1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2014.06.03. 19:36 HaFr

Mi állhat az utóbbi napok fideszes agressziója mögött?

http://www.anunews.net/blog/wp-content/uploads/aa-European-Union-in-crisis.jpg

Azokon túl, amikről a legutóbbi posztban írtam (Szabadság téri emlékmű, az önkormányzati választási törvény Budapestet érintő átalakítása, a kommentelésre vonatkozó AB-döntés, a civilszervezetek és a velük kapcsolatban álló személyek listázása, a reklámadó és várható kiterjesztése a közösségi médiára, a választási ajánlóíveken szereplő nevek eltitkolása, ma reggel az Origo főszerkesztőjének kirúgása), különösen fülsértő volt Szájer szájából hallani, ahogy Juncker jelölését "hatalomátvételi kísérletnek" aposztrofálja, jelesül a nemzetállamok fölött. Tudvalevőleg Orbán veszített abban a harcban, amit az elnökválasztással kapcsolatos néppárti pozíció megfordítása ellen vívott, és tudjuk, nem szeret veszíteni -- innen az új, az eddigieknél is militánsabb frazeológia. Én a "nemzetek Európájának" pártján állok, de rosszul viselem a verbális háború nyilvánvaló, tudatos eszkalálását. Különösen a tudatos eszkalálását.

Biztos vagyok benne ugyanis, hogy ami most folyik, csak egy nagyobb tervbe illeszkedik, és ez a terv lehet éppenséggel annak előkészítése, hogy az ország (ami azt illeti, Orbán vágya szerint minél több ország, Putyin vágya szerint pedig mindegyik ország) távol tartsa magát egy föderális EU-tól. Ennek olajozottabb elfogadtatása érdekében idehaza eltűnjenek az EU-párti hangok a médiából, és tovább közeledjünk az ázsiai politikai kultúrához. Az Origo megfegyelmezése különösen fájdalmas azért, mert a német állam résztulajdonában álló anyavállalat cége teszi ezt, ami azt jelenti, hogy a demokrácia ügye messze nem olyan fontos a németeknek sem, mint a pénzük. Ez lenne a stratégiai szerződések titkos záradéka, pecsét a big biz big gov szisztémán?

A nyugatos értékrendszerű, jogállami érdekű kisebbség passzivitása ma minden nappal közelebb löki az országot a katasztrófához. A mai, Kossuth téri tüntetés egy jó kezdet az ellenállás magára találásában. De csak a kezdet.

192 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr576264054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jedburgh, Darius R. (törölt) 2014.06.03. 21:05:33

Egyetértve a Szerzővel, néhány gondolat:

A Fáraó/Vezér/Diktátor céjal?
1. Bekerülni a történelemkönyvekbe mint az erős (keleti/ázsiai típusú) Magyarország (kárpát-medencei középhatalom) megteremtője.
2. A szűk baráti kör (és saját) korlátlan és ellenőrizhetetlen vagyonosodásának biztosítása, a totális hierarchia, piramisrendszer kiépítése.

Miért az EU-ellenesség?
1. Nem ő írta alá a belépési dokumentumot, tehát frusztráló (kognitív disszonancia) a tagság (bár belengette már az első ciklusa alatt is).
2. Az EU játékszabályok nem teszik lehetővé az ázsiai típusú diktatúrát.
3. Igazi pókerjátékos, szeret és mer kockáztatni, és eddig mindig nyert. Ez fogja a bukását is okozni, amikor nem jön majd be. Majd egyszer...

Már kialakult az öncenzúra a sajtóban (l. Origo estete), és jön majd a többi (reklámadó, teljes sajtó rendszabályozása, stb.). Elvétve van ilyen Nyugat-Európában is elemeiben, de minden így együtt CSAK a diktatúrákban volt/van/lesz.

A Deutsche Telekom a profitot nézi. Szerződése van a kormánnyal, nem akarja elveszíteni a nyereségét. Nem feladata a magyar demokrácia ápolása. A német álamnak Iránban is vannak érdekeltségei és Oroszországban is. A Nyugat mindig lassan mozdul, ez a demokrácia természete. A végén viszont eddig mindig győzött Nyugat-Európa (estleg az USA segítségével az utóbbi évszázadban). Csak sokan meghaltak addig, és még több élet ment tönkre.

A diktatúrák is mindig megbuktak, mindenhol. Előbb vagy utóbb. De jaj az alattvalóiknak addig.

Tyreo 2014.06.03. 21:09:14

És hogy lesz tovább? Megint kint volt pár beszélgető "libsi", aztán ennyi. Bár meglepően sok fiatal volt, ami meglepő s jó, de kevés.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.06.03. 21:18:04

@Tyreo: hát, mint mondtam vala, el kell jönnie a tip-off pointnak, kb. "tele hócipő", akkor mindegy lesz, hogy szabad-e a média vagy nem, mert az embereket nem lehet bezárni a házaikba, előbb-utóbb kint lesznek az utcán folyamatosan, a Fidesz tudja csak siettetni a maga halálát (szerencsére meg is teszi), remélhetőleg, addigra a balos pártok is kipusztulnak

unionista (törölt) 2014.06.03. 21:18:31

@Jedburgh, Darius R.:
azért kivételek vannak. a klubrádió kapcsán tényleg csak az ensz közgyűlést nem hívták össze. amúgy meg leszarják persze. és lehet antiszemitizmust kiáltani, de ez az igazság.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.06.03. 21:23:34

@unionista: mennyivel egyszerűbb lett volna nem akarni ellehetetleníteni, nem?

Tyreo 2014.06.03. 21:32:07

@HaFr: De ha rezsicsökivel mindig visszahűtik, akkor ez évtizedekig is eltarthat. Mivel ez megint csak pár belpesti értelmiséget zavar. (Legalábbis a környezetem alapján. Páran kurva anyáznak egy sort, azt annyi. A tömegeket meg nem érinti.)

unionista (törölt) 2014.06.03. 21:43:51

@HaFr:
azt nem értitek, hogy ez a folyamat vidéken réges-régen végbement. egy vidéki tévében teljesen természetes, hogy a képviselő felesége/húga/lánya a bemondó. ha csak a lehetősége volt annak, hogy egy médium a járási, megyei vagy városi párttitkárt (kiskirályt) bírálja, akkor a kis kereskedelmi rádiót, tévét egyszerűen ellehetetlenítették. a megyei napilapokat réges-rég megfenyítették. szóval amit te látsz az mtv-n az helyi szinten legalább egy évtizedes jelenség. konkrétan felszopó műsorvezetők vannak. akik egy párpolitikus láttán a nyálát csorgatják. de konkrétan elindul a nyálelválasztásuk. mert azért kapják az álomfizetést. tudja, hogy benyal az illetőnek és utána mehet a családdal malibuba. azt nem értitek, hogy országosan nagyon sok sáling gergő bukott el. errefelé a konkurens tévét kénytelenek voltak megvenni. csak azért, mert zsidó volt a tulajdonos. volt annyi hatalma, hogy ingyen nem adta. de itt volt olyan kis zenés rádió, amit egyszerűen bezúztak. nem lehet viccelődni. de ez nem 14-ben kezdődött. nem is 10-ben. hanem sokkal korábban. és valamilyen nemzeti tömegmozgalmat vártok. nagy valószínűséggel nem lesz ilyen. legfeljebb akkor ha ne adja isten, hogy bárkit lelőlen. de lehet, hogy akkor sem. egyszerűen érdektelen még az origó függetlensége is. egy napig érdekes, vagy egy óráig. ezt a kormányt a külföld tudja megbuktatni. senki más. reálisan arra van esélyetek, hogy budapest szabadságát kivívjátok. az sem egyszerű mulatság, de független budapest elérése nem lehetetlen.

Moin Moin 2014.06.03. 21:45:40

A Magyar Telekom Nyrt. 2013. évi teljes árbevétele 637,5 milliárd Ft volt, míg a Deutsche Telekom AG.-é 60,1 milliárd euró, ami nagyjából 18.000 milliárd Ft-ot tesz ki. Így a magyar hányad a teljes DT-portfólióban 3,545-ot tesz ki. Ezek a számok mutatják, hogy „mennyit nyom” ez az Origo.hu ügy német relációban.

Ráadásul aki ismeri a DT „matrjoska-szerű” szervezeti felépítését és abban a leányvállalatokhoz tartozó cégek döntési hierarchiáját, valamint az egyes országokban működő leányvállalatok helyi üzletpolitikáját és az ottani menedzsment személyes érdekeltségi viszonyait, akkor könnyen beláthatja, hogy rövid távon a helyi menedzsment hajlamos belesimulni a helyi mainstream politikába. Ehhez jön még, hogy egy erősen romló éves eredményt hozó leányvállalat vezetőjének menedzser-portfóliójában ez a tény rosszul mutat – így ez is a rövidtávú belesimulás felé fogja őt tolni.

Nem látok bele Mattheisen MT-vezér fejébe, de tény, hogy ő hosszú távra rendezkedett be Magyarországon, hiszen a felesége is magyar. Nem valószínű, hogy ő a DT hierarchiájában magasabbra emelkedne, mint a jelenlegi posztja, így minden arrafelé tolja őt, hogy ne vigye kenyértörésre a dolgot Orbánékkal. Ráadásul nem egy „harcos-hős típus”…

Ezek után ne várj se lovasságot, se tankokat Sopron felől… Marad a „magad uram, ha akarsz valamit!”-módszer!:-)

Moin Moin 2014.06.03. 21:47:04

Javítás: a magyar hányad a teljes DT-portfólióban 3,54%-ot tesz ki...

Hümmögő 2014.06.03. 21:54:04

@HaFr: Ezt nem értem. "remélhetőleg, addigra a balos pártok is kipusztulnak" Nem demokráciát szeretnénk építeni? Ahhoz elengedhetetlen a többpártiság és a sokszínűség.

kov_vacs 2014.06.03. 21:58:14

"A miniszterelnök a beszédben egyszerre igen közel került ahhoz, amit ezen a blogon vallottunk (be) folyamatosan magunk is. Nagyon nem osztom (de ő sem forszírozta nagyon) az elmúlt négy év megítélését. Szerintem az elmúlt négy év nem ebben a hangvételben, nem ebben a gondolati világban, és nem azokkal az eredményekkel folyt, ahogy ő gondolja. De az a markáns fordulat, amit ehhez képest a beszédben vett, az a felfogásom szerint 99%-ban helyes. Nagy kérdés, hogy a gyakorlat mit fog mutatni. Nagyon bízom benne, hogy ugyanezt.

A beszéd vége kifejezetten megható volt (és szemmel láthatóan meghatódott maga az előadó is): "Szeretnék jól szolgálni, szeretnék jó miniszterelnöke lenni ennek a nemzetnek, hogy annak ne kelljen többet szenvednie", valahogy így. Úgy legyen! Nem szoktam hozzá, hogy a magyar politika kapcsán hevült, szenvedélyes támogató nyilatkozatot tegyek -- de most nem szégyellem. Csak meg ne bánjam."

