1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2014.03.16. 18:37 HaFr

A blog elköltözőben van

Kedves olvasóimnak:

A blog.hu és az Index nekem nagyon nagylelkű, nagyvonalú, szeretett vendéglátóm és partnerem a blog megszületésének pillanatától, nagyon sokat köszönhetek nekik nagyon sok szempontból -- az Index új dizájnjával azonban a blogszférára új policy is köszöntött, jóval lejjebb, az olvasói szemhatár alá kerültünk, ne firtassuk, miért. A döntésnek nem egyszerűen a választások előtti három hétben van rossz üzenete, hanem általában a sajtószabadságra nézve. A sajtószabadság védelmében az utóbbi években -- tetszik, nem tetszik -- a bloggerekre egyre nagyobb szerep és felelősség hárult, és nagy részüknek éppen az Index biztosított nagyobb elérhetőséget és olvasottságot. Most ennek nagyjából vége van.

A blogot írom tovább ezen a felületen, de párhuzamosan minden szövegem meg fog jelenni a jövő héttől az ezamihazank.blogspot.hu-n, illetve a linkek elérhetők lesznek a facebook.com/ezamihazank -on.Levelezni változatlanul az ezamihazank@gmail.com -on lehet. 

A magam részéről igen-igen reménylem, hogy az Index szerkesztési politikáját meghatározó határozatok megváltozhatnak még, legalább a választások után, illetve még ennél is jobban, hogy olvasóim követni fognak tűzön-vízen, Orbánon és Gyurcsányon át, akárhova vessen is a sors. Itt van a kezemben a haza jövőjének kulcsa (bár még csak mikroszkóppal látom), érdemes tehát velem tartani.

Béndek Péter  

79 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr195864928

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.03.17. 12:52:04

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lexa56 2014.03.16. 18:42:57

Péter, én követni fogom a blogot, amíg az észak-koreai sajtószabadság meg nem hódítja egyre egységesebbé faragott NER-hazánkat. Vigasztaljon, hogy a Mandineren még megjelensz az oldalsávban. Lehet, hogy ott tökösebbek a szerkesztők, vagy kevésbé függenek a központi pénzektől. Mindenesetre ez még egy halvány reménysugár a sokat szidott jobboldali értelmiség legalább egy részével kapcsolatban ...

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.03.16. 18:53:06

@Lexa56: Az Index és Mandi szerkesztői előtt le a kalappal, az előbbin az inkriminált döntés, az utóbbin a kommentelők nem a szerkesztők sara

sixx · http://comment.blog.hu 2014.03.16. 21:03:53

Kicsit úgy érzem magam, mintha Mel Gibsonnal kellene beszélgetnem, abból a konteós filmből. Sajtószabadság védelme? Direkt azért lett lepakolva a blogketrec, mert VALAKIKNEK ez volt az érdeke? Ugyan már. A lap átalakult. Nem azért alakult át most, mert választás jön, és el kell hallgattatni a blogokat (hogyan, már ha itt tartunk???), hanem azért, mert ideje volt a redizájnnak. Az átállást régóta tervezzük, és mivel belekerült a mindeközben nevű folyamatos newsfeed, a blogketrecnek lejjebb kellett kerülnie. Az a hely, ahol most van, a legjobb megoldás, nézd meg mekkora területen van, ennél nem volt jobb megoldás.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.03.16. 21:06:13

@sixx: Biztos. Ki vagyok én, hogy ezt megítéljem a TE szemszögedből.. ugyan már.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.16. 21:10:00

Hibás döntés. Tizedannyi olvasód lesz.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.03.16. 21:12:14

@maxval a gondolkodó birca: már miért? nem mondtam, hogy innen kiköltözöm -- csak kirúgni tudnak :)

pöcsköszörű · http://sunt.blog.hu 2014.03.16. 21:13:22

@sixx: én se értem. töredékére zuhan a blogok olvasottsága. nem feltételezek én semmiféle politikai befolyást, de az tuti, hogy az eddig jól menő közéleti blogoknak, melyek eddig a ketrecben pl. jó magasan voltak, nagyjából reszeltek. miért nem lehet legalább egy kisebb ketrecet megtartani? százeres különbség lehet a PI-ben.

