1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2014.04.12. 09:52 HaFr

Az antifasizmus értelmetlensége

A szélsőség mindig a közép meggyengüléséből táplálkozik, ezért a szélsőséggel szembeni harc a közép megerősítéséről kell, hogy szóljon. Ehhez a középnek a világban versenyképes, közjó-képes politikával kell rendelkeznie, és abba kell hagynia a szélsőség politikai minősítését. A szélsőség ugyanis nem politikai kérdés, hanem társadalmi (szociális és erkölcsi, rosszabb esetben kulturális). A puszta politikai minősítés a társadalmi kérdés lebecsülését jelzi, és érthetően tovább hergeli a szélsőség táborát, amely majd előbb-utóbb büszkén vállalja fel a náci voltát, egyre inkább az elődök mintái alapján kezd viselkedni is, és a szociális problémából sokkal veszélyesebb kulturális offenzíva alakul ki.

A magyarok nem születésük (genetikailag) vagy kulturális késztetés alapján (genetikusan) "nácik", a szélsőbalos tollforgatók e kedvelt csemegéinek egy "normális" országban már rég a Hadtörténeti Múzeumban volna a helye -- hanem azzá válnak becsapottságukban, mert szegények, polgárosulatlanok és tehetetlenek az elitjeik korrupciójával és pofátlan hazudozásával szemben. Nácivá nem születik, hanem válik valaki -- és ez nagyrészt nem az ő hibája. Van valami mélyen gyomorforgató abban, hogy a mainstream politikusok náciveszéllyel riogatnak, miután hosszú éveken át minden megtettek azért, hogy ez kialakulhasson. Hát eljött a kutyára a dér.

Ha a baloldal a fasizmussal házal, azzal önmaga inkompetenciáját bizonyítja a társadalom irányításában - ez történik most a Jobbik és a még nála is radikálisabb szervezetek megerősödése kapcsán. A Jobbik stb. a demokratikus közép (a Fidesz és az MSZP) meggyengülésének és legitimitásvesztésének terméke. Politikai jelzőkkel illetni a baloldali szimpatizánsok részéről tudatlanság a politika szociológiáját tekintve, tudatlanság a saját politikusaik felelősségét tekintve, és tágabban -- ahogy mondtam -- inkompetencia a demokratikus közép oldaláról. A legrosszabb antifasiszta hagyomány maradéka, amelyet -- jellemzően -- a fasizmussal egy tőről származó kommunisták nyomnak békeidőben. Holló a hollónak vájja még mindig a szemét, miközben ugyanarra a sajtra indulnak rá. A maga szintjén és a maga köreiben Magyarországon egyaránt ignoráns mindenki: a szabolcsi paraszt, a belvárosi véleményformáló, és a Cinege utcai nagyvezír. A polgárosulatlanság, a civilizálatlanság sújt mindenkit a maga köreiben.   

A szélsőség akkor válik veszélyessé, amikor mainstreammé, elfogadottá válik -- a Fidesz felelőssége azért nagyobb egy nagyságrenddel a baloldalénál, mert kikezdte a jogállam és a liberális demokrácia beszédmódját, és ezzel közelebb vitte a politikai kultúrát a szélsőség befogadásához és a beszédmódjának legitimálásához. Közben az intézményesített korrupció, a társadalom alsó harmadának teljes kisemmizése, és az etnicista propaganda a 2010 előtti megalapozás után megerősítette a jobboldali szélsőség heterogén társadalmi bázisát is: ki innen, ki onnan csatlakozott, van, akit a romantikus igazságkeresés, van, akit a teljes kiábrándultság hajt. De ez a probléma -- ismétlem -- a demokratikus közép problémája. Ha a baloldal nem tud és a Fidesz eddig nem akart ellentartani ennek a folyamatnak, félreérthetetlenül bizonyítják az alkalmatlanságukat. Ostobaság, hogy az MSZP még mindig nem ismerte fel és ismerte el a felelősségét mindazért, ami itt tizenvalahány éve zajlik (ezek még mindig nem értik, mi az, hogy kormányzati felelősség), bűnös késlekedés, hogy nem húzott azonnal cezúrát már hétfőn a múlt és a jövő közé, mondatja le a jelenlegi vezetést, és kezd el megszervezni egy hiteles (blablabla) demokratikus alternatívát plebejus-alsóközéposztályi-alkalmazotti bázison.

Nincs mit várni. Nincs idő taktikázni. A centrum elmozdulása már megtörtént és folytatódni fog. A társadalmi harc egyre inkább kitágul és kulturális harcba megy át, amelyben teljesen elvész az értelmes párbeszéd lehetősége. A lét-nem lét konfliktusába csap át, ami tegnap még csak rossz kormányzás volt, és megnyílik az út a polgárháborúhoz.

 

190 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr46022105

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Marhák hazánkban is szentek 2014.04.12. 18:10:40

 Az egyik gondolatom, mondásom a számos közül tényleg szállóigévé vállt napjainkra. Elképzelhető, hogy több is van, csak nem tudok még róla. Kérem ha találkoztok ilyennel jelezzétek.            

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kowalski76 2014.04.13. 09:26:54

Mintha csak a jobboldalon lennenek radikalis partok, aha persze. Meg mindig vakok a baloldalon.

én már a fény gyermeke vagyok 2014.04.13. 09:33:54

@dr kíváncsivagyok:
" ha semmit sem csinálnának a "harcuk" helyett, még akkor is sokkal kevesebb lenne a jobbik-szimpatizáns. És ez rettenetesen elkeserítő. :( "

Tolunk nyugatabbra , ha osszejon egy pár zazas szélsojobb demonstráció,..azonnal figyu, AZONNAL tobbezrezss tomeg tuntet ELLENUK !
Mi meg tátott szájjal nézzuk a nácik masírozását... "

...

Ezt most hogy ?

Semmit se csináljanak, de tátott szájjal nézés se jó ?

Krisz11 2014.04.13. 09:34:04

"ha semmit sem csinálnának a "harcuk" helyett, még akkor is sokkal kevesebb lenne a jobbik-szimpatizáns"

Hát igen. Szerintem a nagy nácizók, meg a nagy humanisták igazából akarják is, hogy legyenek "nácik". Legalább néhány legyen. Úgy kell ez nekik mint egy falat kenyér, hogy igazolják a csótány szintű létük létjogosultságát.