Jedburgh, Darius R. (törölt) 2014.06.03. 22:04:56

@unionista: Egy ellenzéki(nek tűnő) hangtól az ijed meg, aki bizonytalan a saját igazában/hatalmában vagy akinek a nárcisztikus személyisége nem tűri az ellentmondást és mindent be akar kebelezni (aminek a mélyén az előbbi van).
Itt, Nyugaton az éppen aktuális kormányt a legkevésbé zavarja egy ellenzéki újság, rádió vagy TV (bár a konzervatív Sárközy kirúgatott vele nem szimpatizáló főszerkesztőt vagy az angol liberális Evening Standard és The Independent tulajdonosa egy orosz oligarcha). A vallásnak vagy nemzetiségnek ehhez semmi köze.
A Klubrádió miatt senkit és semmit nem hívtak össze, a tudósításokban egy félmondat erejéig néha megemlítették. Érdemes mást is olvasni, nemcsak a Magyar Nemzetet és kurucinfót.
Az egyébként ny-európai mécével is kiváló blog hozzászólásaiban túl sok a zsidó szó emlegetése, ami minimum nem elegáns. Ha 100 ezer zsidó származású magyar képes lenne uralkodni 9,8 millió nemzsidó magyar felett, akkor talán a magyarokkal lenne valami baj. Talán genetikai?... A saját kisebbrendűségi érzéseidet ne vetítsd ki különféle csoportokra, hanem dolgozz , tanulj többet, jobban, hogy tisztességes versenyben nyerjél. Avagy a versenyfeltételek nem tisztességesek? Ki írja őket? A zsidók? Vagy Orbán és sleppje? Na látod!

Ami zajlik, az a sokat emlegetett weimarizálódás, aminek az eredménye mindig a diktatúra kialakulása. Sajnos elkerülhetelenül.
Szerencsésebbek talán azok az országok, ahol van hadsereg, és megpuccsolja a civil kormányt (éppen most Thaiföldön, Egyiptomban, illetve hamarosan Törökországban), mert legalább van egy ellenpólus. Mo-n nincs és egyhamar nem is lesz, mert az emberek mentalitása nem változtatható meg.

unionista (törölt) 2014.06.03. 22:30:14

@Moin Moin:
a telekom egy hálózati operátor. miért kell nekik egy masszívan veszteséges médiavállalkozás? persze lehet azt mondani, hogy az exkluzív tartalmat biztosítanak azért, hogy az előfizetőjük legyél. és az origo a belépő szintű ingyenes tartalomszolgáltató. nagyjából ez lenne az üzleti modell.

csakhogy ilyet többnemzetiségi keretek között lehet csinálni. magyarországon ki, vagy mi lesz exkluzív? a monarchia területén működő napilap lehet ilyen. csinálhatnak egy lapot, amiben az a hír, ami bécsben és budapesten egyaránt érdekes. és azzal direkt előfizetőket is szerezhetnek. lehet csinálni exkluzív napilapot a visegrádi piacon. lengyel-cseh-szlovák-magyar-horvát-szlovén "hírességekkel". az lakosságában majdnem akkora, mint a német. gazdaságilag gyengébb, de kulturálisan erősebb. a bertelsman csinálhatna egy közép-európai kereskedelmi televíziót. de ezt nem mattheisen fogja megcsinálni. és nem is spéder. ők árulókká lettek. nekik a sok pénz mellé még több kellett. az ilyenek amerikában lehetnek sikeresek.

fvipera 2014.06.03. 22:33:32

@unionista: pontosan. a földrajzi név bizottságot kár volt hagyni.

fvipera 2014.06.03. 22:36:43

@kov_vacs: igen, borzasztó naivnak találtam orbán beszédének fogadtatását. orbán viccelt, a blogíró beszopta (mert nem a kezét figyelte). érdeklődve figyelem, mikor jut el Péter addig, hogy kimondja, diktatúra van. Mikor jut el addig, hogy bojkottálni kell a választásokat.

unionista (törölt) 2014.06.03. 22:45:09

@Jedburgh, Darius R.:
a klubrádió miatt aggódott az egész amerikai nagykövetség. diplomáciai démarche is volt. most lesz? szerintem nem. én nem haragszom a zsidókra azért, mert alapvetően a saját pozícióikat védik. de azt alapvetően azt védik. és minden másodlagos. aggódnak egy kicsit. de holnap már nem annyira. nem tanultak a holokausztból. ők azt hiszik, hogy elég látszat demokratának lenni. de abban teljesen igaza van az antiszemita közönségnek, hogy nyilvánvalóan kettős mércét alkalmaznak. kulka jános ilyenkor hol van? most fontosabb neki hemperegni a barátjával. semmi problémám nincs vele. engem nem zavarnak se a zsidók, se a homoszexuálisok. de ezek politikai érdekkörök. itt most nem feltétlenül lesz újabb egymillióan a sajtószabadságért csoport. kiment ezer ember az utcára. és kész. nem lesz országos médiakampány, mint a klubrádió esetén. nem fog megszólalni az összes zsidó értelmiségi. engem ez nem zavar, szóval eszembe nem jut, hogy ezért bárkire haragudjak. ezek érdekcsoportok, és nem nagyon érdeklik őket az eszmék. a többség geréb, és nem nemecsek. lehet, hogy voltak eszméik, de árulóvá lettek.

fvipera 2014.06.03. 22:53:19

@unionista: annyiban érdemes árnyalni a leírásod, hogy az origo főszerkesztőjének leváltása óta nem telt el 24 óra sem. kár ebbe belekeverni a zsidókat

fvipera 2014.06.03. 23:09:50

kíváncsi vagyok, sólyom meddig mondja még hisztériakeltésnek, ha azt állítják, hogy diktatúra van

unionista (törölt) 2014.06.03. 23:14:53

@fvipera:
nagyon utálok zsidózni. tényleg. a zsidóság -általában a kisebbségek iránt - semmiféle ellenérzésem nincs. semmi. viszont másképp nem lehet elmagyarázni a nyilvánvalót. szerintem ez az origó ügy egy hét múlva nem lesz érdekes. de ne legyen igazam. nyilván lesz majd néhány újságíró, aki felmond. és nyilván néhánynak felmondanak. még több szabadúszó lesz. egy kicsit megtépázódik az origo tekintélye. és minden megy tovább.

DrGehaeuse 2014.06.04. 00:27:32

@Jedburgh, Darius R.:
A weimarizálódást egy elvesztett háború előzte meg. M.o. utoljára 70 évvel ezelőtt vesztett háborút. Ez egy kicsit sok idő ahhoz, hogy most weimarizálódjunk.
Vagy talán tudat alatt igazat adsz Jelenczky filmcímének és tényleg volt (van) "Háború a Nemzet Ellen"?

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.06.04. 03:55:55

@kov_vacs: egyetértek mindenkori önmagammal :)

kov_vacs 2014.06.04. 08:01:46

@HaFr: Ez itt most egy mellékszál (ám fontos), de
1, a jólmegírt szövegből mindig ki lehet jogászkodni, hogy "igazam volt" akkor is, ha pontosan tudom, hogy a szöveg hangulati tartalma mást sugallt az olvasónak, mint a kijogászkodás (az írásművészet magas foka, de nem lehetetlenség eleve úgy elkészíteni a szöveget, hogy erre alkalmas legyen)
2, tengert lehet rekeszteni olyan magyar politikussal, aki mindenkori önmagával egyetért, holott ez nem feature, hanem bug (nem erény, hanem hiba), és sokan lennének őszintén boldogok a potenciális választók közül attól, ha itt is mutatkozna néha, indokolt esetben változás

nevetőharmadik 2014.06.04. 08:05:52

Nem kell ezt túlragozni. Vérszemet kaptak, ahogy azt már jó előre meg is mondtuk. És ez csak rosszabb lesz.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2014.06.04. 08:21:55

Volt tüntetés a Kossuth téren ?
Én csak az Origós menesztés okán kiment kb 1000 emberről tudok.
Ez az ?

Ez kezdetnek is kevés.
Nem beszélve arról hogy az ezer emberre is azonnal rávetődött az PM, az MSZP, éd a DK is, személyes "támogatással".

béla a görög (törölt) 2014.06.04. 08:27:40

A fidesz maffia. Csak ezt a stílust ismerik. Nem kéne őket politikai pártként kezelni.

Orbán duzzog. Nem baj. Vannak értelmesebb emberek akik nem hajlandók miatta kirobbantani Európa szétesését és egy háborút. Van ez így.

almodhi 2014.06.04. 08:43:19

@Trompf:

"Ez kezdetnek is kevés."

Ott-e voltál?

toportyánzsóti 2014.06.04. 08:49:20

Putinpincsi miniberlusca becsülete elkopott ajrópában sajna,most ezt próbálja felülírni szegényke aki saját szavai szerint hazaáruló puccsista.

fidesz 6 tagkönyv 2014.06.04. 08:52:52

Most mindenki szidja a kormányon levő politikusokat(????). A bal oldal,talán csinálta volna jobban a dolgukat amikor ők voltak kormányon.De ők egy szarházi beszariak voltak,úgy gondolom,hogy nekik köszönhető ami most történik.Jobb ha kussolnak és mennek a picsába,tűnés.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.06.04. 08:57:06

@toportyánzsóti: topi, hagy ezt abba, mert nem visz előre, gondolatokat közölj please

Amadeus62 2014.06.04. 09:01:02

"Mi állhat az utóbbi napok fideszes agressziója mögött?"

Semmi különös, csak "folytatják"

Amadeus62 2014.06.04. 09:04:28

Akinek nem volt világos mire készült egész idáig ez a szarházi banda, az hallgassa meg a zsebdúcse 2002-es kampánybeszédét, amiben elmondta ha nyernek akkor a saját világképükre varázsolják az országot amolyan "Isten módra". Ez 2002-ben szerencsére elbukott, 2010-től viszont megtörtént ami az álma ennek a rohadéknak. Demokratikusan ezeket már nem lehet kirobbantani, csak szólok...

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.06.04. 09:18:13

@HaFr: A föderális EU-t éppen most szavazték le Európában.

Rive 2014.06.04. 09:18:41

"Biztos vagyok benne ugyanis, hogy ami most folyik, csak egy nagyobb tervbe illeszkedik..."

Nincs semmiféle nagyobb terv. Szimplán kihasználják a választási vereségbe belezsibbad ellenzék reakcióképtelenségét és a maradék független vagy akár csak nem teljesen uralt területeket is beolvasztják, bedarálják.

Ha lenne terv: ha lenne az egész mögött olyan szintű intelligencia, ami képes valami igazán nagyszabású, hosszú távú tervet összerakni, az tisztában lenne azzal, hogy ez nem így működik, soha, sehol.

Kitűnő példa az egészre Matolcsy 'karrierje'. Ott sincs semmiféle terv, csak a kisgömböc-mentalitás.

Nem jó túlbecsülni az ellenfelet, csak hibákhoz vezet. Lásd pl. a bankszövetség folyamatos technikai/jogi hozzááláását 2010 utántól, egészen a totális vereségig, kiszolgáltatottságig.

AZ ő feltételezett tervükkel kár foglalkozni. Az ilyen fajta spekuláció csak felesleges kapacitásokat köt le, a következő lépése föülötti spekuláció pedig füautomatikusan átadja a kezdeményezést a másik félnek.

Ez így továbbra is csak egy reménytelenül vesztes helyzet.

