.07.05. 22:16:32

@sanyix: Egészen konkrétan (ez fontos!) mit loptak el? Én azt látom, hogy az állami vagyon inkább dinamikusan nőtt az elmúlt 4 évben, nincsenek azok a kótyavetyék, mint az MSZP idején.

öreg zsidó blogger 2014.07.05. 22:18:47

@conchita wurst:
Nem figyeltél! Én azt írtam le, hogy a jobboldaliságnak és baloldaliságnak MI AZ ÉRTELME. Nem azt, hogy a mai szóhasználat mit jelent... (Egyébként minden magyarországi párt jobboldali, ahogyan Hitler, Sztálin is az.)

Az angol és a francia parlamentben jobboldalon ültek az élősködő nemesek és papok, a balon a polgárok, akik eltartották őket.

Aki a családját jobban szereti mint másokat, a népét, mint más népeket - az nem jobboldali, hanem NORMÁLIS.

$pi$ 2014.07.05. 22:21:22

@röhögő: "10 ezer milliárdot, úgy hogy abból 3000 milliárd a manyupba került."

Ennél a legendás "IMF kölcsön" is töb volt, amit két hét alatt rántottak fel, de igazad van, kicsire nem adunk, kit érdekel.

"Az 7 ezer milliárd 8 év alatt."

Jah, persze, vonjunk le belőle mindent ami eszünkbe jut úgy lesz szép az eredmény. Ne foglalkozzunk azzal, hogy a manyup nem is volt 3000 milliárd, meg ne foglalkozzunk a közben elprivatizált százmilliárdokkal sem, azok csak megzavarnák a szép képet.

"A fidesz csinált 5500 milliárd pluszt és elvert 3000 milliárdot mellette."

Kifezette az mszp által fel sem vett ezermilliárdok kamatát, úgy van, nyilván a fidesz sara, mi más lenne. Nyugodtan számold be azt a pénzt, amit felvettek a törlesztésre nyilván akkor kapsz szép ereményt, ha jól megválasztott időpontban húzod meg a határt.

"Az 8500 milliárd 4 év alatt.
Magyarország jobban teljesít!"

Ha a kis kedvenceid nyernek 2010-ben, akkor már 100%-on lenne az adósság, mindenki tudja, de téged ne zavarjon.

egyetmondok 2014.07.05. 22:22:06

@Blogger Géza:
Bizony ez ugyanaz,mint a negyvenes évek vége felé...Nagyon is igaz,s pont ezért őszintén remélem, hogy kerekedik majd ellenzéki párt,amely a manyup vagyonok ellenérték nélküli államosításáért életfogytig járó börtönbüntetést helyez majd kilátásába (gyorsított,ha szükséges statáriális eljárással) azon parlamenti képviselőkre,akik ezt a törvényt meghozták.
(Valahogyan ti.el kell venni a posztkommunista elit kedvét attól, de végleg,hogy az államra bízott polgárok magánvagyonát fosztogassa.)

öreg zsidó blogger 2014.07.05. 22:25:46

@conchita Wurst:
Bocs. elfelejtettem:
A kumunisták (így mondták ki a nevüket) nagy része kisnyilas volt AZELŐTT. (Annyira, hogy SZABVÁNY SZÖVEGÜK VOLT, a megtérésre: "eddig kis buta voltam, de most már megokosodtam" -valami ilyesmi.

A megtérés könnyű és villámgyors volt. És ma is az...

P.Freddy 2014.07.05. 22:31:30

Sajnos Orbán csak beállt abba a sorba, amiben minden évszázadban akad egy-két baromállat, aki leszarva a magyarok IGAZI érdekeit, kicsinyes, köcsög, vagy simán csak síkhülye tajparaszt "érdekből" romlásba dönti az országot.

Száz évekre visszamenőleg mindig megtaláljuk az Orbánhoz hasonló köcsögöket, akik a magyarok alattvalói birkaságát kihasználva, saját maguk ellen fordítja azt.

Magyarországnak ez a sorsa.

öreg zsidó blogger 2014.07.05. 22:33:47

@HaFr:
Nem Apponyi tréfált meg, hanem Te: azt hittem napjainkról szól a minősítés...(hogy lehettem ilyen buta)
Az idézett szöveget hogyan lehet MÁSKÉPP értelmezni?

sanyix 2014.07.05. 22:36:20

@Blogger Géza: 2014 közepe: 84,6%

Mit loptak el? Hát mindent. Ami mészáros klánnak, simicskának jutott az mind lopás/ kótyavetyélés. Kezdve a stadionokkal, európa legdrágább vasútfelújításaival, a haveroknak kisajátított majd elosztogatott trafikokkal, termőföldekkel. De szép példa a lopásra a mnyp pénzek lenyúlása is.

Laikus Érdeklődő 2014.07.05. 23:01:25

270+ hozzászólás után azt hiszem ideje tisztába tenni a dolgokat:

A rossz GDP-adatok és előrejelzések miatt napok óta kommunikációs nyomás alatt áll a kormány gazdaságpolitikája. A gazdasági rentábilitás romló befektetői környezet mellett határozottan erősödött és fordítva.

Az Államadósság Kezelő Központ Zrt. (ÁKK) adatai szerint 2014. február 21-én a központi költségvetés adóssága az előzetes adatok alapján 22 934,8 milliárd forintot tett ki, ami 936,2 milliárd forintos növekedést jelent a 2013. év végi adóssághoz képest. Az adósság a 2014-es várható GDP-előrejelzés alapján a GDP 78,0 százalékát tette ki.

Ez azt is jelenti, hogy az idénre tervezett 30 629 milliárd forintos folyó áras GDP nem érhető el a költségvetésbe betervezett 2 százalékos gazdasági növekedés és a 2,8 százalékos GDP-deflátor "GDP-infláció") mellett. Vagyis az ÁKK azon feltételezése, amely szerint a központi költségvetés adóssága a GDP 80 százaléka alatt maradt februárban, kincstári optimizmusnak tűnik. Az ÁKK mentségére lehet viszont felhozni, hogy más hivatalos prognózis hiányában csak azokkal az adatokkal számolhatnak, amelyek a költségvetésben szerepelnek.

Az egyenletes államkötvény kibocsátás támogatása, az államkötvény lejáratok kezelése és a befektetők számára a kötvény megújítás elősegítése céljából az ÁKK visszavásárlásokat és csereaukciókat alkalmaz, melyek ütemezése és lebonyolítása 2014-ben is az előző év(ek)ben alkalmazott rendnek megfelelően történik.

conchita wurst 2014.07.05. 23:03:35

@sanyix: 'Így van fel lesz véve még más hitel is és nőni fog mégjobban az államadósság sajnos, ugyanis szarviktor szokás szerint az ellenkezőjét csinálja annak mint amit mond '

Már miért csinálná az ellenkezőjét? Mert Mo. azon ritka országok közé tartozik, ahol a GDP arányos államadósság csökken?

A nominális mindenhol nő, nem véletlen hogy az Eurostat nem a nominálissal foglalkozik, mint a Ténytár és az Egyenlítő, illetve más elqró liberálszoci blogok és követőik...:))

conchita wurst 2014.07.05. 23:07:24

@öreg zsidó blogger: 'A kumunisták (így mondták ki a nevüket) nagy része kisnyilas volt AZELŐTT. (Annyira, hogy SZABVÁNY SZÖVEGÜK VOLT, a megtérésre: "eddig kis buta voltam, de most már megokosodtam" -valami ilyesmi.'

Alsó szinteken volt ilyen, megtartották a verőlegények egy részét, a komcsi pártvezetés viszont tele volt zsidóval, ők vélhetően nem voltak nyilasok.

Ezt úgy értem hogy még a falusi rendőrfőnökök is zsidók voltak a kommunista fordulat után.

conchita wurst 2014.07.05. 23:11:36

@netnepper: Na akkor a 2010es fordulatnak nagyon örülhetsz, amikor is a kormány a mulitkat jó és rossz multikra osztotta.

A rossz multikat vagy megadóztatta keményen vagy elküldte a 'csába (mint a kajajegy monopóliumos franciákat), vagy stratégiai megállapodást kötött velük, hogy a foglalkoztatottság magas szinten maradjon.

