1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2014.06.03. 19:36 HaFr

Mi állhat az utóbbi napok fideszes agressziója mögött?

http://www.anunews.net/blog/wp-content/uploads/aa-European-Union-in-crisis.jpg

Azokon túl, amikről a legutóbbi posztban írtam (Szabadság téri emlékmű, az önkormányzati választási törvény Budapestet érintő átalakítása, a kommentelésre vonatkozó AB-döntés, a civilszervezetek és a velük kapcsolatban álló személyek listázása, a reklámadó és várható kiterjesztése a közösségi médiára, a választási ajánlóíveken szereplő nevek eltitkolása, ma reggel az Origo főszerkesztőjének kirúgása), különösen fülsértő volt Szájer szájából hallani, ahogy Juncker jelölését "hatalomátvételi kísérletnek" aposztrofálja, jelesül a nemzetállamok fölött. Tudvalevőleg Orbán veszített abban a harcban, amit az elnökválasztással kapcsolatos néppárti pozíció megfordítása ellen vívott, és tudjuk, nem szeret veszíteni -- innen az új, az eddigieknél is militánsabb frazeológia. Én a "nemzetek Európájának" pártján állok, de rosszul viselem a verbális háború nyilvánvaló, tudatos eszkalálását. Különösen a tudatos eszkalálását.

Biztos vagyok benne ugyanis, hogy ami most folyik, csak egy nagyobb tervbe illeszkedik, és ez a terv lehet éppenséggel annak előkészítése, hogy az ország (ami azt illeti, Orbán vágya szerint minél több ország, Putyin vágya szerint pedig mindegyik ország) távol tartsa magát egy föderális EU-tól. Ennek olajozottabb elfogadtatása érdekében idehaza eltűnjenek az EU-párti hangok a médiából, és tovább közeledjünk az ázsiai politikai kultúrához. Az Origo megfegyelmezése különösen fájdalmas azért, mert a német állam résztulajdonában álló anyavállalat cége teszi ezt, ami azt jelenti, hogy a demokrácia ügye messze nem olyan fontos a németeknek sem, mint a pénzük. Ez lenne a stratégiai szerződések titkos záradéka, pecsét a big biz big gov szisztémán?

A nyugatos értékrendszerű, jogállami érdekű kisebbség passzivitása ma minden nappal közelebb löki az országot a katasztrófához. A mai, Kossuth téri tüntetés egy jó kezdet az ellenállás magára találásában. De csak a kezdet.

192 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr636264054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Istóczy Győző · http://kuruc.info 2014.06.04. 13:39:45

@HaFr:

Tehát tip-off point.

A bolsiknak ezzel kellene kampányolniuk ezentúl.

Zabálni fogják a zemberek a tip-off pointot.

Ha valamivel, hát tip-off pointtal lehet végre megbuktatni a Zorbánt.

Milyen kár, hogy nem az amcsi kongresszus zsidai, valamint a Deutsche Telekom, a Radio Télévision Luxembourg és a Raiffeisen vezető részvényesei szavaznak nálunk, hanem a magyarok!

Ad Dio 2014.06.04. 13:41:09

@Lexa56:

Egyébként én elmondom hogy szerintem mi a szitu (hogy legyen még egy légbőlkapott verziód :-DDDD ).

Normális esetben a pártfüggetlen (értsd: miden ellenzéki számára elfogadható) kritikus hangvétel egy-egy online portálon üzletileg jó dolog. A netes közönség erre szívesen kattint. Gondolj csak az index "pálfordulására" 2010-ben. És ez így van rendjén.

Viszont jelenleg a magyar politikai élet cseppet sem normális. Ugyanis a politikai ellenzék egy rakás idiótából, elmebetegből és tompikából áll. Ráadásul kétpólusú, ami két pólus nagyon nem hozható össze (vagy szerinted sikeres lenne egy kurucinfo-index közönségtalálkozó?). Röviden: nincs közönség, csökken a látogatottság, dől a biznisz. Mit lehet ilyenkor tenni? Irányt váltani. pl. a bulvár felé.

Na, ilyenkor cserélsz egy főszerkesztőt. Sőt: jó eséllyel a publicistákat is lecseréled olyanokra, akik ezt jobban hozzák. Mit tesz ilyenkor a publicista? Teljesen érthető módon önvédelembe kezd.

Nem mondom hogy ez történt, de a rendelkezésre álló információk szerint ez sokkal valószínűbb.

Persze ha valaki végre felhozna valami olyan tényt ami más megvilágításba helyezné a dolgokat, én meggyőzhető lennék.

Istóczy Győző · http://kuruc.info 2014.06.04. 13:44:26

@Moin Moin:

Pedig de jó is lenne, ha küldené a bőrkabátos "német" szoci a lovasságot!

De szerencsére a Merkel rendes, és megvéd tőle. Múltkor is megsimogatta a fejünket, és mégsem küldött lovasságot, pedig atombombát is dobhatott volna ránk.

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.06.04. 13:47:04

@Istóczy Győző: 'Tehát tip-off point.

A bolsiknak ezzel kellene kampányolniuk ezentúl.

Zabálni fogják a zemberek a tip-off pointot.'

HaFr-nek van érzéke a zemberekhez, pártja a PKP mondjuk nem tudott indulni a választáson.