@fvipera: pont tegnap jutott eszembe nekem is Sólyom. Fel fogja-e vajon valaha vállalni a felelősségét?

gigabursch 2014.06.04. 09:22:01

Что агрессия?

A reklámadóval egyetértek.
Az Origo-t szököévenként olvasom.
(Az indexért sem rajongok, de nagy különbséget a kettő közt nem érzek)
A Szabadság-térre egy emlékmávet kell visszatenni, azt ami a Trianon-gyalázathoz kapcsolódó felemelkedéshez ad erőt, hitet.
Ami ott zajlott hiszti mostanában az túlmutat rajtam és nem is érdekel. De a hisztizők egy része szívesen csinált volna Majdan II-t belőle.
Junkcker - amennyi simeretem van róla - egy lyukas tejeszacskót sem ér.

Az idiokrácia meg főleg nem szent és legfőképp nem sérthetetlen.
Az egész egy unalmas önámítás.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.06.04. 09:22:06

"Az Origo megfegyelmezése különösen fájdalmas azért, mert"

Ugyan már. Ki fegyelmezte meg az Origót?

Az Origónál meg az Indexnél úgy cserélgetik félévente-évente a főszerkesztőket, mint széklet-inkontinens betegen a szaros gatyát :D

Sáling úrnak majd a hóna alá nyúl a Cink vagy a 444, oszt kap egy rovatot valahol, mind a kettő a mainstream újságírás kádertemetője, egykutya.

Egyébként arról mikor lesz hisztiposzt, hogy az MSZP nemrég kirúgatta a főszerkesztőt az Egyenlítő blogról?

Vagy amikor a Szanyi alázta a Népszava szerkesztőségét a Facebookon azzal, hogy amíg az MSZP kezéből esznek, addig azt kell, hogy megírják, amit az MSZP tollba mond?

Vagy amikor Kuncze bácsit kibacták a Klubrádióból?

Amíg a mélysötét balos bloggerek napszámban legelésznek háborítatlanul egész nap az Index címlapján, és böfögik a butaságaikat a világba, addig velem senki nem tudja elhitetni, hogy cenzúra meg véleményterror van.

Netuddki. 2014.06.04. 09:24:20

@Moin Moin: Azt meg már nem is említve, a "belesimulás"-t nagyban segíti, hogy a mindenkori magyar kormány gyakorlatilag hagyja lerabolni a saját állampolgárait a telefonszolgáltatók által.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.06.04. 09:29:08

@Trompf:

"Volt tüntetés a Kossuth téren ? Én csak az Origós menesztés okán kiment kb 1000 emberről tudok."

Kedves arcú, fiatal, a politika által meg nem rontott emberek már szerveznek a Facebookon egy csoportot, "Egymillióan a sajtószabadságért" a nevük.

Állítólag Millának nevezik magukat, és Dopemant akarják alternatív miniszterelnöknek :D

Wmikitől hallottam.

Conchobar 2014.06.04. 09:30:11

"Mi állhat az utóbbi napok fideszes agressziója mögött?" - Ugyan mi állhatna, az, hogy megnyerték a választást, és ettől fenemód belelkesültek és padlógázzal indultak. Majd lehiggadnak. 2000 óta minden választás győztesének az a kimondott-kimondatlan mottója, hogy 'megnyertem a választást, ergo 4 évig azt csinálok, amit akarok'. Ez a magyarországi 'demokrácia' legfőbb jellemzője. Ez igaz volt mind az MSZP-re (SZDSZ-re) és igaz a Fideszre is. Persze bele lehet keverni EU-t, Putyint, bárkit és bármit, de evvel csak önmagunkat fogjuk becsapni

unionista (törölt) 2014.06.04. 09:32:30

@Trompf:
azért, mert fővárosi civilek országos politikát csinálnak mindenből. persze, hogy megjelennek mellettük a politikai pártok. ha független budapestet akarnának, akkor nem lennének ott. mivel az nem lenne érdekük. viszont lehet, hogy megjelenne a konzervatív értelmiségnek az a része, amelyik a fejét nem dugta orbán seggébe.

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.06.04. 09:43:32

@unionista: 'lehet, hogy megjelenne a konzervatív értelmiségnek az a része, amelyik a fejét nem dugta orbán seggébe.'

- hanem egy platformra került Gyurcsánnyal. A pech az hogy ilyen réteg nem létezik.

Egéridomár 2014.06.04. 09:52:47

@polyvinyl: Ide is ideevett a fene...
Csak azért nem tudja veled senki elhitetni, mert fullra töltődött a fejecskéd a rezsiharc eszméjével. Több hely nincs

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.06.04. 09:53:49

Egyébként az a polgári konzervatív elfelejtette hogy ma Trianon évforduló van, és csak azt visszhangozza amit a többi judeobolsi csicskablog.

fvipera 2014.06.04. 09:57:41

@Rive: pontosan. orbán startégiája nem túl bonyolult. előremegy ameddig lehet és ha erős ellenállást tapasztal, akkor visszalép, ha nem tapasztal ilyet, akkor nyomul tovább.

valójában becsukott szemmel, nagy léptekkel megy előre egy sötét szobában. csak sejtései vannak a szoba méreteiről. a vége pofára esés lesz. nagy terv nincs, minden döntési pontban a hatalmat és a pénzt maximalizálják.

fvipera 2014.06.04. 10:00:49

@gigabursch: orbán számíthat a szolgalelkűekre

Macropus Rufus 2014.06.04. 10:06:51

@fidesz 6 tagkönyv: mondjuk pl. nem nagyon volt cenzúra a médiában. Most meg van.
Mondjuk nem vették el az emberek megtakarításait és használták fel valahol amiről senki nem tud semmit. Most meg ez volt.
Nem kellett félni az emberknek attól, hogy a politikai véleménye miatt esetleg problémája lenne. Most már ezzel is lehet számolni kell.
(lásd: origó esetét v. a klubrádió szivatását)
Állami tendereket konzekvensen egy Fideszhez köthető cég nyeri. Ilyen sem volt. Most már van.
Olyan sem volt, hogy egy politikus bűntetlenűl állíthatot rólunk olyat, hogy ázsiai jötment... Gyurcsány csak öregecskedő feleségről beszélt és kitőrt majdnem a forradalom.
Orbán ráadásúl - eddíg - az első olyan miniszter elnökünk, aki személyiségi jogi pert vesztett.
"nyilvánvalóan törvénysértést követett el" utalt Viktor Jutszt Lászlóra. Olyat állított ami nem igaz. De ő soha senkinem nem hazudott és ezt a sok Fidesz-borg elhitte.

www.jogiforum.hu/hirek/7914

ilyen vezér kell nektek na. Ez van.
Erre csak azt szokás mondani: zsák a foltját...

♔bаtyu♔ 2014.06.04. 10:10:43

"Orbánt pedig senki nem ölelné meg" mondta Gyurcsány.

Ezek a ballibsik belebetegedtek a vereségbe.)))

stoppos76 2014.06.04. 10:11:22

Próbálom összerakni a képet, de nem sok sikerrel. Egyelőre esztelen vagdalkozásnak tűnik minden irányba. Amit amúgy nem is értek, ha nem ezt a barom tempót nyomnák, nyugodtan evickélhetnének tovább. Vagy elfogytak az ellopható dolgok?

@Kón Bandit:
Még odaérsz...
i.kinja-img.com/gawker-media/image/upload/s--VelzquPo--/d4e0krtf4gqmb31bczou.jpg

♔bаtyu♔ 2014.06.04. 10:12:08

@polyvinyl: Az az "ezer" kb. háromszáz volt.

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.06.04. 10:14:07

@stoppos76: 'Amit amúgy nem is értek, ha nem ezt a barom tempót nyomnák, nyugodtan evickélhetnének tovább.'

Megmondod hogy mit szabad nekik? LOL

A konfliktusos dolgokat praktikus a választási ciklus elején letudni, ennyi.

♔bаtyu♔ 2014.06.04. 10:16:13

@Macropus Rufus: Milyen cenzúra? Olvasd már el a mai index címlapot.

Te tényleg azt hiszed, hogy a ballib média a cenzúra miatt megy tönkre? Olvastad te az origót az utóbbi fél évben? Elhiheted, más sem.
Nézed napi legalább két órában az ATV-t? Más sem. Hallgatod napi egy órában a Klubrédiót? Más sem.

Mi az ami minden politika iránt érdeklődő user kedvencei között ott van és amelyet el is olvasol? kuruc.info. Mit nézel, ha tényleg híreket akarsz? HírTV.

Akkor miről beszélünk?

Karcolt lendület 2014.06.04. 10:16:28

@polyvinyl:
"Amíg a mélysötét balos bloggerek napszámban legelésznek háborítatlanul egész nap az Index címlapján, és böfögik a butaságaikat a világba, addig velem senki nem tudja elhitetni, hogy cenzúra meg véleményterror van."

Teljesen más, hogy valaki leírhatja az elfogult vélemyényét vagy hogy oknyomozó riportot hoz le arról, hogy Lázár Jani igazi dzsentri módra veri el az adófizetők pénzét.
Ugyanis az első úgysem érdekel senkit a többi elfogult bloggeren kívül, a bizonyított lopkodás hatása megmutatkozik politikai népszerűségben. Ezért kell ez utóbbit megakadályozni.

Különben a cikkel én sem értek egyet: nincs itt semmiféle terv, ez a szokásos arrogáns nyomulás és rögtönzések sorozata, amiben esetenként építenek korábbi rögtönzések kommunikációjára. (Nem szerettem Kunczét, de az ő megjegyzései tökéletesen illenek a helyzetre: teljes pályás letámadás és jogi gengszterizmus.) Orbánék nem szeretnének föderális Európát, mert akkor a döntési jogköreik egy részét elszednék tőlük, az pedig egy ilyen kontrolfreak faszingernek nem pálya. Ennek semmi köze az Origó főszerkesztőjének kirugatásához, az szimpla bosszú volt Lázár részéről (vagy kedden jött volna még némi plusz információ Lázár útjairól vagy útitársáról), ezért kellett ilyen gyorsan elintézni.

A reklámadó, és Lázár betámadása kapcsán (ez utóbbihoz kellett valami belső info, mire is kérdezzenek rá az origósok) az a tippem, hogy igen komoly harcok folynak a fidesz gazdasági holdudvarában ill. némely politikusa között, most már lassan egymással kell megküzdeni a "betevő" falatért.

Karcolt lendület 2014.06.04. 10:20:45

@♔bаtyu♔:
"Mi az ami minden politika iránt érdeklődő user kedvencei között ott van és amelyet el is olvasol? kuruc.info. Mit nézel, ha tényleg híreket akarsz? HírTV."

Ha zsidózást vagy tömény kormánypárti hazudozást szeretnék, akkor tényleg ezekből tájékozódnék.

stoppos76 2014.06.04. 10:22:21

@♔bаtyu♔:
"Milyen cenzúra? Olvasd már el a mai index címlapot."

Te tényleg nem érted, ugye?

♔bаtyu♔ 2014.06.04. 10:25:00

@stoppos76: Ja értem, "érteni" kell. Mit nem írhatott le szerinted az Index?