sixx · http://comment.blog.hu 2014.03.16. 21:31:32

@pöcsköszörű: nincs százezres különbség, el vagy tévedve. minden átállásnál van visszaesés, ez természetes. a törzsolvasók, az a mag, akikre lehet egy blogot építeni, azok maradnak, hiszen ők nem az index címlapról olvassák a blogot, hanem rss-ből, közvetlen eléréssel vagy facebookról - ezt csinálja mindenki. a blogketrec egy nagyszerű lehetőség volt és még mindig az, hogy a blogodat megismertesd az olvasókkal - hogy aztán meg is fogod-e őket, és látogatnak-e a címpali támogatás nélkül, az már a te dolgod. nem a provokatív című, ketrecbe kitolt poszt 10 000-es pi-je a mérvadó, hanem az, amit akkor érsz el, amikor nincs megtolva a blog.

sixx · http://comment.blog.hu 2014.03.16. 21:33:13

@HaFr: az én szemszögemből? miért kell minden mögött politikát sejteni? szerinted a fidesz odatelefonált az index tulajdonosnak, hogy bazdmeg, az 1000 leütés szúrja a szemem, kúrd már le a blogketrecet alulra? ezt nem gondolhatod komolyan.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.03.16. 21:39:47

@sixx: Nem akarok nevetségessé válni, ezért már a posztban sem kizárólag magamról beszéltem, ha megfigyeled -- szívesen megismételném, amit írtam, de szerintem világos, röviden: jelentősen csökken az Index olvasóinak hozzáférése alternatív véleményekhez, ennyi.

pöcsköszörű · http://sunt.blog.hu 2014.03.16. 21:41:56

@sixx: persze ezt én értem, csak azon csodálkozom, hogy az index lemond azokról a provakatív címekkel elért 10 ezrekről. Persze ha a Mindeközben hoz annyit, mint annó a ketrec, akkor világos.

De a csalódott bloggereket is megértem, sokkal kevesebben fogják őket olvasni a régi ketrec nélkül. Ahogy nézem, lentről, az új helyről siralmasak a számok, legalábbis amik most kinn vannak már régóta a címlapon, én is sírnék.

sixx · http://comment.blog.hu 2014.03.16. 21:53:41

@pöcsköszörű: nem mond le róluk. az index2 inulásakor is sírt mindenki, pedig a blogok kaptak egy teljesen csak rájuk szabott, nekik kitalált felületet. a szerkesztők meg a belüket kidolgozták azért, hogy szépen felfuttassák, és ugyan nem két hét alatt, de sikerült is nekik. egy kis bizalmat lehetne szavazni nekik, ahelyett, hogy sajtószabadságos maszlagokkal jönnétek.

explanatus 2014.03.16. 22:03:31

tessék mondani és lesz szamizdat blog is, és lesz rendszerváltás is megint?

pöcsköszörű · http://sunt.blog.hu 2014.03.16. 22:08:05

@sixx: szerintem másról beszélünk. full respect a szerkesztőknek, megvan a bizalom. csak úgy érzem, hogy sok jó blog zuhan most majd nagyot olvasottságban és már hallom, hogy többen abba akarják hagyni. tényleg nem lehet vmi áthidaló megoldást találni, hogy a legfaszább közéleti közösségi tartalom feljebb is megjelenjen valahol?

Boross Bence 2014.03.16. 23:06:46

A költözéssel az a baj, hogy a hozzászólás megnehezül illetve a vita szétbomlik, megnehezül a gondolatok követése.

Általában véve úgy tapasztalom, mintha most megijedt volna a magyar elitsajtó a kommentelõktõl, akik be-beszólnak, ha silány tartalmat kapnak, vagy érdekesebbet, pontosabbat, õszintébbet írnak, mint maga a cikk. Egyre több helyen tiltják meg a cikkek kommentálását (NOL, origo), egyre jobban nehezítik a desktop internetezést a táblagépek elõnyére, pedig a túlnyomó többség nem azt használja, egyre inkább a rövid vizuális élményt preferálják a portálok az elmélyült olvasással szemben.