Istóczy Győző · http://kuruc.info 2014.06.04. 13:47:31

@WLaci:

Ha lett volna szabad sajtó Horn Pufi elvtársad idején, és nemcsak olyan, amit még a 3/3 idején, a pártállamban építettek fel acsádiakkal és más zsidóbűnöző besúgókkal, akkor Horn Pufinak sem lenne ilyen jó az emlékezete még a ti 25%-os köreitekben sem.

Szelid sunmalac 2014.06.04. 13:50:27

Kedves Hafr! Ugye te sem gondoltad komolyan, hogy a nemetek fogjak megvedeni a magyar demokraciat? Kulonosen ket okbol nem: 1. az EU-hoz mindenki onkent csatlakozik, bizonyos feltetelekkel. Ezeket a felteteleket minden orszagnak maganak kell biztositania, nem a tobbi resztvevonek 2. Azokutan, ahogy a kormany viselkedik veluk szemben?!
A nemetek - joggal - hiszik, hogy minden EU tagorszag elkotelezett a demokratikus ertekek mellett. A nemetek gyakorlatilag el sem tudjak kepzelni, hogy valaki(k) egyaltalan abba az iranyba mennenek, mint a magyarok, hiszen onszantukbol EU tagok.
Egy ceg meg aztan vegkepp nem fog politikai csatarozasokat kezdeni elvi okokbol. Ott ugyanugy vannak reszvenyesek/tulajdonosok, akiknek meg kene indokolni, hogy gyerekek, mi most azert termelunk veszteseget nektek, hogy a magyarokat megvedjuk a sajat valasztott kormanyuktol.

nu pagagyí 2014.06.04. 13:50:38

@Istóczy Győző: Meg is szavaztak a magyarok 44%-ot a Fidesznek, amit ők azonnal 100%-os hatalommá transzformáltak és azon ügyködnek, hogy a többséget megfosszák a jogaitól és vagyonától. Ennyit a hazug Fideszről, jöhet a következő.

Istóczy Győző · http://kuruc.info 2014.06.04. 13:51:34

A zemberekkel van a baj.

Hiába látja az egész felvilágosult Magyarország, tehát az újlipótvárosi értelmiség, hogy mit kellene tenni (gyurcsányira szavazni), ha a reakció buta, mint a tök.

Sajnos a vidékiekhez nem jutnak el a hírek a Parlament előtti Hitler-emlékműről, és hogy az Orbán nem támogatja, hogy a Juncker legyen az ET elnöke.

Azonnal kampányba kell fogni, és felvilágosítani őket, vagy elvenni a választójogukat.

Istóczy Győző · http://kuruc.info 2014.06.04. 13:53:57

@Kón Bandit:

Na és? Fodor Gabriella sem tudott elindulni, mégis kapott egy kényelmes széket, irodát, kocsikulcsot, 80 millás támogatást, plusz az SZDSZ többszáz millás adóssága miatt sem baszogatják.

Ma már ő a Liberálisok Egyetlen Igazi és Hiteles Képviselője.

Egy jó kommunikációs tanácsadóval a posztoló értelmiségi is eljuthatna erre a szintre.

Blogger Géza 2014.06.04. 13:56:15

@WLaci: Ez urban legend. Soha nem kellett alkotmánymódosításhoz 4/5. Csupán az "új alkotmány előkészítésének szabályairól szóló országgyűlési határozat elfogadásához" kellett volna az országgyűlési képviselők négyötödének szavazata. (Soha nem volt ilyen szavazás.) Egy csupán kihasználatlan adminisztratív kirakatszabály volt, amelynek semmi jelentősége nem volt, hiszen egyáltalán nem kezdett a Horn-kormány semmiféle alkotmányozásba, örült, ha kezelni tudta a csődöt, és egyben tudta tartani a koalíciót. Ettől még sem új alkotmány elfogadásához, sem módosításhoz nem kellett soha 2/3-nál nagyobb többség.

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.06.04. 13:58:02

@Istóczy Győző: Fodornak ez nagy visszalépés, szar lehet neki visszagondolni hogy Orbán is lehetne.

Blogger Géza 2014.06.04. 13:58:43

@Kón Bandit: Biztos elindult, csak nem ért oda. Beleütközött a tip-off pointba, és eltévedt. Van ilyen, na.

unionista (törölt) 2014.06.04. 14:01:15

@ParaZita2:
ne viccelj már. ezt azt jelenti, hogy független a polgármester és a képviselőtestület is. lehet tóth józsef a polgármester angyalföldön de ezzel egyidőben nem lehet párttag. és ugyanígy pokorni a xii kerületben. hogy jön ehhez a vízum. egyszerűen nem párttitkárok vezetik a városokat. és látszik, hogy ez mennyire nem aktuális. a nép a hozzád hasonló fazonokból áll. akik képtelenek elképzelni azt, hogy nem a lakosság nem egy párttól lesz polgárosodott. hanem attól, hogy megszervezi saját magát. mégpedig klasszikus liberális eszközökkel. a városokban és a városkörnyéken. szóval ez egyelőre esélytelen. de nem lesz másik út. csak az, hogy a külföld megbuktatja a kormányt. orbán magától átül a sándor palotába. onnantól kezdve irányíthatatlanná válik a "gyorsnaszád".

nu pagagyí 2014.06.04. 14:02:10

@Istóczy Győző: Összekeversz valamit. Horn idejében is rengeteg jobboldali médiakezdeményezés volt csak nem volt rá kereslet. Kb. ugyanannyian olvasták, mint a mai jobboldali hírharsonákat, amelyeket a szerény mazochista olvasótábor nem tartana el.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.06.04. 14:05:53

Örülök, hogy a mai nap én foglalkoztathatom a Fidesz összes trollját. Welcome, comrades.