♔bаtyu♔ 2014.06.04. 10:27:11

@Karcolt lendület: A kurucon kurvára nincs kormánypárti hazudozás, a HírTV-n pedig e mellett HÍREK IS vannak.

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.06.04. 10:36:40

Valaki segítsen.

Kirúgtak valakit, állítólag Lázár parancsára.

Namost, az Origo az fideszes? Mert a tulaja a Telekom, a németek. A kampányban ugyanazt a ballib shitkampányt nyomta mint az Index.

A ballib meg bukott a választáson, ezért kirúgták a propagandistájukat, mint Kunczét a Klubrádióból. Na hogy tetszik? Pont annyi bizonyítékom van rá, mint nektek arra, hogy Lézerdzdoni akciózott...:)

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.06.04. 10:37:09

@Egéridomár:

"Ide is ideevett a fene..."

Te így szoktál beköszönni, kicsim? Semmi "jó napot kívánok" vagy legalább egy "szasztok gyökerek"?

Ad Dio 2014.06.04. 10:38:34

Oké-oké.

Napok óta hallgatom ezt az új "ügyet". Végre mondana valaki valami konkrétumot is, hogy mi a fenére alapozzátok hogy a Fidesz nyomására golyózta ki a német főtulajdonos a novemberben (!) kinevezett főszerkesztőt, majd tette a helyére a 4 éve (!) ugyanennél a cégnél dolgozó vezetőjét??? Én nagyon szívesen elítélném a dolgot meg minden, de egyelőre a józan eszem távol tart tőle. Viszont azt gondolom, hogy ennyi okos ember nem tévedhet és nyilván nem holmi légből kapott pletykákra építetek mindenféle tiltakozásokat. Szólal plíz mondjatok már valami konkrétumot!...

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.06.04. 10:42:56

@Ad Dio: György Péter és Sáling Gergő úgy néz ki máshol hanukázik.

Tiszta holokauszt!

Lexa56 2014.06.04. 10:48:52

@Ad Dio: ez olyan lázári szöveg. Gondolod, hogy ezek a sötét maffiózók írott utasításba adták, hogy ki kell rúgni a szerkesztőt és utána még nyilvánosságra is hozzák?

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.06.04. 10:50:55

@Karcolt lendület:

"Ennek semmi köze az Origó főszerkesztőjének kirugatásához, az szimpla bosszú volt Lázár részéről"

Én simán el tudom képzelni, hogy a Gergő gyereket a szokásos félévenkénti főszerkesztő-picsánrúgás keretében küldték el, például azért, mert a tulajok egyébként is hóttidegesek a most bebukó iwiw miatt, és elkezdtek azon rugózni, hogy a redizájnolt Origóba is csak beleölték a jó sok pénzt, olvasó meg nem több lett tőle, hanem kevesebb, úgyhogy talán hagyni kéne a vérbe az egészet.

Ne felejtsd el, hogy a redizájnt az előző főnök, a Gazda Albert vezényelte le, és amikor látta, hogy szarabb lett, mint volt, gyorsan el is húzta a belét a szerkesztőségből. Az ő székébe ült bele ez a Gyergő gyerek, nyilván tele optimizmussal és nagy reményekkel.

A Gergő gyerek meg úgy gondolta, hogy ha már neki úgyis mindegy, ám úgyis itt van ez a lézerbotrány, miért ne kavarhatná meg a szart vele és miért ne próbálhatna politikai cirkuszt csinálni belőle?

Blogger Géza 2014.06.04. 10:59:30

@HaFr: "előbb-utóbb kint lesznek az utcán folyamatosan" Ehhez csak valami sörfesztiválra van szükség. :) A MILLA-projekt is hogy kifulladt...

Amok 2014.06.04. 11:00:38

"Az Origo megfegyelmezése különösen fájdalmas azért, mert a német állam résztulajdonában álló anyavállalat cége teszi ezt, ami azt jelenti, hogy a demokrácia ügye messze nem olyan fontos a németeknek sem, mint a pénzük."

- ez nem fájdalmas, hanem természetes, mivel:
1/ az atlanti rendszer (amihez az EU is tartozik) egyik leglényegesebb vonása a gazdaság primátusa a politika fölött.
2/ ennek megfelelően viselkedik és viselkedett Németország az elmúlt 10 évben: lásd Oroszországgal, Kínával ápolt különleges viszony, Orosz energetiaki érdekek kiszolgálása, volt kancellár mit az orosz energiacégek kijárója, stb..

Más szempontból: a "demokrácia ügye" egyre inkább a "deviancia ügyeként" jelenik meg. És ezért nem képes a mai demokrácia mozgósítani, ezért nem fontos.

Macropus Rufus 2014.06.04. 11:13:48

@♔bаtyu♔: "Milyen cenzúra? Olvasd már el a mai index címlapot. "

nepszava.hu/cikk/1022823-az-mti-kicenzurazta-a-dk-lazar-janosrol-szolo-sajtotajekoztatjat

nem csak az index van a világon.

Macropus Rufus 2014.06.04. 11:18:47

@♔bаtyu♔: meg a kossutghon is volt vagy 2millió anno nem?
Valahogy jobboldalról a balos dolgok olyan hangyafasznyi valamik, bezzek a Kossuth térre felfért 2milla ember mi? :o

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.06.04. 11:21:22

@Macropus Rufus:

Nem kicenzúrázta, hanem nem tette bele a hírfolyamába.

Tekintettel arra, hogy a "gyertek, birkák, sajttáj lesz" az nem hír, hanem meghívás. Az ilyen üzeneteket a párt sajtósa nem az MTI-nek szokta megküldeni, hanem azoknak a szerkesztőségeknek, ahonnan újságírókat várnak a sajtótájékoztatóra.

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.06.04. 11:21:57

@Lexa56: 'Gondolod, hogy ezek a sötét maffiózók írott utasításba adták, hogy ki kell rúgni a szerkesztőt és utána még nyilvánosságra is hozzák?'

Az a bizonyíték hogy nincs bizonyíték. Mindenki gyanús. LOL

Azért érezni hogy az MSZMP megújulása turbófokozatba kapcsolt. Két megabukta után is csak Zorbánnal foglalkoznak..:)

tudjukkik 2014.06.04. 11:22:44

@♔bаtyu♔: a kurucinfo egy fogyatekos klub, a hirtv meg egy parttv. Ez valoban nem cenzura, szimpla dezinformacio :D

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.06.04. 11:22:52

@Macropus Rufus:

"Valahogy jobboldalról a balos dolgok olyan hangyafasznyi valamik"

Nem csak jobboldalról.

tede 2014.06.04. 11:53:39

Igen, igen, a médiának nekimenni a "sunyi aljas" adótervezettel ördögtől való dolog és mivel az információ terjesztés hatalom is, most megindul az ájvékolás ezerrel.

Mondjuk én nem tudom, hogy jogos vagy nem, de a kis paraszti eszem azt mondja, hogy már miért ne lehetne mondjuk a reklámokat adóztatni?

WLaci 2014.06.04. 12:05:30

@Conchobar: Ja, azért fogadta el Horn is a 4/5-ös alkotmánymódosítási szabályt, mikor 2/3-a volt. Hagyjuk már ezt az egyrészt-másrészt dumát. Akármilyen ellenszenvesek, szerencsétlenek vagy korruptak a szocik, a károkozásuk nincs egy nagyságrendben a fideszével.

Rive 2014.06.04. 12:13:35

Jah, még valami.

Anno a szoci végén, a rendszerváltás előtt fel se merült, hogy valamiféle félreértelmezett 'korrektség' vagy 'kiegyensúlyozottság' okán a rendszerkritikus fórumokra be kellene engedni az MSZMP kádereit is véleményt mondani.

Ezt a fajta elzárkózást később sem kérte számon senki a rendszerváltóktól.

Nem egészen értem, mi alapján akar bárki is rendszerváltást, ha a saját háza táját nem képes tisztán tartani.

Orbánék részéről a közbeszéd lehetetlenné tételére irányuló kommunikációs stratégiák alkalmazása a nyílt fórumokon régóta követhető, azonosítható. A közbeszéd lehetőségének megőrzése kapcsán ezen kommunikációs stratégiák blokkolása már éppen nem a szólás- vagy véleményszabadság csökkentését, hanem fenntartását jelentik.

s 2014.06.04. 12:17:12

@tede: Mindent meg lehet adóztatni. Nem ez a kérdés. A kérdés az, hogy érdemes -e. Hogyan jut több bevételhez a költségvetés, ha megadóztatja reklámokat és besöpör ezzel nem egész 10 milliárd forintot, vagy ha nem adóztatja meg a reklámokat - a fogyasztás katalizátorait - és besöpri ennek az összegnek a többszörösét az áfán és egyéb adókon keresztül. Gazdasági szempontból ez a kérdés. Politikai szempontból pedig az, hogy lebüntessük -e az RTL Klubot azért, mert időnként kritikus a kormánnyal szemben - ez a legtöbb esetben függetlenséget jelent persze. Nyilván igen, mert a csuti ramszesz nem tűri a kritikát, akkor sem, ha ennek az ára a csökkenő költségvetési bevétel. Majd befizeted te azt egyéb adók formájában, mint eddig.
orbán nem biztos, hogy tisztában van azzal, hogy mibe kezdett bele. Dirk Gerkens szeret széllel szemben vitorlázni. Szeret és tud is. Valószínűleg nem azért van ott, ahol van, mert olyan kurva szarul csinálja a dolgokat. A Bertelsmann csoport nem fogja egyik érdekeltségét sem egy seggfejre bízni, ez nem jellemző rájuk. Szóval, good luck, mr. orban.

Ad Dio 2014.06.04. 12:22:42

@Lexa56:

Ja nemá'... azért léteznek mondjuk közvetett bizonyítékok is. Pl. ki lehetne mutatni, hogy az új főszerkesztő BÁRMILYEN kapcsolatban állna a fidesszel. Vagy legalább a megelőző munkásságában találni erre utaló jeleket. Esetleg rokoni és vagy baráti szálakat találni. Bármi amibe a józan ész belekapaszkodhat.

Mert jelenleg az van, hogy valaki kitalálta hogy fesz van, mások meg teljesen kritika nélkül átveszik. Mert a 444 megmondta azé'. Megmer'csak.

Lexa56 2014.06.04. 12:32:11

@Ad Dio: én már ahhoz túl öreg vagyok, hogy higgyek az ilyen véletlenekben ... de azért Te csak higgyél ... Én a hitemet ennél nemesebb célokra tartogatom.

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.06.04. 12:33:14

@WLaci: Nem volt semmilyen 4/5ös alkotmánymódosító szabály.

Az az egyik komcsi hazugság a sok közül.

Azt próbálta meg a pufajkás, hogy a Házszabályt módosította úgy, hogy az alkmódosításhoz a ház 4/5-e kellett. Vagyis alacsonyabb rendü jogszabályhoz kötötte a magasabbat. Hát nem jogász volt ugye hanem karhatalmista...:)

Lexa56 2014.06.04. 12:33:35

@Kón Bandit: mint a Zorbán a Gyurcsánnyal ... jól elvannak egymással

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.06.04. 12:39:38

@Lexa56: A zorbán 2010 óta egy szót sem szólt a Ferire.

Minek?