Zoltán Szabó167 2014.03.16. 23:27:32

Komolyan nem nyilvánvaló mindenkinek, hogy mi történt? Az index tulaja éppen most kapott néhány 10 milliárdot Lajoskától. Ezért nem kérnek túl sokat. A Napi gazdaságot már eladták a Századvégnek. Az Index ennél sokkal érzékenyebb téma. Nem szabad elveszteniük az olvasótábort. Igazából a blogok az egyetlen kezelhetetlen terület. Ezzel a következő ciklusban le kell számolni. A ketrec megszüntetésével minimum a felére esik az olvasottság, de nem is az a lényeg, hanem az, hogy így észrevétlenül, a változásokban ágyazva lehet eltüntetni azt, akit akarnak. Nem egy nagy cucc, ehhez értenek a sötét oldalon. Igaz az index veszít napi néhány száz ezer klikket, de majd adnak helyette állami hirdetést többet.

Zoltán Szabó167 2014.03.16. 23:28:55

Ja, még valami. A következő ciklusban úgy is megindul az újságírók átállása. Nem lesz már senkinek kedve kritizálni, mert teljesen reménytelennek tartják majd a jövőt. És hát az is lesz...

paraszthajszal 2014.03.16. 23:48:11

@Boross Bence: nem értem, ez a táblagépes sírás mi akar lenni. Eleve, mobilról/táblagépről teljesen külön felületet érsz el pl. a blog.hu-n, azaz NEM a rendes felületet alakítják át úgy, hogy tabletről is használni lehessen. Ráadásul a tabletes rendszer még vacak is, néha "elfelejti", hogy be vagy lépve (engem is úgy írt ki, mintha Boross Bence néven lennék belépve - wtf, szerencsére ilyenkor kommentet nem lehet küldeni), viszont újra belépni meg nem tudsz, ilyenkor meg kell nyitni a desktop felületet, hogy egyáltalán kommentelhess.

Origón is kétfajta felület van (m.origo.hu vs aktiv.origo.hu), ergo… a rövid vizuális élményt azért preferálják, mert a statisztikák szerint az olvasók azt preferálják. Húszoldalnyi cikket nem olvasnak el, de a képgalériákat szeretik. Aki meg nem, annak ott van pl. a MEK vagy az es.hu…

Ambiorix 2014.03.17. 00:51:25

Igazából csak annyi történt, hogy a zindex a blogketrec megszüntetésével egy csomó szép színes lufiból kihúzta a dugót. :)

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.03.17. 03:25:02

@Ambiorix: okos csávó vagy, -érted a jövődet

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.03.17. 03:27:08

@sixx: maszlag..?! akkor tényleg maszlag -- asszem két malomban őrlünk, de nice try, ajánlom figyelmedbe Szabó Zoltán véleményét, ezt erősíted minden idegszálad ellenére

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.03.17. 03:45:43

@Boross Bence: Addig maradunk itt, amíg hagyják, tehát a vita -- nyilván szűkülő körben -- marad itt

agyamputáltak 2014.03.17. 04:17:53

@sixx: ezt nagyon benéztétek. pont, hogy a főoldalról olvastam a blogokat a ketrecből. ki a faszt érdekel a newsfeed? aki rss-ezik az pláne leszarja. a jó munkához idő kell, a szarhoz meg még több.. még hogy jó lett a redesign :DDDDD meg lehet nézni a kommenteket facebookon. hamár.

toportyánzsóti 2014.03.17. 06:15:29

Ez már csak hab a tortán,illegitim hatalom készül illegitim választásokra,jelenleg ez az igazi probléma.Minden korábbi igéretét pofánszaró simicskacsicska putinpincsikutya,100 milliárdokból elcsalt választásokat rendez.

Lexa56 2014.03.17. 07:59:59

@sixx: nem hiszek a szisztematikus véletlenekben

_Maverick · http://newdeal.blog.hu 2014.03.17. 08:06:35

@sixx: @HaFr: Valamennyire egyet is értek, meg nem is. Lehet, hogy valamelyest visszaesik ennek a blognak, vagy a Varánusznak, Vastagbőrnek, stb. az olvasottsága, viszont több, kevésbé ismert és értékes blog kerülhet ki a címlapra egy-egy alkalommal, megismertetve magát az olvasóval. A blog ketrec jó volt, de az ott megjelenő blogok döntő hányadát néhány jól ismert közéleti oldal vitte el, függetlenül attól, hogy melyik bejegyzés mennyire volt jó.

Az Index2 lehúzása előtt végképp értetlenül állok. Ha az az oldal nem lett volna, akkor például az én blogom aligha jutott volna el a baráti körnél messzebbre, pedig általános a tematikája, és a maga nemében viszonylag egyedinek mondható.