Istóczy Győző · http://kuruc.info 2014.06.04. 14:08:35

@Blogger Géza:

Gyakorlatilag a sztálinista alkotmány lecserélését akadályozta meg ezzel a szabállyal Horn Pufi.

Acsádiék meg 20 éve demokratázzák emiatt a gyilkos pufajkást.

Istóczy Győző · http://kuruc.info 2014.06.04. 14:09:27

@nu pagagyí:

1945 és 1990 között mi volt itt, nem emlékszel véletlenül?

Istóczy Győző · http://kuruc.info 2014.06.04. 14:10:53

@HaFr:

Ha elfogynak az "érvek", jön a nácizás. Meg a trollozás.

Azt hiszi a nyuszi, hogy nagyobb fiú, ha beszól, miközben elfut.

Ad Dio 2014.06.04. 14:13:06

@HaFr:

Akad itt troll bőven. Mindkét irányból :-/.

Tiszteletteljes javaslatom arra irányulna (ha kikérnéd a véleményemet - ha nem akkor ignoráld), hogy ha nem akarsz trollt etetni, akkor kicsit legyen konkrétabb, objektívebb, jobban alátámasztott a publikált anyagod. Akkor kevésebb hely jut a trollseregnek.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.06.04. 14:16:11

@Ad Dio: Semmi baj nem volt ezzel. Minden, amit írok, alá lesz támasztva néhány hónapon vagy éven belül. Sajnos, ez a trend. Csak győzzük kivárni.

Istóczy Győző · http://kuruc.info 2014.06.04. 14:16:56

@Ad Dio:

Belekap tíz dologba, abból 5 a soros (sorstalan) ballib hisztitéma, 3 vitatható, de adott körülmények között helyes lépés, 2-ben talán igaza is lenne, de azokat sem tudja megfogalmazni.

Ahelyett, hogy 1 dologra koncentrálna, és abba tolná a tétet.

Aztán ha szétkapják a faszságait, megsértődik és trollozik.

Közben a Fidesz tiszteletet kér a magyaroknak, és nyer.

Az "értelmiség" pedig nem érti, mi van. És azt hiszi, hogy a "Magyarinfó" tüntetése valami új kezdete. Ez a tragikus, nem a kormányzás.

Istóczy Győző · http://kuruc.info 2014.06.04. 14:17:44

@HaFr:

Hány éve is váteszkedsz? Szerintem több, mint ahány szavazatot kaptál.

nu pagagyí 2014.06.04. 14:19:14

@Istóczy Győző: Nem voltak piaci viszonyok, ahogy most sem. Ha az 1945-1987 közötti viszonyokra vagy kíváncsi nézz körül! Olyanok voltak a körülmények, mint manapság, még a nevek is stimmelnek: Lázár János.

Istóczy Győző · http://kuruc.info 2014.06.04. 14:24:30

@nu pagagyí:

Hát igen. Gyakorlatilag ugyanaz a kettő.

Nem is értem, a mostani rendszerrel akkor mi a bajod. Hiányolod a tankokat, a tömegbe lövetéseket, az akasztásokat, a körmösöket, Körmöséket?

nu pagagyí 2014.06.04. 14:32:08

@Istóczy Győző: Kádár már nem nagyon lőtt tömegbe, elég volt az, hogy mindenki egzisztenciálisan kiszolgáltatott volt a rendszernek és eltitkoltak minden releváns információt az ország helyzetéről. Azért adtak teret azoknak, akiket érdekelt a közélet: felvonulhattak az akkori Békemenettel tiltakozni Angéla Davis szabadon engedéséért.

Ad Dio 2014.06.04. 14:33:19

@HaFr:

Nem kell mindent egyformán látnunk.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.06.04. 14:35:21

@Ad Dio: persze, semmi gond ezzel, élvezem a helyzetet, különben miért csinálnám

ParaZita2 2014.06.04. 14:36:41

@unionista:
(én meg nem a kiskirályságról beszéltem, hanem valóban egy szakadár megoldásról) Engem hidegen hagy Bp. összes belügye, csak annyi a bajom vele, hogy vízfej és aránytalanul sokba kerül a "külvilágnak".
Idézlek (rendben?):
"...
a nép a hozzád hasonló fazonokból áll. akik képtelenek elképzelni azt, hogy nem a lakosság nem egy párttól lesz polgárosodott
..."
What R U talkin' about, bro'?
Az kétségtelen, a magyar nép elég birka, ha erre utalsz a továbbiakban és sok reménykeltő mozzanat
aligha mutatkozik.

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.06.04. 14:36:53

@nu pagagyí: 'mindenki egzisztenciálisan kiszolgáltatott volt a rendszernek és eltitkoltak minden releváns információt az ország helyzetéről.'

Az mszp is szerette a minimálbéreseket, a nyuggereket meg még most is szeretné, meg átbaszni az Eustatot deficitügyben. Volt kitől tanulni.

Istóczy Győző · http://kuruc.info 2014.06.04. 14:44:33

@nu pagagyí:

Kádárnak ezrek vére tapad a kezéhez, és százezreket lehetetlenített el, miközben milliókat tartott a nyomorban, miközben az 1955-ben felszabadult Ausztria például fénysebességgel húzott el mellettünk.