Narancskommunista (törölt) 2014.06.04. 13:06:26

@Jedburgh, Darius R.:
"A végén viszont eddig mindig győzött Nyugat-Európa (estleg az USA segítségével az utóbbi évszázadban). Csak sokan meghaltak addig, és még több élet ment tönkre.

A diktatúrák is mindig megbuktak, mindenhol. Előbb vagy utóbb. De jaj az alattvalóiknak addig. "

Amit ezelőtt írtál, azzal egyetértek, de ezzel nem. Az utóbbi évszázadok ugyanis nem jelentenek semmit sem a jövőre nézve. A történelem során gyakori volt, hogy a viszonylag "demokratikus" korszakot diktatórikusabb korszak váltotta le, éppen azért mert a nagyobb szabadságot nyújtó korszak lehetővé tette olyanok hatalomra jutását, akik aztán felszámolták azt a szabadságot. Gondolj pl. Athénra, de a rómaiaknál a köztársaságból császárság is jó példa (az ebből a szempontból lényegtelen, hogy egyébként a római köztársaság nem demokrácia volt, mert a lakosság többségének nem volt választójoga, a többinek meg vagyoni cenzus alapján).

Szóval ilyen alapon azt is lehetne mondani, hogy a demokráciák vagy kvázi demokráciák is megbuktak, hiszen a legrégebbi demokráciák is csak néhány száz évesek, és igazából szó szoros értelmében csak kevesebb mint 100 éve demokratikusak (lásd pl. nők szavazati joga). Arról nem is beszélve, hogy pl. Kínában soha nem volt demokrácia, és a hatalomgyakorlás módja hasonló az elmúlt több ezer évben, csak a hatalom gyakorlói mások.

ParaZita2 2014.06.04. 13:06:30

@unionista:"... budapest szabadságát kivívjátok. az sem egyszerű mulatság, de független budapest elérése nem lehetetlen..."
Utalsz erre lentebb is.
Nem kellene inkább a független vidéket megteremteni?
(legalább 7 és fél millió ember)
Én elfogadnám, ha vízummal lehetne csak Bp és Vidékmagyarország között közlekedni.
Ez lenne az igazi és új "Trianon".
Bp csatlakozhatna Oroszországhoz, a Vidék pedig lehetne az USA 51-edik állama (de beolvadhatna végre Ausztriába is - nekem az az életrend és színvonal is megfelelne).

Narancskommunista (törölt) 2014.06.04. 13:15:14

@DrGehaeuse:
Magyarország esetében a mostani weimarizálódást végső soron a rendszerváltás előzte meg, amelynek a következményei sokként érték a Kádár rendszerben szocializálódott, versenyhelyzettől elszokott tömegeket. Minden más már ennek a következménye.

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.06.04. 13:18:59

@Narancskommunista: 'a mostani weimarizálódást'

A weimarizálódás a 2005-10 re hajaz, demokrata puccs, eladósodás, mutyi, tüntetések, államcsőd.

'rendszerváltás előzte meg, amelynek a következményei sokként érték a Kádár rendszerben szocializálódott, versenyhelyzettől elszokott tömegeket'

Ez így volt, és ebből lassan gyógyulunk.

ex-dr. vuk 2014.06.04. 13:25:21

@unionista: de csak azert nem lesz erdekes, mert valami mas disznosag koveti... 4 eve minden hetre jut valami orszagos botrany. Es az emberek megszavaztak a folytatast... Megkaptak.

ex-dr. vuk 2014.06.04. 13:27:27

@Narancskommunista: az USA demokraciaja nekem regebbinek tunik. Ott igazabol sosem volt mas.
Persze nem ismerem melyrehatoan az USA tortenelmet, de nekem igy remlik.

Ad Dio 2014.06.04. 13:28:30

@Lexa56:

Én meg már ahhoz elég öreg vagyok, hogy minden felröppenő baromságra ráugorjak. De nem vagyunk egyformák. Nem is kell hogy azok legyünk.

A fidesz elég sok ordas baromságot csinál(t), amiket szívből utálok. De amikor azt kell hallgatnom hogy ha esik azért is Orbán felel, ha nem esik azért is, akkor baromira nem értem hogy egyik oldal hülyéi miben is különböznek a másik oldal hülyéitől :-/.

Istóczy Győző · http://kuruc.info 2014.06.04. 13:33:30

Jesszus. Nem bólogat Junckernak Orbán?

Hát nem európai?

Aki európai, az a Junckerra szavaz!

Aki nem a Junckerra szavaz, az nem európai!

Orbán nem európai!

Magyarország, Anglia nem Európa!

Európa nem Európa!

Istóczy Győző · http://kuruc.info 2014.06.04. 13:37:18

"A Deutsche Telekom a profitot nézi."

Nahát!

Akkor eddig nem azért csinálták az Origót, hogy segítsenek nekünk? Hogy sajtószabadságunk legyen, meg demokráciánk?

Istóczy Győző · http://kuruc.info 2014.06.04. 13:39:45

@HaFr:

Tehát tip-off point.

A bolsiknak ezzel kellene kampányolniuk ezentúl.

Zabálni fogják a zemberek a tip-off pointot.

Ha valamivel, hát tip-off pointtal lehet végre megbuktatni a Zorbánt.

Milyen kár, hogy nem az amcsi kongresszus zsidai, valamint a Deutsche Telekom, a Radio Télévision Luxembourg és a Raiffeisen vezető részvényesei szavaznak nálunk, hanem a magyarok!

Ad Dio 2014.06.04. 13:41:09

@Lexa56:

Egyébként én elmondom hogy szerintem mi a szitu (hogy legyen még egy légbőlkapott verziód :-DDDD ).

Normális esetben a pártfüggetlen (értsd: miden ellenzéki számára elfogadható) kritikus hangvétel egy-egy online portálon üzletileg jó dolog. A netes közönség erre szívesen kattint. Gondolj csak az index "pálfordulására" 2010-ben. És ez így van rendjén.

Viszont jelenleg a magyar politikai élet cseppet sem normális. Ugyanis a politikai ellenzék egy rakás idiótából, elmebetegből és tompikából áll. Ráadásul kétpólusú, ami két pólus nagyon nem hozható össze (vagy szerinted sikeres lenne egy kurucinfo-index közönségtalálkozó?). Röviden: nincs közönség, csökken a látogatottság, dől a biznisz. Mit lehet ilyenkor tenni? Irányt váltani. pl. a bulvár felé.

Na, ilyenkor cserélsz egy főszerkesztőt. Sőt: jó eséllyel a publicistákat is lecseréled olyanokra, akik ezt jobban hozzák. Mit tesz ilyenkor a publicista? Teljesen érthető módon önvédelembe kezd.

Nem mondom hogy ez történt, de a rendelkezésre álló információk szerint ez sokkal valószínűbb.

Persze ha valaki végre felhozna valami olyan tényt ami más megvilágításba helyezné a dolgokat, én meggyőzhető lennék.

Istóczy Győző · http://kuruc.info 2014.06.04. 13:44:26

@Moin Moin:

Pedig de jó is lenne, ha küldené a bőrkabátos "német" szoci a lovasságot!

De szerencsére a Merkel rendes, és megvéd tőle. Múltkor is megsimogatta a fejünket, és mégsem küldött lovasságot, pedig atombombát is dobhatott volna ránk.

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.06.04. 13:47:04

@Istóczy Győző: 'Tehát tip-off point.

A bolsiknak ezzel kellene kampányolniuk ezentúl.

Zabálni fogják a zemberek a tip-off pointot.'

HaFr-nek van érzéke a zemberekhez, pártja a PKP mondjuk nem tudott indulni a választáson.

Istóczy Győző · http://kuruc.info 2014.06.04. 13:47:31

@WLaci:

Ha lett volna szabad sajtó Horn Pufi elvtársad idején, és nemcsak olyan, amit még a 3/3 idején, a pártállamban építettek fel acsádiakkal és más zsidóbűnöző besúgókkal, akkor Horn Pufinak sem lenne ilyen jó az emlékezete még a ti 25%-os köreitekben sem.

Szelid sunmalac 2014.06.04. 13:50:27

Kedves Hafr! Ugye te sem gondoltad komolyan, hogy a nemetek fogjak megvedeni a magyar demokraciat? Kulonosen ket okbol nem: 1. az EU-hoz mindenki onkent csatlakozik, bizonyos feltetelekkel. Ezeket a felteteleket minden orszagnak maganak kell biztositania, nem a tobbi resztvevonek 2. Azokutan, ahogy a kormany viselkedik veluk szemben?!
A nemetek - joggal - hiszik, hogy minden EU tagorszag elkotelezett a demokratikus ertekek mellett. A nemetek gyakorlatilag el sem tudjak kepzelni, hogy valaki(k) egyaltalan abba az iranyba mennenek, mint a magyarok, hiszen onszantukbol EU tagok.
Egy ceg meg aztan vegkepp nem fog politikai csatarozasokat kezdeni elvi okokbol. Ott ugyanugy vannak reszvenyesek/tulajdonosok, akiknek meg kene indokolni, hogy gyerekek, mi most azert termelunk veszteseget nektek, hogy a magyarokat megvedjuk a sajat valasztott kormanyuktol.

nu pagagyí 2014.06.04. 13:50:38

@Istóczy Győző: Meg is szavaztak a magyarok 44%-ot a Fidesznek, amit ők azonnal 100%-os hatalommá transzformáltak és azon ügyködnek, hogy a többséget megfosszák a jogaitól és vagyonától. Ennyit a hazug Fideszről, jöhet a következő.

Istóczy Győző · http://kuruc.info 2014.06.04. 13:51:34

A zemberekkel van a baj.

Hiába látja az egész felvilágosult Magyarország, tehát az újlipótvárosi értelmiség, hogy mit kellene tenni (gyurcsányira szavazni), ha a reakció buta, mint a tök.

Sajnos a vidékiekhez nem jutnak el a hírek a Parlament előtti Hitler-emlékműről, és hogy az Orbán nem támogatja, hogy a Juncker legyen az ET elnöke.

Azonnal kampányba kell fogni, és felvilágosítani őket, vagy elvenni a választójogukat.

Istóczy Győző · http://kuruc.info 2014.06.04. 13:53:57

@Kón Bandit:

Na és? Fodor Gabriella sem tudott elindulni, mégis kapott egy kényelmes széket, irodát, kocsikulcsot, 80 millás támogatást, plusz az SZDSZ többszáz millás adóssága miatt sem baszogatják.

Ma már ő a Liberálisok Egyetlen Igazi és Hiteles Képviselője.

Egy jó kommunikációs tanácsadóval a posztoló értelmiségi is eljuthatna erre a szintre.

Blogger Géza 2014.06.04. 13:56:15

@WLaci: Ez urban legend. Soha nem kellett alkotmánymódosításhoz 4/5. Csupán az "új alkotmány előkészítésének szabályairól szóló országgyűlési határozat elfogadásához" kellett volna az országgyűlési képviselők négyötödének szavazata. (Soha nem volt ilyen szavazás.) Egy csupán kihasználatlan adminisztratív kirakatszabály volt, amelynek semmi jelentősége nem volt, hiszen egyáltalán nem kezdett a Horn-kormány semmiféle alkotmányozásba, örült, ha kezelni tudta a csődöt, és egyben tudta tartani a koalíciót. Ettől még sem új alkotmány elfogadásához, sem módosításhoz nem kellett soha 2/3-nál nagyobb többség.