A helyzet pszichológiája ahhoz hasonlít mint amikor egy jó tanuló, szorgalmas gyereket elkezdenek alázni, meg rendszeresen leszidni, hogy nem tanul elég jól.
Ez olyan pszichológiai hatást vált ki az addig jó tanuló gyerekből, hogy eleinte megpróbál még jobban tanulni, szeretné a státuszát, az elismert, jó tanuló státuszt fenntartani. Aztán, ha az erőfeszítése oda vezet, hogy hiába lesz jobb tanuló, továbbra is csak a kritikát, szidalmazást, ítélkezést kap, akkor eljut oda, hogy elmehetnek az ítélkezők a jó k. anyjukba. És hanyagolni fogja a tanulást is.
Magyarország már eljutott ide. Mindegy mit csinálunk, antidemokratikus, fasiszta ország meg emberek vagyunk.
Nem véletlen, hogy egyre több az olyan hang, hogy ha a náci az becsületes, hazaszerető, dolgozó embert jelent, akkor náci vagyok.
És innentől kezdve a fasizmus elleni harc teljesen értelmetlen, ugyanis társadalmilag elfogadottá válik. Max 1-2 külföldről/itthonról pénzelt egyénnek megélhetést jelent.

én már a fény gyermeke vagyok 2014.04.13. 09:39:04

@Húsleves:

" Elhiszi, hogy Orbán tényleg jót akar neki, csak nem tud, mert a komenyákok még mindig túl erősek. Ezért még több szavazatot kell adni neki, hátha majd négyötöddel le tudja vágni a sárkány fejét. "

Szóval harc a végső megoldásig ?

A belső és külső komernyákok utolsó szálig való elpusztításáig.

Amikor már a földön élő egyetlen nemmagyar

sem zavarja Orbánt a Legfőbb Tökéletesség elérésében ?

Akkor lesznek a magyarok végre boldogok.

De nem nácik, csak annak látszanak....

valaki senki 2014.04.13. 09:39:49

Nagyon fontos cikk ez. Nosza, erősítsünk már végre középen!

én már a fény gyermeke vagyok 2014.04.13. 09:43:02

@Krisz11:

" Úgy kell ez nekik mint egy falat kenyér, hogy igazolják a csótány szintű létük létjogosultságát. "

A humanisták úgy kellenek neked, mint egy falat kenyér,

hogy igazolják a csótány szintű léted létjogosultságát.

Hát, sajnállak.

♔bаtyu♔ 2014.04.13. 09:45:06

Az egész balliberális hiszti arra volt jó, hogy megerősödjön a jobboldali védekezés így most már nem csak a zsidók fésülik át a magyar médiát, de a magyarok is a zsidót.

Ez pedig igen kínos "eredményekhez" vezet:

nemzeti.net/izraeli-miniszterhelyettes-meg-a-homokos-zsidok-is-magasabb-renduek-a-gojoknal-1688689.html

Ilyen nálunk egyszerűen elképzelhetetlen.

Krisz11 2014.04.13. 09:45:56

@én már a fény gyermeke vagyok:

"A humanisták úgy kellenek neked, mint egy falat kenyér,"

Én nem ebből élek.

Húsleves 2014.04.13. 09:46:54

@én már a fény gyermeke vagyok:
Szerinted milyen "nemmagyarok"-at akar kiirtani Orbán? A saját cigány rokonságát? Vagy a zsidó Rogánt meg a zsidó Deutch-ot? Vagy szerinted az Orbán környéki cigányok meg zsidók is annyira rasszisták, hogy saját magukat is ki akarják irtani?
Szóval maradjunk annyiban, hogy én a hozzád hasonlók "érv"-eit erősen leegyszerűsítőnek tartom, és lapozzunk.

panelburzsuj 2014.04.13. 09:48:28

@unionista:
A kérdés az, hogy ha virtuálisan egy kupacra gereblyézünk 200-2000 fő közötti, többszörösen kirostált népességű településeket, akkor azok ettől a virtuális művelettől autonóm gondolkodásra képes közösségé válnak-e.

Húsleves 2014.04.13. 09:51:21

@Krisz11:
"Hát igen. Szerintem a nagy nácizók, meg a nagy humanisták igazából akarják is, hogy legyenek "nácik". Legalább néhány legyen. Úgy kell ez nekik mint egy falat kenyér, hogy igazolják a csótány szintű létük létjogosultságát."

Így van. Ezt írta le Puzsér Róbert és Farkas Attila Márton az "Apu azért iszik, mert Te sírsz!" írásában.
apu.blog.hu/2013/04/08/oseink_csontjain_taposnak

unionista (törölt) 2014.04.13. 10:03:43

@Húsleves:
persze, mert amúgy mondjuk fritz tamás nélkülözne. csakhogy ő is egy alember. egy átlagos fideszes egy alember alemberének alembere lehet. a magyarok úgy képzelik, hogy ez a nemzet. mindenki alattvaló. ez a közgondolkodás.

a magyarok egy feudális területi hiearchiába akarnak szerveződni. községeket akarnak, megyét és nemzetet. tekintetes vicispán uram, nemzetes uram, na mi van már a kérelemmel, amit benyújtottam. a többség még ma is így gondolkodik. azt szeretnék, hogy a községnek legyen elöljárója, a megyének kormányzója. persze ennek az országnak is van egy városiasodó polgársága, amelyik képes megszervezni 20-30 iparvárost. ide ez a félfeudális, félig kapitalista modell kellene nagyfokú etatizmus mellett. csakhogy ebben a félművelt reáliskolákkal nem rendelkező filozófusoknak nem osztanak lapot. ez a probléma.

én már a fény gyermeke vagyok 2014.04.13. 10:17:19

@Krisz11: Jó, nem pont személyeskedésnek szántam,
csak a kommented azt magyarázza,

hogy a humanisták okítgatásából következik, hogy mindenki benácult,

vagyis a nácik létét a humanista emberek létével magyarázod.

én már a fény gyermeke vagyok 2014.04.13. 10:21:16

@Húsleves:

Hát nem te mondtad, hogy az Orbánban reménykedők még mindig sokallják a komernyákokat ?

Orbán meg harcol mindenki ellen.

Tehát sokallják a nemfideszes életformákat.

Az egész világ, meg a belső árulók és elhajlók ellen... naja.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.13. 10:32:22

Eleve ott kezdődik: a Jobbik szavazótábora mélyen baloldali, akiknek nincs pártjuk az MSZP jobbra tolódása miatt.

Húsleves 2014.04.13. 10:34:20

@én már a fény gyermeke vagyok:
Én azt írtam, hogy az emberek alaposan meg vannak vezetve. A FIDESZ kormány is tele van posztkommunistákkal. Orbán meg csak szavakban harcol, valójában közös mutyik tömkelege köti össze a "nagy ellenség" MSZP-vel, ahogyan Kóka Jani diplomataútleveles utazgatásából is látszik.

én már a fény gyermeke vagyok 2014.04.13. 10:39:49

@Húsleves: Hát, ezen mostmár kár agyalni.

Akkor kellett volna ezt kiszúrni, mielőtt kétharmadot kaptak.

