1000 A MI HAZÁNK

" Míg más parlamentáris országokban a jobboldal általában a józan és megfontolt konzervativizmust, a tradíciókhoz való ragaszkodást tekinti hivatásának – nálunk a magát jobboldalinak nevező kormányzati rendszer ezekkel ellenkező törekvéseket mutat. Alkotmányjogi téren a parlamentarizmus elsorvasztása és látszatparlamentarizmussá süllyesztése ennek az állítólag jobboldali kormánypolitikának egyik fő célja. A vezérkedés, az egy akarat érvényesülésére felépített és minden bírálat elnémításával kialakított nemzeti egység, másrészt gazdasági téren az individualista gazdálkodást mindinkább elfojtó, egy újfajta kollektivizmus felé elhajló, sokszor már a magántulajdonba is belenyúló törekvések: nehézzé teszik egy konzervatív politikus számára, hogy ezzel a jobboldallal azonosítsa magát.” (Gr. Apponyi György, 1935)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

Polgári konzervatív blog

2014.02.15. 18:45 HaFr

Az Orbán-kultusz alkonya

Orbán unalmas, ami a tömegkommunikációra épülő korunkban a politikusnak is a halála. Azoknak, akik az átlagnál intenzívebben kísérik nyomon a politikát egyre torokszorítóbb érzés, hogy a nagy plagizátor, a nép felkent majma ásítóan unalmassá vált az utóbbi hónapokra. Félünk, hogy végül nem maradnak mások rajtunk, csak a Mesterházy és Bajnai svádájú emberek: Attila, aki majd "átalakítja az országot" (Gyurcsány) -- vajon mivé, egy kültelki szakközép FIB-alapszervezetévé? -- és Gordon, aki "rendbe teszi majd az országot" -- már ha az IMF leírja előtte ehhez a kottát, és el nem sírja magát közben. Mindenki Viktora, a nagy mágus, aki a levegőből is pénzt csinál (ebből áll ugyanis a választási programja), megöregedett, megpocakosodott, kapzsi és unalmas lett, főleg unalmas. Jaj nekünk.

Már bármelyik hatodikos gyerek tudna írni egy orbánibb évértékelőt a (holnapi) orbáninál. Már előre lehet tudni a szenvedélyek kiszámítottságát, a röhejes nagyotmondások minden fordulatát, az álbölcsességek tobzódását, a lyukas diadaljelentéseket, a rossz humorba öntött narcisztikus fordulatokat, előre ismerjük a közönségét, amely főleg visszatérő kitartottakból, kisebb részt újdonat süketekből, vakokból és némákból áll, akiknek természetesen fogalmuk sincs az államvezetésről (hiszen Orbánnak sincs), de megtapsolják Hungária bűzét, fogalmuk sincs az értékteremtésről és ennek egy ország jólétével való összefüggéseiről (hiszen Orbánnak sincs), elég nekik az orosz és kínai pénzen finanszírozott független rezsiállam ígérete -- felhúzzák hát a legutolsó kelet-európai divat szerint szabott ruhájukat, rossz dezodorral a hónuk alatt, romlott fogakkal nyomulnak be a lelátóra, hogy részt vegyenek életük legfontosabb eseményén, a nagy szemfényvesztés n-edik kiadásán.

Közben azonban az egész utazó cirkusz szépen megöregedett, kipusztult már régen belőle az ötlet, a szikra, a meglepetés, a manézsban csak a legrosszabb utazó társulatok kellékei vannak, az égő karika, a kivénhedt légtornász, a lerobbant bohóc, a zsíros arcú idomár -- és megint csak, a szakadt nézők, akik egy autonómiahiányos, öntudatgyilkos országba születtek, ebben nőnek fel azzal áltatva magukat, hogy teljesítmény nélkül is élre lehet vágni egy olyan versenyben, amelyhez nem magunk írjuk a játékszabályokat... és halnak jelentéktelen halált egy rossz erkölcsű élet után.

Így múlik el a kor felettünk és az ország körülöttünk. Hagytuk, hogy egy beteg elme berendezze a világunkat, ahogy hagytuk már többször is. Tök mindegy, hogy ez aktuálisan ki, nem először tesszük. Apró lavór, állott, húgyszagú víz, a tetőn becsepegő valóság. Szép álmokat, Etelköz.

Annak, aki boldogságra vágyik egy ilyen csúnya poszt után: https://www.youtube.com/watch?v=PLvkLDrhobk

248 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hafr.blog.hu/api/trackback/id/tr585815915

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Fidesz már unalmas 2014.02.15. 21:26:44

Matolcsy MNB-elnöksége mellett érvelni nem fog senki. Azt csak megvédeni lehet. A Fidesz szavazói sem tapsikolnak örömükben, mert nem bővülni látják az Orbán-színpad hátterében az ember-díszletet, hanem bejegecesedni. A közvélemény kevésbé rajongói rés...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Negyven Rabló 2014.02.15. 19:08:55

Ez egy mérhetetlenül beteg írás. Ilyet egy magát konzervatív filozófusnak tartó valaki nem ír.

Negyven Rabló 2014.02.15. 19:51:46

@HaFr: Azt neked kell tudnod, mindenesetre ez eddigi blog.hu-s munkásságod legalja.

Hohenstaufen 2014.02.15. 19:53:29

Én viszont gratulálok ehhez a rövid, lényeglátó, remek íráshoz!

Tyreo 2014.02.15. 20:05:37

Jó meglátás. Orbán már "halott" csak még nem tudja. Négy év múlva ugyan úgy esélytelen lesz bármire, ahogy most az MSZP nevű banda esélytelen.

nemhívő 2014.02.15. 20:10:57

...nekem is tetszik..

..."negyvenrabblónak" akkor lehetne csak igaza, ...ha holnap a zorbán tényleg mondana valami szokatlant, ütőset...de legfőképpen olyasmit, amit el is lehetne neki hinni..

Erre szerintem elég kicsi az esély..

A jelenlegi állás szerint valóban bármelyik jól fogalmazó hatodikos előre leírhatná azt a holnapi beszédet..

Negyven Rabló 2014.02.15. 20:15:12

@Tyreo: Egyesek szerint Orbán már 12 éve halott. Ahhoz képest egy újabb 2/3 küszöbén áll.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.02.15. 20:44:25

@Negyven Rabló: Bár nyilvá nem akarsz argumentálni egy ilyen gyenge posztról, de közben te se hagyd magad megtéveszteni egy gyenge ellenzéktől

nemhívő 2014.02.15. 21:09:33

@Negyven Rabló: ..és mit is remélsz még egy már ötvenes éveit taposó "reménységtől"?
Mi az amit tudhatunk a "fényes jövőről"?

Tényleg annyira meggyőző volt ez a 4 éve, ...hogy még egyszer kijárjon neki a 2/3-dos ámokfutás?

...én értem, hogy az ellenék sincsen a helyzet magaslatán,...de mit is köszönhetünk ennek az elmúlt 4 évnek KONKRÉTAN?

Negyven Rabló 2014.02.15. 21:10:19

@HaFr: Te meg, ha politikával akarsz foglalkozni, akkor ne hagyd, hogy az érzelmeid felülírják a valóságérzékelésed.

Tyreo 2014.02.15. 21:39:37

@Negyven Rabló: Az elmúlt 4 év nem szólt másról, mint az elmúlt 8 évre mutogatásról. Szerinted ezt meddig lehet játszani még? Amikor már ezt nem lehet játszani, akkor mihez fognak kezdeni? Abból kiindulva, hogy pár napja, hete volt olyan cikk, hogy még mindig nem mindenki kapta meg a tankönyvét szerintem nem sokat..

almodhi 2014.02.15. 21:52:57

Kedves HaFr!

A poszt minden szava a valóságunk precíz és szabatos leírása. Tökéletes diagnózis, a szó perverz-bizarr értelmében öröm olvasni :-(.

Azonban ahogy egy közösség életét sem lehet pusztán negatív szabadságjogokra építeni, úgy az itt összejött közösség sem elégszik majd meg pusztán diagnózisokkal.
A diagnózisok pontossága feletti elégedettséget valahogy (rövid- és középtávú) cselekvéssé kellene transzformálni.

Tudom, a dolog megindult a maga (hosszú) útján, de én örömmel vennék még több posztot a "что делать" témájának szentelve...

Tiborpapa 2014.02.15. 21:55:08

Orbán egy vicc, csak sokaknak még nem esett le.

outsider1 2014.02.15. 22:03:00

Nocsak. Két hónapja még a jobboldal innovativitàsàról szóltak bejegyzéseid. Aztàn Bajnai nem az Imf kottájàból jàtszott. Reformszövdtség tűzoltó programjàt vette àt.

almodhi 2014.02.15. 22:14:21

Köszönöm, a Barackfával helyreálltak a dolgok, mindjárt kedvem támadt...

Ha még javasolhatok:

www.youtube.com/watch?v=H72yZgrWbxU

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2014.02.15. 22:21:59

A kormánynak van egy országa: Magyarország Zrt. O.V. az elnöke végelgyengüléséig.

Boross Bence 2014.02.15. 22:30:28

@almodhi: Már rég eljutottunk erre a pontra. Mivel a hiba a társadalomban van, és a konzervatív nem hisz a társadalommérnökösködés sikerében - sõt -, így rövid távon nincs más, mint hogy a saját kis környezetedben megpróbálod minél inkább a tisztesség, a verseny és a teljesítmény elvét alkalmazni.

HaFr ötlete, hogy párttá fogja össze a hasonló gondolkodású embereket, egyelõre nem tudott beindulni. Látványosan nem haladnak a dolgok, nincs meg a "momentum"

outsider1 2014.02.15. 22:33:02

@HaFr: Visszakerestem. A tavaly mov. 23-iki bejegyzésedre gondoltam pl. Még vitàztunk is rajta.

montmartre 2014.02.15. 22:33:46

"...és halnak jelentéktelen halált egy rossz erkölcsű élet után."

Kíméletlen telitalálat, keserű, szatírikus nekrológ. Kérdés, mi értelme ma a szatírának. Tom Stoppard a Rosencrantz és Guildenstern halott-ban így fogalmaz a magukat főhősöknek hívő mindenkori statisztáknak:
"A rosszak dicstelenül halnak, a jók szerencsétlenül - ez a tragédia."

Akinek isten kell, keres magának, aki nem talál, kreál. Amíg elegen hisznek benne, addig Orbán marad az aktuális isten. A tragédia nem az ő léte, nem is a kultusza, hanem az őt éltető reménytelenek, akiknek nincs más reményük egy politikuson kívül, és épp ezért tőlük sincs mit remélni. Ahogyan senkitől nincs, aki bármely párt bármely politikusában látja egyetlen reményét - és nem tudom, az-e a nagyobb tragédia, ha ilyen hívőként, vagy az, ha ebből az egészből teljesen kiábrándulva éljük le az egyetlen életünk.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.02.15. 22:39:14

@Boross Bence: Jön az, konzervatívok, van annak ideje

outsider1 2014.02.15. 22:41:08

@Boross Bence: Blogolàssal nem lehet a világot megváltani. Helyben kell építkezni. Érdekes lesz pl. a debreceni polgàrmesteri választàs 2014-ben. Új, hiteles arcokkal lehet felmutatni, mit jelent a polgári életmód: tisztesség, teljesítmény, emberség, modor. Lenne még rà értő fül. Ki kell hozzà helyi szervezeteket építeni.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.02.15. 22:44:41

@outsider1: Gyerekek, én már ezerszer mondtam, hogy akit érdekel ez, csatlakozzon a PKP-hoz, mindannak az előkészítése folyik, amiről ti beszéltek... aztán ne érjen az a vád, hogy 1) csak blogolok, 2) nem szóltam.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.02.15. 22:47:56

@outsider1: Visszaolvastam. Elég körültekintően fogalmaztam akkor, kifejezetten innovatívnak nevezve Orbánt az ellenzékkel összevetésben... ezt most is tartom. De megrekedt és már csak körben forog. AZ ellenzék azonban nem válthatja le, hozzá képest még mindig jobb, új szintézis kell.

outsider1 2014.02.15. 23:00:49

@HaFr: De mikor? Új szintézis csak sok apró, hosszadalmas vàltozàssal lehet. Nem àll egyben az a szellemi erő, amihez csatlakozni lehetne. Egyébként Bencével értek egyet.Kell a "társadalommérnökösködés", ami a lesajnàlt reformértelmiség egyik vesszőparipàja volt.

outsider1 2014.02.15. 23:03:07

@HaFr: Otbànhoz képest minden jobb. A káosz is. Azt úgyse ússzuk meg.

Gunboat-Diplomat 2014.02.15. 23:10:44

Ahhoz képest, hogy a poszt összes mondanivalója az, Orbán milyen unalmas, elképesztően unalmasra sikerült.

Megjelenhetett volna bármelyik Összerogyás-kampányblogon a democrattól az egyenlítőig - leszámítva a Bajnainak és Mesterházynak szóló beszólásokat.

Nincs kétségem, hogy a Rezsikirály szózata is unalmas lesz, de Béndek magasra tette a mércét.

DR. Smit Pal 2014.02.15. 23:23:37

Szerintem semmi baj nincs az Orbannal, en orulnek neki, ha a kovetkezo 20-30 evben O maradna a miniszterelnok.

magyar ember teli szájjal 2014.02.15. 23:31:07

Ez egy nagyszerű írás, pedig eddig pöcsfejnek gondoltalak.