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.06.04. 13:58:02

@Istóczy Győző: Fodornak ez nagy visszalépés, szar lehet neki visszagondolni hogy Orbán is lehetne.

Blogger Géza 2014.06.04. 13:58:43

@Kón Bandit: Biztos elindult, csak nem ért oda. Beleütközött a tip-off pointba, és eltévedt. Van ilyen, na.

unionista (törölt) 2014.06.04. 14:01:15

@ParaZita2:
ne viccelj már. ezt azt jelenti, hogy független a polgármester és a képviselőtestület is. lehet tóth józsef a polgármester angyalföldön de ezzel egyidőben nem lehet párttag. és ugyanígy pokorni a xii kerületben. hogy jön ehhez a vízum. egyszerűen nem párttitkárok vezetik a városokat. és látszik, hogy ez mennyire nem aktuális. a nép a hozzád hasonló fazonokból áll. akik képtelenek elképzelni azt, hogy nem a lakosság nem egy párttól lesz polgárosodott. hanem attól, hogy megszervezi saját magát. mégpedig klasszikus liberális eszközökkel. a városokban és a városkörnyéken. szóval ez egyelőre esélytelen. de nem lesz másik út. csak az, hogy a külföld megbuktatja a kormányt. orbán magától átül a sándor palotába. onnantól kezdve irányíthatatlanná válik a "gyorsnaszád".

nu pagagyí 2014.06.04. 14:02:10

@Istóczy Győző: Összekeversz valamit. Horn idejében is rengeteg jobboldali médiakezdeményezés volt csak nem volt rá kereslet. Kb. ugyanannyian olvasták, mint a mai jobboldali hírharsonákat, amelyeket a szerény mazochista olvasótábor nem tartana el.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.06.04. 14:05:53

Örülök, hogy a mai nap én foglalkoztathatom a Fidesz összes trollját. Welcome, comrades.

Istóczy Győző · http://kuruc.info 2014.06.04. 14:08:35

@Blogger Géza:

Gyakorlatilag a sztálinista alkotmány lecserélését akadályozta meg ezzel a szabállyal Horn Pufi.

Acsádiék meg 20 éve demokratázzák emiatt a gyilkos pufajkást.

Istóczy Győző · http://kuruc.info 2014.06.04. 14:09:27

@nu pagagyí:

1945 és 1990 között mi volt itt, nem emlékszel véletlenül?

Istóczy Győző · http://kuruc.info 2014.06.04. 14:10:53

@HaFr:

Ha elfogynak az "érvek", jön a nácizás. Meg a trollozás.

Azt hiszi a nyuszi, hogy nagyobb fiú, ha beszól, miközben elfut.

Ad Dio 2014.06.04. 14:13:06

@HaFr:

Akad itt troll bőven. Mindkét irányból :-/.

Tiszteletteljes javaslatom arra irányulna (ha kikérnéd a véleményemet - ha nem akkor ignoráld), hogy ha nem akarsz trollt etetni, akkor kicsit legyen konkrétabb, objektívebb, jobban alátámasztott a publikált anyagod. Akkor kevésebb hely jut a trollseregnek.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.06.04. 14:16:11

@Ad Dio: Semmi baj nem volt ezzel. Minden, amit írok, alá lesz támasztva néhány hónapon vagy éven belül. Sajnos, ez a trend. Csak győzzük kivárni.

Istóczy Győző · http://kuruc.info 2014.06.04. 14:16:56

@Ad Dio:

Belekap tíz dologba, abból 5 a soros (sorstalan) ballib hisztitéma, 3 vitatható, de adott körülmények között helyes lépés, 2-ben talán igaza is lenne, de azokat sem tudja megfogalmazni.

Ahelyett, hogy 1 dologra koncentrálna, és abba tolná a tétet.

Aztán ha szétkapják a faszságait, megsértődik és trollozik.

Közben a Fidesz tiszteletet kér a magyaroknak, és nyer.

Az "értelmiség" pedig nem érti, mi van. És azt hiszi, hogy a "Magyarinfó" tüntetése valami új kezdete. Ez a tragikus, nem a kormányzás.

Istóczy Győző · http://kuruc.info 2014.06.04. 14:17:44

@HaFr:

Hány éve is váteszkedsz? Szerintem több, mint ahány szavazatot kaptál.

nu pagagyí 2014.06.04. 14:19:14

@Istóczy Győző: Nem voltak piaci viszonyok, ahogy most sem. Ha az 1945-1987 közötti viszonyokra vagy kíváncsi nézz körül! Olyanok voltak a körülmények, mint manapság, még a nevek is stimmelnek: Lázár János.

Istóczy Győző · http://kuruc.info 2014.06.04. 14:24:30

@nu pagagyí:

Hát igen. Gyakorlatilag ugyanaz a kettő.

Nem is értem, a mostani rendszerrel akkor mi a bajod. Hiányolod a tankokat, a tömegbe lövetéseket, az akasztásokat, a körmösöket, Körmöséket?

nu pagagyí 2014.06.04. 14:32:08

@Istóczy Győző: Kádár már nem nagyon lőtt tömegbe, elég volt az, hogy mindenki egzisztenciálisan kiszolgáltatott volt a rendszernek és eltitkoltak minden releváns információt az ország helyzetéről. Azért adtak teret azoknak, akiket érdekelt a közélet: felvonulhattak az akkori Békemenettel tiltakozni Angéla Davis szabadon engedéséért.

Ad Dio 2014.06.04. 14:33:19

@HaFr:

Nem kell mindent egyformán látnunk.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.06.04. 14:35:21

@Ad Dio: persze, semmi gond ezzel, élvezem a helyzetet, különben miért csinálnám

ParaZita2 2014.06.04. 14:36:41

@unionista:
(én meg nem a kiskirályságról beszéltem, hanem valóban egy szakadár megoldásról) Engem hidegen hagy Bp. összes belügye, csak annyi a bajom vele, hogy vízfej és aránytalanul sokba kerül a "külvilágnak".
Idézlek (rendben?):
"...
a nép a hozzád hasonló fazonokból áll. akik képtelenek elképzelni azt, hogy nem a lakosság nem egy párttól lesz polgárosodott
..."
What R U talkin' about, bro'?
Az kétségtelen, a magyar nép elég birka, ha erre utalsz a továbbiakban és sok reménykeltő mozzanat
aligha mutatkozik.

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.06.04. 14:36:53

@nu pagagyí: 'mindenki egzisztenciálisan kiszolgáltatott volt a rendszernek és eltitkoltak minden releváns információt az ország helyzetéről.'

Az mszp is szerette a minimálbéreseket, a nyuggereket meg még most is szeretné, meg átbaszni az Eustatot deficitügyben. Volt kitől tanulni.

Istóczy Győző · http://kuruc.info 2014.06.04. 14:44:33

@nu pagagyí:

Kádárnak ezrek vére tapad a kezéhez, és százezreket lehetetlenített el, miközben milliókat tartott a nyomorban, miközben az 1955-ben felszabadult Ausztria például fénysebességgel húzott el mellettünk.

Annak a kornak az üzemeltetői, rajongói, mosdatói, mint például te is, jelentős számban itt maradtak a nyakunkon a rendszerváltás után is, sőt sokan közületek akkor virágoztak csak ki igazán.

Istóczy Győző · http://kuruc.info 2014.06.04. 14:46:30

A kommunista férgeken kívül arra senki nem vetemedett, hogy lezárja a határokat, hogy elmenekülni se lehessen a zsarnokság elől.

Aki ma egy gyékényen árul az utódpárttal, aki az ő jelszavait harsogja, az hazaáruló.

nu pagagyí 2014.06.04. 14:50:27

@Istóczy Győző: Fodor is ügyes, de a kimutathatatlan támogatottságú pártja élén álló Tömjén elvtársat senki nem űberelheti. Fodorék legalább önállóan próbálkoztak egy időközi választáson. Az alpakka öltönyös állatgyilkos pedig már rég elfelejtette, hogy ő állítólag egy önálló párt elnöke.

unionista (törölt) 2014.06.04. 14:54:58

@ParaZita2:
egyáltalán nem gondolom, hogy ez mostanában időszerű. csak azt, hogy ez egyelten lehetőség. de nem mostanában.

Istóczy Győző · http://kuruc.info 2014.06.04. 14:56:57

@nu pagagyí:

Van viszont Semjén és Fodor között egy jelentős különbség: előbbi nem vitt csődbe semmit, ellentétben a szakértői oldal liberális prominensével.

Abban viszont megegyeznek, hogy ezzel mindkettő a saját oldalának hagyományait követi.

nu pagagyí 2014.06.04. 14:58:17

@Istóczy Győző: Nem figyeltél. Nekem a mostani rendszer azért nem tetszik, mert úgy működik mint a Kádár-rendszer. Ezt írtam le, de olvasd el újra. Nem kell nyílt terror ahhoz, hogy elviselhetetlen legyen egy rendszer.

turista a saját országában 2014.06.04. 15:01:21

"Az Origo megfegyelmezése különösen fájdalmas azért, mert a német állam résztulajdonában álló anyavállalat cége teszi ezt, ami azt jelenti, hogy a demokrácia ügye messze nem olyan fontos a németeknek sem, mint a pénzük."

A Magyar Telekom - eminek ugyebár a DT a tulajdonosa - nemrég kötött partnerségi megállapodást a kormánnyal. Ez a gyümölcsöző partnerséget pedig - pénzről van szó, és pozíciókról - fenn kell tartani. Ebben szálkának helye nincs.

Istóczy Győző · http://kuruc.info 2014.06.04. 15:03:40

@nu pagagyí:

Most viszont el lehet menni, ha nem tetszik.

A választók nagy többségének nincs semmi különösebb gondja a kormányzással, mi több, a megjelent választók 50% körüli része folyamatosan támogatásáról biztosítja.

Ti viszont még az ellenzékiek között sem vagytok többségben.

100 fős tüntetésekről vizionáljátok évek óta, hogy azok a kormány elsöprésének első lépései.

Istóczy Győző · http://kuruc.info 2014.06.04. 15:04:41

@nu pagagyí:

Fodor Gabriella a pártodat, az SZDSZ-t.

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.06.04. 15:09:37

@turista a saját országában: 'Az Origo megfegyelmezése különösen fájdalmas azért, mert a német állam résztulajdonában álló anyavállalat cége teszi ezt, ami azt jelenti, hogy a demokrácia ügye messze nem olyan fontos a németeknek sem, mint a pénzük.'

Na ha ez hamarabb leesik a bolsiknak akkor nem kellene hazaárulásért felelniük halálukig.

s 2014.06.04. 15:09:59

@Istóczy Győző: Mint kövérlacafaca, mszmp ribanc?

ILOVEHUNGARY 2014.06.04. 15:13:29

Akkor ismét egy kis adalék! Csak hogy gondolkodjatok el hogy kik miatt veszekszik az ország!Nyugodtan behelyettesítheti mindenki a személyeket mostani pártnként ahogy szeretné!!!!