Húsleves 2014.04.13. 10:49:57

@én már a fény gyermeke vagyok:
Bocs, lehet hogy félreérthető voltam, de nekem semmivel sem rosszabb eredmény, hogy deklaráltan kétharmada van a maffia egyik műszakának (FIDESZ), mint hogy a maffia másik műszakával (álbaloldal) egymásra mutogatva a nekik fontos ügyekben, mint például az ögynöklisták, olajmaffia, meg a többi letitkosított közös mutyi, úgyis mindig megvan a kétharmad.
Úgyhogy nekem nem volt mit "kiszúrni". Ennél rosszabb lett volna, ha az álbaloldalnak megint sikerült volna elhitetnie a választókkal, hogy ha rá szavaznak akkor minden más lesz, úgyhogy szerintem még araszoltunk is valamit előre. Sokan leírták, hogy a FIDESZ-t az gyengítené legjobban, ha sikerülne kitakarítani az álbaloldalt, és nem lenne kivel kölcsönösen egymásra mutogatva folytatni a parlamenti folytatásos szappanoperát.

Le Orme 2014.04.13. 10:57:27

Az ilyen fogalmaknak, mint fasizmus, kommunista, náci, szocialista, rég elvesztették egyértelmű jelentésük. Azok használják őket, akiknek nincs értelmes mondanivalójuk.

feketeesfeher 2014.04.13. 11:09:14

Nem látom a valós apropóját a posztnak.
A mostani balközép speciel nem nácizik, hanem épp hallgat.

én már a fény gyermeke vagyok 2014.04.13. 11:13:19

@Húsleves:

Hát, ha neked tetszik, hogy valakik, akiket nem szeretsz, ugye, teljhatalmat kaptak fölötted,

akkor egy mazohista vagy.

Orbán kétharmada előtt legalább nem tehettek meg bármit.

...

Ha szereted az Orbánt mégis, akkor meg minek játszod meg magad ?

miketbeszéltek 2014.04.13. 11:21:02

@Krisz11: "A hungarizmus eszméje Prohászka Ottokár érsektől ered, a magyarság érdekei mellett való feltétlen kiállást jelenti."
Nekem inkább úgy tűnik, hogy a magyarság érdekeire való hivatkozás (objektíven egyáltalán ki tudja eldönteni, hogy mi a magyarság érdeke?) inkább csak abszolút nem a magyarság érdekei képviselte, hanem csak a modernizációval személyesen érdekellentétben levő rétegek ezzel tudtak felhergelni tömegeket, hogy valódi érdekeikkel szemben mögéjük álljanak...

miketbeszéltek 2014.04.13. 11:25:18

@miketbeszéltek: "inkább csak abszolút nem a magyarság érdekei képviselte"= valójában nem a magyarság érdekeit képviselte

stoic79 · http://liberatorium.blog.hu 2014.04.13. 11:26:06

@Huncutkukac: @unionista: A probléma a "náci" szó eltorzulása, ma teljesen mást jelent, mint amikor megszületett. Hagyományosan a náci a Nemzeti Szocialista Német Munkáspárt (NSDAP) szimpatizánsait jelentette (en.wikipedia.org/wiki/National_Socialist_German_Workers%27_Party). Később a kommunizmusban igen kínos lett, hogy a nácik miket csináltak - révén ők is szocialisták voltak -, így eldeformálták a szót és a fasizmus illetve antiszemitizmus szinonimájaként használták. A baloldal jelenleg ezt az eltorzult definíciót használja.
A poén az, hogy a szó eredeti jelentését nézve a fidesz és a jobbik is "náci": társadalompolitikáját nézve nemzeti, gazdaságpolitikáját nézve szocialista. Érdemes ez ügyben összehasonlítani az NSDAP programját ezekkel a pártokéval.

én már a fény gyermeke vagyok 2014.04.13. 11:27:34

@Krisz11:

A balliberális oldal a nyugatnak megfelelésével...

Azt teljesen lehetetlennek tartod, hogy valaki azért akar nyugatos életformát és gondolkodást,

mert őszerinte .... - az a magyarság érdeke -...?

Annyira baromságnak tartom, hogy a magyarság érdeke egy körbesáncolt medencében urakat szolgálni...

Hány hungarista ment nyugatra, hogy pénzt keressen, miközben azt tartja a magyarság érdekének, hogy mi meg itthon aprópénzért dolgozzunk a kihaló pusztákon..

én már a fény gyermeke vagyok 2014.04.13. 11:32:25

@stoic79: Szerintem csakafidesz.

Mivel a jobbik nem csinált vezéralapú személyi kultuszos hadikormányzást totális diktatúrával,

csakafidesz.

A jobbik nem náci, csak a nácik szolgálóleánya.

bölcsbagoly 2014.04.13. 11:41:54

@eloi: csak hát a rabszolga sehol sem számitott szabad embernek, semmiféle beleszólása nem volt a dolgok menetébe. annyi, mintha nem is lettek volna.

miketbeszéltek 2014.04.13. 11:45:55

A jobbikkal kapcsolatban levő félkatonai szervezetek kérdése nem csak szociológiai, hanem nemzetbiztonsági kérdés.....

Húsleves 2014.04.13. 11:47:39

@én már a fény gyermeke vagyok:
Hú de lelepleztél! Nem szeretem Orbánt, de a hozzád hasonló egybites hülye gecikkel szemben nácizás helyett igyekszem megérteni az embereket, erről írtam. Kérdezz meg másokat, hogy nekik érthető volt-e.

Krisz11 2014.04.13. 11:48:24

@miketbeszéltek: "a modernizációval személyesen érdekellentétben levő rétegek ezzel tudtak felhergelni tömegeket"

A "modernizáció" egy nehezen megfogható fogalom, ki tudja, ki mit ért rajta magyar viszonylatban.
Mindenesetre minden országban jelen van a külföldi lobbi, és az érdekeiket képviselő emberek/szervezetek.
Egy orosz példát tudnék mondani,annak idején a nyugatbarát Jelcin alatt amerikai vállalatok, főleg az Exxon mobil termelte ki az orosz olajat.
Biztos modern technológiával csinálta, de azért az ember érzi, hogy ez nem OK. Aztán jött Putyin, és (valószínűleg mondvacsinált) adózási ügyekre, meg visszásságokra hivatkozva
kirakta az amerikai cégeket, azóta az orosz olajat orosz cégek termelik ki. Ami helyes volt szerintem.

panelburzsuj 2014.04.13. 11:54:53

@Krisz11:
És mindezt Prohászka elvpásztorkodása nyomán tette Putyin?

Krisz11 2014.04.13. 11:56:01

@miketbeszéltek:
"A jobbikkal kapcsolatban levő félkatonai szervezetek kérdése nem csak szociológiai, hanem nemzetbiztonsági kérdés...."
Azért vannak olyan területek Szabolcsban meg Borsodban, ahova a rendőr be sem mer menni. Ha meg történik valami lebeszélnek a feljelentésről is, de ha mégis megteszed a feljelentést természetesen akkor se lesz semmi, kitöltenek pár papírt.
Na most ezeket a helyeket nem a gárdisták és nem is a törpök lakják. Valahol ez is nemzetbiztonsági kérdés. Vannak helyek, ahol nincs törvény, ugyan úgy mintha a vadnyugaton lennél, csak a 21. században.

van_itt_valaki? 2014.04.13. 11:58:33

@dr kíváncsivagyok: Ja, tiszta nonszensz, a szegénység nem lehet mentség a bűnözésre! Még a végén elmennek öregeket kirabolni, terrorizálni komplett településeket, embereket gyilkolászni nap mint nap. Hát milyen lenne már! Még jó, hogy nem tartunk itt, meg hogy nem kapnak felmentést ezen bűneikre egy kormányon lévő politikustól, mint megélhetési bűnözés, ugye?