Ami zavar, az a viszonylag sok bulváros, tartalmatlan dolog, ami kikerül oda, és helyet vesz el minőségi cikkektől.

@sixx, annyi észrevételem lenne, hogy szerintem tematikusan lehetne blog ketrec a tech, tudomány, kult, sport, stb. rovat oldalak alatt is. Ezt már egyszer egy poszt formájában felvetettem, mire írt is egy e-mailt a tudomány rovat vezetője nekem (idézem: "nyitott kapukat döngettek", amire lelkesen válaszoltam, és azóta nem jött semmi. Főleg ezek a rovatok sokat nyerhetnének a tényleg szakértői blogokból.

Ambiorix 2014.03.17. 09:35:12

@HaFr:
Okos, vagy buta, egyre megy. Lássuk be, aki felfújta a lufidat, az le is eresztheti azt. Te, barátom csak a szottyadt kis gumit meg a rőf cukorspárgát adtad hozzá.

stoppos76 2014.03.17. 09:37:22

Redesign volt, nincs is ezzel semmi baj. Meg fogjuk szokni, ahogy az előzőt is megszoktuk. Ilyenkor a népek nagy része általában őrjöng, mert nem találja a szokott helyén az indafotót. Viszont az a jobb oldali news feed szerintem is hülye ötlet volt, a legtöbb cuccos onnan teljesen érdektelen. Maradhatott volna ott a blog ketrec és mehetett volna alulra a rövidhírek.

program készítő 2014.03.17. 09:40:36

Azt hiszem a szerkesztők sem pártatlanok,sőt talán valakik irányítják is őket.

panelburzsuj 2014.03.17. 09:43:51

@stoppos76:
Ketreclakók cseréjérül:

Pont ez egyik sarkalatos újítás: kócos kergebirka bloggerek helyett jólfésült hivatásosokra akasztani a véleményvezéri kolompot.

stoppos76 2014.03.17. 09:58:57

@panelburzsuj: Hát a véleményvezéri kolompot kötve hiszem.

Vagy melyik hírre gondolsz?
"Abszolút sehol nincsenek a brit tudósok az amerikai tudósokhoz vagy a kínai tudósokhoz képest, de még a németeket is alig előzik"

"Orbán ma megtekinti a Pellérden épülő biogázüzemet"

"Nem fél az adóhatóságtól a herevasalt Berki"

"Mostantól sokkal tudományosabban tud majd szappanoperát nézni"

Ez kb blikk, vagy mi a neve...

unionista (törölt) 2014.03.17. 10:00:08

amúgy is kifulladóban van ez a szféra. orbánozásból állt az egész.

unionista (törölt) 2014.03.17. 10:14:50

@panelburzsuj:
az index a magyar hírlap sorsára jut.

rtl vs. tv2
atv vs. hírtv/echotv

neo vs. class
klubrádió vs. lánchídrádió

origo vs. index
népszabadság/népszava vs magyar hírlap/magyar nemzet

a végletekig kisarkítva:
zsidók vs. cigányok

panelburzsuj 2014.03.17. 10:15:23

@stoppos76:
Nagyon jól érzékeled: példaképünk - (és vágyunk tárgya) - a tévék piaca!

(Magunk között szólva: szerinted mekkora vásárlóerőt jelentenek a politikai blogok törzsközönségét kitevő fizetett és önkéntes trollkülönítmények (etalon: Blogger Géza); a súlyos netfüggők polkocsmába rokkant szekciója (etalon: birca); plusz párszáz "független" ténfergő?

És ehhez képest mekkora a kockázat?... )

panelburzsuj 2014.03.17. 10:17:54

@unionista:
Én inkább arra tippelek, hogy a színes kereskedelmi semmitmondás útját választják - ld. előbbi kommentem.

2014.03.17. 10:17:57

Miért kellett elrakni a blogketrecet?
Tök érdektelen a MINDEKÖZBEN!
Jött a telefon a Fidesztől?

a 17 éves Parker Schnabel 2014.03.17. 10:18:40

@sixx: A nol, a hvg , a blog.hu is pont ugyanazon a napon újult meg

- három héttel a választások előtt.

Már nem találok híreket sehol.

Tisztára véletlen lehet.

mindenhol csak...