Kövér László : KISZ-titkár, Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottsága alá tartozó Párttörténeti Intézet tudományos munkatársa (az egyetem elvégzése után azonnal, mivel a nagypapa 1919-es VÖRÖSKATONA VOLT, az egész Kövér család ebből élt a Kádár rendszerben)
Orban Viktor – Gimnaziumi, majd egyetemi KISZ titkar (Orban apuka parttitkar volt )
Mikola Istvan – Hazafias Nepfront, elnök
Fonagy Janos – MSZMP tag
Vonza Andras – MSZMP tag
Szabadi Bela – MSZMP tag, munkasör
Varga Mihaly – KISZ titkar
Rogan Antal – KISZ titkar
Deutsch Tamas – KISZ titkar
Orban Győző – parttitkar (Orbán anyuka pedagogusi palyat cserelte fel egy partbizottsagi allasert.)
Pozsgai Imre – MSZMP KB tag
Szürös Matyas – MSZMP KB tag
Stumpf Istvan – MSZMP tag, Hazafias Nepfront alelnök
Jarai Zsigmond – MSZMP tag, kormanytag, III/2 ügynök
Matolcsy György – MSZMP tag, III/2 ügynök
Martonyi Janos – MSZMP tag, kormanytag, III/2 ügynök
Chikan Attila – MSZMP tag
Pinter Sandor – MSZMP titkár
Balogh Gyula - MSZMP tag,
Boros Imre MSZMP-titkár, III/II együttműködő D-008
Boross Péter - MSZMP tag, DÉLBUDA III/III
Chikán Attila - MSZMP tag,
Csintalan Sándor - MSZMP és MSZP tag, jelenleg a Fidesz és a HÍR TV ideológiai
Deutsch Tamás - KISZ titkár,
Fónagy János - MSZMP tag,
Hoffmann Rózsa - MSZMP tag (önéletrajza szerint ezt a kompromisszumot kényszerből megkötötte)
Kerényi Imre - MSZMP alapszervezeti titkár,
Ligetvári Ferenc - MSZMP tag,
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Istóczy Győző · http://kuruc.info 2014.06.04. 15:13:31

@s:

Amikor tegnap kipukkantál, nem maradt más belőled, mint egy kupac fos. Összeálltál a napsütésben?

Istóczy Győző · http://kuruc.info 2014.06.04. 15:15:21

@ILOVEHUNGARY:

Orbán például melyik egyetemen volt KISZ-titkár, "elvtárs"? Forrás erről?

nu pagagyí 2014.06.04. 15:16:18

@Istóczy Győző: Békeidőben a társadalmi szolidaritás szétverői, az egyéni boldogulási lehetőségek felszámolói, az intézményesített korrupció haszonélvezői a hazaárulók, ami egy háborús helyzetben azonnal meglátszik. Ütőképes hadserege csak olyan országoknak lehet, amelyekben a katonák a sajátjukat is védik (vagyonukat, jogaikat), a földesúrért csak mérsékelt lelkesedéssel, leginkább kényszer hatására harcolnak.

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.06.04. 15:17:18

@ILOVEHUNGARY: 'Pozsgai Imre – MSZMP KB tag
Szürös Matyas – MSZMP KB tag'

- soha semmi közük nem volt a fideszhez, de az MSZPben vezetők lettek a rendszerváltás után.

Istóczy Győző · http://kuruc.info 2014.06.04. 15:17:47

@ILOVEHUNGARY:

"Szabadi Bela munkasör" (sic!)

Hiteles listának tűnik egyéb szempontból is.

Véletlenül sem olyannak, mint amit egy jelenleg Londonban a feketemosogatói alkalmi munkája után járó segílyből élő bukott cipőfelsőrész-készítő rakna össze az ötödik kanna bor után. Vagy mint amilyet Török "Töcsi" Zsolt küldene el a pártblogoknak.

ILOVEHUNGARY 2014.06.04. 15:20:14

@Kón Bandit: eRRE ÍRTAM HOGY MINDENKI BEHEJETTESÍTHETI ABBA A SZARKUPACBA AMELYIKBE SZERETNÉ!!!

Istóczy Győző · http://kuruc.info 2014.06.04. 15:20:18

@Kón Bandit:

Eközben az MSZP néven megújuló MSZP első elnöke a gyilkos Nyers Rezső elvtárs volt, a második a szintén gyilkos Horn Pufi. Utána nem tudom a pontos sorrendet fejből, de hasonlóak voltak azután is. Talán Mesterházy volt az első, aki nem is gyilkos, nem is hazaáruló, nem is ügynök, nem is tartótiszt volt. Most már oda jutottak, hogy Molnár Zsolt egyenesen azzal bukott le, hogy hazafi volt fiatal korában. Igaz, ki is csinálták emiatt a munkásőrök.

ILOVEHUNGARY 2014.06.04. 15:21:21

@Istóczy Győző: Kannás bort szerintem te iszol mert mi történelmi borvidéken lakunk!Igaz a vizfejben olyan nincs de még föld sem!

nu pagagyí 2014.06.04. 15:22:17

@Istóczy Győző: A folytatjuk program még nem fejeződött be, egyelőre valóban el lehet menni, de miért menne a többség? Sokkal racionálisabb lenne, ha csak azt a fácánozó kisebbséget zsuppolnánk ki, akik megpróbálják kisajátítani az egész országot.

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.06.04. 15:23:29

@Istóczy Győző: Ne feledkezz meg Gyurcsányi Apró Piroska nagyapjáról se, aki szintén gyilkos.

A gyilkosoknak nagy vonzalmuk van az eszdéeszemeszpé kultúrkörhöz.

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.06.04. 15:26:54

@nu pagagyí: 'Sokkal racionálisabb lenne, ha csak azt a fácánozó kisebbséget zsuppolnánk ki, akik megpróbálják kisajátítani az egész országot.'

Erre akkor lenne esély ha legalább a prolikat fel tudná hergelni az MSZP a középosztály ellen.

Ez régen ment. A prolinak tökmind1 hogy a multinál vagy az Uraknál zsellér.

A középosztálynak nem mind1, hisz ők is részesednek a magyar arisztokrácia kinevelésének hasznából.

nu pagagyí 2014.06.04. 15:34:00

@Kón Bandit: A középosztályt békén hagynám, ugyanolyan kiszolgáltatott, mint a prolik csak ők még hazudnak is maguknak, cinizmusukat ideológiává transzformálják.

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.06.04. 15:35:05

@nu pagagyí: Bajnai és az MSZP viszont nem hagyná békén, benne volt az adóprogramban.

s 2014.06.04. 15:35:15

@Istóczy Győző: Kurva anyádat hányszor basztad szájba az éj leple alatt, te fostalicska, nemesnek látszani akaró szalonbuzi. Attól nem leszel elit, hogy annak képzeled magad. Elhitted orbánnak, hogy már nem kell a kiemelkedő teljesítmény, mert neked jár a kacsamáj a libamájjal. Tudod mi jár neked, te hatökör? A cirrózisos mostohaapád gépolajba belebaszott mája. Miután a gecijét már kiszopatta veled tíz éves korodban, hülyegyerek. Értelmi fogyatékos elmeháborodott vadbarom. Dugjál fel a szétbaszott seggedbe egy zselés szaloncukrot és töprengjél el azon, mi a faszért lettél ennyire kibaszott hülye.

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.06.04. 15:47:09

@ex-dr. vuk: Ez az ember a forrás:

2002-től előbb az Magyar ATV-n „Sajtóklub”, majd 2004–2009 között az Magyar Televízióban „Lapozó” címmel vezetett politikai elemzőműsort.

hehe

ex-dr. vuk 2014.06.04. 15:50:42

@Istóczy Győző: milyen utodpart?.. jelenleg a fidesz tettekben kommunistabb barkinel.
hatarlezaras meg nincs, de meg lehet. addig szerencsere hosszu az ut, mert az EU-bol es schengen-bol is ki kell lepni, de 4 ev alatt nem is lehetetlen. Es akkor nem marad mas ott, csak a begeto birkak.

nu pagagyí 2014.06.04. 15:50:45

@Kón Bandit: Nem az adó mértéke cseszi meg a középosztályt, hanem az önálló boldogulás lehetőségeinek hiánya. Manapság seggnyaláson kívül más lehetőség nincs előttük. Marekné Pintér Aranka és Simicska Lajos segge elég szűkös választéknak mondható.

ex-dr. vuk 2014.06.04. 15:52:44

@Kón Bandit: es ennek mi koze ahhoz, hogy orban es dajcs kezenfogva kiszes volt?... vagy tan ezzel azt akarod mondani, hogy nem igaz?... elhiszem, hogy viktorka ma mar szivesen letagadna. ha sikerulne neki, Orwell megnyalna mind a 10 ujjat, ha elne...

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.06.04. 15:53:18

@nu pagagyí: 'Nem az adó mértéke cseszi meg a középosztályt, hanem az önálló boldogulás lehetőségeinek hiánya.'

Kár hogy az MSZP nem mondott ilyet a kampányban, akkor boiztos megválasztják..:)

Röviden: de, az adó mértéke cseszi a középosztályt, és köszöni boldogul

'Manapság seggnyaláson kívül más lehetőség nincs előttük. Marekné Pintér Aranka és Simicska Lajos segge elég szűkös választéknak mondható.'

- van neked középosztálybeli ismerősöd egyáltalán?

Istóczy Győző · http://kuruc.info 2014.06.04. 15:55:36

@Kón Bandit:

Nemcsak a gyilkosoknak. Azoknak is, akik mindig kínosan ügyeltek rá, hogy a tárgyalásig véletlenül se haljon meg a kihallgatott, sőt ott egészen jó formát mutasson.

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.06.04. 15:55:55

@ex-dr. vuk: Na akkor még1x.

Olyan ember írja a könyvében hogy Orbán KISZes volt, aki Orbán tanácsadója volt, aki kirúgta, majd a fószer a Gyurcsányi rendszer seggét nyalta bosszúból az ATV-ben agitproposként.

Ez is forrás, csak a helyén kell kezelni, ez D. József véleménye.

Istóczy Győző · http://kuruc.info 2014.06.04. 15:57:44

@ex-dr. vuk:

De még lehet. Hogyne.

Nektek már 1985-ben is az Orbán volt az ellenségetek, ez azóta sem változott.

Az sem, hogy a jóslataitok sehogy sem akarnak bejönni, pedig rendesen tesztek érte.

Az ország bedőlésére mennyi pénzzel fogadtatok?

Nem hiányzik?

Jól jönne most, nem?

ILOVEHUNGARY 2014.06.04. 15:58:14

Azért az is elég furcsa hogy hétfőn hatodszorra meszelték el azt a javaslatot hogy nyissák meg az átkos 3/3 és 3/2-es aktáit!

Istóczy Győző · http://kuruc.info 2014.06.04. 16:08:03

@Kón Bandit:

D. József? Egy szarházi besúgó volt mindig is. Amikor erre Orbán rájött, úgy kibaszta a szalonból, hogy a saját taknyán csúszott a haverjaiig, meg-megpattanva néhány kiálló macskakövön.

Istóczy Győző · http://kuruc.info 2014.06.04. 16:14:10

Én egyébként benne vagyok a kommunista múlt teljes lezárásában.