Krisz11 2014.04.13. 11:59:48

@panelburzsuj: Nem, csak Putyin ugyan úgy a nemzeti érdeket képviseli, szemben a nemzetközi lobbi nyomásával. És lehet, hogy putyin ezzel a hazai oligarchákat erősíti végső soron, de azok legalább a hazaiak.

én már a fény gyermeke vagyok 2014.04.13. 12:03:53

@Húsleves:

Ja, bocs, ha te itt igyekszel az embereket megérteni.

A náci embereket.

Nem az egybites hülye geciket, akik nem nácik.

van_itt_valaki? 2014.04.13. 12:04:39

@dr kíváncsivagyok: "Tessék mondani,...nem lehetne segíteni nekik - mondjuk az antifasiszták felszólalásaival---hogy normális emberré váljanak,...ne nácivá ?
A szociális helyzet romlása miatt nácivá válunk ?
Aztán anyánkat is meg...szuk ?
Mert szegények vagyunk ?"

Ja, tiszta nonszensz, a szegénység nem lehet mentség a bűnözésre! Még a végén elmennek öregeket kirabolni, terrorizálni komplett településeket, embereket gyilkolászni nap mint nap. Hát milyen lenne már! Még jó, hogy nem tartunk itt, meg hogy nem kapnak felmentést ezen bűneikre egy kormányon lévő politikustól, mint megélhetési bűnözés, ugye?

én már a fény gyermeke vagyok 2014.04.13. 12:10:31

@Krisz11:

Tisztára új nekem ez a történet.

Amerikai vállalatok termelték ki az orosz olajat ?
A Barátság kőolajvezetékbe ?
Már hatvan éve is ?

És én még azon is csodálkozom, hogy Putyin elszedte tőlük.
Az újságban egy orosz oligarchát mutogattak, aki rács mögé került úgy 10 évre.

A orosz palit asszem Hodorkovszkijnak hítták.
Attól szedte el Putyin az olajmezőket, nem ?

miketbeszéltek 2014.04.13. 12:13:13

@Krisz11: Igen, az Orbán-Pintér féle rendőrségnek nem a közlekedési pénzbehajtásban kéne vitézkednie, hanem a vadnyugati helyeken kéne jelentősen megerősíteni a karhatalmi jelenlétet! Épp elég baj a vadnyugat, az önhatalmú erőszakszervezetek semmiképpen nem jelentenek megoldást!

van_itt_valaki? 2014.04.13. 12:15:00

@dr kíváncsivagyok: Az emberek Szögi Lajos, Bándy Kata vagy Marian Cozma miatt lesznek "nácik", meg amiatt, amit nap mint nap tapasztalnak, nem Zagyvától, meg a hasonlóktól, azok csak a haszonélvezői..

Kim Jong il 2014.04.13. 12:16:07

Jaj, ezek a blogok most nagyon megroppantak...
Gyerekek gyerekek, ennyire betette a kaput mult vasarnap? Na en nem sajnallak titeket ballib rohadekok, nem azert mondom, csak megjegyeztem, hogy 1 hete mar nem talaljatok magatokat. :D :D :D

Húsleves 2014.04.13. 12:22:19

@én már a fény gyermeke vagyok:
Csak ti páran nem tudok elszakadni a "náci emberek"-től, szerintem a legtöbben azon az állásponton vagyunk, hogy akiket ti náciztok, azok többségében nem nácik.
Természetesen vannak igazi rasszisták is, akiknek örömet okozna, ha a cigányt tollbaforgathatnák, a zsidót meg deportálhatnák, az ilyeneket én sem igyekszem megérteni, elfogadni meg még kevésbé nem.
Te sem vagy sokkal különb ez utóbbi csoportnál, hiszen neked is megvan a gyűlölködésed tárgya, egy olyan célcsoport, akik többsége egyszerűen normális életet szeretne, de hogy mi lenne ehhez a helyes út, azt nem ismeri fel.
Ilyesmiről szól maga a poszt, ha még mindig nem vetted volna észre.

miketbeszéltek 2014.04.13. 12:23:19

@Krisz11: A hazai rossz jobb a külföldi jónál?

miketbeszéltek 2014.04.13. 12:25:35

@Kim Jong il: Jézus mondta, hogy aki gyűlöli az atyjafiát : az gyilkos. Mi van a Te bensődben, ha mindig ilyen gyűlölet ömlik Belőled? És azt gondolod, különb vagy azoknál, akiket gyűlölsz agyatlanul?

miketbeszéltek 2014.04.13. 12:28:09

@Krisz11: Olyat nem tudsz elképzelni, hogy közös érdek? Ha nincs hazai pénz/ technologia akkor hazafias szólamokkal nem sokra megy senki!
A makói palagázunk sem jön fel a sámándoboktól!

incze 2014.04.13. 12:30:36

"A szélsőség mindig a közép meggyengüléséből táplálkozik, ezért a szélsőséggel szembeni harc a közép megerősítéséről kell, hogy szóljon. Ehhez a középnek a világban versenyképes, közjó-képes politikával kell rendelkeznie, és abba kell hagynia a szélsőség politikai minősítését."

ez egy vulgármaterialista hülyeség.

én már a fény gyermeke vagyok 2014.04.13. 12:31:09

@Húsleves:
Szerintem a fidesz náci.

Lehet, hogy többségében nem nácik, és csak lopni álltak össze,

de egy náci állammá álltak össze végül, amelyik harcol az egész világ ellen egy vezért imádva.

Lehet, hogy normális életet szeretnének élni,
de ahhoz meg mi közöm, hogy nekik az Orbán imádása a normális élet ...?

Amúgy én nem többségében szoktam nácizni,
hanem az egész alakulatot, így szépen egyben.

Lehet, hogy egyenként tök normálisak lennének,
bár ezt sosem fogjuk megtudni.

Kim Jong il 2014.04.13. 12:33:55

@miketbeszéltek: a ballibek raszolgaltak. Annyi ver szarad a lelkukon, hogy nem erdemelnek bocsanatot!

@én már a fény gyermeke vagyok: Szerintem te meg hulye! :D :D

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.04.13. 12:42:03

@Szakács Miklós: Dehogy más -- tök ugyanaz az ideológia morfológiája, ugyanaz a szavazóbázisa, ugyanaz az állama -- csak két jelszó más, ez van sajna

Húsleves 2014.04.13. 12:45:00

@én már a fény gyermeke vagyok:

Jó, akkor egyenként.