- Meghoztam a direktívákat, pajtások !

unionista (törölt) 2014.03.17. 10:27:45

@panelburzsuj:
a cemp tulajdonosa spéder zoltán.
aki nemrég megvette a takarékbankot.

panelburzsuj 2014.03.17. 10:34:22

@unionista:
És?

Ő nem szeretheti jobban a pénzt, piát, pinát, mint a politizálást? Mondjuk a saját újságjában?

unionista (törölt) 2014.03.17. 10:58:38

@panelburzsuj:
szeretheti, csak magyarország nem így működik. a takarékbankot államosították. majd a kincstár eladta a többségi üzletrészt az index tulajdonosának. a kormány ezért nem kért cserébe csak és kizárólag készpénzt. aha.

abc80xx 2014.03.17. 11:08:18

Kedves HaFr!
'Mi' saját bőrünkön érezzük, milyen az, amikor mondvacsinált okokból szó nélkül kirekesztenek megsértődő bloggerek ...
Káröröm nincs bennünk, sőt kicsit sajnáljuk, hogy épp a média és a megszólalás-szabadság amúgy elkötelezett hívei találkoznak szembe magukkal így ;-)
De talán megértőbbek lesznek másokkal szemben ezután. (Vagy nem, de ez legalább biztos, mondaná fizikus lányocskám)
Szívesen követnénk hát véleményvezéri kolompodat tűzön-vízen át fanyar iróniánk csengettyűjével nyakunkban mi is, ha tehetnénk.
PS:
Tisztelt Béndek Péter!
Azzal a kérelemmel fordulunk hozzád, hogy szíveskedjél leponex kommentelőt tetszhalott állapotából reaktiválni!
rendíthetetlen barátsággal: nyolcbiteseid

panelburzsuj 2014.03.17. 11:17:35

@unionista:
Most mondom: ha kért is kormány, nem csak azt kérhette, hogy az Index újságíróiból faragjanak kormány-apologétákat, hanem azt is, hogy helyezzenek nagyobb súlyt az élet politikánál derűsebb - (ld.még: szebb, nemesebb, választékosabbb...) - területeinek föltálalására.

De tényleg gondolj bele: te inkább veszkődnél minden "sajtóorgánum" pártlappá idomításával - vagy megtartanád a már tökig elkötelezett és bejáratott portfóliót szócsőnek, a többi meg hadd virágozzon százféle - egyebet?

a 17 éves Parker Schnabel 2014.03.17. 12:03:51

@abc80xx:

Te csak ne beszélj a kommentelők nevében.

Az Index írásait nem lehet kommentálni,

a nol és a hvg írásait idáig lehetett, de mostmár nem lehet,

és ahol egyáltalán kommentelhetnek az olvasók, azok még a blogok.

Na, de ez a világ is csak eddig tartott.

panelburzsuj 2014.03.17. 12:12:26

@a 17 éves Parker Schnabel:
"Ő" nem a kommentelők, hanem saját zoknibáb-népizenekara nevében többesszámbeszél.

Szegénynek lassan hosszabb lesz a nicknév-jelszó slejfnije, mint egy képviselőválasztási szavazólap.

(Mondjuk "korpába szaró macska" még nem volt. Pl. Úgyhogy vannak még kihasználatlan potenciálok.)

unionista (törölt) 2014.03.17. 12:30:45

@panelburzsuj:
hja, a magyar hírlap esetén is sokan azt mondták: nem lehet balliberális újságból annak az ellenkezőjét megcsinálni. csak azt lehet. sőt a bulvárlapot is pártlappá kell idomítani. a bulvártévét is párttévévé. a bulvárrádiót pártrádióvá. párt = party.

panelburzsuj 2014.03.17. 12:58:13

@unionista:
Persze, a reciklálható sajtómunkás nem mai találmány. De nem az a kérdés, hogy kiégett médiakurvákat újra lehet-e fröccsönteni - hanem hogy megéri-e.

A Nemzeti Partipárt új ötlet? Fenét, rég legyártották:

www.youtube.com/watch?v=diFaX15MjiE

Kampányban havonta kétezer letöltés.

Gondolod, hogy ettől tényleg újra a Harangozó Teri lesz majd a szexszimbólum is?

panelburzsuj 2014.03.17. 13:07:30

@panelburzsuj:
Vagy így goldolodot a pártosítást?