Ebben a 2010 utáni és előtti rezsim egészen másképp járt el (gondolj a szerződésben garantált haszonra az elprivatizált közmücégeknél).

explanatus 2014.07.05. 23:24:58

@Moin Moin: Hát, így könnyű érvelni, ha értesz hozzá :)

netnepper 2014.07.05. 23:38:07

@conchita wurst: A rossz multikat vagy megadóztatta keményen vagy elküldte a 'csába (mint a kajajegy monopóliumos franciákat), vagy stratégiai megállapodást kötött velük, hogy a foglalkoztatottság magas szinten maradjon.

Szép álom, csak a valósággal kellene vitatkozni helyettem.

A gyakorlat viszont azt mutatja, hogy a fidesz vezette városok vezetése elengedte a gyeplőt és korlátlan utat engedett a betelepülő multi-s kereskedő láncoknak, gyakorlatilag szabad rablást engedélyezve a számukra egy olyan piacon, amelyhez elvileg nem volna szabad hozzáférniük. Cserébe EU-s pénzből épültek szép? főterek, a helyi - magyar - vállakozások pedig csendben kimúltak, vagy éppen csak vegetálnak. Magyarul, júdáspénzért rájuk szabadították a bivaly és főleg tőkeerős konkurrenciát. Ilyen sehol a világon nem létezik, csak magyarországon. Máshol ugyanis az ilyen vezetést lazán felkoncolják.
A kajaegy monopóliumok hazai?, de inkább ismeretlen hátterű offshore monopóliumok lettek, lévén ez a szegmens érdemi munka nélkül hoz szép pénzt, ezért érdemes volt értük nyúlni, vagyis egy kicsit huzakodni a franciákkal. Nyugodj bele, hogy kemény árat fizetett azért az ország, hogy a franciák engedtek egy kicsit. Végül is te fizeted cehet, nem pedig orbán viktor meg simicska alajos.

conchita wurst 2014.07.05. 23:49:32

@netnepper: 'A gyakorlat viszont azt mutatja, hogy a fidesz vezette városok vezetése elengedte a gyeplőt és korlátlan utat engedett a betelepülő multi-s kereskedő láncoknak, gyakorlatilag szabad rablást engedélyezve a számukra egy olyan piacon, amelyhez elvileg nem volna szabad hozzáférniük.'

Te miről beszélsz? 1. plázastop van 2. az egyetlen magyar lánc fidesz közeli, tehát már csak piaci szempontból sem éri meg a fidesznek a 'kereskedőlánc multik' tolása

De a probléma létezik amit írsz.

'helyi - magyar - vállakozások pedig csendben kimúltak, vagy éppen csak vegetálnak. Magyarul, júdáspénzért rájuk szabadították a bivaly és főleg tőkeerős konkurrenciát. Ilyen sehol a világon nem létezik, csak magyarországon.'

Sajnos nemcsak hogy létezik ilyen máshol, hanem ez a jellemző. Ettől még nagyon rossz hogy Orbánon kívül senki meg sem próbálta megvédeni a magyar vállalkozásokat és piacokat.

'A kajaegy monopóliumok hazai?, de inkább ismeretlen hátterű offshore monopóliumok lettek'

- magyaroké az egész

na4 2014.07.05. 23:52:06

@Lexa56: Pontosan így van ahogyan írod, én is mindig az argentin példát szoktam felhozni. Nekem az a döbbenet, hogy Orbán azt építi fel, ami ellen fiatalként küzdött: egy burjánzó, paternalista, korrupt, bürokratikus, pazarló, felesleges, pénzéhes államapparátust.

P.Freddy 2014.07.05. 23:58:34

@conchita wurst:

" Orbánon kívül senki meg sem próbálta megvédeni a magyar vállalkozásokat"

Már megint miről hazudozol? Súgógép osztja nektek ezeket a valóságthoz nulla-közű faszságokat?

Orbán Matolcsyval karöltve, a totálisan agybeteg gazdaságpolitikájukkal tízezrével nyírta ki a magyar vállalkozásokat.

Olyanok vagytok mint a Köztévé:

- Á. nincs itt senki - mondja a riporter, a kamera pedig háttal a tömegnek (természetesen Fidesz-utasításra, hazudozásképpen).

Idióta, hazaáruló hazudozók vagytok.

conchita wurst 2014.07.06. 00:00:31

@netnepper: De hogy tovább menjünk nem csak az egyetlen magyar tulajdonú kereskedelmi lánc fidesz közeli, hanem az egyetlen magyar kereskedelmi bank, az egyetlen magyar építőipari konzorcium és az egyetlen magyar kereskedelmi TV is.

El lehet képzelni ki pénzeli a ballenzéket.

A magyar vállalkozások jövője a fidesz hatalmán áll vagy bukik.

conchita wurst 2014.07.06. 00:03:36

@P.Freddy: ''Egy embert egy évben hatszor alkalmaznak kéthónapos szerződéssel, 47000 forintért.

Aztán ezt a hat embert lejelentik, hogy hatszorosára nőtt a foglalkoztatás''

- te emlegetsz hazudozást?....:DDD

netnepper 2014.07.06. 00:03:44

@conchita wurst: Kajajegy monopólium.
Lényegtelen. Érdemi munka, termelés és főleg üzleti kockázat nélkül történő haszon lefölözés. Persze hogy kellett a franciáktól.

A plázastop egy vicc. Miután van vagy 10 multi a 15-ezres kisvárosban, utána stop nekik mi?
Jófej vagy...

A magyar vállalkozásokat orbán úgy "védi", hogy a napokban is az ismerősőm szeme láttára kiugrott négy nav-os pribék a te pénzeden megvett fehér luxusautójukból és mint az állat még a postaládát is tépték-cibálták hogy onnan is kitéphesség az esetleges "bizonyítékokat".
Ugyanezek a semkiházik a multihoz még csak nem is közelíthetnek, mert le vannak tiltva ahogy kell.
Ennyit a - hogy is írtad? - "Orbánon kívül senki meg sem próbálta megvédeni a magyar vállalkozásokat és piacokat".

netnepper 2014.07.06. 00:08:07

@conchita wurst: A fidesz közeli vállalkozásokkal elmehetsz a sóhivatalba, abból neked csak annyi jut, amennyi a verebeknek is jut a lovak mellett.
Cserébe veréb leszel örök életedre és kuss van mert ha nem, véletlenül elüt egy ismeretlen afrikai méreggel megrakott teherautó.

conchita wurst 2014.07.06. 00:14:16

@netnepper: 'Kajajegy monopólium.
Lényegtelen. Érdemi munka, termelés és főleg üzleti kockázat nélkül történő haszon lefölözés. Persze hogy kellett a franciáktól.'

- akkor ez pozitívum, szerintem.

'A plázastop egy vicc.'

- korábban kellett volna

A multik természetesen érinthetetlenek - voltak, amíg Orbán meg nem adóztatta őket.

A fidesz az egyetlen párt, amelyik nagyszámú középosztálybeli szavazóra építhet, akiknek jó része vállalkozó.

Mind a maszop, mind a jobbik a zsellérekre építi apró tömegbázisát, ami a maszopnál meg van fejelve főprivatizátor szellemi vezetőkkel.

conchita wurst 2014.07.06. 00:14:59

@netnepper: 'A fidesz közeli vállalkozásokkal elmehetsz a sóhivatalba, abból neked csak annyi jut, amennyi a verebeknek is jut a lovak mellett.'

Nem vk kommunista, nem kérek a máséból.