Annak a kornak az üzemeltetői, rajongói, mosdatói, mint például te is, jelentős számban itt maradtak a nyakunkon a rendszerváltás után is, sőt sokan közületek akkor virágoztak csak ki igazán.

Istóczy Győző · http://kuruc.info 2014.06.04. 14:46:30

A kommunista férgeken kívül arra senki nem vetemedett, hogy lezárja a határokat, hogy elmenekülni se lehessen a zsarnokság elől.

Aki ma egy gyékényen árul az utódpárttal, aki az ő jelszavait harsogja, az hazaáruló.

nu pagagyí 2014.06.04. 14:50:27

@Istóczy Győző: Fodor is ügyes, de a kimutathatatlan támogatottságú pártja élén álló Tömjén elvtársat senki nem űberelheti. Fodorék legalább önállóan próbálkoztak egy időközi választáson. Az alpakka öltönyös állatgyilkos pedig már rég elfelejtette, hogy ő állítólag egy önálló párt elnöke.

unionista (törölt) 2014.06.04. 14:54:58

@ParaZita2:
egyáltalán nem gondolom, hogy ez mostanában időszerű. csak azt, hogy ez egyelten lehetőség. de nem mostanában.

Istóczy Győző · http://kuruc.info 2014.06.04. 14:56:57

@nu pagagyí:

Van viszont Semjén és Fodor között egy jelentős különbség: előbbi nem vitt csődbe semmit, ellentétben a szakértői oldal liberális prominensével.

Abban viszont megegyeznek, hogy ezzel mindkettő a saját oldalának hagyományait követi.

nu pagagyí 2014.06.04. 14:58:17

@Istóczy Győző: Nem figyeltél. Nekem a mostani rendszer azért nem tetszik, mert úgy működik mint a Kádár-rendszer. Ezt írtam le, de olvasd el újra. Nem kell nyílt terror ahhoz, hogy elviselhetetlen legyen egy rendszer.

turista a saját országában 2014.06.04. 15:01:21

"Az Origo megfegyelmezése különösen fájdalmas azért, mert a német állam résztulajdonában álló anyavállalat cége teszi ezt, ami azt jelenti, hogy a demokrácia ügye messze nem olyan fontos a németeknek sem, mint a pénzük."

A Magyar Telekom - eminek ugyebár a DT a tulajdonosa - nemrég kötött partnerségi megállapodást a kormánnyal. Ez a gyümölcsöző partnerséget pedig - pénzről van szó, és pozíciókról - fenn kell tartani. Ebben szálkának helye nincs.

Istóczy Győző · http://kuruc.info 2014.06.04. 15:03:40

@nu pagagyí:

Most viszont el lehet menni, ha nem tetszik.

A választók nagy többségének nincs semmi különösebb gondja a kormányzással, mi több, a megjelent választók 50% körüli része folyamatosan támogatásáról biztosítja.

Ti viszont még az ellenzékiek között sem vagytok többségben.

100 fős tüntetésekről vizionáljátok évek óta, hogy azok a kormány elsöprésének első lépései.

Istóczy Győző · http://kuruc.info 2014.06.04. 15:04:41

@nu pagagyí:

Fodor Gabriella a pártodat, az SZDSZ-t.

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.06.04. 15:09:37

@turista a saját országában: 'Az Origo megfegyelmezése különösen fájdalmas azért, mert a német állam résztulajdonában álló anyavállalat cége teszi ezt, ami azt jelenti, hogy a demokrácia ügye messze nem olyan fontos a németeknek sem, mint a pénzük.'

Na ha ez hamarabb leesik a bolsiknak akkor nem kellene hazaárulásért felelniük halálukig.

s 2014.06.04. 15:09:59

@Istóczy Győző: Mint kövérlacafaca, mszmp ribanc?

ILOVEHUNGARY 2014.06.04. 15:13:29

Akkor ismét egy kis adalék! Csak hogy gondolkodjatok el hogy kik miatt veszekszik az ország!Nyugodtan behelyettesítheti mindenki a személyeket mostani pártnként ahogy szeretné!!!!

Kövér László : KISZ-titkár, Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottsága alá tartozó Párttörténeti Intézet tudományos munkatársa (az egyetem elvégzése után azonnal, mivel a nagypapa 1919-es VÖRÖSKATONA VOLT, az egész Kövér család ebből élt a Kádár rendszerben)
Orban Viktor – Gimnaziumi, majd egyetemi KISZ titkar (Orban apuka parttitkar volt )
Mikola Istvan – Hazafias Nepfront, elnök
Fonagy Janos – MSZMP tag
Vonza Andras – MSZMP tag
Szabadi Bela – MSZMP tag, munkasör
Varga Mihaly – KISZ titkar
Rogan Antal – KISZ titkar
Deutsch Tamas – KISZ titkar
Orban Győző – parttitkar (Orbán anyuka pedagogusi palyat cserelte fel egy partbizottsagi allasert.)
Pozsgai Imre – MSZMP KB tag
Szürös Matyas – MSZMP KB tag
Stumpf Istvan – MSZMP tag, Hazafias Nepfront alelnök
Jarai Zsigmond – MSZMP tag, kormanytag, III/2 ügynök
Matolcsy György – MSZMP tag, III/2 ügynök
Martonyi Janos – MSZMP tag, kormanytag, III/2 ügynök
Chikan Attila – MSZMP tag
Pinter Sandor – MSZMP titkár
Balogh Gyula - MSZMP tag,
Boros Imre MSZMP-titkár, III/II együttműködő D-008
Boross Péter - MSZMP tag, DÉLBUDA III/III
Chikán Attila - MSZMP tag,
Csintalan Sándor - MSZMP és MSZP tag, jelenleg a Fidesz és a HÍR TV ideológiai
Deutsch Tamás - KISZ titkár,
Fónagy János - MSZMP tag,
Hoffmann Rózsa - MSZMP tag (önéletrajza szerint ezt a kompromisszumot kényszerből megkötötte)
Kerényi Imre - MSZMP alapszervezeti titkár,
Ligetvári Ferenc - MSZMP tag,
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Istóczy Győző · http://kuruc.info 2014.06.04. 15:13:31