"Szerintem a fidesz náci."
Szerintem meg nem. Azt is leírtam korábban, hogy érdekesnek tartanám, ha a fideszes cigányok meg zsidók sajnát magukat kezdenék el irtani.

"Lehet, hogy többségében nem nácik, és csak lopni álltak össze,"
Na végre egy pont, amiben egyetértünk.

"de egy náci állammá álltak össze végül, amelyik harcol az egész világ ellen egy vezért imádva."
Nem nácik, és nem imádják a vezért. Karrieristák, akik felsorakoznak Orbán mögé, mert ez az érdekük.

"Lehet, hogy normális életet szeretnének élni,
de ahhoz meg mi közöm, hogy nekik az Orbán imádása a normális élet ...?"
Ha semmi közöd hozzájuk, akkor ne szúrják a szemed, ennyi.

"Amúgy én nem többségében szoktam nácizni,
hanem az egész alakulatot, így szépen egyben."
Hát mi meg nem nácizunk egész alakulatokat, csak azokat nácizzuk, akik nácik.

"Lehet, hogy egyenként tök normálisak lennének,
bár ezt sosem fogjuk megtudni."
Ezeknek az embereknek a többsége tök normális, csak nem tetszik nekik, hogy a Jobbikot hízlaló problémákkal való foglalkozás helyett ti egyenesen az ő nyakukba akarjátok varrni a problémákat. Nem nácizni kell, hanem munkahelyeket teremteni és megvédeni az embereket a bűnözéstől.

miketbeszéltek 2014.04.13. 12:49:39

@Kim Jong il: Elképesztően primitív a világképed! Te ezt komolyan gondolod? Kinek szárad vér a lelkén? Megkérdezhetem azt, hogy Te milyen idős vagy? Nagykorú voltál már 1990 előtt? A szüleid viszont biztosan benne éltek! Ti mennyivel voltatok kevésbé kommunisták, mint a többi 10 millió magyar? Mennyi ma a valódi kommunista? Éppen a kommunistákra (és nácikra)volt a jellemző, hogy valami zűrzavaros ideológia mentén szerveződtek, a többi embert meg nemkívánatosnak nyilvánították. Úgyhogy ha a kommunistákat szidod, az Magadra is vonatkozik. Találóan választottad a legfőbb kommunista képét!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.04.13. 12:51:03

@miketbeszéltek:

"az önhatalmú erőszakszervezetek semmiképpen nem jelentenek megoldást!"

De igen, ha a rendőrség, amelynek feladata lenne a törvények betartatása, nem tesz semmit. Messze nem jelentenek ideális megoldást, de az önkéntes polgárőrségek léte azt jelenti, hogy az emberekből nem halt ki teljesen a tettvágy, hanem ha az állam nem teszi a dolgát, akkor teszik ők.

Kár, hogy ezt a tettvágyat az állam nem használja ki arra, hogy törvényes(ebb) keretek között működhessen.

én már a fény gyermeke vagyok 2014.04.13. 12:51:04

@Húsleves:

Hát kinek a nyakába varrnám a problémákat ?

A fidesz kapta a teljes felhatalmazást.

Akkor kinek a nyakába teszed te a problémákat ?

igazi Ténytár 2014.04.13. 12:51:18

@.Gordon Gekko.: Azért annyira nincs semmi hogy mar BOLGÁR LIBERÁLISOK véleményét eladni mint nagy nemzetközi eredmény?

Ivan Krasztev, a szófiai Liberális Stratégiai Központ munkatársa.

miketbeszéltek 2014.04.13. 12:54:19

@Krisz11: A polgárosodással szemben a nemesi érdekek a feudalizmus konzerválásában is nemzeti mázzal voltak leöntve...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.04.13. 12:54:49

@van_itt_valaki?:

"Ja, tiszta nonszensz, a szegénység nem lehet mentség a bűnözésre!"

Persze, hogy nem mentség.

Ha valaki a szegénységet jelöli meg a megnövekedett bűnözés (egyik) okaként, akkor ezzel még nem az felmentést a bűnözés alól. Azzal, hogy a rossz okát kiderítem, még nem mentem fel a rossz okozóját.

(Azt azért nagyon halkan hadd jegyezzem meg, hogy nemcsak a szegénység okozta bűnözést kellene üldözni, hanem a politikai és korrupciós bűnözést is, ami ugye éppen a nem szegényekre jellemző.)

miketbeszéltek 2014.04.13. 12:58:50

@Kovacs Nocraft Jozsefne: A polgárőrséget azért ne hasonlítsd össze a félkatonai neonáci szerveződésekkel!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.04.13. 13:07:17

@miketbeszéltek: Nincs világos és egyértelmű átmenet. Én a Magyar Gárdát sem merném félkatonai neonáci szerveződésnmk nevezni csak azért, mert volt köztük néhány zavaros fejű alak.

Azt az egyet kell észrevenni, hogy ha az állam elveszi az emberektől az önvédelem jogát és lehetőségét, emellett viszont nem védi meg őket, akkor az bizony olyan reakciókat is kiválthat, amelyek az államnak nem tetszenek. Ám ezek a reakciók törvényszerűen megjelennek.

Az állam azzal, hogy nem védi meg az embereket, de az önvédelmet, önszerveződést is megtiltja (vagy nagyon durván korlátozza), kiszolgáltatottá, tehát alattvalóvá teszi a polgárt. Ez baromira ellentétes a demokráciával.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.04.13. 13:07:33

@miketbeszéltek: Nincs világos és egyértelmű átmenet. Én a Magyar Gárdát sem merném félkatonai neonáci szerveződésnmk nevezni csak azért, mert volt köztük néhány zavaros fejű alak.

Azt az egyet kell észrevenni, hogy ha az állam elveszi az emberektől az önvédelem jogát és lehetőségét, emellett viszont nem védi meg őket, akkor az bizony olyan reakciókat is kiválthat, amelyek az államnak nem tetszenek. Ám ezek a reakciók törvényszerűen megjelennek.

Az állam azzal, hogy nem védi meg az embereket, de az önvédelmet, önszerveződést is megtiltja (vagy nagyon durván korlátozza), kiszolgáltatottá, tehát alattvalóvá teszi a polgárt. Ez baromira ellentétes a demokráciával.

Krisz11 2014.04.13. 13:09:55

@én már a fény gyermeke vagyok: "Amerikai vállalatok termelték ki az orosz olajat ?
A Barátság kőolajvezetékbe ?
Már hatvan éve is ?"

Jelcin nem 60 éve volt

Húsleves 2014.04.13. 13:13:22

@én már a fény gyermeke vagyok:
"Hát kinek a nyakába varrnám a problémákat ?
A fidesz kapta a teljes felhatalmazást."
Én eddig úgy vettem észre, mintha te nem csak a FIDESZ nyakába varrnád a problémákat, mivel az első hozzám intézett kommentedben nem FIDESZ-re, hanem a lenácizott emberekkel kapcsolatos véleményemre reagáltál. A FIDESZ-szel, mint problémák (egyik) forrásával kapcsolatban nagyjából egyetértünk, a nácizmusukkal kapcsolatban nem.