A megvalósult amerikai ólom.. 2014.07.06. 00:17:15

@Zedder: Szerencsétlen hülye! Nem voltál képes felfogni hogy végig az ágazati különadókról volt szó? (Nyilvánvaló hogy minden cég fizet nyereségadót, mégha jóval kevesebbet is mint nyugaton.)
Amit idéztem az az ágazati különadó törvény kiskereskedelmi hálózatokra (Tesco, Auchan) vonatkozó része. Tényleg szörnyű katasztrófa hogy 30 mrd forintos árbevételig 0.1 % adót kell befizetniük, mindezt úgy, hogy jóval kevesebb nyereségadót fizetnek mint nyugaton. Ráadásul kizárólag a KISKERESKEDELMI tevékenység nettó árbevételére vonatkozik, más árbevételre nem..
Amit te írtál (6,5%)az a telekommunikációs cégek 5 milliárd feletti értékesítés nettó árbevételére vonatkozik, és csak az 5 milliárd feletti részre, valamint itt is csak a KISKERESKEDELMI tevékenység nettó árbevétele lehet az adóalap.
Az energiaszolgáltatás adóját azért kell növelni, hogy könnyebben lehessen államosítani őket. Ne nyetrészkedjen senki alapvető létszükségleti szolgáltatásokon, vagy ha mégis így tesz, adóztassák meg keményen. Továbbhárítani pedig nem tudja, mivel hatósági ár van.
Az utolsó előtti bekezdésedből meg jól látszik hogy egy demagóg barom vagy, aki azt akarja elhitetni, hogy az állam bevételek nélkül is képes működni. Vagy ami rosszabb, hogy ezeket a bevételeket az amúgy is kritikus helyzetben lévő lakosságon akarod behajtani, mint a magukat szocialistának hazudó kormányok, akik rendszeresen és nagy mértékben emelték az alapvető szükségletek költségeit.
Amíg ezen nem változtattok, a büdös életben nem fogtok kormányra kerülni. Marad a nyavajgás a blogzónában...

P.Freddy 2014.07.06. 00:19:43

@conchita wurst:

Sajnos a valóság az, hogy a kéthónapos szeződéseket DIREKT a foglalkoztatási adatok KOZMETIKÁZÁSA miatt kötik.

Akármennyire fáj, ritka redva hazudozók vagytok, Fideszesek. És persze fáj, ha az orrotok alá dörgölik a szart, ugye, Fideszes hazudozók?

netnepper 2014.07.06. 00:21:25

@conchita wurst: Nem vk kommunista, nem kérek a máséból.

Köszönöm az elszólást, ezek szerint a fidesz viszont kommunista párt, mivel ők nagyon is kérnek a máséból.
Jó éjt.

conchita wurst 2014.07.06. 00:26:30

@P.Freddy: 'Sajnos a valóság az, hogy a kéthónapos szeződéseket DIREKT a foglalkoztatási adatok KOZMETIKÁZÁSA miatt kötik.'

- aha persze, hogyne. Átverik a Világbankot meg az Eustatot, de te átlátsz rajtuk!

conchita wurst 2014.07.06. 00:28:23

@netnepper: 'ezek szerint a fidesz viszont kommunista párt, mivel ők nagyon is kérnek a máséból.'

Hát ha az az alapállás hogy minden a külföldieké akkor igazad van, de az előbb pont emiatt sírtál....nem értelek

Egyébként nemzetiszocializmus a neve a játéknak.

Saga 2014.07.06. 00:29:12

@Blogger Géza: Arcátlan vagy mint mindíg. Nem adóbeszedés volt kevés, hanem kiadáscsökkentés nem volt. Most meg van 100 milliárdért állammédia, meg 100 milliárdokért egyháztámogatás, 100 milliárdokért stadionépítés, viszont hasonló mértékű egészségügyi és oktatási forráskivonás.

Összehasonlító adatokban a magyar adókoncentráció már kirívóan nagy, a felhasználás meg még annál is rosszabb.

Hogy a kedvenc hasonlatommal éljek: mikor az orvos azt mondta a betegnek, hogy fogyókúzázzon, Orbán levágta a két lábát és még büszke is volt, hogy megcsinálta a súlycsökkentést.

conchita wurst 2014.07.06. 00:31:26

@Saga: Elég nehéz lesz az adókoncentrációt elmagyarázni a reménybeli szoci szavazóknak. Meg aztán nem is lehet megenni.

Vmi egyszerübbet kellene kitalálni.

A megvalósult amerikai ólom.. 2014.07.06. 00:37:36

@P.Freddy: Szerintem itt nem én állítok ökörségeket,és nem nekem vannak gazdáim, hanem neked te kis patkány.
De úgy látszik hogy nem dolgozol meg eléggé a pénzedért, mert minden választást elbutok.
Nem félsz, hogy lecserélnek?;)

P.Freddy 2014.07.06. 00:40:10

@conchita wurst:

Egyszerűbben?

Az újkori magyar történelem legnagyobb rablása.

Garancsi István, Orbán Győző, Simlicska Lajos, Mészáros Lőrinc, Orbán Viktor, Lázár János.

A legnagyobb kárt okozó bűnözők.

Ilyen egyszerű ez:)

P.Freddy 2014.07.06. 00:41:21

@A megvalósult amerikai ólom..:

Na mi van, fideszgörény, seggetekbe' a zabszem?

Rohadt, büdös kommunisták.

Saga 2014.07.06. 00:46:37

@Blogger Géza: Orbitális csúsztatás már megint.

index.hu/gazdasag/2014/07/03/brusszelnek_mar_semmi_nem_eleg/

Nyilván trükközni kellett, hogy a Q4-es csökkenést mutasson, hogy aztán a Q1-el ismét 84,6%-ra ugorjon az adósságráta.

A trendillesztést meg rábízom az olvasókra...

Nyilván te is látod a görbét, csak inkább önámításba menekülsz...

conchita wurst 2014.07.06. 00:48:09

@P.Freddy: Te a korábbi hazudozásaiddal kiestél az úri szalonokból.

A továbbiakban nem vagy szalonképes.

conchita wurst 2014.07.06. 00:49:21

@Saga: Mai

Az elemzők számításai szerint az adósságpálya nem eléggé csökkenő. "Az állami betétszámlák állományának év végi csökkentésével az még biztosítható, hogy a 2014. év végi államadósság mérséklődjön a tavalyi 79,4%-hoz képest (OTP előrejelzés: 79,1%).

www.portfolio.hu/gazdasag/ezen_meg_maga_orban_is_meglepodhet.2.200995.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox

Saga 2014.07.06. 00:50:49

@Blogger Géza: Mol részvénycsomag megvan?

Vagyon pedig nem a semmiből nő, hanem látszik szépen, hogy növekedés nélküli adósságemelkedés zajlik.

Az eszközoldal növekedése csak a forrásoldal növekedésével együtt történt, tehát a vagyonnövekedés ismét ronda csúsztatás. Egy illúzió.

Saga 2014.07.06. 01:03:19

@conchita wurst: A szokásos Veres János díjas trükközés. A pénztárból gyorsan év végén kifizetem a hitelkártya adósságom, majd január 1-jén vissza, csak hogy kozmetikázzam a statisztikát.

Gennyes banda. És mi lesz 2015-ben, 2016-ban? Újra és újra kénytelen lesz trükközni, mert nincs tartós alapja a növekedésnek, csak egyszeri tételekkel tud operálni. És még jön ősszel az önkormi választás. Utána majd kiváncsi vagyok kit fognak megsarcolni...

conchita wurst 2014.07.06. 01:06:26

@Saga: ?

OTP becslés 2014 végére megvan?

'És mi lesz 2015-ben, 2016-ban?' - Mi lenne csökkenés ahogy eddig, az EU szerint legalábbis.

Gennyes vagy nem, NO ONE DOES IT BETTER.

P.Freddy 2014.07.06. 01:08:26

@conchita wurst:

Tudom hogy nagyon fáj az igazság. Ettől még az marad, akármit hazudozol, fideszes.

Te, a Századvéges "szakember", a fideszmatematikus, aki három nullát nem tud megkülönböztetni a semmitől, és erre orbitzális, ocsmány lejárató "elemzést" van pofád készíteni.

Te ugassál csak, hiszen minden kutyának szabad, de érezd, hogy annyira vagy komolyan véve, amennyire értesz ahhoz, amihez közpénzből lopják neked a pénzt. Semennyire. Pénzkidobás és férges fekély vagy a társdalom testén.

Magyarok szégyene.

Egyet ne felejts el, miközben gyakorlod az egyetlen dolgot, amit tudsz: fideszes kutyából nem lesz demokratikus szalonna.

Úgyhogy számolgasd a nullákat, később nagy szükséged lesz rá, hogy legalább kettőt eltalálj.

Csá, fideszes. Rohadt, büdös kommunisták.

P.Freddy 2014.07.06. 01:29:26

3000 milliárd manyup pénz elkúrása után (a haveroknak, Orbánéknak, Mészároséknak, és offshore-ba):

2014. június 17:

"Az Államadósság Kezelő Központ Zrt. szerint a költségvetés adóssága június 13-án új csúcsra ért:

24 673,1 milliárd forint.