Hajdú Peter 2014.02.15. 23:33:30

@DR. Smit Pal:
Azért 30 évet ne akarjál már szegénytől, kurva fárasztó lehet vezetni egy országot, meg küzdeni az mszp hergelte külfölddel. Ha még marad 8-12 évet azzal mindenki elégedett lehet, annyi idő alatt helyre is állítja az országot, a 8 éves mszp-s ámokfutás ellenére is.

dr kíváncsivagyok 2014.02.15. 23:48:54

" Hagytuk, hogy egy beteg elme berendezze a világunkat, "

Elég lett volna ennyit írni...
( Az a legszomorúbb,..hogy ezek a "beteg elmék " nem tudják magukról hogy betegek...
akik meg tudják korulotte,...basznak szólni amíg az o érdekuket szolgálja...
ezek a simicska-félek igazolják, bátorítják ezt a beteg elmét , ...amíg nekik hasznos !
Ha már nem lesz hasznos , akkor elengedik a kezét és ki-ki megy a maga dolgara :
a beteg elme szanatóriumba,...a multimilliárdos slepp meg a Kajmán szigetekre...
De addig , amíg nem lesznek éhség-lázadások ,..mi csendben újraválasztjuk...
Bocsánat...Ti... )

dr kíváncsivagyok 2014.02.15. 23:51:15

@Hajdú Peter:
"Ha még marad 8-12 évet azzal mindenki elégedett lehet, annyi idő alatt helyre is állítja az országot, "

Ja,...az elso 4 év is milyen jól sikerult...
Hahóóó,...az M1 - en kívul is van média...igaz nagyon kevés...

dr kíváncsivagyok 2014.02.15. 23:52:57

@HaFr:
"csatlakozzon a PKP-hoz, "

Az meg mi a mákosrétes ?

panelburzsuj 2014.02.15. 23:54:19

@Hajdú Peter:
Én már azzal is beérem, ha nyolc év alatt nem akar ámokfutásban is jobban teljesíteni.

dr kíváncsivagyok 2014.02.16. 00:03:16

@Boross Bence:
"HaFr ötlete, hogy párttá fogja össze a hasonló gondolkodású embereket, egyelõre nem tudott beindulni. Látványosan nem haladnak a dolgok, nincs meg a "momentum" "

Addig , amíg az Orbánfanok 2.5 millióan tapsolnak annak hogy a fejukre szarnak,( ezeknek az IQ - ja annyi amennyi ),..addig hiába érvelsz .
Ezeknek érvek és valódi értékek kellenek , hanem lózung és árvalányhajas-díszmagyaros-turulmadaras-szittyamagyar sérelempolitika...
Úgy eszik a populista demagógiát,..mint kacsa a nokedlit !

barli 2014.02.16. 00:16:47

Kedves hafr, eddig értelmiséginek gondoltalak, még ha nem is értettem egyet veled. Ez az írás egy szimpla gréczy féle fikázás. Mégpedig elöre fikázás, ami nagyon olcsó, ballib tempó. Még akkor is, ha igazad lehet, és holnap így fog beszélni a patásorbán.

barli 2014.02.16. 00:28:50

amúgymeg ha unalmas beszédet tart, az azért lesz, mert a kampánycsapat azt tartja jónak. Mit csináljon? Ugorjon neki a nem létezö ellenségnek? Jól állnak, csak nem szabad elcseszni, ennyi.
Pedig örülnék egy tfes beszédnek, hogy a kommereknek ne legyen meg a 15% :)

Jock Ewing 2014.02.16. 00:44:12

@dr kíváncsivagyok:

Te magfúziós faszkalap.... Érted, ugye?!

Lacdelo 2014.02.16. 00:52:08

Orbàn beszèdei tökèletesen egyszerûen meg vannak írva pontosan ùgy, hogy a szellemileg agyhalott Fidesz birkáknak nehogy gondolkodniuk kelljen.

Magyarország jövôjèt hosszùtávra a Fidesz tönkreteszi. Ne is àlltassuk magunkat, hogy van esèlyünk arra, hogy Magyarország felemelkedjen amíg a Fidesz ès a Jobbik el nem tûnik a süllyesztôben.

Orbán röhög a sok idiòta Fidesz majmon, akik a kezèt csòkolgatják ès a seggèt nyalják mèg ôk ès haverjai szèjjellopják az országot.

Lacdelo 2014.02.16. 00:57:49

Orbán mibôl lett milliárdos?

A mi adòfizetô pènzünkbôl fideszes faszfejek!

Tapsolhattok! Erre mondják, hogy ügyes!

barli 2014.02.16. 00:58:36

@Lacdelo: na akkor szedjétek össze magatokat, mert rossz a trend :)

barli 2014.02.16. 01:06:22

@Lacdelo:
"Orbán mibôl lett milliárdos? A mi adòfizetô pènzünkbôl fideszes faszfejek!"

na ne mondd, hogy a te adódból, ha már nem otthonról írsz.. Francia a billentyűzeted?

Syaray Attila 2014.02.16. 01:21:39

▀██▀─▄███▄─▀██─██▀██▀▀█
─██─███─███─██─██─██▄█
─██─▀██▄██▀─▀█▄█▀─██▀█
▄██▄▄█▀▀▀─────▀──▄██▄▄█
▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒
▒▒▒▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▒▒▒
▒▒▒▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▒▒▒
▒▒▒▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▒▒▒
▒▒▒▀▀▀▀▀▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒
▒▒▒▀▀▀▀▀▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒
▒▒▒▀▀▀▀▀▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒
▒▒▒▀▀▀▀▀▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒
▒▒▒▀▀▀▀▀▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒
▒▒▒▀▀▀▀▀▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒
▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒
▒▒▒▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▒▒▒
▒▒▒▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▒▒▒
▒▒▒▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▒▒▒
▒▒▒▀▀▀▀▀▒▒▒▒▒▒▒▀▀▀▀▀▒▒▒▒▒▒▒▀▀▀▀▀▒▒▒
▒▒▒▀▀▀▀▀▒▒▒▒▒▒▒▀▀▀▀▀▒▒▒▒▒▒▒▀▀▀▀▀▒▒▒
▒▒▒▀▀▀▀▀▒▒▒▒▒▒▒▀▀▀▀▀▒▒▒▒▒▒▒▀▀▀▀▀▒▒▒
▒▒▒▀▀▀▀▀▒▒▒▒▒▒▒▀▀▀▀▀▒▒▒▒▒▒▒▀▀▀▀▀▒▒▒
▒▒▒▀▀▀▀▀▒▒▒▒▒▒▒▀▀▀▀▀▒▒▒▒▒▒▒▀▀▀▀▀▒▒▒
▒▒▒▀▀▀▀▀▒▒▒▒▒▒▒▀▀▀▀▀▒▒▒▒▒▒▒▀▀▀▀▀▒▒▒
▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒
▒▒▒▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▒▒▒
▒▒▒▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▒▒▒
▒▒▒▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▒▒▒
▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▀▀▀▀▀▒▒▒
▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▒▒▒
▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▒▒▒
▒▒▒▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▒▒▒
▒▒▒▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒
▒▒▒▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒
▒▒▒▀▀▀▀▀▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒
▒▒▒▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▒▒▒
▒▒▒▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▒▒▒
▒▒▒▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▒▒▒
▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒
▒▒▒▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▒▒▒
▒▒▒▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▒▒▒
▒▒▒▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▒▒▒
▒▒▒▀▀▀▀▀▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▀▀▀▀▀▒▒▒
▒▒▒▀▀▀▀▀▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▀▀▀▀▀▒▒▒
▒▒▒▀▀▀▀▀▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▀▀▀▀▀▒▒▒
▒▒▒▀▀▀▀▀▀▀▀▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▀▀▀▀▀▀▀▀▒▒▒
▒▒▒▒▒▒▀▀▀▀▀▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▀▀▀▀▀▒▒▒▒▒▒
▒▒▒▒▒▒▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▒▒▒▒▒▒
▒▒▒▒▒▒▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▒▒▒▒▒▒
▒▒▒▒▒▒▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▒▒▒▒▒▒
▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒
▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▒▒▒
▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▒▒▒
▒▒▒▒▒▒▒▒▒▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▒▒▒
▒▒▒▒▒▒▒▒▒▀▀▀▀▀▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒
▒▒▒▒▒▒▀▀▀▀▀▀▀▀▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒
▒▒▒▒▒▒▀▀▀▀▀▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒
▒▒▒▀▀▀▀▀▀▀▀▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒
▒▒▒▀▀▀▀▀▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒
▒▒▒▀▀▀▀▀▀▀▀▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒
▒▒▒▒▒▒▀▀▀▀▀▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒
▒▒▒▒▒▒▀▀▀▀▀▀▀▀▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒
▒▒▒▒▒▒▒▒▒▀▀▀▀▀▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒
▒▒▒▒▒▒▒▒▒▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▒▒▒
▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▒▒▒
▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▒▒▒
▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒
▒▒▒▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▒▒▒
▒▒▒▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▒▒▒
▒▒▒▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▒▒▒
▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▀▀▀▀▀▒▒▒▒▒▒▒▀▀▀▀▀▒▒▒
▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▀▀▀▀▀▒▒▒▒▒▒▒▀▀▀▀▀▒▒▒
▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▀▀▀▀▀▒▒▒▒▒▒▒▀▀▀▀▀▒▒▒
▒▒▒▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▒▒▒
▒▒▒▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▒▒▒
▒▒▒▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▒▒▒
▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒
▒▒▒▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▒▒▒
▒▒▒▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▒▒▒
▒▒▒▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▒▒▒
▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒
▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒
▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒
▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒
▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒
▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒
▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒
▒▒▒▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▒▒▒
▒▒▒▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▒▒▒
▒▒▒▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▒▒▒
▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒
▒▒▒▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▒▒▒
▒▒▒▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▒▒▒
▒▒▒▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▒▒▒
▒▒▒▀▀▀▀▀▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒
▒▒▒▀▀▀▀▀▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒
▒▒▒▀▀▀▀▀▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒
▒▒▒▀▀▀▀▀▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒
▒▒▒▀▀▀▀▀▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒
▒▒▒▀▀▀▀▀▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒
▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒
▒▒▒▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▒▒▒
▒▒▒▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▒▒▒
▒▒▒▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▒▒▒
▒▒▒▀▀▀▀▀▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▀▀▀▀▀▒▒▒
▒▒▒▀▀▀▀▀▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▀▀▀▀▀▒▒▒
▒▒▒▀▀▀▀▀▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▀▀▀▀▀▒▒▒
▒▒▒▀▀▀▀▀▀▀▀▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▀▀▀▀▀▀▀▀▒▒▒
▒▒▒▒▒▒▀▀▀▀▀▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▀▀▀▀▀▒▒▒▒▒▒
▒▒▒▒▒▒▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▒▒▒▒▒▒
▒▒▒▒▒▒▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▒▒▒▒▒▒
▒▒▒▒▒▒▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▒▒▒▒▒▒
▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒
▒▒▒▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▒▒▒
▒▒▒▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▒▒▒
▒▒▒▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▒▒▒
▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒
▒▒▒▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▒▒▒
▒▒▒▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▒▒▒
▒▒▒▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▒▒▒
▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▀▀▀▀▀▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒
▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒
▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▀▀▀▀▀▒▀▀▀▀▀▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒
▒▒▒▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▒▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▒▒▒
▒▒▒▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▒▒▒▒▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▒▒▒
▒▒▒▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▒▒▒▒▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▒▒▒
▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒
▒▒▒▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▒▒▒
▒▒▒▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▒▒▒
▒▒▒▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▒▒▒
▒▒▒▀▀▀▀▀▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▀▀▀▀▀▒▒▒
▒▒▒▀▀▀▀▀▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▀▀▀▀▀▒▒▒
▒▒▒▀▀▀▀▀▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▀▀▀▀▀▒▒▒
▒▒▒▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▒▒▒
▒▒▒▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▒▒▒
▒▒▒▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▒▒▒
▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒
▀██▀─▄███▄─▀██─██▀██▀▀█
─██─███─███─██─██─██▄█
─██─▀██▄██▀─▀█▄█▀─██▀█
▄██▄▄█▀▀▀─────▀──▄██▄▄█

yatumux 2014.02.16. 01:22:32

@Negyven Rabló: miért, ki ez a beteg állat? Filozófus? Mi a neve? Mindenesetre a saját cigi és Pisa szagú lelkivilágát vetíti ki.

barli 2014.02.16. 01:28:00

@Syaray Attila: ebböl sajnos divat lesz :)

yatumux 2014.02.16. 01:33:32

Hahahaaaa :) megnéztem ki ez a béndek pjotr :))) csoda magas a színvonal! :) csoda jó cégnél "tanácsadó" :))) úgy néz ki a menedzsment mint a hitgyüli első sora. :) bénahuszárok. Valahogy ezek az alakok keserednek meg. Sikertelenség. Nem volt soha jó csajom: b.p. Nem volt soha munkahelyi sikerem b.p. Nem szeretnek az emberek b.p. Soha nem sportoltam, gyenge vagyok, csúnya és szerencsétlen b. p. Kész a savanyú a szőlő...

Jaj Béndek úr! :) drága :))))

zavaros 2014.02.16. 01:56:53

"Orbán unalmas, ami a tömegkommunikációra épülő korunkban a politikusnak is a halála. "

Hülye. Már az első mondat is az, amire felfűzi a többit.
Angela Merkelnél unalmasabb ex-NDK kádert nem hordott hátán a föld. A ruházkodása, a zsákok amiket hord, a frizurája..brr.
Ehhez képest egymaga hozza a választásokat.
Mert a választók valamiért kedvelik az "unalmas" megbízhatóságot,a stabilitást.

zavaros 2014.02.16. 02:03:54

@barli: ("Kedves hafr, eddig értelmiséginek gondoltalak, még ha nem is értettem egyet veled. Ez az írás egy szimpla gréczy féle fikázás.")

Ráadásul nem is valami eredeti.Ezt a dumát:

"előre ismerjük a közönségét, amely főleg visszatérő kitartottakból, kisebb részt újdonat süketekből, vakokból és némákból áll, akiknek természetesen fogalmuk sincs az államvezetésről (hiszen Orbánnak sincs), de megtapsolják Hungária bűzét, fogalmuk sincs az értékteremtésről és ennek egy ország jólétével való összefüggéseiről (hiszen Orbánnak sincs), elég nekik az orosz és kínai pénzen finanszírozott független rezsiállam ígérete -- felhúzzák hát a legutolsó kelet-európai divat szerint szabott ruhájukat, rossz dezodorral a hónuk alatt, romlott fogakkal nyomulnak be a lelátóra, hogy részt vegyenek életük legfontosabb eseményén"

már elsütötték a 90-es "rendszerváltáskor" a
tgm -féle "liberálisok".Is.
Akkor éppen " lábszag és mucsa.Vagy szdsz-es többség" volt a lózung. Meg hogy
" az mdf-esek akkora bunkók hogy asszonyaik még a honaljukat sem borotválják".

folyamatábra 2014.02.16. 02:46:07

Szóval te írod a beszédét. Legalábbis a mait. Vagy honnan tudod, milyen lesz?

Szúrófény 2014.02.16. 03:13:38

@Hohenstaufen: Kortes beszéd a hordóról!