@s:

Amikor tegnap kipukkantál, nem maradt más belőled, mint egy kupac fos. Összeálltál a napsütésben?

Istóczy Győző · http://kuruc.info 2014.06.04. 15:15:21

@ILOVEHUNGARY:

Orbán például melyik egyetemen volt KISZ-titkár, "elvtárs"? Forrás erről?

nu pagagyí 2014.06.04. 15:16:18

@Istóczy Győző: Békeidőben a társadalmi szolidaritás szétverői, az egyéni boldogulási lehetőségek felszámolói, az intézményesített korrupció haszonélvezői a hazaárulók, ami egy háborús helyzetben azonnal meglátszik. Ütőképes hadserege csak olyan országoknak lehet, amelyekben a katonák a sajátjukat is védik (vagyonukat, jogaikat), a földesúrért csak mérsékelt lelkesedéssel, leginkább kényszer hatására harcolnak.

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.06.04. 15:17:18

@ILOVEHUNGARY: 'Pozsgai Imre – MSZMP KB tag
Szürös Matyas – MSZMP KB tag'

- soha semmi közük nem volt a fideszhez, de az MSZPben vezetők lettek a rendszerváltás után.

Istóczy Győző · http://kuruc.info 2014.06.04. 15:17:47

@ILOVEHUNGARY:

"Szabadi Bela munkasör" (sic!)

Hiteles listának tűnik egyéb szempontból is.

Véletlenül sem olyannak, mint amit egy jelenleg Londonban a feketemosogatói alkalmi munkája után járó segílyből élő bukott cipőfelsőrész-készítő rakna össze az ötödik kanna bor után. Vagy mint amilyet Török "Töcsi" Zsolt küldene el a pártblogoknak.

ILOVEHUNGARY 2014.06.04. 15:20:14

@Kón Bandit: eRRE ÍRTAM HOGY MINDENKI BEHEJETTESÍTHETI ABBA A SZARKUPACBA AMELYIKBE SZERETNÉ!!!

Istóczy Győző · http://kuruc.info 2014.06.04. 15:20:18

@Kón Bandit:

Eközben az MSZP néven megújuló MSZP első elnöke a gyilkos Nyers Rezső elvtárs volt, a második a szintén gyilkos Horn Pufi. Utána nem tudom a pontos sorrendet fejből, de hasonlóak voltak azután is. Talán Mesterházy volt az első, aki nem is gyilkos, nem is hazaáruló, nem is ügynök, nem is tartótiszt volt. Most már oda jutottak, hogy Molnár Zsolt egyenesen azzal bukott le, hogy hazafi volt fiatal korában. Igaz, ki is csinálták emiatt a munkásőrök.

ILOVEHUNGARY 2014.06.04. 15:21:21

@Istóczy Győző: Kannás bort szerintem te iszol mert mi történelmi borvidéken lakunk!Igaz a vizfejben olyan nincs de még föld sem!

nu pagagyí 2014.06.04. 15:22:17

@Istóczy Győző: A folytatjuk program még nem fejeződött be, egyelőre valóban el lehet menni, de miért menne a többség? Sokkal racionálisabb lenne, ha csak azt a fácánozó kisebbséget zsuppolnánk ki, akik megpróbálják kisajátítani az egész országot.

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.06.04. 15:23:29

@Istóczy Győző: Ne feledkezz meg Gyurcsányi Apró Piroska nagyapjáról se, aki szintén gyilkos.

A gyilkosoknak nagy vonzalmuk van az eszdéeszemeszpé kultúrkörhöz.

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.06.04. 15:26:54

@nu pagagyí: 'Sokkal racionálisabb lenne, ha csak azt a fácánozó kisebbséget zsuppolnánk ki, akik megpróbálják kisajátítani az egész országot.'

Erre akkor lenne esély ha legalább a prolikat fel tudná hergelni az MSZP a középosztály ellen.

Ez régen ment. A prolinak tökmind1 hogy a multinál vagy az Uraknál zsellér.

A középosztálynak nem mind1, hisz ők is részesednek a magyar arisztokrácia kinevelésének hasznából.

nu pagagyí 2014.06.04. 15:34:00

@Kón Bandit: A középosztályt békén hagynám, ugyanolyan kiszolgáltatott, mint a prolik csak ők még hazudnak is maguknak, cinizmusukat ideológiává transzformálják.