Azaz egy hét alatt 218 milliárd forinttal, január óta pedig 2674,5 milliárd forinttal nőtt.

A teljes államadósság még nagyobb lehet az önkormányzatok adósságai és egyéb, a költségvetést nem terhelő tételek miatt. Kb. 600 milliárd forinttal.

Az államadósság így a GDP 83 százaléka lehet, január elsején pedig csak 75,3 százalék volt. A Napi.hu szerint amúgy akár 85 százalék is lehet, de biztosan majd csak a jegybank negyedével jelentéséből tudjuk meg."

P.Freddy 2014.07.06. 01:33:32

@P.Freddy:

" január elsején pedig csak 75,3 százalék volt"

Az is tipikus, fideszes csalással: december 31-én elkértek, majd január 2-án visszaadtak párszáz milliárdot azért, hogy kozmetikázhassák az éveleji adósságot.

Ugyanúgy, ahogy csalnak a "közmunkások" kéthónapos fix szerződésével, hogy egy embert minél többször tudjanak lejelenteni, duzzasztva a statisztikát, és tovább hülyítve a "NEM LESZÜNK GYARMAT" intelligenciájú, Köztévén butított fideszbirkákat.

Saga 2014.07.06. 01:35:32

@conchita wurst: Én nem csak elolvastam, hanem meg is értettem, amit az elemző írt.

Te viszont nem.

A magyar államnak száz milliárdokat kell készpénzben tartania, hogy a folyó kiadásokat finanszírozni tudja. Ahogy neked is a pénztárcádban mindig kell, hogy legyen egy kis pénz.

Az állam ott trükközik és ez a cikk grafikonján is látszik, hogy ezt a pénzt betolta kötvényvisszavásárlásokba szigorúan év végén, de január elején már ismét piacon voltak a kötvények és helyreállt a készpénzegyenleg.

A 79%-os adósságráta, ha tetszik egyetlen napig volt érvényes. Se előtte, se utána.

Ezt hívják önbecsapásnak. Mikor egy fénykép kedvéért behúzod a hasad, de közben te is és mindenki, aki lát hétköznap, tudja, hogy sörhasad van.

És erre épül a sikerpropaganda, hogy csökken az államadósság, amikor ez egyáltalán nem igaz. 2010 Q2 85,5%, 2014 Q1 84,6%, úgy, hogy 3000 milliárd foring nyújdíjmegtakarítást még el is égettek.

index.hu/gazdasag/2014/07/03/brusszelnek_mar_semmi_nem_eleg/

netnepper 2014.07.06. 01:40:15

@conchita wurst: "Egyébként nemzetiszocializmus a neve a játéknak."

He-he..., én is így gondoltam.

"Hát ha az az alapállás hogy minden a külföldieké akkor igazad van, de az előbb pont emiatt sírtál....nem értelek"

Mit nem értesz te kis butus...:-).

Mi hasznom van abból, ha helyi potentátok szedik a sarcot a külföldi helyett? Amúgy eddig is a helyi potentátok szedték, csak nem tulajdonosként, hanem vazallusként.
Az a gondom ezzel, hogy a vagyonelemek elosztása pofára történik, ezért a működtetésük életképtelen és főleg versenyképtelen, tehát visszatérünk a kiinduló álláspontra, azaz a szisztéma önmagát ítéli halálra. Tehetségtelen, IQ-hiámyos, very low-level figurák kapnak olyan entitásokat a kezükbe, amelyekkel lényegében semmit nem tudnak kezdeni.
Nincs kiválasztási folymat és nincs evolúció. (a legutolső kis netkávézót üzemeltető kínai tizenéves is profibb üzletember a business hazai nagyágyuinál) Ezzel szemben áll a harcban edződött környezet. Be lehet ugyan zárkózni a külvilág elöl, ám annak törvényszerűen a végletes lepusztulás az eredője. Hol is akkor itt a magyar érdekek képviselete?
Elárulom, sehol.
Egy szűk parazita kör jól szeretne élni a többség rovására és én nem szeretnék ebbe a többségbe tartozni.
Ismétlem magam, az út amire ráléptek halálos lesz a számukra.
Az életben ugyanis mindennek ára van.
Lehet az élet akár hosszú és kiegynsúlyozott is, ám lehet meredeken felfelé ívelő is, a szárnyalás illúzióját keltve, hogy onnan meredeken zuhanjon a megsemmisülésbe.

conchita wurst 2014.07.06. 01:42:39

@netnepper: 'Mi hasznom van abból, ha helyi potentátok szedik a sarcot a külföldi helyett?'

Ha ezt sem érted akkor nem értem miért nem Londonban mosogatsz.

conchita wurst 2014.07.06. 01:43:29

@Saga: Na ezért fogok a fideszre szavazni ősszel is, sőt ha maszop lesz még 18ban, akkor újra.

netnepper 2014.07.06. 01:43:57

@conchita wurst: Ha ezt sem érted akkor nem értem miért nem Londonban mosogatsz.

Mert lehet hogy megvehetném az egész éttermet...

P.Freddy 2014.07.06. 01:50:47

@netnepper:

"Tehetségtelen, IQ-hiámyos, very low-level figurák kapnak olyan entitásokat a kezükbe, amelyekkel lényegében semmit nem tudnak kezdeni."

Tökéletes megfogalmazás:) Sajnos nem csak vagyonelemek, mint entitások, hanem pénzben közvetlenül nem mérhető, mégis a társadalom szempontjából létfontosságú dolgok.

Egyik legjobb példa a fenti figurákra a pécsi fideszes "potentát", aki betiltotta Kodály Zoltán művének előadását, politikai okokból.

Ilyenekkel népesítette be Orbán Viktor Magyarországot azon a szinten, ahol legalább minimális számolási képességre szükség.

De nézhetjük az oktatási rendszer szétrombolását, a lezárt kórházi szárnyakat, az öthónapos várólistákat egyhónapos életesélyeknél, ezek mind-mind Fidesz vívmányok.

Cserébe nincs vizitdíj persze.

netnepper 2014.07.06. 01:58:50

@P.Freddy: Tudod, a Főnök nem szereti nála okosabb emberekkel körülvenni magát és ezzel így vannak a hűbérurak is. Mire a piramis aljára jut a sor, addigra a sakkszövetség kioszhatja a külön nekik alapított Sötét Paraszt-díjat.

toportyánzsóti 2014.07.06. 06:39:46

Lengyelek tudják a tutit,minnél hamarabb akasztják fel hazaárulásért a csuti putincidázót annál hamarabb lesz jobb lengyelnek magyarnak.Szerencsétlen évek óta egyre nagyobb adagokban élvezi a tudatmódosítókat,ma már nincs semmi amit ne szart volna pofán korábbi tenmagából.

röhögő 2014.07.06. 06:40:43

@conchita wurst: "Átverik a Világbankot meg az Eustatot, de te átlátsz rajtuk! "
- Miért? görögök és Gyurcsány nem ezt tették?

röhögő 2014.07.06. 06:44:09

@conchita wurst: Áááá.. előbújt a zsidózás!

röhögő 2014.07.06. 06:49:36

@csentecsa: Aha. Az IMF hitelt Orbán úgy fizette vissza, hogy az az MNB valuta tartalékban volt. MOL-t vettek belőle, majd kibocsájtottak állampapírokat. Ugyan mit fizettek vissza ha nem csökkent a nominális adósság? Te számolni tanultál. Ha nem csökkent az adósságod, de visszafizettél valamit, az csak úgy lehetett hogy máshonnan vettél fel kölcsönt. Narancszombikám! Már az általános iskola második osztályát sem végezted el?

röhögő 2014.07.06. 06:52:13

@Blogger Géza: Te vagy butus Géza, mert persze nem mert számokat írni. Csak véded a védhetetlent.

röhögő 2014.07.06. 06:53:17

@Blogger Géza: Aha. Szóval elismered hogy Orbán több adót szed be mint a szocik.

Nzoltan 2014.07.06. 07:10:22

@Zedder: Na, ez nem igaz. A multi soha nem fizetett annzit mint a hazai vàllalkozàsok. Külföldieknek Magyarország adóparadicsom.