Az elmúlt nyóc

évhez képest, mindennap melegebb van! A hőmérő is jobban teljesít! A statisztika, és a hazugság vélt eredményei mindennap jobbak! Mindenki derül! Jobblétre, vagy napfényre, mikor itt van az ideje! A gondokat, felhőket elűzzük, ma tolcsy eltolja még ma! A gondok felhője nem tűrhető meg! Vár építéssel kívül rekesztjük a munkahelyet, ostromló tömegeket! Hazánktól távol tartjuk őket! Kenyeret még nem tudunk adni, de futballcirkusz arénákat építünk, népünk és vezérünk igényei szerint! A kórházak pusztuljanak! Éhen! Csak fogyasztják, a stadionépítéshez szükséges pénzt, akadályozzák a nyugdíjkifizetések csökkenését! Legjobban az öndicséret bűze növekszik! Ebben mindenkit meg kell előznünk, hogy a választáson mi győzzünk! A tét a kőtségvetés! Nehogy már más arassa le, az általunk elvetett sulykot! Mi termésünket, mi akarjuk megenni! A népnek meg a kínai „nép termését” intézzük! Holmi levitézlett proletárhitűek mellettünk nem rúgnak labdába, Hát narancsba rúgnának mindennap! A mi narancsunk ezt is kibírja polgártársak! A rágalmazás penésze támadja csak, ami belülről támadja, de mi kiállunk saját kórokozóink mellett! Egy FIDESZES nem tolvaj, csak firneszes! Ellentétben (pop)simon elvtárssal mester(házy) nagyérdemű helyettese és tanítványával! Egyszóval senki a nyomunkba se léphet! A tévhite szerint jobbik, a balfácánok gyülekezete! Lehet Minden Paraszt polgár errűl álmodoznak a máshonnan kiszorult alkalmatlanok, miskárolt kanok! A mi eredményeink mindenben meghaladják elődeinkét!
Lehallgatta (szatirikus véleményét lerajzolta)

felcsutisuttyo 2014.02.16. 06:40:36

MAGYARORSZÁG CSAK A FELCSÚTI SUTTYÓ TEMETÉSÉN NYUGODHAT MEG ÉS FELLÉLEGEZHET,....MERT HA EL IS ZAVARJÁK, A HATALOM KÖZELÉBŐL... AKKOR IS MÉG ÉVEKEN ÁT ÁSKÁLÓDNI USZÍTANI, SZERVEZKEDNI HAKNIZNI FOG A MILLIÁRDOS ELKORRUMPÁLT SIMICSKÁS PÉNZEKBŐL....

lenoardo999 2014.02.16. 07:22:09

Orbánhülyézőnek lenni nem teljesítmény. Sérelmezik, hogy három kollégiumi szobatárs meg a haverok a három legfontosabb közméltóság meg az elit. Miért nem az okostojások azok? Vajon a mostani hülyézőknek mik volt a céljaik, amikor húsz évesek voltak? Képesek voltak belőle valamit megvalósítani? Mert úgy tűnik, hogy a hülyeorbánék igen. Egyelőre azt látom, hogy pl. a szerző arra képtelen volt, hogy a pártját bejegyeztesse a választásokra. Ezért nem is indul. Nem volt idő bejegyezni egy pártot, pedig 24 éve tudjuk, hogy idén áprilisban választások lesznek. A szerző által alapított párt a választások után egy hónappal indulhatna a választásokon.

jogalany 2014.02.16. 07:28:08

A cikk jó, de vannak benne csúsztatások.
Bár az alapokat hivatásos beszéd írók írják, tudtommal O.V. azt mindig átfésüli.
És valóban előre lehet tudni a témákat, és a szófordulatokat is, amibe frissítést csak a közbeni eseményekkel előhozakodása jelent, de a mi életünkben ezeknek nagy jelentősége nincsen.
A beszéd valszeg, a saját táborának fog szólni, tehát inkább lesz választási hangja, mint valós évértékelő.
A hallgatósága a helyszínen, arcával felvállalva a kapzsiságot, és kitartottságot az a slep lesz, akik jól megélnek a semmi munkájukból. Persze mindegyik politikus ilyen.
Ebből a politikusi felhozatalból még O.V. a legokosabb, és a mutyik is arra jók, hogy az MSzP-től elvegyék a többletet. Az ország emberének tök mindegy ki lop már, mert annál többet mint amennyit eddig loptak az MSzP-sek, már nem lehet. Ezért van a lakossági apátia. Miért menjek tüntetni, ha semmi foganatja, a képviselő még fogadó órát is csak évente tart, ha bent van az országházban akkor a fillérekbe kerülő, a mi pénzünkön támogatott ebédért megy csak be. A pártok mindegyike még a saját tagságára is szarik, hát még a lakosságra. Csak fizessük az adót, és kuss. Mert ha felmerül a gyanú, hogy netán mérgesek leszünk, akkor jön a Gyurcsány féle népveretés, lovas, kardos roham, bele a tömegbe, ártatlanok elítéltetése a független bíróságokkal stb.
Az ellen oldal (most ép a fidesz) meg mit tesz? felmentést ad, a bűnözőkkel meg húzzák az időt, míg megunjuk és elfelejtjük, lásd a nokiás dobozos ügyet is. Egy elhízott Hagyó, tiszta megvesztegetési esete sem ér végett 4 év alatt sem, el fogják mismásolni az egészet.
Tehát valójában nincs tétje a politikusi bűnözésnek nincs tétje már a magatartásnak, a korrupciónak, a beszédeknek sem.
Nincs tétje a Lottó játéknak sem, mert mint tudjuk, nincs esélye a játékosnak a nagy nyereményre, míg zártan kezelik az adatbázist, amivel lehet csalni, nyerő szelvényt eltüntetni, és a kijelölt személyt nyertes szelvényhez ( 3 -3,5 milliárd) juttatni.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.02.16. 07:33:56

@lenoardo999: A szerző nem okozott az elmúlt 24 évben, ezen belül az elmúlt négy évben mikronnyiszor annyi fájdalmat sem, mint Orbán. A szerző boldog életet él. A szerző köszöni érdeklődésed, jól van.

Fulek 2014.02.16. 07:43:44

@felcsutisuttyo: a te temetéseden? mikor lesz? virágot hova küldjem?

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2014.02.16. 07:52:07

@Hajdú Peter: "Ha még marad 8-12 évet azzal mindenki elégedett lehet, annyi idő alatt helyre is állítja az országot, a 8 éves mszp-s ámokfutás ellenére is."

Néha azon gondolkodok, hogy jobb lenne, ha én is olyan szerencsétlen ostoba lennék, aki semmit nem ért a világból, akit az egybites jelszavak elbűvölnek, aki érzelmi alapon hamis világképet kreál.

Mert józanként kibaszott lehangoló látni azt, hogy térdig gázolunk a szarban a part meg egyre távolabb, és körülöttem milliónyian hiszik azt, hogy ez egy vidám SZOT-üdülés.

Egyszerűen borzalom, hogy a rendszerváltás előtti utolsó években nyíltabban lehetett beszélni, mint ma. Ennyit ér négy év elmebeteg fideszes ámokfutás, miközben gazdaságilag is leszakadunk.

toportyánzsóti 2014.02.16. 07:56:49

@Negyven Rabló: Kétharmadot azok nyomják akik szerint 1 milka birca van azon a téren ahol jó ha 80 000 fér el,vakegér.Báncsák a szerelmed hazaáruló moszkovitya talpasa?

toportyánzsóti 2014.02.16. 08:03:21

@zavaros: Moszkovitya minden csak nem megbízható,ha nem lennél narancsvakegér talán fel tudnád fogni a külvilágot.Magyar történelem legnagyobb seggszája a csákó,mondott már mindent tombolva és annak homlokegyenest az ellenkezőjét is harcra uszítva!Arról hogy milyen minőségű embereket emelt maga mellé érdemes lenne elgondolkodnod és köpni rájuk jó nagyokat.Számolni sem tudó lett pénzügyér,városa pénzét eltőzsdéző kancellária vezető,maffiózó-bombagyáros lett a belügyér...

kuszkusz1 2014.02.16. 08:06:36

"Így múlik el a kor felettünk és az ország körülöttünk. Hagytuk, hogy egy beteg elme berendezze a világunkat, ahogy hagytuk már többször is..."

Én ettől a falat kaparom!
Hát mi a túrót tehetnénk mi, alsóbb néprétegek?
Még Te sem tudsz tenni semmit, pedig
a felsőbb néprétegekhez tartozol.

Még a fideszesek sem tudnak tenni semmit, mert az Isten ne adja nekik, hogy kritikával forduljanak őfényességéhez, mert akkor Bivalynászon találják magukat.
A Fidesz vezérkar az tehetne...leválthatná Orbánt ha merné...de nem meri, a személyi kultuszt építő Orbán erről gondoskodott.

A Fidesz föllázadhatna az apukája ellen, de ki vannak válogatva azok az emberek akik sohasem fognak Orbán ellen lázadni, mivel ők is nyakig sárosak a lopásban és egyéb szépségekben.
Egy jó ellenzék, az tudott volna tenni valamit.
Egy bátor és tettrekész Bajnai aki kampányolni mer és nemcsak a mások által már összegyűjtött embereket akarja lenyúlni.
De hát nekünk ez a birkaszerű Bajnai jutott aki noha pénzzel, magánvagyonnal, kapcsolatokkal - haziakkal és külföldiekkel - rendelkezett, volt erkölcsi tőkéje mivel képes volt elég jól kormányozni ha már valaki alájatolta a kormányfői széket, szóval ez a derék Bajnai undorral fordult el a lakosságtól és esze ágában sem volt a kampányolni.

Mondjuk, ha emberszámba vette volna az ország lakosságát, ha méltóztatott volna időt és energiát fordítani az emberek megnyerésére, ha önmagával egyenrangú félként viszonyult volna a népekhez akkor most így állna.

De tudod mi a baj?!

Hogy az egész internetes értelmiség(????!!!!) pontosan úgy viszonyul a népekhez, pont olyan lenézőleg és lekezelőleg mint a Bajnai.

Engem ezért rúgtak ki az Agresszív blog hozzászólói közül mivel nehezményeztem a mániákus néplenézést.
De másutt is így van, a Vincentnél is pl.

toportyánzsóti 2014.02.16. 08:06:57

@Fulek: Álmodik a narancsnyomor miközben NKVD segget csókol.Lengyel vityafanok kijózanodtak nem kicsit,mióta a Katyni NKVD gyilkosok utódaival bizniszelt moszkovityenka.

Tökönrúgott Feleségek 2014.02.16. 08:07:36

@zavaros: neked borotválja az asszony a hónalját? akkor meg????

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2014.02.16. 08:09:12

Nem unalmas, hanem tökéletesen kiszámítható még az almafabétáknak is, teccikérteni? Egy tömegdemokráciának csúfolt társadalmi berendezkedésben pedig a tömeg szája íze szerint kell kommunikálnia még magának Platónnak is, ha hatalmon akar maradni.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.02.16. 08:10:20

@kuszkusz1: Lásd erről a legfrissebb posztot. Pontosan tudom, hogy mire nem képes és miért nem tehető felelőssé a szegényebb ember.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.02.16. 08:11:16

@triumphator: Ah, nagyon megértők vagyunk így vasárnap reggel -- de a lényeg nem a beszéden van, hanem a két beszéd közötti cselekvésen

Tökönrúgott Feleségek 2014.02.16. 08:16:20

@jogalany: "akkor jön a Gyurcsány féle népveretés, lovas, kardos roham, bele a tömegbe, ártatlanok elítéltetése a független bíróságokkal stb." te miről beszélsz, milyen ártatlanok elítéléséról??? a TV-ostromlók közül az egy hülye szabadnapos rendőrön kívül kit ítéltek el?????

kuszkusz1 2014.02.16. 08:18:06

Én sokkal jobban megértőbb vagyok a fideszesek iránt mint ahogy az illik és szokás.

Ők sem erre az Orbánra szavaztak!

Ők is jobban szeretnének egy tehetséges és tisztességes kormányfőt és suttyomban ők is szenvednek attól a Viktortól ami jutott nekik.

Ez a szenvedés-elégedetlenség ölt testet az ellenzék szapulásában, sőt a zsidózásban is.

Ha az ember tényleg szeretni tud egy politikust, szívből, igazán akkor alig foglalkozik a riválisaival, nem érdeklik, akkor a szeretett politikusra összpontosít és boldog.
Én ilyen boldog tudtam lenni Németh Miklós idején 1989. tavaszától egészen a szabadonválasztottig amikor is a rendszerváltás hordaléka ráült a nyakunkra.
A baj akkor kezdődik amikor az ember elkezdi önmagának bizonygatni, hogy a szeretett politikus nem is olyan hülye mint amilyennek én látom.
Amikor elkezd mentségeket keresni, türelmi időt szavaz meg és halogatja a csalódást. (Én ezt Hornnal kapcsolatban éltem át akit külügyminiszterként szerettem, de miniszterelnökként...)

Ilyenkor előfordulhat, hogy a felelősséget az illető másra keni, akik akadályozzák a szeretettet.

Ez mutatkozik meg a fideszesek ellenzék iránti gyűlölködésében. Meg a zsidózásban is, akik ártanak a szeretett lénynek és a haza romlását akarják.

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2014.02.16. 08:20:55

@HaFr: Ugye? :-)
A két beszéd közötti cselekvésre ott vannak a hű és látszólag frontális lobotómián átesett szócsövek, aki még jobban lebutítják a mondanivalót: Rezsicsökkentés!
Ennyi jelenleg teljesen elegendő a hatalom megtartásához.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.02.16. 08:28:02

@kuszkusz1: Lehet, talán lehet ebben valami

nu pagagyí 2014.02.16. 08:49:56

Az unalom szándékos. A kormánypárt gerjeszti. Mindennek azt kell sugallnia, hogy a megerőszakolt társadalom csendben van, sőt még örül is a helyzetnek, mert gyakorlatilag saját maga provokálta az erőszakot.

Vannak persze még nyugalmat megzavaró, elszigetelt jelenségek, de rendőrségünk résen van és gyorsan intézkedik, ha valakik a társadalom rendjét megzavaró, önálló vélemény nyilvánítással kísérleteznének. Nem engedhető meg, hogy egyes emberek megzavarják a rapid aláírásokban megfáradt köztársasági elnökünk déli sziesztáját, ha jól emlékszem Áder a neve, és persze a parlamentben sem lehet hangoskodni, mert az zavarja a munkát.

A sajtó feladata, hogy közvetítse a vastapsot, amely a rezsifórumokon felhangzik. A médiának a fontos dolgokkal kell foglalkoznia, olyannal amikor fontos emberek fontos dolgokat mondanak. Hogy aszongya, idegenrendészeti intézkedés volt az oroszoknak adott nyelves puszi.

Majd' el felejtettem. Olvastam az apró hírek között, hogy elkezdődött valamilyen kampány. Pontosan nem értettem milyen, de ha valaki tudja, mondja már meg miről van szó, nehogy lemaradjak róla.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.02.16. 09:08:09

@DR. Smit Pal: @Hajdú Peter:

Ez benneteket minősít. De boldogok az ostobák... már keresztyéni értelemben véve.

Éljen Orbán Viktor Tekintetes Miniszterelnök Úr. Nagyjából ennyire futja. És ok, így gondoljátok, de még be is írjátok egy kommentbe, hülyét csinálva magatokból.

lenoardo999 2014.02.16. 09:15:51

@HaFr: "A szerző nem okozott az elmúlt 24 évben, ezen belül az elmúlt négy évben mikronnyiszor annyi fájdalmat sem, mint Orbán. A szerző boldog életet él. A szerző köszöni érdeklődésed, jól van."

Nem okozott annyi fájdalmat, többek között azért, mert ha akarna sem tudna. Úgy könnyű. Így persze örömet sem. Pedig azt meg akar. Mégsem tud. A pártsikerhez kevés, hogy jól van. Ahhoz minimum pl. a választásokon indulni kell. Ha jól van és boldog, azt nemcsak magának, hanem az egész világnak köszönheti. Orbánnak is. A hülyeorbánnak is.