Ezüstkorú békemenetelő hölgyek ódája a vezérhez:

www.youtube.com/watch?v=u4NQPeSfEoI

Moin Moin 2014.03.17. 13:31:58

@sixx:

Hidd el, minden, de tényleg minden igyekezetünkkel azon leszünk, hogy elhiggyük, amit írtál!

...Csak hát az a fránya Index-tulajdonosi szerkezet, meg annak a pártkötődési háttere, meg a Zelmúltnégyévben a Zindexnél lezajlott, teljesen koherens, egy irányba mutató változások! Az meg már persze csak akadékoskodás, hogy mióta a sumérek feltalálták az ékírásos sajtót, azóta mindenkor és minden lapnál a lap felső része volt és van a legértékesebb felület, mert az a legolvasottabb! Írjak neked az újság- és hírportál-olvasási szokásokról, hogy e tekintetben hogyan is működik az emberi figyelem? (Minél "előrébb" szerepel egy hír, annál valószínűbb, hogy elolvassák, ui. ahogy haladsz lejjebb és lejjebb, egyre többfelé viszik el a figyelmedet a hírek.)

Ne feledd: a blogger igen éles szemű valaki – aki már akkor észreveszi a gazemberséget, amikor a gazember mg nem is érzi magát gazembernek!:-)

……………De amúgy meg most adtatok egy igen jó ötletet!:-))))

politologus · http://politologus.blog.hu 2014.03.17. 13:49:21

Az Index címlap redizájnja tényleg kellett. A blogok főhírek mellé helyezése nagy dolog volt, szép korszak annak, aki benne lehetett, de persze meg lehet érteni, hogy most annyi neki.

A külön behozott Index2-ről viszont kár volt kivenni a blogketrecet, az most üres nélküle.

Szerintem lehetne találni más megoldásokat, pl. egy kiemelt, de kis helyen szkrollozódó blogcímeket, vagy akár a Vélemény fül alatt néhány blogcímet is stb.

A blogok eddigi kiemelése annyiban biztos jó volt az Indexnek, hogy csak szerkesztéssel is lehetett olyan véleményeket felkarolni, amelyek szélesítették az olvasótábort, és segítették a kiegyensúlyozottságot. (pl. kormánynak kedves hírek idején ellenzéki blogcímek stb.)

DFK 2014.03.17. 14:14:51

Tisztára olyan ez, mint amikor Demszky a tv egyemes adásában sikoltozta, hogy a Zorbán mtv-je nem közvetíti a beszédét.

stoppos76 2014.03.17. 14:26:41

@panelburzsuj: Nincs bajom a bulvárral, ha érdekel a cikk, elolvasom, ha nem, átgörgetem. Csak kicsit élesnek érzem a váltást, hogy az eddig blogok helyére betoltak egy ilyet.

A legutóbbi alkalom, amikor soknak éreztem az volt, mikor minden híroldalon egy herét vasaló félork pislogott rám.

unionista (törölt) 2014.03.17. 15:10:18

@panelburzsuj:
az árvíz idején az összefogás, utána az összetartozás dala is hasonló stílusban íródott. amit egyébként elő lehetne csehszlovákul is adni. úgy is nagyon hazafias lenne. mehetne szerbhorvátul, románul, bolgárul vagy lengyelül. ez mindenhol eladható nemzeti partiként. mert bár nem jó, de nem is rossz. olyan semmilyen. amilyen az eurovíziós dalfesztivál.

unionista (törölt) 2014.03.17. 15:25:30

@explanatus:
úgy 18-20 körül. addig balkán.

panelburzsuj 2014.03.17. 16:00:29

@unionista:
Méghogy semmilyen a Nemzeti Nemtommi?

We are the world - stílusú!!

Tartalom és forma teljes egysége: Magyarországon kívül semmi se ilyen, ami meg mégis, azt rólunk másolták.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.03.17. 16:00:45

@sixx:

Te el is hiszed, amit mondasz?

Azzal, hogy a blogok tartalmában való keresés lehetősége megszűnt a főoldalon, azzal egyértelmű üzenetet küldött a blog.hu, hogy csak az általa tolt tartalmak az érdekesek. Szóval, akárhogy nézzük, ez tüntető megnyilvánulás a véleményszabadság ellen és a kommercializmus és az olcsó tömegmanipuláció mellett.

abc80xx 2014.03.17. 16:11:58

@a 17 éves Parker Schnabel:
'és ahol egyáltalán kommentelhetnek az olvasók, azok még a blogok.