Zedder 2014.07.06. 07:54:18

@A megvalósult amerikai ólom..: nem elég, hogy egy hazug disznó vagy, de még nyíltan kommunista is. Légy büszke magadra, ignore on.

Zedder 2014.07.06. 07:57:20

@Nzoltan: gondolom vannak kimutatásaid róla, hogy egy adott területen működő multi és magyar vállalkozás mennyi:

- járulékot és adót fizet be a dolgozói után
- iparűzési és egyéb helyi adókat fizet
- nyereségadót
- illetve mennyit költ "goodwillre": támogatások, szponzoráció, önkéntes munka, stb.

Vagy azt akarod mondani, hogy a multiknak ilyenekre nem kell költeniük?

high up! 2014.07.06. 09:43:00

@Blogger Géza:

Öcsém te félkegyelmü fidióta, te amit itt beégtél a HAZUDOZÁSAIDDAL 1 nap alatt, abból másnak egy életre is sok.

A FIDESZ ALATT MAGYARORSZÁG EURÓPA NAGYBETEGE LETT. Románia, Szlovákia, Lenygyeloraszág 6-8-szor több GDP növekedést mutatott fel az ElmúttNERévben mint Orbaneszku parasztgazdasága.

Magyaro SZAKAD LE EURÓPÁTÓL mint az állat.

FOLYTASSUK!

high up! 2014.07.06. 09:50:24

@conchita wurst:

jaj te orránál fogva vezetett pirosfehézöld birka szavazó, Vona most támadt rá a kishülye Hordószónokodra, miszerint Orbenszku is hazaáruló, ő is csak az idegen érdekeket képviseli. Hú, egy világ omlott össze bennem, hogy ezt megtudtam! Jaj mi lesz most, há má a Viktor is elárult minket?

Nem jössz rá ugye, hogy te csak egy Hasznos Hülye szavazombi vagy mind Orbaneszkunak mind Vonának.
(igaz, Vona még legalább elmondhatja, hogy ő még nem kúrta el az országot, nem úgy mint a maszop meg fideszkomcsik)

conchita wurst 2014.07.06. 09:51:56

@röhögő: De, Gyurcsányék ezt tették, az igazságbeszédig.

conchita wurst 2014.07.06. 09:53:28

@high up!: Igy van távol fogjuk tartani a kormányzástól a ballibeket továbbra is.

midnight coder 2014.07.06. 10:00:36

@netnepper: "Az itt termelő multik tehát NEM valós részei a magyar gazdaságnak."

Alapvetően nincs sok választások. Teccettek volna a 40 év cuculizmus alatt olyan ipart kiépíteni ami versenyképes a nyugatival, illetve teccettek volna megakadályozni hogy a gengszterváltás idején az MSZP szétlopja az országot és átmentse a hatalmát. Persze ezek elméleti kérdések, a béketáborban csak szart lehetett csinálni és nem önként voltunk ott hanem a megszálló szovjet tankok miatt, a hatalom átmentése pedig a gengszterváltás ára volt. Ha nem sikerül, akkor talán a mai napig áll a KGST.

Zedder 2014.07.06. 10:02:51

@Nzoltan: még egy reakció erre is:

"Külföldieknek Magyarország adóparadicsom."

Ha Magyarország annyira adóparadicsom, meg tudjuk, hogy mi fingjuk a passzátszelet is, akkor miért Luxemburgban meg Írországban adóznak olyan "apró" és "jelentéktelen" cégecskék, mint pl. a Cisco, Amazon, Apple, Microsoft, Google, Facebook, stb...

Ezek egy köhintéssel nem hogy kifizethetnék a teljes magyar államadósságot, de akár fel is vásárolhatnák az egész országot.

Csak hogy az arányokkal tisztában legyünk ebben a kurvanagy szabadságharcban.

conchita wurst 2014.07.06. 10:03:00

@Zedder: Miden egyes fillér amit a multikról lehúznak, hazafias hőstett.

Ehhez sok ész nem kell csak egy picit több mint amennyi a szociknak van. Pont annyit kell levenni, hogy éppen itt maardjanak, már ha szükségesek.

Netuddki. 2014.07.06. 10:03:35

Deja vu:

"az volt a célja, hogy az ország függetlenné váljon az IMF-től"

"Az újabb hiteleket viszont a magas államadósság miatt el kellett kerülni, ezért a kormány a magánnyugdíjakra, és a jegybank devizatartalékára tette rá a kezét."

Nem, nem Magyarországról van szó, hanem Argentínáról.
index.hu/gazdasag/2014/07/06/arg/

pucros 2014.07.06. 10:04:06

A még ki nem pörgetett pilótajátékot lehet optimálisnak nevezni?

midnight coder 2014.07.06. 10:04:39

Szerk: nincs sok választásunk.

Mivel saját gazdaságunk hála a komcsiknak gyakorlatilag nincs, így kénytelenek vagyunk a multikra támaszkodni. És nem minden multi az ördögtől való: igaz ugyan hogy negyedannyiért dolgoztatnak mint nyugaton, de legalább van mit hazavinni. És még mindig kétszer annyit mint mondjuk Kínában vagy Indiában vinnél haza ugyanezért.

midnight coder 2014.07.06. 10:07:00

@kovi1970: Már csak azért sem, mert kis hazánkban valódi magánnyugdíjpénztárak soha nem voltak. A mindenkori kormány a felosztó-kirovóba befizetett pénz 8%-át irányította át a manyup számlákra, az e miatt onnan hiányzó összeget pedig hitelből fedezte.

conchita wurst 2014.07.06. 10:10:20

@midnight coder: 'A mindenkori kormány a felosztó-kirovóba befizetett pénz 8%-át irányította át a manyup számlákra, az e miatt onnan hiányzó összeget pedig hitelből fedezte.'

Az nagy húzás volt igazi gazdasági zsenialitás, nyugati sugallatra egyébként.

A túlzott alkalmazkodási kényszer hozta létre a kötelező manyupot Mo-n és a régióban, bár már a Világbank is elismerte hogy rossz 5let volt.

Netuddki. 2014.07.06. 10:10:50

@midnight coder: "illetve teccettek volna megakadályozni hogy a gengszterváltás idején az MSZP szétlopja az országot és átmentse a hatalmát."

Hö? Az én emlékeim szerint a turbómagyar mdf, élén a "teccettek volna forradalmat csinálni" antall jóskával lopták szét az országot. Az akkori mszmp meg most éppen a fideszben nyomul.
A maszop meg csak annyira lopta szét az országot, hogy az mdf után kaptak 4 évet rendbetenni amit az mdf elqrt. Tudod bokroscsomag és hasonlók. Ami persze nem tetszett a zembereknek és megválasztották a vajdádat. Úgyhogy a megszorításoknak annyi is volt.

Netuddki. 2014.07.06. 10:13:57

@midnight coder: "És nem minden multi az ördögtől való:"

Azért látom a modorosságban hűen utánzod a vajdádat.

conchita wurst 2014.07.06. 10:20:20

@kovi1970: 'Hö? Az én emlékeim szerint a turbómagyar mdf, élén a "teccettek volna forradalmat csinálni" antall jóskával lopták szét az országot. Az akkori mszmp meg most éppen a fideszben nyomul.'

- Antall Jóska már eleve 70% államadóssággal vette át a kommunizmust, Kádár még időben eladósodott az IMFnek (minden szoci ehhez ért a legjobban), a hiteleket privatizációval próbálták törleszteni (most Ukrajnában csinálja az IMF ugyanezt). Mire Horn leköszönt a privatizáció gyakorlatilag lezárult.