"Akkor kinek a nyakába teszed te a problémákat ? "
A problémákkal kapcsolatban, amik miatt a lenácizott emberek a rendőrség helyett önszerveződő csoportoktól várják a segítséget, én nem csak a FIDESZ-t, hanem az egész, magát rendszerváltónak hazudó posztkommunista galerit hibáztatom.

unionista (törölt) 2014.04.13. 13:14:50

@panelburzsuj:
itt van ez a hantos nevű falu, és a kishantos nevű tanya. ahol ácsné vezetésével létrejött egy mintaértékű tangazdaság, népfőiskola, stb. ezt most beszántják a kommunisták, a fasiszták. vagy a demokratikusan újraválasztott nemzetvezető elvtárs talpasai. kinek mi tetszik. van néhány fizetett greenpeace aktivista, akiket a külföld pénzel. és van még néhány tiltakozó. egy pesti fiatal pucéron kiállt a körútra. nyilván csajozni akar. a megbízott államtitkár kitálal a nyilvánosságban. pontosan megmondja, hogy ki hány aranykoronát lopott el. lóbálják még néhányan a dossziékat. de ez így nem működik.

persze nehéz megmondani, hogy mit is kellene csinálni. de mégis mi lenne az alternatíva? induljunk ki abból, hogy nem hisszük el se a kommunista, se a kapitalista ideológiát. azt, tudniillik, hogy a feudalizmus teljes egészében meg van haladva.

mi lenne ha azt mondanánk: "tekintetes ácsné", a "nemzetes asszony". a sárosdi nagyközség "elöljárója". tudom, hogy ez nagyon avítt. egy cca. 5000 fős nagyközség, körjegyzőség szerveződjön meg úgy, hogy vezetőjének választ 1 embert.

tegyük fel, hogy ugyanígy tesznek a sárkeresztúriak, az abaiak. a sárbogárdiaknak már két képviselőt választanak. egyet a 63-as úton innenről, a másikat azon túlról. és lehet egy polgármesterük. páros számú képviselőtestület nem lehet, ezért közvetlen választanak egy polgármestert a cca. 10,000 fős mezővárosban. és számszakilag két képviselői hely jut nekik a sárvízvölgyi járásban. ahol azért így nem lenne túl sok képviselő. ami erős lenne az cca. 100 fős megyegyűlés. az egyik a "tekintetes ácsné", a "nemzetes asszony". mi ezzel a probléma? szerintem semmi. gyűljenek össze a képviselő hölgyek, urak a mezőföld megyében. annak a csúcspontján: szekszárdon a tolnai járásban. a nagyseggű ácsné, és a sok városi úrfi. és hívják be mondjuk az unilevert. beatrix királynőt, vilmos királyt, vagy a kis amália hercegnőt. és a kiválasztott cigány gyerek mondja neki azt: your majesty, princess of orange. ha kell, akkor hollandul brekegje. nem lehet, hogy a mezőföldön ez kell a polgárosodáshoz? beatrix királynő, vilmos herceg és a kis amália. és persze az unilever. szóval ez egy félfeudális, félkapitalista formáció. úgy, hogy az újraosztásban részt vesz az állam. tehát ha a mezőföld az országos átlag fölé kerül, akkor államilag lefölözünk valamennyit. ha alásüllyed (mert simán lehet ebből is polgárháború is: a geci hollandok, a holland gecik mit akarnak itt, takarodjanak innen, ez is lehet a vége), akkor osztani kell valamennyit. de miért ne működhetne egy ilyen hongaar veldland, vagy minek kellene ezt hívni. egyetemi háttérként a németalföldi mintára szerveződő szeged.

na most ezt az egészet úgy lehet megszervezni, hogy valaki ezt kitalálja. és bekopogtat a kpmg tanácsadói irodába. ez most kivételesen nem egy globális projekt lenne. hanem egy újkori holland kolonizáció. amitől egy yuppie összeszarja magát. ez arról szól, hogy foglalják el mezőföldet és szegedet. nem ehhez vannak szokva. de miért ne működhetne a megyei és a megyei jogú városokra épülő colonization, exploitation, capitalisation. a cél érdekében bevetik a holland gyeplabdás lányokat, a holland focisulit és a heinekken sört. és félfeudális módon kiáltják ki a szuverén mezőföldet. térdre kényszerítik a magyar kormányt. mindegy, hogy ki a miniszterelnök. botka lászló a szocialista párt polgári platformjának élén ezt támogathatja. dávid ibolya reaktiválhatja magát ha van hozzá kedve. a mezőföldön a jogállamiságot majd garantálja hága. az unió egy magyar-holland megyéjében. de lehet, hogy én hülye vagyok.

Krisz11 2014.04.13. 13:16:23

@miketbeszéltek:
"Olyat nem tudsz elképzelni, hogy közös érdek?"

De, elefántcsontpart gyarmatosítása is biztos közös francia-elefántcsontparti érdek mentén történt.
Őszintén szólva a közös érdek szerintem max kínában érvényesül. Ott nem alapít vállalatot csak úgy 1 multicég sem, az autógyártóknak is közös vállalatot kell alapítani valamelyik kínai céggel, így aztán azok mindenből (haszon/technológia) részesednek.
Nálunk melyik multi alapított valamilyen közös vállalatot, semelyik?

miketbeszéltek 2014.04.13. 13:16:42

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ebben persze van igazság, de az anarchia Mad Maxes, bandás világa egyszerűen nem alternatíva, az sokkal több igazságtalansággal és szenvedéssel jár, mint ami ellen létrejött! A szélsőjobbnak egyébként szerencséje, hogy van cigány-kérdés. Ezzel tudja álcázni, hogy a gondolkodásának a gyökere valójában a zsidó-gyűlölet!

miketbeszéltek 2014.04.13. 13:27:09

@Krisz11: Mint mondtam, nincs pénz/technologia. A külföldi cégnek van mindkettő. Ha a külföldi cég befektet jelentős összeget, akkor jogosan remél méltányos hasznot. Így mindkettő jól jár! Ráadásul a cégre rátelepül a háttéripar stb. stb. Az AUDIt hogyan értékeled? Vagy Makót, amelyik csak vitte idáig a milliárdokat?

a 17 éves Parker Schnabel 2014.04.13. 13:32:49

@Krisz11:

Mészáros Lőrinc és tsa. Mercédeszgyár ?

panelburzsuj 2014.04.13. 13:34:01

@miketbeszéltek:
De bakker, egyszer már föl kéne fogni: az anarchiát NEM a széljobberek csinálják, hanem a diszfunkcionális állam. A csíkosmagyarok "csak" benyomulnak az állami inkompetencia által megnyitott résekbe, és tovább feszegetik, tágítgatják azokat. Rámutatva, hogy ha ők sem uralhatják ezeket a tereket, hát akkor majd az "öregező" (stb.stb.) cigányok fogják uralni.