Az MSZMP fizetett funkcionáriusai esetén a defenesztrációt, a párttagok esetében pedig a lusztrációt (aktív és passzív választójogtól való megfosztást) támogatnám.

Gazdasági társaságokban és a közszférában sem engedném őket szerepet vállalni, és általában is eltiltanám őket a közügyektől és a közszerepléstől alanyi jogon, külön eljárás nélkül.

Aki ezt a múltját eltitkolja, és a szabályokat megszegi úgy, hogy ez később kiderül, bűncselekmény miatt 2-től 8-évig büntetném.

Támogatjátok, "elvtársak"?

Most tessék kemény, határozott igent mondani minden magyarázat nélkül, ha ekkora demokraták lettetek.

ILOVEHUNGARY 2014.06.04. 16:17:00

@Istóczy Győző: Támogatom csak akkor a parlament fele üres lenne ha nem az egész!!!

Istóczy Győző · http://kuruc.info 2014.06.04. 16:21:33

@ILOVEHUNGARY:

Mi az a "csak" az igen után?

Támogatod, csak?

Ha igazán tetszik az ötlet, remélem, más blogokban is viszontlátom tőled, ezzel segítvén a javaslat népszerűsítését. Egyenlítőn, Kettős Mérce Magyarinfón, Vincenten, Mandineren, ahol csak jársz, mindenhol nyugodtan, forrásmegjelölés nélkül is.

ex-dr. vuk 2014.06.04. 16:27:05

@Istóczy Győző: "volt az ellenségetek"

Marmint kiknek? Most milyen csoportba tartozom bele nalad vajon? :D
1985-ben Orban meg sehol nem volt (meg en se), miert aggodtam volna erte? Hulyeseget beszelsz.

De semmi gond, majd megerzed a sajat borodon. En mar nem, mert elzuztam messzire.

ex-dr. vuk 2014.06.04. 16:28:17

@Kón Bandit: marmint egy teny (miszerint Orban KISZ titkar volt) csak egy "velemeny" ???

omg

ex-dr. vuk 2014.06.04. 16:31:11

@Istóczy Győző: en tamogatnam (de persze azt ugye tudod, hogy ezzel a fel fidesz is elhullik azonnal? - eppen ezert, ez soha nem fog bekovetkezni)

Istóczy Győző · http://kuruc.info 2014.06.04. 16:40:55

@ex-dr. vuk:

Fideszezés nélkül is támogatod?

Viszontlátom majd tőled más blogokon ezt az igényedet, vagy csak a fideszezést?

s 2014.06.04. 16:42:21

@ILOVEHUNGARY: Mi a furcsa ezen? Az lenne furcsa, ha nem így lenne.

s 2014.06.04. 16:45:39

@ex-dr. vuk: kövér lacafaca, az mszmp undorító bajszos fattya mikor húz el a retkes gecibe?

s 2014.06.04. 16:49:20

Mindenki mszmps-volt, basszátok meg. Ha nem az lett volna, oda se engedték volna. Kapjatok már fényt. A ma leginkább kommunistázók a legynagyobb kommunisták, azért csinálják, hogy magukról eltereljék a figyelmet. Rohadék karrierista barmok, mindig azt a valagat nyalják, amelyik révén előrébb jutást remélnek. Menjetek anyátok picsájába mind, elmebeteg faszszopók.

Istóczy Győző · http://kuruc.info 2014.06.04. 17:00:05

@HaFr:

Elvtársad a fiúka. Ugyanazt mondja, mint te, csak más szavakkal, és rövidebben.

ex-dr. vuk 2014.06.04. 17:05:36

@Istóczy Győző: ugy tamogatom, ha NINCS KIVETEL!

s 2014.06.04. 17:13:21

@HaFr: Rendben, nem akarom hogy tégedet miattam kúrjanak ki. Csak egyet árulj el nekem. Igazam van, vagy nincsen igazam?

Továbbá, nem azért nem jutunk semmire, mert mindig valaki seggét nyalják a politikusok, miközben lefelé taposnak, holott inkább kellene az őket hatalomba delegálók érdekeit képviselni?

Banánköztársaság vagyunk, mert azzá tett minket ez a szemlélet. Nem a politikus a hibás csak, a közélet a hibás, amelyik ezt addig tűrte, hogy lassan már tenni sem tud ellene.

Istóczy Győző · http://kuruc.info 2014.06.04. 17:51:36

@ex-dr. vuk:

Helyes.

Jó látni, hogy vannak rendes antibolsevisták az utódpárti oldalon is.

ex-dr. vuk 2014.06.04. 17:57:47

@Istóczy Győző:
Hogy erted, hogy "utodparti oldalon"? Ez mit is jelent?

de azt ugye tudod, hogy az ugynoktorvenyt eppen a fidesz akadalyozza tuzzelvassal? Nyilvan nem veletlenul.

Istóczy Győző · http://kuruc.info 2014.06.04. 18:25:32

@ex-dr. vuk:

Miért fideszezel?

Horn Pufiék talán hoztak ügynöktörvényt? Vagy a D-209/Böszme/libatolvaj idején? És csakis egyedül a Fidesz a libás? Nekik legalább az a mentségük megvan, hogy nem ők csináltak pártállami diktatúrát 1945 és 1990 között. Ők ebben az ügyben legfeljebb a rendőr, aki nem kapja el a tolvajt, de nem a tolvaj.

nyünyüge 2014.06.04. 19:56:00

@unionista:
Nana!
A magyar telekom azért jóval több, mint a hálózati operátorok egyike.
Az a bizonyos stratégiai megállapodás sem hálózati operátorságával kapcsolatos.
Meg a T-Systems kormányzati projektjei sem.

ex-dr. vuk 2014.06.04. 20:18:06

@Istóczy Győző:

ok sem. pontosan azt mondom: ezek sem kulonbek egy centivel sem. csak a pofajuk nagy, hogy de.

A baj az veled is, hogy csak a masikra mutogatsz... ha ok loptak, akkor a fideszt ez felmenti? Ha a ok nem szavaztak meg az ugynoktorvenyt, akkor azok, akiknek emiatt meg iszonyu nagy pofaja volt most farkat behuzva ok sem szavazzak meg, az ugy rendben van? Csolatasod van?

En nem allok egyik oldalon sem, ezt talan eszre kene venned. De sajna egy elvakult fideszesnek aki nincs veluk az ellenuk van, tehat kommunista meg ballibsi meg minden szar, amit ok sem ertenek, csak a szajukba adtak.

lstóczy Győző · http://kuruc.info 2014.06.04. 21:03:18

@ex-dr. vuk: Az igazság az hogy a Fideszben ugyanúgy vannak volt ügynökök, csak megyó legalább bevallotta.
nálunk a rabbi kiprédikálta őket, tudtuk ki az.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.06.04. 21:37:44

@s: sztem tudod a válaszomat

Jedburgh, Darius R. (törölt) 2014.06.04. 21:50:13

@DrGehaeuse: Szerintem Mo minden háborút elveszített az utóbbi 500 évben, azokat feldolgozni, megérteni nem volt képes. Egy nárcisztikus, felsőbbrendű önkép párosul a veszteségek és a szomorú valóság táplálta kisebbrendűségi érzéssel, agressziót váltva ki a lakosság nagy részében, amit Orbán jó érzékkel felismert és azonosul is vele, saját személyiségének érintettsége okán. Ezt kihasználva képes maga mögé állítani a többséget.
Érdemes lenne megfogadni Kovács László, ex-kommunista, jelenlegi szocialist bon-mot-ját: "Tanuljunk meg kicsik lenni". Akik megtanultak azok lenni (pl. Ausztria) fényévekkel vannak előttünk.

Jedburgh, Darius R. (törölt) 2014.06.04. 21:55:38

@HaFr: Illetve alátámasztatott már eddig is.
Javaslom elolvasásra Debreczeni József Arcmás c. könyvét 2009-ből. Minden, amit leírt akkor, azóta megvalósult. Az 1990-es Orbánban benne volt a 2014-es Orbán, legfeljebb még ő sem tudta ezt magáról.

Jedburgh, Darius R. (törölt) 2014.06.04. 22:01:43

@Narancskommunista: Nagyjából én is ugyanezt mondom, történelmi távlatba kell helyezni a dolgokat és akkor ugyanott vagyunk.

unionista (törölt) 2014.06.05. 12:51:24

@nyünyüge:
rendben. hálózati operátor és rendszerintegrátor. na most akkor ehhez mégis hogy kapcsolódik egy médiaportfolió. legfeljebb úgy, hogy telekom mobil internet és kábelszolgáltatást is végez. de egy távközlési vállalatnak az esetleges média üzletágát mégis csak érdemes leválasztania. ha pedig veszteséges, akkor felszámolni (iwiw), vagy eladni (előbb-utóbb nyilván ez lesz az origo sorsa).

ha én a fideszben ülnék, akkor többek között az origo-index-startlap egyesítésén munkálkodnék. a miniszterelnökség rendelkezik azzal a politikai felhatalmazással és pénztőkével, amivel ezt végre is tudja hajtani. a telekom megrendeléseket kapott, az index tulajdonosa takarékbankot. a sanoma kivonulófélben van. őket is támadták rendesen. szabó györgy ügy. ha az internetes portálok egyesítése sikeres lesz, akkor a fidesz minden eddiginél nagyobb médiafölénnyel rendelkezhet. egy komplett médiabirodalommal. mert ugye ott vannak az óriásplakátok, az ingyenes nyomtatott napilapok. a nagyobb reklámfelületeket a közlekedési vállalatok és a sportklubok biztosíthatnak. de ezek is pártirányítás alatt állnak. az egyébként nyilvánvalóan tisztességtelen bónuszok megszüntetésével kiiktatják a külföldi médiaügynökségeket. ezzel szemben az atv-népszava-klubrádió vonal áll.

a radikális liberálisok (hvg, 444, gawker) ettől nyilván próbálnak majd távolodni. az "elhajló" mérsékelt konzervatívok pedig ehhez közelítenek. ezen kívül ott lesz a youtube és a facebook. kalózárdiók, ustream.tv. de ezekkel legfeljebb városokat lehet majd visszafoglalni. a politikai pártok szakértői másodvonala (amelyik ott marad a kiüresedő önkormányzatokban) és a független értelmiség kapcsolódhat össze a helyhatóságokban. helyi szinten nyerhetik meg a csalódott jobboldali választókat. de ez valószínűleg egy hosszabb folyamat lesz.

a kormányt a külföld fogja megbuktatni. amikor úgy gondolják, hogy a szocialisták többsége biztosított. és az együtt kormányképes.

DrGehaeuse 2014.06.05. 12:59:33

@Narancskommunista:
Én versenyhelyzetről nem beszélnék ott ahol a versenyszabályokat dögkeselyűk éa sakálok írták (89-es mutyi). Majd pedig a birkákat beterelték egy karámba ahol hiénák az ellenfelek.

DrGehaeuse 2014.06.05. 13:00:33

@DrGehaeuse:
Ja és a mirkákkal nem is a tényleges (lemutyizott) versenyszabályokat közölték.

fidesz 6 tagkönyv 2014.06.05. 18:33:05

@s: Ez a beszéd Öcsém.Igazad van mindenki fasz.
süti beállítások módosítása