- Az akkori mszmp vezetésből ki nyomul most (vagy nyomult) a fidesz vezetésében?

midnight coder 2014.07.06. 10:23:09

@kovi1970: Valóban rosszul emlékszel. Az hogy az MDF simán csak balfasz volt, vagy a háttérben eleve így volt lezsírozva nem tudható, de az tény hogy az MRP + kárpótlási jegy kombóval leginkább azok a komcsik jutottak vagyonhoz akiknek egyrészt megvoltak a jóelvtársi kapcsolatai, másrészt esetleg eleve volt némi vagyonkájuk a spontán privatizáció időszakából.
Aztán a jóelvtársak a pénz nagy részéből sajtót vettek - akkoriban gyakorlatilag 100%-os volt a balliberós sajtófölény, mégsem sírt senki a sajtószabadság miatt.
Antallék bukása után pedig az MSZP vagy egy évig a saját ügyeivel volt elfoglalva, és csak utána jött a jó Bokros aki kihúzott minket a szarból - igaz, ennek az ára Pl. a teljes energetikai szektor kiárusítása volt, Paks kivételével.

conchita wurst 2014.07.06. 10:24:57

@midnight coder: 'Aztán a jóelvtársak a pénz nagy részéből sajtót vettek - akkoriban gyakorlatilag 100%-os volt a balliberós sajtófölény, mégsem sírt senki a sajtószabadság miatt.'

- miért hol sírt volna?

high up! 2014.07.06. 10:26:54

@conchita wurst: "Igy van távol fogjuk tartani a kormányzástól a ballibeket továbbra is."

jaj te szerencsétlen, már a többes számban is tévedsz.
Mit gondolsz Okostóni, kik a fidióta uradalom 2/3-os bázisa? Megsúgom neked, hogy:

1. a 2009-ben a fideszhez pártolt másfél millió maszopos panelproli
2. a fidiótáknál még maradt Átlaghülyemagyar nömzöti birkák, 1 millió alatti létszámmal

Na szóval barátom, a fideszben önmagában többségben vannak a ballibek. Ti, nömzöti birkák csak tartalék Hasznos Hülyéknek vagytok jó Orbaneszkunak. Teccik érteni?
A fidesz tömegpolitizálása már rég a panelprolik és falusi tuskók behülyítéséröl, a birkamenetbe való befogásáról szól.

Na ebben sikeres egyedül Orbenszku, hogy pl. téged is szépen befogott a birkamenet hadoszlopába. Kéz a kézben menetelsz az egykor utalt ballib panelproli testvéreiddel.

Amelyik fideszesnek meg volt egy kis értelem a fejében, meg nem hagyta magát egy hatalombeteg gumicsizmás paraszt gyerek által elbirkásítani, azokból lett a nem szavazó 600 ezer ember.
Na te se ez utóbbi csoportba tartozol.

conchita wurst 2014.07.06. 10:31:35

@high up!: A fidesznek 2002 óta megvan a mai szavazóbázisa, amihez hasonló senki másnak nincs és nem is lesz.

Ja a büszke nem szavazók akik utána 4 évig sírnak a neten hogy hogy át vannak baszva.

Szinte szégyellem hogy nem tartozom közéjük..:)

high up! 2014.07.06. 10:33:54

@conchita wurst: "Pont annyit kell levenni, hogy éppen itt maardjanak, már ha szükségesek."

Ezt a mondatot már ismerjük a Rákosi rendszerböl, ugyanígy szólt a kulákok meg kisvállakozók ellen. A magadfajta birkaagyú tömeg meg akkor is éljenzett ezekre a primitívségekre, meg most is. Aztán amikor kiderült, hogy 40 évig csödben vezették, akor meg tombolt a dühében az Átlaghülyemagyarja.

Hát barátom, a te agyad se fejletteb a 70 évvel ezelötti komcsi alattvaló agyánál. Nem is csoda, hogy az ilyen együgyü hülyeagyúakkal feltöltött fidióta kormányzás Magaro-ot Európa legszarabb gazdaságává süllyesztette le, illetve Magyaro-ot mindenki csak Európa betegének tartja.

Teccik tudni: ezt hívják úgy, hogy ok-okozati összefüggés.

high up! 2014.07.06. 10:44:12

@conchita wurst: "A fidesznek 2002 óta megvan a mai szavazóbázisa, amihez hasonló senki másnak nincs és nem is lesz"

Jól van te nagyonhülye PISA-károsult. Ezek szerint akkor a fidióta birkatáborod már 2002-ben is kétharmaddal nyert. Csak a Szíenen elhallgatta, mert már akkor is meg akarták dönteni Orbaneszku elvtársadat.
Meg akkor a maszoptól 2010-ben elpártolt másfél millió szavazó nem is a fideszhez állt át, hanem felszívódtak a levegöben? Ugye?

Jaj, te még a Blogger Gázukánál is félkegyelmübb vagy!

Öcsém, a fidesz az 2/3-adban panelprolikból (co Bayerszku) és 1/3-ban a nömzöti birkákból áll.
Ti, nömzöti birkák csak kisebbség vagytok ebben a plebsz gyüjtötáborban! A maszopos panelprolik uralkodnak rajtatok, öket kell Orbaneszkunak kiszolgálnia, hogy biztosítsa a hatalmát. Ti csak tartelékba kellettek neki, akiket néha elszórakoztat egy hangos komcsizással meg Hajrámagyarkodással, oszt ezzel a szósszal leöntve zabálhatjátok a a panelproli testvéreitek moslékát.

Cuki egy látvány vagytok!

conchita wurst 2014.07.06. 10:49:40

@high up!: 'Ezt a mondatot már ismerjük a Rákosi rendszerböl, ugyanígy szólt a kulákok meg kisvállakozók ellen.'

1. a kulákok magyarok, a multik nem

2. Rákosi nem tudta a mértéket, lesöpörte a padlást is, be is szart a gazdaság

conchita wurst 2014.07.06. 10:51:01

@high up!: tudsz érdemben, számokkal vitatkozni?

A fidesznek 2002 óta megvan a mai szavazóbázisa, amihez hasonló senki másnak nincs és nem is lesz.

Mert a többit megtarthatod.

röhögő 2014.07.06. 10:52:06

@conchita wurst: És honnan tudod hogy most nem folyik kreatív könyvelés?

conchita wurst 2014.07.06. 10:53:43

@röhögő: Onnan hogy Orbán volt már miniszterelnök, meg gyurcsány is..:)

P.Freddy 2014.07.06. 11:26:25

@netnepper:

Kíváncsi vagyok, Bartók Béla, Liszt vagy Wagner meddig marad szalonképes a Fidesz és Orbán számára.

Vagy mikor küldi rá a "kultúra fenegyerekét", a sötétbunkó L. Simon-t, aki majd kultúraszakértőként 40%-os ZENEI ADÓT szab ki azokra a szerzőkre, akik bántsák Orbán-Lázár fülét..:)

sanyix 2014.07.06. 12:38:02

@csentecsa: Ennyit tudsz? "mert a másik ezt csinálta" akkor már csinálhatják? Egyébként benézted haver, ha ismernél tudnád hogy utálom a szaros szocilibsiket... pont úgy mint ahogy a fos hazaáruló tetű fütyiszt. mert én nem teszek különbséget hazaaáruló szardarabok között hanem utálom mindet. elqró gyurcsányt is meg a haverját szarviktort is, mert nem vagyok pártszoponc...

A szoci-balfasz oldal mindent elkúrt amit lehetett, loptak csaltak hazudtak. A fütyisz ezt folytatta annyi változtatással hogy már a látszatra sem adnak, pofátlanul kisajátítanak és a haveroknak adnak mindent, nem csinálnak kamucégeket amiken keresztül ezt teszik.

Azért jól látszik hogy a szocik és a fütyiszesek ugyan onnan jönnek, ugyan azok a komcsi beidegződések: "ahol nem mi vagyunk ott az ellenség", "ha mi lopunk az jó, ha ők az rossz", "a mi emberünk jó, az övéké rossz", "ha mi vagyunk hatalmon az demokrácia, ha ők diktatúra", "amit mi csinálunk az jó (akkor is ha ellenzékben azt mondjuk hogy rossz), amit ők az rossz".

sanyix 2014.07.06. 12:39:05

@conchita wurst: annyira ritka, hogy nem is csökken az államadósság, hanem nő ;)

öreg zsidó blogger 2014.07.06. 13:51:21

Már többször leírtam, hogy a GDP-nket 1968 és 88 között megkétszereztük, 1990-től napjainkig 20-25%-kal növeltük.
Vagyis ötödrészére se voltunk képesek a második emberöltő alatt...
EZ ÖNMAGÁBAN CÁFOLHATATLANUL IGAZOLJA A 90 UTÁNI VEZETÉS ALKALMATLANSÁGÁT.
ALKALMATLANSÁGÁT!!! -értitek?