Netuddki. 2014.02.16. 09:50:07

@Magyarország jobban teljesít: Csak a nicknevedről jutott eszembe, hogy az orbánék 800 milkát loptak ki a zsebünkből. A nagy simonozásban e fölött mintha mindenki elsiklott volna...

belgabela 2014.02.16. 10:04:46

@kovi1970: Persze. Nem kell újrakezdeni az egyszer (százszor) mára polgárok előtt elvesztett vitát! Más kéne, mert így nem lesz egy darabbal se több szavazatotok!

igazi hős 2014.02.16. 10:08:28

"kapzsi és unalmas lett" ??? Az unalmas még csak-csak igaz, de mi az, hogy kapzsi _lett_? Nem ő adta el a cégházat '92-ben, hogy a papa végre kitörhessen a privatizációból kihagyott vidéki párttitkár szerepből és vállalkozó lehessen?

mojszipupi 2014.02.16. 10:12:49

Az h hogyan gáncsolja és nehezíti a külföldön élő magyarok szavazását ez a gennyes rezsim tökéletesen megmutatja milyen aljas és ál nemzeti a fidesz maffia. Ha egy kormány saját nemzetére támad az súlyos büntetést érdemel, amit meg is fognak kapni, mint a történelemben már oly sokszor. Nem az a kérdés h bukni fognak e és egyszer bíróság elé állnak magyar emberek kifosztásáért, hanem az h mikor jön el ez az idő.

biobender 2014.02.16. 10:14:55

@zavaros: Miert, teljesen igazuk lett, nem? Mi mas ami ma itt grasszal mint labszag es mucsa?

élveteg 2014.02.16. 10:20:55

"Orbán unalmas, ami a tömegkommunikációra épülő korunkban a politikusnak is a halála. "

Ha ez igaz akkor Bajnai meg sem született mert nála unalmasabb sótlanabb színtelenebb politikust még a föld a hátán nem hordozott

Doberdo 2014.02.16. 10:22:04

@kuszkusz1: A mai 8. 06-ra: Bajnai nagyon
finnyás, még a saját jelképes Orbán szobor akasztásától is elhatárolódott. Pedig csak
néhány igaz mondatot kellett volna elrebegnie
arról, hogyan tette jogilag és erkölcsileg
tönkre a rendőr és katona nyugdíjas állományt
a Viktor. De még erre sem volt képes.
És a dolog pikantériája az, hogy a jelenleg
felszínen lévők közül még ő tudná legjobban irányítani ezt a társadalmat.

Hannibal ante portas 2014.02.16. 10:32:47

Helyes, tételezzük föl, hogy így van. (nincs így). De akkor, derék HaFr, mint igazi konzervatív hazafi, mi a megoldás? A cmedence szélére állni és nagy ívben belevizelni, vagy netán felkeresni a jó vagy nem-jó OV -t, s elmondani neki, haver, unalmas vagy, változtass, halgass rám, mert én ismerem a bölcsek kövét? Segítenék, mert különben elnyel bennünket ez a mocskos szoci-liberálisnak hazudott mocsár? Jobb-e ennél a tegnapi (újabb) Gyurcsány féle őrjöngés, mocskolódás, szellemi ámokfutás? Mert így ez a blog nem jó semmire, hiszen minden benne érintett-említett politikus alkalmatlan arra, amire vállalkozik vagy vállalkozni kíván. Mi lesz akkor itt, ha senki sincs, aki megfelelne? Valahogy a megoldás, reális és épelméjű megoldás felé kellene terelni a társadalmat, mert ez a minden mindenhol és mindenki sz@r felütés csak fölös gerjedelmet kelt.

csak egy néző 2014.02.16. 10:36:08

Még szó sem esett, arról, hogy vajon kik is azok a kiválasztottak a 2/3-os nép soraiból, akik, ha nem is pirosra, mert az fujj, ocsmány szín, hanem pinkre fogják tapsolni a tenyerüket a nézőtéren. Nagy valószínűséggel nem lesznek ott a havi 47000-Ft-ból élők, mert még esetleg bekiabálnának valami oda nem illőtt, viszont tuti ott lesznek a Rózsadombi lila őszre festett úriasszonyok, nercboával a nyakukban és a rezsirizsarappert ábrázoló kitűzőjükkel a kiskosztümjeiken és finoman protkójukat eltakarva fognak nevetgélni a nagy nemzetvezető humorosnak szánt gyenge poénjain. Valószínüleg az első sorban fogjuk látni nemzetünk világhírű zsenijét is, aki találmányával biztosítja a nagy nemzetvezető barátjának, örök életre a 2/3-ot, akinek politikai elkötelezettségéről ne legyenek kételyeink (vagy mégis?). Egy kis adalék e derék elvtárs életútjából.
""Az Echo TV napi 17 órában sugároz majd főként gazdasági jellegű híreket. A célcsoport a gazdasági elit lesz, a csatorna az ígéretek szerint nem fog sem a jobb-, sem pedig a baloldal pártjainak kedvezni, bár egyes hírek szerint a valódi cél az lesz, hogy a választásokig ellehetetlenítsék a Hír Tv-t. A vezérigazgató Gulyás István, a Hír TV volt hírigazgatója lett."

"Az Echo tv tulajdonos Széles Gábor, akit szoros kapcsolatok fűznek az MSZP-hez, és aki nyilatkozataiban annak idején Gyurcsányt támogatta Kiss Péterrel szemben, talán nem is a közvetlen gazdasági haszon miatt alapította a 250 millió forintos alaptőkéjű televíziós részvénytársaságot, hanem, hogy a nézők és hirdetők elszippantásával ellehetetlenítse a Hír Tv-t, és ezzel még a választások előtt kivégezze a jobboldal egyik legfontosabb médiumát."
Hajrá fidesz!

Mark Bolt 2014.02.16. 10:39:41

Az Orbán-kultusztnak messze nincs vége, most éli virágkorát. Orbánnak nem kell teljesítenie érte. Magától dübörög. Illetve dehogy magától, Habonyék formálgatják. Orbán csinálhat akármit, lehet akármilyen unalmas, csődbe viheti az országot háromszor, a saját hívei kitartanak mellette. Még szerencse hogy csak másfél-2 millióan vannak. Így a rendszerének abban a pillanatban vége lesz, hogy a bizonytalan tömegeknek elegük lesz belőle és végre felfogják mit kellene csinálni: megmozdítani a segget és elmenni szavazni.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.02.16. 10:40:42

@lenoardo999: ? a vége irracionalitásba fúlt, no problem

high up! 2014.02.16. 10:46:42

Nézzétek meg a külföldi min.elnököket, hogy mennyit öregednek egy ciklus alatt: semennyit!

Aztán nézzétek meg, hogy mivé lettek gyúrtcsány meg Tovaris Orbanescu: a folyamatos kényszeres hazudozásuktól, na meg a 70%-nyi Átlaghülyemagyarnak való megfelelési mániájuktól ennek a kettőnek olyan debil pofája lett 1-2 év kormányzás után, hogy az csak na.

Ráadásul Orbanescui eftárs pofájára már az idült alkoholizmus is lerakta a bélyegét. Gyönyörü látvány ez az első "polgár" (sic!!) azzal az alkesz-debil pofájával.
Orbanescu "gondolatai" is csak pont ezt az alkesz-debil állapotot tükrözik vissza, mit van ezen mint csodálkozni?

Kobakos 2014.02.16. 10:52:58

@nemhívő: Próbálj meg visszaemlékezni arra a reménytelen szarkupacra, amit 8 év szockó kormányonlevés (nem kormányzás) után kaptunk. Ha nem megy, segítek.

Kobakos 2014.02.16. 10:55:34

@high up!: ez inkább low up volt. Ha ilyen sügér egyedek vannak többségben, akkor újabb szockó kormányt és még több nyomort érdemlünk.

Kobakos 2014.02.16. 10:56:33

@Mark Bolt: És mi volt előtte? És megint mi lenne utána?

Hidvégi Mihály 2014.02.16. 11:00:14

@Hannibal ante portas: Ember, hol élsz te?!

Elmenni Orbánhoz s beszélni hozzá ember módjára? Egy majomhoz? Egy őrült emberhez, akiben nem maradt semmi emberi?

Nevetnék, ha tudnék... hogy el ne nyeljen bennünket a szoci-libsi mocsár? Kolléga, nem vagy te kicsit félretájékoztatva polgári-konzervatív ügyben?
A polgári konzervatív nem hülye, nem csinál felesleges-értelmetlen dolgot.

Figyelj jobban, mondhatnám (ezt remélem érted): teljesíts jobban.

dr kíváncsivagyok 2014.02.16. 11:00:22

" A törvény, eltérően a nürnbergi törvénytől, a nem zsidó férfiakat nem büntette, ha zsidó nővel „fajgyaláztak”, csak a zsidó férfiakat fenyegette öt év börtön, ha tisztességes, nem zsidó nővel nemi kapcsolatot létesítettek. "

A gyengeelméju Zagyva "testvér" is megdontotte volna a roma képviselonot...
Eszem megáll , hogy megint elotérbe kerultek ezek a náci aljadékok !

dr kíváncsivagyok 2014.02.16. 11:03:54

@Hidvégi Mihály:
"A polgári konzervatív nem hülye, nem csinál felesleges-értelmetlen dolgot."

Az elmúlt 4 évbol csak egy jogszabályt ,torvényt mondjál , ami nem volt vagy felesleges , vagy értelmetlen...vagy torvénytelen , jogtalan...

dr kíváncsivagyok 2014.02.16. 11:05:16

@Hannibal ante portas:
"Jobb-e ennél a tegnapi (újabb) Gyurcsány féle őrjöngés, mocskolódás, szellemi ámokfutás?"

Féltek tole,...mi ???

dr kíváncsivagyok 2014.02.16. 11:11:41

A dicso magyar jobboldal :

"Bakay Kornél tavaly március 15-én Balog Zoltán emberi erőforrás-minisztertől tisztikeresztet kapott történészi munkássága elismeréseként, ez sokakban keltett megütközést - ekkor kapott Szaniszló Ferenc és a Kárpátia zenekar kitüntetést Balogtól. A régész az egyetemi ranggal nem rendelkező Miskolci Bölcsész Egyesület Nagy Lajos Király Magánegyetem civil egyesület munkatársa, és 5000 éves barlangfestmények rovásírásában vél magyar szöveget felfedezni - valamint a nyilasokkal is szimpatizál a cikk szerint.

2014.02.16. 11:15:42

A bolsevik vezír híveinek és az itt kommentelő seggnyaló Orbán-troll agitátoroknak mondom:
Nem tudom, hogy mi lesz ezzel az országgal a jövőben, nem is érdekel már... Egy dolgot biztosan meg fogok tenni. Előreláthatólag, már csak a korkülönbség miatt is, a Dakota Vezír fog előbb felfordulni. Így, ha kell, akár járókerettel is, de ki fogok menni a temetőbe, ahova elkaparták, hogy tiszteletemet tegyem a nemzetrontó elmebeteg barom előtt. Előtte olyan dolgokat fogok zabálni, hogy tuti biztosra le tudjam fosni a sírhelyét: magasról, bő lével és szétterítve.
A mai naptól ez lesz életem legutolsó célja (és nem fogom elfelejteni!).

high up! 2014.02.16. 11:21:03

@Negyven Rabló:

Jaj de unalmas duma már ez, hogy na akkor is Orbán fog győzni, oszt ez a bizonyíték, hogy ő a legjobb.

A nagy probléma ugyanis az, hogy mit is bizonyít az, ha valaki megnyer egy választást Mo-on? Mire voltak bizonyítékok az alábbi választások:

1. 1994, amikor a magyarok extázisba esve szavazták vissza az azelőtt 90%-kal leszavazott komcsijakat

2. 2006, amikor a hazudozást már Phd fokon üző gyúrtcsányt szavazták meg az évi 7%-os államháztartási hiányaival, az 5 éves adócsökkentéseivel, a pannon pumáival, meg az alapfokú IQ-t napi rendszerességgel gyalázó hazudozásaival

3. 2014, amikor Tovaris Orbanescuba veti a nép minden bizalmát, aki beszedte sarcként a GDP 20%-kát, aztán senki se tudja megmondani, hogy hova is tüntette el ezt a valag vagyont. A gazdaság kipurcant, az államadósság nem csökkent, s közben a GDP 20%-a eltünt.

Szóval, a választási győzelmek, különösen 2002-től csak arra bizonyítékok, hogy a magyar nép akkora DEBIL, hogy az csak na!
Választást ebben a PISA-katasztrófa övezet országban csak az tud nyerni, aki a legnagyobb debil, aki a legjobban tudja kiszolgálni a 70%-nyi Átlaghülyemagyarnak a valoságból semmit nem értő világát.

profilo 2014.02.16. 11:25:00

@nu pagagyí:

"Vannak persze még nyugalmat megzavaró, elszigetelt jelenségek, de rendőrségünk résen van és gyorsan intézkedik, ha valakik a társadalom rendjét megzavaró, önálló vélemény nyilvánítással kísérleteznének."

Csak az ellenzéki oldal gyerekes,ötlettelen akciói vannak. "Igényesebbeknek" pedig Gyurcsány,Sas Józsit megszégyenítő performanszai.Orbán unalmas beszédei így a híveiben növelik a magabiztosságot,a biztonságot és a nyugalmat sugallják.
Orbi sebezhető lenne,de ellenfelei alkalmatlanok,tehetségtelenek és gyávák is arra,hogy legyőzzék most.

Éhes_ló 2014.02.16. 11:27:20

Jót szórakoztam a poston, a posteren és a haverjain is.
" It ürür, kervan gecser..."
Köszi!

high up! 2014.02.16. 11:28:39

@Kobakos:

ha Libás marad, akkor lett volna még egy év megszorítás, aztán utána nyugalom és fejlődés.(vagy ha nem maradt volna, de az utódja megcsinálta volna az UTOLSÓ szükséges korrekciókat).

Ehelyett Orbanescu meg maTROLLcsi mindent elszart amit csak el lehetett, és így a válságot a következő ciklusra is előre programozta.

Ez a két debil is ajándékozott az országnak egy újabb ELVESZETT ÉVTIZEDET.

drkovax 2014.02.16. 11:29:46

@igazi hős: Az ugye nem zavar, hogy aki először dobta föl ezt a dumát, az már régen elvesztette a pert és bíróság mondta ki, hogy a székházeladásból származó bevételből egy fillér sem került sem az Orbán, sem a Kövér, sem stb. családhoz.

drkovax 2014.02.16. 11:32:18

@high up!: Nem, még 3 év megszorítás lett volna, mert az IMF csak a tavaly ismerte be, hogy nem volt jó az általa ajánlott válságkezelés ...

ob.szerver 2014.02.16. 11:38:40

@drkovax:

"bíróság mondta ki, hogy a székházeladásból származó bevételből egy fillér sem került sem az Orbán, sem a Kövér, sem stb. családhoz."

