1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2014.02.18. 13:25 HaFr

Köszönjük, GE!

Orbán Viktor a realizmus jeleit mutatta a GE szolgáltatóközpontjának megnyitóján:

"Szükségünk is volt az önök sikerére, mert az van megírva a sors könyvében, hogy a magyarok tehetségesek, de csak középszerűen sikeresek."

Attól eltekintve, hogy Orbánnak különös tehetsége van a realizmust is sámánizmusba pakolni (most éppen a sors állítólagos könyvébe, nyilván, hogy még a véletlenül se tételezhessük fel róla, hogy közöttünk, és nem minimum Ozirisz, Wotan vagy a Nagy Manitou időtlen társaságában él), ez végre egy olyan mondat, amelyből ki lehet indulni. Ha a következő multival találkozva azt is fel tudja majd vetni, hogy a magyarok (na jó) tehetsége ellenére miért lehetnek csak középszerűen sikeresek, egy harmadik multival találkozva pedig így fogja folytatni: mert nem élünk érdem- és sikerorientált társadalomban, hanem egy diszfunkcionális, korrupt állam és nemzeti téveszmék által megvert, száz meg száz éven át copákosra izzasztott, felismerhetetlenre aszalt, identitás nélküli nép körében -- na akkor kezdhet magához térni a remény a Kárpát-medencében, hogy bele tudunk még erősíteni, mielőtt Albánia is elcaplatna mellettünk.

Érdekes lesz látni, hogy amikor így lesz, ezzel arányban fognak eltűnni (vagy ismét színeváltozáson átmenni) a rogánok, az áderek, a kerényik, a bencsikek, a rezsibiztosok, a kitartottak tömött seregei, maga a NER (!), és végül a szocik (!). Ajh, mit is hajlamos beleolvasni az ember egyetlen mondatba! Pont két percig. De így is köszönjük, GE!

 

14 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr515820803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

stoppos76 2014.02.18. 14:00:35

Most tényleg azt várod tőle, hogy ne deliráljon? Meg mondjon igazat?

Hahahaha. Én is kérek abból, amit toltál. :)

egyetmondok 2014.02.18. 14:17:51

Szép program lesz ez nekünk,eltarthat úgy egy jó évszázadig a próbálkozás, hogy a nyugati világ egyik sikeres corporate identity-jéből tudunk-e magunknak egy nation identity-t csinálni.

Hogy valójában egy nation-é áll minden,bármely sikeres corporate - é mögött,azt Orbán nem is látja,vagy ha igen,akkor a GDP százezer százaléka se sok,hogy hitelből falat emeljen e látvány elé.

Micsoda gigászi hamisítás ez, Te Jó Isten !!!

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.02.18. 14:23:57

@egyetmondok: itt egy szokatlan félmondat volt, ugye, az a magyarok bírálata -- kezdünk átmenni már kremlinológiába

tamas11 2014.02.18. 14:51:08

Ez az ember nem veszi észre, hogy egy ideje ő írja a sors könyvét .
Felkapott háziszerző.

egyetmondok 2014.02.18. 15:28:15

@HaFr:
Én azt hittem, hogy amikor azt írod,hogy Orbán a realizmus jeleit mutatja,akkor finoman, mondjuk élcelkedni tetszik...

Mert hát: millen realizmus az,hogy van izéhozékönyv,amiben valaki(?) írja a magyar sorsot,ám azt úgy írták meg, hogy jajajajaj de tehetséges,csak viszont közepesen sikeres (kell neki lenni ?)

Ez ennyi erővel pont lehet az is, hogy mámegest báncsákozzák a jó és tehetséges magyart. Nekem inkább annak tűnik, vagy pl. olyannak, hogy eddig a rothadt idegenszívűek kezibe volt a penna,nodemost aztán...

Bárt tulképp tökmindegy: a GE szép példa a sikerre. Naná, van a GE igazgatótanácsa döntései ellenében valami alkotmánybíróság féle,amely a board döntéseit az alkotmányosság beleiből,csontjaiból kiolvassa,és aztán megsemmisítheti a döntést ? Ugye nincsen. Akkó kuss.

stoppos76 2014.02.18. 15:48:27

@HaFr: Elképzeltem mi a maximum, amit kinézek a csókából. Bemegy, megeszi az ebédet, közli hogy nem leszünk gyarmat és rájuk borítja az asztalt, miközben a rádióban bemondják, hogy a parlament rendkívüli ülésen, kétharmados többséggel elfogadta az elektronyos vállalatok különadójáról szóló törvényt. :)

quendelapo 2014.02.18. 17:43:57

@HaFr:
Hát ezt alaposan félreértitek. Orbán egyáltalán nem kritizálta az ő szeretett magyar népét. Arról beszélt, hogy hiába vagyunk tehetségesek, a tudjuk kik miatt nem lehetünk sikeresek, mert azok nem engedik, megakadályozzák. Persze ez van a sors könyvében.

quendelapo 2014.02.18. 18:11:32

@HaFr:
Az az olvasóra / hallgatóra van bízva.
Lehet a GE is "tudjuk kik" de értheted úgy is, hogy ők a vezér (vagy a nemzet, de az mindegy) stratégiai szövetségesei.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.02.18. 18:26:52

@quendelapo: Aha. Akkor eléggé bármit jelenthet ez a mondat -- mindent meg az ellenkezőjét is.

quendelapo 2014.02.18. 19:15:02

@HaFr:
Igen, asszem ez bármit jelenthet.

panelburzsuj 2014.02.18. 20:21:59

@HaFr: @quendelapo:
Akkor még az is lehet, hogy közhasznúbb tudomány a macskabaglyok köpeteit feltáró ornitológia, mint a macskajajok köteteit turkáló orbanológia?

index.hu/belfold/2014/02/18/hol_volt_tegnap_ejjel_levai_aniko/
süti beállítások módosítása