EBBŐL AZ KÖVETKEZIK, hogy valamennyi hatalmon volt párt HAZAÁRULÓ. HAZAÁRULÓ!!!

A gyengébbek kedvéért megmagyarázom: azért hazaáruló, mert alkalmatlansága ellenére hatalomra tör, illetve megtartja azt.

De nem csak a hatalmon volt pártok alkalmatlanok, hanem a többi ismertebb is: mégpedig azért, mert ugyanazon a szellemi szinten vannak, mint az előbbiek ÉS PONT EZÉRT NEM TUDJÁK AZOKAT LEGÁZOLNI. LEGÁZOLNI.

Íme egy példa: épp a napokban sütötte el az egyik díszpinty azt a poént, hogy Bajnai (a baloldal) vette el a 13. havi nyugdíjat és fizetést...
Ezzel kapcsolatban már-már kínzóan vetődik fel a kérdés, hogy a FIDESZ VISSZAADTA -É? stb.

Amíg ilyen baromságot el lehet sütni, addig NEM VAGYUNK ÉPELMÉJŰEK. ÉPELMÉJŰEK!!!
Tetszik ezt érteni?

Blogger Géza 2014.07.06. 14:22:29

@röhögő: Összességében persze. Csak éppen kevesebbet SZJA-ból, és többet a multiktól.

Blogger Géza 2014.07.06. 14:25:36

@Saga: Megvan. De kapaszkodj meg: Úgy nőtt a forgalomképes, hasznot hozó állami vagyon, hogy közben csökkent az eladósodás. Na ez az, amire a baloldal soha nem volt képes: jellemzően növelték az eladósodás,t és még mellette kiárusították az állami a vagyont.

Blogger Géza 2014.07.06. 14:28:55

@sanyix: Tehát semmi konkrétumot nem tudtál mondani, amit elloptak volna, köszönöm.

Blogger Géza 2014.07.06. 14:32:17

@egyetmondok: A remény hal meg utoljára, de te előbb fogsz. Nem véletlen, hogy ezzel a témával már az ellenzék sem foglalkozik, hiszen ők is megpróbálták annak idején visszaterelni ebből a hibás rendszerből az embereket az 1. pillérbe, és pontosan tudják, hogy nincs fedezet a visszacsinálásra. Ráadásul ugye önkéntes volt a visszalépés is.

egyetmondok 2014.07.06. 14:46:57

@Blogger Géza:
A nyolcvanas évek közepe felé Pozsgay elvtársadék el se tudták képzelni,hogy pár éven belül mi történik az egész rendszerükkel.
Persze,semmi sem biztos. A NER se,az szerintem különösen nem.

conchita wurst 2014.07.06. 14:51:06

@egyetmondok: 'A nyolcvanas évek közepe felé Pozsgay elvtársadék el se tudták képzelni,hogy pár éven belül mi történik az egész rendszerükkel.'

Nem a faszt nem. AZ IMF hitelét 1981 óta pumpolta a Kádár rendszer, persze előfordulhat hogy akkora barmok vezették az országot mint feriék és gordonék alatt akik azt hazudták hogy az IMF segíteni jött.

Az IMF mindenesetre 1981ben ezekszerint már tudta hogy a SZU szét fog esni, és ebből igyekezett azonnal pénzt csinálni a korrupt komcsik segítségével.

egyetmondok 2014.07.06. 15:03:26

@conchita wurst:
Hát ja. Tartozásról tartozásra bukdácsol az állam,s ez (többek között ez )se fejeződött be a Fidesz idején. Nem is tud,nagyon is érthetően nem is tud befejeződni,megjegyzem.

conchita wurst 2014.07.06. 15:10:11

@egyetmondok: De igen ez befejeződött a fidesz idején.

Kádár+70% Antall+20%+privatizáció Horn-25%+privatizáció Megyógyurcsánybajnai+25% ADÓSSÁG

Orbán1 - 5%
Orbán2 -1-5%+államosítások

netnepper 2014.07.06. 15:26:11

@midnight coder: "Teccettek volna a 40 év cuculizmus alatt olyan ipart kiépíteni ami versenyképes a nyugatival, illetve teccettek volna megakadályozni hogy a gengszterváltás idején az MSZP szétlopja az országot"

Könnyű másokra mutogatni, de ez amúgysem visz senkit sehová.
Sokkal inkább kemény tárgyalási pozíciót felvéve a multik letelepedési feltételéül kellett volna és kellene ma is szabni a behozni kívánt know-how 60%-ának az önkéntes átadását, a hazai beszállítói kör 75%-os részarányát, beleértve ennek a körnek a kiképzéséét és termelő eszközökkel történő teljeskörű felszerelését, valamint a kötelező részvételt a közép és felsőoktatás szakrányú képzéseiben. Egyúttal az alkalmazottaknak nem fizethetnének kevesebbet, mint az anyacég alkalmazottai fizetésének a 79,5%-a.
Az MSZP/fidesz-es ország-szétlopás problémáját bármikor 2 hét alatt megoldanám, még jóval több is visszajönne mint amennyit elsíboltak. E felöl kezeskednék...

conchita wurst 2014.07.06. 15:27:54

@netnepper: Ehhez nk-i összefogás kéne /alkalmazottaknak nem fizethetnének kevesebbet, mint az anyacég alkalmazottai fizetésének a 79,5%-a/ kelet európában, mert kijátszanak minket egymás ellen.

netnepper 2014.07.06. 15:42:44

@conchita wurst: "Ehhez nk-i összefogás kéne"

Nem bonyolult a történet, mindössze be kell indítani egy ellenkező irányú spirált.
Az előnyösebb feltételek a riválisoknak is kívánatosak, tehát ki kell mazsolázni azokat a cégeket akik mindenképpen ide jönnének a diktált feltételeket elfogadva és egy idő után a környező államok is elkezdenének igazodni az új trendhez.
Természetesen erre alaposan rá is lehet erősíteni az említett egyeztetéses megoldással.

egyetmondok 2014.07.06. 16:21:35

@conchita wurst:
Vitathatatlan, hogy akár a nem nemzeti/népi,akár a nemzeti/népi szocializmus eszméjét és programját vesszük (A NER valami utóbbi nagy valószínűséggel),az állam tartozásainak olyan értelmű "eltüntetése",hogy az a saját állampolgárai vagyonát sajátítja ki,s abban hisz,hogy azzal nem kell elszámolni soha (még csak nyilván sem tartani,pedig erre rendelet is született a NER-ben,az egyéni állami nyugdíjszámlákról), szóval,hogy ez valami nagy okosság.
Nem ez nem az, s erre még az olyan szocializmus-hívő,mint Bogár László is okkal hívja fel a figyelmet:

" A magánnyugdíjrendszer nemzetstratégiailag egyébként helyes felszámolása nyomán annyi történt, hogy az eddigi explicit adósságot implicit adóssággá alakítottuk át. Vagyis az eddig konkrét állampapírokban megjelenő államadósság ezentúl az állam hosszú távú nyugdíjfizetési kötelezettségeként, vagyis lényegében adósságaként jelenik meg. És noha erről nincs papír, de attól még ez a helyzet. Az állam persze megteheti, hogy nem vagy csak részben veszi figyelembe ezeket az adósságokat, de akkor ezzel a saját pénzügyi adósságát rátolja az állampolgárok egy csoportjára, ami azt jelenti, hogy az addigi pénzügyi természetű adósságból társadalmi adósságot csinál. Ez utóbbi azonban hosszú távon azért lehet nagyon veszélyes, mert búvópatakként rombol-roncsol, és olyan szociális aknamezőt hozhat létre, amelynek kezelési költségei akár még az adósságszolgálat költségeinél is nagyobbak lehetnek. Vagyis nem biztos, hogy jó vásárt csináltunk. Tehát Magyarország adósság szempontjából egyelőre nem tekinthető sikeres államnak."

Nem érdemes tehát már rövid távon sem hazudozni arról,hogy a GDP 10%-át kitevő magánmegtakarítások államosításával előbbre jutottunk. Sajnos nem jutottunk előbbre.
Az államra ezért nehezedő történelmi-erkölcsi tehertételről nem is beszélve,nemde.