Már linkelheted is a bizonyítékot. Előre szólok: nem lesz egyszerű.

A Kövér családhoz talán tényleg nem. Ők csak a nyomdabizniszük után maradtak adósak több mint 100 millióval az államnak.

dr kíváncsivagyok 2014.02.16. 11:39:53

@drkovax:
" a székházeladásból származó bevételből egy fillér sem került sem az Orbán, sem a Kövér, sem stb. családhoz. 2

Persze,...ezek olyanok mint a "fényevok"...a fénytol gazdagodtak meg !
Csak kiálltak a napra,...oszt tele lett a zsebuk...

high up! 2014.02.16. 11:55:16

@drkovax:

Összemosol dolgokat. Az IMF Görögo-ra mondta hogy nem volt minden eleme jó a válságkezelésnek.

Magyaro-on ez tökmindegy volt, mert a helyzet 2010-ben már nem volt túl veszélyes és az IMF megállapodásben szerepelt, és 2011-re a hiánycélt -2,8%-ra kellett levinni.

Ez meg is történt Orbanescu alatt is, azzal a szépséghibával, hogy a beolvasztott 3000 milliárd forint manyup vagyon elleplezte azt, hogy közben nem csináltak semmi strukturális kiigazítást, söt, az egykulcsossal és egyebekkel még csak tovább súlyosbítták az államhaztartás strukturális hiányát.

Erre Orbnescu csak akkor jött rá, amikor 2012-ben évközben 6-szor szorított meg terven felül, hogy hiánycél alatt tudjon maradni.

dr kíváncsivagyok 2014.02.16. 11:57:17

Uraim,...ez egy olyan ország , ahol Zagyva Gyula féle "emberek"- egy amoba értelmi képességével , de egy rozsomák eroszakosságával - képviselo lehet....
VÁLASZTOTT képviselo !!!

csak egy néző 2014.02.16. 11:58:38

@dr kíváncsivagyok:
Biztos forrásból hallottam, hogy az Orbán familia és a gázos spanja vagyonát is a 2/3-al megválasztot és felhatalmazott legyek hordták össze, oszt'jónapot.

Hidvégi Mihály 2014.02.16. 11:59:30

@dr kíváncsivagyok: miért kérded? Az e'múlt 4 év a jogtiprás éveiként vonulnak be a magyar történelembe.

Ez nem konzervatív kormányzás, ami most folyik. Hús-vér rablókormányzás.

Hidvégi Mihály 2014.02.16. 11:59:30

@dr kíváncsivagyok: miért kérded? Az e'múlt 4 év a jogtiprás éveiként vonulnak be a magyar történelembe.

Ez nem konzervatív kormányzás, ami most folyik. Hús-vér rablókormányzás.

dr kíváncsivagyok 2014.02.16. 12:00:57

"bíróság mondta ki, hogy a székházeladásból származó bevételből egy fillér sem került sem az Orbán, sem a Kövér, sem stb. családhoz."

De ki beszél itt " fillérekrol" ???
Forintokról,...sok -sok forintról van szó...

kvadrillio 2014.02.16. 12:01:34

"A Páva utcai intézmény megbukott vagy kivéreztették?

Karsai László (archív)
M. Schmidt János A Sorsok Házára azért is szükség van, mert Gerő András szerint mára kiderült, hogy a Páva utcai központ nem vált be. Évente 18-20 ezren látogatják, ami elenyészően kevés...........

...nu.....azért kell a sorsok háza, mert az eddigi "házakba" a kutya sem ment, ezért MILLIÁRDOKÉRT ÉPÍTÜNK ÚJAKAT, HÁTHA MÉGIS BETÉVED VALAKI ODA ...:)))))))))
SZÓRJUK A PÉNZT MINDEN SZARRA, CSAK NEM A MUN KANÉLKÜ,LIEKRE, MEG AZ ÉHEZŐ GYEREKEKRE........"

smartdrive 2014.02.16. 12:05:16

@zavaros: jézusom, hogy lehet már Merkel meg Orbán helyzetét összehasonlítani. persze hogy a németeknél, Svájcban, Hollandiában, Luxemburgban szeretik az unalmat. az unalmas gazdagságot, amibe mindenki saját maga tud izgalmat csepegtetni, hiszen van erre elég pénze. de az unalmas szegénység már nem olyan vonzó

Fulek 2014.02.16. 12:08:52

@nu pagagyí: És még mindig? Csalódás vagy, növessz gerincet, ha nem kellenek az oroszok, ne használd a nyelvüket!

Fulek 2014.02.16. 12:10:24

@toportyánzsóti: Újabb mennydörgős érv, köszönjük...

high up! 2014.02.16. 12:13:58

És hát remélem Szeretett Viktorunk beolvas a rohatt komcsiknak meg libsiknek az évérteklésben! Remélem beolvassa nekik, hogy a magyar gazdaság mennyire megtáltosodott alatta! A gyorsnaszád hasítja a vizet!

Nemzeti Víreim!
2013 utolsó negyedévében világrekord 2,7%-os GDP növekedést írtunk! (Havasbertalan és a Századvéges troll eftársainknak utasítás, miszerint a szövegvázlatból törlendő hogy:
"a 2012-es 2,7%-os GDP visszaesés után, tehát 2013 végére csak a nullla szintre jöttünk vissza")

További törlendők Havasbertalan és a Századvéges troll eftársainknak:

- az elmúlt 3 évben a V4 országok mindegyike a magyar "tempó" (sic!) felett növekedett. Ráadásul a magyar GDP növekedés bőven az EU ÁTLAGA ALATTI.
Még Romániának is nagyobb volt a növekedési átlaga, mint Magyarországnak.

További törlendők miniszterelnök urunk és vezérünk és teremtőnk szövegvázlatából, miszerint:

GDP növekedések az elmúlt 3 évből (2011-13 összesen):

EU (megterhelve Spanyol, Portugál, Görög, Ciprus bezuhanásokkal): 1,6%
Magyarország: 1,0% (ÁTLAG ALATT = LESZAKADÁS a középmezőnytől)
Lengyelo: 8% körül
Szlovákia: 6% felett
Csehország: 1,1% felett
Románia: 4% körül

Különösen törlendőek!!!:
Csak az a biztos, hogy ebben a ciklusban Orbanescu kifosztotta a még mozdítható vagyont, megsarcolta az embereket de úgy, hogy több már nem megy, és ebből csak azt érte el, hogy:

- az államadósságot egy petákkal sem csökkentette
- a magyar gazdaságot végleg a leszakadásba vitte. Magyaro bezuhant az EU átlaga alá, nemkicsitnagyonis. 3 év alatt összesen tellett 1%-os növekedésre, miközben a Libás azt 1 év alatt is meg tudott csinálni.

Ennek meg még az írmagját is törölni!!!!!!:
"2014-ben meg már ennyire se fogja futni a gazdaságnak, mert a 2013-as giliszta GDP mutatja, hogy a maTROLLcsista wudu kivégezte az ország lehetőségeit."

Nemzeti eftársaim, a többi szövegvázlat maradhat változatlanul, különösen a magyarok óriási IQ-járól, a Hanyatló és hozzánk kuncsorogni járó Nyugatról, a mi behozhatatlan kulturális fölényünkről a világgal szemben.

Maradhat még a szövegben a Rossz multi - Jó Szovjetunió összehasonlítás is.

Nemzeti Víreim, már most készüljetek rá, hogy ma 3 órától Vezérünk Évértékelője keretében Össznemzeti Rájsznapot tartunk!
Határon innen és határon túl.

Hannibal ante portas 2014.02.16. 12:15:26

@Hidvégi Mihály: köszönöm a kedves tanácsodat, biztonsággal mondhatom, hogy eddig is jobban teljesítettem. Remélem, erre a kis időre, ami hátra (vgy előre) van, így is marad. A többi (amit írsz) komolytalan.

dr kíváncsivagyok 2014.02.16. 12:21:18

Azt nem mondom hogy a szoc-libek jól kormányoztak...cseppet sem , de amit az Orvbán kormány muvel , az túlmegy minden hastáron !
Úgy jogállam , demokrácia , mint szociális vonalán az társadalomnak...
Gyakorlatilag újraosztották a tarsadalmi javak nagy részét,a sajátjaiknak..

Hannibal ante portas 2014.02.16. 12:25:56

@dr kíváncsivagyok: a közveszélyesek bizony még rád is bajt hozhatnak. Egyébiránt, néha azt gondolom, hogy ezt a szerencsétlent a Fidesz pénzeli. Minden szava százalékokban mérhető.

Negyven Rabló 2014.02.16. 12:27:08

@Éhes_ló: Teljesen padlón vannak, és még 4 évig biztosan ott is maradnak.

Hidvégi Mihály 2014.02.16. 12:28:22

@Hannibal ante portas: Tehát amit írok komolytalan. OK. Tehát a hülye nem is hülye, a gonosz nem is gonosz.

Gondolj majd erre később is kérlek. Amikor a vezérre ráborul a bili.

smartdrive 2014.02.16. 12:28:45

@mojszipupi: bocs, ade aki kimegy külföldre élni, de megtartja a magyar állampolgárságot, azt szívassák is. olyat ne játsszunk már, hogy mindenből csak a jobbat válogatjuk össze, ez nem svédasztal

ursus artos 2014.02.16. 12:42:32

Még el sem hangzott ez évértékelő, de az ítélet már megvan.
Fos egy poszt.

csak egy néző 2014.02.16. 12:44:52

@ursus artos:
Szerinted az év értékelő után változnának a vélemények?
Ennyire kiszámítható a 2/3-os felcsuti.

dr kíváncsivagyok 2014.02.16. 12:50:57

Orvbánnak mennie kell ...
Orvbánnak és bandájának akkor is mennie kéne,...ha valóban szárnyalna a gazdaság, mert a baltásgylkosoknak bortonben a helye , a jognak pedig az embereket kell szolgálni,...nem Orvbán baráti korét...

mojszipupi 2014.02.16. 12:53:51

@smartdrive: A hozzád hasonló végtelenül szűk látókörű emberek miatt lehet kormányon a fidesz.
Tehát az már nem magyar, aki a családjáért, gyermeke jövőjéért vállal külföldön munkát, ezzel is bizonyítva szerte a világon a magyar szakértelmet? Aki pár éves kiküldetésben van hazai cégtől már nem magyar? A külföldi tudósítók már nem magyarok? Csak az magyarkodik itthon aki másra nem tud büszke lenni az életében, és csak ez maradt neki. Én őszintén sajnálom az ilyet, de utálom mikor valaki irigységből a másik sikereire a világban néz le másokat

űrszelvény (törölt) 2014.02.16. 13:14:10

@dr kíváncsivagyok: " a jognak pedig az embereket kell szolgálni"
Áprilisban lesz egy szavazatod, mindez kifejezésére. Majd ha az emberek többsége úgy látja, hogy nem őket szolgálja a jog, akkor visszatérhetünk a kérdésre :)

A diktatúrák sajátja, amikor egy felhatalmazás és támogatottság nélküli kis csoport megmondja, hogy mi a véleményük az embereknek és mit akarnak...

angyalföldi partizán 2014.02.16. 13:45:19

@Hidvégi Mihály: erőt,egészséget Misi elvtárs.
attól tartok 2021-ben is azt fogjuk írni,hogy a vezérre majd csak ráborul a bili,de dátumot már nem teszünk hozzá.

Lexa56 2014.02.16. 13:46:47

@mojszipupi: Ez a rezsim,akárcsak a kommunisták annak idején betegesen fél minden valódi megmérettetéstől. Ezért szüntették meg az összes olyan mocskos és kevésbé mocskos módszer alkalmazását, amivel ők maguk hatalomra kerültek(ld. népszavazás). Ezért betonoztak be minden emberüket, hogy később ne lehessen őket demokratikus módszerekkel eltávolítani. Ezért módosították maguknak kedvezően az egész választási rendszert és a szavazóköröket. Ezért tesznek meg mindet annak érdekében, hogy a nekik kedvező szavazatok leadása minél könnyebb legyen, de a nekik kedvezőtlen, vagy akár csak bizonytalan kimenetelű szavazatok minél nehezebben legyenek leadhatók. Végtelenül demagóg, gonosz, utolsó atomjáig hazug és képmutató társaság. De ha ezt választjuk, ezt is érdemeljük.

Lali73 2014.02.16. 13:54:08

"Hagytuk, hogy egy beteg elme"... aki zseniális bloggernek képzeli magát, a szánalmas marhaságait feltöltse az indexre.
Ezzel pedig nem csak saját magát járatta le, de a sokak által színvonalasnak tartott - bár közismerten elfogult - hírportálunkat is.

kvadrillio 2014.02.16. 14:09:02

AZ SZABADSÁG TÉRI "EMLÉKMŰ" DICSŐÍTÉSE, A BUGRIS MAGYAROK FÖLDJÉÁN...
" Bell & Sebastian 2014.01.24. 10:12:07
@tevevanegypupu: No de Teve, itt esztétikai oldaláról támadnak egy okkupációs témájú emlékművet, ami nem mondható normálisnak.

Ha arra vár, hogy a láttán elöntse a szépség és jóság, akkor rosszul van megoldva, ha beleborzong a megfagyott pillanatba és azonnal átlátja, mit akarnak mondani, majd észreveszi a finomságokat, akkor az a jó.

Még orosz módra monumentálisnak sem kell lennie valaminek, hogy uralma alá vonja maga körül a teret.

Ha így ítéli, ez az alkotás bizony nagyon jónak ígérkezik. Ha valaha megépül.

Szűrés

Bell & Sebastian 2014.01.24. 10:51:40
Gábrieleznek itt napok óta, ahelyett, hogy tisztáznák a jelentéstartalmat.

Jean d'Arc küldetés-vezetője, a zsidók szemében a Vörös -tenger elválasztója. A keresztényeknél hírvivő és Isten ereje, a Szentlélek elhozója. Tágabb értelemben a művészetek, szellemi foglalkozások istápolója.

A Korán szövegének tollba mondója.

Ki is Gábriel? Isten erejének manifesztálója. Hogy nem a magyarság főszimbóluma, az egészen biztos.

Szűrés
Válasz erre

Bell & Sebastian 2014.01.23. 20:52:26
@bbjnick: Már felvázoltam negatív konnotációban, mielőtt maga tenni-venni kezdett.

Ami denotációban az egyedül helyes történelemértelmezés. Gondoljon Grift megmondására az Ószövetségről, amit már (tegnapi találat) kis híján kihajítottunk, csak mégis maradt.

A helyzet az, hogy ebben az emlékműben egyetlen magyar sem szerepel, de benne van a holokauszt egy az egyben, úgy ahogyan ez megtörtént.

Bell & Sebastian 2014.01.23. 20:52:26
@bbjnick: Már felvázoltam negatív konnotációban, mielőtt maga tenni-venni kezdett.

Ami denotációban az egyedül helyes történelemértelmezés. Gondoljon Grift megmondására az Ószövetségről, amit már (tegnapi találat) kis híján kihajítottunk, csak mégis maradt.