És erre nincs semmiféle értelmezhető válasza a "mainstream" magyar politikának.

miketbeszéltek 2014.04.13. 13:40:58

@panelburzsuj: "Bakker", én sem mondtam mást! Én csak az anarchia fenti ideologia általi legalizálásával vitatkoztam! A szélsőséges liberálisoknak tényleg nincs válaszuk, (Bajnainak azért voltak biztató lépése, pld. fémkereskedelem szabályozása). A FIDESz törvényalkotásban jó irányba indult, sajnos ők a rendőrséget kezelték rosszul. (Legyünk optimisták: eddig.)

Krisz11 2014.04.13. 15:33:54

@miketbeszéltek: "Az AUDIt hogyan értékeled?"
Természetesen pozitívan értékelem, Magyarország autóiparban nem lehet versenytárs.
De amiben lenne iparunk azt védeni kellen.
Mint ahogy ezt nyugat-európa is megteszi. Sajnos csak a gyarmati Magyarország van így elhülyítve, hogy nem áll ki kellő erővel az érdekeiért.
Voltam brüsszelben, milyen érdekes, hogy Mc'Donalds-ot nem is láttam, a saját gyorsétterem láncuk a quick burger viszont mindenhol ott van. Ugyanúgy nem látsz náluk tescot, aldit, lidlt, metrot, meg Spar-t.
Ez mind idegen tőlük, van viszont saját áruházláncuk, a Carrefour, ők nem hagyták magukat gyarmatosítani. Ugyanígy, a németeknél se látsz tesco-t, vagy Carrefour-t. Csak nálunk van, hogy minden multit kiszolgálunk.

Szakács Miklós 2014.04.13. 16:31:46

@HaFr: Ez nem válasz. Amit állítasz képtelenség, ezt tudod te is.

unionista (törölt) 2014.04.13. 17:26:11

@stoic79:
a náci a birodalmi nemzetállam feltétlen híve eredendően. fasiszta az, aki totalitárius, nacionalista és korporatív államrend híve. ha így közelítünk, akkor a jobbik náci párt. a fidesz pedig fasisztoid. ezek a csoportok nem akarnak erőszakot. szerintem rettegnek az ilyesmitől.

és ezért félnek a kommunistáktól és a szélsőséges liberálisoktól. mert tudják, hogy ha ezek a csoportok provokálják őket, akkor az az egész rendszer beborul. én nem gondolom, hogy orbán és anikó asszony úgy végzi, mint ceusescu és elena. de az ellenkezőjére se mernék mérget venni.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.04.13. 19:04:54

@Szakács Miklós: nem, nem tudom.. ezzel sajnos meg kell barátkoznod

miketbeszéltek 2014.04.13. 20:30:51

@Krisz11: Van egy csodálatos CBA-nk, őt jobbnak látod? A multi legalább tisztességesen adózik, a magyar üzletek semmivel sem jobbak sem adózási fegyelemben, sem a munkakörülményekben. Csak drágábbak.
"De amiben lenne iparunk azt védeni kellen."
Van persze erre is negatív példa, de összességében a művi KGST piaccal együtt összedőlő, elavult iparral fordultunk.

miketbeszéltek 2014.04.13. 21:09:27

@Krisz11: Na persze, fontos lenne a hazai termék védelme, én is igyekszek hazait venni. De ha a külföldit jobb minőségben és ráadásul olcsóbban kapom meg, senki sem várhatja el, hogy ne azt vegyem!

unionista (törölt) 2014.04.13. 22:33:11

@panelburzsuj:
egy működő közigazgatáshoz igazából egy számrendszert kell találni. ami lehet ötös-tízes. a rómaiak ezt alkalmazták. ez ugye onnan jön, hogy a főemlősöknek öt ujja van és két keze. és az ember azon számolt. a kereskedők kitalálták a tucatot. tizenkettőbe azért érdemes csomagolni, mert annak valódi osztója a 2, 3, 4, 6. tíz esetén ez csak a 2 és az 5. a kereskedő tudta, hogy hány tagú a család. hány gyerek van. és úgy csomagolt. a csoki is hatba vagy tizenkettőbe van vágva.

a vidékies (ötös ~ "kommunista") igazgatás:
5^5 => 3.125 (nagyközség), 15.625 (járás), 78.125 (körzet, pl. postai, telefonos), 390.625 (megye), 1.953.125 (régió), 9.765.625 (ország)

a városias (hatos ~ "zsidó") igazgatás:
6^4 => 1.296 (kistelepülés), 7.776 (mezőváros), 46.656 (iparváros), 297.936 (pólusváros), 1.679.612 (főváros), 10.077,965 (világváros).

ez egy elég erős kulcs. mert a szerves (ötös-hatos) fejlődést követi. és duálisan szerveződik. persze ez egy elég meredek intuíció. végtelen naiv és végtelen primitív.

pocaklakó minimanó 2014.04.15. 15:20:47

70 évvel ezelőttről egy Eric Blair nevű kétes alaktól... :)

"It will be seen that, as used, the word ‘Fascism’ is almost entirely meaningless. In conversation, of course, it is used even more wildly than in print. I have heard it applied to farmers, shopkeepers, Social Credit, corporal punishment, fox-hunting, bull-fighting, the 1922 Committee, the 1941 Committee, Kipling, Gandhi, Chiang Kai-Shek, homosexuality, Priestley's broadcasts, Youth Hostels, astrology, women, dogs and I do not know what else."

pocaklakó minimanó 2014.04.15. 15:22:07

@unionista:

"a náci a birodalmi nemzetállam feltétlen híve eredendően. fasiszta az, aki totalitárius, nacionalista és korporatív államrend híve."

Jé, te most az EU-ról ilyen csúnyán írsz? Daniel Cohn-Bendit forog a sírjában, pedig még rugdalózik a lúzere. :)

unionista (törölt) 2014.04.15. 20:00:37

@pocaklakó minimanó:
az eu ebben a formában elég gáz, de nem fasiszta.

pocaklakó minimanó 2014.04.16. 10:22:07

@unionista:

Mert nem csupán Cohn-Benditek vannak benne. Hálistennek! Ha tele lenne mindenféle szutyok liberálissal és szocival, olyan fasizmus lenne itt, hogy rögvest jobbikossá avanzsálnál. :)

tamas11 2014.04.17. 07:35:08

@pocaklakó minimanó:
Csalni jársz ide?
Nem az EU-ról, hanem a hazai viszonyokról írt unionista.
Erre beidézed Cohn Benditet, hogy bezzeg ő olyanabb lenne... Csak azért, hogy mocskolhasd a jelenlegi honfitársaid feltételezett álláspontját. akikből szutyok szociból jobbikszavaző LENNE.
4000-nyi hozzászólásodba keveredhetne egyszer kormánykritikai felhang?

tamas11 2014.04.17. 13:37:06

@.Gordon Gekko.:
Persze, okostoji!
Amikor 55 % de facto , írásban ellene szavaz és további x % nem lát esélyt változtatásra...
Centrális előnytér.

pocaklakó minimanó 2014.04.23. 10:33:31

@tamas11:

"...akikből szutyok szociból jobbikszavaző LENNE."