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.06.04. 15:35:05

@nu pagagyí: Bajnai és az MSZP viszont nem hagyná békén, benne volt az adóprogramban.

s 2014.06.04. 15:35:15

@Istóczy Győző: Kurva anyádat hányszor basztad szájba az éj leple alatt, te fostalicska, nemesnek látszani akaró szalonbuzi. Attól nem leszel elit, hogy annak képzeled magad. Elhitted orbánnak, hogy már nem kell a kiemelkedő teljesítmény, mert neked jár a kacsamáj a libamájjal. Tudod mi jár neked, te hatökör? A cirrózisos mostohaapád gépolajba belebaszott mája. Miután a gecijét már kiszopatta veled tíz éves korodban, hülyegyerek. Értelmi fogyatékos elmeháborodott vadbarom. Dugjál fel a szétbaszott seggedbe egy zselés szaloncukrot és töprengjél el azon, mi a faszért lettél ennyire kibaszott hülye.

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.06.04. 15:47:09

@ex-dr. vuk: Ez az ember a forrás:

2002-től előbb az Magyar ATV-n „Sajtóklub”, majd 2004–2009 között az Magyar Televízióban „Lapozó” címmel vezetett politikai elemzőműsort.

hehe

ex-dr. vuk 2014.06.04. 15:50:42

@Istóczy Győző: milyen utodpart?.. jelenleg a fidesz tettekben kommunistabb barkinel.
hatarlezaras meg nincs, de meg lehet. addig szerencsere hosszu az ut, mert az EU-bol es schengen-bol is ki kell lepni, de 4 ev alatt nem is lehetetlen. Es akkor nem marad mas ott, csak a begeto birkak.

nu pagagyí 2014.06.04. 15:50:45

@Kón Bandit: Nem az adó mértéke cseszi meg a középosztályt, hanem az önálló boldogulás lehetőségeinek hiánya. Manapság seggnyaláson kívül más lehetőség nincs előttük. Marekné Pintér Aranka és Simicska Lajos segge elég szűkös választéknak mondható.

ex-dr. vuk 2014.06.04. 15:52:44

@Kón Bandit: es ennek mi koze ahhoz, hogy orban es dajcs kezenfogva kiszes volt?... vagy tan ezzel azt akarod mondani, hogy nem igaz?... elhiszem, hogy viktorka ma mar szivesen letagadna. ha sikerulne neki, Orwell megnyalna mind a 10 ujjat, ha elne...

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.06.04. 15:53:18

@nu pagagyí: 'Nem az adó mértéke cseszi meg a középosztályt, hanem az önálló boldogulás lehetőségeinek hiánya.'

Kár hogy az MSZP nem mondott ilyet a kampányban, akkor boiztos megválasztják..:)

Röviden: de, az adó mértéke cseszi a középosztályt, és köszöni boldogul

'Manapság seggnyaláson kívül más lehetőség nincs előttük. Marekné Pintér Aranka és Simicska Lajos segge elég szűkös választéknak mondható.'

- van neked középosztálybeli ismerősöd egyáltalán?

Istóczy Győző · http://kuruc.info 2014.06.04. 15:55:36

@Kón Bandit:

Nemcsak a gyilkosoknak. Azoknak is, akik mindig kínosan ügyeltek rá, hogy a tárgyalásig véletlenül se haljon meg a kihallgatott, sőt ott egészen jó formát mutasson.

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.06.04. 15:55:55

@ex-dr. vuk: Na akkor még1x.

Olyan ember írja a könyvében hogy Orbán KISZes volt, aki Orbán tanácsadója volt, aki kirúgta, majd a fószer a Gyurcsányi rendszer seggét nyalta bosszúból az ATV-ben agitproposként.

Ez is forrás, csak a helyén kell kezelni, ez D. József véleménye.

Istóczy Győző · http://kuruc.info 2014.06.04. 15:57:44

@ex-dr. vuk:

De még lehet. Hogyne.

Nektek már 1985-ben is az Orbán volt az ellenségetek, ez azóta sem változott.

Az sem, hogy a jóslataitok sehogy sem akarnak bejönni, pedig rendesen tesztek érte.

Az ország bedőlésére mennyi pénzzel fogadtatok?

Nem hiányzik?

Jól jönne most, nem?

ILOVEHUNGARY 2014.06.04. 15:58:14

Azért az is elég furcsa hogy hétfőn hatodszorra meszelték el azt a javaslatot hogy nyissák meg az átkos 3/3 és 3/2-es aktáit!

Istóczy Győző · http://kuruc.info 2014.06.04. 16:08:03

@Kón Bandit:

D. József? Egy szarházi besúgó volt mindig is. Amikor erre Orbán rájött, úgy kibaszta a szalonból, hogy a saját taknyán csúszott a haverjaiig, meg-megpattanva néhány kiálló macskakövön.

Istóczy Győző · http://kuruc.info 2014.06.04. 16:14:10

Én egyébként benne vagyok a kommunista múlt teljes lezárásában.

Az MSZMP fizetett funkcionáriusai esetén a defenesztrációt, a párttagok esetében pedig a lusztrációt (aktív és passzív választójogtól való megfosztást) támogatnám.

Gazdasági társaságokban és a közszférában sem engedném őket szerepet vállalni, és általában is eltiltanám őket a közügyektől és a közszerepléstől alanyi jogon, külön eljárás nélkül.

Aki ezt a múltját eltitkolja, és a szabályokat megszegi úgy, hogy ez később kiderül, bűncselekmény miatt 2-től 8-évig büntetném.

Támogatjátok, "elvtársak"?