A helyzet az, hogy ebben az emlékműben egyetlen magyar sem szerepel, de benne van a holokauszt egy az egyben, úgy ahogyan ez megtörtént.

A Triangulum tartja a Sast, az ártatlan Gábriel utolsó fohásza JHV felé száll. Zseniális, másodszor mondom.

Ha beleteszik a körzőt is, úgy megbuknak, mint Rothenbiller.

Szűrés

Dr.Bio74 2014.01.23. 20:54:26
@kvadrillio:
"A MAGYAROKAT A VÖRÖS HADSEREG SZABADÍTOTTA FEL A II. VIL.HÁBORÚ ALÓL !"

Köszönjük, bár jobb lett volna ha kerülő úton mennek a berlini partira. Mi meg elszenvedtünk volna itt a megszállásban még egy kicsit.

Bell & Sebastian 2014.01.24. 11:43:38
@Begren: Most hunyja be a szemét és egy pillanatra képzelje azt, hogy moslékzabáló, bugris magyar, azaz nem zsidó származású, éljen vidéken mondjuk, és legyen földtúró paraszt. Az asztalon köcsög, falon petróleumlámpa, sublóton gyertyák közt imakönyv meg egy kalendárium, rajta 1921.

Most nyissa ki. Mit lát? Ugyanazt. Ugye-ugye.

Szűrés

"

...MOST...NYISSA KI A SZEMÉT ! ÖN IS AZT LÁTJA, AMIT ÉN ??????? :o)

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2014.02.16. 14:29:15

@Hannibal ante portas: "Helyes, tételezzük föl, hogy így van. (nincs így). De akkor, derék HaFr, mint igazi konzervatív hazafi, mi a megoldás? A cmedence szélére állni és nagy ívben belevizelni, vagy netán felkeresni a jó vagy nem-jó OV -t, s elmondani neki, haver, unalmas vagy, változtass, halgass rám, mert én ismerem a bölcsek kövét? Segítenék, mert különben elnyel bennünket ez a mocskos szoci-liberálisnak hazudott mocsár? Jobb-e ennél a tegnapi (újabb) Gyurcsány féle őrjöngés, mocskolódás, szellemi ámokfutás?"

Na ilyen debilnaív ha a szegény félrevezetett Lenin/Kádár elvtárs tudná mi folyik itt csak a szocializmusban hallottam.

Az a probléma baszod, hogy Orbán egy elmebeteg despota fasz. A sikerének a titka pedig az, hogy mocskos mantrázó karakterégetésekkel elhitette a konkurens alternatívák mindegyikéről, hogy maga a sátán, a megtestesült gonosz, az idegenszívű hazaáruló.

kuszkusz1 2014.02.16. 14:29:56

@Doberdo:

A gazdaságot tudná ahhoz ért. De a társadalomról gőze sincs.

dr kíváncsivagyok 2014.02.16. 14:34:33

"
A TEPCO eltitkolta a fukusimai sugárzást
Az üzemeltető elhallgatta, hogy stroncium-90 szeptemberben bőven átlépte megengedett értéket."

"Szivárog egy amerikai atomtemető "

Hajrá magyar atom !!!!

dr kíváncsivagyok 2014.02.16. 14:39:43

@űrszelvény:
"A diktatúrák sajátja, amikor egy felhatalmazás és támogatottság nélküli kis csoport megmondja, hogy mi a véleményük az embereknek és mit akarnak... "

ez igy volt Orvbán 4 éve alatt :
Kértunk alaptorvényt ? Nem...
Kértuk a manyup ellopását ? Nem...
Kértuk a demokrácia lerombolását ? Nem...
Kértuk az államosíásokat ? Nem...

Amit kértunk :

Nyugodt , kiszámítható ,biztonságos élet !

Megkaptuk ? Nem !!!

Hannibal ante portas 2014.02.16. 14:47:25

@Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang: Nívós hozzászólás. A bajod neked is (nem mondom, hogy elmebeteg vagy, amivel te itt dobálózol), hogy 24 év óta nem tudtok kikecmeregni abból a mentalitásból, amibe én már 65 évvel ezelőtt se léptem be.

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2014.02.16. 14:49:40

@Hannibal ante portas: "Jobb-e ennél a tegnapi (újabb) Gyurcsány féle őrjöngés, mocskolódás, szellemi ámokfutás?"

Ha Orbánra ráesne egy kósza műhold, ha szétrohadna egy áttétes rákban, ha leállna a szíve, ha elpattanna egy ér az agyában, vagy dögösítené egy elmebeteg, kiharapná a torkát egy szökött vadállat, szíven szúrná egy ceruzával egy megalázott bennfentes ideg-összeroppant talpnyalója, ha ledarálná egy elszundikáló kamionsofőr a szolgálati autóját... Szaladnék pezsgőt venni. Úgyhogy te bármit gondolhatsz mocskolásnak, de meg sem közelíti azt, amit sok ember érez. Boldog pillanat lenne, ha megdöglene. Mert hazánknak az elsődleges biztonsági kockázata, a nemzetveszelytés személyi garanciája Orbán Viktor. Csak politikai merénylet áldozata ne legyen, mert mártírrá emelik, és bebalzsamozzák, mint a rohadék Lenint, és kibasszák valami megyéspüspökkel felszentelt szakrális helyre üvegkalitka alatt büdösödni ahelyett, hogy bekaparnák egy lukba, lefednék márvánnyal, hogy az embereknek legyen hova hugyozniuk meg szarniuk.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2014.02.16. 14:54:57

"Úgyhogy te bármit gondolhatsz mocskolásnak, de meg sem közelíti azt, amit sok ember érez."
Helyesen: "Úgyhogy te bármit gondolhatsz mocskolásnak, de meg sem közelíti azt, amit sok beteg ember érez." :)

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2014.02.16. 15:00:46

@Hidvégi Mihály: "Gondolj majd erre később is kérlek. Amikor a vezérre ráborul a bili."

Sok trottyos öreg nem éri már meg. Tapsikolnak neki a birkameneten, jól megszavazzák a szart, de hogy húsz év múlva mi lesz, az már őket nem zavarja.

jogalany 2014.02.16. 15:02:20

@Tökönrúgott Feleségek:
Ismerethiányban szenvedsz, mert a fidesz gyülésről hazafelé tartók közül is több száz embert állítottak elő, és vagy százat ítélt el a független Bíróság pár nap alatt gyorsított eljárásban.
Pár tucatot érintett a fidesz törvényhozás amnesztia illetve semmiségi tv-e, de vagy száz perben kellett sokaknak új eljárásban bizonyítania ! , hogy bizonyítékok nélkül ítélték el. Pl. rendőri jelentés alapján, és kiderült az a rendőr nem is volt ott a helyszínen egyáltalán, ez csak a hatalom birtokában volt bizonyítható, szemét ez a Gyurcsány, és ezzel szövetkezett az MSzP.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.02.16. 15:05:32

@jogalany: Ki nem szarja le, hogy mit mond Orbán. Megmondta: hazudik. Ne azt figyeljük, hogy mit mond, hanem hogy mit csinál. Ebben hallgatok rá, és szavazni sem az alapján fogok, hogy mit mond, hanem hogy mit csinál(t).

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2014.02.16. 15:06:31

@űrszelvény: "Áprilisban lesz egy szavazatod, mindez kifejezésére. Majd ha az emberek többsége úgy látja, hogy nem őket szolgálja a jog, akkor visszatérhetünk a kérdésre :)

A diktatúrák sajátja, amikor egy felhatalmazás és támogatottság nélküli kis csoport megmondja, hogy mi a véleményük az embereknek és mit akarnak..."

És ezt vagy erőszakkal, vagy tömegpszichózissal el is érik.

Remélem vágod, hogy mi a problémám a Kárpátok Türkménbasijával.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.02.16. 15:09:18

@kovi1970: Hát, bocs, hogy ilyesmit juttatok eszedbe. Pedig jó nicknév, volt már vele pár jó poén. :-)

jogalany 2014.02.16. 15:09:58

"A diktatúrák sajátja, amikor egy felhatalmazás és támogatottság nélküli kis csoport megmondja, hogy mi a véleményük az embereknek és mit akarnak... "

@űrszelvény:
Ha ebben igazad lenne, akkor mindenhol diktatúra van, mert bizony mindenhol megmondják mit kell gondolnod erről vagy arról. Pl. Media (az állítólagos közvélemény, vagyis már válaszolnod sem kell semmire, mert szinte azt mondják, írják, hogy mit gondolsz, gondoltál.)

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2014.02.16. 15:12:51

@Hannibal ante portas: "Nívós hozzászólás. A bajod neked is (nem mondom, hogy elmebeteg vagy, amivel te itt dobálózol), hogy 24 év óta nem tudtok kikecmeregni abból a mentalitásból, amibe én már 65 évvel ezelőtt se léptem be."

Neked csak kuss a neved, ha a stílust kritizálod. Ha egyszer lesz más mondandód is, szívesen válaszolok.

jogalany 2014.02.16. 15:29:47

"Ez mutatkozik meg a fideszesek ellenzék iránti gyűlölködésében. Meg a zsidózásban is, akik ártanak a szeretett lénynek és a haza romlását akarják. "

@kuszkusz1:
Ez egyszerűen nem igaz, hiszen a fidesz vezetését is nagyobbik részben zsidók adják élükön O.V.-al,(aki egy angol hírtudósítónak elismerte zsidó származását) és számos helyzetben és eseményeknél bizonyítják a tiszteletet. Elég csupán a sok állami pénzből felújított zsinagógákra gondolni, de a rendezvényekhez való hozzájárulás, vagy a zsidó segélyezéshez adott állami támogatás stb.
Tehát az enyhén antiszemita utalásodnak alapja nincs. Ne állítsd szembe a jobboldalt egy rasszal, mert ember van jobb oldali és baloldali, de politikus csakis hazug és csaló.

kvadrillio 2014.02.16. 15:40:49

@Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang:
Beküldő
~*orsi*~

~*orsi*~

Pontszám: 2
Dalszöveg
Csendes éj!Szentséges éj!
Mindenek nyugta mély
Nincs fent más csak a szent szülőpár,
Drága kisdedük álmainál:
Szent Fiú aludjál! Szent Fiú aludjál!

Csendes éj! Szentséges éj!
Angyalok hangja kél,
Halld a mennyei halleluját,
Szerte zengi e drága szavát:
Krisztus megszabadít! Krisztus megszabadít!

Csendes éj! Szentséges éj!
Szív örülj, higgy,remélj,
Isten Szent Fia hinti reád,
Ajka vigaszadó mosolyát:
Krisztus megszületett!Krisztus megszületett!

orbán: ...EURÓPÁBAN VAGY KERESZTYÉN DEMOKRÁCIA LESZ VAGY NEM LESZ ".......

ORBÁN.....20 ÉV MÚLVA....70 ÉVES LESZ VAGY NEM LESZ. :)..

kvadrillio 2014.02.16. 15:44:23

@kvadrillio: CSENDES ÉJ = 2 TBL VALERIANA...:)

Bicepsz Elek 2014.02.16. 15:46:38

Ez egy ballibsik altal fizetett ber-blogger(egy a sok kozul, akiket a (z.)index futtat. Orbannak nincs alternativaja ma Magyarorszagon. Ez van. EZT KELL SZERETNI!!!

high up! 2014.02.16. 15:51:29

@jogalany:

A fidesz vezetését 2/3-adban komcsik adják. Ráadásul a megdönthetetlen két parasztvezér (Orbenscu és Kövér) fajtiszta komcsi családból származnak.
Ráadásul Orbenscu és Kövérecu faterja és testvírei is hót megszedték magukat a privatizációkban.

Errefel ott ül a 100% Átlaghülyefidióta és rendre arra rájszol, hogy Orbanescu már 25 éve harcol a családja, a családi összeprivatizált vagyon meg a fél fidesz ellen (= komcsik ellen)

Ja és még egy: Orbenescu pont annyira zsidó mint Jasszer Arafat. Betegesen zsidót látni mindenkiben valójában megkattant elméről tanúskodik.

nemzeti csótány írtó 2014.02.16. 15:52:35

@Kobakos: Akkor, hajrá paraszt! Mond el, te mit kaptál az elmúlt négy évben ettől a rabló bandától? Földet? trafikot? Tán állami megrendeléseket?

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2014.02.16. 15:53:06

@kvadrillio: Ne haragudj, én nem tudok mit kezdeni liturgikus dalocskákkal.

Bicepsz Elek 2014.02.16. 15:57:54

@high up!:
Egy banda a Fidesz meg az Mszp(es tsi). EGyutt lopnak es kishalakat neha bealdoznak (Zuschlag, Simon meg par kisfideszes).
sidok mindenhol vannak, meg a Jobbikban is. Persze a baloldal felvallalja a kisebbsegek vedelmet szavazatszerzesre(nok, cigok, .sidok stb.).

high up! 2014.02.16. 15:59:00

@Bicepsz Elek:

Nem mindenki lebutított fidesz birka, hogy még szeresse is az orbanscui szart zabálni.

Teccik tudni, ezért is akar a fiatalok 50%-a kivándorolni. Nem minenki igénytelen, az orránál fogva vezethető állat.

nu pagagyí 2014.02.16. 16:00:12

@Fulek: Mi a bajod az oroszokkal? Most kapsz tőlük atomot a kandallódba. Csinálj már úgy, mintha hálás lennél.

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2014.02.16. 16:01:21

@high up!: "Ja és még egy: Orbenescu pont annyira zsidó mint Jasszer Arafat. Betegesen zsidót látni mindenkiben valójában megkattant elméről tanúskodik."

Hát szerintem sem zsidó, hanem cigány. Hibrid zsipacinak elég kemény beállítani.

♔batyu♔ 2014.02.16. 16:24:30

Ballibsik. Nem a megírásban van a lényeg, hanem abban, hogy hányan hallgatják meg.

nu pagagyí 2014.02.16. 16:30:15

@Bicepsz Elek: "Ez egy ballibsik altal fizetett ber-blogger(egy a sok kozul, akiket a (z.)index futtat."

Fején találtad a szöget! Rossz helyen bukkantál fel. Értékes véleményeidre a jobboldal kiváló sajtótermékei tartanak igényt. Vár a rezsiharc, ne itt cseszd az időt, mert a végén még nőni fog a gáz ára.

Doberdo 2014.02.16. 16:34:23

@kuszkusz1: A mai 14.29-re. Hát itt van a kutyuli elásva, hogy tudna rendet tenni és javítani a gazdaság teljesítményén
(különösen, ha sikerülne Oszkóval kooperálni)
s ez esetben mondható, hogy javítaná az életszínvonalat, s egyebeket....

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.02.16. 16:39:37

@Bicepsz Elek: Bizony, nincs alternatívája... már abból a szempontból, hogy senki sem tudja ilyen ügyesen lehetővé tenni a közvagyon magánosítását. Méghogy nokiásdoboz... muhaha.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.02.16. 16:41:41

@♔batyu♔: No végre. Hol voltál batyu? Már féltem, hogy megdöglöttél, vagy ilyesmi. Szabadnapos vpoltál, vagy csak más nicken nyomtad a narancsmatrát?