A megvalósult amerikai ólom.. 2014.07.06. 20:08:59

@Zedder: Legalább egyszer elolvastad volna azt a kurva ágazati különadó törvényt te szerencsétlen..
Kommunista persze. Azok a szellemi elődeid voltak, akik az utolsó szögig mindent államosítottak. Te meg a hozzád hasonlók meg mindent a multik kezébe adnátok. Csak a végleteket ismeritek. Az EDF áramszolgáltató talán nincs állami tulajdonban Franciaországban? Gondolom szted ők is kommunisták.
Nem szabad magánkézben hagyni olyan szektorokat,ahol nincsen verseny. Márpedig a hálózatműködtetés tekintetében nem is lehet verseny, mert egy adott multi egy adott területet privatizált annak idején, ahol kizárólag ő működteti az energiahálózatot,el is szabadultak az árak brutálisan a 2000-es évek második felében,de ezt a hozzád hasonló vallásos liberálisnak nem érdemes magyarázni.

conchita wurst 2014.07.06. 20:13:01

@egyetmondok: Handabanda, a MANYUP reformja nem sértette a magántulajdont semmilyen nki fórum szerint kivéve a szocikat ami tökmind1.

A számokra reagálj ha akarsz a a napi rizsát a blogászok is megírják.

egyetmondok 2014.07.06. 21:18:15

@conchita wurst:
A magántulajdon egy kérdés,az állam adóssága pedig egy másik. Mindkét esetben súlyos helyzetet teremtett a manyup államosítás,és végképp nem az dönti el,hogy ez a helyzet súlyos,vagy sem, hogy valaki balról vagy jobbról nézi az egészet.
Ez súlyos eset,akárhonnan nézzük. A számok súlyosak, hiszen, ha egy szó is igaz lett volna abból, hogy a manyup léte önmagában államadósság növelő tényező (volt),akkor a megszűnése, önmagában csak a megszűnése okán ma 70% alatt kéne legyen a gdp arányos adósság. Ott van ? Nem. Akkor miről beszélünk ?

conchita wurst 2014.07.06. 21:21:49

@egyetmondok: 'A számok súlyosak, hiszen, ha egy szó is igaz lett volna abból, hogy a manyup léte önmagában államadósság növelő tényező (volt),akkor a megszűnése, önmagában csak a megszűnése okán ma 70% alatt kéne legyen a gdp arányos adósság. Ott van ? Nem. Akkor miről beszélünk ? '

Ilyet nem állított senki. A Manyup léte természetesen közvetve államadósság emelő tényező volt, közvetlenül az évi hiányokat duzzasztotta.

Mióta nincs az évi hiányok rendre alacsonyak, ami GDP emelkedéssel együtt az egyetlen kiút az eladósodottságból.

egyetmondok 2014.07.06. 21:58:25

@conchita wurst:
2012 első felében a gdp arányos államadósság (az NGM számítása szerint) 77,8%-on állt,az Unió számítása szerint kb. 78,5%-on.
Ekkor jutott hozzá az állam az akkori gdp-t kicsit még meg is haladó,annak kicsivel több,mint 10%-át kitevő manyup vagyonhoz.
Miért is nem ment le azonnal a gdp arányos adósság kb. 67-68%-ra ?
És mit keres ma nyolcvan felett ?

conchita wurst 2014.07.06. 22:03:37

@egyetmondok: 'Ekkor jutott hozzá az állam az akkori gdp-t kicsit még meg is haladó,annak kicsivel több,mint 10%-át kitevő manyup vagyonhoz.'

1. Döntsd el hogy a GDP-t meghaladó, vagy 10%-át kitevő, mert nem tudom miről beszélsz.

egyetmondok 2014.07.06. 22:54:23

@conchita wurst:
A manyup vagyon nem érte el,ha jól emlékszem,a 3000milliárdot,valahol 2900 és 3000 milliárd között volt. Az az évi GDP azonban nem volt 29000 milliárd,hanem ha jól emlékszem,valamivel kevesebb.
Tehát úgy pontos,ha azt mondjuk,hogy az abban az évben,amikor az államosítás történt, kicsivel meg is haladta a GDP 10%át. (Így persze még súlyosabb az egész sztori.)
A kérdés így is,úgy is pont ugyanaz. Miért nem csökkent 70 % alá,mit keres ma 80 felett ?

egyetmondok 2014.07.06. 22:55:28

@csentecsa:
Brutálisan elszállt,ez nem is kérdés,de nekem ez sosem volt kérdés: ahogyan ők kormányoztak,másként nem is lehetett.

2014.07.06. 23:07:28

Szerintem 2016-ban, amikor a pápa idelátogat királlyá koronáztatja magát. Az általa létrehívott történetkutató intézet, addig is kutatja/kreálja a családfájában található rokoni szálakat bizonyos európai, történelmi dinasztiákkal, diplomatáink pedig már lázasan dolgoznak, hogy a közülük szűkösebb apanázson élőket "meggyőzzék" leendő királyunk velük való tényleges rokoni kapcsolatairól, illetve rávegye őket azok szerény honorárium fejében való elismerésének szükségességéről. ÉLJEN LEENDŐ NAGY KIRÁLYUNK

kekex 2014.07.09. 22:54:53

@conchita wurst:
" Mivel a fogyasztás mindössze 1,5%-kal emelkedett év/év alapon az első negyedévben, az infláció pedig tulajdonképpen nulla volt"
Hány éves vagy királyfi? És még hiszel a mesékben?

kekex 2014.07.09. 22:59:40

@conchita wurst:
Mészáros Lőrinc "hazai" oszt nézd meg, hogy tavaly a "hazai" alkalmazottak 1/4 annyi bért sem kaptak tőle, mint amennyi osztalékot kikaszált. Akkor mi hasznuk is volt abból, hogy "HAZAI"?

kekex 2014.07.09. 23:21:55

@Blogger Géza:
Ja "felcsökkent" az adósság 21 ezer mrd-ról 24 ezer mrd-ra. Amiben Paks II még nincs benne!
Miközben eltapsoltak 3.900 mrd manyupot: 2.700 elvettet + 4 évszer 300 mrd nem oda utaltat.
Tudod nehéz eldönteni, hogy tényleg hülye vagy, avagy "van az a pénz amiért korpás a hajad" és annyiért minket nézel hülyének.
Külön a szívem csücske "írói munkásságodból" hogy röhögés nélkül tudod leírni, hogy I. Orbán alatt 2 %-al csökkent a GDP arányos államadósság. Azaz kishazánk Kínával azonos GDP növekedést produkált 1998-2002 között.
Ezzel mindig "mosolyt csalsz ajkaimra", ha MEG TUDOM ÁLLNI RÖHÖGÉS NÉLKÜL!
(gyengébbeknek: I.Orbán alatt az államadósság NOMINÁLISAN 50 %ot emelkedett, tehát a GDP-nek 50 %-ot meghaladóan kellett volna növekednie a 2 %-os csökkenéshez. És mit tesz Isten? Ez akkor Kínának sikerült)
Vagy csontváz.

kekex 2014.07.09. 23:32:41

@csentecsa:
Na, még egy ......, aki röhögés nélkül tudja Orbán adatait idézni. Aztán tudod-e melyik volt az az első év, amikor az Eurostat bele tudott szólni a zárszámadásba? Segítek: nem 2004. mert év közben csatlakoztunk, nem 2005. mert előző évben év közben csatlakoztunk, hoppá: csak nem 2005. év lezárásakor, 2006-ban? Az első teljes év adatai alapján? Miközben Szapáry hazaárulkodó úr maga dicsekedett el vele, hogy ő fújta be, hova dugták a fijjúg a csontvázakat, és Gyurcsánnyal rakatták vissza. Lett is nagy meglepi!
A ballibák meg ahhoz is hülyék (voltak, vannak, lesznek), hogy kimutassák, mennyi is volt I.Orbán tényleges sara? Már csak azért, hogy ne fúrja tovább az oldalamat az olthatatlan kíváncsiság!?

Blogger Géza 2014.07.10. 08:43:50

@kekex: Én nem tudom, honnan veszed ezeket a téves adatokat (kínai növekedés, és hasonlók), de javaslom, koncentrálj a lényegre:

Eladósodás:

2010 közepe: 85%
2010 vége: 82%
2013 vége: 79%
2014 végére várható: 78-79%.
süti beállítások módosítása