Most tessék kemény, határozott igent mondani minden magyarázat nélkül, ha ekkora demokraták lettetek.

ILOVEHUNGARY 2014.06.04. 16:17:00

@Istóczy Győző: Támogatom csak akkor a parlament fele üres lenne ha nem az egész!!!

Istóczy Győző · http://kuruc.info 2014.06.04. 16:21:33

@ILOVEHUNGARY:

Mi az a "csak" az igen után?

Támogatod, csak?

Ha igazán tetszik az ötlet, remélem, más blogokban is viszontlátom tőled, ezzel segítvén a javaslat népszerűsítését. Egyenlítőn, Kettős Mérce Magyarinfón, Vincenten, Mandineren, ahol csak jársz, mindenhol nyugodtan, forrásmegjelölés nélkül is.

ex-dr. vuk 2014.06.04. 16:27:05

@Istóczy Győző: "volt az ellenségetek"

Marmint kiknek? Most milyen csoportba tartozom bele nalad vajon? :D
1985-ben Orban meg sehol nem volt (meg en se), miert aggodtam volna erte? Hulyeseget beszelsz.

De semmi gond, majd megerzed a sajat borodon. En mar nem, mert elzuztam messzire.

ex-dr. vuk 2014.06.04. 16:28:17

@Kón Bandit: marmint egy teny (miszerint Orban KISZ titkar volt) csak egy "velemeny" ???

omg

ex-dr. vuk 2014.06.04. 16:31:11

@Istóczy Győző: en tamogatnam (de persze azt ugye tudod, hogy ezzel a fel fidesz is elhullik azonnal? - eppen ezert, ez soha nem fog bekovetkezni)

Istóczy Győző · http://kuruc.info 2014.06.04. 16:40:55

@ex-dr. vuk:

Fideszezés nélkül is támogatod?

Viszontlátom majd tőled más blogokon ezt az igényedet, vagy csak a fideszezést?

s 2014.06.04. 16:42:21

@ILOVEHUNGARY: Mi a furcsa ezen? Az lenne furcsa, ha nem így lenne.

s 2014.06.04. 16:45:39

@ex-dr. vuk: kövér lacafaca, az mszmp undorító bajszos fattya mikor húz el a retkes gecibe?

s 2014.06.04. 16:49:20

Mindenki mszmps-volt, basszátok meg. Ha nem az lett volna, oda se engedték volna. Kapjatok már fényt. A ma leginkább kommunistázók a legynagyobb kommunisták, azért csinálják, hogy magukról eltereljék a figyelmet. Rohadék karrierista barmok, mindig azt a valagat nyalják, amelyik révén előrébb jutást remélnek. Menjetek anyátok picsájába mind, elmebeteg faszszopók.

Istóczy Győző · http://kuruc.info 2014.06.04. 17:00:05

@HaFr:

Elvtársad a fiúka. Ugyanazt mondja, mint te, csak más szavakkal, és rövidebben.

ex-dr. vuk 2014.06.04. 17:05:36

@Istóczy Győző: ugy tamogatom, ha NINCS KIVETEL!

s 2014.06.04. 17:13:21

@HaFr: Rendben, nem akarom hogy tégedet miattam kúrjanak ki. Csak egyet árulj el nekem. Igazam van, vagy nincsen igazam?

Továbbá, nem azért nem jutunk semmire, mert mindig valaki seggét nyalják a politikusok, miközben lefelé taposnak, holott inkább kellene az őket hatalomba delegálók érdekeit képviselni?

Banánköztársaság vagyunk, mert azzá tett minket ez a szemlélet. Nem a politikus a hibás csak, a közélet a hibás, amelyik ezt addig tűrte, hogy lassan már tenni sem tud ellene.

Istóczy Győző · http://kuruc.info 2014.06.04. 17:51:36

@ex-dr. vuk:

Helyes.

Jó látni, hogy vannak rendes antibolsevisták az utódpárti oldalon is.

ex-dr. vuk 2014.06.04. 17:57:47

@Istóczy Győző:
Hogy erted, hogy "utodparti oldalon"? Ez mit is jelent?

de azt ugye tudod, hogy az ugynoktorvenyt eppen a fidesz akadalyozza tuzzelvassal? Nyilvan nem veletlenul.

Istóczy Győző · http://kuruc.info 2014.06.04. 18:25:32

@ex-dr. vuk:

Miért fideszezel?

Horn Pufiék talán hoztak ügynöktörvényt? Vagy a D-209/Böszme/libatolvaj idején? És csakis egyedül a Fidesz a libás? Nekik legalább az a mentségük megvan, hogy nem ők csináltak pártállami diktatúrát 1945 és 1990 között. Ők ebben az ügyben legfeljebb a rendőr, aki nem kapja el a tolvajt, de nem a tolvaj.

nyünyüge 2014.06.04. 19:56:00

@unionista:
Nana!
A magyar telekom azért jóval több, mint a hálózati operátorok egyike.
Az a bizonyos stratégiai megállapodás sem hálózati operátorságával kapcsolatos.
Meg a T-Systems kormányzati projektjei sem.

ex-dr. vuk 2014.06.04. 20:18:06

@Istóczy Győző:

ok sem. pontosan azt mondom: ezek sem kulonbek egy centivel sem. csak a pofajuk nagy, hogy de.