Kobakos 2014.02.16. 16:46:18

@high up!: Nem egészen. Megmentette az országot a teljes tönkremenéstől, és most már van mire építeni. A szockók csak a romhalmaz építéséig jutnak el, de azt mélyen értik.

Mpatikus Eszetlenellenes 2014.02.16. 16:47:36

A poszt kicsit durván fogalmaz, de tény, mára Orbán már csak önmaga paródiája.

Az a helyzet, hogy lényegesen több (anno?)fideszes ismerősöm van, mint más csapathoz húzó.
Ezen emberek javarészének is egyre inkább tele van a tökük Orbánnal, lejárt lemeznek tartják.

A társadalmi EVOLÚCIÓ, ez az amit anno a szoci hatalomátmentők, most pedig ezek a mára már büdösszájú "fiatal/demokraták" (mindkettő mekkora vicc ma már...) akadályoznak.

Nem bírják otthagyni a húsosfazekat, főleg a mostani maffiastruktúrában jó nagy fazekakat gründoló (anno mszmps / most gondosan nem ügynöklistán átvilágított fideszes) bagázs kezdte el feszíteni a húrt.
Addig feszítik amíg a csalódott, rászedett, megcsúfolt, propagandától megcsömörlött sajátjaik szedik szét őket.

Megérdemlik már ma is, s minden nappal csak rátesznek egy lapáttal. Mert az ostoba, arrogánsan pökhendi banda a szervilitásra építi fel a rendszerét az irígységéről és kicsinyességéről híres, régiújan félfeudális Magyarországon.

Kobakos 2014.02.16. 16:49:17

@nemzeti csótány írtó: egyiket sem. Ha nem ilyem tökagyú zsírbunkó lennél, akkor gazdaságpolitikáról is vitázhatnánk. Addig próbáld a tények összességét nézni, ha a hályogot sikerült leműttetni a beteg szemedről.

kuszkusz1 2014.02.16. 16:52:22

@jogalany:

Nem Orbánról és a Fidesz vezérkarról beszélek hanem a hívekről. A szimpatizánsok zsidóznak, legalábbis sokuk, rájuk kenik, meg az ellenzékre, hogy áskálódnak a szeretett Viktor ellen és ha valami nem sikerül a szeretett lénynek akkor a zsidók/bolsevikok/gyurcsányok tettek keresztbe.
A zsidókat - mint olyanokat - a Viktor/a magyar haza(!) ellenségének tartják.

Ez színtiszta bűnbakképzés.

Kobakos 2014.02.16. 16:53:19

@Mpatikus Eszetlenellenes: ez lehet igaz is, de mégis fékeződött az ország lerohadása.
A szockó oldalról meg felületes féligazságokkal meg gazdaságpolitikai idiótizmusokkal dobálóznak, mindkettő veszélyes. Tehát: még mindig a szoclib a NAGYOBBIK ROSSZ!

Ha fokozhatom: szoclib, szoclibb, legszoclibb!

kuszkusz1 2014.02.16. 16:54:24

@Doberdo:

Sem Oszkó, sem Bajnai társadalomképe nem jó. Sőt, vacak. Ezért nem jutnak egyről a kettőre.
Oszkó most is ott van a Haza és Haladás alapítványban, jelenleg is együttműködnek.

Kobakos 2014.02.16. 16:54:56

@kuszkusz1: a szoclib ismerőseim között ugyanannyian zsidóznak. Ez ügyben mélyebben van a baj.

nu pagagyí 2014.02.16. 16:55:57

@drkovax: Persze! A bíróság azt mondta ki, hogy ebben az ügyben sem volt taggyűlés.

Érdekes, hogy a vagyonosodás szemmel látható, de lopás nincs. A bírósági ítéletek ilyen ügyben csupán annyit jelentenek, hogy megállapítják a lopás törvényes volt.

Egy példát mondok is rögtön. Orbán úgy tömte be annak idején a vagyonnyilatkozatának egyik rését, hogy horribilis honoráriumot vett fel a könyve kiadására alapított cégtől, amely azután rögtön csődbe ment, az adótartozást, miegymást meghagyta nekünk, legyen mire adót fizetnünk.

De folytathatjuk a sort a Kékessy-féle lakásvásárlással, aki Orbán félmillióért privatizált lakását vette meg 65 millióért. Később persze kamatostól visszakapta a befektetést a köz pénzéből, tokaji birtok, nagyköveti poszt formájában. Az Orbán papa bányáiról se felejtkezzünk el, akit Orbán miniszterelnökként nyomott be az állami cégekhez. A korábbi beszállítókat természetesen tönkre tették, érvényes szerződéseiket kártérítés nélkül felmondták. Azt mondanom sem kell, hogy Orbán papa drágábban, extra haszonnal dolgozott a köz kárára.

Minden törvényes volt (polt péteri értelemben persze), de mind erkölcstelen.

Kobakos 2014.02.16. 16:59:05

@Magyarország jobban teljesít: a vagyonszerzés egyformán megy mindkét oldalon. De a szoclibek nem locsolgatják a meglopott kertet és nem is ültetnek bele semmit. Ezért marad utánuk az az élettelen sivatag, ami 2010-ben volt.

Doberdo 2014.02.16. 17:03:40

@kuszkusz1: Amit írtam azt úgy is gondolom....
Szerintem Bajnai jó miniszterelnök lenne, fényévekkel jobb Orbánnál. (Csakhogy nem tud
politikusként küzdeni, helytállni.)

nu pagagyí 2014.02.16. 17:11:48

@kuszkusz1: A mostani választás tétje az, hogy kiszolgáltatott parancsszóval terelgethető emberekből álljon-e a társadalom, vagy saját sorsukat irányítani tudó, öntudatos emberekből? Feudális, vagy polgári világ? Az állam mondja-e meg mit csinálj, vagy teremtse meg azt a környezetet, amelyben szabadon dönthetsz? Képmutató világot akarsz-e, amelyben a saját érdekeidet közügynek kell hazudnod, vagy bátran vállalhatod, amit csinálsz, mert a haszon és a felelősség is a Tiéd.

Liberális oldalról soha nem fogják neked megmondani mit kezdjél magaddal. Lehetőségeket teremtenek, a választás a Te dolgod.

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2014.02.16. 17:13:29

@nu pagagyí:

Baszki ez már anarchia amiről te beszélsz.

Valamilyen szinten minden ország kormánya beleavatkozik fontos ügyekbe, ennyire ne ess át a ló túloldalára!

nu pagagyí 2014.02.16. 17:14:01

@Kobakos: Felteszem, az autópályákra gondolsz?

kuszkusz1 2014.02.16. 17:26:23

@Kobakos:

Egek ura! Erről nem tudtam. És a szoclibek miért zsidóznak, ők mit hánynak a szemükre?

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.02.16. 17:27:40

@Kobakos: Fú ez érdekel. Milyen meglopott kertet locsolgat a fidesz?

kuszkusz1 2014.02.16. 17:27:53

@Doberdo:

Bajnai jó miniszterelnök volt - amikor alája tolták a széket.
De ő maga nem képes megszerezni.

kuszkusz1 2014.02.16. 17:28:25

@nu pagagyí:

Ezt úgy írod mintha lehetne most jó választás is.

nu pagagyí 2014.02.16. 17:31:01

@Nyekenyóka.: Orbánék mostani kormányzásáig hellyel-közzel liberális világ volt, nem tapasztaltam anarchiát. Minden működött, az emberek ki tudták fizetni a rezsit, voltak álmaik, amelyre akár hitelt is felvettek. Minden ellenkező híresztelés ellenére nem volt államcsőd, működött a versenypiac, Bajnai a világválság miatti esés után már növekedést tudott produkálni.

És mi van most. Felesleges jogszabályok tömegével kötötték gúzsba az embereket. Kriminalizáltak mindent, ami nem a középszer passziója. Megszűnt a törvény előtti egyenlőség. Leépítették a társadalombiztosítást, megölték az autonómiákat, elvették a magánmegtakarításokat. Megfojtották a piacgazdaságot, helyén mesterséges monopóliumok tenyésznek. Lebutították az országot, primitív zagyvaság ömlik minden médiából. Száműzték a szakértelmet mindenhonnan. Félművelt büdösbunkókkal nyomták tele az össze-vissza centralizál állami vízfejeket. Dönteni már senki nem mer, felelős semmiért nincs. Tudjuk, üljünk át másik autóba, amíg szállingózik a hó.

Kiszolgáltatottá tették a társadalom 80%-át. Puccs történt. Felelniük kell.

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2014.02.16. 17:34:13

@nu pagagyí:

Azt elismered, hogy Magyarországon szitokszó a liberális, és a magyarok túlnyomó többsége nem liberális beállítottságú, hasonlóképp a többi kelet-európai országhoz?

Szerinted ennek mi lehet az oka? Nem az szdsz?
Vagy más oka van neki?
Még az MSZP tábor egy része is szitokként tekint arra, hogy "liberális".

Nem csak a nyugdíjasok.

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2014.02.16. 17:38:35

@nu pagagyí:

A magánnyugdíjat meg a fizetett kölcsönből fizették, amit az ország nyakára hoztak. A nyugdíjkasszába akkor is ugyan annyi pénz ment be, viszont a nyugdíjkasszánál a bankok egy csomó pénzt emeltek ki az országból. Nemdebár?

Az a pénz VIRTUÁLISAN létezett, sok közünk nem volt hozzá. De javíts ki, ha tévednék.

nu pagagyí 2014.02.16. 17:43:44

@kuszkusz1: Az a jó választás, amelyik nagyobb szabadságot hoz. Normális esetben minden ember erre vágyik. Ha mégsem, biztos lehetsz benne, hogy manipulálták az agyát. Most az a jó választás, ha nem hagyod gyökeret ereszteni azt, ami elszívja a levegőt minden egyéni törekvés elöl.

nu pagagyí 2014.02.16. 17:46:42

@Nyekenyóka.: Engem rohadtul nem érdekel, ki mit gondol a liberális eszméről. Azt tudom, hogy saját magával szemben mindenki végtelenül liberális. Nem áll távol tehát ez az eszme az emberektől. Annyit kell csak belátni, hogy ami nekem jár (esély, jog), az másnak is.

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2014.02.16. 17:50:57

@nu pagagyí:

Arra akarok kilyukadni, hogy a magyarok többsége nem akar liberalizmust (most mindegy, hogy tudják-e mi az valójában..), a lényeg, hogy ez szitokszó (szerintem az SZDSZ is hibás ebben)
Ezt tudja Orbán Viktor is, hogy itt liberális dumákkal nem nagyon lehet az embereket megnyerni, ezért mindig azt mondja, amit az emberek hallani akarnak - populizmus.
Valami oka pedig van, hogy itthon nem dívik a "liberális eszme". De ez persze az egész keletre igaz...történelmi okai vannak, vagy mittudomén.

nu pagagyí 2014.02.16. 17:55:26

@Nyekenyóka.: Ezt már sokszor lejátszottuk. Én munkáltató is vagyok. Pontosan tudom, hogy az alkalmazottaim magánpénztári számláira valódi pénzt utaltam a cégem bevételéből. Ha az ország költségvetésében hiány van, akkor adót kell emelni, vagy csökkenteni kell a kiadásokat és akkor nem adósodik el az ország. Nincs tehát köze a magánpénztárnak direktben az eladósodáshoz. Annál is inkább, mert a magánpénztári vagyon elzabrálása ellenére nem lett szufficites a költségvetés és nem állt meg az eladósodás sem. A kormányváltás óta mintegy kétezer milliárddal nőtt központi költségvetés adóssága.

Egyébként Gyurcsány is kísérletezett a kiadások csökkentésével, leszavaztátok, emelte az adókat, hőzöngtetek, viszont ő nem lopta el az öregkorotokra félre tett pénzeteket.

nu pagagyí 2014.02.16. 17:56:49

@Nyekenyóka.: Nevezzük almának és zavarjuk el Orbánt.

nemzeti csótány írtó 2014.02.16. 18:06:29

@Kobakos:Igen, nekem már leműtötték a hályogot a szememről, és már tisztán látok! Viszont te is kivehetnéd a szarból a fejedet, és látnád a valóságot, amit a cigány és a bandája művel velünk!

Cirmos Cica 2014.02.16. 18:10:50

@dr kíváncsivagyok: Igen félnek tőle.
Miért sunyít Orbán arra, hogy tegyék ki mindketten a vagyonbevallásainkat (és a családjaikét is) ?

Azért, mert tudja Orbán, hogy Gyurcsánynak igaza van:
Az Orbán család vagyonát a tőlünk szerezték lopással. Hogyan lehet, hogy Orbán csak akkor gyarapodott látványosan amikor miniszterelnök volt?
Gyurcsány (és Bajnaié is) vagyona pedig akkor csökkent amikor miniszterelnök volt?

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.02.16. 18:58:22

@ursus artos: Na, milyen volt, jól szórakoztál?

2014.02.16. 19:05:12

Semmi probléma, nyerjen Orbán. Még jó sok rezsicsökkentést szeretnék és lehetőleg 320 feletti eurót. Abból a szarból nem mossák ki magukat, utána talán jöhet egy kíméletlen reformer és például az egészség mégis lehet üzlet. Én már várom, addig is jó lesz a műsor.

Doberdo 2014.02.16. 21:23:07

@kuszkusz1: 17.27-re. Teljesen Igaz megjegyzés.

Kobakos 2014.02.16. 22:07:28

ATV, Somogyi Zoltán:

Én a magam részéről kiszállok ezzel a kormányt aktívan kritizálók közül, mert megijedtem attól, hogy tulajdonképpen kik is követelik itt maguknak a hatalmat.

Kobakos 2014.02.16. 22:10:14

@nu pagagyí: a liberálisok nevében pl. Csillag István valóban ezt mondta, bár ő úgy fogalmazott, hogy akinek nincs pénze, az szabadon pusztuljon el.

Kobakos 2014.02.16. 22:12:23

@kuszkusz1: nem a szoclibek zsidóznak és nem a fideszesek zsidőznak, hanem hülye emberek, akik sajnos mindenhol vannak.

Kobakos 2014.02.16. 22:18:50

@Magyarország jobban teljesít:
2010-ben minden regionális gazdasági statisztikának az utolsó helyén voltunk, most többekben elmozdultunk.
2010-ben az országkockázati lista utolsó helyén voltunk, most 12 helyet javítottunk.
Vesd össze a gazdasági növekedést, költségvetési hiányt..
Ha 2010-ben nincs kormányváltás, szerinted mennyivel több ember veszíti el a lakását?