Na, de ez a világ is csak eddig tartott.'

:)
Mesélhetnénk.

abc80xx 2014.03.17. 16:18:25

@panelburzsuj:
'Szegénynek lassan hosszabb lesz a nicknév-jelszó slejfnije'
Nem szegíny az, és arra a rövid fejezési időre ölég ha a masina jegyzi meg...

A tesztet mikor töltöd ki?
Vagy már te is félsz?

panelburzsuj 2014.03.17. 16:24:33

@abc80xx:
Milyen test?

Ki vagyok töltve.

Negyven kiló párizsi nyom belülről.

unionista (törölt) 2014.03.17. 16:32:59

@bbjnick:
a keresztényeknek nem sok lapot osztanak. se a zsidó, se a cigányok.

abc80xx 2014.03.17. 17:07:39

@panelburzsuj:
az még melbából is sok lenne ...

Köntösfalazol, ele-mennél harcolni a tatárok ellen ha megest jönnének, vagy a másik irányba Svájcig?
Szimbolának mostanság meg a Cinit tolják, persze te elvből nem nézed aztamocskostévét.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.03.17. 18:18:34

@unionista:

Ezt most nem igazán értem: hogy jönnek ide a keresztények, a zsidók és a cigányok?

panelburzsuj 2014.03.17. 20:18:39

@abc80xx:
jaj, bazmeg, talán még lehetne is veled emberi szót váltani, ha ez a pállott csámcsogás nem járná át minden mondatodat...

huhhh...

abc80xx 2014.03.17. 21:32:58

@panelburzsuj:
Ó, nekem is nehezemre esik néha, de kedves bloggazdánk posztjaira nem tudom, miféle stílusban lehetne hatásosan reagálni.
Érvelésnek itt nem sok hely maradt.
(lásd manyup)

Ilyet kéne tán: 'nekem nagyon nagylelkű, nagyvonalú, szeretett vendéglátóm' ?

Ládd-e:
' A sajtószabadság védelmében az utóbbi években -- tetszik, nem tetszik -- a bloggerekre egyre nagyobb szerep és felelősség hárult' - írja bloggazdánk, és még egy minimálszmájlit sem rak utána, mint akinek hóttkomalyan harcolnia kell a patás meg a mondatait kicsavargató hitvány kommer ellen.
Meg a blogketrecet szemhatár alá tologató setétben bujkáló ...

huhh!
én is kimondtam.

unionista (törölt) 2014.03.17. 21:33:37

@panelburzsuj:
ez szimplán a cigány kultúra. annak egy újabb generációja. ezekkel a dalokkal "cigány" közösségeket kellene felemelni. az E jelűeket. ők "nagyon nemzetté" akarnak válni. európában koszovóban van belőlük a legtöbb. és ez a csoport vonzza a keleti-indoeurópai, az őseurázsai népeket és a balkániakat (délieket).

ezek természetes ellenségnek tekintik a nyugat-európaiakat és a skandinávokat (északiakat). és a "zsidókat". akik európa fejlettebb részén sikeresen betagozódtak. leszámítva németországot és ausztriát, de ők szembenéztek a múltjukkal.

a politikai közélet alapvetően rasszok küzdelme. eredendően egyik törekvés sem rossz, vagy gonosz. a kevés őssel rendelkezőket könnyű manipulálni. és ezzel könnyű vissza élni.

a keletiek és a déliek közéleti képességei valamival gyengébbek. ezt valószínűleg a magánélet kompenzálja (kb. férfiak és nők). a túlzott keveredést nem engedi a biológia. az utódok többségét a natívok adják.

ezt a feladványt kell megoldani. a demokrácia tanulást valószínűleg a kis közösségeknél kellene elkezdeni. a nemzetté válás kulcsa a duális (városias/vidékies) önkormányzati rendszer léte. az, hogy ez a nép képes-e kiválasztani cca. 3000 független képviselőt. és ez az elit képes-e a várost/vidéket megszervezni.

de ebben segíthetnek ezek a népi nacionalista minták. vissza kell velük élni.