Tény az, hogy előző választások alkalmával kiderült, hogy a jobbik ott lett erős második párt, ahol régebben szocik nyomultak.

Kellett hozzá az is, hogy a szoci talpasok amúgy alapból rendpártiak és cigányellenesek, ezért amikor látták, hogy a saját pártjuk csak mismásol, átszavaztak a jobbikra.

pocaklakó minimanó 2014.04.23. 10:34:48

@tamas11:

"Erre beidézed Cohn Benditet, hogy bezzeg ő olyanabb lenne..."

Cohn-Bendit sima fasisztoid alkat. A perverzebb fajtából. Csak egy utat képzel el és ebbe mindenkit belezavarna.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.04.23. 14:58:28

@pocaklakó minimanó:

"Kellett hozzá az is, hogy a szoci talpasok amúgy alapból rendpártiak és cigányellenesek"

Azt hiszem, hogy a magyar lakosság nagyobbik hányada eleve cigányellenes - most ne elemezzük se az okot, se azt, mennyiben jogos vagy jogtalan ez.

Másfelől a választás előtt a Jobbik is alaposan visszafogta magát, így e kettő együtt nem alapozza meg a következtetésedet.

Szerintem simán arról lehet szó, hogy az emberek megunták, hogy az ún. rendszerváltás után 24 évvel még mindig szoci őstulkok és azok nem kevésbé szalonképes kölykei akarják vezetni az országot. Na meg a 8 év szoci kormányzást még a legbutább ember sem felejti el egyhamar.

Valami hasonló vár vsz. a Fideszre is 4 év múlva, bár ez talán azért nem olyan biztos, mert demagógiában Orbánék magasan verik a szocikat.

pocaklakó minimanó 2014.04.25. 13:47:55

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

"Azt hiszem, hogy a magyar lakosság nagyobbik hányada eleve cigányellenes..."

Én meg azt, hogy ez európai jellegzetesség, csak amíg pl. a franciáknál ezt lehet tenni, addig nálunk nem.

Az észak-németeknél meg még te is cigány lehetsz. :)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.04.25. 14:09:47

@pocaklakó minimanó:

"Az észak-németeknél meg még te is cigány lehetsz. :)"

Német származásúként és a németet anyanyelvi szinten beszélőként nemigen. :)

Persze értem, mit akarsz mondani és igazad van.

pocaklakó minimanó 2014.04.25. 15:01:20

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Azon a szellemi silányságon mulattam pár hónapja, amikor valamelyik lúzer kivándorlóblogban az urbánus, betonról lelépve erősen szédülő, CEU-s "értékrenden" nevelkedhetett, trendi-multikulti-hívő leányka osztotta meg külhoni tapasztalatait, amiből kiderült, hogy őt bizony csicskítják ezek a fránya északiak, és jól le is Ausländerezik őt, de mégis inkább eltűri ezt mintsem, hogy itthon, ebben a fasizálódó országban éljen.

:)

unionista (törölt) 2014.04.25. 18:46:06

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
nincs olyan, hogy "német" származás. a német egy beszélt nyelv ugyanis. errefelé kelet-, közép, vagy nyugat-indoeurópai lehetsz, őseurázsiai, protoeurópai, stb.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.04.25. 18:59:33

@unionista:

Ezt magyarázd már el a német (oppardon: kelet-, közép, vagy nyugat-indoeurópai) bevándorlási hatóságoknak. :D

De ugye akkor szerinted magyar, román, cseh, francia(!) és angol származás sincs?

Most mondd, mi értelme van annak, hogy a köznyelvben jól meghatározott jelentéssel bíró szavak jelentését próbálod átdefiniálni?

Nem etnológiai fórumon vagyunk.

unionista (törölt) 2014.04.25. 20:26:28

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
attól, hogy németül beszélsz még simán lehetsz egy keletiesen gondolkodó "félázsiai". oda is tartozol. nemde?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.04.25. 20:48:18

@unionista: attól, hogy magyarul beszélsz még simán lehetsz egy balkáni módon gondolkodó bunkó. oda is tartozol nemde?

(Igyekeztem követni a komoly műveltségbeli hiányosságokra következtetni engedő központozásodat.)

panelburzsuj 2014.04.25. 21:03:25

@unionista:
Lebuktál, paleocívis! ...

pocaklakó minimanó 2014.04.28. 13:53:05

Amúgy közölném, hogy már a bevándorló szó is politikailag inkorrekté vált. Ha lépést kívánsz tartani a trendekkel és nem kívánsz kirekeszőfújjabelemjönkisovénnáci lenni, akkor innentől fogva szíveskedj a következő terminológiát használni: MIGRÁCIÓS HÁTTERŰ EURÓPAI.

Ld.: Children and adolescents in Germany with a migration background. Methodical aspects in the German Health Interview and Examination Survey for Children and Adolescents (KiGGS) (europepmc.org)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.04.28. 22:37:19

@pocaklakó minimanó:

Köszönöm az infót. Az emberi hülyeség tényleg végtelen.

tamas11 2014.04.29. 13:09:43

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
@pocaklakó minimanó:
Pocaklakó szellemi silányságként saját előítéleteit hívja be, hogy igaza lehessen. ..."lúzer kivándorlóblogban az urbánus, betonról lelépve erősen szédülő, CEU-s "értékrenden" nevelkedhetett, trendi-multikulti-hívő leányka "...
Kimódolt fikcióik sorozatát süti el, mert szembejött vele egy kivándorló, és annak attitűdjét rózsaszínnel nem lehet kezelni.

Utolsó bejegyzésben is (13.53.05)az uniós bikkfanyelvet interpretálgatja, kizárólag azért, hogy rúghasson egyet a hazai társadalomkritikus "backgroundon". Pont ilyen, akinek szándéka sincs az együttműködésre. Nyilvánvaló fideszenc, azt hiszi ő lett a közmegegyezés ősforrása, és most itt buzog.
Egyébként itt nem a hülyeség végtelen, hanem a hamis szándékotok: unionistáról például azt írod, műveltséghiányos... (szarva közt a tőgyét!) Valójában épp a túláradó tudásából fakadó, színvonalas víziói vannak, és aki empátiával olvassa őt, már rájött erre. Hiányzó központozása is erről vall, nem helyesírás-deficitről. Saját portátokon seperjetek.

wantaan 2014.04.29. 14:44:31

@pocaklakó minimanó: Itt aki sima fasisztoid alkat az a magyar kedves vezető Orbán Viktor. S még abból is a rosszabb fajta ugyanis hívő kommunistából lett kis retro náci.
süti beállítások módosítása