Erre mondja a magyar liberárlis, hogy nem baj ez, ennek így kell lenni, sírjukon majd a fejlett liberális piacgazdaság fog felnőni (Csillag István)

Kobakos 2014.02.16. 22:21:04

@nemzeti csótány írtó:
1. rasszista vagy
2. tahó tarack vagy
3. ha a szemed rendben, még egy agyműtétet meg lehetne próbálni.

Utána folytassuk.

Kobakos 2014.02.16. 22:24:46

@nu pagagyí: minden kormány úgy működött, hogy a cél szentesíti (értsd: ellophatóvá szabályozza) az eszközt.
Medgyesiék meg úgy tömték be a költségvetést, hogy x milliárdot leinkasszóztattak az APEH-al, amit 3 hónap múlva egy bocsánatkéréssel visszautaltak - már ha még volt kinek.

quendelapo 2014.02.16. 22:28:31

@HaFr:
Attól, hogy balra vagdalkozol az irásod nem kiegyensúlyozottabb lesz, hanem kevésbé igaz. Kár.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.02.17. 09:12:26

@Kobakos: Bocsáss meg, hogy ezt mondom, de ez bullshit. Kiemelsz 2-3 mutatót, amire részben igaz a javulás, és bőszen hallgatsz azokról a mutatókról, melyek romlottak, talán pont a javuló néhány mutató áldozataként. Valós növekedés nélkül ugyanis csak valaminek a kárára lehet fejlődni. Magyarország mára így stabil, de mozdulatlan, növekedési kilátások nélküli ország lett. Bocs, de nem fejtegetem tovább, egyrészt mert úgysem tudlak meggyőzni semmiről, másrészt, mert ezt a beszélgetést már marha sokal lefolytatták a commentekben, mégis mindig ugyenezok a toposzok jönnek. Semmi értelme.

jogalany 2014.02.17. 09:34:52

@high up!:
elég közönségesen tudod állásfoglalásod közölni, de hogy szerinted még Jasszer Arafat is zsidó lenne, mint O.V. az egészen elképesztő.
Talán kicsit nem vagy antiszemita?

kuszkusz1 2014.02.17. 09:52:59

@nu pagagyí:

Jó, hó az Összefogás nevű borzalomra fogok szavazni, de szeretnem azért nem kell!

kuszkusz1 2014.02.17. 09:55:52

@Nyekenyóka.:

Kér a liberális szóért, igen kár, hogy nálunk - teljes joggal, hála az SZDSZ-nek - szitokszóvá vált.

A liberális eszméért meg még nagyobb kár. A mi szeretett SZDSZ-ünknek annyi köze volt a liberális eszmevilághoz, hogy szégyent hozott rá.

kuszkusz1 2014.02.17. 09:56:55

@Doberdo:

Igen fájdalmas ez nekem. Olyannyira vártam vissza és fűztem hozzá nagy reményeket.
De hát....

kuszkusz1 2014.02.17. 10:39:35

@Kobakos:

Persze. De azért engem mégis érdekelne, hogy a szoclibeket mi viszi rá erre. Nekik mi bajuk van 'a zsidókkal'?

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.02.17. 11:37:30

@quendelapo: Már mi a vagdalk? Nem igaz, amit írtam?

quendelapo 2014.02.17. 18:59:16

@HaFr:
Többnyire igaz, de ez pont nem:
"Gordon, aki "rendbe teszi majd az országot" -- már ha az IMF leírja előtte ehhez a kottát, és el nem sírja magát közben."
Nem hiszem, hogy tudnál mondani jobb kormányzatot az elmúlt 25 évből. Szerintem a hibáit sem tudnád hosszan sorolni.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.02.18. 08:06:02

@quendelapo: Miniszterelnökként egy válságkezelési forgatókönyvből játszott, amit nem ő állított össze. Politikusként... hadd ne kommenteljem.

quendelapo 2014.02.18. 09:03:57

@HaFr:
A kottát nem az IMF írta, hanem a Reform Szövetség, amit az IMF is jóváhagyott, Bajnai ezt a programot belföldön és külföldön is elfogadtatta és végrehajtotta, így komolyabb konfliktusok nélkül minden korábbinál jelentősebb fordulatot vitt végig a magyar gazdaságban. Ez jelentős politikai siker.
Pártépítésben, mozgalom-alapításban valóban gyengén teljesített Bajnai. Ezen azért nem csodálkoznék, mert világ életében úgy dolgozott, hogy alá toltak egy már összerakott szervezetet. Ezzel próbálkozott most is, nem volt jó ötlet....
Bajnait egy lapon emlegetni Orbánnal nem kiegyensúlyozottság, hanem méltánytalanság, sőt rövidlátó hibás (bűnös) taktikázás.

egyetmondok 2014.02.18. 10:46:01

@quendelapo:
Ezt én is így látom. Amit hozzátennék,az az,hogy túlzás Bajnai esetében arról beszélni,hogy "a magyar gazdaságban" fordulatot hajtott volna végre. Egy rövid év ehhez nyilván kevés.
Ami történt az nem volt más,mint, amit itt mi teljesen hibásan "megszorítás" címszó alatt emlegetünk: ha értelmesen nyúlunk az államhoz,annak kiadásait olyan értelemben csökkentjük,amely kiadás csökkentés fenntartható,akkor önmagában ettől elkezd "rendbe jönni a gazdaság".

Ennek politika sikerként történő elkönyvelése ellen nem tiltakozok,lehet ilyet mondani,ám azért lássuk be,hogy az Mszp/Szdsz többség Bajnai esetében is akkor támogatott ilyet,és csak akkor,és csak addig (lásd: Bokros-Surányi program),amíg kegyetlen külső kényszer félelme alatt álltak. Azokat a nagy átalakításokat,amelyekre ma is nagy szükségünk van,nem lehet kényszerek hatására csinálni,azokról fel kell ismerni,hogy nem ettől elkerülhetetlenek.

quendelapo 2014.02.18. 11:09:46

@egyetmondok:
Fordulaton azt értem, hogy egy teljesen más logikára épülő kiigazítást tudott keresztül vinni. Ennek 3 lényeges pontja volt:
1. a bruttó bérhez viszonyított elvonást (adóék) sikerült a közép-európai átlaghoz közelíteni; 2. a szociális kiadásokat sikerült közgazdasági (és talán) szociológiai racionálitás mentén csökkenteni;
3. ezeket nem csak a maszop/szadesz támogatta, hanem az EU és a pénzpiacok is jól reagáltak rá, így jelentősen csökkent a válság során elszabadult Euró árfolyam, a forint erősödött, így a devizahitelesek megmenekültek.
Ez nem azért volt politikai siker, mert a kormánypártok, az EU és a pénzpiacok támogatták, hanem mert itthon is békésen sikerült levezényelni a jelentős reformokat.

egyetmondok 2014.02.18. 11:17:28

@quendelapo:
Egyetértünk, a Fidesz kiigazításaihoz képest ezek egészen más "dimenzió". A józanság és én merem mondani,hogy a tisztesség dimenziója.

Arra azonban nekem más a magyarázatom,hogy miért sikerült ezt itt békésen levezényelni. A Fidesz azért nem vitte az utcára a népet,mert választás jött,ha ilyen,ehhez hasonló értelmes lépések (13.holmik visszavonása, stb.)egy ciklus elején történtek volna,a Fidesz randa botrányt csinál.(Újabb szociális népszavazás,mert az idegenszívűek elveszik a nyugdíjat,stb.)
A politikai béke mögött semmi más nem volt,mint a Fidesz önző hatalmi érdeke,s nem nem a józan belátás.

quendelapo 2014.02.18. 11:32:23

@egyetmondok:
Jól volt összerakva a kiigazítás. A válságban nehéz lett volna a 13. havi dolgokat védeni és a többi elem sem sértett jól behatárolható érdekcsoportokat. Jó volt a kommunikáció.
Nem hiszem, hogy Orbán ilyen pitiáner dolgok érdekelték volna, ennél nagyságrendekkel nagyobb összegeket vettek el: nyugdíjpénztár, tandíj, nyugdíj, munkanélküli segély, tb járulék stb.

egyetmondok 2014.02.18. 11:39:13

@quendelapo:
Orbánt a legpitiánerebb dolgok is érdeklik,ha hergelni lehet vele a társadalmat,pl.300Ft-os vizitdíj.
Szerintem nagyon fontos volt az orbáni,utólagos kommunikáció számára,hogy Bajnaiék "csökkentették a nyugdíjakat",pl.simán ezért megérte csendben maradni.Még ma is hallani ezt,nemde.

quendelapo 2014.02.18. 12:17:41

@egyetmondok:
Biztos megmérték, akkor is a közhangulatot. Aztán inkább vártak.

egyetmondok 2014.02.18. 12:25:39

@quendelapo:
Azért ennél Orbán profibb: a közhangulatot régóta ő csinálja.Ehhez ért egyedül.
(Persze,nyilván mérik is közben a nagy művüket, a hangulatot.)

kuszkusz1 2014.02.18. 18:35:00

@quendelapo:

Igazad van. Hozzátenném, hogy Bajnai azzal az MSZP-vel is együtt tudott működni amelybe Gyurcsánynak beletörött a bicskája.
(Mibe nem törött bele a Gyurcsány bicskája?!)
Választás előtti évben úgy ment át Bajnai-féle megszorító költségvetés az MSZP-én mint kés a vajon!

Kobakos 2014.02.18. 21:46:16

@Magyarország jobban teljesít: a növekedési mutató épp csúcsot döntött. A számokkal lehet trükközni, de hogy lényegesen erősebb a gazdaság, mint 2010-ben volt, vagy szockói úton lett volna, azt épeszű ember nem vitatja.

Kobakos 2014.02.18. 21:54:49

@Cirmos Cica: Gyurcsánynak valóban csökkent a vagyona kormáynfőként, AKKORIBAN JÖTT KI NAPI 239.000 FT-RA A CSALÁDI KONYHAPÉNZ! :) Erre emlékszel még? Ezt vallotta be.
Így könnyű. Mehg kárpótolta, hogy az Altus közben viszont nőtt!

tamas11 2014.02.18. 22:16:28

@kuszkusz1:
Igen, kikötötte már a castingon.

kuszkusz1 2014.02.19. 06:34:47

@HaFr:

Vajon mire vonatkozik a hah?

Az maszoppal való együttműködésre? Meg az SZDSZ-frakcióval is, mert ők is kellettek.
Ez a kettő volt a kormánypárt, másképp nem lehetett kormányzani csak velük együttműködve. Normális politikus - és Bajnai akkoriban normális volt - ezt teszi és ezt is kell tennie.
Csak Gyurcsány volt akkora barom, hogy a saját pártjának szidalmazásában telt öröme, a maszoposok ellenében fényezte magát.
Asszem ő volt a világ egyetlen ekkora barom pártelnöke.

A megszorító költségvetésre pedig szükség volt. Ekkoriban volt a világválság. Egyetlen kormány, egyetlen kormánypárt sem tesz szívesen ilyet, választások előtt pedig pláne nem.
Ehhez kellett igazi bátorság, szakmai értelemben és ez megvolt a Bajnai-Oszkó párosban.
Az egy más kérdés, hogy politikai értelemben, a társadalom és a többi párt megítélésében milyenek voltak.

HaFr · http://hafr.blog.hu 2014.02.19. 07:08:16

@kuszkusz1: Igen, csak a felsorakozásnak vélhetően köze volt a maszop kétségbeejtő pozíciójához, az IMF ultimátumához és egyéb olyan dolgokhoz, amelyek egy autószerelő kormányzati produktumát és látványosan megnövelték volna.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.02.19. 07:59:29

@Kobakos: No ez a fideszes agyúak nagy baja.

"Amit én mondok azt épeszű ember nem vitatja". Ez az alapfelállás a kis agyatokban. Ezért tart ott az ország megosztottságban, ahol. Viszont jó hír: te megtaláltad, ahova az attitűdöd alapján tartoznod kell.

sinclairzx81a 2014.02.19. 09:24:44

@kuszkusz1:
"A megszorító költségvetésre pedig szükség volt. Ekkoriban volt a világválság. Egyetlen kormány, egyetlen kormánypárt sem tesz szívesen ilyet, választások előtt pedig pláne nem.
Ehhez kellett igazi bátorság, szakmai értelemben és ez megvolt a Bajnai-Oszkó párosban."

Elnézést az okvetetlenkedésért, de a válságot megszorítással kezelő általános szemléletet mintha elég alaposan megtépázta volna az azóta napvilágot látott néhány visszafogottan önkritikus elemet tartalmazó OECD és IMF elemzés is - UTÓLAG természetesen.
Az USA ezirányú stratégiáját most ne is említsük.

Sok bátorság meg szakértelem nem nagyon kellett egy IMF-nél megírt komplett kotta levezényléséhez, hiszen se Oszkó, se Bajnai deklaráltan nem kívánt beszállni (akkor még ) a választásba, így semmiféle kockázatot nem is kellett vállalniuk emiatt.

A válságkezelés támogatására meg ott volt a providentes gyorskölcsön, aminek visszafizetésében megint csak nem kellett semmiféle erőfeszítést tenniük.
Azt a következő kormányra hagyták - nyilván a bátorságukból eredően.

Még a kőbe vésett 3% alatti vállalt hiány harmadával való növelését is gond nélkül elnézték Bajnainak.

kuszkusz1 2014.02.19. 09:39:05

@HaFr:

Nincs olyan helyzet amit kellő hülyeség esetén ne lehetne tovább rontani.

Bajnai és Oszkó pedig nem rontotta el. És ebben az értelemben az MSZP is jól szerepelt.

Kobakos 2014.02.19. 10:17:06

@Rezsicsökkentő Hapcibenő:
"Ez az alapfelállás a kis agyatokban"
Megkérdezetem, hogy hova soroltál be? Nem tudok róla, hogy tagja lennék bármilyen csoportnak, a magam nevében beszéltem.
"TI" érvek helyett mindig kategorizáljátok a vitapartnert.
Tehát szerinted nem állunk jobban, mint 4 éve?! Ezt te mered állítani? Akkor Csillag Istvánnal egy szinten vagy.

kuszkusz1 2014.02.19. 10:19:04

"Sok bátorság meg szakértelem nem nagyon kellett egy IMF-nél megírt komplett kotta levezényléséhez, hiszen se Oszkó, se Bajnai deklaráltan nem kívánt beszállni (akkor még ) a választásba, így semmiféle kockázatot nem is kellett vállalniuk emiatt."

Ez a két ember nem ennyire önző és nem ennyire kalandor és nem felelőtlen.
Ők nem 'utánam az özönvíz' jeligével tették amit tettek.
Mind a ketten felelősséget éreztek az ország iránt amelynek irányításában kulcsszerepük volt.

Azt aki semmiféle felelősséget nem érez a ország iránt azt az illetőt Orbán Viktornak hívják.

kuszkusz1 2014.02.19. 12:11:16

@HaFr:

Remélem, nem csak az utolsó mondatra gondolsz, hanem a középső bekezdésre is!

Tulajdonképpen sinclairzx-nek szántam válaszul, de elfelejtettem megcímezni.
süti beállítások módosítása