A baj az veled is, hogy csak a masikra mutogatsz... ha ok loptak, akkor a fideszt ez felmenti? Ha a ok nem szavaztak meg az ugynoktorvenyt, akkor azok, akiknek emiatt meg iszonyu nagy pofaja volt most farkat behuzva ok sem szavazzak meg, az ugy rendben van? Csolatasod van?

En nem allok egyik oldalon sem, ezt talan eszre kene venned. De sajna egy elvakult fideszesnek aki nincs veluk az ellenuk van, tehat kommunista meg ballibsi meg minden szar, amit ok sem ertenek, csak a szajukba adtak.

lstóczy Győző · http://kuruc.info 2014.06.04. 21:03:18

@ex-dr. vuk: Az igazság az hogy a Fideszben ugyanúgy vannak volt ügynökök, csak megyó legalább bevallotta.
nálunk a rabbi kiprédikálta őket, tudtuk ki az.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.06.04. 21:37:44

@s: sztem tudod a válaszomat

Jedburgh, Darius R. (törölt) 2014.06.04. 21:50:13

@DrGehaeuse: Szerintem Mo minden háborút elveszített az utóbbi 500 évben, azokat feldolgozni, megérteni nem volt képes. Egy nárcisztikus, felsőbbrendű önkép párosul a veszteségek és a szomorú valóság táplálta kisebbrendűségi érzéssel, agressziót váltva ki a lakosság nagy részében, amit Orbán jó érzékkel felismert és azonosul is vele, saját személyiségének érintettsége okán. Ezt kihasználva képes maga mögé állítani a többséget.
Érdemes lenne megfogadni Kovács László, ex-kommunista, jelenlegi szocialist bon-mot-ját: "Tanuljunk meg kicsik lenni". Akik megtanultak azok lenni (pl. Ausztria) fényévekkel vannak előttünk.

Jedburgh, Darius R. (törölt) 2014.06.04. 21:55:38

@HaFr: Illetve alátámasztatott már eddig is.
Javaslom elolvasásra Debreczeni József Arcmás c. könyvét 2009-ből. Minden, amit leírt akkor, azóta megvalósult. Az 1990-es Orbánban benne volt a 2014-es Orbán, legfeljebb még ő sem tudta ezt magáról.

Jedburgh, Darius R. (törölt) 2014.06.04. 22:01:43

@Narancskommunista: Nagyjából én is ugyanezt mondom, történelmi távlatba kell helyezni a dolgokat és akkor ugyanott vagyunk.

unionista (törölt) 2014.06.05. 12:51:24

@nyünyüge:
rendben. hálózati operátor és rendszerintegrátor. na most akkor ehhez mégis hogy kapcsolódik egy médiaportfolió. legfeljebb úgy, hogy telekom mobil internet és kábelszolgáltatást is végez. de egy távközlési vállalatnak az esetleges média üzletágát mégis csak érdemes leválasztania. ha pedig veszteséges, akkor felszámolni (iwiw), vagy eladni (előbb-utóbb nyilván ez lesz az origo sorsa).

ha én a fideszben ülnék, akkor többek között az origo-index-startlap egyesítésén munkálkodnék. a miniszterelnökség rendelkezik azzal a politikai felhatalmazással és pénztőkével, amivel ezt végre is tudja hajtani. a telekom megrendeléseket kapott, az index tulajdonosa takarékbankot. a sanoma kivonulófélben van. őket is támadták rendesen. szabó györgy ügy. ha az internetes portálok egyesítése sikeres lesz, akkor a fidesz minden eddiginél nagyobb médiafölénnyel rendelkezhet. egy komplett médiabirodalommal. mert ugye ott vannak az óriásplakátok, az ingyenes nyomtatott napilapok. a nagyobb reklámfelületeket a közlekedési vállalatok és a sportklubok biztosíthatnak. de ezek is pártirányítás alatt állnak. az egyébként nyilvánvalóan tisztességtelen bónuszok megszüntetésével kiiktatják a külföldi médiaügynökségeket. ezzel szemben az atv-népszava-klubrádió vonal áll.

a radikális liberálisok (hvg, 444, gawker) ettől nyilván próbálnak majd távolodni. az "elhajló" mérsékelt konzervatívok pedig ehhez közelítenek. ezen kívül ott lesz a youtube és a facebook. kalózárdiók, ustream.tv. de ezekkel legfeljebb városokat lehet majd visszafoglalni. a politikai pártok szakértői másodvonala (amelyik ott marad a kiüresedő önkormányzatokban) és a független értelmiség kapcsolódhat össze a helyhatóságokban. helyi szinten nyerhetik meg a csalódott jobboldali választókat. de ez valószínűleg egy hosszabb folyamat lesz.

a kormányt a külföld fogja megbuktatni. amikor úgy gondolják, hogy a szocialisták többsége biztosított. és az együtt kormányképes.

DrGehaeuse 2014.06.05. 12:59:33

@Narancskommunista:
Én versenyhelyzetről nem beszélnék ott ahol a versenyszabályokat dögkeselyűk éa sakálok írták (89-es mutyi). Majd pedig a birkákat beterelték egy karámba ahol hiénák az ellenfelek.

DrGehaeuse 2014.06.05. 13:00:33

@DrGehaeuse:
Ja és a mirkákkal nem is a tényleges (lemutyizott) versenyszabályokat közölték.

fidesz 6 tagkönyv 2014.06.05. 18:33:05

@s: Ez a beszéd Öcsém.Igazad van mindenki fasz.
süti beállítások módosítása