unionista (törölt) 2014.03.17. 22:10:30

@bbjnick:
a keresztények természetes szövetségesei elvben a zsidók. magyarországon a hívők többsége ellenségnek tekinti őket. a balkáni népi nacionalista kultúrára szavaztok. így cigányosodik és pogányosodik el a térség orbánnal és vonával.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.03.17. 23:35:15

@abc80xx: tán a pállott csámcsogást kéne abbahagyni (legelőször)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.03.18. 06:10:00

@unionista:

S mi köze mindennek ahhoz, hogy a blog.hu megszüntette a blogok tartalmában való keresés lehetőségét a főoldalán?

unionista (törölt) 2014.03.18. 08:18:52

@bbjnick:
zoli kapott egy bankot sanyitól, vagy janitól. bennfentes info kell ahhoz, hogy megmond: melyiktől. a plázás sanyit kitették. zolinak van ez az index izéje. annak van ez a blog izéje. ezt nagyon nem szereti jani. sanyi is csak olyan cikket szeret olvasni, amit ő maga szponzorál. ezért nem lesz kereshető a blog izé. ezért elsüllyesztik el ezt a szcénát. nem olyan nagy eset.

.Gordon Gekko. 2014.03.18. 10:38:32

HAFR azt hiszi hogy ő és a közvéleményre gyakorolt hatása meg 30 vele egyet értő olvasója felkeltette a hatalom érdeklődését...

....:)))

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.03.18. 11:41:53

@unionista:

Ezt értem:-) Csak azt nem érte, hogy ebben mi volna a magyar-, balkán- vagy akármispecifikus? Ahogy én látom, a Nyugaton ugyanez folyik pepitában.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2014.03.18. 11:49:06

@.Gordon Gekko.:

Teljesen mindegy, hogy mit hisz @HaFr; az az ő személyes szocproblémája. Az viszont @HaFr hitétől függetlenül tény, hogy a blog.hu azzal, hogy megszüntette főoldalán a tematikus, címkék szerinti blogkeresést és a blogok tartalmában való keresés lehetőségét, rendesen odabaszott a vélemények szabad áramlásának, ha úgy teszik, a szólásszabadságnak. Hogy ezt politikai, ideológiai vagy tisztán üzleti megfontolásokból tette, a lényeg tekintetében, indifferens.

explanatus 2014.03.18. 12:48:01

@.Gordon Gekko.: "30 vele egyet értő olvasó"

Kattints erre, majd nézd meg a jobb felső sarkot.

hafr.blog.hu/2014/02/25/lazar_a_zsidok_vigyazzanak_magukra

A Te harmincad helyett egészen más szám olvasható, úgy is lehetne mondani, mármint ha innen vagy onnan nézzük:

alig ötvenezren voltak kíváncsiak "HAFR" írására, vagy úgy is, a blog olvasóinak tábora hamarosan eléri a százezer főt. :)

unionista (törölt) 2014.03.19. 13:15:40

@bbjnick:
ezen a nyugat jelentős részben túl van. a médiabirodalmak ott sem úgy jöttek létre, hogy nagyon tehetséges újságírók összeálltak egy szerkesztőségbe. hanem biztosan osztogattak bankokat, és különféle üzletrészeket.

de mégis létrejött egy olyan rendszer, amivel - egyelőre legalább is - elégedettek a népek. szerintem elsősorban azért, mert a nyugatiak többsége elfogadta: vallás nemzetiségek felett áll. így ezek a nemzeti elitek egymást is ellenőrizgették. illetve ott létezett az a duális (városias/vidékies) önkormányzati rendszer, ami errefelé sohasem. az emberekbe bele van kódolva, hogy a községek, a közösségek felől kell építkezni. ez nem érvényesül kelet-európában, se balkánon. ezt itt mind tanulni kell.

FreeTibet 2014.03.20. 12:50:59

cink.hu/politikai-okbol-tolta-alulra-az-index-a-blogokat-a-cim-1547161551

Egy félig bennfentes véleménye a dologról. Megjejtés nincs, viszont az kiderül belőle, hogy a választott képviselőink azok tényleg idióták.

Dr. Morcz · http://drmorcz.blog.hu 2014.03.28. 18:47:18

@sixx: Bocs hogy ide kommentelem, de elég béna lett a redizájn
süti beállítások módosítása